Nedelja, 27.05.2018.

21:33

Bostonov sistem ili "Kralj" Džejms? Budite uz B92 i saznajte

Košarkaši Boston Seltiksa i Klivlend Kavalirsa od 02.30 iza ponoći sastaju se u sedmom, odlučujućem, meču finala istočne konferencije.

Izvor: PT

Bostonov sistem ili "Kralj" Džejms? Budite uz B92 i saznajte IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Memfis

pre 5 godina

Najbolji igrač u oba tima igra u Klivlendu. Sledećih 4 ili 5 najboljih je iz Bostona. Jači su, imaju domaći teren, tukli su Filu koja je bolja od ovog Klivlenda... Moraće (bar dvojica) Grin, Klarkson, Hil, Džej Ar da odigraju vrlo dobru utakmicu da bi Klivlend prošao. To im je potrebnije od 50 poena Džejmsa.

Nostalgičar

pre 5 godina

Što reče ovde jedan kolega pre mene, LeBron Džejms se muči sa sistemom trenera Breda Stivensa, a Majk Najk sa Pajom Patkom i Duškom Dugouškom pregazio je vanzemaljce u Spejs Džemu.
Jesu klinci iz Bostona najbolja odbrana u NBA ligi, ali znate li šta bi Bed Bojsi iz Detroita 90-tih uradila razmaženom samoproklanovanom Kralju iz Akrona.Ma hajte molim vas, to su bili zlatni dani NBA košarke, a i devojke su tada bile mnogo prirodnije i lepše.

sve

pre 5 godina

Ono sto lebron radi ove godine nikad nije vidjeno, voleo bi da uzme titulu da svim hejterima zapusi usta zauvek. Zapad me ne zanima jer su u finalu ekipe koje ne gotivim uopste.

tebric burazengija

pre 5 godina

James ne moze sam da dobije Boston na strani, koliko god bio maestralan. Ako Klivlend ipak prodje, znam da sutra i Hjuston dobija, iako je gsw za njih visa matematika. U tom slucaju je sve van sportskih normi.

Dušan

pre 5 godina

Problem sa ovim medijskim hajpom oko LeBrona je to što čovek ima 33 godine i vreme je da ga neko skine. Ko drugi nego Boston? Ionako su se spremili za narednih 10-15 godina tako da će svejedno biti tu zauvek. A što se tiče LeBrona, on je pred zalaskom karijere tako da mislim da liga nema nikakvog razloga da gura njega dalje.

Svakako ne žele da bude da ga Voriorsi opet sklone sa 4-1 ili 4-0, tako da nije bitno ko prolazi. Mada mislim da bi NBA voleli više da prođe Boston, pogotovo jer bi se onda pisalo o velikom poduhvatu, veličali bi Seltikse u nebo i njihove klince... Umesto da ponovo pišu o liku koji vara ribu kojoj pravi dete, lika koji se drogira i ubija ortake i ostale budale. Šta ima o Smitu još da se kaže što se nije protekle 3 godine?

Ovde će cela liga čitati o klincu koji je prouzrokovao najveću kontroverzu na draftu još od Auerbahovog trejda za Mekhejla i Periša, o Braunu, Roziru i ostalim.

Bull for life

pre 5 godina

Znaci odavno nisam procitao bolji komentar, lbj se muci sa decom iz boston a mj sa pajom patkom i duskom dugouskom pobedio vanzemaljce, druze tito si lajk do neba

Chinaman

pre 5 godina

Konačno, uživo praćenje NBA finala, odličan potez.
Ipak, dve stvari (tj. rečenice) su mi zasmetale u samom tekstu koje bih voleo da autor teksta ne radi ubuduće.
Prva: "Do sada su svih šest mečeva dobijali domaćini, međutim Lebron Džejms i ekipa pobrinuće se da tako ne bude u sedmoj utakmici." Stiče se utisak kao da se ishod već zna i da je to pobeda Klivlenda što svakako nije u redu.
Druga: "Džejms prosečan tim Klivlenda, koji bez njega ne bi obezbedio plej-of," Iako se lično slažem da je ovo vrlo verovatno, to niko ne može da zna pa se ni ne može sa sigurnošću tvrditi. Tako da autoru samo mala napomena da obrati pažnju na ovakve stvari.
But again, pohvale što prenosite neku od ovih utakmica. Što se same utakmice tiče, kao što je neko već rekao, užasno teška za prognoziranje, ali i odlučivanje za koga navijati. Iako bih rekao da Boston ima nešto veće šanse, nadam se da Kralj i Klivlend odnose pobedu u ovom meču. Ne bi mi bilo krivo ni da Boston prođe pre svega zbog Breda Stivensa i košarke koju igraju i to ovako hendikepirani, ali imaju oni godine ispred sebe za finala i titule što nije baš toliki slučaj sa James - om koji ima još par dobrih sezona u nogama i igra nadrealno u ovom plej of - u.

Sportski pozdrav,

Powerslave

pre 5 godina

Simpatije na strani Bostona. Ne mogu da kažem da navijam jer mislim da sam nekako prerastao tu fazu loženja na timove, pogotovo strane. Jednostavno mi se sviđa Bostonov stil igre i to je to.
Lebronov (tj. Klivlendov jer to je isto) stil igre mi se ne dopada, ipak, poštujem ga kao sportistu, ako prođe u finale neće biti ni najmanje nezasluženo, naprotiv, ako je neki igrač u celom PO zaslužio finale svojim igrama - on je.

Prednost Bostona je domaći teren, njima je to u ovom PO zaista bila velika prednost. Mana je neiskustvo, nije nemoguće da se uplaše ovog trenutka. Jesu igrali sedmu protiv Milvokija, ali Baksi su Baksi, a Lebron je Lebron, a i ulog (samim tim i pritisak) je mnogo veći. Opet, mladi su i realno nemaju šta da izgube, Lebron i te kako ima.

Zanimljiva stvar, prošle godine je GSW osvojio titulu sa samo jednim porazom u PO (od Klivlenda kad su ovi dali 25-26 trojki, utakmica fazon jedna u 1000), Klivlend je na putu do finale imao možda dva poraza (nisam siguran, a mrzelo me da proverim tačan broj :D ) ne računajući samo finale.
Ove godine oba finala konferencija odoše u sedam utakmica. A i Klivlend i Boston su ranije odigrali još jednu seriju od sedam utakmica.
Neko bi mogao da kaže da je namešteno zbog gledanosti, sponzora i para, a neko da je liga izjednačenija. Mislim da je drugo, timovi u PO su relativno izmešani u odnosu na prošlu sezonu, odlična ruki klasa, sofmor igrači napredovali itd...

antiDebil

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 23:04)

Tesko je pokrasti Boston kolika god klincadija tamo igrala. Mnogo bi lakse bilo da je situacija obrnuta, da Djejms igra u Bostonu sa ostalim slepcima i Luom koji izigrava trenera a da su u Klivlendu Stivens i ti ostali mladi igraci koje pominjes !
Drugo, kada bi ih krali sigurno u tome ne bi ucestvovali sami igraci na terenu tako sto se ne bi trudili ili bi se sklanjali od Djejmsa, sudije bi ih pokrale kao sto su to uradile sa Sakramentom pre 16 godina, ali ponavljam ti to je Boston pa ce to ici dosta teze...

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

@ prvi covek kluba

Sudija iz serije Lakers vs Sacramento zaglavio zatvor, pa ti vidi... Voleo bih da Le Bron bude u finalu čisto da vidim kako bi se nosio sa bilo kime sa zapada...
Ali ako Boston frontcourt krene da sipa trojke a ovi kraljevi ne mogu vola da ubodu, ima da prsne samoproklamovani kralj samo tako!

prvi covek kluba

pre 5 godina

Eidos...aha,znam,sve je zavera Amera...npr Toronto ima veliku bazu navijaca koji prepune dvoranu kada igraju,sta su ono bese protiv Klivlenda protiv kojih su jos bili favoriti uradili?smesno.

