Subota, 19.05.2018.

14:50

Novak ponovo može sa Nadalom – Rafa ipak dobio bitku u Rimu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je u polufinalu učešće na Mastersu u Rimu, porazom od najvećeg rivala Rafaela Nadala.

Izvor: B92

Novak ponovo može sa Nadalom – Rafa ipak dobio bitku u Rimu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

380 Komentari

Sortiraj po:

Ratko

pre 5 godina

Kao što sam i rekao prije meča...Novak nema snage da igra sa teniserima koji duže ostaju u poenu.Vidjeli ste da je u većini poena imao inicijativu, da je izgledalo kao da je poen njegov...i onda jedan jači forhend Nadala i SVE SE PROMJENI.Novakov servis nije donosio NIŠTA, nikakvu prednost...osim naravno ako pogodi mali ugao, T liniju...Znam da vam je djelovalo da Novak može ali to je varka.Njegova nemoć se najbolje pokazala onim dobacivanjem treneru...NE MOGU MU NIŠTA!Teniser MUŠKARAC koji izbaci protivnika iz igre sa paralelom a zatim dijagonalom i kojem protivnik VRATI BALON LOPTICU mora da ZAVRŠI poen.Novak nema tu snagu, nema RUKE za te udarce i zato nam djeluje KAO DA MOŽE A U STVARI NE MOŽE.Novak od prije par godina kada je bio fizički MNOGO JAČI ogromnu većinu ovih poena bi lakoćom dobio.Isto će Novak ovako gubiti od Tima, Zvereva, Čilića,Berdiha...uostalom vidjećete kao i što sam predvidio ovaj meč.Novak je vratio SVE ali nema SNAGU, NEMA MIŠIĆE i ono najvažnije IMA ŽENSKI SERVIS (MISLIM NA BRZINU).
(Aleksandar Radunovic, 19. maj 2018 18:06

Radunoviću ti izgleda slabo pratiš tenis. Nadal igra ovako celu svoju karijeru na šlajci, protiv njega mora da se odigra udarac više da bi dobio poen. Ja ne mogu da veujem koje si ti konstatacije izneo kao da nikada nisi gledao njihove duele a bilo ih je čak 50! Svaki njih meč na šljaci iz prošlosti izgleda ovako. Pređi na neki drugi sport.

Andreja

pre 5 godina

Bravo Novače! Pokazao je da mu je Rim jedan od omiljenih gradova i prošle godine dobar rezultat, tada je došao do finala sada do polufinala ali dobro, i žreb je ove godine bio naklonjen Novaku i relativno lak prvo Dolgopolov i Bazivašvili koji su ipak preslabi tu nije bilo problema, onda Ramos-Vinjolas koji mu leži a zatim stara mušterija Nišikori kog je pobedio u Madridu pre 2 nedelje i onda Nadal koji ne igra lep tenis ali igra snažno, udarci su mu prejaki i precizni dok Djoković koristi poslednji atom snage da bi vratio i to ne može ceo meč ali napredak se vidi i dobro je što Rim ide odmah pre Rolan Garosa jer Novak ide u Pariz sa dodatnim samopouzdanjem i nadamo se dobrom rezultatu i naravno i na Vimbldonu i u nastavku sezone.

Andreja

pre 5 godina

Bravo Novače!Pokazao je na ovom turniru da je Rim jedan od njegovih omiljenih gradova, i prošle godine igrao je odlično došao do finala, poraz od Nadala nije toliko loš ali, videli smo da je Nadal dobio na čistu snagu: udara loptu prejako i sve pogadja dok Novak koristi poslednji atom snage da je vrati i to ne može ceo meč ali i žreb koji mu je odgovarao dobio je Dolgopolova i Bazivašvilija koji su ipak igrači vrlo slabi tu nije bilo problema ali onda Ramos-Vinjolas koji mu leži i na kraju njegova stara mušterija Nišikori, koji isto odgovara Novaku setimo se da ga je dobio i u Madridu u 2 seta sada u 3 ali dobro i tek u polifinalu Rafa koji je dodatno motivisan kako bi vratio prvo mesto i zaista ne igra lep tenis na čistu snagu i mišiće i to je dovoljno da pobedi ali dobro jer sa samopouzdanjem
Novak ide na Rolan Garos i nadamo se dobrom rezultatu.

Lexx_nl

pre 5 godina

Новак је био бољи од очекиваног.
Надао сам се послије јучерашње побједе над Кеијем да би Ноле растерећен могао пружити добру партију Надалу.
Не само да је то учинио, него је врло лако и могао добити овај данашњи меч.
Први гем на Надалов сервис је брат брату, требао добити.
Први сет је одиграо одлично, био бољи и конкретнији играч. Неби била никаква неправда да је тај први сет добио, чак штавише.
У другом је мало пао, попустила му је концентрација, што због изгубљеног сета, што због временских услова. Мора се признати и да је Рафа одиграо на високом нивоу, не дозвољавајући ниједног тренутка да мало попусти и тако противнику пружи неку шансу.
Све у свему,одлична партија и охрабрење како за Нолета тако и за нас, његове навијаче пред Париз.

marko

pre 5 godina

Ajde Noleeeee. Samo guraj. Osvoji jos koji turnir i u penziju pa da te po tome pamte. Cestitam. Samo napred i ulepsaj nam jos malo ovu sumornu svakodnevnicu.

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Rafa ne može bolje ali Nole može još bolje!
Napaljeni Rafica jedva dobi umornog Noleta!
Ali biće dana za megdana.
Idemoooo
SPARTAAAAA

krznena revolucija

pre 5 godina

Cestitam, dragi Novace!
Nijednog trenutka nisam sumnjala u tebe!
Masters u Rimu je potvrda da se nikada ne smiju otpisivati srce i sposobnosti istinskog sampiona, kakav si ti.
Mnogo zdravlja i sportske srece ti zelim!
Srdacan pozdrav za redakciju i sve Noletove fanove!

remax

pre 5 godina

Svaka čast Noletu za odličan meč, a posebno prvi set.
Sad se vidi da je pravo zborio, da se forma tempira za RG.
Imam utisak da mu nedostaje još samo malo više kondicije i koncentracije, tj. preciznosti, da bi se tukao i Nadal.
Sa ovakvom igrom, ostale igrače bi dobijao u 99% slučajeva.
Samo još Zverev i Tim i to kad povilene, mogli bi da mu naprave neki problem.

Marko

pre 5 godina

Ljudi,ovaj tenis sto smo danas gledali je jako nedostajao,uživali smo u meču,Nadal jednostavno nije imao resenja se da igra visoke spinove na vetru,sto Novaku ne odgovara,a i ne voli takve uslove,jednostavno nije ga napadao iz forhenda kako igra sa drugim igračima,Tim Zverer i ostali lepo ih je gledati,ali nisu nažalost još uvek oni tenis,tenis je RF,Nadal i Novak i to svi znamo,na dobrom smo putu da još koju godinu uživamo u tenisu..

Dragan

pre 5 godina

Novak se vraca u svoju formu, ubrzano, sto je mnogo bitno pted RG.
Mene samo intetesuje, jedna stvar, a to je zasto nema u boksu nikoga od njegove porodice, sem strica, ako sam dobro video.Pogledajte Rafin, boks.Zato onako izgara na terenu i ima volju da igra ovako teske meceve.To upra nedostaje Novaku.Ja licno mislim da je tu najveci problem za Novaka.Sjetite se onog boksa sa RG, gdje je Nole postao JOKER. Sve posle toga, nesto ne ide po Novaka dobro. Zao mi je Novaka, jer ima srce, volju i zar za tenisom, a to upravo nedostaje Novaku.Podrska od svojih najmilijih je broj jedan u ovome sportu, koji je jedan od najtezih individualnih sportova.Tu nesto nije u redu, a niko nedaje u javnost pravu stvar.Tu lezi po meni Novakov problem.Videcemo , ko ce biti u boksu na RG, samo nedaj boze da se pojavi onaj Pepe koji je doprineo velikom padu Novaka.
Sretno i uspesno na RG, zeli ti tvoj verni navijac iz
ARIZONE.

Вељко

pre 5 godina

Želim da kažem nešto u vezi Novaka,meča,ne dotičući se igre u istom.
Ono što sam video a nadam se i široki auditorijum kraj malih ekrana,je nedvosmislena poruka Đokovića da se vratio,da je tu,da ponovo želi da se takmiči.
Bio sam ubeđen da je na par prethodnih turnira vešto "izbegavao" Nadala.Očekivao sam to i ovde-ali ne.Izašao mu je na crtu,iako Španac deluje zastrašujuće dobro,verovatno ubeđen da ima šanse za pobedu.
Ta činjenica me fascinira,da Nole pored toliko loših turnira ima dovoljno samopouzdanja da se bori protiv najboljeg!Da veruje.
Ostalo će doći,ne sumnjam!
Igra je počela ili kocka je bačena!

Nikki

pre 5 godina

Nadal je igrao 100% i namučio se pošteno protiv Djokovića čiji je tebis bio na 60%.

Za mene, Nole nije izgubio ovaj meč, nego je potvrdio da kuca na najviša vrata i skoro je tu; njegova najbolja igra; šampionske titule i pobjede stižu veoma brzo!

Igrao je sa velikom koncentracijom, lukavo, inteligentno i udario je mnogo fenomenalnih udaraca. Još par sedmica kondicionih treninga mu fali i sve će se kockice složiti!

Broj 1 !!! IDEMO NOLE!!!

Grickam Jaficu i gledam Raficu

pre 5 godina

Rutinski Rafin meč, nije se čak ni previše radovao posle osvojenih poena.
Djoković i dalje isti, patetičan do bola, uvek mu neko drugi kriv za loš poen, stalno traži izgovore i opravdanja za svaku grešku.
Na RG se igra u tri dobijena seta i tu Djoković nema šta da traži, bez bolje fizičke spreme.
Posle ovog poraza ispada iz top 20 i imaće teške protivnike već u prvoj nedelji turnira.
Na Vimbldonu ga čeka Roger, koji će obrisati patos s njim, ako uopšte stigne do tog meča.
Još teže će biti na US Openu, koji je veoma naporan turnir i traži maksimalno psihofizičko naprezanje, tako da ni od toga nema ništa.
Možda na kineskoj turneji uradi nešto, ali realno pre sledeće Australije nema čemu da se nada.

taki p.

pre 5 godina

Malo je smesno citati ove hvalospeve,do juce bar polovina se utrkivala ko ce vise da vredja Novaka,slali su ga u penziju,kao tenis ga vise ne interesuje,treba da jede ovo-ono,sad odjedanput podrska za sampiona,ne sluti na dobro.Sto je najgore vidjao sam ih na stranim sajtovima,tamo su bili malo manje reciti ali jednako nepodnosljivi.Da imaju obraza javno bi se izvinuli,ovako samo pokazuju koliko su dvolicni.Novak jos nije nista osvojio mada je na dobrom putu,mogu da zamislim ako opet kiksne kakvi komentari slede.Sto se tice meca,sve sam to ranije prognozirao,uzivao sam kao nekada,dva velika sampiona.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...
(palop, 19. maj 2018 18:03)

Pa kako ga je Nole dobio 26 meceva ako misici odlucuju? Kako Rodja uze toliko titula? Tenis je iskljucivo vestina i tehnika uz neophodnu izdrzljivost. Snaga udarca zavisi od tehnike. Velicina misica je nebitna, cak i kontraproduktivna kad je izdrzljivost u pitanju. Samo traze veci napor od srca i pluca. To vazi cak i za MMA. U slucaju slicnih tehnickih i taktickih sposobnosti, pobedjuje izdrzljiviji takmicar a ne jaci.

Aleks

pre 5 godina

Dobrodošao nazad atomski tenisu! Nadam se da ćeš potrajati što duže...
I nije ni bitno na kraju ko će da pobedi kada ova dva momka igraju... Ovaj kvalitet tenisa će ko zna ko i kada da ponovi...

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Jedan u usponu forme drugi u top formi. Vrhunski tenis za uzivanje. Nema boljih na svetu niti ce ih dugo biti. 
(Gazda Dojkan, 19. maj 2018 16:19) 
Brate sebe lazes
(Lazni Brkajlo, 19. maj 2018 18:20)

Reci mi istinu, koja dvojica su bolji? Ciji je to rivalitet ostavio veci trag u tenisu? Prosvetli me.

Rio

pre 5 godina

Vecina vas nije se bavila sportom i padate u euforiju ili bedak, zavisi od dana.Ne razumete tenis, kao da niste gledali mec i ne uocavate razliiku izmedju Rima i RG koji sledi. E ta razlika je kljucna, mada vi mozete navjati stomakom.

ajoj

pre 5 godina

@Sabre

ŠTA je Djokovic preživeo? Šta leba ti? Koliko puta je Nadal bio u takvoj situaciji ali tada ste slavili pobede, što Novakove što drugih tenisera.

Arsa

pre 5 godina

Kako Rimljani navijaju za Novaka, jezivo...ne zasluzujemo ga..
(Forzaa Roma, 19. maj 2018 16:21)

Uopšte ne navijaju za Novaka! Samo mu korektno pozdrave neki bolji potez. Utisak je da navijaju za Nadala.

rafa

pre 5 godina

Sjajan mec, obzirom da nisu dugo igrali jedan protiv drugog, veoma kvalitetan mec.
Neki od komentara su mi zanimljivi. Kaze jedan, Novak je igrao na 85% a Rafa na 95%.Nemam nameru da hejtujem nikoga ali ovo mi je fascinantno. Novak je odigrao na 120% svojih trenutnih mogucnosti, to je istina i to je fascinantno.Nadal sa druge strane u padu forme, pocevsi od Madrida, koji mu i ne odgovara bas, a tako je i ovde nastavio. Ljudi gledaju rezultat ili statistiku koja cesto ne pokazuje realno stanje. Ovako ja gledam na to: Nadal je u celom mecu pogodio 2 paralele forhendom i mozda toliko bekhendom. Malo puta se odlucivao uopste za paralele u mecu i to je cinio uglavnom bekhendom, najcesce tako sto odigra balon. Znaci, uopste ne oseca taj udarac. Ceo mec igra forhend dijagonalu, pritom stoji na 3 metra od linije. Imajuci u vidu da je gotovo ceo mec servirao 2. servis, postavlja se pitanje koliko je zapravo dobro igrao RAfa? Novak sa druge strane, odlican prvi servis, 195km/h cesto, znaci sve je u redu sa laktom.U toku vecine poena 5 puta odigra paralelu, dijagonalu, spin, ravan, sve..sve ulazi,Problem je sto nema dovoljno snage da ti udarci budu i vineri automatski.E sad, da je to njegov stil igre, da tako samara lopticu od pocetka do kraja, ne bih se cudio.Medjutim, on jedino protiv Nadala igra ovako agresivno, jer drugacije ne moze. A danas ga je islo i to dobro.Znaci, bolje od ovoga ne moze ni u teoriji, bar sada. Zaklucak: ukoliko ne ojaca, nema ni teoretske sanse protiv Nadala

Kole

pre 5 godina

Kad je posle prvog seta seo da dmori, Novam je rekao; "ma nema teorijske šanse". Verovatno je dobio ohrabrenje iz boksa i ovako reagovao. Da je dobio prvi set, ko zna. Ovako, svestan je da još uvek nema dovoljno snage za tri seta sa Rafom. Svejedno se videlo da nema atomskog tenisa bez tri musketara.

darko

pre 5 godina

Rafa je u blagom padu forme i ako ne bude umoran dobice ga mali Zverev. Zverev je osvojio Madrid i igrace finale protiv Rafe - mozda malo previse, inace je Zverev u ovom trenutku najbolji igrac sljake i po meni prvi favorit na RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vleggi, 19. maj 2018 19:41)
Samo jos nekako da prodje prvo kolo taj najbolji sljakas. Sta covek sve ovde nece procitati prosto neverovatno. A da ne govorimo da veze sa temom nema. Tipicno trolovski.
Solidan mec , uzimajuci u obzir Djokovicevu formu. Nadal nikako nije mogao ubedljivije dobiti ovaj mec, cemu su se mnogi nadali i radovali ovde.

Bane

pre 5 godina

(Ufo, 19. maj 2018 18:31)

Odlika velikog čoveka jeste da se ne fali svojim uspesima. Pošto nigde nemožeš da pročitaš o tome je se čovek ne hvali misliš da on ništa ne doprinosi Srbijo . Pomaže od drugar itekako naročito deci.

Bane

pre 5 godina

(Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:55)

Koliko moraš biti čudan da čitaš tuđe komentariše i kao fol se smeješ. Baš ti je interesantan ti je taj smisao za humor.

Srbin

pre 5 godina

Teniski Novak je bolji igrac ali fizicki jos mora da se digne, i kondiciono a i da malo teretanu pojaca..ali dobro vec je dosta bolji nego pre 2-3 nedelje, vidi se Grichov pecat. Nadal opet poguran od strane organizatora, nije dovoljno sto igra na sljaci, nije dovoljno sto je u odlicnoj formi a Novak u losoj, ipak su se potrudili da se igra u najboljim mogucim uslovima za nadala( u 3h popodne po najvecoj vrucini, da se igrao nocni twrmin to bi bio sasvim drugi mec sa duplo manjim odskocima lopte...) a da ne pricam kolioo je manje Novak imao vremena za oporavak.. Ali to je vec standardno, zato stalno ponavljam da Novakovih 12 GS titula vrede bar 20 Nadalovih a posebno Fefererovih posto su povlasteni u svakoj situaciji...

Mrki

pre 5 godina

Sjajan mec,fantastican.Najbolji Novakov poraz u karijeri,poraz koji je ustvari pobeda jer sada vidi koliko je blizu kralju sljake.Da je imao 3-4 sata vise odmora mislim da bi mec zavrsio malo drugacije,ali i ovako nema se sta zameriti Novaku.Odigrao je fenomenalno,ali je na drugoj strani imao jednog tigra koji je stizao sve moguce i nemoguce a veoma malo gresio.U jedno sam siguran,a to je da se Nole vratio,tu je,zakucao je na vrata i sada slede finese pa onda napad na RG,siguran sam da moze da dogura i do finala.IDEMOOOOO NOLEEEE!!!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Иако је пораз, задовољан сам. Није баш пуно фалило да се побиједи поготово први сет. Много је напредовао и против највећег могућег противника на "његовој" подлози је видио колико и шта још треба да поправи. Слажем се са многима да је то кондиција прије свега. Добро је. БРАВО НОВАЧЕ СОКОЛЕ НАШ! 👏👏👏

vleggi

pre 5 godina

Rafa je u blagom padu forme i ako ne bude umoran dobice ga mali Zverev. Zverev je osvojio Madrid i igrace finale protiv Rafe - mozda malo previse, inace je Zverev u ovom trenutku najbolji igrac sljake i po meni prvi favorit na RG.

делија нс

pre 5 godina

Заиста је још увијек потребан онај прави Новак овом спорту. Уз уважавање свих млађих талената (Тим, Зверев....), Федереру и Рафи на црту не може изаћи много тенисера (понеки меч понеко, да, у континуитету нико више). Најближи им је Дел Потро по квалитету, али силне повреде и можда неки други приоритети.... Врхунски припремљен Мареј и то би било то.

Boki

pre 5 godina

Ajmo, hejteri, imate jos samo malo vremena da likujete i prosipate svoju žuč, ali naš Nole se vraća na staze uspeha. Vidite i vi to jako dobro, ali vam mržnja i pakost ne dozvoljavaju da to priznate. Gde je bio u Indian Velsu i Majamiju, a gde je sad - nebo i zemlja. Korak po korak, iz meča u meč igra sve jače, sve sigurnije i lagano se puni samopouzdanjem. Možda na Roland Garosu neće uspeti da uzme turnir, ali na Vimbldonu će biti sasvim druga priča. Od američke turneje ponovo kreće dominacija jer i slepci vide koliko je gladan pobeda i ambicionzan da se vrati na prvo mesto.

MARKO DJUKANOVIC

pre 5 godina

I sta kaze "Senad"...nema igru i ne zna Rafa na brzim podlogama...stvarno nema pojma,nikad nista van sljake osvojio nije...i nece,dakako!

palop

pre 5 godina

Ne pobedjuju bicepsi,kvadrisepsi i misicna masa.tenis nije bacanje kugle i kladiva ili dizanje tegova
(Navijac Zvezde, 19. maj 2018 15:34)

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...

SMILICA

pre 5 godina

Dobro došao No1E SOKOLE!
Dobro došao NOVAČE JUNAČE!

Polako ali SIGURNO No1E se vraća.
Vidi se da je promenio način serviranja, ali još malo i No1E postaje NOLEMINATOR.
Svi ovi koji pljuju Novaka a nisu NIŠTA uradili u životu treba da ih je SRAMOTA.
NE ZABORAVITE DA JE NOVAK 3X BIO NAJBOLJI SPORTISTA PLANETE!!!!
I OPET ĆE BITI U INAT SVIMA
DUŠMANIMA!!!!

Bratislav

pre 5 godina

Bravo za Novaka. Tri odlična meča odigrao je u Rimu. Drago mi je zbog toga.
Verujem u njegov potpuni povratak. Verujem u njegov novi šampionski hod.
Od mene će u svakom trenutku imati podršku bez obzira na rejting.
NAPRED NOVAČE
NAPRED TROSTRUKI NAJBOLJI SPORTO SVETA

senad

pre 5 godina

Marko samo kazem da ce biti tesko na brzim podlogama Nadalov servis je u zadnje vreme ispod 50% mozda na sljaki prolazi ali na travi i betonu tesko normalno da covek ima titula na brzim podlogama ali danas je Novak pravio razliku isključivo na servis dog je Nadal imao prednost u igri.

monden

pre 5 godina

Koliko je meč bio težak najbolje pokazuje Nadalovo radovanje na kraju, kao da je osvojio turnir.Verovao sam da će mu Novak skupo prodati kožu, ali da će čitav prvi set odigrati kao iz najboljih dana, to nisam.Povratak starog stručnog štaba mu puno znači.Samo mislim da Novaka koče neki privatni problemi, pa da, opet, zablista.Znanja i umeća, itekako, ima

LP

pre 5 godina

Super stvar za njega. Taman odmor do RG i tada ide do cetvrt ili polufinala. Vimbldon polufinale, US open finale ili uzima i onda ne brani nista. Do kraja godine u prvih 5 i onda sto ste osvojili, osvojili ste ...

Sabre

pre 5 godina

Bežao, bežao i izbegao vožnju bicikle, ali mora se priznati da sada nije bio loš, mada ga i Rafa pustio, držao je na letu, nije hteo baš da ga razbije, siguran sam da Djoković ne bi imao milosti da je obrnuta situacija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mm, 19. maj 2018 18:04)

Sta lupetas liche? Mec je bio veoma blizu i par lopti, tj nepreciznih bekhenda Djokovicevih neiznudjenih gresaka su ga 90% odlucile. Djokovic je igrao na otprilike 85% svojih mogucnosti, Nadal na otprilike 95%, i to je nazalost za sljaku imalo i imace uvek ovakav epilog. Ali posle svega sto je Djokovic preziveo, to je mnogo mnogo bolje nego sto je iko pa i on sam mogao da se nada, a ako ovakvim tempom nastavi, sasvim ima sanse na RG-u, a na travi i betonu ce vec Rafu oduvati...

Dragan

pre 5 godina

Ko nije gledao celi mec, nema pravo na komentar.Po rezultatu izgleda da je Novak ubedljivo izgubio mec, naprotiv Novak je igrao izvanredno, ali kao i uvijek odlucilo je samo nekoliko ptrsudnih poena koji su otisli na Rafinu stranu.Ne mogu da kazem da Rafa nije zasluzio ovu pobedu, alu treba odati Novaku veliko priznanje na lavovskoj borbi na sljaki gdje Rafa dominira godinama i gdje mu nema premca.Zato Fedex izbjegava sljaku i cuva se za Vimblodon gdje on dominira.Daj boze jos ovakvih meceva, jer je ovo uzivanje za gledanje.Idemo Nole, sa verom u tebe da ponovis ovako dobre meceve na RG. NOLE JOKER, jedini i samo jedini u novoj eri.Sretno LEGENDO NA RG U PARIZU.

Lord

pre 5 godina

Falio je Novak puno tenisu!Odlican je bio danas.Rafa k'o Rafa, moze on jos bolje od ovoga...Na kraju slika- dva lava zagrljena na mrezi uz ogromno postovanje jednog prema drugom =TENIS!

western

pre 5 godina

ALI NAŽALOST PO VAS, za koji mesec će početi opet da razbija vaše miljenike sa kojima je i ovako u plusu . Poz
(Aleksandar, 19. maj 2018 17:57)

Hahahahah ajd sto trolujes, nego makar troluj u realnosti. Nemoj u SF-u.

Aleksandar Radunovic

pre 5 godina

Kao što sam i rekao prije meča...Novak nema snage da igra sa teniserima koji duže ostaju u poenu.Vidjeli ste da je u većini poena imao inicijativu, da je izgledalo kao da je poen njegov...i onda jedan jači forhend Nadala i SVE SE PROMJENI.Novakov servis nije donosio NIŠTA, nikakvu prednost...osim naravno ako pogodi mali ugao, T liniju...Znam da vam je djelovalo da Novak može ali to je varka.Njegova nemoć se najbolje pokazala onim dobacivanjem treneru...NE MOGU MU NIŠTA!Teniser MUŠKARAC koji izbaci protivnika iz igre sa paralelom a zatim dijagonalom i kojem protivnik VRATI BALON LOPTICU mora da ZAVRŠI poen.Novak nema tu snagu, nema RUKE za te udarce i zato nam djeluje KAO DA MOŽE A U STVARI NE MOŽE.Novak od prije par godina kada je bio fizički MNOGO JAČI ogromnu većinu ovih poena bi lakoćom dobio.Isto će Novak ovako gubiti od Tima, Zvereva, Čilića,Berdiha...uostalom vidjećete kao i što sam predvidio ovaj meč.Novak je vratio SVE ali nema SNAGU, NEMA MIŠIĆE i ono najvažnije IMA ŽENSKI SERVIS (MISLIM NA BRZINU).

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

Jedan u usponu forme drugi u top formi. Vrhunski tenis za uzivanje. Nema boljih na svetu niti ce ih dugo biti.
(Gazda Dojkan, 19. maj 2018 16:19)
Brate sebe lazes

Mostar

pre 5 godina

Mislim da je Novak odigrao prilično dobro. Čak je djelovalo da moze do prvog seta. Poslje je Nadal podigao nivo igre, a Đoković počeo fizički padati.
Teško je predvidjeti kako će biti dalje. Ipak godine idu, uskoro 31.

