Ponedeljak, 20.08.2018.

15:40

Ko je najbolji igrač Evrope – Ronaldo, Salah ili Modrić?

UEFA je saopštila skraćeni spisak kandidata za priznanje za igrača sezone 2017/2018, a to su Kristijano Ronaldo, Mohamed Salah i Luka Modrić.

Izvor: AK

Ko je najbolji igraè Evrope – Ronaldo, Salah ili Modriæ? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Жеља

pre 5 godina

Кажите паметнима да Аргентина изгледа уопште није у Европи :-) тако да Меси може да узме само наше држављанство ... и да постане најбољи европски играч.

vidji

pre 5 godina

Salah ne moze jer je u direktnom okrsaju sa Modricem i Ronaldom izgubio.
(nista o nicemu, 20. avgust 2018 17:24). Izgubio je Liverpul od Reala,Salah skoro da nije ni odigrao(nije se ni Ronaldo video u toj utakmici). Od koga su sve Ronaldo i Modric gubili u direktnim duelima,ceo tim Levantea npr. Kakva je to logika? Salah je odigrao sezonu za klasu iznad Ronalda,ne znam ko,zasto i kako i dalje gura Ronalda u prvi plan,proslu sezonu je bar 10 igraca odigralo bolje od njega.

Sandzak

pre 5 godina

Messi:
Most goals
Most assist in la liga 
Most chances created
Most successful dribbles
Most take ons commited 
Most shots
Most through ball chances created 
Most goals from outside the box
Most goals from freekicks in europé
Most hatricks in europé
Most man of the match in europé
Pichichi winner
Fastest player ever to reach 100 UCL goals
Did not lose a game in la liga. (Lost only 3 games in total)
Most assist in world cup
Winner of the golden boot
Winner of La liga, Copa del rey and spanish supercup
Best ranked player from 3rd july 2017 – 15 july 2018 with 8,49 points 

fakti

pre 5 godina

Messia je Broz stavio u džep a Luka im je zabio po ljepoti i atraktivnosti službeno treći gol prvenstva. Ronalda i Salaha ne vidjeh u polufinalu pa nemam komentara.

Kragujevcanin81

pre 5 godina

Salah pre Mesija?
(CRVENA ZVEZDA 1913, 20. avgust 2018 15:45)

Da, jer se dokazao u jacoj ligi i odveo svoj tim do finala lige sampiona, i jos odveo Egipat na prvenstvo sveta. Sta ti nije jasno jos?



Jacoj ligi???? Po cemu zivota ti??? jedino mozda po lomljavi nogu i busikama na travnjaku....To sto Barsa,Real i Atletiko M. dominiraju u LaLigi ne znaci da je to slaba liga vec da se ta tri kluba bukvalno ali bukvalno mogu poigravati sa bilo kojim klubom iz Premijer Lige!

pivke

pre 5 godina

Vidim da se ovde pominju Superkup Evrope, Svetsko prvenstvo...
Ovo je nagrada UEFA za sezonu 2017/18, tako da se Superkup Evrope ne racuna jer on pripada sezoni 2018/19.
Svetsko prvenstvo se isto ne racuna jer je to takmicenje pod upravom FIFA, a ne UEFA.
Gleda se uspeh/ucinak u nacionalnim prvenstvima I kupovima I evropskim takmicenjima

Nikola

pre 5 godina

Apsolutno smesno, Mesi koji je bio prvi na listi u SVEMU u La Ligi, uzeo duplu krunu itd. Da ga nema u top 3.Smesno stvarno
(Sarkasticni mladic, 20. avgust 2018 16:03)

Al' zato najgori u Ligi Sampiona.

sfgfgdfgdfgdfgfd

pre 5 godina

Modric najkonstantniji, najbolji igrac svetskog prvenstva, ne vidim kakvu konkurenciju ima.

Salah veoma dobar tokom cele sezone, ne bi bilo previse nepravedno da osvoji.

Ronaldo samo 3-4 dobre utakmice u citavoj sezoni, ostalo jedna ogromna nula, ali naravno marketing cini svoje iz godine u godinu iako titule osvajaju Bejl, Kros, Modric i ekipa. Na svetskom uobicajena blamaza osim jedne pristojne utakmice, ne vidim kako je on ispred Grizmana ili Mbapea.

Po meni je sramota ne ukljuciti Mesija, da je svaku utakmicu njegov tim izgubio 10-0 opet bi trebao da se nadje barem u top 3, covek pravi magiju svake sekunde na terenu, ako je ovo zaista individualna nagrada onda nek mu je daju automatski svake godine dok se ne penzionise.

phrm

pre 5 godina

Ronaldo - LŠ
Salah - Finale LŠ ( ramos), Liverpul vukao skoro sam u mnogo utakmica.
Modrić - LŠ, konstantno dobar, bez njega Real bez igre. Hrvatsku doveo do finala SP.
Mada setimo se Riberija, Snajdera, Inijeste... Tako da nista ne znaci.

