Petak, 18.05.2018.

21:45

Manje od 18 sati za odmor pred Rafu: Novak se svađao s organizatorima!

Novak Đoković neće imati previše vremena za odmor pred meča sa Rafaelom Nadalom jer je zakazan za subotu od 14.30.

Izvor: B92

Manje od 18 sati za odmor pred Rafu: Novak se svaðao s organizatorima! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Milojko

pre 5 godina

Sto ne javite da su organizatori ipak ispali korektni i premestili drugo zensko polufinale pa Nole-Rafa nece pre pola 4,, 4!
Nole ima sat dva vise za odmor i mec je blizi veceri.

mirkohits@yahoo.co.uk

pre 5 godina

18 sati je sasvim pristojan vremenski okvir i Novak ne bi trebao da zbog toga nepotrebno razbacuje tesko steceni momentum i zamah forme.Nije ni Nadal-ova forma kao na MC. Dokazi su poraz u Madrid-u od Thiem-a i gubitak 1 seta od Fonjinija,iako je vodio 4-1! Novak treba da igra agresivno precizno i plitko. On zna kako dobiti Nadal-a na sljaci,taj ukus pobede je najvise osetio od svih.Avanti Noleeee !

Borsi

pre 5 godina

Neko reče da Novak ne bude stegnut danas protiv Nadala !! U to nevjerujem !!
Bit će to neizvestan meć do kraja !!
Tko pobjedjuje, teško je reći !!
Nadal je favorit ali,ali to je veliki pritisak !!!
Novak pritisak nema, u fazi je traženja dobre forme !! Ako izgubi, zar je sramota od Rafe na šljaci !!!!! Zato pogledajmo uživajmo navijajmo u meću koji nemamo svaki dan !!

gologuzov

pre 5 godina

U svim sverama života, ne samo u politici, ekonomiji , međudržavnim odnosima itd, itd, tako je nažalost i u sportu. Interesi preovlađuju normalnim odnosima.
Ovo u Romi očiti je primer uticaja moćnika u favoriziranju nekog (svog) miljenika.
Strahota kakav je današnje čovečanstvo.
Nema ništa poštenoga, sve se vrti oko novca.
Život je postao običan cirkus.

noleisthebest

pre 5 godina

“Ne budite smesni. Tesko da ima bilo kakve šanse protiv Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (foka, 19. maj 2018 10:24) # “

Zasto tako mislis?
Nole je bolji igrac od Nadala.

no name

pre 5 godina

E ovako ,Rafa je vjerovatno u boljoj formi sto naravno rezultati pokazuju,fizicki sigurno spremniji.Ali Novak zna kako treba da odigra protiv Nadala jer ga suvise dobro poznaje ,sanse Novakove da imalo priprjeti su visoki procenti prvog ubacenog servisa,ako tu kiksne tesko da mu moze parirati ,jer onaj kao lud sve vraca na sljaci to svi dobro znamo ,samo pokusati slati dovoljno duboke lopte da ga malo razvuce po terenu ,a s druge strsne i rafa ce vjerovatno osjecati pritisak na neki nacin ,jer zna da mu je najtezi moguci protivnik s druge strane mreze !

nadalovac

pre 5 godina

Hahahahahahaha cuj ovog djokovic u finalu pa ocigledno ne gledate rafu kako cisti sve pred sobom ali hajde neka bude po tvom hahahahahahahahaha

Kole

pre 5 godina

Bitno je da mu je opet stalo do poobede. Juče se posle jedne greške izgalamio u pravcu Vajde kao u stara vremena. Tog trenutka sam znao da ce pobediti. I ovaj duel sa organizatorima je dobar znak. Nadal će se danas zlu zabaviti. Nole je u finalu.

inpetto

pre 5 godina

Samo nek se on svadja sa organizatorima. Oni to sve pamte i sledeci puta bude onda jos gore. Secam se dobro jos zadjeg Vimbledona. Tu mu nije odgovarala kisa. Ono jeste da nije pravedno Novak da igra po kisi, a Federa je dobio da igra pod krovom. Ali Novak je zbog toga da bi ih sve kaznio bacio celi mec, jer je bio besan, zato sto mu nisu dali da igra pod krovom. Na kraju je time naskodio sam sebi. Neigra tenis od juce i morao bi da je spreman na takve situacije. Ima mnogo njih (pogotovo u inostranstvu) koji mu ne zele uspeh i takvo ponasanje sa njegove strane im samo ide u prilog. A on se ponasa kao da je neka holivudska zvezda a ne teniser ili neko iz sveta sporta, gde se broje samo rezultati.

odarno

pre 5 godina

svaka cast Noletu, ali teniseri i fudbaleri su zbog velike love toliko razmazeni da to vise nema smisla. 18 sati nedovoljno za odmor profesionalnim sportistima? Pa sta to oni treniraju, sedenje na splavovima?

hajde!

pre 5 godina

Eeeee doslo opet vreme da se pauzira sa citanjem komentara. Opet je na sceni planetarna zavera protiv nas ovako lepih i dobrih, opet svako odstupanje od slepog obozavanja zasluzuje nebulozno, uglavnom nepismeno, vredjanje liseno svakog smisla, opet se u najmanji uspeh bogatog tenisera ucitava sopstveni ponos i licno dostignuce, opet se sport pretvara u nesto slicno Berlinu 1936., opet nema navijanja vec patetike, opet se bes i bahatost uzdizu do vrline....zato, cao

Kiza

pre 5 godina

@BOBA
Đokovićeve pobede protiv Vinolasa i Nišikorija nisu za potcenjivanje. Vinolas je izbacio Iznera, a Nišikori Dimitrova i (vrlo ubedljivo) Kolšrajbera.

Ocemo dobre meceve

pre 5 godina

Najbolji mec ove godine za sada. Od proslogodisnjeg RG-a nije bilo ovako zanimljivo, dok su jos Marej, Wawrinka, Nisikori, Djokovic igrali na turu. Jedva cekam povratak Mareja i Wawrinke, jer ne mogu da smislim arogantnog Zvereva sto je treci na listi.

bozza

pre 5 godina

Najbolji uvek imaju vise odmora. Tako to ide. Nemoj gubiti od koga stignes, pa ces i ti imati to pravo. Kad ga Rafa razbuca, opet ce pasti u depresiju i zaredjati nekoliko ranih ispadanja.
(dex, 19. maj 2018 08:54)

samo nemoj ti da padnes u depresiju ako kojim vudom Novak pobedi, nije smak sveta, zivot ide dalje. Zivot bi ti bio mnogo laksi i lepsi kad bi ti zivotom dominirale pozitivne emocije umesto negativnih

drago

pre 5 godina

Jedan mec u muskoj konkurenciji je u dnevnom terminu a drugi navecer. Nisu mogli staviti Zvereva po danu kad je svoj mec zavrsio u 1 ujutro.
Usput 18 sati je normalna razlika, redovit je slucaj da igraci jedan mec igraju po danu a drugi navecer. To ce se i Cilicu danas desiti. A Djokovic je i poceo po danu. Sto nije kao Cilic dobio u sat vremena pa ne bi imao tih problema.

sasha

pre 5 godina

Dobri stari Nole.Opet sa sam bori za svoja prava a kad počneš da teraš pravdu mnoge stvari izadju na videlo.šta ćemo da kažemo za onu spornu loptu koja se vidi iz aviona da je uhvatila liniju.100% je već tu počelo da mu se kuva u stomaku!!

