Ponedeljak, 21.05.2018.

10:50

ATP: Đoković ispao iz Top 20

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na novoj ATP listi pao je za četiri pozicije i sada je 22. igrač sveta

Izvor: B92

ATP: Ðokoviæ ispao iz Top 20 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar Radunovic

pre 5 godina

Da li iko od vas istinski posmatra Novaka i njegovu igru.Stici se Nole do najbolje kondicije, bice sve brzi, elasticniji,sigurniji...ali shvatite narode da to nije dovoljno AKO NEMAS DOVOLJNO SNAGE ZA PROFESIONALAN TENIS.Ponavljam, Noletove ruke su neuporedivo slabije nego prije par godina,misicno tkivo je drasticno opalo,udarci su mu slabiji za 15-20km , serva mu NIKADA ne prelazi 200 km...da li iko razumije o cemu ja stalno govorim...NOVAK MORA DA POVECA TEZINU I MISICNU MASU JER STRADAJU ZGLOBOVI.Nadal i Federer su skoro isti po odnosu visine i tezine oko 185/85...dok Nole ima 188/77.Drugi igraci koji su slicni Novaku po ovom odnosu imaju drugaciju tehniku i serve i udaraca...sa brzom petljom, forehend npr udaraju iz zgloba lakta.Da bi me shvatili, samo cu reci...Novak Djokovic iz prethodnih godina bi ODUVAO Nadala .Novak je servirao ravni prvi servis 200/207 km, udarci behend i forhend su isli oko 125/130 milja...sad je to MNOOOOGO SPORIJE i problem je samo u tome.Sve ostalo je vec sada na maksimumu.DZabe ti sve ako ne mozes da zavrsis vec kreiran i dobijen poen...to je cijela sustina.Koliko puta smo gledali kako Nole fenomenalno diktira poen, razvlaci Nadala iz jednog dijela terena u drugi i na kraju kada dobije BALON i kada svi ocekujemo kraj poena , Nole to ne uradi nego vrati Nadala u igru.E TO VAM JE SAMO SNAGA I NISTA VISE.Novak bez te dodatne tezine i snage nece moci dobijati ove mlade momke, posebno ne u 3 dobijena seta.Preslabi su to udarci za danasnji tenis.

dejan

pre 5 godina

NOVAK osvaja Vimbldon u to budite sigurni,nije se predao u zenitu Nadala i Federera sad ce da razmislja o ovoj deci koja tri seta ne mogu sa njim...JEDAN JE NOVAK JA VERUJEM.

Marvin the Martian

pre 5 godina

@Dragan

A ja ne mogu da shvatim da neko napiše toliki komentar, a vrti samo dve rečenice u krug na više načina. Osam puta si spomenuo N22.

lule

pre 5 godina

Odlučio je da se vrati i vratiće se. Mnogi komentatori ovde to ne razumiju jer su verovatno gubitnici u svojim životima.
(Maja, 21. maj 2018 17:18)

Aaaa, a zato ja TO ne razumem! Sada sam tek ukapirao, uz pomoć Maje. Pa ja sam gubitnik u svom životu, aaaaaa! Hvala do groba, Maja za ovo prosvetljivanje. Novi sam čovek.

Kika Majstor

pre 5 godina

Sta mu vredi sto ne brani ako ne pobedjuje? A ako pobedjuje onda nema veze da li brani ili ne brani. Hajde da to već jednom ukapiramo. Može?

Dragan

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ove strucnjake koji komentarisu Novaka.Ovaj tenis sto se sada igra nije ni blizu onoga kada je Novak vladao ovim sportom/2015/. Novak posle velike pauze koju je imao, prvi puta u karijeri, bilo je i ocekivati da ce pasti na rang listi, alu to nije nista strasno.Sada dolaze dva GS, a posle toga Novak ne brani nista, zato je ocekivati da se ubrzo vrati u Top 10, i vise.Sve je ovo sport, jer nemoguce je
uvek igrati na najvisem nivou.Novace , ti si postigao toliko u svojoj karijeri, da mnogi mogu samo da sanjaju.Kada vidim koliko je sada tenisera u Top 10, a nista nisu osvojili, to nam daje sliku koliko su svi ujednaceni, sto znaci da moze svako svakog da dobije, izuzev Rafe.Vreme ide na ruku Novaku, kada krene americka turneja i US
open, pa sve do kraja sezone, gdje Novak moze znatno da popravi bodovno
stanje na rang listi.Idemo
Nole, glavu gore, sve je u tvojim rukama.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Njegovo je proslo 
Zverev je buducnost tenisa
(kole, 21. maj 2018 16:07)

I ja kazem da je njegovo vreme proslo a djokisti nece to da prihvate, a sto pre prihvate to bolje.

