Utorak, 29.05.2018.

13:00

Roketsi protiv Voriorsa promašili 27 trojki zaredom!

Hjuston Roketsi ponovo nisu uspeli da se domognu velikog finala NBA lige, porazom u sedmom meču na domaćem parketu protiv Golden Stejt Voriorsa.

Izvor:

Roketsi protiv Voriorsa promašili 27 trojki zaredom! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

SrbEUin

pre 5 godina

pravi centri izumiru lagano.(WillyWonka, 29. maj 2018 23:06)

Treba ukinuti trice pa i šuteve sa poludistance, već samo iz reketa. Treba pronai u Moldaviji ili Ugandi centre od po 2,50 m i više, i samo krljati njima u reket. To bi bila najbolja i najgledljivija košarka. Svako danas može izvežbati šut iz daljine, a iz blizine, to je veština!
Košarkom treba da se bave samo džinovi, gorostasi i orijaši. Za taj sport ne bi bile potrebne veštine, skilovi, preciznost, okretnost već samo i jedino visina i snaga. Ostali neka pređu na gimnastiku, stoni tenis i sl.

Onda bi ovi komentatori bili zadovoljni.

Milos

pre 5 godina

Tesko bi cavsi sa roketsima u finalu, mnogo teze, ovako lagano osvajaju. LB je klasa. Sudije odvele zutace u finale, svaka im cast!

cyberchetnik

pre 5 godina

Uh,dobro je! Vidim da je buducnost nase kosarke(bar sto se tice eksperata,strucnih saradnika i selektora-trenera)na sigurnom! Prosto me neka toplina oblije kada procitam sve ove silne strycne komentare iz kojih se odmah vidi da osobe koje su napisale komentare imaju bar po 10-15 godina igranja u nekoj od liga i bar po nekoliko godina trenerskog staza.Vidi se da su litre i litre znoja prolivene na treninzima i narocito se da primjetiti da su ti isti ljudi odigrali gomilu finala ili u najgorem slucaju polufinala nekog prvenstva neke drzave...Ako slucajno primjetite neku ironiju ili sarkazam u mom komentaru ne obracajte paznju na to,samo vam se prividja...

stvarno svašta

pre 5 godina

Kad su krenuli da maše, imali su 12 poena prednosti, poslednju trojku harden kad je omašio, gubili su na 13. Kakvo iživljavanje nad samim sobom i drugima. Faktički trebalo bi im 8 od tih 27 trojki da su pogodili da bi bilo nerešeno u tom momentu.

Peca

pre 5 godina

Pre par meseci pogledao desetak minuta utakmice u hali Slodes gde su igrali klinci 2000/2001 godište.Za to vreme su obe ekipe šutnule 19 puta za tri a tri puta za dva poena.Ovi šutevi za dva su bili "isforsirani" jer im se odbila lopta ispod koša pa su morali da šutnu zicer.I to je budućnost srpske košarke.Udri za tri do iznemoglosti.

WillyWonka

pre 5 godina

Nešto će se u košarci morati mijenjati, ovo postaje negledljivo, polako postaje takmičenje u tricama, a to baš nije jako zanimljivo. Mislim, 44 puta gledati istu stvar, od iste ekipe, strašno. Trica je precijenjena i to je zlo košarke. Čista matematika jednostavno tjera trenere da forsiraju trice, a pravi centri izumiru lagano.

reflektor

pre 5 godina

"baron"..komentar ti je-sta bi bilo,kad bi bilo-.Ja da ti odgovorim necu,a ti se zamajavaj time sta ako bi Ameri najbolji igrali u Evropi.To nikada nece da se desi...Da nam je igrala prva petorka ne bi bilo 45 nego 20,pogledaj Spance sa Gasolima,Ibakom,Rudijem dakle sve NBA igraci kako su prolazili,a Spanci su svakako reper.Jos nesto,evropski igraci(iako su kosarkaski potkovani i inteligentni) ne mogu da brane Durentov sut sa 10m,nemoguce je covek to pogadja kao sa 3m ili LBJ-ovu all-round poteze ili Kazinsa koji je grizli..Pricam o

Wllaxy

pre 5 godina

Hiuston je bolja ekipa' u svakom smislu. Pogotovo u skoku u napad i ostalo. Najbitniju trojku koju je postigao Harden uz faul' sudije su ponistile i to je preokrenulo mec posle! To je bio kljucni trenutak. Bravo za sudije'cestitam im na pobedi protiv Rocketsa. Svaka cast. Clevlend dobija finale'inace. James je GOAT' sto je i pokazao! poz
(Milos, 29. maj 2018 21:08)

Koliko ti nemaš pojma o košarci to prosto boli...

Nox

pre 5 godina

(Eidos, 29. maj 2018 15:37)

Napad koji traje 10 sekundi I rezultira pogotkom je losa stvar? Kako to? Jel znas koliko je to tesko izvesti? Razlog zbog cega je EL nema napad od 10 sekundi je bas zato sto nema igrace za tako nesto, tim igracima treba vremena da se nameste, izgrade itd a dok to traje lopta kruzi kao hrkljus. I onda ti to dozivljavas kao neku taktiku a u stvari to je usporeni napad. Zar nije sustina napada da poentiras sto pre mozes a onda da gnjavis protivnika odbranom koliko mozes?

Zuti Slonic

pre 5 godina

Realno, da je Stiv Ker, tadašnji najbolji tricaš Čikaga, promašio 2 trice za redom i išao šutirati treću, sam Jordan bi ga izbacio van igre, kakav Jackson.

O ovi danas 7/44 za tricu...da je bio i CP3, preko 50 bi prebacili.

baron

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M V P aka JeRemija, 29. maj 2018 18:38)

Evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja :):):)
(DisordeR, 29. maj 2018 20:18)


Nikako mediokriteti da shvate jednu stvar. Ameri su pobedili Srbiju, cija skoro cela I postava igra u NBA. Nije NBA pobedila EL. Drugo, svi najbolji igraci su u NBA. Sta bi bilo da pola igraca iz NBA igra EL. Sta bi bilo da onda igraju jedni protiv drugih?
Da oni koji svaki dan igraju prave takmicarske utakmice, pod vojnickom strategijom, jakom odbranom, gde ih sa tribina nosi ziva i energicna publika, ne robotska fraza "Defence", sudare protiv onih koji gaje individualizam, koji kada se utakmica lomi beze od lopte, a u igri se sklanjaju jedni drugima.
Uostalom, kada je Evropa imala iole kvalitetnih reprezentacija, pre jedno 10god, mlatila je Amere bez nekih vecih problema, zaustavljajuci ih zonom.
Tako je pao i veliki "Goat", Yu je isprasila Pearce-a.
Kada imas sistem i dobre igrace, niko nije nepobediv. Pogotovu ne oni kojima se igra zasniva na trojkama, ili Klivlend, kome, takodje, mnogo toga zavisi od suta za tri poena. Takva igra se lako brani sa dobrim centrom i pokretnim bekovima.

Banjaluka

pre 5 godina

Amerikanac, jarane ne provaljuj se kapa dole Brajantu, mekoca u igri, velicina, ali Lebron se samo moze stavljati u kontekst sa Majklom ni sa kim drugo.

Milos

pre 5 godina

Hiuston je bolja ekipa' u svakom smislu. Pogotovo u skoku u napad i ostalo. Najbitniju trojku koju je postigao Harden uz faul' sudije su ponistile i to je preokrenulo mec posle! To je bio kljucni trenutak. Bravo za sudije'cestitam im na pobedi protiv Rocketsa. Svaka cast. Clevlend dobija finale'inace. James je GOAT' sto je i pokazao! poz

DisordeR

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M V P aka JeRemija, 29. maj 2018 18:38)

Evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja :):):)

PimPong

pre 5 godina

Po meni je ovo bila ogromna greska u postavci igre Houston-a. Houston je prakticno odigrao utakmicu sa sest igraca! A Harden, iako je odlican igrac, igra takav stil igre koji nije produktivan nakon 35-40 minuta igre, jer se umori od driblanja i prodora. Svaki napad ide preko njega, a ne mora - ima Houston i drugih dobrih igraca, cak i kad Paul ne igra. Golden State ima mnogo bolju pas igru u kojoj njihovi ponajbolji igraci imaju vremena da "predahnu" malo cak i dok su na terenu.

lal

pre 5 godina

@mvp aka jeremija: da ne ulazimo u razloge (nema potrebe da se skrece sa teme) zasto su u usa kosarkasi fizicki toliko ispred evrope... setimo se samo koliko se rebraca promenio od finala 96. do finala 98... pritom, ameri ne bi igrali bolje ni sa karijem i lebronom... jednostavno je individualni kvalitet prevelik... uzeli bi neki sut durantuli pa bi bilo 3+1?!? a finale su igrali protiv stimca i bircevica... simonovica i kalinica... malo realnosti nije na odmet...
nba jeste cirkus zato sto se ne postuju osnovna pravila kosarkaske igre... zato sto je filozofija da se takmicis sa saigracima, a ne sa protivnickom ekipom u 90% meceva... to je problem... u nekom paralelnom univerzumu u kome bi te super zvezde morale da ispunjavaju ono sto dobar evropski trener od njih zahteva, spustili bi tu istu srbiju ispod 50 poena u 9 od 10 utakmica... a ne bi igrali protiv navedenih igraca (koji su pre 4 godine bili makar duplo losiji nego danas) u grupi na jednu loptu...
i to ce im se obiti o glavu, bas kao sto im se vec obijalo o glavu u proslosti... kada jedna zvezda ne pogodi trojku iz 20 pokusaja u evroligi onda se prica o negativnom rekordu, o silovateljima bez koncepta i sta sve ne... a kada se to dogodi u finalu konferencije u odlucujucem mecu jednom hardenu i hjustonu, onda to nije cirkus???

Mala analiza.

pre 5 godina

Što Harden izgleda smušeno?? Inače Hjuston ima dobre šutere al'kad bi košarka bila takmičenje u kom će da jedan tim da daje više trojki onda druga pravila ne bi postojala. Da se razumemo imat meku ruku jeste lepo videt al'košarka ima celokupni sistem a jednu stvar zbog čega u NBA se svodi bukvalno rešavanje brzo u napadu a autoritet trenera to zavisi od osobe do osobe uglavnom nemoguće ih je iskontrolisat te igrače od njihovog načina igre. Kris Pol je falio a on je bitna karika oko koga se vrti i zbog čega je doveden da pravi razliku unese ekipi sigurnost u napadu i odbrani. Bez njega očekivan rasplet ovakav scenarijum iako ni GSW nije pokazao Bog zna šta al su dobili baš zbog dobrih šuteva koji su pogadja li ono što njihovim protivnicima nije polazilo od ruke.

Alonzo

pre 5 godina

Šteta za LeBrona i Cavse što je ovako završilo, jer bi se sa Houstonom dalo igrati u finalu. Ovako će to biti šesto izgubljeno finale za onakvu igračinu.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!

Ivan

pre 5 godina

Ovo sto smo sinoc gledali je anti-kosarka. I jedni i drugi uglavnom stoje, cekaju da prodje vreme i onda opale trojku pa ako udje udje. Vrlo malo akcija, pasova. Utrcavanje, sta je to? (Zato je Jokic koji napravi par pasova senzacija.) Po dvojica se nabiju u coskove, ostali oko reketa pa cim dobiju loptu trpaj. GSW je dobio samo zato sto je prvi uvideo da ne ide pa su malo promenili u trecoj. Pa opet na trojke kad su ih je krenulo. Ovi drugi, kad ih je GWS stigao, jedino sto su promenili je da nisu vise cekali 20 sekundi, nego opaljuj cim stignes do linije. Rece onaj trener posle prve cetvrtine: igrali smo najgoru kosarku a opet gubimo samo sa 5 poena. Pa to sve govori kakav je bio kvalitet utakmice. Gledao sam pre neko vece snimak finala svetskog prvenstva is 1990 u Argentini. To je poezija naspram ovog sinoc. Mozda momci is 90'tih nisu bili nabildovani kao ovi, ali brate ono je bila KOSARKA - TIMSKI SPORT, a ovo?

mich

pre 5 godina

Pa to je bezveznA NBA liga to nista nije cudno, samo mi je malo neobicno, zasto HARDEN nije UYEO jos jedno 20 suteva, malo je ovo bilo...

dd

pre 5 godina

NBA?koji je to smor od sporta,sve se svodi na silovanje suta,i amaterskih promasaja....pa 27 trojki za redom ne promasuje ni moja ekipa u basketu iza zgrade,i igramo lepsu kosarku...tuga,cemer,jad...odavno je tako samo sto mnogi to nece da priznaju,svi ganjaju statistiku i treneri su pali na to,nema vise lepote...brate NBA igrac se zaleti od svog kosa,stize na liniju trojki kod protivnika i promasi citav kos??????