NastyB

pre 5 godina

(capitano, 27. maj 2018 22:11)

Da li zaista veruješ da če liga (Silver) dozvoliti da klinčadija iz Bostona, bez ijednog superstara prođe u finale?? A Džejms da ne buide tu?? Da liga dozvoli da ne bude hajpa oko novog "rekorda" Džejmsa i love, reklama i ostalog medijskog cirkusa koji ga prati?? HA!! Samo gledajte šta je "sklanjalica" i kako će Džejms da "izdominira" igrače koji će se tek povremeno truditi da ga zaustave.
Ako finale bude Hjuston-Boston lično se izvinjavam svima koji su čitali moje komentare i prestajem da pratim i komentarišem NBA.

prvi covek kluba

pre 5 godina

voja....nije liga gurala Lejkerse protiv Kingsa zbog igraca,zvezda na kojima zaradjuje,nego zbog grada.Los Andjeles je vece i bogatije trziste,uvek ce se vise dresova prodati u LA,Njujorku,Cikagu,Bostonu nego u Ouklandu,San Antoniu,Klivlendu.Tako da ti je prica smesna jer je Boston veca fransiza sa vecom bazom navijaca u odnosu na Klivlend.i objasni mi sta si uopste hteo da kazes sa "LeBron je dobar ali 5 lagano IZGUBLJENIH finala dovoljno govori o tome koliko liga gura njega i tim za koji igra"?to je bukvalno suprotno od onoga sto si gore pisao,pa me zanima da li znas na kraju za koga navijas ili ne?

Kol

pre 5 godina

Boston naravno vece oni sanse imaju u velikom finalu nego umorni James, covek realno skoro pa sam igra ovaj playoff, plus Kevin verovatno nece igrati veceras, tako da ocekujem da Boston dobije i onda bi idealno finale bilo protiv Hjustona jer su svi pa i ja ocekivali GSW protiv Klivlenda!

Jagodic.Kistanje.

pre 5 godina

Ne volim Klivlend,ne zato što ne volim Lebrona nego zato sto nemaju trenera. Dzejmsovi suigraci nisu nista lošiji od Bostonovih igraca a dokaz za to su Ajzea Tomas i Krauder koji su u Bostonu bili glavni igrači a u Klivlendu nisu imali ni mesta za njih.

ej bre

pre 5 godina

Finala konferencija su fantasticno medijski i marketniski napravljena i prilagodjena publici, svako vece nova utakmica, ali su napori nenormalni! U 15 dana treba odigrati sedam jakih takmicarskih utakmica, a dobar deo glavnih igraca u sva cetiri tima igra i po 40 minuta, ili i vise. A izmedju toga i prilicno duga putovanja iz Ohaja u Massachusets ili iz CA u TX (bez obzira na privatne cartere), treninzi... Da ovako izgleda tempo playoffa u EL mislim da deo igraca ne bi preziveo. I onda se neko cudi sto Durantu pada procenat suta, sto Harden sutira 0/22 trojku, sto James izgleda kao nokautiran bokser pred kraj utakmice. Evropski kosarkasi su se zalili na uzasan napor u ona cetiri navrata kad su igrali po dve utakmice nedeljno, a ovi ljudi igraju i po tri ili cetiri utakmice finala konferencije nedeljno! U oba finala ce dobiti onaj tim koji bude nasao vise snage, koncentracije, motiva i adrenalina. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.
(Dejan, 27. maj 2018 22:15)

Pa vidis valjda kolko su filovani hemijom?

milan

pre 5 godina

Da li zaista veruješ da če liga (Silver) dozvoliti da klinčadija iz Bostona, bez ijednog superstara prođe u finale?? A Džejms da ne buide tu?? Da liga dozvoli da ne bude hajpa oko novog "rekorda" Džejmsa i love, reklama i ostalog medijskog cirkusa koji ga prati?? HA!! Samo gledajte šta je "sklanjalica" i kako će Džejms da "izdominira" igrače koji će se tek povremeno truditi da ga zaustave.
Ako finale bude Hjuston-Boston lično se izvinjavam svima koji su čitali moje komentare i prestajem da pratim i komentarišem NBA.
(NastyB, 27. maj 2018 23:04)
78
mislim da si u pravu da ligi medijski mnogo vise odgovara da bude tako kao sto kazes ali....mislim da preterujes pa nije to srpska fudbalska zona pa ce da namestaju , dobice James na ime neki faul ili nesto slicno medjutim ako Rozir i Tejtum pogode po 5 trojki recimo ...onda nema spasa ....mislim da su sanse 60:40 za Boston ...,

palop

pre 5 godina

@(NastyB, 27. maj 2018 23:04)

I sad ako ih Klivlend stvarno nadigra i prodje, ti si bio u pravu, sve je namestaljka? Kao da Klivlend nije sposoban da pobedi, a iskusnija su ekipa i imaju najboljeg igraca na svetu.

Da ne pominjem koliko nema logike da bude "sklanjalica", vec ako je stvarno namesteno, to ce biti preko sudija koje ce biti naklonjene Klivlendu, sigurno nece igraci Bostona ucestvovati u tome.

bios

pre 5 godina

@Juzaki

pa ono, sa 7-9 asistencija u proseku od kad igra plejof to i nije toliko čudno. Osim naravno ako nisi ostrašćeni hejter ali ti to nisi jel da?

prvi covek kluba

pre 5 godina

Juzaki...LeBron u proseku ima vise skokova,asistencija,blokada i mnogo bolje procente suta iz igre od Majkla Dzordana,na sve to,niko nikad nije dovodio do finala gore ekipe nego on onaj prvi Klivlend.

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 5 godina

lbj muci se da prodje boston koji igra bez 2 najbolja igraca, a mj sa pajom patkom i duskom dugouskom pregazio je vanzemaljce

jordan > james

Mitch

pre 5 godina

Boston je realno favorit, ako se momci ne uplaše pobede.
Sa druge strane, Lebron je sigurica. Ako bilo koja druga dva igrača Kavsa spoje 30 poena, Klivlend može do pobede. Do sad to nije išlo u Bostonu, videćemo večeras...

Dejan

pre 5 godina

Jedna crtica vezana za "odnos snaga" u NBA. Vecina normalnih ljubitelja kosarke odavde je zadovoljna doprinosom evropskih kosarkasa ligi, i ponosna na ono sto rade Antetokoumpo, Jokic, Porzingis, Saric, Rubio, Gobert i ostali ove sezone. Ali, cinjenica je da kad dodje kasna faza postsezone evropskih kosarkasa nema, ili imaju beznacajne uloge. Jedini kosarkasi koji su imali kljucne uloge na putu do prstena su bili Nowitzki i Parker, Gasol i Kukoc su imali vazne uloge u sampionskim timovima, i to je sve. A svi ostali, od Tabaka (mislim da je prvi Evropljanin koji je uzeo prsten), preko Milicica, pa sve do Kuzmica, su se samo "nasli na pravom mestu u pravo vreme". Cak je i Pedjin doprinos tituli bio minimalan. Bilo bi lepo videti u dogledno vreme da neki evropski kosarkas vodi svoj tim do titule. A talenata i potencijala ima. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Ivan

pre 5 godina

Gotovo 100% sam siguran da Kralj ide opet u veliko NBA finale! Ma daće bre ako treba i preko 50 poena samo da Klivlendove noći pobedi na teškom terenu Bopstonu u gostima Jeste da on sam nosi celu ekipu ove setone i jeste da je Boston ove sezone veoma dobra i perspektivna ekipa i jeste da je i on čovek a ne kiborg, ali on je košarkaški ubica, vanserijski igrač, jedan od najboljih svih vremena i uveren sam da će ove noći opet dati sve od sebe i sigurno biti opet na plus 40 poena, što znači da Klivlend ide u veliko NBA finale ponovo! Pre nego počnete da mi lupate minuse sačekajte jutro nakon utakmice! Ide Kralj u finale!

Malkom

pre 5 godina

Prolazi Klivlend na iskustvo.
(HARIS, 27. maj 2018 21:43)

Misliš prolazi Kralj na iskustvo? :))
Jer ovde nije mnogo reč o Klivlendu, već o LeBronu.

Eidos

pre 5 godina

Kontam da kada su utakmice izmedju ovakvih timova,bude ugovoreno da se igra 7 utakmica,pa da ta poslednja bude bas ono neka bolji pobedi.Razlog? Pa naravno ogromne pare,zamisli da se sve zavrsi u 4 utakmice...Amerika je to,sve je fejk,a prave se kao da su najposteniji!

