Četvrtak, 09.08.2018.

17:13

"Anemični" Đoković poražen u osmini finala Toronta!

Novak Đoković poražen je u osmini finala Rodžers kupa u Torontu od Stefanosa Cicipasa iz Grčke posle tri odigrana seta.

Izvor: LN

"Anemièni" Ðokoviæ poražen u osmini finala Toronta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

349 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 5 godina

Kada Novak počne slati jake serve,kada počne snažno udarati i plus precizno,onda svakoga može pobediti.Tenis traži i snagu i veštinu,a bogami i psihičku stabilnost. Najveći problem Novaka je snaga,nema moći i šalje mlake udarce,kao da je podhranjen.Ma trgni se Novače,ti to možeš i kako tvoji treneri neke stvari ne vide,jer u toku igre se mora prilagađati i težiti nametnuti svoju igru.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Fifi The Tank, placi, placi suze su zdrave. 17>13 Kakav je kralj ovaj Nadal, dere sve redom, pa nije slucajno Novak izgubio, pobjegao je da ga ne bi Rafa razmontirao. Zatvorite krov molim vas, hahaha
(Muamer

Za čim da plačem?? Jel to smeh na nervnoj bazi??

Muamer

pre 5 godina

Fifi The Tank, placi, placi suze su zdrave. 17>13 Kakav je kralj ovaj Nadal, dere sve redom, pa nije slucajno Novak izgubio, pobjegao je da ga ne bi Rafa razmontirao. Zatvorite krov molim vas, hahaha

Veljko

pre 5 godina

@Jovan,>>
Gde li ti nađe to neko kilo?
On i dalje izgleda prilično loše za jednog vrhunskog sportistu(a on to jeste).
Poraz od Cicipasa je logičan sled stvari ako se ima u vidu da mu je to bio treći meč u nizu u dnevnom terminu.Svi znamo koliko on slabije igra tada....
Za razliku igranja na travi i betonu se u potpunosti slažem.Na travi je moglo da dođe do izražaja njegova,tehnika,iskustvo,jer vrlo malo igrača zaista zna da igra na toj podlozi....
Na betonu znaju svi da igraju i samim tim je na takvoj podlozi mnogo teže napraviti dobar rezultat.
Drugo,on više nije dominantan u odnosu na ostale tenisere,pogotovo ne u odnosu na one bolje(toj grupi pripada Cicipas svakako).
Koliko god se neko trudio da prikaže njegove silne poraze u prethodnom periodu kroz prizmu povrede,mislim da je u velikoj zabludi...

Zreb

pre 5 godina

Noletu nikako ne odgovaraju ovi uslovi. Radim na 1km od terena i sad sam bio napolju i stvarno je grozna vlaga, na suncu je nepodnosljivo. Mozda je i bolje da se ne muci ostatak turnira i da sacuva snagu za Sinsinati. Mada je i tamo obicno slicno vreme, zato ga i nije osvojio u svim onim finalima. Nema veze, cekamo US Open...
(Iz Toronta, 09. avgust 2018 21:28)

Jeste, zato je Cicipas igrao sa upaljenim ventilatorom.

Fifi The Tank

pre 5 godina

A ti si advokat ovog novinara što je upotrebio reč ANEMIČNI?
Dragan

Ajde ti mi reši misteriju tako pametan. Zašto je rekao anemični?

miodrag

pre 5 godina

E ajd kad već komentarišete Novaka, razmislite malo i o svojim dostignućima, titulama, uspesima...
(Vlad, 10. avgust 2018 00:22)
Ovakve komentare, koji se malo malo vrte ovde, nikako ne mogu da shvatim…...ovde se radi o komentarima navijaca....kakve to veze ima sada sa licnim uspesima ili neuspesima u zivota svakog od nas!!!???Kakve to veze ima!!!!!???? Da li ovde treba da daju komentare o vrhunskim sportistima-teniserima, samo doktori nauka, uspesni biznismeni, profeosri na faulktetima, dobitnici oskara u kinematografiji, …..a komentare o ucesnisima celindzera svi ostali….o cemu vi to uopste pisete? Sta ste pesnice hteli da kazete sa tim?

Baba Stanojka

pre 5 godina

Smarate sa krovom na Vimbldonu. Nije Djokovic trazio da se krov zatvori vec je to odluka organizatora. Tek sutradan su pitali oba tenisera da li da nastave pod zatvorenim ili otvorenim krovom. Djokovic je rekao da krov ostane zatvoren da uslovi budu isti kao i kad je mec zapocet sto je i logicno. Nadal je bio protiv te odluke, njemu to nije odgovaralo.
Organizatori su uradili logicno i ostavili krov zatvorenim.

jsxJ

pre 5 godina

Barselona ima jednu sestostruku krunu (s obzirom da su jedini u istoriji mozemo reci da je to kao Novakovih 4 GS) i jednu triplu, Real nema nijednu triplu. Barselona ima i (ok, mozda nema trenutno, ali do skoro je imala) vise trofeja od Reala. A cak i da imaju bolji medjusobni duel (a blizu su), ne bih ih ni ja kao navijac Barselone, a pogotovo bilo ko objektivan smatrao vecim od Reala ili Milana.
Da se vratim na Djokovica. Za njega se moze reci, doduse, da je imao najbolje sezone ikada, a ako stigne Federera ili cak osvoji jedan gs manje, moci ce da se smatra najvecim svih vremena

Zlaja

pre 5 godina

Nije on Federer pa da posle pauze i ne treniranja dodje i osvoji slem. Ne moze da veze ni nekoliko partija dobrih. Nema nista od USO, nije ga osvajao ni u top formi. Za njega sad mora da se poklopi sve, da ga malo proguraju, svi ispadnu i onda eventualno osvoji. Nesto slicno kao na W ove god.

Smuleco

pre 5 godina

To ti je ono, kada potpuno zanemaruješ reputaciju, i dozvoljavaš sebi, da glatko izgubiš od tinejdžera. Ako već nije hteo da "zapinje", zbog predstojeća dva turnira u singlu, a hteo je da igra dubl, da se oproba, (verovatno i zbog sponzora) , trebalo je samo to da isprati, i "našteluje" formu za Sinsinati, i posebno, US Open. Samo da dodam, kao repliku nekima: da, i on je kao tinejdžer, pobeđivao Nadala i Federera, ali ova dvojica, kako im je karijera odmicala, ipak su se trudili da izbegnu bezvezne poraze (i povrede), tako što su preskakali nebitne turnire, a na onima, za koje su tempirali formu, borili su se kao lavovi, i retko brukali.

srbin

pre 5 godina

Evo posle jednog poraza opet su se javili svi Novakovi hejteri. Pa gde ste bili posle vimbldona, nije vas bilo mesec dana, jedva ste docekali poraz.
Ali ono sto vi ne kontate posto vecina vas nikada nije uzela rekat u ruke niti ste se bavili bilo kojim sportom jeste da je ovo klasicno tempiranje forme i nista vise. Da je to tako pre svega govori Novakovo ponasanje na terenu, pa onda cinjenica da Vajda nije sa njim kao i to da je prijavio dubl.. Na kraju krajeva nikada nije uspeo da poveze sva Montrel/Toronto, Sinsinati i US open, pa je logicno da ce zrtvovati Toronto... Zato hejteri TISINA, uskoro cete opet na jedan poduzi odmor!!!

Jack

pre 5 godina

Boze koliko ogranicenih mozgovo ovde ima.Shvatite da ono sto ste gledali da neko 2god. osvaja sve najvece turnire(Novak) nikad vise niko nece ponoviti. Njemu je najbitnije da jos 5-6godina uzima Grend Slemove i to mu je cilj,a on na svaki masters koji dodje ima ih vec 4,5,6 komada,malo je nerealno ocekivati da osvoji 50 mestersa...

ma jeste

pre 5 godina

@j A kako nije imao srecu na Vumbldonu kad je polufinale igrao pod krovom, cak i drugog dana kad je napolju bilo sunce, 30 stepeni. Nadal bi ga sa onakvom igrom na otvorenom izmorio i pobedio.

realno

pre 5 godina

@DaLanik Djokovic je daleko od najboljeg u istoriji. To sto je drzao sva 4 slema i sto trenutno ima pozitivan skor je i dalje malo u poredjenju sa Federerovih 20 i Nadalovih 17 gren slemova. To je ono sto je u tenisu najbitnije. Nadal je sa 24 zatvorio tzv. zlatni slem plus zlato sa olimpijade koje Djokovic nema. Medjusoban skor je bitna ali varljiva statistika, jer se forma igraca menja, nekad je neko u boljoj neko losijoj formi, neko povredjen, neko se vraca iz povrede. Broj gren slemova je najbitniji parametar. Djokovic je mnogo udaljen od Federera i realno tesko ce ga dostici. Kada zavrse karijere nakon njihovog imena svako ko bude sumirao njihove karijere navesce broj gren slemova, sve drugo je manje bitno. Kad ljudi govore o Samprasu, uvek ide sampion 14 gren slem turnira, npr.

Pravednik

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!
(Pravednik, 09. avgust 2018 20:05)

A ti nemas daljinski upravljac pa da eto recimo prebacis na RTS2 ? U cemu je razlika da je obrnuto? Stvarno mi nije jasno sta si ti htio reci, ukoliko ionako imas oba kanala? A imas sigurno, inace ne bi zakljucio da je RTS1 odabrao manje bitan prijenos. Pozdrav!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko99, 9. avgust 2018 23:38)

Imam prijatelju, ali RTS je nacionalna televizija i po mom mišljenju na glavnom kanalu trebaju da se prikazuju stvari koje su bitne za državu, a ne tenis i to turnir koji i nije toliko prejak, zapitaj se samo da li bi prenosili Djokovica pre pola godine, nego se sada njemu ubutavaju, a i našim ljudima u Srbiji. Što se mene tiče neka puštaju šta god, otišlo je i onako sve u tačku. Pozdrav!

dokle

pre 5 godina

Kakva opravdanja. Namerno izgubio? Pa od anonimnog decaka namerno izgubio? Bice da je tako. Steta sto mu nisu zatvorili krov, maslacku smeta sunce.

fakti

pre 5 godina

@Neven Samo mali dodatak. Proces o kom govoris je takav, Djokovic je to koristio ranije kad je razbijao. Ali ima jedna sitnica. Komora koju on koristi, Cetojeviceva egg komora je svuda zabranjena jer je sedam puta jaca od krvnog dopinga. Zato su se razisli, zato je i imao onakav pad. Da li opet rizikuje sa tom napravom, ko zna.. Pitate li se gde je Cetojevic, zasto ga niko ne angazuje. Precutno je uklonjen iz tenisa, zna to jedna nasa sad vec penzionisana teniserka. Kad je htela da ga angazuje iz wta joj je sugerisano da to ne radi.

tenis

pre 5 godina

@DaLink "Njegov maksimum igre nema ni Rafa ni Roger." To za vas koji pratite tenis od 2011. Uzmi care finale Vimbldona, samo taj brek cetvrtog seta. Taj maksimum nikad pre, a i nikad kasnije nije vidjen.Najbolji u istoriji Nole moze da bude kad stigne do 20 gren slemova. Ovako sa cak 7 manje od Federera najbolji moze da bude ostrascenim navijacima, realnim strucnjacima i ljubiteljima igre broj gren slemova je najveci pokazatelj.

pa da

pre 5 godina

Djokovic je prilicno srecno osvojio Vimbldon. Protiv Nadala je igrao sjajno, ali u uslovima koji nisu prirodni, pod krovom, sto je njemu vise odgovaralo. Tako da je poraz u ranoj fazi samo nastavak onog od pre Vimbldona. A i nesportski gest drugog dana meca protiv Rafe, koji se tice krova, debelo ce mu se vratiti. Karma je cudo.

Dimitrije

pre 5 godina

Djokovic nije izgubio " namerno" ali jeste igrao namerno ispod maksimuma.
Razloga par...
prvi - dubl koji ga je cekao odmah nakon meca. Da ne bi rizikovao povredu, istrosenost, respekt prema svom saigracu da ipak pruzi nivo..itd

Nova podloga i istina nebitan tuenir, iako su bitni bodovi. Ono sto drugi ne vide je da je Novak namerno prijavio singl i dubl pred turnir u Sinsinatiju, radi pobecanja inteziteta u 2 -3 dana . Kao trening mecevi, a zatim " svesnog" nakon potencijalnog ranog ispadanja dobija 4 dana odmora pred sinsinati. Zivi bili pa videli osvaja Sinsinati ili bar finale opet. To se zove energetska superkompenzacija.

Ko se iole bavio sportom razumece, nije ga predao ali nije hteo ni po svaku cenu da pobedi. Imao je benefita i u porazu dan vise odmora. Da nije prijavio i dubl ne bih imao drugo objasnjenje. Ovako strategija mislim da je ispravna. On osim Sinsinatija i GS nema ni jedan relano bitan cilj. I shodno tome i igra ostale turnire. Nisu ne bitni ali sluze kao mesta za podizanje forme za glavni GS.

Novace ko te bodri bodrice te uvek, ko te pljuje pljuvace te zauvek, ti samo igraj i uzimaj titule majstore.

mario

pre 5 godina

Mnogo su glupi ovi komentari: "namerno izgubio", a jos glupjli ovi sto se govore da je Wimbledon slucajnost. Osvojiti takav turnir nikada nije slucajnost. Vidi se da mu nedostaje kontinuitet, i da podsvesno tempira formu. Tri jaka turnira u mjesec dana, a nije igrao, ni trenirao posteno godinu ipo. Pa zasto onda igra? Pa igra da odrzi takmicarsku formu i kontinuitet, pa zato igra cak i dubl,koji je inace fizicki manje zahtjevan. Usput, da pokupi koji poen, jer ne brani nista. Ocekivati je oscilacije poslije tolike pauze, to je normalno kad ne igras takmicarski tenis.Preciznost i snaga udarca postaju automatizam, koji se stice igrajuci takmicarski tenis. Vidi se da se Nole jos uvjek pronalazi u tome, i odlicno je da ima jos jedan turnir da se vrati na nivo Wimbledona. Ko je igrao bilo kakav sport na takmicarskom ili rekreativnom nivou zna sta pricam. A ovi likovi, koji broje krvna zrnca, glume trenere, oporezivace, nutricioniste , ocigledno nemaju veze o profesionalnom sportu.

zgoljo

pre 5 godina

@DaLanik Sva 4 u nizu su manje nego 5 koji nisu u nizu,potpuno irelevantan podatak,jedino imate mali h2h,sa jedno,dve pobede vise,najmanje slemova ima,nema zlatni slem,nema zlato sa ol,najmanje mastersa,mnogo je daleko od Nadala i Federera.

Sabre

pre 5 godina

Sve, sve, ali broj 'strucnjaka' i dusebriznika koji su jedva docekali da se okome na coveka, iako je i fazon malo inteligentnijim vrstama ptica koje su preletale preko terena ovih dana jasno da je ovo Djokovicu prvi mec na betonu posle mnoooooooooooooogo vremena i da mu je Sinsinati najvazniji turnir posle US Open-a koji sledi, cak mozda i vazniji, posto samo njega od Mastersa nikada nije uspeo da osvoji. Dakle, bilo je bolno ocigledno da covek, iako bi bilo bezveze da samo dodje i izgubi ili jos gore preda, nema uopste nameru da se cima na ovom turniru ni najmanje, ubacuje u fazon drugu brzinu maks, i to je to. Ali, uostalom, sta ja pisem, videcete i sami pa ce vam biti glupo sta ste sve pisali...

igor

pre 5 godina

Razloga za ovaj poraz ima vise. Svakako ga namerno nije izgubio, ali jeste lose igrao ceo turnir. Najpre prvi ozbiljniji mec na betonu posle skoro godinu i po dana, poslednji je majami 2017!!!Zatim vrucina, vlaga, sto mu oduvek nije odgovaralo i odlican teniser sa druge strane koji odigrao sa mnogo vise motiva i zelje. Ono sto treba imati na umu, Novak jeste osvojio zasluzeno Vimbldon, ali su mu se poklopile neke stvari, ispali su teniseri koji mu ne leze, slicni ovom malom Grku, i to oni od kojih gubi i to Zverev i Kirgios. Protiv Rafe je igrao, za po njega pod najboljim mogucim uslovim, pod krovom!! To nikako ne umanjuje njegov uspeh jer je u epskom polufinalu zasluzeno pobedio Nadala i uzeo trofej. Ali sve ove sitnice su mu opomene, da se igra i po danu, i po suncu, i po vrucinama, pa je upravo najvise puta izgubio finala US opena, a sada je jos i stariji. Igra se i protiv mladih lavova poput Grka ili Zvereva ili Kirgiosa cija mu igra ne odgovara, te da i pored osvojenog Vimldona i dalje nije na 100 posto svojih mogucnosti. Ono sto je dobro da je uzeo par stotina bodova, prizemljio se posle Vimbldona i imace vise vremena da se spremi za Sinsinati, koji je za njega daleko vazniji jer ako ga osvoji ulazi u istoriju kao prvi teniser sa svim osvojim razlicitim mastersima. Dakle, glavu gore, oprezno Nole, ovo je korisna opomena i srecno do kraja godine i drzi se samo Vajde, dalje od gurua, jer samo zlo donosi.

Dragan

pre 5 godina

@Fifi
A ti si advokat ovog novinara što je upotrebio reč ANEMIČNI? Ajde da vidimo da li će u narednom meču (koji Djoković bude dobio) napisati da je taj bio "anemičan". I nemoj da se praviš pametan jer ti lepo kažem da pročitaš ostatak komentara kako bi ti bilo jasnije, očigledno da ne shvataš ili ne želiš da shvataš.

Maki

pre 5 godina

Ovo je bezveze poraz..nije lako sa trave da se ide na beton. igra mu je izgledala kao da igra na sljaci. Sledeci turnir ima da mu bude ok mozda polu finale ali mislim do US Open bice masina.

TakoNekako

pre 5 godina

Pozdrav botovi (ne "Nolo")... Djoković nije namerno izgubio meč, niti se trudio da ga dobije... Probao je linijom manjeg otpora, nije prošlo... Prosto zna da ga bi ga čekao Zverev, sa kojim neće preterano da se maltretira, jer još uvek nije potpuno podgrejan za beton i da gubi meč, čime Zverevu daje prostora da igra "mečeve života" protiv njega ukoliko bi povećavao h2h... Više ga zanimaju Sinsinati i US Open, videćete razliku u pristupu mečevima...

Saša

pre 5 godina

@DaLanik, to što spominješ je obična bižuterija, Rafa i Roger imaju ono što je važno u svetu tenisa, a to su gren slem titule i vreme na broju 1.

X-ADV

pre 5 godina

Nole, ovo je korisna opomena i srecno do kraja godine i drzi se samo Vajde, dalje od gurua, jer samo zlo donosi.
(igor, 10. avgust 201

taman sam pomislio da ti dam plus, na osnovu cega mislis da covek poput Imeza (koji je pomoga Marku, barem nekom na ovoj planeti) donosi ikome zlo? nista od ocene....

jд123

pre 5 godina

На ону вест како се припрема у Марбељи сам написао ако је тамо због Имаза, да се надам да ће у Торонту брзо испасти и покупио сам пуно минуса.

Сам Вајда је изјавио да је Новак тврдоглав и да не прихвата увек добронамерне савете, него мисли да он боље зна.

Изгледа да Ноле и даље мисли да је Пепе добар за њега, џаба сугестије Вајде, као уосталом и од Бекера, који је индиректно изјавио да му је поставио ултиматум или Пепе Имаз или ја. Епилог је познат.

Ово су само претпоставке. Али ако је тако а он и даље не види да је Имаз штеточина, онда му помоћи нема.

Neko

pre 5 godina

Igrao je ocajno,bez riterna i vidi se da uopste nije trenirao posle Vimbldona.Zato je i uzeo dubl da igra.Nadam se da ce da se spremi za US OPEN,jer za to ima jos vremena,a na Sinsinatiju ce isto ovako rano ispasti jer nije vezbao,nego je ko zna sta radio.

Dragan

pre 5 godina

Fifii The Thank@
U nastavku komentara imaš objašnjenje zašto se ne slažem sa to "anemični" bilo pod navodnicima ili bez njih...
Možda su "anemični" bili i njegovi protivnici nekad ali tada nije takav naslov, tada je "Djoković razbio tog i tog" je l sad jasno?

DaLanik

pre 5 godina

@Saša; naravno da je najbolji u istoriji. ni Nadal ni Federer nikada nisu imali sva 4 slama, ni toliko poena. ni pozitivan skor sa druga 2 najbolja igrača.

captainiron

pre 5 godina

Gde su oni Djokovci od juce koji kazu kako se samo Djokovic pita,a da sad su poceli da pisu kako je namerno izgubio ili kako je ovo priprema za US open,smesni ste.

Neven

pre 5 godina

Ljudi bez da ikog vredjam, samo bih nesto podelio sa vama. Nadam se da se secate one price da Novak provodi vreme u nekoj komori svaki dan i na taj nacin imitira kao da je na planini. Fizioloski, kad se osobe nalaze na visokim nadmorskim visinama, gde nema dovoljno kiseonika, bubreg pocinje pojacano da sintetise ERITROPOETIN, protein neophodan za sintezu eritrocita(prenose kiseonik od pluca do svih celija). Prilikom sintetisanja velikih kolicina eritrocita trose se depoi gvozdja i kratkotrajno moze da nastane sideropenijska anemija. U principu, ako Nole radi istu stvar ponovo, a da se ogradim, sve je legalno i drugi rade isto (NIJE NIKAKAV DOPING I HEMIJA), to znaci da ce Nole za 10-ak dana uz obicne preparate gvozdja da leti po terenu kao nekad i da telo ima dovoljno kiseonika da stvori energiju koja mu je neophodna.

Samo da se zna, ovo nije nikakav doping, postoje tablete koje ovaj proces ubrzavaju i one su zabranjene, ovo je sve fiziologija i radi apsolutno svaki sportista, na kraju krajeva, zato se pripreme i vrse na planinama (Alpi ili kod nas Zlatibor)

Sportski pozdrav svima !!!

King Roger

pre 5 godina

Ne navijam za Djikovica i ne branim ga ali mnogo je glupo kada neko kaze da je namerno izgubio.Pa ljudi on je profi igrac i jedan od najboljih.Isto tako kad neko za Federera i Nadala da cuvaju h2h pa zbog toga gube.Da je tako oni bi isli u penziju a cim igraju znaci da uvek zele da pobedjuju.Oni su profesionalci.

Falcon

pre 5 godina

Jao sine kakva drama, pa ljudi gde su vam oci? Covek prijavio dubl i singl, i dosao da se uhoda malo. Ako ne sledecm turniru kiskne, e onda vec da se zapita. Ovako mu ostaje jos dubl, pa dokle dogura.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Zasto Djokovic anemican? Bilo bi posteno da kazete da je Cicipas bio odlican.
(Batko pamcenje mu kratko

Zato što je bio neubedljiv. To se tako kaže. Što si paranoičan?

taki p.

pre 5 godina

Sta da kazem za pljuvace,obezbedio bi im krevet u Lazi ili Kovinu ali nema mesta,treba neko da im objasni da su zavist i mrznja bolesti a ne vrline.Toliko su optereceni Novakom da jedva cekaju bilo kakav kiks da se nasladjuju,sad bi voleli da opet padne jedno 5-6 meseci sa rezultatima,kako bi opravdali svoje ponasanje od pre Vimbldona.Jos pre godinu dana sam govorio da Nole u tim godinama nemoze da dominira kao nekad,vec da pravi selekciju turnira koji ga interesuju i nista ovde nije pogresio,slede 2 mnogo bitnija,samo da bude zdrav.

Rocky Balboa

pre 5 godina

pa osvojio četri puta, nije imao motiv ili se čuva do Sinsinatija, a US open je prava meta, i na turniru pred Vimboldon je ispao u četvrt finalu, biće bolje
(biće bolje, 09. avgust 2018 22:56)ispao je u finalu....

satelit

pre 5 godina

SAMO i ISKLJUCIVO kada vidite pun boks porodice Novak ce osvajati te turnire,a to su GS...Vimbldon je osvojio zbog sina,to mu je bila zelja...Novak nema ni snage ni volje da se bakce sa Mastersima... Ni Sinsinati nece zapinjati,zivi bili pa videli

bozza

pre 5 godina

Sinsinati ce da gura do polu-finala, mozda u finalu i zapne ako udje, jer ga nije nikad osvojio... a postoji i dobar razlog zasto ga nije osvojio. Zato sto je uvek poslednji turnir pred USO, i ne zeli da se prazni emotivno i fizicki. Verujem da ce na USO doci do finala, a onda je sve otvoreno. Novak tempira formu, isto je bilo i pred Vimbldon.

Madeleine

pre 5 godina

Kredibilitet Novakovih navijaca: Kada Nole pobjedjuje: ubija, gori, Nole je Bog.
Kada Nole gubi: anemican, poklanja ili ono najbolje, "taktika".
Pametnom dosta!
(Sasha, 9. avgust 2018 23:00)

To, to. Znam ja njih dobro, prevrtljivi su oni i dvolični.

zevs

pre 5 godina

@antiDebil, mislim da je Djokovic taj koji 2 godine preskace Nadala i Federera,a on Nadalu nemoj molim te smejace ti se ljudi,dovoljno si o sebi rekao.

kimiko

pre 5 godina

I prva dva meca je odigrao bas onako bezvoljno. Mora to Nole mnogo jace da se igra, da se udje u svaki mec na visokom nivou, ako ti se igra tenis. A verujem da je tako. Nema tu mesta kalkulacijama, svi danas igraju dobro. A narocito zapinju protiv tebe. Zato moras zapeti i ti, hteo to ili ne.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Ajde, čim ga neko vrati na fabricka podešavanja odma je "anemični" a da je pobedio, naslov bi bio "Djoković razbio Grka" itd.a istina je da je grk RAZBIO Djokovica. Polanski juče, a ni Bašić nisu bili "anemučni"? Niti bilo koji protivnik nekad? NE, on razbija protivnike a gubi jer sam sebe pobedjuje ili poklanja, ili je bolestan, povredjen, umoran, anemičan, smetao mu vetar, sunce, mesec, šiške, obrve, trepavice, zulufi, publika, skupljači, sudije...…..
(Dragan

Dragane sine anemični je pod navodnicima. Nema on anemijum stvarno, to je metafora za lošu igru. Tako da nije izgovor

Marko99

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!
(Pravednik, 09. avgust 2018 20:05)

A ti nemas daljinski upravljac pa da eto recimo prebacis na RTS2 ? U cemu je razlika da je obrnuto? Stvarno mi nije jasno sta si ti htio reci, ukoliko ionako imas oba kanala? A imas sigurno, inace ne bi zakljucio da je RTS1 odabrao manje bitan prijenos. Pozdrav!

Masha

pre 5 godina

Vrlo losa igra Djokovica ceo turnir.

Cak je bilo i predvidivo posle Vimbldona, putovanja u Italiju, puno zezanja i opustanja, Marbelja, humora na terenu, pricanja sa raznim teniserima, sve u svemu opustencija. Da nije mozda pomislio da je na vrhu ponovo? (slicno se desilo i posle RG2016). Na prolece je neprekidno vezbao servis i to se videlo na Vimbldonu, sada se ocigledno lose spremio. Ne mislim uopste da je to neka taktika, niti je namerno izgubio. Prosto lose igra, sto je odraz svacega. Sto znaci da nece biti spreman ni za naredne turnire, jer su svi blizu. Ne moze tu puno sta da se uradi sad. On ranije nije bio kampanjac, niti mu to lezi niti on to moze. Sve uspehe je postigao velikim radom i ucestvovanjem na velikom broju turnira.

