Četvrtak, 10.05.2018.

08:10

Fila ispustila pobedu – Boston ide u finale na "Kralja"

Košarkaši Bostona plasirali su se u finale istočne konferencije, pošto su sa 4-1 u seriji eliminisali Filadelfiju.

Izvor: PT

Fila ispustila pobedu – Boston ide u finale na "Kralja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 5 godina

Simons uveseljavao publiku u TD Gardenu svojom mehanikom šuta :) Prosto je nestvarno da neko bude toliko dobar igrač, da dođe do tog nivoa, a da bude apsolutno operisan od šuta. Kako?
Filadelfija je u celoj seriji svaki put kad se lomio rezultat svaki put su i izgubili. A da su neiskusniji od Bostona pa i nisu. Odnosno možda nešto minimalno, ali svakako ne koliko se ističe.

Mislim da je ovaj poraz baš ono što je bilo potrebno Embidu, a možda i Simonsu. Mnogo su poleteli nakon regularnog dela sezone, kao da su superstarovi u supertimu, a zapravo su još zeleni i tek imaju da uče. Embid bi mogao malo i da poradi na sređivanju psihe.

Btw, ponovo je moglo da se vidi koliko he Horford značajan Bostonu. Kad se rezultat klackao u odlučujućim trenucima imao je ukradenu loptu i koš. Bukvalno je samo sa ta dva poteza zaustavio Filadelfijin momentum i dao ga Bostonu.

chief666

pre 5 godina

Ne znam da li vi sto pisete da je fila neiskusna znate da je prosek godina u bostonu za 1 godinu manji nego kod file.takodje, fila nema rukija u ekipi. mislim ima fulca ali on nije ulazio u igru u plej ofu. eto i simons ako njega racunate kao rukija. poluruki. embidu je ovo 4 godina, saricu druga. znaci pored simonsa koji je kao ruki ostali igraci su uglavnom veterani. Nista nisu neiskusniji nego boston. braun druga godina, tejtum ruki, rozir treca godina. smart koji im je jako bitan igrac isto treca godina. tako da te price o neiskustvu padaju u vodu. boston je jednostavno bolji tim sa boljim trenerom. Svi filini talenti imaju neke nedostatke koje treba da poprave i verovatno im je plafon jako visoko( a videcemo da li ce ga dostici) dok mladunci iz bostona igraju jako zrelo i odgovorno za svoje iskustvo. naravno najveci ispit dolazi za nekoliko dana kad ukrste koplja sa LeBrontom, tada cemo videti od cega su napravljeni, i oni i bred stivens

petarczv

pre 5 godina

Gledajući kako ovi rukiji u Bostonu igraju, sticem utisak da bi za Boston odlično bilo da izvrše trampu Lenard - Irving. Dobiju odlično krilo,a zadrže odlične bekove koji mogu da ubacuju po 15+ svako veče što ne bi bio slučaj da ostane Irving (nema mesta za sve,a pitanje je da li će se on odreći svoje statistike zarad tima). Ovako, dobiju dodatak uz Ala koji je stariji i imaće Hejvurda oporavljenog.
(Zinjak, 10. maj 2018 08:58)

Pored zivog tatuma ti bi doveo lenarda a trejdovao jednog od najboljih plejeva u nba? Plus imas hejvorda koji igra na istoj poziciji i onda bi se tatum bas naigrao pored lenarda i hejvorda...

drago

pre 5 godina

Sasa

Sale Nacionale, zato Jokic ima pobjednicki mentalitet pa 2 godine zaredom ostaje bez play-offa za jednu pobjedu. Dok Saric igra polufinale a fim mu ima 25 pobjeda u zadnjih 30 susreta. Slijedece godine mogu biti samo bolji.
Hezonja je los kazes a ima iste brojke kao Bogdan Bogdanovic. 12 poena, 5 skokova i 2 asista za 26 minuta u prosjeku, zadnje 54 tekme (prije toga nije igrao). Zizic isto los a u trecem mjesece prosjek 10.5 poena i 4.5 skoka za 15 minuta. Da ne govorim o Bojanu.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Cuj Filadelfija da se bori za finale, pa prosle sezone namerno gubili tekme da bi dobijali prve pikove, ne ide da oni vudu finalisti.

PimPong

pre 5 godina

Odlicna utakmica - svaka cast treneru Stevensu. Osim njega i Popa, i mozda jos dva-tri trenera, da je bilo ko drugi imao igrace koje je Boston imao, veliko je pitanje da li bi uopste igrali u play-off-o, cak i na istoku. Prosle sezone je Thomas rasturao, a bez Stevensa se bas nije proslavio nakon oporavka od povrede. Philadelphia je bas perspektivna. Saric, mada je izgubio loptu u jednoj od kljucnih situacija, je bio odlican. Da nije bilo njega, Boston bi dobio sa jedno deset razlike. Dobro se bori i u odbrani, a i u napadu za ofanzivne skokove (pogledajte koliko bacanja je imao), i ocigledno mu je stalo do njegove ekipe. Ali njihov kljuc je Embiid - ako moze samo malo mentalno da se smiri i da ne skace na svaku fintu, on bi mogao da postane najbolji igrac lige za tri godine. Tatum igra fenomenalno, ali sve ove price da li je trebao da bude prvi, drugi ili treci na draftu su besmislene. I on, i Mitchell, i Simmons su odlicni. Tatum je imao srece i zavrsio je u ekipi sa Stevens-om, koji mu je pomogao da postane ono sto jeste. Isto kao npr. Pop sa Leonardom.

Donekle poznavalac košarke

pre 5 godina

Boston je najtrofejniji klub u istoriji NBA od prve titule kad su uzeli 1957 godine a trener je bio tad Red Auerbak. A osnovani su 1946 godine ! Poslednju 2008 godine dugo se čeka na titulu.

Ove sezone da im se nije povredio Irving i Hejvord bili mogli do samog kraja a ovako biće vrlo teško protiv Klivenda koji jeste Lebron glavna poluga kao Lav koji odlično šutira trojke a malo veće iskustvo na strani igrača iz Ohajo u ovakvim serijama al Boston nema šta da izgubi te će igrat svoj timsku igru kako radi inače ove sezone. Dobra stvar što Seltiksi se polako vraćaju tamo gde im je mesto a to je u samim završnicama NBA plejofa.

Sasa

pre 5 godina

@drago, cujem da je ovaj tvoj "superstar" napokon uspeo da "ubode" dabl dabl, ali je na kraju sve uprskao sa svojim isticanjem gubitnickog mentaliteta. Prilog: "U poslednjem minutu Šarić je izgubio loptu na 37 sekundi do kraja, a potom je Džejson Tejtum poentirao i štoperica se zaustavila na 22,5 sekundi (111:109)." Stupidni potezi nesumnjivo. Nista, Sarulja ce valjda ubosti jednom kako treba. :D Do tada ostaje brisanje klupe od strane sjajnog Hezonje.

bla

pre 5 godina

ovo je najbolji ishod za filadelfiju. dobili su dobro iskustvo u playoff-u a embid se nije povredio. Simonsu treba dosta vremena da radi na svom sutu i da verovatno odluci kojom rukom sutira ;-). o fulcu da ne trosim reci. dugo leto je pred njima i ova ekipa ce sigurno biti sve bolja vremenom ako ih povrede zaobidju.
boston je fantasticana ekipa, imaju mnogo dobrih igraca u dobrim godinama. rozier ili kajri je veliko pitanje za njih. kajri je superstar igrac, ali teri je odigrao fantasticno cvrsto i sigurno kao da ima bas dosta godina iskustva u kljucnim trenucima utakmica. bice sve bolji, a uz stvari koje je pokazao ja bih ga zadrzao itrazio nacin da dovedem AD-a za kajrija.

cz

pre 5 godina

Mozda sam ja lud, ali mene Tejtum igrom i potezima sve vise podseca na MJ-a, nekako ima tu njegovu lakocu i gracioznost kad god uzme loptu, a tek prva sezona

drago

pre 5 godina

DrE

Tu su pored Sarica i Hezonja i Zizic plus Bogdanovic. Onda jos i Zubac i Bender. Znaci osim Bojana igrac od 24 godine, 23, i 3 od 21-nu, nema zime za nasu kosarku.

Bg

Ne, hrvarski reprezentativac. Pogledaj kad su ga izabrali na draftu ciju je zastavu usio na odijelo ;)

Vuk

A sto Kokos prvi provocira to je ok naravno haha. Uredu


drago

Jokic brutalno dominira, ide prema prstenu drugu godinu zaredom, novi Shaq, Amerika vristi, Grand Canyon se pomaknuo za 100 metara.

Dušman

pre 5 godina

@Crnogorac
"Ono cemu se ne pridaje paznja kod nas je istorija Bostona, velika organizacija i uspjesna istorija igraju bitnu ulogu i doigravanju, cak i u NBA takmicenju."
A ja mislio da NBA play off igraju igrači na terenu.U kakvoj sam zabludi ja do sada živeo... :D

glen rajs

pre 5 godina

Ne znam kako će boston funkcionisati sledeće godine kad se vrate irving i hejvord, ne verujem da će tejtum i rozir posle ovakvih partija, baš želeti da sede mnogo na klupi.

gagan

pre 5 godina

Da li je moguce da vec otpisujete Boston protiv Klivilenda? U svakom slucaju, imacemo "tim" na jednoj strani i Lebrona na drugoj, ja bih tipovao na timsku kosarku. Istrosio se Lebron prilicno u prve dvije runde, ali opet ce on ubaciti svojih 30-40 poena, tako da ce glavni zadatak B.Stivensa biti usporiti K.Lava i sut za 3p spoljne linije Klivilenda. Ukolikl to uspiju i ostanu na nivou u defanzivi, Boston ce imati prevagu.

Nemanja

pre 5 godina

Sve osim izbora Tejtuma za rukija godine bice ogromna nepravda.Vrlo je prosto,Tejtum je sa slabijom ekipom bez dva glavna igraca u direktnom duelu nadigrao Simonsa,imao bolju statistiku,njegov tim dominantno prosao.Jos bih samo dodao da u kosarci ne postoji gora stvar od igraca bez suta koji igra na spoljnim pozicijama.Mozes da imas 4 superstara ali kad se lomi ostavi njega samog udvajaj druge i veseli se pobedi.Tu spasa nema.

Ivan

pre 5 godina

Eto znao sam da će ih izbaciti prvi jači tim na kog nalete! Vratilo im se za ono zaista besramno samohvalisanje sa samog početka plej-ofa kada su izjavljivali da sebe već vide ne samo u finalu NBA nego i sa peharom NBA u svojim rukama što je bilo više nego prepotentno! Pa Voriorsi se ne ponašaju toliko nadmeno a oni za razliku od Seventisiksersa imaju pokrića da to rade u košarkaškom kvalitetu koji poseduju na ogromnom visokom nivou, pa opet to ne izjavljuju na taj način! Epa bravo Seltiksi neka ste ih isprašili, da se malo spuste iz tog sna i shvate realnost hehe!

