Četvrtak, 07.06.2018.

10:11

Rekord: Ronaldo prelomio, napušta Real Madrid!

Zvanično najbolji fudbaler sveta Portugalac Kristijano Ronaldo doneo je nepovratnu odluku da napusti Real Madrid, prenosi dnevnik iz njegove domovine Rekord.

Izvor: PT

Rekord: Ronaldo prelomio, napušta Real Madrid! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

190 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 5 godina

Barca,Barca,Barca,najbolji smo najbolji,
Real najveća prevara od kluba.Isto tako najveći lopovi.Stvarno neznam zašto Barcu nazivate Uefalona kad u stvari samo vama pomažu sudije i kad vam u potpunosti odgovaraju nadimci: Uefadrid,Penaldo,Penaldovci...itd...itd...

ziko

pre 5 godina

Neka hvala ali ja se ipak odlucujem za Mesija nego za Ronalda koji samo na sebe misli, koji vredja svoje suigrace kada mu ne dodaju loptu, koji je psovao majku cak i jednom Zidanu kada ga je izmenio prosle sezone protiv Las Palmasa (ima i video), koji je pokazivao srednji prst navijacima, koji je milion puta namerno udarao protivnicke igrace itd itd... A sto se tice humanosti Mesi je 100 puta veci humanitarac od Ronalda. Na samo jednoj stranici na googlu mozes naci 12 primera kada je Mesi pokazao humanost. Ukucaj samo na googlu: 12 Messi charity moments

kiki

pre 5 godina

(Spartanac, 7. jun 2018 15:35)

Prvo, Barselona LŠ ne moze da osvoji zbog Rome i Atletika 2x, a ne zbog Ronalda ili Reala. Ali u Primeri zato vidimo ko zbog koga ne moze da osvoji titulu.. Inače, fudbal se ne igra samo od 2015 godine. Mesi i družina su osvojili "samo" 3-4 titule LŠ pored tog Ronalda, dok s druge strane Ronaldo najviše zbog te družine ima osvojenu samo 1 ili 2 titule Primere. Taj tvoj Ronaldo nije mogao Real dovesti ni do finala LŠ dok mu nisu doveli Modrica, Iska, Krosa. Čak ni sada se to ne bi desilo da sudije i UEFA ne kradu svaki tim koji se suprostavi Realu jer sta ce deca iz Kine ili Japana gledati ako im nema idola u finalu.

Piksel

pre 5 godina

Kralj fudbala! Statistika je rekla svoje!
(Denis, 7. jun 2018 10:24)

Prije ce bude kralj narcizma i kralj sebicluka ... Da je Mesi sebican kao Ronaldo ( da nije timski igrac, da namjesta golove i saigracima, jer je fudbal TIMSKI SPORT ako se ne varam ) sigurno da bi imao za 4 godine jedno 1000 golova cirka ....

trajkoni018

pre 5 godina

@ziko
Cuj Mesi humanitarac, onda je Ronaldo bog medju humanitarcima. Covek koji je jos 2004. godine, sa svojih 19 godina, prvi medju fudbalerima donirao pomoc zrtvama cunamija. Za razliku od tvog heroja koji se isarao po telu ko da je jakuza. By the way, Ronaldo nikad nije napucao loptu u protivnicke navijace...Toliko o Mesijevoj "pravicnosti i postenju".

pobeda

pre 5 godina

Uzimam drugog najboljeg strelca ikada, G. Miler, čovek je na 1216 utakmica, dao 1416. Znači 200 više u odnosu na broj mečeva. Ovaj je kao na svakoj dao po gol, na čak 4 utakmice Cristijanica je dao 10 golova iz penala. Ako uzmemo da je sigurno 30ak dao iz ofsajda.......... Vrhunski igrač, nema šta
(lumenarević, 07. jun 2018 12:50)

Kako ti nije glupo da toliko izmišljaš? Gerd Miler ni blizu nije odigrao toliko utakmica I postigao toliko golova. Čovek je odigrao 600-700 utakmica I postigao 600-700 golova, s tim što je imao 50-60 utakmica više nego golova. U ovo je uračunato I to kada je punio mreže u nižim rangovima nemačkog fudbala. Ovo je odličan učinak Milera, ali ni blizu tih tvojih izmišljenih brojki.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(Sabre, 7. jun 2018 15:14)

kod mene je prva seansa uvek besplatna, težnja da sadržaj svoje podsvesti pripišeš drugom jedan je od najčešćih mehanizama odbrane, i naziva se - projekcijom.

ako je prekomplikovano, isuviše se trudiš oko nekoga kome, kako to sam tvrdiš - ne pridaješ neki poseban značaj...

hrkhrk

pre 5 godina

Ronaldo kralj,car ...I sve ostalo.Humanitarac bez presedana,nije se tetovirao zato sto je dobrovoljni davalac krvi.Na realovom sajtu imate I slike kao I broj od preko sto davanja,samo za vreme provedeno u Realu.Ubedljivo najveci dobrotvor u Spaniji od svih fudbalera.Za razliku od Mesia nema neprijatelja medju bivsim saigracima,a Mesi(Zlatan,Ronaldinjo,Fabregas,Ture...).Ko je bolji fudbaler druga stvar,ali velicati ljudske kvalitete Mesia a cela evropa prica drugacije ima naziv u strucnoj literaturi.

neutralni felsh

pre 5 godina

@,neutralni felsh,lupaš ko otvoren prozor,duva promaja al'u tvojoj glavi,idi malo igraj domine,ne repliciraj na svaki komentar,nisi stručan za tako nešto-kapacitet "nula"!
(Rale, 07. jun 2018 13:47)

(neutralni felsh,
Jedno je biti pametan a drugo samo pametovati bez pokrića.U tvojim komentarima nema ničeg pametnog,a još žalosnije što vest o Ronaldu komentariše zagriženi simpatizer Barse,ajde da si neka klinčadija od 12do 15god.pa i da razumem ali adolescent u petoj deceniji baš žalosno,ne bi me čudilo i da pratiš teletabise i spavaš u posteljini sa katalonskim bojama,to se zove sindrom kasnog odrastanja li ti promašena investicija!
(Gringo, 07. jun 2018 13:41)


au, kakav "rage"... dva humanoidna kraja jedne primitivne verbalne toljage, izuzetno nevaspitane: jedan je ocigledno ustao na levu nogu a drugi je umislio da je svevidece oko.

Realan

pre 5 godina

(Adriano_Galiliani, 7. jun 2018 14:24)

Imao bi i Mesi osvojeno SP da je imao Edera u finalu da postigne gol. Ne kazem da je Eder bolji igrac od Iguaina nego mislim na to da je Eder za Portugal napravio vise nego sto se Iguain ikada napraviti za Argentinu..

Beoman

pre 5 godina

ako real izgubi Ronalda i procice nekoliko senzona bez trofeja i rasturice vise stotina miliona evrona da bi bili trofejni, zato real mora dati tih 75 miliona evrona za platu Ronalda jer je to ipak sica u vele-fudbalu. taj novac je sitan jer uz njega mogu igrati bez pojacanja, mozda golmana da kupe zbog konkurencije. u pojacanjima ce izgubiti stotine miliona evrona+masne plate+ da ce biti bez trofeja, jer za real tanjirici za druga, treca mesta , finala i polufinala u kupu kralja neznace bas nista. Nadam se da ce nas real izpuniti zelju realu inace iztoriat od pet uzastopnih trofeja se nece obnovit, 1956 do 1960 je real je bio najaci na svetu, pet godina uzastopice svi su unesvest padali u jakoj konkurenciji engleske, italije, portugala, sfrj, sovjeta- svedske, madjara, skota, austrije, danaca, z nemacke, i nemacke, poljaka, vranzuza, grka, tad su svi igrali fudbal i to u sistemu kup takmicenja. 1956 pocinje R Madrid´s dominacija i nakon 60 godina istorija se ponavlja, sto znaci svako 60 godina ce Real M biti pet puta uzastopice sampion evrope i sveta. to niko u svetu nie primeti osim ja, kvantitativna fizika kaze da se istoria ponavlja.

Denis

pre 5 godina

Ronaldo je osvojio trofej sa 19 godina. Od tada jos 24 trofeja. Sa kim god da igra osvaja. Selektori znaju da igraci koji prave razliku kad je gutavo su oni koji su se rodili sa tim necim. To se ne moze nauciti. Zato ga hoce svaki selektor. Prica oko toga treba li mu sirina, jak tim iza i sl su deplasirane price.

Petar Pan

pre 5 godina

A vidite vi kojima je ovo gadno, sutra ujutru otidite na posao u neku od korporacija za koju radite za platu za koju vec radite i osecajte se sjajno zbog toga sto je Vasa kompaniju ultra uspesna i zaradjuje milione i milijarde i zbog Vaseg doprinosa istoj koji je tako sjajno i bogato nagradjen... Pa onda opet razmislite da li je toliko gadno ovo sta radi ovaj covek... Samo toliko...

Petar

pre 5 godina

Gledajuci njegovu statistiku i da svako dete na svetu zna ko je KR, malo ga placaju. Real Madrid je zaduzio mnogo vise nego sto je placen. Prakticno je bagatela i najbolja investicija Reala.

ziko

pre 5 godina

(Realni za Real, 7. jun 2018 14:03)

Ti si sve samo nisi realan. Pa upravo je suprotno. Da li si ti mozda bio ironican ili? Messi je gospodin u poređenju sa Ronaldom. Za razliku od Ronalda koji je glumac, narcis, egocentrik, sujetan, zavidan Messi je humanitarac i profesionalac. Kakva je Ronaldo osoba dovoljno govori cinjenica da je psovao majku Bejlu u jednoj utakmici samo zato jer mu nije dodao loptu. Mislim da ga ljudi mnogo vise ne vole i zbog simuliranja nego zbog frizure. Kao da je Ronaldo jedini koji lepo izgleda.. Ima fudbalera koji su i mnogo lepsi od njega pa ih niko ne mrzi...

Gospodin

pre 5 godina

Za razliku od Mesija koji je ljubomoran,sujetan,zavidan i osvetoljubiv.
(Realni za Real, 7. jun 2018 14:03) daj molim te..da nisi realovac pa ajde ali ovo hahahahahah upravo si opisao ronalda...koji je ljubomoran kad ne da gol ili ne dobije penal pa place...nije timski igrac vec tim igra za njega...da je humanitarac itd je za postovanje ali ovo sto si napisao za Messija si bas opisao njega. Svog padavicara.

Spartanac

pre 5 godina

Ma jedino botina neutralni felsh zna gde će Ronaldo završiti,šapnuli mu njegovi katalonski prijatelji ,svi oni navijaju da ode u Kinu ili SAD,jedino tako Mesi i družina mogu da osvoje LŠ,odlično znaju dokle god je Ronaldo u Evropi tu titulu videti neće ,pa makar igrao i za Sporting iz Lisabona!

vidji

pre 5 godina

Mој коментар није био злонамеран, мислим да би свако ко воли фудбал волео да види Роналда кога лоптама "хране" Ћави и Инијеста, са којима нико од играча које сте навели не може у исту реченицу, а да не помињем да пола њих ни не игра на истим позицијама као њих двојица.
(Старац Исаија, 07. jun 2018 14:06) Nije to ta filozofija,ne idu Cavi i Ronaldo zajedno,nije Cavi taj koji salje zavrsna dodavanja i koji pravi zicere. Ronaldo vec godinama 90% golova postize sa samo jednim dodirom sa loptom i obicno iz peterca,to u Barseloni ne postoji,potpuno drugaciji sistem.

Denis

pre 5 godina

Ronaldo je osvojio trofej sa 19 godina. Od tada jos 24 trofeja. Sa kim god da igra osvaja. Selektori znaju da igraci koji prave razliku kad je gutavo su oni koji su se rodili sa tim necim. To se ne moze nauciti. Zato ga hoce svaki selektor. Prica oko toga treba li mu sirina, jak tim iza i sl su deplasirane price.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Ronaldo = najveca medijska laz i podvala ikada.
@koli
Nije.Bekam je na prvom mestu. Ne bih rekao da je Penaldo i medju prvih deset .. jeste Penaldo odlican igrac, kakav se retko radja, samo nije toliko dobar koliko ga hvale(najbolji igrac svih vremena? ma dajte ..), dok sa druge strane Bekam - igrac sa jednom nogom, spor, prelazi ga ko kako hoce, tehnika sacuvaj boze, ali neverovatno precizan centar-sut - opet, to nije dovoljno za medijsku paznju koju je imao ...

misko

pre 5 godina

Kuda ide svet sa ovakvim sujetama i zahtevima.Mora da se propadne.Nema opravdanja da bilo ko plati tolike pare.Sledeći zahtev Neimara ili nekog mladog nepoznatog fudbalera će biti 100 miliona mesečno,nedeljno dnevno.Šta treba da traže neurohirurzi, ljudi koji spašavaju živote.

Sabre

pre 5 godina

naši stari su, kao i uvek, u pravu - bolje da se nisi vadio!
klubaštvo, kao uzrok ostrašćenosti, koliko-toliko i ima nekog smisla, dok je vrsta mržnje koju ti gajiš prema nekome koga lično ne poznaješ, koji te nikada ničim nije ugrozio, a planetarno je poznat kao jedan od ljudi koji najbolje rade to čime se bave a što i ti voliš - ne samo besmislena, nego i bolesna...
(mladići borovi, devojke jele, 7. jun 2018 13:52)

Liche, ajde opet sa sedenjem - sledi jos 'neverovatnih' saznanja. Kada ti je neko antipatican i smesan (kao meni Ronaldo) to ne znaci da ga mrzis, niti da te ugrozava niti ista od toga. Zapravo, savrseno mi zvizdi u donjem delu tela za njega. To znaci, pazi sad, opet cu ponoviti - da ti je antipatican, ali mu ne pridajes neki poseban znacaj. U fazonu iritantan je zbog svog prepotentnog ponasanja ali inace mi je potpuo svejedno. Kao uostalom i njemu za sve nas. Za razliku od tebe, koji si se izgleda ozbiljno uznemerio sto ti neko proziva ljubimca.

milm

pre 5 godina

U ligi bili ispod nivoa' ni blizu titule' daleko od Mesije Barse' nije ni cudo sto napusta' jer su se obrukali u prvenstvu. Nije slucajno i zidan otisao' jer ovakvo prvenstvo' je bilo sramotno' tako da nije ni cudno. I treba da idu. Da ne bi sledece god bili na pola tabele. Bravo za Mesija i Barsu na osvojenoj ubedljivoj tituli u spanskom sampionatu. Svaka cast.

KPJ

pre 5 godina

Najbrutalnija statistika nekog igrača u jednom klubu ikada... Znatno više golova od nastupa, a imao ih je više od 400 za Real... Pričajte šta hoćete, Roki je jedad od najboljih igrača svih vremena... Strašno.. Naravno da bih volio da se vrati na Ostrvo, ali polako, da se prvo ovo ozvaniči...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MasterMind, 7. jun 2018 10:24)

Ne bih da zanovetam, statistiku mu jeste zavidna, barem u Realu gde ceo tim igra za njega za razliku od Mancestera gde se znao red. Nego, da se vratim na temu, postoji MNOGO igraca koji su imali vise golova nego nastupa za svoj klub, mozes proveriti na internetu, i to ne malo golova nego po 300, pa cak 500 i vise. Nije Ronaldo ni prvi ni poslednji sa ovakvim brojkama, ali pretpostavljam da jeste kada imas 15 godinica.

Marin

pre 5 godina

Ja znam da su to ogromne cifre koje nama obicnim smrtnicima izgledaju nestvarne, ali to je sve biznis i novac je tu u prvom planu. Ronaldo vrlo dobro zna da je on brend koji donosi Realu puno vise novca od cifre koju on trazi i da se to klubu isplati dati jer ce dati netko drugi, ako nece Real. Taj isti Real bi ga nogirao bez milosti da nije to sto je i da im ne donosi i na terenu i van njega ogromnu korist, mjerenu u novcu u konacnici, naravno. On to tumaci kao nepostivanje i vjerovatno je u pravu. Njegov talent je Bozji dar, koji je on nadogradio rijekom znoja, a ovim on zeli testirati klub koliko ga cijeni, kroz novac koji on sam donosi Realu u puno vecem iznosu od tih 70 miliona. Kada to sagledate onda to i je nepostivanje. Vjerujem da je tu povrijedjen ego u prvom planu, a ne novac, jer se njegova imovina mjeri stotinama miliona.

kopernik

pre 5 godina

Baggo, Romario, Bergkamp, Ronaldo da Lima, Zidan, Anri , Rivaldo, Ronaldinho i danas Mesi,pa mozda i Nejmar . To su igraci koji su meni ispred portugalca. A gde su oni stariji jos, koje ja nisam gledao. Maradonu pamtim sa zalaska karijere,pa Zico,Krojf,Pele ...Bez obzira na brojke ,precenjen igrac. Pa on sutne na utakmici po 20 x . Jedan Batistuta ili Ronaldo su morali iz 1 sanse stvoriti 2 gola !! Covek je najveci potrosac lopti u istoriji evropskog fudbala,to sam negde skroo procitao.

Старац Исаија

pre 5 godina

... a ne Quaresmu, Scholesa, Giggsa, Di Mariju, Özila, Xabi Alonsa, Modrica, Kroosa, Isca... (X=iks, 07. jun 2018 13:11)

Мој коментар није био злонамеран, мислим да би свако ко воли фудбал волео да види Роналда кога лоптама "хране" Ћави и Инијеста, са којима нико од играча које сте навели не може у исту реченицу, а да не помињем да пола њих ни не игра на истим позицијама као њих двојица.

Zoki

pre 5 godina

Kad pare udare u glavu! A gde ce te milione da potrosi?! Cemu to, da bi hranio svoj ego cifrom na racunu? Da da pola u humanitarne svrhe, opet ne bi imao gde ostatak da potrosi.Kad ljudi izgube vezi sa realnoscu...

mumtaz

pre 5 godina

Vec par godina gledam sta sve ljudi ovde pisu o mesiju, o ronaldu, o djokovicu, o federeru, o dzordanu, o lebronu, o gvardioli, o murinju i da ne nabrajam jos, ima ih i previse....poenta je da toliko osporavaju ljude koji su medju najuspesnijim u svojim profesijama, svaki od njih. Jos ih karakterisu kao nikakve ljude, ono tipa kako sportista je ok, ali kao covek je nula, a nikad nisu imali priliku ni da pridju a ne da upoznaju nikoga od njih. Pa zelim da vas pitam sta vam to falim u vasim zivotima te otuda tolika ogorcenost, mrznja, zavist, ljubomora? U kojoj ste to vi profesiji medju 100 najuspesnijih u vasem gradu, ne nista sire? Da li vi ikad stanete ispred ogledala, pa onako objektivno sagledate cinjenice i utvridte sta to vama nedostaje i koje su vase nesavrsenosti? Ili uzivajte u majstorijama i umecima svih pomenutih ili ih nemojte vise pratiti i tako sebi stres nanositi !!!

CKM

pre 5 godina

Najjace mi je kad se nasi kristinaljubci uhvate za statiskiku, iako i marsovci vise na terenu razliku, koliko je Mesi kompletniji igrac, kakav je to talenat.. Ali i kad se uhvatimo te suvoparne statistike dobijamo frapantne podatke ! Mesi ima bolji prosek golova, asistencija, driblinga,stvorenih sansi saigracima ,bolji slobodnjaci i jedino gde je Roanaldo bolju su penali :) Dakle u svim najbitnijm fudbalskim paramettrima Mesi je bolji od Roanlda .Ali za to uopste nije potrebna statistika ,nego samo nase oci koje vide tu ne malu,nego osetnu razliku. Mesi je sve na terenu,dakle on stigne i asistirat ,razigracat, pakovat ali i zabijat kao Ronaldo,ustvari bolje od Ronalda :) Dakle neverovatno . Izvinite,ja znam da vas to boli,ali Ronaldo ne moze ni prismrditi Mesiju pa taman zabio jos ovoliko golova i uzeo trofeja. Jednsotavno je to tako. Mesi je nivo Maradone, mozda Pelea, dok Cristiano nije ni medju 10 najboljiih ikad. POstujem ja kikija, veliki igrac u svakom slucaju,da neko ne pomisli drugacije. Mnogo je toga napravio, svojim trudom i zalaganjem i to treba da bude uzor mnogim ,ali jednostavno Mesi je neka druga dimenzija hehe.Pravi ga je uzitak gledat na terenu. Kikiju neka je sretno gde god zavrsi .