делија нс

pre 5 godina

И када је најгори за мене је најбољи и нећу и не желим да будем објективан. Србин сам, Србин је и .... треба ли још нешто рећи?!

Dabome

pre 5 godina

Paj sad, svi u fazonu "ma neeema veze" a da je kojim slučajem pobedio, mogu da zamislim kako bi ponižavali Rafu sa epitetima "razbio, peglao, održao čas, pokazao, odrao, pregazio, idt".

Zvezdas

pre 5 godina

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...
(palop, 19. maj 2018 18:03)

Sta napisa covece.Tenis nije kontakt igra. Skocnost belih igraca je manja od crnih zbog anatomije misica.Rafa nije pobedio sto ima jace ruke i bicepse vec zato sto je u turnusu dobrih rezultata na sljaci.Presudio je brek vise

Miomir

pre 5 godina

U svakom slucaju zanimljiv mec, u prvom setu prava borba...! Vidljiv je napredak Novaka, bez obzira sto je izgubio nije se obrukao kao sto je bilo ranije od anonimusa! Bice jos boljih rezultata kad udje u ritam i sigurnost, puna podrska za Novaka!

mm

pre 5 godina

Bežao, bežao i izbegao vožnju bicikle, ali mora se priznati da sada nije bio loš, mada ga i Rafa pustio, držao je na letu, nije hteo baš da ga razbije, siguran sam da Djoković ne bi imao milosti da je obrnuta situacija.

Ufo

pre 5 godina

I sta je sada nolovi navijaci? Jeste se malo poboljsao, ali eto 2:0 a vi vec poceli BICE ON OPET PRVI a do pre 15 dana kada je ispadao u drugom trecem kolu svi ste ga pljuvali i otpisivali. Nadal je tata za njega i dalje. Licno nisam siguran da ce opet biti prvi ali nije nemoguce. Siguran sam da nece nikada imati sezonu kao 2011. i 2015. Najbitnije od svega, on nista ne radi za ovu zemlju nego puni svoj dzep kao i svi drugi sportisti. E zato me smaraju svi komentari tog tipa. VAMOS RAFAEL!

gigatrend

pre 5 godina

Ako ne pamtite, pogledajte snimak: Novak je ovaj meč izgubio u 5. poenu 1. gema. Sve je moglo biti drugačije, ali i ovo je veliki napredak. Samo da još malo smanji nervozu i smiri živce.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Mrzitelji Novakovog teniskog imena i dela u panici! Jao nije valjda da se vraća??!! A evidentno je da se vraća igra mu je svakim danom sve bolja! Odlično Novače, igrao si skoro egal meč! Rafa je pobedio zahvaljujući kontinuitetu u mečevima od početka sezone i boljoj formi. Verujem da je ružan i traumatičan period koji je imao na turnirima Masters serije u USA iza Novaka. Možda bude osvojen i neki turnir do kraja sezone, npr. Sinsinati, zašto da ne! Sve u svemu rimsko izdanje N.Đ. raduje sve njegove navijače!!

xxx7

pre 5 godina

Obzirom da je igrao bez prvog servisa, super. Blizu je, bice spreman za RG.
(sasa jokic, 19. maj 2018 17:16)

kako bez prvog servisa?! preko 70% mu je bio prvi servis,i zbog tog podatka je i ovoliko dugo bio u mecu. Drugi set rutinski, u prvom Nadal dozvolio da se Nole vrati,ali je i prvi lagano mogo da bude kao drugi,jer je Rafa imao 5:2. Novak igra sasvim ok,ali Rafa na sljaci je zver!

Hejteru

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)




Činjenično stanje je da tvoje činjenice nikog ne zanimaju i da čovek igra sve bolje i bolje, a ako ga ne voliš idi u Španiju pa navijaj za Nadala. Pozdrav...

Davidoff

pre 5 godina

Ko o čemu, Višković o vetru. :))
(donato, 19. maj 2018 16:58)

Nek si ti meni živ i zdrav , meč je prenosio Branislav Pralica... Mada to za vjetar , to je od Viška pokupio , a i imaju sličan glas :-)

.орг

pre 5 godina

један у низу бисера од пре неки дан:
Zaista ne pamtim kada sam komentarisao tenis i Novaka..realno nisam neki poznavalac "belog sport" vec povremeni gledalac i to uglavnom meceva NĐ. Danas sam ipratilao drugi set protiv ovog Gruzijca ...a onda sam malo pratio mec Harisona I Cilica a sad mec Delpa i Tcitciprasa i na zalost primecujem da je Nole bas bas daleko od njih...ovi napadaju, jako udaraju ma bre vidi se sila dok Nole samo prebacuje i ceka gresku protivnika...nadam se da ce poceti malo agresivnije da igra da preuzima malo vise rizika jel ovo je slabo bas slabo...
oOo, 16. maj 2018 18:08

Aleksandar

pre 5 godina

Jedna stvar mi nikad neće biti jasna. Da neko mrzi sportistu iste nacionalnosti kao on i da navija za neke druge koji mu nisu niko i ništa u životu. Čemu tolika mržnja i pakost nije mi jasno.
Samo jednu stvar da Vam kažem. Svi vi zajedno koji ga mrzite nećete svi zajedno postići ono što je on, i BIĆE UVEK ZAPISAN U ISTORIJI TENISA KAO JEDAN OD NAJBOLJIH, pa i sutra da okači reket o klin! ALI NAŽALOST PO VAS, za koji mesec će početi opet da razbija vaše miljenike sa kojima je i ovako u plusu . Poz

Debaser

pre 5 godina

@ Ko o čemu, Višković o vetru. :))
(donato, 19. maj 2018 16:58)

Zar ovo nije bio Pralica?

Tesko ih je razlikovati poslednjih godina :)

vatreni noletov navijač

pre 5 godina

Bravo Nole,ti si pobedio sebe a bika ces malo kasnije jer ipak je on u boljoj forni.Ali drsgo mi je sto si ga razdrmao i onoliko znoja iz njega isterao pa nek zapamti za sledeci put je tvoj.A i on to dobro zna i zato kaze bolje mali mis da je juce pobedio.Ovde odlucuju 2ili 3 poena i bilo je tesko i kad si vladao planetom a ne sad.Uglavnom,Nole na pravi si se nacin pikazao da si se vratio.Idemo Nole na RG po jos bolje rezultats.Sretno,bilo je uzivanje gledati te.

Zvezdas

pre 5 godina

Valjda ce Novak da se prijavi za neki od tirnira na sljaci
Ide Stutgart i jos nekoloko
Da izabere po ucesnicima i da stice samopouzdanje i kondiciju za turnirske borbe.Nadam se da nece opet na odmor

haha

pre 5 godina

@RN
Hahahaha, pazi sad, sve i da Nadal sutra skine Federera s prvog mesta, eto ga Rodja opet prvi uskoro, samo treba da dobije jedan mec u Stutgartu.
A ti misu mali, pravi plan kako da Nadal nadoknadi 150 nedelja manje na 1 mestu u odnosu na gospodara tenisa! Kmeeeeee!

na dobrom je putu za penziju

pre 5 godina

I da je Đokica dobio prvi set opet bi izgubio meč. I on i članovi njegovog kulta i dalje ne razumeju zašto, a izgleda neće ni shvatiti ni kad bude ispod 50. mesta na listi. Da bi uzeli GS treba pobediti 21-35 setova. 21 set Đokica nije odigrao ukupno u prethodnih godinu dana.

sin lovca na medvede

pre 5 godina

17.000 ATP bodova, Teniski Mount Everest, planinara Novaka Djokovica, ne znam do koje visine su dosli ostali, jer su presli 14.000 ? Dokle je stigo Rodja?
Rafa? Pit? Andy?

Negativni

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)




Činjenično stanje je da tvoje činjenice nikog ne zanimaju i da čovek igra sve bolje i bolje, a ako ga ne voliš idi u Španiju pa navijaj za Nadala. Pozdrav...
(Hejteru, 19. maj 2018 17:29)

Izgleda da te činjenice tebe zanimaju čim si se našao prozvanim. Idi ti u Monako pa navijaj za Nola.
Pozdrav...

Meki

pre 5 godina

Mene samo interesuje gde su sad sve oni eksperti,koji koliko juce Novaku savetovase da prestane da igra i tome slicno...teske bud
......ne

Kiza

pre 5 godina

Đoković je odlično igrao - bar u odnosu na ono što sam ja očekivao. Kao da je ostao bez snage pred kraj. To nije dobar znak pred Rolan Garos. Sad nema vremena za sticanje kondicije. Ipak, dobro je što su udarci tu i što je ipak sve skupa u uzlaznoj putanji.

Filip

pre 5 godina

Bravooo Nole,svaka cast na nivou tenisa koji si pokazao, ovo je ta igra kojoj rusis sve redom,90% tvojih mogucnosti,ovakav mec ti je bas trebao... Danas je falilo tih 10% protiv neverovatnog Nadala al ne sumnjam ta ces na RG-u biti na maksimumu i te sitnice koje su danas odlucile okrenuti u svoju korist. Dobrodosao nazad Novace!

Фрфљави

pre 5 godina

Када се узвате оваква два мајстора да играју, тек се ОВДЕ види колико се разликују мечеви наспрам осталих. Колико је ово интелинтна игра била... колико је ово борба психе била... сваки поен је прецизно осмишљен. Па тек када се заврши, онда се конструише други у тој истој глави. Баш се види разлика наспрам осталих... Доминик туче по лопти као луд и то је све... А ова двојица... класа изнад.

xxx7

pre 5 godina

jeste, 19. maj 2018 17:25) 
Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.
(THE FINAL CUT, 19. maj 2018 17:37)

aman,blizu koje pobede?! ceo mec je bio u zaostatku,a isto i kroz tb... bio je blizu da mnogo ubedljivije izgubi prvi set...
daj, budite malo objektivniji,a da je igrao bolje nego ranije ove godine,jeste

dragan

pre 5 godina

Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Da to se baš videlo kad servira, to se on polio vodom to nije znoj koji mu curin niz lice. Drugar kad neko igra sa pola snage se tako sigurno ne znoji.

stole

pre 5 godina

Suze su mi krenule ali ne zbog Noletovog poraza, već što je konačno vratio toliko se čekalo i opet ima svoju igru od pre dve godine. siguran sam da će osvajati opet velike turnire

Zvezdas

pre 5 godina

Bravo Novace za igru. Sada samo kondicija za mogucih pet setova na RG. Kondicija resava sve.Bices 18 -21 nosilac i oodmoran za prve meceve protiv bolje plasiranih . Mozes daleko

realnost

pre 5 godina

Sve u svemu dobar mec! Prvi set oslikava sve ono sto je ovo rivalstvo u svojih 13 godina, a to je mentalna snaga obojice igraca... Danas je Nadal po nekom mom misljenju na 5:5 u prvom setu bio zreo da izgubi, ali je opet pokazao da iz svake situacije moze da se vrati... Sto se tice Djokovica, njegova najbolja nedelja po prikazanom nivou igre u poslednje 2 godine... Iskreno se radujem novom susretu ove dvojice velikana uskoro, sto da ne i na RG!

kokalo

pre 5 godina

Sad ide prica " ma samo da prodje sljaka" jer Nadal nema sta da trazi na betonu protiv Noleta ha ha ha ha. Znaci placem ha ha ha.
(Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:12)

Tek ćeš da plačeš za koju nedelju. Plakaćeš posle toga dugo dugo... Nadam se da si snimao ivaj meč. To je jedna od poslednjih pibeda tvog Rafe nad našim Noletom. Pinekad da odgledaš snimak, možda ti bude malo lakše.
(Sale, 19. maj 2018 17:28)

Batice, ti zvučiš kao da plačeš :)

matori

pre 5 godina

generalno, nije bilo loše, mada može i bolje...
da je napredovao, jeste.
ključno na RG je da ne naleti na Rafu rano, a sa ostalima verovatno već sada može da igra i pobedi. treba mu još malo kondicije, jer ovi sitni padovi koncentracije koje je Rafa iskoristio, ili je Novak ispromašivao, je baš do kondicije....
bitno je da je želja tu !
idemo!!!

fantom

pre 5 godina

Ovo je teniski spektakl. I da izgubi Novak, nema problema, nikad poraz nije lak, ali ovo je igra koja ohrabruje! Volim te Novače srpski sine ko rođenog brata. Samo hrabro na Rolan Garosu i na Vimbldonu.

reflektor

pre 5 godina

Kako se Novak vraca:1.Vajda i Gric su tu!2.Povezao je nekoliko pobeda i IGRAO sa Nadalom koji je najbolji u ovom trenutku.Prosto!

Andrea Djani

pre 5 godina

Da bi se Novak vratio na vrh mora jos da ojaca i pre svega da osvoji bilo koji turnir , jer postoji opasnost da stalno zavrsi u 1/2 , 1/4 i da to bude okaraketrisano kao dobar rezultat , sto i jeste , ali ne i za njega .

srb

pre 5 godina

nije imao snage. Dok je napadao imao je vise gresaka ali i vise direktnih poena i bas je lepo sve to izgledalo, posle ga izdalo ovo neuhranjeno telo i vise nije mogao da preti udarcima, samo su se cekale njegove greske. Veliki plus za novaka je bio ovaj rim, pokazao je da moze

Gde ja živim

pre 5 godina

Nakon svega proteklih meseci i godinu i nešto dana bio je gledljiv. Ima dosta da se radi na snazi i kondiciji, ali želja i volja je bila tu negde. Čak mi i ono dranje na boks nije smetalo kao inače jer bar pokazuje emocije. Mislim da ne treba imati prevelika očekivanja za RG, a pogotovo protiv Rafe na istom, ali ide, ili bar tako izgleda, na bolje. Sad ostaje da se vidi da li je samo trenutni bljesak ili ipak ima još "goriva" za velike stvari.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.
(THE FINAL CUT, 19. maj 2018 17:37)
ha ha ha , blize si pobjedi kad izgubis 2-0 nego kad si izgubio 2-1 , a jos poveo 1-0 u setovima, opet placem ha ha ha. Nova teorija noletovih navijaca ha ha ha.

Tintus

pre 5 godina

Nisam neki stručnjak, ali prvi set je bio baš uzbudljiv i zanimljiv, lep za gledanje. Novak igra dobro. Rafa je u ovom trenutku bolji i jači, ali Novak je na putu povratka. Čestitke Rafi na pobedi i prikazanoj igri, ali glavni utisak je da je Novak opet upalio motore...IDEMO NOLEEE...!!!

Vucko

pre 5 godina

Blizu je Novak povratka na stari nivo. U to sam uveren posle ovog meca. Bio mu je potreban dobar trening, a to sa Vajdom i Gricom ima. Njegova najveca greska je bila sto je oterao Bekera i taj strucni stab, a nista mu oni nisu bili krivi za posrtanje, vec povreda i nedostatak motivacije posle osvajanja Roland Garosa. Sada mislim da je sve to povratio, i da je zdrav i fizicki i psihicki, i ocekujem dobre igre i na Roland Garosu, a da na sezoni na travi opet bude onaj stari.

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Novak moze sa Nadalom ? Pa izgubio je 2:0 u setovima. Tako moze bilo koji teniser na turu sa Nadalom, a i teniserka. Imao je snage za jedan set i to je bilo to. U drugom ga je Nadal jednostavno pomeo.
(jeste, 19. maj 2018 17:25)
Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.

eh

pre 5 godina

Prvi set dobar, a drugi je Nadal odigrao koliko mu je trebalo. Niti je Nadal dobar kao sto je bio, niti Nole ima kondicije i za 2 seta s ovakvim Nadalom. U RG se igra na 3 dobivena seta, sto znaci da mec moze otici i u 5 setova. Nisam bas optimist za RG, ali videti cemo kako ce to da ide na brzim podlogama.

Zex

pre 5 godina

Bravo Nole.Uopste Novak nemora biti spremniji za Nadala.Zao mi je prvog seta jer da ga je dobio dobio bi i drugi u to sam siguran.Novak se igrao sa Nadalom u pojedinim momentima.Nazalost sitne stvari su ga poremetile ali kako i nebi.Gubis prvi set stignes ga i u tajbrejku izgubis.To boli mnogo.Novaka je to pobedilo u drugom setu.Nije prvi put da izgubi ovako.Novak nemora biti bolji nego danas treba biti konstantan i to je to.Bravo Novace za one uglove i za fantasticne poene.Ti si Klasa, znao sam da nisi zaboravio tenis.Nije mi zao kada se izgubi losom igrom ali danas je imao Nadala ali to je sport.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....ja znam da rezultat kaze jedno, ali po meni je MORALNI POBEDNIK- NOLE !!! Ako ovako nastavi, jos cemo se mi nagledati divnog tenisa od strane naseg SAMPIONA, i jos mnogo, mnogo TROFEJA u njegovim rukama. SRECNO NOLE u nastavku sezone...

Danko

pre 5 godina

Ako se sretnu još dva puta do kraja njihovih karijera, Novak će imat negativan skor i sa Nadalom i sa Federerom! Mada sumnjam da Novak može doći do meča protiv Federera, ali nikad se ne zna.

True Batman Fan

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?

Sasa

pre 5 godina

Nadal sa pola snage, rutinski.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Hajde sto lupetas na vestima o fudbalu, ali zar je moguce da si se preselio i na vesti o tenisu..... Kakve covece pola snage? Ovakav Djokovic koji je objektivno i dalje daleko od svoje forme je bez ikakvih problema u velikom delu meca parirao Nadalu koji je sa ovakvom igrom razbijao protivnike u proterklom periodu. Koliko ti ne znas.

Goran

pre 5 godina

Naslov sve govori, da je Djokovic u ovom mecu bio samo u malo boljoj formi, bio bi ovo mnogo neizvesniji mec,sto je odlican znak jer kada je ovakav Novak maltene bio egal skoro ceo mec (nijanse su ipak prevagnule na Rafinu stranu), sta ce tek onda biti kada se Novak sa fizickom spremom i velikim samopouzdanjem u potpunosti vrati ,bice onda mnogo teze kralju sljake da dominira kao sto je dominirao dosad...ovo je poraz koji najmanje pece, jer nam se stari dobri Novak izgleda vraca tamo gde mu je i mesto u sam vrh svetskog tenisa...idemo majstore !

Lowlender

pre 5 godina

Ovaj meč je primer poraza koji ne boli već uliva novu snagu i samopouzdanje. Svi znaju koliko Novak može kada hoće i postavi fokus na stoprocentnu posvećenost tenisu. Neka samo tako nastavi!

jeste

pre 5 godina

Novak moze sa Nadalom ? Pa izgubio je 2:0 u setovima. Tako moze bilo koji teniser na turu sa Nadalom, a i teniserka. Imao je snage za jedan set i to je bilo to. U drugom ga je Nadal jednostavno pomeo.

ono kad čovek lupi i ostane živ

pre 5 godina

Nadal sa pola snage, rutinski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Aha, videli smo

Пазарац

pre 5 godina

наш понос си Новаче!!! Опет ћеш да блисташ....а и да не дође до тога, није битно!!! Јер ми спортисту као тебе нисмо имали!!! Воли тебе Србија ( барем они прави који умеју да воле, цене и поштују)

pejafan

pre 5 godina

Dobro je ovo,posle onakvog starta sezone...Ustvari,odlicno je!!
Iskreno,nedostaju mi gladijatorski mecevi Novaka,nerviranje i vristanje po terenu!!

Sale

pre 5 godina

# Link komentara

Preporučujem (0)

Ne preporučujem (0)

Sad ide prica " ma samo da prodje sljaka" jer Nadal nema sta da trazi na betonu protiv Noleta ha ha ha ha. Znaci placem ha ha ha.
 (Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:12)

Tek ćeš da plačeš za koju nedelju. Plakaćeš posle toga dugo dugo... Nadam se da si snimao ivaj meč. To je jedna od poslednjih pibeda tvog Rafe nad našim Noletom. Pinekad da odgledaš snimak, možda ti bude malo lakše.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)
--------
A šta je "činjenično stanje"?! Da treba da mrze i omalovažavaju Novaka Djokovića i navijaji za Rodžera federera ili Nadala, da bi sebi a i svetu pokazali svoje "evropsko opredeljenje"?! Zar mi navijamo za naše samo kada pobedjuju? Novak Djoković se vraća u tenis. Nedostaje mu ona upornost i snaga koju je imao. Ako želi da nastavi u duhu stare slave, jasno je da može i da ima kapaciteta. Bojim se samo da ne dobije neki sindrom od svojih "obožavalaca", koji brzo izgube živce i počnu da navijaju za njegove protivnike. Nole nije mnogima simpatičan, posebno u Srbiji. Zato što je uspeo, zato što je bogat i, zato što je odan ovoj svojoj državi i svome narodu. Mnogi bi posle prvog obilnijeg obroka podigli "rep" i otišli bilo gde. Da budem iskren nervira me Noletovo "presudjivanje" u korist protivnika čak i kada sudija dosudi aut. Nikada nisam primetio da to radi Nadal. Ili Federer. Oni su teniseri a Mahatma Gandi se bavio nečim drugim.

boris

pre 5 godina

Sta da vrati 10 % sprema da se podigne, da se dobije neki veliki mec zbog samopuzdanja i to je to...
.ovaj mec je resen u prvom setu kod 6:6 i 3:3 u tie breaku kada su promenjene strane i Djokovic imao jos jedan servis ..da je tu uzeo poen moglo je sve drugacije da zavrsi.....ima se utisak da je on Nadalu zaista najtezi protivnik i vidi se kod Rafe veliki respekt...
pa zamislite da je Nole poveo sa 1:0...tek bi tada Rafi usao u glavu...ovako nista, ali Nole se vratio...u to nema dileme
...

NbgDeki

pre 5 godina

Iako je tek sanirao povredu, ovaj mec (bez obzira na ishod) meni pokazuje da je Djokovic, najbolji majstor u konstruisanju poena, mislim da mu nema ravnog u istoriji Tenisa po ovom segmentu. To govori koliko je on inteligentan i igrac i covek.
Odlicno mu funkcionise BH udarac i u najmanju ruku je u egalu sa Nadalovim ubitacnim FH-om. Nadalov FH udarac je efikasan samo kada dobije kratku loptu u svakim ostalim varijantama, Djokovicev FH udarac jako dobro radi.
Odlicno je sve ovo, Djokovic je ponovo poceo da igra tenis !!!
(DURICIC Ljubisa, 19. maj 2018 16:37)

Tek sanirao povredu... O Boze

Caozdravo

pre 5 godina

Poslednja dva puta na ovoj podlozi ga je pobedio Djokovic uzastopce! Prosle godine Djokovic igra finale ovde a Nadal ispao u drugom kolu. Ove godine Djokovic vise igra tenis od zaista povredjenog Nadala. Djokovic u ovom mechu ponovo igra sat vremena bez grama umora i bez znoja za razliku od Nadala koji je vidno umoran. Pre dve nedelje nije mogao da stoji na nogama Djokovic posle sat vremena a sada moze vec da igra maraton. Bas ga je Vadja dobro "pripremio" za nedelju dve dana. Nadal izgubio set od Fonjinija na ovoj podlozi i jedva izvukao produzetak i posle prosao. Djokovic mu ni set nije uzeo. Djokovic od sledece nedelje 30 i neki nadal ako pobedi u finalu stize Federera u atp 1000 osvojenim turnirima i ponovo broj jedan na svetu. Trokorak Djokovica, ali u nazad, pozdrav ;)

Garo

pre 5 godina

Bravo Rafa tesan meč ali sve će biti bolje i brutalnije na Rolangarosu kada se otvori malo više teren i gde je komotniji . Djoković je dobro igrao izvukao je tajbrejk na iskustvo i tremu Nadala rezultat nakraju realan

Srbijanac

pre 5 godina

Sta bi mu radio za ovo odustajanje u zadnjem gemu...Uff...Zabraniti da koristi lob i drop-shotna na RG i poboljsati preciznost, jer mu svaka druga lopta ode u aut. Sve u svemu, odlicna igra Djokovica. Cenim da je gledanost ovog meca za 10 puta nadmasila sve meceve u 2018 god..

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Konacno sam gledao dobar tenis, mislim da je Novak trebao ovakav da bude u Monte Karlu, nadam se da gresim i da nije zakasnio za RG, sigurno ce biti bolji ali ne znam da li ce biti dovoljno, Koliko god da pratim tenis nisam sad ja neki strucnjak, sto se mene tice bicu srecan ako do Us Opena bude pravi

Dragan

pre 5 godina

Izvanredan mec za gledanje.Novak ovako ranjen vise nego dobro je parirao kralju sljake.Novak je pokazao da dize fomu, sada je ocekivati da zvanicno proradi na RG, i da vtati Rafi ovaj danas poraz.Sada ce sve biti do organizatora RG, kako ce nastimati zreb.Sve u svemu Novak se borio lavovski, nasta mu treba odati veliko priznanje i dati mu veliku podrsku pred RG.
Novak se lagano vraca u formu posle pada u igri vise od godinu dana, ali dobra stvar je sto ima zara za borbu, samo mu tteba ovakvih meceva.Svaka cast i Rafi, jer je dokazao da je kralj sljake, i bez premca na ovoj podlogi.Uzivao sam u mecu, i daj boze jos ovakvih derbija.Ipak je jos uvijek prednost za Noleta
26+25. IDEMO NOLE PO RG, i dokazi da je kriza proslost.Svaka cast danas na odlicnoj igri dvojice legendi u ovome sportu.Ovakvi mecevi se pamte i nedostaju ovome sportu.Zato budimo sretni dok igraju Rafa, Novak i Fedex.Posle ovih legendi tenis nece biti nikada na ovome nivou za uzivanje.

Eidos

pre 5 godina

Novak je danas pobedio drugu bitku,onu koju je vojevao u glavi dugo dugo! A jedan ogroman poraz svih onih(koji kako uvek napisu realno sagledavaju stvari i samo pisu kako jeste) koji ga redovno pljuju,omalovazavaju i pricaju sa njim uz podsmeh,njima je najgore jer nemaju ama nikakav argument validan da ga pljuju danas! Svaka cast Novaku na ovom mecu,i svaka cast Nadalu na pobedi,mec je bio za uzivanje!

Loki

pre 5 godina

Kad sam juče napisao da ga Nadal pakuje u 2 seta bilo je minusa... I ja se slažem da Novak diže formu, ali fali vam mnogo realnosti u vašim komentarima.