Dacha

pre 5 godina

Odlicna play off utakmica. Jedno dvadesetak puta su se smenjivali u vodjstvu. Phila definitivno mora da prelezi 'decije bolesti' sto se play offa tice, pa mozda sledece godine urade korak ili dva vise. Mene odusevljava sa kakvom prisebnoscu Boston igra ove neizvesne zavrsnice, znacice im to puno u nastavku. Dosta je do trenera ali se mora igracima odati priznanje. A Bejns jos postade solidan centar. Samo dokaz da NBA moze cudo da napravi i od takvih , u sustini, netalentovanih ali predanih igraca. Ne bih odmah otpisivao Boston protiv Klivlenda, zavisi kako krene serija. Ako ih Klivlend ne brejkne prvu , moze serija i u svih sedam utakmica da ode.
(DukiNS, 10. maj 2018 08:49)
Koliko god mi iz nekog razloga mislili da je taj Bejns los igrac to apsolutno nije tacno. Kao prvo nijedan igrac u Nba nije los jer u suprotnom nikad ali nikad ne bi mogao da igra tamo a kamoli da godinama opstaje i drugo to kakav je Bejns "los" igrac najbolje se videlo ako se dobro secam na zadnjem svetskom prvenstvu gde je sa Delavedovom bio ubedljivo najbolji igrac u Australijskoj reprezentaciji koja je imala zapazenu ulogu na prvenstvu. Poenta price je da su svi igraci u Nba vrhunski igraci i nema losih,ima samo vrhunskih top zvezda i odlicnih i samo je na trenerima da im nadju mesto i ulogu u timu kao sto je Stivens uradio sa Bejnsom ili da damo drugi primer Snajder sa Insglisom ili Rubiom,Popovic sa Grinom i jos desetina drugih igraca. Meni je krivo sto nasi igraci Bobi ili Bjelica nekako ne mogu da se docepaju Bostona i trenera Stivensa jer sam siguran da bi nasao nacin da iskoristi sve njegove kvalitete za razliku od jednodimenzijalnih trenera tipa Van Gandi koji je imao i Bejnsa i Bobija i nije znao sta ce sa njima i Tibodoa koji sve rade po automatizmu i ne umeju da se prilagode igracima koje imaju i situaciji na terenu.

Jaran

pre 5 godina

Povredio se Larkin (mozda kraj sezone), a iako ima malu minutazu bitan je kao i svi ostali igraci. Dobro koristi svoje minute, prava steta...

Tesham Mutna

pre 5 godina

Sve preko ovoga je šlag na torti. I da se izgubi od klivlenda nije strašno jer su prevazišli sva očekivanja. Ovo će mnogo značiti prvenstveno Tatumu i Brownu. Sa ovakvim timom stici do finala konferencije je veliki uspjeh! Biće ovo opak tim naredne sezone!

Jaran

pre 5 godina

petarczv
Ti je nagrada koja je prosle godine uvedena i glasaju treneri (nije ona zvanicna), ali opet je velika sramota da onakav genije nije dobio barem jedan glas.

Crnogorac

pre 5 godina

Ono cemu se ne pridaje paznja kod nas je istorija Bostona, velika organizacija i uspjesna istorija igraju bitnu ulogu i doigravanju, cak i u NBA takmicenju. Mogu oni da igraju i sa Klivlendom.

jorgovan

pre 5 godina

(HARIS, 10. maj 2018 08:35)
Kako mislis da su tu Hejvord i Irving lako bi dobili Klivlend? Pa ne bi igrali 7 na 5 :) Mislim da Klivlend prolazi Boston, u to sam sigurniji nego za seriju protiv Toronta. Filadelfija je prokockala dve pobede, onu u trecoj utakmici nekim pocetnickim greskama. Bice u narednim godinama dosta okrsaja u plejofu. I kako ono nije faul na Embidu u zadnjem napadu? Stvarno sudije imaju mnogo uticaja u ovakvim zavrsnicama. Odbrana Smarta nad Saricem prethodni napad, isto je mogao da se svira faul.
Obe finalne serije mogu biti u 7 utakmica a mogu lako biti i metle :)

drvobradi

pre 5 godina

Cini mi se da bi Filadelfija bila veci problem za Klivlend nego oslabljeni Boston, za koji navijam da uzme titulu. Ponajvise zbog trenera, igraju najlepsu kosarku.

Smesno

pre 5 godina

Pobeda ovakvog polu-tima sa gomilom epizodista u postavi samo govori o tome koliko je istocna konferencija slaba, preslaba. Tuzno, a Klivlend ih cisti uz rekordnu kos-razliku.

WillyWonka

pre 5 godina

Svaka čast Bostonu, a sreća što se ne kladim, jer bih ostao bez ičega, sve bih dao na Philadelphiju.
Kako god bilo dalje, Boston je nevjerovatan, dok će ova ekipa Philadelphije tek doći na svoje za par godina, ako ostanu na okupu. Sve imaju, osim iskustva i ovo ispadanje im je odlična škola za budućnost.

drago

pre 5 godina

Lepa Darijana trenutno ubedljivo drugi igrac po kvalitetu sa ovih prostora, posle Air Bodzana, naravno! Vise je timski igrac, prava radilica, dok je Bodzan pravi ubica, kad ga krene nema mu ravnog, zatrpava obruce bez trunke saosecanja i taj ubilacki instikt ga izdvaja od ostalih igraca i dodao mu je taj prefiks Air, koji nadam se znate svi ko je nosio...

jordan

pre 5 godina

Mnogo mi je drago zbog cele ekipe Bostona.Volim ih jos iz ere Garneta,Allena,Pirsa,Ronda...Kompletna ekipa je na nivou,ali ja moram da izdvojim Tejtuma.Prva sezona i ovako da odigra i to plej of.Takvu prvu sezonu nisu imali ni mnogi superstarsi pre njega.Lako igra,ne muci se,siguran je na lopti,odlicno razume kretnje...Bice to opasan igrac u buducnosti verujem.

baron

pre 5 godina

Presudilo neiskustvo mladih igraca Phile. Krajnje je vreme da neko nauci Embida, da ne moze sa leve strane ici na kos desnom rukom. Moze desni horog, ali ono sto on radi je osnovno kosarkasko neznanje. Mada, to se lako da nauciti ako imate dobrog trenera.
Sta reci za Simmonsa, totalno nezainteresovan u odbrani. Ne moze tako. Ne mozes ti u napadu da trckaras i delis lopte, a u odbrani stojis i gledas.
Phila mnogo toga mora poboljsati naredne sezone, imaju bazu, ali se mora priznati da im je jedan od glavnih igraca bio Redick, za koga je pitanje kako ce igrati u buducnosti jer vec ima 33god. Od Sarica nisam ocekivao ovakve partije, ne mogu to da objasnim, niti shvatim.
Smatram da je Phila izgubila ovu seriju zbog lose odbrane.

Boston je sjajan. Osakacen stize u finale konferencije. Mada, po meni je to nekako ocekivano. Jer realno, ni Milvoki ni Phila ne igraju trenutno toliko ubedljivo. Milvoki igra bez centra, prvi plej im je Bledsoe koga Finiks nije dzabe skartirao. Phila je nezrela, i ne moze se ocekivati da Redick, Belineli i Iljasova nose ekipu u finale. Zaista su odigrali fantasticno za svoje domete.
Sada ce se, konacno, videti zasto Brad Stevens nije toliko veliki trener koliko ga pojedini uzdizu. Gledajuci rostere timova, Boston je i bez Irvinga rame uz rame i sa Milvokijem i Philom. Tatum je sada bolji igrac nego sto ce Simmons ikada biti. Brown je buduci Wade. Bostonu fali dobar PF da zapocnu dinastiju.

Вук

pre 5 godina

@drago

Не знам која ти је намера али ако имаш за циљ да провоцираш људе овде, испадаш у најмању руку неозбиљан. Упоредити српску и хрватску кошарку је незахвално. Губите од Румуније и Естоније а ми играмо са Америком за злато сваке друге године.

F16

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši 
(F16, 10. maj 2018 08:12) 

Sta je zabio? Ekser?
(oscar, 10. maj 2018 08:33)

Ne čaval

Ko može da zabrani njemu da bude njihova legenda?!?!

pre 5 godina

И онда изгуби кључну лопту. Шиши је под притиском јако лош и то је доказао више пута... Иначе, одличан играч и штета што не игра за своју земљу...

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 10. maj 2018 08:12)

eto

pre 5 godina

da je šarić zagradio na 4 poena razlike kod promašenog zicera umesto što je dopustio skok u napadu i koš sve bi bilo drugačije.
Ovako pecanje...

Sreten Zujkic

pre 5 godina

Moze da se prica o Micelu i Simonsu koliko god, Tejtum je pokazao klasu, srce, znanje i kao ruki s ovako oslabljenim Bostonom stigao do finala konferencije jer je umeo i da se uklopi u tim. Definitivno ruki koji je obelezio sezonu...

baron

pre 5 godina

Presudilo neiskustvo mladih igraca Phile. Krajnje je vreme da neko nauci Embida, da ne moze sa leve strane ici na kos desnom rukom. Moze desni horog, ali ono sto on radi je osnovno kosarkasko neznanje. Mada, to se lako da nauciti ako imate dobrog trenera.
Sta reci za Simmonsa, totalno nezainteresovan u odbrani. Ne moze tako. Ne mozes ti u napadu da trckaras i delis lopte, a u odbrani stojis i gledas.
Phila mnogo toga mora poboljsati naredne sezone, imaju bazu, ali se mora priznati da im je jedan od glavnih igraca bio Redick, za koga je pitanje kako ce igrati u buducnosti jer vec ima 33god. Od Sarica nisam ocekivao ovakve partije, ne mogu to da objasnim, niti shvatim.
Smatram da je Phila izgubila ovu seriju zbog lose odbrane.

Boston je sjajan. Osakacen stize u finale konferencije. Mada, po meni je to nekako ocekivano. Jer realno, ni Milvoki ni Phila ne igraju trenutno toliko ubedljivo. Milvoki igra bez centra, prvi plej im je Bledsoe koga Finiks nije dzabe skartirao. Phila je nezrela, i ne moze se ocekivati da Redick, Belineli i Iljasova nose ekipu u finale. Zaista su odigrali fantasticno za svoje domete.
Sada ce se, konacno, videti zasto Brad Stevens nije toliko veliki trener koliko ga pojedini uzdizu. Gledajuci rostere timova, Boston je i bez Irvinga rame uz rame i sa Milvokijem i Philom. Tatum je sada bolji igrac nego sto ce Simmons ikada biti. Brown je buduci Wade. Bostonu fali dobar PF da zapocnu dinastiju.

peradetlić

pre 5 godina

@Demius OK, možda nisu uspeli da zaustave "jednog" Šarića, ali jesu uspeli nekog tamo Simonsa i da obuzdaju "vrljavog" Embida. Da iskontrolišu šut za 3 Redika, Belinelija i Iljasove. Neko je morao da daje poene i kod File ipak. Daleko od toga da želim da kažem da je Šarić loš košarkaš, daleko od toga, ali mi se čini da je on blago i taktički pušten da igra jer može da nanese manje štete nego neki od gore navedenih

siki

pre 5 godina

moje misljenje je da kralj ne moze da izdrzi ceo plejof da gura ekipu na ledjima.. savladace ga umor, trener bostona sigurno zna kako da ga zaustavi. bice ovo zanimljivo finale nadam se da ce ih boston izbaciti i da ce uspeti da se domognu titule... da se pojave neki novi alen pirs i garnet

Rocky Balboa

pre 5 godina

@zinjak prijatelju, nisi očito razumio, Simmons će sigurno biti superstar, ali ne radi se o selekciji već o tome da on nema šut, na tome mora krvavo raditi, mlad je....

bozza

pre 5 godina

nesto mi govori da ce Al Horford ponovo nestati u finalu istoka, kao i protiv prethodnih Lebronivih ekipa (Majami i Kavsi)... a bez njega su im nikakve sanse

bozza

pre 5 godina

@drago

Jokic je dao 35/10/3 u odlucujucoj, poslednjoj utakmici sezone, za ulazak u PO. Kao i Saric, izgubio je i to je to. Ne zanosi se pojedinacnim uspesima u okviru ekipe, sagledaj malo siru sliku (prosek sezone i uspeh ekipe). Bice Saric dobar, ali mu ovaj rezultat realno ne znaci nista.

