Petak, 14.09.2018.

14:00

Mažić: Zbog Hrvata nisam sudio finale SP

Srpski sudija Milorad Mažić i njegovi saradnici bili su "viđeni" učesnici finala Mundijala, ali nisu imali tu čast da dele pravdu u najvećem fudbalskom meču.

Izvor: B92

Mažiæ: Zbog Hrvata nisam sudio finale SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

P76-ers

pre 5 godina

Mnogim Srbima toliko smeta finale Hrvatske na SP da će ih to proganjati barem 100 idućih godina. 
Čitavo vrijeme pokušavaju umanjiti ogroman uspjeh hrvatskog nogometa, možda i najveći sportski uspjeh cijeloga Balkana uopće.A sve to kroz: sreća, laka grupa, protivnici, nakantali vas Francuzi, haha 
Sva frustacija izašla je nakon poraza os ESP kroz naslađivanja, a vidi se čak i na ovoj temi o Mažiću.
(Jakov, 14. septembar 2018 17:03)

Teško komšo. Vaše finale na svetskom prvenstvu nama ne smeta. Nije mi teško priznati da sam i u finalu navijao za vas. Pet minuta nakon završetka utakmice vi ste bili zaboravljeni.
Ni da ste pobedili ne bi mi smetalo, jer sam navijao za fudbal.

Što se tiče naših odnosa, ništa se nije promenilo ni u doba najveće podrške. Sve što je vaše izbegavam u međuzvezdanom luku, ne mrzim vas (za razliku od vas nismo tako vaspitani), ali da nije vas na sajtu ne bih bio svestan da postojite...

kampanjac

pre 5 godina

@jedina istina, malo razmisli

Ne vredi, nema vama pomoći. :(
Čuj, Francuska nezasluženo... Pa ja ne pamtim kad je jedna reprezentacija SVE utakmice nokaut faze dobila u regularnom vremenu i tako postala svetski prvak. I ne pamtim da je ikad jedna reprezentacija SVE utakmice u nokaut fazi odigrala nerešeno u regularnom delu i ipak stigla do finala.
I još jednom naglašavam: Imate mnogo bolju reprezentaciju u fudbalu od naše, ali ona po kvalitetu nije druga na svetu. Ni treća ni četvrta... Toliko.

Dubec boy

pre 5 godina

Bili smo bolji , gubili smo 4:1 vec nakon 60 min. bili smo bolji a izgubili smo 6:0.... Hrvat sam ali ponekad me stvarno zivciraju ovi moji, prava istina je da smo u finalu bili deklasirani svidjelo se to nekom ili ne ,ali isto tako smo zasluzeno i dosli do finala jer su se decki borili do samog kraja

Jakov

pre 5 godina

Mnogim Srbima toliko smeta finale Hrvatske na SP da će ih to proganjati barem 100 idućih godina.
Čitavo vrijeme pokušavaju umanjiti ogroman uspjeh hrvatskog nogometa, možda i najveći sportski uspjeh cijeloga Balkana uopće.A sve to kroz: sreća, laka grupa, protivnici, nakantali vas Francuzi, haha
Sva frustacija izašla je nakon poraza os ESP kroz naslađivanja, a vidi se čak i na ovoj temi o Mažiću.

dado

pre 5 godina

Da nam je on sudio,prosli bi bolje jer je sigurno bolji sudac od onog argentinca. Mozda i najbolji na svijetu u ovom trenutku.Isto tako ne vjerujem da bi sudio za ili protiv nas jer ne vjerujem da ga to imalo interesira.Kako stvari stoje,sudit ce sljedeci finale,nas ceka pad,tradicija je to,poslije velkog rezultata obicno se ne plasiramo na sljedece natjecanje

Hr

pre 5 godina

A da je meni barem vidit jednog realnog srbina koji ce rec,da zasluzeno ste bili u finalu,da dobili dvije na penale i sta je to sreca?da,u svim tekmama smo bili bolji.jedino je belgija bila u rangu nas za finale s franc.
A vi s takvim kom.ste samo ljubomorni jer eto...Hrvati u finalu.
Sto se vas tice...recimo u kosarci..jer to vam je najsport posto nogomet nevolite jer ste losi,ko i sto pravila tenisa niste znali prije Novaka..vasa kosarka je losa i imalu ste srece do finala di vas Ameri dobili 30 razlike.niste prepoznatljivi po nicemu.al svaka cast na uspjesima.

xxx

pre 5 godina

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.
(partizan, 14. septembar 2018 15:11)

Ma jok GS titula je vrednija od SP-a..hahaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (xcydsa, 14. septembar 2018 15:34)
Pa jeste, liga sampiona ima all star timove koji su jaci od svake reprezentacije. Mondijal vise nije toliko znacajan kao ranije. Al ako samo najveci igraju finale, onda je Zvezda definitivno najveci klub istocne Evrope i jedini prvak sveta istocno od Minhena.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Steiner

"Oni zbog ultra lakog zreba i lude srece usli u finale "

Zbog istog razloga ima i nas nole 14GS-a

.... anderson, tsonga, delpo, i 5-6 GS protiv Murraya

.. O zrebu i da ne pricamo !!

prava isitina

pre 5 godina

@"jedina" istina - "E pa ne moze, mogu samo najveci..." - odmah si time iskljucio vas iz te price , sto se tice ostalih hrvata ja ovde citam samo kompleks , vi ocito imate neku veliku potrebu da dobijete priznanje od nas Srba, zao mi je ali to bas ne ide tako , mi smo narod koji prizna samo najbolje, pogledajte samo kako se tretiraju ostali srpski sportisti cim malo zakazu,pljuvacina na maksimalno, takvi smo , mislim da su Dalmatinci nesto slicni po tome kao mi a sto se vas tice svaka cast na finalu , veliki uspeh ali svi realno znaju da ste imali puno srece ,da ima mnogo kvalitetnijih od vas, sto su na kraju Spanci i dokazali

Jedina istina

pre 5 godina

zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.

A zasto si ti buraz toliko ljut i jalan? Cestitaj svojoj braći, doprvacima svijeta! Zasto toliko bijesniš i goriš dok pricaš o našem povijesnom uspijehu.
To da je bilo slucajno, teorije su hejtera i ljubomornih duša koje ne mogu prihvatiti istinu.
Evo, na stranu sto misle Hrvati i Srbi...cijeli svijet osim vas i Francuske navjao je za Hrvatsku. Bio sam u Rusiji, Rusi su od pocetka navijali za nas, hodali u kockicama po Rusiji, osobno sam ih viđao. Odi na Youtube, ukucaj “Croatia”, odi na Instagram, Google, naci ces na stotine tisuca komentara NEUTRALNIH navijaca diljem svijeta i dobit ces odgovor da li je Hrvatska slucajno dosla u finale. Ajde, odi lijepo, ako mozes podnijeti istinu i zaljubljenost svijeta u malu zemlju sa vrhunskim nogometasima, pogledaj kakvo je to divljenje i respekt prema Hrvatskoj, drugoj najmanjoj zemlji ikada koja je bila u finalu SP-a, i najmanja europska zemlja ikad!!!!!
Tamo se ne dolazi slucajno prijatelju, samo 13 zemalja ikad je to uspjelo. Mjesec dana turnira, pobjede, vadjenja iz minusa, ozljeda, igrali smo najvise minuta na cijelom SP-u, jedini sa 22 igraca (drugi sa 23), borili se ko lavovi i odusevili svijet!!!!
Sto niste vi dosli kada je tako lako? I kada svatko moze?!?
E pa ne moze, mogu samo najveci...svidjalo se tebi ili ne.

Miki

pre 5 godina

Covek je jasno rekao da su hrvati licno zahtevali da on ne sudi samo zato sto je iz Srbije.
Nikakav odbor ili medjunarodna komisija
Samo licno hrvatski savez i drzava

Pametnom vise nego dovoljno

Vkci

pre 5 godina

Da odgovorim onom sto smo kao imali sreće na SP. Istina imali smo malo i sreće ali ne spominješ i ono malo nesreće sto smo imali na nekoliko ep i SP gdje smo zaista i zbog malo nesreće trebali vise Napravit.

ides

pre 5 godina

@zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...
(kampanjac, 14. septembar 2018 14:56)

A kada je bilo izlačenje skupina prije prvenstva tada ste se upravo na ovom portalu naslađivali kako je Hrvatska u skupini smrti i kako ste vi izvukli bolju grupu. Kako Hrvatska neće proći svoju grupu i td., kad ono... Sad je kažeš bila laka nam grupa i sve na sreću došli do finala. E kompleksi...

malo_razmisli

pre 5 godina

Pa ne kažem ja da vi nemate bolju reprezentaciju u fudbalu. Mi ne bismo mogli do finala ni s takvim žrebom. 
Nego mi smeta ta neobjektivnost, neumerenost, zaslepljenost, euforičnost. Čuj, suci vas pokrali u finalu, a Francuska bi vas nakantala ko Španija pre neki dan da Loris nije dodao loptu Mandžukiću. I još jednom: žreb vas je pomazio; da nije, vaše realno dostignuće je četvrtfinale. Što nije malo i svaka čast! Znači, nedostaje vam makar malo objektivnosti.
(kampanjac, 14. septembar 2018 16:11)


od 1998e ,znaci sudjelovali ukupno na 5 svjetskih prvesntava (propusteno u Juznoj Africi)
i na tih 5 prvenstava jednom treci ,jednom drugi...
plizz makar malo objektivnosti....