STA JE BRE OVO??jer ovo kosarka?sve vise takvih budalastina u svakoj utakmici!!!! i kada jedan igrac ubode preko 40 poena dizu ga u nebesa,a sledecu tekmu ne moze da se sastavi sa loptom????

utakmice se svode na SUTERSKO VECE POJEDINCA I TIMA!STATISTIKA i nista vise!to vise nije NBA nego cirkus!

Dr

pre 5 godina

Kako vas nije smorilo da stalno pominjete kosarku iz 90- ih. Mogu da verujem da su tad timovi bili bolji ali jednostavno nema vise toga svhatite proslo je to vreme. Nema vise tih timova!! Dzordan je u penziji! Sad se igra kosarka kakva se igra i nema sta puno da se prica. Sto se tice centara uopste nisu za potcenjivanje centri koji znaju da sutiraju trojke, da asistiraju, vecina ipak zna sada da izvodi slobodna bacanja.

Milutin

pre 5 godina

Roketsi su igrali igru koja ih je dovela u finale konferencije i u sedmu utakmicu tog istog finala protiv najboljeg tima na planeti poslednjih 5-6 godina. I u toj sedmoj utakmici su, sasvim ispravno, igrali tu svoju igru koja forsira trojke. Odbrana im je bila fenomenalna, borili su se za svaku loptu, trčali kao ludi.

E sad, to što su imali najlošije šutersko veče za 3 u istoriji NBA, to nije kriv trener. Većina tih šuteva su bili otvoreni, koje Roketsi bilo koje drugo veče pogadjaju zatvorenih očiju. Da su pogodili 7-8 trojki od tih 30 pokušaja u drugom poluvremenu (što je za Roketse i dalje katastrofalno loš učinak), razbili bi Golden State sa 15 razlike i danas bi se druga pesma pevala, o revoluciji košarkaške taktike. I to sve bez Kris Pola, koji vredi pola tima.

Nadam se da će moći ovog leta da sačuvaju srž ekipe (Harden, Pol, Kapela, Taker, Gordon), jer samo oni mogu da se suprotstave ovoj aždaji iz Oklanda. U finalu će biti ladno 4-1 za GS protiv Klivlenda.

Summa summarum

pre 5 godina

Cim nema Pola da kontrolise protok lopte i stane na put divljanju, Hjuston regresira u prangijasku ekipu. Ni GSW nije mnogo bolji, ali imaju dovoljno vrhunskih sutera da to mogu da kompenzuju, a ako se Kari i Durent iskontrolisu (Klej je izgubljeni slucaj), postaju prakticno nepobedivi. Tek se sad videlo koliko im Igudala fali svojim iskustvom i atleticizmom. Boston igra najdisciplinovanije zato sto imaju ozbiljnog trenera koji kao da je ceo zivot proucavao Dr. Aleksandra Nikolica i ako svi budu zdravi iduce sezone, prosetace se to titule. U ovom plejofu im je falio ulaz Kajrija i all around igra Hejvorda. Kad se kompletiraju, upokojice ovaj divlji stil igre.

đole

pre 5 godina

Golden Stejt se isto ispucava, ali oni jedini imaju pravo na to ja mislim, od svih ostalih timova jer oni bar pogađaju te šuteve preko ruke. Ali kada ne ide, treba stati, pokrenuti igru u reketu itd.
Vidi se da je šou, samo za bogatije, ko će dati više trojki I ko će šutirati što dalje.

realno

pre 5 godina

Zakazali kada je bilo najvaznije. I drago mi je zbog toga. Harden mi se gadi zbog onih unosenja u protivnicke igrace prilikom suta da bi iskukao faul, a mislim i da je za NBA generalno dobro da ovakve divljacke ekipe ne budu sampioni.

Jednoatavno

pre 5 godina

Su psiholosku reagovali .Kari,Durent i Tomson su krenuli da melju .Kad si na parketu svestan si da Kari moze da pogodi tri sa deset metara i da za manje od minuta nypravi prednost .Mozes ti tada da igras akcije za dva poena ,al problem je sto ce ovi da prave prednost ,a u sve to Golddn Stejt nije klasicna trojkaska ekipa .Onda se ovi malo odlepe ,a ti pocnes na svaku fintu suta ove trojice da skaces .Da dodamo uz sve to sto Durenta nema ko da cuva on ce svoje da da manje vise ,mozes samo malo da ga usporis .Vsrujem da je Kris Pol bio ,utakmica bi bila egal jer bi znso kako da diriguje ekipom u tim trenucima i da prepozna najbolja resenja za razliku od Hardsna .Medjutim treba reci da je ovima Igudala igrao ne bi ni doslo do 7 utakmice ,jsr je onaj Luni amater da igra na ovom nivou a Bel je ruki ,pogotovu jer je na tdrenu gomila prekaljenih igraca .

tocka

pre 5 godina

Aman ljudi pa njima C Paul nije igrao. To je jednostavno B tim Hjustona koji nema organizatora igre nego samo jednog izuzetnog basketanera. Ništa oni GSW-u nisu mogli da urade, a i to što su zapretili bilo je zahvaljujući njemu.

ja

pre 5 godina

To govori o treneru. Pa jel vezbate jos nesto na treningu??
(larry, 29. maj 2018 14:02)

Stručnjače nije igrao Pol, glavni organizator igre. Teško je bez nekoga od koga sve akcije potiču.

veljko

pre 5 godina

@некле

bas si se nalupao. jedino sto si u pravu je forma, sustinu si zaobisao. kao sto neko napisa, sut za 3. poena je proracun i stvar matematike. vredi 50% vise od suta za dva. sut za 3p od 36% je egal 54% suta za 2p. ovo gore je oko godisnjeg proseka hjustona za 3p. uz to, razvlace odbranu, pa je ulaz ili pnr na kapelu efikasniji i sa boljim procentom u odnosu na igru koju ti pominjes (npr. fejdavej dzordana sa poludistance, dok ostali gledaju). ovaj gsw ima najbolje sutere u istoriji, sto statistika i pokazuje. pogotovo ako se uzme u obzir da dosta suteva ide iz driblinga i sa sumanutih distanci, a ne samo kad su sami na 3p.

kosarka se promenila, samo si ti nostalgican. evo i ja sam npr. gledao bulse i dzordana, ali ih ne idealizujem.

na kraju krajeva, jedan majk dantoni je promenio filozofiju, kad je video kakvim timom raspolaze.
navijao sam za gsw, ali je budalastina reci da je hou bio daleko od pobede, da je neko znao da ce puci i sl.i bez cp3 su bili mnogo blizu prolaza.

oba tima su mnogo jaka, pa i mrski mi hou sa odvratnim polom i hardenom. to sto me nerviraju ljudski ne znaci da sad treba da budem nerealan u pogledu snage tima. na kraju krajeva hvale ih svi iz nba (i stare zvezde i aktivni igraci), a ovde se nasli znalci da popuju...

NBGD

pre 5 godina

Ja cele sezone pisem da je NBA po meni cirkus naspram EL. EL je takmicarski sport i sport gde se radi na taktici dok je NBA zabava za publiku i vrtenje peskira kada neko zakuca.

Powerslave

pre 5 godina

Ovo sinoć je bio masakr nad košarkom u režiji Hjustona. A ko misli da ih trener nije ohrabrio da ovako igraju vara se. On da je to hteo da zaustavi zaustavio bi, ali D'Antoni je poznat po tom stilu, šutni za tri 50-60 puta, pogodi 20-25 trojki i onda ti ne trebaju ni akcije ni odbrana.
Nije mi samo jasno kako neko misli da pobedi GSW na brzinu, u njihovoj igri.

Eidos

pre 5 godina

Znas kada bi kod Obradovica,Ivkovica,Tanjevica smeli da se ovoliko ispucavaju trojkama,pogotovo ako toliko promasuju!! Treneri u NBA su presmesni,i obicne figure. Ne volim NBA jer je sve u silu i forsira se razvaljivanje koseva,forsira se ta fizikalija,forsiraju se pojedini igraci koji moraju da postignu 30+ svaku utakmicu,napadi traju manje od 10 sekundi,ubija se lepota ako mene pitate.. Da ne spominjem ono ispiranje mozga u pauzama izmedju cetvrtina njihovim herojima,njihovom vojskom i slicnim..

Zijad Žigić

pre 5 godina

@conan
Grešiš za Met Melonija sinak. Taj jedino što je znao je da sipa za 3 poena. U karijeri je gadjao 37%, njegovih 8 trojki iz 13 pokušaja protiv Sijetla u 4. utakmici 2. kola play ofa 1997 je domaći zadatak za 99% šutera danas.

Prorok

pre 5 godina

Deco draga,
ko god kaže da je ova košarka jača i bolja od ere Birda, Džordana, Medžika, Barklija mora mnogo da nauči o životu kao prvo. Kari, Tompson, Brada itd, bili bi epizodisti u svakoj od ekipa koje su pretendovale na tron. Grin je jedini igrač u oba tima koji bi moga da se nosi sa tom vrstom košarke, drugi mogu samo da sanjaju, eventualno Kevin Durent još da ima mesto u prvom timu. Činjenica da jedan tim uspe da šutne 44 puta za 3 ponena u toku utakmice dovoljno govori sama o sebi i kvalitetu košarke koja se danas igra

MaironDrake

pre 5 godina

U komentarima se pitaju cemu sluzi trener kada ovi sutiraju 0/29 trojke...Pa D'Antoni je cuven po filozofiji "sutiraj trojke do sutra". Razocaran sam koliko ljudi ne poznaju neke osnovne stvari...Bar to kakvu kosarku forsiraju glavni treneri u NBA...I onda uzimaju za pravo da komentarisu igru.

Ramon Sances Verdejo

pre 5 godina

siguran sam da je bio CP da bi hjuston prosao,ubjedljivo najbolji igrac bio je u ovoj seriji..covjek igra za tim,zna da pokrene ekipu,da povuce kad treba..ko kaze da je harden bolji on nema veze

Conan

pre 5 godina

Pozdravio ih "čuveni" Matt Maloney iz generacije Houstona 1996. Brate njega je Rudy Tomjanovich besomučno forsirao i to za tri poena, a čovek nije mogao vola da ubode.

jučerašnje izdanje Rocketsa me podsetilo na taj period, tj. na Maloney-a da budem precizniji.

dzoni

pre 5 godina

O četiri tima u finalima tri igraju na samo šutiranje trojki...tako i pre neki dan Boston omasio 30 otvorenih trojki i izgubio ...sve se svelo na ulaz ili na trojke .

Ashley

pre 5 godina

Ovo sto je uradio Hjuston sinoc odbija svakog ljubitelja kosarke od pracenja NBA.
Ne znam da li je to manjak inteligencije, tvrdoglavost, samozivost ili sve zajedno, ali toliko potenciranje suta za tri kada sut ne ide je prosto neverovatno. Za sta njima sluzi trener nije mi jasno.
Da nije bilo maestralne igre Karija tacno bi ugasio tv polovinom trece cetvrtine.

MFM Channel

pre 5 godina

Trebali su da igraju na kapelu, momak je igrao kao azdaja prvo poluvreme. Mogao je da da laganih 40+ poena i da pobede. Gledao sam mec, odmah su se uplasili kada je karija krenulo pa su mislili da i oni uzvrate trojkama, ali prosto kad ne ide sut menjaj. Smatram da trener nije dobro odreagovao kao i harden koji je nosilac ekipe. Kad su dobili petu utakmicu harden je izjavio nema veze sto sam promasio 20 i nesto trojki zaredom vazno da smo dobili. Veoma jedna neodmerena i prosta izjava pretendenta za MVP nagradu. Sad mu se to obilo od glavu...