Dejan

pre 5 godina

Finala konferencija su fantasticno medijski i marketniski napravljena i prilagodjena publici, svako vece nova utakmica, ali su napori nenormalni! U 15 dana treba odigrati sedam jakih takmicarskih utakmica, a dobar deo glavnih igraca u sva cetiri tima igra i po 40 minuta, ili i vise. A izmedju toga i prilicno duga putovanja iz Ohaja u Massachusets ili iz CA u TX (bez obzira na privatne cartere), treninzi... Da ovako izgleda tempo playoffa u EL mislim da deo igraca ne bi preziveo. I onda se neko cudi sto Durantu pada procenat suta, sto Harden sutira 0/22 trojku, sto James izgleda kao nokautiran bokser pred kraj utakmice. Evropski kosarkasi su se zalili na uzasan napor u ona cetiri navrata kad su igrali po dve utakmice nedeljno, a ovi ljudi igraju i po tri ili cetiri utakmice finala konferencije nedeljno! U oba finala ce dobiti onaj tim koji bude nasao vise snage, koncentracije, motiva i adrenalina. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Mamba

pre 5 godina

U 2:30 mi je ujedno i početak ramazanskog posta, pa sam budan da jedem.:)) Očekujem spektakl, mnogo više u odnosu na prošlih 6 mečeva. I da vidimo LeBronov "pomoćni motor". On inače uvek ubaci u PO-brzinu, ali sad će mu trebati i od toga više.
Pozdrav svima!

Boston

pre 5 godina

Za 10,15 godina ce se videti i sve ce izaci na videlo koliko je sve ovo neprirodno kod Lebrona jer on 50 da dozivi nece evo zapamtite.

Ufo

pre 5 godina

Najgori NBA u poslednjih 15 godina. Odbrane ocajne, korake prave mnogi sudije uzasne, sutiranje trojki pa ako udje. Prosle sezone GSW su imale odlicnu igru ali ove su u kanalu i ne verujem da ce proci sem ako svi ne odigraju odlicno. Na istoku po meni prolazi Klivlend, a ako finale bude Klivlend-Hjuston dobija Cle 4:3. Ako kojim cudom prodje GSW dobijaju svejedno dal Boston ili Klivlend lagano plafon 4:1

capitano

pre 5 godina

Navijam za Boston još od 2008 i čudesnog Ronda, odavno nisam bio uzbuđen ovoliko oko neke utakmice svog tima. Sa ovakvim rosterom biti prvi tim koji će (ako pobede naravno) zaustaviti Džejmsa pre finala posle 8 godina. Uz timsku igru, dobru odbranu i naravno magičnog Stivensa noćas je sve moguće! Ako odbrana na LBJ bude štimala, nadam se da neće krenuti šut Korvera i ako se i to poklopi Boston je od 5h prvi finalista

Malkom

pre 5 godina

LeBron će noćas da eksplodira, a to će uplašiti mlade igrače Bostona. Očekujem tripl-dabl sa 50+ poena. Korver i Grin dodaju oko 30 i jos 20 ostatak tima. Mislim da će Kavsi proći lakše nego što se očekuje, iako je trenutno Boston favorit.
Ne mogu da spavam od uzbuđenja. Sportski pozdrav!

Clutch

pre 5 godina

Pratim intenzivno NBA play-off skoro sve utakmice ali nisam uspevao da izdržim do kraja niti jednu! Bodrim sebe za ove 2 poslednje i voleo bih nova lica u finalu, Boston i Hjuston ali pitanje iskustva me pomalo brine, Le Clutch i zlatna horda kao neka senka već jednom nogom na cilju...

сатара

pre 5 godina

@еидос
лоше конташ. видиш да се овако нешто није десило скоро 40 година. да се уговара, било би ваљда сваке године овако, не?

Nathan

pre 5 godina

Svidja mi se naslov jer glupo je napisati Kliveland jer je to one men team. Bukvalno nikakav doprinos ne daju Lebronu. Bez njega bi bili gori i od Atlante. Da nema jedan igrac da kazes da je bar solidan, kako ih sastavise.

voja

pre 5 godina

Ako liga ne umesa prste, a hoce, Boston bi trebalo lagano ovo da dobije, ali nece kao sto ni Sakremento nije dobio Lakerse, Liga decenijama gura u finale timove tj igrace od kojih imaju veliki profit, sve je to veliki biznis, volio bih da sam u krivu ali veceras prolazi Klivlend. Daleko od toga da Lebron nije veliki igrac ali 5 lagano izgubljenih finala dovoljno govori koliko liga i sudije forsiraju njega i tim za koji igra. Neka veceras pobedi kosarka tj Boston.
Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

сатара

pre 5 godina

не мора нико да воли леброна или навија за њега, али ко нема поштовања за његову игру и за њега као спортисту и човека, тежак је слепац.
навијам за бостон, али леброн је краљ и не би ми било криво да узме прстен. напротив.

Updown

pre 5 godina

Opaaa, uživo komentarisanje!
Svaku utakmicu ove serije sam pogledao, ali nikada nisam stavio komentar jer u 8 ide vest, a ja nikad pre 11 ne ustanem.
Večeras konačno ide sve live!
Dug život Kralju i srećno večeras!
Lets go, Cavs!

room 1408

pre 5 godina

Navijacu svim srcem za Boston,..Uvek timska košarka u odnosu na “silovanje”lopte 1 pojedinca.Sad odoh da spavam a nadam se ujutro kad pipnem ekran telefona da će stojati poruka(od strane b-92)na ekranu:”Sjajna igra ekipe Bostona.Doktorski odrađena utakmica od strane Brad Stevens-ona”,...Lako noć,..

Darko04

pre 5 godina

Alarm takodje,ne mogu redovno da gledam al 6te i 7 mora se..
Navijam za dobar mec,Boston malo vise jer mogu da pruze za nijansu vise u finalu,a Lebronu ne treba cistka od GS ,al jedan je kralj steta sto nema podrske nimalo

Daa

pre 5 godina

Kralj Džejms!
45 poena 10 skokova 10 asistencija.
Pobeda.
(M V P aka JeRemija, 27. maj 2018 21:38)

Puno ali puno ti hvala sto si napisao jer sada definitivno znam da ce biti potpuno suprotno od onoga sto ti napises kao i uvek :)

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Teško je odlučiti se za koga navijati - Boston bez dve zvezde igra neverovatno i zasluzuje pobedu, a opet ako neko zasluzuje pobedu to je Lebron - čovek je zver u playoffu i sam je izborio majstoricu.

сатара

pre 5 godina

не мора нико да воли леброна или навија за њега, али ко нема поштовања за његову игру и за њега као спортисту и човека, тежак је слепац.
навијам за бостон, али леброн је краљ и не би ми било криво да узме прстен. напротив.

Darko04

pre 5 godina

Alarm takodje,ne mogu redovno da gledam al 6te i 7 mora se..
Navijam za dobar mec,Boston malo vise jer mogu da pruze za nijansu vise u finalu,a Lebronu ne treba cistka od GS ,al jedan je kralj steta sto nema podrske nimalo

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Teško je odlučiti se za koga navijati - Boston bez dve zvezde igra neverovatno i zasluzuje pobedu, a opet ako neko zasluzuje pobedu to je Lebron - čovek je zver u playoffu i sam je izborio majstoricu.

Dejan

pre 5 godina

Finala konferencija su fantasticno medijski i marketniski napravljena i prilagodjena publici, svako vece nova utakmica, ali su napori nenormalni! U 15 dana treba odigrati sedam jakih takmicarskih utakmica, a dobar deo glavnih igraca u sva cetiri tima igra i po 40 minuta, ili i vise. A izmedju toga i prilicno duga putovanja iz Ohaja u Massachusets ili iz CA u TX (bez obzira na privatne cartere), treninzi... Da ovako izgleda tempo playoffa u EL mislim da deo igraca ne bi preziveo. I onda se neko cudi sto Durantu pada procenat suta, sto Harden sutira 0/22 trojku, sto James izgleda kao nokautiran bokser pred kraj utakmice. Evropski kosarkasi su se zalili na uzasan napor u ona cetiri navrata kad su igrali po dve utakmice nedeljno, a ovi ljudi igraju i po tri ili cetiri utakmice finala konferencije nedeljno! U oba finala ce dobiti onaj tim koji bude nasao vise snage, koncentracije, motiva i adrenalina. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Updown

pre 5 godina

Opaaa, uživo komentarisanje!
Svaku utakmicu ove serije sam pogledao, ali nikada nisam stavio komentar jer u 8 ide vest, a ja nikad pre 11 ne ustanem.
Večeras konačno ide sve live!
Dug život Kralju i srećno večeras!
Lets go, Cavs!

room 1408

pre 5 godina

Navijacu svim srcem za Boston,..Uvek timska košarka u odnosu na “silovanje”lopte 1 pojedinca.Sad odoh da spavam a nadam se ujutro kad pipnem ekran telefona da će stojati poruka(od strane b-92)na ekranu:”Sjajna igra ekipe Bostona.Doktorski odrađena utakmica od strane Brad Stevens-ona”,...Lako noć,..

