Četvrtak, 31.05.2018.

12:16

Zidan više nije trener Real Madrida!

Zinedin Zidan napustio je klupu Real Madrida samo pet dana pošto je 'Kraljevićima' doneo treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Izvor:

Zidan više nije trener Real Madrida! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

285 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 5 godina

(pprvi dan skole u Svedskoj, 1. jun 2018 13:30)

Sve je to OK ali kakav je to prvak Evrope ako ne mozes biti prvak ni u svojoj zemlji? Jos te glavni konkurent onako demolira na tvom stadionu...

kiki

pre 5 godina

(Ronaldo Lima, 1. jun 2018 07:10)

Pa normalna stvar je da ce im LŠ biti prioritet kada su ispali iz trke za titulu tako rano. Tebi je dokaz da Real ima igru utakmica protiv Barse u superkupu na pocetku sezone? Ejjj pa ti meni spominjes nesto sto je bilo pre 50 utakmica? Zasto si morao ici tako daleko? Time si i sam dokazao kako Real ima igru... Jos je Barsa tada ostala bez Nejmara i morali su se privikavati i na novog trenera... Ta ista Barsa ih je posle pregazila u Madridu 3-0 u mnogo bitnijoj utakmici kada su ih izbacili iz trke za titulu... Sto tada nisu pokazali svoju igru?

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Zidan je odlucio i to je to...inace ne razumem ove barsine navijace koji porede CL i primeru...to ne moze da se poredi...ni jedna liga nije kvalitetnija od CL shvatite ro!

akros

pre 5 godina

Naravno da će se raspasti, igrači su im tu gde jesu, okosnica, svi u tridesetim, osvojili su tri Lige šampiona, ali u La Ligi su bili daleko, očigledna da sledeće godine ne mogu da ponove ovaj rezultat u LŠ, što je puno, puno je, a prezasićenje.. Zidan je to osetio, a i što ne bi otišao sad, kao i Gvardiola, kada zna da je to-to i da je bolje da ode kao veliki šampion. Nakon ovoga može da se posveti sebi godinu dana, unapredi i da bira posao. Uz to, jasno je da ovaj tim dominira u Evropi, ali ne i u Španiji: slično Milanu koji je imao gomilu iskusnih vrhunskih fudbalera koji nisu mogli da pariraju Juventusu na duge staze, ali zato su dominirali u LŠ, pogotovo u eliminacionoj fazi.

caare

pre 5 godina

Citam ove komentare, i kao neko ko voli Barcin napadacki fudbal bih da dodam par stvari.
Jeste da su sudije pomagale Realu i protiv Bajerna i protiv PSG i to zestoko, i prethodnih godina. Ali pomogao im je i Kejlor Navas.
Jeste i da sam u sva prethodna 3 finala navijao protiv Reala i to zestoko i bezuspesno.
I sudije i sreca mogu ti pomoci jednom, ili 2 puta ako te bas hoce.
Ali kad nesto uradis tri puta, onda tu vise nema price o sudijama i sreci. Treba doci u situaciju da ti znaci to sto ti pomazu sudije i imas srece, tj. i za to se treba kvalifikovati. Jednostavno Zidan ima nesto sto je uspelo da stabilizuje ovaj Real i dovede ih do 3 uzastopne lige sampiona. Tacno je da Real nije bio najbolji i da je Barca palila i zarila sa Ronaldinjom, Mesijem i Etoom, ali ne osvajaju ligu sampoiona uvek najbolji timovi.
Zidan u Realu vise nema izazova, sve sto je mogao kao igrac i kao trener osvojio je. Sad je vreme mozda za pauzu a mozda i za nesto totalno novo. Kako god da je Zizu neka ti je sa srecom. Mozda nisi bio najbolji, ali si svakako jedan od njih.

wlado

pre 5 godina

bog otac, fudbaler kojeg je bilo pravo uzivanje i privilegija gledati na terenu, svaki dodir lopte mu je bio magican, obozavam te zizou, doneo si mi mnogo radosti i u francuskom dresu a i u real madridu.
Legendo, to je nacin da se povuces, kada osetis da si na vrhu! Mag fudbala, grande Zidane.

Ronaldo Lima

pre 5 godina

(kiki)Protiv ovih timova koje sam nabrojao Real je gubio bodove jos na pocetku sezone i to uglavnom na svom terenu.Nisam rekao da im je Primera nebitna vec da im je LS bila prioritet koji je na kraju i ispunjen.A to kako nemaju igru je osetila Barsa u super kupu na pocetku sezone.Ili je sad to bilo nebitno.Naravno da je svaki trofej bitan.I po meni je Gvardiolina Barsa jedan od najboljih timova a eto nisu uspeli da odbrane LS a Real je u 5 godina uzeo...Ma znas vec koliko.

vidi

pre 5 godina

(Djordje NS, 31. maj 2018 22:19)

Realno gledano, nijednom klubu se ne pomaze kao Realu i danas i kroz citavu istoriju. I sta bi tebali pitati navijače PSŽ-a? Onako kako su pokradeni protiv Reala ove sezone verovatno nikada nisu. Nepostojeci ofsajd Mbapeu, a 30 sekundi posle toga Ronaldo daje gol za 2-1, pre toga umesto da PSŽ povede sa 2-0 zbog igranja rukom Ramosa, Realu se poklanja penal za 1-1 iako je Kros bio 1m u ofsajdu. U drugoj utakmici Verati dobija crveni. Da je suđenje bilo kako treba ja sam siguran da bi Real ispao vec od PSŽ-a koji ih je po igri u potpunosti nadigrao u Madridu isto kao i Bajern. To je skolski primer otimacine i krađe koja bi se mogla uvrstiti u fudbalske udzbenike kao osnova isto kao i Realova utakmica protiv Bajerna prosle sezone kada su sudije nakon primljenog gola Reala ucinile sve samo da Real prodje dalje...

kiki

pre 5 godina

(Ronaldo Lima, 31. maj 2018 22:34)

Normalno da će im Primera biti u dugom planu kada su iz trke za titulu ispali još u januaru. Hoćeš da kažeš da su namero gubili bodova protiv Betisa, Levantea i ostalih na početku sezonu? Kao ono "ma ne treba nama Primera, osvojit ćemo LŠ".. Šta će nam Primera hahaha pa Real je uvek igrao sa najboljim mogućim sastavom u tim utakmicama. Razlog zašto je Real ispao iz trke za titulu je što nemaju nikakvu igru. To im može proći u LŠ gde imaju 6-7 ozbiljnih utakmica koje su izvukli na individualni kvalitet i sudije. U Primeri im to nije moglo proći jer da bi osvojio titulu u ligi trebaš biti konstantan i na nivou čitavu sezonu.

Rade Božić

pre 5 godina

Popneš se na vrh Himalaja, nema dalje, sledi mučno silaženje od logora do logora, pa na dno ,odakle si i počeo penjanje.Najveća umetnost i snaga svakog sportiste je znati kada prekinuti.Retki su to dragulji u životu i sportu.Svaka čast - kapa dole.

Ronaldo Lima

pre 5 godina

Mode se polemisati oko toga sta je dobar trener.Uglavnom barsini navijaci pisu da je prosecan.Dali mislite stvarno da Gvardiola zna vise o fudbalu od Zidana?Po meni trener pre svega treba da bude psiholog.Zidan to jeste.Uspeo je uz pomoc Ramosa da smiri svlacionicu Reala sto je bio i najveci problem.A sto se tice Primere,jednostavno im je bila u drugom planu.Inace ne bi gubili bodove protiv Levantea,Betisa,Girone...Ja bi eto voleo neka i sledece godine Barsa osvoji Primeru a Real Ligu sampiona.

pesadinac

pre 5 godina

Prava odluka u pravo vreme.
Covek je izvukao maksimum iz tima koji se sastoji uglavnom od igraca oko i iznad trideset godina. Nosioci Realove igre Ramos, Marcelo, Modric, Ronaldo su vec presli igracki maksimum i ocekivati je da ce u narednom periodu pruzati manje no do sada. Pametnom jasno.

Djordje NS

pre 5 godina

@ Bojan Todorović

Kako si se samo izlupetao za sve pare da čovek prosto ne zna da li sa takvim "kapacitetom" uopšte da ulazi u diskusiju. Reći ću ti samo da pitaš navijače PSG-a šta bi naveli kao školski primer otimačine i krađe koja bi se mogla uvrstiti u fudbalske udžbenike kao osnova.
Ono kad se javi navijač Barse da bez imalo blama komentariše neki bilo koji drugi tim po pitanju navodne krađe... Dno dna.

Tiho teče Kolubara

pre 5 godina

Bravo majstorčino! To je iznenađenje samo za one koji prate fudbalska dešavanja u kladionicam. Zidan je legenda fudbala, otišao je kao veliki gospodin i nije se potucao po Kini, Japanu, Americi... da uzme još koju kintu. Kao trener je sve rekao, osvojio i sad ide na pecanje... kralj

zzzz

pre 5 godina

Pametan čovjek, saznao da od sljedeće sezone uvode VAR tehnologiju i ispalio se na vrijeme ko gospodin jer je skontao da neće sljedeće sezone ništa osvojit..

ElHombre

pre 5 godina

Presao igricu covek i kao igrac i kao trener, prve tri godine dominacija nikad vidjena, to ja ni na football manageru nikad nisam uspeo.

Sasa

pre 5 godina

Sve od reči do reči potpisujem!
I sad ne čude klinci navijači koji kritetijum i nemaju što se lože i ne libe da izjave kako je Real najbolji i najveći. Čude me ljudi ozbiljni i stručni ( malo ih je doduše ) kad počnu da se prolupavaju u hvalospevima klubu koji je verovatno najslabiji i najslučajniji pobednik LŠ ( i to još TROSTRUKI ??!! ) unazad par decenija zahvaljujući drskoj otimačini od strane sudija i neshvatljivom sklopu okolnosti koje su im išle na ruku.
Nemam protiv - neka ima sreće ko kolko može, ali nemojmo puku sreću pokrštavati u fudbalsko znanje i strategiju. Oni su na nivou 3. - 4. mesto u La Ligi - PA SU TU I ZAVRŠILI.
O krađama nemam reči jer one koje bih izrekao ne bi bile za javnost.
(Bojan Todorovic, 31. maj 2018 14:11)

# Link komentara

Neko je kanda ostavio vrata sirom otvorena......

Vidji

pre 5 godina

...ali kakav si ti sampion evrope,a nisi ni sampion svoje zemlje,jos te najveci rival ponizi na sred tvog stadiona npr sa 3-0 :)
(CKM, 31. maj 2018 17:05). Ni u svom gradu nisu najbolji.

Gospodin

pre 5 godina

30.5.2018. LA liga usvaja VAR sistem. 31.5.2018. Zidan daje ostavku u Real Madridu. Seems legit. Hahaha
(Gospodin, 31. maj 2018 15:34)

Zasto toliki hejt i minusi? Samo sam sarkasticno ali i zanimljiv podatak...ubice vas taj kompleks...opustite se.

asdfghj

pre 5 godina

Iako je sve 3 LS osvojio samo i iskljucivo zbog sudija, ne sumnjam da ce nastaviti da bude medju najboljim trenerima na svetu, a kako je po meni vec top 5 igraca svih vremena, onda ce se pridruziti Krojfu i Bekenbaueru koji su totalni fudbalski geniji - i kao igraci i kao treneri. Sve najbolje legendo, zao mi je sto ne mozes da igras umesto ovih danasnjih manekena !!!

Madridistas

pre 5 godina

Zidan je bio puno veći autoritet od Murinja i Anćelotija u svlačionici Reala,jedini je mogao da drži sujetne zvezde pod kontrolom.Ostaće praznina posle njegovog odlaska,nadam se da će se nekada vratiti.Ne verujem da bi bilo koji drugi trener vezao 3 osvojene Lige Šampiona.

bolens021

pre 5 godina

Jes uzeo tri LS, ali uz veliku pomoc sudija i ludu srecu. Samo ove godine povredjeni / iskljuceni protivnicki igraci: Najmar, Roben, Boateng, Alaba, Pjanic, Dibala, Kvadrado ... nepostojeci penali PSZ, Juventus .... neverovatno .... Pocetnicke greske golmana Karijusa, Urliha ... zna to zidan zna i da ekipa nije ni blizu tome da je najbolja na kontinentu ... na kraju luda sreca da u ove 3 sezone u LS nisu naleteli na Barcelonu, koja je penicilin za njih - Osim one dve pobede u Super kupu Spanije 2017 i jedne pobede u kupu ranije bilans protiv Barse u zadnjih 7/8 godina je je cista katastrofa Reala ... eto zato i ide ... mator tim pred remontom je drugi razlog .. I naravno griza savesti sto je Ramos kapiten , Namerno povredi najboljeg protivnickog igraca (Salah) ili simulira udarac za iskljucenje Kvadrado ... broj simulacija i faula za crveni karton a on ne dobije ni zuti, cista ljiga i najprljaviji kapiten osvajca lige sampiona ikada.

Jedan Injesta, Cavi, Messi to nikadane ne bi pomislili a kamo li uradili ...

zzzz

pre 5 godina

(Autolakirer, 31. maj 2018 16:48)

2012 godine Barsa i Real su igrali El Klasiko za titulu, a 3 dana posle i jedni i drugi su morali igrati polufinale LŠ protiv Bajerna i Celzija. Zasto onda Real u toj utakmici nije odmarao igrace i cuvao ih za utakmicu protiv Bajerna? Realu prvenstvo nije prioritet? hahah pa sta se sve ovde nece procitati samo zato jer Real ne moze da osvoji La Ligu zbog Barselone. I jos nesto, zar stvarno mislis da i Barselona ne bi osvojila 3 LS zaredom da su imali pomoc sudija kao Real?

M

pre 5 godina

(King, 31. maj 2018 15:09)
Bio je i prvak Evrope 2000 u Holandiji!Kada je završavao karijeru,Francuska je osvojila drugo mjesto na SP 2006 god. u Njemačkoj i to su bile zadnje utakmice koje je odigrao.

ppp

pre 5 godina

(Haris, 31. maj 2018 17:29)

Jeste ali kada je Barsa tek dobila novog trenera i kada su se navikavali na zivot bez Nejmara. Posle ih je Barsa kada su se uigrali demolirala 3-0 u sred Madrida

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Vladimir. Uradili su igrači i to najbolji koji su mogli da se kupe na tržištu za najveće moguće pare, zašto je zaslužna uprava, tj. grad Madrid i španske pare. Zatim uradili su ljudi iz Uefe delegirajući sudije čije su odluke dominantno uticale da Realov dodje do finala i osvoji titule , i treće, uz sve to sreća, poput recimo povrede trenutno najboljeg igrača na svetu Salaha i kardinalnih grešaka golmana Lpula... Jedini problem Zidana bio je da li će igrati Bejl ili Isko, Asensio ili Benzema, Hames ili Lukas...na klupi je imao najbolje zamene za najbolje , kao ni jedan drugi klub u istoriji...I opet ih je Barsa rasturala gde je stigla i kad je stigla...

Vladimir

pre 5 godina

@Voland
Čovek uradio nešto što niti jedan veliki trener u istoriji nije uradio. Prvo je odbranio titulu LŠ a zatim je i treći put uzastopno osvojio sa istim klubom. Pa treba statuu da mu naprave ispred stadiona. Ali to je za tebe ništa.

Igorko

pre 5 godina

Uh ne daj boze da ode u UTD. Ljudi nisu svesni a vreme ce pokazati - Zidan nije nikakav trener. Niti je selektirao tim niti ga je gradio, niti su u taktickom smislu napredovali od kad je on dosao. On je nesto slicno Rajkardu iz Barselone. Ako se uopste prihvati novog trenerskog posla, videcete. Drugo, Real je u potpunom padu ove sezone, u prvenstvu su bili katastrofa ali su se nekakako skupili i osvojili LS, no svi znamo kako (uz koliku dozu srece, sudija i naravno, cistog kvaliteta). Sada se o tome ispredaju bajke, ali daleko je to od idealnog.

Stidim se sto citam ovo. Ne znam za vas

CKM

pre 5 godina

Ti si bas strucnjak za fudbal. Realu prvenstvo i kup nisu prioritet.Sta bi Barsa dala da je mogla datri puta za redom osvoji LS. Sta je trebalo da se niko ne povredi.Znaci samo je Real uvek igrao u punom sastavu? Dokazali su i pokazali da su tri godine bez premac
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Autolakirer, 31. maj 2018 16:48)

Uvek je care prvenstvo bitno, tj najbitnije onim zagrizenim domacim navijacima , lokalnom stanovnistvu. A barsa pazi sad ovo,svih 5 LS kad je osvajal, to je bilo sta stilom ,jer su bili i prvaci SPanije iste sezone,dakle prava dominacija. UZ sve to,2 puta cak i tripleta ,dakle LS,liga i kup,tri najvaznija klupsa trofeja ! Ni jedan drugi klub nema dve triplete. Real cak ni jednu. I uz sve to,barsa kad je osvajal sve te titule, gazila je i Real usput :) 6-2 ,3-0 u vsie navrata ,4-0, 5-0 ..legendarna ponizavanja !E to je dominacija ! Svaka cast Realu, na svemu ,necu sad ulazit u sudjenje i sve ostalo, bez obzira na sve ,svaka cast, ali kakav si ti sampion evrope,a nisi ni sampion svoje zemlje,jos te najveci rival ponizi na sred tvog stadiona npr sa 3-0 :)

mali_buda

pre 5 godina

Ne moze on biti los trener, samo je pitanje koliko dobar. A na to cemo morati sacekat odg, bez obzira na sve ovo sa Realom, mora se dokazati jos negde. U svakom slucaju , jedno je sigurno, ima harizmu ,ali i autoritet pa je uspevao tu njihovu svlacionicu punu ega da drzi pod kontrolo. Slazem se sa vecinom, bez obzira na 3 vezane LS, ovaj Real po meni ne spada ni u top 3 najbolje ekipe u zadnjih 20 i kusur godina. Recimo ona Gvardiolina barselona je bez premca iako je osvojila 1 LS manje ,ali su zato mljeli sve kako u evropi,tako i u Spaniji, izmedju ostalog i Reala koji tada nista nije bio slabiji od ovog danasnjeg. Ali ipak je napravio nesto sto niko nije, ne samo odbranio LS,vec i tri u nizu i to kao debitant trener.To vise niko nece ponoviti i zbog toga zasluzuje respekt bez obzira da li je to njegova najvise zasluga ili nekih drugih faktora. Zato valja biti realan.Ne treba glorifikovati ,ali ni omalovazavati. Sad da zavrsi trenersku karijeru , bice zapamcen, osvojio je toliko toga.Mozda nije neki revolucionar, um kao mnogi treneri kroz istoriju koji su menjali ovu igru,al jedan od najuspesnijih je vec sad.

Voland

pre 5 godina

(igor, 31. maj 2018 17:29)
Uh ne daj boze da ode u UTD. Ljudi nisu svesni a vreme ce pokazati - Zidan nije nikakav trener. Niti je selektirao tim niti ga je gradio, niti su u taktickom smislu napredovali od kad je on dosao. On je nesto slicno Rajkardu iz Barselone. Ako se uopste prihvati novog trenerskog posla, videcete. Drugo, Real je u potpunom padu ove sezone, u prvenstvu su bili katastrofa ali su se nekakako skupili i osvojili LS, no svi znamo kako (uz koliku dozu srece, sudija i naravno, cistog kvaliteta). Sada se o tome ispredaju bajke, ali daleko je to od idealnog.

Klinac, ali pravi

pre 5 godina

Njegov rezultat govori sve i kao trener i kao igrac, covek osvojio sve sto se moze osvojiti. A vi 'strucnjaci' idite igrajte PES i Fifu, jer to jedino i znate.

bmiles

pre 5 godina

Velika i normalna odluka.Vrhunski i za respekt.Bio sam trener i razumem tu vrstu zasicenja,kad vise nemas motivacije niti mozes biti ostar sa igracima koje si vodio a pruzili ti toliko radosti.ZA nekoliko godina kad ode i ova generacija ponovo se moze vratiti jer nije "najuren" vec je sam otisao.Uvek smireni ZIZU zna dobro da je veoma tesko poceti sve iz pocetka a posle ovakve dominacije i osvajanja toliko trofeja za vreme njegovog sefovanja zaista je tesko naci motivaciju i kod sebe i kod igraca.Moze lako da se desi trampa sa trenerom Juventusa?Uostalom ZIZU je ostavio veliki igracki trag u "staroj dami" ili mu se smesi selektorsko mesto Alzira ili Francuske gde su stresaovi vodjenja daleko laksi nego voditi giganta poput Reala!Za taj odgovor gde i sta ce uraditi ZIZU cekacemo do pred kraj SP u Rusiji.

vladek

pre 5 godina

Jednostavno tip je rodjen pod srecnom zvezdom.Imas za rivale,odvratni mali klub iz Madrida,Juventus i Liverpul kome brani golman na nivou juzno-banatske lige.Sudije te guraju i rukama i nogama,sviraju ti penal u 97 min,a rivalima poput Bayerna ne sviraju nista,i dodjes do savrsenog skora.Epilog bi bio svima isti,Ranijeri,Konte,Umeri,Venger,bilo ko bi opet uzeo tri puta LS,da je vodio Real.Igra im je nikakva,sve se svodi na improvizacije,Benzeme,Ronalda,Bejla,tako da cemo u sledecem trenerskom izazovu ocenjivati Zidana.Sada kada dodje susa,kada jedno 3-4 godine ne budu nista osvojili,zvace oni Zidana da ih spasava,ali verujem da mu sledi korpa posle 6 meseci

neutralni felsh

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 31. maj 2018 14:58) 

Zidan vrhunski igrac, ali mislim da je izvukao maksimum od Florentina Peresa, da nije njega Real sa ovakvom igrom u zadnja tri cetiri godine osvojili bi veliko Nista.
(bARSELONISTA, 31. maj 2018 15:18)


ne bih se slozio sa tobom. zapravo, peres je najmanje ulozio u ekipu bas za vreme zidana. ok, osvezio je ugovore ali skoro nijedno zvucnije ime nije doveo. sve to je delovalo dosta cudno kad je real u pitanju, slozices se.
trenerski, zidan je obavio odlican posao. nije izmisljao toplu vodu nego je nastavio stopama svog prethodnika i mentora ancelotija: cvrsta i elasticna ekipa koja se trudi da protivnika prvo udari kontrama pa tek onda nametne svoj stil. za kup takmicenja kao LS je odlicna strategija. za ligasko takmicenje ne bas, jer se zasniva vise na "reakciji na tudju inicijativu" a manje na "akciji i inicijativi" - zanimljivo da su to isto zamerali i ancelotiju :)
jeste da je pri svim uspesima u LS bila potrebna i doza srece (kao i svima koji su je osvajali!) ali sreca prati hrabre - zidanov real je (bio) hrabra i samopouzdana ekipa koja ume da saceka svojih 5 minuta cak i onda kad je izgledalo da nemaju izlaza.

ne volim price o sudijskim navlacenjima, one su cesto samo izgovor za luzere.

igor

pre 5 godina

Normalno. Sve osvojio sa jednim klubom, ide čovek dalje. Sledeća stanica je izgleda mi PSG, mada bih više voleo da ga vidim u Mančester Junajtedu umesto onog ubice fudbalske igre.
Digresija od teme: Bio sam 2 puta na Old Traffordu da gledam ManUtd, od kad ih Murinjo vodi ne mogu da ih gledam ni preko TV-a.