Neplivač

pre 5 godina

@(lola, 14. septembar 2018 16:36)

Batice, mi (Srbi) ne smatramo uspehom poraz u finalu, jos manje bi dali bubreg za isti. Ako jednog dana udjemo u finale, mi cemo ga i osvojiti. Ima samo jedan problem, treba da dodjemo do finala.

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Meni osobno najbolji sudac na svijetu i ostaje žal što nije mogao suditi.Njemu i njegovim pomoćnicima želim još puno godina suđenja i da sudi svaku utakmicu Hrvatske.Znam kako je to nemoguće ali nije zabranjeno sanjati.

kampanjac

pre 5 godina

@zeus
Pa ne kažem ja da vi nemate bolju reprezentaciju u fudbalu. Mi ne bismo mogli do finala ni s takvim žrebom.
Nego mi smeta ta neobjektivnost, neumerenost, zaslepljenost, euforičnost. Čuj, suci vas pokrali u finalu, a Francuska bi vas nakantala ko Španija pre neki dan da Loris nije dodao loptu Mandžukiću. I još jednom: žreb vas je pomazio; da nije, vaše realno dostignuće je četvrtfinale. Što nije malo i svaka čast! Znači, nedostaje vam makar malo objektivnosti.

croata

pre 5 godina

Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...
(kampanjac, 14. septembar 2018 14:56)

Evo, imali smo laksi zrijeb od predvidjenog i naravno da smo imali srece kod penala, ali nakon horora, kradja i nesreca (2008 turska, 2012 spanjolska, 2014 brazil, 2016 portugal) ako je itko ZASLUZIO malo srece, to smo mi.
Taj laksi zrijeb, nismo ga dobili tako sto smo mi nesto muvali vec smo posteno dobili sve u skupini. A sigurno nismo molili da veliki favoriti svabe ne prodju skupinu il da spanjolci ispadnu od rusa. Cak se sjecam da su mnogi i prizljkivali francuze u osmini finala smatrajuci da cemo s njima lakse vec s dancima.
Sto se tice nokaut utakmica, bez obzira na rulet penala, od svih smo bili bolji i zasluzeno dosli u finale. U finalu, pa kako mogu rec da smo zasluzeno izgubili kad to nije istina. Jest da je moja reprezentacija u pitanju, ali mozda prvi put u zivotu sam vidio da netko gubi 4:1, a da je u svim segmentima igre bolji. Samo zloban covjek ce reci drugacije. Dovoljna je referenca broj udaraca na gol u prvom poluvremenu,7:1 za hr, a gubimo 2:1. Doduse ta utakmica se moze usporedit sa sp98 nas i svaba gdje smo ih dobili 3:0, a svabe bili bolji cijelu utakmicu, cak i s igracem manje su nas mljeli. To je realnost bez obzira sto i dan danas opjevavamo tu pobjedu.
Netko ce reci da su francuzi htjeli, da bi nam dali 10 komada, pa sta nisu, vode ljudi ni krivi ni duzni 4:2 a autobus ispred svog gola i dalje parkiran. Po meni sramota za nogomet je da je takva ekipa prvak svijeta.
Sto se tice sudjenja, svi oko mene su zeljeli da nam mazic sudi, ako vec ne bi navlacio za nas, od pitane bi sigurno postenije sudio.

lola

pre 5 godina

Steta sto nije sudio u finalu. Njegova uloga bi se pamtila duze posto bi Mazic sudio perfektno kao i uvek. Ovako smo gledali samo slabo izdanje Hrvata u i najtezi poraz sa cetiri gola u finalu od kada pratim fudbal a ima tome vec 40 godina.
(Joe, 14. septembar 2018 15:58)

Ti bi dao bubreg za takav poraz Srbije u finalu.hahaha

xcydsa

pre 5 godina

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.
(partizan, 14. septembar 2018 15:11)

Ma jok GS titula je vrednija od SP-a..hahaha

Nino

pre 5 godina

Shvatite da smo mi tim koji može pobjedit svakog u top 10, ali i izgubit od svakog u top 30. Finale je za nas uspjeh i nije nas briga sto drugi misle. Što se tiče suđenja, Mazic i njegovi pomoćnici su sudili bez greške. Svi koje znam u HR su željeli Mazica, jer djeluje stabilno i ne pravi greške. Imam osjećaj da bi tekma s Francuzima drugačije završila da je Mazic dijelio pravdu. Ali onda bi vi trubili da ne bi mi nikad bili svjetski prvaci da nije Srbin sudio haha. Uvijek cemo se oko takvih gluposti prepucavat.

Bane

pre 5 godina

(zeus, 14. septembar 2018 14:33)

Kakve veze ima broj populacije zemalja sa fudbalom ma generalno sa sportom. Da ima neku bitniju ulogu niko ne bi mogao ni da prismrdi Kini i Indiji. Zamisli sad ste imali Kinu na putu mogao si reći da smo igrali protiv protivnika sa populacijom 1.3 biliona.

Ljeto traume

pre 5 godina

Gospon gari, kao prvo argument sa 'nacionalnoscu sajtova' je debilan, a ionako puno, puno vise srba pise po hr portalima jer nema cenzure, evo... pitanje je da li ce moja replika ovdje bit objavljena.
Kao drugo, bas zato sto jesam pratio i ovdje, znam sta pisem posto se sjecam kako je bilo. Npr kad je nole rekao da navija za hr, bio je popljuvan masovno 'nikad vise za novaka', 'za koga sam ja gubio zivce' itd.

kao trece, definitivno su vas pokrali sa svicom- to ja nisam negirao. Rekao sam samo da ste 2 tjedna prvenstva pricajuci o tome, a kompletnu tu bolesnu tenziju kao da igrate s albanijom u ljeto 99 a ne svicom 2018 kreirali su vasi histericni mediji, svicarski nisu sigurno.
Kolika je kod vas bila podrska hrvatskoj? Ajmo se ne lagat, mozda 20 posto, odnosno,bilo je sve to divno, fino i krasno dok su bile utakmice u grupi, tad te deklarativna podrska ne kosta nista. Pravo stanje izronilo je kasnije, kako je odmicalo prvenstvo.

Bane

pre 5 godina

(Ljeto traume, 14. septembar 2018 14:18)

Nad da će Mažić suditi finale. Pošto to sa sudijama uglavnom neki random koji niko živ ne konta. Baš smo se nadali da on sudi fianle. Kontam da jedino koga je doticalo jeste familiju gospodina i donekle FSS. A većini nas je baš on bio na kraj pameti. Drugo ono za sudiju bi i vi penili do sutra ne pravi se da ste francuske sobarice kad niste. Iste smo naravi, sličnog smo manetaliteta. A sad ono za Hrvate i drugu polovini kontam da je pola pola situacija. Polovina je navijala a polovina je verovatno navijala protiv. Mada mene recimo nije bilo briga ama u opšte.

Joe

pre 5 godina

Steta sto nije sudio u finalu. Njegova uloga bi se pamtila duze posto bi Mazic sudio perfektno kao i uvek. Ovako smo gledali samo slabo izdanje Hrvata u i najtezi poraz sa cetiri gola u finalu od kada pratim fudbal a ima tome vec 40 godina.

Onaj Gari

pre 5 godina

(Ljeto traume, 14. septembar 2018 14:18)

A??? Kao prvo, decko, dolazis na nase sajtove. Kad vec dolazis, okreni leba ti arhivu vesti iz vremena prvenstva. Pa procitaj. Ukratko, mnogo ljudi navijalo za HR, o sudjenju u utakmici sa Svicom necu ni da komentarisem mnogo, ja koji nisam napaljeni navijac sam se iznervirao, a ne neki fanatik. Suma sumarum - ne pali se kad nemas pojma. Jedino mii dalje nije jasno da li dolazis na ovaj sajt da trolujes ili te kao stvarno interesuje nesto. Ali znam da je ovo prvo jer se nisi ni udostojio da ispratis sta se desavalo za vreme prvenstva ovde, nego pausalno lupas. Mozes mi biti komsija, sta god, ja cu ovako pricati sa svakim ko razume jezik.

partizan

pre 5 godina

Treba nam Sale za fudbal, 14. septembar 2018 14:32)

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.

Само кажем

pre 5 godina

Меч између Бразила и Белгије обиљежило је једно од најбољих суђења које сам икада гледао у фудбалу.Свака част Мажићу за тај меч а и за финале ЛШ.
Међутим гарантујем да неби судио финале све и да Хрватска није ушла у финале.4 екипе из Европе у самој завршници,морало се то компензовати судијом из Јужне Америке.Ипак је у питању СВЕТСКО првенство...

PC,Niš

pre 5 godina

Hrvatska nema razloga da se žali na srpske navijače : navijali smo za fudbal,za sport i to nema veze sa politikom a onih "drugih" ima i amo i tamo.Mazicu i ekipi želim dalje uspehe.

