Ponedeljak, 16.07.2018.

12:25

Dušan Ristić se vratio u Zvezdu

Srpski košarkaš Dušan Ristić novi je igrač Crvene zvezde, potvrdio je klub.

Izvor: B92

Dušan Ristiæ se vratio u Zvezdu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Sta uradi to Nemanja Gordicu ???

pre 5 godina

(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 16. jul 2018 13:42) .....Isto ono sto i Nemanja Gordic 13.04.2018,batice karma je cudo

Kadinjača

pre 5 godina

Peta u nizu tako je blizu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 16. jul 2018 13:42)

Tvoj klub će bar još 2x ići u zamrzivač do trinaeste u nizu.

кмеe

pre 5 godina

kme,kme loncici,cankici i ostojici poradovali se necemu,a opet ce imati max tri pobede u evrokupu i ima da se gmabaju sa olimpijom,mornarom,fmp,megom i zadrom za 4to mesto u aba ligi.
A ovi sto pominju Simanica treba da znaju da decko jos ima lufta u glavi i da ce za 3-4 godine tek da jede sve.

Ganci

pre 5 godina

Ne mogu da verujem sta pisete kad bi dosli brada i lebron vi bi im nasli manu prvo odakle pare za neka vec proverena imena a drugo ovi momci su super uz dobrog trenera koga ove god imamo i jankovic jovanovic lesor bi bili i proslu god dobri uz pravog trenera

Clasic

pre 5 godina

Zvezda pravi odlican tim. Ponovo postaju favoriti broj 1 za titulu ABA lige kao sto su i preshodnih godina bili .Uz to imaju i najboljeg trenera ABA lige.

Sta uradi to Nemanja Gordicu ???

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ludak, 16. jul 2018 18:21)

Pa kako ga niko ne uze na draftu kad je tako dobar?
(Braziliano, 16. jul 2018 20:46)....Otela ga legenda iz zeleznika Spursima ispred nosa,vragolan

nikolaj

pre 5 godina

Ristić nije otišao iz zvezde radi menadzera , prvenstveno je to bila njegova odluka. Završiti fakultet i usavršiti košarku nije mala stvar.
Pisanje kojekavih besmislica o njegovom odlasku u Ameriku je stav neznalica.
Uslovi za razvoj košarke na američkim univerzitetima su savršeni, to razume samo onaj koji je prošao kroz to.

Mirko

pre 5 godina

Prvo pobegao pa se sad vraca!!Toliko o ozbiljnom klubu!!
(Grobar, 16. jul 2018 12:44)

Nisi tako pisao kad se Gagic vratio u Partizan.
(Vidoje, 16. jul 2018 13:48)

I još ih tužio za pare!
Ma idi...

KardM

pre 5 godina

Jos Elmedin Kikanovic i Straja Milosevic i pali se masina.
(Batko pamcenje mu kratko, 16. jul 2018 21:37)

Jedino ako pristanu na smanjenje plata zbog seleri kepa.

Rimko

pre 5 godina

nista ne znam o njemu, veliki znak pitanja! mnogo je bilo ovakvih u zvezdi: nastic, jankovic, jovanovic, igraci sa koledza su macke u dzaku.
(lets play, 16. jul 2018 21:19)

Slazem se. Na klipovima izgledaju kao natprirodne pojave, a kad dođu ne mogu da se povezu.

Yamada

pre 5 godina

Dobrić je izuzetan potencijal, Dejsi Kerol za siromašne.
(SrbEUin, 16. jul 2018 21:31)

Džejsi Kerol za siromašne je Brejdi Heslip što je igrao za Igokeu, a Dobrić je više Mihajlo Andrić za siromašne.

Ne bitan koment

pre 5 godina

Extra pojačanje.Još jedan iz zlatne 95god. generacije.Po svemu što sam video on je Evroligaški kalibar već sada.A očito je da će s godinama biti samo bolji.

lets play

pre 5 godina

nista ne znam o njemu, veliki znak pitanja! mnogo je bilo ovakvih u zvezdi: nastic, jankovic, jovanovic, igraci sa koledza su macke u dzaku.mene jedino za sada raduje milan tomic, covek koji je sedeo dudi, barcokasu, gersonu, sveropulosu. trenirao desetine evroligaskih zvezda, bio zaduzen u oli za skauting protivnickih ekipa i taktiku. trener koji trazi odbranu 40min, cvrstinu, pozicioni napad, sve ono sa cime je oli u vreme kada je on bio trener bio nekoliko puta prvak evrope.imace bazu srpskih igraca, sa 3-4 stranca, ne vise, sa dobrim radom, u sta ne sumnjam bice ovo odlicno tamo negde od januara- februara, ne moze i ne treba pre toga. ukoliko potpisu odza na petici, to bi trebalo da bude tim za sledecu sezonu, nista nam vise nije potrebno.mozda jos jedna trojka, jer koliko vidim ovde mnogooooooo ljudi ne zna da je dangubicu istekao ugovor. kada bi simona mogli da vratimo...

SrbEUin

pre 5 godina

Prošla sezona je uzaludno potrošena. Zveza (prevashodno zbog Alimpija) nije razigrala ni jednog igrača. Ostadoše nedorečeni i Dobrić i Davidovac i Janković a pogotovo Jovanović i Lesort od kojih se mnogo očekivalo. Nadam se da će Tomić bolje raditi sa njima i da će od njih napraviti nosioce igre.
Dobrić je izuzetan potencijal, Dejsi Kerol za siromašne. Naravno ako se rade akcije za njegov šut, kao za ovog u Realu.

Braziliano

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ludak, 16. jul 2018 18:21)

Pa kako ga niko ne uze na draftu kad je tako dobar?

Suns

pre 5 godina

Bolje, da je mogao da igra tamo a ne da greje klupu. Osim toga, koja je šansa da budeš jedan od možda 60 najboljih centara u Americi? Od svih aktivnih igrača i generacija? Pa svakako ne baš velika. Njegov drugar Ayton je bio prvi pik a Ristić koji je bio možda i bitniji za Arizonu došao je u Zvezdu. Možda nije pravedno, ali je tako - oni imaju svoja merila i standarde, sigurno drugačije od naših, ali su i daleko uspešniji u košarci, imaju bolju logistiku, novac, istoriju tako da im se ne može puno toga prebaciti.
(Mirko, 16. jul 2018 13:57)

Ayton 1. pik, Ristića niko nije uzeo ni u drugoj rundi-toliko o njegovom kvalitetu.

Ward

pre 5 godina

dobar igrac, mene malo podseca na Milutinova?
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (s, 16. jul 2018 14:32)

Mene podseća na Obrada Tomića iz Partizana.

Snake

pre 5 godina

Ristic moze i na 4.
U Arizoni je vec igrao 4 sa Ajtonom u paru.Cinjenica je da se sve vise igra sa small ball postavama ali u svakom slucaju dobili smo raznovrsnog igraca.
Steta sto je pre 4 godine bukvalno pobegao iz Zvezde a pravio se prostor za njega.
Odzo i Ristic su pre svega fizicki jaki centri ali i pokretljivi sa dobrim citanjem P&R u napadu.Morace mnogo da rade na odbrani P&R i gradjenju reketa (da rade sve suprotno od onog sto je Lesor radio prosle sezone)
Licno ocekujem jos jedno pojacanje na poziciji 1 i na poziciji 4.
Sledeca sezona mora biti Dobriceva i treba graditi akcije za coveka koji je prosle sezone dosta pokazao u kljucnim momentima.
Velika nepoznanica mi je Feldin.Ne znam sta ce biti sa njim jer kruze price da je najnormalnije najavio dolazak na pripreme a da ga Tomic ne zeli kao nosioca igre.

