Ponedeljak, 17.09.2018.

16:30

Evropski milioneri u NBA – ko uz Jokića nije igrao za reprezentaciju?

Evropski košarkaši u NBA se često odlučuju da ne igraju za svoje reprezentacije, a da li je to u korelaciji sa njihovim platama.

Izvor: LN

Evropski milioneri u NBA – ko uz Jokiæa nije igrao za reprezentaciju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

antiDebil

pre 5 godina

Ivan, 18. septembar 2018 04:42)

U Jokucevim godinama Divac je imao 2 evrpska zlata, bronzu, olimpijsko srebro, svetsko zlato i bronzu, dakle 6 medalja iz 6 godina igranja. Jokic je sa 23 godine 3 puta odjavio reprezentaciju i osvojio je jedno srebro. Ajde navedi mi te godine koje je Divac preskocio, jedva cekam da to cujem ??

Navijač

pre 5 godina

Prava srbenda se moli Bogu da se Jokic povredi da bi posle mogao komentarise kako Bog sve vidi.
Koliko smo mi izopacen narod, zasluzujemo sve sto nam se desava i vise od toga.

sklek

pre 5 godina

Od sledece godine krece Jokara da igra!!!!
Opasan je to igrac, sacekacemo ga kao i sve nase reprezentativce...bice to sve ok.
Jokara, sam da si nam ziv i zdrav!!!

pribojac

pre 5 godina

Dok god razmisljamo tako neka nam tako i bude,ne u kosarci nego u svakoj sferi...Ok neces da igras,ne moras,ali reci otvoreno....Rodjeni smo ovde daj da mi damo podrsku ovoj drazavi....Svak da uradi koliko moze za svoju zemlju...Toliko mozemo

Ivan

pre 5 godina

Aj da ne iznosim sada podatke o tome koja je sve takmicenja Divac preskocio pa mu se niko ne penje na glavu, sa koliko godina se ko od nasih igraca penzionisao pa im se niko ne penje na glavu, da kazemo da su svi igrali svake godine celu svoju karijeru, iako onaj tim iz 1995.godine i tim iz recimo 2001.godine imaju 3 zajednicka igraca (Bodiroga, Sasa Obradovic, Tomasevic). Ne zameram nikome ni pre ni posle sto nije igrao za reprezentaciju, zelim samo da objasnim sta se promenilo od tada do danas i zasto se danas vrhunski igraci mnogo manje odazivaju.

Kosarka je postala mnoooogo zahtevnija. Danasnji prosecan starter u NBA ligi moze u zubima da nosi prosecnog startera od pre 20 godina (iz devedesetih) a ovaj iz devedesetih moze u zubima da nosi onog iz sedamdesetih. I naravno da je i u proslosti bilo atletski dominantnih igraca, sta vise fizicki najdominantniji igrac svih vremena je igrao 60-tih (Wilt Chamberlain) ali se on setao ligom i imao je sezonu u kojoj je igrao u proseku preko 48 minuta po utakmici. Danas bi i on preskocio po koju utakmicu, i danas se Tom Tibodo, trener Minesote, smatra manijakom jer mu glavni igraci igraju preko 35 minuta po utakmici i mnogo se povredjuju. Danas jedan Semi Ojelele, koji izlgeda kao izbacivac, ima odraz preko 40 inci, a 90-tih su se mogli nabrojati igraci koji skacu tako visoko. Povrede su nikad ucestalije i igracima je potreban odmor.

Bilja

pre 5 godina

Jokića treba jednostavno PRECRTATI. Ne postoji. Ljudi su živote davali za svoju zemlju, odlazili u rat, a onaj ko neće da igra za reprezentaciju, samo da igra i ništa više nije vredan ni pomena. DZABA MILIONI, JOKIĆU

Bilja

pre 5 godina

Jarane, znaš li šta je patriotizam? Šta je ljubav? Ima li tu neke računice? Po tvom komentaru sam shvatila da ima, pa se pitam da li ja to ceo život živim u zabludi. Imam 50 godina

temudjin

pre 5 godina

Samo vi dozvolite menadžerima da nam uđu u košarku kao što su ušli u fudbal, i dobićete iste reprezentativne rezultate, nikakve.

Deki

pre 5 godina

@(Igor, 17. septembar 2018 22:15), da, dečko je igrao ispred zgrade, primetili ga i otišao u NBA? Ja razumem ako neko ne želi da igra za svoju zemlju, i takve više nikada ne treba zvati, ali ne razumem kako možete još i da podržavate? Te priče kako država njima ništa nije dala su stvarno smešne. Pa od malena kada izadješ na igralište i školsku salu ti koristiš državnu imovinu, a da ne pričam dalje po klubovima.

NStulip

pre 5 godina

Dodje leto. Mi na godisnje odmore, pivce u ruke, hlad, opustanje. Dodje kraj leta i onda bi da gledamo neki sport i mislimo da imamo pravo da pljujemo nekog ko mozda nije hteo da celo leto trenira dok smo se mi ladili. Da se pri tome povredio, rekli bismo samo ...... a coveku cela karijera i zivot unisten. Jokic je proslo leto ostao da radi i trenira u USA i nije igrao za nas. Napredak je bio neverovatan. Ove godine fantastican u NBA. Pustite coveka da radi na sebi a ne da igra neke FIBAine prozore. Da je pameti da se svi normalni povuku iz FIBAe i da se napravi nova organizacija gde ce neko pametan da sedi...

ogoljena istina

pre 5 godina

Sve te priče i opravdavanja za neigranje za reprezentaciju ruši jednostavan primer Dirka Novickog, najuspešnijeg evropskog igrača u NBA.
Ako je neko bio nosilac tima i najplaćeniji, to je bio on. I uvek je igrao za reprezentaciju. I to reprezentaciju sa saigračima koji su neretko autsajderi da prođu grupe a ne da uzmu neki trofej. I opet je stalno dolazio. Tako da manite sve te komplikovane priče i razloge. Do igrača/čoveka je. Ništa drugo.

Neko iz mase....

pre 5 godina

Meni je najaci taj lala kad je izjavio da ga pare ne zanimaju, oce samo trofeje....A ostao covek u Denveru da uzima kajmak 5 godina..... Slazem se da rizikuje povredu ili nesto drugo. Opet legende nase kosarke su samo zato sto su igrali za nasu reprezentaciju. Ako on voli da bude legenda u Americi koja je bombardovala njegov grad, njegov izbor....

bolero

pre 5 godina

dzaba naruceni tekstovi koji ga opravdavaju, zna se kakvim se terminima opisuje takva karakterna osobina.a kako je poznat kao 'jak karakter', kapiram da su pre misko i njegova braca odlucili da on ne igra, nego NBA klub
(wer, 17. septembar 2018 21:08)

Isto tako možemo tebe povezati sa suparničkim taborom u savezu, koji gura svoje igrače i blate Jokića i menadžera jer nisu dali tal.

Ni prvo, ni drugo nema veze sa realnošću, ali je super za botovanje

Hmm

pre 5 godina

Jokić je ok momak. Igra se dejvis kup a Novak ne igra za nac.tim i..? Bogdan je ruki i povredio se igrajući za nac.tim i to niko ne pominje.. Inače, podrška za svu trojicu vrhunskih sportista.

manunited

pre 5 godina

I ne treba da igra. Da sam na njegovom mestu nikad ne bih igrao, cak bih uzeo pasos neke normalne drzave i igrao za njih. Sta? zasluzujemo radovanje? Ne zasluzujemo mi nista. Jokara kralju!!!!!!

Pravda za košarku

pre 5 godina

Evropskoj košarci treba "otvorena" EL s 24-32 kluba, koja nije privatna i u koju šampion svake evropske zemlje ima šansu da se plasira makar kroz kvalifikacije. Takođe je potreban veći nagradni fond (recimo pola onoga što je u fudbalu) da bi takmičenje klubovima bilo isplativo.

Mora se naći način da barem EL igrači igraju za svoje reprezentacije u "prozorima". To bi bilo znatno lakše kada bi EL smanjila broj utakmica.

NJay

pre 5 godina

Dobar je igrac, uzeo je pare i svaka mu cast. Al sto se mene tice njegovi rezultati me ne doticu kao tipa rezultati i igra Damjana Rudeza i sl. Toliko izbora imam, za mene je zavrsio.

Mito

pre 5 godina

Koliko je američkih NBA igraća igralo za SAD. Pola ekipe barem je iz NBA.Da li to Ameri žele da se obezbede da na SP mogu da dođu sa decom iz vrtića protiv neozbiljnih reprezentacija

koki

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju.
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.
(ha, 17. septembar 2018 18:23)

Koliko igraca iz Mege je trebao Sale da zove. To je reprezentacija, mora da se zasluzi poziv. Ne moze menadzer da naruci sta hoce.

Zvao ga je sledece godine na EP 2015-te pa je ovaj odbio, jer mu je bilo ispod casti da igra EP. A onda odbio poziv i 2017-te za EP i 2018-te za kvalifikacije.

Znas li ti kad je Duda bio selektor da je Djordjevic godinama igrao samo EP. Djordjevic igra EP, a kad dodje SP i OI, Duda vodi matorog Zoca i Zdovca.