Erazmo beogradski

pre 5 godina

Politika se davno umešala u sport kao odlučujući faktor... :( Zbog nje švajcarcima JESTE sudio švaba (i pokrao Srbiju), zbog nje NIJE Mažić sudio Hrvatskoj (jer je ne bi pokrao). Zato već 30 godina ni ne pratim sport čestito - jer ga više nema... :/

Zeus

pre 5 godina

Nismo mi pravili zdrjeb niti izvlacili kuglice. Nase je bilo da igramo nogomet i mi smo igrali. Sta ja imam komentirat bio je lak ili tezak zdrjeb. Vas je bio Kostarika, Svicarska, Svedska, Kolumbija, Hrvatska i eto vas u finalu pa vam je bio pretezak. Mi nogometno postojimo 24 godine a imamo dvije medalje (il 80 ako se racuna kao vi olimpijadu iz Rija). Engleska i Spanjolska nogometno postoje 200 godina i isto imaju dvije. Sta sad reci!

kampanjac

pre 5 godina

@zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...

eskeeeeetit

pre 5 godina

A i čist penal za Brazil nisi svirao.
(Bristol city, 14. septembar 2018 14:06)

A i čist penal za Belgiju nisi svirao.
(Bristol city, 14. septembar 2018 14:05)


koji si ti lik

Vladan

pre 5 godina

Znači ovaj ne može da sudi Hrvatima, a Brih može Švajcarcima!!?? Nisam baš neki pobornik teorija zavere i sličnih gluposti, ali me, posebno nakon skandaloznog suđenja u korist Švajcaraca (njihov meč sa Brazilom i suđenje u njihovu korist je tek poseban skandal), niko ne može uveriti da je odabir Briha bila čista slučajnost.

F16

pre 5 godina

Oni zbog ultra lakog zreba 
i lude srece usli u finale 

i izbacili Mazica 
koji je najbolji sudija
(Steiner, 14. septembar 2018 13:57)

Hrvatska je u 20 godina igrala polufinale i finale SP-a, napravila je nešto što ne mogu napraviti puno bogatije i veće zemlje od nas.
Bolje da nam je sudio Mažić, nego što nam je sudio Pitana.

Marko 85

pre 5 godina

@zeus
Ja ne znam koji ti fudbal gledas, ali mislim da obe ekipe igraju sa po 11 igraca na terenu.
Ako mislis da postoji korelacija izmedju populacije i broja talentovanih fudbalera koje neka zemlja moze da ima, Kina i Indija bi igrali finale svakog SP.
A cinjenica je da Hrvatska do finala nije imala susret sa reprezentacijom kalibra Francuske. Sta se onda desi, videli smo u finalu, i videli smo pre neki dan. Svaka cast na uspehu, ali treba biti realan i reci da su Dalic i ekipa imali srece koliko treba da se dobije na lotou.

dxgtrx

pre 5 godina

Kakvi su to dvostruki standri fife Felix Briht je moga suditi Swajcarcima iako su sa istog govornog podrucija.Iznenadio bi se da su na primer doveli nekog srbina iz R.Srpske da sudi srbiji,ovako nije problem kad svaba sudi kako i oni sami kazu za svajcarce svojoj nejakoj braci

Милош-

pre 5 godina

covek je rekao da ga je plasman hrvatske u finale definitivno odvojio od konkurencije za finale a ne da bi ga dobio da oni nisu igrali.

Ljeto traume

pre 5 godina

Vi ste stvarno 'majstori' u tom kako zeznuti samog sebe.
Ovo je bilo fenomenalno prvenstvo prepuno sokantnih utakmica i ispadanja favorita, ludih preokreta, sa samo jednom utakmicom bez golova, odrzano na najvisoj mogucoj sigurnosnoj razini... i od toliko lijepih stvari, vi ste 2 tjedna prvenstva potrosili kukajuci na albance i suca, a drugu polovinu na hrvatsku. I na kraju vam je jedina nada bila to da ce mile sudit finale, a ono nista. Totalna psihoza.

zeus

pre 5 godina

Hrvatska je na svom putu do finala dobila 170.000.000 Nigerijaca, 40.000.000 Argentinaca, 330.000 Islanđana, 5.500.000 Danaca, 150.000.000 Rusa i 60.000.000 Engleza i to sve slučajno i sretno ( da odgovorim Steineru kojem je muka očita i dan danas )! Onda smo polomili zube na 60.000.000 Francuza! Sve skupa igrali smo protiv 400.000.000 ljudi u omjeru 1:100 i skoro smo ih sve slučajno dobili (osim ovih zadnjih).
Što se tiče teme..ja kao Hrvat bi više volio da nam je sudio Srbin nego Argentinac (i to dva puta)!

Treba nam Sale za fudbal

pre 5 godina

@Steiner
Jeste zreb bio lak, ali oni su i dalje 10 klasa iznad nas.
2010 mi smo imali lagan zreb i korist je imala Gana.

Hrvatska ima skolu fudbala koja je kompetentna sa savremenim. Igra se na stranu pa brzo dodavanje u sredinu i blago unazad pa projektil Modrica ili nekog od napadaca. Oba napadaca znaju da kontrolisu loptu i ne stoje ko panjevi.

Srbija vec igra fudbal koji se igrao 70tih u svetu i koji jos samo Engleska fura (sa slicnim uspehom poput nas). Igra se na stranu na ubac i gadja se strvina u napadu. Ta igra moze da ima smisla onda kada onaj ko salje loptu ne gadja na slepo.

Moderni fudbal je izgubio potrebu za tehnikom. Sve je na brzini, i prosto igraci su toliko brzi da kada naprave gresku imaju vremena da se "vrate" i isprave. Igraci poput Ronalda (pravog) i Maradone vise prakticno ne postoje, vec se razvijaju ultra brzi fudbaleri.

Srpska skola to jednostavno ne shvata. Razvijamo spore fudbalere, i sto je najgore, sa nedostatkom tehnike. Nasa krila nisu brza, jesu tehnicari, ali im nedostaje preciznost u dodavanju. Igra nam se svodi na vracanju lopte unazad na jedinog igraca koji ume da doda, a koji stoji u defanzivi ili slanjem lopte krilu da u naletu nekog prodribla i napamet ubaci loptu gde ce valjda neko nekad da je pogodi.

Taj problem u filozofiji igre imamo 30 godina, a sada je na to dodat i nesposobni trener i igraci koji jednostavno nemaju zelju za igrom jer im je muka od pljuvanja koje dozivljavaju od strane navijaca.

zetz

pre 5 godina

Oni zbog ultra lakog zreba
i lude srece usli u finale

i izbacili Mazica
koji je najbolji sudija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Steiner, 14. septembar 2018 13:57)

a jelda da ti je malo i krivo sad. jer mogli ste vi da ste dobili taj žreb samo tako do finala.

F16

pre 5 godina

Oni zbog ultra lakog zreba 
i lude srece usli u finale 

i izbacili Mazica 
koji je najbolji sudija
(Steiner, 14. septembar 2018 13:57)

Hrvatska je u 20 godina igrala polufinale i finale SP-a, napravila je nešto što ne mogu napraviti puno bogatije i veće zemlje od nas.
Bolje da nam je sudio Mažić, nego što nam je sudio Pitana.

Ljeto traume

pre 5 godina

Vi ste stvarno 'majstori' u tom kako zeznuti samog sebe.
Ovo je bilo fenomenalno prvenstvo prepuno sokantnih utakmica i ispadanja favorita, ludih preokreta, sa samo jednom utakmicom bez golova, odrzano na najvisoj mogucoj sigurnosnoj razini... i od toliko lijepih stvari, vi ste 2 tjedna prvenstva potrosili kukajuci na albance i suca, a drugu polovinu na hrvatsku. I na kraju vam je jedina nada bila to da ce mile sudit finale, a ono nista. Totalna psihoza.

zeus

pre 5 godina

Hrvatska je na svom putu do finala dobila 170.000.000 Nigerijaca, 40.000.000 Argentinaca, 330.000 Islanđana, 5.500.000 Danaca, 150.000.000 Rusa i 60.000.000 Engleza i to sve slučajno i sretno ( da odgovorim Steineru kojem je muka očita i dan danas )! Onda smo polomili zube na 60.000.000 Francuza! Sve skupa igrali smo protiv 400.000.000 ljudi u omjeru 1:100 i skoro smo ih sve slučajno dobili (osim ovih zadnjih).
Što se tiče teme..ja kao Hrvat bi više volio da nam je sudio Srbin nego Argentinac (i to dva puta)!

dxgtrx

pre 5 godina

Kakvi su to dvostruki standri fife Felix Briht je moga suditi Swajcarcima iako su sa istog govornog podrucija.Iznenadio bi se da su na primer doveli nekog srbina iz R.Srpske da sudi srbiji,ovako nije problem kad svaba sudi kako i oni sami kazu za svajcarce svojoj nejakoj braci

Treba nam Sale za fudbal

pre 5 godina

@Steiner
Jeste zreb bio lak, ali oni su i dalje 10 klasa iznad nas.
2010 mi smo imali lagan zreb i korist je imala Gana.

Hrvatska ima skolu fudbala koja je kompetentna sa savremenim. Igra se na stranu pa brzo dodavanje u sredinu i blago unazad pa projektil Modrica ili nekog od napadaca. Oba napadaca znaju da kontrolisu loptu i ne stoje ko panjevi.

Srbija vec igra fudbal koji se igrao 70tih u svetu i koji jos samo Engleska fura (sa slicnim uspehom poput nas). Igra se na stranu na ubac i gadja se strvina u napadu. Ta igra moze da ima smisla onda kada onaj ko salje loptu ne gadja na slepo.

Moderni fudbal je izgubio potrebu za tehnikom. Sve je na brzini, i prosto igraci su toliko brzi da kada naprave gresku imaju vremena da se "vrate" i isprave. Igraci poput Ronalda (pravog) i Maradone vise prakticno ne postoje, vec se razvijaju ultra brzi fudbaleri.

