Utorak, 08.05.2018.

09:45

Kako bi Brajant zaustavio Džejmsa?

Kobi Brajant objasnio je kako bi on pokušao da zaustavi Lebrona Džejmsa u ovogodišnjem NBA plej-ofu.

Izvor: AK

Kako bi Brajant zaustavio Džejmsa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Zeljko

pre 5 godina

Da ne bi Kobija uzese Spanci Amerima zlato na olimpijadi...Lebron ima bolje fizicke predizspozicije...obojica dobri momci, to je najvaznije...sad, ko je bolji, manje bitno...

Bob

pre 5 godina

Imao sam rezervu ali Lebron je najbolji igrac kojeg sam gledao od 1985 godine a gledao sam sve. Postoji neki iracionalni antagonizam prema njemu ali to na stranu stvarno je Kralj.

Dr mr

pre 5 godina

Nema sumnje da zna Kobi šta priča. U ranoj fazi LBJ je imao ubitačan desni ulaz, pa su ga usmeravali levo. Sada se čini da je levi jači, ali ne bih se usudio da ga usmerim u desno. Mislim da je za čuvanje LBJ najvažnija snaga. Durent se ne računa, on može sa onolikim ručerdama da čuva i bez guranja.

mate

pre 5 godina

za ovu legendu sto je napisala da je utah 1998 imala jaci tim- petorka utah - stockton, malone, Russel, Hornacek, Ostertag.. Bullsi- Jordan, pippen, rodman, kukoc, Harper, Steve Kerr, luc longley... dakle bez jordana bi bullsi mogli s tom utahom.

filipo

pre 5 godina

MVP aka jeremija...Juta imala jači tim i bila je favorit ali je Čikago imao MJ.Navijao sam za Jutu u oba finala ali protiv MJ niko nije imao šanse,mada je Juta imala pobedu 1998. da izjednači na 3-3,ali MJ ote loptu Melounu,Rasela poslao po burek i kao na treningu mrtav ladan dade koš za titulu.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@filipo
Laž je da je Juta bila favorit u oba velika finala. I to velika laž!
MJ je svaki put sa Čikagom bio favorit u finalu. To je bar lako proveriti u eri interneta.

Vlada

pre 5 godina

@Lebron supreme
Hjuston je jos imao i "anonimusa" zvanog Klajd Dreksler...pa Robert Ori,Sem Kasel,Keni Smit...solidno popunjen tim sa sampionskim kovom(bez obzira sto su uzeli 2 titule kad Dzordana nije bilo).
Argument starosti igraca je veoma relativan jer je Juta nakon tesnog gubitka od Sijetla '96 naredne dve sezone igrala finala.Juta je'96 izbacila uvek dobri San antonio sa Robinsonom,Son Eliotom,Del Negrom,Ejveri Dzonsonom...Hakim je bio clan drim tima 3 u Atlanti.
Govoriti da je Kemp imao samo kucanja je netacno.Uvreda je porediti ga sa D.Dzordanom.Tesko ih je i porediti jer nisu ista pozicija.Pravilnije bi ga bilo porediti sa npr. Blejk Grifinom.
Procitaj ponovo komentar @super_zebra.

Nathan

pre 5 godina

Kobe ne moze da se poredi sa Lebronom nikako. Broj titula nije merodavan. Pa onda je Ori jos bolji? Gde su Kobiju bile asistencije, skokovi? Sut iz igre los... Sta vise Vestbruk i Harden su mnogo dominantniji igraci od Kobija i to pokazuje statistika.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@samba
Liga naredila Golden Stejtu da zaborave da igraju košarku u situaciji kada su poveli 3-1 i onda Lebron utrpao po 41 poen naredna 2 meča i postigao 9 od poslednjih 12 poena u odlučujućem 7.meču...I sve to po naredbi Lige?!
Samba čoveče, molim te nastavi da nas uveseljavaš koementarima, veruj mi da sam se dobro ismejao:)
Pozdrav i svako dobro

filipo

pre 5 godina

Lebron supreme mora da se šališ ili nisi pogledao 5 utakmica u životu.Pogledaj samo sa kakvim banditima je MJ osvojio titule 1991-1993,centri Venington,Longli koji ne bi mogli ni u Evropi da igraju.Kažeš matori Meloun i Stokton a Juta bila favorit u oba velika finala 97. i 98.Podsmevaš se Sijetlu i Šon Kempu,Pejtonu,Detlefu Šrempfu...Smešan ti i Hakim jedan od 3 najbolja centra ikada.Bravo za tvoje(ne) poznavanje košarke.

Lebron supreme

pre 5 godina

super_zebra, 8. maj 2018 16:16) a koga su ti Supersoniksi dobili na putu do finala? Houston sa starim Olajuwonom i Jutu sa starim Malounom i Stocktonom. Shawn Kemp? Jednodimenzionalni igrač koji sem kucanja ništa nije ni imao. Kao danas Deandre Jordan otprilike.
Jordan bi dodavao Paxton-u za tri poena - pogodak, BJ Armstrong-u za tri poena - pogodak, Keru za tri poena - pogodak. Sve sami pogotci. Imao dva najbolja odbrambena igrača uz sebe, Rodmana i Pipena.
a Lebron?
4 all stara, od toga dva MVP-a je Golden State morao da izvede na teren da bi pobedili tog čoveka!

jsx

pre 5 godina

Lebron je dao 33 poena u proseku protiv Durenta (2017), a 28 Kavajiju (2015), nije bas da su ga zakljucali kako neki pisu.
E sad, ne kaze Kobi da bi Lebron bio jednocifren, sto je nemoguce, ali ako ga spustis na tih 28 npr. vec je mnogo bolje. Na 25 sa ovakvim Kavsima vec mozes da racunas na laganu pobedu

day

pre 5 godina

Kaze lik pusti to sto ga je drao 16:6 u medjusobnim i nadjacao u svim parametrima, nego gledamo "face to face" (sta god to trebalo da znaci), tu je Kobe bolji. Nivo deluzionalnosti mrzitelja Jamesa iz dana u dan me fascinira.

Ja to tako

pre 5 godina

Kavaj Lenard bi ga stavio u dzep.Bolji igrac od njega u oba pravca, kad pomislim kako ga redovno zlostavljao ovom nije bilo dobro.Steta za Kavaja sto je povredjen ili sta vec zna se ko je najbolji igrac.Dzejms teska prevara od igraca, lik ne zna osnove kosarke, na svakom mecu pravi korake cak je I petokorak vise puta napravio, komedija.Realno nije ni u 10 najboljih.

super_zebra

pre 5 godina

@James je igrao protiv najjačih timova

Obicno se ne upustam u ovakve diskusije, ali ovog puta nisam mogao.
Za tim Seattle SuperSonics-a iz '96 reci da su imali samo Payton-a je stvarno velika uvreda.

Igrao je tu neki lik, zvao se Shawn Kemp, mozda si cuo za njega?
He was a six-time NBA All-Star and a three-time All-NBA Second Team member.
Te sezone je imao skoro 20 poena u proseku, a kako je samo zakucavao!

A bio je jos neki nebitan lik, Detlef Schrempf, pazi Nemac a igra kosarku!? Gde to ima?
He was an All-NBA Third Team member in 1995, a three-time NBA All-Star and the NBA Sixth Man of the Year twice.
I one je te sezone imao 17 poena u proseku.

Ja stvarno sa svojih 40 godina postajem isuvise mator da citam ova klinacka prepucavanja. Mozete vi da volite, ili ne stil igre danas, ali reci da tadasnji Seattle SuperSonics nije bio jak tim je stvarno ludost.
Ima na youtube sve, mozete lako i da nadjete, obrazujte se ljudi.

Niki

pre 5 godina

@mikica
Mani me odnosa pobeda/poraza i bolje statistike u karijeri,ovde je debata face to face njih dvojice. Ne znam na koju foru ,ali Kobe ga je uvek nekako dobijao tu. Isto sam bio stava dok sam bio mladji za Seka da je možda najveći od centara jer je i Hakima i Robinsona i sve velike centre od ranije kacio generacijski,a mladje unistavao dok nisam video snimke protiv Rodmana. A Rodman kada god je bilo važno i koga god čuvao dominacija i naravno prsten.

xd

pre 5 godina

@xd gde se moze pronaci ta Kobijeva emisija Details?
(Pop, 08. maj 2018 12:20)

E sad sam triput presao listu klipova sa Youtuba i nema ga. Mislim da ga je ESPN izbrisao zbog autorskih prava.

Mikica

pre 5 godina

Lebron ima 16-6 protiv Brajanta ej 16-6 pa ma koliko bile nevazne i to Lebron imao 20g ovaj u prajmu!Lebron ima vise skoka asustencija bolji je u odbrani od Brajanta da ne pricam o procentima suta!!!Bron je i duplo veci jaci i sa polu pismenim igracima vodi tim u Finala NBA!Kobe bez Seka nije mogo nista 3mvp finala Sek posle ga izvukao Gasol.

kaurin

pre 5 godina

Ahem... Kad je to Shekil dobro igrao protiv Hakima i Admirala ? Svasta ljudi pisu... A Brajant, igracina. On i LeBron ce ostaviti dilemu ko dolazi posle “Njegovog Leteceg Velicanstva”.

Miki Lazic

pre 5 godina

Robin Hood, 8. maj 2018 09:58
Interesantno je npr. da je u prvom mandatu u Klivlendu Lebron igrao 13 puta protiv Brajanta( 8-5) u korist Lebrona, a to je ipak bio period kad su Lejkersi uzimali titule.

Brajant malo sutra

pre 5 godina

(top10, 8. maj 2018 13:01) barem je pametniji od tebe, toliko je sigurno. a što nas ti ne prosvetliš svojim znanjem i argumentima, kad si tako pametan?

Niki

pre 5 godina

Džejms je igracina,ali svako može da ode na YouTube i da kuca okršaje medjusobne i vidi ko je bio bolji. Ok,stoji da je LeBron bio još u razvoju,ali skoro svaki put ga je Kobe stavljao u džep. Isto kucajte i U.S. Tim na olimpijadama,kada je teško lopta je bacana Kobeu u ruke.

kakav Bryant

pre 5 godina

Bryant je bio asocijalan tip, ljudi. Taj njegov mamba mentalitet je prosto asocijalno ponašanje. Tako je oterao Šeka - čoveka koji mu je doneo tri titule, tri puta bio Finals MVP. Tako je oterao Fila Džeksona, tako je oterao Dwighta Howarda. Do sledeće titule mu je trebalo 8 godina, uz all star podršku Lamar-a Odom-a, Pau Gasola (još jedan asocijalan, natmuren tip), a potom i Ron-a Artesta - najboljeg odbrambenog igrača lige tada.

Pogledajte šta radi Bryant u svojoj poslednjoj utakmici - daje 60 poena, ego-manijak! uz koliko šuteva, pa 50 normalno! Da je on zaista veliki igrač, opsrostio bi se kao Jordan uz 19, 20 poena i to bi bilo to. Ali ne, ego-manijak Bryant mora da pokaže kako i sa 39 godina može da natrpa toliko peona, ako mu daju da šutira koliko god hoće, a protivnički igrači se skoro pa sklanjaju s puta.

Rale

pre 5 godina

Setite se timova Sparsa koji su morali da imaju Brusa Bouena koji je bio u svoje vreme mozda najbolji defanzivni bek,Seltiksi imali Tonija Alena koji je u zadnjih 15 godina najbolji defanzivac na svojo poziciji,svaki od najjacih timova su morali da imaju igraca koji ce da cuva Brajanta. I on je opet davao svoje poene iako su mu disali za vratom 48 minuta. Meni je zao Lebrona ove sezone jer igra stvarno sam u vecini meceva,nema adekvatnu pomoc od ostalih,ali opet taj istok je toliko slab da ce verovatno pet uci u finale. Ja mislim da bi Pelikani usli u finale da su na istoku,bez preterivanja. Licno bi voleo da Pol i Harden uzmu konacno prsten,vise zbog Pola jer ima vec 33 godine i steta bi bilo da nema titulu. Umorio sam se od Ratnika koji su bili simpaticni dok Durent nije dosao. Nadam se nekom trejdu Lejkersa za Lenarda i jos 1 igraca da dovedu i sve je moguce sledece godine. Nisam se radovao 7 godina kao navijac Lejkersa.

Milos

pre 5 godina

(Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega, 08. maj 2018 12:37) Odrao bi ga Brajant 1 na 1 i ne bi se oznojio. Cak je i Dzordan rekao da je jedini igrac koji moze da ga dobije 1 na 1 Kobi. Kad Brajant prica o odbrani i taktici svi cute pa i Fil Dzekson,to prvo moras da znas pa onda sve ostalo.Ako nista drugo pogledaj na tjubu snimak Brajanta kako sa 19 godina u direktnom duelu sa Dzordanom ubacuje 33 poena. Doduse,Dzordan je postigao 36 ali opet,to je Dzordan. Ovaj vas je prosto klasa ispod ma kakvu statistiku izvadili. Isto kao sto je Kristijano klasa ispod pravih legendi. Bukvalno ista prica! Dzordan,Brajant,dva prazna mesta pa tek onda ostali neka se poredjaju kako hoce.

top10

pre 5 godina

i još jedna stvar - Bryant je živeo u inostranstvu tokom odrastanja, putovao, otac mu je bio profesionalni igrač, i u NBA ligi. Tako da je njemu put u NBA pripremljen, i došao je u tim sa tradicijom pobeda, koji je bio spreman da u narednim godinama napadne titulu.

