Utorak, 22.05.2018.

09:55

Bertans poručio Amerima: Nijedan koledž igrač nije kao Dončić

Bivše krilo Partizana, sada uzdanica San Antonio Sparsa Davis Bertans poručio je Amerikancima da ne potcenjuju kvalitet Evrolige.

Izvor: AK

Bertans poruèio Amerima: Nijedan koledž igraè nije kao Donèiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Realno

pre 5 godina

Pera Pisar odlican komentar .Draft ne sluzi da dobijete gotovog igraca .Vec da uzmete onog sa najvecim potencijalom ,o tome svaka ekipa razmislja .Sta bi taj igrac mogao da postane .Znavi Doncic njima mora da pokaze da moze mnogo bolje od ovoga .On tamo ni nece moci da igra ovo sto je ovde igrao .To vam je kao sa Milicicem ljudi su od njega zeleli da naptave vrhunskoh defanzivca i debelo su pogresili .Znavi on tamo kad stigne odmah ce gledati sat od njega moze da bude a u tom slucaju bicr velikih problema jsr on ss nesto ne izdvaja ni u jednom elementu ,ni u sutu ni u dodavanju ,driblingu i tako dalje .Iskreno se nadam da ce uspeti tamo da se snadje .

Marko

pre 5 godina

Jokic sutira fadeaway preko ruke jel moze to da uradi Kuzmic ili Bjelica? Koliko centara sutira 40% trojke u istoriji nba uopste? Jokic je sa 19 gofina utrpao 40 poena Macvanu...Muka mu je ovih vasih komentara Jokic imao srece, naprotiv on nema srece sa ekipom jer nema pleya da mu asistira na pic n rolu da igra u toj Minesoti bio bi jos bolji Tigue bar nekad gleda igraca sto rola, Marey nikad, Jokic za svaki poen mora da se bori kao zivotinja...mnogi ovde ne svataju kakav je Jokic talenat pogledajte zadnju utakmicu primi loptu na high postu i ovi ni faulom ne.mogu da ga zaustave...Preko ruke sutira...

Hahahah

pre 5 godina

Doncić najizvikaniji igrac ikada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ringo, 22. maj 2018 10:49) # Li


Ma da izvikan načisto i to na sav glas.... sa 16 debitovao za Real a još kao maloletan je par puta bio i MVP kola evrolige. Ove godine uz Dragića nosio Sloveniju do zlata a u Evroligi na nivou cele sezone ima najbolji indeks korisnosti i to sa 19 godina, pritom noseći cele sezone jednog giganta a ne bilo kakav klub i to sve bez Ljulja

Al kontam da igra za našu repku sad bi ga svi poredili sa Džordanom u najmanju ruku.

Rio

pre 5 godina

Doncicu je, uz neosporne kosarkaske kvalitete, hrabrost velika vrlina, u smislu da odlucije tekme u Evroligi sa 18-19 godina. To je njegova prednost u odnosu na koledz igrace. Medjutim, da li je bas MVP fajnalfora moze da se posmatra iz vise uglova. Kozer je mozda odlucio finale, pa Meli itd. NBA je ok za Luku.

veljko

pre 5 godina

@basketash

ti si decko pomesao kvantitet i kvalitet, debelo. cak dajes meni na argumentaciji. ako postoji 300 klubova, koliko klubova postoji sa jakim igracima? na draft godisnje izadje 60 igraca iz celog sveta, ne samo ncaa. po toj logici, ako iz ostatka sveta imas 10 igraca, svaki 6 klub ncaa daje jednog igraca na draft, u proseku. od njih, 20 napravi ok karijere u nba. ostali solidni zavrse u evroligi i evrokupu, mesto malo u ndl i kini.

jasno je da je evroliga miljama ispred ncaa. real, fener, cska itd. bi nakantali prvaka ncaa bar 20 poena razlike. teze je osvojiti
ligu u kojoj je skoncentrisan kvalitet, nego takmicenje u kojem ima dosta klubova, sa diskutabilnim kvalitetom.

za kraj ove price, procitaj sta ameri listom konstatuju o kvalitetu evrolige. nikad nisam procitao da se bilo koje takmicenje (osim nba, naravno) stavi pre evrolige. ti nadji ako mozes, ali te upozoravam da je posao uzaludan :)

skr

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (todor, 22. maj 2018 12:29)

Auu
Ali hajde da uporedimo. Da li petorka Dragic, Batum, Janis, Porzingis, Gober (Slobodni zameni koga zelis) moze ista protiv recimo petorke Kari, Harden, Durant, James, Davis? Ili petorke Westbrook, Thompson, Lenard, Green, Cousins? Ili Paul, De Rozan, Batler, Aldridge, Horford? Ili Lillard, Oladipo, George, Griffin, Towns?
Tek sa ovom cetvrtom mislim da bi bili egal, evetualno bi se borili protiv trece ali prilicno sam siguran da sam zaboravio bar 5 all star igraca.

Dr.

pre 5 godina

Ja sam i dalje uveren da on mora da odigra bar jos jednu godinu u Realu. Siguran sam da u NBA nece imati ni pola minutaze kao u Realu, ni pola odgovornosti, niti ce napade on zavrsavati, sve to ima u Realu, ali dobro, ja mu zelim sve najbolje i da me demantuje.

bla

pre 5 godina

Kakva glupost. Pa po tome bi Kina i Indija trebale da imaju najbolje kosarkase na svetu.

NBA je centar svetske kosarke i tamo igraju daleko, ali daleko najbolji igraci na svetu. Reprezentacija Evrope bi se nosila sa amerima otprilike onako kako se Hjuston nosi sa Golden State
(Milutin, 22. maj 2018 14:34)

iako mi se cinilo da potcenjujes evropsku kosarku tvoj komentar je na mestu. mada je mozda realnije reci da bi evropska reprezentacija bila na nivou portlanda. zamislite small ball postavu gde bi LBJ bio centar, KD visoko krilo, Lenard nisko krilo, tompson ili buler bek suter i plej naravno kari. koliko poena bi oni mogli da natrpaju bilo kome? i kakvu bi odbranu igrali. o izmenama ne bih ni da pricam.
mada evropska selekcija bi za par godina mogla da bude i bolja. kada janis, jokic, porzingis i jos neki steknu jos iskustva i fizicku potpuno sazru.

Milutin

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (todor, 22. maj 2018 12:29)

Kakva glupost. Pa po tome bi Kina i Indija trebale da imaju najbolje kosarkase na svetu.