BOBA

pre 5 godina

To se zove zaslepljenost i neverovatna pristrasnost od većine komentatora. Komentarisati nešto znači realno sagledavati dogadjaj i iznositi svoje mišljenje. Odjednom, posle pobede protiv Dolgopolova koji je još duže bio van terena od Djokovića, protiv Basilašvilija koji je totalni autsajder, Vinolasa koji je večiti gubitnik i Nišikorija, takodje rekonvalescenta, Djoković za većinu komentatora ponovo postaje najbolji na svetu, i kreće u dostizavanje Federera i Nadala da bude najbolji svih vremena!?! Od toga realno nema ništa jer nastaje doba Zvereva, Tima, Gofana, Šapovalova, Edmunda a Federer i Nadal se još uvek drže zahvaljujući genetskim predispozicijama (Federer) i fizičkoj snazi (Nadal) kao i pažljivom planiranju turnira na kojima učestvuju. Djoković za sve to više nema ni snage ni volje a ni potrebnih uslova.

sasa jokic

pre 5 godina

U Rimu danas lepo vreme, tako da nece biti odlaganja. 18 sati je sasvim dovoljno za odmor, naravno bilo bi bolje da je 24, ali desava se svima da imaju manje vremena za odmor. Juce je jednostavno bio cudan splet okolnosti, svi mecevi su trajali predugo.
Meni je bitno da je Nole vratio igru i zar, danas je Rafa favorit, ali nikad se ne zna, ne voli on da vidi noleta sa druge strane mreze, nikako.

dex

pre 5 godina

Najbolji uvek imaju vise odmora. Tako to ide. Nemoj gubiti od koga stignes, pa ces i ti imati to pravo. Kad ga Rafa razbuca, opet ce pasti u depresiju i zaredjati nekoliko ranih ispadanja.

VUK

pre 5 godina

U Rimu je ništa gore nego što je i na ostalim turnirima na zapadu. Rafa i Rodžer uvek imaju 'trudnički" tretman vezan za satnicu odigravanja svojih mečeva. Rodžer kao da je u poodmakloj trudnoći , a Nadal u petom mesecu. Nije fer. Minuli rad je pojam iz samoupravljanja. Sport iziskuje jednake i ravnopravne uslove za sve takmičare. U suprotnom , budućem pobedniku pomaže organizator. Zluradi bi konstatovali da je i to , pored nespornog kvaliteta , jedan od bitnih razloga što su "zaštićeni" šampioni uzeli toliko trofeja.

ljuba

pre 5 godina

Gde boze nisam ni pomisljao koliko ima baksuza koji Noleta u stvari ne podnose. Meni se ranije cinilo da ih Nole nervira kao i mene samog zbog ishrane i snage koju je izgubio kao i stanja psihe u koju je zapao, ali ne, u stvari vidim da postoje autosovinisti koji mrze sve sto je nacionalno uspesno. Sramota i tragedija !

tennis

pre 5 godina

Ovim neznalicama koji kažu da je logično da neće valjda Zverev da igra u prvom polufinalu čiji meč nije još ni počeo, odgovorio bih da nije poenta u tome, nego u tome da je meč Novaka i Nišikorija trebalo da se odigra pre meča Čilić - Karenjo Busta, jer se prvo igraju oba meča koja se ukrštaju u prvom polufinalu, a tek onda druga dva. Ovako su napravili bespotrebni miks, isto kao što su bez ikakve potrebe stavili meč Đokovića i Ramosa juče za termin ne pre 19:30h. Istina je da organizatori nisu bili naklonjeni Novaku, dok su Rafi omogućili mnogo više lufta između mečeva.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 18. maj 2018 23:57)

Po rasporesu meč Novak-Kei trebao bi da počne oko 16 časova na Centralnom terenu, a Pablo-Marin u 14 na Pietrangeli. Znači 2 časa razlike. Uz to, meč Angelique i Elene je trajao 1.26 minuta, a Marie i Jelene više od 3 časa.
Nisu toliko problem zakazani mečevi u razlici 2 časa, nego duljina ženskih mečeva pre njih.

ivana

pre 5 godina

nema nole problem sa kondicijom. oduvao je juče nisikorija u drugom setu, a nijedan poen nije izgubio zbog kondicije. kada je krajem prvog seta nole pustio ruku, znao sam da će meč postati neizvestan. samo da ne bude zategnut protiv nadala i taj meč će biti neizvestan.

sa ovakvim mečevima se vraća u formu. ovakav meč nije imao od finala roland garosa pre 2 god.

Mii

pre 5 godina

Ma nista novo, uvek su Noletu pokusavali da podmetnu nogu. Pa kada je godinama bio broj 1, imao je tretman kao da i nije medju prvih 10. Ne pricam ovde kako su samo povladjivali Rafi i Federeru kada su se vracali iz povreda, nego i Mareju i da ne nabrajam...Pa evo zasto se duel Novaka i Rafaela zove "Rafole", gde je tu N, sta to znaci Rafa ole, pa dobro nek je tako. Sto nije "NoleRa"? A znamo i zasto je to tako (koji lupe minus jos ne shvataju, ali ima kade, shvatice). Pratim Nadala od onog poraza sa proslog turnira i jako mi cudno deluje, da li su godine, taktika pred Pariz, povreda ili nesto ko zna, ali bas se usporio (Da je protivnik u ovom zadnjem mecu iskoristio par situacija pocetkom drugog seta, ko zna kuda bi mec otisao). Nek se Nole malo cima sa ovima, tako i treba, mora da se bori da mu ukazu minimum postovanja. Kako god, Nole je na dobrom putu, ja tu nista ne bi dirao. Kada sve sagledam, ovako nepristrasno, ako se poklope neke kockice u Noletovoj igri, a ponavljam da obojica igraju pod rucnom, velike su sanse da Nole pobedi. Sto se tice ishrane, gurua i tih prica, to je privatna stvar svakog coveka, moj stav po tom pitanju je da je veoma opasno poigravati se sa tim, jedno su sportski rezultati, a zivot je sasvim nestooo drugooo, nijeee salaaa. Novaku zelim sve najbolje i naravno jos mnogo pobeda i osvojenih turnira, a bice toga jos bar jos 2, 3 godine... Idemooo!

biće bolje

pre 5 godina

Neće imati dovoljno snage za Nadala, ali možda iznenadi jer su mastersi Novakova specijalnost. Biće zanimljiv meč, vraća se stara forma, pobediti Nišikorija dva puta za tako kratak period ipak pokazuje klasu, i da loša forma Novaka ne mora uvek da dođe do izražaja. Novaku fali još neki RG, pa će ovo biti lepa prilika da na najveći turnir uđe sa najvećim ambicijama.

stavitag

pre 5 godina

Realno ja bi voleo da Djokara pobedi.. al svi znamo da trenutno nema snage djokovic... nadal igra ko blesav.. al .... imam i osecaj da ce mu proraditi nas srpski mentalitet,iznervirali ga organizatori.. mogao bi nadal po usima dobiiti.. napred djokara

Copy Paste

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ovo ne treba da bude problem. Nadal je milion puta umorniji od Novaka jer se momak ove godine naigrao meceva vec, dok se za Novaka ne moze isto reci.
(Srdjan, 18. maj 2018 23:39)

Pa ko te laze!? Hajde molim te pocni recenicu bez tog novogovora, zvucace sigurno bolje bez da se ne lazemo, opusteno... Hajde samo normalno govorite i to je vec uspeh!

Kiza

pre 5 godina

@mladjo
Poenta je u tome da raspored sutra ne može ama baš nikako da bude drugačiji nego što jeste. A ako je današnji raspored bio loš, na to je trebalo žaliti se sinoć, sad je kasno. Mada sumnjam da bi i taj sinoćni prigovor bio uvažen. Čilić i Karenjo-Busta su igrali na drugom terenu, meč Novak-Nišikori je suviše jak da bi ga organizatori pomerili sa glavnog terena. I tako, jedna stvar vodi ka drugoj...