Kale_Pravi

pre 5 godina

dobar igrac, mene malo podseca na Milutinova?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (s, 16. jul 2018 14:32)
_________________________________________________

Brate, mislim da je ovaj momak, cvrsca verzija Ante Tomica, sa mogucom nadogradnjom....uh, raduje me dolazak u moju Zvezdu, ali ako se bude sa njim radilo kako treba, eto nama reprezentativnog centra za duzi period...minusirajte koliko hocete, samo notirajte sta sam rekao...

ludak

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
Zvezda je po meni pogodila sa njim i sa baronom,sledeci koji bi mogao da dodje je Odzo

Milos

pre 5 godina

Robin Hood, mislim da gresis za Jovanovica. Decko nije 5 vec 4 klasicna. Ima odlican skok i ledjnu tehniku. Mislim da je to pozicija na koju ce Tomic da menja njega i Jankovica. Ristic je fantastican igrac. Neverovatna mobilnost, snaga i sut sa distance. Zamisli samo petorku ako dodje Nidam, sa ovim amerom sto je dosao, Dangubicem/Dobricem, Jankovicem i Risticem. Pa svi imaju sut i mogu da daju 15+ poena na utakmici.

Delija Fontana

pre 5 godina

Posle Cedevite, Partizana, Olimpije i Buducnosti i Zvezda pocinje ozbiljno da se pojacava. Bice ovo jedna od najzanimljivijih i najujednacenijih sezona u ABA ligi od njenog osnivanja. Bice pune hale sirom bivse SFRJ. Jedva cekam da pocne. Treba sacekati i videti da li ce i Mornar odgovoriti sa dobrim pojacanjima. Zadrzali su Lukovica . Ako ostane i Nidam bice i oni konkurentni. Borba za Evroligu ce biti neizvesnija nego ikad. ABA ce biti kvalitetnija od vecine evropskih liga.

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Dobrodošao nazad, u jedini srpski sportski brend, u našu Crvenu zvezdu!!!
(Spale, 16. jul 2018 13:04)....Batice i ti si izgleda zamrznut kao i tvoja cz,a o brendu da ne trosimo dzaba reci

Dejan CZ

pre 5 godina

Pravi se daleko ozbiljnija prica u strucnom i u igrackom kadru u odnosu na proslu godinu kada smo igrali EL...Ostace zauvek misterija sta se dogodilo u prosloj sezoni,zasto je tako olako ispustena EL,zasto je zakazao skauting ostalih ekipa pre svega Buducnosti gde se moglo adekvatnije reagovati i uci u plej off...Ako nije bilo jasno i vidljivo kroz sezonu da ce biti problem ABA liga onda u Zvezdi ta struka ne postoji koja prati igre protivnika...Znaci trebalo je ispasti iz EL neuzeti ABA ligu da bi se tek sad uslo u ozbiljnu pricu gradnje tima pocev od struke...sta je se tu izdogadjalo u sezoni za nama ostaje velika nepoznanica.

Стара школа

pre 5 godina

Стварамо јак тим од српских играча, као и сваке године. Ове године ће бити уживање гледати Звезду: Лазић, Добрић, Раданов, Дангубић, Јанковић, Јовановић, Ристић... Страци ту дођу као шлаг на торти.

ja

pre 5 godina

Sve je to lepo, odličan igrač, ali zbog Tomića, čoveka koji je udario našu legendu Dejana Bodirogu, ja za Zvezdu neću da navijam. Ajd zdravo.

stecky

pre 5 godina

Čovek je otišao, završio fakultet igrajući košarku i sada se vraća u voljeni klub. Dečko je pametan, psiholog i ima karakter. Zvuči predivno i nažalost jako retko se čuje.

Dox

pre 5 godina

12 poena i 7 skokova u studentskoj ligi.... hm, to je realno 5-6 pouna i 3-4 skoka u ABA . Da valja, ostao bi tamo, kao što je i otišao kad je mogao da ode.... A neko reče da zna naš sistem igre! Odakle ga zna, nema to veze sa onim sistemom od pre 5 godina, trebaće da se navikne dok ne dođe na nivo od 5 poena i 3 skoka. Gledao sam utakmice Arizone.

Robin Hood

pre 5 godina

Bio je jedan od najtalentovanijih klinaca Evrope, menadzeri su ga oteli bukvalno Covicu secam se da je odlepio tada zbog toga, jer je zeleo i onda da gradi tim oko Ristica. Veliki potencijal se krije u ovome momku, samo igranje koledz kosarke 4 godine je sasvim nesto drugo u odnosu na kosarku u Evropi. Odlikuje ga sjajna ruka za sut i dobar mozak da cita igra, ima stvarno dobar horog, meka ruka.. Uz dobar radi i dobru igru koja bi se bazirala na njemu mogao bi izrasti u veoma dobrog centra koji bi igrao u Evropi. Dolaskom Odza centarska linija se zatvara sigurno, Odzo, Jovanovic i Ristic , sa time da se ja pitam... Dao bi Jovanovica u FMP da se kali, a uzeo Apica za CZV. Trojka Ristic Apic i Odzo bi bila daleko produktivnija.

V.B. Corp

pre 5 godina

Ovo deluje kao dobar potez za Zvezdu. Ristic je mlad igrac, prosao je i Zvezdinu skolu a i koledz, ima dobru igru ledjima, dobar sut za centra i dobar je pick n roll igrac. Zanimljivo je da je prosle sezone imao 27 minuta po utakmici, iako je igrao sa Deandreom Ejtonom, centrom koji je bio prvi pik na ovogodisnjem draftu. Kada bi ga uparili sa nekim iskusnijim centrom, mogao bi postati izuzetan igrac.

asdf

pre 5 godina

Za drugog centra odlican,visok i jak,sa iskustvom sa koledza.
Ne bih dovodio Odza,nesto slican kao Lesor samo sto je fizicki jaci.
Cirbes mislim da nema vise ugovor sa Bajernom,mozda bi i mogli da ga vratimo,veoma je i vezan za Bg.

Mirko

pre 5 godina

Bolje da je potpisao za nekog NBA ligasa, nego za Zvezdu.
(Jovke, 16. jul 2018 13:22)

Bolje, da je mogao da igra tamo a ne da greje klupu. Osim toga, koja je šansa da budeš jedan od možda 60 najboljih centara u Americi? Od svih aktivnih igrača i generacija? Pa svakako ne baš velika. Njegov drugar Ayton je bio prvi pik a Ristić koji je bio možda i bitniji za Arizonu došao je u Zvezdu. Možda nije pravedno, ali je tako - oni imaju svoja merila i standarde, sigurno drugačije od naših, ali su i daleko uspešniji u košarci, imaju bolju logistiku, novac, istoriju tako da im se ne može puno toga prebaciti.
Verovatno je hteo da nastavi tamo gde je stao, a ja mislim i da je osećao neku obavezu nakon što je onako naglo zapalio za Ameriku upravo iz Zvezde koja je trebala da igra Evroligu. Sigurno da ima značaja i to što je Bobi iz Zvezde otišao u NBA, i mnogi igrači za velike pare u dobre i skuplje klubove - upravo iz Zvezde.
I na kraju u Evropi će ga sigurno zapaziti, u NBA - nisam baš siguran, barem zasad. Ali možda se pokaže pa nekad nastavi u NBA, ima dobre reference i ako bude još bolji od igranja za Zvezdu - eto njega u NBA za koju godinu.

