Ponedeljak, 25.06.2018.

16:13

Denver prelomio – Jokić dobija 146,5 miliona dolara!

Denver Nagetsi odlučili su da iskoriste opciju da ovog leta učine Nikolu Jokića ograničenim slobodnim agentom, a onda mu ponude maksimalan ugovor.

Izvor: AK

Denver prelomio – Jokiæ dobija 146,5 miliona dolara! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

141 Komentari

Sortiraj po:

kokara zna kol'ko vredi Jokara

pre 5 godina

Lepo za Denver. Sada su najskuplji tim u NBA, a nemaju kvalitet ni za plej of. Bar da budu prvi u necemu.
(koki)

Da, evo i Dzeri Vest je bas izjavio, da je Denver samo imao kokija da ih posavetuje. Nema veze ni sto je nekoliko timova vec duboko zagazilo u luxury tax, cinjenice u kokijevoj glavi i njegovoj voljenoj 'instituciji' ne vaze.

Ivan

pre 5 godina

Očito da se guranje ogromnih guma uz bregove u vremenu okupljanja reprezentacije veoma isplatilo našem Nidži hehe. Da je umesto guranja guma odabrao odaziv reprezentaciji ovog basnoslovnog ugovora očito ne bi bilo. Inače Nidža je zaista jedan turbo igrač, jedan igrač koji je najbolji primer na koji način izgleda jedan savremeni centar. Igrač vrhnske klase, centar na nivou NBA naravno, rame uz rame sa ostalim centrima iz NBA ali u slučaju da želi u perspektivi (osim novca koji je već dobio) i NBA Prsten onda će morati da promeni klub jer sa Nagetsima će to teško osvojiti, ali na primer odlaskom u Seltikse načinio bi taj tim još jačim i igrao bi ubuduće plej of redovno.

tako je

pre 5 godina

Tacno je da igrac ide tamo gde mu se kaze, ali to vazi samo za one igrace za koje nema posebnog interesovanja. Kada igrac jednom potpise max ugovor onda je sasvim druga prica. Naravno, tim moze i dalje da ga posalje gde hoce, ali je pitanje koji bi ga tim uzeo (i platio ogroman novac) ako je igrac nezadovoljan i ako ne zeli da igra za taj tim? Dok je igrac pod ruki ugovorom sve je drugacije, igrac je uvek u opasnosti da izgubi veliki novac, i zato pristaje na sve, ali kada igrac potpise max ugovor onda se vise nista ne moze uraditi bez njegove saglasnosti. Naravno, postoji i mogucnost da igrac u ugovoru ima "no trade" klauzulu, tj, da se i formalno sve to ozvanici.

Sto se tice Jokica, on cak i sada ima mogucnost da ne potpise za Denver ako on to ne zeli. Jednostavno, cak i ako oni odbiju opciju i ako izadju sa QO, on moze da potpise tu QO i to je to jer svaka QO vazi samo za godinu dana.

Videcemo da li je sve ovo sto se pise tacno, ali ako dobije ponudu da potpise ugovor od 147 miliona onda se to ne odbija.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Bravo za Jokića i želim mu puno uspeha u daljoj karijeri u NBA i da u budućnosti osvoji NBA Prsten jer je definitivno igrač za velika dela. Ovim uguvorom Jokić potvrđuje da je jedan od najboljih centara u NBA trenutno.

Blizanac

pre 5 godina

@ogist
Pa prijatelju naravno da si ti pametniji od onog od kog zaradjujes 2500 evra vise.koji je tvoj kriterijum za pamet da se boris za suvu egzistenciju i pricas kako si pametan ili da da tu svoju pamet upotrebis na nacin da mozes da zaradis za komforan zivot?

Bob

pre 5 godina

Jokic se kao slobodan agent pita gde ce da ide isto koliko i ja. Ides tamo gde ti se kaze a ne kao gde ti hoces. Laicima ce ovo verovatno zvucati veoma glupo ali tako stvari funkcionisu u NBA. Koliko sam se samo puta nagledao da istog igraca trejduju 2 puta u roku od mesec dana.

Mario Hezonja

pre 5 godina

Bacene pare za prosecnog igraca.
(Batko pamcenje mu kratko)

Fulas opet pogubljeni djecace, kad tvoja "institucija" bude izbacila takvog "prosjecnog igraca", rijesice se svih monetarnih nedaca zauvijek. Jokic je ono sto je Modric u nas, dusa i tjelo tima. Da je drukcije, i ja i Darko i Jusuf bi uzeli barem djelic toga.

ogist

pre 5 godina

@Ogist
U pravu ste. Vi koji zarađujete 300 evra ste uspešniji od momka koji zarađuje milione i obezbedio je porodicu do kraja života...
Ne branim ja nikoga, samo ne vidim razlog da napadam jednog uspešnog sportistu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kangrga, 25. jun 2018 18:58) # Link komentara
Preporučujem (+32)Ne preporučujem (-1)

Ne znam na koga se odnosi to "vi koji zaradjujete 300e", ja eto, zaradjujem preko 3000e mesecno, ali to nije nikakvo merilo. Nisam nista uspesniji od nekoga ko zaradjuje 300e za zivot mesecno, samo imam vise srece da je posao kojim se bavim placeniji. Nije moj uspeh sto vozim novi golf sedmicu, sto posedujem dva stana u centru Bg. To nije uspeh, nikada materijalno nisam smatrao uspehom, to je samo komfor. Dobro je imati komfor, lakse je ziveti, ali bez duha, srece, empatije sav taj komfor nema nikakvu vrednost.
Jokic ce biti Jokic sa 300e ili 150mil, nece ga novac uciniti ni mudrijim ni pametnijim.
Na kraju, ne vidim razlog da branim nekog tamo Jokica, niti razumem ljude koji ga napadaju, niti one koji ga brane.

Ti ga branis tako sto vredjas druge, a to je isto sto oni rade. Znaci nista bolji nisi od tih koji zaradjuju 300e mesecno.

Ufo

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!
(Ufo, 25. jun 2018 18:21)

A ko je rekao da su nasi milioni? Raduje me sto je jedan momak iz Srbije uspeo. Ne shvatam poentu tvog komentara...
(Navijač, 25. jun 2018 18:40)

Pa sinko vecina komentatora ovde. Mene ne raduje uopste sto je to momak iz srbije, tj svejedno mi je odakle je. Poenta je zasto se loziti na to sto je nepoznata osoba tebi meni i svim komentatorima ovde drago sto ce zgrnuti milione? Ako je i treba, kao i ostali dobri kosarkasi, ali vama i dalje ostaje 200 dinara u dzepu. Da si rekao kako je Jokic solidan kosarkas e to je drugo, jer jeste, a pricati da tii je drago kako drugi zaradjuju velike pare je... Pa ne znam, zakljuci sam. GSW ce vezati trecu titulu!

Aleks

pre 5 godina

Svaka čast dečko, igraj i uzivaj u životu. Srbija će ti večno biti zahvalna ako ulozis milionce u neku proizvodnju pa hraniš nekoliko porodica.

Dragance

pre 5 godina

Ja celu godinu u Beogradu radim i jedva 25000 dolara zaradim, a on to za par . Zivot nije fer. Treba mi 40 godina za milion, a njemu 15 dana. Kakva faca.

M

pre 5 godina

Jokic da plati poreze i u Srbiji, a ne kolorado!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sheeple, 25. jun 2018 16:45)

Odlično, a ti da platiš porez na dohodak u Koloradu, pa šta ti ostane!!!

tocka

pre 5 godina

Zasluženo. Nadam se da ovo neće da ga opusti, nego digne i da zapne još jače. Samo kada bi bio još brži, jači i skočniji, bio bi najbolji centar lige. Budući da je uvek bio debeo, trebalo bi da ide samo na bolje, najbolje godine karijere su tek počele. Polako se i ekipa oko njega naštimava. Ajmo Nikola, navijamo za tebe.

Ufo

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!

street boy

pre 5 godina

Bravo Nikola i da ih pametno trosis.
A porez (50%) plati Srbiji, nemoj ko Novak da
placas tamo gdje zaradjujes.
(street boy, 25. jun 2018 16:49)

On mora da plati porez tamo gde živi, odnosno uživa dobrote i usluge te države.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MiRa,

Moj komentar se odnosio na one koji prozivaju Novaka da plati porez
Srbiji sto je apsurd. Jokic spada u ovu grupu:
http://www.espn.com/nba/story/_/id/20715128/nba-player-salaries-take-home-pay

Папи

pre 5 godina

Није то много пара. Боби је добио 20+ милиона да седи на клупи. овај барем игра.

Ђенерал

pre 5 godina

Zabavljači mase u kapitalističkom sistemu imaju svoju ulogu pa su i nagradjenj. Hleba i igara. Cilj je da se narod aneatezira i zaboravi na sve probleme.
(mare, 25. jun 2018 16:19)

Живео капитализам!
Имамо и хлеба и игара. Лепо ме ради анестезија. И заборавио сам све проблеме.
Поздрав из Америке
Неко из Масе

pop

pre 5 godina

Браво, тако сам срећан због вас двојице. Колики је ваш проценат од Нагетса, добијате ли нето износ или ћете и ви морати да платите порез? 
Мене Никола Јокић занима искључиво у контексту репрезентације, а колико има пара је његова приватна ствар.
(е свашта..., 25. jun 2018 17:47)

Zašto onda komentarišeš vest o njegovom ugovoru ako te uopšte ne zanima?

ali imaš android

pre 5 godina

Slabo je to trebao je da ode u Severnu Koreju tamo se bolje zivi a patriJote ?
(Kole, 25. jun 2018 17:25)

Nisi ispao pametan. Nisi ispao ni duhovit. Samo si pokazao da si nepismen i da si nevaspitan.