F16

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši

Bratko SRB

pre 5 godina

Ubi ih Horford u sve 4 utakmice u poslednjim sekundama. Ovo je cudo kako Foladelfija izgubi ladno svaku utaknicu u poslednjem napadu greskama kao da su prvi put igrali kosarku.

mickey ward

pre 5 godina

Svaka cast jos jednom Bostonu,svaka cast Bradu Stivensu neverovatnom treneru,kako god prosli u finalu konferencije zaista su po meni obelezili ovaj play off,osakaceni povredama nekih veoma bitnih igraca,ali i onima koji su bitni za rotaciju,pitanje kako bi se razvijali Tatum,Brown,Rozier da nije bilo tih povreda, dal bi imali ovoliku minutazu,oni su to momci iskoristili na pravi nacin i sa sjajnim igrama u odbrani i napadu tokom cele sezone,pogledajte Tatuma kako dominira u play offu svaku tekmu preko 20 poena preuzima odgovornost u vaznim trenucima uzima suteve kad se lomi utakmica,za odbranu da ne komentarisem po meni najjaci segment njegove igre decko 20 god,prosto neverovatno,mada pratio sam ga na Duke bio je dobar al ovako da ce dominrati na terenu u NBA stvarno nisam ocekivao,Ruki godine za mene i to daleko ispred svih,al ipak su Boston Celtics Boston Celtics napred do velikog finala!..

Zinjak

pre 5 godina

@Rocky Balboa

Kad je Simmons bio na klupi, Filadelfija je kao tim imala +/- +48,dok je bio u igri +/- im je bio -63.. Još uvek je Simmons neiskusan, selekcija šuta mu je loša ,ali to ne znači da neće biti vrhunski igrač.

drago

pre 5 godina

lako je moglo biti i 4:1 za Philu, 3 tekme izgubili na knapi, -5, -3 i -2.

Pulse

I taj Pippen je odbio uci u igru zadnji napad jer nije loptw isla njemu pa je Kukoc stavio tricu preko ruke za pobjedu u play-offu.

Koks

27 poena, 10 skokova, 4 asista, preko 50% suta, 100% za 3. Koji je vas igrac zabio toliko u odlucujucoj utakmici za finale u ovoj sezoni?

Tv tv

pre 5 godina

Boston igra timsku kosarku i da su Irving i Hejvord zdravi, ne bi bilo lako ni Golden Stejtu u finalu. Ovako mislim da ce dobro namučiti Klivlend, možda cak i odu u finale. Sanse su po mom mišljenju 55:45 za Klivlend. U drugom polufinalu sanse su 60:40 za Golden Stejt. Ako ovako bude igrao i u ostalim utakmicama, i odvede Boston u finale,Tejtum zaslužuje da bude ruki godine, iako su vrhunske sezone imali i Micel i Simons.

F16

pre 5 godina

Halavi Saric hoce da bude heroj. hahah
(kokos, 10. maj 2018 08:11)

A heroji Jokic i Bogdan završili sezonu prije nego što je pocelo pravo natjecanje

HARIS

pre 5 godina

I poslije kazu da u NBA ne trebaju treneri. Ovo je dokaz kakav je majstor svog zanata Bred Stivens! Ljudi, samo zamislite da su tu jos Hejvord i Irving, po mom misljenju Klivlend ne bi imao nikakve sanse.

samo kazem

pre 5 godina

Otpisase ih svi i u seriji sa Milvokijem a oni u finalu, mislim da mogu i protiv Kinga, ovaj trener je lud i velikiii znalac! Ovo je kao da Barsa igra bez Mesija i Suareza i kidaju, sto je nemoguce, ali u Bostonu je sve moguce i nadam se 7 tekmi pa sta bude. :-)

oscar

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
(F16, 10. maj 2018 08:12)

Sta je zabio? Ekser?

Rocky Balboa

pre 5 godina

Sve egal utakmice otišle su na stranu Bostona, ali gotovo svima u Philly je ovo prvo doigravanje i za tako mladu momčad ne smije poraz od Bostona biti preveliko razočaranje. Phila ima veliki trio, Simmons - Šarić - Embiid, ima sjajnog fajtera McConnela, i oko njih se može složiti šampionska momčad.

petarczv

pre 5 godina

Svaka cast...bez 2 all-star igraca finale konferencije,a i tu imaju realne sanse za pobedu...napred boston
(pejafan, 10. maj 2018 08:17)

Iako bi voleo mislim da ce biti tesko ipak je clevlend naskuplja ekipa u nba puna prekaljenih igraca a imace i obilatu pomoc sudija kako bi se king posto poto ubacio u jos jedno finale...

ris

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
(F16, 10. maj 2018 08:12)
Sve stoji i svaka cast, dobar igrac ali onda kljucna lopta za pobedu, gubis bezveze na trojci loptu i gubis polufinale ple ofa, klinci okanite se statistike, gledajete svojim ocima i mislite svojom glavom!

DrE

pre 5 godina

Mnogo mi je drago da vidim Šarića da igra ovako dobro. Svi nekako misle da je on najslabiji šraf "procesa" ali dečko se oslobodio i kida. Nije mala stvar dati preko 25 poena 2 puta u polufinalu konferencije plejofa. Jos kad bi Bender i Zubac imali radne navike, mogla bi Hrvatska konačno da se košarkaški "oporavi". Nevezano sad za nase čarke i "prokletstva", oporavak hrvatske (i generalno balkanske) košarke je mnogo dobro za nas. Samo, to naši ljudi ne vide pa se slade njihovim neuspesima.

Zinjak

pre 5 godina

Gledajući kako ovi rukiji u Bostonu igraju, sticem utisak da bi za Boston odlično bilo da izvrše trampu Lenard - Irving. Dobiju odlično krilo,a zadrže odlične bekove koji mogu da ubacuju po 15+ svako veče što ne bi bio slučaj da ostane Irving (nema mesta za sve,a pitanje je da li će se on odreći svoje statistike zarad tima). Ovako, dobiju dodatak uz Ala koji je stariji i imaće Hejvurda oporavljenog.

petarczv

pre 5 godina

Koliko volim ovu nba ligu toliko ima stvari koje me uzasno nerviraju i nisu logicne.. Pa da li je moguce da bred stivens nije dobio niti jedan glas za najboljeg trenera u sezoni?!?!? Pa decko je posle popa ubedljivo najbolji trener a ekipu bostona je doveo do finala konkurencije bez dve prve zvezde!!! Pa zamislite bilo koji tim bez, dve prve zvezde,huston bez hardena i pola, gsw bez currya i durenta, clevlend bez jamesa i lovea pitanje je da li bi usli u play off a i ako bi usli bili bi pocisceni... Ljudi olako shvataju ovaj uspeh bostona,ali dobro to je jednostavno tako... Inace po mom misljenju tatum je vec sad bolji igrac nego sto je hejvord ikad bio

Demius

pre 5 godina

@pejafa
"Svaka cast...bez 2 all-star igraca finale konferencije,a i tu imaju realne sanse za pobedu...napred boston"
Meh, jel ti ovo navijački ili si ozbiljan.Boston nije uspeo da sačuva jednog Šarića, a planira da zaustavi ovakvog Lebrona???
Dajem im maksimum 2 pobede, isto kao i Hjustonu na Zapadu...

DukiNS

pre 5 godina

Odlicna play off utakmica. Jedno dvadesetak puta su se smenjivali u vodjstvu. Phila definitivno mora da prelezi 'decije bolesti' sto se play offa tice, pa mozda sledece godine urade korak ili dva vise. Mene odusevljava sa kakvom prisebnoscu Boston igra ove neizvesne zavrsnice, znacice im to puno u nastavku. Dosta je do trenera ali se mora igracima odati priznanje. A Bejns jos postade solidan centar. Samo dokaz da NBA moze cudo da napravi i od takvih , u sustini, netalentovanih ali predanih igraca. Ne bih odmah otpisivao Boston protiv Klivlenda, zavisi kako krene serija. Ako ih Klivlend ne brejkne prvu , moze serija i u svih sedam utakmica da ode.

Pedja

pre 5 godina

Moram priznati da sam ocekivao vise od Phile, ali sam se prevario... drago mi je za Boston, igraju pravu timski kosarku, podsecaju malo na San Antonio iz najboljih dana, ali imaju taj svoj smek... Stivens je vrhunski trener, majstor svog zanata, i bice borbe u finali konferencija...

HARIS

pre 5 godina

I poslije kazu da u NBA ne trebaju treneri. Ovo je dokaz kakav je majstor svog zanata Bred Stivens! Ljudi, samo zamislite da su tu jos Hejvord i Irving, po mom misljenju Klivlend ne bi imao nikakve sanse.

petarczv

pre 5 godina

Koliko volim ovu nba ligu toliko ima stvari koje me uzasno nerviraju i nisu logicne.. Pa da li je moguce da bred stivens nije dobio niti jedan glas za najboljeg trenera u sezoni?!?!? Pa decko je posle popa ubedljivo najbolji trener a ekipu bostona je doveo do finala konkurencije bez dve prve zvezde!!! Pa zamislite bilo koji tim bez, dve prve zvezde,huston bez hardena i pola, gsw bez currya i durenta, clevlend bez jamesa i lovea pitanje je da li bi usli u play off a i ako bi usli bili bi pocisceni... Ljudi olako shvataju ovaj uspeh bostona,ali dobro to je jednostavno tako... Inace po mom misljenju tatum je vec sad bolji igrac nego sto je hejvord ikad bio

Pedja

pre 5 godina

Moram priznati da sam ocekivao vise od Phile, ali sam se prevario... drago mi je za Boston, igraju pravu timski kosarku, podsecaju malo na San Antonio iz najboljih dana, ali imaju taj svoj smek... Stivens je vrhunski trener, majstor svog zanata, i bice borbe u finali konferencija...

ris

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
(F16, 10. maj 2018 08:12)
Sve stoji i svaka cast, dobar igrac ali onda kljucna lopta za pobedu, gubis bezveze na trojci loptu i gubis polufinale ple ofa, klinci okanite se statistike, gledajete svojim ocima i mislite svojom glavom!

mickey ward

pre 5 godina

Svaka cast jos jednom Bostonu,svaka cast Bradu Stivensu neverovatnom treneru,kako god prosli u finalu konferencije zaista su po meni obelezili ovaj play off,osakaceni povredama nekih veoma bitnih igraca,ali i onima koji su bitni za rotaciju,pitanje kako bi se razvijali Tatum,Brown,Rozier da nije bilo tih povreda, dal bi imali ovoliku minutazu,oni su to momci iskoristili na pravi nacin i sa sjajnim igrama u odbrani i napadu tokom cele sezone,pogledajte Tatuma kako dominira u play offu svaku tekmu preko 20 poena preuzima odgovornost u vaznim trenucima uzima suteve kad se lomi utakmica,za odbranu da ne komentarisem po meni najjaci segment njegove igre decko 20 god,prosto neverovatno,mada pratio sam ga na Duke bio je dobar al ovako da ce dominrati na terenu u NBA stvarno nisam ocekivao,Ruki godine za mene i to daleko ispred svih,al ipak su Boston Celtics Boston Celtics napred do velikog finala!..

Sreten Zujkic

pre 5 godina

Moze da se prica o Micelu i Simonsu koliko god, Tejtum je pokazao klasu, srce, znanje i kao ruki s ovako oslabljenim Bostonom stigao do finala konferencije jer je umeo i da se uklopi u tim. Definitivno ruki koji je obelezio sezonu...

oscar

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
(F16, 10. maj 2018 08:12)

Sta je zabio? Ekser?

Tv tv

pre 5 godina

Boston igra timsku kosarku i da su Irving i Hejvord zdravi, ne bi bilo lako ni Golden Stejtu u finalu. Ovako mislim da ce dobro namučiti Klivlend, možda cak i odu u finale. Sanse su po mom mišljenju 55:45 za Klivlend. U drugom polufinalu sanse su 60:40 za Golden Stejt. Ako ovako bude igrao i u ostalim utakmicama, i odvede Boston u finale,Tejtum zaslužuje da bude ruki godine, iako su vrhunske sezone imali i Micel i Simons.