James, s druge strane je odrastao bez oca i u siromaštvu.

I šta je Kobe napravio kada je došao u ligu? Ulazio s klupe prvih godina, nije postizao 20 ili više poena po meču do svoje treće sezone. James je 15 godina u ligi, svake godine je imao preko 20 poena po meču! Procenat šuta od 53 posto!
(Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega, 8. maj 2018 12:37)

U moru glupih komentara, ovaj odnosi apsolutnu pobedu! Svaka čast!

hero-baller Bryant

pre 5 godina

Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija. Šta je bilo sa lejkersima kada je Šek otišao 2004-e? Nisu došli ni do plejofa naredne sezone, čoveče. Ako je Kobi tako veliki igrač, što nije te godine, kada je bio već osmu godinu u ligi doveo tim do plejofa?

James je uvideo problem sa hero-ball igrom i zato odlučio da ne bude samo skorer, zato je dodavao loptu, skakao itd. James u karijeri ima 27 poena po meču, 7 skokova i 7 asistencija, uz 53 posto šuta iz igre, alo! ko to ima sem njega?

za ortaka

pre 5 godina

Vrhunske igrace ne mozes potpuno da zaustavis, nego samo da usporis. Ako su raspolozeni i udju u seriju, ne mozes ni to. Kobi ovde ne prica kako bi LeBron dao 7 poena kad bi ga neko ovako cuvao, nego da je ovo generalno bolji pristup. LeBron je sila ali ovo sto su Indijana i Totonto radili je smejurija, stavili ljudi Anuobija i Bogdanovica na njega.

Ma znas

pre 5 godina

Mozes i da pevas, dzaba je. Krenuce u desno pa ce da zavrne u levo ili ce jednostavno desnom stranom razgrnuti do kosa, ili ce se baciti fejd-avej ili napraviti step bek sut ili jednostavno podeliti pas. Ne mozes da ga zaustavis. Njegove saigrace da, ali njega ne.
(Znam, 8. maj 2018 09:47) # Link komentara

Kaze covek da zna? sta li ti sine znas? imas verovatno 13 godina i nikada nisi pogledao Brajantovu utakmicu. A da ne komentarisem ovo pametovanje u vidu step back-a i ostalog, sto i ne znas sta je vec si napisao da ispadnes pametan.

Darko

pre 5 godina

Lebron kobe 16:6 u nebitnim utakmicama regularne sezone kao sto je Toronto jak u regulanoj sezoni,tako su i oni Cavsi pobedjivali Lejkerse medjutim u playoffu Cavs:Orlando 2:4..Lejkers Orlando 4:1.."Jordan da zahvali Wariorsima" a Dalasu i Spursima? Ko je cuvao Lebrona kada je unisten od Dalasa? Protiv Leonarda je ostvarivao brojke samo u Blow outu kada su ih Spursi pregazili,naravno da on sad izgleda nezaustavljiv kada ga cuvaju duplo manji ljudi od njega kao Bojan ili ruki Anunobi. Vrhunski igraci tipa Mj,kobe,Lebron ne mogu da cuvaju jedni druge..Zamislite niko ne zna da Lebronu iznudi ofanzivne faulove ili da ide na njega svaki napad da ga natera da pravi faulove..pa naeavno da ne,jer tako ne funkcionise Nba,osim sto je kosarka to je i biznis...Inteligentni igraci tipa Rodman,Bird ili neki danasnji bi sigurno svakog igraca mogli da navucu na faulove ali to jednostavno tako ne funkcionise tamo! Vecina kosarkaskih strucnjaka se slaze da bi Jordan imao 40+ danas u proseku,lik je polu mrtav 2003 ubacio 43 na trosnim kolenima protiv zone i handchekinga. A da zahvale ostali sto se MJ penzionisao u prajmu! Ustvari cekaj a da nije,pokidao bi ahilovu tetivu..medjutim da je Lebron igrao sa Shaqom ccc!!!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Bilo bi zanimljivo da Nikola Jokic objasni kako bi on cuvao Lebrona, Kralj bi mu pobegao svaki put i naravno poentirao.

James je igrao protiv najjačih timova

pre 5 godina

Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.

Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.

James je bio u tri finala protiv Golden State-a koji je igrao sa 4 all star-a! Kada je Jordan igrao protiv tima koji je imao barem tri all star-a? Nikad, eto kad!

jaaa

pre 5 godina

@samba

Ali Dzejms nije davao 40 poena samo Indijani i Tornotu ili ti pratis nba samo ove godine... On je i vrhunskim defanzivcima Grinu i Durentu stalno trpao 30+, a nekad i 40...

samba

pre 5 godina

Normalno. Zatvoris mu sut i pustis ga na ulaz na desnu stranu gde ga ceka centar. James nije neki suter, i potrebni su mu ulazi da dodje do samopouzdanja, kako bi pogodio suteve iz daljine. Ako bi mu neki centar zalepio 2-3 banane, onda bi prica bila drugacija.
Naravno neke igrace je nemoguce cuvati i ako znas na koju ce stranu, ali ne i igrace tipa James, koji nisu nesto kreativni poput Jordana, Brajanta, Penny Hardawaya, Trejsija.
Toronto je presmesna ekipa od rostera do trenera. Mene stalno iznenadjuje cinjenica da su oni u vrhu Istoka, bez obzira kakav je Istok.
Neko velica Jamesa, sada, kada je Indiani i Torontu ubacio po 40p.
Pogledajte sastave tih ekipa, pa oni su smesni. Clevelend i bez Jamesa ima zvucnija imena. Sta vam je Derozan? J.R. Smith je za njega doktor kosarke.
Lauri? Smesan igrac.
Videcemo Lebrona protiv GSW, nadam se, kako ce onda da dominira.
Samo da liga ne namesti, kao one godine, kada je bilo 3-1 za GSW, a onda Warriorsi zaboravili da igraju kosarku za kratko vreme po nalogu vrha NBA lige i James doneo Clevelendu prvu i jedinu titulu.
Mislim da Lebron nije nezaustavljiv, mislim da je prezasticen kao i Harden.
Nad njima sudije ne dozvoljavaju igranje odbrane.

helios

pre 5 godina

Kao i svaki veliki projekat NBA lige, tako je i Lebron James igrac koga je liga max pomogla. Sudijski kriterijum je prilagodjen njemu, sudije su prestale da sviraju korake i danasnja NBA liga lici na rukometnu utakmicu.
Naravno, pravila su jos tu, samo ih niko ne postuje.
Lebron James ima svakako nedostataka, poput driblinga, odbrane, igre 1-1, mada, liga se potrudila da te nedostatke zamaze u ocima gledalaca.
Prakticno svaki put kada mu ulaz ne prodje (slicno Hardenu) sudije dosudjuju faul nad njim. One ulaze koji prodju protivnicki igraci se i ne trude da zaustave, jer ce svaki pokusaj biti faul.
Prosle godine u finalu GSW su pustili Jamesa da igra a zaustavili ostale. On je nabijao statistiku a GSW olako uzeo titulu.
Nikada se Lebron nije prosetao do finala, sve je to bilo na misisce, poslednje sekunde, i uvek uz veliku sudijsku pomoc.
Nije teorija zavere ako tvrdim da je liga unistila centarsku poziciju namerno,upravo zbog Lebrona, jer kako odjednom u ligi gde je oduvek bilo fantasticnih centara, nemate jednog odlicnog centra vec gomilu igraca tipa M.Gasol( Kazins, Jokic, Horford). Cak i taj M.Gasol jedino gde je nesto odigrao bilo je u NBA, u Evropi je bio na nivou R.Katica.
James nije rodjeni sampion, on je neko u koga je mnogo ulozeno i koji je radom, trudom, steroidima dosao u poziciju da bude najbolji.
On pravi faulove u napadu, korake, baca cigle kada ga neko malo stegne, ali mora mu se odati priznanje za posvecenost, istrajnost, zelju.

Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega

pre 5 godina

i još jedna stvar - Bryant je živeo u inostranstvu tokom odrastanja, putovao, otac mu je bio profesionalni igrač, i u NBA ligi. Tako da je njemu put u NBA pripremljen, i došao je u tim sa tradicijom pobeda, koji je bio spreman da u narednim godinama napadne titulu.

James, s druge strane je odrastao bez oca i u siromaštvu.

I šta je Kobe napravio kada je došao u ligu? Ulazio s klupe prvih godina, nije postizao 20 ili više poena po meču do svoje treće sezone. James je 15 godina u ligi, svake godine je imao preko 20 poena po meču! Procenat šuta od 53 posto!

barnabi

pre 5 godina

Ljudi koji pominju Dalas 2011, i Lebronov poraz od 4:2 kao nesto sto se ne sme desiti najvecima, sve je to ok, ali budite posteni, taj isti Dalas je u tom plejofu pocistio Kobija sa 4:0

Jezekilj

pre 5 godina

Jednom je Majkl Džordan rekao da bi čuvao Džejmsa tako što bi ga tjerao na lijevi ulaz. Sljedeću utakmicu LeBron daje koš polaganjem za pobjedu na lijevi ulaz.
Novinarima poslije daje izjavu na račun Džordana:"I guess that theory is wrong."
Ne može se čuvati LeBron Džejms.

Vinetu Papadopulos

pre 5 godina

Koliko je neumesno upoređivati Kobija i Lebrona, ja ne verujem. Lebron je fenomen u fizičkom smislu i ima pobednički mentalitet, nema šta. Niko to ne osporava, i zaista je rođeni šampion. Ali pogledajte u kakvoj eri on igra NBA. Ova NBA ne može da se uporedi sa NBA između 1990-2010 po kvalitetu. Lepo je napisao neki lik komentar za Jasikevičiusa; on 98’ nije prošao draft a ko sve danas igra NBA. Kobi je nešto posebno, posle MJ možda i najveći igrač (ne najbolji, ali najveći sigurno). Pa čovek dođe i ubaci 81 poen protivniku za veče. O čemu pričamo...

petarczv

pre 5 godina

@mico
"brajant je bio neverovatan igrac medjutim lebron je bolji.Ima mnogo jacu statistiku"

To je klasicno pojmljenje kosarke lebrotova lebron je bolji ima jacu statistiku... Dok ne shvatite da statistika ne igra kosarku dzabe sve. I toronto je statisticki bio najbolji na istoku pa popise metlu, imali su najbolju klupu u nba statisticki pa pospise metlu...

Pablo

pre 5 godina

Zašto bi bek čuvao krilo? To je isto kao kad bi stavili kako bi LeBron James čuvao Hakima Olajdžuvona.

Kobi je mnogo više klač bio tokom karijere, Džejms je to ove sezone.

Šut Kobi, taj fejd avej Kobi definitivno, to svi znaju. Mamba je posle Brajanta i uz zdravog T-Maca najveći umetnik na poziciji 2.

Ne bi ni LeBron njega čuvao, nego deca misle ko je jači taj je bolji.

j

pre 5 godina

@G.S.

Ti hoces da kazes da Lebron svaki napad pravi korake??

On korake pravi mozda 1,2 u 5 utakmica.. Samo sto nekad zna napraviti malo vece korake, ali sta da se radi.. Sudije su svakako kriminalne.. Zaista pricas neistine..

ProdigyCZ

pre 5 godina

Mozete da polemisete o Kobiju i Lebronu,ko je bolji,ali izostavite Dzordana od te price,on je klasa za sebe.Nikad licno nije bio zaustavljen u celoj seriji,nikad mu se nije desio Dalas,i Kobi je imao svoje propuste.Jedino 95'nije odigrao kako treba ali zato postoji realno opravdanje,vratio se nespreman.I te price o Golden Stejtu su smesne,kao nije Dzordan imao konkurenciju,e pa zato sto su njegovi Bulsi bili tada kao danas GSW u ozbiljnim igrackim godinama,svi su bili preko tridesete i opet su bili najbolji,prevashodno zbog Dzordana,6-0 u finalima nije slucajnost koliko god kosarka bila timska igra.

igor

pre 5 godina

Interesantni ja kod Lebrona ne vidim levo i desno kretanje. Nekako je to uvek pravo na kos, a zavisno kako se postavi odbrambeni igrac, on ga otrese levim ili desnim ramenom. Covek ima sirinu i tezinu i to je to. Ne treba njemu 4 driblinga i lomljenje kolena protivniku kao sto mora Irving, jer je mnogo manji.

vlada

pre 5 godina

Lebron vs Kobe

22 Games
16-6 za Lebrona

Lebron u tih 22 utakmice:
28,2 poena 7,4 skokova 7,3 asist. 46,9 % FG

Kobe u tih 22 utakmice:
24,6 poena 5 skokova 5,2 asist. 42,8 % FG

Brajant je precenjen

pre 5 godina

i šta onda? otvorio bi mu prostor da ide u desno na ulaz, gde je nezaustavljiv. Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, imao je nepravilan šut, bio je spor za svoju visinu i težinu i imao je premale šake za košarkaša na toj poziciji. Uzeo je previše novca poslednjih godina svoje karijere kada nije bio nizašta i unazadio franšizu La Lakers-a. Lebron nije imao ništa, došao je sa dna i posle par godina postao najbolji igrač lige.

agent mahoun

pre 5 godina

Fora je u tome da ga izbaciš iz komfor zone. Sigurno ne bi imao toliko lakih koševa onda bi se više i umarao više mašio i slabiji bi bio u odbrani.

