Nedelja, 19.08.2018.

14:32

Kako je RF pričao o Novaku: Ozbiljno, ne verujem mu za povrede

Dugo je rivalstvo između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, tenisera koja su, uz Rafaela Nadala, obeležila 21. vek na ATP turu.

Izvor: PT

Kako je RF prièao o Novaku: Ozbiljno, ne verujem mu za povrede IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

Marijana

pre 5 godina

Nadal i Đoković su manje-više izjednačeni,pa tek onda Federer.
Kad čujem da je F najvolji ikada digne mi se kosa na glavi,jer braze mili,iko ko imalo istinaki prati tenis zna da su i Novak i Nadal čim su počeli profi da igraju odmah dobili najjače protivnike u tom trenutku u vidu Fedexa i Mareja,potom i Del Potra ... a kilavi Federer je na početku kad je nanizao te silne trofeje imao boraniju protivnike,dok su Nole i Rafa od starta morali da igraju iz petnih žila i najjače što umeju i mogu.
Prema tome,Fedex je jedna licemerna švajcarska seka persa,dok su naš Nole i Rafa ljudine i privatno i u sportu.
A ovim mrziteljima sopstvenog roda želim.isti takav ztetman u bliskoj budućnosti.

zzzzz

pre 5 godina

Mogli biste da napravite članak u kome biste objavili ovaj spisak, ali ovog puta sa izveštajima sa tih mečeva sa vašeg sajta. Mi bismo mogli da se podsetimo tih legendarnih mečeva, a vi biste dobili solidan broj klikova...

InspektorKluzo

pre 5 godina

Federer je najbolji u povjesti
(Marko, 19. avgust 2018 23:24)

U povijesti, mozda, ali neko je danas napisao istoriju i nece se tu zaustaviti...

не тупи га

pre 5 godina

Naravno da je Djokovic ljubitelj medicinskog tajm auta,sta tu nije jasno..Sto se tice Nvakovih pobjeda treba samo pogledati statistiku I bice jasno ko igra tenis a ko dobija poene na greske protivnika ko forsira bekend I ceka sta ce da bude,da ne pricamo o besumicnom tapkanju loptice..Ali to nije Djokovic izmislio nego Nadal a onda nakon njih svi drugi jer su znali ako ubijes maestru tempo I forsiras mu bekend tj opteretis uz jaku fizicku spremu mozes da ga dobijes.I eto uspjeli su nazalost,ali realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.
(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

Пааа, рецимо да си у праву, да је Федерер нешто као Бразил а Новак нешто као рецимоооо, хммм, па нека буде Немачка (она из Бразила)..!! Ноле Шампион!

мики

pre 5 godina

realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.
(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

нама краљевство не треба, прешли смо на републику, а доживотни председник је Новак. што се Бразила тиче, одавно тај њихов фудбал не вреди пет пара. бољи, ефикаснији, па и лепши фудбал игра доста екипа (много клубова), па чак и репрезентација. ево ти пар примера: Немачка, Шпанија, Француска, Холандија, а у последњих пар година и Белгија.

ти живиш у прошлости, а ствари се мењају током година.

ultrasrbin

pre 5 godina

(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

A kraljevsku titulu je stekao kao neko ko i nije imao konkurenciju. Kada RF dobija onda je najbolji, a u suprotnom koristite njegove godine. Pa onda da kazemo da je i on osvajao kao zreo igrac orotiv juniora.

мики

pre 5 godina

Federer je najbolji u povjesti
(Marko, 19. avgust 2018 23:24)

можда, али зато је Новак је најбољи тенисер у историји.

данас је то само потврдио.

ultrasrbin

pre 5 godina

(Topnik, 19. avgust 2018 21:42)

Verovatno je istina i izjava da mu nije stalo posle poraza u finalu.
Nije i nikad nece biti veliki jer nije naucio da gubio, a posebno od Novaka.

мики

pre 5 godina

I zašto je danas bitno šta je Federer rekao pre deset godina...?
(Ivan, 19. avgust 2018 22:23)

зато што вук длаку мења, али ћуд никада.

зато што не треба никад заборавити. ја лично мислим да не треба ни праштати.

зато што је Рођа невиђена свиња.

зато што србомрзитељи навијају за Рођу.

има тога још....

neko iz mase

pre 5 godina

Kada procitam komentare ovih prtivnika lika i dela Novaka Djokovica ne mogu a da i sam nesto ne napisem. Nikad nisam bio njegov veliki obozavalac ali nikad se nije desilo da navijam za njegovog protivnika. Zasto? Zato sto tom coveku pored imena jos uvek stoji Srbija, zato sto su mnogi u svetu saznali za Srbiju zahvaljujuci njemu i zato sto on JESTE najbolji srpski sportista svih vremena. Da li iko u Spaniji navija za Djokovica kad igra protiv Nadala ili u Svajcarskoj za Nadala kada igra protiv Federera? Sumnjam. Zato me strasno nerviraju dezurni pljuvaci kao sto je batko (namerno malim slovom) ili njemu slicni koji se raduju svakom porazu nasih sportista. Kako bih ja kao partizanovac mogao da navijam za Dinamo kada igra protiv Zvezde? Naravno da ne bih a vidim da doticni i njemu slicni unapred su se radovali pobedi Cilica nad Novakom sto se nije desilo. Ili su u pitanju kompleksasi ili dezurni mrzitelji svega sto je iz Srbije. U svakom slucaju takvi su samo za zaljenje!

prle

pre 5 godina

Stavio sam 500evra na Kinga.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 22:32)

Pa ti baš imaš evre za bacanje,King ima da plače večeras kad nole bude dizao pehar, idemoooo noleeee šampioneee

bbmm

pre 5 godina

da da
Taj h2h bi se odavno promenio da nije pune DVE godine bežao ko djavo od krsta. A bežao je BAŠ zato da bi sačuvao jedino šta ima pozitivno. Čao-čao

...

pre 5 godina

(SrbEUin, 19. avgust 2018 20:53)
Kakav bre OI, koga to zanima. Nebitan turnir. Evo neki Masu i Puig imaju OI u singlu, jel si čuo za njih? Bitan turnir kao i fudbalerima njihov na OI.
U Riu pola top 20 igrača nije ni došlo jer se ne boduje. Kakav crni OI. Igrali za to vreme atp turnire po svetu za pare i bodove.

bbmm

pre 5 godina

anti DEBIL
Možda je veće dostignuće imati DVADESET GS pehara, pa i SEDAMNAEST, pa TRIDESET TRI mastersa, pa domaci zadatak za vjek i vjekova JEDANAEST RG-a, Monte Karla i Barselone, onda zlato u obe konkurencije na oi....pa i Fed ima zlato...itd itd. uostalom znaš ti sve to nego se praviš blesav, zato i imaš ime kakvo imaš (samo bez prefiksa).

Zasto ga vole

pre 5 godina

Zasto je Federer, i u poodmaklim sportskim godinama, idol Zapada i Severa? Zbog stila igre, zbog karaktera? Ne, nikako! Da je Djokovic njihov, sa Zapada ili sa Severa, sa istim ovakvim temperamentom i nastupom, bio bi obozavan - ovako, ne mogu mu oprostiti sto je bolji od njihovih! Tenis je od belog sporta, omiljenog medju kolonijalnim dzentlmenima, postao sport u kojem dominiraju Sloveni - Cesi, Srbi, Poljaci, Hrvati, Rusi, u obe konkurencije, u zenskoj posebno. Englezi i ostali dozivljaju to kao upad u njihovu teritoriju, i zato im suze krenu na oci kad njihov Rodzer (mati mu je Engleskinja sa dna kace, iz Juzne Afrike!) pobedi bilo koga, i na bilo koji nacin! Ne vide oni ni njegovu placljivost, uskogrudost, zlobu - on je njihov, i zato im valja! Serena bas i nije njihova, nema odgovarajucu boju ni karakter - zato nikad nije bila idol ni u Americi. Mnogo srece Djokovicu veceras - ako dobije i postane jedini koji je osvojio sve turnire, bice to tezak udarac za sujetnog sampiona Federera. Tu sujetu Federer deli sa svojim zapadnim i severnim obozavaocima - i oni misle da su bolji i vredniji, i da zasluzuju vise od drugih naroda i rasa.

ček-ček

pre 5 godina

@.....
Pa svi klinci koji nešto treniraju sanjaju medalje sa SP i EP ali ipak i medalje sa OI. Svi ovi teniseri što imaju medalje sa OI imaju i Vimbldon i sve ostale GS titule, a bili su ili su još uvek br.1...neko čak ima i više Vimbldona ali i medalju sa OI.
A verovatno klinci više sanjaju da imaju bolji h2h od najviše osvojenih GS titula? To im je cilj i san?

...

pre 5 godina

Čuj OI je nebitan, ha ha..nebitan jer ga neko nema, a bio bi ite kako da je obrnuto..ma bio bi najbitnija stavka.
(ček-ček, 19. avgust 2018 21:13)

Pa nebitan je jer klinci koji treniraju ozbiljno tenis sanjaju Vimbldon, i da budu jednog dana broj jedan, a ne da osvoje nekakav olimpijski turnir, isto kao i klinci fudbaleri koji sanjaju titulu svetskog prvaka, pehar lige šampiona, a ne zlato na OI. Pitaj onog zlatnog Masua i Puiga da li bi više voleli da su šampioni Vimbldona ili olimpijski pobednici.
Federer nema zlato u singlu, i opet kažem da je nebitan. Dubl je drugi sport. Da Federer osvoji USO u dublu, jel bi imao 21 titulu? Nebitan turnir za tenis kao i za fudbal. Koga briga. Ti skoro pratiš tenis kada ne znaš da vrednuješ važnost titula u tenisu i fudbalu. Zato ti i ne zameram, ne znaš.
Ima Nole i titulu Dejvis kupa, pa i za to kažem da je nebitno.

Snupi

pre 5 godina

Bravo redakciji, upravo ste potvrdili to o cemu je najveci svih vremena i govorio, nikada nisu bile povrede u pitanju nego fizicki nedostaci i nepostivanju jaceg i boljeg protivnika, lakse je predati mec i pravdati se povredom nego posteno izgubiti

Ivan

pre 5 godina

Nadal i novak veci majstori od federera haha ako je tenis stajanje 5 metara od crte nema sta federer je daleko najveci majstor moze sta hoce sa lopticom pogledajte malo na youtubu

da da

pre 5 godina

(bbmm, 19. avgust 2018 21:07)
I te tvoje sa tim FANTASTIČNIM DOSTIGNUĆIMA ZA VJEKI VJEKOV, baš njih je naš Nole mlatio više nego oni njega a igrao 100 PUTA SA NJIMA!

Ili da obrnemo - kako to da takvi džinovi sa TAKVIM DOSTIGNUĆIMA, BOGOVI TENISA, SINONIMI, VLADARI GALAKSIJA ne mogu da više pobeđuju jednog mršavog Srbina nego on njih? Ćao, doviđence...

Topnik

pre 5 godina

Ma federer nikad nije bio nekorektan prema đokoviću,on je jednostavno jedan od onih ljudi koji će radije reći istinu nego se ikome ulizivati,i to respektiram.Đoković je veliki tenisač,no znamo svi da je bio sklon predavanju mečeva dok je gubio, ranije u karijeri.

Zadnjih godina nije baš predavao,no nerijetko počne praviti neke bolne grimase kad gubi,jednostavno mu je previše stalo do tuđeg mišljenja i uvijek traži neke isprike.On je takav tip osobe,nije loš dečko,no ponekad je sklon prenemaganju.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Po mojim merilima i ukusu,Novak i Nadal su veći majstori tenisa od Federera.Mislim da je Nadal najkorektniji,a Novak je zaista imao neke scene koje su licile na nedovoljni profesionalizam.To ja zovem srpskim sindromom i to nam se i u pojedinacnim i timskim takmičenjima više puta olupali o glavu.
Konačno i realno,Nadal ,Novak pa tek onda Rodzer.

grk

pre 5 godina

moji srbi volim vasu zemlju kao moju i poceo sam da pratim i igram tenis zbog djokovica ali kad sam poceo da igram tenis zavoleo sam tehniku i nacin igranja federa pogotovu sa jednorucnim bekhendom..tako iako uvek navijam za noleta ,veceras ipak u za majstora igre federa.kalinihta iz atine

Vt

pre 5 godina

Naravno da je Djokovic ljubitelj medicinskog tajm auta,sta tu nije jasno..Sto se tice Nvakovih pobjeda treba samo pogledati statistiku I bice jasno ko igra tenis a ko dobija poene na greske protivnika ko forsira bekend I ceka sta ce da bude,da ne pricamo o besumicnom tapkanju loptice..Ali to nije Djokovic izmislio nego Nadal a onda nakon njih svi drugi jer su znali ako ubijes maestru tempo I forsiras mu bekend tj opteretis uz jaku fizicku spremu mozes da ga dobijes.I eto uspjeli su nazalost,ali realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.

Свињар

pre 5 godina

Bilo bi lepo da se prekine tradicija i Nole preda mec veceras.
(Batko pamcenje mu kratko, 1

Ovaj shvatio da kada pokaze svoju inteligenciju, napise nesto ,,normalno" nema ni pluseva ni minusa pa resio da sakuplja minuse.

antiDebil

pre 5 godina

Mnogo većih istorijskih stvari su postigli Fed i Rafa, ovo je naspram njih mizerija...isto kao i taj čuveni h2h što bi odavno pao da nije 2g bežao..a bežao je iskljućivo da bi zadržao jedino što ima pozitivno.
(bbmm, 19. avgust 2018 20:10)

99 mec ukupno igra protiv te dvojice, pravi pokazatelj bezanja... Sta je vece dostignuce od osvajanja svega?

shef_

pre 5 godina

Novak ga je prvi put dobio u Kanadi na mastersu, a ne u Dubaiu, i to kada je dobio u tom trenutku prva tri igraca sveta zaredom; Rodika, Nadala i Federera...
Toliko teniskih znalaca na jednom mestu, a niko da primeti tu gresku.