ljupce

pre 5 godina

dobrodosao kuci majstore.da nije otisao na koledz(ne svojom voljom,vec voljom menadzera)postao bi prvi dijamant na poziciji pet koji je komandant radonja izbrusio.ostao si nam duzan za taj odlazak u ameriku,sad si se vratio da taj dug i vratis.tako rade pravi ljudi.e sad velika je verovatno dilema da li ponovo dati sansu simanicu jer u ekipi vec imamo jovanovica,jankovica,dobrica,davidovca,radanova,ristica,odzo isto nije mator ako dodje,lesor isto mlad plasim se da rezultat ne trpi,a svi zelimo trofeje.po godinama i talentu mozda bi i trebao tomic da pokusa jos jednom sa borisom i da ukupno imamo 7 nasih mladih igraca plus ojo i lesor koji su njihovih godina,to je 9 ukupno.moje misljenje je da je tri iskusna igraca malo,ali videcemo,mozda feldin,beron i lazic povuku ove mladje.tomic je majstor za defanzivu klicacete vi kapitenu lazi ponovo samo polako pojescete sve lose komentare o njemu...

znaci ekipa od 12 bi ovako izgledala:jankovic,jovanovic,radanov,dobric,davidovac,ristic,simanic,lazic,beron,feldin,ojo,lesor.
ali ovakva ekipa mora dobiti maksimalnu podrsku i pune tribine na svakoj utakmici,a ne da se pljuju posle svakog poraza.imajte na umu da je tomicu ovo prva sezona i da nije carobnjak.8 nasih mladih,ali dobrih igraca i 4 dobra stranca za nase prilike...bila bi ekipa top ako kliknu jedni sa drugima.

Kit Karson

pre 5 godina

S obzirim da se vratio u klub čiji navijači ne znaju dalje od Golden Stejta i Klivlenda (moram malo da vas pecnem), kao velikom Grobaru koji je dugogodišnji vlasnik sezonskih karata za KKP, moram da vam budem iskren i kažem da mi se ovaj posao ne sviđa. Pratim NCAA, on je imao fenomenalnu sezonu u Arizoni. Kod nas se ovogodišnji draft lepo ispratio zbog Dončića, jer su neki gajili nade da bi mogao biti prvi pik, ali se znalo na početku da je to mesto rezervisano Ejtonu. E pa vidite, taj Ejton je odlučujuću utakmicu "Martovskog ludila" odigrao dosta slabije od Ristića, koji je zabeležio dabl-dabl i bio najbolji igrač Arizone kad se lomilo. I poenter i skakač.

Pre glupih pitanja ako je dobar što nije bio na draftu i što nije ostao u Americi, on je prošle sezone poslednji put imao pravo nastupa na koledžu, a razlika na draftu u godinama igrača je ogromna. Bogdan je u njegovim godinama sa dve titule najboljeg mladog igrača Evrope jedva izabran u prvoj rundi.

Sportski pozdrav!

Pedja

pre 5 godina

Kit Karson-Samo me zanima sta si hteo da kazes, on nije izabran na draftu, ni u prvom ni u drugom krugu i to znači da onu nemaju visoko mišljenje o njegovom "znanju" kosarke, je li tako? Iskreno ja nemam pojma ko je on, ali činjenica je da on sa tim spletom okolnosti nigde drugde i nije mogao da ode...

Пазарац

pre 5 godina

ви, којима је он познат као играч, дајте коментар о његовим квалитетима. хвала

Miki

pre 5 godina

Dečko je doterao svoju igru u Americi, a zna naš sistem.
Nadam se da će brzo uklopiti i dokazati potencijal.
Ono što je bitno naglasiti je da je pored nekoliko materijalno boljih ponuda izabrao povratak u Zvezdu.
Dečko sa obrazom i na svom mestu u svakom smislu.

GM

pre 5 godina

Ristic i Odzo su ozbiljan temelj. Jos i Lesor ako ostane sasvim ok.

Ali kao i svake sezone, najveci problem je cetvorka, i najteze se nadje pravo resenje.

Kako stoje stvari, vratice se Luka kapiten, ali svakako fali jos jedna cetvorka, po mogucstvu fizicki jaka, koja moze da parira konkurenciji koja uveliko dovodi takve igrace na toj poziciji.

Само кажем

pre 5 godina

Лесор већ отписан за следећу сезону!Центарска линија Ристић,Оџо и Јовановић.Мада мислим да ће Јовановић у Мегу или ФМП а да ће се тражити неки искусан центар.Ко зна можда доведемо и Цирбеса,није се баш прославио ове сезоне у дресу Бајерна тако да повратак у Звезду и није немогућа мисија...

BP76

pre 5 godina

Za razliku od ostalih koji dolaze sa koledža, on je prošao školu u Zvezdi, a i igrao je u mnogo jačem koledžu.
Puno zdravlja i sve najbolje.

tamoneko

pre 5 godina

volim da vidim domace igrace u nasem klubu, pa makar bili i osrednji..
Ristic bi trebao da bude ok

Nema potrebe sad dovoditi mega skupa pojacanja.. cilj treba da bude da se do polusezone razigrava i uigrava ekipa i da bude 3. 4. u Aba
i onda na polusezoni se otvoriti za jedno mega pojacanje (tamo gde nam najvise bude skripalo) pred plej off
i naravno, bez straha krenuti na osvajanje Aba.. pa bude bude, ne bude - ne bude.. ako se da sve od sebe i ekipa izgine na terenu , niko normalan nece zameriti ako se ne osvoji

d

pre 5 godina

Nije lose, ima visinu dobru, pokretljiv, zna na niskom postu, moze i sa distance da pogodi. Pritom je nas, korektno pojacanje koje moze izrasti u odlicno ako se adekvatno radi sa njim.

Kit Karson

pre 5 godina

S obzirim da se vratio u klub čiji navijači ne znaju dalje od Golden Stejta i Klivlenda (moram malo da vas pecnem), kao velikom Grobaru koji je dugogodišnji vlasnik sezonskih karata za KKP, moram da vam budem iskren i kažem da mi se ovaj posao ne sviđa. Pratim NCAA, on je imao fenomenalnu sezonu u Arizoni. Kod nas se ovogodišnji draft lepo ispratio zbog Dončića, jer su neki gajili nade da bi mogao biti prvi pik, ali se znalo na početku da je to mesto rezervisano Ejtonu. E pa vidite, taj Ejton je odlučujuću utakmicu "Martovskog ludila" odigrao dosta slabije od Ristića, koji je zabeležio dabl-dabl i bio najbolji igrač Arizone kad se lomilo. I poenter i skakač.

Pre glupih pitanja ako je dobar što nije bio na draftu i što nije ostao u Americi, on je prošle sezone poslednji put imao pravo nastupa na koledžu, a razlika na draftu u godinama igrača je ogromna. Bogdan je u njegovim godinama sa dve titule najboljeg mladog igrača Evrope jedva izabran u prvoj rundi.

Sportski pozdrav!

Miki

pre 5 godina

Dečko je doterao svoju igru u Americi, a zna naš sistem.
Nadam se da će brzo uklopiti i dokazati potencijal.
Ono što je bitno naglasiti je da je pored nekoliko materijalno boljih ponuda izabrao povratak u Zvezdu.
Dečko sa obrazom i na svom mestu u svakom smislu.

Delija Fontana

pre 5 godina

Posle Cedevite, Partizana, Olimpije i Buducnosti i Zvezda pocinje ozbiljno da se pojacava. Bice ovo jedna od najzanimljivijih i najujednacenijih sezona u ABA ligi od njenog osnivanja. Bice pune hale sirom bivse SFRJ. Jedva cekam da pocne. Treba sacekati i videti da li ce i Mornar odgovoriti sa dobrim pojacanjima. Zadrzali su Lukovica . Ako ostane i Nidam bice i oni konkurentni. Borba za Evroligu ce biti neizvesnija nego ikad. ABA ce biti kvalitetnija od vecine evropskih liga.

stecky

pre 5 godina

Čovek je otišao, završio fakultet igrajući košarku i sada se vraća u voljeni klub. Dečko je pametan, psiholog i ima karakter. Zvuči predivno i nažalost jako retko se čuje.

