Nedelja, 19.08.2018.

00:15

ATP: Veliki skok – Novak nadomak najboljih pet

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, osvajanjem Mastersa u Sinsinatiju došao je na korak do plasmana među najboljih pet tenisera sveta.

Izvor: PT

ATP: Veliki skok – Novak nadomak najboljih pet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Kako sam rekao i pre ova dva mastersa, svim silama na osvajanje USO. To je borba koja donosi više od bodova i pehara. To je borba koja uteruje strah u kosti. A prvo mesto će doći. Da li za 2 meseca ili u februaru 2019, pitanje je samo vremena.

Крементина

pre 5 godina

Dzabe mu to kad ce se posle US opena opet vratiti na poziciju koju zasluzuje, i to desetu.
(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:55)

Наравно да ни теоријски не може да падне на 10. место после USO, јер је немогућа таква расподела бодова четворице испод њега да би га сви престигли. Понекад се питам да ли си злонамеран или једноставно глуп, али изгледа да је и једно и друго у питању.

Roki

pre 5 godina

Ubih se citajuci komentare,gledam sve tekstove na B92 vezane za naseg sampiona,ali nikako ne mogu da ih nadjem! Mislim na ove strucnjake sto su ga godinu dana i jace cerecili,ismevali se i likovali sladeci se njegovoj muci...Pa gde ste gospodo nutricionisti i veliki poznavaoci?!Gde ste sad cuveni inzenjeri i strucnjaci?! A sad cutimo a? CUTIMO?!E moji Srbi nismo mi dzabe ovde gde smo trenutno...

Kapetan Nemo

pre 5 godina

Ko ce biti 6. nosilac na USA open-u ? Cilic ili Djokovic , koji kriterijum odlucuje o tome , ovo je bas retka situacija na atp listi da u top 10 imamo dva igraca sa potpuno jednakim brojem bodova...
(afrogipsy, 20. avgust 2018 01:09)

Odgovor na tvoje pitanje je: verovatno Đoković! Međutim, postoji šansa, ne velika pre svega zato što Noleta u USA baš i ne vole mnogo, da organizatori turnira postave Noleta za četvrtog nosioca pre svega zbog ranijih rezultata na US open-u i uopšte na ATP turu kao i zbog toga da se izbegne da se trojica, realno, najboljih tenisera današnjice sastanu pre polufinala. Organizatori turnira imaju pravo da to urade da bi takmičenje bilo atraktivnije. Videćemo u narednim danima koliko ameri poštuju Novaka a znamo koliko ga (ne)vole!
Voleo bih da Novak osvoji ovaj US open i još bar sedam-osam grenslemova ali i ako ne osvoji ništa do kraja karijere, za mene je on najbolji teniser svih vremena!
Napred Nole!!!

VU

pre 5 godina

Ne može se deliti mesto na atp listi, a Novak je 6. (pogledajte zvaničnu listu na atp-u) jer je na predhodnoj listi bio slabije rangiran.
Ovo je veoma važno jer na primer da neko deli 8. i 9. mesto pred masters turnir i ko će onda da bude slobodan u prvom kolu.

marko

pre 5 godina

Race листа на рају године постаје коначна листа, и ако Новак освоји УС опен, онда му Надал бежи јао мало, али онда крећу дворане где Надал нема шансе, етите се само да је хтео да отвори кров на Вимблдону, а замисите још и тврде и брзе подлоге у дворанама. Међутим нешто друго је можда и битније, овај УС опен 2018 је можда и један од оних битних за историју. Ако Федерер освоји мислим да скоро постаје недодирљив за Надала и Новака са 21 ГС. Ако Надал освоји даје још већи гас и нада се достизању Федерера, а ако Ђоковић освоји креће потера са добрим моментумом и креће још једна екстра година велике тројке. Како год да окренемо најбоље је за тенис да УС опен освоји Ђоковић јер тако се добија неизвесна година до краја а тек о следећој и да не причамо, грозница иде према врхунцу.

Djorgo aritmetičar

pre 5 godina

Nezahvalno je prognozirati, ali da vidimo ...
1) šanse za No 1 na kraju imaju samo Nadal, Djoković, i mnogo manje Federer.
2) Nadal ima ozbiljnu prednost, nešto preko 2000 bodova.
3) U igri je 5500 bodova plus turniri iz kategorije 500 (Djoković bi mogao da igra Peking i Bazel ...).
4) Po nekom osećaju šanse su: Nadal 55%, Djoković 40%, Federer 4,9% ...
5) Odlučuju US open i zdravlje. Ako to bude imao Novak, biće na kraju 2018 opet broj jedan sa oko 10000 bodova!

Жеља

pre 5 godina

Само три ствари: 17.000 бодова или власник титуле сва четири гренд слема у исто време или титуле на свих 9 мастерса. То није имао нико! Напред Ноле свака ти част!

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Ok.Dobro je da izbije na prvu poziciju do kraja godine.No ,slutim da Nole ima plan da napade samo slemove.Ovde je zagrizao zbog istorije.Njegov preostali,trenutni ,motiv je sakupljanje slemova onoliko koliko bude bilo moguće.Kad je Novak u pitanju moguće je da ih za naredne dve godine sakupi deda osam.
Nole,šta god da ti je prioritet,želim ti da ga ostvariš.
Jedna si od najkompletnijih sportskih figura današnjice.Uzor možeš biti za sve oblasti života.Zato treba da trajes ida sto duže budeš svetlo za mlade ljude,a nas starine da činiš srećnijim.

mrny

pre 5 godina

Mnogo relevantiji podatak je da je Novak ove godine trenutno treći po osvojenim poenima tj. na osnovu ATP trke. S obzirom da ti poeni na kraju godine uspostavljaju i poziciju na ATP rang listi, Novak će vrlo verovatno završiti kao minimum 2. na kraju sezone.