Нисмо исти

pre 5 godina

Већу глупост нисам видео како Меси није номиниран?
34 гола и 35 великих шанси направљених у Ла Лига,ок кампања у ЛШ

ИксОкс

pre 5 godina

Ово је најбољи играч Лиге Шампиона, не Европе. Најбољи играч Европе и света је Меси, а овде ко год добије од ове тројице заслужено је. Мада Рамос је решио финале, могао је и он да буде овде.

GradŽanin

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..
(the shining, 20. avgust 2018 15:40

Liverpul nikad nije osvojio premier ligu kao takvu, tako da nece moći da im donese jos jednu takvu titulu haha

Sinisa

pre 5 godina

A gledajte sad ovo sta se desava.Prije Mundijala se govorilo,ko osvoji Mudnijal,neko iz pobjednicke ekipe ce biti favorit za individualne nagrade.Ocigledno sad nista od toga,nevjerovatno kako sve steluju da opet Ronaldo osvoji,to je nesto zaista toliko postalo providno da nemam rijeci.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Na osnovu čega Ronaldo, al ozbiljno sada


????

Biće sramota ako opet njemu dodele a ne Modriću ili Salahu, realno

sef strucnog staba

pre 5 godina

Salah pre Mesija?
(CRVENA ZVEZDA 1913, 20. avgust 2018 15:45)

Da, jer se dokazao u jacoj ligi i odveo svoj tim do finala lige sampiona, i jos odveo Egipat na prvenstvo sveta. Sta ti nije jasno jos?

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..
(the shining, 20. avgust 2018 15:40)

"Jos jednu" mozda donese one tamo, prvo da donese tu "jednu" koju klub NIKADA nije osvojio.

Ali nece on do tada ni biti u Luzerpulu, sad moze i u Real Madrid.

Ajmo Nole po Wimbldon

pre 5 godina

Kojom logikom nema Lionela Mesija osvajača tri trofeja u prošloj sezoni i najboljeg strelca primere.Kristijano Ronaldo nije bio bolji ubedjen sam u to a Salahu svaka čast ali šta je on osvojio-ništa jel dao više golova od lea nije.

Obrad

pre 5 godina

Po mom visokokvalifikovanom misljenu i uz pomoc softvera najnovije generacije azuriranog jutros rano po GMT+2 najbolji igrac Evrope za proslu sezonu akumulativno u svim kategorijama racunajuci prosek naravno efficiency per minute shvatio sam i dossao do nedvosmislenog zakljucka da je najbolji igrac Evrope za proslu godinu DAVID SILVA!

Barsa Barsa

pre 5 godina

I Mbape, i Hazar i Grizman i Debrune su bolji igraci nego ova gora spomenuta trojka. A Messija je glupo i da se uvrsti u neku konkurenciju.

mich

pre 5 godina

Pa realno po svemu uradjenom ove godine samo je Modric realna prica, nebitno sto je hrvat...prvak evrope sa Realom, vicesampion sveta sa HR.
- Mesi "samo" titula Spanije...
- Salah "samo" najbolji igrac PL...

Aleksandar

pre 5 godina

Ronaldo prvi, a ostali neka se poređaju kako hoće. Portugalac je veoma iritantan lik, ali je najbolji, to ne može niko da ospori.

UEFA

pre 5 godina

Zanimljivo, sluzbena objava UEFA pise da su 3 nominirana: Modric, Ronaldo i Salah (tim redom su i dobili broj glasova - najvise Modric). Ali jedino ovdje sam procitao vijest gdje je Modric na zadnjem mjestu... sto bi valjda trebalo sugerirati da je najmanje vrijedan ili najmanji favorit.. a stvari stoje upravo obrnuto...

jsx

pre 5 godina

Salah jeste igrao finale ls, ali je nije osvojio, a u ostalim takmicenjima losi rezultati za razliku od Mesija koji ima duplu krunu . Cak i po broju golova je iza, a po asistencijama, kreiranim sansama, driblinzima da ne pricamo. Ne postoji nijedan razlog da bude ispred Mesija. Jedino jednako nisu Evroplani za onog sto se buni :).
Ronaldo i Modric bi trebalo da uzme nagradu.

Samo još da razgraniče koliko su ograničeni...

pre 5 godina

A ko je najbolji pevač, što samo igrač se traži?