некле

pre 5 godina

Ау брате, гледао сам целу ову серију сваки меч, какви тешки индијанци.
Тотално неозбиљна кошарка се игра данас у нба.
Само трчи и пуцај.
Штета што нема неке екипе из 90'их, не морају булси, може јута, сијетл или њујорк, да уштопују ове набеђене и покажу им где је реално место, а овима што прате кошарку од јуче, шта је права кошарка.
Јер ово данас што се игра у нба је циркус.
Харден маши 20 тројки за редом, а онда ова шабанска екипа хјустона маши 30 за редом у финалу.
Шта рећи.
И још такви очајни какви су узели овом голден стејту, кога неки сматрају најбољим тимом икада, три меча?!
Па овај данашњи голден стејт не би добио онај голден стеј из 90'их са Мулином, Ричмондом и Хардавејем, а не Џордана и Булсе.
Онај голден стејт с којим су Џорданови Булси брисали паркет редовно.
А онда замислите шта би им тек Џорданов Чикаго урадио.
Данашњи нба је смерјурија , тотално неозбиљна лиге , па разноразни дуренти и хардени праве неке статистике, а реалност је да 90'их не би били ни у топ 15 играча у лиги.
Уосталом о величини Џордана најбоље говори сам Леброн који је сам рекао да је Џордан један једини непоновљиви.
А то каже убедљиво други најбољи играч свих времена, који је две класе изнад Дурента и Карија.
И онда неко пореди овај Голден стејт са Џордановим Булсима?!

tamis

pre 5 godina

suluda igra pretendenta na tron. u prvom delu je Kapela drzao ekipu u prednosti, pa i da su ga cuvali mnogo jace, opet od 27 sansi da je uslo pet ka Kapelu dobili bi, bez obzira sto mu slobodna nisu jaca strana... posebno Arizu ne treba komentarisati, 0/12 je imao koliko sam video... u svakom slucaju premalo za GSW..

kvisko

pre 5 godina

Ovo i ne lici na kosarku, ovo je cisto ispucavanje kao ispred zgrade pa ako upadne. Na ovaj nacin svako moze da igra kosarku, ispod casti za NBA ligu. Dobro je da nisu prosli dalje ovakvom igrom.

Natakobîte Yanakîtu

pre 5 godina

Da ne ponavljam onu čuvenu Barklijevu vezanu sa tzv. "trojkaške ekipe". Za razliku od Hjustona, GSW ne zavisi isključivo od šuta za tri, iako im je to važan segment u igri. Mnogo su raznovrsniji u napadu i imaju par akcija za lake poene, a to obično budu utrčavanja na Grinove asistencije, uz mnogo bolji protok lopte : )

Glas razuma

pre 5 godina

Ja sam pre otprilike 6 meseci napisao da je Harden sličan igrač i cirkusant kao Wesbruk - i dobio sam mnogo minusa. Dobio sam opis da je Harden igrač koji donosi prsten, kako nisam u pravu, itd. Evo ja sada ponovo komentarišem da je Harden teška prevara kao i Westbrook i da neće nikada da osvoji prsten. A vi sada pišite šta hoćete.
Pozdrav svima

Pavle

pre 5 godina

Nikad nisam bio od onih što će da pomisle na bilo kakvu teoriju zavere ili slično, čak ubeđujem ljude koji to govore da su čiste gluposti, ali ovo mi je stvarno nemoguće i ne ide u glavu. 27 trojki ejj, 27 trojki i to su 18 bile sigurno otvorene, čak i ove ostale za igrače Hjustona prelagane, ne mogu da shvatim, kao da im je neko na halfu rekao morate da izgubite i to je.

paxy

pre 5 godina

Nevezano za ovu utakmicu, mislim da je ovo najlošiji plej of poslednjih godina po kvalitetu igre. Do finala su došle dve najmanje loše ekipe.

woop

pre 5 godina

Dok su igrali u reketu i dok je Capela kidao jer su mu bacali lobove i davali mu da igra ispod koša Hjuston je igrao brutalno. Onda u 3/ 4 totalno pomračenje i sumanuti run and gun...Trener posmatra šta se radi nema reakciju, trebali su malo sa promeme ideju da igraju smislenije napade. Run ans gun tip košarke je velika lutrija, ali ako si bliže košu veće su šanse da pogodiš to je temelj košarkaške igre.

Лепи Цане

pre 5 godina

Да су шутирали тројке као током сезоне (око 40%), добили би меч са двадесетак поена разлике, што би био реалан резултат.

satelit

pre 5 godina

mogli su da vode 30 razlkike,ali oni ne znaju drugacije.. Mislim da su u jednom napadu sutnuli 4 trojke za 8,9 sekundi posle skokova u napadu... GSW najgore prvo poluvreme ikada,kad su ih stigli u trecoj sve je bilo jasno

Gentleman

pre 5 godina

Od tih 27 pokušaja je možda 6 bilo rezonskih, sve ostalo silovanje lopte... Falio je CP3, zasluženo su izgubili. Sa takvim očajnim šutom nisu ni mogli da očekuju pobedu...

Иван-Ниш

pre 5 godina

Хахаха, па овде није било 5-6 разумних шутева за 3 поена, углавном испуцавања. Обично када екипа нема игру покушава из неразрађених акција да "силује" за три поена, тако да је боље што су испали. У финалу треба озбољнија екипа да игра.

Marko

pre 5 godina

Sve se ovo unapred znalo finale kakvo liga zeli Klivlend- Golden State.
Dva faula na Hardenu pri sutu za tri, Gordonov ulaz, pokretni blok gde je Bell odneo Karijevog cuvara i jos nekoliko situacija.
Dovoljno da se okrene momentum na stranu Golden Stejta.
Sta mislite da bi pri prednosti od 14 ili 16 razlike da mu je dozvoljeno Hjuston masio te trojke? Drugacije se sutira, mnogo opustenije sa tom prednoscu.
A tu je i Klivlend i silazna putanja kada je Oladipu ponisten kos. Da li se neko seca toga ili Punjenje Tatuma faulovima?
Tatumu su sudjene tri fantomske licne i jos ona navodna blokada po ruci od strane Lebrona.
Ovim nije niko iznenadjen ko prati malo duze NBA od pojave Jokica.
Imamo dugacku listu ostecenih timova, imamo i hapsene sudije od strane FBI...

Nazalost ono sto su NBA, NHL, NFL pretvorila se i Liga sampiona.
Tako imamo umesto Bajern- Roma finale Liverpul- Real dve od 4 najpopularnija fudbalska tima na svetu.

Jim Beam

pre 5 godina

Možemo da ih osuđujemo i smatramo basketašima ili ne, ali ono što oni igraju je čista matematika i proračun. Napunili su ekipu sa trojkašima i izračunali da im se više isplati da šutiraju za tri nego za dva, pa makar i u 5.sekundi napada. To uglavnom funkcioniše jer uvek nekoga od njih krene šut, ali kada ne ide - onda se desi ovo. Lično mislim da sa takvom igrom ne možeš do prstena jer treba 4 utakmice dobiti nekoga, ali stoji da svaku ekipu (koga god da sklopiš sa druge strane) na jedan meč mogu da dobiju ukoliko ih krene šut. Da su uboli 5 od tih 27 (a bilo je barem 10 otvorenih trojki) dobili bi meč i bili bi favoriti u finalu. Tanka je linija između divlje i šampionske ekipe.

Mikii

pre 5 godina

Granica na Hardena bila 33. Covek je promasivao apsolutno sve sto se moglo. I ipak dodje do 32 poena i sutira trojku 40 sekundi pred kraj i, naravno, promasi. Iako najefikasniji, definitivno glavni krivac za poraz.

Jah

pre 5 godina

Pa čudno je kako su i ovde stigli. Da pomenucu raniju košarku u inat stručnjacima ovde, ne ne mora 90te, ali Tim Dankan sa Spursima bi ih isprašio svaki put dok su oni vladali timskom košarkom.
Kingsi bi se iživljavali na ovim timovima sve sa bradom, Karijem i ostalom boranijom.
Jedino što vredi su Durent i Lebron, ostalo je smešno.
Prenabildovani bilmezi koji samo šutiraju. Odbrane nema i timske igre nema

cope

pre 5 godina

kosarka se nazalost pretvorila u takmicenje u sutiranju trojki.Nema vise centara koji su dominanti u igri ledjima, sve je manje unutrasnje igre...tako da ovakve situavije ne treba da cude nikoga i po mom misljenju bice ih sve vise i vise...

Trol

pre 5 godina

Ako je ovakva ekipa igrala finale konferencije, kakve li su tek ostale. I onda kažu nikad jači NBA. Mada uglavnom oni koji to izjave ubrzo posle krenu da se spremaju za školu.

veliki strumf

pre 5 godina

Plus su mnogi sutevi bili potpuno otvoreni... Garant bih ubacio bar 8 od 44 - sramno je da jedan NBA tim, jos finalista konferencije kod kuce ovako ocajno sutira.

Ashley

pre 5 godina

Ovo sto je uradio Hjuston sinoc odbija svakog ljubitelja kosarke od pracenja NBA.
Ne znam da li je to manjak inteligencije, tvrdoglavost, samozivost ili sve zajedno, ali toliko potenciranje suta za tri kada sut ne ide je prosto neverovatno. Za sta njima sluzi trener nije mi jasno.
Da nije bilo maestralne igre Karija tacno bi ugasio tv polovinom trece cetvrtine.

kvisko

pre 5 godina

Ovo i ne lici na kosarku, ovo je cisto ispucavanje kao ispred zgrade pa ako upadne. Na ovaj nacin svako moze da igra kosarku, ispod casti za NBA ligu. Dobro je da nisu prosli dalje ovakvom igrom.

Jim Beam

pre 5 godina

Možemo da ih osuđujemo i smatramo basketašima ili ne, ali ono što oni igraju je čista matematika i proračun. Napunili su ekipu sa trojkašima i izračunali da im se više isplati da šutiraju za tri nego za dva, pa makar i u 5.sekundi napada. To uglavnom funkcioniše jer uvek nekoga od njih krene šut, ali kada ne ide - onda se desi ovo. Lično mislim da sa takvom igrom ne možeš do prstena jer treba 4 utakmice dobiti nekoga, ali stoji da svaku ekipu (koga god da sklopiš sa druge strane) na jedan meč mogu da dobiju ukoliko ih krene šut. Da su uboli 5 od tih 27 (a bilo je barem 10 otvorenih trojki) dobili bi meč i bili bi favoriti u finalu. Tanka je linija između divlje i šampionske ekipe.

Gentleman

pre 5 godina

Od tih 27 pokušaja je možda 6 bilo rezonskih, sve ostalo silovanje lopte... Falio je CP3, zasluženo su izgubili. Sa takvim očajnim šutom nisu ni mogli da očekuju pobedu...

Glas razuma

pre 5 godina

Ja sam pre otprilike 6 meseci napisao da je Harden sličan igrač i cirkusant kao Wesbruk - i dobio sam mnogo minusa. Dobio sam opis da je Harden igrač koji donosi prsten, kako nisam u pravu, itd. Evo ja sada ponovo komentarišem da je Harden teška prevara kao i Westbrook i da neće nikada da osvoji prsten. A vi sada pišite šta hoćete.
Pozdrav svima

satelit

pre 5 godina

mogli su da vode 30 razlkike,ali oni ne znaju drugacije.. Mislim da su u jednom napadu sutnuli 4 trojke za 8,9 sekundi posle skokova u napadu... GSW najgore prvo poluvreme ikada,kad su ih stigli u trecoj sve je bilo jasno

некле

pre 5 godina

Ау брате, гледао сам целу ову серију сваки меч, какви тешки индијанци.
Тотално неозбиљна кошарка се игра данас у нба.
Само трчи и пуцај.
Штета што нема неке екипе из 90'их, не морају булси, може јута, сијетл или њујорк, да уштопују ове набеђене и покажу им где је реално место, а овима што прате кошарку од јуче, шта је права кошарка.
Јер ово данас што се игра у нба је циркус.
Харден маши 20 тројки за редом, а онда ова шабанска екипа хјустона маши 30 за редом у финалу.
Шта рећи.
И још такви очајни какви су узели овом голден стејту, кога неки сматрају најбољим тимом икада, три меча?!
Па овај данашњи голден стејт не би добио онај голден стеј из 90'их са Мулином, Ричмондом и Хардавејем, а не Џордана и Булсе.
Онај голден стејт с којим су Џорданови Булси брисали паркет редовно.
А онда замислите шта би им тек Џорданов Чикаго урадио.
Данашњи нба је смерјурија , тотално неозбиљна лиге , па разноразни дуренти и хардени праве неке статистике, а реалност је да 90'их не би били ни у топ 15 играча у лиги.
Уосталом о величини Џордана најбоље говори сам Леброн који је сам рекао да је Џордан један једини непоновљиви.
А то каже убедљиво други најбољи играч свих времена, који је две класе изнад Дурента и Карија.
И онда неко пореди овај Голден стејт са Џордановим Булсима?!

woop

pre 5 godina

Dok su igrali u reketu i dok je Capela kidao jer su mu bacali lobove i davali mu da igra ispod koša Hjuston je igrao brutalno. Onda u 3/ 4 totalno pomračenje i sumanuti run and gun...Trener posmatra šta se radi nema reakciju, trebali su malo sa promeme ideju da igraju smislenije napade. Run ans gun tip košarke je velika lutrija, ali ako si bliže košu veće su šanse da pogodiš to je temelj košarkaške igre.