VASKEZ

pre 5 godina

Najveća bruka Federerova je kada se povukao iz meča sa NDJ, finale završnog turnira u Londonu, 2014. ili 2015. Znao je da će biti pometen, i onda je upao Marey, da ne bi gledaoci sto su platili ulaznice bili uskraćeni. Toliko o Federeru, nikakav covjek. Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!!

SrbEUin

pre 5 godina

Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!!
(VASKEZ, 19. avgust 2018 20:12)


Za ful komplet fali još i OI.
Tokio je poslednji veliki cilj. Kad uzme Cyci sve mora podrediti tome.

samo realno

pre 5 godina

Koliko ja vidim po ovim mečevima Federer je nabio razliku sa prve 4 pobede dok klinac Nole nije još napunio ni 20 godina, i dalje manje više održavao tih 4, 5 pobeda viška par godina, dok Nole nije prišao na pobedu, dve zaostatka 2011. i prestigao ga 2014. Teže je pobediti iskusnog velikana, dvocifrenog slem tridesetogodišnjeg šampiona, nego početnika klinca od 19, 20 godina bez atp titule. Tako da od razlike u godinama kod h2h više je profitirao Federer, nego Novak.

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Svako rivalstvo je zdravo I cini sport jos boljim I atraktivnijim
Rodja ima komleks ali to je njegova stvar,a ima pravo I na svoje misljenje.
Zelim Novaku da veceras podigne nivo igre I da vec jednom osvoji taj famozni Sinsinati....Samo tako ce uci u one besmrtne sportiste cije ce se ime provlaciti kroz istoriju....
Novace sretno ti bilo veceras....samo jako samo napred...

bbmm

pre 5 godina

dovlajoe
Mnogo većih istorijskih stvari su postigli Fed i Rafa, ovo je naspram njih mizerija...isto kao i taj čuveni h2h što bi odavno pao da nije 2g bežao..a bežao je iskljućivo da bi zadržao jedino što ima pozitivno.

Darbo

pre 5 godina

Novak ga je prvi put dobio sa 19 godina i od tada praktično kreće netrpeljivost i traje do današnjih dana. Samo je sad malo uvijena u oblande. Jer Rođa je odmah shvatio da stiže Terminator i da više ništa neće biti isto. Nole je uspeo ono što Rodžer nije, dobio Rafu na Garosu i sva četiri slema držao u istom trenutku. Pa ko je onda najveći.

wang

pre 5 godina

Iživljavanje nad detetom. Nije to lepo bilo, a Nole dere li dere, ovaj se jedi i plače. Ne mogu reći, Federer je možda i najveći svih vremena, ali Nole se napobeđivao igrajući sa njim. Sviđa mi se to.

Grizlor

pre 5 godina

Koliko je samo Djokovic imao tezak put u svetu tenisa.Igrati bezmalo 100 puta protiv Federera i Nadala i pritom biti u plusu u tim mecevima je samo po sebi uspeh epskih razmera.Ja kad pomislim samo na to najezim se.Zamislite da morate da izadjete na crtu Nadalu i Fedexu 100 puta...!!!???## Pritom je uspeo da preokrene rivalstva iz debelih minusa posle prvih godina u pozitivne.Kapa dole za sve sto je uradio i kako je to uradio.Jedan jedini Novak Djokovic,fenomen,idol,uzor...A pritom je pored svega toga na kraju uspeo da ostane covek,a to je ono najbitnije.Zato ljudi shvatite jedno,i mene je nervirao 100 puta,pokidao zivce 200 puta ali mi je 300 puta doneo srecu,radost,zadovoljstvo...Ne pljujte ga,ne osudjujte...falice vam sve ovo jednog dana.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Cuj ovog komentara od 2011 skor je 18-9 pa jos 2011 federer je imo 30 godina a nije gubio od igraca poput daniela klizana
(Marko, 19. avgust 2018 18:59)

Haha ali Daniela Klizana hahahaha pa vrh.

sremac

pre 5 godina

Motorbreath...i treba da gleda sa visine i treba da poseduje jednu dozu arogancije. Sta treba...da se lazno predstavlja i da glumi nekog klovna koji ljubi sve oko sebe. Covek je bio i ostao klasa,a to sto nama smeta njegovo distanciranje i njegova iskrenost nije njegov problem,nego nas. Cenim Novaka i zelim mu da i veceras pobedi,ali umesto lomljenja reketa,socnih psovki i cinicnih osmeha prema protivniku,zelio bih da vidim jednog novog Novaka,Novaka koji ce dostojanstveno i pun respekta,kako prema sebi,tako i prema svom protivniku,pruziti igru koju dugo necemo zaboraviti. Neka bolji pobedi,a mi da uzivamo u fer borbi.
(Borko, 19. avgust 2018 18:40)


Slazem se sa svim napisanim s'tim sto se mora priznati malo ne postovanje Federa prema Djokovicu. Recimo u jednom od skorijih intervjua gde su ga upitali da nabroji svoje najbolje rivale on je naveo samo Nadala? Mislim, sve je to ok, ali izostaviti nekog ko ima vise pobeda u medjusobnim susretima a bilo ih je puno, samo je ne postovanje protivnika.

dovlajoe

pre 5 godina

Džemperko je ostao sam na braniku Noletovog ulaska u istoriju. Kako je sigurno najmotivisaniji da to spreči, samo će uveličati Novakovu pobedu i učiniti je slađom.

Centurion

pre 5 godina

Niste spomenuli prstić sa RG i čuvenu stolicu sa zavrsnog mastersa.
Ta netrpeljivost je prisutna od prvog dana i traje i danas, samo je zamaskirana. Bas kao i pravi Federerov temperament, jer on je impulsivan, lomi rekete i psuje, sto svi koji prate duze tenis znaju. Pa kao što je nestao i repić tako su mu korigovali i ponašanje. Barem onaj vidljivi deo za javnost.

Šta ovo znači?

pre 5 godina

Ok, ne mora da ga voli, ali uvek ga je gledao sa visine. Ljubomora valjda. Verovatno će igrati do 40-e ne bi li sačuvao slemove.
(Motorbreath, 19. avgust 2018 17:44)

Da mogu, ili da bar mislim da mogu da osvojim gs, igrao bih i sa 100 godina! Ima se šta zameriti Federeru, ali nipošto želja da bude najbolji u istoriji, kao ni želja da na sportskom terenu nekoga spreči da ga prevaziđe.

Realno

pre 5 godina

(Jelena, 19. avgust 2018 18:05)
U medijima ima svašta, eto britanski su stalno pominjali, pa i napravili famu o nekoj velikoj četvorci, pa dosta njih je u nju i verovai da postoji, iako je Endi daleko od rezultata zaista postojeće velike trojke.
Pročitao sam komentare i nema u njima baš nikakvog pljuvanja.. Rođa je mnogima kao i meni jako nesimpatičan, nadmen, a često se i nesportski ponaša.. Završiće karijeru sigurno bez osvojenih mastersa u Rimu, Montekarlu i verovatno Šangaju..
Od kada se pojavio Nole, malo Rođi zapinju pobede, ne igra više sa prosečnim igračima kao na početku njegove karijere.. pa dobro, vremena se menjaju, pa i ima pravo da se ljuti..
Nole ima pozitivan skor u međusobnim duelima i sa Rođom i sa Rafom, ta činjenica govori sve!

Idemoooo Nole, čekamo istorijski masterski kompletić!

Sasha

pre 5 godina

Razbit ce ga Novak veceras! Ceka ga odavno! Roger vise nikad nece uspeti da ga dobije, koliko god dugo da igrao. A to sta je ko rekao... pa ljudi i budala bi primetila od 2006. do dan danas da ga Roger ne gotivi... a Novak je pravi gospodin sto se njegove strane komentara tice...

City Girl

pre 5 godina

Ja mislim da Federer jos nije zaboravio onaj return na mec loptu u polufinalu USO. Niti ce ga ikada zaboraviti. Sto se tice izjava, odavno svi teniseri daju iste, politicki korektne izjave, osim nekoliko buntovnika (Kirios, Gulbis).

Masha

pre 5 godina

Navijam za Noleta, ali se samo secam jednog meca u Sinsinatiju kada ge je Rodzer u jednom setu dobio sa 6:0, a to je bilo za vreme one Novakove dominacije... Dakle, mislim da teren i sve drugo vise pogoduju Federeru. Naravno, napred Nole, mozda se probudi kao u mecu sa Nadalom i proigra najbolje sto moze!

Mirko

pre 5 godina

Kako ce ga to nole oderat federera sa defanzivom i cekanjem greske protivnika a đokovicevo ponasanje je nula i sa 18 i sa 31 godinom al da federer je nekulturan haha

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Federer definitivno jedan od najboljih tenisera svih vremena ali i jedan od najgorih ljudi u svetu tenisa barem po njegovim izjavama i ponasanjem a kakvi li su ljudi ovde koji ga podrzavaju. ?

Sub013

pre 5 godina

Od 2011. na ovamo medjusoban skor je 18-9 za Noleta, u prevodu kad je Nole sazreo kao igrac ovaj nije imao sta da trazi. Da su ista generacija bio bi isti odbos odnos 15-30 za Noleta a Rodja bi imao nekih 7-8 slemova plafon

vrg

pre 5 godina

ljudi koji ovde vec slave novakovu pobedu i ulazak u istoriju su isti oni koji ga pljuju posle svakog poraza.
ajmo malo realnosti. novak u sinsinatiju nije na vrhuncu, svejedno se domogao finala, a tu mu sigurno nece biti lako sa rodjom koji je zbog predaje gofana da bude sveziji. mnogo ce da zavisi od serivsa.
kako god, ako novak dobije... reci su suvisne!
ako i ne - opet, svaka mu cast sto je dogurao dovde i sto se vraca na stare staze!

fuuu

pre 5 godina

@Perica jase ponovo Pa oces da kazes da su milioni i milioni koji navijaj za Federera sirom sveta losi i podmukli? Jeste li vi ljudi normalni? Ne znam zasto dozivaljvate Novakove uspehe kao vase, ne zna da postojite.

Jelena

pre 5 godina

Čitam portale i u drugim zemljama i nigde nisam videla ovoliko pljuvanja i omalovažavanja najboljeg tenisera svih vremena. Pitam se da li su to ljudi u Srbiji najpametniji, pa su samo oni provalili da je taj Federer jedan podmukao i loš ćovek, a većina sveta je glupo, pa ga većinom vole u navijaju za njega?
Treba malo obuzdati zavist i priznati da je Federer trenutno ubedljivo najbolji u svim najbitinijim teniskim kategorijama: ukupan broj titula, ukupan broj nedelja na 1.mestu i ukupan broj GS i tu čunjenicu, nažalost, nikakvo pljuvanje neće promeniti.

Milan

pre 5 godina

Ima nešto iracionalno i neobjašnjivo u federerovom odnosu prema Novaku. To se na neki način više vidi nego se manifestuje kroz reči. Pri tome Novak nikada nije provocirao Rodžera i uvek je bio fer prema njemu. Sasvim druga situacija je sa Nadalom koga je Novak koštao mnogo više titula i imao veće rivalstvo a rafa sve podneo gospodski.

Majakovski

pre 5 godina

Federer definitivno jedan od najboljih tenisera svih vremena ali i jedan od najgorih ljudi u svetu tenisa barem po njegovim izjavama i ponasanjem a kakvi li su ljudi ovde koji ga podrzavaju. ?
(Perica jase ponovo, 19. avgust 2018 18:25)

kratko i jasno....

CroFed

pre 5 godina

To su mediji ponajviše zakuhali da se ovo dvoje ne podnose tj.poprijeko gledaju. Novak jednostavno zbog "prestrastvenog" (neću upotrijebiti malo grublju riječ) ponašanja nije baš omiljen kod jednog dijela publike, možda i tenisača (sjetimo se Roddicka koji je optuživao Novaka za glumu), dok je stvar s Rogerom potpuna suprotnost.. Među njima vlada prije svega veliko poštovanje i želja da se nadmudri protivnik tokom meča. Novak je idemo reći zbog Rogera i Rafe postao ovako sjajan tenisač, a Roger sigurno najviše voli dobiti takvi armirani beton od suparnika kao što je Đokara

sima

pre 5 godina

@ Jelena Шта сте хтели сада да кажете? Који то СВЕТ? Ваш? Мој? Шта ако мој свет није и ваш свет? Запљунусте Србију, КОЈА има 13 ГС шампионског тенисера? Требају да "обожавају" Федерера? Ма да...па да буду ко сав остали свет! Тужно. Ви сте тужни.

п.с. Ето ја- навијао сам увек за оне ПРОТИВ РФ/пре него се Новак и појавио!/..Агасија, Родика, Сампраса, Рафу ..јер ми човек једноставно АНТИпатичан. Може ли тако.

The Deer Hunter

pre 5 godina

@jelena

Ne spori se postignuto tokom karijere.. već se komentariše animozitet koji Federer nesumnjivo ima ka Djokoviću.

p.s. i ja sam video nešto sveta.. pa ne zakivam naciju....

Borko

pre 5 godina

Motorbreath...i treba da gleda sa visine i treba da poseduje jednu dozu arogancije. Sta treba...da se lazno predstavlja i da glumi nekog klovna koji ljubi sve oko sebe. Covek je bio i ostao klasa,a to sto nama smeta njegovo distanciranje i njegova iskrenost nije njegov problem,nego nas. Cenim Novaka i zelim mu da i veceras pobedi,ali umesto lomljenja reketa,socnih psovki i cinicnih osmeha prema protivniku,zelio bih da vidim jednog novog Novaka,Novaka koji ce dostojanstveno i pun respekta,kako prema sebi,tako i prema svom protivniku,pruziti igru koju dugo necemo zaboraviti. Neka bolji pobedi,a mi da uzivamo u fer borbi.

Danilo

pre 5 godina

Niko mu ni danas ne veruje, i Rodik ga je ismejavao jer je zloupotrebljavao MTO da poremeti protivnika. Uvek mu treba fizio kad je protivnik u naletu...slučajno...

МааМ

pre 5 godina

У тексту стоји да је Ђоковић први пут победио Федерера у Дубаију, а на листи мечева стоји да је то било у Торонту. Било је то заправо у Монтреалу.

