Nedelja, 10.06.2018.

09:09

Stiv Ker – čovek koji je prešao igricu zvanu NBA

Stiv Ker, trener Golden Stejt Voriorsa, jedan je od najuspešnijih ljudi koji su bili deo NBA lige.

Izvor: B92

Stiv Ker – èovek koji je prešao igricu zvanu NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Wiki navijac, prvoligaski igrac

pre 5 godina

Imao je da... 73-9... i sta se onda desilo ? King James takover... sa 1-3 na 4-3... to je upravo razlog... odnosno jedan od razloga Durentovog dolaska u GS...
Dodelio si ti Stefu MVPa finala i titulu samo tako... Wikipedia navijac... a 2 stvarne utakmice NBA nisi pogledao...

POZ
(Stefan COYG, 10. jun 2018 13:53)

Bas lepo sto vi znate (izgleda bolje i od mene) koliko sam ja utakmica odgledao. Pri tome verovatno znate i koliko godina sam aktivno igrao kosarku i u kom klubu Kari je bio MVP lige dve sezone zaredom pre nego sto je KD dosao - u jednoj od te dve sezone GSW je osvojio prvenstvo, u drugoj je izgubio 4:3 u finalu, nakon sto je u finalu zapada izbacio Thunder u kome su igrali i KD i Westbroek. Dakle, ko je imao uspesnije sezone pre nego sto je KD dosao, Kari ili KD? Ko je osvojio jedno prvenstvo a drugo igrao u finalu - Kari ili KD?
Ja se slazem da GSW ne bi osvojio oba prosla prvenstva bez KD, jedan od razloga je da se Kari lako povredjuje, u takvim situacijama KD je u stanju da to itekako nadomesti. Poenta je da KD nije bolji igraci od Karija, a sve drugo je pitanje ukusa. Na kraju, za mene su obojica bolji od Dzejmsa. Ali ono sto sam gledao da naglasim je da je Kari koji je prethodne dve sezone bio MVP lige docekao KD-a rasirenih ruku, nije bilo nikakvih nametanja sa njegove strane, sujete itt. To je velika stvar.

Pera Pisar

pre 5 godina

Stiv Ker je samo lik, koji se je uvek, u pravom trenutku nalazio na pravom mestu...kao igrač sa Džordanom u Bulsima, kao trener na klupi "ovakvog" GSW-a !!!

Powerslave

pre 5 godina

Mogao bih da se saglasim da je Ker Gvardiola košarke. Nesumnjivo dobar trener, ali uvek će biti onoga da i jedan i drugi vode napucane timove sa kojima "nije teško pobeđivati".
Istina jeste da je samo po sebi uspeh uklopiti toliko zvezda na jednom mestu i svakom dodeliti neki zadatak, a zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi, ali je isto tako mnogo lakše voditi tim gde znaš da ako ništa ne ide uvek možeš da daš loptu Kariju ili Durentu ili Tompsonu i pustiš ih da urade šta znaju (a znaju mnogo).

Neko je pomenuo, a mogao bih da se saglasim i sa tim, da su bolje sezone imali Snajder i MekMilan kao treneri. Od Kera i GSWa se ništa manje od titule i nije očekivalo još pre početka sezone. Od Jute i Indijane, nakon odlaska njihovih najboljih igrača prošlog leta, se očekivalo tankovanje.

bskfan

pre 5 godina

Neki ovde kazu da je Ker nem u tajmautima. Pa u tome jeste stvar da njegovi igraci sve znaju i da im nije ni potreban savet kako da igraju jer oni sve unapred znaju. Sa igracima se prica svakoga dana, ukazuje im se na eventualne greske, igraci se pripremaju da razumeju igru i protivnika, i kada imas takve igrace onda se sve svodi da igraci sprovedu ono sto treba. Najvaznija uloga trenera je da igra u skladu sa potencijalom svojih igraca, a ne suprotno.

Druga stvar je selekcija igraca. Ako trener selektuje pogresne igrace koji ili nisu dovoljno dobri ili se ne uklapaju u tim, onda nema sanse da se osvoji sampionat. Svaki igrac ima svoje mesto i svoju ulogu, a ako Ker proceni da neki igrac nema ulogu onda on i ne igra.

Trece stvar je da trener mora da motivise igrace a u isto vreme da im ne dosadi. Ko prati NBA on zna da Ker par meseci nije uopste razgovarao sa igracima da ih ne bi "istrosio" i da im ne bi dosadio sa svojom pricom.

Cetvrto, trener mora da ude dobar psiholog. nesto slicno kao nas Bora Milutinovic u fudbalu. Ne moras biti genije. dovoljno je da samo imas osecaj za igru i kako da u datom momentu da izvuces maksimum od svojih igraca. Ne mozes da taj maksimum izvlacis cele sezone kao onaj iz Minesote kome starteri celu sezonu igraju po 40 minuta po utakmici, vec da da racionalises snage i da tempriras formu za finale.

Sve to izgleda jednostavno, ali nije. I nema nista slucajno.

Nathan

pre 5 godina

Neozbiljno je davati kredita njemu za bilo sta. Sta vise svih 30 trenera u NBA imaju uticaja na isti kao i mi ovde koji komentarisemo ako cemo iskreno.

NNN

pre 5 godina

@voodoo
Sve to stoji, samo bih dodao da je Splash brothers i ovaj stil igre stvorio Mark Dzekson, a Stiv je to ispolirao i doveo do savrsenstva.

Valkarin

pre 5 godina

Da se razumemo: nisam LeBron fanboy. Sva ova finala sam navijao za Warriorse, sa ili bez Duranta. Takodje ne sporim Durantov prelazak u GSW. Ima covek prava da igra gde zeli i nije mi jasno koliko vas sebi daje za pravo da tu njegovu odluku uopste komentarise. Niti mi je jasno zbog cega se on sam toliko potresa oko toga sta neki nebitni sitnicavi klinci oko toga misle. S druge strane, i dalje verujem da je upravo on najzasluzniji za ova dva poslednja prstena. Mrzi me da tu tvrdnju dalje obrazlazem. Imate oci, sve ste, nadam se, videli. Jedan takav suterski tim mora povremeno imati slabo vece i tada bez njega ne bi bilo teorije da dobiju bilo koju tekmu. On to neutralise svojom odbranom i svestranoscu u napadu. Tesko bi oni prosli Houston bez njega. Pa, imao je 30 poena u proseku u toj seriji dok su svi ostali osim Curryja igrali toplo-hladno.

Kecman

pre 5 godina

@ajdebre
Šta očekuješ, da čovek za vreme TO objasni filozofiju košarke od njenog nastanka? U organizovanim ekipama se sve zna, TO služi više za medijski prostor, sečenje serija protivnika, malo da se ohladi glava, i da se eventualno podsete igrači na neke dogovore, neće sigurno za taj minut promeniti ništa bitno od ranijih dogovora.

munze

pre 5 godina

nekad sam uživao čitajući Kerr-ove analize NBA na Yahoo-u. Izuzetno poznavanje košarke, što na terenu što van terena, poštovanje prema najvećim igračima i trenerima i vrhunsko pisanje. Ne čudi uopšte što je vrhunski trener.

The Worm

pre 5 godina

Kyrrie Irving 28ppg "King James takeover,sam okrenuo 1:3" Scottie Pippen 7ppg "Michael Jordan nije prosao prvu rundu pre pippena" idemooo :))) Wariors:Cavs 4:1 Demius:"Da je Lebron imao Kajrija islo bi u 7" izgleda da Kajri nije igrao prosle sezone :)) Zamisli Durant vodio 3:1 a nije gubio 1:3 a Wariorsi bili kompletni. U mecu u kojem je trebalo da se zakljuca serija 4:1 susoendovan je Green,Andrew Bogut je otpao i Cavsi dobili krila.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@Kari pre svega
Te godine kada su imali najbolji skor 73-9 nisu osvojili titulu. Msm da je Pipen rekao “It don’t mean a thing without the ring...”

StudenatJoe

pre 5 godina

Koliko gluposti i zavisti na jednom mestu, tipicno balkanski. Svi znaju sve o svemu. Svaka cast Stivu Keru, covek je napravio sto niko drugi nije. Napravio je i tim od manje-vise prosecnih igraca, napravio je igru koja odgovara pre svih sada odlicnom Kariju (koji je daleko od rukija), pa i Tompsonu. Pokazao da ti u NBA ne treba centar. Imao dovoljno znanja da upotpuni nisku postavu jednom brzom i pokretnom cetvorkom sa dobrim sutem (KD). Kada bi i on, kao i mnogi drugi treneri koji u ekipi imaju super zvezde, poput Hardena i LBJ, forsirao samo svoje super zvezde, a ne timsku igru, verovatno ne bi prosao ni u play off, a kamoli uzeo prsten.

NastyB

pre 5 godina

za mene je trener godine Quin Snajder..covek je od ekipe koja je gotovo na nivou "evrolige"napravio je tim za plejof..kad se uzme u obzir koliko su jos ofanzivno limitirani,mogu samo reci svaka cast!!
(Ramon Sances Verdejo, 10. jun 2018 11:54)

Slažem se da je Snajder odličan trener, baš kao što je i Stivens iz Bostona, ali Ker, za razliku od njih ima jedan veoma nezgodan teret - trebalo je sve ove superstarove uklopiti u skladnu celinu, bez sujete i forsiranja.
Evo, ukolikio "kralj" ode u Hjuston to će tek biti šou. Brada i on će se otimati za loptu tokom utakmice, svi osim njih dvojice će biti čista ikebana (pa i Kris Pol), to će žestoko narušiti hemiju u timu za koju D`Antoni teško da će naći izlaz. A jedini je da LeBron i Harden smanje svoje egoe i počnu da igraju timski što će se desiti onog dana kad i Srbija postane normalna država - znači, nikad.
Ne treba zaboraviti ni Nejta MekMilana koji od tima u kojem igra Oladipo i gomila proseka napravio tim koji je trebao da izbaci Klivlend da nije bilo sudija. I uz Popa to su jedini treneri koji vrede u NBA.

Kari pre svega

pre 5 godina

A, sta ce covek kad mora?! Dok je iza sebe imao tim, u Majamiju, tada je i osvajao titule. Isto vazi i za onu godinu kad su dobili Warriorse koji su i ove godine pokazali sve svoje slabosti iako su ocistili Cleveland. Da nema Duranta, tesko bi oni ove godine i igrali finale, a kamo li isto i osvojili.
(Valkarin, 10. jun 2018 13:14)

Ako se pogledaju cetiri pobede, u dve je Kari bio najbolji igrac GSW-a u dve KD. Na osnovu onog sto sam video za mene je Kari bio najbolji igrac finala, iako su on i KD jako blizu.
A sada o GSW bez KD - istina je da je GSW trebao KD-u a ne obrnuto. U sezoni pre nego sto je KD dosao GSW je imao najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji i osvojio je titulu. Kari je bio MVP i lige i finala. Ja se, u stvari, divim Kariju koji je potpuno podredjen timu iako mu je KD preuzeo MVP finala. Jednostavno, GSW je mogao da nastavi da dominira a Kari bi imao bar jos jedan MVP u vitrini. Strasan igrac i dobar covek je taj Kari, KD i Dzejms su gorostasi, obojica sa sjajnim fizickim predispozicijama (jedan zivotina, dugi sa rukavma kao pauk) dok je Kari fizicki prosecan, a techinki i suterski nadljudska pojava - zbog toga je on za mene najbolji kosarkas poslednjih godina.

Stefan COYG

pre 5 godina

@@@ Sta pricas ti Kari ??