Mikii

pre 5 godina

Djokovic je sjajan danas. S j a j a n. Bio je bolji od Nadala u prvom setu. Nadalov forhend mlak, nepouzdan, paralela ne postoji, a njegov zastitni znak dijagonala iz forhenda plitka, nedovoljno precizna i narocito nedovoljno snazna. I ipak osvaja prvi set. Djokovic je vidno isfrustriran. Zasto? Pa zato sto zna da je bio bolji i da je opet izgubio. I on zna da Nadal moze i bice jos jaci. Otuda na brejk Rafe u drugom setu, Djokovic iznervirano i porazeno vice na boks: "Nema teorijske sanse da sad nesto uradim, ali teorijske". Ako dodamo na to i dodatnu dozu samopouzdanja koju Nadal dobija osvajanjem ovog prvog seta, Djokovic uopste ne mora da ide u Pariz. Moze komotno da se priprema za travu.

Autolakirer

pre 5 godina

Bravo Novace.Taj brejk je lutrija.Samo nastavi sa radom.i bice kako treba.Meni za sada je ovo zadovoljavajuce protiv igraca koji je u formi a danas nije bolji

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Steta za prvi set. Kao da je Noletu falilo malo snage u poslednjih nekoliko poena taj-brejka. Ali ovo je onaj stari Nole. Agresivan, precizan, raznovrsan, takticki skoro savrsen. Nadam se da ima snage bar da uzme drugi set.

anica

pre 5 godina

Bravo Nole! Taj pogled, zelja, borba...to je ono sto svaki tvoj navijac vec dugo zeli da vidi, nikada nismo prestali da te volimo.
Napred sokole!

aaaa

pre 5 godina

ali sta igra ovaj Nadal koje balonjare baca I vraca nikakva tehnika nikakvi udarci samo trci kao terminator I vraca ono sto masina ne bi stigla I ceka gresku,Novak ga je unistio sa coskovima I tehnikom ali ne moguce kad sve stize I vraca

slobo b.

pre 5 godina

Raspad sistema!
(slobo b., 19. maj 2018 15:55

Povlačim riječ 5:5, ali ne samo to nego želja je tu ,taj pogled, mislim da ima šansi danas protiv Rafe.

tenis

pre 5 godina

Izgubio Nole prvi set ali svaka mu cast na borbenosti. Nijanse su odlucile. Vrhunski tenis.Moze da pobedi ali i ako bude izgubio pokazao je da je spreman za RG. Vajda je cudo, vratio ga je u “zivot” u roku od mesec dana. Ajmo Nole do pobede! Srecno!!!

-21g

pre 5 godina

Sjajno za svetski tenis, tužno za tvoj pravopis.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 19. maj 2018 16:23)
Neko ko se potpisuje "Dag Kristi", pametuje o pravopisu, hehe!

Mare

pre 5 godina

Rafa bio ipak hrabriji u taj brejku i odigrao neverovatne udarce. Noletu ce sad biti mnogo teze jer ce Nadal tek podici nivo svoje igre.

Billzz

pre 5 godina

Fantastican prvi set! Najboljih sat i nest tenisa sto smo gledali odavnooo. Svaka cast obojici. Kako kod da zavrsi ovo je jedan odlican nagovestaj da se Nole sasvim sigurno vraca na vrh gde i pripada.

anica

pre 5 godina

Bas sam se uzelela njihovih duela, mnogo kvalitetan mec, briga me za rezultat... vraca se moj Nole polako, psuje..nervira se, udara kao lav!

Mikii

pre 5 godina

U prva cetiri gema Novak pokazao vrhunsku igru. Pokazao zasto jedini "ume da igra" s Nadalom. Mnogo raznovrsniji u taktici I atraktivnosti poena od Nadala. Medjutim, problem je snaga, tj.kondicija. Bojim se da je novak spreman samo za tih par gemova. Kada bi bio na nivou kondicije od pre dve godine, niko, podvlacim NIIKO, mu ne bi mogao nista.
(Kobe Bryant, 19. maj 2018 15:59)

Mozda samo Wawrinka, da ga odvali od tenisa jos koji put? Ajde, bezi, ne brukaj se.

onako

pre 5 godina

Kako god se završavio meč, igra je posle dužeg vremena ok . Ima par stvari tu : još malo fiz spreme i psihički da shvati ovo kao ogroman korak napred a ne kao neuspeh.
Realno Rafa je u zoni i još šljaka, tako da nije tragedija . Prvi set je odličan bio .
Ako ništa drugo neka pogleda poene sam da shvati koliko je igrao odlično.
Da je ovako igrao na početku sezone sada bi bio u još boljoj formi.
Čini mi se da mu dobri servisi najviše nedostaju trenutno, par tih poena bez umora jer kad pusti ruku vidi se klasa .
U svakom slučaju bilo bi dobro za tenis da se vrati na približno isti nivo .

Srđan

pre 5 godina

duka@
Pa mrzitelji i neznalice si ti i tebi slični "navijači" koji ste mu pričali gluposti, tipa mani se istočnjačkih filozofija, joge, ishrane, pominjali nekakvi Spartu i inat i još kojekakve gluposti, a niste shvatali da samo veliki rad može da mu pomogne da bude konkurentan i da se vrati u bolju formu. Vi koji ste ga pljuvali kad je gubio a sad ga dižete u nebesa posle jednog turnira, e vi ste problem... vi ne uživate u njegovoj igri, vi se saživljavate sa njim i od toga mi je muka. Pustite Noleta sa svojim glupostima više, sad ste svi tu a kad je gubio nigde vas nije bilo.

DURICIC Ljubisa

pre 5 godina

Iako je tek sanirao povredu, ovaj mec (bez obzira na ishod) meni pokazuje da je Djokovic, najbolji majstor u konstruisanju poena, mislim da mu nema ravnog u istoriji Tenisa po ovom segmentu. To govori koliko je on inteligentan i igrac i covek.
Odlicno mu funkcionise BH udarac i u najmanju ruku je u egalu sa Nadalovim ubitacnim FH-om. Nadalov FH udarac je efikasan samo kada dobije kratku loptu u svakim ostalim varijantama, Djokovicev FH udarac jako dobro radi.
Odlicno je sve ovo, Djokovic je ponovo poceo da igra tenis !!!

Mara vračara

pre 5 godina

Nije me bilo odavno. Srecna sam - Nole se vraca. Pa i da izgubi danas - udarci su tu, kretanje jos malo da vrati bice to super do Vimbldona ne zvala se ja Mara!

Marko Markov II

pre 5 godina

5:5, vratio se u igru.
Kako god zavrsi i danas i za vek vekova, al' da Srbi navijaju protiv Srba.
To nema nigdje osim kod nas, nebeskog naroda.
Volio bih uopznati Svajcarca protiv RF ili Spanca protiv Rafe. Bruka

yu

pre 5 godina

Nole,dok on prima servis 4 metara iza linije samo sporiji servis mu šalji sa više spina u stranu,jedan nece moći reternirati,a kad pridje što više u noge,nadal ne zna gde se nalazi,samo agresivna snaga..

veliki strumf

pre 5 godina

Steta za prvi set. Odlicn igra Novaka, bas odlicna. Medjutim, kao i tokom citave karijere, servis ne pravi nikakvu razliku. U citavom tie break-u uzeo je samo jedan svoj servis, sto je apsolutno premalo. Steta i sto se ovoliko istrosio, umoran je i bice sada verovatno velikih problema u 2. setu.

Jack Sparrow

pre 5 godina

Kakav tenis :O
Uzivajte dok mozete i postujte Novaka, jer je od svih tenisera koji su ikad igrali on u 3 najbolja nije ni bitan raspored,bilo ih je milijardu a on je u 3 najbolja.
Ipak imamo priliku da uzivamo jos 5 godina najvise zato uzivajmo.

antiDebil

pre 5 godina

To je to, zverka se vratila !!!
Do kraja godine ocekujem nove Nadalove izmisljene povrede i naravno Novakove trofej. Bice zanimljivo....cuti sta ce vamos tamos novo smisliti.

Dr.

pre 5 godina

Lepo Nole kaze, teoretske sanse nema da ga probijes. To je tako frustrirajuce, igras brutalne udarce i ne mozes da ga probijes, naprotiv, kao da udaras u zid, sve ti se vraca!

Dr.

pre 5 godina

Samo da prodje ova sljaka, sa ovakvom igrom na betonu i travi, Nadal nema sta da trazi protiv Noleta! Sve u svemu i ako Nole izgubi ovaj mec, ja cu prvi put biti srecan posle poraza, ovo sto sam video u poslednje 3 meca je jako blizu onog starog Novaka, jako blizu...

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....ono sto mene najvise odusevljava je - PUBLIKA. Na svim drugim turnirima, kad se postigne poen i publika u delirijumu, poen je dobio Novakov protivnik. Ovde je situacija sasvim drugacija...Publika u delirijumu- NOVAKOV POEN. Hvala braco RIMLJANI.....

buva

pre 5 godina

Novak igra odlicno, sa zarom, i to me kao njegovog navijaca cini predrecnom. Ali ja najjaci utisak za mene bes izmedju setova. To znaci da nije dosao ovde da statira, i da susret sa najvecim rivalima u njemu vraca sve ono na sta smo naviki. Videcemo koliko mu je goriva ostalo za nastavak, ali covek deluje odlicno posle dugo, duuuugo vremena. Idemo.

Cxe

pre 5 godina

Mislim da je Nadal pustio Novaka da sa 5:2 uvede set u neizvesnost i potrosi se jureci ga.
I onda ce Novak u drugom poluvremenu biti premoren i nece uzeti ni 2 gema.

zexy

pre 5 godina

Nadal u vrhunskoj formi, Nole u fazi povratka, Nadal na omiljenoj podlozi, Nole na ne bašomiljenoj, Nadal imao 24 sata za odmor, Nole 18... i opet egal meč...

Ratko

pre 5 godina

Đoković je veoma raspoložen za igru. Ovaj meč verovatno ide na tri dobijena seta. Malo se i Novak kasno upalio inače bi ga ga dobio prvi set. Veoma je popravio igru, nabacio je kondiciju i sad nema problema sve ide kao podmazano. Njega ovakvi mečevi imponuju, on živi za ovakve mečeve. Rafa igra sa 100 posto svojih mogućnosti puca iz sve snage on je na vrhuncu forme. Čeka nas zanimljiv nastavak sezone.

?

pre 5 godina

Naravno da navijamo za Novaka al za sad je realna pobeda Nadala 6:2 6:1, pa na narednim turnirima da očekujemo više od Nola
(realno, 19. maj 2018 15:03)

6:2 6:1 kažeš?
Realno si...

?

pre 5 godina

Ovo je divno. Dobio, izgubio, Srbi u euforiji, hvale i jedno i drugo. Misterija jos jedna srpskog mentaliteta.
(Kiza, 19. maj 2018 16:35)

A ti kao iznad toga, a ipak si tu i komentarišeš, misterija koja nikad neće biti rešena.

Никола87

pre 5 godina

Рафа ми је толико оставио утисак једне потпуне људине оним његовим изјавама подршке према Нолету, солидарношћу са њим у време кад су га чак и његови Срби пљували, да признајем да ће ми скоро бити помало криво ако га Ноле буде победио. Један мудри римски беседник је рекао "Велико је достигнуће задобити дивљење великих", и мислим да су управо речи подршке од стране једног Рафе утицале на то да Новаково самопоуздање скочи до овако одлучујућег нивоа, иако су га сигурно и многи други храбрили пре Рафе. Он је тачно осетио како да помогне свом саборцу, и за то ћу му у најмању руку одати поштовање ако изгуби.

Mlatko

pre 5 godina

Svi oni koji su juce navijali za Nisikorija, a prekjuce za Ramosa, danas navijaju za Nadala. Odlucite se ljudi za koga navijate. A da, vi ne navijate, vi samo mrzite Djokovica.

DURICIC Ljubisa

pre 5 godina

Pratim Djokovica od 2007me godine i njegov pohod ka vrhu. Bilo je veoma interesantno pratiti njegove poteze, taktiku, tehniku, izdrzljivost,..pratiti kako se penje na ATP listi, osvaja turnire, pobedjuje najvece,.. Posle, kada je bio na samom vrhu, samo sam brojao njegove nedlje na prvom mestu, GS pobede i Pehare i koje ce sve rekorde srusiti i postaviti nove. U jednom trenutku toliko je bio ubedljiv da je pomalo postalo i monotono. Onda se dogodio strmaglav pad, sto zbog povrede stog zbog gubljenja motiva. Sada, posle citavih 12tak godina imam utisak kao da je na samom pocetku. Opet pratim njegovo pentranje ka vrhu, sto na ATP listi, sto na Race listi ( pre turnira u Romi bio je negde oko 70tog, 80tog mesta i do ovog polufinala skocio za 50 mesta). Opet postaje zanimljivo i sada mu treba da istraje i da ima nasu podrsku.
Ocekujem da zablista 2019 i 2020 da jos jednom izdominira snazno i nestvarno i da polako nakon toga zavrsava karijeru. Veoma je interesantno gledati ovaj 51. sudar sa Nadalom i bez obzira na ishod, ocekujem stalni uspon Novaka. Previse je bio u padu, sada sledi uspon. Napred Novace !!!!

Kobe Bryant

pre 5 godina

U prva cetiri gema Novak pokazao vrhunsku igru. Pokazao zasto jedini "ume da igra" s Nadalom. Mnogo raznovrsniji u taktici I atraktivnosti poena od Nadala. Medjutim, problem je snaga, tj.kondicija. Bojim se da je novak spreman samo za tih par gemova. Kada bi bio na nivou kondicije od pre dve godine, niko, podvlacim NIIKO, mu ne bi mogao nista.

Mikii

pre 5 godina

Na 4:2 30:30 Nadal ubija servisom Djokovica na T liniji, komentator govori kako je to greska Djokovica iz bekhenda. Potom ide i as od preko 200 km/h, a komentator zamera Djokovicu na propustenim sansama. Daj, sklonite ove ljude vise.

Marinkova bara

pre 5 godina

Novak je na dobrom putu
Vidi se razlika izmedju IW i sada Rima.Jos uvek kondicija nije na nivou.Nece pasti iza 20 mesta.Za sljaku treba dosta trcanja i snage.Loptica odskace visoko.Zato je Nadal nepobediv na sljaci.Ali kada dodje trava i beton Rafe nema nigde.Malo su i organizatori isli na ruku Nadalu.Vise vremena za odmor

Markic

pre 5 godina

Pogledajte samo biceps nadala pa onda djokovica i biće vam jasno ko će da pobedi.
(ISKRIČAVA ČIVAVA, 19. maj 2018 15:23)

Vazda je Nadal imao veći biceps od Novaka, znači od kad su se pojavili na tour-u. Inače 26:24 u pobedama za Novaka.

Navijac Zvezde

pre 5 godina

Pogledajte samo biceps nadala pa onda djokovica i biće vam jasno ko će da pobedi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ISKRIČAVA ČIVAVA, 19. maj 2018 15:23)

Ne pobedjuju bicepsi,kvadrisepsi i misicna masa.tenis nije bacanje kugle i kladiva ili dizanje tegova

draganO

pre 5 godina

U isto ovo vreme prosle godine Rafa se vratio serijom pobeda posle pauze zbog povrede. Slicno je i ove godine, s'tim sto je protagonista ovoga puta Novak, pa je pobeda veceras vrlo verovatna.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Nadal dobija lako 2-0, a ovde ce da pisu, kako se zvijer vratio i ako ce da izgubi. Pitanje je vremena kad ce da dominira Nole opet, a Thiem je ubio Nadala prosle nedelje. A nole ce da izgubi a njegovi navijaci ce da pricaju bajke.

veliki strumf

pre 5 godina

Nepisano pravilo: kada igrac osvaja servis gemove bez izgubljenog poena, u prvom gemu u kome izgubi poen odmah pretrpi i brejk. Koliko se to samo puta dogodilo Novaku, narocito u mecevima sa Rafom...

realan i nepristrasan

pre 5 godina

lose Novak riternira na pocetku, dal je umor u pitanju ili sta vec ali za sad nije to kako bi trebalo, imao je dobijen prvi gem, nije ga iskoristio, bice sve teze..no sta god da bude ovde svaka cast Novaku, ovo je vec fenomenalan uspeh..

RN

pre 5 godina

Ajmo Nadal legendo, da dobijes i finale sutra i skines dzempercica sa prvog mesta ZAUVEK. Zrtvovace se Djokovic danas za taj plemeniti cilj, nikakav problem. Ma i RG zrtvujemo, samo da licemerko vise nikad ne vidi prvo mesto. VAMOOOOS!

Zex

pre 5 godina

Dobar mec kao i uvek.Problem je to sto je Nadal konstantno vodio otud dobija prvi set ali Imao ga Novak ali nije iskoristio sanse.Novak je u formi jasno se vidi.dibra igra u polju nijanse odlucuju.

Vucko

pre 5 godina

Nisam siguran da je Nole jos uvek na nivou da pobedi Nadala na sljaci, ali napredak u Rimu je evidentan. Mada nikada ne treba otpisivati srce sampiona. Ajmo majstore!

straviator

pre 5 godina

Mozda je Noletu bio povredjen lakat! Pa kad nije mogao bez operacije da ga izleci, onda je operisao. A posle operacije i oporavka pocinje da igra tenis kao sto je igrao pre povrede.

Da nije to citava prica?

Napred Nole care!

PS za trolove: Nece Nadal valjda da pobedi dva puta od jednom, pa vec danas da izjednaci medjusobni skor!?

DURICIC Ljubisa

pre 5 godina

Pratim Djokovica od 2007me godine i njegov pohod ka vrhu. Bilo je veoma interesantno pratiti njegove poteze, taktiku, tehniku, izdrzljivost,..pratiti kako se penje na ATP listi, osvaja turnire, pobedjuje najvece,.. Posle, kada je bio na samom vrhu, samo sam brojao njegove nedlje na prvom mestu, GS pobede i Pehare i koje ce sve rekorde srusiti i postaviti nove. U jednom trenutku toliko je bio ubedljiv da je pomalo postalo i monotono. Onda se dogodio strmaglav pad, sto zbog povrede stog zbog gubljenja motiva. Sada, posle citavih 12tak godina imam utisak kao da je na samom pocetku. Opet pratim njegovo pentranje ka vrhu, sto na ATP listi, sto na Race listi ( pre turnira u Romi bio je negde oko 70tog, 80tog mesta i do ovog polufinala skocio za 50 mesta). Opet postaje zanimljivo i sada mu treba da istraje i da ima nasu podrsku.
Ocekujem da zablista 2019 i 2020 da jos jednom izdominira snazno i nestvarno i da polako nakon toga zavrsava karijeru. Veoma je interesantno gledati ovaj 51. sudar sa Nadalom i bez obzira na ishod, ocekujem stalni uspon Novaka. Previse je bio u padu, sada sledi uspon. Napred Novace !!!!

Navijac Zvezde

pre 5 godina

Pogledajte samo biceps nadala pa onda djokovica i biće vam jasno ko će da pobedi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ISKRIČAVA ČIVAVA, 19. maj 2018 15:23)

Ne pobedjuju bicepsi,kvadrisepsi i misicna masa.tenis nije bacanje kugle i kladiva ili dizanje tegova

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....ono sto mene najvise odusevljava je - PUBLIKA. Na svim drugim turnirima, kad se postigne poen i publika u delirijumu, poen je dobio Novakov protivnik. Ovde je situacija sasvim drugacija...Publika u delirijumu- NOVAKOV POEN. Hvala braco RIMLJANI.....

Jack Sparrow

pre 5 godina

Kakav tenis :O
Uzivajte dok mozete i postujte Novaka, jer je od svih tenisera koji su ikad igrali on u 3 najbolja nije ni bitan raspored,bilo ih je milijardu a on je u 3 najbolja.
Ipak imamo priliku da uzivamo jos 5 godina najvise zato uzivajmo.

Mlatko

pre 5 godina

Svi oni koji su juce navijali za Nisikorija, a prekjuce za Ramosa, danas navijaju za Nadala. Odlucite se ljudi za koga navijate. A da, vi ne navijate, vi samo mrzite Djokovica.

Dr.

pre 5 godina

Samo da prodje ova sljaka, sa ovakvom igrom na betonu i travi, Nadal nema sta da trazi protiv Noleta! Sve u svemu i ako Nole izgubi ovaj mec, ja cu prvi put biti srecan posle poraza, ovo sto sam video u poslednje 3 meca je jako blizu onog starog Novaka, jako blizu...

Mara vračara

pre 5 godina

Nije me bilo odavno. Srecna sam - Nole se vraca. Pa i da izgubi danas - udarci su tu, kretanje jos malo da vrati bice to super do Vimbldona ne zvala se ja Mara!

fantom

pre 5 godina

Ovo je teniski spektakl. I da izgubi Novak, nema problema, nikad poraz nije lak, ali ovo je igra koja ohrabruje! Volim te Novače srpski sine ko rođenog brata. Samo hrabro na Rolan Garosu i na Vimbldonu.

DURICIC Ljubisa

pre 5 godina

Iako je tek sanirao povredu, ovaj mec (bez obzira na ishod) meni pokazuje da je Djokovic, najbolji majstor u konstruisanju poena, mislim da mu nema ravnog u istoriji Tenisa po ovom segmentu. To govori koliko je on inteligentan i igrac i covek.
Odlicno mu funkcionise BH udarac i u najmanju ruku je u egalu sa Nadalovim ubitacnim FH-om. Nadalov FH udarac je efikasan samo kada dobije kratku loptu u svakim ostalim varijantama, Djokovicev FH udarac jako dobro radi.
Odlicno je sve ovo, Djokovic je ponovo poceo da igra tenis !!!

zexy

pre 5 godina

Nadal u vrhunskoj formi, Nole u fazi povratka, Nadal na omiljenoj podlozi, Nole na ne bašomiljenoj, Nadal imao 24 sata za odmor, Nole 18... i opet egal meč...

Aleks

pre 5 godina

Dobrodošao nazad atomski tenisu! Nadam se da ćeš potrajati što duže...
I nije ni bitno na kraju ko će da pobedi kada ova dva momka igraju... Ovaj kvalitet tenisa će ko zna ko i kada da ponovi...

Nikki

pre 5 godina

Nadal je igrao 100% i namučio se pošteno protiv Djokovića čiji je tebis bio na 60%.

Za mene, Nole nije izgubio ovaj meč, nego je potvrdio da kuca na najviša vrata i skoro je tu; njegova najbolja igra; šampionske titule i pobjede stižu veoma brzo!

Igrao je sa velikom koncentracijom, lukavo, inteligentno i udario je mnogo fenomenalnih udaraca. Još par sedmica kondicionih treninga mu fali i sve će se kockice složiti!

Broj 1 !!! IDEMO NOLE!!!

Вељко

pre 5 godina

Želim da kažem nešto u vezi Novaka,meča,ne dotičući se igre u istom.
Ono što sam video a nadam se i široki auditorijum kraj malih ekrana,je nedvosmislena poruka Đokovića da se vratio,da je tu,da ponovo želi da se takmiči.
Bio sam ubeđen da je na par prethodnih turnira vešto "izbegavao" Nadala.Očekivao sam to i ovde-ali ne.Izašao mu je na crtu,iako Španac deluje zastrašujuće dobro,verovatno ubeđen da ima šanse za pobedu.
Ta činjenica me fascinira,da Nole pored toliko loših turnira ima dovoljno samopouzdanja da se bori protiv najboljeg!Da veruje.
Ostalo će doći,ne sumnjam!
Igra je počela ili kocka je bačena!

tenis

pre 5 godina

Izgubio Nole prvi set ali svaka mu cast na borbenosti. Nijanse su odlucile. Vrhunski tenis.Moze da pobedi ali i ako bude izgubio pokazao je da je spreman za RG. Vajda je cudo, vratio ga je u “zivot” u roku od mesec dana. Ajmo Nole do pobede! Srecno!!!

Dragan

pre 5 godina

Ko nije gledao celi mec, nema pravo na komentar.Po rezultatu izgleda da je Novak ubedljivo izgubio mec, naprotiv Novak je igrao izvanredno, ali kao i uvijek odlucilo je samo nekoliko ptrsudnih poena koji su otisli na Rafinu stranu.Ne mogu da kazem da Rafa nije zasluzio ovu pobedu, alu treba odati Novaku veliko priznanje na lavovskoj borbi na sljaki gdje Rafa dominira godinama i gdje mu nema premca.Zato Fedex izbjegava sljaku i cuva se za Vimblodon gdje on dominira.Daj boze jos ovakvih meceva, jer je ovo uzivanje za gledanje.Idemo Nole, sa verom u tebe da ponovis ovako dobre meceve na RG. NOLE JOKER, jedini i samo jedini u novoj eri.Sretno LEGENDO NA RG U PARIZU.

anica

pre 5 godina

Bravo Nole! Taj pogled, zelja, borba...to je ono sto svaki tvoj navijac vec dugo zeli da vidi, nikada nismo prestali da te volimo.
Napred sokole!

Srbin

pre 5 godina

Teniski Novak je bolji igrac ali fizicki jos mora da se digne, i kondiciono a i da malo teretanu pojaca..ali dobro vec je dosta bolji nego pre 2-3 nedelje, vidi se Grichov pecat. Nadal opet poguran od strane organizatora, nije dovoljno sto igra na sljaci, nije dovoljno sto je u odlicnoj formi a Novak u losoj, ipak su se potrudili da se igra u najboljim mogucim uslovima za nadala( u 3h popodne po najvecoj vrucini, da se igrao nocni twrmin to bi bio sasvim drugi mec sa duplo manjim odskocima lopte...) a da ne pricam kolioo je manje Novak imao vremena za oporavak.. Ali to je vec standardno, zato stalno ponavljam da Novakovih 12 GS titula vrede bar 20 Nadalovih a posebno Fefererovih posto su povlasteni u svakoj situaciji...

Marko

pre 5 godina

Ljudi,ovaj tenis sto smo danas gledali je jako nedostajao,uživali smo u meču,Nadal jednostavno nije imao resenja se da igra visoke spinove na vetru,sto Novaku ne odgovara,a i ne voli takve uslove,jednostavno nije ga napadao iz forhenda kako igra sa drugim igračima,Tim Zverer i ostali lepo ih je gledati,ali nisu nažalost još uvek oni tenis,tenis je RF,Nadal i Novak i to svi znamo,na dobrom smo putu da još koju godinu uživamo u tenisu..