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Ronaldo jeste dao vise golova ali ipak Mesi ima bolju statistiku.
(kikki, 07. jun 2018 11:01)

Sa tim da Ronaldo nije igrao oduvek za Real. I sa time da ima osvojen Euro, sto je kao +100 golova.

Misa

pre 5 godina

Starce isaija lupas gluposti. Da gigs skols i modric ne mogu u istu recenicu sa cavijem i ininestom, odavno nisam cuo vecu glupost!!!!!

hjeronimus

pre 5 godina

Nisam ljubitelj lika i dela Kristijana Ronalda ali ima sjajne brojke i uspehe.Da sam na njegovom mestu vratio bi se u Portugal i igrao za Sporting ili Benfiku.

Realni za Real

pre 5 godina

Za razliku od Mesija koji je ljubomoran,sujetan,zavidan i osvetoljubiv Ronaldo je humanitarac i profesionalac,čuj mrze ga ljudi zbog frizure i zmijskog tela,pa kakav treba da bude, zadrigo i sa gnezdom na glavi,aman čovek drži do sebe i odlazi sigurno,Zidan je prvi povukao nogu,jednostavno posle njega dolaze turbulentna vremena.Koliko god osporavali Zidana da je imao više sreće nego pameti,može to da pije vodu jednom ali triputa u nizu to je već ZNANJE ZA POŠTOVANJE,i to svake sezone sa slabijim i oskudnijim timom.Zizu je do sada samo tražio dva zvučna pojačanja Mbapea i Azara i mnogo bi dobio sa njima ,ovako Perez da dovede i Nejmara ,Kejna i Salaha potpisujem da LŠ videti neće sve dok opet neki stručni trener ne izgradi tim po svojoj želji i uklopi sve kockice u mozaik!

Mladen

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ne bi on dao ni pola tih golova da nema masineriju iza sebe. Plus sto neko rece dole, samo dve titule u ligi. Preslabo za tim kakav imaju, a ovaj zalizanko, vec dugo sluzi samo da ispruzi nogu, dok su iza njega ti koji resavaju najbitnije poslove. Kao i uvek, drugi donose titule LS, a nju ce ici sve pohvale.

Rale

pre 5 godina

@,neutralni felsh,lupaš ko otvoren prozor,duva promaja al'u tvojoj glavi,idi malo igraj domine,ne repliciraj na svaki komentar,nisi stručan za tako nešto-kapacitet "nula"!

zzz

pre 5 godina

(Jop, 7. jun 2018 12:26)

Humanitarno je utajio porez. Toliko o tom Ronaldu... A nadam se da ce otici iz Reala. Bit je jedan padavicar manje u timu...

vidji

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту... (Старац Исаија, 7. jun 2018 10:45). Pre par sezona najbolji asistenti Primere su bili Di Marija, Ozil i naravno Mesi. Mesi je najbolji strelac i zlatna kopacka za 2018-u,najbolji asistent lige,najvise kreiranih sansi,najvise uspesnih driblinga...Cavi je u penziji,Inijesta ima dve asistencije. Nisu ista klasa!

zipi

pre 5 godina

Mnogo dobar igrac, ali mnogo ovisi o ekipi. Kad tim zakaze, on retko sam pravi razliku. U Unitedu je bilo obratno, bio bolji timski igrac, on je bio taj koji je pravio razliku na terenu svojim prodorima po boku, mada nikad nije bio igrac malog prostora .Nema tu lucidnost jednog Zidana, Roanldinja,Mesija,zube ili Maradone. To su istinske velicine,pravi majstori svog zanata i nije on taj nivo,zna to svako. Ali s obzirom gde je fudbal otisao u kojem smeru, ne cudi ni malo to glorifikovanje ovog igraca. Srce i dusa Reala su kao sto neko napisa Ramos , Modric i Kros . Ali i Marcelo koji je najbolji ofanzivni levi bek u zadnjih 20 i kusur godina. Strasan igrac. Da je igrao Kejn, Levandovski,Cavani na mestu Ronalda vih ovih sezona,zabijali bi isto toliko i osvajali sve sto i on. Ronaldo tu ubire plodove rada odlicne ekipe koju ima,ali i prilicno slabije konkurencije u evropi.Talijani i englezi nikad slabiji. Zato imamo situaciju da Real osvoji 3x za redom ,iako realno je bilo boljih ekipa od njih ranije,ali je bila i mnogo jaca konkurencija. Plus to sudjenje koje je svima preko glave. Da je bilo iole urednije,Real sigurno ne bi uzeo bar 2 od ove 4 LS koliko su uzeli zadnjih godina. Problem je samo sa Ronaldom sto ne vidim ko bi ga uzeo.Ulazi u pozne godine,a trazi veliku platu, plus i Real ce verovatno trazizi solidno obestecenje.I kome se isplati takav igrac? Jedino MLS !

Gringo

pre 5 godina

kad se sve sumira, ako hocemo da se frljamo teorijama: moguce je da ronaldova strana namerno insistira na ovakvom ugovoru i svesno ide na to da ga real odbije... cini se da se polako postavlja scena za veliku transfer-menjaza - ronaldo za nejmara. real je vec par sezona upadljivo tih po pitanju transfera, dakle imaju dovoljno akumulirane "fer plaj finansije" za svaku kombinaciju... jedino sto je zaista nemoguce je videti ronalda i nejmara u istoj ekipi, jer obojica zele da vode glavnu rec. ronaldo je to hteo jos u unitedu pa ga je ferguson prodao da ne komesa ekipu, a nejmar je upravo zbog zelje za glavnom ulogom otisao iz barselone u psg. ako smo nesto naucili za sve ove godine, to je da nas nista ne sme iznenaditi :)
(neutralni felsh,
Jedno je biti pametan a drugo samo pametovati bez pokrića.U tvojim komentarima nema ničeg pametnog,a još žalosnije što vest o Ronaldu komentariše zagriženi simpatizer Barse,ajde da si neka klinčadija od 12do 15god.pa i da razumem ali adolescent u petoj deceniji baš žalosno,ne bi me čudilo i da pratiš teletabise i spavaš u posteljini sa katalonskim bojama,to se zove sindrom kasnog odrastanja li ti promašena investicija!

dominus

pre 5 godina

@ neutralni felsh

Pazi ovako. Real Madrid je jedini klub na svetu gde bi istovremeno u ekipi mogli igrati Ronaldo, Nejmar i Mesi. Koliko bi to trajalo je druga stvar. Verovatno ne duže od dve sezone. Sad, izvesno je da će Nejmar doći u Real. Ne bih se iznenadio da to bude trampa Ronaldo za Nejmara, ali još manje da Ronaldo ostane, a dođe Nejmar (s tim što bi možda posle jedne sezone, Ronaldo otišao u PSG).

gagijeva_raja

pre 5 godina

Mnogo je dao Realu, ali je i Real dao njemu. Ruku na srce, da ne igra u Realu, ne bi video zaltne lopte. Ramos,Marcelo,Modric,Kros,pa i ISco su godinama kljucni igraci ovog Reala i oni su po meni najzaasluzniji za sve uspehe koji su imali. Ronaldo je previse i precesto sebe stavljao u prvi plan kao sto je to i sad bilo posle finala. Nervira me njegovo ponasanje pa od kad je dosao u Real. Kazem, mnogo je dao ,ali i dosta i dobio. Moze Real i bez njega siguran sam , a on tesko da nadje ekipu koja ce konkurisat za osvajanje LS i njemu mnogo bitne zaltne lopte. Mogao se penzionisat u Realu biti prezadovoljan sa svim sto je postigao, koliko se klub zalagao za njega, ali ne,ta njegova sujeta,taj ego ne moze podneti da je Mesi , koji koliko god mi negirali, je najbolji igrac sveta svoje generacije. Verovanto uz Maradonu i Pelea najbolji ikad i meni to nije tesko priznat.Mnogo postujem tog malca, i ne moze Ronaldo u isti kos s njim,pa ni po platnom spisku. Dosadilo je svima to njegovo cmizdrenje iz sezone u sezonu i vreme je za rastanak.Hvala mu na svemu, i neka mu je sa srecom,ali bez obzira na sve, nikad mi nije bio simpatican.Ne volim takve igrace ,a svi znamo kakav je. Real je mnogo veci i od Alfreda Di Stefana,Genta,Raula ili Zidana ,pa tako i od Cristiana. Uvalit ga nekom bar za 100 mil i dovesti Nejmara koji je zver igrac i uz Isca ,Asencia i Vaskeza bi trebao biti temelj za dugorocnu dominaciju ne samo u Evropi vec i u primeri.

X=iks

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту... (Старац Исаија, 7. jun 2018 10:45)

... a ne Quaresmu, Scholesa, Giggsa, Di Mariju, Özila, Xabi Alonsa, Modrica, Kroosa, Isca...

Mica neverica

pre 5 godina

Znači, paljevina odlazi, Real se automatski pojačao :)

Odlazak prepotentne, narcisoidne individue može samo da donese boljitak... dah svežeg vazduha u zatrovanu i usmrđenu atmosferu u klubu.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Liche, imam jednu sokantnu informaciju - bolje sedi. Mozes i da ne volis ni Barselonu ni Real, pa cak ni Atletiko da bi ti Penaldo bio krajnje antipatican lik. Znam, znam, neverovatno je.
(Sabre, 7. jun 2018 12:46)

naši stari su, kao i uvek, u pravu - bolje da se nisi vadio!
klubaštvo, kao uzrok ostrašćenosti, koliko-toliko i ima nekog smisla, dok je vrsta mržnje koju ti gajiš prema nekome koga lično ne poznaješ, koji te nikada ničim nije ugrozio, a planetarno je poznat kao jedan od ljudi koji najbolje rade to čime se bave a što i ti voliš - ne samo besmislena, nego i bolesna...

milos.k

pre 5 godina

Ne volim ga, ali covek sta pravi je definitivno jedan od najvecih koje je fudbal imao. Vredi svaki dinar koji trazi. On ce da igra za manje pare a davace se pare za nekakvog Pogbu, SMS-a, Dembelea koji imaju dva gola i dve asistencije za sezonu. Mnogo je u fudbalu izgubljen kriterijum. A na kraju, fudbal se i gleda zbog Ronalda, Mesija

T

pre 5 godina

"Па стварно би требали да га дарују са онолико сувог злата колико је тежак"

Tp bi bilo vrlo povoljno po Real. 75 kg zlata kosta oko 3 miliona dolara a on je trazio 100 puta vise.

Dare

pre 5 godina

Evo dajem glavu, i mogu da se kladim u sta god hocete, da ce on ostati u Realu.Novinari moraju nesto da pisu, pa tako svaku zimu i leto pisu kako Ronaldo odlazi, a onda on izjavi da je sve ok, i da ostaje.Evo, ostace i sad u Realu 1000%

zoro

pre 5 godina

Inače, statistika kaže da je Ronaldo dao 102 gol iz penala, čak je na jednoj utakmici dao 3 gola sa penal tačke. Protiv valensije januara je dao 2 gola sa bele tačke.
(lumenarević, 07. jun 2018 11:24)

Kad je Kristijano Ronaldo dao tri gola iz penala na jednoj utakmici?
Ronaldo (Brazilac) je dao tri gola iz penala na jednoj utakmici, protiv Argentine

antiDebil

pre 5 godina

Klub mu je kupio 4 lige sampiona, 4 zlatne lopte a on kaze da nisu ispunjavali njegove zahteve ???
Ko li ce se sada zeznuti i dovesti ga u svoj klub....Mada uvek se nadje neka ovca !

hmm

pre 5 godina

APP. Ako prodje, prodje... Vec se i ove sezone lagano vidilo da to nije vise onaj stari Ronaldo. S ovakvim veznim redom se lako naci u (ne)prilici za gol. Videti cemo sto ce biti kada i, ako ode.

finib

pre 5 godina

Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dve LaLige.” 

Nevjerivatan podatak ...
(LuxDeLux, 07. jun 2018 10:15)

Dve La Lige za 9 godina je stvarno stvarno neverovatan neuspeh

lumenarević

pre 5 godina

Uzimam drugog najboljeg strelca ikada, G. Miler, čovek je na 1216 utakmica, dao 1416. Znači 200 više u odnosu na broj mečeva. Ovaj je kao na svakoj dao po gol, na čak 4 utakmice Cristijanica je dao 10 golova iz penala. Ako uzmemo da je sigurno 30ak dao iz ofsajda.......... Vrhunski igrač, nema šta

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

nebitno da li je u pitanju zvezda ili partizan, ili bilo koji od klubova sa istoka... quod licet iovi, non licet bovi.
(neutralni felsh, 7. jun 2018 12:08)

oniričko uspostavljanje jednakosti posledica je tvog permanentnog konflikta sa elementarnom logikom:
partizan, i ostali klubovi sa istoka, su - ti volovi iz maksime koju si citirao; zvezda, i steaua su - jupiter ili zevs, urezano ime na "ušatom" ontološki je dokaz toga...

Gde ja živim

pre 5 godina

(konto, 7. jun 2018 11:44)

Ma jok, ne trebaju mu oni. Samo Ramosa da povede sa sobom. Cela sudijska organizacija ne bi mogla da da kartona koliko bi Serđo protivnika iznabadao.

P. S. Upravo zbog toga što si naveo i ne treba pratiti naš fudbal uopšte.

Marta

pre 5 godina

komentarišete koliko je "dominantan" i koliko je golova dao u Realu, a niko ne pominje kontekst, ili okruženje u kojime je dao tolike golove. Dati tolike golove uz takve igrače oko sebe je mnogo lakše nego dati puno golova u slabijem timu. Kao što je poznato, Real, kao najbogatiji i najuticajniji (na sudije) klub, kupuje samo najbolje i najskuplje. I naravno, kad oko sebe imaš takav tim koji ti samo pakuje i nabacuje, lakše je davati tolike golove nego igrati u slabijem klubu, recimo Liverpulu, i dati 32 gola u sezoni, kao Salah.
Ovo je kao kad Najdžel Mensel i Patreze u Williamsu osvoje 15 od 16 trka u sezoni pa navijači likuju - au ala njih dvojica rasturaju - a Williams te godine ima auto u kom bi i baba pobedila.
Real je fudbalska mašina (preskupa) i logično je da onaj ko igra u njemu i još uz to ima poziciju da je glavni, da šutira sve penale i slobodnjake i da se samo njemu namešta, da će i dati puno golova. Dok je Ronaldo davao golove iz igre i penala Real je upropastio nekoliko odličnih igrača koji su sedeli na klupi zbog toga.
Mesi je potpuno drugačiji igrač, koji proigrava ostale i koji je motor tima, koji i daje i deli, inspiriše ostale igrače, vuče konce igre itd. Mnogo korisniji i pritom skromniji.

xerox

pre 5 godina

Kolika je otkupna klazula buduci da ugovor vazi do 2021?
(Goran, 07. jun 2018 10:42)

Milijardu evra, klauzula nema veze sa tim koliko je ostalo do kraja ugovora. Naravno oni mogu da ga prodaju za manje pare ako im neko ponudi dovoljno

454

pre 5 godina

Od tih 450 golova vecina su sa penala, Amin i ende.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 7. jun 2018 11:25)

Cekaj , zar penal nije deo fudbala ?

vasilevs

pre 5 godina

Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.
(Beograd, 07. jun 2018 10:25)
Reci lice

Роналдо прелази у Чукарички

pre 5 godina

Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova

Па стварно би требали да га дарују са онолико сувог злата колико је тежак

neutralni felsh

pre 5 godina

Ronaldo u Zvezdu odmah! Treba nam! Nije važno koliko košta, važno je da s Ronaldom postanemo šampioni Evrope! Da budemo ono što jesmo.
(simče, 07. jun 2018 11:29)


nadam se da se zezas. za tvoje dobro.
nebitno da li je u pitanju zvezda ili partizan, ili bilo koji od klubova sa istoka... quod licet iovi, non licet bovi.

hronicar

pre 5 godina

neki podaci za ljubitelje statistike ronalda i mesija:
-ronaldo rodjen 1985,a mesi 1987,ronaldo stariji 2 godine
-ronaldo poceo karijeru sezone 2002/03 u b ekipi sportinga,a mesi 2003/03 u c ekipi barselone,ronaldo poceo profesionalnu karijeru godinu dana pre mesija
-ronaldo je ukupno odigrao 763utakmice i dao 573 gola ukupno
-mesi je ukupno odigrao 669 utakmica i dao 563 gola ukupno
ronaldo je u prednosti sto se tice broja utakmica u odnosu na mesija,ali u golovima bas i nije tako.samo 10 golova vise ronaldo ima a stariji jedve godine od mesija.cekajte kraj karijere i jednog i drugogpa onda pricajte ko je bolji,ali statistika ne laze.uvek je bolji onaj ko ima manje utakmica,a isti ili priblizan broj golova,a mesi je tu itekako u prednosti.

Jop

pre 5 godina

Svi sto pricaj nula o coveka, uobrazenko i sl samo da znaju da se covek nije tetovirai sa bi mogao dobrovoljno da daje krv i to cesto radi. Zatim humanitarnih akcija i uplata za pomoc deci ima nebrojeno mnogo. Mozete fudbalski da ga osporavate, ali je plemenit i human covek kao retko koji u svetu poznatih.

neutralni felsh

pre 5 godina

kad se sve sumira, ako hocemo da se frljamo teorijama: moguce je da ronaldova strana namerno insistira na ovakvom ugovoru i svesno ide na to da ga real odbije... cini se da se polako postavlja scena za veliku transfer-menjaza - ronaldo za nejmara. real je vec par sezona upadljivo tih po pitanju transfera, dakle imaju dovoljno akumulirane "fer plaj finansije" za svaku kombinaciju... jedino sto je zaista nemoguce je videti ronalda i nejmara u istoj ekipi, jer obojica zele da vode glavnu rec. ronaldo je to hteo jos u unitedu pa ga je ferguson prodao da ne komesa ekipu, a nejmar je upravo zbog zelje za glavnom ulogom otisao iz barselone u psg.
ako smo nesto naucili za sve ove godine, to je da nas nista ne sme iznenaditi :)

Sabre

pre 5 godina

(mladići borovi, devojke jele, 7. jun 2018 11:45)

Liche, imam jednu sokantnu informaciju - bolje sedi. Mozes i da ne volis ni Barselonu ni Real, pa cak ni Atletiko da bi ti Penaldo bio krajnje antipatican lik. Znam, znam, neverovatno je.

Maki

pre 5 godina

Meni je najlogičnije da je on već našao klub, a pred Real stavio nerealne uslove, pa ako prodje. Mislim da čak i pare nisu njima problem, ali dati šestogidišnji ugovor igraču od 34 godine neće niko, pa čak ni Real Ronaldu.

lumenarević

pre 5 godina

Inače, statistika kaže da je Ronaldo dao 102 gol iz penala, čak je na jednoj utakmici dao 3 gola sa penal tačke. Protiv valensije januara je dao 2 gola sa bele tačke.

веверица

pre 5 godina

што не би тражио? он им на своје игре и бренд донесе сигурно преко 100 милиона годишње. што онда да не тражи свој део? ни не сумњам да није он сам смислио цифру, него тим економских стручњака који ради за њега и који су избројали сваки еврић који преко роналдових ногу и лица уђе у мадрид. што, је л треба да поклони све флорентину перезу?
кристијано роналдо је сигурно најпознатије лице у свету фудбала, један од најбољих играча свих времена, симбол реал мадрида (у најуспешнијој ери икада) и ако реал неће да пристане на другачију поделу зараде (јер то је заједничка зарада, а роналдо је само изнео предлог како да се подели), то је њихово право.

