Petak, 22.06.2018.

02:52

Dončić ide kod Novickog, promene i u "srpskim" timovima

Senzacionalni Luka Dončić će karijeru nastaviti u Dalasu, iako ga je kao trećeg pika na draftu izabrala NBA franšiza iz Atlante.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Donèiæ ide kod Novickog, promene i u "srpskim" timovima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 5 godina

(NastyB, 22. jun 2018 09:09)

Šreder je nezadovoljan u Atlanti, neće da igra "za najgoru ekipu istoka u svom prajmu". Pitanje je koliko će on tamo još dugo ostati.

Eldorado

pre 5 godina

sada sam čitao komentare sa draftova od 2011 do danas.
gomila naših stručnjaka koji odlično poznaju decu iz US škola i njihovu igru. :)
možda je njih 20% samo bilo u pravu sa prognozama.
neki su pojedince smatrali vanzemaljcima da bi se ti na kraju preselili u evropu ili igraju epizodne uloge...

naravno, ovim izabranim klincima želim puno sreće.

LBJ

pre 5 godina

'vidite koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom' - ahahahahaha, Kobijevi navijaci su po obicaju najzaludjeniji. Pa Bryant je najveca prevara u istoriji NBA lige. Tri titule mu je doneo Sek, bio je spor, silovao je loptu, promasio najvise suteva u istoriji lige i vecina all star igraca nije htela da igra sa njim u timu. Uzeo je previse para kada odavno nije bio nizasta kao igrac i tako unazadio Lakerse. Umisljen, arogantan, asocijalni tip - pogledajte samo to njegovo sepurenje na takmicenju u zakucavanjima. On nije imao krsten skok-sut, nego se nesto baci unazad, a ramena napred, pa njemu je svaki sut bio fade-away - toliko se trudio da lici na Jordana, kompleksas. Obicna, losa kopija Jordana.

petarczv

pre 5 godina

Šta li će jadni Dončić da traži pored Dennis Smith Jr, pitam se?
(Ivan NS, 22. jun 2018 10:56)

Druze da znas nesto znao bi da je denis pg a doncic sf..

јд123

pre 5 godina

Šta li će jadni Dončić da traži pored Dennis Smith Jr, pitam se?
(Ivan NS, 22. jun 2018 10:56)

Најбоља опција за њега, јер је легенда клуба Новицки такође Европљанин. Ако буде слушао Диркове савете може постати његов наследник. Уосталом видећемо ускоро, ако се увек буде одазивао позиву у репрезентацију као што је Диркенштајн радио, а не тражио неке изговоре, типа индивидуална припрема, нови уговор, то ће значити да слуша Новицког. Онда сам убеђен да ће Лука постати један од најбољих Европљана у НБА, јер у животу "све се плаћа, све се враћа".

Pera Pisar

pre 5 godina

Stefan COYG ili ko drugi ko zna,

pošto si temeljan u analizi i dosta si pratio i znaš sve ove likove sa drafta, protumači ovaj trejd Filadelfije sa Feniksom Mikela Bridžisa i ovog Smita, ako ne grešim, a i pojma nemam koji je taj i kako je Finiks došao do 2 igrača iz Top 10 Ajtona i Mikela

Zašto ga spominješ? Kompleksaš si ili...?

pre 5 godina

A Musa, zar on nije najbolji igrac na draftu? Tako rece

Džanana je kao 29. pik odabrala ekipa Brooklyn Netsa, ukoliko se na varam, Džanan je uz Dončića bio jedini balkanac, ako ne i evropljanin u 30 :)

Čika Velja

pre 5 godina

Uf, kakvu su kradju napravili Denver i Milvoki sa svojim pikovima. Donte DiVincenzo je pokazao najvise kada je bilo najpotrebnije, u finalu. Sto se tice MPJ brine povreda ledja, ako bude ostao zdrav dominirace sa Jokicem.

SS

pre 5 godina

Najbolji potez Dalas,Doncic ce biti super zvezda.Sta su Kingsi i Divas ispustili boli me glava,nema veze ako imas bekove ovakvog talenta ne propustas mislim i da bi se odlicno slagao sa Bogdanom.Divac za godinu -dve dobija otkaz zbog ovog drafta

Deki

pre 5 godina

Bravo za Doncica, a i za Musu koji je izabran u prvom krugu od Netsa, lepo je kada je momci sa ovih prostora probiju u NBA ligu iako neki podrzaju samo svoje, ja navijam za sve kosarkase sa ovih prostora jer je su to izuzetni sportisti

capitano

pre 5 godina

Ayton igrač koji preti da svojom građom (građen isto kao Admiral) pokida već u rookie sezoni samo ako uvežba kretanje u odbrani. Dončić kandidat za roy bez ikakve dileme. Meni lično se sviđaju Collin Sexton koji ako ode Lebron ima pravu priliku da se pokaže u Cavsima kao Kyrie pre 7 godina, neverovatan talenat pokazao to i u Alabami, i Miles Bridges pratim ga još iz srednje škole, mogao je i prošle sezone na draft ali se odlučio da sačeka još 1 godinu, sjajan atleta i njemu predviđam svetlu budućnost. Šteta samo što je otišao u Šarlot koji ne ume da koristi mlade talente poput Monka od prošle sezone. Moje neko mišljenje da će bust da budu Young koji uzima po 45 šuteva na tekmi i Jaren Jackson.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Dalas je hteo Doncica posto poto. Ocigledno planiraju da im on bude novi Novicki( naravno ne po poziciji, nego nosilac franshize).

