Subota, 19.05.2018.

23:00

Zverev ima 21 godinu, a u Rimu igra peto Masters finale

Nemački teniser Aleksander Zverev nastavio je sa fantastičnim partijama i stigao do novog finala turnira iz Masters serije.

Izvor: B92

Zverev ima 21 godinu, a u Rimu igra peto Masters finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 5 godina

Sutra ce ga Rafa pocistiti. Jucerasnji polufinalni mec izmedju Novaka i Rafe je bilo finale. Toliko su bolji od ostalih!
(madrid, 20. maj 2018 08:32)Da da,a narocito Novak sto govori i njegova pozicija na ATP listi.Ali nije njegova krivica sto je oko dvadesetog mesta nego su krivi njegovi saigraci koji su mnogo losi.Da je tenis individualni a ne timski sport Novak bi bio dozivotno na prvom mestu ATP liste.

Mala analiza.

pre 5 godina

Baš sam ispratio meč a jednom je fasciniralo koliko duboke loptice šalje u teren kretanje besprekorno kao da su udarci vrlo precizni i jaki. Ovakav način igre može odvest do vrha al' isto tako ga može istrošit vrlo brzo ako se doda na to visina tj manjka mišćne kilaže koja mu fali itekako. Jasno će bit u problemu pod uslovom da ne nabaci a za ovu vrstu sportu je potrebno itekako.

Gile

pre 5 godina

Cuci neznam odakle ti to da je Federer osvojio prvi GS osvojio sa 20 godina on je 1981 a prvi GS mu je Wimbledon 2003. A i on sam je par puta reka da je Novak mlađi osvojio. A li to nije bitno ima tenisera koji su još mlađi nekada osvajali i posle nisu upali u velikane. Mada mladi Zvereva udara jako lopticu. Videćemo kad krenu povrede. Svi jaki udarači se lakše povređuju. Prosto telo nemože da izdrži.I ovaj mladi grk je talenat.

koma

pre 5 godina

Nesumnjivo odlican igrac, ali budimo realni. Ovih 5 finala je ostvario u periodu u kom su do prvih mastersa dosli igraci u poznim godinama poput Iznera, Delpotra, Bautiste, koji skoro nikad ni polufinala nisu igrali a 10 + godina su tu. A i bilo je raznih debitanata u finalima, a koji su na ATP turu 6+ godina.
Tako da, moze da zahvali okolnostima da se standardni top 10 raspao od povreda, na tih 5 finala, ovako bi imao 1 max. A pitanje da li bi se uopste probio i izgradio sadasnje samopouzdanje. Vidimo Dimitrova, Tima, Gofana i sl. koj su godinama u vrhu ali nisu nikad izgradili taj sampionski karakter pored velike 4 i ostale stare top10 garde.

kralj

pre 5 godina

Meni licno je nesto antipatican,ima neku nemacku aroganciju,kao da je visa vrsta iako je poreklom Rus,ja licno volim mlade igrace koji mogu da igraju na visokom nivou ali dok se ova trojica skroz ne povuku,mladji nemaju nikakvu sansu.Nadal je mozda na 60-70% najbolje njegove igre,Novak na jos manji procenat,Federer isto kao i Nadal,pa gde god da igraju prvi su favoriti.

Dobro

pre 5 godina

Jeste Novak imao 20 godina kada je osvojio prvi GS, ali je ipak cekao 3 godine da pocne da osvaja. Tako da Sasa nigde ne kasni. Ima vremena za sve. Rafa je imao 19 godina kada je uzeo prvi RG i postao drugi. Mislim, kad vec imate zelju da poredite, Rafa je ipak bio mladji.

dr gonzo

pre 5 godina

danas sam vec napisao da Djokovic osvaja RG! ovo danas protiv nadala je bio trening..jako dobar trening da se on licno uveri gde se trenutno nalazi..a nalazi se na pravom putu..imace tezak put ali izacice iz njega kao sampion RG..posle toga uzima i Wmbld.zverev je buducnost tenisa ali je jos daleko od ove trojke..treba jos rada!

Cuci

pre 5 godina

Nadal je uzeo prvi GS sa 19, Federer sa 20 a Novak sa 21 god. Nema sumnje da ce klinac da bude prvi jednog dana ali koristi sansu sto je toliko povredjenih tenisera ili nisu u vrhunskoj formi. Mislim da ima dosta srece.