Nicim izazvan

pre 5 godina

438 utakmica 450 golova jel je neko od vas upoznat da je dao do sada 103 golova iz penala? Od kad je Ronaldo dosao u Real Mesi je odigrao 560 utakmica i dao 509 golova za Barselonu. E zanimljiv deo je taj sto je Mesi igrao vecinu vremena sa jos dva spica pored sebe Anri, Ibrahimovic pa onda David Vilja i Aleksis Sancez pa naravno do skoro Nejmar i Suarez.

simče

pre 5 godina

Ronaldo u Zvezdu odmah! Treba nam! Nije važno koliko košta, važno je da s Ronaldom postanemo šampioni Evrope! Da budemo ono što jesmo.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Mozete da pricate sta hocete,da ga vredjate poluduhovitim doskocicama,nije ni meni simpatican,takav je valjda po prirodi,ali Za Real Madrid na 438 utakmica 450 golova,uzeti 2 titule u Spaniji pored ovakve Barselone gde su u isto vreme,u istom timu 12-13 godina igrali Bogovi fudbala Cavi,Inijesta i Mesi sto se nije nikada dogodilo u istoriji fudbala,i jos uzeti 4 LS ( jednu sa MU i 3 uzastopne za Real) je svakako za postovanje,istoriju,nezaborav i vecnost u svim fudbalskim almanasima.

Dejan

pre 5 godina

Možete da pričate šta hoćete, i da je nalickan i da potencira frizuru i sve ostalo. Čovek u 30 i kusur godina teži i dalje ka tome da bude najbolji. Čovek posle toliko utakmica, treninga i dalje trenira punom parom, kao da je na početku. Ni Mesi se nije nadavao golova van šesnaesterca, Inzagi, Crespo, itd itd, pa niko od njih nije došao do ove brojke. Čovek je igrao krilo, nije ni bio u planu za špica. To što izgleda na terenu tako kako izgleda, čovek je takav zbog njegove želje i truda da bude najbolji. Što se tiče izgleda, želi da uvek izgleda top i meni je to sasvim normalno, ima lik vrhunsko telo, da li je zgodan ili ne ne zalazim u to, ali sasvim normalna stvar je da želi uvek da bude top. Nego nama, Srbima, smetaju uspešni ljudi. Strašan igrač, strašan. Retko ko je imao i imaće takvu statistiku. To što rade Mesi i on to će biti zabeleženo i ko zna da li će i kada još neko ponoviti ovakav uspeh. Postao je Legenda Real Madrida. Takođe, Portugal je odveo na Evropsko i osvojili su na kraju. Kakvim ga god nazivali, ovo što on radi, je za svaku pohvalu, a čovek se i dalje nije zasitio ni volje ni želje da bude najbolji.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Uostalom, video se njegov doprinos u finalu LS.
(Sabre, 7. jun 2018 10:31)

dva najveća uspeha navijača manjeg španskog kluba u ligi šampiona:
- kobajagi sumnjivi penal za real protiv juventusa;
- "neprimetni" ronaldo u finalu.

najtragičnije po njihovo mentalno zdravlje je što bi taj penal i bufon svirao pošto je mirne glave pogledao snimak, i što je, čak i da nije odvlačio dva igrača liverpula i tako stvarao prostor saigračima, ronaldo najzaslužniji što je real došao do tog finala.

kikki

pre 5 godina

(Denis, 7. jun 2018 10:24)

Messi u 761 utakmici ima:
616 golova i ima 250 asistencija

Ronaldo u 910 utakmica ima:
654 gola i ima 207 asistencija.

Ronaldo jeste dao vise golova ali ipak Mesi ima bolju statistiku.

shalk

pre 5 godina

takvi narod ima psihicke probleme. kad neznas sta da radis sa parama... ali nikad ti nije dosta... "Greed is Good" ili "Greed is not good" ... pitaj ti Gordona Geka...

nen-si

pre 5 godina

prosto neverujem šta pišu ovi ljudi ovde. Ma mogu da ga mrze do iznemoglosti ali čovek je veličina veličine. Toliko pa nebi mu valjda davali pare ono bez veze da ne vredi bio on nalickan ili ne može mu se . na 438 mečeva 450 golova malo li je . eeee koje ste vi rasulo ljubomorni i zavidnih mozgova he he he. ajde pozdrav

sss

pre 5 godina

na pomolu opasan napad barselone. napad messi ronaldo. pazite sta sam vam rekao. ronaldu je barsa uvek bila san. sad ima sansu da zaigra sa boljim od sebe messijem

Sasa

pre 5 godina

Vrhunski fudbaler, ali čovek nula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Josarian, 7. jun 2018 10:26)

A ti si mu drugar pa znas kakav je covek? Ili rodjak? Sedeo si s njim , pricao? Ili si na osnovu fudbalske igre zakljucio kakav je covek? Eto ja ga ne znam , ali meni deluje da je mnogo bolji covek od tebe

Indus

pre 5 godina

"Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu."

Glupi Srbine, takvih vas je 99 odsto. A kažeš da si iz Beograda. I ja sam. Što je to bitno? Ćurka je ćerka (meleagris), bilo da je iz Beograda ili Arizone.

hahaha brate

pre 5 godina

Al se vi primate na novinarske patke i kako vam oni opisu pricu take vi mislite.Da sutra novinari krenu da pisu da je dusa od coveka i vi bi ste to mislili.Malo mucnite!

filip23

pre 5 godina

Hoće li ikad svet videti 2 dominantnija fudbalera od Ronalda i Mesija? Ne razumem zašto de ljudi raspravljaju ko je bolji, jasno je da su njih dvojica najbolji, svaki na svoj način. Uživajmo dok još igraju.

Nebojsa

pre 5 godina

Mozete vi pricati sta hocete, ali ovo je kompletna ludost, jedan, koji trci za loptom, i malo bolje se snalazi sa njom nego ostali uzima toliko novac!!!

Jedan lekar na zapadu koji spasava ljude svaki dan, zaradi godisnje mozda 60.000€.
Za operaciju dece koja bi mogla da se izlece nema novaca, sakuplja se od sms-a, strasno. Svetu treba jeden potop ili bilo kakva vrsta ponovnog reseta.

konto

pre 5 godina

Ajde rođo u Mladost iz Lučana pa da uzmeš Kup Srbije.
(Gde ja živim, 07. jun 2018 10:21)

Da li lud si ti? Da dođe sa sve Mesijem, Salahom i Nejmarom šanse ne bi imali pored Zvezde i Partizana!

jsx

pre 5 godina

@bimmer
Pa bas ti pricas o frizuri, prenemaganju, padanju a ne o fudbalu. Covek koji ima pet liga sampiona i daje 500 golova biva omalovazavan (inace navijam za Barsu, doduse ne mrzim real jer nisam Katalonac) i neki mnogo losiji (mada takodje sjajni) igraci se uzdizu u odnosu na njega jer im, eto, kosa ne lici na gnezdo i, hajde, nesto manje simuliraju (ok, to jeste iritantno, ali glupo je negirati mu talenat zato).
Slicna je prica sa jos jednim brutalnim igracem Nejmarom koji je bio najbolji strelac jedne sezone u ls (delio, ali i dalje) dajuci golove u svakom mecu pocev od cetvrtfinala. Takodje je bio najbolji u onom preokretu protiv PSG-a, ali ne bolji su neki igraci koji su igrali ok u Primeri i bili "smekeri a ne sminkeri"

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne moze Penal Madrid da mu obezbedi 70 miliona godisnje i Kristina odmah odlazi iz Madrida hahahaha koji narcis ljudi moji.

Lobos

pre 5 godina

Ronaldu, realno, još samo nedostaje da ga Holivod nagradi Oskarom za GLUMU na terenu kao i dobije priznanje svetske epileptičke organizacije za PADANJE. Dobar igrač, samo nimalo gotivan.

neko

pre 5 godina

Sta je vama hejterima??? Imamo veliku srecu i zadovoljstvo da zivimo u eri i gledamo uzivo neke od najboljih fudbalera ikada, Ronalda i Mesija! Svako prepucavanje ko je bolji je smesno, statistika obojice je fantasticna! Obojica igraju u klubovima sa velikom finansijskom snagom, te se pazeni i razmazeni od svih, javnosti i sudija, ali to je neka druga prica, neka su oni zivi i zdravi...

ja

pre 5 godina

@ (Josarian, 07. jun 2018 10:26)

A zašto tako misliš? Čovek daje desetine miliona evra godišnje u humanitarne svrhe. On je inače iz jednog malog, siromašnig ribarskog sela u Portugalu. Kad je počeo da zarađuje velike pare u MU, prvo se odužio svojim komšijama i bliskim ljudima, tako što je počeo da izdržava svoje selo - izgradio je ljudima kuće i bukvalno počeo da im isplaćuje platu. Svakoj porodici daje mesečnu apanažu. Nikad se za njega nisu vezivale afere ili neke priče o nepoštovanju zakona. S druge strane, za Mesija nikada nisam pročitao da je dao cent ljudima koji nemaju, a povrh toga što je najplaćeniji sportista današnjice, to mu nije dovoljno, već radi sve da uveća svoj prihod, tako što radi poresku utaju...

kompot

pre 5 godina

auuu,odigrao 438 meceva dao 450 golova?!?!i jos igrao u PL u Junajtedu na desnom krilu a ne u spicu!4 Lige Sampiona!posle neko prica kako su precenjeni Ronalno u Mesi a osim njih dvojice ne postoji ni jos jedan jedini igrac u istoriji fudbala koji je radio ono sto njih dvojica rade vec 10 i vise godina uzastopno!

Zoran

pre 5 godina

Ma, u pravu je potpuno. Na ovu skupocu i nezaposlenost da dobija bednih 40 miliona godishnje, ma ko bi to trpeo. Sa tolikom decom koju ima , ne vidim da moze skrpiti od prvog do prvog.

bBb

pre 5 godina

@Pa sve je vec dogovoreno menjaza sa Psg za Neymara samo sto medijima treba malo vise da skontaju neke stvari a ovamo pise svakave nebuloze. Dobar posao Real Madrida dobijaju mladjeg igraca u prajmu i daju Ronalda koji ce verovatno moci da pruzi jos jednu dobru sezonu i posle toga povremeno bljesnuti.
(Milos, 07. jun 2018 10:19)

Dobiće Neymara za Ronalda, ali uz jedno 100+ miliončeta pride... Pa nisu ludi da daju igračinu od 26 godina, za Ronalda sa 33.

Miskec

pre 5 godina

"Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Beograd, 7. jun 2018 10:25)"
A tvoj fudbalski saldo je????
Kao sto sam vec vise puta napisao, sve mi Srbi znamo, od advokata, preko trenera kosarkaskog, fudbalskog, nebitno, tenis znamo u prste, selektori najveci na svetu, za Mazica smo izmislili sudjenje. Evo covek pise o Ronaldu kao da ga licno trenira pa ga otpustio jer i nije neki fudbaler. Strasno!!!

dinorg

pre 5 godina

Najbolji igrac u istoriji ovog sporta ....
Halal vera majstore za ove trofeje i golove ....
Ovo mogu ovi igraci samo da sanjaju ostali....
Real te nece pustit tako lako....

Beograd

pre 5 godina

Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.

MasterMind

pre 5 godina

Najbrutalnija statistika nekog igrača u jednom klubu ikada... Znatno više golova od nastupa, a imao ih je više od 400 za Real... Pričajte šta hoćete, Roki je jedad od najboljih igrača svih vremena... Strašno.. Naravno da bih volio da se vrati na Ostrvo, ali polako, da se prvo ovo ozvaniči...

Milos

pre 5 godina

Pa sve je vec dogovoreno menjaza sa Psg za Neymara samo sto medijima treba malo vise da skontaju neke stvari a ovamo pise svakave nebuloze. Dobar posao Real Madrida dobijaju mladjeg igraca u prajmu i daju Ronalda koji ce verovatno moci da pruzi jos jednu dobru sezonu i posle toga povremeno bljesnuti.

Sabre

pre 5 godina

Ajde paljba nalickani. Idealan su klub za tebe, mozes da dobijas prosek od penala po utakmici samo u Realu. 450 golova jeste impresivno, ali kada bi mu oduzeli svaki iz peterca ili sa penala pitanje da li bi stigao i do 200. Uostalom, video se njegov doprinos u finalu LS.

bimmer

pre 5 godina

Idi u Kinu, uzmi milijarde, samo da te ne gledamo više u Ligi Šampiona. Da ponovo fudbal bude u centru pažnje a ne tvoja perfektna frizura, prenemaganje, padanje u šesnaestercu, foliranje i omalovažavanje saigrača. Veći narcis nije postojao u istoriji fudbala, veći igrači itekako jesu.

Millennium

pre 5 godina

Ne volim Real i nikada nisam navijao za njih, ali prijatelju ti nisi veći od kluba. I nikada nećeš biti. Jer Real je institucija, bio pre tebe, biće i posle. A ovo je čista sujeta. Nije mu dosta para? Nego u trideset i kusur traži 75 miliona, samo da bi bio iznad ostalih. I posle pitaju što ga ne volim...

мики

pre 5 godina

Veći narcis nije postojao u istoriji fudbala, veći igrači itekako jesu.
(bimmer, 07. jun 2018 10:34)

апсолутно. смрадина, а не човек

VUK

pre 5 godina

Ko je odigrao prvenstvenu utakmicu u bilo kom rangu takmičenja , zna koliko je teško dati gol ..iz igre, prekida ili penala...svejedno. A dati 450 golova !!!! Na najvišem mogućem takmičarskom nivou !To je neverovatno. Normalno je da čovek želi da naplati što više. Mada će to ići mnogo teško. Znaju svi u vrhunskom fudbalu da je najkraći vek upravo igrački vek kvalitetnog igranja baš kod napadača. Zalepio Ronaldo početnu cifru samo tako .I trećinu da dobije ...završio je posao.

Старац Исаија

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту...сме ли ико да замисли? Невероватан играч, он и Меси се заиста неће поновити вероватно никад.

kompot

pre 5 godina

auuu,odigrao 438 meceva dao 450 golova?!?!i jos igrao u PL u Junajtedu na desnom krilu a ne u spicu!4 Lige Sampiona!posle neko prica kako su precenjeni Ronalno u Mesi a osim njih dvojice ne postoji ni jos jedan jedini igrac u istoriji fudbala koji je radio ono sto njih dvojica rade vec 10 i vise godina uzastopno!

MasterMind

pre 5 godina

Najbrutalnija statistika nekog igrača u jednom klubu ikada... Znatno više golova od nastupa, a imao ih je više od 400 za Real... Pričajte šta hoćete, Roki je jedad od najboljih igrača svih vremena... Strašno.. Naravno da bih volio da se vrati na Ostrvo, ali polako, da se prvo ovo ozvaniči...

Dejan

pre 5 godina

Možete da pričate šta hoćete, i da je nalickan i da potencira frizuru i sve ostalo. Čovek u 30 i kusur godina teži i dalje ka tome da bude najbolji. Čovek posle toliko utakmica, treninga i dalje trenira punom parom, kao da je na početku. Ni Mesi se nije nadavao golova van šesnaesterca, Inzagi, Crespo, itd itd, pa niko od njih nije došao do ove brojke. Čovek je igrao krilo, nije ni bio u planu za špica. To što izgleda na terenu tako kako izgleda, čovek je takav zbog njegove želje i truda da bude najbolji. Što se tiče izgleda, želi da uvek izgleda top i meni je to sasvim normalno, ima lik vrhunsko telo, da li je zgodan ili ne ne zalazim u to, ali sasvim normalna stvar je da želi uvek da bude top. Nego nama, Srbima, smetaju uspešni ljudi. Strašan igrač, strašan. Retko ko je imao i imaće takvu statistiku. To što rade Mesi i on to će biti zabeleženo i ko zna da li će i kada još neko ponoviti ovakav uspeh. Postao je Legenda Real Madrida. Takođe, Portugal je odveo na Evropsko i osvojili su na kraju. Kakvim ga god nazivali, ovo što on radi, je za svaku pohvalu, a čovek se i dalje nije zasitio ni volje ni želje da bude najbolji.

bimmer

pre 5 godina

Idi u Kinu, uzmi milijarde, samo da te ne gledamo više u Ligi Šampiona. Da ponovo fudbal bude u centru pažnje a ne tvoja perfektna frizura, prenemaganje, padanje u šesnaestercu, foliranje i omalovažavanje saigrača. Veći narcis nije postojao u istoriji fudbala, veći igrači itekako jesu.

Milos

pre 5 godina

Pa sve je vec dogovoreno menjaza sa Psg za Neymara samo sto medijima treba malo vise da skontaju neke stvari a ovamo pise svakave nebuloze. Dobar posao Real Madrida dobijaju mladjeg igraca u prajmu i daju Ronalda koji ce verovatno moci da pruzi jos jednu dobru sezonu i posle toga povremeno bljesnuti.

Lobos

pre 5 godina

Ronaldu, realno, još samo nedostaje da ga Holivod nagradi Oskarom za GLUMU na terenu kao i dobije priznanje svetske epileptičke organizacije za PADANJE. Dobar igrač, samo nimalo gotivan.

Jop

pre 5 godina

Svi sto pricaj nula o coveka, uobrazenko i sl samo da znaju da se covek nije tetovirai sa bi mogao dobrovoljno da daje krv i to cesto radi. Zatim humanitarnih akcija i uplata za pomoc deci ima nebrojeno mnogo. Mozete fudbalski da ga osporavate, ali je plemenit i human covek kao retko koji u svetu poznatih.

Sabre

pre 5 godina

Ajde paljba nalickani. Idealan su klub za tebe, mozes da dobijas prosek od penala po utakmici samo u Realu. 450 golova jeste impresivno, ali kada bi mu oduzeli svaki iz peterca ili sa penala pitanje da li bi stigao i do 200. Uostalom, video se njegov doprinos u finalu LS.

Beograd

pre 5 godina

Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.

Maki

pre 5 godina

Meni je najlogičnije da je on već našao klub, a pred Real stavio nerealne uslove, pa ako prodje. Mislim da čak i pare nisu njima problem, ali dati šestogidišnji ugovor igraču od 34 godine neće niko, pa čak ni Real Ronaldu.

Miskec

pre 5 godina

"Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Beograd, 7. jun 2018 10:25)"
A tvoj fudbalski saldo je????
Kao sto sam vec vise puta napisao, sve mi Srbi znamo, od advokata, preko trenera kosarkaskog, fudbalskog, nebitno, tenis znamo u prste, selektori najveci na svetu, za Mazica smo izmislili sudjenje. Evo covek pise o Ronaldu kao da ga licno trenira pa ga otpustio jer i nije neki fudbaler. Strasno!!!

Sasa

pre 5 godina

Vrhunski fudbaler, ali čovek nula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Josarian, 7. jun 2018 10:26)

A ti si mu drugar pa znas kakav je covek? Ili rodjak? Sedeo si s njim , pricao? Ili si na osnovu fudbalske igre zakljucio kakav je covek? Eto ja ga ne znam , ali meni deluje da je mnogo bolji covek od tebe

X=iks

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту... (Старац Исаија, 7. jun 2018 10:45)

... a ne Quaresmu, Scholesa, Giggsa, Di Mariju, Özila, Xabi Alonsa, Modrica, Kroosa, Isca...

Millennium

pre 5 godina

Ne volim Real i nikada nisam navijao za njih, ali prijatelju ti nisi veći od kluba. I nikada nećeš biti. Jer Real je institucija, bio pre tebe, biće i posle. A ovo je čista sujeta. Nije mu dosta para? Nego u trideset i kusur traži 75 miliona, samo da bi bio iznad ostalih. I posle pitaju što ga ne volim...

milos.k

pre 5 godina

Ne volim ga, ali covek sta pravi je definitivno jedan od najvecih koje je fudbal imao. Vredi svaki dinar koji trazi. On ce da igra za manje pare a davace se pare za nekakvog Pogbu, SMS-a, Dembelea koji imaju dva gola i dve asistencije za sezonu. Mnogo je u fudbalu izgubljen kriterijum. A na kraju, fudbal se i gleda zbog Ronalda, Mesija

kikki

pre 5 godina

(Denis, 7. jun 2018 10:24)

Messi u 761 utakmici ima:
616 golova i ima 250 asistencija

Ronaldo u 910 utakmica ima:
654 gola i ima 207 asistencija.

Ronaldo jeste dao vise golova ali ipak Mesi ima bolju statistiku.

dinorg

pre 5 godina

Najbolji igrac u istoriji ovog sporta ....
Halal vera majstore za ove trofeje i golove ....
Ovo mogu ovi igraci samo da sanjaju ostali....
Real te nece pustit tako lako....

