Subota, 19.05.2018.

08:44

Kokoškov može da bira – prvi pik ili trejd za zvezdu

Generalni menadžer Finiks Sansa Rajan Mekdona izjavio je da oni neće odmah odbaciti mogućnost trejdovanja prvog pika na draftu.

Izvor: LN

Kokoškov može da bira – prvi pik ili trejd za zvezdu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

ја

pre 5 godina

Gledam onaj intervju Ayton-a mnogo decko prica nadobudno a mozda i malo glupo, doncic mi deluje kao decko normalan, igra se na terenu, nekad je bitno i kako ce igrac da se uklopi u tim

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Jer misle da je ovo hejtovanje Bogdana. Ja sam pricao o Bojanu Bogdanovicu, Bogdan tek treba da pokaze zna li ista u NBA.
(nista o nicemu, 19. maj 2018 12:55)

Bogdan se vec dokazao u NBA, vise je uradio u svojoj rookie sezoni nego Nikola Jokic za dve sezone u Detroitu i Denveru i Teodosic u Klipersima zajedno.

Stefan COYG

pre 5 godina

@
Pricalo se da ce Feniks ponuditi Kapeli max ugovor. Ako bude tako, onda im Ayton ne treba.

Mogu da mu ponude max da... ali je GM Hjustona, Mori rekao da ce izjednaciti svaku ponudu koju dobije... makar usli u luxury tax.

POZ

anti-reklamozder

pre 5 godina

PA MISLIM, 19. maj 2018 12:42)

hvala za ispravku uhvatio si mi gresku u kucanju odlicno.sto si I CAPS ukljucio kod imena,jasno je da je greska. dobro je da u ostatku komentara nisi jer bi ostali videli kolko pojma nemas...Van Gandi (sad bez imena,da ne bi ubo slucajno I drugog iz lige) je do pre koju nedelju bio predsednik kosarkaskih operacija ,da prevedem bukvalno ,cisto da ne bude zabune... ilustrovacu primerom,kod onog nebuloznog trejda grifina za pola detroita iskljucivo se on pitao uz komentar doveli smo all stara,vredelo je; kao sto se pitao I za gradnju tima oko redzija dzeksona I dramomnda godinu pre ,I sto je ruku na srce dalo rezultate kvalifikacijom u plej of kada su pocisceni od klivlenda.

nije bitno hvataj ti slovne I gramaticke greske evo vidim vec gore da ih ima koliko hoces,ne da mi se da ispravim, ali u ostatku komentara malo manje pametuj a vise cinjenica ,vise zbog drugih manje zbog mene.

sportski pozdrav :)

ozymandias

pre 5 godina

Da dam dva primera: Netsi su "franšiza" koja je iz jednog predgradja NY (NewJersey) prešla u drugo predgradje (Brooklyn); FMP je "franšiza" koja je se iz jednog predgradja Beograda (Železnik) preselila u drugo predgradje ( Mali Kalemegdan)

nista o nicemu

pre 5 godina

Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 19. maj 2018 09:38) # Link komentara
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-66)

Sto ovoliki minusi? Covek je potpuno u pravu,s tim sto mislim da ce Doncic biti mozda za nijansu bolji od Bogdana. Luka moze da bude kolko oces dobar u svakom aspektu igre, ali on nema atletske predispozicije za NBA i tu nema promene, pojesce ga azdaje.
(filip, 19. maj 2018 11:18)

Jer misle da je ovo hejtovanje Bogdana. Ja sam pricao o Bojanu Bogdanovicu, Bogdan tek treba da pokaze zna li ista u NBA.

svitla

pre 5 godina

Pricalo se da ce Feniks ponuditi Kapeli max ugovor. Ako bude tako, onda im Ayton ne treba. Doncic napreduje velikom brzinom, i ako ga Kokoskov uzme, i ako se uklopi sa Bukerom i Dzeksonom, Fenix moze da dobije ekipu za narednih 10ak godina. A opet, ako se odreknu prvog pika za recimo Lenarda onda bi opet dobili tim za narednih par godina. Tu se javlja pitanje da li mogu dati Kapeli onda max ugovor, Buker ce zahtevati max ugovor a i Lenard. Uglavnom je Fenix sad u dobroj poziciji, i ako odrade dobar posao bice plej of ekipa uskoro, a za koju godinu mozda i da napadnu titulu.

PA MISLIM

pre 5 godina

naslov je netacan . kokoskov se ne pita oko dovodjenja igraca,uzima se njegovo misljenje (mozda) u obzir,GM odlucuje,vec nekoliko puta je objasnjeno. treba razumeti I nacin na koji nba fukncionise koji se kao I u mnogo cemu drugom razlikuje od evropskog,gde se treneri mnogo vise pitaju pa cak I imaju cesto kvazi GM ovlascenja. u nba je to jako retko,poslednji slucaj je bio sa stivom van gandijem u detroitu pa smo videli kako se to zavrsilo. a zatim I pho kao fransiza,to gde se trenutno nalaze diktira I cestu smenu trenera I zahteva znacajno tezi posao kod dovodjenja igraca (nego trenera) obzirom da mora da se gleda na duge staze (sanse da ce da ostvare neki znacajniji rezultat u naredne 2,3 godine su male). nadam(o) se da ce se kokoskov pokazati ,problem je sto je situacija mnogo slozenija nego sto bi to bio slucaj da je preuzeo bilo.koji evropski klub npr. (o kinezima da ne pricam :) )

sportski pozdrav :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anti-reklamozder, 19. maj 2018 09:50) # Link komentara

STIV Van Gandi? Koliko ljudi vole da se prave pametni ovde pa to je neverovatno. Sve kvazi strucnjaci i tastatura treneri. Momce kao prvo covek se zove STEN Van Gandi a ne Stiv a kao drugo STEN se apsolutno nista nije pitao oko trejdova vec covek koji je zaduzen za to, a to je Dzef Bouver.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Velika glupost je taj draft, zrtvujes rezultate tj. namerno gubis utakmice da bi na kraju sezone dobio prvog pika. Neka izvlacenje tih pikova bude pomocu kuglica, upisu imena igraca u kuglice pa neka izvlace, tako ce i na primer San Antonio imati sansu da uzme prvog pika.