A još bolje je ko je najbolji predsednik Evrope, od ova dva što su potencijalni kanditati nobelove nagrade za mir?

Sinisa

pre 5 godina

Koliko je Messi igrama iznad svih njih,to je nevjerovatno...Jedini fudbaler u istoriji koji dribla,kreira akcije,daje golove,asistira,covjek koji igra totalni fudbal.

marica, kriv, razumevanje

pre 5 godina

jeste prepotentana ali ima svaki razlog za to - po svemu ucinjenom Ronaldu nema premca u Evropi u zadnjih par godina, do skora je Mesi bio tu ali poslednje dve sezone nema taj ucinak kao pre, a Ronaldo je konstantan I u svojoj 33-oj - svi ostali su daleko iza ove dvojice

LM10

pre 5 godina

Mozete se tjesiti u ovim anketama, ali gotovo sigurno ce ove godine za najboljeg odabrati Luku Modrica. Zasluzeno. Usto, biraju treneri, a oni valjda bolje znaju od nas "strucnjaka" sa foruma.

Igor

pre 5 godina

Ronaldo.... Iskidao opet... Da je sa reprezentacijom stigao do polufinala barem, a mogli su, zacementirano bi mu bilo mesto. Toliko golova, asistencija, uticaja na igru nema niko osim Ronalda i Mesija. Oni odvlace po 3 igraca minimum i ostavljaju prostor svojima da koroste rupe...

the shining

pre 5 godina

Iako bi voleo iskreno zbog Liverpula i njegove fenomenalne igre da je Salah,moram priznati da je to Ronaldo.Na posletku postao je sampion Evrope i vise je uticao na igru Reala prošle godine nego Modrić.Modric je motor svake ekipe ali za nijansu Ronaldo.Kada bi se samo gledalo SP onda Modrić bez konkurencije.Na nivou cele sezone Ronaldo,Salah,Modrić,...Po meni ovo je realno,...

the shining

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..

buu

pre 5 godina

Ronaldo po svemu,vodio svoj tim do trece uzastopne titule UCL,vodio svoj reprezentativni tim do osmine finala svetskog prvenstva,najvise golova u UCL i ove sezone,obezelio jednu eru u Realu(verovatno najbolji Realov igrac ikada) i presao spektakularno u trecu ligu sa novom zeljom za osvajanje,svaka cast Salahu ali nije ta klasa kao sto su Ronaldo i Mesi.

Ajmo Nole po Wimbldon

pre 5 godina

Volim mesija najbolji je igrač svih vremena ali ispred salaha je sigurno bio u ovoj sezoni pa osvojio je tri trofeja sa barcom,ali i grizman sa titulom prvaka sveta super kupom evrope i ligom evrope je morao uci u tri..MORAO.

Rajko

pre 5 godina

Ronaldo ubjedljivo,Modric imao par dobrih par asistencija na SP ali ni blizu Ronalda,Salah nazalost pod povredom ucestvovao na mundijalu i nije ostavio Bog zna kakav utisak..Ronaldo je beton i tu nema sta da se prica..iako rijetko ko voli tu njegovu bahatost..

MM

pre 5 godina

Jao niko nema gori od navijača Liverpula. Opet nema ništa od trofeja za demonstrante lijepe i loših rezultata. Prosječan klub i prosječna ekipa. Samo Klopu neće biti kriv Ramos nego neko drugi.

the shining

pre 5 godina

Iako bi voleo iskreno zbog Liverpula i njegove fenomenalne igre da je Salah,moram priznati da je to Ronaldo.Na posletku postao je sampion Evrope i vise je uticao na igru Reala prošle godine nego Modrić.Modric je motor svake ekipe ali za nijansu Ronaldo.Kada bi se samo gledalo SP onda Modrić bez konkurencije.Na nivou cele sezone Ronaldo,Salah,Modrić,...Po meni ovo je realno,...

the shining

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..

mich

pre 5 godina

Pa realno po svemu uradjenom ove godine samo je Modric realna prica, nebitno sto je hrvat...prvak evrope sa Realom, vicesampion sveta sa HR.
- Mesi "samo" titula Spanije...
- Salah "samo" najbolji igrac PL...

UEFA

pre 5 godina

Zanimljivo, sluzbena objava UEFA pise da su 3 nominirana: Modric, Ronaldo i Salah (tim redom su i dobili broj glasova - najvise Modric). Ali jedino ovdje sam procitao vijest gdje je Modric na zadnjem mjestu... sto bi valjda trebalo sugerirati da je najmanje vrijedan ili najmanji favorit.. a stvari stoje upravo obrnuto...

phrm

pre 5 godina

Ronaldo - LŠ
Salah - Finale LŠ ( ramos), Liverpul vukao skoro sam u mnogo utakmica.
Modrić - LŠ, konstantno dobar, bez njega Real bez igre. Hrvatsku doveo do finala SP.
Mada setimo se Riberija, Snajdera, Inijeste... Tako da nista ne znaci.

