Petak, 18.05.2018.

08:10

"Novak je pobedio Rafu sedam puta na šljaci, ali nije još spreman"

Mark Nouls, trostruki Grend slem šampion, smatra da je Novak Đoković jedan od malobrojnih igrača koji veruju da mogu da pobede Nadala na šljaci.

Izvor: PT

"Novak je pobedio Rafu sedam puta na šljaci, ali nije još spreman" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

iiii

pre 5 godina

Zna se kada Novak ispada. Pre susreta sa Nadalom! Tako da će ovaj put Nišikori biti bolji.
(Džontra Volta, 18. maj 2018 14:36)


Ahahaha :)

Stef

pre 5 godina

@Stef nisi u pravu,to nije opravdanje nego nesto sto je realno,pa prvi delpo bi bio i po titulama i po GS blizu djokovica,mozda i isto da nije imao povrede,svako ko je sportista zna sta znaci i kolko moze povreda da utice na trenutno fizicko i mentalno stanje pa makar to bila i mala povreda,komentar ti nije na mestu ali dobro tvoje misljenje !
(13, 18. maj 2018 15:02)

To uopšte nije tačno. Nezavisno od povreda, Delpo brzo pregori, svaki ozbiljniji ljubitelj tenisa je toga svestan. Sve i da je u potpunosti zdrav, sa tako tromim telom uspevao bi s vremena na vreme da dodje do završnica velikih turnira i onda bi bio samleven od strane konstantnijih. Tako da molim lepo. Po tvojoj i logici ostalih, sve Novakove poraze iz prethodne 2 godine, kao i sve poraze koje je doživeo pre 2011-te (povrede, alergije, problemi sa očima, stomakom, netolerancijom na vrućinu etc etc) možemo lepo da otpišemo i kažemo da bi Novak zapravo trebao da ima 89 slemova. Slično možemo reći i za Mareja, pa i za nesrećnog Congu i još par njih. A tu je i detalj koji se tiče forme, ne samo povreda, tek to aludira na ograničenost i praznoglavost. Radi se sve da se ospore Novakova dostignuća, to je sve, a nigde validnog argumenta na vidiku. Moj komentar je na mestu, tvoja logika nije. P.S. Poštujem sve tenisere iz svetskog vrha, svako od njih je mogao i može bolje od do sada ostvarenog, da su se zvezde poklopile.. Al to se nikad ne desi, ne na dugoročnom nivou (Fed je izuzetak, iskoristio je strmoglav pad i odsustvo glavnih rivala).

13

pre 5 godina

@Stef naveo sam Delpa kao primer,on je kvalitetan igrac on bi imao sigurno bolji uspeh na turnirima,da nisu bile povrede,slazem se da je igrac koji pregori i ne trci puno,sustina mog teksta je da povrede stvarno uticu puno na igraca,jer posle svake povrede moras da se vracas i fizicki i mentalno,kad kazem povredu mislim konkretno na povredu a ne alergiju i tako te neke gluposti,moje misljenje,sportski pozdrav !

rafa

pre 5 godina

...., Seti se da je Nadal jedini igrac koji ima preko 400 pobeda i na sljaci i na tvrdim podlogama,sramota je sto se 80% turnira igra na betonu,sto nije fer,federeru i djokovicu odgovara tvrda podloga ali nijedan od njih nije kralj tvrdih podloga i nisu dominantni kao Nadal na sljaci,a glina je najzahtevnija podloga,zar je bitno gde su osvojeni trofeji,bitno je da su osvojeni,razumem da si frustriran,ali samo mozes da kazes bravo Nadal !

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Кад ће коначно почети Новак, ове двије "до ујутро" неће завршити!? 😤😤😤

...

pre 5 godina

Interesantno je da su Novak i Rafa skoro polovinu svojih međusobnih mečeva odigrali na šljaci, a svi znamo da Novak igra samo 4 turnira godišnje na šljaci, čak dosta puta je preskakao Monte Karlo. Jasno se vidi iz toga da je Novak kroz celu karijeru dolazio do završnica turnira na šljaci i duela sa Rafom na njegovoj omiljenoj podlozi, dok Rafa na betonu (gde se igra 80% sezone) ređe je dolazio do susreta sa Novakom, što govori i broj odigranih mečeva na toj podlozi, koji je skoro isti kao i broj mečeva na šljaci. Travu da i ne spominjem, jer Rafa se godinama mučio da prođe prvo kolo na Vimbldonu, dok je Novak tamo deceniju u finalu ili polufinalu. Tek in-door sezonu neću spominjati, sramota za Rafu da za celu karijeru ima jednu jedinu titulu u dvorani, a Novak tu ima 4 Pariza, 4 Šangaja, 5 WTF Londona. Jeste Rafa veliki, ali činjenica je da mu je šljaka 90% karijere, i njegova statistika je jako čudna. Dve trećine svih svojih turnira je osvojio na šljaci, loši procenti pobeda i ostala statistika na travi i betonu. Sve mu se vrti oko šljake, čitava karijera. On ako osvoji ta 4 turnira na šljaci i Barselonu, onda ima šanse za no1 i bori se, ako tu podbaci, onda ispada iz top5-10. I tako celu karijeru.

Ko bi rek'o moj Elmere

pre 5 godina

@Elmer

A je l' znaš od koga Nadal broji najviše poraza na betonu?
Ne znaš?
Od Novaka! 18 puta!
p.s. Nešto se slabo snalaziš s padeži, primetio sam. Poradi na tome..

samo realno kad je protiv Novaka

pre 5 godina

Izgleda da kad je Novak u pitanju, merodavan je i jedan meč. Eto, Jirži Veseli je jednom igrao sa Novakom i pobedio ga, vodi 1:0 u h2h.
Znači, Labude, Veseli je bolji teniser od Novaka?


Važi!

#

pre 5 godina

Najjači su mi ovi smešni hejteri Novaka, dežurni omalovažači. Znate zašto? Zato što evo već 10 godina tražim da upoznam jednog takvog, da vidim ko su ti ljudi, i ne uspevam, a Beograd je veliki grad. Nema ih u realnom životu, postoje samo na internetu, i to je činjenica. Zaključak se sam nameće. Ili nisu iz Srbije, ili ne izlaze iz svojih mračnih soba, ili su kukavice pa u javnosti ne smeju da pričaju kao ovde. Kako god, iz aviona se vidi da se radi o običnim srbomrscima, i ništa više. Na kraju dana, svima je jasno koga boli Srbin dvocifreni slem šampion i ko zaista ima motiv da ga mrzi. Normalan čovek sigurno ne.

13

pre 5 godina

@Stef nisi u pravu,to nije opravdanje nego nesto sto je realno,pa prvi delpo bi bio i po titulama i po GS blizu djokovica,mozda i isto da nije imao povrede,svako ko je sportista zna sta znaci i kolko moze povreda da utice na trenutno fizicko i mentalno stanje pa makar to bila i mala povreda,komentar ti nije na mestu ali dobro tvoje misljenje !

13

pre 5 godina

@Malkom licemeran si,pre bih rekao da zelis da pobedi zbog federera kako bi cica ostao na prvo mesto,boli tebe uvo za djokovica,svako pametan je skapirao tvoj komentar jeste da je vecina stupid ali dobro !

western

pre 5 godina

@iiii

A je li, sada su GS vazni. A kada guslate o H2H onda vam nisu vazni. Tada i Rafine i KING Federerove GS bacite u kantu. Znas kako, Rafa je kralj sljake, koji delje sve pred sobom, trenutno drugi na ATP listi. A Nole trenutno nije ni u top 10, posle Rima nece biti ni u top 30 i za poslednjih 6 meseci nize samo neuspehe. Ako hoces zivi u ubedjenju da ce Urugvaj biti prvak sveta. Sto da ne, kakve veze ima sadasnjost, bio je dvaput, vise nego Spanija.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Mark Knowles čovek je sasvim korektno mišljenje a inače najbolji dubl igrač koji dolazi iz Bahramija a bio prvi 2002 uzeo tri GS sa Nestorom igrao sa Kurijerom Mike Bryan,Brian MacPhile,Mirny,Stolle,Leach,Roger Smith,Palmer,Stark,Blejk,Bupati,Fish,Hjuit,Andy Ram, Malisse uzeo mnogo mastersa i obične turnire.

A sad za pomenut dvojicu trenutno Nadala i Novaka u ovom trenutku izlišno govorit al'činjenica jeste da Rafu niko nije bio blizu na šljaci da ga dobije neko sedam puta al kad se pogleda Novakovih sedam pobeda kao Rafin sedam pobeda na betonu protiv njega. Znači izjednačeni su al'zbog niza u finalima na kom su se sastali na šljaci više nego betonu kad su igra li je sa punim razlogom. Dakle zna se Novak i Rafa kad su na svom vrhuncu tada odlučuju samo nijanse a da li će bit opet toga nakon današnjeg dana ostaje se vidi.

Vlada

pre 5 godina

(dr. Roddick, 18. maj 2018 12:47)

Pa ne može da stigne Federer da igra sa Noletom jer preskače polovinu turnira u sezoni. A i kada stigne do Noleta, preda meč pre izlaska, pa se ne računa u međusobni skor.

Koji je statistički relevantan broj mečeva? Pa, koji god da je, dvocifreni broj je relevantniji od jednocifrenog. U svakom smislu... Ovi što te teše da je suprotno te lažu, veruj mi!

andrej

pre 5 godina

Da ide u Bosnu jer se zove Elmer. To je lovac iz Duška Dugouška, nije muslimansko ime.
(Neo, 18. maj 2018 12:47)

Šta zna omladina ko je Duško Dugouško, oni sve gledaju kroz prizmu nacionalizma. Mi koji smo rat proživeli trudimo se da pobegnemo od svega toga, ali "internet patriote" su željne svojih 5 minuta. Makar to bilo i onlajn.

Dusan

pre 5 godina

Nole je objektivno drugi najbolji sljakas svih vremena, ubedljivo ispred svih ostalih, osim Rafe. U najboljim njegovim i Rafinim danima bio je bukvalno na 99.9% Rafinog nivoa. U nekoliko meceva je bio na poen-dva od pobede na Satrijeu, a u vise navrata ga tukao na mastersima. To su bili najspektakularniji mecevi u istoriji tenisa. Ipak, tesko je sada ocekivati neki jaci otpor Nadalu, ako uopste dodje do tog meca. Neke ozbiljnije rezultate od Noleta treba ocekivati u drugom delu sezone.

