Sreda, 19.09.2018.

14:30

Rafa otkazao nastupe u Kini – Novaku se otvara put do broja 1!

Svetski teniski broj 1 Rafael Nadal zbog povrede otkazao je nastup na turnirima u Pekingu i Šangaju i izgubiće 1.100 bodova.

Izvor: PT

Rafa otkazao nastupe u Kini – Novaku se otvara put do broja 1! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

No1e GOAT by 2022

pre 5 godina

Ovi sto pricaju da prvo mesto nije bitno... ITEKAKO je bitno! No1e je do danas bio 223 nedelje na prvom mestu. Ako uskoro opet preuzme vrh ATP tura izvesno je da ce ga tesko biti skinuti u narednih godinu dana tj. 52 nedelje sto znaci da ce se do tada No1e vec primaci Federeru na samo cca 30-ak nedelja zaostatka (275 na prema 310) sto ce i samom Novaku biti motivacija da jos jace igra i da preuzme i taj rekord po broju provedenih nedelja na broju jedan. A imat ce manje od 33 godine. Rodja vec sada ima 37. Svi znamo da No1e moze da to obori.

Plus, peti put ce biti zavrsn broj jedan. Toliko je i rodja bio do sada. Samo je Sampras cini mi se 6 puta zavrsavao kao broj jedan na kraju godine.

Idemoooo!!!

Filip

pre 5 godina

pa ovo je ocekivano. Nadal je ovom odlukom zavrsio sezonu jer sigurno se nece vracati za Pariz i London gdr nikad nijr imao uspeha, da opterecuje koleno u dvorani.to znaci da vec sad , u slucaju da novak npr udje u cetvrtfinale sangaja ili pariza je vec drugi. a posto i federer brani 2000 a ubedjen sam da novak cak ne mora nista da osvoji vec da ima solidne rezultate na zadnja tri turnira Sangaj,pariz i london on zavrsava godinu na prvom mestu.
(pacimirovic, 19. septembar 2018 15:23)
Sigurno ce probati bar London, to mu fali a i nema potrebe da pauzira 5 meseci

marko

pre 5 godina

Ови што предлажу Новаку да прескочи Пекинг, шта мисле да Новак ради кад неигра, вероватно игра мице. Па наравно да треба да игра и то из више разлога. Први, јер му требају бодови за прво место. Други, јер је тамо доста популаран и сада би додатно добио на популарности а тиме и његов спонзор који је реално имао штету док је Новак лечио ране. Трећи, Новак је сада у добром моментуму, а има мањак турнира, и ништа му не би сметало да игра. Четврти, ако не буде он први биће вероватно Федерер, а то није добро ни за Новака ни за тенис. Пети, Федерер ће тамо играти више због свог спонзора него због себе, и надам се да ће Новак да прихвати тај изазов, јер тај ривалитет је много потребан.

Бубулеја

pre 5 godina

@уфо Интересантан ти концепт!?!Чим Ноле почне да осваја и дере све живо Надал је "увек" повређен а рођа матор!?!Тако сте причали 6 сезона и ево вас опет, смејурија!А кад је Новак био повређен онда је била мнооого јака конкуренција и нико није био повређен ни матор(осим наравно 5 играча из првих десет, али они су ионако никаква конкуренција, јел да), ало бре које будалаштине.......

Nata

pre 5 godina

Ocekivala sam ovako nesto. Nadal se istrosio u prvoj polovini sezone i nadam se da ce se oporaviti brzo jer je stvarno potreban turu kao sto je Djokovic i Federer. Jednostavno nije zanimljivo kad jedan od njih nedostaje, realno to svi znamo.

Trenutno vise nego ista zelim da se Djokovic revansira nekim mladim igracima, pogotovo onom kome je prepustio Rim prosle godine. Nadam se da ce biti u Sangaju.

Dule Pacov

pre 5 godina

Novaku treba malo vise od godinu i po da bude na prvom mestu da bi prestigao Rodzera i na tom mestu.
Tesko s obzirom da se bodovi brane. Ali kad bi taj rekord skinuo i po broju slemova naravno onda bi i zapadni svet morao da ga prizna kao najveceg ikad iako je za nas on to vec sad.

Bex

pre 5 godina

Nadam se da Novak zeli da napadne GOAT status koji sada drzi Federer. Da bi to uradio mora da predje Federera po broju GS ili broju nedelja na prvom mestu ili mozda cak oba. Do bi to ostvario mora sto pre ove godine dodje na broj 1, da mu 2019 godina bude uspesna kao 2015 ili 2011 po pitanju GS i da kraj 2019. doceka na 1 mestu. Realno jako tezak zadatak ali ostvariv. Po meni je lakse da ispegla zaostatak od 80tak nedelja na 1. mestu nego broj GSova. Inace ako ovo ne uradi u ovoj i narednoj gidini, tesko da ce sa 33-34 biti sposobniji. Samim tim nece biti nade da ga sira svetska javnost smatra za najboljeg svih vremena.

Bećarac

pre 5 godina

@Dott
Da li si svestan šta pišeš (izvini, šta tupiš) u komentaru?
Dobro je da su oni (Nadal, Federer) ispred Novaka?!? I vreme je da (Nole) polako prevazidje dečje bolesti, jer će tek onda biti istinski vodja....?!?

Vidim da je Fedji i Nadalu lane bilo baš loše što Novak nije ispred njih i što ne igra?
Inače, taj Novak sa “dečjim bolestima” je osvojio 50 najvećih titula; bio 200 i kusur nedelja no 1, ima najveći broj odigranih mečeva sa najvećima i pozitivan skor sa njima; prosek rnk rivala najviši i na GS i MS i uopšte, procentualno najveći broj odigranih mečeva sa top 10...
I zato te pitam, koje, bre, dečje bolesti; kome, za šta i za koga istinski vodja?!?
Da ne treba možda da se popne bos na Akonkagvu i Mont Everest da bi nekima još nešto dokazao?

Madjo

pre 5 godina

Nek osvoji Nole Šangaj i imaće samo 35 bodova manje od Rafe na rejs listi, bez učešća u Pekingu. Poslije toga ostaju još Masters u Parizu i Završni Masters u Londonu, pa će tu svakako pasti odluka o broju 1 na kraju godine. Ako uzme Šangaj, Nole će definitivno biti favorit.

Ivan

pre 5 godina

Nece se Nole cimati za Peking (iako bih ja to jako zeleo). Sa Pekingom (gde je tradicionalno dobar) i Sangajem bio bi opet kineski car. A bilo bi dobro i zbog zagrevanja. Al' on nema obicaj da menja raspored. Jedino ako se sad organizatori (posle Rafinog odustajanja) ne isprse sa par milki.
Nezavisno od ovoga, bice No1e do kraja godine svakako. Samo polako i da potraje.

Bećarac

pre 5 godina

@MM

Čuj, jedino ako ne odluči da sam sebe zaustavi?!?
Mani se guslanja i mitomanije...
U igri su pored Noleta i Delpotro i Fed.. Dovoljno je da jedan od njih kiksne na nekom turniru i ops..
Primer, 2016.g...U Šangaju Nole kiksnuo od Aguta u SF, Marej ga pobedio u finalu i odmah otrčao u Beč – za svaki slučaj + 500 poena..
Zato, polako, navijajmo za Noleta, ali ima još da se igra.

Dott

pre 5 godina

Novaku ne smeta ni Nadal ni Rodzer cak sta vise, sa njihovim odsustvom smanjuje se i tonus Novakove igre i motivacije.
Novaku rivalitet sa njima dvojicom toliko je znacajan, da gotovo prevazilazi i znacaj samih turnira na kojima se mec odigrava.
Na kraju i sam Novak je vise puta izjavio da je toliko dobar zahvaljujuci njima dvojici.
Novak se u tome dosta razlikuje od Nadala i Rodzera, jer sa njihovim odsustvom, Novak igra dosta slabije i moze biti plen nize rangiranih tenisera, dok u slucaju Nadala i Rodzera slucaj je skoro pa obrnut, u Novakovom odsustvu oni vide sansu za sebe. Mozda ovo zvuci malo pretenciozno, ali su to neosporne cinjenice.
Nije isto kada neko od njih ispadne u ranijoj fazi i kada i ne dodje na turnir, za Novaka je to razlicit psiholoski momenat.
To sto na Novaka Nadal i Rodzer imaju toliko uticaja, dobro je dok su oni ispred njega i dok su tu na turu, ali vremeje da polako prevazidje te da kazem decije bolesti, jer kada to ucini bice pravi i istinski vodja, vredan svakog postovanja od svih.
Takav epilog zelim, mora tako i biti.