Bomba

pre 5 godina

@Kakav je trener pokazaće se kada bude vodio tim koji nije multimilijarderski i koji faktički može i bez trenera. Ja sam ga mnogo gotivio kao igrača. Želim mu sve najbolje.
(Millennium, 31. maj 2018 15:56)

ma naravno, sad se da preuzme OFK Bačka, iz inata, da pokaze nama srbima svu svoju trenersku raskoš. jer se ziv izgrizo sto mu se podsmevamo da je imao neverovatnu srecu tri puta za redom.

Милош-

pre 5 godina

Đukić pao u depresiju, ako se Zidan javi Partizanu... Rekao mi Zizu da mu treba izazov, hoće da uzme titulu sa Partizanom protiv premoćnog Miloja.

Srbenda

pre 5 godina

Normalno je za ocekivati.U Realu predstoji veliko spremanje. Dosta starih igraca,Ronaldo odlazi.Zidan je osvojio 3 LS dva svetska klupska prvenstva

Hi hihi

pre 5 godina

Da ispravim sam sebe, hteo sam reci, da je imao vise srece nego pameti u predhodnom komentaru :)
(eric7, 31. maj 2018 16:29)

Da, da i to tri puta

Slobo

pre 5 godina

Pametna odluka. Sredinom sezone mu se ljuljala stolica. Real ne ceni i ne drzi do svojih zvezda,(npr Kasiljas, Raul, Mijatovic itd..)
Da je ostao i poceo sezonu slicnu ovoj, oterali bi ga .

Ovako ostaje gospodin kakav je uvek i bio.

mitko

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Nathan, 31. maj 2018 13:26)

Dosao sam da citam komentare jer sam znao da na nasim forumima uvek ima neko ko zna sta se desava iz prve ruke, i ako ni sam Perez verovatno ne zna

4k4.Dex

pre 5 godina

Dobro u Realu ce sada biti smena generacija i verovatno nece biti konkuretni vis za osvajanje a Zidan hice da trenira smao top klub u top formi i igrackom kadru. A Real da ne osvoji nista narednih 30 godina potpuno nebitno niko nece ni prici blizu. Stvarni su klasa za sebe.

Dakle

pre 5 godina

Ma čovek je jako stidljiv, povučen i miran...mislim da se stidi svega šta mu je poklonjeno pa je odlućio da više ne učestvuje u tome. Bar dve od tri lige šampiona je realu prakgično poklonjeno, to vidi svaki gledalac a da ne kežem za ostale.

Autolakirer

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala. 
(Nathan, 31. maj 2018 13:26) 

Ti si bas strucnjak za fudbal. Realu prvenstvo i kup nisu prioritet.Sta bi Barsa dala da je mogla datri puta za redom osvoji LS. Sta je trebalo da se niko ne povredi.Znaci samo je Real uvek igrao u punom sastavu? Dokazali su i pokazali da su tri godine bez premac

Breaking News!

pre 5 godina

Sledeća vest: Kineski gigant dovodi Ronalda i Zidana u paketu za 800 milijona eura. Petez trlja ruku i kupuje 5 Nejmara koje će kasnije da uvali Arapima za neverovatnih milijardu evra. Realizator transfera Zdravko Mamic uzima 10% u kešu.

Madridista

pre 5 godina

Ostace upisan u istoriji da vise nikad nista ne osvoji, tri godine u Realu tri trofeja LŠ, boljeg trenera nece naci jer ovo je nemoguce postici, jeste bio poguran od sudija u nekim utakmicama, al toga se nece niko sjecat za 10 godina ostace samo njegovo ime pored rekorda i o tome ce se citati za 100 godina, niko nece ni pomisliti da li su imali srece i ili je do sudija. Cao, zdravo.

ojha

pre 5 godina

Posteno i realno, nema se tu sta puno za dodati. Kako naci motivaciju za ponovno jurisanje na trofej LP? Nikako.. Novi trener i njegovi novi ciljevi, nova motivacija, treninzi,.. Svima dobro..

eric7

pre 5 godina

Veliki igrac,jedan od najboljih ikad, ali bi se slozio sa vecinom fudbalskih sladokusaca da je imao vise pameti nego srece kao trener. Konkurencija jeste danas uza,slabija nego pre recimo 10 i kusur godina. Sudijskih gresaka je bilo previse u korist Reala, i na sve to,ne mogu da spoje dominaciju u evropi sa dominacijom u Spaniji. A kao sto neko takodje rece, to istinske kastiljance boli.Boli ih da im Barcelona ili cak i Atletico bude ispred Reala,neretko je barselona znala cak da ih bas ponizi u direktnim okrsajima i to na sred bernabeu. Zato mene ovaj Real nekako ostavlja ravnodusnim.U LS su se toliko puta provlacili, nema velikih kultnih pobeda, razbijanja sa stilom.Sve je to na misice, 90+ minuti ,povrede suparnickih igraca i to onih glavnih ,sumnjivi penali, iskljucenja, ofsajdi. Nije to to. U svakom slucaju , prizeljkujem zizua u engleskoj, to bi bilo simpa. Sportski poz

realno

pre 5 godina

Jaobre dokle vise o sudijama ili o tome kako mu se posrecilo ? Kako vam ne dosadi ljudi ? Pa ovi Barselonini navijaci bi prvi doveka trebali da cute zbog one kradje protiv Celzija. Bajern i Juventus su isto bas cvecke. Ovo da je teza liga od LS necu ni komentarisati, da je Real osvojio ligu a LS onda bi pricu tome prilagodili. Zidan zajedno sa Realom vam je nabio takve komplekse da za apsolutno svaku vest dominiraju komentara tog tipa.

Floki

pre 5 godina

Kako najbolja generacija kad od 2008-2009? samo 2 puta osvojili La Ligu i jednu uz pomoc sudija, 2 kraljevski kup, i 4 puta LS. Perez vise bi voleo da osvoji La Ligu nego LS ali to je uspelo 2 puta za 10 godina i to njega boli posto Barcelona osvojio 7 puta La Ligu. Ljudi su to znali, Perez hoce neko da dominira La Ligu posto niko nece stici njih na LS ni na narednih 20 godina

Jole

pre 5 godina

Iscedio je kraljevski limun s relativno matorim igračima do kraja, i to kako, svaka čast. nema više šta da traži od ovih igrača. sledi rekonstrukcija, podmlađivanje, traženje novih motiva, a on ne želi da bude deo te priče. pametan i logičan potez. ušao u legendu, ostavio pečat, i ne želi da kvari bajku. zasto da se mlati s novim neizbalansiranim timom, da spusta sebi ugled i cenu, da čeka otkaz?

Kalčo 2000ih

pre 5 godina

Da, da preuzeo ekipu u srećnom trenutku... baš kad ih je Barsa bez Mesija drala 4:0 u prvenstvu... Pamćenje mnogih je na nivou zlatne ribice.

Zizu- car ove igre, i kao igrač i kao trener. Ide kad se njemu ide na način na koji on oće. Ne trpi razne smrdljivce poput Materacija pa makar bilo i finale SP. Ako oseti da je dao sve što može i da mu je to vrhunac, odlazi i posle 3 vezane LŠ. Kapa dole majstore!
PS Njegov meč protiv Brazila 2006. je najbolja partija na SP koju sam gledao.

King

pre 5 godina

Legenda,kralj!Odlazi kada je na vrhu,ne trebaju mu drugi reći!Tako je završio i igračku karijeru,malo je falilo kao prvak svijeta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M, 31. maj 2018 15:01)

Pa bio je prvak svijeta kada je spakovao brazilu dva gola i to glavom.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@jel
Menjala bi Barsa sve za tri vezane LS.. Covek je objasnio i postavio neke standarde koje ce tesko neko u ovom formatu ponoviti...

Negativni

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Nathan, 31. maj 2018 13:26)


Kada pročitaš ovako nešto, dobiješ potpuno jasan odgovor na pitanje zašto je Srbija doživela duhovni i materijalni kolaps.

Bokacho

pre 5 godina

Venger novi trener Real Madrida. Zidan pauza vrvtn pa onda ili Francuska reprezentacija ili Juventus ili neki klub u Engleskoj. Ne bi me cudilo ni da uz neki ozbiljni projekat uzme i Olimpik iz rodnog Marseja, jer ako neko ima m*da i karakter za to, to je onda jedan on najboljih igraca ikada.

gevara

pre 5 godina

Mene cude neke izjave da zizu vise nije mogao nista postici jer je ekipa potrosena. Pa upravo Zizu bas na tome radio uveliko-Asensio, Isco, Cebalos, Lorente, Vallejo, Carvajal, Casemiro, Theo, Hakimi, pa onaj mali brazilac koji stize jos i Odegard jos i Odriozola i to je sve planirano na najbolji moguci nacin da se ekipa podmladjue i to dok osvaja 3 puta za redom LS. Zidane otisao ali ostavio bogatstvo u klubu sa svim ovim mladicima i dos par pojacanja i eto Reala opet na vrh Evrope.
P.S Recite mi molim vas koja je ekipa radila na afirmaciji mladih kao Zizu jer su ostali treneri poput Gvardiole i drugih samo kupuju igrace i nema im dobre perspektive.

Kapa dole MONSIEUR

Dragan Romcevic

pre 5 godina

Novi selektor reprezentacije Francuske!
Posle predstojećeg SP u Rusiji predstoji smena na kormilu reprezentacije Francuske, Didier Deschamps se povlači.
Glasine kruže da je ZiZu taj koji će ga naslediti!
Dragan Romčević, Štokholm

bARSELONISTA

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 31. maj 2018 14:58)

Zidan vrhunski igrac, ali mislim da je izvukao maksimum od Florentina Peresa, da nije njega Real sa ovakvom igrom u zadnja tri cetiri godine osvojili bi veliko Nista.

On

pre 5 godina

Covdk zna sta radi .Pogledajtd gotlvo nikakvd kupovine nije imao za ovo vreme ,uyleo je klince da gurne u prvi plan .Medjutim Real bez obzira na ove LS mora da ima bonasticne transfere i igrace sa velikh trzista da bi zaradio ogromne svote novca .Uz sve to nesto bode ovi i navijacima i samom Perezhu ,a to je da Barselona dominira vec vise kd dececenije u Spaniji .Postsvlja se pitanje kakv je go sampion Evrope dok u Spaniji samo jednu titulu ima u te tri godine .Pritom tim je u padu i bice tu dosta promena .Pk meni u pravo vreme je resio da se povuce .Sad odmor pa u nove izazove .

dr gonzo

pre 5 godina

kakav kalibar...sve je osvojio..popeo se na najvisu planinu..sve uzeo i logicno da bi posle isao samo pad..jer je to logican sled ...ovo je najveci dokaz njega kao coveka i sportiste! bravo zizi..ovo ga svrstava u najvece svih vremena!! retko ko ovo pokusa da napravi u sportu ..kakva hrabrost!!

nista o nicemu

pre 5 godina

Real ne zna da se ophodi prema legendama jer je Zidan dao ostavku? Covek uzeo 3 LS, zasitio se. Pokazao da zna kako se igra turnir i verovatno se preporucio nekoj reprezentaciji za sledece EP.

Millennium

pre 5 godina

Jedni tvrde da je najbolji trener svih vremena, drugi da je samo imao sreće. Šta li je od ta dva, i da li je, videćemo. Kakav je trener pokazaće se kada bude vodio tim koji nije multimilijarderski i koji faktički može i bez trenera. Ja sam ga mnogo gotivio kao igrača. Želim mu sve najbolje.

Bojan Todorovic

pre 5 godina

@ Nathan

Sve od reči do reči potpisujem!
I sad ne čude klinci navijači koji kritetijum i nemaju što se lože i ne libe da izjave kako je Real najbolji i najveći. Čude me ljudi ozbiljni i stručni ( malo ih je doduše ) kad počnu da se prolupavaju u hvalospevima klubu koji je verovatno najslabiji i najslučajniji pobednik LŠ ( i to još TROSTRUKI ??!! ) unazad par decenija zahvaljujući drskoj otimačini od strane sudija i neshvatljivom sklopu okolnosti koje su im išle na ruku.
Nemam protiv - neka ima sreće ko kolko može, ali nemojmo puku sreću pokrštavati u fudbalsko znanje i strategiju. Oni su na nivou 3. - 4. mesto u La Ligi - PA SU TU I ZAVRŠILI.
O krađama nemam reči jer one koje bih izrekao ne bi bile za javnost.

zuki

pre 5 godina

Ne vjerujem da je tek tako napustio Real. Očigledno je da je ostavka povezana sa najavljenim produljenjem ugovora s Ronaldom. Sigurno je Zidan imao druge planove. Bez obzira na sjajnu statistiku Ronaldo je ove sezone bio više uteg nego vjetar u leđa. Ima garantirano mjesto u prvih 11, a kad ti se dogodi da ti jedini špic upadne u krizu onda je teško pobjeđivati. Sve se svodilo na bljeskove Asensija, Vaskeza ili kao u finalu Bejla. Zidan je svjestan da je Ronaldo sve stariji, ali se Real ne želi odreći zlatne koke što je ekonomski opravdano, ali ne i sportski. Dolakom novog trenera slijedi rekonstrukcija momčadi. Vjerovatno odlazi Bejl i Modrić, moguće Kovačić i Benzema. Po mom mišljenju slijede godine stagnacije i traženja...

Sasa

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda, sto sudije (opet) zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Realan, 31. maj 2018 14:21)

# Link komentara

A ti si "realan" kao oni koji veruju da nikoga nije bilo na mesecu vec da je sve izrezirano :D

tiberije

pre 5 godina

Nije zeleo da mu Perez i Sance kroje transfer politiku. Zeleo je minimalne promene u timu, dok su ovi predlagali velike promene.
To je glavni razlog odlaska. Dolazi Guti

kralj

pre 5 godina

Ima logike sto je sad napustio Real,najbolji igraci su vec u godinama i nisu kvalitetni kao sto su bili,treba praviti novu ekipu a pitanje je da li na trzistu ima toliko kvalitetnih igraca.Ronaldo,Bejl,Benzema,Modric ne mogu fizicki da izdrze igranje na vise frontova a takvih na trzistu skoro I da nema ili su vec zauzeti.Isko,Asensio,Vaskez nisu jos na nivou da bi bili nosioci igre na vise frontova,ako se Real ozbiljno ne pojaca nema nikakvu sansu ni u prvenstvu ni u LS.

Realan

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda, sto sudije (opet) zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.

starmo

pre 5 godina

U ligama se vidi ko je trener. Ne na turnirima, o kakvim god turnirima da je reč.


Ma nemoj, ko kaze ti? Usput osvojio je ligu genijalce.

neutralni felsh

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane.

starmo

pre 5 godina

U ligama se vidi ko je trener. Ne na turnirima, o kakvim god turnirima da je reč.

Ma nemoj, ko kaze ti? Usput osvojio je ligu genijalce.

hmm

pre 5 godina

Koliko se sećam, pisalo se da je na "ivici" kada je Barselona napravila veliku razliku, ali su se dogovorili da može da ostane ako osvoji Lš, što je i uradio. Možda im je sada on rekao "E pa nećemo tako, odoh ja sam, aj ćao".

starmo

pre 5 godina

Vjerovatno odlazi Bejl i Modrić, moguće Kovačić i Benzema. Po mom mišljenju slijede godine stagnacije i traženja...


Samo se ti nadaj, u nadi je spas. Modric "odlazi" ima vec 3 godine.

Mane

pre 5 godina

Mnogo je dosadno jedno te isto raditi tri godine za redom, bez mogucnosti da ides na neki sledeći nivo. Zasicenje je užasna stvar, a pare na tom nivoi nisu nikakav motiv. Zato gasi zizou igricu i odlazi setnjicu, a perez u shopping.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Shvatite vec jednom da niko nije oterao Kasiljasa I Raula. Jednostavno oni nisu zeleli da budu na klupi, a realno kvalitet za prvih 11 nisu imali u tim trenucima. Na njihovim pozicijama su bili bolji igracu tada.
(bobobo, 31. maj 2018 13:55)

Pa nije ni Dzerard pa ga je Liverpul drzao do kraja, onda se on sapleo i izgubio prvu titulu posle 30 godina. Tako to treba YNWA, Karius OUT!

starmo

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...



Hajde se malo vrati zadnje 4 godine unazad pa stavi sve transfere Reala na papir, pa onda stavi barcelone, PSG, Citya, Uniteda, Juventusa pa se onda vrati nazad ovamo i ispricaj fino.

almir

pre 5 godina

Mnogo mi je zao..., genije i kao igrac i kao trener..., jedan od najvecih svih vremena, osvojio sve sto se moglo osvojiti..., Sretno, Zizou!!

takkar

pre 5 godina

Gledao sam uzivo,covek sam sazvao konferenciju i dao otkaz.I Perez nije mogao da veruje sta ga je snaslo.Nije ocekivao definitivno ovakav raslplet.Sto se tice Zidana,poprilicno ga razumem,ali mi je neopisivo zao! ZIDAN JE LICNO odgovoran za 3 uzastopne LS.Njegova rotacija,njegova hrabrost i na kraju krajeva vrhunsko poznavanje fudbala kao discipline je za veliko postovnje.Real je dosta oslabljen njegovim odlaskom,mozda je i neki privatan razlog,nije ni bitno vise.Uvek sam njega potencirao kao galvnu iglu,to govorim i sada ,i uvek cu.Ne mogu da verujem da vise nece voditi Real,bar ne u skorije vreme.Cim sam video vandrednu konferencija,znao sam da Zizu ide.Neverovatna trezvenost,neverovatna stalozenost,vidi se da je odluku doneo sam i na miru,ali svakako mi je neopisivo zao.Veliki znalac je to.Njegova metodika obucavanja igraca je neverovatno dobra,na najvisem mogucem nivou.Navijacu za njega gde god bude radio u buducnosti.Jer on to zasluzio svojim ponasenjm i znanjem.Ako je Zidan rekao da je pravo vreme da ode iz Reala,onda je to zaista i tako.

drmr

pre 5 godina

Svako bi bio sampion Evrope da ima toliko para kao Real i takve igrace i podrsku...
(Bakster, 31. maj 2018 13:35)

Real 4 godine nije doveo nijednog igraca! UTD, City, Celzi, PSG, Bajern, Barsa... su za to vreme potrosili sveukupno vise milijardi evra i niko nije prismrdeo Ligi Sampiona. Toliko o tvom komentwru

Ivan

pre 5 godina

Moram priznati da me najpre poprilično šoknula ova vest, zaista nisam to očekivao, ali, kada se malo bolje razmisli i rezonuje veliki Zinedin Zidan je odabrao najbolji mogući tajming da ode iz Real Madrida u POBEDNIČKOM stilu, sa TRI uzastopno osvojene Lige Šampiona, dva Superkupa Evrope, dva Svetska klupska prvenstva i jednom La Ligom za samo tri godine na mestu glavnog trenera tog kluba što je veoma veliki uspeh kojim je Zinedin Zidan opet i kao trener ušao u istoriju fudbala. A donedavno su ga i pored ovih sjajnih rezultata pojedini prozivali što je bilo besmisleno naravno, ali je on svima zapušio usta ovim svojim izvanrednim uspesima sa Real Madridom i odlazi iz tog kluba kao pobednik, što on i jeste UVEK bio i kao igrač i kao trener.

pribil

pre 5 godina

Covek je uspeo nesto sto je vrlo tesko, da ubedi velike zvezde, da je TIM na prvom mestu, a sujeta na drugom. A ne kao Enrike ili Valverde, uzdizu Mesija na nivo bozanstva. Znaci mozes biti i Pele i najbolji igrac svih galaksija, ali u mom timu ti si samo sraf ili deo masinerije. E to je po meni vrhunsko dostignuce Zizua.

Ljubisa

pre 5 godina

Не памтим бољу одлуку не само у фудбалу, већ у спорту уопште. После три узастопне лиге шампиона, коме ником није успело пре њега, отићи овако је врхунски потез. Зна да нема шансе да понови ове резултате и боље је да напусти тим на врхунцу него да добије отказ.

partizan

pre 5 godina

Kukavicki potez Zidana... osetio da Real tone i prvi napusta brod
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvet, 31. maj 2018 14:03)
Klub koji ima 13 titula prvaka Evrope i 3 uzastopne Lige Sampiona tone? Kako li izgleda Real kome sve ide kako treba

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Kapital jede svoju decu! Kako ih je uzdigao, tako ce ih i pojesti, ovoga puta njega i Ronalda! Narednih dana ocekujte vesti o odlasku Ronalda i dolasku Nejmara!

rio

pre 5 godina

Isto kao i Alex Ferguson. Otisao je jer zna da ce se klub raspast sljedece godine, ali je otisao u najboljim trenucima za Real. Modric i Ronaldo po 33, Ramos 32, Navas 31, Benzema i Marcelo po 30. Jezgra momcadi presla 30 + nezadovoljni Bale. Raspadaju se vec zadnje 2 sezone ali ih sudije spasavaju u LŠ i vade ih kad god im zatreba...

LuxDeLux

pre 5 godina

Pametno. Trazi motiv sa drugim klubom. Zna da mu se ne da ganjati 4. put titulu prvaka evrope. Sad ce preci u tipa u Bajern. Gdje će Niko Kovač biti tamo trener :D

louggi

pre 5 godina

prava odluka u pravo vreme.

prvo je trenirao je realov B tim tri godine. pre tri sezone izabrali ga za glavnog menadžera reala.
praktično, u roku od tri godine je iscedio sve iz igrača i osvojio što se moglo uzeti.

silazi sa najvišeg postolja...veoma fer odluka prema klubu, prema igračima i navijačima, i za zidana.
nov klub (možda i repka posle mundijala), novi izazovi...idemo dalje.

nista o nicemu

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..
(Matke, 31. maj 2018 13:33)

3u3

Sef strucnog staba

pre 5 godina

Bravo Zidane, ovako se odlazi! A ne da ti nezahvalni navijaci reala zvizde i teraju te posle jedne lose sezone i iggubljenih el klasika.

