Ponedeljak, 07.05.2018.

08:30

"Ako Harden mora tako da bude MVP, njemu na čast" (VIDEO)

Košarkaši Hjustona pobedili su Jutu i poveli 3-1 u polufinalu zapadne konferencije NBA, ali ruki Džeza Donovan Mičel nezadovoljan je suđenjem koje ima Harden.

Izvor: LN

"Ako Harden mora tako da bude MVP, njemu na èast" (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

da se zna

pre 5 godina

Nije loš Harden ali Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, imao je nepravilan šut, bio je spor.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.James je bio u tri finala protiv Golden State-a koji je igrao sa 4 all star-a! Kada je Jordan igrao protiv tima koji je imao barem tri all star-a? Nikad, eto kad!

Aleksa

pre 5 godina

(Doljo, 07. maj 2018 18:03)
(sryugos, 7. maj 2018 15:23)

Другари, није баскет па да се толерише ово.
Ово је кошарка, са судијама.

Прво, у кошарци сваки контакт руке са телом је фаул. Сваки. Играч се чува ногама и телом, не рукама. Лазић је ове године познат у ЕЛ по томе што добија најмање две личне зато што држи руку на телу противника. На укрштени корак се иде у тренутку кад је одбрана близу и у кретњи, и кад не може лако да промени смер кретања. Ако проба, као Ексум, прави фаул, ако одлучи да не направи, пут до коша је отворен.
На баскету, кад неко оде на укрштени, ти га или смлатиш преко руке или га пустиш. То што је Ексум бржи а Харден паметнији па није дошло до сикирице, не значи да није фаул.

Укрштени се не ради кад је одбрана у ставу, него само кад је у раскораку. То што Харден зна да успут направи гримасу, покрет рукама, то што је Ексуму стисао ту руку да би судије "лакше уочиле" фаул, то је све ‚нека врста флопинга, и некоректно је....

mate

pre 5 godina

M V P aka JeRemija

Tocno je da je Durant izgubio finale sa 23-a Jordan je sa 23 u prvom kolu istoka zasio 63 poena Bostonu-ali izgubio je utakmicu... 3-0 ih Boston pocistio...

bBb

pre 5 godina

@Ko su ovi sto vide i dva faula nad Hardenom? Posto su veoma kreativni, mozda se bave pisanjem bajki.
Ako vec ides u ovakav prodor, u PO, dje je cuvar ispred tebe (da, ne kasni Eksum nista, jer protrcao ga nije), i jos par njih cekaju, onda faul treba da je nesto bas ocigledno, a ne kad ni loptu ne uhvatis s dvije ruke, zabijes svoju u protivnika i loptu u lice.
Realno, nije trebalo da bude faul ni jednom ni drugom.
(Doljo, 07. maj 2018 18:03)

Idi gledaj rukomet, nije za tebe ovaj sport...

Memfis

pre 5 godina

@bohemian

1) Većina košarkaškog sveta misli da je MJ najbolji ikada, manji broj da je to Džabar, a vi idalje trpate Lebrona gde mu nije mesto.
2) Ja sam rekao da ništa ne zna onaj koji kaže da Lebron ima bolji šut od Durenta (ti), pa i onaj ko kaže da je Derozan superstar (gle čuda opet ti), a ne onaj ko kaže da je Lebron bolji od Durenta.
3) Kazins i Deandre igraju istu poziciju, Deandre ima bolji procenat šuta- po tvojoj "logici" on je bolji šuter.
4) Smorih se od nebitne rasprave, pozdrav i sve najbolje.

Powerslave

pre 5 godina

Realno, da mu se sudi svašta, sudi se. Ne znam čime je to zaslužio lik. Ovoliko kod sudija nisu zaštićeni ni LeBron ni Durent ni Kari, a bolji su igrači od njega. Ne govorim za ovu situaciju već uopšteno. Zbog takvih stvari mi lik nije ni najmanje gotivan.