Dovoljno da imaš neke šanse na kraju ali Toronto je prežaljen možda ga Tejtum sačuva.

YyY

pre 5 godina

Брајант прецењен играч. Лоши проценти шута, асистенција није постојала у његовој игри, скок такође, само изолације, изолације и изолације. Без О'Нила не би ни освајио три титуле, а без судија ни титлулу против Бостона 2010.-е кад је Бостон у седмој опљачкан. Лиги је био потребан нови Џордан па су изхајповали Брајанта. Леброн две класе изнад Брајанта, уз раме Џордану. Џордан да захвали Вориорсима што се и даље води полемика Џордан/Леброн. Једини аргумент на страну Џордана против Леброна је број титула, а и ту би га Лаброн стигао да није Вориорса, а можда и хоће.

Igor Pg

pre 5 godina

Kobi je uvek imao jace saigrace pored sebe iako je neminovno po meni odmah treci igrac iza lebrona i dzordana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mico, 8. maj 2018 10:04)

Hahahhaa, odavno vam ovdje pisem, zivio sam dugo u americi i dalje sam cesto tamo, volim kosarku a i poslom sam dosta povezan sa kosarkaskim svijetom.. U Usa jednostavno Brajanta ne smatraju ni u top 10 svih vremena! Sramotno kakvih komentara ovdje ima.. Da jednog Brajanta stavljate u isti kos sa Dzordanom i LeBronom koji su nesumnjivo najbolji igraci u istoriji igre.. Pa znate li da kad je na jednoj utakmici 2014-e godine u Stejplsu oficijalni spiker Brajanta nazvao najvecim Lejkerom svih vremena pola sale umrlo od smijeha?! Dakle on nije najbolji ni medju Lejkersima jer navijaci mnogo vise vole Dzabara i Magica nego Brajanta.. Pozdrav eksperti!

neko

pre 5 godina

Pustiš ga u desno, on zakuca , pustiš ga u levo on da šut,za lebron ne postoji odbrana,samo možeš da se moliš Bogu da mu je malo lošiji dan!

IvanRagnar

pre 5 godina

Za sve klince sto pisu samo podatal da Brajant ima duplo vise izobora za defaznivnu petorku lige nego Dzejms... Ovo sto LBJ radi nije nista novo, Kobi je u 34-35 godini trpai 28 poena, 6 skokova i 6 asistencija (prije kidanja ahilove gdje je sam uveo Lejkerse u plej-of) ... Ljudi brzo zaboravljaju... Kobi je u NBA usao na mala vrata, izbacite mu prve 2 sezone gdje je presjedio na klupi i to su vam brojke slicne Lebronu...

Djole

pre 5 godina

O cemu ovde ljudi pricaju,ja stvarno ne znam...pa Lebrona celu seriju cuva ruki,alo ljudi i vi se divite kako ga on razbija,pa bilo bi glupo da ne moze da ga nadigra...stite se kako je Brajant unistavao rikije koji ga cuvaju! Drgo nemojte misliti da ce ovako biti dominantan protiv Durenta,jel ga je Diurent ove sezone i prosle totalno nadigrao i u napadu i u odbrani i toga je Dzejms svestan i te kako! A trece setite se finala protiv Sparsa,pa Lenard ga je dovodio do ludila odbranom,zamislite da sad igra protov njega,a slozicete se Lenard je danas daleko jaci igrac nego iz onog finala,tako da nemojte previse da ga dizete u nebo! Lebron je sjajan da se ne lazemo,jedan od najboljih ikada...Da se vratim na jos jedan komentar,znao je Kobi da ga cuva dobro i te kako,samo steta sto nismo imali proilike da ih gledamo i nekom finalu 2008,2009,2010 kad je Kobi bio najboljo igrac sigurno...bilo bi to najgledanije utakmice mozda u istoriji! I ako nisu igrali na istoj poziciji trazili su da se cuvaju kad se lomi rezultat,sto danas ove velike zvezde na rade!

The Klaw

pre 5 godina

Pitajte Leonarda. Sta izmisljate toplu vodu kad imate igraca koji je mogao efikasno da cuva LeBrona 1 na 1 sa i bez lopte, presing preko celog terena od linije do linije, na postu, u tranziciji.

mico

pre 5 godina

brajant je bio neverovatan igrac medjuti lebron je bolji.Ima mnogo jacu statistiku,on je kompletniji igrac svih vremena.Jak,brz,precizan,igra i ledjima i odbranu,neverovatne asistencije.Kobi je uvek imao jace saigrace pored sebe iako je neminovno po meni odmah treci igrac iza lebrona i dzordana.

Koza

pre 5 godina

Dzordan je rekao suprotno od ovoga sto je rekao Kobe, a sad vidim da je to izjavio 2013. kad je Lebron bio vec razvio sut. Kome verujete, Kobeu ili GOAT-u?

xd

pre 5 godina

Kobi vodi jednu vrlo interesantu emisiju, zove se Details. Ukoliko nemate nikakvog iskustva sa profesionalnom kosarkom, otvorice vam oci, hvaticete zapravo koliko analitike ima u tom sport, a slusati Kobija kako objasnjava stvari je slag na torti.

Koza

pre 5 godina

Zanimljivo jer je Dzordan rekao suprotno. Dzordan je rekao da bi ga zaustavio da krene desno i da bi ga naterao da ide u levo jer bi tad uzimao duze suteve dok ako ode desno onda ne moze da ga zaustavi do kosa. Mada, moguce je da je to zbog toga sto je u to vreme Lebron bio mnogo losiji suter.

Pera

pre 5 godina

Ili uradis ono sto rade ekipe koje su ga pobedjivale. Pustis ga da radi svasta, ali zatvoris podrsku (Lav, Korver ili u Majamiju Vejd, Alen) i on nek nabija statistiku, ali ne moze da igra sam koliko god jak bio. On ce utrpati 40, kao i ostatak ekipe, na njegovim pauzama nece znati sta da rade. Drugacije ne moze. Kao sto je Melo ogranicen sutom, pa ga pustas na poludistancu i resis posao.
Dzordan je vukao tim, a LeBron umesto to da radi, pokusava da bude tim. Zato svi koji dodju da igraju sa njim ne napreduju

mate

pre 5 godina

lako je govorit moy bryant.. u finalu 2001 ti i lue ste se prvu utakmicu izmjenjivali na iversonu pa je 44 poena ubacio.. da je lebronu shaq iz najboljih dana moga bi dobit ovaj golden state- ovako ipak nema sanse nikakve...

sef strucnog staba

pre 5 godina

Nikako, jer tu odbrane nema. Toliko stvari dobro radi, toliko je raznovrstan, najkompletniji i najbolji igrac ikada. Prosto ne znas odakle udara.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Koliko klinaca ovdje pise. Kad svaki klinac pocinje da igra kosarku i kad bi imao opciju? da igra kosarku kao Jordan ili Kobe ili Lebron? Garantujem da bi malo ko htio da igra kao Lebron. Kad si centar , sigurno svi hoce da igraju kao Hakim umjesto kako Jokic igra na primjer.Jednostavno Kobe a da ne pricam o Jordanu, imaju i bolji sut i ulaz i bolje driblinge. A to je poenta kosarke.

Robin Hood

pre 5 godina

Ovi sto misle da Brajant nije u stanju fa cuva Dzejmsa nek se ne trude vise da gledaju kosarku... Imali su toliko duela ova dva momka i Brajant je pokazao da je dorastao da ga cuva. Ko je iole pratio kosarku za o cemu pricam, cak je vise stete on nanosio Dzejmsu u napadu nego sto je Dzejms njemu, toliko.

Znam

pre 5 godina

Mozes i da pevas, dzaba je. Krenuce u desno pa ce da zavrne u levo ili ce jednostavno desnom stranom razgrnuti do kosa, ili ce se baciti fejd-avej ili napraviti step bek sut ili jednostavno podeliti pas. Ne mozes da ga zaustavis. Njegove saigrace da, ali njega ne.

Robin Hood

pre 5 godina

Ovi sto misle da Brajant nije u stanju fa cuva Dzejmsa nek se ne trude vise da gledaju kosarku... Imali su toliko duela ova dva momka i Brajant je pokazao da je dorastao da ga cuva. Ko je iole pratio kosarku za o cemu pricam, cak je vise stete on nanosio Dzejmsu u napadu nego sto je Dzejms njemu, toliko.

xd

pre 5 godina

Kobi vodi jednu vrlo interesantu emisiju, zove se Details. Ukoliko nemate nikakvog iskustva sa profesionalnom kosarkom, otvorice vam oci, hvaticete zapravo koliko analitike ima u tom sport, a slusati Kobija kako objasnjava stvari je slag na torti.

Znam

pre 5 godina

Mozes i da pevas, dzaba je. Krenuce u desno pa ce da zavrne u levo ili ce jednostavno desnom stranom razgrnuti do kosa, ili ce se baciti fejd-avej ili napraviti step bek sut ili jednostavno podeliti pas. Ne mozes da ga zaustavis. Njegove saigrace da, ali njega ne.

IvanRagnar

pre 5 godina

Za sve klince sto pisu samo podatal da Brajant ima duplo vise izobora za defaznivnu petorku lige nego Dzejms... Ovo sto LBJ radi nije nista novo, Kobi je u 34-35 godini trpai 28 poena, 6 skokova i 6 asistencija (prije kidanja ahilove gdje je sam uveo Lejkerse u plej-of) ... Ljudi brzo zaboravljaju... Kobi je u NBA usao na mala vrata, izbacite mu prve 2 sezone gdje je presjedio na klupi i to su vam brojke slicne Lebronu...

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Koliko klinaca ovdje pise. Kad svaki klinac pocinje da igra kosarku i kad bi imao opciju? da igra kosarku kao Jordan ili Kobe ili Lebron? Garantujem da bi malo ko htio da igra kao Lebron. Kad si centar , sigurno svi hoce da igraju kao Hakim umjesto kako Jokic igra na primjer.Jednostavno Kobe a da ne pricam o Jordanu, imaju i bolji sut i ulaz i bolje driblinge. A to je poenta kosarke.

petarczv

pre 5 godina

@mico
"brajant je bio neverovatan igrac medjutim lebron je bolji.Ima mnogo jacu statistiku"

To je klasicno pojmljenje kosarke lebrotova lebron je bolji ima jacu statistiku... Dok ne shvatite da statistika ne igra kosarku dzabe sve. I toronto je statisticki bio najbolji na istoku pa popise metlu, imali su najbolju klupu u nba statisticki pa pospise metlu...

Pera

pre 5 godina

Ili uradis ono sto rade ekipe koje su ga pobedjivale. Pustis ga da radi svasta, ali zatvoris podrsku (Lav, Korver ili u Majamiju Vejd, Alen) i on nek nabija statistiku, ali ne moze da igra sam koliko god jak bio. On ce utrpati 40, kao i ostatak ekipe, na njegovim pauzama nece znati sta da rade. Drugacije ne moze. Kao sto je Melo ogranicen sutom, pa ga pustas na poludistancu i resis posao.
Dzordan je vukao tim, a LeBron umesto to da radi, pokusava da bude tim. Zato svi koji dodju da igraju sa njim ne napreduju

Koza

pre 5 godina

Zanimljivo jer je Dzordan rekao suprotno. Dzordan je rekao da bi ga zaustavio da krene desno i da bi ga naterao da ide u levo jer bi tad uzimao duze suteve dok ako ode desno onda ne moze da ga zaustavi do kosa. Mada, moguce je da je to zbog toga sto je u to vreme Lebron bio mnogo losiji suter.