AgentPromena

pre 5 godina

Letnji prelazni rok jos nije poceo a preti da bude najludji u istoriji fudbala. Gde ce silni treneri I jos silniji igraci.. Trenutno slobodni Enrike, Sari, sada I Zidan.. Loran Blan je dugo bez angazmana.. Bice zaista bas uznudljivo.

dule v. dukljanin

pre 5 godina

Ako je moja teorija tacna,on je ispao najveci car ikada. Ako se secate,jedno vreme su ga prozivali jer je bio treci,cetvrti u Primeri,pa se i tada pominjao otkaz. Mislim da je covek resio da osvoji jos jednu LS,svima pokaze ko je i sta je i cao djaci,pa se igrajte da nekim drugim.

tomi

pre 5 godina

Smatram ga najboljim veznim igracem ikad, obozovao sam ga gledat ,ali mislim da kao trener nije toliko dobar bez obzira sto je postigao nesto nestvarno. Jednostavno mu se poklopilo da dobije tako snazan Real koji jos u nedostatku prave konkurencije u Evropi ( englezi nikad slabiji, talijani takodje ) ,ali i prznali neki ili ne, uz mnogo srece i sudijske protekcije ,je dosao do ovog istorijskog uspeha. Slicno se desavalo u Barceloni gde su Gvardiola i Enrike postizali jos vece uspehe, osvjali i trostruke krune ,ali su imali tog Mesija, tog Iniestu,Xavia. Ipak za Gvardiolu mislim ima nesto u glavi ,tj da nije los trener,ali ni toliko dobar koliko mu neki pripisuju.Tako je i sa Zidanom,mngoo toga mu se bas poklopilo , i sigurno da istinske navijace Reala boli cinjenica da oni ne mogu u Spaniji zadominirat , te LS su im nekako ajmo reci krnjave. Lepo je vladati Evropom,ali jos lepse je kad uz to razbijas najvece rivale u svom dvoristu,a to Real ne radi vec punih 10 ak godina. Barcelona realno brise pod s njima i kad su bili bolji od madridjana i sad kad nisu.I to prave madridiste boli ,priznali oni to ili ne. U svakom slucaju, mislim da je Zidan ipak zasluzio da ostane ,bez obzira na sve ,ali verovatno je on sam doneo ovakvu odluku. U svakom slucaju, na zalost ne vidim jos kraj spanske dominacije.Imam osecaj da ce se i Real i Barcelona jos vise pojacat i sl sezone opet im niko nista nece moci,pogotovo ako im sudije budu naklonjenje kao sto to rade svih ovih godina na racun Reala.

vladar

pre 5 godina

Pametan covek! Zna kada treba otici kao car a ne fa ga oteraju kao psa jer je ovo tesko tj gotovo nemoguce postici sledece sezone. Ne volim ga i ako je bio vrhunski fudbaler!

Komša

pre 5 godina

Možda čovek ne želi da bude trener Reala nego trener uopšte.Ako je tako onda je napravio mudar i hrabar potez - otišao na vreme.
Jer ,čak i da veže još tri titule sa Realom uvek će se polemisati da li je njegova zasluga u pitanju ili je zaslužan kvalitet tima i moć (finansijska i svaka druga) kluba.
Ovako sve zavisi od njega.
Kako god ,Zidan je Zidan.

heatovac

pre 5 godina

Hvala za sve majstore, zauvek ces ostati u srcu Madridista! Otisao kada je na vrhuncu, jedini koji je napustio Real kada je on hteo a ne da bude otpusten.

Borko Spasić

pre 5 godina

Video šta ga čeka, veliki pad ekipe, koja je ove sezone imala dosta padova. Najgore za Real je da nemaju koga da angažuju. Možda Venger

ATM

pre 5 godina

Znaci nista od Reala sledece sezone. Odlaze Ronaldo, Bejl, Benzema, Navas, Zidan... Ko ce biti novi trener? Venger, Konte, Poketino? Ja bih najvise volio Hajnkesa ali to je nemoguca misija. Bila bi fora da se drugi put vrati iz penzije. Zidan ce biti selektor Francuske, to je sigurno. Jedino ako Desan ne osvoji titulu u Rusiji.

bobobo

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..
(Matke, 31. maj 2018 13:33)

Shvatite vec jednom da niko nije oterao Kasiljasa I Raula. Jednostavno oni nisu zeleli da budu na klupi, a realno kvalitet za prvih 11 nisu imali u tim trenucima. Na njihovim pozicijama su bili bolji igracu tada.

Dobrica

pre 5 godina

Treba otići kada si na vrhu ...

Realno, Real u narednim sezonama može samo da ide silaznom putanjom, naročito ako Ronaldo promeni klub, a time bi i Zizu okrnjio harizmu koju sada ima ...

Unknown19G70

pre 5 godina

Ovi sto omalovazavaju njegove trenerske kvalitete, mi nismo upoznali trenera do sad kao sto je on, miran, nema preterane reakcije pored aut linije, pa nam je cudan, a zapravo u svakog igraca reala ugradio je po jednog zidana, bukvalno su igrali zidanski, smireno, polako i kad pogledas kraj meca, izgledaju kao da su dobili mec sa pola snage, tako Juventus prosle godine, ove godine Liverpul, izbacili su Pariz, Juve, Bajern.. Real je bio Zidan.

malisa

pre 5 godina

Svako bi bio sampion Evrope da ima toliko para kao Real i takve igrace i podrsku...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bakster, 31. maj 2018 13:35)
--
evo ti recimo imas kvalifikacije posto si "svako"

GM

pre 5 godina

Najbolji trener u istoriji fudbala.

Sta je covek uradio u PRVE 3 sezone, niko nikada nije i ko zna kada ce.

Jedino sta ostaje da se vidi, sta ide posle ove odluke... nekako je logicnije neki odmor, nego odmah drugi posao... jer nema gde, u neki veliki evropski klub u ovom trenutku.

Juve produzio Alegrija, Psz uzeo Tuhela ako mu se ide kuci, Arsenal nasao trenera... jedino kao mozda Celzi, ali to nije njegov nivo. Realno, posle Reala sve je sitno.

ZiZu!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Halo, covjek nije dobio otkaz, odmah se nadju navijaci farcelone , juveta i svih osltalih koje je Real sve ove godine tamburao, da pisu kako mrze Real jer ovakve stvari rade. Zizu je otisao na vrhuncu i slazem se da treba nova krv i par novih igraca. Nije djaba Real najveci klub u istoriji fudbala.

Dejan

pre 5 godina

Nisi pokušao da ga odvratiš od odluke, pošto si ga lično ti oterao. Želeo si novog golmana, pa Benzemu da prodaš, pa Bejla, Iska, a sa tim se Zidan nije složio. Zidan je samo hteo još jednog desnog beka, i ako se proda Bejl, onda još jednog igrača na toj poziciji. Ali Perez, sve radi samo zbog marketinga. Zidan je smatrao da su i Navas i Kasilja odlični golmani, ali Perezu treba zvučnije ime. Šteta, dobar trener koji se odmah pokazao.

VanjaLFC

pre 5 godina

Osvojis Ligu Sampiona tri puta uzastopno. Uzmes pri tome jos koji trofej sa strane (La Liga npr) i opet nisi siguran da ti nece namestiti nogu sledeci put kada odigras nereseno protiv Betisa kuci ili ako ti Barsa upet pobegne na tabeli.
Ovako u legendu.
Pa neka jure zamenu.
Treba stadion da nazovu po njemu.

Stefan

pre 5 godina

Ovo je Perezova odluka sigurno.Ovo moze da bude potez koji ce unistiti klub.Jos ako dovedu Nejmara,pa taj decko nikad ne moze biti lider kao Ronaldo.

Matke

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..

Bulbasaur

pre 5 godina

Ako je odlučio da sam napusti klupu radi novog izazova, pozdravljam.

Ako ga je Real otpustio onda:

1. Su maloumni. Čovek ih je preporodio.
2. Još jedan ljigav potez prema legendi kluba. Iker, Raul sada i ZiZu.

Vitlaj ko može

pre 5 godina

To je zato što se ne može vitlati sa ljudima koji imaju novac. Ne radi se samo o sportu, ali je tu najizraženije. Takvi ljudi rade ono što žele - dokle žele. Ne možeš ga otpustiti u smislu da mu se finansijski ili drugačije osvetiš. Nema veće sreće od slobode - one finansijske.

kole

pre 5 godina

Steta sto je isuvise kasno da postane trener Francuske za SP. Mozda za 4 godine, da uzme i to, pa da sa punim pravom kaze kako je presao igricu.

Dimitrije

pre 5 godina

Ovo je mozda najrealniji razlog..Hoce da dovedu Nejmara.. Zidan hoce Mbapea.. nije on bilo ko da prihvata da vodi tim, koji su drugi sastavili..

Stefa

pre 5 godina

A zašto mislite da mora da postoji neki veliki razlog da bi Zidan napustio Real ? Očigledno je i sam svestan da je došlo do zasićenja, kako kod njega tako i kod igrača. Ove sezone se videlo da nemaju toliko motivacije kao dve sezone pre toga. Uglavnom, Zidan je otišao kao pobednik. Tako to rade legende.

Beograd

pre 5 godina

Nemam komentar o trenerskoj strucnosti samo mogu da kazem da se nijednom treneru nisu poklopile stvari kao njemu u LS. Ti mislim na pristrasno sudjenje u korist Reala u proteklih par sezona. Imali su i dosta srece crveni kartoni neigranje ponajboljih igraca protivnicke ekipe u nokaut fazi sve je to uticalo da osvaja lehare LS. Opet sa druge strane u Primeri Atletiko je ispred njih u prvenstvu a Barsa im pobegla citavih 18 -19 bodova. Jeli to razlog otkaza ili nesto drugo zna njegov presednik Perez.

Vale

pre 5 godina

Koja legenda, dođe skoro bez ikakvog iskustva, osvoji prvenstvo i tri LŠ zaredom i ode dok je još na vrhu. A sada će ga verovatno zameniti Conte

Ronaldinho

pre 5 godina

Ocigledno je doslo do razmimoilazenja izmedju Pereza i Zidana.
Velika, velika greska Pereza da ispusti Zidana. Bio je veliki igrac a dokazao je i da je veliki trener.
3 Lige sampiona zaredom, pa to moze samo veliki strucnjak!
Covek je uspeo da uskladi sve te velike zvezde, kvalitet tih igraca svakako nije bio sporan. Ali drzati im motivaciju i odrzavati harmoniju izmedju 25 igraca od kojih je svaki reprezentativac svoje zemlje i gde svaki zaradjuje milione, to je najteze i Zidan je polozio taj ispit.
Kajace se uprava Reala sto nije ucinila sve da zadrzi Zidana, koji je veliki gospodin, prepoznatljivo lice, harizmatican, bukvalno su sa njim imali sve. Ovo sve pisem kao veliki.navijac Barselone, jer zaista bi bilo nefer reci neku losu rec za Zidana i njegovo vodjenje tima. Real je igrao prelep fudbal sa njim, na gol vise, svaka utakmica im je spektakl. To sto su zavrsili iza Barse u La Ligi nije neuspeh, nije realno ocekivati da svake sezone zavrse ispred Barse.

Gentleman

pre 5 godina

Za sve one koji pišu da mu se poklopilo:

LŠ ne možeš uzeti ako ti se ne poklope neke stvari, dakle možeš biti vrhunski majstor a ne uspeti, ali isto tako ti se NE MOŽE POKLOPITI ako nisi vrhunski trener. A još tri puta za redom!!!

Ljudi šta vam je, Zidan je stvarno faca i trenerčina, svi danas igraju fudbal, ulažu se enormne pare. Prejaki su i Barsa i PSŽ i City, Bajern... Ali je jedino Real sa Zidanom ovo uspeo... nije niko ni dva puta za redom od uvođenja LŠ. Čisto da dodam da sve ovo pišem kao veliki navijač Barse.

Veliko poštovanje za Zidana i kao i igrača i kao trenera!!!

deki185

pre 5 godina

Zna i on da je sve tri LS uzeo zbog sudija i srece pa da pobegne dok jos moze jer zna da ce sve to da se okrene kad tad. Nadam se da nikom u mom Celsiju nece da padne na pamet da ga dovede jer tesko da bismo zavrsili u top10.

Englez ,kad nauči tako dobro srpski.Čuj njega : moj Čelzi

CFC

pre 5 godina

Zna i on da je sve tri LS uzeo zbog sudija i srece pa da pobegne dok jos moze jer zna da ce sve to da se okrene kad tad. Nadam se da nikom u mom Celsiju nece da padne na pamet da ga dovede jer tesko da bismo zavrsili u top10.

Ocekivano

pre 5 godina

Pa i ko samo malo zna o fudbalu shvata da onakva igra Reala u finalu je signal da nesto mora da se menja. A Zidan ne bi bio najveci i najbolji da to nije shvatio i kad niko oko njega nije.
Bravo Zidanu najbolji si uvek bio i ostao

Nathan

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.

Sinki

pre 5 godina

Bio je kao igrac nevjerovatan,ali jedno je sigurno,Zinedin Zidan ce ostati upamcen kao najjsrecniji trener svih vremena.Na koji nacin su osvojili 3 uzastopne titule u Ligi Sampiona,to je tesko opisati.Da sada krenem da navodim koliko je bilo srecnih situacija,trebalo bi mi da pisem dugo.Nesto nestvarno i nemoguce.Neobjasnjivo.

Samo kazem

pre 5 godina

Valjda ima veze sa transfer politikom Reala.Perez namjerava da dovede Alisona umjesto Navasa,zeli i da proda Benzemu,da dovede Salaha (niko ne zna na koju foru nakon onog Ramosovog sramnog poteza)i jos nekoliko pojacanja...Problem je sto Zidan ne zeli nista od toga i stavio je veto na sve Perezove namjere.Izgleda da je sport izgubio a biznis pobijedio.
Naravno moguce je da najavljeni odlazak Ronalda,Bejla i Benzeme izazivaju sumnju kod Zidana da ce narednih godina biti ozbiljan kandidat za trofeje pa taman da se povuce na vrijeme i sa stilom...
Samo pitanje je gdje sada?!Svi ozbiljniji klubovi vec imaju trenere...Jedino mozda Celzi i to da otkazu Sariju.
Arsenal da je malo sacekao mogao je da bira izmedju dva strasna trenera Zidana i Kontea :)

laRS0n

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...
(znalac, 31. maj 2018 13:27)
Veze s vezom. O čemu ti? Covek sam otisao, niko ga nije terao

room 1408

pre 5 godina

Ne zabelezeno u istoriji da klub takve tradicije,i kvaliteta dopusta sebi takve stvari.Da otpusta Zidana koji na “papiru”treba da bude stub tog istog kluba.Pa šta bi Arsenal trebao da radi sa Vengerom?Po meni prosecnim trenerom,..

milos

pre 5 godina

Saznao da ide Ronaldo i eto odgovora zasto! Sta da osvojis bez njega? I kralj licno da udje da igra ne vredi! Plus stize kvarisa razmazenko Neimar...

znalac

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...

Sef strucnog staba

pre 5 godina

Bravo Zidane, ovako se odlazi! A ne da ti nezahvalni navijaci reala zvizde i teraju te posle jedne lose sezone i iggubljenih el klasika.

VanjaLFC

pre 5 godina

Osvojis Ligu Sampiona tri puta uzastopno. Uzmes pri tome jos koji trofej sa strane (La Liga npr) i opet nisi siguran da ti nece namestiti nogu sledeci put kada odigras nereseno protiv Betisa kuci ili ako ti Barsa upet pobegne na tabeli.
Ovako u legendu.
Pa neka jure zamenu.
Treba stadion da nazovu po njemu.

heatovac

pre 5 godina

Hvala za sve majstore, zauvek ces ostati u srcu Madridista! Otisao kada je na vrhuncu, jedini koji je napustio Real kada je on hteo a ne da bude otpusten.

Ljubisa

pre 5 godina

Не памтим бољу одлуку не само у фудбалу, већ у спорту уопште. После три узастопне лиге шампиона, коме ником није успело пре њега, отићи овако је врхунски потез. Зна да нема шансе да понови ове резултате и боље је да напусти тим на врхунцу него да добије отказ.

Vale

pre 5 godina

Koja legenda, dođe skoro bez ikakvog iskustva, osvoji prvenstvo i tri LŠ zaredom i ode dok je još na vrhu. A sada će ga verovatno zameniti Conte

Ronaldinho

pre 5 godina

Ocigledno je doslo do razmimoilazenja izmedju Pereza i Zidana.
Velika, velika greska Pereza da ispusti Zidana. Bio je veliki igrac a dokazao je i da je veliki trener.
3 Lige sampiona zaredom, pa to moze samo veliki strucnjak!
Covek je uspeo da uskladi sve te velike zvezde, kvalitet tih igraca svakako nije bio sporan. Ali drzati im motivaciju i odrzavati harmoniju izmedju 25 igraca od kojih je svaki reprezentativac svoje zemlje i gde svaki zaradjuje milione, to je najteze i Zidan je polozio taj ispit.
Kajace se uprava Reala sto nije ucinila sve da zadrzi Zidana, koji je veliki gospodin, prepoznatljivo lice, harizmatican, bukvalno su sa njim imali sve. Ovo sve pisem kao veliki.navijac Barselone, jer zaista bi bilo nefer reci neku losu rec za Zidana i njegovo vodjenje tima. Real je igrao prelep fudbal sa njim, na gol vise, svaka utakmica im je spektakl. To sto su zavrsili iza Barse u La Ligi nije neuspeh, nije realno ocekivati da svake sezone zavrse ispred Barse.

drmr

pre 5 godina

Svako bi bio sampion Evrope da ima toliko para kao Real i takve igrace i podrsku...
(Bakster, 31. maj 2018 13:35)

Real 4 godine nije doveo nijednog igraca! UTD, City, Celzi, PSG, Bajern, Barsa... su za to vreme potrosili sveukupno vise milijardi evra i niko nije prismrdeo Ligi Sampiona. Toliko o tvom komentwru

hmm

pre 5 godina

Koliko se sećam, pisalo se da je na "ivici" kada je Barselona napravila veliku razliku, ali su se dogovorili da može da ostane ako osvoji Lš, što je i uradio. Možda im je sada on rekao "E pa nećemo tako, odoh ja sam, aj ćao".

partizan

pre 5 godina

Kukavicki potez Zidana... osetio da Real tone i prvi napusta brod
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvet, 31. maj 2018 14:03)
Klub koji ima 13 titula prvaka Evrope i 3 uzastopne Lige Sampiona tone? Kako li izgleda Real kome sve ide kako treba

louggi

pre 5 godina

prava odluka u pravo vreme.

prvo je trenirao je realov B tim tri godine. pre tri sezone izabrali ga za glavnog menadžera reala.
praktično, u roku od tri godine je iscedio sve iz igrača i osvojio što se moglo uzeti.

silazi sa najvišeg postolja...veoma fer odluka prema klubu, prema igračima i navijačima, i za zidana.
nov klub (možda i repka posle mundijala), novi izazovi...idemo dalje.

takkar

pre 5 godina

Gledao sam uzivo,covek sam sazvao konferenciju i dao otkaz.I Perez nije mogao da veruje sta ga je snaslo.Nije ocekivao definitivno ovakav raslplet.Sto se tice Zidana,poprilicno ga razumem,ali mi je neopisivo zao! ZIDAN JE LICNO odgovoran za 3 uzastopne LS.Njegova rotacija,njegova hrabrost i na kraju krajeva vrhunsko poznavanje fudbala kao discipline je za veliko postovnje.Real je dosta oslabljen njegovim odlaskom,mozda je i neki privatan razlog,nije ni bitno vise.Uvek sam njega potencirao kao galvnu iglu,to govorim i sada ,i uvek cu.Ne mogu da verujem da vise nece voditi Real,bar ne u skorije vreme.Cim sam video vandrednu konferencija,znao sam da Zizu ide.Neverovatna trezvenost,neverovatna stalozenost,vidi se da je odluku doneo sam i na miru,ali svakako mi je neopisivo zao.Veliki znalac je to.Njegova metodika obucavanja igraca je neverovatno dobra,na najvisem mogucem nivou.Navijacu za njega gde god bude radio u buducnosti.Jer on to zasluzio svojim ponasenjm i znanjem.Ako je Zidan rekao da je pravo vreme da ode iz Reala,onda je to zaista i tako.

Beograd

pre 5 godina

Nemam komentar o trenerskoj strucnosti samo mogu da kazem da se nijednom treneru nisu poklopile stvari kao njemu u LS. Ti mislim na pristrasno sudjenje u korist Reala u proteklih par sezona. Imali su i dosta srece crveni kartoni neigranje ponajboljih igraca protivnicke ekipe u nokaut fazi sve je to uticalo da osvaja lehare LS. Opet sa druge strane u Primeri Atletiko je ispred njih u prvenstvu a Barsa im pobegla citavih 18 -19 bodova. Jeli to razlog otkaza ili nesto drugo zna njegov presednik Perez.

tomi

pre 5 godina

Smatram ga najboljim veznim igracem ikad, obozovao sam ga gledat ,ali mislim da kao trener nije toliko dobar bez obzira sto je postigao nesto nestvarno. Jednostavno mu se poklopilo da dobije tako snazan Real koji jos u nedostatku prave konkurencije u Evropi ( englezi nikad slabiji, talijani takodje ) ,ali i prznali neki ili ne, uz mnogo srece i sudijske protekcije ,je dosao do ovog istorijskog uspeha. Slicno se desavalo u Barceloni gde su Gvardiola i Enrike postizali jos vece uspehe, osvjali i trostruke krune ,ali su imali tog Mesija, tog Iniestu,Xavia. Ipak za Gvardiolu mislim ima nesto u glavi ,tj da nije los trener,ali ni toliko dobar koliko mu neki pripisuju.Tako je i sa Zidanom,mngoo toga mu se bas poklopilo , i sigurno da istinske navijace Reala boli cinjenica da oni ne mogu u Spaniji zadominirat , te LS su im nekako ajmo reci krnjave. Lepo je vladati Evropom,ali jos lepse je kad uz to razbijas najvece rivale u svom dvoristu,a to Real ne radi vec punih 10 ak godina. Barcelona realno brise pod s njima i kad su bili bolji od madridjana i sad kad nisu.I to prave madridiste boli ,priznali oni to ili ne. U svakom slucaju, mislim da je Zidan ipak zasluzio da ostane ,bez obzira na sve ,ali verovatno je on sam doneo ovakvu odluku. U svakom slucaju, na zalost ne vidim jos kraj spanske dominacije.Imam osecaj da ce se i Real i Barcelona jos vise pojacat i sl sezone opet im niko nista nece moci,pogotovo ako im sudije budu naklonjenje kao sto to rade svih ovih godina na racun Reala.

