Petak, 10.08.2018.

08:10

Novak: Bolje poraz sada, nego na US openu

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, rekao je posle poraza od Stefanosa Cicipasa, da ga ovakvi neuspesi sigurno ne raduju i da je to nešto što ga frustrira.

Izvor: PT

Novak: Bolje poraz sada, nego na US openu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

prcko

pre 5 godina

igrati jednom dobro a drugi puta gubiti od klinaca, ili znas da igras tenis onda ga uvek igraj dobro ili ne znas, ili se dopingujes pa malo dobro igras malo lose. nervira uzasno totalno odsustvo bilo kakve konstantnosti.

aha

pre 5 godina

@jovan
Ma kako si ti to lepo zamislio. Sve na tvoju vodenicu! Djokovic ima jednu pobedu vise od coveka koji je vec 7 godina u tridesetim godinama. I ima citavu jednu pobedu vise! Strasan uspeh. A od Nadala cak dve, i to u periodu u kojem je Nadal propustao po pola sezone zbog povreda.
Nema Djokovic sa Rodikom 2 meca, nego 9. I nema uopste veze koliko meceva je igrano, pobeda je pobeda.

bazan

pre 5 godina

Nadalu ne fali Sangaj, on vec ima osvojen Madrid koji se u to vreme igrao umesto Sangaja, na betonu, u dvorani. Isto tako mogu reci zasto Djokovic nema Hamburg kada je bio masters na sljaci umesto danasnjeg Madrida. Tri titule koje fale Rafi su Majami, Pariz i WTF.
(CDe, 10. avgust 2018 14:54

Cemu toliko muinusa coveku.Imate wikipediu pa sve proverite.Sve je tacno.

nolov

pre 5 godina

(jovan, 10. avgust 2018 18:02)

Cuj ovoga. Svaki dan je na ovom sajtu najezda botova koji lupaju minuse normalnim ljudima. Mozda mislis i da drugi komentatori rade za CIA - Vatikan koaliciju??

Madeleine

pre 5 godina

@jovan

Za tebe je odnos pluseva i minusa na ovom portalu nešto što je legitimno? Odnos pluseva i minusa ti je merilo dobrog i lošeg, pametnog i glupog? U kom svetu ti živiš? Kladim se da takvi kao ti, koji odnos pluseva i minusa predstavljaju za jedino pravo merilo, u stvari učestvuju u kreiranju slike javnog mnjenja. Evo ti jedan primer:
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1427886#k27868462

Ostatak tvog komentara ne bih ni komentarisao. Nemaš trunku pristojnosti i vaspitanja.

jovan

pre 5 godina

@Batko pamcenje mu kratko
NbgDeki
Madeleine
dr. Roddick

Koji ste vi kompleksasi. Retko nadjem vest o Djokovicu da neko od vas se ne pojavi da sakupi gomilu minusa na B92 i nesto ne iskontrira svim normalnim ljudima ovde. Zapitajte se malo sta znace toliki minusi i da li vam je IQ isto toliko negativan kao i ocene ovde.

@rodik
H2H je najbolji pokazatelj odnosa kvaliteta igraca, ALI SAMO U PERIODU U KOJEM SU IGRANI MECEVI. Da, svi ti koje si nabrojao vode protiv Djokovica,sto znaci da su bili bolji u periodu kada su igrali, sto je uglavnom bilo 2017 ili 2018 kada je igrao povredjen ili se vracao posle operacije, tj. kada je igrao najslabiji tenis u karijeri. Sa izuzetkom Rodika koji ga je dobijao 2008 i 2009 dok Novak jos nije dostigao top formu i dok nije imao kondiciju da odigra ni 3 seta. Poslednja dva meca koji su odigrali 2010 i '12, Djokovic je dobio sa 6:2 6:3 i 6:2 6:1!

Sto se tice H2H sa Federerom i Nadalom, to su najveca rivalsta u istoriji tenisa i TACNO OPISUJU MEDJUSOBNI KVALITET IGRACA TOKOM CELE KARIJERE. Zasto? Zato sto sadrze po 45 i 52 meca u rasponu od vise od 10 godina (za razliku od tih nebitnih H2H koje si naveo sa po 1,2 ili 3 meca). Nema lazi nema prevare, nema izgovora sa slabom konkurencijom. Direktan okrsaj 1v1 koji pokazuje ko je bolji! Djokovic je za nijansu bolji od obojice i to je dokazao u direktnim mecevima sa njima, i to skoro 100 puta. Aj sad po lekice!

Madeleine

pre 5 godina

Ne glupsone, izaći će pred novinare i reći će da je namerno izgubio. Hahahaha, komedija koliko si ograničen.
(Pronicljivi, 10. avgust 2018 11:52)

Ja sam u komentaru koji si citirao govorio o prevrtljivosti nolovaca, a ti pričaš o Nolu. Spinuješ.

Madeleine

pre 5 godina

Pa dobro,sta sad? Ne moze da osvoji tri turnira za redom. Bolje da sad igra lose nego kasnije, polako. Kao sto je neko vec rekao da je hteo nesto ozbiljno od ovog turnira ne bi prijavo dubl (i mislim da je dobro sto ga igra).
(Nata, 10. avgust 2018 14:26)

Čekaj, pusti ti KING Federera i Nadala. Nisu oni tema. Pre nekoliko dana smo čitali kako Nolo napada 6000 bodova i prvo mesto. Sinoć nolovci menjaju temu, prave se kako se ne sećaju toga, pričaju kako je Nolu bitan samo Sinsinati. Jutros Nolo kaže da je razočaran, oni i dalje teraju svoju priču. Dolazimo u situaciju da za nolovce nisu bitne Nolove izjave i šta on kaže, već da je bitno šta oni kažu. O čemu se radi tu?

srle

pre 5 godina

realno sam ocekivao da ce nole da dobije cicipasa,znao sam da ce biti tesko,a s obzirom kako je igrao u prva dva kola.malo ko prati tenis zna da ovaj klinac ima neverovatan potencijal i da ce ako ovako nastavi sigurno biti u buducnosti grand slam sampion.a sto se noleta tice nadam se da ce u sinsinatiju biti mnogo bolje a da ce na US openu biti na vrhunskom nivou.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikloš LIzard, 10. avgust 2018 09:22) # Link komentara

Upravo tako. Treba se dokazati na grend slemovima, Cicipas tesko moze da uradi nesto na velikim turnirima, ni Zverev i Kirjos nisu napravili nista posebno, jedino Dominik Tim finale Rolan Garosa. Morace da sacekaju da se povuku ovi matorci, Rafa u tri seta lagano resava ove mlade tenisere, ne mogu ni set da mu uzmu. Sto se tice Novaka, jasno da je Toronto samo pripremni turnir, vazan je samo US Open. Ovim Novak samo stavlja do znanja da ga interesuju jedino grend slemovi, ispravan stav.

Nata

pre 5 godina

Pa dobro,sta sad? Ne moze da osvoji tri turnira za redom. Bolje da sad igra lose nego kasnije, polako. Kao sto je neko vec rekao da je hteo nesto ozbiljno od ovog turnira ne bi prijavo dubl (i mislim da je dobro sto ga igra).

Slazem se da bi Novak trebao bolje da igra protiv mladjih igraca cisto da im ne uliva samopouzdanje ali Cicipas je stvarno igrao sjajno tako da je decko zasluzio. Pa i Nadal je izgubio od Sapovalova koji je imao 18 godina prosle godine na ovom turniru, a Nadal jos u punoj formi. Zverev (mozda gresim) je je imao 19-20 kad je pobedio Federera prvi put. Kirjos cisto da se zna se ne plasi ama bas nikoga. Ako gledate njegove meceve protiv top 10 jednostavno ga ne zanima protiv koga igra. U svakom slicaju gubiti od mladjih igraca nije toliko strasno. Samo napred Nole.