Dott

pre 5 godina

Od starta jasan i vidljiv je bio Rodzerov animuzitet prema Novaku. Novak i pre nego se susreo sa Federerom 2006te o njemu je govorio sa divljenjem, medjutim i ako je to Rodzer znao, u prvom i svakom narednom susretu sa Novakom, nije se stedeo u tim mecevima, hteo je Novaku da pokaze silu i da mu da do znanja ko je ko. Valjda je to nekako osetio da i kako mu Novak ukazuje duzno postovanje, na terenu je izostajalo, imao je tu slobodu i drskost da u mecu sa njim igra s namerom da ga dobije. Kako drugacije je trebalo da tretiram Rodzer tada nego da je uobrazen, od starta je slao negativne vibracije svakom ko je gajio simpatije prema Novaku.
I zaista Novak je i u tom njihovom prvom susretu pokazao svoje umece sa osnovne linije i ne retko u tim razmenama izlazio kao pobednik. Od te 2006te pa sve do 2009te Novak je igrao napadackiji tenis nego danas, u svom repertoaru udaraca nije koristio slajseve, pa je to sigurno i kljucan razlog, udarao je lopticu jace tada nego danas. Zbog toga imao je jako mnogo neiznudjenih gresaka, pa je to smanjio 2009te uvodjenjem slajsa, koji mu je davao mogucnost duze razmene i cekanja bolje prilike za slanjem vinera. Greske su se smanjile, ali od tada Novak postade i jedan od maratonaca dugih poena sa osnovne linije, pa je stao u ravan sa Fererom i Nadalom po tom pitanju.
Inace Novak nikada nije imao problem sa kondicijom, oduvek je fizicki bio dobro pripremljen, imao je problem sa disanjem, on je razmene igrao skoro ne disuci, pa je to popravio 2011.

ring of fire

pre 5 godina

Dajte ljudi dosta vise s'trolovanjem Rozdera Federera, covek u zadnih nekoliko godina(4-5)vrlo korektan u izjavama o Novaku . Vise puta naglasio da je Novak legenda i da mu je cast da igra u istoj eri s njim i Nadalom.

sasa jokic

pre 5 godina

Ima tu svega i svacega. Jeste Nole predavao meceve i kad treba i kada ne treba, jer je imao problem sa samopouzdanjem, najvise zbog problema sa glutenom, ali i Rodzer ga nije mirosao jer je osetio da ce mu ovaj pravito prpbleme. Jednostavnovno se nisu volelei, nije ni danas mnogo bolja sotuacija, ali su sazreli, pa bolje glume.
Kad to neko indorektno udje u dzep i izbije ti desetinu miliona iz dzepa, plus te zaustavi u osvajanju GS, kako mozes da ga volis?
Bitno je da ga Nole veceras dobije, i da zaokruzi master turnire.

Djed

pre 5 godina

Setimo se samo kako smo i mi isto tako govorili za Noleta kada je predavao mecece zbog povreda... ali da mi Srbi imamo slabo pamcenje i zato nam je tako kako je...

Motorbreath

pre 5 godina

Rodžer je u to vreme izjavio kako ne veruje da će Novak postati dobar teniser, izdvojio je Gaskea i još par osrednjih mladih tenisera kao naslednike za njega i Nadala.

Ok, njegovo mišljenje, ali bilo je tu očiglednog animoziteta, jer je bilo očigledno da je Novak već tada bio klasa.

Takođe, silno se uvredio i za one imitacije iz 2007. Jedini on.

Ok, ne mora da ga voli, ali uvek ga je gledao sa visine. Ljubomora valjda. Verovatno će igrati do 40-e ne bi li sačuvao slemove.

nik

pre 5 godina

Cinican,prepun sebe,ne moze da shvati da se pojavio Neko treci da prekine tu idilu izmedju njega I Rafe o podeli svih trofeja.Ne voli on nikog I zato Novak treba da ga odere gde god stigne.Pa nek mu samo namestaju I terene I termine.

BarbaDjole

pre 5 godina

Nikad neću zaboraviti "gospodinu" Federeru kad je u zaredom u 1/2 f i finalu Melburna tražio medicinske tajm aute i protiv Vavrinke i protiv Nadala(obojica su osvajali 4. setove i bili u naletu) a nije imao nikakvih problema(osim što je star). Na pitanje zašto je koristio pomoć izjavio nešto na foru, postoje pravila da mogu da se iskoriste pa hajde i ja da ih iskoristim.

Tales

pre 5 godina

Ljubomoranz.... sasvim normalno jer dolazi novi klinac i sve je ukazivalo na to da ce pomrsiti konce mnogima. Tu nema nista neljudsko svi smo ljubomorni, cast izuzecima. Samo ne trebamo dozvoliti da ljubomora utice na nase ponasanje, treba se boriti protiv nje. Federer nije bas uspjevao al sta ces... Pozdrav!

slavija

pre 5 godina

Vremenom je Federer krenuo da menja mišljenje o Novaku. Postalo je nemoguće ignorisati tolike novakove uspehe, racionalizovati ih srećnim sticajem okolnosti itd. Pored ovog, mislim da je Federeru, Nadalu i drugima vremenom postalo previše bljutavo i izveštavanje medija o Novaku.

Sabre

pre 5 godina

A zaboravili ste detaljcic kada je plakao kao mala devojcica kada ga je Novak razbio? Inace, covek sa ubedljivo najlepsim stilom tenisa u istoriji sporta, bez ikakve dileme, ali bio je mnogo los lik mnogo dugo. Od kako je dobio decu i malo postao zreliji postao je mnogo vise kul, sad je zapravo i skroz ok lik.

???

pre 5 godina

Sve sto je Federer tada govorio je istina. Isto su govorili i Rodik, Conga, Nadal, Marej, svetski mediji, sve to znaju i svi koji prate tenis. Nolo je najnekorektniji teniser u istoriji.

srle

pre 5 godina

Oduvek je Federer mrzeo Djokovica jer je on srusio njegovo rivalstvo sa Nadalom. Naravno taj antagonizam se povecavao kako je prolazilo vreme posto je Novak poceo da ga pobedjuje na grend slem turnirima. Mada mislim da poslednjih godina Federer stalno govori pozitivno o Djokovicu, ali definitivno, ovo je rivalstvo u pravom smislu te reci. Nema druzenja, nema osmeha, nema prijateljstva, sve puca na terenu od fenomenalnog tenisa. Djokovic i Federer su sudar dva sveta, dvoboj dve razlicite igre, sudar dvorucnog protiv jednorucnog bekhenda, sudar izvanrednog servisa i jos boljeg riterna. Uvek je zabava gledati njihove meceve. Napred Nole do pobede.

Super Zeljan

pre 5 godina

Meni je svakako najupecatljivija Rodzerova izjava posle meca polufinala US opena protiv Noleta kada je imao 2 vezane mec lopte i na prvi servis Nole mu opali viner iz riterna - epilog znamo izgubljen gem a na kraju i mec.

Rodzer, upitan da prokomentarise taj udarac kao prelomnu tacku meca, parafraziram "Samo gubitnici tako raspale po lopti kad se suocavaju sa gubitkom meca."

milan

pre 5 godina

To je taj gospodin i mnogo puta nagradjivan za fer plej... a tek o drugim stvarima koje nemaju veze sa Novakom da ne pricamo, svi znaju javnu tajnu, ali niko ne sme da pise o tim stvarima... para vrti gde burgija nece..
(Realista, 19. avgust 2018 17:24)
0
ja ne znam javnu tajnu, kazi mi o cemu se radi

sofrimak

pre 5 godina

Us open 2011 i 2015- dvije pobjede kojima je Nole starcu napravio frustraciju za sva vremena.Sve je imao i igru i agresivnu publiku na njegovoj strani,sponzore,sudije,kompletnu logistiku .

Drago

pre 5 godina

od 2011 do danas...27 mečeva, 9 pobeda Federera, 18 Djokovića....ali plašim se da Novak ako bude igrao kao prethodna 3 meča nema mnogo šansi...

travis

pre 5 godina

malo preuvelicavate pricu..covek normalno je rekao ucutite jer su ga uznemiravali i dobacivali njemu.. druo ono za povredu federer tad je rekao njegovo msljenje jer je branio stanimalai ko zna dal namerno djojovic rekoa da ima povredu il ne..al mislim da sve to se preteruje..i mi kad igramo rekreativno po turnirima po malo se zakacimo ili ima rivala koji preteruju al posle je sve uredu..u svakom slucaju nadam se da ce bit lepa utakmica pa nek pobedi najboliji

Gledalac

pre 5 godina

Federer je Noleta pobedjivao u finalima Sinsinatija svake 3 godine, pocevsi od 2009. godine, preko 2012. godine, do 2015. godine. Tri godine kasnije, opet igraju finale. Nadam se da ce se tradicija prekinuti i da ce Nole osvojiti poslednji veliki turnir koji mu nedostaje. Srecno Nole!

Realista

pre 5 godina

To je taj gospodin i mnogo puta nagradjivan za fer plej... a tek o drugim stvarima koje nemaju veze sa Novakom da ne pricamo, svi znaju javnu tajnu, ali niko ne sme da pise o tim stvarima... para vrti gde burgija nece..

Vojin

pre 5 godina

A onda je Nole sazreo i poceo da ga dere. Mislim da je presudan momenat bio onaj ritern na US openu kada je Federer imao mec loptu, pa posle govorio kako je to bila cista sreca.

sofrimak

pre 5 godina

Us open 2011 i 2015- dvije pobjede kojima je Nole starcu napravio frustraciju za sva vremena.Sve je imao i igru i agresivnu publiku na njegovoj strani,sponzore,sudije,kompletnu logistiku .

sasa jokic

pre 5 godina

Ima tu svega i svacega. Jeste Nole predavao meceve i kad treba i kada ne treba, jer je imao problem sa samopouzdanjem, najvise zbog problema sa glutenom, ali i Rodzer ga nije mirosao jer je osetio da ce mu ovaj pravito prpbleme. Jednostavnovno se nisu volelei, nije ni danas mnogo bolja sotuacija, ali su sazreli, pa bolje glume.
Kad to neko indorektno udje u dzep i izbije ti desetinu miliona iz dzepa, plus te zaustavi u osvajanju GS, kako mozes da ga volis?
Bitno je da ga Nole veceras dobije, i da zaokruzi master turnire.

Super Zeljan

pre 5 godina

Meni je svakako najupecatljivija Rodzerova izjava posle meca polufinala US opena protiv Noleta kada je imao 2 vezane mec lopte i na prvi servis Nole mu opali viner iz riterna - epilog znamo izgubljen gem a na kraju i mec.

Rodzer, upitan da prokomentarise taj udarac kao prelomnu tacku meca, parafraziram "Samo gubitnici tako raspale po lopti kad se suocavaju sa gubitkom meca."

srle

pre 5 godina

Oduvek je Federer mrzeo Djokovica jer je on srusio njegovo rivalstvo sa Nadalom. Naravno taj antagonizam se povecavao kako je prolazilo vreme posto je Novak poceo da ga pobedjuje na grend slem turnirima. Mada mislim da poslednjih godina Federer stalno govori pozitivno o Djokovicu, ali definitivno, ovo je rivalstvo u pravom smislu te reci. Nema druzenja, nema osmeha, nema prijateljstva, sve puca na terenu od fenomenalnog tenisa. Djokovic i Federer su sudar dva sveta, dvoboj dve razlicite igre, sudar dvorucnog protiv jednorucnog bekhenda, sudar izvanrednog servisa i jos boljeg riterna. Uvek je zabava gledati njihove meceve. Napred Nole do pobede.

Grizlor

pre 5 godina

Koliko je samo Djokovic imao tezak put u svetu tenisa.Igrati bezmalo 100 puta protiv Federera i Nadala i pritom biti u plusu u tim mecevima je samo po sebi uspeh epskih razmera.Ja kad pomislim samo na to najezim se.Zamislite da morate da izadjete na crtu Nadalu i Fedexu 100 puta...!!!???## Pritom je uspeo da preokrene rivalstva iz debelih minusa posle prvih godina u pozitivne.Kapa dole za sve sto je uradio i kako je to uradio.Jedan jedini Novak Djokovic,fenomen,idol,uzor...A pritom je pored svega toga na kraju uspeo da ostane covek,a to je ono najbitnije.Zato ljudi shvatite jedno,i mene je nervirao 100 puta,pokidao zivce 200 puta ali mi je 300 puta doneo srecu,radost,zadovoljstvo...Ne pljujte ga,ne osudjujte...falice vam sve ovo jednog dana.

Gledalac

pre 5 godina

Federer je Noleta pobedjivao u finalima Sinsinatija svake 3 godine, pocevsi od 2009. godine, preko 2012. godine, do 2015. godine. Tri godine kasnije, opet igraju finale. Nadam se da ce se tradicija prekinuti i da ce Nole osvojiti poslednji veliki turnir koji mu nedostaje. Srecno Nole!

Vojin

pre 5 godina

A onda je Nole sazreo i poceo da ga dere. Mislim da je presudan momenat bio onaj ritern na US openu kada je Federer imao mec loptu, pa posle govorio kako je to bila cista sreca.

BarbaDjole

pre 5 godina

Nikad neću zaboraviti "gospodinu" Federeru kad je u zaredom u 1/2 f i finalu Melburna tražio medicinske tajm aute i protiv Vavrinke i protiv Nadala(obojica su osvajali 4. setove i bili u naletu) a nije imao nikakvih problema(osim što je star). Na pitanje zašto je koristio pomoć izjavio nešto na foru, postoje pravila da mogu da se iskoriste pa hajde i ja da ih iskoristim.

nik

pre 5 godina

Cinican,prepun sebe,ne moze da shvati da se pojavio Neko treci da prekine tu idilu izmedju njega I Rafe o podeli svih trofeja.Ne voli on nikog I zato Novak treba da ga odere gde god stigne.Pa nek mu samo namestaju I terene I termine.