Dragan

pre 5 godina

Cile, ispustio Zvereva na cudan nacin u oba seta.
Finale Rima je bilo danas,
sutra samo formalnost.
Nema ni teotetske sanse da Zverev pruzi otpor kralju sljake,.kao sto je to Nole danas uradio.Tako da sutra
ocekijem 8 trofej Rafe u Rimu.Vise ima vremena za odmor od Zvereva, a onaj tajm aut sto je trazio Sasa danas, ce doci do izrazaja sutra kada ga bik podere po onom terenu.Sasa je veliki talenat, ali je jos zelen da igta sa Rafom.Cekamo taj veseli
RG, jer na tom turniru ove godine ima da bude iznenadjenja od ovih mladih sto dolaze i kucaju na velika vrata.Cilic je potvrdio da je u dobroj formi, ali nema hrabrosti da zavrsi mec kada je najvaznije.To mu upravo nedostaje.

gledalac posmatrač

pre 5 godina

Teniseri znaju zašto igraju i treniraju - turnirske nagrade i reklamni ugovori su lepa motivacija - ali nemaju uticaja na tok ljudske istorije.

Igor

pre 5 godina

Sjutra ce ga Nadal razbiti kao zvecku.Ovo sto su Novak i Nadal igrali danas,posebno u prvon setu,taj nivo nikada Zverev ne moze dostici.
(Sinki, 19. maj 2018 23:48)

Kako mozes tvrditi za decka koji je prakticno na pocetku svoje karijere da nece dostici nivo Novaka, Nadala ili pak Federera. U koliko budes istrajan u onome sto radis sve je moguce. Samo rad, trud i disciplina!

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Zverev stvarno ima priliku da pobedi trojku na nekom mastersu. Al'da bi se dogodilo treba odigra isto ovako kao večeraas no'pitanje samo koliko će moć zbog problema kojih je imao u meču. Rafa je favorit svakako jer iskustva previše ima kao da je 100% sa njim na bilo kojoj podlozi.

Mala analiza.

pre 5 godina

Kakav luzer bio i ostao Čilić. Za njega rejking ne govori ništa jer on je ovakve mečeve gubio na hiljadu dosad. Zverev je stvarno neverovatan teniser nekako najozbiljniji od svih mladih tenisera koji poseduje sve udarce,udara snažno jako i precizno. Što je polako počeo da sazreva odnosno stasava u velikog šampiona. Ostali mladji teniseri puno moraju da rade da bi se približi njegovom tj tom nivou u narednim godinama koje sledi.

SINISA90

pre 5 godina

Predvidjam da ce Zverev u buducnosti dobro da iskoristi jedan period kada se penzionisu Najveci ikad,Federer,Nadal i Novak....Mnogo ce da profitira.On je ta generacija kojoj se otvara put da osvoji mnogo titula kada ovi najveci omatore i odu u penziju.

Ostin A

pre 5 godina

Sumnjam da će ikada dostići trio Federer, Nadal i Đoković, ali da će biti na vrhu ne sumnjam. Ovoj trojici uskoro idu penzije, a samo od Đokovića je mlađi 10 godina.

KiMi

pre 5 godina

Dok nema Federera, Nadala, Novaka, Mareja, Vavrinke, Del Potra i donekle Conge, ovi skupljaju masterse.. Cudno je to kako su odjednom nestali sa scene svi ovi nabrojani. Nadam se da ce se vratiti jer su oni nesto posebno i tesko da ce toliko jednakih a vrhunskih tenisera opet roditi u istoj eri!

Mitar

pre 5 godina

Veliki potencijal i buduci broj 1!Da se na zaboraviNovak je u njegovim godinama imao 3 Mastersa i po 1 grend slem i grend slem finale.

miki

pre 5 godina

Novak Djokovic 43 pobede za redom od januara do juna bez poraza, 30 masters titula,12 gs, jos Zverev mora mleka da pije. Sutra ga Nadal dobija lagano u dva seta, danas je bilo finale.pre finala. Novak se vratio, onakve razmene imaju samo njih dvojica, najvece rivalstvo u istoriji ovog sporta. Cestitke Nadalu i Novaku.

drago

pre 5 godina

Zverev je takodjer osiguraonprvo mjesto na race listi u ponedjeljak. Na zadnja 4 Mastersa, ima titulu, final, polufinale i sutrasnje finale.
Drugi set je zavrsio 7:5 u prvom je Cilic propustio 5 set lopti, a u drugom 4:3 i servis. Trebao je dobiti ali to je Cilic.
Svejedno, Cilic je u odlicnoj formi i na RG moze daleko.

