Sreda, 04.07.2018.

09:00

Cilj im je zajednički – nadmašiti Majkla Džordana

Izvor: B92

Cilj im je zajednièki – nadmašiti Majkla Džordana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Aleksej

pre 5 godina

Au koliko su ljudi nerealni.
Kao MJ nikad nije izgubio finale. A koliko puta nije ušao u finale?
I ja mislim da je MJ GOAT, ali ovo ovde prelazi u mitologiju i idolopoklonstvo.

God disguised as Michael Jordan

pre 5 godina

1) MICHAEL JORDAN
2) Wilt Chamberlain
3) Magic Johnson
4) Karl Malone
5) Lew Alcindor
6) Bill Russell
7) Kobe Bryant
................

Papa

pre 5 godina

@Milos
James nikakav defanzivac? Molim te da vise nikada nw komentarises sport zvani kosarka. Covek je 5 sezona za redom bio u prvoj defanzivnoj petorci lige. Mada to vrv kazes na osnovu ove sezone posto je ofanzivno morao nositi raspali klivlend svaki mec od pocetka do kraja da se nije morao toliko trositi u odbrani jer, da jeste, ne bi videli finale oni

LOL

pre 5 godina

Lebron nece moci Brajanta da prestigne, sta se lozite?
Brajant 20 sezona u Lakersima i ima brdo titula i jos pored toga neki ga stavljaju iza Abdul-Jabara i sta ti ja znam, sta njima moze Lebron, pa nista jedina razlika je sto nece vise gubiti finala jer ih nece ni igrati zato sto vise nije na najslabijem ikada istoku.

nista o nicemu

pre 5 godina

Kada je Dzordan ovako trulu ekipu kao sto su Kavalirsi odveo do finala lige potpuno sam?
(sef strucnog staba, 04. jul 2018 15:21)

91, 92 i 93. Ne do finala nego do titule bez sedmog meca.

23 vs 23

pre 5 godina

Neko pomenu Wilta i njegovu statistiku. Ja to vreme ne pamtim, pa ne mogu da kažem da je MJ sigurno bolji od Wilta, ali ta vremena nisu za poređenje jer su pravila bila znatno drugačija, prvenstveno zbog uvođenja trojke i razvlačenja igre i situacije u kojoj pozicija 2 nije nužno zlo, odnosno igrač koji se traži kad centar ne ume da se postavi na svojoj poziciji. Kad pogledate kroz istoriju, osim NBA igrača, nije bilo istaknutih bekova šutera. Ja pamtim Kićanovića, pa Dražena, a posle je došao Danolović, ali on bi sa svojom građom i stilom igre bio više nisko krilo, nego klasična dvojka. Kada se MJ pojavio vladali su plejevi i centri + Meloun. Iu drim timu su bili centri, plejevi, + Meloun + Kris Malin i univerzalac Barkli - prejak za beka prenizak za centra. MJ i Dreksler su bili bekovi šuteri s tim što je MJ te godine u NBA finalu pokazao da je za bar pola klase bolji od Drekslera. Takođe je jasno bolji od svih ostalih igrača u tom timu, iako su igrali na različitim pozicijama. Protiv MJ nije postojao mismeč, jer ako ostane sa centrom on samo izađe ispred, a onda ko je lud da pokuša da ga lobuje. Često je uzimao da čuva protivničke plejmejkere, pošto Čikago uglavnom nije imao dobrog pleja u odbrani, dok krila uglavnom nije, jer je Pipen uglavnom bio dovoljno sposoban. Sa druge strane, jeste LBJ nabijač statistike ali njegov učinak u napadu realno može da se poredi sa MJ, ali ukupan učinak ne. GSW montira izolaciju Kariju na LBJ, i to uglavnom prolazi. Protiv MJ nezamislivo

nista o nicemu

pre 5 godina

Te 61/62 Wilt Chamberlain je imao 50,4 poena i 25,7 skokova, sta mislis o tome
(Dejan, 04. jul 2018 17:00)

Da 61/62 nisu bila ista pravila kao 80tih i 90tih. Za pocetak.

aleksandar

pre 5 godina

Jedan je MJ neponovljiv...jedan je bio i Magic, dok je on igrao MJ nije se video ne zbog Magica nego zbog Birda...za mene koji je imao mogucnost da prati preko TV razume se, MJ vs King to su dva razlicita sveta kosarke. King je vec sada neponovljiv, ako uspe jos dva ili tri prstena da usvoji onda on je GOAT kosarke. 
å
(Who is best, 04. jul 2018 15:28)a preko kog tv si gledao medzika, birda i najveceg

Dejan

pre 5 godina

Te 1987/88 prosečno je postizao 35 poena, uz 5,5 skokova i 6 asistencija. Da li se može uopšte zamisliti takvo postignuće? Najbolji u napadu a onda i u odbrani? Koliko je energije za to potrebno?
(MJ je nedostižan, 4. jul 2018 12:52)

Te 61/62 Wilt Chamberlain je imao 50,4 poena i 25,7 skokova, sta mislis o tome

Hell

pre 5 godina

Znaci kraljici klub pored kvaliteta igraca mora da se garantuje i to da oni budu zdravi i bez povreda cele sezone da bi on prihvatio da igra za taj klub??

Hell

pre 5 godina

Au kakvi "argumenti"... Kazes bolje igrati finale nego ispasti u plej ofu. Tacno,ali sta znaci igrati finala i gubiti,pa isti si kao ta ekipa koja je ispala iz plej ofs,nemas titulu ni ti ni oni. Pitas sta je uradio Dzordan,pa druze za 15 sezona u ligi osvojio 6 titula a tvoj kralj za isto toliko sezona samo 3 i sta tu nije jasno??! Uspesnija su ta 3 Le bronova nego 6 Dzordanova?! E stvarno pisete svasta

Who is best

pre 5 godina

Jedan je MJ neponovljiv...jedan je bio i Magic, dok je on igrao MJ nije se video ne zbog Magica nego zbog Birda...za mene koji je imao mogucnost da prati preko TV razume se, MJ vs King to su dva razlicita sveta kosarke. King je vec sada neponovljiv, ako uspe jos dva ili tri prstena da usvoji onda on je GOAT kosarke.
å

Kanidja PG

pre 5 godina

Lebrona u Lejkersima može samo da prati sjenka Kobe Brajanta i ništa više.Majkl je nedodirljiv.
Sa 6 poraza u finalima sva se priča završava.Stil igre,harizma,uticaj na košarku i sl sve je u korist ikone NBA.Uporedjujemo pumu i medveda.Košarka to je Majkl Dzordan sad i zauvjek.
Dzejms je samo nabijač statistike koji se pita za sve.Kajri Irving je sve objasnio odlaskom u Boston a donio je Lebronu 3 titulu kao i Rej Alen u Majamiju.Majkl je to radio sam kada je najvaznije i kada se lomi meč.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Koliko je beše NBA finala izgubio Džordan?
(nls, 04. jul 2018 11:40)

Kada je Dzordan ovako trulu ekipu kao sto su Kavalirsi odveo do finala lige potpuno sam?

aaaaa

pre 5 godina

@MJ je nedostizan ima vise poena ali I vise suteva, a I od kada je mana to sto neko moze da duze igra nego neko drugi ja bi rekao da je to prednost.

Sto se tice vesti ako ne dodje makar jedan superstar I jos jedan all-star igrac nema tu price o lebronu I bostonu, lebronu I titulama...
Prosto gsw je I bez bugija koji ce svakako biti bolji od zaze I mekgija previse dominantan jos ako se bugi vrati do februara I dobije mali zalet do prve ili druge runde plejofa o cemu se uopste prica.Ja verujem da on vrlo realno moze da bude 15/10 igrac sto znaci 10 poena I 6 skokova vise nego proslogodisnji startni centar plus im daje sigurno mogucnost da se svi suteri rasire po parketu a on I grin da se bore pod kosem.Ja se nadam da ce me neko obradovati I dobiti voriorse ali ja iskreno ne vidim nikako ni sansu da to neko uradi

nista o nicemu

pre 5 godina

Posto se opet povela rasprava, a nema potrebe, ukratko cu. Kada se Lebron penzionise NBA ce traziti, ponovo, novog Dzordana. Ne Lebrona, nego Dzordana. Dzordan je tata, tu se sve zavrsava.

Neko

pre 5 godina

Majkl Dzordan je NAJprecenjeniji igrac u istoriji NBA. Da nije bilo NIKEa koja je stala iza njegovog imena sa OGROMNOM MARKETINSKOM MASINERIJOM i OGROMNIM NOVCM, on NIKADA NE BI BIO NI BLIZU NAJboljeg svih vremena.MAEDZIK Dzonson je za njega BOG LICNO !!!!! Uostalom dok je Medzik igrao i pravio carolije po terenu, ovaj je titulu mogao da vidi ali samo TELESKOPOM !!!!!!

moonwalker

pre 5 godina

kakvo bi finale bilo celtiksi protiv lejkersa lebron protiv kajrija nastavak generacijske borbe izmedju dve najvece fransize u nba-u vauu ali sve to se verovatno nece dogoditi zbog ratnika iz ouklenda koji se ocigledno boje ravnomerne konkurencije mislim posle poraza od kavsa gde je morao veliki broj faktora da se potrefi da bi se kroz iglene usi kavsi provukli do titule igraci mole duranta koji jedva doceka da napravi ligu nekompetitivnom i da se pravi jak a voriorsi da se igraju smeju glupiraju i time zanimaju publiku onda lebron predje na zapad zapocne se prica o pravljenju tima sa tri ili cetiri ol stara takodje mogucnost da boston doda kawhi svom timu i onda dovode petog all stara da jos vise obesmisle ligu koja je vec pocela da bude predosadna a voriorsi je iz godine u godinu prave dosadnijom prvo dovedjenjem duranta a sada i bugija i uz sve to imaju odlicnu klupu iako bi covek pomislio da takav tim ne moze imati dobru klupu ali sve je moguce uglavnom nadam se finalu lejkersi celtiksi i sedam utakmica pa u sedmoj kom opanci kom obojci

Jezekilj

pre 5 godina

LeBron je najveći ikada.
Kakve je samo raspale košarkaše Džejms dovodio do finala i do titule, Džordan sa njima ne bi ušao ni u plejof.
Sreća pa će vrijeme sve pokazati.

Đorđe

pre 5 godina

Profesor, 4. jul 2018 13:45

Profesore, da te podučim nekim stvarima. MJ je u NBA došao sa 22 godine, Lebron sa 19.
U početku njegove karijere, Čikago je imao osrednji tim, baš osrednji, a konkurencija su im na istoku bili moćni Seltiksi sa Perišom, Birdom i ostalima. Ne pamtim najbolje godinu, ali 87, 88 tako nešto, Majkl je u polufinalu istoka u seriji protiv Seltika ubacivao 45 poena u proseku. U jedno utakmici je imao i preko 60. Seltiksi su bili jednostavno prejaki. Ali MJ nije pobegao u jači tim da bi osvajao titule. Krajem 80-ih, izbacuju ih iz finala istoka čuveni "loši momci" iz Detroita. To je bila i prva sezona Fil Džeksona na klupi Bulsa. Nakon toga, Čikago je oformio dobar tim sa Pipenom i Horesom Grantom pre svih i onda kreće dominacija. Sve do 94, kada se MJ povlači. Vraća se posle pauze od 2 godine i to u 32. godini i osvaja još 3 uzastopne titule. Nerealno. I to u konkurenciji tada izuzetno jakih Hjustona, Finiksa, Jute, Sjetla, Niksa. Da ne nabrajam sve igrače tog perioda.
Znači, MJ je 3 godine stariji počeo NBA karijeru od Lebrona, igrao kao klinac u slaboj ekipi u epohi vladavine Bostona i Lejkersa, čije su ekipe iz tog perioda među najboljima u istoriji i plus pravio pauzu od 2 godine. Jel ti sad malo jasnije zašto ima "samo" 6 finala u odnosu na Lebronovih 9. A šta ćemo sa titulama?
Aj u zdravlje!

jorgovan

pre 5 godina

Tiga, 4. jul 2018 12:05
Mole se doktori da momku napisu dijagnozu.

Profesore svaka cast za komentar. Prica se o 6/6 kao da je Dzordan bio 6 godina u ligi, sta sa ostalim neuspesima? Ne kazem da je Lebron bolji od MJ ali komentari, niko i nikad nece,ovaj kaze njegov fade away je veci od celih karijera jednog Magica i Lebrona, ne mogu da shvatim mozak koji obradi te informacije. Naravno da je veci uspeh igrati finale nego ne stici do njega. Evo definicije choke-a za sve 6/6 statisticare, ne nije bilo u finalu :)
https://www.youtube.com/watch?v=hy5iWpQuxos&t=5s

petarczv

pre 5 godina

Stavljajuci u vakuum samo vestinu, talenat, sveobuhvatnost same igre, Lebron je koplje iznad Dzordana, sve ostalo je subjektivni dozivljaj dva igraca i njihovih igara koji je uzrokovanom milion i jednim faktorom
(a jesi i ti muzicar?, 04. jul 2018 12:51)

Stavljajuci u vakum... Hahahahahaha o kojoj vestini ti govoris decace??! O flopingu, pravljenju koraka, faulova u napadu ili razgrtanju igraca? Komentar ti je presmesan iako si ga uvio u lepo pakovanje. Reci da je lebron talemlntovaniji i vestiji od Michael Jordana je ravno samoubistvu...

nista o nicemu

pre 5 godina

Lebron je nesto najblize Jordanu sto postoji. I bolje je doci u finale i izgubiti u tek u finalu nego ispasti vec u play offu i uopste ne doci u finale - to je za one koji pominju 6/6 i 3/9 Lebrona. Jordan ima 6/6 finala a gde su ostale godine kad je ispadao u play offu? Ili je igrao samo 6 sezona u NBA?
(Profesor, 04. jul 2018 13:45)

Da, posle Kobija je najblizi Dzordanu, sto i dalje ne znaci da je drugi najveci ikada.

Dzo

pre 5 godina

Imao sam tu srecu da sam odrastao uz MJa i da sam i kosatku iz tog razloga poceo da igram. Porediti to vreme i ovo je skoro pa neumesno. Mislite da bi se LBJ sa ovakvim odronima u to vreme setao do finala play offa, grdno se varate.Tada je bilo mnogo dobrih ekipa, a ne danas u 5 ekipa All star east i west i ostatak za EL. Posto ste mnogo mladi, verujem i autor ovog teksta, ukucajte na YT 7.tekmu Chicaga i Indiane 1998. pa cisto da vidite kakva je to kosarka bila, da ne pricamo o preriodima pocetka 90te i sredine. Zaboravlja se jos 1 stvar MJ se u primeu povukao, sto znaci da je ostao Bullsi bi gotovo sigurno uzeli bar jos 1 ako ne i obe titule. LBJ zaista skidam kapu, veliki je sportista, zapravo i ne verujem da je on niti inicirao niti vodio razgovor sa Magicom oko MJ, jer je i sam svestan (a mislim da je 1 prilikom i to izjavio) da je samo je GOAT i da nema rasprave dalje, jedan je MJ!

Kramer

pre 5 godina

Znaju li lebronova deca da je notorni Majkl Dž. u 5 utakmica finala 1991. protiv Medžika lično i njegovih Lejkersa imao - 11,nešto asistencija u proseku?
Check it out kids.