Nadal trenutno ima 2140 poena više od Federera. Djokovic ima samo 175 poena manje od Federera.

Federer ako ne dogura daleko na US openu će verovatno smanjiti gas ponovo na turnirima koje slede (sem azijskog dela turneje zbog novog Sponzora). Kako igra sada, ne vidim da može da naškodi Djokovicu ili Nadalu tako da ne vidim će se naosvajati Bog zna koliko poena do kraja godine.

Nadal će kao i uvek gristi koliko može i koliko mu forma dozvoli. Uz Novaka je definitivno glavni favorit za US Open.

Lično mislim da Novak ne treba da se opterećuje prvim mestom bez obzira sto je to dostižno ove sezone već treba da se fokusira na održavanje forme, izbegavanje povreda i naravno na U.S open i da proba da dogura sto je dalje moguće na večnoj listi po broju osvojenih slemova. U ostalom, ako osvoji U.S open, on je nezvanično 1. na svetu jer broj osvojenih slemova u godini je najvažniji i ono sto sto izaziva najveći respekt međju samim teniserima i samim tim donosi psihološku prednost i samopouzdanje i tom samom igraču na svakom narednom turniru.

Jurcanje prvog mesta neka ostavi za sledeću godinu koje će doći samo od sebe dobrom i konstantnom igrom tokom cele sezone na bitnim turnirima.


Njegov verni fan i u dobru i u zlu jos od 2006. god

grof96

pre 5 godina

To je ono sto smo cekali cak preko pet godina, od titule u Monte Karlu. Novak je ostvario veliki uspeh, izgleda da je ova godina bila rodna i trofej je napokon dosao u Novakovu vitrinu bogatu trofejima. Ovo nijedan teniser nece uraditi i to u eri Federera i Nadala. Mislim da Novak i sa osvajanjem slema u Americi nema neke sanse da godinu zavrsi kao broj 1. Nadal mora bas dosta da padne da bi tako ispalo, a sumnjam u to, ali nista nije nemoguce, Nadal nikada nije bio dobar na turnirima posle US Open-a. Prvo mesto ce svakako sigurno doci na Novakovom omiljenom slemu, kao simbol velikog povratka i vladanja, pa bar minimum dve godine, ako ne bude bilo povreda, a nadamo se da nece. Novak ce sasvim sigurno i sledece sezone biti u punoj snazi. Voleo bih da Federer igra jos dve godine, da se jos nije umorio od tenisa i dalje je tata-mata za ostale igrace, takodje je na svakom od turnira medju favoritima, a i velika bi steta bila da jedna ovakva legenda napusti tenis. Pozdrav ljudima dobre volje.

Goran

pre 5 godina

Potpuno nebitna tabela jer je Novak jedini iz Top 10 koji nista ne brani. Treba pogledati trku za London gde je Novak drugi a Nadal mu bezi oko 2300 poena. Kljucan ce biti US Open. Ako tu Nadal pobedi bice vrlo verovatno prvi na kraju godine, a ako Novak pobedi, onda ce on skoro sigurno biti prvo jer ce mu Nadal na rejs tabeli bezati najvise 1000 poena sto ce Novak lako stici do kraja.

Grdoje

pre 5 godina

Sto bi jurio br.1 ?
Ne treba mu nimalo. US, pa odmor, AO pa odmor itd.
Br. 1 neka jure Zverev i decurlija, neka igraju, kao nasa Jelena nekad, svake nedelje.

srle

pre 5 godina

Mnogo vaznije od tog sestog mesta je da Novak u trci za London zauzima trece mesto. Uzimajuci u obzir da ne brani nista do kraja sezone, nijedan poen, postoji velika mogucnost da se bori za prvo mesto. Realno je da ce biti drugi ili treci jer Nadal ima solidnu bodovnu razliku, ali... Ako Novak osvoji US Open, prvo mesto uopste nije daleko! Svaka cast Noletu za Golden masters, ovo je zaista istorijski trenutak, osvajanjem Sinsinatija Nole je obrnuo igricu.

Che

pre 5 godina

Ne samo da je prvi igrac koji ima sve Masterse, vec je i prvi koji ima sve GS i sve Masterse. Takodjer je i prvi koji ima sve Masterse, sve GS i Dejvis kup... Da se smrznes!

Waterloo

pre 5 godina

Треба гледати ATP race листу. А на њој после данашњег дана, Надал први, Роџер други и свега мало бодова иза њега Ноле трећи.

slaven zadravec

pre 5 godina

Sjajan uspjeh. Osvajanjem svih ATP 1000 turnira (uz sva 4 GS zaredom) Novak se najozbiljnije kandidirao za najboljeg tenisača u povijesti. Sve čestitke od zagrepčana(trenutno na Visu).

Sinki

pre 5 godina

Vrlo je moguce da sad osvoji u nizu Us Open,Sangaj,Pariz i London.Novaku kad proradi sampionska aura,kad udje u taj samponski ritam,vrlo ga je tesko pobjediti.

Никола

pre 5 godina

Новак мало заостаје за Федерером, који је други, на 'race' листи. Новак кад би освојио УО питање најбољег на свијету би било ријешено. Уз тебе смо, Ноле.

formula1 fan

pre 5 godina

Jos jedan podvig u kome je Nole dokazao klasu za sebe.
Prvo sva 4GS u nizu sad vlasnik svih 9 mastersa u eri Nadala i Federera koji i u doba svoje dominacije nisu uspeli tako nesto da ostvare.Najbitnije od svega mislim da je Nole konacno prevazisao psiholosku barijeru koju je imao posle povrede kada je izgubio samopouzdanje da moze da se vrati u vrh ponovo.Posle pobeda nad Nadalom na Wimbldonu i sad protiv Federera na jednom od turnira gde je on bio izuzetno uspesan sigurno ce mu to uliti dodatnu dozu samopouzdanja da se vrati na broj 1 na ATP listi a posle toga samo mu je nebo granica.

louggi

pre 5 godina

novak skoro među top 5...jeste, ali trenutno deli 6.-7. mesto. svaka ča see t nole!
vi novinari, k'o moj matori...pitam ga koliko je sati, a matori odgovara "skoro 10." upitam ponovo "kolika je tačna ura?" matori odgovara "9.20."