Kangrga

pre 5 godina

@Ogist
U pravu ste. Vi koji zarađujete 300 evra ste uspešniji od momka koji zarađuje milione i obezbedio je porodicu do kraja života...
Ne branim ja nikoga, samo ne vidim razlog da napadam jednog uspešnog sportistu.

KOSTA1703

pre 5 godina

milan

U pravu si, nisi stručnjak.
Jokić iako je ograničeno slobodan agent NE MORA da potpuiše petogodišnji ugovor, već može da odigra poslednju godinu ugovora i da postane neograničeno slobodan agent.
A ukoliko se Denver igra sa njim na takav način, onda su i zaslužili da im ode.

ogist

pre 5 godina

Niko vam ne zabranjuje da komentarišete, ali je beskrajno smešno kada neko ko zarađuje par stotina evra mesečno piše sve najgore o momku koji će zarađivati milione evra mesečno...
Meni to liči na zavist i ljubomoru a usuđujem napisati i na drskost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kangrga, 25. jun 2018 17:38) # Link komentara
Preporučujem (+44)Ne preporučujem (-9)

Kako mlatis covece. Ovde ima pregrast bisera od komentara, ali par vas stvarno lupate kao Maksim po diviziji.
Ti se nasao pametan da branis tamo nekog Jokica, jer sad on ima milione i uspesniji je , te vredniji od ovih sto zaradjuju stotine mesecno. Svasta.

Navijač

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!
(Ufo, 25. jun 2018 18:21)

A ko je rekao da su nasi milioni? Raduje me sto je jedan momak iz Srbije uspeo. Ne shvatam poentu tvog komentara...

milan

pre 5 godina

nisam strucnjak, ali zar denver nije ovim dobio priliku da izjednacavajuci najbolju ponudu drugih zainteresovanih klubova zadrzi jokica. ako niko ne ponudi vise od npr 100 mil onda ne verujem da ce denver da se prsi sa cifrom od 146 mil.

Bane

pre 5 godina

(gox, 25. jun 2018 16:26)

Drugar bar 40% od te cifre ide na porez. Moraće kanda malo da se stisne ipak mu ostade nešto oko 80+ miliona. Ajde bre on je i sa ugovorom pre toga obezbedio porodicu na duži period tako da mu ova cifra neznači puno. Osim ako je sklon trošenju. Znate de ne postoji bitnije razlike između 5 ili 55. Jedino što na veću cifru plaćaš znatno veće dažbine.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 5 godina

Porez je četres osto na ovo, a dodje jos nekih dzidza bidza, uglavnom igracevom timu ide oko 50 osto. Koliko ide konjkretno igracu zavisi od menadzerskih ugovora. Ali pride dolaze i sponzori teko da Jokara moze racunati na nekih 50-60 milki, odnosno 10ak godisnje.

Proto Ganci

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd.

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd.
(gox, 25. jun 2018 16:26) # Link komentara
Vidim da si nam se i ti pridruzio. Pa, dobrodosao!

Gile

pre 5 godina

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno
(drmr, 25. jun 2018 16:17)
Još kad bi ti znao da 90%igrača u roku od 5 godina od završetka karijere bankrotiraju. Sad im je malo 20 mil godišnje. Nemogu da kupe 20 bentlija, i sličnih pa pate.A navika ostane kad se penzionišu.

Srba

pre 5 godina

Da li zaradjuje 200, 100, 50 ili 1M apsolutno mi ne znaci nista. Njegov odnos ka Srbiju poslednje 2 sezone pamtim samo kroz prisustvo na inaguraciji naseg predsednika. Malo i nedovoljno za takvog igraca.

@ moze biti

pre 5 godina

У зависности од државе,али када се одбију порези и менаџер око 45-55 %. Порези су у САД огромни и износе од 40-55%.

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Lepo, sad moze valjda da igra malo i za Srbiju ?
Ili to "nije dozvoljeno" nasim kosarkasima,dok npr. Spancima jeste svih ovih godina ?
Mene licno boli uvo koliko koji kosarkas zaradjuje,pamtim samo uspehe u dresu reprezentacije.
Neka zaradi i 2x146 miliona,svaka mu cast,ali neka donese Srbiji Zlato sa olimpijskih igara, i bice Bog.

kole

pre 5 godina

@(Kangrga, 25. jun 2018 16:31)
haha ajd sto mala plata ali sad ispada da ne smem ni da komentarisem...moram dzordan da budem da bi mogao da pustim komentar u vezi kosarke

maki

pre 5 godina

Kod nas se odmah racuna koliki su porezi, koliko ce mu cisto ostati. I milion je ogromna suma, a Jokara je zasluzio ovo. Svaka cast Jokicu. Zelim mu da nastavi sa sjajnim partijama. Meni je car bez obzira igrao ili ne igrao za reprezentaciju.

е свашта...

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd. 

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd. 
(gox, 25. jun 2018 16:26) # Link komentara 

Vidim da si nam se i ti pridruzio. Pa, dobrodosao!
(Proto Ganci, 25. jun 2018 17:21)

Браво, тако сам срећан због вас двојице. Колики је ваш проценат од Нагетса, добијате ли нето износ или ћете и ви морати да платите порез?
Мене Никола Јокић занима искључиво у контексту репрезентације, а колико има пара је његова приватна ствар.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 5 godina

street boy

Srbiji nista osim srca ispunjenog, osim ako ne bude igrao za reprezentaciju, ali mislim da nece. Tako da...

Kvaka

pre 5 godina

Za sume iznad 500,000 dolara godisnje federalni porez je 37%.

Na to se jos oduzima porez drzavi u kojoj se zivi. Tu su velike razlike od drzave do drzave. Na sve to poneki gradovi kao sto je Njujork imaju dodatni porez gradu.

MiRa

pre 5 godina

Bravo Nikola i da ih pametno trosis. 
A porez (50%) plati Srbiji, nemoj ko Novak da 
placas tamo gdje zaradjujes.
(street boy, 25. jun 2018 16:49)

On mora da plati porez tamo gde živi, odnosno uživa dobrote i usluge te države.

Kangrga

pre 5 godina

@kole
Niko vam ne zabranjuje da komentarišete, ali je beskrajno smešno kada neko ko zarađuje par stotina evra mesečno piše sve najgore o momku koji će zarađivati milione evra mesečno...
Meni to liči na zavist i ljubomoru a usuđujem napisati i na drskost.

NEKO

pre 5 godina

Ljudi(pojedini naravno oni raspravljaju da li je to malo ili koliko vec), da li ste vi imate predstavu koje su to pare? 90% posto ovde njih nece videti 100 000 za ceo zivot....

Pa

pre 5 godina

Kad se pogleda ova statistika ,koja je zaista neverovatna , jednkstavno zasluzio jd ove pare .Naravno da je ovo daleko od onoga sto ce on dobiti .U zavisnoti koliko je porez u toj drzavi .Uzece mu pola od ovg a mozda i koji procenat vise .Plus sto ce i Misko na kraju da se ovrebe za svoj deo .Da kazemo da ce da mu ostane 70 miliona .Pretocite to u evre i onda ,dolazite do cinjenice da ce on imati nskih 13 miliona po sezoni u svom dzepu .Decko jeste postao ozbiljan milioner ,al ne treba preterivati .Plus u tom ugovoru sigurno ima i dosta klauzula ,ko sa Pekovicem ,kojj je izgubio ogormne pare u poslednje dve godine ugovora ,jer nije imao dovoljno utakmica .

vmp

pre 5 godina

e alo vi sociolozi, nije vam mesto na ovom sajtu ako cete samo da spamujete. Sta je decko kriv sto je sistem vrednosti takav kakav je, a te price hleba i igara mogu da prodju samo kod ljudi koji ne razumeju ni koncept sporta a ni zivota. Naravno da nisam zatucan da gledam jokica do 5 ujutru, a treba u 6 da se budim na posao da zaradim za hleb. Vecito neke kritike, ajde kad vec komentarisete sistem, lepo i uradite nesto korisno za njega. Pricati o problemu, a ne resavati ga je isto kao i ne videti problem, mozda i gore. Sportski pozdrav

Djenka

pre 5 godina

Dzon Pekson je Cikagu doneo titulu (pored Dzordana naravno) sa samo 200k godisnje. 50% poreza. Gde smo danas dosli, koje su ovo sume za golobradu decu. U fudbalu je jos gore, tamo su em naduvano-bezobrazni em preplaceni. U svakom slucaju Nikoli sve najbolje, neka zbrine porodicu i neka uziva u zivotu posle ovog rmpanja za M&Ms (Misko i mase). Ali ja zelim da se vrati vreme kada je sport bio stvar vestine i ponosa, a ne novca i hemije.