MFM Channel

pre 5 godina

Trebali su da igraju na kapelu, momak je igrao kao azdaja prvo poluvreme. Mogao je da da laganih 40+ poena i da pobede. Gledao sam mec, odmah su se uplasili kada je karija krenulo pa su mislili da i oni uzvrate trojkama, ali prosto kad ne ide sut menjaj. Smatram da trener nije dobro odreagovao kao i harden koji je nosilac ekipe. Kad su dobili petu utakmicu harden je izjavio nema veze sto sam promasio 20 i nesto trojki zaredom vazno da smo dobili. Veoma jedna neodmerena i prosta izjava pretendenta za MVP nagradu. Sad mu se to obilo od glavu...

dzoni

pre 5 godina

O četiri tima u finalima tri igraju na samo šutiranje trojki...tako i pre neki dan Boston omasio 30 otvorenih trojki i izgubio ...sve se svelo na ulaz ili na trojke .

Prorok

pre 5 godina

Deco draga,
ko god kaže da je ova košarka jača i bolja od ere Birda, Džordana, Medžika, Barklija mora mnogo da nauči o životu kao prvo. Kari, Tompson, Brada itd, bili bi epizodisti u svakoj od ekipa koje su pretendovale na tron. Grin je jedini igrač u oba tima koji bi moga da se nosi sa tom vrstom košarke, drugi mogu samo da sanjaju, eventualno Kevin Durent još da ima mesto u prvom timu. Činjenica da jedan tim uspe da šutne 44 puta za 3 ponena u toku utakmice dovoljno govori sama o sebi i kvalitetu košarke koja se danas igra

veliki strumf

pre 5 godina

Plus su mnogi sutevi bili potpuno otvoreni... Garant bih ubacio bar 8 od 44 - sramno je da jedan NBA tim, jos finalista konferencije kod kuce ovako ocajno sutira.

Ramon Sances Verdejo

pre 5 godina

siguran sam da je bio CP da bi hjuston prosao,ubjedljivo najbolji igrac bio je u ovoj seriji..covjek igra za tim,zna da pokrene ekipu,da povuce kad treba..ko kaze da je harden bolji on nema veze

Mikii

pre 5 godina

Granica na Hardena bila 33. Covek je promasivao apsolutno sve sto se moglo. I ipak dodje do 32 poena i sutira trojku 40 sekundi pred kraj i, naravno, promasi. Iako najefikasniji, definitivno glavni krivac za poraz.

Trol

pre 5 godina

Ako je ovakva ekipa igrala finale konferencije, kakve li su tek ostale. I onda kažu nikad jači NBA. Mada uglavnom oni koji to izjave ubrzo posle krenu da se spremaju za školu.

MaironDrake

pre 5 godina

U komentarima se pitaju cemu sluzi trener kada ovi sutiraju 0/29 trojke...Pa D'Antoni je cuven po filozofiji "sutiraj trojke do sutra". Razocaran sam koliko ljudi ne poznaju neke osnovne stvari...Bar to kakvu kosarku forsiraju glavni treneri u NBA...I onda uzimaju za pravo da komentarisu igru.

cope

pre 5 godina

kosarka se nazalost pretvorila u takmicenje u sutiranju trojki.Nema vise centara koji su dominanti u igri ledjima, sve je manje unutrasnje igre...tako da ovakve situavije ne treba da cude nikoga i po mom misljenju bice ih sve vise i vise...

Powerslave

pre 5 godina

Ovo sinoć je bio masakr nad košarkom u režiji Hjustona. A ko misli da ih trener nije ohrabrio da ovako igraju vara se. On da je to hteo da zaustavi zaustavio bi, ali D'Antoni je poznat po tom stilu, šutni za tri 50-60 puta, pogodi 20-25 trojki i onda ti ne trebaju ni akcije ni odbrana.
Nije mi samo jasno kako neko misli da pobedi GSW na brzinu, u njihovoj igri.

veljko

pre 5 godina

@некле

bas si se nalupao. jedino sto si u pravu je forma, sustinu si zaobisao. kao sto neko napisa, sut za 3. poena je proracun i stvar matematike. vredi 50% vise od suta za dva. sut za 3p od 36% je egal 54% suta za 2p. ovo gore je oko godisnjeg proseka hjustona za 3p. uz to, razvlace odbranu, pa je ulaz ili pnr na kapelu efikasniji i sa boljim procentom u odnosu na igru koju ti pominjes (npr. fejdavej dzordana sa poludistance, dok ostali gledaju). ovaj gsw ima najbolje sutere u istoriji, sto statistika i pokazuje. pogotovo ako se uzme u obzir da dosta suteva ide iz driblinga i sa sumanutih distanci, a ne samo kad su sami na 3p.

kosarka se promenila, samo si ti nostalgican. evo i ja sam npr. gledao bulse i dzordana, ali ih ne idealizujem.

na kraju krajeva, jedan majk dantoni je promenio filozofiju, kad je video kakvim timom raspolaze.
navijao sam za gsw, ali je budalastina reci da je hou bio daleko od pobede, da je neko znao da ce puci i sl.i bez cp3 su bili mnogo blizu prolaza.

oba tima su mnogo jaka, pa i mrski mi hou sa odvratnim polom i hardenom. to sto me nerviraju ljudski ne znaci da sad treba da budem nerealan u pogledu snage tima. na kraju krajeva hvale ih svi iz nba (i stare zvezde i aktivni igraci), a ovde se nasli znalci da popuju...

Eidos

pre 5 godina

Znas kada bi kod Obradovica,Ivkovica,Tanjevica smeli da se ovoliko ispucavaju trojkama,pogotovo ako toliko promasuju!! Treneri u NBA su presmesni,i obicne figure. Ne volim NBA jer je sve u silu i forsira se razvaljivanje koseva,forsira se ta fizikalija,forsiraju se pojedini igraci koji moraju da postignu 30+ svaku utakmicu,napadi traju manje od 10 sekundi,ubija se lepota ako mene pitate.. Da ne spominjem ono ispiranje mozga u pauzama izmedju cetvrtina njihovim herojima,njihovom vojskom i slicnim..

Jah

pre 5 godina

Pa čudno je kako su i ovde stigli. Da pomenucu raniju košarku u inat stručnjacima ovde, ne ne mora 90te, ali Tim Dankan sa Spursima bi ih isprašio svaki put dok su oni vladali timskom košarkom.
Kingsi bi se iživljavali na ovim timovima sve sa bradom, Karijem i ostalom boranijom.
Jedino što vredi su Durent i Lebron, ostalo je smešno.
Prenabildovani bilmezi koji samo šutiraju. Odbrane nema i timske igre nema

realno

pre 5 godina

Zakazali kada je bilo najvaznije. I drago mi je zbog toga. Harden mi se gadi zbog onih unosenja u protivnicke igrace prilikom suta da bi iskukao faul, a mislim i da je za NBA generalno dobro da ovakve divljacke ekipe ne budu sampioni.

Marko

pre 5 godina

Sve se ovo unapred znalo finale kakvo liga zeli Klivlend- Golden State.
Dva faula na Hardenu pri sutu za tri, Gordonov ulaz, pokretni blok gde je Bell odneo Karijevog cuvara i jos nekoliko situacija.
Dovoljno da se okrene momentum na stranu Golden Stejta.
Sta mislite da bi pri prednosti od 14 ili 16 razlike da mu je dozvoljeno Hjuston masio te trojke? Drugacije se sutira, mnogo opustenije sa tom prednoscu.
A tu je i Klivlend i silazna putanja kada je Oladipu ponisten kos. Da li se neko seca toga ili Punjenje Tatuma faulovima?
Tatumu su sudjene tri fantomske licne i jos ona navodna blokada po ruci od strane Lebrona.
Ovim nije niko iznenadjen ko prati malo duze NBA od pojave Jokica.
Imamo dugacku listu ostecenih timova, imamo i hapsene sudije od strane FBI...

Nazalost ono sto su NBA, NHL, NFL pretvorila se i Liga sampiona.
Tako imamo umesto Bajern- Roma finale Liverpul- Real dve od 4 najpopularnija fudbalska tima na svetu.

NBGD

pre 5 godina

Ja cele sezone pisem da je NBA po meni cirkus naspram EL. EL je takmicarski sport i sport gde se radi na taktici dok je NBA zabava za publiku i vrtenje peskira kada neko zakuca.

Natakobîte Yanakîtu

pre 5 godina

Da ne ponavljam onu čuvenu Barklijevu vezanu sa tzv. "trojkaške ekipe". Za razliku od Hjustona, GSW ne zavisi isključivo od šuta za tri, iako im je to važan segment u igri. Mnogo su raznovrsniji u napadu i imaju par akcija za lake poene, a to obično budu utrčavanja na Grinove asistencije, uz mnogo bolji protok lopte : )

Summa summarum

pre 5 godina

Cim nema Pola da kontrolise protok lopte i stane na put divljanju, Hjuston regresira u prangijasku ekipu. Ni GSW nije mnogo bolji, ali imaju dovoljno vrhunskih sutera da to mogu da kompenzuju, a ako se Kari i Durent iskontrolisu (Klej je izgubljeni slucaj), postaju prakticno nepobedivi. Tek se sad videlo koliko im Igudala fali svojim iskustvom i atleticizmom. Boston igra najdisciplinovanije zato sto imaju ozbiljnog trenera koji kao da je ceo zivot proucavao Dr. Aleksandra Nikolica i ako svi budu zdravi iduce sezone, prosetace se to titule. U ovom plejofu im je falio ulaz Kajrija i all around igra Hejvorda. Kad se kompletiraju, upokojice ovaj divlji stil igre.

Иван-Ниш

pre 5 godina

Хахаха, па овде није било 5-6 разумних шутева за 3 поена, углавном испуцавања. Обично када екипа нема игру покушава из неразрађених акција да "силује" за три поена, тако да је боље што су испали. У финалу треба озбољнија екипа да игра.

tamis

pre 5 godina

suluda igra pretendenta na tron. u prvom delu je Kapela drzao ekipu u prednosti, pa i da su ga cuvali mnogo jace, opet od 27 sansi da je uslo pet ka Kapelu dobili bi, bez obzira sto mu slobodna nisu jaca strana... posebno Arizu ne treba komentarisati, 0/12 je imao koliko sam video... u svakom slucaju premalo za GSW..

dd

pre 5 godina

NBA?koji je to smor od sporta,sve se svodi na silovanje suta,i amaterskih promasaja....pa 27 trojki za redom ne promasuje ni moja ekipa u basketu iza zgrade,i igramo lepsu kosarku...tuga,cemer,jad...odavno je tako samo sto mnogi to nece da priznaju,svi ganjaju statistiku i treneri su pali na to,nema vise lepote...brate NBA igrac se zaleti od svog kosa,stize na liniju trojki kod protivnika i promasi citav kos??????

STA JE BRE OVO??jer ovo kosarka?sve vise takvih budalastina u svakoj utakmici!!!! i kada jedan igrac ubode preko 40 poena dizu ga u nebesa,a sledecu tekmu ne moze da se sastavi sa loptom????

utakmice se svode na SUTERSKO VECE POJEDINCA I TIMA!STATISTIKA i nista vise!to vise nije NBA nego cirkus!

paxy

pre 5 godina

Nevezano za ovu utakmicu, mislim da je ovo najlošiji plej of poslednjih godina po kvalitetu igre. Do finala su došle dve najmanje loše ekipe.

Milutin

pre 5 godina

Roketsi su igrali igru koja ih je dovela u finale konferencije i u sedmu utakmicu tog istog finala protiv najboljeg tima na planeti poslednjih 5-6 godina. I u toj sedmoj utakmici su, sasvim ispravno, igrali tu svoju igru koja forsira trojke. Odbrana im je bila fenomenalna, borili su se za svaku loptu, trčali kao ludi.