LM10

pre 5 godina

Mozete se tjesiti u ovim anketama, ali gotovo sigurno ce ove godine za najboljeg odabrati Luku Modrica. Zasluzeno. Usto, biraju treneri, a oni valjda bolje znaju od nas "strucnjaka" sa foruma.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Na osnovu čega Ronaldo, al ozbiljno sada


????

Biće sramota ako opet njemu dodele a ne Modriću ili Salahu, realno

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..
(the shining, 20. avgust 2018 15:40)

"Jos jednu" mozda donese one tamo, prvo da donese tu "jednu" koju klub NIKADA nije osvojio.

Ali nece on do tada ni biti u Luzerpulu, sad moze i u Real Madrid.

fakti

pre 5 godina

Messia je Broz stavio u džep a Luka im je zabio po ljepoti i atraktivnosti službeno treći gol prvenstva. Ronalda i Salaha ne vidjeh u polufinalu pa nemam komentara.

Нисмо исти

pre 5 godina

Већу глупост нисам видео како Меси није номиниран?
34 гола и 35 великих шанси направљених у Ла Лига,ок кампања у ЛШ

Sinisa

pre 5 godina

Koliko je Messi igrama iznad svih njih,to je nevjerovatno...Jedini fudbaler u istoriji koji dribla,kreira akcije,daje golove,asistira,covjek koji igra totalni fudbal.

ИксОкс

pre 5 godina

Ово је најбољи играч Лиге Шампиона, не Европе. Најбољи играч Европе и света је Меси, а овде ко год добије од ове тројице заслужено је. Мада Рамос је решио финале, могао је и он да буде овде.

Sinisa

pre 5 godina

A gledajte sad ovo sta se desava.Prije Mundijala se govorilo,ko osvoji Mudnijal,neko iz pobjednicke ekipe ce biti favorit za individualne nagrade.Ocigledno sad nista od toga,nevjerovatno kako sve steluju da opet Ronaldo osvoji,to je nesto zaista toliko postalo providno da nemam rijeci.

Ajmo Nole po Wimbldon

pre 5 godina

Kojom logikom nema Lionela Mesija osvajača tri trofeja u prošloj sezoni i najboljeg strelca primere.Kristijano Ronaldo nije bio bolji ubedjen sam u to a Salahu svaka čast ali šta je on osvojio-ništa jel dao više golova od lea nije.

sfgfgdfgdfgdfgfd

pre 5 godina

Modric najkonstantniji, najbolji igrac svetskog prvenstva, ne vidim kakvu konkurenciju ima.

Salah veoma dobar tokom cele sezone, ne bi bilo previse nepravedno da osvoji.

Ronaldo samo 3-4 dobre utakmice u citavoj sezoni, ostalo jedna ogromna nula, ali naravno marketing cini svoje iz godine u godinu iako titule osvajaju Bejl, Kros, Modric i ekipa. Na svetskom uobicajena blamaza osim jedne pristojne utakmice, ne vidim kako je on ispred Grizmana ili Mbapea.

Po meni je sramota ne ukljuciti Mesija, da je svaku utakmicu njegov tim izgubio 10-0 opet bi trebao da se nadje barem u top 3, covek pravi magiju svake sekunde na terenu, ako je ovo zaista individualna nagrada onda nek mu je daju automatski svake godine dok se ne penzionise.

Kragujevcanin81

pre 5 godina

Salah pre Mesija?
(CRVENA ZVEZDA 1913, 20. avgust 2018 15:45)

Da, jer se dokazao u jacoj ligi i odveo svoj tim do finala lige sampiona, i jos odveo Egipat na prvenstvo sveta. Sta ti nije jasno jos?



Jacoj ligi???? Po cemu zivota ti??? jedino mozda po lomljavi nogu i busikama na travnjaku....To sto Barsa,Real i Atletiko M. dominiraju u LaLigi ne znaci da je to slaba liga vec da se ta tri kluba bukvalno ali bukvalno mogu poigravati sa bilo kojim klubom iz Premijer Lige!

GradŽanin

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..
(the shining, 20. avgust 2018 15:40

Liverpul nikad nije osvojio premier ligu kao takvu, tako da nece moći da im donese jos jednu takvu titulu haha

Barsa Barsa

pre 5 godina

I Mbape, i Hazar i Grizman i Debrune su bolji igraci nego ova gora spomenuta trojka. A Messija je glupo i da se uvrsti u neku konkurenciju.