Daa

pre 5 godina

Kralj Džejms!
45 poena 10 skokova 10 asistencija.
Pobeda.
(M V P aka JeRemija, 27. maj 2018 21:38)

Puno ali puno ti hvala sto si napisao jer sada definitivno znam da ce biti potpuno suprotno od onoga sto ti napises kao i uvek :)

Mitch

pre 5 godina

Boston je realno favorit, ako se momci ne uplaše pobede.
Sa druge strane, Lebron je sigurica. Ako bilo koja druga dva igrača Kavsa spoje 30 poena, Klivlend može do pobede. Do sad to nije išlo u Bostonu, videćemo večeras...

milan

pre 5 godina

Da li zaista veruješ da če liga (Silver) dozvoliti da klinčadija iz Bostona, bez ijednog superstara prođe u finale?? A Džejms da ne buide tu?? Da liga dozvoli da ne bude hajpa oko novog "rekorda" Džejmsa i love, reklama i ostalog medijskog cirkusa koji ga prati?? HA!! Samo gledajte šta je "sklanjalica" i kako će Džejms da "izdominira" igrače koji će se tek povremeno truditi da ga zaustave.
Ako finale bude Hjuston-Boston lično se izvinjavam svima koji su čitali moje komentare i prestajem da pratim i komentarišem NBA.
(NastyB, 27. maj 2018 23:04)
78
mislim da si u pravu da ligi medijski mnogo vise odgovara da bude tako kao sto kazes ali....mislim da preterujes pa nije to srpska fudbalska zona pa ce da namestaju , dobice James na ime neki faul ili nesto slicno medjutim ako Rozir i Tejtum pogode po 5 trojki recimo ...onda nema spasa ....mislim da su sanse 60:40 za Boston ...,

Malkom

pre 5 godina

Prolazi Klivlend na iskustvo.
(HARIS, 27. maj 2018 21:43)

Misliš prolazi Kralj na iskustvo? :))
Jer ovde nije mnogo reč o Klivlendu, već o LeBronu.

voja

pre 5 godina

Ako liga ne umesa prste, a hoce, Boston bi trebalo lagano ovo da dobije, ali nece kao sto ni Sakremento nije dobio Lakerse, Liga decenijama gura u finale timove tj igrace od kojih imaju veliki profit, sve je to veliki biznis, volio bih da sam u krivu ali veceras prolazi Klivlend. Daleko od toga da Lebron nije veliki igrac ali 5 lagano izgubljenih finala dovoljno govori koliko liga i sudije forsiraju njega i tim za koji igra. Neka veceras pobedi kosarka tj Boston.
Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Clutch

pre 5 godina

Pratim intenzivno NBA play-off skoro sve utakmice ali nisam uspevao da izdržim do kraja niti jednu! Bodrim sebe za ove 2 poslednje i voleo bih nova lica u finalu, Boston i Hjuston ali pitanje iskustva me pomalo brine, Le Clutch i zlatna horda kao neka senka već jednom nogom na cilju...

Mamba

pre 5 godina

U 2:30 mi je ujedno i početak ramazanskog posta, pa sam budan da jedem.:)) Očekujem spektakl, mnogo više u odnosu na prošlih 6 mečeva. I da vidimo LeBronov "pomoćni motor". On inače uvek ubaci u PO-brzinu, ali sad će mu trebati i od toga više.
Pozdrav svima!

ej bre

pre 5 godina

Finala konferencija su fantasticno medijski i marketniski napravljena i prilagodjena publici, svako vece nova utakmica, ali su napori nenormalni! U 15 dana treba odigrati sedam jakih takmicarskih utakmica, a dobar deo glavnih igraca u sva cetiri tima igra i po 40 minuta, ili i vise. A izmedju toga i prilicno duga putovanja iz Ohaja u Massachusets ili iz CA u TX (bez obzira na privatne cartere), treninzi... Da ovako izgleda tempo playoffa u EL mislim da deo igraca ne bi preziveo. I onda se neko cudi sto Durantu pada procenat suta, sto Harden sutira 0/22 trojku, sto James izgleda kao nokautiran bokser pred kraj utakmice. Evropski kosarkasi su se zalili na uzasan napor u ona cetiri navrata kad su igrali po dve utakmice nedeljno, a ovi ljudi igraju i po tri ili cetiri utakmice finala konferencije nedeljno! U oba finala ce dobiti onaj tim koji bude nasao vise snage, koncentracije, motiva i adrenalina. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.
(Dejan, 27. maj 2018 22:15)

Pa vidis valjda kolko su filovani hemijom?

Malkom

pre 5 godina

LeBron će noćas da eksplodira, a to će uplašiti mlade igrače Bostona. Očekujem tripl-dabl sa 50+ poena. Korver i Grin dodaju oko 30 i jos 20 ostatak tima. Mislim da će Kavsi proći lakše nego što se očekuje, iako je trenutno Boston favorit.
Ne mogu da spavam od uzbuđenja. Sportski pozdrav!

Ivan

pre 5 godina

Gotovo 100% sam siguran da Kralj ide opet u veliko NBA finale! Ma daće bre ako treba i preko 50 poena samo da Klivlendove noći pobedi na teškom terenu Bopstonu u gostima Jeste da on sam nosi celu ekipu ove setone i jeste da je Boston ove sezone veoma dobra i perspektivna ekipa i jeste da je i on čovek a ne kiborg, ali on je košarkaški ubica, vanserijski igrač, jedan od najboljih svih vremena i uveren sam da će ove noći opet dati sve od sebe i sigurno biti opet na plus 40 poena, što znači da Klivlend ide u veliko NBA finale ponovo! Pre nego počnete da mi lupate minuse sačekajte jutro nakon utakmice! Ide Kralj u finale!

Dejan

pre 5 godina

Jedna crtica vezana za "odnos snaga" u NBA. Vecina normalnih ljubitelja kosarke odavde je zadovoljna doprinosom evropskih kosarkasa ligi, i ponosna na ono sto rade Antetokoumpo, Jokic, Porzingis, Saric, Rubio, Gobert i ostali ove sezone. Ali, cinjenica je da kad dodje kasna faza postsezone evropskih kosarkasa nema, ili imaju beznacajne uloge. Jedini kosarkasi koji su imali kljucne uloge na putu do prstena su bili Nowitzki i Parker, Gasol i Kukoc su imali vazne uloge u sampionskim timovima, i to je sve. A svi ostali, od Tabaka (mislim da je prvi Evropljanin koji je uzeo prsten), preko Milicica, pa sve do Kuzmica, su se samo "nasli na pravom mestu u pravo vreme". Cak je i Pedjin doprinos tituli bio minimalan. Bilo bi lepo videti u dogledno vreme da neki evropski kosarkas vodi svoj tim do titule. A talenata i potencijala ima. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Ufo

pre 5 godina

Najgori NBA u poslednjih 15 godina. Odbrane ocajne, korake prave mnogi sudije uzasne, sutiranje trojki pa ako udje. Prosle sezone GSW su imale odlicnu igru ali ove su u kanalu i ne verujem da ce proci sem ako svi ne odigraju odlicno. Na istoku po meni prolazi Klivlend, a ako finale bude Klivlend-Hjuston dobija Cle 4:3. Ako kojim cudom prodje GSW dobijaju svejedno dal Boston ili Klivlend lagano plafon 4:1

Kol

pre 5 godina

Boston naravno vece oni sanse imaju u velikom finalu nego umorni James, covek realno skoro pa sam igra ovaj playoff, plus Kevin verovatno nece igrati veceras, tako da ocekujem da Boston dobije i onda bi idealno finale bilo protiv Hjustona jer su svi pa i ja ocekivali GSW protiv Klivlenda!

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 5 godina

lbj muci se da prodje boston koji igra bez 2 najbolja igraca, a mj sa pajom patkom i duskom dugouskom pregazio je vanzemaljce

jordan > james

capitano

pre 5 godina

Navijam za Boston još od 2008 i čudesnog Ronda, odavno nisam bio uzbuđen ovoliko oko neke utakmice svog tima. Sa ovakvim rosterom biti prvi tim koji će (ako pobede naravno) zaustaviti Džejmsa pre finala posle 8 godina. Uz timsku igru, dobru odbranu i naravno magičnog Stivensa noćas je sve moguće! Ako odbrana na LBJ bude štimala, nadam se da neće krenuti šut Korvera i ako se i to poklopi Boston je od 5h prvi finalista

сатара

pre 5 godina

@еидос
лоше конташ. видиш да се овако нешто није десило скоро 40 година. да се уговара, било би ваљда сваке године овако, не?