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Rafa ne može bolje ali Nole može još bolje!
Napaljeni Rafica jedva dobi umornog Noleta!
Ali biće dana za megdana.
Idemoooo
SPARTAAAAA

Lexx_nl

pre 5 godina

Новак је био бољи од очекиваног.
Надао сам се послије јучерашње побједе над Кеијем да би Ноле растерећен могао пружити добру партију Надалу.
Не само да је то учинио, него је врло лако и могао добити овај данашњи меч.
Први гем на Надалов сервис је брат брату, требао добити.
Први сет је одиграо одлично, био бољи и конкретнији играч. Неби била никаква неправда да је тај први сет добио, чак штавише.
У другом је мало пао, попустила му је концентрација, што због изгубљеног сета, што због временских услова. Мора се признати и да је Рафа одиграо на високом нивоу, не дозвољавајући ниједног тренутка да мало попусти и тако противнику пружи неку шансу.
Све у свему,одлична партија и охрабрење како за Нолета тако и за нас, његове навијаче пред Париз.

Lowlender

pre 5 godina

Ovaj meč je primer poraza koji ne boli već uliva novu snagu i samopouzdanje. Svi znaju koliko Novak može kada hoće i postavi fokus na stoprocentnu posvećenost tenisu. Neka samo tako nastavi!

rafa

pre 5 godina

Sjajan mec, obzirom da nisu dugo igrali jedan protiv drugog, veoma kvalitetan mec.
Neki od komentara su mi zanimljivi. Kaze jedan, Novak je igrao na 85% a Rafa na 95%.Nemam nameru da hejtujem nikoga ali ovo mi je fascinantno. Novak je odigrao na 120% svojih trenutnih mogucnosti, to je istina i to je fascinantno.Nadal sa druge strane u padu forme, pocevsi od Madrida, koji mu i ne odgovara bas, a tako je i ovde nastavio. Ljudi gledaju rezultat ili statistiku koja cesto ne pokazuje realno stanje. Ovako ja gledam na to: Nadal je u celom mecu pogodio 2 paralele forhendom i mozda toliko bekhendom. Malo puta se odlucivao uopste za paralele u mecu i to je cinio uglavnom bekhendom, najcesce tako sto odigra balon. Znaci, uopste ne oseca taj udarac. Ceo mec igra forhend dijagonalu, pritom stoji na 3 metra od linije. Imajuci u vidu da je gotovo ceo mec servirao 2. servis, postavlja se pitanje koliko je zapravo dobro igrao RAfa? Novak sa druge strane, odlican prvi servis, 195km/h cesto, znaci sve je u redu sa laktom.U toku vecine poena 5 puta odigra paralelu, dijagonalu, spin, ravan, sve..sve ulazi,Problem je sto nema dovoljno snage da ti udarci budu i vineri automatski.E sad, da je to njegov stil igre, da tako samara lopticu od pocetka do kraja, ne bih se cudio.Medjutim, on jedino protiv Nadala igra ovako agresivno, jer drugacije ne moze. A danas ga je islo i to dobro.Znaci, bolje od ovoga ne moze ni u teoriji, bar sada. Zaklucak: ukoliko ne ojaca, nema ni teoretske sanse protiv Nadala

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Иако је пораз, задовољан сам. Није баш пуно фалило да се побиједи поготово први сет. Много је напредовао и против највећег могућег противника на "његовој" подлози је видио колико и шта још треба да поправи. Слажем се са многима да је то кондиција прије свега. Добро је. БРАВО НОВАЧЕ СОКОЛЕ НАШ! 👏👏👏

Markic

pre 5 godina

Pogledajte samo biceps nadala pa onda djokovica i biće vam jasno ko će da pobedi.
(ISKRIČAVA ČIVAVA, 19. maj 2018 15:23)

Vazda je Nadal imao veći biceps od Novaka, znači od kad su se pojavili na tour-u. Inače 26:24 u pobedama za Novaka.

Sasa

pre 5 godina

Nadal sa pola snage, rutinski.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Hajde sto lupetas na vestima o fudbalu, ali zar je moguce da si se preselio i na vesti o tenisu..... Kakve covece pola snage? Ovakav Djokovic koji je objektivno i dalje daleko od svoje forme je bez ikakvih problema u velikom delu meca parirao Nadalu koji je sa ovakvom igrom razbijao protivnike u proterklom periodu. Koliko ti ne znas.

Пазарац

pre 5 godina

наш понос си Новаче!!! Опет ћеш да блисташ....а и да не дође до тога, није битно!!! Јер ми спортисту као тебе нисмо имали!!! Воли тебе Србија ( барем они прави који умеју да воле, цене и поштују)

taki p.

pre 5 godina

Malo je smesno citati ove hvalospeve,do juce bar polovina se utrkivala ko ce vise da vredja Novaka,slali su ga u penziju,kao tenis ga vise ne interesuje,treba da jede ovo-ono,sad odjedanput podrska za sampiona,ne sluti na dobro.Sto je najgore vidjao sam ih na stranim sajtovima,tamo su bili malo manje reciti ali jednako nepodnosljivi.Da imaju obraza javno bi se izvinuli,ovako samo pokazuju koliko su dvolicni.Novak jos nije nista osvojio mada je na dobrom putu,mogu da zamislim ako opet kiksne kakvi komentari slede.Sto se tice meca,sve sam to ranije prognozirao,uzivao sam kao nekada,dva velika sampiona.

Lord

pre 5 godina

Falio je Novak puno tenisu!Odlican je bio danas.Rafa k'o Rafa, moze on jos bolje od ovoga...Na kraju slika- dva lava zagrljena na mrezi uz ogromno postovanje jednog prema drugom =TENIS!

Aleksandar

pre 5 godina

Jedna stvar mi nikad neće biti jasna. Da neko mrzi sportistu iste nacionalnosti kao on i da navija za neke druge koji mu nisu niko i ništa u životu. Čemu tolika mržnja i pakost nije mi jasno.
Samo jednu stvar da Vam kažem. Svi vi zajedno koji ga mrzite nećete svi zajedno postići ono što je on, i BIĆE UVEK ZAPISAN U ISTORIJI TENISA KAO JEDAN OD NAJBOLJIH, pa i sutra da okači reket o klin! ALI NAŽALOST PO VAS, za koji mesec će početi opet da razbija vaše miljenike sa kojima je i ovako u plusu . Poz

krznena revolucija

pre 5 godina

Cestitam, dragi Novace!
Nijednog trenutka nisam sumnjala u tebe!
Masters u Rimu je potvrda da se nikada ne smiju otpisivati srce i sposobnosti istinskog sampiona, kakav si ti.
Mnogo zdravlja i sportske srece ti zelim!
Srdacan pozdrav za redakciju i sve Noletove fanove!

Goran

pre 5 godina

Naslov sve govori, da je Djokovic u ovom mecu bio samo u malo boljoj formi, bio bi ovo mnogo neizvesniji mec,sto je odlican znak jer kada je ovakav Novak maltene bio egal skoro ceo mec (nijanse su ipak prevagnule na Rafinu stranu), sta ce tek onda biti kada se Novak sa fizickom spremom i velikim samopouzdanjem u potpunosti vrati ,bice onda mnogo teze kralju sljake da dominira kao sto je dominirao dosad...ovo je poraz koji najmanje pece, jer nam se stari dobri Novak izgleda vraca tamo gde mu je i mesto u sam vrh svetskog tenisa...idemo majstore !

sin lovca na medvede

pre 5 godina

17.000 ATP bodova, Teniski Mount Everest, planinara Novaka Djokovica, ne znam do koje visine su dosli ostali, jer su presli 14.000 ? Dokle je stigo Rodja?
Rafa? Pit? Andy?

realnost

pre 5 godina

Sve u svemu dobar mec! Prvi set oslikava sve ono sto je ovo rivalstvo u svojih 13 godina, a to je mentalna snaga obojice igraca... Danas je Nadal po nekom mom misljenju na 5:5 u prvom setu bio zreo da izgubi, ali je opet pokazao da iz svake situacije moze da se vrati... Sto se tice Djokovica, njegova najbolja nedelja po prikazanom nivou igre u poslednje 2 godine... Iskreno se radujem novom susretu ove dvojice velikana uskoro, sto da ne i na RG!

True Batman Fan

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?

Tintus

pre 5 godina

Nisam neki stručnjak, ali prvi set je bio baš uzbudljiv i zanimljiv, lep za gledanje. Novak igra dobro. Rafa je u ovom trenutku bolji i jači, ali Novak je na putu povratka. Čestitke Rafi na pobedi i prikazanoj igri, ali glavni utisak je da je Novak opet upalio motore...IDEMO NOLEEE...!!!

Miomir

pre 5 godina

U svakom slucaju zanimljiv mec, u prvom setu prava borba...! Vidljiv je napredak Novaka, bez obzira sto je izgubio nije se obrukao kao sto je bilo ranije od anonimusa! Bice jos boljih rezultata kad udje u ritam i sigurnost, puna podrska za Novaka!

monden

pre 5 godina

Koliko je meč bio težak najbolje pokazuje Nadalovo radovanje na kraju, kao da je osvojio turnir.Verovao sam da će mu Novak skupo prodati kožu, ali da će čitav prvi set odigrati kao iz najboljih dana, to nisam.Povratak starog stručnog štaba mu puno znači.Samo mislim da Novaka koče neki privatni problemi, pa da, opet, zablista.Znanja i umeća, itekako, ima

Meki

pre 5 godina

Mene samo interesuje gde su sad sve oni eksperti,koji koliko juce Novaku savetovase da prestane da igra i tome slicno...teske bud
......ne

Kole

pre 5 godina

Kad je posle prvog seta seo da dmori, Novam je rekao; "ma nema teorijske šanse". Verovatno je dobio ohrabrenje iz boksa i ovako reagovao. Da je dobio prvi set, ko zna. Ovako, svestan je da još uvek nema dovoljno snage za tri seta sa Rafom. Svejedno se videlo da nema atomskog tenisa bez tri musketara.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Jedan u usponu forme drugi u top formi. Vrhunski tenis za uzivanje. Nema boljih na svetu niti ce ih dugo biti. 
(Gazda Dojkan, 19. maj 2018 16:19) 
Brate sebe lazes
(Lazni Brkajlo, 19. maj 2018 18:20)

Reci mi istinu, koja dvojica su bolji? Ciji je to rivalitet ostavio veci trag u tenisu? Prosvetli me.

?

pre 5 godina

Ovo je divno. Dobio, izgubio, Srbi u euforiji, hvale i jedno i drugo. Misterija jos jedna srpskog mentaliteta.
(Kiza, 19. maj 2018 16:35)

A ti kao iznad toga, a ipak si tu i komentarišeš, misterija koja nikad neće biti rešena.

komnen barjaktar

pre 5 godina

Mrzitelji Novakovog teniskog imena i dela u panici! Jao nije valjda da se vraća??!! A evidentno je da se vraća igra mu je svakim danom sve bolja! Odlično Novače, igrao si skoro egal meč! Rafa je pobedio zahvaljujući kontinuitetu u mečevima od početka sezone i boljoj formi. Verujem da je ružan i traumatičan period koji je imao na turnirima Masters serije u USA iza Novaka. Možda bude osvojen i neki turnir do kraja sezone, npr. Sinsinati, zašto da ne! Sve u svemu rimsko izdanje N.Đ. raduje sve njegove navijače!!

Mrki

pre 5 godina

Sjajan mec,fantastican.Najbolji Novakov poraz u karijeri,poraz koji je ustvari pobeda jer sada vidi koliko je blizu kralju sljake.Da je imao 3-4 sata vise odmora mislim da bi mec zavrsio malo drugacije,ali i ovako nema se sta zameriti Novaku.Odigrao je fenomenalno,ali je na drugoj strani imao jednog tigra koji je stizao sve moguce i nemoguce a veoma malo gresio.U jedno sam siguran,a to je da se Nole vratio,tu je,zakucao je na vrata i sada slede finese pa onda napad na RG,siguran sam da moze da dogura i do finala.IDEMOOOOO NOLEEEE!!!

делија нс

pre 5 godina

И када је најгори за мене је најбољи и нећу и не желим да будем објективан. Србин сам, Србин је и .... треба ли још нешто рећи?!

Фрфљави

pre 5 godina

Када се узвате оваква два мајстора да играју, тек се ОВДЕ види колико се разликују мечеви наспрам осталих. Колико је ово интелинтна игра била... колико је ово борба психе била... сваки поен је прецизно осмишљен. Па тек када се заврши, онда се конструише други у тој истој глави. Баш се види разлика наспрам осталих... Доминик туче по лопти као луд и то је све... А ова двојица... класа изнад.

Boki

pre 5 godina

Ajmo, hejteri, imate jos samo malo vremena da likujete i prosipate svoju žuč, ali naš Nole se vraća na staze uspeha. Vidite i vi to jako dobro, ali vam mržnja i pakost ne dozvoljavaju da to priznate. Gde je bio u Indian Velsu i Majamiju, a gde je sad - nebo i zemlja. Korak po korak, iz meča u meč igra sve jače, sve sigurnije i lagano se puni samopouzdanjem. Možda na Roland Garosu neće uspeti da uzme turnir, ali na Vimbldonu će biti sasvim druga priča. Od američke turneje ponovo kreće dominacija jer i slepci vide koliko je gladan pobeda i ambicionzan da se vrati na prvo mesto.

Dragan

pre 5 godina

Izvanredan mec za gledanje.Novak ovako ranjen vise nego dobro je parirao kralju sljake.Novak je pokazao da dize fomu, sada je ocekivati da zvanicno proradi na RG, i da vtati Rafi ovaj danas poraz.Sada ce sve biti do organizatora RG, kako ce nastimati zreb.Sve u svemu Novak se borio lavovski, nasta mu treba odati veliko priznanje i dati mu veliku podrsku pred RG.
Novak se lagano vraca u formu posle pada u igri vise od godinu dana, ali dobra stvar je sto ima zara za borbu, samo mu tteba ovakvih meceva.Svaka cast i Rafi, jer je dokazao da je kralj sljake, i bez premca na ovoj podlogi.Uzivao sam u mecu, i daj boze jos ovakvih derbija.Ipak je jos uvijek prednost za Noleta
26+25. IDEMO NOLE PO RG, i dokazi da je kriza proslost.Svaka cast danas na odlicnoj igri dvojice legendi u ovome sportu.Ovakvi mecevi se pamte i nedostaju ovome sportu.Zato budimo sretni dok igraju Rafa, Novak i Fedex.Posle ovih legendi tenis nece biti nikada na ovome nivou za uzivanje.

Vucko

pre 5 godina

Blizu je Novak povratka na stari nivo. U to sam uveren posle ovog meca. Bio mu je potreban dobar trening, a to sa Vajdom i Gricom ima. Njegova najveca greska je bila sto je oterao Bekera i taj strucni stab, a nista mu oni nisu bili krivi za posrtanje, vec povreda i nedostatak motivacije posle osvajanja Roland Garosa. Sada mislim da je sve to povratio, i da je zdrav i fizicki i psihicki, i ocekujem dobre igre i na Roland Garosu, a da na sezoni na travi opet bude onaj stari.

SMILICA

pre 5 godina

Dobro došao No1E SOKOLE!
Dobro došao NOVAČE JUNAČE!

Polako ali SIGURNO No1E se vraća.
Vidi se da je promenio način serviranja, ali još malo i No1E postaje NOLEMINATOR.
Svi ovi koji pljuju Novaka a nisu NIŠTA uradili u životu treba da ih je SRAMOTA.
NE ZABORAVITE DA JE NOVAK 3X BIO NAJBOLJI SPORTISTA PLANETE!!!!
I OPET ĆE BITI U INAT SVIMA
DUŠMANIMA!!!!

remax

pre 5 godina

Svaka čast Noletu za odličan meč, a posebno prvi set.
Sad se vidi da je pravo zborio, da se forma tempira za RG.
Imam utisak da mu nedostaje još samo malo više kondicije i koncentracije, tj. preciznosti, da bi se tukao i Nadal.
Sa ovakvom igrom, ostale igrače bi dobijao u 99% slučajeva.
Samo još Zverev i Tim i to kad povilene, mogli bi da mu naprave neki problem.

Billzz

pre 5 godina

Fantastican prvi set! Najboljih sat i nest tenisa sto smo gledali odavnooo. Svaka cast obojici. Kako kod da zavrsi ovo je jedan odlican nagovestaj da se Nole sasvim sigurno vraca na vrh gde i pripada.

gigatrend

pre 5 godina

Ako ne pamtite, pogledajte snimak: Novak je ovaj meč izgubio u 5. poenu 1. gema. Sve je moglo biti drugačije, ali i ovo je veliki napredak. Samo da još malo smanji nervozu i smiri živce.

onako

pre 5 godina

Kako god se završavio meč, igra je posle dužeg vremena ok . Ima par stvari tu : još malo fiz spreme i psihički da shvati ovo kao ogroman korak napred a ne kao neuspeh.
Realno Rafa je u zoni i još šljaka, tako da nije tragedija . Prvi set je odličan bio .
Ako ništa drugo neka pogleda poene sam da shvati koliko je igrao odlično.
Da je ovako igrao na početku sezone sada bi bio u još boljoj formi.
Čini mi se da mu dobri servisi najviše nedostaju trenutno, par tih poena bez umora jer kad pusti ruku vidi se klasa .
U svakom slučaju bilo bi dobro za tenis da se vrati na približno isti nivo .

Srbijanac

pre 5 godina

Sta bi mu radio za ovo odustajanje u zadnjem gemu...Uff...Zabraniti da koristi lob i drop-shotna na RG i poboljsati preciznost, jer mu svaka druga lopta ode u aut. Sve u svemu, odlicna igra Djokovica. Cenim da je gledanost ovog meca za 10 puta nadmasila sve meceve u 2018 god..

Grickam Jaficu i gledam Raficu

pre 5 godina

Rutinski Rafin meč, nije se čak ni previše radovao posle osvojenih poena.
Djoković i dalje isti, patetičan do bola, uvek mu neko drugi kriv za loš poen, stalno traži izgovore i opravdanja za svaku grešku.
Na RG se igra u tri dobijena seta i tu Djoković nema šta da traži, bez bolje fizičke spreme.
Posle ovog poraza ispada iz top 20 i imaće teške protivnike već u prvoj nedelji turnira.
Na Vimbldonu ga čeka Roger, koji će obrisati patos s njim, ako uopšte stigne do tog meča.
Još teže će biti na US Openu, koji je veoma naporan turnir i traži maksimalno psihofizičko naprezanje, tako da ni od toga nema ništa.
Možda na kineskoj turneji uradi nešto, ali realno pre sledeće Australije nema čemu da se nada.

stole

pre 5 godina

Suze su mi krenule ali ne zbog Noletovog poraza, već što je konačno vratio toliko se čekalo i opet ima svoju igru od pre dve godine. siguran sam da će osvajati opet velike turnire

jeste

pre 5 godina

Novak moze sa Nadalom ? Pa izgubio je 2:0 u setovima. Tako moze bilo koji teniser na turu sa Nadalom, a i teniserka. Imao je snage za jedan set i to je bilo to. U drugom ga je Nadal jednostavno pomeo.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...
(palop, 19. maj 2018 18:03)

Pa kako ga je Nole dobio 26 meceva ako misici odlucuju? Kako Rodja uze toliko titula? Tenis je iskljucivo vestina i tehnika uz neophodnu izdrzljivost. Snaga udarca zavisi od tehnike. Velicina misica je nebitna, cak i kontraproduktivna kad je izdrzljivost u pitanju. Samo traze veci napor od srca i pluca. To vazi cak i za MMA. U slucaju slicnih tehnickih i taktickih sposobnosti, pobedjuje izdrzljiviji takmicar a ne jaci.

Eidos

pre 5 godina

Novak je danas pobedio drugu bitku,onu koju je vojevao u glavi dugo dugo! A jedan ogroman poraz svih onih(koji kako uvek napisu realno sagledavaju stvari i samo pisu kako jeste) koji ga redovno pljuju,omalovazavaju i pricaju sa njim uz podsmeh,njima je najgore jer nemaju ama nikakav argument validan da ga pljuju danas! Svaka cast Novaku na ovom mecu,i svaka cast Nadalu na pobedi,mec je bio za uzivanje!

?

pre 5 godina

Naravno da navijamo za Novaka al za sad je realna pobeda Nadala 6:2 6:1, pa na narednim turnirima da očekujemo više od Nola
(realno, 19. maj 2018 15:03)

6:2 6:1 kažeš?
Realno si...

Kiza

pre 5 godina

Đoković je odlično igrao - bar u odnosu na ono što sam ja očekivao. Kao da je ostao bez snage pred kraj. To nije dobar znak pred Rolan Garos. Sad nema vremena za sticanje kondicije. Ipak, dobro je što su udarci tu i što je ipak sve skupa u uzlaznoj putanji.

Filip

pre 5 godina

Bravooo Nole,svaka cast na nivou tenisa koji si pokazao, ovo je ta igra kojoj rusis sve redom,90% tvojih mogucnosti,ovakav mec ti je bas trebao... Danas je falilo tih 10% protiv neverovatnog Nadala al ne sumnjam ta ces na RG-u biti na maksimumu i te sitnice koje su danas odlucile okrenuti u svoju korist. Dobrodosao nazad Novace!

reflektor

pre 5 godina

Kako se Novak vraca:1.Vajda i Gric su tu!2.Povezao je nekoliko pobeda i IGRAO sa Nadalom koji je najbolji u ovom trenutku.Prosto!

Hejteru

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)




Činjenično stanje je da tvoje činjenice nikog ne zanimaju i da čovek igra sve bolje i bolje, a ako ga ne voliš idi u Španiju pa navijaj za Nadala. Pozdrav...

Kobe Bryant

pre 5 godina

U prva cetiri gema Novak pokazao vrhunsku igru. Pokazao zasto jedini "ume da igra" s Nadalom. Mnogo raznovrsniji u taktici I atraktivnosti poena od Nadala. Medjutim, problem je snaga, tj.kondicija. Bojim se da je novak spreman samo za tih par gemova. Kada bi bio na nivou kondicije od pre dve godine, niko, podvlacim NIIKO, mu ne bi mogao nista.

darko

pre 5 godina

Rafa je u blagom padu forme i ako ne bude umoran dobice ga mali Zverev. Zverev je osvojio Madrid i igrace finale protiv Rafe - mozda malo previse, inace je Zverev u ovom trenutku najbolji igrac sljake i po meni prvi favorit na RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vleggi, 19. maj 2018 19:41)
Samo jos nekako da prodje prvo kolo taj najbolji sljakas. Sta covek sve ovde nece procitati prosto neverovatno. A da ne govorimo da veze sa temom nema. Tipicno trolovski.
Solidan mec , uzimajuci u obzir Djokovicevu formu. Nadal nikako nije mogao ubedljivije dobiti ovaj mec, cemu su se mnogi nadali i radovali ovde.

boris

pre 5 godina

Sta da vrati 10 % sprema da se podigne, da se dobije neki veliki mec zbog samopuzdanja i to je to...
.ovaj mec je resen u prvom setu kod 6:6 i 3:3 u tie breaku kada su promenjene strane i Djokovic imao jos jedan servis ..da je tu uzeo poen moglo je sve drugacije da zavrsi.....ima se utisak da je on Nadalu zaista najtezi protivnik i vidi se kod Rafe veliki respekt...
pa zamislite da je Nole poveo sa 1:0...tek bi tada Rafi usao u glavu...ovako nista, ali Nole se vratio...u to nema dileme
...

Davidoff

pre 5 godina

Ko o čemu, Višković o vetru. :))
(donato, 19. maj 2018 16:58)

Nek si ti meni živ i zdrav , meč je prenosio Branislav Pralica... Mada to za vjetar , to je od Viška pokupio , a i imaju sličan glas :-)

kokalo

pre 5 godina

Sad ide prica " ma samo da prodje sljaka" jer Nadal nema sta da trazi na betonu protiv Noleta ha ha ha ha. Znaci placem ha ha ha.
(Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:12)

Tek ćeš da plačeš za koju nedelju. Plakaćeš posle toga dugo dugo... Nadam se da si snimao ivaj meč. To je jedna od poslednjih pibeda tvog Rafe nad našim Noletom. Pinekad da odgledaš snimak, možda ti bude malo lakše.
(Sale, 19. maj 2018 17:28)

Batice, ti zvučiš kao da plačeš :)

matori

pre 5 godina

generalno, nije bilo loše, mada može i bolje...
da je napredovao, jeste.
ključno na RG je da ne naleti na Rafu rano, a sa ostalima verovatno već sada može da igra i pobedi. treba mu još malo kondicije, jer ovi sitni padovi koncentracije koje je Rafa iskoristio, ili je Novak ispromašivao, je baš do kondicije....
bitno je da je želja tu !
idemo!!!

Sabre

pre 5 godina

Bežao, bežao i izbegao vožnju bicikle, ali mora se priznati da sada nije bio loš, mada ga i Rafa pustio, držao je na letu, nije hteo baš da ga razbije, siguran sam da Djoković ne bi imao milosti da je obrnuta situacija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mm, 19. maj 2018 18:04)

Sta lupetas liche? Mec je bio veoma blizu i par lopti, tj nepreciznih bekhenda Djokovicevih neiznudjenih gresaka su ga 90% odlucile. Djokovic je igrao na otprilike 85% svojih mogucnosti, Nadal na otprilike 95%, i to je nazalost za sljaku imalo i imace uvek ovakav epilog. Ali posle svega sto je Djokovic preziveo, to je mnogo mnogo bolje nego sto je iko pa i on sam mogao da se nada, a ako ovakvim tempom nastavi, sasvim ima sanse na RG-u, a na travi i betonu ce vec Rafu oduvati...

Dr.

pre 5 godina

Lepo Nole kaze, teoretske sanse nema da ga probijes. To je tako frustrirajuce, igras brutalne udarce i ne mozes da ga probijes, naprotiv, kao da udaras u zid, sve ti se vraca!