Motorbreath

pre 5 godina

Rodžer je u to vreme izjavio kako ne veruje da će Novak postati dobar teniser, izdvojio je Gaskea i još par osrednjih mladih tenisera kao naslednike za njega i Nadala.

Ok, njegovo mišljenje, ali bilo je tu očiglednog animoziteta, jer je bilo očigledno da je Novak već tada bio klasa.

Takođe, silno se uvredio i za one imitacije iz 2007. Jedini on.

Ok, ne mora da ga voli, ali uvek ga je gledao sa visine. Ljubomora valjda. Verovatno će igrati do 40-e ne bi li sačuvao slemove.

Milan

pre 5 godina

Ima nešto iracionalno i neobjašnjivo u federerovom odnosu prema Novaku. To se na neki način više vidi nego se manifestuje kroz reči. Pri tome Novak nikada nije provocirao Rodžera i uvek je bio fer prema njemu. Sasvim druga situacija je sa Nadalom koga je Novak koštao mnogo više titula i imao veće rivalstvo a rafa sve podneo gospodski.

Sabre

pre 5 godina

A zaboravili ste detaljcic kada je plakao kao mala devojcica kada ga je Novak razbio? Inace, covek sa ubedljivo najlepsim stilom tenisa u istoriji sporta, bez ikakve dileme, ali bio je mnogo los lik mnogo dugo. Od kako je dobio decu i malo postao zreliji postao je mnogo vise kul, sad je zapravo i skroz ok lik.

sremac

pre 5 godina

Motorbreath...i treba da gleda sa visine i treba da poseduje jednu dozu arogancije. Sta treba...da se lazno predstavlja i da glumi nekog klovna koji ljubi sve oko sebe. Covek je bio i ostao klasa,a to sto nama smeta njegovo distanciranje i njegova iskrenost nije njegov problem,nego nas. Cenim Novaka i zelim mu da i veceras pobedi,ali umesto lomljenja reketa,socnih psovki i cinicnih osmeha prema protivniku,zelio bih da vidim jednog novog Novaka,Novaka koji ce dostojanstveno i pun respekta,kako prema sebi,tako i prema svom protivniku,pruziti igru koju dugo necemo zaboraviti. Neka bolji pobedi,a mi da uzivamo u fer borbi.
(Borko, 19. avgust 2018 18:40)


Slazem se sa svim napisanim s'tim sto se mora priznati malo ne postovanje Federa prema Djokovicu. Recimo u jednom od skorijih intervjua gde su ga upitali da nabroji svoje najbolje rivale on je naveo samo Nadala? Mislim, sve je to ok, ali izostaviti nekog ko ima vise pobeda u medjusobnim susretima a bilo ih je puno, samo je ne postovanje protivnika.

Centurion

pre 5 godina

Niste spomenuli prstić sa RG i čuvenu stolicu sa zavrsnog mastersa.
Ta netrpeljivost je prisutna od prvog dana i traje i danas, samo je zamaskirana. Bas kao i pravi Federerov temperament, jer on je impulsivan, lomi rekete i psuje, sto svi koji prate duze tenis znaju. Pa kao što je nestao i repić tako su mu korigovali i ponašanje. Barem onaj vidljivi deo za javnost.

milan

pre 5 godina

To je taj gospodin i mnogo puta nagradjivan za fer plej... a tek o drugim stvarima koje nemaju veze sa Novakom da ne pricamo, svi znaju javnu tajnu, ali niko ne sme da pise o tim stvarima... para vrti gde burgija nece..
(Realista, 19. avgust 2018 17:24)
0
ja ne znam javnu tajnu, kazi mi o cemu se radi

slavija

pre 5 godina

Vremenom je Federer krenuo da menja mišljenje o Novaku. Postalo je nemoguće ignorisati tolike novakove uspehe, racionalizovati ih srećnim sticajem okolnosti itd. Pored ovog, mislim da je Federeru, Nadalu i drugima vremenom postalo previše bljutavo i izveštavanje medija o Novaku.

Tales

pre 5 godina

Ljubomoranz.... sasvim normalno jer dolazi novi klinac i sve je ukazivalo na to da ce pomrsiti konce mnogima. Tu nema nista neljudsko svi smo ljubomorni, cast izuzecima. Samo ne trebamo dozvoliti da ljubomora utice na nase ponasanje, treba se boriti protiv nje. Federer nije bas uspjevao al sta ces... Pozdrav!

Darbo

pre 5 godina

Novak ga je prvi put dobio sa 19 godina i od tada praktično kreće netrpeljivost i traje do današnjih dana. Samo je sad malo uvijena u oblande. Jer Rođa je odmah shvatio da stiže Terminator i da više ništa neće biti isto. Nole je uspeo ono što Rodžer nije, dobio Rafu na Garosu i sva četiri slema držao u istom trenutku. Pa ko je onda najveći.

wang

pre 5 godina

Iživljavanje nad detetom. Nije to lepo bilo, a Nole dere li dere, ovaj se jedi i plače. Ne mogu reći, Federer je možda i najveći svih vremena, ali Nole se napobeđivao igrajući sa njim. Sviđa mi se to.

sima

pre 5 godina

@ Jelena Шта сте хтели сада да кажете? Који то СВЕТ? Ваш? Мој? Шта ако мој свет није и ваш свет? Запљунусте Србију, КОЈА има 13 ГС шампионског тенисера? Требају да "обожавају" Федерера? Ма да...па да буду ко сав остали свет! Тужно. Ви сте тужни.

п.с. Ето ја- навијао сам увек за оне ПРОТИВ РФ/пре него се Новак и појавио!/..Агасија, Родика, Сампраса, Рафу ..јер ми човек једноставно АНТИпатичан. Може ли тако.

МааМ

pre 5 godina

У тексту стоји да је Ђоковић први пут победио Федерера у Дубаију, а на листи мечева стоји да је то било у Торонту. Било је то заправо у Монтреалу.

Dott

pre 5 godina

Od starta jasan i vidljiv je bio Rodzerov animuzitet prema Novaku. Novak i pre nego se susreo sa Federerom 2006te o njemu je govorio sa divljenjem, medjutim i ako je to Rodzer znao, u prvom i svakom narednom susretu sa Novakom, nije se stedeo u tim mecevima, hteo je Novaku da pokaze silu i da mu da do znanja ko je ko. Valjda je to nekako osetio da i kako mu Novak ukazuje duzno postovanje, na terenu je izostajalo, imao je tu slobodu i drskost da u mecu sa njim igra s namerom da ga dobije. Kako drugacije je trebalo da tretiram Rodzer tada nego da je uobrazen, od starta je slao negativne vibracije svakom ko je gajio simpatije prema Novaku.
I zaista Novak je i u tom njihovom prvom susretu pokazao svoje umece sa osnovne linije i ne retko u tim razmenama izlazio kao pobednik. Od te 2006te pa sve do 2009te Novak je igrao napadackiji tenis nego danas, u svom repertoaru udaraca nije koristio slajseve, pa je to sigurno i kljucan razlog, udarao je lopticu jace tada nego danas. Zbog toga imao je jako mnogo neiznudjenih gresaka, pa je to smanjio 2009te uvodjenjem slajsa, koji mu je davao mogucnost duze razmene i cekanja bolje prilike za slanjem vinera. Greske su se smanjile, ali od tada Novak postade i jedan od maratonaca dugih poena sa osnovne linije, pa je stao u ravan sa Fererom i Nadalom po tom pitanju.
Inace Novak nikada nije imao problem sa kondicijom, oduvek je fizicki bio dobro pripremljen, imao je problem sa disanjem, on je razmene igrao skoro ne disuci, pa je to popravio 2011.

dovlajoe

pre 5 godina

Džemperko je ostao sam na braniku Noletovog ulaska u istoriju. Kako je sigurno najmotivisaniji da to spreči, samo će uveličati Novakovu pobedu i učiniti je slađom.

Zasto ga vole

pre 5 godina

Zasto je Federer, i u poodmaklim sportskim godinama, idol Zapada i Severa? Zbog stila igre, zbog karaktera? Ne, nikako! Da je Djokovic njihov, sa Zapada ili sa Severa, sa istim ovakvim temperamentom i nastupom, bio bi obozavan - ovako, ne mogu mu oprostiti sto je bolji od njihovih! Tenis je od belog sporta, omiljenog medju kolonijalnim dzentlmenima, postao sport u kojem dominiraju Sloveni - Cesi, Srbi, Poljaci, Hrvati, Rusi, u obe konkurencije, u zenskoj posebno. Englezi i ostali dozivljaju to kao upad u njihovu teritoriju, i zato im suze krenu na oci kad njihov Rodzer (mati mu je Engleskinja sa dna kace, iz Juzne Afrike!) pobedi bilo koga, i na bilo koji nacin! Ne vide oni ni njegovu placljivost, uskogrudost, zlobu - on je njihov, i zato im valja! Serena bas i nije njihova, nema odgovarajucu boju ni karakter - zato nikad nije bila idol ni u Americi. Mnogo srece Djokovicu veceras - ako dobije i postane jedini koji je osvojio sve turnire, bice to tezak udarac za sujetnog sampiona Federera. Tu sujetu Federer deli sa svojim zapadnim i severnim obozavaocima - i oni misle da su bolji i vredniji, i da zasluzuju vise od drugih naroda i rasa.

Realno

pre 5 godina

(Jelena, 19. avgust 2018 18:05)
U medijima ima svašta, eto britanski su stalno pominjali, pa i napravili famu o nekoj velikoj četvorci, pa dosta njih je u nju i verovai da postoji, iako je Endi daleko od rezultata zaista postojeće velike trojke.
Pročitao sam komentare i nema u njima baš nikakvog pljuvanja.. Rođa je mnogima kao i meni jako nesimpatičan, nadmen, a često se i nesportski ponaša.. Završiće karijeru sigurno bez osvojenih mastersa u Rimu, Montekarlu i verovatno Šangaju..
Od kada se pojavio Nole, malo Rođi zapinju pobede, ne igra više sa prosečnim igračima kao na početku njegove karijere.. pa dobro, vremena se menjaju, pa i ima pravo da se ljuti..
Nole ima pozitivan skor u međusobnim duelima i sa Rođom i sa Rafom, ta činjenica govori sve!

Idemoooo Nole, čekamo istorijski masterski kompletić!

vrg

pre 5 godina

ljudi koji ovde vec slave novakovu pobedu i ulazak u istoriju su isti oni koji ga pljuju posle svakog poraza.
ajmo malo realnosti. novak u sinsinatiju nije na vrhuncu, svejedno se domogao finala, a tu mu sigurno nece biti lako sa rodjom koji je zbog predaje gofana da bude sveziji. mnogo ce da zavisi od serivsa.
kako god, ako novak dobije... reci su suvisne!
ako i ne - opet, svaka mu cast sto je dogurao dovde i sto se vraca na stare staze!

Sasha

pre 5 godina

Razbit ce ga Novak veceras! Ceka ga odavno! Roger vise nikad nece uspeti da ga dobije, koliko god dugo da igrao. A to sta je ko rekao... pa ljudi i budala bi primetila od 2006. do dan danas da ga Roger ne gotivi... a Novak je pravi gospodin sto se njegove strane komentara tice...

VASKEZ

pre 5 godina

Najveća bruka Federerova je kada se povukao iz meča sa NDJ, finale završnog turnira u Londonu, 2014. ili 2015. Znao je da će biti pometen, i onda je upao Marey, da ne bi gledaoci sto su platili ulaznice bili uskraćeni. Toliko o Federeru, nikakav covjek. Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!!

Sub013

pre 5 godina

Od 2011. na ovamo medjusoban skor je 18-9 za Noleta, u prevodu kad je Nole sazreo kao igrac ovaj nije imao sta da trazi. Da su ista generacija bio bi isti odbos odnos 15-30 za Noleta a Rodja bi imao nekih 7-8 slemova plafon

shef_

pre 5 godina

Novak ga je prvi put dobio u Kanadi na mastersu, a ne u Dubaiu, i to kada je dobio u tom trenutku prva tri igraca sveta zaredom; Rodika, Nadala i Federera...
Toliko teniskih znalaca na jednom mestu, a niko da primeti tu gresku.

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Federer definitivno jedan od najboljih tenisera svih vremena ali i jedan od najgorih ljudi u svetu tenisa barem po njegovim izjavama i ponasanjem a kakvi li su ljudi ovde koji ga podrzavaju. ?

neko iz mase

pre 5 godina

Kada procitam komentare ovih prtivnika lika i dela Novaka Djokovica ne mogu a da i sam nesto ne napisem. Nikad nisam bio njegov veliki obozavalac ali nikad se nije desilo da navijam za njegovog protivnika. Zasto? Zato sto tom coveku pored imena jos uvek stoji Srbija, zato sto su mnogi u svetu saznali za Srbiju zahvaljujuci njemu i zato sto on JESTE najbolji srpski sportista svih vremena. Da li iko u Spaniji navija za Djokovica kad igra protiv Nadala ili u Svajcarskoj za Nadala kada igra protiv Federera? Sumnjam. Zato me strasno nerviraju dezurni pljuvaci kao sto je batko (namerno malim slovom) ili njemu slicni koji se raduju svakom porazu nasih sportista. Kako bih ja kao partizanovac mogao da navijam za Dinamo kada igra protiv Zvezde? Naravno da ne bih a vidim da doticni i njemu slicni unapred su se radovali pobedi Cilica nad Novakom sto se nije desilo. Ili su u pitanju kompleksasi ili dezurni mrzitelji svega sto je iz Srbije. U svakom slucaju takvi su samo za zaljenje!

Realista

pre 5 godina

To je taj gospodin i mnogo puta nagradjivan za fer plej... a tek o drugim stvarima koje nemaju veze sa Novakom da ne pricamo, svi znaju javnu tajnu, ali niko ne sme da pise o tim stvarima... para vrti gde burgija nece..

samo realno

pre 5 godina

Koliko ja vidim po ovim mečevima Federer je nabio razliku sa prve 4 pobede dok klinac Nole nije još napunio ni 20 godina, i dalje manje više održavao tih 4, 5 pobeda viška par godina, dok Nole nije prišao na pobedu, dve zaostatka 2011. i prestigao ga 2014. Teže je pobediti iskusnog velikana, dvocifrenog slem tridesetogodišnjeg šampiona, nego početnika klinca od 19, 20 godina bez atp titule. Tako da od razlike u godinama kod h2h više je profitirao Federer, nego Novak.

