Četvrtak, 24.05.2018.

14:35

Selektor: Bleki pre Baste, SMS iza napadača, Pešić bio među 35

Selektor Srbije Mladen Krstajić istakao je po objavljivanju šireg popisa kandidata za <a href="https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2018&mm=05&dd=23&nav_id=1395988" class="text-link" target= "_blank">Mundijal</a> da on odgovara za spisak.

Izvor: AK

Selektor: Bleki pre Baste, SMS iza napadaèa, Pešiæ bio meðu 35 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Tako nekako

pre 5 godina

Golmani: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic

Desni bekovi: Rukavina, Bleki
Stoperi: Ivanovic, Tosic, Nastasic, Veljkovic
Levi bekovi: Kolarov, Rodic

Defanzivni/Centralni vezni: Matic, Milivojevic, Grujic
Desna krila: Tadic, Zivkovic
Ofanzivni vezni: Ljajic, SMS, Gacinovic
Leva krila: Kostic, Radonjic

Napadaci: Mitrovic, Prijovic, Jovic
(black beast, 24. maj 2018 15:19)

Upravo ovako i ja vidim naš konačni spisak. Jedino mislim da bi Gaćinović trebao da bude zamena Kostiću a Radonjić da bude prekomandovan u deo spiska koji se odnosi na napadače (kao jedini od njih četvorice koji gol napada iz dubine prostora). Ukoliko Nastasić ne može, verovatno Spajić.

Marko

pre 5 godina

Zasto mi uvek u fudbalu naglasavamo kako je veliki uspeh vec plasman na SP.Kao da se odmah ako ispadnemo vec trazi ta recenica a nije jos ni pocelo SP.Treba da imamo i cilj i ambicije a to je da prodjemo grupu.Ako ne prodjemo po meni ce to biti neuspeh bez obzira sto jeste neki uspeh vec i biti jedna od 32 drzave ucesnice.
(Vlajko, 24. maj 2018 16:23)
Pa zato sto jeste veliki i oooogroman uspeh sto smo u Rusiji uopste. Nista vise ne treba ocekivati od naseg sastava i generalno stanja fudbala u zemlji. To je realnost svidelo se to tebi/meni ili ne.

neutralni felsh

pre 5 godina

dragi krstajicu, sergej zvani sms da lepo, ko sto sav normalan svet radi, ode u srednju vezu i da se po potrebi ubacuje u odbranu kad zagusti da igramo sa 2 zadnja vezna i to je to. a zagustice sigurno. nema potrebe za otkrivanjem tople vode, na turnirima se ne eksperimentise, a sad je hvala muslinu kasno za pripremno prekomponovanje pozicija, sad igrace treba ostaviti da igraju ko sto su navikli, na pozicijama koje vec igraju po svojim klubovima. sms je odlican za sredinu, odlicno se prikljucuje napadu - po tome su ga vec davno primetili (oni koji ne pricaju o transferima nego o igri) - ali on nije podesan igrac za gradnju napada, za brzu i tempiranu sponu sa vezom i sa sredinom. jer on je sredina. on je tzv. sigurica-igrac za vezu, ali srednju, malo sa strane jer ne slabije gazi slabijom nogom (stabilan, vrlo skolski tip) i nije za to: za poziciju kreacije igre u predfinishu treba hazarder, igrac koji ume da odigra riskantno, bez tzv. sheme. sergejevi odlicni sutevi i dubinski pasovi i gradnja, ma sve, jesu posledica postavljanja iz sredine na povratne akcije, na naisle lopte - tada cesto sutira i rokne dobre golove ali to su vise reakcije na nicije lopte i sut, redje nagli pas, u cilju sprecavanja kontre. odlican reakcijski element u igri, da, zato je trazen. ali za gradnju finisa u akciji nije. ne traze ga klubovi zato sto je desetka ili osmica, nego zato sto je pouzdan za sesticu, da iznese loptu i pametno je prosledi, i da se pozicionira pozadi, zbog opreza. njega neka pokriva matic kad podje napred, a on neka pokriva ove malo ispred.
dakle, matica i njega okruzi kombinacijom jos sedmice koja trci svuda pokriva pola njihovog polja, da bi oni mogli ponekad da izadju napred, i osmice i desetke... e tu smo klimavi, lako gubimo dah, nemamo igrace koji gaze loptu a da se ne vrte oko sebe, malo bolji presing ih pokrije, sve lopte idu nazad, trpi zadnja veza, pri tenziji se brzo ofuca i krizira. ali moze nesto da se napabirci ako se zatecenim igracima ispostuju pozicije iz klubova. kasno je sad za nove sheme, sad ne sme da se remeti licni ritam i opsti timski balans. zato sergej negde pored matica, na svoj nacin. sad moze ono sto je vec igrano, a raditi na brzim i naglim semama, jer zonske akcije su nam slaba tacka, providni smo nam je kretanje bez lopte. bez ljutnje, ali nema ni materijala ni vremena za eksperimente.
ako vec treba nesto treba da se naglasi, bolje je srediti poziciju desnog beka, tu smo slabi, nemamo alternativu, bane ce da se trudi, ali trebace mu odmena za svaki slucaj. bas tuda ce nejmar da vrluda i titra loptu, zeljan dokazivanja pred publikom, lako se ispada.
sve u svemu, u tim grmovima lezi zec. ovo pricam zato sto nas volim - domovina se brani lepotom, dobrim sagledavanjem sopstvenih mogucnosti i uskladjenom strategijom... srecno.

Malo objektivnosti

pre 5 godina

Nemoj da komentarišemo igrače koje ne pratimo u kontinuitetu.
Ja samo Zvezdu redovno pratim, pa ću njene igrače i da komentarišem.
Rodić u formi, defanzivno bolji od Kolarova. Radonjić(u početku sam bio skeptičan)je toliko napredovao, u najmanju ruku egal sa Kostićem,i svako ko nije gledao poslednjih 5 utakmica ne može da bude objektivan. Pešić nije reprezentativni kalibar.
(Prosinečki)

U principu se slazem sa tvojom uvodnom premisom, ali tvoje misljenje ne dele profesionalni fudbalski skauti. Reci da je Rodic ne bolji, nego cak blizu Kolarova je neozbiljno. U suprotnom, vec bi neki bogati klub dao ponudu koja se ne odbija. Rodicu je 27 godina, a do sad u karijeri je video samo Srbiju i Rusiju. Kolarov u svojoj 32. godini je stub odbrane u timu koji je igrao polufinale LS.

d

pre 5 godina

Navali li ste na tog Sergeja kao da on može sam da pobedi svakog protivnika.Pogledajte malo statistiku. Bio je najbolji protiv poslednjih 5 ekipa u Italijanskoj ligi a protiv prvih 5 ga nigde nije bilo,nije se video.Razmislite malo.Voleo bih da bude najbolji na SP ali čisto sumnjam.

as roma nikšić

pre 5 godina

Da je Krstajiću Antićeva odbrana Ivanović-Subotić-Vidić-Kolarov mogao bi izaći na megdan na ovom prvenstvu daleko najboljoj ekipi Njemačke. Pošto u fudbalu lošiji može pobijediti boljeg ovog puta će mjesta Njemačke i Argentine biti zamijenjena.
Ova odbrana Srbije će imati dosta posla po lijevoj strani jer se Kosta Rika dosta uzda u odličnog Gambou dok po desnoj strani od odlaska „najbržeg miša u celom Mexiku“ Juniora Diaza, zvanično najbržeg igrača prošlog SP-a, Kosta Rika traži rešenje između više igrača. Da bi odbrana Srbije bila kompaktna Luka Milivojevič ne smije primati golove kao protiv Čelzija (Vilian) i Mančestera (Matić). Posebno je deprimirajući gol Viliana kada je Luka ostao potpuno van konteksta. Ako je jedan zadnji vezni zadužen za koheziju u 16-ercu ili 5-ercu drugi mora imati lake i brze noge da blokira šuteve van 16-erca. Ono što je odigrao Nemanja Maksimović protiv virtuoza iz Barselone je sasvim zadovoljavajuće pa bi Krstajić trebao imati uvijek jednog od njih dvojice koncentrisanog i odmornog na terenu.

Prosinečki

pre 5 godina

Nemoj da komentarišemo igrače koje ne pratimo u kontinuitetu.
Ja samo Zvezdu redovno pratim, pa ću njene igrače i da komentarišem.
Rodić u formi, defanzivno bolji od Kolarova.
Radonjić(u početku sam bio skeptičan)je toliko napredovao, u najmanju ruku egal sa Kostićem,i svako ko nije gledao poslednjih 5 utakmica ne može da bude objektivan.
Pešić nije reprezentativni kalibar.

Robi

pre 5 godina

Konacno da docekamo jednom najjaci sastav fudbalske reprezentacije Srbije! I po sastavu i po igracima koji nisu pozvani. Konacno nema vise Mitrovica, Petrovica, Fejse, Scepanovica... nego su zlatni orlici ili pri konkurenciji za prvi tim ili zamjena. Uvjeren sam da cemo snagu reprezentacije najbolje vidjeti protiv Brazila. Ono sto je mozda i najbitnije, imamo puno igraca koji su u protekloj godini odigrali i najbolji fudbal u zivotu (Mitrovic, Prijovic, Jovic, SMS, Tosic...)

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 5 godina

Svajcarci u cudu sto nije pozvan Sulejmani.Isto tako cudili su se i Brazilci zbog Dejana Petkovica.Godine prolaze mentalitet ne promenjen vrtimo se u krug.

Obertan

pre 5 godina

Spisak je skroz ok i treba pružiti podršku igračim i treneru. Krle je dobra osoba nikom nije ništa loše uradio i ne zaslužuje da ga pljujete dok još nije počelo prvenstvo. Većina se slaže da je spisak dobar i da ne bi ništa menjali a posle kažete da mu neko drugi sastavlja spisak ?! Ako je sve u redu kao što kažete, ko je onda taj što je ubačen "preko veze" ?

losmi

pre 5 godina

Sve ali Rodic na spisku? Decko je proguran u prvi tim Ofk Beograda , uvaljan Zenitu gde nije odigrao 10 utakmica, neka Krila Sovjetov nakon toga ili gde vec. Vraca se u Zvezdu kod svog fudbalskog oca (Terze) i pravo u reprezentaciju. Nema nista sto bi krasilo jednog modernog beka, cak ni tajming da se ubaci u prazan prostor. Igra treceg stopera covek. Strasno.

obican tantuz

pre 5 godina

...Bilo je mesta za Bastu sigurno... 
(Ledilo21, 24. maj 2018 14:46) 
Nabrajas grobare pred penzijom, na SP ide Srbija, ne Partizan, pise na Google
(zile, 24. maj 2018 15:08)

hm..