Zoran

pre 5 godina

Ma, u pravu je potpuno. Na ovu skupocu i nezaposlenost da dobija bednih 40 miliona godishnje, ma ko bi to trpeo. Sa tolikom decom koju ima , ne vidim da moze skrpiti od prvog do prvog.

ja

pre 5 godina

@ (Josarian, 07. jun 2018 10:26)

A zašto tako misliš? Čovek daje desetine miliona evra godišnje u humanitarne svrhe. On je inače iz jednog malog, siromašnig ribarskog sela u Portugalu. Kad je počeo da zarađuje velike pare u MU, prvo se odužio svojim komšijama i bliskim ljudima, tako što je počeo da izdržava svoje selo - izgradio je ljudima kuće i bukvalno počeo da im isplaćuje platu. Svakoj porodici daje mesečnu apanažu. Nikad se za njega nisu vezivale afere ili neke priče o nepoštovanju zakona. S druge strane, za Mesija nikada nisam pročitao da je dao cent ljudima koji nemaju, a povrh toga što je najplaćeniji sportista današnjice, to mu nije dovoljno, već radi sve da uveća svoj prihod, tako što radi poresku utaju...

мики

pre 5 godina

Veći narcis nije postojao u istoriji fudbala, veći igrači itekako jesu.
(bimmer, 07. jun 2018 10:34)

апсолутно. смрадина, а не човек

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Ronaldo = najveca medijska laz i podvala ikada.
@koli
Nije.Bekam je na prvom mestu. Ne bih rekao da je Penaldo i medju prvih deset .. jeste Penaldo odlican igrac, kakav se retko radja, samo nije toliko dobar koliko ga hvale(najbolji igrac svih vremena? ma dajte ..), dok sa druge strane Bekam - igrac sa jednom nogom, spor, prelazi ga ko kako hoce, tehnika sacuvaj boze, ali neverovatno precizan centar-sut - opet, to nije dovoljno za medijsku paznju koju je imao ...

454

pre 5 godina

Od tih 450 golova vecina su sa penala, Amin i ende.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 7. jun 2018 11:25)

Cekaj , zar penal nije deo fudbala ?

Роналдо прелази у Чукарички

pre 5 godina

Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova

Па стварно би требали да га дарују са онолико сувог злата колико је тежак

VUK

pre 5 godina

Ko je odigrao prvenstvenu utakmicu u bilo kom rangu takmičenja , zna koliko je teško dati gol ..iz igre, prekida ili penala...svejedno. A dati 450 golova !!!! Na najvišem mogućem takmičarskom nivou !To je neverovatno. Normalno je da čovek želi da naplati što više. Mada će to ići mnogo teško. Znaju svi u vrhunskom fudbalu da je najkraći vek upravo igrački vek kvalitetnog igranja baš kod napadača. Zalepio Ronaldo početnu cifru samo tako .I trećinu da dobije ...završio je posao.

Petar Pan

pre 5 godina

A vidite vi kojima je ovo gadno, sutra ujutru otidite na posao u neku od korporacija za koju radite za platu za koju vec radite i osecajte se sjajno zbog toga sto je Vasa kompaniju ultra uspesna i zaradjuje milione i milijarde i zbog Vaseg doprinosa istoj koji je tako sjajno i bogato nagradjen... Pa onda opet razmislite da li je toliko gadno ovo sta radi ovaj covek... Samo toliko...

nen-si

pre 5 godina

prosto neverujem šta pišu ovi ljudi ovde. Ma mogu da ga mrze do iznemoglosti ali čovek je veličina veličine. Toliko pa nebi mu valjda davali pare ono bez veze da ne vredi bio on nalickan ili ne može mu se . na 438 mečeva 450 golova malo li je . eeee koje ste vi rasulo ljubomorni i zavidnih mozgova he he he. ajde pozdrav

simče

pre 5 godina

Ronaldo u Zvezdu odmah! Treba nam! Nije važno koliko košta, važno je da s Ronaldom postanemo šampioni Evrope! Da budemo ono što jesmo.

trajkoni018

pre 5 godina

@ziko
Cuj Mesi humanitarac, onda je Ronaldo bog medju humanitarcima. Covek koji je jos 2004. godine, sa svojih 19 godina, prvi medju fudbalerima donirao pomoc zrtvama cunamija. Za razliku od tvog heroja koji se isarao po telu ko da je jakuza. By the way, Ronaldo nikad nije napucao loptu u protivnicke navijace...Toliko o Mesijevoj "pravicnosti i postenju".

Mladen

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ne bi on dao ni pola tih golova da nema masineriju iza sebe. Plus sto neko rece dole, samo dve titule u ligi. Preslabo za tim kakav imaju, a ovaj zalizanko, vec dugo sluzi samo da ispruzi nogu, dok su iza njega ti koji resavaju najbitnije poslove. Kao i uvek, drugi donose titule LS, a nju ce ici sve pohvale.

filip23

pre 5 godina

Hoće li ikad svet videti 2 dominantnija fudbalera od Ronalda i Mesija? Ne razumem zašto de ljudi raspravljaju ko je bolji, jasno je da su njih dvojica najbolji, svaki na svoj način. Uživajmo dok još igraju.

Nebojsa

pre 5 godina

Mozete vi pricati sta hocete, ali ovo je kompletna ludost, jedan, koji trci za loptom, i malo bolje se snalazi sa njom nego ostali uzima toliko novac!!!

Jedan lekar na zapadu koji spasava ljude svaki dan, zaradi godisnje mozda 60.000€.
Za operaciju dece koja bi mogla da se izlece nema novaca, sakuplja se od sms-a, strasno. Svetu treba jeden potop ili bilo kakva vrsta ponovnog reseta.

Старац Исаија

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту...сме ли ико да замисли? Невероватан играч, он и Меси се заиста неће поновити вероватно никад.

Indus

pre 5 godina

"Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu."

Glupi Srbine, takvih vas je 99 odsto. A kažeš da si iz Beograda. I ja sam. Što je to bitno? Ćurka je ćerka (meleagris), bilo da je iz Beograda ili Arizone.

neutralni felsh

pre 5 godina

kad se sve sumira, ako hocemo da se frljamo teorijama: moguce je da ronaldova strana namerno insistira na ovakvom ugovoru i svesno ide na to da ga real odbije... cini se da se polako postavlja scena za veliku transfer-menjaza - ronaldo za nejmara. real je vec par sezona upadljivo tih po pitanju transfera, dakle imaju dovoljno akumulirane "fer plaj finansije" za svaku kombinaciju... jedino sto je zaista nemoguce je videti ronalda i nejmara u istoj ekipi, jer obojica zele da vode glavnu rec. ronaldo je to hteo jos u unitedu pa ga je ferguson prodao da ne komesa ekipu, a nejmar je upravo zbog zelje za glavnom ulogom otisao iz barselone u psg.
ako smo nesto naucili za sve ove godine, to je da nas nista ne sme iznenaditi :)

neko

pre 5 godina

Sta je vama hejterima??? Imamo veliku srecu i zadovoljstvo da zivimo u eri i gledamo uzivo neke od najboljih fudbalera ikada, Ronalda i Mesija! Svako prepucavanje ko je bolji je smesno, statistika obojice je fantasticna! Obojica igraju u klubovima sa velikom finansijskom snagom, te se pazeni i razmazeni od svih, javnosti i sudija, ali to je neka druga prica, neka su oni zivi i zdravi...

kiki

pre 5 godina

(Spartanac, 7. jun 2018 15:35)

Prvo, Barselona LŠ ne moze da osvoji zbog Rome i Atletika 2x, a ne zbog Ronalda ili Reala. Ali u Primeri zato vidimo ko zbog koga ne moze da osvoji titulu.. Inače, fudbal se ne igra samo od 2015 godine. Mesi i družina su osvojili "samo" 3-4 titule LŠ pored tog Ronalda, dok s druge strane Ronaldo najviše zbog te družine ima osvojenu samo 1 ili 2 titule Primere. Taj tvoj Ronaldo nije mogao Real dovesti ni do finala LŠ dok mu nisu doveli Modrica, Iska, Krosa. Čak ni sada se to ne bi desilo da sudije i UEFA ne kradu svaki tim koji se suprostavi Realu jer sta ce deca iz Kine ili Japana gledati ako im nema idola u finalu.

hronicar

pre 5 godina

neki podaci za ljubitelje statistike ronalda i mesija:
-ronaldo rodjen 1985,a mesi 1987,ronaldo stariji 2 godine
-ronaldo poceo karijeru sezone 2002/03 u b ekipi sportinga,a mesi 2003/03 u c ekipi barselone,ronaldo poceo profesionalnu karijeru godinu dana pre mesija
-ronaldo je ukupno odigrao 763utakmice i dao 573 gola ukupno
-mesi je ukupno odigrao 669 utakmica i dao 563 gola ukupno
ronaldo je u prednosti sto se tice broja utakmica u odnosu na mesija,ali u golovima bas i nije tako.samo 10 golova vise ronaldo ima a stariji jedve godine od mesija.cekajte kraj karijere i jednog i drugogpa onda pricajte ko je bolji,ali statistika ne laze.uvek je bolji onaj ko ima manje utakmica,a isti ili priblizan broj golova,a mesi je tu itekako u prednosti.

Piksel

pre 5 godina

Kralj fudbala! Statistika je rekla svoje!
(Denis, 7. jun 2018 10:24)

Prije ce bude kralj narcizma i kralj sebicluka ... Da je Mesi sebican kao Ronaldo ( da nije timski igrac, da namjesta golove i saigracima, jer je fudbal TIMSKI SPORT ako se ne varam ) sigurno da bi imao za 4 godine jedno 1000 golova cirka ....

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne moze Penal Madrid da mu obezbedi 70 miliona godisnje i Kristina odmah odlazi iz Madrida hahahaha koji narcis ljudi moji.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Mozete da pricate sta hocete,da ga vredjate poluduhovitim doskocicama,nije ni meni simpatican,takav je valjda po prirodi,ali Za Real Madrid na 438 utakmica 450 golova,uzeti 2 titule u Spaniji pored ovakve Barselone gde su u isto vreme,u istom timu 12-13 godina igrali Bogovi fudbala Cavi,Inijesta i Mesi sto se nije nikada dogodilo u istoriji fudbala,i jos uzeti 4 LS ( jednu sa MU i 3 uzastopne za Real) je svakako za postovanje,istoriju,nezaborav i vecnost u svim fudbalskim almanasima.

lumenarević

pre 5 godina

Inače, statistika kaže da je Ronaldo dao 102 gol iz penala, čak je na jednoj utakmici dao 3 gola sa penal tačke. Protiv valensije januara je dao 2 gola sa bele tačke.

finib

pre 5 godina

Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dve LaLige.” 

Nevjerivatan podatak ...
(LuxDeLux, 07. jun 2018 10:15)

Dve La Lige za 9 godina je stvarno stvarno neverovatan neuspeh

antiDebil

pre 5 godina

Klub mu je kupio 4 lige sampiona, 4 zlatne lopte a on kaze da nisu ispunjavali njegove zahteve ???
Ko li ce se sada zeznuti i dovesti ga u svoj klub....Mada uvek se nadje neka ovca !

Marta

pre 5 godina

komentarišete koliko je "dominantan" i koliko je golova dao u Realu, a niko ne pominje kontekst, ili okruženje u kojime je dao tolike golove. Dati tolike golove uz takve igrače oko sebe je mnogo lakše nego dati puno golova u slabijem timu. Kao što je poznato, Real, kao najbogatiji i najuticajniji (na sudije) klub, kupuje samo najbolje i najskuplje. I naravno, kad oko sebe imaš takav tim koji ti samo pakuje i nabacuje, lakše je davati tolike golove nego igrati u slabijem klubu, recimo Liverpulu, i dati 32 gola u sezoni, kao Salah.
Ovo je kao kad Najdžel Mensel i Patreze u Williamsu osvoje 15 od 16 trka u sezoni pa navijači likuju - au ala njih dvojica rasturaju - a Williams te godine ima auto u kom bi i baba pobedila.
Real je fudbalska mašina (preskupa) i logično je da onaj ko igra u njemu i još uz to ima poziciju da je glavni, da šutira sve penale i slobodnjake i da se samo njemu namešta, da će i dati puno golova. Dok je Ronaldo davao golove iz igre i penala Real je upropastio nekoliko odličnih igrača koji su sedeli na klupi zbog toga.
Mesi je potpuno drugačiji igrač, koji proigrava ostale i koji je motor tima, koji i daje i deli, inspiriše ostale igrače, vuče konce igre itd. Mnogo korisniji i pritom skromniji.

T

pre 5 godina

"Па стварно би требали да га дарују са онолико сувог злата колико је тежак"

Tp bi bilo vrlo povoljno po Real. 75 kg zlata kosta oko 3 miliona dolara a on je trazio 100 puta vise.

misko

pre 5 godina

Kuda ide svet sa ovakvim sujetama i zahtevima.Mora da se propadne.Nema opravdanja da bilo ko plati tolike pare.Sledeći zahtev Neimara ili nekog mladog nepoznatog fudbalera će biti 100 miliona mesečno,nedeljno dnevno.Šta treba da traže neurohirurzi, ljudi koji spašavaju živote.

konto

pre 5 godina

Ajde rođo u Mladost iz Lučana pa da uzmeš Kup Srbije.
(Gde ja živim, 07. jun 2018 10:21)

Da li lud si ti? Da dođe sa sve Mesijem, Salahom i Nejmarom šanse ne bi imali pored Zvezde i Partizana!

Denis

pre 5 godina

Ronaldo je osvojio trofej sa 19 godina. Od tada jos 24 trofeja. Sa kim god da igra osvaja. Selektori znaju da igraci koji prave razliku kad je gutavo su oni koji su se rodili sa tim necim. To se ne moze nauciti. Zato ga hoce svaki selektor. Prica oko toga treba li mu sirina, jak tim iza i sl su deplasirane price.

KPJ

pre 5 godina

Najbrutalnija statistika nekog igrača u jednom klubu ikada... Znatno više golova od nastupa, a imao ih je više od 400 za Real... Pričajte šta hoćete, Roki je jedad od najboljih igrača svih vremena... Strašno.. Naravno da bih volio da se vrati na Ostrvo, ali polako, da se prvo ovo ozvaniči...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MasterMind, 7. jun 2018 10:24)

Ne bih da zanovetam, statistiku mu jeste zavidna, barem u Realu gde ceo tim igra za njega za razliku od Mancestera gde se znao red. Nego, da se vratim na temu, postoji MNOGO igraca koji su imali vise golova nego nastupa za svoj klub, mozes proveriti na internetu, i to ne malo golova nego po 300, pa cak 500 i vise. Nije Ronaldo ni prvi ni poslednji sa ovakvim brojkama, ali pretpostavljam da jeste kada imas 15 godinica.

ziko

pre 5 godina

Neka hvala ali ja se ipak odlucujem za Mesija nego za Ronalda koji samo na sebe misli, koji vredja svoje suigrace kada mu ne dodaju loptu, koji je psovao majku cak i jednom Zidanu kada ga je izmenio prosle sezone protiv Las Palmasa (ima i video), koji je pokazivao srednji prst navijacima, koji je milion puta namerno udarao protivnicke igrace itd itd... A sto se tice humanosti Mesi je 100 puta veci humanitarac od Ronalda. Na samo jednoj stranici na googlu mozes naci 12 primera kada je Mesi pokazao humanost. Ukucaj samo na googlu: 12 Messi charity moments

bBb

pre 5 godina

@Pa sve je vec dogovoreno menjaza sa Psg za Neymara samo sto medijima treba malo vise da skontaju neke stvari a ovamo pise svakave nebuloze. Dobar posao Real Madrida dobijaju mladjeg igraca u prajmu i daju Ronalda koji ce verovatno moci da pruzi jos jednu dobru sezonu i posle toga povremeno bljesnuti.
(Milos, 07. jun 2018 10:19)

Dobiće Neymara za Ronalda, ali uz jedno 100+ miliončeta pride... Pa nisu ludi da daju igračinu od 26 godina, za Ronalda sa 33.

vasilevs

pre 5 godina

Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.
(Beograd, 07. jun 2018 10:25)
Reci lice

vidji

pre 5 godina

Mој коментар није био злонамеран, мислим да би свако ко воли фудбал волео да види Роналда кога лоптама "хране" Ћави и Инијеста, са којима нико од играча које сте навели не може у исту реченицу, а да не помињем да пола њих ни не игра на истим позицијама као њих двојица.
(Старац Исаија, 07. jun 2018 14:06) Nije to ta filozofija,ne idu Cavi i Ronaldo zajedno,nije Cavi taj koji salje zavrsna dodavanja i koji pravi zicere. Ronaldo vec godinama 90% golova postize sa samo jednim dodirom sa loptom i obicno iz peterca,to u Barseloni ne postoji,potpuno drugaciji sistem.

ziko

pre 5 godina

(Realni za Real, 7. jun 2018 14:03)

Ti si sve samo nisi realan. Pa upravo je suprotno. Da li si ti mozda bio ironican ili? Messi je gospodin u poređenju sa Ronaldom. Za razliku od Ronalda koji je glumac, narcis, egocentrik, sujetan, zavidan Messi je humanitarac i profesionalac. Kakva je Ronaldo osoba dovoljno govori cinjenica da je psovao majku Bejlu u jednoj utakmici samo zato jer mu nije dodao loptu. Mislim da ga ljudi mnogo vise ne vole i zbog simuliranja nego zbog frizure. Kao da je Ronaldo jedini koji lepo izgleda.. Ima fudbalera koji su i mnogo lepsi od njega pa ih niko ne mrzi...

Mica neverica

pre 5 godina

Znači, paljevina odlazi, Real se automatski pojačao :)

Odlazak prepotentne, narcisoidne individue može samo da donese boljitak... dah svežeg vazduha u zatrovanu i usmrđenu atmosferu u klubu.

gagijeva_raja

pre 5 godina

Mnogo je dao Realu, ali je i Real dao njemu. Ruku na srce, da ne igra u Realu, ne bi video zaltne lopte. Ramos,Marcelo,Modric,Kros,pa i ISco su godinama kljucni igraci ovog Reala i oni su po meni najzaasluzniji za sve uspehe koji su imali. Ronaldo je previse i precesto sebe stavljao u prvi plan kao sto je to i sad bilo posle finala. Nervira me njegovo ponasanje pa od kad je dosao u Real. Kazem, mnogo je dao ,ali i dosta i dobio. Moze Real i bez njega siguran sam , a on tesko da nadje ekipu koja ce konkurisat za osvajanje LS i njemu mnogo bitne zaltne lopte. Mogao se penzionisat u Realu biti prezadovoljan sa svim sto je postigao, koliko se klub zalagao za njega, ali ne,ta njegova sujeta,taj ego ne moze podneti da je Mesi , koji koliko god mi negirali, je najbolji igrac sveta svoje generacije. Verovanto uz Maradonu i Pelea najbolji ikad i meni to nije tesko priznat.Mnogo postujem tog malca, i ne moze Ronaldo u isti kos s njim,pa ni po platnom spisku. Dosadilo je svima to njegovo cmizdrenje iz sezone u sezonu i vreme je za rastanak.Hvala mu na svemu, i neka mu je sa srecom,ali bez obzira na sve, nikad mi nije bio simpatican.Ne volim takve igrace ,a svi znamo kakav je. Real je mnogo veci i od Alfreda Di Stefana,Genta,Raula ili Zidana ,pa tako i od Cristiana. Uvalit ga nekom bar za 100 mil i dovesti Nejmara koji je zver igrac i uz Isca ,Asencia i Vaskeza bi trebao biti temelj za dugorocnu dominaciju ne samo u Evropi vec i u primeri.

pobeda

pre 5 godina

Uzimam drugog najboljeg strelca ikada, G. Miler, čovek je na 1216 utakmica, dao 1416. Znači 200 više u odnosu na broj mečeva. Ovaj je kao na svakoj dao po gol, na čak 4 utakmice Cristijanica je dao 10 golova iz penala. Ako uzmemo da je sigurno 30ak dao iz ofsajda.......... Vrhunski igrač, nema šta
(lumenarević, 07. jun 2018 12:50)

Kako ti nije glupo da toliko izmišljaš? Gerd Miler ni blizu nije odigrao toliko utakmica I postigao toliko golova. Čovek je odigrao 600-700 utakmica I postigao 600-700 golova, s tim što je imao 50-60 utakmica više nego golova. U ovo je uračunato I to kada je punio mreže u nižim rangovima nemačkog fudbala. Ovo je odličan učinak Milera, ali ni blizu tih tvojih izmišljenih brojki.

jsx

pre 5 godina

@bimmer
Pa bas ti pricas o frizuri, prenemaganju, padanju a ne o fudbalu. Covek koji ima pet liga sampiona i daje 500 golova biva omalovazavan (inace navijam za Barsu, doduse ne mrzim real jer nisam Katalonac) i neki mnogo losiji (mada takodje sjajni) igraci se uzdizu u odnosu na njega jer im, eto, kosa ne lici na gnezdo i, hajde, nesto manje simuliraju (ok, to jeste iritantno, ali glupo je negirati mu talenat zato).
Slicna je prica sa jos jednim brutalnim igracem Nejmarom koji je bio najbolji strelac jedne sezone u ls (delio, ali i dalje) dajuci golove u svakom mecu pocev od cetvrtfinala. Takodje je bio najbolji u onom preokretu protiv PSG-a, ali ne bolji su neki igraci koji su igrali ok u Primeri i bili "smekeri a ne sminkeri"

zoro

pre 5 godina

Inače, statistika kaže da je Ronaldo dao 102 gol iz penala, čak je na jednoj utakmici dao 3 gola sa penal tačke. Protiv valensije januara je dao 2 gola sa bele tačke.
(lumenarević, 07. jun 2018 11:24)

Kad je Kristijano Ronaldo dao tri gola iz penala na jednoj utakmici?
Ronaldo (Brazilac) je dao tri gola iz penala na jednoj utakmici, protiv Argentine

hahaha brate

pre 5 godina

Al se vi primate na novinarske patke i kako vam oni opisu pricu take vi mislite.Da sutra novinari krenu da pisu da je dusa od coveka i vi bi ste to mislili.Malo mucnite!

