Subota, 15.09.2018.

08:15

Bogdanović: Zubac i Žižić će dominirati Evropom

Krilo Indijana Pejsersa i reprezentacije Hrvatske Bojan Bogdanović veruje da će njegovi sunarodnici Ante Žižić i Ivica Zubac biti među najboljima u Evropi.

Izvor: MLJ

Bogdanoviæ: Zubac i Žižiæ æe dominirati Evropom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

nolov

pre 5 godina

@@Nba i Evropa su 2 razlicita stila. 
Takodje, septembar nije uopste mesec kad su igraci spremni na jake utakmice. 
Do juce su to bili termini za prijateljske utakmice. 
U Septembru se uvijek igra kosarka, sta ti pricas? Pa jel 5og bilo 16 godina od pobijede nad USA u Indianapolisu.

croata

pre 5 godina

(Topnik, 15. septembar 2018 14:40)

Anzulovic jest slican dalicu i smatram da je nakon dugo godina dobar izbor trenera reprezentacije. Nikad se nije slihtao, cak je bio pprotiv kosarkaske struje koja je godinama zarila i palila i usput urusavala nasu kosarku. Zato je i bacan u kut, cak i tjeran iz hrvatske, al u pitanju je dobar trener, bar za nase podneblje i zato ga ne treba prebrzo potrosit.
U redu, izgubio je bitnu utakmicu, al od litve nije sramota izgubiti. Treba mu dozvoliti da izgura ovu debilanu od kvalifikacija, bez podmetanja. I dalje imamo realnu sansu za proci na sp, a na kraju cemo podvuc crtu.

Fikio

pre 5 godina

Totalno je nebitno ko im igra na poziciji petice, kad vec 25 godina nemaju pleja... I sve dok tako bude medalju videti nece... I naravno dok se javno ne izvine za ono sramno bezanje sa postolja!

Topnik

pre 5 godina

@croata-Nije sramota izgubiti od litve,ali igre nema ni u tragovima,to je ono što brine.Ne znam šta su oni radili na ovim pripremama.Ono plivanje u obrani ponekad izgleda amaterski.Točno se vidi da se forsiraju neke rotacije od izbornika koje nisu uigrane.A i ne sviđa mi se karakter tog anzulovica,neka bahatost isijava iz njega,komunikacija s igračima na time outu vrlo loša.Ozbiljan trenerski angažman nije imao u ovom desetljeću,nije to slučajno.

Dalić je čista suprotnost,ponizan i ozbiljan čovjek,takav nam treba i u košarci.Ponavljam,ne mora to biti neka zvijezda,al barem da odnos s igračima bude na razini ako ništa.

Topnik

pre 5 godina

Hrvatima ostaje rak rana nedostatak kvalitetnog pleja. Dok to ne rese, msm da nemaju puno sanse da nesto predstavljaju na nacionalnom nivou.
(Grayhund, 15. septembar 2018 11:25)

Nije čak ni problem u playu,daleko najveći problem je trener.Nevjerojatno je kakve antitalente smo mi rotirali na izborničkoj poziciji,a ovaj anzulović je još samo jedan u nizu.

Ni naši nogometaši nisu igrali dobro dok je trener bio čačić.Štoviše,igrali su katastrofalno u kvalifikacijama i nebi se uopće kvalificirali da čačić nije dobio otkaz i da umjesto njega nije došao dalić prije one zadnje utakmice s ukrajinom.

Ono što nama treba je košarkaški "dalić".Ne mora to biti neko zvučno trenersko ime.Dovoljno je da čovjek ima solidne reference,i ono najvažnije, da bude normalan.Naš košarkaški trener je prepoznatljiv najviše po bahatosti i lošem odnosu sa igračima,i dok je tako,rezultata neće biti.Treba raščistiti s likovima poput anzulovića,skelina i sličnih.