Beskitchmenjak-BL

pre 5 godina

Mislim da igrač dobije 45-55% u zavisnosti od toga koliko procenata pripada menadžeru, ali je porez baš veliki... možda negdje oko 40-ak %.
Vjerojatno sve ima tačno na netu, ali tako mi negdje ostalo kad sam gledao Kukočev intervju.
Nadam se da će igrati za reprezentaciju, jer će mu to uvijek nedostajati da bi bio veliki igrač ranga Gasola, Novickog, Parkera i ostalih velikih Evropljana.

веверица

pre 5 godina

само мало појашњење, јер можда ме знају сви:
-неограничено слободан играч може да одабере било коју понуду било којег клуба, најмању, средњу, највећу. небитно је. има право.
-ограничено слободан играч не може да одбије свој тренутни клуб уколико његов клуб да највећу понуду или изједначи понуду другог клуба.
још једном, ако денвер да једину понуду или изједначи највећу, јокић не може да бира. у томе је фора.
тако да денвер није ништа учинио јокићу. да му нису сад дали овај иговор следег лета би га изгубили 100%

mare

pre 5 godina

Zabavljači mase u kapitalističkom sistemu imaju svoju ulogu pa su i nagradjenj. Hleba i igara. Cilj je da se narod aneatezira i zaboravi na sve probleme.

Mirko

pre 5 godina

Svaka cast,decko je obezbedio do 5 kolena,a ti koji radis za 200d gledaj i nerviraj se kada nije odigrao dobro:)
(Sjshshs, 25. jun 2018 16:12)

Ponudi ti svoje znanje na trzistu pa ako si medju najboljima u svetu u tome zaradices i ti toliko. ?

spasavaj familiju

pre 5 godina

Au sace komsije svaki dan da mu kucaju roditeljima na vrata, kao ee znas ,, pa ako bi mozda imao da mi posudis treba mi 80 000 evra , vraticu ti ovecavam.

Stefan COYG

pre 5 godina

BRAVOOO Jokmene... Denver ima svetlu buducnost sa njim, Marijem, Harisom i mozda Porterom... (vec se pojavio info da nece cele sezone igrati)...

Aaa Jokic je po mom misljenju zaista jedinstven igrac... u istoriji lige se nije pojavio "BIG" sa takvim pregledom igre... bilo je tu jakooo inteligentnih visokih... Divaca, Garneta, Horforda, Vebera, Dankana, brace Gasol i slicnih... ali niko od njih nije bio tako talentovan u tom segmentu igre... bas navijam da ima sjajnu karijeru...

POZ

Pera Božić

pre 5 godina

jel zna neko koliko igrachu od ovog ugovora ide a koliko na porez i sve ostalo??
(moze biti, 25. jun 2018 16:36)

Porez u USA je 40%.

letsgo

pre 5 godina

Bravo Jokicu, ti si u 23oj godini zavrsio pricu. Sad uzivaj tamo, mani se Srbije, reprezentacije, balkanskog blata..Ovde samo na odmor dodji.

viki

pre 5 godina

Obezbedio se do kraja zivota. Bravo Jokaro! 
(oly, 25. jun 2018 16:07) 

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno
(drmr, 25. jun 2018 16:17)

mislim da se najvise starija braca raduju :))

Vladimir

pre 5 godina

Svaka cast!!!!!!!! Decko je zaslusio ovaj "Americki san" jer je zaista ne zato sto sam iz Srbije vec zato sto mislim da kosarka koju igra Jokic je isred svog vremena sigurno 20 godina jer za sada ne postoji odbrana u NBA gde je centar zaplavo plej koji razigrava igrace, skace, i postize poene bukvalno iz svih pozicija.
Odbrana na centru svi rade u reketu a sve ovo sto ume Jokic bukvalno niko nikada nije ni radio ni video.
Zelim mu da ovaj veliki i zasluzwen novac opravda time sto ce postati super star u tih sledecih 5 godina i povesti Denver tamo gde dugo nije bio a to je finale Konferencije i finale NBA.

gox

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd.

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd.

Maksa

pre 5 godina

Sećam se da sam držao ovolike milione u rukama.... za vreme inflacije devedesetih. Svaka čast dečko. Zaslužio je ugovor ali ameri i evropa su baš preterali sa ovim milionskim sportskim ugovorima i utrkivanju ko će dati više. Nijedan igrač sa duplim ugovorima ne vredi duplo više od predhodnog koji je potpisao ali to je valjda ludilo modernog doba. Sreća da se i naš čovek se nađe u tako nečemu...

Nuggets

pre 5 godina

Zapamtite šta ću vam reći, neće on više nikada ni igrati za reprezentaciju. Isuviše se oni vežu za NBA plašeći se povreda a NBA deluje omamljujuće, a i Jokić mi ne deluje autoritarno kao Novicki, Parker i Gasol previše je pokolebljiv i neodlučan a i onaj njegov menadžer isuviše ima uticaja na njega. Pa hvala mu na svemu što nam je doneo i do sad, nek uživa u novcu i daljoj karijeri i nadam se da će ove godine iskusiti igranje u plej-of.

Stankela

pre 5 godina

E sad vise ne moras da igras za repku :)
Otvori trzni centar u Somboru i uzivaj ;)
Salim se naravno, svaka cast momak, da te posluzi zdravlje i da uskoro pokazes ko ce biti najbolji srbski centar svih vremena! Pozdrav junacino

drmr

pre 5 godina

Obezbedio se do kraja zivota. Bravo Jokaro!
(oly, 25. jun 2018 16:07)

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno

Pera

pre 5 godina

Ocekivano, zasluzeno, BRAVO!
U finsu prosle sezone postao je pravi vodja, ove godine play-off i All Star, dogodine kad Porter (boze zdravlja) statsa, bice vrlo ozbiljan tim.

Napo Leon

pre 5 godina

šta li će sada reći "eksperti",kako da prosečan igrač dobije toliko novca?
Jokara brate,u zdravlju ih trošio ,pošto potrošiti nećeš moći i da Bog dragi dâ,da ti sledeći ugovor bude još maksimalniji

drmr

pre 5 godina

Obezbedio se do kraja zivota. Bravo Jokaro!
(oly, 25. jun 2018 16:07)

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno

Stankela

pre 5 godina

E sad vise ne moras da igras za repku :)
Otvori trzni centar u Somboru i uzivaj ;)
Salim se naravno, svaka cast momak, da te posluzi zdravlje i da uskoro pokazes ko ce biti najbolji srbski centar svih vremena! Pozdrav junacino

веверица

pre 5 godina

само мало појашњење, јер можда ме знају сви:
-неограничено слободан играч може да одабере било коју понуду било којег клуба, најмању, средњу, највећу. небитно је. има право.
-ограничено слободан играч не може да одбије свој тренутни клуб уколико његов клуб да највећу понуду или изједначи понуду другог клуба.
још једном, ако денвер да једину понуду или изједначи највећу, јокић не може да бира. у томе је фора.
тако да денвер није ништа учинио јокићу. да му нису сад дали овај иговор следег лета би га изгубили 100%

Vladimir

pre 5 godina

Svaka cast!!!!!!!! Decko je zaslusio ovaj "Americki san" jer je zaista ne zato sto sam iz Srbije vec zato sto mislim da kosarka koju igra Jokic je isred svog vremena sigurno 20 godina jer za sada ne postoji odbrana u NBA gde je centar zaplavo plej koji razigrava igrace, skace, i postize poene bukvalno iz svih pozicija.
Odbrana na centru svi rade u reketu a sve ovo sto ume Jokic bukvalno niko nikada nije ni radio ni video.
Zelim mu da ovaj veliki i zasluzwen novac opravda time sto ce postati super star u tih sledecih 5 godina i povesti Denver tamo gde dugo nije bio a to je finale Konferencije i finale NBA.

Napo Leon

pre 5 godina

šta li će sada reći "eksperti",kako da prosečan igrač dobije toliko novca?
Jokara brate,u zdravlju ih trošio ,pošto potrošiti nećeš moći i da Bog dragi dâ,da ti sledeći ugovor bude još maksimalniji

spasavaj familiju

pre 5 godina

Au sace komsije svaki dan da mu kucaju roditeljima na vrata, kao ee znas ,, pa ako bi mozda imao da mi posudis treba mi 80 000 evra , vraticu ti ovecavam.

mare

pre 5 godina

Zabavljači mase u kapitalističkom sistemu imaju svoju ulogu pa su i nagradjenj. Hleba i igara. Cilj je da se narod aneatezira i zaboravi na sve probleme.

Stefan COYG

pre 5 godina

BRAVOOO Jokmene... Denver ima svetlu buducnost sa njim, Marijem, Harisom i mozda Porterom... (vec se pojavio info da nece cele sezone igrati)...

Aaa Jokic je po mom misljenju zaista jedinstven igrac... u istoriji lige se nije pojavio "BIG" sa takvim pregledom igre... bilo je tu jakooo inteligentnih visokih... Divaca, Garneta, Horforda, Vebera, Dankana, brace Gasol i slicnih... ali niko od njih nije bio tako talentovan u tom segmentu igre... bas navijam da ima sjajnu karijeru...

