Petak, 11.05.2018.

19:24

Nestvarni Tim pobedio Nadala u Madridu, Federer opet prvi

Austrijski teniser Dominik Tim je pobedio Rafaela Nadala u četvrtfinalu Mastersa u Madridu sa 2-0 u setovima 7:5, 6:3.

Izvor: MLJ

Nestvarni Tim pobedio Nadala u Madridu, Federer opet prvi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

rafa

pre 5 godina

(Sasa) za mnoge stvari si u pravu,ali statistika je veoma bitna jer je ona deo tenisera,nije izmisljena vec realno stanje,npr ti ne dajes previse znacaju slemovima,ali se hvatas za h2h sto je totalno irelevantan podatak,ja sam iskreno deo mladje generacije i nisam upucen previse u karijere igraca koji su igrali 80-90 godinama,tako da ne znam da li je sampras bolji,ali bas pratim ovu sadasnju generaciju koja igra,i za mene postoji samo velika dvojka a to su Nadal i Federer,za mene je Nadal iskreno najbolji na svetu teniser,ima savrsenu statistiku,i mnogo toga je uradio za tenis,ali i kao licnost njegova strast za tenis pobednicki duh,borbenost,istrajnost,zar,fizicka spremnost,pogotovo njegov mentalitet je neverovatan !

Sasa

pre 5 godina

(Malo ratno ostrvo, 12. maj 2018 09:40)

# Link komentara

1. Broj titula nikako ne odredjuje kvalitet tenisera.
2. Na broj titula utice trenutna konkurencija.
3. Odsustvo sa terena.

Novak Djokovic je kvalitetniji teniser od Samprasa, i ovo nisu moje reci, vec reci jednih od najvecih teniskih strucnjaka na svetu. Da li ces ti to prihvatiti ili ne, za istinu je nevazno, jer ti mozes da je oblikujes na nacin na koji tebi odgovara, ali zapamti ona ce biti samo tvoja. Zato je Novak Djokovic ispred Samprasa. To nema nikakve veze sa brojem titula, vec nacinom na koje su osvojene, konkurencijom, a Djokovic je igrao sa jednim od najvecih tenisera u istoriji i ima pozitivan bilans protiv njega - Federera. A onda jos jednim od najvecih - Nadalom. I obojica se nalaze ispred Samprasa, a ako ces najrealnije i ostalih. Novak Djokovic je takodje jedan od najvecih tenisera ikada. Sada, na kojem se mestu nalazi od prvih pet, ne zna se. Ali sigurno je u tom odabranom drustvu. Kakva statistika covece, kakav broj titula samo. Gledaj malo van statistike i brojeva.

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@reflektor... 14>12 A ako cemo da brojimo babe i zabe Federer Nadal i Marej imaju zlato na OI. Ja Novaka postujem i cenim kao naseg najboljeg sportistu ikada ali on dok ne osvoji 14 GS nikada nece biti bolji od Samprasa. On je za sada na 5 mestu sa Emersonom sa 12 GS. To kako on pravi spagu na terenu nema veze sa cinjenicama i brojkama.

Hmmmm

pre 5 godina

Sokot
Mislis na Novaka? To je tacno. Sto se pak Federera tice, na svakom od ova 3 turnira mogao je bar do 1/8 finale, ali sigurno i dalje. Zaista je smesno reci za Federera da ne moze. Mozes da ga ne volis zato sto je uspesan i bolji od Novaka, ali reci za njega da ne zna da igra je vec smesno, da ne kazem glupost.

Hehehehe

pre 5 godina

Pravi Gargamel
Nastavi da zivis u proslosti. Usput koncentrisi se na temu, a ne na moje slobodno vreme, posto te ono ne zanima. U sadasnjosti Novak ne moze dalje od maksimum 3 kola.

Anderson

pre 5 godina

Najjaci su mi likovi tipa ovaj koji kaze da thiem nema titulu pa provjeri druze malo prije no sto kazes,covjek ima 7 titula a nije ni cudo u ovoj eri,dok se velika 3 ne povuku bit ce toga i manje.

reflektor

pre 5 godina

"malo ratno ostrvo"..Citaj pazljivo-Nadal najbolji na sljaci,Novak na svom maksimumu igre je najbolji koji je igrao tenis,a Federer je najbolji ikada po svim parametrima.Sta nije jasno?Sampras ima dva GS vise od Novaka ali nema cetvrti GS.

RN

pre 5 godina

Sto su dosadni ovi RFovci. Bolje da izgubi od Tima nego od Kokinakisa. I za nekog dole sto kaze da bi Nalbandian drao Wawrinku, pa Tim bi drao Nalbandiana bez obe ruke sa onom igrom protiv Rafe. Kad je Nalbandian dobio Nadala na sljaci? Evo Tim vec tri puta, a RF dva puta.

Cekajuci RF

pre 5 godina

Zanimljivo prosle godine u Rimu u 1/4 finalu dobio ga Tim,to je zadnji poraz na sljaci do sada,mislim da je bilo 6:4 6:2,tako nesto,a kasnije jel zna neko sta je bilo,pa igrao Tim sa Djokovicem,I izgubio vjerovali ili ne 6:0 6:1,mislim da je tako bilo..Cudan taj Tim a ima potencijala,ali glava slaba.Cekamo da prodju ovi zemljani radovi,da se gospoda vrate kad nikne trava..

Pedja

pre 5 godina

Nadal je "nestvaran".
O svemu moze da se diskutuje u tenisu i ostalim sportovima koje je najveci ali ko je najbolji na
sljaci diskutovati je smesno.

Boka

pre 5 godina

Znam da će se lav probuditi i to će samo potvrditi da će biti i ostati velika trojka, tri mušketira.. očekivam barem još 3-4 grand slama od Noleta.

Šokot

pre 5 godina

Tvoje frustracije su vece od tvog mozga. Da je Federer hteo da bude prvi igrao bi bar na jednom turniru, stigao do 1/8 finala i bio prvi.
(Joj, 11. maj 2018 23:02)

Hahahah Pa nije igrao jer zna da ni kvalifikanta ne može da pobedi u prvom kolu

Pravi Gargamel

pre 5 godina

Hmmmmmm

A sto bih dolazio u sadasnjost? Sto je lose ziveti u proslosti? Bio sam mlad, jak, visok 2 metra, svako vece druga. A kako je kod vas? Petak uvece, internet i to...

1311111311

pre 5 godina

ova danasnja generacija sve prosek igraci imaju po 24,25 god nemaju nijednu vecu titulu,Nadal i Federer gazili sa 19 20 god,realno mislim da se nikad nece pojaviti igrac na nivou Nadala i Federera !

monvi

pre 5 godina

Ponovo onaj zapadnjacki miljenik a i srpskih poltrona bez imalo truda izbija na 1 mjesto,i da s.r.d nije kalkulator? Lozili se na njega ili ne nikad nece biti najbolji svih vremena iako ga se proglasava,dok god ne osvoji na zemlji barem jos 1 GS !

Фрфљави

pre 5 godina

Федерер, који је то срећник... Космос му је наклоњен, свет му хе наклоњен, па како онда да не буде успешан. А не би био ни пола толико да нема ту потпору.

Rafa

pre 5 godina

Milose pa bas zato sto nije igrao 5 meseca je odigrao ekstra prvi deo sezone osvojio 50 seta zaredom osvojio monte karlo,barselonu,madrid je tezak to je i sam nadal rekao zbog nadmorske visine,videces u rimu i na roland garosu sta ce da radi,malo si kontradiktoran druze,nadal nije robot vec covek,cak je i sa 32 godine fizicki i mentalno najaci ne samo teniser nego sportista,puko jednu tekmu i odma se stvara fama,taj tim ima 25 godine a jos nema titulu druze ! ;)

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@reflektor ... tvoj komentar je toliko jasan da nista nije jasno. Kada kazes Nadal je najbolji ikada Novak je najbolji ikada i Rodzer je najbolji ikada. E pa nemoze tako majstore postoje neke cifre koje govore same po sebi. Na primer da Sampras ima 2 GS vise od Novaka. Po cemu je onda Novak bolji od njega? Po gipkosti? Kakva trojica najboljih? Nije isto 20, 17 , 14 , 12 GS.

Joj

pre 5 godina

Akio
Tvoje frustracije su vece od tvog mozga. Da je Federer hteo da bude prvi igrao bi bar na jednom turniru, stigao do 1/8 finala i bio prvi.

Negativnii

pre 5 godina

"Najbolji sem protiv najboljih" u nikad jacoj konkurenciji ponovo prvi, kao sto je i pokupio gomilu GS-a i prvih nedelja na listi u zlatnoj eri tenisa, protiv Hjuita, Rodika, Safina......Bobe Zivojinovica i Lepe Brene!
(ameba, 11. maj 2018 21:51)

Rodik i Safin su peglali Noleta gde su stigli a Boba i Brena su izmislili tenis za Mareja, Vavrinku, Čilića i Nišikorija koji su teniski strah i trepet. Nalbandijan bi levom rukom drao GS šampione Vavrinku i Čilića. Čekamo samo da u ovoj strašnoj konkurenciji još i Kirios osvoji neki GS pa da spuštamo zavesu.

Ivan

pre 5 godina

@ иван - Вјерујем у Новаков 😲повратак и то већ ове године. Биће још титула✊, надам се и оних највећих. Није наш шампион још отишао! ☝. СПАРТААААААА! 😲😲😲😲😲😲😲
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 11. maj 2018 21:29)

Ja jesam veliki Noletov navijač, štaviše jedno vreme sam biop zaista fanatik u navijanju kada je u pitanju Nole i njegove večičanstvene pobede koje je pravio godinama! Ali, ovaj sada Nole mentalno nije na nivou onog Noleta šampiona ma ni približno, a i kondiciono nije ni blizu one svoje šampionske forme! Jednostavno sada nema ritma ni dva bolja meča za redom da odigra i to je činjenica kojoj je sam kumovao svojim neodgovornim odnosom prema svom poslu, odnosom koji upražnjava evo nekih godinu i po unazad! Za sada nema ni tračka naznake da će promeniti taj svoj odnos, da će pojačati treninge i da će mentalno da se fokusira na tenis totalno onako kako je nekada radio! Prema tome već u Rimu očekujem NAJVIŠE 3. kolo a tamo brani finale od prošle godine, što će reći da će izgubiti novu hrpu bodova i još više pasti na ATP Listi! Pitanje je dokle će Marijan Vajda koji ga neizmerno ceni i voli imati strpljenja da trpi ovaj Noletov način rada koji je trenutan i koji vidimo i sami donosi KATASTROFALNE rezultate na terenu! A ako ga i on opet napusti, ispadanje iz top 50 ove sezone je realnost!

tennisman

pre 5 godina

Postoji puno razloga za ovaj poraz Nadala, kao prvo umor igra covek vec tri turnira u cetiri nedelje bez izgubljenog seta, kao drugo svi znamo da Nadal i ne igra bas sjajno u Madridu npr kao u Monako ili Barseloni jer je podloga brza, uslovi su drugaciji, igra se u dvorani, postoji dosta razloga, videcete vec u Rimu ce osvojiti titulu

13

pre 5 godina

@Novice niko nece da uradi na sljaci ono sto je Nadal,ni sto se tice titula,no sto se tice pobeda,ni sto se tice rekorda,jedan je kralj sljake a to je Nadal !

Lik

pre 5 godina

Federer je simbol noblesa i civilizacije bogatstva i raskošne lepote prirode i uređenosti društva.
(ISKRIČAVA ČIVAVA, 11. maj 2018 20:31)

E taj simbol je jedan Srbin rastavio na sastavne delove, tek da se zna.

milos

pre 5 godina

Pola godine ne igraš, onda dođeš na šljaku i umesto da naređaš Monte Karlo, Barsu, Madrid, Rim i RG, ti pukneš u Madridu. I da se ne lažemo, Tim je odlično odigrao ali Nadal je delovao pomalo umorno. A činjenica je da je za manje od mesec dana to 32 godina života. Ko bi rekao. Mlađi Nadal bi bez problema igrao i beton pa sve uzimao na šljaci. Ali jasno je da se bliži kraj karijere.

Hi

pre 5 godina

No1e i Andy nikako da se oporave, Rafa malo igra pa onda se povredi i sve opet iznova... A rodja se negde u svajcarskoj opet krezavo smeje... Dok ugovara povlastene termine u vecernjim hladnijim satima na narednim turnirima na kojima ce igrati... Celu karijeru je bio prvi zato sto nije imao konkurenciju. A kada je imao konkurenciju plakao je gledajuci im u ledja. Jadno da jadnije ne moze...
(No1e i Rafa su daleko daleko bolji od rodje treceg igraca svoje generacije


Kmeee kmeee kmeee kompleksasu

Ljubitelj sporta.

pre 5 godina

Čestitke !