Dragan

pre 5 godina

Novak se vraca u svoju formu, ubrzano, sto je mnogo bitno pted RG.
Mene samo intetesuje, jedna stvar, a to je zasto nema u boksu nikoga od njegove porodice, sem strica, ako sam dobro video.Pogledajte Rafin, boks.Zato onako izgara na terenu i ima volju da igra ovako teske meceve.To upra nedostaje Novaku.Ja licno mislim da je tu najveci problem za Novaka.Sjetite se onog boksa sa RG, gdje je Nole postao JOKER. Sve posle toga, nesto ne ide po Novaka dobro. Zao mi je Novaka, jer ima srce, volju i zar za tenisom, a to upravo nedostaje Novaku.Podrska od svojih najmilijih je broj jedan u ovome sportu, koji je jedan od najtezih individualnih sportova.Tu nesto nije u redu, a niko nedaje u javnost pravu stvar.Tu lezi po meni Novakov problem.Videcemo , ko ce biti u boksu na RG, samo nedaj boze da se pojavi onaj Pepe koji je doprineo velikom padu Novaka.
Sretno i uspesno na RG, zeli ti tvoj verni navijac iz
ARIZONE.

marko

pre 5 godina

Ajde Noleeeee. Samo guraj. Osvoji jos koji turnir i u penziju pa da te po tome pamte. Cestitam. Samo napred i ulepsaj nam jos malo ovu sumornu svakodnevnicu.

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....ja znam da rezultat kaze jedno, ali po meni je MORALNI POBEDNIK- NOLE !!! Ako ovako nastavi, jos cemo se mi nagledati divnog tenisa od strane naseg SAMPIONA, i jos mnogo, mnogo TROFEJA u njegovim rukama. SRECNO NOLE u nastavku sezone...

Dabome

pre 5 godina

Paj sad, svi u fazonu "ma neeema veze" a da je kojim slučajem pobedio, mogu da zamislim kako bi ponižavali Rafu sa epitetima "razbio, peglao, održao čas, pokazao, odrao, pregazio, idt".

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)
--------
A šta je "činjenično stanje"?! Da treba da mrze i omalovažavaju Novaka Djokovića i navijaji za Rodžera federera ili Nadala, da bi sebi a i svetu pokazali svoje "evropsko opredeljenje"?! Zar mi navijamo za naše samo kada pobedjuju? Novak Djoković se vraća u tenis. Nedostaje mu ona upornost i snaga koju je imao. Ako želi da nastavi u duhu stare slave, jasno je da može i da ima kapaciteta. Bojim se samo da ne dobije neki sindrom od svojih "obožavalaca", koji brzo izgube živce i počnu da navijaju za njegove protivnike. Nole nije mnogima simpatičan, posebno u Srbiji. Zato što je uspeo, zato što je bogat i, zato što je odan ovoj svojoj državi i svome narodu. Mnogi bi posle prvog obilnijeg obroka podigli "rep" i otišli bilo gde. Da budem iskren nervira me Noletovo "presudjivanje" u korist protivnika čak i kada sudija dosudi aut. Nikada nisam primetio da to radi Nadal. Ili Federer. Oni su teniseri a Mahatma Gandi se bavio nečim drugim.

Bratislav

pre 5 godina

Bravo za Novaka. Tri odlična meča odigrao je u Rimu. Drago mi je zbog toga.
Verujem u njegov potpuni povratak. Verujem u njegov novi šampionski hod.
Od mene će u svakom trenutku imati podršku bez obzira na rejting.
NAPRED NOVAČE
NAPRED TROSTRUKI NAJBOLJI SPORTO SVETA

Autolakirer

pre 5 godina

Bravo Novace.Taj brejk je lutrija.Samo nastavi sa radom.i bice kako treba.Meni za sada je ovo zadovoljavajuce protiv igraca koji je u formi a danas nije bolji

ono kad čovek lupi i ostane živ

pre 5 godina

Nadal sa pola snage, rutinski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Aha, videli smo

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Novak moze sa Nadalom ? Pa izgubio je 2:0 u setovima. Tako moze bilo koji teniser na turu sa Nadalom, a i teniserka. Imao je snage za jedan set i to je bilo to. U drugom ga je Nadal jednostavno pomeo.
(jeste, 19. maj 2018 17:25)
Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.

Gde ja živim

pre 5 godina

Nakon svega proteklih meseci i godinu i nešto dana bio je gledljiv. Ima dosta da se radi na snazi i kondiciji, ali želja i volja je bila tu negde. Čak mi i ono dranje na boks nije smetalo kao inače jer bar pokazuje emocije. Mislim da ne treba imati prevelika očekivanja za RG, a pogotovo protiv Rafe na istom, ali ide, ili bar tako izgleda, na bolje. Sad ostaje da se vidi da li je samo trenutni bljesak ili ipak ima još "goriva" za velike stvari.

aaaa

pre 5 godina

ali sta igra ovaj Nadal koje balonjare baca I vraca nikakva tehnika nikakvi udarci samo trci kao terminator I vraca ono sto masina ne bi stigla I ceka gresku,Novak ga je unistio sa coskovima I tehnikom ali ne moguce kad sve stize I vraca

Mikii

pre 5 godina

Djokovic je sjajan danas. S j a j a n. Bio je bolji od Nadala u prvom setu. Nadalov forhend mlak, nepouzdan, paralela ne postoji, a njegov zastitni znak dijagonala iz forhenda plitka, nedovoljno precizna i narocito nedovoljno snazna. I ipak osvaja prvi set. Djokovic je vidno isfrustriran. Zasto? Pa zato sto zna da je bio bolji i da je opet izgubio. I on zna da Nadal moze i bice jos jaci. Otuda na brejk Rafe u drugom setu, Djokovic iznervirano i porazeno vice na boks: "Nema teorijske sanse da sad nesto uradim, ali teorijske". Ako dodamo na to i dodatnu dozu samopouzdanja koju Nadal dobija osvajanjem ovog prvog seta, Djokovic uopste ne mora da ide u Pariz. Moze komotno da se priprema za travu.

LP

pre 5 godina

Super stvar za njega. Taman odmor do RG i tada ide do cetvrt ili polufinala. Vimbldon polufinale, US open finale ili uzima i onda ne brani nista. Do kraja godine u prvih 5 i onda sto ste osvojili, osvojili ste ...

pejafan

pre 5 godina

Dobro je ovo,posle onakvog starta sezone...Ustvari,odlicno je!!
Iskreno,nedostaju mi gladijatorski mecevi Novaka,nerviranje i vristanje po terenu!!

Negativni

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)




Činjenično stanje je da tvoje činjenice nikog ne zanimaju i da čovek igra sve bolje i bolje, a ako ga ne voliš idi u Španiju pa navijaj za Nadala. Pozdrav...
(Hejteru, 19. maj 2018 17:29)

Izgleda da te činjenice tebe zanimaju čim si se našao prozvanim. Idi ti u Monako pa navijaj za Nola.
Pozdrav...

Marko Markov II

pre 5 godina

5:5, vratio se u igru.
Kako god zavrsi i danas i za vek vekova, al' da Srbi navijaju protiv Srba.
To nema nigdje osim kod nas, nebeskog naroda.
Volio bih uopznati Svajcarca protiv RF ili Spanca protiv Rafe. Bruka

anica

pre 5 godina

Bas sam se uzelela njihovih duela, mnogo kvalitetan mec, briga me za rezultat... vraca se moj Nole polako, psuje..nervira se, udara kao lav!

Zex

pre 5 godina

Bravo Nole.Uopste Novak nemora biti spremniji za Nadala.Zao mi je prvog seta jer da ga je dobio dobio bi i drugi u to sam siguran.Novak se igrao sa Nadalom u pojedinim momentima.Nazalost sitne stvari su ga poremetile ali kako i nebi.Gubis prvi set stignes ga i u tajbrejku izgubis.To boli mnogo.Novaka je to pobedilo u drugom setu.Nije prvi put da izgubi ovako.Novak nemora biti bolji nego danas treba biti konstantan i to je to.Bravo Novace za one uglove i za fantasticne poene.Ti si Klasa, znao sam da nisi zaboravio tenis.Nije mi zao kada se izgubi losom igrom ali danas je imao Nadala ali to je sport.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.
(THE FINAL CUT, 19. maj 2018 17:37)
ha ha ha , blize si pobjedi kad izgubis 2-0 nego kad si izgubio 2-1 , a jos poveo 1-0 u setovima, opet placem ha ha ha. Nova teorija noletovih navijaca ha ha ha.

Mostar

pre 5 godina

Mislim da je Novak odigrao prilično dobro. Čak je djelovalo da moze do prvog seta. Poslje je Nadal podigao nivo igre, a Đoković počeo fizički padati.
Teško je predvidjeti kako će biti dalje. Ipak godine idu, uskoro 31.

Garo

pre 5 godina

Bravo Rafa tesan meč ali sve će biti bolje i brutalnije na Rolangarosu kada se otvori malo više teren i gde je komotniji . Djoković je dobro igrao izvukao je tajbrejk na iskustvo i tremu Nadala rezultat nakraju realan

Ufo

pre 5 godina

I sta je sada nolovi navijaci? Jeste se malo poboljsao, ali eto 2:0 a vi vec poceli BICE ON OPET PRVI a do pre 15 dana kada je ispadao u drugom trecem kolu svi ste ga pljuvali i otpisivali. Nadal je tata za njega i dalje. Licno nisam siguran da ce opet biti prvi ali nije nemoguce. Siguran sam da nece nikada imati sezonu kao 2011. i 2015. Najbitnije od svega, on nista ne radi za ovu zemlju nego puni svoj dzep kao i svi drugi sportisti. E zato me smaraju svi komentari tog tipa. VAMOS RAFAEL!

eh

pre 5 godina

Prvi set dobar, a drugi je Nadal odigrao koliko mu je trebalo. Niti je Nadal dobar kao sto je bio, niti Nole ima kondicije i za 2 seta s ovakvim Nadalom. U RG se igra na 3 dobivena seta, sto znaci da mec moze otici i u 5 setova. Nisam bas optimist za RG, ali videti cemo kako ce to da ide na brzim podlogama.

xxx7

pre 5 godina

jeste, 19. maj 2018 17:25) 
Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.
(THE FINAL CUT, 19. maj 2018 17:37)

aman,blizu koje pobede?! ceo mec je bio u zaostatku,a isto i kroz tb... bio je blizu da mnogo ubedljivije izgubi prvi set...
daj, budite malo objektivniji,a da je igrao bolje nego ranije ove godine,jeste

делија нс

pre 5 godina

Заиста је још увијек потребан онај прави Новак овом спорту. Уз уважавање свих млађих талената (Тим, Зверев....), Федереру и Рафи на црту не може изаћи много тенисера (понеки меч понеко, да, у континуитету нико више). Најближи им је Дел Потро по квалитету, али силне повреде и можда неки други приоритети.... Врхунски припремљен Мареј и то би било то.

Mikii

pre 5 godina

U prva cetiri gema Novak pokazao vrhunsku igru. Pokazao zasto jedini "ume da igra" s Nadalom. Mnogo raznovrsniji u taktici I atraktivnosti poena od Nadala. Medjutim, problem je snaga, tj.kondicija. Bojim se da je novak spreman samo za tih par gemova. Kada bi bio na nivou kondicije od pre dve godine, niko, podvlacim NIIKO, mu ne bi mogao nista.
(Kobe Bryant, 19. maj 2018 15:59)

Mozda samo Wawrinka, da ga odvali od tenisa jos koji put? Ajde, bezi, ne brukaj se.

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

Jedan u usponu forme drugi u top formi. Vrhunski tenis za uzivanje. Nema boljih na svetu niti ce ih dugo biti.
(Gazda Dojkan, 19. maj 2018 16:19)
Brate sebe lazes

Zvezdas

pre 5 godina

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...
(palop, 19. maj 2018 18:03)

Sta napisa covece.Tenis nije kontakt igra. Skocnost belih igraca je manja od crnih zbog anatomije misica.Rafa nije pobedio sto ima jace ruke i bicepse vec zato sto je u turnusu dobrih rezultata na sljaci.Presudio je brek vise

Sale

pre 5 godina

# Link komentara

Preporučujem (0)

Ne preporučujem (0)

Sad ide prica " ma samo da prodje sljaka" jer Nadal nema sta da trazi na betonu protiv Noleta ha ha ha ha. Znaci placem ha ha ha.
 (Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:12)

Tek ćeš da plačeš za koju nedelju. Plakaćeš posle toga dugo dugo... Nadam se da si snimao ivaj meč. To je jedna od poslednjih pibeda tvog Rafe nad našim Noletom. Pinekad da odgledaš snimak, možda ti bude malo lakše.

palop

pre 5 godina

Ne pobedjuju bicepsi,kvadrisepsi i misicna masa.tenis nije bacanje kugle i kladiva ili dizanje tegova
(Navijac Zvezde, 19. maj 2018 15:34)

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...

Vucko

pre 5 godina

Nisam siguran da je Nole jos uvek na nivou da pobedi Nadala na sljaci, ali napredak u Rimu je evidentan. Mada nikada ne treba otpisivati srce sampiona. Ajmo majstore!

Ratko

pre 5 godina

Đoković je veoma raspoložen za igru. Ovaj meč verovatno ide na tri dobijena seta. Malo se i Novak kasno upalio inače bi ga ga dobio prvi set. Veoma je popravio igru, nabacio je kondiciju i sad nema problema sve ide kao podmazano. Njega ovakvi mečevi imponuju, on živi za ovakve mečeve. Rafa igra sa 100 posto svojih mogućnosti puca iz sve snage on je na vrhuncu forme. Čeka nas zanimljiv nastavak sezone.

ajoj

pre 5 godina

@Sabre

ŠTA je Djokovic preživeo? Šta leba ti? Koliko puta je Nadal bio u takvoj situaciji ali tada ste slavili pobede, što Novakove što drugih tenisera.

Aleksandar Radunovic

pre 5 godina

Kao što sam i rekao prije meča...Novak nema snage da igra sa teniserima koji duže ostaju u poenu.Vidjeli ste da je u većini poena imao inicijativu, da je izgledalo kao da je poen njegov...i onda jedan jači forhend Nadala i SVE SE PROMJENI.Novakov servis nije donosio NIŠTA, nikakvu prednost...osim naravno ako pogodi mali ugao, T liniju...Znam da vam je djelovalo da Novak može ali to je varka.Njegova nemoć se najbolje pokazala onim dobacivanjem treneru...NE MOGU MU NIŠTA!Teniser MUŠKARAC koji izbaci protivnika iz igre sa paralelom a zatim dijagonalom i kojem protivnik VRATI BALON LOPTICU mora da ZAVRŠI poen.Novak nema tu snagu, nema RUKE za te udarce i zato nam djeluje KAO DA MOŽE A U STVARI NE MOŽE.Novak od prije par godina kada je bio fizički MNOGO JAČI ogromnu većinu ovih poena bi lakoćom dobio.Isto će Novak ovako gubiti od Tima, Zvereva, Čilića,Berdiha...uostalom vidjećete kao i što sam predvidio ovaj meč.Novak je vratio SVE ali nema SNAGU, NEMA MIŠIĆE i ono najvažnije IMA ŽENSKI SERVIS (MISLIM NA BRZINU).

NbgDeki

pre 5 godina

Iako je tek sanirao povredu, ovaj mec (bez obzira na ishod) meni pokazuje da je Djokovic, najbolji majstor u konstruisanju poena, mislim da mu nema ravnog u istoriji Tenisa po ovom segmentu. To govori koliko je on inteligentan i igrac i covek.
Odlicno mu funkcionise BH udarac i u najmanju ruku je u egalu sa Nadalovim ubitacnim FH-om. Nadalov FH udarac je efikasan samo kada dobije kratku loptu u svakim ostalim varijantama, Djokovicev FH udarac jako dobro radi.
Odlicno je sve ovo, Djokovic je ponovo poceo da igra tenis !!!
(DURICIC Ljubisa, 19. maj 2018 16:37)

Tek sanirao povredu... O Boze

buva

pre 5 godina

Novak igra odlicno, sa zarom, i to me kao njegovog navijaca cini predrecnom. Ali ja najjaci utisak za mene bes izmedju setova. To znaci da nije dosao ovde da statira, i da susret sa najvecim rivalima u njemu vraca sve ono na sta smo naviki. Videcemo koliko mu je goriva ostalo za nastavak, ali covek deluje odlicno posle dugo, duuuugo vremena. Idemo.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Steta za prvi set. Kao da je Noletu falilo malo snage u poslednjih nekoliko poena taj-brejka. Ali ovo je onaj stari Nole. Agresivan, precizan, raznovrsan, takticki skoro savrsen. Nadam se da ima snage bar da uzme drugi set.

slobo b.

pre 5 godina

Raspad sistema!
(slobo b., 19. maj 2018 15:55

Povlačim riječ 5:5, ali ne samo to nego želja je tu ,taj pogled, mislim da ima šansi danas protiv Rafe.

xxx7

pre 5 godina

Obzirom da je igrao bez prvog servisa, super. Blizu je, bice spreman za RG.
(sasa jokic, 19. maj 2018 17:16)

kako bez prvog servisa?! preko 70% mu je bio prvi servis,i zbog tog podatka je i ovoliko dugo bio u mecu. Drugi set rutinski, u prvom Nadal dozvolio da se Nole vrati,ali je i prvi lagano mogo da bude kao drugi,jer je Rafa imao 5:2. Novak igra sasvim ok,ali Rafa na sljaci je zver!

Loki

pre 5 godina

Kad sam juče napisao da ga Nadal pakuje u 2 seta bilo je minusa... I ja se slažem da Novak diže formu, ali fali vam mnogo realnosti u vašim komentarima.

vatreni noletov navijač

pre 5 godina

Bravo Nole,ti si pobedio sebe a bika ces malo kasnije jer ipak je on u boljoj forni.Ali drsgo mi je sto si ga razdrmao i onoliko znoja iz njega isterao pa nek zapamti za sledeci put je tvoj.A i on to dobro zna i zato kaze bolje mali mis da je juce pobedio.Ovde odlucuju 2ili 3 poena i bilo je tesko i kad si vladao planetom a ne sad.Uglavnom,Nole na pravi si se nacin pikazao da si se vratio.Idemo Nole na RG po jos bolje rezultats.Sretno,bilo je uzivanje gledati te.

Danko

pre 5 godina

Ako se sretnu još dva puta do kraja njihovih karijera, Novak će imat negativan skor i sa Nadalom i sa Federerom! Mada sumnjam da Novak može doći do meča protiv Federera, ali nikad se ne zna.

dragan

pre 5 godina

Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Da to se baš videlo kad servira, to se on polio vodom to nije znoj koji mu curin niz lice. Drugar kad neko igra sa pola snage se tako sigurno ne znoji.

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Konacno sam gledao dobar tenis, mislim da je Novak trebao ovakav da bude u Monte Karlu, nadam se da gresim i da nije zakasnio za RG, sigurno ce biti bolji ali ne znam da li ce biti dovoljno, Koliko god da pratim tenis nisam sad ja neki strucnjak, sto se mene tice bicu srecan ako do Us Opena bude pravi

Bane

pre 5 godina

(Ufo, 19. maj 2018 18:31)

Odlika velikog čoveka jeste da se ne fali svojim uspesima. Pošto nigde nemožeš da pročitaš o tome je se čovek ne hvali misliš da on ništa ne doprinosi Srbijo . Pomaže od drugar itekako naročito deci.

Arsa

pre 5 godina

Kako Rimljani navijaju za Novaka, jezivo...ne zasluzujemo ga..
(Forzaa Roma, 19. maj 2018 16:21)

Uopšte ne navijaju za Novaka! Samo mu korektno pozdrave neki bolji potez. Utisak je da navijaju za Nadala.

Zvezdas

pre 5 godina

Bravo Novace za igru. Sada samo kondicija za mogucih pet setova na RG. Kondicija resava sve.Bices 18 -21 nosilac i oodmoran za prve meceve protiv bolje plasiranih . Mozes daleko

Andrea Djani

pre 5 godina

Da bi se Novak vratio na vrh mora jos da ojaca i pre svega da osvoji bilo koji turnir , jer postoji opasnost da stalno zavrsi u 1/2 , 1/4 i da to bude okaraketrisano kao dobar rezultat , sto i jeste , ali ne i za njega .

Rio

pre 5 godina

Vecina vas nije se bavila sportom i padate u euforiju ili bedak, zavisi od dana.Ne razumete tenis, kao da niste gledali mec i ne uocavate razliiku izmedju Rima i RG koji sledi. E ta razlika je kljucna, mada vi mozete navjati stomakom.

straviator

pre 5 godina

Mozda je Noletu bio povredjen lakat! Pa kad nije mogao bez operacije da ga izleci, onda je operisao. A posle operacije i oporavka pocinje da igra tenis kao sto je igrao pre povrede.

Da nije to citava prica?

Napred Nole care!

PS za trolove: Nece Nadal valjda da pobedi dva puta od jednom, pa vec danas da izjednaci medjusobni skor!?

na dobrom je putu za penziju

pre 5 godina

I da je Đokica dobio prvi set opet bi izgubio meč. I on i članovi njegovog kulta i dalje ne razumeju zašto, a izgleda neće ni shvatiti ni kad bude ispod 50. mesta na listi. Da bi uzeli GS treba pobediti 21-35 setova. 21 set Đokica nije odigrao ukupno u prethodnih godinu dana.

western

pre 5 godina

ALI NAŽALOST PO VAS, za koji mesec će početi opet da razbija vaše miljenike sa kojima je i ovako u plusu . Poz
(Aleksandar, 19. maj 2018 17:57)

Hahahahah ajd sto trolujes, nego makar troluj u realnosti. Nemoj u SF-u.

Andreja

pre 5 godina

Bravo Novače! Pokazao je da mu je Rim jedan od omiljenih gradova i prošle godine dobar rezultat, tada je došao do finala sada do polufinala ali dobro, i žreb je ove godine bio naklonjen Novaku i relativno lak prvo Dolgopolov i Bazivašvili koji su ipak preslabi tu nije bilo problema, onda Ramos-Vinjolas koji mu leži a zatim stara mušterija Nišikori kog je pobedio u Madridu pre 2 nedelje i onda Nadal koji ne igra lep tenis ali igra snažno, udarci su mu prejaki i precizni dok Djoković koristi poslednji atom snage da bi vratio i to ne može ceo meč ali napredak se vidi i dobro je što Rim ide odmah pre Rolan Garosa jer Novak ide u Pariz sa dodatnim samopouzdanjem i nadamo se dobrom rezultatu i naravno i na Vimbldonu i u nastavku sezone.

Mikii

pre 5 godina

Na 4:2 30:30 Nadal ubija servisom Djokovica na T liniji, komentator govori kako je to greska Djokovica iz bekhenda. Potom ide i as od preko 200 km/h, a komentator zamera Djokovicu na propustenim sansama. Daj, sklonite ove ljude vise.

yu

pre 5 godina

Nole,dok on prima servis 4 metara iza linije samo sporiji servis mu šalji sa više spina u stranu,jedan nece moći reternirati,a kad pridje što više u noge,nadal ne zna gde se nalazi,samo agresivna snaga..

srb

pre 5 godina

nije imao snage. Dok je napadao imao je vise gresaka ali i vise direktnih poena i bas je lepo sve to izgledalo, posle ga izdalo ovo neuhranjeno telo i vise nije mogao da preti udarcima, samo su se cekale njegove greske. Veliki plus za novaka je bio ovaj rim, pokazao je da moze

Caozdravo

pre 5 godina

Poslednja dva puta na ovoj podlozi ga je pobedio Djokovic uzastopce! Prosle godine Djokovic igra finale ovde a Nadal ispao u drugom kolu. Ove godine Djokovic vise igra tenis od zaista povredjenog Nadala. Djokovic u ovom mechu ponovo igra sat vremena bez grama umora i bez znoja za razliku od Nadala koji je vidno umoran. Pre dve nedelje nije mogao da stoji na nogama Djokovic posle sat vremena a sada moze vec da igra maraton. Bas ga je Vadja dobro "pripremio" za nedelju dve dana. Nadal izgubio set od Fonjinija na ovoj podlozi i jedva izvukao produzetak i posle prosao. Djokovic mu ni set nije uzeo. Djokovic od sledece nedelje 30 i neki nadal ako pobedi u finalu stize Federera u atp 1000 osvojenim turnirima i ponovo broj jedan na svetu. Trokorak Djokovica, ali u nazad, pozdrav ;)

Marinkova bara

pre 5 godina

Novak je na dobrom putu
Vidi se razlika izmedju IW i sada Rima.Jos uvek kondicija nije na nivou.Nece pasti iza 20 mesta.Za sljaku treba dosta trcanja i snage.Loptica odskace visoko.Zato je Nadal nepobediv na sljaci.Ali kada dodje trava i beton Rafe nema nigde.Malo su i organizatori isli na ruku Nadalu.Vise vremena za odmor

Mare

pre 5 godina

Rafa bio ipak hrabriji u taj brejku i odigrao neverovatne udarce. Noletu ce sad biti mnogo teze jer ce Nadal tek podici nivo svoje igre.

.орг

pre 5 godina

један у низу бисера од пре неки дан:
Zaista ne pamtim kada sam komentarisao tenis i Novaka..realno nisam neki poznavalac "belog sport" vec povremeni gledalac i to uglavnom meceva NĐ. Danas sam ipratilao drugi set protiv ovog Gruzijca ...a onda sam malo pratio mec Harisona I Cilica a sad mec Delpa i Tcitciprasa i na zalost primecujem da je Nole bas bas daleko od njih...ovi napadaju, jako udaraju ma bre vidi se sila dok Nole samo prebacuje i ceka gresku protivnika...nadam se da ce poceti malo agresivnije da igra da preuzima malo vise rizika jel ovo je slabo bas slabo...
oOo, 16. maj 2018 18:08

Zex

pre 5 godina

Dobar mec kao i uvek.Problem je to sto je Nadal konstantno vodio otud dobija prvi set ali Imao ga Novak ali nije iskoristio sanse.Novak je u formi jasno se vidi.dibra igra u polju nijanse odlucuju.

-21g

pre 5 godina

Sjajno za svetski tenis, tužno za tvoj pravopis.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 19. maj 2018 16:23)
Neko ko se potpisuje "Dag Kristi", pametuje o pravopisu, hehe!

Srđan

pre 5 godina

duka@
Pa mrzitelji i neznalice si ti i tebi slični "navijači" koji ste mu pričali gluposti, tipa mani se istočnjačkih filozofija, joge, ishrane, pominjali nekakvi Spartu i inat i još kojekakve gluposti, a niste shvatali da samo veliki rad može da mu pomogne da bude konkurentan i da se vrati u bolju formu. Vi koji ste ga pljuvali kad je gubio a sad ga dižete u nebesa posle jednog turnira, e vi ste problem... vi ne uživate u njegovoj igri, vi se saživljavate sa njim i od toga mi je muka. Pustite Noleta sa svojim glupostima više, sad ste svi tu a kad je gubio nigde vas nije bilo.