Play

pre 5 godina

@Slobo

Plasim se da i nas ceka ta sudbina uskoro. Gotovo svaka pozicija se razvija u manjoj ili vecoj meri osim plejmejkera. Teo je na samom zalasku karijere, Jovic je dobar ali su ga ceste povrede onemugucile da postane vrhunski plej. Ostalo sto imamo nije jos uvek ni blizu nekog, visokog nivoa.
Najveci problem je dovodjenje odbacenih NBA igraca na poziciju 1, koji je vec postao normalna stvar u nasim, najvecim klubovima. Cak su i navijaci vec odavno iz fazona tokom prelaznog roka: “E sad jos jedan dobar crnac na pleja i...”. Traze se instant rezultati, a kapitalizam u sportu je postao neumoljiv i tu niko vise ne zeli da rizikuje sa razvitkom nasih, mladih plejeva.
Kako stvari budu odmicale i manjak rezultata bude sve vise pripisivan nedostatku kreativca u nasem, nacionalnom timu tako ce, plasim se kroz koju godinu svi postati vise fleksibilni po pitanju igranja “stranaca” za reprezentaciju.

DJ

pre 5 godina

Zizic zaista moze biti u top 3 centra, ali u Evropi. Kardinalna greska je bila ovako rani odlazak u NBA, a sa druge strane ih razumem... misle da je to najbolje resenje, i zbog para, i usavrsavanja i svega.

Grayhund

pre 5 godina

polako samo, momci su mladi i svakako su vrlo talentovani, ali dug je put. Prvo treba povrede da ih zaobidju a onda da se poklopi sve ostalo. To sto igraju u NBA ne znaci nista, jer je Zizic sjajno mahao peskirom prosle sezone terena video nije (a sezonu pre odlicno odigrao u turskoj mislim). Ovog drugog momka nisam gledao, fino igra. Hrvatima ostaje rak rana nedostatak kvalitetnog pleja. Dok to ne rese, msm da nemaju puno sanse da nesto predstavljaju na nacionalnom nivou.

marko

pre 5 godina

Vi u kosarci dominirat necete mozete imati asova koliko vam je volja, Srbija je nedostizna za vas, jer je kosarka kao prvo timska igra!!!

Slobo

pre 5 godina

Hrvatima je najveci nedostatak organizator igre "playmaker"
Oni su sve samo ne tim.
Gledao sam sinoc utakmicu u kojoj svako igra za sebe iako je nesporno da su Bogdanovic Saric Zizic i Zubac vrhunski igraci, a i Simon je odlican shuter.
Litvanci uvek igraju isto - brz protok lopte, i prvi slobodan igrac sutira za trojku, a uz to su bili mnogo brzi u tranziciji.

nex

pre 5 godina

Sto rece ovde neko,kakvo je merilo NBA!? Evo nas je nas Bogdanovic upropastio pre neki dan sa njegovom run 'n gun" kosarkom. A i Bjelica takodje

Zggg

pre 5 godina

nisu pomogli ni Šarić, Žižić, Zubac, Bogdanović”...
Sve sami Hrvati....

Ajde sto Saricu i Bogdanovicu brojite krvma zrnca i prisvajate, cesta prezimena i u Srba.

Ali gdje izvukoste Zizica, a pogotovo Zubca. Kako ste krenuli jos malo cete i Horvate pocet prisvajat:)
Opusteno komsije, za nas ste sila u kosarci i ne vidim potrebu za takvim stvarimq

Linvu Racq

pre 5 godina

Nema kosarke bez mozga odnosno playmakera. Hrvati od Kukoca nisu imali cestitog intelektualca na terenu. Tesko sa igracima na poziciji 5 da ces dominirati jer se igra mnogo promenila i igra se mnogo brzo uglavnom sa laznim 4. Primer Golden State. Veseli, Jokic, Printezis, Kalinic, Saric, Bjelica su kombo igraci i ako nemaju sut (kao Veseli) moraju biti prvi u kontri sa 210cm. O iskakanju na pick and rollu da ne pricamo. Pas je nesto o cemu se vise ni ne razgovara, podrazumeva se. Tako da srecno komsije ali dok ne napravite cestitog playa gubicete od Rumuna i Holandjana u kvalifikacijama i Ceske 30 razlike.

Djuro

pre 5 godina

@ nisu pomogli ni Šarić, Žižić, Zubac, Bogdanović”... Sve sami Hrvati....Ajde sto Saricu i Bogdanovicu brojite krvma zrnca i prisvajate, cesta prezimena i u Srba.Ali gdje izvukoste Zizica, a pogotovo Zubca. Kako ste krenuli jos malo cete i Horvate pocet prisvajat:) Opusteno komsije, za nas ste sila u kosarci i ne vidim potrebu za takvim stvarimq
(Zggg, 15. septembar 2018 09:26)






Ma opušteno .... ja baš i zborih o prisvajanju.. mislim, pošto dobro znam porijeklo Žižića, Zubaca, Šarića, i Bogdanovića.... i puteve predaka...
Ništa loše ne mislih i ne vrijedjah nikog... Možda smo i rod?
Pozdrav..