E sad, to što su imali najlošije šutersko veče za 3 u istoriji NBA, to nije kriv trener. Većina tih šuteva su bili otvoreni, koje Roketsi bilo koje drugo veče pogadjaju zatvorenih očiju. Da su pogodili 7-8 trojki od tih 30 pokušaja u drugom poluvremenu (što je za Roketse i dalje katastrofalno loš učinak), razbili bi Golden State sa 15 razlike i danas bi se druga pesma pevala, o revoluciji košarkaške taktike. I to sve bez Kris Pola, koji vredi pola tima.

Nadam se da će moći ovog leta da sačuvaju srž ekipe (Harden, Pol, Kapela, Taker, Gordon), jer samo oni mogu da se suprotstave ovoj aždaji iz Oklanda. U finalu će biti ladno 4-1 za GS protiv Klivlenda.

Alonzo

pre 5 godina

Šteta za LeBrona i Cavse što je ovako završilo, jer bi se sa Houstonom dalo igrati u finalu. Ovako će to biti šesto izgubljeno finale za onakvu igračinu.

Conan

pre 5 godina

Pozdravio ih "čuveni" Matt Maloney iz generacije Houstona 1996. Brate njega je Rudy Tomjanovich besomučno forsirao i to za tri poena, a čovek nije mogao vola da ubode.

jučerašnje izdanje Rocketsa me podsetilo na taj period, tj. na Maloney-a da budem precizniji.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!

đole

pre 5 godina

Golden Stejt se isto ispucava, ali oni jedini imaju pravo na to ja mislim, od svih ostalih timova jer oni bar pogađaju te šuteve preko ruke. Ali kada ne ide, treba stati, pokrenuti igru u reketu itd.
Vidi se da je šou, samo za bogatije, ko će dati više trojki I ko će šutirati što dalje.

PimPong

pre 5 godina

Po meni je ovo bila ogromna greska u postavci igre Houston-a. Houston je prakticno odigrao utakmicu sa sest igraca! A Harden, iako je odlican igrac, igra takav stil igre koji nije produktivan nakon 35-40 minuta igre, jer se umori od driblanja i prodora. Svaki napad ide preko njega, a ne mora - ima Houston i drugih dobrih igraca, cak i kad Paul ne igra. Golden State ima mnogo bolju pas igru u kojoj njihovi ponajbolji igraci imaju vremena da "predahnu" malo cak i dok su na terenu.

Jednoatavno

pre 5 godina

Su psiholosku reagovali .Kari,Durent i Tomson su krenuli da melju .Kad si na parketu svestan si da Kari moze da pogodi tri sa deset metara i da za manje od minuta nypravi prednost .Mozes ti tada da igras akcije za dva poena ,al problem je sto ce ovi da prave prednost ,a u sve to Golddn Stejt nije klasicna trojkaska ekipa .Onda se ovi malo odlepe ,a ti pocnes na svaku fintu suta ove trojice da skaces .Da dodamo uz sve to sto Durenta nema ko da cuva on ce svoje da da manje vise ,mozes samo malo da ga usporis .Vsrujem da je Kris Pol bio ,utakmica bi bila egal jer bi znso kako da diriguje ekipom u tim trenucima i da prepozna najbolja resenja za razliku od Hardsna .Medjutim treba reci da je ovima Igudala igrao ne bi ni doslo do 7 utakmice ,jsr je onaj Luni amater da igra na ovom nivou a Bel je ruki ,pogotovu jer je na tdrenu gomila prekaljenih igraca .

ja

pre 5 godina

To govori o treneru. Pa jel vezbate jos nesto na treningu??
(larry, 29. maj 2018 14:02)

Stručnjače nije igrao Pol, glavni organizator igre. Teško je bez nekoga od koga sve akcije potiču.

Ivan

pre 5 godina

Ovo sto smo sinoc gledali je anti-kosarka. I jedni i drugi uglavnom stoje, cekaju da prodje vreme i onda opale trojku pa ako udje udje. Vrlo malo akcija, pasova. Utrcavanje, sta je to? (Zato je Jokic koji napravi par pasova senzacija.) Po dvojica se nabiju u coskove, ostali oko reketa pa cim dobiju loptu trpaj. GSW je dobio samo zato sto je prvi uvideo da ne ide pa su malo promenili u trecoj. Pa opet na trojke kad su ih je krenulo. Ovi drugi, kad ih je GWS stigao, jedino sto su promenili je da nisu vise cekali 20 sekundi, nego opaljuj cim stignes do linije. Rece onaj trener posle prve cetvrtine: igrali smo najgoru kosarku a opet gubimo samo sa 5 poena. Pa to sve govori kakav je bio kvalitet utakmice. Gledao sam pre neko vece snimak finala svetskog prvenstva is 1990 u Argentini. To je poezija naspram ovog sinoc. Mozda momci is 90'tih nisu bili nabildovani kao ovi, ali brate ono je bila KOSARKA - TIMSKI SPORT, a ovo?

tocka

pre 5 godina

Aman ljudi pa njima C Paul nije igrao. To je jednostavno B tim Hjustona koji nema organizatora igre nego samo jednog izuzetnog basketanera. Ništa oni GSW-u nisu mogli da urade, a i to što su zapretili bilo je zahvaljujući njemu.

lal

pre 5 godina

@mvp aka jeremija: da ne ulazimo u razloge (nema potrebe da se skrece sa teme) zasto su u usa kosarkasi fizicki toliko ispred evrope... setimo se samo koliko se rebraca promenio od finala 96. do finala 98... pritom, ameri ne bi igrali bolje ni sa karijem i lebronom... jednostavno je individualni kvalitet prevelik... uzeli bi neki sut durantuli pa bi bilo 3+1?!? a finale su igrali protiv stimca i bircevica... simonovica i kalinica... malo realnosti nije na odmet...
nba jeste cirkus zato sto se ne postuju osnovna pravila kosarkaske igre... zato sto je filozofija da se takmicis sa saigracima, a ne sa protivnickom ekipom u 90% meceva... to je problem... u nekom paralelnom univerzumu u kome bi te super zvezde morale da ispunjavaju ono sto dobar evropski trener od njih zahteva, spustili bi tu istu srbiju ispod 50 poena u 9 od 10 utakmica... a ne bi igrali protiv navedenih igraca (koji su pre 4 godine bili makar duplo losiji nego danas) u grupi na jednu loptu...
i to ce im se obiti o glavu, bas kao sto im se vec obijalo o glavu u proslosti... kada jedna zvezda ne pogodi trojku iz 20 pokusaja u evroligi onda se prica o negativnom rekordu, o silovateljima bez koncepta i sta sve ne... a kada se to dogodi u finalu konferencije u odlucujucem mecu jednom hardenu i hjustonu, onda to nije cirkus???

Zuti Slonic

pre 5 godina

Realno, da je Stiv Ker, tadašnji najbolji tricaš Čikaga, promašio 2 trice za redom i išao šutirati treću, sam Jordan bi ga izbacio van igre, kakav Jackson.

O ovi danas 7/44 za tricu...da je bio i CP3, preko 50 bi prebacili.

Dr

pre 5 godina

Kako vas nije smorilo da stalno pominjete kosarku iz 90- ih. Mogu da verujem da su tad timovi bili bolji ali jednostavno nema vise toga svhatite proslo je to vreme. Nema vise tih timova!! Dzordan je u penziji! Sad se igra kosarka kakva se igra i nema sta puno da se prica. Sto se tice centara uopste nisu za potcenjivanje centri koji znaju da sutiraju trojke, da asistiraju, vecina ipak zna sada da izvodi slobodna bacanja.

DisordeR

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M V P aka JeRemija, 29. maj 2018 18:38)

Evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja :):):)

Лепи Цане

pre 5 godina

Да су шутирали тројке као током сезоне (око 40%), добили би меч са двадесетак поена разлике, што би био реалан резултат.

Zijad Žigić

pre 5 godina

@conan
Grešiš za Met Melonija sinak. Taj jedino što je znao je da sipa za 3 poena. U karijeri je gadjao 37%, njegovih 8 trojki iz 13 pokušaja protiv Sijetla u 4. utakmici 2. kola play ofa 1997 je domaći zadatak za 99% šutera danas.

Nox

pre 5 godina

(Eidos, 29. maj 2018 15:37)

Napad koji traje 10 sekundi I rezultira pogotkom je losa stvar? Kako to? Jel znas koliko je to tesko izvesti? Razlog zbog cega je EL nema napad od 10 sekundi je bas zato sto nema igrace za tako nesto, tim igracima treba vremena da se nameste, izgrade itd a dok to traje lopta kruzi kao hrkljus. I onda ti to dozivljavas kao neku taktiku a u stvari to je usporeni napad. Zar nije sustina napada da poentiras sto pre mozes a onda da gnjavis protivnika odbranom koliko mozes?

mich

pre 5 godina

Pa to je bezveznA NBA liga to nista nije cudno, samo mi je malo neobicno, zasto HARDEN nije UYEO jos jedno 20 suteva, malo je ovo bilo...

Wllaxy

pre 5 godina

Hiuston je bolja ekipa' u svakom smislu. Pogotovo u skoku u napad i ostalo. Najbitniju trojku koju je postigao Harden uz faul' sudije su ponistile i to je preokrenulo mec posle! To je bio kljucni trenutak. Bravo za sudije'cestitam im na pobedi protiv Rocketsa. Svaka cast. Clevlend dobija finale'inace. James je GOAT' sto je i pokazao! poz
(Milos, 29. maj 2018 21:08)

Koliko ti nemaš pojma o košarci to prosto boli...

Mala analiza.

pre 5 godina

Što Harden izgleda smušeno?? Inače Hjuston ima dobre šutere al'kad bi košarka bila takmičenje u kom će da jedan tim da daje više trojki onda druga pravila ne bi postojala. Da se razumemo imat meku ruku jeste lepo videt al'košarka ima celokupni sistem a jednu stvar zbog čega u NBA se svodi bukvalno rešavanje brzo u napadu a autoritet trenera to zavisi od osobe do osobe uglavnom nemoguće ih je iskontrolisat te igrače od njihovog načina igre. Kris Pol je falio a on je bitna karika oko koga se vrti i zbog čega je doveden da pravi razliku unese ekipi sigurnost u napadu i odbrani. Bez njega očekivan rasplet ovakav scenarijum iako ni GSW nije pokazao Bog zna šta al su dobili baš zbog dobrih šuteva koji su pogadja li ono što njihovim protivnicima nije polazilo od ruke.

Pavle

pre 5 godina

Nikad nisam bio od onih što će da pomisle na bilo kakvu teoriju zavere ili slično, čak ubeđujem ljude koji to govore da su čiste gluposti, ali ovo mi je stvarno nemoguće i ne ide u glavu. 27 trojki ejj, 27 trojki i to su 18 bile sigurno otvorene, čak i ove ostale za igrače Hjustona prelagane, ne mogu da shvatim, kao da im je neko na halfu rekao morate da izgubite i to je.

Peca

pre 5 godina

Pre par meseci pogledao desetak minuta utakmice u hali Slodes gde su igrali klinci 2000/2001 godište.Za to vreme su obe ekipe šutnule 19 puta za tri a tri puta za dva poena.Ovi šutevi za dva su bili "isforsirani" jer im se odbila lopta ispod koša pa su morali da šutnu zicer.I to je budućnost srpske košarke.Udri za tri do iznemoglosti.

WillyWonka

pre 5 godina

Nešto će se u košarci morati mijenjati, ovo postaje negledljivo, polako postaje takmičenje u tricama, a to baš nije jako zanimljivo. Mislim, 44 puta gledati istu stvar, od iste ekipe, strašno. Trica je precijenjena i to je zlo košarke. Čista matematika jednostavno tjera trenere da forsiraju trice, a pravi centri izumiru lagano.

baron

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M V P aka JeRemija, 29. maj 2018 18:38)

Evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja :):):)
(DisordeR, 29. maj 2018 20:18)


Nikako mediokriteti da shvate jednu stvar. Ameri su pobedili Srbiju, cija skoro cela I postava igra u NBA. Nije NBA pobedila EL. Drugo, svi najbolji igraci su u NBA. Sta bi bilo da pola igraca iz NBA igra EL. Sta bi bilo da onda igraju jedni protiv drugih?
Da oni koji svaki dan igraju prave takmicarske utakmice, pod vojnickom strategijom, jakom odbranom, gde ih sa tribina nosi ziva i energicna publika, ne robotska fraza "Defence", sudare protiv onih koji gaje individualizam, koji kada se utakmica lomi beze od lopte, a u igri se sklanjaju jedni drugima.
Uostalom, kada je Evropa imala iole kvalitetnih reprezentacija, pre jedno 10god, mlatila je Amere bez nekih vecih problema, zaustavljajuci ih zonom.
Tako je pao i veliki "Goat", Yu je isprasila Pearce-a.
Kada imas sistem i dobre igrace, niko nije nepobediv. Pogotovu ne oni kojima se igra zasniva na trojkama, ili Klivlend, kome, takodje, mnogo toga zavisi od suta za tri poena. Takva igra se lako brani sa dobrim centrom i pokretnim bekovima.