Nismo igrali nekoliko godina zbog sankcija, i Djordjevic koji je legenda nase kosarke je na kraju igrao samo jednom na OI i to kada je vec imao 29 godina i samo jednom na SP kada je imao 31.

Sta bi Djordjevic dao za poziv 88me i 90te kad smo bili supersila. A ovamo neki klinac izvoljeva.

Ne treba ga zvati nikada vise. Nikad.

Igor

pre 5 godina

Zanimljivo je podsetiti se ko su najplaćeniji Evropljani u NBA, samo ne treba zaboraviti i jednu ključnu stvar - šta oni duguju svojim reprezentacijama? Na primer, Nikola Jokić, jel on sebe beše lansirao preko reprezentacije? Jel ova zemlja nešto posebno uložila u svoje klince da bi jednog dana kada postanu vrhunski igrači oni osećali potrebu i želju da igraju za reprezentaciju? Na žalost teško je reći nešto u korist.
Igrače preuzimaju "menadžeri" još dok su jako mladi, ulažu u njih kao svoju investiciju i upravljaju njihovim karijerama. Da li je tu sve baš čisto, fer-plej ili čak i po zakonu, vrlo je upitno. U retkim slučajevima gde im karijera nije u rukama menadžera, roditelji ulažu nadljudske napore i mnogo, mnogo novca da bi ti klinci imali šansu da uspeju. Mnogo je prljavštine kod nas u sportu, a država je uradila malo do ništa da to ispravi. I zato mislim da je potpuno patetično da bilo ko od nas proziva te ljude kada uspeju, da nešto duguju ovoj državi i reprezentaciji. Puno uspeha i sreće im želim u karijeri, a kad neko od njiih poželi da igra za repku, hvala im.

wer

pre 5 godina

dzaba naruceni tekstovi koji ga opravdavaju, zna se kakvim se terminima opisuje takva karakterna osobina.

a kako je poznat kao 'jak karakter', kapiram da su pre misko i njegova braca odlucili da on ne igra, nego NBA klub

koki

pre 5 godina

Glup pokusaj da se opravda Jokic. Bas ce braca Gasol od sto leta da igraju, ili Mozgov, ili Galinari, ima neko mladji valjda. Jedino kod nas igraju veterani Bjelica, Raduljica, Simonovic, a najmladji Jokic se susi od aprila meseca. Ne treba ga zvati nikada vise.

Daa

pre 5 godina

A jeste dosadni ne mora da igra ako nece ali ja nikada necu moci da ga mrzim zbog toga. Jednostavno ne mogu da navijam protiv Srpskih sportista, nisam tako vaslitan.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Ne moze jer je titula svetskog prvaka u fudbalu pehar broj 1. Mesi bi menjao sve silne lige sampiona za jednu titulu svetskog prvaka, ali ne ide. Medjutim, amerikanci smatraju da su u kosarci neprikosnoveni i zato ne vide svrhu EP i SP. Samo bi mogli nekad da odrade doping test.
(sef strucnog staba, 17. septembar 2018 19:52)

Da li je moguce da posle 1000 demantija ove gluposti od strane nasih sportskih novinara i ljudi iz nase anti-doping agencije, Srbi i dalje veruju da se Amerikanci ne rade testovi na doping.

Bol Bol

pre 5 godina

Denver je zrtvovao pola tima da ga podigne i tako mu dao priliku da nenormalno odskoci,isti je slucaj sa dirkom,parkerom,M gasolom bio na pocetku njihovih karijera!Uzgred nije ni toliki talenat da sve moze sam,vise deluje kao M Gasol nego Pau,slabo mu je pokretljiv zato mora vise da radi mehanicki,iako na terenu deluje spontano!!!

as

pre 5 godina

Nista o nicemu, evo spiska 2014
P.s uvek pametuješ a pojma nemas. Sportski pozdrav brate.

Na spisku selektora Đorđevića našlo se sledećih 29 košarkaša, od kojih šest debitanata: 

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Banvit), Nemanja Nedović (Golden Stejt Voriors), Vasilije Micić (Mega vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nenad Miljenović (Mega vizura), Milenko Tepić (Partizan NIS), Stefan Peno (Barselona), Bogdan Bogdanović (Partizan NIS), Nemanja Krstić (Mega vizura), Vladimir Micov(CSKA), Vladimir Lučić (Valensija), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Nemanja Dangubić (Mega vizura), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Novica Veličković (Mega vizura), Zoran Erceg (Galatasaraj), Duško Savanović (Anadolu Efes), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Milan Mačvan (Galatasaraj), Nenad Krstić (CSKA), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt Voriors), Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), Vladimir Štimac (Unikaha), Dejan Kravić (Teksas Tek), Nikola Milutinov (Partizan NIS), Raško Katić (Crvena zvezda Telekom), Miroslav Raduljica (Milvoki Baks). 

fact-check

pre 5 godina

Sjajna analiza, sa jasnom poentom koliko je besmisleno prozivati afirmisane NBA igrače, stubove svojih klubova, da se cimaju preko okeana za obične kvalifikacione susrete. Hrvatska je pred ispadanjem, i naravno da su njihovi NBA timovi imali razumevanja za ovaj prozor, ali šta je trebao Jokić da kaže Denveru, "idem ja, bez mene moji neće moći da pobede Estoniju 50+ razlike". Vidim da je autor samoinicijativno izbacio pojedine Evropljane koji su se oprostili od svojih reprezentacija, ali mislim da je bolje da se striktno držao spiska 20 najbolje plaćenih za sledeću sezonu, gde bi onda ušli i:

18,622,514 Enes Kanter (NYK, TUR)
18,530,000 Joakim Noah (NYK, FRA)
18,109,175 Goran Dragic (MIA, SLO)
15,413,043 Clint Capela (HOU, SUI)

I u tom slučaju od njih 20, samo Batum i Šruder igraju ovaj septembarski prozor, a samo se Jokić, od ove godine najplaćeniji Evropljanin, u svojoj domovini poliva pepelom i katranom! Van svake pameti.

pera kojot super genije

pre 5 godina

pre su nasi sportisti ziveli da igraju za reprezentaciju,ovi danas kao da se stide.ali to je njihovo...sto se mene iskreno tice ne mora niko da igra.

Dag Kristi

pre 5 godina

A gde je na listi Dragić?
(Opa, 17. septembar 2018 18:45)

Oprostio se od reprezentacije, prema tome, nema šta ni da traži na ovoj listi. Uzgred, nevezano za ovo, nisam imao pojma da je Gortat prešao u Kliperse, i to zarađuje preko 13 miliona dolara...

Sumadinac91

pre 5 godina

Mr_Melbourne

Jeste protiv vas, Hrvatske. Ali se slazem, koliko god bio dobar samo zbog izgubljenog zlata na EP ga ne bih vise zvao u A tim.Svaka cast decku neka uzme milijardu dolara od Amera, ali zlato u kosarci je nas san koji je olako sjeban(dizao gume, sigurno lol) .Puno uspeha i zdravlja mu zelim u klupskoj karijeri, ali bolje bez OI nego sa njim na njima.
Lupajte minuse slobodno,ne mrzim nikoga i nista, ali princip je princip.

Jaran

pre 5 godina

room 1408
Cast... Rec koja se kao kletva vezuje za nas narod. Sta je to Srbija dala Jokicu pa on sada MORA da joj vrati igranjem protiv Estonije???

sef strucnog staba

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
(Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Ne moze jer je titula svetskog prvaka u fudbalu pehar broj 1. Mesi bi menjao sve silne lige sampiona za jednu titulu svetskog prvaka, ali ne ide. Medjutim, amerikanci smatraju da su u kosarci neprikosnoveni i zato ne vide svrhu EP i SP. Samo bi mogli nekad da odrade doping test.

nista o nicemu

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju. 
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.
(ha, 17. septembar 2018 18:23)

Jokic se dogovorio sa Saletom da ne igra 2014te, bio je na spisku. Zasto izmisljas?

goran

pre 5 godina

Krajnje je nepotrebno da se forsiraju Jokić, Teodosić, Bobi i ko vec ne igra ovog trenutka, u kvalifikacijama...
Ova trenutna ekipa je sasvim dovoljna da se kvalifikuju na SP. Najjači sastav i odaziv se očekuje za SP kada počne kao i za OI tako da nema potrebe za prozivkama.