Dabome

pre 5 godina

Garo
Pa kad je više od godinu dana mogao da izbegne, što ne bi mogao i dalje?? Da nije bežao i izbegavao, odavno bi taj skor izgubio...

novica

pre 5 godina

(Vlada) Da li si svestan šta pišeš? Evo, ja tvrdim da će Nole do kraja godine biti između četrdesetog i pedesetog mesta, ala Monfils. Ova moja prognoza je znatno objektivnija od tvoje, jer je zasnovana na činjenicama. Objasni kako će Nole da pobedi Kiriosa, Zvereva, Tima, onog malog Grka, Ćunga, Šapovalova, Dimitrova, Gofana, Edmunda, Iznera, Čilića...
Nisu problem Rođa i Rafa, već mladi igrači puni snage i željni afirmacije.

koma

pre 5 godina

Polako ljudi, o kakvom prvom mestu i finalima kalkulisete. Covek tek dobio par igraca na ivici top50 i rovitog Keia. Vidi se neki napredak bar se ne muci i ne gubi od takvih, Ali tvrdim da mu je i dalje problem dobiti bilo kojeg igraca u formi iz top 20, narocito 3 seta. Sa vecinom ce mu biti fifti-fifti, kao sa Keiem. A protiv prvih 5 uopste nije favorit, a tako se ne osvajaju turniri a kamo li GS. U prevodu, moze ispasti u 2-3. Kolu a moze probiti i do 1/2f, zavisno od zreba i igre. Trenutno je na nekom nivou 15-20. igraca listi, naravno da ima potencijala za top5 uskoro. Ali mora da nastavi da trenira i istraje jos koji mesec da bi dotle i dosao. Zato polako i strpljivo, bez prevelikih ocekivanja-bar jos 2-3 turnira.

DC Forever

pre 5 godina

Sve je to relativno,posto gle cuda po rezultatima u ovoj godini na prvom mestu je Zverev, a Novak je skocio za 50 mesta i sa 75. stigao na 25. Dobar rezultat na RG( koji ce zavisiti od zreba prvenstveno) moze ga dovesti i u prvih 8 na Race listi, a onda sledi deo sezone u kojem je obicno osvajao mnogo, tako da sve je otvoreno za 1. mesto na kraju godine, ko zna moze to biti i Zverev, pa i Nole. Kako stoje stvari sada gotovo nevorovatno, a ko bi reko cuda da se dese 2016. i Andy bude prvi na kraju godine. Do jeseni su RF i RN sigurni na prva 2, mesta ATP a posle toga ko zna.....

Garo

pre 5 godina

Realno da vam nešto kažem , Nole će pokvarit H20 sa Rafom i Rogerom do kraja godine jer su puno bolji trenutno od njega . Najgore što nije u situaciji da te mečeve eventualno i izbegava

dr.sci.med.

pre 5 godina

Svi ovi turniri su pokazali da Đoković ima snage da se bori maksimalno samo 1 set po meču. U drugom/trećem setu sledi obavezan pad koncentracije i igre. Nekad je to dovoljno za pobedu protiv tehnički dosta slabijih tenisera ili onih koji nisu u formi, ali ne i protiv fizički spremnih top 20 igrača. Videćete, ova i sledeća (ako je bude igrao, mada sumnjam) sezona će pokazati da on nema šanse da pobedi nekog vrhunskog igrača u meču na 5.setova. Tvrdim i da neće više osvojiti nijedan turnir, jer jednostavno nema dovoljno snage za to. Odlukom da postane vegan pucao je sebi u nogu, tačnije karijeru. To će potvrditi svi doktori sportske medicine, mada ovde mnogi pre veruju neobrazovanom čoveku nego stručnjacima.

Vlada

pre 5 godina

Novak je, uprkos jako lošim rezultatima, dugo ostao u top 20. Sada je krenulo to, kanda, na bolje. Međutim, moraće da prođe malo vremena da bi se vratio u top 10 (pa i top 5, zašto da ne). Na RG brani 360 poena (četvrtfinale). Isto tako i na Vimbldonu. To su prilike da malo popravi rezultat i da uhvati zalet.
Ako baš izbriljira na oba turnira (finale ili titule), može se pre američke turneje vratiti u top 10. Realnije je, ipak, da se vrati u top 20 posle RG i Vimbldona, a onda bi mogao da usledi strahovit skok na američkoj turneji, pošto tu ne brani ništa. Do kraja godine bi mogao i na prvo mesto, pošto tradicionalno dobro igra na turnirima posle US Opena, a tu ne brani apsolutno ništa. Blickrig kakav je napravio Mari prošle godine je i ove veoma moguć, samo u režiji Đokovića.

DC Forever

pre 5 godina

Sve je to relativno,posto gle cuda po rezultatima u ovoj godini na prvom mestu je Zverev, a Novak je skocio za 50 mesta i sa 75. stigao na 25. Dobar rezultat na RG( koji ce zavisiti od zreba prvenstveno) moze ga dovesti i u prvih 8 na Race listi, a onda sledi deo sezone u kojem je obicno osvajao mnogo, tako da sve je otvoreno za 1. mesto na kraju godine, ko zna moze to biti i Zverev, pa i Nole. Kako stoje stvari sada gotovo nevorovatno, a ko bi reko cuda da se dese 2016. i Andy bude prvi na kraju godine. Do jeseni su RF i RN sigurni na prva 2, mesta ATP a posle toga ko zna.....