CDe

pre 5 godina

Federeru fale jos dve titule ne jedna (Monako i Rim), Nadalu tri (Majemi, Pariz i Sangaj), inace Nole je vec 5 puta igrao finale u Sinsinetiju, znaci moze i te kako da ga osvoji, posebno je steta sto je dva puta gubio od Mareja, koga inace cesto pobedjuje tjst. 2011 je predao zbog povrede.
(Realno, 10. avgust 2018 09:40)

Nadalu ne fali Sangaj, on vec ima osvojen Madrid koji se u to vreme igrao umesto Sangaja, na betonu, u dvorani. Isto tako mogu reci zasto Djokovic nema Hamburg kada je bio masters na sljaci umesto danasnjeg Madrida. Tri titule koje fale Rafi su Majami, Pariz i WTF.

saskix

pre 5 godina

Meni je sasvim ok sto je izgubio sad ovde...nekako se i ocekivalo da se ne daje u Torontu previse...jednostavno bolelo ga uvo...nema motivaciju za Toronto..cak je i Vajdi dao slobodno..dok ce druga prica
biti u Sinsiju i Njujorku

aaa

pre 5 godina

Ti osvajaj samo ova 4 najveca, ostali ti mogu biti slobodno samo kao trening. Kao RF sto radi u poslednih 7 godina. A poceo je vec i cele podloge da preskace (sto je naravno njegovo pravo), nema vise 25 godina. Znaci tako treba i Djokovic. Proslo je vreme nekih nizova pobeda i turnira. Sad samo GS i poneki masters, sve ostalp je samo gubljenje energije, pa kada stigne Federera onda odigra jos dve sezone sa 38 i 39 godina samo po 250 turnirima, da ga i u tome stigne. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ATG, 10. avgust 2018 08:22)

# Link komentara

Najrealnije je da ce Rafa stici Federera, Nole zaostaje 4 gs za Rafom a mladji je samo godinu dana, cak mislim da ce i ranije zavrsiti karijeru jer tesko da ce zeleti da igra jos mnogo godina, dok ce Rafa igrati dok bude mogao da stoji na nogama.. A ovo sto se tice ostalih turnira kao trening to je ok, samo sto federer pre osvojenog gs uvek osvoji i turnire pre njega, isto kao i Rafa i Nole nekada..Nije to kao kad igraju rekreativci, pa kao sad cu ozbiljno sad necu..

Pronicljivi

pre 5 godina

A sinoć nolovci složno povikaše kako je on namerno izgubio, kako je to bio "taktički" poraz, kako njemu u stvari nije ni stalo do Toronta hahahaha komedija
(Madeleine
Ne glupsone, izaći će pred novinare i reći će da je namerno izgubio. Hahahaha, komedija koliko si ograničen.

Mitar Kirov

pre 5 godina

Ljudi, Novak je došao na ovaj turnir da ne ide do kraja. Ovo mu je bio samo trening. Videćete Novaka u Sinsinatiju i Njujorku. Ja vam kažem

Javorina

pre 5 godina

Na turniru u Kanadi Đole igra kao "pod kuluk" ! Žar u igri je imao samo Cicipas. Zato njemu sve čestitke a Đoletu je već previše OPROŠTAJA !

Александар

pre 5 godina

Сврати опет на Академију код Имаза, да ти да неки савет. Очигледно се ниси откачио секташења па зато и нема Вајде на трибинама.

Sin-si-na-ti

pre 5 godina

Ovi što ne shvataju da u 30-toj godini Nole NE MOŽE da odigra sva 3 turnira dobro, nikada se izgleda nisu ni oznojili od nekog rada 1 sat a kamoli 1 mesec. Deco, ne kritikujte ništa pre nego što to niste oprobali u svom životu. Inače razotkrivate koliki ste žutokljunci (ako i to znate šta znači). Nole se sprema za UO pa će možda i Sinsinati da žrtvuje.

Realno

pre 5 godina

@ larry: "Ako Vajda bude sa njim mozemo da se nadamo poslednjem mastersu (Nadalu fali 3, Federeru 1 - na sljaci) tako da moze da postane prvi teniser koji je tako nesto uradio. Ako pak Vajda ne bude sa njim, mislim da nema sanse za titulu

Federeru fale jos dve titule ne jedna (Monako i Rim), Nadalu tri (Majemi, Pariz i Sangaj), inace Nole je vec 5 puta igrao finale u Sinsinetiju, znaci moze i te kako da ga osvoji, posebno je steta sto je dva puta gubio od Mareja, koga inace cesto pobedjuje tjst. 2011 je predao zbog povrede.

bozza

pre 5 godina

nole ne moze biti GOAT kada je losiji teniser od Roddicka, Tsitsipasa, Gonzalesa, Safina, Karlovica, Cecchinata, Daniela, svi imaju bolji H2H !!
(dr. Roddick, 10. avgust 2018 08:33)

ne moze da bude losiji teniser od njih kada je vezao sva cetiri GSa u nizu

Madeleine

pre 5 godina

krecu pljuvaci koji ne mogu da budu sampioni svoje zgrade ali da pljuju coveka po kome nas svi prepoznaju to mogu... komicno
(rossonero CH, 10. avgust 2018 09:11)

Lepo nas prepoznaju u svetu, baš lepo. Vidim ceo svet nas voli i poštuje. A što se tebe tiče, ne moraš se više pretvarati sa tim "CH".

mikloš LIzard

pre 5 godina

realno sam ocekivao da ce nole da dobije cicipasa,znao sam da ce biti tesko,a s obzirom kako je igrao u prva dva kola.malo ko prati tenis zna da ovaj klinac ima neverovatan potencijal i da ce ako ovako nastavi sigurno biti u buducnosti grand slam sampion.a sto se noleta tice nadam se da ce u sinsinatiju biti mnogo bolje a da ce na US openu biti na vrhunskom nivou.

MaironDrake

pre 5 godina

Vajda: ''Uslov da se vratim je bio da se otera Pepe Imas''-----par nedelja kasnije: Novak osvojio Vimbldon.

''Novak se posle Vimbldona sprema u Akademiji Pepe Imasa''-----par nedelja kasnije: Anemični Novak izgudio u drugom kolu....

Pepe Imas kao isisava energiju iz Novaka.

Jovan

pre 5 godina

Ne treba ovakvim porazima pridavati previse paznje.Klinci koji dolaze ce osvajati sve vise ovakvih turnira( na dva dobijena seta),ali oni najvazniji(GS) ostace jos barem 2-3 godine rezervisani za one najbolje iz danasnje generacije.Najbolji primer za to je S.Zverev sa tri osvojena Mastersa,dok na bilo kom GS nije stigao dalje od 1/4 finala.Jos uvek ni fizicki, pa ni mentalno nije spreman za tako nesto.Ostali bljesnu na momenat,nisu jos dovoljno konstantni u igri.Uz to,usled povreda,mnogi igraci iz samog vrha su morali da prave krace ili duze pauze,pali su dosta na ATP listi,sto je mladjim igracima olaksalo put ka vrhu.Videcemo kada se Novak,Endi ili Stan ustale u formi, koji ce biti njihovi prioriteti i kako ce,recimo za godinu dana, izgledati teniski poredak.

Mile

pre 5 godina

Nole je i ranije gubio u ranoj fazi na ovim turnirima ( letnja pauza ) . Medjutim , problem je sto gubi od ovih mladih ( Kirios , Zverev , Cicipas ), a time im uliva samopouzdanje . Oni ni ne znaju kako je gubiti od Noleta i zato ce ubuduće igrati opusteno protiv njega . Kada ga pobede neki stariji, oni su kasnije uvek svesni da aždaja opet može da se vrati i protiv Noleta ne mogu nikada da igraju samouvereno . I sam Federer kaže da je protiv novih mladih zvezda igrao nemilosrdno kako bi što je moguće kasnije stekli samopouzdanje .

Bolje

pre 5 godina

Sta je vama ljudi, ja sam i ocekivao da nece da se rudi, neme Novak vise 20 i neku godinu pa da igra sve zive turnire i osvaja, GS je prioritet, shvatite to. Nije hio da se trudi u 3 set uopste, a i zasto bi.

loonatic

pre 5 godina

Dal je nole izgubio namerno ili slučajno bog sveti zna. Ali ako razmišljamo logički, deluje kao da jeste kalkulacija, prvo to što vajda nije bio u boksu, a drugo bar po mom mišljenju, igrati 3 turnira maltene zaredom je mnogo pa sve da nole ima 20 godina, i uvek sam se pitao zašto ne preskače toronto a fokusira se na sinsinati.