Bratko SRB

pre 5 godina

Ubi ih Horford u sve 4 utakmice u poslednjim sekundama. Ovo je cudo kako Foladelfija izgubi ladno svaku utaknicu u poslednjem napadu greskama kao da su prvi put igrali kosarku.

jordan

pre 5 godina

Mnogo mi je drago zbog cele ekipe Bostona.Volim ih jos iz ere Garneta,Allena,Pirsa,Ronda...Kompletna ekipa je na nivou,ali ja moram da izdvojim Tejtuma.Prva sezona i ovako da odigra i to plej of.Takvu prvu sezonu nisu imali ni mnogi superstarsi pre njega.Lako igra,ne muci se,siguran je na lopti,odlicno razume kretnje...Bice to opasan igrac u buducnosti verujem.

Вук

pre 5 godina

@drago

Не знам која ти је намера али ако имаш за циљ да провоцираш људе овде, испадаш у најмању руку неозбиљан. Упоредити српску и хрватску кошарку је незахвално. Губите од Румуније и Естоније а ми играмо са Америком за злато сваке друге године.

DrE

pre 5 godina

Mnogo mi je drago da vidim Šarića da igra ovako dobro. Svi nekako misle da je on najslabiji šraf "procesa" ali dečko se oslobodio i kida. Nije mala stvar dati preko 25 poena 2 puta u polufinalu konferencije plejofa. Jos kad bi Bender i Zubac imali radne navike, mogla bi Hrvatska konačno da se košarkaški "oporavi". Nevezano sad za nase čarke i "prokletstva", oporavak hrvatske (i generalno balkanske) košarke je mnogo dobro za nas. Samo, to naši ljudi ne vide pa se slade njihovim neuspesima.

samo kazem

pre 5 godina

Otpisase ih svi i u seriji sa Milvokijem a oni u finalu, mislim da mogu i protiv Kinga, ovaj trener je lud i velikiii znalac! Ovo je kao da Barsa igra bez Mesija i Suareza i kidaju, sto je nemoguce, ali u Bostonu je sve moguce i nadam se 7 tekmi pa sta bude. :-)

drvobradi

pre 5 godina

Cini mi se da bi Filadelfija bila veci problem za Klivlend nego oslabljeni Boston, za koji navijam da uzme titulu. Ponajvise zbog trenera, igraju najlepsu kosarku.

F16

pre 5 godina

Halavi Saric hoce da bude heroj. hahah
(kokos, 10. maj 2018 08:11)

A heroji Jokic i Bogdan završili sezonu prije nego što je pocelo pravo natjecanje

F16

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši

DukiNS

pre 5 godina

Odlicna play off utakmica. Jedno dvadesetak puta su se smenjivali u vodjstvu. Phila definitivno mora da prelezi 'decije bolesti' sto se play offa tice, pa mozda sledece godine urade korak ili dva vise. Mene odusevljava sa kakvom prisebnoscu Boston igra ove neizvesne zavrsnice, znacice im to puno u nastavku. Dosta je do trenera ali se mora igracima odati priznanje. A Bejns jos postade solidan centar. Samo dokaz da NBA moze cudo da napravi i od takvih , u sustini, netalentovanih ali predanih igraca. Ne bih odmah otpisivao Boston protiv Klivlenda, zavisi kako krene serija. Ako ih Klivlend ne brejkne prvu , moze serija i u svih sedam utakmica da ode.

Rocky Balboa

pre 5 godina

@zinjak prijatelju, nisi očito razumio, Simmons će sigurno biti superstar, ali ne radi se o selekciji već o tome da on nema šut, na tome mora krvavo raditi, mlad je....

peradetlić

pre 5 godina

@Demius OK, možda nisu uspeli da zaustave "jednog" Šarića, ali jesu uspeli nekog tamo Simonsa i da obuzdaju "vrljavog" Embida. Da iskontrolišu šut za 3 Redika, Belinelija i Iljasove. Neko je morao da daje poene i kod File ipak. Daleko od toga da želim da kažem da je Šarić loš košarkaš, daleko od toga, ali mi se čini da je on blago i taktički pušten da igra jer može da nanese manje štete nego neki od gore navedenih

bozza

pre 5 godina

@drago

Jokic je dao 35/10/3 u odlucujucoj, poslednjoj utakmici sezone, za ulazak u PO. Kao i Saric, izgubio je i to je to. Ne zanosi se pojedinacnim uspesima u okviru ekipe, sagledaj malo siru sliku (prosek sezone i uspeh ekipe). Bice Saric dobar, ali mu ovaj rezultat realno ne znaci nista.

F16

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši 
(F16, 10. maj 2018 08:12) 

Sta je zabio? Ekser?
(oscar, 10. maj 2018 08:33)

Ne čaval

Rocky Balboa

pre 5 godina

Sve egal utakmice otišle su na stranu Bostona, ali gotovo svima u Philly je ovo prvo doigravanje i za tako mladu momčad ne smije poraz od Bostona biti preveliko razočaranje. Phila ima veliki trio, Simmons - Šarić - Embiid, ima sjajnog fajtera McConnela, i oko njih se može složiti šampionska momčad.

Ivan

pre 5 godina

Eto znao sam da će ih izbaciti prvi jači tim na kog nalete! Vratilo im se za ono zaista besramno samohvalisanje sa samog početka plej-ofa kada su izjavljivali da sebe već vide ne samo u finalu NBA nego i sa peharom NBA u svojim rukama što je bilo više nego prepotentno! Pa Voriorsi se ne ponašaju toliko nadmeno a oni za razliku od Seventisiksersa imaju pokrića da to rade u košarkaškom kvalitetu koji poseduju na ogromnom visokom nivou, pa opet to ne izjavljuju na taj način! Epa bravo Seltiksi neka ste ih isprašili, da se malo spuste iz tog sna i shvate realnost hehe!

Dacha

pre 5 godina

Odlicna play off utakmica. Jedno dvadesetak puta su se smenjivali u vodjstvu. Phila definitivno mora da prelezi 'decije bolesti' sto se play offa tice, pa mozda sledece godine urade korak ili dva vise. Mene odusevljava sa kakvom prisebnoscu Boston igra ove neizvesne zavrsnice, znacice im to puno u nastavku. Dosta je do trenera ali se mora igracima odati priznanje. A Bejns jos postade solidan centar. Samo dokaz da NBA moze cudo da napravi i od takvih , u sustini, netalentovanih ali predanih igraca. Ne bih odmah otpisivao Boston protiv Klivlenda, zavisi kako krene serija. Ako ih Klivlend ne brejkne prvu , moze serija i u svih sedam utakmica da ode.
(DukiNS, 10. maj 2018 08:49)
Koliko god mi iz nekog razloga mislili da je taj Bejns los igrac to apsolutno nije tacno. Kao prvo nijedan igrac u Nba nije los jer u suprotnom nikad ali nikad ne bi mogao da igra tamo a kamoli da godinama opstaje i drugo to kakav je Bejns "los" igrac najbolje se videlo ako se dobro secam na zadnjem svetskom prvenstvu gde je sa Delavedovom bio ubedljivo najbolji igrac u Australijskoj reprezentaciji koja je imala zapazenu ulogu na prvenstvu. Poenta price je da su svi igraci u Nba vrhunski igraci i nema losih,ima samo vrhunskih top zvezda i odlicnih i samo je na trenerima da im nadju mesto i ulogu u timu kao sto je Stivens uradio sa Bejnsom ili da damo drugi primer Snajder sa Insglisom ili Rubiom,Popovic sa Grinom i jos desetina drugih igraca. Meni je krivo sto nasi igraci Bobi ili Bjelica nekako ne mogu da se docepaju Bostona i trenera Stivensa jer sam siguran da bi nasao nacin da iskoristi sve njegove kvalitete za razliku od jednodimenzijalnih trenera tipa Van Gandi koji je imao i Bejnsa i Bobija i nije znao sta ce sa njima i Tibodoa koji sve rade po automatizmu i ne umeju da se prilagode igracima koje imaju i situaciji na terenu.

Zinjak

pre 5 godina

@Rocky Balboa

Kad je Simmons bio na klupi, Filadelfija je kao tim imala +/- +48,dok je bio u igri +/- im je bio -63.. Još uvek je Simmons neiskusan, selekcija šuta mu je loša ,ali to ne znači da neće biti vrhunski igrač.

WillyWonka

pre 5 godina

Svaka čast Bostonu, a sreća što se ne kladim, jer bih ostao bez ičega, sve bih dao na Philadelphiju.
Kako god bilo dalje, Boston je nevjerovatan, dok će ova ekipa Philadelphije tek doći na svoje za par godina, ako ostanu na okupu. Sve imaju, osim iskustva i ovo ispadanje im je odlična škola za budućnost.

petarczv

pre 5 godina

Svaka cast...bez 2 all-star igraca finale konferencije,a i tu imaju realne sanse za pobedu...napred boston
(pejafan, 10. maj 2018 08:17)

Iako bi voleo mislim da ce biti tesko ipak je clevlend naskuplja ekipa u nba puna prekaljenih igraca a imace i obilatu pomoc sudija kako bi se king posto poto ubacio u jos jedno finale...

gagan

pre 5 godina

Da li je moguce da vec otpisujete Boston protiv Klivilenda? U svakom slucaju, imacemo "tim" na jednoj strani i Lebrona na drugoj, ja bih tipovao na timsku kosarku. Istrosio se Lebron prilicno u prve dvije runde, ali opet ce on ubaciti svojih 30-40 poena, tako da ce glavni zadatak B.Stivensa biti usporiti K.Lava i sut za 3p spoljne linije Klivilenda. Ukolikl to uspiju i ostanu na nivou u defanzivi, Boston ce imati prevagu.

siki

pre 5 godina

moje misljenje je da kralj ne moze da izdrzi ceo plejof da gura ekipu na ledjima.. savladace ga umor, trener bostona sigurno zna kako da ga zaustavi. bice ovo zanimljivo finale nadam se da ce ih boston izbaciti i da ce uspeti da se domognu titule... da se pojave neki novi alen pirs i garnet

Jaran

pre 5 godina

Povredio se Larkin (mozda kraj sezone), a iako ima malu minutazu bitan je kao i svi ostali igraci. Dobro koristi svoje minute, prava steta...

Tesham Mutna

pre 5 godina

Sve preko ovoga je šlag na torti. I da se izgubi od klivlenda nije strašno jer su prevazišli sva očekivanja. Ovo će mnogo značiti prvenstveno Tatumu i Brownu. Sa ovakvim timom stici do finala konferencije je veliki uspjeh! Biće ovo opak tim naredne sezone!

Nemanja

pre 5 godina

Sve osim izbora Tejtuma za rukija godine bice ogromna nepravda.Vrlo je prosto,Tejtum je sa slabijom ekipom bez dva glavna igraca u direktnom duelu nadigrao Simonsa,imao bolju statistiku,njegov tim dominantno prosao.Jos bih samo dodao da u kosarci ne postoji gora stvar od igraca bez suta koji igra na spoljnim pozicijama.Mozes da imas 4 superstara ali kad se lomi ostavi njega samog udvajaj druge i veseli se pobedi.Tu spasa nema.

drago

pre 5 godina

Lepa Darijana trenutno ubedljivo drugi igrac po kvalitetu sa ovih prostora, posle Air Bodzana, naravno! Vise je timski igrac, prava radilica, dok je Bodzan pravi ubica, kad ga krene nema mu ravnog, zatrpava obruce bez trunke saosecanja i taj ubilacki instikt ga izdvaja od ostalih igraca i dodao mu je taj prefiks Air, koji nadam se znate svi ko je nosio...

glen rajs

pre 5 godina

Ne znam kako će boston funkcionisati sledeće godine kad se vrate irving i hejvord, ne verujem da će tejtum i rozir posle ovakvih partija, baš želeti da sede mnogo na klupi.

eto

pre 5 godina

da je šarić zagradio na 4 poena razlike kod promašenog zicera umesto što je dopustio skok u napadu i koš sve bi bilo drugačije.
Ovako pecanje...

petarczv

pre 5 godina

Gledajući kako ovi rukiji u Bostonu igraju, sticem utisak da bi za Boston odlično bilo da izvrše trampu Lenard - Irving. Dobiju odlično krilo,a zadrže odlične bekove koji mogu da ubacuju po 15+ svako veče što ne bi bio slučaj da ostane Irving (nema mesta za sve,a pitanje je da li će se on odreći svoje statistike zarad tima). Ovako, dobiju dodatak uz Ala koji je stariji i imaće Hejvurda oporavljenog.
(Zinjak, 10. maj 2018 08:58)

Pored zivog tatuma ti bi doveo lenarda a trejdovao jednog od najboljih plejeva u nba? Plus imas hejvorda koji igra na istoj poziciji i onda bi se tatum bas naigrao pored lenarda i hejvorda...

