Ponedeljak, 06.08.2018.

08:35

Spremni za Saletov spisak

Izvor: B92

Spremni za Saletov spisak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

aco

pre 5 godina

@boske
Милутинов је већ сад међу најбољим центрима у ЕЛ, а Гудурић је напредовао и има још доста простора, а Жељко ће га лепо избрусити. Нереално је очекивати да сваки талентовани играч постане светска класа. Нама је плеј проблем у најави. Недовић (27) ће то одлично покриват наредних пет година, а ту је и Јовић (28). Са Јокићем можемо да играмо и са два бека. Утисак је да ћемо за пар година превише зависити од Јокића и Богдана. Мислим да Пено може достићи ниво Јовића за 5-6 година ако се баш потруди. Мицић је напредовао, али није то довољно за репрезентацију. Бићемо у европском врху и наредних година, а напад на САД је могућ наредне године, али шансе нису велике.

Nemamo pleja

pre 5 godina

Nećemo ga ni imati. Koncepcija razvoja sporta u Srbiji je takva da igrači koji imaju visinu i gen za pleja odlaze u druge sportove, uglavnom fudbal i rukomet.Greška je što ćemo imati krilnih centara na izvoz a niko neće moći da ih razigra u reprezentaciji kada odu matori. Još se sećam Mirka Novosela koji je izjavio da će lako napraviti reprezentaciju od centara iz Dalmacije, krila ima po celoj Jugi a bekovi(to se danas zove plej) obavezno iz Čačka. Dakle treba razvijati košarku u zapadnoj Srbiji jer očigledno je da nam odande dolaze ti mangupi koji odlikuju našu košarku.

boske

pre 5 godina

Svakog drugog leta ista priča kada mladi osvoje nešto, postaje simptomatično. Tako se pričalo za 1995 generaciju, pa ništa. Gde su Zagorac, Jaramaz, Gudurić (prosek)? Jokić je izuzetak. 1996 niko. 1997 Peno pravi nošenu prilikom prevođenja svaki put, deluje kao da su ga odučili od košarke, Vanja Marinković ništa, Voja Stojanović ništa. 1998 Aranitović zeznuo kolena kod naših vrlih stručnjaka za teretanu, Glišića nema niđe, Simanića takođe, to su sve klinci koji je trebalo da dobiju šansu u seniorima. Zašto Milutinov nije nosilac reprezentacije sa 24 godine? Nama su nosioci reprezentacije igrači koji su se rodili sa kvalitetima koje imaju, nije ih sistem napravio. Bjelicu je Kari vratio iz Austrije pošto je ovde proglašen nedarovitim. Teodosić igra na svoj prirodni talenat, da nije postao igrač u FMP? Takav se rađa jednom u 20 godina. I na kraju Jokić, generacijski talenat koji je dobio šansu u NBA, u Evroligi sticajem okolnosti njegov profil ne prolazi. Bogdana je Vlada Jovanović u Partizanu ili ko već držao dve godine na ledu, Dule ga izvukao. Gde su plejevi? Gde su dvojke? Gde su šuteri? Čini se da imamo samo prateće igrače tipa Kalina, Mačvan i ostali. Gde su silni talenti koji poosvajaše juniorska i kadetska prvenstva? Bojim se da sa ovom generacijom ne bude isto.

Bane

pre 5 godina

C: Jokić, Marjanović, Kuzmić/Raduljica/Milutinov
PF: Bjelica, Mačvan, Pecarski
SF: Kalinić, Lučić, Simonović
SG: Bogdanović, Milosavljević, Gudurić
PG: Teodosić, Nedović, Jović

Imamo bar 3 odlična igrača na svakoj poziciji, pa nek se spreme Ameri, neće im biti reltivno lako kao do sad. Samo da svi budu zdravi...

aca

pre 5 godina

kad klinci pocnu da igraju seniorsku kosarku najbitnije je kako se snadju prve 2,3 god. Ima puno primera kako osrednji igraci naprave vrhunske karijere a vrhunski talenti samo nestanu.

sasa the red baron

pre 5 godina

THE GOLD::

Jos jedna zlatna generacija, ali ova je sa razlikom. Iscupasmo 3 igraca, a ja nemam nikakve sumnje da ce ova 3(Paunovic, Pecarski GRusev) biti kamen temeljac za sledeci 10 godina...
A sad, ako i posle ovog ne dobiju minutazu, onda su klubovi u kojima su stvarno debili...
J jasno mi je da Paunovic ne moze imati mnogo minuta, ali nema stvaranja bez odricanja, i ili stvaramo ili rusimo..
Koliko smo samo talenata unistili, i gde su sad te sad vec "bivse zvezde" i ko se sve ne seca Aleksandrova, Djekica,Muslina,Miljenkovica, i svih ostalih koji su negde nestali..
Nisam zabrinut, misim da na kraju krajeva, seniori ce uvek izvuci svoje jer su predobri, ali razlika izmedju zlata i srebra je bas taj 1-2 extra igraca...A tog jednog-dva, mi cesto izgubimo na putu..
Grusev je vrstan kosarkas, i klasa za sebe, Pecarski je vec sad zvezda i ako se uputi u teretanu, do godine je u NBA, a za Zorana ostaje da se vidi, mada igra odlicno vec sad...Jos uvek su 2 od 3 u Srbiji, i imamo sasnu da radimo na njima kako zelimo..

23

pre 5 godina

Juniorska kosarka,sa 18 godina je jedna stvar,a seniorska sa 24,25...vec potpuno druga.Mnogo stvari se promeni.
Jedino bitno za ove momke,sada,je samopouzdanje,rad,rad i još mnogo rada.

Vuk Samotnjak

pre 5 godina

Naravno, neki od igrača su iskočili u prvi plan, ali i medju ustalima ima dosta potencijala, a svi su imali neke zapažene role. Meni su se svideli neki izuzetni potezi Kuzmanovića, tu su naravno i trojke Islamovića protiv CG, i.t.d.
Iako smo osvojili turnir, bile su oučljive i neke mane, a ponajviše odbrana. Ima tu još mnogo mesta za učenje, ali ono što je najvažnije je da se ustvari cela generacija ne svodi samo na dva-tri igrača koji su iskočili, već da postoji dosta velika baza igrača iz koje kasnije mogu iskočiti i drugi.