City Girl

pre 5 godina

Ja mislim da Federer jos nije zaboravio onaj return na mec loptu u polufinalu USO. Niti ce ga ikada zaboraviti. Sto se tice izjava, odavno svi teniseri daju iste, politicki korektne izjave, osim nekoliko buntovnika (Kirios, Gulbis).

antiDebil

pre 5 godina

Mnogo većih istorijskih stvari su postigli Fed i Rafa, ovo je naspram njih mizerija...isto kao i taj čuveni h2h što bi odavno pao da nije 2g bežao..a bežao je iskljućivo da bi zadržao jedino što ima pozitivno.
(bbmm, 19. avgust 2018 20:10)

99 mec ukupno igra protiv te dvojice, pravi pokazatelj bezanja... Sta je vece dostignuce od osvajanja svega?

Majakovski

pre 5 godina

Federer definitivno jedan od najboljih tenisera svih vremena ali i jedan od najgorih ljudi u svetu tenisa barem po njegovim izjavama i ponasanjem a kakvi li su ljudi ovde koji ga podrzavaju. ?
(Perica jase ponovo, 19. avgust 2018 18:25)

kratko i jasno....

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Svako rivalstvo je zdravo I cini sport jos boljim I atraktivnijim
Rodja ima komleks ali to je njegova stvar,a ima pravo I na svoje misljenje.
Zelim Novaku da veceras podigne nivo igre I da vec jednom osvoji taj famozni Sinsinati....Samo tako ce uci u one besmrtne sportiste cije ce se ime provlaciti kroz istoriju....
Novace sretno ti bilo veceras....samo jako samo napred...

Drago

pre 5 godina

od 2011 do danas...27 mečeva, 9 pobeda Federera, 18 Djokovića....ali plašim se da Novak ako bude igrao kao prethodna 3 meča nema mnogo šansi...

Jelena

pre 5 godina

Čitam portale i u drugim zemljama i nigde nisam videla ovoliko pljuvanja i omalovažavanja najboljeg tenisera svih vremena. Pitam se da li su to ljudi u Srbiji najpametniji, pa su samo oni provalili da je taj Federer jedan podmukao i loš ćovek, a većina sveta je glupo, pa ga većinom vole u navijaju za njega?
Treba malo obuzdati zavist i priznati da je Federer trenutno ubedljivo najbolji u svim najbitinijim teniskim kategorijama: ukupan broj titula, ukupan broj nedelja na 1.mestu i ukupan broj GS i tu čunjenicu, nažalost, nikakvo pljuvanje neće promeniti.

Djed

pre 5 godina

Setimo se samo kako smo i mi isto tako govorili za Noleta kada je predavao mecece zbog povreda... ali da mi Srbi imamo slabo pamcenje i zato nam je tako kako je...

???

pre 5 godina

Sve sto je Federer tada govorio je istina. Isto su govorili i Rodik, Conga, Nadal, Marej, svetski mediji, sve to znaju i svi koji prate tenis. Nolo je najnekorektniji teniser u istoriji.

Šta ovo znači?

pre 5 godina

Ok, ne mora da ga voli, ali uvek ga je gledao sa visine. Ljubomora valjda. Verovatno će igrati do 40-e ne bi li sačuvao slemove.
(Motorbreath, 19. avgust 2018 17:44)

Da mogu, ili da bar mislim da mogu da osvojim gs, igrao bih i sa 100 godina! Ima se šta zameriti Federeru, ali nipošto želja da bude najbolji u istoriji, kao ni želja da na sportskom terenu nekoga spreči da ga prevaziđe.

prle

pre 5 godina

Stavio sam 500evra na Kinga.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 22:32)

Pa ti baš imaš evre za bacanje,King ima da plače večeras kad nole bude dizao pehar, idemoooo noleeee šampioneee

travis

pre 5 godina

malo preuvelicavate pricu..covek normalno je rekao ucutite jer su ga uznemiravali i dobacivali njemu.. druo ono za povredu federer tad je rekao njegovo msljenje jer je branio stanimalai ko zna dal namerno djojovic rekoa da ima povredu il ne..al mislim da sve to se preteruje..i mi kad igramo rekreativno po turnirima po malo se zakacimo ili ima rivala koji preteruju al posle je sve uredu..u svakom slucaju nadam se da ce bit lepa utakmica pa nek pobedi najboliji

Masha

pre 5 godina

Navijam za Noleta, ali se samo secam jednog meca u Sinsinatiju kada ge je Rodzer u jednom setu dobio sa 6:0, a to je bilo za vreme one Novakove dominacije... Dakle, mislim da teren i sve drugo vise pogoduju Federeru. Naravno, napred Nole, mozda se probudi kao u mecu sa Nadalom i proigra najbolje sto moze!

da da

pre 5 godina

(bbmm, 19. avgust 2018 21:07)
I te tvoje sa tim FANTASTIČNIM DOSTIGNUĆIMA ZA VJEKI VJEKOV, baš njih je naš Nole mlatio više nego oni njega a igrao 100 PUTA SA NJIMA!

Ili da obrnemo - kako to da takvi džinovi sa TAKVIM DOSTIGNUĆIMA, BOGOVI TENISA, SINONIMI, VLADARI GALAKSIJA ne mogu da više pobeđuju jednog mršavog Srbina nego on njih? Ćao, doviđence...

CroFed

pre 5 godina

To su mediji ponajviše zakuhali da se ovo dvoje ne podnose tj.poprijeko gledaju. Novak jednostavno zbog "prestrastvenog" (neću upotrijebiti malo grublju riječ) ponašanja nije baš omiljen kod jednog dijela publike, možda i tenisača (sjetimo se Roddicka koji je optuživao Novaka za glumu), dok je stvar s Rogerom potpuna suprotnost.. Među njima vlada prije svega veliko poštovanje i želja da se nadmudri protivnik tokom meča. Novak je idemo reći zbog Rogera i Rafe postao ovako sjajan tenisač, a Roger sigurno najviše voli dobiti takvi armirani beton od suparnika kao što je Đokara

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Po mojim merilima i ukusu,Novak i Nadal su veći majstori tenisa od Federera.Mislim da je Nadal najkorektniji,a Novak je zaista imao neke scene koje su licile na nedovoljni profesionalizam.To ja zovem srpskim sindromom i to nam se i u pojedinacnim i timskim takmičenjima više puta olupali o glavu.
Konačno i realno,Nadal ,Novak pa tek onda Rodzer.

Danilo

pre 5 godina

Niko mu ni danas ne veruje, i Rodik ga je ismejavao jer je zloupotrebljavao MTO da poremeti protivnika. Uvek mu treba fizio kad je protivnik u naletu...slučajno...

...

pre 5 godina

Čuj OI je nebitan, ha ha..nebitan jer ga neko nema, a bio bi ite kako da je obrnuto..ma bio bi najbitnija stavka.
(ček-ček, 19. avgust 2018 21:13)

Pa nebitan je jer klinci koji treniraju ozbiljno tenis sanjaju Vimbldon, i da budu jednog dana broj jedan, a ne da osvoje nekakav olimpijski turnir, isto kao i klinci fudbaleri koji sanjaju titulu svetskog prvaka, pehar lige šampiona, a ne zlato na OI. Pitaj onog zlatnog Masua i Puiga da li bi više voleli da su šampioni Vimbldona ili olimpijski pobednici.
Federer nema zlato u singlu, i opet kažem da je nebitan. Dubl je drugi sport. Da Federer osvoji USO u dublu, jel bi imao 21 titulu? Nebitan turnir za tenis kao i za fudbal. Koga briga. Ti skoro pratiš tenis kada ne znaš da vrednuješ važnost titula u tenisu i fudbalu. Zato ti i ne zameram, ne znaš.
Ima Nole i titulu Dejvis kupa, pa i za to kažem da je nebitno.

Свињар

pre 5 godina

Bilo bi lepo da se prekine tradicija i Nole preda mec veceras.
(Batko pamcenje mu kratko, 1

Ovaj shvatio da kada pokaze svoju inteligenciju, napise nesto ,,normalno" nema ni pluseva ni minusa pa resio da sakuplja minuse.

The Deer Hunter

pre 5 godina

@jelena

Ne spori se postignuto tokom karijere.. već se komentariše animozitet koji Federer nesumnjivo ima ka Djokoviću.

p.s. i ja sam video nešto sveta.. pa ne zakivam naciju....

SrbEUin

pre 5 godina

Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!!
(VASKEZ, 19. avgust 2018 20:12)


Za ful komplet fali još i OI.
Tokio je poslednji veliki cilj. Kad uzme Cyci sve mora podrediti tome.

bbmm

pre 5 godina

da da
Taj h2h bi se odavno promenio da nije pune DVE godine bežao ko djavo od krsta. A bežao je BAŠ zato da bi sačuvao jedino šta ima pozitivno. Čao-čao

...

pre 5 godina

(SrbEUin, 19. avgust 2018 20:53)
Kakav bre OI, koga to zanima. Nebitan turnir. Evo neki Masu i Puig imaju OI u singlu, jel si čuo za njih? Bitan turnir kao i fudbalerima njihov na OI.
U Riu pola top 20 igrača nije ni došlo jer se ne boduje. Kakav crni OI. Igrali za to vreme atp turnire po svetu za pare i bodove.

ring of fire

pre 5 godina

Dajte ljudi dosta vise s'trolovanjem Rozdera Federera, covek u zadnih nekoliko godina(4-5)vrlo korektan u izjavama o Novaku . Vise puta naglasio da je Novak legenda i da mu je cast da igra u istoj eri s njim i Nadalom.

Topnik

pre 5 godina

Ma federer nikad nije bio nekorektan prema đokoviću,on je jednostavno jedan od onih ljudi koji će radije reći istinu nego se ikome ulizivati,i to respektiram.Đoković je veliki tenisač,no znamo svi da je bio sklon predavanju mečeva dok je gubio, ranije u karijeri.

Zadnjih godina nije baš predavao,no nerijetko počne praviti neke bolne grimase kad gubi,jednostavno mu je previše stalo do tuđeg mišljenja i uvijek traži neke isprike.On je takav tip osobe,nije loš dečko,no ponekad je sklon prenemaganju.

grk

pre 5 godina

moji srbi volim vasu zemlju kao moju i poceo sam da pratim i igram tenis zbog djokovica ali kad sam poceo da igram tenis zavoleo sam tehniku i nacin igranja federa pogotovu sa jednorucnim bekhendom..tako iako uvek navijam za noleta ,veceras ipak u za majstora igre federa.kalinihta iz atine

мики

pre 5 godina

Federer je najbolji u povjesti
(Marko, 19. avgust 2018 23:24)

можда, али зато је Новак је најбољи тенисер у историји.

данас је то само потврдио.

fuuu

pre 5 godina

@Perica jase ponovo Pa oces da kazes da su milioni i milioni koji navijaj za Federera sirom sveta losi i podmukli? Jeste li vi ljudi normalni? Ne znam zasto dozivaljvate Novakove uspehe kao vase, ne zna da postojite.

Vt

pre 5 godina

Naravno da je Djokovic ljubitelj medicinskog tajm auta,sta tu nije jasno..Sto se tice Nvakovih pobjeda treba samo pogledati statistiku I bice jasno ko igra tenis a ko dobija poene na greske protivnika ko forsira bekend I ceka sta ce da bude,da ne pricamo o besumicnom tapkanju loptice..Ali to nije Djokovic izmislio nego Nadal a onda nakon njih svi drugi jer su znali ako ubijes maestru tempo I forsiras mu bekend tj opteretis uz jaku fizicku spremu mozes da ga dobijes.I eto uspjeli su nazalost,ali realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.

Borko

pre 5 godina

Motorbreath...i treba da gleda sa visine i treba da poseduje jednu dozu arogancije. Sta treba...da se lazno predstavlja i da glumi nekog klovna koji ljubi sve oko sebe. Covek je bio i ostao klasa,a to sto nama smeta njegovo distanciranje i njegova iskrenost nije njegov problem,nego nas. Cenim Novaka i zelim mu da i veceras pobedi,ali umesto lomljenja reketa,socnih psovki i cinicnih osmeha prema protivniku,zelio bih da vidim jednog novog Novaka,Novaka koji ce dostojanstveno i pun respekta,kako prema sebi,tako i prema svom protivniku,pruziti igru koju dugo necemo zaboraviti. Neka bolji pobedi,a mi da uzivamo u fer borbi.

InspektorKluzo

pre 5 godina

Federer je najbolji u povjesti
(Marko, 19. avgust 2018 23:24)

U povijesti, mozda, ali neko je danas napisao istoriju i nece se tu zaustaviti...

мики

pre 5 godina

I zašto je danas bitno šta je Federer rekao pre deset godina...?
(Ivan, 19. avgust 2018 22:23)

зато што вук длаку мења, али ћуд никада.

зато што не треба никад заборавити. ја лично мислим да не треба ни праштати.

зато што је Рођа невиђена свиња.

зато што србомрзитељи навијају за Рођу.

има тога још....

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Cuj ovog komentara od 2011 skor je 18-9 pa jos 2011 federer je imo 30 godina a nije gubio od igraca poput daniela klizana
(Marko, 19. avgust 2018 18:59)

Haha ali Daniela Klizana hahahaha pa vrh.