Vinetu Papadopulos

pre 5 godina

Koliko je neumesno upoređivati Kobija i Lebrona, ja ne verujem. Lebron je fenomen u fizičkom smislu i ima pobednički mentalitet, nema šta. Niko to ne osporava, i zaista je rođeni šampion. Ali pogledajte u kakvoj eri on igra NBA. Ova NBA ne može da se uporedi sa NBA između 1990-2010 po kvalitetu. Lepo je napisao neki lik komentar za Jasikevičiusa; on 98’ nije prošao draft a ko sve danas igra NBA. Kobi je nešto posebno, posle MJ možda i najveći igrač (ne najbolji, ali najveći sigurno). Pa čovek dođe i ubaci 81 poen protivniku za veče. O čemu pričamo...

sef strucnog staba

pre 5 godina

Nikako, jer tu odbrane nema. Toliko stvari dobro radi, toliko je raznovrstan, najkompletniji i najbolji igrac ikada. Prosto ne znas odakle udara.

igor

pre 5 godina

Interesantni ja kod Lebrona ne vidim levo i desno kretanje. Nekako je to uvek pravo na kos, a zavisno kako se postavi odbrambeni igrac, on ga otrese levim ili desnim ramenom. Covek ima sirinu i tezinu i to je to. Ne treba njemu 4 driblinga i lomljenje kolena protivniku kao sto mora Irving, jer je mnogo manji.

The Klaw

pre 5 godina

Pitajte Leonarda. Sta izmisljate toplu vodu kad imate igraca koji je mogao efikasno da cuva LeBrona 1 na 1 sa i bez lopte, presing preko celog terena od linije do linije, na postu, u tranziciji.

Djole

pre 5 godina

O cemu ovde ljudi pricaju,ja stvarno ne znam...pa Lebrona celu seriju cuva ruki,alo ljudi i vi se divite kako ga on razbija,pa bilo bi glupo da ne moze da ga nadigra...stite se kako je Brajant unistavao rikije koji ga cuvaju! Drgo nemojte misliti da ce ovako biti dominantan protiv Durenta,jel ga je Diurent ove sezone i prosle totalno nadigrao i u napadu i u odbrani i toga je Dzejms svestan i te kako! A trece setite se finala protiv Sparsa,pa Lenard ga je dovodio do ludila odbranom,zamislite da sad igra protov njega,a slozicete se Lenard je danas daleko jaci igrac nego iz onog finala,tako da nemojte previse da ga dizete u nebo! Lebron je sjajan da se ne lazemo,jedan od najboljih ikada...Da se vratim na jos jedan komentar,znao je Kobi da ga cuva dobro i te kako,samo steta sto nismo imali proilike da ih gledamo i nekom finalu 2008,2009,2010 kad je Kobi bio najboljo igrac sigurno...bilo bi to najgledanije utakmice mozda u istoriji! I ako nisu igrali na istoj poziciji trazili su da se cuvaju kad se lomi rezultat,sto danas ove velike zvezde na rade!

top10

pre 5 godina

i još jedna stvar - Bryant je živeo u inostranstvu tokom odrastanja, putovao, otac mu je bio profesionalni igrač, i u NBA ligi. Tako da je njemu put u NBA pripremljen, i došao je u tim sa tradicijom pobeda, koji je bio spreman da u narednim godinama napadne titulu.

James, s druge strane je odrastao bez oca i u siromaštvu.

I šta je Kobe napravio kada je došao u ligu? Ulazio s klupe prvih godina, nije postizao 20 ili više poena po meču do svoje treće sezone. James je 15 godina u ligi, svake godine je imao preko 20 poena po meču! Procenat šuta od 53 posto!
(Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega, 8. maj 2018 12:37)

U moru glupih komentara, ovaj odnosi apsolutnu pobedu! Svaka čast!

ProdigyCZ

pre 5 godina

Mozete da polemisete o Kobiju i Lebronu,ko je bolji,ali izostavite Dzordana od te price,on je klasa za sebe.Nikad licno nije bio zaustavljen u celoj seriji,nikad mu se nije desio Dalas,i Kobi je imao svoje propuste.Jedino 95'nije odigrao kako treba ali zato postoji realno opravdanje,vratio se nespreman.I te price o Golden Stejtu su smesne,kao nije Dzordan imao konkurenciju,e pa zato sto su njegovi Bulsi bili tada kao danas GSW u ozbiljnim igrackim godinama,svi su bili preko tridesete i opet su bili najbolji,prevashodno zbog Dzordana,6-0 u finalima nije slucajnost koliko god kosarka bila timska igra.

Milos

pre 5 godina

(Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega, 08. maj 2018 12:37) Odrao bi ga Brajant 1 na 1 i ne bi se oznojio. Cak je i Dzordan rekao da je jedini igrac koji moze da ga dobije 1 na 1 Kobi. Kad Brajant prica o odbrani i taktici svi cute pa i Fil Dzekson,to prvo moras da znas pa onda sve ostalo.Ako nista drugo pogledaj na tjubu snimak Brajanta kako sa 19 godina u direktnom duelu sa Dzordanom ubacuje 33 poena. Doduse,Dzordan je postigao 36 ali opet,to je Dzordan. Ovaj vas je prosto klasa ispod ma kakvu statistiku izvadili. Isto kao sto je Kristijano klasa ispod pravih legendi. Bukvalno ista prica! Dzordan,Brajant,dva prazna mesta pa tek onda ostali neka se poredjaju kako hoce.

neko

pre 5 godina

Pustiš ga u desno, on zakuca , pustiš ga u levo on da šut,za lebron ne postoji odbrana,samo možeš da se moliš Bogu da mu je malo lošiji dan!

super_zebra

pre 5 godina

@James je igrao protiv najjačih timova

Obicno se ne upustam u ovakve diskusije, ali ovog puta nisam mogao.
Za tim Seattle SuperSonics-a iz '96 reci da su imali samo Payton-a je stvarno velika uvreda.

Igrao je tu neki lik, zvao se Shawn Kemp, mozda si cuo za njega?
He was a six-time NBA All-Star and a three-time All-NBA Second Team member.
Te sezone je imao skoro 20 poena u proseku, a kako je samo zakucavao!

A bio je jos neki nebitan lik, Detlef Schrempf, pazi Nemac a igra kosarku!? Gde to ima?
He was an All-NBA Third Team member in 1995, a three-time NBA All-Star and the NBA Sixth Man of the Year twice.
I one je te sezone imao 17 poena u proseku.

Ja stvarno sa svojih 40 godina postajem isuvise mator da citam ova klinacka prepucavanja. Mozete vi da volite, ili ne stil igre danas, ali reci da tadasnji Seattle SuperSonics nije bio jak tim je stvarno ludost.
Ima na youtube sve, mozete lako i da nadjete, obrazujte se ljudi.

Igor Pg

pre 5 godina

Kobi je uvek imao jace saigrace pored sebe iako je neminovno po meni odmah treci igrac iza lebrona i dzordana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mico, 8. maj 2018 10:04)

Hahahhaa, odavno vam ovdje pisem, zivio sam dugo u americi i dalje sam cesto tamo, volim kosarku a i poslom sam dosta povezan sa kosarkaskim svijetom.. U Usa jednostavno Brajanta ne smatraju ni u top 10 svih vremena! Sramotno kakvih komentara ovdje ima.. Da jednog Brajanta stavljate u isti kos sa Dzordanom i LeBronom koji su nesumnjivo najbolji igraci u istoriji igre.. Pa znate li da kad je na jednoj utakmici 2014-e godine u Stejplsu oficijalni spiker Brajanta nazvao najvecim Lejkerom svih vremena pola sale umrlo od smijeha?! Dakle on nije najbolji ni medju Lejkersima jer navijaci mnogo vise vole Dzabara i Magica nego Brajanta.. Pozdrav eksperti!

YyY

pre 5 godina

Брајант прецењен играч. Лоши проценти шута, асистенција није постојала у његовој игри, скок такође, само изолације, изолације и изолације. Без О'Нила не би ни освајио три титуле, а без судија ни титлулу против Бостона 2010.-е кад је Бостон у седмој опљачкан. Лиги је био потребан нови Џордан па су изхајповали Брајанта. Леброн две класе изнад Брајанта, уз раме Џордану. Џордан да захвали Вориорсима што се и даље води полемика Џордан/Леброн. Једини аргумент на страну Џордана против Леброна је број титула, а и ту би га Лаброн стигао да није Вориорса, а можда и хоће.

vlada

pre 5 godina

Lebron vs Kobe

22 Games
16-6 za Lebrona

Lebron u tih 22 utakmice:
28,2 poena 7,4 skokova 7,3 asist. 46,9 % FG

Kobe u tih 22 utakmice:
24,6 poena 5 skokova 5,2 asist. 42,8 % FG

barnabi

pre 5 godina

Ljudi koji pominju Dalas 2011, i Lebronov poraz od 4:2 kao nesto sto se ne sme desiti najvecima, sve je to ok, ali budite posteni, taj isti Dalas je u tom plejofu pocistio Kobija sa 4:0

helios

pre 5 godina

Kao i svaki veliki projekat NBA lige, tako je i Lebron James igrac koga je liga max pomogla. Sudijski kriterijum je prilagodjen njemu, sudije su prestale da sviraju korake i danasnja NBA liga lici na rukometnu utakmicu.
Naravno, pravila su jos tu, samo ih niko ne postuje.
Lebron James ima svakako nedostataka, poput driblinga, odbrane, igre 1-1, mada, liga se potrudila da te nedostatke zamaze u ocima gledalaca.
Prakticno svaki put kada mu ulaz ne prodje (slicno Hardenu) sudije dosudjuju faul nad njim. One ulaze koji prodju protivnicki igraci se i ne trude da zaustave, jer ce svaki pokusaj biti faul.
Prosle godine u finalu GSW su pustili Jamesa da igra a zaustavili ostale. On je nabijao statistiku a GSW olako uzeo titulu.
Nikada se Lebron nije prosetao do finala, sve je to bilo na misisce, poslednje sekunde, i uvek uz veliku sudijsku pomoc.
Nije teorija zavere ako tvrdim da je liga unistila centarsku poziciju namerno,upravo zbog Lebrona, jer kako odjednom u ligi gde je oduvek bilo fantasticnih centara, nemate jednog odlicnog centra vec gomilu igraca tipa M.Gasol( Kazins, Jokic, Horford). Cak i taj M.Gasol jedino gde je nesto odigrao bilo je u NBA, u Evropi je bio na nivou R.Katica.
James nije rodjeni sampion, on je neko u koga je mnogo ulozeno i koji je radom, trudom, steroidima dosao u poziciju da bude najbolji.
On pravi faulove u napadu, korake, baca cigle kada ga neko malo stegne, ali mora mu se odati priznanje za posvecenost, istrajnost, zelju.

mate

pre 5 godina

lako je govorit moy bryant.. u finalu 2001 ti i lue ste se prvu utakmicu izmjenjivali na iversonu pa je 44 poena ubacio.. da je lebronu shaq iz najboljih dana moga bi dobit ovaj golden state- ovako ipak nema sanse nikakve...

Rale

pre 5 godina

Setite se timova Sparsa koji su morali da imaju Brusa Bouena koji je bio u svoje vreme mozda najbolji defanzivni bek,Seltiksi imali Tonija Alena koji je u zadnjih 15 godina najbolji defanzivac na svojo poziciji,svaki od najjacih timova su morali da imaju igraca koji ce da cuva Brajanta. I on je opet davao svoje poene iako su mu disali za vratom 48 minuta. Meni je zao Lebrona ove sezone jer igra stvarno sam u vecini meceva,nema adekvatnu pomoc od ostalih,ali opet taj istok je toliko slab da ce verovatno pet uci u finale. Ja mislim da bi Pelikani usli u finale da su na istoku,bez preterivanja. Licno bi voleo da Pol i Harden uzmu konacno prsten,vise zbog Pola jer ima vec 33 godine i steta bi bilo da nema titulu. Umorio sam se od Ratnika koji su bili simpaticni dok Durent nije dosao. Nadam se nekom trejdu Lejkersa za Lenarda i jos 1 igraca da dovedu i sve je moguce sledece godine. Nisam se radovao 7 godina kao navijac Lejkersa.

agent mahoun

pre 5 godina

Fora je u tome da ga izbaciš iz komfor zone. Sigurno ne bi imao toliko lakih koševa onda bi se više i umarao više mašio i slabiji bi bio u odbrani.

Dovoljno da imaš neke šanse na kraju ali Toronto je prežaljen možda ga Tejtum sačuva.

Ma znas

pre 5 godina

Mozes i da pevas, dzaba je. Krenuce u desno pa ce da zavrne u levo ili ce jednostavno desnom stranom razgrnuti do kosa, ili ce se baciti fejd-avej ili napraviti step bek sut ili jednostavno podeliti pas. Ne mozes da ga zaustavis. Njegove saigrace da, ali njega ne.
(Znam, 8. maj 2018 09:47) # Link komentara

Kaze covek da zna? sta li ti sine znas? imas verovatno 13 godina i nikada nisi pogledao Brajantovu utakmicu. A da ne komentarisem ovo pametovanje u vidu step back-a i ostalog, sto i ne znas sta je vec si napisao da ispadnes pametan.

za ortaka

pre 5 godina

Vrhunske igrace ne mozes potpuno da zaustavis, nego samo da usporis. Ako su raspolozeni i udju u seriju, ne mozes ni to. Kobi ovde ne prica kako bi LeBron dao 7 poena kad bi ga neko ovako cuvao, nego da je ovo generalno bolji pristup. LeBron je sila ali ovo sto su Indijana i Totonto radili je smejurija, stavili ljudi Anuobija i Bogdanovica na njega.

hero-baller Bryant

pre 5 godina

Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija. Šta je bilo sa lejkersima kada je Šek otišao 2004-e? Nisu došli ni do plejofa naredne sezone, čoveče. Ako je Kobi tako veliki igrač, što nije te godine, kada je bio već osmu godinu u ligi doveo tim do plejofa?