Sasha

pre 5 godina

Kredibilitet Novakovih navijaca: Kada Nole pobjedjuje: ubija, gori, Nole je Bog.
Kada Nole gubi: anemican, poklanja ili ono najbolje, "taktika".
Pametnom dosta!

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu. 
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.
(Giros>>>Brokoli, 09. avgust 2018 22:06)

On tim, smesnim udarcima osvoji Vimbldon...A, za Grka se slazem, jeste potencijal.
Nole danas kao ja na poslu: vucem se po ovoj vrucini, bez imalo energije i pitam se a sto nisam ostao kuci. Najvise energije ulozio da se spremim da idem kuci. Kao i Nole..

Bardami

pre 5 godina

Kada čujem ove teniske neznalice kako kritikuju Novaka, čoveka koji je pre samo nekoliko sedmica četvrti put osvojio prestižni Vimbldon i koji je već ušao u legendu kao jedan od najvećih tenisera i sportista svih vremena, koji je oborio tolike silne rekorde i proslavio svoju zemlju Srbiju, shvatam veličinu velikih ljudi i svu bedu malih. I dok ulice u Srbiji i svetu budu nosile jednog dana Novakovo ime, ovih malih neznalica punih gorčine, zbog sopstvenih promašaja u životu, niko neće pamtiti. Napred Nole, care, Sinsinati i US Open su tvoji.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Ти си мој шампион Ноле! Биће дана, биће лета, бићеш опет на крову света! 👍

mislim

pre 5 godina

Na sta lici ovo prebacivanje loptice, sve neki baloni, kao Jelena Jankovic da igra. Pa u vecini zenskih meceva igra se snaznije i agresivnije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 9. avgust 2018 21:51)

Baloni koji su padali duboko na bekhend su dobili poslednja dva gema i tie-break. To je, u stvari najbolja igra za ovog neverovatno talentovanog decka, jer je njegova najslabija tacka u ovom trenutku hvatanje visokih bekhend lopti.
U prvom i trecem setu je Nole igrao nize lopte, koje su onda padale kratko (sto je dosta ljudi primetilo) iz vise razloga - po mom misljenju glavni razlog je los timing, mala kasnjenja koja, mislim, dolaze iz nedovoljne angazovanosti (nije dovoljno napet, alertan). Delimican razlog je i snaga, ali na ovim brzim podlogama se uz dobar timing i tehniku moze koristiti snaga protivnika (sto na zemlji nije slucaj).
Inace, ova dva kanadska i US Open su, koliko se secam, tri nabrze podloge, za vise od 10% brze od Wimbledone-a.
Inace, ovaj decko je sjajan, moj novi ljubimac uz Del Potra (Noleta ne racunamo)

veder

pre 5 godina

Poraz koji je interesantan samo Novakovim hejterima, šansa da nagrnu na sajt i počnu pljuvačinu. Vidljivo je da je ovaj poraz taktički, ako se može tako okarakterisati lošija igra, mnogo grešaka i nezainteresovanost, uz slab servis i neverovatno neprecizan bekhend.
Kako bilo da bilo, Novak se uz osmeh oprostio od Toronta koji mu ništa ne znači, već ima četiri trofeja, i cilja Sinsinati i US Open. Za one koji ne znaju ništa o tenisu, taktici i motivu ovaj poraz je možda neočekivan, za mene nije. Grk je igrao meč života,i dobio je meć zbog Novakovih 36 grešaka, što je mnogo mnogo je. Teško da će u dogledno vreme ponoviti ovakvu igru.
A Novak, mirno putuje u Sinsinati i priprema se već sutra za iduću nedelju, za trofej koji mu nedostaje. Ko misli drugačije nek misli, Novaka, onog najboljeg, gledamo iduće nedelje u Sinsinatiju i na US Openu, sve drugo je nebitno do završnog turnira u Londonu.

Bex

pre 5 godina

OK dok je osvajao sve moguce masterse svi su vikali dzabe racunaju se samo GS titule. Mislim da je i sam Djokovic skapirao da ce ga rangirati samo po tome koliko GS titula osvoji. Nema sta on vise kome da dokazuje, bio je 200+ dana prvi, 2 godine super dominantan, osvojio sva 4 GS u godini, sve masterse sem Sinsinatija itd. Ostaje mu da popravi skor sa GS-ovima gde je mnoga finala prokockao bas zbog ubitacnog tempa koji je sebi zacrtao da mora da osvoji sve i pobedi svakog, a na kraju se broje samo GSovi.

Alex

pre 5 godina

Đoković je igrao identično kao i pre Vimldona.
Sa ovom igrom može da izgubi od svakog u prvih 50 na ATP listi.
Nadamo se da je ova kriza prolazna.

anica

pre 5 godina

Bice bolje u Sinsinatiju...a najbolje sledi na US openu. Mnogo je Novaku da na oba ova turnira igra konstantno...dovoljno je za pocetak daa oseti meceve na betonu.
Volimo te Nole

j

pre 5 godina

Neverovatno.. Fanovi pisu da je namerno izgubio, a hetjeri pisu imao srecu na W. Niti je namerno izgubio, niti je imao nikakvu srecu na W.. On je taj turnir odigrao fantasticno i dostojno za titiulu. A sad sta da se radi, los dan, nezainteresovanost i tako to. Bice bolje verujem. Napred!

Mirka

pre 5 godina

Kad pogledas konstituciju i snagu reklo bi se da je Novak deckic za ovoga. Premrsav, premrsav, bez snage ali fura tako i to ti je. Furaj Nole brate ali bez mene jer ja vise ne gledam tenis nego samo osmatram jesi li dobio neki gram.
Hvala druze na svemu ali ne mogu vise svoje nerve da trosim.

Ivan

pre 5 godina

Lako je sada pricati, ali ocigledno je pogresio sto se pojavio na ovom turniru. Vidi se da je jos uvek tezak od Vimbldona. Bila je to ogromna potrosnja za njega posle duzeg vremena je dosao do samog kraja i to u mecevima koji se igraju u 3 dobijena seta. Moje misljenje, trebalo je da preskoci, I to je to. Inace nije ni sve do njega bilo, ovaj decko je dobar igrac, to je sport, nije sramota izgubiti ako je neko bolji u tom trenutku i vise zeli pobedu.

Vladan

pre 5 godina

Ono što zabrinjava je potpuno odsustvo volje za pobedom i ravnodušnost koju smo viđali pre Vibldona.
Interesantno je da se sve dešava nakon boravka u kampu čuvenog Pepe Imaza.
Iskreno se nadam da će ga Vajda malo prodrmati, u protivnom crno mu se piše do kraja godine.

dux

pre 5 godina

Jedini razlog zbog koga je Nole danas izgubio je merenje vremena za servis.
Da malo pojasnim...
Sudija je danas posle svakog poena odmah govorio rezultat i od tog trenutka je počinjalo vreme za servis.Novak nije mogao da svoje uobičajene rituale izvodi i to ga je izbacilo iz koloseka i nije mogao da se koncentriše i bude opušten.
Moraće da promeni disanje kao prvo i da menja svoje navike posle poena.Takva su pravila i moraće da se prilagodi.
Da bi se prilagodio definitivno mora da izmeni način disanja posle poena biće teško tu naviku promeniti ali jednostavno mora.
100% sam siguran da je danas to bio problem.
Biće bolje Idemoooooo

zgoljo

pre 5 godina

Gde su oni Djokovci od juce koji kazu kako se samo Djokovic pita,a da sad su poceli da pisu kako je namerno izgubio ili kako je ovo priprema za US open,hahahahah licemerje,frustracije,kompleksi.

Gambeet

pre 5 godina

Setite se izjave Zvereva od pre nedelju dana kada je dobio Cicipasa u Vašingtonu. Saša je napomenuo da je ključ agresivna igra u polju i diktiranje tempa protiv mladog Grka koji voli da napada. To je i sproveo u delo i više nego rutinski dobio meč u 2 seta. A Novak danas sve suprotno od toga, pasivan, nekreativan, mlak na udarcu, kao i obično kad gubi malodušan, a uz to i ne pamtim da je očajnije nekome vraćao servis, naročito drugi - one spore loptice u servis polje na riternu svakog Noletovog navijača dovode do ludila. Evo i pobede, sasvim zaslužene za Stefanosa. Neka osvoji Nole Sinsi i ja zadovoljan, mada će Feki dati 110% sebe da tako ne bude, a i opasno mu leži taj turnir. Aj' da vidimo, ovaj turnir je žešće otaljigao.

DaLanik

pre 5 godina

Šteta. ali ima tu nekoliko stvari. Noletu ovo malo znaci, osvajao je 4 puta. Malo se ispraznio posle Vimbldona, sto je normalno. U svakom slucaju ce napredovati na ATP listi jer ne brani nista. Bitniji mu je Sinsi i naravno US Open. I jos - pa igra dnevno 2 meča, jedan u singlu a drugi u dublu! Što samo po sebi pokazuje da želi da vežba. Da je ozbiljno hteo da osvoji, ne bi se prijavljivao na dubl... Novaku su sada najbitniji Slemovi. Najbolji je u istoriji, njegov maksimum igre nema ni Rafa ni Rodžer. Takva dominacija nikada nije vidjena. Samo kada bi im se malo približio po slemovima.... Znači, samo napred Nole!

sve po starom

pre 5 godina

nolo rece pre par dana da napada prvo mesto. hahaha. dokle botovi da pisu kako je nolo imao nevidjenu dominaciju od 2011 do 2016. botovi nismo svi ludi. nas nolo 2012 uzeo 1 gs , federer ga skinuo sa 1 mesta. 2013 rafa 2gs , nolo1 gs. rafa bio 20 nedelja prvi u 2013, sve do w2014. 2014 nolo prvi pola god i 1gs. dokle vise lazi . za 2011 i 2015 svaka cast. ali malo je to

Robert

pre 5 godina

Sad se već zaista ne sećam naslova kojim se ne omalovažava pobeda nad Novakom.. Bled, neprepoznatljiv, bez iskre, malodušan... evo sad i anemičan.

Hajde, to nekako i da se svari kada bi važili isti standardi, ali jok - kada Nole pobedi, nikoga ne zanima u kakvom stanju mu je bio rival.

oxydant

pre 5 godina

Sad znamo zašto nije bio prisutan Vajda.Ali,ako Novak osvoji Cincinati,potom i
Njujork,sve bude jasno.Iduće godine daj Bog,osvojice Montreal i Njujork,a
nece Cincinati.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Nemože protiv ovih mladih igrača, pa to ti je. Kyrgios, Zverev i Chung sad i Tsitipas Ostarilo se.
(Pečenje prase, jare i jagnje, 09. avgust 2018 22:10)
Nemože... Stvarno???

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Novak se zagreva za US Open. Ovo mu je samo pripremni turnir i treba da oseti tvrdu podlogu. Realno je da ne uradi nista spektakularno ni u Sinsinatiju, ali zato ce biti spreman za US Open.

mislilac

pre 5 godina

Namerno je izgubio, to i ptice na grani znaju. I znaju i vide! Nolo čuva enerdži za Sinti. Da je hteo, ne bi mu Cicipas uzeo ni gem. Nego, nije hteo! Nolo da je hteo već sad bi imao više slemova od Federera, nego nije hteo! Ponosan sam na jedinog igrača u istoriji ovog sporta koji nikad nije izgubio kad mu se igralo! Takav se nije pojavio, niti će! Svi ostali upinju, pa često i izgube! Kad naš Nolo zapne, nema da mu neko dobije meč! Sinsi je njegov, na to se nameračio!

Perce

pre 5 godina

Dobro igraju večeras i Novak i Spartak da to vidi cela nacija na RTS-u u udarnom terminu, pošto je Partizan izgleda nečije pastorče...

Geronimo

pre 5 godina

Vajda je lepo rekao postoje dva uslova.
1. da nema Imasa
2. da pocne jesti ribu

Posle Vimbldona Novak odlazi na Imasovu akademiju da se sprema za Us turneju..I gle čuda Vajda nije sa njim.

NADAM SE DA GRESIM.

Milan

pre 5 godina

Namerno izgubljen mec. Tu je razlika izmedju Nadala i Noleta. Nadal nikada ne bi dozvolio da namerno pokloni mec protivniku.
Da sam direktor Toronra zahvalio bi se gospodinu Djokovicu na ucescu.

veliki strumf

pre 5 godina

Nervira me sto Nole ima gomilu ovakvih poraza u karijeri! Koliko je samo tenisera bas protiv njega odigralo meceve karijere i bas protiv njega ostvarilo najvece svoje pobede. Ova igra je nikakva, nicemu ne vodi. Besmislena potpuno. Jos taj iritantni osmeh na kraju... Cim nema Vajde - nema ni igre.
Ok, ovaj turnir je najmanje vazan, mnogo je bitnija naredna nedelja i Sinsinati, a sve karte treba baciti na US open naravno. Ali ovo nije bila nikakva priprema jer Novak nije ni igrao tenis vec prebacivao lopticu. Valjda ce za 3 nedelje kad pocne turnir u Njujorku opet biti onaj stari.

Sin- si-na-ti

pre 5 godina

Ovim svojim malicioznim
komentarima tipa penzija i ovo ne bi dozvolio RF dotični komentatori pokazuju svoj primitivizam i ograničenost. Možete li da u vašem mozgu shvatite bilo šta složenije od onoga što vaše oči vide?

satelit

pre 5 godina

ODLICAN PORAZ iz dva razloga! PRVI :Da se mediji i fanovi spuste na zemlji zaborave najave osvajanja svih turnira do kraja godine.DRUGI:Novak ne moze osvojiti Kanad u Sinsi povezano,nikad to nije ni uspeo...Zato ako moze neka osvoji Sinsinati

sempervivum

pre 5 godina

Ух бре, каква млитава игра Новакова... Већином се бранио блок-ритерном. Прва брејк лопта тек у 115 минуту (и огроман промашај).
Ајде Новаче вредно ради за US open... Нема још пуно времена.
Долази време високих пуцача. Тенис ће бити досадан...

Andjela

pre 5 godina

Skretala sam i ranije pažnju, ali se svi prave Toše, Novak kad igra s napoznatim igračima nije u stanju da ih "pročita", ali kada ga treneri uigraju pobeđuje svakoga....možda je ovo jedan od razloga zašto je Rodzer najtrofejniji....

Saša

pre 5 godina

@DaLanik

samo kad bi se malo približio u slemovima... bar malo... inače je najbolji u istoriji, ali ta sitnica mu nedostaje... bar malo... ti si meni super!

Giros>>>Brokoli

pre 5 godina

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu.
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.

antiDebil

pre 5 godina

Namerno izgubljen mec. Tu je razlika izmedju Nadala i Noleta. Nadal nikada ne bi dozvolio da namerno pokloni mec protivniku.
Da sam direktor Toronra zahvalio bi se gospodinu Djokovicu na ucescu.
(Milan, 9. avgust 2018 22:14)

Naravno. Nadal se ne bi ni pojavio na turniru. Slagao bi da je povredjen i preskocio bi takmicenje. Ne bi kvario svoje procente. medjusobne skorove, kada bi se pojavio zaigrao bi dobro i ponovo bi se pisali hvalospevi o povratku iz povrede i o nekim cudima i m-dima.
Nacin na koji Nadal ume da izgubi meceve, naravno kada se pojavi, je fantastican. Bolje da se ne prisecamo tih momenata !
Videcemo na US openu kako stoje stvari, strpi se malo...

No1e

pre 5 godina

Obrisa mladjani Grk kanadski beton Novakom... Novak je daleko od dobre forme za US Open i to ne ohrabruje...ali ko je je ocekivao drugacije, nije preterano realan...

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Nzm sta bih rekao osim da je ovo sramota sta je igrao, verujem da ovo nije dovoljno ni za challenger nivo tenisa. Ubedjen sam da je ovo bilo daleko gore nego pre koj mesec, bukvalno u rangu IW i Miamia.

Djordje NS

pre 5 godina

Nema sta sladje nego kada Nole izgubi od tinejdzera
(Sandzak, 09. avgust 2018 22:02)

Taj tinejdžer je izbacio tvog Džumhura još u prvom kolu.

NY

pre 5 godina

Vajda je lepo rekao postoje dva uslova. 
1. da nema Imasa 
2. da pocne jesti ribu 

Posle Vimbldona Novak odlazi na Imasovu akademiju da se sprema za Us turneju..I gle čuda Vajda nije sa njim. 

NADAM SE DA GRESIM.
(Geronimo, 09. avgust 2018 22:05

Care, Novak je sa Vajdom bio u Marbelji.Novak se sa Vajdom dogovorio da mu on bude samo na GS turnirima.Citaj malo vesti

Riki

pre 5 godina

Pitam se sta je ovo dodjevola bilo u Montrealnu. Nerealno losa igra Djokovica od prvog meca i ocekivan poraz. Igre nema, ritern ne postoji....nista, samo malo servisa. Haos, cak ni trenera nema. Ocekivao sam vise ovo je bas nista

Izgubljeno vreme

pre 5 godina

Igra Novaka Djokovica ove godine u Torontu ne zasluzuje komentare. Medjutim, odnos prema igri je nekako inferioran. Sarkasticno-ironicni pogledi, indolencija i neka nama njegovim navijacima prepoznatljiva bezvoljnost ukazuju na njegovo stanje duha veoma daleko od sampionskih nivoa. Takav odnos prema igri i u velikoj meri prema svojim navijacima oslikava i neku vrstu Novakove trenutne licne kulture na kojoj bi itekako trebalo da se potrudi posto ne odaje utisak visokog nivoa. Biti sampion je naporno, nema se bas puno pravo na pomalo nepristojno pokazivanje slabosti.

taki p.

pre 5 godina

Ocekivan poraz,videlo se od prvog meca da ga turnir ne interesuje,dosao je samo da se malo razgiba za Sinsinati koji je mnogo bitniji,jos je morao da igra od prvog kola prakticno svaki dan,da je gurao do kraja bio bi mrtav umoran za mnogo bitniji turnir.Lose je servirao,mnogo gresaka iz laganih pozicija,sve se to moze popraviti,bitan je pristup i vaznost turnira,Sinsi i US OPEN bice njegovi.

stanislav

pre 5 godina

Da ne bude Vimbldon samo kratak bljesak u Novakovoj tami.
Ovo nije ličilo na čuvanje snage za Sinsinati već na Novakove najcrnje trenutke.
Loše, bezvoljno. Prosto tužno.

sasa jokic

pre 5 godina

Da ne pricam o cinjenico da celu karijeru igra bez vrhunskog servisa, i osvoji 13 GS, sto je ravno cudu.
Dobije taj brejk posle relativno neubedljive igre, i pocne treci set ovako lose.....dalek je to od potrebnog.

oxydant

pre 5 godina

Sad znamo zašto nije bio prisutan Vajda.Ali,ako Novak osvoji Cincinati,potom i
Njujork,sve bude jasno.Iduće godine daj Bog,osvojice Montreal i Njujork,a
nece Cincinati.

Madeleine

pre 5 godina

"S obzirom da su u pitanju četiri Mastersa i poslednji Grend slem US Open, Đoković može da osvoji do 6.000 bodova pa je u konkurenciji za prvo mesto na listi." 6.08.2018.

Komedija

Tazo

pre 5 godina

Zar nije Novak pocetkom ove sedmice rekao da mu je cilj prvo mesto na kraju sezone? Ima oko 9000 poena u opticaju sto bi bilo dovoljno da to i ostvari. Prvi stepenik i vec se sapeleo.... zato ovi komentari gde kazete da Novak taktizira i cuva snagu za Sinsinati i US open nemaju smisla.

gus

pre 5 godina

Izgleda da Đokoviću ne ide protiv "mladih lavova" sa jakim servisom. U dva meča sa Kiriosem, potom sa Zverevem i sada sa Cicipasom, čini mi se da nije napravio nijedan brejk

Dragan

pre 5 godina

Ajde, čim ga neko vrati na fabricka podešavanja odma je "anemični" a da je pobedio, naslov bi bio "Djoković razbio Grka" itd.a istina je da je grk RAZBIO Djokovica. Polanski juče, a ni Bašić nisu bili "anemučni"? Niti bilo koji protivnik nekad? NE, on razbija protivnike a gubi jer sam sebe pobedjuje ili poklanja, ili je bolestan, povredjen, umoran, anemičan, smetao mu vetar, sunce, mesec, šiške, obrve, trepavice, zulufi, publika, skupljači, sudije..................

Apsurd

pre 5 godina

Baš me interesuje kad je Nole dobio prvi put Federera, da li je neki Švajcarac tako ostrašćeno pljuvao po Rodžeru. Mnogima ovde treba Pepe više nego njemu..

dule

pre 5 godina

Novak ovakvim pristupom, podizanja forme iz turnira u turnir, bez previse trosenja, omogucava sebi da se lakse bori za Grand slam trofej. Mod na US Open bice kao na Wembledon.

yoda

pre 5 godina

tomica chicago, anica i sl.

Ako su ovo pripreme i podizanje forme za naredna dva turnira, nesto ozbiljno skripi u konceptu, tesko da se moze pripremiti za bilo sta sa ovolikom neozbiljnoscu. I tridesetogodisnjak je vec davno morao da prevazidje one podsmesljive grimase kad mu lose ide, nekulturno je i nesportski.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Ти си мој шампион Ноле! Биће дана, биће лета, бићеш опет на крову света! 👍

Dobros-AV

pre 5 godina

Pitam se sta je ovo dodjevola bilo u Montrealnu. Nerealno losa igra Djokovica od prvog meca i ocekivan poraz. Igre nema, ritern ne postoji....nista, samo malo servisa. Haos, cak ni trenera nema. Ocekivao sam vise ovo je bas nista
(Riki, 9. avgust 2018 22:17)

Riki:
A) Igra se u Torontu
B) Pored toga, nepismen si.
C) Ako ti nesto nije jasno, pogledaj pod A i B

veliki strumf

pre 5 godina

Da li se samo meni cini ili su Noletovi udarci, i serva i svi ostali, kao usporeni snimak? Ja nikakvu snagu u udarcima ne vidim, samo prebacivanje loptice. Cicipas ne igra nista posebno, ali Nole ne igra nista.

Marko

pre 5 godina

Ovo je stari Novak iz prethodne 2 godine, bez siline u udarcima to je najvecu problem...sport je rat mora da hoces da ubijes protivnika to je mentalitet koji je imao Jordan...ne moze amor i paz u ratu da ti pomogne nikako..

papalino

pre 5 godina

Samo nebo je granica! Zlobnici bi rekli da se čudno izgovara treće kolo, ali Nolo je namerno izgubio, jer se on pita. Vidimo se u Cincinatiju, a tamo će Srbin da ostvari takvu dominaciju kakvu svet video nije, a posle isto na US openu! Živi bili, pa videli!

sasa jokic

pre 5 godina

Kratkorocno gledano, nista strasno, spektakularno, ali oz perspektive osvajanja 20 GS....itekako razlog za zabrinutost. Cicipas ima sve udarce potrebne da bude veliki sampion, a danas je shvatio da moze da pobedi Noleta, pre njega Zverev, Thiem, Kirios....svi oni ce biti prepreke Noletu ka osvajanju GS-ova.
Nole, bez imalo preterivanja, sarkazma, malocioznosti, ugoji se covece, na aci 3-4 kila misica ako hoces da se boros za No.1 i da imas konstantnost. Drugo, popuni bre box sa pozotivnim facama, nemoj ovako prazno, mrtvo....
pa tu nema promil energije da te digne.

sasa

pre 5 godina

mastersi vise nisu onakvi kad se top 10 igraca kidalo na ovakvim turnirima...stara garda polako ove turnire stavlja po strani...sami igraci su to izjavljivali...izadju na teren ne da izgube vec da odigraju onako pa ako prodje super...bez nekakve prevelike zelje...

Sisoje

pre 5 godina

... ali mora da se kaze da je mali Grk igrao odlicno, bez straha i bez kompleksa. Jednu tako zrelu igru od jednog 19-godisnjaka jos nisam video. Dakle, vrlo je moguce da je danas Novak upoznao svog naslednika ... A ono "Pray for Greece" na kraju me je naprosto tronulo.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Kristalno je jasno da je Novak fokusiran na Sinsinati i pogotovo na US Open. Vidi se da ovde u Torontu nije bio ni blizu fokusiran i motivisan da se bori za titulu.

tomica chicago

pre 5 godina

Novak se zagreva za US Open. Ovo je pripremni turnir za Novaka posle duze pauze. Treba da oseti tvrdu podlogu...polako podize formu. I u Sinsinatiju cr biti slicno...mozda malo bolji procenat celig turnira! A u New York se ocekuje Novak u punom izdanju! Realno je da ne uradi nista spektakularno u ova dva turnira...

navijam za noleta

pre 5 godina

nole jednostavno salje balone na sredinu igralista nema nikakvog udarca iz reketa.mozes noletu vratiti vratit svaku lopticu jer idu sporo.nole jos nije onaj pravi nije ni blizu.mora,da proradi na snazi udarca a to moze jedino fitnesom,popravijo je servu ali izgubijo igru.tek u australiji verova;u,da moze u nyujorku ispada u 2.ili 3.kolu zavisno od suparnika.cicipas nista specialno a nole igra stvarno ispod najnizeg nivoa.

sima

pre 5 godina

Ја сам уз Новака, одкада игра. Ово данас је било БРУКА, и подсећање на оно после РГ ..на крају и изљиби, и изгрли ПРОТИВНИКА!Овога пута одустајем...истински, моја драга Јово, ДД..и остали моји пријатељи са овог сајта. Мазохиста нисам.

Aleksandra

pre 5 godina

Ako ste pratili naslove od pre nekoliko meseci Vajda će sa Novakom biti tek najverovatnije na US Openu. Sve turneje van Evrope mahom neće biti u loži - samo najbitnije AO i USO. Jednostavnim jezikom rečeno - Toronto je smuljaj pa prospi. Malo su svi pametniji -- ide se na GS.

Sale

pre 5 godina

Vi što laprdate protiv Noleta dizaćete ga u zvezde nakon US Opena. Kakav smo mi narod majko moja! Nole je (opravdano) nakon Vimbldona odmarao više nego što je ttebao što se naravno idrazilo na njegove partije. U Sinsinatiju će to izgledati dosta bolje. Na US Openu ćemo ponovo gledati pravog Novaka. Napred Noleeeee!!

CroFed

pre 5 godina

Sve više mladih lavova ima skalp nad Đokarom, a realno je za očekivati da će samo bolji biti u naredne 2-3 godine, dok ne bih stavio ruku u vatru da će Novak biti sve brži, jači, precizniji u te 2,3 godine...

zex

pre 5 godina

Strasno glup poraz, dobijes drugi set i onda poklon brejk.Po ko zna koji put se videlo da Novak gubi set kada protivnik prvi servira.Ovaj grk je pbicna sirovina, igra na snagu krtke poene ali Novak je morao da dobije bar na iskustvo.Neznm zasto je bio ovako mlak i pasivan. ali nem veze pobedio je onda kada je trebalo.

pre 5 godina

Nema Vajde pa se Nole malo opustio.