Madjo

pre 5 godina

Ovim neznalicama koji kažu da je logično da neće valjda Zverev da igra u prvom polufinalu čiji meč nije još ni počeo, odgovorio bih da nije poenta u tome, nego u tome da je meč Novaka i Nišikorija trebalo da se odigra pre meča Čilić - Karenjo Busta, jer se prvo igraju oba meča koja se ukrštaju u prvom polufinalu, a tek onda druga dva. Ovako su napravili bespotrebni miks, isto kao što su bez ikakve potrebe stavili meč Đokovića i Ramosa juče za termin ne pre 19:30h. Istina je da organizatori nisu bili naklonjeni Novaku, dok su Rafi omogućili mnogo više lufta između mečeva.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Удри кишо бар до 18:00 . И док ове двије одиграју таман се Новак добро одморио. 👍

Srdjan

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ovo ne treba da bude problem. Nadal je milion puta umorniji od Novaka jer se momak ove godine naigrao meceva vec, dok se za Novaka ne moze isto reci.

ccc?

pre 5 godina

ramota.
(saca, 18. maj 2018 22:26

Šta je tu "sramota"??? Objasni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lasta, 18. maj 2018 23:08)

Pa sramota je to sto zene igraju posle Novaka koji ima 18 sati za odmor, Rafa 6 sati duze. Verovatno su zene umornije??

Kiza

pre 5 godina

Raspored za sutra sam ja video na ATP live aplikaciji na mom telefonu još pre nego što je Novakov meč počeo. Da, vremena je malo, ali to nije ni prvi ni poslednji put. Inače, što se ishoda tiče, očekujem da Nadal pobedi, a bio bih zadovoljan da Novak odigra bar jedan ravnopravan i rezultatski neizvestan set. Rano je za više od toga.

Jelena K.💜

pre 5 godina

Nema šanse Dokovic sa Nadalom. Vidjet ćemo sutra. Možda se i varam. Ali, ne vjerujem, Novaku fali sve, kondicija, snaga, mečevi. A Rafaelu ništa 😊. Ako me Novak iznenadi, bit će mi drago. Pozdrav svim ljudima dobre volje.

tennisman

pre 5 godina

Nema nista da se zali, program igranja na svakom turniru je isti svake godine samo organizatori rasporedjuju mecevi, pa logicno je da u 14.30h igra Novak, nego npr ponednik meca Gofan - Zverev koji ce zavrsiti najverovatnije mec posle ponoci. Sportski pozdrav :)

xxx7

pre 5 godina

Logicno je da igraju sutra prvi mec, jer Zverev jos nije ni poceo svoje 1/4finale, i isto tako je logicno da ne moze on/pobednik tog meca sutra prvi na teren. E sad sto se mec Sarapove i Ostapenko oduzi,pa onda i Novak i Nisikori,to je vec druga prica,ali tu organizatori nista ne mogu. Tako da ne kukajte,mec jos nije ni poceo,a vec kukanje krece.

Dragan

pre 5 godina

Zasto se ovaj derbi igra po najvecoj vrucini.Stvarno mi nije jasno kako moze biti ovaj termin za igru nakon 18 sati posle pobede Novaka.Idu na ruku Nadalu
organizatori turnira.Novak nema dovoljno vremena za oporavak.Ovi masteri 1000 i igranje zadnjih 5 dana za redom su van svake pameti.Zato je teze osvojiti jedan ovakav masters nego GS, gdje teniseri imaju dan odmora.Sve u svemu, neka pobedi bolji i ko bude imao vise srece i volje za pobedom.IDEMO NOLE.

niko

pre 5 godina

nije tacno da je OP izasao posle meca. Znalo se oko 17h da ne pre 14:30 Rafa igra sa pobednikom Djokovic/Nishikori.
Goffin i Zverev jos nisu ni poceli pa nije ni logicno da pobednik igra sa Cilicem u prvom terminu.
Ako su negde korektni prema Novaku, onda u Rimu.

Kiza

pre 5 godina

A pošto Zverev svoj meč još nije ni počeo (a čovek brani titulu), sasvim bi bilo nerealno i nepošteno očekivati da igra sutra u prvom polufinalu.

mm

pre 5 godina

Ja mislim da će njegov deo terena da smanje, pustiće vetar da duva a uključiće i sunce, temperaturu podesice na najviše. To je bre belosvetska zavera protiv Srba, ne može to tek onako da prodje....

Zox

pre 5 godina

Drago mi je da Novak igra sve bolje, ali sam primetio da kad god ima problem sa sudijama ili organizatrima - pocne slabije da igra.

Kod njega nista ne bih "promenio", ni pricu o mesu, ni grljenje drveca, ni ovo ni ono, ali brate svadja za poen... Ko da mu je Troicki nesto u rodu...

Šuluburić

pre 5 godina

Mislim da je veći problem to što će igrati u doba dana kad mu je bioritam sporiji, dan, sunce, vrućina... U večernjem terminu, verujem, imao bi šanse i da dobije meč.

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Bez obzira na ishod, jedva cekam taj mec. Djokovic ponovo treba da osjeti car najvecih rivaliteta, da mu se volja podigne na najvisi nivo. Srecno Srbine.

yuiop

pre 5 godina

Novaku i ne treba odmor, nego sto vise meceva i to bas protiv Nadala, Spanac je favorit ali jedan set izjednacen Novak moze da izvuce, pa polako dizati samopouzdanje za naredne turnire.

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Bez obzira na ishod, jedva cekam taj mec. Djokovic ponovo treba da osjeti car najvecih rivaliteta, da mu se volja podigne na najvisi nivo. Srecno Srbine.

yuiop

pre 5 godina

Novaku i ne treba odmor, nego sto vise meceva i to bas protiv Nadala, Spanac je favorit ali jedan set izjednacen Novak moze da izvuce, pa polako dizati samopouzdanje za naredne turnire.

Šuluburić

pre 5 godina

Mislim da je veći problem to što će igrati u doba dana kad mu je bioritam sporiji, dan, sunce, vrućina... U večernjem terminu, verujem, imao bi šanse i da dobije meč.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Удри кишо бар до 18:00 . И док ове двије одиграју таман се Новак добро одморио. 👍

Madjo

pre 5 godina

Ovim neznalicama koji kažu da je logično da neće valjda Zverev da igra u prvom polufinalu čiji meč nije još ni počeo, odgovorio bih da nije poenta u tome, nego u tome da je meč Novaka i Nišikorija trebalo da se odigra pre meča Čilić - Karenjo Busta, jer se prvo igraju oba meča koja se ukrštaju u prvom polufinalu, a tek onda druga dva. Ovako su napravili bespotrebni miks, isto kao što su bez ikakve potrebe stavili meč Đokovića i Ramosa juče za termin ne pre 19:30h. Istina je da organizatori nisu bili naklonjeni Novaku, dok su Rafi omogućili mnogo više lufta između mečeva.

Dragan

pre 5 godina

Zasto se ovaj derbi igra po najvecoj vrucini.Stvarno mi nije jasno kako moze biti ovaj termin za igru nakon 18 sati posle pobede Novaka.Idu na ruku Nadalu
organizatori turnira.Novak nema dovoljno vremena za oporavak.Ovi masteri 1000 i igranje zadnjih 5 dana za redom su van svake pameti.Zato je teze osvojiti jedan ovakav masters nego GS, gdje teniseri imaju dan odmora.Sve u svemu, neka pobedi bolji i ko bude imao vise srece i volje za pobedom.IDEMO NOLE.

xxx7

pre 5 godina

Logicno je da igraju sutra prvi mec, jer Zverev jos nije ni poceo svoje 1/4finale, i isto tako je logicno da ne moze on/pobednik tog meca sutra prvi na teren. E sad sto se mec Sarapove i Ostapenko oduzi,pa onda i Novak i Nisikori,to je vec druga prica,ali tu organizatori nista ne mogu. Tako da ne kukajte,mec jos nije ni poceo,a vec kukanje krece.