Арас

pre 5 godina

Pecarski je stvarno talenat ali ono što je meni zasmetalo, nema ni trunke radovanja kada su ga proglasili za MVP, pa posle i u TOP 5...Malo osmeha, radosti...Inače kapa dole za igru.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Ako ćemo po imenima trio P je predominantan.Uz njih kapiten Ilić,već sad ima i telo za vrhunsku košarku.Lakić je možda i jedini kvalifikovan za pleja u ovoj ekipi kao klasični organizator.Trifunović,posebno sam ga gledao odličan prvi korak,brz,skočan atletski bek pokriva 3 pozicije međutim ima velike oscilacije u igri kao manjak samopouzdanja,ne znam.Od Cerovine sam očekivao više.Na sve njih u ovom godištu dodati Koprivicu(i imamo naj bolju centarsku liniju na svetu)Od god.dana mlađih prirodno se dodaje bek šuter Pažin.All around biser evropske košarke Pokuševski.Za kraj i to je pitanje koje zahteva odgovor mladi super talentovani Nakić.To je izgrađena generacija koju treba negovati i forsirati.Perspektiva je lepa.

Jaran

pre 5 godina

filips
Zapravo Pecarski ima najveci potencijal, momak bukvalno ima igru i gradju kao Porzingis. Problem je taj sto, znajuci kakve strucnjake imamo, mislim da ga nece pustiti na vreme u NBA i da ce mu nabiti previse kg i unistiti atletske sposobnosti.

Aca

pre 5 godina

Malo je degutantno pricati o odbrani u ovom dobu, kao da se radi o vec formiranim igracima-?
Odbrana se uci, radi i usavrsava, vidite li vi da su 'defanzivni specijalci' poput Kalinica uglavnom uzasno limitirani ofanzivno, i uglavnom iskocili iz univerzitetske reprezentacije ili kao Lazic se proslavili kao defanzivci sa 26? Retki su igraci u oba pravca uopste u svetu.

jд123

pre 5 godina

За пет година.
(iluminat43, 06. avgust 2018 08:54)

ali ima tu još najmanje 3-5 godina teškog rada da bi postali A reprezentativci.
(marli, 06. avgust 2018 09:15)

Типично српско размишљање у свим спортовима. Дончић баш има срећу што му је мајка Словенка. Да је којим случајем одрастао у Србији, играо би јуниорске турнире и причали би за њега како је велики таленат и да има времена за њега, да му треба једно три до пет година напорног рада.

vladimir

pre 5 godina

@Where is my sendvič... nije covek nego dete... jokic u njegovim godinama nije mogao sklek da uradi, a ni novine mu nisi mogao provuci ispod nogu pri skoku... kakvu crnu odbranu da igra... dakle ne znaci da ce biti bolji od jokica sa 22, verovatno nece jer je ovaj jedinstven... ali je sa 18 bolji od jokica sa 18 :)

marli

pre 5 godina

Svaka čast momcima. Ovih pet nabrojanih su svakako najperspektivniji, ali ima tu još najmanje 3-5 godina teškog rada da bi postali A reprezentativci. Pecarski i Petrušev izuzetno dominantni pod košem za svoj uzrast. Ne treba zaboraviti ni Nikolu Miškovica i Balšu Koprivicu koji su isto sjajni talenti i koji pripadaju ovoj generaciji.

Ja

pre 5 godina

Partizan i Zvezda MORAJU da nadju minute za Pecarskog i Paunovica, u aba ligi i Evrokupu, a ne nekim razvojnim timovima bez ambicija. Ako ne bude tako mogu da se ugase slobodno jer nicemu ne sluze. Takodje, bilo bi dobro da Dalobor igra u Igokei. Recimo 15tak minuta po mecu za ove momke. I ocekujem Miskovica i Marjanovica u Megi da igraju vise naredne sezone.
(Laki, 06. avgust 2018 09:17)

Zvezda najpre da nađe minute za Radanova i Simanića, nek ide redom, a Pecarski je već dobio minute prošle sezone, više nego ova dvojica, dve godine starija igrača, zajedno. Sledeće će sigurno igrati još više.

Lorimer

pre 5 godina

Tehniku ima, mentalitet pobednika ima, sad mu predstoji rad na telu koje mora da pripremi za seniorsku kosarku i ako to uradi na pravi nacin eto nama nove zvezde.
(Blue Moon 1063, 06. avgust 2018 08:46)

U tom uzrastu je najbitnije da ima glavu, a telo će se već razviti vremenom. Sećam se svojevremeno razgovora Kreše Ćosića i Dude Ivkovića na temu tada mladjanog Dina Radje. Kaže Duda “Kako će ovaj da postane košarkaš kad ima ovoliko d...?” A Kreša odgovori “Bitno da ima glavu, a d... ćemo već da stešemo”.

Laki

pre 5 godina

Partizan i Zvezda MORAJU da nadju minute za Pecarskog i Paunovica, u aba ligi i Evrokupu, a ne nekim razvojnim timovima bez ambicija. Ako ne bude tako mogu da se ugase slobodno jer nicemu ne sluze. Takodje, bilo bi dobro da Dalobor igra u Igokei. Recimo 15tak minuta po mecu za ove momke. I ocekujem Miskovica i Marjanovica u Megi da igraju vise naredne sezone.