Još da je Rafa iz Madrida a zna se koji čovek jeste Fernando Verdasko.

Verovatno bi rekli zbog publike koja ga gotivi i navija za njega uz to je verni fudbalski navijač Reala. Dovoljan razlog !

Za današnji meč Dominik je postao još ozbiljan teniser kad je krenuo da beleži uspeh na šljaci a neverovatno podatak da je uzeo više turnira na šljaci nego ostalim podlogama.

Tomas Muster je isto takav bio sa jednim da je jedan od vodećih tenisera na zemljanim terenima tokom 90tih godina. Jedini čovek koji je bio broj jedan od 1985 do 1999 godine. Imao nadimak poput Rafe "kralj šljake". Uz to pobedjivao Agasija,Bekera,Samprasa,Ivaniševića,Kafeljnikov. Uzeo Rg a na mastersima je uzeo 8 samo dva su bila na različitoj podlozi tepih i tvrda.

Njegova konkurencija je isto neuporedivo jaka kao što je Dominika sa jednim da se vodećoj trojci bliži kraj a on je tu 93 godište što znači 25 godina a vrlo verovatno može uzet bar tri do četri mastersa i bar tri gremslema kad su povuku najbolji ako ne kad završe oni karijeru.

ameba

pre 5 godina

Sve je ovo normalno!

Nadal na 70%
Delpo na 50%
Djokovic na 40%
Kirios ni sam ne zna gde je
Mari out
Vavrinka out

"Najbolji sem protiv najboljih" u nikad jacoj konkurenciji ponovo prvi, kao sto je i pokupio gomilu GS-a i prvih nedelja na listi u zlatnoj eri tenisa, protiv Hjuita, Rodika, Safina......Bobe Zivojinovica i Lepe Brene!

Elmer

pre 5 godina

Al dobro, znamo svi koliki je stvarno gospodin...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Akio, 11. maj 2018 20:36)

Ali dobro, znamo svi za "gospodstvo" iz Madrida pre pet godina. "Gospodski" odnos prema publici je to bio, nema šta...

igor

pre 5 godina

Tenis je dzentlmenski sport. Igraci dzentlmenski izvedu performans, a navijaci se dzentlmenski prave da nista nisu primetili. Ja dzentlmen vise od ovoga ne bih, da mi ATP ne udari doping kontrolu pred moj rekreativni mec u nedelju.

Ivan

pre 5 godina

Pa logično je da i ova mlada generacija nekad nešto osvoji! Prošle godine to je bio Zverev u Rimu pošto je prethodno baš Tim i tada uspeo da savladao Nadala ali nije u kontinuitetu nastavio pa je njega Nole u polufinalu pobedio. Sada Tim pobeđuje opet Nadala sasvim zasluženo i na taj način dolazi na dohvat svoje prve Masters titule s obzirom na to ko je od ostalih u konkurenciji ostao u Madridu naravno! Napravio je Rafa zaista nestvarnu seriju na šljaci i zabeležio ogromnih 50 uzastopno dobijenih setova što niko nikada neće dostići, ali je Tim sasvim zasluženo danas pobedio.Inače, mislim da će još ove godine većina Mastersa i svi Slemovi ostati u rukama dvojca Nadal - Federer a da posle toga lagano dolazi vreme nove generacije, to je neminovno. Ove godine Rafa će uzeti opet Rolan Garos a Federer Vimbldon ubeđen sam, a onda dolazi novi talas osvajača Mastersa i Slemova.

Još da dodam i ovo, naime, kada veliki odu u sportsku penziju uskoro, onda sledi dominacija poveće grupe tenisera gde će svako svakog moći da pobedi i gde će se smenjivati non stop u osvjajanju titula, pa će tako osvajač jednog Mastersa vrlo verovatno ispasti u 1. ili 2. kolu narednog, isto i sa Slemovima će se to dešavati, dok će osvajanje dva Mastersa za redom od jednog istog igrača biti zaista zaista velika retkost. A epskih velikih mečeva će veoma retko biti. Tada ćete shvatiti koliko smo imali privilegije što smo bili savremenici ovih teniskih velikana poput "big 4" koji uskoro idu u sportsku penziju.

reflektor

pre 5 godina

Rafa nije rovokopac,borac da i stil igre mu je da "kopa".Ali Rafa ima voleje,smec,talenat..Mnogi ne znaju da je on desnoruk,a levom igra,to niko u istoriji nije napravio da slabijom rukom razvaljuje onakve spinove.Novak je najgipkiji teniser i u svom najboljem izdanju verovatno najbolji koji je ikada igrao,a Fed je i zbog stila i zbog svega ostalog za sada najveci,najbolji,naj.Tim je odigrao danas junacki,bez pardona i to je radio vrhunski.Onakve vinere niko ne vraca.Ali..poenta je sto su trojica najvecih toliko dugo tu i sto su postavili takve parametre i toliko podigli igru i ovaj sport..do maksimuma.I onda iznenadjenje Tim dobio Nadala?A dobio ga dva puta pre ovoga.Ljudi gledajte malo sire,manje navijacki.

hajde!

pre 5 godina

pajo

Eh Pajo, izgleda da nam "nevalja" ni gramatika sopstvenog jezika, a i sta ima u sportu da se gleda necija vestina, ima da se navija samo za "svog", koga poznajes taman koliko i "tudjeg". Nije tebi lako.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ иван - Вјерујем у Новаков 😲повратак и то већ ове године. Биће још титула✊, надам се и оних највећих. Није наш шампион још отишао! ☝. СПАРТААААААА! 😲😲😲😲😲😲😲

Kavric

pre 5 godina

Zao mi je sto ga Shvarcman sinoc nije dobio. Decko je odigrao muski tenis protiv Nadala...mozda je to i doprinelo danasnjem porazu. Ja volim tenis, volim da vidim gomilu igraca koji konkurisu za trofej...a ne dvojicu troicu.

pajo

pre 5 godina

samo mi na ovome svijetu mrzimo svoje sportiste . kad gledam skote, poljake, brazilce...... najezim se kakva je to podrska.nama niko i nista nevalja

Kosica

pre 5 godina

Nadam se da sutra neće da poklekne kada bude igrao protiv Andersona. Ranije mu se dešavalo da se prosto izgubi nakon velike pobjede.
Voljela bih da osvoji Madrid, ima brutalan stil igre, samo što nema kontinuitet.

Nestvarno?

pre 5 godina

Ovo se od Tima ocekivalo jos pre 2-3 godine, nema tu niceg nestvarnog. Odnosno, nestvarno je to kako su RECIKLIRALI onemocalog Nadala i jos nemocnijeg Federera i zavitlali ih opet u vrh, a mocnog Djokovica prebacili na Jeleninu ishranu, da bi sto brze i lakse potonuo - to je nestvarno! Naravno, na mestu Nadala i Federera niko to ne bi odbio, za njih super! A na mestu Djokovica to niko ne bi prihvatio, osim njega samog.

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Najbolja fora, Dzemperić kući u Alpima kuva Mirki ručak i dolazi na prvo mesto!
Niti se oznoji niti isprlja u blatu.
Jbg , gde je Švica a gde Španija.
Samo im Š zajedničko.

Elmer

pre 5 godina

Pobratimi, na leto ćemo proslaviti deveti Vimbldon gospodina Rožera. Trava i tvrda podloga ove godine su njegovi! Živeo gospodin Rožer!

Akio

pre 5 godina

Da je Federer gospodin kao što ga predstavljaju zapadni mediji, ne bi ni prihvatio ovakvo sramotno poklanjanje prvog mesta. Al dobro, znamo svi koliki je stvarno gospodin...

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@Rajko Rajkovic... pitas dal postoji i jedna osoba u Svajcarskoj koja navija za Djokovica. Kako da ti objasnim ja ne navijam za Federera ja navijam za tenis koji on igra. On nije rovokopac kao Nole ili Rafa on je majstor... Sad dal je takav majstor Eskim Srbin Hrvat Kinez Svajcarac mene to neinteresuje ja navijam za tenis.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Ja se pitam gledate li vi sport zbog sporta, tenis zbog tenisa ili samo lupetate ko koga voli ili ne voli, ko je u pravu ili nije u pravu.

Fedex fan

pre 5 godina

Navijac sam RF, ali smatram da je Rafa Nadal najveci svih vremena, i da ce se vratiti u najjacoj formi, na Rolland Garrosu, ako ne i u Rimu.Thiem polako izrasta, u najveceg rivala Rafe na sljaci, vec nekih 7-8 meceva, u kontinuitetu su ova dva tenisera odigrala tokom ove dve sezone.Thiem je zasluzio pobedu, nema sta, ali svi znamo da ga ceka metla na terenima Filip Satrijea kad ga Rafa bude opet pobedio.Rafa ce osvojiti jos jedan Pariski slem, najverovatnije.Novak ce uzeti Us open, a Roger London.Rafa je za mene najveci, jer je u najvecem delu karijere dominirao nad Nolom i Rodjom, a i pobedio je mog favorita u finalu 2008. na Vimbldonu, tako da je Rafa legitimno, goat.

danke Angela

pre 5 godina

Spavate li mirno đokisti?

Znala sam da će se najveći među najvećima vratiti na tron da ponovo vlada tenisom. Jedan je KING Federer.

sasa jokic

pre 5 godina

Ne moze Rafa da igra u kontinuitetu kao nekada. Ovi klinci udaraju lopticu kao ludi....reket ispada. Tako da ce i Noletu biti jako tesko da se vrati gde je bio.

Elmer

pre 5 godina

Tim ima sjajan jednoručni bekhend, daleko će dogurati. Pobratimi, na leto ćemo proslaviti deveti Vimbldon gospodina Rožera. Trava i tvrda podloga ove godine su njegovi! Živeo gospodin Rožer!

Dragan

pre 5 godina

Odera Tim na Madridskoj sljaci, Rafu, lagano i sasvim zasluzeno.Sada vam je jasno kakva je konkurencija u ovome sportu.Fedex pteskace sve turnire na sljaci, i dolazi ponovo na celo ATP, karavana.Ovo nije nikada bilo niti ce biti.Sada ovako istrosen Rafa ide u Rim, pa u Pariz gdje ga ceka jos mnogo borbe za odbranu poena, a Fedex lagano uziva i gleda kako se ovaj bik dere na terenu i cupa NIKE, gace iz guze.Pade kralj sljake potrbuske u sred Madrida, bas mi je drago sto ovaj mladi Tim ovako podera ovoga bika, koji igra samo na snagu.Sada ako Novak ovo analizira danas, moze i on lako ako se zainati da ga podere na RG. Nikada se nezna u ovome sportu kada ce te naletiti na ovakvog radpolozenog coveka, a ima ih sada dosta, i naveliko kucaju na top 10 igrace.Sada mi je tek zao za Ducija, imao bi on sigurno sansi protiv Tima, jer imaju slican stil igre.Rafa je veliki borac, ali Fedex nezasluzeno dolazi na prvo mjesto.Ali to je sport, sve je izvodljivo.

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

A što bi neki pravi Švajcarci navijali za Đokovića? To je jedan sportista iz malog slovenskog naroda, koji se smatra inferiornim i primitivnim i nema nikakve čari u navijanju za njega. Zdruge strane, Federer je simbol noblesa i civilizacije bogatstva i raskošne lepote prirode i uređenosti društva. Za njega je lako navijati bilo odakle da si na svetu jer bi svi voleli da su bogati i fensi Švajcarci, a niko ne bi voleo da je Srbin.

MasterMind

pre 5 godina

Po vama, sada slijedi smak svijeta... Stalno sam to naglašavao - Dominik je zvijer. Jedini koji zna sa Rafom na zemlji. Po Masters sada kralju! A RF, em ne igra, em je prvi i to gotovo sigurno sve do trave...KING.

