Četvrtak, 19.07.2018.

23:00

Šreder i Muskala u Oklahomi, Entoni blizu dresa Roketsa!

Oklahoma Siti Tander trejdovao je Karmela Entonija i prava na zaštićenog prvog pika 2022. za dvojac Atlanta Hoksa – Denis Šreder, Majk Muskala.

Izvor:

Šreder i Muskala u Oklahomi, Entoni blizu dresa Roketsa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Mas

pre 5 godina

@Strucnjak Curry-draftovan,Klay-draftovan,Draynond-draftovan,Livingston-doveden kao najprosecniji igrac,Iguadala-isto.Durant i Cousins dovedeni ali jednostavno su im se poklopile kockice da to urade.Ekipa igra najlepsu kosarku u celoj ligi i ne postoji individualac koji ce sve da preuzme na sebe kao Lebron u cavsima,Harden u roketsima,...

Dacha

pre 5 godina

Mnogi govore da su GSW imali srece u polufinalu sa Hjustonom zbog povrede Pola ali svi kao da zaboravljaju koliko su i Ratnici imali problema sa povredom Karija,koji je poluspreman usao u celu tu seriju,zatim i Thompson je imao problem sa povredom,Iguadala isto,znaci u mnogo vecem problemu su bili Ratnici od Hjustona i da su bili komplenti i spremni 100% Hjuston im ne bi uzeo vise od 2 utakmice bez obzira na igranje Krisa Pola. Kad smo kod dominacije GSW-a mislim da im je ovo mozda i poslednja sezona ovolike dominacije jer stize im na naplatu Thompsonov ugovor i treba naci mesta u seleri kepu sto znaci da vrlo lako moze da ode negde drugde,Kazins ce sigurno ako odigra na nivou otici za max ugovor negde,Iguadalu i Livingstona stizu godine i time se znacajno smanjuje ucinak klupe,plus na sve to treba dodati da se i drugi timovi pojacavaju i prave super timove,Boston i Filadelfija na istoku,Lejkersi na zapadu ako dovedu sledece sezone Lenarda staju rame uz rame Ratnicima,tako da bice vrlo zanimljivo..

Strucnjak

pre 5 godina

@V, kazes dobrim karakterom igraca... Nije to dobar karakter. Veliki igraci ne idu okolo i mole druge velike da dodju ne bi li osigurali titulu. Veliki igraci uzmu stvari u svoje ruke i osvoje titulu. Pogotovo ako vec imas tim za to.
Nisam siguran da bi Majkl Dzordan ikad posao u LA da nagovara Medzika da predje u Cikago da imaju zagarantovane titule. Koliko nerealno zvuci ovo sto sam napisao.
A sada se dogadja i ljudi to cak cijene. Neki. Oni sto nikad nisu igrali sport i pokusavali sami da pobijede jaceg.

Perl Džem s Džoni Konkekovim viklerima

pre 5 godina

@ Pukovnik Parker, Elvisov menadzer

Da, šteta da tako slab odbrambeni igrač ovim istiskuje borce Klifa Levingstona i Antoana Kara a i Redži Tius i Rendi Vitmen će dobijati manje šuteva. Ali Muki je Muki, a i sve dok je tu stameni Džoni Konkek budimo bez brige.

DukiNS

pre 5 godina

I sad neka mi petarczv objasni da se zadnjih godina ne desavaju veliki trejdovi, tj. pokusaji da se prave 'mutant' ekipe. Pocelo je to jos u drugoj polovini devedesetih , Hjuston sa Drekslerom i Barklijem, ali je tad bilo sporadicno. ovo sada je pocelo svake godine. I nije toliko do zelja igraca koliko je ceo NBA biznis prerastao samu igru. Vec se prica o Lenardovom prelasku u Lejkerse, a ako to nije 'mega' prelazak , imajuci u vidu da je Lebron vec tamo, onda ne znam kako to da nazovem.

krezavi

pre 5 godina

I ko ce sad da igra u Atlanti niko ne zna.A stvaranje mega timova nije novost ali je dolaskom Kazinsa u Woriorse dobila drugu dimenziju.Stvarali su mega timove i ranije ali svi su ih stvarali expresno a Woriorsi su to uradili postupno i polako.

V

pre 5 godina

WillyWonka - po 1000 put, Liga nema pravno sredstvo, niti treba da ga ima, da bilo koji tim bira bilo kojeg dostupnog igrača na draftu, ili da potpiše bilo kog igrača za bilo koji novac ukoliko se obe strane slože oko uslova.
Golden Stejtu su se poklopile kockice, jednom u 100 godina, sa nenormalno dobrim izborima na draftu, dobrim karakterima glavnih igrača koji su se odlično zajedno uklopili, i atmosferom u ekipi koja generalno privlači druge dobre igrače.
Kazins je potpisao sa mali novac zato što je u procesu rehabilitacije od povrede, neće igrati do januara-februara, a nijedan tim mu nije ponudio veliki ugovor koji on očekuje. Plan mu je da odigra tu jednu godinu najbolje što može i od sledeće sezone da dobije taj veliki ugovor. Ako pritom još i osvoji prsten...

WillyWonka

pre 5 godina

Kao da je više uopšte bitno ko je gdje otišao. Otkad se GSW kompletirao, ništa više nema veze, niti ima smisla. NBA liga nije smjela dozvoliti stvaranje mega tima, interes opada. Šta da gledam? 82 utakmice + PO, a pobjednik se unaprijed zna. Katastrofa za moj najdraži sport.