tennisman

pre 5 godina

Veoma talentovan momak, jedan od retkih koji mogu da dominiraju turom u buducnosti, vec tri titule sa mastersa jos neka finala, verovatno bljesak na GS ocekujemo vec ove godine, pa mozda uskoro i borbu za prvo mesto

Ivan

pre 5 godina

Bravo za Zvereva opet je odigrao odlično i večeras! Odigrao je fantastičan meč večeras protiv Čilića koji je opet potvrdio da je u fantastičnoj formi već duže vreme ali Zverev je uspeo da ga savlada u sjajnom meču u kome su nijanse odlučile. Ovom pobedom protiv Čilića i plasmanom u novo finale Mastersa Zverev potvrđuje da je zaista veliki talenat, i da evo sa samo 21 godinom ima već 5 Masters finala i 3 Masters titule (sutra ima priliku i za četvrtu) što je odličan prosek i nagoveštaj stvaranja novog velikog teniskog šampiona na duge staze koji će žnjeti trofeje u narednom periodu. Pored toga što je opet potvrdio kvalitet, on je u Rimu ovim plasmanom u novo finale nagovestio da stiče i kontinuitet, jer je pre samo sedam dana već osvojio Masters u Madridu dominantnom igrom, što je poziv na uzbunu za sve njegove rivale. Sutra protiv Rafe biće neizvestan meč, ali mislim da će Rafa pobediti zbog velikog iskudtva, zbog toga jer je kralj šljake, ali Zverev će mu pružiti snažan otpor ubeđen sam, što je nova prilika za sjajan meč i sjajno tenisko popodne uz tv!

lucho

pre 5 godina

Svaka cast za Masterse ali na Gren slemovima ga nigde nije bilo do sad,morace da napravi nesto veliko sto pre da bi bio "zvezda" tipa Federer,Nadal,Djokovic.

jaaa

pre 5 godina

Nadal 31, Djokovic 30, Federer 27, Marej 15.. Zanimljivo da Vavrinka ima samo 1 Masters titulu, kao i Del Potro i Conga, dok Zverev ima vec 3.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Dečko poseduje neverovatan talenat i igra dosta pametno za svoje godine. Ima 21 godinu, već 3 ATP Masters 1000 titule, pobedio Federera, Novaka, Vavrinku itd... #3 je na svetu. Za sad nedostaju samo rezultati na Grend Slemovima, ali ako ovako nastavi da igra, uskoro će i oni. Od svih “NextGen” igrača, upravo najviše očekujem od njega, Šapovalova, Čunga, Rubleva... Što se tiče sutrašnjeg finala, ipak je jasno da je Nadal veliki favorit, Zverev ga nije pobedio nijednom, Nadal u odličnoj formi, ali mislim da može set da mu “mazne”.

MasterMind

pre 5 godina

Ajde Saša skidaj Rafu više! Mada, veliko je pitanje koliko ima snage. 14 trijumfa zaredom, uzeo Minhen, Madrid, sad novo finale.. Plus medikal početkom drugog seta nije dobar znak..

jaaa

pre 5 godina

Nadal 31, Djokovic 30, Federer 27, Marej 15.. Zanimljivo da Vavrinka ima samo 1 Masters titulu, kao i Del Potro i Conga, dok Zverev ima vec 3.

lucho

pre 5 godina

Svaka cast za Masterse ali na Gren slemovima ga nigde nije bilo do sad,morace da napravi nesto veliko sto pre da bi bio "zvezda" tipa Federer,Nadal,Djokovic.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Dečko poseduje neverovatan talenat i igra dosta pametno za svoje godine. Ima 21 godinu, već 3 ATP Masters 1000 titule, pobedio Federera, Novaka, Vavrinku itd... #3 je na svetu. Za sad nedostaju samo rezultati na Grend Slemovima, ali ako ovako nastavi da igra, uskoro će i oni. Od svih “NextGen” igrača, upravo najviše očekujem od njega, Šapovalova, Čunga, Rubleva... Što se tiče sutrašnjeg finala, ipak je jasno da je Nadal veliki favorit, Zverev ga nije pobedio nijednom, Nadal u odličnoj formi, ali mislim da može set da mu “mazne”.

tennisman

pre 5 godina

Veoma talentovan momak, jedan od retkih koji mogu da dominiraju turom u buducnosti, vec tri titule sa mastersa jos neka finala, verovatno bljesak na GS ocekujemo vec ove godine, pa mozda uskoro i borbu za prvo mesto

drago

pre 5 godina

Zverev je takodjer osiguraonprvo mjesto na race listi u ponedjeljak. Na zadnja 4 Mastersa, ima titulu, final, polufinale i sutrasnje finale.
Drugi set je zavrsio 7:5 u prvom je Cilic propustio 5 set lopti, a u drugom 4:3 i servis. Trebao je dobiti ali to je Cilic.
Svejedno, Cilic je u odlicnoj formi i na RG moze daleko.