Никола87

pre 5 godina

Рафа ми је толико оставио утисак једне потпуне људине оним његовим изјавама подршке према Нолету, солидарношћу са њим у време кад су га чак и његови Срби пљували, да признајем да ће ми скоро бити помало криво ако га Ноле буде победио. Један мудри римски беседник је рекао "Велико је достигнуће задобити дивљење великих", и мислим да су управо речи подршке од стране једног Рафе утицале на то да Новаково самопоуздање скочи до овако одлучујућег нивоа, иако су га сигурно и многи други храбрили пре Рафе. Он је тачно осетио како да помогне свом саборцу, и за то ћу му у најмању руку одати поштовање ако изгуби.

Debaser

pre 5 godina

@ Ko o čemu, Višković o vetru. :))
(donato, 19. maj 2018 16:58)

Zar ovo nije bio Pralica?

Tesko ih je razlikovati poslednjih godina :)

realan i nepristrasan

pre 5 godina

lose Novak riternira na pocetku, dal je umor u pitanju ili sta vec ali za sad nije to kako bi trebalo, imao je dobijen prvi gem, nije ga iskoristio, bice sve teze..no sta god da bude ovde svaka cast Novaku, ovo je vec fenomenalan uspeh..

veliki strumf

pre 5 godina

Nepisano pravilo: kada igrac osvaja servis gemove bez izgubljenog poena, u prvom gemu u kome izgubi poen odmah pretrpi i brejk. Koliko se to samo puta dogodilo Novaku, narocito u mecevima sa Rafom...

RN

pre 5 godina

Ajmo Nadal legendo, da dobijes i finale sutra i skines dzempercica sa prvog mesta ZAUVEK. Zrtvovace se Djokovic danas za taj plemeniti cilj, nikakav problem. Ma i RG zrtvujemo, samo da licemerko vise nikad ne vidi prvo mesto. VAMOOOOS!

Bane

pre 5 godina

(Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:55)

Koliko moraš biti čudan da čitaš tuđe komentariše i kao fol se smeješ. Baš ti je interesantan ti je taj smisao za humor.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Nadal dobija lako 2-0, a ovde ce da pisu, kako se zvijer vratio i ako ce da izgubi. Pitanje je vremena kad ce da dominira Nole opet, a Thiem je ubio Nadala prosle nedelje. A nole ce da izgubi a njegovi navijaci ce da pricaju bajke.

Cxe

pre 5 godina

Mislim da je Nadal pustio Novaka da sa 5:2 uvede set u neizvesnost i potrosi se jureci ga.
I onda ce Novak u drugom poluvremenu biti premoren i nece uzeti ni 2 gema.

vleggi

pre 5 godina

Rafa je u blagom padu forme i ako ne bude umoran dobice ga mali Zverev. Zverev je osvojio Madrid i igrace finale protiv Rafe - mozda malo previse, inace je Zverev u ovom trenutku najbolji igrac sljake i po meni prvi favorit na RG.

Ratko

pre 5 godina

Kao što sam i rekao prije meča...Novak nema snage da igra sa teniserima koji duže ostaju u poenu.Vidjeli ste da je u većini poena imao inicijativu, da je izgledalo kao da je poen njegov...i onda jedan jači forhend Nadala i SVE SE PROMJENI.Novakov servis nije donosio NIŠTA, nikakvu prednost...osim naravno ako pogodi mali ugao, T liniju...Znam da vam je djelovalo da Novak može ali to je varka.Njegova nemoć se najbolje pokazala onim dobacivanjem treneru...NE MOGU MU NIŠTA!Teniser MUŠKARAC koji izbaci protivnika iz igre sa paralelom a zatim dijagonalom i kojem protivnik VRATI BALON LOPTICU mora da ZAVRŠI poen.Novak nema tu snagu, nema RUKE za te udarce i zato nam djeluje KAO DA MOŽE A U STVARI NE MOŽE.Novak od prije par godina kada je bio fizički MNOGO JAČI ogromnu većinu ovih poena bi lakoćom dobio.Isto će Novak ovako gubiti od Tima, Zvereva, Čilića,Berdiha...uostalom vidjećete kao i što sam predvidio ovaj meč.Novak je vratio SVE ali nema SNAGU, NEMA MIŠIĆE i ono najvažnije IMA ŽENSKI SERVIS (MISLIM NA BRZINU).
(Aleksandar Radunovic, 19. maj 2018 18:06

Radunoviću ti izgleda slabo pratiš tenis. Nadal igra ovako celu svoju karijeru na šlajci, protiv njega mora da se odigra udarac više da bi dobio poen. Ja ne mogu da veujem koje si ti konstatacije izneo kao da nikada nisi gledao njihove duele a bilo ih je čak 50! Svaki njih meč na šljaci iz prošlosti izgleda ovako. Pređi na neki drugi sport.

veliki strumf

pre 5 godina

Steta za prvi set. Odlicn igra Novaka, bas odlicna. Medjutim, kao i tokom citave karijere, servis ne pravi nikakvu razliku. U citavom tie break-u uzeo je samo jedan svoj servis, sto je apsolutno premalo. Steta i sto se ovoliko istrosio, umoran je i bice sada verovatno velikih problema u 2. setu.

mm

pre 5 godina

Bežao, bežao i izbegao vožnju bicikle, ali mora se priznati da sada nije bio loš, mada ga i Rafa pustio, držao je na letu, nije hteo baš da ga razbije, siguran sam da Djoković ne bi imao milosti da je obrnuta situacija.

MARKO DJUKANOVIC

pre 5 godina

I sta kaze "Senad"...nema igru i ne zna Rafa na brzim podlogama...stvarno nema pojma,nikad nista van sljake osvojio nije...i nece,dakako!

haha

pre 5 godina

@RN
Hahahaha, pazi sad, sve i da Nadal sutra skine Federera s prvog mesta, eto ga Rodja opet prvi uskoro, samo treba da dobije jedan mec u Stutgartu.
A ti misu mali, pravi plan kako da Nadal nadoknadi 150 nedelja manje na 1 mestu u odnosu na gospodara tenisa! Kmeeeeee!

antiDebil

pre 5 godina

To je to, zverka se vratila !!!
Do kraja godine ocekujem nove Nadalove izmisljene povrede i naravno Novakove trofej. Bice zanimljivo....cuti sta ce vamos tamos novo smisliti.

Andreja

pre 5 godina

Bravo Novače!Pokazao je na ovom turniru da je Rim jedan od njegovih omiljenih gradova, i prošle godine igrao je odlično došao do finala, poraz od Nadala nije toliko loš ali, videli smo da je Nadal dobio na čistu snagu: udara loptu prejako i sve pogadja dok Novak koristi poslednji atom snage da je vrati i to ne može ceo meč ali i žreb koji mu je odgovarao dobio je Dolgopolova i Bazivašvilija koji su ipak igrači vrlo slabi tu nije bilo problema ali onda Ramos-Vinjolas koji mu leži i na kraju njegova stara mušterija Nišikori, koji isto odgovara Novaku setimo se da ga je dobio i u Madridu u 2 seta sada u 3 ali dobro i tek u polifinalu Rafa koji je dodatno motivisan kako bi vratio prvo mesto i zaista ne igra lep tenis na čistu snagu i mišiće i to je dovoljno da pobedi ali dobro jer sa samopouzdanjem
Novak ide na Rolan Garos i nadamo se dobrom rezultatu.

Zvezdas

pre 5 godina

Valjda ce Novak da se prijavi za neki od tirnira na sljaci
Ide Stutgart i jos nekoloko
Da izabere po ucesnicima i da stice samopouzdanje i kondiciju za turnirske borbe.Nadam se da nece opet na odmor

senad

pre 5 godina

Marko samo kazem da ce biti tesko na brzim podlogama Nadalov servis je u zadnje vreme ispod 50% mozda na sljaki prolazi ali na travi i betonu tesko normalno da covek ima titula na brzim podlogama ali danas je Novak pravio razliku isključivo na servis dog je Nadal imao prednost u igri.

draganO

pre 5 godina

U isto ovo vreme prosle godine Rafa se vratio serijom pobeda posle pauze zbog povrede. Slicno je i ove godine, s'tim sto je protagonista ovoga puta Novak, pa je pobeda veceras vrlo verovatna.

Grickam Jaficu i gledam Raficu

pre 5 godina

Rutinski Rafin meč, nije se čak ni previše radovao posle osvojenih poena.
Djoković i dalje isti, patetičan do bola, uvek mu neko drugi kriv za loš poen, stalno traži izgovore i opravdanja za svaku grešku.
Na RG se igra u tri dobijena seta i tu Djoković nema šta da traži, bez bolje fizičke spreme.
Posle ovog poraza ispada iz top 20 i imaće teške protivnike već u prvoj nedelji turnira.
Na Vimbldonu ga čeka Roger, koji će obrisati patos s njim, ako uopšte stigne do tog meča.
Još teže će biti na US Openu, koji je veoma naporan turnir i traži maksimalno psihofizičko naprezanje, tako da ni od toga nema ništa.
Možda na kineskoj turneji uradi nešto, ali realno pre sledeće Australije nema čemu da se nada.

True Batman Fan

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?

Ufo

pre 5 godina

I sta je sada nolovi navijaci? Jeste se malo poboljsao, ali eto 2:0 a vi vec poceli BICE ON OPET PRVI a do pre 15 dana kada je ispadao u drugom trecem kolu svi ste ga pljuvali i otpisivali. Nadal je tata za njega i dalje. Licno nisam siguran da ce opet biti prvi ali nije nemoguce. Siguran sam da nece nikada imati sezonu kao 2011. i 2015. Najbitnije od svega, on nista ne radi za ovu zemlju nego puni svoj dzep kao i svi drugi sportisti. E zato me smaraju svi komentari tog tipa. VAMOS RAFAEL!

jeste

pre 5 godina

Novak moze sa Nadalom ? Pa izgubio je 2:0 u setovima. Tako moze bilo koji teniser na turu sa Nadalom, a i teniserka. Imao je snage za jedan set i to je bilo to. U drugom ga je Nadal jednostavno pomeo.

Negativni

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)




Činjenično stanje je da tvoje činjenice nikog ne zanimaju i da čovek igra sve bolje i bolje, a ako ga ne voliš idi u Španiju pa navijaj za Nadala. Pozdrav...
(Hejteru, 19. maj 2018 17:29)

Izgleda da te činjenice tebe zanimaju čim si se našao prozvanim. Idi ti u Monako pa navijaj za Nola.
Pozdrav...

Arsa

pre 5 godina

Kako Rimljani navijaju za Novaka, jezivo...ne zasluzujemo ga..
(Forzaa Roma, 19. maj 2018 16:21)

Uopšte ne navijaju za Novaka! Samo mu korektno pozdrave neki bolji potez. Utisak je da navijaju za Nadala.

na dobrom je putu za penziju

pre 5 godina

I da je Đokica dobio prvi set opet bi izgubio meč. I on i članovi njegovog kulta i dalje ne razumeju zašto, a izgleda neće ni shvatiti ni kad bude ispod 50. mesta na listi. Da bi uzeli GS treba pobediti 21-35 setova. 21 set Đokica nije odigrao ukupno u prethodnih godinu dana.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.
(THE FINAL CUT, 19. maj 2018 17:37)
ha ha ha , blize si pobjedi kad izgubis 2-0 nego kad si izgubio 2-1 , a jos poveo 1-0 u setovima, opet placem ha ha ha. Nova teorija noletovih navijaca ha ha ha.

RN

pre 5 godina

Ajmo Nadal legendo, da dobijes i finale sutra i skines dzempercica sa prvog mesta ZAUVEK. Zrtvovace se Djokovic danas za taj plemeniti cilj, nikakav problem. Ma i RG zrtvujemo, samo da licemerko vise nikad ne vidi prvo mesto. VAMOOOOS!

Mikii

pre 5 godina

U prva cetiri gema Novak pokazao vrhunsku igru. Pokazao zasto jedini "ume da igra" s Nadalom. Mnogo raznovrsniji u taktici I atraktivnosti poena od Nadala. Medjutim, problem je snaga, tj.kondicija. Bojim se da je novak spreman samo za tih par gemova. Kada bi bio na nivou kondicije od pre dve godine, niko, podvlacim NIIKO, mu ne bi mogao nista.
(Kobe Bryant, 19. maj 2018 15:59)

Mozda samo Wawrinka, da ga odvali od tenisa jos koji put? Ajde, bezi, ne brukaj se.

Danko

pre 5 godina

Ako se sretnu još dva puta do kraja njihovih karijera, Novak će imat negativan skor i sa Nadalom i sa Federerom! Mada sumnjam da Novak može doći do meča protiv Federera, ali nikad se ne zna.

Mikii

pre 5 godina

Djokovic je sjajan danas. S j a j a n. Bio je bolji od Nadala u prvom setu. Nadalov forhend mlak, nepouzdan, paralela ne postoji, a njegov zastitni znak dijagonala iz forhenda plitka, nedovoljno precizna i narocito nedovoljno snazna. I ipak osvaja prvi set. Djokovic je vidno isfrustriran. Zasto? Pa zato sto zna da je bio bolji i da je opet izgubio. I on zna da Nadal moze i bice jos jaci. Otuda na brejk Rafe u drugom setu, Djokovic iznervirano i porazeno vice na boks: "Nema teorijske sanse da sad nesto uradim, ali teorijske". Ako dodamo na to i dodatnu dozu samopouzdanja koju Nadal dobija osvajanjem ovog prvog seta, Djokovic uopste ne mora da ide u Pariz. Moze komotno da se priprema za travu.

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Rafa ne može bolje ali Nole može još bolje!
Napaljeni Rafica jedva dobi umornog Noleta!
Ali biće dana za megdana.
Idemoooo
SPARTAAAAA

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

Jedan u usponu forme drugi u top formi. Vrhunski tenis za uzivanje. Nema boljih na svetu niti ce ih dugo biti.
(Gazda Dojkan, 19. maj 2018 16:19)
Brate sebe lazes

Cxe

pre 5 godina

Mislim da je Nadal pustio Novaka da sa 5:2 uvede set u neizvesnost i potrosi se jureci ga.
I onda ce Novak u drugom poluvremenu biti premoren i nece uzeti ni 2 gema.

Aleksandar Radunovic

pre 5 godina

Kao što sam i rekao prije meča...Novak nema snage da igra sa teniserima koji duže ostaju u poenu.Vidjeli ste da je u većini poena imao inicijativu, da je izgledalo kao da je poen njegov...i onda jedan jači forhend Nadala i SVE SE PROMJENI.Novakov servis nije donosio NIŠTA, nikakvu prednost...osim naravno ako pogodi mali ugao, T liniju...Znam da vam je djelovalo da Novak može ali to je varka.Njegova nemoć se najbolje pokazala onim dobacivanjem treneru...NE MOGU MU NIŠTA!Teniser MUŠKARAC koji izbaci protivnika iz igre sa paralelom a zatim dijagonalom i kojem protivnik VRATI BALON LOPTICU mora da ZAVRŠI poen.Novak nema tu snagu, nema RUKE za te udarce i zato nam djeluje KAO DA MOŽE A U STVARI NE MOŽE.Novak od prije par godina kada je bio fizički MNOGO JAČI ogromnu većinu ovih poena bi lakoćom dobio.Isto će Novak ovako gubiti od Tima, Zvereva, Čilića,Berdiha...uostalom vidjećete kao i što sam predvidio ovaj meč.Novak je vratio SVE ali nema SNAGU, NEMA MIŠIĆE i ono najvažnije IMA ŽENSKI SERVIS (MISLIM NA BRZINU).

vleggi

pre 5 godina

Rafa je u blagom padu forme i ako ne bude umoran dobice ga mali Zverev. Zverev je osvojio Madrid i igrace finale protiv Rafe - mozda malo previse, inace je Zverev u ovom trenutku najbolji igrac sljake i po meni prvi favorit na RG.

Navijac Zvezde

pre 5 godina

Pogledajte samo biceps nadala pa onda djokovica i biće vam jasno ko će da pobedi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ISKRIČAVA ČIVAVA, 19. maj 2018 15:23)

Ne pobedjuju bicepsi,kvadrisepsi i misicna masa.tenis nije bacanje kugle i kladiva ili dizanje tegova

Srbin

pre 5 godina

Teniski Novak je bolji igrac ali fizicki jos mora da se digne, i kondiciono a i da malo teretanu pojaca..ali dobro vec je dosta bolji nego pre 2-3 nedelje, vidi se Grichov pecat. Nadal opet poguran od strane organizatora, nije dovoljno sto igra na sljaci, nije dovoljno sto je u odlicnoj formi a Novak u losoj, ipak su se potrudili da se igra u najboljim mogucim uslovima za nadala( u 3h popodne po najvecoj vrucini, da se igrao nocni twrmin to bi bio sasvim drugi mec sa duplo manjim odskocima lopte...) a da ne pricam kolioo je manje Novak imao vremena za oporavak.. Ali to je vec standardno, zato stalno ponavljam da Novakovih 12 GS titula vrede bar 20 Nadalovih a posebno Fefererovih posto su povlasteni u svakoj situaciji...

Garo

pre 5 godina

Bravo Rafa tesan meč ali sve će biti bolje i brutalnije na Rolangarosu kada se otvori malo više teren i gde je komotniji . Djoković je dobro igrao izvukao je tajbrejk na iskustvo i tremu Nadala rezultat nakraju realan

mm

pre 5 godina

Bežao, bežao i izbegao vožnju bicikle, ali mora se priznati da sada nije bio loš, mada ga i Rafa pustio, držao je na letu, nije hteo baš da ga razbije, siguran sam da Djoković ne bi imao milosti da je obrnuta situacija.

Caozdravo

pre 5 godina

Poslednja dva puta na ovoj podlozi ga je pobedio Djokovic uzastopce! Prosle godine Djokovic igra finale ovde a Nadal ispao u drugom kolu. Ove godine Djokovic vise igra tenis od zaista povredjenog Nadala. Djokovic u ovom mechu ponovo igra sat vremena bez grama umora i bez znoja za razliku od Nadala koji je vidno umoran. Pre dve nedelje nije mogao da stoji na nogama Djokovic posle sat vremena a sada moze vec da igra maraton. Bas ga je Vadja dobro "pripremio" za nedelju dve dana. Nadal izgubio set od Fonjinija na ovoj podlozi i jedva izvukao produzetak i posle prosao. Djokovic mu ni set nije uzeo. Djokovic od sledece nedelje 30 i neki nadal ako pobedi u finalu stize Federera u atp 1000 osvojenim turnirima i ponovo broj jedan na svetu. Trokorak Djokovica, ali u nazad, pozdrav ;)

Dabome

pre 5 godina

Paj sad, svi u fazonu "ma neeema veze" a da je kojim slučajem pobedio, mogu da zamislim kako bi ponižavali Rafu sa epitetima "razbio, peglao, održao čas, pokazao, odrao, pregazio, idt".

haha

pre 5 godina

@RN
Hahahaha, pazi sad, sve i da Nadal sutra skine Federera s prvog mesta, eto ga Rodja opet prvi uskoro, samo treba da dobije jedan mec u Stutgartu.
A ti misu mali, pravi plan kako da Nadal nadoknadi 150 nedelja manje na 1 mestu u odnosu na gospodara tenisa! Kmeeeeee!

western

pre 5 godina

ALI NAŽALOST PO VAS, za koji mesec će početi opet da razbija vaše miljenike sa kojima je i ovako u plusu . Poz
(Aleksandar, 19. maj 2018 17:57)

Hahahahah ajd sto trolujes, nego makar troluj u realnosti. Nemoj u SF-u.

aaaa

pre 5 godina

ali sta igra ovaj Nadal koje balonjare baca I vraca nikakva tehnika nikakvi udarci samo trci kao terminator I vraca ono sto masina ne bi stigla I ceka gresku,Novak ga je unistio sa coskovima I tehnikom ali ne moguce kad sve stize I vraca

Nikki

pre 5 godina

Nadal je igrao 100% i namučio se pošteno protiv Djokovića čiji je tebis bio na 60%.

Za mene, Nole nije izgubio ovaj meč, nego je potvrdio da kuca na najviša vrata i skoro je tu; njegova najbolja igra; šampionske titule i pobjede stižu veoma brzo!

Igrao je sa velikom koncentracijom, lukavo, inteligentno i udario je mnogo fenomenalnih udaraca. Još par sedmica kondicionih treninga mu fali i sve će se kockice složiti!

Broj 1 !!! IDEMO NOLE!!!

.орг

pre 5 godina

један у низу бисера од пре неки дан:
Zaista ne pamtim kada sam komentarisao tenis i Novaka..realno nisam neki poznavalac "belog sport" vec povremeni gledalac i to uglavnom meceva NĐ. Danas sam ipratilao drugi set protiv ovog Gruzijca ...a onda sam malo pratio mec Harisona I Cilica a sad mec Delpa i Tcitciprasa i na zalost primecujem da je Nole bas bas daleko od njih...ovi napadaju, jako udaraju ma bre vidi se sila dok Nole samo prebacuje i ceka gresku protivnika...nadam se da ce poceti malo agresivnije da igra da preuzima malo vise rizika jel ovo je slabo bas slabo...
oOo, 16. maj 2018 18:08

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Novak moze sa Nadalom ? Pa izgubio je 2:0 u setovima. Tako moze bilo koji teniser na turu sa Nadalom, a i teniserka. Imao je snage za jedan set i to je bilo to. U drugom ga je Nadal jednostavno pomeo.
(jeste, 19. maj 2018 17:25)
Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.

DURICIC Ljubisa

pre 5 godina

Pratim Djokovica od 2007me godine i njegov pohod ka vrhu. Bilo je veoma interesantno pratiti njegove poteze, taktiku, tehniku, izdrzljivost,..pratiti kako se penje na ATP listi, osvaja turnire, pobedjuje najvece,.. Posle, kada je bio na samom vrhu, samo sam brojao njegove nedlje na prvom mestu, GS pobede i Pehare i koje ce sve rekorde srusiti i postaviti nove. U jednom trenutku toliko je bio ubedljiv da je pomalo postalo i monotono. Onda se dogodio strmaglav pad, sto zbog povrede stog zbog gubljenja motiva. Sada, posle citavih 12tak godina imam utisak kao da je na samom pocetku. Opet pratim njegovo pentranje ka vrhu, sto na ATP listi, sto na Race listi ( pre turnira u Romi bio je negde oko 70tog, 80tog mesta i do ovog polufinala skocio za 50 mesta). Opet postaje zanimljivo i sada mu treba da istraje i da ima nasu podrsku.
Ocekujem da zablista 2019 i 2020 da jos jednom izdominira snazno i nestvarno i da polako nakon toga zavrsava karijeru. Veoma je interesantno gledati ovaj 51. sudar sa Nadalom i bez obzira na ishod, ocekujem stalni uspon Novaka. Previse je bio u padu, sada sledi uspon. Napred Novace !!!!

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Nadal dobija lako 2-0, a ovde ce da pisu, kako se zvijer vratio i ako ce da izgubi. Pitanje je vremena kad ce da dominira Nole opet, a Thiem je ubio Nadala prosle nedelje. A nole ce da izgubi a njegovi navijaci ce da pricaju bajke.

Sale

pre 5 godina

# Link komentara

Preporučujem (0)

Ne preporučujem (0)

Sad ide prica " ma samo da prodje sljaka" jer Nadal nema sta da trazi na betonu protiv Noleta ha ha ha ha. Znaci placem ha ha ha.
 (Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:12)

Tek ćeš da plačeš za koju nedelju. Plakaćeš posle toga dugo dugo... Nadam se da si snimao ivaj meč. To je jedna od poslednjih pibeda tvog Rafe nad našim Noletom. Pinekad da odgledaš snimak, možda ti bude malo lakše.

xxx7

pre 5 godina

jeste, 19. maj 2018 17:25) 
Eto koliko to kad kazes 2:0 nista ne znaci. Izgubio je 2:0 a bio blizi pobedi nego Fonjini juce koji je izgubio 2:1. Toliko.
(THE FINAL CUT, 19. maj 2018 17:37)

aman,blizu koje pobede?! ceo mec je bio u zaostatku,a isto i kroz tb... bio je blizu da mnogo ubedljivije izgubi prvi set...
daj, budite malo objektivniji,a da je igrao bolje nego ranije ove godine,jeste

zexy

pre 5 godina

Nadal u vrhunskoj formi, Nole u fazi povratka, Nadal na omiljenoj podlozi, Nole na ne bašomiljenoj, Nadal imao 24 sata za odmor, Nole 18... i opet egal meč...

Dr.

pre 5 godina

Samo da prodje ova sljaka, sa ovakvom igrom na betonu i travi, Nadal nema sta da trazi protiv Noleta! Sve u svemu i ako Nole izgubi ovaj mec, ja cu prvi put biti srecan posle poraza, ovo sto sam video u poslednje 3 meca je jako blizu onog starog Novaka, jako blizu...

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....ja znam da rezultat kaze jedno, ali po meni je MORALNI POBEDNIK- NOLE !!! Ako ovako nastavi, jos cemo se mi nagledati divnog tenisa od strane naseg SAMPIONA, i jos mnogo, mnogo TROFEJA u njegovim rukama. SRECNO NOLE u nastavku sezone...

sin lovca na medvede

pre 5 godina

17.000 ATP bodova, Teniski Mount Everest, planinara Novaka Djokovica, ne znam do koje visine su dosli ostali, jer su presli 14.000 ? Dokle je stigo Rodja?
Rafa? Pit? Andy?

ZORICA - CANADA

pre 5 godina

....ono sto mene najvise odusevljava je - PUBLIKA. Na svim drugim turnirima, kad se postigne poen i publika u delirijumu, poen je dobio Novakov protivnik. Ovde je situacija sasvim drugacija...Publika u delirijumu- NOVAKOV POEN. Hvala braco RIMLJANI.....