Nidzoni

pre 5 godina

Nije stvar u tome što je izgubio, nego kako je izgubio. Cicipas ga je potpuno nadjačao.
I nije jedan meč nego ceo turnir igra loše. Ajde da je izgubio da je borba bila ravnopravna, nego se 13-ostruki grend slem šampion ceo meč BRANIO!
Nema snage u udarcima. Čim ima malo sunca odmah kačket na glavu. Sve mu smeta. Treba da se zapita neke stvari.
Potpuna dezintegracija Amor & Paz i brutalan trening!

Kiril

pre 5 godina

Ako ides ma titulu u singlu sigurno neces igrati dubl. Ovo je planirano ispadanje jer se nista ne brani a ide se na Sinsi da bi se osvojio plus sledi USO. Cak i Sinsinati nije toliko bitan ali bilo bi lepo da se ima u kolekciji.

larry

pre 5 godina

Ako Vajda bude sa njim mozemo da se nadamo poslednjem mastersu (Nadalu fali 3, Federeru 1 - na sljaci) tako da moze da postane prvi teniser koji je tako nesto uradio. Ako pak Vajda ne bude sa njim, mislim da nema sanse za titulu

Corto

pre 5 godina

@(dr. Roddick, 10. avgust 2018 08:33)

A mozda ima i jos po koji indijanac koji ga je dobijao kad je imao 14 god :-)

Stvarno.... dzabe mu onda H2H protiv Nadala i Federera sa kojima ima NAJVECA RIVALSTVA U ISTORIJI TENISA ! Mozda da se ipak vrati da igra te lokalne i polu-profesionalne turnire ne bi li popravio skor protiv tih kolosa.... :-)

Ti si GOAT ali u jednoj ne tako slavnoj disciplini.... hahahaha

Vladan

pre 5 godina

Ukoliko se budeš držao Vajde osvojićeš lako US Open. Ali samo pod uslovom da Imaz i Amor&Paz budu što dalje od tebe. U suprotnom biće po onoj narodnoj korak napred dva nazad.

ATG

pre 5 godina

Ti osvajaj samo ova 4 najveca, ostali ti mogu biti slobodno samo kao trening. Kao RF sto radi u poslednih 7 godina. A poceo je vec i cele podloge da preskace (sto je naravno njegovo pravo), nema vise 25 godina. Znaci tako treba i Djokovic. Proslo je vreme nekih nizova pobeda i turnira. Sad samo GS i poneki masters, sve ostalp je samo gubljenje energije, pa kada stigne Federera onda odigra jos dve sezone sa 38 i 39 godina samo po 250 turnirima, da ga i u tome stigne. :)

room 1408

pre 5 godina

Ovo je 100% u pravu,ako sa reci prenese sve na delo.Svi ovi turniri na betonu su samo spremanje za ono glavno a to je US open.On ako uspe da osvoji ga niko neće obraćati pažnju ako bude sve ove predhodne turnire na betonu gubio i u prvom kolu.Grend slem 4 turnira su u tenisu ono sto je SP u fudbalu,OI za košarku i slične sportove.Ja bi licno voleo da mu svi ovi turniri budu neka vrsta treninga za glavno na ovoj podlozi a to je US open.

aca

pre 5 godina

tako je nole! cicipas je u strasnoj formi, dok ti ipak nisi igrao od vimbldona. plus nemoj vise dubl da igras, samo focus na single, kao uvek care.

Madeleine

pre 5 godina

A kako znas da nece i na US openu da bude poraz?
(To jest, 10. avgust 2018 08:44)

Znaš kako, još neko vreme ćemo slušati Nola i nolovce sa pričom kako je jedino US Open važan. Nakon poraza na US Open-u ćemo slušati kako je to bio "taktički" poraz u okviru priprema za Australian Open ;) I tako sve u krug.

veljko

pre 5 godina

Čim ode do pepea on izgubi... Dalje od tog vešcaaaa! Nole opet si se usukao ne može tako čoveče! Pojačaj ishranu i oduvaćeš ih sve!!

dr. Roddick

pre 5 godina

nole ne moze biti GOAT kada je losiji teniser od Roddicka, Tsitsipasa, Gonzalesa, Safina, Karlovica, Cecchinata, Daniela, svi imaju bolji H2H !!

ljAXE

pre 5 godina

Ocekivan poraz, cak i pozeljan. Nema potrebe da osvaja svaki turnir na kome se pojavi. Sklon sam da verujem da ce i Sinsinati da tankira u pogodnom trenutku kao sto je to radio prethodnih godina. Bitno je da se prilagodi tvrdoj podlozi bez mnogo pritiska i trosenja. Tek u Njujorku, Novak bi trebao da bude na 100%. Tada ce i Vajda da zauzme stolicu na tribinama. Onda krece masina da melje. Brine me samo sto je Novak spontani emotivac i kada god je kalkulisao, nije se proslavio. Deluje da sazreva i da postavlja prioritete, sto je dobro. Predpostavljam da zna sta radi.

Madeleine

pre 5 godina

""Zaista sam želeo da dođem do dobrog rezultata. Porazi u ovim delovima turnira me sigurno ne raduju. Zaista me to frustrira. Ali moram da ih prihvatim i nastavim dalje", rekao je Novak posle eliminacije."

A sinoć nolovci složno povikaše kako je on namerno izgubio, kako je to bio "taktički" poraz, kako njemu u stvari nije ni stalo do Toronta hahahaha komedija

ATG

pre 5 godina

Ti osvajaj samo ova 4 najveca, ostali ti mogu biti slobodno samo kao trening. Kao RF sto radi u poslednih 7 godina. A poceo je vec i cele podloge da preskace (sto je naravno njegovo pravo), nema vise 25 godina. Znaci tako treba i Djokovic. Proslo je vreme nekih nizova pobeda i turnira. Sad samo GS i poneki masters, sve ostalp je samo gubljenje energije, pa kada stigne Federera onda odigra jos dve sezone sa 38 i 39 godina samo po 250 turnirima, da ga i u tome stigne. :)

room 1408

pre 5 godina

Ovo je 100% u pravu,ako sa reci prenese sve na delo.Svi ovi turniri na betonu su samo spremanje za ono glavno a to je US open.On ako uspe da osvoji ga niko neće obraćati pažnju ako bude sve ove predhodne turnire na betonu gubio i u prvom kolu.Grend slem 4 turnira su u tenisu ono sto je SP u fudbalu,OI za košarku i slične sportove.Ja bi licno voleo da mu svi ovi turniri budu neka vrsta treninga za glavno na ovoj podlozi a to je US open.

ljAXE

pre 5 godina

Ocekivan poraz, cak i pozeljan. Nema potrebe da osvaja svaki turnir na kome se pojavi. Sklon sam da verujem da ce i Sinsinati da tankira u pogodnom trenutku kao sto je to radio prethodnih godina. Bitno je da se prilagodi tvrdoj podlozi bez mnogo pritiska i trosenja. Tek u Njujorku, Novak bi trebao da bude na 100%. Tada ce i Vajda da zauzme stolicu na tribinama. Onda krece masina da melje. Brine me samo sto je Novak spontani emotivac i kada god je kalkulisao, nije se proslavio. Deluje da sazreva i da postavlja prioritete, sto je dobro. Predpostavljam da zna sta radi.

larry

pre 5 godina

Ako Vajda bude sa njim mozemo da se nadamo poslednjem mastersu (Nadalu fali 3, Federeru 1 - na sljaci) tako da moze da postane prvi teniser koji je tako nesto uradio. Ako pak Vajda ne bude sa njim, mislim da nema sanse za titulu

jovan

pre 5 godina

@Batko pamcenje mu kratko
NbgDeki
Madeleine
dr. Roddick

Koji ste vi kompleksasi. Retko nadjem vest o Djokovicu da neko od vas se ne pojavi da sakupi gomilu minusa na B92 i nesto ne iskontrira svim normalnim ljudima ovde. Zapitajte se malo sta znace toliki minusi i da li vam je IQ isto toliko negativan kao i ocene ovde.