Ivan

pre 5 godina

Bravo za Zvereva opet je odigrao odlično i večeras! Odigrao je fantastičan meč večeras protiv Čilića koji je opet potvrdio da je u fantastičnoj formi već duže vreme ali Zverev je uspeo da ga savlada u sjajnom meču u kome su nijanse odlučile. Ovom pobedom protiv Čilića i plasmanom u novo finale Mastersa Zverev potvrđuje da je zaista veliki talenat, i da evo sa samo 21 godinom ima već 5 Masters finala i 3 Masters titule (sutra ima priliku i za četvrtu) što je odličan prosek i nagoveštaj stvaranja novog velikog teniskog šampiona na duge staze koji će žnjeti trofeje u narednom periodu. Pored toga što je opet potvrdio kvalitet, on je u Rimu ovim plasmanom u novo finale nagovestio da stiče i kontinuitet, jer je pre samo sedam dana već osvojio Masters u Madridu dominantnom igrom, što je poziv na uzbunu za sve njegove rivale. Sutra protiv Rafe biće neizvestan meč, ali mislim da će Rafa pobediti zbog velikog iskudtva, zbog toga jer je kralj šljake, ali Zverev će mu pružiti snažan otpor ubeđen sam, što je nova prilika za sjajan meč i sjajno tenisko popodne uz tv!

MasterMind

pre 5 godina

Ajde Saša skidaj Rafu više! Mada, veliko je pitanje koliko ima snage. 14 trijumfa zaredom, uzeo Minhen, Madrid, sad novo finale.. Plus medikal početkom drugog seta nije dobar znak..

kralj

pre 5 godina

Meni licno je nesto antipatican,ima neku nemacku aroganciju,kao da je visa vrsta iako je poreklom Rus,ja licno volim mlade igrace koji mogu da igraju na visokom nivou ali dok se ova trojica skroz ne povuku,mladji nemaju nikakvu sansu.Nadal je mozda na 60-70% najbolje njegove igre,Novak na jos manji procenat,Federer isto kao i Nadal,pa gde god da igraju prvi su favoriti.

Dobro

pre 5 godina

Jeste Novak imao 20 godina kada je osvojio prvi GS, ali je ipak cekao 3 godine da pocne da osvaja. Tako da Sasa nigde ne kasni. Ima vremena za sve. Rafa je imao 19 godina kada je uzeo prvi RG i postao drugi. Mislim, kad vec imate zelju da poredite, Rafa je ipak bio mladji.

Igor

pre 5 godina

Sjutra ce ga Nadal razbiti kao zvecku.Ovo sto su Novak i Nadal igrali danas,posebno u prvon setu,taj nivo nikada Zverev ne moze dostici.
(Sinki, 19. maj 2018 23:48)

Kako mozes tvrditi za decka koji je prakticno na pocetku svoje karijere da nece dostici nivo Novaka, Nadala ili pak Federera. U koliko budes istrajan u onome sto radis sve je moguce. Samo rad, trud i disciplina!

Dragan

pre 5 godina

Cile, ispustio Zvereva na cudan nacin u oba seta.
Finale Rima je bilo danas,
sutra samo formalnost.
Nema ni teotetske sanse da Zverev pruzi otpor kralju sljake,.kao sto je to Nole danas uradio.Tako da sutra
ocekijem 8 trofej Rafe u Rimu.Vise ima vremena za odmor od Zvereva, a onaj tajm aut sto je trazio Sasa danas, ce doci do izrazaja sutra kada ga bik podere po onom terenu.Sasa je veliki talenat, ali je jos zelen da igta sa Rafom.Cekamo taj veseli
RG, jer na tom turniru ove godine ima da bude iznenadjenja od ovih mladih sto dolaze i kucaju na velika vrata.Cilic je potvrdio da je u dobroj formi, ali nema hrabrosti da zavrsi mec kada je najvaznije.To mu upravo nedostaje.