Crnogorac

pre 5 godina

Ono cemu se ne pridaje paznja kod nas je istorija Bostona, velika organizacija i uspjesna istorija igraju bitnu ulogu i doigravanju, cak i u NBA takmicenju. Mogu oni da igraju i sa Klivlendom.

PimPong

pre 5 godina

Odlicna utakmica - svaka cast treneru Stevensu. Osim njega i Popa, i mozda jos dva-tri trenera, da je bilo ko drugi imao igrace koje je Boston imao, veliko je pitanje da li bi uopste igrali u play-off-o, cak i na istoku. Prosle sezone je Thomas rasturao, a bez Stevensa se bas nije proslavio nakon oporavka od povrede. Philadelphia je bas perspektivna. Saric, mada je izgubio loptu u jednoj od kljucnih situacija, je bio odlican. Da nije bilo njega, Boston bi dobio sa jedno deset razlike. Dobro se bori i u odbrani, a i u napadu za ofanzivne skokove (pogledajte koliko bacanja je imao), i ocigledno mu je stalo do njegove ekipe. Ali njihov kljuc je Embiid - ako moze samo malo mentalno da se smiri i da ne skace na svaku fintu, on bi mogao da postane najbolji igrac lige za tri godine. Tatum igra fenomenalno, ali sve ove price da li je trebao da bude prvi, drugi ili treci na draftu su besmislene. I on, i Mitchell, i Simmons su odlicni. Tatum je imao srece i zavrsio je u ekipi sa Stevens-om, koji mu je pomogao da postane ono sto jeste. Isto kao npr. Pop sa Leonardom.

Zinjak

pre 5 godina

Gledajući kako ovi rukiji u Bostonu igraju, sticem utisak da bi za Boston odlično bilo da izvrše trampu Lenard - Irving. Dobiju odlično krilo,a zadrže odlične bekove koji mogu da ubacuju po 15+ svako veče što ne bi bio slučaj da ostane Irving (nema mesta za sve,a pitanje je da li će se on odreći svoje statistike zarad tima). Ovako, dobiju dodatak uz Ala koji je stariji i imaće Hejvurda oporavljenog.

Jaran

pre 5 godina

petarczv
Ti je nagrada koja je prosle godine uvedena i glasaju treneri (nije ona zvanicna), ali opet je velika sramota da onakav genije nije dobio barem jedan glas.

bla

pre 5 godina

ovo je najbolji ishod za filadelfiju. dobili su dobro iskustvo u playoff-u a embid se nije povredio. Simonsu treba dosta vremena da radi na svom sutu i da verovatno odluci kojom rukom sutira ;-). o fulcu da ne trosim reci. dugo leto je pred njima i ova ekipa ce sigurno biti sve bolja vremenom ako ih povrede zaobidju.
boston je fantasticana ekipa, imaju mnogo dobrih igraca u dobrim godinama. rozier ili kajri je veliko pitanje za njih. kajri je superstar igrac, ali teri je odigrao fantasticno cvrsto i sigurno kao da ima bas dosta godina iskustva u kljucnim trenucima utakmica. bice sve bolji, a uz stvari koje je pokazao ja bih ga zadrzao itrazio nacin da dovedem AD-a za kajrija.

cz

pre 5 godina

Mozda sam ja lud, ali mene Tejtum igrom i potezima sve vise podseca na MJ-a, nekako ima tu njegovu lakocu i gracioznost kad god uzme loptu, a tek prva sezona

drago

pre 5 godina

lako je moglo biti i 4:1 za Philu, 3 tekme izgubili na knapi, -5, -3 i -2.

Pulse

I taj Pippen je odbio uci u igru zadnji napad jer nije loptw isla njemu pa je Kukoc stavio tricu preko ruke za pobjedu u play-offu.

Koks

27 poena, 10 skokova, 4 asista, preko 50% suta, 100% za 3. Koji je vas igrac zabio toliko u odlucujucoj utakmici za finale u ovoj sezoni?

Powerslave

pre 5 godina

Simons uveseljavao publiku u TD Gardenu svojom mehanikom šuta :) Prosto je nestvarno da neko bude toliko dobar igrač, da dođe do tog nivoa, a da bude apsolutno operisan od šuta. Kako?
Filadelfija je u celoj seriji svaki put kad se lomio rezultat svaki put su i izgubili. A da su neiskusniji od Bostona pa i nisu. Odnosno možda nešto minimalno, ali svakako ne koliko se ističe.

Mislim da je ovaj poraz baš ono što je bilo potrebno Embidu, a možda i Simonsu. Mnogo su poleteli nakon regularnog dela sezone, kao da su superstarovi u supertimu, a zapravo su još zeleni i tek imaju da uče. Embid bi mogao malo i da poradi na sređivanju psihe.

Btw, ponovo je moglo da se vidi koliko he Horford značajan Bostonu. Kad se rezultat klackao u odlučujućim trenucima imao je ukradenu loptu i koš. Bukvalno je samo sa ta dva poteza zaustavio Filadelfijin momentum i dao ga Bostonu.

Ko može da zabrani njemu da bude njihova legenda?!?!

pre 5 godina

И онда изгуби кључну лопту. Шиши је под притиском јако лош и то је доказао више пута... Иначе, одличан играч и штета што не игра за своју земљу...

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 10. maj 2018 08:12)

Dušman

pre 5 godina

@Crnogorac
"Ono cemu se ne pridaje paznja kod nas je istorija Bostona, velika organizacija i uspjesna istorija igraju bitnu ulogu i doigravanju, cak i u NBA takmicenju."
A ja mislio da NBA play off igraju igrači na terenu.U kakvoj sam zabludi ja do sada živeo... :D

Donekle poznavalac košarke

pre 5 godina

Boston je najtrofejniji klub u istoriji NBA od prve titule kad su uzeli 1957 godine a trener je bio tad Red Auerbak. A osnovani su 1946 godine ! Poslednju 2008 godine dugo se čeka na titulu.

Ove sezone da im se nije povredio Irving i Hejvord bili mogli do samog kraja a ovako biće vrlo teško protiv Klivenda koji jeste Lebron glavna poluga kao Lav koji odlično šutira trojke a malo veće iskustvo na strani igrača iz Ohajo u ovakvim serijama al Boston nema šta da izgubi te će igrat svoj timsku igru kako radi inače ove sezone. Dobra stvar što Seltiksi se polako vraćaju tamo gde im je mesto a to je u samim završnicama NBA plejofa.

Demius

pre 5 godina

@pejafa
"Svaka cast...bez 2 all-star igraca finale konferencije,a i tu imaju realne sanse za pobedu...napred boston"
Meh, jel ti ovo navijački ili si ozbiljan.Boston nije uspeo da sačuva jednog Šarića, a planira da zaustavi ovakvog Lebrona???
Dajem im maksimum 2 pobede, isto kao i Hjustonu na Zapadu...

bozza

pre 5 godina

nesto mi govori da ce Al Horford ponovo nestati u finalu istoka, kao i protiv prethodnih Lebronivih ekipa (Majami i Kavsi)... a bez njega su im nikakve sanse

chief666

pre 5 godina

Ne znam da li vi sto pisete da je fila neiskusna znate da je prosek godina u bostonu za 1 godinu manji nego kod file.takodje, fila nema rukija u ekipi. mislim ima fulca ali on nije ulazio u igru u plej ofu. eto i simons ako njega racunate kao rukija. poluruki. embidu je ovo 4 godina, saricu druga. znaci pored simonsa koji je kao ruki ostali igraci su uglavnom veterani. Nista nisu neiskusniji nego boston. braun druga godina, tejtum ruki, rozir treca godina. smart koji im je jako bitan igrac isto treca godina. tako da te price o neiskustvu padaju u vodu. boston je jednostavno bolji tim sa boljim trenerom. Svi filini talenti imaju neke nedostatke koje treba da poprave i verovatno im je plafon jako visoko( a videcemo da li ce ga dostici) dok mladunci iz bostona igraju jako zrelo i odgovorno za svoje iskustvo. naravno najveci ispit dolazi za nekoliko dana kad ukrste koplja sa LeBrontom, tada cemo videti od cega su napravljeni, i oni i bred stivens

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Cuj Filadelfija da se bori za finale, pa prosle sezone namerno gubili tekme da bi dobijali prve pikove, ne ide da oni vudu finalisti.

baron

pre 5 godina

Presudilo neiskustvo mladih igraca Phile. Krajnje je vreme da neko nauci Embida, da ne moze sa leve strane ici na kos desnom rukom. Moze desni horog, ali ono sto on radi je osnovno kosarkasko neznanje. Mada, to se lako da nauciti ako imate dobrog trenera.
Sta reci za Simmonsa, totalno nezainteresovan u odbrani. Ne moze tako. Ne mozes ti u napadu da trckaras i delis lopte, a u odbrani stojis i gledas.
Phila mnogo toga mora poboljsati naredne sezone, imaju bazu, ali se mora priznati da im je jedan od glavnih igraca bio Redick, za koga je pitanje kako ce igrati u buducnosti jer vec ima 33god. Od Sarica nisam ocekivao ovakve partije, ne mogu to da objasnim, niti shvatim.
Smatram da je Phila izgubila ovu seriju zbog lose odbrane.

Boston je sjajan. Osakacen stize u finale konferencije. Mada, po meni je to nekako ocekivano. Jer realno, ni Milvoki ni Phila ne igraju trenutno toliko ubedljivo. Milvoki igra bez centra, prvi plej im je Bledsoe koga Finiks nije dzabe skartirao. Phila je nezrela, i ne moze se ocekivati da Redick, Belineli i Iljasova nose ekipu u finale. Zaista su odigrali fantasticno za svoje domete.
Sada ce se, konacno, videti zasto Brad Stevens nije toliko veliki trener koliko ga pojedini uzdizu. Gledajuci rostere timova, Boston je i bez Irvinga rame uz rame i sa Milvokijem i Philom. Tatum je sada bolji igrac nego sto ce Simmons ikada biti. Brown je buduci Wade. Bostonu fali dobar PF da zapocnu dinastiju.

jorgovan

pre 5 godina

(HARIS, 10. maj 2018 08:35)
Kako mislis da su tu Hejvord i Irving lako bi dobili Klivlend? Pa ne bi igrali 7 na 5 :) Mislim da Klivlend prolazi Boston, u to sam sigurniji nego za seriju protiv Toronta. Filadelfija je prokockala dve pobede, onu u trecoj utakmici nekim pocetnickim greskama. Bice u narednim godinama dosta okrsaja u plejofu. I kako ono nije faul na Embidu u zadnjem napadu? Stvarno sudije imaju mnogo uticaja u ovakvim zavrsnicama. Odbrana Smarta nad Saricem prethodni napad, isto je mogao da se svira faul.
Obe finalne serije mogu biti u 7 utakmica a mogu lako biti i metle :)

baron

pre 5 godina

Presudilo neiskustvo mladih igraca Phile. Krajnje je vreme da neko nauci Embida, da ne moze sa leve strane ici na kos desnom rukom. Moze desni horog, ali ono sto on radi je osnovno kosarkasko neznanje. Mada, to se lako da nauciti ako imate dobrog trenera.
Sta reci za Simmonsa, totalno nezainteresovan u odbrani. Ne moze tako. Ne mozes ti u napadu da trckaras i delis lopte, a u odbrani stojis i gledas.
Phila mnogo toga mora poboljsati naredne sezone, imaju bazu, ali se mora priznati da im je jedan od glavnih igraca bio Redick, za koga je pitanje kako ce igrati u buducnosti jer vec ima 33god. Od Sarica nisam ocekivao ovakve partije, ne mogu to da objasnim, niti shvatim.
Smatram da je Phila izgubila ovu seriju zbog lose odbrane.