A sada o GSW bez KD - istina je da je GSW trebao KD-u a ne obrnuto. U sezoni pre nego sto je KD dosao GSW je imao najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji i osvojio je titulu. Kari je bio MVP i lige i finala. Ja se, u stvari, divim Kariju koji je potpuno podredjen timu iako mu je KD preuzeo MVP finala. Jednostavno, GSW je mogao da nastavi da dominira a Kari bi imao bar jos jedan MVP u vitrini. Strasan igrac i dobar covek je taj Kari, KD i Dzejms su gorostasi, obojica sa sjajnim fizickim predispozicijama (jedan zivotina, dugi sa rukavma kao pauk) dok je Kari fizicki prosecan, a techinki i suterski nadljudska pojava - zbog toga je on za mene najbolji kosarkas poslednjih godina.
(Kari pre svega, 10. jun 2018 13:39)

...................... . . . . . .. . ............................. . . . . . . . . . . . ................... . . . ....... . .. . ...... . . . . .. . .

Imao je da... 73-9... i sta se onda desilo ? King James takover... sa 1-3 na 4-3... to je upravo razlog... odnosno jedan od razloga Durentovog dolaska u GS...
Dodelio si ti Stefu MVPa finala i titulu samo tako... Wikipedia navijac... a 2 stvarne utakmice NBA nisi pogledao...

POZ

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Stiv Ker još kao igrač pokazao košarkaško znanje i umeće na terenu doduše nije igrao u GSW već karijeru počeo u Finksu gde je bio draftovan iz drugog pika kao 50 nakon čega je prešao Klivend,Orlando,Čikago,Portland naravno dva puta je igrao u Spursima gde je završio karijeru. Kao igrač osvojio pet puta titulu bio najbolji trojkaš poznat po šut za tri poena proglašen pobednikom u takmičenju šutu za tri poena na NBA ol staru vikendu 1997 godine. Sa reprezentacijom SAD je uzeo zlato 1986 godine na Sp ujedno bio jedini čovek posle Pet Rajlija da osvoji ponovo titulu kao trener u debitanskoj sezoni. Sad kao trener je itekako upečatljiv a skupljao znanje od drugih trenera nema sumnje vrhunski igrač a izgleda trener koji na duže staze pokazao šta je pecat rad odnosno šta je GSW u košarci zasad mnoge u ovom trenutku. Potpuno zasluženo je najbolji u ovom trenutku uz poštovanje predhodnim trenerima koji su ostavili tragove u NBA košarci.

Valkarin

pre 5 godina

@NYC
A, sta ce covek kad mora?! Dok je iza sebe imao tim, u Majamiju, tada je i osvajao titule. Isto vazi i za onu godinu kad su dobili Warriorse koji su i ove godine pokazali sve svoje slabosti iako su ocistili Cleveland. Da nema Duranta, tesko bi oni ove godine i igrali finale, a kamo li isto i osvojili.

Tupakamaru

pre 5 godina

Колико су људи "чудни" не могу да верујем. Тренер није битан у НБА?!?! Тако и Џексон и Рајли и Поповић су небитни, битни су играчи. Требало је неко да нађе систем за Карија, Томпсона и Грина. Тако исто за Шека и Кобија, као и Данкана, Паркера, Ђинобилија и да не нљбрајам даље. Што Чикаго није освајао пре и после генерације ништа. Или Лејкерси 15-20 година ништа.
Стив Кер је одличан тренер и одличан играч. Није као Табак ушао 10 минута укупно и узео 2 прстена, него је давао и одлучујуће поене. Тако исто као тренер. Не освајају се три титуле као тренер случајно.

NYC

pre 5 godina

Za osvajanje titule bitni su dobar trener, plejmejker koji ce na terenu da sprovede tu taktiku, skok i odbrana koji ce da kontrolisu protivnika i jedan hladnokrvni skorer koji će da reši meč kada se lomi. Ako se pogledaju ekipe koje su unazad osvajale uzastopno titule (Čikago, Lejkersi, San Antonio, GSW) svi su imali te elemente postavljene tako da svako radi svoj posao i ne guši ostale. Jedino LeBron 15 godina pokušava da osvoji titulu tako što glumi i trenera i plejmejkera i skorera.

Sabre

pre 5 godina

Covek je Gvardiola basketa. Prvo igras relativno zamenjivu (vaznu, ali ne kljucnu) ulogu u deathstar timu (Barselona - Chicago) a onda dobijes da najjaci tim i vodis (GS, Barselona, s tim da je ovaj drugi posle 'tugu' lecio trosenjem godisnjeg budzeta celog Balkana na tim, gde god bi isao). Kao i sam Gvardiola, nit je on bio los igrac (daleko od toga) niti sporim da je odlican trener, ali ipak ostaje cinjenica da je prvenstveno na pravom mestu u pravo vreme.. bas bih voleo da ga vidim da osvoji sampionat sa npr Cavsima ili Bostonom ove godine.

Memfis

pre 5 godina

@voodoo Kari je pre šampionske godine igrao u plejofu 2014. kada su ih izbacili Klipetsi u 7 (Voriorsima bili povređeni svi centri pa ih je Deandre uništavao u skoku), a 2013. su sa Karijem izbacili Denver pa ispali od Sparsa. O kojih godinu i po pauze pre titule Karija govoriš leba ti?
Druga stvar, kada je postavljen rekord ekipa je imala čini mi se 40:2 skor sa Voltonom.
Treće, prva stvar koju je Ker po dolasku hteo da uradi je da trejduje Kleja za Kevina Lava koji je ipak završio u Klivlendu (Minesota računala da je bolhe da dobiju Viginsa i Beneta nego Kleja). Dejvid Li se povredio, Grin zbog toga uskočio i ispostavio se kao bolje rešenje (nije ga Ker prepoznao odmah kao jednog od lidera tima). Imao je dosta sreće.
Dobar je Ker, ali dajte ovu ekipu bilo kom od jačih trenera u ligi i dominiraće.

Kele

pre 5 godina

(voodoo, 10. jun 2018 09:52)

Imas dosta faktualnih gresaka u komentaru, ali plus za stav. Ne zaboravi Marka Dzeksona odakle je koncepcija krenula. U sezoni 2012/2013 su GSW vec igrali najlepsu kosarku, izbacili u prvoj rundi plejofa fazvorizovani Denver i onda se borili kao lavovi sa tada prejakim Spursima. Nastanak Splash brothers termina (Kari uopste nije bio nepoznat, vec je oborio Alenov rekord po broju trojki u jednoj sezoni), Bogut i allstarova Dejvid Li pod kosem, sjajna ruki sezona Barnsa, odlicna potpora iskusnih Dzeks i Ezelija... Tada je sve pocelo, a ne od Kera.

GM

pre 5 godina

Da da ... tacno se vidi njegov uticaj.

Kaze igracu sutni trojku sa 10 metara i on sutira i tako dobijaju.

Pitajte svakog iole ozbiljnijeg lika u NBA i oko te lige i reci ce vam isto -
NBA JE LIGA IGRACA NE TRENERA.

Vladimir

pre 5 godina

@ajdebre
Ti stvarno misliš da će trener kada ga snimaju kamere za vreme tajm auta pričati o taktici ili strategiji za nastavak meča? Lakoveran si i naivan u najmanju ruku. A o tome koliko poznaje košarku, ili kakav je trener Stiv Ker dovoljno govore rezultati i trofeji.

orange_party

pre 5 godina

Mislim da se ideja naslova sadrži u činjenici da čovjek ima OSAM titula, a ne samo poslednje tri. Nisam ljubitelj ni GS, ni CLE, ni ostalih novopečenih ekipa, u moje vrijeme su to bile kante za napucavanje, ali da pitam ove hejtere, da li biste rekli da je obradoviću bilo lako da uzima titule u evropi jer je imao najbolju ekipu?!
(paranoid, 10. jun 2018 10:10)

Novopečenih???

ranko

pre 5 godina

U EL I NBA nije potreban trener nego psihijatar.A Ker je pokazao da je inteligentan i dobro organizovan trener koji je svu uobicajenu logistiku odlicno iskoristio da uklopi mnogo talentovanih igraca u tim.I sigurno je da su i glavne zvezde kvalitetni ljudi koji uspevaju da kontrolisu svoju sujetu.Kada se svemu doda Kerova karijera u kojoj nije bio mahac peskirima i da je kao sjajan suter igru svog tima postavio slicno svojoj filozofiji igre,covek zasluzuje beskrajno postovanje.

bob

pre 5 godina

Sve je to ok, al bilo kakva prica o sistemu pada u vodu posle dovodjenja Durenta. Mislim svaka cast za uspjehe od prije, mozda se tu stvarno radi o nekom njegovom uticaju, mada i u to ne vjerujem, jer previse je kvalitetnih kosarkasa tu da bi se trener uopste pominjao. Ovo ne znaci da je on los trener, prosto ovde je to nebitan faktor. Mozda je stvarno vrhunski strucnjak, mozda je los, GS ce svakako osvajati, jer su previse mocni. Ker je nesto kao Zidan u Realu recimo

Ramon Sances Verdejo

pre 5 godina

za mene je trener godine Quin Snajder..covek je od ekipe koja je gotovo na nivou "evrolige"napravio je tim za plejof..kad se uzme u obzir koliko su jos ofanzivno limitirani,mogu samo reci svaka cast!!

Jim Beam

pre 5 godina

@ajdebre
Mark Dzekson pre njega sa istom ekipom nije mogao da prodje prvi krug plejofa. Sto ne znaci da je on los trener vec da je Ker izvukao max iz ove ekipe i prepoznao stil koji im najvise odgovara...

Petar

pre 5 godina

Nije trener neko ko danas vodi GSW, posto ne postoji tim sa kojim bi imali ozbiljne probleme i trebali bi neku genijalnost na klupi da ih dobiju. A evo i Houston im je zadao ogromne probleme, ako je takva trenercina sto nije i Houston dobio pre 7 utakmica. A tek ce sledece sezone pokazati da nije world class trener kad i Lebron predje u neki super team. Ali da ima znanje to sigurno da ima. Mada kad imas toliko dominantan tim ne treba ti kosarkarsko znanje nego vise znanje ljudskih odnosa i karakter, da iz grupe napravis tim, da napravis atmosferu i zelju da igraju jedan za drugog. To je sve sto moras u ovome GSW jer nemas konkurenciju nikakvu. A kad dodje nesto malo konkurencije od Houstona odmah si na ivici ispadanja i spasavas se u sedmoj posle promasenih 30 trica Houstona...