Snupi

pre 5 godina

Bravo redakciji, upravo ste potvrdili to o cemu je najveci svih vremena i govorio, nikada nisu bile povrede u pitanju nego fizicki nedostaci i nepostivanju jaceg i boljeg protivnika, lakse je predati mec i pravdati se povredom nego posteno izgubiti

не тупи га

pre 5 godina

Naravno da je Djokovic ljubitelj medicinskog tajm auta,sta tu nije jasno..Sto se tice Nvakovih pobjeda treba samo pogledati statistiku I bice jasno ko igra tenis a ko dobija poene na greske protivnika ko forsira bekend I ceka sta ce da bude,da ne pricamo o besumicnom tapkanju loptice..Ali to nije Djokovic izmislio nego Nadal a onda nakon njih svi drugi jer su znali ako ubijes maestru tempo I forsiras mu bekend tj opteretis uz jaku fizicku spremu mozes da ga dobijes.I eto uspjeli su nazalost,ali realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.
(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

Пааа, рецимо да си у праву, да је Федерер нешто као Бразил а Новак нешто као рецимоооо, хммм, па нека буде Немачка (она из Бразила)..!! Ноле Шампион!

Mirko

pre 5 godina

Kako ce ga to nole oderat federera sa defanzivom i cekanjem greske protivnika a đokovicevo ponasanje je nula i sa 18 i sa 31 godinom al da federer je nekulturan haha

bbmm

pre 5 godina

dovlajoe
Mnogo većih istorijskih stvari su postigli Fed i Rafa, ovo je naspram njih mizerija...isto kao i taj čuveni h2h što bi odavno pao da nije 2g bežao..a bežao je iskljućivo da bi zadržao jedino što ima pozitivno.

bbmm

pre 5 godina

anti DEBIL
Možda je veće dostignuće imati DVADESET GS pehara, pa i SEDAMNAEST, pa TRIDESET TRI mastersa, pa domaci zadatak za vjek i vjekova JEDANAEST RG-a, Monte Karla i Barselone, onda zlato u obe konkurencije na oi....pa i Fed ima zlato...itd itd. uostalom znaš ti sve to nego se praviš blesav, zato i imaš ime kakvo imaš (samo bez prefiksa).

ček-ček

pre 5 godina

@.....
Pa svi klinci koji nešto treniraju sanjaju medalje sa SP i EP ali ipak i medalje sa OI. Svi ovi teniseri što imaju medalje sa OI imaju i Vimbldon i sve ostale GS titule, a bili su ili su još uvek br.1...neko čak ima i više Vimbldona ali i medalju sa OI.
A verovatno klinci više sanjaju da imaju bolji h2h od najviše osvojenih GS titula? To im je cilj i san?

мики

pre 5 godina

realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.
(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

нама краљевство не треба, прешли смо на републику, а доживотни председник је Новак. што се Бразила тиче, одавно тај њихов фудбал не вреди пет пара. бољи, ефикаснији, па и лепши фудбал игра доста екипа (много клубова), па чак и репрезентација. ево ти пар примера: Немачка, Шпанија, Француска, Холандија, а у последњих пар година и Белгија.

ти живиш у прошлости, а ствари се мењају током година.

Ivan

pre 5 godina

Nadal i novak veci majstori od federera haha ako je tenis stajanje 5 metara od crte nema sta federer je daleko najveci majstor moze sta hoce sa lopticom pogledajte malo na youtubu

ultrasrbin

pre 5 godina

(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

A kraljevsku titulu je stekao kao neko ko i nije imao konkurenciju. Kada RF dobija onda je najbolji, a u suprotnom koristite njegove godine. Pa onda da kazemo da je i on osvajao kao zreo igrac orotiv juniora.

ultrasrbin

pre 5 godina

(Topnik, 19. avgust 2018 21:42)

Verovatno je istina i izjava da mu nije stalo posle poraza u finalu.
Nije i nikad nece biti veliki jer nije naucio da gubio, a posebno od Novaka.

Marijana

pre 5 godina

Nadal i Đoković su manje-više izjednačeni,pa tek onda Federer.
Kad čujem da je F najvolji ikada digne mi se kosa na glavi,jer braze mili,iko ko imalo istinaki prati tenis zna da su i Novak i Nadal čim su počeli profi da igraju odmah dobili najjače protivnike u tom trenutku u vidu Fedexa i Mareja,potom i Del Potra ... a kilavi Federer je na početku kad je nanizao te silne trofeje imao boraniju protivnike,dok su Nole i Rafa od starta morali da igraju iz petnih žila i najjače što umeju i mogu.
Prema tome,Fedex je jedna licemerna švajcarska seka persa,dok su naš Nole i Rafa ljudine i privatno i u sportu.
A ovim mrziteljima sopstvenog roda želim.isti takav ztetman u bliskoj budućnosti.

zzzzz

pre 5 godina

Mogli biste da napravite članak u kome biste objavili ovaj spisak, ali ovog puta sa izveštajima sa tih mečeva sa vašeg sajta. Mi bismo mogli da se podsetimo tih legendarnih mečeva, a vi biste dobili solidan broj klikova...

???

pre 5 godina

Sve sto je Federer tada govorio je istina. Isto su govorili i Rodik, Conga, Nadal, Marej, svetski mediji, sve to znaju i svi koji prate tenis. Nolo je najnekorektniji teniser u istoriji.

Jelena

pre 5 godina

Čitam portale i u drugim zemljama i nigde nisam videla ovoliko pljuvanja i omalovažavanja najboljeg tenisera svih vremena. Pitam se da li su to ljudi u Srbiji najpametniji, pa su samo oni provalili da je taj Federer jedan podmukao i loš ćovek, a većina sveta je glupo, pa ga većinom vole u navijaju za njega?
Treba malo obuzdati zavist i priznati da je Federer trenutno ubedljivo najbolji u svim najbitinijim teniskim kategorijama: ukupan broj titula, ukupan broj nedelja na 1.mestu i ukupan broj GS i tu čunjenicu, nažalost, nikakvo pljuvanje neće promeniti.

Danilo

pre 5 godina

Niko mu ni danas ne veruje, i Rodik ga je ismejavao jer je zloupotrebljavao MTO da poremeti protivnika. Uvek mu treba fizio kad je protivnik u naletu...slučajno...

Vt

pre 5 godina

Naravno da je Djokovic ljubitelj medicinskog tajm auta,sta tu nije jasno..Sto se tice Nvakovih pobjeda treba samo pogledati statistiku I bice jasno ko igra tenis a ko dobija poene na greske protivnika ko forsira bekend I ceka sta ce da bude,da ne pricamo o besumicnom tapkanju loptice..Ali to nije Djokovic izmislio nego Nadal a onda nakon njih svi drugi jer su znali ako ubijes maestru tempo I forsiras mu bekend tj opteretis uz jaku fizicku spremu mozes da ga dobijes.I eto uspjeli su nazalost,ali realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.

Mirko

pre 5 godina

Kako ce ga to nole oderat federera sa defanzivom i cekanjem greske protivnika a đokovicevo ponasanje je nula i sa 18 i sa 31 godinom al da federer je nekulturan haha

travis

pre 5 godina

malo preuvelicavate pricu..covek normalno je rekao ucutite jer su ga uznemiravali i dobacivali njemu.. druo ono za povredu federer tad je rekao njegovo msljenje jer je branio stanimalai ko zna dal namerno djojovic rekoa da ima povredu il ne..al mislim da sve to se preteruje..i mi kad igramo rekreativno po turnirima po malo se zakacimo ili ima rivala koji preteruju al posle je sve uredu..u svakom slucaju nadam se da ce bit lepa utakmica pa nek pobedi najboliji

grk

pre 5 godina

moji srbi volim vasu zemlju kao moju i poceo sam da pratim i igram tenis zbog djokovica ali kad sam poceo da igram tenis zavoleo sam tehniku i nacin igranja federa pogotovu sa jednorucnim bekhendom..tako iako uvek navijam za noleta ,veceras ipak u za majstora igre federa.kalinihta iz atine

Topnik

pre 5 godina

Ma federer nikad nije bio nekorektan prema đokoviću,on je jednostavno jedan od onih ljudi koji će radije reći istinu nego se ikome ulizivati,i to respektiram.Đoković je veliki tenisač,no znamo svi da je bio sklon predavanju mečeva dok je gubio, ranije u karijeri.

Zadnjih godina nije baš predavao,no nerijetko počne praviti neke bolne grimase kad gubi,jednostavno mu je previše stalo do tuđeg mišljenja i uvijek traži neke isprike.On je takav tip osobe,nije loš dečko,no ponekad je sklon prenemaganju.

bbmm

pre 5 godina

dovlajoe
Mnogo većih istorijskih stvari su postigli Fed i Rafa, ovo je naspram njih mizerija...isto kao i taj čuveni h2h što bi odavno pao da nije 2g bežao..a bežao je iskljućivo da bi zadržao jedino što ima pozitivno.

Snupi

pre 5 godina

Bravo redakciji, upravo ste potvrdili to o cemu je najveci svih vremena i govorio, nikada nisu bile povrede u pitanju nego fizicki nedostaci i nepostivanju jaceg i boljeg protivnika, lakse je predati mec i pravdati se povredom nego posteno izgubiti

fuuu

pre 5 godina

@Perica jase ponovo Pa oces da kazes da su milioni i milioni koji navijaj za Federera sirom sveta losi i podmukli? Jeste li vi ljudi normalni? Ne znam zasto dozivaljvate Novakove uspehe kao vase, ne zna da postojite.

Djed

pre 5 godina

Setimo se samo kako smo i mi isto tako govorili za Noleta kada je predavao mecece zbog povreda... ali da mi Srbi imamo slabo pamcenje i zato nam je tako kako je...

Ivan

pre 5 godina

Nadal i novak veci majstori od federera haha ako je tenis stajanje 5 metara od crte nema sta federer je daleko najveci majstor moze sta hoce sa lopticom pogledajte malo na youtubu

sofrimak

pre 5 godina

Us open 2011 i 2015- dvije pobjede kojima je Nole starcu napravio frustraciju za sva vremena.Sve je imao i igru i agresivnu publiku na njegovoj strani,sponzore,sudije,kompletnu logistiku .

Realista

pre 5 godina

To je taj gospodin i mnogo puta nagradjivan za fer plej... a tek o drugim stvarima koje nemaju veze sa Novakom da ne pricamo, svi znaju javnu tajnu, ali niko ne sme da pise o tim stvarima... para vrti gde burgija nece..

Borko

pre 5 godina

Motorbreath...i treba da gleda sa visine i treba da poseduje jednu dozu arogancije. Sta treba...da se lazno predstavlja i da glumi nekog klovna koji ljubi sve oko sebe. Covek je bio i ostao klasa,a to sto nama smeta njegovo distanciranje i njegova iskrenost nije njegov problem,nego nas. Cenim Novaka i zelim mu da i veceras pobedi,ali umesto lomljenja reketa,socnih psovki i cinicnih osmeha prema protivniku,zelio bih da vidim jednog novog Novaka,Novaka koji ce dostojanstveno i pun respekta,kako prema sebi,tako i prema svom protivniku,pruziti igru koju dugo necemo zaboraviti. Neka bolji pobedi,a mi da uzivamo u fer borbi.

bbmm

pre 5 godina

anti DEBIL
Možda je veće dostignuće imati DVADESET GS pehara, pa i SEDAMNAEST, pa TRIDESET TRI mastersa, pa domaci zadatak za vjek i vjekova JEDANAEST RG-a, Monte Karla i Barselone, onda zlato u obe konkurencije na oi....pa i Fed ima zlato...itd itd. uostalom znaš ti sve to nego se praviš blesav, zato i imaš ime kakvo imaš (samo bez prefiksa).

ček-ček

pre 5 godina

@.....
Pa svi klinci koji nešto treniraju sanjaju medalje sa SP i EP ali ipak i medalje sa OI. Svi ovi teniseri što imaju medalje sa OI imaju i Vimbldon i sve ostale GS titule, a bili su ili su još uvek br.1...neko čak ima i više Vimbldona ali i medalju sa OI.
A verovatno klinci više sanjaju da imaju bolji h2h od najviše osvojenih GS titula? To im je cilj i san?

bbmm

pre 5 godina

da da
Taj h2h bi se odavno promenio da nije pune DVE godine bežao ko djavo od krsta. A bežao je BAŠ zato da bi sačuvao jedino šta ima pozitivno. Čao-čao

Sabre

pre 5 godina

A zaboravili ste detaljcic kada je plakao kao mala devojcica kada ga je Novak razbio? Inace, covek sa ubedljivo najlepsim stilom tenisa u istoriji sporta, bez ikakve dileme, ali bio je mnogo los lik mnogo dugo. Od kako je dobio decu i malo postao zreliji postao je mnogo vise kul, sad je zapravo i skroz ok lik.

Super Zeljan

pre 5 godina

Meni je svakako najupecatljivija Rodzerova izjava posle meca polufinala US opena protiv Noleta kada je imao 2 vezane mec lopte i na prvi servis Nole mu opali viner iz riterna - epilog znamo izgubljen gem a na kraju i mec.

Rodzer, upitan da prokomentarise taj udarac kao prelomnu tacku meca, parafraziram "Samo gubitnici tako raspale po lopti kad se suocavaju sa gubitkom meca."

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Cuj ovog komentara od 2011 skor je 18-9 pa jos 2011 federer je imo 30 godina a nije gubio od igraca poput daniela klizana
(Marko, 19. avgust 2018 18:59)

Haha ali Daniela Klizana hahahaha pa vrh.

nik

pre 5 godina

Cinican,prepun sebe,ne moze da shvati da se pojavio Neko treci da prekine tu idilu izmedju njega I Rafe o podeli svih trofeja.Ne voli on nikog I zato Novak treba da ga odere gde god stigne.Pa nek mu samo namestaju I terene I termine.

Perica jase ponovo

pre 5 godina

Federer definitivno jedan od najboljih tenisera svih vremena ali i jedan od najgorih ljudi u svetu tenisa barem po njegovim izjavama i ponasanjem a kakvi li su ljudi ovde koji ga podrzavaju. ?

