Utorak, 14.08.2018.

18:41

Šampion se posle 17 godina oprašta od F1: Vreme je da idem dalje

Vozač Meklarena Fernando Alonso saopštio je da na kraju sezone napušta Formulu 1.

Izvor: B92

Šampion se posle 17 godina oprašta od F1: Vreme je da idem dalje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Danijel

pre 5 godina

Ode Žalonso u WEC, pobedi trku i odmah ga diskvalifikuju. Neregularan bolid. Prevarant kroz skoro celu karijeru, ali ovaj put je stigla zaslužena kazna.

Yugoslavia

pre 5 godina

Četvrtina komentara o Hamiltonu. Kompleksi su čudo. Iskulirajte malo, ne oprašta se svaki dan jedan veliki vozač kao što je Alonso. Ali neki i u ovom, za mene tužnom trenutku, jedino za šta su sposobni je da mrze Hamiltona. Još neki ponavljaju onu neverovatnu nebulozu da ga je Glok propustio u poslednjoj krivini. To može samo neko ko u životu nije odgledao više od dve kišne trke. Mnogo mi je žao Alonsa. Nadam se da će se vratiti možda tamo 2020. Strašan vozač koji će puno nedostajati svakom pravom ljubitelju F1. Sve najbolje u daljoj karijeri.

Antonije

pre 5 godina

Ma kakvi Fanđo,Sena,Šumaher.Hamilton je najveći vozač ikada.U sporom Mercedesu šta radi,prestiže duplo brži Ferari i Red Bull.Najbolji trkač ikada.Luis legenda.

Old_School

pre 5 godina

Samo Šumaher. Svi ostali su boranija.
(Boris, 14. avgust 2018 20:48)

Samo Senna!
(Key)

Prvo doktor FANĐO koji je pobedio na gotovo svakoj drugoj GP trci na kojoj je učestvovao, a vozilo ih se svega 8-9 po sezoni tih pedesetih godina XX veka, pa onda možemo da pričamo o Seni, Šumaheru, Prostu, Alonsu ili ovoj dečurliji što samo kukumavče poput Hamiltona i Fetela.

Nemesis84

pre 5 godina

Svako ko piše da danas odlučuje mašina, a nekada tamo davno sve je bilo u vozačkim rukama ozbiljno lupeta. Pa što Sena nije uzeo titulu u timovima pre Meklarena, ili Prost u Ferariju. Sve titule ikada osvojene su bile idealna kombinacija između vozača i bolida, takođe i efekat srece. Ko god tvrdi drugačije je ili ostrašćen ili nije iskren prema samom sebi. Kakvi su sve asovi vozili slabije bolide i nikada nisu osvojili titulu dok nisu prešli u dominantan tim u tom periodu. Sve najlepše Alonsu u daljoj karijeri i životu. Sretno šampione.

Key

pre 5 godina

Samo Šumaher. Svi ostali su boranija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris, 14. avgust 2018 20:48)

Samo Senna!

Salle

pre 5 godina

IndyCar, meni duplo zanimljiviji od formule1. Inače Alonso, ništa posebno, kao i svaki drugi šampion, dok je bio u Minardiju čuvao je zaleđe, kad je prešao u izdržljivi Reno, osvajao je zbog nestabilnog Meklarena...za ostalo ne vredi ni komentarisati.Čovek zna da vozi, dvostruki šampion i to je to.Biće veliki dodatak u Americi, to je sigurno.

Jo

pre 5 godina

Alonso predstavlja jednog od najboljih vozaca tokom svih 17 godina karijere. Ali on je spalio sve mostove iza sebe, bio upleten u najvece skandale, uvek je trazio status prvog vozaca, i zato nikada nije uspeo da pokrene nikakve emocije kod mene. Od ravnodusnosti do gadjenja. Dobro je sto ide. Jos da ode onaj iritantni izvestaceni egomanijak (i gle, svi znaju o kome je rec), pa da normalni vozaci mogu da voze trke.

Jaran

pre 5 godina

Dušan
Fudbal mi je veroispovest, a Kristijana i Mesija ne volim. Isto tako ne volim ni Fetela i Luisa. Mediji su od svih njih stvorili neku vanzemaljsku velicinu, a nijedan od njih nije ni blizu necega takvog.

Dušan

pre 5 godina

Jos Kimi da se povuce pa da izgubim sve razloge zasto gledam F1...
(Jaran, 14. avgust 2018 18:56)

Ja to ne bih tako gledao. Svaka generacija ima svoje heroje.
Sport bi bio dosadan kad bismo 50 godina gledali Ronalda i Mesija i tvrdili da više nećemo oratiti fudbal kad oni odu.
U ovom slučaju kad ode Kimi, tu je harizmatični Rikardo, pristojni Fetel. Kada je Kimi počinjao, neki vozači su završavali karijeru. Tako će se i u F1 uskoro pojaviti neka nova glava koju ćemo pratiti godinama. Možda već vozi, a možda je još uvek u kartingu ispred svoje zgrade i sanja da postane šampion.

Aleksandar

pre 5 godina

Ne ide u penziju, ide da osvoji indy 500 i trostruku krunu. Istovremeno vozi i endurance championship sa toyotom, a i dalje je pod ugovorom sa mclarenom i moze da se vrati ako to bude imalo smisla i kada budu napravili dovoljno dobar bolid. Meni je zao sto nece biti u f1 sledece godine ali mozda je bolje da ne gubi vreme u f1, jedino mi ostaje da navijam za Ricciarda.