@rodik
H2H je najbolji pokazatelj odnosa kvaliteta igraca, ALI SAMO U PERIODU U KOJEM SU IGRANI MECEVI. Da, svi ti koje si nabrojao vode protiv Djokovica,sto znaci da su bili bolji u periodu kada su igrali, sto je uglavnom bilo 2017 ili 2018 kada je igrao povredjen ili se vracao posle operacije, tj. kada je igrao najslabiji tenis u karijeri. Sa izuzetkom Rodika koji ga je dobijao 2008 i 2009 dok Novak jos nije dostigao top formu i dok nije imao kondiciju da odigra ni 3 seta. Poslednja dva meca koji su odigrali 2010 i '12, Djokovic je dobio sa 6:2 6:3 i 6:2 6:1!

Sto se tice H2H sa Federerom i Nadalom, to su najveca rivalsta u istoriji tenisa i TACNO OPISUJU MEDJUSOBNI KVALITET IGRACA TOKOM CELE KARIJERE. Zasto? Zato sto sadrze po 45 i 52 meca u rasponu od vise od 10 godina (za razliku od tih nebitnih H2H koje si naveo sa po 1,2 ili 3 meca). Nema lazi nema prevare, nema izgovora sa slabom konkurencijom. Direktan okrsaj 1v1 koji pokazuje ko je bolji! Djokovic je za nijansu bolji od obojice i to je dokazao u direktnim mecevima sa njima, i to skoro 100 puta. Aj sad po lekice!

loonatic

pre 5 godina

Dal je nole izgubio namerno ili slučajno bog sveti zna. Ali ako razmišljamo logički, deluje kao da jeste kalkulacija, prvo to što vajda nije bio u boksu, a drugo bar po mom mišljenju, igrati 3 turnira maltene zaredom je mnogo pa sve da nole ima 20 godina, i uvek sam se pitao zašto ne preskače toronto a fokusira se na sinsinati.

Mile

pre 5 godina

Nole je i ranije gubio u ranoj fazi na ovim turnirima ( letnja pauza ) . Medjutim , problem je sto gubi od ovih mladih ( Kirios , Zverev , Cicipas ), a time im uliva samopouzdanje . Oni ni ne znaju kako je gubiti od Noleta i zato ce ubuduće igrati opusteno protiv njega . Kada ga pobede neki stariji, oni su kasnije uvek svesni da aždaja opet može da se vrati i protiv Noleta ne mogu nikada da igraju samouvereno . I sam Federer kaže da je protiv novih mladih zvezda igrao nemilosrdno kako bi što je moguće kasnije stekli samopouzdanje .

Nidzoni

pre 5 godina

Nije stvar u tome što je izgubio, nego kako je izgubio. Cicipas ga je potpuno nadjačao.
I nije jedan meč nego ceo turnir igra loše. Ajde da je izgubio da je borba bila ravnopravna, nego se 13-ostruki grend slem šampion ceo meč BRANIO!
Nema snage u udarcima. Čim ima malo sunca odmah kačket na glavu. Sve mu smeta. Treba da se zapita neke stvari.
Potpuna dezintegracija Amor & Paz i brutalan trening!

veljko

pre 5 godina

Čim ode do pepea on izgubi... Dalje od tog vešcaaaa! Nole opet si se usukao ne može tako čoveče! Pojačaj ishranu i oduvaćeš ih sve!!

Vladan

pre 5 godina

Ukoliko se budeš držao Vajde osvojićeš lako US Open. Ali samo pod uslovom da Imaz i Amor&Paz budu što dalje od tebe. U suprotnom biće po onoj narodnoj korak napred dva nazad.

MaironDrake

pre 5 godina

Vajda: ''Uslov da se vratim je bio da se otera Pepe Imas''-----par nedelja kasnije: Novak osvojio Vimbldon.

''Novak se posle Vimbldona sprema u Akademiji Pepe Imasa''-----par nedelja kasnije: Anemični Novak izgudio u drugom kolu....

Pepe Imas kao isisava energiju iz Novaka.

dr. Roddick

pre 5 godina

nole ne moze biti GOAT kada je losiji teniser od Roddicka, Tsitsipasa, Gonzalesa, Safina, Karlovica, Cecchinata, Daniela, svi imaju bolji H2H !!

Corto

pre 5 godina

@(dr. Roddick, 10. avgust 2018 08:33)

A mozda ima i jos po koji indijanac koji ga je dobijao kad je imao 14 god :-)

Stvarno.... dzabe mu onda H2H protiv Nadala i Federera sa kojima ima NAJVECA RIVALSTVA U ISTORIJI TENISA ! Mozda da se ipak vrati da igra te lokalne i polu-profesionalne turnire ne bi li popravio skor protiv tih kolosa.... :-)

Ti si GOAT ali u jednoj ne tako slavnoj disciplini.... hahahaha

Bolje

pre 5 godina

Sta je vama ljudi, ja sam i ocekivao da nece da se rudi, neme Novak vise 20 i neku godinu pa da igra sve zive turnire i osvaja, GS je prioritet, shvatite to. Nije hio da se trudi u 3 set uopste, a i zasto bi.

Madeleine

pre 5 godina

A kako znas da nece i na US openu da bude poraz?
(To jest, 10. avgust 2018 08:44)

Znaš kako, još neko vreme ćemo slušati Nola i nolovce sa pričom kako je jedino US Open važan. Nakon poraza na US Open-u ćemo slušati kako je to bio "taktički" poraz u okviru priprema za Australian Open ;) I tako sve u krug.

Александар

pre 5 godina

Сврати опет на Академију код Имаза, да ти да неки савет. Очигледно се ниси откачио секташења па зато и нема Вајде на трибинама.

Mitar Kirov

pre 5 godina

Ljudi, Novak je došao na ovaj turnir da ne ide do kraja. Ovo mu je bio samo trening. Videćete Novaka u Sinsinatiju i Njujorku. Ja vam kažem

Madeleine

pre 5 godina

""Zaista sam želeo da dođem do dobrog rezultata. Porazi u ovim delovima turnira me sigurno ne raduju. Zaista me to frustrira. Ali moram da ih prihvatim i nastavim dalje", rekao je Novak posle eliminacije."

A sinoć nolovci složno povikaše kako je on namerno izgubio, kako je to bio "taktički" poraz, kako njemu u stvari nije ni stalo do Toronta hahahaha komedija

Jovan

pre 5 godina

Ne treba ovakvim porazima pridavati previse paznje.Klinci koji dolaze ce osvajati sve vise ovakvih turnira( na dva dobijena seta),ali oni najvazniji(GS) ostace jos barem 2-3 godine rezervisani za one najbolje iz danasnje generacije.Najbolji primer za to je S.Zverev sa tri osvojena Mastersa,dok na bilo kom GS nije stigao dalje od 1/4 finala.Jos uvek ni fizicki, pa ni mentalno nije spreman za tako nesto.Ostali bljesnu na momenat,nisu jos dovoljno konstantni u igri.Uz to,usled povreda,mnogi igraci iz samog vrha su morali da prave krace ili duze pauze,pali su dosta na ATP listi,sto je mladjim igracima olaksalo put ka vrhu.Videcemo kada se Novak,Endi ili Stan ustale u formi, koji ce biti njihovi prioriteti i kako ce,recimo za godinu dana, izgledati teniski poredak.

mikloš LIzard

pre 5 godina

realno sam ocekivao da ce nole da dobije cicipasa,znao sam da ce biti tesko,a s obzirom kako je igrao u prva dva kola.malo ko prati tenis zna da ovaj klinac ima neverovatan potencijal i da ce ako ovako nastavi sigurno biti u buducnosti grand slam sampion.a sto se noleta tice nadam se da ce u sinsinatiju biti mnogo bolje a da ce na US openu biti na vrhunskom nivou.

bozza

pre 5 godina

nole ne moze biti GOAT kada je losiji teniser od Roddicka, Tsitsipasa, Gonzalesa, Safina, Karlovica, Cecchinata, Daniela, svi imaju bolji H2H !!
(dr. Roddick, 10. avgust 2018 08:33)

ne moze da bude losiji teniser od njih kada je vezao sva cetiri GSa u nizu

Sin-si-na-ti

pre 5 godina

Ovi što ne shvataju da u 30-toj godini Nole NE MOŽE da odigra sva 3 turnira dobro, nikada se izgleda nisu ni oznojili od nekog rada 1 sat a kamoli 1 mesec. Deco, ne kritikujte ništa pre nego što to niste oprobali u svom životu. Inače razotkrivate koliki ste žutokljunci (ako i to znate šta znači). Nole se sprema za UO pa će možda i Sinsinati da žrtvuje.