Tamani žitarice kao lud, a meso ni da pipne.

--

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu.
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.
(Giros>>>Brokoli, 9. avgust 2018 22:06)

biće bolje

pre 5 godina

pa osvojio četri puta, nije imao motiv ili se čuva do Sinsinatija, a US open je prava meta, i na turniru pred Vimboldon je ispao u četvrt finalu, biće bolje

jackie

pre 5 godina

Ovo je klasično mrcvarenje.
Bolje da udara i promašuje, nego da se brani i glumi miša.
Udara lopticu kao da mu žice na reketu nisu zategnute.
Izgleda kao da nije spreman ili da je pretreniran.

ognjen

pre 5 godina

Taj brejk, 6:3 za Noleta, jedan aut i jedna dobra u korist grka, Nole obe provjerava i obe u milimetar ispravne .. Da covjek ne povjeruje, ja bih izludio haha

bruder

pre 5 godina

ma Nole samo slemove treba da igra, ne trebaju mu ove gluposti koje svakako već ima na pregršt u vitrinama. istorija pamti samo slemove. može još samo i Sinsi da uzme da upotpuni kolekciju da ima SVE.

Filip

pre 5 godina

Najtuznije od svega je sto oni i koji vole Novaka ne veruju u njega, ljudi, Novak se protiv Federera vracao od 0-2 a nece protiv nekog Cicipasa, neka izgubi i ovde ali smesni ste vise da prozivate coveka cim izgubi jedan set..

Novak

pre 5 godina

Novaku su Toronto i Cincinati.priprema za ono.najvaznije a to je NY Open.Ovde je uzeo neke bodove
Sustinski njemu ovaj tirnir nista ne znaci.Ocigledno da je pisle Vimbldona doslo do praznjenja sto je normalno

Milos

pre 5 godina

Novak se cuva za Sinsi a onda US-open, volim Novaka ali nadam se da gubi ovde! Jer ako ovde ide do kraja onda Sinsi, od US-opena nema nista jer nema Novak vise 25godina

Milos

pre 5 godina

Botovi zaboravili kako im je Novak nabijao komplekse punih 5 godina i one najvece dominacije u istoriji tenisa, i oni i dalje posle jednog seta otpisuju kralja, mislim da je krajnje vreme da konacno utuvite u vase glave da se igra dok Novak ne kaze da je kraj.

ms

pre 5 godina

Kako ga lik udara nije normalno. Naravno ovaj ispada lagano u sledecem kolu. Nisam ocekivao ovako losu igru Djokovica, ipak se nije vratio 100% na stari nivo. Umjesto da dere i sakuplja sto vise bodova on kilavi sa nekim klincem.

veliki strumf

pre 5 godina

Na sta lici ovo prebacivanje loptice, sve neki baloni, kao Jelena Jankovic da igra. Pa u vecini zenskih meceva igra se snaznije i agresivnije.

111

pre 5 godina

Problem su greske koje pravi, poklonio je mnogo poena igracu koji igra odlicno i retern. Posebno me cudi retern jer je poznato kako Novak vraca servis najvecim serverima. Bolje je servirao u drugom setu i zasluzeno izjednacio ali mora da vraca servis protivniku ako ne prvi onda mnogo bolji retern na drugi servis. I da prestane da poklanja poene. Grk igra odlicno, odlicno. Nadam se da ce naci resenje i dobiti mec.

Baksuz

pre 5 godina

Toliko puta vidjeno....to njega(njih-zna se na koga mislim) odvaja od ostalih.ne moze jedan brejk, ok moze jedan mini brejk za set. treci set moze u oba smjera ali tu vec odlucuje fizicka sprema vise nego glava.

Strucnjak

pre 5 godina

Hahhahahahaha, hahhahahaha...
Toliko tekstova i price, onaj se jos osokolio, ovdje komentari... A ja samo nesto razmisljam, gledaj sad kad ga prvi ozbiljniji igrac prospe.
Lako je pricati pricu kad mislis da ces tek u finalu imati ozbiljnog protivnika.
Ali ako zrijeb posalje nekog mladog i nezgodnog, eto belaja.

Madeleine

pre 5 godina

Au čoveče humor sa ovim nolovcima...Kada su snimili Nola i Vajdu u Marbelji onda su pričali kako je on samo otišao da vidi Marka i kako je slučajno na Pepeovim terenima. A danas su promenili ploču, ipak im je kriv Pepe. Pre neki dan čitamo kako napada 6000 bodova i prvo mesto. A danas su promenili i tu ploču sa pričama kako njemu Rogers kup (koji bi mu inače doneo 1000 bodova) u stvari nije bitan i kako njega zanima samo Sinsinati. hahahaha živa komedija. Evo javno i pred svima ću reći da vaš ljubimac koga ću ovog puta nazvati Novak - ne zaslužuje takve "navijače"!

Dobros-AV

pre 5 godina

Ama, bre ljudi, sacekajte da se mec zavrsi, pa komentarisite, samo lupate pa se posle ispravljate pod drugim nick-om. Sad je 1-1 u setovima, ima tu da se igra jos.
Kao da nikad niste gledali neki Noletov mec gde mu ne ide u prvom setu.
Smarate!

Strucnjak

pre 5 godina

Sjecate se kako je dobio Nadala na W?
Prekid, krov, onda spasavao nekoliko gemova brejk lopte u 5. setu da bi na kraju Nadal poklekao, kako je servirao stalno drugi i ispustio prakticno prve brejk lopte.
E to je ta zver. Realno je trebalo da izgubi od igraca koji 5 godina nije igrao travu, u dvorani.
Poceo je 3. set, sad on servira drugi... I realne sanse da izgubi od anonimusa. Zver.

JPR24

pre 5 godina

Molim vas nek mi neko objasni,sta znaci da ovaj grk ima cudnu tehniku
(bogdan, 09. avgust 2018 21:01)
Gledaj pa ces videti. Podseca dosta na Del Potra.

Conan

pre 5 godina

Nole v2017 je izgleda na terenu sada... Da li Nole vWimbledon moze da se pojavi? Ritern ocajan, razmene lose, anemicno, bezvoljno. Nadam se budjenju.

bg leprikoni

pre 5 godina

Stvar je u tome da je su posle osvojenog Vimbldona svi krenuli opet u euforiju,vratila se zver,ponovo ce da osvaja,stici ce i Federera,kao da je sve isto kao pre par godina.E nije,pojavili se neki novi klinci,fizicki superiorniji od i dalje premrsavog za vrhunski sport Novaka,koji nemaju respekta kada igraju sa njim,nabrijani su i kao sto vidimo uzimaju mu skalp svi redom od Tima,Zvereva,Kirjosa,Cunga pa do ovog za koga nisam do sad ni cuo.Tako da se treba polako spremiti za realnost,smenu generacija.Novak jako tesko(kao i Nadal)moze trajati do Federerovih godina,eto Endi je vec skoro pa penzioner,Vavrinka,Delpo nisu daleko,ne moze sve doveka,nisu ovi klinci bogzna kakvi talenti,ali krstenica je krstenica i mozemo biti srecni ako Novak potraje do Tokija za 2 godine,makar i pobedio veceras.

Nidzoni

pre 5 godina

Rastura ga Cicipas u razmenama. Napada svaku Novakovu loptu. Em mlaki udarci, em loše kretanje.
Bez obzira na osvojen Wim, ovo je dokaz da se stari Nole nije još vratio, jer stari Nole bi gazio na svim podlogama. Trava je dosta manje fizički zahtevnija.

...

pre 5 godina

Daće Nole Grku ovaj meč. Reče Viško da mu je Nole pravi mentor, daće mu pristojnu i korisnu medijsku pažnju (za sponzore) ovim nebitnim za njega porazom, a i da malo svežiji dođe na Sinsi i USOpen.

Open

pre 5 godina

Gde je sada ona "NEBESKA IGRA"! :) 
(selmo 

A ti se ponadao haha, a Novak te ubija u pojam i na 30% svojih mogucnosti. Obozavam ovakve botovske komentare.

sasa jokic

pre 5 godina

Nole, nevezano za rezultat danas, covece tebi fali snaga, tvoje loptice padaju u servis polje, a to Cicipasa cini snaznim, dobija lopte na reket konstantno. “Brzina” tvojih loptica je daleko idpod potrebnog, daleko.

sudija

pre 5 godina

Iz aviona se vidi da Nole nema energije, tj. da neće da igra. Prosto se čuva za USA open, a ako može i Sinsinati. To se vidi i po tome što je Vajda dobio slobodno do sledeće nedelje.
Nole, volimo te srcem svim!

ugljesa

pre 5 godina

Krajnje neozbiljno ponasanje Novaka,kao... sad cu ja...dosadno mi bre...nekakvo smijurenje ko zna zbog cega a dete delje li delje.Zasto uopste igra ako mu nije vazno

Kale

pre 5 godina

Cim se pojavi neko ko ne igra zenski tenis nego udara jako, muski, Nolo nema sanse.
(esi mi nola?, 09. avgust 2018 20:59)

Kako si to provalio bote? Svaka ti cast!

alex

pre 5 godina

Opet ta pasivna igra Djokovića koja ga je koštala puno titula. Evo sad opet fuli čisti zicer na break lopti da se vrati u treći set. Katastrofalna igra Djokovića danas kako god da se završi meč...

Iz Toronta

pre 5 godina

Noletu nikako ne odgovaraju ovi uslovi. Radim na 1km od terena i sad sam bio napolju i stvarno je grozna vlaga, na suncu je nepodnosljivo. Mozda je i bolje da se ne muci ostatak turnira i da sacuva snagu za Sinsinati. Mada je i tamo obicno slicno vreme, zato ga i nije osvojio u svim onim finalima. Nema veze, cekamo US Open...

Sumnjivo lice

pre 5 godina

Igra kilavo baš kao i juče. Juče je kilavo bilo dovoljno, danas nije. Ako je to ono što sada može, bez prenosa u bar treću brzinu, onda je to kraj turnira. Ako nije namerno, onda je zabrinjavajuće loša forma.

Travis

pre 5 godina

Haha cuj lik sto kaze da cici ima cudnu tehniku. Ma to je prava lepa tehnika, sa jednoricnim bekhendom , jak servis, dobar je na mrezi, dobar forhend. Nije slucajno sto van srbije kazu da cicipasova igra lici na federova

veliki strumf

pre 5 godina

Noletova igra u prethodna 2 meca, a evo i u ovom ne ohrabruje. Ovo nije ni 20% igre sa Vimbldona. Gotovo svi udarci su mu vrlo nesigurni i bez ostrine, a i kretanje je vrlo problematicno, pa se lose namesta na udarce. Doduse, ovo je najmanje vazan turnir - bitno je da bude na maksimumu na US openu, a bilo bi dobro i u Sinsinatiju.

matori

pre 5 godina

Grk ne izgleda tehnički lepo, ali udara kao lud, i ne greši mnogo, sem ponekad iz bekhenda. Novak i dalje dosta greši ... biće ovde problema...

sasa jokic

pre 5 godina

Razlika u snazi udarca je neverovatna, mali kad je pripali zuji kao metak. Nole, mora to snaznije....mnogo snaznije, loptice padaju i servis polje, to je za ovog strkljavog poslastica, gadjaj uglove, rasiri ga po terenu....to visoki ne vole.

Sinki

pre 5 godina

Jeenostqvno protiv visokih igraca kojima je glavno oruzije servis,ne smiju da se poklanjaju brejkovi,jer je tesko vratiti posle brejk.

Novak

pre 5 godina

Tsitsipas je bio najbolji junior sveta
Iza njega nas Momir Kecmanovic.Godinu dana stariji od Momira
Tsitsipas igra ATP turnire Momir chalengere .Momir 196 na ATP listi

jovan

pre 5 godina

Pre nego sto pljuvaci razapnu Djokovica ako izgubi danas rekao bih koju.

Ocigledno mu je pao nivo igre podosta u odnosu na Wimb, a razloga ima vise.
Prvo, beton nije trava na kojoj moze da se "pipka" i koristi energija protivnika jer loptica "kliza" tj. odskace nisko. Beton je skroz druga prica, loptica odskace malo sporije i vise i zahteva mnogo energije i u rukama i nogama. Takodje treba uzeti u obzir da Novak na betonu nije igrao dobro jos od onog finala USO 2016, kada je krenuo pad zbog povrede.

Drugo, Novak je imao dosta meceva i na sljaci i na travi ove godine uzimajuci u obzir da je prakticno odmah posle operacije krenuo da igra, i sigurno da mu je bio potreban odmor i mali restart posle neocekivane titule. Kako se oseca sigurno da nece iskreno deliti sa novinarima i protivnicima svakodnevno, tako da cak i ako ga lakat boli povremeno mi to sigurno necemo znati. Daleko da je ovo bilo kakav izgovor, vec je cinjenica da covek ima operaciju i komplikovanu povredu iza sebe logicno je da mu lakat nema bas istu otpornost kao nekada. Sto znaci da sada, pogotovo sada u godini kada se tek vraca i dok jos nije ojacao muskulaturu, mora mnogo vise da vodi racuna o odmoru, intenzitetu treninga, broju meceva itd. Pozitivno je da je krenuo da jede ribu i vidi se da je nabacio neko kilo.

Uzimajuci sve u obzir, verujem da je minimalno trenirao u Julu kako bi sto vise odmorio i regenerisao ruku, i samim tim je oborio formu podosta. Cilj je tempiranje forme za USO, tako da iako izgubi danas, nije uopste strasno.

Mikii

pre 5 godina

Uzimajuci sve u obzir, verujem da je minimalno trenirao u Julu kako bi sto vise odmorio i regenerisao ruku, i samim tim je oborio formu podosta. Cilj je tempiranje forme za USO, tako da iako izgubi danas, nije uopste strasno.
(jovan, 09. avgust 2018 20:43)

Regenerisao ruku? Nema nista gore nego kad ovakvi romane pisu. Da te dusa zaboli.

Pravednik

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!

MareNS

pre 5 godina

Ocekivao sam probleme. Novak sa mladom generacijom ne moze da se izbori, plasi ih se. Dal da se ne izblamira ili sta ali ne moze sa njima. Malo je smirio Tima na pocetku (iako je on stariji od ostatka new gen), ali posle ga je i Tim dobijao. Setimo se kikseva/dranja od strane: Kirjosa, Zvereva, Chunga. To jednostavno nije smeo da dozvoli jer sada nemaju nikakav respekt prema njemu, a oni ce mu biti takmaci u narednom periodu. Inace od svih navedenih i drugih mladih (Rubljev, Kacanov, Medvedev, Coric, Sapovalov) bas mislim da Cicipas i Sapovalov imaju najsvetliju buducnost jer jos mogu da napreduju. Mislim da ce Zverev najvise doci do nivoa Mareja (sto daleko da je lose).

Novak

pre 5 godina

Zar nije bezobrazno i uvredljivo za publiku u Kanadi i organizatore da Federer, po kome je turnir nazvan, ne igra niti se pojavi u Torontu?
(Djido, 09. avgust 2018 19:52)

Ala si lupio i ostao ziv osim ako nije sarkazam.Rogers je multinacionalna kompanija iz Kanade koja se bavi telekomunikacijam, elektrikom, bankarstvom, hotelijerstvom....

ahshha@gmail.com

pre 5 godina

Srbi smirite dozivljaj. Novak tempira formu i ocigledno je ovaj turnir neka vrsta eksperimenta sa odredjenim udarcima. Onaj ko gleda Novaka zna da je ovo uobicajeni proces kod njega. Zna se sta je glavni cilj.

srle

pre 5 godina

Odlično igra Cicipas. Još samo jedan set. "Umorni i povređeni Đoković nije imao sreće protiv raspoloženog Cicipasa koji je odigrao meč karijere"? ;)
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Madeleine, 9. avgust 2018 20:39) # Link komentara

Ovaj mec je nebitan, ovaj turnir je nebitan za Novaka osvajao ga je dosta puta. Jedino je bitan US Open, a u Sinsinati neka ode odmoran, sada mora da igra i prvo kolo. Ne mora ovde Novak da se mnogo ni trudi, zna vrlo dobro da treba sacuvati energiju za tri dobijena seta. Nijedan poraz nije lak, ali ako ovde Novak izgubi, verovatno nesto najnebitnije u njegovoj karijeri.

Madeleine

pre 5 godina

Djokovicu se ocigledno ne igra, i ciljano ce da izgubi ovde da bi sve snage usmerio na Sinsinati, jedini masters koji nije osvojio.
(iskusan, 9. avgust 2018 20:27)

Ma nemoj, a na US Open-u će verovatno "ciljano" da izgubi zbog AO? A na AO zbog RG? Nije nego! Slušalimo smo te priče i na IW i Miami i Monte Carlo i Barselona i Madrid i Italian Open...

Madeleine

pre 5 godina

Lepo ti stoji ta kombinacija Nole...vidi ti te butkice, i vrat ojacao.
Vajda, hvala veliko.
(anica, 9. avgust 2018 20:10)

Zahvaljuješ se Vajdi za Nolove butkice...strašno.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....nema veze ko pobedi, ali da sam ovu tenisku uspavanku platila $300, poludela bih ( bolja mesta su bas toliko, pa navise...). Hvala Bogu, pa ne odoh....PS: Sad lupajte minuse, jer ste puni ko brod ( vecina) pa vam $300 dodje za bacanje....

Madeleine

pre 5 godina

Odlično igra Cicipas. Još samo jedan set. "Umorni i povređeni Đoković nije imao sreće protiv raspoloženog Cicipasa koji je odigrao meč karijere"? ;)

South Park

pre 5 godina

Zar nije bezobrazno i uvredljivo za publiku u Kanadi i organizatore da Federer, po kome je turnir nazvan, ne igra niti se pojavi u Torontu? 
(Djido, 09. avgust 2018 19:52) 

Ala si lupio i ostao ziv osim ako nije sarkazam.Rogers je multinacionalna kompanija iz Kanade koja se bavi telekomunikacijam, elektrikom, bankarstvom, hotelijerstvom....
(Novak, 09. avgust 2018 20:34)

Naravno da je sarkazam a i potreban nam je u ovome napetom zivotu.Inace da dodam da je Americki Fedex dao ime po Federeru.

Geronimo

pre 5 godina

Vajda je lepo rekao postoje dva uslova.
1. da nema Imasa
2. da pocne jesti ribu

Posle Vimbldona Novak odlazi na Imasovu akademiju da se sprema za Us turneju..I gle čuda Vajda nije sa njim.

NADAM SE DA GRESIM.

jovan

pre 5 godina

Pre nego sto pljuvaci razapnu Djokovica ako izgubi danas rekao bih koju.

Ocigledno mu je pao nivo igre podosta u odnosu na Wimb, a razloga ima vise.
Prvo, beton nije trava na kojoj moze da se "pipka" i koristi energija protivnika jer loptica "kliza" tj. odskace nisko. Beton je skroz druga prica, loptica odskace malo sporije i vise i zahteva mnogo energije i u rukama i nogama. Takodje treba uzeti u obzir da Novak na betonu nije igrao dobro jos od onog finala USO 2016, kada je krenuo pad zbog povrede.

Drugo, Novak je imao dosta meceva i na sljaci i na travi ove godine uzimajuci u obzir da je prakticno odmah posle operacije krenuo da igra, i sigurno da mu je bio potreban odmor i mali restart posle neocekivane titule. Kako se oseca sigurno da nece iskreno deliti sa novinarima i protivnicima svakodnevno, tako da cak i ako ga lakat boli povremeno mi to sigurno necemo znati. Daleko da je ovo bilo kakav izgovor, vec je cinjenica da covek ima operaciju i komplikovanu povredu iza sebe logicno je da mu lakat nema bas istu otpornost kao nekada. Sto znaci da sada, pogotovo sada u godini kada se tek vraca i dok jos nije ojacao muskulaturu, mora mnogo vise da vodi racuna o odmoru, intenzitetu treninga, broju meceva itd. Pozitivno je da je krenuo da jede ribu i vidi se da je nabacio neko kilo.

Uzimajuci sve u obzir, verujem da je minimalno trenirao u Julu kako bi sto vise odmorio i regenerisao ruku, i samim tim je oborio formu podosta. Cilj je tempiranje forme za USO, tako da iako izgubi danas, nije uopste strasno.

igor

pre 5 godina

Razloga za ovaj poraz ima vise. Svakako ga namerno nije izgubio, ali jeste lose igrao ceo turnir. Najpre prvi ozbiljniji mec na betonu posle skoro godinu i po dana, poslednji je majami 2017!!!Zatim vrucina, vlaga, sto mu oduvek nije odgovaralo i odlican teniser sa druge strane koji odigrao sa mnogo vise motiva i zelje. Ono sto treba imati na umu, Novak jeste osvojio zasluzeno Vimbldon, ali su mu se poklopile neke stvari, ispali su teniseri koji mu ne leze, slicni ovom malom Grku, i to oni od kojih gubi i to Zverev i Kirgios. Protiv Rafe je igrao, za po njega pod najboljim mogucim uslovim, pod krovom!! To nikako ne umanjuje njegov uspeh jer je u epskom polufinalu zasluzeno pobedio Nadala i uzeo trofej. Ali sve ove sitnice su mu opomene, da se igra i po danu, i po suncu, i po vrucinama, pa je upravo najvise puta izgubio finala US opena, a sada je jos i stariji. Igra se i protiv mladih lavova poput Grka ili Zvereva ili Kirgiosa cija mu igra ne odgovara, te da i pored osvojenog Vimldona i dalje nije na 100 posto svojih mogucnosti. Ono sto je dobro da je uzeo par stotina bodova, prizemljio se posle Vimbldona i imace vise vremena da se spremi za Sinsinati, koji je za njega daleko vazniji jer ako ga osvoji ulazi u istoriju kao prvi teniser sa svim osvojim razlicitim mastersima. Dakle, glavu gore, oprezno Nole, ovo je korisna opomena i srecno do kraja godine i drzi se samo Vajde, dalje od gurua, jer samo zlo donosi.

Novak

pre 5 godina

Zar nije bezobrazno i uvredljivo za publiku u Kanadi i organizatore da Federer, po kome je turnir nazvan, ne igra niti se pojavi u Torontu?
(Djido, 09. avgust 2018 19:52)

Ala si lupio i ostao ziv osim ako nije sarkazam.Rogers je multinacionalna kompanija iz Kanade koja se bavi telekomunikacijam, elektrikom, bankarstvom, hotelijerstvom....

satelit

pre 5 godina

ODLICAN PORAZ iz dva razloga! PRVI :Da se mediji i fanovi spuste na zemlji zaborave najave osvajanja svih turnira do kraja godine.DRUGI:Novak ne moze osvojiti Kanad u Sinsi povezano,nikad to nije ni uspeo...Zato ako moze neka osvoji Sinsinati

veliki strumf

pre 5 godina

Noletova igra u prethodna 2 meca, a evo i u ovom ne ohrabruje. Ovo nije ni 20% igre sa Vimbldona. Gotovo svi udarci su mu vrlo nesigurni i bez ostrine, a i kretanje je vrlo problematicno, pa se lose namesta na udarce. Doduse, ovo je najmanje vazan turnir - bitno je da bude na maksimumu na US openu, a bilo bi dobro i u Sinsinatiju.

Djordje NS

pre 5 godina

Nema sta sladje nego kada Nole izgubi od tinejdzera
(Sandzak, 09. avgust 2018 22:02)

Taj tinejdžer je izbacio tvog Džumhura još u prvom kolu.

Iz Toronta

pre 5 godina

Noletu nikako ne odgovaraju ovi uslovi. Radim na 1km od terena i sad sam bio napolju i stvarno je grozna vlaga, na suncu je nepodnosljivo. Mozda je i bolje da se ne muci ostatak turnira i da sacuva snagu za Sinsinati. Mada je i tamo obicno slicno vreme, zato ga i nije osvojio u svim onim finalima. Nema veze, cekamo US Open...

veliki strumf

pre 5 godina

Da li se samo meni cini ili su Noletovi udarci, i serva i svi ostali, kao usporeni snimak? Ja nikakvu snagu u udarcima ne vidim, samo prebacivanje loptice. Cicipas ne igra nista posebno, ali Nole ne igra nista.

DaLanik

pre 5 godina

@Saša; naravno da je najbolji u istoriji. ni Nadal ni Federer nikada nisu imali sva 4 slama, ni toliko poena. ni pozitivan skor sa druga 2 najbolja igrača.

Bex

pre 5 godina

OK dok je osvajao sve moguce masterse svi su vikali dzabe racunaju se samo GS titule. Mislim da je i sam Djokovic skapirao da ce ga rangirati samo po tome koliko GS titula osvoji. Nema sta on vise kome da dokazuje, bio je 200+ dana prvi, 2 godine super dominantan, osvojio sva 4 GS u godini, sve masterse sem Sinsinatija itd. Ostaje mu da popravi skor sa GS-ovima gde je mnoga finala prokockao bas zbog ubitacnog tempa koji je sebi zacrtao da mora da osvoji sve i pobedi svakog, a na kraju se broje samo GSovi.

anica

pre 5 godina

Bice bolje u Sinsinatiju...a najbolje sledi na US openu. Mnogo je Novaku da na oba ova turnira igra konstantno...dovoljno je za pocetak daa oseti meceve na betonu.
Volimo te Nole

sudija

pre 5 godina

Iz aviona se vidi da Nole nema energije, tj. da neće da igra. Prosto se čuva za USA open, a ako može i Sinsinati. To se vidi i po tome što je Vajda dobio slobodno do sledeće nedelje.
Nole, volimo te srcem svim!

sasa jokic

pre 5 godina

Nole, nevezano za rezultat danas, covece tebi fali snaga, tvoje loptice padaju u servis polje, a to Cicipasa cini snaznim, dobija lopte na reket konstantno. “Brzina” tvojih loptica je daleko idpod potrebnog, daleko.

kimiko

pre 5 godina

I prva dva meca je odigrao bas onako bezvoljno. Mora to Nole mnogo jace da se igra, da se udje u svaki mec na visokom nivou, ako ti se igra tenis. A verujem da je tako. Nema tu mesta kalkulacijama, svi danas igraju dobro. A narocito zapinju protiv tebe. Zato moras zapeti i ti, hteo to ili ne.

tomica chicago

pre 5 godina

Novak se zagreva za US Open. Ovo je pripremni turnir za Novaka posle duze pauze. Treba da oseti tvrdu podlogu...polako podize formu. I u Sinsinatiju cr biti slicno...mozda malo bolji procenat celig turnira! A u New York se ocekuje Novak u punom izdanju! Realno je da ne uradi nista spektakularno u ova dva turnira...

Vladan

pre 5 godina

Ono što zabrinjava je potpuno odsustvo volje za pobedom i ravnodušnost koju smo viđali pre Vibldona.
Interesantno je da se sve dešava nakon boravka u kampu čuvenog Pepe Imaza.
Iskreno se nadam da će ga Vajda malo prodrmati, u protivnom crno mu se piše do kraja godine.

alex

pre 5 godina

Opet ta pasivna igra Djokovića koja ga je koštala puno titula. Evo sad opet fuli čisti zicer na break lopti da se vrati u treći set. Katastrofalna igra Djokovića danas kako god da se završi meč...