SrbEUin

pre 5 godina

Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!!
(VASKEZ, 19. avgust 2018 20:12)


Za ful komplet fali još i OI.
Tokio je poslednji veliki cilj. Kad uzme Cyci sve mora podrediti tome.

sasa jokic

pre 5 godina

Ima tu svega i svacega. Jeste Nole predavao meceve i kad treba i kada ne treba, jer je imao problem sa samopouzdanjem, najvise zbog problema sa glutenom, ali i Rodzer ga nije mirosao jer je osetio da ce mu ovaj pravito prpbleme. Jednostavnovno se nisu volelei, nije ni danas mnogo bolja sotuacija, ali su sazreli, pa bolje glume.
Kad to neko indorektno udje u dzep i izbije ti desetinu miliona iz dzepa, plus te zaustavi u osvajanju GS, kako mozes da ga volis?
Bitno je da ga Nole veceras dobije, i da zaokruzi master turnire.

srle

pre 5 godina

Oduvek je Federer mrzeo Djokovica jer je on srusio njegovo rivalstvo sa Nadalom. Naravno taj antagonizam se povecavao kako je prolazilo vreme posto je Novak poceo da ga pobedjuje na grend slem turnirima. Mada mislim da poslednjih godina Federer stalno govori pozitivno o Djokovicu, ali definitivno, ovo je rivalstvo u pravom smislu te reci. Nema druzenja, nema osmeha, nema prijateljstva, sve puca na terenu od fenomenalnog tenisa. Djokovic i Federer su sudar dva sveta, dvoboj dve razlicite igre, sudar dvorucnog protiv jednorucnog bekhenda, sudar izvanrednog servisa i jos boljeg riterna. Uvek je zabava gledati njihove meceve. Napred Nole do pobede.

milan

pre 5 godina

To je taj gospodin i mnogo puta nagradjivan za fer plej... a tek o drugim stvarima koje nemaju veze sa Novakom da ne pricamo, svi znaju javnu tajnu, ali niko ne sme da pise o tim stvarima... para vrti gde burgija nece..
(Realista, 19. avgust 2018 17:24)
0
ja ne znam javnu tajnu, kazi mi o cemu se radi

Majakovski

pre 5 godina

Federer definitivno jedan od najboljih tenisera svih vremena ali i jedan od najgorih ljudi u svetu tenisa barem po njegovim izjavama i ponasanjem a kakvi li su ljudi ovde koji ga podrzavaju. ?
(Perica jase ponovo, 19. avgust 2018 18:25)

kratko i jasno....

Sub013

pre 5 godina

Od 2011. na ovamo medjusoban skor je 18-9 za Noleta, u prevodu kad je Nole sazreo kao igrac ovaj nije imao sta da trazi. Da su ista generacija bio bi isti odbos odnos 15-30 za Noleta a Rodja bi imao nekih 7-8 slemova plafon

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Po mojim merilima i ukusu,Novak i Nadal su veći majstori tenisa od Federera.Mislim da je Nadal najkorektniji,a Novak je zaista imao neke scene koje su licile na nedovoljni profesionalizam.To ja zovem srpskim sindromom i to nam se i u pojedinacnim i timskim takmičenjima više puta olupali o glavu.
Konačno i realno,Nadal ,Novak pa tek onda Rodzer.

Zasto ga vole

pre 5 godina

Zasto je Federer, i u poodmaklim sportskim godinama, idol Zapada i Severa? Zbog stila igre, zbog karaktera? Ne, nikako! Da je Djokovic njihov, sa Zapada ili sa Severa, sa istim ovakvim temperamentom i nastupom, bio bi obozavan - ovako, ne mogu mu oprostiti sto je bolji od njihovih! Tenis je od belog sporta, omiljenog medju kolonijalnim dzentlmenima, postao sport u kojem dominiraju Sloveni - Cesi, Srbi, Poljaci, Hrvati, Rusi, u obe konkurencije, u zenskoj posebno. Englezi i ostali dozivljaju to kao upad u njihovu teritoriju, i zato im suze krenu na oci kad njihov Rodzer (mati mu je Engleskinja sa dna kace, iz Juzne Afrike!) pobedi bilo koga, i na bilo koji nacin! Ne vide oni ni njegovu placljivost, uskogrudost, zlobu - on je njihov, i zato im valja! Serena bas i nije njihova, nema odgovarajucu boju ni karakter - zato nikad nije bila idol ni u Americi. Mnogo srece Djokovicu veceras - ako dobije i postane jedini koji je osvojio sve turnire, bice to tezak udarac za sujetnog sampiona Federera. Tu sujetu Federer deli sa svojim zapadnim i severnim obozavaocima - i oni misle da su bolji i vredniji, i da zasluzuju vise od drugih naroda i rasa.

Darbo

pre 5 godina

Novak ga je prvi put dobio sa 19 godina i od tada praktično kreće netrpeljivost i traje do današnjih dana. Samo je sad malo uvijena u oblande. Jer Rođa je odmah shvatio da stiže Terminator i da više ništa neće biti isto. Nole je uspeo ono što Rodžer nije, dobio Rafu na Garosu i sva četiri slema držao u istom trenutku. Pa ko je onda najveći.

BarbaDjole

pre 5 godina

Nikad neću zaboraviti "gospodinu" Federeru kad je u zaredom u 1/2 f i finalu Melburna tražio medicinske tajm aute i protiv Vavrinke i protiv Nadala(obojica su osvajali 4. setove i bili u naletu) a nije imao nikakvih problema(osim što je star). Na pitanje zašto je koristio pomoć izjavio nešto na foru, postoje pravila da mogu da se iskoriste pa hajde i ja da ih iskoristim.

Motorbreath

pre 5 godina

Rodžer je u to vreme izjavio kako ne veruje da će Novak postati dobar teniser, izdvojio je Gaskea i još par osrednjih mladih tenisera kao naslednike za njega i Nadala.

Ok, njegovo mišljenje, ali bilo je tu očiglednog animoziteta, jer je bilo očigledno da je Novak već tada bio klasa.

Takođe, silno se uvredio i za one imitacije iz 2007. Jedini on.

Ok, ne mora da ga voli, ali uvek ga je gledao sa visine. Ljubomora valjda. Verovatno će igrati do 40-e ne bi li sačuvao slemove.

slavija

pre 5 godina

Vremenom je Federer krenuo da menja mišljenje o Novaku. Postalo je nemoguće ignorisati tolike novakove uspehe, racionalizovati ih srećnim sticajem okolnosti itd. Pored ovog, mislim da je Federeru, Nadalu i drugima vremenom postalo previše bljutavo i izveštavanje medija o Novaku.

sima

pre 5 godina

@ Jelena Шта сте хтели сада да кажете? Који то СВЕТ? Ваш? Мој? Шта ако мој свет није и ваш свет? Запљунусте Србију, КОЈА има 13 ГС шампионског тенисера? Требају да "обожавају" Федерера? Ма да...па да буду ко сав остали свет! Тужно. Ви сте тужни.

п.с. Ето ја- навијао сам увек за оне ПРОТИВ РФ/пре него се Новак и појавио!/..Агасија, Родика, Сампраса, Рафу ..јер ми човек једноставно АНТИпатичан. Може ли тако.

CroFed

pre 5 godina

To su mediji ponajviše zakuhali da se ovo dvoje ne podnose tj.poprijeko gledaju. Novak jednostavno zbog "prestrastvenog" (neću upotrijebiti malo grublju riječ) ponašanja nije baš omiljen kod jednog dijela publike, možda i tenisača (sjetimo se Roddicka koji je optuživao Novaka za glumu), dok je stvar s Rogerom potpuna suprotnost.. Među njima vlada prije svega veliko poštovanje i želja da se nadmudri protivnik tokom meča. Novak je idemo reći zbog Rogera i Rafe postao ovako sjajan tenisač, a Roger sigurno najviše voli dobiti takvi armirani beton od suparnika kao što je Đokara

VASKEZ

pre 5 godina

Najveća bruka Federerova je kada se povukao iz meča sa NDJ, finale završnog turnira u Londonu, 2014. ili 2015. Znao je da će biti pometen, i onda je upao Marey, da ne bi gledaoci sto su platili ulaznice bili uskraćeni. Toliko o Federeru, nikakav covjek. Još samo Cincinati, i to je to, GAME OVER!!!!!!!!!

Gledalac

pre 5 godina

Federer je Noleta pobedjivao u finalima Sinsinatija svake 3 godine, pocevsi od 2009. godine, preko 2012. godine, do 2015. godine. Tri godine kasnije, opet igraju finale. Nadam se da ce se tradicija prekinuti i da ce Nole osvojiti poslednji veliki turnir koji mu nedostaje. Srecno Nole!

Vojin

pre 5 godina

A onda je Nole sazreo i poceo da ga dere. Mislim da je presudan momenat bio onaj ritern na US openu kada je Federer imao mec loptu, pa posle govorio kako je to bila cista sreca.

ring of fire

pre 5 godina

Dajte ljudi dosta vise s'trolovanjem Rozdera Federera, covek u zadnih nekoliko godina(4-5)vrlo korektan u izjavama o Novaku . Vise puta naglasio da je Novak legenda i da mu je cast da igra u istoj eri s njim i Nadalom.

Grizlor

pre 5 godina

Koliko je samo Djokovic imao tezak put u svetu tenisa.Igrati bezmalo 100 puta protiv Federera i Nadala i pritom biti u plusu u tim mecevima je samo po sebi uspeh epskih razmera.Ja kad pomislim samo na to najezim se.Zamislite da morate da izadjete na crtu Nadalu i Fedexu 100 puta...!!!???## Pritom je uspeo da preokrene rivalstva iz debelih minusa posle prvih godina u pozitivne.Kapa dole za sve sto je uradio i kako je to uradio.Jedan jedini Novak Djokovic,fenomen,idol,uzor...A pritom je pored svega toga na kraju uspeo da ostane covek,a to je ono najbitnije.Zato ljudi shvatite jedno,i mene je nervirao 100 puta,pokidao zivce 200 puta ali mi je 300 puta doneo srecu,radost,zadovoljstvo...Ne pljujte ga,ne osudjujte...falice vam sve ovo jednog dana.

Tales

pre 5 godina

Ljubomoranz.... sasvim normalno jer dolazi novi klinac i sve je ukazivalo na to da ce pomrsiti konce mnogima. Tu nema nista neljudsko svi smo ljubomorni, cast izuzecima. Samo ne trebamo dozvoliti da ljubomora utice na nase ponasanje, treba se boriti protiv nje. Federer nije bas uspjevao al sta ces... Pozdrav!

Šta ovo znači?

pre 5 godina

Ok, ne mora da ga voli, ali uvek ga je gledao sa visine. Ljubomora valjda. Verovatno će igrati do 40-e ne bi li sačuvao slemove.
(Motorbreath, 19. avgust 2018 17:44)

Da mogu, ili da bar mislim da mogu da osvojim gs, igrao bih i sa 100 godina! Ima se šta zameriti Federeru, ali nipošto želja da bude najbolji u istoriji, kao ni želja da na sportskom terenu nekoga spreči da ga prevaziđe.

...

pre 5 godina

(SrbEUin, 19. avgust 2018 20:53)
Kakav bre OI, koga to zanima. Nebitan turnir. Evo neki Masu i Puig imaju OI u singlu, jel si čuo za njih? Bitan turnir kao i fudbalerima njihov na OI.
U Riu pola top 20 igrača nije ni došlo jer se ne boduje. Kakav crni OI. Igrali za to vreme atp turnire po svetu za pare i bodove.

dovlajoe

pre 5 godina

Džemperko je ostao sam na braniku Noletovog ulaska u istoriju. Kako je sigurno najmotivisaniji da to spreči, samo će uveličati Novakovu pobedu i učiniti je slađom.

wang

pre 5 godina

Iživljavanje nad detetom. Nije to lepo bilo, a Nole dere li dere, ovaj se jedi i plače. Ne mogu reći, Federer je možda i najveći svih vremena, ali Nole se napobeđivao igrajući sa njim. Sviđa mi se to.

Sasha

pre 5 godina

Razbit ce ga Novak veceras! Ceka ga odavno! Roger vise nikad nece uspeti da ga dobije, koliko god dugo da igrao. A to sta je ko rekao... pa ljudi i budala bi primetila od 2006. do dan danas da ga Roger ne gotivi... a Novak je pravi gospodin sto se njegove strane komentara tice...

samo realno

pre 5 godina

Koliko ja vidim po ovim mečevima Federer je nabio razliku sa prve 4 pobede dok klinac Nole nije još napunio ni 20 godina, i dalje manje više održavao tih 4, 5 pobeda viška par godina, dok Nole nije prišao na pobedu, dve zaostatka 2011. i prestigao ga 2014. Teže je pobediti iskusnog velikana, dvocifrenog slem tridesetogodišnjeg šampiona, nego početnika klinca od 19, 20 godina bez atp titule. Tako da od razlike u godinama kod h2h više je profitirao Federer, nego Novak.

da da

pre 5 godina

(bbmm, 19. avgust 2018 21:07)
I te tvoje sa tim FANTASTIČNIM DOSTIGNUĆIMA ZA VJEKI VJEKOV, baš njih je naš Nole mlatio više nego oni njega a igrao 100 PUTA SA NJIMA!

Ili da obrnemo - kako to da takvi džinovi sa TAKVIM DOSTIGNUĆIMA, BOGOVI TENISA, SINONIMI, VLADARI GALAKSIJA ne mogu da više pobeđuju jednog mršavog Srbina nego on njih? Ćao, doviđence...

Drago

pre 5 godina

od 2011 do danas...27 mečeva, 9 pobeda Federera, 18 Djokovića....ali plašim se da Novak ako bude igrao kao prethodna 3 meča nema mnogo šansi...

antiDebil

pre 5 godina

Mnogo većih istorijskih stvari su postigli Fed i Rafa, ovo je naspram njih mizerija...isto kao i taj čuveni h2h što bi odavno pao da nije 2g bežao..a bežao je iskljućivo da bi zadržao jedino što ima pozitivno.
(bbmm, 19. avgust 2018 20:10)

99 mec ukupno igra protiv te dvojice, pravi pokazatelj bezanja... Sta je vece dostignuce od osvajanja svega?

sremac

pre 5 godina

Motorbreath...i treba da gleda sa visine i treba da poseduje jednu dozu arogancije. Sta treba...da se lazno predstavlja i da glumi nekog klovna koji ljubi sve oko sebe. Covek je bio i ostao klasa,a to sto nama smeta njegovo distanciranje i njegova iskrenost nije njegov problem,nego nas. Cenim Novaka i zelim mu da i veceras pobedi,ali umesto lomljenja reketa,socnih psovki i cinicnih osmeha prema protivniku,zelio bih da vidim jednog novog Novaka,Novaka koji ce dostojanstveno i pun respekta,kako prema sebi,tako i prema svom protivniku,pruziti igru koju dugo necemo zaboraviti. Neka bolji pobedi,a mi da uzivamo u fer borbi.
(Borko, 19. avgust 2018 18:40)


Slazem se sa svim napisanim s'tim sto se mora priznati malo ne postovanje Federa prema Djokovicu. Recimo u jednom od skorijih intervjua gde su ga upitali da nabroji svoje najbolje rivale on je naveo samo Nadala? Mislim, sve je to ok, ali izostaviti nekog ko ima vise pobeda u medjusobnim susretima a bilo ih je puno, samo je ne postovanje protivnika.