Stefa

pre 5 godina

A zašto mislite da mora da postoji neki veliki razlog da bi Zidan napustio Real ? Očigledno je i sam svestan da je došlo do zasićenja, kako kod njega tako i kod igrača. Ove sezone se videlo da nemaju toliko motivacije kao dve sezone pre toga. Uglavnom, Zidan je otišao kao pobednik. Tako to rade legende.

Jole

pre 5 godina

Iscedio je kraljevski limun s relativno matorim igračima do kraja, i to kako, svaka čast. nema više šta da traži od ovih igrača. sledi rekonstrukcija, podmlađivanje, traženje novih motiva, a on ne želi da bude deo te priče. pametan i logičan potez. ušao u legendu, ostavio pečat, i ne želi da kvari bajku. zasto da se mlati s novim neizbalansiranim timom, da spusta sebi ugled i cenu, da čeka otkaz?

pribil

pre 5 godina

Covek je uspeo nesto sto je vrlo tesko, da ubedi velike zvezde, da je TIM na prvom mestu, a sujeta na drugom. A ne kao Enrike ili Valverde, uzdizu Mesija na nivo bozanstva. Znaci mozes biti i Pele i najbolji igrac svih galaksija, ali u mom timu ti si samo sraf ili deo masinerije. E to je po meni vrhunsko dostignuce Zizua.

Breaking News!

pre 5 godina

Sledeća vest: Kineski gigant dovodi Ronalda i Zidana u paketu za 800 milijona eura. Petez trlja ruku i kupuje 5 Nejmara koje će kasnije da uvali Arapima za neverovatnih milijardu evra. Realizator transfera Zdravko Mamic uzima 10% u kešu.

mitko

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Nathan, 31. maj 2018 13:26)

Dosao sam da citam komentare jer sam znao da na nasim forumima uvek ima neko ko zna sta se desava iz prve ruke, i ako ni sam Perez verovatno ne zna

Unknown19G70

pre 5 godina

Ovi sto omalovazavaju njegove trenerske kvalitete, mi nismo upoznali trenera do sad kao sto je on, miran, nema preterane reakcije pored aut linije, pa nam je cudan, a zapravo u svakog igraca reala ugradio je po jednog zidana, bukvalno su igrali zidanski, smireno, polako i kad pogledas kraj meca, izgledaju kao da su dobili mec sa pola snage, tako Juventus prosle godine, ove godine Liverpul, izbacili su Pariz, Juve, Bajern.. Real je bio Zidan.

Bulbasaur

pre 5 godina

Ako je odlučio da sam napusti klupu radi novog izazova, pozdravljam.

Ako ga je Real otpustio onda:

1. Su maloumni. Čovek ih je preporodio.
2. Još jedan ljigav potez prema legendi kluba. Iker, Raul sada i ZiZu.

Negativni

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Nathan, 31. maj 2018 13:26)


Kada pročitaš ovako nešto, dobiješ potpuno jasan odgovor na pitanje zašto je Srbija doživela duhovni i materijalni kolaps.

Klinac, ali pravi

pre 5 godina

Njegov rezultat govori sve i kao trener i kao igrac, covek osvojio sve sto se moze osvojiti. A vi 'strucnjaci' idite igrajte PES i Fifu, jer to jedino i znate.

Slobo

pre 5 godina

Pametna odluka. Sredinom sezone mu se ljuljala stolica. Real ne ceni i ne drzi do svojih zvezda,(npr Kasiljas, Raul, Mijatovic itd..)
Da je ostao i poceo sezonu slicnu ovoj, oterali bi ga .

Ovako ostaje gospodin kakav je uvek i bio.

dule v. dukljanin

pre 5 godina

Ako je moja teorija tacna,on je ispao najveci car ikada. Ako se secate,jedno vreme su ga prozivali jer je bio treci,cetvrti u Primeri,pa se i tada pominjao otkaz. Mislim da je covek resio da osvoji jos jednu LS,svima pokaze ko je i sta je i cao djaci,pa se igrajte da nekim drugim.

laRS0n

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...
(znalac, 31. maj 2018 13:27)
Veze s vezom. O čemu ti? Covek sam otisao, niko ga nije terao

King

pre 5 godina

Legenda,kralj!Odlazi kada je na vrhu,ne trebaju mu drugi reći!Tako je završio i igračku karijeru,malo je falilo kao prvak svijeta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M, 31. maj 2018 15:01)

Pa bio je prvak svijeta kada je spakovao brazilu dva gola i to glavom.

Ivan

pre 5 godina

Moram priznati da me najpre poprilično šoknula ova vest, zaista nisam to očekivao, ali, kada se malo bolje razmisli i rezonuje veliki Zinedin Zidan je odabrao najbolji mogući tajming da ode iz Real Madrida u POBEDNIČKOM stilu, sa TRI uzastopno osvojene Lige Šampiona, dva Superkupa Evrope, dva Svetska klupska prvenstva i jednom La Ligom za samo tri godine na mestu glavnog trenera tog kluba što je veoma veliki uspeh kojim je Zinedin Zidan opet i kao trener ušao u istoriju fudbala. A donedavno su ga i pored ovih sjajnih rezultata pojedini prozivali što je bilo besmisleno naravno, ali je on svima zapušio usta ovim svojim izvanrednim uspesima sa Real Madridom i odlazi iz tog kluba kao pobednik, što on i jeste UVEK bio i kao igrač i kao trener.

vladar

pre 5 godina

Pametan covek! Zna kada treba otici kao car a ne fa ga oteraju kao psa jer je ovo tesko tj gotovo nemoguce postici sledece sezone. Ne volim ga i ako je bio vrhunski fudbaler!

deki185

pre 5 godina

Zna i on da je sve tri LS uzeo zbog sudija i srece pa da pobegne dok jos moze jer zna da ce sve to da se okrene kad tad. Nadam se da nikom u mom Celsiju nece da padne na pamet da ga dovede jer tesko da bismo zavrsili u top10.

Englez ,kad nauči tako dobro srpski.Čuj njega : moj Čelzi

Gentleman

pre 5 godina

Za sve one koji pišu da mu se poklopilo:

LŠ ne možeš uzeti ako ti se ne poklope neke stvari, dakle možeš biti vrhunski majstor a ne uspeti, ali isto tako ti se NE MOŽE POKLOPITI ako nisi vrhunski trener. A još tri puta za redom!!!

Ljudi šta vam je, Zidan je stvarno faca i trenerčina, svi danas igraju fudbal, ulažu se enormne pare. Prejaki su i Barsa i PSŽ i City, Bajern... Ali je jedino Real sa Zidanom ovo uspeo... nije niko ni dva puta za redom od uvođenja LŠ. Čisto da dodam da sve ovo pišem kao veliki navijač Barse.

Veliko poštovanje za Zidana i kao i igrača i kao trenera!!!

neutralni felsh

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 31. maj 2018 14:58) 

Zidan vrhunski igrac, ali mislim da je izvukao maksimum od Florentina Peresa, da nije njega Real sa ovakvom igrom u zadnja tri cetiri godine osvojili bi veliko Nista.
(bARSELONISTA, 31. maj 2018 15:18)


ne bih se slozio sa tobom. zapravo, peres je najmanje ulozio u ekipu bas za vreme zidana. ok, osvezio je ugovore ali skoro nijedno zvucnije ime nije doveo. sve to je delovalo dosta cudno kad je real u pitanju, slozices se.
trenerski, zidan je obavio odlican posao. nije izmisljao toplu vodu nego je nastavio stopama svog prethodnika i mentora ancelotija: cvrsta i elasticna ekipa koja se trudi da protivnika prvo udari kontrama pa tek onda nametne svoj stil. za kup takmicenja kao LS je odlicna strategija. za ligasko takmicenje ne bas, jer se zasniva vise na "reakciji na tudju inicijativu" a manje na "akciji i inicijativi" - zanimljivo da su to isto zamerali i ancelotiju :)
jeste da je pri svim uspesima u LS bila potrebna i doza srece (kao i svima koji su je osvajali!) ali sreca prati hrabre - zidanov real je (bio) hrabra i samopouzdana ekipa koja ume da saceka svojih 5 minuta cak i onda kad je izgledalo da nemaju izlaza.

ne volim price o sudijskim navlacenjima, one su cesto samo izgovor za luzere.

Nathan

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.

Милош-

pre 5 godina

Đukić pao u depresiju, ako se Zidan javi Partizanu... Rekao mi Zizu da mu treba izazov, hoće da uzme titulu sa Partizanom protiv premoćnog Miloja.

ElHombre

pre 5 godina

Presao igricu covek i kao igrac i kao trener, prve tri godine dominacija nikad vidjena, to ja ni na football manageru nikad nisam uspeo.

almir

pre 5 godina

Mnogo mi je zao..., genije i kao igrac i kao trener..., jedan od najvecih svih vremena, osvojio sve sto se moglo osvojiti..., Sretno, Zizou!!

rio

pre 5 godina

Isto kao i Alex Ferguson. Otisao je jer zna da ce se klub raspast sljedece godine, ali je otisao u najboljim trenucima za Real. Modric i Ronaldo po 33, Ramos 32, Navas 31, Benzema i Marcelo po 30. Jezgra momcadi presla 30 + nezadovoljni Bale. Raspadaju se vec zadnje 2 sezone ali ih sudije spasavaju u LŠ i vade ih kad god im zatreba...

Madridista

pre 5 godina

Ostace upisan u istoriji da vise nikad nista ne osvoji, tri godine u Realu tri trofeja LŠ, boljeg trenera nece naci jer ovo je nemoguce postici, jeste bio poguran od sudija u nekim utakmicama, al toga se nece niko sjecat za 10 godina ostace samo njegovo ime pored rekorda i o tome ce se citati za 100 godina, niko nece ni pomisliti da li su imali srece i ili je do sudija. Cao, zdravo.

gevara

pre 5 godina

Mene cude neke izjave da zizu vise nije mogao nista postici jer je ekipa potrosena. Pa upravo Zizu bas na tome radio uveliko-Asensio, Isco, Cebalos, Lorente, Vallejo, Carvajal, Casemiro, Theo, Hakimi, pa onaj mali brazilac koji stize jos i Odegard jos i Odriozola i to je sve planirano na najbolji moguci nacin da se ekipa podmladjue i to dok osvaja 3 puta za redom LS. Zidane otisao ali ostavio bogatstvo u klubu sa svim ovim mladicima i dos par pojacanja i eto Reala opet na vrh Evrope.
P.S Recite mi molim vas koja je ekipa radila na afirmaciji mladih kao Zizu jer su ostali treneri poput Gvardiole i drugih samo kupuju igrace i nema im dobre perspektive.

Kapa dole MONSIEUR

Bomba

pre 5 godina

@Kakav je trener pokazaće se kada bude vodio tim koji nije multimilijarderski i koji faktički može i bez trenera. Ja sam ga mnogo gotivio kao igrača. Želim mu sve najbolje.
(Millennium, 31. maj 2018 15:56)

ma naravno, sad se da preuzme OFK Bačka, iz inata, da pokaze nama srbima svu svoju trenersku raskoš. jer se ziv izgrizo sto mu se podsmevamo da je imao neverovatnu srecu tri puta za redom.

Mane

pre 5 godina

Mnogo je dosadno jedno te isto raditi tri godine za redom, bez mogucnosti da ides na neki sledeći nivo. Zasicenje je užasna stvar, a pare na tom nivoi nisu nikakav motiv. Zato gasi zizou igricu i odlazi setnjicu, a perez u shopping.

Kalčo 2000ih

pre 5 godina

Da, da preuzeo ekipu u srećnom trenutku... baš kad ih je Barsa bez Mesija drala 4:0 u prvenstvu... Pamćenje mnogih je na nivou zlatne ribice.

Zizu- car ove igre, i kao igrač i kao trener. Ide kad se njemu ide na način na koji on oće. Ne trpi razne smrdljivce poput Materacija pa makar bilo i finale SP. Ako oseti da je dao sve što može i da mu je to vrhunac, odlazi i posle 3 vezane LŠ. Kapa dole majstore!
PS Njegov meč protiv Brazila 2006. je najbolja partija na SP koju sam gledao.

zuki

pre 5 godina

Ne vjerujem da je tek tako napustio Real. Očigledno je da je ostavka povezana sa najavljenim produljenjem ugovora s Ronaldom. Sigurno je Zidan imao druge planove. Bez obzira na sjajnu statistiku Ronaldo je ove sezone bio više uteg nego vjetar u leđa. Ima garantirano mjesto u prvih 11, a kad ti se dogodi da ti jedini špic upadne u krizu onda je teško pobjeđivati. Sve se svodilo na bljeskove Asensija, Vaskeza ili kao u finalu Bejla. Zidan je svjestan da je Ronaldo sve stariji, ali se Real ne želi odreći zlatne koke što je ekonomski opravdano, ali ne i sportski. Dolakom novog trenera slijedi rekonstrukcija momčadi. Vjerovatno odlazi Bejl i Modrić, moguće Kovačić i Benzema. Po mom mišljenju slijede godine stagnacije i traženja...

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@jel
Menjala bi Barsa sve za tri vezane LS.. Covek je objasnio i postavio neke standarde koje ce tesko neko u ovom formatu ponoviti...

AgentPromena

pre 5 godina

Letnji prelazni rok jos nije poceo a preti da bude najludji u istoriji fudbala. Gde ce silni treneri I jos silniji igraci.. Trenutno slobodni Enrike, Sari, sada I Zidan.. Loran Blan je dugo bez angazmana.. Bice zaista bas uznudljivo.

neutralni felsh

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane.

malisa

pre 5 godina

Svako bi bio sampion Evrope da ima toliko para kao Real i takve igrace i podrsku...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bakster, 31. maj 2018 13:35)
--
evo ti recimo imas kvalifikacije posto si "svako"

GM

pre 5 godina

Najbolji trener u istoriji fudbala.

Sta je covek uradio u PRVE 3 sezone, niko nikada nije i ko zna kada ce.

Jedino sta ostaje da se vidi, sta ide posle ove odluke... nekako je logicnije neki odmor, nego odmah drugi posao... jer nema gde, u neki veliki evropski klub u ovom trenutku.

Juve produzio Alegrija, Psz uzeo Tuhela ako mu se ide kuci, Arsenal nasao trenera... jedino kao mozda Celzi, ali to nije njegov nivo. Realno, posle Reala sve je sitno.

ZiZu!

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Kapital jede svoju decu! Kako ih je uzdigao, tako ce ih i pojesti, ovoga puta njega i Ronalda! Narednih dana ocekujte vesti o odlasku Ronalda i dolasku Nejmara!

Bokacho

pre 5 godina

Venger novi trener Real Madrida. Zidan pauza vrvtn pa onda ili Francuska reprezentacija ili Juventus ili neki klub u Engleskoj. Ne bi me cudilo ni da uz neki ozbiljni projekat uzme i Olimpik iz rodnog Marseja, jer ako neko ima m*da i karakter za to, to je onda jedan on najboljih igraca ikada.

bmiles

pre 5 godina

Velika i normalna odluka.Vrhunski i za respekt.Bio sam trener i razumem tu vrstu zasicenja,kad vise nemas motivacije niti mozes biti ostar sa igracima koje si vodio a pruzili ti toliko radosti.ZA nekoliko godina kad ode i ova generacija ponovo se moze vratiti jer nije "najuren" vec je sam otisao.Uvek smireni ZIZU zna dobro da je veoma tesko poceti sve iz pocetka a posle ovakve dominacije i osvajanja toliko trofeja za vreme njegovog sefovanja zaista je tesko naci motivaciju i kod sebe i kod igraca.Moze lako da se desi trampa sa trenerom Juventusa?Uostalom ZIZU je ostavio veliki igracki trag u "staroj dami" ili mu se smesi selektorsko mesto Alzira ili Francuske gde su stresaovi vodjenja daleko laksi nego voditi giganta poput Reala!Za taj odgovor gde i sta ce uraditi ZIZU cekacemo do pred kraj SP u Rusiji.

starmo

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...



Hajde se malo vrati zadnje 4 godine unazad pa stavi sve transfere Reala na papir, pa onda stavi barcelone, PSG, Citya, Uniteda, Juventusa pa se onda vrati nazad ovamo i ispricaj fino.

Sasa

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda, sto sudije (opet) zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Realan, 31. maj 2018 14:21)

# Link komentara

A ti si "realan" kao oni koji veruju da nikoga nije bilo na mesecu vec da je sve izrezirano :D

eric7

pre 5 godina

Veliki igrac,jedan od najboljih ikad, ali bi se slozio sa vecinom fudbalskih sladokusaca da je imao vise pameti nego srece kao trener. Konkurencija jeste danas uza,slabija nego pre recimo 10 i kusur godina. Sudijskih gresaka je bilo previse u korist Reala, i na sve to,ne mogu da spoje dominaciju u evropi sa dominacijom u Spaniji. A kao sto neko takodje rece, to istinske kastiljance boli.Boli ih da im Barcelona ili cak i Atletico bude ispred Reala,neretko je barselona znala cak da ih bas ponizi u direktnim okrsajima i to na sred bernabeu. Zato mene ovaj Real nekako ostavlja ravnodusnim.U LS su se toliko puta provlacili, nema velikih kultnih pobeda, razbijanja sa stilom.Sve je to na misice, 90+ minuti ,povrede suparnickih igraca i to onih glavnih ,sumnjivi penali, iskljucenja, ofsajdi. Nije to to. U svakom slucaju , prizeljkujem zizua u engleskoj, to bi bilo simpa. Sportski poz

starmo

pre 5 godina

U ligama se vidi ko je trener. Ne na turnirima, o kakvim god turnirima da je reč.

Ma nemoj, ko kaze ti? Usput osvojio je ligu genijalce.

igor

pre 5 godina

Normalno. Sve osvojio sa jednim klubom, ide čovek dalje. Sledeća stanica je izgleda mi PSG, mada bih više voleo da ga vidim u Mančester Junajtedu umesto onog ubice fudbalske igre.
Digresija od teme: Bio sam 2 puta na Old Traffordu da gledam ManUtd, od kad ih Murinjo vodi ne mogu da ih gledam ni preko TV-a.

Tiho teče Kolubara

pre 5 godina

Bravo majstorčino! To je iznenađenje samo za one koji prate fudbalska dešavanja u kladionicam. Zidan je legenda fudbala, otišao je kao veliki gospodin i nije se potucao po Kini, Japanu, Americi... da uzme još koju kintu. Kao trener je sve rekao, osvojio i sad ide na pecanje... kralj

znalac

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...

Ocekivano

pre 5 godina

Pa i ko samo malo zna o fudbalu shvata da onakva igra Reala u finalu je signal da nesto mora da se menja. A Zidan ne bi bio najveci i najbolji da to nije shvatio i kad niko oko njega nije.
Bravo Zidanu najbolji si uvek bio i ostao

kole

pre 5 godina

Steta sto je isuvise kasno da postane trener Francuske za SP. Mozda za 4 godine, da uzme i to, pa da sa punim pravom kaze kako je presao igricu.

Millennium

pre 5 godina

Jedni tvrde da je najbolji trener svih vremena, drugi da je samo imao sreće. Šta li je od ta dva, i da li je, videćemo. Kakav je trener pokazaće se kada bude vodio tim koji nije multimilijarderski i koji faktički može i bez trenera. Ja sam ga mnogo gotivio kao igrača. Želim mu sve najbolje.

Dimitrije

pre 5 godina

Ovo je mozda najrealniji razlog..Hoce da dovedu Nejmara.. Zidan hoce Mbapea.. nije on bilo ko da prihvata da vodi tim, koji su drugi sastavili..

Hi hihi

pre 5 godina

Da ispravim sam sebe, hteo sam reci, da je imao vise srece nego pameti u predhodnom komentaru :)
(eric7, 31. maj 2018 16:29)

Da, da i to tri puta

mali_buda

pre 5 godina

Ne moze on biti los trener, samo je pitanje koliko dobar. A na to cemo morati sacekat odg, bez obzira na sve ovo sa Realom, mora se dokazati jos negde. U svakom slucaju , jedno je sigurno, ima harizmu ,ali i autoritet pa je uspevao tu njihovu svlacionicu punu ega da drzi pod kontrolo. Slazem se sa vecinom, bez obzira na 3 vezane LS, ovaj Real po meni ne spada ni u top 3 najbolje ekipe u zadnjih 20 i kusur godina. Recimo ona Gvardiolina barselona je bez premca iako je osvojila 1 LS manje ,ali su zato mljeli sve kako u evropi,tako i u Spaniji, izmedju ostalog i Reala koji tada nista nije bio slabiji od ovog danasnjeg. Ali ipak je napravio nesto sto niko nije, ne samo odbranio LS,vec i tri u nizu i to kao debitant trener.To vise niko nece ponoviti i zbog toga zasluzuje respekt bez obzira da li je to njegova najvise zasluga ili nekih drugih faktora. Zato valja biti realan.Ne treba glorifikovati ,ali ni omalovazavati. Sad da zavrsi trenersku karijeru , bice zapamcen, osvojio je toliko toga.Mozda nije neki revolucionar, um kao mnogi treneri kroz istoriju koji su menjali ovu igru,al jedan od najuspesnijih je vec sad.

Rade Božić

pre 5 godina

Popneš se na vrh Himalaja, nema dalje, sledi mučno silaženje od logora do logora, pa na dno ,odakle si i počeo penjanje.Najveća umetnost i snaga svakog sportiste je znati kada prekinuti.Retki su to dragulji u životu i sportu.Svaka čast - kapa dole.

dr gonzo

pre 5 godina

kakav kalibar...sve je osvojio..popeo se na najvisu planinu..sve uzeo i logicno da bi posle isao samo pad..jer je to logican sled ...ovo je najveci dokaz njega kao coveka i sportiste! bravo zizi..ovo ga svrstava u najvece svih vremena!! retko ko ovo pokusa da napravi u sportu ..kakva hrabrost!!

4k4.Dex

pre 5 godina

Dobro u Realu ce sada biti smena generacija i verovatno nece biti konkuretni vis za osvajanje a Zidan hice da trenira smao top klub u top formi i igrackom kadru. A Real da ne osvoji nista narednih 30 godina potpuno nebitno niko nece ni prici blizu. Stvarni su klasa za sebe.

starmo

pre 5 godina

U ligama se vidi ko je trener. Ne na turnirima, o kakvim god turnirima da je reč.


Ma nemoj, ko kaze ti? Usput osvojio je ligu genijalce.

Autolakirer

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala. 
(Nathan, 31. maj 2018 13:26) 

Ti si bas strucnjak za fudbal. Realu prvenstvo i kup nisu prioritet.Sta bi Barsa dala da je mogla datri puta za redom osvoji LS. Sta je trebalo da se niko ne povredi.Znaci samo je Real uvek igrao u punom sastavu? Dokazali su i pokazali da su tri godine bez premac

Matke

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..