Lesa

pre 5 godina

@Petar

Bravo Petre, od A do Sh... Ma koliko voleo McL i nvijao za njih kao tim, nikako ne mogu da svarim sto su ga vratili, posle svega. Ne bih to uradio, pa ni da mi zivot zavisi od toga. Kada je prvi put dolazio, bilo mi je ok, sampion, odlican vozac ali posle skandala i onakve zalosne kuknjave tokom cele sezone, na klinca koji mu je parirao u debitantskoj sezoni, mi se potpuno ogadio kao covek i kao vozac. Ja jednostavno ne mogu da navijam skroz za McL od kako se on vratio u tim. A stavljati njega i Kimija (koji je gotiva u svakom timu, cak i u ovom kog ne volim ni malo, i protiv kog navijam oduvek), u isti kos je zalosno. Kimi je legenda, faca kao lik, malo otupeo vozacki ali ja ne znam nikog ko Kimija ne gotivi. Tako da ledeni finac i ovaj placljivac ne mogu zajedno u recenicu nikako. Meni je drago sto ide, jedva cekam...

Carlos Reuteman

pre 5 godina

@Riquelme
Najbolje preticanje Šumahera izveo je Mika Hakinen u Monci. Alonso je osvojio 24 sata Le Mana. Verovatno će i 500 Indijanopolisa za razliku od ovog preplanulog i onog derišta.

NNN

pre 5 godina

"U redu za Alonsa, ali kako je moguce da nekom Masa bude omiljen vozac??? Vozac koji nikad nije bio prvi u svom timu, vec uvek prateci vozac."

Pazi, Masa je 2008. "bio šampion 1 minut",
a onda se Timo Glok "parkirao" u poslednjoj krivini i propustio Hamiltona, kome je to donelo 1 bod neophodan za (prvu) titulu!

HARIS

pre 5 godina

Za njega i Fetela sam uvijek mislio da ih necu moci podrzavati cak ni u Ferariju za koji navijam, ali sam se prevario. Nevjerovatno mi je zao sto u 'crvenom' nije osvojio makar samo jednu titulu. Sve najbolje Fernando.

Bard Živa

pre 5 godina

2001 i debi u Minardiju, tada ekipi 4-5 koplja lošijoj od svih ostalih, odmah se videlo da će kad-tad biti vrhunski vozač i šampion! Srećno u F1 penziji. F1 ovim tvojim potezom mnogo gubi...

VladimirNS

pre 5 godina

Hvala na super uzbudljivim trkama pogotovo protim Kimija u McLarenu (kad je McLaren bio nesto - pocetak saradnje sa Mercedesom) Iako sam navijao protiv tebe, bez tebe te sezone ne bi bile tako super uzbudljive.

McLaren je veliki tim i bice on opet u TOP redu ali si ti imao nesrecu da oba puta u taj tim dodjes u pogresno vreme. Prvi put sa Luisom a ovaj drugi put kad McLaren nije bas u top formi.

Puno srece i jos jednom HVALA za odlicne i uzbudljive trke.

Aca

pre 5 godina

Video šta se radi u F1 kako guraju onog Hamiltona koji može da seče linije za ulazak u box kad oće i ide čovek.Neće da se zavitlava više.

Dejca-LE

pre 5 godina

Njegove dve velike greška, odlazak iz ferarija kad nije trebalo i dolazak u meclaren kad nije trebalo. Još Kimi ostaje od te stare garde kad ode i on formula će mnogo izgubiti.

Zastava AMG Petronas

pre 5 godina

Sjajan vozac i steta je sto se povlaci jer i dalje ima sta da pruzi! Ubedjen sam da i dalje moze da bude sampion u konkurentnom bolidu. Uvek je izvlacio maksimum iz bolida. Secam se kad je u Minardiju pruzao sjajne rezultate, mrzeo sam ga kad je Sumija skinuo sa trona, svakako ga postujem mnogo. Na zalost pamticu ga i kao najnesrecnijeg vozaca... Imao je jako los tajming u biranju timova posle 2 titule u Renou. Sve najbolje u daljem zivotu.

Dane

pre 5 godina

Iako je još uvek sjajan vozač, iskreno rečeno i vreme mu je. Isto kao i nekim drugim "veteranima". Svako upražnjeno mesto daje nadu da će neko od mladih vozača, prepunih elana i želje, uspeti da se pokaže i bar malo osveži ovaj (nažalost) učmali sport.

Danko Ćosić

pre 5 godina

Pet puta bolji vozač od Hamiltona i Vetela.Ali ovi dvojica imaju leđa a Alonso je Španac i osuđen je na kraj karijere u F1.Uživaj legendo i ne vraćaj se nikad više u ovo lopovsko takmičenje koje je privatno vlasništvo mercedesa.

Ајде@

pre 5 godina

Ви људи још гледате ово чудо од спорта!?!
Од оне сезоне кад је Маса изгубио титулу у последњој кривини, од тада не пратим ово. У ствари и следеће године сам га као нешто пратио, али након тога је постало јасно да тај спорт пропада и постаје чисто смарање.
Сена би се шлогирао кад би видео шта су од Ф1 направили!
Да се толико гура онај мали Британац, мислим стварно... Машина води главну реч, а не човек.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Moj omiljeni vozač. Istajao sam u 6 ujutru da bih pratio trke f1, najviše zbog njega. Poslednja dobra sezona generalno u f1 po meni je bila 2012. Od tad previše vozači zavise od bolida. Ko ima bolji bolid - pobedjuje sigurno. Alonso - jedan od najboljih ikada - u top10 sigurno, po mnogim strucnjacima. Zaslužio više od 2 titule, ali se nekako našao u pogrešnim timovima u pogrešno vreme. Legenda!