Kiza

pre 5 godina

A pošto Zverev svoj meč još nije ni počeo (a čovek brani titulu), sasvim bi bilo nerealno i nepošteno očekivati da igra sutra u prvom polufinalu.

Kiza

pre 5 godina

Raspored za sutra sam ja video na ATP live aplikaciji na mom telefonu još pre nego što je Novakov meč počeo. Da, vremena je malo, ali to nije ni prvi ni poslednji put. Inače, što se ishoda tiče, očekujem da Nadal pobedi, a bio bih zadovoljan da Novak odigra bar jedan ravnopravan i rezultatski neizvestan set. Rano je za više od toga.

Jelena K.💜

pre 5 godina

Nema šanse Dokovic sa Nadalom. Vidjet ćemo sutra. Možda se i varam. Ali, ne vjerujem, Novaku fali sve, kondicija, snaga, mečevi. A Rafaelu ništa 😊. Ako me Novak iznenadi, bit će mi drago. Pozdrav svim ljudima dobre volje.

niko

pre 5 godina

nije tacno da je OP izasao posle meca. Znalo se oko 17h da ne pre 14:30 Rafa igra sa pobednikom Djokovic/Nishikori.
Goffin i Zverev jos nisu ni poceli pa nije ni logicno da pobednik igra sa Cilicem u prvom terminu.
Ako su negde korektni prema Novaku, onda u Rimu.

tennisman

pre 5 godina

Nema nista da se zali, program igranja na svakom turniru je isti svake godine samo organizatori rasporedjuju mecevi, pa logicno je da u 14.30h igra Novak, nego npr ponednik meca Gofan - Zverev koji ce zavrsiti najverovatnije mec posle ponoci. Sportski pozdrav :)

ccc?

pre 5 godina

ramota.
(saca, 18. maj 2018 22:26

Šta je tu "sramota"??? Objasni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lasta, 18. maj 2018 23:08)

Pa sramota je to sto zene igraju posle Novaka koji ima 18 sati za odmor, Rafa 6 sati duze. Verovatno su zene umornije??

mm

pre 5 godina

Ja mislim da će njegov deo terena da smanje, pustiće vetar da duva a uključiće i sunce, temperaturu podesice na najviše. To je bre belosvetska zavera protiv Srba, ne može to tek onako da prodje....

Srdjan

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ovo ne treba da bude problem. Nadal je milion puta umorniji od Novaka jer se momak ove godine naigrao meceva vec, dok se za Novaka ne moze isto reci.

Ocemo dobre meceve

pre 5 godina

Najbolji mec ove godine za sada. Od proslogodisnjeg RG-a nije bilo ovako zanimljivo, dok su jos Marej, Wawrinka, Nisikori, Djokovic igrali na turu. Jedva cekam povratak Mareja i Wawrinke, jer ne mogu da smislim arogantnog Zvereva sto je treci na listi.

sasa jokic

pre 5 godina

U Rimu danas lepo vreme, tako da nece biti odlaganja. 18 sati je sasvim dovoljno za odmor, naravno bilo bi bolje da je 24, ali desava se svima da imaju manje vremena za odmor. Juce je jednostavno bio cudan splet okolnosti, svi mecevi su trajali predugo.
Meni je bitno da je Nole vratio igru i zar, danas je Rafa favorit, ali nikad se ne zna, ne voli on da vidi noleta sa druge strane mreze, nikako.

ljuba

pre 5 godina

Gde boze nisam ni pomisljao koliko ima baksuza koji Noleta u stvari ne podnose. Meni se ranije cinilo da ih Nole nervira kao i mene samog zbog ishrane i snage koju je izgubio kao i stanja psihe u koju je zapao, ali ne, u stvari vidim da postoje autosovinisti koji mrze sve sto je nacionalno uspesno. Sramota i tragedija !

VUK

pre 5 godina

U Rimu je ništa gore nego što je i na ostalim turnirima na zapadu. Rafa i Rodžer uvek imaju 'trudnički" tretman vezan za satnicu odigravanja svojih mečeva. Rodžer kao da je u poodmakloj trudnoći , a Nadal u petom mesecu. Nije fer. Minuli rad je pojam iz samoupravljanja. Sport iziskuje jednake i ravnopravne uslove za sve takmičare. U suprotnom , budućem pobedniku pomaže organizator. Zluradi bi konstatovali da je i to , pored nespornog kvaliteta , jedan od bitnih razloga što su "zaštićeni" šampioni uzeli toliko trofeja.

bozza

pre 5 godina

Najbolji uvek imaju vise odmora. Tako to ide. Nemoj gubiti od koga stignes, pa ces i ti imati to pravo. Kad ga Rafa razbuca, opet ce pasti u depresiju i zaredjati nekoliko ranih ispadanja.
(dex, 19. maj 2018 08:54)

samo nemoj ti da padnes u depresiju ako kojim vudom Novak pobedi, nije smak sveta, zivot ide dalje. Zivot bi ti bio mnogo laksi i lepsi kad bi ti zivotom dominirale pozitivne emocije umesto negativnih

drago

pre 5 godina

Jedan mec u muskoj konkurenciji je u dnevnom terminu a drugi navecer. Nisu mogli staviti Zvereva po danu kad je svoj mec zavrsio u 1 ujutro.
Usput 18 sati je normalna razlika, redovit je slucaj da igraci jedan mec igraju po danu a drugi navecer. To ce se i Cilicu danas desiti. A Djokovic je i poceo po danu. Sto nije kao Cilic dobio u sat vremena pa ne bi imao tih problema.

Zox

pre 5 godina

Drago mi je da Novak igra sve bolje, ali sam primetio da kad god ima problem sa sudijama ili organizatrima - pocne slabije da igra.

Kod njega nista ne bih "promenio", ni pricu o mesu, ni grljenje drveca, ni ovo ni ono, ali brate svadja za poen... Ko da mu je Troicki nesto u rodu...

ivana

pre 5 godina

nema nole problem sa kondicijom. oduvao je juče nisikorija u drugom setu, a nijedan poen nije izgubio zbog kondicije. kada je krajem prvog seta nole pustio ruku, znao sam da će meč postati neizvestan. samo da ne bude zategnut protiv nadala i taj meč će biti neizvestan.

sa ovakvim mečevima se vraća u formu. ovakav meč nije imao od finala roland garosa pre 2 god.

Kole

pre 5 godina

Bitno je da mu je opet stalo do poobede. Juče se posle jedne greške izgalamio u pravcu Vajde kao u stara vremena. Tog trenutka sam znao da ce pobediti. I ovaj duel sa organizatorima je dobar znak. Nadal će se danas zlu zabaviti. Nole je u finalu.