Dejan

pre 5 godina

Nisi pokušao da ga odvratiš od odluke, pošto si ga lično ti oterao. Želeo si novog golmana, pa Benzemu da prodaš, pa Bejla, Iska, a sa tim se Zidan nije složio. Zidan je samo hteo još jednog desnog beka, i ako se proda Bejl, onda još jednog igrača na toj poziciji. Ali Perez, sve radi samo zbog marketinga. Zidan je smatrao da su i Navas i Kasilja odlični golmani, ali Perezu treba zvučnije ime. Šteta, dobar trener koji se odmah pokazao.

Vitlaj ko može

pre 5 godina

To je zato što se ne može vitlati sa ljudima koji imaju novac. Ne radi se samo o sportu, ali je tu najizraženije. Takvi ljudi rade ono što žele - dokle žele. Ne možeš ga otpustiti u smislu da mu se finansijski ili drugačije osvetiš. Nema veće sreće od slobode - one finansijske.

CKM

pre 5 godina

Ti si bas strucnjak za fudbal. Realu prvenstvo i kup nisu prioritet.Sta bi Barsa dala da je mogla datri puta za redom osvoji LS. Sta je trebalo da se niko ne povredi.Znaci samo je Real uvek igrao u punom sastavu? Dokazali su i pokazali da su tri godine bez premac
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Autolakirer, 31. maj 2018 16:48)

Uvek je care prvenstvo bitno, tj najbitnije onim zagrizenim domacim navijacima , lokalnom stanovnistvu. A barsa pazi sad ovo,svih 5 LS kad je osvajal, to je bilo sta stilom ,jer su bili i prvaci SPanije iste sezone,dakle prava dominacija. UZ sve to,2 puta cak i tripleta ,dakle LS,liga i kup,tri najvaznija klupsa trofeja ! Ni jedan drugi klub nema dve triplete. Real cak ni jednu. I uz sve to,barsa kad je osvajal sve te titule, gazila je i Real usput :) 6-2 ,3-0 u vsie navrata ,4-0, 5-0 ..legendarna ponizavanja !E to je dominacija ! Svaka cast Realu, na svemu ,necu sad ulazit u sudjenje i sve ostalo, bez obzira na sve ,svaka cast, ali kakav si ti sampion evrope,a nisi ni sampion svoje zemlje,jos te najveci rival ponizi na sred tvog stadiona npr sa 3-0 :)

Borko Spasić

pre 5 godina

Video šta ga čeka, veliki pad ekipe, koja je ove sezone imala dosta padova. Najgore za Real je da nemaju koga da angažuju. Možda Venger

Dragan Romcevic

pre 5 godina

Novi selektor reprezentacije Francuske!
Posle predstojećeg SP u Rusiji predstoji smena na kormilu reprezentacije Francuske, Didier Deschamps se povlači.
Glasine kruže da je ZiZu taj koji će ga naslediti!
Dragan Romčević, Štokholm

bolens021

pre 5 godina

Jes uzeo tri LS, ali uz veliku pomoc sudija i ludu srecu. Samo ove godine povredjeni / iskljuceni protivnicki igraci: Najmar, Roben, Boateng, Alaba, Pjanic, Dibala, Kvadrado ... nepostojeci penali PSZ, Juventus .... neverovatno .... Pocetnicke greske golmana Karijusa, Urliha ... zna to zidan zna i da ekipa nije ni blizu tome da je najbolja na kontinentu ... na kraju luda sreca da u ove 3 sezone u LS nisu naleteli na Barcelonu, koja je penicilin za njih - Osim one dve pobede u Super kupu Spanije 2017 i jedne pobede u kupu ranije bilans protiv Barse u zadnjih 7/8 godina je je cista katastrofa Reala ... eto zato i ide ... mator tim pred remontom je drugi razlog .. I naravno griza savesti sto je Ramos kapiten , Namerno povredi najboljeg protivnickog igraca (Salah) ili simulira udarac za iskljucenje Kvadrado ... broj simulacija i faula za crveni karton a on ne dobije ni zuti, cista ljiga i najprljaviji kapiten osvajca lige sampiona ikada.

Jedan Injesta, Cavi, Messi to nikadane ne bi pomislili a kamo li uradili ...

vladek

pre 5 godina

Jednostavno tip je rodjen pod srecnom zvezdom.Imas za rivale,odvratni mali klub iz Madrida,Juventus i Liverpul kome brani golman na nivou juzno-banatske lige.Sudije te guraju i rukama i nogama,sviraju ti penal u 97 min,a rivalima poput Bayerna ne sviraju nista,i dodjes do savrsenog skora.Epilog bi bio svima isti,Ranijeri,Konte,Umeri,Venger,bilo ko bi opet uzeo tri puta LS,da je vodio Real.Igra im je nikakva,sve se svodi na improvizacije,Benzeme,Ronalda,Bejla,tako da cemo u sledecem trenerskom izazovu ocenjivati Zidana.Sada kada dodje susa,kada jedno 3-4 godine ne budu nista osvojili,zvace oni Zidana da ih spasava,ali verujem da mu sledi korpa posle 6 meseci

bobobo

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..
(Matke, 31. maj 2018 13:33)

Shvatite vec jednom da niko nije oterao Kasiljasa I Raula. Jednostavno oni nisu zeleli da budu na klupi, a realno kvalitet za prvih 11 nisu imali u tim trenucima. Na njihovim pozicijama su bili bolji igracu tada.

milos

pre 5 godina

Saznao da ide Ronaldo i eto odgovora zasto! Sta da osvojis bez njega? I kralj licno da udje da igra ne vredi! Plus stize kvarisa razmazenko Neimar...

kralj

pre 5 godina

Ima logike sto je sad napustio Real,najbolji igraci su vec u godinama i nisu kvalitetni kao sto su bili,treba praviti novu ekipu a pitanje je da li na trzistu ima toliko kvalitetnih igraca.Ronaldo,Bejl,Benzema,Modric ne mogu fizicki da izdrze igranje na vise frontova a takvih na trzistu skoro I da nema ili su vec zauzeti.Isko,Asensio,Vaskez nisu jos na nivou da bi bili nosioci igre na vise frontova,ako se Real ozbiljno ne pojaca nema nikakvu sansu ni u prvenstvu ni u LS.

Sasa

pre 5 godina

Sve od reči do reči potpisujem!
I sad ne čude klinci navijači koji kritetijum i nemaju što se lože i ne libe da izjave kako je Real najbolji i najveći. Čude me ljudi ozbiljni i stručni ( malo ih je doduše ) kad počnu da se prolupavaju u hvalospevima klubu koji je verovatno najslabiji i najslučajniji pobednik LŠ ( i to još TROSTRUKI ??!! ) unazad par decenija zahvaljujući drskoj otimačini od strane sudija i neshvatljivom sklopu okolnosti koje su im išle na ruku.
Nemam protiv - neka ima sreće ko kolko može, ali nemojmo puku sreću pokrštavati u fudbalsko znanje i strategiju. Oni su na nivou 3. - 4. mesto u La Ligi - PA SU TU I ZAVRŠILI.
O krađama nemam reči jer one koje bih izrekao ne bi bile za javnost.
(Bojan Todorovic, 31. maj 2018 14:11)

# Link komentara

Neko je kanda ostavio vrata sirom otvorena......

zzzz

pre 5 godina

Pametan čovjek, saznao da od sljedeće sezone uvode VAR tehnologiju i ispalio se na vrijeme ko gospodin jer je skontao da neće sljedeće sezone ništa osvojit..

Dobrica

pre 5 godina

Treba otići kada si na vrhu ...

Realno, Real u narednim sezonama može samo da ide silaznom putanjom, naročito ako Ronaldo promeni klub, a time bi i Zizu okrnjio harizmu koju sada ima ...

Srbenda

pre 5 godina

Normalno je za ocekivati.U Realu predstoji veliko spremanje. Dosta starih igraca,Ronaldo odlazi.Zidan je osvojio 3 LS dva svetska klupska prvenstva

starmo

pre 5 godina

Vjerovatno odlazi Bejl i Modrić, moguće Kovačić i Benzema. Po mom mišljenju slijede godine stagnacije i traženja...


Samo se ti nadaj, u nadi je spas. Modric "odlazi" ima vec 3 godine.

bARSELONISTA

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 31. maj 2018 14:58)

Zidan vrhunski igrac, ali mislim da je izvukao maksimum od Florentina Peresa, da nije njega Real sa ovakvom igrom u zadnja tri cetiri godine osvojili bi veliko Nista.

realno

pre 5 godina

Jaobre dokle vise o sudijama ili o tome kako mu se posrecilo ? Kako vam ne dosadi ljudi ? Pa ovi Barselonini navijaci bi prvi doveka trebali da cute zbog one kradje protiv Celzija. Bajern i Juventus su isto bas cvecke. Ovo da je teza liga od LS necu ni komentarisati, da je Real osvojio ligu a LS onda bi pricu tome prilagodili. Zidan zajedno sa Realom vam je nabio takve komplekse da za apsolutno svaku vest dominiraju komentara tog tipa.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Shvatite vec jednom da niko nije oterao Kasiljasa I Raula. Jednostavno oni nisu zeleli da budu na klupi, a realno kvalitet za prvih 11 nisu imali u tim trenucima. Na njihovim pozicijama su bili bolji igracu tada.
(bobobo, 31. maj 2018 13:55)

Pa nije ni Dzerard pa ga je Liverpul drzao do kraja, onda se on sapleo i izgubio prvu titulu posle 30 godina. Tako to treba YNWA, Karius OUT!

ojha

pre 5 godina

Posteno i realno, nema se tu sta puno za dodati. Kako naci motivaciju za ponovno jurisanje na trofej LP? Nikako.. Novi trener i njegovi novi ciljevi, nova motivacija, treninzi,.. Svima dobro..

CFC

pre 5 godina

Zna i on da je sve tri LS uzeo zbog sudija i srece pa da pobegne dok jos moze jer zna da ce sve to da se okrene kad tad. Nadam se da nikom u mom Celsiju nece da padne na pamet da ga dovede jer tesko da bismo zavrsili u top10.

Voland

pre 5 godina

(igor, 31. maj 2018 17:29)
Uh ne daj boze da ode u UTD. Ljudi nisu svesni a vreme ce pokazati - Zidan nije nikakav trener. Niti je selektirao tim niti ga je gradio, niti su u taktickom smislu napredovali od kad je on dosao. On je nesto slicno Rajkardu iz Barselone. Ako se uopste prihvati novog trenerskog posla, videcete. Drugo, Real je u potpunom padu ove sezone, u prvenstvu su bili katastrofa ali su se nekakako skupili i osvojili LS, no svi znamo kako (uz koliku dozu srece, sudija i naravno, cistog kvaliteta). Sada se o tome ispredaju bajke, ali daleko je to od idealnog.

Komša

pre 5 godina

Možda čovek ne želi da bude trener Reala nego trener uopšte.Ako je tako onda je napravio mudar i hrabar potez - otišao na vreme.
Jer ,čak i da veže još tri titule sa Realom uvek će se polemisati da li je njegova zasluga u pitanju ili je zaslužan kvalitet tima i moć (finansijska i svaka druga) kluba.
Ovako sve zavisi od njega.
Kako god ,Zidan je Zidan.

Madridistas

pre 5 godina

Zidan je bio puno veći autoritet od Murinja i Anćelotija u svlačionici Reala,jedini je mogao da drži sujetne zvezde pod kontrolom.Ostaće praznina posle njegovog odlaska,nadam se da će se nekada vratiti.Ne verujem da bi bilo koji drugi trener vezao 3 osvojene Lige Šampiona.

Gospodin

pre 5 godina

30.5.2018. LA liga usvaja VAR sistem. 31.5.2018. Zidan daje ostavku u Real Madridu. Seems legit. Hahaha
(Gospodin, 31. maj 2018 15:34)

Zasto toliki hejt i minusi? Samo sam sarkasticno ali i zanimljiv podatak...ubice vas taj kompleks...opustite se.

pesadinac

pre 5 godina

Prava odluka u pravo vreme.
Covek je izvukao maksimum iz tima koji se sastoji uglavnom od igraca oko i iznad trideset godina. Nosioci Realove igre Ramos, Marcelo, Modric, Ronaldo su vec presli igracki maksimum i ocekivati je da ce u narednom periodu pruzati manje no do sada. Pametnom jasno.

asdfghj

pre 5 godina

Iako je sve 3 LS osvojio samo i iskljucivo zbog sudija, ne sumnjam da ce nastaviti da bude medju najboljim trenerima na svetu, a kako je po meni vec top 5 igraca svih vremena, onda ce se pridruziti Krojfu i Bekenbaueru koji su totalni fudbalski geniji - i kao igraci i kao treneri. Sve najbolje legendo, zao mi je sto ne mozes da igras umesto ovih danasnjih manekena !!!

Sinki

pre 5 godina

Bio je kao igrac nevjerovatan,ali jedno je sigurno,Zinedin Zidan ce ostati upamcen kao najjsrecniji trener svih vremena.Na koji nacin su osvojili 3 uzastopne titule u Ligi Sampiona,to je tesko opisati.Da sada krenem da navodim koliko je bilo srecnih situacija,trebalo bi mi da pisem dugo.Nesto nestvarno i nemoguce.Neobjasnjivo.

ATM

pre 5 godina

Znaci nista od Reala sledece sezone. Odlaze Ronaldo, Bejl, Benzema, Navas, Zidan... Ko ce biti novi trener? Venger, Konte, Poketino? Ja bih najvise volio Hajnkesa ali to je nemoguca misija. Bila bi fora da se drugi put vrati iz penzije. Zidan ce biti selektor Francuske, to je sigurno. Jedino ako Desan ne osvoji titulu u Rusiji.

nista o nicemu

pre 5 godina

Real ne zna da se ophodi prema legendama jer je Zidan dao ostavku? Covek uzeo 3 LS, zasitio se. Pokazao da zna kako se igra turnir i verovatno se preporucio nekoj reprezentaciji za sledece EP.

Bojan Todorovic

pre 5 godina

@ Nathan

Sve od reči do reči potpisujem!
I sad ne čude klinci navijači koji kritetijum i nemaju što se lože i ne libe da izjave kako je Real najbolji i najveći. Čude me ljudi ozbiljni i stručni ( malo ih je doduše ) kad počnu da se prolupavaju u hvalospevima klubu koji je verovatno najslabiji i najslučajniji pobednik LŠ ( i to još TROSTRUKI ??!! ) unazad par decenija zahvaljujući drskoj otimačini od strane sudija i neshvatljivom sklopu okolnosti koje su im išle na ruku.
Nemam protiv - neka ima sreće ko kolko može, ali nemojmo puku sreću pokrštavati u fudbalsko znanje i strategiju. Oni su na nivou 3. - 4. mesto u La Ligi - PA SU TU I ZAVRŠILI.
O krađama nemam reči jer one koje bih izrekao ne bi bile za javnost.

Realan

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda, sto sudije (opet) zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Halo, covjek nije dobio otkaz, odmah se nadju navijaci farcelone , juveta i svih osltalih koje je Real sve ove godine tamburao, da pisu kako mrze Real jer ovakve stvari rade. Zizu je otisao na vrhuncu i slazem se da treba nova krv i par novih igraca. Nije djaba Real najveci klub u istoriji fudbala.

Dakle

pre 5 godina

Ma čovek je jako stidljiv, povučen i miran...mislim da se stidi svega šta mu je poklonjeno pa je odlućio da više ne učestvuje u tome. Bar dve od tri lige šampiona je realu prakgično poklonjeno, to vidi svaki gledalac a da ne kežem za ostale.

nista o nicemu

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..
(Matke, 31. maj 2018 13:33)

3u3

Samo kazem

pre 5 godina

Valjda ima veze sa transfer politikom Reala.Perez namjerava da dovede Alisona umjesto Navasa,zeli i da proda Benzemu,da dovede Salaha (niko ne zna na koju foru nakon onog Ramosovog sramnog poteza)i jos nekoliko pojacanja...Problem je sto Zidan ne zeli nista od toga i stavio je veto na sve Perezove namjere.Izgleda da je sport izgubio a biznis pobijedio.
Naravno moguce je da najavljeni odlazak Ronalda,Bejla i Benzeme izazivaju sumnju kod Zidana da ce narednih godina biti ozbiljan kandidat za trofeje pa taman da se povuce na vrijeme i sa stilom...
Samo pitanje je gdje sada?!Svi ozbiljniji klubovi vec imaju trenere...Jedino mozda Celzi i to da otkazu Sariju.
Arsenal da je malo sacekao mogao je da bira izmedju dva strasna trenera Zidana i Kontea :)

tiberije

pre 5 godina

Nije zeleo da mu Perez i Sance kroje transfer politiku. Zeleo je minimalne promene u timu, dok su ovi predlagali velike promene.
To je glavni razlog odlaska. Dolazi Guti

Vladimir

pre 5 godina

@Voland
Čovek uradio nešto što niti jedan veliki trener u istoriji nije uradio. Prvo je odbranio titulu LŠ a zatim je i treći put uzastopno osvojio sa istim klubom. Pa treba statuu da mu naprave ispred stadiona. Ali to je za tebe ništa.

vidi

pre 5 godina

(Djordje NS, 31. maj 2018 22:19)

Realno gledano, nijednom klubu se ne pomaze kao Realu i danas i kroz citavu istoriju. I sta bi tebali pitati navijače PSŽ-a? Onako kako su pokradeni protiv Reala ove sezone verovatno nikada nisu. Nepostojeci ofsajd Mbapeu, a 30 sekundi posle toga Ronaldo daje gol za 2-1, pre toga umesto da PSŽ povede sa 2-0 zbog igranja rukom Ramosa, Realu se poklanja penal za 1-1 iako je Kros bio 1m u ofsajdu. U drugoj utakmici Verati dobija crveni. Da je suđenje bilo kako treba ja sam siguran da bi Real ispao vec od PSŽ-a koji ih je po igri u potpunosti nadigrao u Madridu isto kao i Bajern. To je skolski primer otimacine i krađe koja bi se mogla uvrstiti u fudbalske udzbenike kao osnova isto kao i Realova utakmica protiv Bajerna prosle sezone kada su sudije nakon primljenog gola Reala ucinile sve samo da Real prodje dalje...

kiki

pre 5 godina

(Ronaldo Lima, 31. maj 2018 22:34)

Normalno da će im Primera biti u dugom planu kada su iz trke za titulu ispali još u januaru. Hoćeš da kažeš da su namero gubili bodova protiv Betisa, Levantea i ostalih na početku sezonu? Kao ono "ma ne treba nama Primera, osvojit ćemo LŠ".. Šta će nam Primera hahaha pa Real je uvek igrao sa najboljim mogućim sastavom u tim utakmicama. Razlog zašto je Real ispao iz trke za titulu je što nemaju nikakvu igru. To im može proći u LŠ gde imaju 6-7 ozbiljnih utakmica koje su izvukli na individualni kvalitet i sudije. U Primeri im to nije moglo proći jer da bi osvojio titulu u ligi trebaš biti konstantan i na nivou čitavu sezonu.

Igorko

pre 5 godina

Uh ne daj boze da ode u UTD. Ljudi nisu svesni a vreme ce pokazati - Zidan nije nikakav trener. Niti je selektirao tim niti ga je gradio, niti su u taktickom smislu napredovali od kad je on dosao. On je nesto slicno Rajkardu iz Barselone. Ako se uopste prihvati novog trenerskog posla, videcete. Drugo, Real je u potpunom padu ove sezone, u prvenstvu su bili katastrofa ali su se nekakako skupili i osvojili LS, no svi znamo kako (uz koliku dozu srece, sudija i naravno, cistog kvaliteta). Sada se o tome ispredaju bajke, ali daleko je to od idealnog.

Stidim se sto citam ovo. Ne znam za vas

M

pre 5 godina

(King, 31. maj 2018 15:09)
Bio je i prvak Evrope 2000 u Holandiji!Kada je završavao karijeru,Francuska je osvojila drugo mjesto na SP 2006 god. u Njemačkoj i to su bile zadnje utakmice koje je odigrao.

On

pre 5 godina

Covdk zna sta radi .Pogledajtd gotlvo nikakvd kupovine nije imao za ovo vreme ,uyleo je klince da gurne u prvi plan .Medjutim Real bez obzira na ove LS mora da ima bonasticne transfere i igrace sa velikh trzista da bi zaradio ogromne svote novca .Uz sve to nesto bode ovi i navijacima i samom Perezhu ,a to je da Barselona dominira vec vise kd dececenije u Spaniji .Postsvlja se pitanje kakv je go sampion Evrope dok u Spaniji samo jednu titulu ima u te tri godine .Pritom tim je u padu i bice tu dosta promena .Pk meni u pravo vreme je resio da se povuce .Sad odmor pa u nove izazove .

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Vladimir. Uradili su igrači i to najbolji koji su mogli da se kupe na tržištu za najveće moguće pare, zašto je zaslužna uprava, tj. grad Madrid i španske pare. Zatim uradili su ljudi iz Uefe delegirajući sudije čije su odluke dominantno uticale da Realov dodje do finala i osvoji titule , i treće, uz sve to sreća, poput recimo povrede trenutno najboljeg igrača na svetu Salaha i kardinalnih grešaka golmana Lpula... Jedini problem Zidana bio je da li će igrati Bejl ili Isko, Asensio ili Benzema, Hames ili Lukas...na klupi je imao najbolje zamene za najbolje , kao ni jedan drugi klub u istoriji...I opet ih je Barsa rasturala gde je stigla i kad je stigla...

Floki

pre 5 godina

Kako najbolja generacija kad od 2008-2009? samo 2 puta osvojili La Ligu i jednu uz pomoc sudija, 2 kraljevski kup, i 4 puta LS. Perez vise bi voleo da osvoji La Ligu nego LS ali to je uspelo 2 puta za 10 godina i to njega boli posto Barcelona osvojio 7 puta La Ligu. Ljudi su to znali, Perez hoce neko da dominira La Ligu posto niko nece stici njih na LS ni na narednih 20 godina

room 1408

pre 5 godina

Ne zabelezeno u istoriji da klub takve tradicije,i kvaliteta dopusta sebi takve stvari.Da otpusta Zidana koji na “papiru”treba da bude stub tog istog kluba.Pa šta bi Arsenal trebao da radi sa Vengerom?Po meni prosecnim trenerom,..