Petar

pre 5 godina

Pratim F1 od '76-e, onoliko koliko je to tadašnja tv dozvoljavala, bez svih današnjih dodatnih informacija sa interneta, gde se ne može izbeći preuveličavanje, smanjenje standarda da ne spominjem; ovaj lik, talentovan za vožnju kako ga je Bog dao, jednako je talentovan za kontroverze i izazivanje antipatije kod onih koji mu nisu naklonjeni po nacionalnom ili nekom smešnom "latino" ključu u Srbiji - za mene je on drugi na listi omraženih, odmah iza (mada tesno): Šumahera.
Šta ga kvalifikuje na to mesto? Ajd' samo dva najlepše sakrivana momenta u njegovoj karijeri:
1) "Ferrari-Stepney-gate 2007", 100M$ zbog toga što mu je Hamilton preuzeo ulogu zvezde u timu (ko bi da polemiše, bolje da pogleda šta je ostalo od zapisa po internetu o tome - jeste, naporno je, ko će sve to da čita ako već nije proživeo...)
2) Singapur 2008-e, jedini nedužan u nameštenoj pobedi za njega.
Nisam mu, niti mu želim zlo, ali za svoje dobro on se pobrinuo metodama koje me ne privlače.
Bar će sad biti interesantno koga će u njegovu nošu da smeste ;)

Nikola

pre 5 godina

@ Mracna dusa

U redu za Alonsa, ali kako je moguce da nekom Masa bude omiljen vozac??? Vozac koji nikad nije bio prvi u svom timu, vec uvek prateci vozac. Vozac koji nema drskosti u sebi, vec se zadovoljio time sto je propustao Sumahera pred ciljem.

sreten

pre 5 godina

nikada nije svojim informacijama pomogao da se razvije pobednucki auto, Spygate, Crashgate, stalno zapomaganje. .. neka ide, dosadio je I Bogu I ljudima. Bio sampion pre 12 godina I od tada samo pumpa svoj imidz bez pokrica u rezultatima. Petrova nije mogao da pretekne onomad....

Srbin

pre 5 godina

Hvala Nando za sve divne uspomene!!!Sigurno u top 10 najboljih ikada i zasluzio je makar jos 2 titule a pogotovo onu iz 2012 kada su ga ni krivog ni duznog pokupili Grozan i Hamilton.Jednako talentovan kao Sumi ali nije ga sreca puno sluzila i poslednje 4 godine je bacio u MCL-u.Legendo uzivaj u nastavku zivota i jako ces nedostajati ovome sportu!!

malation

pre 5 godina

I te dve šampionske titule ne bi uzeo da Renault nije imao ilegalni mass-dumper. Kada ih je FIA provalila i zabranila, tu je bio kraj Renaulta i Brijatorea.

Blaugrana[CG]

pre 5 godina

Nekada se sa uzivanjem pratila Formula. A onda je dosao Hamilton.

Legenda formule i sporta. Ti i tvoj zuti Reno ste mi obiljezili djetinstvo.

Shone

pre 5 godina

Nikad nisam navijao za Alonsa, ali sam ga strahovito postovao. Jedan od najboljih vozaca svih vremena, zasluzio je vise titula. Onaj Reno je bio monstruozan. Uzivaj u penziji majstore, nedostajaces.

Nikola

pre 5 godina

Pratim F1 od 1994 godine i nikada nisam vidio boljeg vozaca od Fernanda Alonsa. Gdje god je bio izvlacio je maximum iz bolida. Jedino on moze da osvoji tripl krunu. Mislim da je Nando ucinio pravu stvar sa povlacenjem i prelaskom u Indy car.
Nando, od sveg srca ti zelim titulu u americi i da pobijedis na cuvenoj stazi kako bi se izjednacio sa Hilom.

Shone

pre 5 godina

Nikad nisam navijao za Alonsa, ali sam ga strahovito postovao. Jedan od najboljih vozaca svih vremena, zasluzio je vise titula. Onaj Reno je bio monstruozan. Uzivaj u penziji majstore, nedostajaces.

Nikola

pre 5 godina

Pratim F1 od 1994 godine i nikada nisam vidio boljeg vozaca od Fernanda Alonsa. Gdje god je bio izvlacio je maximum iz bolida. Jedino on moze da osvoji tripl krunu. Mislim da je Nando ucinio pravu stvar sa povlacenjem i prelaskom u Indy car.
Nando, od sveg srca ti zelim titulu u americi i da pobijedis na cuvenoj stazi kako bi se izjednacio sa Hilom.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Moj omiljeni vozač. Istajao sam u 6 ujutru da bih pratio trke f1, najviše zbog njega. Poslednja dobra sezona generalno u f1 po meni je bila 2012. Od tad previše vozači zavise od bolida. Ko ima bolji bolid - pobedjuje sigurno. Alonso - jedan od najboljih ikada - u top10 sigurno, po mnogim strucnjacima. Zaslužio više od 2 titule, ali se nekako našao u pogrešnim timovima u pogrešno vreme. Legenda!

Dejca-LE

pre 5 godina

Njegove dve velike greška, odlazak iz ferarija kad nije trebalo i dolazak u meclaren kad nije trebalo. Još Kimi ostaje od te stare garde kad ode i on formula će mnogo izgubiti.

Blaugrana[CG]

pre 5 godina

Nekada se sa uzivanjem pratila Formula. A onda je dosao Hamilton.