C i n i k

pre 5 godina

Nba i Evropa su 2 razlicita stila.
Takodje, septembar nije uopste mesec kad su igraci spremni na jake utakmice.
Do juce su to bili termini za prijateljske utakmice.
Sto se tice hr igraca ne vidim da imaju perspektivu u reprezentaciji pogotovo sto igraju u Nba.
Mislim da cemo mi da se plasiramo,sa GR smo 1 x igrali sa 3 igraca iz 1.postave,nije bilo lose ali nedovoljno za borbene grke.
Zao mi je sto ne igra Jokic ili bar Boby, ali ako se plasiramo bicemo u najjacem sastavu i onda svakako idemo na medalju.

veljko

pre 5 godina

Bili bi odlični, kad bi dobili šansu. Pogotovo Žižić. Teško da bi i tad baš dominirali među evropskim centrima, pošto mi imamo mladog i boljeg Jokića i potencijal u Pecarskom, Litvanci Sabonisa, koji se baš dobro razvija, Litvanci Porzingisa, Francuzi još uvek mladog Gobera, Španci isto očekuju od braće Ernangomez itd.

Djordje

pre 5 godina

Igrace, ali svakako nece dominirati. Bice to jos bolji igraci nego sto su sada. Pretpostavljam da ce im biti slicna karijera kao Mozgov i Gortat

Kinaski

pre 5 godina

Misliš kao što su Crnogorci izdominirali sa Pekovićem i Vučevićem na primer?
(bratt, 15. septembar 2018 08:42)

Niko nece izdominirati, ali ce svakoko imati jaci sastav. Ti isti crnogorci nisu pored ta dva centra imali igrace poput Sarica i Bogdanovica. Da nije Pavlovic?.

nijenamseslušalaokupatorskahimna

pre 5 godina

Uvek to malo fali, pa se vi opet ako ikad dodjete u situaciju, napustite postolje dok se intonira himna pobednika.
(LooDak, 15. septembar 2018 08:22)

Nije to himna pobjednika.

Glupost je ne uništiva

pre 5 godina

Hoće al za malo.Taman kad pomisle a nama stasaju Pecarski,Pokuševski,Petrušev i Koprivica tu je još i Langović i Ilić.Prva 4 su NBA prospekti ostala 2 EL.Sve na pozicijama 4-5.

Jugoplastika

pre 5 godina

Nema to veze sa NBA igracima, a jos manje sa nekakvim prokletstvom postolja, nego sta nemamo krstenog pleja,a bogami niti struku (trenere) kao vi. U tom segmentu ste doslovno Ameri za nas.
Slovenci kad su dobili jedno i drugo su pokorili Europu, sa Dragicem su imali top pleja, a struku su uzeli od vas i eto ga.

U Hrvatskoj vecinom nitko manji od 195 (a pogotovo 190) nije zainteresiran za kosarku, svi idu u nogomet, pa cak i rukomet (zahvaljujuci karizmi Balica)
Srbima sa druge strane je kosarka svetinja.

Jugoplastika

pre 5 godina

Nema to veze sa NBA igracima, a jos manje sa nekakvim prokletstvom postolja, nego sta nemamo krstenog pleja,a bogami niti struku (trenere) kao vi. U tom segmentu ste doslovno Ameri za nas.
Slovenci kad su dobili jedno i drugo su pokorili Europu, sa Dragicem su imali top pleja, a struku su uzeli od vas i eto ga.

U Hrvatskoj vecinom nitko manji od 195 (a pogotovo 190) nije zainteresiran za kosarku, svi idu u nogomet, pa cak i rukomet (zahvaljujuci karizmi Balica)
Srbima sa druge strane je kosarka svetinja.

Djordje

pre 5 godina

Igrace, ali svakako nece dominirati. Bice to jos bolji igraci nego sto su sada. Pretpostavljam da ce im biti slicna karijera kao Mozgov i Gortat

Glupost je ne uništiva

pre 5 godina

Hoće al za malo.Taman kad pomisle a nama stasaju Pecarski,Pokuševski,Petrušev i Koprivica tu je još i Langović i Ilić.Prva 4 su NBA prospekti ostala 2 EL.Sve na pozicijama 4-5.

veljko

pre 5 godina

Bili bi odlični, kad bi dobili šansu. Pogotovo Žižić. Teško da bi i tad baš dominirali među evropskim centrima, pošto mi imamo mladog i boljeg Jokića i potencijal u Pecarskom, Litvanci Sabonisa, koji se baš dobro razvija, Litvanci Porzingisa, Francuzi još uvek mladog Gobera, Španci isto očekuju od braće Ernangomez itd.