Madeleine

pre 5 godina

Kredibilitet Novakovih navijaca: Kada Nole pobjedjuje: ubija, gori, Nole je Bog.
Kada Nole gubi: anemican, poklanja ili ono najbolje, "taktika".
Pametnom dosta!
(Sasha, 9. avgust 2018 23:00)

To, to. Znam ja njih dobro, prevrtljivi su oni i dvolični.

Dragan

pre 5 godina

Ajde, čim ga neko vrati na fabricka podešavanja odma je "anemični" a da je pobedio, naslov bi bio "Djoković razbio Grka" itd.a istina je da je grk RAZBIO Djokovica. Polanski juče, a ni Bašić nisu bili "anemučni"? Niti bilo koji protivnik nekad? NE, on razbija protivnike a gubi jer sam sebe pobedjuje ili poklanja, ili je bolestan, povredjen, umoran, anemičan, smetao mu vetar, sunce, mesec, šiške, obrve, trepavice, zulufi, publika, skupljači, sudije..................

Tazo

pre 5 godina

Zar nije Novak pocetkom ove sedmice rekao da mu je cilj prvo mesto na kraju sezone? Ima oko 9000 poena u opticaju sto bi bilo dovoljno da to i ostvari. Prvi stepenik i vec se sapeleo.... zato ovi komentari gde kazete da Novak taktizira i cuva snagu za Sinsinati i US open nemaju smisla.

miodrag

pre 5 godina

E ajd kad već komentarišete Novaka, razmislite malo i o svojim dostignućima, titulama, uspesima...
(Vlad, 10. avgust 2018 00:22)
Ovakve komentare, koji se malo malo vrte ovde, nikako ne mogu da shvatim…...ovde se radi o komentarima navijaca....kakve to veze ima sada sa licnim uspesima ili neuspesima u zivota svakog od nas!!!???Kakve to veze ima!!!!!???? Da li ovde treba da daju komentare o vrhunskim sportistima-teniserima, samo doktori nauka, uspesni biznismeni, profeosri na faulktetima, dobitnici oskara u kinematografiji, …..a komentare o ucesnisima celindzera svi ostali….o cemu vi to uopste pisete? Sta ste pesnice hteli da kazete sa tim?

taki p.

pre 5 godina

Sta da kazem za pljuvace,obezbedio bi im krevet u Lazi ili Kovinu ali nema mesta,treba neko da im objasni da su zavist i mrznja bolesti a ne vrline.Toliko su optereceni Novakom da jedva cekaju bilo kakav kiks da se nasladjuju,sad bi voleli da opet padne jedno 5-6 meseci sa rezultatima,kako bi opravdali svoje ponasanje od pre Vimbldona.Jos pre godinu dana sam govorio da Nole u tim godinama nemoze da dominira kao nekad,vec da pravi selekciju turnira koji ga interesuju i nista ovde nije pogresio,slede 2 mnogo bitnija,samo da bude zdrav.

Marko99

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!
(Pravednik, 09. avgust 2018 20:05)

A ti nemas daljinski upravljac pa da eto recimo prebacis na RTS2 ? U cemu je razlika da je obrnuto? Stvarno mi nije jasno sta si ti htio reci, ukoliko ionako imas oba kanala? A imas sigurno, inace ne bi zakljucio da je RTS1 odabrao manje bitan prijenos. Pozdrav!

bozza

pre 5 godina

Sinsinati ce da gura do polu-finala, mozda u finalu i zapne ako udje, jer ga nije nikad osvojio... a postoji i dobar razlog zasto ga nije osvojio. Zato sto je uvek poslednji turnir pred USO, i ne zeli da se prazni emotivno i fizicki. Verujem da ce na USO doci do finala, a onda je sve otvoreno. Novak tempira formu, isto je bilo i pred Vimbldon.

Dragan

pre 5 godina

Fifii The Thank@
U nastavku komentara imaš objašnjenje zašto se ne slažem sa to "anemični" bilo pod navodnicima ili bez njih...
Možda su "anemični" bili i njegovi protivnici nekad ali tada nije takav naslov, tada je "Djoković razbio tog i tog" je l sad jasno?

Milan

pre 5 godina

Namerno izgubljen mec. Tu je razlika izmedju Nadala i Noleta. Nadal nikada ne bi dozvolio da namerno pokloni mec protivniku.
Da sam direktor Toronra zahvalio bi se gospodinu Djokovicu na ucescu.

King Roger

pre 5 godina

Ne navijam za Djikovica i ne branim ga ali mnogo je glupo kada neko kaze da je namerno izgubio.Pa ljudi on je profi igrac i jedan od najboljih.Isto tako kad neko za Federera i Nadala da cuvaju h2h pa zbog toga gube.Da je tako oni bi isli u penziju a cim igraju znaci da uvek zele da pobedjuju.Oni su profesionalci.

Gambeet

pre 5 godina

Setite se izjave Zvereva od pre nedelju dana kada je dobio Cicipasa u Vašingtonu. Saša je napomenuo da je ključ agresivna igra u polju i diktiranje tempa protiv mladog Grka koji voli da napada. To je i sproveo u delo i više nego rutinski dobio meč u 2 seta. A Novak danas sve suprotno od toga, pasivan, nekreativan, mlak na udarcu, kao i obično kad gubi malodušan, a uz to i ne pamtim da je očajnije nekome vraćao servis, naročito drugi - one spore loptice u servis polje na riternu svakog Noletovog navijača dovode do ludila. Evo i pobede, sasvim zaslužene za Stefanosa. Neka osvoji Nole Sinsi i ja zadovoljan, mada će Feki dati 110% sebe da tako ne bude, a i opasno mu leži taj turnir. Aj' da vidimo, ovaj turnir je žešće otaljigao.

captainiron

pre 5 godina

Gde su oni Djokovci od juce koji kazu kako se samo Djokovic pita,a da sad su poceli da pisu kako je namerno izgubio ili kako je ovo priprema za US open,smesni ste.

jackie

pre 5 godina

Ovo je klasično mrcvarenje.
Bolje da udara i promašuje, nego da se brani i glumi miša.
Udara lopticu kao da mu žice na reketu nisu zategnute.
Izgleda kao da nije spreman ili da je pretreniran.

srle

pre 5 godina

Odlično igra Cicipas. Još samo jedan set. "Umorni i povređeni Đoković nije imao sreće protiv raspoloženog Cicipasa koji je odigrao meč karijere"? ;)
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Madeleine, 9. avgust 2018 20:39) # Link komentara

Ovaj mec je nebitan, ovaj turnir je nebitan za Novaka osvajao ga je dosta puta. Jedino je bitan US Open, a u Sinsinati neka ode odmoran, sada mora da igra i prvo kolo. Ne mora ovde Novak da se mnogo ni trudi, zna vrlo dobro da treba sacuvati energiju za tri dobijena seta. Nijedan poraz nije lak, ali ako ovde Novak izgubi, verovatno nesto najnebitnije u njegovoj karijeri.

veliki strumf

pre 5 godina

Na sta lici ovo prebacivanje loptice, sve neki baloni, kao Jelena Jankovic da igra. Pa u vecini zenskih meceva igra se snaznije i agresivnije.

Pravednik

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!

sasa jokic

pre 5 godina

Da ne pricam o cinjenico da celu karijeru igra bez vrhunskog servisa, i osvoji 13 GS, sto je ravno cudu.
Dobije taj brejk posle relativno neubedljive igre, i pocne treci set ovako lose.....dalek je to od potrebnog.

Neven

pre 5 godina

Ljudi bez da ikog vredjam, samo bih nesto podelio sa vama. Nadam se da se secate one price da Novak provodi vreme u nekoj komori svaki dan i na taj nacin imitira kao da je na planini. Fizioloski, kad se osobe nalaze na visokim nadmorskim visinama, gde nema dovoljno kiseonika, bubreg pocinje pojacano da sintetise ERITROPOETIN, protein neophodan za sintezu eritrocita(prenose kiseonik od pluca do svih celija). Prilikom sintetisanja velikih kolicina eritrocita trose se depoi gvozdja i kratkotrajno moze da nastane sideropenijska anemija. U principu, ako Nole radi istu stvar ponovo, a da se ogradim, sve je legalno i drugi rade isto (NIJE NIKAKAV DOPING I HEMIJA), to znaci da ce Nole za 10-ak dana uz obicne preparate gvozdja da leti po terenu kao nekad i da telo ima dovoljno kiseonika da stvori energiju koja mu je neophodna.

Samo da se zna, ovo nije nikakav doping, postoje tablete koje ovaj proces ubrzavaju i one su zabranjene, ovo je sve fiziologija i radi apsolutno svaki sportista, na kraju krajeva, zato se pripreme i vrse na planinama (Alpi ili kod nas Zlatibor)

Sportski pozdrav svima !!!

Marko

pre 5 godina

Ovo je stari Novak iz prethodne 2 godine, bez siline u udarcima to je najvecu problem...sport je rat mora da hoces da ubijes protivnika to je mentalitet koji je imao Jordan...ne moze amor i paz u ratu da ti pomogne nikako..

Sisoje

pre 5 godina

... ali mora da se kaze da je mali Grk igrao odlicno, bez straha i bez kompleksa. Jednu tako zrelu igru od jednog 19-godisnjaka jos nisam video. Dakle, vrlo je moguce da je danas Novak upoznao svog naslednika ... A ono "Pray for Greece" na kraju me je naprosto tronulo.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Ajde, čim ga neko vrati na fabricka podešavanja odma je "anemični" a da je pobedio, naslov bi bio "Djoković razbio Grka" itd.a istina je da je grk RAZBIO Djokovica. Polanski juče, a ni Bašić nisu bili "anemučni"? Niti bilo koji protivnik nekad? NE, on razbija protivnike a gubi jer sam sebe pobedjuje ili poklanja, ili je bolestan, povredjen, umoran, anemičan, smetao mu vetar, sunce, mesec, šiške, obrve, trepavice, zulufi, publika, skupljači, sudije...…..
(Dragan

Dragane sine anemični je pod navodnicima. Nema on anemijum stvarno, to je metafora za lošu igru. Tako da nije izgovor

biće bolje

pre 5 godina

pa osvojio četri puta, nije imao motiv ili se čuva do Sinsinatija, a US open je prava meta, i na turniru pred Vimboldon je ispao u četvrt finalu, biće bolje

veliki strumf

pre 5 godina

Nervira me sto Nole ima gomilu ovakvih poraza u karijeri! Koliko je samo tenisera bas protiv njega odigralo meceve karijere i bas protiv njega ostvarilo najvece svoje pobede. Ova igra je nikakva, nicemu ne vodi. Besmislena potpuno. Jos taj iritantni osmeh na kraju... Cim nema Vajde - nema ni igre.
Ok, ovaj turnir je najmanje vazan, mnogo je bitnija naredna nedelja i Sinsinati, a sve karte treba baciti na US open naravno. Ali ovo nije bila nikakva priprema jer Novak nije ni igrao tenis vec prebacivao lopticu. Valjda ce za 3 nedelje kad pocne turnir u Njujorku opet biti onaj stari.

Novak

pre 5 godina

Novaku su Toronto i Cincinati.priprema za ono.najvaznije a to je NY Open.Ovde je uzeo neke bodove
Sustinski njemu ovaj tirnir nista ne znaci.Ocigledno da je pisle Vimbldona doslo do praznjenja sto je normalno

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Nemože protiv ovih mladih igrača, pa to ti je. Kyrgios, Zverev i Chung sad i Tsitipas Ostarilo se.
(Pečenje prase, jare i jagnje, 09. avgust 2018 22:10)
Nemože... Stvarno???

stanislav

pre 5 godina

Da ne bude Vimbldon samo kratak bljesak u Novakovoj tami.
Ovo nije ličilo na čuvanje snage za Sinsinati već na Novakove najcrnje trenutke.
Loše, bezvoljno. Prosto tužno.

Kale

pre 5 godina

Cim se pojavi neko ko ne igra zenski tenis nego udara jako, muski, Nolo nema sanse.
(esi mi nola?, 09. avgust 2018 20:59)

Kako si to provalio bote? Svaka ti cast!

Aleksandra

pre 5 godina

Ako ste pratili naslove od pre nekoliko meseci Vajda će sa Novakom biti tek najverovatnije na US Openu. Sve turneje van Evrope mahom neće biti u loži - samo najbitnije AO i USO. Jednostavnim jezikom rečeno - Toronto je smuljaj pa prospi. Malo su svi pametniji -- ide se na GS.

Ivan

pre 5 godina

Lako je sada pricati, ali ocigledno je pogresio sto se pojavio na ovom turniru. Vidi se da je jos uvek tezak od Vimbldona. Bila je to ogromna potrosnja za njega posle duzeg vremena je dosao do samog kraja i to u mecevima koji se igraju u 3 dobijena seta. Moje misljenje, trebalo je da preskoci, I to je to. Inace nije ni sve do njega bilo, ovaj decko je dobar igrac, to je sport, nije sramota izgubiti ako je neko bolji u tom trenutku i vise zeli pobedu.

srbin

pre 5 godina

Evo posle jednog poraza opet su se javili svi Novakovi hejteri. Pa gde ste bili posle vimbldona, nije vas bilo mesec dana, jedva ste docekali poraz.
Ali ono sto vi ne kontate posto vecina vas nikada nije uzela rekat u ruke niti ste se bavili bilo kojim sportom jeste da je ovo klasicno tempiranje forme i nista vise. Da je to tako pre svega govori Novakovo ponasanje na terenu, pa onda cinjenica da Vajda nije sa njim kao i to da je prijavio dubl.. Na kraju krajeva nikada nije uspeo da poveze sva Montrel/Toronto, Sinsinati i US open, pa je logicno da ce zrtvovati Toronto... Zato hejteri TISINA, uskoro cete opet na jedan poduzi odmor!!!

ms

pre 5 godina

Kako ga lik udara nije normalno. Naravno ovaj ispada lagano u sledecem kolu. Nisam ocekivao ovako losu igru Djokovica, ipak se nije vratio 100% na stari nivo. Umjesto da dere i sakuplja sto vise bodova on kilavi sa nekim klincem.

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Nzm sta bih rekao osim da je ovo sramota sta je igrao, verujem da ovo nije dovoljno ni za challenger nivo tenisa. Ubedjen sam da je ovo bilo daleko gore nego pre koj mesec, bukvalno u rangu IW i Miamia.

Alex

pre 5 godina

Đoković je igrao identično kao i pre Vimldona.
Sa ovom igrom može da izgubi od svakog u prvih 50 na ATP listi.
Nadamo se da je ova kriza prolazna.

yoda

pre 5 godina

tomica chicago, anica i sl.

Ako su ovo pripreme i podizanje forme za naredna dva turnira, nesto ozbiljno skripi u konceptu, tesko da se moze pripremiti za bilo sta sa ovolikom neozbiljnoscu. I tridesetogodisnjak je vec davno morao da prevazidje one podsmesljive grimase kad mu lose ide, nekulturno je i nesportski.

Giros>>>Brokoli

pre 5 godina

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu.
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Zasto Djokovic anemican? Bilo bi posteno da kazete da je Cicipas bio odlican.
(Batko pamcenje mu kratko

Zato što je bio neubedljiv. To se tako kaže. Što si paranoičan?

Apsurd

pre 5 godina

Baš me interesuje kad je Nole dobio prvi put Federera, da li je neki Švajcarac tako ostrašćeno pljuvao po Rodžeru. Mnogima ovde treba Pepe više nego njemu..

Bardami

pre 5 godina

Kada čujem ove teniske neznalice kako kritikuju Novaka, čoveka koji je pre samo nekoliko sedmica četvrti put osvojio prestižni Vimbldon i koji je već ušao u legendu kao jedan od najvećih tenisera i sportista svih vremena, koji je oborio tolike silne rekorde i proslavio svoju zemlju Srbiju, shvatam veličinu velikih ljudi i svu bedu malih. I dok ulice u Srbiji i svetu budu nosile jednog dana Novakovo ime, ovih malih neznalica punih gorčine, zbog sopstvenih promašaja u životu, niko neće pamtiti. Napred Nole, care, Sinsinati i US Open su tvoji.

j

pre 5 godina

Neverovatno.. Fanovi pisu da je namerno izgubio, a hetjeri pisu imao srecu na W. Niti je namerno izgubio, niti je imao nikakvu srecu na W.. On je taj turnir odigrao fantasticno i dostojno za titiulu. A sad sta da se radi, los dan, nezainteresovanost i tako to. Bice bolje verujem. Napred!

Masha

pre 5 godina

Vrlo losa igra Djokovica ceo turnir.

Cak je bilo i predvidivo posle Vimbldona, putovanja u Italiju, puno zezanja i opustanja, Marbelja, humora na terenu, pricanja sa raznim teniserima, sve u svemu opustencija. Da nije mozda pomislio da je na vrhu ponovo? (slicno se desilo i posle RG2016). Na prolece je neprekidno vezbao servis i to se videlo na Vimbldonu, sada se ocigledno lose spremio. Ne mislim uopste da je to neka taktika, niti je namerno izgubio. Prosto lose igra, sto je odraz svacega. Sto znaci da nece biti spreman ni za naredne turnire, jer su svi blizu. Ne moze tu puno sta da se uradi sad. On ranije nije bio kampanjac, niti mu to lezi niti on to moze. Sve uspehe je postigao velikim radom i ucestvovanjem na velikom broju turnira.

Milos

pre 5 godina

Novak se cuva za Sinsi a onda US-open, volim Novaka ali nadam se da gubi ovde! Jer ako ovde ide do kraja onda Sinsi, od US-opena nema nista jer nema Novak vise 25godina

ahshha@gmail.com

pre 5 godina

Srbi smirite dozivljaj. Novak tempira formu i ocigledno je ovaj turnir neka vrsta eksperimenta sa odredjenim udarcima. Onaj ko gleda Novaka zna da je ovo uobicajeni proces kod njega. Zna se sta je glavni cilj.

Sasha

pre 5 godina

Kredibilitet Novakovih navijaca: Kada Nole pobjedjuje: ubija, gori, Nole je Bog.
Kada Nole gubi: anemican, poklanja ili ono najbolje, "taktika".
Pametnom dosta!

satelit

pre 5 godina

SAMO i ISKLJUCIVO kada vidite pun boks porodice Novak ce osvajati te turnire,a to su GS...Vimbldon je osvojio zbog sina,to mu je bila zelja...Novak nema ni snage ni volje da se bakce sa Mastersima... Ni Sinsinati nece zapinjati,zivi bili pa videli

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Kristalno je jasno da je Novak fokusiran na Sinsinati i pogotovo na US Open. Vidi se da ovde u Torontu nije bio ni blizu fokusiran i motivisan da se bori za titulu.

Falcon

pre 5 godina

Jao sine kakva drama, pa ljudi gde su vam oci? Covek prijavio dubl i singl, i dosao da se uhoda malo. Ako ne sledecm turniru kiskne, e onda vec da se zapita. Ovako mu ostaje jos dubl, pa dokle dogura.

Madeleine

pre 5 godina

Au čoveče humor sa ovim nolovcima...Kada su snimili Nola i Vajdu u Marbelji onda su pričali kako je on samo otišao da vidi Marka i kako je slučajno na Pepeovim terenima. A danas su promenili ploču, ipak im je kriv Pepe. Pre neki dan čitamo kako napada 6000 bodova i prvo mesto. A danas su promenili i tu ploču sa pričama kako njemu Rogers kup (koji bi mu inače doneo 1000 bodova) u stvari nije bitan i kako njega zanima samo Sinsinati. hahahaha živa komedija. Evo javno i pred svima ću reći da vaš ljubimac koga ću ovog puta nazvati Novak - ne zaslužuje takve "navijače"!

bg leprikoni

pre 5 godina

Stvar je u tome da je su posle osvojenog Vimbldona svi krenuli opet u euforiju,vratila se zver,ponovo ce da osvaja,stici ce i Federera,kao da je sve isto kao pre par godina.E nije,pojavili se neki novi klinci,fizicki superiorniji od i dalje premrsavog za vrhunski sport Novaka,koji nemaju respekta kada igraju sa njim,nabrijani su i kao sto vidimo uzimaju mu skalp svi redom od Tima,Zvereva,Kirjosa,Cunga pa do ovog za koga nisam do sad ni cuo.Tako da se treba polako spremiti za realnost,smenu generacija.Novak jako tesko(kao i Nadal)moze trajati do Federerovih godina,eto Endi je vec skoro pa penzioner,Vavrinka,Delpo nisu daleko,ne moze sve doveka,nisu ovi klinci bogzna kakvi talenti,ali krstenica je krstenica i mozemo biti srecni ako Novak potraje do Tokija za 2 godine,makar i pobedio veceras.

navijam za noleta

pre 5 godina

nole jednostavno salje balone na sredinu igralista nema nikakvog udarca iz reketa.mozes noletu vratiti vratit svaku lopticu jer idu sporo.nole jos nije onaj pravi nije ni blizu.mora,da proradi na snazi udarca a to moze jedino fitnesom,popravijo je servu ali izgubijo igru.tek u australiji verova;u,da moze u nyujorku ispada u 2.ili 3.kolu zavisno od suparnika.cicipas nista specialno a nole igra stvarno ispod najnizeg nivoa.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu. 
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.
(Giros>>>Brokoli, 09. avgust 2018 22:06)

On tim, smesnim udarcima osvoji Vimbldon...A, za Grka se slazem, jeste potencijal.
Nole danas kao ja na poslu: vucem se po ovoj vrucini, bez imalo energije i pitam se a sto nisam ostao kuci. Najvise energije ulozio da se spremim da idem kuci. Kao i Nole..

Rocky Balboa

pre 5 godina

pa osvojio četri puta, nije imao motiv ili se čuva do Sinsinatija, a US open je prava meta, i na turniru pred Vimboldon je ispao u četvrt finalu, biće bolje
(biće bolje, 09. avgust 2018 22:56)ispao je u finalu....

CroFed

pre 5 godina

Sve više mladih lavova ima skalp nad Đokarom, a realno je za očekivati da će samo bolji biti u naredne 2-3 godine, dok ne bih stavio ruku u vatru da će Novak biti sve brži, jači, precizniji u te 2,3 godine...

No1e

pre 5 godina

Obrisa mladjani Grk kanadski beton Novakom... Novak je daleko od dobre forme za US Open i to ne ohrabruje...ali ko je je ocekivao drugacije, nije preterano realan...

Sale

pre 5 godina

Vi što laprdate protiv Noleta dizaćete ga u zvezde nakon US Opena. Kakav smo mi narod majko moja! Nole je (opravdano) nakon Vimbldona odmarao više nego što je ttebao što se naravno idrazilo na njegove partije. U Sinsinatiju će to izgledati dosta bolje. Na US Openu ćemo ponovo gledati pravog Novaka. Napred Noleeeee!!

Strucnjak

pre 5 godina

Sjecate se kako je dobio Nadala na W?
Prekid, krov, onda spasavao nekoliko gemova brejk lopte u 5. setu da bi na kraju Nadal poklekao, kako je servirao stalno drugi i ispustio prakticno prve brejk lopte.
E to je ta zver. Realno je trebalo da izgubi od igraca koji 5 godina nije igrao travu, u dvorani.
Poceo je 3. set, sad on servira drugi... I realne sanse da izgubi od anonimusa. Zver.

zex

pre 5 godina

Strasno glup poraz, dobijes drugi set i onda poklon brejk.Po ko zna koji put se videlo da Novak gubi set kada protivnik prvi servira.Ovaj grk je pbicna sirovina, igra na snagu krtke poene ali Novak je morao da dobije bar na iskustvo.Neznm zasto je bio ovako mlak i pasivan. ali nem veze pobedio je onda kada je trebalo.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Novak se zagreva za US Open. Ovo mu je samo pripremni turnir i treba da oseti tvrdu podlogu. Realno je da ne uradi nista spektakularno ni u Sinsinatiju, ali zato ce biti spreman za US Open.

veder

pre 5 godina

Poraz koji je interesantan samo Novakovim hejterima, šansa da nagrnu na sajt i počnu pljuvačinu. Vidljivo je da je ovaj poraz taktički, ako se može tako okarakterisati lošija igra, mnogo grešaka i nezainteresovanost, uz slab servis i neverovatno neprecizan bekhend.
Kako bilo da bilo, Novak se uz osmeh oprostio od Toronta koji mu ništa ne znači, već ima četiri trofeja, i cilja Sinsinati i US Open. Za one koji ne znaju ništa o tenisu, taktici i motivu ovaj poraz je možda neočekivan, za mene nije. Grk je igrao meč života,i dobio je meć zbog Novakovih 36 grešaka, što je mnogo mnogo je. Teško da će u dogledno vreme ponoviti ovakvu igru.
A Novak, mirno putuje u Sinsinati i priprema se već sutra za iduću nedelju, za trofej koji mu nedostaje. Ko misli drugačije nek misli, Novaka, onog najboljeg, gledamo iduće nedelje u Sinsinatiju i na US Openu, sve drugo je nebitno do završnog turnira u Londonu.

Robert

pre 5 godina

Sad se već zaista ne sećam naslova kojim se ne omalovažava pobeda nad Novakom.. Bled, neprepoznatljiv, bez iskre, malodušan... evo sad i anemičan.

Hajde, to nekako i da se svari kada bi važili isti standardi, ali jok - kada Nole pobedi, nikoga ne zanima u kakvom stanju mu je bio rival.

Riki

pre 5 godina

Pitam se sta je ovo dodjevola bilo u Montrealnu. Nerealno losa igra Djokovica od prvog meca i ocekivan poraz. Igre nema, ritern ne postoji....nista, samo malo servisa. Haos, cak ni trenera nema. Ocekivao sam vise ovo je bas nista

Izgubljeno vreme

pre 5 godina

Igra Novaka Djokovica ove godine u Torontu ne zasluzuje komentare. Medjutim, odnos prema igri je nekako inferioran. Sarkasticno-ironicni pogledi, indolencija i neka nama njegovim navijacima prepoznatljiva bezvoljnost ukazuju na njegovo stanje duha veoma daleko od sampionskih nivoa. Takav odnos prema igri i u velikoj meri prema svojim navijacima oslikava i neku vrstu Novakove trenutne licne kulture na kojoj bi itekako trebalo da se potrudi posto ne odaje utisak visokog nivoa. Biti sampion je naporno, nema se bas puno pravo na pomalo nepristojno pokazivanje slabosti.

Baba Stanojka

pre 5 godina

Smarate sa krovom na Vimbldonu. Nije Djokovic trazio da se krov zatvori vec je to odluka organizatora. Tek sutradan su pitali oba tenisera da li da nastave pod zatvorenim ili otvorenim krovom. Djokovic je rekao da krov ostane zatvoren da uslovi budu isti kao i kad je mec zapocet sto je i logicno. Nadal je bio protiv te odluke, njemu to nije odgovaralo.
Organizatori su uradili logicno i ostavili krov zatvorenim.

Madeleine

pre 5 godina

Lepo ti stoji ta kombinacija Nole...vidi ti te butkice, i vrat ojacao.
Vajda, hvala veliko.
(anica, 9. avgust 2018 20:10)

Zahvaljuješ se Vajdi za Nolove butkice...strašno.

Sumnjivo lice

pre 5 godina

Igra kilavo baš kao i juče. Juče je kilavo bilo dovoljno, danas nije. Ako je to ono što sada može, bez prenosa u bar treću brzinu, onda je to kraj turnira. Ako nije namerno, onda je zabrinjavajuće loša forma.