SS

pre 5 godina

Znalo se da Atlanta traži trejd za Šredera, ali ga maltene niko nije hteo.
Oklahoma se rešila Entonijevog ugovora, dobila još jednog divljaka na pleju.
Filadelfija je dobila visokog igrača sa šutom za 3, što je prvobitno trebao biti Bjelica, koji je odustao od ugovora.

Svi srećni i zadovoljni.

Pukovnik Parker, Elvisov menadzer

pre 5 godina

Dolaskom Karmela Atlanta konacno postaje ekipa spremna da se bori za za veliko finale. Da sam na mestu trenera Atlante, Majka Fratela, Karmela bih vratio na prirodnu poziciju trojke gde je pruzao najbolje igre u Denveru. Sa Blejlokom i Ogmonom na bekovima, Melom i Vilkinsom na krilima, i Kevinom Vilisom na centru, Atlanta moze da parira bilo kome. Jos kad se tu pridodaju Deni Mening i Krejg Ilo sa klupe, i ako jos pride potpisu nekog veterana na pleju, eto velikog finala sa Golden Stejtom. Muki Blejlok moze da drzi Karija, Plastic Man Ogmon ce flastera na Djurenta, i eto nama i celih sedam utakmica. Go Hawks!

konto

pre 5 godina

Ne bih se složio sa komentatorima koji misle da će se Entoni dobro uklopiti u Hjuston. Ja imam neki osećaj da ako stvarno potpiše za Hjuston da to neće biti dobar posao za njih, bez obzira koliko to mali ugovor bio. Hjuston je bio najbolja ekipa prošle sezone, mnogi to zaboravljaju. Neki će reći, nije bio najbolja ekipa već samo ekipa sa najboljim skorom u regularnom delu sezone. A ti zaboravljaju da je u finalu konferencije Hjuston bio vrlo blizu toga da izbaci GSW, vodili su 3:2 u seriji kad im se povredio Kris Pol. Da ne pričamo sad šta bi bilo kad bi bilo ali mislim da je svima jasno da je to bio odlučujući momenat u seriji i da su GSW imali mnogo sreće. Pritom, da budem jasan, navijam upravo za GSW.
Hoću reći da je Hjuston napravio već dobar tim, dobar sistem i da im neko kao Entoni neće puno toga dobrog doneti. Svi znamo kakav je bio u Njujorku i na šta je ličila Oklahoma prošle godine (mada za situaciju u OCT se ne može baš on okriviti). S druge strane, možda se čelnici Raketa pripremaju za scenario od prošle godine, za slučaj da im se neko bitan povredi. Biće zanimljivo, ja lično kao jedinu pretnju Ratnicima vidim upravo Rakete.

Miki28

pre 5 godina

Atlanta preuzima na sebe Melov ugovor i ona ce ga isplatiti u potpunosti. Sad Melo moze da potpise za manje para za nekog contendera ( vrvt Hjuston ) i da se bori za titulu. Narednih nekoliko godina ce i ici u neke jace klubove u pokusaju da uzme titulu. Steta jer je stvarno bio veliki igrac, nevjerovatan strijelac ali eto, tako to ide.

czbg

pre 5 godina

Posle Toronta sledeca ekipa koja sama sebi puca u kolena je Atlanta, verovatno ce ih biti jos.
Upropastise 10 ekipa da bi napravili 3 jake, glupo ali ajde.

србујем

pre 5 godina

Пре бих отпустио Шрудера, неће се он наиграти као други плеј. Опет и да игра као стартни бек би било лоше, јер ипак и Расел и Шрудер у истој постави... Тешко

filips

pre 5 godina

Atlanta plaća tih 28mil$. Karmelo ce verovatno potpisati za veteranski minimum za HOU.
ATL je u rebildu, jednostavno su shvatili da su pogresili sa Sruderom koji nije "franchise-player" i ne žele da mu placaju višegodišnji ugovor mislim da je jos 3god oko 50mil$.
E sad za sve koje pitaju tu ima i finansijskih olaksica za raskid, kao sto je imao OKC mogućnost da ako otpusti Karmela moze da placa 3 god po 9mil, olakšice znače npr da ekipa ne bi plaćala takse na luksuz 1za1 ili 2za1$.
Međutim ATL će mu sve isplatiti odmah. Posto NBA takođe zahteva od timova da troše novac. Pa su samim tim timovi u obavezi da potroše na plate min 80% novca za cap koji je 101mil$ za ovu sezonu. Tako da necete zateci tim u ligi koji trosi manje od 80mil$ na plate, mada jedan jedini tim postoji danas cini mi se SAC ali oni ce potpisati nekog do pocetka sezone sigurno. Zato i Divac nudi velike novce za bekove zato sto imaju jos 20mil$ do hard-capa...
Nadam se da nisam smorio i barem malo objasnio ?