Messi i Aguero

pre 5 godina

@Da li je dobar draft necemo videti nakon prve sezone svakako. Mnogim igracima treba par sezona da se priviknu, pa pogledajte koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom.
(Dragan, 22. jun 2018 09:22)

Brajant je došao sa, jedva, 18 godina. Tada je pojam bilo doći pravo iz srednje škole i zbog toga na početku oni nisu dobijali mnogo minuta u prvim sezonama, kao, uostalom, ni danas... LeBron je, na primer, imao sreću da dođe u najgoru NBA ekipu, pa je na početku imao prostora za slobodu, mada se i znalo da će biti brutalan igrač. Da je, na primer, draftovan u Detroit, delio bi minutažu sa Tejšonom Princom i ne bi na početku imao brojke, kao što je imao u Klivlendu...

Nikola

pre 5 godina

Koliko mi je drago sto Porter ide kod Jokare, definitivno Denver je napravio kraju drafta. Lik je trebao da bude prvi pik ali je zbog problema sa ledjima odigrao samo tri utakmice prosle godine. Ako bude zdrav i ne budu zurili sa njim dobili su opasnog igraca. Cuo sam i da je ovaj lik sto ga je San Antonio uzeo potencijalno opasan igrac i da je Popovic bio spreman na sve samo da ga uzme.

sveznalac

pre 5 godina

najbolje poteze povukli nagetsi i spursi. porter ce biti kandidat za roty a dosta ocekujem od lonia walkera IV jer ga ne bi pop toliko trazio da ne vidi nesto u njemu. takodje indiana dobro birala,onaj brat dzrua holideja preti da bude all star igrac. ps prosle godine sam pogodio za mitchella da ce biti otkrovenje sezone

Mister Vo

pre 5 godina

Kakav stajling igraca, parada kompleksa i kica, svi u nekim mokasinastim kucnim papucama. Onaj Tre Jang u odelu sa bermudama, pa to ni Mesi ne bi obukao na dodeli Zlatne lopte...

Dragan

pre 5 godina

Da li je dobar draft necemo videti nakon prve sezone svakako. Mnogim igracima treba par sezona da se priviknu, pa pogledajte koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom.

NastyB

pre 5 godina

Više-manje očekivano. Jedino mi nije jasan potez Atlante - njihov jedini kršten igrač je Šreder, a oni dovode još jednog pleja.
Ko malo duže prati NBA zna da Denver ima, posle Finiksa; najbolji sistem za oporavak povređenih igrača, pa verujem da su ovim napravili jako dobar posao. Ako se mali dobro uklopi petorka Marej-Haris-Porter-Milsap-Jokić može daleko da dogura sledeće sezone.

RT

pre 5 godina

Denver izveo kradju draftu, ako momak ostane zdrav bice all-star igrac.
Za San Antonio kazu istu stvar, Popovic je toliko zeleo Lonija Vokera IV da su se Spursi spremali za potencijalni trejd ukoliko ga neko pokupi ranije, a neverujem da je Pop neko ko ne zna sta radi...
On je inace bio najvisi San Antonijev pick na draftu jos od Tima Dankana :D

ozymundias

pre 5 godina

Divac sada ima kompletno mladu petorku : Fox, Hield, BB, Bagely, WCS. Uz Phoenix najjeftinija prva petorka lige. Imaju 2 sezone da naprave nešto dok klinci ne dignu ugovore.
Očekivan izbor, Nash je već najavio Luku u Dal, Young u Atl ( Schruder planira da ide), Ayton zicer, Beagly da pojača produkciju Sac, Jackson deluje kao dobar izbor. Denver očekivano kocka se zahvaljujući dubini rostera.

palop

pre 5 godina

Kakav poklon za Denver, MPJ je najbolji koledz igrač na ovom draftu, propustio je sezonu zbog povrede, ali propustio je i Kyrie Irving, pa vidimo sta je bilo sa njim.
(Trollston, 22. jun 2018 07:24)

Razlika je sto je Porter operisao ledja, ali ako to ne bude imalo dugorocne posledice Denver je ubo premiju na ovom draft.

Rope

pre 5 godina

Po mojem skromnom misljenju, veliki gresku je napravila Atlanta, nisam vidovit, i ne kazem da ce Luka da hara tamo, ali ipak mislim da ce on biti puno vise bitniji faktor i figura u Nba karavanu nego Trej Jang, ali otom-potom, videcemo kad krene sezona sta i kako ce da bude. Pozdrav

milanovaca

pre 5 godina

Zanimljiv draft, pozicija sa koje su birani ne mora nista da garantuje. Denver ako hoce da ima konkurentan tim mora se resiti Plamlija i Farida sa ogromnim ugovorima. A meni i dalje nije jasno kako je moguce da neko da Plamliju 13 miliona godisnje, to je najgluplji potez u istoriji...

Pera Pisar

pre 5 godina

Ako sam ja ovaj draft i trejdove dobro shvatio petorka Finiks Sansa je Pejton-Buker-Mikel Bridžis-Džoš Džekson- DeAndre Ajton, da li je dozvoljeno imati takvu petorku, ume ovaj GM Finiksa Rayan Mc Donough da radi radnju !!!

Milan

pre 5 godina

Auuu kakva krađa Denvera! Imaju roster koji im dozvoljava kocku sa Porterom. Ako mu srede telo imaće idealnog igrača na krilu za stil koji forsiraju sa Jokićem. Čist, prirodni šuter koga je jako teško blokirati, kao stvoren za Nikoline povratne pasove. Tek se sada vidi koliko su se ukopali sa Milsapovim ugovorom, mogli su da nadju neku visoku dugoruku defanzivnu četvorku da zatvori reket za znatno manje novca, obzirom da im Milsap apsolutno nije doneo ništa u napadu.