POZ

Gile

pre 5 godina

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno
(drmr, 25. jun 2018 16:17)
Još kad bi ti znao da 90%igrača u roku od 5 godina od završetka karijere bankrotiraju. Sad im je malo 20 mil godišnje. Nemogu da kupe 20 bentlija, i sličnih pa pate.A navika ostane kad se penzionišu.

letsgo

pre 5 godina

Bravo Jokicu, ti si u 23oj godini zavrsio pricu. Sad uzivaj tamo, mani se Srbije, reprezentacije, balkanskog blata..Ovde samo na odmor dodji.

MiRa

pre 5 godina

Bravo Nikola i da ih pametno trosis. 
A porez (50%) plati Srbiji, nemoj ko Novak da 
placas tamo gdje zaradjujes.
(street boy, 25. jun 2018 16:49)

On mora da plati porez tamo gde živi, odnosno uživa dobrote i usluge te države.

gox

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd.

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd.

Maksa

pre 5 godina

Sećam se da sam držao ovolike milione u rukama.... za vreme inflacije devedesetih. Svaka čast dečko. Zaslužio je ugovor ali ameri i evropa su baš preterali sa ovim milionskim sportskim ugovorima i utrkivanju ko će dati više. Nijedan igrač sa duplim ugovorima ne vredi duplo više od predhodnog koji je potpisao ali to je valjda ludilo modernog doba. Sreća da se i naš čovek se nađe u tako nečemu...

viki

pre 5 godina

Obezbedio se do kraja zivota. Bravo Jokaro! 
(oly, 25. jun 2018 16:07) 

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno
(drmr, 25. jun 2018 16:17)

mislim da se najvise starija braca raduju :))

M

pre 5 godina

Jokic da plati poreze i u Srbiji, a ne kolorado!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sheeple, 25. jun 2018 16:45)

Odlično, a ti da platiš porez na dohodak u Koloradu, pa šta ti ostane!!!

Mirko

pre 5 godina

Svaka cast,decko je obezbedio do 5 kolena,a ti koji radis za 200d gledaj i nerviraj se kada nije odigrao dobro:)
(Sjshshs, 25. jun 2018 16:12)

Ponudi ti svoje znanje na trzistu pa ako si medju najboljima u svetu u tome zaradices i ti toliko. ?

maki

pre 5 godina

Kod nas se odmah racuna koliki su porezi, koliko ce mu cisto ostati. I milion je ogromna suma, a Jokara je zasluzio ovo. Svaka cast Jokicu. Zelim mu da nastavi sa sjajnim partijama. Meni je car bez obzira igrao ili ne igrao za reprezentaciju.

Srba

pre 5 godina

Da li zaradjuje 200, 100, 50 ili 1M apsolutno mi ne znaci nista. Njegov odnos ka Srbiju poslednje 2 sezone pamtim samo kroz prisustvo na inaguraciji naseg predsednika. Malo i nedovoljno za takvog igraca.

Djenka

pre 5 godina

Dzon Pekson je Cikagu doneo titulu (pored Dzordana naravno) sa samo 200k godisnje. 50% poreza. Gde smo danas dosli, koje su ovo sume za golobradu decu. U fudbalu je jos gore, tamo su em naduvano-bezobrazni em preplaceni. U svakom slucaju Nikoli sve najbolje, neka zbrine porodicu i neka uziva u zivotu posle ovog rmpanja za M&Ms (Misko i mase). Ali ja zelim da se vrati vreme kada je sport bio stvar vestine i ponosa, a ne novca i hemije.

Mario Hezonja

pre 5 godina

Bacene pare za prosecnog igraca.
(Batko pamcenje mu kratko)

Fulas opet pogubljeni djecace, kad tvoja "institucija" bude izbacila takvog "prosjecnog igraca", rijesice se svih monetarnih nedaca zauvijek. Jokic je ono sto je Modric u nas, dusa i tjelo tima. Da je drukcije, i ja i Darko i Jusuf bi uzeli barem djelic toga.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Bravo za Jokića i želim mu puno uspeha u daljoj karijeri u NBA i da u budućnosti osvoji NBA Prsten jer je definitivno igrač za velika dela. Ovim uguvorom Jokić potvrđuje da je jedan od najboljih centara u NBA trenutno.

pop

pre 5 godina

Браво, тако сам срећан због вас двојице. Колики је ваш проценат од Нагетса, добијате ли нето износ или ћете и ви морати да платите порез? 
Мене Никола Јокић занима искључиво у контексту репрезентације, а колико има пара је његова приватна ствар.
(е свашта..., 25. jun 2018 17:47)

Zašto onda komentarišeš vest o njegovom ugovoru ako te uopšte ne zanima?

Kangrga

pre 5 godina

@kole
Niko vam ne zabranjuje da komentarišete, ali je beskrajno smešno kada neko ko zarađuje par stotina evra mesečno piše sve najgore o momku koji će zarađivati milione evra mesečno...
Meni to liči na zavist i ljubomoru a usuđujem napisati i na drskost.

Ђенерал

pre 5 godina

Zabavljači mase u kapitalističkom sistemu imaju svoju ulogu pa su i nagradjenj. Hleba i igara. Cilj je da se narod aneatezira i zaboravi na sve probleme.
(mare, 25. jun 2018 16:19)

Живео капитализам!
Имамо и хлеба и игара. Лепо ме ради анестезија. И заборавио сам све проблеме.
Поздрав из Америке
Неко из Масе

Pera Božić

pre 5 godina

jel zna neko koliko igrachu od ovog ugovora ide a koliko na porez i sve ostalo??
(moze biti, 25. jun 2018 16:36)

Porez u USA je 40%.

Navijač

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!
(Ufo, 25. jun 2018 18:21)

A ko je rekao da su nasi milioni? Raduje me sto je jedan momak iz Srbije uspeo. Ne shvatam poentu tvog komentara...

Kangrga

pre 5 godina

@Ogist
U pravu ste. Vi koji zarađujete 300 evra ste uspešniji od momka koji zarađuje milione i obezbedio je porodicu do kraja života...
Ne branim ja nikoga, samo ne vidim razlog da napadam jednog uspešnog sportistu.

vmp

pre 5 godina

e alo vi sociolozi, nije vam mesto na ovom sajtu ako cete samo da spamujete. Sta je decko kriv sto je sistem vrednosti takav kakav je, a te price hleba i igara mogu da prodju samo kod ljudi koji ne razumeju ni koncept sporta a ni zivota. Naravno da nisam zatucan da gledam jokica do 5 ujutru, a treba u 6 da se budim na posao da zaradim za hleb. Vecito neke kritike, ajde kad vec komentarisete sistem, lepo i uradite nesto korisno za njega. Pricati o problemu, a ne resavati ga je isto kao i ne videti problem, mozda i gore. Sportski pozdrav

ali imaš android

pre 5 godina

Slabo je to trebao je da ode u Severnu Koreju tamo se bolje zivi a patriJote ?
(Kole, 25. jun 2018 17:25)

Nisi ispao pametan. Nisi ispao ni duhovit. Samo si pokazao da si nepismen i da si nevaspitan.

kole

pre 5 godina

@(Kangrga, 25. jun 2018 16:31)
haha ajd sto mala plata ali sad ispada da ne smem ni da komentarisem...moram dzordan da budem da bi mogao da pustim komentar u vezi kosarke

Папи

pre 5 godina

Није то много пара. Боби је добио 20+ милиона да седи на клупи. овај барем игра.

tocka

pre 5 godina

Zasluženo. Nadam se da ovo neće da ga opusti, nego digne i da zapne još jače. Samo kada bi bio još brži, jači i skočniji, bio bi najbolji centar lige. Budući da je uvek bio debeo, trebalo bi da ide samo na bolje, najbolje godine karijere su tek počele. Polako se i ekipa oko njega naštimava. Ajmo Nikola, navijamo za tebe.

street boy

pre 5 godina

Bravo Nikola i da ih pametno trosis.
A porez (50%) plati Srbiji, nemoj ko Novak da
placas tamo gdje zaradjujes.
(street boy, 25. jun 2018 16:49)

On mora da plati porez tamo gde živi, odnosno uživa dobrote i usluge te države.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MiRa,

Moj komentar se odnosio na one koji prozivaju Novaka da plati porez
Srbiji sto je apsurd. Jokic spada u ovu grupu:
http://www.espn.com/nba/story/_/id/20715128/nba-player-salaries-take-home-pay

Aleks

pre 5 godina

Svaka čast dečko, igraj i uzivaj u životu. Srbija će ti večno biti zahvalna ako ulozis milionce u neku proizvodnju pa hraniš nekoliko porodica.

NEKO

pre 5 godina

Ljudi(pojedini naravno oni raspravljaju da li je to malo ili koliko vec), da li ste vi imate predstavu koje su to pare? 90% posto ovde njih nece videti 100 000 za ceo zivot....

Pera

pre 5 godina

Ocekivano, zasluzeno, BRAVO!
U finsu prosle sezone postao je pravi vodja, ove godine play-off i All Star, dogodine kad Porter (boze zdravlja) statsa, bice vrlo ozbiljan tim.