Srpska skola to jednostavno ne shvata. Razvijamo spore fudbalere, i sto je najgore, sa nedostatkom tehnike. Nasa krila nisu brza, jesu tehnicari, ali im nedostaje preciznost u dodavanju. Igra nam se svodi na vracanju lopte unazad na jedinog igraca koji ume da doda, a koji stoji u defanzivi ili slanjem lopte krilu da u naletu nekog prodribla i napamet ubaci loptu gde ce valjda neko nekad da je pogodi.

Taj problem u filozofiji igre imamo 30 godina, a sada je na to dodat i nesposobni trener i igraci koji jednostavno nemaju zelju za igrom jer im je muka od pljuvanja koje dozivljavaju od strane navijaca.

Nino

pre 5 godina

Shvatite da smo mi tim koji može pobjedit svakog u top 10, ali i izgubit od svakog u top 30. Finale je za nas uspjeh i nije nas briga sto drugi misle. Što se tiče suđenja, Mazic i njegovi pomoćnici su sudili bez greške. Svi koje znam u HR su željeli Mazica, jer djeluje stabilno i ne pravi greške. Imam osjećaj da bi tekma s Francuzima drugačije završila da je Mazic dijelio pravdu. Ali onda bi vi trubili da ne bi mi nikad bili svjetski prvaci da nije Srbin sudio haha. Uvijek cemo se oko takvih gluposti prepucavat.

croata

pre 5 godina

Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...
(kampanjac, 14. septembar 2018 14:56)

Evo, imali smo laksi zrijeb od predvidjenog i naravno da smo imali srece kod penala, ali nakon horora, kradja i nesreca (2008 turska, 2012 spanjolska, 2014 brazil, 2016 portugal) ako je itko ZASLUZIO malo srece, to smo mi.
Taj laksi zrijeb, nismo ga dobili tako sto smo mi nesto muvali vec smo posteno dobili sve u skupini. A sigurno nismo molili da veliki favoriti svabe ne prodju skupinu il da spanjolci ispadnu od rusa. Cak se sjecam da su mnogi i prizljkivali francuze u osmini finala smatrajuci da cemo s njima lakse vec s dancima.
Sto se tice nokaut utakmica, bez obzira na rulet penala, od svih smo bili bolji i zasluzeno dosli u finale. U finalu, pa kako mogu rec da smo zasluzeno izgubili kad to nije istina. Jest da je moja reprezentacija u pitanju, ali mozda prvi put u zivotu sam vidio da netko gubi 4:1, a da je u svim segmentima igre bolji. Samo zloban covjek ce reci drugacije. Dovoljna je referenca broj udaraca na gol u prvom poluvremenu,7:1 za hr, a gubimo 2:1. Doduse ta utakmica se moze usporedit sa sp98 nas i svaba gdje smo ih dobili 3:0, a svabe bili bolji cijelu utakmicu, cak i s igracem manje su nas mljeli. To je realnost bez obzira sto i dan danas opjevavamo tu pobjedu.
Netko ce reci da su francuzi htjeli, da bi nam dali 10 komada, pa sta nisu, vode ljudi ni krivi ni duzni 4:2 a autobus ispred svog gola i dalje parkiran. Po meni sramota za nogomet je da je takva ekipa prvak svijeta.
Sto se tice sudjenja, svi oko mene su zeljeli da nam mazic sudi, ako vec ne bi navlacio za nas, od pitane bi sigurno postenije sudio.

Erazmo beogradski

pre 5 godina

Politika se davno umešala u sport kao odlučujući faktor... :( Zbog nje švajcarcima JESTE sudio švaba (i pokrao Srbiju), zbog nje NIJE Mažić sudio Hrvatskoj (jer je ne bi pokrao). Zato već 30 godina ni ne pratim sport čestito - jer ga više nema... :/

Zeus

pre 5 godina

Nismo mi pravili zdrjeb niti izvlacili kuglice. Nase je bilo da igramo nogomet i mi smo igrali. Sta ja imam komentirat bio je lak ili tezak zdrjeb. Vas je bio Kostarika, Svicarska, Svedska, Kolumbija, Hrvatska i eto vas u finalu pa vam je bio pretezak. Mi nogometno postojimo 24 godine a imamo dvije medalje (il 80 ako se racuna kao vi olimpijadu iz Rija). Engleska i Spanjolska nogometno postoje 200 godina i isto imaju dvije. Sta sad reci!

ides

pre 5 godina

@zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...
(kampanjac, 14. septembar 2018 14:56)

A kada je bilo izlačenje skupina prije prvenstva tada ste se upravo na ovom portalu naslađivali kako je Hrvatska u skupini smrti i kako ste vi izvukli bolju grupu. Kako Hrvatska neće proći svoju grupu i td., kad ono... Sad je kažeš bila laka nam grupa i sve na sreću došli do finala. E kompleksi...

kampanjac

pre 5 godina

@zeus
Pa ne kažem ja da vi nemate bolju reprezentaciju u fudbalu. Mi ne bismo mogli do finala ni s takvim žrebom.
Nego mi smeta ta neobjektivnost, neumerenost, zaslepljenost, euforičnost. Čuj, suci vas pokrali u finalu, a Francuska bi vas nakantala ko Španija pre neki dan da Loris nije dodao loptu Mandžukiću. I još jednom: žreb vas je pomazio; da nije, vaše realno dostignuće je četvrtfinale. Što nije malo i svaka čast! Znači, nedostaje vam makar malo objektivnosti.

Vladan

pre 5 godina

Znači ovaj ne može da sudi Hrvatima, a Brih može Švajcarcima!!?? Nisam baš neki pobornik teorija zavere i sličnih gluposti, ali me, posebno nakon skandaloznog suđenja u korist Švajcaraca (njihov meč sa Brazilom i suđenje u njihovu korist je tek poseban skandal), niko ne može uveriti da je odabir Briha bila čista slučajnost.

Dubec boy

pre 5 godina

Bili smo bolji , gubili smo 4:1 vec nakon 60 min. bili smo bolji a izgubili smo 6:0.... Hrvat sam ali ponekad me stvarno zivciraju ovi moji, prava istina je da smo u finalu bili deklasirani svidjelo se to nekom ili ne ,ali isto tako smo zasluzeno i dosli do finala jer su se decki borili do samog kraja

Jedina istina

pre 5 godina

zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.

A zasto si ti buraz toliko ljut i jalan? Cestitaj svojoj braći, doprvacima svijeta! Zasto toliko bijesniš i goriš dok pricaš o našem povijesnom uspijehu.
To da je bilo slucajno, teorije su hejtera i ljubomornih duša koje ne mogu prihvatiti istinu.
Evo, na stranu sto misle Hrvati i Srbi...cijeli svijet osim vas i Francuske navjao je za Hrvatsku. Bio sam u Rusiji, Rusi su od pocetka navijali za nas, hodali u kockicama po Rusiji, osobno sam ih viđao. Odi na Youtube, ukucaj “Croatia”, odi na Instagram, Google, naci ces na stotine tisuca komentara NEUTRALNIH navijaca diljem svijeta i dobit ces odgovor da li je Hrvatska slucajno dosla u finale. Ajde, odi lijepo, ako mozes podnijeti istinu i zaljubljenost svijeta u malu zemlju sa vrhunskim nogometasima, pogledaj kakvo je to divljenje i respekt prema Hrvatskoj, drugoj najmanjoj zemlji ikada koja je bila u finalu SP-a, i najmanja europska zemlja ikad!!!!!
Tamo se ne dolazi slucajno prijatelju, samo 13 zemalja ikad je to uspjelo. Mjesec dana turnira, pobjede, vadjenja iz minusa, ozljeda, igrali smo najvise minuta na cijelom SP-u, jedini sa 22 igraca (drugi sa 23), borili se ko lavovi i odusevili svijet!!!!
Sto niste vi dosli kada je tako lako? I kada svatko moze?!?
E pa ne moze, mogu samo najveci...svidjalo se tebi ili ne.

eskeeeeetit

pre 5 godina

A i čist penal za Brazil nisi svirao.
(Bristol city, 14. septembar 2018 14:06)

A i čist penal za Belgiju nisi svirao.
(Bristol city, 14. septembar 2018 14:05)


koji si ti lik

Само кажем

pre 5 godina

Меч између Бразила и Белгије обиљежило је једно од најбољих суђења које сам икада гледао у фудбалу.Свака част Мажићу за тај меч а и за финале ЛШ.
Међутим гарантујем да неби судио финале све и да Хрватска није ушла у финале.4 екипе из Европе у самој завршници,морало се то компензовати судијом из Јужне Америке.Ипак је у питању СВЕТСКО првенство...

dado

pre 5 godina

Da nam je on sudio,prosli bi bolje jer je sigurno bolji sudac od onog argentinca. Mozda i najbolji na svijetu u ovom trenutku.Isto tako ne vjerujem da bi sudio za ili protiv nas jer ne vjerujem da ga to imalo interesira.Kako stvari stoje,sudit ce sljedeci finale,nas ceka pad,tradicija je to,poslije velkog rezultata obicno se ne plasiramo na sljedece natjecanje

Marko 85

pre 5 godina

@zeus
Ja ne znam koji ti fudbal gledas, ali mislim da obe ekipe igraju sa po 11 igraca na terenu.
Ako mislis da postoji korelacija izmedju populacije i broja talentovanih fudbalera koje neka zemlja moze da ima, Kina i Indija bi igrali finale svakog SP.
A cinjenica je da Hrvatska do finala nije imala susret sa reprezentacijom kalibra Francuske. Sta se onda desi, videli smo u finalu, i videli smo pre neki dan. Svaka cast na uspehu, ali treba biti realan i reci da su Dalic i ekipa imali srece koliko treba da se dobije na lotou.