Mlatko

pre 5 godina

Svi oni koji su juce navijali za Nisikorija, a prekjuce za Ramosa, danas navijaju za Nadala. Odlucite se ljudi za koga navijate. A da, vi ne navijate, vi samo mrzite Djokovica.

fantom

pre 5 godina

Ovo je teniski spektakl. I da izgubi Novak, nema problema, nikad poraz nije lak, ali ovo je igra koja ohrabruje! Volim te Novače srpski sine ko rođenog brata. Samo hrabro na Rolan Garosu i na Vimbldonu.

kokalo

pre 5 godina

Sad ide prica " ma samo da prodje sljaka" jer Nadal nema sta da trazi na betonu protiv Noleta ha ha ha ha. Znaci placem ha ha ha.
(Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:12)

Tek ćeš da plačeš za koju nedelju. Plakaćeš posle toga dugo dugo... Nadam se da si snimao ivaj meč. To je jedna od poslednjih pibeda tvog Rafe nad našim Noletom. Pinekad da odgledaš snimak, možda ti bude malo lakše.
(Sale, 19. maj 2018 17:28)

Batice, ti zvučiš kao da plačeš :)

DURICIC Ljubisa

pre 5 godina

Iako je tek sanirao povredu, ovaj mec (bez obzira na ishod) meni pokazuje da je Djokovic, najbolji majstor u konstruisanju poena, mislim da mu nema ravnog u istoriji Tenisa po ovom segmentu. To govori koliko je on inteligentan i igrac i covek.
Odlicno mu funkcionise BH udarac i u najmanju ruku je u egalu sa Nadalovim ubitacnim FH-om. Nadalov FH udarac je efikasan samo kada dobije kratku loptu u svakim ostalim varijantama, Djokovicev FH udarac jako dobro radi.
Odlicno je sve ovo, Djokovic je ponovo poceo da igra tenis !!!

Loki

pre 5 godina

Kad sam juče napisao da ga Nadal pakuje u 2 seta bilo je minusa... I ja se slažem da Novak diže formu, ali fali vam mnogo realnosti u vašim komentarima.

Hejteru

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)




Činjenično stanje je da tvoje činjenice nikog ne zanimaju i da čovek igra sve bolje i bolje, a ako ga ne voliš idi u Španiju pa navijaj za Nadala. Pozdrav...

Aleksandar

pre 5 godina

Jedna stvar mi nikad neće biti jasna. Da neko mrzi sportistu iste nacionalnosti kao on i da navija za neke druge koji mu nisu niko i ništa u životu. Čemu tolika mržnja i pakost nije mi jasno.
Samo jednu stvar da Vam kažem. Svi vi zajedno koji ga mrzite nećete svi zajedno postići ono što je on, i BIĆE UVEK ZAPISAN U ISTORIJI TENISA KAO JEDAN OD NAJBOLJIH, pa i sutra da okači reket o klin! ALI NAŽALOST PO VAS, za koji mesec će početi opet da razbija vaše miljenike sa kojima je i ovako u plusu . Poz

SMILICA

pre 5 godina

Dobro došao No1E SOKOLE!
Dobro došao NOVAČE JUNAČE!

Polako ali SIGURNO No1E se vraća.
Vidi se da je promenio način serviranja, ali još malo i No1E postaje NOLEMINATOR.
Svi ovi koji pljuju Novaka a nisu NIŠTA uradili u životu treba da ih je SRAMOTA.
NE ZABORAVITE DA JE NOVAK 3X BIO NAJBOLJI SPORTISTA PLANETE!!!!
I OPET ĆE BITI U INAT SVIMA
DUŠMANIMA!!!!

antiDebil

pre 5 godina

To je to, zverka se vratila !!!
Do kraja godine ocekujem nove Nadalove izmisljene povrede i naravno Novakove trofej. Bice zanimljivo....cuti sta ce vamos tamos novo smisliti.

Mara vračara

pre 5 godina

Nije me bilo odavno. Srecna sam - Nole se vraca. Pa i da izgubi danas - udarci su tu, kretanje jos malo da vrati bice to super do Vimbldona ne zvala se ja Mara!

NbgDeki

pre 5 godina

Iako je tek sanirao povredu, ovaj mec (bez obzira na ishod) meni pokazuje da je Djokovic, najbolji majstor u konstruisanju poena, mislim da mu nema ravnog u istoriji Tenisa po ovom segmentu. To govori koliko je on inteligentan i igrac i covek.
Odlicno mu funkcionise BH udarac i u najmanju ruku je u egalu sa Nadalovim ubitacnim FH-om. Nadalov FH udarac je efikasan samo kada dobije kratku loptu u svakim ostalim varijantama, Djokovicev FH udarac jako dobro radi.
Odlicno je sve ovo, Djokovic je ponovo poceo da igra tenis !!!
(DURICIC Ljubisa, 19. maj 2018 16:37)

Tek sanirao povredu... O Boze

krznena revolucija

pre 5 godina

Cestitam, dragi Novace!
Nijednog trenutka nisam sumnjala u tebe!
Masters u Rimu je potvrda da se nikada ne smiju otpisivati srce i sposobnosti istinskog sampiona, kakav si ti.
Mnogo zdravlja i sportske srece ti zelim!
Srdacan pozdrav za redakciju i sve Noletove fanove!

Rio

pre 5 godina

Vecina vas nije se bavila sportom i padate u euforiju ili bedak, zavisi od dana.Ne razumete tenis, kao da niste gledali mec i ne uocavate razliiku izmedju Rima i RG koji sledi. E ta razlika je kljucna, mada vi mozete navjati stomakom.

marko

pre 5 godina

Ajde Noleeeee. Samo guraj. Osvoji jos koji turnir i u penziju pa da te po tome pamte. Cestitam. Samo napred i ulepsaj nam jos malo ovu sumornu svakodnevnicu.

stole

pre 5 godina

Suze su mi krenule ali ne zbog Noletovog poraza, već što je konačno vratio toliko se čekalo i opet ima svoju igru od pre dve godine. siguran sam da će osvajati opet velike turnire

Boki

pre 5 godina

Ajmo, hejteri, imate jos samo malo vremena da likujete i prosipate svoju žuč, ali naš Nole se vraća na staze uspeha. Vidite i vi to jako dobro, ali vam mržnja i pakost ne dozvoljavaju da to priznate. Gde je bio u Indian Velsu i Majamiju, a gde je sad - nebo i zemlja. Korak po korak, iz meča u meč igra sve jače, sve sigurnije i lagano se puni samopouzdanjem. Možda na Roland Garosu neće uspeti da uzme turnir, ali na Vimbldonu će biti sasvim druga priča. Od američke turneje ponovo kreće dominacija jer i slepci vide koliko je gladan pobeda i ambicionzan da se vrati na prvo mesto.

yu

pre 5 godina

Nole,dok on prima servis 4 metara iza linije samo sporiji servis mu šalji sa više spina u stranu,jedan nece moći reternirati,a kad pridje što više u noge,nadal ne zna gde se nalazi,samo agresivna snaga..

eh

pre 5 godina

Prvi set dobar, a drugi je Nadal odigrao koliko mu je trebalo. Niti je Nadal dobar kao sto je bio, niti Nole ima kondicije i za 2 seta s ovakvim Nadalom. U RG se igra na 3 dobivena seta, sto znaci da mec moze otici i u 5 setova. Nisam bas optimist za RG, ali videti cemo kako ce to da ide na brzim podlogama.

Sabre

pre 5 godina

Bežao, bežao i izbegao vožnju bicikle, ali mora se priznati da sada nije bio loš, mada ga i Rafa pustio, držao je na letu, nije hteo baš da ga razbije, siguran sam da Djoković ne bi imao milosti da je obrnuta situacija.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mm, 19. maj 2018 18:04)

Sta lupetas liche? Mec je bio veoma blizu i par lopti, tj nepreciznih bekhenda Djokovicevih neiznudjenih gresaka su ga 90% odlucile. Djokovic je igrao na otprilike 85% svojih mogucnosti, Nadal na otprilike 95%, i to je nazalost za sljaku imalo i imace uvek ovakav epilog. Ali posle svega sto je Djokovic preziveo, to je mnogo mnogo bolje nego sto je iko pa i on sam mogao da se nada, a ako ovakvim tempom nastavi, sasvim ima sanse na RG-u, a na travi i betonu ce vec Rafu oduvati...

ajoj

pre 5 godina

@Sabre

ŠTA je Djokovic preživeo? Šta leba ti? Koliko puta je Nadal bio u takvoj situaciji ali tada ste slavili pobede, što Novakove što drugih tenisera.

Dragan

pre 5 godina

Novak se vraca u svoju formu, ubrzano, sto je mnogo bitno pted RG.
Mene samo intetesuje, jedna stvar, a to je zasto nema u boksu nikoga od njegove porodice, sem strica, ako sam dobro video.Pogledajte Rafin, boks.Zato onako izgara na terenu i ima volju da igra ovako teske meceve.To upra nedostaje Novaku.Ja licno mislim da je tu najveci problem za Novaka.Sjetite se onog boksa sa RG, gdje je Nole postao JOKER. Sve posle toga, nesto ne ide po Novaka dobro. Zao mi je Novaka, jer ima srce, volju i zar za tenisom, a to upravo nedostaje Novaku.Podrska od svojih najmilijih je broj jedan u ovome sportu, koji je jedan od najtezih individualnih sportova.Tu nesto nije u redu, a niko nedaje u javnost pravu stvar.Tu lezi po meni Novakov problem.Videcemo , ko ce biti u boksu na RG, samo nedaj boze da se pojavi onaj Pepe koji je doprineo velikom padu Novaka.
Sretno i uspesno na RG, zeli ti tvoj verni navijac iz
ARIZONE.

делија нс

pre 5 godina

И када је најгори за мене је најбољи и нећу и не желим да будем објективан. Србин сам, Србин је и .... треба ли још нешто рећи?!

ono kad čovek lupi i ostane živ

pre 5 godina

Nadal sa pola snage, rutinski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Aha, videli smo

senad

pre 5 godina

Marko samo kazem da ce biti tesko na brzim podlogama Nadalov servis je u zadnje vreme ispod 50% mozda na sljaki prolazi ali na travi i betonu tesko normalno da covek ima titula na brzim podlogama ali danas je Novak pravio razliku isključivo na servis dog je Nadal imao prednost u igri.

Вељко

pre 5 godina

Želim da kažem nešto u vezi Novaka,meča,ne dotičući se igre u istom.
Ono što sam video a nadam se i široki auditorijum kraj malih ekrana,je nedvosmislena poruka Đokovića da se vratio,da je tu,da ponovo želi da se takmiči.
Bio sam ubeđen da je na par prethodnih turnira vešto "izbegavao" Nadala.Očekivao sam to i ovde-ali ne.Izašao mu je na crtu,iako Španac deluje zastrašujuće dobro,verovatno ubeđen da ima šanse za pobedu.
Ta činjenica me fascinira,da Nole pored toliko loših turnira ima dovoljno samopouzdanja da se bori protiv najboljeg!Da veruje.
Ostalo će doći,ne sumnjam!
Igra je počela ili kocka je bačena!

-21g

pre 5 godina

Sjajno za svetski tenis, tužno za tvoj pravopis.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dag Kristi, 19. maj 2018 16:23)
Neko ko se potpisuje "Dag Kristi", pametuje o pravopisu, hehe!

Sasa

pre 5 godina

Nadal sa pola snage, rutinski.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Hajde sto lupetas na vestima o fudbalu, ali zar je moguce da si se preselio i na vesti o tenisu..... Kakve covece pola snage? Ovakav Djokovic koji je objektivno i dalje daleko od svoje forme je bez ikakvih problema u velikom delu meca parirao Nadalu koji je sa ovakvom igrom razbijao protivnike u proterklom periodu. Koliko ti ne znas.

rafa

pre 5 godina

Sjajan mec, obzirom da nisu dugo igrali jedan protiv drugog, veoma kvalitetan mec.
Neki od komentara su mi zanimljivi. Kaze jedan, Novak je igrao na 85% a Rafa na 95%.Nemam nameru da hejtujem nikoga ali ovo mi je fascinantno. Novak je odigrao na 120% svojih trenutnih mogucnosti, to je istina i to je fascinantno.Nadal sa druge strane u padu forme, pocevsi od Madrida, koji mu i ne odgovara bas, a tako je i ovde nastavio. Ljudi gledaju rezultat ili statistiku koja cesto ne pokazuje realno stanje. Ovako ja gledam na to: Nadal je u celom mecu pogodio 2 paralele forhendom i mozda toliko bekhendom. Malo puta se odlucivao uopste za paralele u mecu i to je cinio uglavnom bekhendom, najcesce tako sto odigra balon. Znaci, uopste ne oseca taj udarac. Ceo mec igra forhend dijagonalu, pritom stoji na 3 metra od linije. Imajuci u vidu da je gotovo ceo mec servirao 2. servis, postavlja se pitanje koliko je zapravo dobro igrao RAfa? Novak sa druge strane, odlican prvi servis, 195km/h cesto, znaci sve je u redu sa laktom.U toku vecine poena 5 puta odigra paralelu, dijagonalu, spin, ravan, sve..sve ulazi,Problem je sto nema dovoljno snage da ti udarci budu i vineri automatski.E sad, da je to njegov stil igre, da tako samara lopticu od pocetka do kraja, ne bih se cudio.Medjutim, on jedino protiv Nadala igra ovako agresivno, jer drugacije ne moze. A danas ga je islo i to dobro.Znaci, bolje od ovoga ne moze ni u teoriji, bar sada. Zaklucak: ukoliko ne ojaca, nema ni teoretske sanse protiv Nadala

Eidos

pre 5 godina

Novak je danas pobedio drugu bitku,onu koju je vojevao u glavi dugo dugo! A jedan ogroman poraz svih onih(koji kako uvek napisu realno sagledavaju stvari i samo pisu kako jeste) koji ga redovno pljuju,omalovazavaju i pricaju sa njim uz podsmeh,njima je najgore jer nemaju ama nikakav argument validan da ga pljuju danas! Svaka cast Novaku na ovom mecu,i svaka cast Nadalu na pobedi,mec je bio za uzivanje!

Meki

pre 5 godina

Mene samo interesuje gde su sad sve oni eksperti,koji koliko juce Novaku savetovase da prestane da igra i tome slicno...teske bud
......ne

monden

pre 5 godina

Koliko je meč bio težak najbolje pokazuje Nadalovo radovanje na kraju, kao da je osvojio turnir.Verovao sam da će mu Novak skupo prodati kožu, ali da će čitav prvi set odigrati kao iz najboljih dana, to nisam.Povratak starog stručnog štaba mu puno znači.Samo mislim da Novaka koče neki privatni problemi, pa da, opet, zablista.Znanja i umeća, itekako, ima

Filip

pre 5 godina

Bravooo Nole,svaka cast na nivou tenisa koji si pokazao, ovo je ta igra kojoj rusis sve redom,90% tvojih mogucnosti,ovakav mec ti je bas trebao... Danas je falilo tih 10% protiv neverovatnog Nadala al ne sumnjam ta ces na RG-u biti na maksimumu i te sitnice koje su danas odlucile okrenuti u svoju korist. Dobrodosao nazad Novace!

komnen barjaktar

pre 5 godina

Mrzitelji Novakovog teniskog imena i dela u panici! Jao nije valjda da se vraća??!! A evidentno je da se vraća igra mu je svakim danom sve bolja! Odlično Novače, igrao si skoro egal meč! Rafa je pobedio zahvaljujući kontinuitetu u mečevima od početka sezone i boljoj formi. Verujem da je ružan i traumatičan period koji je imao na turnirima Masters serije u USA iza Novaka. Možda bude osvojen i neki turnir do kraja sezone, npr. Sinsinati, zašto da ne! Sve u svemu rimsko izdanje N.Đ. raduje sve njegove navijače!!

Mrki

pre 5 godina

Sjajan mec,fantastican.Najbolji Novakov poraz u karijeri,poraz koji je ustvari pobeda jer sada vidi koliko je blizu kralju sljake.Da je imao 3-4 sata vise odmora mislim da bi mec zavrsio malo drugacije,ali i ovako nema se sta zameriti Novaku.Odigrao je fenomenalno,ali je na drugoj strani imao jednog tigra koji je stizao sve moguce i nemoguce a veoma malo gresio.U jedno sam siguran,a to je da se Nole vratio,tu je,zakucao je na vrata i sada slede finese pa onda napad na RG,siguran sam da moze da dogura i do finala.IDEMOOOOO NOLEEEE!!!

Пазарац

pre 5 godina

наш понос си Новаче!!! Опет ћеш да блисташ....а и да не дође до тога, није битно!!! Јер ми спортисту као тебе нисмо имали!!! Воли тебе Србија ( барем они прави који умеју да воле, цене и поштују)

Dragan

pre 5 godina

Ko nije gledao celi mec, nema pravo na komentar.Po rezultatu izgleda da je Novak ubedljivo izgubio mec, naprotiv Novak je igrao izvanredno, ali kao i uvijek odlucilo je samo nekoliko ptrsudnih poena koji su otisli na Rafinu stranu.Ne mogu da kazem da Rafa nije zasluzio ovu pobedu, alu treba odati Novaku veliko priznanje na lavovskoj borbi na sljaki gdje Rafa dominira godinama i gdje mu nema premca.Zato Fedex izbjegava sljaku i cuva se za Vimblodon gdje on dominira.Daj boze jos ovakvih meceva, jer je ovo uzivanje za gledanje.Idemo Nole, sa verom u tebe da ponovis ovako dobre meceve na RG. NOLE JOKER, jedini i samo jedini u novoj eri.Sretno LEGENDO NA RG U PARIZU.

remax

pre 5 godina

Svaka čast Noletu za odličan meč, a posebno prvi set.
Sad se vidi da je pravo zborio, da se forma tempira za RG.
Imam utisak da mu nedostaje još samo malo više kondicije i koncentracije, tj. preciznosti, da bi se tukao i Nadal.
Sa ovakvom igrom, ostale igrače bi dobijao u 99% slučajeva.
Samo još Zverev i Tim i to kad povilene, mogli bi da mu naprave neki problem.

Jack Sparrow

pre 5 godina

Kakav tenis :O
Uzivajte dok mozete i postujte Novaka, jer je od svih tenisera koji su ikad igrali on u 3 najbolja nije ni bitan raspored,bilo ih je milijardu a on je u 3 najbolja.
Ipak imamo priliku da uzivamo jos 5 godina najvise zato uzivajmo.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Kako mech odmice tako komentari zaslepljenih noletovih navijaca prelaze iz "razbice ga nole", "odrace ga", "bice vamos-tamos" prelaze u "pa dobro, bitno da igra", "sta god da uradi - sve ti je oprosteno" i sl. Da li je zaista toliki problem realno sagledati cinjenicno stanje?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (True Batman Fan, 19. maj 2018 17:09)
--------
A šta je "činjenično stanje"?! Da treba da mrze i omalovažavaju Novaka Djokovića i navijaji za Rodžera federera ili Nadala, da bi sebi a i svetu pokazali svoje "evropsko opredeljenje"?! Zar mi navijamo za naše samo kada pobedjuju? Novak Djoković se vraća u tenis. Nedostaje mu ona upornost i snaga koju je imao. Ako želi da nastavi u duhu stare slave, jasno je da može i da ima kapaciteta. Bojim se samo da ne dobije neki sindrom od svojih "obožavalaca", koji brzo izgube živce i počnu da navijaju za njegove protivnike. Nole nije mnogima simpatičan, posebno u Srbiji. Zato što je uspeo, zato što je bogat i, zato što je odan ovoj svojoj državi i svome narodu. Mnogi bi posle prvog obilnijeg obroka podigli "rep" i otišli bilo gde. Da budem iskren nervira me Noletovo "presudjivanje" u korist protivnika čak i kada sudija dosudi aut. Nikada nisam primetio da to radi Nadal. Ili Federer. Oni su teniseri a Mahatma Gandi se bavio nečim drugim.

?

pre 5 godina

Ovo je divno. Dobio, izgubio, Srbi u euforiji, hvale i jedno i drugo. Misterija jos jedna srpskog mentaliteta.
(Kiza, 19. maj 2018 16:35)

A ti kao iznad toga, a ipak si tu i komentarišeš, misterija koja nikad neće biti rešena.

Bratislav

pre 5 godina

Bravo za Novaka. Tri odlična meča odigrao je u Rimu. Drago mi je zbog toga.
Verujem u njegov potpuni povratak. Verujem u njegov novi šampionski hod.
Od mene će u svakom trenutku imati podršku bez obzira na rejting.
NAPRED NOVAČE
NAPRED TROSTRUKI NAJBOLJI SPORTO SVETA

gigatrend

pre 5 godina

Ako ne pamtite, pogledajte snimak: Novak je ovaj meč izgubio u 5. poenu 1. gema. Sve je moglo biti drugačije, ali i ovo je veliki napredak. Samo da još malo smanji nervozu i smiri živce.

Aleks

pre 5 godina

Dobrodošao nazad atomski tenisu! Nadam se da ćeš potrajati što duže...
I nije ni bitno na kraju ko će da pobedi kada ova dva momka igraju... Ovaj kvalitet tenisa će ko zna ko i kada da ponovi...

Ratko

pre 5 godina

Đoković je veoma raspoložen za igru. Ovaj meč verovatno ide na tri dobijena seta. Malo se i Novak kasno upalio inače bi ga ga dobio prvi set. Veoma je popravio igru, nabacio je kondiciju i sad nema problema sve ide kao podmazano. Njega ovakvi mečevi imponuju, on živi za ovakve mečeve. Rafa igra sa 100 posto svojih mogućnosti puca iz sve snage on je na vrhuncu forme. Čeka nas zanimljiv nastavak sezone.

Zex

pre 5 godina

Bravo Nole.Uopste Novak nemora biti spremniji za Nadala.Zao mi je prvog seta jer da ga je dobio dobio bi i drugi u to sam siguran.Novak se igrao sa Nadalom u pojedinim momentima.Nazalost sitne stvari su ga poremetile ali kako i nebi.Gubis prvi set stignes ga i u tajbrejku izgubis.To boli mnogo.Novaka je to pobedilo u drugom setu.Nije prvi put da izgubi ovako.Novak nemora biti bolji nego danas treba biti konstantan i to je to.Bravo Novace za one uglove i za fantasticne poene.Ti si Klasa, znao sam da nisi zaboravio tenis.Nije mi zao kada se izgubi losom igrom ali danas je imao Nadala ali to je sport.

Bane

pre 5 godina

(Ufo, 19. maj 2018 18:31)

Odlika velikog čoveka jeste da se ne fali svojim uspesima. Pošto nigde nemožeš da pročitaš o tome je se čovek ne hvali misliš da on ništa ne doprinosi Srbijo . Pomaže od drugar itekako naročito deci.

Andreja

pre 5 godina

Bravo Novače!Pokazao je na ovom turniru da je Rim jedan od njegovih omiljenih gradova, i prošle godine igrao je odlično došao do finala, poraz od Nadala nije toliko loš ali, videli smo da je Nadal dobio na čistu snagu: udara loptu prejako i sve pogadja dok Novak koristi poslednji atom snage da je vrati i to ne može ceo meč ali i žreb koji mu je odgovarao dobio je Dolgopolova i Bazivašvilija koji su ipak igrači vrlo slabi tu nije bilo problema ali onda Ramos-Vinjolas koji mu leži i na kraju njegova stara mušterija Nišikori, koji isto odgovara Novaku setimo se da ga je dobio i u Madridu u 2 seta sada u 3 ali dobro i tek u polifinalu Rafa koji je dodatno motivisan kako bi vratio prvo mesto i zaista ne igra lep tenis na čistu snagu i mišiće i to je dovoljno da pobedi ali dobro jer sa samopouzdanjem
Novak ide na Rolan Garos i nadamo se dobrom rezultatu.

anica

pre 5 godina

Bas sam se uzelela njihovih duela, mnogo kvalitetan mec, briga me za rezultat... vraca se moj Nole polako, psuje..nervira se, udara kao lav!

onako

pre 5 godina

Kako god se završavio meč, igra je posle dužeg vremena ok . Ima par stvari tu : još malo fiz spreme i psihički da shvati ovo kao ogroman korak napred a ne kao neuspeh.
Realno Rafa je u zoni i još šljaka, tako da nije tragedija . Prvi set je odličan bio .
Ako ništa drugo neka pogleda poene sam da shvati koliko je igrao odlično.
Da je ovako igrao na početku sezone sada bi bio u još boljoj formi.
Čini mi se da mu dobri servisi najviše nedostaju trenutno, par tih poena bez umora jer kad pusti ruku vidi se klasa .
U svakom slučaju bilo bi dobro za tenis da se vrati na približno isti nivo .

Vucko

pre 5 godina

Blizu je Novak povratka na stari nivo. U to sam uveren posle ovog meca. Bio mu je potreban dobar trening, a to sa Vajdom i Gricom ima. Njegova najveca greska je bila sto je oterao Bekera i taj strucni stab, a nista mu oni nisu bili krivi za posrtanje, vec povreda i nedostatak motivacije posle osvajanja Roland Garosa. Sada mislim da je sve to povratio, i da je zdrav i fizicki i psihicki, i ocekujem dobre igre i na Roland Garosu, a da na sezoni na travi opet bude onaj stari.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Иако је пораз, задовољан сам. Није баш пуно фалило да се побиједи поготово први сет. Много је напредовао и против највећег могућег противника на "његовој" подлози је видио колико и шта још треба да поправи. Слажем се са многима да је то кондиција прије свега. Добро је. БРАВО НОВАЧЕ СОКОЛЕ НАШ! 👏👏👏

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Jedan u usponu forme drugi u top formi. Vrhunski tenis za uzivanje. Nema boljih na svetu niti ce ih dugo biti. 
(Gazda Dojkan, 19. maj 2018 16:19) 
Brate sebe lazes
(Lazni Brkajlo, 19. maj 2018 18:20)

Reci mi istinu, koja dvojica su bolji? Ciji je to rivalitet ostavio veci trag u tenisu? Prosvetli me.

Marko

pre 5 godina

Ljudi,ovaj tenis sto smo danas gledali je jako nedostajao,uživali smo u meču,Nadal jednostavno nije imao resenja se da igra visoke spinove na vetru,sto Novaku ne odgovara,a i ne voli takve uslove,jednostavno nije ga napadao iz forhenda kako igra sa drugim igračima,Tim Zverer i ostali lepo ih je gledati,ali nisu nažalost još uvek oni tenis,tenis je RF,Nadal i Novak i to svi znamo,na dobrom smo putu da još koju godinu uživamo u tenisu..