Kangrga

pre 5 godina

@petarczv
Upravo tako! Svojim stručnim komentarima skrenuo si pažnju svetske košarkaške javnosti te se sa nestrpljenjem očekuje svaki tvoj novi komentar. Molim te nastavi da ostavljaš stručne analize. Pogotovo su luckasti tvoji komentari na račun Lebrona. Poštapalice tipa leflop, kraljica, steroid su urnebesne i izazivaju salve smeha kod svakoga ko ima istančan smisao za humor:) Sportski pozdrav

HARIS

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)

Najteze je biti trener najboljoj ekipi. Covjek ne glumi nekakav autoritet, vec prica normalno sa igracima. 2015. je osvojio titulu i to u svojoj prvoj sezoni kao trener, a u drugoj imao onaj nestvarni rekord, ove posljednje dvije sa Durantom su vec nezaustavljivi. Vjeruj mi da svakoj ekipi treba dobar trener.

leandro

pre 5 godina

@ajdebre

To sto nam je u tv prenosu dozvoljeno da cujemo kada je rec o timeout-ovima ili obracanju trenera igracima u svlacionici - uglavnom se odnosi na motivacione govore. Stice se slika da se ceo americki sport odnosi na let's keep the ball moving, help each other, team defense, come on guys, we have them...A nije tako uopste. Trenerske asocijacije vec decenijama imaju ugovore tj dogovore sa medijskim kucama da ne razotkrivaju taktike I emituju strategije timova, jer onda protivnik prakticno ima insajdera. Zamisli onaj Stivensov timout koji je crtao za aut izvodjenje za Horforda protiv Filadelfije, kako se emituje na sve cetiri strane semafora u hali, ili na tv-u, a ovamo pored Bret Brauna sedi pomocnik koji na ajfonu gleda prenos I sapne ovom: ej igraju aut za Horforda, reci Simonsu da ne mora da se zalepi za Tejtuma. Ako te bas zanima sta americki koledz I nba treneri zaista imaju da kazu - pogledaj na youtubeu njihova predavanja u sklopu seminara I kampova. Ima ih zaista puno I traju po par sati.

anbeast

pre 5 godina

Eto... voodoo lepo objasnio (onome ko želi da sluša). Ne volim tako dominantne timove (nisam ni bulse svojevremeno voleo), ali se moraju poštovati stvari koje rade i postižu. (to jest, ako se voli sport i košarka)

Gile

pre 5 godina

Voodoo, potpuno si u pravu za Stiv Kera. Jedino mislim da ove godine nebi prošli Hjuston bez Durenta. Ljudi nesvataju da je promenio način igranja sa svojim niskim postavkama. Pre GS centri su uglavnom bili jaki i skočini. On je ubrzao igru i prikazao da takvi centri mogu biti i rupa. Slično tome je i Gvardiola (iako nevolim njegovu tika taka) u fudbalu uradio. Uvoditi su neke novine u napadu i Obradović I Ivković, ali ne toliko drstičnu kao ovu.

pesadinac

pre 5 godina

Imao je ove godine tri puta vise srece i pomoci sudija no znanja.
Da se Chris Paul nije povredio nebi finale ni videli. Da sudije nisu pomogle u prvoj utakmici protiv Cleveland-a bila bi druga prica u finalu.

paranoid

pre 5 godina

Mislim da se ideja naslova sadrži u činjenici da čovjek ima OSAM titula, a ne samo poslednje tri. Nisam ljubitelj ni GS, ni CLE, ni ostalih novopečenih ekipa, u moje vrijeme su to bile kante za napucavanje, ali da pitam ove hejtere, da li biste rekli da je obradoviću bilo lako da uzima titule u evropi jer je imao najbolju ekipu?!

The Worm

pre 5 godina

Samo da znate da je JR.Smith najzasluzniji sto je Klivlend prosao Indianu a ne James,da nije bilo Smitha,Cavsi nikad ne bi prosli prvu rundu ovogodisnjeg playoffa :) Za sve one koji pisu "Majkl Dzordan nije prosao prvu rundu do dolaska Pipena"... Dzordan 45ppg,Pipen 7ppg,e sad zamislite Lebronove fanove sta bi rekli i sta pricaju kada je odnos Lebrona i njegovog saigraca ovako " blizu" :)) ruki i druga godina Lebron ni u playoff nije usao(dok nije doso Larry Hjuz haha) medjutim ovde zameraju ruki Jordanu sto nije izbacio jedan iskusni tim iz playoffa,pisu kako je ispadao u prvoj rundi ali ne pisu da je to bilo ni manje ni vise nego od 6HOF Selticsa sa Brad Selersom kao najboljim saigracem u Bullsima medjutim sada kukaju kako Lebron ne moze sam protiv Wariorsa i onda protiv Spursa..pa da su mu Wariorsi i Spursi bili u istoj konferenciji dokle bi stigao,onaj Klivlend je po skoru bio sesti na zapadu 2007 a gle cuda Spursi na trecem mestu,prva runda playoffa a Finix i Dalas imali 60+ pobeda!Ko bi dobio seriju Cavs vs Indiana sa Durantom umesto Oladipa :) ZAPAD istok!

Veljoni

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)
Ma sve je lako kad drugi radi:) mozda i ti da se prijavis da budes Coach posto se vec toliko razumes...

miksa

pre 5 godina

Ovu šampionsku ekipu Voriorsa je formirao Mark Džekson i napravio sistem. Njega su otpustili a kasnije je otišao i Džeri Vest a Ker je došao kad je roba već bila "upakovana". Posle njega je stigao samo Durent. Ne mogu da kažem da je odličan trener jer ovi trofeji nisu njegova zasluga. Kada se ovi igrači raziđu, bojim se da će to biti kraj GSW-a...

Joker

pre 5 godina

Ker ima košarku u malom prstu, radio je sa Dzeksonom i Popom, još kao komentator dok je radio po priči i analizama utakmice se videlo koliko znanje poseduje

petarczv

pre 5 godina

@petarczv 
A da je Lebron prijavio povredu posle recimo druge utakmice i rezultata u seriji 2-0 ti bi prvi ostavio 89 komentara o tome kako se leflop izvlaci, ostavlja drugare na cedilu, da je kukavica, slabic, itd itd... 
Kapiraš? 
Ne opravdavam ovu povredu Lebrona, sam je kriv što je udario šakom u tablu. Da je bio pametniji, trebao je da očita lekciju onom Smitu:)
? (Kangrga, 9. jun 2018 12:36)

Znaci lebron nije objavio povredu u finalu nba da ja ne bi ostavio gomilu komentara,?!?! Wow! Wow!

ajdebre

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.

DNK

pre 5 godina

Covek presao igricu zvanu da imam slabiju ekipu 10 pobeda ne bi ostvario
(hdbsjbcjjxsbeedncjakakqkp, 10. jun 2018 09:33)
Da neko ima slabiji/sporiji racunar ne bi mogao da predje igricu...

Sampioni jesu oni koji su najbolji, najvredniji, najsrecniji.

Tvojom logikom, svakom sampionu mozes naci kritiku. Da ne idemo dalje od NBA i USA. Da nemaju tako jake NBA igrace, ne bi uzeli svetsko...

voodoo

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)
Golden Stejt je pre Duranta uzeo prvu titulu, i bez njega oborio sezonski rekord koji su Dzordanovi Bullsi drzali 20+ godina, a poceo je sa veoma malo poznatim Tompsonom i Stefom Karijem, potencijalno odlicnim bekom, ali pre te sampionske sezone igracem koji je godinu i nesto presedeo zbog povrede sa znakom pitanja kakav ce se ikada vratiti, videli ste na primer kako je Rouz sa takvom povredom pao od mvp igraca do rezerve, a Kari nije jos ni bio neka velika zvezda ili mvp kada ga je zadesila povreda. Celu koncepciju tog tima i stil igre napravio je Ker, sa u startu realno ne bas nekim super star timom, tu je kao sto sam rekao bio Kari nakon pauze od godinu i nesto sa znakom pitanje kakav ce se vratiti, Tompson klasican trojkas, jedan od boljih u ligi ali u to vreme prilicno ogranicen za bilo sta drugo, Grin totalno svezi igrac i nedokazan, Igudala jedan od retkih iskusnijih i dokazanih igraca, likovi kao Zaza Paculija i slicno igraci koji su popunjavali broj. Tako da je uspeh veliki sta god rekli i meni su oni postali mnogo manje simpaticni dovodjenjem Duranta, potpuno nepotreban potez, te rekordne sezone nisu uzeli titulu slucajno i zbog povrede Karija u finalu inace bi i bez Duranta imali 3 titule za redom, sada ustvari 4, jer i dalje igra istim stilom i dalje niko ne zna kako da ih zaustavi, a bez Duranta napad je manje raznovrstan, ali su timski bili kompletnija i agresivnija ekipa i odbrani.

voodoo

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)
Golden Stejt je pre Duranta uzeo prvu titulu, i bez njega oborio sezonski rekord koji su Dzordanovi Bullsi drzali 20+ godina, a poceo je sa veoma malo poznatim Tompsonom i Stefom Karijem, potencijalno odlicnim bekom, ali pre te sampionske sezone igracem koji je godinu i nesto presedeo zbog povrede sa znakom pitanja kakav ce se ikada vratiti, videli ste na primer kako je Rouz sa takvom povredom pao od mvp igraca do rezerve, a Kari nije jos ni bio neka velika zvezda ili mvp kada ga je zadesila povreda. Celu koncepciju tog tima i stil igre napravio je Ker, sa u startu realno ne bas nekim super star timom, tu je kao sto sam rekao bio Kari nakon pauze od godinu i nesto sa znakom pitanje kakav ce se vratiti, Tompson klasican trojkas, jedan od boljih u ligi ali u to vreme prilicno ogranicen za bilo sta drugo, Grin totalno svezi igrac i nedokazan, Igudala jedan od retkih iskusnijih i dokazanih igraca, likovi kao Zaza Paculija i slicno igraci koji su popunjavali broj. Tako da je uspeh veliki sta god rekli i meni su oni postali mnogo manje simpaticni dovodjenjem Duranta, potpuno nepotreban potez, te rekordne sezone nisu uzeli titulu slucajno i zbog povrede Karija u finalu inace bi i bez Duranta imali 3 titule za redom, sada ustvari 4, jer i dalje igra istim stilom i dalje niko ne zna kako da ih zaustavi, a bez Duranta napad je manje raznovrstan, ali su timski bili kompletnija i agresivnija ekipa i odbrani.

Jim Beam

pre 5 godina

@ajdebre
Mark Dzekson pre njega sa istom ekipom nije mogao da prodje prvi krug plejofa. Sto ne znaci da je on los trener vec da je Ker izvukao max iz ove ekipe i prepoznao stil koji im najvise odgovara...

DNK

pre 5 godina

Covek presao igricu zvanu da imam slabiju ekipu 10 pobeda ne bi ostvario
(hdbsjbcjjxsbeedncjakakqkp, 10. jun 2018 09:33)
Da neko ima slabiji/sporiji racunar ne bi mogao da predje igricu...

Sampioni jesu oni koji su najbolji, najvredniji, najsrecniji.

Tvojom logikom, svakom sampionu mozes naci kritiku. Da ne idemo dalje od NBA i USA. Da nemaju tako jake NBA igrace, ne bi uzeli svetsko...

leandro

pre 5 godina

@ajdebre

To sto nam je u tv prenosu dozvoljeno da cujemo kada je rec o timeout-ovima ili obracanju trenera igracima u svlacionici - uglavnom se odnosi na motivacione govore. Stice se slika da se ceo americki sport odnosi na let's keep the ball moving, help each other, team defense, come on guys, we have them...A nije tako uopste. Trenerske asocijacije vec decenijama imaju ugovore tj dogovore sa medijskim kucama da ne razotkrivaju taktike I emituju strategije timova, jer onda protivnik prakticno ima insajdera. Zamisli onaj Stivensov timout koji je crtao za aut izvodjenje za Horforda protiv Filadelfije, kako se emituje na sve cetiri strane semafora u hali, ili na tv-u, a ovamo pored Bret Brauna sedi pomocnik koji na ajfonu gleda prenos I sapne ovom: ej igraju aut za Horforda, reci Simonsu da ne mora da se zalepi za Tejtuma. Ako te bas zanima sta americki koledz I nba treneri zaista imaju da kazu - pogledaj na youtubeu njihova predavanja u sklopu seminara I kampova. Ima ih zaista puno I traju po par sati.

Veljoni

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)
Ma sve je lako kad drugi radi:) mozda i ti da se prijavis da budes Coach posto se vec toliko razumes...

ajdebre

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.