Bećarac

pre 5 godina

@MM

Čuj, jedino ako ne odluči da sam sebe zaustavi?!?
Mani se guslanja i mitomanije...
U igri su pored Noleta i Delpotro i Fed.. Dovoljno je da jedan od njih kiksne na nekom turniru i ops..
Primer, 2016.g...U Šangaju Nole kiksnuo od Aguta u SF, Marej ga pobedio u finalu i odmah otrčao u Beč – za svaki slučaj + 500 poena..
Zato, polako, navijajmo za Noleta, ali ima još da se igra.

CATAPA

pre 5 godina

Novak mora da proredi učešće na turnirima. Taj luksuz sebi mogu da priušte samo oni koji ladno mogu da ispadnu na samom početku. Novak je taj luksuz brzo potrošio, sada je sve ispod polufinala realno neuspeh (nemilosrdnim "navijačima" je i poraz u finalu, doduše).

Posmatrač

pre 5 godina

Primetio sam da Nadal počne da kuburi sa povredama kad zaključi da je Đoković onaj stari - nepobediv. A i Federer ispada u ranijem kolu turnira kad vidi ko ga čeka u sledećem.

Milan

pre 5 godina

Gresis. Novac itekako ima značajnu ako ne i najznačajniju ulogu. Pogotovo u tenisu. Skoro je Federer izjavio da mu se ne isplati da ide na turnir ako ne stigne do 1/4 finala jer treba da plati smestaj (celoj ekipi) i sve ostalo sto ide pored toga.
(Uros, 19. septembar 2018 15:55)

Zar stvarno mislis da on to placa iz svog dzepa, on je to izjavio kroz saljiv ton, pa njemu placaju da se pojavi na svakom turniru, osim GS, gde uskacu sponzori.Odavno on nema svojih troskova.

Nikola

pre 5 godina

Lepse bi bilo da je Rafa zdrav i da ga takvog Nole pobedi.
Nole, da bi prestigao Rafu, mora da pobedi u Sangaju ili Pekingu i da stigne do finala na ovom drugom turniru. Da bi pobedio u Pekingu, mora prvo da se prijavi za njega, a on to nije ucinio, sto znaci da ne moze biti 1. na kraju Sangaja.
Elem, eventualnim osvajanjem Sangaja, doci ce na korak od 1. mesta. Drugim recima, kada se Rafi oduzmu bodovi sa finalnog turnira, imao bi 35 bodova vise. Za pobedu u 1. krugu, dobija se 200 bodova, za pobedu u polufinalu 400, a u finalu 500, pa nije tesko izracunati sta mu je potrebno za 1. mesto na kraju godine.

Pouzdan izvor

pre 5 godina

Ne znam sta se zapelo za to prvo mesto. Ja sam vise da se naosvaja jos grend slem titula, a prvo mesto vise nije pod moranjem. Doduse lepo je sigurno biti prvi, ali Nole osvaja grend slemove i sa sestog, desetog mesta... Da bi naseg Noleta nekad prozvali najbolji svih vremena u tenisu, mora da osvoji bar jos sedam, osam grend slemova. A prvi je bio, i to poprilicno dugo, to je overio.

taki p.

pre 5 godina

Veoma je vazno prvo mesto na kraju sezone,racuna se kao svetski prvak te godine,bez obzira kako je stajao tokom sezone.Takodje se ulazi u zimsku pauzu, pa se broj nedelja samo povecava bez igre i rezultata sto je cista premija,kad dodamo prestiz koji se dobija sa prvim mestom,plus sponzorski bonus,videcemo da je itekako bitna ta pozicija.Bilo bi dobro da Novak odigra Peking zbog ritma,svaka duza pauza ga izbacuje iz najbolje forme i treba mu vremena da je dostigne ponovo,mislim da Rafa nece igrati do kraja sezone ako Nole preuzme prvo mesto na Kineskoj turneji.U tom slucaju odmarace koleno, jer zna da su mu sanse u dvorani sa rovitim nogama minimalne.Ocekujem da Nole odigra oba turnira i vec tada preuzme poziciju jedan,ako ne onda sigurno do kraja sezone.

Nelson mendela

pre 5 godina

Zvanicni pocetak dominacije bice prvo mesto. Do Vimbldona Djokovic ne brani toliko poena da bi ga iko ugrizio, ali ne treba otpisivati Nadala. Samo da ostane motivisan i zdrav, ni klinci, ni Federer ga ne mogu poremetiti. Ako Djokovic sakupi 40 mastersa i jos 4-5 gs, plus nedelje na prvom mestu, ko ga nece smatrati najboljim?

pera zdera

pre 5 godina

Zamislite da profesor kaze od sad radim samo sa najboljim djacima a vi druigi se snadjite. Ili hirurg, od sad operisem samo teske slucajeve a vi drugi se snadjite. Itd.
Novaku je igranje tenisa posao. On je profesionalac i nece bezati sa svog posla ako je zdrav i sposoban da igra.

No1e

pre 5 godina

Pričate o tim turnirima kao da Novak samo treba da otputuje i da razmišlja o tome da li ima dovoljno mesta u koferu da spakuje trofeje. To čak nije ni navijačko razmišljanje nego naivno i uvredljivo za sve koji prate i igraju tenis na ATP tour-u.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Novak bi svakako bio prvi, zar stvarno ljudi misle da ce Nadal i Federer odbraniti sve one bodove do kraja godine? A pritom Novak ne brani nijedan jedini bod. Ocekivano se Rafa sklonio, ne zeli da rizikuje sa povredom, ljudi moraju da shvate u ovoj fazi njihove karijere Djokovicu, Federeru i Nadalu su najvazniji grend slemovi. Eventualno zavrsni masters, sad igraju za prestiz, novac ih manje zanima jer ga imaju sasvim dovoljno.

Vamos Nole!

pre 5 godina

Bas kao sto se Rafi bilo otvorilo to 1. mesto dok se Nole oporavljao od povrede. Svako svoj stil igre i karijeru steluje drugacije. Gledace se krajnji skor....

Miodrag

pre 5 godina

Mozda bi i Novak mogao da otkaze turnire po Aziji i da odigra jos samo Masters u Parizu i Zavrsni u Londonu. Ne treba mu mesto broj 1. Trebaju mu GS i da se ybog njih stedi, Ukoliko zeli Rodzera da nadmasi treba mu jos 6 GS a ne broj nedelja na 1.mestu.

Uros

pre 5 godina

Novak bi svakako bio prvi, zar stvarno ljudi misle da ce Nadal i Federer odbraniti sve one bodove do kraja godine? A pritom Novak ne brani nijedan jedini bod. Ocekivano se Rafa sklonio, ne zeli da rizikuje sa povredom, ljudi moraju da shvate u ovoj fazi njihove karijere Djokovicu, Federeru i Nadalu su najvazniji grend slemovi. Eventualno zavrsni masters, sad igraju za prestiz, novac ih manje zanima jer ga imaju sasvim dovoljno.
(dragutin kenigsmark, 19. septembar 2018


Gresis. Novac itekako ima značajnu ako ne i najznačajniju ulogu. Pogotovo u tenisu. Skoro je Federer izjavio da mu se ne isplati da ide na turnir ako ne stigne do 1/4 finala jer treba da plati smestaj (celoj ekipi) i sve ostalo sto ide pored toga.

Dynamic

pre 5 godina

Z’inat Nole, prijavi i Peking i Bazel i Valensiju! Zezam se, tako je samo Marej jurio prvo mesto.
Ja sam zamislio ovakav scenario, Rafi fali 10 nedelja da izgura na ukupno 200 nedelja kao broj jedan. Njemu jubilej i torta a Noletu trofej u Londonu i prvo mesto na kraju godine.

antiDebil

pre 5 godina

Ma neće igrati do kraja sezone ( ti bi za njega bilo najpametnije ) ...ali on je poznat po tome da ne stedi svoje telo...zato i plaća danak...
(Matoradrtina, 19. septembar 2018 14:50)

Nadal je bas poznat po tome da stedi svoje telo, da nije tako vec bi odavno bio u penziji. Sve ovo sto sada preskace je stednja za sledecu sezonu sljake!

pacimirovic

pre 5 godina

pa ovo je ocekivano. Nadal je ovom odlukom zavrsio sezonu jer sigurno se nece vracati za Pariz i London gdr nikad nijr imao uspeha, da opterecuje koleno u dvorani.
to znaci da vec sad , u slucaju da novak npr udje u cetvrtfinale sangaja ili pariza je vec drugi. a posto i federer brani 2000 a ubedjen sam da novak cak ne mora nista da osvoji vec da ima solidne rezultate na zadnja tri turnira Sangaj,pariz i london on zavrsava godinu na prvom mestu.