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@losmi, Rodić nije uvaljan nigde, u onoj “staroj” ligi je bio najbolji bek, mladi reprezentativac. Otišao u Zenit gde je bio zacementiran Krišito i kasnije Ansaldi. Prosto nije bilo mesta. Bek ne mora da bude nizak i brz, pa nije ni Kolarov pa je čista klasa. Milan je jako dobar u skoku, snažan u duelu, ima dobru levicu kad god se pojavi napred, zatvara sve pozadi. Sa njim nema kikseva, gluposti i petljanja sa loptom. Ako bude igrao a verovatno neće ni minut, poslednji će napraviti neku štetu, budi siguran.

don

pre 5 godina

Smatram da Krstajić možda nije najbolje rešenje kao selektor, ali podržavam ovaj spisak. Da je Muslin selektor na svetsko ne bi otišli Ljajić, Sergej, Živković, Jović, Milenković, Grujić, Maksimović, Spajić. Umesto njih bi išli Vuković, Maksimović, Mitrović S, Gudelj, Fejsa (trebao ga je i Krstajić pozvati), Pavlović. Uz to igrali bi mučnu igru sa 3 štopera, 2 beka i 2 zadnja vezna. Ovako ima nade da ćemo probati igrati napadački jer vidim da su pozvana samo 2 zadnja vezna. Bilo kako bilo, momci imaju moju podršku, nije ovo momenat za pljuvanje. Prolaz grupe bi bio veliki uspeh, ali najbitnije je da se ne osramotimo i da pokažemo zube svima.

Island

pre 5 godina

a koji su to mladjani ??? mislis mozda. na radonjica (ja sam grobar) mozda na mitrovica jovica sve generacijansampiona sveta
(neko ko zna, 24. maj 2018 17:01)

Ko je od nabrojanih sampion sveta?

neko ko zna

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...
(Ledilo21, 24. maj 2018 16:04)
a koji su to mladjani ??? mislis mozda. na radonjica (ja sam grobar) mozda na mitrovica jovica sve generacijansampiona sveta

Kinaski

pre 5 godina

Mesta za Bastu je moralo da bude. Ostalo je ok, skripi nam u odbrani. Ne znam kako cemo sa nizim brzim igracima da izlazimo na kraj. Pogotovo protiv Svajcaraca. Opasni su iz kontra napada, a poseduju i potrebnu disciplinu. Imamo sanse za 2.mesto kako god okrenemo.

Lemi

pre 5 godina

Evo i čiča da prozbori koju. Protiv Kostarike nam je biti il' ne biti. Ako dobijemo idemo dalje. A sastav ce biti:

Stojkovic-Rukavina, Ivanovic, Tosic, Kolarov-Matic, Milivojević, Sergej-Tadic, Kostić, Mitrovic

ultrasrbin

pre 5 godina

zile, 24. maj 2018 15:08

Ala si ti ostrascen. Radonjic nije zasluzio mesto i nece se naigrati. Mozda je Sulejmani u godinama, ali vodi on i mnogo starije.
Obradovic je izmislio fudbal i za Kolarova, a kamoli ovog malog.
Fejsa je najkvalitetniji i najbolji vezni posle Matica i Savica.
On je morao da dobije prednost u odnosu na Grujica, a verovatno i Milojevica.

Samo kazem

pre 5 godina

Spisak je sasvim OK.Gotovo da nemam zamjerki...Jedino mislim da je trebao izbaciti Nastasica iz kombinacije.Dobar je on stoper,potreban je reprezentaciji ali poslije vise od mesec dana neigranja jednostavno nece biti u formi cak i da se u potpunosti oporavi od povrede.Uostalom nije on klasa Ivanovica,Kolarova,SMS,Tadica i Mitrovica pa da mora da se ceka.Svi znamo da i on umije cesto da kiksne...Mislim da treba uigravati odbranu sa Milenkovicem na desnom beku,Ivanovica i Tosica kao centralne bekove i kolarova na lijevoj.Ostali po potrebi.
Sto se sredine tice vidim da se najvise bune oko Grujica i Radonjica.Ovaj prvi ne briljira u Kardifu ali za reprezentaciju uvijek odigra korektno,drugi opet moze biti idealan u taktici koja zahtijeva kontre...Na treneru je da sve to skocka i svakom nadje namjenu i barem po ovom sto vidim mislim da je jako blizu tome.
Ono sto je primjetno kod ovog sastava je VISINA! Redakcija bi mogla malo da istrazi tu temu ali garantujem da smo u Top 5 najvisocijih reprezentacija na prvenstvu.A visina i brzina bas i ne idu pa to moze biti potencijalni problem...

miki

pre 5 godina

Znaci SMS iza napadača, prava "ofanzivna" postava, kao i uvek. Svi u odbranu, pa ako se da gol iz kontre, svi srecni i zadovoljni, ako se ne da - vazno je ucestvovati. Kakav kompleks! A da ne diskutujemo da li su od pojedinih pozvanih bolji Lazar Marković, Filip Đuričić, Nikola Maksimović...

...ali mogu da pogledam

pre 5 godina

Sav jad i beda nase lige se pokazuje u jednoj cinjenici-najbolji strelac nase lige nije na skracenom-prosirenom spisku za Mondijal.
Niti kazem da je zasluzio niti da nije...

Autolakirer

pre 5 godina

Rade menadzeri svoj posao
.Pesic nije pozvan ali pozvano 4 golmana.Milenkovic?Koliko je utakmica odigrao u Fiorentini? Zasto Nastasic koji nema sansi da se oporavi za tri nedelj. Basta standardan u Laciju

ja

pre 5 godina

Krstajiću, ako čitaš ove naše komentare, a sigran sam da čitaš, molim te izvedi najbolje sastave na obe prijateljske. Jer tu se samo ne slažem sa tobom, nama nije potreban odmor, potrebno nam je uigravanje! Sergej osim malo u Aziji nije ni igrao sa Matićem, Tadićem, Mitrovićem, a tu je potrebno bar malo da se osete u igri. Takođe i pozadi, treba uigravati odbranu koja će na teren 17.juna, jer mi imamo novu odbranu, bez Maksimovića, Jagoša, Nastasića verovatno. Dakle, uigravanje!
(Petar, 24. maj 2018 15:33)

Možda si u pravu da treba da se uigravaju, ali ti ne shvataš da nije to svrha prijateljskih utakmica. Svrha prijateljskih utakmica, pošto su rezultatski nebitne, jeste da se pruži prilika menadžerima da izreklamiraju svoje igrače. Zato mora svako po malo da izađe na izlog.

Milos

pre 5 godina

"Prijović je najbolji špic Grčke, kako kažu..." A ko to kaze, onaj ko je sastavljao spisak?? Ti Krstajicu odgovaras za taj spisak a na njemu igraci jer neko tamo kaze da su dobri!?!?

Luka

pre 5 godina

Rade menadzeri svoj posao
.Pesic nije pozvan ali pozvano 4 golmana.Milenkovic?Koliko je utakmica odigrao u Fiorentini? Zasto Nastasic koji nema sansi da se oporavi za tri nedelj. Basta standardan u Laciju
(Autolakirer, 24. maj 2018 16:09)

U kom univerzumu je Basta standardan? Pratis li ti fudbal uopste ili pises namerno ovo?
Covek nije fit, nije spreman za prvenstvo i sam to kaze. Pritom on desno-Kolarov levo i primismo mi 6 golova od Brazila.
A Pesic je katastrofa napadac. Dokazao i pokazao.

Navijac

pre 5 godina

sto da zove Pesica pa 14 penala nam sigurno neće svirati pa da ih on sutne, i neka je zvao Luku Jovića i Grujica pa oni su budućnost, a ne Pesic čim prestanu da sviraju penale videćemo koliko golova će dati.
(Boban, 24. maj 2018 14:56)

Pesic ima vise asistencija od postignutih golova.Pesic od 14 penala za Zvezdu dao 6 golova.Lako proverljivo

UlicniHodac

pre 5 godina

"Došli smo do ideje da igramo protiv Južnoamerikanaca jer imamo Kostariku u grupi"

Geografijo,teška nauko! Nesto se plasim posle ove izjave da ne potrazimo Rusiju oko Australije negde. Valjda ce pilot znati bolje.

Ledilo21

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...

Vlajko

pre 5 godina

Zasto mi uvek u fudbalu naglasavamo kako je veliki uspeh vec plasman na SP.Kao da se odmah ako ispadnemo vec trazi ta recenica a nije jos ni pocelo SP.Treba da imamo i cilj i ambicije a to je da prodjemo grupu.Ako ne prodjemo po meni ce to biti neuspeh bez obzira sto jeste neki uspeh vec i biti jedna od 32 drzave ucesnice.

...

pre 5 godina

Grobar sam ali neverovatno da poziv nisu dobili Vujadin Savić i Dušan Basta. Čak je i Filip Stojković imao fenomenalnu sezonu. Iako volim Partizan malo blam da Zvezda ima samo jednog igrača više a odučila je od fudbala neznalice Đukića, Ilieva i Vučelića, Vazuru i Vuletića.

Ledilo21

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Za naše uslove spisak je fenomenalan. Sem Subotića, koji je batalio, Radoje i Fejse ovde niko realno ne fali. Čak i Basta kojeg volim od deteta, već polako postaje bivši igrač. Neka Rukavina drži tu liniju, trči za dvojicu i ne mrda gore. Milenković uvek pre Veljkovića, golman jedan sigurno otpada(Jovanović) i verovatno Maksimović. Četvrti “otpadnik” zavisi od Nastasića. Ili on ili Spajić. Luka Jović mora da ide. Tu nema više rasprave. Podrška bata Krstaji, idemo jako!

nikola1992

pre 5 godina

Mnogo smo tezak narod. Ni meni nije drago sto je krstajic taj koji ce nam biti selektor, ali neverovatno je koliko sve gledamo negativno. Svi su pljuvali maksimovica (stopera), a sada se pojedini pitaju zasto ga nema. Za fejsu svi govorili da je spor, da vraca konstantno loptu unazad, a sada je odjednom moralo da bude mesta za njega. Ne daj boze da smo nemacka ili francuska, ljudi bi se ovde poubijali.