Banjaluka

pre 5 godina

Amerikanac, jarane ne provaljuj se kapa dole Brajantu, mekoca u igri, velicina, ali Lebron se samo moze stavljati u kontekst sa Majklom ni sa kim drugo.

Milos

pre 5 godina

Hiuston je bolja ekipa' u svakom smislu. Pogotovo u skoku u napad i ostalo. Najbitniju trojku koju je postigao Harden uz faul' sudije su ponistile i to je preokrenulo mec posle! To je bio kljucni trenutak. Bravo za sudije'cestitam im na pobedi protiv Rocketsa. Svaka cast. Clevlend dobija finale'inace. James je GOAT' sto je i pokazao! poz

reflektor

pre 5 godina

"baron"..komentar ti je-sta bi bilo,kad bi bilo-.Ja da ti odgovorim necu,a ti se zamajavaj time sta ako bi Ameri najbolji igrali u Evropi.To nikada nece da se desi...Da nam je igrala prva petorka ne bi bilo 45 nego 20,pogledaj Spance sa Gasolima,Ibakom,Rudijem dakle sve NBA igraci kako su prolazili,a Spanci su svakako reper.Jos nesto,evropski igraci(iako su kosarkaski potkovani i inteligentni) ne mogu da brane Durentov sut sa 10m,nemoguce je covek to pogadja kao sa 3m ili LBJ-ovu all-round poteze ili Kazinsa koji je grizli..Pricam o

SrbEUin

pre 5 godina

pravi centri izumiru lagano.(WillyWonka, 29. maj 2018 23:06)

Treba ukinuti trice pa i šuteve sa poludistance, već samo iz reketa. Treba pronai u Moldaviji ili Ugandi centre od po 2,50 m i više, i samo krljati njima u reket. To bi bila najbolja i najgledljivija košarka. Svako danas može izvežbati šut iz daljine, a iz blizine, to je veština!
Košarkom treba da se bave samo džinovi, gorostasi i orijaši. Za taj sport ne bi bile potrebne veštine, skilovi, preciznost, okretnost već samo i jedino visina i snaga. Ostali neka pređu na gimnastiku, stoni tenis i sl.

Onda bi ovi komentatori bili zadovoljni.

cyberchetnik

pre 5 godina

Uh,dobro je! Vidim da je buducnost nase kosarke(bar sto se tice eksperata,strucnih saradnika i selektora-trenera)na sigurnom! Prosto me neka toplina oblije kada procitam sve ove silne strycne komentare iz kojih se odmah vidi da osobe koje su napisale komentare imaju bar po 10-15 godina igranja u nekoj od liga i bar po nekoliko godina trenerskog staza.Vidi se da su litre i litre znoja prolivene na treninzima i narocito se da primjetiti da su ti isti ljudi odigrali gomilu finala ili u najgorem slucaju polufinala nekog prvenstva neke drzave...Ako slucajno primjetite neku ironiju ili sarkazam u mom komentaru ne obracajte paznju na to,samo vam se prividja...

stvarno svašta

pre 5 godina

Kad su krenuli da maše, imali su 12 poena prednosti, poslednju trojku harden kad je omašio, gubili su na 13. Kakvo iživljavanje nad samim sobom i drugima. Faktički trebalo bi im 8 od tih 27 trojki da su pogodili da bi bilo nerešeno u tom momentu.

Milos

pre 5 godina

Tesko bi cavsi sa roketsima u finalu, mnogo teze, ovako lagano osvajaju. LB je klasa. Sudije odvele zutace u finale, svaka im cast!

Marko

pre 5 godina

Sve se ovo unapred znalo finale kakvo liga zeli Klivlend- Golden State.
Dva faula na Hardenu pri sutu za tri, Gordonov ulaz, pokretni blok gde je Bell odneo Karijevog cuvara i jos nekoliko situacija.
Dovoljno da se okrene momentum na stranu Golden Stejta.
Sta mislite da bi pri prednosti od 14 ili 16 razlike da mu je dozvoljeno Hjuston masio te trojke? Drugacije se sutira, mnogo opustenije sa tom prednoscu.
A tu je i Klivlend i silazna putanja kada je Oladipu ponisten kos. Da li se neko seca toga ili Punjenje Tatuma faulovima?
Tatumu su sudjene tri fantomske licne i jos ona navodna blokada po ruci od strane Lebrona.
Ovim nije niko iznenadjen ko prati malo duze NBA od pojave Jokica.
Imamo dugacku listu ostecenih timova, imamo i hapsene sudije od strane FBI...

Nazalost ono sto su NBA, NHL, NFL pretvorila se i Liga sampiona.
Tako imamo umesto Bajern- Roma finale Liverpul- Real dve od 4 najpopularnija fudbalska tima na svetu.

некле

pre 5 godina

Ау брате, гледао сам целу ову серију сваки меч, какви тешки индијанци.
Тотално неозбиљна кошарка се игра данас у нба.
Само трчи и пуцај.
Штета што нема неке екипе из 90'их, не морају булси, може јута, сијетл или њујорк, да уштопују ове набеђене и покажу им где је реално место, а овима што прате кошарку од јуче, шта је права кошарка.
Јер ово данас што се игра у нба је циркус.
Харден маши 20 тројки за редом, а онда ова шабанска екипа хјустона маши 30 за редом у финалу.
Шта рећи.
И још такви очајни какви су узели овом голден стејту, кога неки сматрају најбољим тимом икада, три меча?!
Па овај данашњи голден стејт не би добио онај голден стеј из 90'их са Мулином, Ричмондом и Хардавејем, а не Џордана и Булсе.
Онај голден стејт с којим су Џорданови Булси брисали паркет редовно.
А онда замислите шта би им тек Џорданов Чикаго урадио.
Данашњи нба је смерјурија , тотално неозбиљна лиге , па разноразни дуренти и хардени праве неке статистике, а реалност је да 90'их не би били ни у топ 15 играча у лиги.
Уосталом о величини Џордана најбоље говори сам Леброн који је сам рекао да је Џордан један једини непоновљиви.
А то каже убедљиво други најбољи играч свих времена, који је две класе изнад Дурента и Карија.
И онда неко пореди овај Голден стејт са Џордановим Булсима?!

Glas razuma

pre 5 godina

Ja sam pre otprilike 6 meseci napisao da je Harden sličan igrač i cirkusant kao Wesbruk - i dobio sam mnogo minusa. Dobio sam opis da je Harden igrač koji donosi prsten, kako nisam u pravu, itd. Evo ja sada ponovo komentarišem da je Harden teška prevara kao i Westbrook i da neće nikada da osvoji prsten. A vi sada pišite šta hoćete.
Pozdrav svima

Milos

pre 5 godina

Hiuston je bolja ekipa' u svakom smislu. Pogotovo u skoku u napad i ostalo. Najbitniju trojku koju je postigao Harden uz faul' sudije su ponistile i to je preokrenulo mec posle! To je bio kljucni trenutak. Bravo za sudije'cestitam im na pobedi protiv Rocketsa. Svaka cast. Clevlend dobija finale'inace. James je GOAT' sto je i pokazao! poz

NBGD

pre 5 godina

Ja cele sezone pisem da je NBA po meni cirkus naspram EL. EL je takmicarski sport i sport gde se radi na taktici dok je NBA zabava za publiku i vrtenje peskira kada neko zakuca.

Pavle

pre 5 godina

Nikad nisam bio od onih što će da pomisle na bilo kakvu teoriju zavere ili slično, čak ubeđujem ljude koji to govore da su čiste gluposti, ali ovo mi je stvarno nemoguće i ne ide u glavu. 27 trojki ejj, 27 trojki i to su 18 bile sigurno otvorene, čak i ove ostale za igrače Hjustona prelagane, ne mogu da shvatim, kao da im je neko na halfu rekao morate da izgubite i to je.

Prorok

pre 5 godina

Deco draga,
ko god kaže da je ova košarka jača i bolja od ere Birda, Džordana, Medžika, Barklija mora mnogo da nauči o životu kao prvo. Kari, Tompson, Brada itd, bili bi epizodisti u svakoj od ekipa koje su pretendovale na tron. Grin je jedini igrač u oba tima koji bi moga da se nosi sa tom vrstom košarke, drugi mogu samo da sanjaju, eventualno Kevin Durent još da ima mesto u prvom timu. Činjenica da jedan tim uspe da šutne 44 puta za 3 ponena u toku utakmice dovoljno govori sama o sebi i kvalitetu košarke koja se danas igra

Лепи Цане

pre 5 godina

Да су шутирали тројке као током сезоне (око 40%), добили би меч са двадесетак поена разлике, што би био реалан резултат.

Eidos

pre 5 godina

Znas kada bi kod Obradovica,Ivkovica,Tanjevica smeli da se ovoliko ispucavaju trojkama,pogotovo ako toliko promasuju!! Treneri u NBA su presmesni,i obicne figure. Ne volim NBA jer je sve u silu i forsira se razvaljivanje koseva,forsira se ta fizikalija,forsiraju se pojedini igraci koji moraju da postignu 30+ svaku utakmicu,napadi traju manje od 10 sekundi,ubija se lepota ako mene pitate.. Da ne spominjem ono ispiranje mozga u pauzama izmedju cetvrtina njihovim herojima,njihovom vojskom i slicnim..

Dr

pre 5 godina

Kako vas nije smorilo da stalno pominjete kosarku iz 90- ih. Mogu da verujem da su tad timovi bili bolji ali jednostavno nema vise toga svhatite proslo je to vreme. Nema vise tih timova!! Dzordan je u penziji! Sad se igra kosarka kakva se igra i nema sta puno da se prica. Sto se tice centara uopste nisu za potcenjivanje centri koji znaju da sutiraju trojke, da asistiraju, vecina ipak zna sada da izvodi slobodna bacanja.

dd

pre 5 godina

NBA?koji je to smor od sporta,sve se svodi na silovanje suta,i amaterskih promasaja....pa 27 trojki za redom ne promasuje ni moja ekipa u basketu iza zgrade,i igramo lepsu kosarku...tuga,cemer,jad...odavno je tako samo sto mnogi to nece da priznaju,svi ganjaju statistiku i treneri su pali na to,nema vise lepote...brate NBA igrac se zaleti od svog kosa,stize na liniju trojki kod protivnika i promasi citav kos??????

STA JE BRE OVO??jer ovo kosarka?sve vise takvih budalastina u svakoj utakmici!!!! i kada jedan igrac ubode preko 40 poena dizu ga u nebesa,a sledecu tekmu ne moze da se sastavi sa loptom????

utakmice se svode na SUTERSKO VECE POJEDINCA I TIMA!STATISTIKA i nista vise!to vise nije NBA nego cirkus!

baron

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M V P aka JeRemija, 29. maj 2018 18:38)

Evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja :):):)
(DisordeR, 29. maj 2018 20:18)


Nikako mediokriteti da shvate jednu stvar. Ameri su pobedili Srbiju, cija skoro cela I postava igra u NBA. Nije NBA pobedila EL. Drugo, svi najbolji igraci su u NBA. Sta bi bilo da pola igraca iz NBA igra EL. Sta bi bilo da onda igraju jedni protiv drugih?
Da oni koji svaki dan igraju prave takmicarske utakmice, pod vojnickom strategijom, jakom odbranom, gde ih sa tribina nosi ziva i energicna publika, ne robotska fraza "Defence", sudare protiv onih koji gaje individualizam, koji kada se utakmica lomi beze od lopte, a u igri se sklanjaju jedni drugima.
Uostalom, kada je Evropa imala iole kvalitetnih reprezentacija, pre jedno 10god, mlatila je Amere bez nekih vecih problema, zaustavljajuci ih zonom.
Tako je pao i veliki "Goat", Yu je isprasila Pearce-a.
Kada imas sistem i dobre igrace, niko nije nepobediv. Pogotovu ne oni kojima se igra zasniva na trojkama, ili Klivlend, kome, takodje, mnogo toga zavisi od suta za tri poena. Takva igra se lako brani sa dobrim centrom i pokretnim bekovima.

tocka

pre 5 godina

Aman ljudi pa njima C Paul nije igrao. To je jednostavno B tim Hjustona koji nema organizatora igre nego samo jednog izuzetnog basketanera. Ništa oni GSW-u nisu mogli da urade, a i to što su zapretili bilo je zahvaljujući njemu.

paxy

pre 5 godina

Nevezano za ovu utakmicu, mislim da je ovo najlošiji plej of poslednjih godina po kvalitetu igre. Do finala su došle dve najmanje loše ekipe.

ja

pre 5 godina

To govori o treneru. Pa jel vezbate jos nesto na treningu??
(larry, 29. maj 2018 14:02)

Stručnjače nije igrao Pol, glavni organizator igre. Teško je bez nekoga od koga sve akcije potiču.