Linvu Racq

pre 5 godina

Nema kosarke bez mozga odnosno playmakera. Hrvati od Kukoca nisu imali cestitog intelektualca na terenu. Tesko sa igracima na poziciji 5 da ces dominirati jer se igra mnogo promenila i igra se mnogo brzo uglavnom sa laznim 4. Primer Golden State. Veseli, Jokic, Printezis, Kalinic, Saric, Bjelica su kombo igraci i ako nemaju sut (kao Veseli) moraju biti prvi u kontri sa 210cm. O iskakanju na pick and rollu da ne pricamo. Pas je nesto o cemu se vise ni ne razgovara, podrazumeva se. Tako da srecno komsije ali dok ne napravite cestitog playa gubicete od Rumuna i Holandjana u kvalifikacijama i Ceske 30 razlike.

Djuro

pre 5 godina

@ nisu pomogli ni Šarić, Žižić, Zubac, Bogdanović”... Sve sami Hrvati....Ajde sto Saricu i Bogdanovicu brojite krvma zrnca i prisvajate, cesta prezimena i u Srba.Ali gdje izvukoste Zizica, a pogotovo Zubca. Kako ste krenuli jos malo cete i Horvate pocet prisvajat:) Opusteno komsije, za nas ste sila u kosarci i ne vidim potrebu za takvim stvarimq
(Zggg, 15. septembar 2018 09:26)






Ma opušteno .... ja baš i zborih o prisvajanju.. mislim, pošto dobro znam porijeklo Žižića, Zubaca, Šarića, i Bogdanovića.... i puteve predaka...
Ništa loše ne mislih i ne vrijedjah nikog... Možda smo i rod?
Pozdrav..

nex

pre 5 godina

Sto rece ovde neko,kakvo je merilo NBA!? Evo nas je nas Bogdanovic upropastio pre neki dan sa njegovom run 'n gun" kosarkom. A i Bjelica takodje

Slobo

pre 5 godina

Hrvatima je najveci nedostatak organizator igre "playmaker"
Oni su sve samo ne tim.
Gledao sam sinoc utakmicu u kojoj svako igra za sebe iako je nesporno da su Bogdanovic Saric Zizic i Zubac vrhunski igraci, a i Simon je odlican shuter.
Litvanci uvek igraju isto - brz protok lopte, i prvi slobodan igrac sutira za trojku, a uz to su bili mnogo brzi u tranziciji.

Zggg

pre 5 godina

nisu pomogli ni Šarić, Žižić, Zubac, Bogdanović”...
Sve sami Hrvati....

Ajde sto Saricu i Bogdanovicu brojite krvma zrnca i prisvajate, cesta prezimena i u Srba.

Ali gdje izvukoste Zizica, a pogotovo Zubca. Kako ste krenuli jos malo cete i Horvate pocet prisvajat:)
Opusteno komsije, za nas ste sila u kosarci i ne vidim potrebu za takvim stvarimq

marko

pre 5 godina

Vi u kosarci dominirat necete mozete imati asova koliko vam je volja, Srbija je nedostizna za vas, jer je kosarka kao prvo timska igra!!!

C i n i k

pre 5 godina

Nba i Evropa su 2 razlicita stila.
Takodje, septembar nije uopste mesec kad su igraci spremni na jake utakmice.
Do juce su to bili termini za prijateljske utakmice.
Sto se tice hr igraca ne vidim da imaju perspektivu u reprezentaciji pogotovo sto igraju u Nba.
Mislim da cemo mi da se plasiramo,sa GR smo 1 x igrali sa 3 igraca iz 1.postave,nije bilo lose ali nedovoljno za borbene grke.
Zao mi je sto ne igra Jokic ili bar Boby, ali ako se plasiramo bicemo u najjacem sastavu i onda svakako idemo na medalju.