Kiril

pre 5 godina

Ako ides ma titulu u singlu sigurno neces igrati dubl. Ovo je planirano ispadanje jer se nista ne brani a ide se na Sinsi da bi se osvojio plus sledi USO. Cak i Sinsinati nije toliko bitan ali bilo bi lepo da se ima u kolekciji.

Realno

pre 5 godina

@ larry: "Ako Vajda bude sa njim mozemo da se nadamo poslednjem mastersu (Nadalu fali 3, Federeru 1 - na sljaci) tako da moze da postane prvi teniser koji je tako nesto uradio. Ako pak Vajda ne bude sa njim, mislim da nema sanse za titulu

Federeru fale jos dve titule ne jedna (Monako i Rim), Nadalu tri (Majemi, Pariz i Sangaj), inace Nole je vec 5 puta igrao finale u Sinsinetiju, znaci moze i te kako da ga osvoji, posebno je steta sto je dva puta gubio od Mareja, koga inace cesto pobedjuje tjst. 2011 je predao zbog povrede.

Pronicljivi

pre 5 godina

A sinoć nolovci složno povikaše kako je on namerno izgubio, kako je to bio "taktički" poraz, kako njemu u stvari nije ni stalo do Toronta hahahaha komedija
(Madeleine
Ne glupsone, izaći će pred novinare i reći će da je namerno izgubio. Hahahaha, komedija koliko si ograničen.

aca

pre 5 godina

tako je nole! cicipas je u strasnoj formi, dok ti ipak nisi igrao od vimbldona. plus nemoj vise dubl da igras, samo focus na single, kao uvek care.

aaa

pre 5 godina

Ti osvajaj samo ova 4 najveca, ostali ti mogu biti slobodno samo kao trening. Kao RF sto radi u poslednih 7 godina. A poceo je vec i cele podloge da preskace (sto je naravno njegovo pravo), nema vise 25 godina. Znaci tako treba i Djokovic. Proslo je vreme nekih nizova pobeda i turnira. Sad samo GS i poneki masters, sve ostalp je samo gubljenje energije, pa kada stigne Federera onda odigra jos dve sezone sa 38 i 39 godina samo po 250 turnirima, da ga i u tome stigne. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ATG, 10. avgust 2018 08:22)

# Link komentara

Najrealnije je da ce Rafa stici Federera, Nole zaostaje 4 gs za Rafom a mladji je samo godinu dana, cak mislim da ce i ranije zavrsiti karijeru jer tesko da ce zeleti da igra jos mnogo godina, dok ce Rafa igrati dok bude mogao da stoji na nogama.. A ovo sto se tice ostalih turnira kao trening to je ok, samo sto federer pre osvojenog gs uvek osvoji i turnire pre njega, isto kao i Rafa i Nole nekada..Nije to kao kad igraju rekreativci, pa kao sad cu ozbiljno sad necu..

Javorina

pre 5 godina

Na turniru u Kanadi Đole igra kao "pod kuluk" ! Žar u igri je imao samo Cicipas. Zato njemu sve čestitke a Đoletu je već previše OPROŠTAJA !

Madeleine

pre 5 godina

krecu pljuvaci koji ne mogu da budu sampioni svoje zgrade ali da pljuju coveka po kome nas svi prepoznaju to mogu... komicno
(rossonero CH, 10. avgust 2018 09:11)

Lepo nas prepoznaju u svetu, baš lepo. Vidim ceo svet nas voli i poštuje. A što se tebe tiče, ne moraš se više pretvarati sa tim "CH".

saskix

pre 5 godina

Meni je sasvim ok sto je izgubio sad ovde...nekako se i ocekivalo da se ne daje u Torontu previse...jednostavno bolelo ga uvo...nema motivaciju za Toronto..cak je i Vajdi dao slobodno..dok ce druga prica
biti u Sinsiju i Njujorku

Madeleine

pre 5 godina

Pa dobro,sta sad? Ne moze da osvoji tri turnira za redom. Bolje da sad igra lose nego kasnije, polako. Kao sto je neko vec rekao da je hteo nesto ozbiljno od ovog turnira ne bi prijavo dubl (i mislim da je dobro sto ga igra).
(Nata, 10. avgust 2018 14:26)

Čekaj, pusti ti KING Federera i Nadala. Nisu oni tema. Pre nekoliko dana smo čitali kako Nolo napada 6000 bodova i prvo mesto. Sinoć nolovci menjaju temu, prave se kako se ne sećaju toga, pričaju kako je Nolu bitan samo Sinsinati. Jutros Nolo kaže da je razočaran, oni i dalje teraju svoju priču. Dolazimo u situaciju da za nolovce nisu bitne Nolove izjave i šta on kaže, već da je bitno šta oni kažu. O čemu se radi tu?

bazan

pre 5 godina

Nadalu ne fali Sangaj, on vec ima osvojen Madrid koji se u to vreme igrao umesto Sangaja, na betonu, u dvorani. Isto tako mogu reci zasto Djokovic nema Hamburg kada je bio masters na sljaci umesto danasnjeg Madrida. Tri titule koje fale Rafi su Majami, Pariz i WTF.
(CDe, 10. avgust 2018 14:54

Cemu toliko muinusa coveku.Imate wikipediu pa sve proverite.Sve je tacno.

Nata

pre 5 godina

Pa dobro,sta sad? Ne moze da osvoji tri turnira za redom. Bolje da sad igra lose nego kasnije, polako. Kao sto je neko vec rekao da je hteo nesto ozbiljno od ovog turnira ne bi prijavo dubl (i mislim da je dobro sto ga igra).

Slazem se da bi Novak trebao bolje da igra protiv mladjih igraca cisto da im ne uliva samopouzdanje ali Cicipas je stvarno igrao sjajno tako da je decko zasluzio. Pa i Nadal je izgubio od Sapovalova koji je imao 18 godina prosle godine na ovom turniru, a Nadal jos u punoj formi. Zverev (mozda gresim) je je imao 19-20 kad je pobedio Federera prvi put. Kirjos cisto da se zna se ne plasi ama bas nikoga. Ako gledate njegove meceve protiv top 10 jednostavno ga ne zanima protiv koga igra. U svakom slicaju gubiti od mladjih igraca nije toliko strasno. Samo napred Nole.

prcko

pre 5 godina

igrati jednom dobro a drugi puta gubiti od klinaca, ili znas da igras tenis onda ga uvek igraj dobro ili ne znas, ili se dopingujes pa malo dobro igras malo lose. nervira uzasno totalno odsustvo bilo kakve konstantnosti.