Vlada

pre 5 godina

Misliš Đoković ne može stići do Kiriosa?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 18. maj 2018 11:34)

Pa, malo je teško da Novak stigne do Kirjosa, kada je Kirjos ove godine uglavnom igrao samo turnire iz serije 250 (Hjuston, Atverpen, Brizbejn). Izuzeci su AO (ispao u četvrtom kolu, kad i Nole) i Majami (ispao u četvrtom kolu, Nole u drugom). Da bi mogao da stigne do njega, treba da se bar pojave na istom turniru.
Evo, Novak sada igra četvrtfinale Rima (Masters). Koje kolo i kog turnira igra Kirjos?
Hvala, doviđenja.

petar

pre 5 godina

A zašto Fabio nebi pobjedio Nadala,nebi mu bilo prvi put, nije zanemarivo što igraju u Italiji!??Novak se diže u formi i nebi me iznenadilo finale
RG, pod uvjetom da se prije ne sretne s Nadalom..a u finalu je sve moguće..

Neo

pre 5 godina

I 15 puta je izgubio od Nadala na šljaci...Interesantan naslov nema šta.
(Elmer, 18. maj 2018 08:17)

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Pa Nadal protiv SAMO 2 igrača ima negativan H2H od juče. To su Novak, gdje gubi 26-24, i Dastin Braun gdje gubi 2-0, istina oba meča na travi. Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

Da ide u Bosnu jer se zove Elmer. To je lovac iz Duška Dugouška, nije muslimansko ime.

iiii

pre 5 godina

prosao tek trece kolo i vec mu se prognozira pobeda nad Rafom. Ne bi me cudilo da nas u Junu, ako pobedimo Kostariku, sportska redakcija obraduje naslovom "Srbija moze do titule prvaka sveta".
(western, 18. maj 2018 08:27)

Naravno da ce da mu se već prognozira, jer je Novak osvojio 12 GS u svojoj karijeri, a Rafa 16 GS. Vidiš, to je nešto najveće u tom sportu. Srbija nijednom nije osvojila svetsko. Tako da ne brini, neces da se čudis.

Samo čovek

pre 5 godina

Nadal - Fonjini spektakl za uzivanje. Ludak Fabio je vise puta pokazao da zna kako se igra protiv Rafe, iako Rafa verovatno dobija to vredi pogledati.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Vlada

"Inače, mene uopšte ne bi iznenadilo kada bi Kirjos do kraja karijere imao bolji međusobni skor sa Djokovićem. Ne zato što je Kirjos bolji, nego zato što verovatno neće stizati do Djokovića u narednim godinama da bi uopšte mogao da igra sa njim"

Hahahha slazem se, a to isto vazi i za H2H sa Federerom jeli tako? Federer ne moze da popravi H2h ne zato sto je slabiji igrac, nego zato jer nas nolo ne moze ni da stigne da igra sa njim!


Inace "statisticaru" reci ti nama koji je taj magicni broj uzoraka u statistici za koji se moze reci da ima tezinu 8? 11? 15?
Kako si to zamislio? ispod 13 nema tezinu a preko 13 ima?

LOL

Ko bi rek'o

pre 5 godina

„njemu treba jak meč.
Kao što je on svojim glupostima dozvolio Mareju da se uzdigne u šampiona, i više puta to dozvolio Nadalu I Federeru...“
Nemirko

...a Sampras svojom glupošću dozvolio da se Hjuit uzdigne u šampiona, Rodik svojom glupošću učiinio da se Federer uzdigne u šampiona...a Federer svojim glupostima dozvolio da se i Nadal, Novak i Delpotro uzdignu u šampione..

Vlada

pre 5 godina

(Labud, 18. maj 2018 09:55)

Bolje bot nego trol.

Ja sam ti izneo brojke. Šta ti imaš da izneseš i doprineseš konstruktivnoj diskusiji?
...
...
...

Da, tako sam i mislio.

Goran

pre 5 godina

Nema veze sa ovom temom, ali...
Bacio sam pogled na H2H Nadal - Federer.
Zadnji odigran meč na šljaci je 2013.
Federer...bežanija samo takva...:)

Teniski laik

pre 5 godina

Ne razumem se u tenis pevise, ali onako generalno, cini mi se da ce Nole zaliciti na onog starog tek na sledecoj Australiji, suvise je on dugo igrao pod rucnom da bi se to moglo tako brzo povratiti.
Ovo naravno, ako on bude to zeleo ,a jos vise ako ima jos snage da to ucini

Stef

pre 5 godina

Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam... 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22) 

А ко је још победио Новака 15 пута на било којој подлози? Од тих седам победа, шест су када је Надал био повређен и ван форме.
(adriano_galliani, 18. maj 2018 10:45)

Monstruozno glup odgovor druže. "Van forme", dal si realan? Koliko je puta Novak poražen dok je bio van forme? Ako bi tako gledali, mogli bi lako da nadjemo izgovor za poraz bilo kog tenisera.. Eh, bio je van forme; eh, bio je povredjen; eh, imao je porodičnih problema, ne računa se. Kao što rekoh, veoma ograničeno i plitko.

Ilija

pre 5 godina

Bilo bi dobro da Novak dodje do Rafe u zrijebu.Bez obzira sto bi Rafa objektivno bio veliki favorit za pobjedu bilo bi dobro da Novak vidi gdje je u ovom trenutku u odnosu na najbolje.Stim da sam siguran da bi Novak podigao nivo igre u duelu sa Rafom je ipak kada igraju on i Rafa i Federer to je vise od igre.Siguran sam da nije bilo pomenute dvojice da nebi Novak bio to sto jeste da nije bilo takvog rivaliteta kao i obrnuto za ovu dvojicu.Stvarno se radujem tom polufinalu ako do njega dodje bez obzira sto su male sanse za pobjedu jer Novak bi sigurno podigao igru u sledecim turnirima posle poraza od Rafe a da ne govorimo u slucaju trijumfa Novak bi se vratio na stare staze.

brat

pre 5 godina

Labude, brate
Ne dozvoli da ti taj sendvič koji zarađuješ na taj način, zastane u grlu u presudnom trenutku u životu. Misli na vreme o tome. Budi mudriji od tog glupavog sendvičara (tog koji ti daje sedvič za uslugu koju mu obavljaš).

psl

pre 5 godina

Nisam sigurna, ali mislim ad je Novak ima najviše pobeda protiv Nadala na šljaci. Medjutim trenutno prvo mora pobediti Nišikorija, pa onda o Nadalu. Ako dodje od tog polufinala biće teško pobediti Nadala, Novak nema dovoljno snage ni mentalne ni fizičke. Ali ovaj turnir nam daje nadu za dobar rezultat na RG.

adriano_galliani

pre 5 godina

Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

А ко је још победио Новака 15 пута на било којој подлози? Од тих седам победа, шест су када је Надал био повређен и ван форме.

mix

pre 5 godina

Osim 2011, pobedjivao ga je na šljaci samo povredjenog. Ali njegove navijače nije sramota da to računaju. Kao što ih nije sramota da računaju skor sa Federerom, koji je popravio tek kad je Federer napunio 34.
A Federer je Rafu dobijao na šljaci kad je Rafa bio u top formi.
(Negativni, 18. maj 2018 09:22)

Inace Federer sada ponovo ima 23,pa je prvi na ATP listi.Hahahaha,boze sta sve necu da procitam.Kad ga je Nole pobedjivao i rasturao,onda je bio star,sad je verovatno bio u Soko Banji,pa je opet mlad.
Soko Banja-Soko grad,dodjes star,odes mlad.

Mare

pre 5 godina

Polako sa tim prognozama. Obojica danas imaju nezgodne protivnike i trebaju prvo njih da pobede. Ako dodje do tog duela sve zavisi kakav dan ce imati, ako Nadal bude igrao kao u Madridu kad je izgubio mec Nole ima odlicne sanse a ako Nole ne zadrzi ovaj nivo od juce Nadal ga dobija lagano. Ja bih najvise voleo da obojica imaju dan, tad bi bilo bas gusto do poslednjeg poena s tim da blagu prednost moram priznati bi imao Nadal.

miodrag

pre 5 godina

Danas Novak gubi od Nisikorija jer ne zeli jos susret s Rafom pre RG. Mislim da je zadovoljan formom koju je postigao sada i treba mu jos , ne mnogo, da bude u situaciji da se dostojno suprostavi Nadalu. Danas gubi sa 75 75

Malkom

pre 5 godina

Navijač sam Federera, još od pre pojave Novaka, ali bih voleo da naš Nole baš u Rimu pred RG dobro ispraši Rafu. Tako bismo imali mentalno spremnog Novaka za RG.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Nece on ni stici do Rafe, imao je lake protivnike, bolje od ovoga trenutno ne moze a Nikisori nece ponoviti iste greske.

Vlada

pre 5 godina

(Labud, 18. maj 2018 08:53)
Evo da ti objasnim zašto tvoj komentar nema veze sa mozgom.

Djoković - Kirjos 0:2 (ukupno dva odigrana meča)
Djoković - Rodik 4:5 (ukupno devet odigranih mečeva)
Djoković - Karlović 1:2 (ukupno tri odigrana meča)

Ni sa jednim od ovih igrača nema dvocifren broj mečeva. Najbliži je Rodik, a i od njega ima jednu pobedu manje. Imao bi više da se ovaj nije povukao. Poslednja dva meča Đoković ga je zgazio (6:2 6:3 i 6:2 6:1).

E sad, uporedimo to sa sledećim odnosima:
Djoković - Nadal 26:24 (50 odigranih mečeva)
Djoković - Federer 23:22 (45 odigranih mečeva)
Djoković - Mari 25:11 (36 odigranih mečeva)
Djoković - Wawrinka 19:5 (24 odigrana meča)
Djoković - Del Potro 14:4 (18 odigranih mečeva)
Djoković - Čilić 14:1 (15 odigranih mečeva)

Ovo su statistički relevantni podaci, dovoljno veliki uzorak da se može govoriti o međusobnom skoru i da međusobni skor ima neku težinu. Dodatno, ovo gore su sve osvajači gren slemova, bitni igrači na ATP. Od ovih koje si ti naveo, samo se Rodik donekle može nazvati bitnim (samo jedan gren slem). Naravno, ti ćeš sada reći da i Čilić i Del Potro imaju samo jedan slem i u pravu si. S druge strane, pogledaj skor i komentar gore i biće ti jasno...