BP76

pre 5 godina

Za razliku od ostalih koji dolaze sa koledža, on je prošao školu u Zvezdi, a i igrao je u mnogo jačem koledžu.
Puno zdravlja i sve najbolje.

Dejan CZ

pre 5 godina

Pravi se daleko ozbiljnija prica u strucnom i u igrackom kadru u odnosu na proslu godinu kada smo igrali EL...Ostace zauvek misterija sta se dogodilo u prosloj sezoni,zasto je tako olako ispustena EL,zasto je zakazao skauting ostalih ekipa pre svega Buducnosti gde se moglo adekvatnije reagovati i uci u plej off...Ako nije bilo jasno i vidljivo kroz sezonu da ce biti problem ABA liga onda u Zvezdi ta struka ne postoji koja prati igre protivnika...Znaci trebalo je ispasti iz EL neuzeti ABA ligu da bi se tek sad uslo u ozbiljnu pricu gradnje tima pocev od struke...sta je se tu izdogadjalo u sezoni za nama ostaje velika nepoznanica.

Стара школа

pre 5 godina

Стварамо јак тим од српских играча, као и сваке године. Ове године ће бити уживање гледати Звезду: Лазић, Добрић, Раданов, Дангубић, Јанковић, Јовановић, Ристић... Страци ту дођу као шлаг на торти.

asdf

pre 5 godina

Za drugog centra odlican,visok i jak,sa iskustvom sa koledza.
Ne bih dovodio Odza,nesto slican kao Lesor samo sto je fizicki jaci.
Cirbes mislim da nema vise ugovor sa Bajernom,mozda bi i mogli da ga vratimo,veoma je i vezan za Bg.

V.B. Corp

pre 5 godina

Ovo deluje kao dobar potez za Zvezdu. Ristic je mlad igrac, prosao je i Zvezdinu skolu a i koledz, ima dobru igru ledjima, dobar sut za centra i dobar je pick n roll igrac. Zanimljivo je da je prosle sezone imao 27 minuta po utakmici, iako je igrao sa Deandreom Ejtonom, centrom koji je bio prvi pik na ovogodisnjem draftu. Kada bi ga uparili sa nekim iskusnijim centrom, mogao bi postati izuzetan igrac.

Mirko

pre 5 godina

Bolje da je potpisao za nekog NBA ligasa, nego za Zvezdu.
(Jovke, 16. jul 2018 13:22)

Bolje, da je mogao da igra tamo a ne da greje klupu. Osim toga, koja je šansa da budeš jedan od možda 60 najboljih centara u Americi? Od svih aktivnih igrača i generacija? Pa svakako ne baš velika. Njegov drugar Ayton je bio prvi pik a Ristić koji je bio možda i bitniji za Arizonu došao je u Zvezdu. Možda nije pravedno, ali je tako - oni imaju svoja merila i standarde, sigurno drugačije od naših, ali su i daleko uspešniji u košarci, imaju bolju logistiku, novac, istoriju tako da im se ne može puno toga prebaciti.
Verovatno je hteo da nastavi tamo gde je stao, a ja mislim i da je osećao neku obavezu nakon što je onako naglo zapalio za Ameriku upravo iz Zvezde koja je trebala da igra Evroligu. Sigurno da ima značaja i to što je Bobi iz Zvezde otišao u NBA, i mnogi igrači za velike pare u dobre i skuplje klubove - upravo iz Zvezde.
I na kraju u Evropi će ga sigurno zapaziti, u NBA - nisam baš siguran, barem zasad. Ali možda se pokaže pa nekad nastavi u NBA, ima dobre reference i ako bude još bolji od igranja za Zvezdu - eto njega u NBA za koju godinu.

Само кажем

pre 5 godina

Лесор већ отписан за следећу сезону!Центарска линија Ристић,Оџо и Јовановић.Мада мислим да ће Јовановић у Мегу или ФМП а да ће се тражити неки искусан центар.Ко зна можда доведемо и Цирбеса,није се баш прославио ове сезоне у дресу Бајерна тако да повратак у Звезду и није немогућа мисија...

d

pre 5 godina

Nije lose, ima visinu dobru, pokretljiv, zna na niskom postu, moze i sa distance da pogodi. Pritom je nas, korektno pojacanje koje moze izrasti u odlicno ako se adekvatno radi sa njim.

Пазарац

pre 5 godina

ви, којима је он познат као играч, дајте коментар о његовим квалитетима. хвала

tamoneko

pre 5 godina

volim da vidim domace igrace u nasem klubu, pa makar bili i osrednji..
Ristic bi trebao da bude ok

Nema potrebe sad dovoditi mega skupa pojacanja.. cilj treba da bude da se do polusezone razigrava i uigrava ekipa i da bude 3. 4. u Aba
i onda na polusezoni se otvoriti za jedno mega pojacanje (tamo gde nam najvise bude skripalo) pred plej off
i naravno, bez straha krenuti na osvajanje Aba.. pa bude bude, ne bude - ne bude.. ako se da sve od sebe i ekipa izgine na terenu , niko normalan nece zameriti ako se ne osvoji

Milos

pre 5 godina

Robin Hood, mislim da gresis za Jovanovica. Decko nije 5 vec 4 klasicna. Ima odlican skok i ledjnu tehniku. Mislim da je to pozicija na koju ce Tomic da menja njega i Jankovica. Ristic je fantastican igrac. Neverovatna mobilnost, snaga i sut sa distance. Zamisli samo petorku ako dodje Nidam, sa ovim amerom sto je dosao, Dangubicem/Dobricem, Jankovicem i Risticem. Pa svi imaju sut i mogu da daju 15+ poena na utakmici.

Robin Hood

pre 5 godina

Bio je jedan od najtalentovanijih klinaca Evrope, menadzeri su ga oteli bukvalno Covicu secam se da je odlepio tada zbog toga, jer je zeleo i onda da gradi tim oko Ristica. Veliki potencijal se krije u ovome momku, samo igranje koledz kosarke 4 godine je sasvim nesto drugo u odnosu na kosarku u Evropi. Odlikuje ga sjajna ruka za sut i dobar mozak da cita igra, ima stvarno dobar horog, meka ruka.. Uz dobar radi i dobru igru koja bi se bazirala na njemu mogao bi izrasti u veoma dobrog centra koji bi igrao u Evropi. Dolaskom Odza centarska linija se zatvara sigurno, Odzo, Jovanovic i Ristic , sa time da se ja pitam... Dao bi Jovanovica u FMP da se kali, a uzeo Apica za CZV. Trojka Ristic Apic i Odzo bi bila daleko produktivnija.

Kale_Pravi

pre 5 godina

dobar igrac, mene malo podseca na Milutinova?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (s, 16. jul 2018 14:32)
_________________________________________________

Brate, mislim da je ovaj momak, cvrsca verzija Ante Tomica, sa mogucom nadogradnjom....uh, raduje me dolazak u moju Zvezdu, ali ako se bude sa njim radilo kako treba, eto nama reprezentativnog centra za duzi period...minusirajte koliko hocete, samo notirajte sta sam rekao...

ljupce

pre 5 godina

dobrodosao kuci majstore.da nije otisao na koledz(ne svojom voljom,vec voljom menadzera)postao bi prvi dijamant na poziciji pet koji je komandant radonja izbrusio.ostao si nam duzan za taj odlazak u ameriku,sad si se vratio da taj dug i vratis.tako rade pravi ljudi.e sad velika je verovatno dilema da li ponovo dati sansu simanicu jer u ekipi vec imamo jovanovica,jankovica,dobrica,davidovca,radanova,ristica,odzo isto nije mator ako dodje,lesor isto mlad plasim se da rezultat ne trpi,a svi zelimo trofeje.po godinama i talentu mozda bi i trebao tomic da pokusa jos jednom sa borisom i da ukupno imamo 7 nasih mladih igraca plus ojo i lesor koji su njihovih godina,to je 9 ukupno.moje misljenje je da je tri iskusna igraca malo,ali videcemo,mozda feldin,beron i lazic povuku ove mladje.tomic je majstor za defanzivu klicacete vi kapitenu lazi ponovo samo polako pojescete sve lose komentare o njemu...

znaci ekipa od 12 bi ovako izgledala:jankovic,jovanovic,radanov,dobric,davidovac,ristic,simanic,lazic,beron,feldin,ojo,lesor.
ali ovakva ekipa mora dobiti maksimalnu podrsku i pune tribine na svakoj utakmici,a ne da se pljuju posle svakog poraza.imajte na umu da je tomicu ovo prva sezona i da nije carobnjak.8 nasih mladih,ali dobrih igraca i 4 dobra stranca za nase prilike...bila bi ekipa top ako kliknu jedni sa drugima.