Nebojša

pre 5 godina

GSovi su prioritet. Da sam na njegovom mestu bio bih skoncentrisan na to i na par mastersa pre GSova poput Monte Karla, Rima, Cincya... 

Bilo bi totalno nepotrebno juriti prvo mesto po svaku cenu jer nije toliko bitno. Ima vec 31 god i treba da se cuva za bitne stvari.
(SRB, 19. septembar 2018 14:52)

Morate vi ljudi shvatiti da je i prvo mesto bitno zamisli da izjednači Federerov rekord u grenslem trofejima a ne prestigne ga i po broju nedelja kao no1 bila bi šteta a i to bi mnogi koristili kao argument da je eto Federer i dalje bolji mislim da treba da igra Peking i Šangaj u Kini ga vole i poštuju treba i on njih da ispoštuje a ako treba nešto da preskoči neka preskoči masters u Parizu.

sempervivum

pre 5 godina

Мислим да ће Новак бити први после Париза.

Седмице на првом месту улазе у "вечну листу", а у децембру је празан ход на туру па је штета да те седмице прокоцка као што је то урадио када је пре две године препустио прво место Ендију у финишу године.

Ufo

pre 5 godina

Era najslabijeg tenisa, sa Fekijem pred penziju, Rafom redovno povredjenim, a ostali nisu za spominjanje. Nolo ima priliku da opet bude prvi, sto krace nadam se.

South Park

pre 5 godina

Volio bi da prijavi Peking da dobije radnu temperaturu.Ako odmah ode u Sangaj po meni pisi propalo.Peking da malo podesi nisanske sprave,udje u ritam,sredi kondiciju.

Vlada

pre 5 godina

Nije se prijavio zbog Lejver kupa ali će svakako igrati oba turnira u Kini jer ih tradicionalno uvek igra i odlično prolazi.
To je jedino mesto gde ima potpunu podršku navijača!!!

Srećno Nole u pohodu na vrh!

tovari dok su vrući i oni bi nas!

pre 5 godina

Ok, ne treba ocekivati da ce se bas tada desiti ali bilo bi lepo da godinu zavrsi na prvom mestu.. mora jos da zapne ovih 2 meseca, nece biti lako, ali ako bude na visini i formi sa US opena, realno je ocekivati da ce biti na kraju Br. 1!!

rezon

pre 5 godina

Nole, sad samo mudro i strpljivo. Ne zaletati se i ne igrati svaki turnir. Probrati one najvaznije, i prvo mesto na kraju godine nece izmaci.

Kobster

pre 5 godina

Iskreno mi se ne svidja naslov! Voleo bih da Novak bude broj 1, ali vam je to prva asocijacija na vest o Rafinom otkazivanju turneje zbog povrede.

vidovit

pre 5 godina

Ma nece Djovak da se cima da bi nedelju-dve ranije izbio na prvo mesto. Prevazišao je on te klinacke fore. Iskulira, i uzme samo masterse, a skoro da mu je i to ispod casti ;o).

it’s my life

pre 5 godina

Lagano će to Nole odraditi.Ko bi se nadao od onakvog početka godine.Da će uspeti da verovatno dodje na prvo mesto.Ima Nole srce šampiona!!!!

Dobros-AV

pre 5 godina

Srecan sam da ce Nole imati laksi put do eventualnih titula u Aziji, ali za tenis je svako odsustvo Rafe i Rodje jednostavno velika steta. Radujem se svakom njihovom (a pogotovo medjusobnom) mecu. Nole je u formi, bice i broj 1, pre ili kasnije, mada to i nije najvaznije od svega. Najvaznije je da mu se igra i da ponovo ima onu 'glad' za pobedama. Sto rece Brus Springstin: You gotta stay hungry !!!... A to vazi sa SVAKOG od nas bilo kojim poslom se bavili. Da ti je do necega stalo! E, to je najvaznije. Ako ima toga, bice i ostalog.
Pozdrav svima!

kimiko

pre 5 godina

Novak je u Kini kao kod kuce. Navijaci ga tamo obozavaju. Ali nije potrebno da se nesto forsira i juri. Neka zavrsi ovu sezonu odlicnom formom i neka tako zapocne sledecu, ja zadovoljan.

Matoradrtina

pre 5 godina

Ma neće igrati do kraja sezone ( ti bi za njega bilo najpametnije ) ...ali on je poznat po tome da ne stedi svoje telo...zato i plaća danak...

Stefan

pre 5 godina

Idemo Nole!!
Nadal posle Kine u minusu 1.100,a i posle toga ima da brani..Rodzer u Sangaju brani titulu..
Mozda posle Azijske turneje ne bude na 1.mestu Nole,ali ce sigurno biti mnogo mnogo blizu toga.
Mislim da je sa ovim je prakticno izvjesno da ce Nole godinu zavrsiti kao 1.teniser sveta..

SRB

pre 5 godina

GSovi su prioritet. Da sam na njegovom mestu bio bih skoncentrisan na to i na par mastersa pre GSova poput Monte Karla, Rima, Cincya...

Bilo bi totalno nepotrebno juriti prvo mesto po svaku cenu jer nije toliko bitno. Ima vec 31 god i treba da se cuva za bitne stvari.

dinorg cccc

pre 5 godina

Moze i Federer da zavrsi godinu na prvom mestu a i Del Potro. Sve je tu moguce al da Djokovic ne brani nista sve je moguce ostaje da vidimo.

ATG

pre 5 godina

Ne odigra vise niko nista do kraja i Novak prvi :). Ne verujem da ce Nadal vise igrati ove godine, a za Federera ne znam. On ce sigurno pokusati da uzme to prvo mesto.

eldoctore

pre 5 godina

Nole preskace peking sto posto, pogotovo nakon ove vesti da rafa ne igra.. treba ostaviti neki turnir neosvojen zbog sledece godine kad ce da brani sve od wimbledona do londona.. svakako prvi na kraju godine ??????

rezon

pre 5 godina

Nole, sad samo mudro i strpljivo. Ne zaletati se i ne igrati svaki turnir. Probrati one najvaznije, i prvo mesto na kraju godine nece izmaci.

vidovit

pre 5 godina

Ma nece Djovak da se cima da bi nedelju-dve ranije izbio na prvo mesto. Prevazišao je on te klinacke fore. Iskulira, i uzme samo masterse, a skoro da mu je i to ispod casti ;o).

it’s my life

pre 5 godina

Lagano će to Nole odraditi.Ko bi se nadao od onakvog početka godine.Da će uspeti da verovatno dodje na prvo mesto.Ima Nole srce šampiona!!!!

Vlada

pre 5 godina

Nije se prijavio zbog Lejver kupa ali će svakako igrati oba turnira u Kini jer ih tradicionalno uvek igra i odlično prolazi.
To je jedino mesto gde ima potpunu podršku navijača!!!

Srećno Nole u pohodu na vrh!

tovari dok su vrući i oni bi nas!

pre 5 godina

Ok, ne treba ocekivati da ce se bas tada desiti ali bilo bi lepo da godinu zavrsi na prvom mestu.. mora jos da zapne ovih 2 meseca, nece biti lako, ali ako bude na visini i formi sa US opena, realno je ocekivati da ce biti na kraju Br. 1!!

Stefan

pre 5 godina

Idemo Nole!!
Nadal posle Kine u minusu 1.100,a i posle toga ima da brani..Rodzer u Sangaju brani titulu..
Mozda posle Azijske turneje ne bude na 1.mestu Nole,ali ce sigurno biti mnogo mnogo blizu toga.
Mislim da je sa ovim je prakticno izvjesno da ce Nole godinu zavrsiti kao 1.teniser sveta..

Dobros-AV

pre 5 godina

Srecan sam da ce Nole imati laksi put do eventualnih titula u Aziji, ali za tenis je svako odsustvo Rafe i Rodje jednostavno velika steta. Radujem se svakom njihovom (a pogotovo medjusobnom) mecu. Nole je u formi, bice i broj 1, pre ili kasnije, mada to i nije najvaznije od svega. Najvaznije je da mu se igra i da ponovo ima onu 'glad' za pobedama. Sto rece Brus Springstin: You gotta stay hungry !!!... A to vazi sa SVAKOG od nas bilo kojim poslom se bavili. Da ti je do necega stalo! E, to je najvaznije. Ako ima toga, bice i ostalog.
Pozdrav svima!

pacimirovic

pre 5 godina

pa ovo je ocekivano. Nadal je ovom odlukom zavrsio sezonu jer sigurno se nece vracati za Pariz i London gdr nikad nijr imao uspeha, da opterecuje koleno u dvorani.
to znaci da vec sad , u slucaju da novak npr udje u cetvrtfinale sangaja ili pariza je vec drugi. a posto i federer brani 2000 a ubedjen sam da novak cak ne mora nista da osvoji vec da ima solidne rezultate na zadnja tri turnira Sangaj,pariz i london on zavrsava godinu na prvom mestu.