Mii

pre 5 godina

Ma nista novo, uvek su Noletu pokusavali da podmetnu nogu. Pa kada je godinama bio broj 1, imao je tretman kao da i nije medju prvih 10. Ne pricam ovde kako su samo povladjivali Rafi i Federeru kada su se vracali iz povreda, nego i Mareju i da ne nabrajam...Pa evo zasto se duel Novaka i Rafaela zove "Rafole", gde je tu N, sta to znaci Rafa ole, pa dobro nek je tako. Sto nije "NoleRa"? A znamo i zasto je to tako (koji lupe minus jos ne shvataju, ali ima kade, shvatice). Pratim Nadala od onog poraza sa proslog turnira i jako mi cudno deluje, da li su godine, taktika pred Pariz, povreda ili nesto ko zna, ali bas se usporio (Da je protivnik u ovom zadnjem mecu iskoristio par situacija pocetkom drugog seta, ko zna kuda bi mec otisao). Nek se Nole malo cima sa ovima, tako i treba, mora da se bori da mu ukazu minimum postovanja. Kako god, Nole je na dobrom putu, ja tu nista ne bi dirao. Kada sve sagledam, ovako nepristrasno, ako se poklope neke kockice u Noletovoj igri, a ponavljam da obojica igraju pod rucnom, velike su sanse da Nole pobedi. Sto se tice ishrane, gurua i tih prica, to je privatna stvar svakog coveka, moj stav po tom pitanju je da je veoma opasno poigravati se sa tim, jedno su sportski rezultati, a zivot je sasvim nestooo drugooo, nijeee salaaa. Novaku zelim sve najbolje i naravno jos mnogo pobeda i osvojenih turnira, a bice toga jos bar jos 2, 3 godine... Idemooo!

dex

pre 5 godina

Najbolji uvek imaju vise odmora. Tako to ide. Nemoj gubiti od koga stignes, pa ces i ti imati to pravo. Kad ga Rafa razbuca, opet ce pasti u depresiju i zaredjati nekoliko ranih ispadanja.

stavitag

pre 5 godina

Realno ja bi voleo da Djokara pobedi.. al svi znamo da trenutno nema snage djokovic... nadal igra ko blesav.. al .... imam i osecaj da ce mu proraditi nas srpski mentalitet,iznervirali ga organizatori.. mogao bi nadal po usima dobiiti.. napred djokara

BOBA

pre 5 godina

To se zove zaslepljenost i neverovatna pristrasnost od većine komentatora. Komentarisati nešto znači realno sagledavati dogadjaj i iznositi svoje mišljenje. Odjednom, posle pobede protiv Dolgopolova koji je još duže bio van terena od Djokovića, protiv Basilašvilija koji je totalni autsajder, Vinolasa koji je večiti gubitnik i Nišikorija, takodje rekonvalescenta, Djoković za većinu komentatora ponovo postaje najbolji na svetu, i kreće u dostizavanje Federera i Nadala da bude najbolji svih vremena!?! Od toga realno nema ništa jer nastaje doba Zvereva, Tima, Gofana, Šapovalova, Edmunda a Federer i Nadal se još uvek drže zahvaljujući genetskim predispozicijama (Federer) i fizičkoj snazi (Nadal) kao i pažljivom planiranju turnira na kojima učestvuju. Djoković za sve to više nema ni snage ni volje a ni potrebnih uslova.

Kiza

pre 5 godina

@BOBA
Đokovićeve pobede protiv Vinolasa i Nišikorija nisu za potcenjivanje. Vinolas je izbacio Iznera, a Nišikori Dimitrova i (vrlo ubedljivo) Kolšrajbera.

sasha

pre 5 godina

Dobri stari Nole.Opet sa sam bori za svoja prava a kad počneš da teraš pravdu mnoge stvari izadju na videlo.šta ćemo da kažemo za onu spornu loptu koja se vidi iz aviona da je uhvatila liniju.100% je već tu počelo da mu se kuva u stomaku!!

hajde!

pre 5 godina

Eeeee doslo opet vreme da se pauzira sa citanjem komentara. Opet je na sceni planetarna zavera protiv nas ovako lepih i dobrih, opet svako odstupanje od slepog obozavanja zasluzuje nebulozno, uglavnom nepismeno, vredjanje liseno svakog smisla, opet se u najmanji uspeh bogatog tenisera ucitava sopstveni ponos i licno dostignuce, opet se sport pretvara u nesto slicno Berlinu 1936., opet nema navijanja vec patetike, opet se bes i bahatost uzdizu do vrline....zato, cao

tennis

pre 5 godina

Ovim neznalicama koji kažu da je logično da neće valjda Zverev da igra u prvom polufinalu čiji meč nije još ni počeo, odgovorio bih da nije poenta u tome, nego u tome da je meč Novaka i Nišikorija trebalo da se odigra pre meča Čilić - Karenjo Busta, jer se prvo igraju oba meča koja se ukrštaju u prvom polufinalu, a tek onda druga dva. Ovako su napravili bespotrebni miks, isto kao što su bez ikakve potrebe stavili meč Đokovića i Ramosa juče za termin ne pre 19:30h. Istina je da organizatori nisu bili naklonjeni Novaku, dok su Rafi omogućili mnogo više lufta između mečeva.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 18. maj 2018 23:57)

Po rasporesu meč Novak-Kei trebao bi da počne oko 16 časova na Centralnom terenu, a Pablo-Marin u 14 na Pietrangeli. Znači 2 časa razlike. Uz to, meč Angelique i Elene je trajao 1.26 minuta, a Marie i Jelene više od 3 časa.
Nisu toliko problem zakazani mečevi u razlici 2 časa, nego duljina ženskih mečeva pre njih.

odarno

pre 5 godina

svaka cast Noletu, ali teniseri i fudbaleri su zbog velike love toliko razmazeni da to vise nema smisla. 18 sati nedovoljno za odmor profesionalnim sportistima? Pa sta to oni treniraju, sedenje na splavovima?

Copy Paste

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ovo ne treba da bude problem. Nadal je milion puta umorniji od Novaka jer se momak ove godine naigrao meceva vec, dok se za Novaka ne moze isto reci.
(Srdjan, 18. maj 2018 23:39)

Pa ko te laze!? Hajde molim te pocni recenicu bez tog novogovora, zvucace sigurno bolje bez da se ne lazemo, opusteno... Hajde samo normalno govorite i to je vec uspeh!

Kiza

pre 5 godina

@mladjo
Poenta je u tome da raspored sutra ne može ama baš nikako da bude drugačiji nego što jeste. A ako je današnji raspored bio loš, na to je trebalo žaliti se sinoć, sad je kasno. Mada sumnjam da bi i taj sinoćni prigovor bio uvažen. Čilić i Karenjo-Busta su igrali na drugom terenu, meč Novak-Nišikori je suviše jak da bi ga organizatori pomerili sa glavnog terena. I tako, jedna stvar vodi ka drugoj...

biće bolje

pre 5 godina

Neće imati dovoljno snage za Nadala, ali možda iznenadi jer su mastersi Novakova specijalnost. Biće zanimljiv meč, vraća se stara forma, pobediti Nišikorija dva puta za tako kratak period ipak pokazuje klasu, i da loša forma Novaka ne mora uvek da dođe do izražaja. Novaku fali još neki RG, pa će ovo biti lepa prilika da na najveći turnir uđe sa najvećim ambicijama.

inpetto

pre 5 godina

Samo nek se on svadja sa organizatorima. Oni to sve pamte i sledeci puta bude onda jos gore. Secam se dobro jos zadjeg Vimbledona. Tu mu nije odgovarala kisa. Ono jeste da nije pravedno Novak da igra po kisi, a Federa je dobio da igra pod krovom. Ali Novak je zbog toga da bi ih sve kaznio bacio celi mec, jer je bio besan, zato sto mu nisu dali da igra pod krovom. Na kraju je time naskodio sam sebi. Neigra tenis od juce i morao bi da je spreman na takve situacije. Ima mnogo njih (pogotovo u inostranstvu) koji mu ne zele uspeh i takvo ponasanje sa njegove strane im samo ide u prilog. A on se ponasa kao da je neka holivudska zvezda a ne teniser ili neko iz sveta sporta, gde se broje samo rezultati.

noleisthebest

pre 5 godina

“Ne budite smesni. Tesko da ima bilo kakve šanse protiv Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (foka, 19. maj 2018 10:24) # “

Zasto tako mislis?
Nole je bolji igrac od Nadala.