Play

pre 5 godina

@Slobo

Plasim se da i nas ceka ta sudbina uskoro. Gotovo svaka pozicija se razvija u manjoj ili vecoj meri osim plejmejkera. Teo je na samom zalasku karijere, Jovic je dobar ali su ga ceste povrede onemugucile da postane vrhunski plej. Ostalo sto imamo nije jos uvek ni blizu nekog, visokog nivoa.
Najveci problem je dovodjenje odbacenih NBA igraca na poziciju 1, koji je vec postao normalna stvar u nasim, najvecim klubovima. Cak su i navijaci vec odavno iz fazona tokom prelaznog roka: “E sad jos jedan dobar crnac na pleja i...”. Traze se instant rezultati, a kapitalizam u sportu je postao neumoljiv i tu niko vise ne zeli da rizikuje sa razvitkom nasih, mladih plejeva.
Kako stvari budu odmicale i manjak rezultata bude sve vise pripisivan nedostatku kreativca u nasem, nacionalnom timu tako ce, plasim se kroz koju godinu svi postati vise fleksibilni po pitanju igranja “stranaca” za reprezentaciju.

DJ

pre 5 godina

Zizic zaista moze biti u top 3 centra, ali u Evropi. Kardinalna greska je bila ovako rani odlazak u NBA, a sa druge strane ih razumem... misle da je to najbolje resenje, i zbog para, i usavrsavanja i svega.

Kinaski

pre 5 godina

Misliš kao što su Crnogorci izdominirali sa Pekovićem i Vučevićem na primer?
(bratt, 15. septembar 2018 08:42)

Niko nece izdominirati, ali ce svakoko imati jaci sastav. Ti isti crnogorci nisu pored ta dva centra imali igrace poput Sarica i Bogdanovica. Da nije Pavlovic?.

Grayhund

pre 5 godina

polako samo, momci su mladi i svakako su vrlo talentovani, ali dug je put. Prvo treba povrede da ih zaobidju a onda da se poklopi sve ostalo. To sto igraju u NBA ne znaci nista, jer je Zizic sjajno mahao peskirom prosle sezone terena video nije (a sezonu pre odlicno odigrao u turskoj mislim). Ovog drugog momka nisam gledao, fino igra. Hrvatima ostaje rak rana nedostatak kvalitetnog pleja. Dok to ne rese, msm da nemaju puno sanse da nesto predstavljaju na nacionalnom nivou.

Fikio

pre 5 godina

Totalno je nebitno ko im igra na poziciji petice, kad vec 25 godina nemaju pleja... I sve dok tako bude medalju videti nece... I naravno dok se javno ne izvine za ono sramno bezanje sa postolja!

nijenamseslušalaokupatorskahimna

pre 5 godina

Uvek to malo fali, pa se vi opet ako ikad dodjete u situaciju, napustite postolje dok se intonira himna pobednika.
(LooDak, 15. septembar 2018 08:22)

Nije to himna pobjednika.

Topnik

pre 5 godina

@croata-Nije sramota izgubiti od litve,ali igre nema ni u tragovima,to je ono što brine.Ne znam šta su oni radili na ovim pripremama.Ono plivanje u obrani ponekad izgleda amaterski.Točno se vidi da se forsiraju neke rotacije od izbornika koje nisu uigrane.A i ne sviđa mi se karakter tog anzulovica,neka bahatost isijava iz njega,komunikacija s igračima na time outu vrlo loša.Ozbiljan trenerski angažman nije imao u ovom desetljeću,nije to slučajno.

Dalić je čista suprotnost,ponizan i ozbiljan čovjek,takav nam treba i u košarci.Ponavljam,ne mora to biti neka zvijezda,al barem da odnos s igračima bude na razini ako ništa.

Topnik

pre 5 godina

Hrvatima ostaje rak rana nedostatak kvalitetnog pleja. Dok to ne rese, msm da nemaju puno sanse da nesto predstavljaju na nacionalnom nivou.
(Grayhund, 15. septembar 2018 11:25)

Nije čak ni problem u playu,daleko najveći problem je trener.Nevjerojatno je kakve antitalente smo mi rotirali na izborničkoj poziciji,a ovaj anzulović je još samo jedan u nizu.

Ni naši nogometaši nisu igrali dobro dok je trener bio čačić.Štoviše,igrali su katastrofalno u kvalifikacijama i nebi se uopće kvalificirali da čačić nije dobio otkaz i da umjesto njega nije došao dalić prije one zadnje utakmice s ukrajinom.