@

pre 5 godina

@myseparaterealty

čiste cap space da bi mogli potencijalno da dovedu nekog star ili superstar igraca.Atlanta trenutno ima jake lose ugovore

Netsnbachamps2020

pre 5 godina

@myseparaterealty
@akcidroni
Sta kad njihov najbolji igrac neće da igra za njih, mada mislim da su trebali dobiti neku bolju ponudu kada se uzme u obzir da ima ugovor na 2-3 sezone
A melu ce biti isplacena plata u iznosu od 29/30 mil. Roketsi ce biti u mogućnosti da mu ponude ugovor za ovu godinu u vrednosti od par mil dolara, pa ce valjda sledeće sezone igrati za neki jači ugovor, sve zavisi da li oce da pokusa da pobedi ili da li juri lovu

reflektor

pre 5 godina

Melo u Hou ce biti slicna prica kao u OKC.Pol i Harden su imali top sezonu,slicno kao RW i PG koji su glavni u OKC.Jednostavno GSW je postavio zadatak! kako postojeci sampionski tim nadograditi superstarom i nastaviti vladavinu i biti jos 30% jaci!A cini mi se da ostali(izuzev Bostona,File,Jute,mozda jos neko) jurcaju da naprave super tim i odmah prsten hoce.Vidite samo dinastije Bostona,LAL,Sparsa,Cikaga,GSW,Hjuston...Svi su imali jezgro godinama gradjeno pa onda nadogradjeno ili poboljsano kako god.Ko zna mozda i upali...mada realno tesko...GSW je kao zemlja jak,oni opusteno otpuste dva centra(mozda im se obije o glavu)!

zZz

pre 5 godina

Kaze se u članku, Hawksi ce odmah odpustiti Entonija... Pa kad dobije otkaz, i recimo niko ne želi da ga angažuje, ko mu plaća tih zagarantovanih 27 mill dolara?

Placa mu klub koji ga je otpustio osim u slucaju da ne ga ne uzme drugi klub i samim tim preuzme na sebe taj ugovor.

Powerslave

pre 5 godina

Na šta je spao "superstar" Karmelo, da bude trejdovan u najgori tim istoka, a onda i otpušten :D

Sa finansijske strane, njemu je svejedno, tih ~28 miliona će mu svakako biti isplaćeni (od strane Atlante, ona je preuzela to na sebe) i time ovaj njegov ugovor prestaje da važi, vidim da pitaju ljudi.
Sad, gde god da ode ima da skače od sreće ako i 10 dobije, a ako ode u Hjuston nisam siguran ni da li mogu da mu ponude više od 5, preko salary cap-a su, a nisu ni Kapelu još potpisali.

Atlanta je svakako u teškom rebuildu, njima niti treba Karmelo niti im treba prostor u salary cap-u za nekog dobrog igrača, za tu "uslugu" su nagrađeni pikom... mislim da je realno trebalo više da dobiju, ali kako god, plus su se rešili nezadovoljnog Šredera (pre neku nedelju rekao da ne želi da se bori za poslednje mesto na istoku). Nisam siguran kako će on u OKC da se uklopi, možda ga oni kasnije proslede nekom trećem za drugi profil igrača.

Karmelo bi mogao da se uklopi bolje u Hjustonu nego u OKC, tamo ionako svi odmah gledaju ka košu čim dobiju loptu, a odbrana je ionako u drugom planu. Samo će morati malo brže da se oslobađa lopte.
Sve u svemu, mislim da ipak stoji da je cela ova situacija oko trejda/otpuštanja/verovatnog minimalca ili neke malo veće sume prilično ponižavajuća za igrača sa tolikim egom.

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

Kaze se u članku, Hawksi ce odmah odpustiti Entonija... Pa kad dobije otkaz, i recimo niko ne želi da ga angažuje, ko mu plaća tih zagarantovanih 27 mill dolara?

hdhd

pre 5 godina

Ja imam neki cudan osecaj da ce Karmelo biti OK u Hjustonu.Cekace otvorene suteve koje ce mu obezbediti CP3 i JH13,samo da barem malo igra odbranu.Verovatno ce igrati trojku.

Aleksandar

pre 5 godina

Sta se radi u ovom nba trejduju se glavni igraci kao od sale.Tesko da neki igrac zavrsi karijeru u timu koji ga je draftovao jedino Kari ne verujem da ce negde iz gsw.

myseparaterealty

pre 5 godina

Pa sta je Atlanta dobila sa ovim ? Ode im najbolji igrac nizasta. Oklahomin pik za dve god? Visak kesa? Sta ce bolje sa njim da nadju ?

myseparaterealty

pre 5 godina

Pa sta je Atlanta dobila sa ovim ? Ode im najbolji igrac nizasta. Oklahomin pik za dve god? Visak kesa? Sta ce bolje sa njim da nadju ?

Aleksandar

pre 5 godina

Sta se radi u ovom nba trejduju se glavni igraci kao od sale.Tesko da neki igrac zavrsi karijeru u timu koji ga je draftovao jedino Kari ne verujem da ce negde iz gsw.

hdhd

pre 5 godina

Ja imam neki cudan osecaj da ce Karmelo biti OK u Hjustonu.Cekace otvorene suteve koje ce mu obezbediti CP3 i JH13,samo da barem malo igra odbranu.Verovatno ce igrati trojku.

zZz

pre 5 godina

Kaze se u članku, Hawksi ce odmah odpustiti Entonija... Pa kad dobije otkaz, i recimo niko ne želi da ga angažuje, ko mu plaća tih zagarantovanih 27 mill dolara?

Placa mu klub koji ga je otpustio osim u slucaju da ne ga ne uzme drugi klub i samim tim preuzme na sebe taj ugovor.

Powerslave

pre 5 godina

Na šta je spao "superstar" Karmelo, da bude trejdovan u najgori tim istoka, a onda i otpušten :D

Sa finansijske strane, njemu je svejedno, tih ~28 miliona će mu svakako biti isplaćeni (od strane Atlante, ona je preuzela to na sebe) i time ovaj njegov ugovor prestaje da važi, vidim da pitaju ljudi.
Sad, gde god da ode ima da skače od sreće ako i 10 dobije, a ako ode u Hjuston nisam siguran ni da li mogu da mu ponude više od 5, preko salary cap-a su, a nisu ni Kapelu još potpisali.