Nuggets

pre 5 godina

Zapamtite šta ću vam reći, neće on više nikada ni igrati za reprezentaciju. Isuviše se oni vežu za NBA plašeći se povreda a NBA deluje omamljujuće, a i Jokić mi ne deluje autoritarno kao Novicki, Parker i Gasol previše je pokolebljiv i neodlučan a i onaj njegov menadžer isuviše ima uticaja na njega. Pa hvala mu na svemu što nam je doneo i do sad, nek uživa u novcu i daljoj karijeri i nadam se da će ove godine iskusiti igranje u plej-of.

Kvaka

pre 5 godina

Za sume iznad 500,000 dolara godisnje federalni porez je 37%.

Na to se jos oduzima porez drzavi u kojoj se zivi. Tu su velike razlike od drzave do drzave. Na sve to poneki gradovi kao sto je Njujork imaju dodatni porez gradu.

Beskitchmenjak-BL

pre 5 godina

Mislim da igrač dobije 45-55% u zavisnosti od toga koliko procenata pripada menadžeru, ali je porez baš veliki... možda negdje oko 40-ak %.
Vjerojatno sve ima tačno na netu, ali tako mi negdje ostalo kad sam gledao Kukočev intervju.
Nadam se da će igrati za reprezentaciju, jer će mu to uvijek nedostajati da bi bio veliki igrač ranga Gasola, Novickog, Parkera i ostalih velikih Evropljana.

ogist

pre 5 godina

@Ogist
U pravu ste. Vi koji zarađujete 300 evra ste uspešniji od momka koji zarađuje milione i obezbedio je porodicu do kraja života...
Ne branim ja nikoga, samo ne vidim razlog da napadam jednog uspešnog sportistu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kangrga, 25. jun 2018 18:58) # Link komentara
Preporučujem (+32)Ne preporučujem (-1)

Ne znam na koga se odnosi to "vi koji zaradjujete 300e", ja eto, zaradjujem preko 3000e mesecno, ali to nije nikakvo merilo. Nisam nista uspesniji od nekoga ko zaradjuje 300e za zivot mesecno, samo imam vise srece da je posao kojim se bavim placeniji. Nije moj uspeh sto vozim novi golf sedmicu, sto posedujem dva stana u centru Bg. To nije uspeh, nikada materijalno nisam smatrao uspehom, to je samo komfor. Dobro je imati komfor, lakse je ziveti, ali bez duha, srece, empatije sav taj komfor nema nikakvu vrednost.
Jokic ce biti Jokic sa 300e ili 150mil, nece ga novac uciniti ni mudrijim ni pametnijim.
Na kraju, ne vidim razlog da branim nekog tamo Jokica, niti razumem ljude koji ga napadaju, niti one koji ga brane.

Ti ga branis tako sto vredjas druge, a to je isto sto oni rade. Znaci nista bolji nisi od tih koji zaradjuju 300e mesecno.

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Lepo, sad moze valjda da igra malo i za Srbiju ?
Ili to "nije dozvoljeno" nasim kosarkasima,dok npr. Spancima jeste svih ovih godina ?
Mene licno boli uvo koliko koji kosarkas zaradjuje,pamtim samo uspehe u dresu reprezentacije.
Neka zaradi i 2x146 miliona,svaka mu cast,ali neka donese Srbiji Zlato sa olimpijskih igara, i bice Bog.

tako je

pre 5 godina

Tacno je da igrac ide tamo gde mu se kaze, ali to vazi samo za one igrace za koje nema posebnog interesovanja. Kada igrac jednom potpise max ugovor onda je sasvim druga prica. Naravno, tim moze i dalje da ga posalje gde hoce, ali je pitanje koji bi ga tim uzeo (i platio ogroman novac) ako je igrac nezadovoljan i ako ne zeli da igra za taj tim? Dok je igrac pod ruki ugovorom sve je drugacije, igrac je uvek u opasnosti da izgubi veliki novac, i zato pristaje na sve, ali kada igrac potpise max ugovor onda se vise nista ne moze uraditi bez njegove saglasnosti. Naravno, postoji i mogucnost da igrac u ugovoru ima "no trade" klauzulu, tj, da se i formalno sve to ozvanici.

Sto se tice Jokica, on cak i sada ima mogucnost da ne potpise za Denver ako on to ne zeli. Jednostavno, cak i ako oni odbiju opciju i ako izadju sa QO, on moze da potpise tu QO i to je to jer svaka QO vazi samo za godinu dana.

Videcemo da li je sve ovo sto se pise tacno, ali ako dobije ponudu da potpise ugovor od 147 miliona onda se to ne odbija.

е свашта...

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd. 

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd. 
(gox, 25. jun 2018 16:26) # Link komentara 

Vidim da si nam se i ti pridruzio. Pa, dobrodosao!
(Proto Ganci, 25. jun 2018 17:21)

Браво, тако сам срећан због вас двојице. Колики је ваш проценат од Нагетса, добијате ли нето износ или ћете и ви морати да платите порез?
Мене Никола Јокић занима искључиво у контексту репрезентације, а колико има пара је његова приватна ствар.

KOSTA1703

pre 5 godina

milan

U pravu si, nisi stručnjak.
Jokić iako je ograničeno slobodan agent NE MORA da potpuiše petogodišnji ugovor, već može da odigra poslednju godinu ugovora i da postane neograničeno slobodan agent.
A ukoliko se Denver igra sa njim na takav način, onda su i zaslužili da im ode.

ogist

pre 5 godina

Niko vam ne zabranjuje da komentarišete, ali je beskrajno smešno kada neko ko zarađuje par stotina evra mesečno piše sve najgore o momku koji će zarađivati milione evra mesečno...
Meni to liči na zavist i ljubomoru a usuđujem napisati i na drskost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kangrga, 25. jun 2018 17:38) # Link komentara
Preporučujem (+44)Ne preporučujem (-9)

Kako mlatis covece. Ovde ima pregrast bisera od komentara, ali par vas stvarno lupate kao Maksim po diviziji.
Ti se nasao pametan da branis tamo nekog Jokica, jer sad on ima milione i uspesniji je , te vredniji od ovih sto zaradjuju stotine mesecno. Svasta.

Bane

pre 5 godina

(gox, 25. jun 2018 16:26)

Drugar bar 40% od te cifre ide na porez. Moraće kanda malo da se stisne ipak mu ostade nešto oko 80+ miliona. Ajde bre on je i sa ugovorom pre toga obezbedio porodicu na duži period tako da mu ova cifra neznači puno. Osim ako je sklon trošenju. Znate de ne postoji bitnije razlike između 5 ili 55. Jedino što na veću cifru plaćaš znatno veće dažbine.

@ moze biti

pre 5 godina

У зависности од државе,али када се одбију порези и менаџер око 45-55 %. Порези су у САД огромни и износе од 40-55%.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 5 godina

Porez je četres osto na ovo, a dodje jos nekih dzidza bidza, uglavnom igracevom timu ide oko 50 osto. Koliko ide konjkretno igracu zavisi od menadzerskih ugovora. Ali pride dolaze i sponzori teko da Jokara moze racunati na nekih 50-60 milki, odnosno 10ak godisnje.

Proto Ganci

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd.

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd.
(gox, 25. jun 2018 16:26) # Link komentara
Vidim da si nam se i ti pridruzio. Pa, dobrodosao!

Ivan

pre 5 godina

Očito da se guranje ogromnih guma uz bregove u vremenu okupljanja reprezentacije veoma isplatilo našem Nidži hehe. Da je umesto guranja guma odabrao odaziv reprezentaciji ovog basnoslovnog ugovora očito ne bi bilo. Inače Nidža je zaista jedan turbo igrač, jedan igrač koji je najbolji primer na koji način izgleda jedan savremeni centar. Igrač vrhnske klase, centar na nivou NBA naravno, rame uz rame sa ostalim centrima iz NBA ali u slučaju da želi u perspektivi (osim novca koji je već dobio) i NBA Prsten onda će morati da promeni klub jer sa Nagetsima će to teško osvojiti, ali na primer odlaskom u Seltikse načinio bi taj tim još jačim i igrao bi ubuduće plej of redovno.

Pa

pre 5 godina

Kad se pogleda ova statistika ,koja je zaista neverovatna , jednkstavno zasluzio jd ove pare .Naravno da je ovo daleko od onoga sto ce on dobiti .U zavisnoti koliko je porez u toj drzavi .Uzece mu pola od ovg a mozda i koji procenat vise .Plus sto ce i Misko na kraju da se ovrebe za svoj deo .Da kazemo da ce da mu ostane 70 miliona .Pretocite to u evre i onda ,dolazite do cinjenice da ce on imati nskih 13 miliona po sezoni u svom dzepu .Decko jeste postao ozbiljan milioner ,al ne treba preterivati .Plus u tom ugovoru sigurno ima i dosta klauzula ,ko sa Pekovicem ,kojj je izgubio ogormne pare u poslednje dve godine ugovora ,jer nije imao dovoljno utakmica .

Ufo

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!

milan

pre 5 godina

nisam strucnjak, ali zar denver nije ovim dobio priliku da izjednacavajuci najbolju ponudu drugih zainteresovanih klubova zadrzi jokica. ako niko ne ponudi vise od npr 100 mil onda ne verujem da ce denver da se prsi sa cifrom od 146 mil.