Јабучило

pre 5 godina

Ово се знало и пре турнира. Битно је да показана воља за борбу није једнократна.

Mrka kapa

pre 5 godina

Novak posle Vimbldona "ne brani ništa", da, ali je dosad osvojio samo 695 poena, dok Zverev, Rodžer i Nadal imaju oko 3100. Da bi osvojio RG ili Vimbldon, morao bi da pravi po sedam pobeda, u tri dobijena seta. Ima li Novak snage za sedam kola, a svaki meč od 3 do 5 setova.

Idemooo No1eee!!!

pre 5 godina

No1e je ustvari u vrlo dobroj situaciji. Do Wimbledona brani jako malo bodova, a nakon Wimbledona ne brani ama bas nista. Nula. Obzirom da je sa povratkom Vajde napredak ocigledno vidljiv, za ocekivati je da ce do kraja godine No1e uci u top 3 a mozda i bolje od toga. Kada se masina zahukta nece je vise niko moci zaustaviti. Sigurno prelazi dzemperka po broju provedenih na prvom mestu na rang listi. Paz'te sta vam kazem!

Alojzije

pre 5 godina

Ništa strašno. Ukoliko nastavi da igra kao u Rimu, ubrzo će u top10 ponovo.
(THE FINAL CUT, 21. maj 2018 11:49)
A zašto ne u top 9? Ogromna je razlika između 9 i 10.

Nikola

pre 5 godina

Generalno ATP lista ne govori previse. Dzaba mu sto je bio top 10 sa onako ocajnom igrom, a sad raduje i 22. mesto, kada se vidi da moze ozbiljno da igra. Na RG ako ispadne rano, ode i iz 30, ali ako dogura do finala, onda ga eto opet u top 10.

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Dobro je Rafa i Rodzer imaju zajedno bodova koliko je Nole imao kad je bio prvi.Salu na stranu meni je neverovatno da Filip ima samo 100 bodova manje od Noleta a covek nista nije osvojio.

cista matematika

pre 5 godina

meni je neverovatno da Filip ima samo 100 bodova manje od Noleta a covek nista nije osvojio.
(Najbolji je opancarev lepak, 21. maj 2018 12:00)

Ni Nole nista nije osvojio u poslednjih godinu dana, osim Istborna, koji ce se obrisati za oko mesec dana.

tennis

pre 5 godina

ništa strašno... samo da se plasira u finale Rolan Garosa, ne mora čak ni da pobedi i eto ga u prvih deset ponovo. sitnica...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 21. maj 2018 11:09)

Novak ulaskom u finale RG, ne može ući među 10. Sada ima 1665 poena i ulaskom u finale dobije 1200, to je ukupno 2865. A 10-ti ima 2955, a nije za očekivati, da ostali između ne osvoje ni poen.

samojed

pre 5 godina

kvisko
Ako se bude trudio, vratice se u prvih pet. A druzio se sa onima koje je sam izabrao, i koji mu odgovaraju, i ponasao se u skladu sa svojom licnoscu. E, sad, sto bi mnogi voleli da je on malo drugaciji, to su puste zelje i projekcije, on je tacno ono sto i pokazuje.

samojed

pre 5 godina

kvisko
Ako se bude trudio, vratice se u prvih pet. A druzio se sa onima koje je sam izabrao, i koji mu odgovaraju, i ponasao se u skladu sa svojom licnoscu. E, sad, sto bi mnogi voleli da je on malo drugaciji, to su puste zelje i projekcije, on je tacno ono sto i pokazuje.

tennis

pre 5 godina

ništa strašno... samo da se plasira u finale Rolan Garosa, ne mora čak ni da pobedi i eto ga u prvih deset ponovo. sitnica...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 21. maj 2018 11:09)

Novak ulaskom u finale RG, ne može ući među 10. Sada ima 1665 poena i ulaskom u finale dobije 1200, to je ukupno 2865. A 10-ti ima 2955, a nije za očekivati, da ostali između ne osvoje ni poen.

novica

pre 5 godina

(Vlada) Da li si svestan šta pišeš? Evo, ja tvrdim da će Nole do kraja godine biti između četrdesetog i pedesetog mesta, ala Monfils. Ova moja prognoza je znatno objektivnija od tvoje, jer je zasnovana na činjenicama. Objasni kako će Nole da pobedi Kiriosa, Zvereva, Tima, onog malog Grka, Ćunga, Šapovalova, Dimitrova, Gofana, Edmunda, Iznera, Čilića...
Nisu problem Rođa i Rafa, već mladi igrači puni snage i željni afirmacije.