Doljo

pre 5 godina

Ko su ovi sto vide i dva faula nad Hardenom? Posto su veoma kreativni, mozda se bave pisanjem bajki.
Ako vec ides u ovakav prodor, u PO, dje je cuvar ispred tebe (da, ne kasni Eksum nista, jer protrcao ga nije), i jos par njih cekaju, onda faul treba da je nesto bas ocigledno, a ne kad ni loptu ne uhvatis s dvije ruke, zabijes svoju u protivnika i loptu u lice.
Realno, nije trebalo da bude faul ni jednom ni drugom.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Memfis
Kevin Durent je imao 23 godine kada je izgubio finale. Nisu to baš klinačke godine. Pogledaj kako su u tim godinama igrali MJ, Brajant i Lebron. Ok, nije bio dobar koliko sada, to je tačno.
Boš jeste bio u svom prajmu a ako ćemo iskreno, Vejdov kvalitet igara je tada počeo da opada. Povrede su ga omele da ima još blistaviju karijeru. U svakom slučaju, Majami jeste imao bolji tim od Okalhome tada.
Ali tadašnji Majami bi muku mučio sa sadašnjim Golden Stejtom...

Darko

pre 5 godina

Durant je imao 30p u proseku u tom finalu 2012te,Perkinsa i sefoloshu u prvoj postavi koji nisu imali nikakav ucinak,Hardena koji je bio ocajan,na dve utakmice samo prebacio 10p,Westbruk toplo hladno za koga je Wejd bio Dzordan..neverovatno sta sve ljudi pokusavaju da izguraju..secam se Wejdove tekme 25,7,7,2 itd i ostali igraci su isporucivali..Lebron je imao 28,10,7..na par tekmi je imao 3 i 4 asistencije...brojke mu nisu kao danasnje jer je imao saigrace. To je kosarka!

bla

pre 5 godina

nije u sutu bolji od Jamesa? Sta ti decko pricas...
(Pavke, 7. maj 2018 14:26)

zapravo sam napisao da je daleko bolji suter od Jamesa. ako kometarises i odgovaras trebalo bi da procitas komentar do kraja

(M V P aka JeRemija, 7. maj 2018 15:20)

zapravo sam napisao da je James i dalje bolji igrac od KD-a po mom misljenju, ali da jeako tesko zadrzati takvo misljenje kada KD protutnji kao brzi voz i u proseku natrpa 35 poena. to da KD igra u daleko boljoj ekipi je istina, ali njegova statistika je i dalje impozantna pogotovo ako se ima u vidu da mu je LBJ direktni protivnik sto se pozicije tice. KD ce i ove godine imati strasnu motivaciju, a LBJ tu najverovatnije nece moci nista...

Memfis

pre 5 godina

@bohemian Ako procenat šuta iz igre pokazuje ko ima bolji šut onda je Deandre jedan od najboljih šutera u istoriji. Ta tvrdnja pokazuje da si ti taj koji baš ništa ne zna.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Vrsni poznavaoce igre pod obrucima, prosvetlio si me sada, shvatio sam napokon da ceo kosarkaski svet koji smatra da je James najbolji zapravo nema pojma, jer nisu tebe pitali da im objasnis. Blago nama pa te imamo na ovom forumu.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Ima bolje procente suta a igraju na istoj poziciji, ali ako ti kazes da bolji procenti suta znace losiji sut, onda u redu.
Inace, smesno je uopste komentarisati izjavu da je Durant bolji igrac od Jamesa, toliko bar (ne) znas o kosarci.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@bla @Memfis
Ne znam na osnovu kojih parametara ste zaključili da je KD bolji igrač od LBJ.
Na osnovu toga što ga je pobedio u finalu? A da nije na to uticao i ostatak tima? Golden Stejt je previše moćna mašina, oni bi bili glavni favoriti i da im umesto KD prvu postavu igra recimo Dž.R.Smit. E sada zamilite snagu ekipe koja obori rekord u broju NBA pobeda i bude šampion, pa joj na sve to dođe drugi najbolji igrač na svetu-Durent.
Videli smo Durenta dok je bio u Oklahomi. Imao je uz sebe Vestbruka, Hardena i odličnog Ibaku. Džejms ih je naprašio za sve pare:) I onda pre 2 godine isti taj Durent vodi 3-1 protiv Voriorsa u finalu. Uspeo je da nestane sa terena naredna 3 meča i izgubi to!!! I na sve to se pridruži tom istom Golden Stejtu?! Najljigaviji potez u istoriji američkog sporta. Jedini ljigaviji bi bio kada bi recimo LBJ sada prešao u Voriorse ali taj scenario je nemoguć jer nije Lebron kao neki...