HARIS

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)

Najteze je biti trener najboljoj ekipi. Covjek ne glumi nekakav autoritet, vec prica normalno sa igracima. 2015. je osvojio titulu i to u svojoj prvoj sezoni kao trener, a u drugoj imao onaj nestvarni rekord, ove posljednje dvije sa Durantom su vec nezaustavljivi. Vjeruj mi da svakoj ekipi treba dobar trener.

Joker

pre 5 godina

Ker ima košarku u malom prstu, radio je sa Dzeksonom i Popom, još kao komentator dok je radio po priči i analizama utakmice se videlo koliko znanje poseduje

paranoid

pre 5 godina

Mislim da se ideja naslova sadrži u činjenici da čovjek ima OSAM titula, a ne samo poslednje tri. Nisam ljubitelj ni GS, ni CLE, ni ostalih novopečenih ekipa, u moje vrijeme su to bile kante za napucavanje, ali da pitam ove hejtere, da li biste rekli da je obradoviću bilo lako da uzima titule u evropi jer je imao najbolju ekipu?!

Tupakamaru

pre 5 godina

Колико су људи "чудни" не могу да верујем. Тренер није битан у НБА?!?! Тако и Џексон и Рајли и Поповић су небитни, битни су играчи. Требало је неко да нађе систем за Карија, Томпсона и Грина. Тако исто за Шека и Кобија, као и Данкана, Паркера, Ђинобилија и да не нљбрајам даље. Што Чикаго није освајао пре и после генерације ништа. Или Лејкерси 15-20 година ништа.
Стив Кер је одличан тренер и одличан играч. Није као Табак ушао 10 минута укупно и узео 2 прстена, него је давао и одлучујуће поене. Тако исто као тренер. Не освајају се три титуле као тренер случајно.

NYC

pre 5 godina

Za osvajanje titule bitni su dobar trener, plejmejker koji ce na terenu da sprovede tu taktiku, skok i odbrana koji ce da kontrolisu protivnika i jedan hladnokrvni skorer koji će da reši meč kada se lomi. Ako se pogledaju ekipe koje su unazad osvajale uzastopno titule (Čikago, Lejkersi, San Antonio, GSW) svi su imali te elemente postavljene tako da svako radi svoj posao i ne guši ostale. Jedino LeBron 15 godina pokušava da osvoji titulu tako što glumi i trenera i plejmejkera i skorera.

Kangrga

pre 5 godina

@petarczv
Upravo tako! Svojim stručnim komentarima skrenuo si pažnju svetske košarkaške javnosti te se sa nestrpljenjem očekuje svaki tvoj novi komentar. Molim te nastavi da ostavljaš stručne analize. Pogotovo su luckasti tvoji komentari na račun Lebrona. Poštapalice tipa leflop, kraljica, steroid su urnebesne i izazivaju salve smeha kod svakoga ko ima istančan smisao za humor:) Sportski pozdrav

Gile

pre 5 godina

Voodoo, potpuno si u pravu za Stiv Kera. Jedino mislim da ove godine nebi prošli Hjuston bez Durenta. Ljudi nesvataju da je promenio način igranja sa svojim niskim postavkama. Pre GS centri su uglavnom bili jaki i skočini. On je ubrzao igru i prikazao da takvi centri mogu biti i rupa. Slično tome je i Gvardiola (iako nevolim njegovu tika taka) u fudbalu uradio. Uvoditi su neke novine u napadu i Obradović I Ivković, ali ne toliko drstičnu kao ovu.

ranko

pre 5 godina

U EL I NBA nije potreban trener nego psihijatar.A Ker je pokazao da je inteligentan i dobro organizovan trener koji je svu uobicajenu logistiku odlicno iskoristio da uklopi mnogo talentovanih igraca u tim.I sigurno je da su i glavne zvezde kvalitetni ljudi koji uspevaju da kontrolisu svoju sujetu.Kada se svemu doda Kerova karijera u kojoj nije bio mahac peskirima i da je kao sjajan suter igru svog tima postavio slicno svojoj filozofiji igre,covek zasluzuje beskrajno postovanje.

anbeast

pre 5 godina

Eto... voodoo lepo objasnio (onome ko želi da sluša). Ne volim tako dominantne timove (nisam ni bulse svojevremeno voleo), ali se moraju poštovati stvari koje rade i postižu. (to jest, ako se voli sport i košarka)

Sabre

pre 5 godina

Covek je Gvardiola basketa. Prvo igras relativno zamenjivu (vaznu, ali ne kljucnu) ulogu u deathstar timu (Barselona - Chicago) a onda dobijes da najjaci tim i vodis (GS, Barselona, s tim da je ovaj drugi posle 'tugu' lecio trosenjem godisnjeg budzeta celog Balkana na tim, gde god bi isao). Kao i sam Gvardiola, nit je on bio los igrac (daleko od toga) niti sporim da je odlican trener, ali ipak ostaje cinjenica da je prvenstveno na pravom mestu u pravo vreme.. bas bih voleo da ga vidim da osvoji sampionat sa npr Cavsima ili Bostonom ove godine.

Ramon Sances Verdejo

pre 5 godina

za mene je trener godine Quin Snajder..covek je od ekipe koja je gotovo na nivou "evrolige"napravio je tim za plejof..kad se uzme u obzir koliko su jos ofanzivno limitirani,mogu samo reci svaka cast!!

munze

pre 5 godina

nekad sam uživao čitajući Kerr-ove analize NBA na Yahoo-u. Izuzetno poznavanje košarke, što na terenu što van terena, poštovanje prema najvećim igračima i trenerima i vrhunsko pisanje. Ne čudi uopšte što je vrhunski trener.

Vladimir

pre 5 godina

@ajdebre
Ti stvarno misliš da će trener kada ga snimaju kamere za vreme tajm auta pričati o taktici ili strategiji za nastavak meča? Lakoveran si i naivan u najmanju ruku. A o tome koliko poznaje košarku, ili kakav je trener Stiv Ker dovoljno govore rezultati i trofeji.

StudenatJoe

pre 5 godina

Koliko gluposti i zavisti na jednom mestu, tipicno balkanski. Svi znaju sve o svemu. Svaka cast Stivu Keru, covek je napravio sto niko drugi nije. Napravio je i tim od manje-vise prosecnih igraca, napravio je igru koja odgovara pre svih sada odlicnom Kariju (koji je daleko od rukija), pa i Tompsonu. Pokazao da ti u NBA ne treba centar. Imao dovoljno znanja da upotpuni nisku postavu jednom brzom i pokretnom cetvorkom sa dobrim sutem (KD). Kada bi i on, kao i mnogi drugi treneri koji u ekipi imaju super zvezde, poput Hardena i LBJ, forsirao samo svoje super zvezde, a ne timsku igru, verovatno ne bi prosao ni u play off, a kamoli uzeo prsten.

petarczv

pre 5 godina

@petarczv 
A da je Lebron prijavio povredu posle recimo druge utakmice i rezultata u seriji 2-0 ti bi prvi ostavio 89 komentara o tome kako se leflop izvlaci, ostavlja drugare na cedilu, da je kukavica, slabic, itd itd... 
Kapiraš? 
Ne opravdavam ovu povredu Lebrona, sam je kriv što je udario šakom u tablu. Da je bio pametniji, trebao je da očita lekciju onom Smitu:)
? (Kangrga, 9. jun 2018 12:36)

Znaci lebron nije objavio povredu u finalu nba da ja ne bi ostavio gomilu komentara,?!?! Wow! Wow!

Kele

pre 5 godina

(voodoo, 10. jun 2018 09:52)

Imas dosta faktualnih gresaka u komentaru, ali plus za stav. Ne zaboravi Marka Dzeksona odakle je koncepcija krenula. U sezoni 2012/2013 su GSW vec igrali najlepsu kosarku, izbacili u prvoj rundi plejofa fazvorizovani Denver i onda se borili kao lavovi sa tada prejakim Spursima. Nastanak Splash brothers termina (Kari uopste nije bio nepoznat, vec je oborio Alenov rekord po broju trojki u jednoj sezoni), Bogut i allstarova Dejvid Li pod kosem, sjajna ruki sezona Barnsa, odlicna potpora iskusnih Dzeks i Ezelija... Tada je sve pocelo, a ne od Kera.

Kari pre svega

pre 5 godina

A, sta ce covek kad mora?! Dok je iza sebe imao tim, u Majamiju, tada je i osvajao titule. Isto vazi i za onu godinu kad su dobili Warriorse koji su i ove godine pokazali sve svoje slabosti iako su ocistili Cleveland. Da nema Duranta, tesko bi oni ove godine i igrali finale, a kamo li isto i osvojili.
(Valkarin, 10. jun 2018 13:14)

Ako se pogledaju cetiri pobede, u dve je Kari bio najbolji igrac GSW-a u dve KD. Na osnovu onog sto sam video za mene je Kari bio najbolji igrac finala, iako su on i KD jako blizu.
A sada o GSW bez KD - istina je da je GSW trebao KD-u a ne obrnuto. U sezoni pre nego sto je KD dosao GSW je imao najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji i osvojio je titulu. Kari je bio MVP i lige i finala. Ja se, u stvari, divim Kariju koji je potpuno podredjen timu iako mu je KD preuzeo MVP finala. Jednostavno, GSW je mogao da nastavi da dominira a Kari bi imao bar jos jedan MVP u vitrini. Strasan igrac i dobar covek je taj Kari, KD i Dzejms su gorostasi, obojica sa sjajnim fizickim predispozicijama (jedan zivotina, dugi sa rukavma kao pauk) dok je Kari fizicki prosecan, a techinki i suterski nadljudska pojava - zbog toga je on za mene najbolji kosarkas poslednjih godina.

The Worm

pre 5 godina

Samo da znate da je JR.Smith najzasluzniji sto je Klivlend prosao Indianu a ne James,da nije bilo Smitha,Cavsi nikad ne bi prosli prvu rundu ovogodisnjeg playoffa :) Za sve one koji pisu "Majkl Dzordan nije prosao prvu rundu do dolaska Pipena"... Dzordan 45ppg,Pipen 7ppg,e sad zamislite Lebronove fanove sta bi rekli i sta pricaju kada je odnos Lebrona i njegovog saigraca ovako " blizu" :)) ruki i druga godina Lebron ni u playoff nije usao(dok nije doso Larry Hjuz haha) medjutim ovde zameraju ruki Jordanu sto nije izbacio jedan iskusni tim iz playoffa,pisu kako je ispadao u prvoj rundi ali ne pisu da je to bilo ni manje ni vise nego od 6HOF Selticsa sa Brad Selersom kao najboljim saigracem u Bullsima medjutim sada kukaju kako Lebron ne moze sam protiv Wariorsa i onda protiv Spursa..pa da su mu Wariorsi i Spursi bili u istoj konferenciji dokle bi stigao,onaj Klivlend je po skoru bio sesti na zapadu 2007 a gle cuda Spursi na trecem mestu,prva runda playoffa a Finix i Dalas imali 60+ pobeda!Ko bi dobio seriju Cavs vs Indiana sa Durantom umesto Oladipa :) ZAPAD istok!