Vidji

pre 5 godina

...ali kakav si ti sampion evrope,a nisi ni sampion svoje zemlje,jos te najveci rival ponizi na sred tvog stadiona npr sa 3-0 :)
(CKM, 31. maj 2018 17:05). Ni u svom gradu nisu najbolji.

ppp

pre 5 godina

(Haris, 31. maj 2018 17:29)

Jeste ali kada je Barsa tek dobila novog trenera i kada su se navikavali na zivot bez Nejmara. Posle ih je Barsa kada su se uigrali demolirala 3-0 u sred Madrida

Stefan

pre 5 godina

Ovo je Perezova odluka sigurno.Ovo moze da bude potez koji ce unistiti klub.Jos ako dovedu Nejmara,pa taj decko nikad ne moze biti lider kao Ronaldo.

zzzz

pre 5 godina

(Autolakirer, 31. maj 2018 16:48)

2012 godine Barsa i Real su igrali El Klasiko za titulu, a 3 dana posle i jedni i drugi su morali igrati polufinale LŠ protiv Bajerna i Celzija. Zasto onda Real u toj utakmici nije odmarao igrace i cuvao ih za utakmicu protiv Bajerna? Realu prvenstvo nije prioritet? hahah pa sta se sve ovde nece procitati samo zato jer Real ne moze da osvoji La Ligu zbog Barselone. I jos nesto, zar stvarno mislis da i Barselona ne bi osvojila 3 LS zaredom da su imali pomoc sudija kao Real?

Ronaldo Lima

pre 5 godina

Mode se polemisati oko toga sta je dobar trener.Uglavnom barsini navijaci pisu da je prosecan.Dali mislite stvarno da Gvardiola zna vise o fudbalu od Zidana?Po meni trener pre svega treba da bude psiholog.Zidan to jeste.Uspeo je uz pomoc Ramosa da smiri svlacionicu Reala sto je bio i najveci problem.A sto se tice Primere,jednostavno im je bila u drugom planu.Inace ne bi gubili bodove protiv Levantea,Betisa,Girone...Ja bi eto voleo neka i sledece godine Barsa osvoji Primeru a Real Ligu sampiona.

LuxDeLux

pre 5 godina

Pametno. Trazi motiv sa drugim klubom. Zna da mu se ne da ganjati 4. put titulu prvaka evrope. Sad ce preci u tipa u Bajern. Gdje će Niko Kovač biti tamo trener :D

Djordje NS

pre 5 godina

@ Bojan Todorović

Kako si se samo izlupetao za sve pare da čovek prosto ne zna da li sa takvim "kapacitetom" uopšte da ulazi u diskusiju. Reći ću ti samo da pitaš navijače PSG-a šta bi naveli kao školski primer otimačine i krađe koja bi se mogla uvrstiti u fudbalske udžbenike kao osnova.
Ono kad se javi navijač Barse da bez imalo blama komentariše neki bilo koji drugi tim po pitanju navodne krađe... Dno dna.

caare

pre 5 godina

Citam ove komentare, i kao neko ko voli Barcin napadacki fudbal bih da dodam par stvari.
Jeste da su sudije pomagale Realu i protiv Bajerna i protiv PSG i to zestoko, i prethodnih godina. Ali pomogao im je i Kejlor Navas.
Jeste i da sam u sva prethodna 3 finala navijao protiv Reala i to zestoko i bezuspesno.
I sudije i sreca mogu ti pomoci jednom, ili 2 puta ako te bas hoce.
Ali kad nesto uradis tri puta, onda tu vise nema price o sudijama i sreci. Treba doci u situaciju da ti znaci to sto ti pomazu sudije i imas srece, tj. i za to se treba kvalifikovati. Jednostavno Zidan ima nesto sto je uspelo da stabilizuje ovaj Real i dovede ih do 3 uzastopne lige sampiona. Tacno je da Real nije bio najbolji i da je Barca palila i zarila sa Ronaldinjom, Mesijem i Etoom, ali ne osvajaju ligu sampoiona uvek najbolji timovi.
Zidan u Realu vise nema izazova, sve sto je mogao kao igrac i kao trener osvojio je. Sad je vreme mozda za pauzu a mozda i za nesto totalno novo. Kako god da je Zizu neka ti je sa srecom. Mozda nisi bio najbolji, ali si svakako jedan od njih.

akros

pre 5 godina

Naravno da će se raspasti, igrači su im tu gde jesu, okosnica, svi u tridesetim, osvojili su tri Lige šampiona, ali u La Ligi su bili daleko, očigledna da sledeće godine ne mogu da ponove ovaj rezultat u LŠ, što je puno, puno je, a prezasićenje.. Zidan je to osetio, a i što ne bi otišao sad, kao i Gvardiola, kada zna da je to-to i da je bolje da ode kao veliki šampion. Nakon ovoga može da se posveti sebi godinu dana, unapredi i da bira posao. Uz to, jasno je da ovaj tim dominira u Evropi, ali ne i u Španiji: slično Milanu koji je imao gomilu iskusnih vrhunskih fudbalera koji nisu mogli da pariraju Juventusu na duge staze, ali zato su dominirali u LŠ, pogotovo u eliminacionoj fazi.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Zidan je odlucio i to je to...inace ne razumem ove barsine navijace koji porede CL i primeru...to ne moze da se poredi...ni jedna liga nije kvalitetnija od CL shvatite ro!

wlado

pre 5 godina

bog otac, fudbaler kojeg je bilo pravo uzivanje i privilegija gledati na terenu, svaki dodir lopte mu je bio magican, obozavam te zizou, doneo si mi mnogo radosti i u francuskom dresu a i u real madridu.
Legendo, to je nacin da se povuces, kada osetis da si na vrhu! Mag fudbala, grande Zidane.

kiki

pre 5 godina

(pprvi dan skole u Svedskoj, 1. jun 2018 13:30)

Sve je to OK ali kakav je to prvak Evrope ako ne mozes biti prvak ni u svojoj zemlji? Jos te glavni konkurent onako demolira na tvom stadionu...

Ronaldo Lima

pre 5 godina

(kiki)Protiv ovih timova koje sam nabrojao Real je gubio bodove jos na pocetku sezone i to uglavnom na svom terenu.Nisam rekao da im je Primera nebitna vec da im je LS bila prioritet koji je na kraju i ispunjen.A to kako nemaju igru je osetila Barsa u super kupu na pocetku sezone.Ili je sad to bilo nebitno.Naravno da je svaki trofej bitan.I po meni je Gvardiolina Barsa jedan od najboljih timova a eto nisu uspeli da odbrane LS a Real je u 5 godina uzeo...Ma znas vec koliko.

kiki

pre 5 godina

(Ronaldo Lima, 1. jun 2018 07:10)

Pa normalna stvar je da ce im LŠ biti prioritet kada su ispali iz trke za titulu tako rano. Tebi je dokaz da Real ima igru utakmica protiv Barse u superkupu na pocetku sezone? Ejjj pa ti meni spominjes nesto sto je bilo pre 50 utakmica? Zasto si morao ici tako daleko? Time si i sam dokazao kako Real ima igru... Jos je Barsa tada ostala bez Nejmara i morali su se privikavati i na novog trenera... Ta ista Barsa ih je posle pregazila u Madridu 3-0 u mnogo bitnijoj utakmici kada su ih izbacili iz trke za titulu... Sto tada nisu pokazali svoju igru?

Nathan

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.

Beograd

pre 5 godina

Nemam komentar o trenerskoj strucnosti samo mogu da kazem da se nijednom treneru nisu poklopile stvari kao njemu u LS. Ti mislim na pristrasno sudjenje u korist Reala u proteklih par sezona. Imali su i dosta srece crveni kartoni neigranje ponajboljih igraca protivnicke ekipe u nokaut fazi sve je to uticalo da osvaja lehare LS. Opet sa druge strane u Primeri Atletiko je ispred njih u prvenstvu a Barsa im pobegla citavih 18 -19 bodova. Jeli to razlog otkaza ili nesto drugo zna njegov presednik Perez.

CFC

pre 5 godina

Zna i on da je sve tri LS uzeo zbog sudija i srece pa da pobegne dok jos moze jer zna da ce sve to da se okrene kad tad. Nadam se da nikom u mom Celsiju nece da padne na pamet da ga dovede jer tesko da bismo zavrsili u top10.

znalac

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...

tomi

pre 5 godina

Smatram ga najboljim veznim igracem ikad, obozovao sam ga gledat ,ali mislim da kao trener nije toliko dobar bez obzira sto je postigao nesto nestvarno. Jednostavno mu se poklopilo da dobije tako snazan Real koji jos u nedostatku prave konkurencije u Evropi ( englezi nikad slabiji, talijani takodje ) ,ali i prznali neki ili ne, uz mnogo srece i sudijske protekcije ,je dosao do ovog istorijskog uspeha. Slicno se desavalo u Barceloni gde su Gvardiola i Enrike postizali jos vece uspehe, osvjali i trostruke krune ,ali su imali tog Mesija, tog Iniestu,Xavia. Ipak za Gvardiolu mislim ima nesto u glavi ,tj da nije los trener,ali ni toliko dobar koliko mu neki pripisuju.Tako je i sa Zidanom,mngoo toga mu se bas poklopilo , i sigurno da istinske navijace Reala boli cinjenica da oni ne mogu u Spaniji zadominirat , te LS su im nekako ajmo reci krnjave. Lepo je vladati Evropom,ali jos lepse je kad uz to razbijas najvece rivale u svom dvoristu,a to Real ne radi vec punih 10 ak godina. Barcelona realno brise pod s njima i kad su bili bolji od madridjana i sad kad nisu.I to prave madridiste boli ,priznali oni to ili ne. U svakom slucaju, mislim da je Zidan ipak zasluzio da ostane ,bez obzira na sve ,ali verovatno je on sam doneo ovakvu odluku. U svakom slucaju, na zalost ne vidim jos kraj spanske dominacije.Imam osecaj da ce se i Real i Barcelona jos vise pojacat i sl sezone opet im niko nista nece moci,pogotovo ako im sudije budu naklonjenje kao sto to rade svih ovih godina na racun Reala.

vladek

pre 5 godina

Jednostavno tip je rodjen pod srecnom zvezdom.Imas za rivale,odvratni mali klub iz Madrida,Juventus i Liverpul kome brani golman na nivou juzno-banatske lige.Sudije te guraju i rukama i nogama,sviraju ti penal u 97 min,a rivalima poput Bayerna ne sviraju nista,i dodjes do savrsenog skora.Epilog bi bio svima isti,Ranijeri,Konte,Umeri,Venger,bilo ko bi opet uzeo tri puta LS,da je vodio Real.Igra im je nikakva,sve se svodi na improvizacije,Benzeme,Ronalda,Bejla,tako da cemo u sledecem trenerskom izazovu ocenjivati Zidana.Sada kada dodje susa,kada jedno 3-4 godine ne budu nista osvojili,zvace oni Zidana da ih spasava,ali verujem da mu sledi korpa posle 6 meseci

Matke

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..

Voland

pre 5 godina

(igor, 31. maj 2018 17:29)
Uh ne daj boze da ode u UTD. Ljudi nisu svesni a vreme ce pokazati - Zidan nije nikakav trener. Niti je selektirao tim niti ga je gradio, niti su u taktickom smislu napredovali od kad je on dosao. On je nesto slicno Rajkardu iz Barselone. Ako se uopste prihvati novog trenerskog posla, videcete. Drugo, Real je u potpunom padu ove sezone, u prvenstvu su bili katastrofa ali su se nekakako skupili i osvojili LS, no svi znamo kako (uz koliku dozu srece, sudija i naravno, cistog kvaliteta). Sada se o tome ispredaju bajke, ali daleko je to od idealnog.

room 1408

pre 5 godina

Ne zabelezeno u istoriji da klub takve tradicije,i kvaliteta dopusta sebi takve stvari.Da otpusta Zidana koji na “papiru”treba da bude stub tog istog kluba.Pa šta bi Arsenal trebao da radi sa Vengerom?Po meni prosecnim trenerom,..

Borko Spasić

pre 5 godina

Video šta ga čeka, veliki pad ekipe, koja je ove sezone imala dosta padova. Najgore za Real je da nemaju koga da angažuju. Možda Venger

Realan

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda, sto sudije (opet) zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.

rio

pre 5 godina

Isto kao i Alex Ferguson. Otisao je jer zna da ce se klub raspast sljedece godine, ali je otisao u najboljim trenucima za Real. Modric i Ronaldo po 33, Ramos 32, Navas 31, Benzema i Marcelo po 30. Jezgra momcadi presla 30 + nezadovoljni Bale. Raspadaju se vec zadnje 2 sezone ali ih sudije spasavaju u LŠ i vade ih kad god im zatreba...

Bojan Todorovic

pre 5 godina

@ Nathan

Sve od reči do reči potpisujem!
I sad ne čude klinci navijači koji kritetijum i nemaju što se lože i ne libe da izjave kako je Real najbolji i najveći. Čude me ljudi ozbiljni i stručni ( malo ih je doduše ) kad počnu da se prolupavaju u hvalospevima klubu koji je verovatno najslabiji i najslučajniji pobednik LŠ ( i to još TROSTRUKI ??!! ) unazad par decenija zahvaljujući drskoj otimačini od strane sudija i neshvatljivom sklopu okolnosti koje su im išle na ruku.
Nemam protiv - neka ima sreće ko kolko može, ali nemojmo puku sreću pokrštavati u fudbalsko znanje i strategiju. Oni su na nivou 3. - 4. mesto u La Ligi - PA SU TU I ZAVRŠILI.
O krađama nemam reči jer one koje bih izrekao ne bi bile za javnost.

Dakle

pre 5 godina

Ma čovek je jako stidljiv, povučen i miran...mislim da se stidi svega šta mu je poklonjeno pa je odlućio da više ne učestvuje u tome. Bar dve od tri lige šampiona je realu prakgično poklonjeno, to vidi svaki gledalac a da ne kežem za ostale.

CKM

pre 5 godina

Ti si bas strucnjak za fudbal. Realu prvenstvo i kup nisu prioritet.Sta bi Barsa dala da je mogla datri puta za redom osvoji LS. Sta je trebalo da se niko ne povredi.Znaci samo je Real uvek igrao u punom sastavu? Dokazali su i pokazali da su tri godine bez premac
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Autolakirer, 31. maj 2018 16:48)

Uvek je care prvenstvo bitno, tj najbitnije onim zagrizenim domacim navijacima , lokalnom stanovnistvu. A barsa pazi sad ovo,svih 5 LS kad je osvajal, to je bilo sta stilom ,jer su bili i prvaci SPanije iste sezone,dakle prava dominacija. UZ sve to,2 puta cak i tripleta ,dakle LS,liga i kup,tri najvaznija klupsa trofeja ! Ni jedan drugi klub nema dve triplete. Real cak ni jednu. I uz sve to,barsa kad je osvajal sve te titule, gazila je i Real usput :) 6-2 ,3-0 u vsie navrata ,4-0, 5-0 ..legendarna ponizavanja !E to je dominacija ! Svaka cast Realu, na svemu ,necu sad ulazit u sudjenje i sve ostalo, bez obzira na sve ,svaka cast, ali kakav si ti sampion evrope,a nisi ni sampion svoje zemlje,jos te najveci rival ponizi na sred tvog stadiona npr sa 3-0 :)

bolens021

pre 5 godina

Jes uzeo tri LS, ali uz veliku pomoc sudija i ludu srecu. Samo ove godine povredjeni / iskljuceni protivnicki igraci: Najmar, Roben, Boateng, Alaba, Pjanic, Dibala, Kvadrado ... nepostojeci penali PSZ, Juventus .... neverovatno .... Pocetnicke greske golmana Karijusa, Urliha ... zna to zidan zna i da ekipa nije ni blizu tome da je najbolja na kontinentu ... na kraju luda sreca da u ove 3 sezone u LS nisu naleteli na Barcelonu, koja je penicilin za njih - Osim one dve pobede u Super kupu Spanije 2017 i jedne pobede u kupu ranije bilans protiv Barse u zadnjih 7/8 godina je je cista katastrofa Reala ... eto zato i ide ... mator tim pred remontom je drugi razlog .. I naravno griza savesti sto je Ramos kapiten , Namerno povredi najboljeg protivnickog igraca (Salah) ili simulira udarac za iskljucenje Kvadrado ... broj simulacija i faula za crveni karton a on ne dobije ni zuti, cista ljiga i najprljaviji kapiten osvajca lige sampiona ikada.

Jedan Injesta, Cavi, Messi to nikadane ne bi pomislili a kamo li uradili ...

Sinki

pre 5 godina

Bio je kao igrac nevjerovatan,ali jedno je sigurno,Zinedin Zidan ce ostati upamcen kao najjsrecniji trener svih vremena.Na koji nacin su osvojili 3 uzastopne titule u Ligi Sampiona,to je tesko opisati.Da sada krenem da navodim koliko je bilo srecnih situacija,trebalo bi mi da pisem dugo.Nesto nestvarno i nemoguce.Neobjasnjivo.

zzzz

pre 5 godina

Pametan čovjek, saznao da od sljedeće sezone uvode VAR tehnologiju i ispalio se na vrijeme ko gospodin jer je skontao da neće sljedeće sezone ništa osvojit..

Vidji

pre 5 godina

...ali kakav si ti sampion evrope,a nisi ni sampion svoje zemlje,jos te najveci rival ponizi na sred tvog stadiona npr sa 3-0 :)
(CKM, 31. maj 2018 17:05). Ni u svom gradu nisu najbolji.

heatovac

pre 5 godina

Hvala za sve majstore, zauvek ces ostati u srcu Madridista! Otisao kada je na vrhuncu, jedini koji je napustio Real kada je on hteo a ne da bude otpusten.

Floki

pre 5 godina

Kako najbolja generacija kad od 2008-2009? samo 2 puta osvojili La Ligu i jednu uz pomoc sudija, 2 kraljevski kup, i 4 puta LS. Perez vise bi voleo da osvoji La Ligu nego LS ali to je uspelo 2 puta za 10 godina i to njega boli posto Barcelona osvojio 7 puta La Ligu. Ljudi su to znali, Perez hoce neko da dominira La Ligu posto niko nece stici njih na LS ni na narednih 20 godina

Autolakirer

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala. 
(Nathan, 31. maj 2018 13:26) 

Ti si bas strucnjak za fudbal. Realu prvenstvo i kup nisu prioritet.Sta bi Barsa dala da je mogla datri puta za redom osvoji LS. Sta je trebalo da se niko ne povredi.Znaci samo je Real uvek igrao u punom sastavu? Dokazali su i pokazali da su tri godine bez premac

eric7

pre 5 godina

Veliki igrac,jedan od najboljih ikad, ali bi se slozio sa vecinom fudbalskih sladokusaca da je imao vise pameti nego srece kao trener. Konkurencija jeste danas uza,slabija nego pre recimo 10 i kusur godina. Sudijskih gresaka je bilo previse u korist Reala, i na sve to,ne mogu da spoje dominaciju u evropi sa dominacijom u Spaniji. A kao sto neko takodje rece, to istinske kastiljance boli.Boli ih da im Barcelona ili cak i Atletico bude ispred Reala,neretko je barselona znala cak da ih bas ponizi u direktnim okrsajima i to na sred bernabeu. Zato mene ovaj Real nekako ostavlja ravnodusnim.U LS su se toliko puta provlacili, nema velikih kultnih pobeda, razbijanja sa stilom.Sve je to na misice, 90+ minuti ,povrede suparnickih igraca i to onih glavnih ,sumnjivi penali, iskljucenja, ofsajdi. Nije to to. U svakom slucaju , prizeljkujem zizua u engleskoj, to bi bilo simpa. Sportski poz

zzzz

pre 5 godina

(Autolakirer, 31. maj 2018 16:48)

2012 godine Barsa i Real su igrali El Klasiko za titulu, a 3 dana posle i jedni i drugi su morali igrati polufinale LŠ protiv Bajerna i Celzija. Zasto onda Real u toj utakmici nije odmarao igrace i cuvao ih za utakmicu protiv Bajerna? Realu prvenstvo nije prioritet? hahah pa sta se sve ovde nece procitati samo zato jer Real ne moze da osvoji La Ligu zbog Barselone. I jos nesto, zar stvarno mislis da i Barselona ne bi osvojila 3 LS zaredom da su imali pomoc sudija kao Real?

Stefan

pre 5 godina

Ovo je Perezova odluka sigurno.Ovo moze da bude potez koji ce unistiti klub.Jos ako dovedu Nejmara,pa taj decko nikad ne moze biti lider kao Ronaldo.

VanjaLFC

pre 5 godina

Osvojis Ligu Sampiona tri puta uzastopno. Uzmes pri tome jos koji trofej sa strane (La Liga npr) i opet nisi siguran da ti nece namestiti nogu sledeci put kada odigras nereseno protiv Betisa kuci ili ako ti Barsa upet pobegne na tabeli.
Ovako u legendu.
Pa neka jure zamenu.
Treba stadion da nazovu po njemu.

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Vladimir. Uradili su igrači i to najbolji koji su mogli da se kupe na tržištu za najveće moguće pare, zašto je zaslužna uprava, tj. grad Madrid i španske pare. Zatim uradili su ljudi iz Uefe delegirajući sudije čije su odluke dominantno uticale da Realov dodje do finala i osvoji titule , i treće, uz sve to sreća, poput recimo povrede trenutno najboljeg igrača na svetu Salaha i kardinalnih grešaka golmana Lpula... Jedini problem Zidana bio je da li će igrati Bejl ili Isko, Asensio ili Benzema, Hames ili Lukas...na klupi je imao najbolje zamene za najbolje , kao ni jedan drugi klub u istoriji...I opet ih je Barsa rasturala gde je stigla i kad je stigla...

asdfghj

pre 5 godina

Iako je sve 3 LS osvojio samo i iskljucivo zbog sudija, ne sumnjam da ce nastaviti da bude medju najboljim trenerima na svetu, a kako je po meni vec top 5 igraca svih vremena, onda ce se pridruziti Krojfu i Bekenbaueru koji su totalni fudbalski geniji - i kao igraci i kao treneri. Sve najbolje legendo, zao mi je sto ne mozes da igras umesto ovih danasnjih manekena !!!

Ronaldinho

pre 5 godina

Ocigledno je doslo do razmimoilazenja izmedju Pereza i Zidana.
Velika, velika greska Pereza da ispusti Zidana. Bio je veliki igrac a dokazao je i da je veliki trener.
3 Lige sampiona zaredom, pa to moze samo veliki strucnjak!
Covek je uspeo da uskladi sve te velike zvezde, kvalitet tih igraca svakako nije bio sporan. Ali drzati im motivaciju i odrzavati harmoniju izmedju 25 igraca od kojih je svaki reprezentativac svoje zemlje i gde svaki zaradjuje milione, to je najteze i Zidan je polozio taj ispit.
Kajace se uprava Reala sto nije ucinila sve da zadrzi Zidana, koji je veliki gospodin, prepoznatljivo lice, harizmatican, bukvalno su sa njim imali sve. Ovo sve pisem kao veliki.navijac Barselone, jer zaista bi bilo nefer reci neku losu rec za Zidana i njegovo vodjenje tima. Real je igrao prelep fudbal sa njim, na gol vise, svaka utakmica im je spektakl. To sto su zavrsili iza Barse u La Ligi nije neuspeh, nije realno ocekivati da svake sezone zavrse ispred Barse.

milos

pre 5 godina

Saznao da ide Ronaldo i eto odgovora zasto! Sta da osvojis bez njega? I kralj licno da udje da igra ne vredi! Plus stize kvarisa razmazenko Neimar...