Atlanta je svakako u teškom rebuildu, njima niti treba Karmelo niti im treba prostor u salary cap-u za nekog dobrog igrača, za tu "uslugu" su nagrađeni pikom... mislim da je realno trebalo više da dobiju, ali kako god, plus su se rešili nezadovoljnog Šredera (pre neku nedelju rekao da ne želi da se bori za poslednje mesto na istoku). Nisam siguran kako će on u OKC da se uklopi, možda ga oni kasnije proslede nekom trećem za drugi profil igrača.

Karmelo bi mogao da se uklopi bolje u Hjustonu nego u OKC, tamo ionako svi odmah gledaju ka košu čim dobiju loptu, a odbrana je ionako u drugom planu. Samo će morati malo brže da se oslobađa lopte.
Sve u svemu, mislim da ipak stoji da je cela ova situacija oko trejda/otpuštanja/verovatnog minimalca ili neke malo veće sume prilično ponižavajuća za igrača sa tolikim egom.

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

Kaze se u članku, Hawksi ce odmah odpustiti Entonija... Pa kad dobije otkaz, i recimo niko ne želi da ga angažuje, ko mu plaća tih zagarantovanih 27 mill dolara?

reflektor

pre 5 godina

Melo u Hou ce biti slicna prica kao u OKC.Pol i Harden su imali top sezonu,slicno kao RW i PG koji su glavni u OKC.Jednostavno GSW je postavio zadatak! kako postojeci sampionski tim nadograditi superstarom i nastaviti vladavinu i biti jos 30% jaci!A cini mi se da ostali(izuzev Bostona,File,Jute,mozda jos neko) jurcaju da naprave super tim i odmah prsten hoce.Vidite samo dinastije Bostona,LAL,Sparsa,Cikaga,GSW,Hjuston...Svi su imali jezgro godinama gradjeno pa onda nadogradjeno ili poboljsano kako god.Ko zna mozda i upali...mada realno tesko...GSW je kao zemlja jak,oni opusteno otpuste dva centra(mozda im se obije o glavu)!

filips

pre 5 godina

Atlanta plaća tih 28mil$. Karmelo ce verovatno potpisati za veteranski minimum za HOU.
ATL je u rebildu, jednostavno su shvatili da su pogresili sa Sruderom koji nije "franchise-player" i ne žele da mu placaju višegodišnji ugovor mislim da je jos 3god oko 50mil$.
E sad za sve koje pitaju tu ima i finansijskih olaksica za raskid, kao sto je imao OKC mogućnost da ako otpusti Karmela moze da placa 3 god po 9mil, olakšice znače npr da ekipa ne bi plaćala takse na luksuz 1za1 ili 2za1$.
Međutim ATL će mu sve isplatiti odmah. Posto NBA takođe zahteva od timova da troše novac. Pa su samim tim timovi u obavezi da potroše na plate min 80% novca za cap koji je 101mil$ za ovu sezonu. Tako da necete zateci tim u ligi koji trosi manje od 80mil$ na plate, mada jedan jedini tim postoji danas cini mi se SAC ali oni ce potpisati nekog do pocetka sezone sigurno. Zato i Divac nudi velike novce za bekove zato sto imaju jos 20mil$ do hard-capa...
Nadam se da nisam smorio i barem malo objasnio ?

Netsnbachamps2020

pre 5 godina

@myseparaterealty
@akcidroni
Sta kad njihov najbolji igrac neće da igra za njih, mada mislim da su trebali dobiti neku bolju ponudu kada se uzme u obzir da ima ugovor na 2-3 sezone
A melu ce biti isplacena plata u iznosu od 29/30 mil. Roketsi ce biti u mogućnosti da mu ponude ugovor za ovu godinu u vrednosti od par mil dolara, pa ce valjda sledeće sezone igrati za neki jači ugovor, sve zavisi da li oce da pokusa da pobedi ili da li juri lovu

konto

pre 5 godina

Ne bih se složio sa komentatorima koji misle da će se Entoni dobro uklopiti u Hjuston. Ja imam neki osećaj da ako stvarno potpiše za Hjuston da to neće biti dobar posao za njih, bez obzira koliko to mali ugovor bio. Hjuston je bio najbolja ekipa prošle sezone, mnogi to zaboravljaju. Neki će reći, nije bio najbolja ekipa već samo ekipa sa najboljim skorom u regularnom delu sezone. A ti zaboravljaju da je u finalu konferencije Hjuston bio vrlo blizu toga da izbaci GSW, vodili su 3:2 u seriji kad im se povredio Kris Pol. Da ne pričamo sad šta bi bilo kad bi bilo ali mislim da je svima jasno da je to bio odlučujući momenat u seriji i da su GSW imali mnogo sreće. Pritom, da budem jasan, navijam upravo za GSW.
Hoću reći da je Hjuston napravio već dobar tim, dobar sistem i da im neko kao Entoni neće puno toga dobrog doneti. Svi znamo kakav je bio u Njujorku i na šta je ličila Oklahoma prošle godine (mada za situaciju u OCT se ne može baš on okriviti). S druge strane, možda se čelnici Raketa pripremaju za scenario od prošle godine, za slučaj da im se neko bitan povredi. Biće zanimljivo, ja lično kao jedinu pretnju Ratnicima vidim upravo Rakete.