Đorđe

pre 5 godina

Lebron prvo treba da dostigne Kobija, Medžika, pa tek onda da pričamo o Majklu. Nije on 2. najbolji svih vremena, pa da diskutujemo da li će i kada dostići prvog. Kobi je recimo mnogo biliži poređenju sa MJ, pa nikad nije bila toliko aktuelna diskusija o njihovom poređenju.
Po meni, Lebron ne može ni u jednom kontekstu da se poredi sa Majklom i svako poređenje njih dvojce je apsurdno. Neko je mnogo lepo napisao, da se Džordan ne može posmatrati kroz statistiku, već je on košarka. Ko ga nije gledao to ne može da shvati. Imao je TO nešto što ga odvaja od svih. Neka drugačija energija, nešto sa čime je rođen. Predodređen je da bude najbolji svih vremena i ni bolji od Lebrona to nisu mogli da promene.
I samo da vam kažem da ovo pišem iako nikada nisam navijao za Bulse, a Majkla uopšte nisam voleo, jer je te 1992. pobedio mog idola, Medžika. Kasnije sam uvek navijao protiv njega, ali to me ne sprečava da budem objektivan i vidim ono svako ko razume košarku vidi- Majkl je GOAT.

invizibl

pre 5 godina

Jordan je samo imao srece,onaj famozni sut na college za pobedu Severne Karoline, pa jel ste svesni da je James Worthy vodio tu ekipu, kasnije bio i prvi pik, 90ih je NBA postajao popularniji, sirio se, a to sirenje se odnosi i na nove ekipe tj expansion teams, ko ne zna neka pogleda koliko se novih ekipa tada stvorilo i da su one zapravo razlog zasto je Cikago stigao do 72-10. NBA jeste bio jak, ali i sada je, samo su drugacija pravila pa deluje slabije. Setite se 80ih kakav je bio Boston, isto kao Gsw danas nego ljudi lako zaboravljaju. Da je MJ igrao u vreme Cembrleina i Jabbara ko zna sta bi bilo, smatram da se nikada ne moze odrediti ko je goat prosto je nemoguce, sve se apsolutno razlikuje

Samo pitam

pre 5 godina

Kako je moguće da atletski najdominantniji igrač ne može da igra odbranu protiv slabijih od sebe? Šta mu to fali a nije snaga?

petarczv

pre 5 godina

Kako uzivam u komentarima ovih MJ nostalgicara. Prvo rijetko ko od njih da ima solidno znanje o kosarci (uglavnom se sve svodi na bog, visocanstvo itd., bez ikakvih argumenata, da ne pricam o nepoznavanju Nba istorije i tradicije), drugo desava im se isto sto i fanovima velikih zvijezda iz 60 70 i 80-ih u vrijeme kada je Dzordan prevazilazio iste (polako postaju svjesni da svijet polako prihvata nekog drugog kao najboljeg) i to ne zbog pomoci marketinga i velikih kompanija vec samo i iskljucivo zbog onoga sto se prikazuje na terenu.. Toliko ih to boli da mozemo da procitamo svasta pa cak i komentare tipa “Dzordan je bolji jer je bio najbolji defanzifac lige u nekoliko sezona, dok je LeBron nikakav defanzivac”.. I sad sa takvim likovima treba debatovati uz upotrebu argumenata i cinjenica? Zato molim sve one koji istinski vole razumiju i prate kosarku, da ignorisu MJ nostalgicare, jer ce te od njih cuti svasta, jer nama nije tesko kao njima, jer je nasa pobjeda, odnosno pobjeda kosarke blizu..
(Igor Pg, 04. jul 2018 12:46)

Druze batali gledanje kosarke hahahahahahahahha najsmesniji komentar u 2018oj

NastyB

pre 5 godina

(Igor Pg, 4. jul 2018 12:46)

A šta su to "činjenice" koje su problem poznavaocima?? Koje su to "činjenice" koje dokazuju da je LeBron veći od Džordana?? Statistika?? Ha, po toj statistici čovek sa ubedljivo najvećim procentom šuta u istoriji NBA je DeAndre Džordan. Da li to znači da je najbolji strelac svih vremena??
Svi pominju Džordanove titule iz ere sa Rodmanom, Kerom, Kukočem i kada je Pipen sazreo. Niko ne pominje tim sa kojim je osvojio prve tri titule. Da li se iko seća bilo kojeg igrača izuzev tada gotovo rukija Pipena?? Da li se iko seća protiv KAKVIH igrača i kakvih timova je osvojio te tri titule. I da je protiv TAKVIH timova pravio cifre koje "kralj" sad pravi protiv Kingsa, Finiksa, Majamija, Dalasa i drugih krševa. Džordan je davao 40+ koševa Bostonu sa Birdom, Parišom i MekHejlom, Blejzersima sa Drekslerom, Draženom, Klifom Robinsonom i Ejndžom, da ne nabrajam dalje, jer su deci ovi igrači nepoznati. Kad im kažeš da su u Finiksu igrali Kevin Džonson, Den Majerle i Kurt Rembis, oni samo znaju da je tamo gubio vreme Čarls Barkli, onda bude sve jasno.
A, da ne bude da gotivim Džordana, po meni je najveći igrač u NBA bio Vilt Čemberlen, jer je u svoje vreme bio BUKVALNO vanzemaljac u košarci. A i ako se LeBronu gleda statistika, onda Vilt ima više statističkih rekorda od LeBrona, od kojih mnogi neće nikada biti srušeni. Šta onda sa tim??

GG

pre 5 godina

Da bi Dzejms stigao do finala morace da pobedi dve od sledece tri ekipe: GSW, Hjuston, OKC. A na putu ce im biti jos i Spursi, Juta, Pelikansi, Denver, Portland, Dalas, Minesota, Finiks. A ako to sve prodju, onda ih u finalu ceka odmorni Boston ili Fila koji ce da se setaju na Istoku do finala. Moje predvidjanje je da Dzejms do kraja karijere verovatno vise nece igrati u finalu. Na Zapadu mozda vise nece igrati ni finale konferencije jer se mlade ekipe Juta, Finiks, Dalas i Denver se opasno spremaju da postanu playoff kandidati.

ljupce

pre 5 godina

citam vase komentare i kao sto sam pre pisao kad se ova sezona zavrsila za mene je prestalo svako poredjenje lebrona i dzordana.svaka naredna sezona znaci vise u odnosu na dzordana,ako vec juris ucinak dzordana,onda to radis u tih 15 sezona koliko je on igrao,a ne igras 20 sezona i onda se tu siris i hvalis.juris dzordanovih 6 titula u manjem broju utakmica i manjem broju sezona da ih osvojis,a ne igras i sa 45 godina i garbage time sa klincima koji kidaju oko tebe i tebi se pise da si bolji.autor teksta je u pravu,statistiku lebronu niko ne moze da oduzme i kad zavrsi karijeru bice verovatno lider u svakoj kategoriji,ali da li ga to cini najvecim ikada?ako racunate statistiku onda je oskar robertson neprevazidjen sa najvise tripl-dablova u nba,a rasel sa dve uzastopne tripl-dabl sezone jos mozda i bolji.svi znamo da se to tako ne racuna.
jednu stvar niko nije napisao,cak ni autor teksta,a to je cinjenica dabez obzira na velicinu lejkersa kao fransize,oni imaju i najvece gubitnike u istoriji nba finala:dzeri vest 1-8,eldzin bejlor 0-7 i sad lebron 3-6.slucajno ili namerno izostavljeno??????????inace ako gledate titule i finala i sezone za najveceg ikada,bil rasel je daleko ispred svih:13 sezona,12 finala,11 titula,8 uzastopnih titula,9 titula iz 10 uzastopnih finala.zdravo i dovidjenja.bil rasel pa nek se ostali poredjaju kako im volja.
medzik ociglednoima komplekse kad jos uvek prica o dzordanu,a i sam zna da ga nikad nece stici,ni lebron,a on jos manje.

chombe

pre 5 godina

@Aleksa Pufta: Nikad Dzordan nije bio u fazonu "ja pa ja". Iako je bio kosarkaski predator, sebicnost mu nije bila odlika niti se *uzio da igra pleja niti je oduzimao nekome sut. Svi u timu su bili zvezde i svako je znao sta mu je zadatak. Tako da si pomesao nesto. A ovi kod Lebrona, svi su u debeloj senci, nerazigrani, a uopste nisu tako losi kao sto izgledaju.

slavija

pre 5 godina

Ne može neko ko ima ispod, recimo 30 godina, da poredi Lebrona i Džordana jer je Majkla verovatno gledao samo na Youtube klipovima. Ko 80ih i 90ih nije bio dovoljno odrastao da prati NBA ligu ni ne može da shvati u kakvoj je konkurenciji MJ postao najbolji svih vremena. Nikada više neće istovremeno biti toliko dobrih igrača u NBA.

NastyB

pre 5 godina

(Igor Pg, 4. jul 2018 12:46)

A šta su to "činjenice" koje su problem poznavaocima?? Koje su to "činjenice" koje dokazuju da je LeBron veći od Džordana?? Statistika?? Ha, po toj statistici čovek sa ubedljivo najvećim procentom šuta u istoriji NBA je DeAndre Džordan. Da li to znači da je najbolji strelac svih vremena??
Svi pominju Džordanove titule iz ere sa Rodmanom, Kerom, Kukočem i kada je Pipen sazreo. Niko ne pominje tim sa kojim je osvojio prve tri titule. Da li se iko seća bilo kojeg igrača izuzev tada gotovo rukija Pipena?? Da li se iko seća protiv KAKVIH igrača i kakvih timova je osvojio te tri titule. I da je protiv TAKVIH timova pravio cifre koje "kralj" sad pravi protiv Kingsa, Finiksa, Majamija, Dalasa i drugih krševa. Džordan je davao 40+ koševa Bostonu sa Birdom, Parišom i MekHejlom, Blejzersima sa Drekslerom, Draženom, Klifom Robinsonom i Ejndžom, da ne nabrajam dalje, jer su deci ovi igrači nepoznati. Kad im kažeš da su u Finiksu igrali Kevin Džonson, Den Majerle i Kurt Rembis, oni samo znaju da je tamo gubio vreme Čarls Barkli, onda bude sve jasno.
A, da ne bude da gotivim Džordana, po meni je najveći igrač u NBA bio Vilt Čemberlen, jer je u svoje vreme bio BUKVALNO vanzemaljac u košarci. A i ako se LeBronu gleda statistika, onda Vilt ima više statističkih rekorda od LeBrona, od kojih mnogi neće nikada biti srušeni. Šta onda sa tim??

Милош

pre 5 godina

Леброн је феноменалан играч који може да уради све оно што је радио Џордан. У чему је разлика, у читавој лиги, на првом месту, и у тимовима за које су, или играју.

Profesor

pre 5 godina

Jordan jeste ikona i jeste bolji od svih koji su ikad igrali ali preterujete. Koliko je bio dobar toliko su ga i mediji & sponzori, pre svega Nike, napravili bozanstvo. Kad citam da je Lebron smesan za Jordana povraca mi se, covek sa Klivlendom uzme titulu protiv 73-9 tima i prvi je u svim kategorijama finala u obe ekipe: najvise poena, najvise asistencija, najvise skokova, najvise ukradenih lopti...i dodje neko i kaze da je Lebron smesan, niste svestni koliko ste jadni i smesni sa ovako glupim komentarima. Lebron je nesto najblize Jordanu sto postoji. I bolje je doci u finale i izgubiti u tek u finalu nego ispasti vec u play offu i uopste ne doci u finale - to je za one koji pominju 6/6 i 3/9 Lebrona. Jordan ima 6/6 finala a gde su ostale godine kad je ispadao u play offu? Ili je igrao samo 6 sezona u NBA?

Tiga

pre 5 godina

@GrgaPitic

Interesantno da si u komentaru napao mene u mesto vest ili poentu razgovora :)
Tekst je ogranicen na 1500 karaktera pa samim tim je poenta bila da se prica o bitnim stvarima i stede reci. Ostavicemo nase zivote po strani u ovoj vesti. Ali mozes recimo argumentovano da kazes sta je od svega pomenutog sa moje strane neistina ili izmilsljotina ili kako si se izrazio "nema veze s mozgom". (Iznese covek cinjenice, dobije "validan odgovor" "nema veze s mozgom"). Bilo je sjanih igraca i bice igraca. To sto neki igraci ne dobijaju medijsku paznju koliku dobija on ne znaci da su nesto posebno losiji. Ali da ne skrecem sa teme. Sta je neistina od svega iznesenog? Ja se ne bunim sto se vrti oko marketinga sve i sto se zaradjuje, to je i poenta svega normalno hvala Bogu. To ljudima daje posao zabavu svi imaju vajde. S tom razlikom da se samo zavrati na prethodni kom koji sam ostavio. Pa me ospori, s obzirom da ocigledno gresim i da sam izmislio sve. Da li on svojim ponasanjem (svako ko igra u NBA ima milionski ugovor i s razlogom je tamo. Svi oni treniraju i rade svoj posao nema tu spornog) treba da bude uzor? U zivotu ne radi sta je ispravno vec lako? Ili? Ako je vec statistika najbitnija s obzirom da se svi koji velicaju hvataju za to, valjda pomenuti sve parametre, a ne samo neke

Bojan

pre 5 godina

(MJ je nedostižan, 04. jul 2018 11:52)
samo sto je Majkl ograo u vreme kada se postizali 10% vise poena nego danas.
Da se danas postize isto poena kao u Majklovo vreme Lebron bi imao oko 34000 poena

ProdigyCZ

pre 5 godina

Za mene je ta prica zavrsena kad je Lebron otisao u Majami,ne znam sta je sa time dokazao,osim sto mu se desio Dalas!?Sutra Durent da osvojio 10 titula sa GSW nikad nece biti Lebron,s tim sto se slazem da nije skroz za poredjenje,jer Durentov prelazak u GSW je mnogo veci kukavicluk od Lebronovog u Majami.Dzordan za prve tri titule nije imao bog zna kakav tim,za poredjenja timova Birda i Magica smesno,pa i kad bi poredili sa Lebronovim Majamijem slicno,Wade je vec pre toga osvojio samostalno titulu,znaci nista losiji od Pipena,dok je Bos bolji od Granta...Ili ako neko kaze da je Pipen bolji od Wade,onda ide u korist tome da je ona era bila mnogo jaca od ove,sve u svemu,Dzordan je tata!

petarczv

pre 5 godina

na kraju cari ima da ima vise titula od lebrona.
(aa, 04. jul 2018 12:08)

Zajedno sa tompsonom i greenom hahahaha a zamalo i javal mcgee da ga stigne nego se zaj..o i preso u LA...

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Iako su fizicke predispozicije Majkla Dzordana neprevazidjene uvek sam preferirao Medzik Dzonsona zbog njegove korisnosti po tim, razmisljanju u igri i asistencijama dok je Majkl igrao u stilu " ja pa ja".
Sa njihovim povlacenjem sam i prestao da gledam basket.

fert-14

pre 5 godina

Da stavimo na stranu statistiku. Niko ne može da tvrdi kako bi Šumaher prošao u duelu sa Alonsom niti MJ sa Lebronom i slična poredjenja. Ono što treba gledati je koliko je ko u svojoj eri odskako od konkurencije i koliko je unapredio košarku u svojoj eri. MJ je unapredio igru 300 posto i to lepom igrom protiv tadašnji grubih i fizičkih odbrana. Lebronu svaka čast za rezultate, jer je i on učinio isto ali on čini obrnuto. Fizikalijam savladjuje mekše odbrane i to u igri gde je napadač zaštićen kao beli medved. Lepota je u oko posmatrača. Meni subjektivno više prija igra MJ. Tehnika šuta i sve ostalo.

nista o nicemu

pre 5 godina

,i na kraju,zasto uvek porediti sve sa titulama, Majkl Dzordan ih nema najvise,, tacka.
(the answer, 04. jul 2018 11:50)

Nema, ali je najveci svih vremena. Da su titule merilo Ori bi bio ispred Lebrona, a i Pipen. I Dankan

Filip

pre 5 godina

Čitam komentare i smejem se. Ovde pišu mahom ljudi koji nisu ni rodjeni u vreme Džordana i daju pravo sebi da kažu da je on najbolji. U danasnje vreme i mnogo mnogo mnogo boljih igrača nego u vreme kada je Majk igrao, drugo tim Chicagov tim je mnogo bolji nego tim Cavsa . Svakako Amerikanci vole ova glupa poredjenja jer je to čist marketing a obicni ljudi se primaju .

phreak

pre 5 godina

Ko je gledao Medžika zna ko je GOAT. Neprevaziđena elegancija, inteligencija, tehnika... Suština košarke sakupljena u jednom igraču. Ne zovu ga Medžik bez razloga... Džordan je tada bio igrač koji se isticao neverovatnim fizikalijama - otprilike kao LBJ danas :)

Ko hoće da gleda u statistiku moraće kao najvećeg da izabere ili Bila Rasela ili Vilta Čemberlena. Ko je GLEDAO košarku, izabraće Medžika.