miki

pre 5 godina

Novak Djokovic 43 pobede za redom od januara do juna bez poraza, 30 masters titula,12 gs, jos Zverev mora mleka da pije. Sutra ga Nadal dobija lagano u dva seta, danas je bilo finale.pre finala. Novak se vratio, onakve razmene imaju samo njih dvojica, najvece rivalstvo u istoriji ovog sporta. Cestitke Nadalu i Novaku.

dr gonzo

pre 5 godina

danas sam vec napisao da Djokovic osvaja RG! ovo danas protiv nadala je bio trening..jako dobar trening da se on licno uveri gde se trenutno nalazi..a nalazi se na pravom putu..imace tezak put ali izacice iz njega kao sampion RG..posle toga uzima i Wmbld.zverev je buducnost tenisa ali je jos daleko od ove trojke..treba jos rada!

Cuci

pre 5 godina

Nadal je uzeo prvi GS sa 19, Federer sa 20 a Novak sa 21 god. Nema sumnje da ce klinac da bude prvi jednog dana ali koristi sansu sto je toliko povredjenih tenisera ili nisu u vrhunskoj formi. Mislim da ima dosta srece.

Mala analiza.

pre 5 godina

Kakav luzer bio i ostao Čilić. Za njega rejking ne govori ništa jer on je ovakve mečeve gubio na hiljadu dosad. Zverev je stvarno neverovatan teniser nekako najozbiljniji od svih mladih tenisera koji poseduje sve udarce,udara snažno jako i precizno. Što je polako počeo da sazreva odnosno stasava u velikog šampiona. Ostali mladji teniseri puno moraju da rade da bi se približi njegovom tj tom nivou u narednim godinama koje sledi.

koma

pre 5 godina

Nesumnjivo odlican igrac, ali budimo realni. Ovih 5 finala je ostvario u periodu u kom su do prvih mastersa dosli igraci u poznim godinama poput Iznera, Delpotra, Bautiste, koji skoro nikad ni polufinala nisu igrali a 10 + godina su tu. A i bilo je raznih debitanata u finalima, a koji su na ATP turu 6+ godina.
Tako da, moze da zahvali okolnostima da se standardni top 10 raspao od povreda, na tih 5 finala, ovako bi imao 1 max. A pitanje da li bi se uopste probio i izgradio sadasnje samopouzdanje. Vidimo Dimitrova, Tima, Gofana i sl. koj su godinama u vrhu ali nisu nikad izgradili taj sampionski karakter pored velike 4 i ostale stare top10 garde.

SINISA90

pre 5 godina

Predvidjam da ce Zverev u buducnosti dobro da iskoristi jedan period kada se penzionisu Najveci ikad,Federer,Nadal i Novak....Mnogo ce da profitira.On je ta generacija kojoj se otvara put da osvoji mnogo titula kada ovi najveci omatore i odu u penziju.

Ostin A

pre 5 godina

Sumnjam da će ikada dostići trio Federer, Nadal i Đoković, ali da će biti na vrhu ne sumnjam. Ovoj trojici uskoro idu penzije, a samo od Đokovića je mlađi 10 godina.

Mitar

pre 5 godina

Veliki potencijal i buduci broj 1!Da se na zaboraviNovak je u njegovim godinama imao 3 Mastersa i po 1 grend slem i grend slem finale.

KiMi

pre 5 godina

Dok nema Federera, Nadala, Novaka, Mareja, Vavrinke, Del Potra i donekle Conge, ovi skupljaju masterse.. Cudno je to kako su odjednom nestali sa scene svi ovi nabrojani. Nadam se da ce se vratiti jer su oni nesto posebno i tesko da ce toliko jednakih a vrhunskih tenisera opet roditi u istoj eri!

Gile

pre 5 godina

Cuci neznam odakle ti to da je Federer osvojio prvi GS osvojio sa 20 godina on je 1981 a prvi GS mu je Wimbledon 2003. A i on sam je par puta reka da je Novak mlađi osvojio. A li to nije bitno ima tenisera koji su još mlađi nekada osvajali i posle nisu upali u velikane. Mada mladi Zvereva udara jako lopticu. Videćemo kad krenu povrede. Svi jaki udarači se lakše povređuju. Prosto telo nemože da izdrži.I ovaj mladi grk je talenat.

gledalac posmatrač

pre 5 godina

Teniseri znaju zašto igraju i treniraju - turnirske nagrade i reklamni ugovori su lepa motivacija - ali nemaju uticaja na tok ljudske istorije.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Zverev stvarno ima priliku da pobedi trojku na nekom mastersu. Al'da bi se dogodilo treba odigra isto ovako kao večeraas no'pitanje samo koliko će moć zbog problema kojih je imao u meču. Rafa je favorit svakako jer iskustva previše ima kao da je 100% sa njim na bilo kojoj podlozi.