V

pre 5 godina

WillyWonka - po 1000 put, Liga nema pravno sredstvo, niti treba da ga ima, da bilo koji tim bira bilo kojeg dostupnog igrača na draftu, ili da potpiše bilo kog igrača za bilo koji novac ukoliko se obe strane slože oko uslova.
Golden Stejtu su se poklopile kockice, jednom u 100 godina, sa nenormalno dobrim izborima na draftu, dobrim karakterima glavnih igrača koji su se odlično zajedno uklopili, i atmosferom u ekipi koja generalno privlači druge dobre igrače.
Kazins je potpisao sa mali novac zato što je u procesu rehabilitacije od povrede, neće igrati do januara-februara, a nijedan tim mu nije ponudio veliki ugovor koji on očekuje. Plan mu je da odigra tu jednu godinu najbolje što može i od sledeće sezone da dobije taj veliki ugovor. Ako pritom još i osvoji prsten...

Pukovnik Parker, Elvisov menadzer

pre 5 godina

Dolaskom Karmela Atlanta konacno postaje ekipa spremna da se bori za za veliko finale. Da sam na mestu trenera Atlante, Majka Fratela, Karmela bih vratio na prirodnu poziciju trojke gde je pruzao najbolje igre u Denveru. Sa Blejlokom i Ogmonom na bekovima, Melom i Vilkinsom na krilima, i Kevinom Vilisom na centru, Atlanta moze da parira bilo kome. Jos kad se tu pridodaju Deni Mening i Krejg Ilo sa klupe, i ako jos pride potpisu nekog veterana na pleju, eto velikog finala sa Golden Stejtom. Muki Blejlok moze da drzi Karija, Plastic Man Ogmon ce flastera na Djurenta, i eto nama i celih sedam utakmica. Go Hawks!

krezavi

pre 5 godina

I ko ce sad da igra u Atlanti niko ne zna.A stvaranje mega timova nije novost ali je dolaskom Kazinsa u Woriorse dobila drugu dimenziju.Stvarali su mega timove i ranije ali svi su ih stvarali expresno a Woriorsi su to uradili postupno i polako.

DukiNS

pre 5 godina

I sad neka mi petarczv objasni da se zadnjih godina ne desavaju veliki trejdovi, tj. pokusaji da se prave 'mutant' ekipe. Pocelo je to jos u drugoj polovini devedesetih , Hjuston sa Drekslerom i Barklijem, ali je tad bilo sporadicno. ovo sada je pocelo svake godine. I nije toliko do zelja igraca koliko je ceo NBA biznis prerastao samu igru. Vec se prica o Lenardovom prelasku u Lejkerse, a ako to nije 'mega' prelazak , imajuci u vidu da je Lebron vec tamo, onda ne znam kako to da nazovem.

SS

pre 5 godina

Znalo se da Atlanta traži trejd za Šredera, ali ga maltene niko nije hteo.
Oklahoma se rešila Entonijevog ugovora, dobila još jednog divljaka na pleju.
Filadelfija je dobila visokog igrača sa šutom za 3, što je prvobitno trebao biti Bjelica, koji je odustao od ugovora.

Svi srećni i zadovoljni.

Strucnjak

pre 5 godina

@V, kazes dobrim karakterom igraca... Nije to dobar karakter. Veliki igraci ne idu okolo i mole druge velike da dodju ne bi li osigurali titulu. Veliki igraci uzmu stvari u svoje ruke i osvoje titulu. Pogotovo ako vec imas tim za to.
Nisam siguran da bi Majkl Dzordan ikad posao u LA da nagovara Medzika da predje u Cikago da imaju zagarantovane titule. Koliko nerealno zvuci ovo sto sam napisao.
A sada se dogadja i ljudi to cak cijene. Neki. Oni sto nikad nisu igrali sport i pokusavali sami da pobijede jaceg.

czbg

pre 5 godina

Posle Toronta sledeca ekipa koja sama sebi puca u kolena je Atlanta, verovatno ce ih biti jos.
Upropastise 10 ekipa da bi napravili 3 jake, glupo ali ajde.

Miki28

pre 5 godina

Atlanta preuzima na sebe Melov ugovor i ona ce ga isplatiti u potpunosti. Sad Melo moze da potpise za manje para za nekog contendera ( vrvt Hjuston ) i da se bori za titulu. Narednih nekoliko godina ce i ici u neke jace klubove u pokusaju da uzme titulu. Steta jer je stvarno bio veliki igrac, nevjerovatan strijelac ali eto, tako to ide.

србујем

pre 5 godina

Пре бих отпустио Шрудера, неће се он наиграти као други плеј. Опет и да игра као стартни бек би било лоше, јер ипак и Расел и Шрудер у истој постави... Тешко

WillyWonka

pre 5 godina

Kao da je više uopšte bitno ko je gdje otišao. Otkad se GSW kompletirao, ništa više nema veze, niti ima smisla. NBA liga nije smjela dozvoliti stvaranje mega tima, interes opada. Šta da gledam? 82 utakmice + PO, a pobjednik se unaprijed zna. Katastrofa za moj najdraži sport.

Mas

pre 5 godina

@Strucnjak Curry-draftovan,Klay-draftovan,Draynond-draftovan,Livingston-doveden kao najprosecniji igrac,Iguadala-isto.Durant i Cousins dovedeni ali jednostavno su im se poklopile kockice da to urade.Ekipa igra najlepsu kosarku u celoj ligi i ne postoji individualac koji ce sve da preuzme na sebe kao Lebron u cavsima,Harden u roketsima,...