cista matematika

pre 5 godina

meni je neverovatno da Filip ima samo 100 bodova manje od Noleta a covek nista nije osvojio.
(Najbolji je opancarev lepak, 21. maj 2018 12:00)

Ni Nole nista nije osvojio u poslednjih godinu dana, osim Istborna, koji ce se obrisati za oko mesec dana.

dr.sci.med.

pre 5 godina

Svi ovi turniri su pokazali da Đoković ima snage da se bori maksimalno samo 1 set po meču. U drugom/trećem setu sledi obavezan pad koncentracije i igre. Nekad je to dovoljno za pobedu protiv tehnički dosta slabijih tenisera ili onih koji nisu u formi, ali ne i protiv fizički spremnih top 20 igrača. Videćete, ova i sledeća (ako je bude igrao, mada sumnjam) sezona će pokazati da on nema šanse da pobedi nekog vrhunskog igrača u meču na 5.setova. Tvrdim i da neće više osvojiti nijedan turnir, jer jednostavno nema dovoljno snage za to. Odlukom da postane vegan pucao je sebi u nogu, tačnije karijeru. To će potvrditi svi doktori sportske medicine, mada ovde mnogi pre veruju neobrazovanom čoveku nego stručnjacima.

Mrka kapa

pre 5 godina

Novak posle Vimbldona "ne brani ništa", da, ali je dosad osvojio samo 695 poena, dok Zverev, Rodžer i Nadal imaju oko 3100. Da bi osvojio RG ili Vimbldon, morao bi da pravi po sedam pobeda, u tri dobijena seta. Ima li Novak snage za sedam kola, a svaki meč od 3 do 5 setova.

Idemooo No1eee!!!

pre 5 godina

No1e je ustvari u vrlo dobroj situaciji. Do Wimbledona brani jako malo bodova, a nakon Wimbledona ne brani ama bas nista. Nula. Obzirom da je sa povratkom Vajde napredak ocigledno vidljiv, za ocekivati je da ce do kraja godine No1e uci u top 3 a mozda i bolje od toga. Kada se masina zahukta nece je vise niko moci zaustaviti. Sigurno prelazi dzemperka po broju provedenih na prvom mestu na rang listi. Paz'te sta vam kazem!

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Dobro je Rafa i Rodzer imaju zajedno bodova koliko je Nole imao kad je bio prvi.Salu na stranu meni je neverovatno da Filip ima samo 100 bodova manje od Noleta a covek nista nije osvojio.

Vlada

pre 5 godina

Novak je, uprkos jako lošim rezultatima, dugo ostao u top 20. Sada je krenulo to, kanda, na bolje. Međutim, moraće da prođe malo vremena da bi se vratio u top 10 (pa i top 5, zašto da ne). Na RG brani 360 poena (četvrtfinale). Isto tako i na Vimbldonu. To su prilike da malo popravi rezultat i da uhvati zalet.
Ako baš izbriljira na oba turnira (finale ili titule), može se pre američke turneje vratiti u top 10. Realnije je, ipak, da se vrati u top 20 posle RG i Vimbldona, a onda bi mogao da usledi strahovit skok na američkoj turneji, pošto tu ne brani ništa. Do kraja godine bi mogao i na prvo mesto, pošto tradicionalno dobro igra na turnirima posle US Opena, a tu ne brani apsolutno ništa. Blickrig kakav je napravio Mari prošle godine je i ove veoma moguć, samo u režiji Đokovića.

koma

pre 5 godina

Polako ljudi, o kakvom prvom mestu i finalima kalkulisete. Covek tek dobio par igraca na ivici top50 i rovitog Keia. Vidi se neki napredak bar se ne muci i ne gubi od takvih, Ali tvrdim da mu je i dalje problem dobiti bilo kojeg igraca u formi iz top 20, narocito 3 seta. Sa vecinom ce mu biti fifti-fifti, kao sa Keiem. A protiv prvih 5 uopste nije favorit, a tako se ne osvajaju turniri a kamo li GS. U prevodu, moze ispasti u 2-3. Kolu a moze probiti i do 1/2f, zavisno od zreba i igre. Trenutno je na nekom nivou 15-20. igraca listi, naravno da ima potencijala za top5 uskoro. Ali mora da nastavi da trenira i istraje jos koji mesec da bi dotle i dosao. Zato polako i strpljivo, bez prevelikih ocekivanja-bar jos 2-3 turnira.

Nikola

pre 5 godina

Generalno ATP lista ne govori previse. Dzaba mu sto je bio top 10 sa onako ocajnom igrom, a sad raduje i 22. mesto, kada se vidi da moze ozbiljno da igra. Na RG ako ispadne rano, ode i iz 30, ali ako dogura do finala, onda ga eto opet u top 10.

lule

pre 5 godina

Odlučio je da se vrati i vratiće se. Mnogi komentatori ovde to ne razumiju jer su verovatno gubitnici u svojim životima.
(Maja, 21. maj 2018 17:18)

Aaaa, a zato ja TO ne razumem! Sada sam tek ukapirao, uz pomoć Maje. Pa ja sam gubitnik u svom životu, aaaaaa! Hvala do groba, Maja za ovo prosvetljivanje. Novi sam čovek.