Nikola

pre 5 godina

Apsolutno smesno, Mesi koji je bio prvi na listi u SVEMU u La Ligi, uzeo duplu krunu itd. Da ga nema u top 3.Smesno stvarno
(Sarkasticni mladic, 20. avgust 2018 16:03)

Al' zato najgori u Ligi Sampiona.

Sandzak

pre 5 godina

Messi:
Most goals
Most assist in la liga 
Most chances created
Most successful dribbles
Most take ons commited 
Most shots
Most through ball chances created 
Most goals from outside the box
Most goals from freekicks in europé
Most hatricks in europé
Most man of the match in europé
Pichichi winner
Fastest player ever to reach 100 UCL goals
Did not lose a game in la liga. (Lost only 3 games in total)
Most assist in world cup
Winner of the golden boot
Winner of La liga, Copa del rey and spanish supercup
Best ranked player from 3rd july 2017 – 15 july 2018 with 8,49 points 

vidji

pre 5 godina

Salah ne moze jer je u direktnom okrsaju sa Modricem i Ronaldom izgubio.
(nista o nicemu, 20. avgust 2018 17:24). Izgubio je Liverpul od Reala,Salah skoro da nije ni odigrao(nije se ni Ronaldo video u toj utakmici). Od koga su sve Ronaldo i Modric gubili u direktnim duelima,ceo tim Levantea npr. Kakva je to logika? Salah je odigrao sezonu za klasu iznad Ronalda,ne znam ko,zasto i kako i dalje gura Ronalda u prvi plan,proslu sezonu je bar 10 igraca odigralo bolje od njega.

pivke

pre 5 godina

Vidim da se ovde pominju Superkup Evrope, Svetsko prvenstvo...
Ovo je nagrada UEFA za sezonu 2017/18, tako da se Superkup Evrope ne racuna jer on pripada sezoni 2018/19.
Svetsko prvenstvo se isto ne racuna jer je to takmicenje pod upravom FIFA, a ne UEFA.
Gleda se uspeh/ucinak u nacionalnim prvenstvima I kupovima I evropskim takmicenjima

jsx

pre 5 godina

Salah jeste igrao finale ls, ali je nije osvojio, a u ostalim takmicenjima losi rezultati za razliku od Mesija koji ima duplu krunu . Cak i po broju golova je iza, a po asistencijama, kreiranim sansama, driblinzima da ne pricamo. Ne postoji nijedan razlog da bude ispred Mesija. Jedino jednako nisu Evroplani za onog sto se buni :).
Ronaldo i Modric bi trebalo da uzme nagradu.

Жеља

pre 5 godina

Кажите паметнима да Аргентина изгледа уопште није у Европи :-) тако да Меси може да узме само наше држављанство ... и да постане најбољи европски играч.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Salah pre Mesija?
(CRVENA ZVEZDA 1913, 20. avgust 2018 15:45)

Da, jer se dokazao u jacoj ligi i odveo svoj tim do finala lige sampiona, i jos odveo Egipat na prvenstvo sveta. Sta ti nije jasno jos?

Rajko

pre 5 godina

Ronaldo ubjedljivo,Modric imao par dobrih par asistencija na SP ali ni blizu Ronalda,Salah nazalost pod povredom ucestvovao na mundijalu i nije ostavio Bog zna kakav utisak..Ronaldo je beton i tu nema sta da se prica..iako rijetko ko voli tu njegovu bahatost..

Ajmo Nole po Wimbldon

pre 5 godina

Volim mesija najbolji je igrač svih vremena ali ispred salaha je sigurno bio u ovoj sezoni pa osvojio je tri trofeja sa barcom,ali i grizman sa titulom prvaka sveta super kupom evrope i ligom evrope je morao uci u tri..MORAO.

marica, kriv, razumevanje

pre 5 godina

jeste prepotentana ali ima svaki razlog za to - po svemu ucinjenom Ronaldu nema premca u Evropi u zadnjih par godina, do skora je Mesi bio tu ali poslednje dve sezone nema taj ucinak kao pre, a Ronaldo je konstantan I u svojoj 33-oj - svi ostali su daleko iza ove dvojice

MM

pre 5 godina

Jao niko nema gori od navijača Liverpula. Opet nema ništa od trofeja za demonstrante lijepe i loših rezultata. Prosječan klub i prosječna ekipa. Samo Klopu neće biti kriv Ramos nego neko drugi.

Aleksandar

pre 5 godina

Ronaldo prvi, a ostali neka se poređaju kako hoće. Portugalac je veoma iritantan lik, ali je najbolji, to ne može niko da ospori.