Kako god, živim za dan kada će nam prva petorka biti Teo, Bogdan, Kalinić, Bjelica, Jokić, pa ako Bog da, da ih ispratim uživo.

oxydant

pre 5 godina

Stvarno veliki evropski košarkaši poput Gasola i Novickog mnogo puta su igrali
(iako u NBA) za reprezentaciju svoje otadžbine.Neki nisu (Stojaković na pr.)
Razumem dezertera u glupom ratu,ali ne i u reprezentaciji svoje zemlje!

ajmo sredina malo

pre 5 godina

zašto se uporno ponavlja da Jokić neće da igra za repku a Teo i Bobi nemaju dozvolu kluba kad je u principu situacija ista.

milan

pre 5 godina

Tačno je da po ugovorima NBA timovi nemaju pravo da spreče igrača da igra za reprezentaciju van sezone. Isto tako, tačno je da je NBA "liga igrača", gde igrači kroz svoj sindikat imaju ogromnu moć i na masovnijem nivou vlasnici nikako neće da im se zameraju. Međutim, NBA je liga koja je uvek bila zasnovana na strogom profesionalizmu i među samim igračima tradicionalno se vrednuje shvatanje da su oni dužni da se maksimalno posvete NBA timovima koji ih bogato plaćaju i to ne ostavlja mnogo prostora za neku paralelnu košarkašku karijeru. Dok su skoro svi igrači bili Amerikanci i dok FIBA nije dozvoljavala NBA igračima igranje za reprezentacije, to shvatanje nije bilo ni najmanje kontroverzno. Danas, FIBA može da promeni situaciju samo tako što bi privukla naklonost većine najvećih zvezda, a FIBA ne ume da funkcioniše na taj način. Da je LeBron insistirao da igra za USA u ovim kvalifikacijama, stvari bi izgledale totalno drugačije.

23

pre 5 godina

Ne shvatam zasto se toliko prica i pise na tu temu.Prosto reprezentativci su oni koji igraju za svoju drzavu.A posto je ovde rec o takmicenju reprezentacija tih drzava cemu onda prica o onima koji nisu u njihovom sastavu?!Pricajte,pisite o njima kad pocnu klupska takmicenja.

dule

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Dejvis kup u tenisu, olimpijski turnir u fudbalu, hokej na ledu sve sem Olimpijskih igara (a i to nisam siguran, slabo pratim).

Amerikanci jesu svet za sebe, ali reći da njima nastup za reprezentaciju ne znači ništa jednostavno ne stoji - tamo je velika čast biti učesnik na olimpijadi. E sad, već kontinentalno takmičenje im malo znači, a posebno ako je u pitanju drugi kontinent.

bolero

pre 5 godina

Previše negativnih komentara za Jokića, kao da vam nešto duguje?
Ako ikada odluči da igra za Srbiju, to bi bilo fantastično, a ako ne, pa opet dobro...koliko god vi ograđivali taj aspekt, kroz njega će NBA i Ameri videti Srbiju.

A druge strane, ne treba imati protekcije prema bilo kojem igraču, kao što se i Marjanović 'ladio svojevremeno.

Bilo kako bilo, Jokiću sve najbolje!

sarajevo.ba

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
(Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Upravo tako.
I u hokeju ista stvar.Na svakom SP kanadjani, svedi, rusi svi salju drugu ekipu jer su ostali u Nhl u to vrijeme zauzeti zbog PO.

ub

pre 5 godina

Mark Gasol i Batum su od ovih starijih igrali vise puta i prilicno su dali reprezentaciji.. a i sve ostale osim Janisa sam skoro siguran da sam vise puta gledao u svojim reprezentacijama..znam sta je poenta, opravdavanje Jokica? Nema opravdanja. Sve najbolje mu zelim u karijedi, praticemo, gledacemo Denver, ali drazi mi je npr Marko Simonovic duplo!

it’s my life

pre 5 godina

Odmah se vodi polemika.Ostajem pri stavu bez obzira sto mnogi negoduju.Ako ne bude igrao na SP nema šta da traži u Tokiju na OI ako se na iste plasiramo.Srbija nije njegova “promocija” već treba da bude čast.Sinoc jedan pametuje i priča mi o “inacenju”.Da li je normalno da covek igra samo završne turnire OI?Od 200 utakmica da se pojavi na 5-6 kada Amerikanci “snimaju”?P.S ako bude igrao završni turnir SP to je već druga priča.Ni jedan klub na svetu top igraču svetske klase ne može da zabrani da igra za svoju zemlju.U naponu snage Pau Gasol je igrao sve moguće utakmice za svoju zemlju.Retko koji turnir je “preskakao”,...

GM

pre 5 godina

Furnije nije igra... samo sto jeste igrao.

Recimo protiv Rusije 02.07. i dao 15 poena.

Prestanite da zaobilazite istinu, sve u korist izvesnog Individualca, od koga Srbija nema nista, vec je bez njega tu gde jeste. U prevodu, ne treba.
Neka ide sa svojim trenerom Nagetsa i neka pokazuju 3 prsta iz Sombora.

stoka

pre 5 godina

Mozda bi trebalo analizirati zašto ovih 4-5 igraju, siguran sam da Bogdan i Bjelica ne bili stalno na raspolaganju da to nisu Kingsi i Vlade

sef strucnog staba

pre 5 godina

Sasvim normalna pojava za sistem kao NBA, gde se sve vrti oko novca. Pa oni ljudi ni za sopstvenu reprezentaciju ne salju najbolje igrace, nego im kvalifikacije igraju ovi sa koledza. SP igraju sa drugim timom dok jedino na OI kao dodju najbolji, ali i tu fali poneko. A zamisli da ce Evropljane da puste da dodju da se mlate po ovim kvalifikacijama..

ha

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju.
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.

Sandokan SNS

pre 5 godina

Jokic je jako dobar decko koji je bio i na inaguraciji naseg precednika i dokazao je da je rodoljub i patriota. Sigurno je da mu klub neda, posto je decko prva liga da mu ga da da igra on bi sugurno igrao. Vidi se po njemu kad digne 3 prsta da je castan do srzi, kao i svaki Solunac koji je gazio Kajmakchalan

istinabre

pre 5 godina

Ne postoji više nacionalnost nego samo onaj ko ima pare i onaj ko je navijač!

Kad ljudi dobiju tolike pare počnu da se druže sebima jednakim!

Tako odbacuju svoju zemlju,prijatelje i društvo!

Ljudi su uvek hteli da budu uspešni a kad ne mogu žele da neko u njihovo ime zastupa tu uspešnost!

Tako se razvilo navijanje,jednostavno možeš da se osećaš uspešnim kad tvoj tim pobedi.

Tu psihologiju razumu oni koji su stvorili timove, znaju igrati na emocije ljudi!

Srbi bi morali da počnu da grade svoje firme, da te firmice postanu veće i da svojoj deci zapuste nešto opipljivo.

A ovde svi tužni jer od propalog život ostalo samo navijanje...

Train Of Consequences

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.

it’s my life

pre 5 godina

Odmah se vodi polemika.Ostajem pri stavu bez obzira sto mnogi negoduju.Ako ne bude igrao na SP nema šta da traži u Tokiju na OI ako se na iste plasiramo.Srbija nije njegova “promocija” već treba da bude čast.Sinoc jedan pametuje i priča mi o “inacenju”.Da li je normalno da covek igra samo završne turnire OI?Od 200 utakmica da se pojavi na 5-6 kada Amerikanci “snimaju”?P.S ako bude igrao završni turnir SP to je već druga priča.Ni jedan klub na svetu top igraču svetske klase ne može da zabrani da igra za svoju zemlju.U naponu snage Pau Gasol je igrao sve moguće utakmice za svoju zemlju.Retko koji turnir je “preskakao”,...

stoka

pre 5 godina

Mozda bi trebalo analizirati zašto ovih 4-5 igraju, siguran sam da Bogdan i Bjelica ne bili stalno na raspolaganju da to nisu Kingsi i Vlade

Train Of Consequences

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.

ub

pre 5 godina

Mark Gasol i Batum su od ovih starijih igrali vise puta i prilicno su dali reprezentaciji.. a i sve ostale osim Janisa sam skoro siguran da sam vise puta gledao u svojim reprezentacijama..znam sta je poenta, opravdavanje Jokica? Nema opravdanja. Sve najbolje mu zelim u karijedi, praticemo, gledacemo Denver, ali drazi mi je npr Marko Simonovic duplo!

sef strucnog staba

pre 5 godina

Sasvim normalna pojava za sistem kao NBA, gde se sve vrti oko novca. Pa oni ljudi ni za sopstvenu reprezentaciju ne salju najbolje igrace, nego im kvalifikacije igraju ovi sa koledza. SP igraju sa drugim timom dok jedino na OI kao dodju najbolji, ali i tu fali poneko. A zamisli da ce Evropljane da puste da dodju da se mlate po ovim kvalifikacijama..

Daa

pre 5 godina

A jeste dosadni ne mora da igra ako nece ali ja nikada necu moci da ga mrzim zbog toga. Jednostavno ne mogu da navijam protiv Srpskih sportista, nisam tako vaslitan.

GM

pre 5 godina

Furnije nije igra... samo sto jeste igrao.

Recimo protiv Rusije 02.07. i dao 15 poena.

Prestanite da zaobilazite istinu, sve u korist izvesnog Individualca, od koga Srbija nema nista, vec je bez njega tu gde jeste. U prevodu, ne treba.
Neka ide sa svojim trenerom Nagetsa i neka pokazuju 3 prsta iz Sombora.

ha

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju.
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.