Darko

pre 5 godina

@mvp dajte coveku Oscara za najsmesniju izjavu ikada,prvo Lebron je bio u punoj snazi a Duran nije bio u svom prajmu,sam Wejd je bio bolji igrac od Westbruka a mozda i od Duranta u to vreme,Harden nije bio ni H od danasnjeg Hardena a Bosh za Ibaku licno Karim Abdul Dzabar. Kako vole Lebronovi fanovi da menjaju stvarnost to je cudo.."Lebron ih isprasio" a kad pricaju o Jordanu "pipen ovo pipen ono". Lepo si to rekao 3:1 vodjstvo protiv Wariorsa,green nije suspendovan,Bogut igrao do kraja,Iggy nije bio povredjen itd..plus igrao sa privatnikom Westbrukom!

Memfis

pre 5 godina

@Jeremija Durent je bio klinac kad je izgubio to finale koje pominješ, Harden je bio očajan, Vestbruk ni upola igrač koji je danas, a Vejd, Boši LBJ u svom prajmu. I da tada je Lebron bio bolji. U sezoni 2013/2014 je bio bolji Durent, naredne 2 opet Lebron i onda prošle godine KD koji je igrao fantastično celu sezonu a posebno finale. Odbranu je zaigrao bolje nego ikad, ove sezone nastavio u tom ritmu. Vrlo je moguće da će biti u najboljoj defanzivnoj petorci dok bi Lebron mogao u najbolju otpozadi.
Pitanje za tebe je zašto si tako samouvereno najavljivao titulu za Klivlend prošle godine ako je GSV tako nepobediv?

sryugos

pre 5 godina

(ђокица, 07. maj 2018 09:36)

Dakle, hajmo jos jednom za tebe i sve koji tvrde da je ovo Eksumov faul.
Kakve veze ima ruka odvojena od tela, nije ovo fudbal i situacija u sesnaestercu? Eksum nije imao bas idealnu odbrambrenu poziciju ali ni Harden nije imao cist put do kosa i prednost.
Harden je krenuo u prodor i podvukao levu ruku ispod Eksumove pri tome drzeci je a onda karakteristicno probao da uhvati loptu obema rukama. Kako to nije uspeo jer treba ispetljati ruku (a naravno da to nije ni planirao da ce uspeti vec da ce dobiti faul) udario je loptom u lice Eksuma. Kontakt izmedju njih nije bio dovoljno jak za faul.
Ovde nema faula ili se moze suditi u napadu zbog lopte u glavu. Eksumov faul ne postoji.

bla

pre 5 godina

Durant nije ni u sutu bolji od Jamesa, ako cemo pravo. Sve ostalo, kompletan uticaj na igru se ne moze ni porediti. Ipak, to poredjenje u neku ruku nije fer prema Durantu koji je nesporno najbolji na svetu, tu se slazemo, jer je James drugi univerzum u odnosu na sve ostale.
(bohemian, 7. maj 2018 13:41)
KD kada vidi igraca sa drugog unverzuma se izbezumi i saspe 35 poena, 8 skokova, 5 asistencija, 1 ukradenu loptu i 1.6 blokova u proseku. i to sve u velikom finalu gde je bio i MVP finalne serije. isto je napravio dosta problema za jamesa u odbrani.
KD je daleko bolji suter od Jamesa tu nema nikakve price. Isto smatram da je LBJ i dalje bolji igrac, ali ako se opet susretnu u velikom finalu KD ce opet imati slicnu statistiku, i meni ce biti dosta teze da tvrdim da je LBJ bolji igrac

ognjen

pre 5 godina

Harden je ekstremno inteligentan igrac,i neverovatno sa kojom lakocom radi neke stvari pa i to da zna da iznudi bacanja..To ne moze svako..A Micelu ne znam sta znaci ovaj komentar,potpuno nepotrebno za jednog rukija!!!