Needukovan

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti ni Nikolu Miškovica i Balšu Koprivicu koji su isto sjajni talenti i koji pripadaju ovoj generaciji.
(marli, 6. avgust 2018 09:15)

Jel zna neko zasto njih dvojica nisu igrala ovaj turnir?

filips

pre 5 godina

Iako brojke govore da su Pecarski i Petrusev po poenima i indexima najbolji igraci ove reprezentacije, mnoge zasluge idu stilu igre koji smo gajili na ovom turniru. Retko koja ekipa je mogla da nam parira pod kosem, a mi smo se u svakom napadu fokusirali da im spustimo loptu u reket. Međutim gledajući ceo turnir (mislim da jednu utakmicu grupe nisam gledao u prenosu) njih dvojica neće biti najbolji igraci ove generacije, već Zoran Paunović. Dečko jednostavno ima najveći plafon za napredak od svih. Naš najbolji odbrambeni igrač, atletski najsposobniji, ima šut za tri, jednostavno ekipa bez njega nije ista (iako je minimalno vreme proveo na klupi), sa lokocom je probijao svoje protivnike iz driblinga. Njega nisam istakao da bi omalovazio prethodnu dvojicu, već mislim da ce i oni biti budućnost naše reprezentacije. Sjajni su momci i već jako dobri košarkaši.

мерак

pre 5 godina

Доста добрих клинаца. Дајте шансу нашим клинцима! Доста је било маторих амера, разигравајте наше злато!

Divos

pre 5 godina

Ово такмичење је потврдило да је у Србији одличан рад са млађим узрастима, постоји систем, добар рад и у клубовима и у националној селекцији, и то даје резултате.

Из ове генерације (играчи рођени 2000-е) добићемо неколико врхунских играча, у то не треба сумњати.

Наш тандем центара који је не ретко био и заједно у петорци, Марко Пецарски и Филип Петрушев одиграо је фантастичан турнир. Издоминирали су све ривале. НБА потенцијал.

Ту је и сјајни Зоран Пауновић, плени лакоћа којом игра, елеганција, импонује и зрелост, он ће се развити у врсног играча, само га повреда може омести.

И Далибор Илић је одиграо одличан турнир, јак у одбрани, опасне предиспозиције, српски Адетокунбо у најави, код њега постоји дефинитивно највећи простор за напредак. Такође НБА потенцијал.

Откровљење турнира је Урош Трифуновић, помало и неочекивано изборио место у екипи, али одиграо јако добар турнир, иако номинално "двојка", показао се као најбоље решење на позицији плеја, са њим у петорци најбољи је био проток лопте.

Занимљив је Аријан Лакић, рационалан у игри, увек тражи коме ће упутити добар пас, могао би се временом развити у јако доброг плеја, има ту материјала.
И сви остали су одиграли одличан турнир и потврдили потенцијал, разочарао није нико.

Ваља додати и двојицу који нису били на ЕП, Балша Кошривица и Ален Смаилагић, клинци који обећавају.

Потенцијал је ту, сада је до посвећености, стручног рада и радне етике.
Биће то све како треба, српска кошарка је на добром путу.

Jaran

pre 5 godina

Jedno pitanje: Paunovic je nosio broj 11? Ako jeste, onda ne znam zasto mislite da je najbolji nas defanzivac kada je bukvalno u svakoj akciji Letonije on ispadao i ostavljao svoje igrace same na sutu za 3. Ofanzivno ima mnogo prostora za napredak ali mislim da gresite u vezi njegove odbrane.

Profesor BG

pre 5 godina

Jedino sto igra na istoj poziciji i sto je visok kao njegov otac. Međutim, sve ostalo: sjajan sut, odlicno kretanje u napadu, citanje igre... je nesto u cemu je drasticno ispred svog oca, kojem je kvalitet bila igra u odbrani i atraktivno zakucavanje.

SlogiranaKoala

pre 5 godina

Videcemo da li ce se Dzoni iz Denvera odazvati pozivu, realno sada nema razlog da odbije (sagoreo proslog leta sve bureke i koka kole, ovog leta potpisao maksimum). Ako i ovaj put bude u pitanju nesto da ne zeli da prihvati najcasniji poziv za jednog sportistu, onda Pecarski na njegovo mesto i neka grize momak kao sto ume. A ovom nek je sa srecom prevrtanje guma po Americi do statusa NBA legende.

Blue Moon 1063

pre 5 godina

Tehniku ima, mentalitet pobednika ima, sad mu predstoji rad na telu koje mora da pripremi za seniorsku kosarku i ako to uradi na pravi nacin eto nama nove zvezde.

Blue Moon 1063

pre 5 godina

Tehniku ima, mentalitet pobednika ima, sad mu predstoji rad na telu koje mora da pripremi za seniorsku kosarku i ako to uradi na pravi nacin eto nama nove zvezde.

filips

pre 5 godina

Iako brojke govore da su Pecarski i Petrusev po poenima i indexima najbolji igraci ove reprezentacije, mnoge zasluge idu stilu igre koji smo gajili na ovom turniru. Retko koja ekipa je mogla da nam parira pod kosem, a mi smo se u svakom napadu fokusirali da im spustimo loptu u reket. Međutim gledajući ceo turnir (mislim da jednu utakmicu grupe nisam gledao u prenosu) njih dvojica neće biti najbolji igraci ove generacije, već Zoran Paunović. Dečko jednostavno ima najveći plafon za napredak od svih. Naš najbolji odbrambeni igrač, atletski najsposobniji, ima šut za tri, jednostavno ekipa bez njega nije ista (iako je minimalno vreme proveo na klupi), sa lokocom je probijao svoje protivnike iz driblinga. Njega nisam istakao da bi omalovazio prethodnu dvojicu, već mislim da ce i oni biti budućnost naše reprezentacije. Sjajni su momci i već jako dobri košarkaši.

Divos

pre 5 godina

Ово такмичење је потврдило да је у Србији одличан рад са млађим узрастима, постоји систем, добар рад и у клубовима и у националној селекцији, и то даје резултате.

Из ове генерације (играчи рођени 2000-е) добићемо неколико врхунских играча, у то не треба сумњати.

Наш тандем центара који је не ретко био и заједно у петорци, Марко Пецарски и Филип Петрушев одиграо је фантастичан турнир. Издоминирали су све ривале. НБА потенцијал.

Ту је и сјајни Зоран Пауновић, плени лакоћа којом игра, елеганција, импонује и зрелост, он ће се развити у врсног играча, само га повреда може омести.