..

pre 5 godina

Kingsi posle Stojakovića i Divca nikad neće u plej off ..Imali su priliku da uzmu extra igrača a uzeli centra koji zna samo da skače i kakvog je u NBA na tone.

Trollston

pre 5 godina

Kakav poklon za Denver, MPJ je najbolji koledz igrač na ovom draftu, propustio je sezonu zbog povrede, ali propustio je i Kyrie Irving, pa vidimo sta je bilo sa njim.

Kanidja PG

pre 5 godina

Ako Porter bude zdrav Denver je uzeo premiju na draftu.Momak je projektovan prije povrede za 1 pika ovog drafta.211cm vrhunski šut podsjeca igrom i gradjom na Durenta sem što je bijelac.Po meni dobar potez Nagetsa.Ostalo manje više očekivano.

Jaran

pre 5 godina

dj
Pazi, vec naredne sezone bi Jokic trebao da nastavi sa onim sjajnim brojkama iz drugog dela sezone i ocekujem da malo popravi odbranu. Marej ce valjda probiti mentalnu blokadu i pokazati da je vrhunski suter i atleta, a Heris ce dodatno unaprediti vec sada odlicnu odbranu i valjda ce poceti da napada kos jer ima ogroman napadacki potencijal.

Jaran

pre 5 godina

Stefan COYG
Mogao bi da bude takav draft, a isto tako bismo mogli i da se opasno razocaramo. Prevelika su ocekivanja od ove klase, nadam se da ih nece ugusiti pritisak...

Stefan COYG

pre 5 godina

OVAKO sam ja razmisljao sredinom maja... i nisam omasio.

Da dodam nesto, samo nemojte da me pljujete.
Postoji mogucnost da ako ga PHX ne izabere... da Doncic padne i na trecu poziciju, mozda i ispod.

Jedan od razloga za to je sto je vlasnik KIngsa Indijac, Vivek Ranadive. Prilicno neuracunljiv lik i radi onako kako misli da treba. Ne ono sto je najbolje za ekipu. Pitnje je koliko i da li Vlade ima odresene ruke.
Taj covek Ranadive nema puno pojma o kosarci i cesto je izjavljivao da je Badi Hild novi Kari. Mozda i dalje tako misli. Ako neko moze da uprska to je Sakremento.

Drugi razlog je Marvin Begli III
Begli je NBA ready sto kazu. Ofanzivno za milju (po mom misljenju) najspremniji igrac na draftu. 21p-12s ove godine na koledzu uz LUDACKU efikasnost. 61% iz igre i 40% za 3 poena. Leva ruka savrsenstvo. Tako je efikasan, tako je prirodan, elegantan i raznolik u postizanju poena da je to milina gledati. E sve to dolazi sa velikim znakom ? Odbrana NEPOSTOJECA. Na koledzu je postizao preko njega poena kako ko je hteo i koliko je hteo.
Stvarno ne bi bilo cudno da ode u Memfis sa 4. pozicije.

POZ
(Stefan COYG, 16. maj 2018 19:18)


Inace deluje mi kao da ce biti dublji i talentovaniji draft nego prosle godine (sto je sjajno)...
Potencijalna kradja drafta... pik prve runde Finiksa (2021) koji je dobila Fila za Bridzisa. TE 2021. se ocekuje ukidanje “one and done” pravila... tako da taj draft ce pucati od talenta.

Stefan COYG

pre 5 godina

BTW... jako mi se svidja izbor Denvera... to nije potencijalno kradja drafta... nego definitivno... (ako momak zapravo pokaze i dokaze da moze da ostane zdrav)... mada... mnogo timova se uplasilo... ocekivao sam da ce stari lisac Dzeri Vest da ga pokupi... ko zna. Nadamo se najboljem.

POZ

Kanidja PG

pre 5 godina

Ako Porter bude zdrav Denver je uzeo premiju na draftu.Momak je projektovan prije povrede za 1 pika ovog drafta.211cm vrhunski šut podsjeca igrom i gradjom na Durenta sem što je bijelac.Po meni dobar potez Nagetsa.Ostalo manje više očekivano.

Stefan COYG

pre 5 godina

BTW... jako mi se svidja izbor Denvera... to nije potencijalno kradja drafta... nego definitivno... (ako momak zapravo pokaze i dokaze da moze da ostane zdrav)... mada... mnogo timova se uplasilo... ocekivao sam da ce stari lisac Dzeri Vest da ga pokupi... ko zna. Nadamo se najboljem.

POZ

RT

pre 5 godina

Denver izveo kradju draftu, ako momak ostane zdrav bice all-star igrac.
Za San Antonio kazu istu stvar, Popovic je toliko zeleo Lonija Vokera IV da su se Spursi spremali za potencijalni trejd ukoliko ga neko pokupi ranije, a neverujem da je Pop neko ko ne zna sta radi...
On je inace bio najvisi San Antonijev pick na draftu jos od Tima Dankana :D

Milan

pre 5 godina

Auuu kakva krađa Denvera! Imaju roster koji im dozvoljava kocku sa Porterom. Ako mu srede telo imaće idealnog igrača na krilu za stil koji forsiraju sa Jokićem. Čist, prirodni šuter koga je jako teško blokirati, kao stvoren za Nikoline povratne pasove. Tek se sada vidi koliko su se ukopali sa Milsapovim ugovorom, mogli su da nadju neku visoku dugoruku defanzivnu četvorku da zatvori reket za znatno manje novca, obzirom da im Milsap apsolutno nije doneo ništa u napadu.