Eidos

pre 5 godina

Kontam da kada su utakmice izmedju ovakvih timova,bude ugovoreno da se igra 7 utakmica,pa da ta poslednja bude bas ono neka bolji pobedi.Razlog? Pa naravno ogromne pare,zamisli da se sve zavrsi u 4 utakmice...Amerika je to,sve je fejk,a prave se kao da su najposteniji!

Nathan

pre 5 godina

Svidja mi se naslov jer glupo je napisati Kliveland jer je to one men team. Bukvalno nikakav doprinos ne daju Lebronu. Bez njega bi bili gori i od Atlante. Da nema jedan igrac da kazes da je bar solidan, kako ih sastavise.

prvi covek kluba

pre 5 godina

voja....nije liga gurala Lejkerse protiv Kingsa zbog igraca,zvezda na kojima zaradjuje,nego zbog grada.Los Andjeles je vece i bogatije trziste,uvek ce se vise dresova prodati u LA,Njujorku,Cikagu,Bostonu nego u Ouklandu,San Antoniu,Klivlendu.Tako da ti je prica smesna jer je Boston veca fransiza sa vecom bazom navijaca u odnosu na Klivlend.i objasni mi sta si uopste hteo da kazes sa "LeBron je dobar ali 5 lagano IZGUBLJENIH finala dovoljno govori o tome koliko liga gura njega i tim za koji igra"?to je bukvalno suprotno od onoga sto si gore pisao,pa me zanima da li znas na kraju za koga navijas ili ne?

Bull for life

pre 5 godina

Znaci odavno nisam procitao bolji komentar, lbj se muci sa decom iz boston a mj sa pajom patkom i duskom dugouskom pobedio vanzemaljce, druze tito si lajk do neba

Jagodic.Kistanje.

pre 5 godina

Ne volim Klivlend,ne zato što ne volim Lebrona nego zato sto nemaju trenera. Dzejmsovi suigraci nisu nista lošiji od Bostonovih igraca a dokaz za to su Ajzea Tomas i Krauder koji su u Bostonu bili glavni igrači a u Klivlendu nisu imali ni mesta za njih.

NastyB

pre 5 godina

(capitano, 27. maj 2018 22:11)

Da li zaista veruješ da če liga (Silver) dozvoliti da klinčadija iz Bostona, bez ijednog superstara prođe u finale?? A Džejms da ne buide tu?? Da liga dozvoli da ne bude hajpa oko novog "rekorda" Džejmsa i love, reklama i ostalog medijskog cirkusa koji ga prati?? HA!! Samo gledajte šta je "sklanjalica" i kako će Džejms da "izdominira" igrače koji će se tek povremeno truditi da ga zaustave.
Ako finale bude Hjuston-Boston lično se izvinjavam svima koji su čitali moje komentare i prestajem da pratim i komentarišem NBA.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Juzaki...LeBron u proseku ima vise skokova,asistencija,blokada i mnogo bolje procente suta iz igre od Majkla Dzordana,na sve to,niko nikad nije dovodio do finala gore ekipe nego on onaj prvi Klivlend.

Memfis

pre 5 godina

Najbolji igrač u oba tima igra u Klivlendu. Sledećih 4 ili 5 najboljih je iz Bostona. Jači su, imaju domaći teren, tukli su Filu koja je bolja od ovog Klivlenda... Moraće (bar dvojica) Grin, Klarkson, Hil, Džej Ar da odigraju vrlo dobru utakmicu da bi Klivlend prošao. To im je potrebnije od 50 poena Džejmsa.

palop

pre 5 godina

@(NastyB, 27. maj 2018 23:04)

I sad ako ih Klivlend stvarno nadigra i prodje, ti si bio u pravu, sve je namestaljka? Kao da Klivlend nije sposoban da pobedi, a iskusnija su ekipa i imaju najboljeg igraca na svetu.

Da ne pominjem koliko nema logike da bude "sklanjalica", vec ako je stvarno namesteno, to ce biti preko sudija koje ce biti naklonjene Klivlendu, sigurno nece igraci Bostona ucestvovati u tome.

Chinaman

pre 5 godina

Konačno, uživo praćenje NBA finala, odličan potez.
Ipak, dve stvari (tj. rečenice) su mi zasmetale u samom tekstu koje bih voleo da autor teksta ne radi ubuduće.
Prva: "Do sada su svih šest mečeva dobijali domaćini, međutim Lebron Džejms i ekipa pobrinuće se da tako ne bude u sedmoj utakmici." Stiče se utisak kao da se ishod već zna i da je to pobeda Klivlenda što svakako nije u redu.
Druga: "Džejms prosečan tim Klivlenda, koji bez njega ne bi obezbedio plej-of," Iako se lično slažem da je ovo vrlo verovatno, to niko ne može da zna pa se ni ne može sa sigurnošću tvrditi. Tako da autoru samo mala napomena da obrati pažnju na ovakve stvari.
But again, pohvale što prenosite neku od ovih utakmica. Što se same utakmice tiče, kao što je neko već rekao, užasno teška za prognoziranje, ali i odlučivanje za koga navijati. Iako bih rekao da Boston ima nešto veće šanse, nadam se da Kralj i Klivlend odnose pobedu u ovom meču. Ne bi mi bilo krivo ni da Boston prođe pre svega zbog Breda Stivensa i košarke koju igraju i to ovako hendikepirani, ali imaju oni godine ispred sebe za finala i titule što nije baš toliki slučaj sa James - om koji ima još par dobrih sezona u nogama i igra nadrealno u ovom plej of - u.

Sportski pozdrav,

prvi covek kluba

pre 5 godina

Eidos...aha,znam,sve je zavera Amera...npr Toronto ima veliku bazu navijaca koji prepune dvoranu kada igraju,sta su ono bese protiv Klivlenda protiv kojih su jos bili favoriti uradili?smesno.

antiDebil

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 23:04)

Tesko je pokrasti Boston kolika god klincadija tamo igrala. Mnogo bi lakse bilo da je situacija obrnuta, da Djejms igra u Bostonu sa ostalim slepcima i Luom koji izigrava trenera a da su u Klivlendu Stivens i ti ostali mladi igraci koje pominjes !
Drugo, kada bi ih krali sigurno u tome ne bi ucestvovali sami igraci na terenu tako sto se ne bi trudili ili bi se sklanjali od Djejmsa, sudije bi ih pokrale kao sto su to uradile sa Sakramentom pre 16 godina, ali ponavljam ti to je Boston pa ce to ici dosta teze...

Powerslave

pre 5 godina

Simpatije na strani Bostona. Ne mogu da kažem da navijam jer mislim da sam nekako prerastao tu fazu loženja na timove, pogotovo strane. Jednostavno mi se sviđa Bostonov stil igre i to je to.
Lebronov (tj. Klivlendov jer to je isto) stil igre mi se ne dopada, ipak, poštujem ga kao sportistu, ako prođe u finale neće biti ni najmanje nezasluženo, naprotiv, ako je neki igrač u celom PO zaslužio finale svojim igrama - on je.

Prednost Bostona je domaći teren, njima je to u ovom PO zaista bila velika prednost. Mana je neiskustvo, nije nemoguće da se uplaše ovog trenutka. Jesu igrali sedmu protiv Milvokija, ali Baksi su Baksi, a Lebron je Lebron, a i ulog (samim tim i pritisak) je mnogo veći. Opet, mladi su i realno nemaju šta da izgube, Lebron i te kako ima.

Zanimljiva stvar, prošle godine je GSW osvojio titulu sa samo jednim porazom u PO (od Klivlenda kad su ovi dali 25-26 trojki, utakmica fazon jedna u 1000), Klivlend je na putu do finale imao možda dva poraza (nisam siguran, a mrzelo me da proverim tačan broj :D ) ne računajući samo finale.
Ove godine oba finala konferencija odoše u sedam utakmica. A i Klivlend i Boston su ranije odigrali još jednu seriju od sedam utakmica.
Neko bi mogao da kaže da je namešteno zbog gledanosti, sponzora i para, a neko da je liga izjednačenija. Mislim da je drugo, timovi u PO su relativno izmešani u odnosu na prošlu sezonu, odlična ruki klasa, sofmor igrači napredovali itd...