веверица

pre 5 godina

што не би тражио? он им на своје игре и бренд донесе сигурно преко 100 милиона годишње. што онда да не тражи свој део? ни не сумњам да није он сам смислио цифру, него тим економских стручњака који ради за њега и који су избројали сваки еврић који преко роналдових ногу и лица уђе у мадрид. што, је л треба да поклони све флорентину перезу?
кристијано роналдо је сигурно најпознатије лице у свету фудбала, један од најбољих играча свих времена, симбол реал мадрида (у најуспешнијој ери икада) и ако реал неће да пристане на другачију поделу зараде (јер то је заједничка зарада, а роналдо је само изнео предлог како да се подели), то је њихово право.

Dare

pre 5 godina

Evo dajem glavu, i mogu da se kladim u sta god hocete, da ce on ostati u Realu.Novinari moraju nesto da pisu, pa tako svaku zimu i leto pisu kako Ronaldo odlazi, a onda on izjavi da je sve ok, i da ostaje.Evo, ostace i sad u Realu 1000%

dominus

pre 5 godina

@ neutralni felsh

Pazi ovako. Real Madrid je jedini klub na svetu gde bi istovremeno u ekipi mogli igrati Ronaldo, Nejmar i Mesi. Koliko bi to trajalo je druga stvar. Verovatno ne duže od dve sezone. Sad, izvesno je da će Nejmar doći u Real. Ne bih se iznenadio da to bude trampa Ronaldo za Nejmara, ali još manje da Ronaldo ostane, a dođe Nejmar (s tim što bi možda posle jedne sezone, Ronaldo otišao u PSG).

kopernik

pre 5 godina

Baggo, Romario, Bergkamp, Ronaldo da Lima, Zidan, Anri , Rivaldo, Ronaldinho i danas Mesi,pa mozda i Nejmar . To su igraci koji su meni ispred portugalca. A gde su oni stariji jos, koje ja nisam gledao. Maradonu pamtim sa zalaska karijere,pa Zico,Krojf,Pele ...Bez obzira na brojke ,precenjen igrac. Pa on sutne na utakmici po 20 x . Jedan Batistuta ili Ronaldo su morali iz 1 sanse stvoriti 2 gola !! Covek je najveci potrosac lopti u istoriji evropskog fudbala,to sam negde skroo procitao.

Spartanac

pre 5 godina

Ma jedino botina neutralni felsh zna gde će Ronaldo završiti,šapnuli mu njegovi katalonski prijatelji ,svi oni navijaju da ode u Kinu ili SAD,jedino tako Mesi i družina mogu da osvoje LŠ,odlično znaju dokle god je Ronaldo u Evropi tu titulu videti neće ,pa makar igrao i za Sporting iz Lisabona!

mumtaz

pre 5 godina

Vec par godina gledam sta sve ljudi ovde pisu o mesiju, o ronaldu, o djokovicu, o federeru, o dzordanu, o lebronu, o gvardioli, o murinju i da ne nabrajam jos, ima ih i previse....poenta je da toliko osporavaju ljude koji su medju najuspesnijim u svojim profesijama, svaki od njih. Jos ih karakterisu kao nikakve ljude, ono tipa kako sportista je ok, ali kao covek je nula, a nikad nisu imali priliku ni da pridju a ne da upoznaju nikoga od njih. Pa zelim da vas pitam sta vam to falim u vasim zivotima te otuda tolika ogorcenost, mrznja, zavist, ljubomora? U kojoj ste to vi profesiji medju 100 najuspesnijih u vasem gradu, ne nista sire? Da li vi ikad stanete ispred ogledala, pa onako objektivno sagledate cinjenice i utvridte sta to vama nedostaje i koje su vase nesavrsenosti? Ili uzivajte u majstorijama i umecima svih pomenutih ili ih nemojte vise pratiti i tako sebi stres nanositi !!!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

nebitno da li je u pitanju zvezda ili partizan, ili bilo koji od klubova sa istoka... quod licet iovi, non licet bovi.
(neutralni felsh, 7. jun 2018 12:08)

oniričko uspostavljanje jednakosti posledica je tvog permanentnog konflikta sa elementarnom logikom:
partizan, i ostali klubovi sa istoka, su - ti volovi iz maksime koju si citirao; zvezda, i steaua su - jupiter ili zevs, urezano ime na "ušatom" ontološki je dokaz toga...

zipi

pre 5 godina

Mnogo dobar igrac, ali mnogo ovisi o ekipi. Kad tim zakaze, on retko sam pravi razliku. U Unitedu je bilo obratno, bio bolji timski igrac, on je bio taj koji je pravio razliku na terenu svojim prodorima po boku, mada nikad nije bio igrac malog prostora .Nema tu lucidnost jednog Zidana, Roanldinja,Mesija,zube ili Maradone. To su istinske velicine,pravi majstori svog zanata i nije on taj nivo,zna to svako. Ali s obzirom gde je fudbal otisao u kojem smeru, ne cudi ni malo to glorifikovanje ovog igraca. Srce i dusa Reala su kao sto neko napisa Ramos , Modric i Kros . Ali i Marcelo koji je najbolji ofanzivni levi bek u zadnjih 20 i kusur godina. Strasan igrac. Da je igrao Kejn, Levandovski,Cavani na mestu Ronalda vih ovih sezona,zabijali bi isto toliko i osvajali sve sto i on. Ronaldo tu ubire plodove rada odlicne ekipe koju ima,ali i prilicno slabije konkurencije u evropi.Talijani i englezi nikad slabiji. Zato imamo situaciju da Real osvoji 3x za redom ,iako realno je bilo boljih ekipa od njih ranije,ali je bila i mnogo jaca konkurencija. Plus to sudjenje koje je svima preko glave. Da je bilo iole urednije,Real sigurno ne bi uzeo bar 2 od ove 4 LS koliko su uzeli zadnjih godina. Problem je samo sa Ronaldom sto ne vidim ko bi ga uzeo.Ulazi u pozne godine,a trazi veliku platu, plus i Real ce verovatno trazizi solidno obestecenje.I kome se isplati takav igrac? Jedino MLS !

Marin

pre 5 godina

Ja znam da su to ogromne cifre koje nama obicnim smrtnicima izgledaju nestvarne, ali to je sve biznis i novac je tu u prvom planu. Ronaldo vrlo dobro zna da je on brend koji donosi Realu puno vise novca od cifre koju on trazi i da se to klubu isplati dati jer ce dati netko drugi, ako nece Real. Taj isti Real bi ga nogirao bez milosti da nije to sto je i da im ne donosi i na terenu i van njega ogromnu korist, mjerenu u novcu u konacnici, naravno. On to tumaci kao nepostivanje i vjerovatno je u pravu. Njegov talent je Bozji dar, koji je on nadogradio rijekom znoja, a ovim on zeli testirati klub koliko ga cijeni, kroz novac koji on sam donosi Realu u puno vecem iznosu od tih 70 miliona. Kada to sagledate onda to i je nepostivanje. Vjerujem da je tu povrijedjen ego u prvom planu, a ne novac, jer se njegova imovina mjeri stotinama miliona.

CKM

pre 5 godina

Najjace mi je kad se nasi kristinaljubci uhvate za statiskiku, iako i marsovci vise na terenu razliku, koliko je Mesi kompletniji igrac, kakav je to talenat.. Ali i kad se uhvatimo te suvoparne statistike dobijamo frapantne podatke ! Mesi ima bolji prosek golova, asistencija, driblinga,stvorenih sansi saigracima ,bolji slobodnjaci i jedino gde je Roanaldo bolju su penali :) Dakle u svim najbitnijm fudbalskim paramettrima Mesi je bolji od Roanlda .Ali za to uopste nije potrebna statistika ,nego samo nase oci koje vide tu ne malu,nego osetnu razliku. Mesi je sve na terenu,dakle on stigne i asistirat ,razigracat, pakovat ali i zabijat kao Ronaldo,ustvari bolje od Ronalda :) Dakle neverovatno . Izvinite,ja znam da vas to boli,ali Ronaldo ne moze ni prismrditi Mesiju pa taman zabio jos ovoliko golova i uzeo trofeja. Jednsotavno je to tako. Mesi je nivo Maradone, mozda Pelea, dok Cristiano nije ni medju 10 najboljiih ikad. POstujem ja kikija, veliki igrac u svakom slucaju,da neko ne pomisli drugacije. Mnogo je toga napravio, svojim trudom i zalaganjem i to treba da bude uzor mnogim ,ali jednostavno Mesi je neka druga dimenzija hehe.Pravi ga je uzitak gledat na terenu. Kikiju neka je sretno gde god zavrsi .

hrkhrk

pre 5 godina

Ronaldo kralj,car ...I sve ostalo.Humanitarac bez presedana,nije se tetovirao zato sto je dobrovoljni davalac krvi.Na realovom sajtu imate I slike kao I broj od preko sto davanja,samo za vreme provedeno u Realu.Ubedljivo najveci dobrotvor u Spaniji od svih fudbalera.Za razliku od Mesia nema neprijatelja medju bivsim saigracima,a Mesi(Zlatan,Ronaldinjo,Fabregas,Ture...).Ko je bolji fudbaler druga stvar,ali velicati ljudske kvalitete Mesia a cela evropa prica drugacije ima naziv u strucnoj literaturi.

Realni za Real

pre 5 godina

Za razliku od Mesija koji je ljubomoran,sujetan,zavidan i osvetoljubiv Ronaldo je humanitarac i profesionalac,čuj mrze ga ljudi zbog frizure i zmijskog tela,pa kakav treba da bude, zadrigo i sa gnezdom na glavi,aman čovek drži do sebe i odlazi sigurno,Zidan je prvi povukao nogu,jednostavno posle njega dolaze turbulentna vremena.Koliko god osporavali Zidana da je imao više sreće nego pameti,može to da pije vodu jednom ali triputa u nizu to je već ZNANJE ZA POŠTOVANJE,i to svake sezone sa slabijim i oskudnijim timom.Zizu je do sada samo tražio dva zvučna pojačanja Mbapea i Azara i mnogo bi dobio sa njima ,ovako Perez da dovede i Nejmara ,Kejna i Salaha potpisujem da LŠ videti neće sve dok opet neki stručni trener ne izgradi tim po svojoj želji i uklopi sve kockice u mozaik!

Petar

pre 5 godina

Gledajuci njegovu statistiku i da svako dete na svetu zna ko je KR, malo ga placaju. Real Madrid je zaduzio mnogo vise nego sto je placen. Prakticno je bagatela i najbolja investicija Reala.

Старац Исаија

pre 5 godina

... a ne Quaresmu, Scholesa, Giggsa, Di Mariju, Özila, Xabi Alonsa, Modrica, Kroosa, Isca... (X=iks, 07. jun 2018 13:11)

Мој коментар није био злонамеран, мислим да би свако ко воли фудбал волео да види Роналда кога лоптама "хране" Ћави и Инијеста, са којима нико од играча које сте навели не може у исту реченицу, а да не помињем да пола њих ни не игра на истим позицијама као њих двојица.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Ronaldo jeste dao vise golova ali ipak Mesi ima bolju statistiku.
(kikki, 07. jun 2018 11:01)

Sa tim da Ronaldo nije igrao oduvek za Real. I sa time da ima osvojen Euro, sto je kao +100 golova.

Gospodin

pre 5 godina

Za razliku od Mesija koji je ljubomoran,sujetan,zavidan i osvetoljubiv.
(Realni za Real, 7. jun 2018 14:03) daj molim te..da nisi realovac pa ajde ali ovo hahahahahah upravo si opisao ronalda...koji je ljubomoran kad ne da gol ili ne dobije penal pa place...nije timski igrac vec tim igra za njega...da je humanitarac itd je za postovanje ali ovo sto si napisao za Messija si bas opisao njega. Svog padavicara.

xerox

pre 5 godina

Kolika je otkupna klazula buduci da ugovor vazi do 2021?
(Goran, 07. jun 2018 10:42)

Milijardu evra, klauzula nema veze sa tim koliko je ostalo do kraja ugovora. Naravno oni mogu da ga prodaju za manje pare ako im neko ponudi dovoljno

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Uostalom, video se njegov doprinos u finalu LS.
(Sabre, 7. jun 2018 10:31)

dva najveća uspeha navijača manjeg španskog kluba u ligi šampiona:
- kobajagi sumnjivi penal za real protiv juventusa;
- "neprimetni" ronaldo u finalu.

najtragičnije po njihovo mentalno zdravlje je što bi taj penal i bufon svirao pošto je mirne glave pogledao snimak, i što je, čak i da nije odvlačio dva igrača liverpula i tako stvarao prostor saigračima, ronaldo najzaslužniji što je real došao do tog finala.

lumenarević

pre 5 godina

Uzimam drugog najboljeg strelca ikada, G. Miler, čovek je na 1216 utakmica, dao 1416. Znači 200 više u odnosu na broj mečeva. Ovaj je kao na svakoj dao po gol, na čak 4 utakmice Cristijanica je dao 10 golova iz penala. Ako uzmemo da je sigurno 30ak dao iz ofsajda.......... Vrhunski igrač, nema šta

zzz

pre 5 godina

(Jop, 7. jun 2018 12:26)

Humanitarno je utajio porez. Toliko o tom Ronaldu... A nadam se da ce otici iz Reala. Bit je jedan padavicar manje u timu...

milm

pre 5 godina

U ligi bili ispod nivoa' ni blizu titule' daleko od Mesije Barse' nije ni cudo sto napusta' jer su se obrukali u prvenstvu. Nije slucajno i zidan otisao' jer ovakvo prvenstvo' je bilo sramotno' tako da nije ni cudno. I treba da idu. Da ne bi sledece god bili na pola tabele. Bravo za Mesija i Barsu na osvojenoj ubedljivoj tituli u spanskom sampionatu. Svaka cast.

Denis

pre 5 godina

Ronaldo je osvojio trofej sa 19 godina. Od tada jos 24 trofeja. Sa kim god da igra osvaja. Selektori znaju da igraci koji prave razliku kad je gutavo su oni koji su se rodili sa tim necim. To se ne moze nauciti. Zato ga hoce svaki selektor. Prica oko toga treba li mu sirina, jak tim iza i sl su deplasirane price.

Realan

pre 5 godina

(Adriano_Galiliani, 7. jun 2018 14:24)

Imao bi i Mesi osvojeno SP da je imao Edera u finalu da postigne gol. Ne kazem da je Eder bolji igrac od Iguaina nego mislim na to da je Eder za Portugal napravio vise nego sto se Iguain ikada napraviti za Argentinu..

neutralni felsh

pre 5 godina

@,neutralni felsh,lupaš ko otvoren prozor,duva promaja al'u tvojoj glavi,idi malo igraj domine,ne repliciraj na svaki komentar,nisi stručan za tako nešto-kapacitet "nula"!
(Rale, 07. jun 2018 13:47)

(neutralni felsh,
Jedno je biti pametan a drugo samo pametovati bez pokrića.U tvojim komentarima nema ničeg pametnog,a još žalosnije što vest o Ronaldu komentariše zagriženi simpatizer Barse,ajde da si neka klinčadija od 12do 15god.pa i da razumem ali adolescent u petoj deceniji baš žalosno,ne bi me čudilo i da pratiš teletabise i spavaš u posteljini sa katalonskim bojama,to se zove sindrom kasnog odrastanja li ti promašena investicija!
(Gringo, 07. jun 2018 13:41)


au, kakav "rage"... dva humanoidna kraja jedne primitivne verbalne toljage, izuzetno nevaspitane: jedan je ocigledno ustao na levu nogu a drugi je umislio da je svevidece oko.

sss

pre 5 godina

na pomolu opasan napad barselone. napad messi ronaldo. pazite sta sam vam rekao. ronaldu je barsa uvek bila san. sad ima sansu da zaigra sa boljim od sebe messijem

neutralni felsh

pre 5 godina

Ronaldo u Zvezdu odmah! Treba nam! Nije važno koliko košta, važno je da s Ronaldom postanemo šampioni Evrope! Da budemo ono što jesmo.
(simče, 07. jun 2018 11:29)


nadam se da se zezas. za tvoje dobro.
nebitno da li je u pitanju zvezda ili partizan, ili bilo koji od klubova sa istoka... quod licet iovi, non licet bovi.

hmm

pre 5 godina

APP. Ako prodje, prodje... Vec se i ove sezone lagano vidilo da to nije vise onaj stari Ronaldo. S ovakvim veznim redom se lako naci u (ne)prilici za gol. Videti cemo sto ce biti kada i, ako ode.

vidji

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту... (Старац Исаија, 7. jun 2018 10:45). Pre par sezona najbolji asistenti Primere su bili Di Marija, Ozil i naravno Mesi. Mesi je najbolji strelac i zlatna kopacka za 2018-u,najbolji asistent lige,najvise kreiranih sansi,najvise uspesnih driblinga...Cavi je u penziji,Inijesta ima dve asistencije. Nisu ista klasa!

Zoki

pre 5 godina

Kad pare udare u glavu! A gde ce te milione da potrosi?! Cemu to, da bi hranio svoj ego cifrom na racunu? Da da pola u humanitarne svrhe, opet ne bi imao gde ostatak da potrosi.Kad ljudi izgube vezi sa realnoscu...

Beoman

pre 5 godina

ako real izgubi Ronalda i procice nekoliko senzona bez trofeja i rasturice vise stotina miliona evrona da bi bili trofejni, zato real mora dati tih 75 miliona evrona za platu Ronalda jer je to ipak sica u vele-fudbalu. taj novac je sitan jer uz njega mogu igrati bez pojacanja, mozda golmana da kupe zbog konkurencije. u pojacanjima ce izgubiti stotine miliona evrona+masne plate+ da ce biti bez trofeja, jer za real tanjirici za druga, treca mesta , finala i polufinala u kupu kralja neznace bas nista. Nadam se da ce nas real izpuniti zelju realu inace iztoriat od pet uzastopnih trofeja se nece obnovit, 1956 do 1960 je real je bio najaci na svetu, pet godina uzastopice svi su unesvest padali u jakoj konkurenciji engleske, italije, portugala, sfrj, sovjeta- svedske, madjara, skota, austrije, danaca, z nemacke, i nemacke, poljaka, vranzuza, grka, tad su svi igrali fudbal i to u sistemu kup takmicenja. 1956 pocinje R Madrid´s dominacija i nakon 60 godina istorija se ponavlja, sto znaci svako 60 godina ce Real M biti pet puta uzastopice sampion evrope i sveta. to niko u svetu nie primeti osim ja, kvantitativna fizika kaze da se istoria ponavlja.