Petar

pre 5 godina

Krstajiću, ako čitaš ove naše komentare, a sigran sam da čitaš, molim te izvedi najbolje sastave na obe prijateljske. Jer tu se samo ne slažem sa tobom, nama nije potreban odmor, potrebno nam je uigravanje! Sergej osim malo u Aziji nije ni igrao sa Matićem, Tadićem, Mitrovićem, a tu je potrebno bar malo da se osete u igri. Takođe i pozadi, treba uigravati odbranu koja će na teren 17.juna, jer mi imamo novu odbranu, bez Maksimovića, Jagoša, Nastasića verovatno. Dakle, uigravanje!

zile

pre 5 godina

Pozoveš atletičara Radonjića, A ne pozoveš majstora Sulejmanija... Obradović izneo kvalifikacije, ti pozoveš Rodića, Maksimović jeste kiksara, ali za klupu bolje rešenje od povređenog Nastasića ili pak Veljkovića koji svakako minuta odigrati neće. Ne zoveš Fejsu, igrača koji od svih veznjaka u najboljoj formi, zoveš Grujića koji u zadnje 2 godine odigrao 10 utakmica, Samo 1 desnog beka, Bilo je mesta za Bastu sigurno...
(Ledilo21, 24. maj 2018 14:46)
Nabrajas grobare pred penzijom, na SP ide Srbija, ne Partizan, pise na Google

Mihajlo

pre 5 godina

Tako kazu da je Prijovic najbolji spic u Grckoj,eto kako covek dobija spisak,on je gledao Prijovica samo kao pomocnik Muslina protiv Gruzije,kao i ja sto sam ga gledao preko TV-a.Mozda je tako i Spajica zvao,neko(menadzer) kaze u Belgiji da je Spajic najbolji stoper a mi sto smo ga gledali znamo da je nevidjena kiksara.

Marko99

pre 5 godina

Šta se desilo sa A.Živkovicem i L.Markovićem, buducnost Srpskog fudbala?!
(Houston, TX, 24. maj 2018 15:25)

Nista, to je ta buducnost.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@Ledilo21, majstor Sulejmani može ali umesto Kostića. Atletičar barata sa loptom bolje nego svi naših napadači plus odgovoran u odbrani. Obradović izneo kvalifikacije? Možda kod Radomira 2010, dečko zaboravljen i od uže familije. Rodić kvalitetniji, jači, odgovorniji pozadi i u bar 3x boljoj formi. Fejsa da ali očigledno ima problem sa savezom ili Krletom. Sastav je sasvim dobar, obzirom ko ga sastavlja i aminuje.

black beast

pre 5 godina

Golmani: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic

Desni bekovi: Rukavina, Bleki
Stoperi: Ivanovic, Tosic, Nastasic, Veljkovic
Levi bekovi: Kolarov, Rodic

Defanzivni/Centralni vezni: Matic, Milivojevic, Grujic
Desna krila: Tadic, Zivkovic
Ofanzivni vezni: Ljajic, SMS, Gacinovic
Leva krila: Kostic, Radonjic

Napadaci: Mitrovic, Prijovic, Jovic

Ivan

pre 5 godina

Sve je spremno za istorijski debakl. Sastav je procitan na benzijskj pumpi, pre toga smo smenili selektora koji je prosao kvalifikacije, stavili čoveka kojem je ovo prvi posao, smenili smo jednog poštenog čoveka sa mesta kapitena i na kraju smo u sastavu kao da na jednom meču istovremeno mogu da brane dva golmana ali i kao da je važnije ko će se za koliko prodati posle svetskog nego šta ćemo tamo uraditi. Sve ovo je naravno samo 99.99%.
Ajmo Srbijo navijaj za onih 0.01%!!!

rebus

pre 5 godina

Sve je istumbano. Odbrana ce se promeniti 100% i tu potencijalno imamo problem jer su nam bekovi suplji. Ovde svako moze da odigra i stopera i beka i treba da gledamo u pasulj sta je najbolje. Ima starih, sporih, ima i poneki mlad al neiskusan dozlaboga.
2 defanzivna veznjaka koja igraju dobro u svojim klubovima, za reprezentaciju kako im dune. Alternative rezervista Kardifa i lik koji je odigrao par utakmica.
Krila- Decko koji je ispao iz Bundesa, protagonista najgore sezone Benfike u poslednjih 20 god., lik sa zacelja Premiershipa, rezervista Ajntajhta i jalovo krilo Crvene zvezde- Ramadanijeva kombinacija.
Ofanzivni vezisti: klasa od igraca i nasa najveca zvezda i veciti talenat koji ne igra odbranu iz sredine Kalca
Napad - target man iz championsipa a zamene najbolji strelac grcke lige i klinac sa 20 utakmica u karijeri hajpovan kao da je Levandovski
Na sve to trener bez dana radnog staza. I covek kaze kako smo vec uspeli. Znaci pravi sebi alibi, sta si ti bre uspeo?
Katastrofa u najavi.
Nakon ovoga nismo zasluzili svetsko prvenstvo nikad vise.

Ukratko

pre 5 godina

sve ali 4-ti golman pre Pesica,Baste,Sulejmanija pa i Savica
(beli65)

Da si malo bolje pogledao, video bi da ovo nije finalni spisak, i da jedan golman otpada kad se spisak skrati na finalnih 23.

PS. Za Sulejmanija i Bastu se slazem.

Boban

pre 5 godina

A sto da zove Pesica pa 14 penala nam sigurno neće svirati pa da ih on sutne, i neka je zvao Luku Jovića i Grujica pa oni su budućnost, a ne Pesic čim prestanu da sviraju penale videćemo koliko golova će dati.

сатара

pre 5 godina

све ок и боље је него што сам се надао, само не могу да верујем да нема басте. човек је у последњих 10 година наш најбољи десни бек после банета ивановића, а упорно га лобују.

nosferatu

pre 5 godina

Kad pogleda covek ovaj spisak, posle svakojakih gluposti koje su se desile, ne znam da li uopste treba trositi reci...da li je uopste pametnom coveku potrebno da komentarise nesto...biiilo šta vezano za reprezentaciju????!!! Jer pazite, covek kaze, ja odgovaram za spisak!! Ajdee, nismo znali. A sto prijatelju ne kazes ako ne predstavimo zemlju na najbolji moguci nacin, da odgovaram krivicno...da budem kaznjen na neki nacin??!!

Ledilo21

pre 5 godina

Pozoveš atletičara Radonjića, A ne pozoveš majstora Sulejmanija... Obradović izneo kvalifikacije, ti pozoveš Rodića, Maksimović jeste kiksara, ali za klupu bolje rešenje od povređenog Nastasića ili pak Veljkovića koji svakako minuta odigrati neće. Ne zoveš Fejsu, igrača koji od svih veznjaka u najboljoj formi, zoveš Grujića koji u zadnje 2 godine odigrao 10 utakmica, Samo 1 desnog beka, Bilo je mesta za Bastu sigurno...

сатара

pre 5 godina

све ок и боље је него што сам се надао, само не могу да верујем да нема басте. човек је у последњих 10 година наш најбољи десни бек после банета ивановића, а упорно га лобују.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Za naše uslove spisak je fenomenalan. Sem Subotića, koji je batalio, Radoje i Fejse ovde niko realno ne fali. Čak i Basta kojeg volim od deteta, već polako postaje bivši igrač. Neka Rukavina drži tu liniju, trči za dvojicu i ne mrda gore. Milenković uvek pre Veljkovića, golman jedan sigurno otpada(Jovanović) i verovatno Maksimović. Četvrti “otpadnik” zavisi od Nastasića. Ili on ili Spajić. Luka Jović mora da ide. Tu nema više rasprave. Podrška bata Krstaji, idemo jako!

Boban

pre 5 godina

A sto da zove Pesica pa 14 penala nam sigurno neće svirati pa da ih on sutne, i neka je zvao Luku Jovića i Grujica pa oni su budućnost, a ne Pesic čim prestanu da sviraju penale videćemo koliko golova će dati.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@Ledilo21, majstor Sulejmani može ali umesto Kostića. Atletičar barata sa loptom bolje nego svi naših napadači plus odgovoran u odbrani. Obradović izneo kvalifikacije? Možda kod Radomira 2010, dečko zaboravljen i od uže familije. Rodić kvalitetniji, jači, odgovorniji pozadi i u bar 3x boljoj formi. Fejsa da ali očigledno ima problem sa savezom ili Krletom. Sastav je sasvim dobar, obzirom ko ga sastavlja i aminuje.

nikola1992

pre 5 godina

Mnogo smo tezak narod. Ni meni nije drago sto je krstajic taj koji ce nam biti selektor, ali neverovatno je koliko sve gledamo negativno. Svi su pljuvali maksimovica (stopera), a sada se pojedini pitaju zasto ga nema. Za fejsu svi govorili da je spor, da vraca konstantno loptu unazad, a sada je odjednom moralo da bude mesta za njega. Ne daj boze da smo nemacka ili francuska, ljudi bi se ovde poubijali.

Ledilo21

pre 5 godina

Pozoveš atletičara Radonjića, A ne pozoveš majstora Sulejmanija... Obradović izneo kvalifikacije, ti pozoveš Rodića, Maksimović jeste kiksara, ali za klupu bolje rešenje od povređenog Nastasića ili pak Veljkovića koji svakako minuta odigrati neće. Ne zoveš Fejsu, igrača koji od svih veznjaka u najboljoj formi, zoveš Grujića koji u zadnje 2 godine odigrao 10 utakmica, Samo 1 desnog beka, Bilo je mesta za Bastu sigurno...

zile

pre 5 godina

Pozoveš atletičara Radonjića, A ne pozoveš majstora Sulejmanija... Obradović izneo kvalifikacije, ti pozoveš Rodića, Maksimović jeste kiksara, ali za klupu bolje rešenje od povređenog Nastasića ili pak Veljkovića koji svakako minuta odigrati neće. Ne zoveš Fejsu, igrača koji od svih veznjaka u najboljoj formi, zoveš Grujića koji u zadnje 2 godine odigrao 10 utakmica, Samo 1 desnog beka, Bilo je mesta za Bastu sigurno...
(Ledilo21, 24. maj 2018 14:46)
Nabrajas grobare pred penzijom, na SP ide Srbija, ne Partizan, pise na Google

Petar

pre 5 godina

Krstajiću, ako čitaš ove naše komentare, a sigran sam da čitaš, molim te izvedi najbolje sastave na obe prijateljske. Jer tu se samo ne slažem sa tobom, nama nije potreban odmor, potrebno nam je uigravanje! Sergej osim malo u Aziji nije ni igrao sa Matićem, Tadićem, Mitrovićem, a tu je potrebno bar malo da se osete u igri. Takođe i pozadi, treba uigravati odbranu koja će na teren 17.juna, jer mi imamo novu odbranu, bez Maksimovića, Jagoša, Nastasića verovatno. Dakle, uigravanje!