Ljeto traume

pre 5 godina

Gospon gari, kao prvo argument sa 'nacionalnoscu sajtova' je debilan, a ionako puno, puno vise srba pise po hr portalima jer nema cenzure, evo... pitanje je da li ce moja replika ovdje bit objavljena.
Kao drugo, bas zato sto jesam pratio i ovdje, znam sta pisem posto se sjecam kako je bilo. Npr kad je nole rekao da navija za hr, bio je popljuvan masovno 'nikad vise za novaka', 'za koga sam ja gubio zivce' itd.

kao trece, definitivno su vas pokrali sa svicom- to ja nisam negirao. Rekao sam samo da ste 2 tjedna prvenstva pricajuci o tome, a kompletnu tu bolesnu tenziju kao da igrate s albanijom u ljeto 99 a ne svicom 2018 kreirali su vasi histericni mediji, svicarski nisu sigurno.
Kolika je kod vas bila podrska hrvatskoj? Ajmo se ne lagat, mozda 20 posto, odnosno,bilo je sve to divno, fino i krasno dok su bile utakmice u grupi, tad te deklarativna podrska ne kosta nista. Pravo stanje izronilo je kasnije, kako je odmicalo prvenstvo.

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Meni osobno najbolji sudac na svijetu i ostaje žal što nije mogao suditi.Njemu i njegovim pomoćnicima želim još puno godina suđenja i da sudi svaku utakmicu Hrvatske.Znam kako je to nemoguće ali nije zabranjeno sanjati.

Милош-

pre 5 godina

covek je rekao da ga je plasman hrvatske u finale definitivno odvojio od konkurencije za finale a ne da bi ga dobio da oni nisu igrali.

malo_razmisli

pre 5 godina

Pa ne kažem ja da vi nemate bolju reprezentaciju u fudbalu. Mi ne bismo mogli do finala ni s takvim žrebom. 
Nego mi smeta ta neobjektivnost, neumerenost, zaslepljenost, euforičnost. Čuj, suci vas pokrali u finalu, a Francuska bi vas nakantala ko Španija pre neki dan da Loris nije dodao loptu Mandžukiću. I još jednom: žreb vas je pomazio; da nije, vaše realno dostignuće je četvrtfinale. Što nije malo i svaka čast! Znači, nedostaje vam makar malo objektivnosti.
(kampanjac, 14. septembar 2018 16:11)


od 1998e ,znaci sudjelovali ukupno na 5 svjetskih prvesntava (propusteno u Juznoj Africi)
i na tih 5 prvenstava jednom treci ,jednom drugi...
plizz makar malo objektivnosti....

kampanjac

pre 5 godina

@jedina istina, malo razmisli

Ne vredi, nema vama pomoći. :(
Čuj, Francuska nezasluženo... Pa ja ne pamtim kad je jedna reprezentacija SVE utakmice nokaut faze dobila u regularnom vremenu i tako postala svetski prvak. I ne pamtim da je ikad jedna reprezentacija SVE utakmice u nokaut fazi odigrala nerešeno u regularnom delu i ipak stigla do finala.
I još jednom naglašavam: Imate mnogo bolju reprezentaciju u fudbalu od naše, ali ona po kvalitetu nije druga na svetu. Ni treća ni četvrta... Toliko.

Miki

pre 5 godina

Covek je jasno rekao da su hrvati licno zahtevali da on ne sudi samo zato sto je iz Srbije.
Nikakav odbor ili medjunarodna komisija
Samo licno hrvatski savez i drzava

Pametnom vise nego dovoljno

zetz

pre 5 godina

Oni zbog ultra lakog zreba
i lude srece usli u finale

i izbacili Mazica
koji je najbolji sudija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Steiner, 14. septembar 2018 13:57)

a jelda da ti je malo i krivo sad. jer mogli ste vi da ste dobili taj žreb samo tako do finala.

kampanjac

pre 5 godina

@zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...

Jakov

pre 5 godina

Mnogim Srbima toliko smeta finale Hrvatske na SP da će ih to proganjati barem 100 idućih godina.
Čitavo vrijeme pokušavaju umanjiti ogroman uspjeh hrvatskog nogometa, možda i najveći sportski uspjeh cijeloga Balkana uopće.A sve to kroz: sreća, laka grupa, protivnici, nakantali vas Francuzi, haha
Sva frustacija izašla je nakon poraza os ESP kroz naslađivanja, a vidi se čak i na ovoj temi o Mažiću.

xcydsa

pre 5 godina

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.
(partizan, 14. septembar 2018 15:11)

Ma jok GS titula je vrednija od SP-a..hahaha

Onaj Gari

pre 5 godina

(Ljeto traume, 14. septembar 2018 14:18)

A??? Kao prvo, decko, dolazis na nase sajtove. Kad vec dolazis, okreni leba ti arhivu vesti iz vremena prvenstva. Pa procitaj. Ukratko, mnogo ljudi navijalo za HR, o sudjenju u utakmici sa Svicom necu ni da komentarisem mnogo, ja koji nisam napaljeni navijac sam se iznervirao, a ne neki fanatik. Suma sumarum - ne pali se kad nemas pojma. Jedino mii dalje nije jasno da li dolazis na ovaj sajt da trolujes ili te kao stvarno interesuje nesto. Ali znam da je ovo prvo jer se nisi ni udostojio da ispratis sta se desavalo za vreme prvenstva ovde, nego pausalno lupas. Mozes mi biti komsija, sta god, ja cu ovako pricati sa svakim ko razume jezik.

lola

pre 5 godina

Steta sto nije sudio u finalu. Njegova uloga bi se pamtila duze posto bi Mazic sudio perfektno kao i uvek. Ovako smo gledali samo slabo izdanje Hrvata u i najtezi poraz sa cetiri gola u finalu od kada pratim fudbal a ima tome vec 40 godina.
(Joe, 14. septembar 2018 15:58)

Ti bi dao bubreg za takav poraz Srbije u finalu.hahaha

Hr

pre 5 godina

A da je meni barem vidit jednog realnog srbina koji ce rec,da zasluzeno ste bili u finalu,da dobili dvije na penale i sta je to sreca?da,u svim tekmama smo bili bolji.jedino je belgija bila u rangu nas za finale s franc.
A vi s takvim kom.ste samo ljubomorni jer eto...Hrvati u finalu.
Sto se vas tice...recimo u kosarci..jer to vam je najsport posto nogomet nevolite jer ste losi,ko i sto pravila tenisa niste znali prije Novaka..vasa kosarka je losa i imalu ste srece do finala di vas Ameri dobili 30 razlike.niste prepoznatljivi po nicemu.al svaka cast na uspjesima.

PC,Niš

pre 5 godina

Hrvatska nema razloga da se žali na srpske navijače : navijali smo za fudbal,za sport i to nema veze sa politikom a onih "drugih" ima i amo i tamo.Mazicu i ekipi želim dalje uspehe.

Joe

pre 5 godina

Steta sto nije sudio u finalu. Njegova uloga bi se pamtila duze posto bi Mazic sudio perfektno kao i uvek. Ovako smo gledali samo slabo izdanje Hrvata u i najtezi poraz sa cetiri gola u finalu od kada pratim fudbal a ima tome vec 40 godina.

Neplivač

pre 5 godina

@(lola, 14. septembar 2018 16:36)

Batice, mi (Srbi) ne smatramo uspehom poraz u finalu, jos manje bi dali bubreg za isti. Ako jednog dana udjemo u finale, mi cemo ga i osvojiti. Ima samo jedan problem, treba da dodjemo do finala.

Bane

pre 5 godina

(zeus, 14. septembar 2018 14:33)

Kakve veze ima broj populacije zemalja sa fudbalom ma generalno sa sportom. Da ima neku bitniju ulogu niko ne bi mogao ni da prismrdi Kini i Indiji. Zamisli sad ste imali Kinu na putu mogao si reći da smo igrali protiv protivnika sa populacijom 1.3 biliona.

Vkci

pre 5 godina

Da odgovorim onom sto smo kao imali sreće na SP. Istina imali smo malo i sreće ali ne spominješ i ono malo nesreće sto smo imali na nekoliko ep i SP gdje smo zaista i zbog malo nesreće trebali vise Napravit.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Steiner

"Oni zbog ultra lakog zreba i lude srece usli u finale "

Zbog istog razloga ima i nas nole 14GS-a

.... anderson, tsonga, delpo, i 5-6 GS protiv Murraya

.. O zrebu i da ne pricamo !!

prava isitina

pre 5 godina

@"jedina" istina - "E pa ne moze, mogu samo najveci..." - odmah si time iskljucio vas iz te price , sto se tice ostalih hrvata ja ovde citam samo kompleks , vi ocito imate neku veliku potrebu da dobijete priznanje od nas Srba, zao mi je ali to bas ne ide tako , mi smo narod koji prizna samo najbolje, pogledajte samo kako se tretiraju ostali srpski sportisti cim malo zakazu,pljuvacina na maksimalno, takvi smo , mislim da su Dalmatinci nesto slicni po tome kao mi a sto se vas tice svaka cast na finalu , veliki uspeh ali svi realno znaju da ste imali puno srece ,da ima mnogo kvalitetnijih od vas, sto su na kraju Spanci i dokazali

Bane

pre 5 godina

(Ljeto traume, 14. septembar 2018 14:18)

Nad da će Mažić suditi finale. Pošto to sa sudijama uglavnom neki random koji niko živ ne konta. Baš smo se nadali da on sudi fianle. Kontam da jedino koga je doticalo jeste familiju gospodina i donekle FSS. A većini nas je baš on bio na kraj pameti. Drugo ono za sudiju bi i vi penili do sutra ne pravi se da ste francuske sobarice kad niste. Iste smo naravi, sličnog smo manetaliteta. A sad ono za Hrvate i drugu polovini kontam da je pola pola situacija. Polovina je navijala a polovina je verovatno navijala protiv. Mada mene recimo nije bilo briga ama u opšte.