KPJ

pre 5 godina

Napravio je Novak skok na nekoj drugoj listi, mnogo bitnijoj listi i to skok na prvo mesto ako mene pitate. Najveci svih vremena dame i gospodo !!!

Mikii

pre 5 godina

Nadal Roland Garos i Montreal, Djokovic Vimbldon i Sinsinati. Dajte finale USO izmedju njih, pa da se poravnaju racuni za ovu godinu. Federer je, izgleda, svoje zavrsio. Kriminalno los veceras.

MidRange

pre 5 godina

Dve su moguca scenarija u nastavku sezone, prvi je da ce malo spustiti nogu sa gasa jer je usao u istoriju i verovatno nikad niko nece ponoviti ovaj uspeh tako da je skroz ljudski da dodje do zasicenja i nekog pada. Drugi je da protutnji kroz Njujork,Peking,Pariz i London ali bukvalno u stilu Novaka iz 2011 ili 2014. Prosto sad mu je sigurno pao ogroman teret koji je nosio na ledjima u vidu ovog do pre par sati prokletog Sinsinatija. Definitivno se vratio, i svi to znaju, pa sad Čekinato,Cung,Paire i kompanija ne mogu da pred izlazak na mec razmisljaju kako je preko puta ranjeni vuk i da imaju solidne sanse, ne, sad ce opet svi vec u svlacionici da gube set prednosti itd...

Koji god se scenario desi, naravno da cu biti presrecan ako to bude drugi ali se sigurno necu nervirati niti "napadati" Novaka ako bude i ovaj prvi, jer posle ovoga Djokovic sutra moze da objavi penziju, on je svoje ime urezao na tabelu najboljih igraca ikada toliko visoko da eventualno ima mesta za jedno ili dva imena ispred njega..

afrogipsy

pre 5 godina

Ko ce biti 6. nosilac na USA open-u ? Cilic ili Djokovic , koji kriterijum odlucuje o tome , ovo je bas retka situacija na atp listi da u top 10 imamo dva igraca sa potpuno jednakim brojem bodova...

online

pre 5 godina

dokaz da djokovic postaje najbolji svih vremena je najvise vidljiv na drustvenim
mrezama
u komentarima ispod Atp postova.. nekad su prvi kometari bili tipa “Nadal i Federer dva najveca..” “Feder neprikoanoveni kralj tenis..” “Tenis se jednom recju zove Federer..” itd.. A od danas.. “ Zasto se prepiremo kad prisustvujemo trojici najboljih svih vremena..” “Volim sto zivim u doba trojice najvecih” itd.. cim ga stavljaju sad u istu ravan znaci da im
nije dobro.. ??

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Ako osvoji US Open verovatno će se u Londonu sa Nadalom boriti za 1. mesto a možda i bude u prednosti pred London.U najgorem slučaju piske AO je 1.

satelit

pre 5 godina

hahahaha.. bas je njemu u glavi dal se biti blizu top 5! decko u tenisu moze sta god hoce! Samo su u pitanju zzivotni prioriteti.Ako Novak odluci da uzme 22 GS ,uzece ih!

DovlAa

pre 5 godina

Ljudi vidite li vi da Novak najlakse igra protiv Feda i Nadala, sto je samo pokazatelj da je u pitanju motivacija. Garantujem da bi bilo opet mucenje da je igrao protiv Gofana, dobio bi ali bi bio ruzan tenis. Unistava riternom, pogotovo Feda kome je samo to oruzje ostalo. Mislim da Nadal ima sansu da osvoji Majami i uradi ovo isto sto i nas Nole a ako on ne uspe ovaj rekord ce bit na snazi 50 god sigurno. Sad samo koncentracija na GS i da proba i tu olimpijadu da uzme.

Sinki

pre 5 godina

Vrlo je moguce da sad osvoji u nizu Us Open,Sangaj,Pariz i London.Novaku kad proradi sampionska aura,kad udje u taj samponski ritam,vrlo ga je tesko pobjediti.

Никола

pre 5 godina

Новак мало заостаје за Федерером, који је други, на 'race' листи. Новак кад би освојио УО питање најбољег на свијету би било ријешено. Уз тебе смо, Ноле.

mrny

pre 5 godina

Mnogo relevantiji podatak je da je Novak ove godine trenutno treći po osvojenim poenima tj. na osnovu ATP trke. S obzirom da ti poeni na kraju godine uspostavljaju i poziciju na ATP rang listi, Novak će vrlo verovatno završiti kao minimum 2. na kraju sezone.

Nadal trenutno ima 2140 poena više od Federera. Djokovic ima samo 175 poena manje od Federera.

Federer ako ne dogura daleko na US openu će verovatno smanjiti gas ponovo na turnirima koje slede (sem azijskog dela turneje zbog novog Sponzora). Kako igra sada, ne vidim da može da naškodi Djokovicu ili Nadalu tako da ne vidim će se naosvajati Bog zna koliko poena do kraja godine.

Nadal će kao i uvek gristi koliko može i koliko mu forma dozvoli. Uz Novaka je definitivno glavni favorit za US Open.

Lično mislim da Novak ne treba da se opterećuje prvim mestom bez obzira sto je to dostižno ove sezone već treba da se fokusira na održavanje forme, izbegavanje povreda i naravno na U.S open i da proba da dogura sto je dalje moguće na večnoj listi po broju osvojenih slemova. U ostalom, ako osvoji U.S open, on je nezvanično 1. na svetu jer broj osvojenih slemova u godini je najvažniji i ono sto sto izaziva najveći respekt međju samim teniserima i samim tim donosi psihološku prednost i samopouzdanje i tom samom igraču na svakom narednom turniru.