И Далибор Илић је одиграо одличан турнир, јак у одбрани, опасне предиспозиције, српски Адетокунбо у најави, код њега постоји дефинитивно највећи простор за напредак. Такође НБА потенцијал.

Откровљење турнира је Урош Трифуновић, помало и неочекивано изборио место у екипи, али одиграо јако добар турнир, иако номинално "двојка", показао се као најбоље решење на позицији плеја, са њим у петорци најбољи је био проток лопте.

Занимљив је Аријан Лакић, рационалан у игри, увек тражи коме ће упутити добар пас, могао би се временом развити у јако доброг плеја, има ту материјала.
И сви остали су одиграли одличан турнир и потврдили потенцијал, разочарао није нико.

Ваља додати и двојицу који нису били на ЕП, Балша Кошривица и Ален Смаилагић, клинци који обећавају.

Потенцијал је ту, сада је до посвећености, стручног рада и радне етике.
Биће то све како треба, српска кошарка је на добром путу.

jд123

pre 5 godina

За пет година.
(iluminat43, 06. avgust 2018 08:54)

ali ima tu još najmanje 3-5 godina teškog rada da bi postali A reprezentativci.
(marli, 06. avgust 2018 09:15)

Типично српско размишљање у свим спортовима. Дончић баш има срећу што му је мајка Словенка. Да је којим случајем одрастао у Србији, играо би јуниорске турнире и причали би за њега како је велики таленат и да има времена за њега, да му треба једно три до пет година напорног рада.

мерак

pre 5 godina

Доста добрих клинаца. Дајте шансу нашим клинцима! Доста је било маторих амера, разигравајте наше злато!

Laki

pre 5 godina

Partizan i Zvezda MORAJU da nadju minute za Pecarskog i Paunovica, u aba ligi i Evrokupu, a ne nekim razvojnim timovima bez ambicija. Ako ne bude tako mogu da se ugase slobodno jer nicemu ne sluze. Takodje, bilo bi dobro da Dalobor igra u Igokei. Recimo 15tak minuta po mecu za ove momke. I ocekujem Miskovica i Marjanovica u Megi da igraju vise naredne sezone.

Ja

pre 5 godina

Partizan i Zvezda MORAJU da nadju minute za Pecarskog i Paunovica, u aba ligi i Evrokupu, a ne nekim razvojnim timovima bez ambicija. Ako ne bude tako mogu da se ugase slobodno jer nicemu ne sluze. Takodje, bilo bi dobro da Dalobor igra u Igokei. Recimo 15tak minuta po mecu za ove momke. I ocekujem Miskovica i Marjanovica u Megi da igraju vise naredne sezone.
(Laki, 06. avgust 2018 09:17)

Zvezda najpre da nađe minute za Radanova i Simanića, nek ide redom, a Pecarski je već dobio minute prošle sezone, više nego ova dvojica, dve godine starija igrača, zajedno. Sledeće će sigurno igrati još više.

Profesor BG

pre 5 godina

Jedino sto igra na istoj poziciji i sto je visok kao njegov otac. Međutim, sve ostalo: sjajan sut, odlicno kretanje u napadu, citanje igre... je nesto u cemu je drasticno ispred svog oca, kojem je kvalitet bila igra u odbrani i atraktivno zakucavanje.

vladimir

pre 5 godina

@Where is my sendvič... nije covek nego dete... jokic u njegovim godinama nije mogao sklek da uradi, a ni novine mu nisi mogao provuci ispod nogu pri skoku... kakvu crnu odbranu da igra... dakle ne znaci da ce biti bolji od jokica sa 22, verovatno nece jer je ovaj jedinstven... ali je sa 18 bolji od jokica sa 18 :)

Lorimer

pre 5 godina

Tehniku ima, mentalitet pobednika ima, sad mu predstoji rad na telu koje mora da pripremi za seniorsku kosarku i ako to uradi na pravi nacin eto nama nove zvezde.
(Blue Moon 1063, 06. avgust 2018 08:46)

U tom uzrastu je najbitnije da ima glavu, a telo će se već razviti vremenom. Sećam se svojevremeno razgovora Kreše Ćosića i Dude Ivkovića na temu tada mladjanog Dina Radje. Kaže Duda “Kako će ovaj da postane košarkaš kad ima ovoliko d...?” A Kreša odgovori “Bitno da ima glavu, a d... ćemo već da stešemo”.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Ako ćemo po imenima trio P je predominantan.Uz njih kapiten Ilić,već sad ima i telo za vrhunsku košarku.Lakić je možda i jedini kvalifikovan za pleja u ovoj ekipi kao klasični organizator.Trifunović,posebno sam ga gledao odličan prvi korak,brz,skočan atletski bek pokriva 3 pozicije međutim ima velike oscilacije u igri kao manjak samopouzdanja,ne znam.Od Cerovine sam očekivao više.Na sve njih u ovom godištu dodati Koprivicu(i imamo naj bolju centarsku liniju na svetu)Od god.dana mlađih prirodno se dodaje bek šuter Pažin.All around biser evropske košarke Pokuševski.Za kraj i to je pitanje koje zahteva odgovor mladi super talentovani Nakić.To je izgrađena generacija koju treba negovati i forsirati.Perspektiva je lepa.

marli

pre 5 godina

Svaka čast momcima. Ovih pet nabrojanih su svakako najperspektivniji, ali ima tu još najmanje 3-5 godina teškog rada da bi postali A reprezentativci. Pecarski i Petrušev izuzetno dominantni pod košem za svoj uzrast. Ne treba zaboraviti ni Nikolu Miškovica i Balšu Koprivicu koji su isto sjajni talenti i koji pripadaju ovoj generaciji.

SlogiranaKoala

pre 5 godina

Videcemo da li ce se Dzoni iz Denvera odazvati pozivu, realno sada nema razlog da odbije (sagoreo proslog leta sve bureke i koka kole, ovog leta potpisao maksimum). Ako i ovaj put bude u pitanju nesto da ne zeli da prihvati najcasniji poziv za jednog sportistu, onda Pecarski na njegovo mesto i neka grize momak kao sto ume. A ovom nek je sa srecom prevrtanje guma po Americi do statusa NBA legende.