Gringo

pre 5 godina

kad se sve sumira, ako hocemo da se frljamo teorijama: moguce je da ronaldova strana namerno insistira na ovakvom ugovoru i svesno ide na to da ga real odbije... cini se da se polako postavlja scena za veliku transfer-menjaza - ronaldo za nejmara. real je vec par sezona upadljivo tih po pitanju transfera, dakle imaju dovoljno akumulirane "fer plaj finansije" za svaku kombinaciju... jedino sto je zaista nemoguce je videti ronalda i nejmara u istoj ekipi, jer obojica zele da vode glavnu rec. ronaldo je to hteo jos u unitedu pa ga je ferguson prodao da ne komesa ekipu, a nejmar je upravo zbog zelje za glavnom ulogom otisao iz barselone u psg. ako smo nesto naucili za sve ove godine, to je da nas nista ne sme iznenaditi :)
(neutralni felsh,
Jedno je biti pametan a drugo samo pametovati bez pokrića.U tvojim komentarima nema ničeg pametnog,a još žalosnije što vest o Ronaldu komentariše zagriženi simpatizer Barse,ajde da si neka klinčadija od 12do 15god.pa i da razumem ali adolescent u petoj deceniji baš žalosno,ne bi me čudilo i da pratiš teletabise i spavaš u posteljini sa katalonskim bojama,to se zove sindrom kasnog odrastanja li ti promašena investicija!

Sabre

pre 5 godina

naši stari su, kao i uvek, u pravu - bolje da se nisi vadio!
klubaštvo, kao uzrok ostrašćenosti, koliko-toliko i ima nekog smisla, dok je vrsta mržnje koju ti gajiš prema nekome koga lično ne poznaješ, koji te nikada ničim nije ugrozio, a planetarno je poznat kao jedan od ljudi koji najbolje rade to čime se bave a što i ti voliš - ne samo besmislena, nego i bolesna...
(mladići borovi, devojke jele, 7. jun 2018 13:52)

Liche, ajde opet sa sedenjem - sledi jos 'neverovatnih' saznanja. Kada ti je neko antipatican i smesan (kao meni Ronaldo) to ne znaci da ga mrzis, niti da te ugrozava niti ista od toga. Zapravo, savrseno mi zvizdi u donjem delu tela za njega. To znaci, pazi sad, opet cu ponoviti - da ti je antipatican, ali mu ne pridajes neki poseban znacaj. U fazonu iritantan je zbog svog prepotentnog ponasanja ali inace mi je potpuo svejedno. Kao uostalom i njemu za sve nas. Za razliku od tebe, koji si se izgleda ozbiljno uznemerio sto ti neko proziva ljubimca.

Nicim izazvan

pre 5 godina

438 utakmica 450 golova jel je neko od vas upoznat da je dao do sada 103 golova iz penala? Od kad je Ronaldo dosao u Real Mesi je odigrao 560 utakmica i dao 509 golova za Barselonu. E zanimljiv deo je taj sto je Mesi igrao vecinu vremena sa jos dva spica pored sebe Anri, Ibrahimovic pa onda David Vilja i Aleksis Sancez pa naravno do skoro Nejmar i Suarez.

Sabre

pre 5 godina

(mladići borovi, devojke jele, 7. jun 2018 11:45)

Liche, imam jednu sokantnu informaciju - bolje sedi. Mozes i da ne volis ni Barselonu ni Real, pa cak ni Atletiko da bi ti Penaldo bio krajnje antipatican lik. Znam, znam, neverovatno je.

hjeronimus

pre 5 godina

Nisam ljubitelj lika i dela Kristijana Ronalda ali ima sjajne brojke i uspehe.Da sam na njegovom mestu vratio bi se u Portugal i igrao za Sporting ili Benfiku.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(Sabre, 7. jun 2018 15:14)

kod mene je prva seansa uvek besplatna, težnja da sadržaj svoje podsvesti pripišeš drugom jedan je od najčešćih mehanizama odbrane, i naziva se - projekcijom.

ako je prekomplikovano, isuviše se trudiš oko nekoga kome, kako to sam tvrdiš - ne pridaješ neki poseban značaj...

Rale

pre 5 godina

@,neutralni felsh,lupaš ko otvoren prozor,duva promaja al'u tvojoj glavi,idi malo igraj domine,ne repliciraj na svaki komentar,nisi stručan za tako nešto-kapacitet "nula"!

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Liche, imam jednu sokantnu informaciju - bolje sedi. Mozes i da ne volis ni Barselonu ni Real, pa cak ni Atletiko da bi ti Penaldo bio krajnje antipatican lik. Znam, znam, neverovatno je.
(Sabre, 7. jun 2018 12:46)

naši stari su, kao i uvek, u pravu - bolje da se nisi vadio!
klubaštvo, kao uzrok ostrašćenosti, koliko-toliko i ima nekog smisla, dok je vrsta mržnje koju ti gajiš prema nekome koga lično ne poznaješ, koji te nikada ničim nije ugrozio, a planetarno je poznat kao jedan od ljudi koji najbolje rade to čime se bave a što i ti voliš - ne samo besmislena, nego i bolesna...

neutralni felsh

pre 5 godina

Barca,Barca,Barca,najbolji smo najbolji,
Real najveća prevara od kluba.Isto tako najveći lopovi.Stvarno neznam zašto Barcu nazivate Uefalona kad u stvari samo vama pomažu sudije i kad vam u potpunosti odgovaraju nadimci: Uefadrid,Penaldo,Penaldovci...itd...itd...

shalk

pre 5 godina

takvi narod ima psihicke probleme. kad neznas sta da radis sa parama... ali nikad ti nije dosta... "Greed is Good" ili "Greed is not good" ... pitaj ti Gordona Geka...

Gde ja živim

pre 5 godina

(konto, 7. jun 2018 11:44)

Ma jok, ne trebaju mu oni. Samo Ramosa da povede sa sobom. Cela sudijska organizacija ne bi mogla da da kartona koliko bi Serđo protivnika iznabadao.

P. S. Upravo zbog toga što si naveo i ne treba pratiti naš fudbal uopšte.

Misa

pre 5 godina

Starce isaija lupas gluposti. Da gigs skols i modric ne mogu u istu recenicu sa cavijem i ininestom, odavno nisam cuo vecu glupost!!!!!

bimmer

pre 5 godina

Idi u Kinu, uzmi milijarde, samo da te ne gledamo više u Ligi Šampiona. Da ponovo fudbal bude u centru pažnje a ne tvoja perfektna frizura, prenemaganje, padanje u šesnaestercu, foliranje i omalovažavanje saigrača. Veći narcis nije postojao u istoriji fudbala, veći igrači itekako jesu.

Sabre

pre 5 godina

Ajde paljba nalickani. Idealan su klub za tebe, mozes da dobijas prosek od penala po utakmici samo u Realu. 450 golova jeste impresivno, ali kada bi mu oduzeli svaki iz peterca ili sa penala pitanje da li bi stigao i do 200. Uostalom, video se njegov doprinos u finalu LS.

Beograd

pre 5 godina

Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.

dinorg

pre 5 godina

Najbolji igrac u istoriji ovog sporta ....
Halal vera majstore za ove trofeje i golove ....
Ovo mogu ovi igraci samo da sanjaju ostali....
Real te nece pustit tako lako....

Lobos

pre 5 godina

Ronaldu, realno, još samo nedostaje da ga Holivod nagradi Oskarom za GLUMU na terenu kao i dobije priznanje svetske epileptičke organizacije za PADANJE. Dobar igrač, samo nimalo gotivan.

мики

pre 5 godina

Veći narcis nije postojao u istoriji fudbala, veći igrači itekako jesu.
(bimmer, 07. jun 2018 10:34)

апсолутно. смрадина, а не човек

MasterMind

pre 5 godina

Najbrutalnija statistika nekog igrača u jednom klubu ikada... Znatno više golova od nastupa, a imao ih je više od 400 za Real... Pričajte šta hoćete, Roki je jedad od najboljih igrača svih vremena... Strašno.. Naravno da bih volio da se vrati na Ostrvo, ali polako, da se prvo ovo ozvaniči...

kompot

pre 5 godina

auuu,odigrao 438 meceva dao 450 golova?!?!i jos igrao u PL u Junajtedu na desnom krilu a ne u spicu!4 Lige Sampiona!posle neko prica kako su precenjeni Ronalno u Mesi a osim njih dvojice ne postoji ni jos jedan jedini igrac u istoriji fudbala koji je radio ono sto njih dvojica rade vec 10 i vise godina uzastopno!

Mica neverica

pre 5 godina

Znači, paljevina odlazi, Real se automatski pojačao :)

Odlazak prepotentne, narcisoidne individue može samo da donese boljitak... dah svežeg vazduha u zatrovanu i usmrđenu atmosferu u klubu.

kikki

pre 5 godina

(Denis, 7. jun 2018 10:24)

Messi u 761 utakmici ima:
616 golova i ima 250 asistencija

Ronaldo u 910 utakmica ima:
654 gola i ima 207 asistencija.

Ronaldo jeste dao vise golova ali ipak Mesi ima bolju statistiku.

Piksel

pre 5 godina

Kralj fudbala! Statistika je rekla svoje!
(Denis, 7. jun 2018 10:24)

Prije ce bude kralj narcizma i kralj sebicluka ... Da je Mesi sebican kao Ronaldo ( da nije timski igrac, da namjesta golove i saigracima, jer je fudbal TIMSKI SPORT ako se ne varam ) sigurno da bi imao za 4 godine jedno 1000 golova cirka ....

Dejan

pre 5 godina

Možete da pričate šta hoćete, i da je nalickan i da potencira frizuru i sve ostalo. Čovek u 30 i kusur godina teži i dalje ka tome da bude najbolji. Čovek posle toliko utakmica, treninga i dalje trenira punom parom, kao da je na početku. Ni Mesi se nije nadavao golova van šesnaesterca, Inzagi, Crespo, itd itd, pa niko od njih nije došao do ove brojke. Čovek je igrao krilo, nije ni bio u planu za špica. To što izgleda na terenu tako kako izgleda, čovek je takav zbog njegove želje i truda da bude najbolji. Što se tiče izgleda, želi da uvek izgleda top i meni je to sasvim normalno, ima lik vrhunsko telo, da li je zgodan ili ne ne zalazim u to, ali sasvim normalna stvar je da želi uvek da bude top. Nego nama, Srbima, smetaju uspešni ljudi. Strašan igrač, strašan. Retko ko je imao i imaće takvu statistiku. To što rade Mesi i on to će biti zabeleženo i ko zna da li će i kada još neko ponoviti ovakav uspeh. Postao je Legenda Real Madrida. Takođe, Portugal je odveo na Evropsko i osvojili su na kraju. Kakvim ga god nazivali, ovo što on radi, je za svaku pohvalu, a čovek se i dalje nije zasitio ni volje ni želje da bude najbolji.

KPJ

pre 5 godina

Najbrutalnija statistika nekog igrača u jednom klubu ikada... Znatno više golova od nastupa, a imao ih je više od 400 za Real... Pričajte šta hoćete, Roki je jedad od najboljih igrača svih vremena... Strašno.. Naravno da bih volio da se vrati na Ostrvo, ali polako, da se prvo ovo ozvaniči...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MasterMind, 7. jun 2018 10:24)

Ne bih da zanovetam, statistiku mu jeste zavidna, barem u Realu gde ceo tim igra za njega za razliku od Mancestera gde se znao red. Nego, da se vratim na temu, postoji MNOGO igraca koji su imali vise golova nego nastupa za svoj klub, mozes proveriti na internetu, i to ne malo golova nego po 300, pa cak 500 i vise. Nije Ronaldo ni prvi ni poslednji sa ovakvim brojkama, ali pretpostavljam da jeste kada imas 15 godinica.

Miskec

pre 5 godina

"Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Beograd, 7. jun 2018 10:25)"
A tvoj fudbalski saldo je????
Kao sto sam vec vise puta napisao, sve mi Srbi znamo, od advokata, preko trenera kosarkaskog, fudbalskog, nebitno, tenis znamo u prste, selektori najveci na svetu, za Mazica smo izmislili sudjenje. Evo covek pise o Ronaldu kao da ga licno trenira pa ga otpustio jer i nije neki fudbaler. Strasno!!!

Mladen

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ne bi on dao ni pola tih golova da nema masineriju iza sebe. Plus sto neko rece dole, samo dve titule u ligi. Preslabo za tim kakav imaju, a ovaj zalizanko, vec dugo sluzi samo da ispruzi nogu, dok su iza njega ti koji resavaju najbitnije poslove. Kao i uvek, drugi donose titule LS, a nju ce ici sve pohvale.

vasilevs

pre 5 godina

Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu.
(Beograd, 07. jun 2018 10:25)
Reci lice

Jop

pre 5 godina

Svi sto pricaj nula o coveka, uobrazenko i sl samo da znaju da se covek nije tetovirai sa bi mogao dobrovoljno da daje krv i to cesto radi. Zatim humanitarnih akcija i uplata za pomoc deci ima nebrojeno mnogo. Mozete fudbalski da ga osporavate, ali je plemenit i human covek kao retko koji u svetu poznatih.

ziko

pre 5 godina

Neka hvala ali ja se ipak odlucujem za Mesija nego za Ronalda koji samo na sebe misli, koji vredja svoje suigrace kada mu ne dodaju loptu, koji je psovao majku cak i jednom Zidanu kada ga je izmenio prosle sezone protiv Las Palmasa (ima i video), koji je pokazivao srednji prst navijacima, koji je milion puta namerno udarao protivnicke igrace itd itd... A sto se tice humanosti Mesi je 100 puta veci humanitarac od Ronalda. Na samo jednoj stranici na googlu mozes naci 12 primera kada je Mesi pokazao humanost. Ukucaj samo na googlu: 12 Messi charity moments

hronicar

pre 5 godina

neki podaci za ljubitelje statistike ronalda i mesija:
-ronaldo rodjen 1985,a mesi 1987,ronaldo stariji 2 godine
-ronaldo poceo karijeru sezone 2002/03 u b ekipi sportinga,a mesi 2003/03 u c ekipi barselone,ronaldo poceo profesionalnu karijeru godinu dana pre mesija
-ronaldo je ukupno odigrao 763utakmice i dao 573 gola ukupno
-mesi je ukupno odigrao 669 utakmica i dao 563 gola ukupno
ronaldo je u prednosti sto se tice broja utakmica u odnosu na mesija,ali u golovima bas i nije tako.samo 10 golova vise ronaldo ima a stariji jedve godine od mesija.cekajte kraj karijere i jednog i drugogpa onda pricajte ko je bolji,ali statistika ne laze.uvek je bolji onaj ko ima manje utakmica,a isti ili priblizan broj golova,a mesi je tu itekako u prednosti.

Milos

pre 5 godina

Pa sve je vec dogovoreno menjaza sa Psg za Neymara samo sto medijima treba malo vise da skontaju neke stvari a ovamo pise svakave nebuloze. Dobar posao Real Madrida dobijaju mladjeg igraca u prajmu i daju Ronalda koji ce verovatno moci da pruzi jos jednu dobru sezonu i posle toga povremeno bljesnuti.

zzz

pre 5 godina

(Jop, 7. jun 2018 12:26)

Humanitarno je utajio porez. Toliko o tom Ronaldu... A nadam se da ce otici iz Reala. Bit je jedan padavicar manje u timu...

gagijeva_raja

pre 5 godina

Mnogo je dao Realu, ali je i Real dao njemu. Ruku na srce, da ne igra u Realu, ne bi video zaltne lopte. Ramos,Marcelo,Modric,Kros,pa i ISco su godinama kljucni igraci ovog Reala i oni su po meni najzaasluzniji za sve uspehe koji su imali. Ronaldo je previse i precesto sebe stavljao u prvi plan kao sto je to i sad bilo posle finala. Nervira me njegovo ponasanje pa od kad je dosao u Real. Kazem, mnogo je dao ,ali i dosta i dobio. Moze Real i bez njega siguran sam , a on tesko da nadje ekipu koja ce konkurisat za osvajanje LS i njemu mnogo bitne zaltne lopte. Mogao se penzionisat u Realu biti prezadovoljan sa svim sto je postigao, koliko se klub zalagao za njega, ali ne,ta njegova sujeta,taj ego ne moze podneti da je Mesi , koji koliko god mi negirali, je najbolji igrac sveta svoje generacije. Verovanto uz Maradonu i Pelea najbolji ikad i meni to nije tesko priznat.Mnogo postujem tog malca, i ne moze Ronaldo u isti kos s njim,pa ni po platnom spisku. Dosadilo je svima to njegovo cmizdrenje iz sezone u sezonu i vreme je za rastanak.Hvala mu na svemu, i neka mu je sa srecom,ali bez obzira na sve, nikad mi nije bio simpatican.Ne volim takve igrace ,a svi znamo kakav je. Real je mnogo veci i od Alfreda Di Stefana,Genta,Raula ili Zidana ,pa tako i od Cristiana. Uvalit ga nekom bar za 100 mil i dovesti Nejmara koji je zver igrac i uz Isca ,Asencia i Vaskeza bi trebao biti temelj za dugorocnu dominaciju ne samo u Evropi vec i u primeri.

sss

pre 5 godina

na pomolu opasan napad barselone. napad messi ronaldo. pazite sta sam vam rekao. ronaldu je barsa uvek bila san. sad ima sansu da zaigra sa boljim od sebe messijem

Spartanac

pre 5 godina

Ma jedino botina neutralni felsh zna gde će Ronaldo završiti,šapnuli mu njegovi katalonski prijatelji ,svi oni navijaju da ode u Kinu ili SAD,jedino tako Mesi i družina mogu da osvoje LŠ,odlično znaju dokle god je Ronaldo u Evropi tu titulu videti neće ,pa makar igrao i za Sporting iz Lisabona!

neutralni felsh

pre 5 godina

Barca,Barca,Barca,najbolji smo najbolji,
Real najveća prevara od kluba.Isto tako najveći lopovi.Stvarno neznam zašto Barcu nazivate Uefalona kad u stvari samo vama pomažu sudije i kad vam u potpunosti odgovaraju nadimci: Uefadrid,Penaldo,Penaldovci...itd...itd...

Старац Исаија

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту...сме ли ико да замисли? Невероватан играч, он и Меси се заиста неће поновити вероватно никад.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Ne moze Penal Madrid da mu obezbedi 70 miliona godisnje i Kristina odmah odlazi iz Madrida hahahaha koji narcis ljudi moji.

Indus

pre 5 godina

"Skoro deceniju u Realu a mrsave dve titule u prvenstvu sa ovakvim igracima je slab saldo. O trofejima u LS. svedoci smo ceo svet zna kako se navlacilo za Real u tim utakmicama. E sad traziti toliki novac za produzetak saradnje je van svake pameti. Prepotentno narcisiodno i bezobrazno. A lik ulazi u 34 godinu veteran. Nemam reci jer lik ne pravi razliku na terenu."

Glupi Srbine, takvih vas je 99 odsto. A kažeš da si iz Beograda. I ja sam. Što je to bitno? Ćurka je ćerka (meleagris), bilo da je iz Beograda ili Arizone.

simče

pre 5 godina

Ronaldo u Zvezdu odmah! Treba nam! Nije važno koliko košta, važno je da s Ronaldom postanemo šampioni Evrope! Da budemo ono što jesmo.

antiDebil

pre 5 godina

Klub mu je kupio 4 lige sampiona, 4 zlatne lopte a on kaze da nisu ispunjavali njegove zahteve ???
Ko li ce se sada zeznuti i dovesti ga u svoj klub....Mada uvek se nadje neka ovca !