Darko

pre 5 godina

Opa Durant ni u sutu nije bolji od Lebrona..wow,sta znaci statistika iako je i slepom coveku jasno da je Durant bolji suter,covek je sam osvojio World Cup 2010,Lebron cak nije bio ni u timu prvenstva 2006,samo Carmelo od Amera! Durant da igra za ovaj Klivlend imao bi 45p u proseku i mnogo vise skokova jer bi se za sve pitao on dok u Wariorsima igra sa kocnicom i deli statistiku sa drugima,naravno da i Lebronu ne bi bila ovakva statistika u Wariorsima jer ne bi on drzao loptu nego bi igrao u protoku lopte kao i u spursima itd..trener bi dozirao minute itd...Naravno da ni Jordan nije mogao da kupi skokove pored Rodmana ili da ima istu statisiku kao dole navedenu kada je i Skoti bio u prajmu. Durant u Indiani umesto oladipa,bio bi lagan prolaz Pejsersa,realno.

Memfis

pre 5 godina

@bohemian
Za taj drugi univerzum ne znam, ali eto složismo se da je KD najbolji u ovom.
PS Ova izjava da Lebron ima bolji šut od Durenta je pobednička. Čestitam ti!

delboj

pre 5 godina

Ne gotivim Hardena ni malo, niti ovaj cirkus od NBA kosarke, ali ovo je faul nad Hardenom, desnom rukom ga stopira kad ga je vec izfintirao, plus u pokretu za njim... Cist faul, makar za Evropske-pravu timsku kosarku.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Durant nije ni u sutu bolji od Jamesa, ako cemo pravo. Sve ostalo, kompletan uticaj na igru se ne moze ni porediti. Ipak, to poredjenje u neku ruku nije fer prema Durantu koji je nesporno najbolji na svetu, tu se slazemo, jer je James drugi univerzum u odnosu na sve ostale.

omega

pre 5 godina

Harden je kosarkaski pikaso i stiv dzobs.Umetnik koji je u nba bez ikakve bozanske atletske sposobnosti uspeo da postane supestar.Razmislite malo ko su superstarovi u ovoj ligi.Dejvis,durent,antetokumbo sa neverovatnom visinom,kordinacijom i dugim rukama.Lebron i vestbruk s nadljudskim fizikalijama,snagom,brzinom,skocnoscu.Kari sa bogom danim sutem kakav niko nikada nije imao.I tu nastupa Harden bez igde icega,samo surovo umece i inteligencija.Zato je moj omiljeni kosarkas,a ostali malo da se zapitaju,a ne da pricaju za druge igrace kao "ovaj ide samo na snagu,fizikalije",a kad se pojavi harden onda opet ne valja.

ђокица

pre 5 godina

језиво колко људи не зна основна правила. ово није фаул само у рукомету. натрчао човек на хардена и рукама и ногама. бар да је успео да избије лопту пре фул контакта, можда би и толерисали али он лопту није ни пипнуо ... осим фацом

Milutin

pre 5 godina

Par komentara za ove mrzitelje "brade" ovde:

1. Ovo je čist faul nad Hardenom, kao što su mnogi ovde objasnili. To što je čovek inteligentan da iskoristi neinteligente poteze odbrambenog igrača mogu samo Srbi da mu zamere, gde se bilo kakva inteligencija mrzi iz dna duše.

2. Nas su još u osnovnoj školi na fizičkom učili da igrač ima pravo na dva koraka posle driblinga. Nigde ne piše da ta dva koraka moraju da idu ka protivničkom košu. Sad što je Harden to iskoristio i napravio svoj "step-back 3" potez koji je doveo do savršenstva tako što ga je satima i satima svakodnevno trenirao, to samo Srbi mogu da mu zamere, gde se bilo kakav naporan rad mrzi iz dna duše.