GrgaPitic

pre 5 godina

(Tiga, 04. jul 2018 12:05)

Kad jednom vrhunskom sportisti i najboljem kosarkasu danasnjice izvadis sve negativne stvari koje si mogao da smislis, jer pola od ovoga nema veze s mozgom, vise govori o tvom neuspehu u cemu god da radis... Jer koliko da ne volis coveka, morao si da nadjes negu pozitivnu stvar, jer ih oko njega ima koliko hoces, ali ti si ocigledno fabricki namcor i negativac... A glupo je ionako raspravljati ko je najbolji ikad, svakog odusevljava nesto drugacije, da li gracioznost i elegancija Dzordana i Brajanta, snaga Dzejmsa ili Šeka, lucidnost i kreativnost Dzejsona Kida, ili kompletna slika Medzika Dzonsona... Svi mi volimo nekog odredjenog, ali ostale moramo da postujemo, jer niko od nas nije ni delic onoga sto su oni u kosarkaskom smislu, tako da niko nema prava da omalovazava necije uspehe...

pier

pre 5 godina

kako ova tema više smara. . najbolji po svim parametrima je Vilt Čemberlen koji je u jednoj sezoni imao PROSEK od 50 poena i 25 skokova PO UTAKMICI..

Zuca

pre 5 godina

Po cemu je Medzik "jedan od naj podcenjenijih" igraca. Ni jedna rasprava o najboljem igracu svih vremena nije prosla bez Medzika, za puno ljudi on i jeste GOAT. Gledao sam i Medzika i Dzordana i Lebrona, i za mene licno Dzordan je najveci.

MJ je nedostižan

pre 5 godina

Veliki i nenadmašni Jordan je u istoj godini bio i MVP i najbolji defanzivni igrač NBA lige!

Te 1987/88 prosečno je postizao 35 poena, uz 5,5 skokova i 6 asistencija. Da li se može uopšte zamisliti takvo postignuće? Najbolji u napadu a onda i u odbrani? Koliko je energije za to potrebno?

Igrač koji je tokom karijere prosečno postizao 30,1 poen, ima i 6 titula! Chicago NIKAD ne bi osvojio titulu da Jordan nije igrao za njih. Da nije propustio cele 4 sezone (93/94, 98/99, 99/00, 00/01)...

marko

pre 5 godina

Zasto coveka koji je izgubio 6 finala stavljaju u istu recenicu sa covekom koji je osvojio 6 finala to mi nikada nece biti jasno....kada se sport bude igrao da bi neko izgubio onda ce lebron biti bolji od Jordana do tada nek igra i nek uziva neka ne juri nesto sto se stici ne moze. Jordan je od Bullsa koji nikad pre njega i nikad posle njega nisu uzeli titulu napravio najvecu dinastiju ikada uz Seltikse iz 60 ih... ovaj nije mogao da napravi dinastiju ni u klivlendu ni u Majamiju nece ni u Lejkersima tek.

Milos

pre 5 godina

Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu,covek je najbolji svih vremena a posle je Kobi Brayant,nijedan igrac nije blizu Jordana iz prostog smisla sto je bio i najbolji defanzivni igrac,a James nije nikakav defanzivac ,drugo sto je Jordan igrao u eri kad su igrali najbolji igraci ovog sporta,danas imate tri puta manje kvalitetnih igraca nego tad!!!

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Stavljajuci u vakuum samo vestinu, talenat, sveobuhvatnost same igre, Lebron je koplje iznad Dzordana, sve ostalo je subjektivni dozivljaj dva igraca i njihovih igara koji je uzrokovanom milion i jednim faktorom

Tiga

pre 5 godina

Sada ce nam objasniti kako su porazi u stvari pobede. Kako je poraz u finalu u stvari veca stvar nego pobediti. Trebalo bi ga pohvaliti da ga je pobedjivalo i tri razlicita tima :) Vrlo impresivno.
Inace LBJ je uspeo da promeni istoriju kolektivnog sporta. Da degradira kompletni sportski duh. Da unisti i ono malo dzentlmenstva koje je definitivno postojalo i prikljuci se primadonama koje cupaju obrve. Inace zver od coveka kada se zaleti u suparnickog igraca koliko god on jak baca ga u reklame ali flopuje na terenu. Covek koji mu je zadnje dve godine izduo basove u finalima zove da igraju zajedno, covek koji je oformio super tim igraca u prajmu (boston dalas hjuston su sve penzioneri) koji je pre tog tima pricao kako zeli da igra sa tada Melom Polom Vejdom. Covek koji se ponasa kao stariji lik koji dodje na basket pokupi najbolje igrace i igra protiv klinaca koji prakticno ni teoretski nemaju sanse. Koji brise ljudima klipove kada su kucali na treningu protiv njega. I imao obraza da uradi da ode u ekipu u kojoj je igrao dobar deo karijere (LBJ) igrac koji je bio pravi rival. Imao obraza koliko god to bio biznis toliko degutantno da je bukvalno poredjenje da posle svega u istoriji Mesi predje u Real zato sto je dobar biznis.
. Kako je trener partizana rekao kada su igrali protiv Rakocevica "pustite ga da on da svojih 40 poena i uradite svoj posao sa drugima"
I dokaz tome su fabuloznih 6 poraza od 3 razlicita tima

j

pre 5 godina

@Milos

Nije nikakav defanzivac? Pa bio je 6 puta u timu godine ua defanzivu.. Naravno Dzordan je bolji defanzivac od Lebrona ali i Lebron je bio strasan. Izgleda da ti pratis Lebrona samo poslednje 2 sezone pa kazes da je nikakav defanzivac.

petarczv

pre 5 godina

Jedno pitanje za autora i LBJ fanove koji ce navaliti: 
Zasto UVEK izbegavate odbranu u statistici?
(Jaran, 04. jul 2018 11:47)

To je prosto neverovatno pa cak i smesno... A odgovor svi znamo jordan je bolji za dve klase u odbrani a odbrana donosi titule... 6od6 3od 9

MaironDrake

pre 5 godina

''Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu...''

Kako to smešan u svakom smislu? Smešan u smislu da će imati više asistencija, poena, skokova na kraju karijere? LeBron ima 9 velikih finala!!!!

Mislim ok je reći da je MJ najveći, ali reći ''Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu...'' može samo neko dete od 9 godina.

Igor Pg

pre 5 godina

Kako uzivam u komentarima ovih MJ nostalgicara. Prvo rijetko ko od njih da ima solidno znanje o kosarci (uglavnom se sve svodi na bog, visocanstvo itd., bez ikakvih argumenata, da ne pricam o nepoznavanju Nba istorije i tradicije), drugo desava im se isto sto i fanovima velikih zvijezda iz 60 70 i 80-ih u vrijeme kada je Dzordan prevazilazio iste (polako postaju svjesni da svijet polako prihvata nekog drugog kao najboljeg) i to ne zbog pomoci marketinga i velikih kompanija vec samo i iskljucivo zbog onoga sto se prikazuje na terenu.. Toliko ih to boli da mozemo da procitamo svasta pa cak i komentare tipa “Dzordan je bolji jer je bio najbolji defanzifac lige u nekoliko sezona, dok je LeBron nikakav defanzivac”.. I sad sa takvim likovima treba debatovati uz upotrebu argumenata i cinjenica? Zato molim sve one koji istinski vole razumiju i prate kosarku, da ignorisu MJ nostalgicare, jer ce te od njih cuti svasta, jer nama nije tesko kao njima, jer je nasa pobjeda, odnosno pobjeda kosarke blizu..

petarczv

pre 5 godina

Dzabe imaju cilj sta god da urade sta god da osvoje jordan je vise od igraca jordan je, iva legenda kosarkaski mit i niko nikad nece moci da ga sustigne i prestigne...

Inace lejkersi su imali ponudu za kazinsa pre goldenstate woriorsa po slicnim finansijskim uslovima ali nisu bili zainteresovani tako da mozete lebotovi da prestanete sa kuknjavom...

Dr Hitch

pre 5 godina

Znaci, Brajant kao da nikada nije igrao, sudeci po ovom tekstu... Ne znam, svaka cast Lebronu naravno, covek zsluzuje svako postovanje, ali porediti ga sa Dzordanom mislim da nema smisla, jer nije kosarka samo statistika... Nikada ne bih Lebrona gledao pre Dzordana, a ni pre Brajanta, iz bukvalno milion razloga...

MJ je nedostižan

pre 5 godina

Statistički “Kralj“ je već pretekao “Leteće visočanstvo“ u skokovima i asistencijama, a naredne sezone LBJ bi trebalo da ga nadmaši i u poenima (32.292 = MJ, 31.038 = LBJ).

Samo što je Lebron odigrao već sada 71 utakmicu VIŠE(1143) od Jordana (1072), A POSTIGAO 1.254 poena MANJE...

marepp

pre 5 godina

Posle pitaju zasto ste nostalgicni za 80' i 90' godinama kada je jos uvek NBA imao dusu i da MJ je najbolji kosarkas ikada i najveci sportski brend ikada.

Kiza

pre 5 godina

Mali ljudi kuju planove da ugroze MJ. Gospodo jedan njegov skok sut vredi kao vase zajednicke karijere. Vi jurite statistiku a ON nije statistika on je kosarka.

el guapo

pre 5 godina

jedan je dzordan, doneo je čitavu 6 titula,a u timu je imao samo jednog super stara tu mislim na pipena. svi ostali su bili prosek... a centri ispod proseka

Kiza

pre 5 godina

Mali ljudi kuju planove da ugroze MJ. Gospodo jedan njegov skok sut vredi kao vase zajednicke karijere. Vi jurite statistiku a ON nije statistika on je kosarka.

MJ je nedostižan

pre 5 godina

Statistički “Kralj“ je već pretekao “Leteće visočanstvo“ u skokovima i asistencijama, a naredne sezone LBJ bi trebalo da ga nadmaši i u poenima (32.292 = MJ, 31.038 = LBJ).

Samo što je Lebron odigrao već sada 71 utakmicu VIŠE(1143) od Jordana (1072), A POSTIGAO 1.254 poena MANJE...

Milos

pre 5 godina

Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu,covek je najbolji svih vremena a posle je Kobi Brayant,nijedan igrac nije blizu Jordana iz prostog smisla sto je bio i najbolji defanzivni igrac,a James nije nikakav defanzivac ,drugo sto je Jordan igrao u eri kad su igrali najbolji igraci ovog sporta,danas imate tri puta manje kvalitetnih igraca nego tad!!!

Dr Hitch

pre 5 godina

Znaci, Brajant kao da nikada nije igrao, sudeci po ovom tekstu... Ne znam, svaka cast Lebronu naravno, covek zsluzuje svako postovanje, ali porediti ga sa Dzordanom mislim da nema smisla, jer nije kosarka samo statistika... Nikada ne bih Lebrona gledao pre Dzordana, a ni pre Brajanta, iz bukvalno milion razloga...

Tiga

pre 5 godina

Sada ce nam objasniti kako su porazi u stvari pobede. Kako je poraz u finalu u stvari veca stvar nego pobediti. Trebalo bi ga pohvaliti da ga je pobedjivalo i tri razlicita tima :) Vrlo impresivno.
Inace LBJ je uspeo da promeni istoriju kolektivnog sporta. Da degradira kompletni sportski duh. Da unisti i ono malo dzentlmenstva koje je definitivno postojalo i prikljuci se primadonama koje cupaju obrve. Inace zver od coveka kada se zaleti u suparnickog igraca koliko god on jak baca ga u reklame ali flopuje na terenu. Covek koji mu je zadnje dve godine izduo basove u finalima zove da igraju zajedno, covek koji je oformio super tim igraca u prajmu (boston dalas hjuston su sve penzioneri) koji je pre tog tima pricao kako zeli da igra sa tada Melom Polom Vejdom. Covek koji se ponasa kao stariji lik koji dodje na basket pokupi najbolje igrace i igra protiv klinaca koji prakticno ni teoretski nemaju sanse. Koji brise ljudima klipove kada su kucali na treningu protiv njega. I imao obraza da uradi da ode u ekipu u kojoj je igrao dobar deo karijere (LBJ) igrac koji je bio pravi rival. Imao obraza koliko god to bio biznis toliko degutantno da je bukvalno poredjenje da posle svega u istoriji Mesi predje u Real zato sto je dobar biznis.
. Kako je trener partizana rekao kada su igrali protiv Rakocevica "pustite ga da on da svojih 40 poena i uradite svoj posao sa drugima"
I dokaz tome su fabuloznih 6 poraza od 3 razlicita tima

marepp

pre 5 godina

Posle pitaju zasto ste nostalgicni za 80' i 90' godinama kada je jos uvek NBA imao dusu i da MJ je najbolji kosarkas ikada i najveci sportski brend ikada.

petarczv

pre 5 godina

Stavljajuci u vakuum samo vestinu, talenat, sveobuhvatnost same igre, Lebron je koplje iznad Dzordana, sve ostalo je subjektivni dozivljaj dva igraca i njihovih igara koji je uzrokovanom milion i jednim faktorom
(a jesi i ti muzicar?, 04. jul 2018 12:51)

Stavljajuci u vakum... Hahahahahaha o kojoj vestini ti govoris decace??! O flopingu, pravljenju koraka, faulova u napadu ili razgrtanju igraca? Komentar ti je presmesan iako si ga uvio u lepo pakovanje. Reci da je lebron talemlntovaniji i vestiji od Michael Jordana je ravno samoubistvu...

petarczv

pre 5 godina

Kako uzivam u komentarima ovih MJ nostalgicara. Prvo rijetko ko od njih da ima solidno znanje o kosarci (uglavnom se sve svodi na bog, visocanstvo itd., bez ikakvih argumenata, da ne pricam o nepoznavanju Nba istorije i tradicije), drugo desava im se isto sto i fanovima velikih zvijezda iz 60 70 i 80-ih u vrijeme kada je Dzordan prevazilazio iste (polako postaju svjesni da svijet polako prihvata nekog drugog kao najboljeg) i to ne zbog pomoci marketinga i velikih kompanija vec samo i iskljucivo zbog onoga sto se prikazuje na terenu.. Toliko ih to boli da mozemo da procitamo svasta pa cak i komentare tipa “Dzordan je bolji jer je bio najbolji defanzifac lige u nekoliko sezona, dok je LeBron nikakav defanzivac”.. I sad sa takvim likovima treba debatovati uz upotrebu argumenata i cinjenica? Zato molim sve one koji istinski vole razumiju i prate kosarku, da ignorisu MJ nostalgicare, jer ce te od njih cuti svasta, jer nama nije tesko kao njima, jer je nasa pobjeda, odnosno pobjeda kosarke blizu..
(Igor Pg, 04. jul 2018 12:46)

Druze batali gledanje kosarke hahahahahahahahha najsmesniji komentar u 2018oj

el guapo

pre 5 godina

jedan je dzordan, doneo je čitavu 6 titula,a u timu je imao samo jednog super stara tu mislim na pipena. svi ostali su bili prosek... a centri ispod proseka

Đorđe

pre 5 godina

Lebron prvo treba da dostigne Kobija, Medžika, pa tek onda da pričamo o Majklu. Nije on 2. najbolji svih vremena, pa da diskutujemo da li će i kada dostići prvog. Kobi je recimo mnogo biliži poređenju sa MJ, pa nikad nije bila toliko aktuelna diskusija o njihovom poređenju.
Po meni, Lebron ne može ni u jednom kontekstu da se poredi sa Majklom i svako poređenje njih dvojce je apsurdno. Neko je mnogo lepo napisao, da se Džordan ne može posmatrati kroz statistiku, već je on košarka. Ko ga nije gledao to ne može da shvati. Imao je TO nešto što ga odvaja od svih. Neka drugačija energija, nešto sa čime je rođen. Predodređen je da bude najbolji svih vremena i ni bolji od Lebrona to nisu mogli da promene.
I samo da vam kažem da ovo pišem iako nikada nisam navijao za Bulse, a Majkla uopšte nisam voleo, jer je te 1992. pobedio mog idola, Medžika. Kasnije sam uvek navijao protiv njega, ali to me ne sprečava da budem objektivan i vidim ono svako ko razume košarku vidi- Majkl je GOAT.