Aca

pre 5 godina

Malo je degutantno pricati o odbrani u ovom dobu, kao da se radi o vec formiranim igracima-?
Odbrana se uci, radi i usavrsava, vidite li vi da su 'defanzivni specijalci' poput Kalinica uglavnom uzasno limitirani ofanzivno, i uglavnom iskocili iz univerzitetske reprezentacije ili kao Lazic se proslavili kao defanzivci sa 26? Retki su igraci u oba pravca uopste u svetu.

23

pre 5 godina

Juniorska kosarka,sa 18 godina je jedna stvar,a seniorska sa 24,25...vec potpuno druga.Mnogo stvari se promeni.
Jedino bitno za ove momke,sada,je samopouzdanje,rad,rad i još mnogo rada.

boske

pre 5 godina

Svakog drugog leta ista priča kada mladi osvoje nešto, postaje simptomatično. Tako se pričalo za 1995 generaciju, pa ništa. Gde su Zagorac, Jaramaz, Gudurić (prosek)? Jokić je izuzetak. 1996 niko. 1997 Peno pravi nošenu prilikom prevođenja svaki put, deluje kao da su ga odučili od košarke, Vanja Marinković ništa, Voja Stojanović ništa. 1998 Aranitović zeznuo kolena kod naših vrlih stručnjaka za teretanu, Glišića nema niđe, Simanića takođe, to su sve klinci koji je trebalo da dobiju šansu u seniorima. Zašto Milutinov nije nosilac reprezentacije sa 24 godine? Nama su nosioci reprezentacije igrači koji su se rodili sa kvalitetima koje imaju, nije ih sistem napravio. Bjelicu je Kari vratio iz Austrije pošto je ovde proglašen nedarovitim. Teodosić igra na svoj prirodni talenat, da nije postao igrač u FMP? Takav se rađa jednom u 20 godina. I na kraju Jokić, generacijski talenat koji je dobio šansu u NBA, u Evroligi sticajem okolnosti njegov profil ne prolazi. Bogdana je Vlada Jovanović u Partizanu ili ko već držao dve godine na ledu, Dule ga izvukao. Gde su plejevi? Gde su dvojke? Gde su šuteri? Čini se da imamo samo prateće igrače tipa Kalina, Mačvan i ostali. Gde su silni talenti koji poosvajaše juniorska i kadetska prvenstva? Bojim se da sa ovom generacijom ne bude isto.

Jaran

pre 5 godina

filips
Zapravo Pecarski ima najveci potencijal, momak bukvalno ima igru i gradju kao Porzingis. Problem je taj sto, znajuci kakve strucnjake imamo, mislim da ga nece pustiti na vreme u NBA i da ce mu nabiti previse kg i unistiti atletske sposobnosti.

Needukovan

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti ni Nikolu Miškovica i Balšu Koprivicu koji su isto sjajni talenti i koji pripadaju ovoj generaciji.
(marli, 6. avgust 2018 09:15)

Jel zna neko zasto njih dvojica nisu igrala ovaj turnir?

aca

pre 5 godina

kad klinci pocnu da igraju seniorsku kosarku najbitnije je kako se snadju prve 2,3 god. Ima puno primera kako osrednji igraci naprave vrhunske karijere a vrhunski talenti samo nestanu.

Vuk Samotnjak

pre 5 godina

Naravno, neki od igrača su iskočili u prvi plan, ali i medju ustalima ima dosta potencijala, a svi su imali neke zapažene role. Meni su se svideli neki izuzetni potezi Kuzmanovića, tu su naravno i trojke Islamovića protiv CG, i.t.d.
Iako smo osvojili turnir, bile su oučljive i neke mane, a ponajviše odbrana. Ima tu još mnogo mesta za učenje, ali ono što je najvažnije je da se ustvari cela generacija ne svodi samo na dva-tri igrača koji su iskočili, već da postoji dosta velika baza igrača iz koje kasnije mogu iskočiti i drugi.

Nemamo pleja

pre 5 godina

Nećemo ga ni imati. Koncepcija razvoja sporta u Srbiji je takva da igrači koji imaju visinu i gen za pleja odlaze u druge sportove, uglavnom fudbal i rukomet.Greška je što ćemo imati krilnih centara na izvoz a niko neće moći da ih razigra u reprezentaciji kada odu matori. Još se sećam Mirka Novosela koji je izjavio da će lako napraviti reprezentaciju od centara iz Dalmacije, krila ima po celoj Jugi a bekovi(to se danas zove plej) obavezno iz Čačka. Dakle treba razvijati košarku u zapadnoj Srbiji jer očigledno je da nam odande dolaze ti mangupi koji odlikuju našu košarku.

Jaran

pre 5 godina

Jedno pitanje: Paunovic je nosio broj 11? Ako jeste, onda ne znam zasto mislite da je najbolji nas defanzivac kada je bukvalno u svakoj akciji Letonije on ispadao i ostavljao svoje igrace same na sutu za 3. Ofanzivno ima mnogo prostora za napredak ali mislim da gresite u vezi njegove odbrane.

aco

pre 5 godina

@boske
Милутинов је већ сад међу најбољим центрима у ЕЛ, а Гудурић је напредовао и има још доста простора, а Жељко ће га лепо избрусити. Нереално је очекивати да сваки талентовани играч постане светска класа. Нама је плеј проблем у најави. Недовић (27) ће то одлично покриват наредних пет година, а ту је и Јовић (28). Са Јокићем можемо да играмо и са два бека. Утисак је да ћемо за пар година превише зависити од Јокића и Богдана. Мислим да Пено може достићи ниво Јовића за 5-6 година ако се баш потруди. Мицић је напредовао, али није то довољно за репрезентацију. Бићемо у европском врху и наредних година, а напад на САД је могућ наредне године, али шансе нису велике.