No1e

pre 5 godina

Pričate o tim turnirima kao da Novak samo treba da otputuje i da razmišlja o tome da li ima dovoljno mesta u koferu da spakuje trofeje. To čak nije ni navijačko razmišljanje nego naivno i uvredljivo za sve koji prate i igraju tenis na ATP tour-u.

antiDebil

pre 5 godina

Ma neće igrati do kraja sezone ( ti bi za njega bilo najpametnije ) ...ali on je poznat po tome da ne stedi svoje telo...zato i plaća danak...
(Matoradrtina, 19. septembar 2018 14:50)

Nadal je bas poznat po tome da stedi svoje telo, da nije tako vec bi odavno bio u penziji. Sve ovo sto sada preskace je stednja za sledecu sezonu sljake!

eldoctore

pre 5 godina

Nole preskace peking sto posto, pogotovo nakon ove vesti da rafa ne igra.. treba ostaviti neki turnir neosvojen zbog sledece godine kad ce da brani sve od wimbledona do londona.. svakako prvi na kraju godine ??????

Nebojša

pre 5 godina

GSovi su prioritet. Da sam na njegovom mestu bio bih skoncentrisan na to i na par mastersa pre GSova poput Monte Karla, Rima, Cincya... 

Bilo bi totalno nepotrebno juriti prvo mesto po svaku cenu jer nije toliko bitno. Ima vec 31 god i treba da se cuva za bitne stvari.
(SRB, 19. septembar 2018 14:52)

Morate vi ljudi shvatiti da je i prvo mesto bitno zamisli da izjednači Federerov rekord u grenslem trofejima a ne prestigne ga i po broju nedelja kao no1 bila bi šteta a i to bi mnogi koristili kao argument da je eto Federer i dalje bolji mislim da treba da igra Peking i Šangaj u Kini ga vole i poštuju treba i on njih da ispoštuje a ako treba nešto da preskoči neka preskoči masters u Parizu.

Dott

pre 5 godina

Novaku ne smeta ni Nadal ni Rodzer cak sta vise, sa njihovim odsustvom smanjuje se i tonus Novakove igre i motivacije.
Novaku rivalitet sa njima dvojicom toliko je znacajan, da gotovo prevazilazi i znacaj samih turnira na kojima se mec odigrava.
Na kraju i sam Novak je vise puta izjavio da je toliko dobar zahvaljujuci njima dvojici.
Novak se u tome dosta razlikuje od Nadala i Rodzera, jer sa njihovim odsustvom, Novak igra dosta slabije i moze biti plen nize rangiranih tenisera, dok u slucaju Nadala i Rodzera slucaj je skoro pa obrnut, u Novakovom odsustvu oni vide sansu za sebe. Mozda ovo zvuci malo pretenciozno, ali su to neosporne cinjenice.
Nije isto kada neko od njih ispadne u ranijoj fazi i kada i ne dodje na turnir, za Novaka je to razlicit psiholoski momenat.
To sto na Novaka Nadal i Rodzer imaju toliko uticaja, dobro je dok su oni ispred njega i dok su tu na turu, ali vremeje da polako prevazidje te da kazem decije bolesti, jer kada to ucini bice pravi i istinski vodja, vredan svakog postovanja od svih.
Takav epilog zelim, mora tako i biti.

sempervivum

pre 5 godina

Мислим да ће Новак бити први после Париза.

Седмице на првом месту улазе у "вечну листу", а у децембру је празан ход на туру па је штета да те седмице прокоцка као што је то урадио када је пре две године препустио прво место Ендију у финишу године.

dinorg cccc

pre 5 godina

Moze i Federer da zavrsi godinu na prvom mestu a i Del Potro. Sve je tu moguce al da Djokovic ne brani nista sve je moguce ostaje da vidimo.

kimiko

pre 5 godina

Novak je u Kini kao kod kuce. Navijaci ga tamo obozavaju. Ali nije potrebno da se nesto forsira i juri. Neka zavrsi ovu sezonu odlicnom formom i neka tako zapocne sledecu, ja zadovoljan.

Posmatrač

pre 5 godina

Primetio sam da Nadal počne da kuburi sa povredama kad zaključi da je Đoković onaj stari - nepobediv. A i Federer ispada u ranijem kolu turnira kad vidi ko ga čeka u sledećem.

Milan

pre 5 godina

Gresis. Novac itekako ima značajnu ako ne i najznačajniju ulogu. Pogotovo u tenisu. Skoro je Federer izjavio da mu se ne isplati da ide na turnir ako ne stigne do 1/4 finala jer treba da plati smestaj (celoj ekipi) i sve ostalo sto ide pored toga.
(Uros, 19. septembar 2018 15:55)

Zar stvarno mislis da on to placa iz svog dzepa, on je to izjavio kroz saljiv ton, pa njemu placaju da se pojavi na svakom turniru, osim GS, gde uskacu sponzori.Odavno on nema svojih troskova.

Vamos Nole!

pre 5 godina

Bas kao sto se Rafi bilo otvorilo to 1. mesto dok se Nole oporavljao od povrede. Svako svoj stil igre i karijeru steluje drugacije. Gledace se krajnji skor....

Nelson mendela

pre 5 godina

Zvanicni pocetak dominacije bice prvo mesto. Do Vimbldona Djokovic ne brani toliko poena da bi ga iko ugrizio, ali ne treba otpisivati Nadala. Samo da ostane motivisan i zdrav, ni klinci, ni Federer ga ne mogu poremetiti. Ako Djokovic sakupi 40 mastersa i jos 4-5 gs, plus nedelje na prvom mestu, ko ga nece smatrati najboljim?

Kobster

pre 5 godina

Iskreno mi se ne svidja naslov! Voleo bih da Novak bude broj 1, ali vam je to prva asocijacija na vest o Rafinom otkazivanju turneje zbog povrede.

taki p.

pre 5 godina

Veoma je vazno prvo mesto na kraju sezone,racuna se kao svetski prvak te godine,bez obzira kako je stajao tokom sezone.Takodje se ulazi u zimsku pauzu, pa se broj nedelja samo povecava bez igre i rezultata sto je cista premija,kad dodamo prestiz koji se dobija sa prvim mestom,plus sponzorski bonus,videcemo da je itekako bitna ta pozicija.Bilo bi dobro da Novak odigra Peking zbog ritma,svaka duza pauza ga izbacuje iz najbolje forme i treba mu vremena da je dostigne ponovo,mislim da Rafa nece igrati do kraja sezone ako Nole preuzme prvo mesto na Kineskoj turneji.U tom slucaju odmarace koleno, jer zna da su mu sanse u dvorani sa rovitim nogama minimalne.Ocekujem da Nole odigra oba turnira i vec tada preuzme poziciju jedan,ako ne onda sigurno do kraja sezone.

ATG

pre 5 godina

Ne odigra vise niko nista do kraja i Novak prvi :). Ne verujem da ce Nadal vise igrati ove godine, a za Federera ne znam. On ce sigurno pokusati da uzme to prvo mesto.

Dynamic

pre 5 godina

Z’inat Nole, prijavi i Peking i Bazel i Valensiju! Zezam se, tako je samo Marej jurio prvo mesto.
Ja sam zamislio ovakav scenario, Rafi fali 10 nedelja da izgura na ukupno 200 nedelja kao broj jedan. Njemu jubilej i torta a Noletu trofej u Londonu i prvo mesto na kraju godine.

Bećarac

pre 5 godina

@Dott
Da li si svestan šta pišeš (izvini, šta tupiš) u komentaru?
Dobro je da su oni (Nadal, Federer) ispred Novaka?!? I vreme je da (Nole) polako prevazidje dečje bolesti, jer će tek onda biti istinski vodja....?!?

Vidim da je Fedji i Nadalu lane bilo baš loše što Novak nije ispred njih i što ne igra?
Inače, taj Novak sa “dečjim bolestima” je osvojio 50 najvećih titula; bio 200 i kusur nedelja no 1, ima najveći broj odigranih mečeva sa najvećima i pozitivan skor sa njima; prosek rnk rivala najviši i na GS i MS i uopšte, procentualno najveći broj odigranih mečeva sa top 10...
I zato te pitam, koje, bre, dečje bolesti; kome, za šta i za koga istinski vodja?!?
Da ne treba možda da se popne bos na Akonkagvu i Mont Everest da bi nekima još nešto dokazao?