TP

pre 5 godina

Nije sve ni u fizikalijama, ako Ajton nema u glavi onda mu ne vredi. Mada Doncic malo podseca na Andreu Barnjania koji je bio prvi pik i nista od njega. Bice zanimljivo da se isprati draft i naredna sezona.

tamoneko

pre 5 godina

@Divos

toliku ekspertizu, znanje i strucnost o NBA-u pokaza.. a ne znas da je bubanj bio pre par dana i da Finikis ima pravo prvog pika, a Sakremento drugog :))))

srpski

pre 5 godina

"Франшиза" - у последње време, омиљена и неизоставна српска реч. Потпуни демоде је више говорити:"екипа, клуб, састав, тим". Франшиза има култно значење, магијска и лековита својства.
(сећање меморије памћења, 19. maj 2018 11:00)
Ekipa, klub, tim - sve srpske reci, je l :D
znacenje reci "fransiza" se ne poklapa sa znacenjima ovih drugih opcija stoga mislim da je njeno koriscenje ispravno (uostalom "timski igrac" npr ima potpuno drugo znacenje)

сећање меморије памћења

pre 5 godina

"Франшиза" - у последње време, омиљена и неизоставна српска реч. Потпуни демоде је више говорити:"екипа, клуб, састав, тим". Франшиза има култно значење, магијска и лековита својства.

LBJ

pre 5 godina

Franšiza nema isto značenje kao klub ili sastav. Franšiza je opštiji pojam koji se odnosi na klub sa njegovim sportskim, finansijskim i drugim aspektima, i u njegovom trajanju u budućnosti.

Divos

pre 5 godina

@ сећање меморије памћења, 19. maj 2018 11:00

Када пишем пост о ен-би-еју, лично користим српску реч када је то могуће, рецимо размена (уместо трејд), избор (уместо пик), новајлија (уместо руки), користим понекаг и за НБА франшизе речи клуб или екипа, али најисправније је управо написати франшиза.

Као што за фудбал кажемо фудбал, за (спортску) франшизу кажемо франшиза.

У супротном, ако би константно користили појмове клуб, екипа, тим, имали би само збрку и не би разумели ни како функционише спорт, ни сам концепт спорта у Сједињеним Државама.

Франшиза у буквалном преводу значи право гласа, упрошћено би могли рећи; спортски колективи са уређеном власничком структуром који су добили "дозволу" да се такмиче у НБА.

За ту "дозволу" ваља испунити разне услове, финансијске, инфраструктуру и друге, као и бројна неписана правила.
Такође, Амери и немају неке историје, спортске франшизе му дођу и као замена за витешке редове који су постојали у Европи. И Амери томе (наравно да је важан и профит) дају ту додатну димензију.
И ту "дозволу" да би били део тог одабраног друштва (НБА) није лако добити, од много чега зависи.

Зато када пишемо о спортским колективима у НБА, најисправније је написати баш тако, франшиза.

Kangrga

pre 5 godina

@sećanje memorije pamćenja
I ja sam protiv čestog korišćenja stranih izraza tamo gde ne treba ali reč franšiza ne znači ništa od toga što ste nabrojali-ekipa, sastav, tim.
Potražite na internetu šta zapravo znači franšiza u smislu NBA klubova.
Pozdrav.

Aca86

pre 5 godina

Sto neko napisa, ako uzmu Doncica I potpisu Kazinsa kao slobodnog igraca, uz Bukera, Vorena I Dzeksona to bi bila vrhunska petorka. I jos neki veteran kao sto ih je skupila Fila, a imaju u ekipi Pejtona I Cendlera, Bendera, Lena... taknovanje se ipak isplati :-) mada, treba I tu da se posloze kockice. Ima tu I srece.

True Batman Fan

pre 5 godina

Mislim da je prvi pik bolja opcija. Samo sto je dosao u tim. Tim je u ocajnom stanju. Treba da krene da gradi novu i mladu ekipu koja ce na duze staze biti konkurent za navise odlicje. Dovodjenje super zvezde je uvek mac sa dve ostrice

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@petarczv
Kako misliš da NBA zvezdu možeš dovesti u klub i "ovako"?!
Nije problem toliko u parama (jer mnogi NBA timovi imaju prostora u seleri kapu) nego je problem što za NBA zvezdu ipak moraš ponuditi dobar zalog, a prvi pik na draftu to svakako jeste.
Evo npr.Lenard je odličan igrač, NBA zvezda. Da li misliš da bi ga Sparsi tek tako pustili, takoreći za džabe? Pustili bi ga samo zato jer je neki klub ponudio velike pare (odnosno platu igraču jer te pare ne idu klubu )?! San Antonio će debelo valorizovati Lenardov odlazak, tako da sigurno u Teksas stize neka NBA zvezda.

filip

pre 5 godina

Centar ili trejd, Doncic jeste odlican, ali u NBA se igra druga kosarka, lezi mu Evroliga, NBA nece, bice na nivou Bogdanovica, a to nije dovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 19. maj 2018 09:38) # Link komentara
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-66)

Sto ovoliki minusi? Covek je potpuno u pravu,s tim sto mislim da ce Doncic biti mozda za nijansu bolji od Bogdana. Luka moze da bude kolko oces dobar u svakom aspektu igre, ali on nema atletske predispozicije za NBA i tu nema promene, pojesce ga azdaje.

Nikola

pre 5 godina

Kad bi uzeli Aytona ili Doncica i doveli jos jednu zvezdu tipa Kazins(iako izlazi iz ozbiljne povrede i pitanje je kakav ce oporavak biti on je decko zver) mislim da bi mogli ozbiljnu ekipu da imaju jer vec imaju dva tri sasvim dobra kosarkasa.

Pera Pisar

pre 5 godina

Formalno je tačno da GM franšize bira igrče na draftu, trener određuje taktiku i vodi tim, a vlasnik obezbeđuje novac i sebi dobit, ali pre poznavanja funkcionisanja NBA franšiza treba poznavati funkcionisanje američkog sistema, uopšte...svuda formalno vlada "demokratija" i "podela vlasti i poslova" u praksi to je neizvodljivo i dolazi se i to paradoksalnih sitacija kao npr. sada sa Finiksom na draftu, GM Finiksa bira između Ajtona i Dončića, nameće Kokoškovu rešenje, a Kokoškov odgovara za tim, selekciju i rezultate...itekeko se Kokoškov pita, pa je ispravno reči "GM Finiksa bira, po predhodno pribavljenoj saglasnosti Kokoškova"

Moo

pre 5 godina

Kingsima treba neko kao sto je Ayton. Finiksu ne pomaze nista, njima svejedno. Pelikansi treba da se otarase Kazinsa u zamenu za Luku. Njemu bi tamo bilo udobno. Rondo, Holidej, Luka, Mirotic i Dejvis. Lep smallball moze to da bude.