Inače, mene uopšte ne bi iznenadilo kada bi Kirjos do kraja karijere imao bolji međusobni skor sa Djokovićem. Ne zato što je Kirjos bolji, nego zato što verovatno neće stizati do Djokovića u narednim godinama da bi uopšte mogao da igra sa njim.

Rade

pre 5 godina

Čitam više puta i ne mogu da verujem,Pepe,Pepe, ishrana?!!
Šta ste vi dadilje?
Pustite čoveka da živi a vi ste izgleda mentalno u 16 veku jureći veštice tamo gde ih nema a ovamo birate da živite uz antihriste i svakakve mafijaše, kriminalce i sl. i što je najžalosnije vaš su izbor a dela su grozna.
Edukujte se malo o tome šta je life coaching i neke metode i ako vama ne odgovaraju ne osudjujte ljude koji to biraju.
Evo vama ja sada propisujem šta ćete jesti!
Ili bi vi neki da budete Bog koji sve propisuje i sudi???

Negativni

pre 5 godina

Osim 2011, pobedjivao ga je na šljaci samo povredjenog. Ali njegove navijače nije sramota da to računaju. Kao što ih nije sramota da računaju skor sa Federerom, koji je popravio tek kad je Federer napunio 34.
A Federer je Rafu dobijao na šljaci kad je Rafa bio u top formi.

SrbinBgdh2o

pre 5 godina

Mozete da ga pljujete, ne volite ili volite, ali covek je uspeo ono sto je verovatno svima nama cilj u zivotu, a to je obezbedjivanje sto boljeg zivota. On je svojim radom i trudom obezbedio sebe i jos bar 5 buducih generacija, i svaka mu cast na tome. Mozda ovaj svet nije pravedan, gde jedan teniser ili fudbaler zarade na jednom turniru ili u jednoj godini vise nego neki visoko skolovani doktor ili naucnik za ceo zivot, ali tako je, i svaka Novaku cast. Apsolutno ima pravo da uziva u zivotu i gubi sve meceve do kraja karijere ako njemu to ne smeta. Decko je postigao velike ciljeve, a na nama je da pokazemo kakvi smo ljudi, da li ljubomorni i pohlepni, ili normalni.
I da. Zameram Novaku sto je izbacio meso iz ishrane, ne vezano za tenis, to nije dobro, i zameram mu izbor onog ludog spanca Pepea :P

nemirko

pre 5 godina

njemu treba jak meč.
Kao što je on svojim glupostima dozvolio Mareju da se uzdigne u šampiona, i više puta to dozvolio Nadalu I Federeru, mislim da je sad pravo vreme za vraćanje usluga. dakle, meč sa Rafom, i vraćanje Noletovog mentalnog sklopa na originalni setings

brat

pre 5 godina

Elmere, brate,
Nije zdravo tol'ki jed gajiti u nedrima. Ako nisi iz te zemlje kao što kažeš da nisi, odakle takva ozlojeđenost i malicioznost? Nije zdravo BRATE. Za Tebe nije zdravo, ako me razumeš. Okreni se pozitivi, sportu, lepoti, dobroti, životu. To je pravi put. Nema pravijeg puta.

8,37

pre 5 godina

Nek su nam obojica ŽIVI I ZDRAVI I LEPO RASPOLOŽENI. To je glavno u životu. I da i pored svih mogućih gladnih ''ajkula'' u tom biznisu kojim se bave, ostanu u duši i u srcu SPORTISTI. I ovo je vrlo važno. A pobede, trofeji, rekordi, titule, aplauzi... to sve i njima i nama služi za utehu, ukoliko smo prva 2 promašili. Pošto je to sve MNOGO manje vredno od prva 2 navedena.

Mii

pre 5 godina

Ako Nole dobije Nisikorija, naprotiv bas bi, za mnoge mozda neocekivano, mogao da pobedi Nadala. Sa Nadalom se nesto desava, da li je opet povreda ili se stedi za Pariz, ne znam, ali od poraza sa proslog turnira i ovih par meceva bas igra ispod proseka. Ovo bi Nole mogao da iskoristi, a i razigrao se! Idemoooo!

jaaa

pre 5 godina

@elmer

Hteo je da kaze da ga niko nije dobio koliko Novak na sljaci... Samo je Novak znao s Rafom na sljaci.. Najbolje.. Logicno je naravno da je Rafa bolji, ali ako neko moze da ga pobjedi to je Nole.

Drobeno Mleko

pre 5 godina

Tenis od sinoc vraca nadu za Novaka. Uzivao sam dok sam gledao, nije Ramos igrao lose vec je novak udarao lopticu ko manijak. Posle vise od godinu dana sam video ovako agresivnog Noleta i fokusiranog. A sad na Keija da se vidi da li je bilo slucajno ili se polako budi zver...

Foreigner

pre 5 godina

@(Elmer, 18. maj 2018 08:17)
Ne znam sta ti nije jasno, vezano za naslov? Posto velika vecina Nadala nikada nije dobila na sljaci, sedam pobede Novakove ukazuje da nije "nemoguca misija"! Nema veze sto Nadal vodi na sljaci.
Samo da bi nesto se bunili. Cudo sto nisi umesao politiku kao velika vecina...

MasterMind

pre 5 godina

I 15 puta je izgubio od Nadala na šljaci...Interesantan naslov nema šta.
(Elmer, 18. maj 2018 08:17)

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Pa Nadal protiv SAMO 2 igrača ima negativan H2H od juče. To su Novak, gdje gubi 26-24, i Dastin Braun gdje gubi 2-0, istina oba meča na travi. Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...

Elmer

pre 5 godina

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

Gluposti?

Roland Garos 2006, Rim 2007, Roland Garos 2007, Hamburg 2008, Roland Garos 2008, DK 2009, MK 2009, Rim 2009, Madrid 2009, MK 2012, Rim 2012, Roland Garos 2012, Roland Garos 2013, Montreal 2013, Roland Garos 2014. Madrid 2017.

Pardon, 16 puta je izgubio od Nadala na šljaci, ne 15.

PS: Čemu šovinizam? Šta ću ja u Bosnu? Ime koje sam uzeo za nik je Germanic - British. Znaš valjda da koristiš Google trolu.

Педро

pre 5 godina

Super fotka. Obojica se "plase" ovog drugog.
(Filip, 18. maj 2018 08:13)

Мислим да се ипак Надал мало више плаши Новака него обрнуто.

western

pre 5 godina

prosao tek trece kolo i vec mu se prognozira pobeda nad Rafom. Ne bi me cudilo da nas u Junu, ako pobedimo Kostariku, sportska redakcija obraduje naslovom "Srbija moze do titule prvaka sveta".

MasterMind

pre 5 godina

MasterMind 

A Nikolaj Davidenko? Čini mi se da on vodi 6-5 protiv Nadala u međusobnim duelima
(jov, 18. maj 2018 08:41)

To sam i ja mislio. Nego reče onaj komentator Višković juče nakon što je tukao Šapa, da su sada samo preostali Novak i Dastin...

MasterMind

pre 5 godina

I 15 puta je izgubio od Nadala na šljaci...Interesantan naslov nema šta.
(Elmer, 18. maj 2018 08:17)

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Pa Nadal protiv SAMO 2 igrača ima negativan H2H od juče. To su Novak, gdje gubi 26-24, i Dastin Braun gdje gubi 2-0, istina oba meča na travi. Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...

Vlada

pre 5 godina

(Labud, 18. maj 2018 08:53)
Evo da ti objasnim zašto tvoj komentar nema veze sa mozgom.

Djoković - Kirjos 0:2 (ukupno dva odigrana meča)
Djoković - Rodik 4:5 (ukupno devet odigranih mečeva)
Djoković - Karlović 1:2 (ukupno tri odigrana meča)

Ni sa jednim od ovih igrača nema dvocifren broj mečeva. Najbliži je Rodik, a i od njega ima jednu pobedu manje. Imao bi više da se ovaj nije povukao. Poslednja dva meča Đoković ga je zgazio (6:2 6:3 i 6:2 6:1).

E sad, uporedimo to sa sledećim odnosima:
Djoković - Nadal 26:24 (50 odigranih mečeva)
Djoković - Federer 23:22 (45 odigranih mečeva)
Djoković - Mari 25:11 (36 odigranih mečeva)
Djoković - Wawrinka 19:5 (24 odigrana meča)
Djoković - Del Potro 14:4 (18 odigranih mečeva)
Djoković - Čilić 14:1 (15 odigranih mečeva)

Ovo su statistički relevantni podaci, dovoljno veliki uzorak da se može govoriti o međusobnom skoru i da međusobni skor ima neku težinu. Dodatno, ovo gore su sve osvajači gren slemova, bitni igrači na ATP. Od ovih koje si ti naveo, samo se Rodik donekle može nazvati bitnim (samo jedan gren slem). Naravno, ti ćeš sada reći da i Čilić i Del Potro imaju samo jedan slem i u pravu si. S druge strane, pogledaj skor i komentar gore i biće ti jasno...

Inače, mene uopšte ne bi iznenadilo kada bi Kirjos do kraja karijere imao bolji međusobni skor sa Djokovićem. Ne zato što je Kirjos bolji, nego zato što verovatno neće stizati do Djokovića u narednim godinama da bi uopšte mogao da igra sa njim.

Foreigner

pre 5 godina

@(Elmer, 18. maj 2018 08:17)
Ne znam sta ti nije jasno, vezano za naslov? Posto velika vecina Nadala nikada nije dobila na sljaci, sedam pobede Novakove ukazuje da nije "nemoguca misija"! Nema veze sto Nadal vodi na sljaci.
Samo da bi nesto se bunili. Cudo sto nisi umesao politiku kao velika vecina...

jaaa

pre 5 godina

@elmer

Hteo je da kaze da ga niko nije dobio koliko Novak na sljaci... Samo je Novak znao s Rafom na sljaci.. Najbolje.. Logicno je naravno da je Rafa bolji, ali ako neko moze da ga pobjedi to je Nole.

8,37

pre 5 godina

Nek su nam obojica ŽIVI I ZDRAVI I LEPO RASPOLOŽENI. To je glavno u životu. I da i pored svih mogućih gladnih ''ajkula'' u tom biznisu kojim se bave, ostanu u duši i u srcu SPORTISTI. I ovo je vrlo važno. A pobede, trofeji, rekordi, titule, aplauzi... to sve i njima i nama služi za utehu, ukoliko smo prva 2 promašili. Pošto je to sve MNOGO manje vredno od prva 2 navedena.