Бубулеја

pre 5 godina

@уфо Интересантан ти концепт!?!Чим Ноле почне да осваја и дере све живо Надал је "увек" повређен а рођа матор!?!Тако сте причали 6 сезона и ево вас опет, смејурија!А кад је Новак био повређен онда је била мнооого јака конкуренција и нико није био повређен ни матор(осим наравно 5 играча из првих десет, али они су ионако никаква конкуренција, јел да), ало бре које будалаштине.......

Dule Pacov

pre 5 godina

Novaku treba malo vise od godinu i po da bude na prvom mestu da bi prestigao Rodzera i na tom mestu.
Tesko s obzirom da se bodovi brane. Ali kad bi taj rekord skinuo i po broju slemova naravno onda bi i zapadni svet morao da ga prizna kao najveceg ikad iako je za nas on to vec sad.

Matoradrtina

pre 5 godina

Ma neće igrati do kraja sezone ( ti bi za njega bilo najpametnije ) ...ali on je poznat po tome da ne stedi svoje telo...zato i plaća danak...

Nata

pre 5 godina

Ocekivala sam ovako nesto. Nadal se istrosio u prvoj polovini sezone i nadam se da ce se oporaviti brzo jer je stvarno potreban turu kao sto je Djokovic i Federer. Jednostavno nije zanimljivo kad jedan od njih nedostaje, realno to svi znamo.

Trenutno vise nego ista zelim da se Djokovic revansira nekim mladim igracima, pogotovo onom kome je prepustio Rim prosle godine. Nadam se da ce biti u Sangaju.

pera zdera

pre 5 godina

Zamislite da profesor kaze od sad radim samo sa najboljim djacima a vi druigi se snadjite. Ili hirurg, od sad operisem samo teske slucajeve a vi drugi se snadjite. Itd.
Novaku je igranje tenisa posao. On je profesionalac i nece bezati sa svog posla ako je zdrav i sposoban da igra.

SRB

pre 5 godina

GSovi su prioritet. Da sam na njegovom mestu bio bih skoncentrisan na to i na par mastersa pre GSova poput Monte Karla, Rima, Cincya...

Bilo bi totalno nepotrebno juriti prvo mesto po svaku cenu jer nije toliko bitno. Ima vec 31 god i treba da se cuva za bitne stvari.

Bex

pre 5 godina

Nadam se da Novak zeli da napadne GOAT status koji sada drzi Federer. Da bi to uradio mora da predje Federera po broju GS ili broju nedelja na prvom mestu ili mozda cak oba. Do bi to ostvario mora sto pre ove godine dodje na broj 1, da mu 2019 godina bude uspesna kao 2015 ili 2011 po pitanju GS i da kraj 2019. doceka na 1 mestu. Realno jako tezak zadatak ali ostvariv. Po meni je lakse da ispegla zaostatak od 80tak nedelja na 1. mestu nego broj GSova. Inace ako ovo ne uradi u ovoj i narednoj gidini, tesko da ce sa 33-34 biti sposobniji. Samim tim nece biti nade da ga sira svetska javnost smatra za najboljeg svih vremena.

South Park

pre 5 godina

Volio bi da prijavi Peking da dobije radnu temperaturu.Ako odmah ode u Sangaj po meni pisi propalo.Peking da malo podesi nisanske sprave,udje u ritam,sredi kondiciju.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Novak bi svakako bio prvi, zar stvarno ljudi misle da ce Nadal i Federer odbraniti sve one bodove do kraja godine? A pritom Novak ne brani nijedan jedini bod. Ocekivano se Rafa sklonio, ne zeli da rizikuje sa povredom, ljudi moraju da shvate u ovoj fazi njihove karijere Djokovicu, Federeru i Nadalu su najvazniji grend slemovi. Eventualno zavrsni masters, sad igraju za prestiz, novac ih manje zanima jer ga imaju sasvim dovoljno.

Uros

pre 5 godina

Novak bi svakako bio prvi, zar stvarno ljudi misle da ce Nadal i Federer odbraniti sve one bodove do kraja godine? A pritom Novak ne brani nijedan jedini bod. Ocekivano se Rafa sklonio, ne zeli da rizikuje sa povredom, ljudi moraju da shvate u ovoj fazi njihove karijere Djokovicu, Federeru i Nadalu su najvazniji grend slemovi. Eventualno zavrsni masters, sad igraju za prestiz, novac ih manje zanima jer ga imaju sasvim dovoljno.
(dragutin kenigsmark, 19. septembar 2018


Gresis. Novac itekako ima značajnu ako ne i najznačajniju ulogu. Pogotovo u tenisu. Skoro je Federer izjavio da mu se ne isplati da ide na turnir ako ne stigne do 1/4 finala jer treba da plati smestaj (celoj ekipi) i sve ostalo sto ide pored toga.

Pouzdan izvor

pre 5 godina

Ne znam sta se zapelo za to prvo mesto. Ja sam vise da se naosvaja jos grend slem titula, a prvo mesto vise nije pod moranjem. Doduse lepo je sigurno biti prvi, ali Nole osvaja grend slemove i sa sestog, desetog mesta... Da bi naseg Noleta nekad prozvali najbolji svih vremena u tenisu, mora da osvoji bar jos sedam, osam grend slemova. A prvi je bio, i to poprilicno dugo, to je overio.

Bećarac

pre 5 godina

@MM

Čuj, jedino ako ne odluči da sam sebe zaustavi?!?
Mani se guslanja i mitomanije...
U igri su pored Noleta i Delpotro i Fed.. Dovoljno je da jedan od njih kiksne na nekom turniru i ops..
Primer, 2016.g...U Šangaju Nole kiksnuo od Aguta u SF, Marej ga pobedio u finalu i odmah otrčao u Beč – za svaki slučaj + 500 poena..
Zato, polako, navijajmo za Noleta, ali ima još da se igra.

Ivan

pre 5 godina

Nece se Nole cimati za Peking (iako bih ja to jako zeleo). Sa Pekingom (gde je tradicionalno dobar) i Sangajem bio bi opet kineski car. A bilo bi dobro i zbog zagrevanja. Al' on nema obicaj da menja raspored. Jedino ako se sad organizatori (posle Rafinog odustajanja) ne isprse sa par milki.
Nezavisno od ovoga, bice No1e do kraja godine svakako. Samo polako i da potraje.

marko

pre 5 godina

Ови што предлажу Новаку да прескочи Пекинг, шта мисле да Новак ради кад неигра, вероватно игра мице. Па наравно да треба да игра и то из више разлога. Први, јер му требају бодови за прво место. Други, јер је тамо доста популаран и сада би додатно добио на популарности а тиме и његов спонзор који је реално имао штету док је Новак лечио ране. Трећи, Новак је сада у добром моментуму, а има мањак турнира, и ништа му не би сметало да игра. Четврти, ако не буде он први биће вероватно Федерер, а то није добро ни за Новака ни за тенис. Пети, Федерер ће тамо играти више због свог спонзора него због себе, и надам се да ће Новак да прихвати тај изазов, јер тај ривалитет је много потребан.

CATAPA

pre 5 godina

Novak mora da proredi učešće na turnirima. Taj luksuz sebi mogu da priušte samo oni koji ladno mogu da ispadnu na samom početku. Novak je taj luksuz brzo potrošio, sada je sve ispod polufinala realno neuspeh (nemilosrdnim "navijačima" je i poraz u finalu, doduše).

Madjo

pre 5 godina

Nek osvoji Nole Šangaj i imaće samo 35 bodova manje od Rafe na rejs listi, bez učešća u Pekingu. Poslije toga ostaju još Masters u Parizu i Završni Masters u Londonu, pa će tu svakako pasti odluka o broju 1 na kraju godine. Ako uzme Šangaj, Nole će definitivno biti favorit.

Miodrag

pre 5 godina

Mozda bi i Novak mogao da otkaze turnire po Aziji i da odigra jos samo Masters u Parizu i Zavrsni u Londonu. Ne treba mu mesto broj 1. Trebaju mu GS i da se ybog njih stedi, Ukoliko zeli Rodzera da nadmasi treba mu jos 6 GS a ne broj nedelja na 1.mestu.

Ufo

pre 5 godina

Era najslabijeg tenisa, sa Fekijem pred penziju, Rafom redovno povredjenim, a ostali nisu za spominjanje. Nolo ima priliku da opet bude prvi, sto krace nadam se.