CDe

pre 5 godina

Federeru fale jos dve titule ne jedna (Monako i Rim), Nadalu tri (Majemi, Pariz i Sangaj), inace Nole je vec 5 puta igrao finale u Sinsinetiju, znaci moze i te kako da ga osvoji, posebno je steta sto je dva puta gubio od Mareja, koga inace cesto pobedjuje tjst. 2011 je predao zbog povrede.
(Realno, 10. avgust 2018 09:40)

Nadalu ne fali Sangaj, on vec ima osvojen Madrid koji se u to vreme igrao umesto Sangaja, na betonu, u dvorani. Isto tako mogu reci zasto Djokovic nema Hamburg kada je bio masters na sljaci umesto danasnjeg Madrida. Tri titule koje fale Rafi su Majami, Pariz i WTF.

srle

pre 5 godina

realno sam ocekivao da ce nole da dobije cicipasa,znao sam da ce biti tesko,a s obzirom kako je igrao u prva dva kola.malo ko prati tenis zna da ovaj klinac ima neverovatan potencijal i da ce ako ovako nastavi sigurno biti u buducnosti grand slam sampion.a sto se noleta tice nadam se da ce u sinsinatiju biti mnogo bolje a da ce na US openu biti na vrhunskom nivou.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikloš LIzard, 10. avgust 2018 09:22) # Link komentara

Upravo tako. Treba se dokazati na grend slemovima, Cicipas tesko moze da uradi nesto na velikim turnirima, ni Zverev i Kirjos nisu napravili nista posebno, jedino Dominik Tim finale Rolan Garosa. Morace da sacekaju da se povuku ovi matorci, Rafa u tri seta lagano resava ove mlade tenisere, ne mogu ni set da mu uzmu. Sto se tice Novaka, jasno da je Toronto samo pripremni turnir, vazan je samo US Open. Ovim Novak samo stavlja do znanja da ga interesuju jedino grend slemovi, ispravan stav.

Madeleine

pre 5 godina

Ne glupsone, izaći će pred novinare i reći će da je namerno izgubio. Hahahaha, komedija koliko si ograničen.
(Pronicljivi, 10. avgust 2018 11:52)

Ja sam u komentaru koji si citirao govorio o prevrtljivosti nolovaca, a ti pričaš o Nolu. Spinuješ.

aha

pre 5 godina

@jovan
Ma kako si ti to lepo zamislio. Sve na tvoju vodenicu! Djokovic ima jednu pobedu vise od coveka koji je vec 7 godina u tridesetim godinama. I ima citavu jednu pobedu vise! Strasan uspeh. A od Nadala cak dve, i to u periodu u kojem je Nadal propustao po pola sezone zbog povreda.
Nema Djokovic sa Rodikom 2 meca, nego 9. I nema uopste veze koliko meceva je igrano, pobeda je pobeda.

Madeleine

pre 5 godina

@jovan

Za tebe je odnos pluseva i minusa na ovom portalu nešto što je legitimno? Odnos pluseva i minusa ti je merilo dobrog i lošeg, pametnog i glupog? U kom svetu ti živiš? Kladim se da takvi kao ti, koji odnos pluseva i minusa predstavljaju za jedino pravo merilo, u stvari učestvuju u kreiranju slike javnog mnjenja. Evo ti jedan primer:
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1427886#k27868462

Ostatak tvog komentara ne bih ni komentarisao. Nemaš trunku pristojnosti i vaspitanja.

nolov

pre 5 godina

(jovan, 10. avgust 2018 18:02)

Cuj ovoga. Svaki dan je na ovom sajtu najezda botova koji lupaju minuse normalnim ljudima. Mozda mislis i da drugi komentatori rade za CIA - Vatikan koaliciju??

dr. Roddick

pre 5 godina

nole ne moze biti GOAT kada je losiji teniser od Roddicka, Tsitsipasa, Gonzalesa, Safina, Karlovica, Cecchinata, Daniela, svi imaju bolji H2H !!

Madeleine

pre 5 godina

A kako znas da nece i na US openu da bude poraz?
(To jest, 10. avgust 2018 08:44)

Znaš kako, još neko vreme ćemo slušati Nola i nolovce sa pričom kako je jedino US Open važan. Nakon poraza na US Open-u ćemo slušati kako je to bio "taktički" poraz u okviru priprema za Australian Open ;) I tako sve u krug.

Madeleine

pre 5 godina

""Zaista sam želeo da dođem do dobrog rezultata. Porazi u ovim delovima turnira me sigurno ne raduju. Zaista me to frustrira. Ali moram da ih prihvatim i nastavim dalje", rekao je Novak posle eliminacije."

A sinoć nolovci složno povikaše kako je on namerno izgubio, kako je to bio "taktički" poraz, kako njemu u stvari nije ni stalo do Toronta hahahaha komedija

Nidzoni

pre 5 godina

Nije stvar u tome što je izgubio, nego kako je izgubio. Cicipas ga je potpuno nadjačao.
I nije jedan meč nego ceo turnir igra loše. Ajde da je izgubio da je borba bila ravnopravna, nego se 13-ostruki grend slem šampion ceo meč BRANIO!
Nema snage u udarcima. Čim ima malo sunca odmah kačket na glavu. Sve mu smeta. Treba da se zapita neke stvari.
Potpuna dezintegracija Amor & Paz i brutalan trening!

ljAXE

pre 5 godina

Ocekivan poraz, cak i pozeljan. Nema potrebe da osvaja svaki turnir na kome se pojavi. Sklon sam da verujem da ce i Sinsinati da tankira u pogodnom trenutku kao sto je to radio prethodnih godina. Bitno je da se prilagodi tvrdoj podlozi bez mnogo pritiska i trosenja. Tek u Njujorku, Novak bi trebao da bude na 100%. Tada ce i Vajda da zauzme stolicu na tribinama. Onda krece masina da melje. Brine me samo sto je Novak spontani emotivac i kada god je kalkulisao, nije se proslavio. Deluje da sazreva i da postavlja prioritete, sto je dobro. Predpostavljam da zna sta radi.

veljko

pre 5 godina

Čim ode do pepea on izgubi... Dalje od tog vešcaaaa! Nole opet si se usukao ne može tako čoveče! Pojačaj ishranu i oduvaćeš ih sve!!

Mitar Kirov

pre 5 godina

Ljudi, Novak je došao na ovaj turnir da ne ide do kraja. Ovo mu je bio samo trening. Videćete Novaka u Sinsinatiju i Njujorku. Ja vam kažem

Bolje

pre 5 godina

Sta je vama ljudi, ja sam i ocekivao da nece da se rudi, neme Novak vise 20 i neku godinu pa da igra sve zive turnire i osvaja, GS je prioritet, shvatite to. Nije hio da se trudi u 3 set uopste, a i zasto bi.

jovan

pre 5 godina

@Batko pamcenje mu kratko
NbgDeki
Madeleine
dr. Roddick

Koji ste vi kompleksasi. Retko nadjem vest o Djokovicu da neko od vas se ne pojavi da sakupi gomilu minusa na B92 i nesto ne iskontrira svim normalnim ljudima ovde. Zapitajte se malo sta znace toliki minusi i da li vam je IQ isto toliko negativan kao i ocene ovde.

@rodik
H2H je najbolji pokazatelj odnosa kvaliteta igraca, ALI SAMO U PERIODU U KOJEM SU IGRANI MECEVI. Da, svi ti koje si nabrojao vode protiv Djokovica,sto znaci da su bili bolji u periodu kada su igrali, sto je uglavnom bilo 2017 ili 2018 kada je igrao povredjen ili se vracao posle operacije, tj. kada je igrao najslabiji tenis u karijeri. Sa izuzetkom Rodika koji ga je dobijao 2008 i 2009 dok Novak jos nije dostigao top formu i dok nije imao kondiciju da odigra ni 3 seta. Poslednja dva meca koji su odigrali 2010 i '12, Djokovic je dobio sa 6:2 6:3 i 6:2 6:1!

Sto se tice H2H sa Federerom i Nadalom, to su najveca rivalsta u istoriji tenisa i TACNO OPISUJU MEDJUSOBNI KVALITET IGRACA TOKOM CELE KARIJERE. Zasto? Zato sto sadrze po 45 i 52 meca u rasponu od vise od 10 godina (za razliku od tih nebitnih H2H koje si naveo sa po 1,2 ili 3 meca). Nema lazi nema prevare, nema izgovora sa slabom konkurencijom. Direktan okrsaj 1v1 koji pokazuje ko je bolji! Djokovic je za nijansu bolji od obojice i to je dokazao u direktnim mecevima sa njima, i to skoro 100 puta. Aj sad po lekice!