Sandokan SNS

pre 5 godina

Jokic je jako dobar decko koji je bio i na inaguraciji naseg precednika i dokazao je da je rodoljub i patriota. Sigurno je da mu klub neda, posto je decko prva liga da mu ga da da igra on bi sugurno igrao. Vidi se po njemu kad digne 3 prsta da je castan do srzi, kao i svaki Solunac koji je gazio Kajmakchalan

sef strucnog staba

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
(Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Ne moze jer je titula svetskog prvaka u fudbalu pehar broj 1. Mesi bi menjao sve silne lige sampiona za jednu titulu svetskog prvaka, ali ne ide. Medjutim, amerikanci smatraju da su u kosarci neprikosnoveni i zato ne vide svrhu EP i SP. Samo bi mogli nekad da odrade doping test.

istinabre

pre 5 godina

Ne postoji više nacionalnost nego samo onaj ko ima pare i onaj ko je navijač!

Kad ljudi dobiju tolike pare počnu da se druže sebima jednakim!

Tako odbacuju svoju zemlju,prijatelje i društvo!

Ljudi su uvek hteli da budu uspešni a kad ne mogu žele da neko u njihovo ime zastupa tu uspešnost!

Tako se razvilo navijanje,jednostavno možeš da se osećaš uspešnim kad tvoj tim pobedi.

Tu psihologiju razumu oni koji su stvorili timove, znaju igrati na emocije ljudi!

Srbi bi morali da počnu da grade svoje firme, da te firmice postanu veće i da svojoj deci zapuste nešto opipljivo.

A ovde svi tužni jer od propalog život ostalo samo navijanje...

wer

pre 5 godina

dzaba naruceni tekstovi koji ga opravdavaju, zna se kakvim se terminima opisuje takva karakterna osobina.

a kako je poznat kao 'jak karakter', kapiram da su pre misko i njegova braca odlucili da on ne igra, nego NBA klub

koki

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju.
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.
(ha, 17. septembar 2018 18:23)

Koliko igraca iz Mege je trebao Sale da zove. To je reprezentacija, mora da se zasluzi poziv. Ne moze menadzer da naruci sta hoce.

Zvao ga je sledece godine na EP 2015-te pa je ovaj odbio, jer mu je bilo ispod casti da igra EP. A onda odbio poziv i 2017-te za EP i 2018-te za kvalifikacije.

Znas li ti kad je Duda bio selektor da je Djordjevic godinama igrao samo EP. Djordjevic igra EP, a kad dodje SP i OI, Duda vodi matorog Zoca i Zdovca.

Nismo igrali nekoliko godina zbog sankcija, i Djordjevic koji je legenda nase kosarke je na kraju igrao samo jednom na OI i to kada je vec imao 29 godina i samo jednom na SP kada je imao 31.

Sta bi Djordjevic dao za poziv 88me i 90te kad smo bili supersila. A ovamo neki klinac izvoljeva.

Ne treba ga zvati nikada vise. Nikad.

fact-check

pre 5 godina

Sjajna analiza, sa jasnom poentom koliko je besmisleno prozivati afirmisane NBA igrače, stubove svojih klubova, da se cimaju preko okeana za obične kvalifikacione susrete. Hrvatska je pred ispadanjem, i naravno da su njihovi NBA timovi imali razumevanja za ovaj prozor, ali šta je trebao Jokić da kaže Denveru, "idem ja, bez mene moji neće moći da pobede Estoniju 50+ razlike". Vidim da je autor samoinicijativno izbacio pojedine Evropljane koji su se oprostili od svojih reprezentacija, ali mislim da je bolje da se striktno držao spiska 20 najbolje plaćenih za sledeću sezonu, gde bi onda ušli i:

18,622,514 Enes Kanter (NYK, TUR)
18,530,000 Joakim Noah (NYK, FRA)
18,109,175 Goran Dragic (MIA, SLO)
15,413,043 Clint Capela (HOU, SUI)

I u tom slučaju od njih 20, samo Batum i Šruder igraju ovaj septembarski prozor, a samo se Jokić, od ove godine najplaćeniji Evropljanin, u svojoj domovini poliva pepelom i katranom! Van svake pameti.

bolero

pre 5 godina

Previše negativnih komentara za Jokića, kao da vam nešto duguje?
Ako ikada odluči da igra za Srbiju, to bi bilo fantastično, a ako ne, pa opet dobro...koliko god vi ograđivali taj aspekt, kroz njega će NBA i Ameri videti Srbiju.

A druge strane, ne treba imati protekcije prema bilo kojem igraču, kao što se i Marjanović 'ladio svojevremeno.

Bilo kako bilo, Jokiću sve najbolje!

ajmo sredina malo

pre 5 godina

zašto se uporno ponavlja da Jokić neće da igra za repku a Teo i Bobi nemaju dozvolu kluba kad je u principu situacija ista.

Hmm

pre 5 godina

Jokić je ok momak. Igra se dejvis kup a Novak ne igra za nac.tim i..? Bogdan je ruki i povredio se igrajući za nac.tim i to niko ne pominje.. Inače, podrška za svu trojicu vrhunskih sportista.

goran

pre 5 godina

Krajnje je nepotrebno da se forsiraju Jokić, Teodosić, Bobi i ko vec ne igra ovog trenutka, u kvalifikacijama...
Ova trenutna ekipa je sasvim dovoljna da se kvalifikuju na SP. Najjači sastav i odaziv se očekuje za SP kada počne kao i za OI tako da nema potrebe za prozivkama.

Kako god, živim za dan kada će nam prva petorka biti Teo, Bogdan, Kalinić, Bjelica, Jokić, pa ako Bog da, da ih ispratim uživo.

nista o nicemu

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju. 
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.
(ha, 17. septembar 2018 18:23)

Jokic se dogovorio sa Saletom da ne igra 2014te, bio je na spisku. Zasto izmisljas?

manunited

pre 5 godina

I ne treba da igra. Da sam na njegovom mestu nikad ne bih igrao, cak bih uzeo pasos neke normalne drzave i igrao za njih. Sta? zasluzujemo radovanje? Ne zasluzujemo mi nista. Jokara kralju!!!!!!

Sumadinac91

pre 5 godina

Mr_Melbourne

Jeste protiv vas, Hrvatske. Ali se slazem, koliko god bio dobar samo zbog izgubljenog zlata na EP ga ne bih vise zvao u A tim.Svaka cast decku neka uzme milijardu dolara od Amera, ali zlato u kosarci je nas san koji je olako sjeban(dizao gume, sigurno lol) .Puno uspeha i zdravlja mu zelim u klupskoj karijeri, ali bolje bez OI nego sa njim na njima.
Lupajte minuse slobodno,ne mrzim nikoga i nista, ali princip je princip.

NJay

pre 5 godina

Dobar je igrac, uzeo je pare i svaka mu cast. Al sto se mene tice njegovi rezultati me ne doticu kao tipa rezultati i igra Damjana Rudeza i sl. Toliko izbora imam, za mene je zavrsio.

oxydant

pre 5 godina

Stvarno veliki evropski košarkaši poput Gasola i Novickog mnogo puta su igrali
(iako u NBA) za reprezentaciju svoje otadžbine.Neki nisu (Stojaković na pr.)
Razumem dezertera u glupom ratu,ali ne i u reprezentaciji svoje zemlje!

koki

pre 5 godina

Glup pokusaj da se opravda Jokic. Bas ce braca Gasol od sto leta da igraju, ili Mozgov, ili Galinari, ima neko mladji valjda. Jedino kod nas igraju veterani Bjelica, Raduljica, Simonovic, a najmladji Jokic se susi od aprila meseca. Ne treba ga zvati nikada vise.

Bol Bol

pre 5 godina

Denver je zrtvovao pola tima da ga podigne i tako mu dao priliku da nenormalno odskoci,isti je slucaj sa dirkom,parkerom,M gasolom bio na pocetku njihovih karijera!Uzgred nije ni toliki talenat da sve moze sam,vise deluje kao M Gasol nego Pau,slabo mu je pokretljiv zato mora vise da radi mehanicki,iako na terenu deluje spontano!!!

Igor

pre 5 godina

Zanimljivo je podsetiti se ko su najplaćeniji Evropljani u NBA, samo ne treba zaboraviti i jednu ključnu stvar - šta oni duguju svojim reprezentacijama? Na primer, Nikola Jokić, jel on sebe beše lansirao preko reprezentacije? Jel ova zemlja nešto posebno uložila u svoje klince da bi jednog dana kada postanu vrhunski igrači oni osećali potrebu i želju da igraju za reprezentaciju? Na žalost teško je reći nešto u korist.
Igrače preuzimaju "menadžeri" još dok su jako mladi, ulažu u njih kao svoju investiciju i upravljaju njihovim karijerama. Da li je tu sve baš čisto, fer-plej ili čak i po zakonu, vrlo je upitno. U retkim slučajevima gde im karijera nije u rukama menadžera, roditelji ulažu nadljudske napore i mnogo, mnogo novca da bi ti klinci imali šansu da uspeju. Mnogo je prljavštine kod nas u sportu, a država je uradila malo do ništa da to ispravi. I zato mislim da je potpuno patetično da bilo ko od nas proziva te ljude kada uspeju, da nešto duguju ovoj državi i reprezentaciji. Puno uspeha i sreće im želim u karijeri, a kad neko od njiih poželi da igra za repku, hvala im.