Mala analiza.

pre 5 godina

Baš sam ispratio meč a jednom je fasciniralo koliko duboke loptice šalje u teren kretanje besprekorno kao da su udarci vrlo precizni i jaki. Ovakav način igre može odvest do vrha al' isto tako ga može istrošit vrlo brzo ako se doda na to visina tj manjka mišćne kilaže koja mu fali itekako. Jasno će bit u problemu pod uslovom da ne nabaci a za ovu vrstu sportu je potrebno itekako.

Nemanja

pre 5 godina

Sutra ce ga Rafa pocistiti. Jucerasnji polufinalni mec izmedju Novaka i Rafe je bilo finale. Toliko su bolji od ostalih!
(madrid, 20. maj 2018 08:32)Da da,a narocito Novak sto govori i njegova pozicija na ATP listi.Ali nije njegova krivica sto je oko dvadesetog mesta nego su krivi njegovi saigraci koji su mnogo losi.Da je tenis individualni a ne timski sport Novak bi bio dozivotno na prvom mestu ATP liste.

MasterMind

pre 5 godina

Ajde Saša skidaj Rafu više! Mada, veliko je pitanje koliko ima snage. 14 trijumfa zaredom, uzeo Minhen, Madrid, sad novo finale.. Plus medikal početkom drugog seta nije dobar znak..

dr gonzo

pre 5 godina

danas sam vec napisao da Djokovic osvaja RG! ovo danas protiv nadala je bio trening..jako dobar trening da se on licno uveri gde se trenutno nalazi..a nalazi se na pravom putu..imace tezak put ali izacice iz njega kao sampion RG..posle toga uzima i Wmbld.zverev je buducnost tenisa ali je jos daleko od ove trojke..treba jos rada!

Cuci

pre 5 godina

Nadal je uzeo prvi GS sa 19, Federer sa 20 a Novak sa 21 god. Nema sumnje da ce klinac da bude prvi jednog dana ali koristi sansu sto je toliko povredjenih tenisera ili nisu u vrhunskoj formi. Mislim da ima dosta srece.

drago

pre 5 godina

Zverev je takodjer osiguraonprvo mjesto na race listi u ponedjeljak. Na zadnja 4 Mastersa, ima titulu, final, polufinale i sutrasnje finale.
Drugi set je zavrsio 7:5 u prvom je Cilic propustio 5 set lopti, a u drugom 4:3 i servis. Trebao je dobiti ali to je Cilic.
Svejedno, Cilic je u odlicnoj formi i na RG moze daleko.

tennisman

pre 5 godina

Veoma talentovan momak, jedan od retkih koji mogu da dominiraju turom u buducnosti, vec tri titule sa mastersa jos neka finala, verovatno bljesak na GS ocekujemo vec ove godine, pa mozda uskoro i borbu za prvo mesto

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Dečko poseduje neverovatan talenat i igra dosta pametno za svoje godine. Ima 21 godinu, već 3 ATP Masters 1000 titule, pobedio Federera, Novaka, Vavrinku itd... #3 je na svetu. Za sad nedostaju samo rezultati na Grend Slemovima, ali ako ovako nastavi da igra, uskoro će i oni. Od svih “NextGen” igrača, upravo najviše očekujem od njega, Šapovalova, Čunga, Rubleva... Što se tiče sutrašnjeg finala, ipak je jasno da je Nadal veliki favorit, Zverev ga nije pobedio nijednom, Nadal u odličnoj formi, ali mislim da može set da mu “mazne”.

lucho

pre 5 godina

Svaka cast za Masterse ali na Gren slemovima ga nigde nije bilo do sad,morace da napravi nesto veliko sto pre da bi bio "zvezda" tipa Federer,Nadal,Djokovic.