Jaran

pre 5 godina

dj
Pazi, vec naredne sezone bi Jokic trebao da nastavi sa onim sjajnim brojkama iz drugog dela sezone i ocekujem da malo popravi odbranu. Marej ce valjda probiti mentalnu blokadu i pokazati da je vrhunski suter i atleta, a Heris ce dodatno unaprediti vec sada odlicnu odbranu i valjda ce poceti da napada kos jer ima ogroman napadacki potencijal.

Trollston

pre 5 godina

Kakav poklon za Denver, MPJ je najbolji koledz igrač na ovom draftu, propustio je sezonu zbog povrede, ali propustio je i Kyrie Irving, pa vidimo sta je bilo sa njim.

palop

pre 5 godina

Kakav poklon za Denver, MPJ je najbolji koledz igrač na ovom draftu, propustio je sezonu zbog povrede, ali propustio je i Kyrie Irving, pa vidimo sta je bilo sa njim.
(Trollston, 22. jun 2018 07:24)

Razlika je sto je Porter operisao ledja, ali ako to ne bude imalo dugorocne posledice Denver je ubo premiju na ovom draft.

milanovaca

pre 5 godina

Zanimljiv draft, pozicija sa koje su birani ne mora nista da garantuje. Denver ako hoce da ima konkurentan tim mora se resiti Plamlija i Farida sa ogromnim ugovorima. A meni i dalje nije jasno kako je moguce da neko da Plamliju 13 miliona godisnje, to je najgluplji potez u istoriji...

Jaran

pre 5 godina

Stefan COYG
Mogao bi da bude takav draft, a isto tako bismo mogli i da se opasno razocaramo. Prevelika su ocekivanja od ove klase, nadam se da ih nece ugusiti pritisak...

NastyB

pre 5 godina

Više-manje očekivano. Jedino mi nije jasan potez Atlante - njihov jedini kršten igrač je Šreder, a oni dovode još jednog pleja.
Ko malo duže prati NBA zna da Denver ima, posle Finiksa; najbolji sistem za oporavak povređenih igrača, pa verujem da su ovim napravili jako dobar posao. Ako se mali dobro uklopi petorka Marej-Haris-Porter-Milsap-Jokić može daleko da dogura sledeće sezone.

Rope

pre 5 godina

Po mojem skromnom misljenju, veliki gresku je napravila Atlanta, nisam vidovit, i ne kazem da ce Luka da hara tamo, ali ipak mislim da ce on biti puno vise bitniji faktor i figura u Nba karavanu nego Trej Jang, ali otom-potom, videcemo kad krene sezona sta i kako ce da bude. Pozdrav

Stefan COYG

pre 5 godina

OVAKO sam ja razmisljao sredinom maja... i nisam omasio.

Da dodam nesto, samo nemojte da me pljujete.
Postoji mogucnost da ako ga PHX ne izabere... da Doncic padne i na trecu poziciju, mozda i ispod.

Jedan od razloga za to je sto je vlasnik KIngsa Indijac, Vivek Ranadive. Prilicno neuracunljiv lik i radi onako kako misli da treba. Ne ono sto je najbolje za ekipu. Pitnje je koliko i da li Vlade ima odresene ruke.
Taj covek Ranadive nema puno pojma o kosarci i cesto je izjavljivao da je Badi Hild novi Kari. Mozda i dalje tako misli. Ako neko moze da uprska to je Sakremento.

Drugi razlog je Marvin Begli III
Begli je NBA ready sto kazu. Ofanzivno za milju (po mom misljenju) najspremniji igrac na draftu. 21p-12s ove godine na koledzu uz LUDACKU efikasnost. 61% iz igre i 40% za 3 poena. Leva ruka savrsenstvo. Tako je efikasan, tako je prirodan, elegantan i raznolik u postizanju poena da je to milina gledati. E sve to dolazi sa velikim znakom ? Odbrana NEPOSTOJECA. Na koledzu je postizao preko njega poena kako ko je hteo i koliko je hteo.
Stvarno ne bi bilo cudno da ode u Memfis sa 4. pozicije.

POZ
(Stefan COYG, 16. maj 2018 19:18)


Inace deluje mi kao da ce biti dublji i talentovaniji draft nego prosle godine (sto je sjajno)...
Potencijalna kradja drafta... pik prve runde Finiksa (2021) koji je dobila Fila za Bridzisa. TE 2021. se ocekuje ukidanje “one and done” pravila... tako da taj draft ce pucati od talenta.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ako sam ja ovaj draft i trejdove dobro shvatio petorka Finiks Sansa je Pejton-Buker-Mikel Bridžis-Džoš Džekson- DeAndre Ajton, da li je dozvoljeno imati takvu petorku, ume ovaj GM Finiksa Rayan Mc Donough da radi radnju !!!

ozymundias

pre 5 godina

Divac sada ima kompletno mladu petorku : Fox, Hield, BB, Bagely, WCS. Uz Phoenix najjeftinija prva petorka lige. Imaju 2 sezone da naprave nešto dok klinci ne dignu ugovore.
Očekivan izbor, Nash je već najavio Luku u Dal, Young u Atl ( Schruder planira da ide), Ayton zicer, Beagly da pojača produkciju Sac, Jackson deluje kao dobar izbor. Denver očekivano kocka se zahvaljujući dubini rostera.

Dragan

pre 5 godina

Da li je dobar draft necemo videti nakon prve sezone svakako. Mnogim igracima treba par sezona da se priviknu, pa pogledajte koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom.