Realni za Real

pre 5 godina

Za razliku od Mesija koji je ljubomoran,sujetan,zavidan i osvetoljubiv Ronaldo je humanitarac i profesionalac,čuj mrze ga ljudi zbog frizure i zmijskog tela,pa kakav treba da bude, zadrigo i sa gnezdom na glavi,aman čovek drži do sebe i odlazi sigurno,Zidan je prvi povukao nogu,jednostavno posle njega dolaze turbulentna vremena.Koliko god osporavali Zidana da je imao više sreće nego pameti,može to da pije vodu jednom ali triputa u nizu to je već ZNANJE ZA POŠTOVANJE,i to svake sezone sa slabijim i oskudnijim timom.Zizu je do sada samo tražio dva zvučna pojačanja Mbapea i Azara i mnogo bi dobio sa njima ,ovako Perez da dovede i Nejmara ,Kejna i Salaha potpisujem da LŠ videti neće sve dok opet neki stručni trener ne izgradi tim po svojoj želji i uklopi sve kockice u mozaik!

Marta

pre 5 godina

komentarišete koliko je "dominantan" i koliko je golova dao u Realu, a niko ne pominje kontekst, ili okruženje u kojime je dao tolike golove. Dati tolike golove uz takve igrače oko sebe je mnogo lakše nego dati puno golova u slabijem timu. Kao što je poznato, Real, kao najbogatiji i najuticajniji (na sudije) klub, kupuje samo najbolje i najskuplje. I naravno, kad oko sebe imaš takav tim koji ti samo pakuje i nabacuje, lakše je davati tolike golove nego igrati u slabijem klubu, recimo Liverpulu, i dati 32 gola u sezoni, kao Salah.
Ovo je kao kad Najdžel Mensel i Patreze u Williamsu osvoje 15 od 16 trka u sezoni pa navijači likuju - au ala njih dvojica rasturaju - a Williams te godine ima auto u kom bi i baba pobedila.
Real je fudbalska mašina (preskupa) i logično je da onaj ko igra u njemu i još uz to ima poziciju da je glavni, da šutira sve penale i slobodnjake i da se samo njemu namešta, da će i dati puno golova. Dok je Ronaldo davao golove iz igre i penala Real je upropastio nekoliko odličnih igrača koji su sedeli na klupi zbog toga.
Mesi je potpuno drugačiji igrač, koji proigrava ostale i koji je motor tima, koji i daje i deli, inspiriše ostale igrače, vuče konce igre itd. Mnogo korisniji i pritom skromniji.

trajkoni018

pre 5 godina

@ziko
Cuj Mesi humanitarac, onda je Ronaldo bog medju humanitarcima. Covek koji je jos 2004. godine, sa svojih 19 godina, prvi medju fudbalerima donirao pomoc zrtvama cunamija. Za razliku od tvog heroja koji se isarao po telu ko da je jakuza. By the way, Ronaldo nikad nije napucao loptu u protivnicke navijace...Toliko o Mesijevoj "pravicnosti i postenju".

lumenarević

pre 5 godina

Inače, statistika kaže da je Ronaldo dao 102 gol iz penala, čak je na jednoj utakmici dao 3 gola sa penal tačke. Protiv valensije januara je dao 2 gola sa bele tačke.

Millennium

pre 5 godina

Ne volim Real i nikada nisam navijao za njih, ali prijatelju ti nisi veći od kluba. I nikada nećeš biti. Jer Real je institucija, bio pre tebe, biće i posle. A ovo je čista sujeta. Nije mu dosta para? Nego u trideset i kusur traži 75 miliona, samo da bi bio iznad ostalih. I posle pitaju što ga ne volim...

neutralni felsh

pre 5 godina

Ronaldo u Zvezdu odmah! Treba nam! Nije važno koliko košta, važno je da s Ronaldom postanemo šampioni Evrope! Da budemo ono što jesmo.
(simče, 07. jun 2018 11:29)


nadam se da se zezas. za tvoje dobro.
nebitno da li je u pitanju zvezda ili partizan, ili bilo koji od klubova sa istoka... quod licet iovi, non licet bovi.

lumenarević

pre 5 godina

Uzimam drugog najboljeg strelca ikada, G. Miler, čovek je na 1216 utakmica, dao 1416. Znači 200 više u odnosu na broj mečeva. Ovaj je kao na svakoj dao po gol, na čak 4 utakmice Cristijanica je dao 10 golova iz penala. Ako uzmemo da je sigurno 30ak dao iz ofsajda.......... Vrhunski igrač, nema šta

kiki

pre 5 godina

(Spartanac, 7. jun 2018 15:35)

Prvo, Barselona LŠ ne moze da osvoji zbog Rome i Atletika 2x, a ne zbog Ronalda ili Reala. Ali u Primeri zato vidimo ko zbog koga ne moze da osvoji titulu.. Inače, fudbal se ne igra samo od 2015 godine. Mesi i družina su osvojili "samo" 3-4 titule LŠ pored tog Ronalda, dok s druge strane Ronaldo najviše zbog te družine ima osvojenu samo 1 ili 2 titule Primere. Taj tvoj Ronaldo nije mogao Real dovesti ni do finala LŠ dok mu nisu doveli Modrica, Iska, Krosa. Čak ni sada se to ne bi desilo da sudije i UEFA ne kradu svaki tim koji se suprostavi Realu jer sta ce deca iz Kine ili Japana gledati ako im nema idola u finalu.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Ronaldo jeste dao vise golova ali ipak Mesi ima bolju statistiku.
(kikki, 07. jun 2018 11:01)

Sa tim da Ronaldo nije igrao oduvek za Real. I sa time da ima osvojen Euro, sto je kao +100 golova.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Ronaldo = najveca medijska laz i podvala ikada.
@koli
Nije.Bekam je na prvom mestu. Ne bih rekao da je Penaldo i medju prvih deset .. jeste Penaldo odlican igrac, kakav se retko radja, samo nije toliko dobar koliko ga hvale(najbolji igrac svih vremena? ma dajte ..), dok sa druge strane Bekam - igrac sa jednom nogom, spor, prelazi ga ko kako hoce, tehnika sacuvaj boze, ali neverovatno precizan centar-sut - opet, to nije dovoljno za medijsku paznju koju je imao ...

finib

pre 5 godina

Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dve LaLige.” 

Nevjerivatan podatak ...
(LuxDeLux, 07. jun 2018 10:15)

Dve La Lige za 9 godina je stvarno stvarno neverovatan neuspeh

vidji

pre 5 godina

Mој коментар није био злонамеран, мислим да би свако ко воли фудбал волео да види Роналда кога лоптама "хране" Ћави и Инијеста, са којима нико од играча које сте навели не може у исту реченицу, а да не помињем да пола њих ни не игра на истим позицијама као њих двојица.
(Старац Исаија, 07. jun 2018 14:06) Nije to ta filozofija,ne idu Cavi i Ronaldo zajedno,nije Cavi taj koji salje zavrsna dodavanja i koji pravi zicere. Ronaldo vec godinama 90% golova postize sa samo jednim dodirom sa loptom i obicno iz peterca,to u Barseloni ne postoji,potpuno drugaciji sistem.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

nebitno da li je u pitanju zvezda ili partizan, ili bilo koji od klubova sa istoka... quod licet iovi, non licet bovi.
(neutralni felsh, 7. jun 2018 12:08)

oniričko uspostavljanje jednakosti posledica je tvog permanentnog konflikta sa elementarnom logikom:
partizan, i ostali klubovi sa istoka, su - ti volovi iz maksime koju si citirao; zvezda, i steaua su - jupiter ili zevs, urezano ime na "ušatom" ontološki je dokaz toga...

vidji

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту... (Старац Исаија, 7. jun 2018 10:45). Pre par sezona najbolji asistenti Primere su bili Di Marija, Ozil i naravno Mesi. Mesi je najbolji strelac i zlatna kopacka za 2018-u,najbolji asistent lige,najvise kreiranih sansi,najvise uspesnih driblinga...Cavi je u penziji,Inijesta ima dve asistencije. Nisu ista klasa!

nen-si

pre 5 godina

prosto neverujem šta pišu ovi ljudi ovde. Ma mogu da ga mrze do iznemoglosti ali čovek je veličina veličine. Toliko pa nebi mu valjda davali pare ono bez veze da ne vredi bio on nalickan ili ne može mu se . na 438 mečeva 450 golova malo li je . eeee koje ste vi rasulo ljubomorni i zavidnih mozgova he he he. ajde pozdrav

X=iks

pre 5 godina

Каква ли би статистика овог човека била да је годинама иза себе имао Ћавија и Инијесту... (Старац Исаија, 7. jun 2018 10:45)

... a ne Quaresmu, Scholesa, Giggsa, Di Mariju, Özila, Xabi Alonsa, Modrica, Kroosa, Isca...

neutralni felsh

pre 5 godina

@,neutralni felsh,lupaš ko otvoren prozor,duva promaja al'u tvojoj glavi,idi malo igraj domine,ne repliciraj na svaki komentar,nisi stručan za tako nešto-kapacitet "nula"!
(Rale, 07. jun 2018 13:47)

(neutralni felsh,
Jedno je biti pametan a drugo samo pametovati bez pokrića.U tvojim komentarima nema ničeg pametnog,a još žalosnije što vest o Ronaldu komentariše zagriženi simpatizer Barse,ajde da si neka klinčadija od 12do 15god.pa i da razumem ali adolescent u petoj deceniji baš žalosno,ne bi me čudilo i da pratiš teletabise i spavaš u posteljini sa katalonskim bojama,to se zove sindrom kasnog odrastanja li ti promašena investicija!
(Gringo, 07. jun 2018 13:41)


au, kakav "rage"... dva humanoidna kraja jedne primitivne verbalne toljage, izuzetno nevaspitane: jedan je ocigledno ustao na levu nogu a drugi je umislio da je svevidece oko.

454

pre 5 godina

Od tih 450 golova vecina su sa penala, Amin i ende.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Batko pamcenje mu kratko, 7. jun 2018 11:25)

Cekaj , zar penal nije deo fudbala ?

milos.k

pre 5 godina

Ne volim ga, ali covek sta pravi je definitivno jedan od najvecih koje je fudbal imao. Vredi svaki dinar koji trazi. On ce da igra za manje pare a davace se pare za nekakvog Pogbu, SMS-a, Dembelea koji imaju dva gola i dve asistencije za sezonu. Mnogo je u fudbalu izgubljen kriterijum. A na kraju, fudbal se i gleda zbog Ronalda, Mesija

kopernik

pre 5 godina

Baggo, Romario, Bergkamp, Ronaldo da Lima, Zidan, Anri , Rivaldo, Ronaldinho i danas Mesi,pa mozda i Nejmar . To su igraci koji su meni ispred portugalca. A gde su oni stariji jos, koje ja nisam gledao. Maradonu pamtim sa zalaska karijere,pa Zico,Krojf,Pele ...Bez obzira na brojke ,precenjen igrac. Pa on sutne na utakmici po 20 x . Jedan Batistuta ili Ronaldo su morali iz 1 sanse stvoriti 2 gola !! Covek je najveci potrosac lopti u istoriji evropskog fudbala,to sam negde skroo procitao.

ziko

pre 5 godina

(Realni za Real, 7. jun 2018 14:03)

Ti si sve samo nisi realan. Pa upravo je suprotno. Da li si ti mozda bio ironican ili? Messi je gospodin u poređenju sa Ronaldom. Za razliku od Ronalda koji je glumac, narcis, egocentrik, sujetan, zavidan Messi je humanitarac i profesionalac. Kakva je Ronaldo osoba dovoljno govori cinjenica da je psovao majku Bejlu u jednoj utakmici samo zato jer mu nije dodao loptu. Mislim da ga ljudi mnogo vise ne vole i zbog simuliranja nego zbog frizure. Kao da je Ronaldo jedini koji lepo izgleda.. Ima fudbalera koji su i mnogo lepsi od njega pa ih niko ne mrzi...

ja

pre 5 godina

@ (Josarian, 07. jun 2018 10:26)

A zašto tako misliš? Čovek daje desetine miliona evra godišnje u humanitarne svrhe. On je inače iz jednog malog, siromašnig ribarskog sela u Portugalu. Kad je počeo da zarađuje velike pare u MU, prvo se odužio svojim komšijama i bliskim ljudima, tako što je počeo da izdržava svoje selo - izgradio je ljudima kuće i bukvalno počeo da im isplaćuje platu. Svakoj porodici daje mesečnu apanažu. Nikad se za njega nisu vezivale afere ili neke priče o nepoštovanju zakona. S druge strane, za Mesija nikada nisam pročitao da je dao cent ljudima koji nemaju, a povrh toga što je najplaćeniji sportista današnjice, to mu nije dovoljno, već radi sve da uveća svoj prihod, tako što radi poresku utaju...

Dare

pre 5 godina

Evo dajem glavu, i mogu da se kladim u sta god hocete, da ce on ostati u Realu.Novinari moraju nesto da pisu, pa tako svaku zimu i leto pisu kako Ronaldo odlazi, a onda on izjavi da je sve ok, i da ostaje.Evo, ostace i sad u Realu 1000%

Sasa

pre 5 godina

Vrhunski fudbaler, ali čovek nula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Josarian, 7. jun 2018 10:26)

A ti si mu drugar pa znas kakav je covek? Ili rodjak? Sedeo si s njim , pricao? Ili si na osnovu fudbalske igre zakljucio kakav je covek? Eto ja ga ne znam , ali meni deluje da je mnogo bolji covek od tebe

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Mozete da pricate sta hocete,da ga vredjate poluduhovitim doskocicama,nije ni meni simpatican,takav je valjda po prirodi,ali Za Real Madrid na 438 utakmica 450 golova,uzeti 2 titule u Spaniji pored ovakve Barselone gde su u isto vreme,u istom timu 12-13 godina igrali Bogovi fudbala Cavi,Inijesta i Mesi sto se nije nikada dogodilo u istoriji fudbala,i jos uzeti 4 LS ( jednu sa MU i 3 uzastopne za Real) je svakako za postovanje,istoriju,nezaborav i vecnost u svim fudbalskim almanasima.

shalk

pre 5 godina

takvi narod ima psihicke probleme. kad neznas sta da radis sa parama... ali nikad ti nije dosta... "Greed is Good" ili "Greed is not good" ... pitaj ti Gordona Geka...

zipi

pre 5 godina

Mnogo dobar igrac, ali mnogo ovisi o ekipi. Kad tim zakaze, on retko sam pravi razliku. U Unitedu je bilo obratno, bio bolji timski igrac, on je bio taj koji je pravio razliku na terenu svojim prodorima po boku, mada nikad nije bio igrac malog prostora .Nema tu lucidnost jednog Zidana, Roanldinja,Mesija,zube ili Maradone. To su istinske velicine,pravi majstori svog zanata i nije on taj nivo,zna to svako. Ali s obzirom gde je fudbal otisao u kojem smeru, ne cudi ni malo to glorifikovanje ovog igraca. Srce i dusa Reala su kao sto neko napisa Ramos , Modric i Kros . Ali i Marcelo koji je najbolji ofanzivni levi bek u zadnjih 20 i kusur godina. Strasan igrac. Da je igrao Kejn, Levandovski,Cavani na mestu Ronalda vih ovih sezona,zabijali bi isto toliko i osvajali sve sto i on. Ronaldo tu ubire plodove rada odlicne ekipe koju ima,ali i prilicno slabije konkurencije u evropi.Talijani i englezi nikad slabiji. Zato imamo situaciju da Real osvoji 3x za redom ,iako realno je bilo boljih ekipa od njih ranije,ali je bila i mnogo jaca konkurencija. Plus to sudjenje koje je svima preko glave. Da je bilo iole urednije,Real sigurno ne bi uzeo bar 2 od ove 4 LS koliko su uzeli zadnjih godina. Problem je samo sa Ronaldom sto ne vidim ko bi ga uzeo.Ulazi u pozne godine,a trazi veliku platu, plus i Real ce verovatno trazizi solidno obestecenje.I kome se isplati takav igrac? Jedino MLS !

Nebojsa

pre 5 godina

Mozete vi pricati sta hocete, ali ovo je kompletna ludost, jedan, koji trci za loptom, i malo bolje se snalazi sa njom nego ostali uzima toliko novac!!!

Jedan lekar na zapadu koji spasava ljude svaki dan, zaradi godisnje mozda 60.000€.
Za operaciju dece koja bi mogla da se izlece nema novaca, sakuplja se od sms-a, strasno. Svetu treba jeden potop ili bilo kakva vrsta ponovnog reseta.

Beoman

pre 5 godina

ako real izgubi Ronalda i procice nekoliko senzona bez trofeja i rasturice vise stotina miliona evrona da bi bili trofejni, zato real mora dati tih 75 miliona evrona za platu Ronalda jer je to ipak sica u vele-fudbalu. taj novac je sitan jer uz njega mogu igrati bez pojacanja, mozda golmana da kupe zbog konkurencije. u pojacanjima ce izgubiti stotine miliona evrona+masne plate+ da ce biti bez trofeja, jer za real tanjirici za druga, treca mesta , finala i polufinala u kupu kralja neznace bas nista. Nadam se da ce nas real izpuniti zelju realu inace iztoriat od pet uzastopnih trofeja se nece obnovit, 1956 do 1960 je real je bio najaci na svetu, pet godina uzastopice svi su unesvest padali u jakoj konkurenciji engleske, italije, portugala, sfrj, sovjeta- svedske, madjara, skota, austrije, danaca, z nemacke, i nemacke, poljaka, vranzuza, grka, tad su svi igrali fudbal i to u sistemu kup takmicenja. 1956 pocinje R Madrid´s dominacija i nakon 60 godina istorija se ponavlja, sto znaci svako 60 godina ce Real M biti pet puta uzastopice sampion evrope i sveta. to niko u svetu nie primeti osim ja, kvantitativna fizika kaze da se istoria ponavlja.

bBb

pre 5 godina

@Pa sve je vec dogovoreno menjaza sa Psg za Neymara samo sto medijima treba malo vise da skontaju neke stvari a ovamo pise svakave nebuloze. Dobar posao Real Madrida dobijaju mladjeg igraca u prajmu i daju Ronalda koji ce verovatno moci da pruzi jos jednu dobru sezonu i posle toga povremeno bljesnuti.
(Milos, 07. jun 2018 10:19)

Dobiće Neymara za Ronalda, ali uz jedno 100+ miliončeta pride... Pa nisu ludi da daju igračinu od 26 godina, za Ronalda sa 33.

Realan

pre 5 godina

(Adriano_Galiliani, 7. jun 2018 14:24)

Imao bi i Mesi osvojeno SP da je imao Edera u finalu da postigne gol. Ne kazem da je Eder bolji igrac od Iguaina nego mislim na to da je Eder za Portugal napravio vise nego sto se Iguain ikada napraviti za Argentinu..

CKM

pre 5 godina

Najjace mi je kad se nasi kristinaljubci uhvate za statiskiku, iako i marsovci vise na terenu razliku, koliko je Mesi kompletniji igrac, kakav je to talenat.. Ali i kad se uhvatimo te suvoparne statistike dobijamo frapantne podatke ! Mesi ima bolji prosek golova, asistencija, driblinga,stvorenih sansi saigracima ,bolji slobodnjaci i jedino gde je Roanaldo bolju su penali :) Dakle u svim najbitnijm fudbalskim paramettrima Mesi je bolji od Roanlda .Ali za to uopste nije potrebna statistika ,nego samo nase oci koje vide tu ne malu,nego osetnu razliku. Mesi je sve na terenu,dakle on stigne i asistirat ,razigracat, pakovat ali i zabijat kao Ronaldo,ustvari bolje od Ronalda :) Dakle neverovatno . Izvinite,ja znam da vas to boli,ali Ronaldo ne moze ni prismrditi Mesiju pa taman zabio jos ovoliko golova i uzeo trofeja. Jednsotavno je to tako. Mesi je nivo Maradone, mozda Pelea, dok Cristiano nije ni medju 10 najboljiih ikad. POstujem ja kikija, veliki igrac u svakom slucaju,da neko ne pomisli drugacije. Mnogo je toga napravio, svojim trudom i zalaganjem i to treba da bude uzor mnogim ,ali jednostavno Mesi je neka druga dimenzija hehe.Pravi ga je uzitak gledat na terenu. Kikiju neka je sretno gde god zavrsi .

hrkhrk

pre 5 godina

Ronaldo kralj,car ...I sve ostalo.Humanitarac bez presedana,nije se tetovirao zato sto je dobrovoljni davalac krvi.Na realovom sajtu imate I slike kao I broj od preko sto davanja,samo za vreme provedeno u Realu.Ubedljivo najveci dobrotvor u Spaniji od svih fudbalera.Za razliku od Mesia nema neprijatelja medju bivsim saigracima,a Mesi(Zlatan,Ronaldinjo,Fabregas,Ture...).Ko je bolji fudbaler druga stvar,ali velicati ljudske kvalitete Mesia a cela evropa prica drugacije ima naziv u strucnoj literaturi.