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

@ prvi covek kluba

Sudija iz serije Lakers vs Sacramento zaglavio zatvor, pa ti vidi... Voleo bih da Le Bron bude u finalu čisto da vidim kako bi se nosio sa bilo kime sa zapada...
Ali ako Boston frontcourt krene da sipa trojke a ovi kraljevi ne mogu vola da ubodu, ima da prsne samoproklamovani kralj samo tako!

tebric burazengija

pre 5 godina

James ne moze sam da dobije Boston na strani, koliko god bio maestralan. Ako Klivlend ipak prodje, znam da sutra i Hjuston dobija, iako je gsw za njih visa matematika. U tom slucaju je sve van sportskih normi.

Dušan

pre 5 godina

Problem sa ovim medijskim hajpom oko LeBrona je to što čovek ima 33 godine i vreme je da ga neko skine. Ko drugi nego Boston? Ionako su se spremili za narednih 10-15 godina tako da će svejedno biti tu zauvek. A što se tiče LeBrona, on je pred zalaskom karijere tako da mislim da liga nema nikakvog razloga da gura njega dalje.

Svakako ne žele da bude da ga Voriorsi opet sklone sa 4-1 ili 4-0, tako da nije bitno ko prolazi. Mada mislim da bi NBA voleli više da prođe Boston, pogotovo jer bi se onda pisalo o velikom poduhvatu, veličali bi Seltikse u nebo i njihove klince... Umesto da ponovo pišu o liku koji vara ribu kojoj pravi dete, lika koji se drogira i ubija ortake i ostale budale. Šta ima o Smitu još da se kaže što se nije protekle 3 godine?

Ovde će cela liga čitati o klincu koji je prouzrokovao najveću kontroverzu na draftu još od Auerbahovog trejda za Mekhejla i Periša, o Braunu, Roziru i ostalim.

Boston

pre 5 godina

Za 10,15 godina ce se videti i sve ce izaci na videlo koliko je sve ovo neprirodno kod Lebrona jer on 50 da dozivi nece evo zapamtite.

bios

pre 5 godina

@Juzaki

pa ono, sa 7-9 asistencija u proseku od kad igra plejof to i nije toliko čudno. Osim naravno ako nisi ostrašćeni hejter ali ti to nisi jel da?

Nostalgičar

pre 5 godina

Što reče ovde jedan kolega pre mene, LeBron Džejms se muči sa sistemom trenera Breda Stivensa, a Majk Najk sa Pajom Patkom i Duškom Dugouškom pregazio je vanzemaljce u Spejs Džemu.
Jesu klinci iz Bostona najbolja odbrana u NBA ligi, ali znate li šta bi Bed Bojsi iz Detroita 90-tih uradila razmaženom samoproklanovanom Kralju iz Akrona.Ma hajte molim vas, to su bili zlatni dani NBA košarke, a i devojke su tada bile mnogo prirodnije i lepše.

sve

pre 5 godina

Ono sto lebron radi ove godine nikad nije vidjeno, voleo bi da uzme titulu da svim hejterima zapusi usta zauvek. Zapad me ne zanima jer su u finalu ekipe koje ne gotivim uopste.

Ufo

pre 5 godina

Najgori NBA u poslednjih 15 godina. Odbrane ocajne, korake prave mnogi sudije uzasne, sutiranje trojki pa ako udje. Prosle sezone GSW su imale odlicnu igru ali ove su u kanalu i ne verujem da ce proci sem ako svi ne odigraju odlicno. Na istoku po meni prolazi Klivlend, a ako finale bude Klivlend-Hjuston dobija Cle 4:3. Ako kojim cudom prodje GSW dobijaju svejedno dal Boston ili Klivlend lagano plafon 4:1

voja

pre 5 godina

Ako liga ne umesa prste, a hoce, Boston bi trebalo lagano ovo da dobije, ali nece kao sto ni Sakremento nije dobio Lakerse, Liga decenijama gura u finale timove tj igrace od kojih imaju veliki profit, sve je to veliki biznis, volio bih da sam u krivu ali veceras prolazi Klivlend. Daleko od toga da Lebron nije veliki igrac ali 5 lagano izgubljenih finala dovoljno govori koliko liga i sudije forsiraju njega i tim za koji igra. Neka veceras pobedi kosarka tj Boston.
Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Eidos

pre 5 godina

Kontam da kada su utakmice izmedju ovakvih timova,bude ugovoreno da se igra 7 utakmica,pa da ta poslednja bude bas ono neka bolji pobedi.Razlog? Pa naravno ogromne pare,zamisli da se sve zavrsi u 4 utakmice...Amerika je to,sve je fejk,a prave se kao da su najposteniji!

Updown

pre 5 godina

Opaaa, uživo komentarisanje!
Svaku utakmicu ove serije sam pogledao, ali nikada nisam stavio komentar jer u 8 ide vest, a ja nikad pre 11 ne ustanem.
Večeras konačno ide sve live!
Dug život Kralju i srećno večeras!
Lets go, Cavs!

Ivan

pre 5 godina

Gotovo 100% sam siguran da Kralj ide opet u veliko NBA finale! Ma daće bre ako treba i preko 50 poena samo da Klivlendove noći pobedi na teškom terenu Bopstonu u gostima Jeste da on sam nosi celu ekipu ove setone i jeste da je Boston ove sezone veoma dobra i perspektivna ekipa i jeste da je i on čovek a ne kiborg, ali on je košarkaški ubica, vanserijski igrač, jedan od najboljih svih vremena i uveren sam da će ove noći opet dati sve od sebe i sigurno biti opet na plus 40 poena, što znači da Klivlend ide u veliko NBA finale ponovo! Pre nego počnete da mi lupate minuse sačekajte jutro nakon utakmice! Ide Kralj u finale!

room 1408

pre 5 godina

Navijacu svim srcem za Boston,..Uvek timska košarka u odnosu na “silovanje”lopte 1 pojedinca.Sad odoh da spavam a nadam se ujutro kad pipnem ekran telefona da će stojati poruka(od strane b-92)na ekranu:”Sjajna igra ekipe Bostona.Doktorski odrađena utakmica od strane Brad Stevens-ona”,...Lako noć,..

сатара

pre 5 godina

не мора нико да воли леброна или навија за њега, али ко нема поштовања за његову игру и за њега као спортисту и човека, тежак је слепац.
навијам за бостон, али леброн је краљ и не би ми било криво да узме прстен. напротив.

Boston

pre 5 godina

Za 10,15 godina ce se videti i sve ce izaci na videlo koliko je sve ovo neprirodno kod Lebrona jer on 50 da dozivi nece evo zapamtite.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Juzaki...LeBron u proseku ima vise skokova,asistencija,blokada i mnogo bolje procente suta iz igre od Majkla Dzordana,na sve to,niko nikad nije dovodio do finala gore ekipe nego on onaj prvi Klivlend.

NastyB

pre 5 godina

(capitano, 27. maj 2018 22:11)

Da li zaista veruješ da če liga (Silver) dozvoliti da klinčadija iz Bostona, bez ijednog superstara prođe u finale?? A Džejms da ne buide tu?? Da liga dozvoli da ne bude hajpa oko novog "rekorda" Džejmsa i love, reklama i ostalog medijskog cirkusa koji ga prati?? HA!! Samo gledajte šta je "sklanjalica" i kako će Džejms da "izdominira" igrače koji će se tek povremeno truditi da ga zaustave.
Ako finale bude Hjuston-Boston lično se izvinjavam svima koji su čitali moje komentare i prestajem da pratim i komentarišem NBA.

Daa

pre 5 godina

Kralj Džejms!
45 poena 10 skokova 10 asistencija.
Pobeda.
(M V P aka JeRemija, 27. maj 2018 21:38)

Puno ali puno ti hvala sto si napisao jer sada definitivno znam da ce biti potpuno suprotno od onoga sto ti napises kao i uvek :)

Malkom

pre 5 godina

LeBron će noćas da eksplodira, a to će uplašiti mlade igrače Bostona. Očekujem tripl-dabl sa 50+ poena. Korver i Grin dodaju oko 30 i jos 20 ostatak tima. Mislim da će Kavsi proći lakše nego što se očekuje, iako je trenutno Boston favorit.
Ne mogu da spavam od uzbuđenja. Sportski pozdrav!

Mamba

pre 5 godina

U 2:30 mi je ujedno i početak ramazanskog posta, pa sam budan da jedem.:)) Očekujem spektakl, mnogo više u odnosu na prošlih 6 mečeva. I da vidimo LeBronov "pomoćni motor". On inače uvek ubaci u PO-brzinu, ali sad će mu trebati i od toga više.
Pozdrav svima!