GM

pre 5 godina

Ristic i Odzo su ozbiljan temelj. Jos i Lesor ako ostane sasvim ok.

Ali kao i svake sezone, najveci problem je cetvorka, i najteze se nadje pravo resenje.

Kako stoje stvari, vratice se Luka kapiten, ali svakako fali jos jedna cetvorka, po mogucstvu fizicki jaka, koja moze da parira konkurenciji koja uveliko dovodi takve igrace na toj poziciji.

Snake

pre 5 godina

Ristic moze i na 4.
U Arizoni je vec igrao 4 sa Ajtonom u paru.Cinjenica je da se sve vise igra sa small ball postavama ali u svakom slucaju dobili smo raznovrsnog igraca.
Steta sto je pre 4 godine bukvalno pobegao iz Zvezde a pravio se prostor za njega.
Odzo i Ristic su pre svega fizicki jaki centri ali i pokretljivi sa dobrim citanjem P&R u napadu.Morace mnogo da rade na odbrani P&R i gradjenju reketa (da rade sve suprotno od onog sto je Lesor radio prosle sezone)
Licno ocekujem jos jedno pojacanje na poziciji 1 i na poziciji 4.
Sledeca sezona mora biti Dobriceva i treba graditi akcije za coveka koji je prosle sezone dosta pokazao u kljucnim momentima.
Velika nepoznanica mi je Feldin.Ne znam sta ce biti sa njim jer kruze price da je najnormalnije najavio dolazak na pripreme a da ga Tomic ne zeli kao nosioca igre.

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Dobrodošao nazad, u jedini srpski sportski brend, u našu Crvenu zvezdu!!!
(Spale, 16. jul 2018 13:04)....Batice i ti si izgleda zamrznut kao i tvoja cz,a o brendu da ne trosimo dzaba reci

SrbEUin

pre 5 godina

Prošla sezona je uzaludno potrošena. Zveza (prevashodno zbog Alimpija) nije razigrala ni jednog igrača. Ostadoše nedorečeni i Dobrić i Davidovac i Janković a pogotovo Jovanović i Lesort od kojih se mnogo očekivalo. Nadam se da će Tomić bolje raditi sa njima i da će od njih napraviti nosioce igre.
Dobrić je izuzetan potencijal, Dejsi Kerol za siromašne. Naravno ako se rade akcije za njegov šut, kao za ovog u Realu.

ludak

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
Zvezda je po meni pogodila sa njim i sa baronom,sledeci koji bi mogao da dodje je Odzo

Ne bitan koment

pre 5 godina

Extra pojačanje.Još jedan iz zlatne 95god. generacije.Po svemu što sam video on je Evroligaški kalibar već sada.A očito je da će s godinama biti samo bolji.

Rimko

pre 5 godina

nista ne znam o njemu, veliki znak pitanja! mnogo je bilo ovakvih u zvezdi: nastic, jankovic, jovanovic, igraci sa koledza su macke u dzaku.
(lets play, 16. jul 2018 21:19)

Slazem se. Na klipovima izgledaju kao natprirodne pojave, a kad dođu ne mogu da se povezu.

lets play

pre 5 godina

nista ne znam o njemu, veliki znak pitanja! mnogo je bilo ovakvih u zvezdi: nastic, jankovic, jovanovic, igraci sa koledza su macke u dzaku.mene jedino za sada raduje milan tomic, covek koji je sedeo dudi, barcokasu, gersonu, sveropulosu. trenirao desetine evroligaskih zvezda, bio zaduzen u oli za skauting protivnickih ekipa i taktiku. trener koji trazi odbranu 40min, cvrstinu, pozicioni napad, sve ono sa cime je oli u vreme kada je on bio trener bio nekoliko puta prvak evrope.imace bazu srpskih igraca, sa 3-4 stranca, ne vise, sa dobrim radom, u sta ne sumnjam bice ovo odlicno tamo negde od januara- februara, ne moze i ne treba pre toga. ukoliko potpisu odza na petici, to bi trebalo da bude tim za sledecu sezonu, nista nam vise nije potrebno.mozda jos jedna trojka, jer koliko vidim ovde mnogooooooo ljudi ne zna da je dangubicu istekao ugovor. kada bi simona mogli da vratimo...

ja

pre 5 godina

Sve je to lepo, odličan igrač, ali zbog Tomića, čoveka koji je udario našu legendu Dejana Bodirogu, ja za Zvezdu neću da navijam. Ajd zdravo.

KardM

pre 5 godina

Jos Elmedin Kikanovic i Straja Milosevic i pali se masina.
(Batko pamcenje mu kratko, 16. jul 2018 21:37)

Jedino ako pristanu na smanjenje plata zbog seleri kepa.

Dox

pre 5 godina

12 poena i 7 skokova u studentskoj ligi.... hm, to je realno 5-6 pouna i 3-4 skoka u ABA . Da valja, ostao bi tamo, kao što je i otišao kad je mogao da ode.... A neko reče da zna naš sistem igre! Odakle ga zna, nema to veze sa onim sistemom od pre 5 godina, trebaće da se navikne dok ne dođe na nivo od 5 poena i 3 skoka. Gledao sam utakmice Arizone.

Braziliano

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ludak, 16. jul 2018 18:21)

Pa kako ga niko ne uze na draftu kad je tako dobar?

Ward

pre 5 godina

dobar igrac, mene malo podseca na Milutinova?
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (s, 16. jul 2018 14:32)

Mene podseća na Obrada Tomića iz Partizana.

Pedja

pre 5 godina

Kit Karson-Samo me zanima sta si hteo da kazes, on nije izabran na draftu, ni u prvom ni u drugom krugu i to znači da onu nemaju visoko mišljenje o njegovom "znanju" kosarke, je li tako? Iskreno ja nemam pojma ko je on, ali činjenica je da on sa tim spletom okolnosti nigde drugde i nije mogao da ode...

Suns

pre 5 godina

Bolje, da je mogao da igra tamo a ne da greje klupu. Osim toga, koja je šansa da budeš jedan od možda 60 najboljih centara u Americi? Od svih aktivnih igrača i generacija? Pa svakako ne baš velika. Njegov drugar Ayton je bio prvi pik a Ristić koji je bio možda i bitniji za Arizonu došao je u Zvezdu. Možda nije pravedno, ali je tako - oni imaju svoja merila i standarde, sigurno drugačije od naših, ali su i daleko uspešniji u košarci, imaju bolju logistiku, novac, istoriju tako da im se ne može puno toga prebaciti.
(Mirko, 16. jul 2018 13:57)

Ayton 1. pik, Ristića niko nije uzeo ni u drugoj rundi-toliko o njegovom kvalitetu.

Yamada

pre 5 godina

Dobrić je izuzetan potencijal, Dejsi Kerol za siromašne.
(SrbEUin, 16. jul 2018 21:31)

Džejsi Kerol za siromašne je Brejdi Heslip što je igrao za Igokeu, a Dobrić je više Mihajlo Andrić za siromašne.