?

pre 5 godina

Naravno da navijamo za Novaka al za sad je realna pobeda Nadala 6:2 6:1, pa na narednim turnirima da očekujemo više od Nola
(realno, 19. maj 2018 15:03)

6:2 6:1 kažeš?
Realno si...

vatreni noletov navijač

pre 5 godina

Bravo Nole,ti si pobedio sebe a bika ces malo kasnije jer ipak je on u boljoj forni.Ali drsgo mi je sto si ga razdrmao i onoliko znoja iz njega isterao pa nek zapamti za sledeci put je tvoj.A i on to dobro zna i zato kaze bolje mali mis da je juce pobedio.Ovde odlucuju 2ili 3 poena i bilo je tesko i kad si vladao planetom a ne sad.Uglavnom,Nole na pravi si se nacin pikazao da si se vratio.Idemo Nole na RG po jos bolje rezultats.Sretno,bilo je uzivanje gledati te.

Lowlender

pre 5 godina

Ovaj meč je primer poraza koji ne boli već uliva novu snagu i samopouzdanje. Svi znaju koliko Novak može kada hoće i postavi fokus na stoprocentnu posvećenost tenisu. Neka samo tako nastavi!

taki p.

pre 5 godina

Malo je smesno citati ove hvalospeve,do juce bar polovina se utrkivala ko ce vise da vredja Novaka,slali su ga u penziju,kao tenis ga vise ne interesuje,treba da jede ovo-ono,sad odjedanput podrska za sampiona,ne sluti na dobro.Sto je najgore vidjao sam ih na stranim sajtovima,tamo su bili malo manje reciti ali jednako nepodnosljivi.Da imaju obraza javno bi se izvinuli,ovako samo pokazuju koliko su dvolicni.Novak jos nije nista osvojio mada je na dobrom putu,mogu da zamislim ako opet kiksne kakvi komentari slede.Sto se tice meca,sve sam to ranije prognozirao,uzivao sam kao nekada,dva velika sampiona.

xxx7

pre 5 godina

Obzirom da je igrao bez prvog servisa, super. Blizu je, bice spreman za RG.
(sasa jokic, 19. maj 2018 17:16)

kako bez prvog servisa?! preko 70% mu je bio prvi servis,i zbog tog podatka je i ovoliko dugo bio u mecu. Drugi set rutinski, u prvom Nadal dozvolio da se Nole vrati,ali je i prvi lagano mogo da bude kao drugi,jer je Rafa imao 5:2. Novak igra sasvim ok,ali Rafa na sljaci je zver!

Zvezdas

pre 5 godina

Valjda ce Novak da se prijavi za neki od tirnira na sljaci
Ide Stutgart i jos nekoloko
Da izabere po ucesnicima i da stice samopouzdanje i kondiciju za turnirske borbe.Nadam se da nece opet na odmor

Goran

pre 5 godina

Naslov sve govori, da je Djokovic u ovom mecu bio samo u malo boljoj formi, bio bi ovo mnogo neizvesniji mec,sto je odlican znak jer kada je ovakav Novak maltene bio egal skoro ceo mec (nijanse su ipak prevagnule na Rafinu stranu), sta ce tek onda biti kada se Novak sa fizickom spremom i velikim samopouzdanjem u potpunosti vrati ,bice onda mnogo teze kralju sljake da dominira kao sto je dominirao dosad...ovo je poraz koji najmanje pece, jer nam se stari dobri Novak izgleda vraca tamo gde mu je i mesto u sam vrh svetskog tenisa...idemo majstore !

LP

pre 5 godina

Super stvar za njega. Taman odmor do RG i tada ide do cetvrt ili polufinala. Vimbldon polufinale, US open finale ili uzima i onda ne brani nista. Do kraja godine u prvih 5 i onda sto ste osvojili, osvojili ste ...

Markic

pre 5 godina

Pogledajte samo biceps nadala pa onda djokovica i biće vam jasno ko će da pobedi.
(ISKRIČAVA ČIVAVA, 19. maj 2018 15:23)

Vazda je Nadal imao veći biceps od Novaka, znači od kad su se pojavili na tour-u. Inače 26:24 u pobedama za Novaka.

Mikii

pre 5 godina

Na 4:2 30:30 Nadal ubija servisom Djokovica na T liniji, komentator govori kako je to greska Djokovica iz bekhenda. Potom ide i as od preko 200 km/h, a komentator zamera Djokovicu na propustenim sansama. Daj, sklonite ove ljude vise.

dragan

pre 5 godina

Adriano_Galiliani, 19. maj 2018 17:09)

Da to se baš videlo kad servira, to se on polio vodom to nije znoj koji mu curin niz lice. Drugar kad neko igra sa pola snage se tako sigurno ne znoji.

Dragan

pre 5 godina

Izvanredan mec za gledanje.Novak ovako ranjen vise nego dobro je parirao kralju sljake.Novak je pokazao da dize fomu, sada je ocekivati da zvanicno proradi na RG, i da vtati Rafi ovaj danas poraz.Sada ce sve biti do organizatora RG, kako ce nastimati zreb.Sve u svemu Novak se borio lavovski, nasta mu treba odati veliko priznanje i dati mu veliku podrsku pred RG.
Novak se lagano vraca u formu posle pada u igri vise od godinu dana, ali dobra stvar je sto ima zara za borbu, samo mu tteba ovakvih meceva.Svaka cast i Rafi, jer je dokazao da je kralj sljake, i bez premca na ovoj podlogi.Uzivao sam u mecu, i daj boze jos ovakvih derbija.Ipak je jos uvijek prednost za Noleta
26+25. IDEMO NOLE PO RG, i dokazi da je kriza proslost.Svaka cast danas na odlicnoj igri dvojice legendi u ovome sportu.Ovakvi mecevi se pamte i nedostaju ovome sportu.Zato budimo sretni dok igraju Rafa, Novak i Fedex.Posle ovih legendi tenis nece biti nikada na ovome nivou za uzivanje.

Srbijanac

pre 5 godina

Sta bi mu radio za ovo odustajanje u zadnjem gemu...Uff...Zabraniti da koristi lob i drop-shotna na RG i poboljsati preciznost, jer mu svaka druga lopta ode u aut. Sve u svemu, odlicna igra Djokovica. Cenim da je gledanost ovog meca za 10 puta nadmasila sve meceve u 2018 god..

Mostar

pre 5 godina

Mislim da je Novak odigrao prilično dobro. Čak je djelovalo da moze do prvog seta. Poslje je Nadal podigao nivo igre, a Đoković počeo fizički padati.
Teško je predvidjeti kako će biti dalje. Ipak godine idu, uskoro 31.

boris

pre 5 godina

Sta da vrati 10 % sprema da se podigne, da se dobije neki veliki mec zbog samopuzdanja i to je to...
.ovaj mec je resen u prvom setu kod 6:6 i 3:3 u tie breaku kada su promenjene strane i Djokovic imao jos jedan servis ..da je tu uzeo poen moglo je sve drugacije da zavrsi.....ima se utisak da je on Nadalu zaista najtezi protivnik i vidi se kod Rafe veliki respekt...
pa zamislite da je Nole poveo sa 1:0...tek bi tada Rafi usao u glavu...ovako nista, ali Nole se vratio...u to nema dileme
...

MARKO DJUKANOVIC

pre 5 godina

I sta kaze "Senad"...nema igru i ne zna Rafa na brzim podlogama...stvarno nema pojma,nikad nista van sljake osvojio nije...i nece,dakako!

Andreja

pre 5 godina

Bravo Novače! Pokazao je da mu je Rim jedan od omiljenih gradova i prošle godine dobar rezultat, tada je došao do finala sada do polufinala ali dobro, i žreb je ove godine bio naklonjen Novaku i relativno lak prvo Dolgopolov i Bazivašvili koji su ipak preslabi tu nije bilo problema, onda Ramos-Vinjolas koji mu leži a zatim stara mušterija Nišikori kog je pobedio u Madridu pre 2 nedelje i onda Nadal koji ne igra lep tenis ali igra snažno, udarci su mu prejaki i precizni dok Djoković koristi poslednji atom snage da bi vratio i to ne može ceo meč ali napredak se vidi i dobro je što Rim ide odmah pre Rolan Garosa jer Novak ide u Pariz sa dodatnim samopouzdanjem i nadamo se dobrom rezultatu i naravno i na Vimbldonu i u nastavku sezone.

straviator

pre 5 godina

Mozda je Noletu bio povredjen lakat! Pa kad nije mogao bez operacije da ga izleci, onda je operisao. A posle operacije i oporavka pocinje da igra tenis kao sto je igrao pre povrede.

Da nije to citava prica?

Napred Nole care!

PS za trolove: Nece Nadal valjda da pobedi dva puta od jednom, pa vec danas da izjednaci medjusobni skor!?

anica

pre 5 godina

Bravo Nole! Taj pogled, zelja, borba...to je ono sto svaki tvoj navijac vec dugo zeli da vidi, nikada nismo prestali da te volimo.
Napred sokole!

matori

pre 5 godina

generalno, nije bilo loše, mada može i bolje...
da je napredovao, jeste.
ključno na RG je da ne naleti na Rafu rano, a sa ostalima verovatno već sada može da igra i pobedi. treba mu još malo kondicije, jer ovi sitni padovi koncentracije koje je Rafa iskoristio, ili je Novak ispromašivao, je baš do kondicije....
bitno je da je želja tu !
idemo!!!

Фрфљави

pre 5 godina

Када се узвате оваква два мајстора да играју, тек се ОВДЕ види колико се разликују мечеви наспрам осталих. Колико је ово интелинтна игра била... колико је ово борба психе била... сваки поен је прецизно осмишљен. Па тек када се заврши, онда се конструише други у тој истој глави. Баш се види разлика наспрам осталих... Доминик туче по лопти као луд и то је све... А ова двојица... класа изнад.

Tintus

pre 5 godina

Nisam neki stručnjak, ali prvi set je bio baš uzbudljiv i zanimljiv, lep za gledanje. Novak igra dobro. Rafa je u ovom trenutku bolji i jači, ali Novak je na putu povratka. Čestitke Rafi na pobedi i prikazanoj igri, ali glavni utisak je da je Novak opet upalio motore...IDEMO NOLEEE...!!!

Zvezdas

pre 5 godina

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...
(palop, 19. maj 2018 18:03)

Sta napisa covece.Tenis nije kontakt igra. Skocnost belih igraca je manja od crnih zbog anatomije misica.Rafa nije pobedio sto ima jace ruke i bicepse vec zato sto je u turnusu dobrih rezultata na sljaci.Presudio je brek vise

darko

pre 5 godina

Rafa je u blagom padu forme i ako ne bude umoran dobice ga mali Zverev. Zverev je osvojio Madrid i igrace finale protiv Rafe - mozda malo previse, inace je Zverev u ovom trenutku najbolji igrac sljake i po meni prvi favorit na RG.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vleggi, 19. maj 2018 19:41)
Samo jos nekako da prodje prvo kolo taj najbolji sljakas. Sta covek sve ovde nece procitati prosto neverovatno. A da ne govorimo da veze sa temom nema. Tipicno trolovski.
Solidan mec , uzimajuci u obzir Djokovicevu formu. Nadal nikako nije mogao ubedljivije dobiti ovaj mec, cemu su se mnogi nadali i radovali ovde.

Никола87

pre 5 godina

Рафа ми је толико оставио утисак једне потпуне људине оним његовим изјавама подршке према Нолету, солидарношћу са њим у време кад су га чак и његови Срби пљували, да признајем да ће ми скоро бити помало криво ако га Ноле буде победио. Један мудри римски беседник је рекао "Велико је достигнуће задобити дивљење великих", и мислим да су управо речи подршке од стране једног Рафе утицале на то да Новаково самопоуздање скочи до овако одлучујућег нивоа, иако су га сигурно и многи други храбрили пре Рафе. Он је тачно осетио како да помогне свом саборцу, и за то ћу му у најмању руку одати поштовање ако изгуби.

Kobe Bryant

pre 5 godina

U prva cetiri gema Novak pokazao vrhunsku igru. Pokazao zasto jedini "ume da igra" s Nadalom. Mnogo raznovrsniji u taktici I atraktivnosti poena od Nadala. Medjutim, problem je snaga, tj.kondicija. Bojim se da je novak spreman samo za tih par gemova. Kada bi bio na nivou kondicije od pre dve godine, niko, podvlacim NIIKO, mu ne bi mogao nista.

Billzz

pre 5 godina

Fantastican prvi set! Najboljih sat i nest tenisa sto smo gledali odavnooo. Svaka cast obojici. Kako kod da zavrsi ovo je jedan odlican nagovestaj da se Nole sasvim sigurno vraca na vrh gde i pripada.

tenis

pre 5 godina

Izgubio Nole prvi set ali svaka mu cast na borbenosti. Nijanse su odlucile. Vrhunski tenis.Moze da pobedi ali i ako bude izgubio pokazao je da je spreman za RG. Vajda je cudo, vratio ga je u “zivot” u roku od mesec dana. Ajmo Nole do pobede! Srecno!!!

Dr.

pre 5 godina

Lepo Nole kaze, teoretske sanse nema da ga probijes. To je tako frustrirajuce, igras brutalne udarce i ne mozes da ga probijes, naprotiv, kao da udaras u zid, sve ti se vraca!

palop

pre 5 godina

Ne pobedjuju bicepsi,kvadrisepsi i misicna masa.tenis nije bacanje kugle i kladiva ili dizanje tegova
(Navijac Zvezde, 19. maj 2018 15:34)

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...

draganO

pre 5 godina

U isto ovo vreme prosle godine Rafa se vratio serijom pobeda posle pauze zbog povrede. Slicno je i ove godine, s'tim sto je protagonista ovoga puta Novak, pa je pobeda veceras vrlo verovatna.

Marinkova bara

pre 5 godina

Novak je na dobrom putu
Vidi se razlika izmedju IW i sada Rima.Jos uvek kondicija nije na nivou.Nece pasti iza 20 mesta.Za sljaku treba dosta trcanja i snage.Loptica odskace visoko.Zato je Nadal nepobediv na sljaci.Ali kada dodje trava i beton Rafe nema nigde.Malo su i organizatori isli na ruku Nadalu.Vise vremena za odmor

Marko Markov II

pre 5 godina

5:5, vratio se u igru.
Kako god zavrsi i danas i za vek vekova, al' da Srbi navijaju protiv Srba.
To nema nigdje osim kod nas, nebeskog naroda.
Volio bih uopznati Svajcarca protiv RF ili Spanca protiv Rafe. Bruka

Andrea Djani

pre 5 godina

Da bi se Novak vratio na vrh mora jos da ojaca i pre svega da osvoji bilo koji turnir , jer postoji opasnost da stalno zavrsi u 1/2 , 1/4 i da to bude okaraketrisano kao dobar rezultat , sto i jeste , ali ne i za njega .

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Naravno da ne pobedjuju, ali kad je znanje na slicnom nivou, misici ce da donesu prevagu. Svi smo videli kako smo prolazili protiv Amera u kosarci...
(palop, 19. maj 2018 18:03)

Pa kako ga je Nole dobio 26 meceva ako misici odlucuju? Kako Rodja uze toliko titula? Tenis je iskljucivo vestina i tehnika uz neophodnu izdrzljivost. Snaga udarca zavisi od tehnike. Velicina misica je nebitna, cak i kontraproduktivna kad je izdrzljivost u pitanju. Samo traze veci napor od srca i pluca. To vazi cak i za MMA. U slucaju slicnih tehnickih i taktickih sposobnosti, pobedjuje izdrzljiviji takmicar a ne jaci.

Autolakirer

pre 5 godina

Bravo Novace.Taj brejk je lutrija.Samo nastavi sa radom.i bice kako treba.Meni za sada je ovo zadovoljavajuce protiv igraca koji je u formi a danas nije bolji

pejafan

pre 5 godina

Dobro je ovo,posle onakvog starta sezone...Ustvari,odlicno je!!
Iskreno,nedostaju mi gladijatorski mecevi Novaka,nerviranje i vristanje po terenu!!

Davidoff

pre 5 godina

Ko o čemu, Višković o vetru. :))
(donato, 19. maj 2018 16:58)

Nek si ti meni živ i zdrav , meč je prenosio Branislav Pralica... Mada to za vjetar , to je od Viška pokupio , a i imaju sličan glas :-)

Lord

pre 5 godina

Falio je Novak puno tenisu!Odlican je bio danas.Rafa k'o Rafa, moze on jos bolje od ovoga...Na kraju slika- dva lava zagrljena na mrezi uz ogromno postovanje jednog prema drugom =TENIS!

Bane

pre 5 godina

(Mr_Melbourne, 19. maj 2018 17:55)

Koliko moraš biti čudan da čitaš tuđe komentariše i kao fol se smeješ. Baš ti je interesantan ti je taj smisao za humor.

Kole

pre 5 godina

Kad je posle prvog seta seo da dmori, Novam je rekao; "ma nema teorijske šanse". Verovatno je dobio ohrabrenje iz boksa i ovako reagovao. Da je dobio prvi set, ko zna. Ovako, svestan je da još uvek nema dovoljno snage za tri seta sa Rafom. Svejedno se videlo da nema atomskog tenisa bez tri musketara.

slobo b.

pre 5 godina

Raspad sistema!
(slobo b., 19. maj 2018 15:55

Povlačim riječ 5:5, ali ne samo to nego želja je tu ,taj pogled, mislim da ima šansi danas protiv Rafe.

Zvezdas

pre 5 godina

Bravo Novace za igru. Sada samo kondicija za mogucih pet setova na RG. Kondicija resava sve.Bices 18 -21 nosilac i oodmoran za prve meceve protiv bolje plasiranih . Mozes daleko

Đorđe Zlatanović

pre 5 godina

Konacno sam gledao dobar tenis, mislim da je Novak trebao ovakav da bude u Monte Karlu, nadam se da gresim i da nije zakasnio za RG, sigurno ce biti bolji ali ne znam da li ce biti dovoljno, Koliko god da pratim tenis nisam sad ja neki strucnjak, sto se mene tice bicu srecan ako do Us Opena bude pravi

Lexx_nl

pre 5 godina

Новак је био бољи од очекиваног.
Надао сам се послије јучерашње побједе над Кеијем да би Ноле растерећен могао пружити добру партију Надалу.
Не само да је то учинио, него је врло лако и могао добити овај данашњи меч.
Први гем на Надалов сервис је брат брату, требао добити.
Први сет је одиграо одлично, био бољи и конкретнији играч. Неби била никаква неправда да је тај први сет добио, чак штавише.
У другом је мало пао, попустила му је концентрација, што због изгубљеног сета, што због временских услова. Мора се признати и да је Рафа одиграо на високом нивоу, не дозвољавајући ниједног тренутка да мало попусти и тако противнику пружи неку шансу.
Све у свему,одлична партија и охрабрење како за Нолета тако и за нас, његове навијаче пред Париз.

Vucko

pre 5 godina

Nisam siguran da je Nole jos uvek na nivou da pobedi Nadala na sljaci, ali napredak u Rimu je evidentan. Mada nikada ne treba otpisivati srce sampiona. Ajmo majstore!

Zex

pre 5 godina

Dobar mec kao i uvek.Problem je to sto je Nadal konstantno vodio otud dobija prvi set ali Imao ga Novak ali nije iskoristio sanse.Novak je u formi jasno se vidi.dibra igra u polju nijanse odlucuju.

buva

pre 5 godina

Novak igra odlicno, sa zarom, i to me kao njegovog navijaca cini predrecnom. Ali ja najjaci utisak za mene bes izmedju setova. To znaci da nije dosao ovde da statira, i da susret sa najvecim rivalima u njemu vraca sve ono na sta smo naviki. Videcemo koliko mu je goriva ostalo za nastavak, ali covek deluje odlicno posle dugo, duuuugo vremena. Idemo.

srb

pre 5 godina

nije imao snage. Dok je napadao imao je vise gresaka ali i vise direktnih poena i bas je lepo sve to izgledalo, posle ga izdalo ovo neuhranjeno telo i vise nije mogao da preti udarcima, samo su se cekale njegove greske. Veliki plus za novaka je bio ovaj rim, pokazao je da moze

Kiza

pre 5 godina

Đoković je odlično igrao - bar u odnosu na ono što sam ja očekivao. Kao da je ostao bez snage pred kraj. To nije dobar znak pred Rolan Garos. Sad nema vremena za sticanje kondicije. Ipak, dobro je što su udarci tu i što je ipak sve skupa u uzlaznoj putanji.

realan i nepristrasan

pre 5 godina

lose Novak riternira na pocetku, dal je umor u pitanju ili sta vec ali za sad nije to kako bi trebalo, imao je dobijen prvi gem, nije ga iskoristio, bice sve teze..no sta god da bude ovde svaka cast Novaku, ovo je vec fenomenalan uspeh..

Srđan

pre 5 godina

duka@
Pa mrzitelji i neznalice si ti i tebi slični "navijači" koji ste mu pričali gluposti, tipa mani se istočnjačkih filozofija, joge, ishrane, pominjali nekakvi Spartu i inat i još kojekakve gluposti, a niste shvatali da samo veliki rad može da mu pomogne da bude konkurentan i da se vrati u bolju formu. Vi koji ste ga pljuvali kad je gubio a sad ga dižete u nebesa posle jednog turnira, e vi ste problem... vi ne uživate u njegovoj igri, vi se saživljavate sa njim i od toga mi je muka. Pustite Noleta sa svojim glupostima više, sad ste svi tu a kad je gubio nigde vas nije bilo.

Mare

pre 5 godina

Rafa bio ipak hrabriji u taj brejku i odigrao neverovatne udarce. Noletu ce sad biti mnogo teze jer ce Nadal tek podici nivo svoje igre.

reflektor

pre 5 godina

Kako se Novak vraca:1.Vajda i Gric su tu!2.Povezao je nekoliko pobeda i IGRAO sa Nadalom koji je najbolji u ovom trenutku.Prosto!

Miomir

pre 5 godina

U svakom slucaju zanimljiv mec, u prvom setu prava borba...! Vidljiv je napredak Novaka, bez obzira sto je izgubio nije se obrukao kao sto je bilo ranije od anonimusa! Bice jos boljih rezultata kad udje u ritam i sigurnost, puna podrska za Novaka!

делија нс

pre 5 godina

Заиста је још увијек потребан онај прави Новак овом спорту. Уз уважавање свих млађих талената (Тим, Зверев....), Федереру и Рафи на црту не може изаћи много тенисера (понеки меч понеко, да, у континуитету нико више). Најближи им је Дел Потро по квалитету, али силне повреде и можда неки други приоритети.... Врхунски припремљен Мареј и то би било то.

Ratko

pre 5 godina

Kao što sam i rekao prije meča...Novak nema snage da igra sa teniserima koji duže ostaju u poenu.Vidjeli ste da je u većini poena imao inicijativu, da je izgledalo kao da je poen njegov...i onda jedan jači forhend Nadala i SVE SE PROMJENI.Novakov servis nije donosio NIŠTA, nikakvu prednost...osim naravno ako pogodi mali ugao, T liniju...Znam da vam je djelovalo da Novak može ali to je varka.Njegova nemoć se najbolje pokazala onim dobacivanjem treneru...NE MOGU MU NIŠTA!Teniser MUŠKARAC koji izbaci protivnika iz igre sa paralelom a zatim dijagonalom i kojem protivnik VRATI BALON LOPTICU mora da ZAVRŠI poen.Novak nema tu snagu, nema RUKE za te udarce i zato nam djeluje KAO DA MOŽE A U STVARI NE MOŽE.Novak od prije par godina kada je bio fizički MNOGO JAČI ogromnu većinu ovih poena bi lakoćom dobio.Isto će Novak ovako gubiti od Tima, Zvereva, Čilića,Berdiha...uostalom vidjećete kao i što sam predvidio ovaj meč.Novak je vratio SVE ali nema SNAGU, NEMA MIŠIĆE i ono najvažnije IMA ŽENSKI SERVIS (MISLIM NA BRZINU).
(Aleksandar Radunovic, 19. maj 2018 18:06

Radunoviću ti izgleda slabo pratiš tenis. Nadal igra ovako celu svoju karijeru na šlajci, protiv njega mora da se odigra udarac više da bi dobio poen. Ja ne mogu da veujem koje si ti konstatacije izneo kao da nikada nisi gledao njihove duele a bilo ih je čak 50! Svaki njih meč na šljaci iz prošlosti izgleda ovako. Pređi na neki drugi sport.

veliki strumf

pre 5 godina

Nepisano pravilo: kada igrac osvaja servis gemove bez izgubljenog poena, u prvom gemu u kome izgubi poen odmah pretrpi i brejk. Koliko se to samo puta dogodilo Novaku, narocito u mecevima sa Rafom...

realnost

pre 5 godina

Sve u svemu dobar mec! Prvi set oslikava sve ono sto je ovo rivalstvo u svojih 13 godina, a to je mentalna snaga obojice igraca... Danas je Nadal po nekom mom misljenju na 5:5 u prvom setu bio zreo da izgubi, ali je opet pokazao da iz svake situacije moze da se vrati... Sto se tice Djokovica, njegova najbolja nedelja po prikazanom nivou igre u poslednje 2 godine... Iskreno se radujem novom susretu ove dvojice velikana uskoro, sto da ne i na RG!

Gde ja živim

pre 5 godina

Nakon svega proteklih meseci i godinu i nešto dana bio je gledljiv. Ima dosta da se radi na snazi i kondiciji, ali želja i volja je bila tu negde. Čak mi i ono dranje na boks nije smetalo kao inače jer bar pokazuje emocije. Mislim da ne treba imati prevelika očekivanja za RG, a pogotovo protiv Rafe na istom, ali ide, ili bar tako izgleda, na bolje. Sad ostaje da se vidi da li je samo trenutni bljesak ili ipak ima još "goriva" za velike stvari.

veliki strumf

pre 5 godina

Steta za prvi set. Odlicn igra Novaka, bas odlicna. Medjutim, kao i tokom citave karijere, servis ne pravi nikakvu razliku. U citavom tie break-u uzeo je samo jedan svoj servis, sto je apsolutno premalo. Steta i sto se ovoliko istrosio, umoran je i bice sada verovatno velikih problema u 2. setu.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Steta za prvi set. Kao da je Noletu falilo malo snage u poslednjih nekoliko poena taj-brejka. Ali ovo je onaj stari Nole. Agresivan, precizan, raznovrsan, takticki skoro savrsen. Nadam se da ima snage bar da uzme drugi set.

Debaser

pre 5 godina

@ Ko o čemu, Višković o vetru. :))
(donato, 19. maj 2018 16:58)

Zar ovo nije bio Pralica?

Tesko ih je razlikovati poslednjih godina :)