Bane

pre 5 godina

C: Jokić, Marjanović, Kuzmić/Raduljica/Milutinov
PF: Bjelica, Mačvan, Pecarski
SF: Kalinić, Lučić, Simonović
SG: Bogdanović, Milosavljević, Gudurić
PG: Teodosić, Nedović, Jović

Imamo bar 3 odlična igrača na svakoj poziciji, pa nek se spreme Ameri, neće im biti reltivno lako kao do sad. Samo da svi budu zdravi...

Арас

pre 5 godina

Pecarski je stvarno talenat ali ono što je meni zasmetalo, nema ni trunke radovanja kada su ga proglasili za MVP, pa posle i u TOP 5...Malo osmeha, radosti...Inače kapa dole za igru.

sasa the red baron

pre 5 godina

THE GOLD::

Jos jedna zlatna generacija, ali ova je sa razlikom. Iscupasmo 3 igraca, a ja nemam nikakve sumnje da ce ova 3(Paunovic, Pecarski GRusev) biti kamen temeljac za sledeci 10 godina...
A sad, ako i posle ovog ne dobiju minutazu, onda su klubovi u kojima su stvarno debili...
J jasno mi je da Paunovic ne moze imati mnogo minuta, ali nema stvaranja bez odricanja, i ili stvaramo ili rusimo..
Koliko smo samo talenata unistili, i gde su sad te sad vec "bivse zvezde" i ko se sve ne seca Aleksandrova, Djekica,Muslina,Miljenkovica, i svih ostalih koji su negde nestali..
Nisam zabrinut, misim da na kraju krajeva, seniori ce uvek izvuci svoje jer su predobri, ali razlika izmedju zlata i srebra je bas taj 1-2 extra igraca...A tog jednog-dva, mi cesto izgubimo na putu..
Grusev je vrstan kosarkas, i klasa za sebe, Pecarski je vec sad zvezda i ako se uputi u teretanu, do godine je u NBA, a za Zorana ostaje da se vidi, mada igra odlicno vec sad...Jos uvek su 2 od 3 u Srbiji, i imamo sasnu da radimo na njima kako zelimo..

SlogiranaKoala

pre 5 godina

Videcemo da li ce se Dzoni iz Denvera odazvati pozivu, realno sada nema razlog da odbije (sagoreo proslog leta sve bureke i koka kole, ovog leta potpisao maksimum). Ako i ovaj put bude u pitanju nesto da ne zeli da prihvati najcasniji poziv za jednog sportistu, onda Pecarski na njegovo mesto i neka grize momak kao sto ume. A ovom nek je sa srecom prevrtanje guma po Americi do statusa NBA legende.

filips

pre 5 godina

Iako brojke govore da su Pecarski i Petrusev po poenima i indexima najbolji igraci ove reprezentacije, mnoge zasluge idu stilu igre koji smo gajili na ovom turniru. Retko koja ekipa je mogla da nam parira pod kosem, a mi smo se u svakom napadu fokusirali da im spustimo loptu u reket. Međutim gledajući ceo turnir (mislim da jednu utakmicu grupe nisam gledao u prenosu) njih dvojica neće biti najbolji igraci ove generacije, već Zoran Paunović. Dečko jednostavno ima najveći plafon za napredak od svih. Naš najbolji odbrambeni igrač, atletski najsposobniji, ima šut za tri, jednostavno ekipa bez njega nije ista (iako je minimalno vreme proveo na klupi), sa lokocom je probijao svoje protivnike iz driblinga. Njega nisam istakao da bi omalovazio prethodnu dvojicu, već mislim da ce i oni biti budućnost naše reprezentacije. Sjajni su momci i već jako dobri košarkaši.

Jaran

pre 5 godina

Jedno pitanje: Paunovic je nosio broj 11? Ako jeste, onda ne znam zasto mislite da je najbolji nas defanzivac kada je bukvalno u svakoj akciji Letonije on ispadao i ostavljao svoje igrace same na sutu za 3. Ofanzivno ima mnogo prostora za napredak ali mislim da gresite u vezi njegove odbrane.

Jaran

pre 5 godina

filips
Zapravo Pecarski ima najveci potencijal, momak bukvalno ima igru i gradju kao Porzingis. Problem je taj sto, znajuci kakve strucnjake imamo, mislim da ga nece pustiti na vreme u NBA i da ce mu nabiti previse kg i unistiti atletske sposobnosti.

jд123

pre 5 godina

За пет година.
(iluminat43, 06. avgust 2018 08:54)

ali ima tu još najmanje 3-5 godina teškog rada da bi postali A reprezentativci.
(marli, 06. avgust 2018 09:15)

Типично српско размишљање у свим спортовима. Дончић баш има срећу што му је мајка Словенка. Да је којим случајем одрастао у Србији, играо би јуниорске турнире и причали би за њега како је велики таленат и да има времена за њега, да му треба једно три до пет година напорног рада.

Bane

pre 5 godina

C: Jokić, Marjanović, Kuzmić/Raduljica/Milutinov
PF: Bjelica, Mačvan, Pecarski
SF: Kalinić, Lučić, Simonović
SG: Bogdanović, Milosavljević, Gudurić
PG: Teodosić, Nedović, Jović

Imamo bar 3 odlična igrača na svakoj poziciji, pa nek se spreme Ameri, neće im biti reltivno lako kao do sad. Samo da svi budu zdravi...