Mirko

pre 5 godina

Prvo pobegao pa se sad vraca!!Toliko o ozbiljnom klubu!!
(Grobar, 16. jul 2018 12:44)

Nisi tako pisao kad se Gagic vratio u Partizan.
(Vidoje, 16. jul 2018 13:48)

I još ih tužio za pare!
Ma idi...

nikolaj

pre 5 godina

Ristić nije otišao iz zvezde radi menadzera , prvenstveno je to bila njegova odluka. Završiti fakultet i usavršiti košarku nije mala stvar.
Pisanje kojekavih besmislica o njegovom odlasku u Ameriku je stav neznalica.
Uslovi za razvoj košarke na američkim univerzitetima su savršeni, to razume samo onaj koji je prošao kroz to.

Sta uradi to Nemanja Gordicu ???

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ludak, 16. jul 2018 18:21)

Pa kako ga niko ne uze na draftu kad je tako dobar?
(Braziliano, 16. jul 2018 20:46)....Otela ga legenda iz zeleznika Spursima ispred nosa,vragolan

Kadinjača

pre 5 godina

Peta u nizu tako je blizu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 16. jul 2018 13:42)

Tvoj klub će bar još 2x ići u zamrzivač do trinaeste u nizu.

Ganci

pre 5 godina

Ne mogu da verujem sta pisete kad bi dosli brada i lebron vi bi im nasli manu prvo odakle pare za neka vec proverena imena a drugo ovi momci su super uz dobrog trenera koga ove god imamo i jankovic jovanovic lesor bi bili i proslu god dobri uz pravog trenera

кмеe

pre 5 godina

kme,kme loncici,cankici i ostojici poradovali se necemu,a opet ce imati max tri pobede u evrokupu i ima da se gmabaju sa olimpijom,mornarom,fmp,megom i zadrom za 4to mesto u aba ligi.
A ovi sto pominju Simanica treba da znaju da decko jos ima lufta u glavi i da ce za 3-4 godine tek da jede sve.

Clasic

pre 5 godina

Zvezda pravi odlican tim. Ponovo postaju favoriti broj 1 za titulu ABA lige kao sto su i preshodnih godina bili .Uz to imaju i najboljeg trenera ABA lige.

Sta uradi to Nemanja Gordicu ???

pre 5 godina

(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 16. jul 2018 13:42) .....Isto ono sto i Nemanja Gordic 13.04.2018,batice karma je cudo

ja

pre 5 godina

Sve je to lepo, odličan igrač, ali zbog Tomića, čoveka koji je udario našu legendu Dejana Bodirogu, ja za Zvezdu neću da navijam. Ajd zdravo.

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Dobrodošao nazad, u jedini srpski sportski brend, u našu Crvenu zvezdu!!!
(Spale, 16. jul 2018 13:04)....Batice i ti si izgleda zamrznut kao i tvoja cz,a o brendu da ne trosimo dzaba reci

Dox

pre 5 godina

12 poena i 7 skokova u studentskoj ligi.... hm, to je realno 5-6 pouna i 3-4 skoka u ABA . Da valja, ostao bi tamo, kao što je i otišao kad je mogao da ode.... A neko reče da zna naš sistem igre! Odakle ga zna, nema to veze sa onim sistemom od pre 5 godina, trebaće da se navikne dok ne dođe na nivo od 5 poena i 3 skoka. Gledao sam utakmice Arizone.

Pedja

pre 5 godina

Kit Karson-Samo me zanima sta si hteo da kazes, on nije izabran na draftu, ni u prvom ni u drugom krugu i to znači da onu nemaju visoko mišljenje o njegovom "znanju" kosarke, je li tako? Iskreno ja nemam pojma ko je on, ali činjenica je da on sa tim spletom okolnosti nigde drugde i nije mogao da ode...

Braziliano

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ludak, 16. jul 2018 18:21)

Pa kako ga niko ne uze na draftu kad je tako dobar?

Suns

pre 5 godina

Bolje, da je mogao da igra tamo a ne da greje klupu. Osim toga, koja je šansa da budeš jedan od možda 60 najboljih centara u Americi? Od svih aktivnih igrača i generacija? Pa svakako ne baš velika. Njegov drugar Ayton je bio prvi pik a Ristić koji je bio možda i bitniji za Arizonu došao je u Zvezdu. Možda nije pravedno, ali je tako - oni imaju svoja merila i standarde, sigurno drugačije od naših, ali su i daleko uspešniji u košarci, imaju bolju logistiku, novac, istoriju tako da im se ne može puno toga prebaciti.
(Mirko, 16. jul 2018 13:57)

Ayton 1. pik, Ristića niko nije uzeo ni u drugoj rundi-toliko o njegovom kvalitetu.

Ward

pre 5 godina

dobar igrac, mene malo podseca na Milutinova?
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (s, 16. jul 2018 14:32)

Mene podseća na Obrada Tomića iz Partizana.

Yamada

pre 5 godina

Dobrić je izuzetan potencijal, Dejsi Kerol za siromašne.
(SrbEUin, 16. jul 2018 21:31)

Džejsi Kerol za siromašne je Brejdi Heslip što je igrao za Igokeu, a Dobrić je više Mihajlo Andrić za siromašne.

Стара школа

pre 5 godina

Стварамо јак тим од српских играча, као и сваке године. Ове године ће бити уживање гледати Звезду: Лазић, Добрић, Раданов, Дангубић, Јанковић, Јовановић, Ристић... Страци ту дођу као шлаг на торти.

Milos

pre 5 godina

Robin Hood, mislim da gresis za Jovanovica. Decko nije 5 vec 4 klasicna. Ima odlican skok i ledjnu tehniku. Mislim da je to pozicija na koju ce Tomic da menja njega i Jankovica. Ristic je fantastican igrac. Neverovatna mobilnost, snaga i sut sa distance. Zamisli samo petorku ako dodje Nidam, sa ovim amerom sto je dosao, Dangubicem/Dobricem, Jankovicem i Risticem. Pa svi imaju sut i mogu da daju 15+ poena na utakmici.

Kit Karson

pre 5 godina

S obzirim da se vratio u klub čiji navijači ne znaju dalje od Golden Stejta i Klivlenda (moram malo da vas pecnem), kao velikom Grobaru koji je dugogodišnji vlasnik sezonskih karata za KKP, moram da vam budem iskren i kažem da mi se ovaj posao ne sviđa. Pratim NCAA, on je imao fenomenalnu sezonu u Arizoni. Kod nas se ovogodišnji draft lepo ispratio zbog Dončića, jer su neki gajili nade da bi mogao biti prvi pik, ali se znalo na početku da je to mesto rezervisano Ejtonu. E pa vidite, taj Ejton je odlučujuću utakmicu "Martovskog ludila" odigrao dosta slabije od Ristića, koji je zabeležio dabl-dabl i bio najbolji igrač Arizone kad se lomilo. I poenter i skakač.

Pre glupih pitanja ako je dobar što nije bio na draftu i što nije ostao u Americi, on je prošle sezone poslednji put imao pravo nastupa na koledžu, a razlika na draftu u godinama igrača je ogromna. Bogdan je u njegovim godinama sa dve titule najboljeg mladog igrača Evrope jedva izabran u prvoj rundi.