Divos

pre 5 godina

Видећемо како ће бубањ одредити редослед избора.

франшиза која добије 1.избор, неће пропустити Ејтона, нема шансе.
И Финикс ће ако добије 1.избор, узети Ејтона, њима поготово треба центар, Чендлера (36) газе готине, и ровит је, а Лен једноставно није тај квалитет, некако сумњам да ће му нови уговор понудити.

Лука је дуго котирао по водећим сајтовима који се баве предвиђањем да би могао бити око 5.избора, но задњих недјеља, па готово по свим тим сајтовима се учврстио (послије Ејтона) као 2.избор.

Финикс ако не добије 1.избор, и ако им се укаже прилика (рецимо ако буду бирали други), неће пропустити Луку.

Мада у ен-би-еју први (главни) тренер нема ту улогу какву има у Европи.
Амери драфту или размени прилазе темељито, све "скенирају", потенцијал новајлије, перспективу, неки пројектовани плафон, како ће се уклопиту у концешцију екипе, па и маркетиншки сегмент.
Ту одлуку доноси генерални менаџер, наравно уз сугестије тренера, но некад ни генерални менаџер нема одрешене руке, питају се и власници, шта кане.

Наравно да би вољели да Игор у Финиксу оствари и добар почетак и крене са екипом према горе, иако реално, тешко да ће у плеј-оф, овом Финиксу пуно тога фали.
Још једна година танковања била би за Игора и његов почетак фрустрирајућа, није он тај стручњак који ће се навићи на такав приступ.

Како год, Игору срећно.

petarczv

pre 5 godina

Najveca glupost je trejdovati prvi pik za neku zvezdu zato sto u zvezdu ako imate prostora u budzetu mozete dovesti i ovako a prvi pik ako je kvakitetan vam donosi mogucnost da imate fransiznog igraca sa malom platom, tako je uostalom gsw uspeo da napravi ovakakv roster kakav ima danas...

Dacha

pre 5 godina

Iskreno njima je potrebniji centar nego bek,Doncic jeste fenomemalan u Evropi ali ostaje pitanje kako bi se snasao u NBA-u,drugo na bekovskim pozicijama vec imaju Bukera i Dzeksona i nije im ta pozicija pririotet,mnogo bolja opcija je Ajton jer prognoziraju mu nebo,naravno to nista ne mora da znaci,imamo milion takvih primera gde igraci nisu ispunili svoj potencijal ali u svakom slucaju sa njim bi napravili dobar kostur mladih igraca na najbitnijim pozicijama i u buducnosti bi potpisivanjem nekog slobodnog igraca ili trejdom buducih pikova mogli da naprave ekipu za plejof a sto da ne i titulu.

nista o nicemu

pre 5 godina

Centar ili trejd, Doncic jeste odlican, ali u NBA se igra druga kosarka, lezi mu Evroliga, NBA nece, bice na nivou Bogdanovica, a to nije dovoljno.

realno

pre 5 godina

Mozda je sigurnije uzeti dokazanog Townsa nego ici na Aytona, pa posle uzeti Doncica. Medjutim kakav igrač bi Ayton mogao da bude mislim da je vredno rizika

anti-reklamozder

pre 5 godina

naslov je netacan . kokoskov se ne pita oko dovodjenja igraca,uzima se njegovo misljenje (mozda) u obzir,GM odlucuje,vec nekoliko puta je objasnjeno. treba razumeti I nacin na koji nba fukncionise koji se kao I u mnogo cemu drugom razlikuje od evropskog,gde se treneri mnogo vise pitaju pa cak I imaju cesto kvazi GM ovlascenja. u nba je to jako retko,poslednji slucaj je bio sa stivom van gandijem u detroitu pa smo videli kako se to zavrsilo. a zatim I pho kao fransiza,to gde se trenutno nalaze diktira I cestu smenu trenera I zahteva znacajno tezi posao kod dovodjenja igraca (nego trenera) obzirom da mora da se gleda na duge staze (sanse da ce da ostvare neki znacajniji rezultat u naredne 2,3 godine su male). nadam(o) se da ce se kokoskov pokazati ,problem je sto je situacija mnogo slozenija nego sto bi to bio slucaj da je preuzeo bilo.koji evropski klub npr. (o kinezima da ne pricam :) )

sportski pozdrav :)

petarczv

pre 5 godina

Najveca glupost je trejdovati prvi pik za neku zvezdu zato sto u zvezdu ako imate prostora u budzetu mozete dovesti i ovako a prvi pik ako je kvakitetan vam donosi mogucnost da imate fransiznog igraca sa malom platom, tako je uostalom gsw uspeo da napravi ovakakv roster kakav ima danas...

anti-reklamozder

pre 5 godina

naslov je netacan . kokoskov se ne pita oko dovodjenja igraca,uzima se njegovo misljenje (mozda) u obzir,GM odlucuje,vec nekoliko puta je objasnjeno. treba razumeti I nacin na koji nba fukncionise koji se kao I u mnogo cemu drugom razlikuje od evropskog,gde se treneri mnogo vise pitaju pa cak I imaju cesto kvazi GM ovlascenja. u nba je to jako retko,poslednji slucaj je bio sa stivom van gandijem u detroitu pa smo videli kako se to zavrsilo. a zatim I pho kao fransiza,to gde se trenutno nalaze diktira I cestu smenu trenera I zahteva znacajno tezi posao kod dovodjenja igraca (nego trenera) obzirom da mora da se gleda na duge staze (sanse da ce da ostvare neki znacajniji rezultat u naredne 2,3 godine su male). nadam(o) se da ce se kokoskov pokazati ,problem je sto je situacija mnogo slozenija nego sto bi to bio slucaj da je preuzeo bilo.koji evropski klub npr. (o kinezima da ne pricam :) )

sportski pozdrav :)

Dacha

pre 5 godina

Iskreno njima je potrebniji centar nego bek,Doncic jeste fenomemalan u Evropi ali ostaje pitanje kako bi se snasao u NBA-u,drugo na bekovskim pozicijama vec imaju Bukera i Dzeksona i nije im ta pozicija pririotet,mnogo bolja opcija je Ajton jer prognoziraju mu nebo,naravno to nista ne mora da znaci,imamo milion takvih primera gde igraci nisu ispunili svoj potencijal ali u svakom slucaju sa njim bi napravili dobar kostur mladih igraca na najbitnijim pozicijama i u buducnosti bi potpisivanjem nekog slobodnog igraca ili trejdom buducih pikova mogli da naprave ekipu za plejof a sto da ne i titulu.