No1e i Rafa su daleko daleko bolji od rodje treceg igraca svoje generacije

pre 5 godina

No1e i Andy nikako da se oporave, Rafa malo igra pa onda se povredi i sve opet iznova... A rodja se negde u svajcarskoj opet krezavo smeje... Dok ugovara povlastene termine u vecernjim hladnijim satima na narednim turnirima na kojima ce igrati... Celu karijeru je bio prvi zato sto nije imao konkurenciju. A kada je imao konkurenciju plakao je gledajuci im u ledja. Jadno da jadnije ne moze...

dzigi

pre 5 godina

Tim je prepisao Novakov recept za Rafu,kretao se fantasticno i zasluzeno dobio mec.Mali je strasan igrac,jedan od najspremnijih,drugi favorit na RG.

znanje-imanje

pre 5 godina

Nadal, koji nijednog trenutka zadnjih godina nije "pravi" Nadal stigao je bez većih problema ipak do br.1 Isto važi i za Federera. Gledao sam bar 7-8 mečeva gde mi nije bilo jasno kako ih onaj preko puta ne pobedi. Ovo je trebalo već odavno da se desi.
To ide dotle da mi na momente Rafa Feđa Nole i Mari deluju kao zajedničko preduzeće. Prilično je neshvatljiva razlika kvaliteta u generacijama. Ajde da kažeš da su Kei Grigor i Miloš lošiji. Ali uz Dominika čak ni nema nikoga baš dobrog - a i Dominik stagnira već više godina! Možda će bar Zverev Kokinakis Ćorić Kirgios postati super? Ali što vreme više odmiče sve manje je tako. Možda ovi još noviji, sa Šapovalovim?
Kako bilo 3 i po najbolja igrača svih vremena i na 2/3 do 3/4 svog top nivoa bez mnogo problema preuzimaju rang 1. Nešto tu duboko nije u redu. A cela nebuloza je višestruko uvećana predugim sad već nestankom Marija i Vavrinke. Dugo sam kukao da obavezno igranje: i previše i bez dovoljno pauze i bez prava top-igrača na izbor uništava tenis. Umesto da to ukinu - oni još nakaradno pravilo 25 sekundi? Moglo je samo i biti još gore. I naravno - više nikad nikad nikad nećemo tj. nismo gledali ONAKVE mečeve i onaj fabulozni tenis.
Međutim pogrešno sam cenio da će tenis zato otići u još veći čabar. A u stvari - otišao je u ambis!
E sad na celu tu nebuloza-situaciju dolazi ovaj Novakov udri-me-do-zore kuršlus... Kako je tenis bio super donedavno, sport br. 1 - i kao brzo se srozao u... ne znam ni kako bih ovo nazvao...

...

pre 5 godina

Nestvaran naslov!!!Ovaj Tim je isti kao u Montekarlu.Nije bolji ni za promil.Cak mislim da je i slabiji,sto su pokazali njegovi mecevi protiv Delbonisa i Corica gde su ga obojica nadigrali maksimalno i onda kad je trebalo da zavrse mec,sami su sebe pobedili.Ovo nije Nadal,ovo je olupina od Nadala.Ovako izlgeda igrac kada se iznenada skine sa velike kolicine dopinga.U Monekarlu rezultat je bio 6:0 6:2.Tim tada nije mogao da napadne Nadala a kamoli da napravi neki viner.Danas je pucao penale Nadalu.Igrac sa jednorucnim bekhendom da pobedi Nadala na sljaci hahaha.Pa znaci da nije slao spina ni najmanje.Ocigledno su sponzori odlucili da zele Federera kao broja 1 jos.Nadal kad je "spreman" na sljaci niko ne moze da mu uzme 5 gemova u setu osim Djokovica i Federera u najboljim danima

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Gledao meč ! Zaključak generalno da je odigrao vrlo loš meč odnosno da je Rafa samo čovek vidljivo je kod njega umor nakon dva uzastopna turnira osvojena. Timu svaka čast na pobedi danas. Nekako je favorit da uzme Madrid jer nema ozbiljnog protivnika do kraja a specijalista je za šljaku. Sad ili nikad za njega da uzme jedan velik turnir na šljaci.

Tramal divizija

pre 5 godina

1 poraz samo jedan poraz nakon toliko pobeda i odjednom nekakve sumnje od analitičara i statističara ovdje ,et bože baci ciglu i budi precizan

Autochtonus 

pre 5 godina

Vreme je bilo da izgubi vise.Ali nista strasno mozda propusti rim vrati se na rg i lagana titula.A ocekujem i povratak nola za tri cetri godine.

Tramal divizija

pre 5 godina

1 poraz samo jedan poraz nakon toliko pobeda i odjednom nekakve sumnje od analitičara i statističara ovdje ,et bože baci ciglu i budi precizan

Ivan

pre 5 godina

Cak i ovakav Djokovic na 30 posto svojih mogucnosti je odigrao egal mec sa Timom, izgubio 2:1 u setovima. Za razliku od tog meca, Tim je samleo Nadala danas.

sofrimak

pre 5 godina

Svaka cast Dominice..hrabro je pristupio mecu i igrao muski i da Nadala nije sluzio onako dobro prvi servis jos ubedljivije bi ga dobio.Tenis se promijenio poslednjih godina,igraci su shvatili da sa Rafom,Noletom i Endijem ne treba igrati na besomucno prebacivanje,vec od starta napadati i sto prije zavrsavati poene.Tako je ovaj turnir odigrao Lajovic koji je danas izgubio zato sto nije imao malo vise strpljenja,ali je igrao isto vrhunski i koji ce nadam se napraviti veliki domet u Rimu

fantom

pre 5 godina

Nije ni Nadal mašina, jednostavno je preumoran. Odigrati toliko mečeva na šljaci, najzahtevnijoj podlozi i pobeđivati iz nedelje u nedelju, ostavlja traga. Već na RG će biti spreman, samo ova igra Dominika Tima je pokazatelj kako treba igrati protiv Rafe. I Zverev će biti nezgodan protivnik, tako da nije baš Rafi obezbeđena pobeda u Parizu. Videćemo...

Goran

pre 5 godina

Nije Nadal odigrao toliko lose (za svoje standarde) koliko je Tim sa druge strane jednostavno bio perfektan danas, uspeo je (sto retko ko uopste moze) da nadje nacin kako da zaustavi, i cak moze se slobodno reci i nadigra Rafu na sljaci ,svo vreme je izludjivao Nadala na bekend strani, slao mu ponekad ostre lopte sa slajsom ,a onda bi promenio taktiku pa bi slao duge lopte sa visokim odskokom, a uz sve to koristio bi svaku priliku da napadne svaku kracu loptu ,Nadal jednostavno nije imao resenje za takvu igru Tima koji ga je takticki u potpunosti nadmudrio, ne dozvolivsi mu da se razmase svojim cuvenim "lasom "

neko iz mase

pre 5 godina

Federer i Nadal ko da se dogovaraju.

"Malo ti pa malo ja."

Šalu na stranu..

Tim je vrlo dobar bio danas kao da je izrežiran scenarijum iz Rima ubedljivo na kraju. Čestitke ! Rafa neće puno uticat ovaj poraz jer on je igrao promenljivo naspram drugih šljakastih turnira.

Gajetano

pre 5 godina

Ma bravo za Tima, kakav mec! Neki ce reci da Nadal nije bio bas svoj, da mu madridska brza sljaka najmanje odgovara (setite se klizave plave sljake i jedinog trofeja Maestra na ovom turniru)... Ali Tim je odigrao skoro pa savrsen mec i primenio recept koji je Novak vec odavno patentirao protiv Nadala:
- Napadao je Nadalove servis gemove od pocetka do kraja, najslabiji element Nadalove igre
- Igrao je forhendom vise nego agresivno, iz svakog je pokusao da izvuce viner
- Nije pukao na bekhendu, kojeg Nadal besomucno eksploatise pogotovu kod jednorucnih bekhendasa, a Vavrinka i Tim su jedini iz ove kategorije koji su konkurentni na sljaci (jer su u ramenima fizicki mnogo jaki)
- Imao je i brzinu nogu i snagu u udarcima i "glavu", bez toga se protiv Nadala na sljaci ne moze.

Baletan nikada ne bi osvojio Rolan Garos preko Nadala, imao je "srece" da mu Soderling te sezone otvori put. I sada propusta sljaku, jer mu je jasno da pored zivog i zdravog Nadala tu leba nema. Pragmatican momak taj Baletan, nema sta. A Timu svaka cast!

Pozdrav,

Ivan

pre 5 godina

Igrao dvojku danas iz sprdnje. kvota 12. Rekoh po zakonu velikih brojeva, jednom ce izgubiti ne moze sve da dobija. Nazalost igrao sam jos meceva na tiketu.

neko

pre 5 godina

Nadalu baš Madrid turnir ne odgovara u bukvalnom smislu jer nikad nije uspevao poveže u nizu kao na Rimu,MC i Rg a da je šljaka u pitanju. Na betonu se igralo do 2008 to stoji al od kako je na šljaci gubi i pobedjuje.

Tim po svemu sudeći ulazi u listu osvajača mastersa jer nakon velike protiv Rafe danas ne verujem da će ispustit šansu da ne uzme Madrid.

Bojan

pre 5 godina

Nadal je i sinoc igrao lose. Svarcman mu je napravio brejk. Ili je preumoran ali mislim da mu je forma u padu. Verovatno ce propustiti Rim....

Juventino 36-13--67 titula u istoriji

pre 5 godina

Maestro se vraca gde mu je mesto,upravo citam da ce Rafa mozda preskociti Rim sto bi znacilo da ce biti br 1 do sredine jula sigurno a ako osvoji Wimb verovatno do kraja godine....

MasterMind

pre 5 godina

Po vama, sada slijedi smak svijeta... Stalno sam to naglašavao - Dominik je zvijer. Jedini koji zna sa Rafom na zemlji. Po Masters sada kralju! A RF, em ne igra, em je prvi i to gotovo sigurno sve do trave...KING.

Ivan

pre 5 godina

Pa logično je da i ova mlada generacija nekad nešto osvoji! Prošle godine to je bio Zverev u Rimu pošto je prethodno baš Tim i tada uspeo da savladao Nadala ali nije u kontinuitetu nastavio pa je njega Nole u polufinalu pobedio. Sada Tim pobeđuje opet Nadala sasvim zasluženo i na taj način dolazi na dohvat svoje prve Masters titule s obzirom na to ko je od ostalih u konkurenciji ostao u Madridu naravno! Napravio je Rafa zaista nestvarnu seriju na šljaci i zabeležio ogromnih 50 uzastopno dobijenih setova što niko nikada neće dostići, ali je Tim sasvim zasluženo danas pobedio.Inače, mislim da će još ove godine većina Mastersa i svi Slemovi ostati u rukama dvojca Nadal - Federer a da posle toga lagano dolazi vreme nove generacije, to je neminovno. Ove godine Rafa će uzeti opet Rolan Garos a Federer Vimbldon ubeđen sam, a onda dolazi novi talas osvajača Mastersa i Slemova.

Još da dodam i ovo, naime, kada veliki odu u sportsku penziju uskoro, onda sledi dominacija poveće grupe tenisera gde će svako svakog moći da pobedi i gde će se smenjivati non stop u osvjajanju titula, pa će tako osvajač jednog Mastersa vrlo verovatno ispasti u 1. ili 2. kolu narednog, isto i sa Slemovima će se to dešavati, dok će osvajanje dva Mastersa za redom od jednog istog igrača biti zaista zaista velika retkost. A epskih velikih mečeva će veoma retko biti. Tada ćete shvatiti koliko smo imali privilegije što smo bili savremenici ovih teniskih velikana poput "big 4" koji uskoro idu u sportsku penziju.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Ja se pitam gledate li vi sport zbog sporta, tenis zbog tenisa ili samo lupetate ko koga voli ili ne voli, ko je u pravu ili nije u pravu.

sofrimak

pre 5 godina

Svaka cast Dominice..hrabro je pristupio mecu i igrao muski i da Nadala nije sluzio onako dobro prvi servis jos ubedljivije bi ga dobio.Tenis se promijenio poslednjih godina,igraci su shvatili da sa Rafom,Noletom i Endijem ne treba igrati na besomucno prebacivanje,vec od starta napadati i sto prije zavrsavati poene.Tako je ovaj turnir odigrao Lajovic koji je danas izgubio zato sto nije imao malo vise strpljenja,ali je igrao isto vrhunski i koji ce nadam se napraviti veliki domet u Rimu

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@Rajko Rajkovic... pitas dal postoji i jedna osoba u Svajcarskoj koja navija za Djokovica. Kako da ti objasnim ja ne navijam za Federera ja navijam za tenis koji on igra. On nije rovokopac kao Nole ili Rafa on je majstor... Sad dal je takav majstor Eskim Srbin Hrvat Kinez Svajcarac mene to neinteresuje ja navijam za tenis.

fantom

pre 5 godina

Nije ni Nadal mašina, jednostavno je preumoran. Odigrati toliko mečeva na šljaci, najzahtevnijoj podlozi i pobeđivati iz nedelje u nedelju, ostavlja traga. Već na RG će biti spreman, samo ova igra Dominika Tima je pokazatelj kako treba igrati protiv Rafe. I Zverev će biti nezgodan protivnik, tako da nije baš Rafi obezbeđena pobeda u Parizu. Videćemo...

13

pre 5 godina

@Novice niko nece da uradi na sljaci ono sto je Nadal,ni sto se tice titula,no sto se tice pobeda,ni sto se tice rekorda,jedan je kralj sljake a to je Nadal !