Marko99

pre 5 godina

Šta se desilo sa A.Živkovicem i L.Markovićem, buducnost Srpskog fudbala?!
(Houston, TX, 24. maj 2018 15:25)

Nista, to je ta buducnost.

Luka

pre 5 godina

Rade menadzeri svoj posao
.Pesic nije pozvan ali pozvano 4 golmana.Milenkovic?Koliko je utakmica odigrao u Fiorentini? Zasto Nastasic koji nema sansi da se oporavi za tri nedelj. Basta standardan u Laciju
(Autolakirer, 24. maj 2018 16:09)

U kom univerzumu je Basta standardan? Pratis li ti fudbal uopste ili pises namerno ovo?
Covek nije fit, nije spreman za prvenstvo i sam to kaze. Pritom on desno-Kolarov levo i primismo mi 6 golova od Brazila.
A Pesic je katastrofa napadac. Dokazao i pokazao.

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 5 godina

Svajcarci u cudu sto nije pozvan Sulejmani.Isto tako cudili su se i Brazilci zbog Dejana Petkovica.Godine prolaze mentalitet ne promenjen vrtimo se u krug.

don

pre 5 godina

Smatram da Krstajić možda nije najbolje rešenje kao selektor, ali podržavam ovaj spisak. Da je Muslin selektor na svetsko ne bi otišli Ljajić, Sergej, Živković, Jović, Milenković, Grujić, Maksimović, Spajić. Umesto njih bi išli Vuković, Maksimović, Mitrović S, Gudelj, Fejsa (trebao ga je i Krstajić pozvati), Pavlović. Uz to igrali bi mučnu igru sa 3 štopera, 2 beka i 2 zadnja vezna. Ovako ima nade da ćemo probati igrati napadački jer vidim da su pozvana samo 2 zadnja vezna. Bilo kako bilo, momci imaju moju podršku, nije ovo momenat za pljuvanje. Prolaz grupe bi bio veliki uspeh, ali najbitnije je da se ne osramotimo i da pokažemo zube svima.

UlicniHodac

pre 5 godina

"Došli smo do ideje da igramo protiv Južnoamerikanaca jer imamo Kostariku u grupi"

Geografijo,teška nauko! Nesto se plasim posle ove izjave da ne potrazimo Rusiju oko Australije negde. Valjda ce pilot znati bolje.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@losmi, Rodić nije uvaljan nigde, u onoj “staroj” ligi je bio najbolji bek, mladi reprezentativac. Otišao u Zenit gde je bio zacementiran Krišito i kasnije Ansaldi. Prosto nije bilo mesta. Bek ne mora da bude nizak i brz, pa nije ni Kolarov pa je čista klasa. Milan je jako dobar u skoku, snažan u duelu, ima dobru levicu kad god se pojavi napred, zatvara sve pozadi. Sa njim nema kikseva, gluposti i petljanja sa loptom. Ako bude igrao a verovatno neće ni minut, poslednji će napraviti neku štetu, budi siguran.

Lemi

pre 5 godina

Evo i čiča da prozbori koju. Protiv Kostarike nam je biti il' ne biti. Ako dobijemo idemo dalje. A sastav ce biti:

Stojkovic-Rukavina, Ivanovic, Tosic, Kolarov-Matic, Milivojević, Sergej-Tadic, Kostić, Mitrovic

ja

pre 5 godina

Krstajiću, ako čitaš ove naše komentare, a sigran sam da čitaš, molim te izvedi najbolje sastave na obe prijateljske. Jer tu se samo ne slažem sa tobom, nama nije potreban odmor, potrebno nam je uigravanje! Sergej osim malo u Aziji nije ni igrao sa Matićem, Tadićem, Mitrovićem, a tu je potrebno bar malo da se osete u igri. Takođe i pozadi, treba uigravati odbranu koja će na teren 17.juna, jer mi imamo novu odbranu, bez Maksimovića, Jagoša, Nastasića verovatno. Dakle, uigravanje!
(Petar, 24. maj 2018 15:33)

Možda si u pravu da treba da se uigravaju, ali ti ne shvataš da nije to svrha prijateljskih utakmica. Svrha prijateljskih utakmica, pošto su rezultatski nebitne, jeste da se pruži prilika menadžerima da izreklamiraju svoje igrače. Zato mora svako po malo da izađe na izlog.

Vlajko

pre 5 godina

Zasto mi uvek u fudbalu naglasavamo kako je veliki uspeh vec plasman na SP.Kao da se odmah ako ispadnemo vec trazi ta recenica a nije jos ni pocelo SP.Treba da imamo i cilj i ambicije a to je da prodjemo grupu.Ako ne prodjemo po meni ce to biti neuspeh bez obzira sto jeste neki uspeh vec i biti jedna od 32 drzave ucesnice.

rebus

pre 5 godina

Sve je istumbano. Odbrana ce se promeniti 100% i tu potencijalno imamo problem jer su nam bekovi suplji. Ovde svako moze da odigra i stopera i beka i treba da gledamo u pasulj sta je najbolje. Ima starih, sporih, ima i poneki mlad al neiskusan dozlaboga.
2 defanzivna veznjaka koja igraju dobro u svojim klubovima, za reprezentaciju kako im dune. Alternative rezervista Kardifa i lik koji je odigrao par utakmica.
Krila- Decko koji je ispao iz Bundesa, protagonista najgore sezone Benfike u poslednjih 20 god., lik sa zacelja Premiershipa, rezervista Ajntajhta i jalovo krilo Crvene zvezde- Ramadanijeva kombinacija.
Ofanzivni vezisti: klasa od igraca i nasa najveca zvezda i veciti talenat koji ne igra odbranu iz sredine Kalca
Napad - target man iz championsipa a zamene najbolji strelac grcke lige i klinac sa 20 utakmica u karijeri hajpovan kao da je Levandovski
Na sve to trener bez dana radnog staza. I covek kaze kako smo vec uspeli. Znaci pravi sebi alibi, sta si ti bre uspeo?
Katastrofa u najavi.
Nakon ovoga nismo zasluzili svetsko prvenstvo nikad vise.

Ukratko

pre 5 godina

sve ali 4-ti golman pre Pesica,Baste,Sulejmanija pa i Savica
(beli65)

Da si malo bolje pogledao, video bi da ovo nije finalni spisak, i da jedan golman otpada kad se spisak skrati na finalnih 23.

PS. Za Sulejmanija i Bastu se slazem.

nosferatu

pre 5 godina

Kad pogleda covek ovaj spisak, posle svakojakih gluposti koje su se desile, ne znam da li uopste treba trositi reci...da li je uopste pametnom coveku potrebno da komentarise nesto...biiilo šta vezano za reprezentaciju????!!! Jer pazite, covek kaze, ja odgovaram za spisak!! Ajdee, nismo znali. A sto prijatelju ne kazes ako ne predstavimo zemlju na najbolji moguci nacin, da odgovaram krivicno...da budem kaznjen na neki nacin??!!

black beast

pre 5 godina

Golmani: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic

Desni bekovi: Rukavina, Bleki
Stoperi: Ivanovic, Tosic, Nastasic, Veljkovic
Levi bekovi: Kolarov, Rodic

Defanzivni/Centralni vezni: Matic, Milivojevic, Grujic
Desna krila: Tadic, Zivkovic
Ofanzivni vezni: Ljajic, SMS, Gacinovic
Leva krila: Kostic, Radonjic

Napadaci: Mitrovic, Prijovic, Jovic

Milos

pre 5 godina

"Prijović je najbolji špic Grčke, kako kažu..." A ko to kaze, onaj ko je sastavljao spisak?? Ti Krstajicu odgovaras za taj spisak a na njemu igraci jer neko tamo kaze da su dobri!?!?

Robi

pre 5 godina

Konacno da docekamo jednom najjaci sastav fudbalske reprezentacije Srbije! I po sastavu i po igracima koji nisu pozvani. Konacno nema vise Mitrovica, Petrovica, Fejse, Scepanovica... nego su zlatni orlici ili pri konkurenciji za prvi tim ili zamjena. Uvjeren sam da cemo snagu reprezentacije najbolje vidjeti protiv Brazila. Ono sto je mozda i najbitnije, imamo puno igraca koji su u protekloj godini odigrali i najbolji fudbal u zivotu (Mitrovic, Prijovic, Jovic, SMS, Tosic...)

Ledilo21

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...

Kinaski

pre 5 godina

Mesta za Bastu je moralo da bude. Ostalo je ok, skripi nam u odbrani. Ne znam kako cemo sa nizim brzim igracima da izlazimo na kraj. Pogotovo protiv Svajcaraca. Opasni su iz kontra napada, a poseduju i potrebnu disciplinu. Imamo sanse za 2.mesto kako god okrenemo.

Samo kazem

pre 5 godina

Spisak je sasvim OK.Gotovo da nemam zamjerki...Jedino mislim da je trebao izbaciti Nastasica iz kombinacije.Dobar je on stoper,potreban je reprezentaciji ali poslije vise od mesec dana neigranja jednostavno nece biti u formi cak i da se u potpunosti oporavi od povrede.Uostalom nije on klasa Ivanovica,Kolarova,SMS,Tadica i Mitrovica pa da mora da se ceka.Svi znamo da i on umije cesto da kiksne...Mislim da treba uigravati odbranu sa Milenkovicem na desnom beku,Ivanovica i Tosica kao centralne bekove i kolarova na lijevoj.Ostali po potrebi.
Sto se sredine tice vidim da se najvise bune oko Grujica i Radonjica.Ovaj prvi ne briljira u Kardifu ali za reprezentaciju uvijek odigra korektno,drugi opet moze biti idealan u taktici koja zahtijeva kontre...Na treneru je da sve to skocka i svakom nadje namjenu i barem po ovom sto vidim mislim da je jako blizu tome.
Ono sto je primjetno kod ovog sastava je VISINA! Redakcija bi mogla malo da istrazi tu temu ali garantujem da smo u Top 5 najvisocijih reprezentacija na prvenstvu.A visina i brzina bas i ne idu pa to moze biti potencijalni problem...