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Teško je odlučiti se za koga navijati - Boston bez dve zvezde igra neverovatno i zasluzuje pobedu, a opet ako neko zasluzuje pobedu to je Lebron - čovek je zver u playoffu i sam je izborio majstoricu.

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 5 godina

lbj muci se da prodje boston koji igra bez 2 najbolja igraca, a mj sa pajom patkom i duskom dugouskom pregazio je vanzemaljce

jordan > james

Darko04

pre 5 godina

Alarm takodje,ne mogu redovno da gledam al 6te i 7 mora se..
Navijam za dobar mec,Boston malo vise jer mogu da pruze za nijansu vise u finalu,a Lebronu ne treba cistka od GS ,al jedan je kralj steta sto nema podrske nimalo

Jagodic.Kistanje.

pre 5 godina

Ne volim Klivlend,ne zato što ne volim Lebrona nego zato sto nemaju trenera. Dzejmsovi suigraci nisu nista lošiji od Bostonovih igraca a dokaz za to su Ajzea Tomas i Krauder koji su u Bostonu bili glavni igrači a u Klivlendu nisu imali ni mesta za njih.

Malkom

pre 5 godina

Prolazi Klivlend na iskustvo.
(HARIS, 27. maj 2018 21:43)

Misliš prolazi Kralj na iskustvo? :))
Jer ovde nije mnogo reč o Klivlendu, već o LeBronu.

Nathan

pre 5 godina

Svidja mi se naslov jer glupo je napisati Kliveland jer je to one men team. Bukvalno nikakav doprinos ne daju Lebronu. Bez njega bi bili gori i od Atlante. Da nema jedan igrac da kazes da je bar solidan, kako ih sastavise.

ej bre

pre 5 godina

Finala konferencija su fantasticno medijski i marketniski napravljena i prilagodjena publici, svako vece nova utakmica, ali su napori nenormalni! U 15 dana treba odigrati sedam jakih takmicarskih utakmica, a dobar deo glavnih igraca u sva cetiri tima igra i po 40 minuta, ili i vise. A izmedju toga i prilicno duga putovanja iz Ohaja u Massachusets ili iz CA u TX (bez obzira na privatne cartere), treninzi... Da ovako izgleda tempo playoffa u EL mislim da deo igraca ne bi preziveo. I onda se neko cudi sto Durantu pada procenat suta, sto Harden sutira 0/22 trojku, sto James izgleda kao nokautiran bokser pred kraj utakmice. Evropski kosarkasi su se zalili na uzasan napor u ona cetiri navrata kad su igrali po dve utakmice nedeljno, a ovi ljudi igraju i po tri ili cetiri utakmice finala konferencije nedeljno! U oba finala ce dobiti onaj tim koji bude nasao vise snage, koncentracije, motiva i adrenalina. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.
(Dejan, 27. maj 2018 22:15)

Pa vidis valjda kolko su filovani hemijom?

Dušan

pre 5 godina

Problem sa ovim medijskim hajpom oko LeBrona je to što čovek ima 33 godine i vreme je da ga neko skine. Ko drugi nego Boston? Ionako su se spremili za narednih 10-15 godina tako da će svejedno biti tu zauvek. A što se tiče LeBrona, on je pred zalaskom karijere tako da mislim da liga nema nikakvog razloga da gura njega dalje.

Svakako ne žele da bude da ga Voriorsi opet sklone sa 4-1 ili 4-0, tako da nije bitno ko prolazi. Mada mislim da bi NBA voleli više da prođe Boston, pogotovo jer bi se onda pisalo o velikom poduhvatu, veličali bi Seltikse u nebo i njihove klince... Umesto da ponovo pišu o liku koji vara ribu kojoj pravi dete, lika koji se drogira i ubija ortake i ostale budale. Šta ima o Smitu još da se kaže što se nije protekle 3 godine?

Ovde će cela liga čitati o klincu koji je prouzrokovao najveću kontroverzu na draftu još od Auerbahovog trejda za Mekhejla i Periša, o Braunu, Roziru i ostalim.

Dejan

pre 5 godina

Jedna crtica vezana za "odnos snaga" u NBA. Vecina normalnih ljubitelja kosarke odavde je zadovoljna doprinosom evropskih kosarkasa ligi, i ponosna na ono sto rade Antetokoumpo, Jokic, Porzingis, Saric, Rubio, Gobert i ostali ove sezone. Ali, cinjenica je da kad dodje kasna faza postsezone evropskih kosarkasa nema, ili imaju beznacajne uloge. Jedini kosarkasi koji su imali kljucne uloge na putu do prstena su bili Nowitzki i Parker, Gasol i Kukoc su imali vazne uloge u sampionskim timovima, i to je sve. A svi ostali, od Tabaka (mislim da je prvi Evropljanin koji je uzeo prsten), preko Milicica, pa sve do Kuzmica, su se samo "nasli na pravom mestu u pravo vreme". Cak je i Pedjin doprinos tituli bio minimalan. Bilo bi lepo videti u dogledno vreme da neki evropski kosarkas vodi svoj tim do titule. A talenata i potencijala ima. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

capitano

pre 5 godina

Navijam za Boston još od 2008 i čudesnog Ronda, odavno nisam bio uzbuđen ovoliko oko neke utakmice svog tima. Sa ovakvim rosterom biti prvi tim koji će (ako pobede naravno) zaustaviti Džejmsa pre finala posle 8 godina. Uz timsku igru, dobru odbranu i naravno magičnog Stivensa noćas je sve moguće! Ako odbrana na LBJ bude štimala, nadam se da neće krenuti šut Korvera i ako se i to poklopi Boston je od 5h prvi finalista

Kol

pre 5 godina

Boston naravno vece oni sanse imaju u velikom finalu nego umorni James, covek realno skoro pa sam igra ovaj playoff, plus Kevin verovatno nece igrati veceras, tako da ocekujem da Boston dobije i onda bi idealno finale bilo protiv Hjustona jer su svi pa i ja ocekivali GSW protiv Klivlenda!

Clutch

pre 5 godina

Pratim intenzivno NBA play-off skoro sve utakmice ali nisam uspevao da izdržim do kraja niti jednu! Bodrim sebe za ove 2 poslednje i voleo bih nova lica u finalu, Boston i Hjuston ali pitanje iskustva me pomalo brine, Le Clutch i zlatna horda kao neka senka već jednom nogom na cilju...

prvi covek kluba

pre 5 godina

voja....nije liga gurala Lejkerse protiv Kingsa zbog igraca,zvezda na kojima zaradjuje,nego zbog grada.Los Andjeles je vece i bogatije trziste,uvek ce se vise dresova prodati u LA,Njujorku,Cikagu,Bostonu nego u Ouklandu,San Antoniu,Klivlendu.Tako da ti je prica smesna jer je Boston veca fransiza sa vecom bazom navijaca u odnosu na Klivlend.i objasni mi sta si uopste hteo da kazes sa "LeBron je dobar ali 5 lagano IZGUBLJENIH finala dovoljno govori o tome koliko liga gura njega i tim za koji igra"?to je bukvalno suprotno od onoga sto si gore pisao,pa me zanima da li znas na kraju za koga navijas ili ne?

Memfis

pre 5 godina

Najbolji igrač u oba tima igra u Klivlendu. Sledećih 4 ili 5 najboljih je iz Bostona. Jači su, imaju domaći teren, tukli su Filu koja je bolja od ovog Klivlenda... Moraće (bar dvojica) Grin, Klarkson, Hil, Džej Ar da odigraju vrlo dobru utakmicu da bi Klivlend prošao. To im je potrebnije od 50 poena Džejmsa.

Mitch

pre 5 godina

Boston je realno favorit, ako se momci ne uplaše pobede.
Sa druge strane, Lebron je sigurica. Ako bilo koja druga dva igrača Kavsa spoje 30 poena, Klivlend može do pobede. Do sad to nije išlo u Bostonu, videćemo večeras...

prvi covek kluba

pre 5 godina

Eidos...aha,znam,sve je zavera Amera...npr Toronto ima veliku bazu navijaca koji prepune dvoranu kada igraju,sta su ono bese protiv Klivlenda protiv kojih su jos bili favoriti uradili?smesno.

bios

pre 5 godina

@Juzaki

pa ono, sa 7-9 asistencija u proseku od kad igra plejof to i nije toliko čudno. Osim naravno ako nisi ostrašćeni hejter ali ti to nisi jel da?