Samo još da razgraniče koliko su ograničeni...

pre 5 godina

A ko je najbolji pevač, što samo igrač se traži?

A još bolje je ko je najbolji predsednik Evrope, od ova dva što su potencijalni kanditati nobelove nagrade za mir?

buu

pre 5 godina

Ronaldo po svemu,vodio svoj tim do trece uzastopne titule UCL,vodio svoj reprezentativni tim do osmine finala svetskog prvenstva,najvise golova u UCL i ove sezone,obezelio jednu eru u Realu(verovatno najbolji Realov igrac ikada) i presao spektakularno u trecu ligu sa novom zeljom za osvajanje,svaka cast Salahu ali nije ta klasa kao sto su Ronaldo i Mesi.

Igor

pre 5 godina

Ronaldo.... Iskidao opet... Da je sa reprezentacijom stigao do polufinala barem, a mogli su, zacementirano bi mu bilo mesto. Toliko golova, asistencija, uticaja na igru nema niko osim Ronalda i Mesija. Oni odvlace po 3 igraca minimum i ostavljaju prostor svojima da koroste rupe...

Obrad

pre 5 godina

Po mom visokokvalifikovanom misljenu i uz pomoc softvera najnovije generacije azuriranog jutros rano po GMT+2 najbolji igrac Evrope za proslu sezonu akumulativno u svim kategorijama racunajuci prosek naravno efficiency per minute shvatio sam i dossao do nedvosmislenog zakljucka da je najbolji igrac Evrope za proslu godinu DAVID SILVA!

the shining

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..

the shining

pre 5 godina

Iako bi voleo iskreno zbog Liverpula i njegove fenomenalne igre da je Salah,moram priznati da je to Ronaldo.Na posletku postao je sampion Evrope i vise je uticao na igru Reala prošle godine nego Modrić.Modric je motor svake ekipe ali za nijansu Ronaldo.Kada bi se samo gledalo SP onda Modrić bez konkurencije.Na nivou cele sezone Ronaldo,Salah,Modrić,...Po meni ovo je realno,...

Barsa Barsa

pre 5 godina

I Mbape, i Hazar i Grizman i Debrune su bolji igraci nego ova gora spomenuta trojka. A Messija je glupo i da se uvrsti u neku konkurenciju.

Нисмо исти

pre 5 godina

Већу глупост нисам видео како Меси није номиниран?
34 гола и 35 великих шанси направљених у Ла Лига,ок кампања у ЛШ

ИксОкс

pre 5 godina

Ово је најбољи играч Лиге Шампиона, не Европе. Најбољи играч Европе и света је Меси, а овде ко год добије од ове тројице заслужено је. Мада Рамос је решио финале, могао је и он да буде овде.

Rajko

pre 5 godina

Ronaldo ubjedljivo,Modric imao par dobrih par asistencija na SP ali ni blizu Ronalda,Salah nazalost pod povredom ucestvovao na mundijalu i nije ostavio Bog zna kakav utisak..Ronaldo je beton i tu nema sta da se prica..iako rijetko ko voli tu njegovu bahatost..

sef strucnog staba

pre 5 godina

Salah pre Mesija?
(CRVENA ZVEZDA 1913, 20. avgust 2018 15:45)

Da, jer se dokazao u jacoj ligi i odveo svoj tim do finala lige sampiona, i jos odveo Egipat na prvenstvo sveta. Sta ti nije jasno jos?

Aleksandar

pre 5 godina

Ronaldo prvi, a ostali neka se poređaju kako hoće. Portugalac je veoma iritantan lik, ali je najbolji, to ne može niko da ospori.

mich

pre 5 godina

Pa realno po svemu uradjenom ove godine samo je Modric realna prica, nebitno sto je hrvat...prvak evrope sa Realom, vicesampion sveta sa HR.
- Mesi "samo" titula Spanije...
- Salah "samo" najbolji igrac PL...

buu

pre 5 godina

Ronaldo po svemu,vodio svoj tim do trece uzastopne titule UCL,vodio svoj reprezentativni tim do osmine finala svetskog prvenstva,najvise golova u UCL i ove sezone,obezelio jednu eru u Realu(verovatno najbolji Realov igrac ikada) i presao spektakularno u trecu ligu sa novom zeljom za osvajanje,svaka cast Salahu ali nije ta klasa kao sto su Ronaldo i Mesi.

Igor

pre 5 godina

Ronaldo.... Iskidao opet... Da je sa reprezentacijom stigao do polufinala barem, a mogli su, zacementirano bi mu bilo mesto. Toliko golova, asistencija, uticaja na igru nema niko osim Ronalda i Mesija. Oni odvlace po 3 igraca minimum i ostavljaju prostor svojima da koroste rupe...