Ono što nama treba je košarkaški "dalić".Ne mora to biti neko zvučno trenersko ime.Dovoljno je da čovjek ima solidne reference,i ono najvažnije, da bude normalan.Naš košarkaški trener je prepoznatljiv najviše po bahatosti i lošem odnosu sa igračima,i dok je tako,rezultata neće biti.Treba raščistiti s likovima poput anzulovića,skelina i sličnih.

nolov

pre 5 godina

@@Nba i Evropa su 2 razlicita stila. 
Takodje, septembar nije uopste mesec kad su igraci spremni na jake utakmice. 
Do juce su to bili termini za prijateljske utakmice. 
U Septembru se uvijek igra kosarka, sta ti pricas? Pa jel 5og bilo 16 godina od pobijede nad USA u Indianapolisu.

croata

pre 5 godina

(Topnik, 15. septembar 2018 14:40)

Anzulovic jest slican dalicu i smatram da je nakon dugo godina dobar izbor trenera reprezentacije. Nikad se nije slihtao, cak je bio pprotiv kosarkaske struje koja je godinama zarila i palila i usput urusavala nasu kosarku. Zato je i bacan u kut, cak i tjeran iz hrvatske, al u pitanju je dobar trener, bar za nase podneblje i zato ga ne treba prebrzo potrosit.
U redu, izgubio je bitnu utakmicu, al od litve nije sramota izgubiti. Treba mu dozvoliti da izgura ovu debilanu od kvalifikacija, bez podmetanja. I dalje imamo realnu sansu za proci na sp, a na kraju cemo podvuc crtu.

nijenamseslušalaokupatorskahimna

pre 5 godina

Uvek to malo fali, pa se vi opet ako ikad dodjete u situaciju, napustite postolje dok se intonira himna pobednika.
(LooDak, 15. septembar 2018 08:22)

Nije to himna pobjednika.

Zggg

pre 5 godina

nisu pomogli ni Šarić, Žižić, Zubac, Bogdanović”...
Sve sami Hrvati....

Ajde sto Saricu i Bogdanovicu brojite krvma zrnca i prisvajate, cesta prezimena i u Srba.

Ali gdje izvukoste Zizica, a pogotovo Zubca. Kako ste krenuli jos malo cete i Horvate pocet prisvajat:)
Opusteno komsije, za nas ste sila u kosarci i ne vidim potrebu za takvim stvarimq

Kinaski

pre 5 godina

Misliš kao što su Crnogorci izdominirali sa Pekovićem i Vučevićem na primer?
(bratt, 15. septembar 2018 08:42)

Niko nece izdominirati, ali ce svakoko imati jaci sastav. Ti isti crnogorci nisu pored ta dva centra imali igrace poput Sarica i Bogdanovica. Da nije Pavlovic?.

nex

pre 5 godina

Sto rece ovde neko,kakvo je merilo NBA!? Evo nas je nas Bogdanovic upropastio pre neki dan sa njegovom run 'n gun" kosarkom. A i Bjelica takodje

Glupost je ne uništiva

pre 5 godina

Hoće al za malo.Taman kad pomisle a nama stasaju Pecarski,Pokuševski,Petrušev i Koprivica tu je još i Langović i Ilić.Prva 4 su NBA prospekti ostala 2 EL.Sve na pozicijama 4-5.

Djordje

pre 5 godina

Igrace, ali svakako nece dominirati. Bice to jos bolji igraci nego sto su sada. Pretpostavljam da ce im biti slicna karijera kao Mozgov i Gortat

Djuro

pre 5 godina

@ nisu pomogli ni Šarić, Žižić, Zubac, Bogdanović”... Sve sami Hrvati....Ajde sto Saricu i Bogdanovicu brojite krvma zrnca i prisvajate, cesta prezimena i u Srba.Ali gdje izvukoste Zizica, a pogotovo Zubca. Kako ste krenuli jos malo cete i Horvate pocet prisvajat:) Opusteno komsije, za nas ste sila u kosarci i ne vidim potrebu za takvim stvarimq
(Zggg, 15. septembar 2018 09:26)






Ma opušteno .... ja baš i zborih o prisvajanju.. mislim, pošto dobro znam porijeklo Žižića, Zubaca, Šarića, i Bogdanovića.... i puteve predaka...
Ništa loše ne mislih i ne vrijedjah nikog... Možda smo i rod?
Pozdrav..

veljko

pre 5 godina

Bili bi odlični, kad bi dobili šansu. Pogotovo Žižić. Teško da bi i tad baš dominirali među evropskim centrima, pošto mi imamo mladog i boljeg Jokića i potencijal u Pecarskom, Litvanci Sabonisa, koji se baš dobro razvija, Litvanci Porzingisa, Francuzi još uvek mladog Gobera, Španci isto očekuju od braće Ernangomez itd.