Prosinečki

pre 5 godina

Nemoj da komentarišemo igrače koje ne pratimo u kontinuitetu.
Ja samo Zvezdu redovno pratim, pa ću njene igrače i da komentarišem.
Rodić u formi, defanzivno bolji od Kolarova.
Radonjić(u početku sam bio skeptičan)je toliko napredovao, u najmanju ruku egal sa Kostićem,i svako ko nije gledao poslednjih 5 utakmica ne može da bude objektivan.
Pešić nije reprezentativni kalibar.

Obertan

pre 5 godina

Spisak je skroz ok i treba pružiti podršku igračim i treneru. Krle je dobra osoba nikom nije ništa loše uradio i ne zaslužuje da ga pljujete dok još nije počelo prvenstvo. Većina se slaže da je spisak dobar i da ne bi ništa menjali a posle kažete da mu neko drugi sastavlja spisak ?! Ako je sve u redu kao što kažete, ko je onda taj što je ubačen "preko veze" ?

Ivan

pre 5 godina

Sve je spremno za istorijski debakl. Sastav je procitan na benzijskj pumpi, pre toga smo smenili selektora koji je prosao kvalifikacije, stavili čoveka kojem je ovo prvi posao, smenili smo jednog poštenog čoveka sa mesta kapitena i na kraju smo u sastavu kao da na jednom meču istovremeno mogu da brane dva golmana ali i kao da je važnije ko će se za koliko prodati posle svetskog nego šta ćemo tamo uraditi. Sve ovo je naravno samo 99.99%.
Ajmo Srbijo navijaj za onih 0.01%!!!

obican tantuz

pre 5 godina

...Bilo je mesta za Bastu sigurno... 
(Ledilo21, 24. maj 2018 14:46) 
Nabrajas grobare pred penzijom, na SP ide Srbija, ne Partizan, pise na Google
(zile, 24. maj 2018 15:08)

hm..

Mihajlo

pre 5 godina

Tako kazu da je Prijovic najbolji spic u Grckoj,eto kako covek dobija spisak,on je gledao Prijovica samo kao pomocnik Muslina protiv Gruzije,kao i ja sto sam ga gledao preko TV-a.Mozda je tako i Spajica zvao,neko(menadzer) kaze u Belgiji da je Spajic najbolji stoper a mi sto smo ga gledali znamo da je nevidjena kiksara.

losmi

pre 5 godina

Sve ali Rodic na spisku? Decko je proguran u prvi tim Ofk Beograda , uvaljan Zenitu gde nije odigrao 10 utakmica, neka Krila Sovjetov nakon toga ili gde vec. Vraca se u Zvezdu kod svog fudbalskog oca (Terze) i pravo u reprezentaciju. Nema nista sto bi krasilo jednog modernog beka, cak ni tajming da se ubaci u prazan prostor. Igra treceg stopera covek. Strasno.

Island

pre 5 godina

a koji su to mladjani ??? mislis mozda. na radonjica (ja sam grobar) mozda na mitrovica jovica sve generacijansampiona sveta
(neko ko zna, 24. maj 2018 17:01)

Ko je od nabrojanih sampion sveta?

Malo objektivnosti

pre 5 godina

Nemoj da komentarišemo igrače koje ne pratimo u kontinuitetu.
Ja samo Zvezdu redovno pratim, pa ću njene igrače i da komentarišem.
Rodić u formi, defanzivno bolji od Kolarova. Radonjić(u početku sam bio skeptičan)je toliko napredovao, u najmanju ruku egal sa Kostićem,i svako ko nije gledao poslednjih 5 utakmica ne može da bude objektivan. Pešić nije reprezentativni kalibar.
(Prosinečki)

U principu se slazem sa tvojom uvodnom premisom, ali tvoje misljenje ne dele profesionalni fudbalski skauti. Reci da je Rodic ne bolji, nego cak blizu Kolarova je neozbiljno. U suprotnom, vec bi neki bogati klub dao ponudu koja se ne odbija. Rodicu je 27 godina, a do sad u karijeri je video samo Srbiju i Rusiju. Kolarov u svojoj 32. godini je stub odbrane u timu koji je igrao polufinale LS.

as roma nikšić

pre 5 godina

Da je Krstajiću Antićeva odbrana Ivanović-Subotić-Vidić-Kolarov mogao bi izaći na megdan na ovom prvenstvu daleko najboljoj ekipi Njemačke. Pošto u fudbalu lošiji može pobijediti boljeg ovog puta će mjesta Njemačke i Argentine biti zamijenjena.
Ova odbrana Srbije će imati dosta posla po lijevoj strani jer se Kosta Rika dosta uzda u odličnog Gambou dok po desnoj strani od odlaska „najbržeg miša u celom Mexiku“ Juniora Diaza, zvanično najbržeg igrača prošlog SP-a, Kosta Rika traži rešenje između više igrača. Da bi odbrana Srbije bila kompaktna Luka Milivojevič ne smije primati golove kao protiv Čelzija (Vilian) i Mančestera (Matić). Posebno je deprimirajući gol Viliana kada je Luka ostao potpuno van konteksta. Ako je jedan zadnji vezni zadužen za koheziju u 16-ercu ili 5-ercu drugi mora imati lake i brze noge da blokira šuteve van 16-erca. Ono što je odigrao Nemanja Maksimović protiv virtuoza iz Barselone je sasvim zadovoljavajuće pa bi Krstajić trebao imati uvijek jednog od njih dvojice koncentrisanog i odmornog na terenu.

d

pre 5 godina

Navali li ste na tog Sergeja kao da on može sam da pobedi svakog protivnika.Pogledajte malo statistiku. Bio je najbolji protiv poslednjih 5 ekipa u Italijanskoj ligi a protiv prvih 5 ga nigde nije bilo,nije se video.Razmislite malo.Voleo bih da bude najbolji na SP ali čisto sumnjam.

...ali mogu da pogledam

pre 5 godina

Sav jad i beda nase lige se pokazuje u jednoj cinjenici-najbolji strelac nase lige nije na skracenom-prosirenom spisku za Mondijal.
Niti kazem da je zasluzio niti da nije...

Autolakirer

pre 5 godina

Rade menadzeri svoj posao
.Pesic nije pozvan ali pozvano 4 golmana.Milenkovic?Koliko je utakmica odigrao u Fiorentini? Zasto Nastasic koji nema sansi da se oporavi za tri nedelj. Basta standardan u Laciju

Navijac

pre 5 godina

sto da zove Pesica pa 14 penala nam sigurno neće svirati pa da ih on sutne, i neka je zvao Luku Jovića i Grujica pa oni su budućnost, a ne Pesic čim prestanu da sviraju penale videćemo koliko golova će dati.
(Boban, 24. maj 2018 14:56)

Pesic ima vise asistencija od postignutih golova.Pesic od 14 penala za Zvezdu dao 6 golova.Lako proverljivo

...

pre 5 godina

Grobar sam ali neverovatno da poziv nisu dobili Vujadin Savić i Dušan Basta. Čak je i Filip Stojković imao fenomenalnu sezonu. Iako volim Partizan malo blam da Zvezda ima samo jednog igrača više a odučila je od fudbala neznalice Đukića, Ilieva i Vučelića, Vazuru i Vuletića.

Ledilo21

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...

ultrasrbin

pre 5 godina

zile, 24. maj 2018 15:08

Ala si ti ostrascen. Radonjic nije zasluzio mesto i nece se naigrati. Mozda je Sulejmani u godinama, ali vodi on i mnogo starije.
Obradovic je izmislio fudbal i za Kolarova, a kamoli ovog malog.
Fejsa je najkvalitetniji i najbolji vezni posle Matica i Savica.
On je morao da dobije prednost u odnosu na Grujica, a verovatno i Milojevica.

neutralni felsh

pre 5 godina

dragi krstajicu, sergej zvani sms da lepo, ko sto sav normalan svet radi, ode u srednju vezu i da se po potrebi ubacuje u odbranu kad zagusti da igramo sa 2 zadnja vezna i to je to. a zagustice sigurno. nema potrebe za otkrivanjem tople vode, na turnirima se ne eksperimentise, a sad je hvala muslinu kasno za pripremno prekomponovanje pozicija, sad igrace treba ostaviti da igraju ko sto su navikli, na pozicijama koje vec igraju po svojim klubovima. sms je odlican za sredinu, odlicno se prikljucuje napadu - po tome su ga vec davno primetili (oni koji ne pricaju o transferima nego o igri) - ali on nije podesan igrac za gradnju napada, za brzu i tempiranu sponu sa vezom i sa sredinom. jer on je sredina. on je tzv. sigurica-igrac za vezu, ali srednju, malo sa strane jer ne slabije gazi slabijom nogom (stabilan, vrlo skolski tip) i nije za to: za poziciju kreacije igre u predfinishu treba hazarder, igrac koji ume da odigra riskantno, bez tzv. sheme. sergejevi odlicni sutevi i dubinski pasovi i gradnja, ma sve, jesu posledica postavljanja iz sredine na povratne akcije, na naisle lopte - tada cesto sutira i rokne dobre golove ali to su vise reakcije na nicije lopte i sut, redje nagli pas, u cilju sprecavanja kontre. odlican reakcijski element u igri, da, zato je trazen. ali za gradnju finisa u akciji nije. ne traze ga klubovi zato sto je desetka ili osmica, nego zato sto je pouzdan za sesticu, da iznese loptu i pametno je prosledi, i da se pozicionira pozadi, zbog opreza. njega neka pokriva matic kad podje napred, a on neka pokriva ove malo ispred.
dakle, matica i njega okruzi kombinacijom jos sedmice koja trci svuda pokriva pola njihovog polja, da bi oni mogli ponekad da izadju napred, i osmice i desetke... e tu smo klimavi, lako gubimo dah, nemamo igrace koji gaze loptu a da se ne vrte oko sebe, malo bolji presing ih pokrije, sve lopte idu nazad, trpi zadnja veza, pri tenziji se brzo ofuca i krizira. ali moze nesto da se napabirci ako se zatecenim igracima ispostuju pozicije iz klubova. kasno je sad za nove sheme, sad ne sme da se remeti licni ritam i opsti timski balans. zato sergej negde pored matica, na svoj nacin. sad moze ono sto je vec igrano, a raditi na brzim i naglim semama, jer zonske akcije su nam slaba tacka, providni smo nam je kretanje bez lopte. bez ljutnje, ali nema ni materijala ni vremena za eksperimente.
ako vec treba nesto treba da se naglasi, bolje je srediti poziciju desnog beka, tu smo slabi, nemamo alternativu, bane ce da se trudi, ali trebace mu odmena za svaki slucaj. bas tuda ce nejmar da vrluda i titra loptu, zeljan dokazivanja pred publikom, lako se ispada.
sve u svemu, u tim grmovima lezi zec. ovo pricam zato sto nas volim - domovina se brani lepotom, dobrim sagledavanjem sopstvenih mogucnosti i uskladjenom strategijom... srecno.