Mister Vo

pre 5 godina

Kakav stajling igraca, parada kompleksa i kica, svi u nekim mokasinastim kucnim papucama. Onaj Tre Jang u odelu sa bermudama, pa to ni Mesi ne bi obukao na dodeli Zlatne lopte...

Nikola

pre 5 godina

Koliko mi je drago sto Porter ide kod Jokare, definitivno Denver je napravio kraju drafta. Lik je trebao da bude prvi pik ali je zbog problema sa ledjima odigrao samo tri utakmice prosle godine. Ako bude zdrav i ne budu zurili sa njim dobili su opasnog igraca. Cuo sam i da je ovaj lik sto ga je San Antonio uzeo potencijalno opasan igrac i da je Popovic bio spreman na sve samo da ga uzme.

sveznalac

pre 5 godina

najbolje poteze povukli nagetsi i spursi. porter ce biti kandidat za roty a dosta ocekujem od lonia walkera IV jer ga ne bi pop toliko trazio da ne vidi nesto u njemu. takodje indiana dobro birala,onaj brat dzrua holideja preti da bude all star igrac. ps prosle godine sam pogodio za mitchella da ce biti otkrovenje sezone

..

pre 5 godina

Kingsi posle Stojakovića i Divca nikad neće u plej off ..Imali su priliku da uzmu extra igrača a uzeli centra koji zna samo da skače i kakvog je u NBA na tone.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Dalas je hteo Doncica posto poto. Ocigledno planiraju da im on bude novi Novicki( naravno ne po poziciji, nego nosilac franshize).

Čika Velja

pre 5 godina

Uf, kakvu su kradju napravili Denver i Milvoki sa svojim pikovima. Donte DiVincenzo je pokazao najvise kada je bilo najpotrebnije, u finalu. Sto se tice MPJ brine povreda ledja, ako bude ostao zdrav dominirace sa Jokicem.

Messi i Aguero

pre 5 godina

@Da li je dobar draft necemo videti nakon prve sezone svakako. Mnogim igracima treba par sezona da se priviknu, pa pogledajte koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom.
(Dragan, 22. jun 2018 09:22)

Brajant je došao sa, jedva, 18 godina. Tada je pojam bilo doći pravo iz srednje škole i zbog toga na početku oni nisu dobijali mnogo minuta u prvim sezonama, kao, uostalom, ni danas... LeBron je, na primer, imao sreću da dođe u najgoru NBA ekipu, pa je na početku imao prostora za slobodu, mada se i znalo da će biti brutalan igrač. Da je, na primer, draftovan u Detroit, delio bi minutažu sa Tejšonom Princom i ne bi na početku imao brojke, kao što je imao u Klivlendu...

Eldorado

pre 5 godina

sada sam čitao komentare sa draftova od 2011 do danas.
gomila naših stručnjaka koji odlično poznaju decu iz US škola i njihovu igru. :)
možda je njih 20% samo bilo u pravu sa prognozama.
neki su pojedince smatrali vanzemaljcima da bi se ti na kraju preselili u evropu ili igraju epizodne uloge...

naravno, ovim izabranim klincima želim puno sreće.

Deki

pre 5 godina

Bravo za Doncica, a i za Musu koji je izabran u prvom krugu od Netsa, lepo je kada je momci sa ovih prostora probiju u NBA ligu iako neki podrzaju samo svoje, ja navijam za sve kosarkase sa ovih prostora jer je su to izuzetni sportisti

petarczv

pre 5 godina

Šta li će jadni Dončić da traži pored Dennis Smith Jr, pitam se?
(Ivan NS, 22. jun 2018 10:56)

Druze da znas nesto znao bi da je denis pg a doncic sf..

Zašto ga spominješ? Kompleksaš si ili...?

pre 5 godina

A Musa, zar on nije najbolji igrac na draftu? Tako rece

Džanana je kao 29. pik odabrala ekipa Brooklyn Netsa, ukoliko se na varam, Džanan je uz Dončića bio jedini balkanac, ako ne i evropljanin u 30 :)

LBJ

pre 5 godina

'vidite koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom' - ahahahahaha, Kobijevi navijaci su po obicaju najzaludjeniji. Pa Bryant je najveca prevara u istoriji NBA lige. Tri titule mu je doneo Sek, bio je spor, silovao je loptu, promasio najvise suteva u istoriji lige i vecina all star igraca nije htela da igra sa njim u timu. Uzeo je previse para kada odavno nije bio nizasta kao igrac i tako unazadio Lakerse. Umisljen, arogantan, asocijalni tip - pogledajte samo to njegovo sepurenje na takmicenju u zakucavanjima. On nije imao krsten skok-sut, nego se nesto baci unazad, a ramena napred, pa njemu je svaki sut bio fade-away - toliko se trudio da lici na Jordana, kompleksas. Obicna, losa kopija Jordana.