Drobeno Mleko

pre 5 godina

Tenis od sinoc vraca nadu za Novaka. Uzivao sam dok sam gledao, nije Ramos igrao lose vec je novak udarao lopticu ko manijak. Posle vise od godinu dana sam video ovako agresivnog Noleta i fokusiranog. A sad na Keija da se vidi da li je bilo slucajno ili se polako budi zver...

mix

pre 5 godina

Osim 2011, pobedjivao ga je na šljaci samo povredjenog. Ali njegove navijače nije sramota da to računaju. Kao što ih nije sramota da računaju skor sa Federerom, koji je popravio tek kad je Federer napunio 34.
A Federer je Rafu dobijao na šljaci kad je Rafa bio u top formi.
(Negativni, 18. maj 2018 09:22)

Inace Federer sada ponovo ima 23,pa je prvi na ATP listi.Hahahaha,boze sta sve necu da procitam.Kad ga je Nole pobedjivao i rasturao,onda je bio star,sad je verovatno bio u Soko Banji,pa je opet mlad.
Soko Banja-Soko grad,dodjes star,odes mlad.

western

pre 5 godina

prosao tek trece kolo i vec mu se prognozira pobeda nad Rafom. Ne bi me cudilo da nas u Junu, ako pobedimo Kostariku, sportska redakcija obraduje naslovom "Srbija moze do titule prvaka sveta".

nemirko

pre 5 godina

njemu treba jak meč.
Kao što je on svojim glupostima dozvolio Mareju da se uzdigne u šampiona, i više puta to dozvolio Nadalu I Federeru, mislim da je sad pravo vreme za vraćanje usluga. dakle, meč sa Rafom, i vraćanje Noletovog mentalnog sklopa na originalni setings

SrbinBgdh2o

pre 5 godina

Mozete da ga pljujete, ne volite ili volite, ali covek je uspeo ono sto je verovatno svima nama cilj u zivotu, a to je obezbedjivanje sto boljeg zivota. On je svojim radom i trudom obezbedio sebe i jos bar 5 buducih generacija, i svaka mu cast na tome. Mozda ovaj svet nije pravedan, gde jedan teniser ili fudbaler zarade na jednom turniru ili u jednoj godini vise nego neki visoko skolovani doktor ili naucnik za ceo zivot, ali tako je, i svaka Novaku cast. Apsolutno ima pravo da uziva u zivotu i gubi sve meceve do kraja karijere ako njemu to ne smeta. Decko je postigao velike ciljeve, a na nama je da pokazemo kakvi smo ljudi, da li ljubomorni i pohlepni, ili normalni.
I da. Zameram Novaku sto je izbacio meso iz ishrane, ne vezano za tenis, to nije dobro, i zameram mu izbor onog ludog spanca Pepea :P

Malkom

pre 5 godina

Navijač sam Federera, još od pre pojave Novaka, ali bih voleo da naš Nole baš u Rimu pred RG dobro ispraši Rafu. Tako bismo imali mentalno spremnog Novaka za RG.

Mare

pre 5 godina

Polako sa tim prognozama. Obojica danas imaju nezgodne protivnike i trebaju prvo njih da pobede. Ako dodje do tog duela sve zavisi kakav dan ce imati, ako Nadal bude igrao kao u Madridu kad je izgubio mec Nole ima odlicne sanse a ako Nole ne zadrzi ovaj nivo od juce Nadal ga dobija lagano. Ja bih najvise voleo da obojica imaju dan, tad bi bilo bas gusto do poslednjeg poena s tim da blagu prednost moram priznati bi imao Nadal.

brat

pre 5 godina

Elmere, brate,
Nije zdravo tol'ki jed gajiti u nedrima. Ako nisi iz te zemlje kao što kažeš da nisi, odakle takva ozlojeđenost i malicioznost? Nije zdravo BRATE. Za Tebe nije zdravo, ako me razumeš. Okreni se pozitivi, sportu, lepoti, dobroti, životu. To je pravi put. Nema pravijeg puta.

Mii

pre 5 godina

Ako Nole dobije Nisikorija, naprotiv bas bi, za mnoge mozda neocekivano, mogao da pobedi Nadala. Sa Nadalom se nesto desava, da li je opet povreda ili se stedi za Pariz, ne znam, ali od poraza sa proslog turnira i ovih par meceva bas igra ispod proseka. Ovo bi Nole mogao da iskoristi, a i razigrao se! Idemoooo!

Педро

pre 5 godina

Super fotka. Obojica se "plase" ovog drugog.
(Filip, 18. maj 2018 08:13)

Мислим да се ипак Надал мало више плаши Новака него обрнуто.

Stef

pre 5 godina

Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam... 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22) 

А ко је још победио Новака 15 пута на било којој подлози? Од тих седам победа, шест су када је Надал био повређен и ван форме.
(adriano_galliani, 18. maj 2018 10:45)

Monstruozno glup odgovor druže. "Van forme", dal si realan? Koliko je puta Novak poražen dok je bio van forme? Ako bi tako gledali, mogli bi lako da nadjemo izgovor za poraz bilo kog tenisera.. Eh, bio je van forme; eh, bio je povredjen; eh, imao je porodičnih problema, ne računa se. Kao što rekoh, veoma ograničeno i plitko.

Rade

pre 5 godina

Čitam više puta i ne mogu da verujem,Pepe,Pepe, ishrana?!!
Šta ste vi dadilje?
Pustite čoveka da živi a vi ste izgleda mentalno u 16 veku jureći veštice tamo gde ih nema a ovamo birate da živite uz antihriste i svakakve mafijaše, kriminalce i sl. i što je najžalosnije vaš su izbor a dela su grozna.
Edukujte se malo o tome šta je life coaching i neke metode i ako vama ne odgovaraju ne osudjujte ljude koji to biraju.
Evo vama ja sada propisujem šta ćete jesti!
Ili bi vi neki da budete Bog koji sve propisuje i sudi???

psl

pre 5 godina

Nisam sigurna, ali mislim ad je Novak ima najviše pobeda protiv Nadala na šljaci. Medjutim trenutno prvo mora pobediti Nišikorija, pa onda o Nadalu. Ako dodje od tog polufinala biće teško pobediti Nadala, Novak nema dovoljno snage ni mentalne ni fizičke. Ali ovaj turnir nam daje nadu za dobar rezultat na RG.

MasterMind

pre 5 godina

MasterMind 

A Nikolaj Davidenko? Čini mi se da on vodi 6-5 protiv Nadala u međusobnim duelima
(jov, 18. maj 2018 08:41)

To sam i ja mislio. Nego reče onaj komentator Višković juče nakon što je tukao Šapa, da su sada samo preostali Novak i Dastin...

Neo

pre 5 godina

I 15 puta je izgubio od Nadala na šljaci...Interesantan naslov nema šta.
(Elmer, 18. maj 2018 08:17)

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Pa Nadal protiv SAMO 2 igrača ima negativan H2H od juče. To su Novak, gdje gubi 26-24, i Dastin Braun gdje gubi 2-0, istina oba meča na travi. Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

Da ide u Bosnu jer se zove Elmer. To je lovac iz Duška Dugouška, nije muslimansko ime.

brat

pre 5 godina

Labude, brate
Ne dozvoli da ti taj sendvič koji zarađuješ na taj način, zastane u grlu u presudnom trenutku u životu. Misli na vreme o tome. Budi mudriji od tog glupavog sendvičara (tog koji ti daje sedvič za uslugu koju mu obavljaš).

Elmer

pre 5 godina

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

Gluposti?

Roland Garos 2006, Rim 2007, Roland Garos 2007, Hamburg 2008, Roland Garos 2008, DK 2009, MK 2009, Rim 2009, Madrid 2009, MK 2012, Rim 2012, Roland Garos 2012, Roland Garos 2013, Montreal 2013, Roland Garos 2014. Madrid 2017.

Pardon, 16 puta je izgubio od Nadala na šljaci, ne 15.

PS: Čemu šovinizam? Šta ću ja u Bosnu? Ime koje sam uzeo za nik je Germanic - British. Znaš valjda da koristiš Google trolu.

Negativni

pre 5 godina

Osim 2011, pobedjivao ga je na šljaci samo povredjenog. Ali njegove navijače nije sramota da to računaju. Kao što ih nije sramota da računaju skor sa Federerom, koji je popravio tek kad je Federer napunio 34.
A Federer je Rafu dobijao na šljaci kad je Rafa bio u top formi.

Goran

pre 5 godina

Nema veze sa ovom temom, ali...
Bacio sam pogled na H2H Nadal - Federer.
Zadnji odigran meč na šljaci je 2013.
Federer...bežanija samo takva...:)

miodrag

pre 5 godina

Danas Novak gubi od Nisikorija jer ne zeli jos susret s Rafom pre RG. Mislim da je zadovoljan formom koju je postigao sada i treba mu jos , ne mnogo, da bude u situaciji da se dostojno suprostavi Nadalu. Danas gubi sa 75 75

Ilija

pre 5 godina

Bilo bi dobro da Novak dodje do Rafe u zrijebu.Bez obzira sto bi Rafa objektivno bio veliki favorit za pobjedu bilo bi dobro da Novak vidi gdje je u ovom trenutku u odnosu na najbolje.Stim da sam siguran da bi Novak podigao nivo igre u duelu sa Rafom je ipak kada igraju on i Rafa i Federer to je vise od igre.Siguran sam da nije bilo pomenute dvojice da nebi Novak bio to sto jeste da nije bilo takvog rivaliteta kao i obrnuto za ovu dvojicu.Stvarno se radujem tom polufinalu ako do njega dodje bez obzira sto su male sanse za pobjedu jer Novak bi sigurno podigao igru u sledecim turnirima posle poraza od Rafe a da ne govorimo u slucaju trijumfa Novak bi se vratio na stare staze.

Dusan

pre 5 godina

Nole je objektivno drugi najbolji sljakas svih vremena, ubedljivo ispred svih ostalih, osim Rafe. U najboljim njegovim i Rafinim danima bio je bukvalno na 99.9% Rafinog nivoa. U nekoliko meceva je bio na poen-dva od pobede na Satrijeu, a u vise navrata ga tukao na mastersima. To su bili najspektakularniji mecevi u istoriji tenisa. Ipak, tesko je sada ocekivati neki jaci otpor Nadalu, ako uopste dodje do tog meca. Neke ozbiljnije rezultate od Noleta treba ocekivati u drugom delu sezone.