Dag Kristi

pre 5 godina

A gde je na listi Dragić?
(Opa, 17. septembar 2018 18:45)

Oprostio se od reprezentacije, prema tome, nema šta ni da traži na ovoj listi. Uzgred, nevezano za ovo, nisam imao pojma da je Gortat prešao u Kliperse, i to zarađuje preko 13 miliona dolara...

pera kojot super genije

pre 5 godina

pre su nasi sportisti ziveli da igraju za reprezentaciju,ovi danas kao da se stide.ali to je njihovo...sto se mene iskreno tice ne mora niko da igra.

bolero

pre 5 godina

dzaba naruceni tekstovi koji ga opravdavaju, zna se kakvim se terminima opisuje takva karakterna osobina.a kako je poznat kao 'jak karakter', kapiram da su pre misko i njegova braca odlucili da on ne igra, nego NBA klub
(wer, 17. septembar 2018 21:08)

Isto tako možemo tebe povezati sa suparničkim taborom u savezu, koji gura svoje igrače i blate Jokića i menadžera jer nisu dali tal.

Ni prvo, ni drugo nema veze sa realnošću, ali je super za botovanje

Jaran

pre 5 godina

room 1408
Cast... Rec koja se kao kletva vezuje za nas narod. Sta je to Srbija dala Jokicu pa on sada MORA da joj vrati igranjem protiv Estonije???

sarajevo.ba

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
(Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Upravo tako.
I u hokeju ista stvar.Na svakom SP kanadjani, svedi, rusi svi salju drugu ekipu jer su ostali u Nhl u to vrijeme zauzeti zbog PO.

milan

pre 5 godina

Tačno je da po ugovorima NBA timovi nemaju pravo da spreče igrača da igra za reprezentaciju van sezone. Isto tako, tačno je da je NBA "liga igrača", gde igrači kroz svoj sindikat imaju ogromnu moć i na masovnijem nivou vlasnici nikako neće da im se zameraju. Međutim, NBA je liga koja je uvek bila zasnovana na strogom profesionalizmu i među samim igračima tradicionalno se vrednuje shvatanje da su oni dužni da se maksimalno posvete NBA timovima koji ih bogato plaćaju i to ne ostavlja mnogo prostora za neku paralelnu košarkašku karijeru. Dok su skoro svi igrači bili Amerikanci i dok FIBA nije dozvoljavala NBA igračima igranje za reprezentacije, to shvatanje nije bilo ni najmanje kontroverzno. Danas, FIBA može da promeni situaciju samo tako što bi privukla naklonost većine najvećih zvezda, a FIBA ne ume da funkcioniše na taj način. Da je LeBron insistirao da igra za USA u ovim kvalifikacijama, stvari bi izgledale totalno drugačije.

dule

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Dejvis kup u tenisu, olimpijski turnir u fudbalu, hokej na ledu sve sem Olimpijskih igara (a i to nisam siguran, slabo pratim).

Amerikanci jesu svet za sebe, ali reći da njima nastup za reprezentaciju ne znači ništa jednostavno ne stoji - tamo je velika čast biti učesnik na olimpijadi. E sad, već kontinentalno takmičenje im malo znači, a posebno ako je u pitanju drugi kontinent.

23

pre 5 godina

Ne shvatam zasto se toliko prica i pise na tu temu.Prosto reprezentativci su oni koji igraju za svoju drzavu.A posto je ovde rec o takmicenju reprezentacija tih drzava cemu onda prica o onima koji nisu u njihovom sastavu?!Pricajte,pisite o njima kad pocnu klupska takmicenja.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Ne moze jer je titula svetskog prvaka u fudbalu pehar broj 1. Mesi bi menjao sve silne lige sampiona za jednu titulu svetskog prvaka, ali ne ide. Medjutim, amerikanci smatraju da su u kosarci neprikosnoveni i zato ne vide svrhu EP i SP. Samo bi mogli nekad da odrade doping test.
(sef strucnog staba, 17. septembar 2018 19:52)

Da li je moguce da posle 1000 demantija ove gluposti od strane nasih sportskih novinara i ljudi iz nase anti-doping agencije, Srbi i dalje veruju da se Amerikanci ne rade testovi na doping.

ogoljena istina

pre 5 godina

Sve te priče i opravdavanja za neigranje za reprezentaciju ruši jednostavan primer Dirka Novickog, najuspešnijeg evropskog igrača u NBA.
Ako je neko bio nosilac tima i najplaćeniji, to je bio on. I uvek je igrao za reprezentaciju. I to reprezentaciju sa saigračima koji su neretko autsajderi da prođu grupe a ne da uzmu neki trofej. I opet je stalno dolazio. Tako da manite sve te komplikovane priče i razloge. Do igrača/čoveka je. Ništa drugo.

NStulip

pre 5 godina

Dodje leto. Mi na godisnje odmore, pivce u ruke, hlad, opustanje. Dodje kraj leta i onda bi da gledamo neki sport i mislimo da imamo pravo da pljujemo nekog ko mozda nije hteo da celo leto trenira dok smo se mi ladili. Da se pri tome povredio, rekli bismo samo ...... a coveku cela karijera i zivot unisten. Jokic je proslo leto ostao da radi i trenira u USA i nije igrao za nas. Napredak je bio neverovatan. Ove godine fantastican u NBA. Pustite coveka da radi na sebi a ne da igra neke FIBAine prozore. Da je pameti da se svi normalni povuku iz FIBAe i da se napravi nova organizacija gde ce neko pametan da sedi...

as

pre 5 godina

Nista o nicemu, evo spiska 2014
P.s uvek pametuješ a pojma nemas. Sportski pozdrav brate.

Na spisku selektora Đorđevića našlo se sledećih 29 košarkaša, od kojih šest debitanata: 

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Banvit), Nemanja Nedović (Golden Stejt Voriors), Vasilije Micić (Mega vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nenad Miljenović (Mega vizura), Milenko Tepić (Partizan NIS), Stefan Peno (Barselona), Bogdan Bogdanović (Partizan NIS), Nemanja Krstić (Mega vizura), Vladimir Micov(CSKA), Vladimir Lučić (Valensija), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Nemanja Dangubić (Mega vizura), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Novica Veličković (Mega vizura), Zoran Erceg (Galatasaraj), Duško Savanović (Anadolu Efes), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Milan Mačvan (Galatasaraj), Nenad Krstić (CSKA), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt Voriors), Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), Vladimir Štimac (Unikaha), Dejan Kravić (Teksas Tek), Nikola Milutinov (Partizan NIS), Raško Katić (Crvena zvezda Telekom), Miroslav Raduljica (Milvoki Baks). 

Neko iz mase....

pre 5 godina

Meni je najaci taj lala kad je izjavio da ga pare ne zanimaju, oce samo trofeje....A ostao covek u Denveru da uzima kajmak 5 godina..... Slazem se da rizikuje povredu ili nesto drugo. Opet legende nase kosarke su samo zato sto su igrali za nasu reprezentaciju. Ako on voli da bude legenda u Americi koja je bombardovala njegov grad, njegov izbor....

Deki

pre 5 godina

@(Igor, 17. septembar 2018 22:15), da, dečko je igrao ispred zgrade, primetili ga i otišao u NBA? Ja razumem ako neko ne želi da igra za svoju zemlju, i takve više nikada ne treba zvati, ali ne razumem kako možete još i da podržavate? Te priče kako država njima ništa nije dala su stvarno smešne. Pa od malena kada izadješ na igralište i školsku salu ti koristiš državnu imovinu, a da ne pričam dalje po klubovima.

Navijač

pre 5 godina

Prava srbenda se moli Bogu da se Jokic povredi da bi posle mogao komentarise kako Bog sve vidi.
Koliko smo mi izopacen narod, zasluzujemo sve sto nam se desava i vise od toga.

temudjin

pre 5 godina

Samo vi dozvolite menadžerima da nam uđu u košarku kao što su ušli u fudbal, i dobićete iste reprezentativne rezultate, nikakve.

sklek

pre 5 godina

Od sledece godine krece Jokara da igra!!!!
Opasan je to igrac, sacekacemo ga kao i sve nase reprezentativce...bice to sve ok.
Jokara, sam da si nam ziv i zdrav!!!

Mito

pre 5 godina

Koliko je američkih NBA igraća igralo za SAD. Pola ekipe barem je iz NBA.Da li to Ameri žele da se obezbede da na SP mogu da dođu sa decom iz vrtića protiv neozbiljnih reprezentacija

antiDebil

pre 5 godina

Ivan, 18. septembar 2018 04:42)

U Jokucevim godinama Divac je imao 2 evrpska zlata, bronzu, olimpijsko srebro, svetsko zlato i bronzu, dakle 6 medalja iz 6 godina igranja. Jokic je sa 23 godine 3 puta odjavio reprezentaciju i osvojio je jedno srebro. Ajde navedi mi te godine koje je Divac preskocio, jedva cekam da to cujem ??