Legenda formule i sporta. Ti i tvoj zuti Reno ste mi obiljezili djetinstvo.

Danko Ćosić

pre 5 godina

Pet puta bolji vozač od Hamiltona i Vetela.Ali ovi dvojica imaju leđa a Alonso je Španac i osuđen je na kraj karijere u F1.Uživaj legendo i ne vraćaj se nikad više u ovo lopovsko takmičenje koje je privatno vlasništvo mercedesa.

Nikola

pre 5 godina

@ Mracna dusa

U redu za Alonsa, ali kako je moguce da nekom Masa bude omiljen vozac??? Vozac koji nikad nije bio prvi u svom timu, vec uvek prateci vozac. Vozac koji nema drskosti u sebi, vec se zadovoljio time sto je propustao Sumahera pred ciljem.

Petar

pre 5 godina

Pratim F1 od '76-e, onoliko koliko je to tadašnja tv dozvoljavala, bez svih današnjih dodatnih informacija sa interneta, gde se ne može izbeći preuveličavanje, smanjenje standarda da ne spominjem; ovaj lik, talentovan za vožnju kako ga je Bog dao, jednako je talentovan za kontroverze i izazivanje antipatije kod onih koji mu nisu naklonjeni po nacionalnom ili nekom smešnom "latino" ključu u Srbiji - za mene je on drugi na listi omraženih, odmah iza (mada tesno): Šumahera.
Šta ga kvalifikuje na to mesto? Ajd' samo dva najlepše sakrivana momenta u njegovoj karijeri:
1) "Ferrari-Stepney-gate 2007", 100M$ zbog toga što mu je Hamilton preuzeo ulogu zvezde u timu (ko bi da polemiše, bolje da pogleda šta je ostalo od zapisa po internetu o tome - jeste, naporno je, ko će sve to da čita ako već nije proživeo...)
2) Singapur 2008-e, jedini nedužan u nameštenoj pobedi za njega.
Nisam mu, niti mu želim zlo, ali za svoje dobro on se pobrinuo metodama koje me ne privlače.
Bar će sad biti interesantno koga će u njegovu nošu da smeste ;)

Srbin

pre 5 godina

Hvala Nando za sve divne uspomene!!!Sigurno u top 10 najboljih ikada i zasluzio je makar jos 2 titule a pogotovo onu iz 2012 kada su ga ni krivog ni duznog pokupili Grozan i Hamilton.Jednako talentovan kao Sumi ali nije ga sreca puno sluzila i poslednje 4 godine je bacio u MCL-u.Legendo uzivaj u nastavku zivota i jako ces nedostajati ovome sportu!!

Ајде@

pre 5 godina

Ви људи још гледате ово чудо од спорта!?!
Од оне сезоне кад је Маса изгубио титулу у последњој кривини, од тада не пратим ово. У ствари и следеће године сам га као нешто пратио, али након тога је постало јасно да тај спорт пропада и постаје чисто смарање.
Сена би се шлогирао кад би видео шта су од Ф1 направили!
Да се толико гура онај мали Британац, мислим стварно... Машина води главну реч, а не човек.

Zastava AMG Petronas

pre 5 godina

Sjajan vozac i steta je sto se povlaci jer i dalje ima sta da pruzi! Ubedjen sam da i dalje moze da bude sampion u konkurentnom bolidu. Uvek je izvlacio maksimum iz bolida. Secam se kad je u Minardiju pruzao sjajne rezultate, mrzeo sam ga kad je Sumija skinuo sa trona, svakako ga postujem mnogo. Na zalost pamticu ga i kao najnesrecnijeg vozaca... Imao je jako los tajming u biranju timova posle 2 titule u Renou. Sve najbolje u daljem zivotu.

Aca

pre 5 godina

Video šta se radi u F1 kako guraju onog Hamiltona koji može da seče linije za ulazak u box kad oće i ide čovek.Neće da se zavitlava više.

malation

pre 5 godina

I te dve šampionske titule ne bi uzeo da Renault nije imao ilegalni mass-dumper. Kada ih je FIA provalila i zabranila, tu je bio kraj Renaulta i Brijatorea.

sreten

pre 5 godina

nikada nije svojim informacijama pomogao da se razvije pobednucki auto, Spygate, Crashgate, stalno zapomaganje. .. neka ide, dosadio je I Bogu I ljudima. Bio sampion pre 12 godina I od tada samo pumpa svoj imidz bez pokrica u rezultatima. Petrova nije mogao da pretekne onomad....

Bard Živa

pre 5 godina

2001 i debi u Minardiju, tada ekipi 4-5 koplja lošijoj od svih ostalih, odmah se videlo da će kad-tad biti vrhunski vozač i šampion! Srećno u F1 penziji. F1 ovim tvojim potezom mnogo gubi...

NNN

pre 5 godina

"U redu za Alonsa, ali kako je moguce da nekom Masa bude omiljen vozac??? Vozac koji nikad nije bio prvi u svom timu, vec uvek prateci vozac."

Pazi, Masa je 2008. "bio šampion 1 minut",
a onda se Timo Glok "parkirao" u poslednjoj krivini i propustio Hamiltona, kome je to donelo 1 bod neophodan za (prvu) titulu!

HARIS

pre 5 godina

Za njega i Fetela sam uvijek mislio da ih necu moci podrzavati cak ni u Ferariju za koji navijam, ali sam se prevario. Nevjerovatno mi je zao sto u 'crvenom' nije osvojio makar samo jednu titulu. Sve najbolje Fernando.