Filip

pre 5 godina

pa ovo je ocekivano. Nadal je ovom odlukom zavrsio sezonu jer sigurno se nece vracati za Pariz i London gdr nikad nijr imao uspeha, da opterecuje koleno u dvorani.to znaci da vec sad , u slucaju da novak npr udje u cetvrtfinale sangaja ili pariza je vec drugi. a posto i federer brani 2000 a ubedjen sam da novak cak ne mora nista da osvoji vec da ima solidne rezultate na zadnja tri turnira Sangaj,pariz i london on zavrsava godinu na prvom mestu.
(pacimirovic, 19. septembar 2018 15:23)
Sigurno ce probati bar London, to mu fali a i nema potrebe da pauzira 5 meseci

Bećarac

pre 5 godina

@MM

Čuj, jedino ako ne odluči da sam sebe zaustavi?!?
Mani se guslanja i mitomanije...
U igri su pored Noleta i Delpotro i Fed.. Dovoljno je da jedan od njih kiksne na nekom turniru i ops..
Primer, 2016.g...U Šangaju Nole kiksnuo od Aguta u SF, Marej ga pobedio u finalu i odmah otrčao u Beč – za svaki slučaj + 500 poena..
Zato, polako, navijajmo za Noleta, ali ima još da se igra.

Nikola

pre 5 godina

Lepse bi bilo da je Rafa zdrav i da ga takvog Nole pobedi.
Nole, da bi prestigao Rafu, mora da pobedi u Sangaju ili Pekingu i da stigne do finala na ovom drugom turniru. Da bi pobedio u Pekingu, mora prvo da se prijavi za njega, a on to nije ucinio, sto znaci da ne moze biti 1. na kraju Sangaja.
Elem, eventualnim osvajanjem Sangaja, doci ce na korak od 1. mesta. Drugim recima, kada se Rafi oduzmu bodovi sa finalnog turnira, imao bi 35 bodova vise. Za pobedu u 1. krugu, dobija se 200 bodova, za pobedu u polufinalu 400, a u finalu 500, pa nije tesko izracunati sta mu je potrebno za 1. mesto na kraju godine.

No1e GOAT by 2022

pre 5 godina

Ovi sto pricaju da prvo mesto nije bitno... ITEKAKO je bitno! No1e je do danas bio 223 nedelje na prvom mestu. Ako uskoro opet preuzme vrh ATP tura izvesno je da ce ga tesko biti skinuti u narednih godinu dana tj. 52 nedelje sto znaci da ce se do tada No1e vec primaci Federeru na samo cca 30-ak nedelja zaostatka (275 na prema 310) sto ce i samom Novaku biti motivacija da jos jace igra i da preuzme i taj rekord po broju provedenih nedelja na broju jedan. A imat ce manje od 33 godine. Rodja vec sada ima 37. Svi znamo da No1e moze da to obori.

Plus, peti put ce biti zavrsn broj jedan. Toliko je i rodja bio do sada. Samo je Sampras cini mi se 6 puta zavrsavao kao broj jedan na kraju godine.

Idemoooo!!!

Ufo

pre 5 godina

Era najslabijeg tenisa, sa Fekijem pred penziju, Rafom redovno povredjenim, a ostali nisu za spominjanje. Nolo ima priliku da opet bude prvi, sto krace nadam se.

Miodrag

pre 5 godina

Mozda bi i Novak mogao da otkaze turnire po Aziji i da odigra jos samo Masters u Parizu i Zavrsni u Londonu. Ne treba mu mesto broj 1. Trebaju mu GS i da se ybog njih stedi, Ukoliko zeli Rodzera da nadmasi treba mu jos 6 GS a ne broj nedelja na 1.mestu.

it’s my life

pre 5 godina

Lagano će to Nole odraditi.Ko bi se nadao od onakvog početka godine.Da će uspeti da verovatno dodje na prvo mesto.Ima Nole srce šampiona!!!!

eldoctore

pre 5 godina

Nole preskace peking sto posto, pogotovo nakon ove vesti da rafa ne igra.. treba ostaviti neki turnir neosvojen zbog sledece godine kad ce da brani sve od wimbledona do londona.. svakako prvi na kraju godine ??????

Nebojša

pre 5 godina

GSovi su prioritet. Da sam na njegovom mestu bio bih skoncentrisan na to i na par mastersa pre GSova poput Monte Karla, Rima, Cincya... 

Bilo bi totalno nepotrebno juriti prvo mesto po svaku cenu jer nije toliko bitno. Ima vec 31 god i treba da se cuva za bitne stvari.
(SRB, 19. septembar 2018 14:52)

Morate vi ljudi shvatiti da je i prvo mesto bitno zamisli da izjednači Federerov rekord u grenslem trofejima a ne prestigne ga i po broju nedelja kao no1 bila bi šteta a i to bi mnogi koristili kao argument da je eto Federer i dalje bolji mislim da treba da igra Peking i Šangaj u Kini ga vole i poštuju treba i on njih da ispoštuje a ako treba nešto da preskoči neka preskoči masters u Parizu.

vidovit

pre 5 godina

Ma nece Djovak da se cima da bi nedelju-dve ranije izbio na prvo mesto. Prevazišao je on te klinacke fore. Iskulira, i uzme samo masterse, a skoro da mu je i to ispod casti ;o).

Posmatrač

pre 5 godina

Primetio sam da Nadal počne da kuburi sa povredama kad zaključi da je Đoković onaj stari - nepobediv. A i Federer ispada u ranijem kolu turnira kad vidi ko ga čeka u sledećem.

Matoradrtina

pre 5 godina

Ma neće igrati do kraja sezone ( ti bi za njega bilo najpametnije ) ...ali on je poznat po tome da ne stedi svoje telo...zato i plaća danak...

Uros

pre 5 godina

Novak bi svakako bio prvi, zar stvarno ljudi misle da ce Nadal i Federer odbraniti sve one bodove do kraja godine? A pritom Novak ne brani nijedan jedini bod. Ocekivano se Rafa sklonio, ne zeli da rizikuje sa povredom, ljudi moraju da shvate u ovoj fazi njihove karijere Djokovicu, Federeru i Nadalu su najvazniji grend slemovi. Eventualno zavrsni masters, sad igraju za prestiz, novac ih manje zanima jer ga imaju sasvim dovoljno.
(dragutin kenigsmark, 19. septembar 2018


Gresis. Novac itekako ima značajnu ako ne i najznačajniju ulogu. Pogotovo u tenisu. Skoro je Federer izjavio da mu se ne isplati da ide na turnir ako ne stigne do 1/4 finala jer treba da plati smestaj (celoj ekipi) i sve ostalo sto ide pored toga.

Vlada

pre 5 godina

Nije se prijavio zbog Lejver kupa ali će svakako igrati oba turnira u Kini jer ih tradicionalno uvek igra i odlično prolazi.
To je jedino mesto gde ima potpunu podršku navijača!!!

Srećno Nole u pohodu na vrh!

SRB

pre 5 godina

GSovi su prioritet. Da sam na njegovom mestu bio bih skoncentrisan na to i na par mastersa pre GSova poput Monte Karla, Rima, Cincya...

Bilo bi totalno nepotrebno juriti prvo mesto po svaku cenu jer nije toliko bitno. Ima vec 31 god i treba da se cuva za bitne stvari.

South Park

pre 5 godina

Volio bi da prijavi Peking da dobije radnu temperaturu.Ako odmah ode u Sangaj po meni pisi propalo.Peking da malo podesi nisanske sprave,udje u ritam,sredi kondiciju.

Pouzdan izvor

pre 5 godina

Ne znam sta se zapelo za to prvo mesto. Ja sam vise da se naosvaja jos grend slem titula, a prvo mesto vise nije pod moranjem. Doduse lepo je sigurno biti prvi, ali Nole osvaja grend slemove i sa sestog, desetog mesta... Da bi naseg Noleta nekad prozvali najbolji svih vremena u tenisu, mora da osvoji bar jos sedam, osam grend slemova. A prvi je bio, i to poprilicno dugo, to je overio.

No1e

pre 5 godina

Pričate o tim turnirima kao da Novak samo treba da otputuje i da razmišlja o tome da li ima dovoljno mesta u koferu da spakuje trofeje. To čak nije ni navijačko razmišljanje nego naivno i uvredljivo za sve koji prate i igraju tenis na ATP tour-u.

rezon

pre 5 godina

Nole, sad samo mudro i strpljivo. Ne zaletati se i ne igrati svaki turnir. Probrati one najvaznije, i prvo mesto na kraju godine nece izmaci.