Jugoplastika

pre 5 godina

Nema to veze sa NBA igracima, a jos manje sa nekakvim prokletstvom postolja, nego sta nemamo krstenog pleja,a bogami niti struku (trenere) kao vi. U tom segmentu ste doslovno Ameri za nas.
Slovenci kad su dobili jedno i drugo su pokorili Europu, sa Dragicem su imali top pleja, a struku su uzeli od vas i eto ga.

U Hrvatskoj vecinom nitko manji od 195 (a pogotovo 190) nije zainteresiran za kosarku, svi idu u nogomet, pa cak i rukomet (zahvaljujuci karizmi Balica)
Srbima sa druge strane je kosarka svetinja.

Linvu Racq

pre 5 godina

Nema kosarke bez mozga odnosno playmakera. Hrvati od Kukoca nisu imali cestitog intelektualca na terenu. Tesko sa igracima na poziciji 5 da ces dominirati jer se igra mnogo promenila i igra se mnogo brzo uglavnom sa laznim 4. Primer Golden State. Veseli, Jokic, Printezis, Kalinic, Saric, Bjelica su kombo igraci i ako nemaju sut (kao Veseli) moraju biti prvi u kontri sa 210cm. O iskakanju na pick and rollu da ne pricamo. Pas je nesto o cemu se vise ni ne razgovara, podrazumeva se. Tako da srecno komsije ali dok ne napravite cestitog playa gubicete od Rumuna i Holandjana u kvalifikacijama i Ceske 30 razlike.

marko

pre 5 godina

Vi u kosarci dominirat necete mozete imati asova koliko vam je volja, Srbija je nedostizna za vas, jer je kosarka kao prvo timska igra!!!

Play

pre 5 godina

@Slobo

Plasim se da i nas ceka ta sudbina uskoro. Gotovo svaka pozicija se razvija u manjoj ili vecoj meri osim plejmejkera. Teo je na samom zalasku karijere, Jovic je dobar ali su ga ceste povrede onemugucile da postane vrhunski plej. Ostalo sto imamo nije jos uvek ni blizu nekog, visokog nivoa.
Najveci problem je dovodjenje odbacenih NBA igraca na poziciju 1, koji je vec postao normalna stvar u nasim, najvecim klubovima. Cak su i navijaci vec odavno iz fazona tokom prelaznog roka: “E sad jos jedan dobar crnac na pleja i...”. Traze se instant rezultati, a kapitalizam u sportu je postao neumoljiv i tu niko vise ne zeli da rizikuje sa razvitkom nasih, mladih plejeva.
Kako stvari budu odmicale i manjak rezultata bude sve vise pripisivan nedostatku kreativca u nasem, nacionalnom timu tako ce, plasim se kroz koju godinu svi postati vise fleksibilni po pitanju igranja “stranaca” za reprezentaciju.

croata

pre 5 godina

(Topnik, 15. septembar 2018 14:40)

Anzulovic jest slican dalicu i smatram da je nakon dugo godina dobar izbor trenera reprezentacije. Nikad se nije slihtao, cak je bio pprotiv kosarkaske struje koja je godinama zarila i palila i usput urusavala nasu kosarku. Zato je i bacan u kut, cak i tjeran iz hrvatske, al u pitanju je dobar trener, bar za nase podneblje i zato ga ne treba prebrzo potrosit.
U redu, izgubio je bitnu utakmicu, al od litve nije sramota izgubiti. Treba mu dozvoliti da izgura ovu debilanu od kvalifikacija, bez podmetanja. I dalje imamo realnu sansu za proci na sp, a na kraju cemo podvuc crtu.

DJ

pre 5 godina

Zizic zaista moze biti u top 3 centra, ali u Evropi. Kardinalna greska je bila ovako rani odlazak u NBA, a sa druge strane ih razumem... misle da je to najbolje resenje, i zbog para, i usavrsavanja i svega.