Bilja

pre 5 godina

Jokića treba jednostavno PRECRTATI. Ne postoji. Ljudi su živote davali za svoju zemlju, odlazili u rat, a onaj ko neće da igra za reprezentaciju, samo da igra i ništa više nije vredan ni pomena. DZABA MILIONI, JOKIĆU

pribojac

pre 5 godina

Dok god razmisljamo tako neka nam tako i bude,ne u kosarci nego u svakoj sferi...Ok neces da igras,ne moras,ali reci otvoreno....Rodjeni smo ovde daj da mi damo podrsku ovoj drazavi....Svak da uradi koliko moze za svoju zemlju...Toliko mozemo

Pravda za košarku

pre 5 godina

Evropskoj košarci treba "otvorena" EL s 24-32 kluba, koja nije privatna i u koju šampion svake evropske zemlje ima šansu da se plasira makar kroz kvalifikacije. Takođe je potreban veći nagradni fond (recimo pola onoga što je u fudbalu) da bi takmičenje klubovima bilo isplativo.

Mora se naći način da barem EL igrači igraju za svoje reprezentacije u "prozorima". To bi bilo znatno lakše kada bi EL smanjila broj utakmica.

Bilja

pre 5 godina

Jarane, znaš li šta je patriotizam? Šta je ljubav? Ima li tu neke računice? Po tvom komentaru sam shvatila da ima, pa se pitam da li ja to ceo život živim u zabludi. Imam 50 godina

Ivan

pre 5 godina

Aj da ne iznosim sada podatke o tome koja je sve takmicenja Divac preskocio pa mu se niko ne penje na glavu, sa koliko godina se ko od nasih igraca penzionisao pa im se niko ne penje na glavu, da kazemo da su svi igrali svake godine celu svoju karijeru, iako onaj tim iz 1995.godine i tim iz recimo 2001.godine imaju 3 zajednicka igraca (Bodiroga, Sasa Obradovic, Tomasevic). Ne zameram nikome ni pre ni posle sto nije igrao za reprezentaciju, zelim samo da objasnim sta se promenilo od tada do danas i zasto se danas vrhunski igraci mnogo manje odazivaju.

Kosarka je postala mnoooogo zahtevnija. Danasnji prosecan starter u NBA ligi moze u zubima da nosi prosecnog startera od pre 20 godina (iz devedesetih) a ovaj iz devedesetih moze u zubima da nosi onog iz sedamdesetih. I naravno da je i u proslosti bilo atletski dominantnih igraca, sta vise fizicki najdominantniji igrac svih vremena je igrao 60-tih (Wilt Chamberlain) ali se on setao ligom i imao je sezonu u kojoj je igrao u proseku preko 48 minuta po utakmici. Danas bi i on preskocio po koju utakmicu, i danas se Tom Tibodo, trener Minesote, smatra manijakom jer mu glavni igraci igraju preko 35 minuta po utakmici i mnogo se povredjuju. Danas jedan Semi Ojelele, koji izlgeda kao izbacivac, ima odraz preko 40 inci, a 90-tih su se mogli nabrojati igraci koji skacu tako visoko. Povrede su nikad ucestalije i igracima je potreban odmor.

Sandokan SNS

pre 5 godina

Jokic je jako dobar decko koji je bio i na inaguraciji naseg precednika i dokazao je da je rodoljub i patriota. Sigurno je da mu klub neda, posto je decko prva liga da mu ga da da igra on bi sugurno igrao. Vidi se po njemu kad digne 3 prsta da je castan do srzi, kao i svaki Solunac koji je gazio Kajmakchalan

GM

pre 5 godina

Furnije nije igra... samo sto jeste igrao.

Recimo protiv Rusije 02.07. i dao 15 poena.

Prestanite da zaobilazite istinu, sve u korist izvesnog Individualca, od koga Srbija nema nista, vec je bez njega tu gde jeste. U prevodu, ne treba.
Neka ide sa svojim trenerom Nagetsa i neka pokazuju 3 prsta iz Sombora.

manunited

pre 5 godina

I ne treba da igra. Da sam na njegovom mestu nikad ne bih igrao, cak bih uzeo pasos neke normalne drzave i igrao za njih. Sta? zasluzujemo radovanje? Ne zasluzujemo mi nista. Jokara kralju!!!!!!

ha

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju.
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.

wer

pre 5 godina

dzaba naruceni tekstovi koji ga opravdavaju, zna se kakvim se terminima opisuje takva karakterna osobina.

a kako je poznat kao 'jak karakter', kapiram da su pre misko i njegova braca odlucili da on ne igra, nego NBA klub

it’s my life

pre 5 godina

Odmah se vodi polemika.Ostajem pri stavu bez obzira sto mnogi negoduju.Ako ne bude igrao na SP nema šta da traži u Tokiju na OI ako se na iste plasiramo.Srbija nije njegova “promocija” već treba da bude čast.Sinoc jedan pametuje i priča mi o “inacenju”.Da li je normalno da covek igra samo završne turnire OI?Od 200 utakmica da se pojavi na 5-6 kada Amerikanci “snimaju”?P.S ako bude igrao završni turnir SP to je već druga priča.Ni jedan klub na svetu top igraču svetske klase ne može da zabrani da igra za svoju zemlju.U naponu snage Pau Gasol je igrao sve moguće utakmice za svoju zemlju.Retko koji turnir je “preskakao”,...

ub

pre 5 godina

Mark Gasol i Batum su od ovih starijih igrali vise puta i prilicno su dali reprezentaciji.. a i sve ostale osim Janisa sam skoro siguran da sam vise puta gledao u svojim reprezentacijama..znam sta je poenta, opravdavanje Jokica? Nema opravdanja. Sve najbolje mu zelim u karijedi, praticemo, gledacemo Denver, ali drazi mi je npr Marko Simonovic duplo!

oxydant

pre 5 godina

Stvarno veliki evropski košarkaši poput Gasola i Novickog mnogo puta su igrali
(iako u NBA) za reprezentaciju svoje otadžbine.Neki nisu (Stojaković na pr.)
Razumem dezertera u glupom ratu,ali ne i u reprezentaciji svoje zemlje!

fact-check

pre 5 godina

Sjajna analiza, sa jasnom poentom koliko je besmisleno prozivati afirmisane NBA igrače, stubove svojih klubova, da se cimaju preko okeana za obične kvalifikacione susrete. Hrvatska je pred ispadanjem, i naravno da su njihovi NBA timovi imali razumevanja za ovaj prozor, ali šta je trebao Jokić da kaže Denveru, "idem ja, bez mene moji neće moći da pobede Estoniju 50+ razlike". Vidim da je autor samoinicijativno izbacio pojedine Evropljane koji su se oprostili od svojih reprezentacija, ali mislim da je bolje da se striktno držao spiska 20 najbolje plaćenih za sledeću sezonu, gde bi onda ušli i:

18,622,514 Enes Kanter (NYK, TUR)
18,530,000 Joakim Noah (NYK, FRA)
18,109,175 Goran Dragic (MIA, SLO)
15,413,043 Clint Capela (HOU, SUI)

I u tom slučaju od njih 20, samo Batum i Šruder igraju ovaj septembarski prozor, a samo se Jokić, od ove godine najplaćeniji Evropljanin, u svojoj domovini poliva pepelom i katranom! Van svake pameti.

Jaran

pre 5 godina

room 1408
Cast... Rec koja se kao kletva vezuje za nas narod. Sta je to Srbija dala Jokicu pa on sada MORA da joj vrati igranjem protiv Estonije???

Sumadinac91

pre 5 godina

Mr_Melbourne

Jeste protiv vas, Hrvatske. Ali se slazem, koliko god bio dobar samo zbog izgubljenog zlata na EP ga ne bih vise zvao u A tim.Svaka cast decku neka uzme milijardu dolara od Amera, ali zlato u kosarci je nas san koji je olako sjeban(dizao gume, sigurno lol) .Puno uspeha i zdravlja mu zelim u klupskoj karijeri, ali bolje bez OI nego sa njim na njima.
Lupajte minuse slobodno,ne mrzim nikoga i nista, ali princip je princip.

istinabre

pre 5 godina

Ne postoji više nacionalnost nego samo onaj ko ima pare i onaj ko je navijač!

Kad ljudi dobiju tolike pare počnu da se druže sebima jednakim!

Tako odbacuju svoju zemlju,prijatelje i društvo!

Ljudi su uvek hteli da budu uspešni a kad ne mogu žele da neko u njihovo ime zastupa tu uspešnost!

Tako se razvilo navijanje,jednostavno možeš da se osećaš uspešnim kad tvoj tim pobedi.

Tu psihologiju razumu oni koji su stvorili timove, znaju igrati na emocije ljudi!

Srbi bi morali da počnu da grade svoje firme, da te firmice postanu veće i da svojoj deci zapuste nešto opipljivo.

A ovde svi tužni jer od propalog život ostalo samo navijanje...

koki

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju.
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.
(ha, 17. septembar 2018 18:23)

Koliko igraca iz Mege je trebao Sale da zove. To je reprezentacija, mora da se zasluzi poziv. Ne moze menadzer da naruci sta hoce.

Zvao ga je sledece godine na EP 2015-te pa je ovaj odbio, jer mu je bilo ispod casti da igra EP. A onda odbio poziv i 2017-te za EP i 2018-te za kvalifikacije.

Znas li ti kad je Duda bio selektor da je Djordjevic godinama igrao samo EP. Djordjevic igra EP, a kad dodje SP i OI, Duda vodi matorog Zoca i Zdovca.

Nismo igrali nekoliko godina zbog sankcija, i Djordjevic koji je legenda nase kosarke je na kraju igrao samo jednom na OI i to kada je vec imao 29 godina i samo jednom na SP kada je imao 31.