Jurcanje prvog mesta neka ostavi za sledeću godinu koje će doći samo od sebe dobrom i konstantnom igrom tokom cele sezone na bitnim turnirima.


Njegov verni fan i u dobru i u zlu jos od 2006. god

Жеља

pre 5 godina

Само три ствари: 17.000 бодова или власник титуле сва четири гренд слема у исто време или титуле на свих 9 мастерса. То није имао нико! Напред Ноле свака ти част!

slaven zadravec

pre 5 godina

Sjajan uspjeh. Osvajanjem svih ATP 1000 turnira (uz sva 4 GS zaredom) Novak se najozbiljnije kandidirao za najboljeg tenisača u povijesti. Sve čestitke od zagrepčana(trenutno na Visu).

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Ok.Dobro je da izbije na prvu poziciju do kraja godine.No ,slutim da Nole ima plan da napade samo slemove.Ovde je zagrizao zbog istorije.Njegov preostali,trenutni ,motiv je sakupljanje slemova onoliko koliko bude bilo moguće.Kad je Novak u pitanju moguće je da ih za naredne dve godine sakupi deda osam.
Nole,šta god da ti je prioritet,želim ti da ga ostvariš.
Jedna si od najkompletnijih sportskih figura današnjice.Uzor možeš biti za sve oblasti života.Zato treba da trajes ida sto duže budeš svetlo za mlade ljude,a nas starine da činiš srećnijim.

Che

pre 5 godina

Ne samo da je prvi igrac koji ima sve Masterse, vec je i prvi koji ima sve GS i sve Masterse. Takodjer je i prvi koji ima sve Masterse, sve GS i Dejvis kup... Da se smrznes!

Grdoje

pre 5 godina

Sto bi jurio br.1 ?
Ne treba mu nimalo. US, pa odmor, AO pa odmor itd.
Br. 1 neka jure Zverev i decurlija, neka igraju, kao nasa Jelena nekad, svake nedelje.

satelit

pre 5 godina

hahahaha.. bas je njemu u glavi dal se biti blizu top 5! decko u tenisu moze sta god hoce! Samo su u pitanju zzivotni prioriteti.Ako Novak odluci da uzme 22 GS ,uzece ih!

grof96

pre 5 godina

To je ono sto smo cekali cak preko pet godina, od titule u Monte Karlu. Novak je ostvario veliki uspeh, izgleda da je ova godina bila rodna i trofej je napokon dosao u Novakovu vitrinu bogatu trofejima. Ovo nijedan teniser nece uraditi i to u eri Federera i Nadala. Mislim da Novak i sa osvajanjem slema u Americi nema neke sanse da godinu zavrsi kao broj 1. Nadal mora bas dosta da padne da bi tako ispalo, a sumnjam u to, ali nista nije nemoguce, Nadal nikada nije bio dobar na turnirima posle US Open-a. Prvo mesto ce svakako sigurno doci na Novakovom omiljenom slemu, kao simbol velikog povratka i vladanja, pa bar minimum dve godine, ako ne bude bilo povreda, a nadamo se da nece. Novak ce sasvim sigurno i sledece sezone biti u punoj snazi. Voleo bih da Federer igra jos dve godine, da se jos nije umorio od tenisa i dalje je tata-mata za ostale igrace, takodje je na svakom od turnira medju favoritima, a i velika bi steta bila da jedna ovakva legenda napusti tenis. Pozdrav ljudima dobre volje.

Djorgo aritmetičar

pre 5 godina

Nezahvalno je prognozirati, ali da vidimo ...
1) šanse za No 1 na kraju imaju samo Nadal, Djoković, i mnogo manje Federer.
2) Nadal ima ozbiljnu prednost, nešto preko 2000 bodova.
3) U igri je 5500 bodova plus turniri iz kategorije 500 (Djoković bi mogao da igra Peking i Bazel ...).
4) Po nekom osećaju šanse su: Nadal 55%, Djoković 40%, Federer 4,9% ...
5) Odlučuju US open i zdravlje. Ako to bude imao Novak, biće na kraju 2018 opet broj jedan sa oko 10000 bodova!

DovlAa

pre 5 godina

Ljudi vidite li vi da Novak najlakse igra protiv Feda i Nadala, sto je samo pokazatelj da je u pitanju motivacija. Garantujem da bi bilo opet mucenje da je igrao protiv Gofana, dobio bi ali bi bio ruzan tenis. Unistava riternom, pogotovo Feda kome je samo to oruzje ostalo. Mislim da Nadal ima sansu da osvoji Majami i uradi ovo isto sto i nas Nole a ako on ne uspe ovaj rekord ce bit na snazi 50 god sigurno. Sad samo koncentracija na GS i da proba i tu olimpijadu da uzme.

online

pre 5 godina

dokaz da djokovic postaje najbolji svih vremena je najvise vidljiv na drustvenim
mrezama
u komentarima ispod Atp postova.. nekad su prvi kometari bili tipa “Nadal i Federer dva najveca..” “Feder neprikoanoveni kralj tenis..” “Tenis se jednom recju zove Federer..” itd.. A od danas.. “ Zasto se prepiremo kad prisustvujemo trojici najboljih svih vremena..” “Volim sto zivim u doba trojice najvecih” itd.. cim ga stavljaju sad u istu ravan znaci da im
nije dobro.. ??