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Iako su fizicke predispozicije Majkla Dzordana neprevazidjene uvek sam preferirao Medzik Dzonsona zbog njegove korisnosti po tim, razmisljanju u igri i asistencijama dok je Majkl igrao u stilu " ja pa ja".
Sa njihovim povlacenjem sam i prestao da gledam basket.

slavija

pre 5 godina

Ne može neko ko ima ispod, recimo 30 godina, da poredi Lebrona i Džordana jer je Majkla verovatno gledao samo na Youtube klipovima. Ko 80ih i 90ih nije bio dovoljno odrastao da prati NBA ligu ni ne može da shvati u kakvoj je konkurenciji MJ postao najbolji svih vremena. Nikada više neće istovremeno biti toliko dobrih igrača u NBA.

MJ je nedostižan

pre 5 godina

Veliki i nenadmašni Jordan je u istoj godini bio i MVP i najbolji defanzivni igrač NBA lige!

Te 1987/88 prosečno je postizao 35 poena, uz 5,5 skokova i 6 asistencija. Da li se može uopšte zamisliti takvo postignuće? Najbolji u napadu a onda i u odbrani? Koliko je energije za to potrebno?

Igrač koji je tokom karijere prosečno postizao 30,1 poen, ima i 6 titula! Chicago NIKAD ne bi osvojio titulu da Jordan nije igrao za njih. Da nije propustio cele 4 sezone (93/94, 98/99, 99/00, 00/01)...

petarczv

pre 5 godina

Dzabe imaju cilj sta god da urade sta god da osvoje jordan je vise od igraca jordan je, iva legenda kosarkaski mit i niko nikad nece moci da ga sustigne i prestigne...

Inace lejkersi su imali ponudu za kazinsa pre goldenstate woriorsa po slicnim finansijskim uslovima ali nisu bili zainteresovani tako da mozete lebotovi da prestanete sa kuknjavom...

pier

pre 5 godina

kako ova tema više smara. . najbolji po svim parametrima je Vilt Čemberlen koji je u jednoj sezoni imao PROSEK od 50 poena i 25 skokova PO UTAKMICI..

fert-14

pre 5 godina

Da stavimo na stranu statistiku. Niko ne može da tvrdi kako bi Šumaher prošao u duelu sa Alonsom niti MJ sa Lebronom i slična poredjenja. Ono što treba gledati je koliko je ko u svojoj eri odskako od konkurencije i koliko je unapredio košarku u svojoj eri. MJ je unapredio igru 300 posto i to lepom igrom protiv tadašnji grubih i fizičkih odbrana. Lebronu svaka čast za rezultate, jer je i on učinio isto ali on čini obrnuto. Fizikalijam savladjuje mekše odbrane i to u igri gde je napadač zaštićen kao beli medved. Lepota je u oko posmatrača. Meni subjektivno više prija igra MJ. Tehnika šuta i sve ostalo.

ljupce

pre 5 godina

citam vase komentare i kao sto sam pre pisao kad se ova sezona zavrsila za mene je prestalo svako poredjenje lebrona i dzordana.svaka naredna sezona znaci vise u odnosu na dzordana,ako vec juris ucinak dzordana,onda to radis u tih 15 sezona koliko je on igrao,a ne igras 20 sezona i onda se tu siris i hvalis.juris dzordanovih 6 titula u manjem broju utakmica i manjem broju sezona da ih osvojis,a ne igras i sa 45 godina i garbage time sa klincima koji kidaju oko tebe i tebi se pise da si bolji.autor teksta je u pravu,statistiku lebronu niko ne moze da oduzme i kad zavrsi karijeru bice verovatno lider u svakoj kategoriji,ali da li ga to cini najvecim ikada?ako racunate statistiku onda je oskar robertson neprevazidjen sa najvise tripl-dablova u nba,a rasel sa dve uzastopne tripl-dabl sezone jos mozda i bolji.svi znamo da se to tako ne racuna.
jednu stvar niko nije napisao,cak ni autor teksta,a to je cinjenica dabez obzira na velicinu lejkersa kao fransize,oni imaju i najvece gubitnike u istoriji nba finala:dzeri vest 1-8,eldzin bejlor 0-7 i sad lebron 3-6.slucajno ili namerno izostavljeno??????????inace ako gledate titule i finala i sezone za najveceg ikada,bil rasel je daleko ispred svih:13 sezona,12 finala,11 titula,8 uzastopnih titula,9 titula iz 10 uzastopnih finala.zdravo i dovidjenja.bil rasel pa nek se ostali poredjaju kako im volja.
medzik ociglednoima komplekse kad jos uvek prica o dzordanu,a i sam zna da ga nikad nece stici,ni lebron,a on jos manje.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Za mene je ta prica zavrsena kad je Lebron otisao u Majami,ne znam sta je sa time dokazao,osim sto mu se desio Dalas!?Sutra Durent da osvojio 10 titula sa GSW nikad nece biti Lebron,s tim sto se slazem da nije skroz za poredjenje,jer Durentov prelazak u GSW je mnogo veci kukavicluk od Lebronovog u Majami.Dzordan za prve tri titule nije imao bog zna kakav tim,za poredjenja timova Birda i Magica smesno,pa i kad bi poredili sa Lebronovim Majamijem slicno,Wade je vec pre toga osvojio samostalno titulu,znaci nista losiji od Pipena,dok je Bos bolji od Granta...Ili ako neko kaze da je Pipen bolji od Wade,onda ide u korist tome da je ona era bila mnogo jaca od ove,sve u svemu,Dzordan je tata!

Zuca

pre 5 godina

Po cemu je Medzik "jedan od naj podcenjenijih" igraca. Ni jedna rasprava o najboljem igracu svih vremena nije prosla bez Medzika, za puno ljudi on i jeste GOAT. Gledao sam i Medzika i Dzordana i Lebrona, i za mene licno Dzordan je najveci.

chombe

pre 5 godina

@Aleksa Pufta: Nikad Dzordan nije bio u fazonu "ja pa ja". Iako je bio kosarkaski predator, sebicnost mu nije bila odlika niti se *uzio da igra pleja niti je oduzimao nekome sut. Svi u timu su bili zvezde i svako je znao sta mu je zadatak. Tako da si pomesao nesto. A ovi kod Lebrona, svi su u debeloj senci, nerazigrani, a uopste nisu tako losi kao sto izgledaju.

marko

pre 5 godina

Zasto coveka koji je izgubio 6 finala stavljaju u istu recenicu sa covekom koji je osvojio 6 finala to mi nikada nece biti jasno....kada se sport bude igrao da bi neko izgubio onda ce lebron biti bolji od Jordana do tada nek igra i nek uziva neka ne juri nesto sto se stici ne moze. Jordan je od Bullsa koji nikad pre njega i nikad posle njega nisu uzeli titulu napravio najvecu dinastiju ikada uz Seltikse iz 60 ih... ovaj nije mogao da napravi dinastiju ni u klivlendu ni u Majamiju nece ni u Lejkersima tek.

nista o nicemu

pre 5 godina

,i na kraju,zasto uvek porediti sve sa titulama, Majkl Dzordan ih nema najvise,, tacka.
(the answer, 04. jul 2018 11:50)

Nema, ali je najveci svih vremena. Da su titule merilo Ori bi bio ispred Lebrona, a i Pipen. I Dankan

NastyB

pre 5 godina

(Igor Pg, 4. jul 2018 12:46)

A šta su to "činjenice" koje su problem poznavaocima?? Koje su to "činjenice" koje dokazuju da je LeBron veći od Džordana?? Statistika?? Ha, po toj statistici čovek sa ubedljivo najvećim procentom šuta u istoriji NBA je DeAndre Džordan. Da li to znači da je najbolji strelac svih vremena??
Svi pominju Džordanove titule iz ere sa Rodmanom, Kerom, Kukočem i kada je Pipen sazreo. Niko ne pominje tim sa kojim je osvojio prve tri titule. Da li se iko seća bilo kojeg igrača izuzev tada gotovo rukija Pipena?? Da li se iko seća protiv KAKVIH igrača i kakvih timova je osvojio te tri titule. I da je protiv TAKVIH timova pravio cifre koje "kralj" sad pravi protiv Kingsa, Finiksa, Majamija, Dalasa i drugih krševa. Džordan je davao 40+ koševa Bostonu sa Birdom, Parišom i MekHejlom, Blejzersima sa Drekslerom, Draženom, Klifom Robinsonom i Ejndžom, da ne nabrajam dalje, jer su deci ovi igrači nepoznati. Kad im kažeš da su u Finiksu igrali Kevin Džonson, Den Majerle i Kurt Rembis, oni samo znaju da je tamo gubio vreme Čarls Barkli, onda bude sve jasno.
A, da ne bude da gotivim Džordana, po meni je najveći igrač u NBA bio Vilt Čemberlen, jer je u svoje vreme bio BUKVALNO vanzemaljac u košarci. A i ako se LeBronu gleda statistika, onda Vilt ima više statističkih rekorda od LeBrona, od kojih mnogi neće nikada biti srušeni. Šta onda sa tim??

nista o nicemu

pre 5 godina

Posto se opet povela rasprava, a nema potrebe, ukratko cu. Kada se Lebron penzionise NBA ce traziti, ponovo, novog Dzordana. Ne Lebrona, nego Dzordana. Dzordan je tata, tu se sve zavrsava.

Profesor

pre 5 godina

Jordan jeste ikona i jeste bolji od svih koji su ikad igrali ali preterujete. Koliko je bio dobar toliko su ga i mediji & sponzori, pre svega Nike, napravili bozanstvo. Kad citam da je Lebron smesan za Jordana povraca mi se, covek sa Klivlendom uzme titulu protiv 73-9 tima i prvi je u svim kategorijama finala u obe ekipe: najvise poena, najvise asistencija, najvise skokova, najvise ukradenih lopti...i dodje neko i kaze da je Lebron smesan, niste svestni koliko ste jadni i smesni sa ovako glupim komentarima. Lebron je nesto najblize Jordanu sto postoji. I bolje je doci u finale i izgubiti u tek u finalu nego ispasti vec u play offu i uopste ne doci u finale - to je za one koji pominju 6/6 i 3/9 Lebrona. Jordan ima 6/6 finala a gde su ostale godine kad je ispadao u play offu? Ili je igrao samo 6 sezona u NBA?

Dzo

pre 5 godina

Imao sam tu srecu da sam odrastao uz MJa i da sam i kosatku iz tog razloga poceo da igram. Porediti to vreme i ovo je skoro pa neumesno. Mislite da bi se LBJ sa ovakvim odronima u to vreme setao do finala play offa, grdno se varate.Tada je bilo mnogo dobrih ekipa, a ne danas u 5 ekipa All star east i west i ostatak za EL. Posto ste mnogo mladi, verujem i autor ovog teksta, ukucajte na YT 7.tekmu Chicaga i Indiane 1998. pa cisto da vidite kakva je to kosarka bila, da ne pricamo o preriodima pocetka 90te i sredine. Zaboravlja se jos 1 stvar MJ se u primeu povukao, sto znaci da je ostao Bullsi bi gotovo sigurno uzeli bar jos 1 ako ne i obe titule. LBJ zaista skidam kapu, veliki je sportista, zapravo i ne verujem da je on niti inicirao niti vodio razgovor sa Magicom oko MJ, jer je i sam svestan (a mislim da je 1 prilikom i to izjavio) da je samo je GOAT i da nema rasprave dalje, jedan je MJ!

MaironDrake

pre 5 godina

''Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu...''

Kako to smešan u svakom smislu? Smešan u smislu da će imati više asistencija, poena, skokova na kraju karijere? LeBron ima 9 velikih finala!!!!

Mislim ok je reći da je MJ najveći, ali reći ''Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu...'' može samo neko dete od 9 godina.

Samo pitam

pre 5 godina

Kako je moguće da atletski najdominantniji igrač ne može da igra odbranu protiv slabijih od sebe? Šta mu to fali a nije snaga?

phreak

pre 5 godina

Ko je gledao Medžika zna ko je GOAT. Neprevaziđena elegancija, inteligencija, tehnika... Suština košarke sakupljena u jednom igraču. Ne zovu ga Medžik bez razloga... Džordan je tada bio igrač koji se isticao neverovatnim fizikalijama - otprilike kao LBJ danas :)

Ko hoće da gleda u statistiku moraće kao najvećeg da izabere ili Bila Rasela ili Vilta Čemberlena. Ko je GLEDAO košarku, izabraće Medžika.

petarczv

pre 5 godina

Jedno pitanje za autora i LBJ fanove koji ce navaliti: 
Zasto UVEK izbegavate odbranu u statistici?
(Jaran, 04. jul 2018 11:47)

To je prosto neverovatno pa cak i smesno... A odgovor svi znamo jordan je bolji za dve klase u odbrani a odbrana donosi titule... 6od6 3od 9

Đorđe

pre 5 godina

Profesor, 4. jul 2018 13:45

Profesore, da te podučim nekim stvarima. MJ je u NBA došao sa 22 godine, Lebron sa 19.
U početku njegove karijere, Čikago je imao osrednji tim, baš osrednji, a konkurencija su im na istoku bili moćni Seltiksi sa Perišom, Birdom i ostalima. Ne pamtim najbolje godinu, ali 87, 88 tako nešto, Majkl je u polufinalu istoka u seriji protiv Seltika ubacivao 45 poena u proseku. U jedno utakmici je imao i preko 60. Seltiksi su bili jednostavno prejaki. Ali MJ nije pobegao u jači tim da bi osvajao titule. Krajem 80-ih, izbacuju ih iz finala istoka čuveni "loši momci" iz Detroita. To je bila i prva sezona Fil Džeksona na klupi Bulsa. Nakon toga, Čikago je oformio dobar tim sa Pipenom i Horesom Grantom pre svih i onda kreće dominacija. Sve do 94, kada se MJ povlači. Vraća se posle pauze od 2 godine i to u 32. godini i osvaja još 3 uzastopne titule. Nerealno. I to u konkurenciji tada izuzetno jakih Hjustona, Finiksa, Jute, Sjetla, Niksa. Da ne nabrajam sve igrače tog perioda.
Znači, MJ je 3 godine stariji počeo NBA karijeru od Lebrona, igrao kao klinac u slaboj ekipi u epohi vladavine Bostona i Lejkersa, čije su ekipe iz tog perioda među najboljima u istoriji i plus pravio pauzu od 2 godine. Jel ti sad malo jasnije zašto ima "samo" 6 finala u odnosu na Lebronovih 9. A šta ćemo sa titulama?
Aj u zdravlje!