Dragance

pre 5 godina

Ja celu godinu u Beogradu radim i jedva 25000 dolara zaradim, a on to za par . Zivot nije fer. Treba mi 40 godina za milion, a njemu 15 dana. Kakva faca.

Ufo

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!
(Ufo, 25. jun 2018 18:21)

A ko je rekao da su nasi milioni? Raduje me sto je jedan momak iz Srbije uspeo. Ne shvatam poentu tvog komentara...
(Navijač, 25. jun 2018 18:40)

Pa sinko vecina komentatora ovde. Mene ne raduje uopste sto je to momak iz srbije, tj svejedno mi je odakle je. Poenta je zasto se loziti na to sto je nepoznata osoba tebi meni i svim komentatorima ovde drago sto ce zgrnuti milione? Ako je i treba, kao i ostali dobri kosarkasi, ali vama i dalje ostaje 200 dinara u dzepu. Da si rekao kako je Jokic solidan kosarkas e to je drugo, jer jeste, a pricati da tii je drago kako drugi zaradjuju velike pare je... Pa ne znam, zakljuci sam. GSW ce vezati trecu titulu!

Blizanac

pre 5 godina

@ogist
Pa prijatelju naravno da si ti pametniji od onog od kog zaradjujes 2500 evra vise.koji je tvoj kriterijum za pamet da se boris za suvu egzistenciju i pricas kako si pametan ili da da tu svoju pamet upotrebis na nacin da mozes da zaradis za komforan zivot?

kokara zna kol'ko vredi Jokara

pre 5 godina

Lepo za Denver. Sada su najskuplji tim u NBA, a nemaju kvalitet ni za plej of. Bar da budu prvi u necemu.
(koki)

Da, evo i Dzeri Vest je bas izjavio, da je Denver samo imao kokija da ih posavetuje. Nema veze ni sto je nekoliko timova vec duboko zagazilo u luxury tax, cinjenice u kokijevoj glavi i njegovoj voljenoj 'instituciji' ne vaze.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 5 godina

street boy

Srbiji nista osim srca ispunjenog, osim ako ne bude igrao za reprezentaciju, ali mislim da nece. Tako da...

Bob

pre 5 godina

Jokic se kao slobodan agent pita gde ce da ide isto koliko i ja. Ides tamo gde ti se kaze a ne kao gde ti hoces. Laicima ce ovo verovatno zvucati veoma glupo ali tako stvari funkcionisu u NBA. Koliko sam se samo puta nagledao da istog igraca trejduju 2 puta u roku od mesec dana.

Ufo

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!
(Ufo, 25. jun 2018 18:21)

A ko je rekao da su nasi milioni? Raduje me sto je jedan momak iz Srbije uspeo. Ne shvatam poentu tvog komentara...
(Navijač, 25. jun 2018 18:40)

Pa sinko vecina komentatora ovde. Mene ne raduje uopste sto je to momak iz srbije, tj svejedno mi je odakle je. Poenta je zasto se loziti na to sto je nepoznata osoba tebi meni i svim komentatorima ovde drago sto ce zgrnuti milione? Ako je i treba, kao i ostali dobri kosarkasi, ali vama i dalje ostaje 200 dinara u dzepu. Da si rekao kako je Jokic solidan kosarkas e to je drugo, jer jeste, a pricati da tii je drago kako drugi zaradjuju velike pare je... Pa ne znam, zakljuci sam. GSW ce vezati trecu titulu!

Srba

pre 5 godina

Da li zaradjuje 200, 100, 50 ili 1M apsolutno mi ne znaci nista. Njegov odnos ka Srbiju poslednje 2 sezone pamtim samo kroz prisustvo na inaguraciji naseg predsednika. Malo i nedovoljno za takvog igraca.

mare

pre 5 godina

Zabavljači mase u kapitalističkom sistemu imaju svoju ulogu pa su i nagradjenj. Hleba i igara. Cilj je da se narod aneatezira i zaboravi na sve probleme.

Dragance

pre 5 godina

Ja celu godinu u Beogradu radim i jedva 25000 dolara zaradim, a on to za par . Zivot nije fer. Treba mi 40 godina za milion, a njemu 15 dana. Kakva faca.

е свашта...

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd. 

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd. 
(gox, 25. jun 2018 16:26) # Link komentara 

Vidim da si nam se i ti pridruzio. Pa, dobrodosao!
(Proto Ganci, 25. jun 2018 17:21)

Браво, тако сам срећан због вас двојице. Колики је ваш проценат од Нагетса, добијате ли нето износ или ћете и ви морати да платите порез?
Мене Никола Јокић занима искључиво у контексту репрезентације, а колико има пара је његова приватна ствар.

ogist

pre 5 godina

@Ogist
U pravu ste. Vi koji zarađujete 300 evra ste uspešniji od momka koji zarađuje milione i obezbedio je porodicu do kraja života...
Ne branim ja nikoga, samo ne vidim razlog da napadam jednog uspešnog sportistu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kangrga, 25. jun 2018 18:58) # Link komentara
Preporučujem (+32)Ne preporučujem (-1)

Ne znam na koga se odnosi to "vi koji zaradjujete 300e", ja eto, zaradjujem preko 3000e mesecno, ali to nije nikakvo merilo. Nisam nista uspesniji od nekoga ko zaradjuje 300e za zivot mesecno, samo imam vise srece da je posao kojim se bavim placeniji. Nije moj uspeh sto vozim novi golf sedmicu, sto posedujem dva stana u centru Bg. To nije uspeh, nikada materijalno nisam smatrao uspehom, to je samo komfor. Dobro je imati komfor, lakse je ziveti, ali bez duha, srece, empatije sav taj komfor nema nikakvu vrednost.
Jokic ce biti Jokic sa 300e ili 150mil, nece ga novac uciniti ni mudrijim ni pametnijim.
Na kraju, ne vidim razlog da branim nekog tamo Jokica, niti razumem ljude koji ga napadaju, niti one koji ga brane.

Ti ga branis tako sto vredjas druge, a to je isto sto oni rade. Znaci nista bolji nisi od tih koji zaradjuju 300e mesecno.

Nuggets

pre 5 godina

Zapamtite šta ću vam reći, neće on više nikada ni igrati za reprezentaciju. Isuviše se oni vežu za NBA plašeći se povreda a NBA deluje omamljujuće, a i Jokić mi ne deluje autoritarno kao Novicki, Parker i Gasol previše je pokolebljiv i neodlučan a i onaj njegov menadžer isuviše ima uticaja na njega. Pa hvala mu na svemu što nam je doneo i do sad, nek uživa u novcu i daljoj karijeri i nadam se da će ove godine iskusiti igranje u plej-of.

Bob

pre 5 godina

Jokic se kao slobodan agent pita gde ce da ide isto koliko i ja. Ides tamo gde ti se kaze a ne kao gde ti hoces. Laicima ce ovo verovatno zvucati veoma glupo ali tako stvari funkcionisu u NBA. Koliko sam se samo puta nagledao da istog igraca trejduju 2 puta u roku od mesec dana.

Ufo

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!

letsgo

pre 5 godina

Bravo Jokicu, ti si u 23oj godini zavrsio pricu. Sad uzivaj tamo, mani se Srbije, reprezentacije, balkanskog blata..Ovde samo na odmor dodji.

ogist

pre 5 godina

Niko vam ne zabranjuje da komentarišete, ali je beskrajno smešno kada neko ko zarađuje par stotina evra mesečno piše sve najgore o momku koji će zarađivati milione evra mesečno...
Meni to liči na zavist i ljubomoru a usuđujem napisati i na drskost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kangrga, 25. jun 2018 17:38) # Link komentara
Preporučujem (+44)Ne preporučujem (-9)

Kako mlatis covece. Ovde ima pregrast bisera od komentara, ali par vas stvarno lupate kao Maksim po diviziji.
Ti se nasao pametan da branis tamo nekog Jokica, jer sad on ima milione i uspesniji je , te vredniji od ovih sto zaradjuju stotine mesecno. Svasta.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 5 godina

street boy

Srbiji nista osim srca ispunjenog, osim ako ne bude igrao za reprezentaciju, ali mislim da nece. Tako da...

Stankela

pre 5 godina

E sad vise ne moras da igras za repku :)
Otvori trzni centar u Somboru i uzivaj ;)
Salim se naravno, svaka cast momak, da te posluzi zdravlje i da uskoro pokazes ko ce biti najbolji srbski centar svih vremena! Pozdrav junacino

milan

pre 5 godina

nisam strucnjak, ali zar denver nije ovim dobio priliku da izjednacavajuci najbolju ponudu drugih zainteresovanih klubova zadrzi jokica. ako niko ne ponudi vise od npr 100 mil onda ne verujem da ce denver da se prsi sa cifrom od 146 mil.

drmr

pre 5 godina

Obezbedio se do kraja zivota. Bravo Jokaro!
(oly, 25. jun 2018 16:07)

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno

pop

pre 5 godina

Браво, тако сам срећан због вас двојице. Колики је ваш проценат од Нагетса, добијате ли нето износ или ћете и ви морати да платите порез? 
Мене Никола Јокић занима искључиво у контексту репрезентације, а колико има пара је његова приватна ствар.
(е свашта..., 25. jun 2018 17:47)

Zašto onda komentarišeš vest o njegovom ugovoru ako te uopšte ne zanima?