NBA je centar svetske kosarke i tamo igraju daleko, ali daleko najbolji igraci na svetu. Reprezentacija Evrope bi se nosila sa amerima otprilike onako kako se Hjuston nosi sa Golden State

Daa

pre 5 godina

Steta sto ne postoji neko ozbiljno takmicenje izmedju NBA timova i Evroligaskih timova pa da zauvek zapuse usta ovim koji pokusavaju da uporede NBA I Evroligu ahahah

Nenad Cvetković

pre 5 godina

Nikad belog Evropljanina kao prvog pika.
Dobar je Doncic ali ... i Finiksu i Sakramentu treba vodja da pokrene i razmrda ekipu.A puni su bekova i trulih centara. Odavno nisu imali toliko visoke pikove. Ako sad ne iskoriste i pogode pravog igraca ostace na marginama jos dugo

drvobradi

pre 5 godina

Trenutno su Finiks i Sakramento na mukama. Da li uzeti Doncica, koji je trenutno cudo sa 19g ali pitanje koliko moze da napreduje, Ajtona za koga ne znas da li ce biti novi Embid ili Okafor, ili onog Bambu sa rasponom ruku od 2.40 koji mozda bude isti problem.

JPR24

pre 5 godina

Jan Veseli u NBA je bio parodija a u Evropi je jedan od najdominantnijih igraca na svojoj poziciji,Judo u Feneru je bio bauk za Evropu a u NBA covek je nevidljiv.Svaka cast Doncicu stvarno je cudo ali recimo ono sto su radili Simons i Micel kao rukiji tesko da on moze pola od toga.Jos za kraj zamislite Lebrona,Durenta,Karija,Hardena,Dejvisa itd u Evroligi.Zamislite samo Dejvisa u Evroligi ja mislim da bi imao 70 poena i 40 skokova u proseku jedino ako ga ne zaustavi Lesor.
(Back in Black, 22. maj 2018 10:20)

Lesor ni naseg Gagica ne moze da zaustavi :p

basketash

pre 5 godina

Za veljka vidi se da pojma nemash.ncaa a je daleko teze osvojiti(preko 3oo timova) nego evroligu sa 16 e evroligi imash 4 maksimalno ozbiljna tima jedan.makabi je osvojio pre par sezona a bukvalno se raspadao u izraelu.O evropskom prvenstvu da ne pricam jedan egipat je bio prvak evrope sta dalje da ti pricam.

сатара

pre 5 godina

у нба треба имати више среће него памети, посебно ако ниси атлетски зверина.
јокић да је залутао у неку минесоту, прошао би у нба као кузмић исл.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Cinjenica je da Amerikanci potcenjuju kvalitet Evropljana, ali treba biti realan Evroliga je igracki nikad slabija, Doncic tek treba da se pokaze u NBA, ja licno sto sam gledao te koledz igrace desetine hajlajtsa, ima par koje bih uzeo pre Doncica, iz razloga sto Doncic nema nijedan elemenat igre genijalan, on je odlican, ali ni u sutu, ni na pasu, niti u jednom elementu nije nesto top top da kazes e ovo ce ga izdici, bice on dobar ali ne toliko koliko neki misle.

veljko

pre 5 godina

100% u pravu. na kraju krajeva, covek zna mnoooooogo bolje od nas. igrao obe lige, igrao protiv mladih evropljana i mladih koledz igraca. a mi? mi gledamo na tv?!

doncic pokazuje veliku igracku zrelost i takticku potkovanost. na najmanji “mismatch” odgovara brzo, bez obzira da li dodaje ili sam resava. cita igru odlicno, nema ni jednu izrazenu manu. ima pobednicki duh i ne plasi se da preuzme odgovornost.

vec je osvojio dve velike titule (posebno evropsko prvenstvo). obe je neuporedivo teze osvojiti nego koledz prvenstvo (ncaa). ncaa je zabavan zbog punih hala studenata koji vatreno navijaju, ali takticki i kvalitativno, to je dva koplja ispod evrolige, da ne poredim uopste sa evropskim prvenstvom.

ameri svuda navode evroligu kao najacu ligu posle nba, tako da to nije samo moje (evropsko) razmisljanje.

u tom kontekstu, luka sigurno moze da bude znacajniji faktor, u startu, od velike vecine americkih igraca sa drafta.

vise je pitanje sta moze da se ocekuje u buducnosti od atletski mocnih, crnih igraca, kad budu poboljsali tehniku, a posebno taktiku.

kod luke je potrebna samo nadgradnja postojeceg. nema dileme da je vec sada dobar za nba.

todor

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

dobar je Dončić ali dečko baca airballove kad se utakmica lomi, nema ni dobru tehniku slobodnih bacanja gde se vidi ko je rođeni šuter a igra beka

NastyB

pre 5 godina

Iskreno se nadam da i Kokoškov tako misli, jer će time učiniti neverovatnu uslugu Sakramentu, Divcu i Stojakoviću ako im prepuste DeAndre Ajtona. Ajton je, bukvalno, Karl Entoni Tauns sa boljom leđnom tehnikom. Gotovo sigurno će biti ruki (sledeće) godine, a ukoliko ga povrede mimoiđu, za dve-tri godine biće među tri najbolja centra. A uz DeArona Foksa, Bogdana, iskusnog Zeboa i još jednog proverenog igrača (ima Sakramento fino mesta u seleri kepu) biće to tim za respekt.
Za to vreme neverovatno talentovani Luka će morati silno da zapne da bi mogao da se nosi sa Vestbrukom, Volom, Lilardom, Kajrijem, Stefom, Polom, Konlijem...a pošto je genetski balkanac gotovo sigurno je da nikada neće biti u vrhu NBA. Tamo gde će Ajton gotovo sigurno (ako ga povrede mimoiđu) biti dugo vremena.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Videcemo sta ce biti,ali tesko je nekom iz Evrope da postane ozbiljna zvezda u NBA na bekovskim pozicijama.Toni Parker i Ginobili su dostigli neki all-star nivo,ne onaj najveci,ali to je zasad najbolje u poslednjih 20g sto je Evropa dala na tim pozicijama.

i teško je i nije

pre 5 godina

Mislim da je Davis pogodio suštinu: rekao je da se Dončića ne treba potcijenjivati, i da bi teško bilo koji igrač sa koledža postigao u EL ono što je postigao Dončić. Da nema prostora za napredak je prosto nerealno, a da li će uspjeti u NBA, zavisi od mnogo toga...

Joe

pre 5 godina

... ali da su ti mladi americki igraci sa 16 poceli da igraju u Feneru, CSKA, Realu, Barceloni i drugim evropskim top ekipama umjesto na srednjoj školi i koledžu sigurno bi ih sad bilo bar 5 boljih od Doncica.
Doncic igra u ekipi koja je po kvaliteti u 35 na svijetu (prvih 30 su NBA ekipe), Evroligu koja je druga liga po kvaliteti iza NBA, Spansku ligu koja je vjerovatno treca po kvaliteti i naravno da je u takvoj konkurenciji i na tom nivou mogao bolje da se razvije od svojih americkih vrsnjaka koji igraju "divlju" NCAA kosarku.
Ali ti momci kad udju u NBA ce da napreduju 100% dok ce Doncic 10% jer je vec blizu svog maksimuma.

i teško je i nije

pre 5 godina

Mislim da je Davis pogodio suštinu: rekao je da se Dončića ne treba potcijenjivati, i da bi teško bilo koji igrač sa koledža postigao u EL ono što je postigao Dončić. Da nema prostora za napredak je prosto nerealno, a da li će uspjeti u NBA, zavisi od mnogo toga...