Sandzak

pre 5 godina

Messi:
Most goals
Most assist in la liga 
Most chances created
Most successful dribbles
Most take ons commited 
Most shots
Most through ball chances created 
Most goals from outside the box
Most goals from freekicks in europé
Most hatricks in europé
Most man of the match in europé
Pichichi winner
Fastest player ever to reach 100 UCL goals
Did not lose a game in la liga. (Lost only 3 games in total)
Most assist in world cup
Winner of the golden boot
Winner of La liga, Copa del rey and spanish supercup
Best ranked player from 3rd july 2017 – 15 july 2018 with 8,49 points 

Sinisa

pre 5 godina

Koliko je Messi igrama iznad svih njih,to je nevjerovatno...Jedini fudbaler u istoriji koji dribla,kreira akcije,daje golove,asistira,covjek koji igra totalni fudbal.

marica, kriv, razumevanje

pre 5 godina

jeste prepotentana ali ima svaki razlog za to - po svemu ucinjenom Ronaldu nema premca u Evropi u zadnjih par godina, do skora je Mesi bio tu ali poslednje dve sezone nema taj ucinak kao pre, a Ronaldo je konstantan I u svojoj 33-oj - svi ostali su daleko iza ove dvojice

Obrad

pre 5 godina

Po mom visokokvalifikovanom misljenu i uz pomoc softvera najnovije generacije azuriranog jutros rano po GMT+2 najbolji igrac Evrope za proslu sezonu akumulativno u svim kategorijama racunajuci prosek naravno efficiency per minute shvatio sam i dossao do nedvosmislenog zakljucka da je najbolji igrac Evrope za proslu godinu DAVID SILVA!

sfgfgdfgdfgdfgfd

pre 5 godina

Modric najkonstantniji, najbolji igrac svetskog prvenstva, ne vidim kakvu konkurenciju ima.

Salah veoma dobar tokom cele sezone, ne bi bilo previse nepravedno da osvoji.

Ronaldo samo 3-4 dobre utakmice u citavoj sezoni, ostalo jedna ogromna nula, ali naravno marketing cini svoje iz godine u godinu iako titule osvajaju Bejl, Kros, Modric i ekipa. Na svetskom uobicajena blamaza osim jedne pristojne utakmice, ne vidim kako je on ispred Grizmana ili Mbapea.

Po meni je sramota ne ukljuciti Mesija, da je svaku utakmicu njegov tim izgubio 10-0 opet bi trebao da se nadje barem u top 3, covek pravi magiju svake sekunde na terenu, ako je ovo zaista individualna nagrada onda nek mu je daju automatski svake godine dok se ne penzionise.

Nikola

pre 5 godina

Apsolutno smesno, Mesi koji je bio prvi na listi u SVEMU u La Ligi, uzeo duplu krunu itd. Da ga nema u top 3.Smesno stvarno
(Sarkasticni mladic, 20. avgust 2018 16:03)

Al' zato najgori u Ligi Sampiona.

fakti

pre 5 godina

Messia je Broz stavio u džep a Luka im je zabio po ljepoti i atraktivnosti službeno treći gol prvenstva. Ronalda i Salaha ne vidjeh u polufinalu pa nemam komentara.

Ajmo Nole po Wimbldon

pre 5 godina

Kojom logikom nema Lionela Mesija osvajača tri trofeja u prošloj sezoni i najboljeg strelca primere.Kristijano Ronaldo nije bio bolji ubedjen sam u to a Salahu svaka čast ali šta je on osvojio-ništa jel dao više golova od lea nije.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..
(the shining, 20. avgust 2018 15:40)

"Jos jednu" mozda donese one tamo, prvo da donese tu "jednu" koju klub NIKADA nije osvojio.

Ali nece on do tada ni biti u Luzerpulu, sad moze i u Real Madrid.

Ajmo Nole po Wimbldon

pre 5 godina

Volim mesija najbolji je igrač svih vremena ali ispred salaha je sigurno bio u ovoj sezoni pa osvojio je tri trofeja sa barcom,ali i grizman sa titulom prvaka sveta super kupom evrope i ligom evrope je morao uci u tri..MORAO.

vidji

pre 5 godina

Salah ne moze jer je u direktnom okrsaju sa Modricem i Ronaldom izgubio.
(nista o nicemu, 20. avgust 2018 17:24). Izgubio je Liverpul od Reala,Salah skoro da nije ni odigrao(nije se ni Ronaldo video u toj utakmici). Od koga su sve Ronaldo i Modric gubili u direktnim duelima,ceo tim Levantea npr. Kakva je to logika? Salah je odigrao sezonu za klasu iznad Ronalda,ne znam ko,zasto i kako i dalje gura Ronalda u prvi plan,proslu sezonu je bar 10 igraca odigralo bolje od njega.

phrm

pre 5 godina

Ronaldo - LŠ
Salah - Finale LŠ ( ramos), Liverpul vukao skoro sam u mnogo utakmica.
Modrić - LŠ, konstantno dobar, bez njega Real bez igre. Hrvatsku doveo do finala SP.
Mada setimo se Riberija, Snajdera, Inijeste... Tako da nista ne znaci.