Mirko

pre 5 godina

Svaka cast,decko je obezbedio do 5 kolena,a ti koji radis za 200d gledaj i nerviraj se kada nije odigrao dobro:)
(Sjshshs, 25. jun 2018 16:12)

Ponudi ti svoje znanje na trzistu pa ako si medju najboljima u svetu u tome zaradices i ti toliko. ?

Ivan

pre 5 godina

Očito da se guranje ogromnih guma uz bregove u vremenu okupljanja reprezentacije veoma isplatilo našem Nidži hehe. Da je umesto guranja guma odabrao odaziv reprezentaciji ovog basnoslovnog ugovora očito ne bi bilo. Inače Nidža je zaista jedan turbo igrač, jedan igrač koji je najbolji primer na koji način izgleda jedan savremeni centar. Igrač vrhnske klase, centar na nivou NBA naravno, rame uz rame sa ostalim centrima iz NBA ali u slučaju da želi u perspektivi (osim novca koji je već dobio) i NBA Prsten onda će morati da promeni klub jer sa Nagetsima će to teško osvojiti, ali na primer odlaskom u Seltikse načinio bi taj tim još jačim i igrao bi ubuduće plej of redovno.

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Lepo, sad moze valjda da igra malo i za Srbiju ?
Ili to "nije dozvoljeno" nasim kosarkasima,dok npr. Spancima jeste svih ovih godina ?
Mene licno boli uvo koliko koji kosarkas zaradjuje,pamtim samo uspehe u dresu reprezentacije.
Neka zaradi i 2x146 miliona,svaka mu cast,ali neka donese Srbiji Zlato sa olimpijskih igara, i bice Bog.

Pa

pre 5 godina

Kad se pogleda ova statistika ,koja je zaista neverovatna , jednkstavno zasluzio jd ove pare .Naravno da je ovo daleko od onoga sto ce on dobiti .U zavisnoti koliko je porez u toj drzavi .Uzece mu pola od ovg a mozda i koji procenat vise .Plus sto ce i Misko na kraju da se ovrebe za svoj deo .Da kazemo da ce da mu ostane 70 miliona .Pretocite to u evre i onda ,dolazite do cinjenice da ce on imati nskih 13 miliona po sezoni u svom dzepu .Decko jeste postao ozbiljan milioner ,al ne treba preterivati .Plus u tom ugovoru sigurno ima i dosta klauzula ,ko sa Pekovicem ,kojj je izgubio ogormne pare u poslednje dve godine ugovora ,jer nije imao dovoljno utakmica .

ali imaš android

pre 5 godina

Slabo je to trebao je da ode u Severnu Koreju tamo se bolje zivi a patriJote ?
(Kole, 25. jun 2018 17:25)

Nisi ispao pametan. Nisi ispao ni duhovit. Samo si pokazao da si nepismen i da si nevaspitan.

gox

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd.

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd.

Vladimir

pre 5 godina

Svaka cast!!!!!!!! Decko je zaslusio ovaj "Americki san" jer je zaista ne zato sto sam iz Srbije vec zato sto mislim da kosarka koju igra Jokic je isred svog vremena sigurno 20 godina jer za sada ne postoji odbrana u NBA gde je centar zaplavo plej koji razigrava igrace, skace, i postize poene bukvalno iz svih pozicija.
Odbrana na centru svi rade u reketu a sve ovo sto ume Jokic bukvalno niko nikada nije ni radio ni video.
Zelim mu da ovaj veliki i zasluzwen novac opravda time sto ce postati super star u tih sledecih 5 godina i povesti Denver tamo gde dugo nije bio a to je finale Konferencije i finale NBA.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!

pre 5 godina

Porez je četres osto na ovo, a dodje jos nekih dzidza bidza, uglavnom igracevom timu ide oko 50 osto. Koliko ide konjkretno igracu zavisi od menadzerskih ugovora. Ali pride dolaze i sponzori teko da Jokara moze racunati na nekih 50-60 milki, odnosno 10ak godisnje.

Ђенерал

pre 5 godina

Zabavljači mase u kapitalističkom sistemu imaju svoju ulogu pa su i nagradjenj. Hleba i igara. Cilj je da se narod aneatezira i zaboravi na sve probleme.
(mare, 25. jun 2018 16:19)

Живео капитализам!
Имамо и хлеба и игара. Лепо ме ради анестезија. И заборавио сам све проблеме.
Поздрав из Америке
Неко из Масе

Bane

pre 5 godina

(gox, 25. jun 2018 16:26)

Drugar bar 40% od te cifre ide na porez. Moraće kanda malo da se stisne ipak mu ostade nešto oko 80+ miliona. Ajde bre on je i sa ugovorom pre toga obezbedio porodicu na duži period tako da mu ova cifra neznači puno. Osim ako je sklon trošenju. Znate de ne postoji bitnije razlike između 5 ili 55. Jedino što na veću cifru plaćaš znatno veće dažbine.

Proto Ganci

pre 5 godina

bravo mali svaka cast...obezbedio si sebe i svoju buducu porodicu za ceo zivot,to se tako radi...ali sad ce se pojaviti oni koji "NE VOLE" PARE,da ti objasne kako si pogresio da si indvidualac,prevrtac guma....itd.

to su sve strucnjaci i veliki poznavaoci kosarke...i rece bolje da si uzeo 1.6 mil dolara umesto 146 mil....najvece strucnjake na svetu imamo po forumima.ekonomske,vojne...itd.
(gox, 25. jun 2018 16:26) # Link komentara
Vidim da si nam se i ti pridruzio. Pa, dobrodosao!

Kangrga

pre 5 godina

@kole
Niko vam ne zabranjuje da komentarišete, ali je beskrajno smešno kada neko ko zarađuje par stotina evra mesečno piše sve najgore o momku koji će zarađivati milione evra mesečno...
Meni to liči na zavist i ljubomoru a usuđujem napisati i na drskost.

Napo Leon

pre 5 godina

šta li će sada reći "eksperti",kako da prosečan igrač dobije toliko novca?
Jokara brate,u zdravlju ih trošio ,pošto potrošiti nećeš moći i da Bog dragi dâ,da ti sledeći ugovor bude još maksimalniji

Gile

pre 5 godina

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno
(drmr, 25. jun 2018 16:17)
Još kad bi ti znao da 90%igrača u roku od 5 godina od završetka karijere bankrotiraju. Sad im je malo 20 mil godišnje. Nemogu da kupe 20 bentlija, i sličnih pa pate.A navika ostane kad se penzionišu.

веверица

pre 5 godina

само мало појашњење, јер можда ме знају сви:
-неограничено слободан играч може да одабере било коју понуду било којег клуба, најмању, средњу, највећу. небитно је. има право.
-ограничено слободан играч не може да одбије свој тренутни клуб уколико његов клуб да највећу понуду или изједначи понуду другог клуба.
још једном, ако денвер да једину понуду или изједначи највећу, јокић не може да бира. у томе је фора.
тако да денвер није ништа учинио јокићу. да му нису сад дали овај иговор следег лета би га изгубили 100%

spasavaj familiju

pre 5 godina

Au sace komsije svaki dan da mu kucaju roditeljima na vrata, kao ee znas ,, pa ako bi mozda imao da mi posudis treba mi 80 000 evra , vraticu ti ovecavam.

Djenka

pre 5 godina

Dzon Pekson je Cikagu doneo titulu (pored Dzordana naravno) sa samo 200k godisnje. 50% poreza. Gde smo danas dosli, koje su ovo sume za golobradu decu. U fudbalu je jos gore, tamo su em naduvano-bezobrazni em preplaceni. U svakom slucaju Nikoli sve najbolje, neka zbrine porodicu i neka uziva u zivotu posle ovog rmpanja za M&Ms (Misko i mase). Ali ja zelim da se vrati vreme kada je sport bio stvar vestine i ponosa, a ne novca i hemije.

Kvaka

pre 5 godina

Za sume iznad 500,000 dolara godisnje federalni porez je 37%.

Na to se jos oduzima porez drzavi u kojoj se zivi. Tu su velike razlike od drzave do drzave. Na sve to poneki gradovi kao sto je Njujork imaju dodatni porez gradu.

maki

pre 5 godina

Kod nas se odmah racuna koliki su porezi, koliko ce mu cisto ostati. I milion je ogromna suma, a Jokara je zasluzio ovo. Svaka cast Jokicu. Zelim mu da nastavi sa sjajnim partijama. Meni je car bez obzira igrao ili ne igrao za reprezentaciju.

Blizanac

pre 5 godina

@ogist
Pa prijatelju naravno da si ti pametniji od onog od kog zaradjujes 2500 evra vise.koji je tvoj kriterijum za pamet da se boris za suvu egzistenciju i pricas kako si pametan ili da da tu svoju pamet upotrebis na nacin da mozes da zaradis za komforan zivot?

Stefan COYG

pre 5 godina

BRAVOOO Jokmene... Denver ima svetlu buducnost sa njim, Marijem, Harisom i mozda Porterom... (vec se pojavio info da nece cele sezone igrati)...