Gde ja živim

pre 5 godina

Sve će se videti. Od priče, upoređivanja slaba vajda. Samo dela na terenu, konstantan rad, malo sreće koja je neophodna u svemu i rezultat će doći.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Jednostavno nekim igracima vise lezi nba i njihov lezerni pristup igri u reg sezoni. Samo lud covjek moze da pomisli da bi recimo Jokic imao ovakve brojke u evroligi. Obozavam nba, ali bolja je tekma bila Fener -Real od recimo nocasnje utakmice Clevland-Boston. Nikad mi nece biti jasan faktor? domaceg terena u nba, navijanja nema, nema pritiska od publike i opet domaci teren je domaci teren.

coki

pre 5 godina

imamo i druge primere...dodje Dzenings u Romu(Lotomatiku) i odigra dve sezone EL,igra po 30 minuta,prosek od 4p po mecu,ode druge godine u NBA,za 30 minuta po mecu prosecno daje preko 20p i 7a,imao je te sezone i utakmice sa po 40+ poena,i ode na ol star.Tako da...

Larry

pre 5 godina

dodju potroseni igraci nedeovoljno dobri za nba tipa dilejni i gaudlok i izdominiraju u el..
(gsw in 4, 22. maj 2018 09:57)

Gde nadje Goudelocka, čovek ništa nije uradio ni sa jednom ekipom, igrač za izbegavanje, totalno veze nema. Delaney imao jednu vrhunsku sezonu u Lokomotivi , pre toga je dominirao u Budiveljniku, Bajernu koji je realno C klasa u Evropi, dakle nije Real Madrid ni blizu. Ipak je igrački stasavao u Evropi, nije baš bio dominantan, solidan igrač ali daleko od Bogdana pa i Bojana Bogdanovića.

Back in Black

pre 5 godina

Jan Veseli u NBA je bio parodija a u Evropi je jedan od najdominantnijih igraca na svojoj poziciji,Judo u Feneru je bio bauk za Evropu a u NBA covek je nevidljiv.Svaka cast Doncicu stvarno je cudo ali recimo ono sto su radili Simons i Micel kao rukiji tesko da on moze pola od toga.Jos za kraj zamislite Lebrona,Durenta,Karija,Hardena,Dejvisa itd u Evroligi.Zamislite samo Dejvisa u Evroligi ja mislim da bi imao 70 poena i 40 skokova u proseku jedino ako ga ne zaustavi Lesor.

Pera Pisar

pre 5 godina

Upravo to i jeste problem po američkim shvatanjima razvoja mladih igrača što "nijedan američki koledž igrač ne bi sa 19 godina uradio to što je uradio Dončić"...po njihovim teorijama Dončić je neko ko se je prerano fizički, fiziološki i psihološki razvio i u 19-toj dostigao svoj maksimum i tu nema prostora ni za kakav napredak, dok se na koledžima radi totalno drugačije sa mladim igračima i tek se u NBA očekuje da eksplodiraju, zato i govore "kad draftuješ igrača ne draftuješ ono što je on sada nego šta će da bude u perspektivi" ...ako Dončić "ne ubedi" Amerikance da je na nivou Simonsa, Tejtuma i Mičela koji su negirali tu teoriju svojim sjajnim ruki sezonama u velikom je problemu, jer niko neće da "baca pravo" na prva 3 pika na belca iz Evrope...zato kažem njegova NBA "sudbina i budućnost" su u rukama Igora Kokoškova da "ubedi" GM Finiksa da ga draftuje kao pika br.1...Dončić u NBA može da bude "ili pukovnik ili pokojnik"...uostalom, pre par godina su Amerikanci sa Tejtumom igrali protiv Hrvata sa Nikom Slavicom "egal" utakmicu, danas je Tejtum zvezda Boston Seltiksa, a Nik Slavica "popunjava roster" Cedevite

shilja

pre 5 godina

Ljudi, o cemu vi pricate? Niko ne spori da je NBA daleko od EL po kvalitetu. Covek je poredio koledz igrace sa Doncicem, a ruku na srce, mali je zreo I fizicki I mentalno za siajnu NBA karijeru, I verujem da je mnogo ispred koledz igraca trenutno

Jaran

pre 5 godina

gsw in 4
Slusam pre par dana Bozu Maljkovica. Prodje par minuta kad odjednom izjavi covek da svaka NBA ekipa ima 2-3 superstara, a ostali igraci su prosek koji ne moze da igra u timovima kao sto su CSKA, Real, Olimpijakos,... Promenio sam kanal, covek je prso! Pa oni nesrecnici Ajon i Tavarez su centri Reala!

coki

pre 5 godina

imamo i druge primere...dodje Dzenings u Romu(Lotomatiku) i odigra dve sezone EL,igra po 30 minuta,prosek od 4p po mecu,ode druge godine u NBA,za 30 minuta po mecu prosecno daje preko 20p i 7a,imao je te sezone i utakmice sa po 40+ poena,i ode na ol star.Tako da...

Back in Black

pre 5 godina

Jan Veseli u NBA je bio parodija a u Evropi je jedan od najdominantnijih igraca na svojoj poziciji,Judo u Feneru je bio bauk za Evropu a u NBA covek je nevidljiv.Svaka cast Doncicu stvarno je cudo ali recimo ono sto su radili Simons i Micel kao rukiji tesko da on moze pola od toga.Jos za kraj zamislite Lebrona,Durenta,Karija,Hardena,Dejvisa itd u Evroligi.Zamislite samo Dejvisa u Evroligi ja mislim da bi imao 70 poena i 40 skokova u proseku jedino ako ga ne zaustavi Lesor.

Jaran

pre 5 godina

gsw in 4
Slusam pre par dana Bozu Maljkovica. Prodje par minuta kad odjednom izjavi covek da svaka NBA ekipa ima 2-3 superstara, a ostali igraci su prosek koji ne moze da igra u timovima kao sto su CSKA, Real, Olimpijakos,... Promenio sam kanal, covek je prso! Pa oni nesrecnici Ajon i Tavarez su centri Reala!

shilja

pre 5 godina

Ljudi, o cemu vi pricate? Niko ne spori da je NBA daleko od EL po kvalitetu. Covek je poredio koledz igrace sa Doncicem, a ruku na srce, mali je zreo I fizicki I mentalno za siajnu NBA karijeru, I verujem da je mnogo ispred koledz igraca trenutno

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Jednostavno nekim igracima vise lezi nba i njihov lezerni pristup igri u reg sezoni. Samo lud covjek moze da pomisli da bi recimo Jokic imao ovakve brojke u evroligi. Obozavam nba, ali bolja je tekma bila Fener -Real od recimo nocasnje utakmice Clevland-Boston. Nikad mi nece biti jasan faktor? domaceg terena u nba, navijanja nema, nema pritiska od publike i opet domaci teren je domaci teren.