P76-ers

pre 5 godina

Mnogim Srbima toliko smeta finale Hrvatske na SP da će ih to proganjati barem 100 idućih godina. 
Čitavo vrijeme pokušavaju umanjiti ogroman uspjeh hrvatskog nogometa, možda i najveći sportski uspjeh cijeloga Balkana uopće.A sve to kroz: sreća, laka grupa, protivnici, nakantali vas Francuzi, haha 
Sva frustacija izašla je nakon poraza os ESP kroz naslađivanja, a vidi se čak i na ovoj temi o Mažiću.
(Jakov, 14. septembar 2018 17:03)

Teško komšo. Vaše finale na svetskom prvenstvu nama ne smeta. Nije mi teško priznati da sam i u finalu navijao za vas. Pet minuta nakon završetka utakmice vi ste bili zaboravljeni.
Ni da ste pobedili ne bi mi smetalo, jer sam navijao za fudbal.

Što se tiče naših odnosa, ništa se nije promenilo ni u doba najveće podrške. Sve što je vaše izbegavam u međuzvezdanom luku, ne mrzim vas (za razliku od vas nismo tako vaspitani), ali da nije vas na sajtu ne bih bio svestan da postojite...

xxx

pre 5 godina

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.
(partizan, 14. septembar 2018 15:11)

Ma jok GS titula je vrednija od SP-a..hahaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (xcydsa, 14. septembar 2018 15:34)
Pa jeste, liga sampiona ima all star timove koji su jaci od svake reprezentacije. Mondijal vise nije toliko znacajan kao ranije. Al ako samo najveci igraju finale, onda je Zvezda definitivno najveci klub istocne Evrope i jedini prvak sveta istocno od Minhena.

partizan

pre 5 godina

Treba nam Sale za fudbal, 14. septembar 2018 14:32)

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.

Ljeto traume

pre 5 godina

Vi ste stvarno 'majstori' u tom kako zeznuti samog sebe.
Ovo je bilo fenomenalno prvenstvo prepuno sokantnih utakmica i ispadanja favorita, ludih preokreta, sa samo jednom utakmicom bez golova, odrzano na najvisoj mogucoj sigurnosnoj razini... i od toliko lijepih stvari, vi ste 2 tjedna prvenstva potrosili kukajuci na albance i suca, a drugu polovinu na hrvatsku. I na kraju vam je jedina nada bila to da ce mile sudit finale, a ono nista. Totalna psihoza.

zeus

pre 5 godina

Hrvatska je na svom putu do finala dobila 170.000.000 Nigerijaca, 40.000.000 Argentinaca, 330.000 Islanđana, 5.500.000 Danaca, 150.000.000 Rusa i 60.000.000 Engleza i to sve slučajno i sretno ( da odgovorim Steineru kojem je muka očita i dan danas )! Onda smo polomili zube na 60.000.000 Francuza! Sve skupa igrali smo protiv 400.000.000 ljudi u omjeru 1:100 i skoro smo ih sve slučajno dobili (osim ovih zadnjih).
Što se tiče teme..ja kao Hrvat bi više volio da nam je sudio Srbin nego Argentinac (i to dva puta)!

Miki

pre 5 godina

Covek je jasno rekao da su hrvati licno zahtevali da on ne sudi samo zato sto je iz Srbije.
Nikakav odbor ili medjunarodna komisija
Samo licno hrvatski savez i drzava

Pametnom vise nego dovoljno

Marko 85

pre 5 godina

@zeus
Ja ne znam koji ti fudbal gledas, ali mislim da obe ekipe igraju sa po 11 igraca na terenu.
Ako mislis da postoji korelacija izmedju populacije i broja talentovanih fudbalera koje neka zemlja moze da ima, Kina i Indija bi igrali finale svakog SP.
A cinjenica je da Hrvatska do finala nije imala susret sa reprezentacijom kalibra Francuske. Sta se onda desi, videli smo u finalu, i videli smo pre neki dan. Svaka cast na uspehu, ali treba biti realan i reci da su Dalic i ekipa imali srece koliko treba da se dobije na lotou.

kampanjac

pre 5 godina

@zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...

partizan

pre 5 godina

Treba nam Sale za fudbal, 14. septembar 2018 14:32)

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.

Zeus

pre 5 godina

Nismo mi pravili zdrjeb niti izvlacili kuglice. Nase je bilo da igramo nogomet i mi smo igrali. Sta ja imam komentirat bio je lak ili tezak zdrjeb. Vas je bio Kostarika, Svicarska, Svedska, Kolumbija, Hrvatska i eto vas u finalu pa vam je bio pretezak. Mi nogometno postojimo 24 godine a imamo dvije medalje (il 80 ako se racuna kao vi olimpijadu iz Rija). Engleska i Spanjolska nogometno postoje 200 godina i isto imaju dvije. Sta sad reci!

Neplivač

pre 5 godina

@(lola, 14. septembar 2018 16:36)

Batice, mi (Srbi) ne smatramo uspehom poraz u finalu, jos manje bi dali bubreg za isti. Ako jednog dana udjemo u finale, mi cemo ga i osvojiti. Ima samo jedan problem, treba da dodjemo do finala.

F16

pre 5 godina

Oni zbog ultra lakog zreba 
i lude srece usli u finale 

i izbacili Mazica 
koji je najbolji sudija
(Steiner, 14. septembar 2018 13:57)

Hrvatska je u 20 godina igrala polufinale i finale SP-a, napravila je nešto što ne mogu napraviti puno bogatije i veće zemlje od nas.
Bolje da nam je sudio Mažić, nego što nam je sudio Pitana.

Hr

pre 5 godina

A da je meni barem vidit jednog realnog srbina koji ce rec,da zasluzeno ste bili u finalu,da dobili dvije na penale i sta je to sreca?da,u svim tekmama smo bili bolji.jedino je belgija bila u rangu nas za finale s franc.
A vi s takvim kom.ste samo ljubomorni jer eto...Hrvati u finalu.
Sto se vas tice...recimo u kosarci..jer to vam je najsport posto nogomet nevolite jer ste losi,ko i sto pravila tenisa niste znali prije Novaka..vasa kosarka je losa i imalu ste srece do finala di vas Ameri dobili 30 razlike.niste prepoznatljivi po nicemu.al svaka cast na uspjesima.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Steiner

"Oni zbog ultra lakog zreba i lude srece usli u finale "

Zbog istog razloga ima i nas nole 14GS-a

.... anderson, tsonga, delpo, i 5-6 GS protiv Murraya

.. O zrebu i da ne pricamo !!

Jakov

pre 5 godina

Mnogim Srbima toliko smeta finale Hrvatske na SP da će ih to proganjati barem 100 idućih godina.
Čitavo vrijeme pokušavaju umanjiti ogroman uspjeh hrvatskog nogometa, možda i najveći sportski uspjeh cijeloga Balkana uopće.A sve to kroz: sreća, laka grupa, protivnici, nakantali vas Francuzi, haha
Sva frustacija izašla je nakon poraza os ESP kroz naslađivanja, a vidi se čak i na ovoj temi o Mažiću.

ides

pre 5 godina

@zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...
(kampanjac, 14. septembar 2018 14:56)

A kada je bilo izlačenje skupina prije prvenstva tada ste se upravo na ovom portalu naslađivali kako je Hrvatska u skupini smrti i kako ste vi izvukli bolju grupu. Kako Hrvatska neće proći svoju grupu i td., kad ono... Sad je kažeš bila laka nam grupa i sve na sreću došli do finala. E kompleksi...

kampanjac

pre 5 godina

@zeus
Pa ne kažem ja da vi nemate bolju reprezentaciju u fudbalu. Mi ne bismo mogli do finala ni s takvim žrebom.
Nego mi smeta ta neobjektivnost, neumerenost, zaslepljenost, euforičnost. Čuj, suci vas pokrali u finalu, a Francuska bi vas nakantala ko Španija pre neki dan da Loris nije dodao loptu Mandžukiću. I još jednom: žreb vas je pomazio; da nije, vaše realno dostignuće je četvrtfinale. Što nije malo i svaka čast! Znači, nedostaje vam makar malo objektivnosti.

croata

pre 5 godina

Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.
Znam sigurno da su mnogi iz Srbije umeli da kažu (kad osvojimo srebro u košarci, na primer, pa nas u finalu razbiju Ameri) - posrećilo nam se, izbegli smo Španiju, naša realnost je polufinale/četvrtfinale.
Ili smo mi samokritični previše pa ne znamo da upadnemo u euforiju ili su ipak Hrvati neumereni u slavlju... Pa evo, stvarno ne znam...
(kampanjac, 14. septembar 2018 14:56)