Dacha

pre 5 godina

Mnogi govore da su GSW imali srece u polufinalu sa Hjustonom zbog povrede Pola ali svi kao da zaboravljaju koliko su i Ratnici imali problema sa povredom Karija,koji je poluspreman usao u celu tu seriju,zatim i Thompson je imao problem sa povredom,Iguadala isto,znaci u mnogo vecem problemu su bili Ratnici od Hjustona i da su bili komplenti i spremni 100% Hjuston im ne bi uzeo vise od 2 utakmice bez obzira na igranje Krisa Pola. Kad smo kod dominacije GSW-a mislim da im je ovo mozda i poslednja sezona ovolike dominacije jer stize im na naplatu Thompsonov ugovor i treba naci mesta u seleri kepu sto znaci da vrlo lako moze da ode negde drugde,Kazins ce sigurno ako odigra na nivou otici za max ugovor negde,Iguadalu i Livingstona stizu godine i time se znacajno smanjuje ucinak klupe,plus na sve to treba dodati da se i drugi timovi pojacavaju i prave super timove,Boston i Filadelfija na istoku,Lejkersi na zapadu ako dovedu sledece sezone Lenarda staju rame uz rame Ratnicima,tako da bice vrlo zanimljivo..

Perl Džem s Džoni Konkekovim viklerima

pre 5 godina

@ Pukovnik Parker, Elvisov menadzer

Da, šteta da tako slab odbrambeni igrač ovim istiskuje borce Klifa Levingstona i Antoana Kara a i Redži Tius i Rendi Vitmen će dobijati manje šuteva. Ali Muki je Muki, a i sve dok je tu stameni Džoni Konkek budimo bez brige.

@

pre 5 godina

@myseparaterealty

čiste cap space da bi mogli potencijalno da dovedu nekog star ili superstar igraca.Atlanta trenutno ima jake lose ugovore

Pukovnik Parker, Elvisov menadzer

pre 5 godina

Dolaskom Karmela Atlanta konacno postaje ekipa spremna da se bori za za veliko finale. Da sam na mestu trenera Atlante, Majka Fratela, Karmela bih vratio na prirodnu poziciju trojke gde je pruzao najbolje igre u Denveru. Sa Blejlokom i Ogmonom na bekovima, Melom i Vilkinsom na krilima, i Kevinom Vilisom na centru, Atlanta moze da parira bilo kome. Jos kad se tu pridodaju Deni Mening i Krejg Ilo sa klupe, i ako jos pride potpisu nekog veterana na pleju, eto velikog finala sa Golden Stejtom. Muki Blejlok moze da drzi Karija, Plastic Man Ogmon ce flastera na Djurenta, i eto nama i celih sedam utakmica. Go Hawks!

WillyWonka

pre 5 godina

Kao da je više uopšte bitno ko je gdje otišao. Otkad se GSW kompletirao, ništa više nema veze, niti ima smisla. NBA liga nije smjela dozvoliti stvaranje mega tima, interes opada. Šta da gledam? 82 utakmice + PO, a pobjednik se unaprijed zna. Katastrofa za moj najdraži sport.

myseparaterealty

pre 5 godina

Pa sta je Atlanta dobila sa ovim ? Ode im najbolji igrac nizasta. Oklahomin pik za dve god? Visak kesa? Sta ce bolje sa njim da nadju ?

Aleksandar

pre 5 godina

Sta se radi u ovom nba trejduju se glavni igraci kao od sale.Tesko da neki igrac zavrsi karijeru u timu koji ga je draftovao jedino Kari ne verujem da ce negde iz gsw.

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

Kaze se u članku, Hawksi ce odmah odpustiti Entonija... Pa kad dobije otkaz, i recimo niko ne želi da ga angažuje, ko mu plaća tih zagarantovanih 27 mill dolara?

hdhd

pre 5 godina

Ja imam neki cudan osecaj da ce Karmelo biti OK u Hjustonu.Cekace otvorene suteve koje ce mu obezbediti CP3 i JH13,samo da barem malo igra odbranu.Verovatno ce igrati trojku.

Dacha

pre 5 godina

Mnogi govore da su GSW imali srece u polufinalu sa Hjustonom zbog povrede Pola ali svi kao da zaboravljaju koliko su i Ratnici imali problema sa povredom Karija,koji je poluspreman usao u celu tu seriju,zatim i Thompson je imao problem sa povredom,Iguadala isto,znaci u mnogo vecem problemu su bili Ratnici od Hjustona i da su bili komplenti i spremni 100% Hjuston im ne bi uzeo vise od 2 utakmice bez obzira na igranje Krisa Pola. Kad smo kod dominacije GSW-a mislim da im je ovo mozda i poslednja sezona ovolike dominacije jer stize im na naplatu Thompsonov ugovor i treba naci mesta u seleri kepu sto znaci da vrlo lako moze da ode negde drugde,Kazins ce sigurno ako odigra na nivou otici za max ugovor negde,Iguadalu i Livingstona stizu godine i time se znacajno smanjuje ucinak klupe,plus na sve to treba dodati da se i drugi timovi pojacavaju i prave super timove,Boston i Filadelfija na istoku,Lejkersi na zapadu ako dovedu sledece sezone Lenarda staju rame uz rame Ratnicima,tako da bice vrlo zanimljivo..