James je uvideo problem sa hero-ball igrom i zato odlučio da ne bude samo skorer, zato je dodavao loptu, skakao itd. James u karijeri ima 27 poena po meču, 7 skokova i 7 asistencija, uz 53 posto šuta iz igre, alo! ko to ima sem njega?

Niki

pre 5 godina

Džejms je igracina,ali svako može da ode na YouTube i da kuca okršaje medjusobne i vidi ko je bio bolji. Ok,stoji da je LeBron bio još u razvoju,ali skoro svaki put ga je Kobe stavljao u džep. Isto kucajte i U.S. Tim na olimpijadama,kada je teško lopta je bacana Kobeu u ruke.

j

pre 5 godina

@G.S.

Ti hoces da kazes da Lebron svaki napad pravi korake??

On korake pravi mozda 1,2 u 5 utakmica.. Samo sto nekad zna napraviti malo vece korake, ali sta da se radi.. Sudije su svakako kriminalne.. Zaista pricas neistine..

mico

pre 5 godina

brajant je bio neverovatan igrac medjuti lebron je bolji.Ima mnogo jacu statistiku,on je kompletniji igrac svih vremena.Jak,brz,precizan,igra i ledjima i odbranu,neverovatne asistencije.Kobi je uvek imao jace saigrace pored sebe iako je neminovno po meni odmah treci igrac iza lebrona i dzordana.

samba

pre 5 godina

Normalno. Zatvoris mu sut i pustis ga na ulaz na desnu stranu gde ga ceka centar. James nije neki suter, i potrebni su mu ulazi da dodje do samopouzdanja, kako bi pogodio suteve iz daljine. Ako bi mu neki centar zalepio 2-3 banane, onda bi prica bila drugacija.
Naravno neke igrace je nemoguce cuvati i ako znas na koju ce stranu, ali ne i igrace tipa James, koji nisu nesto kreativni poput Jordana, Brajanta, Penny Hardawaya, Trejsija.
Toronto je presmesna ekipa od rostera do trenera. Mene stalno iznenadjuje cinjenica da su oni u vrhu Istoka, bez obzira kakav je Istok.
Neko velica Jamesa, sada, kada je Indiani i Torontu ubacio po 40p.
Pogledajte sastave tih ekipa, pa oni su smesni. Clevelend i bez Jamesa ima zvucnija imena. Sta vam je Derozan? J.R. Smith je za njega doktor kosarke.
Lauri? Smesan igrac.
Videcemo Lebrona protiv GSW, nadam se, kako ce onda da dominira.
Samo da liga ne namesti, kao one godine, kada je bilo 3-1 za GSW, a onda Warriorsi zaboravili da igraju kosarku za kratko vreme po nalogu vrha NBA lige i James doneo Clevelendu prvu i jedinu titulu.
Mislim da Lebron nije nezaustavljiv, mislim da je prezasticen kao i Harden.
Nad njima sudije ne dozvoljavaju igranje odbrane.

jaaa

pre 5 godina

@samba

Ali Dzejms nije davao 40 poena samo Indijani i Tornotu ili ti pratis nba samo ove godine... On je i vrhunskim defanzivcima Grinu i Durentu stalno trpao 30+, a nekad i 40...

Jezekilj

pre 5 godina

Jednom je Majkl Džordan rekao da bi čuvao Džejmsa tako što bi ga tjerao na lijevi ulaz. Sljedeću utakmicu LeBron daje koš polaganjem za pobjedu na lijevi ulaz.
Novinarima poslije daje izjavu na račun Džordana:"I guess that theory is wrong."
Ne može se čuvati LeBron Džejms.

James je igrao protiv najjačih timova

pre 5 godina

Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.

Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.

James je bio u tri finala protiv Golden State-a koji je igrao sa 4 all star-a! Kada je Jordan igrao protiv tima koji je imao barem tri all star-a? Nikad, eto kad!

kaurin

pre 5 godina

Ahem... Kad je to Shekil dobro igrao protiv Hakima i Admirala ? Svasta ljudi pisu... A Brajant, igracina. On i LeBron ce ostaviti dilemu ko dolazi posle “Njegovog Leteceg Velicanstva”.

jsx

pre 5 godina

Lebron je dao 33 poena u proseku protiv Durenta (2017), a 28 Kavajiju (2015), nije bas da su ga zakljucali kako neki pisu.
E sad, ne kaze Kobi da bi Lebron bio jednocifren, sto je nemoguce, ali ako ga spustis na tih 28 npr. vec je mnogo bolje. Na 25 sa ovakvim Kavsima vec mozes da racunas na laganu pobedu

Koza

pre 5 godina

Dzordan je rekao suprotno od ovoga sto je rekao Kobe, a sad vidim da je to izjavio 2013. kad je Lebron bio vec razvio sut. Kome verujete, Kobeu ili GOAT-u?

Mikica

pre 5 godina

Lebron ima 16-6 protiv Brajanta ej 16-6 pa ma koliko bile nevazne i to Lebron imao 20g ovaj u prajmu!Lebron ima vise skoka asustencija bolji je u odbrani od Brajanta da ne pricam o procentima suta!!!Bron je i duplo veci jaci i sa polu pismenim igracima vodi tim u Finala NBA!Kobe bez Seka nije mogo nista 3mvp finala Sek posle ga izvukao Gasol.

Ja to tako

pre 5 godina

Kavaj Lenard bi ga stavio u dzep.Bolji igrac od njega u oba pravca, kad pomislim kako ga redovno zlostavljao ovom nije bilo dobro.Steta za Kavaja sto je povredjen ili sta vec zna se ko je najbolji igrac.Dzejms teska prevara od igraca, lik ne zna osnove kosarke, na svakom mecu pravi korake cak je I petokorak vise puta napravio, komedija.Realno nije ni u 10 najboljih.

Pablo

pre 5 godina

Zašto bi bek čuvao krilo? To je isto kao kad bi stavili kako bi LeBron James čuvao Hakima Olajdžuvona.

Kobi je mnogo više klač bio tokom karijere, Džejms je to ove sezone.

Šut Kobi, taj fejd avej Kobi definitivno, to svi znaju. Mamba je posle Brajanta i uz zdravog T-Maca najveći umetnik na poziciji 2.

Ne bi ni LeBron njega čuvao, nego deca misle ko je jači taj je bolji.

kakav Bryant

pre 5 godina

Bryant je bio asocijalan tip, ljudi. Taj njegov mamba mentalitet je prosto asocijalno ponašanje. Tako je oterao Šeka - čoveka koji mu je doneo tri titule, tri puta bio Finals MVP. Tako je oterao Fila Džeksona, tako je oterao Dwighta Howarda. Do sledeće titule mu je trebalo 8 godina, uz all star podršku Lamar-a Odom-a, Pau Gasola (još jedan asocijalan, natmuren tip), a potom i Ron-a Artesta - najboljeg odbrambenog igrača lige tada.

Pogledajte šta radi Bryant u svojoj poslednjoj utakmici - daje 60 poena, ego-manijak! uz koliko šuteva, pa 50 normalno! Da je on zaista veliki igrač, opsrostio bi se kao Jordan uz 19, 20 poena i to bi bilo to. Ali ne, ego-manijak Bryant mora da pokaže kako i sa 39 godina može da natrpa toliko peona, ako mu daju da šutira koliko god hoće, a protivnički igrači se skoro pa sklanjaju s puta.

Miki Lazic

pre 5 godina

Robin Hood, 8. maj 2018 09:58
Interesantno je npr. da je u prvom mandatu u Klivlendu Lebron igrao 13 puta protiv Brajanta( 8-5) u korist Lebrona, a to je ipak bio period kad su Lejkersi uzimali titule.

filipo

pre 5 godina

Lebron supreme mora da se šališ ili nisi pogledao 5 utakmica u životu.Pogledaj samo sa kakvim banditima je MJ osvojio titule 1991-1993,centri Venington,Longli koji ne bi mogli ni u Evropi da igraju.Kažeš matori Meloun i Stokton a Juta bila favorit u oba velika finala 97. i 98.Podsmevaš se Sijetlu i Šon Kempu,Pejtonu,Detlefu Šrempfu...Smešan ti i Hakim jedan od 3 najbolja centra ikada.Bravo za tvoje(ne) poznavanje košarke.

day

pre 5 godina

Kaze lik pusti to sto ga je drao 16:6 u medjusobnim i nadjacao u svim parametrima, nego gledamo "face to face" (sta god to trebalo da znaci), tu je Kobe bolji. Nivo deluzionalnosti mrzitelja Jamesa iz dana u dan me fascinira.

filipo

pre 5 godina

MVP aka jeremija...Juta imala jači tim i bila je favorit ali je Čikago imao MJ.Navijao sam za Jutu u oba finala ali protiv MJ niko nije imao šanse,mada je Juta imala pobedu 1998. da izjednači na 3-3,ali MJ ote loptu Melounu,Rasela poslao po burek i kao na treningu mrtav ladan dade koš za titulu.

Brajant je precenjen

pre 5 godina

i šta onda? otvorio bi mu prostor da ide u desno na ulaz, gde je nezaustavljiv. Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, imao je nepravilan šut, bio je spor za svoju visinu i težinu i imao je premale šake za košarkaša na toj poziciji. Uzeo je previše novca poslednjih godina svoje karijere kada nije bio nizašta i unazadio franšizu La Lakers-a. Lebron nije imao ništa, došao je sa dna i posle par godina postao najbolji igrač lige.

Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega

pre 5 godina

i još jedna stvar - Bryant je živeo u inostranstvu tokom odrastanja, putovao, otac mu je bio profesionalni igrač, i u NBA ligi. Tako da je njemu put u NBA pripremljen, i došao je u tim sa tradicijom pobeda, koji je bio spreman da u narednim godinama napadne titulu.

James, s druge strane je odrastao bez oca i u siromaštvu.

I šta je Kobe napravio kada je došao u ligu? Ulazio s klupe prvih godina, nije postizao 20 ili više poena po meču do svoje treće sezone. James je 15 godina u ligi, svake godine je imao preko 20 poena po meču! Procenat šuta od 53 posto!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@filipo
Laž je da je Juta bila favorit u oba velika finala. I to velika laž!
MJ je svaki put sa Čikagom bio favorit u finalu. To je bar lako proveriti u eri interneta.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@samba
Liga naredila Golden Stejtu da zaborave da igraju košarku u situaciji kada su poveli 3-1 i onda Lebron utrpao po 41 poen naredna 2 meča i postigao 9 od poslednjih 12 poena u odlučujućem 7.meču...I sve to po naredbi Lige?!
Samba čoveče, molim te nastavi da nas uveseljavaš koementarima, veruj mi da sam se dobro ismejao:)
Pozdrav i svako dobro

Niki

pre 5 godina

@mikica
Mani me odnosa pobeda/poraza i bolje statistike u karijeri,ovde je debata face to face njih dvojice. Ne znam na koju foru ,ali Kobe ga je uvek nekako dobijao tu. Isto sam bio stava dok sam bio mladji za Seka da je možda najveći od centara jer je i Hakima i Robinsona i sve velike centre od ranije kacio generacijski,a mladje unistavao dok nisam video snimke protiv Rodmana. A Rodman kada god je bilo važno i koga god čuvao dominacija i naravno prsten.

Vlada

pre 5 godina

@Lebron supreme
Hjuston je jos imao i "anonimusa" zvanog Klajd Dreksler...pa Robert Ori,Sem Kasel,Keni Smit...solidno popunjen tim sa sampionskim kovom(bez obzira sto su uzeli 2 titule kad Dzordana nije bilo).
Argument starosti igraca je veoma relativan jer je Juta nakon tesnog gubitka od Sijetla '96 naredne dve sezone igrala finala.Juta je'96 izbacila uvek dobri San antonio sa Robinsonom,Son Eliotom,Del Negrom,Ejveri Dzonsonom...Hakim je bio clan drim tima 3 u Atlanti.
Govoriti da je Kemp imao samo kucanja je netacno.Uvreda je porediti ga sa D.Dzordanom.Tesko ih je i porediti jer nisu ista pozicija.Pravilnije bi ga bilo porediti sa npr. Blejk Grifinom.
Procitaj ponovo komentar @super_zebra.

mate

pre 5 godina

za ovu legendu sto je napisala da je utah 1998 imala jaci tim- petorka utah - stockton, malone, Russel, Hornacek, Ostertag.. Bullsi- Jordan, pippen, rodman, kukoc, Harper, Steve Kerr, luc longley... dakle bez jordana bi bullsi mogli s tom utahom.

xd

pre 5 godina

@xd gde se moze pronaci ta Kobijeva emisija Details?
(Pop, 08. maj 2018 12:20)

E sad sam triput presao listu klipova sa Youtuba i nema ga. Mislim da ga je ESPN izbrisao zbog autorskih prava.