Арас

pre 5 godina

Pecarski je stvarno talenat ali ono što je meni zasmetalo, nema ni trunke radovanja kada su ga proglasili za MVP, pa posle i u TOP 5...Malo osmeha, radosti...Inače kapa dole za igru.

sasa the red baron

pre 5 godina

THE GOLD::

Jos jedna zlatna generacija, ali ova je sa razlikom. Iscupasmo 3 igraca, a ja nemam nikakve sumnje da ce ova 3(Paunovic, Pecarski GRusev) biti kamen temeljac za sledeci 10 godina...
A sad, ako i posle ovog ne dobiju minutazu, onda su klubovi u kojima su stvarno debili...
J jasno mi je da Paunovic ne moze imati mnogo minuta, ali nema stvaranja bez odricanja, i ili stvaramo ili rusimo..
Koliko smo samo talenata unistili, i gde su sad te sad vec "bivse zvezde" i ko se sve ne seca Aleksandrova, Djekica,Muslina,Miljenkovica, i svih ostalih koji su negde nestali..
Nisam zabrinut, misim da na kraju krajeva, seniori ce uvek izvuci svoje jer su predobri, ali razlika izmedju zlata i srebra je bas taj 1-2 extra igraca...A tog jednog-dva, mi cesto izgubimo na putu..
Grusev je vrstan kosarkas, i klasa za sebe, Pecarski je vec sad zvezda i ako se uputi u teretanu, do godine je u NBA, a za Zorana ostaje da se vidi, mada igra odlicno vec sad...Jos uvek su 2 od 3 u Srbiji, i imamo sasnu da radimo na njima kako zelimo..

Divos

pre 5 godina

Ово такмичење је потврдило да је у Србији одличан рад са млађим узрастима, постоји систем, добар рад и у клубовима и у националној селекцији, и то даје резултате.

Из ове генерације (играчи рођени 2000-е) добићемо неколико врхунских играча, у то не треба сумњати.

Наш тандем центара који је не ретко био и заједно у петорци, Марко Пецарски и Филип Петрушев одиграо је фантастичан турнир. Издоминирали су све ривале. НБА потенцијал.

Ту је и сјајни Зоран Пауновић, плени лакоћа којом игра, елеганција, импонује и зрелост, он ће се развити у врсног играча, само га повреда може омести.

И Далибор Илић је одиграо одличан турнир, јак у одбрани, опасне предиспозиције, српски Адетокунбо у најави, код њега постоји дефинитивно највећи простор за напредак. Такође НБА потенцијал.

Откровљење турнира је Урош Трифуновић, помало и неочекивано изборио место у екипи, али одиграо јако добар турнир, иако номинално "двојка", показао се као најбоље решење на позицији плеја, са њим у петорци најбољи је био проток лопте.

Занимљив је Аријан Лакић, рационалан у игри, увек тражи коме ће упутити добар пас, могао би се временом развити у јако доброг плеја, има ту материјала.
И сви остали су одиграли одличан турнир и потврдили потенцијал, разочарао није нико.

Ваља додати и двојицу који нису били на ЕП, Балша Кошривица и Ален Смаилагић, клинци који обећавају.

Потенцијал је ту, сада је до посвећености, стручног рада и радне етике.
Биће то све како треба, српска кошарка је на добром путу.

boske

pre 5 godina

Svakog drugog leta ista priča kada mladi osvoje nešto, postaje simptomatično. Tako se pričalo za 1995 generaciju, pa ništa. Gde su Zagorac, Jaramaz, Gudurić (prosek)? Jokić je izuzetak. 1996 niko. 1997 Peno pravi nošenu prilikom prevođenja svaki put, deluje kao da su ga odučili od košarke, Vanja Marinković ništa, Voja Stojanović ništa. 1998 Aranitović zeznuo kolena kod naših vrlih stručnjaka za teretanu, Glišića nema niđe, Simanića takođe, to su sve klinci koji je trebalo da dobiju šansu u seniorima. Zašto Milutinov nije nosilac reprezentacije sa 24 godine? Nama su nosioci reprezentacije igrači koji su se rodili sa kvalitetima koje imaju, nije ih sistem napravio. Bjelicu je Kari vratio iz Austrije pošto je ovde proglašen nedarovitim. Teodosić igra na svoj prirodni talenat, da nije postao igrač u FMP? Takav se rađa jednom u 20 godina. I na kraju Jokić, generacijski talenat koji je dobio šansu u NBA, u Evroligi sticajem okolnosti njegov profil ne prolazi. Bogdana je Vlada Jovanović u Partizanu ili ko već držao dve godine na ledu, Dule ga izvukao. Gde su plejevi? Gde su dvojke? Gde su šuteri? Čini se da imamo samo prateće igrače tipa Kalina, Mačvan i ostali. Gde su silni talenti koji poosvajaše juniorska i kadetska prvenstva? Bojim se da sa ovom generacijom ne bude isto.

Laki

pre 5 godina

Partizan i Zvezda MORAJU da nadju minute za Pecarskog i Paunovica, u aba ligi i Evrokupu, a ne nekim razvojnim timovima bez ambicija. Ako ne bude tako mogu da se ugase slobodno jer nicemu ne sluze. Takodje, bilo bi dobro da Dalobor igra u Igokei. Recimo 15tak minuta po mecu za ove momke. I ocekujem Miskovica i Marjanovica u Megi da igraju vise naredne sezone.

Ja

pre 5 godina

Partizan i Zvezda MORAJU da nadju minute za Pecarskog i Paunovica, u aba ligi i Evrokupu, a ne nekim razvojnim timovima bez ambicija. Ako ne bude tako mogu da se ugase slobodno jer nicemu ne sluze. Takodje, bilo bi dobro da Dalobor igra u Igokei. Recimo 15tak minuta po mecu za ove momke. I ocekujem Miskovica i Marjanovica u Megi da igraju vise naredne sezone.
(Laki, 06. avgust 2018 09:17)

Zvezda najpre da nađe minute za Radanova i Simanića, nek ide redom, a Pecarski je već dobio minute prošle sezone, više nego ova dvojica, dve godine starija igrača, zajedno. Sledeće će sigurno igrati još više.

Aca

pre 5 godina

Malo je degutantno pricati o odbrani u ovom dobu, kao da se radi o vec formiranim igracima-?
Odbrana se uci, radi i usavrsava, vidite li vi da su 'defanzivni specijalci' poput Kalinica uglavnom uzasno limitirani ofanzivno, i uglavnom iskocili iz univerzitetske reprezentacije ili kao Lazic se proslavili kao defanzivci sa 26? Retki su igraci u oba pravca uopste u svetu.