Nicim izazvan

pre 5 godina

438 utakmica 450 golova jel je neko od vas upoznat da je dao do sada 103 golova iz penala? Od kad je Ronaldo dosao u Real Mesi je odigrao 560 utakmica i dao 509 golova za Barselonu. E zanimljiv deo je taj sto je Mesi igrao vecinu vremena sa jos dva spica pored sebe Anri, Ibrahimovic pa onda David Vilja i Aleksis Sancez pa naravno do skoro Nejmar i Suarez.

Denis

pre 5 godina

Ronaldo je osvojio trofej sa 19 godina. Od tada jos 24 trofeja. Sa kim god da igra osvaja. Selektori znaju da igraci koji prave razliku kad je gutavo su oni koji su se rodili sa tim necim. To se ne moze nauciti. Zato ga hoce svaki selektor. Prica oko toga treba li mu sirina, jak tim iza i sl su deplasirane price.

jsx

pre 5 godina

@bimmer
Pa bas ti pricas o frizuri, prenemaganju, padanju a ne o fudbalu. Covek koji ima pet liga sampiona i daje 500 golova biva omalovazavan (inace navijam za Barsu, doduse ne mrzim real jer nisam Katalonac) i neki mnogo losiji (mada takodje sjajni) igraci se uzdizu u odnosu na njega jer im, eto, kosa ne lici na gnezdo i, hajde, nesto manje simuliraju (ok, to jeste iritantno, ali glupo je negirati mu talenat zato).
Slicna je prica sa jos jednim brutalnim igracem Nejmarom koji je bio najbolji strelac jedne sezone u ls (delio, ali i dalje) dajuci golove u svakom mecu pocev od cetvrtfinala. Takodje je bio najbolji u onom preokretu protiv PSG-a, ali ne bolji su neki igraci koji su igrali ok u Primeri i bili "smekeri a ne sminkeri"

Роналдо прелази у Чукарички

pre 5 godina

Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova

Па стварно би требали да га дарују са онолико сувог злата колико је тежак

milm

pre 5 godina

U ligi bili ispod nivoa' ni blizu titule' daleko od Mesije Barse' nije ni cudo sto napusta' jer su se obrukali u prvenstvu. Nije slucajno i zidan otisao' jer ovakvo prvenstvo' je bilo sramotno' tako da nije ni cudno. I treba da idu. Da ne bi sledece god bili na pola tabele. Bravo za Mesija i Barsu na osvojenoj ubedljivoj tituli u spanskom sampionatu. Svaka cast.

Denis

pre 5 godina

Ronaldo je osvojio trofej sa 19 godina. Od tada jos 24 trofeja. Sa kim god da igra osvaja. Selektori znaju da igraci koji prave razliku kad je gutavo su oni koji su se rodili sa tim necim. To se ne moze nauciti. Zato ga hoce svaki selektor. Prica oko toga treba li mu sirina, jak tim iza i sl su deplasirane price.

VUK

pre 5 godina

Ko je odigrao prvenstvenu utakmicu u bilo kom rangu takmičenja , zna koliko je teško dati gol ..iz igre, prekida ili penala...svejedno. A dati 450 golova !!!! Na najvišem mogućem takmičarskom nivou !To je neverovatno. Normalno je da čovek želi da naplati što više. Mada će to ići mnogo teško. Znaju svi u vrhunskom fudbalu da je najkraći vek upravo igrački vek kvalitetnog igranja baš kod napadača. Zalepio Ronaldo početnu cifru samo tako .I trećinu da dobije ...završio je posao.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Uostalom, video se njegov doprinos u finalu LS.
(Sabre, 7. jun 2018 10:31)

dva najveća uspeha navijača manjeg španskog kluba u ligi šampiona:
- kobajagi sumnjivi penal za real protiv juventusa;
- "neprimetni" ronaldo u finalu.

najtragičnije po njihovo mentalno zdravlje je što bi taj penal i bufon svirao pošto je mirne glave pogledao snimak, i što je, čak i da nije odvlačio dva igrača liverpula i tako stvarao prostor saigračima, ronaldo najzaslužniji što je real došao do tog finala.

zoro

pre 5 godina

Inače, statistika kaže da je Ronaldo dao 102 gol iz penala, čak je na jednoj utakmici dao 3 gola sa penal tačke. Protiv valensije januara je dao 2 gola sa bele tačke.
(lumenarević, 07. jun 2018 11:24)

Kad je Kristijano Ronaldo dao tri gola iz penala na jednoj utakmici?
Ronaldo (Brazilac) je dao tri gola iz penala na jednoj utakmici, protiv Argentine

Gospodin

pre 5 godina

Za razliku od Mesija koji je ljubomoran,sujetan,zavidan i osvetoljubiv.
(Realni za Real, 7. jun 2018 14:03) daj molim te..da nisi realovac pa ajde ali ovo hahahahahah upravo si opisao ronalda...koji je ljubomoran kad ne da gol ili ne dobije penal pa place...nije timski igrac vec tim igra za njega...da je humanitarac itd je za postovanje ali ovo sto si napisao za Messija si bas opisao njega. Svog padavicara.

misko

pre 5 godina

Kuda ide svet sa ovakvim sujetama i zahtevima.Mora da se propadne.Nema opravdanja da bilo ko plati tolike pare.Sledeći zahtev Neimara ili nekog mladog nepoznatog fudbalera će biti 100 miliona mesečno,nedeljno dnevno.Šta treba da traže neurohirurzi, ljudi koji spašavaju živote.

neko

pre 5 godina

Sta je vama hejterima??? Imamo veliku srecu i zadovoljstvo da zivimo u eri i gledamo uzivo neke od najboljih fudbalera ikada, Ronalda i Mesija! Svako prepucavanje ko je bolji je smesno, statistika obojice je fantasticna! Obojica igraju u klubovima sa velikom finansijskom snagom, te se pazeni i razmazeni od svih, javnosti i sudija, ali to je neka druga prica, neka su oni zivi i zdravi...

Sabre

pre 5 godina

(mladići borovi, devojke jele, 7. jun 2018 11:45)

Liche, imam jednu sokantnu informaciju - bolje sedi. Mozes i da ne volis ni Barselonu ni Real, pa cak ni Atletiko da bi ti Penaldo bio krajnje antipatican lik. Znam, znam, neverovatno je.

Старац Исаија

pre 5 godina

... a ne Quaresmu, Scholesa, Giggsa, Di Mariju, Özila, Xabi Alonsa, Modrica, Kroosa, Isca... (X=iks, 07. jun 2018 13:11)

Мој коментар није био злонамеран, мислим да би свако ко воли фудбал волео да види Роналда кога лоптама "хране" Ћави и Инијеста, са којима нико од играча које сте навели не може у исту реченицу, а да не помињем да пола њих ни не игра на истим позицијама као њих двојица.

Sabre

pre 5 godina

naši stari su, kao i uvek, u pravu - bolje da se nisi vadio!
klubaštvo, kao uzrok ostrašćenosti, koliko-toliko i ima nekog smisla, dok je vrsta mržnje koju ti gajiš prema nekome koga lično ne poznaješ, koji te nikada ničim nije ugrozio, a planetarno je poznat kao jedan od ljudi koji najbolje rade to čime se bave a što i ti voliš - ne samo besmislena, nego i bolesna...
(mladići borovi, devojke jele, 7. jun 2018 13:52)

Liche, ajde opet sa sedenjem - sledi jos 'neverovatnih' saznanja. Kada ti je neko antipatican i smesan (kao meni Ronaldo) to ne znaci da ga mrzis, niti da te ugrozava niti ista od toga. Zapravo, savrseno mi zvizdi u donjem delu tela za njega. To znaci, pazi sad, opet cu ponoviti - da ti je antipatican, ali mu ne pridajes neki poseban znacaj. U fazonu iritantan je zbog svog prepotentnog ponasanja ali inace mi je potpuo svejedno. Kao uostalom i njemu za sve nas. Za razliku od tebe, koji si se izgleda ozbiljno uznemerio sto ti neko proziva ljubimca.

Gringo

pre 5 godina

kad se sve sumira, ako hocemo da se frljamo teorijama: moguce je da ronaldova strana namerno insistira na ovakvom ugovoru i svesno ide na to da ga real odbije... cini se da se polako postavlja scena za veliku transfer-menjaza - ronaldo za nejmara. real je vec par sezona upadljivo tih po pitanju transfera, dakle imaju dovoljno akumulirane "fer plaj finansije" za svaku kombinaciju... jedino sto je zaista nemoguce je videti ronalda i nejmara u istoj ekipi, jer obojica zele da vode glavnu rec. ronaldo je to hteo jos u unitedu pa ga je ferguson prodao da ne komesa ekipu, a nejmar je upravo zbog zelje za glavnom ulogom otisao iz barselone u psg. ako smo nesto naucili za sve ove godine, to je da nas nista ne sme iznenaditi :)
(neutralni felsh,
Jedno je biti pametan a drugo samo pametovati bez pokrića.U tvojim komentarima nema ničeg pametnog,a još žalosnije što vest o Ronaldu komentariše zagriženi simpatizer Barse,ajde da si neka klinčadija od 12do 15god.pa i da razumem ali adolescent u petoj deceniji baš žalosno,ne bi me čudilo i da pratiš teletabise i spavaš u posteljini sa katalonskim bojama,to se zove sindrom kasnog odrastanja li ti promašena investicija!

neutralni felsh

pre 5 godina

kad se sve sumira, ako hocemo da se frljamo teorijama: moguce je da ronaldova strana namerno insistira na ovakvom ugovoru i svesno ide na to da ga real odbije... cini se da se polako postavlja scena za veliku transfer-menjaza - ronaldo za nejmara. real je vec par sezona upadljivo tih po pitanju transfera, dakle imaju dovoljno akumulirane "fer plaj finansije" za svaku kombinaciju... jedino sto je zaista nemoguce je videti ronalda i nejmara u istoj ekipi, jer obojica zele da vode glavnu rec. ronaldo je to hteo jos u unitedu pa ga je ferguson prodao da ne komesa ekipu, a nejmar je upravo zbog zelje za glavnom ulogom otisao iz barselone u psg.
ako smo nesto naucili za sve ove godine, to je da nas nista ne sme iznenaditi :)

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

Liche, imam jednu sokantnu informaciju - bolje sedi. Mozes i da ne volis ni Barselonu ni Real, pa cak ni Atletiko da bi ti Penaldo bio krajnje antipatican lik. Znam, znam, neverovatno je.
(Sabre, 7. jun 2018 12:46)

naši stari su, kao i uvek, u pravu - bolje da se nisi vadio!
klubaštvo, kao uzrok ostrašćenosti, koliko-toliko i ima nekog smisla, dok je vrsta mržnje koju ti gajiš prema nekome koga lično ne poznaješ, koji te nikada ničim nije ugrozio, a planetarno je poznat kao jedan od ljudi koji najbolje rade to čime se bave a što i ti voliš - ne samo besmislena, nego i bolesna...

Petar Pan

pre 5 godina

A vidite vi kojima je ovo gadno, sutra ujutru otidite na posao u neku od korporacija za koju radite za platu za koju vec radite i osecajte se sjajno zbog toga sto je Vasa kompaniju ultra uspesna i zaradjuje milione i milijarde i zbog Vaseg doprinosa istoj koji je tako sjajno i bogato nagradjen... Pa onda opet razmislite da li je toliko gadno ovo sta radi ovaj covek... Samo toliko...

веверица

pre 5 godina

што не би тражио? он им на своје игре и бренд донесе сигурно преко 100 милиона годишње. што онда да не тражи свој део? ни не сумњам да није он сам смислио цифру, него тим економских стручњака који ради за њега и који су избројали сваки еврић који преко роналдових ногу и лица уђе у мадрид. што, је л треба да поклони све флорентину перезу?
кристијано роналдо је сигурно најпознатије лице у свету фудбала, један од најбољих играча свих времена, симбол реал мадрида (у најуспешнијој ери икада) и ако реал неће да пристане на другачију поделу зараде (јер то је заједничка зарада, а роналдо је само изнео предлог како да се подели), то је њихово право.

hjeronimus

pre 5 godina

Nisam ljubitelj lika i dela Kristijana Ronalda ali ima sjajne brojke i uspehe.Da sam na njegovom mestu vratio bi se u Portugal i igrao za Sporting ili Benfiku.

Zoran

pre 5 godina

Ma, u pravu je potpuno. Na ovu skupocu i nezaposlenost da dobija bednih 40 miliona godishnje, ma ko bi to trpeo. Sa tolikom decom koju ima , ne vidim da moze skrpiti od prvog do prvog.

hahaha brate

pre 5 godina

Al se vi primate na novinarske patke i kako vam oni opisu pricu take vi mislite.Da sutra novinari krenu da pisu da je dusa od coveka i vi bi ste to mislili.Malo mucnite!

filip23

pre 5 godina

Hoće li ikad svet videti 2 dominantnija fudbalera od Ronalda i Mesija? Ne razumem zašto de ljudi raspravljaju ko je bolji, jasno je da su njih dvojica najbolji, svaki na svoj način. Uživajmo dok još igraju.

Maki

pre 5 godina

Meni je najlogičnije da je on već našao klub, a pred Real stavio nerealne uslove, pa ako prodje. Mislim da čak i pare nisu njima problem, ali dati šestogidišnji ugovor igraču od 34 godine neće niko, pa čak ni Real Ronaldu.

Zoki

pre 5 godina

Kad pare udare u glavu! A gde ce te milione da potrosi?! Cemu to, da bi hranio svoj ego cifrom na racunu? Da da pola u humanitarne svrhe, opet ne bi imao gde ostatak da potrosi.Kad ljudi izgube vezi sa realnoscu...

Misa

pre 5 godina

Starce isaija lupas gluposti. Da gigs skols i modric ne mogu u istu recenicu sa cavijem i ininestom, odavno nisam cuo vecu glupost!!!!!

Petar

pre 5 godina

Gledajuci njegovu statistiku i da svako dete na svetu zna ko je KR, malo ga placaju. Real Madrid je zaduzio mnogo vise nego sto je placen. Prakticno je bagatela i najbolja investicija Reala.

pobeda

pre 5 godina

Uzimam drugog najboljeg strelca ikada, G. Miler, čovek je na 1216 utakmica, dao 1416. Znači 200 više u odnosu na broj mečeva. Ovaj je kao na svakoj dao po gol, na čak 4 utakmice Cristijanica je dao 10 golova iz penala. Ako uzmemo da je sigurno 30ak dao iz ofsajda.......... Vrhunski igrač, nema šta
(lumenarević, 07. jun 2018 12:50)

Kako ti nije glupo da toliko izmišljaš? Gerd Miler ni blizu nije odigrao toliko utakmica I postigao toliko golova. Čovek je odigrao 600-700 utakmica I postigao 600-700 golova, s tim što je imao 50-60 utakmica više nego golova. U ovo je uračunato I to kada je punio mreže u nižim rangovima nemačkog fudbala. Ovo je odličan učinak Milera, ali ni blizu tih tvojih izmišljenih brojki.

Gde ja živim

pre 5 godina

(konto, 7. jun 2018 11:44)

Ma jok, ne trebaju mu oni. Samo Ramosa da povede sa sobom. Cela sudijska organizacija ne bi mogla da da kartona koliko bi Serđo protivnika iznabadao.

P. S. Upravo zbog toga što si naveo i ne treba pratiti naš fudbal uopšte.

dominus

pre 5 godina

@ neutralni felsh

Pazi ovako. Real Madrid je jedini klub na svetu gde bi istovremeno u ekipi mogli igrati Ronaldo, Nejmar i Mesi. Koliko bi to trajalo je druga stvar. Verovatno ne duže od dve sezone. Sad, izvesno je da će Nejmar doći u Real. Ne bih se iznenadio da to bude trampa Ronaldo za Nejmara, ali još manje da Ronaldo ostane, a dođe Nejmar (s tim što bi možda posle jedne sezone, Ronaldo otišao u PSG).

konto

pre 5 godina

Ajde rođo u Mladost iz Lučana pa da uzmeš Kup Srbije.
(Gde ja živim, 07. jun 2018 10:21)

Da li lud si ti? Da dođe sa sve Mesijem, Salahom i Nejmarom šanse ne bi imali pored Zvezde i Partizana!

xerox

pre 5 godina

Kolika je otkupna klazula buduci da ugovor vazi do 2021?
(Goran, 07. jun 2018 10:42)

Milijardu evra, klauzula nema veze sa tim koliko je ostalo do kraja ugovora. Naravno oni mogu da ga prodaju za manje pare ako im neko ponudi dovoljno

T

pre 5 godina

"Па стварно би требали да га дарују са онолико сувог злата колико је тежак"

Tp bi bilo vrlo povoljno po Real. 75 kg zlata kosta oko 3 miliona dolara a on je trazio 100 puta vise.

Marin

pre 5 godina

Ja znam da su to ogromne cifre koje nama obicnim smrtnicima izgledaju nestvarne, ali to je sve biznis i novac je tu u prvom planu. Ronaldo vrlo dobro zna da je on brend koji donosi Realu puno vise novca od cifre koju on trazi i da se to klubu isplati dati jer ce dati netko drugi, ako nece Real. Taj isti Real bi ga nogirao bez milosti da nije to sto je i da im ne donosi i na terenu i van njega ogromnu korist, mjerenu u novcu u konacnici, naravno. On to tumaci kao nepostivanje i vjerovatno je u pravu. Njegov talent je Bozji dar, koji je on nadogradio rijekom znoja, a ovim on zeli testirati klub koliko ga cijeni, kroz novac koji on sam donosi Realu u puno vecem iznosu od tih 70 miliona. Kada to sagledate onda to i je nepostivanje. Vjerujem da je tu povrijedjen ego u prvom planu, a ne novac, jer se njegova imovina mjeri stotinama miliona.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

(Sabre, 7. jun 2018 15:14)

kod mene je prva seansa uvek besplatna, težnja da sadržaj svoje podsvesti pripišeš drugom jedan je od najčešćih mehanizama odbrane, i naziva se - projekcijom.

ako je prekomplikovano, isuviše se trudiš oko nekoga kome, kako to sam tvrdiš - ne pridaješ neki poseban značaj...

Rale

pre 5 godina

@,neutralni felsh,lupaš ko otvoren prozor,duva promaja al'u tvojoj glavi,idi malo igraj domine,ne repliciraj na svaki komentar,nisi stručan za tako nešto-kapacitet "nula"!

mumtaz

pre 5 godina

Vec par godina gledam sta sve ljudi ovde pisu o mesiju, o ronaldu, o djokovicu, o federeru, o dzordanu, o lebronu, o gvardioli, o murinju i da ne nabrajam jos, ima ih i previse....poenta je da toliko osporavaju ljude koji su medju najuspesnijim u svojim profesijama, svaki od njih. Jos ih karakterisu kao nikakve ljude, ono tipa kako sportista je ok, ali kao covek je nula, a nikad nisu imali priliku ni da pridju a ne da upoznaju nikoga od njih. Pa zelim da vas pitam sta vam to falim u vasim zivotima te otuda tolika ogorcenost, mrznja, zavist, ljubomora? U kojoj ste to vi profesiji medju 100 najuspesnijih u vasem gradu, ne nista sire? Da li vi ikad stanete ispred ogledala, pa onako objektivno sagledate cinjenice i utvridte sta to vama nedostaje i koje su vase nesavrsenosti? Ili uzivajte u majstorijama i umecima svih pomenutih ili ih nemojte vise pratiti i tako sebi stres nanositi !!!

hmm

pre 5 godina

APP. Ako prodje, prodje... Vec se i ove sezone lagano vidilo da to nije vise onaj stari Ronaldo. S ovakvim veznim redom se lako naci u (ne)prilici za gol. Videti cemo sto ce biti kada i, ako ode.