сећање меморије памћења

pre 5 godina

"Франшиза" - у последње време, омиљена и неизоставна српска реч. Потпуни демоде је више говорити:"екипа, клуб, састав, тим". Франшиза има култно значење, магијска и лековита својства.

realno

pre 5 godina

Mozda je sigurnije uzeti dokazanog Townsa nego ici na Aytona, pa posle uzeti Doncica. Medjutim kakav igrač bi Ayton mogao da bude mislim da je vredno rizika

LBJ

pre 5 godina

Franšiza nema isto značenje kao klub ili sastav. Franšiza je opštiji pojam koji se odnosi na klub sa njegovim sportskim, finansijskim i drugim aspektima, i u njegovom trajanju u budućnosti.

Pera Pisar

pre 5 godina

Formalno je tačno da GM franšize bira igrče na draftu, trener određuje taktiku i vodi tim, a vlasnik obezbeđuje novac i sebi dobit, ali pre poznavanja funkcionisanja NBA franšiza treba poznavati funkcionisanje američkog sistema, uopšte...svuda formalno vlada "demokratija" i "podela vlasti i poslova" u praksi to je neizvodljivo i dolazi se i to paradoksalnih sitacija kao npr. sada sa Finiksom na draftu, GM Finiksa bira između Ajtona i Dončića, nameće Kokoškovu rešenje, a Kokoškov odgovara za tim, selekciju i rezultate...itekeko se Kokoškov pita, pa je ispravno reči "GM Finiksa bira, po predhodno pribavljenoj saglasnosti Kokoškova"

Aca86

pre 5 godina

Sto neko napisa, ako uzmu Doncica I potpisu Kazinsa kao slobodnog igraca, uz Bukera, Vorena I Dzeksona to bi bila vrhunska petorka. I jos neki veteran kao sto ih je skupila Fila, a imaju u ekipi Pejtona I Cendlera, Bendera, Lena... taknovanje se ipak isplati :-) mada, treba I tu da se posloze kockice. Ima tu I srece.

srpski

pre 5 godina

"Франшиза" - у последње време, омиљена и неизоставна српска реч. Потпуни демоде је више говорити:"екипа, клуб, састав, тим". Франшиза има култно значење, магијска и лековита својства.
(сећање меморије памћења, 19. maj 2018 11:00)
Ekipa, klub, tim - sve srpske reci, je l :D
znacenje reci "fransiza" se ne poklapa sa znacenjima ovih drugih opcija stoga mislim da je njeno koriscenje ispravno (uostalom "timski igrac" npr ima potpuno drugo znacenje)

tamoneko

pre 5 godina

@Divos

toliku ekspertizu, znanje i strucnost o NBA-u pokaza.. a ne znas da je bubanj bio pre par dana i da Finikis ima pravo prvog pika, a Sakremento drugog :))))

Moo

pre 5 godina

Kingsima treba neko kao sto je Ayton. Finiksu ne pomaze nista, njima svejedno. Pelikansi treba da se otarase Kazinsa u zamenu za Luku. Njemu bi tamo bilo udobno. Rondo, Holidej, Luka, Mirotic i Dejvis. Lep smallball moze to da bude.

Kangrga

pre 5 godina

@sećanje memorije pamćenja
I ja sam protiv čestog korišćenja stranih izraza tamo gde ne treba ali reč franšiza ne znači ništa od toga što ste nabrojali-ekipa, sastav, tim.
Potražite na internetu šta zapravo znači franšiza u smislu NBA klubova.
Pozdrav.

nista o nicemu

pre 5 godina

Centar ili trejd, Doncic jeste odlican, ali u NBA se igra druga kosarka, lezi mu Evroliga, NBA nece, bice na nivou Bogdanovica, a to nije dovoljno.

Divos

pre 5 godina

@ сећање меморије памћења, 19. maj 2018 11:00

Када пишем пост о ен-би-еју, лично користим српску реч када је то могуће, рецимо размена (уместо трејд), избор (уместо пик), новајлија (уместо руки), користим понекаг и за НБА франшизе речи клуб или екипа, али најисправније је управо написати франшиза.

Као што за фудбал кажемо фудбал, за (спортску) франшизу кажемо франшиза.

У супротном, ако би константно користили појмове клуб, екипа, тим, имали би само збрку и не би разумели ни како функционише спорт, ни сам концепт спорта у Сједињеним Државама.

Франшиза у буквалном преводу значи право гласа, упрошћено би могли рећи; спортски колективи са уређеном власничком структуром који су добили "дозволу" да се такмиче у НБА.

За ту "дозволу" ваља испунити разне услове, финансијске, инфраструктуру и друге, као и бројна неписана правила.
Такође, Амери и немају неке историје, спортске франшизе му дођу и као замена за витешке редове који су постојали у Европи. И Амери томе (наравно да је важан и профит) дају ту додатну димензију.
И ту "дозволу" да би били део тог одабраног друштва (НБА) није лако добити, од много чега зависи.

Зато када пишемо о спортским колективима у НБА, најисправније је написати баш тако, франшиза.

TP

pre 5 godina

Nije sve ni u fizikalijama, ako Ajton nema u glavi onda mu ne vredi. Mada Doncic malo podseca na Andreu Barnjania koji je bio prvi pik i nista od njega. Bice zanimljivo da se isprati draft i naredna sezona.

ozymandias

pre 5 godina

Da dam dva primera: Netsi su "franšiza" koja je iz jednog predgradja NY (NewJersey) prešla u drugo predgradje (Brooklyn); FMP je "franšiza" koja je se iz jednog predgradja Beograda (Železnik) preselila u drugo predgradje ( Mali Kalemegdan)

Nikola

pre 5 godina

Kad bi uzeli Aytona ili Doncica i doveli jos jednu zvezdu tipa Kazins(iako izlazi iz ozbiljne povrede i pitanje je kakav ce oporavak biti on je decko zver) mislim da bi mogli ozbiljnu ekipu da imaju jer vec imaju dva tri sasvim dobra kosarkasa.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@petarczv
Kako misliš da NBA zvezdu možeš dovesti u klub i "ovako"?!
Nije problem toliko u parama (jer mnogi NBA timovi imaju prostora u seleri kapu) nego je problem što za NBA zvezdu ipak moraš ponuditi dobar zalog, a prvi pik na draftu to svakako jeste.
Evo npr.Lenard je odličan igrač, NBA zvezda. Da li misliš da bi ga Sparsi tek tako pustili, takoreći za džabe? Pustili bi ga samo zato jer je neki klub ponudio velike pare (odnosno platu igraču jer te pare ne idu klubu )?! San Antonio će debelo valorizovati Lenardov odlazak, tako da sigurno u Teksas stize neka NBA zvezda.