Boston je sjajan. Osakacen stize u finale konferencije. Mada, po meni je to nekako ocekivano. Jer realno, ni Milvoki ni Phila ne igraju trenutno toliko ubedljivo. Milvoki igra bez centra, prvi plej im je Bledsoe koga Finiks nije dzabe skartirao. Phila je nezrela, i ne moze se ocekivati da Redick, Belineli i Iljasova nose ekipu u finale. Zaista su odigrali fantasticno za svoje domete.
Sada ce se, konacno, videti zasto Brad Stevens nije toliko veliki trener koliko ga pojedini uzdizu. Gledajuci rostere timova, Boston je i bez Irvinga rame uz rame i sa Milvokijem i Philom. Tatum je sada bolji igrac nego sto ce Simmons ikada biti. Brown je buduci Wade. Bostonu fali dobar PF da zapocnu dinastiju.

Smesno

pre 5 godina

Pobeda ovakvog polu-tima sa gomilom epizodista u postavi samo govori o tome koliko je istocna konferencija slaba, preslaba. Tuzno, a Klivlend ih cisti uz rekordnu kos-razliku.

Sasa

pre 5 godina

@drago, cujem da je ovaj tvoj "superstar" napokon uspeo da "ubode" dabl dabl, ali je na kraju sve uprskao sa svojim isticanjem gubitnickog mentaliteta. Prilog: "U poslednjem minutu Šarić je izgubio loptu na 37 sekundi do kraja, a potom je Džejson Tejtum poentirao i štoperica se zaustavila na 22,5 sekundi (111:109)." Stupidni potezi nesumnjivo. Nista, Sarulja ce valjda ubosti jednom kako treba. :D Do tada ostaje brisanje klupe od strane sjajnog Hezonje.

drago

pre 5 godina

DrE

Tu su pored Sarica i Hezonja i Zizic plus Bogdanovic. Onda jos i Zubac i Bender. Znaci osim Bojana igrac od 24 godine, 23, i 3 od 21-nu, nema zime za nasu kosarku.

Bg

Ne, hrvarski reprezentativac. Pogledaj kad su ga izabrali na draftu ciju je zastavu usio na odijelo ;)

Vuk

A sto Kokos prvi provocira to je ok naravno haha. Uredu


drago

Jokic brutalno dominira, ide prema prstenu drugu godinu zaredom, novi Shaq, Amerika vristi, Grand Canyon se pomaknuo za 100 metara.

drago

pre 5 godina

Sasa

Sale Nacionale, zato Jokic ima pobjednicki mentalitet pa 2 godine zaredom ostaje bez play-offa za jednu pobjedu. Dok Saric igra polufinale a fim mu ima 25 pobjeda u zadnjih 30 susreta. Slijedece godine mogu biti samo bolji.
Hezonja je los kazes a ima iste brojke kao Bogdan Bogdanovic. 12 poena, 5 skokova i 2 asista za 26 minuta u prosjeku, zadnje 54 tekme (prije toga nije igrao). Zizic isto los a u trecem mjesece prosjek 10.5 poena i 4.5 skoka za 15 minuta. Da ne govorim o Bojanu.

F16

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši

F16

pre 5 godina

Halavi Saric hoce da bude heroj. hahah
(kokos, 10. maj 2018 08:11)

A heroji Jokic i Bogdan završili sezonu prije nego što je pocelo pravo natjecanje

drago

pre 5 godina

lako je moglo biti i 4:1 za Philu, 3 tekme izgubili na knapi, -5, -3 i -2.

Pulse

I taj Pippen je odbio uci u igru zadnji napad jer nije loptw isla njemu pa je Kukoc stavio tricu preko ruke za pobjedu u play-offu.

Koks

27 poena, 10 skokova, 4 asista, preko 50% suta, 100% za 3. Koji je vas igrac zabio toliko u odlucujucoj utakmici za finale u ovoj sezoni?

baron

pre 5 godina

Presudilo neiskustvo mladih igraca Phile. Krajnje je vreme da neko nauci Embida, da ne moze sa leve strane ici na kos desnom rukom. Moze desni horog, ali ono sto on radi je osnovno kosarkasko neznanje. Mada, to se lako da nauciti ako imate dobrog trenera.
Sta reci za Simmonsa, totalno nezainteresovan u odbrani. Ne moze tako. Ne mozes ti u napadu da trckaras i delis lopte, a u odbrani stojis i gledas.
Phila mnogo toga mora poboljsati naredne sezone, imaju bazu, ali se mora priznati da im je jedan od glavnih igraca bio Redick, za koga je pitanje kako ce igrati u buducnosti jer vec ima 33god. Od Sarica nisam ocekivao ovakve partije, ne mogu to da objasnim, niti shvatim.
Smatram da je Phila izgubila ovu seriju zbog lose odbrane.

Boston je sjajan. Osakacen stize u finale konferencije. Mada, po meni je to nekako ocekivano. Jer realno, ni Milvoki ni Phila ne igraju trenutno toliko ubedljivo. Milvoki igra bez centra, prvi plej im je Bledsoe koga Finiks nije dzabe skartirao. Phila je nezrela, i ne moze se ocekivati da Redick, Belineli i Iljasova nose ekipu u finale. Zaista su odigrali fantasticno za svoje domete.
Sada ce se, konacno, videti zasto Brad Stevens nije toliko veliki trener koliko ga pojedini uzdizu. Gledajuci rostere timova, Boston je i bez Irvinga rame uz rame i sa Milvokijem i Philom. Tatum je sada bolji igrac nego sto ce Simmons ikada biti. Brown je buduci Wade. Bostonu fali dobar PF da zapocnu dinastiju.

Demius

pre 5 godina

@pejafa
"Svaka cast...bez 2 all-star igraca finale konferencije,a i tu imaju realne sanse za pobedu...napred boston"
Meh, jel ti ovo navijački ili si ozbiljan.Boston nije uspeo da sačuva jednog Šarića, a planira da zaustavi ovakvog Lebrona???
Dajem im maksimum 2 pobede, isto kao i Hjustonu na Zapadu...

drago

pre 5 godina

Lepa Darijana trenutno ubedljivo drugi igrac po kvalitetu sa ovih prostora, posle Air Bodzana, naravno! Vise je timski igrac, prava radilica, dok je Bodzan pravi ubica, kad ga krene nema mu ravnog, zatrpava obruce bez trunke saosecanja i taj ubilacki instikt ga izdvaja od ostalih igraca i dodao mu je taj prefiks Air, koji nadam se znate svi ko je nosio...

Smesno

pre 5 godina

Pobeda ovakvog polu-tima sa gomilom epizodista u postavi samo govori o tome koliko je istocna konferencija slaba, preslaba. Tuzno, a Klivlend ih cisti uz rekordnu kos-razliku.

DrE

pre 5 godina

Mnogo mi je drago da vidim Šarića da igra ovako dobro. Svi nekako misle da je on najslabiji šraf "procesa" ali dečko se oslobodio i kida. Nije mala stvar dati preko 25 poena 2 puta u polufinalu konferencije plejofa. Jos kad bi Bender i Zubac imali radne navike, mogla bi Hrvatska konačno da se košarkaški "oporavi". Nevezano sad za nase čarke i "prokletstva", oporavak hrvatske (i generalno balkanske) košarke je mnogo dobro za nas. Samo, to naši ljudi ne vide pa se slade njihovim neuspesima.

baron

pre 5 godina

Presudilo neiskustvo mladih igraca Phile. Krajnje je vreme da neko nauci Embida, da ne moze sa leve strane ici na kos desnom rukom. Moze desni horog, ali ono sto on radi je osnovno kosarkasko neznanje. Mada, to se lako da nauciti ako imate dobrog trenera.
Sta reci za Simmonsa, totalno nezainteresovan u odbrani. Ne moze tako. Ne mozes ti u napadu da trckaras i delis lopte, a u odbrani stojis i gledas.
Phila mnogo toga mora poboljsati naredne sezone, imaju bazu, ali se mora priznati da im je jedan od glavnih igraca bio Redick, za koga je pitanje kako ce igrati u buducnosti jer vec ima 33god. Od Sarica nisam ocekivao ovakve partije, ne mogu to da objasnim, niti shvatim.
Smatram da je Phila izgubila ovu seriju zbog lose odbrane.

Boston je sjajan. Osakacen stize u finale konferencije. Mada, po meni je to nekako ocekivano. Jer realno, ni Milvoki ni Phila ne igraju trenutno toliko ubedljivo. Milvoki igra bez centra, prvi plej im je Bledsoe koga Finiks nije dzabe skartirao. Phila je nezrela, i ne moze se ocekivati da Redick, Belineli i Iljasova nose ekipu u finale. Zaista su odigrali fantasticno za svoje domete.
Sada ce se, konacno, videti zasto Brad Stevens nije toliko veliki trener koliko ga pojedini uzdizu. Gledajuci rostere timova, Boston je i bez Irvinga rame uz rame i sa Milvokijem i Philom. Tatum je sada bolji igrac nego sto ce Simmons ikada biti. Brown je buduci Wade. Bostonu fali dobar PF da zapocnu dinastiju.

Rocky Balboa

pre 5 godina

Sve egal utakmice otišle su na stranu Bostona, ali gotovo svima u Philly je ovo prvo doigravanje i za tako mladu momčad ne smije poraz od Bostona biti preveliko razočaranje. Phila ima veliki trio, Simmons - Šarić - Embiid, ima sjajnog fajtera McConnela, i oko njih se može složiti šampionska momčad.

bozza

pre 5 godina

nesto mi govori da ce Al Horford ponovo nestati u finalu istoka, kao i protiv prethodnih Lebronivih ekipa (Majami i Kavsi)... a bez njega su im nikakve sanse

jorgovan

pre 5 godina

(HARIS, 10. maj 2018 08:35)
Kako mislis da su tu Hejvord i Irving lako bi dobili Klivlend? Pa ne bi igrali 7 na 5 :) Mislim da Klivlend prolazi Boston, u to sam sigurniji nego za seriju protiv Toronta. Filadelfija je prokockala dve pobede, onu u trecoj utakmici nekim pocetnickim greskama. Bice u narednim godinama dosta okrsaja u plejofu. I kako ono nije faul na Embidu u zadnjem napadu? Stvarno sudije imaju mnogo uticaja u ovakvim zavrsnicama. Odbrana Smarta nad Saricem prethodni napad, isto je mogao da se svira faul.
Obe finalne serije mogu biti u 7 utakmica a mogu lako biti i metle :)

petarczv

pre 5 godina

Svaka cast...bez 2 all-star igraca finale konferencije,a i tu imaju realne sanse za pobedu...napred boston
(pejafan, 10. maj 2018 08:17)

Iako bi voleo mislim da ce biti tesko ipak je clevlend naskuplja ekipa u nba puna prekaljenih igraca a imace i obilatu pomoc sudija kako bi se king posto poto ubacio u jos jedno finale...