Gajetano

pre 5 godina

Ma bravo za Tima, kakav mec! Neki ce reci da Nadal nije bio bas svoj, da mu madridska brza sljaka najmanje odgovara (setite se klizave plave sljake i jedinog trofeja Maestra na ovom turniru)... Ali Tim je odigrao skoro pa savrsen mec i primenio recept koji je Novak vec odavno patentirao protiv Nadala:
- Napadao je Nadalove servis gemove od pocetka do kraja, najslabiji element Nadalove igre
- Igrao je forhendom vise nego agresivno, iz svakog je pokusao da izvuce viner
- Nije pukao na bekhendu, kojeg Nadal besomucno eksploatise pogotovu kod jednorucnih bekhendasa, a Vavrinka i Tim su jedini iz ove kategorije koji su konkurentni na sljaci (jer su u ramenima fizicki mnogo jaki)
- Imao je i brzinu nogu i snagu u udarcima i "glavu", bez toga se protiv Nadala na sljaci ne moze.

Baletan nikada ne bi osvojio Rolan Garos preko Nadala, imao je "srece" da mu Soderling te sezone otvori put. I sada propusta sljaku, jer mu je jasno da pored zivog i zdravog Nadala tu leba nema. Pragmatican momak taj Baletan, nema sta. A Timu svaka cast!

Pozdrav,

Rafa

pre 5 godina

Milose pa bas zato sto nije igrao 5 meseca je odigrao ekstra prvi deo sezone osvojio 50 seta zaredom osvojio monte karlo,barselonu,madrid je tezak to je i sam nadal rekao zbog nadmorske visine,videces u rimu i na roland garosu sta ce da radi,malo si kontradiktoran druze,nadal nije robot vec covek,cak je i sa 32 godine fizicki i mentalno najaci ne samo teniser nego sportista,puko jednu tekmu i odma se stvara fama,taj tim ima 25 godine a jos nema titulu druze ! ;)

ameba

pre 5 godina

Sve je ovo normalno!

Nadal na 70%
Delpo na 50%
Djokovic na 40%
Kirios ni sam ne zna gde je
Mari out
Vavrinka out

"Najbolji sem protiv najboljih" u nikad jacoj konkurenciji ponovo prvi, kao sto je i pokupio gomilu GS-a i prvih nedelja na listi u zlatnoj eri tenisa, protiv Hjuita, Rodika, Safina......Bobe Zivojinovica i Lepe Brene!

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Gledao meč ! Zaključak generalno da je odigrao vrlo loš meč odnosno da je Rafa samo čovek vidljivo je kod njega umor nakon dva uzastopna turnira osvojena. Timu svaka čast na pobedi danas. Nekako je favorit da uzme Madrid jer nema ozbiljnog protivnika do kraja a specijalista je za šljaku. Sad ili nikad za njega da uzme jedan velik turnir na šljaci.

1311111311

pre 5 godina

ova danasnja generacija sve prosek igraci imaju po 24,25 god nemaju nijednu vecu titulu,Nadal i Federer gazili sa 19 20 god,realno mislim da se nikad nece pojaviti igrac na nivou Nadala i Federera !

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Najbolja fora, Dzemperić kući u Alpima kuva Mirki ručak i dolazi na prvo mesto!
Niti se oznoji niti isprlja u blatu.
Jbg , gde je Švica a gde Španija.
Samo im Š zajedničko.

Elmer

pre 5 godina

Tim ima sjajan jednoručni bekhend, daleko će dogurati. Pobratimi, na leto ćemo proslaviti deveti Vimbldon gospodina Rožera. Trava i tvrda podloga ove godine su njegovi! Živeo gospodin Rožer!

tennisman

pre 5 godina

Postoji puno razloga za ovaj poraz Nadala, kao prvo umor igra covek vec tri turnira u cetiri nedelje bez izgubljenog seta, kao drugo svi znamo da Nadal i ne igra bas sjajno u Madridu npr kao u Monako ili Barseloni jer je podloga brza, uslovi su drugaciji, igra se u dvorani, postoji dosta razloga, videcete vec u Rimu ce osvojiti titulu

Lik

pre 5 godina

Federer je simbol noblesa i civilizacije bogatstva i raskošne lepote prirode i uređenosti društva.
(ISKRIČAVA ČIVAVA, 11. maj 2018 20:31)

E taj simbol je jedan Srbin rastavio na sastavne delove, tek da se zna.

Ivan

pre 5 godina

@ иван - Вјерујем у Новаков 😲повратак и то већ ове године. Биће још титула✊, надам се и оних највећих. Није наш шампион још отишао! ☝. СПАРТААААААА! 😲😲😲😲😲😲😲
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 11. maj 2018 21:29)

Ja jesam veliki Noletov navijač, štaviše jedno vreme sam biop zaista fanatik u navijanju kada je u pitanju Nole i njegove večičanstvene pobede koje je pravio godinama! Ali, ovaj sada Nole mentalno nije na nivou onog Noleta šampiona ma ni približno, a i kondiciono nije ni blizu one svoje šampionske forme! Jednostavno sada nema ritma ni dva bolja meča za redom da odigra i to je činjenica kojoj je sam kumovao svojim neodgovornim odnosom prema svom poslu, odnosom koji upražnjava evo nekih godinu i po unazad! Za sada nema ni tračka naznake da će promeniti taj svoj odnos, da će pojačati treninge i da će mentalno da se fokusira na tenis totalno onako kako je nekada radio! Prema tome već u Rimu očekujem NAJVIŠE 3. kolo a tamo brani finale od prošle godine, što će reći da će izgubiti novu hrpu bodova i još više pasti na ATP Listi! Pitanje je dokle će Marijan Vajda koji ga neizmerno ceni i voli imati strpljenja da trpi ovaj Noletov način rada koji je trenutan i koji vidimo i sami donosi KATASTROFALNE rezultate na terenu! A ako ga i on opet napusti, ispadanje iz top 50 ove sezone je realnost!

Negativnii

pre 5 godina

"Najbolji sem protiv najboljih" u nikad jacoj konkurenciji ponovo prvi, kao sto je i pokupio gomilu GS-a i prvih nedelja na listi u zlatnoj eri tenisa, protiv Hjuita, Rodika, Safina......Bobe Zivojinovica i Lepe Brene!
(ameba, 11. maj 2018 21:51)

Rodik i Safin su peglali Noleta gde su stigli a Boba i Brena su izmislili tenis za Mareja, Vavrinku, Čilića i Nišikorija koji su teniski strah i trepet. Nalbandijan bi levom rukom drao GS šampione Vavrinku i Čilića. Čekamo samo da u ovoj strašnoj konkurenciji još i Kirios osvoji neki GS pa da spuštamo zavesu.

Фрфљави

pre 5 godina

Федерер, који је то срећник... Космос му је наклоњен, свет му хе наклоњен, па како онда да не буде успешан. А не би био ни пола толико да нема ту потпору.

neko iz mase

pre 5 godina

Federer i Nadal ko da se dogovaraju.

"Malo ti pa malo ja."

Šalu na stranu..

Tim je vrlo dobar bio danas kao da je izrežiran scenarijum iz Rima ubedljivo na kraju. Čestitke ! Rafa neće puno uticat ovaj poraz jer on je igrao promenljivo naspram drugih šljakastih turnira.

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

A što bi neki pravi Švajcarci navijali za Đokovića? To je jedan sportista iz malog slovenskog naroda, koji se smatra inferiornim i primitivnim i nema nikakve čari u navijanju za njega. Zdruge strane, Federer je simbol noblesa i civilizacije bogatstva i raskošne lepote prirode i uređenosti društva. Za njega je lako navijati bilo odakle da si na svetu jer bi svi voleli da su bogati i fensi Švajcarci, a niko ne bi voleo da je Srbin.

pajo

pre 5 godina

samo mi na ovome svijetu mrzimo svoje sportiste . kad gledam skote, poljake, brazilce...... najezim se kakva je to podrska.nama niko i nista nevalja

Nestvarno?

pre 5 godina

Ovo se od Tima ocekivalo jos pre 2-3 godine, nema tu niceg nestvarnog. Odnosno, nestvarno je to kako su RECIKLIRALI onemocalog Nadala i jos nemocnijeg Federera i zavitlali ih opet u vrh, a mocnog Djokovica prebacili na Jeleninu ishranu, da bi sto brze i lakse potonuo - to je nestvarno! Naravno, na mestu Nadala i Federera niko to ne bi odbio, za njih super! A na mestu Djokovica to niko ne bi prihvatio, osim njega samog.

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@reflektor ... tvoj komentar je toliko jasan da nista nije jasno. Kada kazes Nadal je najbolji ikada Novak je najbolji ikada i Rodzer je najbolji ikada. E pa nemoze tako majstore postoje neke cifre koje govore same po sebi. Na primer da Sampras ima 2 GS vise od Novaka. Po cemu je onda Novak bolji od njega? Po gipkosti? Kakva trojica najboljih? Nije isto 20, 17 , 14 , 12 GS.

danke Angela

pre 5 godina

Spavate li mirno đokisti?

Znala sam da će se najveći među najvećima vratiti na tron da ponovo vlada tenisom. Jedan je KING Federer.

Juventino 36-13--67 titula u istoriji

pre 5 godina

Maestro se vraca gde mu je mesto,upravo citam da ce Rafa mozda preskociti Rim sto bi znacilo da ce biti br 1 do sredine jula sigurno a ako osvoji Wimb verovatno do kraja godine....

Kavric

pre 5 godina

Zao mi je sto ga Shvarcman sinoc nije dobio. Decko je odigrao muski tenis protiv Nadala...mozda je to i doprinelo danasnjem porazu. Ja volim tenis, volim da vidim gomilu igraca koji konkurisu za trofej...a ne dvojicu troicu.

Joj

pre 5 godina

Akio
Tvoje frustracije su vece od tvog mozga. Da je Federer hteo da bude prvi igrao bi bar na jednom turniru, stigao do 1/8 finala i bio prvi.

Bojan

pre 5 godina

Nadal je i sinoc igrao lose. Svarcman mu je napravio brejk. Ili je preumoran ali mislim da mu je forma u padu. Verovatno ce propustiti Rim....

reflektor

pre 5 godina

Rafa nije rovokopac,borac da i stil igre mu je da "kopa".Ali Rafa ima voleje,smec,talenat..Mnogi ne znaju da je on desnoruk,a levom igra,to niko u istoriji nije napravio da slabijom rukom razvaljuje onakve spinove.Novak je najgipkiji teniser i u svom najboljem izdanju verovatno najbolji koji je ikada igrao,a Fed je i zbog stila i zbog svega ostalog za sada najveci,najbolji,naj.Tim je odigrao danas junacki,bez pardona i to je radio vrhunski.Onakve vinere niko ne vraca.Ali..poenta je sto su trojica najvecih toliko dugo tu i sto su postavili takve parametre i toliko podigli igru i ovaj sport..do maksimuma.I onda iznenadjenje Tim dobio Nadala?A dobio ga dva puta pre ovoga.Ljudi gledajte malo sire,manje navijacki.

sasa jokic

pre 5 godina

Ne moze Rafa da igra u kontinuitetu kao nekada. Ovi klinci udaraju lopticu kao ludi....reket ispada. Tako da ce i Noletu biti jako tesko da se vrati gde je bio.

Elmer

pre 5 godina

Pobratimi, na leto ćemo proslaviti deveti Vimbldon gospodina Rožera. Trava i tvrda podloga ove godine su njegovi! Živeo gospodin Rožer!

Hi

pre 5 godina

No1e i Andy nikako da se oporave, Rafa malo igra pa onda se povredi i sve opet iznova... A rodja se negde u svajcarskoj opet krezavo smeje... Dok ugovara povlastene termine u vecernjim hladnijim satima na narednim turnirima na kojima ce igrati... Celu karijeru je bio prvi zato sto nije imao konkurenciju. A kada je imao konkurenciju plakao je gledajuci im u ledja. Jadno da jadnije ne moze...
(No1e i Rafa su daleko daleko bolji od rodje treceg igraca svoje generacije


Kmeee kmeee kmeee kompleksasu

milos

pre 5 godina

Pola godine ne igraš, onda dođeš na šljaku i umesto da naređaš Monte Karlo, Barsu, Madrid, Rim i RG, ti pukneš u Madridu. I da se ne lažemo, Tim je odlično odigrao ali Nadal je delovao pomalo umorno. A činjenica je da je za manje od mesec dana to 32 godina života. Ko bi rekao. Mlađi Nadal bi bez problema igrao i beton pa sve uzimao na šljaci. Ali jasno je da se bliži kraj karijere.