Ivan

pre 5 godina

Bravo za Zvereva opet je odigrao odlično i večeras! Odigrao je fantastičan meč večeras protiv Čilića koji je opet potvrdio da je u fantastičnoj formi već duže vreme ali Zverev je uspeo da ga savlada u sjajnom meču u kome su nijanse odlučile. Ovom pobedom protiv Čilića i plasmanom u novo finale Mastersa Zverev potvrđuje da je zaista veliki talenat, i da evo sa samo 21 godinom ima već 5 Masters finala i 3 Masters titule (sutra ima priliku i za četvrtu) što je odličan prosek i nagoveštaj stvaranja novog velikog teniskog šampiona na duge staze koji će žnjeti trofeje u narednom periodu. Pored toga što je opet potvrdio kvalitet, on je u Rimu ovim plasmanom u novo finale nagovestio da stiče i kontinuitet, jer je pre samo sedam dana već osvojio Masters u Madridu dominantnom igrom, što je poziv na uzbunu za sve njegove rivale. Sutra protiv Rafe biće neizvestan meč, ali mislim da će Rafa pobediti zbog velikog iskudtva, zbog toga jer je kralj šljake, ali Zverev će mu pružiti snažan otpor ubeđen sam, što je nova prilika za sjajan meč i sjajno tenisko popodne uz tv!

koma

pre 5 godina

Nesumnjivo odlican igrac, ali budimo realni. Ovih 5 finala je ostvario u periodu u kom su do prvih mastersa dosli igraci u poznim godinama poput Iznera, Delpotra, Bautiste, koji skoro nikad ni polufinala nisu igrali a 10 + godina su tu. A i bilo je raznih debitanata u finalima, a koji su na ATP turu 6+ godina.
Tako da, moze da zahvali okolnostima da se standardni top 10 raspao od povreda, na tih 5 finala, ovako bi imao 1 max. A pitanje da li bi se uopste probio i izgradio sadasnje samopouzdanje. Vidimo Dimitrova, Tima, Gofana i sl. koj su godinama u vrhu ali nisu nikad izgradili taj sampionski karakter pored velike 4 i ostale stare top10 garde.

miki

pre 5 godina

Novak Djokovic 43 pobede za redom od januara do juna bez poraza, 30 masters titula,12 gs, jos Zverev mora mleka da pije. Sutra ga Nadal dobija lagano u dva seta, danas je bilo finale.pre finala. Novak se vratio, onakve razmene imaju samo njih dvojica, najvece rivalstvo u istoriji ovog sporta. Cestitke Nadalu i Novaku.

kralj

pre 5 godina

Meni licno je nesto antipatican,ima neku nemacku aroganciju,kao da je visa vrsta iako je poreklom Rus,ja licno volim mlade igrace koji mogu da igraju na visokom nivou ali dok se ova trojica skroz ne povuku,mladji nemaju nikakvu sansu.Nadal je mozda na 60-70% najbolje njegove igre,Novak na jos manji procenat,Federer isto kao i Nadal,pa gde god da igraju prvi su favoriti.

Mitar

pre 5 godina

Veliki potencijal i buduci broj 1!Da se na zaboraviNovak je u njegovim godinama imao 3 Mastersa i po 1 grend slem i grend slem finale.

jaaa

pre 5 godina

Nadal 31, Djokovic 30, Federer 27, Marej 15.. Zanimljivo da Vavrinka ima samo 1 Masters titulu, kao i Del Potro i Conga, dok Zverev ima vec 3.

Dragan

pre 5 godina

Cile, ispustio Zvereva na cudan nacin u oba seta.
Finale Rima je bilo danas,
sutra samo formalnost.
Nema ni teotetske sanse da Zverev pruzi otpor kralju sljake,.kao sto je to Nole danas uradio.Tako da sutra
ocekijem 8 trofej Rafe u Rimu.Vise ima vremena za odmor od Zvereva, a onaj tajm aut sto je trazio Sasa danas, ce doci do izrazaja sutra kada ga bik podere po onom terenu.Sasa je veliki talenat, ali je jos zelen da igta sa Rafom.Cekamo taj veseli
RG, jer na tom turniru ove godine ima da bude iznenadjenja od ovih mladih sto dolaze i kucaju na velika vrata.Cilic je potvrdio da je u dobroj formi, ali nema hrabrosti da zavrsi mec kada je najvaznije.To mu upravo nedostaje.

gledalac posmatrač

pre 5 godina

Teniseri znaju zašto igraju i treniraju - turnirske nagrade i reklamni ugovori su lepa motivacija - ali nemaju uticaja na tok ljudske istorije.