Sportski pozdrav!

ljupce

pre 5 godina

dobrodosao kuci majstore.da nije otisao na koledz(ne svojom voljom,vec voljom menadzera)postao bi prvi dijamant na poziciji pet koji je komandant radonja izbrusio.ostao si nam duzan za taj odlazak u ameriku,sad si se vratio da taj dug i vratis.tako rade pravi ljudi.e sad velika je verovatno dilema da li ponovo dati sansu simanicu jer u ekipi vec imamo jovanovica,jankovica,dobrica,davidovca,radanova,ristica,odzo isto nije mator ako dodje,lesor isto mlad plasim se da rezultat ne trpi,a svi zelimo trofeje.po godinama i talentu mozda bi i trebao tomic da pokusa jos jednom sa borisom i da ukupno imamo 7 nasih mladih igraca plus ojo i lesor koji su njihovih godina,to je 9 ukupno.moje misljenje je da je tri iskusna igraca malo,ali videcemo,mozda feldin,beron i lazic povuku ove mladje.tomic je majstor za defanzivu klicacete vi kapitenu lazi ponovo samo polako pojescete sve lose komentare o njemu...

znaci ekipa od 12 bi ovako izgledala:jankovic,jovanovic,radanov,dobric,davidovac,ristic,simanic,lazic,beron,feldin,ojo,lesor.
ali ovakva ekipa mora dobiti maksimalnu podrsku i pune tribine na svakoj utakmici,a ne da se pljuju posle svakog poraza.imajte na umu da je tomicu ovo prva sezona i da nije carobnjak.8 nasih mladih,ali dobrih igraca i 4 dobra stranca za nase prilike...bila bi ekipa top ako kliknu jedni sa drugima.

Miki

pre 5 godina

Dečko je doterao svoju igru u Americi, a zna naš sistem.
Nadam se da će brzo uklopiti i dokazati potencijal.
Ono što je bitno naglasiti je da je pored nekoliko materijalno boljih ponuda izabrao povratak u Zvezdu.
Dečko sa obrazom i na svom mestu u svakom smislu.

GM

pre 5 godina

Ristic i Odzo su ozbiljan temelj. Jos i Lesor ako ostane sasvim ok.

Ali kao i svake sezone, najveci problem je cetvorka, i najteze se nadje pravo resenje.

Kako stoje stvari, vratice se Luka kapiten, ali svakako fali jos jedna cetvorka, po mogucstvu fizicki jaka, koja moze da parira konkurenciji koja uveliko dovodi takve igrace na toj poziciji.

Dejan CZ

pre 5 godina

Pravi se daleko ozbiljnija prica u strucnom i u igrackom kadru u odnosu na proslu godinu kada smo igrali EL...Ostace zauvek misterija sta se dogodilo u prosloj sezoni,zasto je tako olako ispustena EL,zasto je zakazao skauting ostalih ekipa pre svega Buducnosti gde se moglo adekvatnije reagovati i uci u plej off...Ako nije bilo jasno i vidljivo kroz sezonu da ce biti problem ABA liga onda u Zvezdi ta struka ne postoji koja prati igre protivnika...Znaci trebalo je ispasti iz EL neuzeti ABA ligu da bi se tek sad uslo u ozbiljnu pricu gradnje tima pocev od struke...sta je se tu izdogadjalo u sezoni za nama ostaje velika nepoznanica.

Robin Hood

pre 5 godina

Bio je jedan od najtalentovanijih klinaca Evrope, menadzeri su ga oteli bukvalno Covicu secam se da je odlepio tada zbog toga, jer je zeleo i onda da gradi tim oko Ristica. Veliki potencijal se krije u ovome momku, samo igranje koledz kosarke 4 godine je sasvim nesto drugo u odnosu na kosarku u Evropi. Odlikuje ga sjajna ruka za sut i dobar mozak da cita igra, ima stvarno dobar horog, meka ruka.. Uz dobar radi i dobru igru koja bi se bazirala na njemu mogao bi izrasti u veoma dobrog centra koji bi igrao u Evropi. Dolaskom Odza centarska linija se zatvara sigurno, Odzo, Jovanovic i Ristic , sa time da se ja pitam... Dao bi Jovanovica u FMP da se kali, a uzeo Apica za CZV. Trojka Ristic Apic i Odzo bi bila daleko produktivnija.

asdf

pre 5 godina

Za drugog centra odlican,visok i jak,sa iskustvom sa koledza.
Ne bih dovodio Odza,nesto slican kao Lesor samo sto je fizicki jaci.
Cirbes mislim da nema vise ugovor sa Bajernom,mozda bi i mogli da ga vratimo,veoma je i vezan za Bg.

BP76

pre 5 godina

Za razliku od ostalih koji dolaze sa koledža, on je prošao školu u Zvezdi, a i igrao je u mnogo jačem koledžu.
Puno zdravlja i sve najbolje.

Само кажем

pre 5 godina

Лесор већ отписан за следећу сезону!Центарска линија Ристић,Оџо и Јовановић.Мада мислим да ће Јовановић у Мегу или ФМП а да ће се тражити неки искусан центар.Ко зна можда доведемо и Цирбеса,није се баш прославио ове сезоне у дресу Бајерна тако да повратак у Звезду и није немогућа мисија...

tamoneko

pre 5 godina

volim da vidim domace igrace u nasem klubu, pa makar bili i osrednji..
Ristic bi trebao da bude ok

Nema potrebe sad dovoditi mega skupa pojacanja.. cilj treba da bude da se do polusezone razigrava i uigrava ekipa i da bude 3. 4. u Aba
i onda na polusezoni se otvoriti za jedno mega pojacanje (tamo gde nam najvise bude skripalo) pred plej off
i naravno, bez straha krenuti na osvajanje Aba.. pa bude bude, ne bude - ne bude.. ako se da sve od sebe i ekipa izgine na terenu , niko normalan nece zameriti ako se ne osvoji

stecky

pre 5 godina

Čovek je otišao, završio fakultet igrajući košarku i sada se vraća u voljeni klub. Dečko je pametan, psiholog i ima karakter. Zvuči predivno i nažalost jako retko se čuje.

Mirko

pre 5 godina

Bolje da je potpisao za nekog NBA ligasa, nego za Zvezdu.
(Jovke, 16. jul 2018 13:22)

Bolje, da je mogao da igra tamo a ne da greje klupu. Osim toga, koja je šansa da budeš jedan od možda 60 najboljih centara u Americi? Od svih aktivnih igrača i generacija? Pa svakako ne baš velika. Njegov drugar Ayton je bio prvi pik a Ristić koji je bio možda i bitniji za Arizonu došao je u Zvezdu. Možda nije pravedno, ali je tako - oni imaju svoja merila i standarde, sigurno drugačije od naših, ali su i daleko uspešniji u košarci, imaju bolju logistiku, novac, istoriju tako da im se ne može puno toga prebaciti.
Verovatno je hteo da nastavi tamo gde je stao, a ja mislim i da je osećao neku obavezu nakon što je onako naglo zapalio za Ameriku upravo iz Zvezde koja je trebala da igra Evroligu. Sigurno da ima značaja i to što je Bobi iz Zvezde otišao u NBA, i mnogi igrači za velike pare u dobre i skuplje klubove - upravo iz Zvezde.
I na kraju u Evropi će ga sigurno zapaziti, u NBA - nisam baš siguran, barem zasad. Ali možda se pokaže pa nekad nastavi u NBA, ima dobre reference i ako bude još bolji od igranja za Zvezdu - eto njega u NBA za koju godinu.

lets play

pre 5 godina

nista ne znam o njemu, veliki znak pitanja! mnogo je bilo ovakvih u zvezdi: nastic, jankovic, jovanovic, igraci sa koledza su macke u dzaku.mene jedino za sada raduje milan tomic, covek koji je sedeo dudi, barcokasu, gersonu, sveropulosu. trenirao desetine evroligaskih zvezda, bio zaduzen u oli za skauting protivnickih ekipa i taktiku. trener koji trazi odbranu 40min, cvrstinu, pozicioni napad, sve ono sa cime je oli u vreme kada je on bio trener bio nekoliko puta prvak evrope.imace bazu srpskih igraca, sa 3-4 stranca, ne vise, sa dobrim radom, u sta ne sumnjam bice ovo odlicno tamo negde od januara- februara, ne moze i ne treba pre toga. ukoliko potpisu odza na petici, to bi trebalo da bude tim za sledecu sezonu, nista nam vise nije potrebno.mozda jos jedna trojka, jer koliko vidim ovde mnogooooooo ljudi ne zna da je dangubicu istekao ugovor. kada bi simona mogli da vratimo...