Kanidja PG

pre 5 godina

Lebrona u Lejkersima može samo da prati sjenka Kobe Brajanta i ništa više.Majkl je nedodirljiv.
Sa 6 poraza u finalima sva se priča završava.Stil igre,harizma,uticaj na košarku i sl sve je u korist ikone NBA.Uporedjujemo pumu i medveda.Košarka to je Majkl Dzordan sad i zauvjek.
Dzejms je samo nabijač statistike koji se pita za sve.Kajri Irving je sve objasnio odlaskom u Boston a donio je Lebronu 3 titulu kao i Rej Alen u Majamiju.Majkl je to radio sam kada je najvaznije i kada se lomi meč.

Kramer

pre 5 godina

Znaju li lebronova deca da je notorni Majkl Dž. u 5 utakmica finala 1991. protiv Medžika lično i njegovih Lejkersa imao - 11,nešto asistencija u proseku?
Check it out kids.

NastyB

pre 5 godina

(Igor Pg, 4. jul 2018 12:46)

A šta su to "činjenice" koje su problem poznavaocima?? Koje su to "činjenice" koje dokazuju da je LeBron veći od Džordana?? Statistika?? Ha, po toj statistici čovek sa ubedljivo najvećim procentom šuta u istoriji NBA je DeAndre Džordan. Da li to znači da je najbolji strelac svih vremena??
Svi pominju Džordanove titule iz ere sa Rodmanom, Kerom, Kukočem i kada je Pipen sazreo. Niko ne pominje tim sa kojim je osvojio prve tri titule. Da li se iko seća bilo kojeg igrača izuzev tada gotovo rukija Pipena?? Da li se iko seća protiv KAKVIH igrača i kakvih timova je osvojio te tri titule. I da je protiv TAKVIH timova pravio cifre koje "kralj" sad pravi protiv Kingsa, Finiksa, Majamija, Dalasa i drugih krševa. Džordan je davao 40+ koševa Bostonu sa Birdom, Parišom i MekHejlom, Blejzersima sa Drekslerom, Draženom, Klifom Robinsonom i Ejndžom, da ne nabrajam dalje, jer su deci ovi igrači nepoznati. Kad im kažeš da su u Finiksu igrali Kevin Džonson, Den Majerle i Kurt Rembis, oni samo znaju da je tamo gubio vreme Čarls Barkli, onda bude sve jasno.
A, da ne bude da gotivim Džordana, po meni je najveći igrač u NBA bio Vilt Čemberlen, jer je u svoje vreme bio BUKVALNO vanzemaljac u košarci. A i ako se LeBronu gleda statistika, onda Vilt ima više statističkih rekorda od LeBrona, od kojih mnogi neće nikada biti srušeni. Šta onda sa tim??

nista o nicemu

pre 5 godina

Kada je Dzordan ovako trulu ekipu kao sto su Kavalirsi odveo do finala lige potpuno sam?
(sef strucnog staba, 04. jul 2018 15:21)

91, 92 i 93. Ne do finala nego do titule bez sedmog meca.

LOL

pre 5 godina

Lebron nece moci Brajanta da prestigne, sta se lozite?
Brajant 20 sezona u Lakersima i ima brdo titula i jos pored toga neki ga stavljaju iza Abdul-Jabara i sta ti ja znam, sta njima moze Lebron, pa nista jedina razlika je sto nece vise gubiti finala jer ih nece ni igrati zato sto vise nije na najslabijem ikada istoku.

23 vs 23

pre 5 godina

Neko pomenu Wilta i njegovu statistiku. Ja to vreme ne pamtim, pa ne mogu da kažem da je MJ sigurno bolji od Wilta, ali ta vremena nisu za poređenje jer su pravila bila znatno drugačija, prvenstveno zbog uvođenja trojke i razvlačenja igre i situacije u kojoj pozicija 2 nije nužno zlo, odnosno igrač koji se traži kad centar ne ume da se postavi na svojoj poziciji. Kad pogledate kroz istoriju, osim NBA igrača, nije bilo istaknutih bekova šutera. Ja pamtim Kićanovića, pa Dražena, a posle je došao Danolović, ali on bi sa svojom građom i stilom igre bio više nisko krilo, nego klasična dvojka. Kada se MJ pojavio vladali su plejevi i centri + Meloun. Iu drim timu su bili centri, plejevi, + Meloun + Kris Malin i univerzalac Barkli - prejak za beka prenizak za centra. MJ i Dreksler su bili bekovi šuteri s tim što je MJ te godine u NBA finalu pokazao da je za bar pola klase bolji od Drekslera. Takođe je jasno bolji od svih ostalih igrača u tom timu, iako su igrali na različitim pozicijama. Protiv MJ nije postojao mismeč, jer ako ostane sa centrom on samo izađe ispred, a onda ko je lud da pokuša da ga lobuje. Često je uzimao da čuva protivničke plejmejkere, pošto Čikago uglavnom nije imao dobrog pleja u odbrani, dok krila uglavnom nije, jer je Pipen uglavnom bio dovoljno sposoban. Sa druge strane, jeste LBJ nabijač statistike ali njegov učinak u napadu realno može da se poredi sa MJ, ali ukupan učinak ne. GSW montira izolaciju Kariju na LBJ, i to uglavnom prolazi. Protiv MJ nezamislivo

GrgaPitic

pre 5 godina

(Tiga, 04. jul 2018 12:05)

Kad jednom vrhunskom sportisti i najboljem kosarkasu danasnjice izvadis sve negativne stvari koje si mogao da smislis, jer pola od ovoga nema veze s mozgom, vise govori o tvom neuspehu u cemu god da radis... Jer koliko da ne volis coveka, morao si da nadjes negu pozitivnu stvar, jer ih oko njega ima koliko hoces, ali ti si ocigledno fabricki namcor i negativac... A glupo je ionako raspravljati ko je najbolji ikad, svakog odusevljava nesto drugacije, da li gracioznost i elegancija Dzordana i Brajanta, snaga Dzejmsa ili Šeka, lucidnost i kreativnost Dzejsona Kida, ili kompletna slika Medzika Dzonsona... Svi mi volimo nekog odredjenog, ali ostale moramo da postujemo, jer niko od nas nije ni delic onoga sto su oni u kosarkaskom smislu, tako da niko nema prava da omalovazava necije uspehe...

GG

pre 5 godina

Da bi Dzejms stigao do finala morace da pobedi dve od sledece tri ekipe: GSW, Hjuston, OKC. A na putu ce im biti jos i Spursi, Juta, Pelikansi, Denver, Portland, Dalas, Minesota, Finiks. A ako to sve prodju, onda ih u finalu ceka odmorni Boston ili Fila koji ce da se setaju na Istoku do finala. Moje predvidjanje je da Dzejms do kraja karijere verovatno vise nece igrati u finalu. Na Zapadu mozda vise nece igrati ni finale konferencije jer se mlade ekipe Juta, Finiks, Dalas i Denver se opasno spremaju da postanu playoff kandidati.

Tiga

pre 5 godina

@GrgaPitic

Interesantno da si u komentaru napao mene u mesto vest ili poentu razgovora :)
Tekst je ogranicen na 1500 karaktera pa samim tim je poenta bila da se prica o bitnim stvarima i stede reci. Ostavicemo nase zivote po strani u ovoj vesti. Ali mozes recimo argumentovano da kazes sta je od svega pomenutog sa moje strane neistina ili izmilsljotina ili kako si se izrazio "nema veze s mozgom". (Iznese covek cinjenice, dobije "validan odgovor" "nema veze s mozgom"). Bilo je sjanih igraca i bice igraca. To sto neki igraci ne dobijaju medijsku paznju koliku dobija on ne znaci da su nesto posebno losiji. Ali da ne skrecem sa teme. Sta je neistina od svega iznesenog? Ja se ne bunim sto se vrti oko marketinga sve i sto se zaradjuje, to je i poenta svega normalno hvala Bogu. To ljudima daje posao zabavu svi imaju vajde. S tom razlikom da se samo zavrati na prethodni kom koji sam ostavio. Pa me ospori, s obzirom da ocigledno gresim i da sam izmislio sve. Da li on svojim ponasanjem (svako ko igra u NBA ima milionski ugovor i s razlogom je tamo. Svi oni treniraju i rade svoj posao nema tu spornog) treba da bude uzor? U zivotu ne radi sta je ispravno vec lako? Ili? Ako je vec statistika najbitnija s obzirom da se svi koji velicaju hvataju za to, valjda pomenuti sve parametre, a ne samo neke

Hell

pre 5 godina

Au kakvi "argumenti"... Kazes bolje igrati finale nego ispasti u plej ofu. Tacno,ali sta znaci igrati finala i gubiti,pa isti si kao ta ekipa koja je ispala iz plej ofs,nemas titulu ni ti ni oni. Pitas sta je uradio Dzordan,pa druze za 15 sezona u ligi osvojio 6 titula a tvoj kralj za isto toliko sezona samo 3 i sta tu nije jasno??! Uspesnija su ta 3 Le bronova nego 6 Dzordanova?! E stvarno pisete svasta

God disguised as Michael Jordan

pre 5 godina

1) MICHAEL JORDAN
2) Wilt Chamberlain
3) Magic Johnson
4) Karl Malone
5) Lew Alcindor
6) Bill Russell
7) Kobe Bryant
................

Neko

pre 5 godina

Majkl Dzordan je NAJprecenjeniji igrac u istoriji NBA. Da nije bilo NIKEa koja je stala iza njegovog imena sa OGROMNOM MARKETINSKOM MASINERIJOM i OGROMNIM NOVCM, on NIKADA NE BI BIO NI BLIZU NAJboljeg svih vremena.MAEDZIK Dzonson je za njega BOG LICNO !!!!! Uostalom dok je Medzik igrao i pravio carolije po terenu, ovaj je titulu mogao da vidi ali samo TELESKOPOM !!!!!!

Милош

pre 5 godina

Леброн је феноменалан играч који може да уради све оно што је радио Џордан. У чему је разлика, у читавој лиги, на првом месту, и у тимовима за које су, или играју.

aleksandar

pre 5 godina

Jedan je MJ neponovljiv...jedan je bio i Magic, dok je on igrao MJ nije se video ne zbog Magica nego zbog Birda...za mene koji je imao mogucnost da prati preko TV razume se, MJ vs King to su dva razlicita sveta kosarke. King je vec sada neponovljiv, ako uspe jos dva ili tri prstena da usvoji onda on je GOAT kosarke. 
å
(Who is best, 04. jul 2018 15:28)a preko kog tv si gledao medzika, birda i najveceg

jorgovan

pre 5 godina

Tiga, 4. jul 2018 12:05
Mole se doktori da momku napisu dijagnozu.

Profesore svaka cast za komentar. Prica se o 6/6 kao da je Dzordan bio 6 godina u ligi, sta sa ostalim neuspesima? Ne kazem da je Lebron bolji od MJ ali komentari, niko i nikad nece,ovaj kaze njegov fade away je veci od celih karijera jednog Magica i Lebrona, ne mogu da shvatim mozak koji obradi te informacije. Naravno da je veci uspeh igrati finale nego ne stici do njega. Evo definicije choke-a za sve 6/6 statisticare, ne nije bilo u finalu :)
https://www.youtube.com/watch?v=hy5iWpQuxos&t=5s

Igor Pg

pre 5 godina

Kako uzivam u komentarima ovih MJ nostalgicara. Prvo rijetko ko od njih da ima solidno znanje o kosarci (uglavnom se sve svodi na bog, visocanstvo itd., bez ikakvih argumenata, da ne pricam o nepoznavanju Nba istorije i tradicije), drugo desava im se isto sto i fanovima velikih zvijezda iz 60 70 i 80-ih u vrijeme kada je Dzordan prevazilazio iste (polako postaju svjesni da svijet polako prihvata nekog drugog kao najboljeg) i to ne zbog pomoci marketinga i velikih kompanija vec samo i iskljucivo zbog onoga sto se prikazuje na terenu.. Toliko ih to boli da mozemo da procitamo svasta pa cak i komentare tipa “Dzordan je bolji jer je bio najbolji defanzifac lige u nekoliko sezona, dok je LeBron nikakav defanzivac”.. I sad sa takvim likovima treba debatovati uz upotrebu argumenata i cinjenica? Zato molim sve one koji istinski vole razumiju i prate kosarku, da ignorisu MJ nostalgicare, jer ce te od njih cuti svasta, jer nama nije tesko kao njima, jer je nasa pobjeda, odnosno pobjeda kosarke blizu..

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Stavljajuci u vakuum samo vestinu, talenat, sveobuhvatnost same igre, Lebron je koplje iznad Dzordana, sve ostalo je subjektivni dozivljaj dva igraca i njihovih igara koji je uzrokovanom milion i jednim faktorom

j

pre 5 godina

@Milos

Nije nikakav defanzivac? Pa bio je 6 puta u timu godine ua defanzivu.. Naravno Dzordan je bolji defanzivac od Lebrona ali i Lebron je bio strasan. Izgleda da ti pratis Lebrona samo poslednje 2 sezone pa kazes da je nikakav defanzivac.

invizibl

pre 5 godina

Jordan je samo imao srece,onaj famozni sut na college za pobedu Severne Karoline, pa jel ste svesni da je James Worthy vodio tu ekipu, kasnije bio i prvi pik, 90ih je NBA postajao popularniji, sirio se, a to sirenje se odnosi i na nove ekipe tj expansion teams, ko ne zna neka pogleda koliko se novih ekipa tada stvorilo i da su one zapravo razlog zasto je Cikago stigao do 72-10. NBA jeste bio jak, ali i sada je, samo su drugacija pravila pa deluje slabije. Setite se 80ih kakav je bio Boston, isto kao Gsw danas nego ljudi lako zaboravljaju. Da je MJ igrao u vreme Cembrleina i Jabbara ko zna sta bi bilo, smatram da se nikada ne moze odrediti ko je goat prosto je nemoguce, sve se apsolutno razlikuje

nista o nicemu

pre 5 godina

Lebron je nesto najblize Jordanu sto postoji. I bolje je doci u finale i izgubiti u tek u finalu nego ispasti vec u play offu i uopste ne doci u finale - to je za one koji pominju 6/6 i 3/9 Lebrona. Jordan ima 6/6 finala a gde su ostale godine kad je ispadao u play offu? Ili je igrao samo 6 sezona u NBA?
(Profesor, 04. jul 2018 13:45)

Da, posle Kobija je najblizi Dzordanu, sto i dalje ne znaci da je drugi najveci ikada.

petarczv

pre 5 godina

na kraju cari ima da ima vise titula od lebrona.
(aa, 04. jul 2018 12:08)

Zajedno sa tompsonom i greenom hahahaha a zamalo i javal mcgee da ga stigne nego se zaj..o i preso u LA...