Gile

pre 5 godina

Cuci neznam odakle ti to da je Federer osvojio prvi GS osvojio sa 20 godina on je 1981 a prvi GS mu je Wimbledon 2003. A i on sam je par puta reka da je Novak mlađi osvojio. A li to nije bitno ima tenisera koji su još mlađi nekada osvajali i posle nisu upali u velikane. Mada mladi Zvereva udara jako lopticu. Videćemo kad krenu povrede. Svi jaki udarači se lakše povređuju. Prosto telo nemože da izdrži.I ovaj mladi grk je talenat.

Mala analiza.

pre 5 godina

Baš sam ispratio meč a jednom je fasciniralo koliko duboke loptice šalje u teren kretanje besprekorno kao da su udarci vrlo precizni i jaki. Ovakav način igre može odvest do vrha al' isto tako ga može istrošit vrlo brzo ako se doda na to visina tj manjka mišćne kilaže koja mu fali itekako. Jasno će bit u problemu pod uslovom da ne nabaci a za ovu vrstu sportu je potrebno itekako.

Nemanja

pre 5 godina

Sutra ce ga Rafa pocistiti. Jucerasnji polufinalni mec izmedju Novaka i Rafe je bilo finale. Toliko su bolji od ostalih!
(madrid, 20. maj 2018 08:32)Da da,a narocito Novak sto govori i njegova pozicija na ATP listi.Ali nije njegova krivica sto je oko dvadesetog mesta nego su krivi njegovi saigraci koji su mnogo losi.Da je tenis individualni a ne timski sport Novak bi bio dozivotno na prvom mestu ATP liste.

Igor

pre 5 godina

Sjutra ce ga Nadal razbiti kao zvecku.Ovo sto su Novak i Nadal igrali danas,posebno u prvon setu,taj nivo nikada Zverev ne moze dostici.
(Sinki, 19. maj 2018 23:48)

Kako mozes tvrditi za decka koji je prakticno na pocetku svoje karijere da nece dostici nivo Novaka, Nadala ili pak Federera. U koliko budes istrajan u onome sto radis sve je moguce. Samo rad, trud i disciplina!

Dobro

pre 5 godina

Jeste Novak imao 20 godina kada je osvojio prvi GS, ali je ipak cekao 3 godine da pocne da osvaja. Tako da Sasa nigde ne kasni. Ima vremena za sve. Rafa je imao 19 godina kada je uzeo prvi RG i postao drugi. Mislim, kad vec imate zelju da poredite, Rafa je ipak bio mladji.

Ostin A

pre 5 godina

Sumnjam da će ikada dostići trio Federer, Nadal i Đoković, ali da će biti na vrhu ne sumnjam. Ovoj trojici uskoro idu penzije, a samo od Đokovića je mlađi 10 godina.

KiMi

pre 5 godina

Dok nema Federera, Nadala, Novaka, Mareja, Vavrinke, Del Potra i donekle Conge, ovi skupljaju masterse.. Cudno je to kako su odjednom nestali sa scene svi ovi nabrojani. Nadam se da ce se vratiti jer su oni nesto posebno i tesko da ce toliko jednakih a vrhunskih tenisera opet roditi u istoj eri!

Mala analiza.

pre 5 godina

Kakav luzer bio i ostao Čilić. Za njega rejking ne govori ništa jer on je ovakve mečeve gubio na hiljadu dosad. Zverev je stvarno neverovatan teniser nekako najozbiljniji od svih mladih tenisera koji poseduje sve udarce,udara snažno jako i precizno. Što je polako počeo da sazreva odnosno stasava u velikog šampiona. Ostali mladji teniseri puno moraju da rade da bi se približi njegovom tj tom nivou u narednim godinama koje sledi.

SINISA90

pre 5 godina

Predvidjam da ce Zverev u buducnosti dobro da iskoristi jedan period kada se penzionisu Najveci ikad,Federer,Nadal i Novak....Mnogo ce da profitira.On je ta generacija kojoj se otvara put da osvoji mnogo titula kada ovi najveci omatore i odu u penziju.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Zverev stvarno ima priliku da pobedi trojku na nekom mastersu. Al'da bi se dogodilo treba odigra isto ovako kao večeraas no'pitanje samo koliko će moć zbog problema kojih je imao u meču. Rafa je favorit svakako jer iskustva previše ima kao da je 100% sa njim na bilo kojoj podlozi.