On

pre 5 godina

Covdk zna sta radi .Pogledajtd gotlvo nikakvd kupovine nije imao za ovo vreme ,uyleo je klince da gurne u prvi plan .Medjutim Real bez obzira na ove LS mora da ima bonasticne transfere i igrace sa velikh trzista da bi zaradio ogromne svote novca .Uz sve to nesto bode ovi i navijacima i samom Perezhu ,a to je da Barselona dominira vec vise kd dececenije u Spaniji .Postsvlja se pitanje kakv je go sampion Evrope dok u Spaniji samo jednu titulu ima u te tri godine .Pritom tim je u padu i bice tu dosta promena .Pk meni u pravo vreme je resio da se povuce .Sad odmor pa u nove izazove .

mali_buda

pre 5 godina

Ne moze on biti los trener, samo je pitanje koliko dobar. A na to cemo morati sacekat odg, bez obzira na sve ovo sa Realom, mora se dokazati jos negde. U svakom slucaju , jedno je sigurno, ima harizmu ,ali i autoritet pa je uspevao tu njihovu svlacionicu punu ega da drzi pod kontrolo. Slazem se sa vecinom, bez obzira na 3 vezane LS, ovaj Real po meni ne spada ni u top 3 najbolje ekipe u zadnjih 20 i kusur godina. Recimo ona Gvardiolina barselona je bez premca iako je osvojila 1 LS manje ,ali su zato mljeli sve kako u evropi,tako i u Spaniji, izmedju ostalog i Reala koji tada nista nije bio slabiji od ovog danasnjeg. Ali ipak je napravio nesto sto niko nije, ne samo odbranio LS,vec i tri u nizu i to kao debitant trener.To vise niko nece ponoviti i zbog toga zasluzuje respekt bez obzira da li je to njegova najvise zasluga ili nekih drugih faktora. Zato valja biti realan.Ne treba glorifikovati ,ali ni omalovazavati. Sad da zavrsi trenersku karijeru , bice zapamcen, osvojio je toliko toga.Mozda nije neki revolucionar, um kao mnogi treneri kroz istoriju koji su menjali ovu igru,al jedan od najuspesnijih je vec sad.

Sef strucnog staba

pre 5 godina

Bravo Zidane, ovako se odlazi! A ne da ti nezahvalni navijaci reala zvizde i teraju te posle jedne lose sezone i iggubljenih el klasika.

realno

pre 5 godina

Jaobre dokle vise o sudijama ili o tome kako mu se posrecilo ? Kako vam ne dosadi ljudi ? Pa ovi Barselonini navijaci bi prvi doveka trebali da cute zbog one kradje protiv Celzija. Bajern i Juventus su isto bas cvecke. Ovo da je teza liga od LS necu ni komentarisati, da je Real osvojio ligu a LS onda bi pricu tome prilagodili. Zidan zajedno sa Realom vam je nabio takve komplekse da za apsolutno svaku vest dominiraju komentara tog tipa.

starmo

pre 5 godina

U ligama se vidi ko je trener. Ne na turnirima, o kakvim god turnirima da je reč.

Ma nemoj, ko kaze ti? Usput osvojio je ligu genijalce.

Negativni

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Nathan, 31. maj 2018 13:26)


Kada pročitaš ovako nešto, dobiješ potpuno jasan odgovor na pitanje zašto je Srbija doživela duhovni i materijalni kolaps.

drmr

pre 5 godina

Svako bi bio sampion Evrope da ima toliko para kao Real i takve igrace i podrsku...
(Bakster, 31. maj 2018 13:35)

Real 4 godine nije doveo nijednog igraca! UTD, City, Celzi, PSG, Bajern, Barsa... su za to vreme potrosili sveukupno vise milijardi evra i niko nije prismrdeo Ligi Sampiona. Toliko o tvom komentwru

Sasa

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda, sto sudije (opet) zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Realan, 31. maj 2018 14:21)

# Link komentara

A ti si "realan" kao oni koji veruju da nikoga nije bilo na mesecu vec da je sve izrezirano :D

bARSELONISTA

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 31. maj 2018 14:58)

Zidan vrhunski igrac, ali mislim da je izvukao maksimum od Florentina Peresa, da nije njega Real sa ovakvom igrom u zadnja tri cetiri godine osvojili bi veliko Nista.

kiki

pre 5 godina

(Ronaldo Lima, 31. maj 2018 22:34)

Normalno da će im Primera biti u dugom planu kada su iz trke za titulu ispali još u januaru. Hoćeš da kažeš da su namero gubili bodova protiv Betisa, Levantea i ostalih na početku sezonu? Kao ono "ma ne treba nama Primera, osvojit ćemo LŠ".. Šta će nam Primera hahaha pa Real je uvek igrao sa najboljim mogućim sastavom u tim utakmicama. Razlog zašto je Real ispao iz trke za titulu je što nemaju nikakvu igru. To im može proći u LŠ gde imaju 6-7 ozbiljnih utakmica koje su izvukli na individualni kvalitet i sudije. U Primeri im to nije moglo proći jer da bi osvojio titulu u ligi trebaš biti konstantan i na nivou čitavu sezonu.

GM

pre 5 godina

Najbolji trener u istoriji fudbala.

Sta je covek uradio u PRVE 3 sezone, niko nikada nije i ko zna kada ce.

Jedino sta ostaje da se vidi, sta ide posle ove odluke... nekako je logicnije neki odmor, nego odmah drugi posao... jer nema gde, u neki veliki evropski klub u ovom trenutku.

Juve produzio Alegrija, Psz uzeo Tuhela ako mu se ide kuci, Arsenal nasao trenera... jedino kao mozda Celzi, ali to nije njegov nivo. Realno, posle Reala sve je sitno.

ZiZu!

Bulbasaur

pre 5 godina

Ako je odlučio da sam napusti klupu radi novog izazova, pozdravljam.

Ako ga je Real otpustio onda:

1. Su maloumni. Čovek ih je preporodio.
2. Još jedan ljigav potez prema legendi kluba. Iker, Raul sada i ZiZu.

deki185

pre 5 godina

Zna i on da je sve tri LS uzeo zbog sudija i srece pa da pobegne dok jos moze jer zna da ce sve to da se okrene kad tad. Nadam se da nikom u mom Celsiju nece da padne na pamet da ga dovede jer tesko da bismo zavrsili u top10.

Englez ,kad nauči tako dobro srpski.Čuj njega : moj Čelzi

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Shvatite vec jednom da niko nije oterao Kasiljasa I Raula. Jednostavno oni nisu zeleli da budu na klupi, a realno kvalitet za prvih 11 nisu imali u tim trenucima. Na njihovim pozicijama su bili bolji igracu tada.
(bobobo, 31. maj 2018 13:55)

Pa nije ni Dzerard pa ga je Liverpul drzao do kraja, onda se on sapleo i izgubio prvu titulu posle 30 godina. Tako to treba YNWA, Karius OUT!

pribil

pre 5 godina

Covek je uspeo nesto sto je vrlo tesko, da ubedi velike zvezde, da je TIM na prvom mestu, a sujeta na drugom. A ne kao Enrike ili Valverde, uzdizu Mesija na nivo bozanstva. Znaci mozes biti i Pele i najbolji igrac svih galaksija, ali u mom timu ti si samo sraf ili deo masinerije. E to je po meni vrhunsko dostignuce Zizua.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Halo, covjek nije dobio otkaz, odmah se nadju navijaci farcelone , juveta i svih osltalih koje je Real sve ove godine tamburao, da pisu kako mrze Real jer ovakve stvari rade. Zizu je otisao na vrhuncu i slazem se da treba nova krv i par novih igraca. Nije djaba Real najveci klub u istoriji fudbala.

starmo

pre 5 godina

U ligama se vidi ko je trener. Ne na turnirima, o kakvim god turnirima da je reč.


Ma nemoj, ko kaze ti? Usput osvojio je ligu genijalce.

Igorko

pre 5 godina

Uh ne daj boze da ode u UTD. Ljudi nisu svesni a vreme ce pokazati - Zidan nije nikakav trener. Niti je selektirao tim niti ga je gradio, niti su u taktickom smislu napredovali od kad je on dosao. On je nesto slicno Rajkardu iz Barselone. Ako se uopste prihvati novog trenerskog posla, videcete. Drugo, Real je u potpunom padu ove sezone, u prvenstvu su bili katastrofa ali su se nekakako skupili i osvojili LS, no svi znamo kako (uz koliku dozu srece, sudija i naravno, cistog kvaliteta). Sada se o tome ispredaju bajke, ali daleko je to od idealnog.

Stidim se sto citam ovo. Ne znam za vas

Gospodin

pre 5 godina

30.5.2018. LA liga usvaja VAR sistem. 31.5.2018. Zidan daje ostavku u Real Madridu. Seems legit. Hahaha
(Gospodin, 31. maj 2018 15:34)

Zasto toliki hejt i minusi? Samo sam sarkasticno ali i zanimljiv podatak...ubice vas taj kompleks...opustite se.

laRS0n

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...
(znalac, 31. maj 2018 13:27)
Veze s vezom. O čemu ti? Covek sam otisao, niko ga nije terao

starmo

pre 5 godina

Zato mrzim real zato sto dokazuje da sve parama moze, ko god se suprotstavi cao zdravo, kupicemo 5 novih za po 150 milki. Jadno najjadnije...



Hajde se malo vrati zadnje 4 godine unazad pa stavi sve transfere Reala na papir, pa onda stavi barcelone, PSG, Citya, Uniteda, Juventusa pa se onda vrati nazad ovamo i ispricaj fino.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

@jel
Menjala bi Barsa sve za tri vezane LS.. Covek je objasnio i postavio neke standarde koje ce tesko neko u ovom formatu ponoviti...

partizan

pre 5 godina

Kukavicki potez Zidana... osetio da Real tone i prvi napusta brod
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zvet, 31. maj 2018 14:03)
Klub koji ima 13 titula prvaka Evrope i 3 uzastopne Lige Sampiona tone? Kako li izgleda Real kome sve ide kako treba

4k4.Dex

pre 5 godina

Dobro u Realu ce sada biti smena generacija i verovatno nece biti konkuretni vis za osvajanje a Zidan hice da trenira smao top klub u top formi i igrackom kadru. A Real da ne osvoji nista narednih 30 godina potpuno nebitno niko nece ni prici blizu. Stvarni su klasa za sebe.

Breaking News!

pre 5 godina

Sledeća vest: Kineski gigant dovodi Ronalda i Zidana u paketu za 800 milijona eura. Petez trlja ruku i kupuje 5 Nejmara koje će kasnije da uvali Arapima za neverovatnih milijardu evra. Realizator transfera Zdravko Mamic uzima 10% u kešu.

igor

pre 5 godina

Normalno. Sve osvojio sa jednim klubom, ide čovek dalje. Sledeća stanica je izgleda mi PSG, mada bih više voleo da ga vidim u Mančester Junajtedu umesto onog ubice fudbalske igre.
Digresija od teme: Bio sam 2 puta na Old Traffordu da gledam ManUtd, od kad ih Murinjo vodi ne mogu da ih gledam ni preko TV-a.

starmo

pre 5 godina

Vjerovatno odlazi Bejl i Modrić, moguće Kovačić i Benzema. Po mom mišljenju slijede godine stagnacije i traženja...


Samo se ti nadaj, u nadi je spas. Modric "odlazi" ima vec 3 godine.

ppp

pre 5 godina

(Haris, 31. maj 2018 17:29)

Jeste ali kada je Barsa tek dobila novog trenera i kada su se navikavali na zivot bez Nejmara. Posle ih je Barsa kada su se uigrali demolirala 3-0 u sred Madrida

Sasa

pre 5 godina

Sve od reči do reči potpisujem!
I sad ne čude klinci navijači koji kritetijum i nemaju što se lože i ne libe da izjave kako je Real najbolji i najveći. Čude me ljudi ozbiljni i stručni ( malo ih je doduše ) kad počnu da se prolupavaju u hvalospevima klubu koji je verovatno najslabiji i najslučajniji pobednik LŠ ( i to još TROSTRUKI ??!! ) unazad par decenija zahvaljujući drskoj otimačini od strane sudija i neshvatljivom sklopu okolnosti koje su im išle na ruku.
Nemam protiv - neka ima sreće ko kolko može, ali nemojmo puku sreću pokrštavati u fudbalsko znanje i strategiju. Oni su na nivou 3. - 4. mesto u La Ligi - PA SU TU I ZAVRŠILI.
O krađama nemam reči jer one koje bih izrekao ne bi bile za javnost.
(Bojan Todorovic, 31. maj 2018 14:11)

# Link komentara

Neko je kanda ostavio vrata sirom otvorena......

neutralni felsh

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 31. maj 2018 14:58) 

Zidan vrhunski igrac, ali mislim da je izvukao maksimum od Florentina Peresa, da nije njega Real sa ovakvom igrom u zadnja tri cetiri godine osvojili bi veliko Nista.
(bARSELONISTA, 31. maj 2018 15:18)


ne bih se slozio sa tobom. zapravo, peres je najmanje ulozio u ekipu bas za vreme zidana. ok, osvezio je ugovore ali skoro nijedno zvucnije ime nije doveo. sve to je delovalo dosta cudno kad je real u pitanju, slozices se.
trenerski, zidan je obavio odlican posao. nije izmisljao toplu vodu nego je nastavio stopama svog prethodnika i mentora ancelotija: cvrsta i elasticna ekipa koja se trudi da protivnika prvo udari kontrama pa tek onda nametne svoj stil. za kup takmicenja kao LS je odlicna strategija. za ligasko takmicenje ne bas, jer se zasniva vise na "reakciji na tudju inicijativu" a manje na "akciji i inicijativi" - zanimljivo da su to isto zamerali i ancelotiju :)
jeste da je pri svim uspesima u LS bila potrebna i doza srece (kao i svima koji su je osvajali!) ali sreca prati hrabre - zidanov real je (bio) hrabra i samopouzdana ekipa koja ume da saceka svojih 5 minuta cak i onda kad je izgledalo da nemaju izlaza.

ne volim price o sudijskim navlacenjima, one su cesto samo izgovor za luzere.

zuki

pre 5 godina

Ne vjerujem da je tek tako napustio Real. Očigledno je da je ostavka povezana sa najavljenim produljenjem ugovora s Ronaldom. Sigurno je Zidan imao druge planove. Bez obzira na sjajnu statistiku Ronaldo je ove sezone bio više uteg nego vjetar u leđa. Ima garantirano mjesto u prvih 11, a kad ti se dogodi da ti jedini špic upadne u krizu onda je teško pobjeđivati. Sve se svodilo na bljeskove Asensija, Vaskeza ili kao u finalu Bejla. Zidan je svjestan da je Ronaldo sve stariji, ali se Real ne želi odreći zlatne koke što je ekonomski opravdano, ali ne i sportski. Dolakom novog trenera slijedi rekonstrukcija momčadi. Vjerovatno odlazi Bejl i Modrić, moguće Kovačić i Benzema. Po mom mišljenju slijede godine stagnacije i traženja...

gevara

pre 5 godina

Mene cude neke izjave da zizu vise nije mogao nista postici jer je ekipa potrosena. Pa upravo Zizu bas na tome radio uveliko-Asensio, Isco, Cebalos, Lorente, Vallejo, Carvajal, Casemiro, Theo, Hakimi, pa onaj mali brazilac koji stize jos i Odegard jos i Odriozola i to je sve planirano na najbolji moguci nacin da se ekipa podmladjue i to dok osvaja 3 puta za redom LS. Zidane otisao ali ostavio bogatstvo u klubu sa svim ovim mladicima i dos par pojacanja i eto Reala opet na vrh Evrope.
P.S Recite mi molim vas koja je ekipa radila na afirmaciji mladih kao Zizu jer su ostali treneri poput Gvardiole i drugih samo kupuju igrace i nema im dobre perspektive.

Kapa dole MONSIEUR

Dragan Romcevic

pre 5 godina

Novi selektor reprezentacije Francuske!
Posle predstojećeg SP u Rusiji predstoji smena na kormilu reprezentacije Francuske, Didier Deschamps se povlači.
Glasine kruže da je ZiZu taj koji će ga naslediti!
Dragan Romčević, Štokholm

Millennium

pre 5 godina

Jedni tvrde da je najbolji trener svih vremena, drugi da je samo imao sreće. Šta li je od ta dva, i da li je, videćemo. Kakav je trener pokazaće se kada bude vodio tim koji nije multimilijarderski i koji faktički može i bez trenera. Ja sam ga mnogo gotivio kao igrača. Želim mu sve najbolje.

Klinac, ali pravi

pre 5 godina

Njegov rezultat govori sve i kao trener i kao igrac, covek osvojio sve sto se moze osvojiti. A vi 'strucnjaci' idite igrajte PES i Fifu, jer to jedino i znate.

bobobo

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..
(Matke, 31. maj 2018 13:33)

Shvatite vec jednom da niko nije oterao Kasiljasa I Raula. Jednostavno oni nisu zeleli da budu na klupi, a realno kvalitet za prvih 11 nisu imali u tim trenucima. Na njihovim pozicijama su bili bolji igracu tada.

King

pre 5 godina

Legenda,kralj!Odlazi kada je na vrhu,ne trebaju mu drugi reći!Tako je završio i igračku karijeru,malo je falilo kao prvak svijeta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (M, 31. maj 2018 15:01)

Pa bio je prvak svijeta kada je spakovao brazilu dva gola i to glavom.

Djordje NS

pre 5 godina

@ Bojan Todorović

Kako si se samo izlupetao za sve pare da čovek prosto ne zna da li sa takvim "kapacitetom" uopšte da ulazi u diskusiju. Reći ću ti samo da pitaš navijače PSG-a šta bi naveli kao školski primer otimačine i krađe koja bi se mogla uvrstiti u fudbalske udžbenike kao osnova.
Ono kad se javi navijač Barse da bez imalo blama komentariše neki bilo koji drugi tim po pitanju navodne krađe... Dno dna.

AgentPromena

pre 5 godina

Letnji prelazni rok jos nije poceo a preti da bude najludji u istoriji fudbala. Gde ce silni treneri I jos silniji igraci.. Trenutno slobodni Enrike, Sari, sada I Zidan.. Loran Blan je dugo bez angazmana.. Bice zaista bas uznudljivo.

Samo kazem

pre 5 godina

Valjda ima veze sa transfer politikom Reala.Perez namjerava da dovede Alisona umjesto Navasa,zeli i da proda Benzemu,da dovede Salaha (niko ne zna na koju foru nakon onog Ramosovog sramnog poteza)i jos nekoliko pojacanja...Problem je sto Zidan ne zeli nista od toga i stavio je veto na sve Perezove namjere.Izgleda da je sport izgubio a biznis pobijedio.
Naravno moguce je da najavljeni odlazak Ronalda,Bejla i Benzeme izazivaju sumnju kod Zidana da ce narednih godina biti ozbiljan kandidat za trofeje pa taman da se povuce na vrijeme i sa stilom...
Samo pitanje je gdje sada?!Svi ozbiljniji klubovi vec imaju trenere...Jedino mozda Celzi i to da otkazu Sariju.
Arsenal da je malo sacekao mogao je da bira izmedju dva strasna trenera Zidana i Kontea :)

Bokacho

pre 5 godina

Venger novi trener Real Madrida. Zidan pauza vrvtn pa onda ili Francuska reprezentacija ili Juventus ili neki klub u Engleskoj. Ne bi me cudilo ni da uz neki ozbiljni projekat uzme i Olimpik iz rodnog Marseja, jer ako neko ima m*da i karakter za to, to je onda jedan on najboljih igraca ikada.

Madridista

pre 5 godina

Ostace upisan u istoriji da vise nikad nista ne osvoji, tri godine u Realu tri trofeja LŠ, boljeg trenera nece naci jer ovo je nemoguce postici, jeste bio poguran od sudija u nekim utakmicama, al toga se nece niko sjecat za 10 godina ostace samo njegovo ime pored rekorda i o tome ce se citati za 100 godina, niko nece ni pomisliti da li su imali srece i ili je do sudija. Cao, zdravo.

vladar

pre 5 godina

Pametan covek! Zna kada treba otici kao car a ne fa ga oteraju kao psa jer je ovo tesko tj gotovo nemoguce postici sledece sezone. Ne volim ga i ako je bio vrhunski fudbaler!

Ljubisa

pre 5 godina

Не памтим бољу одлуку не само у фудбалу, већ у спорту уопште. После три узастопне лиге шампиона, коме ником није успело пре њега, отићи овако је врхунски потез. Зна да нема шансе да понови ове резултате и боље је да напусти тим на врхунцу него да добије отказ.

Милош-

pre 5 godina

Đukić pao u depresiju, ako se Zidan javi Partizanu... Rekao mi Zizu da mu treba izazov, hoće da uzme titulu sa Partizanom protiv premoćnog Miloja.

vidi

pre 5 godina

(Djordje NS, 31. maj 2018 22:19)

Realno gledano, nijednom klubu se ne pomaze kao Realu i danas i kroz citavu istoriju. I sta bi tebali pitati navijače PSŽ-a? Onako kako su pokradeni protiv Reala ove sezone verovatno nikada nisu. Nepostojeci ofsajd Mbapeu, a 30 sekundi posle toga Ronaldo daje gol za 2-1, pre toga umesto da PSŽ povede sa 2-0 zbog igranja rukom Ramosa, Realu se poklanja penal za 1-1 iako je Kros bio 1m u ofsajdu. U drugoj utakmici Verati dobija crveni. Da je suđenje bilo kako treba ja sam siguran da bi Real ispao vec od PSŽ-a koji ih je po igri u potpunosti nadigrao u Madridu isto kao i Bajern. To je skolski primer otimacine i krađe koja bi se mogla uvrstiti u fudbalske udzbenike kao osnova isto kao i Realova utakmica protiv Bajerna prosle sezone kada su sudije nakon primljenog gola Reala ucinile sve samo da Real prodje dalje...