Tramal divizija

pre 5 godina

1 poraz samo jedan poraz nakon toliko pobeda i odjednom nekakve sumnje od analitičara i statističara ovdje ,et bože baci ciglu i budi precizan

Goran

pre 5 godina

Nije Nadal odigrao toliko lose (za svoje standarde) koliko je Tim sa druge strane jednostavno bio perfektan danas, uspeo je (sto retko ko uopste moze) da nadje nacin kako da zaustavi, i cak moze se slobodno reci i nadigra Rafu na sljaci ,svo vreme je izludjivao Nadala na bekend strani, slao mu ponekad ostre lopte sa slajsom ,a onda bi promenio taktiku pa bi slao duge lopte sa visokim odskokom, a uz sve to koristio bi svaku priliku da napadne svaku kracu loptu ,Nadal jednostavno nije imao resenje za takvu igru Tima koji ga je takticki u potpunosti nadmudrio, ne dozvolivsi mu da se razmase svojim cuvenim "lasom "

No1e i Rafa su daleko daleko bolji od rodje treceg igraca svoje generacije

pre 5 godina

No1e i Andy nikako da se oporave, Rafa malo igra pa onda se povredi i sve opet iznova... A rodja se negde u svajcarskoj opet krezavo smeje... Dok ugovara povlastene termine u vecernjim hladnijim satima na narednim turnirima na kojima ce igrati... Celu karijeru je bio prvi zato sto nije imao konkurenciju. A kada je imao konkurenciju plakao je gledajuci im u ledja. Jadno da jadnije ne moze...

Tramal divizija

pre 5 godina

1 poraz samo jedan poraz nakon toliko pobeda i odjednom nekakve sumnje od analitičara i statističara ovdje ,et bože baci ciglu i budi precizan

Akio

pre 5 godina

Da je Federer gospodin kao što ga predstavljaju zapadni mediji, ne bi ni prihvatio ovakvo sramotno poklanjanje prvog mesta. Al dobro, znamo svi koliki je stvarno gospodin...

znanje-imanje

pre 5 godina

Nadal, koji nijednog trenutka zadnjih godina nije "pravi" Nadal stigao je bez većih problema ipak do br.1 Isto važi i za Federera. Gledao sam bar 7-8 mečeva gde mi nije bilo jasno kako ih onaj preko puta ne pobedi. Ovo je trebalo već odavno da se desi.
To ide dotle da mi na momente Rafa Feđa Nole i Mari deluju kao zajedničko preduzeće. Prilično je neshvatljiva razlika kvaliteta u generacijama. Ajde da kažeš da su Kei Grigor i Miloš lošiji. Ali uz Dominika čak ni nema nikoga baš dobrog - a i Dominik stagnira već više godina! Možda će bar Zverev Kokinakis Ćorić Kirgios postati super? Ali što vreme više odmiče sve manje je tako. Možda ovi još noviji, sa Šapovalovim?
Kako bilo 3 i po najbolja igrača svih vremena i na 2/3 do 3/4 svog top nivoa bez mnogo problema preuzimaju rang 1. Nešto tu duboko nije u redu. A cela nebuloza je višestruko uvećana predugim sad već nestankom Marija i Vavrinke. Dugo sam kukao da obavezno igranje: i previše i bez dovoljno pauze i bez prava top-igrača na izbor uništava tenis. Umesto da to ukinu - oni još nakaradno pravilo 25 sekundi? Moglo je samo i biti još gore. I naravno - više nikad nikad nikad nećemo tj. nismo gledali ONAKVE mečeve i onaj fabulozni tenis.
Međutim pogrešno sam cenio da će tenis zato otići u još veći čabar. A u stvari - otišao je u ambis!
E sad na celu tu nebuloza-situaciju dolazi ovaj Novakov udri-me-do-zore kuršlus... Kako je tenis bio super donedavno, sport br. 1 - i kao brzo se srozao u... ne znam ni kako bih ovo nazvao...

Autochtonus 

pre 5 godina

Vreme je bilo da izgubi vise.Ali nista strasno mozda propusti rim vrati se na rg i lagana titula.A ocekujem i povratak nola za tri cetri godine.

Cekajuci RF

pre 5 godina

Zanimljivo prosle godine u Rimu u 1/4 finalu dobio ga Tim,to je zadnji poraz na sljaci do sada,mislim da je bilo 6:4 6:2,tako nesto,a kasnije jel zna neko sta je bilo,pa igrao Tim sa Djokovicem,I izgubio vjerovali ili ne 6:0 6:1,mislim da je tako bilo..Cudan taj Tim a ima potencijala,ali glava slaba.Cekamo da prodju ovi zemljani radovi,da se gospoda vrate kad nikne trava..

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@reflektor... 14>12 A ako cemo da brojimo babe i zabe Federer Nadal i Marej imaju zlato na OI. Ja Novaka postujem i cenim kao naseg najboljeg sportistu ikada ali on dok ne osvoji 14 GS nikada nece biti bolji od Samprasa. On je za sada na 5 mestu sa Emersonom sa 12 GS. To kako on pravi spagu na terenu nema veze sa cinjenicama i brojkama.

Kosica

pre 5 godina

Nadam se da sutra neće da poklekne kada bude igrao protiv Andersona. Ranije mu se dešavalo da se prosto izgubi nakon velike pobjede.
Voljela bih da osvoji Madrid, ima brutalan stil igre, samo što nema kontinuitet.

Pedja

pre 5 godina

Nadal je "nestvaran".
O svemu moze da se diskutuje u tenisu i ostalim sportovima koje je najveci ali ko je najbolji na
sljaci diskutovati je smesno.

Ivan

pre 5 godina

Cak i ovakav Djokovic na 30 posto svojih mogucnosti je odigrao egal mec sa Timom, izgubio 2:1 u setovima. Za razliku od tog meca, Tim je samleo Nadala danas.

Hmmmm

pre 5 godina

Sokot
Mislis na Novaka? To je tacno. Sto se pak Federera tice, na svakom od ova 3 turnira mogao je bar do 1/8 finale, ali sigurno i dalje. Zaista je smesno reci za Federera da ne moze. Mozes da ga ne volis zato sto je uspesan i bolji od Novaka, ali reci za njega da ne zna da igra je vec smesno, da ne kazem glupost.

Dragan

pre 5 godina

Odera Tim na Madridskoj sljaci, Rafu, lagano i sasvim zasluzeno.Sada vam je jasno kakva je konkurencija u ovome sportu.Fedex pteskace sve turnire na sljaci, i dolazi ponovo na celo ATP, karavana.Ovo nije nikada bilo niti ce biti.Sada ovako istrosen Rafa ide u Rim, pa u Pariz gdje ga ceka jos mnogo borbe za odbranu poena, a Fedex lagano uziva i gleda kako se ovaj bik dere na terenu i cupa NIKE, gace iz guze.Pade kralj sljake potrbuske u sred Madrida, bas mi je drago sto ovaj mladi Tim ovako podera ovoga bika, koji igra samo na snagu.Sada ako Novak ovo analizira danas, moze i on lako ako se zainati da ga podere na RG. Nikada se nezna u ovome sportu kada ce te naletiti na ovakvog radpolozenog coveka, a ima ih sada dosta, i naveliko kucaju na top 10 igrace.Sada mi je tek zao za Ducija, imao bi on sigurno sansi protiv Tima, jer imaju slican stil igre.Rafa je veliki borac, ali Fedex nezasluzeno dolazi na prvo mjesto.Ali to je sport, sve je izvodljivo.

monvi

pre 5 godina

Ponovo onaj zapadnjacki miljenik a i srpskih poltrona bez imalo truda izbija na 1 mjesto,i da s.r.d nije kalkulator? Lozili se na njega ili ne nikad nece biti najbolji svih vremena iako ga se proglasava,dok god ne osvoji na zemlji barem jos 1 GS !

dzigi

pre 5 godina

Tim je prepisao Novakov recept za Rafu,kretao se fantasticno i zasluzeno dobio mec.Mali je strasan igrac,jedan od najspremnijih,drugi favorit na RG.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ иван - Вјерујем у Новаков 😲повратак и то већ ове године. Биће још титула✊, надам се и оних највећих. Није наш шампион још отишао! ☝. СПАРТААААААА! 😲😲😲😲😲😲😲

...

pre 5 godina

Nestvaran naslov!!!Ovaj Tim je isti kao u Montekarlu.Nije bolji ni za promil.Cak mislim da je i slabiji,sto su pokazali njegovi mecevi protiv Delbonisa i Corica gde su ga obojica nadigrali maksimalno i onda kad je trebalo da zavrse mec,sami su sebe pobedili.Ovo nije Nadal,ovo je olupina od Nadala.Ovako izlgeda igrac kada se iznenada skine sa velike kolicine dopinga.U Monekarlu rezultat je bio 6:0 6:2.Tim tada nije mogao da napadne Nadala a kamoli da napravi neki viner.Danas je pucao penale Nadalu.Igrac sa jednorucnim bekhendom da pobedi Nadala na sljaci hahaha.Pa znaci da nije slao spina ni najmanje.Ocigledno su sponzori odlucili da zele Federera kao broja 1 jos.Nadal kad je "spreman" na sljaci niko ne moze da mu uzme 5 gemova u setu osim Djokovica i Federera u najboljim danima

Ivan

pre 5 godina

Igrao dvojku danas iz sprdnje. kvota 12. Rekoh po zakonu velikih brojeva, jednom ce izgubiti ne moze sve da dobija. Nazalost igrao sam jos meceva na tiketu.

Elmer

pre 5 godina

Al dobro, znamo svi koliki je stvarno gospodin...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Akio, 11. maj 2018 20:36)

Ali dobro, znamo svi za "gospodstvo" iz Madrida pre pet godina. "Gospodski" odnos prema publici je to bio, nema šta...

reflektor

pre 5 godina

"malo ratno ostrvo"..Citaj pazljivo-Nadal najbolji na sljaci,Novak na svom maksimumu igre je najbolji koji je igrao tenis,a Federer je najbolji ikada po svim parametrima.Sta nije jasno?Sampras ima dva GS vise od Novaka ali nema cetvrti GS.

Fedex fan

pre 5 godina

Navijac sam RF, ali smatram da je Rafa Nadal najveci svih vremena, i da ce se vratiti u najjacoj formi, na Rolland Garrosu, ako ne i u Rimu.Thiem polako izrasta, u najveceg rivala Rafe na sljaci, vec nekih 7-8 meceva, u kontinuitetu su ova dva tenisera odigrala tokom ove dve sezone.Thiem je zasluzio pobedu, nema sta, ali svi znamo da ga ceka metla na terenima Filip Satrijea kad ga Rafa bude opet pobedio.Rafa ce osvojiti jos jedan Pariski slem, najverovatnije.Novak ce uzeti Us open, a Roger London.Rafa je za mene najveci, jer je u najvecem delu karijere dominirao nad Nolom i Rodjom, a i pobedio je mog favorita u finalu 2008. na Vimbldonu, tako da je Rafa legitimno, goat.

Pravi Gargamel

pre 5 godina

Hmmmmmm

A sto bih dolazio u sadasnjost? Sto je lose ziveti u proslosti? Bio sam mlad, jak, visok 2 metra, svako vece druga. A kako je kod vas? Petak uvece, internet i to...

neko

pre 5 godina

Nadalu baš Madrid turnir ne odgovara u bukvalnom smislu jer nikad nije uspevao poveže u nizu kao na Rimu,MC i Rg a da je šljaka u pitanju. Na betonu se igralo do 2008 to stoji al od kako je na šljaci gubi i pobedjuje.

Tim po svemu sudeći ulazi u listu osvajača mastersa jer nakon velike protiv Rafe danas ne verujem da će ispustit šansu da ne uzme Madrid.

Ljubitelj sporta.

pre 5 godina

Čestitke !

Još da je Rafa iz Madrida a zna se koji čovek jeste Fernando Verdasko.

Verovatno bi rekli zbog publike koja ga gotivi i navija za njega uz to je verni fudbalski navijač Reala. Dovoljan razlog !

Za današnji meč Dominik je postao još ozbiljan teniser kad je krenuo da beleži uspeh na šljaci a neverovatno podatak da je uzeo više turnira na šljaci nego ostalim podlogama.

Tomas Muster je isto takav bio sa jednim da je jedan od vodećih tenisera na zemljanim terenima tokom 90tih godina. Jedini čovek koji je bio broj jedan od 1985 do 1999 godine. Imao nadimak poput Rafe "kralj šljake". Uz to pobedjivao Agasija,Bekera,Samprasa,Ivaniševića,Kafeljnikov. Uzeo Rg a na mastersima je uzeo 8 samo dva su bila na različitoj podlozi tepih i tvrda.

Njegova konkurencija je isto neuporedivo jaka kao što je Dominika sa jednim da se vodećoj trojci bliži kraj a on je tu 93 godište što znači 25 godina a vrlo verovatno može uzet bar tri do četri mastersa i bar tri gremslema kad su povuku najbolji ako ne kad završe oni karijeru.