Jah

pre 5 godina

Pa čudno je kako su i ovde stigli. Da pomenucu raniju košarku u inat stručnjacima ovde, ne ne mora 90te, ali Tim Dankan sa Spursima bi ih isprašio svaki put dok su oni vladali timskom košarkom.
Kingsi bi se iživljavali na ovim timovima sve sa bradom, Karijem i ostalom boranijom.
Jedino što vredi su Durent i Lebron, ostalo je smešno.
Prenabildovani bilmezi koji samo šutiraju. Odbrane nema i timske igre nema

Jim Beam

pre 5 godina

Možemo da ih osuđujemo i smatramo basketašima ili ne, ali ono što oni igraju je čista matematika i proračun. Napunili su ekipu sa trojkašima i izračunali da im se više isplati da šutiraju za tri nego za dva, pa makar i u 5.sekundi napada. To uglavnom funkcioniše jer uvek nekoga od njih krene šut, ali kada ne ide - onda se desi ovo. Lično mislim da sa takvom igrom ne možeš do prstena jer treba 4 utakmice dobiti nekoga, ali stoji da svaku ekipu (koga god da sklopiš sa druge strane) na jedan meč mogu da dobiju ukoliko ih krene šut. Da su uboli 5 od tih 27 (a bilo je barem 10 otvorenih trojki) dobili bi meč i bili bi favoriti u finalu. Tanka je linija između divlje i šampionske ekipe.

Ivan

pre 5 godina

Ovo sto smo sinoc gledali je anti-kosarka. I jedni i drugi uglavnom stoje, cekaju da prodje vreme i onda opale trojku pa ako udje udje. Vrlo malo akcija, pasova. Utrcavanje, sta je to? (Zato je Jokic koji napravi par pasova senzacija.) Po dvojica se nabiju u coskove, ostali oko reketa pa cim dobiju loptu trpaj. GSW je dobio samo zato sto je prvi uvideo da ne ide pa su malo promenili u trecoj. Pa opet na trojke kad su ih je krenulo. Ovi drugi, kad ih je GWS stigao, jedino sto su promenili je da nisu vise cekali 20 sekundi, nego opaljuj cim stignes do linije. Rece onaj trener posle prve cetvrtine: igrali smo najgoru kosarku a opet gubimo samo sa 5 poena. Pa to sve govori kakav je bio kvalitet utakmice. Gledao sam pre neko vece snimak finala svetskog prvenstva is 1990 u Argentini. To je poezija naspram ovog sinoc. Mozda momci is 90'tih nisu bili nabildovani kao ovi, ali brate ono je bila KOSARKA - TIMSKI SPORT, a ovo?

Banjaluka

pre 5 godina

Amerikanac, jarane ne provaljuj se kapa dole Brajantu, mekoca u igri, velicina, ali Lebron se samo moze stavljati u kontekst sa Majklom ni sa kim drugo.

veljko

pre 5 godina

@некле

bas si se nalupao. jedino sto si u pravu je forma, sustinu si zaobisao. kao sto neko napisa, sut za 3. poena je proracun i stvar matematike. vredi 50% vise od suta za dva. sut za 3p od 36% je egal 54% suta za 2p. ovo gore je oko godisnjeg proseka hjustona za 3p. uz to, razvlace odbranu, pa je ulaz ili pnr na kapelu efikasniji i sa boljim procentom u odnosu na igru koju ti pominjes (npr. fejdavej dzordana sa poludistance, dok ostali gledaju). ovaj gsw ima najbolje sutere u istoriji, sto statistika i pokazuje. pogotovo ako se uzme u obzir da dosta suteva ide iz driblinga i sa sumanutih distanci, a ne samo kad su sami na 3p.

kosarka se promenila, samo si ti nostalgican. evo i ja sam npr. gledao bulse i dzordana, ali ih ne idealizujem.

na kraju krajeva, jedan majk dantoni je promenio filozofiju, kad je video kakvim timom raspolaze.
navijao sam za gsw, ali je budalastina reci da je hou bio daleko od pobede, da je neko znao da ce puci i sl.i bez cp3 su bili mnogo blizu prolaza.

oba tima su mnogo jaka, pa i mrski mi hou sa odvratnim polom i hardenom. to sto me nerviraju ljudski ne znaci da sad treba da budem nerealan u pogledu snage tima. na kraju krajeva hvale ih svi iz nba (i stare zvezde i aktivni igraci), a ovde se nasli znalci da popuju...

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!

Ramon Sances Verdejo

pre 5 godina

siguran sam da je bio CP da bi hjuston prosao,ubjedljivo najbolji igrac bio je u ovoj seriji..covjek igra za tim,zna da pokrene ekipu,da povuce kad treba..ko kaze da je harden bolji on nema veze

Trol

pre 5 godina

Ako je ovakva ekipa igrala finale konferencije, kakve li su tek ostale. I onda kažu nikad jači NBA. Mada uglavnom oni koji to izjave ubrzo posle krenu da se spremaju za školu.

MaironDrake

pre 5 godina

U komentarima se pitaju cemu sluzi trener kada ovi sutiraju 0/29 trojke...Pa D'Antoni je cuven po filozofiji "sutiraj trojke do sutra". Razocaran sam koliko ljudi ne poznaju neke osnovne stvari...Bar to kakvu kosarku forsiraju glavni treneri u NBA...I onda uzimaju za pravo da komentarisu igru.

Milutin

pre 5 godina

Roketsi su igrali igru koja ih je dovela u finale konferencije i u sedmu utakmicu tog istog finala protiv najboljeg tima na planeti poslednjih 5-6 godina. I u toj sedmoj utakmici su, sasvim ispravno, igrali tu svoju igru koja forsira trojke. Odbrana im je bila fenomenalna, borili su se za svaku loptu, trčali kao ludi.

E sad, to što su imali najlošije šutersko veče za 3 u istoriji NBA, to nije kriv trener. Većina tih šuteva su bili otvoreni, koje Roketsi bilo koje drugo veče pogadjaju zatvorenih očiju. Da su pogodili 7-8 trojki od tih 30 pokušaja u drugom poluvremenu (što je za Roketse i dalje katastrofalno loš učinak), razbili bi Golden State sa 15 razlike i danas bi se druga pesma pevala, o revoluciji košarkaške taktike. I to sve bez Kris Pola, koji vredi pola tima.

Nadam se da će moći ovog leta da sačuvaju srž ekipe (Harden, Pol, Kapela, Taker, Gordon), jer samo oni mogu da se suprotstave ovoj aždaji iz Oklanda. U finalu će biti ladno 4-1 za GS protiv Klivlenda.

Nox

pre 5 godina

(Eidos, 29. maj 2018 15:37)

Napad koji traje 10 sekundi I rezultira pogotkom je losa stvar? Kako to? Jel znas koliko je to tesko izvesti? Razlog zbog cega je EL nema napad od 10 sekundi je bas zato sto nema igrace za tako nesto, tim igracima treba vremena da se nameste, izgrade itd a dok to traje lopta kruzi kao hrkljus. I onda ti to dozivljavas kao neku taktiku a u stvari to je usporeni napad. Zar nije sustina napada da poentiras sto pre mozes a onda da gnjavis protivnika odbranom koliko mozes?

veliki strumf

pre 5 godina

Plus su mnogi sutevi bili potpuno otvoreni... Garant bih ubacio bar 8 od 44 - sramno je da jedan NBA tim, jos finalista konferencije kod kuce ovako ocajno sutira.

Summa summarum

pre 5 godina

Cim nema Pola da kontrolise protok lopte i stane na put divljanju, Hjuston regresira u prangijasku ekipu. Ni GSW nije mnogo bolji, ali imaju dovoljno vrhunskih sutera da to mogu da kompenzuju, a ako se Kari i Durent iskontrolisu (Klej je izgubljeni slucaj), postaju prakticno nepobedivi. Tek se sad videlo koliko im Igudala fali svojim iskustvom i atleticizmom. Boston igra najdisciplinovanije zato sto imaju ozbiljnog trenera koji kao da je ceo zivot proucavao Dr. Aleksandra Nikolica i ako svi budu zdravi iduce sezone, prosetace se to titule. U ovom plejofu im je falio ulaz Kajrija i all around igra Hejvorda. Kad se kompletiraju, upokojice ovaj divlji stil igre.

kvisko

pre 5 godina

Ovo i ne lici na kosarku, ovo je cisto ispucavanje kao ispred zgrade pa ako upadne. Na ovaj nacin svako moze da igra kosarku, ispod casti za NBA ligu. Dobro je da nisu prosli dalje ovakvom igrom.

mich

pre 5 godina

Pa to je bezveznA NBA liga to nista nije cudno, samo mi je malo neobicno, zasto HARDEN nije UYEO jos jedno 20 suteva, malo je ovo bilo...

Powerslave

pre 5 godina

Ovo sinoć je bio masakr nad košarkom u režiji Hjustona. A ko misli da ih trener nije ohrabrio da ovako igraju vara se. On da je to hteo da zaustavi zaustavio bi, ali D'Antoni je poznat po tom stilu, šutni za tri 50-60 puta, pogodi 20-25 trojki i onda ti ne trebaju ni akcije ni odbrana.
Nije mi samo jasno kako neko misli da pobedi GSW na brzinu, u njihovoj igri.

Alonzo

pre 5 godina

Šteta za LeBrona i Cavse što je ovako završilo, jer bi se sa Houstonom dalo igrati u finalu. Ovako će to biti šesto izgubljeno finale za onakvu igračinu.

Ashley

pre 5 godina

Ovo sto je uradio Hjuston sinoc odbija svakog ljubitelja kosarke od pracenja NBA.
Ne znam da li je to manjak inteligencije, tvrdoglavost, samozivost ili sve zajedno, ali toliko potenciranje suta za tri kada sut ne ide je prosto neverovatno. Za sta njima sluzi trener nije mi jasno.
Da nije bilo maestralne igre Karija tacno bi ugasio tv polovinom trece cetvrtine.

Conan

pre 5 godina

Pozdravio ih "čuveni" Matt Maloney iz generacije Houstona 1996. Brate njega je Rudy Tomjanovich besomučno forsirao i to za tri poena, a čovek nije mogao vola da ubode.

jučerašnje izdanje Rocketsa me podsetilo na taj period, tj. na Maloney-a da budem precizniji.

DisordeR

pre 5 godina

@dd
Sve si lepo napisao ali onda dođe svetsko prvenstvo i taj NBA cirkus sa drugom postavom očetka nas u finalu 137:91.
46 razlike. 46.
Kako onda nazvati evropsku košarku ako se u Americi igra cirkus košarka?!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (M V P aka JeRemija, 29. maj 2018 18:38)

Evropska kosarka treba da promeni ime u festival faulova i slobodnih bacanja :):):)

Milos

pre 5 godina

Tesko bi cavsi sa roketsima u finalu, mnogo teze, ovako lagano osvajaju. LB je klasa. Sudije odvele zutace u finale, svaka im cast!

woop

pre 5 godina

Dok su igrali u reketu i dok je Capela kidao jer su mu bacali lobove i davali mu da igra ispod koša Hjuston je igrao brutalno. Onda u 3/ 4 totalno pomračenje i sumanuti run and gun...Trener posmatra šta se radi nema reakciju, trebali su malo sa promeme ideju da igraju smislenije napade. Run ans gun tip košarke je velika lutrija, ali ako si bliže košu veće su šanse da pogodiš to je temelj košarkaške igre.

cope

pre 5 godina

kosarka se nazalost pretvorila u takmicenje u sutiranju trojki.Nema vise centara koji su dominanti u igri ledjima, sve je manje unutrasnje igre...tako da ovakve situavije ne treba da cude nikoga i po mom misljenju bice ih sve vise i vise...