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Stiv Ker još kao igrač pokazao košarkaško znanje i umeće na terenu doduše nije igrao u GSW već karijeru počeo u Finksu gde je bio draftovan iz drugog pika kao 50 nakon čega je prešao Klivend,Orlando,Čikago,Portland naravno dva puta je igrao u Spursima gde je završio karijeru. Kao igrač osvojio pet puta titulu bio najbolji trojkaš poznat po šut za tri poena proglašen pobednikom u takmičenju šutu za tri poena na NBA ol staru vikendu 1997 godine. Sa reprezentacijom SAD je uzeo zlato 1986 godine na Sp ujedno bio jedini čovek posle Pet Rajlija da osvoji ponovo titulu kao trener u debitanskoj sezoni. Sad kao trener je itekako upečatljiv a skupljao znanje od drugih trenera nema sumnje vrhunski igrač a izgleda trener koji na duže staze pokazao šta je pecat rad odnosno šta je GSW u košarci zasad mnoge u ovom trenutku. Potpuno zasluženo je najbolji u ovom trenutku uz poštovanje predhodnim trenerima koji su ostavili tragove u NBA košarci.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@Kari pre svega
Te godine kada su imali najbolji skor 73-9 nisu osvojili titulu. Msm da je Pipen rekao “It don’t mean a thing without the ring...”

Petar

pre 5 godina

Nije trener neko ko danas vodi GSW, posto ne postoji tim sa kojim bi imali ozbiljne probleme i trebali bi neku genijalnost na klupi da ih dobiju. A evo i Houston im je zadao ogromne probleme, ako je takva trenercina sto nije i Houston dobio pre 7 utakmica. A tek ce sledece sezone pokazati da nije world class trener kad i Lebron predje u neki super team. Ali da ima znanje to sigurno da ima. Mada kad imas toliko dominantan tim ne treba ti kosarkarsko znanje nego vise znanje ljudskih odnosa i karakter, da iz grupe napravis tim, da napravis atmosferu i zelju da igraju jedan za drugog. To je sve sto moras u ovome GSW jer nemas konkurenciju nikakvu. A kad dodje nesto malo konkurencije od Houstona odmah si na ivici ispadanja i spasavas se u sedmoj posle promasenih 30 trica Houstona...

bskfan

pre 5 godina

Neki ovde kazu da je Ker nem u tajmautima. Pa u tome jeste stvar da njegovi igraci sve znaju i da im nije ni potreban savet kako da igraju jer oni sve unapred znaju. Sa igracima se prica svakoga dana, ukazuje im se na eventualne greske, igraci se pripremaju da razumeju igru i protivnika, i kada imas takve igrace onda se sve svodi da igraci sprovedu ono sto treba. Najvaznija uloga trenera je da igra u skladu sa potencijalom svojih igraca, a ne suprotno.

Druga stvar je selekcija igraca. Ako trener selektuje pogresne igrace koji ili nisu dovoljno dobri ili se ne uklapaju u tim, onda nema sanse da se osvoji sampionat. Svaki igrac ima svoje mesto i svoju ulogu, a ako Ker proceni da neki igrac nema ulogu onda on i ne igra.

Trece stvar je da trener mora da motivise igrace a u isto vreme da im ne dosadi. Ko prati NBA on zna da Ker par meseci nije uopste razgovarao sa igracima da ih ne bi "istrosio" i da im ne bi dosadio sa svojom pricom.

Cetvrto, trener mora da ude dobar psiholog. nesto slicno kao nas Bora Milutinovic u fudbalu. Ne moras biti genije. dovoljno je da samo imas osecaj za igru i kako da u datom momentu da izvuces maksimum od svojih igraca. Ne mozes da taj maksimum izvlacis cele sezone kao onaj iz Minesote kome starteri celu sezonu igraju po 40 minuta po utakmici, vec da da racionalises snage i da tempriras formu za finale.

Sve to izgleda jednostavno, ali nije. I nema nista slucajno.

Kecman

pre 5 godina

@ajdebre
Šta očekuješ, da čovek za vreme TO objasni filozofiju košarke od njenog nastanka? U organizovanim ekipama se sve zna, TO služi više za medijski prostor, sečenje serija protivnika, malo da se ohladi glava, i da se eventualno podsete igrači na neke dogovore, neće sigurno za taj minut promeniti ništa bitno od ranijih dogovora.

NNN

pre 5 godina

@voodoo
Sve to stoji, samo bih dodao da je Splash brothers i ovaj stil igre stvorio Mark Dzekson, a Stiv je to ispolirao i doveo do savrsenstva.

NastyB

pre 5 godina

za mene je trener godine Quin Snajder..covek je od ekipe koja je gotovo na nivou "evrolige"napravio je tim za plejof..kad se uzme u obzir koliko su jos ofanzivno limitirani,mogu samo reci svaka cast!!
(Ramon Sances Verdejo, 10. jun 2018 11:54)

Slažem se da je Snajder odličan trener, baš kao što je i Stivens iz Bostona, ali Ker, za razliku od njih ima jedan veoma nezgodan teret - trebalo je sve ove superstarove uklopiti u skladnu celinu, bez sujete i forsiranja.
Evo, ukolikio "kralj" ode u Hjuston to će tek biti šou. Brada i on će se otimati za loptu tokom utakmice, svi osim njih dvojice će biti čista ikebana (pa i Kris Pol), to će žestoko narušiti hemiju u timu za koju D`Antoni teško da će naći izlaz. A jedini je da LeBron i Harden smanje svoje egoe i počnu da igraju timski što će se desiti onog dana kad i Srbija postane normalna država - znači, nikad.
Ne treba zaboraviti ni Nejta MekMilana koji od tima u kojem igra Oladipo i gomila proseka napravio tim koji je trebao da izbaci Klivlend da nije bilo sudija. I uz Popa to su jedini treneri koji vrede u NBA.

Valkarin

pre 5 godina

Da se razumemo: nisam LeBron fanboy. Sva ova finala sam navijao za Warriorse, sa ili bez Duranta. Takodje ne sporim Durantov prelazak u GSW. Ima covek prava da igra gde zeli i nije mi jasno koliko vas sebi daje za pravo da tu njegovu odluku uopste komentarise. Niti mi je jasno zbog cega se on sam toliko potresa oko toga sta neki nebitni sitnicavi klinci oko toga misle. S druge strane, i dalje verujem da je upravo on najzasluzniji za ova dva poslednja prstena. Mrzi me da tu tvrdnju dalje obrazlazem. Imate oci, sve ste, nadam se, videli. Jedan takav suterski tim mora povremeno imati slabo vece i tada bez njega ne bi bilo teorije da dobiju bilo koju tekmu. On to neutralise svojom odbranom i svestranoscu u napadu. Tesko bi oni prosli Houston bez njega. Pa, imao je 30 poena u proseku u toj seriji dok su svi ostali osim Curryja igrali toplo-hladno.

pesadinac

pre 5 godina

Imao je ove godine tri puta vise srece i pomoci sudija no znanja.
Da se Chris Paul nije povredio nebi finale ni videli. Da sudije nisu pomogle u prvoj utakmici protiv Cleveland-a bila bi druga prica u finalu.

miksa

pre 5 godina

Ovu šampionsku ekipu Voriorsa je formirao Mark Džekson i napravio sistem. Njega su otpustili a kasnije je otišao i Džeri Vest a Ker je došao kad je roba već bila "upakovana". Posle njega je stigao samo Durent. Ne mogu da kažem da je odličan trener jer ovi trofeji nisu njegova zasluga. Kada se ovi igrači raziđu, bojim se da će to biti kraj GSW-a...

Memfis

pre 5 godina

@voodoo Kari je pre šampionske godine igrao u plejofu 2014. kada su ih izbacili Klipetsi u 7 (Voriorsima bili povređeni svi centri pa ih je Deandre uništavao u skoku), a 2013. su sa Karijem izbacili Denver pa ispali od Sparsa. O kojih godinu i po pauze pre titule Karija govoriš leba ti?
Druga stvar, kada je postavljen rekord ekipa je imala čini mi se 40:2 skor sa Voltonom.
Treće, prva stvar koju je Ker po dolasku hteo da uradi je da trejduje Kleja za Kevina Lava koji je ipak završio u Klivlendu (Minesota računala da je bolhe da dobiju Viginsa i Beneta nego Kleja). Dejvid Li se povredio, Grin zbog toga uskočio i ispostavio se kao bolje rešenje (nije ga Ker prepoznao odmah kao jednog od lidera tima). Imao je dosta sreće.
Dobar je Ker, ali dajte ovu ekipu bilo kom od jačih trenera u ligi i dominiraće.

orange_party

pre 5 godina

Mislim da se ideja naslova sadrži u činjenici da čovjek ima OSAM titula, a ne samo poslednje tri. Nisam ljubitelj ni GS, ni CLE, ni ostalih novopečenih ekipa, u moje vrijeme su to bile kante za napucavanje, ali da pitam ove hejtere, da li biste rekli da je obradoviću bilo lako da uzima titule u evropi jer je imao najbolju ekipu?!
(paranoid, 10. jun 2018 10:10)

Novopečenih???

Wiki navijac, prvoligaski igrac

pre 5 godina

Imao je da... 73-9... i sta se onda desilo ? King James takover... sa 1-3 na 4-3... to je upravo razlog... odnosno jedan od razloga Durentovog dolaska u GS...
Dodelio si ti Stefu MVPa finala i titulu samo tako... Wikipedia navijac... a 2 stvarne utakmice NBA nisi pogledao...

POZ
(Stefan COYG, 10. jun 2018 13:53)

Bas lepo sto vi znate (izgleda bolje i od mene) koliko sam ja utakmica odgledao. Pri tome verovatno znate i koliko godina sam aktivno igrao kosarku i u kom klubu Kari je bio MVP lige dve sezone zaredom pre nego sto je KD dosao - u jednoj od te dve sezone GSW je osvojio prvenstvo, u drugoj je izgubio 4:3 u finalu, nakon sto je u finalu zapada izbacio Thunder u kome su igrali i KD i Westbroek. Dakle, ko je imao uspesnije sezone pre nego sto je KD dosao, Kari ili KD? Ko je osvojio jedno prvenstvo a drugo igrao u finalu - Kari ili KD?
Ja se slazem da GSW ne bi osvojio oba prosla prvenstva bez KD, jedan od razloga je da se Kari lako povredjuje, u takvim situacijama KD je u stanju da to itekako nadomesti. Poenta je da KD nije bolji igraci od Karija, a sve drugo je pitanje ukusa. Na kraju, za mene su obojica bolji od Dzejmsa. Ali ono sto sam gledao da naglasim je da je Kari koji je prethodne dve sezone bio MVP lige docekao KD-a rasirenih ruku, nije bilo nikakvih nametanja sa njegove strane, sujete itt. To je velika stvar.

Stefan COYG

pre 5 godina

@@@ Sta pricas ti Kari ??


A sada o GSW bez KD - istina je da je GSW trebao KD-u a ne obrnuto. U sezoni pre nego sto je KD dosao GSW je imao najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji i osvojio je titulu. Kari je bio MVP i lige i finala. Ja se, u stvari, divim Kariju koji je potpuno podredjen timu iako mu je KD preuzeo MVP finala. Jednostavno, GSW je mogao da nastavi da dominira a Kari bi imao bar jos jedan MVP u vitrini. Strasan igrac i dobar covek je taj Kari, KD i Dzejms su gorostasi, obojica sa sjajnim fizickim predispozicijama (jedan zivotina, dugi sa rukavma kao pauk) dok je Kari fizicki prosecan, a techinki i suterski nadljudska pojava - zbog toga je on za mene najbolji kosarkas poslednjih godina.
(Kari pre svega, 10. jun 2018 13:39)

...................... . . . . . .. . ............................. . . . . . . . . . . . ................... . . . ....... . .. . ...... . . . . .. . .