Vlada

pre 5 godina

(Labud, 18. maj 2018 09:55)

Bolje bot nego trol.

Ja sam ti izneo brojke. Šta ti imaš da izneseš i doprineseš konstruktivnoj diskusiji?
...
...
...

Da, tako sam i mislio.

andrej

pre 5 godina

Da ide u Bosnu jer se zove Elmer. To je lovac iz Duška Dugouška, nije muslimansko ime.
(Neo, 18. maj 2018 12:47)

Šta zna omladina ko je Duško Dugouško, oni sve gledaju kroz prizmu nacionalizma. Mi koji smo rat proživeli trudimo se da pobegnemo od svega toga, ali "internet patriote" su željne svojih 5 minuta. Makar to bilo i onlajn.

adriano_galliani

pre 5 godina

Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

А ко је још победио Новака 15 пута на било којој подлози? Од тих седам победа, шест су када је Надал био повређен и ван форме.

iiii

pre 5 godina

prosao tek trece kolo i vec mu se prognozira pobeda nad Rafom. Ne bi me cudilo da nas u Junu, ako pobedimo Kostariku, sportska redakcija obraduje naslovom "Srbija moze do titule prvaka sveta".
(western, 18. maj 2018 08:27)

Naravno da ce da mu se već prognozira, jer je Novak osvojio 12 GS u svojoj karijeri, a Rafa 16 GS. Vidiš, to je nešto najveće u tom sportu. Srbija nijednom nije osvojila svetsko. Tako da ne brini, neces da se čudis.

#

pre 5 godina

Najjači su mi ovi smešni hejteri Novaka, dežurni omalovažači. Znate zašto? Zato što evo već 10 godina tražim da upoznam jednog takvog, da vidim ko su ti ljudi, i ne uspevam, a Beograd je veliki grad. Nema ih u realnom životu, postoje samo na internetu, i to je činjenica. Zaključak se sam nameće. Ili nisu iz Srbije, ili ne izlaze iz svojih mračnih soba, ili su kukavice pa u javnosti ne smeju da pričaju kao ovde. Kako god, iz aviona se vidi da se radi o običnim srbomrscima, i ništa više. Na kraju dana, svima je jasno koga boli Srbin dvocifreni slem šampion i ko zaista ima motiv da ga mrzi. Normalan čovek sigurno ne.

Samo čovek

pre 5 godina

Nadal - Fonjini spektakl za uzivanje. Ludak Fabio je vise puta pokazao da zna kako se igra protiv Rafe, iako Rafa verovatno dobija to vredi pogledati.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Nece on ni stici do Rafe, imao je lake protivnike, bolje od ovoga trenutno ne moze a Nikisori nece ponoviti iste greske.

Vlada

pre 5 godina

Misliš Đoković ne može stići do Kiriosa?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 18. maj 2018 11:34)

Pa, malo je teško da Novak stigne do Kirjosa, kada je Kirjos ove godine uglavnom igrao samo turnire iz serije 250 (Hjuston, Atverpen, Brizbejn). Izuzeci su AO (ispao u četvrtom kolu, kad i Nole) i Majami (ispao u četvrtom kolu, Nole u drugom). Da bi mogao da stigne do njega, treba da se bar pojave na istom turniru.
Evo, Novak sada igra četvrtfinale Rima (Masters). Koje kolo i kog turnira igra Kirjos?
Hvala, doviđenja.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Mark Knowles čovek je sasvim korektno mišljenje a inače najbolji dubl igrač koji dolazi iz Bahramija a bio prvi 2002 uzeo tri GS sa Nestorom igrao sa Kurijerom Mike Bryan,Brian MacPhile,Mirny,Stolle,Leach,Roger Smith,Palmer,Stark,Blejk,Bupati,Fish,Hjuit,Andy Ram, Malisse uzeo mnogo mastersa i obične turnire.

A sad za pomenut dvojicu trenutno Nadala i Novaka u ovom trenutku izlišno govorit al'činjenica jeste da Rafu niko nije bio blizu na šljaci da ga dobije neko sedam puta al kad se pogleda Novakovih sedam pobeda kao Rafin sedam pobeda na betonu protiv njega. Znači izjednačeni su al'zbog niza u finalima na kom su se sastali na šljaci više nego betonu kad su igra li je sa punim razlogom. Dakle zna se Novak i Rafa kad su na svom vrhuncu tada odlučuju samo nijanse a da li će bit opet toga nakon današnjeg dana ostaje se vidi.

Ko bi rek'o

pre 5 godina

„njemu treba jak meč.
Kao što je on svojim glupostima dozvolio Mareju da se uzdigne u šampiona, i više puta to dozvolio Nadalu I Federeru...“
Nemirko

...a Sampras svojom glupošću dozvolio da se Hjuit uzdigne u šampiona, Rodik svojom glupošću učiinio da se Federer uzdigne u šampiona...a Federer svojim glupostima dozvolio da se i Nadal, Novak i Delpotro uzdignu u šampione..

...

pre 5 godina

Interesantno je da su Novak i Rafa skoro polovinu svojih međusobnih mečeva odigrali na šljaci, a svi znamo da Novak igra samo 4 turnira godišnje na šljaci, čak dosta puta je preskakao Monte Karlo. Jasno se vidi iz toga da je Novak kroz celu karijeru dolazio do završnica turnira na šljaci i duela sa Rafom na njegovoj omiljenoj podlozi, dok Rafa na betonu (gde se igra 80% sezone) ređe je dolazio do susreta sa Novakom, što govori i broj odigranih mečeva na toj podlozi, koji je skoro isti kao i broj mečeva na šljaci. Travu da i ne spominjem, jer Rafa se godinama mučio da prođe prvo kolo na Vimbldonu, dok je Novak tamo deceniju u finalu ili polufinalu. Tek in-door sezonu neću spominjati, sramota za Rafu da za celu karijeru ima jednu jedinu titulu u dvorani, a Novak tu ima 4 Pariza, 4 Šangaja, 5 WTF Londona. Jeste Rafa veliki, ali činjenica je da mu je šljaka 90% karijere, i njegova statistika je jako čudna. Dve trećine svih svojih turnira je osvojio na šljaci, loši procenti pobeda i ostala statistika na travi i betonu. Sve mu se vrti oko šljake, čitava karijera. On ako osvoji ta 4 turnira na šljaci i Barselonu, onda ima šanse za no1 i bori se, ako tu podbaci, onda ispada iz top5-10. I tako celu karijeru.

Vlada

pre 5 godina

(dr. Roddick, 18. maj 2018 12:47)

Pa ne može da stigne Federer da igra sa Noletom jer preskače polovinu turnira u sezoni. A i kada stigne do Noleta, preda meč pre izlaska, pa se ne računa u međusobni skor.

Koji je statistički relevantan broj mečeva? Pa, koji god da je, dvocifreni broj je relevantniji od jednocifrenog. U svakom smislu... Ovi što te teše da je suprotno te lažu, veruj mi!

western

pre 5 godina

@iiii

A je li, sada su GS vazni. A kada guslate o H2H onda vam nisu vazni. Tada i Rafine i KING Federerove GS bacite u kantu. Znas kako, Rafa je kralj sljake, koji delje sve pred sobom, trenutno drugi na ATP listi. A Nole trenutno nije ni u top 10, posle Rima nece biti ni u top 30 i za poslednjih 6 meseci nize samo neuspehe. Ako hoces zivi u ubedjenju da ce Urugvaj biti prvak sveta. Sto da ne, kakve veze ima sadasnjost, bio je dvaput, vise nego Spanija.

Ko bi rek'o moj Elmere

pre 5 godina

@Elmer

A je l' znaš od koga Nadal broji najviše poraza na betonu?
Ne znaš?
Od Novaka! 18 puta!
p.s. Nešto se slabo snalaziš s padeži, primetio sam. Poradi na tome..

Teniski laik

pre 5 godina

Ne razumem se u tenis pevise, ali onako generalno, cini mi se da ce Nole zaliciti na onog starog tek na sledecoj Australiji, suvise je on dugo igrao pod rucnom da bi se to moglo tako brzo povratiti.
Ovo naravno, ako on bude to zeleo ,a jos vise ako ima jos snage da to ucini

rafa

pre 5 godina

...., Seti se da je Nadal jedini igrac koji ima preko 400 pobeda i na sljaci i na tvrdim podlogama,sramota je sto se 80% turnira igra na betonu,sto nije fer,federeru i djokovicu odgovara tvrda podloga ali nijedan od njih nije kralj tvrdih podloga i nisu dominantni kao Nadal na sljaci,a glina je najzahtevnija podloga,zar je bitno gde su osvojeni trofeji,bitno je da su osvojeni,razumem da si frustriran,ali samo mozes da kazes bravo Nadal !

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Кад ће коначно почети Новак, ове двије "до ујутро" неће завршити!? 😤😤😤

samo realno kad je protiv Novaka

pre 5 godina

Izgleda da kad je Novak u pitanju, merodavan je i jedan meč. Eto, Jirži Veseli je jednom igrao sa Novakom i pobedio ga, vodi 1:0 u h2h.
Znači, Labude, Veseli je bolji teniser od Novaka?


Važi!

13

pre 5 godina

@Stef naveo sam Delpa kao primer,on je kvalitetan igrac on bi imao sigurno bolji uspeh na turnirima,da nisu bile povrede,slazem se da je igrac koji pregori i ne trci puno,sustina mog teksta je da povrede stvarno uticu puno na igraca,jer posle svake povrede moras da se vracas i fizicki i mentalno,kad kazem povredu mislim konkretno na povredu a ne alergiju i tako te neke gluposti,moje misljenje,sportski pozdrav !

dr. Roddick

pre 5 godina

@Vlada

"Inače, mene uopšte ne bi iznenadilo kada bi Kirjos do kraja karijere imao bolji međusobni skor sa Djokovićem. Ne zato što je Kirjos bolji, nego zato što verovatno neće stizati do Djokovića u narednim godinama da bi uopšte mogao da igra sa njim"

Hahahha slazem se, a to isto vazi i za H2H sa Federerom jeli tako? Federer ne moze da popravi H2h ne zato sto je slabiji igrac, nego zato jer nas nolo ne moze ni da stigne da igra sa njim!