Dejan

pre 5 godina

Finala konferencija su fantasticno medijski i marketniski napravljena i prilagodjena publici, svako vece nova utakmica, ali su napori nenormalni! U 15 dana treba odigrati sedam jakih takmicarskih utakmica, a dobar deo glavnih igraca u sva cetiri tima igra i po 40 minuta, ili i vise. A izmedju toga i prilicno duga putovanja iz Ohaja u Massachusets ili iz CA u TX (bez obzira na privatne cartere), treninzi... Da ovako izgleda tempo playoffa u EL mislim da deo igraca ne bi preziveo. I onda se neko cudi sto Durantu pada procenat suta, sto Harden sutira 0/22 trojku, sto James izgleda kao nokautiran bokser pred kraj utakmice. Evropski kosarkasi su se zalili na uzasan napor u ona cetiri navrata kad su igrali po dve utakmice nedeljno, a ovi ljudi igraju i po tri ili cetiri utakmice finala konferencije nedeljno! U oba finala ce dobiti onaj tim koji bude nasao vise snage, koncentracije, motiva i adrenalina. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

milan

pre 5 godina

Da li zaista veruješ da če liga (Silver) dozvoliti da klinčadija iz Bostona, bez ijednog superstara prođe u finale?? A Džejms da ne buide tu?? Da liga dozvoli da ne bude hajpa oko novog "rekorda" Džejmsa i love, reklama i ostalog medijskog cirkusa koji ga prati?? HA!! Samo gledajte šta je "sklanjalica" i kako će Džejms da "izdominira" igrače koji će se tek povremeno truditi da ga zaustave.
Ako finale bude Hjuston-Boston lično se izvinjavam svima koji su čitali moje komentare i prestajem da pratim i komentarišem NBA.
(NastyB, 27. maj 2018 23:04)
78
mislim da si u pravu da ligi medijski mnogo vise odgovara da bude tako kao sto kazes ali....mislim da preterujes pa nije to srpska fudbalska zona pa ce da namestaju , dobice James na ime neki faul ili nesto slicno medjutim ako Rozir i Tejtum pogode po 5 trojki recimo ...onda nema spasa ....mislim da su sanse 60:40 za Boston ...,

antiDebil

pre 5 godina

(NastyB, 27. maj 2018 23:04)

Tesko je pokrasti Boston kolika god klincadija tamo igrala. Mnogo bi lakse bilo da je situacija obrnuta, da Djejms igra u Bostonu sa ostalim slepcima i Luom koji izigrava trenera a da su u Klivlendu Stivens i ti ostali mladi igraci koje pominjes !
Drugo, kada bi ih krali sigurno u tome ne bi ucestvovali sami igraci na terenu tako sto se ne bi trudili ili bi se sklanjali od Djejmsa, sudije bi ih pokrale kao sto su to uradile sa Sakramentom pre 16 godina, ali ponavljam ti to je Boston pa ce to ici dosta teze...

Bull for life

pre 5 godina

Znaci odavno nisam procitao bolji komentar, lbj se muci sa decom iz boston a mj sa pajom patkom i duskom dugouskom pobedio vanzemaljce, druze tito si lajk do neba

sve

pre 5 godina

Ono sto lebron radi ove godine nikad nije vidjeno, voleo bi da uzme titulu da svim hejterima zapusi usta zauvek. Zapad me ne zanima jer su u finalu ekipe koje ne gotivim uopste.

сатара

pre 5 godina

@еидос
лоше конташ. видиш да се овако нешто није десило скоро 40 година. да се уговара, било би ваљда сваке године овако, не?

biciklo nije moje.... uuuuzi ga za uspomenu!

pre 5 godina

@ prvi covek kluba

Sudija iz serije Lakers vs Sacramento zaglavio zatvor, pa ti vidi... Voleo bih da Le Bron bude u finalu čisto da vidim kako bi se nosio sa bilo kime sa zapada...
Ali ako Boston frontcourt krene da sipa trojke a ovi kraljevi ne mogu vola da ubodu, ima da prsne samoproklamovani kralj samo tako!

Powerslave

pre 5 godina

Simpatije na strani Bostona. Ne mogu da kažem da navijam jer mislim da sam nekako prerastao tu fazu loženja na timove, pogotovo strane. Jednostavno mi se sviđa Bostonov stil igre i to je to.
Lebronov (tj. Klivlendov jer to je isto) stil igre mi se ne dopada, ipak, poštujem ga kao sportistu, ako prođe u finale neće biti ni najmanje nezasluženo, naprotiv, ako je neki igrač u celom PO zaslužio finale svojim igrama - on je.

Prednost Bostona je domaći teren, njima je to u ovom PO zaista bila velika prednost. Mana je neiskustvo, nije nemoguće da se uplaše ovog trenutka. Jesu igrali sedmu protiv Milvokija, ali Baksi su Baksi, a Lebron je Lebron, a i ulog (samim tim i pritisak) je mnogo veći. Opet, mladi su i realno nemaju šta da izgube, Lebron i te kako ima.

Zanimljiva stvar, prošle godine je GSW osvojio titulu sa samo jednim porazom u PO (od Klivlenda kad su ovi dali 25-26 trojki, utakmica fazon jedna u 1000), Klivlend je na putu do finale imao možda dva poraza (nisam siguran, a mrzelo me da proverim tačan broj :D ) ne računajući samo finale.
Ove godine oba finala konferencija odoše u sedam utakmica. A i Klivlend i Boston su ranije odigrali još jednu seriju od sedam utakmica.
Neko bi mogao da kaže da je namešteno zbog gledanosti, sponzora i para, a neko da je liga izjednačenija. Mislim da je drugo, timovi u PO su relativno izmešani u odnosu na prošlu sezonu, odlična ruki klasa, sofmor igrači napredovali itd...

Chinaman

pre 5 godina

Konačno, uživo praćenje NBA finala, odličan potez.
Ipak, dve stvari (tj. rečenice) su mi zasmetale u samom tekstu koje bih voleo da autor teksta ne radi ubuduće.
Prva: "Do sada su svih šest mečeva dobijali domaćini, međutim Lebron Džejms i ekipa pobrinuće se da tako ne bude u sedmoj utakmici." Stiče se utisak kao da se ishod već zna i da je to pobeda Klivlenda što svakako nije u redu.
Druga: "Džejms prosečan tim Klivlenda, koji bez njega ne bi obezbedio plej-of," Iako se lično slažem da je ovo vrlo verovatno, to niko ne može da zna pa se ni ne može sa sigurnošću tvrditi. Tako da autoru samo mala napomena da obrati pažnju na ovakve stvari.
But again, pohvale što prenosite neku od ovih utakmica. Što se same utakmice tiče, kao što je neko već rekao, užasno teška za prognoziranje, ali i odlučivanje za koga navijati. Iako bih rekao da Boston ima nešto veće šanse, nadam se da Kralj i Klivlend odnose pobedu u ovom meču. Ne bi mi bilo krivo ni da Boston prođe pre svega zbog Breda Stivensa i košarke koju igraju i to ovako hendikepirani, ali imaju oni godine ispred sebe za finala i titule što nije baš toliki slučaj sa James - om koji ima još par dobrih sezona u nogama i igra nadrealno u ovom plej of - u.

Sportski pozdrav,

Nostalgičar

pre 5 godina

Što reče ovde jedan kolega pre mene, LeBron Džejms se muči sa sistemom trenera Breda Stivensa, a Majk Najk sa Pajom Patkom i Duškom Dugouškom pregazio je vanzemaljce u Spejs Džemu.
Jesu klinci iz Bostona najbolja odbrana u NBA ligi, ali znate li šta bi Bed Bojsi iz Detroita 90-tih uradila razmaženom samoproklanovanom Kralju iz Akrona.Ma hajte molim vas, to su bili zlatni dani NBA košarke, a i devojke su tada bile mnogo prirodnije i lepše.

tebric burazengija

pre 5 godina

James ne moze sam da dobije Boston na strani, koliko god bio maestralan. Ako Klivlend ipak prodje, znam da sutra i Hjuston dobija, iako je gsw za njih visa matematika. U tom slucaju je sve van sportskih normi.

palop

pre 5 godina

@(NastyB, 27. maj 2018 23:04)

I sad ako ih Klivlend stvarno nadigra i prodje, ti si bio u pravu, sve je namestaljka? Kao da Klivlend nije sposoban da pobedi, a iskusnija su ekipa i imaju najboljeg igraca na svetu.

Da ne pominjem koliko nema logike da bude "sklanjalica", vec ako je stvarno namesteno, to ce biti preko sudija koje ce biti naklonjene Klivlendu, sigurno nece igraci Bostona ucestvovati u tome.