MidRange

pre 5 godina

Dve su moguca scenarija u nastavku sezone, prvi je da ce malo spustiti nogu sa gasa jer je usao u istoriju i verovatno nikad niko nece ponoviti ovaj uspeh tako da je skroz ljudski da dodje do zasicenja i nekog pada. Drugi je da protutnji kroz Njujork,Peking,Pariz i London ali bukvalno u stilu Novaka iz 2011 ili 2014. Prosto sad mu je sigurno pao ogroman teret koji je nosio na ledjima u vidu ovog do pre par sati prokletog Sinsinatija. Definitivno se vratio, i svi to znaju, pa sad Čekinato,Cung,Paire i kompanija ne mogu da pred izlazak na mec razmisljaju kako je preko puta ranjeni vuk i da imaju solidne sanse, ne, sad ce opet svi vec u svlacionici da gube set prednosti itd...

Koji god se scenario desi, naravno da cu biti presrecan ako to bude drugi ali se sigurno necu nervirati niti "napadati" Novaka ako bude i ovaj prvi, jer posle ovoga Djokovic sutra moze da objavi penziju, on je svoje ime urezao na tabelu najboljih igraca ikada toliko visoko da eventualno ima mesta za jedno ili dva imena ispred njega..

marko

pre 5 godina

Race листа на рају године постаје коначна листа, и ако Новак освоји УС опен, онда му Надал бежи јао мало, али онда крећу дворане где Надал нема шансе, етите се само да је хтео да отвори кров на Вимблдону, а замисите још и тврде и брзе подлоге у дворанама. Међутим нешто друго је можда и битније, овај УС опен 2018 је можда и један од оних битних за историју. Ако Федерер освоји мислим да скоро постаје недодирљив за Надала и Новака са 21 ГС. Ако Надал освоји даје још већи гас и нада се достизању Федерера, а ако Ђоковић освоји креће потера са добрим моментумом и креће још једна екстра година велике тројке. Како год да окренемо најбоље је за тенис да УС опен освоји Ђоковић јер тако се добија неизвесна година до краја а тек о следећој и да не причамо, грозница иде према врхунцу.

srle

pre 5 godina

Mnogo vaznije od tog sestog mesta je da Novak u trci za London zauzima trece mesto. Uzimajuci u obzir da ne brani nista do kraja sezone, nijedan poen, postoji velika mogucnost da se bori za prvo mesto. Realno je da ce biti drugi ili treci jer Nadal ima solidnu bodovnu razliku, ali... Ako Novak osvoji US Open, prvo mesto uopste nije daleko! Svaka cast Noletu za Golden masters, ovo je zaista istorijski trenutak, osvajanjem Sinsinatija Nole je obrnuo igricu.

Крементина

pre 5 godina

Dzabe mu to kad ce se posle US opena opet vratiti na poziciju koju zasluzuje, i to desetu.
(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:55)

Наравно да ни теоријски не може да падне на 10. место после USO, јер је немогућа таква расподела бодова четворице испод њега да би га сви престигли. Понекад се питам да ли си злонамеран или једноставно глуп, али изгледа да је и једно и друго у питању.

Mikii

pre 5 godina

Nadal Roland Garos i Montreal, Djokovic Vimbldon i Sinsinati. Dajte finale USO izmedju njih, pa da se poravnaju racuni za ovu godinu. Federer je, izgleda, svoje zavrsio. Kriminalno los veceras.

formula1 fan

pre 5 godina

Jos jedan podvig u kome je Nole dokazao klasu za sebe.
Prvo sva 4GS u nizu sad vlasnik svih 9 mastersa u eri Nadala i Federera koji i u doba svoje dominacije nisu uspeli tako nesto da ostvare.Najbitnije od svega mislim da je Nole konacno prevazisao psiholosku barijeru koju je imao posle povrede kada je izgubio samopouzdanje da moze da se vrati u vrh ponovo.Posle pobeda nad Nadalom na Wimbldonu i sad protiv Federera na jednom od turnira gde je on bio izuzetno uspesan sigurno ce mu to uliti dodatnu dozu samopouzdanja da se vrati na broj 1 na ATP listi a posle toga samo mu je nebo granica.

Goran

pre 5 godina

Potpuno nebitna tabela jer je Novak jedini iz Top 10 koji nista ne brani. Treba pogledati trku za London gde je Novak drugi a Nadal mu bezi oko 2300 poena. Kljucan ce biti US Open. Ako tu Nadal pobedi bice vrlo verovatno prvi na kraju godine, a ako Novak pobedi, onda ce on skoro sigurno biti prvo jer ce mu Nadal na rejs tabeli bezati najvise 1000 poena sto ce Novak lako stici do kraja.

Waterloo

pre 5 godina

Треба гледати ATP race листу. А на њој после данашњег дана, Надал први, Роџер други и свега мало бодова иза њега Ноле трећи.

KPJ

pre 5 godina

Napravio je Novak skok na nekoj drugoj listi, mnogo bitnijoj listi i to skok na prvo mesto ako mene pitate. Najveci svih vremena dame i gospodo !!!

Kapetan Nemo

pre 5 godina

Ko ce biti 6. nosilac na USA open-u ? Cilic ili Djokovic , koji kriterijum odlucuje o tome , ovo je bas retka situacija na atp listi da u top 10 imamo dva igraca sa potpuno jednakim brojem bodova...
(afrogipsy, 20. avgust 2018 01:09)

Odgovor na tvoje pitanje je: verovatno Đoković! Međutim, postoji šansa, ne velika pre svega zato što Noleta u USA baš i ne vole mnogo, da organizatori turnira postave Noleta za četvrtog nosioca pre svega zbog ranijih rezultata na US open-u i uopšte na ATP turu kao i zbog toga da se izbegne da se trojica, realno, najboljih tenisera današnjice sastanu pre polufinala. Organizatori turnira imaju pravo da to urade da bi takmičenje bilo atraktivnije. Videćemo u narednim danima koliko ameri poštuju Novaka a znamo koliko ga (ne)vole!
Voleo bih da Novak osvoji ovaj US open i još bar sedam-osam grenslemova ali i ako ne osvoji ništa do kraja karijere, za mene je on najbolji teniser svih vremena!
Napred Nole!!!