Anderson

pre 5 godina

Najjaci su mi likovi tipa ovaj koji kaze da thiem nema titulu pa provjeri druze malo prije no sto kazes,covjek ima 7 titula a nije ni cudo u ovoj eri,dok se velika 3 ne povuku bit ce toga i manje.

Boka

pre 5 godina

Znam da će se lav probuditi i to će samo potvrditi da će biti i ostati velika trojka, tri mušketira.. očekivam barem još 3-4 grand slama od Noleta.

hajde!

pre 5 godina

pajo

Eh Pajo, izgleda da nam "nevalja" ni gramatika sopstvenog jezika, a i sta ima u sportu da se gleda necija vestina, ima da se navija samo za "svog", koga poznajes taman koliko i "tudjeg". Nije tebi lako.

Hehehehe

pre 5 godina

Pravi Gargamel
Nastavi da zivis u proslosti. Usput koncentrisi se na temu, a ne na moje slobodno vreme, posto te ono ne zanima. U sadasnjosti Novak ne moze dalje od maksimum 3 kola.

RN

pre 5 godina

Sto su dosadni ovi RFovci. Bolje da izgubi od Tima nego od Kokinakisa. I za nekog dole sto kaze da bi Nalbandian drao Wawrinku, pa Tim bi drao Nalbandiana bez obe ruke sa onom igrom protiv Rafe. Kad je Nalbandian dobio Nadala na sljaci? Evo Tim vec tri puta, a RF dva puta.

igor

pre 5 godina

Tenis je dzentlmenski sport. Igraci dzentlmenski izvedu performans, a navijaci se dzentlmenski prave da nista nisu primetili. Ja dzentlmen vise od ovoga ne bih, da mi ATP ne udari doping kontrolu pred moj rekreativni mec u nedelju.

Šokot

pre 5 godina

Tvoje frustracije su vece od tvog mozga. Da je Federer hteo da bude prvi igrao bi bar na jednom turniru, stigao do 1/8 finala i bio prvi.
(Joj, 11. maj 2018 23:02)

Hahahah Pa nije igrao jer zna da ni kvalifikanta ne može da pobedi u prvom kolu

Sasa

pre 5 godina

(Malo ratno ostrvo, 12. maj 2018 09:40)

# Link komentara

1. Broj titula nikako ne odredjuje kvalitet tenisera.
2. Na broj titula utice trenutna konkurencija.
3. Odsustvo sa terena.

Novak Djokovic je kvalitetniji teniser od Samprasa, i ovo nisu moje reci, vec reci jednih od najvecih teniskih strucnjaka na svetu. Da li ces ti to prihvatiti ili ne, za istinu je nevazno, jer ti mozes da je oblikujes na nacin na koji tebi odgovara, ali zapamti ona ce biti samo tvoja. Zato je Novak Djokovic ispred Samprasa. To nema nikakve veze sa brojem titula, vec nacinom na koje su osvojene, konkurencijom, a Djokovic je igrao sa jednim od najvecih tenisera u istoriji i ima pozitivan bilans protiv njega - Federera. A onda jos jednim od najvecih - Nadalom. I obojica se nalaze ispred Samprasa, a ako ces najrealnije i ostalih. Novak Djokovic je takodje jedan od najvecih tenisera ikada. Sada, na kojem se mestu nalazi od prvih pet, ne zna se. Ali sigurno je u tom odabranom drustvu. Kakva statistika covece, kakav broj titula samo. Gledaj malo van statistike i brojeva.

rafa

pre 5 godina

(Sasa) za mnoge stvari si u pravu,ali statistika je veoma bitna jer je ona deo tenisera,nije izmisljena vec realno stanje,npr ti ne dajes previse znacaju slemovima,ali se hvatas za h2h sto je totalno irelevantan podatak,ja sam iskreno deo mladje generacije i nisam upucen previse u karijere igraca koji su igrali 80-90 godinama,tako da ne znam da li je sampras bolji,ali bas pratim ovu sadasnju generaciju koja igra,i za mene postoji samo velika dvojka a to su Nadal i Federer,za mene je Nadal iskreno najbolji na svetu teniser,ima savrsenu statistiku,i mnogo toga je uradio za tenis,ali i kao licnost njegova strast za tenis pobednicki duh,borbenost,istrajnost,zar,fizicka spremnost,pogotovo njegov mentalitet je neverovatan !

Akio

pre 5 godina

Da je Federer gospodin kao što ga predstavljaju zapadni mediji, ne bi ni prihvatio ovakvo sramotno poklanjanje prvog mesta. Al dobro, znamo svi koliki je stvarno gospodin...

Elmer

pre 5 godina

Tim ima sjajan jednoručni bekhend, daleko će dogurati. Pobratimi, na leto ćemo proslaviti deveti Vimbldon gospodina Rožera. Trava i tvrda podloga ove godine su njegovi! Živeo gospodin Rožer!

Fedex fan

pre 5 godina

Navijac sam RF, ali smatram da je Rafa Nadal najveci svih vremena, i da ce se vratiti u najjacoj formi, na Rolland Garrosu, ako ne i u Rimu.Thiem polako izrasta, u najveceg rivala Rafe na sljaci, vec nekih 7-8 meceva, u kontinuitetu su ova dva tenisera odigrala tokom ove dve sezone.Thiem je zasluzio pobedu, nema sta, ali svi znamo da ga ceka metla na terenima Filip Satrijea kad ga Rafa bude opet pobedio.Rafa ce osvojiti jos jedan Pariski slem, najverovatnije.Novak ce uzeti Us open, a Roger London.Rafa je za mene najveci, jer je u najvecem delu karijere dominirao nad Nolom i Rodjom, a i pobedio je mog favorita u finalu 2008. na Vimbldonu, tako da je Rafa legitimno, goat.

ameba

pre 5 godina

Sve je ovo normalno!

Nadal na 70%
Delpo na 50%
Djokovic na 40%
Kirios ni sam ne zna gde je
Mari out
Vavrinka out

"Najbolji sem protiv najboljih" u nikad jacoj konkurenciji ponovo prvi, kao sto je i pokupio gomilu GS-a i prvih nedelja na listi u zlatnoj eri tenisa, protiv Hjuita, Rodika, Safina......Bobe Zivojinovica i Lepe Brene!

MasterMind

pre 5 godina

Po vama, sada slijedi smak svijeta... Stalno sam to naglašavao - Dominik je zvijer. Jedini koji zna sa Rafom na zemlji. Po Masters sada kralju! A RF, em ne igra, em je prvi i to gotovo sigurno sve do trave...KING.

Фрфљави

pre 5 godina

Федерер, који је то срећник... Космос му је наклоњен, свет му хе наклоњен, па како онда да не буде успешан. А не би био ни пола толико да нема ту потпору.

1311111311

pre 5 godina

ova danasnja generacija sve prosek igraci imaju po 24,25 god nemaju nijednu vecu titulu,Nadal i Federer gazili sa 19 20 god,realno mislim da se nikad nece pojaviti igrac na nivou Nadala i Federera !

Dragan

pre 5 godina

Odera Tim na Madridskoj sljaci, Rafu, lagano i sasvim zasluzeno.Sada vam je jasno kakva je konkurencija u ovome sportu.Fedex pteskace sve turnire na sljaci, i dolazi ponovo na celo ATP, karavana.Ovo nije nikada bilo niti ce biti.Sada ovako istrosen Rafa ide u Rim, pa u Pariz gdje ga ceka jos mnogo borbe za odbranu poena, a Fedex lagano uziva i gleda kako se ovaj bik dere na terenu i cupa NIKE, gace iz guze.Pade kralj sljake potrbuske u sred Madrida, bas mi je drago sto ovaj mladi Tim ovako podera ovoga bika, koji igra samo na snagu.Sada ako Novak ovo analizira danas, moze i on lako ako se zainati da ga podere na RG. Nikada se nezna u ovome sportu kada ce te naletiti na ovakvog radpolozenog coveka, a ima ih sada dosta, i naveliko kucaju na top 10 igrace.Sada mi je tek zao za Ducija, imao bi on sigurno sansi protiv Tima, jer imaju slican stil igre.Rafa je veliki borac, ali Fedex nezasluzeno dolazi na prvo mjesto.Ali to je sport, sve je izvodljivo.

monvi

pre 5 godina

Ponovo onaj zapadnjacki miljenik a i srpskih poltrona bez imalo truda izbija na 1 mjesto,i da s.r.d nije kalkulator? Lozili se na njega ili ne nikad nece biti najbolji svih vremena iako ga se proglasava,dok god ne osvoji na zemlji barem jos 1 GS !

Elmer

pre 5 godina

Pobratimi, na leto ćemo proslaviti deveti Vimbldon gospodina Rožera. Trava i tvrda podloga ove godine su njegovi! Živeo gospodin Rožer!

Lik

pre 5 godina

Federer je simbol noblesa i civilizacije bogatstva i raskošne lepote prirode i uređenosti društva.
(ISKRIČAVA ČIVAVA, 11. maj 2018 20:31)

E taj simbol je jedan Srbin rastavio na sastavne delove, tek da se zna.

danke Angela

pre 5 godina

Spavate li mirno đokisti?

Znala sam da će se najveći među najvećima vratiti na tron da ponovo vlada tenisom. Jedan je KING Federer.

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@Rajko Rajkovic... pitas dal postoji i jedna osoba u Svajcarskoj koja navija za Djokovica. Kako da ti objasnim ja ne navijam za Federera ja navijam za tenis koji on igra. On nije rovokopac kao Nole ili Rafa on je majstor... Sad dal je takav majstor Eskim Srbin Hrvat Kinez Svajcarac mene to neinteresuje ja navijam za tenis.

...

pre 5 godina

Nestvaran naslov!!!Ovaj Tim je isti kao u Montekarlu.Nije bolji ni za promil.Cak mislim da je i slabiji,sto su pokazali njegovi mecevi protiv Delbonisa i Corica gde su ga obojica nadigrali maksimalno i onda kad je trebalo da zavrse mec,sami su sebe pobedili.Ovo nije Nadal,ovo je olupina od Nadala.Ovako izlgeda igrac kada se iznenada skine sa velike kolicine dopinga.U Monekarlu rezultat je bio 6:0 6:2.Tim tada nije mogao da napadne Nadala a kamoli da napravi neki viner.Danas je pucao penale Nadalu.Igrac sa jednorucnim bekhendom da pobedi Nadala na sljaci hahaha.Pa znaci da nije slao spina ni najmanje.Ocigledno su sponzori odlucili da zele Federera kao broja 1 jos.Nadal kad je "spreman" na sljaci niko ne moze da mu uzme 5 gemova u setu osim Djokovica i Federera u najboljim danima

No1e i Rafa su daleko daleko bolji od rodje treceg igraca svoje generacije

pre 5 godina

No1e i Andy nikako da se oporave, Rafa malo igra pa onda se povredi i sve opet iznova... A rodja se negde u svajcarskoj opet krezavo smeje... Dok ugovara povlastene termine u vecernjim hladnijim satima na narednim turnirima na kojima ce igrati... Celu karijeru je bio prvi zato sto nije imao konkurenciju. A kada je imao konkurenciju plakao je gledajuci im u ledja. Jadno da jadnije ne moze...

milos

pre 5 godina

Pola godine ne igraš, onda dođeš na šljaku i umesto da naređaš Monte Karlo, Barsu, Madrid, Rim i RG, ti pukneš u Madridu. I da se ne lažemo, Tim je odlično odigrao ali Nadal je delovao pomalo umorno. A činjenica je da je za manje od mesec dana to 32 godina života. Ko bi rekao. Mlađi Nadal bi bez problema igrao i beton pa sve uzimao na šljaci. Ali jasno je da se bliži kraj karijere.

ISKRIČAVA ČIVAVA

pre 5 godina

A što bi neki pravi Švajcarci navijali za Đokovića? To je jedan sportista iz malog slovenskog naroda, koji se smatra inferiornim i primitivnim i nema nikakve čari u navijanju za njega. Zdruge strane, Federer je simbol noblesa i civilizacije bogatstva i raskošne lepote prirode i uređenosti društva. Za njega je lako navijati bilo odakle da si na svetu jer bi svi voleli da su bogati i fensi Švajcarci, a niko ne bi voleo da je Srbin.