Sta bi Djordjevic dao za poziv 88me i 90te kad smo bili supersila. A ovamo neki klinac izvoljeva.

Ne treba ga zvati nikada vise. Nikad.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Ne moze jer je titula svetskog prvaka u fudbalu pehar broj 1. Mesi bi menjao sve silne lige sampiona za jednu titulu svetskog prvaka, ali ne ide. Medjutim, amerikanci smatraju da su u kosarci neprikosnoveni i zato ne vide svrhu EP i SP. Samo bi mogli nekad da odrade doping test.
(sef strucnog staba, 17. septembar 2018 19:52)

Da li je moguce da posle 1000 demantija ove gluposti od strane nasih sportskih novinara i ljudi iz nase anti-doping agencije, Srbi i dalje veruju da se Amerikanci ne rade testovi na doping.

Daa

pre 5 godina

A jeste dosadni ne mora da igra ako nece ali ja nikada necu moci da ga mrzim zbog toga. Jednostavno ne mogu da navijam protiv Srpskih sportista, nisam tako vaslitan.

koki

pre 5 godina

Glup pokusaj da se opravda Jokic. Bas ce braca Gasol od sto leta da igraju, ili Mozgov, ili Galinari, ima neko mladji valjda. Jedino kod nas igraju veterani Bjelica, Raduljica, Simonovic, a najmladji Jokic se susi od aprila meseca. Ne treba ga zvati nikada vise.

bolero

pre 5 godina

Previše negativnih komentara za Jokića, kao da vam nešto duguje?
Ako ikada odluči da igra za Srbiju, to bi bilo fantastično, a ako ne, pa opet dobro...koliko god vi ograđivali taj aspekt, kroz njega će NBA i Ameri videti Srbiju.

A druge strane, ne treba imati protekcije prema bilo kojem igraču, kao što se i Marjanović 'ladio svojevremeno.

Bilo kako bilo, Jokiću sve najbolje!

sef strucnog staba

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
(Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Ne moze jer je titula svetskog prvaka u fudbalu pehar broj 1. Mesi bi menjao sve silne lige sampiona za jednu titulu svetskog prvaka, ali ne ide. Medjutim, amerikanci smatraju da su u kosarci neprikosnoveni i zato ne vide svrhu EP i SP. Samo bi mogli nekad da odrade doping test.

Hmm

pre 5 godina

Jokić je ok momak. Igra se dejvis kup a Novak ne igra za nac.tim i..? Bogdan je ruki i povredio se igrajući za nac.tim i to niko ne pominje.. Inače, podrška za svu trojicu vrhunskih sportista.

bolero

pre 5 godina

dzaba naruceni tekstovi koji ga opravdavaju, zna se kakvim se terminima opisuje takva karakterna osobina.a kako je poznat kao 'jak karakter', kapiram da su pre misko i njegova braca odlucili da on ne igra, nego NBA klub
(wer, 17. septembar 2018 21:08)

Isto tako možemo tebe povezati sa suparničkim taborom u savezu, koji gura svoje igrače i blate Jokića i menadžera jer nisu dali tal.

Ni prvo, ni drugo nema veze sa realnošću, ali je super za botovanje

Bilja

pre 5 godina

Jokića treba jednostavno PRECRTATI. Ne postoji. Ljudi su živote davali za svoju zemlju, odlazili u rat, a onaj ko neće da igra za reprezentaciju, samo da igra i ništa više nije vredan ni pomena. DZABA MILIONI, JOKIĆU

Train Of Consequences

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.

stoka

pre 5 godina

Mozda bi trebalo analizirati zašto ovih 4-5 igraju, siguran sam da Bogdan i Bjelica ne bili stalno na raspolaganju da to nisu Kingsi i Vlade

sef strucnog staba

pre 5 godina

Sasvim normalna pojava za sistem kao NBA, gde se sve vrti oko novca. Pa oni ljudi ni za sopstvenu reprezentaciju ne salju najbolje igrace, nego im kvalifikacije igraju ovi sa koledza. SP igraju sa drugim timom dok jedino na OI kao dodju najbolji, ali i tu fali poneko. A zamisli da ce Evropljane da puste da dodju da se mlate po ovim kvalifikacijama..

Igor

pre 5 godina

Zanimljivo je podsetiti se ko su najplaćeniji Evropljani u NBA, samo ne treba zaboraviti i jednu ključnu stvar - šta oni duguju svojim reprezentacijama? Na primer, Nikola Jokić, jel on sebe beše lansirao preko reprezentacije? Jel ova zemlja nešto posebno uložila u svoje klince da bi jednog dana kada postanu vrhunski igrači oni osećali potrebu i želju da igraju za reprezentaciju? Na žalost teško je reći nešto u korist.
Igrače preuzimaju "menadžeri" još dok su jako mladi, ulažu u njih kao svoju investiciju i upravljaju njihovim karijerama. Da li je tu sve baš čisto, fer-plej ili čak i po zakonu, vrlo je upitno. U retkim slučajevima gde im karijera nije u rukama menadžera, roditelji ulažu nadljudske napore i mnogo, mnogo novca da bi ti klinci imali šansu da uspeju. Mnogo je prljavštine kod nas u sportu, a država je uradila malo do ništa da to ispravi. I zato mislim da je potpuno patetično da bilo ko od nas proziva te ljude kada uspeju, da nešto duguju ovoj državi i reprezentaciji. Puno uspeha i sreće im želim u karijeri, a kad neko od njiih poželi da igra za repku, hvala im.

ajmo sredina malo

pre 5 godina

zašto se uporno ponavlja da Jokić neće da igra za repku a Teo i Bobi nemaju dozvolu kluba kad je u principu situacija ista.

Bol Bol

pre 5 godina

Denver je zrtvovao pola tima da ga podigne i tako mu dao priliku da nenormalno odskoci,isti je slucaj sa dirkom,parkerom,M gasolom bio na pocetku njihovih karijera!Uzgred nije ni toliki talenat da sve moze sam,vise deluje kao M Gasol nego Pau,slabo mu je pokretljiv zato mora vise da radi mehanicki,iako na terenu deluje spontano!!!

goran

pre 5 godina

Krajnje je nepotrebno da se forsiraju Jokić, Teodosić, Bobi i ko vec ne igra ovog trenutka, u kvalifikacijama...
Ova trenutna ekipa je sasvim dovoljna da se kvalifikuju na SP. Najjači sastav i odaziv se očekuje za SP kada počne kao i za OI tako da nema potrebe za prozivkama.

Kako god, živim za dan kada će nam prva petorka biti Teo, Bogdan, Kalinić, Bjelica, Jokić, pa ako Bog da, da ih ispratim uživo.

Neko iz mase....

pre 5 godina

Meni je najaci taj lala kad je izjavio da ga pare ne zanimaju, oce samo trofeje....A ostao covek u Denveru da uzima kajmak 5 godina..... Slazem se da rizikuje povredu ili nesto drugo. Opet legende nase kosarke su samo zato sto su igrali za nasu reprezentaciju. Ako on voli da bude legenda u Americi koja je bombardovala njegov grad, njegov izbor....

NJay

pre 5 godina

Dobar je igrac, uzeo je pare i svaka mu cast. Al sto se mene tice njegovi rezultati me ne doticu kao tipa rezultati i igra Damjana Rudeza i sl. Toliko izbora imam, za mene je zavrsio.

NStulip

pre 5 godina

Dodje leto. Mi na godisnje odmore, pivce u ruke, hlad, opustanje. Dodje kraj leta i onda bi da gledamo neki sport i mislimo da imamo pravo da pljujemo nekog ko mozda nije hteo da celo leto trenira dok smo se mi ladili. Da se pri tome povredio, rekli bismo samo ...... a coveku cela karijera i zivot unisten. Jokic je proslo leto ostao da radi i trenira u USA i nije igrao za nas. Napredak je bio neverovatan. Ove godine fantastican u NBA. Pustite coveka da radi na sebi a ne da igra neke FIBAine prozore. Da je pameti da se svi normalni povuku iz FIBAe i da se napravi nova organizacija gde ce neko pametan da sedi...

nista o nicemu

pre 5 godina

Miško je izjavio pre dosta vremena da je Jokić bio ljut, što nije bio na spisku 2014 godine. Miško je zvao Saleta i pitao žašto nema Jokića, Djordjević mu je odbrusio i od tada ne pričaju. 
Olimpijske igre je igrao samo zato što mu je bilo u interesu.
(ha, 17. septembar 2018 18:23)

Jokic se dogovorio sa Saletom da ne igra 2014te, bio je na spisku. Zasto izmisljas?

Ivan

pre 5 godina

Aj da ne iznosim sada podatke o tome koja je sve takmicenja Divac preskocio pa mu se niko ne penje na glavu, sa koliko godina se ko od nasih igraca penzionisao pa im se niko ne penje na glavu, da kazemo da su svi igrali svake godine celu svoju karijeru, iako onaj tim iz 1995.godine i tim iz recimo 2001.godine imaju 3 zajednicka igraca (Bodiroga, Sasa Obradovic, Tomasevic). Ne zameram nikome ni pre ni posle sto nije igrao za reprezentaciju, zelim samo da objasnim sta se promenilo od tada do danas i zasto se danas vrhunski igraci mnogo manje odazivaju.