Dejan

pre 5 godina

Te 1987/88 prosečno je postizao 35 poena, uz 5,5 skokova i 6 asistencija. Da li se može uopšte zamisliti takvo postignuće? Najbolji u napadu a onda i u odbrani? Koliko je energije za to potrebno?
(MJ je nedostižan, 4. jul 2018 12:52)

Te 61/62 Wilt Chamberlain je imao 50,4 poena i 25,7 skokova, sta mislis o tome

Filip

pre 5 godina

Čitam komentare i smejem se. Ovde pišu mahom ljudi koji nisu ni rodjeni u vreme Džordana i daju pravo sebi da kažu da je on najbolji. U danasnje vreme i mnogo mnogo mnogo boljih igrača nego u vreme kada je Majk igrao, drugo tim Chicagov tim je mnogo bolji nego tim Cavsa . Svakako Amerikanci vole ova glupa poredjenja jer je to čist marketing a obicni ljudi se primaju .

Hell

pre 5 godina

Znaci kraljici klub pored kvaliteta igraca mora da se garantuje i to da oni budu zdravi i bez povreda cele sezone da bi on prihvatio da igra za taj klub??

aaaaa

pre 5 godina

@MJ je nedostizan ima vise poena ali I vise suteva, a I od kada je mana to sto neko moze da duze igra nego neko drugi ja bi rekao da je to prednost.

Sto se tice vesti ako ne dodje makar jedan superstar I jos jedan all-star igrac nema tu price o lebronu I bostonu, lebronu I titulama...
Prosto gsw je I bez bugija koji ce svakako biti bolji od zaze I mekgija previse dominantan jos ako se bugi vrati do februara I dobije mali zalet do prve ili druge runde plejofa o cemu se uopste prica.Ja verujem da on vrlo realno moze da bude 15/10 igrac sto znaci 10 poena I 6 skokova vise nego proslogodisnji startni centar plus im daje sigurno mogucnost da se svi suteri rasire po parketu a on I grin da se bore pod kosem.Ja se nadam da ce me neko obradovati I dobiti voriorse ali ja iskreno ne vidim nikako ni sansu da to neko uradi

Bojan

pre 5 godina

(MJ je nedostižan, 04. jul 2018 11:52)
samo sto je Majkl ograo u vreme kada se postizali 10% vise poena nego danas.
Da se danas postize isto poena kao u Majklovo vreme Lebron bi imao oko 34000 poena

nista o nicemu

pre 5 godina

Te 61/62 Wilt Chamberlain je imao 50,4 poena i 25,7 skokova, sta mislis o tome
(Dejan, 04. jul 2018 17:00)

Da 61/62 nisu bila ista pravila kao 80tih i 90tih. Za pocetak.

Jezekilj

pre 5 godina

LeBron je najveći ikada.
Kakve je samo raspale košarkaše Džejms dovodio do finala i do titule, Džordan sa njima ne bi ušao ni u plejof.
Sreća pa će vrijeme sve pokazati.

Papa

pre 5 godina

@Milos
James nikakav defanzivac? Molim te da vise nikada nw komentarises sport zvani kosarka. Covek je 5 sezona za redom bio u prvoj defanzivnoj petorci lige. Mada to vrv kazes na osnovu ove sezone posto je ofanzivno morao nositi raspali klivlend svaki mec od pocetka do kraja da se nije morao toliko trositi u odbrani jer, da jeste, ne bi videli finale oni

sef strucnog staba

pre 5 godina

Koliko je beše NBA finala izgubio Džordan?
(nls, 04. jul 2018 11:40)

Kada je Dzordan ovako trulu ekipu kao sto su Kavalirsi odveo do finala lige potpuno sam?

Aleksej

pre 5 godina

Au koliko su ljudi nerealni.
Kao MJ nikad nije izgubio finale. A koliko puta nije ušao u finale?
I ja mislim da je MJ GOAT, ali ovo ovde prelazi u mitologiju i idolopoklonstvo.

Who is best

pre 5 godina

Jedan je MJ neponovljiv...jedan je bio i Magic, dok je on igrao MJ nije se video ne zbog Magica nego zbog Birda...za mene koji je imao mogucnost da prati preko TV razume se, MJ vs King to su dva razlicita sveta kosarke. King je vec sada neponovljiv, ako uspe jos dva ili tri prstena da usvoji onda on je GOAT kosarke.
å

moonwalker

pre 5 godina

kakvo bi finale bilo celtiksi protiv lejkersa lebron protiv kajrija nastavak generacijske borbe izmedju dve najvece fransize u nba-u vauu ali sve to se verovatno nece dogoditi zbog ratnika iz ouklenda koji se ocigledno boje ravnomerne konkurencije mislim posle poraza od kavsa gde je morao veliki broj faktora da se potrefi da bi se kroz iglene usi kavsi provukli do titule igraci mole duranta koji jedva doceka da napravi ligu nekompetitivnom i da se pravi jak a voriorsi da se igraju smeju glupiraju i time zanimaju publiku onda lebron predje na zapad zapocne se prica o pravljenju tima sa tri ili cetiri ol stara takodje mogucnost da boston doda kawhi svom timu i onda dovode petog all stara da jos vise obesmisle ligu koja je vec pocela da bude predosadna a voriorsi je iz godine u godinu prave dosadnijom prvo dovedjenjem duranta a sada i bugija i uz sve to imaju odlicnu klupu iako bi covek pomislio da takav tim ne moze imati dobru klupu ali sve je moguce uglavnom nadam se finalu lejkersi celtiksi i sedam utakmica pa u sedmoj kom opanci kom obojci

Milos

pre 5 godina

Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu,covek je najbolji svih vremena a posle je Kobi Brayant,nijedan igrac nije blizu Jordana iz prostog smisla sto je bio i najbolji defanzivni igrac,a James nije nikakav defanzivac ,drugo sto je Jordan igrao u eri kad su igrali najbolji igraci ovog sporta,danas imate tri puta manje kvalitetnih igraca nego tad!!!

Kiza

pre 5 godina

Mali ljudi kuju planove da ugroze MJ. Gospodo jedan njegov skok sut vredi kao vase zajednicke karijere. Vi jurite statistiku a ON nije statistika on je kosarka.

Igor Pg

pre 5 godina

Kako uzivam u komentarima ovih MJ nostalgicara. Prvo rijetko ko od njih da ima solidno znanje o kosarci (uglavnom se sve svodi na bog, visocanstvo itd., bez ikakvih argumenata, da ne pricam o nepoznavanju Nba istorije i tradicije), drugo desava im se isto sto i fanovima velikih zvijezda iz 60 70 i 80-ih u vrijeme kada je Dzordan prevazilazio iste (polako postaju svjesni da svijet polako prihvata nekog drugog kao najboljeg) i to ne zbog pomoci marketinga i velikih kompanija vec samo i iskljucivo zbog onoga sto se prikazuje na terenu.. Toliko ih to boli da mozemo da procitamo svasta pa cak i komentare tipa “Dzordan je bolji jer je bio najbolji defanzifac lige u nekoliko sezona, dok je LeBron nikakav defanzivac”.. I sad sa takvim likovima treba debatovati uz upotrebu argumenata i cinjenica? Zato molim sve one koji istinski vole razumiju i prate kosarku, da ignorisu MJ nostalgicare, jer ce te od njih cuti svasta, jer nama nije tesko kao njima, jer je nasa pobjeda, odnosno pobjeda kosarke blizu..

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Stavljajuci u vakuum samo vestinu, talenat, sveobuhvatnost same igre, Lebron je koplje iznad Dzordana, sve ostalo je subjektivni dozivljaj dva igraca i njihovih igara koji je uzrokovanom milion i jednim faktorom

Profesor

pre 5 godina

Jordan jeste ikona i jeste bolji od svih koji su ikad igrali ali preterujete. Koliko je bio dobar toliko su ga i mediji & sponzori, pre svega Nike, napravili bozanstvo. Kad citam da je Lebron smesan za Jordana povraca mi se, covek sa Klivlendom uzme titulu protiv 73-9 tima i prvi je u svim kategorijama finala u obe ekipe: najvise poena, najvise asistencija, najvise skokova, najvise ukradenih lopti...i dodje neko i kaze da je Lebron smesan, niste svestni koliko ste jadni i smesni sa ovako glupim komentarima. Lebron je nesto najblize Jordanu sto postoji. I bolje je doci u finale i izgubiti u tek u finalu nego ispasti vec u play offu i uopste ne doci u finale - to je za one koji pominju 6/6 i 3/9 Lebrona. Jordan ima 6/6 finala a gde su ostale godine kad je ispadao u play offu? Ili je igrao samo 6 sezona u NBA?

Bojan

pre 5 godina

(MJ je nedostižan, 04. jul 2018 11:52)
samo sto je Majkl ograo u vreme kada se postizali 10% vise poena nego danas.
Da se danas postize isto poena kao u Majklovo vreme Lebron bi imao oko 34000 poena

Filip

pre 5 godina

Čitam komentare i smejem se. Ovde pišu mahom ljudi koji nisu ni rodjeni u vreme Džordana i daju pravo sebi da kažu da je on najbolji. U danasnje vreme i mnogo mnogo mnogo boljih igrača nego u vreme kada je Majk igrao, drugo tim Chicagov tim je mnogo bolji nego tim Cavsa . Svakako Amerikanci vole ova glupa poredjenja jer je to čist marketing a obicni ljudi se primaju .

Neko

pre 5 godina

Majkl Dzordan je NAJprecenjeniji igrac u istoriji NBA. Da nije bilo NIKEa koja je stala iza njegovog imena sa OGROMNOM MARKETINSKOM MASINERIJOM i OGROMNIM NOVCM, on NIKADA NE BI BIO NI BLIZU NAJboljeg svih vremena.MAEDZIK Dzonson je za njega BOG LICNO !!!!! Uostalom dok je Medzik igrao i pravio carolije po terenu, ovaj je titulu mogao da vidi ali samo TELESKOPOM !!!!!!

invizibl

pre 5 godina

Jordan je samo imao srece,onaj famozni sut na college za pobedu Severne Karoline, pa jel ste svesni da je James Worthy vodio tu ekipu, kasnije bio i prvi pik, 90ih je NBA postajao popularniji, sirio se, a to sirenje se odnosi i na nove ekipe tj expansion teams, ko ne zna neka pogleda koliko se novih ekipa tada stvorilo i da su one zapravo razlog zasto je Cikago stigao do 72-10. NBA jeste bio jak, ali i sada je, samo su drugacija pravila pa deluje slabije. Setite se 80ih kakav je bio Boston, isto kao Gsw danas nego ljudi lako zaboravljaju. Da je MJ igrao u vreme Cembrleina i Jabbara ko zna sta bi bilo, smatram da se nikada ne moze odrediti ko je goat prosto je nemoguce, sve se apsolutno razlikuje

Милош

pre 5 godina

Леброн је феноменалан играч који може да уради све оно што је радио Џордан. У чему је разлика, у читавој лиги, на првом месту, и у тимовима за које су, или играју.

Tiga

pre 5 godina

Sada ce nam objasniti kako su porazi u stvari pobede. Kako je poraz u finalu u stvari veca stvar nego pobediti. Trebalo bi ga pohvaliti da ga je pobedjivalo i tri razlicita tima :) Vrlo impresivno.
Inace LBJ je uspeo da promeni istoriju kolektivnog sporta. Da degradira kompletni sportski duh. Da unisti i ono malo dzentlmenstva koje je definitivno postojalo i prikljuci se primadonama koje cupaju obrve. Inace zver od coveka kada se zaleti u suparnickog igraca koliko god on jak baca ga u reklame ali flopuje na terenu. Covek koji mu je zadnje dve godine izduo basove u finalima zove da igraju zajedno, covek koji je oformio super tim igraca u prajmu (boston dalas hjuston su sve penzioneri) koji je pre tog tima pricao kako zeli da igra sa tada Melom Polom Vejdom. Covek koji se ponasa kao stariji lik koji dodje na basket pokupi najbolje igrace i igra protiv klinaca koji prakticno ni teoretski nemaju sanse. Koji brise ljudima klipove kada su kucali na treningu protiv njega. I imao obraza da uradi da ode u ekipu u kojoj je igrao dobar deo karijere (LBJ) igrac koji je bio pravi rival. Imao obraza koliko god to bio biznis toliko degutantno da je bukvalno poredjenje da posle svega u istoriji Mesi predje u Real zato sto je dobar biznis.
. Kako je trener partizana rekao kada su igrali protiv Rakocevica "pustite ga da on da svojih 40 poena i uradite svoj posao sa drugima"
I dokaz tome su fabuloznih 6 poraza od 3 razlicita tima

MaironDrake

pre 5 godina

''Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu...''

Kako to smešan u svakom smislu? Smešan u smislu da će imati više asistencija, poena, skokova na kraju karijere? LeBron ima 9 velikih finala!!!!

Mislim ok je reći da je MJ najveći, ali reći ''Lebron je smesan za Majkla u svakom smislu...'' može samo neko dete od 9 godina.

MJ je nedostižan

pre 5 godina

Statistički “Kralj“ je već pretekao “Leteće visočanstvo“ u skokovima i asistencijama, a naredne sezone LBJ bi trebalo da ga nadmaši i u poenima (32.292 = MJ, 31.038 = LBJ).

Samo što je Lebron odigrao već sada 71 utakmicu VIŠE(1143) od Jordana (1072), A POSTIGAO 1.254 poena MANJE...

jorgovan

pre 5 godina

Tiga, 4. jul 2018 12:05
Mole se doktori da momku napisu dijagnozu.

Profesore svaka cast za komentar. Prica se o 6/6 kao da je Dzordan bio 6 godina u ligi, sta sa ostalim neuspesima? Ne kazem da je Lebron bolji od MJ ali komentari, niko i nikad nece,ovaj kaze njegov fade away je veci od celih karijera jednog Magica i Lebrona, ne mogu da shvatim mozak koji obradi te informacije. Naravno da je veci uspeh igrati finale nego ne stici do njega. Evo definicije choke-a za sve 6/6 statisticare, ne nije bilo u finalu :)
https://www.youtube.com/watch?v=hy5iWpQuxos&t=5s

Dr Hitch

pre 5 godina

Znaci, Brajant kao da nikada nije igrao, sudeci po ovom tekstu... Ne znam, svaka cast Lebronu naravno, covek zsluzuje svako postovanje, ali porediti ga sa Dzordanom mislim da nema smisla, jer nije kosarka samo statistika... Nikada ne bih Lebrona gledao pre Dzordana, a ni pre Brajanta, iz bukvalno milion razloga...

Jezekilj

pre 5 godina

LeBron je najveći ikada.
Kakve je samo raspale košarkaše Džejms dovodio do finala i do titule, Džordan sa njima ne bi ušao ni u plejof.
Sreća pa će vrijeme sve pokazati.

petarczv

pre 5 godina

Stavljajuci u vakuum samo vestinu, talenat, sveobuhvatnost same igre, Lebron je koplje iznad Dzordana, sve ostalo je subjektivni dozivljaj dva igraca i njihovih igara koji je uzrokovanom milion i jednim faktorom
(a jesi i ti muzicar?, 04. jul 2018 12:51)

Stavljajuci u vakum... Hahahahahaha o kojoj vestini ti govoris decace??! O flopingu, pravljenju koraka, faulova u napadu ili razgrtanju igraca? Komentar ti je presmesan iako si ga uvio u lepo pakovanje. Reci da je lebron talemlntovaniji i vestiji od Michael Jordana je ravno samoubistvu...

el guapo

pre 5 godina

jedan je dzordan, doneo je čitavu 6 titula,a u timu je imao samo jednog super stara tu mislim na pipena. svi ostali su bili prosek... a centri ispod proseka

pier

pre 5 godina

kako ova tema više smara. . najbolji po svim parametrima je Vilt Čemberlen koji je u jednoj sezoni imao PROSEK od 50 poena i 25 skokova PO UTAKMICI..

sef strucnog staba

pre 5 godina

Koliko je beše NBA finala izgubio Džordan?
(nls, 04. jul 2018 11:40)

Kada je Dzordan ovako trulu ekipu kao sto su Kavalirsi odveo do finala lige potpuno sam?