Hi

pre 5 godina

No1e i Andy nikako da se oporave, Rafa malo igra pa onda se povredi i sve opet iznova... A rodja se negde u svajcarskoj opet krezavo smeje... Dok ugovara povlastene termine u vecernjim hladnijim satima na narednim turnirima na kojima ce igrati... Celu karijeru je bio prvi zato sto nije imao konkurenciju. A kada je imao konkurenciju plakao je gledajuci im u ledja. Jadno da jadnije ne moze...
(No1e i Rafa su daleko daleko bolji od rodje treceg igraca svoje generacije


Kmeee kmeee kmeee kompleksasu

Negativnii

pre 5 godina

"Najbolji sem protiv najboljih" u nikad jacoj konkurenciji ponovo prvi, kao sto je i pokupio gomilu GS-a i prvih nedelja na listi u zlatnoj eri tenisa, protiv Hjuita, Rodika, Safina......Bobe Zivojinovica i Lepe Brene!
(ameba, 11. maj 2018 21:51)

Rodik i Safin su peglali Noleta gde su stigli a Boba i Brena su izmislili tenis za Mareja, Vavrinku, Čilića i Nišikorija koji su teniski strah i trepet. Nalbandijan bi levom rukom drao GS šampione Vavrinku i Čilića. Čekamo samo da u ovoj strašnoj konkurenciji još i Kirios osvoji neki GS pa da spuštamo zavesu.

Nestvarno?

pre 5 godina

Ovo se od Tima ocekivalo jos pre 2-3 godine, nema tu niceg nestvarnog. Odnosno, nestvarno je to kako su RECIKLIRALI onemocalog Nadala i jos nemocnijeg Federera i zavitlali ih opet u vrh, a mocnog Djokovica prebacili na Jeleninu ishranu, da bi sto brze i lakse potonuo - to je nestvarno! Naravno, na mestu Nadala i Federera niko to ne bi odbio, za njih super! A na mestu Djokovica to niko ne bi prihvatio, osim njega samog.

Juventino 36-13--67 titula u istoriji

pre 5 godina

Maestro se vraca gde mu je mesto,upravo citam da ce Rafa mozda preskociti Rim sto bi znacilo da ce biti br 1 do sredine jula sigurno a ako osvoji Wimb verovatno do kraja godine....

Šokot

pre 5 godina

Tvoje frustracije su vece od tvog mozga. Da je Federer hteo da bude prvi igrao bi bar na jednom turniru, stigao do 1/8 finala i bio prvi.
(Joj, 11. maj 2018 23:02)

Hahahah Pa nije igrao jer zna da ni kvalifikanta ne može da pobedi u prvom kolu

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

@ иван - Вјерујем у Новаков 😲повратак и то већ ове године. Биће још титула✊, надам се и оних највећих. Није наш шампион још отишао! ☝. СПАРТААААААА! 😲😲😲😲😲😲😲

Gajetano

pre 5 godina

Ma bravo za Tima, kakav mec! Neki ce reci da Nadal nije bio bas svoj, da mu madridska brza sljaka najmanje odgovara (setite se klizave plave sljake i jedinog trofeja Maestra na ovom turniru)... Ali Tim je odigrao skoro pa savrsen mec i primenio recept koji je Novak vec odavno patentirao protiv Nadala:
- Napadao je Nadalove servis gemove od pocetka do kraja, najslabiji element Nadalove igre
- Igrao je forhendom vise nego agresivno, iz svakog je pokusao da izvuce viner
- Nije pukao na bekhendu, kojeg Nadal besomucno eksploatise pogotovu kod jednorucnih bekhendasa, a Vavrinka i Tim su jedini iz ove kategorije koji su konkurentni na sljaci (jer su u ramenima fizicki mnogo jaki)
- Imao je i brzinu nogu i snagu u udarcima i "glavu", bez toga se protiv Nadala na sljaci ne moze.

Baletan nikada ne bi osvojio Rolan Garos preko Nadala, imao je "srece" da mu Soderling te sezone otvori put. I sada propusta sljaku, jer mu je jasno da pored zivog i zdravog Nadala tu leba nema. Pragmatican momak taj Baletan, nema sta. A Timu svaka cast!

Pozdrav,

Autochtonus 

pre 5 godina

Vreme je bilo da izgubi vise.Ali nista strasno mozda propusti rim vrati se na rg i lagana titula.A ocekujem i povratak nola za tri cetri godine.

Žikica-prva puška Srbije

pre 5 godina

Najbolja fora, Dzemperić kući u Alpima kuva Mirki ručak i dolazi na prvo mesto!
Niti se oznoji niti isprlja u blatu.
Jbg , gde je Švica a gde Španija.
Samo im Š zajedničko.

pajo

pre 5 godina

samo mi na ovome svijetu mrzimo svoje sportiste . kad gledam skote, poljake, brazilce...... najezim se kakva je to podrska.nama niko i nista nevalja

Rafa

pre 5 godina

Milose pa bas zato sto nije igrao 5 meseca je odigrao ekstra prvi deo sezone osvojio 50 seta zaredom osvojio monte karlo,barselonu,madrid je tezak to je i sam nadal rekao zbog nadmorske visine,videces u rimu i na roland garosu sta ce da radi,malo si kontradiktoran druze,nadal nije robot vec covek,cak je i sa 32 godine fizicki i mentalno najaci ne samo teniser nego sportista,puko jednu tekmu i odma se stvara fama,taj tim ima 25 godine a jos nema titulu druze ! ;)

RN

pre 5 godina

Sto su dosadni ovi RFovci. Bolje da izgubi od Tima nego od Kokinakisa. I za nekog dole sto kaze da bi Nalbandian drao Wawrinku, pa Tim bi drao Nalbandiana bez obe ruke sa onom igrom protiv Rafe. Kad je Nalbandian dobio Nadala na sljaci? Evo Tim vec tri puta, a RF dva puta.

znanje-imanje

pre 5 godina

Nadal, koji nijednog trenutka zadnjih godina nije "pravi" Nadal stigao je bez većih problema ipak do br.1 Isto važi i za Federera. Gledao sam bar 7-8 mečeva gde mi nije bilo jasno kako ih onaj preko puta ne pobedi. Ovo je trebalo već odavno da se desi.
To ide dotle da mi na momente Rafa Feđa Nole i Mari deluju kao zajedničko preduzeće. Prilično je neshvatljiva razlika kvaliteta u generacijama. Ajde da kažeš da su Kei Grigor i Miloš lošiji. Ali uz Dominika čak ni nema nikoga baš dobrog - a i Dominik stagnira već više godina! Možda će bar Zverev Kokinakis Ćorić Kirgios postati super? Ali što vreme više odmiče sve manje je tako. Možda ovi još noviji, sa Šapovalovim?
Kako bilo 3 i po najbolja igrača svih vremena i na 2/3 do 3/4 svog top nivoa bez mnogo problema preuzimaju rang 1. Nešto tu duboko nije u redu. A cela nebuloza je višestruko uvećana predugim sad već nestankom Marija i Vavrinke. Dugo sam kukao da obavezno igranje: i previše i bez dovoljno pauze i bez prava top-igrača na izbor uništava tenis. Umesto da to ukinu - oni još nakaradno pravilo 25 sekundi? Moglo je samo i biti još gore. I naravno - više nikad nikad nikad nećemo tj. nismo gledali ONAKVE mečeve i onaj fabulozni tenis.
Međutim pogrešno sam cenio da će tenis zato otići u još veći čabar. A u stvari - otišao je u ambis!
E sad na celu tu nebuloza-situaciju dolazi ovaj Novakov udri-me-do-zore kuršlus... Kako je tenis bio super donedavno, sport br. 1 - i kao brzo se srozao u... ne znam ni kako bih ovo nazvao...

igor

pre 5 godina

Tenis je dzentlmenski sport. Igraci dzentlmenski izvedu performans, a navijaci se dzentlmenski prave da nista nisu primetili. Ja dzentlmen vise od ovoga ne bih, da mi ATP ne udari doping kontrolu pred moj rekreativni mec u nedelju.

tennisman

pre 5 godina

Postoji puno razloga za ovaj poraz Nadala, kao prvo umor igra covek vec tri turnira u cetiri nedelje bez izgubljenog seta, kao drugo svi znamo da Nadal i ne igra bas sjajno u Madridu npr kao u Monako ili Barseloni jer je podloga brza, uslovi su drugaciji, igra se u dvorani, postoji dosta razloga, videcete vec u Rimu ce osvojiti titulu

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@reflektor ... tvoj komentar je toliko jasan da nista nije jasno. Kada kazes Nadal je najbolji ikada Novak je najbolji ikada i Rodzer je najbolji ikada. E pa nemoze tako majstore postoje neke cifre koje govore same po sebi. Na primer da Sampras ima 2 GS vise od Novaka. Po cemu je onda Novak bolji od njega? Po gipkosti? Kakva trojica najboljih? Nije isto 20, 17 , 14 , 12 GS.

Ivan

pre 5 godina

@ иван - Вјерујем у Новаков 😲повратак и то већ ове године. Биће још титула✊, надам се и оних највећих. Није наш шампион још отишао! ☝. СПАРТААААААА! 😲😲😲😲😲😲😲
(ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА, 11. maj 2018 21:29)

Ja jesam veliki Noletov navijač, štaviše jedno vreme sam biop zaista fanatik u navijanju kada je u pitanju Nole i njegove večičanstvene pobede koje je pravio godinama! Ali, ovaj sada Nole mentalno nije na nivou onog Noleta šampiona ma ni približno, a i kondiciono nije ni blizu one svoje šampionske forme! Jednostavno sada nema ritma ni dva bolja meča za redom da odigra i to je činjenica kojoj je sam kumovao svojim neodgovornim odnosom prema svom poslu, odnosom koji upražnjava evo nekih godinu i po unazad! Za sada nema ni tračka naznake da će promeniti taj svoj odnos, da će pojačati treninge i da će mentalno da se fokusira na tenis totalno onako kako je nekada radio! Prema tome već u Rimu očekujem NAJVIŠE 3. kolo a tamo brani finale od prošle godine, što će reći da će izgubiti novu hrpu bodova i još više pasti na ATP Listi! Pitanje je dokle će Marijan Vajda koji ga neizmerno ceni i voli imati strpljenja da trpi ovaj Noletov način rada koji je trenutan i koji vidimo i sami donosi KATASTROFALNE rezultate na terenu! A ako ga i on opet napusti, ispadanje iz top 50 ove sezone je realnost!

Ivan

pre 5 godina

Cak i ovakav Djokovic na 30 posto svojih mogucnosti je odigrao egal mec sa Timom, izgubio 2:1 u setovima. Za razliku od tog meca, Tim je samleo Nadala danas.

Ljubitelj sporta.

pre 5 godina

Čestitke !

Još da je Rafa iz Madrida a zna se koji čovek jeste Fernando Verdasko.

Verovatno bi rekli zbog publike koja ga gotivi i navija za njega uz to je verni fudbalski navijač Reala. Dovoljan razlog !

Za današnji meč Dominik je postao još ozbiljan teniser kad je krenuo da beleži uspeh na šljaci a neverovatno podatak da je uzeo više turnira na šljaci nego ostalim podlogama.

Tomas Muster je isto takav bio sa jednim da je jedan od vodećih tenisera na zemljanim terenima tokom 90tih godina. Jedini čovek koji je bio broj jedan od 1985 do 1999 godine. Imao nadimak poput Rafe "kralj šljake". Uz to pobedjivao Agasija,Bekera,Samprasa,Ivaniševića,Kafeljnikov. Uzeo Rg a na mastersima je uzeo 8 samo dva su bila na različitoj podlozi tepih i tvrda.

Njegova konkurencija je isto neuporedivo jaka kao što je Dominika sa jednim da se vodećoj trojci bliži kraj a on je tu 93 godište što znači 25 godina a vrlo verovatno može uzet bar tri do četri mastersa i bar tri gremslema kad su povuku najbolji ako ne kad završe oni karijeru.

Ivan

pre 5 godina

Pa logično je da i ova mlada generacija nekad nešto osvoji! Prošle godine to je bio Zverev u Rimu pošto je prethodno baš Tim i tada uspeo da savladao Nadala ali nije u kontinuitetu nastavio pa je njega Nole u polufinalu pobedio. Sada Tim pobeđuje opet Nadala sasvim zasluženo i na taj način dolazi na dohvat svoje prve Masters titule s obzirom na to ko je od ostalih u konkurenciji ostao u Madridu naravno! Napravio je Rafa zaista nestvarnu seriju na šljaci i zabeležio ogromnih 50 uzastopno dobijenih setova što niko nikada neće dostići, ali je Tim sasvim zasluženo danas pobedio.Inače, mislim da će još ove godine većina Mastersa i svi Slemovi ostati u rukama dvojca Nadal - Federer a da posle toga lagano dolazi vreme nove generacije, to je neminovno. Ove godine Rafa će uzeti opet Rolan Garos a Federer Vimbldon ubeđen sam, a onda dolazi novi talas osvajača Mastersa i Slemova.