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Ako osvoji US Open verovatno će se u Londonu sa Nadalom boriti za 1. mesto a možda i bude u prednosti pred London.U najgorem slučaju piske AO je 1.

afrogipsy

pre 5 godina

Ko ce biti 6. nosilac na USA open-u ? Cilic ili Djokovic , koji kriterijum odlucuje o tome , ovo je bas retka situacija na atp listi da u top 10 imamo dva igraca sa potpuno jednakim brojem bodova...

louggi

pre 5 godina

novak skoro među top 5...jeste, ali trenutno deli 6.-7. mesto. svaka ča see t nole!
vi novinari, k'o moj matori...pitam ga koliko je sati, a matori odgovara "skoro 10." upitam ponovo "kolika je tačna ura?" matori odgovara "9.20."

Roki

pre 5 godina

Ubih se citajuci komentare,gledam sve tekstove na B92 vezane za naseg sampiona,ali nikako ne mogu da ih nadjem! Mislim na ove strucnjake sto su ga godinu dana i jace cerecili,ismevali se i likovali sladeci se njegovoj muci...Pa gde ste gospodo nutricionisti i veliki poznavaoci?!Gde ste sad cuveni inzenjeri i strucnjaci?! A sad cutimo a? CUTIMO?!E moji Srbi nismo mi dzabe ovde gde smo trenutno...

VU

pre 5 godina

Ne može se deliti mesto na atp listi, a Novak je 6. (pogledajte zvaničnu listu na atp-u) jer je na predhodnoj listi bio slabije rangiran.
Ovo je veoma važno jer na primer da neko deli 8. i 9. mesto pred masters turnir i ko će onda da bude slobodan u prvom kolu.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Kako sam rekao i pre ova dva mastersa, svim silama na osvajanje USO. To je borba koja donosi više od bodova i pehara. To je borba koja uteruje strah u kosti. A prvo mesto će doći. Da li za 2 meseca ili u februaru 2019, pitanje je samo vremena.

Sinki

pre 5 godina

Vrlo je moguce da sad osvoji u nizu Us Open,Sangaj,Pariz i London.Novaku kad proradi sampionska aura,kad udje u taj samponski ritam,vrlo ga je tesko pobjediti.

Никола

pre 5 godina

Новак мало заостаје за Федерером, који је други, на 'race' листи. Новак кад би освојио УО питање најбољег на свијету би било ријешено. Уз тебе смо, Ноле.

louggi

pre 5 godina

novak skoro među top 5...jeste, ali trenutno deli 6.-7. mesto. svaka ča see t nole!
vi novinari, k'o moj matori...pitam ga koliko je sati, a matori odgovara "skoro 10." upitam ponovo "kolika je tačna ura?" matori odgovara "9.20."

Djorgo aritmetičar

pre 5 godina

Nezahvalno je prognozirati, ali da vidimo ...
1) šanse za No 1 na kraju imaju samo Nadal, Djoković, i mnogo manje Federer.
2) Nadal ima ozbiljnu prednost, nešto preko 2000 bodova.
3) U igri je 5500 bodova plus turniri iz kategorije 500 (Djoković bi mogao da igra Peking i Bazel ...).
4) Po nekom osećaju šanse su: Nadal 55%, Djoković 40%, Federer 4,9% ...
5) Odlučuju US open i zdravlje. Ako to bude imao Novak, biće na kraju 2018 opet broj jedan sa oko 10000 bodova!

Grdoje

pre 5 godina

Sto bi jurio br.1 ?
Ne treba mu nimalo. US, pa odmor, AO pa odmor itd.
Br. 1 neka jure Zverev i decurlija, neka igraju, kao nasa Jelena nekad, svake nedelje.

mrny

pre 5 godina

Mnogo relevantiji podatak je da je Novak ove godine trenutno treći po osvojenim poenima tj. na osnovu ATP trke. S obzirom da ti poeni na kraju godine uspostavljaju i poziciju na ATP rang listi, Novak će vrlo verovatno završiti kao minimum 2. na kraju sezone.

Nadal trenutno ima 2140 poena više od Federera. Djokovic ima samo 175 poena manje od Federera.

Federer ako ne dogura daleko na US openu će verovatno smanjiti gas ponovo na turnirima koje slede (sem azijskog dela turneje zbog novog Sponzora). Kako igra sada, ne vidim da može da naškodi Djokovicu ili Nadalu tako da ne vidim će se naosvajati Bog zna koliko poena do kraja godine.

Nadal će kao i uvek gristi koliko može i koliko mu forma dozvoli. Uz Novaka je definitivno glavni favorit za US Open.

Lično mislim da Novak ne treba da se opterećuje prvim mestom bez obzira sto je to dostižno ove sezone već treba da se fokusira na održavanje forme, izbegavanje povreda i naravno na U.S open i da proba da dogura sto je dalje moguće na večnoj listi po broju osvojenih slemova. U ostalom, ako osvoji U.S open, on je nezvanično 1. na svetu jer broj osvojenih slemova u godini je najvažniji i ono sto sto izaziva najveći respekt međju samim teniserima i samim tim donosi psihološku prednost i samopouzdanje i tom samom igraču na svakom narednom turniru.

Jurcanje prvog mesta neka ostavi za sledeću godinu koje će doći samo od sebe dobrom i konstantnom igrom tokom cele sezone na bitnim turnirima.


Njegov verni fan i u dobru i u zlu jos od 2006. god

Che

pre 5 godina

Ne samo da je prvi igrac koji ima sve Masterse, vec je i prvi koji ima sve GS i sve Masterse. Takodjer je i prvi koji ima sve Masterse, sve GS i Dejvis kup... Da se smrznes!

satelit

pre 5 godina

hahahaha.. bas je njemu u glavi dal se biti blizu top 5! decko u tenisu moze sta god hoce! Samo su u pitanju zzivotni prioriteti.Ako Novak odluci da uzme 22 GS ,uzece ih!