Vale

pre 5 godina

Koja legenda, dođe skoro bez ikakvog iskustva, osvoji prvenstvo i tri LŠ zaredom i ode dok je još na vrhu. A sada će ga verovatno zameniti Conte

tiberije

pre 5 godina

Nije zeleo da mu Perez i Sance kroje transfer politiku. Zeleo je minimalne promene u timu, dok su ovi predlagali velike promene.
To je glavni razlog odlaska. Dolazi Guti

nista o nicemu

pre 5 godina

Koliko je veliki klub, toliko je neverovatno koliko nemaju osecaja za svoje legende. Kasiljas, Raul... Al da ne pljujem unapred mozda je Zidan sam dao otkaz. Ako su ga pak oni oterali sramota je, covek im je doneo 3 titule ls u 4 godine..
(Matke, 31. maj 2018 13:33)

3u3

kralj

pre 5 godina

Ima logike sto je sad napustio Real,najbolji igraci su vec u godinama i nisu kvalitetni kao sto su bili,treba praviti novu ekipu a pitanje je da li na trzistu ima toliko kvalitetnih igraca.Ronaldo,Bejl,Benzema,Modric ne mogu fizicki da izdrze igranje na vise frontova a takvih na trzistu skoro I da nema ili su vec zauzeti.Isko,Asensio,Vaskez nisu jos na nivou da bi bili nosioci igre na vise frontova,ako se Real ozbiljno ne pojaca nema nikakvu sansu ni u prvenstvu ni u LS.

mitko

pre 5 godina

Ocekivano. Najavio sam ovo pre par dana. Trece mesto u spaniji, ispadnes u kupu od Laganasa ili kako se vec zovu. U LS te osramoti Totenhem. Onda te nadigraju 4 rivala u nakaut fazi. Real jo mnogo los ove sezone bio i Zidan je morao da plati cenu. Zaslugu za njihovu LS pre bilo koga iz njihovog tima imaju sto zbog povreda sto zbog svojih odluka mnogo vecu: Nejmar, Emeri, Vidal, Alaba, Boateng, Roben, Koman, Oliver, Cakir, Salah, Karijus pa tek onda dolazi neko iz Reala.
(Nathan, 31. maj 2018 13:26)

Dosao sam da citam komentare jer sam znao da na nasim forumima uvek ima neko ko zna sta se desava iz prve ruke, i ako ni sam Perez verovatno ne zna

Hi hihi

pre 5 godina

Da ispravim sam sebe, hteo sam reci, da je imao vise srece nego pameti u predhodnom komentaru :)
(eric7, 31. maj 2018 16:29)

Da, da i to tri puta

bmiles

pre 5 godina

Velika i normalna odluka.Vrhunski i za respekt.Bio sam trener i razumem tu vrstu zasicenja,kad vise nemas motivacije niti mozes biti ostar sa igracima koje si vodio a pruzili ti toliko radosti.ZA nekoliko godina kad ode i ova generacija ponovo se moze vratiti jer nije "najuren" vec je sam otisao.Uvek smireni ZIZU zna dobro da je veoma tesko poceti sve iz pocetka a posle ovakve dominacije i osvajanja toliko trofeja za vreme njegovog sefovanja zaista je tesko naci motivaciju i kod sebe i kod igraca.Moze lako da se desi trampa sa trenerom Juventusa?Uostalom ZIZU je ostavio veliki igracki trag u "staroj dami" ili mu se smesi selektorsko mesto Alzira ili Francuske gde su stresaovi vodjenja daleko laksi nego voditi giganta poput Reala!Za taj odgovor gde i sta ce uraditi ZIZU cekacemo do pred kraj SP u Rusiji.

Tiho teče Kolubara

pre 5 godina

Bravo majstorčino! To je iznenađenje samo za one koji prate fudbalska dešavanja u kladionicam. Zidan je legenda fudbala, otišao je kao veliki gospodin i nije se potucao po Kini, Japanu, Americi... da uzme još koju kintu. Kao trener je sve rekao, osvojio i sad ide na pecanje... kralj

Ronaldo Lima

pre 5 godina

Mode se polemisati oko toga sta je dobar trener.Uglavnom barsini navijaci pisu da je prosecan.Dali mislite stvarno da Gvardiola zna vise o fudbalu od Zidana?Po meni trener pre svega treba da bude psiholog.Zidan to jeste.Uspeo je uz pomoc Ramosa da smiri svlacionicu Reala sto je bio i najveci problem.A sto se tice Primere,jednostavno im je bila u drugom planu.Inace ne bi gubili bodove protiv Levantea,Betisa,Girone...Ja bi eto voleo neka i sledece godine Barsa osvoji Primeru a Real Ligu sampiona.

Unknown19G70

pre 5 godina

Ovi sto omalovazavaju njegove trenerske kvalitete, mi nismo upoznali trenera do sad kao sto je on, miran, nema preterane reakcije pored aut linije, pa nam je cudan, a zapravo u svakog igraca reala ugradio je po jednog zidana, bukvalno su igrali zidanski, smireno, polako i kad pogledas kraj meca, izgledaju kao da su dobili mec sa pola snage, tako Juventus prosle godine, ove godine Liverpul, izbacili su Pariz, Juve, Bajern.. Real je bio Zidan.

Dejan

pre 5 godina

Nisi pokušao da ga odvratiš od odluke, pošto si ga lično ti oterao. Želeo si novog golmana, pa Benzemu da prodaš, pa Bejla, Iska, a sa tim se Zidan nije složio. Zidan je samo hteo još jednog desnog beka, i ako se proda Bejl, onda još jednog igrača na toj poziciji. Ali Perez, sve radi samo zbog marketinga. Zidan je smatrao da su i Navas i Kasilja odlični golmani, ali Perezu treba zvučnije ime. Šteta, dobar trener koji se odmah pokazao.

takkar

pre 5 godina

Gledao sam uzivo,covek sam sazvao konferenciju i dao otkaz.I Perez nije mogao da veruje sta ga je snaslo.Nije ocekivao definitivno ovakav raslplet.Sto se tice Zidana,poprilicno ga razumem,ali mi je neopisivo zao! ZIDAN JE LICNO odgovoran za 3 uzastopne LS.Njegova rotacija,njegova hrabrost i na kraju krajeva vrhunsko poznavanje fudbala kao discipline je za veliko postovnje.Real je dosta oslabljen njegovim odlaskom,mozda je i neki privatan razlog,nije ni bitno vise.Uvek sam njega potencirao kao galvnu iglu,to govorim i sada ,i uvek cu.Ne mogu da verujem da vise nece voditi Real,bar ne u skorije vreme.Cim sam video vandrednu konferencija,znao sam da Zizu ide.Neverovatna trezvenost,neverovatna stalozenost,vidi se da je odluku doneo sam i na miru,ali svakako mi je neopisivo zao.Veliki znalac je to.Njegova metodika obucavanja igraca je neverovatno dobra,na najvisem mogucem nivou.Navijacu za njega gde god bude radio u buducnosti.Jer on to zasluzio svojim ponasenjm i znanjem.Ako je Zidan rekao da je pravo vreme da ode iz Reala,onda je to zaista i tako.

hmm

pre 5 godina

Koliko se sećam, pisalo se da je na "ivici" kada je Barselona napravila veliku razliku, ali su se dogovorili da može da ostane ako osvoji Lš, što je i uradio. Možda im je sada on rekao "E pa nećemo tako, odoh ja sam, aj ćao".

Jole

pre 5 godina

Iscedio je kraljevski limun s relativno matorim igračima do kraja, i to kako, svaka čast. nema više šta da traži od ovih igrača. sledi rekonstrukcija, podmlađivanje, traženje novih motiva, a on ne želi da bude deo te priče. pametan i logičan potez. ušao u legendu, ostavio pečat, i ne želi da kvari bajku. zasto da se mlati s novim neizbalansiranim timom, da spusta sebi ugled i cenu, da čeka otkaz?

Vladimir

pre 5 godina

@Voland
Čovek uradio nešto što niti jedan veliki trener u istoriji nije uradio. Prvo je odbranio titulu LŠ a zatim je i treći put uzastopno osvojio sa istim klubom. Pa treba statuu da mu naprave ispred stadiona. Ali to je za tebe ništa.

Dimitrije

pre 5 godina

Ovo je mozda najrealniji razlog..Hoce da dovedu Nejmara.. Zidan hoce Mbapea.. nije on bilo ko da prihvata da vodi tim, koji su drugi sastavili..

Dobrica

pre 5 godina

Treba otići kada si na vrhu ...

Realno, Real u narednim sezonama može samo da ide silaznom putanjom, naročito ako Ronaldo promeni klub, a time bi i Zizu okrnjio harizmu koju sada ima ...

Ivan

pre 5 godina

Moram priznati da me najpre poprilično šoknula ova vest, zaista nisam to očekivao, ali, kada se malo bolje razmisli i rezonuje veliki Zinedin Zidan je odabrao najbolji mogući tajming da ode iz Real Madrida u POBEDNIČKOM stilu, sa TRI uzastopno osvojene Lige Šampiona, dva Superkupa Evrope, dva Svetska klupska prvenstva i jednom La Ligom za samo tri godine na mestu glavnog trenera tog kluba što je veoma veliki uspeh kojim je Zinedin Zidan opet i kao trener ušao u istoriju fudbala. A donedavno su ga i pored ovih sjajnih rezultata pojedini prozivali što je bilo besmisleno naravno, ali je on svima zapušio usta ovim svojim izvanrednim uspesima sa Real Madridom i odlazi iz tog kluba kao pobednik, što on i jeste UVEK bio i kao igrač i kao trener.

Mane

pre 5 godina

Mnogo je dosadno jedno te isto raditi tri godine za redom, bez mogucnosti da ides na neki sledeći nivo. Zasicenje je užasna stvar, a pare na tom nivoi nisu nikakav motiv. Zato gasi zizou igricu i odlazi setnjicu, a perez u shopping.

neutralni felsh

pre 5 godina

gvardiola style, tri sezone i adio. svestan je da je izvukao maksimum iz ekipe, sve posle toga bi bila stagnacija za obe strane.

nista o nicemu

pre 5 godina

Real ne zna da se ophodi prema legendama jer je Zidan dao ostavku? Covek uzeo 3 LS, zasitio se. Pokazao da zna kako se igra turnir i verovatno se preporucio nekoj reprezentaciji za sledece EP.

Kalčo 2000ih

pre 5 godina

Da, da preuzeo ekipu u srećnom trenutku... baš kad ih je Barsa bez Mesija drala 4:0 u prvenstvu... Pamćenje mnogih je na nivou zlatne ribice.

Zizu- car ove igre, i kao igrač i kao trener. Ide kad se njemu ide na način na koji on oće. Ne trpi razne smrdljivce poput Materacija pa makar bilo i finale SP. Ako oseti da je dao sve što može i da mu je to vrhunac, odlazi i posle 3 vezane LŠ. Kapa dole majstore!
PS Njegov meč protiv Brazila 2006. je najbolja partija na SP koju sam gledao.

Ocekivano

pre 5 godina

Pa i ko samo malo zna o fudbalu shvata da onakva igra Reala u finalu je signal da nesto mora da se menja. A Zidan ne bi bio najveci i najbolji da to nije shvatio i kad niko oko njega nije.
Bravo Zidanu najbolji si uvek bio i ostao

Gentleman

pre 5 godina

Za sve one koji pišu da mu se poklopilo:

LŠ ne možeš uzeti ako ti se ne poklope neke stvari, dakle možeš biti vrhunski majstor a ne uspeti, ali isto tako ti se NE MOŽE POKLOPITI ako nisi vrhunski trener. A još tri puta za redom!!!

Ljudi šta vam je, Zidan je stvarno faca i trenerčina, svi danas igraju fudbal, ulažu se enormne pare. Prejaki su i Barsa i PSŽ i City, Bajern... Ali je jedino Real sa Zidanom ovo uspeo... nije niko ni dva puta za redom od uvođenja LŠ. Čisto da dodam da sve ovo pišem kao veliki navijač Barse.

Veliko poštovanje za Zidana i kao i igrača i kao trenera!!!

dule v. dukljanin

pre 5 godina

Ako je moja teorija tacna,on je ispao najveci car ikada. Ako se secate,jedno vreme su ga prozivali jer je bio treci,cetvrti u Primeri,pa se i tada pominjao otkaz. Mislim da je covek resio da osvoji jos jednu LS,svima pokaze ko je i sta je i cao djaci,pa se igrajte da nekim drugim.

LuxDeLux

pre 5 godina

Pametno. Trazi motiv sa drugim klubom. Zna da mu se ne da ganjati 4. put titulu prvaka evrope. Sad ce preci u tipa u Bajern. Gdje će Niko Kovač biti tamo trener :D

Slobo

pre 5 godina

Pametna odluka. Sredinom sezone mu se ljuljala stolica. Real ne ceni i ne drzi do svojih zvezda,(npr Kasiljas, Raul, Mijatovic itd..)
Da je ostao i poceo sezonu slicnu ovoj, oterali bi ga .

Ovako ostaje gospodin kakav je uvek i bio.

Bomba

pre 5 godina

@Kakav je trener pokazaće se kada bude vodio tim koji nije multimilijarderski i koji faktički može i bez trenera. Ja sam ga mnogo gotivio kao igrača. Želim mu sve najbolje.
(Millennium, 31. maj 2018 15:56)

ma naravno, sad se da preuzme OFK Bačka, iz inata, da pokaze nama srbima svu svoju trenersku raskoš. jer se ziv izgrizo sto mu se podsmevamo da je imao neverovatnu srecu tri puta za redom.

ojha

pre 5 godina

Posteno i realno, nema se tu sta puno za dodati. Kako naci motivaciju za ponovno jurisanje na trofej LP? Nikako.. Novi trener i njegovi novi ciljevi, nova motivacija, treninzi,.. Svima dobro..

Srbenda

pre 5 godina

Normalno je za ocekivati.U Realu predstoji veliko spremanje. Dosta starih igraca,Ronaldo odlazi.Zidan je osvojio 3 LS dva svetska klupska prvenstva

ElHombre

pre 5 godina

Presao igricu covek i kao igrac i kao trener, prve tri godine dominacija nikad vidjena, to ja ni na football manageru nikad nisam uspeo.

Ronaldo Lima

pre 5 godina

(kiki)Protiv ovih timova koje sam nabrojao Real je gubio bodove jos na pocetku sezone i to uglavnom na svom terenu.Nisam rekao da im je Primera nebitna vec da im je LS bila prioritet koji je na kraju i ispunjen.A to kako nemaju igru je osetila Barsa u super kupu na pocetku sezone.Ili je sad to bilo nebitno.Naravno da je svaki trofej bitan.I po meni je Gvardiolina Barsa jedan od najboljih timova a eto nisu uspeli da odbrane LS a Real je u 5 godina uzeo...Ma znas vec koliko.

caare

pre 5 godina

Citam ove komentare, i kao neko ko voli Barcin napadacki fudbal bih da dodam par stvari.
Jeste da su sudije pomagale Realu i protiv Bajerna i protiv PSG i to zestoko, i prethodnih godina. Ali pomogao im je i Kejlor Navas.
Jeste i da sam u sva prethodna 3 finala navijao protiv Reala i to zestoko i bezuspesno.
I sudije i sreca mogu ti pomoci jednom, ili 2 puta ako te bas hoce.
Ali kad nesto uradis tri puta, onda tu vise nema price o sudijama i sreci. Treba doci u situaciju da ti znaci to sto ti pomazu sudije i imas srece, tj. i za to se treba kvalifikovati. Jednostavno Zidan ima nesto sto je uspelo da stabilizuje ovaj Real i dovede ih do 3 uzastopne lige sampiona. Tacno je da Real nije bio najbolji i da je Barca palila i zarila sa Ronaldinjom, Mesijem i Etoom, ali ne osvajaju ligu sampoiona uvek najbolji timovi.
Zidan u Realu vise nema izazova, sve sto je mogao kao igrac i kao trener osvojio je. Sad je vreme mozda za pauzu a mozda i za nesto totalno novo. Kako god da je Zizu neka ti je sa srecom. Mozda nisi bio najbolji, ali si svakako jedan od njih.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Zidan je odlucio i to je to...inace ne razumem ove barsine navijace koji porede CL i primeru...to ne moze da se poredi...ni jedna liga nije kvalitetnija od CL shvatite ro!

ATM

pre 5 godina

Znaci nista od Reala sledece sezone. Odlaze Ronaldo, Bejl, Benzema, Navas, Zidan... Ko ce biti novi trener? Venger, Konte, Poketino? Ja bih najvise volio Hajnkesa ali to je nemoguca misija. Bila bi fora da se drugi put vrati iz penzije. Zidan ce biti selektor Francuske, to je sigurno. Jedino ako Desan ne osvoji titulu u Rusiji.

Vitlaj ko može

pre 5 godina

To je zato što se ne može vitlati sa ljudima koji imaju novac. Ne radi se samo o sportu, ali je tu najizraženije. Takvi ljudi rade ono što žele - dokle žele. Ne možeš ga otpustiti u smislu da mu se finansijski ili drugačije osvetiš. Nema veće sreće od slobode - one finansijske.

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Kapital jede svoju decu! Kako ih je uzdigao, tako ce ih i pojesti, ovoga puta njega i Ronalda! Narednih dana ocekujte vesti o odlasku Ronalda i dolasku Nejmara!

almir

pre 5 godina

Mnogo mi je zao..., genije i kao igrac i kao trener..., jedan od najvecih svih vremena, osvojio sve sto se moglo osvojiti..., Sretno, Zizou!!

dr gonzo

pre 5 godina

kakav kalibar...sve je osvojio..popeo se na najvisu planinu..sve uzeo i logicno da bi posle isao samo pad..jer je to logican sled ...ovo je najveci dokaz njega kao coveka i sportiste! bravo zizi..ovo ga svrstava u najvece svih vremena!! retko ko ovo pokusa da napravi u sportu ..kakva hrabrost!!

Madridistas

pre 5 godina

Zidan je bio puno veći autoritet od Murinja i Anćelotija u svlačionici Reala,jedini je mogao da drži sujetne zvezde pod kontrolom.Ostaće praznina posle njegovog odlaska,nadam se da će se nekada vratiti.Ne verujem da bi bilo koji drugi trener vezao 3 osvojene Lige Šampiona.

M

pre 5 godina

(King, 31. maj 2018 15:09)
Bio je i prvak Evrope 2000 u Holandiji!Kada je završavao karijeru,Francuska je osvojila drugo mjesto na SP 2006 god. u Njemačkoj i to su bile zadnje utakmice koje je odigrao.

kiki

pre 5 godina

(pprvi dan skole u Svedskoj, 1. jun 2018 13:30)

Sve je to OK ali kakav je to prvak Evrope ako ne mozes biti prvak ni u svojoj zemlji? Jos te glavni konkurent onako demolira na tvom stadionu...

kole

pre 5 godina

Steta sto je isuvise kasno da postane trener Francuske za SP. Mozda za 4 godine, da uzme i to, pa da sa punim pravom kaze kako je presao igricu.

Stefa

pre 5 godina

A zašto mislite da mora da postoji neki veliki razlog da bi Zidan napustio Real ? Očigledno je i sam svestan da je došlo do zasićenja, kako kod njega tako i kod igrača. Ove sezone se videlo da nemaju toliko motivacije kao dve sezone pre toga. Uglavnom, Zidan je otišao kao pobednik. Tako to rade legende.

louggi

pre 5 godina

prava odluka u pravo vreme.

prvo je trenirao je realov B tim tri godine. pre tri sezone izabrali ga za glavnog menadžera reala.
praktično, u roku od tri godine je iscedio sve iz igrača i osvojio što se moglo uzeti.

silazi sa najvišeg postolja...veoma fer odluka prema klubu, prema igračima i navijačima, i za zidana.
nov klub (možda i repka posle mundijala), novi izazovi...idemo dalje.

Rade Božić

pre 5 godina

Popneš se na vrh Himalaja, nema dalje, sledi mučno silaženje od logora do logora, pa na dno ,odakle si i počeo penjanje.Najveća umetnost i snaga svakog sportiste je znati kada prekinuti.Retki su to dragulji u životu i sportu.Svaka čast - kapa dole.

kiki

pre 5 godina

(Ronaldo Lima, 1. jun 2018 07:10)

Pa normalna stvar je da ce im LŠ biti prioritet kada su ispali iz trke za titulu tako rano. Tebi je dokaz da Real ima igru utakmica protiv Barse u superkupu na pocetku sezone? Ejjj pa ti meni spominjes nesto sto je bilo pre 50 utakmica? Zasto si morao ici tako daleko? Time si i sam dokazao kako Real ima igru... Jos je Barsa tada ostala bez Nejmara i morali su se privikavati i na novog trenera... Ta ista Barsa ih je posle pregazila u Madridu 3-0 u mnogo bitnijoj utakmici kada su ih izbacili iz trke za titulu... Sto tada nisu pokazali svoju igru?

Komša

pre 5 godina

Možda čovek ne želi da bude trener Reala nego trener uopšte.Ako je tako onda je napravio mudar i hrabar potez - otišao na vreme.
Jer ,čak i da veže još tri titule sa Realom uvek će se polemisati da li je njegova zasluga u pitanju ili je zaslužan kvalitet tima i moć (finansijska i svaka druga) kluba.
Ovako sve zavisi od njega.
Kako god ,Zidan je Zidan.

pesadinac

pre 5 godina

Prava odluka u pravo vreme.
Covek je izvukao maksimum iz tima koji se sastoji uglavnom od igraca oko i iznad trideset godina. Nosioci Realove igre Ramos, Marcelo, Modric, Ronaldo su vec presli igracki maksimum i ocekivati je da ce u narednom periodu pruzati manje no do sada. Pametnom jasno.

wlado

pre 5 godina

bog otac, fudbaler kojeg je bilo pravo uzivanje i privilegija gledati na terenu, svaki dodir lopte mu je bio magican, obozavam te zizou, doneo si mi mnogo radosti i u francuskom dresu a i u real madridu.
Legendo, to je nacin da se povuces, kada osetis da si na vrhu! Mag fudbala, grande Zidane.

malisa

pre 5 godina

Svako bi bio sampion Evrope da ima toliko para kao Real i takve igrace i podrsku...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bakster, 31. maj 2018 13:35)
--
evo ti recimo imas kvalifikacije posto si "svako"

akros

pre 5 godina

Naravno da će se raspasti, igrači su im tu gde jesu, okosnica, svi u tridesetim, osvojili su tri Lige šampiona, ali u La Ligi su bili daleko, očigledna da sledeće godine ne mogu da ponove ovaj rezultat u LŠ, što je puno, puno je, a prezasićenje.. Zidan je to osetio, a i što ne bi otišao sad, kao i Gvardiola, kada zna da je to-to i da je bolje da ode kao veliki šampion. Nakon ovoga može da se posveti sebi godinu dana, unapredi i da bira posao. Uz to, jasno je da ovaj tim dominira u Evropi, ali ne i u Španiji: slično Milanu koji je imao gomilu iskusnih vrhunskih fudbalera koji nisu mogli da pariraju Juventusu na duge staze, ali zato su dominirali u LŠ, pogotovo u eliminacionoj fazi.