Mas

pre 5 godina

@Strucnjak Curry-draftovan,Klay-draftovan,Draynond-draftovan,Livingston-doveden kao najprosecniji igrac,Iguadala-isto.Durant i Cousins dovedeni ali jednostavno su im se poklopile kockice da to urade.Ekipa igra najlepsu kosarku u celoj ligi i ne postoji individualac koji ce sve da preuzme na sebe kao Lebron u cavsima,Harden u roketsima,...

zZz

pre 5 godina

Kaze se u članku, Hawksi ce odmah odpustiti Entonija... Pa kad dobije otkaz, i recimo niko ne želi da ga angažuje, ko mu plaća tih zagarantovanih 27 mill dolara?

Placa mu klub koji ga je otpustio osim u slucaju da ne ga ne uzme drugi klub i samim tim preuzme na sebe taj ugovor.

Strucnjak

pre 5 godina

@V, kazes dobrim karakterom igraca... Nije to dobar karakter. Veliki igraci ne idu okolo i mole druge velike da dodju ne bi li osigurali titulu. Veliki igraci uzmu stvari u svoje ruke i osvoje titulu. Pogotovo ako vec imas tim za to.
Nisam siguran da bi Majkl Dzordan ikad posao u LA da nagovara Medzika da predje u Cikago da imaju zagarantovane titule. Koliko nerealno zvuci ovo sto sam napisao.
A sada se dogadja i ljudi to cak cijene. Neki. Oni sto nikad nisu igrali sport i pokusavali sami da pobijede jaceg.

Powerslave

pre 5 godina

Na šta je spao "superstar" Karmelo, da bude trejdovan u najgori tim istoka, a onda i otpušten :D

Sa finansijske strane, njemu je svejedno, tih ~28 miliona će mu svakako biti isplaćeni (od strane Atlante, ona je preuzela to na sebe) i time ovaj njegov ugovor prestaje da važi, vidim da pitaju ljudi.
Sad, gde god da ode ima da skače od sreće ako i 10 dobije, a ako ode u Hjuston nisam siguran ni da li mogu da mu ponude više od 5, preko salary cap-a su, a nisu ni Kapelu još potpisali.

Atlanta je svakako u teškom rebuildu, njima niti treba Karmelo niti im treba prostor u salary cap-u za nekog dobrog igrača, za tu "uslugu" su nagrađeni pikom... mislim da je realno trebalo više da dobiju, ali kako god, plus su se rešili nezadovoljnog Šredera (pre neku nedelju rekao da ne želi da se bori za poslednje mesto na istoku). Nisam siguran kako će on u OKC da se uklopi, možda ga oni kasnije proslede nekom trećem za drugi profil igrača.

Karmelo bi mogao da se uklopi bolje u Hjustonu nego u OKC, tamo ionako svi odmah gledaju ka košu čim dobiju loptu, a odbrana je ionako u drugom planu. Samo će morati malo brže da se oslobađa lopte.
Sve u svemu, mislim da ipak stoji da je cela ova situacija oko trejda/otpuštanja/verovatnog minimalca ili neke malo veće sume prilično ponižavajuća za igrača sa tolikim egom.

reflektor

pre 5 godina

Melo u Hou ce biti slicna prica kao u OKC.Pol i Harden su imali top sezonu,slicno kao RW i PG koji su glavni u OKC.Jednostavno GSW je postavio zadatak! kako postojeci sampionski tim nadograditi superstarom i nastaviti vladavinu i biti jos 30% jaci!A cini mi se da ostali(izuzev Bostona,File,Jute,mozda jos neko) jurcaju da naprave super tim i odmah prsten hoce.Vidite samo dinastije Bostona,LAL,Sparsa,Cikaga,GSW,Hjuston...Svi su imali jezgro godinama gradjeno pa onda nadogradjeno ili poboljsano kako god.Ko zna mozda i upali...mada realno tesko...GSW je kao zemlja jak,oni opusteno otpuste dva centra(mozda im se obije o glavu)!

Perl Džem s Džoni Konkekovim viklerima

pre 5 godina

@ Pukovnik Parker, Elvisov menadzer

Da, šteta da tako slab odbrambeni igrač ovim istiskuje borce Klifa Levingstona i Antoana Kara a i Redži Tius i Rendi Vitmen će dobijati manje šuteva. Ali Muki je Muki, a i sve dok je tu stameni Džoni Konkek budimo bez brige.

czbg

pre 5 godina

Posle Toronta sledeca ekipa koja sama sebi puca u kolena je Atlanta, verovatno ce ih biti jos.
Upropastise 10 ekipa da bi napravili 3 jake, glupo ali ajde.

DukiNS

pre 5 godina

I sad neka mi petarczv objasni da se zadnjih godina ne desavaju veliki trejdovi, tj. pokusaji da se prave 'mutant' ekipe. Pocelo je to jos u drugoj polovini devedesetih , Hjuston sa Drekslerom i Barklijem, ali je tad bilo sporadicno. ovo sada je pocelo svake godine. I nije toliko do zelja igraca koliko je ceo NBA biznis prerastao samu igru. Vec se prica o Lenardovom prelasku u Lejkerse, a ako to nije 'mega' prelazak , imajuci u vidu da je Lebron vec tamo, onda ne znam kako to da nazovem.

krezavi

pre 5 godina

I ko ce sad da igra u Atlanti niko ne zna.A stvaranje mega timova nije novost ali je dolaskom Kazinsa u Woriorse dobila drugu dimenziju.Stvarali su mega timove i ranije ali svi su ih stvarali expresno a Woriorsi su to uradili postupno i polako.