Zreb

pre 5 godina

Noletu nikako ne odgovaraju ovi uslovi. Radim na 1km od terena i sad sam bio napolju i stvarno je grozna vlaga, na suncu je nepodnosljivo. Mozda je i bolje da se ne muci ostatak turnira i da sacuva snagu za Sinsinati. Mada je i tamo obicno slicno vreme, zato ga i nije osvojio u svim onim finalima. Nema veze, cekamo US Open...
(Iz Toronta, 09. avgust 2018 21:28)

Jeste, zato je Cicipas igrao sa upaljenim ventilatorom.

sasa jokic

pre 5 godina

Kratkorocno gledano, nista strasno, spektakularno, ali oz perspektive osvajanja 20 GS....itekako razlog za zabrinutost. Cicipas ima sve udarce potrebne da bude veliki sampion, a danas je shvatio da moze da pobedi Noleta, pre njega Zverev, Thiem, Kirios....svi oni ce biti prepreke Noletu ka osvajanju GS-ova.
Nole, bez imalo preterivanja, sarkazma, malocioznosti, ugoji se covece, na aci 3-4 kila misica ako hoces da se boros za No.1 i da imas konstantnost. Drugo, popuni bre box sa pozotivnim facama, nemoj ovako prazno, mrtvo....
pa tu nema promil energije da te digne.

antiDebil

pre 5 godina

Namerno izgubljen mec. Tu je razlika izmedju Nadala i Noleta. Nadal nikada ne bi dozvolio da namerno pokloni mec protivniku.
Da sam direktor Toronra zahvalio bi se gospodinu Djokovicu na ucescu.
(Milan, 9. avgust 2018 22:14)

Naravno. Nadal se ne bi ni pojavio na turniru. Slagao bi da je povredjen i preskocio bi takmicenje. Ne bi kvario svoje procente. medjusobne skorove, kada bi se pojavio zaigrao bi dobro i ponovo bi se pisali hvalospevi o povratku iz povrede i o nekim cudima i m-dima.
Nacin na koji Nadal ume da izgubi meceve, naravno kada se pojavi, je fantastican. Bolje da se ne prisecamo tih momenata !
Videcemo na US openu kako stoje stvari, strpi se malo...

jд123

pre 5 godina

На ону вест како се припрема у Марбељи сам написао ако је тамо због Имаза, да се надам да ће у Торонту брзо испасти и покупио сам пуно минуса.

Сам Вајда је изјавио да је Новак тврдоглав и да не прихвата увек добронамерне савете, него мисли да он боље зна.

Изгледа да Ноле и даље мисли да је Пепе добар за њега, џаба сугестије Вајде, као уосталом и од Бекера, који је индиректно изјавио да му је поставио ултиматум или Пепе Имаз или ја. Епилог је познат.

Ово су само претпоставке. Али ако је тако а он и даље не види да је Имаз штеточина, онда му помоћи нема.

NY

pre 5 godina

Vajda je lepo rekao postoje dva uslova. 
1. da nema Imasa 
2. da pocne jesti ribu 

Posle Vimbldona Novak odlazi na Imasovu akademiju da se sprema za Us turneju..I gle čuda Vajda nije sa njim. 

NADAM SE DA GRESIM.
(Geronimo, 09. avgust 2018 22:05

Care, Novak je sa Vajdom bio u Marbelji.Novak se sa Vajdom dogovorio da mu on bude samo na GS turnirima.Citaj malo vesti

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Ти си мој шампион Ноле! Биће дана, биће лета, бићеш опет на крову света! 👍

ugljesa

pre 5 godina

Krajnje neozbiljno ponasanje Novaka,kao... sad cu ja...dosadno mi bre...nekakvo smijurenje ko zna zbog cega a dete delje li delje.Zasto uopste igra ako mu nije vazno

dux

pre 5 godina

Jedini razlog zbog koga je Nole danas izgubio je merenje vremena za servis.
Da malo pojasnim...
Sudija je danas posle svakog poena odmah govorio rezultat i od tog trenutka je počinjalo vreme za servis.Novak nije mogao da svoje uobičajene rituale izvodi i to ga je izbacilo iz koloseka i nije mogao da se koncentriše i bude opušten.
Moraće da promeni disanje kao prvo i da menja svoje navike posle poena.Takva su pravila i moraće da se prilagodi.
Da bi se prilagodio definitivno mora da izmeni način disanja posle poena biće teško tu naviku promeniti ali jednostavno mora.
100% sam siguran da je danas to bio problem.
Biće bolje Idemoooooo

matori

pre 5 godina

Grk ne izgleda tehnički lepo, ali udara kao lud, i ne greši mnogo, sem ponekad iz bekhenda. Novak i dalje dosta greši ... biće ovde problema...

zgoljo

pre 5 godina

Gde su oni Djokovci od juce koji kazu kako se samo Djokovic pita,a da sad su poceli da pisu kako je namerno izgubio ili kako je ovo priprema za US open,hahahahah licemerje,frustracije,kompleksi.

Smuleco

pre 5 godina

To ti je ono, kada potpuno zanemaruješ reputaciju, i dozvoljavaš sebi, da glatko izgubiš od tinejdžera. Ako već nije hteo da "zapinje", zbog predstojeća dva turnira u singlu, a hteo je da igra dubl, da se oproba, (verovatno i zbog sponzora) , trebalo je samo to da isprati, i "našteluje" formu za Sinsinati, i posebno, US Open. Samo da dodam, kao repliku nekima: da, i on je kao tinejdžer, pobeđivao Nadala i Federera, ali ova dvojica, kako im je karijera odmicala, ipak su se trudili da izbegnu bezvezne poraze (i povrede), tako što su preskakali nebitne turnire, a na onima, za koje su tempirali formu, borili su se kao lavovi, i retko brukali.

Travis

pre 5 godina

Haha cuj lik sto kaze da cici ima cudnu tehniku. Ma to je prava lepa tehnika, sa jednoricnim bekhendom , jak servis, dobar je na mrezi, dobar forhend. Nije slucajno sto van srbije kazu da cicipasova igra lici na federova

Madeleine

pre 5 godina

Odlično igra Cicipas. Još samo jedan set. "Umorni i povređeni Đoković nije imao sreće protiv raspoloženog Cicipasa koji je odigrao meč karijere"? ;)

Madeleine

pre 5 godina

"S obzirom da su u pitanju četiri Mastersa i poslednji Grend slem US Open, Đoković može da osvoji do 6.000 bodova pa je u konkurenciji za prvo mesto na listi." 6.08.2018.

Komedija

gus

pre 5 godina

Izgleda da Đokoviću ne ide protiv "mladih lavova" sa jakim servisom. U dva meča sa Kiriosem, potom sa Zverevem i sada sa Cicipasom, čini mi se da nije napravio nijedan brejk

DaLanik

pre 5 godina

Šteta. ali ima tu nekoliko stvari. Noletu ovo malo znaci, osvajao je 4 puta. Malo se ispraznio posle Vimbldona, sto je normalno. U svakom slucaju ce napredovati na ATP listi jer ne brani nista. Bitniji mu je Sinsi i naravno US Open. I jos - pa igra dnevno 2 meča, jedan u singlu a drugi u dublu! Što samo po sebi pokazuje da želi da vežba. Da je ozbiljno hteo da osvoji, ne bi se prijavljivao na dubl... Novaku su sada najbitniji Slemovi. Najbolji je u istoriji, njegov maksimum igre nema ni Rafa ni Rodžer. Takva dominacija nikada nije vidjena. Samo kada bi im se malo približio po slemovima.... Znači, samo napred Nole!

sasa jokic

pre 5 godina

Razlika u snazi udarca je neverovatna, mali kad je pripali zuji kao metak. Nole, mora to snaznije....mnogo snaznije, loptice padaju i servis polje, to je za ovog strkljavog poslastica, gadjaj uglove, rasiri ga po terenu....to visoki ne vole.

sempervivum

pre 5 godina

Ух бре, каква млитава игра Новакова... Већином се бранио блок-ритерном. Прва брејк лопта тек у 115 минуту (и огроман промашај).
Ајде Новаче вредно ради за US open... Нема још пуно времена.
Долази време високих пуцача. Тенис ће бити досадан...

Andjela

pre 5 godina

Skretala sam i ranije pažnju, ali se svi prave Toše, Novak kad igra s napoznatim igračima nije u stanju da ih "pročita", ali kada ga treneri uigraju pobeđuje svakoga....možda je ovo jedan od razloga zašto je Rodzer najtrofejniji....

dokle

pre 5 godina

Kakva opravdanja. Namerno izgubio? Pa od anonimnog decaka namerno izgubio? Bice da je tako. Steta sto mu nisu zatvorili krov, maslacku smeta sunce.

Sinki

pre 5 godina

Jeenostqvno protiv visokih igraca kojima je glavno oruzije servis,ne smiju da se poklanjaju brejkovi,jer je tesko vratiti posle brejk.

sve po starom

pre 5 godina

nolo rece pre par dana da napada prvo mesto. hahaha. dokle botovi da pisu kako je nolo imao nevidjenu dominaciju od 2011 do 2016. botovi nismo svi ludi. nas nolo 2012 uzeo 1 gs , federer ga skinuo sa 1 mesta. 2013 rafa 2gs , nolo1 gs. rafa bio 20 nedelja prvi u 2013, sve do w2014. 2014 nolo prvi pola god i 1gs. dokle vise lazi . za 2011 i 2015 svaka cast. ali malo je to

Nidzoni

pre 5 godina

Rastura ga Cicipas u razmenama. Napada svaku Novakovu loptu. Em mlaki udarci, em loše kretanje.
Bez obzira na osvojen Wim, ovo je dokaz da se stari Nole nije još vratio, jer stari Nole bi gazio na svim podlogama. Trava je dosta manje fizički zahtevnija.

111

pre 5 godina

Problem su greske koje pravi, poklonio je mnogo poena igracu koji igra odlicno i retern. Posebno me cudi retern jer je poznato kako Novak vraca servis najvecim serverima. Bolje je servirao u drugom setu i zasluzeno izjednacio ali mora da vraca servis protivniku ako ne prvi onda mnogo bolji retern na drugi servis. I da prestane da poklanja poene. Grk igra odlicno, odlicno. Nadam se da ce naci resenje i dobiti mec.

Mirka

pre 5 godina

Kad pogledas konstituciju i snagu reklo bi se da je Novak deckic za ovoga. Premrsav, premrsav, bez snage ali fura tako i to ti je. Furaj Nole brate ali bez mene jer ja vise ne gledam tenis nego samo osmatram jesi li dobio neki gram.
Hvala druze na svemu ali ne mogu vise svoje nerve da trosim.

Dobros-AV

pre 5 godina

Pitam se sta je ovo dodjevola bilo u Montrealnu. Nerealno losa igra Djokovica od prvog meca i ocekivan poraz. Igre nema, ritern ne postoji....nista, samo malo servisa. Haos, cak ni trenera nema. Ocekivao sam vise ovo je bas nista
(Riki, 9. avgust 2018 22:17)

Riki:
A) Igra se u Torontu
B) Pored toga, nepismen si.
C) Ako ti nesto nije jasno, pogledaj pod A i B

TakoNekako

pre 5 godina

Pozdrav botovi (ne "Nolo")... Djoković nije namerno izgubio meč, niti se trudio da ga dobije... Probao je linijom manjeg otpora, nije prošlo... Prosto zna da ga bi ga čekao Zverev, sa kojim neće preterano da se maltretira, jer još uvek nije potpuno podgrejan za beton i da gubi meč, čime Zverevu daje prostora da igra "mečeve života" protiv njega ukoliko bi povećavao h2h... Više ga zanimaju Sinsinati i US Open, videćete razliku u pristupu mečevima...

Dimitrije

pre 5 godina

Djokovic nije izgubio " namerno" ali jeste igrao namerno ispod maksimuma.
Razloga par...
prvi - dubl koji ga je cekao odmah nakon meca. Da ne bi rizikovao povredu, istrosenost, respekt prema svom saigracu da ipak pruzi nivo..itd

Nova podloga i istina nebitan tuenir, iako su bitni bodovi. Ono sto drugi ne vide je da je Novak namerno prijavio singl i dubl pred turnir u Sinsinatiju, radi pobecanja inteziteta u 2 -3 dana . Kao trening mecevi, a zatim " svesnog" nakon potencijalnog ranog ispadanja dobija 4 dana odmora pred sinsinati. Zivi bili pa videli osvaja Sinsinati ili bar finale opet. To se zove energetska superkompenzacija.

Ko se iole bavio sportom razumece, nije ga predao ali nije hteo ni po svaku cenu da pobedi. Imao je benefita i u porazu dan vise odmora. Da nije prijavio i dubl ne bih imao drugo objasnjenje. Ovako strategija mislim da je ispravna. On osim Sinsinatija i GS nema ni jedan relano bitan cilj. I shodno tome i igra ostale turnire. Nisu ne bitni ali sluze kao mesta za podizanje forme za glavni GS.

Novace ko te bodri bodrice te uvek, ko te pljuje pljuvace te zauvek, ti samo igraj i uzimaj titule majstore.

mario

pre 5 godina

Mnogo su glupi ovi komentari: "namerno izgubio", a jos glupjli ovi sto se govore da je Wimbledon slucajnost. Osvojiti takav turnir nikada nije slucajnost. Vidi se da mu nedostaje kontinuitet, i da podsvesno tempira formu. Tri jaka turnira u mjesec dana, a nije igrao, ni trenirao posteno godinu ipo. Pa zasto onda igra? Pa igra da odrzi takmicarsku formu i kontinuitet, pa zato igra cak i dubl,koji je inace fizicki manje zahtjevan. Usput, da pokupi koji poen, jer ne brani nista. Ocekivati je oscilacije poslije tolike pauze, to je normalno kad ne igras takmicarski tenis.Preciznost i snaga udarca postaju automatizam, koji se stice igrajuci takmicarski tenis. Vidi se da se Nole jos uvjek pronalazi u tome, i odlicno je da ima jos jedan turnir da se vrati na nivo Wimbledona. Ko je igrao bilo kakav sport na takmicarskom ili rekreativnom nivou zna sta pricam. A ovi likovi, koji broje krvna zrnca, glume trenere, oporezivace, nutricioniste , ocigledno nemaju veze o profesionalnom sportu.

Strucnjak

pre 5 godina

Hahhahahahaha, hahhahahaha...
Toliko tekstova i price, onaj se jos osokolio, ovdje komentari... A ja samo nesto razmisljam, gledaj sad kad ga prvi ozbiljniji igrac prospe.
Lako je pricati pricu kad mislis da ces tek u finalu imati ozbiljnog protivnika.
Ali ako zrijeb posalje nekog mladog i nezgodnog, eto belaja.

Zlaja

pre 5 godina

Nije on Federer pa da posle pauze i ne treniranja dodje i osvoji slem. Ne moze da veze ni nekoliko partija dobrih. Nema nista od USO, nije ga osvajao ni u top formi. Za njega sad mora da se poklopi sve, da ga malo proguraju, svi ispadnu i onda eventualno osvoji. Nesto slicno kao na W ove god.

Dobros-AV

pre 5 godina

Ama, bre ljudi, sacekajte da se mec zavrsi, pa komentarisite, samo lupate pa se posle ispravljate pod drugim nick-om. Sad je 1-1 u setovima, ima tu da se igra jos.
Kao da nikad niste gledali neki Noletov mec gde mu ne ide u prvom setu.
Smarate!

mislim

pre 5 godina

Na sta lici ovo prebacivanje loptice, sve neki baloni, kao Jelena Jankovic da igra. Pa u vecini zenskih meceva igra se snaznije i agresivnije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 9. avgust 2018 21:51)

Baloni koji su padali duboko na bekhend su dobili poslednja dva gema i tie-break. To je, u stvari najbolja igra za ovog neverovatno talentovanog decka, jer je njegova najslabija tacka u ovom trenutku hvatanje visokih bekhend lopti.
U prvom i trecem setu je Nole igrao nize lopte, koje su onda padale kratko (sto je dosta ljudi primetilo) iz vise razloga - po mom misljenju glavni razlog je los timing, mala kasnjenja koja, mislim, dolaze iz nedovoljne angazovanosti (nije dovoljno napet, alertan). Delimican razlog je i snaga, ali na ovim brzim podlogama se uz dobar timing i tehniku moze koristiti snaga protivnika (sto na zemlji nije slucaj).
Inace, ova dva kanadska i US Open su, koliko se secam, tri nabrze podloge, za vise od 10% brze od Wimbledone-a.
Inace, ovaj decko je sjajan, moj novi ljubimac uz Del Potra (Noleta ne racunamo)

Saša

pre 5 godina

@DaLanik

samo kad bi se malo približio u slemovima... bar malo... inače je najbolji u istoriji, ali ta sitnica mu nedostaje... bar malo... ti si meni super!

zevs

pre 5 godina

@antiDebil, mislim da je Djokovic taj koji 2 godine preskace Nadala i Federera,a on Nadalu nemoj molim te smejace ti se ljudi,dovoljno si o sebi rekao.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....nema veze ko pobedi, ali da sam ovu tenisku uspavanku platila $300, poludela bih ( bolja mesta su bas toliko, pa navise...). Hvala Bogu, pa ne odoh....PS: Sad lupajte minuse, jer ste puni ko brod ( vecina) pa vam $300 dodje za bacanje....

mislilac

pre 5 godina

Namerno je izgubio, to i ptice na grani znaju. I znaju i vide! Nolo čuva enerdži za Sinti. Da je hteo, ne bi mu Cicipas uzeo ni gem. Nego, nije hteo! Nolo da je hteo već sad bi imao više slemova od Federera, nego nije hteo! Ponosan sam na jedinog igrača u istoriji ovog sporta koji nikad nije izgubio kad mu se igralo! Takav se nije pojavio, niti će! Svi ostali upinju, pa često i izgube! Kad naš Nolo zapne, nema da mu neko dobije meč! Sinsi je njegov, na to se nameračio!

fakti

pre 5 godina

@Neven Samo mali dodatak. Proces o kom govoris je takav, Djokovic je to koristio ranije kad je razbijao. Ali ima jedna sitnica. Komora koju on koristi, Cetojeviceva egg komora je svuda zabranjena jer je sedam puta jaca od krvnog dopinga. Zato su se razisli, zato je i imao onakav pad. Da li opet rizikuje sa tom napravom, ko zna.. Pitate li se gde je Cetojevic, zasto ga niko ne angazuje. Precutno je uklonjen iz tenisa, zna to jedna nasa sad vec penzionisana teniserka. Kad je htela da ga angazuje iz wta joj je sugerisano da to ne radi.

Madeleine

pre 5 godina

Djokovicu se ocigledno ne igra, i ciljano ce da izgubi ovde da bi sve snage usmerio na Sinsinati, jedini masters koji nije osvojio.
(iskusan, 9. avgust 2018 20:27)

Ma nemoj, a na US Open-u će verovatno "ciljano" da izgubi zbog AO? A na AO zbog RG? Nije nego! Slušalimo smo te priče i na IW i Miami i Monte Carlo i Barselona i Madrid i Italian Open...

JPR24

pre 5 godina

Molim vas nek mi neko objasni,sta znaci da ovaj grk ima cudnu tehniku
(bogdan, 09. avgust 2018 21:01)
Gledaj pa ces videti. Podseca dosta na Del Potra.

Open

pre 5 godina

Gde je sada ona "NEBESKA IGRA"! :) 
(selmo 

A ti se ponadao haha, a Novak te ubija u pojam i na 30% svojih mogucnosti. Obozavam ovakve botovske komentare.

dule

pre 5 godina

Novak ovakvim pristupom, podizanja forme iz turnira u turnir, bez previse trosenja, omogucava sebi da se lakse bori za Grand slam trofej. Mod na US Open bice kao na Wembledon.

sasa

pre 5 godina

mastersi vise nisu onakvi kad se top 10 igraca kidalo na ovakvim turnirima...stara garda polako ove turnire stavlja po strani...sami igraci su to izjavljivali...izadju na teren ne da izgube vec da odigraju onako pa ako prodje super...bez nekakve prevelike zelje...

Pravednik

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!
(Pravednik, 09. avgust 2018 20:05)

A ti nemas daljinski upravljac pa da eto recimo prebacis na RTS2 ? U cemu je razlika da je obrnuto? Stvarno mi nije jasno sta si ti htio reci, ukoliko ionako imas oba kanala? A imas sigurno, inace ne bi zakljucio da je RTS1 odabrao manje bitan prijenos. Pozdrav!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko99, 9. avgust 2018 23:38)

Imam prijatelju, ali RTS je nacionalna televizija i po mom mišljenju na glavnom kanalu trebaju da se prikazuju stvari koje su bitne za državu, a ne tenis i to turnir koji i nije toliko prejak, zapitaj se samo da li bi prenosili Djokovica pre pola godine, nego se sada njemu ubutavaju, a i našim ljudima u Srbiji. Što se mene tiče neka puštaju šta god, otišlo je i onako sve u tačku. Pozdrav!

pre 5 godina

Nema Vajde pa se Nole malo opustio.

Tamani žitarice kao lud, a meso ni da pipne.

--

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu.
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.
(Giros>>>Brokoli, 9. avgust 2018 22:06)

pa da

pre 5 godina

Djokovic je prilicno srecno osvojio Vimbldon. Protiv Nadala je igrao sjajno, ali u uslovima koji nisu prirodni, pod krovom, sto je njemu vise odgovaralo. Tako da je poraz u ranoj fazi samo nastavak onog od pre Vimbldona. A i nesportski gest drugog dana meca protiv Rafe, koji se tice krova, debelo ce mu se vratiti. Karma je cudo.

tenis

pre 5 godina

@DaLink "Njegov maksimum igre nema ni Rafa ni Roger." To za vas koji pratite tenis od 2011. Uzmi care finale Vimbldona, samo taj brek cetvrtog seta. Taj maksimum nikad pre, a i nikad kasnije nije vidjen.Najbolji u istoriji Nole moze da bude kad stigne do 20 gren slemova. Ovako sa cak 7 manje od Federera najbolji moze da bude ostrascenim navijacima, realnim strucnjacima i ljubiteljima igre broj gren slemova je najveci pokazatelj.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Ти си мој шампион Ноле! Биће дана, биће лета, бићеш опет на крову света! 👍

Veljko

pre 5 godina

@Jovan,>>
Gde li ti nađe to neko kilo?
On i dalje izgleda prilično loše za jednog vrhunskog sportistu(a on to jeste).
Poraz od Cicipasa je logičan sled stvari ako se ima u vidu da mu je to bio treći meč u nizu u dnevnom terminu.Svi znamo koliko on slabije igra tada....
Za razliku igranja na travi i betonu se u potpunosti slažem.Na travi je moglo da dođe do izražaja njegova,tehnika,iskustvo,jer vrlo malo igrača zaista zna da igra na toj podlozi....
Na betonu znaju svi da igraju i samim tim je na takvoj podlozi mnogo teže napraviti dobar rezultat.
Drugo,on više nije dominantan u odnosu na ostale tenisere,pogotovo ne u odnosu na one bolje(toj grupi pripada Cicipas svakako).
Koliko god se neko trudio da prikaže njegove silne poraze u prethodnom periodu kroz prizmu povrede,mislim da je u velikoj zabludi...

Novak

pre 5 godina

Tsitsipas je bio najbolji junior sveta
Iza njega nas Momir Kecmanovic.Godinu dana stariji od Momira
Tsitsipas igra ATP turnire Momir chalengere .Momir 196 na ATP listi

Mikii

pre 5 godina

Uzimajuci sve u obzir, verujem da je minimalno trenirao u Julu kako bi sto vise odmorio i regenerisao ruku, i samim tim je oborio formu podosta. Cilj je tempiranje forme za USO, tako da iako izgubi danas, nije uopste strasno.
(jovan, 09. avgust 2018 20:43)

Regenerisao ruku? Nema nista gore nego kad ovakvi romane pisu. Da te dusa zaboli.

Conan

pre 5 godina

Nole v2017 je izgleda na terenu sada... Da li Nole vWimbledon moze da se pojavi? Ritern ocajan, razmene lose, anemicno, bezvoljno. Nadam se budjenju.

ognjen

pre 5 godina

Taj brejk, 6:3 za Noleta, jedan aut i jedna dobra u korist grka, Nole obe provjerava i obe u milimetar ispravne .. Da covjek ne povjeruje, ja bih izludio haha

realno

pre 5 godina

@DaLanik Djokovic je daleko od najboljeg u istoriji. To sto je drzao sva 4 slema i sto trenutno ima pozitivan skor je i dalje malo u poredjenju sa Federerovih 20 i Nadalovih 17 gren slemova. To je ono sto je u tenisu najbitnije. Nadal je sa 24 zatvorio tzv. zlatni slem plus zlato sa olimpijade koje Djokovic nema. Medjusoban skor je bitna ali varljiva statistika, jer se forma igraca menja, nekad je neko u boljoj neko losijoj formi, neko povredjen, neko se vraca iz povrede. Broj gren slemova je najbitniji parametar. Djokovic je mnogo udaljen od Federera i realno tesko ce ga dostici. Kada zavrse karijere nakon njihovog imena svako ko bude sumirao njihove karijere navesce broj gren slemova, sve drugo je manje bitno. Kad ljudi govore o Samprasu, uvek ide sampion 14 gren slem turnira, npr.

MareNS

pre 5 godina

Ocekivao sam probleme. Novak sa mladom generacijom ne moze da se izbori, plasi ih se. Dal da se ne izblamira ili sta ali ne moze sa njima. Malo je smirio Tima na pocetku (iako je on stariji od ostatka new gen), ali posle ga je i Tim dobijao. Setimo se kikseva/dranja od strane: Kirjosa, Zvereva, Chunga. To jednostavno nije smeo da dozvoli jer sada nemaju nikakav respekt prema njemu, a oni ce mu biti takmaci u narednom periodu. Inace od svih navedenih i drugih mladih (Rubljev, Kacanov, Medvedev, Coric, Sapovalov) bas mislim da Cicipas i Sapovalov imaju najsvetliju buducnost jer jos mogu da napreduju. Mislim da ce Zverev najvise doci do nivoa Mareja (sto daleko da je lose).