Nikola

pre 5 godina

Lepse bi bilo da je Rafa zdrav i da ga takvog Nole pobedi.
Nole, da bi prestigao Rafu, mora da pobedi u Sangaju ili Pekingu i da stigne do finala na ovom drugom turniru. Da bi pobedio u Pekingu, mora prvo da se prijavi za njega, a on to nije ucinio, sto znaci da ne moze biti 1. na kraju Sangaja.
Elem, eventualnim osvajanjem Sangaja, doci ce na korak od 1. mesta. Drugim recima, kada se Rafi oduzmu bodovi sa finalnog turnira, imao bi 35 bodova vise. Za pobedu u 1. krugu, dobija se 200 bodova, za pobedu u polufinalu 400, a u finalu 500, pa nije tesko izracunati sta mu je potrebno za 1. mesto na kraju godine.

Stefan

pre 5 godina

Idemo Nole!!
Nadal posle Kine u minusu 1.100,a i posle toga ima da brani..Rodzer u Sangaju brani titulu..
Mozda posle Azijske turneje ne bude na 1.mestu Nole,ali ce sigurno biti mnogo mnogo blizu toga.
Mislim da je sa ovim je prakticno izvjesno da ce Nole godinu zavrsiti kao 1.teniser sveta..

dinorg cccc

pre 5 godina

Moze i Federer da zavrsi godinu na prvom mestu a i Del Potro. Sve je tu moguce al da Djokovic ne brani nista sve je moguce ostaje da vidimo.

Dott

pre 5 godina

Novaku ne smeta ni Nadal ni Rodzer cak sta vise, sa njihovim odsustvom smanjuje se i tonus Novakove igre i motivacije.
Novaku rivalitet sa njima dvojicom toliko je znacajan, da gotovo prevazilazi i znacaj samih turnira na kojima se mec odigrava.
Na kraju i sam Novak je vise puta izjavio da je toliko dobar zahvaljujuci njima dvojici.
Novak se u tome dosta razlikuje od Nadala i Rodzera, jer sa njihovim odsustvom, Novak igra dosta slabije i moze biti plen nize rangiranih tenisera, dok u slucaju Nadala i Rodzera slucaj je skoro pa obrnut, u Novakovom odsustvu oni vide sansu za sebe. Mozda ovo zvuci malo pretenciozno, ali su to neosporne cinjenice.
Nije isto kada neko od njih ispadne u ranijoj fazi i kada i ne dodje na turnir, za Novaka je to razlicit psiholoski momenat.
To sto na Novaka Nadal i Rodzer imaju toliko uticaja, dobro je dok su oni ispred njega i dok su tu na turu, ali vremeje da polako prevazidje te da kazem decije bolesti, jer kada to ucini bice pravi i istinski vodja, vredan svakog postovanja od svih.
Takav epilog zelim, mora tako i biti.

Dule Pacov

pre 5 godina

Novaku treba malo vise od godinu i po da bude na prvom mestu da bi prestigao Rodzera i na tom mestu.
Tesko s obzirom da se bodovi brane. Ali kad bi taj rekord skinuo i po broju slemova naravno onda bi i zapadni svet morao da ga prizna kao najveceg ikad iako je za nas on to vec sad.

Kobster

pre 5 godina

Iskreno mi se ne svidja naslov! Voleo bih da Novak bude broj 1, ali vam je to prva asocijacija na vest o Rafinom otkazivanju turneje zbog povrede.

Dynamic

pre 5 godina

Z’inat Nole, prijavi i Peking i Bazel i Valensiju! Zezam se, tako je samo Marej jurio prvo mesto.
Ja sam zamislio ovakav scenario, Rafi fali 10 nedelja da izgura na ukupno 200 nedelja kao broj jedan. Njemu jubilej i torta a Noletu trofej u Londonu i prvo mesto na kraju godine.

Milan

pre 5 godina

Gresis. Novac itekako ima značajnu ako ne i najznačajniju ulogu. Pogotovo u tenisu. Skoro je Federer izjavio da mu se ne isplati da ide na turnir ako ne stigne do 1/4 finala jer treba da plati smestaj (celoj ekipi) i sve ostalo sto ide pored toga.
(Uros, 19. septembar 2018 15:55)

Zar stvarno mislis da on to placa iz svog dzepa, on je to izjavio kroz saljiv ton, pa njemu placaju da se pojavi na svakom turniru, osim GS, gde uskacu sponzori.Odavno on nema svojih troskova.

Bećarac

pre 5 godina

@Dott
Da li si svestan šta pišeš (izvini, šta tupiš) u komentaru?
Dobro je da su oni (Nadal, Federer) ispred Novaka?!? I vreme je da (Nole) polako prevazidje dečje bolesti, jer će tek onda biti istinski vodja....?!?

Vidim da je Fedji i Nadalu lane bilo baš loše što Novak nije ispred njih i što ne igra?
Inače, taj Novak sa “dečjim bolestima” je osvojio 50 najvećih titula; bio 200 i kusur nedelja no 1, ima najveći broj odigranih mečeva sa najvećima i pozitivan skor sa njima; prosek rnk rivala najviši i na GS i MS i uopšte, procentualno najveći broj odigranih mečeva sa top 10...
I zato te pitam, koje, bre, dečje bolesti; kome, za šta i za koga istinski vodja?!?
Da ne treba možda da se popne bos na Akonkagvu i Mont Everest da bi nekima još nešto dokazao?

kimiko

pre 5 godina

Novak je u Kini kao kod kuce. Navijaci ga tamo obozavaju. Ali nije potrebno da se nesto forsira i juri. Neka zavrsi ovu sezonu odlicnom formom i neka tako zapocne sledecu, ja zadovoljan.

ATG

pre 5 godina

Ne odigra vise niko nista do kraja i Novak prvi :). Ne verujem da ce Nadal vise igrati ove godine, a za Federera ne znam. On ce sigurno pokusati da uzme to prvo mesto.

antiDebil

pre 5 godina

Ma neće igrati do kraja sezone ( ti bi za njega bilo najpametnije ) ...ali on je poznat po tome da ne stedi svoje telo...zato i plaća danak...
(Matoradrtina, 19. septembar 2018 14:50)

Nadal je bas poznat po tome da stedi svoje telo, da nije tako vec bi odavno bio u penziji. Sve ovo sto sada preskace je stednja za sledecu sezonu sljake!

pacimirovic

pre 5 godina

pa ovo je ocekivano. Nadal je ovom odlukom zavrsio sezonu jer sigurno se nece vracati za Pariz i London gdr nikad nijr imao uspeha, da opterecuje koleno u dvorani.
to znaci da vec sad , u slucaju da novak npr udje u cetvrtfinale sangaja ili pariza je vec drugi. a posto i federer brani 2000 a ubedjen sam da novak cak ne mora nista da osvoji vec da ima solidne rezultate na zadnja tri turnira Sangaj,pariz i london on zavrsava godinu na prvom mestu.

Бубулеја

pre 5 godina

@уфо Интересантан ти концепт!?!Чим Ноле почне да осваја и дере све живо Надал је "увек" повређен а рођа матор!?!Тако сте причали 6 сезона и ево вас опет, смејурија!А кад је Новак био повређен онда је била мнооого јака конкуренција и нико није био повређен ни матор(осим наравно 5 играча из првих десет, али они су ионако никаква конкуренција, јел да), ало бре које будалаштине.......

Filip

pre 5 godina

pa ovo je ocekivano. Nadal je ovom odlukom zavrsio sezonu jer sigurno se nece vracati za Pariz i London gdr nikad nijr imao uspeha, da opterecuje koleno u dvorani.to znaci da vec sad , u slucaju da novak npr udje u cetvrtfinale sangaja ili pariza je vec drugi. a posto i federer brani 2000 a ubedjen sam da novak cak ne mora nista da osvoji vec da ima solidne rezultate na zadnja tri turnira Sangaj,pariz i london on zavrsava godinu na prvom mestu.
(pacimirovic, 19. septembar 2018 15:23)
Sigurno ce probati bar London, to mu fali a i nema potrebe da pauzira 5 meseci

pera zdera

pre 5 godina

Zamislite da profesor kaze od sad radim samo sa najboljim djacima a vi druigi se snadjite. Ili hirurg, od sad operisem samo teske slucajeve a vi drugi se snadjite. Itd.
Novaku je igranje tenisa posao. On je profesionalac i nece bezati sa svog posla ako je zdrav i sposoban da igra.

taki p.

pre 5 godina

Veoma je vazno prvo mesto na kraju sezone,racuna se kao svetski prvak te godine,bez obzira kako je stajao tokom sezone.Takodje se ulazi u zimsku pauzu, pa se broj nedelja samo povecava bez igre i rezultata sto je cista premija,kad dodamo prestiz koji se dobija sa prvim mestom,plus sponzorski bonus,videcemo da je itekako bitna ta pozicija.Bilo bi dobro da Novak odigra Peking zbog ritma,svaka duza pauza ga izbacuje iz najbolje forme i treba mu vremena da je dostigne ponovo,mislim da Rafa nece igrati do kraja sezone ako Nole preuzme prvo mesto na Kineskoj turneji.U tom slucaju odmarace koleno, jer zna da su mu sanse u dvorani sa rovitim nogama minimalne.Ocekujem da Nole odigra oba turnira i vec tada preuzme poziciju jedan,ako ne onda sigurno do kraja sezone.