SS

pre 5 godina

Znalo se da Atlanta traži trejd za Šredera, ali ga maltene niko nije hteo.
Oklahoma se rešila Entonijevog ugovora, dobila još jednog divljaka na pleju.
Filadelfija je dobila visokog igrača sa šutom za 3, što je prvobitno trebao biti Bjelica, koji je odustao od ugovora.

Svi srećni i zadovoljni.

konto

pre 5 godina

Ne bih se složio sa komentatorima koji misle da će se Entoni dobro uklopiti u Hjuston. Ja imam neki osećaj da ako stvarno potpiše za Hjuston da to neće biti dobar posao za njih, bez obzira koliko to mali ugovor bio. Hjuston je bio najbolja ekipa prošle sezone, mnogi to zaboravljaju. Neki će reći, nije bio najbolja ekipa već samo ekipa sa najboljim skorom u regularnom delu sezone. A ti zaboravljaju da je u finalu konferencije Hjuston bio vrlo blizu toga da izbaci GSW, vodili su 3:2 u seriji kad im se povredio Kris Pol. Da ne pričamo sad šta bi bilo kad bi bilo ali mislim da je svima jasno da je to bio odlučujući momenat u seriji i da su GSW imali mnogo sreće. Pritom, da budem jasan, navijam upravo za GSW.
Hoću reći da je Hjuston napravio već dobar tim, dobar sistem i da im neko kao Entoni neće puno toga dobrog doneti. Svi znamo kakav je bio u Njujorku i na šta je ličila Oklahoma prošle godine (mada za situaciju u OCT se ne može baš on okriviti). S druge strane, možda se čelnici Raketa pripremaju za scenario od prošle godine, za slučaj da im se neko bitan povredi. Biće zanimljivo, ja lično kao jedinu pretnju Ratnicima vidim upravo Rakete.

V

pre 5 godina

WillyWonka - po 1000 put, Liga nema pravno sredstvo, niti treba da ga ima, da bilo koji tim bira bilo kojeg dostupnog igrača na draftu, ili da potpiše bilo kog igrača za bilo koji novac ukoliko se obe strane slože oko uslova.
Golden Stejtu su se poklopile kockice, jednom u 100 godina, sa nenormalno dobrim izborima na draftu, dobrim karakterima glavnih igrača koji su se odlično zajedno uklopili, i atmosferom u ekipi koja generalno privlači druge dobre igrače.
Kazins je potpisao sa mali novac zato što je u procesu rehabilitacije od povrede, neće igrati do januara-februara, a nijedan tim mu nije ponudio veliki ugovor koji on očekuje. Plan mu je da odigra tu jednu godinu najbolje što može i od sledeće sezone da dobije taj veliki ugovor. Ako pritom još i osvoji prsten...

Miki28

pre 5 godina

Atlanta preuzima na sebe Melov ugovor i ona ce ga isplatiti u potpunosti. Sad Melo moze da potpise za manje para za nekog contendera ( vrvt Hjuston ) i da se bori za titulu. Narednih nekoliko godina ce i ici u neke jace klubove u pokusaju da uzme titulu. Steta jer je stvarno bio veliki igrac, nevjerovatan strijelac ali eto, tako to ide.

@

pre 5 godina

@myseparaterealty

čiste cap space da bi mogli potencijalno da dovedu nekog star ili superstar igraca.Atlanta trenutno ima jake lose ugovore

србујем

pre 5 godina

Пре бих отпустио Шрудера, неће се он наиграти као други плеј. Опет и да игра као стартни бек би било лоше, јер ипак и Расел и Шрудер у истој постави... Тешко

Netsnbachamps2020

pre 5 godina

@myseparaterealty
@akcidroni
Sta kad njihov najbolji igrac neće da igra za njih, mada mislim da su trebali dobiti neku bolju ponudu kada se uzme u obzir da ima ugovor na 2-3 sezone
A melu ce biti isplacena plata u iznosu od 29/30 mil. Roketsi ce biti u mogućnosti da mu ponude ugovor za ovu godinu u vrednosti od par mil dolara, pa ce valjda sledeće sezone igrati za neki jači ugovor, sve zavisi da li oce da pokusa da pobedi ili da li juri lovu

filips

pre 5 godina

Atlanta plaća tih 28mil$. Karmelo ce verovatno potpisati za veteranski minimum za HOU.
ATL je u rebildu, jednostavno su shvatili da su pogresili sa Sruderom koji nije "franchise-player" i ne žele da mu placaju višegodišnji ugovor mislim da je jos 3god oko 50mil$.
E sad za sve koje pitaju tu ima i finansijskih olaksica za raskid, kao sto je imao OKC mogućnost da ako otpusti Karmela moze da placa 3 god po 9mil, olakšice znače npr da ekipa ne bi plaćala takse na luksuz 1za1 ili 2za1$.
Međutim ATL će mu sve isplatiti odmah. Posto NBA takođe zahteva od timova da troše novac. Pa su samim tim timovi u obavezi da potroše na plate min 80% novca za cap koji je 101mil$ za ovu sezonu. Tako da necete zateci tim u ligi koji trosi manje od 80mil$ na plate, mada jedan jedini tim postoji danas cini mi se SAC ali oni ce potpisati nekog do pocetka sezone sigurno. Zato i Divac nudi velike novce za bekove zato sto imaju jos 20mil$ do hard-capa...
Nadam se da nisam smorio i barem malo objasnio ?