Filip

pre 5 godina

Najtuznije od svega je sto oni i koji vole Novaka ne veruju u njega, ljudi, Novak se protiv Federera vracao od 0-2 a nece protiv nekog Cicipasa, neka izgubi i ovde ali smesni ste vise da prozivate coveka cim izgubi jedan set..

sima

pre 5 godina

Ја сам уз Новака, одкада игра. Ово данас је било БРУКА, и подсећање на оно после РГ ..на крају и изљиби, и изгрли ПРОТИВНИКА!Овога пута одустајем...истински, моја драга Јово, ДД..и остали моји пријатељи са овог сајта. Мазохиста нисам.

bruder

pre 5 godina

ma Nole samo slemove treba da igra, ne trebaju mu ove gluposti koje svakako već ima na pregršt u vitrinama. istorija pamti samo slemove. može još samo i Sinsi da uzme da upotpuni kolekciju da ima SVE.

oxydant

pre 5 godina

Sad znamo zašto nije bio prisutan Vajda.Ali,ako Novak osvoji Cincinati,potom i
Njujork,sve bude jasno.Iduće godine daj Bog,osvojice Montreal i Njujork,a
nece Cincinati.

ma jeste

pre 5 godina

@j A kako nije imao srecu na Vumbldonu kad je polufinale igrao pod krovom, cak i drugog dana kad je napolju bilo sunce, 30 stepeni. Nadal bi ga sa onakvom igrom na otvorenom izmorio i pobedio.

taki p.

pre 5 godina

Ocekivan poraz,videlo se od prvog meca da ga turnir ne interesuje,dosao je samo da se malo razgiba za Sinsinati koji je mnogo bitniji,jos je morao da igra od prvog kola prakticno svaki dan,da je gurao do kraja bio bi mrtav umoran za mnogo bitniji turnir.Lose je servirao,mnogo gresaka iz laganih pozicija,sve se to moze popraviti,bitan je pristup i vaznost turnira,Sinsi i US OPEN bice njegovi.

papalino

pre 5 godina

Samo nebo je granica! Zlobnici bi rekli da se čudno izgovara treće kolo, ali Nolo je namerno izgubio, jer se on pita. Vidimo se u Cincinatiju, a tamo će Srbin da ostvari takvu dominaciju kakvu svet video nije, a posle isto na US openu! Živi bili, pa videli!

Saša

pre 5 godina

@DaLanik, to što spominješ je obična bižuterija, Rafa i Roger imaju ono što je važno u svetu tenisa, a to su gren slem titule i vreme na broju 1.

Jack

pre 5 godina

Boze koliko ogranicenih mozgovo ovde ima.Shvatite da ono sto ste gledali da neko 2god. osvaja sve najvece turnire(Novak) nikad vise niko nece ponoviti. Njemu je najbitnije da jos 5-6godina uzima Grend Slemove i to mu je cilj,a on na svaki masters koji dodje ima ih vec 4,5,6 komada,malo je nerealno ocekivati da osvoji 50 mestersa...

South Park

pre 5 godina

Zar nije bezobrazno i uvredljivo za publiku u Kanadi i organizatore da Federer, po kome je turnir nazvan, ne igra niti se pojavi u Torontu? 
(Djido, 09. avgust 2018 19:52) 

Ala si lupio i ostao ziv osim ako nije sarkazam.Rogers je multinacionalna kompanija iz Kanade koja se bavi telekomunikacijam, elektrikom, bankarstvom, hotelijerstvom....
(Novak, 09. avgust 2018 20:34)

Naravno da je sarkazam a i potreban nam je u ovome napetom zivotu.Inace da dodam da je Americki Fedex dao ime po Federeru.

Milos

pre 5 godina

Botovi zaboravili kako im je Novak nabijao komplekse punih 5 godina i one najvece dominacije u istoriji tenisa, i oni i dalje posle jednog seta otpisuju kralja, mislim da je krajnje vreme da konacno utuvite u vase glave da se igra dok Novak ne kaze da je kraj.

jsxJ

pre 5 godina

Barselona ima jednu sestostruku krunu (s obzirom da su jedini u istoriji mozemo reci da je to kao Novakovih 4 GS) i jednu triplu, Real nema nijednu triplu. Barselona ima i (ok, mozda nema trenutno, ali do skoro je imala) vise trofeja od Reala. A cak i da imaju bolji medjusobni duel (a blizu su), ne bih ih ni ja kao navijac Barselone, a pogotovo bilo ko objektivan smatrao vecim od Reala ili Milana.
Da se vratim na Djokovica. Za njega se moze reci, doduse, da je imao najbolje sezone ikada, a ako stigne Federera ili cak osvoji jedan gs manje, moci ce da se smatra najvecim svih vremena

Perce

pre 5 godina

Dobro igraju večeras i Novak i Spartak da to vidi cela nacija na RTS-u u udarnom terminu, pošto je Partizan izgleda nečije pastorče...

Sabre

pre 5 godina

Sve, sve, ali broj 'strucnjaka' i dusebriznika koji su jedva docekali da se okome na coveka, iako je i fazon malo inteligentnijim vrstama ptica koje su preletale preko terena ovih dana jasno da je ovo Djokovicu prvi mec na betonu posle mnoooooooooooooogo vremena i da mu je Sinsinati najvazniji turnir posle US Open-a koji sledi, cak mozda i vazniji, posto samo njega od Mastersa nikada nije uspeo da osvoji. Dakle, bilo je bolno ocigledno da covek, iako bi bilo bezveze da samo dodje i izgubi ili jos gore preda, nema uopste nameru da se cima na ovom turniru ni najmanje, ubacuje u fazon drugu brzinu maks, i to je to. Ali, uostalom, sta ja pisem, videcete i sami pa ce vam biti glupo sta ste sve pisali...

...

pre 5 godina

Daće Nole Grku ovaj meč. Reče Viško da mu je Nole pravi mentor, daće mu pristojnu i korisnu medijsku pažnju (za sponzore) ovim nebitnim za njega porazom, a i da malo svežiji dođe na Sinsi i USOpen.

Sin- si-na-ti

pre 5 godina

Ovim svojim malicioznim
komentarima tipa penzija i ovo ne bi dozvolio RF dotični komentatori pokazuju svoj primitivizam i ograničenost. Možete li da u vašem mozgu shvatite bilo šta složenije od onoga što vaše oči vide?

Dragan

pre 5 godina

@Fifi
A ti si advokat ovog novinara što je upotrebio reč ANEMIČNI? Ajde da vidimo da li će u narednom meču (koji Djoković bude dobio) napisati da je taj bio "anemičan". I nemoj da se praviš pametan jer ti lepo kažem da pročitaš ostatak komentara kako bi ti bilo jasnije, očigledno da ne shvataš ili ne želiš da shvataš.

Neko

pre 5 godina

Igrao je ocajno,bez riterna i vidi se da uopste nije trenirao posle Vimbldona.Zato je i uzeo dubl da igra.Nadam se da ce da se spremi za US OPEN,jer za to ima jos vremena,a na Sinsinatiju ce isto ovako rano ispasti jer nije vezbao,nego je ko zna sta radio.

Muamer

pre 5 godina

Fifi The Tank, placi, placi suze su zdrave. 17>13 Kakav je kralj ovaj Nadal, dere sve redom, pa nije slucajno Novak izgubio, pobjegao je da ga ne bi Rafa razmontirao. Zatvorite krov molim vas, hahaha

X-ADV

pre 5 godina

Nole, ovo je korisna opomena i srecno do kraja godine i drzi se samo Vajde, dalje od gurua, jer samo zlo donosi.
(igor, 10. avgust 201

taman sam pomislio da ti dam plus, na osnovu cega mislis da covek poput Imeza (koji je pomoga Marku, barem nekom na ovoj planeti) donosi ikome zlo? nista od ocene....

Maki

pre 5 godina

Ovo je bezveze poraz..nije lako sa trave da se ide na beton. igra mu je izgledala kao da igra na sljaci. Sledeci turnir ima da mu bude ok mozda polu finale ali mislim do US Open bice masina.

Baksuz

pre 5 godina

Toliko puta vidjeno....to njega(njih-zna se na koga mislim) odvaja od ostalih.ne moze jedan brejk, ok moze jedan mini brejk za set. treci set moze u oba smjera ali tu vec odlucuje fizicka sprema vise nego glava.

oxydant

pre 5 godina

Sad znamo zašto nije bio prisutan Vajda.Ali,ako Novak osvoji Cincinati,potom i
Njujork,sve bude jasno.Iduće godine daj Bog,osvojice Montreal i Njujork,a
nece Cincinati.

Fifi The Tank

pre 5 godina

A ti si advokat ovog novinara što je upotrebio reč ANEMIČNI?
Dragan

Ajde ti mi reši misteriju tako pametan. Zašto je rekao anemični?

Fifi The Tank

pre 5 godina

Fifi The Tank, placi, placi suze su zdrave. 17>13 Kakav je kralj ovaj Nadal, dere sve redom, pa nije slucajno Novak izgubio, pobjegao je da ga ne bi Rafa razmontirao. Zatvorite krov molim vas, hahaha
(Muamer

Za čim da plačem?? Jel to smeh na nervnoj bazi??

zgoljo

pre 5 godina

@DaLanik Sva 4 u nizu su manje nego 5 koji nisu u nizu,potpuno irelevantan podatak,jedino imate mali h2h,sa jedno,dve pobede vise,najmanje slemova ima,nema zlatni slem,nema zlato sa ol,najmanje mastersa,mnogo je daleko od Nadala i Federera.

Milan

pre 5 godina

Kada Novak počne slati jake serve,kada počne snažno udarati i plus precizno,onda svakoga može pobediti.Tenis traži i snagu i veštinu,a bogami i psihičku stabilnost. Najveći problem Novaka je snaga,nema moći i šalje mlake udarce,kao da je podhranjen.Ma trgni se Novače,ti to možeš i kako tvoji treneri neke stvari ne vide,jer u toku igre se mora prilagađati i težiti nametnuti svoju igru.

DaLanik

pre 5 godina

@Saša; naravno da je najbolji u istoriji. ni Nadal ni Federer nikada nisu imali sva 4 slama, ni toliko poena. ni pozitivan skor sa druga 2 najbolja igrača.

Geronimo

pre 5 godina

Vajda je lepo rekao postoje dva uslova.
1. da nema Imasa
2. da pocne jesti ribu

Posle Vimbldona Novak odlazi na Imasovu akademiju da se sprema za Us turneju..I gle čuda Vajda nije sa njim.

NADAM SE DA GRESIM.

Pravednik

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!

Milan

pre 5 godina

Namerno izgubljen mec. Tu je razlika izmedju Nadala i Noleta. Nadal nikada ne bi dozvolio da namerno pokloni mec protivniku.
Da sam direktor Toronra zahvalio bi se gospodinu Djokovicu na ucescu.

jovan

pre 5 godina

Pre nego sto pljuvaci razapnu Djokovica ako izgubi danas rekao bih koju.

Ocigledno mu je pao nivo igre podosta u odnosu na Wimb, a razloga ima vise.
Prvo, beton nije trava na kojoj moze da se "pipka" i koristi energija protivnika jer loptica "kliza" tj. odskace nisko. Beton je skroz druga prica, loptica odskace malo sporije i vise i zahteva mnogo energije i u rukama i nogama. Takodje treba uzeti u obzir da Novak na betonu nije igrao dobro jos od onog finala USO 2016, kada je krenuo pad zbog povrede.

Drugo, Novak je imao dosta meceva i na sljaci i na travi ove godine uzimajuci u obzir da je prakticno odmah posle operacije krenuo da igra, i sigurno da mu je bio potreban odmor i mali restart posle neocekivane titule. Kako se oseca sigurno da nece iskreno deliti sa novinarima i protivnicima svakodnevno, tako da cak i ako ga lakat boli povremeno mi to sigurno necemo znati. Daleko da je ovo bilo kakav izgovor, vec je cinjenica da covek ima operaciju i komplikovanu povredu iza sebe logicno je da mu lakat nema bas istu otpornost kao nekada. Sto znaci da sada, pogotovo sada u godini kada se tek vraca i dok jos nije ojacao muskulaturu, mora mnogo vise da vodi racuna o odmoru, intenzitetu treninga, broju meceva itd. Pozitivno je da je krenuo da jede ribu i vidi se da je nabacio neko kilo.

Uzimajuci sve u obzir, verujem da je minimalno trenirao u Julu kako bi sto vise odmorio i regenerisao ruku, i samim tim je oborio formu podosta. Cilj je tempiranje forme za USO, tako da iako izgubi danas, nije uopste strasno.

Strucnjak

pre 5 godina

Sjecate se kako je dobio Nadala na W?
Prekid, krov, onda spasavao nekoliko gemova brejk lopte u 5. setu da bi na kraju Nadal poklekao, kako je servirao stalno drugi i ispustio prakticno prve brejk lopte.
E to je ta zver. Realno je trebalo da izgubi od igraca koji 5 godina nije igrao travu, u dvorani.
Poceo je 3. set, sad on servira drugi... I realne sanse da izgubi od anonimusa. Zver.

mislilac

pre 5 godina

Namerno je izgubio, to i ptice na grani znaju. I znaju i vide! Nolo čuva enerdži za Sinti. Da je hteo, ne bi mu Cicipas uzeo ni gem. Nego, nije hteo! Nolo da je hteo već sad bi imao više slemova od Federera, nego nije hteo! Ponosan sam na jedinog igrača u istoriji ovog sporta koji nikad nije izgubio kad mu se igralo! Takav se nije pojavio, niti će! Svi ostali upinju, pa često i izgube! Kad naš Nolo zapne, nema da mu neko dobije meč! Sinsi je njegov, na to se nameračio!

Djordje NS

pre 5 godina

Nema sta sladje nego kada Nole izgubi od tinejdzera
(Sandzak, 09. avgust 2018 22:02)

Taj tinejdžer je izbacio tvog Džumhura još u prvom kolu.

tomica chicago

pre 5 godina

Novak se zagreva za US Open. Ovo je pripremni turnir za Novaka posle duze pauze. Treba da oseti tvrdu podlogu...polako podize formu. I u Sinsinatiju cr biti slicno...mozda malo bolji procenat celig turnira! A u New York se ocekuje Novak u punom izdanju! Realno je da ne uradi nista spektakularno u ova dva turnira...

taki p.

pre 5 godina

Sta da kazem za pljuvace,obezbedio bi im krevet u Lazi ili Kovinu ali nema mesta,treba neko da im objasni da su zavist i mrznja bolesti a ne vrline.Toliko su optereceni Novakom da jedva cekaju bilo kakav kiks da se nasladjuju,sad bi voleli da opet padne jedno 5-6 meseci sa rezultatima,kako bi opravdali svoje ponasanje od pre Vimbldona.Jos pre godinu dana sam govorio da Nole u tim godinama nemoze da dominira kao nekad,vec da pravi selekciju turnira koji ga interesuju i nista ovde nije pogresio,slede 2 mnogo bitnija,samo da bude zdrav.

igor

pre 5 godina

Razloga za ovaj poraz ima vise. Svakako ga namerno nije izgubio, ali jeste lose igrao ceo turnir. Najpre prvi ozbiljniji mec na betonu posle skoro godinu i po dana, poslednji je majami 2017!!!Zatim vrucina, vlaga, sto mu oduvek nije odgovaralo i odlican teniser sa druge strane koji odigrao sa mnogo vise motiva i zelje. Ono sto treba imati na umu, Novak jeste osvojio zasluzeno Vimbldon, ali su mu se poklopile neke stvari, ispali su teniseri koji mu ne leze, slicni ovom malom Grku, i to oni od kojih gubi i to Zverev i Kirgios. Protiv Rafe je igrao, za po njega pod najboljim mogucim uslovim, pod krovom!! To nikako ne umanjuje njegov uspeh jer je u epskom polufinalu zasluzeno pobedio Nadala i uzeo trofej. Ali sve ove sitnice su mu opomene, da se igra i po danu, i po suncu, i po vrucinama, pa je upravo najvise puta izgubio finala US opena, a sada je jos i stariji. Igra se i protiv mladih lavova poput Grka ili Zvereva ili Kirgiosa cija mu igra ne odgovara, te da i pored osvojenog Vimldona i dalje nije na 100 posto svojih mogucnosti. Ono sto je dobro da je uzeo par stotina bodova, prizemljio se posle Vimbldona i imace vise vremena da se spremi za Sinsinati, koji je za njega daleko vazniji jer ako ga osvoji ulazi u istoriju kao prvi teniser sa svim osvojim razlicitim mastersima. Dakle, glavu gore, oprezno Nole, ovo je korisna opomena i srecno do kraja godine i drzi se samo Vajde, dalje od gurua, jer samo zlo donosi.

Tazo

pre 5 godina

Zar nije Novak pocetkom ove sedmice rekao da mu je cilj prvo mesto na kraju sezone? Ima oko 9000 poena u opticaju sto bi bilo dovoljno da to i ostvari. Prvi stepenik i vec se sapeleo.... zato ovi komentari gde kazete da Novak taktizira i cuva snagu za Sinsinati i US open nemaju smisla.

Madeleine

pre 5 godina

Kredibilitet Novakovih navijaca: Kada Nole pobjedjuje: ubija, gori, Nole je Bog.
Kada Nole gubi: anemican, poklanja ili ono najbolje, "taktika".
Pametnom dosta!
(Sasha, 9. avgust 2018 23:00)

To, to. Znam ja njih dobro, prevrtljivi su oni i dvolični.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Zasto Djokovic anemican? Bilo bi posteno da kazete da je Cicipas bio odlican.
(Batko pamcenje mu kratko

Zato što je bio neubedljiv. To se tako kaže. Što si paranoičan?

Dragan

pre 5 godina

Ajde, čim ga neko vrati na fabricka podešavanja odma je "anemični" a da je pobedio, naslov bi bio "Djoković razbio Grka" itd.a istina je da je grk RAZBIO Djokovica. Polanski juče, a ni Bašić nisu bili "anemučni"? Niti bilo koji protivnik nekad? NE, on razbija protivnike a gubi jer sam sebe pobedjuje ili poklanja, ili je bolestan, povredjen, umoran, anemičan, smetao mu vetar, sunce, mesec, šiške, obrve, trepavice, zulufi, publika, skupljači, sudije..................

Madeleine

pre 5 godina

Au čoveče humor sa ovim nolovcima...Kada su snimili Nola i Vajdu u Marbelji onda su pričali kako je on samo otišao da vidi Marka i kako je slučajno na Pepeovim terenima. A danas su promenili ploču, ipak im je kriv Pepe. Pre neki dan čitamo kako napada 6000 bodova i prvo mesto. A danas su promenili i tu ploču sa pričama kako njemu Rogers kup (koji bi mu inače doneo 1000 bodova) u stvari nije bitan i kako njega zanima samo Sinsinati. hahahaha živa komedija. Evo javno i pred svima ću reći da vaš ljubimac koga ću ovog puta nazvati Novak - ne zaslužuje takve "navijače"!

anica

pre 5 godina

Bice bolje u Sinsinatiju...a najbolje sledi na US openu. Mnogo je Novaku da na oba ova turnira igra konstantno...dovoljno je za pocetak daa oseti meceve na betonu.
Volimo te Nole

captainiron

pre 5 godina

Gde su oni Djokovci od juce koji kazu kako se samo Djokovic pita,a da sad su poceli da pisu kako je namerno izgubio ili kako je ovo priprema za US open,smesni ste.

Zlaja

pre 5 godina

Nije on Federer pa da posle pauze i ne treniranja dodje i osvoji slem. Ne moze da veze ni nekoliko partija dobrih. Nema nista od USO, nije ga osvajao ni u top formi. Za njega sad mora da se poklopi sve, da ga malo proguraju, svi ispadnu i onda eventualno osvoji. Nesto slicno kao na W ove god.

Novak

pre 5 godina

Zar nije bezobrazno i uvredljivo za publiku u Kanadi i organizatore da Federer, po kome je turnir nazvan, ne igra niti se pojavi u Torontu?
(Djido, 09. avgust 2018 19:52)

Ala si lupio i ostao ziv osim ako nije sarkazam.Rogers je multinacionalna kompanija iz Kanade koja se bavi telekomunikacijam, elektrikom, bankarstvom, hotelijerstvom....

dux

pre 5 godina

Jedini razlog zbog koga je Nole danas izgubio je merenje vremena za servis.
Da malo pojasnim...
Sudija je danas posle svakog poena odmah govorio rezultat i od tog trenutka je počinjalo vreme za servis.Novak nije mogao da svoje uobičajene rituale izvodi i to ga je izbacilo iz koloseka i nije mogao da se koncentriše i bude opušten.
Moraće da promeni disanje kao prvo i da menja svoje navike posle poena.Takva su pravila i moraće da se prilagodi.
Da bi se prilagodio definitivno mora da izmeni način disanja posle poena biće teško tu naviku promeniti ali jednostavno mora.
100% sam siguran da je danas to bio problem.
Biće bolje Idemoooooo

sudija

pre 5 godina

Iz aviona se vidi da Nole nema energije, tj. da neće da igra. Prosto se čuva za USA open, a ako može i Sinsinati. To se vidi i po tome što je Vajda dobio slobodno do sledeće nedelje.
Nole, volimo te srcem svim!

Giros>>>Brokoli

pre 5 godina

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu.
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.

pa da

pre 5 godina

Djokovic je prilicno srecno osvojio Vimbldon. Protiv Nadala je igrao sjajno, ali u uslovima koji nisu prirodni, pod krovom, sto je njemu vise odgovaralo. Tako da je poraz u ranoj fazi samo nastavak onog od pre Vimbldona. A i nesportski gest drugog dana meca protiv Rafe, koji se tice krova, debelo ce mu se vratiti. Karma je cudo.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Kristalno je jasno da je Novak fokusiran na Sinsinati i pogotovo na US Open. Vidi se da ovde u Torontu nije bio ni blizu fokusiran i motivisan da se bori za titulu.

biće bolje

pre 5 godina

pa osvojio četri puta, nije imao motiv ili se čuva do Sinsinatija, a US open je prava meta, i na turniru pred Vimboldon je ispao u četvrt finalu, biće bolje

bozza

pre 5 godina

Sinsinati ce da gura do polu-finala, mozda u finalu i zapne ako udje, jer ga nije nikad osvojio... a postoji i dobar razlog zasto ga nije osvojio. Zato sto je uvek poslednji turnir pred USO, i ne zeli da se prazni emotivno i fizicki. Verujem da ce na USO doci do finala, a onda je sve otvoreno. Novak tempira formu, isto je bilo i pred Vimbldon.

Fifi The Tank

pre 5 godina

Ajde, čim ga neko vrati na fabricka podešavanja odma je "anemični" a da je pobedio, naslov bi bio "Djoković razbio Grka" itd.a istina je da je grk RAZBIO Djokovica. Polanski juče, a ni Bašić nisu bili "anemučni"? Niti bilo koji protivnik nekad? NE, on razbija protivnike a gubi jer sam sebe pobedjuje ili poklanja, ili je bolestan, povredjen, umoran, anemičan, smetao mu vetar, sunce, mesec, šiške, obrve, trepavice, zulufi, publika, skupljači, sudije...…..
(Dragan

Dragane sine anemični je pod navodnicima. Nema on anemijum stvarno, to je metafora za lošu igru. Tako da nije izgovor

Marko99

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!
(Pravednik, 09. avgust 2018 20:05)

A ti nemas daljinski upravljac pa da eto recimo prebacis na RTS2 ? U cemu je razlika da je obrnuto? Stvarno mi nije jasno sta si ti htio reci, ukoliko ionako imas oba kanala? A imas sigurno, inace ne bi zakljucio da je RTS1 odabrao manje bitan prijenos. Pozdrav!

Novak

pre 5 godina

Novaku su Toronto i Cincinati.priprema za ono.najvaznije a to je NY Open.Ovde je uzeo neke bodove
Sustinski njemu ovaj tirnir nista ne znaci.Ocigledno da je pisle Vimbldona doslo do praznjenja sto je normalno

sve po starom

pre 5 godina

nolo rece pre par dana da napada prvo mesto. hahaha. dokle botovi da pisu kako je nolo imao nevidjenu dominaciju od 2011 do 2016. botovi nismo svi ludi. nas nolo 2012 uzeo 1 gs , federer ga skinuo sa 1 mesta. 2013 rafa 2gs , nolo1 gs. rafa bio 20 nedelja prvi u 2013, sve do w2014. 2014 nolo prvi pola god i 1gs. dokle vise lazi . za 2011 i 2015 svaka cast. ali malo je to

satelit

pre 5 godina

SAMO i ISKLJUCIVO kada vidite pun boks porodice Novak ce osvajati te turnire,a to su GS...Vimbldon je osvojio zbog sina,to mu je bila zelja...Novak nema ni snage ni volje da se bakce sa Mastersima... Ni Sinsinati nece zapinjati,zivi bili pa videli

Milos

pre 5 godina

Botovi zaboravili kako im je Novak nabijao komplekse punih 5 godina i one najvece dominacije u istoriji tenisa, i oni i dalje posle jednog seta otpisuju kralja, mislim da je krajnje vreme da konacno utuvite u vase glave da se igra dok Novak ne kaze da je kraj.

satelit

pre 5 godina

ODLICAN PORAZ iz dva razloga! PRVI :Da se mediji i fanovi spuste na zemlji zaborave najave osvajanja svih turnira do kraja godine.DRUGI:Novak ne moze osvojiti Kanad u Sinsi povezano,nikad to nije ni uspeo...Zato ako moze neka osvoji Sinsinati

Milos

pre 5 godina

Novak se cuva za Sinsi a onda US-open, volim Novaka ali nadam se da gubi ovde! Jer ako ovde ide do kraja onda Sinsi, od US-opena nema nista jer nema Novak vise 25godina

Iz Toronta

pre 5 godina

Noletu nikako ne odgovaraju ovi uslovi. Radim na 1km od terena i sad sam bio napolju i stvarno je grozna vlaga, na suncu je nepodnosljivo. Mozda je i bolje da se ne muci ostatak turnira i da sacuva snagu za Sinsinati. Mada je i tamo obicno slicno vreme, zato ga i nije osvojio u svim onim finalima. Nema veze, cekamo US Open...

veder

pre 5 godina

Poraz koji je interesantan samo Novakovim hejterima, šansa da nagrnu na sajt i počnu pljuvačinu. Vidljivo je da je ovaj poraz taktički, ako se može tako okarakterisati lošija igra, mnogo grešaka i nezainteresovanost, uz slab servis i neverovatno neprecizan bekhend.
Kako bilo da bilo, Novak se uz osmeh oprostio od Toronta koji mu ništa ne znači, već ima četiri trofeja, i cilja Sinsinati i US Open. Za one koji ne znaju ništa o tenisu, taktici i motivu ovaj poraz je možda neočekivan, za mene nije. Grk je igrao meč života,i dobio je meć zbog Novakovih 36 grešaka, što je mnogo mnogo je. Teško da će u dogledno vreme ponoviti ovakvu igru.
A Novak, mirno putuje u Sinsinati i priprema se već sutra za iduću nedelju, za trofej koji mu nedostaje. Ko misli drugačije nek misli, Novaka, onog najboljeg, gledamo iduće nedelje u Sinsinatiju i na US Openu, sve drugo je nebitno do završnog turnira u Londonu.

Sale

pre 5 godina

Vi što laprdate protiv Noleta dizaćete ga u zvezde nakon US Opena. Kakav smo mi narod majko moja! Nole je (opravdano) nakon Vimbldona odmarao više nego što je ttebao što se naravno idrazilo na njegove partije. U Sinsinatiju će to izgledati dosta bolje. Na US Openu ćemo ponovo gledati pravog Novaka. Napred Noleeeee!!

srle

pre 5 godina

Odlično igra Cicipas. Još samo jedan set. "Umorni i povređeni Đoković nije imao sreće protiv raspoloženog Cicipasa koji je odigrao meč karijere"? ;)
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (Madeleine, 9. avgust 2018 20:39) # Link komentara

Ovaj mec je nebitan, ovaj turnir je nebitan za Novaka osvajao ga je dosta puta. Jedino je bitan US Open, a u Sinsinati neka ode odmoran, sada mora da igra i prvo kolo. Ne mora ovde Novak da se mnogo ni trudi, zna vrlo dobro da treba sacuvati energiju za tri dobijena seta. Nijedan poraz nije lak, ali ako ovde Novak izgubi, verovatno nesto najnebitnije u njegovoj karijeri.

dragutin kenigsmark

pre 5 godina

Novak se zagreva za US Open. Ovo mu je samo pripremni turnir i treba da oseti tvrdu podlogu. Realno je da ne uradi nista spektakularno ni u Sinsinatiju, ali zato ce biti spreman za US Open.