Bob

pre 5 godina

Imao sam rezervu ali Lebron je najbolji igrac kojeg sam gledao od 1985 godine a gledao sam sve. Postoji neki iracionalni antagonizam prema njemu ali to na stranu stvarno je Kralj.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Bilo bi zanimljivo da Nikola Jokic objasni kako bi on cuvao Lebrona, Kralj bi mu pobegao svaki put i naravno poentirao.

Darko

pre 5 godina

Lebron kobe 16:6 u nebitnim utakmicama regularne sezone kao sto je Toronto jak u regulanoj sezoni,tako su i oni Cavsi pobedjivali Lejkerse medjutim u playoffu Cavs:Orlando 2:4..Lejkers Orlando 4:1.."Jordan da zahvali Wariorsima" a Dalasu i Spursima? Ko je cuvao Lebrona kada je unisten od Dalasa? Protiv Leonarda je ostvarivao brojke samo u Blow outu kada su ih Spursi pregazili,naravno da on sad izgleda nezaustavljiv kada ga cuvaju duplo manji ljudi od njega kao Bojan ili ruki Anunobi. Vrhunski igraci tipa Mj,kobe,Lebron ne mogu da cuvaju jedni druge..Zamislite niko ne zna da Lebronu iznudi ofanzivne faulove ili da ide na njega svaki napad da ga natera da pravi faulove..pa naeavno da ne,jer tako ne funkcionise Nba,osim sto je kosarka to je i biznis...Inteligentni igraci tipa Rodman,Bird ili neki danasnji bi sigurno svakog igraca mogli da navucu na faulove ali to jednostavno tako ne funkcionise tamo! Vecina kosarkaskih strucnjaka se slaze da bi Jordan imao 40+ danas u proseku,lik je polu mrtav 2003 ubacio 43 na trosnim kolenima protiv zone i handchekinga. A da zahvale ostali sto se MJ penzionisao u prajmu! Ustvari cekaj a da nije,pokidao bi ahilovu tetivu..medjutim da je Lebron igrao sa Shaqom ccc!!!

Brajant malo sutra

pre 5 godina

(top10, 8. maj 2018 13:01) barem je pametniji od tebe, toliko je sigurno. a što nas ti ne prosvetliš svojim znanjem i argumentima, kad si tako pametan?

Zeljko

pre 5 godina

Da ne bi Kobija uzese Spanci Amerima zlato na olimpijadi...Lebron ima bolje fizicke predizspozicije...obojica dobri momci, to je najvaznije...sad, ko je bolji, manje bitno...

Dr mr

pre 5 godina

Nema sumnje da zna Kobi šta priča. U ranoj fazi LBJ je imao ubitačan desni ulaz, pa su ga usmeravali levo. Sada se čini da je levi jači, ali ne bih se usudio da ga usmerim u desno. Mislim da je za čuvanje LBJ najvažnija snaga. Durent se ne računa, on može sa onolikim ručerdama da čuva i bez guranja.

Lebron supreme

pre 5 godina

super_zebra, 8. maj 2018 16:16) a koga su ti Supersoniksi dobili na putu do finala? Houston sa starim Olajuwonom i Jutu sa starim Malounom i Stocktonom. Shawn Kemp? Jednodimenzionalni igrač koji sem kucanja ništa nije ni imao. Kao danas Deandre Jordan otprilike.
Jordan bi dodavao Paxton-u za tri poena - pogodak, BJ Armstrong-u za tri poena - pogodak, Keru za tri poena - pogodak. Sve sami pogotci. Imao dva najbolja odbrambena igrača uz sebe, Rodmana i Pipena.
a Lebron?
4 all stara, od toga dva MVP-a je Golden State morao da izvede na teren da bi pobedili tog čoveka!

Nathan

pre 5 godina

Kobe ne moze da se poredi sa Lebronom nikako. Broj titula nije merodavan. Pa onda je Ori jos bolji? Gde su Kobiju bile asistencije, skokovi? Sut iz igre los... Sta vise Vestbruk i Harden su mnogo dominantniji igraci od Kobija i to pokazuje statistika.

Znam

pre 5 godina

Mozes i da pevas, dzaba je. Krenuce u desno pa ce da zavrne u levo ili ce jednostavno desnom stranom razgrnuti do kosa, ili ce se baciti fejd-avej ili napraviti step bek sut ili jednostavno podeliti pas. Ne mozes da ga zaustavis. Njegove saigrace da, ali njega ne.

YyY

pre 5 godina

Брајант прецењен играч. Лоши проценти шута, асистенција није постојала у његовој игри, скок такође, само изолације, изолације и изолације. Без О'Нила не би ни освајио три титуле, а без судија ни титлулу против Бостона 2010.-е кад је Бостон у седмој опљачкан. Лиги је био потребан нови Џордан па су изхајповали Брајанта. Леброн две класе изнад Брајанта, уз раме Џордану. Џордан да захвали Вориорсима што се и даље води полемика Џордан/Леброн. Једини аргумент на страну Џордана против Леброна је број титула, а и ту би га Лаброн стигао да није Вориорса, а можда и хоће.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Nikako, jer tu odbrane nema. Toliko stvari dobro radi, toliko je raznovrstan, najkompletniji i najbolji igrac ikada. Prosto ne znas odakle udara.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Koliko klinaca ovdje pise. Kad svaki klinac pocinje da igra kosarku i kad bi imao opciju? da igra kosarku kao Jordan ili Kobe ili Lebron? Garantujem da bi malo ko htio da igra kao Lebron. Kad si centar , sigurno svi hoce da igraju kao Hakim umjesto kako Jokic igra na primjer.Jednostavno Kobe a da ne pricam o Jordanu, imaju i bolji sut i ulaz i bolje driblinge. A to je poenta kosarke.

mico

pre 5 godina

brajant je bio neverovatan igrac medjuti lebron je bolji.Ima mnogo jacu statistiku,on je kompletniji igrac svih vremena.Jak,brz,precizan,igra i ledjima i odbranu,neverovatne asistencije.Kobi je uvek imao jace saigrace pored sebe iako je neminovno po meni odmah treci igrac iza lebrona i dzordana.

Robin Hood

pre 5 godina

Ovi sto misle da Brajant nije u stanju fa cuva Dzejmsa nek se ne trude vise da gledaju kosarku... Imali su toliko duela ova dva momka i Brajant je pokazao da je dorastao da ga cuva. Ko je iole pratio kosarku za o cemu pricam, cak je vise stete on nanosio Dzejmsu u napadu nego sto je Dzejms njemu, toliko.

neko

pre 5 godina

Pustiš ga u desno, on zakuca , pustiš ga u levo on da šut,za lebron ne postoji odbrana,samo možeš da se moliš Bogu da mu je malo lošiji dan!

Igor Pg

pre 5 godina

Kobi je uvek imao jace saigrace pored sebe iako je neminovno po meni odmah treci igrac iza lebrona i dzordana.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mico, 8. maj 2018 10:04)

Hahahhaa, odavno vam ovdje pisem, zivio sam dugo u americi i dalje sam cesto tamo, volim kosarku a i poslom sam dosta povezan sa kosarkaskim svijetom.. U Usa jednostavno Brajanta ne smatraju ni u top 10 svih vremena! Sramotno kakvih komentara ovdje ima.. Da jednog Brajanta stavljate u isti kos sa Dzordanom i LeBronom koji su nesumnjivo najbolji igraci u istoriji igre.. Pa znate li da kad je na jednoj utakmici 2014-e godine u Stejplsu oficijalni spiker Brajanta nazvao najvecim Lejkerom svih vremena pola sale umrlo od smijeha?! Dakle on nije najbolji ni medju Lejkersima jer navijaci mnogo vise vole Dzabara i Magica nego Brajanta.. Pozdrav eksperti!

Brajant je precenjen

pre 5 godina

i šta onda? otvorio bi mu prostor da ide u desno na ulaz, gde je nezaustavljiv. Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, imao je nepravilan šut, bio je spor za svoju visinu i težinu i imao je premale šake za košarkaša na toj poziciji. Uzeo je previše novca poslednjih godina svoje karijere kada nije bio nizašta i unazadio franšizu La Lakers-a. Lebron nije imao ništa, došao je sa dna i posle par godina postao najbolji igrač lige.

Pera

pre 5 godina

Ili uradis ono sto rade ekipe koje su ga pobedjivale. Pustis ga da radi svasta, ali zatvoris podrsku (Lav, Korver ili u Majamiju Vejd, Alen) i on nek nabija statistiku, ali ne moze da igra sam koliko god jak bio. On ce utrpati 40, kao i ostatak ekipe, na njegovim pauzama nece znati sta da rade. Drugacije ne moze. Kao sto je Melo ogranicen sutom, pa ga pustas na poludistancu i resis posao.
Dzordan je vukao tim, a LeBron umesto to da radi, pokusava da bude tim. Zato svi koji dodju da igraju sa njim ne napreduju

James je igrao protiv najjačih timova

pre 5 godina

Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.

Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.

James je bio u tri finala protiv Golden State-a koji je igrao sa 4 all star-a! Kada je Jordan igrao protiv tima koji je imao barem tri all star-a? Nikad, eto kad!

Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega

pre 5 godina

i još jedna stvar - Bryant je živeo u inostranstvu tokom odrastanja, putovao, otac mu je bio profesionalni igrač, i u NBA ligi. Tako da je njemu put u NBA pripremljen, i došao je u tim sa tradicijom pobeda, koji je bio spreman da u narednim godinama napadne titulu.

James, s druge strane je odrastao bez oca i u siromaštvu.

I šta je Kobe napravio kada je došao u ligu? Ulazio s klupe prvih godina, nije postizao 20 ili više poena po meču do svoje treće sezone. James je 15 godina u ligi, svake godine je imao preko 20 poena po meču! Procenat šuta od 53 posto!

mate

pre 5 godina

lako je govorit moy bryant.. u finalu 2001 ti i lue ste se prvu utakmicu izmjenjivali na iversonu pa je 44 poena ubacio.. da je lebronu shaq iz najboljih dana moga bi dobit ovaj golden state- ovako ipak nema sanse nikakve...

Djole

pre 5 godina

O cemu ovde ljudi pricaju,ja stvarno ne znam...pa Lebrona celu seriju cuva ruki,alo ljudi i vi se divite kako ga on razbija,pa bilo bi glupo da ne moze da ga nadigra...stite se kako je Brajant unistavao rikije koji ga cuvaju! Drgo nemojte misliti da ce ovako biti dominantan protiv Durenta,jel ga je Diurent ove sezone i prosle totalno nadigrao i u napadu i u odbrani i toga je Dzejms svestan i te kako! A trece setite se finala protiv Sparsa,pa Lenard ga je dovodio do ludila odbranom,zamislite da sad igra protov njega,a slozicete se Lenard je danas daleko jaci igrac nego iz onog finala,tako da nemojte previse da ga dizete u nebo! Lebron je sjajan da se ne lazemo,jedan od najboljih ikada...Da se vratim na jos jedan komentar,znao je Kobi da ga cuva dobro i te kako,samo steta sto nismo imali proilike da ih gledamo i nekom finalu 2008,2009,2010 kad je Kobi bio najboljo igrac sigurno...bilo bi to najgledanije utakmice mozda u istoriji! I ako nisu igrali na istoj poziciji trazili su da se cuvaju kad se lomi rezultat,sto danas ove velike zvezde na rade!

kakav Bryant

pre 5 godina

Bryant je bio asocijalan tip, ljudi. Taj njegov mamba mentalitet je prosto asocijalno ponašanje. Tako je oterao Šeka - čoveka koji mu je doneo tri titule, tri puta bio Finals MVP. Tako je oterao Fila Džeksona, tako je oterao Dwighta Howarda. Do sledeće titule mu je trebalo 8 godina, uz all star podršku Lamar-a Odom-a, Pau Gasola (još jedan asocijalan, natmuren tip), a potom i Ron-a Artesta - najboljeg odbrambenog igrača lige tada.