mirkohits@yahoo.co.uk

pre 5 godina

18 sati je sasvim pristojan vremenski okvir i Novak ne bi trebao da zbog toga nepotrebno razbacuje tesko steceni momentum i zamah forme.Nije ni Nadal-ova forma kao na MC. Dokazi su poraz u Madrid-u od Thiem-a i gubitak 1 seta od Fonjinija,iako je vodio 4-1! Novak treba da igra agresivno precizno i plitko. On zna kako dobiti Nadal-a na sljaci,taj ukus pobede je najvise osetio od svih.Avanti Noleeee !

gologuzov

pre 5 godina

U svim sverama života, ne samo u politici, ekonomiji , međudržavnim odnosima itd, itd, tako je nažalost i u sportu. Interesi preovlađuju normalnim odnosima.
Ovo u Romi očiti je primer uticaja moćnika u favoriziranju nekog (svog) miljenika.
Strahota kakav je današnje čovečanstvo.
Nema ništa poštenoga, sve se vrti oko novca.
Život je postao običan cirkus.

no name

pre 5 godina

E ovako ,Rafa je vjerovatno u boljoj formi sto naravno rezultati pokazuju,fizicki sigurno spremniji.Ali Novak zna kako treba da odigra protiv Nadala jer ga suvise dobro poznaje ,sanse Novakove da imalo priprjeti su visoki procenti prvog ubacenog servisa,ako tu kiksne tesko da mu moze parirati ,jer onaj kao lud sve vraca na sljaci to svi dobro znamo ,samo pokusati slati dovoljno duboke lopte da ga malo razvuce po terenu ,a s druge strsne i rafa ce vjerovatno osjecati pritisak na neki nacin ,jer zna da mu je najtezi moguci protivnik s druge strane mreze !

nadalovac

pre 5 godina

Hahahahahahaha cuj ovog djokovic u finalu pa ocigledno ne gledate rafu kako cisti sve pred sobom ali hajde neka bude po tvom hahahahahahahahaha

Borsi

pre 5 godina

Neko reče da Novak ne bude stegnut danas protiv Nadala !! U to nevjerujem !!
Bit će to neizvestan meć do kraja !!
Tko pobjedjuje, teško je reći !!
Nadal je favorit ali,ali to je veliki pritisak !!!
Novak pritisak nema, u fazi je traženja dobre forme !! Ako izgubi, zar je sramota od Rafe na šljaci !!!!! Zato pogledajmo uživajmo navijajmo u meću koji nemamo svaki dan !!

Milojko

pre 5 godina

Sto ne javite da su organizatori ipak ispali korektni i premestili drugo zensko polufinale pa Nole-Rafa nece pre pola 4,, 4!
Nole ima sat dva vise za odmor i mec je blizi veceri.

mm

pre 5 godina

Ja mislim da će njegov deo terena da smanje, pustiće vetar da duva a uključiće i sunce, temperaturu podesice na najviše. To je bre belosvetska zavera protiv Srba, ne može to tek onako da prodje....

Srdjan

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ovo ne treba da bude problem. Nadal je milion puta umorniji od Novaka jer se momak ove godine naigrao meceva vec, dok se za Novaka ne moze isto reci.

dex

pre 5 godina

Najbolji uvek imaju vise odmora. Tako to ide. Nemoj gubiti od koga stignes, pa ces i ti imati to pravo. Kad ga Rafa razbuca, opet ce pasti u depresiju i zaredjati nekoliko ranih ispadanja.

Zox

pre 5 godina

Drago mi je da Novak igra sve bolje, ali sam primetio da kad god ima problem sa sudijama ili organizatrima - pocne slabije da igra.

Kod njega nista ne bih "promenio", ni pricu o mesu, ni grljenje drveca, ni ovo ni ono, ali brate svadja za poen... Ko da mu je Troicki nesto u rodu...

Jelena K.💜

pre 5 godina

Nema šanse Dokovic sa Nadalom. Vidjet ćemo sutra. Možda se i varam. Ali, ne vjerujem, Novaku fali sve, kondicija, snaga, mečevi. A Rafaelu ništa 😊. Ako me Novak iznenadi, bit će mi drago. Pozdrav svim ljudima dobre volje.

BOBA

pre 5 godina

To se zove zaslepljenost i neverovatna pristrasnost od većine komentatora. Komentarisati nešto znači realno sagledavati dogadjaj i iznositi svoje mišljenje. Odjednom, posle pobede protiv Dolgopolova koji je još duže bio van terena od Djokovića, protiv Basilašvilija koji je totalni autsajder, Vinolasa koji je večiti gubitnik i Nišikorija, takodje rekonvalescenta, Djoković za većinu komentatora ponovo postaje najbolji na svetu, i kreće u dostizavanje Federera i Nadala da bude najbolji svih vremena!?! Od toga realno nema ništa jer nastaje doba Zvereva, Tima, Gofana, Šapovalova, Edmunda a Federer i Nadal se još uvek drže zahvaljujući genetskim predispozicijama (Federer) i fizičkoj snazi (Nadal) kao i pažljivom planiranju turnira na kojima učestvuju. Djoković za sve to više nema ni snage ni volje a ni potrebnih uslova.

odarno

pre 5 godina

svaka cast Noletu, ali teniseri i fudbaleri su zbog velike love toliko razmazeni da to vise nema smisla. 18 sati nedovoljno za odmor profesionalnim sportistima? Pa sta to oni treniraju, sedenje na splavovima?

Dragan

pre 5 godina

Zasto se ovaj derbi igra po najvecoj vrucini.Stvarno mi nije jasno kako moze biti ovaj termin za igru nakon 18 sati posle pobede Novaka.Idu na ruku Nadalu
organizatori turnira.Novak nema dovoljno vremena za oporavak.Ovi masteri 1000 i igranje zadnjih 5 dana za redom su van svake pameti.Zato je teze osvojiti jedan ovakav masters nego GS, gdje teniseri imaju dan odmora.Sve u svemu, neka pobedi bolji i ko bude imao vise srece i volje za pobedom.IDEMO NOLE.

drago

pre 5 godina

Jedan mec u muskoj konkurenciji je u dnevnom terminu a drugi navecer. Nisu mogli staviti Zvereva po danu kad je svoj mec zavrsio u 1 ujutro.
Usput 18 sati je normalna razlika, redovit je slucaj da igraci jedan mec igraju po danu a drugi navecer. To ce se i Cilicu danas desiti. A Djokovic je i poceo po danu. Sto nije kao Cilic dobio u sat vremena pa ne bi imao tih problema.

VUK

pre 5 godina

U Rimu je ništa gore nego što je i na ostalim turnirima na zapadu. Rafa i Rodžer uvek imaju 'trudnički" tretman vezan za satnicu odigravanja svojih mečeva. Rodžer kao da je u poodmakloj trudnoći , a Nadal u petom mesecu. Nije fer. Minuli rad je pojam iz samoupravljanja. Sport iziskuje jednake i ravnopravne uslove za sve takmičare. U suprotnom , budućem pobedniku pomaže organizator. Zluradi bi konstatovali da je i to , pored nespornog kvaliteta , jedan od bitnih razloga što su "zaštićeni" šampioni uzeli toliko trofeja.

Kiza

pre 5 godina

Raspored za sutra sam ja video na ATP live aplikaciji na mom telefonu još pre nego što je Novakov meč počeo. Da, vremena je malo, ali to nije ni prvi ni poslednji put. Inače, što se ishoda tiče, očekujem da Nadal pobedi, a bio bih zadovoljan da Novak odigra bar jedan ravnopravan i rezultatski neizvestan set. Rano je za više od toga.