Pera Pisar

pre 5 godina

Stefan COYG ili ko drugi ko zna,

pošto si temeljan u analizi i dosta si pratio i znaš sve ove likove sa drafta, protumači ovaj trejd Filadelfije sa Feniksom Mikela Bridžisa i ovog Smita, ako ne grešim, a i pojma nemam koji je taj i kako je Finiks došao do 2 igrača iz Top 10 Ajtona i Mikela

јд123

pre 5 godina

Šta li će jadni Dončić da traži pored Dennis Smith Jr, pitam se?
(Ivan NS, 22. jun 2018 10:56)

Најбоља опција за њега, јер је легенда клуба Новицки такође Европљанин. Ако буде слушао Диркове савете може постати његов наследник. Уосталом видећемо ускоро, ако се увек буде одазивао позиву у репрезентацију као што је Диркенштајн радио, а не тражио неке изговоре, типа индивидуална припрема, нови уговор, то ће значити да слуша Новицког. Онда сам убеђен да ће Лука постати један од најбољих Европљана у НБА, јер у животу "све се плаћа, све се враћа".

capitano

pre 5 godina

Ayton igrač koji preti da svojom građom (građen isto kao Admiral) pokida već u rookie sezoni samo ako uvežba kretanje u odbrani. Dončić kandidat za roy bez ikakve dileme. Meni lično se sviđaju Collin Sexton koji ako ode Lebron ima pravu priliku da se pokaže u Cavsima kao Kyrie pre 7 godina, neverovatan talenat pokazao to i u Alabami, i Miles Bridges pratim ga još iz srednje škole, mogao je i prošle sezone na draft ali se odlučio da sačeka još 1 godinu, sjajan atleta i njemu predviđam svetlu budućnost. Šteta samo što je otišao u Šarlot koji ne ume da koristi mlade talente poput Monka od prošle sezone. Moje neko mišljenje da će bust da budu Young koji uzima po 45 šuteva na tekmi i Jaren Jackson.

SS

pre 5 godina

Najbolji potez Dalas,Doncic ce biti super zvezda.Sta su Kingsi i Divas ispustili boli me glava,nema veze ako imas bekove ovakvog talenta ne propustas mislim i da bi se odlicno slagao sa Bogdanom.Divac za godinu -dve dobija otkaz zbog ovog drafta

Powerslave

pre 5 godina

(NastyB, 22. jun 2018 09:09)

Šreder je nezadovoljan u Atlanti, neće da igra "za najgoru ekipu istoka u svom prajmu". Pitanje je koliko će on tamo još dugo ostati.

..

pre 5 godina

Kingsi posle Stojakovića i Divca nikad neće u plej off ..Imali su priliku da uzmu extra igrača a uzeli centra koji zna samo da skače i kakvog je u NBA na tone.

LBJ

pre 5 godina

'vidite koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom' - ahahahahaha, Kobijevi navijaci su po obicaju najzaludjeniji. Pa Bryant je najveca prevara u istoriji NBA lige. Tri titule mu je doneo Sek, bio je spor, silovao je loptu, promasio najvise suteva u istoriji lige i vecina all star igraca nije htela da igra sa njim u timu. Uzeo je previse para kada odavno nije bio nizasta kao igrac i tako unazadio Lakerse. Umisljen, arogantan, asocijalni tip - pogledajte samo to njegovo sepurenje na takmicenju u zakucavanjima. On nije imao krsten skok-sut, nego se nesto baci unazad, a ramena napred, pa njemu je svaki sut bio fade-away - toliko se trudio da lici na Jordana, kompleksas. Obicna, losa kopija Jordana.

Stefan COYG

pre 5 godina

OVAKO sam ja razmisljao sredinom maja... i nisam omasio.

Da dodam nesto, samo nemojte da me pljujete.
Postoji mogucnost da ako ga PHX ne izabere... da Doncic padne i na trecu poziciju, mozda i ispod.

Jedan od razloga za to je sto je vlasnik KIngsa Indijac, Vivek Ranadive. Prilicno neuracunljiv lik i radi onako kako misli da treba. Ne ono sto je najbolje za ekipu. Pitnje je koliko i da li Vlade ima odresene ruke.
Taj covek Ranadive nema puno pojma o kosarci i cesto je izjavljivao da je Badi Hild novi Kari. Mozda i dalje tako misli. Ako neko moze da uprska to je Sakremento.

Drugi razlog je Marvin Begli III
Begli je NBA ready sto kazu. Ofanzivno za milju (po mom misljenju) najspremniji igrac na draftu. 21p-12s ove godine na koledzu uz LUDACKU efikasnost. 61% iz igre i 40% za 3 poena. Leva ruka savrsenstvo. Tako je efikasan, tako je prirodan, elegantan i raznolik u postizanju poena da je to milina gledati. E sve to dolazi sa velikim znakom ? Odbrana NEPOSTOJECA. Na koledzu je postizao preko njega poena kako ko je hteo i koliko je hteo.
Stvarno ne bi bilo cudno da ode u Memfis sa 4. pozicije.

POZ
(Stefan COYG, 16. maj 2018 19:18)


Inace deluje mi kao da ce biti dublji i talentovaniji draft nego prosle godine (sto je sjajno)...
Potencijalna kradja drafta... pik prve runde Finiksa (2021) koji je dobila Fila za Bridzisa. TE 2021. se ocekuje ukidanje “one and done” pravila... tako da taj draft ce pucati od talenta.

NastyB

pre 5 godina

Više-manje očekivano. Jedino mi nije jasan potez Atlante - njihov jedini kršten igrač je Šreder, a oni dovode još jednog pleja.
Ko malo duže prati NBA zna da Denver ima, posle Finiksa; najbolji sistem za oporavak povređenih igrača, pa verujem da su ovim napravili jako dobar posao. Ako se mali dobro uklopi petorka Marej-Haris-Porter-Milsap-Jokić može daleko da dogura sledeće sezone.