Delija Fontana

pre 5 godina

Posle Cedevite, Partizana, Olimpije i Buducnosti i Zvezda pocinje ozbiljno da se pojacava. Bice ovo jedna od najzanimljivijih i najujednacenijih sezona u ABA ligi od njenog osnivanja. Bice pune hale sirom bivse SFRJ. Jedva cekam da pocne. Treba sacekati i videti da li ce i Mornar odgovoriti sa dobrim pojacanjima. Zadrzali su Lukovica . Ako ostane i Nidam bice i oni konkurentni. Borba za Evroligu ce biti neizvesnija nego ikad. ABA ce biti kvalitetnija od vecine evropskih liga.

SrbEUin

pre 5 godina

Prošla sezona je uzaludno potrošena. Zveza (prevashodno zbog Alimpija) nije razigrala ni jednog igrača. Ostadoše nedorečeni i Dobrić i Davidovac i Janković a pogotovo Jovanović i Lesort od kojih se mnogo očekivalo. Nadam se da će Tomić bolje raditi sa njima i da će od njih napraviti nosioce igre.
Dobrić je izuzetan potencijal, Dejsi Kerol za siromašne. Naravno ako se rade akcije za njegov šut, kao za ovog u Realu.

V.B. Corp

pre 5 godina

Ovo deluje kao dobar potez za Zvezdu. Ristic je mlad igrac, prosao je i Zvezdinu skolu a i koledz, ima dobru igru ledjima, dobar sut za centra i dobar je pick n roll igrac. Zanimljivo je da je prosle sezone imao 27 minuta po utakmici, iako je igrao sa Deandreom Ejtonom, centrom koji je bio prvi pik na ovogodisnjem draftu. Kada bi ga uparili sa nekim iskusnijim centrom, mogao bi postati izuzetan igrac.

ludak

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
Zvezda je po meni pogodila sa njim i sa baronom,sledeci koji bi mogao da dodje je Odzo

Ne bitan koment

pre 5 godina

Extra pojačanje.Još jedan iz zlatne 95god. generacije.Po svemu što sam video on je Evroligaški kalibar već sada.A očito je da će s godinama biti samo bolji.

Sta uradi to Nemanja Gordicu ???

pre 5 godina

Odlicno pojacanje
Visok,veoma jak i poktretljiv centar
Igra odlicno odbranu i u napadu je vrlo dobar
(Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ludak, 16. jul 2018 18:21)

Pa kako ga niko ne uze na draftu kad je tako dobar?
(Braziliano, 16. jul 2018 20:46)....Otela ga legenda iz zeleznika Spursima ispred nosa,vragolan

Пазарац

pre 5 godina

ви, којима је он познат као играч, дајте коментар о његовим квалитетима. хвала

Sta uradi to Nemanja Gordicu ???

pre 5 godina

(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 16. jul 2018 13:42) .....Isto ono sto i Nemanja Gordic 13.04.2018,batice karma je cudo

Rimko

pre 5 godina

nista ne znam o njemu, veliki znak pitanja! mnogo je bilo ovakvih u zvezdi: nastic, jankovic, jovanovic, igraci sa koledza su macke u dzaku.
(lets play, 16. jul 2018 21:19)

Slazem se. Na klipovima izgledaju kao natprirodne pojave, a kad dođu ne mogu da se povezu.

кмеe

pre 5 godina

kme,kme loncici,cankici i ostojici poradovali se necemu,a opet ce imati max tri pobede u evrokupu i ima da se gmabaju sa olimpijom,mornarom,fmp,megom i zadrom za 4to mesto u aba ligi.
A ovi sto pominju Simanica treba da znaju da decko jos ima lufta u glavi i da ce za 3-4 godine tek da jede sve.

d

pre 5 godina

Nije lose, ima visinu dobru, pokretljiv, zna na niskom postu, moze i sa distance da pogodi. Pritom je nas, korektno pojacanje koje moze izrasti u odlicno ako se adekvatno radi sa njim.

Kale_Pravi

pre 5 godina

dobar igrac, mene malo podseca na Milutinova?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (s, 16. jul 2018 14:32)
_________________________________________________

Brate, mislim da je ovaj momak, cvrsca verzija Ante Tomica, sa mogucom nadogradnjom....uh, raduje me dolazak u moju Zvezdu, ali ako se bude sa njim radilo kako treba, eto nama reprezentativnog centra za duzi period...minusirajte koliko hocete, samo notirajte sta sam rekao...

Kadinjača

pre 5 godina

Peta u nizu tako je blizu ...
(Sta uradi to Nolane Smithe tog 25.04.2014 ??!, 16. jul 2018 13:42)

Tvoj klub će bar još 2x ići u zamrzivač do trinaeste u nizu.

Snake

pre 5 godina

Ristic moze i na 4.
U Arizoni je vec igrao 4 sa Ajtonom u paru.Cinjenica je da se sve vise igra sa small ball postavama ali u svakom slucaju dobili smo raznovrsnog igraca.
Steta sto je pre 4 godine bukvalno pobegao iz Zvezde a pravio se prostor za njega.
Odzo i Ristic su pre svega fizicki jaki centri ali i pokretljivi sa dobrim citanjem P&R u napadu.Morace mnogo da rade na odbrani P&R i gradjenju reketa (da rade sve suprotno od onog sto je Lesor radio prosle sezone)
Licno ocekujem jos jedno pojacanje na poziciji 1 i na poziciji 4.
Sledeca sezona mora biti Dobriceva i treba graditi akcije za coveka koji je prosle sezone dosta pokazao u kljucnim momentima.
Velika nepoznanica mi je Feldin.Ne znam sta ce biti sa njim jer kruze price da je najnormalnije najavio dolazak na pripreme a da ga Tomic ne zeli kao nosioca igre.

Clasic

pre 5 godina

Zvezda pravi odlican tim. Ponovo postaju favoriti broj 1 za titulu ABA lige kao sto su i preshodnih godina bili .Uz to imaju i najboljeg trenera ABA lige.

KardM

pre 5 godina

Jos Elmedin Kikanovic i Straja Milosevic i pali se masina.
(Batko pamcenje mu kratko, 16. jul 2018 21:37)

Jedino ako pristanu na smanjenje plata zbog seleri kepa.

Mirko

pre 5 godina

Prvo pobegao pa se sad vraca!!Toliko o ozbiljnom klubu!!
(Grobar, 16. jul 2018 12:44)

Nisi tako pisao kad se Gagic vratio u Partizan.
(Vidoje, 16. jul 2018 13:48)

I još ih tužio za pare!
Ma idi...

Ganci

pre 5 godina

Ne mogu da verujem sta pisete kad bi dosli brada i lebron vi bi im nasli manu prvo odakle pare za neka vec proverena imena a drugo ovi momci su super uz dobrog trenera koga ove god imamo i jankovic jovanovic lesor bi bili i proslu god dobri uz pravog trenera

nikolaj

pre 5 godina

Ristić nije otišao iz zvezde radi menadzera , prvenstveno je to bila njegova odluka. Završiti fakultet i usavršiti košarku nije mala stvar.
Pisanje kojekavih besmislica o njegovom odlasku u Ameriku je stav neznalica.
Uslovi za razvoj košarke na američkim univerzitetima su savršeni, to razume samo onaj koji je prošao kroz to.