Inace "statisticaru" reci ti nama koji je taj magicni broj uzoraka u statistici za koji se moze reci da ima tezinu 8? 11? 15?
Kako si to zamislio? ispod 13 nema tezinu a preko 13 ima?

LOL

Stef

pre 5 godina

@Stef nisi u pravu,to nije opravdanje nego nesto sto je realno,pa prvi delpo bi bio i po titulama i po GS blizu djokovica,mozda i isto da nije imao povrede,svako ko je sportista zna sta znaci i kolko moze povreda da utice na trenutno fizicko i mentalno stanje pa makar to bila i mala povreda,komentar ti nije na mestu ali dobro tvoje misljenje !
(13, 18. maj 2018 15:02)

To uopšte nije tačno. Nezavisno od povreda, Delpo brzo pregori, svaki ozbiljniji ljubitelj tenisa je toga svestan. Sve i da je u potpunosti zdrav, sa tako tromim telom uspevao bi s vremena na vreme da dodje do završnica velikih turnira i onda bi bio samleven od strane konstantnijih. Tako da molim lepo. Po tvojoj i logici ostalih, sve Novakove poraze iz prethodne 2 godine, kao i sve poraze koje je doživeo pre 2011-te (povrede, alergije, problemi sa očima, stomakom, netolerancijom na vrućinu etc etc) možemo lepo da otpišemo i kažemo da bi Novak zapravo trebao da ima 89 slemova. Slično možemo reći i za Mareja, pa i za nesrećnog Congu i još par njih. A tu je i detalj koji se tiče forme, ne samo povreda, tek to aludira na ograničenost i praznoglavost. Radi se sve da se ospore Novakova dostignuća, to je sve, a nigde validnog argumenta na vidiku. Moj komentar je na mestu, tvoja logika nije. P.S. Poštujem sve tenisere iz svetskog vrha, svako od njih je mogao i može bolje od do sada ostvarenog, da su se zvezde poklopile.. Al to se nikad ne desi, ne na dugoročnom nivou (Fed je izuzetak, iskoristio je strmoglav pad i odsustvo glavnih rivala).

iiii

pre 5 godina

Zna se kada Novak ispada. Pre susreta sa Nadalom! Tako da će ovaj put Nišikori biti bolji.
(Džontra Volta, 18. maj 2018 14:36)


Ahahaha :)

petar

pre 5 godina

A zašto Fabio nebi pobjedio Nadala,nebi mu bilo prvi put, nije zanemarivo što igraju u Italiji!??Novak se diže u formi i nebi me iznenadilo finale
RG, pod uvjetom da se prije ne sretne s Nadalom..a u finalu je sve moguće..

13

pre 5 godina

@Stef nisi u pravu,to nije opravdanje nego nesto sto je realno,pa prvi delpo bi bio i po titulama i po GS blizu djokovica,mozda i isto da nije imao povrede,svako ko je sportista zna sta znaci i kolko moze povreda da utice na trenutno fizicko i mentalno stanje pa makar to bila i mala povreda,komentar ti nije na mestu ali dobro tvoje misljenje !

13

pre 5 godina

@Malkom licemeran si,pre bih rekao da zelis da pobedi zbog federera kako bi cica ostao na prvo mesto,boli tebe uvo za djokovica,svako pametan je skapirao tvoj komentar jeste da je vecina stupid ali dobro !

Negativni

pre 5 godina

Osim 2011, pobedjivao ga je na šljaci samo povredjenog. Ali njegove navijače nije sramota da to računaju. Kao što ih nije sramota da računaju skor sa Federerom, koji je popravio tek kad je Federer napunio 34.
A Federer je Rafu dobijao na šljaci kad je Rafa bio u top formi.

Elmer

pre 5 godina

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

Gluposti?

Roland Garos 2006, Rim 2007, Roland Garos 2007, Hamburg 2008, Roland Garos 2008, DK 2009, MK 2009, Rim 2009, Madrid 2009, MK 2012, Rim 2012, Roland Garos 2012, Roland Garos 2013, Montreal 2013, Roland Garos 2014. Madrid 2017.

Pardon, 16 puta je izgubio od Nadala na šljaci, ne 15.

PS: Čemu šovinizam? Šta ću ja u Bosnu? Ime koje sam uzeo za nik je Germanic - British. Znaš valjda da koristiš Google trolu.

adriano_galliani

pre 5 godina

Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

А ко је још победио Новака 15 пута на било којој подлози? Од тих седам победа, шест су када је Надал био повређен и ван форме.

miodrag

pre 5 godina

Danas Novak gubi od Nisikorija jer ne zeli jos susret s Rafom pre RG. Mislim da je zadovoljan formom koju je postigao sada i treba mu jos , ne mnogo, da bude u situaciji da se dostojno suprostavi Nadalu. Danas gubi sa 75 75

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Nece on ni stici do Rafe, imao je lake protivnike, bolje od ovoga trenutno ne moze a Nikisori nece ponoviti iste greske.

MasterMind

pre 5 godina

I 15 puta je izgubio od Nadala na šljaci...Interesantan naslov nema šta.
(Elmer, 18. maj 2018 08:17)

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Pa Nadal protiv SAMO 2 igrača ima negativan H2H od juče. To su Novak, gdje gubi 26-24, i Dastin Braun gdje gubi 2-0, istina oba meča na travi. Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...

Malkom

pre 5 godina

Navijač sam Federera, još od pre pojave Novaka, ali bih voleo da naš Nole baš u Rimu pred RG dobro ispraši Rafu. Tako bismo imali mentalno spremnog Novaka za RG.

western

pre 5 godina

prosao tek trece kolo i vec mu se prognozira pobeda nad Rafom. Ne bi me cudilo da nas u Junu, ako pobedimo Kostariku, sportska redakcija obraduje naslovom "Srbija moze do titule prvaka sveta".

Vlada

pre 5 godina

(Labud, 18. maj 2018 08:53)
Evo da ti objasnim zašto tvoj komentar nema veze sa mozgom.

Djoković - Kirjos 0:2 (ukupno dva odigrana meča)
Djoković - Rodik 4:5 (ukupno devet odigranih mečeva)
Djoković - Karlović 1:2 (ukupno tri odigrana meča)

Ni sa jednim od ovih igrača nema dvocifren broj mečeva. Najbliži je Rodik, a i od njega ima jednu pobedu manje. Imao bi više da se ovaj nije povukao. Poslednja dva meča Đoković ga je zgazio (6:2 6:3 i 6:2 6:1).

E sad, uporedimo to sa sledećim odnosima:
Djoković - Nadal 26:24 (50 odigranih mečeva)
Djoković - Federer 23:22 (45 odigranih mečeva)
Djoković - Mari 25:11 (36 odigranih mečeva)
Djoković - Wawrinka 19:5 (24 odigrana meča)
Djoković - Del Potro 14:4 (18 odigranih mečeva)
Djoković - Čilić 14:1 (15 odigranih mečeva)

Ovo su statistički relevantni podaci, dovoljno veliki uzorak da se može govoriti o međusobnom skoru i da međusobni skor ima neku težinu. Dodatno, ovo gore su sve osvajači gren slemova, bitni igrači na ATP. Od ovih koje si ti naveo, samo se Rodik donekle može nazvati bitnim (samo jedan gren slem). Naravno, ti ćeš sada reći da i Čilić i Del Potro imaju samo jedan slem i u pravu si. S druge strane, pogledaj skor i komentar gore i biće ti jasno...

Inače, mene uopšte ne bi iznenadilo kada bi Kirjos do kraja karijere imao bolji međusobni skor sa Djokovićem. Ne zato što je Kirjos bolji, nego zato što verovatno neće stizati do Djokovića u narednim godinama da bi uopšte mogao da igra sa njim.

Педро

pre 5 godina

Super fotka. Obojica se "plase" ovog drugog.
(Filip, 18. maj 2018 08:13)

Мислим да се ипак Надал мало више плаши Новака него обрнуто.

nemirko

pre 5 godina

njemu treba jak meč.
Kao što je on svojim glupostima dozvolio Mareju da se uzdigne u šampiona, i više puta to dozvolio Nadalu I Federeru, mislim da je sad pravo vreme za vraćanje usluga. dakle, meč sa Rafom, i vraćanje Noletovog mentalnog sklopa na originalni setings

SrbinBgdh2o

pre 5 godina

Mozete da ga pljujete, ne volite ili volite, ali covek je uspeo ono sto je verovatno svima nama cilj u zivotu, a to je obezbedjivanje sto boljeg zivota. On je svojim radom i trudom obezbedio sebe i jos bar 5 buducih generacija, i svaka mu cast na tome. Mozda ovaj svet nije pravedan, gde jedan teniser ili fudbaler zarade na jednom turniru ili u jednoj godini vise nego neki visoko skolovani doktor ili naucnik za ceo zivot, ali tako je, i svaka Novaku cast. Apsolutno ima pravo da uziva u zivotu i gubi sve meceve do kraja karijere ako njemu to ne smeta. Decko je postigao velike ciljeve, a na nama je da pokazemo kakvi smo ljudi, da li ljubomorni i pohlepni, ili normalni.
I da. Zameram Novaku sto je izbacio meso iz ishrane, ne vezano za tenis, to nije dobro, i zameram mu izbor onog ludog spanca Pepea :P

Mii

pre 5 godina

Ako Nole dobije Nisikorija, naprotiv bas bi, za mnoge mozda neocekivano, mogao da pobedi Nadala. Sa Nadalom se nesto desava, da li je opet povreda ili se stedi za Pariz, ne znam, ali od poraza sa proslog turnira i ovih par meceva bas igra ispod proseka. Ovo bi Nole mogao da iskoristi, a i razigrao se! Idemoooo!