Imao je da... 73-9... i sta se onda desilo ? King James takover... sa 1-3 na 4-3... to je upravo razlog... odnosno jedan od razloga Durentovog dolaska u GS...
Dodelio si ti Stefu MVPa finala i titulu samo tako... Wikipedia navijac... a 2 stvarne utakmice NBA nisi pogledao...

POZ

The Worm

pre 5 godina

Kyrrie Irving 28ppg "King James takeover,sam okrenuo 1:3" Scottie Pippen 7ppg "Michael Jordan nije prosao prvu rundu pre pippena" idemooo :))) Wariors:Cavs 4:1 Demius:"Da je Lebron imao Kajrija islo bi u 7" izgleda da Kajri nije igrao prosle sezone :)) Zamisli Durant vodio 3:1 a nije gubio 1:3 a Wariorsi bili kompletni. U mecu u kojem je trebalo da se zakljuca serija 4:1 susoendovan je Green,Andrew Bogut je otpao i Cavsi dobili krila.

GM

pre 5 godina

Da da ... tacno se vidi njegov uticaj.

Kaze igracu sutni trojku sa 10 metara i on sutira i tako dobijaju.

Pitajte svakog iole ozbiljnijeg lika u NBA i oko te lige i reci ce vam isto -
NBA JE LIGA IGRACA NE TRENERA.

Valkarin

pre 5 godina

@NYC
A, sta ce covek kad mora?! Dok je iza sebe imao tim, u Majamiju, tada je i osvajao titule. Isto vazi i za onu godinu kad su dobili Warriorse koji su i ove godine pokazali sve svoje slabosti iako su ocistili Cleveland. Da nema Duranta, tesko bi oni ove godine i igrali finale, a kamo li isto i osvojili.

bob

pre 5 godina

Sve je to ok, al bilo kakva prica o sistemu pada u vodu posle dovodjenja Durenta. Mislim svaka cast za uspjehe od prije, mozda se tu stvarno radi o nekom njegovom uticaju, mada i u to ne vjerujem, jer previse je kvalitetnih kosarkasa tu da bi se trener uopste pominjao. Ovo ne znaci da je on los trener, prosto ovde je to nebitan faktor. Mozda je stvarno vrhunski strucnjak, mozda je los, GS ce svakako osvajati, jer su previse mocni. Ker je nesto kao Zidan u Realu recimo

Powerslave

pre 5 godina

Mogao bih da se saglasim da je Ker Gvardiola košarke. Nesumnjivo dobar trener, ali uvek će biti onoga da i jedan i drugi vode napucane timove sa kojima "nije teško pobeđivati".
Istina jeste da je samo po sebi uspeh uklopiti toliko zvezda na jednom mestu i svakom dodeliti neki zadatak, a zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi, ali je isto tako mnogo lakše voditi tim gde znaš da ako ništa ne ide uvek možeš da daš loptu Kariju ili Durentu ili Tompsonu i pustiš ih da urade šta znaju (a znaju mnogo).

Neko je pomenuo, a mogao bih da se saglasim i sa tim, da su bolje sezone imali Snajder i MekMilan kao treneri. Od Kera i GSWa se ništa manje od titule i nije očekivalo još pre početka sezone. Od Jute i Indijane, nakon odlaska njihovih najboljih igrača prošlog leta, se očekivalo tankovanje.

Pera Pisar

pre 5 godina

Stiv Ker je samo lik, koji se je uvek, u pravom trenutku nalazio na pravom mestu...kao igrač sa Džordanom u Bulsima, kao trener na klupi "ovakvog" GSW-a !!!

Nathan

pre 5 godina

Neozbiljno je davati kredita njemu za bilo sta. Sta vise svih 30 trenera u NBA imaju uticaja na isti kao i mi ovde koji komentarisemo ako cemo iskreno.

ajdebre

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.

pesadinac

pre 5 godina

Imao je ove godine tri puta vise srece i pomoci sudija no znanja.
Da se Chris Paul nije povredio nebi finale ni videli. Da sudije nisu pomogle u prvoj utakmici protiv Cleveland-a bila bi druga prica u finalu.

Petar

pre 5 godina

Nije trener neko ko danas vodi GSW, posto ne postoji tim sa kojim bi imali ozbiljne probleme i trebali bi neku genijalnost na klupi da ih dobiju. A evo i Houston im je zadao ogromne probleme, ako je takva trenercina sto nije i Houston dobio pre 7 utakmica. A tek ce sledece sezone pokazati da nije world class trener kad i Lebron predje u neki super team. Ali da ima znanje to sigurno da ima. Mada kad imas toliko dominantan tim ne treba ti kosarkarsko znanje nego vise znanje ljudskih odnosa i karakter, da iz grupe napravis tim, da napravis atmosferu i zelju da igraju jedan za drugog. To je sve sto moras u ovome GSW jer nemas konkurenciju nikakvu. A kad dodje nesto malo konkurencije od Houstona odmah si na ivici ispadanja i spasavas se u sedmoj posle promasenih 30 trica Houstona...

miksa

pre 5 godina

Ovu šampionsku ekipu Voriorsa je formirao Mark Džekson i napravio sistem. Njega su otpustili a kasnije je otišao i Džeri Vest a Ker je došao kad je roba već bila "upakovana". Posle njega je stigao samo Durent. Ne mogu da kažem da je odličan trener jer ovi trofeji nisu njegova zasluga. Kada se ovi igrači raziđu, bojim se da će to biti kraj GSW-a...

petarczv

pre 5 godina

@petarczv 
A da je Lebron prijavio povredu posle recimo druge utakmice i rezultata u seriji 2-0 ti bi prvi ostavio 89 komentara o tome kako se leflop izvlaci, ostavlja drugare na cedilu, da je kukavica, slabic, itd itd... 
Kapiraš? 
Ne opravdavam ovu povredu Lebrona, sam je kriv što je udario šakom u tablu. Da je bio pametniji, trebao je da očita lekciju onom Smitu:)
? (Kangrga, 9. jun 2018 12:36)

Znaci lebron nije objavio povredu u finalu nba da ja ne bi ostavio gomilu komentara,?!?! Wow! Wow!

GM

pre 5 godina

Da da ... tacno se vidi njegov uticaj.

Kaze igracu sutni trojku sa 10 metara i on sutira i tako dobijaju.

Pitajte svakog iole ozbiljnijeg lika u NBA i oko te lige i reci ce vam isto -
NBA JE LIGA IGRACA NE TRENERA.

bob

pre 5 godina

Sve je to ok, al bilo kakva prica o sistemu pada u vodu posle dovodjenja Durenta. Mislim svaka cast za uspjehe od prije, mozda se tu stvarno radi o nekom njegovom uticaju, mada i u to ne vjerujem, jer previse je kvalitetnih kosarkasa tu da bi se trener uopste pominjao. Ovo ne znaci da je on los trener, prosto ovde je to nebitan faktor. Mozda je stvarno vrhunski strucnjak, mozda je los, GS ce svakako osvajati, jer su previse mocni. Ker je nesto kao Zidan u Realu recimo

voodoo

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)
Golden Stejt je pre Duranta uzeo prvu titulu, i bez njega oborio sezonski rekord koji su Dzordanovi Bullsi drzali 20+ godina, a poceo je sa veoma malo poznatim Tompsonom i Stefom Karijem, potencijalno odlicnim bekom, ali pre te sampionske sezone igracem koji je godinu i nesto presedeo zbog povrede sa znakom pitanja kakav ce se ikada vratiti, videli ste na primer kako je Rouz sa takvom povredom pao od mvp igraca do rezerve, a Kari nije jos ni bio neka velika zvezda ili mvp kada ga je zadesila povreda. Celu koncepciju tog tima i stil igre napravio je Ker, sa u startu realno ne bas nekim super star timom, tu je kao sto sam rekao bio Kari nakon pauze od godinu i nesto sa znakom pitanje kakav ce se vratiti, Tompson klasican trojkas, jedan od boljih u ligi ali u to vreme prilicno ogranicen za bilo sta drugo, Grin totalno svezi igrac i nedokazan, Igudala jedan od retkih iskusnijih i dokazanih igraca, likovi kao Zaza Paculija i slicno igraci koji su popunjavali broj. Tako da je uspeh veliki sta god rekli i meni su oni postali mnogo manje simpaticni dovodjenjem Duranta, potpuno nepotreban potez, te rekordne sezone nisu uzeli titulu slucajno i zbog povrede Karija u finalu inace bi i bez Duranta imali 3 titule za redom, sada ustvari 4, jer i dalje igra istim stilom i dalje niko ne zna kako da ih zaustavi, a bez Duranta napad je manje raznovrstan, ali su timski bili kompletnija i agresivnija ekipa i odbrani.

Nathan

pre 5 godina

Neozbiljno je davati kredita njemu za bilo sta. Sta vise svih 30 trenera u NBA imaju uticaja na isti kao i mi ovde koji komentarisemo ako cemo iskreno.

Stefan COYG

pre 5 godina

@@@ Sta pricas ti Kari ??


A sada o GSW bez KD - istina je da je GSW trebao KD-u a ne obrnuto. U sezoni pre nego sto je KD dosao GSW je imao najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji i osvojio je titulu. Kari je bio MVP i lige i finala. Ja se, u stvari, divim Kariju koji je potpuno podredjen timu iako mu je KD preuzeo MVP finala. Jednostavno, GSW je mogao da nastavi da dominira a Kari bi imao bar jos jedan MVP u vitrini. Strasan igrac i dobar covek je taj Kari, KD i Dzejms su gorostasi, obojica sa sjajnim fizickim predispozicijama (jedan zivotina, dugi sa rukavma kao pauk) dok je Kari fizicki prosecan, a techinki i suterski nadljudska pojava - zbog toga je on za mene najbolji kosarkas poslednjih godina.
(Kari pre svega, 10. jun 2018 13:39)

...................... . . . . . .. . ............................. . . . . . . . . . . . ................... . . . ....... . .. . ...... . . . . .. . .

Imao je da... 73-9... i sta se onda desilo ? King James takover... sa 1-3 na 4-3... to je upravo razlog... odnosno jedan od razloga Durentovog dolaska u GS...
Dodelio si ti Stefu MVPa finala i titulu samo tako... Wikipedia navijac... a 2 stvarne utakmice NBA nisi pogledao...

POZ

The Worm

pre 5 godina

Samo da znate da je JR.Smith najzasluzniji sto je Klivlend prosao Indianu a ne James,da nije bilo Smitha,Cavsi nikad ne bi prosli prvu rundu ovogodisnjeg playoffa :) Za sve one koji pisu "Majkl Dzordan nije prosao prvu rundu do dolaska Pipena"... Dzordan 45ppg,Pipen 7ppg,e sad zamislite Lebronove fanove sta bi rekli i sta pricaju kada je odnos Lebrona i njegovog saigraca ovako " blizu" :)) ruki i druga godina Lebron ni u playoff nije usao(dok nije doso Larry Hjuz haha) medjutim ovde zameraju ruki Jordanu sto nije izbacio jedan iskusni tim iz playoffa,pisu kako je ispadao u prvoj rundi ali ne pisu da je to bilo ni manje ni vise nego od 6HOF Selticsa sa Brad Selersom kao najboljim saigracem u Bullsima medjutim sada kukaju kako Lebron ne moze sam protiv Wariorsa i onda protiv Spursa..pa da su mu Wariorsi i Spursi bili u istoj konferenciji dokle bi stigao,onaj Klivlend je po skoru bio sesti na zapadu 2007 a gle cuda Spursi na trecem mestu,prva runda playoffa a Finix i Dalas imali 60+ pobeda!Ko bi dobio seriju Cavs vs Indiana sa Durantom umesto Oladipa :) ZAPAD istok!