Madjo

pre 5 godina

Ovim neznalicama koji kažu da je logično da neće valjda Zverev da igra u prvom polufinalu čiji meč nije još ni počeo, odgovorio bih da nije poenta u tome, nego u tome da je meč Novaka i Nišikorija trebalo da se odigra pre meča Čilić - Karenjo Busta, jer se prvo igraju oba meča koja se ukrštaju u prvom polufinalu, a tek onda druga dva. Ovako su napravili bespotrebni miks, isto kao što su bez ikakve potrebe stavili meč Đokovića i Ramosa juče za termin ne pre 19:30h. Istina je da organizatori nisu bili naklonjeni Novaku, dok su Rafi omogućili mnogo više lufta između mečeva.

ccc?

pre 5 godina

ramota.
(saca, 18. maj 2018 22:26

Šta je tu "sramota"??? Objasni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lasta, 18. maj 2018 23:08)

Pa sramota je to sto zene igraju posle Novaka koji ima 18 sati za odmor, Rafa 6 sati duze. Verovatno su zene umornije??

tennisman

pre 5 godina

Nema nista da se zali, program igranja na svakom turniru je isti svake godine samo organizatori rasporedjuju mecevi, pa logicno je da u 14.30h igra Novak, nego npr ponednik meca Gofan - Zverev koji ce zavrsiti najverovatnije mec posle ponoci. Sportski pozdrav :)

hajde!

pre 5 godina

Eeeee doslo opet vreme da se pauzira sa citanjem komentara. Opet je na sceni planetarna zavera protiv nas ovako lepih i dobrih, opet svako odstupanje od slepog obozavanja zasluzuje nebulozno, uglavnom nepismeno, vredjanje liseno svakog smisla, opet se u najmanji uspeh bogatog tenisera ucitava sopstveni ponos i licno dostignuce, opet se sport pretvara u nesto slicno Berlinu 1936., opet nema navijanja vec patetike, opet se bes i bahatost uzdizu do vrline....zato, cao

Mii

pre 5 godina

Ma nista novo, uvek su Noletu pokusavali da podmetnu nogu. Pa kada je godinama bio broj 1, imao je tretman kao da i nije medju prvih 10. Ne pricam ovde kako su samo povladjivali Rafi i Federeru kada su se vracali iz povreda, nego i Mareju i da ne nabrajam...Pa evo zasto se duel Novaka i Rafaela zove "Rafole", gde je tu N, sta to znaci Rafa ole, pa dobro nek je tako. Sto nije "NoleRa"? A znamo i zasto je to tako (koji lupe minus jos ne shvataju, ali ima kade, shvatice). Pratim Nadala od onog poraza sa proslog turnira i jako mi cudno deluje, da li su godine, taktika pred Pariz, povreda ili nesto ko zna, ali bas se usporio (Da je protivnik u ovom zadnjem mecu iskoristio par situacija pocetkom drugog seta, ko zna kuda bi mec otisao). Nek se Nole malo cima sa ovima, tako i treba, mora da se bori da mu ukazu minimum postovanja. Kako god, Nole je na dobrom putu, ja tu nista ne bi dirao. Kada sve sagledam, ovako nepristrasno, ako se poklope neke kockice u Noletovoj igri, a ponavljam da obojica igraju pod rucnom, velike su sanse da Nole pobedi. Sto se tice ishrane, gurua i tih prica, to je privatna stvar svakog coveka, moj stav po tom pitanju je da je veoma opasno poigravati se sa tim, jedno su sportski rezultati, a zivot je sasvim nestooo drugooo, nijeee salaaa. Novaku zelim sve najbolje i naravno jos mnogo pobeda i osvojenih turnira, a bice toga jos bar jos 2, 3 godine... Idemooo!

Šuluburić

pre 5 godina

Mislim da je veći problem to što će igrati u doba dana kad mu je bioritam sporiji, dan, sunce, vrućina... U večernjem terminu, verujem, imao bi šanse i da dobije meč.

inpetto

pre 5 godina

Samo nek se on svadja sa organizatorima. Oni to sve pamte i sledeci puta bude onda jos gore. Secam se dobro jos zadjeg Vimbledona. Tu mu nije odgovarala kisa. Ono jeste da nije pravedno Novak da igra po kisi, a Federa je dobio da igra pod krovom. Ali Novak je zbog toga da bi ih sve kaznio bacio celi mec, jer je bio besan, zato sto mu nisu dali da igra pod krovom. Na kraju je time naskodio sam sebi. Neigra tenis od juce i morao bi da je spreman na takve situacije. Ima mnogo njih (pogotovo u inostranstvu) koji mu ne zele uspeh i takvo ponasanje sa njegove strane im samo ide u prilog. A on se ponasa kao da je neka holivudska zvezda a ne teniser ili neko iz sveta sporta, gde se broje samo rezultati.

Chris T-Rex BOSH

pre 5 godina

Bez obzira na ishod, jedva cekam taj mec. Djokovic ponovo treba da osjeti car najvecih rivaliteta, da mu se volja podigne na najvisi nivo. Srecno Srbine.

xxx7

pre 5 godina

Logicno je da igraju sutra prvi mec, jer Zverev jos nije ni poceo svoje 1/4finale, i isto tako je logicno da ne moze on/pobednik tog meca sutra prvi na teren. E sad sto se mec Sarapove i Ostapenko oduzi,pa onda i Novak i Nisikori,to je vec druga prica,ali tu organizatori nista ne mogu. Tako da ne kukajte,mec jos nije ni poceo,a vec kukanje krece.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Удри кишо бар до 18:00 . И док ове двије одиграју таман се Новак добро одморио. 👍

noleisthebest

pre 5 godina

“Ne budite smesni. Tesko da ima bilo kakve šanse protiv Nadala.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (foka, 19. maj 2018 10:24) # “

Zasto tako mislis?
Nole je bolji igrac od Nadala.

ljuba

pre 5 godina

Gde boze nisam ni pomisljao koliko ima baksuza koji Noleta u stvari ne podnose. Meni se ranije cinilo da ih Nole nervira kao i mene samog zbog ishrane i snage koju je izgubio kao i stanja psihe u koju je zapao, ali ne, u stvari vidim da postoje autosovinisti koji mrze sve sto je nacionalno uspesno. Sramota i tragedija !

Kiza

pre 5 godina

A pošto Zverev svoj meč još nije ni počeo (a čovek brani titulu), sasvim bi bilo nerealno i nepošteno očekivati da igra sutra u prvom polufinalu.

bozza

pre 5 godina

Najbolji uvek imaju vise odmora. Tako to ide. Nemoj gubiti od koga stignes, pa ces i ti imati to pravo. Kad ga Rafa razbuca, opet ce pasti u depresiju i zaredjati nekoliko ranih ispadanja.
(dex, 19. maj 2018 08:54)

samo nemoj ti da padnes u depresiju ako kojim vudom Novak pobedi, nije smak sveta, zivot ide dalje. Zivot bi ti bio mnogo laksi i lepsi kad bi ti zivotom dominirale pozitivne emocije umesto negativnih

Copy Paste

pre 5 godina

Da se ne lazemo, ovo ne treba da bude problem. Nadal je milion puta umorniji od Novaka jer se momak ove godine naigrao meceva vec, dok se za Novaka ne moze isto reci.
(Srdjan, 18. maj 2018 23:39)

Pa ko te laze!? Hajde molim te pocni recenicu bez tog novogovora, zvucace sigurno bolje bez da se ne lazemo, opusteno... Hajde samo normalno govorite i to je vec uspeh!

stavitag

pre 5 godina

Realno ja bi voleo da Djokara pobedi.. al svi znamo da trenutno nema snage djokovic... nadal igra ko blesav.. al .... imam i osecaj da ce mu proraditi nas srpski mentalitet,iznervirali ga organizatori.. mogao bi nadal po usima dobiiti.. napred djokara

Ocemo dobre meceve

pre 5 godina

Najbolji mec ove godine za sada. Od proslogodisnjeg RG-a nije bilo ovako zanimljivo, dok su jos Marej, Wawrinka, Nisikori, Djokovic igrali na turu. Jedva cekam povratak Mareja i Wawrinke, jer ne mogu da smislim arogantnog Zvereva sto je treci na listi.

sasha

pre 5 godina

Dobri stari Nole.Opet sa sam bori za svoja prava a kad počneš da teraš pravdu mnoge stvari izadju na videlo.šta ćemo da kažemo za onu spornu loptu koja se vidi iz aviona da je uhvatila liniju.100% je već tu počelo da mu se kuva u stomaku!!