VladimirNS

pre 5 godina

Hvala na super uzbudljivim trkama pogotovo protim Kimija u McLarenu (kad je McLaren bio nesto - pocetak saradnje sa Mercedesom) Iako sam navijao protiv tebe, bez tebe te sezone ne bi bile tako super uzbudljive.

McLaren je veliki tim i bice on opet u TOP redu ali si ti imao nesrecu da oba puta u taj tim dodjes u pogresno vreme. Prvi put sa Luisom a ovaj drugi put kad McLaren nije bas u top formi.

Puno srece i jos jednom HVALA za odlicne i uzbudljive trke.

Carlos Reuteman

pre 5 godina

@Riquelme
Najbolje preticanje Šumahera izveo je Mika Hakinen u Monci. Alonso je osvojio 24 sata Le Mana. Verovatno će i 500 Indijanopolisa za razliku od ovog preplanulog i onog derišta.

Dušan

pre 5 godina

Jos Kimi da se povuce pa da izgubim sve razloge zasto gledam F1...
(Jaran, 14. avgust 2018 18:56)

Ja to ne bih tako gledao. Svaka generacija ima svoje heroje.
Sport bi bio dosadan kad bismo 50 godina gledali Ronalda i Mesija i tvrdili da više nećemo oratiti fudbal kad oni odu.
U ovom slučaju kad ode Kimi, tu je harizmatični Rikardo, pristojni Fetel. Kada je Kimi počinjao, neki vozači su završavali karijeru. Tako će se i u F1 uskoro pojaviti neka nova glava koju ćemo pratiti godinama. Možda već vozi, a možda je još uvek u kartingu ispred svoje zgrade i sanja da postane šampion.

Aleksandar

pre 5 godina

Ne ide u penziju, ide da osvoji indy 500 i trostruku krunu. Istovremeno vozi i endurance championship sa toyotom, a i dalje je pod ugovorom sa mclarenom i moze da se vrati ako to bude imalo smisla i kada budu napravili dovoljno dobar bolid. Meni je zao sto nece biti u f1 sledece godine ali mozda je bolje da ne gubi vreme u f1, jedino mi ostaje da navijam za Ricciarda.

Dane

pre 5 godina

Iako je još uvek sjajan vozač, iskreno rečeno i vreme mu je. Isto kao i nekim drugim "veteranima". Svako upražnjeno mesto daje nadu da će neko od mladih vozača, prepunih elana i želje, uspeti da se pokaže i bar malo osveži ovaj (nažalost) učmali sport.

Lesa

pre 5 godina

@Petar

Bravo Petre, od A do Sh... Ma koliko voleo McL i nvijao za njih kao tim, nikako ne mogu da svarim sto su ga vratili, posle svega. Ne bih to uradio, pa ni da mi zivot zavisi od toga. Kada je prvi put dolazio, bilo mi je ok, sampion, odlican vozac ali posle skandala i onakve zalosne kuknjave tokom cele sezone, na klinca koji mu je parirao u debitantskoj sezoni, mi se potpuno ogadio kao covek i kao vozac. Ja jednostavno ne mogu da navijam skroz za McL od kako se on vratio u tim. A stavljati njega i Kimija (koji je gotiva u svakom timu, cak i u ovom kog ne volim ni malo, i protiv kog navijam oduvek), u isti kos je zalosno. Kimi je legenda, faca kao lik, malo otupeo vozacki ali ja ne znam nikog ko Kimija ne gotivi. Tako da ledeni finac i ovaj placljivac ne mogu zajedno u recenicu nikako. Meni je drago sto ide, jedva cekam...

Jo

pre 5 godina

Alonso predstavlja jednog od najboljih vozaca tokom svih 17 godina karijere. Ali on je spalio sve mostove iza sebe, bio upleten u najvece skandale, uvek je trazio status prvog vozaca, i zato nikada nije uspeo da pokrene nikakve emocije kod mene. Od ravnodusnosti do gadjenja. Dobro je sto ide. Jos da ode onaj iritantni izvestaceni egomanijak (i gle, svi znaju o kome je rec), pa da normalni vozaci mogu da voze trke.

Key

pre 5 godina

Samo Šumaher. Svi ostali su boranija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris, 14. avgust 2018 20:48)

Samo Senna!

Yugoslavia

pre 5 godina

Četvrtina komentara o Hamiltonu. Kompleksi su čudo. Iskulirajte malo, ne oprašta se svaki dan jedan veliki vozač kao što je Alonso. Ali neki i u ovom, za mene tužnom trenutku, jedino za šta su sposobni je da mrze Hamiltona. Još neki ponavljaju onu neverovatnu nebulozu da ga je Glok propustio u poslednjoj krivini. To može samo neko ko u životu nije odgledao više od dve kišne trke. Mnogo mi je žao Alonsa. Nadam se da će se vratiti možda tamo 2020. Strašan vozač koji će puno nedostajati svakom pravom ljubitelju F1. Sve najbolje u daljoj karijeri.

Jaran

pre 5 godina

Dušan
Fudbal mi je veroispovest, a Kristijana i Mesija ne volim. Isto tako ne volim ni Fetela i Luisa. Mediji su od svih njih stvorili neku vanzemaljsku velicinu, a nijedan od njih nije ni blizu necega takvog.