Dabome

pre 5 godina

Garo
Pa kad je više od godinu dana mogao da izbegne, što ne bi mogao i dalje?? Da nije bežao i izbegavao, odavno bi taj skor izgubio...

Јабучило

pre 5 godina

Ово се знало и пре турнира. Битно је да показана воља за борбу није једнократна.

Garo

pre 5 godina

Realno da vam nešto kažem , Nole će pokvarit H20 sa Rafom i Rogerom do kraja godine jer su puno bolji trenutno od njega . Najgore što nije u situaciji da te mečeve eventualno i izbegava

Kika Majstor

pre 5 godina

Sta mu vredi sto ne brani ako ne pobedjuje? A ako pobedjuje onda nema veze da li brani ili ne brani. Hajde da to već jednom ukapiramo. Može?

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Njegovo je proslo 
Zverev je buducnost tenisa
(kole, 21. maj 2018 16:07)

I ja kazem da je njegovo vreme proslo a djokisti nece to da prihvate, a sto pre prihvate to bolje.

DC Forever

pre 5 godina

Sve je to relativno,posto gle cuda po rezultatima u ovoj godini na prvom mestu je Zverev, a Novak je skocio za 50 mesta i sa 75. stigao na 25. Dobar rezultat na RG( koji ce zavisiti od zreba prvenstveno) moze ga dovesti i u prvih 8 na Race listi, a onda sledi deo sezone u kojem je obicno osvajao mnogo, tako da sve je otvoreno za 1. mesto na kraju godine, ko zna moze to biti i Zverev, pa i Nole. Kako stoje stvari sada gotovo nevorovatno, a ko bi reko cuda da se dese 2016. i Andy bude prvi na kraju godine. Do jeseni su RF i RN sigurni na prva 2, mesta ATP a posle toga ko zna.....

DC Forever

pre 5 godina

Sve je to relativno,posto gle cuda po rezultatima u ovoj godini na prvom mestu je Zverev, a Novak je skocio za 50 mesta i sa 75. stigao na 25. Dobar rezultat na RG( koji ce zavisiti od zreba prvenstveno) moze ga dovesti i u prvih 8 na Race listi, a onda sledi deo sezone u kojem je obicno osvajao mnogo, tako da sve je otvoreno za 1. mesto na kraju godine, ko zna moze to biti i Zverev, pa i Nole. Kako stoje stvari sada gotovo nevorovatno, a ko bi reko cuda da se dese 2016. i Andy bude prvi na kraju godine. Do jeseni su RF i RN sigurni na prva 2, mesta ATP a posle toga ko zna.....

dejan

pre 5 godina

NOVAK osvaja Vimbldon u to budite sigurni,nije se predao u zenitu Nadala i Federera sad ce da razmislja o ovoj deci koja tri seta ne mogu sa njim...JEDAN JE NOVAK JA VERUJEM.

Alojzije

pre 5 godina

Ništa strašno. Ukoliko nastavi da igra kao u Rimu, ubrzo će u top10 ponovo.
(THE FINAL CUT, 21. maj 2018 11:49)
A zašto ne u top 9? Ogromna je razlika između 9 i 10.

Marvin the Martian

pre 5 godina

@Dragan

A ja ne mogu da shvatim da neko napiše toliki komentar, a vrti samo dve rečenice u krug na više načina. Osam puta si spomenuo N22.

Dragan

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ove strucnjake koji komentarisu Novaka.Ovaj tenis sto se sada igra nije ni blizu onoga kada je Novak vladao ovim sportom/2015/. Novak posle velike pauze koju je imao, prvi puta u karijeri, bilo je i ocekivati da ce pasti na rang listi, alu to nije nista strasno.Sada dolaze dva GS, a posle toga Novak ne brani nista, zato je ocekivati da se ubrzo vrati u Top 10, i vise.Sve je ovo sport, jer nemoguce je
uvek igrati na najvisem nivou.Novace , ti si postigao toliko u svojoj karijeri, da mnogi mogu samo da sanjaju.Kada vidim koliko je sada tenisera u Top 10, a nista nisu osvojili, to nam daje sliku koliko su svi ujednaceni, sto znaci da moze svako svakog da dobije, izuzev Rafe.Vreme ide na ruku Novaku, kada krene americka turneja i US
open, pa sve do kraja sezone, gdje Novak moze znatno da popravi bodovno
stanje na rang listi.Idemo
Nole, glavu gore, sve je u tvojim rukama.