Blue Moon 1063

pre 5 godina

Tehniku ima, mentalitet pobednika ima, sad mu predstoji rad na telu koje mora da pripremi za seniorsku kosarku i ako to uradi na pravi nacin eto nama nove zvezde.

мерак

pre 5 godina

Доста добрих клинаца. Дајте шансу нашим клинцима! Доста је било маторих амера, разигравајте наше злато!

Profesor BG

pre 5 godina

Jedino sto igra na istoj poziciji i sto je visok kao njegov otac. Međutim, sve ostalo: sjajan sut, odlicno kretanje u napadu, citanje igre... je nesto u cemu je drasticno ispred svog oca, kojem je kvalitet bila igra u odbrani i atraktivno zakucavanje.

vladimir

pre 5 godina

@Where is my sendvič... nije covek nego dete... jokic u njegovim godinama nije mogao sklek da uradi, a ni novine mu nisi mogao provuci ispod nogu pri skoku... kakvu crnu odbranu da igra... dakle ne znaci da ce biti bolji od jokica sa 22, verovatno nece jer je ovaj jedinstven... ali je sa 18 bolji od jokica sa 18 :)

marli

pre 5 godina

Svaka čast momcima. Ovih pet nabrojanih su svakako najperspektivniji, ali ima tu još najmanje 3-5 godina teškog rada da bi postali A reprezentativci. Pecarski i Petrušev izuzetno dominantni pod košem za svoj uzrast. Ne treba zaboraviti ni Nikolu Miškovica i Balšu Koprivicu koji su isto sjajni talenti i koji pripadaju ovoj generaciji.

Lorimer

pre 5 godina

Tehniku ima, mentalitet pobednika ima, sad mu predstoji rad na telu koje mora da pripremi za seniorsku kosarku i ako to uradi na pravi nacin eto nama nove zvezde.
(Blue Moon 1063, 06. avgust 2018 08:46)

U tom uzrastu je najbitnije da ima glavu, a telo će se već razviti vremenom. Sećam se svojevremeno razgovora Kreše Ćosića i Dude Ivkovića na temu tada mladjanog Dina Radje. Kaže Duda “Kako će ovaj da postane košarkaš kad ima ovoliko d...?” A Kreša odgovori “Bitno da ima glavu, a d... ćemo već da stešemo”.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Ako ćemo po imenima trio P je predominantan.Uz njih kapiten Ilić,već sad ima i telo za vrhunsku košarku.Lakić je možda i jedini kvalifikovan za pleja u ovoj ekipi kao klasični organizator.Trifunović,posebno sam ga gledao odličan prvi korak,brz,skočan atletski bek pokriva 3 pozicije međutim ima velike oscilacije u igri kao manjak samopouzdanja,ne znam.Od Cerovine sam očekivao više.Na sve njih u ovom godištu dodati Koprivicu(i imamo naj bolju centarsku liniju na svetu)Od god.dana mlađih prirodno se dodaje bek šuter Pažin.All around biser evropske košarke Pokuševski.Za kraj i to je pitanje koje zahteva odgovor mladi super talentovani Nakić.To je izgrađena generacija koju treba negovati i forsirati.Perspektiva je lepa.

Nemamo pleja

pre 5 godina

Nećemo ga ni imati. Koncepcija razvoja sporta u Srbiji je takva da igrači koji imaju visinu i gen za pleja odlaze u druge sportove, uglavnom fudbal i rukomet.Greška je što ćemo imati krilnih centara na izvoz a niko neće moći da ih razigra u reprezentaciji kada odu matori. Još se sećam Mirka Novosela koji je izjavio da će lako napraviti reprezentaciju od centara iz Dalmacije, krila ima po celoj Jugi a bekovi(to se danas zove plej) obavezno iz Čačka. Dakle treba razvijati košarku u zapadnoj Srbiji jer očigledno je da nam odande dolaze ti mangupi koji odlikuju našu košarku.

aco

pre 5 godina

@boske
Милутинов је већ сад међу најбољим центрима у ЕЛ, а Гудурић је напредовао и има још доста простора, а Жељко ће га лепо избрусити. Нереално је очекивати да сваки талентовани играч постане светска класа. Нама је плеј проблем у најави. Недовић (27) ће то одлично покриват наредних пет година, а ту је и Јовић (28). Са Јокићем можемо да играмо и са два бека. Утисак је да ћемо за пар година превише зависити од Јокића и Богдана. Мислим да Пено може достићи ниво Јовића за 5-6 година ако се баш потруди. Мицић је напредовао, али није то довољно за репрезентацију. Бићемо у европском врху и наредних година, а напад на САД је могућ наредне године, али шансе нису велике.

Needukovan

pre 5 godina

Ne treba zaboraviti ni Nikolu Miškovica i Balšu Koprivicu koji su isto sjajni talenti i koji pripadaju ovoj generaciji.
(marli, 6. avgust 2018 09:15)

Jel zna neko zasto njih dvojica nisu igrala ovaj turnir?

Vuk Samotnjak

pre 5 godina

Naravno, neki od igrača su iskočili u prvi plan, ali i medju ustalima ima dosta potencijala, a svi su imali neke zapažene role. Meni su se svideli neki izuzetni potezi Kuzmanovića, tu su naravno i trojke Islamovića protiv CG, i.t.d.
Iako smo osvojili turnir, bile su oučljive i neke mane, a ponajviše odbrana. Ima tu još mnogo mesta za učenje, ali ono što je najvažnije je da se ustvari cela generacija ne svodi samo na dva-tri igrača koji su iskočili, već da postoji dosta velika baza igrača iz koje kasnije mogu iskočiti i drugi.

23

pre 5 godina

Juniorska kosarka,sa 18 godina je jedna stvar,a seniorska sa 24,25...vec potpuno druga.Mnogo stvari se promeni.
Jedino bitno za ove momke,sada,je samopouzdanje,rad,rad i još mnogo rada.

aca

pre 5 godina

kad klinci pocnu da igraju seniorsku kosarku najbitnije je kako se snadju prve 2,3 god. Ima puno primera kako osrednji igraci naprave vrhunske karijere a vrhunski talenti samo nestanu.