Pogledajte šta radi Bryant u svojoj poslednjoj utakmici - daje 60 poena, ego-manijak! uz koliko šuteva, pa 50 normalno! Da je on zaista veliki igrač, opsrostio bi se kao Jordan uz 19, 20 poena i to bi bilo to. Ali ne, ego-manijak Bryant mora da pokaže kako i sa 39 godina može da natrpa toliko peona, ako mu daju da šutira koliko god hoće, a protivnički igrači se skoro pa sklanjaju s puta.

helios

pre 5 godina

Kao i svaki veliki projekat NBA lige, tako je i Lebron James igrac koga je liga max pomogla. Sudijski kriterijum je prilagodjen njemu, sudije su prestale da sviraju korake i danasnja NBA liga lici na rukometnu utakmicu.
Naravno, pravila su jos tu, samo ih niko ne postuje.
Lebron James ima svakako nedostataka, poput driblinga, odbrane, igre 1-1, mada, liga se potrudila da te nedostatke zamaze u ocima gledalaca.
Prakticno svaki put kada mu ulaz ne prodje (slicno Hardenu) sudije dosudjuju faul nad njim. One ulaze koji prodju protivnicki igraci se i ne trude da zaustave, jer ce svaki pokusaj biti faul.
Prosle godine u finalu GSW su pustili Jamesa da igra a zaustavili ostale. On je nabijao statistiku a GSW olako uzeo titulu.
Nikada se Lebron nije prosetao do finala, sve je to bilo na misisce, poslednje sekunde, i uvek uz veliku sudijsku pomoc.
Nije teorija zavere ako tvrdim da je liga unistila centarsku poziciju namerno,upravo zbog Lebrona, jer kako odjednom u ligi gde je oduvek bilo fantasticnih centara, nemate jednog odlicnog centra vec gomilu igraca tipa M.Gasol( Kazins, Jokic, Horford). Cak i taj M.Gasol jedino gde je nesto odigrao bilo je u NBA, u Evropi je bio na nivou R.Katica.
James nije rodjeni sampion, on je neko u koga je mnogo ulozeno i koji je radom, trudom, steroidima dosao u poziciju da bude najbolji.
On pravi faulove u napadu, korake, baca cigle kada ga neko malo stegne, ali mora mu se odati priznanje za posvecenost, istrajnost, zelju.

IvanRagnar

pre 5 godina

Za sve klince sto pisu samo podatal da Brajant ima duplo vise izobora za defaznivnu petorku lige nego Dzejms... Ovo sto LBJ radi nije nista novo, Kobi je u 34-35 godini trpai 28 poena, 6 skokova i 6 asistencija (prije kidanja ahilove gdje je sam uveo Lejkerse u plej-of) ... Ljudi brzo zaboravljaju... Kobi je u NBA usao na mala vrata, izbacite mu prve 2 sezone gdje je presjedio na klupi i to su vam brojke slicne Lebronu...

Nathan

pre 5 godina

Kobe ne moze da se poredi sa Lebronom nikako. Broj titula nije merodavan. Pa onda je Ori jos bolji? Gde su Kobiju bile asistencije, skokovi? Sut iz igre los... Sta vise Vestbruk i Harden su mnogo dominantniji igraci od Kobija i to pokazuje statistika.

samba

pre 5 godina

Normalno. Zatvoris mu sut i pustis ga na ulaz na desnu stranu gde ga ceka centar. James nije neki suter, i potrebni su mu ulazi da dodje do samopouzdanja, kako bi pogodio suteve iz daljine. Ako bi mu neki centar zalepio 2-3 banane, onda bi prica bila drugacija.
Naravno neke igrace je nemoguce cuvati i ako znas na koju ce stranu, ali ne i igrace tipa James, koji nisu nesto kreativni poput Jordana, Brajanta, Penny Hardawaya, Trejsija.
Toronto je presmesna ekipa od rostera do trenera. Mene stalno iznenadjuje cinjenica da su oni u vrhu Istoka, bez obzira kakav je Istok.
Neko velica Jamesa, sada, kada je Indiani i Torontu ubacio po 40p.
Pogledajte sastave tih ekipa, pa oni su smesni. Clevelend i bez Jamesa ima zvucnija imena. Sta vam je Derozan? J.R. Smith je za njega doktor kosarke.
Lauri? Smesan igrac.
Videcemo Lebrona protiv GSW, nadam se, kako ce onda da dominira.
Samo da liga ne namesti, kao one godine, kada je bilo 3-1 za GSW, a onda Warriorsi zaboravili da igraju kosarku za kratko vreme po nalogu vrha NBA lige i James doneo Clevelendu prvu i jedinu titulu.
Mislim da Lebron nije nezaustavljiv, mislim da je prezasticen kao i Harden.
Nad njima sudije ne dozvoljavaju igranje odbrane.

Jezekilj

pre 5 godina

Jednom je Majkl Džordan rekao da bi čuvao Džejmsa tako što bi ga tjerao na lijevi ulaz. Sljedeću utakmicu LeBron daje koš polaganjem za pobjedu na lijevi ulaz.
Novinarima poslije daje izjavu na račun Džordana:"I guess that theory is wrong."
Ne može se čuvati LeBron Džejms.

Mikica

pre 5 godina

Lebron ima 16-6 protiv Brajanta ej 16-6 pa ma koliko bile nevazne i to Lebron imao 20g ovaj u prajmu!Lebron ima vise skoka asustencija bolji je u odbrani od Brajanta da ne pricam o procentima suta!!!Bron je i duplo veci jaci i sa polu pismenim igracima vodi tim u Finala NBA!Kobe bez Seka nije mogo nista 3mvp finala Sek posle ga izvukao Gasol.

Vinetu Papadopulos

pre 5 godina

Koliko je neumesno upoređivati Kobija i Lebrona, ja ne verujem. Lebron je fenomen u fizičkom smislu i ima pobednički mentalitet, nema šta. Niko to ne osporava, i zaista je rođeni šampion. Ali pogledajte u kakvoj eri on igra NBA. Ova NBA ne može da se uporedi sa NBA između 1990-2010 po kvalitetu. Lepo je napisao neki lik komentar za Jasikevičiusa; on 98’ nije prošao draft a ko sve danas igra NBA. Kobi je nešto posebno, posle MJ možda i najveći igrač (ne najbolji, ali najveći sigurno). Pa čovek dođe i ubaci 81 poen protivniku za veče. O čemu pričamo...

hero-baller Bryant

pre 5 godina

Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija. Šta je bilo sa lejkersima kada je Šek otišao 2004-e? Nisu došli ni do plejofa naredne sezone, čoveče. Ako je Kobi tako veliki igrač, što nije te godine, kada je bio već osmu godinu u ligi doveo tim do plejofa?

James je uvideo problem sa hero-ball igrom i zato odlučio da ne bude samo skorer, zato je dodavao loptu, skakao itd. James u karijeri ima 27 poena po meču, 7 skokova i 7 asistencija, uz 53 posto šuta iz igre, alo! ko to ima sem njega?

Ja to tako

pre 5 godina

Kavaj Lenard bi ga stavio u dzep.Bolji igrac od njega u oba pravca, kad pomislim kako ga redovno zlostavljao ovom nije bilo dobro.Steta za Kavaja sto je povredjen ili sta vec zna se ko je najbolji igrac.Dzejms teska prevara od igraca, lik ne zna osnove kosarke, na svakom mecu pravi korake cak je I petokorak vise puta napravio, komedija.Realno nije ni u 10 najboljih.

petarczv

pre 5 godina

@mico
"brajant je bio neverovatan igrac medjutim lebron je bolji.Ima mnogo jacu statistiku"

To je klasicno pojmljenje kosarke lebrotova lebron je bolji ima jacu statistiku... Dok ne shvatite da statistika ne igra kosarku dzabe sve. I toronto je statisticki bio najbolji na istoku pa popise metlu, imali su najbolju klupu u nba statisticki pa pospise metlu...

Darko

pre 5 godina

Lebron kobe 16:6 u nebitnim utakmicama regularne sezone kao sto je Toronto jak u regulanoj sezoni,tako su i oni Cavsi pobedjivali Lejkerse medjutim u playoffu Cavs:Orlando 2:4..Lejkers Orlando 4:1.."Jordan da zahvali Wariorsima" a Dalasu i Spursima? Ko je cuvao Lebrona kada je unisten od Dalasa? Protiv Leonarda je ostvarivao brojke samo u Blow outu kada su ih Spursi pregazili,naravno da on sad izgleda nezaustavljiv kada ga cuvaju duplo manji ljudi od njega kao Bojan ili ruki Anunobi. Vrhunski igraci tipa Mj,kobe,Lebron ne mogu da cuvaju jedni druge..Zamislite niko ne zna da Lebronu iznudi ofanzivne faulove ili da ide na njega svaki napad da ga natera da pravi faulove..pa naeavno da ne,jer tako ne funkcionise Nba,osim sto je kosarka to je i biznis...Inteligentni igraci tipa Rodman,Bird ili neki danasnji bi sigurno svakog igraca mogli da navucu na faulove ali to jednostavno tako ne funkcionise tamo! Vecina kosarkaskih strucnjaka se slaze da bi Jordan imao 40+ danas u proseku,lik je polu mrtav 2003 ubacio 43 na trosnim kolenima protiv zone i handchekinga. A da zahvale ostali sto se MJ penzionisao u prajmu! Ustvari cekaj a da nije,pokidao bi ahilovu tetivu..medjutim da je Lebron igrao sa Shaqom ccc!!!

Milos

pre 5 godina

(Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega, 08. maj 2018 12:37) Odrao bi ga Brajant 1 na 1 i ne bi se oznojio. Cak je i Dzordan rekao da je jedini igrac koji moze da ga dobije 1 na 1 Kobi. Kad Brajant prica o odbrani i taktici svi cute pa i Fil Dzekson,to prvo moras da znas pa onda sve ostalo.Ako nista drugo pogledaj na tjubu snimak Brajanta kako sa 19 godina u direktnom duelu sa Dzordanom ubacuje 33 poena. Doduse,Dzordan je postigao 36 ali opet,to je Dzordan. Ovaj vas je prosto klasa ispod ma kakvu statistiku izvadili. Isto kao sto je Kristijano klasa ispod pravih legendi. Bukvalno ista prica! Dzordan,Brajant,dva prazna mesta pa tek onda ostali neka se poredjaju kako hoce.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Bilo bi zanimljivo da Nikola Jokic objasni kako bi on cuvao Lebrona, Kralj bi mu pobegao svaki put i naravno poentirao.

vlada

pre 5 godina

Lebron vs Kobe

22 Games
16-6 za Lebrona

Lebron u tih 22 utakmice:
28,2 poena 7,4 skokova 7,3 asist. 46,9 % FG

Kobe u tih 22 utakmice:
24,6 poena 5 skokova 5,2 asist. 42,8 % FG

day

pre 5 godina

Kaze lik pusti to sto ga je drao 16:6 u medjusobnim i nadjacao u svim parametrima, nego gledamo "face to face" (sta god to trebalo da znaci), tu je Kobe bolji. Nivo deluzionalnosti mrzitelja Jamesa iz dana u dan me fascinira.

Koza

pre 5 godina

Dzordan je rekao suprotno od ovoga sto je rekao Kobe, a sad vidim da je to izjavio 2013. kad je Lebron bio vec razvio sut. Kome verujete, Kobeu ili GOAT-u?

ProdigyCZ

pre 5 godina

Mozete da polemisete o Kobiju i Lebronu,ko je bolji,ali izostavite Dzordana od te price,on je klasa za sebe.Nikad licno nije bio zaustavljen u celoj seriji,nikad mu se nije desio Dalas,i Kobi je imao svoje propuste.Jedino 95'nije odigrao kako treba ali zato postoji realno opravdanje,vratio se nespreman.I te price o Golden Stejtu su smesne,kao nije Dzordan imao konkurenciju,e pa zato sto su njegovi Bulsi bili tada kao danas GSW u ozbiljnim igrackim godinama,svi su bili preko tridesete i opet su bili najbolji,prevashodno zbog Dzordana,6-0 u finalima nije slucajnost koliko god kosarka bila timska igra.

Pablo

pre 5 godina

Zašto bi bek čuvao krilo? To je isto kao kad bi stavili kako bi LeBron James čuvao Hakima Olajdžuvona.

Kobi je mnogo više klač bio tokom karijere, Džejms je to ove sezone.

Šut Kobi, taj fejd avej Kobi definitivno, to svi znaju. Mamba je posle Brajanta i uz zdravog T-Maca najveći umetnik na poziciji 2.

Ne bi ni LeBron njega čuvao, nego deca misle ko je jači taj je bolji.

The Klaw

pre 5 godina

Pitajte Leonarda. Sta izmisljate toplu vodu kad imate igraca koji je mogao efikasno da cuva LeBrona 1 na 1 sa i bez lopte, presing preko celog terena od linije do linije, na postu, u tranziciji.

Ma znas

pre 5 godina

Mozes i da pevas, dzaba je. Krenuce u desno pa ce da zavrne u levo ili ce jednostavno desnom stranom razgrnuti do kosa, ili ce se baciti fejd-avej ili napraviti step bek sut ili jednostavno podeliti pas. Ne mozes da ga zaustavis. Njegove saigrace da, ali njega ne.
(Znam, 8. maj 2018 09:47) # Link komentara

Kaze covek da zna? sta li ti sine znas? imas verovatno 13 godina i nikada nisi pogledao Brajantovu utakmicu. A da ne komentarisem ovo pametovanje u vidu step back-a i ostalog, sto i ne znas sta je vec si napisao da ispadnes pametan.

top10

pre 5 godina

i još jedna stvar - Bryant je živeo u inostranstvu tokom odrastanja, putovao, otac mu je bio profesionalni igrač, i u NBA ligi. Tako da je njemu put u NBA pripremljen, i došao je u tim sa tradicijom pobeda, koji je bio spreman da u narednim godinama napadne titulu.