SS

pre 5 godina

Najbolji potez Dalas,Doncic ce biti super zvezda.Sta su Kingsi i Divas ispustili boli me glava,nema veze ako imas bekove ovakvog talenta ne propustas mislim i da bi se odlicno slagao sa Bogdanom.Divac za godinu -dve dobija otkaz zbog ovog drafta

Kanidja PG

pre 5 godina

Ako Porter bude zdrav Denver je uzeo premiju na draftu.Momak je projektovan prije povrede za 1 pika ovog drafta.211cm vrhunski šut podsjeca igrom i gradjom na Durenta sem što je bijelac.Po meni dobar potez Nagetsa.Ostalo manje više očekivano.

milanovaca

pre 5 godina

Zanimljiv draft, pozicija sa koje su birani ne mora nista da garantuje. Denver ako hoce da ima konkurentan tim mora se resiti Plamlija i Farida sa ogromnim ugovorima. A meni i dalje nije jasno kako je moguce da neko da Plamliju 13 miliona godisnje, to je najgluplji potez u istoriji...

Stefan COYG

pre 5 godina

BTW... jako mi se svidja izbor Denvera... to nije potencijalno kradja drafta... nego definitivno... (ako momak zapravo pokaze i dokaze da moze da ostane zdrav)... mada... mnogo timova se uplasilo... ocekivao sam da ce stari lisac Dzeri Vest da ga pokupi... ko zna. Nadamo se najboljem.

POZ

јд123

pre 5 godina

Šta li će jadni Dončić da traži pored Dennis Smith Jr, pitam se?
(Ivan NS, 22. jun 2018 10:56)

Најбоља опција за њега, јер је легенда клуба Новицки такође Европљанин. Ако буде слушао Диркове савете може постати његов наследник. Уосталом видећемо ускоро, ако се увек буде одазивао позиву у репрезентацију као што је Диркенштајн радио, а не тражио неке изговоре, типа индивидуална припрема, нови уговор, то ће значити да слуша Новицког. Онда сам убеђен да ће Лука постати један од најбољих Европљана у НБА, јер у животу "све се плаћа, све се враћа".

sveznalac

pre 5 godina

najbolje poteze povukli nagetsi i spursi. porter ce biti kandidat za roty a dosta ocekujem od lonia walkera IV jer ga ne bi pop toliko trazio da ne vidi nesto u njemu. takodje indiana dobro birala,onaj brat dzrua holideja preti da bude all star igrac. ps prosle godine sam pogodio za mitchella da ce biti otkrovenje sezone

petarczv

pre 5 godina

Šta li će jadni Dončić da traži pored Dennis Smith Jr, pitam se?
(Ivan NS, 22. jun 2018 10:56)

Druze da znas nesto znao bi da je denis pg a doncic sf..

Jaran

pre 5 godina

dj
Pazi, vec naredne sezone bi Jokic trebao da nastavi sa onim sjajnim brojkama iz drugog dela sezone i ocekujem da malo popravi odbranu. Marej ce valjda probiti mentalnu blokadu i pokazati da je vrhunski suter i atleta, a Heris ce dodatno unaprediti vec sada odlicnu odbranu i valjda ce poceti da napada kos jer ima ogroman napadacki potencijal.

Milan

pre 5 godina

Auuu kakva krađa Denvera! Imaju roster koji im dozvoljava kocku sa Porterom. Ako mu srede telo imaće idealnog igrača na krilu za stil koji forsiraju sa Jokićem. Čist, prirodni šuter koga je jako teško blokirati, kao stvoren za Nikoline povratne pasove. Tek se sada vidi koliko su se ukopali sa Milsapovim ugovorom, mogli su da nadju neku visoku dugoruku defanzivnu četvorku da zatvori reket za znatno manje novca, obzirom da im Milsap apsolutno nije doneo ništa u napadu.

RT

pre 5 godina

Denver izveo kradju draftu, ako momak ostane zdrav bice all-star igrac.
Za San Antonio kazu istu stvar, Popovic je toliko zeleo Lonija Vokera IV da su se Spursi spremali za potencijalni trejd ukoliko ga neko pokupi ranije, a neverujem da je Pop neko ko ne zna sta radi...
On je inace bio najvisi San Antonijev pick na draftu jos od Tima Dankana :D

Jaran

pre 5 godina

Stefan COYG
Mogao bi da bude takav draft, a isto tako bismo mogli i da se opasno razocaramo. Prevelika su ocekivanja od ove klase, nadam se da ih nece ugusiti pritisak...

Pera Pisar

pre 5 godina

Ako sam ja ovaj draft i trejdove dobro shvatio petorka Finiks Sansa je Pejton-Buker-Mikel Bridžis-Džoš Džekson- DeAndre Ajton, da li je dozvoljeno imati takvu petorku, ume ovaj GM Finiksa Rayan Mc Donough da radi radnju !!!

Mister Vo

pre 5 godina

Kakav stajling igraca, parada kompleksa i kica, svi u nekim mokasinastim kucnim papucama. Onaj Tre Jang u odelu sa bermudama, pa to ni Mesi ne bi obukao na dodeli Zlatne lopte...