Rade

pre 5 godina

Čitam više puta i ne mogu da verujem,Pepe,Pepe, ishrana?!!
Šta ste vi dadilje?
Pustite čoveka da živi a vi ste izgleda mentalno u 16 veku jureći veštice tamo gde ih nema a ovamo birate da živite uz antihriste i svakakve mafijaše, kriminalce i sl. i što je najžalosnije vaš su izbor a dela su grozna.
Edukujte se malo o tome šta je life coaching i neke metode i ako vama ne odgovaraju ne osudjujte ljude koji to biraju.
Evo vama ja sada propisujem šta ćete jesti!
Ili bi vi neki da budete Bog koji sve propisuje i sudi???

dr. Roddick

pre 5 godina

@Vlada

"Inače, mene uopšte ne bi iznenadilo kada bi Kirjos do kraja karijere imao bolji međusobni skor sa Djokovićem. Ne zato što je Kirjos bolji, nego zato što verovatno neće stizati do Djokovića u narednim godinama da bi uopšte mogao da igra sa njim"

Hahahha slazem se, a to isto vazi i za H2H sa Federerom jeli tako? Federer ne moze da popravi H2h ne zato sto je slabiji igrac, nego zato jer nas nolo ne moze ni da stigne da igra sa njim!


Inace "statisticaru" reci ti nama koji je taj magicni broj uzoraka u statistici za koji se moze reci da ima tezinu 8? 11? 15?
Kako si to zamislio? ispod 13 nema tezinu a preko 13 ima?

LOL

western

pre 5 godina

@iiii

A je li, sada su GS vazni. A kada guslate o H2H onda vam nisu vazni. Tada i Rafine i KING Federerove GS bacite u kantu. Znas kako, Rafa je kralj sljake, koji delje sve pred sobom, trenutno drugi na ATP listi. A Nole trenutno nije ni u top 10, posle Rima nece biti ni u top 30 i za poslednjih 6 meseci nize samo neuspehe. Ako hoces zivi u ubedjenju da ce Urugvaj biti prvak sveta. Sto da ne, kakve veze ima sadasnjost, bio je dvaput, vise nego Spanija.

Teniski laik

pre 5 godina

Ne razumem se u tenis pevise, ali onako generalno, cini mi se da ce Nole zaliciti na onog starog tek na sledecoj Australiji, suvise je on dugo igrao pod rucnom da bi se to moglo tako brzo povratiti.
Ovo naravno, ako on bude to zeleo ,a jos vise ako ima jos snage da to ucini

mix

pre 5 godina

Osim 2011, pobedjivao ga je na šljaci samo povredjenog. Ali njegove navijače nije sramota da to računaju. Kao što ih nije sramota da računaju skor sa Federerom, koji je popravio tek kad je Federer napunio 34.
A Federer je Rafu dobijao na šljaci kad je Rafa bio u top formi.
(Negativni, 18. maj 2018 09:22)

Inace Federer sada ponovo ima 23,pa je prvi na ATP listi.Hahahaha,boze sta sve necu da procitam.Kad ga je Nole pobedjivao i rasturao,onda je bio star,sad je verovatno bio u Soko Banji,pa je opet mlad.
Soko Banja-Soko grad,dodjes star,odes mlad.

Foreigner

pre 5 godina

@(Elmer, 18. maj 2018 08:17)
Ne znam sta ti nije jasno, vezano za naslov? Posto velika vecina Nadala nikada nije dobila na sljaci, sedam pobede Novakove ukazuje da nije "nemoguca misija"! Nema veze sto Nadal vodi na sljaci.
Samo da bi nesto se bunili. Cudo sto nisi umesao politiku kao velika vecina...

brat

pre 5 godina

Elmere, brate,
Nije zdravo tol'ki jed gajiti u nedrima. Ako nisi iz te zemlje kao što kažeš da nisi, odakle takva ozlojeđenost i malicioznost? Nije zdravo BRATE. Za Tebe nije zdravo, ako me razumeš. Okreni se pozitivi, sportu, lepoti, dobroti, životu. To je pravi put. Nema pravijeg puta.

#

pre 5 godina

Najjači su mi ovi smešni hejteri Novaka, dežurni omalovažači. Znate zašto? Zato što evo već 10 godina tražim da upoznam jednog takvog, da vidim ko su ti ljudi, i ne uspevam, a Beograd je veliki grad. Nema ih u realnom životu, postoje samo na internetu, i to je činjenica. Zaključak se sam nameće. Ili nisu iz Srbije, ili ne izlaze iz svojih mračnih soba, ili su kukavice pa u javnosti ne smeju da pričaju kao ovde. Kako god, iz aviona se vidi da se radi o običnim srbomrscima, i ništa više. Na kraju dana, svima je jasno koga boli Srbin dvocifreni slem šampion i ko zaista ima motiv da ga mrzi. Normalan čovek sigurno ne.

jaaa

pre 5 godina

@elmer

Hteo je da kaze da ga niko nije dobio koliko Novak na sljaci... Samo je Novak znao s Rafom na sljaci.. Najbolje.. Logicno je naravno da je Rafa bolji, ali ako neko moze da ga pobjedi to je Nole.

Drobeno Mleko

pre 5 godina

Tenis od sinoc vraca nadu za Novaka. Uzivao sam dok sam gledao, nije Ramos igrao lose vec je novak udarao lopticu ko manijak. Posle vise od godinu dana sam video ovako agresivnog Noleta i fokusiranog. A sad na Keija da se vidi da li je bilo slucajno ili se polako budi zver...

MasterMind

pre 5 godina

MasterMind 

A Nikolaj Davidenko? Čini mi se da on vodi 6-5 protiv Nadala u međusobnim duelima
(jov, 18. maj 2018 08:41)

To sam i ja mislio. Nego reče onaj komentator Višković juče nakon što je tukao Šapa, da su sada samo preostali Novak i Dastin...

Ko bi rek'o moj Elmere

pre 5 godina

@Elmer

A je l' znaš od koga Nadal broji najviše poraza na betonu?
Ne znaš?
Od Novaka! 18 puta!
p.s. Nešto se slabo snalaziš s padeži, primetio sam. Poradi na tome..

...

pre 5 godina

Interesantno je da su Novak i Rafa skoro polovinu svojih međusobnih mečeva odigrali na šljaci, a svi znamo da Novak igra samo 4 turnira godišnje na šljaci, čak dosta puta je preskakao Monte Karlo. Jasno se vidi iz toga da je Novak kroz celu karijeru dolazio do završnica turnira na šljaci i duela sa Rafom na njegovoj omiljenoj podlozi, dok Rafa na betonu (gde se igra 80% sezone) ređe je dolazio do susreta sa Novakom, što govori i broj odigranih mečeva na toj podlozi, koji je skoro isti kao i broj mečeva na šljaci. Travu da i ne spominjem, jer Rafa se godinama mučio da prođe prvo kolo na Vimbldonu, dok je Novak tamo deceniju u finalu ili polufinalu. Tek in-door sezonu neću spominjati, sramota za Rafu da za celu karijeru ima jednu jedinu titulu u dvorani, a Novak tu ima 4 Pariza, 4 Šangaja, 5 WTF Londona. Jeste Rafa veliki, ali činjenica je da mu je šljaka 90% karijere, i njegova statistika je jako čudna. Dve trećine svih svojih turnira je osvojio na šljaci, loši procenti pobeda i ostala statistika na travi i betonu. Sve mu se vrti oko šljake, čitava karijera. On ako osvoji ta 4 turnira na šljaci i Barselonu, onda ima šanse za no1 i bori se, ako tu podbaci, onda ispada iz top5-10. I tako celu karijeru.

brat

pre 5 godina

Labude, brate
Ne dozvoli da ti taj sendvič koji zarađuješ na taj način, zastane u grlu u presudnom trenutku u životu. Misli na vreme o tome. Budi mudriji od tog glupavog sendvičara (tog koji ti daje sedvič za uslugu koju mu obavljaš).

Dusan

pre 5 godina

Nole je objektivno drugi najbolji sljakas svih vremena, ubedljivo ispred svih ostalih, osim Rafe. U najboljim njegovim i Rafinim danima bio je bukvalno na 99.9% Rafinog nivoa. U nekoliko meceva je bio na poen-dva od pobede na Satrijeu, a u vise navrata ga tukao na mastersima. To su bili najspektakularniji mecevi u istoriji tenisa. Ipak, tesko je sada ocekivati neki jaci otpor Nadalu, ako uopste dodje do tog meca. Neke ozbiljnije rezultate od Noleta treba ocekivati u drugom delu sezone.

rafa

pre 5 godina

...., Seti se da je Nadal jedini igrac koji ima preko 400 pobeda i na sljaci i na tvrdim podlogama,sramota je sto se 80% turnira igra na betonu,sto nije fer,federeru i djokovicu odgovara tvrda podloga ali nijedan od njih nije kralj tvrdih podloga i nisu dominantni kao Nadal na sljaci,a glina je najzahtevnija podloga,zar je bitno gde su osvojeni trofeji,bitno je da su osvojeni,razumem da si frustriran,ali samo mozes da kazes bravo Nadal !

Ko bi rek'o

pre 5 godina

„njemu treba jak meč.
Kao što je on svojim glupostima dozvolio Mareju da se uzdigne u šampiona, i više puta to dozvolio Nadalu I Federeru...“
Nemirko

...a Sampras svojom glupošću dozvolio da se Hjuit uzdigne u šampiona, Rodik svojom glupošću učiinio da se Federer uzdigne u šampiona...a Federer svojim glupostima dozvolio da se i Nadal, Novak i Delpotro uzdignu u šampione..

8,37

pre 5 godina

Nek su nam obojica ŽIVI I ZDRAVI I LEPO RASPOLOŽENI. To je glavno u životu. I da i pored svih mogućih gladnih ''ajkula'' u tom biznisu kojim se bave, ostanu u duši i u srcu SPORTISTI. I ovo je vrlo važno. A pobede, trofeji, rekordi, titule, aplauzi... to sve i njima i nama služi za utehu, ukoliko smo prva 2 promašili. Pošto je to sve MNOGO manje vredno od prva 2 navedena.

psl

pre 5 godina

Nisam sigurna, ali mislim ad je Novak ima najviše pobeda protiv Nadala na šljaci. Medjutim trenutno prvo mora pobediti Nišikorija, pa onda o Nadalu. Ako dodje od tog polufinala biće teško pobediti Nadala, Novak nema dovoljno snage ni mentalne ni fizičke. Ali ovaj turnir nam daje nadu za dobar rezultat na RG.