Centurion

pre 5 godina

Niste spomenuli prstić sa RG i čuvenu stolicu sa zavrsnog mastersa.
Ta netrpeljivost je prisutna od prvog dana i traje i danas, samo je zamaskirana. Bas kao i pravi Federerov temperament, jer on je impulsivan, lomi rekete i psuje, sto svi koji prate duze tenis znaju. Pa kao što je nestao i repić tako su mu korigovali i ponašanje. Barem onaj vidljivi deo za javnost.

Realno

pre 5 godina

(Jelena, 19. avgust 2018 18:05)
U medijima ima svašta, eto britanski su stalno pominjali, pa i napravili famu o nekoj velikoj četvorci, pa dosta njih je u nju i verovai da postoji, iako je Endi daleko od rezultata zaista postojeće velike trojke.
Pročitao sam komentare i nema u njima baš nikakvog pljuvanja.. Rođa je mnogima kao i meni jako nesimpatičan, nadmen, a često se i nesportski ponaša.. Završiće karijeru sigurno bez osvojenih mastersa u Rimu, Montekarlu i verovatno Šangaju..
Od kada se pojavio Nole, malo Rođi zapinju pobede, ne igra više sa prosečnim igračima kao na početku njegove karijere.. pa dobro, vremena se menjaju, pa i ima pravo da se ljuti..
Nole ima pozitivan skor u međusobnim duelima i sa Rođom i sa Rafom, ta činjenica govori sve!

Idemoooo Nole, čekamo istorijski masterski kompletić!

Milan

pre 5 godina

Ima nešto iracionalno i neobjašnjivo u federerovom odnosu prema Novaku. To se na neki način više vidi nego se manifestuje kroz reči. Pri tome Novak nikada nije provocirao Rodžera i uvek je bio fer prema njemu. Sasvim druga situacija je sa Nadalom koga je Novak koštao mnogo više titula i imao veće rivalstvo a rafa sve podneo gospodski.

The Deer Hunter

pre 5 godina

@jelena

Ne spori se postignuto tokom karijere.. već se komentariše animozitet koji Federer nesumnjivo ima ka Djokoviću.

p.s. i ja sam video nešto sveta.. pa ne zakivam naciju....

...

pre 5 godina

Čuj OI je nebitan, ha ha..nebitan jer ga neko nema, a bio bi ite kako da je obrnuto..ma bio bi najbitnija stavka.
(ček-ček, 19. avgust 2018 21:13)

Pa nebitan je jer klinci koji treniraju ozbiljno tenis sanjaju Vimbldon, i da budu jednog dana broj jedan, a ne da osvoje nekakav olimpijski turnir, isto kao i klinci fudbaleri koji sanjaju titulu svetskog prvaka, pehar lige šampiona, a ne zlato na OI. Pitaj onog zlatnog Masua i Puiga da li bi više voleli da su šampioni Vimbldona ili olimpijski pobednici.
Federer nema zlato u singlu, i opet kažem da je nebitan. Dubl je drugi sport. Da Federer osvoji USO u dublu, jel bi imao 21 titulu? Nebitan turnir za tenis kao i za fudbal. Koga briga. Ti skoro pratiš tenis kada ne znaš da vrednuješ važnost titula u tenisu i fudbalu. Zato ti i ne zameram, ne znaš.
Ima Nole i titulu Dejvis kupa, pa i za to kažem da je nebitno.

Masha

pre 5 godina

Navijam za Noleta, ali se samo secam jednog meca u Sinsinatiju kada ge je Rodzer u jednom setu dobio sa 6:0, a to je bilo za vreme one Novakove dominacije... Dakle, mislim da teren i sve drugo vise pogoduju Federeru. Naravno, napred Nole, mozda se probudi kao u mecu sa Nadalom i proigra najbolje sto moze!

GanDra Šajkaš

pre 5 godina

Svako rivalstvo je zdravo I cini sport jos boljim I atraktivnijim
Rodja ima komleks ali to je njegova stvar,a ima pravo I na svoje misljenje.
Zelim Novaku da veceras podigne nivo igre I da vec jednom osvoji taj famozni Sinsinati....Samo tako ce uci u one besmrtne sportiste cije ce se ime provlaciti kroz istoriju....
Novace sretno ti bilo veceras....samo jako samo napred...

City Girl

pre 5 godina

Ja mislim da Federer jos nije zaboravio onaj return na mec loptu u polufinalu USO. Niti ce ga ikada zaboraviti. Sto se tice izjava, odavno svi teniseri daju iste, politicki korektne izjave, osim nekoliko buntovnika (Kirios, Gulbis).

Dott

pre 5 godina

Od starta jasan i vidljiv je bio Rodzerov animuzitet prema Novaku. Novak i pre nego se susreo sa Federerom 2006te o njemu je govorio sa divljenjem, medjutim i ako je to Rodzer znao, u prvom i svakom narednom susretu sa Novakom, nije se stedeo u tim mecevima, hteo je Novaku da pokaze silu i da mu da do znanja ko je ko. Valjda je to nekako osetio da i kako mu Novak ukazuje duzno postovanje, na terenu je izostajalo, imao je tu slobodu i drskost da u mecu sa njim igra s namerom da ga dobije. Kako drugacije je trebalo da tretiram Rodzer tada nego da je uobrazen, od starta je slao negativne vibracije svakom ko je gajio simpatije prema Novaku.
I zaista Novak je i u tom njihovom prvom susretu pokazao svoje umece sa osnovne linije i ne retko u tim razmenama izlazio kao pobednik. Od te 2006te pa sve do 2009te Novak je igrao napadackiji tenis nego danas, u svom repertoaru udaraca nije koristio slajseve, pa je to sigurno i kljucan razlog, udarao je lopticu jace tada nego danas. Zbog toga imao je jako mnogo neiznudjenih gresaka, pa je to smanjio 2009te uvodjenjem slajsa, koji mu je davao mogucnost duze razmene i cekanja bolje prilike za slanjem vinera. Greske su se smanjile, ali od tada Novak postade i jedan od maratonaca dugih poena sa osnovne linije, pa je stao u ravan sa Fererom i Nadalom po tom pitanju.
Inace Novak nikada nije imao problem sa kondicijom, oduvek je fizicki bio dobro pripremljen, imao je problem sa disanjem, on je razmene igrao skoro ne disuci, pa je to popravio 2011.

vrg

pre 5 godina

ljudi koji ovde vec slave novakovu pobedu i ulazak u istoriju su isti oni koji ga pljuju posle svakog poraza.
ajmo malo realnosti. novak u sinsinatiju nije na vrhuncu, svejedno se domogao finala, a tu mu sigurno nece biti lako sa rodjom koji je zbog predaje gofana da bude sveziji. mnogo ce da zavisi od serivsa.
kako god, ako novak dobije... reci su suvisne!
ako i ne - opet, svaka mu cast sto je dogurao dovde i sto se vraca na stare staze!

Свињар

pre 5 godina

Bilo bi lepo da se prekine tradicija i Nole preda mec veceras.
(Batko pamcenje mu kratko, 1

Ovaj shvatio da kada pokaze svoju inteligenciju, napise nesto ,,normalno" nema ni pluseva ni minusa pa resio da sakuplja minuse.

МааМ

pre 5 godina

У тексту стоји да је Ђоковић први пут победио Федерера у Дубаију, а на листи мечева стоји да је то било у Торонту. Било је то заправо у Монтреалу.

shef_

pre 5 godina

Novak ga je prvi put dobio u Kanadi na mastersu, a ne u Dubaiu, i to kada je dobio u tom trenutku prva tri igraca sveta zaredom; Rodika, Nadala i Federera...
Toliko teniskih znalaca na jednom mestu, a niko da primeti tu gresku.

prle

pre 5 godina

Stavio sam 500evra na Kinga.
(Batko pamcenje mu kratko, 19. avgust 2018 22:32)

Pa ti baš imaš evre za bacanje,King ima da plače večeras kad nole bude dizao pehar, idemoooo noleeee šampioneee

мики

pre 5 godina

I zašto je danas bitno šta je Federer rekao pre deset godina...?
(Ivan, 19. avgust 2018 22:23)

зато што вук длаку мења, али ћуд никада.

зато што не треба никад заборавити. ја лично мислим да не треба ни праштати.

зато што је Рођа невиђена свиња.

зато што србомрзитељи навијају за Рођу.

има тога још....

Marijana

pre 5 godina

Nadal i Đoković su manje-više izjednačeni,pa tek onda Federer.
Kad čujem da je F najvolji ikada digne mi se kosa na glavi,jer braze mili,iko ko imalo istinaki prati tenis zna da su i Novak i Nadal čim su počeli profi da igraju odmah dobili najjače protivnike u tom trenutku u vidu Fedexa i Mareja,potom i Del Potra ... a kilavi Federer je na početku kad je nanizao te silne trofeje imao boraniju protivnike,dok su Nole i Rafa od starta morali da igraju iz petnih žila i najjače što umeju i mogu.
Prema tome,Fedex je jedna licemerna švajcarska seka persa,dok su naš Nole i Rafa ljudine i privatno i u sportu.
A ovim mrziteljima sopstvenog roda želim.isti takav ztetman u bliskoj budućnosti.

neko iz mase

pre 5 godina

Kada procitam komentare ovih prtivnika lika i dela Novaka Djokovica ne mogu a da i sam nesto ne napisem. Nikad nisam bio njegov veliki obozavalac ali nikad se nije desilo da navijam za njegovog protivnika. Zasto? Zato sto tom coveku pored imena jos uvek stoji Srbija, zato sto su mnogi u svetu saznali za Srbiju zahvaljujuci njemu i zato sto on JESTE najbolji srpski sportista svih vremena. Da li iko u Spaniji navija za Djokovica kad igra protiv Nadala ili u Svajcarskoj za Nadala kada igra protiv Federera? Sumnjam. Zato me strasno nerviraju dezurni pljuvaci kao sto je batko (namerno malim slovom) ili njemu slicni koji se raduju svakom porazu nasih sportista. Kako bih ja kao partizanovac mogao da navijam za Dinamo kada igra protiv Zvezde? Naravno da ne bih a vidim da doticni i njemu slicni unapred su se radovali pobedi Cilica nad Novakom sto se nije desilo. Ili su u pitanju kompleksasi ili dezurni mrzitelji svega sto je iz Srbije. U svakom slucaju takvi su samo za zaljenje!

не тупи га

pre 5 godina

Naravno da je Djokovic ljubitelj medicinskog tajm auta,sta tu nije jasno..Sto se tice Nvakovih pobjeda treba samo pogledati statistiku I bice jasno ko igra tenis a ko dobija poene na greske protivnika ko forsira bekend I ceka sta ce da bude,da ne pricamo o besumicnom tapkanju loptice..Ali to nije Djokovic izmislio nego Nadal a onda nakon njih svi drugi jer su znali ako ubijes maestru tempo I forsiras mu bekend tj opteretis uz jaku fizicku spremu mozes da ga dobijes.I eto uspjeli su nazalost,ali realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.
(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

Пааа, рецимо да си у праву, да је Федерер нешто као Бразил а Новак нешто као рецимоооо, хммм, па нека буде Немачка (она из Бразила)..!! Ноле Шампион!

мики

pre 5 godina

realnost je da je on jedini pravi sampion koji igra pravi tenis,nesto kao Brazil u fudbalu..Naravno obojica I Nadal I Djokovic su mladji od njega tako da pravog rivalstva nijeni moglo biti osim nekoliko godina.Sta god da bude kralj tenisa je RF.
(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

нама краљевство не треба, прешли смо на републику, а доживотни председник је Новак. што се Бразила тиче, одавно тај њихов фудбал не вреди пет пара. бољи, ефикаснији, па и лепши фудбал игра доста екипа (много клубова), па чак и репрезентација. ево ти пар примера: Немачка, Шпанија, Француска, Холандија, а у последњих пар година и Белгија.

ти живиш у прошлости, а ствари се мењају током година.

InspektorKluzo

pre 5 godina

Federer je najbolji u povjesti
(Marko, 19. avgust 2018 23:24)

U povijesti, mozda, ali neko je danas napisao istoriju i nece se tu zaustaviti...

ultrasrbin

pre 5 godina

(Vt, 19. avgust 2018 21:50)

A kraljevsku titulu je stekao kao neko ko i nije imao konkurenciju. Kada RF dobija onda je najbolji, a u suprotnom koristite njegove godine. Pa onda da kazemo da je i on osvajao kao zreo igrac orotiv juniora.

ultrasrbin

pre 5 godina

(Topnik, 19. avgust 2018 21:42)

Verovatno je istina i izjava da mu nije stalo posle poraza u finalu.
Nije i nikad nece biti veliki jer nije naucio da gubio, a posebno od Novaka.

мики

pre 5 godina

Federer je najbolji u povjesti
(Marko, 19. avgust 2018 23:24)

можда, али зато је Новак је најбољи тенисер у историји.

данас је то само потврдио.

zzzzz

pre 5 godina

Mogli biste da napravite članak u kome biste objavili ovaj spisak, ali ovog puta sa izveštajima sa tih mečeva sa vašeg sajta. Mi bismo mogli da se podsetimo tih legendarnih mečeva, a vi biste dobili solidan broj klikova...