Divos

pre 5 godina

Видећемо како ће бубањ одредити редослед избора.

франшиза која добије 1.избор, неће пропустити Ејтона, нема шансе.
И Финикс ће ако добије 1.избор, узети Ејтона, њима поготово треба центар, Чендлера (36) газе готине, и ровит је, а Лен једноставно није тај квалитет, некако сумњам да ће му нови уговор понудити.

Лука је дуго котирао по водећим сајтовима који се баве предвиђањем да би могао бити око 5.избора, но задњих недјеља, па готово по свим тим сајтовима се учврстио (послије Ејтона) као 2.избор.

Финикс ако не добије 1.избор, и ако им се укаже прилика (рецимо ако буду бирали други), неће пропустити Луку.

Мада у ен-би-еју први (главни) тренер нема ту улогу какву има у Европи.
Амери драфту или размени прилазе темељито, све "скенирају", потенцијал новајлије, перспективу, неки пројектовани плафон, како ће се уклопиту у концешцију екипе, па и маркетиншки сегмент.
Ту одлуку доноси генерални менаџер, наравно уз сугестије тренера, но некад ни генерални менаџер нема одрешене руке, питају се и власници, шта кане.

Наравно да би вољели да Игор у Финиксу оствари и добар почетак и крене са екипом према горе, иако реално, тешко да ће у плеј-оф, овом Финиксу пуно тога фали.
Још једна година танковања била би за Игора и његов почетак фрустрирајућа, није он тај стручњак који ће се навићи на такав приступ.

Како год, Игору срећно.

Stefan COYG

pre 5 godina

@
Pricalo se da ce Feniks ponuditi Kapeli max ugovor. Ako bude tako, onda im Ayton ne treba.

Mogu da mu ponude max da... ali je GM Hjustona, Mori rekao da ce izjednaciti svaku ponudu koju dobije... makar usli u luxury tax.

POZ

True Batman Fan

pre 5 godina

Mislim da je prvi pik bolja opcija. Samo sto je dosao u tim. Tim je u ocajnom stanju. Treba da krene da gradi novu i mladu ekipu koja ce na duze staze biti konkurent za navise odlicje. Dovodjenje super zvezde je uvek mac sa dve ostrice

filip

pre 5 godina

Centar ili trejd, Doncic jeste odlican, ali u NBA se igra druga kosarka, lezi mu Evroliga, NBA nece, bice na nivou Bogdanovica, a to nije dovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 19. maj 2018 09:38) # Link komentara
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-66)

Sto ovoliki minusi? Covek je potpuno u pravu,s tim sto mislim da ce Doncic biti mozda za nijansu bolji od Bogdana. Luka moze da bude kolko oces dobar u svakom aspektu igre, ali on nema atletske predispozicije za NBA i tu nema promene, pojesce ga azdaje.

anti-reklamozder

pre 5 godina

PA MISLIM, 19. maj 2018 12:42)

hvala za ispravku uhvatio si mi gresku u kucanju odlicno.sto si I CAPS ukljucio kod imena,jasno je da je greska. dobro je da u ostatku komentara nisi jer bi ostali videli kolko pojma nemas...Van Gandi (sad bez imena,da ne bi ubo slucajno I drugog iz lige) je do pre koju nedelju bio predsednik kosarkaskih operacija ,da prevedem bukvalno ,cisto da ne bude zabune... ilustrovacu primerom,kod onog nebuloznog trejda grifina za pola detroita iskljucivo se on pitao uz komentar doveli smo all stara,vredelo je; kao sto se pitao I za gradnju tima oko redzija dzeksona I dramomnda godinu pre ,I sto je ruku na srce dalo rezultate kvalifikacijom u plej of kada su pocisceni od klivlenda.

nije bitno hvataj ti slovne I gramaticke greske evo vidim vec gore da ih ima koliko hoces,ne da mi se da ispravim, ali u ostatku komentara malo manje pametuj a vise cinjenica ,vise zbog drugih manje zbog mene.

sportski pozdrav :)

ја

pre 5 godina

Gledam onaj intervju Ayton-a mnogo decko prica nadobudno a mozda i malo glupo, doncic mi deluje kao decko normalan, igra se na terenu, nekad je bitno i kako ce igrac da se uklopi u tim

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Velika glupost je taj draft, zrtvujes rezultate tj. namerno gubis utakmice da bi na kraju sezone dobio prvog pika. Neka izvlacenje tih pikova bude pomocu kuglica, upisu imena igraca u kuglice pa neka izvlace, tako ce i na primer San Antonio imati sansu da uzme prvog pika.

svitla

pre 5 godina

Pricalo se da ce Feniks ponuditi Kapeli max ugovor. Ako bude tako, onda im Ayton ne treba. Doncic napreduje velikom brzinom, i ako ga Kokoskov uzme, i ako se uklopi sa Bukerom i Dzeksonom, Fenix moze da dobije ekipu za narednih 10ak godina. A opet, ako se odreknu prvog pika za recimo Lenarda onda bi opet dobili tim za narednih par godina. Tu se javlja pitanje da li mogu dati Kapeli onda max ugovor, Buker ce zahtevati max ugovor a i Lenard. Uglavnom je Fenix sad u dobroj poziciji, i ako odrade dobar posao bice plej of ekipa uskoro, a za koju godinu mozda i da napadnu titulu.

nista o nicemu

pre 5 godina

Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 19. maj 2018 09:38) # Link komentara
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-66)

Sto ovoliki minusi? Covek je potpuno u pravu,s tim sto mislim da ce Doncic biti mozda za nijansu bolji od Bogdana. Luka moze da bude kolko oces dobar u svakom aspektu igre, ali on nema atletske predispozicije za NBA i tu nema promene, pojesce ga azdaje.
(filip, 19. maj 2018 11:18)

Jer misle da je ovo hejtovanje Bogdana. Ja sam pricao o Bojanu Bogdanovicu, Bogdan tek treba da pokaze zna li ista u NBA.