neko ko zna

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...
(Ledilo21, 24. maj 2018 16:04)
a koji su to mladjani ??? mislis mozda. na radonjica (ja sam grobar) mozda na mitrovica jovica sve generacijansampiona sveta

miki

pre 5 godina

Znaci SMS iza napadača, prava "ofanzivna" postava, kao i uvek. Svi u odbranu, pa ako se da gol iz kontre, svi srecni i zadovoljni, ako se ne da - vazno je ucestvovati. Kakav kompleks! A da ne diskutujemo da li su od pojedinih pozvanih bolji Lazar Marković, Filip Đuričić, Nikola Maksimović...

Marko

pre 5 godina

Zasto mi uvek u fudbalu naglasavamo kako je veliki uspeh vec plasman na SP.Kao da se odmah ako ispadnemo vec trazi ta recenica a nije jos ni pocelo SP.Treba da imamo i cilj i ambicije a to je da prodjemo grupu.Ako ne prodjemo po meni ce to biti neuspeh bez obzira sto jeste neki uspeh vec i biti jedna od 32 drzave ucesnice.
(Vlajko, 24. maj 2018 16:23)
Pa zato sto jeste veliki i oooogroman uspeh sto smo u Rusiji uopste. Nista vise ne treba ocekivati od naseg sastava i generalno stanja fudbala u zemlji. To je realnost svidelo se to tebi/meni ili ne.

Tako nekako

pre 5 godina

Golmani: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic

Desni bekovi: Rukavina, Bleki
Stoperi: Ivanovic, Tosic, Nastasic, Veljkovic
Levi bekovi: Kolarov, Rodic

Defanzivni/Centralni vezni: Matic, Milivojevic, Grujic
Desna krila: Tadic, Zivkovic
Ofanzivni vezni: Ljajic, SMS, Gacinovic
Leva krila: Kostic, Radonjic

Napadaci: Mitrovic, Prijovic, Jovic
(black beast, 24. maj 2018 15:19)

Upravo ovako i ja vidim naš konačni spisak. Jedino mislim da bi Gaćinović trebao da bude zamena Kostiću a Radonjić da bude prekomandovan u deo spiska koji se odnosi na napadače (kao jedini od njih četvorice koji gol napada iz dubine prostora). Ukoliko Nastasić ne može, verovatno Spajić.

Ledilo21

pre 5 godina

Pozoveš atletičara Radonjića, A ne pozoveš majstora Sulejmanija... Obradović izneo kvalifikacije, ti pozoveš Rodića, Maksimović jeste kiksara, ali za klupu bolje rešenje od povređenog Nastasića ili pak Veljkovića koji svakako minuta odigrati neće. Ne zoveš Fejsu, igrača koji od svih veznjaka u najboljoj formi, zoveš Grujića koji u zadnje 2 godine odigrao 10 utakmica, Samo 1 desnog beka, Bilo je mesta za Bastu sigurno...

nosferatu

pre 5 godina

Kad pogleda covek ovaj spisak, posle svakojakih gluposti koje su se desile, ne znam da li uopste treba trositi reci...da li je uopste pametnom coveku potrebno da komentarise nesto...biiilo šta vezano za reprezentaciju????!!! Jer pazite, covek kaze, ja odgovaram za spisak!! Ajdee, nismo znali. A sto prijatelju ne kazes ako ne predstavimo zemlju na najbolji moguci nacin, da odgovaram krivicno...da budem kaznjen na neki nacin??!!

rebus

pre 5 godina

Sve je istumbano. Odbrana ce se promeniti 100% i tu potencijalno imamo problem jer su nam bekovi suplji. Ovde svako moze da odigra i stopera i beka i treba da gledamo u pasulj sta je najbolje. Ima starih, sporih, ima i poneki mlad al neiskusan dozlaboga.
2 defanzivna veznjaka koja igraju dobro u svojim klubovima, za reprezentaciju kako im dune. Alternative rezervista Kardifa i lik koji je odigrao par utakmica.
Krila- Decko koji je ispao iz Bundesa, protagonista najgore sezone Benfike u poslednjih 20 god., lik sa zacelja Premiershipa, rezervista Ajntajhta i jalovo krilo Crvene zvezde- Ramadanijeva kombinacija.
Ofanzivni vezisti: klasa od igraca i nasa najveca zvezda i veciti talenat koji ne igra odbranu iz sredine Kalca
Napad - target man iz championsipa a zamene najbolji strelac grcke lige i klinac sa 20 utakmica u karijeri hajpovan kao da je Levandovski
Na sve to trener bez dana radnog staza. I covek kaze kako smo vec uspeli. Znaci pravi sebi alibi, sta si ti bre uspeo?
Katastrofa u najavi.
Nakon ovoga nismo zasluzili svetsko prvenstvo nikad vise.

...

pre 5 godina

Grobar sam ali neverovatno da poziv nisu dobili Vujadin Savić i Dušan Basta. Čak je i Filip Stojković imao fenomenalnu sezonu. Iako volim Partizan malo blam da Zvezda ima samo jednog igrača više a odučila je od fudbala neznalice Đukića, Ilieva i Vučelića, Vazuru i Vuletića.

Boban

pre 5 godina

A sto da zove Pesica pa 14 penala nam sigurno neće svirati pa da ih on sutne, i neka je zvao Luku Jovića i Grujica pa oni su budućnost, a ne Pesic čim prestanu da sviraju penale videćemo koliko golova će dati.

ultrasrbin

pre 5 godina

zile, 24. maj 2018 15:08

Ala si ti ostrascen. Radonjic nije zasluzio mesto i nece se naigrati. Mozda je Sulejmani u godinama, ali vodi on i mnogo starije.
Obradovic je izmislio fudbal i za Kolarova, a kamoli ovog malog.
Fejsa je najkvalitetniji i najbolji vezni posle Matica i Savica.
On je morao da dobije prednost u odnosu na Grujica, a verovatno i Milojevica.

zile

pre 5 godina

Pozoveš atletičara Radonjića, A ne pozoveš majstora Sulejmanija... Obradović izneo kvalifikacije, ti pozoveš Rodića, Maksimović jeste kiksara, ali za klupu bolje rešenje od povređenog Nastasića ili pak Veljkovića koji svakako minuta odigrati neće. Ne zoveš Fejsu, igrača koji od svih veznjaka u najboljoj formi, zoveš Grujića koji u zadnje 2 godine odigrao 10 utakmica, Samo 1 desnog beka, Bilo je mesta za Bastu sigurno...
(Ledilo21, 24. maj 2018 14:46)
Nabrajas grobare pred penzijom, na SP ide Srbija, ne Partizan, pise na Google

Autolakirer

pre 5 godina

Rade menadzeri svoj posao
.Pesic nije pozvan ali pozvano 4 golmana.Milenkovic?Koliko je utakmica odigrao u Fiorentini? Zasto Nastasic koji nema sansi da se oporavi za tri nedelj. Basta standardan u Laciju

losmi

pre 5 godina

Sve ali Rodic na spisku? Decko je proguran u prvi tim Ofk Beograda , uvaljan Zenitu gde nije odigrao 10 utakmica, neka Krila Sovjetov nakon toga ili gde vec. Vraca se u Zvezdu kod svog fudbalskog oca (Terze) i pravo u reprezentaciju. Nema nista sto bi krasilo jednog modernog beka, cak ni tajming da se ubaci u prazan prostor. Igra treceg stopera covek. Strasno.

miki

pre 5 godina

Znaci SMS iza napadača, prava "ofanzivna" postava, kao i uvek. Svi u odbranu, pa ako se da gol iz kontre, svi srecni i zadovoljni, ako se ne da - vazno je ucestvovati. Kakav kompleks! A da ne diskutujemo da li su od pojedinih pozvanih bolji Lazar Marković, Filip Đuričić, Nikola Maksimović...

Ivan

pre 5 godina

Sve je spremno za istorijski debakl. Sastav je procitan na benzijskj pumpi, pre toga smo smenili selektora koji je prosao kvalifikacije, stavili čoveka kojem je ovo prvi posao, smenili smo jednog poštenog čoveka sa mesta kapitena i na kraju smo u sastavu kao da na jednom meču istovremeno mogu da brane dva golmana ali i kao da je važnije ko će se za koliko prodati posle svetskog nego šta ćemo tamo uraditi. Sve ovo je naravno samo 99.99%.
Ajmo Srbijo navijaj za onih 0.01%!!!

сатара

pre 5 godina

све ок и боље је него што сам се надао, само не могу да верујем да нема басте. човек је у последњих 10 година наш најбољи десни бек после банета ивановића, а упорно га лобују.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Za naše uslove spisak je fenomenalan. Sem Subotića, koji je batalio, Radoje i Fejse ovde niko realno ne fali. Čak i Basta kojeg volim od deteta, već polako postaje bivši igrač. Neka Rukavina drži tu liniju, trči za dvojicu i ne mrda gore. Milenković uvek pre Veljkovića, golman jedan sigurno otpada(Jovanović) i verovatno Maksimović. Četvrti “otpadnik” zavisi od Nastasića. Ili on ili Spajić. Luka Jović mora da ide. Tu nema više rasprave. Podrška bata Krstaji, idemo jako!

black beast

pre 5 godina

Golmani: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic

Desni bekovi: Rukavina, Bleki
Stoperi: Ivanovic, Tosic, Nastasic, Veljkovic
Levi bekovi: Kolarov, Rodic

Defanzivni/Centralni vezni: Matic, Milivojevic, Grujic
Desna krila: Tadic, Zivkovic
Ofanzivni vezni: Ljajic, SMS, Gacinovic
Leva krila: Kostic, Radonjic

Napadaci: Mitrovic, Prijovic, Jovic

Prosinečki

pre 5 godina

Nemoj da komentarišemo igrače koje ne pratimo u kontinuitetu.
Ja samo Zvezdu redovno pratim, pa ću njene igrače i da komentarišem.
Rodić u formi, defanzivno bolji od Kolarova.
Radonjić(u početku sam bio skeptičan)je toliko napredovao, u najmanju ruku egal sa Kostićem,i svako ko nije gledao poslednjih 5 utakmica ne može da bude objektivan.
Pešić nije reprezentativni kalibar.