Pera Pisar

pre 5 godina

Upravo to i jeste problem po američkim shvatanjima razvoja mladih igrača što "nijedan američki koledž igrač ne bi sa 19 godina uradio to što je uradio Dončić"...po njihovim teorijama Dončić je neko ko se je prerano fizički, fiziološki i psihološki razvio i u 19-toj dostigao svoj maksimum i tu nema prostora ni za kakav napredak, dok se na koledžima radi totalno drugačije sa mladim igračima i tek se u NBA očekuje da eksplodiraju, zato i govore "kad draftuješ igrača ne draftuješ ono što je on sada nego šta će da bude u perspektivi" ...ako Dončić "ne ubedi" Amerikance da je na nivou Simonsa, Tejtuma i Mičela koji su negirali tu teoriju svojim sjajnim ruki sezonama u velikom je problemu, jer niko neće da "baca pravo" na prva 3 pika na belca iz Evrope...zato kažem njegova NBA "sudbina i budućnost" su u rukama Igora Kokoškova da "ubedi" GM Finiksa da ga draftuje kao pika br.1...Dončić u NBA može da bude "ili pukovnik ili pokojnik"...uostalom, pre par godina su Amerikanci sa Tejtumom igrali protiv Hrvata sa Nikom Slavicom "egal" utakmicu, danas je Tejtum zvezda Boston Seltiksa, a Nik Slavica "popunjava roster" Cedevite

i teško je i nije

pre 5 godina

Mislim da je Davis pogodio suštinu: rekao je da se Dončića ne treba potcijenjivati, i da bi teško bilo koji igrač sa koledža postigao u EL ono što je postigao Dončić. Da nema prostora za napredak je prosto nerealno, a da li će uspjeti u NBA, zavisi od mnogo toga...

todor

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.

Larry

pre 5 godina

dodju potroseni igraci nedeovoljno dobri za nba tipa dilejni i gaudlok i izdominiraju u el..
(gsw in 4, 22. maj 2018 09:57)

Gde nadje Goudelocka, čovek ništa nije uradio ni sa jednom ekipom, igrač za izbegavanje, totalno veze nema. Delaney imao jednu vrhunsku sezonu u Lokomotivi , pre toga je dominirao u Budiveljniku, Bajernu koji je realno C klasa u Evropi, dakle nije Real Madrid ni blizu. Ipak je igrački stasavao u Evropi, nije baš bio dominantan, solidan igrač ali daleko od Bogdana pa i Bojana Bogdanovića.

Gde ja živim

pre 5 godina

Sve će se videti. Od priče, upoređivanja slaba vajda. Samo dela na terenu, konstantan rad, malo sreće koja je neophodna u svemu i rezultat će doći.

Joe

pre 5 godina

... ali da su ti mladi americki igraci sa 16 poceli da igraju u Feneru, CSKA, Realu, Barceloni i drugim evropskim top ekipama umjesto na srednjoj školi i koledžu sigurno bi ih sad bilo bar 5 boljih od Doncica.
Doncic igra u ekipi koja je po kvaliteti u 35 na svijetu (prvih 30 su NBA ekipe), Evroligu koja je druga liga po kvaliteti iza NBA, Spansku ligu koja je vjerovatno treca po kvaliteti i naravno da je u takvoj konkurenciji i na tom nivou mogao bolje da se razvije od svojih americkih vrsnjaka koji igraju "divlju" NCAA kosarku.
Ali ti momci kad udju u NBA ce da napreduju 100% dok ce Doncic 10% jer je vec blizu svog maksimuma.

сатара

pre 5 godina

у нба треба имати више среће него памети, посебно ако ниси атлетски зверина.
јокић да је залутао у неку минесоту, прошао би у нба као кузмић исл.

i teško je i nije

pre 5 godina

Mislim da je Davis pogodio suštinu: rekao je da se Dončića ne treba potcijenjivati, i da bi teško bilo koji igrač sa koledža postigao u EL ono što je postigao Dončić. Da nema prostora za napredak je prosto nerealno, a da li će uspjeti u NBA, zavisi od mnogo toga...

ProdigyCZ

pre 5 godina

Videcemo sta ce biti,ali tesko je nekom iz Evrope da postane ozbiljna zvezda u NBA na bekovskim pozicijama.Toni Parker i Ginobili su dostigli neki all-star nivo,ne onaj najveci,ali to je zasad najbolje u poslednjih 20g sto je Evropa dala na tim pozicijama.

veljko

pre 5 godina

100% u pravu. na kraju krajeva, covek zna mnoooooogo bolje od nas. igrao obe lige, igrao protiv mladih evropljana i mladih koledz igraca. a mi? mi gledamo na tv?!

doncic pokazuje veliku igracku zrelost i takticku potkovanost. na najmanji “mismatch” odgovara brzo, bez obzira da li dodaje ili sam resava. cita igru odlicno, nema ni jednu izrazenu manu. ima pobednicki duh i ne plasi se da preuzme odgovornost.

vec je osvojio dve velike titule (posebno evropsko prvenstvo). obe je neuporedivo teze osvojiti nego koledz prvenstvo (ncaa). ncaa je zabavan zbog punih hala studenata koji vatreno navijaju, ali takticki i kvalitativno, to je dva koplja ispod evrolige, da ne poredim uopste sa evropskim prvenstvom.

ameri svuda navode evroligu kao najacu ligu posle nba, tako da to nije samo moje (evropsko) razmisljanje.

u tom kontekstu, luka sigurno moze da bude znacajniji faktor, u startu, od velike vecine americkih igraca sa drafta.

vise je pitanje sta moze da se ocekuje u buducnosti od atletski mocnih, crnih igraca, kad budu poboljsali tehniku, a posebno taktiku.

kod luke je potrebna samo nadgradnja postojeceg. nema dileme da je vec sada dobar za nba.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Cinjenica je da Amerikanci potcenjuju kvalitet Evropljana, ali treba biti realan Evroliga je igracki nikad slabija, Doncic tek treba da se pokaze u NBA, ja licno sto sam gledao te koledz igrace desetine hajlajtsa, ima par koje bih uzeo pre Doncica, iz razloga sto Doncic nema nijedan elemenat igre genijalan, on je odlican, ali ni u sutu, ni na pasu, niti u jednom elementu nije nesto top top da kazes e ovo ce ga izdici, bice on dobar ali ne toliko koliko neki misle.

bla

pre 5 godina

Kakva glupost. Pa po tome bi Kina i Indija trebale da imaju najbolje kosarkase na svetu.