Aleksa Pufta

pre 5 godina

Iako su fizicke predispozicije Majkla Dzordana neprevazidjene uvek sam preferirao Medzik Dzonsona zbog njegove korisnosti po tim, razmisljanju u igri i asistencijama dok je Majkl igrao u stilu " ja pa ja".
Sa njihovim povlacenjem sam i prestao da gledam basket.

Who is best

pre 5 godina

Jedan je MJ neponovljiv...jedan je bio i Magic, dok je on igrao MJ nije se video ne zbog Magica nego zbog Birda...za mene koji je imao mogucnost da prati preko TV razume se, MJ vs King to su dva razlicita sveta kosarke. King je vec sada neponovljiv, ako uspe jos dva ili tri prstena da usvoji onda on je GOAT kosarke.
å

petarczv

pre 5 godina

Kako uzivam u komentarima ovih MJ nostalgicara. Prvo rijetko ko od njih da ima solidno znanje o kosarci (uglavnom se sve svodi na bog, visocanstvo itd., bez ikakvih argumenata, da ne pricam o nepoznavanju Nba istorije i tradicije), drugo desava im se isto sto i fanovima velikih zvijezda iz 60 70 i 80-ih u vrijeme kada je Dzordan prevazilazio iste (polako postaju svjesni da svijet polako prihvata nekog drugog kao najboljeg) i to ne zbog pomoci marketinga i velikih kompanija vec samo i iskljucivo zbog onoga sto se prikazuje na terenu.. Toliko ih to boli da mozemo da procitamo svasta pa cak i komentare tipa “Dzordan je bolji jer je bio najbolji defanzifac lige u nekoliko sezona, dok je LeBron nikakav defanzivac”.. I sad sa takvim likovima treba debatovati uz upotrebu argumenata i cinjenica? Zato molim sve one koji istinski vole razumiju i prate kosarku, da ignorisu MJ nostalgicare, jer ce te od njih cuti svasta, jer nama nije tesko kao njima, jer je nasa pobjeda, odnosno pobjeda kosarke blizu..
(Igor Pg, 04. jul 2018 12:46)

Druze batali gledanje kosarke hahahahahahahahha najsmesniji komentar u 2018oj

ljupce

pre 5 godina

citam vase komentare i kao sto sam pre pisao kad se ova sezona zavrsila za mene je prestalo svako poredjenje lebrona i dzordana.svaka naredna sezona znaci vise u odnosu na dzordana,ako vec juris ucinak dzordana,onda to radis u tih 15 sezona koliko je on igrao,a ne igras 20 sezona i onda se tu siris i hvalis.juris dzordanovih 6 titula u manjem broju utakmica i manjem broju sezona da ih osvojis,a ne igras i sa 45 godina i garbage time sa klincima koji kidaju oko tebe i tebi se pise da si bolji.autor teksta je u pravu,statistiku lebronu niko ne moze da oduzme i kad zavrsi karijeru bice verovatno lider u svakoj kategoriji,ali da li ga to cini najvecim ikada?ako racunate statistiku onda je oskar robertson neprevazidjen sa najvise tripl-dablova u nba,a rasel sa dve uzastopne tripl-dabl sezone jos mozda i bolji.svi znamo da se to tako ne racuna.
jednu stvar niko nije napisao,cak ni autor teksta,a to je cinjenica dabez obzira na velicinu lejkersa kao fransize,oni imaju i najvece gubitnike u istoriji nba finala:dzeri vest 1-8,eldzin bejlor 0-7 i sad lebron 3-6.slucajno ili namerno izostavljeno??????????inace ako gledate titule i finala i sezone za najveceg ikada,bil rasel je daleko ispred svih:13 sezona,12 finala,11 titula,8 uzastopnih titula,9 titula iz 10 uzastopnih finala.zdravo i dovidjenja.bil rasel pa nek se ostali poredjaju kako im volja.
medzik ociglednoima komplekse kad jos uvek prica o dzordanu,a i sam zna da ga nikad nece stici,ni lebron,a on jos manje.

GrgaPitic

pre 5 godina

(Tiga, 04. jul 2018 12:05)

Kad jednom vrhunskom sportisti i najboljem kosarkasu danasnjice izvadis sve negativne stvari koje si mogao da smislis, jer pola od ovoga nema veze s mozgom, vise govori o tvom neuspehu u cemu god da radis... Jer koliko da ne volis coveka, morao si da nadjes negu pozitivnu stvar, jer ih oko njega ima koliko hoces, ali ti si ocigledno fabricki namcor i negativac... A glupo je ionako raspravljati ko je najbolji ikad, svakog odusevljava nesto drugacije, da li gracioznost i elegancija Dzordana i Brajanta, snaga Dzejmsa ili Šeka, lucidnost i kreativnost Dzejsona Kida, ili kompletna slika Medzika Dzonsona... Svi mi volimo nekog odredjenog, ali ostale moramo da postujemo, jer niko od nas nije ni delic onoga sto su oni u kosarkaskom smislu, tako da niko nema prava da omalovazava necije uspehe...

j

pre 5 godina

@Milos

Nije nikakav defanzivac? Pa bio je 6 puta u timu godine ua defanzivu.. Naravno Dzordan je bolji defanzivac od Lebrona ali i Lebron je bio strasan. Izgleda da ti pratis Lebrona samo poslednje 2 sezone pa kazes da je nikakav defanzivac.

petarczv

pre 5 godina

Dzabe imaju cilj sta god da urade sta god da osvoje jordan je vise od igraca jordan je, iva legenda kosarkaski mit i niko nikad nece moci da ga sustigne i prestigne...

Inace lejkersi su imali ponudu za kazinsa pre goldenstate woriorsa po slicnim finansijskim uslovima ali nisu bili zainteresovani tako da mozete lebotovi da prestanete sa kuknjavom...

petarczv

pre 5 godina

na kraju cari ima da ima vise titula od lebrona.
(aa, 04. jul 2018 12:08)

Zajedno sa tompsonom i greenom hahahaha a zamalo i javal mcgee da ga stigne nego se zaj..o i preso u LA...

moonwalker

pre 5 godina

kakvo bi finale bilo celtiksi protiv lejkersa lebron protiv kajrija nastavak generacijske borbe izmedju dve najvece fransize u nba-u vauu ali sve to se verovatno nece dogoditi zbog ratnika iz ouklenda koji se ocigledno boje ravnomerne konkurencije mislim posle poraza od kavsa gde je morao veliki broj faktora da se potrefi da bi se kroz iglene usi kavsi provukli do titule igraci mole duranta koji jedva doceka da napravi ligu nekompetitivnom i da se pravi jak a voriorsi da se igraju smeju glupiraju i time zanimaju publiku onda lebron predje na zapad zapocne se prica o pravljenju tima sa tri ili cetiri ol stara takodje mogucnost da boston doda kawhi svom timu i onda dovode petog all stara da jos vise obesmisle ligu koja je vec pocela da bude predosadna a voriorsi je iz godine u godinu prave dosadnijom prvo dovedjenjem duranta a sada i bugija i uz sve to imaju odlicnu klupu iako bi covek pomislio da takav tim ne moze imati dobru klupu ali sve je moguce uglavnom nadam se finalu lejkersi celtiksi i sedam utakmica pa u sedmoj kom opanci kom obojci

God disguised as Michael Jordan

pre 5 godina

1) MICHAEL JORDAN
2) Wilt Chamberlain
3) Magic Johnson
4) Karl Malone
5) Lew Alcindor
6) Bill Russell
7) Kobe Bryant
................

marepp

pre 5 godina

Posle pitaju zasto ste nostalgicni za 80' i 90' godinama kada je jos uvek NBA imao dusu i da MJ je najbolji kosarkas ikada i najveci sportski brend ikada.

Đorđe

pre 5 godina

Lebron prvo treba da dostigne Kobija, Medžika, pa tek onda da pričamo o Majklu. Nije on 2. najbolji svih vremena, pa da diskutujemo da li će i kada dostići prvog. Kobi je recimo mnogo biliži poređenju sa MJ, pa nikad nije bila toliko aktuelna diskusija o njihovom poređenju.
Po meni, Lebron ne može ni u jednom kontekstu da se poredi sa Majklom i svako poređenje njih dvojce je apsurdno. Neko je mnogo lepo napisao, da se Džordan ne može posmatrati kroz statistiku, već je on košarka. Ko ga nije gledao to ne može da shvati. Imao je TO nešto što ga odvaja od svih. Neka drugačija energija, nešto sa čime je rođen. Predodređen je da bude najbolji svih vremena i ni bolji od Lebrona to nisu mogli da promene.
I samo da vam kažem da ovo pišem iako nikada nisam navijao za Bulse, a Majkla uopšte nisam voleo, jer je te 1992. pobedio mog idola, Medžika. Kasnije sam uvek navijao protiv njega, ali to me ne sprečava da budem objektivan i vidim ono svako ko razume košarku vidi- Majkl je GOAT.

phreak

pre 5 godina

Ko je gledao Medžika zna ko je GOAT. Neprevaziđena elegancija, inteligencija, tehnika... Suština košarke sakupljena u jednom igraču. Ne zovu ga Medžik bez razloga... Džordan je tada bio igrač koji se isticao neverovatnim fizikalijama - otprilike kao LBJ danas :)

Ko hoće da gleda u statistiku moraće kao najvećeg da izabere ili Bila Rasela ili Vilta Čemberlena. Ko je GLEDAO košarku, izabraće Medžika.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Za mene je ta prica zavrsena kad je Lebron otisao u Majami,ne znam sta je sa time dokazao,osim sto mu se desio Dalas!?Sutra Durent da osvojio 10 titula sa GSW nikad nece biti Lebron,s tim sto se slazem da nije skroz za poredjenje,jer Durentov prelazak u GSW je mnogo veci kukavicluk od Lebronovog u Majami.Dzordan za prve tri titule nije imao bog zna kakav tim,za poredjenja timova Birda i Magica smesno,pa i kad bi poredili sa Lebronovim Majamijem slicno,Wade je vec pre toga osvojio samostalno titulu,znaci nista losiji od Pipena,dok je Bos bolji od Granta...Ili ako neko kaze da je Pipen bolji od Wade,onda ide u korist tome da je ona era bila mnogo jaca od ove,sve u svemu,Dzordan je tata!

slavija

pre 5 godina

Ne može neko ko ima ispod, recimo 30 godina, da poredi Lebrona i Džordana jer je Majkla verovatno gledao samo na Youtube klipovima. Ko 80ih i 90ih nije bio dovoljno odrastao da prati NBA ligu ni ne može da shvati u kakvoj je konkurenciji MJ postao najbolji svih vremena. Nikada više neće istovremeno biti toliko dobrih igrača u NBA.

Dejan

pre 5 godina

Te 1987/88 prosečno je postizao 35 poena, uz 5,5 skokova i 6 asistencija. Da li se može uopšte zamisliti takvo postignuće? Najbolji u napadu a onda i u odbrani? Koliko je energije za to potrebno?
(MJ je nedostižan, 4. jul 2018 12:52)

Te 61/62 Wilt Chamberlain je imao 50,4 poena i 25,7 skokova, sta mislis o tome

petarczv

pre 5 godina

Jedno pitanje za autora i LBJ fanove koji ce navaliti: 
Zasto UVEK izbegavate odbranu u statistici?
(Jaran, 04. jul 2018 11:47)

To je prosto neverovatno pa cak i smesno... A odgovor svi znamo jordan je bolji za dve klase u odbrani a odbrana donosi titule... 6od6 3od 9

chombe

pre 5 godina

@Aleksa Pufta: Nikad Dzordan nije bio u fazonu "ja pa ja". Iako je bio kosarkaski predator, sebicnost mu nije bila odlika niti se *uzio da igra pleja niti je oduzimao nekome sut. Svi u timu su bili zvezde i svako je znao sta mu je zadatak. Tako da si pomesao nesto. A ovi kod Lebrona, svi su u debeloj senci, nerazigrani, a uopste nisu tako losi kao sto izgledaju.

nista o nicemu

pre 5 godina

Lebron je nesto najblize Jordanu sto postoji. I bolje je doci u finale i izgubiti u tek u finalu nego ispasti vec u play offu i uopste ne doci u finale - to je za one koji pominju 6/6 i 3/9 Lebrona. Jordan ima 6/6 finala a gde su ostale godine kad je ispadao u play offu? Ili je igrao samo 6 sezona u NBA?
(Profesor, 04. jul 2018 13:45)

Da, posle Kobija je najblizi Dzordanu, sto i dalje ne znaci da je drugi najveci ikada.

Zuca

pre 5 godina

Po cemu je Medzik "jedan od naj podcenjenijih" igraca. Ni jedna rasprava o najboljem igracu svih vremena nije prosla bez Medzika, za puno ljudi on i jeste GOAT. Gledao sam i Medzika i Dzordana i Lebrona, i za mene licno Dzordan je najveci.

fert-14

pre 5 godina

Da stavimo na stranu statistiku. Niko ne može da tvrdi kako bi Šumaher prošao u duelu sa Alonsom niti MJ sa Lebronom i slična poredjenja. Ono što treba gledati je koliko je ko u svojoj eri odskako od konkurencije i koliko je unapredio košarku u svojoj eri. MJ je unapredio igru 300 posto i to lepom igrom protiv tadašnji grubih i fizičkih odbrana. Lebronu svaka čast za rezultate, jer je i on učinio isto ali on čini obrnuto. Fizikalijam savladjuje mekše odbrane i to u igri gde je napadač zaštićen kao beli medved. Lepota je u oko posmatrača. Meni subjektivno više prija igra MJ. Tehnika šuta i sve ostalo.

nista o nicemu

pre 5 godina

Posto se opet povela rasprava, a nema potrebe, ukratko cu. Kada se Lebron penzionise NBA ce traziti, ponovo, novog Dzordana. Ne Lebrona, nego Dzordana. Dzordan je tata, tu se sve zavrsava.

Hell

pre 5 godina

Au kakvi "argumenti"... Kazes bolje igrati finale nego ispasti u plej ofu. Tacno,ali sta znaci igrati finala i gubiti,pa isti si kao ta ekipa koja je ispala iz plej ofs,nemas titulu ni ti ni oni. Pitas sta je uradio Dzordan,pa druze za 15 sezona u ligi osvojio 6 titula a tvoj kralj za isto toliko sezona samo 3 i sta tu nije jasno??! Uspesnija su ta 3 Le bronova nego 6 Dzordanova?! E stvarno pisete svasta

aleksandar

pre 5 godina

Jedan je MJ neponovljiv...jedan je bio i Magic, dok je on igrao MJ nije se video ne zbog Magica nego zbog Birda...za mene koji je imao mogucnost da prati preko TV razume se, MJ vs King to su dva razlicita sveta kosarke. King je vec sada neponovljiv, ako uspe jos dva ili tri prstena da usvoji onda on je GOAT kosarke. 
å
(Who is best, 04. jul 2018 15:28)a preko kog tv si gledao medzika, birda i najveceg

nista o nicemu

pre 5 godina

Kada je Dzordan ovako trulu ekipu kao sto su Kavalirsi odveo do finala lige potpuno sam?
(sef strucnog staba, 04. jul 2018 15:21)

91, 92 i 93. Ne do finala nego do titule bez sedmog meca.