Mare

pre 5 godina

Polako sa tim prognozama. Obojica danas imaju nezgodne protivnike i trebaju prvo njih da pobede. Ako dodje do tog duela sve zavisi kakav dan ce imati, ako Nadal bude igrao kao u Madridu kad je izgubio mec Nole ima odlicne sanse a ako Nole ne zadrzi ovaj nivo od juce Nadal ga dobija lagano. Ja bih najvise voleo da obojica imaju dan, tad bi bilo bas gusto do poslednjeg poena s tim da blagu prednost moram priznati bi imao Nadal.

iiii

pre 5 godina

prosao tek trece kolo i vec mu se prognozira pobeda nad Rafom. Ne bi me cudilo da nas u Junu, ako pobedimo Kostariku, sportska redakcija obraduje naslovom "Srbija moze do titule prvaka sveta".
(western, 18. maj 2018 08:27)

Naravno da ce da mu se već prognozira, jer je Novak osvojio 12 GS u svojoj karijeri, a Rafa 16 GS. Vidiš, to je nešto najveće u tom sportu. Srbija nijednom nije osvojila svetsko. Tako da ne brini, neces da se čudis.

Neo

pre 5 godina

I 15 puta je izgubio od Nadala na šljaci...Interesantan naslov nema šta.
(Elmer, 18. maj 2018 08:17)

Idi u Bosnu, pa tamo piši gluposti. Ti pojma nemaš. Pa Nadal protiv SAMO 2 igrača ima negativan H2H od juče. To su Novak, gdje gubi 26-24, i Dastin Braun gdje gubi 2-0, istina oba meča na travi. Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22)

Da ide u Bosnu jer se zove Elmer. To je lovac iz Duška Dugouška, nije muslimansko ime.

Vlada

pre 5 godina

(dr. Roddick, 18. maj 2018 12:47)

Pa ne može da stigne Federer da igra sa Noletom jer preskače polovinu turnira u sezoni. A i kada stigne do Noleta, preda meč pre izlaska, pa se ne računa u međusobni skor.

Koji je statistički relevantan broj mečeva? Pa, koji god da je, dvocifreni broj je relevantniji od jednocifrenog. U svakom smislu... Ovi što te teše da je suprotno te lažu, veruj mi!

Vlada

pre 5 godina

(Labud, 18. maj 2018 09:55)

Bolje bot nego trol.

Ja sam ti izneo brojke. Šta ti imaš da izneseš i doprineseš konstruktivnoj diskusiji?
...
...
...

Da, tako sam i mislio.

Stef

pre 5 godina

Rafu nikada niko na šljaci 5 puta nije dobio, a kamoli sedam... 
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MasterMind, 18. maj 2018 08:22) 

А ко је још победио Новака 15 пута на било којој подлози? Од тих седам победа, шест су када је Надал био повређен и ван форме.
(adriano_galliani, 18. maj 2018 10:45)

Monstruozno glup odgovor druže. "Van forme", dal si realan? Koliko je puta Novak poražen dok je bio van forme? Ako bi tako gledali, mogli bi lako da nadjemo izgovor za poraz bilo kog tenisera.. Eh, bio je van forme; eh, bio je povredjen; eh, imao je porodičnih problema, ne računa se. Kao što rekoh, veoma ograničeno i plitko.

Goran

pre 5 godina

Nema veze sa ovom temom, ali...
Bacio sam pogled na H2H Nadal - Federer.
Zadnji odigran meč na šljaci je 2013.
Federer...bežanija samo takva...:)

petar

pre 5 godina

A zašto Fabio nebi pobjedio Nadala,nebi mu bilo prvi put, nije zanemarivo što igraju u Italiji!??Novak se diže u formi i nebi me iznenadilo finale
RG, pod uvjetom da se prije ne sretne s Nadalom..a u finalu je sve moguće..

samo realno kad je protiv Novaka

pre 5 godina

Izgleda da kad je Novak u pitanju, merodavan je i jedan meč. Eto, Jirži Veseli je jednom igrao sa Novakom i pobedio ga, vodi 1:0 u h2h.
Znači, Labude, Veseli je bolji teniser od Novaka?


Važi!

Stef

pre 5 godina

@Stef nisi u pravu,to nije opravdanje nego nesto sto je realno,pa prvi delpo bi bio i po titulama i po GS blizu djokovica,mozda i isto da nije imao povrede,svako ko je sportista zna sta znaci i kolko moze povreda da utice na trenutno fizicko i mentalno stanje pa makar to bila i mala povreda,komentar ti nije na mestu ali dobro tvoje misljenje !
(13, 18. maj 2018 15:02)

To uopšte nije tačno. Nezavisno od povreda, Delpo brzo pregori, svaki ozbiljniji ljubitelj tenisa je toga svestan. Sve i da je u potpunosti zdrav, sa tako tromim telom uspevao bi s vremena na vreme da dodje do završnica velikih turnira i onda bi bio samleven od strane konstantnijih. Tako da molim lepo. Po tvojoj i logici ostalih, sve Novakove poraze iz prethodne 2 godine, kao i sve poraze koje je doživeo pre 2011-te (povrede, alergije, problemi sa očima, stomakom, netolerancijom na vrućinu etc etc) možemo lepo da otpišemo i kažemo da bi Novak zapravo trebao da ima 89 slemova. Slično možemo reći i za Mareja, pa i za nesrećnog Congu i još par njih. A tu je i detalj koji se tiče forme, ne samo povreda, tek to aludira na ograničenost i praznoglavost. Radi se sve da se ospore Novakova dostignuća, to je sve, a nigde validnog argumenta na vidiku. Moj komentar je na mestu, tvoja logika nije. P.S. Poštujem sve tenisere iz svetskog vrha, svako od njih je mogao i može bolje od do sada ostvarenog, da su se zvezde poklopile.. Al to se nikad ne desi, ne na dugoročnom nivou (Fed je izuzetak, iskoristio je strmoglav pad i odsustvo glavnih rivala).

Vlada

pre 5 godina

Misliš Đoković ne može stići do Kiriosa?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (novica, 18. maj 2018 11:34)

Pa, malo je teško da Novak stigne do Kirjosa, kada je Kirjos ove godine uglavnom igrao samo turnire iz serije 250 (Hjuston, Atverpen, Brizbejn). Izuzeci su AO (ispao u četvrtom kolu, kad i Nole) i Majami (ispao u četvrtom kolu, Nole u drugom). Da bi mogao da stigne do njega, treba da se bar pojave na istom turniru.
Evo, Novak sada igra četvrtfinale Rima (Masters). Koje kolo i kog turnira igra Kirjos?
Hvala, doviđenja.

13

pre 5 godina

@Malkom licemeran si,pre bih rekao da zelis da pobedi zbog federera kako bi cica ostao na prvo mesto,boli tebe uvo za djokovica,svako pametan je skapirao tvoj komentar jeste da je vecina stupid ali dobro !

13

pre 5 godina

@Stef nisi u pravu,to nije opravdanje nego nesto sto je realno,pa prvi delpo bi bio i po titulama i po GS blizu djokovica,mozda i isto da nije imao povrede,svako ko je sportista zna sta znaci i kolko moze povreda da utice na trenutno fizicko i mentalno stanje pa makar to bila i mala povreda,komentar ti nije na mestu ali dobro tvoje misljenje !

Ilija

pre 5 godina

Bilo bi dobro da Novak dodje do Rafe u zrijebu.Bez obzira sto bi Rafa objektivno bio veliki favorit za pobjedu bilo bi dobro da Novak vidi gdje je u ovom trenutku u odnosu na najbolje.Stim da sam siguran da bi Novak podigao nivo igre u duelu sa Rafom je ipak kada igraju on i Rafa i Federer to je vise od igre.Siguran sam da nije bilo pomenute dvojice da nebi Novak bio to sto jeste da nije bilo takvog rivaliteta kao i obrnuto za ovu dvojicu.Stvarno se radujem tom polufinalu ako do njega dodje bez obzira sto su male sanse za pobjedu jer Novak bi sigurno podigao igru u sledecim turnirima posle poraza od Rafe a da ne govorimo u slucaju trijumfa Novak bi se vratio na stare staze.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Mark Knowles čovek je sasvim korektno mišljenje a inače najbolji dubl igrač koji dolazi iz Bahramija a bio prvi 2002 uzeo tri GS sa Nestorom igrao sa Kurijerom Mike Bryan,Brian MacPhile,Mirny,Stolle,Leach,Roger Smith,Palmer,Stark,Blejk,Bupati,Fish,Hjuit,Andy Ram, Malisse uzeo mnogo mastersa i obične turnire.

A sad za pomenut dvojicu trenutno Nadala i Novaka u ovom trenutku izlišno govorit al'činjenica jeste da Rafu niko nije bio blizu na šljaci da ga dobije neko sedam puta al kad se pogleda Novakovih sedam pobeda kao Rafin sedam pobeda na betonu protiv njega. Znači izjednačeni su al'zbog niza u finalima na kom su se sastali na šljaci više nego betonu kad su igra li je sa punim razlogom. Dakle zna se Novak i Rafa kad su na svom vrhuncu tada odlučuju samo nijanse a da li će bit opet toga nakon današnjeg dana ostaje se vidi.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Кад ће коначно почети Новак, ове двије "до ујутро" неће завршити!? 😤😤😤

iiii

pre 5 godina

Zna se kada Novak ispada. Pre susreta sa Nadalom! Tako da će ovaj put Nišikori biti bolji.
(Džontra Volta, 18. maj 2018 14:36)


Ahahaha :)

Samo čovek

pre 5 godina

Nadal - Fonjini spektakl za uzivanje. Ludak Fabio je vise puta pokazao da zna kako se igra protiv Rafe, iako Rafa verovatno dobija to vredi pogledati.

andrej

pre 5 godina

Da ide u Bosnu jer se zove Elmer. To je lovac iz Duška Dugouška, nije muslimansko ime.
(Neo, 18. maj 2018 12:47)

Šta zna omladina ko je Duško Dugouško, oni sve gledaju kroz prizmu nacionalizma. Mi koji smo rat proživeli trudimo se da pobegnemo od svega toga, ali "internet patriote" su željne svojih 5 minuta. Makar to bilo i onlajn.

13

pre 5 godina

@Stef naveo sam Delpa kao primer,on je kvalitetan igrac on bi imao sigurno bolji uspeh na turnirima,da nisu bile povrede,slazem se da je igrac koji pregori i ne trci puno,sustina mog teksta je da povrede stvarno uticu puno na igraca,jer posle svake povrede moras da se vracas i fizicki i mentalno,kad kazem povredu mislim konkretno na povredu a ne alergiju i tako te neke gluposti,moje misljenje,sportski pozdrav !