NBA je centar svetske kosarke i tamo igraju daleko, ali daleko najbolji igraci na svetu. Reprezentacija Evrope bi se nosila sa amerima otprilike onako kako se Hjuston nosi sa Golden State
(Milutin, 22. maj 2018 14:34)

iako mi se cinilo da potcenjujes evropsku kosarku tvoj komentar je na mestu. mada je mozda realnije reci da bi evropska reprezentacija bila na nivou portlanda. zamislite small ball postavu gde bi LBJ bio centar, KD visoko krilo, Lenard nisko krilo, tompson ili buler bek suter i plej naravno kari. koliko poena bi oni mogli da natrpaju bilo kome? i kakvu bi odbranu igrali. o izmenama ne bih ni da pricam.
mada evropska selekcija bi za par godina mogla da bude i bolja. kada janis, jokic, porzingis i jos neki steknu jos iskustva i fizicku potpuno sazru.

drvobradi

pre 5 godina

Trenutno su Finiks i Sakramento na mukama. Da li uzeti Doncica, koji je trenutno cudo sa 19g ali pitanje koliko moze da napreduje, Ajtona za koga ne znas da li ce biti novi Embid ili Okafor, ili onog Bambu sa rasponom ruku od 2.40 koji mozda bude isti problem.

Hahahah

pre 5 godina

Doncić najizvikaniji igrac ikada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ringo, 22. maj 2018 10:49) # Li


Ma da izvikan načisto i to na sav glas.... sa 16 debitovao za Real a još kao maloletan je par puta bio i MVP kola evrolige. Ove godine uz Dragića nosio Sloveniju do zlata a u Evroligi na nivou cele sezone ima najbolji indeks korisnosti i to sa 19 godina, pritom noseći cele sezone jednog giganta a ne bilo kakav klub i to sve bez Ljulja

Al kontam da igra za našu repku sad bi ga svi poredili sa Džordanom u najmanju ruku.

Dr.

pre 5 godina

Ja sam i dalje uveren da on mora da odigra bar jos jednu godinu u Realu. Siguran sam da u NBA nece imati ni pola minutaze kao u Realu, ni pola odgovornosti, niti ce napade on zavrsavati, sve to ima u Realu, ali dobro, ja mu zelim sve najbolje i da me demantuje.

NastyB

pre 5 godina

Iskreno se nadam da i Kokoškov tako misli, jer će time učiniti neverovatnu uslugu Sakramentu, Divcu i Stojakoviću ako im prepuste DeAndre Ajtona. Ajton je, bukvalno, Karl Entoni Tauns sa boljom leđnom tehnikom. Gotovo sigurno će biti ruki (sledeće) godine, a ukoliko ga povrede mimoiđu, za dve-tri godine biće među tri najbolja centra. A uz DeArona Foksa, Bogdana, iskusnog Zeboa i još jednog proverenog igrača (ima Sakramento fino mesta u seleri kepu) biće to tim za respekt.
Za to vreme neverovatno talentovani Luka će morati silno da zapne da bi mogao da se nosi sa Vestbrukom, Volom, Lilardom, Kajrijem, Stefom, Polom, Konlijem...a pošto je genetski balkanac gotovo sigurno je da nikada neće biti u vrhu NBA. Tamo gde će Ajton gotovo sigurno (ako ga povrede mimoiđu) biti dugo vremena.

JPR24

pre 5 godina

Jan Veseli u NBA je bio parodija a u Evropi je jedan od najdominantnijih igraca na svojoj poziciji,Judo u Feneru je bio bauk za Evropu a u NBA covek je nevidljiv.Svaka cast Doncicu stvarno je cudo ali recimo ono sto su radili Simons i Micel kao rukiji tesko da on moze pola od toga.Jos za kraj zamislite Lebrona,Durenta,Karija,Hardena,Dejvisa itd u Evroligi.Zamislite samo Dejvisa u Evroligi ja mislim da bi imao 70 poena i 40 skokova u proseku jedino ako ga ne zaustavi Lesor.
(Back in Black, 22. maj 2018 10:20)

Lesor ni naseg Gagica ne moze da zaustavi :p

Daa

pre 5 godina

Steta sto ne postoji neko ozbiljno takmicenje izmedju NBA timova i Evroligaskih timova pa da zauvek zapuse usta ovim koji pokusavaju da uporede NBA I Evroligu ahahah

skr

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (todor, 22. maj 2018 12:29)

Auu
Ali hajde da uporedimo. Da li petorka Dragic, Batum, Janis, Porzingis, Gober (Slobodni zameni koga zelis) moze ista protiv recimo petorke Kari, Harden, Durant, James, Davis? Ili petorke Westbrook, Thompson, Lenard, Green, Cousins? Ili Paul, De Rozan, Batler, Aldridge, Horford? Ili Lillard, Oladipo, George, Griffin, Towns?
Tek sa ovom cetvrtom mislim da bi bili egal, evetualno bi se borili protiv trece ali prilicno sam siguran da sam zaboravio bar 5 all star igraca.

Marko

pre 5 godina

Jokic sutira fadeaway preko ruke jel moze to da uradi Kuzmic ili Bjelica? Koliko centara sutira 40% trojke u istoriji nba uopste? Jokic je sa 19 gofina utrpao 40 poena Macvanu...Muka mu je ovih vasih komentara Jokic imao srece, naprotiv on nema srece sa ekipom jer nema pleya da mu asistira na pic n rolu da igra u toj Minesoti bio bi jos bolji Tigue bar nekad gleda igraca sto rola, Marey nikad, Jokic za svaki poen mora da se bori kao zivotinja...mnogi ovde ne svataju kakav je Jokic talenat pogledajte zadnju utakmicu primi loptu na high postu i ovi ni faulom ne.mogu da ga zaustave...Preko ruke sutira...

Nenad Cvetković

pre 5 godina

Nikad belog Evropljanina kao prvog pika.
Dobar je Doncic ali ... i Finiksu i Sakramentu treba vodja da pokrene i razmrda ekipu.A puni su bekova i trulih centara. Odavno nisu imali toliko visoke pikove. Ako sad ne iskoriste i pogode pravog igraca ostace na marginama jos dugo

Milutin

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (todor, 22. maj 2018 12:29)

Kakva glupost. Pa po tome bi Kina i Indija trebale da imaju najbolje kosarkase na svetu.

NBA je centar svetske kosarke i tamo igraju daleko, ali daleko najbolji igraci na svetu. Reprezentacija Evrope bi se nosila sa amerima otprilike onako kako se Hjuston nosi sa Golden State

veljko

pre 5 godina

@basketash

ti si decko pomesao kvantitet i kvalitet, debelo. cak dajes meni na argumentaciji. ako postoji 300 klubova, koliko klubova postoji sa jakim igracima? na draft godisnje izadje 60 igraca iz celog sveta, ne samo ncaa. po toj logici, ako iz ostatka sveta imas 10 igraca, svaki 6 klub ncaa daje jednog igraca na draft, u proseku. od njih, 20 napravi ok karijere u nba. ostali solidni zavrse u evroligi i evrokupu, mesto malo u ndl i kini.

jasno je da je evroliga miljama ispred ncaa. real, fener, cska itd. bi nakantali prvaka ncaa bar 20 poena razlike. teze je osvojiti
ligu u kojoj je skoncentrisan kvalitet, nego takmicenje u kojem ima dosta klubova, sa diskutabilnim kvalitetom.

za kraj ove price, procitaj sta ameri listom konstatuju o kvalitetu evrolige. nikad nisam procitao da se bilo koje takmicenje (osim nba, naravno) stavi pre evrolige. ti nadji ako mozes, ali te upozoravam da je posao uzaludan :)

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

dobar je Dončić ali dečko baca airballove kad se utakmica lomi, nema ni dobru tehniku slobodnih bacanja gde se vidi ko je rođeni šuter a igra beka

Rio

pre 5 godina

Doncicu je, uz neosporne kosarkaske kvalitete, hrabrost velika vrlina, u smislu da odlucije tekme u Evroligi sa 18-19 godina. To je njegova prednost u odnosu na koledz igrace. Medjutim, da li je bas MVP fajnalfora moze da se posmatra iz vise uglova. Kozer je mozda odlucio finale, pa Meli itd. NBA je ok za Luku.