Falcon

pre 5 godina

Jao sine kakva drama, pa ljudi gde su vam oci? Covek prijavio dubl i singl, i dosao da se uhoda malo. Ako ne sledecm turniru kiskne, e onda vec da se zapita. Ovako mu ostaje jos dubl, pa dokle dogura.

sasa jokic

pre 5 godina

Da ne pricam o cinjenico da celu karijeru igra bez vrhunskog servisa, i osvoji 13 GS, sto je ravno cudu.
Dobije taj brejk posle relativno neubedljive igre, i pocne treci set ovako lose.....dalek je to od potrebnog.

Vladan

pre 5 godina

Ono što zabrinjava je potpuno odsustvo volje za pobedom i ravnodušnost koju smo viđali pre Vibldona.
Interesantno je da se sve dešava nakon boravka u kampu čuvenog Pepe Imaza.
Iskreno se nadam da će ga Vajda malo prodrmati, u protivnom crno mu se piše do kraja godine.

Neven

pre 5 godina

Ljudi bez da ikog vredjam, samo bih nesto podelio sa vama. Nadam se da se secate one price da Novak provodi vreme u nekoj komori svaki dan i na taj nacin imitira kao da je na planini. Fizioloski, kad se osobe nalaze na visokim nadmorskim visinama, gde nema dovoljno kiseonika, bubreg pocinje pojacano da sintetise ERITROPOETIN, protein neophodan za sintezu eritrocita(prenose kiseonik od pluca do svih celija). Prilikom sintetisanja velikih kolicina eritrocita trose se depoi gvozdja i kratkotrajno moze da nastane sideropenijska anemija. U principu, ako Nole radi istu stvar ponovo, a da se ogradim, sve je legalno i drugi rade isto (NIJE NIKAKAV DOPING I HEMIJA), to znaci da ce Nole za 10-ak dana uz obicne preparate gvozdja da leti po terenu kao nekad i da telo ima dovoljno kiseonika da stvori energiju koja mu je neophodna.

Samo da se zna, ovo nije nikakav doping, postoje tablete koje ovaj proces ubrzavaju i one su zabranjene, ovo je sve fiziologija i radi apsolutno svaki sportista, na kraju krajeva, zato se pripreme i vrse na planinama (Alpi ili kod nas Zlatibor)

Sportski pozdrav svima !!!

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Nemože protiv ovih mladih igrača, pa to ti je. Kyrgios, Zverev i Chung sad i Tsitipas Ostarilo se.
(Pečenje prase, jare i jagnje, 09. avgust 2018 22:10)
Nemože... Stvarno???

DaLanik

pre 5 godina

Šteta. ali ima tu nekoliko stvari. Noletu ovo malo znaci, osvajao je 4 puta. Malo se ispraznio posle Vimbldona, sto je normalno. U svakom slucaju ce napredovati na ATP listi jer ne brani nista. Bitniji mu je Sinsi i naravno US Open. I jos - pa igra dnevno 2 meča, jedan u singlu a drugi u dublu! Što samo po sebi pokazuje da želi da vežba. Da je ozbiljno hteo da osvoji, ne bi se prijavljivao na dubl... Novaku su sada najbitniji Slemovi. Najbolji je u istoriji, njegov maksimum igre nema ni Rafa ni Rodžer. Takva dominacija nikada nije vidjena. Samo kada bi im se malo približio po slemovima.... Znači, samo napred Nole!

papalino

pre 5 godina

Samo nebo je granica! Zlobnici bi rekli da se čudno izgovara treće kolo, ali Nolo je namerno izgubio, jer se on pita. Vidimo se u Cincinatiju, a tamo će Srbin da ostvari takvu dominaciju kakvu svet video nije, a posle isto na US openu! Živi bili, pa videli!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Ти си мој шампион Ноле! Биће дана, биће лета, бићеш опет на крову света! 👍

Bex

pre 5 godina

OK dok je osvajao sve moguce masterse svi su vikali dzabe racunaju se samo GS titule. Mislim da je i sam Djokovic skapirao da ce ga rangirati samo po tome koliko GS titula osvoji. Nema sta on vise kome da dokazuje, bio je 200+ dana prvi, 2 godine super dominantan, osvojio sva 4 GS u godini, sve masterse sem Sinsinatija itd. Ostaje mu da popravi skor sa GS-ovima gde je mnoga finala prokockao bas zbog ubitacnog tempa koji je sebi zacrtao da mora da osvoji sve i pobedi svakog, a na kraju se broje samo GSovi.

antiDebil

pre 5 godina

Namerno izgubljen mec. Tu je razlika izmedju Nadala i Noleta. Nadal nikada ne bi dozvolio da namerno pokloni mec protivniku.
Da sam direktor Toronra zahvalio bi se gospodinu Djokovicu na ucescu.
(Milan, 9. avgust 2018 22:14)

Naravno. Nadal se ne bi ni pojavio na turniru. Slagao bi da je povredjen i preskocio bi takmicenje. Ne bi kvario svoje procente. medjusobne skorove, kada bi se pojavio zaigrao bi dobro i ponovo bi se pisali hvalospevi o povratku iz povrede i o nekim cudima i m-dima.
Nacin na koji Nadal ume da izgubi meceve, naravno kada se pojavi, je fantastican. Bolje da se ne prisecamo tih momenata !
Videcemo na US openu kako stoje stvari, strpi se malo...

...

pre 5 godina

Daće Nole Grku ovaj meč. Reče Viško da mu je Nole pravi mentor, daće mu pristojnu i korisnu medijsku pažnju (za sponzore) ovim nebitnim za njega porazom, a i da malo svežiji dođe na Sinsi i USOpen.

Dobros-AV

pre 5 godina

Pitam se sta je ovo dodjevola bilo u Montrealnu. Nerealno losa igra Djokovica od prvog meca i ocekivan poraz. Igre nema, ritern ne postoji....nista, samo malo servisa. Haos, cak ni trenera nema. Ocekivao sam vise ovo je bas nista
(Riki, 9. avgust 2018 22:17)

Riki:
A) Igra se u Torontu
B) Pored toga, nepismen si.
C) Ako ti nesto nije jasno, pogledaj pod A i B

dokle

pre 5 godina

Kakva opravdanja. Namerno izgubio? Pa od anonimnog decaka namerno izgubio? Bice da je tako. Steta sto mu nisu zatvorili krov, maslacku smeta sunce.

Madeleine

pre 5 godina

Odlično igra Cicipas. Još samo jedan set. "Umorni i povređeni Đoković nije imao sreće protiv raspoloženog Cicipasa koji je odigrao meč karijere"? ;)

ahshha@gmail.com

pre 5 godina

Srbi smirite dozivljaj. Novak tempira formu i ocigledno je ovaj turnir neka vrsta eksperimenta sa odredjenim udarcima. Onaj ko gleda Novaka zna da je ovo uobicajeni proces kod njega. Zna se sta je glavni cilj.

Filip

pre 5 godina

Najtuznije od svega je sto oni i koji vole Novaka ne veruju u njega, ljudi, Novak se protiv Federera vracao od 0-2 a nece protiv nekog Cicipasa, neka izgubi i ovde ali smesni ste vise da prozivate coveka cim izgubi jedan set..

Bardami

pre 5 godina

Kada čujem ove teniske neznalice kako kritikuju Novaka, čoveka koji je pre samo nekoliko sedmica četvrti put osvojio prestižni Vimbldon i koji je već ušao u legendu kao jedan od najvećih tenisera i sportista svih vremena, koji je oborio tolike silne rekorde i proslavio svoju zemlju Srbiju, shvatam veličinu velikih ljudi i svu bedu malih. I dok ulice u Srbiji i svetu budu nosile jednog dana Novakovo ime, ovih malih neznalica punih gorčine, zbog sopstvenih promašaja u životu, niko neće pamtiti. Napred Nole, care, Sinsinati i US Open su tvoji.

srbin

pre 5 godina

Evo posle jednog poraza opet su se javili svi Novakovi hejteri. Pa gde ste bili posle vimbldona, nije vas bilo mesec dana, jedva ste docekali poraz.
Ali ono sto vi ne kontate posto vecina vas nikada nije uzela rekat u ruke niti ste se bavili bilo kojim sportom jeste da je ovo klasicno tempiranje forme i nista vise. Da je to tako pre svega govori Novakovo ponasanje na terenu, pa onda cinjenica da Vajda nije sa njim kao i to da je prijavio dubl.. Na kraju krajeva nikada nije uspeo da poveze sva Montrel/Toronto, Sinsinati i US open, pa je logicno da ce zrtvovati Toronto... Zato hejteri TISINA, uskoro cete opet na jedan poduzi odmor!!!

Aleksandra

pre 5 godina

Ako ste pratili naslove od pre nekoliko meseci Vajda će sa Novakom biti tek najverovatnije na US Openu. Sve turneje van Evrope mahom neće biti u loži - samo najbitnije AO i USO. Jednostavnim jezikom rečeno - Toronto je smuljaj pa prospi. Malo su svi pametniji -- ide se na GS.

Apsurd

pre 5 godina

Baš me interesuje kad je Nole dobio prvi put Federera, da li je neki Švajcarac tako ostrašćeno pljuvao po Rodžeru. Mnogima ovde treba Pepe više nego njemu..

Madeleine

pre 5 godina

"S obzirom da su u pitanju četiri Mastersa i poslednji Grend slem US Open, Đoković može da osvoji do 6.000 bodova pa je u konkurenciji za prvo mesto na listi." 6.08.2018.

Komedija

Rocky Balboa

pre 5 godina

pa osvojio četri puta, nije imao motiv ili se čuva do Sinsinatija, a US open je prava meta, i na turniru pred Vimboldon je ispao u četvrt finalu, biće bolje
(biće bolje, 09. avgust 2018 22:56)ispao je u finalu....

TakoNekako

pre 5 godina

Pozdrav botovi (ne "Nolo")... Djoković nije namerno izgubio meč, niti se trudio da ga dobije... Probao je linijom manjeg otpora, nije prošlo... Prosto zna da ga bi ga čekao Zverev, sa kojim neće preterano da se maltretira, jer još uvek nije potpuno podgrejan za beton i da gubi meč, čime Zverevu daje prostora da igra "mečeve života" protiv njega ukoliko bi povećavao h2h... Više ga zanimaju Sinsinati i US Open, videćete razliku u pristupu mečevima...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Ти си мој шампион Ноле! Биће дана, биће лета, бићеш опет на крову света! 👍

Madeleine

pre 5 godina

Djokovicu se ocigledno ne igra, i ciljano ce da izgubi ovde da bi sve snage usmerio na Sinsinati, jedini masters koji nije osvojio.
(iskusan, 9. avgust 2018 20:27)

Ma nemoj, a na US Open-u će verovatno "ciljano" da izgubi zbog AO? A na AO zbog RG? Nije nego! Slušalimo smo te priče i na IW i Miami i Monte Carlo i Barselona i Madrid i Italian Open...

j

pre 5 godina

Neverovatno.. Fanovi pisu da je namerno izgubio, a hetjeri pisu imao srecu na W. Niti je namerno izgubio, niti je imao nikakvu srecu na W.. On je taj turnir odigrao fantasticno i dostojno za titiulu. A sad sta da se radi, los dan, nezainteresovanost i tako to. Bice bolje verujem. Napred!

Sasha

pre 5 godina

Kredibilitet Novakovih navijaca: Kada Nole pobjedjuje: ubija, gori, Nole je Bog.
Kada Nole gubi: anemican, poklanja ili ono najbolje, "taktika".
Pametnom dosta!

Dragan

pre 5 godina

Fifii The Thank@
U nastavku komentara imaš objašnjenje zašto se ne slažem sa to "anemični" bilo pod navodnicima ili bez njih...
Možda su "anemični" bili i njegovi protivnici nekad ali tada nije takav naslov, tada je "Djoković razbio tog i tog" je l sad jasno?

jsxJ

pre 5 godina

Barselona ima jednu sestostruku krunu (s obzirom da su jedini u istoriji mozemo reci da je to kao Novakovih 4 GS) i jednu triplu, Real nema nijednu triplu. Barselona ima i (ok, mozda nema trenutno, ali do skoro je imala) vise trofeja od Reala. A cak i da imaju bolji medjusobni duel (a blizu su), ne bih ih ni ja kao navijac Barselone, a pogotovo bilo ko objektivan smatrao vecim od Reala ili Milana.
Da se vratim na Djokovica. Za njega se moze reci, doduse, da je imao najbolje sezone ikada, a ako stigne Federera ili cak osvoji jedan gs manje, moci ce da se smatra najvecim svih vremena

Madeleine

pre 5 godina

Lepo ti stoji ta kombinacija Nole...vidi ti te butkice, i vrat ojacao.
Vajda, hvala veliko.
(anica, 9. avgust 2018 20:10)

Zahvaljuješ se Vajdi za Nolove butkice...strašno.

kimiko

pre 5 godina

I prva dva meca je odigrao bas onako bezvoljno. Mora to Nole mnogo jace da se igra, da se udje u svaki mec na visokom nivou, ako ti se igra tenis. A verujem da je tako. Nema tu mesta kalkulacijama, svi danas igraju dobro. A narocito zapinju protiv tebe. Zato moras zapeti i ti, hteo to ili ne.

Kale

pre 5 godina

Cim se pojavi neko ko ne igra zenski tenis nego udara jako, muski, Nolo nema sanse.
(esi mi nola?, 09. avgust 2018 20:59)

Kako si to provalio bote? Svaka ti cast!

oxydant

pre 5 godina

Sad znamo zašto nije bio prisutan Vajda.Ali,ako Novak osvoji Cincinati,potom i
Njujork,sve bude jasno.Iduće godine daj Bog,osvojice Montreal i Njujork,a
nece Cincinati.

King Roger

pre 5 godina

Ne navijam za Djikovica i ne branim ga ali mnogo je glupo kada neko kaze da je namerno izgubio.Pa ljudi on je profi igrac i jedan od najboljih.Isto tako kad neko za Federera i Nadala da cuvaju h2h pa zbog toga gube.Da je tako oni bi isli u penziju a cim igraju znaci da uvek zele da pobedjuju.Oni su profesionalci.

zevs

pre 5 godina

@antiDebil, mislim da je Djokovic taj koji 2 godine preskace Nadala i Federera,a on Nadalu nemoj molim te smejace ti se ljudi,dovoljno si o sebi rekao.

Open

pre 5 godina

Gde je sada ona "NEBESKA IGRA"! :) 
(selmo 

A ti se ponadao haha, a Novak te ubija u pojam i na 30% svojih mogucnosti. Obozavam ovakve botovske komentare.

Mirka

pre 5 godina

Kad pogledas konstituciju i snagu reklo bi se da je Novak deckic za ovoga. Premrsav, premrsav, bez snage ali fura tako i to ti je. Furaj Nole brate ali bez mene jer ja vise ne gledam tenis nego samo osmatram jesi li dobio neki gram.
Hvala druze na svemu ali ne mogu vise svoje nerve da trosim.

Baba Stanojka

pre 5 godina

Smarate sa krovom na Vimbldonu. Nije Djokovic trazio da se krov zatvori vec je to odluka organizatora. Tek sutradan su pitali oba tenisera da li da nastave pod zatvorenim ili otvorenim krovom. Djokovic je rekao da krov ostane zatvoren da uslovi budu isti kao i kad je mec zapocet sto je i logicno. Nadal je bio protiv te odluke, njemu to nije odgovaralo.
Organizatori su uradili logicno i ostavili krov zatvorenim.

Travis

pre 5 godina

Haha cuj lik sto kaze da cici ima cudnu tehniku. Ma to je prava lepa tehnika, sa jednoricnim bekhendom , jak servis, dobar je na mrezi, dobar forhend. Nije slucajno sto van srbije kazu da cicipasova igra lici na federova

Dobros-AV

pre 5 godina

Ama, bre ljudi, sacekajte da se mec zavrsi, pa komentarisite, samo lupate pa se posle ispravljate pod drugim nick-om. Sad je 1-1 u setovima, ima tu da se igra jos.
Kao da nikad niste gledali neki Noletov mec gde mu ne ide u prvom setu.
Smarate!

dule

pre 5 godina

Novak ovakvim pristupom, podizanja forme iz turnira u turnir, bez previse trosenja, omogucava sebi da se lakse bori za Grand slam trofej. Mod na US Open bice kao na Wembledon.

oxydant

pre 5 godina

Sad znamo zašto nije bio prisutan Vajda.Ali,ako Novak osvoji Cincinati,potom i
Njujork,sve bude jasno.Iduće godine daj Bog,osvojice Montreal i Njujork,a
nece Cincinati.

Strucnjak

pre 5 godina

Hahhahahahaha, hahhahahaha...
Toliko tekstova i price, onaj se jos osokolio, ovdje komentari... A ja samo nesto razmisljam, gledaj sad kad ga prvi ozbiljniji igrac prospe.
Lako je pricati pricu kad mislis da ces tek u finalu imati ozbiljnog protivnika.
Ali ako zrijeb posalje nekog mladog i nezgodnog, eto belaja.

Mikii

pre 5 godina

Uzimajuci sve u obzir, verujem da je minimalno trenirao u Julu kako bi sto vise odmorio i regenerisao ruku, i samim tim je oborio formu podosta. Cilj je tempiranje forme za USO, tako da iako izgubi danas, nije uopste strasno.
(jovan, 09. avgust 2018 20:43)

Regenerisao ruku? Nema nista gore nego kad ovakvi romane pisu. Da te dusa zaboli.

zex

pre 5 godina

Strasno glup poraz, dobijes drugi set i onda poklon brejk.Po ko zna koji put se videlo da Novak gubi set kada protivnik prvi servira.Ovaj grk je pbicna sirovina, igra na snagu krtke poene ali Novak je morao da dobije bar na iskustvo.Neznm zasto je bio ovako mlak i pasivan. ali nem veze pobedio je onda kada je trebalo.

zgoljo

pre 5 godina

Gde su oni Djokovci od juce koji kazu kako se samo Djokovic pita,a da sad su poceli da pisu kako je namerno izgubio ili kako je ovo priprema za US open,hahahahah licemerje,frustracije,kompleksi.

miodrag

pre 5 godina

E ajd kad već komentarišete Novaka, razmislite malo i o svojim dostignućima, titulama, uspesima...
(Vlad, 10. avgust 2018 00:22)
Ovakve komentare, koji se malo malo vrte ovde, nikako ne mogu da shvatim…...ovde se radi o komentarima navijaca....kakve to veze ima sada sa licnim uspesima ili neuspesima u zivota svakog od nas!!!???Kakve to veze ima!!!!!???? Da li ovde treba da daju komentare o vrhunskim sportistima-teniserima, samo doktori nauka, uspesni biznismeni, profeosri na faulktetima, dobitnici oskara u kinematografiji, …..a komentare o ucesnisima celindzera svi ostali….o cemu vi to uopste pisete? Sta ste pesnice hteli da kazete sa tim?

ms

pre 5 godina

Kako ga lik udara nije normalno. Naravno ovaj ispada lagano u sledecem kolu. Nisam ocekivao ovako losu igru Djokovica, ipak se nije vratio 100% na stari nivo. Umjesto da dere i sakuplja sto vise bodova on kilavi sa nekim klincem.

navijam za noleta

pre 5 godina

nole jednostavno salje balone na sredinu igralista nema nikakvog udarca iz reketa.mozes noletu vratiti vratit svaku lopticu jer idu sporo.nole jos nije onaj pravi nije ni blizu.mora,da proradi na snazi udarca a to moze jedino fitnesom,popravijo je servu ali izgubijo igru.tek u australiji verova;u,da moze u nyujorku ispada u 2.ili 3.kolu zavisno od suparnika.cicipas nista specialno a nole igra stvarno ispod najnizeg nivoa.

No1e

pre 5 godina

Obrisa mladjani Grk kanadski beton Novakom... Novak je daleko od dobre forme za US Open i to ne ohrabruje...ali ko je je ocekivao drugacije, nije preterano realan...

taki p.

pre 5 godina

Ocekivan poraz,videlo se od prvog meca da ga turnir ne interesuje,dosao je samo da se malo razgiba za Sinsinati koji je mnogo bitniji,jos je morao da igra od prvog kola prakticno svaki dan,da je gurao do kraja bio bi mrtav umoran za mnogo bitniji turnir.Lose je servirao,mnogo gresaka iz laganih pozicija,sve se to moze popraviti,bitan je pristup i vaznost turnira,Sinsi i US OPEN bice njegovi.

pre 5 godina

Nema Vajde pa se Nole malo opustio.

Tamani žitarice kao lud, a meso ni da pipne.

--

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu.
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.
(Giros>>>Brokoli, 9. avgust 2018 22:06)

Sin- si-na-ti

pre 5 godina

Ovim svojim malicioznim
komentarima tipa penzija i ovo ne bi dozvolio RF dotični komentatori pokazuju svoj primitivizam i ograničenost. Možete li da u vašem mozgu shvatite bilo šta složenije od onoga što vaše oči vide?

Saša

pre 5 godina

@DaLanik

samo kad bi se malo približio u slemovima... bar malo... inače je najbolji u istoriji, ali ta sitnica mu nedostaje... bar malo... ti si meni super!

Ivan

pre 5 godina

Lako je sada pricati, ali ocigledno je pogresio sto se pojavio na ovom turniru. Vidi se da je jos uvek tezak od Vimbldona. Bila je to ogromna potrosnja za njega posle duzeg vremena je dosao do samog kraja i to u mecevima koji se igraju u 3 dobijena seta. Moje misljenje, trebalo je da preskoci, I to je to. Inace nije ni sve do njega bilo, ovaj decko je dobar igrac, to je sport, nije sramota izgubiti ako je neko bolji u tom trenutku i vise zeli pobedu.

Sisoje

pre 5 godina

... ali mora da se kaze da je mali Grk igrao odlicno, bez straha i bez kompleksa. Jednu tako zrelu igru od jednog 19-godisnjaka jos nisam video. Dakle, vrlo je moguce da je danas Novak upoznao svog naslednika ... A ono "Pray for Greece" na kraju me je naprosto tronulo.

Nidzoni

pre 5 godina

Rastura ga Cicipas u razmenama. Napada svaku Novakovu loptu. Em mlaki udarci, em loše kretanje.
Bez obzira na osvojen Wim, ovo je dokaz da se stari Nole nije još vratio, jer stari Nole bi gazio na svim podlogama. Trava je dosta manje fizički zahtevnija.

bg leprikoni

pre 5 godina

Stvar je u tome da je su posle osvojenog Vimbldona svi krenuli opet u euforiju,vratila se zver,ponovo ce da osvaja,stici ce i Federera,kao da je sve isto kao pre par godina.E nije,pojavili se neki novi klinci,fizicki superiorniji od i dalje premrsavog za vrhunski sport Novaka,koji nemaju respekta kada igraju sa njim,nabrijani su i kao sto vidimo uzimaju mu skalp svi redom od Tima,Zvereva,Kirjosa,Cunga pa do ovog za koga nisam do sad ni cuo.Tako da se treba polako spremiti za realnost,smenu generacija.Novak jako tesko(kao i Nadal)moze trajati do Federerovih godina,eto Endi je vec skoro pa penzioner,Vavrinka,Delpo nisu daleko,ne moze sve doveka,nisu ovi klinci bogzna kakvi talenti,ali krstenica je krstenica i mozemo biti srecni ako Novak potraje do Tokija za 2 godine,makar i pobedio veceras.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Prvo, Novakovi udarci su smešni, on nema snagu u udarcima, treba da nabaci masu. 
Drugo, ovaj dečko ima sve elemente, sve udarce za velikog šampiona. Praktično nema rupu u igri, a pritom će za godinu-dve imati i iskustvo.
(Giros>>>Brokoli, 09. avgust 2018 22:06)

On tim, smesnim udarcima osvoji Vimbldon...A, za Grka se slazem, jeste potencijal.
Nole danas kao ja na poslu: vucem se po ovoj vrucini, bez imalo energije i pitam se a sto nisam ostao kuci. Najvise energije ulozio da se spremim da idem kuci. Kao i Nole..

Marko

pre 5 godina

Ovo je stari Novak iz prethodne 2 godine, bez siline u udarcima to je najvecu problem...sport je rat mora da hoces da ubijes protivnika to je mentalitet koji je imao Jordan...ne moze amor i paz u ratu da ti pomogne nikako..

sima

pre 5 godina

Ја сам уз Новака, одкада игра. Ово данас је било БРУКА, и подсећање на оно после РГ ..на крају и изљиби, и изгрли ПРОТИВНИКА!Овога пута одустајем...истински, моја драга Јово, ДД..и остали моји пријатељи са овог сајта. Мазохиста нисам.

stanislav

pre 5 godina

Da ne bude Vimbldon samo kratak bljesak u Novakovoj tami.
Ovo nije ličilo na čuvanje snage za Sinsinati već na Novakove najcrnje trenutke.
Loše, bezvoljno. Prosto tužno.

Dimitrije

pre 5 godina

Djokovic nije izgubio " namerno" ali jeste igrao namerno ispod maksimuma.
Razloga par...
prvi - dubl koji ga je cekao odmah nakon meca. Da ne bi rizikovao povredu, istrosenost, respekt prema svom saigracu da ipak pruzi nivo..itd

Nova podloga i istina nebitan tuenir, iako su bitni bodovi. Ono sto drugi ne vide je da je Novak namerno prijavio singl i dubl pred turnir u Sinsinatiju, radi pobecanja inteziteta u 2 -3 dana . Kao trening mecevi, a zatim " svesnog" nakon potencijalnog ranog ispadanja dobija 4 dana odmora pred sinsinati. Zivi bili pa videli osvaja Sinsinati ili bar finale opet. To se zove energetska superkompenzacija.

Ko se iole bavio sportom razumece, nije ga predao ali nije hteo ni po svaku cenu da pobedi. Imao je benefita i u porazu dan vise odmora. Da nije prijavio i dubl ne bih imao drugo objasnjenje. Ovako strategija mislim da je ispravna. On osim Sinsinatija i GS nema ni jedan relano bitan cilj. I shodno tome i igra ostale turnire. Nisu ne bitni ali sluze kao mesta za podizanje forme za glavni GS.

Novace ko te bodri bodrice te uvek, ko te pljuje pljuvace te zauvek, ti samo igraj i uzimaj titule majstore.

veliki strumf

pre 5 godina

Noletova igra u prethodna 2 meca, a evo i u ovom ne ohrabruje. Ovo nije ni 20% igre sa Vimbldona. Gotovo svi udarci su mu vrlo nesigurni i bez ostrine, a i kretanje je vrlo problematicno, pa se lose namesta na udarce. Doduse, ovo je najmanje vazan turnir - bitno je da bude na maksimumu na US openu, a bilo bi dobro i u Sinsinatiju.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....nema veze ko pobedi, ali da sam ovu tenisku uspavanku platila $300, poludela bih ( bolja mesta su bas toliko, pa navise...). Hvala Bogu, pa ne odoh....PS: Sad lupajte minuse, jer ste puni ko brod ( vecina) pa vam $300 dodje za bacanje....