Aleksandar Radunovic

pre 5 godina

Da li iko od vas istinski posmatra Novaka i njegovu igru.Stici se Nole do najbolje kondicije, bice sve brzi, elasticniji,sigurniji...ali shvatite narode da to nije dovoljno AKO NEMAS DOVOLJNO SNAGE ZA PROFESIONALAN TENIS.Ponavljam, Noletove ruke su neuporedivo slabije nego prije par godina,misicno tkivo je drasticno opalo,udarci su mu slabiji za 15-20km , serva mu NIKADA ne prelazi 200 km...da li iko razumije o cemu ja stalno govorim...NOVAK MORA DA POVECA TEZINU I MISICNU MASU JER STRADAJU ZGLOBOVI.Nadal i Federer su skoro isti po odnosu visine i tezine oko 185/85...dok Nole ima 188/77.Drugi igraci koji su slicni Novaku po ovom odnosu imaju drugaciju tehniku i serve i udaraca...sa brzom petljom, forehend npr udaraju iz zgloba lakta.Da bi me shvatili, samo cu reci...Novak Djokovic iz prethodnih godina bi ODUVAO Nadala .Novak je servirao ravni prvi servis 200/207 km, udarci behend i forhend su isli oko 125/130 milja...sad je to MNOOOOGO SPORIJE i problem je samo u tome.Sve ostalo je vec sada na maksimumu.DZabe ti sve ako ne mozes da zavrsis vec kreiran i dobijen poen...to je cijela sustina.Koliko puta smo gledali kako Nole fenomenalno diktira poen, razvlaci Nadala iz jednog dijela terena u drugi i na kraju kada dobije BALON i kada svi ocekujemo kraj poena , Nole to ne uradi nego vrati Nadala u igru.E TO VAM JE SAMO SNAGA I NISTA VISE.Novak bez te dodatne tezine i snage nece moci dobijati ove mlade momke, posebno ne u 3 dobijena seta.Preslabi su to udarci za danasnji tenis.

Idemooo No1eee!!!

pre 5 godina

No1e je ustvari u vrlo dobroj situaciji. Do Wimbledona brani jako malo bodova, a nakon Wimbledona ne brani ama bas nista. Nula. Obzirom da je sa povratkom Vajde napredak ocigledno vidljiv, za ocekivati je da ce do kraja godine No1e uci u top 3 a mozda i bolje od toga. Kada se masina zahukta nece je vise niko moci zaustaviti. Sigurno prelazi dzemperka po broju provedenih na prvom mestu na rang listi. Paz'te sta vam kazem!

Vlada

pre 5 godina

Novak je, uprkos jako lošim rezultatima, dugo ostao u top 20. Sada je krenulo to, kanda, na bolje. Međutim, moraće da prođe malo vremena da bi se vratio u top 10 (pa i top 5, zašto da ne). Na RG brani 360 poena (četvrtfinale). Isto tako i na Vimbldonu. To su prilike da malo popravi rezultat i da uhvati zalet.
Ako baš izbriljira na oba turnira (finale ili titule), može se pre američke turneje vratiti u top 10. Realnije je, ipak, da se vrati u top 20 posle RG i Vimbldona, a onda bi mogao da usledi strahovit skok na američkoj turneji, pošto tu ne brani ništa. Do kraja godine bi mogao i na prvo mesto, pošto tradicionalno dobro igra na turnirima posle US Opena, a tu ne brani apsolutno ništa. Blickrig kakav je napravio Mari prošle godine je i ove veoma moguć, samo u režiji Đokovića.

dr.sci.med.

pre 5 godina

Svi ovi turniri su pokazali da Đoković ima snage da se bori maksimalno samo 1 set po meču. U drugom/trećem setu sledi obavezan pad koncentracije i igre. Nekad je to dovoljno za pobedu protiv tehnički dosta slabijih tenisera ili onih koji nisu u formi, ali ne i protiv fizički spremnih top 20 igrača. Videćete, ova i sledeća (ako je bude igrao, mada sumnjam) sezona će pokazati da on nema šanse da pobedi nekog vrhunskog igrača u meču na 5.setova. Tvrdim i da neće više osvojiti nijedan turnir, jer jednostavno nema dovoljno snage za to. Odlukom da postane vegan pucao je sebi u nogu, tačnije karijeru. To će potvrditi svi doktori sportske medicine, mada ovde mnogi pre veruju neobrazovanom čoveku nego stručnjacima.

novica

pre 5 godina

(Vlada) Da li si svestan šta pišeš? Evo, ja tvrdim da će Nole do kraja godine biti između četrdesetog i pedesetog mesta, ala Monfils. Ova moja prognoza je znatno objektivnija od tvoje, jer je zasnovana na činjenicama. Objasni kako će Nole da pobedi Kiriosa, Zvereva, Tima, onog malog Grka, Ćunga, Šapovalova, Dimitrova, Gofana, Edmunda, Iznera, Čilića...
Nisu problem Rođa i Rafa, već mladi igrači puni snage i željni afirmacije.

Alojzije

pre 5 godina

Ništa strašno. Ukoliko nastavi da igra kao u Rimu, ubrzo će u top10 ponovo.
(THE FINAL CUT, 21. maj 2018 11:49)
A zašto ne u top 9? Ogromna je razlika između 9 i 10.