Nelson mendela

pre 5 godina

Zvanicni pocetak dominacije bice prvo mesto. Do Vimbldona Djokovic ne brani toliko poena da bi ga iko ugrizio, ali ne treba otpisivati Nadala. Samo da ostane motivisan i zdrav, ni klinci, ni Federer ga ne mogu poremetiti. Ako Djokovic sakupi 40 mastersa i jos 4-5 gs, plus nedelje na prvom mestu, ko ga nece smatrati najboljim?

sempervivum

pre 5 godina

Мислим да ће Новак бити први после Париза.

Седмице на првом месту улазе у "вечну листу", а у децембру је празан ход на туру па је штета да те седмице прокоцка као што је то урадио када је пре две године препустио прво место Ендију у финишу године.

Bex

pre 5 godina

Nadam se da Novak zeli da napadne GOAT status koji sada drzi Federer. Da bi to uradio mora da predje Federera po broju GS ili broju nedelja na prvom mestu ili mozda cak oba. Do bi to ostvario mora sto pre ove godine dodje na broj 1, da mu 2019 godina bude uspesna kao 2015 ili 2011 po pitanju GS i da kraj 2019. doceka na 1 mestu. Realno jako tezak zadatak ali ostvariv. Po meni je lakse da ispegla zaostatak od 80tak nedelja na 1. mestu nego broj GSova. Inace ako ovo ne uradi u ovoj i narednoj gidini, tesko da ce sa 33-34 biti sposobniji. Samim tim nece biti nade da ga sira svetska javnost smatra za najboljeg svih vremena.

Ivan

pre 5 godina

Nece se Nole cimati za Peking (iako bih ja to jako zeleo). Sa Pekingom (gde je tradicionalno dobar) i Sangajem bio bi opet kineski car. A bilo bi dobro i zbog zagrevanja. Al' on nema obicaj da menja raspored. Jedino ako se sad organizatori (posle Rafinog odustajanja) ne isprse sa par milki.
Nezavisno od ovoga, bice No1e do kraja godine svakako. Samo polako i da potraje.

marko

pre 5 godina

Ови што предлажу Новаку да прескочи Пекинг, шта мисле да Новак ради кад неигра, вероватно игра мице. Па наравно да треба да игра и то из више разлога. Први, јер му требају бодови за прво место. Други, јер је тамо доста популаран и сада би додатно добио на популарности а тиме и његов спонзор који је реално имао штету док је Новак лечио ране. Трећи, Новак је сада у добром моментуму, а има мањак турнира, и ништа му не би сметало да игра. Четврти, ако не буде он први биће вероватно Федерер, а то није добро ни за Новака ни за тенис. Пети, Федерер ће тамо играти више због свог спонзора него због себе, и надам се да ће Новак да прихвати тај изазов, јер тај ривалитет је много потребан.

tovari dok su vrući i oni bi nas!

pre 5 godina

Ok, ne treba ocekivati da ce se bas tada desiti ali bilo bi lepo da godinu zavrsi na prvom mestu.. mora jos da zapne ovih 2 meseca, nece biti lako, ali ako bude na visini i formi sa US opena, realno je ocekivati da ce biti na kraju Br. 1!!

Vamos Nole!

pre 5 godina

Bas kao sto se Rafi bilo otvorilo to 1. mesto dok se Nole oporavljao od povrede. Svako svoj stil igre i karijeru steluje drugacije. Gledace se krajnji skor....

Madjo

pre 5 godina

Nek osvoji Nole Šangaj i imaće samo 35 bodova manje od Rafe na rejs listi, bez učešća u Pekingu. Poslije toga ostaju još Masters u Parizu i Završni Masters u Londonu, pa će tu svakako pasti odluka o broju 1 na kraju godine. Ako uzme Šangaj, Nole će definitivno biti favorit.

Nata

pre 5 godina

Ocekivala sam ovako nesto. Nadal se istrosio u prvoj polovini sezone i nadam se da ce se oporaviti brzo jer je stvarno potreban turu kao sto je Djokovic i Federer. Jednostavno nije zanimljivo kad jedan od njih nedostaje, realno to svi znamo.

Trenutno vise nego ista zelim da se Djokovic revansira nekim mladim igracima, pogotovo onom kome je prepustio Rim prosle godine. Nadam se da ce biti u Sangaju.

Dobros-AV

pre 5 godina

Srecan sam da ce Nole imati laksi put do eventualnih titula u Aziji, ali za tenis je svako odsustvo Rafe i Rodje jednostavno velika steta. Radujem se svakom njihovom (a pogotovo medjusobnom) mecu. Nole je u formi, bice i broj 1, pre ili kasnije, mada to i nije najvaznije od svega. Najvaznije je da mu se igra i da ponovo ima onu 'glad' za pobedama. Sto rece Brus Springstin: You gotta stay hungry !!!... A to vazi sa SVAKOG od nas bilo kojim poslom se bavili. Da ti je do necega stalo! E, to je najvaznije. Ako ima toga, bice i ostalog.
Pozdrav svima!

Bećarac

pre 5 godina

@MM

Čuj, jedino ako ne odluči da sam sebe zaustavi?!?
Mani se guslanja i mitomanije...
U igri su pored Noleta i Delpotro i Fed.. Dovoljno je da jedan od njih kiksne na nekom turniru i ops..
Primer, 2016.g...U Šangaju Nole kiksnuo od Aguta u SF, Marej ga pobedio u finalu i odmah otrčao u Beč – za svaki slučaj + 500 poena..
Zato, polako, navijajmo za Noleta, ali ima još da se igra.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Novak bi svakako bio prvi, zar stvarno ljudi misle da ce Nadal i Federer odbraniti sve one bodove do kraja godine? A pritom Novak ne brani nijedan jedini bod. Ocekivano se Rafa sklonio, ne zeli da rizikuje sa povredom, ljudi moraju da shvate u ovoj fazi njihove karijere Djokovicu, Federeru i Nadalu su najvazniji grend slemovi. Eventualno zavrsni masters, sad igraju za prestiz, novac ih manje zanima jer ga imaju sasvim dovoljno.

CATAPA

pre 5 godina

Novak mora da proredi učešće na turnirima. Taj luksuz sebi mogu da priušte samo oni koji ladno mogu da ispadnu na samom početku. Novak je taj luksuz brzo potrošio, sada je sve ispod polufinala realno neuspeh (nemilosrdnim "navijačima" je i poraz u finalu, doduše).

Bećarac

pre 5 godina

@MM

Čuj, jedino ako ne odluči da sam sebe zaustavi?!?
Mani se guslanja i mitomanije...
U igri su pored Noleta i Delpotro i Fed.. Dovoljno je da jedan od njih kiksne na nekom turniru i ops..
Primer, 2016.g...U Šangaju Nole kiksnuo od Aguta u SF, Marej ga pobedio u finalu i odmah otrčao u Beč – za svaki slučaj + 500 poena..
Zato, polako, navijajmo za Noleta, ali ima još da se igra.

No1e GOAT by 2022

pre 5 godina

Ovi sto pricaju da prvo mesto nije bitno... ITEKAKO je bitno! No1e je do danas bio 223 nedelje na prvom mestu. Ako uskoro opet preuzme vrh ATP tura izvesno je da ce ga tesko biti skinuti u narednih godinu dana tj. 52 nedelje sto znaci da ce se do tada No1e vec primaci Federeru na samo cca 30-ak nedelja zaostatka (275 na prema 310) sto ce i samom Novaku biti motivacija da jos jace igra i da preuzme i taj rekord po broju provedenih nedelja na broju jedan. A imat ce manje od 33 godine. Rodja vec sada ima 37. Svi znamo da No1e moze da to obori.

Plus, peti put ce biti zavrsn broj jedan. Toliko je i rodja bio do sada. Samo je Sampras cini mi se 6 puta zavrsavao kao broj jedan na kraju godine.

Idemoooo!!!