Još da dodam i ovo, naime, kada veliki odu u sportsku penziju uskoro, onda sledi dominacija poveće grupe tenisera gde će svako svakog moći da pobedi i gde će se smenjivati non stop u osvjajanju titula, pa će tako osvajač jednog Mastersa vrlo verovatno ispasti u 1. ili 2. kolu narednog, isto i sa Slemovima će se to dešavati, dok će osvajanje dva Mastersa za redom od jednog istog igrača biti zaista zaista velika retkost. A epskih velikih mečeva će veoma retko biti. Tada ćete shvatiti koliko smo imali privilegije što smo bili savremenici ovih teniskih velikana poput "big 4" koji uskoro idu u sportsku penziju.

Boka

pre 5 godina

Znam da će se lav probuditi i to će samo potvrditi da će biti i ostati velika trojka, tri mušketira.. očekivam barem još 3-4 grand slama od Noleta.

reflektor

pre 5 godina

"malo ratno ostrvo"..Citaj pazljivo-Nadal najbolji na sljaci,Novak na svom maksimumu igre je najbolji koji je igrao tenis,a Federer je najbolji ikada po svim parametrima.Sta nije jasno?Sampras ima dva GS vise od Novaka ali nema cetvrti GS.

Kavric

pre 5 godina

Zao mi je sto ga Shvarcman sinoc nije dobio. Decko je odigrao muski tenis protiv Nadala...mozda je to i doprinelo danasnjem porazu. Ja volim tenis, volim da vidim gomilu igraca koji konkurisu za trofej...a ne dvojicu troicu.

Malo ratno ostrvo

pre 5 godina

@reflektor... 14>12 A ako cemo da brojimo babe i zabe Federer Nadal i Marej imaju zlato na OI. Ja Novaka postujem i cenim kao naseg najboljeg sportistu ikada ali on dok ne osvoji 14 GS nikada nece biti bolji od Samprasa. On je za sada na 5 mestu sa Emersonom sa 12 GS. To kako on pravi spagu na terenu nema veze sa cinjenicama i brojkama.

neko iz mase

pre 5 godina

Federer i Nadal ko da se dogovaraju.

"Malo ti pa malo ja."

Šalu na stranu..

Tim je vrlo dobar bio danas kao da je izrežiran scenarijum iz Rima ubedljivo na kraju. Čestitke ! Rafa neće puno uticat ovaj poraz jer on je igrao promenljivo naspram drugih šljakastih turnira.

Elmer

pre 5 godina

Al dobro, znamo svi koliki je stvarno gospodin...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Akio, 11. maj 2018 20:36)

Ali dobro, znamo svi za "gospodstvo" iz Madrida pre pet godina. "Gospodski" odnos prema publici je to bio, nema šta...

13

pre 5 godina

@Novice niko nece da uradi na sljaci ono sto je Nadal,ni sto se tice titula,no sto se tice pobeda,ni sto se tice rekorda,jedan je kralj sljake a to je Nadal !

reflektor

pre 5 godina

Rafa nije rovokopac,borac da i stil igre mu je da "kopa".Ali Rafa ima voleje,smec,talenat..Mnogi ne znaju da je on desnoruk,a levom igra,to niko u istoriji nije napravio da slabijom rukom razvaljuje onakve spinove.Novak je najgipkiji teniser i u svom najboljem izdanju verovatno najbolji koji je ikada igrao,a Fed je i zbog stila i zbog svega ostalog za sada najveci,najbolji,naj.Tim je odigrao danas junacki,bez pardona i to je radio vrhunski.Onakve vinere niko ne vraca.Ali..poenta je sto su trojica najvecih toliko dugo tu i sto su postavili takve parametre i toliko podigli igru i ovaj sport..do maksimuma.I onda iznenadjenje Tim dobio Nadala?A dobio ga dva puta pre ovoga.Ljudi gledajte malo sire,manje navijacki.

Cekajuci RF

pre 5 godina

Zanimljivo prosle godine u Rimu u 1/4 finalu dobio ga Tim,to je zadnji poraz na sljaci do sada,mislim da je bilo 6:4 6:2,tako nesto,a kasnije jel zna neko sta je bilo,pa igrao Tim sa Djokovicem,I izgubio vjerovali ili ne 6:0 6:1,mislim da je tako bilo..Cudan taj Tim a ima potencijala,ali glava slaba.Cekamo da prodju ovi zemljani radovi,da se gospoda vrate kad nikne trava..

Sasa

pre 5 godina

(Malo ratno ostrvo, 12. maj 2018 09:40)

# Link komentara

1. Broj titula nikako ne odredjuje kvalitet tenisera.
2. Na broj titula utice trenutna konkurencija.
3. Odsustvo sa terena.

Novak Djokovic je kvalitetniji teniser od Samprasa, i ovo nisu moje reci, vec reci jednih od najvecih teniskih strucnjaka na svetu. Da li ces ti to prihvatiti ili ne, za istinu je nevazno, jer ti mozes da je oblikujes na nacin na koji tebi odgovara, ali zapamti ona ce biti samo tvoja. Zato je Novak Djokovic ispred Samprasa. To nema nikakve veze sa brojem titula, vec nacinom na koje su osvojene, konkurencijom, a Djokovic je igrao sa jednim od najvecih tenisera u istoriji i ima pozitivan bilans protiv njega - Federera. A onda jos jednim od najvecih - Nadalom. I obojica se nalaze ispred Samprasa, a ako ces najrealnije i ostalih. Novak Djokovic je takodje jedan od najvecih tenisera ikada. Sada, na kojem se mestu nalazi od prvih pet, ne zna se. Ali sigurno je u tom odabranom drustvu. Kakva statistika covece, kakav broj titula samo. Gledaj malo van statistike i brojeva.

rafa

pre 5 godina

(Sasa) za mnoge stvari si u pravu,ali statistika je veoma bitna jer je ona deo tenisera,nije izmisljena vec realno stanje,npr ti ne dajes previse znacaju slemovima,ali se hvatas za h2h sto je totalno irelevantan podatak,ja sam iskreno deo mladje generacije i nisam upucen previse u karijere igraca koji su igrali 80-90 godinama,tako da ne znam da li je sampras bolji,ali bas pratim ovu sadasnju generaciju koja igra,i za mene postoji samo velika dvojka a to su Nadal i Federer,za mene je Nadal iskreno najbolji na svetu teniser,ima savrsenu statistiku,i mnogo toga je uradio za tenis,ali i kao licnost njegova strast za tenis pobednicki duh,borbenost,istrajnost,zar,fizicka spremnost,pogotovo njegov mentalitet je neverovatan !

Bojan

pre 5 godina

Nadal je i sinoc igrao lose. Svarcman mu je napravio brejk. Ili je preumoran ali mislim da mu je forma u padu. Verovatno ce propustiti Rim....

sofrimak

pre 5 godina

Svaka cast Dominice..hrabro je pristupio mecu i igrao muski i da Nadala nije sluzio onako dobro prvi servis jos ubedljivije bi ga dobio.Tenis se promijenio poslednjih godina,igraci su shvatili da sa Rafom,Noletom i Endijem ne treba igrati na besomucno prebacivanje,vec od starta napadati i sto prije zavrsavati poene.Tako je ovaj turnir odigrao Lajovic koji je danas izgubio zato sto nije imao malo vise strpljenja,ali je igrao isto vrhunski i koji ce nadam se napraviti veliki domet u Rimu

Joj

pre 5 godina

Akio
Tvoje frustracije su vece od tvog mozga. Da je Federer hteo da bude prvi igrao bi bar na jednom turniru, stigao do 1/8 finala i bio prvi.

Hehehehe

pre 5 godina

Pravi Gargamel
Nastavi da zivis u proslosti. Usput koncentrisi se na temu, a ne na moje slobodno vreme, posto te ono ne zanima. U sadasnjosti Novak ne moze dalje od maksimum 3 kola.

Donekle poznavalac tenisa

pre 5 godina

Gledao meč ! Zaključak generalno da je odigrao vrlo loš meč odnosno da je Rafa samo čovek vidljivo je kod njega umor nakon dva uzastopna turnira osvojena. Timu svaka čast na pobedi danas. Nekako je favorit da uzme Madrid jer nema ozbiljnog protivnika do kraja a specijalista je za šljaku. Sad ili nikad za njega da uzme jedan velik turnir na šljaci.

Kosica

pre 5 godina

Nadam se da sutra neće da poklekne kada bude igrao protiv Andersona. Ranije mu se dešavalo da se prosto izgubi nakon velike pobjede.
Voljela bih da osvoji Madrid, ima brutalan stil igre, samo što nema kontinuitet.

fantom

pre 5 godina

Nije ni Nadal mašina, jednostavno je preumoran. Odigrati toliko mečeva na šljaci, najzahtevnijoj podlozi i pobeđivati iz nedelje u nedelju, ostavlja traga. Već na RG će biti spreman, samo ova igra Dominika Tima je pokazatelj kako treba igrati protiv Rafe. I Zverev će biti nezgodan protivnik, tako da nije baš Rafi obezbeđena pobeda u Parizu. Videćemo...

Ivan

pre 5 godina

Igrao dvojku danas iz sprdnje. kvota 12. Rekoh po zakonu velikih brojeva, jednom ce izgubiti ne moze sve da dobija. Nazalost igrao sam jos meceva na tiketu.

dzigi

pre 5 godina

Tim je prepisao Novakov recept za Rafu,kretao se fantasticno i zasluzeno dobio mec.Mali je strasan igrac,jedan od najspremnijih,drugi favorit na RG.

Pravi Gargamel

pre 5 godina

Hmmmmmm

A sto bih dolazio u sadasnjost? Sto je lose ziveti u proslosti? Bio sam mlad, jak, visok 2 metra, svako vece druga. A kako je kod vas? Petak uvece, internet i to...

Goran

pre 5 godina

Nije Nadal odigrao toliko lose (za svoje standarde) koliko je Tim sa druge strane jednostavno bio perfektan danas, uspeo je (sto retko ko uopste moze) da nadje nacin kako da zaustavi, i cak moze se slobodno reci i nadigra Rafu na sljaci ,svo vreme je izludjivao Nadala na bekend strani, slao mu ponekad ostre lopte sa slajsom ,a onda bi promenio taktiku pa bi slao duge lopte sa visokim odskokom, a uz sve to koristio bi svaku priliku da napadne svaku kracu loptu ,Nadal jednostavno nije imao resenje za takvu igru Tima koji ga je takticki u potpunosti nadmudrio, ne dozvolivsi mu da se razmase svojim cuvenim "lasom "

Tramal divizija

pre 5 godina

1 poraz samo jedan poraz nakon toliko pobeda i odjednom nekakve sumnje od analitičara i statističara ovdje ,et bože baci ciglu i budi precizan

sasa jokic

pre 5 godina

Ne moze Rafa da igra u kontinuitetu kao nekada. Ovi klinci udaraju lopticu kao ludi....reket ispada. Tako da ce i Noletu biti jako tesko da se vrati gde je bio.

hajde!

pre 5 godina

pajo

Eh Pajo, izgleda da nam "nevalja" ni gramatika sopstvenog jezika, a i sta ima u sportu da se gleda necija vestina, ima da se navija samo za "svog", koga poznajes taman koliko i "tudjeg". Nije tebi lako.

Pedja

pre 5 godina

Nadal je "nestvaran".
O svemu moze da se diskutuje u tenisu i ostalim sportovima koje je najveci ali ko je najbolji na
sljaci diskutovati je smesno.

neko

pre 5 godina

Nadalu baš Madrid turnir ne odgovara u bukvalnom smislu jer nikad nije uspevao poveže u nizu kao na Rimu,MC i Rg a da je šljaka u pitanju. Na betonu se igralo do 2008 to stoji al od kako je na šljaci gubi i pobedjuje.

Tim po svemu sudeći ulazi u listu osvajača mastersa jer nakon velike protiv Rafe danas ne verujem da će ispustit šansu da ne uzme Madrid.

Hmmmm

pre 5 godina

Sokot
Mislis na Novaka? To je tacno. Sto se pak Federera tice, na svakom od ova 3 turnira mogao je bar do 1/8 finale, ali sigurno i dalje. Zaista je smesno reci za Federera da ne moze. Mozes da ga ne volis zato sto je uspesan i bolji od Novaka, ali reci za njega da ne zna da igra je vec smesno, da ne kazem glupost.

Prosečno nadprosečan

pre 5 godina

Ja se pitam gledate li vi sport zbog sporta, tenis zbog tenisa ili samo lupetate ko koga voli ili ne voli, ko je u pravu ili nije u pravu.

Tramal divizija

pre 5 godina

1 poraz samo jedan poraz nakon toliko pobeda i odjednom nekakve sumnje od analitičara i statističara ovdje ,et bože baci ciglu i budi precizan

Anderson

pre 5 godina

Najjaci su mi likovi tipa ovaj koji kaze da thiem nema titulu pa provjeri druze malo prije no sto kazes,covjek ima 7 titula a nije ni cudo u ovoj eri,dok se velika 3 ne povuku bit ce toga i manje.