PA MISLIM

pre 5 godina

naslov je netacan . kokoskov se ne pita oko dovodjenja igraca,uzima se njegovo misljenje (mozda) u obzir,GM odlucuje,vec nekoliko puta je objasnjeno. treba razumeti I nacin na koji nba fukncionise koji se kao I u mnogo cemu drugom razlikuje od evropskog,gde se treneri mnogo vise pitaju pa cak I imaju cesto kvazi GM ovlascenja. u nba je to jako retko,poslednji slucaj je bio sa stivom van gandijem u detroitu pa smo videli kako se to zavrsilo. a zatim I pho kao fransiza,to gde se trenutno nalaze diktira I cestu smenu trenera I zahteva znacajno tezi posao kod dovodjenja igraca (nego trenera) obzirom da mora da se gleda na duge staze (sanse da ce da ostvare neki znacajniji rezultat u naredne 2,3 godine su male). nadam(o) se da ce se kokoskov pokazati ,problem je sto je situacija mnogo slozenija nego sto bi to bio slucaj da je preuzeo bilo.koji evropski klub npr. (o kinezima da ne pricam :) )

sportski pozdrav :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anti-reklamozder, 19. maj 2018 09:50) # Link komentara

STIV Van Gandi? Koliko ljudi vole da se prave pametni ovde pa to je neverovatno. Sve kvazi strucnjaci i tastatura treneri. Momce kao prvo covek se zove STEN Van Gandi a ne Stiv a kao drugo STEN se apsolutno nista nije pitao oko trejdova vec covek koji je zaduzen za to, a to je Dzef Bouver.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Jer misle da je ovo hejtovanje Bogdana. Ja sam pricao o Bojanu Bogdanovicu, Bogdan tek treba da pokaze zna li ista u NBA.
(nista o nicemu, 19. maj 2018 12:55)

Bogdan se vec dokazao u NBA, vise je uradio u svojoj rookie sezoni nego Nikola Jokic za dve sezone u Detroitu i Denveru i Teodosic u Klipersima zajedno.

nista o nicemu

pre 5 godina

Centar ili trejd, Doncic jeste odlican, ali u NBA se igra druga kosarka, lezi mu Evroliga, NBA nece, bice na nivou Bogdanovica, a to nije dovoljno.

сећање меморије памћења

pre 5 godina

"Франшиза" - у последње време, омиљена и неизоставна српска реч. Потпуни демоде је више говорити:"екипа, клуб, састав, тим". Франшиза има култно значење, магијска и лековита својства.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Velika glupost je taj draft, zrtvujes rezultate tj. namerno gubis utakmice da bi na kraju sezone dobio prvog pika. Neka izvlacenje tih pikova bude pomocu kuglica, upisu imena igraca u kuglice pa neka izvlace, tako ce i na primer San Antonio imati sansu da uzme prvog pika.

Moo

pre 5 godina

Kingsima treba neko kao sto je Ayton. Finiksu ne pomaze nista, njima svejedno. Pelikansi treba da se otarase Kazinsa u zamenu za Luku. Njemu bi tamo bilo udobno. Rondo, Holidej, Luka, Mirotic i Dejvis. Lep smallball moze to da bude.

realno

pre 5 godina

Mozda je sigurnije uzeti dokazanog Townsa nego ici na Aytona, pa posle uzeti Doncica. Medjutim kakav igrač bi Ayton mogao da bude mislim da je vredno rizika

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Jer misle da je ovo hejtovanje Bogdana. Ja sam pricao o Bojanu Bogdanovicu, Bogdan tek treba da pokaze zna li ista u NBA.
(nista o nicemu, 19. maj 2018 12:55)

Bogdan se vec dokazao u NBA, vise je uradio u svojoj rookie sezoni nego Nikola Jokic za dve sezone u Detroitu i Denveru i Teodosic u Klipersima zajedno.

ozymandias

pre 5 godina

Da dam dva primera: Netsi su "franšiza" koja je iz jednog predgradja NY (NewJersey) prešla u drugo predgradje (Brooklyn); FMP je "franšiza" koja je se iz jednog predgradja Beograda (Železnik) preselila u drugo predgradje ( Mali Kalemegdan)

Divos

pre 5 godina

Видећемо како ће бубањ одредити редослед избора.

франшиза која добије 1.избор, неће пропустити Ејтона, нема шансе.
И Финикс ће ако добије 1.избор, узети Ејтона, њима поготово треба центар, Чендлера (36) газе готине, и ровит је, а Лен једноставно није тај квалитет, некако сумњам да ће му нови уговор понудити.

Лука је дуго котирао по водећим сајтовима који се баве предвиђањем да би могао бити око 5.избора, но задњих недјеља, па готово по свим тим сајтовима се учврстио (послије Ејтона) као 2.избор.

Финикс ако не добије 1.избор, и ако им се укаже прилика (рецимо ако буду бирали други), неће пропустити Луку.

Мада у ен-би-еју први (главни) тренер нема ту улогу какву има у Европи.
Амери драфту или размени прилазе темељито, све "скенирају", потенцијал новајлије, перспективу, неки пројектовани плафон, како ће се уклопиту у концешцију екипе, па и маркетиншки сегмент.
Ту одлуку доноси генерални менаџер, наравно уз сугестије тренера, но некад ни генерални менаџер нема одрешене руке, питају се и власници, шта кане.

Наравно да би вољели да Игор у Финиксу оствари и добар почетак и крене са екипом према горе, иако реално, тешко да ће у плеј-оф, овом Финиксу пуно тога фали.
Још једна година танковања била би за Игора и његов почетак фрустрирајућа, није он тај стручњак који ће се навићи на такав приступ.

Како год, Игору срећно.

Nikola

pre 5 godina

Kad bi uzeli Aytona ili Doncica i doveli jos jednu zvezdu tipa Kazins(iako izlazi iz ozbiljne povrede i pitanje je kakav ce oporavak biti on je decko zver) mislim da bi mogli ozbiljnu ekipu da imaju jer vec imaju dva tri sasvim dobra kosarkasa.