Aaa Jokic je po mom misljenju zaista jedinstven igrac... u istoriji lige se nije pojavio "BIG" sa takvim pregledom igre... bilo je tu jakooo inteligentnih visokih... Divaca, Garneta, Horforda, Vebera, Dankana, brace Gasol i slicnih... ali niko od njih nije bio tako talentovan u tom segmentu igre... bas navijam da ima sjajnu karijeru...

POZ

Папи

pre 5 godina

Није то много пара. Боби је добио 20+ милиона да седи на клупи. овај барем игра.

@ moze biti

pre 5 godina

У зависности од државе,али када се одбију порези и менаџер око 45-55 %. Порези су у САД огромни и износе од 40-55%.

MiRa

pre 5 godina

Bravo Nikola i da ih pametno trosis. 
A porez (50%) plati Srbiji, nemoj ko Novak da 
placas tamo gdje zaradjujes.
(street boy, 25. jun 2018 16:49)

On mora da plati porez tamo gde živi, odnosno uživa dobrote i usluge te države.

Kangrga

pre 5 godina

@Ogist
U pravu ste. Vi koji zarađujete 300 evra ste uspešniji od momka koji zarađuje milione i obezbedio je porodicu do kraja života...
Ne branim ja nikoga, samo ne vidim razlog da napadam jednog uspešnog sportistu.

Maksa

pre 5 godina

Sećam se da sam držao ovolike milione u rukama.... za vreme inflacije devedesetih. Svaka čast dečko. Zaslužio je ugovor ali ameri i evropa su baš preterali sa ovim milionskim sportskim ugovorima i utrkivanju ko će dati više. Nijedan igrač sa duplim ugovorima ne vredi duplo više od predhodnog koji je potpisao ali to je valjda ludilo modernog doba. Sreća da se i naš čovek se nađe u tako nečemu...

kole

pre 5 godina

@(Kangrga, 25. jun 2018 16:31)
haha ajd sto mala plata ali sad ispada da ne smem ni da komentarisem...moram dzordan da budem da bi mogao da pustim komentar u vezi kosarke

vmp

pre 5 godina

e alo vi sociolozi, nije vam mesto na ovom sajtu ako cete samo da spamujete. Sta je decko kriv sto je sistem vrednosti takav kakav je, a te price hleba i igara mogu da prodju samo kod ljudi koji ne razumeju ni koncept sporta a ni zivota. Naravno da nisam zatucan da gledam jokica do 5 ujutru, a treba u 6 da se budim na posao da zaradim za hleb. Vecito neke kritike, ajde kad vec komentarisete sistem, lepo i uradite nesto korisno za njega. Pricati o problemu, a ne resavati ga je isto kao i ne videti problem, mozda i gore. Sportski pozdrav

KOSTA1703

pre 5 godina

milan

U pravu si, nisi stručnjak.
Jokić iako je ograničeno slobodan agent NE MORA da potpuiše petogodišnji ugovor, već može da odigra poslednju godinu ugovora i da postane neograničeno slobodan agent.
A ukoliko se Denver igra sa njim na takav način, onda su i zaslužili da im ode.

Navijač

pre 5 godina

Kao da je neko od vas dobio te silne milione ili neko vam najrodjeniji jel da? A u dzepu 200 dinara. Svaka cast Jokicu zasluzio je ali i dalje to nisu vase nego njegove pare. A GSW uzimaju trecu titulu za redom!
(Ufo, 25. jun 2018 18:21)

A ko je rekao da su nasi milioni? Raduje me sto je jedan momak iz Srbije uspeo. Ne shvatam poentu tvog komentara...

Pera Božić

pre 5 godina

jel zna neko koliko igrachu od ovog ugovora ide a koliko na porez i sve ostalo??
(moze biti, 25. jun 2018 16:36)

Porez u USA je 40%.

Beskitchmenjak-BL

pre 5 godina

Mislim da igrač dobije 45-55% u zavisnosti od toga koliko procenata pripada menadžeru, ali je porez baš veliki... možda negdje oko 40-ak %.
Vjerojatno sve ima tačno na netu, ali tako mi negdje ostalo kad sam gledao Kukočev intervju.
Nadam se da će igrati za reprezentaciju, jer će mu to uvijek nedostajati da bi bio veliki igrač ranga Gasola, Novickog, Parkera i ostalih velikih Evropljana.

M

pre 5 godina

Jokic da plati poreze i u Srbiji, a ne kolorado!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sheeple, 25. jun 2018 16:45)

Odlično, a ti da platiš porez na dohodak u Koloradu, pa šta ti ostane!!!

Aleks

pre 5 godina

Svaka čast dečko, igraj i uzivaj u životu. Srbija će ti večno biti zahvalna ako ulozis milionce u neku proizvodnju pa hraniš nekoliko porodica.

Mario Hezonja

pre 5 godina

Bacene pare za prosecnog igraca.
(Batko pamcenje mu kratko)

Fulas opet pogubljeni djecace, kad tvoja "institucija" bude izbacila takvog "prosjecnog igraca", rijesice se svih monetarnih nedaca zauvijek. Jokic je ono sto je Modric u nas, dusa i tjelo tima. Da je drukcije, i ja i Darko i Jusuf bi uzeli barem djelic toga.

Pera

pre 5 godina

Ocekivano, zasluzeno, BRAVO!
U finsu prosle sezone postao je pravi vodja, ove godine play-off i All Star, dogodine kad Porter (boze zdravlja) statsa, bice vrlo ozbiljan tim.

viki

pre 5 godina

Obezbedio se do kraja zivota. Bravo Jokaro! 
(oly, 25. jun 2018 16:07) 

I sa ugovorom od 1.6 miliona je obezbedio on sebe. Ovim ugovorom je obezbedio 10to koleno
(drmr, 25. jun 2018 16:17)

mislim da se najvise starija braca raduju :))

Ivan Veljković

pre 5 godina

Bravo za Jokića i želim mu puno uspeha u daljoj karijeri u NBA i da u budućnosti osvoji NBA Prsten jer je definitivno igrač za velika dela. Ovim uguvorom Jokić potvrđuje da je jedan od najboljih centara u NBA trenutno.

NEKO

pre 5 godina

Ljudi(pojedini naravno oni raspravljaju da li je to malo ili koliko vec), da li ste vi imate predstavu koje su to pare? 90% posto ovde njih nece videti 100 000 za ceo zivot....

tocka

pre 5 godina

Zasluženo. Nadam se da ovo neće da ga opusti, nego digne i da zapne još jače. Samo kada bi bio još brži, jači i skočniji, bio bi najbolji centar lige. Budući da je uvek bio debeo, trebalo bi da ide samo na bolje, najbolje godine karijere su tek počele. Polako se i ekipa oko njega naštimava. Ajmo Nikola, navijamo za tebe.

tako je

pre 5 godina

Tacno je da igrac ide tamo gde mu se kaze, ali to vazi samo za one igrace za koje nema posebnog interesovanja. Kada igrac jednom potpise max ugovor onda je sasvim druga prica. Naravno, tim moze i dalje da ga posalje gde hoce, ali je pitanje koji bi ga tim uzeo (i platio ogroman novac) ako je igrac nezadovoljan i ako ne zeli da igra za taj tim? Dok je igrac pod ruki ugovorom sve je drugacije, igrac je uvek u opasnosti da izgubi veliki novac, i zato pristaje na sve, ali kada igrac potpise max ugovor onda se vise nista ne moze uraditi bez njegove saglasnosti. Naravno, postoji i mogucnost da igrac u ugovoru ima "no trade" klauzulu, tj, da se i formalno sve to ozvanici.

Sto se tice Jokica, on cak i sada ima mogucnost da ne potpise za Denver ako on to ne zeli. Jednostavno, cak i ako oni odbiju opciju i ako izadju sa QO, on moze da potpise tu QO i to je to jer svaka QO vazi samo za godinu dana.

Videcemo da li je sve ovo sto se pise tacno, ali ako dobije ponudu da potpise ugovor od 147 miliona onda se to ne odbija.

street boy

pre 5 godina

Bravo Nikola i da ih pametno trosis.
A porez (50%) plati Srbiji, nemoj ko Novak da
placas tamo gdje zaradjujes.
(street boy, 25. jun 2018 16:49)

On mora da plati porez tamo gde živi, odnosno uživa dobrote i usluge te države.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MiRa,

Moj komentar se odnosio na one koji prozivaju Novaka da plati porez
Srbiji sto je apsurd. Jokic spada u ovu grupu:
http://www.espn.com/nba/story/_/id/20715128/nba-player-salaries-take-home-pay

kokara zna kol'ko vredi Jokara

pre 5 godina

Lepo za Denver. Sada su najskuplji tim u NBA, a nemaju kvalitet ni za plej of. Bar da budu prvi u necemu.
(koki)

Da, evo i Dzeri Vest je bas izjavio, da je Denver samo imao kokija da ih posavetuje. Nema veze ni sto je nekoliko timova vec duboko zagazilo u luxury tax, cinjenice u kokijevoj glavi i njegovoj voljenoj 'instituciji' ne vaze.