TucoBenedictoPacificoJuanM.R

pre 5 godina

Svajcarci u cudu sto nije pozvan Sulejmani.Isto tako cudili su se i Brazilci zbog Dejana Petkovica.Godine prolaze mentalitet ne promenjen vrtimo se u krug.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@Ledilo21, majstor Sulejmani može ali umesto Kostića. Atletičar barata sa loptom bolje nego svi naših napadači plus odgovoran u odbrani. Obradović izneo kvalifikacije? Možda kod Radomira 2010, dečko zaboravljen i od uže familije. Rodić kvalitetniji, jači, odgovorniji pozadi i u bar 3x boljoj formi. Fejsa da ali očigledno ima problem sa savezom ili Krletom. Sastav je sasvim dobar, obzirom ko ga sastavlja i aminuje.

UlicniHodac

pre 5 godina

"Došli smo do ideje da igramo protiv Južnoamerikanaca jer imamo Kostariku u grupi"

Geografijo,teška nauko! Nesto se plasim posle ove izjave da ne potrazimo Rusiju oko Australije negde. Valjda ce pilot znati bolje.

neko ko zna

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...
(Ledilo21, 24. maj 2018 16:04)
a koji su to mladjani ??? mislis mozda. na radonjica (ja sam grobar) mozda na mitrovica jovica sve generacijansampiona sveta

Robi

pre 5 godina

Konacno da docekamo jednom najjaci sastav fudbalske reprezentacije Srbije! I po sastavu i po igracima koji nisu pozvani. Konacno nema vise Mitrovica, Petrovica, Fejse, Scepanovica... nego su zlatni orlici ili pri konkurenciji za prvi tim ili zamjena. Uvjeren sam da cemo snagu reprezentacije najbolje vidjeti protiv Brazila. Ono sto je mozda i najbitnije, imamo puno igraca koji su u protekloj godini odigrali i najbolji fudbal u zivotu (Mitrovic, Prijovic, Jovic, SMS, Tosic...)

Luka

pre 5 godina

Rade menadzeri svoj posao
.Pesic nije pozvan ali pozvano 4 golmana.Milenkovic?Koliko je utakmica odigrao u Fiorentini? Zasto Nastasic koji nema sansi da se oporavi za tri nedelj. Basta standardan u Laciju
(Autolakirer, 24. maj 2018 16:09)

U kom univerzumu je Basta standardan? Pratis li ti fudbal uopste ili pises namerno ovo?
Covek nije fit, nije spreman za prvenstvo i sam to kaze. Pritom on desno-Kolarov levo i primismo mi 6 golova od Brazila.
A Pesic je katastrofa napadac. Dokazao i pokazao.

Navijac

pre 5 godina

sto da zove Pesica pa 14 penala nam sigurno neće svirati pa da ih on sutne, i neka je zvao Luku Jovića i Grujica pa oni su budućnost, a ne Pesic čim prestanu da sviraju penale videćemo koliko golova će dati.
(Boban, 24. maj 2018 14:56)

Pesic ima vise asistencija od postignutih golova.Pesic od 14 penala za Zvezdu dao 6 golova.Lako proverljivo

Mihajlo

pre 5 godina

Tako kazu da je Prijovic najbolji spic u Grckoj,eto kako covek dobija spisak,on je gledao Prijovica samo kao pomocnik Muslina protiv Gruzije,kao i ja sto sam ga gledao preko TV-a.Mozda je tako i Spajica zvao,neko(menadzer) kaze u Belgiji da je Spajic najbolji stoper a mi sto smo ga gledali znamo da je nevidjena kiksara.

...ali mogu da pogledam

pre 5 godina

Sav jad i beda nase lige se pokazuje u jednoj cinjenici-najbolji strelac nase lige nije na skracenom-prosirenom spisku za Mondijal.
Niti kazem da je zasluzio niti da nije...

Milos

pre 5 godina

"Prijović je najbolji špic Grčke, kako kažu..." A ko to kaze, onaj ko je sastavljao spisak?? Ti Krstajicu odgovaras za taj spisak a na njemu igraci jer neko tamo kaze da su dobri!?!?

Kinaski

pre 5 godina

Mesta za Bastu je moralo da bude. Ostalo je ok, skripi nam u odbrani. Ne znam kako cemo sa nizim brzim igracima da izlazimo na kraj. Pogotovo protiv Svajcaraca. Opasni su iz kontra napada, a poseduju i potrebnu disciplinu. Imamo sanse za 2.mesto kako god okrenemo.

don

pre 5 godina

Smatram da Krstajić možda nije najbolje rešenje kao selektor, ali podržavam ovaj spisak. Da je Muslin selektor na svetsko ne bi otišli Ljajić, Sergej, Živković, Jović, Milenković, Grujić, Maksimović, Spajić. Umesto njih bi išli Vuković, Maksimović, Mitrović S, Gudelj, Fejsa (trebao ga je i Krstajić pozvati), Pavlović. Uz to igrali bi mučnu igru sa 3 štopera, 2 beka i 2 zadnja vezna. Ovako ima nade da ćemo probati igrati napadački jer vidim da su pozvana samo 2 zadnja vezna. Bilo kako bilo, momci imaju moju podršku, nije ovo momenat za pljuvanje. Prolaz grupe bi bio veliki uspeh, ali najbitnije je da se ne osramotimo i da pokažemo zube svima.

Lemi

pre 5 godina

Evo i čiča da prozbori koju. Protiv Kostarike nam je biti il' ne biti. Ako dobijemo idemo dalje. A sastav ce biti:

Stojkovic-Rukavina, Ivanovic, Tosic, Kolarov-Matic, Milivojević, Sergej-Tadic, Kostić, Mitrovic

d

pre 5 godina

Navali li ste na tog Sergeja kao da on može sam da pobedi svakog protivnika.Pogledajte malo statistiku. Bio je najbolji protiv poslednjih 5 ekipa u Italijanskoj ligi a protiv prvih 5 ga nigde nije bilo,nije se video.Razmislite malo.Voleo bih da bude najbolji na SP ali čisto sumnjam.

Obertan

pre 5 godina

Spisak je skroz ok i treba pružiti podršku igračim i treneru. Krle je dobra osoba nikom nije ništa loše uradio i ne zaslužuje da ga pljujete dok još nije počelo prvenstvo. Većina se slaže da je spisak dobar i da ne bi ništa menjali a posle kažete da mu neko drugi sastavlja spisak ?! Ako je sve u redu kao što kažete, ko je onda taj što je ubačen "preko veze" ?

nikola1992

pre 5 godina

Mnogo smo tezak narod. Ni meni nije drago sto je krstajic taj koji ce nam biti selektor, ali neverovatno je koliko sve gledamo negativno. Svi su pljuvali maksimovica (stopera), a sada se pojedini pitaju zasto ga nema. Za fejsu svi govorili da je spor, da vraca konstantno loptu unazad, a sada je odjednom moralo da bude mesta za njega. Ne daj boze da smo nemacka ili francuska, ljudi bi se ovde poubijali.

ja

pre 5 godina

Krstajiću, ako čitaš ove naše komentare, a sigran sam da čitaš, molim te izvedi najbolje sastave na obe prijateljske. Jer tu se samo ne slažem sa tobom, nama nije potreban odmor, potrebno nam je uigravanje! Sergej osim malo u Aziji nije ni igrao sa Matićem, Tadićem, Mitrovićem, a tu je potrebno bar malo da se osete u igri. Takođe i pozadi, treba uigravati odbranu koja će na teren 17.juna, jer mi imamo novu odbranu, bez Maksimovića, Jagoša, Nastasića verovatno. Dakle, uigravanje!
(Petar, 24. maj 2018 15:33)

Možda si u pravu da treba da se uigravaju, ali ti ne shvataš da nije to svrha prijateljskih utakmica. Svrha prijateljskih utakmica, pošto su rezultatski nebitne, jeste da se pruži prilika menadžerima da izreklamiraju svoje igrače. Zato mora svako po malo da izađe na izlog.

Marko99

pre 5 godina

Šta se desilo sa A.Živkovicem i L.Markovićem, buducnost Srpskog fudbala?!
(Houston, TX, 24. maj 2018 15:25)

Nista, to je ta buducnost.

detektiv kokni kol

pre 5 godina

@losmi, Rodić nije uvaljan nigde, u onoj “staroj” ligi je bio najbolji bek, mladi reprezentativac. Otišao u Zenit gde je bio zacementiran Krišito i kasnije Ansaldi. Prosto nije bilo mesta. Bek ne mora da bude nizak i brz, pa nije ni Kolarov pa je čista klasa. Milan je jako dobar u skoku, snažan u duelu, ima dobru levicu kad god se pojavi napred, zatvara sve pozadi. Sa njim nema kikseva, gluposti i petljanja sa loptom. Ako bude igrao a verovatno neće ni minut, poslednji će napraviti neku štetu, budi siguran.

as roma nikšić

pre 5 godina

Da je Krstajiću Antićeva odbrana Ivanović-Subotić-Vidić-Kolarov mogao bi izaći na megdan na ovom prvenstvu daleko najboljoj ekipi Njemačke. Pošto u fudbalu lošiji može pobijediti boljeg ovog puta će mjesta Njemačke i Argentine biti zamijenjena.
Ova odbrana Srbije će imati dosta posla po lijevoj strani jer se Kosta Rika dosta uzda u odličnog Gambou dok po desnoj strani od odlaska „najbržeg miša u celom Mexiku“ Juniora Diaza, zvanično najbržeg igrača prošlog SP-a, Kosta Rika traži rešenje između više igrača. Da bi odbrana Srbije bila kompaktna Luka Milivojevič ne smije primati golove kao protiv Čelzija (Vilian) i Mančestera (Matić). Posebno je deprimirajući gol Viliana kada je Luka ostao potpuno van konteksta. Ako je jedan zadnji vezni zadužen za koheziju u 16-ercu ili 5-ercu drugi mora imati lake i brze noge da blokira šuteve van 16-erca. Ono što je odigrao Nemanja Maksimović protiv virtuoza iz Barselone je sasvim zadovoljavajuće pa bi Krstajić trebao imati uvijek jednog od njih dvojice koncentrisanog i odmornog na terenu.