Pera Pisar

pre 5 godina

Stiv Ker je samo lik, koji se je uvek, u pravom trenutku nalazio na pravom mestu...kao igrač sa Džordanom u Bulsima, kao trener na klupi "ovakvog" GSW-a !!!

Kangrga

pre 5 godina

@petarczv
Upravo tako! Svojim stručnim komentarima skrenuo si pažnju svetske košarkaške javnosti te se sa nestrpljenjem očekuje svaki tvoj novi komentar. Molim te nastavi da ostavljaš stručne analize. Pogotovo su luckasti tvoji komentari na račun Lebrona. Poštapalice tipa leflop, kraljica, steroid su urnebesne i izazivaju salve smeha kod svakoga ko ima istančan smisao za humor:) Sportski pozdrav

Memfis

pre 5 godina

@voodoo Kari je pre šampionske godine igrao u plejofu 2014. kada su ih izbacili Klipetsi u 7 (Voriorsima bili povređeni svi centri pa ih je Deandre uništavao u skoku), a 2013. su sa Karijem izbacili Denver pa ispali od Sparsa. O kojih godinu i po pauze pre titule Karija govoriš leba ti?
Druga stvar, kada je postavljen rekord ekipa je imala čini mi se 40:2 skor sa Voltonom.
Treće, prva stvar koju je Ker po dolasku hteo da uradi je da trejduje Kleja za Kevina Lava koji je ipak završio u Klivlendu (Minesota računala da je bolhe da dobiju Viginsa i Beneta nego Kleja). Dejvid Li se povredio, Grin zbog toga uskočio i ispostavio se kao bolje rešenje (nije ga Ker prepoznao odmah kao jednog od lidera tima). Imao je dosta sreće.
Dobar je Ker, ali dajte ovu ekipu bilo kom od jačih trenera u ligi i dominiraće.

Sabre

pre 5 godina

Covek je Gvardiola basketa. Prvo igras relativno zamenjivu (vaznu, ali ne kljucnu) ulogu u deathstar timu (Barselona - Chicago) a onda dobijes da najjaci tim i vodis (GS, Barselona, s tim da je ovaj drugi posle 'tugu' lecio trosenjem godisnjeg budzeta celog Balkana na tim, gde god bi isao). Kao i sam Gvardiola, nit je on bio los igrac (daleko od toga) niti sporim da je odlican trener, ali ipak ostaje cinjenica da je prvenstveno na pravom mestu u pravo vreme.. bas bih voleo da ga vidim da osvoji sampionat sa npr Cavsima ili Bostonom ove godine.

Veljoni

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)
Ma sve je lako kad drugi radi:) mozda i ti da se prijavis da budes Coach posto se vec toliko razumes...

Valkarin

pre 5 godina

@NYC
A, sta ce covek kad mora?! Dok je iza sebe imao tim, u Majamiju, tada je i osvajao titule. Isto vazi i za onu godinu kad su dobili Warriorse koji su i ove godine pokazali sve svoje slabosti iako su ocistili Cleveland. Da nema Duranta, tesko bi oni ove godine i igrali finale, a kamo li isto i osvojili.

paranoid

pre 5 godina

Mislim da se ideja naslova sadrži u činjenici da čovjek ima OSAM titula, a ne samo poslednje tri. Nisam ljubitelj ni GS, ni CLE, ni ostalih novopečenih ekipa, u moje vrijeme su to bile kante za napucavanje, ali da pitam ove hejtere, da li biste rekli da je obradoviću bilo lako da uzima titule u evropi jer je imao najbolju ekipu?!

DNK

pre 5 godina

Covek presao igricu zvanu da imam slabiju ekipu 10 pobeda ne bi ostvario
(hdbsjbcjjxsbeedncjakakqkp, 10. jun 2018 09:33)
Da neko ima slabiji/sporiji racunar ne bi mogao da predje igricu...

Sampioni jesu oni koji su najbolji, najvredniji, najsrecniji.

Tvojom logikom, svakom sampionu mozes naci kritiku. Da ne idemo dalje od NBA i USA. Da nemaju tako jake NBA igrace, ne bi uzeli svetsko...

Jim Beam

pre 5 godina

@ajdebre
Mark Dzekson pre njega sa istom ekipom nije mogao da prodje prvi krug plejofa. Sto ne znaci da je on los trener vec da je Ker izvukao max iz ove ekipe i prepoznao stil koji im najvise odgovara...

The Worm

pre 5 godina

Kyrrie Irving 28ppg "King James takeover,sam okrenuo 1:3" Scottie Pippen 7ppg "Michael Jordan nije prosao prvu rundu pre pippena" idemooo :))) Wariors:Cavs 4:1 Demius:"Da je Lebron imao Kajrija islo bi u 7" izgleda da Kajri nije igrao prosle sezone :)) Zamisli Durant vodio 3:1 a nije gubio 1:3 a Wariorsi bili kompletni. U mecu u kojem je trebalo da se zakljuca serija 4:1 susoendovan je Green,Andrew Bogut je otpao i Cavsi dobili krila.

orange_party

pre 5 godina

Mislim da se ideja naslova sadrži u činjenici da čovjek ima OSAM titula, a ne samo poslednje tri. Nisam ljubitelj ni GS, ni CLE, ni ostalih novopečenih ekipa, u moje vrijeme su to bile kante za napucavanje, ali da pitam ove hejtere, da li biste rekli da je obradoviću bilo lako da uzima titule u evropi jer je imao najbolju ekipu?!
(paranoid, 10. jun 2018 10:10)

Novopečenih???

NastyB

pre 5 godina

za mene je trener godine Quin Snajder..covek je od ekipe koja je gotovo na nivou "evrolige"napravio je tim za plejof..kad se uzme u obzir koliko su jos ofanzivno limitirani,mogu samo reci svaka cast!!
(Ramon Sances Verdejo, 10. jun 2018 11:54)

Slažem se da je Snajder odličan trener, baš kao što je i Stivens iz Bostona, ali Ker, za razliku od njih ima jedan veoma nezgodan teret - trebalo je sve ove superstarove uklopiti u skladnu celinu, bez sujete i forsiranja.
Evo, ukolikio "kralj" ode u Hjuston to će tek biti šou. Brada i on će se otimati za loptu tokom utakmice, svi osim njih dvojice će biti čista ikebana (pa i Kris Pol), to će žestoko narušiti hemiju u timu za koju D`Antoni teško da će naći izlaz. A jedini je da LeBron i Harden smanje svoje egoe i počnu da igraju timski što će se desiti onog dana kad i Srbija postane normalna država - znači, nikad.
Ne treba zaboraviti ni Nejta MekMilana koji od tima u kojem igra Oladipo i gomila proseka napravio tim koji je trebao da izbaci Klivlend da nije bilo sudija. I uz Popa to su jedini treneri koji vrede u NBA.

NYC

pre 5 godina

Za osvajanje titule bitni su dobar trener, plejmejker koji ce na terenu da sprovede tu taktiku, skok i odbrana koji ce da kontrolisu protivnika i jedan hladnokrvni skorer koji će da reši meč kada se lomi. Ako se pogledaju ekipe koje su unazad osvajale uzastopno titule (Čikago, Lejkersi, San Antonio, GSW) svi su imali te elemente postavljene tako da svako radi svoj posao i ne guši ostale. Jedino LeBron 15 godina pokušava da osvoji titulu tako što glumi i trenera i plejmejkera i skorera.

Kari pre svega

pre 5 godina

A, sta ce covek kad mora?! Dok je iza sebe imao tim, u Majamiju, tada je i osvajao titule. Isto vazi i za onu godinu kad su dobili Warriorse koji su i ove godine pokazali sve svoje slabosti iako su ocistili Cleveland. Da nema Duranta, tesko bi oni ove godine i igrali finale, a kamo li isto i osvojili.
(Valkarin, 10. jun 2018 13:14)

Ako se pogledaju cetiri pobede, u dve je Kari bio najbolji igrac GSW-a u dve KD. Na osnovu onog sto sam video za mene je Kari bio najbolji igrac finala, iako su on i KD jako blizu.
A sada o GSW bez KD - istina je da je GSW trebao KD-u a ne obrnuto. U sezoni pre nego sto je KD dosao GSW je imao najbolji odnos pobeda i poraza u istoriji i osvojio je titulu. Kari je bio MVP i lige i finala. Ja se, u stvari, divim Kariju koji je potpuno podredjen timu iako mu je KD preuzeo MVP finala. Jednostavno, GSW je mogao da nastavi da dominira a Kari bi imao bar jos jedan MVP u vitrini. Strasan igrac i dobar covek je taj Kari, KD i Dzejms su gorostasi, obojica sa sjajnim fizickim predispozicijama (jedan zivotina, dugi sa rukavma kao pauk) dok je Kari fizicki prosecan, a techinki i suterski nadljudska pojava - zbog toga je on za mene najbolji kosarkas poslednjih godina.

Wiki navijac, prvoligaski igrac

pre 5 godina

Imao je da... 73-9... i sta se onda desilo ? King James takover... sa 1-3 na 4-3... to je upravo razlog... odnosno jedan od razloga Durentovog dolaska u GS...
Dodelio si ti Stefu MVPa finala i titulu samo tako... Wikipedia navijac... a 2 stvarne utakmice NBA nisi pogledao...

POZ
(Stefan COYG, 10. jun 2018 13:53)

Bas lepo sto vi znate (izgleda bolje i od mene) koliko sam ja utakmica odgledao. Pri tome verovatno znate i koliko godina sam aktivno igrao kosarku i u kom klubu Kari je bio MVP lige dve sezone zaredom pre nego sto je KD dosao - u jednoj od te dve sezone GSW je osvojio prvenstvo, u drugoj je izgubio 4:3 u finalu, nakon sto je u finalu zapada izbacio Thunder u kome su igrali i KD i Westbroek. Dakle, ko je imao uspesnije sezone pre nego sto je KD dosao, Kari ili KD? Ko je osvojio jedno prvenstvo a drugo igrao u finalu - Kari ili KD?
Ja se slazem da GSW ne bi osvojio oba prosla prvenstva bez KD, jedan od razloga je da se Kari lako povredjuje, u takvim situacijama KD je u stanju da to itekako nadomesti. Poenta je da KD nije bolji igraci od Karija, a sve drugo je pitanje ukusa. Na kraju, za mene su obojica bolji od Dzejmsa. Ali ono sto sam gledao da naglasim je da je Kari koji je prethodne dve sezone bio MVP lige docekao KD-a rasirenih ruku, nije bilo nikakvih nametanja sa njegove strane, sujete itt. To je velika stvar.

Gile

pre 5 godina

Voodoo, potpuno si u pravu za Stiv Kera. Jedino mislim da ove godine nebi prošli Hjuston bez Durenta. Ljudi nesvataju da je promenio način igranja sa svojim niskim postavkama. Pre GS centri su uglavnom bili jaki i skočini. On je ubrzao igru i prikazao da takvi centri mogu biti i rupa. Slično tome je i Gvardiola (iako nevolim njegovu tika taka) u fudbalu uradio. Uvoditi su neke novine u napadu i Obradović I Ivković, ali ne toliko drstičnu kao ovu.