ATG

pre 5 godina

Ti osvajaj samo ova 4 najveca, ostali ti mogu biti slobodno samo kao trening. Kao RF sto radi u poslednih 7 godina. A poceo je vec i cele podloge da preskace (sto je naravno njegovo pravo), nema vise 25 godina. Znaci tako treba i Djokovic. Proslo je vreme nekih nizova pobeda i turnira. Sad samo GS i poneki masters, sve ostalp je samo gubljenje energije, pa kada stigne Federera onda odigra jos dve sezone sa 38 i 39 godina samo po 250 turnirima, da ga i u tome stigne. :)

bozza

pre 5 godina

nole ne moze biti GOAT kada je losiji teniser od Roddicka, Tsitsipasa, Gonzalesa, Safina, Karlovica, Cecchinata, Daniela, svi imaju bolji H2H !!
(dr. Roddick, 10. avgust 2018 08:33)

ne moze da bude losiji teniser od njih kada je vezao sva cetiri GSa u nizu

Madeleine

pre 5 godina

krecu pljuvaci koji ne mogu da budu sampioni svoje zgrade ali da pljuju coveka po kome nas svi prepoznaju to mogu... komicno
(rossonero CH, 10. avgust 2018 09:11)

Lepo nas prepoznaju u svetu, baš lepo. Vidim ceo svet nas voli i poštuje. A što se tebe tiče, ne moraš se više pretvarati sa tim "CH".

room 1408

pre 5 godina

Ovo je 100% u pravu,ako sa reci prenese sve na delo.Svi ovi turniri na betonu su samo spremanje za ono glavno a to je US open.On ako uspe da osvoji ga niko neće obraćati pažnju ako bude sve ove predhodne turnire na betonu gubio i u prvom kolu.Grend slem 4 turnira su u tenisu ono sto je SP u fudbalu,OI za košarku i slične sportove.Ja bi licno voleo da mu svi ovi turniri budu neka vrsta treninga za glavno na ovoj podlozi a to je US open.

Pronicljivi

pre 5 godina

A sinoć nolovci složno povikaše kako je on namerno izgubio, kako je to bio "taktički" poraz, kako njemu u stvari nije ni stalo do Toronta hahahaha komedija
(Madeleine
Ne glupsone, izaći će pred novinare i reći će da je namerno izgubio. Hahahaha, komedija koliko si ograničen.

Александар

pre 5 godina

Сврати опет на Академију код Имаза, да ти да неки савет. Очигледно се ниси откачио секташења па зато и нема Вајде на трибинама.

Javorina

pre 5 godina

Na turniru u Kanadi Đole igra kao "pod kuluk" ! Žar u igri je imao samo Cicipas. Zato njemu sve čestitke a Đoletu je već previše OPROŠTAJA !

aca

pre 5 godina

tako je nole! cicipas je u strasnoj formi, dok ti ipak nisi igrao od vimbldona. plus nemoj vise dubl da igras, samo focus na single, kao uvek care.

Vladan

pre 5 godina

Ukoliko se budeš držao Vajde osvojićeš lako US Open. Ali samo pod uslovom da Imaz i Amor&Paz budu što dalje od tebe. U suprotnom biće po onoj narodnoj korak napred dva nazad.

Kiril

pre 5 godina

Ako ides ma titulu u singlu sigurno neces igrati dubl. Ovo je planirano ispadanje jer se nista ne brani a ide se na Sinsi da bi se osvojio plus sledi USO. Cak i Sinsinati nije toliko bitan ali bilo bi lepo da se ima u kolekciji.

Corto

pre 5 godina

@(dr. Roddick, 10. avgust 2018 08:33)

A mozda ima i jos po koji indijanac koji ga je dobijao kad je imao 14 god :-)

Stvarno.... dzabe mu onda H2H protiv Nadala i Federera sa kojima ima NAJVECA RIVALSTVA U ISTORIJI TENISA ! Mozda da se ipak vrati da igra te lokalne i polu-profesionalne turnire ne bi li popravio skor protiv tih kolosa.... :-)

Ti si GOAT ali u jednoj ne tako slavnoj disciplini.... hahahaha

loonatic

pre 5 godina

Dal je nole izgubio namerno ili slučajno bog sveti zna. Ali ako razmišljamo logički, deluje kao da jeste kalkulacija, prvo to što vajda nije bio u boksu, a drugo bar po mom mišljenju, igrati 3 turnira maltene zaredom je mnogo pa sve da nole ima 20 godina, i uvek sam se pitao zašto ne preskače toronto a fokusira se na sinsinati.

Madeleine

pre 5 godina

Pa dobro,sta sad? Ne moze da osvoji tri turnira za redom. Bolje da sad igra lose nego kasnije, polako. Kao sto je neko vec rekao da je hteo nesto ozbiljno od ovog turnira ne bi prijavo dubl (i mislim da je dobro sto ga igra).
(Nata, 10. avgust 2018 14:26)

Čekaj, pusti ti KING Federera i Nadala. Nisu oni tema. Pre nekoliko dana smo čitali kako Nolo napada 6000 bodova i prvo mesto. Sinoć nolovci menjaju temu, prave se kako se ne sećaju toga, pričaju kako je Nolu bitan samo Sinsinati. Jutros Nolo kaže da je razočaran, oni i dalje teraju svoju priču. Dolazimo u situaciju da za nolovce nisu bitne Nolove izjave i šta on kaže, već da je bitno šta oni kažu. O čemu se radi tu?

larry

pre 5 godina

Ako Vajda bude sa njim mozemo da se nadamo poslednjem mastersu (Nadalu fali 3, Federeru 1 - na sljaci) tako da moze da postane prvi teniser koji je tako nesto uradio. Ako pak Vajda ne bude sa njim, mislim da nema sanse za titulu

prcko

pre 5 godina

igrati jednom dobro a drugi puta gubiti od klinaca, ili znas da igras tenis onda ga uvek igraj dobro ili ne znas, ili se dopingujes pa malo dobro igras malo lose. nervira uzasno totalno odsustvo bilo kakve konstantnosti.

Sin-si-na-ti

pre 5 godina

Ovi što ne shvataju da u 30-toj godini Nole NE MOŽE da odigra sva 3 turnira dobro, nikada se izgleda nisu ni oznojili od nekog rada 1 sat a kamoli 1 mesec. Deco, ne kritikujte ništa pre nego što to niste oprobali u svom životu. Inače razotkrivate koliki ste žutokljunci (ako i to znate šta znači). Nole se sprema za UO pa će možda i Sinsinati da žrtvuje.

aaa

pre 5 godina

Ti osvajaj samo ova 4 najveca, ostali ti mogu biti slobodno samo kao trening. Kao RF sto radi u poslednih 7 godina. A poceo je vec i cele podloge da preskace (sto je naravno njegovo pravo), nema vise 25 godina. Znaci tako treba i Djokovic. Proslo je vreme nekih nizova pobeda i turnira. Sad samo GS i poneki masters, sve ostalp je samo gubljenje energije, pa kada stigne Federera onda odigra jos dve sezone sa 38 i 39 godina samo po 250 turnirima, da ga i u tome stigne. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ATG, 10. avgust 2018 08:22)

# Link komentara

Najrealnije je da ce Rafa stici Federera, Nole zaostaje 4 gs za Rafom a mladji je samo godinu dana, cak mislim da ce i ranije zavrsiti karijeru jer tesko da ce zeleti da igra jos mnogo godina, dok ce Rafa igrati dok bude mogao da stoji na nogama.. A ovo sto se tice ostalih turnira kao trening to je ok, samo sto federer pre osvojenog gs uvek osvoji i turnire pre njega, isto kao i Rafa i Nole nekada..Nije to kao kad igraju rekreativci, pa kao sad cu ozbiljno sad necu..