Malo objektivnosti

pre 5 godina

Nemoj da komentarišemo igrače koje ne pratimo u kontinuitetu.
Ja samo Zvezdu redovno pratim, pa ću njene igrače i da komentarišem.
Rodić u formi, defanzivno bolji od Kolarova. Radonjić(u početku sam bio skeptičan)je toliko napredovao, u najmanju ruku egal sa Kostićem,i svako ko nije gledao poslednjih 5 utakmica ne može da bude objektivan. Pešić nije reprezentativni kalibar.
(Prosinečki)

U principu se slazem sa tvojom uvodnom premisom, ali tvoje misljenje ne dele profesionalni fudbalski skauti. Reci da je Rodic ne bolji, nego cak blizu Kolarova je neozbiljno. U suprotnom, vec bi neki bogati klub dao ponudu koja se ne odbija. Rodicu je 27 godina, a do sad u karijeri je video samo Srbiju i Rusiju. Kolarov u svojoj 32. godini je stub odbrane u timu koji je igrao polufinale LS.

Ledilo21

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...

Samo kazem

pre 5 godina

Spisak je sasvim OK.Gotovo da nemam zamjerki...Jedino mislim da je trebao izbaciti Nastasica iz kombinacije.Dobar je on stoper,potreban je reprezentaciji ali poslije vise od mesec dana neigranja jednostavno nece biti u formi cak i da se u potpunosti oporavi od povrede.Uostalom nije on klasa Ivanovica,Kolarova,SMS,Tadica i Mitrovica pa da mora da se ceka.Svi znamo da i on umije cesto da kiksne...Mislim da treba uigravati odbranu sa Milenkovicem na desnom beku,Ivanovica i Tosica kao centralne bekove i kolarova na lijevoj.Ostali po potrebi.
Sto se sredine tice vidim da se najvise bune oko Grujica i Radonjica.Ovaj prvi ne briljira u Kardifu ali za reprezentaciju uvijek odigra korektno,drugi opet moze biti idealan u taktici koja zahtijeva kontre...Na treneru je da sve to skocka i svakom nadje namjenu i barem po ovom sto vidim mislim da je jako blizu tome.
Ono sto je primjetno kod ovog sastava je VISINA! Redakcija bi mogla malo da istrazi tu temu ali garantujem da smo u Top 5 najvisocijih reprezentacija na prvenstvu.A visina i brzina bas i ne idu pa to moze biti potencijalni problem...

Ledilo21

pre 5 godina

Na Svetskom prvenstvu se ne uigravaju mlađani igrači iz domaće lige spremni na prodaju, pa im klupa na prvenstvu sveta diže cenu od 5-10% Svetsko prvenstvo se igra sa najboljim sastavom, sa iskusnim igračima koji su videli dalje od višegodišnje klupe u Ruskim timovima, domaćim livadama i splavovima... Iz naše lige zaista ne vidim igrača blizu reprezentacije...

neutralni felsh

pre 5 godina

dragi krstajicu, sergej zvani sms da lepo, ko sto sav normalan svet radi, ode u srednju vezu i da se po potrebi ubacuje u odbranu kad zagusti da igramo sa 2 zadnja vezna i to je to. a zagustice sigurno. nema potrebe za otkrivanjem tople vode, na turnirima se ne eksperimentise, a sad je hvala muslinu kasno za pripremno prekomponovanje pozicija, sad igrace treba ostaviti da igraju ko sto su navikli, na pozicijama koje vec igraju po svojim klubovima. sms je odlican za sredinu, odlicno se prikljucuje napadu - po tome su ga vec davno primetili (oni koji ne pricaju o transferima nego o igri) - ali on nije podesan igrac za gradnju napada, za brzu i tempiranu sponu sa vezom i sa sredinom. jer on je sredina. on je tzv. sigurica-igrac za vezu, ali srednju, malo sa strane jer ne slabije gazi slabijom nogom (stabilan, vrlo skolski tip) i nije za to: za poziciju kreacije igre u predfinishu treba hazarder, igrac koji ume da odigra riskantno, bez tzv. sheme. sergejevi odlicni sutevi i dubinski pasovi i gradnja, ma sve, jesu posledica postavljanja iz sredine na povratne akcije, na naisle lopte - tada cesto sutira i rokne dobre golove ali to su vise reakcije na nicije lopte i sut, redje nagli pas, u cilju sprecavanja kontre. odlican reakcijski element u igri, da, zato je trazen. ali za gradnju finisa u akciji nije. ne traze ga klubovi zato sto je desetka ili osmica, nego zato sto je pouzdan za sesticu, da iznese loptu i pametno je prosledi, i da se pozicionira pozadi, zbog opreza. njega neka pokriva matic kad podje napred, a on neka pokriva ove malo ispred.
dakle, matica i njega okruzi kombinacijom jos sedmice koja trci svuda pokriva pola njihovog polja, da bi oni mogli ponekad da izadju napred, i osmice i desetke... e tu smo klimavi, lako gubimo dah, nemamo igrace koji gaze loptu a da se ne vrte oko sebe, malo bolji presing ih pokrije, sve lopte idu nazad, trpi zadnja veza, pri tenziji se brzo ofuca i krizira. ali moze nesto da se napabirci ako se zatecenim igracima ispostuju pozicije iz klubova. kasno je sad za nove sheme, sad ne sme da se remeti licni ritam i opsti timski balans. zato sergej negde pored matica, na svoj nacin. sad moze ono sto je vec igrano, a raditi na brzim i naglim semama, jer zonske akcije su nam slaba tacka, providni smo nam je kretanje bez lopte. bez ljutnje, ali nema ni materijala ni vremena za eksperimente.
ako vec treba nesto treba da se naglasi, bolje je srediti poziciju desnog beka, tu smo slabi, nemamo alternativu, bane ce da se trudi, ali trebace mu odmena za svaki slucaj. bas tuda ce nejmar da vrluda i titra loptu, zeljan dokazivanja pred publikom, lako se ispada.
sve u svemu, u tim grmovima lezi zec. ovo pricam zato sto nas volim - domovina se brani lepotom, dobrim sagledavanjem sopstvenih mogucnosti i uskladjenom strategijom... srecno.

Island

pre 5 godina

a koji su to mladjani ??? mislis mozda. na radonjica (ja sam grobar) mozda na mitrovica jovica sve generacijansampiona sveta
(neko ko zna, 24. maj 2018 17:01)

Ko je od nabrojanih sampion sveta?

Petar

pre 5 godina

Krstajiću, ako čitaš ove naše komentare, a sigran sam da čitaš, molim te izvedi najbolje sastave na obe prijateljske. Jer tu se samo ne slažem sa tobom, nama nije potreban odmor, potrebno nam je uigravanje! Sergej osim malo u Aziji nije ni igrao sa Matićem, Tadićem, Mitrovićem, a tu je potrebno bar malo da se osete u igri. Takođe i pozadi, treba uigravati odbranu koja će na teren 17.juna, jer mi imamo novu odbranu, bez Maksimovića, Jagoša, Nastasića verovatno. Dakle, uigravanje!

obican tantuz

pre 5 godina

...Bilo je mesta za Bastu sigurno... 
(Ledilo21, 24. maj 2018 14:46) 
Nabrajas grobare pred penzijom, na SP ide Srbija, ne Partizan, pise na Google
(zile, 24. maj 2018 15:08)

hm..

Ukratko

pre 5 godina

sve ali 4-ti golman pre Pesica,Baste,Sulejmanija pa i Savica
(beli65)

Da si malo bolje pogledao, video bi da ovo nije finalni spisak, i da jedan golman otpada kad se spisak skrati na finalnih 23.

PS. Za Sulejmanija i Bastu se slazem.

Tako nekako

pre 5 godina

Golmani: Stojkovic, Dmitrovic, Rajkovic

Desni bekovi: Rukavina, Bleki
Stoperi: Ivanovic, Tosic, Nastasic, Veljkovic
Levi bekovi: Kolarov, Rodic

Defanzivni/Centralni vezni: Matic, Milivojevic, Grujic
Desna krila: Tadic, Zivkovic
Ofanzivni vezni: Ljajic, SMS, Gacinovic
Leva krila: Kostic, Radonjic

Napadaci: Mitrovic, Prijovic, Jovic
(black beast, 24. maj 2018 15:19)

Upravo ovako i ja vidim naš konačni spisak. Jedino mislim da bi Gaćinović trebao da bude zamena Kostiću a Radonjić da bude prekomandovan u deo spiska koji se odnosi na napadače (kao jedini od njih četvorice koji gol napada iz dubine prostora). Ukoliko Nastasić ne može, verovatno Spajić.

Vlajko

pre 5 godina

Zasto mi uvek u fudbalu naglasavamo kako je veliki uspeh vec plasman na SP.Kao da se odmah ako ispadnemo vec trazi ta recenica a nije jos ni pocelo SP.Treba da imamo i cilj i ambicije a to je da prodjemo grupu.Ako ne prodjemo po meni ce to biti neuspeh bez obzira sto jeste neki uspeh vec i biti jedna od 32 drzave ucesnice.

Marko

pre 5 godina

Zasto mi uvek u fudbalu naglasavamo kako je veliki uspeh vec plasman na SP.Kao da se odmah ako ispadnemo vec trazi ta recenica a nije jos ni pocelo SP.Treba da imamo i cilj i ambicije a to je da prodjemo grupu.Ako ne prodjemo po meni ce to biti neuspeh bez obzira sto jeste neki uspeh vec i biti jedna od 32 drzave ucesnice.
(Vlajko, 24. maj 2018 16:23)
Pa zato sto jeste veliki i oooogroman uspeh sto smo u Rusiji uopste. Nista vise ne treba ocekivati od naseg sastava i generalno stanja fudbala u zemlji. To je realnost svidelo se to tebi/meni ili ne.