Pera Pisar

pre 5 godina

Formalno je tačno da GM franšize bira igrče na draftu, trener određuje taktiku i vodi tim, a vlasnik obezbeđuje novac i sebi dobit, ali pre poznavanja funkcionisanja NBA franšiza treba poznavati funkcionisanje američkog sistema, uopšte...svuda formalno vlada "demokratija" i "podela vlasti i poslova" u praksi to je neizvodljivo i dolazi se i to paradoksalnih sitacija kao npr. sada sa Finiksom na draftu, GM Finiksa bira između Ajtona i Dončića, nameće Kokoškovu rešenje, a Kokoškov odgovara za tim, selekciju i rezultate...itekeko se Kokoškov pita, pa je ispravno reči "GM Finiksa bira, po predhodno pribavljenoj saglasnosti Kokoškova"

nista o nicemu

pre 5 godina

Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 19. maj 2018 09:38) # Link komentara
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-66)

Sto ovoliki minusi? Covek je potpuno u pravu,s tim sto mislim da ce Doncic biti mozda za nijansu bolji od Bogdana. Luka moze da bude kolko oces dobar u svakom aspektu igre, ali on nema atletske predispozicije za NBA i tu nema promene, pojesce ga azdaje.
(filip, 19. maj 2018 11:18)

Jer misle da je ovo hejtovanje Bogdana. Ja sam pricao o Bojanu Bogdanovicu, Bogdan tek treba da pokaze zna li ista u NBA.

petarczv

pre 5 godina

Najveca glupost je trejdovati prvi pik za neku zvezdu zato sto u zvezdu ako imate prostora u budzetu mozete dovesti i ovako a prvi pik ako je kvakitetan vam donosi mogucnost da imate fransiznog igraca sa malom platom, tako je uostalom gsw uspeo da napravi ovakakv roster kakav ima danas...

PA MISLIM

pre 5 godina

naslov je netacan . kokoskov se ne pita oko dovodjenja igraca,uzima se njegovo misljenje (mozda) u obzir,GM odlucuje,vec nekoliko puta je objasnjeno. treba razumeti I nacin na koji nba fukncionise koji se kao I u mnogo cemu drugom razlikuje od evropskog,gde se treneri mnogo vise pitaju pa cak I imaju cesto kvazi GM ovlascenja. u nba je to jako retko,poslednji slucaj je bio sa stivom van gandijem u detroitu pa smo videli kako se to zavrsilo. a zatim I pho kao fransiza,to gde se trenutno nalaze diktira I cestu smenu trenera I zahteva znacajno tezi posao kod dovodjenja igraca (nego trenera) obzirom da mora da se gleda na duge staze (sanse da ce da ostvare neki znacajniji rezultat u naredne 2,3 godine su male). nadam(o) se da ce se kokoskov pokazati ,problem je sto je situacija mnogo slozenija nego sto bi to bio slucaj da je preuzeo bilo.koji evropski klub npr. (o kinezima da ne pricam :) )

sportski pozdrav :)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (anti-reklamozder, 19. maj 2018 09:50) # Link komentara

STIV Van Gandi? Koliko ljudi vole da se prave pametni ovde pa to je neverovatno. Sve kvazi strucnjaci i tastatura treneri. Momce kao prvo covek se zove STEN Van Gandi a ne Stiv a kao drugo STEN se apsolutno nista nije pitao oko trejdova vec covek koji je zaduzen za to, a to je Dzef Bouver.

Divos

pre 5 godina

@ сећање меморије памћења, 19. maj 2018 11:00

Када пишем пост о ен-би-еју, лично користим српску реч када је то могуће, рецимо размена (уместо трејд), избор (уместо пик), новајлија (уместо руки), користим понекаг и за НБА франшизе речи клуб или екипа, али најисправније је управо написати франшиза.

Као што за фудбал кажемо фудбал, за (спортску) франшизу кажемо франшиза.

У супротном, ако би константно користили појмове клуб, екипа, тим, имали би само збрку и не би разумели ни како функционише спорт, ни сам концепт спорта у Сједињеним Државама.

Франшиза у буквалном преводу значи право гласа, упрошћено би могли рећи; спортски колективи са уређеном власничком структуром који су добили "дозволу" да се такмиче у НБА.

За ту "дозволу" ваља испунити разне услове, финансијске, инфраструктуру и друге, као и бројна неписана правила.
Такође, Амери и немају неке историје, спортске франшизе му дођу и као замена за витешке редове који су постојали у Европи. И Амери томе (наравно да је важан и профит) дају ту додатну димензију.
И ту "дозволу" да би били део тог одабраног друштва (НБА) није лако добити, од много чега зависи.

Зато када пишемо о спортским колективима у НБА, најисправније је написати баш тако, франшиза.

Aca86

pre 5 godina

Sto neko napisa, ako uzmu Doncica I potpisu Kazinsa kao slobodnog igraca, uz Bukera, Vorena I Dzeksona to bi bila vrhunska petorka. I jos neki veteran kao sto ih je skupila Fila, a imaju u ekipi Pejtona I Cendlera, Bendera, Lena... taknovanje se ipak isplati :-) mada, treba I tu da se posloze kockice. Ima tu I srece.

TP

pre 5 godina

Nije sve ni u fizikalijama, ako Ajton nema u glavi onda mu ne vredi. Mada Doncic malo podseca na Andreu Barnjania koji je bio prvi pik i nista od njega. Bice zanimljivo da se isprati draft i naredna sezona.

filip

pre 5 godina

Centar ili trejd, Doncic jeste odlican, ali u NBA se igra druga kosarka, lezi mu Evroliga, NBA nece, bice na nivou Bogdanovica, a to nije dovoljno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 19. maj 2018 09:38) # Link komentara
Preporučujem (+18)Ne preporučujem (-66)

Sto ovoliki minusi? Covek je potpuno u pravu,s tim sto mislim da ce Doncic biti mozda za nijansu bolji od Bogdana. Luka moze da bude kolko oces dobar u svakom aspektu igre, ali on nema atletske predispozicije za NBA i tu nema promene, pojesce ga azdaje.

svitla

pre 5 godina

Pricalo se da ce Feniks ponuditi Kapeli max ugovor. Ako bude tako, onda im Ayton ne treba. Doncic napreduje velikom brzinom, i ako ga Kokoskov uzme, i ako se uklopi sa Bukerom i Dzeksonom, Fenix moze da dobije ekipu za narednih 10ak godina. A opet, ako se odreknu prvog pika za recimo Lenarda onda bi opet dobili tim za narednih par godina. Tu se javlja pitanje da li mogu dati Kapeli onda max ugovor, Buker ce zahtevati max ugovor a i Lenard. Uglavnom je Fenix sad u dobroj poziciji, i ako odrade dobar posao bice plej of ekipa uskoro, a za koju godinu mozda i da napadnu titulu.