James, s druge strane je odrastao bez oca i u siromaštvu.

I šta je Kobe napravio kada je došao u ligu? Ulazio s klupe prvih godina, nije postizao 20 ili više poena po meču do svoje treće sezone. James je 15 godina u ligi, svake godine je imao preko 20 poena po meču! Procenat šuta od 53 posto!
(Brajant je precenjen, neću da čujem više za njega, 8. maj 2018 12:37)

U moru glupih komentara, ovaj odnosi apsolutnu pobedu! Svaka čast!

Niki

pre 5 godina

@mikica
Mani me odnosa pobeda/poraza i bolje statistike u karijeri,ovde je debata face to face njih dvojice. Ne znam na koju foru ,ali Kobe ga je uvek nekako dobijao tu. Isto sam bio stava dok sam bio mladji za Seka da je možda najveći od centara jer je i Hakima i Robinsona i sve velike centre od ranije kacio generacijski,a mladje unistavao dok nisam video snimke protiv Rodmana. A Rodman kada god je bilo važno i koga god čuvao dominacija i naravno prsten.

Lebron supreme

pre 5 godina

super_zebra, 8. maj 2018 16:16) a koga su ti Supersoniksi dobili na putu do finala? Houston sa starim Olajuwonom i Jutu sa starim Malounom i Stocktonom. Shawn Kemp? Jednodimenzionalni igrač koji sem kucanja ništa nije ni imao. Kao danas Deandre Jordan otprilike.
Jordan bi dodavao Paxton-u za tri poena - pogodak, BJ Armstrong-u za tri poena - pogodak, Keru za tri poena - pogodak. Sve sami pogotci. Imao dva najbolja odbrambena igrača uz sebe, Rodmana i Pipena.
a Lebron?
4 all stara, od toga dva MVP-a je Golden State morao da izvede na teren da bi pobedili tog čoveka!

j

pre 5 godina

@G.S.

Ti hoces da kazes da Lebron svaki napad pravi korake??

On korake pravi mozda 1,2 u 5 utakmica.. Samo sto nekad zna napraviti malo vece korake, ali sta da se radi.. Sudije su svakako kriminalne.. Zaista pricas neistine..

Niki

pre 5 godina

Džejms je igracina,ali svako može da ode na YouTube i da kuca okršaje medjusobne i vidi ko je bio bolji. Ok,stoji da je LeBron bio još u razvoju,ali skoro svaki put ga je Kobe stavljao u džep. Isto kucajte i U.S. Tim na olimpijadama,kada je teško lopta je bacana Kobeu u ruke.

barnabi

pre 5 godina

Ljudi koji pominju Dalas 2011, i Lebronov poraz od 4:2 kao nesto sto se ne sme desiti najvecima, sve je to ok, ali budite posteni, taj isti Dalas je u tom plejofu pocistio Kobija sa 4:0

agent mahoun

pre 5 godina

Fora je u tome da ga izbaciš iz komfor zone. Sigurno ne bi imao toliko lakih koševa onda bi se više i umarao više mašio i slabiji bi bio u odbrani.

Dovoljno da imaš neke šanse na kraju ali Toronto je prežaljen možda ga Tejtum sačuva.

jaaa

pre 5 godina

@samba

Ali Dzejms nije davao 40 poena samo Indijani i Tornotu ili ti pratis nba samo ove godine... On je i vrhunskim defanzivcima Grinu i Durentu stalno trpao 30+, a nekad i 40...

Koza

pre 5 godina

Zanimljivo jer je Dzordan rekao suprotno. Dzordan je rekao da bi ga zaustavio da krene desno i da bi ga naterao da ide u levo jer bi tad uzimao duze suteve dok ako ode desno onda ne moze da ga zaustavi do kosa. Mada, moguce je da je to zbog toga sto je u to vreme Lebron bio mnogo losiji suter.

Rale

pre 5 godina

Setite se timova Sparsa koji su morali da imaju Brusa Bouena koji je bio u svoje vreme mozda najbolji defanzivni bek,Seltiksi imali Tonija Alena koji je u zadnjih 15 godina najbolji defanzivac na svojo poziciji,svaki od najjacih timova su morali da imaju igraca koji ce da cuva Brajanta. I on je opet davao svoje poene iako su mu disali za vratom 48 minuta. Meni je zao Lebrona ove sezone jer igra stvarno sam u vecini meceva,nema adekvatnu pomoc od ostalih,ali opet taj istok je toliko slab da ce verovatno pet uci u finale. Ja mislim da bi Pelikani usli u finale da su na istoku,bez preterivanja. Licno bi voleo da Pol i Harden uzmu konacno prsten,vise zbog Pola jer ima vec 33 godine i steta bi bilo da nema titulu. Umorio sam se od Ratnika koji su bili simpaticni dok Durent nije dosao. Nadam se nekom trejdu Lejkersa za Lenarda i jos 1 igraca da dovedu i sve je moguce sledece godine. Nisam se radovao 7 godina kao navijac Lejkersa.

kaurin

pre 5 godina

Ahem... Kad je to Shekil dobro igrao protiv Hakima i Admirala ? Svasta ljudi pisu... A Brajant, igracina. On i LeBron ce ostaviti dilemu ko dolazi posle “Njegovog Leteceg Velicanstva”.

filipo

pre 5 godina

Lebron supreme mora da se šališ ili nisi pogledao 5 utakmica u životu.Pogledaj samo sa kakvim banditima je MJ osvojio titule 1991-1993,centri Venington,Longli koji ne bi mogli ni u Evropi da igraju.Kažeš matori Meloun i Stokton a Juta bila favorit u oba velika finala 97. i 98.Podsmevaš se Sijetlu i Šon Kempu,Pejtonu,Detlefu Šrempfu...Smešan ti i Hakim jedan od 3 najbolja centra ikada.Bravo za tvoje(ne) poznavanje košarke.

xd

pre 5 godina

Kobi vodi jednu vrlo interesantu emisiju, zove se Details. Ukoliko nemate nikakvog iskustva sa profesionalnom kosarkom, otvorice vam oci, hvaticete zapravo koliko analitike ima u tom sport, a slusati Kobija kako objasnjava stvari je slag na torti.

mate

pre 5 godina

za ovu legendu sto je napisala da je utah 1998 imala jaci tim- petorka utah - stockton, malone, Russel, Hornacek, Ostertag.. Bullsi- Jordan, pippen, rodman, kukoc, Harper, Steve Kerr, luc longley... dakle bez jordana bi bullsi mogli s tom utahom.

Brajant malo sutra

pre 5 godina

(top10, 8. maj 2018 13:01) barem je pametniji od tebe, toliko je sigurno. a što nas ti ne prosvetliš svojim znanjem i argumentima, kad si tako pametan?

igor

pre 5 godina

Interesantni ja kod Lebrona ne vidim levo i desno kretanje. Nekako je to uvek pravo na kos, a zavisno kako se postavi odbrambeni igrac, on ga otrese levim ili desnim ramenom. Covek ima sirinu i tezinu i to je to. Ne treba njemu 4 driblinga i lomljenje kolena protivniku kao sto mora Irving, jer je mnogo manji.

za ortaka

pre 5 godina

Vrhunske igrace ne mozes potpuno da zaustavis, nego samo da usporis. Ako su raspolozeni i udju u seriju, ne mozes ni to. Kobi ovde ne prica kako bi LeBron dao 7 poena kad bi ga neko ovako cuvao, nego da je ovo generalno bolji pristup. LeBron je sila ali ovo sto su Indijana i Totonto radili je smejurija, stavili ljudi Anuobija i Bogdanovica na njega.

Miki Lazic

pre 5 godina

Robin Hood, 8. maj 2018 09:58
Interesantno je npr. da je u prvom mandatu u Klivlendu Lebron igrao 13 puta protiv Brajanta( 8-5) u korist Lebrona, a to je ipak bio period kad su Lejkersi uzimali titule.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@samba
Liga naredila Golden Stejtu da zaborave da igraju košarku u situaciji kada su poveli 3-1 i onda Lebron utrpao po 41 poen naredna 2 meča i postigao 9 od poslednjih 12 poena u odlučujućem 7.meču...I sve to po naredbi Lige?!
Samba čoveče, molim te nastavi da nas uveseljavaš koementarima, veruj mi da sam se dobro ismejao:)
Pozdrav i svako dobro

Bob

pre 5 godina

Imao sam rezervu ali Lebron je najbolji igrac kojeg sam gledao od 1985 godine a gledao sam sve. Postoji neki iracionalni antagonizam prema njemu ali to na stranu stvarno je Kralj.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@filipo
Laž je da je Juta bila favorit u oba velika finala. I to velika laž!
MJ je svaki put sa Čikagom bio favorit u finalu. To je bar lako proveriti u eri interneta.

filipo

pre 5 godina

MVP aka jeremija...Juta imala jači tim i bila je favorit ali je Čikago imao MJ.Navijao sam za Jutu u oba finala ali protiv MJ niko nije imao šanse,mada je Juta imala pobedu 1998. da izjednači na 3-3,ali MJ ote loptu Melounu,Rasela poslao po burek i kao na treningu mrtav ladan dade koš za titulu.

xd

pre 5 godina

@xd gde se moze pronaci ta Kobijeva emisija Details?
(Pop, 08. maj 2018 12:20)

E sad sam triput presao listu klipova sa Youtuba i nema ga. Mislim da ga je ESPN izbrisao zbog autorskih prava.

super_zebra

pre 5 godina

@James je igrao protiv najjačih timova

Obicno se ne upustam u ovakve diskusije, ali ovog puta nisam mogao.
Za tim Seattle SuperSonics-a iz '96 reci da su imali samo Payton-a je stvarno velika uvreda.

Igrao je tu neki lik, zvao se Shawn Kemp, mozda si cuo za njega?
He was a six-time NBA All-Star and a three-time All-NBA Second Team member.
Te sezone je imao skoro 20 poena u proseku, a kako je samo zakucavao!

A bio je jos neki nebitan lik, Detlef Schrempf, pazi Nemac a igra kosarku!? Gde to ima?
He was an All-NBA Third Team member in 1995, a three-time NBA All-Star and the NBA Sixth Man of the Year twice.
I one je te sezone imao 17 poena u proseku.

Ja stvarno sa svojih 40 godina postajem isuvise mator da citam ova klinacka prepucavanja. Mozete vi da volite, ili ne stil igre danas, ali reci da tadasnji Seattle SuperSonics nije bio jak tim je stvarno ludost.
Ima na youtube sve, mozete lako i da nadjete, obrazujte se ljudi.

Vlada

pre 5 godina

@Lebron supreme
Hjuston je jos imao i "anonimusa" zvanog Klajd Dreksler...pa Robert Ori,Sem Kasel,Keni Smit...solidno popunjen tim sa sampionskim kovom(bez obzira sto su uzeli 2 titule kad Dzordana nije bilo).
Argument starosti igraca je veoma relativan jer je Juta nakon tesnog gubitka od Sijetla '96 naredne dve sezone igrala finala.Juta je'96 izbacila uvek dobri San antonio sa Robinsonom,Son Eliotom,Del Negrom,Ejveri Dzonsonom...Hakim je bio clan drim tima 3 u Atlanti.
Govoriti da je Kemp imao samo kucanja je netacno.Uvreda je porediti ga sa D.Dzordanom.Tesko ih je i porediti jer nisu ista pozicija.Pravilnije bi ga bilo porediti sa npr. Blejk Grifinom.
Procitaj ponovo komentar @super_zebra.

jsx

pre 5 godina

Lebron je dao 33 poena u proseku protiv Durenta (2017), a 28 Kavajiju (2015), nije bas da su ga zakljucali kako neki pisu.
E sad, ne kaze Kobi da bi Lebron bio jednocifren, sto je nemoguce, ali ako ga spustis na tih 28 npr. vec je mnogo bolje. Na 25 sa ovakvim Kavsima vec mozes da racunas na laganu pobedu

Zeljko

pre 5 godina

Da ne bi Kobija uzese Spanci Amerima zlato na olimpijadi...Lebron ima bolje fizicke predizspozicije...obojica dobri momci, to je najvaznije...sad, ko je bolji, manje bitno...

Dr mr

pre 5 godina

Nema sumnje da zna Kobi šta priča. U ranoj fazi LBJ je imao ubitačan desni ulaz, pa su ga usmeravali levo. Sada se čini da je levi jači, ali ne bih se usudio da ga usmerim u desno. Mislim da je za čuvanje LBJ najvažnija snaga. Durent se ne računa, on može sa onolikim ručerdama da čuva i bez guranja.