UEFA

pre 5 godina

Zanimljivo, sluzbena objava UEFA pise da su 3 nominirana: Modric, Ronaldo i Salah (tim redom su i dobili broj glasova - najvise Modric). Ali jedino ovdje sam procitao vijest gdje je Modric na zadnjem mjestu... sto bi valjda trebalo sugerirati da je najmanje vrijedan ili najmanji favorit.. a stvari stoje upravo obrnuto...

Жеља

pre 5 godina

Кажите паметнима да Аргентина изгледа уопште није у Европи :-) тако да Меси може да узме само наше држављанство ... и да постане најбољи европски играч.

MM

pre 5 godina

Jao niko nema gori od navijača Liverpula. Opet nema ništa od trofeja za demonstrante lijepe i loših rezultata. Prosječan klub i prosječna ekipa. Samo Klopu neće biti kriv Ramos nego neko drugi.

GradŽanin

pre 5 godina

Mo Salah! Jedan, jedini i neponovljivi! Po meni je on najbolji bio prošle sezone, a sasvim sam siguran da će biti i ove kada Liverpulu donese još jednu titulu Premier lige,..
(the shining, 20. avgust 2018 15:40

Liverpul nikad nije osvojio premier ligu kao takvu, tako da nece moći da im donese jos jednu takvu titulu haha

Samo još da razgraniče koliko su ograničeni...

pre 5 godina

A ko je najbolji pevač, što samo igrač se traži?

A još bolje je ko je najbolji predsednik Evrope, od ova dva što su potencijalni kanditati nobelove nagrade za mir?

Sinisa

pre 5 godina

A gledajte sad ovo sta se desava.Prije Mundijala se govorilo,ko osvoji Mudnijal,neko iz pobjednicke ekipe ce biti favorit za individualne nagrade.Ocigledno sad nista od toga,nevjerovatno kako sve steluju da opet Ronaldo osvoji,to je nesto zaista toliko postalo providno da nemam rijeci.

jsx

pre 5 godina

Salah jeste igrao finale ls, ali je nije osvojio, a u ostalim takmicenjima losi rezultati za razliku od Mesija koji ima duplu krunu . Cak i po broju golova je iza, a po asistencijama, kreiranim sansama, driblinzima da ne pricamo. Ne postoji nijedan razlog da bude ispred Mesija. Jedino jednako nisu Evroplani za onog sto se buni :).
Ronaldo i Modric bi trebalo da uzme nagradu.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Na osnovu čega Ronaldo, al ozbiljno sada


????

Biće sramota ako opet njemu dodele a ne Modriću ili Salahu, realno

Kragujevcanin81

pre 5 godina

Salah pre Mesija?
(CRVENA ZVEZDA 1913, 20. avgust 2018 15:45)

Da, jer se dokazao u jacoj ligi i odveo svoj tim do finala lige sampiona, i jos odveo Egipat na prvenstvo sveta. Sta ti nije jasno jos?



Jacoj ligi???? Po cemu zivota ti??? jedino mozda po lomljavi nogu i busikama na travnjaku....To sto Barsa,Real i Atletiko M. dominiraju u LaLigi ne znaci da je to slaba liga vec da se ta tri kluba bukvalno ali bukvalno mogu poigravati sa bilo kojim klubom iz Premijer Lige!

LM10

pre 5 godina

Mozete se tjesiti u ovim anketama, ali gotovo sigurno ce ove godine za najboljeg odabrati Luku Modrica. Zasluzeno. Usto, biraju treneri, a oni valjda bolje znaju od nas "strucnjaka" sa foruma.

pivke

pre 5 godina

Vidim da se ovde pominju Superkup Evrope, Svetsko prvenstvo...
Ovo je nagrada UEFA za sezonu 2017/18, tako da se Superkup Evrope ne racuna jer on pripada sezoni 2018/19.
Svetsko prvenstvo se isto ne racuna jer je to takmicenje pod upravom FIFA, a ne UEFA.
Gleda se uspeh/ucinak u nacionalnim prvenstvima I kupovima I evropskim takmicenjima