Kosarka je postala mnoooogo zahtevnija. Danasnji prosecan starter u NBA ligi moze u zubima da nosi prosecnog startera od pre 20 godina (iz devedesetih) a ovaj iz devedesetih moze u zubima da nosi onog iz sedamdesetih. I naravno da je i u proslosti bilo atletski dominantnih igraca, sta vise fizicki najdominantniji igrac svih vremena je igrao 60-tih (Wilt Chamberlain) ali se on setao ligom i imao je sezonu u kojoj je igrao u proseku preko 48 minuta po utakmici. Danas bi i on preskocio po koju utakmicu, i danas se Tom Tibodo, trener Minesote, smatra manijakom jer mu glavni igraci igraju preko 35 minuta po utakmici i mnogo se povredjuju. Danas jedan Semi Ojelele, koji izlgeda kao izbacivac, ima odraz preko 40 inci, a 90-tih su se mogli nabrojati igraci koji skacu tako visoko. Povrede su nikad ucestalije i igracima je potreban odmor.

Mito

pre 5 godina

Koliko je američkih NBA igraća igralo za SAD. Pola ekipe barem je iz NBA.Da li to Ameri žele da se obezbede da na SP mogu da dođu sa decom iz vrtića protiv neozbiljnih reprezentacija

ogoljena istina

pre 5 godina

Sve te priče i opravdavanja za neigranje za reprezentaciju ruši jednostavan primer Dirka Novickog, najuspešnijeg evropskog igrača u NBA.
Ako je neko bio nosilac tima i najplaćeniji, to je bio on. I uvek je igrao za reprezentaciju. I to reprezentaciju sa saigračima koji su neretko autsajderi da prođu grupe a ne da uzmu neki trofej. I opet je stalno dolazio. Tako da manite sve te komplikovane priče i razloge. Do igrača/čoveka je. Ništa drugo.

Deki

pre 5 godina

@(Igor, 17. septembar 2018 22:15), da, dečko je igrao ispred zgrade, primetili ga i otišao u NBA? Ja razumem ako neko ne želi da igra za svoju zemlju, i takve više nikada ne treba zvati, ali ne razumem kako možete još i da podržavate? Te priče kako država njima ništa nije dala su stvarno smešne. Pa od malena kada izadješ na igralište i školsku salu ti koristiš državnu imovinu, a da ne pričam dalje po klubovima.

sklek

pre 5 godina

Od sledece godine krece Jokara da igra!!!!
Opasan je to igrac, sacekacemo ga kao i sve nase reprezentativce...bice to sve ok.
Jokara, sam da si nam ziv i zdrav!!!

Navijač

pre 5 godina

Prava srbenda se moli Bogu da se Jokic povredi da bi posle mogao komentarise kako Bog sve vidi.
Koliko smo mi izopacen narod, zasluzujemo sve sto nam se desava i vise od toga.

dule

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Dejvis kup u tenisu, olimpijski turnir u fudbalu, hokej na ledu sve sem Olimpijskih igara (a i to nisam siguran, slabo pratim).

Amerikanci jesu svet za sebe, ali reći da njima nastup za reprezentaciju ne znači ništa jednostavno ne stoji - tamo je velika čast biti učesnik na olimpijadi. E sad, već kontinentalno takmičenje im malo znači, a posebno ako je u pitanju drugi kontinent.

pera kojot super genije

pre 5 godina

pre su nasi sportisti ziveli da igraju za reprezentaciju,ovi danas kao da se stide.ali to je njihovo...sto se mene iskreno tice ne mora niko da igra.

Pravda za košarku

pre 5 godina

Evropskoj košarci treba "otvorena" EL s 24-32 kluba, koja nije privatna i u koju šampion svake evropske zemlje ima šansu da se plasira makar kroz kvalifikacije. Takođe je potreban veći nagradni fond (recimo pola onoga što je u fudbalu) da bi takmičenje klubovima bilo isplativo.

Mora se naći način da barem EL igrači igraju za svoje reprezentacije u "prozorima". To bi bilo znatno lakše kada bi EL smanjila broj utakmica.

23

pre 5 godina

Ne shvatam zasto se toliko prica i pise na tu temu.Prosto reprezentativci su oni koji igraju za svoju drzavu.A posto je ovde rec o takmicenju reprezentacija tih drzava cemu onda prica o onima koji nisu u njihovom sastavu?!Pricajte,pisite o njima kad pocnu klupska takmicenja.

as

pre 5 godina

Nista o nicemu, evo spiska 2014
P.s uvek pametuješ a pojma nemas. Sportski pozdrav brate.

Na spisku selektora Đorđevića našlo se sledećih 29 košarkaša, od kojih šest debitanata: 

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Banvit), Nemanja Nedović (Golden Stejt Voriors), Vasilije Micić (Mega vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nenad Miljenović (Mega vizura), Milenko Tepić (Partizan NIS), Stefan Peno (Barselona), Bogdan Bogdanović (Partizan NIS), Nemanja Krstić (Mega vizura), Vladimir Micov(CSKA), Vladimir Lučić (Valensija), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Nemanja Dangubić (Mega vizura), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Novica Veličković (Mega vizura), Zoran Erceg (Galatasaraj), Duško Savanović (Anadolu Efes), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Milan Mačvan (Galatasaraj), Nenad Krstić (CSKA), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt Voriors), Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), Vladimir Štimac (Unikaha), Dejan Kravić (Teksas Tek), Nikola Milutinov (Partizan NIS), Raško Katić (Crvena zvezda Telekom), Miroslav Raduljica (Milvoki Baks). 

milan

pre 5 godina

Tačno je da po ugovorima NBA timovi nemaju pravo da spreče igrača da igra za reprezentaciju van sezone. Isto tako, tačno je da je NBA "liga igrača", gde igrači kroz svoj sindikat imaju ogromnu moć i na masovnijem nivou vlasnici nikako neće da im se zameraju. Međutim, NBA je liga koja je uvek bila zasnovana na strogom profesionalizmu i među samim igračima tradicionalno se vrednuje shvatanje da su oni dužni da se maksimalno posvete NBA timovima koji ih bogato plaćaju i to ne ostavlja mnogo prostora za neku paralelnu košarkašku karijeru. Dok su skoro svi igrači bili Amerikanci i dok FIBA nije dozvoljavala NBA igračima igranje za reprezentacije, to shvatanje nije bilo ni najmanje kontroverzno. Danas, FIBA može da promeni situaciju samo tako što bi privukla naklonost većine najvećih zvezda, a FIBA ne ume da funkcioniše na taj način. Da je LeBron insistirao da igra za USA u ovim kvalifikacijama, stvari bi izgledale totalno drugačije.

Dag Kristi

pre 5 godina

A gde je na listi Dragić?
(Opa, 17. septembar 2018 18:45)

Oprostio se od reprezentacije, prema tome, nema šta ni da traži na ovoj listi. Uzgred, nevezano za ovo, nisam imao pojma da je Gortat prešao u Kliperse, i to zarađuje preko 13 miliona dolara...

sarajevo.ba

pre 5 godina

U svim sportovima na svetu reprezentacije uvek nastupaju u najjacim sastavima. Jedini izuzetak od toga jeste kosarka. A razlog je jedan i ocigledan: NBA liga. Amerikanci jednostavno nemaju svest o nacionalnim takmicenjima i sta ona u ostatku sveta predstavljaju. A to sto radi NBA u kosarci komotno moze i Liga Sampiona u fudbalu. Da stane na put i devalvira svetska i evropska prvenstva.
(Train Of Consequences, 17. septembar 2018 18:59)

Upravo tako.
I u hokeju ista stvar.Na svakom SP kanadjani, svedi, rusi svi salju drugu ekipu jer su ostali u Nhl u to vrijeme zauzeti zbog PO.

pribojac

pre 5 godina

Dok god razmisljamo tako neka nam tako i bude,ne u kosarci nego u svakoj sferi...Ok neces da igras,ne moras,ali reci otvoreno....Rodjeni smo ovde daj da mi damo podrsku ovoj drazavi....Svak da uradi koliko moze za svoju zemlju...Toliko mozemo

antiDebil

pre 5 godina

Ivan, 18. septembar 2018 04:42)

U Jokucevim godinama Divac je imao 2 evrpska zlata, bronzu, olimpijsko srebro, svetsko zlato i bronzu, dakle 6 medalja iz 6 godina igranja. Jokic je sa 23 godine 3 puta odjavio reprezentaciju i osvojio je jedno srebro. Ajde navedi mi te godine koje je Divac preskocio, jedva cekam da to cujem ??

Bilja

pre 5 godina

Jarane, znaš li šta je patriotizam? Šta je ljubav? Ima li tu neke računice? Po tvom komentaru sam shvatila da ima, pa se pitam da li ja to ceo život živim u zabludi. Imam 50 godina

temudjin

pre 5 godina

Samo vi dozvolite menadžerima da nam uđu u košarku kao što su ušli u fudbal, i dobićete iste reprezentativne rezultate, nikakve.