Garo

pre 5 godina

Realno da vam nešto kažem , Nole će pokvarit H20 sa Rafom i Rogerom do kraja godine jer su puno bolji trenutno od njega . Najgore što nije u situaciji da te mečeve eventualno i izbegava

DC Forever

pre 5 godina

Sve je to relativno,posto gle cuda po rezultatima u ovoj godini na prvom mestu je Zverev, a Novak je skocio za 50 mesta i sa 75. stigao na 25. Dobar rezultat na RG( koji ce zavisiti od zreba prvenstveno) moze ga dovesti i u prvih 8 na Race listi, a onda sledi deo sezone u kojem je obicno osvajao mnogo, tako da sve je otvoreno za 1. mesto na kraju godine, ko zna moze to biti i Zverev, pa i Nole. Kako stoje stvari sada gotovo nevorovatno, a ko bi reko cuda da se dese 2016. i Andy bude prvi na kraju godine. Do jeseni su RF i RN sigurni na prva 2, mesta ATP a posle toga ko zna.....

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Dobro je Rafa i Rodzer imaju zajedno bodova koliko je Nole imao kad je bio prvi.Salu na stranu meni je neverovatno da Filip ima samo 100 bodova manje od Noleta a covek nista nije osvojio.

Dabome

pre 5 godina

Garo
Pa kad je više od godinu dana mogao da izbegne, što ne bi mogao i dalje?? Da nije bežao i izbegavao, odavno bi taj skor izgubio...

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Njegovo je proslo 
Zverev je buducnost tenisa
(kole, 21. maj 2018 16:07)

I ja kazem da je njegovo vreme proslo a djokisti nece to da prihvate, a sto pre prihvate to bolje.

Dragan

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ove strucnjake koji komentarisu Novaka.Ovaj tenis sto se sada igra nije ni blizu onoga kada je Novak vladao ovim sportom/2015/. Novak posle velike pauze koju je imao, prvi puta u karijeri, bilo je i ocekivati da ce pasti na rang listi, alu to nije nista strasno.Sada dolaze dva GS, a posle toga Novak ne brani nista, zato je ocekivati da se ubrzo vrati u Top 10, i vise.Sve je ovo sport, jer nemoguce je
uvek igrati na najvisem nivou.Novace , ti si postigao toliko u svojoj karijeri, da mnogi mogu samo da sanjaju.Kada vidim koliko je sada tenisera u Top 10, a nista nisu osvojili, to nam daje sliku koliko su svi ujednaceni, sto znaci da moze svako svakog da dobije, izuzev Rafe.Vreme ide na ruku Novaku, kada krene americka turneja i US
open, pa sve do kraja sezone, gdje Novak moze znatno da popravi bodovno
stanje na rang listi.Idemo
Nole, glavu gore, sve je u tvojim rukama.

samojed

pre 5 godina

kvisko
Ako se bude trudio, vratice se u prvih pet. A druzio se sa onima koje je sam izabrao, i koji mu odgovaraju, i ponasao se u skladu sa svojom licnoscu. E, sad, sto bi mnogi voleli da je on malo drugaciji, to su puste zelje i projekcije, on je tacno ono sto i pokazuje.

dejan

pre 5 godina

NOVAK osvaja Vimbldon u to budite sigurni,nije se predao u zenitu Nadala i Federera sad ce da razmislja o ovoj deci koja tri seta ne mogu sa njim...JEDAN JE NOVAK JA VERUJEM.

DC Forever

pre 5 godina

Sve je to relativno,posto gle cuda po rezultatima u ovoj godini na prvom mestu je Zverev, a Novak je skocio za 50 mesta i sa 75. stigao na 25. Dobar rezultat na RG( koji ce zavisiti od zreba prvenstveno) moze ga dovesti i u prvih 8 na Race listi, a onda sledi deo sezone u kojem je obicno osvajao mnogo, tako da sve je otvoreno za 1. mesto na kraju godine, ko zna moze to biti i Zverev, pa i Nole. Kako stoje stvari sada gotovo nevorovatno, a ko bi reko cuda da se dese 2016. i Andy bude prvi na kraju godine. Do jeseni su RF i RN sigurni na prva 2, mesta ATP a posle toga ko zna.....

koma

pre 5 godina

Polako ljudi, o kakvom prvom mestu i finalima kalkulisete. Covek tek dobio par igraca na ivici top50 i rovitog Keia. Vidi se neki napredak bar se ne muci i ne gubi od takvih, Ali tvrdim da mu je i dalje problem dobiti bilo kojeg igraca u formi iz top 20, narocito 3 seta. Sa vecinom ce mu biti fifti-fifti, kao sa Keiem. A protiv prvih 5 uopste nije favorit, a tako se ne osvajaju turniri a kamo li GS. U prevodu, moze ispasti u 2-3. Kolu a moze probiti i do 1/2f, zavisno od zreba i igre. Trenutno je na nekom nivou 15-20. igraca listi, naravno da ima potencijala za top5 uskoro. Ali mora da nastavi da trenira i istraje jos koji mesec da bi dotle i dosao. Zato polako i strpljivo, bez prevelikih ocekivanja-bar jos 2-3 turnira.