Zinjak

pre 5 godina

Gledajući kako ovi rukiji u Bostonu igraju, sticem utisak da bi za Boston odlično bilo da izvrše trampu Lenard - Irving. Dobiju odlično krilo,a zadrže odlične bekove koji mogu da ubacuju po 15+ svako veče što ne bi bio slučaj da ostane Irving (nema mesta za sve,a pitanje je da li će se on odreći svoje statistike zarad tima). Ovako, dobiju dodatak uz Ala koji je stariji i imaće Hejvurda oporavljenog.

oscar

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
(F16, 10. maj 2018 08:12)

Sta je zabio? Ekser?

drago

pre 5 godina

DrE

Tu su pored Sarica i Hezonja i Zizic plus Bogdanovic. Onda jos i Zubac i Bender. Znaci osim Bojana igrac od 24 godine, 23, i 3 od 21-nu, nema zime za nasu kosarku.

Bg

Ne, hrvarski reprezentativac. Pogledaj kad su ga izabrali na draftu ciju je zastavu usio na odijelo ;)

Vuk

A sto Kokos prvi provocira to je ok naravno haha. Uredu


drago

Jokic brutalno dominira, ide prema prstenu drugu godinu zaredom, novi Shaq, Amerika vristi, Grand Canyon se pomaknuo za 100 metara.

drago

pre 5 godina

Sasa

Sale Nacionale, zato Jokic ima pobjednicki mentalitet pa 2 godine zaredom ostaje bez play-offa za jednu pobjedu. Dok Saric igra polufinale a fim mu ima 25 pobjeda u zadnjih 30 susreta. Slijedece godine mogu biti samo bolji.
Hezonja je los kazes a ima iste brojke kao Bogdan Bogdanovic. 12 poena, 5 skokova i 2 asista za 26 minuta u prosjeku, zadnje 54 tekme (prije toga nije igrao). Zizic isto los a u trecem mjesece prosjek 10.5 poena i 4.5 skoka za 15 minuta. Da ne govorim o Bojanu.

siki

pre 5 godina

moje misljenje je da kralj ne moze da izdrzi ceo plejof da gura ekipu na ledjima.. savladace ga umor, trener bostona sigurno zna kako da ga zaustavi. bice ovo zanimljivo finale nadam se da ce ih boston izbaciti i da ce uspeti da se domognu titule... da se pojave neki novi alen pirs i garnet

ris

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
(F16, 10. maj 2018 08:12)
Sve stoji i svaka cast, dobar igrac ali onda kljucna lopta za pobedu, gubis bezveze na trojci loptu i gubis polufinale ple ofa, klinci okanite se statistike, gledajete svojim ocima i mislite svojom glavom!

peradetlić

pre 5 godina

@Demius OK, možda nisu uspeli da zaustave "jednog" Šarića, ali jesu uspeli nekog tamo Simonsa i da obuzdaju "vrljavog" Embida. Da iskontrolišu šut za 3 Redika, Belinelija i Iljasove. Neko je morao da daje poene i kod File ipak. Daleko od toga da želim da kažem da je Šarić loš košarkaš, daleko od toga, ali mi se čini da je on blago i taktički pušten da igra jer može da nanese manje štete nego neki od gore navedenih

F16

pre 5 godina

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši 
(F16, 10. maj 2018 08:12) 

Sta je zabio? Ekser?
(oscar, 10. maj 2018 08:33)

Ne čaval

petarczv

pre 5 godina

Koliko volim ovu nba ligu toliko ima stvari koje me uzasno nerviraju i nisu logicne.. Pa da li je moguce da bred stivens nije dobio niti jedan glas za najboljeg trenera u sezoni?!?!? Pa decko je posle popa ubedljivo najbolji trener a ekipu bostona je doveo do finala konkurencije bez dve prve zvezde!!! Pa zamislite bilo koji tim bez, dve prve zvezde,huston bez hardena i pola, gsw bez currya i durenta, clevlend bez jamesa i lovea pitanje je da li bi usli u play off a i ako bi usli bili bi pocisceni... Ljudi olako shvataju ovaj uspeh bostona,ali dobro to je jednostavno tako... Inace po mom misljenju tatum je vec sad bolji igrac nego sto je hejvord ikad bio

eto

pre 5 godina

da je šarić zagradio na 4 poena razlike kod promašenog zicera umesto što je dopustio skok u napadu i koš sve bi bilo drugačije.
Ovako pecanje...

bozza

pre 5 godina

@drago

Jokic je dao 35/10/3 u odlucujucoj, poslednjoj utakmici sezone, za ulazak u PO. Kao i Saric, izgubio je i to je to. Ne zanosi se pojedinacnim uspesima u okviru ekipe, sagledaj malo siru sliku (prosek sezone i uspeh ekipe). Bice Saric dobar, ali mu ovaj rezultat realno ne znaci nista.

Sasa

pre 5 godina

@drago, cujem da je ovaj tvoj "superstar" napokon uspeo da "ubode" dabl dabl, ali je na kraju sve uprskao sa svojim isticanjem gubitnickog mentaliteta. Prilog: "U poslednjem minutu Šarić je izgubio loptu na 37 sekundi do kraja, a potom je Džejson Tejtum poentirao i štoperica se zaustavila na 22,5 sekundi (111:109)." Stupidni potezi nesumnjivo. Nista, Sarulja ce valjda ubosti jednom kako treba. :D Do tada ostaje brisanje klupe od strane sjajnog Hezonje.

Ko može da zabrani njemu da bude njihova legenda?!?!

pre 5 godina

И онда изгуби кључну лопту. Шиши је под притиском јако лош и то је доказао више пута... Иначе, одличан играч и штета што не игра за своју земљу...

Trice (3/3, šut iz igre 8/14), zabio je i za vodstvo 103-102 tri minute prije kraja, asistirao Simmonsu za 105-102, a onda zabio preko glave za 109-105 minutu prije kraja. Bravo Šiši
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (F16, 10. maj 2018 08:12)

Вук

pre 5 godina

@drago

Не знам која ти је намера али ако имаш за циљ да провоцираш људе овде, испадаш у најмању руку неозбиљан. Упоредити српску и хрватску кошарку је незахвално. Губите од Румуније и Естоније а ми играмо са Америком за злато сваке друге године.

Nemanja

pre 5 godina

Sve osim izbora Tejtuma za rukija godine bice ogromna nepravda.Vrlo je prosto,Tejtum je sa slabijom ekipom bez dva glavna igraca u direktnom duelu nadigrao Simonsa,imao bolju statistiku,njegov tim dominantno prosao.Jos bih samo dodao da u kosarci ne postoji gora stvar od igraca bez suta koji igra na spoljnim pozicijama.Mozes da imas 4 superstara ali kad se lomi ostavi njega samog udvajaj druge i veseli se pobedi.Tu spasa nema.

HARIS

pre 5 godina

I poslije kazu da u NBA ne trebaju treneri. Ovo je dokaz kakav je majstor svog zanata Bred Stivens! Ljudi, samo zamislite da su tu jos Hejvord i Irving, po mom misljenju Klivlend ne bi imao nikakve sanse.

Pedja

pre 5 godina

Moram priznati da sam ocekivao vise od Phile, ali sam se prevario... drago mi je za Boston, igraju pravu timski kosarku, podsecaju malo na San Antonio iz najboljih dana, ali imaju taj svoj smek... Stivens je vrhunski trener, majstor svog zanata, i bice borbe u finali konferencija...

drvobradi

pre 5 godina

Cini mi se da bi Filadelfija bila veci problem za Klivlend nego oslabljeni Boston, za koji navijam da uzme titulu. Ponajvise zbog trenera, igraju najlepsu kosarku.

Tv tv

pre 5 godina

Boston igra timsku kosarku i da su Irving i Hejvord zdravi, ne bi bilo lako ni Golden Stejtu u finalu. Ovako mislim da ce dobro namučiti Klivlend, možda cak i odu u finale. Sanse su po mom mišljenju 55:45 za Klivlend. U drugom polufinalu sanse su 60:40 za Golden Stejt. Ako ovako bude igrao i u ostalim utakmicama, i odvede Boston u finale,Tejtum zaslužuje da bude ruki godine, iako su vrhunske sezone imali i Micel i Simons.

Sreten Zujkic

pre 5 godina

Moze da se prica o Micelu i Simonsu koliko god, Tejtum je pokazao klasu, srce, znanje i kao ruki s ovako oslabljenim Bostonom stigao do finala konferencije jer je umeo i da se uklopi u tim. Definitivno ruki koji je obelezio sezonu...

Crnogorac

pre 5 godina

Ono cemu se ne pridaje paznja kod nas je istorija Bostona, velika organizacija i uspjesna istorija igraju bitnu ulogu i doigravanju, cak i u NBA takmicenju. Mogu oni da igraju i sa Klivlendom.

gagan

pre 5 godina

Da li je moguce da vec otpisujete Boston protiv Klivilenda? U svakom slucaju, imacemo "tim" na jednoj strani i Lebrona na drugoj, ja bih tipovao na timsku kosarku. Istrosio se Lebron prilicno u prve dvije runde, ali opet ce on ubaciti svojih 30-40 poena, tako da ce glavni zadatak B.Stivensa biti usporiti K.Lava i sut za 3p spoljne linije Klivilenda. Ukolikl to uspiju i ostanu na nivou u defanzivi, Boston ce imati prevagu.

Ivan

pre 5 godina

Eto znao sam da će ih izbaciti prvi jači tim na kog nalete! Vratilo im se za ono zaista besramno samohvalisanje sa samog početka plej-ofa kada su izjavljivali da sebe već vide ne samo u finalu NBA nego i sa peharom NBA u svojim rukama što je bilo više nego prepotentno! Pa Voriorsi se ne ponašaju toliko nadmeno a oni za razliku od Seventisiksersa imaju pokrića da to rade u košarkaškom kvalitetu koji poseduju na ogromnom visokom nivou, pa opet to ne izjavljuju na taj način! Epa bravo Seltiksi neka ste ih isprašili, da se malo spuste iz tog sna i shvate realnost hehe!

samo kazem

pre 5 godina

Otpisase ih svi i u seriji sa Milvokijem a oni u finalu, mislim da mogu i protiv Kinga, ovaj trener je lud i velikiii znalac! Ovo je kao da Barsa igra bez Mesija i Suareza i kidaju, sto je nemoguce, ali u Bostonu je sve moguce i nadam se 7 tekmi pa sta bude. :-)

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Cuj Filadelfija da se bori za finale, pa prosle sezone namerno gubili tekme da bi dobijali prve pikove, ne ide da oni vudu finalisti.

mickey ward

pre 5 godina

Svaka cast jos jednom Bostonu,svaka cast Bradu Stivensu neverovatnom treneru,kako god prosli u finalu konferencije zaista su po meni obelezili ovaj play off,osakaceni povredama nekih veoma bitnih igraca,ali i onima koji su bitni za rotaciju,pitanje kako bi se razvijali Tatum,Brown,Rozier da nije bilo tih povreda, dal bi imali ovoliku minutazu,oni su to momci iskoristili na pravi nacin i sa sjajnim igrama u odbrani i napadu tokom cele sezone,pogledajte Tatuma kako dominira u play offu svaku tekmu preko 20 poena preuzima odgovornost u vaznim trenucima uzima suteve kad se lomi utakmica,za odbranu da ne komentarisem po meni najjaci segment njegove igre decko 20 god,prosto neverovatno,mada pratio sam ga na Duke bio je dobar al ovako da ce dominrati na terenu u NBA stvarno nisam ocekivao,Ruki godine za mene i to daleko ispred svih,al ipak su Boston Celtics Boston Celtics napred do velikog finala!..

jordan

pre 5 godina

Mnogo mi je drago zbog cele ekipe Bostona.Volim ih jos iz ere Garneta,Allena,Pirsa,Ronda...Kompletna ekipa je na nivou,ali ja moram da izdvojim Tejtuma.Prva sezona i ovako da odigra i to plej of.Takvu prvu sezonu nisu imali ni mnogi superstarsi pre njega.Lako igra,ne muci se,siguran je na lopti,odlicno razume kretnje...Bice to opasan igrac u buducnosti verujem.