Rope

pre 5 godina

Po mojem skromnom misljenju, veliki gresku je napravila Atlanta, nisam vidovit, i ne kazem da ce Luka da hara tamo, ali ipak mislim da ce on biti puno vise bitniji faktor i figura u Nba karavanu nego Trej Jang, ali otom-potom, videcemo kad krene sezona sta i kako ce da bude. Pozdrav

Zašto ga spominješ? Kompleksaš si ili...?

pre 5 godina

A Musa, zar on nije najbolji igrac na draftu? Tako rece

Džanana je kao 29. pik odabrala ekipa Brooklyn Netsa, ukoliko se na varam, Džanan je uz Dončića bio jedini balkanac, ako ne i evropljanin u 30 :)

Trollston

pre 5 godina

Kakav poklon za Denver, MPJ je najbolji koledz igrač na ovom draftu, propustio je sezonu zbog povrede, ali propustio je i Kyrie Irving, pa vidimo sta je bilo sa njim.

ozymundias

pre 5 godina

Divac sada ima kompletno mladu petorku : Fox, Hield, BB, Bagely, WCS. Uz Phoenix najjeftinija prva petorka lige. Imaju 2 sezone da naprave nešto dok klinci ne dignu ugovore.
Očekivan izbor, Nash je već najavio Luku u Dal, Young u Atl ( Schruder planira da ide), Ayton zicer, Beagly da pojača produkciju Sac, Jackson deluje kao dobar izbor. Denver očekivano kocka se zahvaljujući dubini rostera.

Dragan

pre 5 godina

Da li je dobar draft necemo videti nakon prve sezone svakako. Mnogim igracima treba par sezona da se priviknu, pa pogledajte koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom.

Nikola

pre 5 godina

Koliko mi je drago sto Porter ide kod Jokare, definitivno Denver je napravio kraju drafta. Lik je trebao da bude prvi pik ali je zbog problema sa ledjima odigrao samo tri utakmice prosle godine. Ako bude zdrav i ne budu zurili sa njim dobili su opasnog igraca. Cuo sam i da je ovaj lik sto ga je San Antonio uzeo potencijalno opasan igrac i da je Popovic bio spreman na sve samo da ga uzme.

Deki

pre 5 godina

Bravo za Doncica, a i za Musu koji je izabran u prvom krugu od Netsa, lepo je kada je momci sa ovih prostora probiju u NBA ligu iako neki podrzaju samo svoje, ja navijam za sve kosarkase sa ovih prostora jer je su to izuzetni sportisti

capitano

pre 5 godina

Ayton igrač koji preti da svojom građom (građen isto kao Admiral) pokida već u rookie sezoni samo ako uvežba kretanje u odbrani. Dončić kandidat za roy bez ikakve dileme. Meni lično se sviđaju Collin Sexton koji ako ode Lebron ima pravu priliku da se pokaže u Cavsima kao Kyrie pre 7 godina, neverovatan talenat pokazao to i u Alabami, i Miles Bridges pratim ga još iz srednje škole, mogao je i prošle sezone na draft ali se odlučio da sačeka još 1 godinu, sjajan atleta i njemu predviđam svetlu budućnost. Šteta samo što je otišao u Šarlot koji ne ume da koristi mlade talente poput Monka od prošle sezone. Moje neko mišljenje da će bust da budu Young koji uzima po 45 šuteva na tekmi i Jaren Jackson.

Pera Pisar

pre 5 godina

Stefan COYG ili ko drugi ko zna,

pošto si temeljan u analizi i dosta si pratio i znaš sve ove likove sa drafta, protumači ovaj trejd Filadelfije sa Feniksom Mikela Bridžisa i ovog Smita, ako ne grešim, a i pojma nemam koji je taj i kako je Finiks došao do 2 igrača iz Top 10 Ajtona i Mikela

Messi i Aguero

pre 5 godina

@Da li je dobar draft necemo videti nakon prve sezone svakako. Mnogim igracima treba par sezona da se priviknu, pa pogledajte koliko je Brajantu trebalo da pocne da hara ligom.
(Dragan, 22. jun 2018 09:22)

Brajant je došao sa, jedva, 18 godina. Tada je pojam bilo doći pravo iz srednje škole i zbog toga na početku oni nisu dobijali mnogo minuta u prvim sezonama, kao, uostalom, ni danas... LeBron je, na primer, imao sreću da dođe u najgoru NBA ekipu, pa je na početku imao prostora za slobodu, mada se i znalo da će biti brutalan igrač. Da je, na primer, draftovan u Detroit, delio bi minutažu sa Tejšonom Princom i ne bi na početku imao brojke, kao što je imao u Klivlendu...

palop

pre 5 godina

Kakav poklon za Denver, MPJ je najbolji koledz igrač na ovom draftu, propustio je sezonu zbog povrede, ali propustio je i Kyrie Irving, pa vidimo sta je bilo sa njim.
(Trollston, 22. jun 2018 07:24)

Razlika je sto je Porter operisao ledja, ali ako to ne bude imalo dugorocne posledice Denver je ubo premiju na ovom draft.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Dalas je hteo Doncica posto poto. Ocigledno planiraju da im on bude novi Novicki( naravno ne po poziciji, nego nosilac franshize).

Eldorado

pre 5 godina

sada sam čitao komentare sa draftova od 2011 do danas.
gomila naših stručnjaka koji odlično poznaju decu iz US škola i njihovu igru. :)
možda je njih 20% samo bilo u pravu sa prognozama.
neki su pojedince smatrali vanzemaljcima da bi se ti na kraju preselili u evropu ili igraju epizodne uloge...

naravno, ovim izabranim klincima želim puno sreće.

Čika Velja

pre 5 godina

Uf, kakvu su kradju napravili Denver i Milvoki sa svojim pikovima. Donte DiVincenzo je pokazao najvise kada je bilo najpotrebnije, u finalu. Sto se tice MPJ brine povreda ledja, ako bude ostao zdrav dominirace sa Jokicem.

Powerslave

pre 5 godina

(NastyB, 22. jun 2018 09:09)

Šreder je nezadovoljan u Atlanti, neće da igra "za najgoru ekipu istoka u svom prajmu". Pitanje je koliko će on tamo još dugo ostati.