HARIS

pre 5 godina

Jako je tesko preći igricu sa ovakvom ekipom , čovek skoro pa da je nem kada drži tajm-aut, uvek prica jednu istu stvar - lets keep the ball moving i tako vec 5 godina . Svaka mu čast za uspehe nema šta, ali treneri kao Stevens , Quin Snajder, Mike Budenholzer, Nate Mcmillan su na mnogo visem nivou od njega.
(ajdebre, 10. jun 2018 09:32)

Najteze je biti trener najboljoj ekipi. Covjek ne glumi nekakav autoritet, vec prica normalno sa igracima. 2015. je osvojio titulu i to u svojoj prvoj sezoni kao trener, a u drugoj imao onaj nestvarni rekord, ove posljednje dvije sa Durantom su vec nezaustavljivi. Vjeruj mi da svakoj ekipi treba dobar trener.

Powerslave

pre 5 godina

Mogao bih da se saglasim da je Ker Gvardiola košarke. Nesumnjivo dobar trener, ali uvek će biti onoga da i jedan i drugi vode napucane timove sa kojima "nije teško pobeđivati".
Istina jeste da je samo po sebi uspeh uklopiti toliko zvezda na jednom mestu i svakom dodeliti neki zadatak, a zadržati pozitivnu atmosferu u ekipi, ali je isto tako mnogo lakše voditi tim gde znaš da ako ništa ne ide uvek možeš da daš loptu Kariju ili Durentu ili Tompsonu i pustiš ih da urade šta znaju (a znaju mnogo).

Neko je pomenuo, a mogao bih da se saglasim i sa tim, da su bolje sezone imali Snajder i MekMilan kao treneri. Od Kera i GSWa se ništa manje od titule i nije očekivalo još pre početka sezone. Od Jute i Indijane, nakon odlaska njihovih najboljih igrača prošlog leta, se očekivalo tankovanje.

leandro

pre 5 godina

@ajdebre

To sto nam je u tv prenosu dozvoljeno da cujemo kada je rec o timeout-ovima ili obracanju trenera igracima u svlacionici - uglavnom se odnosi na motivacione govore. Stice se slika da se ceo americki sport odnosi na let's keep the ball moving, help each other, team defense, come on guys, we have them...A nije tako uopste. Trenerske asocijacije vec decenijama imaju ugovore tj dogovore sa medijskim kucama da ne razotkrivaju taktike I emituju strategije timova, jer onda protivnik prakticno ima insajdera. Zamisli onaj Stivensov timout koji je crtao za aut izvodjenje za Horforda protiv Filadelfije, kako se emituje na sve cetiri strane semafora u hali, ili na tv-u, a ovamo pored Bret Brauna sedi pomocnik koji na ajfonu gleda prenos I sapne ovom: ej igraju aut za Horforda, reci Simonsu da ne mora da se zalepi za Tejtuma. Ako te bas zanima sta americki koledz I nba treneri zaista imaju da kazu - pogledaj na youtubeu njihova predavanja u sklopu seminara I kampova. Ima ih zaista puno I traju po par sati.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Stiv Ker još kao igrač pokazao košarkaško znanje i umeće na terenu doduše nije igrao u GSW već karijeru počeo u Finksu gde je bio draftovan iz drugog pika kao 50 nakon čega je prešao Klivend,Orlando,Čikago,Portland naravno dva puta je igrao u Spursima gde je završio karijeru. Kao igrač osvojio pet puta titulu bio najbolji trojkaš poznat po šut za tri poena proglašen pobednikom u takmičenju šutu za tri poena na NBA ol staru vikendu 1997 godine. Sa reprezentacijom SAD je uzeo zlato 1986 godine na Sp ujedno bio jedini čovek posle Pet Rajlija da osvoji ponovo titulu kao trener u debitanskoj sezoni. Sad kao trener je itekako upečatljiv a skupljao znanje od drugih trenera nema sumnje vrhunski igrač a izgleda trener koji na duže staze pokazao šta je pecat rad odnosno šta je GSW u košarci zasad mnoge u ovom trenutku. Potpuno zasluženo je najbolji u ovom trenutku uz poštovanje predhodnim trenerima koji su ostavili tragove u NBA košarci.

StudenatJoe

pre 5 godina

Koliko gluposti i zavisti na jednom mestu, tipicno balkanski. Svi znaju sve o svemu. Svaka cast Stivu Keru, covek je napravio sto niko drugi nije. Napravio je i tim od manje-vise prosecnih igraca, napravio je igru koja odgovara pre svih sada odlicnom Kariju (koji je daleko od rukija), pa i Tompsonu. Pokazao da ti u NBA ne treba centar. Imao dovoljno znanja da upotpuni nisku postavu jednom brzom i pokretnom cetvorkom sa dobrim sutem (KD). Kada bi i on, kao i mnogi drugi treneri koji u ekipi imaju super zvezde, poput Hardena i LBJ, forsirao samo svoje super zvezde, a ne timsku igru, verovatno ne bi prosao ni u play off, a kamoli uzeo prsten.

Vladimir

pre 5 godina

@ajdebre
Ti stvarno misliš da će trener kada ga snimaju kamere za vreme tajm auta pričati o taktici ili strategiji za nastavak meča? Lakoveran si i naivan u najmanju ruku. A o tome koliko poznaje košarku, ili kakav je trener Stiv Ker dovoljno govore rezultati i trofeji.

Kele

pre 5 godina

(voodoo, 10. jun 2018 09:52)

Imas dosta faktualnih gresaka u komentaru, ali plus za stav. Ne zaboravi Marka Dzeksona odakle je koncepcija krenula. U sezoni 2012/2013 su GSW vec igrali najlepsu kosarku, izbacili u prvoj rundi plejofa fazvorizovani Denver i onda se borili kao lavovi sa tada prejakim Spursima. Nastanak Splash brothers termina (Kari uopste nije bio nepoznat, vec je oborio Alenov rekord po broju trojki u jednoj sezoni), Bogut i allstarova Dejvid Li pod kosem, sjajna ruki sezona Barnsa, odlicna potpora iskusnih Dzeks i Ezelija... Tada je sve pocelo, a ne od Kera.

anbeast

pre 5 godina

Eto... voodoo lepo objasnio (onome ko želi da sluša). Ne volim tako dominantne timove (nisam ni bulse svojevremeno voleo), ali se moraju poštovati stvari koje rade i postižu. (to jest, ako se voli sport i košarka)

Ramon Sances Verdejo

pre 5 godina

za mene je trener godine Quin Snajder..covek je od ekipe koja je gotovo na nivou "evrolige"napravio je tim za plejof..kad se uzme u obzir koliko su jos ofanzivno limitirani,mogu samo reci svaka cast!!

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@Kari pre svega
Te godine kada su imali najbolji skor 73-9 nisu osvojili titulu. Msm da je Pipen rekao “It don’t mean a thing without the ring...”

Valkarin

pre 5 godina

Da se razumemo: nisam LeBron fanboy. Sva ova finala sam navijao za Warriorse, sa ili bez Duranta. Takodje ne sporim Durantov prelazak u GSW. Ima covek prava da igra gde zeli i nije mi jasno koliko vas sebi daje za pravo da tu njegovu odluku uopste komentarise. Niti mi je jasno zbog cega se on sam toliko potresa oko toga sta neki nebitni sitnicavi klinci oko toga misle. S druge strane, i dalje verujem da je upravo on najzasluzniji za ova dva poslednja prstena. Mrzi me da tu tvrdnju dalje obrazlazem. Imate oci, sve ste, nadam se, videli. Jedan takav suterski tim mora povremeno imati slabo vece i tada bez njega ne bi bilo teorije da dobiju bilo koju tekmu. On to neutralise svojom odbranom i svestranoscu u napadu. Tesko bi oni prosli Houston bez njega. Pa, imao je 30 poena u proseku u toj seriji dok su svi ostali osim Curryja igrali toplo-hladno.

bskfan

pre 5 godina

Neki ovde kazu da je Ker nem u tajmautima. Pa u tome jeste stvar da njegovi igraci sve znaju i da im nije ni potreban savet kako da igraju jer oni sve unapred znaju. Sa igracima se prica svakoga dana, ukazuje im se na eventualne greske, igraci se pripremaju da razumeju igru i protivnika, i kada imas takve igrace onda se sve svodi da igraci sprovedu ono sto treba. Najvaznija uloga trenera je da igra u skladu sa potencijalom svojih igraca, a ne suprotno.

Druga stvar je selekcija igraca. Ako trener selektuje pogresne igrace koji ili nisu dovoljno dobri ili se ne uklapaju u tim, onda nema sanse da se osvoji sampionat. Svaki igrac ima svoje mesto i svoju ulogu, a ako Ker proceni da neki igrac nema ulogu onda on i ne igra.

Trece stvar je da trener mora da motivise igrace a u isto vreme da im ne dosadi. Ko prati NBA on zna da Ker par meseci nije uopste razgovarao sa igracima da ih ne bi "istrosio" i da im ne bi dosadio sa svojom pricom.

Cetvrto, trener mora da ude dobar psiholog. nesto slicno kao nas Bora Milutinovic u fudbalu. Ne moras biti genije. dovoljno je da samo imas osecaj za igru i kako da u datom momentu da izvuces maksimum od svojih igraca. Ne mozes da taj maksimum izvlacis cele sezone kao onaj iz Minesote kome starteri celu sezonu igraju po 40 minuta po utakmici, vec da da racionalises snage i da tempriras formu za finale.

Sve to izgleda jednostavno, ali nije. I nema nista slucajno.

Tupakamaru

pre 5 godina

Колико су људи "чудни" не могу да верујем. Тренер није битан у НБА?!?! Тако и Џексон и Рајли и Поповић су небитни, битни су играчи. Требало је неко да нађе систем за Карија, Томпсона и Грина. Тако исто за Шека и Кобија, као и Данкана, Паркера, Ђинобилија и да не нљбрајам даље. Што Чикаго није освајао пре и после генерације ништа. Или Лејкерси 15-20 година ништа.
Стив Кер је одличан тренер и одличан играч. Није као Табак ушао 10 минута укупно и узео 2 прстена, него је давао и одлучујуће поене. Тако исто као тренер. Не освајају се три титуле као тренер случајно.

Kecman

pre 5 godina

@ajdebre
Šta očekuješ, da čovek za vreme TO objasni filozofiju košarke od njenog nastanka? U organizovanim ekipama se sve zna, TO služi više za medijski prostor, sečenje serija protivnika, malo da se ohladi glava, i da se eventualno podsete igrači na neke dogovore, neće sigurno za taj minut promeniti ništa bitno od ranijih dogovora.

ranko

pre 5 godina

U EL I NBA nije potreban trener nego psihijatar.A Ker je pokazao da je inteligentan i dobro organizovan trener koji je svu uobicajenu logistiku odlicno iskoristio da uklopi mnogo talentovanih igraca u tim.I sigurno je da su i glavne zvezde kvalitetni ljudi koji uspevaju da kontrolisu svoju sujetu.Kada se svemu doda Kerova karijera u kojoj nije bio mahac peskirima i da je kao sjajan suter igru svog tima postavio slicno svojoj filozofiji igre,covek zasluzuje beskrajno postovanje.

munze

pre 5 godina

nekad sam uživao čitajući Kerr-ove analize NBA na Yahoo-u. Izuzetno poznavanje košarke, što na terenu što van terena, poštovanje prema najvećim igračima i trenerima i vrhunsko pisanje. Ne čudi uopšte što je vrhunski trener.

NNN

pre 5 godina

@voodoo
Sve to stoji, samo bih dodao da je Splash brothers i ovaj stil igre stvorio Mark Dzekson, a Stiv je to ispolirao i doveo do savrsenstva.

Joker

pre 5 godina

Ker ima košarku u malom prstu, radio je sa Dzeksonom i Popom, još kao komentator dok je radio po priči i analizama utakmice se videlo koliko znanje poseduje