Evo, imali smo laksi zrijeb od predvidjenog i naravno da smo imali srece kod penala, ali nakon horora, kradja i nesreca (2008 turska, 2012 spanjolska, 2014 brazil, 2016 portugal) ako je itko ZASLUZIO malo srece, to smo mi.
Taj laksi zrijeb, nismo ga dobili tako sto smo mi nesto muvali vec smo posteno dobili sve u skupini. A sigurno nismo molili da veliki favoriti svabe ne prodju skupinu il da spanjolci ispadnu od rusa. Cak se sjecam da su mnogi i prizljkivali francuze u osmini finala smatrajuci da cemo s njima lakse vec s dancima.
Sto se tice nokaut utakmica, bez obzira na rulet penala, od svih smo bili bolji i zasluzeno dosli u finale. U finalu, pa kako mogu rec da smo zasluzeno izgubili kad to nije istina. Jest da je moja reprezentacija u pitanju, ali mozda prvi put u zivotu sam vidio da netko gubi 4:1, a da je u svim segmentima igre bolji. Samo zloban covjek ce reci drugacije. Dovoljna je referenca broj udaraca na gol u prvom poluvremenu,7:1 za hr, a gubimo 2:1. Doduse ta utakmica se moze usporedit sa sp98 nas i svaba gdje smo ih dobili 3:0, a svabe bili bolji cijelu utakmicu, cak i s igracem manje su nas mljeli. To je realnost bez obzira sto i dan danas opjevavamo tu pobjedu.
Netko ce reci da su francuzi htjeli, da bi nam dali 10 komada, pa sta nisu, vode ljudi ni krivi ni duzni 4:2 a autobus ispred svog gola i dalje parkiran. Po meni sramota za nogomet je da je takva ekipa prvak svijeta.
Sto se tice sudjenja, svi oko mene su zeljeli da nam mazic sudi, ako vec ne bi navlacio za nas, od pitane bi sigurno postenije sudio.

xxx

pre 5 godina

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.
(partizan, 14. septembar 2018 15:11)

Ma jok GS titula je vrednija od SP-a..hahaha
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (xcydsa, 14. septembar 2018 15:34)
Pa jeste, liga sampiona ima all star timove koji su jaci od svake reprezentacije. Mondijal vise nije toliko znacajan kao ranije. Al ako samo najveci igraju finale, onda je Zvezda definitivno najveci klub istocne Evrope i jedini prvak sveta istocno od Minhena.

Jedina istina

pre 5 godina

zeus
Hoću li ja makar od jednog Hrvata da čujem: Da, imali smo lak žreb; da, na sreću smo prošli osminu i četvrtinu finala, da, Francuska je bila bolja od nas u finalu...? Ono što je potpuno očigledno.

A zasto si ti buraz toliko ljut i jalan? Cestitaj svojoj braći, doprvacima svijeta! Zasto toliko bijesniš i goriš dok pricaš o našem povijesnom uspijehu.
To da je bilo slucajno, teorije su hejtera i ljubomornih duša koje ne mogu prihvatiti istinu.
Evo, na stranu sto misle Hrvati i Srbi...cijeli svijet osim vas i Francuske navjao je za Hrvatsku. Bio sam u Rusiji, Rusi su od pocetka navijali za nas, hodali u kockicama po Rusiji, osobno sam ih viđao. Odi na Youtube, ukucaj “Croatia”, odi na Instagram, Google, naci ces na stotine tisuca komentara NEUTRALNIH navijaca diljem svijeta i dobit ces odgovor da li je Hrvatska slucajno dosla u finale. Ajde, odi lijepo, ako mozes podnijeti istinu i zaljubljenost svijeta u malu zemlju sa vrhunskim nogometasima, pogledaj kakvo je to divljenje i respekt prema Hrvatskoj, drugoj najmanjoj zemlji ikada koja je bila u finalu SP-a, i najmanja europska zemlja ikad!!!!!
Tamo se ne dolazi slucajno prijatelju, samo 13 zemalja ikad je to uspjelo. Mjesec dana turnira, pobjede, vadjenja iz minusa, ozljeda, igrali smo najvise minuta na cijelom SP-u, jedini sa 22 igraca (drugi sa 23), borili se ko lavovi i odusevili svijet!!!!
Sto niste vi dosli kada je tako lako? I kada svatko moze?!?
E pa ne moze, mogu samo najveci...svidjalo se tebi ili ne.

malo_razmisli

pre 5 godina

Pa ne kažem ja da vi nemate bolju reprezentaciju u fudbalu. Mi ne bismo mogli do finala ni s takvim žrebom. 
Nego mi smeta ta neobjektivnost, neumerenost, zaslepljenost, euforičnost. Čuj, suci vas pokrali u finalu, a Francuska bi vas nakantala ko Španija pre neki dan da Loris nije dodao loptu Mandžukiću. I još jednom: žreb vas je pomazio; da nije, vaše realno dostignuće je četvrtfinale. Što nije malo i svaka čast! Znači, nedostaje vam makar malo objektivnosti.
(kampanjac, 14. septembar 2018 16:11)


od 1998e ,znaci sudjelovali ukupno na 5 svjetskih prvesntava (propusteno u Juznoj Africi)
i na tih 5 prvenstava jednom treci ,jednom drugi...
plizz makar malo objektivnosti....

kampanjac

pre 5 godina

@jedina istina, malo razmisli

Ne vredi, nema vama pomoći. :(
Čuj, Francuska nezasluženo... Pa ja ne pamtim kad je jedna reprezentacija SVE utakmice nokaut faze dobila u regularnom vremenu i tako postala svetski prvak. I ne pamtim da je ikad jedna reprezentacija SVE utakmice u nokaut fazi odigrala nerešeno u regularnom delu i ipak stigla do finala.
I još jednom naglašavam: Imate mnogo bolju reprezentaciju u fudbalu od naše, ali ona po kvalitetu nije druga na svetu. Ni treća ni četvrta... Toliko.

Bane

pre 5 godina

(Ljeto traume, 14. septembar 2018 14:18)

Nad da će Mažić suditi finale. Pošto to sa sudijama uglavnom neki random koji niko živ ne konta. Baš smo se nadali da on sudi fianle. Kontam da jedino koga je doticalo jeste familiju gospodina i donekle FSS. A većini nas je baš on bio na kraj pameti. Drugo ono za sudiju bi i vi penili do sutra ne pravi se da ste francuske sobarice kad niste. Iste smo naravi, sličnog smo manetaliteta. A sad ono za Hrvate i drugu polovini kontam da je pola pola situacija. Polovina je navijala a polovina je verovatno navijala protiv. Mada mene recimo nije bilo briga ama u opšte.

Dubec boy

pre 5 godina

Bili smo bolji , gubili smo 4:1 vec nakon 60 min. bili smo bolji a izgubili smo 6:0.... Hrvat sam ali ponekad me stvarno zivciraju ovi moji, prava istina je da smo u finalu bili deklasirani svidjelo se to nekom ili ne ,ali isto tako smo zasluzeno i dosli do finala jer su se decki borili do samog kraja

Onaj Gari

pre 5 godina

(Ljeto traume, 14. septembar 2018 14:18)

A??? Kao prvo, decko, dolazis na nase sajtove. Kad vec dolazis, okreni leba ti arhivu vesti iz vremena prvenstva. Pa procitaj. Ukratko, mnogo ljudi navijalo za HR, o sudjenju u utakmici sa Svicom necu ni da komentarisem mnogo, ja koji nisam napaljeni navijac sam se iznervirao, a ne neki fanatik. Suma sumarum - ne pali se kad nemas pojma. Jedino mii dalje nije jasno da li dolazis na ovaj sajt da trolujes ili te kao stvarno interesuje nesto. Ali znam da je ovo prvo jer se nisi ni udostojio da ispratis sta se desavalo za vreme prvenstva ovde, nego pausalno lupas. Mozes mi biti komsija, sta god, ja cu ovako pricati sa svakim ko razume jezik.

Erazmo beogradski

pre 5 godina

Politika se davno umešala u sport kao odlučujući faktor... :( Zbog nje švajcarcima JESTE sudio švaba (i pokrao Srbiju), zbog nje NIJE Mažić sudio Hrvatskoj (jer je ne bi pokrao). Zato već 30 godina ni ne pratim sport čestito - jer ga više nema... :/

prava isitina

pre 5 godina

@"jedina" istina - "E pa ne moze, mogu samo najveci..." - odmah si time iskljucio vas iz te price , sto se tice ostalih hrvata ja ovde citam samo kompleks , vi ocito imate neku veliku potrebu da dobijete priznanje od nas Srba, zao mi je ali to bas ne ide tako , mi smo narod koji prizna samo najbolje, pogledajte samo kako se tretiraju ostali srpski sportisti cim malo zakazu,pljuvacina na maksimalno, takvi smo , mislim da su Dalmatinci nesto slicni po tome kao mi a sto se vas tice svaka cast na finalu , veliki uspeh ali svi realno znaju da ste imali puno srece ,da ima mnogo kvalitetnijih od vas, sto su na kraju Spanci i dokazali

Bane

pre 5 godina

(zeus, 14. septembar 2018 14:33)

Kakve veze ima broj populacije zemalja sa fudbalom ma generalno sa sportom. Da ima neku bitniju ulogu niko ne bi mogao ni da prismrdi Kini i Indiji. Zamisli sad ste imali Kinu na putu mogao si reći da smo igrali protiv protivnika sa populacijom 1.3 biliona.