tennis

pre 5 godina

ništa strašno... samo da se plasira u finale Rolan Garosa, ne mora čak ni da pobedi i eto ga u prvih deset ponovo. sitnica...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MarcoPolo, 21. maj 2018 11:09)

Novak ulaskom u finale RG, ne može ući među 10. Sada ima 1665 poena i ulaskom u finale dobije 1200, to je ukupno 2865. A 10-ti ima 2955, a nije za očekivati, da ostali između ne osvoje ni poen.

lule

pre 5 godina

Odlučio je da se vrati i vratiće se. Mnogi komentatori ovde to ne razumiju jer su verovatno gubitnici u svojim životima.
(Maja, 21. maj 2018 17:18)

Aaaa, a zato ja TO ne razumem! Sada sam tek ukapirao, uz pomoć Maje. Pa ja sam gubitnik u svom životu, aaaaaa! Hvala do groba, Maja za ovo prosvetljivanje. Novi sam čovek.

Nikola

pre 5 godina

Generalno ATP lista ne govori previse. Dzaba mu sto je bio top 10 sa onako ocajnom igrom, a sad raduje i 22. mesto, kada se vidi da moze ozbiljno da igra. Na RG ako ispadne rano, ode i iz 30, ali ako dogura do finala, onda ga eto opet u top 10.

Kika Majstor

pre 5 godina

Sta mu vredi sto ne brani ako ne pobedjuje? A ako pobedjuje onda nema veze da li brani ili ne brani. Hajde da to već jednom ukapiramo. Može?

Mrka kapa

pre 5 godina

Novak posle Vimbldona "ne brani ništa", da, ali je dosad osvojio samo 695 poena, dok Zverev, Rodžer i Nadal imaju oko 3100. Da bi osvojio RG ili Vimbldon, morao bi da pravi po sedam pobeda, u tri dobijena seta. Ima li Novak snage za sedam kola, a svaki meč od 3 do 5 setova.

Marvin the Martian

pre 5 godina

@Dragan

A ja ne mogu da shvatim da neko napiše toliki komentar, a vrti samo dve rečenice u krug na više načina. Osam puta si spomenuo N22.

cista matematika

pre 5 godina

meni je neverovatno da Filip ima samo 100 bodova manje od Noleta a covek nista nije osvojio.
(Najbolji je opancarev lepak, 21. maj 2018 12:00)

Ni Nole nista nije osvojio u poslednjih godinu dana, osim Istborna, koji ce se obrisati za oko mesec dana.

Јабучило

pre 5 godina

Ово се знало и пре турнира. Битно је да показана воља за борбу није једнократна.

Aleksandar Radunovic

pre 5 godina

Da li iko od vas istinski posmatra Novaka i njegovu igru.Stici se Nole do najbolje kondicije, bice sve brzi, elasticniji,sigurniji...ali shvatite narode da to nije dovoljno AKO NEMAS DOVOLJNO SNAGE ZA PROFESIONALAN TENIS.Ponavljam, Noletove ruke su neuporedivo slabije nego prije par godina,misicno tkivo je drasticno opalo,udarci su mu slabiji za 15-20km , serva mu NIKADA ne prelazi 200 km...da li iko razumije o cemu ja stalno govorim...NOVAK MORA DA POVECA TEZINU I MISICNU MASU JER STRADAJU ZGLOBOVI.Nadal i Federer su skoro isti po odnosu visine i tezine oko 185/85...dok Nole ima 188/77.Drugi igraci koji su slicni Novaku po ovom odnosu imaju drugaciju tehniku i serve i udaraca...sa brzom petljom, forehend npr udaraju iz zgloba lakta.Da bi me shvatili, samo cu reci...Novak Djokovic iz prethodnih godina bi ODUVAO Nadala .Novak je servirao ravni prvi servis 200/207 km, udarci behend i forhend su isli oko 125/130 milja...sad je to MNOOOOGO SPORIJE i problem je samo u tome.Sve ostalo je vec sada na maksimumu.DZabe ti sve ako ne mozes da zavrsis vec kreiran i dobijen poen...to je cijela sustina.Koliko puta smo gledali kako Nole fenomenalno diktira poen, razvlaci Nadala iz jednog dijela terena u drugi i na kraju kada dobije BALON i kada svi ocekujemo kraj poena , Nole to ne uradi nego vrati Nadala u igru.E TO VAM JE SAMO SNAGA I NISTA VISE.Novak bez te dodatne tezine i snage nece moci dobijati ove mlade momke, posebno ne u 3 dobijena seta.Preslabi su to udarci za danasnji tenis.