WillyWonka

pre 5 godina

Svaka čast Bostonu, a sreća što se ne kladim, jer bih ostao bez ičega, sve bih dao na Philadelphiju.
Kako god bilo dalje, Boston je nevjerovatan, dok će ova ekipa Philadelphije tek doći na svoje za par godina, ako ostanu na okupu. Sve imaju, osim iskustva i ovo ispadanje im je odlična škola za budućnost.

Dušman

pre 5 godina

@Crnogorac
"Ono cemu se ne pridaje paznja kod nas je istorija Bostona, velika organizacija i uspjesna istorija igraju bitnu ulogu i doigravanju, cak i u NBA takmicenju."
A ja mislio da NBA play off igraju igrači na terenu.U kakvoj sam zabludi ja do sada živeo... :D

cz

pre 5 godina

Mozda sam ja lud, ali mene Tejtum igrom i potezima sve vise podseca na MJ-a, nekako ima tu njegovu lakocu i gracioznost kad god uzme loptu, a tek prva sezona

Rocky Balboa

pre 5 godina

@zinjak prijatelju, nisi očito razumio, Simmons će sigurno biti superstar, ali ne radi se o selekciji već o tome da on nema šut, na tome mora krvavo raditi, mlad je....

Dacha

pre 5 godina

Odlicna play off utakmica. Jedno dvadesetak puta su se smenjivali u vodjstvu. Phila definitivno mora da prelezi 'decije bolesti' sto se play offa tice, pa mozda sledece godine urade korak ili dva vise. Mene odusevljava sa kakvom prisebnoscu Boston igra ove neizvesne zavrsnice, znacice im to puno u nastavku. Dosta je do trenera ali se mora igracima odati priznanje. A Bejns jos postade solidan centar. Samo dokaz da NBA moze cudo da napravi i od takvih , u sustini, netalentovanih ali predanih igraca. Ne bih odmah otpisivao Boston protiv Klivlenda, zavisi kako krene serija. Ako ih Klivlend ne brejkne prvu , moze serija i u svih sedam utakmica da ode.
(DukiNS, 10. maj 2018 08:49)
Koliko god mi iz nekog razloga mislili da je taj Bejns los igrac to apsolutno nije tacno. Kao prvo nijedan igrac u Nba nije los jer u suprotnom nikad ali nikad ne bi mogao da igra tamo a kamoli da godinama opstaje i drugo to kakav je Bejns "los" igrac najbolje se videlo ako se dobro secam na zadnjem svetskom prvenstvu gde je sa Delavedovom bio ubedljivo najbolji igrac u Australijskoj reprezentaciji koja je imala zapazenu ulogu na prvenstvu. Poenta price je da su svi igraci u Nba vrhunski igraci i nema losih,ima samo vrhunskih top zvezda i odlicnih i samo je na trenerima da im nadju mesto i ulogu u timu kao sto je Stivens uradio sa Bejnsom ili da damo drugi primer Snajder sa Insglisom ili Rubiom,Popovic sa Grinom i jos desetina drugih igraca. Meni je krivo sto nasi igraci Bobi ili Bjelica nekako ne mogu da se docepaju Bostona i trenera Stivensa jer sam siguran da bi nasao nacin da iskoristi sve njegove kvalitete za razliku od jednodimenzijalnih trenera tipa Van Gandi koji je imao i Bejnsa i Bobija i nije znao sta ce sa njima i Tibodoa koji sve rade po automatizmu i ne umeju da se prilagode igracima koje imaju i situaciji na terenu.

glen rajs

pre 5 godina

Ne znam kako će boston funkcionisati sledeće godine kad se vrate irving i hejvord, ne verujem da će tejtum i rozir posle ovakvih partija, baš želeti da sede mnogo na klupi.

bla

pre 5 godina

ovo je najbolji ishod za filadelfiju. dobili su dobro iskustvo u playoff-u a embid se nije povredio. Simonsu treba dosta vremena da radi na svom sutu i da verovatno odluci kojom rukom sutira ;-). o fulcu da ne trosim reci. dugo leto je pred njima i ova ekipa ce sigurno biti sve bolja vremenom ako ih povrede zaobidju.
boston je fantasticana ekipa, imaju mnogo dobrih igraca u dobrim godinama. rozier ili kajri je veliko pitanje za njih. kajri je superstar igrac, ali teri je odigrao fantasticno cvrsto i sigurno kao da ima bas dosta godina iskustva u kljucnim trenucima utakmica. bice sve bolji, a uz stvari koje je pokazao ja bih ga zadrzao itrazio nacin da dovedem AD-a za kajrija.

DukiNS

pre 5 godina

Odlicna play off utakmica. Jedno dvadesetak puta su se smenjivali u vodjstvu. Phila definitivno mora da prelezi 'decije bolesti' sto se play offa tice, pa mozda sledece godine urade korak ili dva vise. Mene odusevljava sa kakvom prisebnoscu Boston igra ove neizvesne zavrsnice, znacice im to puno u nastavku. Dosta je do trenera ali se mora igracima odati priznanje. A Bejns jos postade solidan centar. Samo dokaz da NBA moze cudo da napravi i od takvih , u sustini, netalentovanih ali predanih igraca. Ne bih odmah otpisivao Boston protiv Klivlenda, zavisi kako krene serija. Ako ih Klivlend ne brejkne prvu , moze serija i u svih sedam utakmica da ode.

Zinjak

pre 5 godina

@Rocky Balboa

Kad je Simmons bio na klupi, Filadelfija je kao tim imala +/- +48,dok je bio u igri +/- im je bio -63.. Još uvek je Simmons neiskusan, selekcija šuta mu je loša ,ali to ne znači da neće biti vrhunski igrač.

Tesham Mutna

pre 5 godina

Sve preko ovoga je šlag na torti. I da se izgubi od klivlenda nije strašno jer su prevazišli sva očekivanja. Ovo će mnogo značiti prvenstveno Tatumu i Brownu. Sa ovakvim timom stici do finala konferencije je veliki uspjeh! Biće ovo opak tim naredne sezone!

Jaran

pre 5 godina

petarczv
Ti je nagrada koja je prosle godine uvedena i glasaju treneri (nije ona zvanicna), ali opet je velika sramota da onakav genije nije dobio barem jedan glas.

Donekle poznavalac košarke

pre 5 godina

Boston je najtrofejniji klub u istoriji NBA od prve titule kad su uzeli 1957 godine a trener je bio tad Red Auerbak. A osnovani su 1946 godine ! Poslednju 2008 godine dugo se čeka na titulu.

Ove sezone da im se nije povredio Irving i Hejvord bili mogli do samog kraja a ovako biće vrlo teško protiv Klivenda koji jeste Lebron glavna poluga kao Lav koji odlično šutira trojke a malo veće iskustvo na strani igrača iz Ohajo u ovakvim serijama al Boston nema šta da izgubi te će igrat svoj timsku igru kako radi inače ove sezone. Dobra stvar što Seltiksi se polako vraćaju tamo gde im je mesto a to je u samim završnicama NBA plejofa.

chief666

pre 5 godina

Ne znam da li vi sto pisete da je fila neiskusna znate da je prosek godina u bostonu za 1 godinu manji nego kod file.takodje, fila nema rukija u ekipi. mislim ima fulca ali on nije ulazio u igru u plej ofu. eto i simons ako njega racunate kao rukija. poluruki. embidu je ovo 4 godina, saricu druga. znaci pored simonsa koji je kao ruki ostali igraci su uglavnom veterani. Nista nisu neiskusniji nego boston. braun druga godina, tejtum ruki, rozir treca godina. smart koji im je jako bitan igrac isto treca godina. tako da te price o neiskustvu padaju u vodu. boston je jednostavno bolji tim sa boljim trenerom. Svi filini talenti imaju neke nedostatke koje treba da poprave i verovatno im je plafon jako visoko( a videcemo da li ce ga dostici) dok mladunci iz bostona igraju jako zrelo i odgovorno za svoje iskustvo. naravno najveci ispit dolazi za nekoliko dana kad ukrste koplja sa LeBrontom, tada cemo videti od cega su napravljeni, i oni i bred stivens

Bratko SRB

pre 5 godina

Ubi ih Horford u sve 4 utakmice u poslednjim sekundama. Ovo je cudo kako Foladelfija izgubi ladno svaku utaknicu u poslednjem napadu greskama kao da su prvi put igrali kosarku.

Jaran

pre 5 godina

Povredio se Larkin (mozda kraj sezone), a iako ima malu minutazu bitan je kao i svi ostali igraci. Dobro koristi svoje minute, prava steta...

PimPong

pre 5 godina

Odlicna utakmica - svaka cast treneru Stevensu. Osim njega i Popa, i mozda jos dva-tri trenera, da je bilo ko drugi imao igrace koje je Boston imao, veliko je pitanje da li bi uopste igrali u play-off-o, cak i na istoku. Prosle sezone je Thomas rasturao, a bez Stevensa se bas nije proslavio nakon oporavka od povrede. Philadelphia je bas perspektivna. Saric, mada je izgubio loptu u jednoj od kljucnih situacija, je bio odlican. Da nije bilo njega, Boston bi dobio sa jedno deset razlike. Dobro se bori i u odbrani, a i u napadu za ofanzivne skokove (pogledajte koliko bacanja je imao), i ocigledno mu je stalo do njegove ekipe. Ali njihov kljuc je Embiid - ako moze samo malo mentalno da se smiri i da ne skace na svaku fintu, on bi mogao da postane najbolji igrac lige za tri godine. Tatum igra fenomenalno, ali sve ove price da li je trebao da bude prvi, drugi ili treci na draftu su besmislene. I on, i Mitchell, i Simmons su odlicni. Tatum je imao srece i zavrsio je u ekipi sa Stevens-om, koji mu je pomogao da postane ono sto jeste. Isto kao npr. Pop sa Leonardom.

petarczv

pre 5 godina

Gledajući kako ovi rukiji u Bostonu igraju, sticem utisak da bi za Boston odlično bilo da izvrše trampu Lenard - Irving. Dobiju odlično krilo,a zadrže odlične bekove koji mogu da ubacuju po 15+ svako veče što ne bi bio slučaj da ostane Irving (nema mesta za sve,a pitanje je da li će se on odreći svoje statistike zarad tima). Ovako, dobiju dodatak uz Ala koji je stariji i imaće Hejvurda oporavljenog.
(Zinjak, 10. maj 2018 08:58)

Pored zivog tatuma ti bi doveo lenarda a trejdovao jednog od najboljih plejeva u nba? Plus imas hejvorda koji igra na istoj poziciji i onda bi se tatum bas naigrao pored lenarda i hejvorda...

Powerslave

pre 5 godina

Simons uveseljavao publiku u TD Gardenu svojom mehanikom šuta :) Prosto je nestvarno da neko bude toliko dobar igrač, da dođe do tog nivoa, a da bude apsolutno operisan od šuta. Kako?
Filadelfija je u celoj seriji svaki put kad se lomio rezultat svaki put su i izgubili. A da su neiskusniji od Bostona pa i nisu. Odnosno možda nešto minimalno, ali svakako ne koliko se ističe.

Mislim da je ovaj poraz baš ono što je bilo potrebno Embidu, a možda i Simonsu. Mnogo su poleteli nakon regularnog dela sezone, kao da su superstarovi u supertimu, a zapravo su još zeleni i tek imaju da uče. Embid bi mogao malo i da poradi na sređivanju psihe.

Btw, ponovo je moglo da se vidi koliko he Horford značajan Bostonu. Kad se rezultat klackao u odlučujućim trenucima imao je ukradenu loptu i koš. Bukvalno je samo sa ta dva poteza zaustavio Filadelfijin momentum i dao ga Bostonu.