C i n i k

pre 5 godina

Nba i Evropa su 2 razlicita stila.
Takodje, septembar nije uopste mesec kad su igraci spremni na jake utakmice.
Do juce su to bili termini za prijateljske utakmice.
Sto se tice hr igraca ne vidim da imaju perspektivu u reprezentaciji pogotovo sto igraju u Nba.
Mislim da cemo mi da se plasiramo,sa GR smo 1 x igrali sa 3 igraca iz 1.postave,nije bilo lose ali nedovoljno za borbene grke.
Zao mi je sto ne igra Jokic ili bar Boby, ali ako se plasiramo bicemo u najjacem sastavu i onda svakako idemo na medalju.

Grayhund

pre 5 godina

polako samo, momci su mladi i svakako su vrlo talentovani, ali dug je put. Prvo treba povrede da ih zaobidju a onda da se poklopi sve ostalo. To sto igraju u NBA ne znaci nista, jer je Zizic sjajno mahao peskirom prosle sezone terena video nije (a sezonu pre odlicno odigrao u turskoj mislim). Ovog drugog momka nisam gledao, fino igra. Hrvatima ostaje rak rana nedostatak kvalitetnog pleja. Dok to ne rese, msm da nemaju puno sanse da nesto predstavljaju na nacionalnom nivou.

Topnik

pre 5 godina

@croata-Nije sramota izgubiti od litve,ali igre nema ni u tragovima,to je ono što brine.Ne znam šta su oni radili na ovim pripremama.Ono plivanje u obrani ponekad izgleda amaterski.Točno se vidi da se forsiraju neke rotacije od izbornika koje nisu uigrane.A i ne sviđa mi se karakter tog anzulovica,neka bahatost isijava iz njega,komunikacija s igračima na time outu vrlo loša.Ozbiljan trenerski angažman nije imao u ovom desetljeću,nije to slučajno.

Dalić je čista suprotnost,ponizan i ozbiljan čovjek,takav nam treba i u košarci.Ponavljam,ne mora to biti neka zvijezda,al barem da odnos s igračima bude na razini ako ništa.

Fikio

pre 5 godina

Totalno je nebitno ko im igra na poziciji petice, kad vec 25 godina nemaju pleja... I sve dok tako bude medalju videti nece... I naravno dok se javno ne izvine za ono sramno bezanje sa postolja!

Slobo

pre 5 godina

Hrvatima je najveci nedostatak organizator igre "playmaker"
Oni su sve samo ne tim.
Gledao sam sinoc utakmicu u kojoj svako igra za sebe iako je nesporno da su Bogdanovic Saric Zizic i Zubac vrhunski igraci, a i Simon je odlican shuter.
Litvanci uvek igraju isto - brz protok lopte, i prvi slobodan igrac sutira za trojku, a uz to su bili mnogo brzi u tranziciji.

nolov

pre 5 godina

@@Nba i Evropa su 2 razlicita stila. 
Takodje, septembar nije uopste mesec kad su igraci spremni na jake utakmice. 
Do juce su to bili termini za prijateljske utakmice. 
U Septembru se uvijek igra kosarka, sta ti pricas? Pa jel 5og bilo 16 godina od pobijede nad USA u Indianapolisu.

Topnik

pre 5 godina

Hrvatima ostaje rak rana nedostatak kvalitetnog pleja. Dok to ne rese, msm da nemaju puno sanse da nesto predstavljaju na nacionalnom nivou.
(Grayhund, 15. septembar 2018 11:25)

Nije čak ni problem u playu,daleko najveći problem je trener.Nevjerojatno je kakve antitalente smo mi rotirali na izborničkoj poziciji,a ovaj anzulović je još samo jedan u nizu.

Ni naši nogometaši nisu igrali dobro dok je trener bio čačić.Štoviše,igrali su katastrofalno u kvalifikacijama i nebi se uopće kvalificirali da čačić nije dobio otkaz i da umjesto njega nije došao dalić prije one zadnje utakmice s ukrajinom.

Ono što nama treba je košarkaški "dalić".Ne mora to biti neko zvučno trenersko ime.Dovoljno je da čovjek ima solidne reference,i ono najvažnije, da bude normalan.Naš košarkaški trener je prepoznatljiv najviše po bahatosti i lošem odnosu sa igračima,i dok je tako,rezultata neće biti.Treba raščistiti s likovima poput anzulovića,skelina i sličnih.