Nemesis84

pre 5 godina

Svako ko piše da danas odlučuje mašina, a nekada tamo davno sve je bilo u vozačkim rukama ozbiljno lupeta. Pa što Sena nije uzeo titulu u timovima pre Meklarena, ili Prost u Ferariju. Sve titule ikada osvojene su bile idealna kombinacija između vozača i bolida, takođe i efekat srece. Ko god tvrdi drugačije je ili ostrašćen ili nije iskren prema samom sebi. Kakvi su sve asovi vozili slabije bolide i nikada nisu osvojili titulu dok nisu prešli u dominantan tim u tom periodu. Sve najlepše Alonsu u daljoj karijeri i životu. Sretno šampione.

Old_School

pre 5 godina

Samo Šumaher. Svi ostali su boranija.
(Boris, 14. avgust 2018 20:48)

Samo Senna!
(Key)

Prvo doktor FANĐO koji je pobedio na gotovo svakoj drugoj GP trci na kojoj je učestvovao, a vozilo ih se svega 8-9 po sezoni tih pedesetih godina XX veka, pa onda možemo da pričamo o Seni, Šumaheru, Prostu, Alonsu ili ovoj dečurliji što samo kukumavče poput Hamiltona i Fetela.

Salle

pre 5 godina

IndyCar, meni duplo zanimljiviji od formule1. Inače Alonso, ništa posebno, kao i svaki drugi šampion, dok je bio u Minardiju čuvao je zaleđe, kad je prešao u izdržljivi Reno, osvajao je zbog nestabilnog Meklarena...za ostalo ne vredi ni komentarisati.Čovek zna da vozi, dvostruki šampion i to je to.Biće veliki dodatak u Americi, to je sigurno.

Antonije

pre 5 godina

Ma kakvi Fanđo,Sena,Šumaher.Hamilton je najveći vozač ikada.U sporom Mercedesu šta radi,prestiže duplo brži Ferari i Red Bull.Najbolji trkač ikada.Luis legenda.

Danijel

pre 5 godina

Ode Žalonso u WEC, pobedi trku i odmah ga diskvalifikuju. Neregularan bolid. Prevarant kroz skoro celu karijeru, ali ovaj put je stigla zaslužena kazna.

malation

pre 5 godina

I te dve šampionske titule ne bi uzeo da Renault nije imao ilegalni mass-dumper. Kada ih je FIA provalila i zabranila, tu je bio kraj Renaulta i Brijatorea.

sreten

pre 5 godina

nikada nije svojim informacijama pomogao da se razvije pobednucki auto, Spygate, Crashgate, stalno zapomaganje. .. neka ide, dosadio je I Bogu I ljudima. Bio sampion pre 12 godina I od tada samo pumpa svoj imidz bez pokrica u rezultatima. Petrova nije mogao da pretekne onomad....

Danko Ćosić

pre 5 godina

Pet puta bolji vozač od Hamiltona i Vetela.Ali ovi dvojica imaju leđa a Alonso je Španac i osuđen je na kraj karijere u F1.Uživaj legendo i ne vraćaj se nikad više u ovo lopovsko takmičenje koje je privatno vlasništvo mercedesa.

Ајде@

pre 5 godina

Ви људи још гледате ово чудо од спорта!?!
Од оне сезоне кад је Маса изгубио титулу у последњој кривини, од тада не пратим ово. У ствари и следеће године сам га као нешто пратио, али након тога је постало јасно да тај спорт пропада и постаје чисто смарање.
Сена би се шлогирао кад би видео шта су од Ф1 направили!
Да се толико гура онај мали Британац, мислим стварно... Машина води главну реч, а не човек.

Petar

pre 5 godina

Pratim F1 od '76-e, onoliko koliko je to tadašnja tv dozvoljavala, bez svih današnjih dodatnih informacija sa interneta, gde se ne može izbeći preuveličavanje, smanjenje standarda da ne spominjem; ovaj lik, talentovan za vožnju kako ga je Bog dao, jednako je talentovan za kontroverze i izazivanje antipatije kod onih koji mu nisu naklonjeni po nacionalnom ili nekom smešnom "latino" ključu u Srbiji - za mene je on drugi na listi omraženih, odmah iza (mada tesno): Šumahera.
Šta ga kvalifikuje na to mesto? Ajd' samo dva najlepše sakrivana momenta u njegovoj karijeri:
1) "Ferrari-Stepney-gate 2007", 100M$ zbog toga što mu je Hamilton preuzeo ulogu zvezde u timu (ko bi da polemiše, bolje da pogleda šta je ostalo od zapisa po internetu o tome - jeste, naporno je, ko će sve to da čita ako već nije proživeo...)
2) Singapur 2008-e, jedini nedužan u nameštenoj pobedi za njega.
Nisam mu, niti mu želim zlo, ali za svoje dobro on se pobrinuo metodama koje me ne privlače.
Bar će sad biti interesantno koga će u njegovu nošu da smeste ;)

Nikola

pre 5 godina

Pratim F1 od 1994 godine i nikada nisam vidio boljeg vozaca od Fernanda Alonsa. Gdje god je bio izvlacio je maximum iz bolida. Jedino on moze da osvoji tripl krunu. Mislim da je Nando ucinio pravu stvar sa povlacenjem i prelaskom u Indy car.
Nando, od sveg srca ti zelim titulu u americi i da pobijedis na cuvenoj stazi kako bi se izjednacio sa Hilom.

Blaugrana[CG]

pre 5 godina

Nekada se sa uzivanjem pratila Formula. A onda je dosao Hamilton.

Legenda formule i sporta. Ti i tvoj zuti Reno ste mi obiljezili djetinstvo.