Kole

pre 5 godina

Bitno je da mu je opet stalo do poobede. Juče se posle jedne greške izgalamio u pravcu Vajde kao u stara vremena. Tog trenutka sam znao da ce pobediti. I ovaj duel sa organizatorima je dobar znak. Nadal će se danas zlu zabaviti. Nole je u finalu.

yuiop

pre 5 godina

Novaku i ne treba odmor, nego sto vise meceva i to bas protiv Nadala, Spanac je favorit ali jedan set izjednacen Novak moze da izvuce, pa polako dizati samopouzdanje za naredne turnire.

biće bolje

pre 5 godina

Neće imati dovoljno snage za Nadala, ali možda iznenadi jer su mastersi Novakova specijalnost. Biće zanimljiv meč, vraća se stara forma, pobediti Nišikorija dva puta za tako kratak period ipak pokazuje klasu, i da loša forma Novaka ne mora uvek da dođe do izražaja. Novaku fali još neki RG, pa će ovo biti lepa prilika da na najveći turnir uđe sa najvećim ambicijama.

niko

pre 5 godina

nije tacno da je OP izasao posle meca. Znalo se oko 17h da ne pre 14:30 Rafa igra sa pobednikom Djokovic/Nishikori.
Goffin i Zverev jos nisu ni poceli pa nije ni logicno da pobednik igra sa Cilicem u prvom terminu.
Ako su negde korektni prema Novaku, onda u Rimu.

gologuzov

pre 5 godina

U svim sverama života, ne samo u politici, ekonomiji , međudržavnim odnosima itd, itd, tako je nažalost i u sportu. Interesi preovlađuju normalnim odnosima.
Ovo u Romi očiti je primer uticaja moćnika u favoriziranju nekog (svog) miljenika.
Strahota kakav je današnje čovečanstvo.
Nema ništa poštenoga, sve se vrti oko novca.
Život je postao običan cirkus.

Kiza

pre 5 godina

@BOBA
Đokovićeve pobede protiv Vinolasa i Nišikorija nisu za potcenjivanje. Vinolas je izbacio Iznera, a Nišikori Dimitrova i (vrlo ubedljivo) Kolšrajbera.

nadalovac

pre 5 godina

Hahahahahahaha cuj ovog djokovic u finalu pa ocigledno ne gledate rafu kako cisti sve pred sobom ali hajde neka bude po tvom hahahahahahahahaha

ivana

pre 5 godina

nema nole problem sa kondicijom. oduvao je juče nisikorija u drugom setu, a nijedan poen nije izgubio zbog kondicije. kada je krajem prvog seta nole pustio ruku, znao sam da će meč postati neizvestan. samo da ne bude zategnut protiv nadala i taj meč će biti neizvestan.

sa ovakvim mečevima se vraća u formu. ovakav meč nije imao od finala roland garosa pre 2 god.

tennis

pre 5 godina

Ovim neznalicama koji kažu da je logično da neće valjda Zverev da igra u prvom polufinalu čiji meč nije još ni počeo, odgovorio bih da nije poenta u tome, nego u tome da je meč Novaka i Nišikorija trebalo da se odigra pre meča Čilić - Karenjo Busta, jer se prvo igraju oba meča koja se ukrštaju u prvom polufinalu, a tek onda druga dva. Ovako su napravili bespotrebni miks, isto kao što su bez ikakve potrebe stavili meč Đokovića i Ramosa juče za termin ne pre 19:30h. Istina je da organizatori nisu bili naklonjeni Novaku, dok su Rafi omogućili mnogo više lufta između mečeva.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Madjo, 18. maj 2018 23:57)

Po rasporesu meč Novak-Kei trebao bi da počne oko 16 časova na Centralnom terenu, a Pablo-Marin u 14 na Pietrangeli. Znači 2 časa razlike. Uz to, meč Angelique i Elene je trajao 1.26 minuta, a Marie i Jelene više od 3 časa.
Nisu toliko problem zakazani mečevi u razlici 2 časa, nego duljina ženskih mečeva pre njih.

sasa jokic

pre 5 godina

U Rimu danas lepo vreme, tako da nece biti odlaganja. 18 sati je sasvim dovoljno za odmor, naravno bilo bi bolje da je 24, ali desava se svima da imaju manje vremena za odmor. Juce je jednostavno bio cudan splet okolnosti, svi mecevi su trajali predugo.
Meni je bitno da je Nole vratio igru i zar, danas je Rafa favorit, ali nikad se ne zna, ne voli on da vidi noleta sa druge strane mreze, nikako.

no name

pre 5 godina

E ovako ,Rafa je vjerovatno u boljoj formi sto naravno rezultati pokazuju,fizicki sigurno spremniji.Ali Novak zna kako treba da odigra protiv Nadala jer ga suvise dobro poznaje ,sanse Novakove da imalo priprjeti su visoki procenti prvog ubacenog servisa,ako tu kiksne tesko da mu moze parirati ,jer onaj kao lud sve vraca na sljaci to svi dobro znamo ,samo pokusati slati dovoljno duboke lopte da ga malo razvuce po terenu ,a s druge strsne i rafa ce vjerovatno osjecati pritisak na neki nacin ,jer zna da mu je najtezi moguci protivnik s druge strane mreze !

mirkohits@yahoo.co.uk

pre 5 godina

18 sati je sasvim pristojan vremenski okvir i Novak ne bi trebao da zbog toga nepotrebno razbacuje tesko steceni momentum i zamah forme.Nije ni Nadal-ova forma kao na MC. Dokazi su poraz u Madrid-u od Thiem-a i gubitak 1 seta od Fonjinija,iako je vodio 4-1! Novak treba da igra agresivno precizno i plitko. On zna kako dobiti Nadal-a na sljaci,taj ukus pobede je najvise osetio od svih.Avanti Noleeee !

Borsi

pre 5 godina

Neko reče da Novak ne bude stegnut danas protiv Nadala !! U to nevjerujem !!
Bit će to neizvestan meć do kraja !!
Tko pobjedjuje, teško je reći !!
Nadal je favorit ali,ali to je veliki pritisak !!!
Novak pritisak nema, u fazi je traženja dobre forme !! Ako izgubi, zar je sramota od Rafe na šljaci !!!!! Zato pogledajmo uživajmo navijajmo u meću koji nemamo svaki dan !!

Milojko

pre 5 godina

Sto ne javite da su organizatori ipak ispali korektni i premestili drugo zensko polufinale pa Nole-Rafa nece pre pola 4,, 4!
Nole ima sat dva vise za odmor i mec je blizi veceri.

Kiza

pre 5 godina

@mladjo
Poenta je u tome da raspored sutra ne može ama baš nikako da bude drugačiji nego što jeste. A ako je današnji raspored bio loš, na to je trebalo žaliti se sinoć, sad je kasno. Mada sumnjam da bi i taj sinoćni prigovor bio uvažen. Čilić i Karenjo-Busta su igrali na drugom terenu, meč Novak-Nišikori je suviše jak da bi ga organizatori pomerili sa glavnog terena. I tako, jedna stvar vodi ka drugoj...