xcydsa

pre 5 godina

Sve si u pravu. Ali nazalost to je razlog zbog cega je fudbal postao beskrajno dosadan i sterilan. Kad se povuku Mesi i Ronaldo, otici ce i poslednji veliki igraci i ostace timovi koji svi igraju jedan te isti fudbal. Ovo je bio prvi Mondijal gde nije bilo velikih timova plus igrace velikih zemalja vise ni ne interesuje Mondijal toliko. U danasnjem fudbalu pehar Lige Sampiona je najvredniji trofej, a Mondijal je maltene postao kao Evrovizija, za prestiz i imacemo sve vise "manjih" reprezentacija koji nizu uspehe.
(partizan, 14. septembar 2018 15:11)

Ma jok GS titula je vrednija od SP-a..hahaha

Joe

pre 5 godina

Steta sto nije sudio u finalu. Njegova uloga bi se pamtila duze posto bi Mazic sudio perfektno kao i uvek. Ovako smo gledali samo slabo izdanje Hrvata u i najtezi poraz sa cetiri gola u finalu od kada pratim fudbal a ima tome vec 40 godina.

lola

pre 5 godina

Steta sto nije sudio u finalu. Njegova uloga bi se pamtila duze posto bi Mazic sudio perfektno kao i uvek. Ovako smo gledali samo slabo izdanje Hrvata u i najtezi poraz sa cetiri gola u finalu od kada pratim fudbal a ima tome vec 40 godina.
(Joe, 14. septembar 2018 15:58)

Ti bi dao bubreg za takav poraz Srbije u finalu.hahaha

dxgtrx

pre 5 godina

Kakvi su to dvostruki standri fife Felix Briht je moga suditi Swajcarcima iako su sa istog govornog podrucija.Iznenadio bi se da su na primer doveli nekog srbina iz R.Srpske da sudi srbiji,ovako nije problem kad svaba sudi kako i oni sami kazu za svajcarce svojoj nejakoj braci

Nino

pre 5 godina

Shvatite da smo mi tim koji može pobjedit svakog u top 10, ali i izgubit od svakog u top 30. Finale je za nas uspjeh i nije nas briga sto drugi misle. Što se tiče suđenja, Mazic i njegovi pomoćnici su sudili bez greške. Svi koje znam u HR su željeli Mazica, jer djeluje stabilno i ne pravi greške. Imam osjećaj da bi tekma s Francuzima drugačije završila da je Mazic dijelio pravdu. Ali onda bi vi trubili da ne bi mi nikad bili svjetski prvaci da nije Srbin sudio haha. Uvijek cemo se oko takvih gluposti prepucavat.

Treba nam Sale za fudbal

pre 5 godina

@Steiner
Jeste zreb bio lak, ali oni su i dalje 10 klasa iznad nas.
2010 mi smo imali lagan zreb i korist je imala Gana.

Hrvatska ima skolu fudbala koja je kompetentna sa savremenim. Igra se na stranu pa brzo dodavanje u sredinu i blago unazad pa projektil Modrica ili nekog od napadaca. Oba napadaca znaju da kontrolisu loptu i ne stoje ko panjevi.

Srbija vec igra fudbal koji se igrao 70tih u svetu i koji jos samo Engleska fura (sa slicnim uspehom poput nas). Igra se na stranu na ubac i gadja se strvina u napadu. Ta igra moze da ima smisla onda kada onaj ko salje loptu ne gadja na slepo.

Moderni fudbal je izgubio potrebu za tehnikom. Sve je na brzini, i prosto igraci su toliko brzi da kada naprave gresku imaju vremena da se "vrate" i isprave. Igraci poput Ronalda (pravog) i Maradone vise prakticno ne postoje, vec se razvijaju ultra brzi fudbaleri.

Srpska skola to jednostavno ne shvata. Razvijamo spore fudbalere, i sto je najgore, sa nedostatkom tehnike. Nasa krila nisu brza, jesu tehnicari, ali im nedostaje preciznost u dodavanju. Igra nam se svodi na vracanju lopte unazad na jedinog igraca koji ume da doda, a koji stoji u defanzivi ili slanjem lopte krilu da u naletu nekog prodribla i napamet ubaci loptu gde ce valjda neko nekad da je pogodi.

Taj problem u filozofiji igre imamo 30 godina, a sada je na to dodat i nesposobni trener i igraci koji jednostavno nemaju zelju za igrom jer im je muka od pljuvanja koje dozivljavaju od strane navijaca.

zetz

pre 5 godina

Oni zbog ultra lakog zreba
i lude srece usli u finale

i izbacili Mazica
koji je najbolji sudija
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Steiner, 14. septembar 2018 13:57)

a jelda da ti je malo i krivo sad. jer mogli ste vi da ste dobili taj žreb samo tako do finala.

PC,Niš

pre 5 godina

Hrvatska nema razloga da se žali na srpske navijače : navijali smo za fudbal,za sport i to nema veze sa politikom a onih "drugih" ima i amo i tamo.Mazicu i ekipi želim dalje uspehe.

Vladan

pre 5 godina

Znači ovaj ne može da sudi Hrvatima, a Brih može Švajcarcima!!?? Nisam baš neki pobornik teorija zavere i sličnih gluposti, ali me, posebno nakon skandaloznog suđenja u korist Švajcaraca (njihov meč sa Brazilom i suđenje u njihovu korist je tek poseban skandal), niko ne može uveriti da je odabir Briha bila čista slučajnost.

Ljeto traume

pre 5 godina

Gospon gari, kao prvo argument sa 'nacionalnoscu sajtova' je debilan, a ionako puno, puno vise srba pise po hr portalima jer nema cenzure, evo... pitanje je da li ce moja replika ovdje bit objavljena.
Kao drugo, bas zato sto jesam pratio i ovdje, znam sta pisem posto se sjecam kako je bilo. Npr kad je nole rekao da navija za hr, bio je popljuvan masovno 'nikad vise za novaka', 'za koga sam ja gubio zivce' itd.

kao trece, definitivno su vas pokrali sa svicom- to ja nisam negirao. Rekao sam samo da ste 2 tjedna prvenstva pricajuci o tome, a kompletnu tu bolesnu tenziju kao da igrate s albanijom u ljeto 99 a ne svicom 2018 kreirali su vasi histericni mediji, svicarski nisu sigurno.
Kolika je kod vas bila podrska hrvatskoj? Ajmo se ne lagat, mozda 20 posto, odnosno,bilo je sve to divno, fino i krasno dok su bile utakmice u grupi, tad te deklarativna podrska ne kosta nista. Pravo stanje izronilo je kasnije, kako je odmicalo prvenstvo.

eskeeeeetit

pre 5 godina

A i čist penal za Brazil nisi svirao.
(Bristol city, 14. septembar 2018 14:06)

A i čist penal za Belgiju nisi svirao.
(Bristol city, 14. septembar 2018 14:05)


koji si ti lik

Само кажем

pre 5 godina

Меч између Бразила и Белгије обиљежило је једно од најбољих суђења које сам икада гледао у фудбалу.Свака част Мажићу за тај меч а и за финале ЛШ.
Међутим гарантујем да неби судио финале све и да Хрватска није ушла у финале.4 екипе из Европе у самој завршници,морало се то компензовати судијом из Јужне Америке.Ипак је у питању СВЕТСКО првенство...

dado

pre 5 godina

Da nam je on sudio,prosli bi bolje jer je sigurno bolji sudac od onog argentinca. Mozda i najbolji na svijetu u ovom trenutku.Isto tako ne vjerujem da bi sudio za ili protiv nas jer ne vjerujem da ga to imalo interesira.Kako stvari stoje,sudit ce sljedeci finale,nas ceka pad,tradicija je to,poslije velkog rezultata obicno se ne plasiramo na sljedece natjecanje

P76-ers

pre 5 godina

Mnogim Srbima toliko smeta finale Hrvatske na SP da će ih to proganjati barem 100 idućih godina. 
Čitavo vrijeme pokušavaju umanjiti ogroman uspjeh hrvatskog nogometa, možda i najveći sportski uspjeh cijeloga Balkana uopće.A sve to kroz: sreća, laka grupa, protivnici, nakantali vas Francuzi, haha 
Sva frustacija izašla je nakon poraza os ESP kroz naslađivanja, a vidi se čak i na ovoj temi o Mažiću.
(Jakov, 14. septembar 2018 17:03)

Teško komšo. Vaše finale na svetskom prvenstvu nama ne smeta. Nije mi teško priznati da sam i u finalu navijao za vas. Pet minuta nakon završetka utakmice vi ste bili zaboravljeni.
Ni da ste pobedili ne bi mi smetalo, jer sam navijao za fudbal.

Što se tiče naših odnosa, ništa se nije promenilo ni u doba najveće podrške. Sve što je vaše izbegavam u međuzvezdanom luku, ne mrzim vas (za razliku od vas nismo tako vaspitani), ali da nije vas na sajtu ne bih bio svestan da postojite...

Vkci

pre 5 godina

Da odgovorim onom sto smo kao imali sreće na SP. Istina imali smo malo i sreće ali ne spominješ i ono malo nesreće sto smo imali na nekoliko ep i SP gdje smo zaista i zbog malo nesreće trebali vise Napravit.

Милош-

pre 5 godina

covek je rekao da ga je plasman hrvatske u finale definitivno odvojio od konkurencije za finale a ne da bi ga dobio da oni nisu igrali.

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Meni osobno najbolji sudac na svijetu i ostaje žal što nije mogao suditi.Njemu i njegovim pomoćnicima želim još puno godina suđenja i da sudi svaku utakmicu Hrvatske.Znam kako je to nemoguće ali nije zabranjeno sanjati.