anti-reklamozder

pre 5 godina

naslov je netacan . kokoskov se ne pita oko dovodjenja igraca,uzima se njegovo misljenje (mozda) u obzir,GM odlucuje,vec nekoliko puta je objasnjeno. treba razumeti I nacin na koji nba fukncionise koji se kao I u mnogo cemu drugom razlikuje od evropskog,gde se treneri mnogo vise pitaju pa cak I imaju cesto kvazi GM ovlascenja. u nba je to jako retko,poslednji slucaj je bio sa stivom van gandijem u detroitu pa smo videli kako se to zavrsilo. a zatim I pho kao fransiza,to gde se trenutno nalaze diktira I cestu smenu trenera I zahteva znacajno tezi posao kod dovodjenja igraca (nego trenera) obzirom da mora da se gleda na duge staze (sanse da ce da ostvare neki znacajniji rezultat u naredne 2,3 godine su male). nadam(o) se da ce se kokoskov pokazati ,problem je sto je situacija mnogo slozenija nego sto bi to bio slucaj da je preuzeo bilo.koji evropski klub npr. (o kinezima da ne pricam :) )

sportski pozdrav :)

ја

pre 5 godina

Gledam onaj intervju Ayton-a mnogo decko prica nadobudno a mozda i malo glupo, doncic mi deluje kao decko normalan, igra se na terenu, nekad je bitno i kako ce igrac da se uklopi u tim

LBJ

pre 5 godina

Franšiza nema isto značenje kao klub ili sastav. Franšiza je opštiji pojam koji se odnosi na klub sa njegovim sportskim, finansijskim i drugim aspektima, i u njegovom trajanju u budućnosti.

Dacha

pre 5 godina

Iskreno njima je potrebniji centar nego bek,Doncic jeste fenomemalan u Evropi ali ostaje pitanje kako bi se snasao u NBA-u,drugo na bekovskim pozicijama vec imaju Bukera i Dzeksona i nije im ta pozicija pririotet,mnogo bolja opcija je Ajton jer prognoziraju mu nebo,naravno to nista ne mora da znaci,imamo milion takvih primera gde igraci nisu ispunili svoj potencijal ali u svakom slucaju sa njim bi napravili dobar kostur mladih igraca na najbitnijim pozicijama i u buducnosti bi potpisivanjem nekog slobodnog igraca ili trejdom buducih pikova mogli da naprave ekipu za plejof a sto da ne i titulu.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@petarczv
Kako misliš da NBA zvezdu možeš dovesti u klub i "ovako"?!
Nije problem toliko u parama (jer mnogi NBA timovi imaju prostora u seleri kapu) nego je problem što za NBA zvezdu ipak moraš ponuditi dobar zalog, a prvi pik na draftu to svakako jeste.
Evo npr.Lenard je odličan igrač, NBA zvezda. Da li misliš da bi ga Sparsi tek tako pustili, takoreći za džabe? Pustili bi ga samo zato jer je neki klub ponudio velike pare (odnosno platu igraču jer te pare ne idu klubu )?! San Antonio će debelo valorizovati Lenardov odlazak, tako da sigurno u Teksas stize neka NBA zvezda.

anti-reklamozder

pre 5 godina

PA MISLIM, 19. maj 2018 12:42)

hvala za ispravku uhvatio si mi gresku u kucanju odlicno.sto si I CAPS ukljucio kod imena,jasno je da je greska. dobro je da u ostatku komentara nisi jer bi ostali videli kolko pojma nemas...Van Gandi (sad bez imena,da ne bi ubo slucajno I drugog iz lige) je do pre koju nedelju bio predsednik kosarkaskih operacija ,da prevedem bukvalno ,cisto da ne bude zabune... ilustrovacu primerom,kod onog nebuloznog trejda grifina za pola detroita iskljucivo se on pitao uz komentar doveli smo all stara,vredelo je; kao sto se pitao I za gradnju tima oko redzija dzeksona I dramomnda godinu pre ,I sto je ruku na srce dalo rezultate kvalifikacijom u plej of kada su pocisceni od klivlenda.

nije bitno hvataj ti slovne I gramaticke greske evo vidim vec gore da ih ima koliko hoces,ne da mi se da ispravim, ali u ostatku komentara malo manje pametuj a vise cinjenica ,vise zbog drugih manje zbog mene.

sportski pozdrav :)

Kangrga

pre 5 godina

@sećanje memorije pamćenja
I ja sam protiv čestog korišćenja stranih izraza tamo gde ne treba ali reč franšiza ne znači ništa od toga što ste nabrojali-ekipa, sastav, tim.
Potražite na internetu šta zapravo znači franšiza u smislu NBA klubova.
Pozdrav.

srpski

pre 5 godina

"Франшиза" - у последње време, омиљена и неизоставна српска реч. Потпуни демоде је више говорити:"екипа, клуб, састав, тим". Франшиза има култно значење, магијска и лековита својства.
(сећање меморије памћења, 19. maj 2018 11:00)
Ekipa, klub, tim - sve srpske reci, je l :D
znacenje reci "fransiza" se ne poklapa sa znacenjima ovih drugih opcija stoga mislim da je njeno koriscenje ispravno (uostalom "timski igrac" npr ima potpuno drugo znacenje)

True Batman Fan

pre 5 godina

Mislim da je prvi pik bolja opcija. Samo sto je dosao u tim. Tim je u ocajnom stanju. Treba da krene da gradi novu i mladu ekipu koja ce na duze staze biti konkurent za navise odlicje. Dovodjenje super zvezde je uvek mac sa dve ostrice

Stefan COYG

pre 5 godina

@
Pricalo se da ce Feniks ponuditi Kapeli max ugovor. Ako bude tako, onda im Ayton ne treba.

Mogu da mu ponude max da... ali je GM Hjustona, Mori rekao da ce izjednaciti svaku ponudu koju dobije... makar usli u luxury tax.

POZ

tamoneko

pre 5 godina

@Divos

toliku ekspertizu, znanje i strucnost o NBA-u pokaza.. a ne znas da je bubanj bio pre par dana i da Finikis ima pravo prvog pika, a Sakremento drugog :))))