LOL

pre 5 godina

Lebron nece moci Brajanta da prestigne, sta se lozite?
Brajant 20 sezona u Lakersima i ima brdo titula i jos pored toga neki ga stavljaju iza Abdul-Jabara i sta ti ja znam, sta njima moze Lebron, pa nista jedina razlika je sto nece vise gubiti finala jer ih nece ni igrati zato sto vise nije na najslabijem ikada istoku.

Kanidja PG

pre 5 godina

Lebrona u Lejkersima može samo da prati sjenka Kobe Brajanta i ništa više.Majkl je nedodirljiv.
Sa 6 poraza u finalima sva se priča završava.Stil igre,harizma,uticaj na košarku i sl sve je u korist ikone NBA.Uporedjujemo pumu i medveda.Košarka to je Majkl Dzordan sad i zauvjek.
Dzejms je samo nabijač statistike koji se pita za sve.Kajri Irving je sve objasnio odlaskom u Boston a donio je Lebronu 3 titulu kao i Rej Alen u Majamiju.Majkl je to radio sam kada je najvaznije i kada se lomi meč.

Aleksej

pre 5 godina

Au koliko su ljudi nerealni.
Kao MJ nikad nije izgubio finale. A koliko puta nije ušao u finale?
I ja mislim da je MJ GOAT, ali ovo ovde prelazi u mitologiju i idolopoklonstvo.

MJ je nedostižan

pre 5 godina

Veliki i nenadmašni Jordan je u istoj godini bio i MVP i najbolji defanzivni igrač NBA lige!

Te 1987/88 prosečno je postizao 35 poena, uz 5,5 skokova i 6 asistencija. Da li se može uopšte zamisliti takvo postignuće? Najbolji u napadu a onda i u odbrani? Koliko je energije za to potrebno?

Igrač koji je tokom karijere prosečno postizao 30,1 poen, ima i 6 titula! Chicago NIKAD ne bi osvojio titulu da Jordan nije igrao za njih. Da nije propustio cele 4 sezone (93/94, 98/99, 99/00, 00/01)...

GG

pre 5 godina

Da bi Dzejms stigao do finala morace da pobedi dve od sledece tri ekipe: GSW, Hjuston, OKC. A na putu ce im biti jos i Spursi, Juta, Pelikansi, Denver, Portland, Dalas, Minesota, Finiks. A ako to sve prodju, onda ih u finalu ceka odmorni Boston ili Fila koji ce da se setaju na Istoku do finala. Moje predvidjanje je da Dzejms do kraja karijere verovatno vise nece igrati u finalu. Na Zapadu mozda vise nece igrati ni finale konferencije jer se mlade ekipe Juta, Finiks, Dalas i Denver se opasno spremaju da postanu playoff kandidati.

Samo pitam

pre 5 godina

Kako je moguće da atletski najdominantniji igrač ne može da igra odbranu protiv slabijih od sebe? Šta mu to fali a nije snaga?

marko

pre 5 godina

Zasto coveka koji je izgubio 6 finala stavljaju u istu recenicu sa covekom koji je osvojio 6 finala to mi nikada nece biti jasno....kada se sport bude igrao da bi neko izgubio onda ce lebron biti bolji od Jordana do tada nek igra i nek uziva neka ne juri nesto sto se stici ne moze. Jordan je od Bullsa koji nikad pre njega i nikad posle njega nisu uzeli titulu napravio najvecu dinastiju ikada uz Seltikse iz 60 ih... ovaj nije mogao da napravi dinastiju ni u klivlendu ni u Majamiju nece ni u Lejkersima tek.

nista o nicemu

pre 5 godina

,i na kraju,zasto uvek porediti sve sa titulama, Majkl Dzordan ih nema najvise,, tacka.
(the answer, 04. jul 2018 11:50)

Nema, ali je najveci svih vremena. Da su titule merilo Ori bi bio ispred Lebrona, a i Pipen. I Dankan

Kramer

pre 5 godina

Znaju li lebronova deca da je notorni Majkl Dž. u 5 utakmica finala 1991. protiv Medžika lično i njegovih Lejkersa imao - 11,nešto asistencija u proseku?
Check it out kids.

Dzo

pre 5 godina

Imao sam tu srecu da sam odrastao uz MJa i da sam i kosatku iz tog razloga poceo da igram. Porediti to vreme i ovo je skoro pa neumesno. Mislite da bi se LBJ sa ovakvim odronima u to vreme setao do finala play offa, grdno se varate.Tada je bilo mnogo dobrih ekipa, a ne danas u 5 ekipa All star east i west i ostatak za EL. Posto ste mnogo mladi, verujem i autor ovog teksta, ukucajte na YT 7.tekmu Chicaga i Indiane 1998. pa cisto da vidite kakva je to kosarka bila, da ne pricamo o preriodima pocetka 90te i sredine. Zaboravlja se jos 1 stvar MJ se u primeu povukao, sto znaci da je ostao Bullsi bi gotovo sigurno uzeli bar jos 1 ako ne i obe titule. LBJ zaista skidam kapu, veliki je sportista, zapravo i ne verujem da je on niti inicirao niti vodio razgovor sa Magicom oko MJ, jer je i sam svestan (a mislim da je 1 prilikom i to izjavio) da je samo je GOAT i da nema rasprave dalje, jedan je MJ!

Tiga

pre 5 godina

@GrgaPitic

Interesantno da si u komentaru napao mene u mesto vest ili poentu razgovora :)
Tekst je ogranicen na 1500 karaktera pa samim tim je poenta bila da se prica o bitnim stvarima i stede reci. Ostavicemo nase zivote po strani u ovoj vesti. Ali mozes recimo argumentovano da kazes sta je od svega pomenutog sa moje strane neistina ili izmilsljotina ili kako si se izrazio "nema veze s mozgom". (Iznese covek cinjenice, dobije "validan odgovor" "nema veze s mozgom"). Bilo je sjanih igraca i bice igraca. To sto neki igraci ne dobijaju medijsku paznju koliku dobija on ne znaci da su nesto posebno losiji. Ali da ne skrecem sa teme. Sta je neistina od svega iznesenog? Ja se ne bunim sto se vrti oko marketinga sve i sto se zaradjuje, to je i poenta svega normalno hvala Bogu. To ljudima daje posao zabavu svi imaju vajde. S tom razlikom da se samo zavrati na prethodni kom koji sam ostavio. Pa me ospori, s obzirom da ocigledno gresim i da sam izmislio sve. Da li on svojim ponasanjem (svako ko igra u NBA ima milionski ugovor i s razlogom je tamo. Svi oni treniraju i rade svoj posao nema tu spornog) treba da bude uzor? U zivotu ne radi sta je ispravno vec lako? Ili? Ako je vec statistika najbitnija s obzirom da se svi koji velicaju hvataju za to, valjda pomenuti sve parametre, a ne samo neke

Đorđe

pre 5 godina

Profesor, 4. jul 2018 13:45

Profesore, da te podučim nekim stvarima. MJ je u NBA došao sa 22 godine, Lebron sa 19.
U početku njegove karijere, Čikago je imao osrednji tim, baš osrednji, a konkurencija su im na istoku bili moćni Seltiksi sa Perišom, Birdom i ostalima. Ne pamtim najbolje godinu, ali 87, 88 tako nešto, Majkl je u polufinalu istoka u seriji protiv Seltika ubacivao 45 poena u proseku. U jedno utakmici je imao i preko 60. Seltiksi su bili jednostavno prejaki. Ali MJ nije pobegao u jači tim da bi osvajao titule. Krajem 80-ih, izbacuju ih iz finala istoka čuveni "loši momci" iz Detroita. To je bila i prva sezona Fil Džeksona na klupi Bulsa. Nakon toga, Čikago je oformio dobar tim sa Pipenom i Horesom Grantom pre svih i onda kreće dominacija. Sve do 94, kada se MJ povlači. Vraća se posle pauze od 2 godine i to u 32. godini i osvaja još 3 uzastopne titule. Nerealno. I to u konkurenciji tada izuzetno jakih Hjustona, Finiksa, Jute, Sjetla, Niksa. Da ne nabrajam sve igrače tog perioda.
Znači, MJ je 3 godine stariji počeo NBA karijeru od Lebrona, igrao kao klinac u slaboj ekipi u epohi vladavine Bostona i Lejkersa, čije su ekipe iz tog perioda među najboljima u istoriji i plus pravio pauzu od 2 godine. Jel ti sad malo jasnije zašto ima "samo" 6 finala u odnosu na Lebronovih 9. A šta ćemo sa titulama?
Aj u zdravlje!

Hell

pre 5 godina

Znaci kraljici klub pored kvaliteta igraca mora da se garantuje i to da oni budu zdravi i bez povreda cele sezone da bi on prihvatio da igra za taj klub??

nista o nicemu

pre 5 godina

Te 61/62 Wilt Chamberlain je imao 50,4 poena i 25,7 skokova, sta mislis o tome
(Dejan, 04. jul 2018 17:00)

Da 61/62 nisu bila ista pravila kao 80tih i 90tih. Za pocetak.

Papa

pre 5 godina

@Milos
James nikakav defanzivac? Molim te da vise nikada nw komentarises sport zvani kosarka. Covek je 5 sezona za redom bio u prvoj defanzivnoj petorci lige. Mada to vrv kazes na osnovu ove sezone posto je ofanzivno morao nositi raspali klivlend svaki mec od pocetka do kraja da se nije morao toliko trositi u odbrani jer, da jeste, ne bi videli finale oni

NastyB

pre 5 godina

(Igor Pg, 4. jul 2018 12:46)

A šta su to "činjenice" koje su problem poznavaocima?? Koje su to "činjenice" koje dokazuju da je LeBron veći od Džordana?? Statistika?? Ha, po toj statistici čovek sa ubedljivo najvećim procentom šuta u istoriji NBA je DeAndre Džordan. Da li to znači da je najbolji strelac svih vremena??
Svi pominju Džordanove titule iz ere sa Rodmanom, Kerom, Kukočem i kada je Pipen sazreo. Niko ne pominje tim sa kojim je osvojio prve tri titule. Da li se iko seća bilo kojeg igrača izuzev tada gotovo rukija Pipena?? Da li se iko seća protiv KAKVIH igrača i kakvih timova je osvojio te tri titule. I da je protiv TAKVIH timova pravio cifre koje "kralj" sad pravi protiv Kingsa, Finiksa, Majamija, Dalasa i drugih krševa. Džordan je davao 40+ koševa Bostonu sa Birdom, Parišom i MekHejlom, Blejzersima sa Drekslerom, Draženom, Klifom Robinsonom i Ejndžom, da ne nabrajam dalje, jer su deci ovi igrači nepoznati. Kad im kažeš da su u Finiksu igrali Kevin Džonson, Den Majerle i Kurt Rembis, oni samo znaju da je tamo gubio vreme Čarls Barkli, onda bude sve jasno.
A, da ne bude da gotivim Džordana, po meni je najveći igrač u NBA bio Vilt Čemberlen, jer je u svoje vreme bio BUKVALNO vanzemaljac u košarci. A i ako se LeBronu gleda statistika, onda Vilt ima više statističkih rekorda od LeBrona, od kojih mnogi neće nikada biti srušeni. Šta onda sa tim??

NastyB

pre 5 godina

(Igor Pg, 4. jul 2018 12:46)

A šta su to "činjenice" koje su problem poznavaocima?? Koje su to "činjenice" koje dokazuju da je LeBron veći od Džordana?? Statistika?? Ha, po toj statistici čovek sa ubedljivo najvećim procentom šuta u istoriji NBA je DeAndre Džordan. Da li to znači da je najbolji strelac svih vremena??
Svi pominju Džordanove titule iz ere sa Rodmanom, Kerom, Kukočem i kada je Pipen sazreo. Niko ne pominje tim sa kojim je osvojio prve tri titule. Da li se iko seća bilo kojeg igrača izuzev tada gotovo rukija Pipena?? Da li se iko seća protiv KAKVIH igrača i kakvih timova je osvojio te tri titule. I da je protiv TAKVIH timova pravio cifre koje "kralj" sad pravi protiv Kingsa, Finiksa, Majamija, Dalasa i drugih krševa. Džordan je davao 40+ koševa Bostonu sa Birdom, Parišom i MekHejlom, Blejzersima sa Drekslerom, Draženom, Klifom Robinsonom i Ejndžom, da ne nabrajam dalje, jer su deci ovi igrači nepoznati. Kad im kažeš da su u Finiksu igrali Kevin Džonson, Den Majerle i Kurt Rembis, oni samo znaju da je tamo gubio vreme Čarls Barkli, onda bude sve jasno.
A, da ne bude da gotivim Džordana, po meni je najveći igrač u NBA bio Vilt Čemberlen, jer je u svoje vreme bio BUKVALNO vanzemaljac u košarci. A i ako se LeBronu gleda statistika, onda Vilt ima više statističkih rekorda od LeBrona, od kojih mnogi neće nikada biti srušeni. Šta onda sa tim??

23 vs 23

pre 5 godina

Neko pomenu Wilta i njegovu statistiku. Ja to vreme ne pamtim, pa ne mogu da kažem da je MJ sigurno bolji od Wilta, ali ta vremena nisu za poređenje jer su pravila bila znatno drugačija, prvenstveno zbog uvođenja trojke i razvlačenja igre i situacije u kojoj pozicija 2 nije nužno zlo, odnosno igrač koji se traži kad centar ne ume da se postavi na svojoj poziciji. Kad pogledate kroz istoriju, osim NBA igrača, nije bilo istaknutih bekova šutera. Ja pamtim Kićanovića, pa Dražena, a posle je došao Danolović, ali on bi sa svojom građom i stilom igre bio više nisko krilo, nego klasična dvojka. Kada se MJ pojavio vladali su plejevi i centri + Meloun. Iu drim timu su bili centri, plejevi, + Meloun + Kris Malin i univerzalac Barkli - prejak za beka prenizak za centra. MJ i Dreksler su bili bekovi šuteri s tim što je MJ te godine u NBA finalu pokazao da je za bar pola klase bolji od Drekslera. Takođe je jasno bolji od svih ostalih igrača u tom timu, iako su igrali na različitim pozicijama. Protiv MJ nije postojao mismeč, jer ako ostane sa centrom on samo izađe ispred, a onda ko je lud da pokuša da ga lobuje. Često je uzimao da čuva protivničke plejmejkere, pošto Čikago uglavnom nije imao dobrog pleja u odbrani, dok krila uglavnom nije, jer je Pipen uglavnom bio dovoljno sposoban. Sa druge strane, jeste LBJ nabijač statistike ali njegov učinak u napadu realno može da se poredi sa MJ, ali ukupan učinak ne. GSW montira izolaciju Kariju na LBJ, i to uglavnom prolazi. Protiv MJ nezamislivo

aaaaa

pre 5 godina

@MJ je nedostizan ima vise poena ali I vise suteva, a I od kada je mana to sto neko moze da duze igra nego neko drugi ja bi rekao da je to prednost.

Sto se tice vesti ako ne dodje makar jedan superstar I jos jedan all-star igrac nema tu price o lebronu I bostonu, lebronu I titulama...
Prosto gsw je I bez bugija koji ce svakako biti bolji od zaze I mekgija previse dominantan jos ako se bugi vrati do februara I dobije mali zalet do prve ili druge runde plejofa o cemu se uopste prica.Ja verujem da on vrlo realno moze da bude 15/10 igrac sto znaci 10 poena I 6 skokova vise nego proslogodisnji startni centar plus im daje sigurno mogucnost da se svi suteri rasire po parketu a on I grin da se bore pod kosem.Ja se nadam da ce me neko obradovati I dobiti voriorse ali ja iskreno ne vidim nikako ni sansu da to neko uradi