Жеља

pre 5 godina

Само три ствари: 17.000 бодова или власник титуле сва четири гренд слема у исто време или титуле на свих 9 мастерса. То није имао нико! Напред Ноле свака ти част!

grof96

pre 5 godina

To je ono sto smo cekali cak preko pet godina, od titule u Monte Karlu. Novak je ostvario veliki uspeh, izgleda da je ova godina bila rodna i trofej je napokon dosao u Novakovu vitrinu bogatu trofejima. Ovo nijedan teniser nece uraditi i to u eri Federera i Nadala. Mislim da Novak i sa osvajanjem slema u Americi nema neke sanse da godinu zavrsi kao broj 1. Nadal mora bas dosta da padne da bi tako ispalo, a sumnjam u to, ali nista nije nemoguce, Nadal nikada nije bio dobar na turnirima posle US Open-a. Prvo mesto ce svakako sigurno doci na Novakovom omiljenom slemu, kao simbol velikog povratka i vladanja, pa bar minimum dve godine, ako ne bude bilo povreda, a nadamo se da nece. Novak ce sasvim sigurno i sledece sezone biti u punoj snazi. Voleo bih da Federer igra jos dve godine, da se jos nije umorio od tenisa i dalje je tata-mata za ostale igrace, takodje je na svakom od turnira medju favoritima, a i velika bi steta bila da jedna ovakva legenda napusti tenis. Pozdrav ljudima dobre volje.

Kapetan Nemo

pre 5 godina

Ko ce biti 6. nosilac na USA open-u ? Cilic ili Djokovic , koji kriterijum odlucuje o tome , ovo je bas retka situacija na atp listi da u top 10 imamo dva igraca sa potpuno jednakim brojem bodova...
(afrogipsy, 20. avgust 2018 01:09)

Odgovor na tvoje pitanje je: verovatno Đoković! Međutim, postoji šansa, ne velika pre svega zato što Noleta u USA baš i ne vole mnogo, da organizatori turnira postave Noleta za četvrtog nosioca pre svega zbog ranijih rezultata na US open-u i uopšte na ATP turu kao i zbog toga da se izbegne da se trojica, realno, najboljih tenisera današnjice sastanu pre polufinala. Organizatori turnira imaju pravo da to urade da bi takmičenje bilo atraktivnije. Videćemo u narednim danima koliko ameri poštuju Novaka a znamo koliko ga (ne)vole!
Voleo bih da Novak osvoji ovaj US open i još bar sedam-osam grenslemova ali i ako ne osvoji ništa do kraja karijere, za mene je on najbolji teniser svih vremena!
Napred Nole!!!

Goran

pre 5 godina

Potpuno nebitna tabela jer je Novak jedini iz Top 10 koji nista ne brani. Treba pogledati trku za London gde je Novak drugi a Nadal mu bezi oko 2300 poena. Kljucan ce biti US Open. Ako tu Nadal pobedi bice vrlo verovatno prvi na kraju godine, a ako Novak pobedi, onda ce on skoro sigurno biti prvo jer ce mu Nadal na rejs tabeli bezati najvise 1000 poena sto ce Novak lako stici do kraja.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Ok.Dobro je da izbije na prvu poziciju do kraja godine.No ,slutim da Nole ima plan da napade samo slemove.Ovde je zagrizao zbog istorije.Njegov preostali,trenutni ,motiv je sakupljanje slemova onoliko koliko bude bilo moguće.Kad je Novak u pitanju moguće je da ih za naredne dve godine sakupi deda osam.
Nole,šta god da ti je prioritet,želim ti da ga ostvariš.
Jedna si od najkompletnijih sportskih figura današnjice.Uzor možeš biti za sve oblasti života.Zato treba da trajes ida sto duže budeš svetlo za mlade ljude,a nas starine da činiš srećnijim.

slaven zadravec

pre 5 godina

Sjajan uspjeh. Osvajanjem svih ATP 1000 turnira (uz sva 4 GS zaredom) Novak se najozbiljnije kandidirao za najboljeg tenisača u povijesti. Sve čestitke od zagrepčana(trenutno na Visu).

afrogipsy

pre 5 godina

Ko ce biti 6. nosilac na USA open-u ? Cilic ili Djokovic , koji kriterijum odlucuje o tome , ovo je bas retka situacija na atp listi da u top 10 imamo dva igraca sa potpuno jednakim brojem bodova...

DovlAa

pre 5 godina

Ljudi vidite li vi da Novak najlakse igra protiv Feda i Nadala, sto je samo pokazatelj da je u pitanju motivacija. Garantujem da bi bilo opet mucenje da je igrao protiv Gofana, dobio bi ali bi bio ruzan tenis. Unistava riternom, pogotovo Feda kome je samo to oruzje ostalo. Mislim da Nadal ima sansu da osvoji Majami i uradi ovo isto sto i nas Nole a ako on ne uspe ovaj rekord ce bit na snazi 50 god sigurno. Sad samo koncentracija na GS i da proba i tu olimpijadu da uzme.

KPJ

pre 5 godina

Napravio je Novak skok na nekoj drugoj listi, mnogo bitnijoj listi i to skok na prvo mesto ako mene pitate. Najveci svih vremena dame i gospodo !!!

Mikii

pre 5 godina

Nadal Roland Garos i Montreal, Djokovic Vimbldon i Sinsinati. Dajte finale USO izmedju njih, pa da se poravnaju racuni za ovu godinu. Federer je, izgleda, svoje zavrsio. Kriminalno los veceras.

formula1 fan

pre 5 godina

Jos jedan podvig u kome je Nole dokazao klasu za sebe.
Prvo sva 4GS u nizu sad vlasnik svih 9 mastersa u eri Nadala i Federera koji i u doba svoje dominacije nisu uspeli tako nesto da ostvare.Najbitnije od svega mislim da je Nole konacno prevazisao psiholosku barijeru koju je imao posle povrede kada je izgubio samopouzdanje da moze da se vrati u vrh ponovo.Posle pobeda nad Nadalom na Wimbldonu i sad protiv Federera na jednom od turnira gde je on bio izuzetno uspesan sigurno ce mu to uliti dodatnu dozu samopouzdanja da se vrati na broj 1 na ATP listi a posle toga samo mu je nebo granica.