Nikola

pre 5 godina

@ Mracna dusa

U redu za Alonsa, ali kako je moguce da nekom Masa bude omiljen vozac??? Vozac koji nikad nije bio prvi u svom timu, vec uvek prateci vozac. Vozac koji nema drskosti u sebi, vec se zadovoljio time sto je propustao Sumahera pred ciljem.

Lesa

pre 5 godina

@Petar

Bravo Petre, od A do Sh... Ma koliko voleo McL i nvijao za njih kao tim, nikako ne mogu da svarim sto su ga vratili, posle svega. Ne bih to uradio, pa ni da mi zivot zavisi od toga. Kada je prvi put dolazio, bilo mi je ok, sampion, odlican vozac ali posle skandala i onakve zalosne kuknjave tokom cele sezone, na klinca koji mu je parirao u debitantskoj sezoni, mi se potpuno ogadio kao covek i kao vozac. Ja jednostavno ne mogu da navijam skroz za McL od kako se on vratio u tim. A stavljati njega i Kimija (koji je gotiva u svakom timu, cak i u ovom kog ne volim ni malo, i protiv kog navijam oduvek), u isti kos je zalosno. Kimi je legenda, faca kao lik, malo otupeo vozacki ali ja ne znam nikog ko Kimija ne gotivi. Tako da ledeni finac i ovaj placljivac ne mogu zajedno u recenicu nikako. Meni je drago sto ide, jedva cekam...

Aca

pre 5 godina

Video šta se radi u F1 kako guraju onog Hamiltona koji može da seče linije za ulazak u box kad oće i ide čovek.Neće da se zavitlava više.

Salle

pre 5 godina

IndyCar, meni duplo zanimljiviji od formule1. Inače Alonso, ništa posebno, kao i svaki drugi šampion, dok je bio u Minardiju čuvao je zaleđe, kad je prešao u izdržljivi Reno, osvajao je zbog nestabilnog Meklarena...za ostalo ne vredi ni komentarisati.Čovek zna da vozi, dvostruki šampion i to je to.Biće veliki dodatak u Americi, to je sigurno.

Antonije

pre 5 godina

Ma kakvi Fanđo,Sena,Šumaher.Hamilton je najveći vozač ikada.U sporom Mercedesu šta radi,prestiže duplo brži Ferari i Red Bull.Najbolji trkač ikada.Luis legenda.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Moj omiljeni vozač. Istajao sam u 6 ujutru da bih pratio trke f1, najviše zbog njega. Poslednja dobra sezona generalno u f1 po meni je bila 2012. Od tad previše vozači zavise od bolida. Ko ima bolji bolid - pobedjuje sigurno. Alonso - jedan od najboljih ikada - u top10 sigurno, po mnogim strucnjacima. Zaslužio više od 2 titule, ali se nekako našao u pogrešnim timovima u pogrešno vreme. Legenda!

Jo

pre 5 godina

Alonso predstavlja jednog od najboljih vozaca tokom svih 17 godina karijere. Ali on je spalio sve mostove iza sebe, bio upleten u najvece skandale, uvek je trazio status prvog vozaca, i zato nikada nije uspeo da pokrene nikakve emocije kod mene. Od ravnodusnosti do gadjenja. Dobro je sto ide. Jos da ode onaj iritantni izvestaceni egomanijak (i gle, svi znaju o kome je rec), pa da normalni vozaci mogu da voze trke.

Shone

pre 5 godina

Nikad nisam navijao za Alonsa, ali sam ga strahovito postovao. Jedan od najboljih vozaca svih vremena, zasluzio je vise titula. Onaj Reno je bio monstruozan. Uzivaj u penziji majstore, nedostajaces.

Srbin

pre 5 godina

Hvala Nando za sve divne uspomene!!!Sigurno u top 10 najboljih ikada i zasluzio je makar jos 2 titule a pogotovo onu iz 2012 kada su ga ni krivog ni duznog pokupili Grozan i Hamilton.Jednako talentovan kao Sumi ali nije ga sreca puno sluzila i poslednje 4 godine je bacio u MCL-u.Legendo uzivaj u nastavku zivota i jako ces nedostajati ovome sportu!!

NNN

pre 5 godina

"U redu za Alonsa, ali kako je moguce da nekom Masa bude omiljen vozac??? Vozac koji nikad nije bio prvi u svom timu, vec uvek prateci vozac."

Pazi, Masa je 2008. "bio šampion 1 minut",
a onda se Timo Glok "parkirao" u poslednjoj krivini i propustio Hamiltona, kome je to donelo 1 bod neophodan za (prvu) titulu!

Key

pre 5 godina

Samo Šumaher. Svi ostali su boranija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Boris, 14. avgust 2018 20:48)

Samo Senna!

Carlos Reuteman

pre 5 godina

@Riquelme
Najbolje preticanje Šumahera izveo je Mika Hakinen u Monci. Alonso je osvojio 24 sata Le Mana. Verovatno će i 500 Indijanopolisa za razliku od ovog preplanulog i onog derišta.

Jaran

pre 5 godina

Dušan
Fudbal mi je veroispovest, a Kristijana i Mesija ne volim. Isto tako ne volim ni Fetela i Luisa. Mediji su od svih njih stvorili neku vanzemaljsku velicinu, a nijedan od njih nije ni blizu necega takvog.

Dane

pre 5 godina

Iako je još uvek sjajan vozač, iskreno rečeno i vreme mu je. Isto kao i nekim drugim "veteranima". Svako upražnjeno mesto daje nadu da će neko od mladih vozača, prepunih elana i želje, uspeti da se pokaže i bar malo osveži ovaj (nažalost) učmali sport.