MareNS

pre 5 godina

Ocekivao sam probleme. Novak sa mladom generacijom ne moze da se izbori, plasi ih se. Dal da se ne izblamira ili sta ali ne moze sa njima. Malo je smirio Tima na pocetku (iako je on stariji od ostatka new gen), ali posle ga je i Tim dobijao. Setimo se kikseva/dranja od strane: Kirjosa, Zvereva, Chunga. To jednostavno nije smeo da dozvoli jer sada nemaju nikakav respekt prema njemu, a oni ce mu biti takmaci u narednom periodu. Inace od svih navedenih i drugih mladih (Rubljev, Kacanov, Medvedev, Coric, Sapovalov) bas mislim da Cicipas i Sapovalov imaju najsvetliju buducnost jer jos mogu da napreduju. Mislim da ce Zverev najvise doci do nivoa Mareja (sto daleko da je lose).

bruder

pre 5 godina

ma Nole samo slemove treba da igra, ne trebaju mu ove gluposti koje svakako već ima na pregršt u vitrinama. istorija pamti samo slemove. može još samo i Sinsi da uzme da upotpuni kolekciju da ima SVE.

sasa

pre 5 godina

mastersi vise nisu onakvi kad se top 10 igraca kidalo na ovakvim turnirima...stara garda polako ove turnire stavlja po strani...sami igraci su to izjavljivali...izadju na teren ne da izgube vec da odigraju onako pa ako prodje super...bez nekakve prevelike zelje...

realno

pre 5 godina

@DaLanik Djokovic je daleko od najboljeg u istoriji. To sto je drzao sva 4 slema i sto trenutno ima pozitivan skor je i dalje malo u poredjenju sa Federerovih 20 i Nadalovih 17 gren slemova. To je ono sto je u tenisu najbitnije. Nadal je sa 24 zatvorio tzv. zlatni slem plus zlato sa olimpijade koje Djokovic nema. Medjusoban skor je bitna ali varljiva statistika, jer se forma igraca menja, nekad je neko u boljoj neko losijoj formi, neko povredjen, neko se vraca iz povrede. Broj gren slemova je najbitniji parametar. Djokovic je mnogo udaljen od Federera i realno tesko ce ga dostici. Kada zavrse karijere nakon njihovog imena svako ko bude sumirao njihove karijere navesce broj gren slemova, sve drugo je manje bitno. Kad ljudi govore o Samprasu, uvek ide sampion 14 gren slem turnira, npr.

tenis

pre 5 godina

@DaLink "Njegov maksimum igre nema ni Rafa ni Roger." To za vas koji pratite tenis od 2011. Uzmi care finale Vimbldona, samo taj brek cetvrtog seta. Taj maksimum nikad pre, a i nikad kasnije nije vidjen.Najbolji u istoriji Nole moze da bude kad stigne do 20 gren slemova. Ovako sa cak 7 manje od Federera najbolji moze da bude ostrascenim navijacima, realnim strucnjacima i ljubiteljima igre broj gren slemova je najveci pokazatelj.

Fifi The Tank

pre 5 godina

A ti si advokat ovog novinara što je upotrebio reč ANEMIČNI?
Dragan

Ajde ti mi reši misteriju tako pametan. Zašto je rekao anemični?

Fifi The Tank

pre 5 godina

Fifi The Tank, placi, placi suze su zdrave. 17>13 Kakav je kralj ovaj Nadal, dere sve redom, pa nije slucajno Novak izgubio, pobjegao je da ga ne bi Rafa razmontirao. Zatvorite krov molim vas, hahaha
(Muamer

Za čim da plačem?? Jel to smeh na nervnoj bazi??

Perce

pre 5 godina

Dobro igraju večeras i Novak i Spartak da to vidi cela nacija na RTS-u u udarnom terminu, pošto je Partizan izgleda nečije pastorče...

Daleko im lepa kuca

pre 5 godina

Nzm sta bih rekao osim da je ovo sramota sta je igrao, verujem da ovo nije dovoljno ni za challenger nivo tenisa. Ubedjen sam da je ovo bilo daleko gore nego pre koj mesec, bukvalno u rangu IW i Miamia.

Alex

pre 5 godina

Đoković je igrao identično kao i pre Vimldona.
Sa ovom igrom može da izgubi od svakog u prvih 50 na ATP listi.
Nadamo se da je ova kriza prolazna.

NY

pre 5 godina

Vajda je lepo rekao postoje dva uslova. 
1. da nema Imasa 
2. da pocne jesti ribu 

Posle Vimbldona Novak odlazi na Imasovu akademiju da se sprema za Us turneju..I gle čuda Vajda nije sa njim. 

NADAM SE DA GRESIM.
(Geronimo, 09. avgust 2018 22:05

Care, Novak je sa Vajdom bio u Marbelji.Novak se sa Vajdom dogovorio da mu on bude samo na GS turnirima.Citaj malo vesti

Smuleco

pre 5 godina

To ti je ono, kada potpuno zanemaruješ reputaciju, i dozvoljavaš sebi, da glatko izgubiš od tinejdžera. Ako već nije hteo da "zapinje", zbog predstojeća dva turnira u singlu, a hteo je da igra dubl, da se oproba, (verovatno i zbog sponzora) , trebalo je samo to da isprati, i "našteluje" formu za Sinsinati, i posebno, US Open. Samo da dodam, kao repliku nekima: da, i on je kao tinejdžer, pobeđivao Nadala i Federera, ali ova dvojica, kako im je karijera odmicala, ipak su se trudili da izbegnu bezvezne poraze (i povrede), tako što su preskakali nebitne turnire, a na onima, za koje su tempirali formu, borili su se kao lavovi, i retko brukali.

sasa jokic

pre 5 godina

Nole, nevezano za rezultat danas, covece tebi fali snaga, tvoje loptice padaju u servis polje, a to Cicipasa cini snaznim, dobija lopte na reket konstantno. “Brzina” tvojih loptica je daleko idpod potrebnog, daleko.

veliki strumf

pre 5 godina

Da li se samo meni cini ili su Noletovi udarci, i serva i svi ostali, kao usporeni snimak? Ja nikakvu snagu u udarcima ne vidim, samo prebacivanje loptice. Cicipas ne igra nista posebno, ali Nole ne igra nista.

zgoljo

pre 5 godina

@DaLanik Sva 4 u nizu su manje nego 5 koji nisu u nizu,potpuno irelevantan podatak,jedino imate mali h2h,sa jedno,dve pobede vise,najmanje slemova ima,nema zlatni slem,nema zlato sa ol,najmanje mastersa,mnogo je daleko od Nadala i Federera.

Gambeet

pre 5 godina

Setite se izjave Zvereva od pre nedelju dana kada je dobio Cicipasa u Vašingtonu. Saša je napomenuo da je ključ agresivna igra u polju i diktiranje tempa protiv mladog Grka koji voli da napada. To je i sproveo u delo i više nego rutinski dobio meč u 2 seta. A Novak danas sve suprotno od toga, pasivan, nekreativan, mlak na udarcu, kao i obično kad gubi malodušan, a uz to i ne pamtim da je očajnije nekome vraćao servis, naročito drugi - one spore loptice u servis polje na riternu svakog Noletovog navijača dovode do ludila. Evo i pobede, sasvim zaslužene za Stefanosa. Neka osvoji Nole Sinsi i ja zadovoljan, mada će Feki dati 110% sebe da tako ne bude, a i opasno mu leži taj turnir. Aj' da vidimo, ovaj turnir je žešće otaljigao.

yoda

pre 5 godina

tomica chicago, anica i sl.

Ako su ovo pripreme i podizanje forme za naredna dva turnira, nesto ozbiljno skripi u konceptu, tesko da se moze pripremiti za bilo sta sa ovolikom neozbiljnoscu. I tridesetogodisnjak je vec davno morao da prevazidje one podsmesljive grimase kad mu lose ide, nekulturno je i nesportski.

mislim

pre 5 godina

Na sta lici ovo prebacivanje loptice, sve neki baloni, kao Jelena Jankovic da igra. Pa u vecini zenskih meceva igra se snaznije i agresivnije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (veliki strumf, 9. avgust 2018 21:51)

Baloni koji su padali duboko na bekhend su dobili poslednja dva gema i tie-break. To je, u stvari najbolja igra za ovog neverovatno talentovanog decka, jer je njegova najslabija tacka u ovom trenutku hvatanje visokih bekhend lopti.
U prvom i trecem setu je Nole igrao nize lopte, koje su onda padale kratko (sto je dosta ljudi primetilo) iz vise razloga - po mom misljenju glavni razlog je los timing, mala kasnjenja koja, mislim, dolaze iz nedovoljne angazovanosti (nije dovoljno napet, alertan). Delimican razlog je i snaga, ali na ovim brzim podlogama se uz dobar timing i tehniku moze koristiti snaga protivnika (sto na zemlji nije slucaj).
Inace, ova dva kanadska i US Open su, koliko se secam, tri nabrze podloge, za vise od 10% brze od Wimbledone-a.
Inace, ovaj decko je sjajan, moj novi ljubimac uz Del Potra (Noleta ne racunamo)

Sabre

pre 5 godina

Sve, sve, ali broj 'strucnjaka' i dusebriznika koji su jedva docekali da se okome na coveka, iako je i fazon malo inteligentnijim vrstama ptica koje su preletale preko terena ovih dana jasno da je ovo Djokovicu prvi mec na betonu posle mnoooooooooooooogo vremena i da mu je Sinsinati najvazniji turnir posle US Open-a koji sledi, cak mozda i vazniji, posto samo njega od Mastersa nikada nije uspeo da osvoji. Dakle, bilo je bolno ocigledno da covek, iako bi bilo bezveze da samo dodje i izgubi ili jos gore preda, nema uopste nameru da se cima na ovom turniru ni najmanje, ubacuje u fazon drugu brzinu maks, i to je to. Ali, uostalom, sta ja pisem, videcete i sami pa ce vam biti glupo sta ste sve pisali...

fakti

pre 5 godina

@Neven Samo mali dodatak. Proces o kom govoris je takav, Djokovic je to koristio ranije kad je razbijao. Ali ima jedna sitnica. Komora koju on koristi, Cetojeviceva egg komora je svuda zabranjena jer je sedam puta jaca od krvnog dopinga. Zato su se razisli, zato je i imao onakav pad. Da li opet rizikuje sa tom napravom, ko zna.. Pitate li se gde je Cetojevic, zasto ga niko ne angazuje. Precutno je uklonjen iz tenisa, zna to jedna nasa sad vec penzionisana teniserka. Kad je htela da ga angazuje iz wta joj je sugerisano da to ne radi.

Veljko

pre 5 godina

@Jovan,>>
Gde li ti nađe to neko kilo?
On i dalje izgleda prilično loše za jednog vrhunskog sportistu(a on to jeste).
Poraz od Cicipasa je logičan sled stvari ako se ima u vidu da mu je to bio treći meč u nizu u dnevnom terminu.Svi znamo koliko on slabije igra tada....
Za razliku igranja na travi i betonu se u potpunosti slažem.Na travi je moglo da dođe do izražaja njegova,tehnika,iskustvo,jer vrlo malo igrača zaista zna da igra na toj podlozi....
Na betonu znaju svi da igraju i samim tim je na takvoj podlozi mnogo teže napraviti dobar rezultat.
Drugo,on više nije dominantan u odnosu na ostale tenisere,pogotovo ne u odnosu na one bolje(toj grupi pripada Cicipas svakako).
Koliko god se neko trudio da prikaže njegove silne poraze u prethodnom periodu kroz prizmu povrede,mislim da je u velikoj zabludi...

sempervivum

pre 5 godina

Ух бре, каква млитава игра Новакова... Већином се бранио блок-ритерном. Прва брејк лопта тек у 115 минуту (и огроман промашај).
Ајде Новаче вредно ради за US open... Нема још пуно времена.
Долази време високих пуцача. Тенис ће бити досадан...

Andjela

pre 5 godina

Skretala sam i ranije pažnju, ali se svi prave Toše, Novak kad igra s napoznatim igračima nije u stanju da ih "pročita", ali kada ga treneri uigraju pobeđuje svakoga....možda je ovo jedan od razloga zašto je Rodzer najtrofejniji....

Masha

pre 5 godina

Vrlo losa igra Djokovica ceo turnir.

Cak je bilo i predvidivo posle Vimbldona, putovanja u Italiju, puno zezanja i opustanja, Marbelja, humora na terenu, pricanja sa raznim teniserima, sve u svemu opustencija. Da nije mozda pomislio da je na vrhu ponovo? (slicno se desilo i posle RG2016). Na prolece je neprekidno vezbao servis i to se videlo na Vimbldonu, sada se ocigledno lose spremio. Ne mislim uopste da je to neka taktika, niti je namerno izgubio. Prosto lose igra, sto je odraz svacega. Sto znaci da nece biti spreman ni za naredne turnire, jer su svi blizu. Ne moze tu puno sta da se uradi sad. On ranije nije bio kampanjac, niti mu to lezi niti on to moze. Sve uspehe je postigao velikim radom i ucestvovanjem na velikom broju turnira.

X-ADV

pre 5 godina

Nole, ovo je korisna opomena i srecno do kraja godine i drzi se samo Vajde, dalje od gurua, jer samo zlo donosi.
(igor, 10. avgust 201

taman sam pomislio da ti dam plus, na osnovu cega mislis da covek poput Imeza (koji je pomoga Marku, barem nekom na ovoj planeti) donosi ikome zlo? nista od ocene....

jд123

pre 5 godina

На ону вест како се припрема у Марбељи сам написао ако је тамо због Имаза, да се надам да ће у Торонту брзо испасти и покупио сам пуно минуса.

Сам Вајда је изјавио да је Новак тврдоглав и да не прихвата увек добронамерне савете, него мисли да он боље зна.

Изгледа да Ноле и даље мисли да је Пепе добар за њега, џаба сугестије Вајде, као уосталом и од Бекера, који је индиректно изјавио да му је поставио ултиматум или Пепе Имаз или ја. Епилог је познат.

Ово су само претпоставке. Али ако је тако а он и даље не види да је Имаз штеточина, онда му помоћи нема.

Zreb

pre 5 godina

Noletu nikako ne odgovaraju ovi uslovi. Radim na 1km od terena i sad sam bio napolju i stvarno je grozna vlaga, na suncu je nepodnosljivo. Mozda je i bolje da se ne muci ostatak turnira i da sacuva snagu za Sinsinati. Mada je i tamo obicno slicno vreme, zato ga i nije osvojio u svim onim finalima. Nema veze, cekamo US Open...
(Iz Toronta, 09. avgust 2018 21:28)

Jeste, zato je Cicipas igrao sa upaljenim ventilatorom.

South Park

pre 5 godina

Zar nije bezobrazno i uvredljivo za publiku u Kanadi i organizatore da Federer, po kome je turnir nazvan, ne igra niti se pojavi u Torontu? 
(Djido, 09. avgust 2018 19:52) 

Ala si lupio i ostao ziv osim ako nije sarkazam.Rogers je multinacionalna kompanija iz Kanade koja se bavi telekomunikacijam, elektrikom, bankarstvom, hotelijerstvom....
(Novak, 09. avgust 2018 20:34)

Naravno da je sarkazam a i potreban nam je u ovome napetom zivotu.Inace da dodam da je Americki Fedex dao ime po Federeru.

JPR24

pre 5 godina

Molim vas nek mi neko objasni,sta znaci da ovaj grk ima cudnu tehniku
(bogdan, 09. avgust 2018 21:01)
Gledaj pa ces videti. Podseca dosta na Del Potra.

veliki strumf

pre 5 godina

Na sta lici ovo prebacivanje loptice, sve neki baloni, kao Jelena Jankovic da igra. Pa u vecini zenskih meceva igra se snaznije i agresivnije.

alex

pre 5 godina

Opet ta pasivna igra Djokovića koja ga je koštala puno titula. Evo sad opet fuli čisti zicer na break lopti da se vrati u treći set. Katastrofalna igra Djokovića danas kako god da se završi meč...

CroFed

pre 5 godina

Sve više mladih lavova ima skalp nad Đokarom, a realno je za očekivati da će samo bolji biti u naredne 2-3 godine, dok ne bih stavio ruku u vatru da će Novak biti sve brži, jači, precizniji u te 2,3 godine...

Robert

pre 5 godina

Sad se već zaista ne sećam naslova kojim se ne omalovažava pobeda nad Novakom.. Bled, neprepoznatljiv, bez iskre, malodušan... evo sad i anemičan.

Hajde, to nekako i da se svari kada bi važili isti standardi, ali jok - kada Nole pobedi, nikoga ne zanima u kakvom stanju mu je bio rival.

Saša

pre 5 godina

@DaLanik, to što spominješ je obična bižuterija, Rafa i Roger imaju ono što je važno u svetu tenisa, a to su gren slem titule i vreme na broju 1.

Pravednik

pre 5 godina

Zašto prenos na RTS1, ne razumem, ovo je obican turnir, mogli su lagano da prenose na RTS2! Koliko važnijih stvari trebaju da prenose na nacionalnoj televiziji vezano za državu, a oni prenose tenis. Pozdrav!
(Pravednik, 09. avgust 2018 20:05)

A ti nemas daljinski upravljac pa da eto recimo prebacis na RTS2 ? U cemu je razlika da je obrnuto? Stvarno mi nije jasno sta si ti htio reci, ukoliko ionako imas oba kanala? A imas sigurno, inace ne bi zakljucio da je RTS1 odabrao manje bitan prijenos. Pozdrav!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko99, 9. avgust 2018 23:38)

Imam prijatelju, ali RTS je nacionalna televizija i po mom mišljenju na glavnom kanalu trebaju da se prikazuju stvari koje su bitne za državu, a ne tenis i to turnir koji i nije toliko prejak, zapitaj se samo da li bi prenosili Djokovica pre pola godine, nego se sada njemu ubutavaju, a i našim ljudima u Srbiji. Što se mene tiče neka puštaju šta god, otišlo je i onako sve u tačku. Pozdrav!

Sinki

pre 5 godina

Jeenostqvno protiv visokih igraca kojima je glavno oruzije servis,ne smiju da se poklanjaju brejkovi,jer je tesko vratiti posle brejk.

111

pre 5 godina

Problem su greske koje pravi, poklonio je mnogo poena igracu koji igra odlicno i retern. Posebno me cudi retern jer je poznato kako Novak vraca servis najvecim serverima. Bolje je servirao u drugom setu i zasluzeno izjednacio ali mora da vraca servis protivniku ako ne prvi onda mnogo bolji retern na drugi servis. I da prestane da poklanja poene. Grk igra odlicno, odlicno. Nadam se da ce naci resenje i dobiti mec.

veliki strumf

pre 5 godina

Nervira me sto Nole ima gomilu ovakvih poraza u karijeri! Koliko je samo tenisera bas protiv njega odigralo meceve karijere i bas protiv njega ostvarilo najvece svoje pobede. Ova igra je nikakva, nicemu ne vodi. Besmislena potpuno. Jos taj iritantni osmeh na kraju... Cim nema Vajde - nema ni igre.
Ok, ovaj turnir je najmanje vazan, mnogo je bitnija naredna nedelja i Sinsinati, a sve karte treba baciti na US open naravno. Ali ovo nije bila nikakva priprema jer Novak nije ni igrao tenis vec prebacivao lopticu. Valjda ce za 3 nedelje kad pocne turnir u Njujorku opet biti onaj stari.

sasa jokic

pre 5 godina

Kratkorocno gledano, nista strasno, spektakularno, ali oz perspektive osvajanja 20 GS....itekako razlog za zabrinutost. Cicipas ima sve udarce potrebne da bude veliki sampion, a danas je shvatio da moze da pobedi Noleta, pre njega Zverev, Thiem, Kirios....svi oni ce biti prepreke Noletu ka osvajanju GS-ova.
Nole, bez imalo preterivanja, sarkazma, malocioznosti, ugoji se covece, na aci 3-4 kila misica ako hoces da se boros za No.1 i da imas konstantnost. Drugo, popuni bre box sa pozotivnim facama, nemoj ovako prazno, mrtvo....
pa tu nema promil energije da te digne.

Neko

pre 5 godina

Igrao je ocajno,bez riterna i vidi se da uopste nije trenirao posle Vimbldona.Zato je i uzeo dubl da igra.Nadam se da ce da se spremi za US OPEN,jer za to ima jos vremena,a na Sinsinatiju ce isto ovako rano ispasti jer nije vezbao,nego je ko zna sta radio.

mario

pre 5 godina

Mnogo su glupi ovi komentari: "namerno izgubio", a jos glupjli ovi sto se govore da je Wimbledon slucajnost. Osvojiti takav turnir nikada nije slucajnost. Vidi se da mu nedostaje kontinuitet, i da podsvesno tempira formu. Tri jaka turnira u mjesec dana, a nije igrao, ni trenirao posteno godinu ipo. Pa zasto onda igra? Pa igra da odrzi takmicarsku formu i kontinuitet, pa zato igra cak i dubl,koji je inace fizicki manje zahtjevan. Usput, da pokupi koji poen, jer ne brani nista. Ocekivati je oscilacije poslije tolike pauze, to je normalno kad ne igras takmicarski tenis.Preciznost i snaga udarca postaju automatizam, koji se stice igrajuci takmicarski tenis. Vidi se da se Nole jos uvjek pronalazi u tome, i odlicno je da ima jos jedan turnir da se vrati na nivo Wimbledona. Ko je igrao bilo kakav sport na takmicarskom ili rekreativnom nivou zna sta pricam. A ovi likovi, koji broje krvna zrnca, glume trenere, oporezivace, nutricioniste , ocigledno nemaju veze o profesionalnom sportu.

ma jeste

pre 5 godina

@j A kako nije imao srecu na Vumbldonu kad je polufinale igrao pod krovom, cak i drugog dana kad je napolju bilo sunce, 30 stepeni. Nadal bi ga sa onakvom igrom na otvorenom izmorio i pobedio.

Muamer

pre 5 godina

Fifi The Tank, placi, placi suze su zdrave. 17>13 Kakav je kralj ovaj Nadal, dere sve redom, pa nije slucajno Novak izgubio, pobjegao je da ga ne bi Rafa razmontirao. Zatvorite krov molim vas, hahaha

ugljesa

pre 5 godina

Krajnje neozbiljno ponasanje Novaka,kao... sad cu ja...dosadno mi bre...nekakvo smijurenje ko zna zbog cega a dete delje li delje.Zasto uopste igra ako mu nije vazno

Conan

pre 5 godina

Nole v2017 je izgleda na terenu sada... Da li Nole vWimbledon moze da se pojavi? Ritern ocajan, razmene lose, anemicno, bezvoljno. Nadam se budjenju.

Baksuz

pre 5 godina

Toliko puta vidjeno....to njega(njih-zna se na koga mislim) odvaja od ostalih.ne moze jedan brejk, ok moze jedan mini brejk za set. treci set moze u oba smjera ali tu vec odlucuje fizicka sprema vise nego glava.

jackie

pre 5 godina

Ovo je klasično mrcvarenje.
Bolje da udara i promašuje, nego da se brani i glumi miša.
Udara lopticu kao da mu žice na reketu nisu zategnute.
Izgleda kao da nije spreman ili da je pretreniran.

Izgubljeno vreme

pre 5 godina

Igra Novaka Djokovica ove godine u Torontu ne zasluzuje komentare. Medjutim, odnos prema igri je nekako inferioran. Sarkasticno-ironicni pogledi, indolencija i neka nama njegovim navijacima prepoznatljiva bezvoljnost ukazuju na njegovo stanje duha veoma daleko od sampionskih nivoa. Takav odnos prema igri i u velikoj meri prema svojim navijacima oslikava i neku vrstu Novakove trenutne licne kulture na kojoj bi itekako trebalo da se potrudi posto ne odaje utisak visokog nivoa. Biti sampion je naporno, nema se bas puno pravo na pomalo nepristojno pokazivanje slabosti.

Maki

pre 5 godina

Ovo je bezveze poraz..nije lako sa trave da se ide na beton. igra mu je izgledala kao da igra na sljaci. Sledeci turnir ima da mu bude ok mozda polu finale ali mislim do US Open bice masina.

Jack

pre 5 godina

Boze koliko ogranicenih mozgovo ovde ima.Shvatite da ono sto ste gledali da neko 2god. osvaja sve najvece turnire(Novak) nikad vise niko nece ponoviti. Njemu je najbitnije da jos 5-6godina uzima Grend Slemove i to mu je cilj,a on na svaki masters koji dodje ima ih vec 4,5,6 komada,malo je nerealno ocekivati da osvoji 50 mestersa...

Sumnjivo lice

pre 5 godina

Igra kilavo baš kao i juče. Juče je kilavo bilo dovoljno, danas nije. Ako je to ono što sada može, bez prenosa u bar treću brzinu, onda je to kraj turnira. Ako nije namerno, onda je zabrinjavajuće loša forma.

Riki

pre 5 godina

Pitam se sta je ovo dodjevola bilo u Montrealnu. Nerealno losa igra Djokovica od prvog meca i ocekivan poraz. Igre nema, ritern ne postoji....nista, samo malo servisa. Haos, cak ni trenera nema. Ocekivao sam vise ovo je bas nista

gus

pre 5 godina

Izgleda da Đokoviću ne ide protiv "mladih lavova" sa jakim servisom. U dva meča sa Kiriosem, potom sa Zverevem i sada sa Cicipasom, čini mi se da nije napravio nijedan brejk

matori

pre 5 godina

Grk ne izgleda tehnički lepo, ali udara kao lud, i ne greši mnogo, sem ponekad iz bekhenda. Novak i dalje dosta greši ... biće ovde problema...

sasa jokic

pre 5 godina

Razlika u snazi udarca je neverovatna, mali kad je pripali zuji kao metak. Nole, mora to snaznije....mnogo snaznije, loptice padaju i servis polje, to je za ovog strkljavog poslastica, gadjaj uglove, rasiri ga po terenu....to visoki ne vole.

ognjen

pre 5 godina

Taj brejk, 6:3 za Noleta, jedan aut i jedna dobra u korist grka, Nole obe provjerava i obe u milimetar ispravne .. Da covjek ne povjeruje, ja bih izludio haha

Novak

pre 5 godina

Tsitsipas je bio najbolji junior sveta
Iza njega nas Momir Kecmanovic.Godinu dana stariji od Momira
Tsitsipas igra ATP turnire Momir chalengere .Momir 196 na ATP listi

Milan

pre 5 godina

Kada Novak počne slati jake serve,kada počne snažno udarati i plus precizno,onda svakoga može pobediti.Tenis traži i snagu i veštinu,a bogami i psihičku stabilnost. Najveći problem Novaka je snaga,nema moći i šalje mlake udarce,kao da je podhranjen.Ma trgni se Novače,ti to možeš i kako tvoji treneri neke stvari ne vide,jer u toku igre se mora prilagađati i težiti nametnuti svoju igru.

Dragan

pre 5 godina

@Fifi
A ti si advokat ovog novinara što je upotrebio reč ANEMIČNI? Ajde da vidimo da li će u narednom meču (koji Djoković bude dobio) napisati da je taj bio "anemičan". I nemoj da se praviš pametan jer ti lepo kažem da pročitaš ostatak komentara kako bi ti bilo jasnije, očigledno da ne shvataš ili ne želiš da shvataš.