Realno

pre 5 godina

Pera Pisar odlican komentar .Draft ne sluzi da dobijete gotovog igraca .Vec da uzmete onog sa najvecim potencijalom ,o tome svaka ekipa razmislja .Sta bi taj igrac mogao da postane .Znavi Doncic njima mora da pokaze da moze mnogo bolje od ovoga .On tamo ni nece moci da igra ovo sto je ovde igrao .To vam je kao sa Milicicem ljudi su od njega zeleli da naptave vrhunskoh defanzivca i debelo su pogresili .Znavi on tamo kad stigne odmah ce gledati sat od njega moze da bude a u tom slucaju bicr velikih problema jsr on ss nesto ne izdvaja ni u jednom elementu ,ni u sutu ni u dodavanju ,driblingu i tako dalje .Iskreno se nadam da ce uspeti tamo da se snadje .

basketash

pre 5 godina

Za veljka vidi se da pojma nemash.ncaa a je daleko teze osvojiti(preko 3oo timova) nego evroligu sa 16 e evroligi imash 4 maksimalno ozbiljna tima jedan.makabi je osvojio pre par sezona a bukvalno se raspadao u izraelu.O evropskom prvenstvu da ne pricam jedan egipat je bio prvak evrope sta dalje da ti pricam.

Joe

pre 5 godina

... ali da su ti mladi americki igraci sa 16 poceli da igraju u Feneru, CSKA, Realu, Barceloni i drugim evropskim top ekipama umjesto na srednjoj školi i koledžu sigurno bi ih sad bilo bar 5 boljih od Doncica.
Doncic igra u ekipi koja je po kvaliteti u 35 na svijetu (prvih 30 su NBA ekipe), Evroligu koja je druga liga po kvaliteti iza NBA, Spansku ligu koja je vjerovatno treca po kvaliteti i naravno da je u takvoj konkurenciji i na tom nivou mogao bolje da se razvije od svojih americkih vrsnjaka koji igraju "divlju" NCAA kosarku.
Ali ti momci kad udju u NBA ce da napreduju 100% dok ce Doncic 10% jer je vec blizu svog maksimuma.

Back in Black

pre 5 godina

Jan Veseli u NBA je bio parodija a u Evropi je jedan od najdominantnijih igraca na svojoj poziciji,Judo u Feneru je bio bauk za Evropu a u NBA covek je nevidljiv.Svaka cast Doncicu stvarno je cudo ali recimo ono sto su radili Simons i Micel kao rukiji tesko da on moze pola od toga.Jos za kraj zamislite Lebrona,Durenta,Karija,Hardena,Dejvisa itd u Evroligi.Zamislite samo Dejvisa u Evroligi ja mislim da bi imao 70 poena i 40 skokova u proseku jedino ako ga ne zaustavi Lesor.

Jaran

pre 5 godina

gsw in 4
Slusam pre par dana Bozu Maljkovica. Prodje par minuta kad odjednom izjavi covek da svaka NBA ekipa ima 2-3 superstara, a ostali igraci su prosek koji ne moze da igra u timovima kao sto su CSKA, Real, Olimpijakos,... Promenio sam kanal, covek je prso! Pa oni nesrecnici Ajon i Tavarez su centri Reala!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Jednostavno nekim igracima vise lezi nba i njihov lezerni pristup igri u reg sezoni. Samo lud covjek moze da pomisli da bi recimo Jokic imao ovakve brojke u evroligi. Obozavam nba, ali bolja je tekma bila Fener -Real od recimo nocasnje utakmice Clevland-Boston. Nikad mi nece biti jasan faktor? domaceg terena u nba, navijanja nema, nema pritiska od publike i opet domaci teren je domaci teren.

dečko koji je zapalio

pre 5 godina

dobar je Dončić ali dečko baca airballove kad se utakmica lomi, nema ni dobru tehniku slobodnih bacanja gde se vidi ko je rođeni šuter a igra beka

basketash

pre 5 godina

Za veljka vidi se da pojma nemash.ncaa a je daleko teze osvojiti(preko 3oo timova) nego evroligu sa 16 e evroligi imash 4 maksimalno ozbiljna tima jedan.makabi je osvojio pre par sezona a bukvalno se raspadao u izraelu.O evropskom prvenstvu da ne pricam jedan egipat je bio prvak evrope sta dalje da ti pricam.

NastyB

pre 5 godina

Iskreno se nadam da i Kokoškov tako misli, jer će time učiniti neverovatnu uslugu Sakramentu, Divcu i Stojakoviću ako im prepuste DeAndre Ajtona. Ajton je, bukvalno, Karl Entoni Tauns sa boljom leđnom tehnikom. Gotovo sigurno će biti ruki (sledeće) godine, a ukoliko ga povrede mimoiđu, za dve-tri godine biće među tri najbolja centra. A uz DeArona Foksa, Bogdana, iskusnog Zeboa i još jednog proverenog igrača (ima Sakramento fino mesta u seleri kepu) biće to tim za respekt.
Za to vreme neverovatno talentovani Luka će morati silno da zapne da bi mogao da se nosi sa Vestbrukom, Volom, Lilardom, Kajrijem, Stefom, Polom, Konlijem...a pošto je genetski balkanac gotovo sigurno je da nikada neće biti u vrhu NBA. Tamo gde će Ajton gotovo sigurno (ako ga povrede mimoiđu) biti dugo vremena.

todor

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Videcemo sta ce biti,ali tesko je nekom iz Evrope da postane ozbiljna zvezda u NBA na bekovskim pozicijama.Toni Parker i Ginobili su dostigli neki all-star nivo,ne onaj najveci,ali to je zasad najbolje u poslednjih 20g sto je Evropa dala na tim pozicijama.

Milutin

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (todor, 22. maj 2018 12:29)

Kakva glupost. Pa po tome bi Kina i Indija trebale da imaju najbolje kosarkase na svetu.