Jednoatavno

pre 5 godina

Su psiholosku reagovali .Kari,Durent i Tomson su krenuli da melju .Kad si na parketu svestan si da Kari moze da pogodi tri sa deset metara i da za manje od minuta nypravi prednost .Mozes ti tada da igras akcije za dva poena ,al problem je sto ce ovi da prave prednost ,a u sve to Golddn Stejt nije klasicna trojkaska ekipa .Onda se ovi malo odlepe ,a ti pocnes na svaku fintu suta ove trojice da skaces .Da dodamo uz sve to sto Durenta nema ko da cuva on ce svoje da da manje vise ,mozes samo malo da ga usporis .Vsrujem da je Kris Pol bio ,utakmica bi bila egal jer bi znso kako da diriguje ekipom u tim trenucima i da prepozna najbolja resenja za razliku od Hardsna .Medjutim treba reci da je ovima Igudala igrao ne bi ni doslo do 7 utakmice ,jsr je onaj Luni amater da igra na ovom nivou a Bel je ruki ,pogotovu jer je na tdrenu gomila prekaljenih igraca .

đole

pre 5 godina

Golden Stejt se isto ispucava, ali oni jedini imaju pravo na to ja mislim, od svih ostalih timova jer oni bar pogađaju te šuteve preko ruke. Ali kada ne ide, treba stati, pokrenuti igru u reketu itd.
Vidi se da je šou, samo za bogatije, ko će dati više trojki I ko će šutirati što dalje.

realno

pre 5 godina

Zakazali kada je bilo najvaznije. I drago mi je zbog toga. Harden mi se gadi zbog onih unosenja u protivnicke igrace prilikom suta da bi iskukao faul, a mislim i da je za NBA generalno dobro da ovakve divljacke ekipe ne budu sampioni.

Zijad Žigić

pre 5 godina

@conan
Grešiš za Met Melonija sinak. Taj jedino što je znao je da sipa za 3 poena. U karijeri je gadjao 37%, njegovih 8 trojki iz 13 pokušaja protiv Sijetla u 4. utakmici 2. kola play ofa 1997 je domaći zadatak za 99% šutera danas.

Mala analiza.

pre 5 godina

Što Harden izgleda smušeno?? Inače Hjuston ima dobre šutere al'kad bi košarka bila takmičenje u kom će da jedan tim da daje više trojki onda druga pravila ne bi postojala. Da se razumemo imat meku ruku jeste lepo videt al'košarka ima celokupni sistem a jednu stvar zbog čega u NBA se svodi bukvalno rešavanje brzo u napadu a autoritet trenera to zavisi od osobe do osobe uglavnom nemoguće ih je iskontrolisat te igrače od njihovog načina igre. Kris Pol je falio a on je bitna karika oko koga se vrti i zbog čega je doveden da pravi razliku unese ekipi sigurnost u napadu i odbrani. Bez njega očekivan rasplet ovakav scenarijum iako ni GSW nije pokazao Bog zna šta al su dobili baš zbog dobrih šuteva koji su pogadja li ono što njihovim protivnicima nije polazilo od ruke.

Wllaxy

pre 5 godina

Hiuston je bolja ekipa' u svakom smislu. Pogotovo u skoku u napad i ostalo. Najbitniju trojku koju je postigao Harden uz faul' sudije su ponistile i to je preokrenulo mec posle! To je bio kljucni trenutak. Bravo za sudije'cestitam im na pobedi protiv Rocketsa. Svaka cast. Clevlend dobija finale'inace. James je GOAT' sto je i pokazao! poz
(Milos, 29. maj 2018 21:08)

Koliko ti nemaš pojma o košarci to prosto boli...

Gentleman

pre 5 godina

Od tih 27 pokušaja je možda 6 bilo rezonskih, sve ostalo silovanje lopte... Falio je CP3, zasluženo su izgubili. Sa takvim očajnim šutom nisu ni mogli da očekuju pobedu...

Mikii

pre 5 godina

Granica na Hardena bila 33. Covek je promasivao apsolutno sve sto se moglo. I ipak dodje do 32 poena i sutira trojku 40 sekundi pred kraj i, naravno, promasi. Iako najefikasniji, definitivno glavni krivac za poraz.

dzoni

pre 5 godina

O četiri tima u finalima tri igraju na samo šutiranje trojki...tako i pre neki dan Boston omasio 30 otvorenih trojki i izgubio ...sve se svelo na ulaz ili na trojke .

MFM Channel

pre 5 godina

Trebali su da igraju na kapelu, momak je igrao kao azdaja prvo poluvreme. Mogao je da da laganih 40+ poena i da pobede. Gledao sam mec, odmah su se uplasili kada je karija krenulo pa su mislili da i oni uzvrate trojkama, ali prosto kad ne ide sut menjaj. Smatram da trener nije dobro odreagovao kao i harden koji je nosilac ekipe. Kad su dobili petu utakmicu harden je izjavio nema veze sto sam promasio 20 i nesto trojki zaredom vazno da smo dobili. Veoma jedna neodmerena i prosta izjava pretendenta za MVP nagradu. Sad mu se to obilo od glavu...

Иван-Ниш

pre 5 godina

Хахаха, па овде није било 5-6 разумних шутева за 3 поена, углавном испуцавања. Обично када екипа нема игру покушава из неразрађених акција да "силује" за три поена, тако да је боље што су испали. У финалу треба озбољнија екипа да игра.

lal

pre 5 godina

@mvp aka jeremija: da ne ulazimo u razloge (nema potrebe da se skrece sa teme) zasto su u usa kosarkasi fizicki toliko ispred evrope... setimo se samo koliko se rebraca promenio od finala 96. do finala 98... pritom, ameri ne bi igrali bolje ni sa karijem i lebronom... jednostavno je individualni kvalitet prevelik... uzeli bi neki sut durantuli pa bi bilo 3+1?!? a finale su igrali protiv stimca i bircevica... simonovica i kalinica... malo realnosti nije na odmet...
nba jeste cirkus zato sto se ne postuju osnovna pravila kosarkaske igre... zato sto je filozofija da se takmicis sa saigracima, a ne sa protivnickom ekipom u 90% meceva... to je problem... u nekom paralelnom univerzumu u kome bi te super zvezde morale da ispunjavaju ono sto dobar evropski trener od njih zahteva, spustili bi tu istu srbiju ispod 50 poena u 9 od 10 utakmica... a ne bi igrali protiv navedenih igraca (koji su pre 4 godine bili makar duplo losiji nego danas) u grupi na jednu loptu...
i to ce im se obiti o glavu, bas kao sto im se vec obijalo o glavu u proslosti... kada jedna zvezda ne pogodi trojku iz 20 pokusaja u evroligi onda se prica o negativnom rekordu, o silovateljima bez koncepta i sta sve ne... a kada se to dogodi u finalu konferencije u odlucujucem mecu jednom hardenu i hjustonu, onda to nije cirkus???

WillyWonka

pre 5 godina

Nešto će se u košarci morati mijenjati, ovo postaje negledljivo, polako postaje takmičenje u tricama, a to baš nije jako zanimljivo. Mislim, 44 puta gledati istu stvar, od iste ekipe, strašno. Trica je precijenjena i to je zlo košarke. Čista matematika jednostavno tjera trenere da forsiraju trice, a pravi centri izumiru lagano.

cyberchetnik

pre 5 godina

Uh,dobro je! Vidim da je buducnost nase kosarke(bar sto se tice eksperata,strucnih saradnika i selektora-trenera)na sigurnom! Prosto me neka toplina oblije kada procitam sve ove silne strycne komentare iz kojih se odmah vidi da osobe koje su napisale komentare imaju bar po 10-15 godina igranja u nekoj od liga i bar po nekoliko godina trenerskog staza.Vidi se da su litre i litre znoja prolivene na treninzima i narocito se da primjetiti da su ti isti ljudi odigrali gomilu finala ili u najgorem slucaju polufinala nekog prvenstva neke drzave...Ako slucajno primjetite neku ironiju ili sarkazam u mom komentaru ne obracajte paznju na to,samo vam se prividja...

stvarno svašta

pre 5 godina

Kad su krenuli da maše, imali su 12 poena prednosti, poslednju trojku harden kad je omašio, gubili su na 13. Kakvo iživljavanje nad samim sobom i drugima. Faktički trebalo bi im 8 od tih 27 trojki da su pogodili da bi bilo nerešeno u tom momentu.

SrbEUin

pre 5 godina

pravi centri izumiru lagano.(WillyWonka, 29. maj 2018 23:06)

Treba ukinuti trice pa i šuteve sa poludistance, već samo iz reketa. Treba pronai u Moldaviji ili Ugandi centre od po 2,50 m i više, i samo krljati njima u reket. To bi bila najbolja i najgledljivija košarka. Svako danas može izvežbati šut iz daljine, a iz blizine, to je veština!
Košarkom treba da se bave samo džinovi, gorostasi i orijaši. Za taj sport ne bi bile potrebne veštine, skilovi, preciznost, okretnost već samo i jedino visina i snaga. Ostali neka pređu na gimnastiku, stoni tenis i sl.

Onda bi ovi komentatori bili zadovoljni.

Natakobîte Yanakîtu

pre 5 godina

Da ne ponavljam onu čuvenu Barklijevu vezanu sa tzv. "trojkaške ekipe". Za razliku od Hjustona, GSW ne zavisi isključivo od šuta za tri, iako im je to važan segment u igri. Mnogo su raznovrsniji u napadu i imaju par akcija za lake poene, a to obično budu utrčavanja na Grinove asistencije, uz mnogo bolji protok lopte : )

satelit

pre 5 godina

mogli su da vode 30 razlkike,ali oni ne znaju drugacije.. Mislim da su u jednom napadu sutnuli 4 trojke za 8,9 sekundi posle skokova u napadu... GSW najgore prvo poluvreme ikada,kad su ih stigli u trecoj sve je bilo jasno

Zuti Slonic

pre 5 godina

Realno, da je Stiv Ker, tadašnji najbolji tricaš Čikaga, promašio 2 trice za redom i išao šutirati treću, sam Jordan bi ga izbacio van igre, kakav Jackson.

O ovi danas 7/44 za tricu...da je bio i CP3, preko 50 bi prebacili.

PimPong

pre 5 godina

Po meni je ovo bila ogromna greska u postavci igre Houston-a. Houston je prakticno odigrao utakmicu sa sest igraca! A Harden, iako je odlican igrac, igra takav stil igre koji nije produktivan nakon 35-40 minuta igre, jer se umori od driblanja i prodora. Svaki napad ide preko njega, a ne mora - ima Houston i drugih dobrih igraca, cak i kad Paul ne igra. Golden State ima mnogo bolju pas igru u kojoj njihovi ponajbolji igraci imaju vremena da "predahnu" malo cak i dok su na terenu.

reflektor

pre 5 godina

"baron"..komentar ti je-sta bi bilo,kad bi bilo-.Ja da ti odgovorim necu,a ti se zamajavaj time sta ako bi Ameri najbolji igrali u Evropi.To nikada nece da se desi...Da nam je igrala prva petorka ne bi bilo 45 nego 20,pogledaj Spance sa Gasolima,Ibakom,Rudijem dakle sve NBA igraci kako su prolazili,a Spanci su svakako reper.Jos nesto,evropski igraci(iako su kosarkaski potkovani i inteligentni) ne mogu da brane Durentov sut sa 10m,nemoguce je covek to pogadja kao sa 3m ili LBJ-ovu all-round poteze ili Kazinsa koji je grizli..Pricam o

Peca

pre 5 godina

Pre par meseci pogledao desetak minuta utakmice u hali Slodes gde su igrali klinci 2000/2001 godište.Za to vreme su obe ekipe šutnule 19 puta za tri a tri puta za dva poena.Ovi šutevi za dva su bili "isforsirani" jer im se odbila lopta ispod koša pa su morali da šutnu zicer.I to je budućnost srpske košarke.Udri za tri do iznemoglosti.

tamis

pre 5 godina

suluda igra pretendenta na tron. u prvom delu je Kapela drzao ekipu u prednosti, pa i da su ga cuvali mnogo jace, opet od 27 sansi da je uslo pet ka Kapelu dobili bi, bez obzira sto mu slobodna nisu jaca strana... posebno Arizu ne treba komentarisati, 0/12 je imao koliko sam video... u svakom slucaju premalo za GSW..