Realno

pre 5 godina

@ larry: "Ako Vajda bude sa njim mozemo da se nadamo poslednjem mastersu (Nadalu fali 3, Federeru 1 - na sljaci) tako da moze da postane prvi teniser koji je tako nesto uradio. Ako pak Vajda ne bude sa njim, mislim da nema sanse za titulu

Federeru fale jos dve titule ne jedna (Monako i Rim), Nadalu tri (Majemi, Pariz i Sangaj), inace Nole je vec 5 puta igrao finale u Sinsinetiju, znaci moze i te kako da ga osvoji, posebno je steta sto je dva puta gubio od Mareja, koga inace cesto pobedjuje tjst. 2011 je predao zbog povrede.

saskix

pre 5 godina

Meni je sasvim ok sto je izgubio sad ovde...nekako se i ocekivalo da se ne daje u Torontu previse...jednostavno bolelo ga uvo...nema motivaciju za Toronto..cak je i Vajdi dao slobodno..dok ce druga prica
biti u Sinsiju i Njujorku

Madeleine

pre 5 godina

Ne glupsone, izaći će pred novinare i reći će da je namerno izgubio. Hahahaha, komedija koliko si ograničen.
(Pronicljivi, 10. avgust 2018 11:52)

Ja sam u komentaru koji si citirao govorio o prevrtljivosti nolovaca, a ti pričaš o Nolu. Spinuješ.

aha

pre 5 godina

@jovan
Ma kako si ti to lepo zamislio. Sve na tvoju vodenicu! Djokovic ima jednu pobedu vise od coveka koji je vec 7 godina u tridesetim godinama. I ima citavu jednu pobedu vise! Strasan uspeh. A od Nadala cak dve, i to u periodu u kojem je Nadal propustao po pola sezone zbog povreda.
Nema Djokovic sa Rodikom 2 meca, nego 9. I nema uopste veze koliko meceva je igrano, pobeda je pobeda.

MaironDrake

pre 5 godina

Vajda: ''Uslov da se vratim je bio da se otera Pepe Imas''-----par nedelja kasnije: Novak osvojio Vimbldon.

''Novak se posle Vimbldona sprema u Akademiji Pepe Imasa''-----par nedelja kasnije: Anemični Novak izgudio u drugom kolu....

Pepe Imas kao isisava energiju iz Novaka.

srle

pre 5 godina

realno sam ocekivao da ce nole da dobije cicipasa,znao sam da ce biti tesko,a s obzirom kako je igrao u prva dva kola.malo ko prati tenis zna da ovaj klinac ima neverovatan potencijal i da ce ako ovako nastavi sigurno biti u buducnosti grand slam sampion.a sto se noleta tice nadam se da ce u sinsinatiju biti mnogo bolje a da ce na US openu biti na vrhunskom nivou.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mikloš LIzard, 10. avgust 2018 09:22) # Link komentara

Upravo tako. Treba se dokazati na grend slemovima, Cicipas tesko moze da uradi nesto na velikim turnirima, ni Zverev i Kirjos nisu napravili nista posebno, jedino Dominik Tim finale Rolan Garosa. Morace da sacekaju da se povuku ovi matorci, Rafa u tri seta lagano resava ove mlade tenisere, ne mogu ni set da mu uzmu. Sto se tice Novaka, jasno da je Toronto samo pripremni turnir, vazan je samo US Open. Ovim Novak samo stavlja do znanja da ga interesuju jedino grend slemovi, ispravan stav.

CDe

pre 5 godina

Federeru fale jos dve titule ne jedna (Monako i Rim), Nadalu tri (Majemi, Pariz i Sangaj), inace Nole je vec 5 puta igrao finale u Sinsinetiju, znaci moze i te kako da ga osvoji, posebno je steta sto je dva puta gubio od Mareja, koga inace cesto pobedjuje tjst. 2011 je predao zbog povrede.
(Realno, 10. avgust 2018 09:40)

Nadalu ne fali Sangaj, on vec ima osvojen Madrid koji se u to vreme igrao umesto Sangaja, na betonu, u dvorani. Isto tako mogu reci zasto Djokovic nema Hamburg kada je bio masters na sljaci umesto danasnjeg Madrida. Tri titule koje fale Rafi su Majami, Pariz i WTF.

Jovan

pre 5 godina

Ne treba ovakvim porazima pridavati previse paznje.Klinci koji dolaze ce osvajati sve vise ovakvih turnira( na dva dobijena seta),ali oni najvazniji(GS) ostace jos barem 2-3 godine rezervisani za one najbolje iz danasnje generacije.Najbolji primer za to je S.Zverev sa tri osvojena Mastersa,dok na bilo kom GS nije stigao dalje od 1/4 finala.Jos uvek ni fizicki, pa ni mentalno nije spreman za tako nesto.Ostali bljesnu na momenat,nisu jos dovoljno konstantni u igri.Uz to,usled povreda,mnogi igraci iz samog vrha su morali da prave krace ili duze pauze,pali su dosta na ATP listi,sto je mladjim igracima olaksalo put ka vrhu.Videcemo kada se Novak,Endi ili Stan ustale u formi, koji ce biti njihovi prioriteti i kako ce,recimo za godinu dana, izgledati teniski poredak.

Mile

pre 5 godina

Nole je i ranije gubio u ranoj fazi na ovim turnirima ( letnja pauza ) . Medjutim , problem je sto gubi od ovih mladih ( Kirios , Zverev , Cicipas ), a time im uliva samopouzdanje . Oni ni ne znaju kako je gubiti od Noleta i zato ce ubuduće igrati opusteno protiv njega . Kada ga pobede neki stariji, oni su kasnije uvek svesni da aždaja opet može da se vrati i protiv Noleta ne mogu nikada da igraju samouvereno . I sam Federer kaže da je protiv novih mladih zvezda igrao nemilosrdno kako bi što je moguće kasnije stekli samopouzdanje .

Nata

pre 5 godina

Pa dobro,sta sad? Ne moze da osvoji tri turnira za redom. Bolje da sad igra lose nego kasnije, polako. Kao sto je neko vec rekao da je hteo nesto ozbiljno od ovog turnira ne bi prijavo dubl (i mislim da je dobro sto ga igra).

Slazem se da bi Novak trebao bolje da igra protiv mladjih igraca cisto da im ne uliva samopouzdanje ali Cicipas je stvarno igrao sjajno tako da je decko zasluzio. Pa i Nadal je izgubio od Sapovalova koji je imao 18 godina prosle godine na ovom turniru, a Nadal jos u punoj formi. Zverev (mozda gresim) je je imao 19-20 kad je pobedio Federera prvi put. Kirjos cisto da se zna se ne plasi ama bas nikoga. Ako gledate njegove meceve protiv top 10 jednostavno ga ne zanima protiv koga igra. U svakom slicaju gubiti od mladjih igraca nije toliko strasno. Samo napred Nole.

Madeleine

pre 5 godina

@jovan

Za tebe je odnos pluseva i minusa na ovom portalu nešto što je legitimno? Odnos pluseva i minusa ti je merilo dobrog i lošeg, pametnog i glupog? U kom svetu ti živiš? Kladim se da takvi kao ti, koji odnos pluseva i minusa predstavljaju za jedino pravo merilo, u stvari učestvuju u kreiranju slike javnog mnjenja. Evo ti jedan primer:
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1427886#k27868462

Ostatak tvog komentara ne bih ni komentarisao. Nemaš trunku pristojnosti i vaspitanja.

mikloš LIzard

pre 5 godina

realno sam ocekivao da ce nole da dobije cicipasa,znao sam da ce biti tesko,a s obzirom kako je igrao u prva dva kola.malo ko prati tenis zna da ovaj klinac ima neverovatan potencijal i da ce ako ovako nastavi sigurno biti u buducnosti grand slam sampion.a sto se noleta tice nadam se da ce u sinsinatiju biti mnogo bolje a da ce na US openu biti na vrhunskom nivou.

nolov

pre 5 godina

(jovan, 10. avgust 2018 18:02)

Cuj ovoga. Svaki dan je na ovom sajtu najezda botova koji lupaju minuse normalnim ljudima. Mozda mislis i da drugi komentatori rade za CIA - Vatikan koaliciju??

bazan

pre 5 godina

Nadalu ne fali Sangaj, on vec ima osvojen Madrid koji se u to vreme igrao umesto Sangaja, na betonu, u dvorani. Isto tako mogu reci zasto Djokovic nema Hamburg kada je bio masters na sljaci umesto danasnjeg Madrida. Tri titule koje fale Rafi su Majami, Pariz i WTF.
(CDe, 10. avgust 2018 14:54

Cemu toliko muinusa coveku.Imate wikipediu pa sve proverite.Sve je tacno.