NBA je centar svetske kosarke i tamo igraju daleko, ali daleko najbolji igraci na svetu. Reprezentacija Evrope bi se nosila sa amerima otprilike onako kako se Hjuston nosi sa Golden State

shilja

pre 5 godina

Ljudi, o cemu vi pricate? Niko ne spori da je NBA daleko od EL po kvalitetu. Covek je poredio koledz igrace sa Doncicem, a ruku na srce, mali je zreo I fizicki I mentalno za siajnu NBA karijeru, I verujem da je mnogo ispred koledz igraca trenutno

Dr.

pre 5 godina

Ja sam i dalje uveren da on mora da odigra bar jos jednu godinu u Realu. Siguran sam da u NBA nece imati ni pola minutaze kao u Realu, ni pola odgovornosti, niti ce napade on zavrsavati, sve to ima u Realu, ali dobro, ja mu zelim sve najbolje i da me demantuje.

coki

pre 5 godina

imamo i druge primere...dodje Dzenings u Romu(Lotomatiku) i odigra dve sezone EL,igra po 30 minuta,prosek od 4p po mecu,ode druge godine u NBA,za 30 minuta po mecu prosecno daje preko 20p i 7a,imao je te sezone i utakmice sa po 40+ poena,i ode na ol star.Tako da...

Dragan-Borca

pre 5 godina

Cinjenica je da Amerikanci potcenjuju kvalitet Evropljana, ali treba biti realan Evroliga je igracki nikad slabija, Doncic tek treba da se pokaze u NBA, ja licno sto sam gledao te koledz igrace desetine hajlajtsa, ima par koje bih uzeo pre Doncica, iz razloga sto Doncic nema nijedan elemenat igre genijalan, on je odlican, ali ni u sutu, ni na pasu, niti u jednom elementu nije nesto top top da kazes e ovo ce ga izdici, bice on dobar ali ne toliko koliko neki misle.

Larry

pre 5 godina

dodju potroseni igraci nedeovoljno dobri za nba tipa dilejni i gaudlok i izdominiraju u el..
(gsw in 4, 22. maj 2018 09:57)

Gde nadje Goudelocka, čovek ništa nije uradio ni sa jednom ekipom, igrač za izbegavanje, totalno veze nema. Delaney imao jednu vrhunsku sezonu u Lokomotivi , pre toga je dominirao u Budiveljniku, Bajernu koji je realno C klasa u Evropi, dakle nije Real Madrid ni blizu. Ipak je igrački stasavao u Evropi, nije baš bio dominantan, solidan igrač ali daleko od Bogdana pa i Bojana Bogdanovića.

Pera Pisar

pre 5 godina

Upravo to i jeste problem po američkim shvatanjima razvoja mladih igrača što "nijedan američki koledž igrač ne bi sa 19 godina uradio to što je uradio Dončić"...po njihovim teorijama Dončić je neko ko se je prerano fizički, fiziološki i psihološki razvio i u 19-toj dostigao svoj maksimum i tu nema prostora ni za kakav napredak, dok se na koledžima radi totalno drugačije sa mladim igračima i tek se u NBA očekuje da eksplodiraju, zato i govore "kad draftuješ igrača ne draftuješ ono što je on sada nego šta će da bude u perspektivi" ...ako Dončić "ne ubedi" Amerikance da je na nivou Simonsa, Tejtuma i Mičela koji su negirali tu teoriju svojim sjajnim ruki sezonama u velikom je problemu, jer niko neće da "baca pravo" na prva 3 pika na belca iz Evrope...zato kažem njegova NBA "sudbina i budućnost" su u rukama Igora Kokoškova da "ubedi" GM Finiksa da ga draftuje kao pika br.1...Dončić u NBA može da bude "ili pukovnik ili pokojnik"...uostalom, pre par godina su Amerikanci sa Tejtumom igrali protiv Hrvata sa Nikom Slavicom "egal" utakmicu, danas je Tejtum zvezda Boston Seltiksa, a Nik Slavica "popunjava roster" Cedevite

сатара

pre 5 godina

у нба треба имати више среће него памети, посебно ако ниси атлетски зверина.
јокић да је залутао у неку минесоту, прошао би у нба као кузмић исл.

JPR24

pre 5 godina

Jan Veseli u NBA je bio parodija a u Evropi je jedan od najdominantnijih igraca na svojoj poziciji,Judo u Feneru je bio bauk za Evropu a u NBA covek je nevidljiv.Svaka cast Doncicu stvarno je cudo ali recimo ono sto su radili Simons i Micel kao rukiji tesko da on moze pola od toga.Jos za kraj zamislite Lebrona,Durenta,Karija,Hardena,Dejvisa itd u Evroligi.Zamislite samo Dejvisa u Evroligi ja mislim da bi imao 70 poena i 40 skokova u proseku jedino ako ga ne zaustavi Lesor.
(Back in Black, 22. maj 2018 10:20)

Lesor ni naseg Gagica ne moze da zaustavi :p

Marko

pre 5 godina

Jokic sutira fadeaway preko ruke jel moze to da uradi Kuzmic ili Bjelica? Koliko centara sutira 40% trojke u istoriji nba uopste? Jokic je sa 19 gofina utrpao 40 poena Macvanu...Muka mu je ovih vasih komentara Jokic imao srece, naprotiv on nema srece sa ekipom jer nema pleya da mu asistira na pic n rolu da igra u toj Minesoti bio bi jos bolji Tigue bar nekad gleda igraca sto rola, Marey nikad, Jokic za svaki poen mora da se bori kao zivotinja...mnogi ovde ne svataju kakav je Jokic talenat pogledajte zadnju utakmicu primi loptu na high postu i ovi ni faulom ne.mogu da ga zaustave...Preko ruke sutira...

Nenad Cvetković

pre 5 godina

Nikad belog Evropljanina kao prvog pika.
Dobar je Doncic ali ... i Finiksu i Sakramentu treba vodja da pokrene i razmrda ekipu.A puni su bekova i trulih centara. Odavno nisu imali toliko visoke pikove. Ako sad ne iskoriste i pogode pravog igraca ostace na marginama jos dugo

i teško je i nije

pre 5 godina

Mislim da je Davis pogodio suštinu: rekao je da se Dončića ne treba potcijenjivati, i da bi teško bilo koji igrač sa koledža postigao u EL ono što je postigao Dončić. Da nema prostora za napredak je prosto nerealno, a da li će uspjeti u NBA, zavisi od mnogo toga...

i teško je i nije

pre 5 godina

Mislim da je Davis pogodio suštinu: rekao je da se Dončića ne treba potcijenjivati, i da bi teško bilo koji igrač sa koledža postigao u EL ono što je postigao Dončić. Da nema prostora za napredak je prosto nerealno, a da li će uspjeti u NBA, zavisi od mnogo toga...

Hahahah

pre 5 godina

Doncić najizvikaniji igrac ikada
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ringo, 22. maj 2018 10:49) # Li


Ma da izvikan načisto i to na sav glas.... sa 16 debitovao za Real a još kao maloletan je par puta bio i MVP kola evrolige. Ove godine uz Dragića nosio Sloveniju do zlata a u Evroligi na nivou cele sezone ima najbolji indeks korisnosti i to sa 19 godina, pritom noseći cele sezone jednog giganta a ne bilo kakav klub i to sve bez Ljulja

Al kontam da igra za našu repku sad bi ga svi poredili sa Džordanom u najmanju ruku.