Aleksandar

pre 5 godina

Ne ide u penziju, ide da osvoji indy 500 i trostruku krunu. Istovremeno vozi i endurance championship sa toyotom, a i dalje je pod ugovorom sa mclarenom i moze da se vrati ako to bude imalo smisla i kada budu napravili dovoljno dobar bolid. Meni je zao sto nece biti u f1 sledece godine ali mozda je bolje da ne gubi vreme u f1, jedino mi ostaje da navijam za Ricciarda.

Dejca-LE

pre 5 godina

Njegove dve velike greška, odlazak iz ferarija kad nije trebalo i dolazak u meclaren kad nije trebalo. Još Kimi ostaje od te stare garde kad ode i on formula će mnogo izgubiti.

VladimirNS

pre 5 godina

Hvala na super uzbudljivim trkama pogotovo protim Kimija u McLarenu (kad je McLaren bio nesto - pocetak saradnje sa Mercedesom) Iako sam navijao protiv tebe, bez tebe te sezone ne bi bile tako super uzbudljive.

McLaren je veliki tim i bice on opet u TOP redu ali si ti imao nesrecu da oba puta u taj tim dodjes u pogresno vreme. Prvi put sa Luisom a ovaj drugi put kad McLaren nije bas u top formi.

Puno srece i jos jednom HVALA za odlicne i uzbudljive trke.

HARIS

pre 5 godina

Za njega i Fetela sam uvijek mislio da ih necu moci podrzavati cak ni u Ferariju za koji navijam, ali sam se prevario. Nevjerovatno mi je zao sto u 'crvenom' nije osvojio makar samo jednu titulu. Sve najbolje Fernando.

Zastava AMG Petronas

pre 5 godina

Sjajan vozac i steta je sto se povlaci jer i dalje ima sta da pruzi! Ubedjen sam da i dalje moze da bude sampion u konkurentnom bolidu. Uvek je izvlacio maksimum iz bolida. Secam se kad je u Minardiju pruzao sjajne rezultate, mrzeo sam ga kad je Sumija skinuo sa trona, svakako ga postujem mnogo. Na zalost pamticu ga i kao najnesrecnijeg vozaca... Imao je jako los tajming u biranju timova posle 2 titule u Renou. Sve najbolje u daljem zivotu.

Dušan

pre 5 godina

Jos Kimi da se povuce pa da izgubim sve razloge zasto gledam F1...
(Jaran, 14. avgust 2018 18:56)

Ja to ne bih tako gledao. Svaka generacija ima svoje heroje.
Sport bi bio dosadan kad bismo 50 godina gledali Ronalda i Mesija i tvrdili da više nećemo oratiti fudbal kad oni odu.
U ovom slučaju kad ode Kimi, tu je harizmatični Rikardo, pristojni Fetel. Kada je Kimi počinjao, neki vozači su završavali karijeru. Tako će se i u F1 uskoro pojaviti neka nova glava koju ćemo pratiti godinama. Možda već vozi, a možda je još uvek u kartingu ispred svoje zgrade i sanja da postane šampion.

Old_School

pre 5 godina

Samo Šumaher. Svi ostali su boranija.
(Boris, 14. avgust 2018 20:48)

Samo Senna!
(Key)

Prvo doktor FANĐO koji je pobedio na gotovo svakoj drugoj GP trci na kojoj je učestvovao, a vozilo ih se svega 8-9 po sezoni tih pedesetih godina XX veka, pa onda možemo da pričamo o Seni, Šumaheru, Prostu, Alonsu ili ovoj dečurliji što samo kukumavče poput Hamiltona i Fetela.

Bard Živa

pre 5 godina

2001 i debi u Minardiju, tada ekipi 4-5 koplja lošijoj od svih ostalih, odmah se videlo da će kad-tad biti vrhunski vozač i šampion! Srećno u F1 penziji. F1 ovim tvojim potezom mnogo gubi...

Nemesis84

pre 5 godina

Svako ko piše da danas odlučuje mašina, a nekada tamo davno sve je bilo u vozačkim rukama ozbiljno lupeta. Pa što Sena nije uzeo titulu u timovima pre Meklarena, ili Prost u Ferariju. Sve titule ikada osvojene su bile idealna kombinacija između vozača i bolida, takođe i efekat srece. Ko god tvrdi drugačije je ili ostrašćen ili nije iskren prema samom sebi. Kakvi su sve asovi vozili slabije bolide i nikada nisu osvojili titulu dok nisu prešli u dominantan tim u tom periodu. Sve najlepše Alonsu u daljoj karijeri i životu. Sretno šampione.

Yugoslavia

pre 5 godina

Četvrtina komentara o Hamiltonu. Kompleksi su čudo. Iskulirajte malo, ne oprašta se svaki dan jedan veliki vozač kao što je Alonso. Ali neki i u ovom, za mene tužnom trenutku, jedino za šta su sposobni je da mrze Hamiltona. Još neki ponavljaju onu neverovatnu nebulozu da ga je Glok propustio u poslednjoj krivini. To može samo neko ko u životu nije odgledao više od dve kišne trke. Mnogo mi je žao Alonsa. Nadam se da će se vratiti možda tamo 2020. Strašan vozač koji će puno nedostajati svakom pravom ljubitelju F1. Sve najbolje u daljoj karijeri.

Danijel

pre 5 godina

Ode Žalonso u WEC, pobedi trku i odmah ga diskvalifikuju. Neregularan bolid. Prevarant kroz skoro celu karijeru, ali ovaj put je stigla zaslužena kazna.