Waterloo

pre 5 godina

Треба гледати ATP race листу. А на њој после данашњег дана, Надал први, Роџер други и свега мало бодова иза њега Ноле трећи.

marko

pre 5 godina

Race листа на рају године постаје коначна листа, и ако Новак освоји УС опен, онда му Надал бежи јао мало, али онда крећу дворане где Надал нема шансе, етите се само да је хтео да отвори кров на Вимблдону, а замисите још и тврде и брзе подлоге у дворанама. Међутим нешто друго је можда и битније, овај УС опен 2018 је можда и један од оних битних за историју. Ако Федерер освоји мислим да скоро постаје недодирљив за Надала и Новака са 21 ГС. Ако Надал освоји даје још већи гас и нада се достизању Федерера, а ако Ђоковић освоји креће потера са добрим моментумом и креће још једна екстра година велике тројке. Како год да окренемо најбоље је за тенис да УС опен освоји Ђоковић јер тако се добија неизвесна година до краја а тек о следећој и да не причамо, грозница иде према врхунцу.

Roki

pre 5 godina

Ubih se citajuci komentare,gledam sve tekstove na B92 vezane za naseg sampiona,ali nikako ne mogu da ih nadjem! Mislim na ove strucnjake sto su ga godinu dana i jace cerecili,ismevali se i likovali sladeci se njegovoj muci...Pa gde ste gospodo nutricionisti i veliki poznavaoci?!Gde ste sad cuveni inzenjeri i strucnjaci?! A sad cutimo a? CUTIMO?!E moji Srbi nismo mi dzabe ovde gde smo trenutno...

online

pre 5 godina

dokaz da djokovic postaje najbolji svih vremena je najvise vidljiv na drustvenim
mrezama
u komentarima ispod Atp postova.. nekad su prvi kometari bili tipa “Nadal i Federer dva najveca..” “Feder neprikoanoveni kralj tenis..” “Tenis se jednom recju zove Federer..” itd.. A od danas.. “ Zasto se prepiremo kad prisustvujemo trojici najboljih svih vremena..” “Volim sto zivim u doba trojice najvecih” itd.. cim ga stavljaju sad u istu ravan znaci da im
nije dobro.. ??

MidRange

pre 5 godina

Dve su moguca scenarija u nastavku sezone, prvi je da ce malo spustiti nogu sa gasa jer je usao u istoriju i verovatno nikad niko nece ponoviti ovaj uspeh tako da je skroz ljudski da dodje do zasicenja i nekog pada. Drugi je da protutnji kroz Njujork,Peking,Pariz i London ali bukvalno u stilu Novaka iz 2011 ili 2014. Prosto sad mu je sigurno pao ogroman teret koji je nosio na ledjima u vidu ovog do pre par sati prokletog Sinsinatija. Definitivno se vratio, i svi to znaju, pa sad Čekinato,Cung,Paire i kompanija ne mogu da pred izlazak na mec razmisljaju kako je preko puta ranjeni vuk i da imaju solidne sanse, ne, sad ce opet svi vec u svlacionici da gube set prednosti itd...

Koji god se scenario desi, naravno da cu biti presrecan ako to bude drugi ali se sigurno necu nervirati niti "napadati" Novaka ako bude i ovaj prvi, jer posle ovoga Djokovic sutra moze da objavi penziju, on je svoje ime urezao na tabelu najboljih igraca ikada toliko visoko da eventualno ima mesta za jedno ili dva imena ispred njega..

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Ako osvoji US Open verovatno će se u Londonu sa Nadalom boriti za 1. mesto a možda i bude u prednosti pred London.U najgorem slučaju piske AO je 1.

Крементина

pre 5 godina

Dzabe mu to kad ce se posle US opena opet vratiti na poziciju koju zasluzuje, i to desetu.
(Batko pamcenje mu kratko, 20. avgust 2018 11:55)

Наравно да ни теоријски не може да падне на 10. место после USO, јер је немогућа таква расподела бодова четворице испод њега да би га сви престигли. Понекад се питам да ли си злонамеран или једноставно глуп, али изгледа да је и једно и друго у питању.

srle

pre 5 godina

Mnogo vaznije od tog sestog mesta je da Novak u trci za London zauzima trece mesto. Uzimajuci u obzir da ne brani nista do kraja sezone, nijedan poen, postoji velika mogucnost da se bori za prvo mesto. Realno je da ce biti drugi ili treci jer Nadal ima solidnu bodovnu razliku, ali... Ako Novak osvoji US Open, prvo mesto uopste nije daleko! Svaka cast Noletu za Golden masters, ovo je zaista istorijski trenutak, osvajanjem Sinsinatija Nole je obrnuo igricu.

VU

pre 5 godina

Ne može se deliti mesto na atp listi, a Novak je 6. (pogledajte zvaničnu listu na atp-u) jer je na predhodnoj listi bio slabije rangiran.
Ovo je veoma važno jer na primer da neko deli 8. i 9. mesto pred masters turnir i ko će onda da bude slobodan u prvom kolu.

mr čović i dr terzić

pre 5 godina

Kako sam rekao i pre ova dva mastersa, svim silama na osvajanje USO. To je borba koja donosi više od bodova i pehara. To je borba koja uteruje strah u kosti. A prvo mesto će doći. Da li za 2 meseca ili u februaru 2019, pitanje je samo vremena.