Daa

pre 5 godina

Steta sto ne postoji neko ozbiljno takmicenje izmedju NBA timova i Evroligaskih timova pa da zauvek zapuse usta ovim koji pokusavaju da uporede NBA I Evroligu ahahah

Realno

pre 5 godina

Pera Pisar odlican komentar .Draft ne sluzi da dobijete gotovog igraca .Vec da uzmete onog sa najvecim potencijalom ,o tome svaka ekipa razmislja .Sta bi taj igrac mogao da postane .Znavi Doncic njima mora da pokaze da moze mnogo bolje od ovoga .On tamo ni nece moci da igra ovo sto je ovde igrao .To vam je kao sa Milicicem ljudi su od njega zeleli da naptave vrhunskoh defanzivca i debelo su pogresili .Znavi on tamo kad stigne odmah ce gledati sat od njega moze da bude a u tom slucaju bicr velikih problema jsr on ss nesto ne izdvaja ni u jednom elementu ,ni u sutu ni u dodavanju ,driblingu i tako dalje .Iskreno se nadam da ce uspeti tamo da se snadje .

veljko

pre 5 godina

100% u pravu. na kraju krajeva, covek zna mnoooooogo bolje od nas. igrao obe lige, igrao protiv mladih evropljana i mladih koledz igraca. a mi? mi gledamo na tv?!

doncic pokazuje veliku igracku zrelost i takticku potkovanost. na najmanji “mismatch” odgovara brzo, bez obzira da li dodaje ili sam resava. cita igru odlicno, nema ni jednu izrazenu manu. ima pobednicki duh i ne plasi se da preuzme odgovornost.

vec je osvojio dve velike titule (posebno evropsko prvenstvo). obe je neuporedivo teze osvojiti nego koledz prvenstvo (ncaa). ncaa je zabavan zbog punih hala studenata koji vatreno navijaju, ali takticki i kvalitativno, to je dva koplja ispod evrolige, da ne poredim uopste sa evropskim prvenstvom.

ameri svuda navode evroligu kao najacu ligu posle nba, tako da to nije samo moje (evropsko) razmisljanje.

u tom kontekstu, luka sigurno moze da bude znacajniji faktor, u startu, od velike vecine americkih igraca sa drafta.

vise je pitanje sta moze da se ocekuje u buducnosti od atletski mocnih, crnih igraca, kad budu poboljsali tehniku, a posebno taktiku.

kod luke je potrebna samo nadgradnja postojeceg. nema dileme da je vec sada dobar za nba.

bla

pre 5 godina

Kakva glupost. Pa po tome bi Kina i Indija trebale da imaju najbolje kosarkase na svetu.

NBA je centar svetske kosarke i tamo igraju daleko, ali daleko najbolji igraci na svetu. Reprezentacija Evrope bi se nosila sa amerima otprilike onako kako se Hjuston nosi sa Golden State
(Milutin, 22. maj 2018 14:34)

iako mi se cinilo da potcenjujes evropsku kosarku tvoj komentar je na mestu. mada je mozda realnije reci da bi evropska reprezentacija bila na nivou portlanda. zamislite small ball postavu gde bi LBJ bio centar, KD visoko krilo, Lenard nisko krilo, tompson ili buler bek suter i plej naravno kari. koliko poena bi oni mogli da natrpaju bilo kome? i kakvu bi odbranu igrali. o izmenama ne bih ni da pricam.
mada evropska selekcija bi za par godina mogla da bude i bolja. kada janis, jokic, porzingis i jos neki steknu jos iskustva i fizicku potpuno sazru.

skr

pre 5 godina

Reprezentacija Evrope kada bi mogla da postoji je u najmanju ruku egal sa USA reprezentacijom.

Evropski najbolji igraci nisu nista losiji od najboljih americkih kosarkasa.

Nije realno porediti reprezentacije pojedinacnih malih evropskih drzavica naspram americke reprezentacije sastavljene od igraca iz 52 drzave. Jedna Srbija ima jedva 6 mil stanovnika a jedan grad Nju Jork ima 8.5 miliona stanovnika.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (todor, 22. maj 2018 12:29)

Auu
Ali hajde da uporedimo. Da li petorka Dragic, Batum, Janis, Porzingis, Gober (Slobodni zameni koga zelis) moze ista protiv recimo petorke Kari, Harden, Durant, James, Davis? Ili petorke Westbrook, Thompson, Lenard, Green, Cousins? Ili Paul, De Rozan, Batler, Aldridge, Horford? Ili Lillard, Oladipo, George, Griffin, Towns?
Tek sa ovom cetvrtom mislim da bi bili egal, evetualno bi se borili protiv trece ali prilicno sam siguran da sam zaboravio bar 5 all star igraca.

Rio

pre 5 godina

Doncicu je, uz neosporne kosarkaske kvalitete, hrabrost velika vrlina, u smislu da odlucije tekme u Evroligi sa 18-19 godina. To je njegova prednost u odnosu na koledz igrace. Medjutim, da li je bas MVP fajnalfora moze da se posmatra iz vise uglova. Kozer je mozda odlucio finale, pa Meli itd. NBA je ok za Luku.

Gde ja živim

pre 5 godina

Sve će se videti. Od priče, upoređivanja slaba vajda. Samo dela na terenu, konstantan rad, malo sreće koja je neophodna u svemu i rezultat će doći.

veljko

pre 5 godina

@basketash

ti si decko pomesao kvantitet i kvalitet, debelo. cak dajes meni na argumentaciji. ako postoji 300 klubova, koliko klubova postoji sa jakim igracima? na draft godisnje izadje 60 igraca iz celog sveta, ne samo ncaa. po toj logici, ako iz ostatka sveta imas 10 igraca, svaki 6 klub ncaa daje jednog igraca na draft, u proseku. od njih, 20 napravi ok karijere u nba. ostali solidni zavrse u evroligi i evrokupu, mesto malo u ndl i kini.

jasno je da je evroliga miljama ispred ncaa. real, fener, cska itd. bi nakantali prvaka ncaa bar 20 poena razlike. teze je osvojiti
ligu u kojoj je skoncentrisan kvalitet, nego takmicenje u kojem ima dosta klubova, sa diskutabilnim kvalitetom.

za kraj ove price, procitaj sta ameri listom konstatuju o kvalitetu evrolige. nikad nisam procitao da se bilo koje takmicenje (osim nba, naravno) stavi pre evrolige. ti nadji ako mozes, ali te upozoravam da je posao uzaludan :)

drvobradi

pre 5 godina

Trenutno su Finiks i Sakramento na mukama. Da li uzeti Doncica, koji je trenutno cudo sa 19g ali pitanje koliko moze da napreduje, Ajtona za koga ne znas da li ce biti novi Embid ili Okafor, ili onog Bambu sa rasponom ruku od 2.40 koji mozda bude isti problem.