3. MVP nagrada se dodeljuje najboljem igraču regularne sezone, i tako je uvek i bilo. To što se sad LeBron probudio i pruža vanzemaljske partije njemu svaka čast, ali to ne utiče ni 1% na to ko će dobiti (i koje zaslužio) MVP.

Aleksa

pre 5 godina

Kretao se pa jeste faul" pa kako ga onda čuvati, svi samo da stoje mirno i niko ne sme da se pomera? Zašto je Harden jedini koji ovo može da uradi? Kako se uopšte onda paralelno čuvaju igrači? Ma dajte bre, ima dva poteza i sad je on kao najbolji igrač lige. Imate 10 rukija ove godine koji su bolji i talentovaniji od njega, samo je on ljigav i igra kao onaj lik na terenčetu koji samo traži faul za apsolutno sve.
(Dušan, 7. maj 2018 11:24)

Зашто гледаш кад не умеш да видиш? Ушао је Хардену у кретњу. Претходно је каснио цео корак иза њега, и чувао га руком. Кад је Харден ушао у укрштени корак, закаснио је два корака не један, тежиште на десној, лева у ваздуху рука на телу и онда је покушао да стане. ТО заустављање је фаул. Та рука на стомаку коју је Харден на кварно ухватио је други фаул. Нико није рекао да је лако чувати Хардена. Да ли је за МВП или не, не знам...да ли је фаул, јесте и то два фаула. Да ли је љигав? Шта значи љигав? Зашто морате да групно мрзите? Дечко је брз, јак и паметан...

msn

pre 5 godina

Harden iako dobija dosta faulova zahvaljujuci svojoj inteligenciji,neosporno je da ima i najbolji tretman kod sudija,sto prouzrokuje da ga mnogo ljudi ne voli.Ali citam ove komentare i ne mogu da verujem sta ljudi pisu.Prevara od igraca??Poredjenja sa Vestbrukom?I to se desava posle svake njegove "slabije" utakmice.Voriorsi su prosle godine pregazili kavse sa irvingom 4 1 ,a mi sada hjustonu dajemo legitimne sanse i ljudi pricaju da je onaj koji nosi hjuston prevara.

Memfis

pre 5 godina

Jedna od jačih izjava je "bolji samo u šutu". Kao prvo, Novicki iz najboljih dana je "samo u šutu" bolji od Drejmonda Grina pa je 2 klase bolji igrač. A kao drugo Durent je izrastao u sjajnog defanzivca, njemu Holidej koji je uništio Portland da poena koliko i Lebronu Anunonanobi :). Zbog mnogo bolje igre na tom delu parketa Durent je najbolji na svetu.

Darko

pre 5 godina

Neke od MJ playoff serija! Bucks 29,3p/5,8r/8,5as/2,8st/1bl 44%! Celtics 43,7p/6,3r/6as/2,3s/1,3bl 51% Celtics 35,7p/7r/6as/2s/2,3bl 42% Cavs 45p/5,4r/5ass/2st/1bl 56% Cavs 40p/6s/8,2ass/2st/1bl 53% Knicks 36p/9,5r/8,3as/2s/1bl 55% Bucks 37p/8r/7ass/3st/1bl 54% Sixers 43p/6,6r/7,4as/3s/1bl 55% Pistons 32p/7r/6,3as/2s/1bl 47% Sixers 33,4p/8r/8as/1,8s/1,4bl 49% Lakers 31p/6,6r/11,4as/2,8s/1,4b 56% Heat 45p/9,7r/6,7as/3s/1bl 61% Blazers 35,8p/5r/6,5as/2st 53% Phoenix 41p/8,5r/6,3as/2s/1bl 51% i sad se ja pitam sta bi bilo da moze da koristi danasnje prednosti ofanzivnih igraca tipa ovog sto radi Harden! Ustvari vidim da neki od nas nemaju pravo na sta bi bilo kad bi bilo a neki imaju @Jeremija@Dexter :)))

jovica

pre 5 godina

@ vlado

Vlado je sve lepo objasnio, Harden je najveca prevara u NBA, dobar je on igrac, ali daleko je od MVP-a, i nije timski igrac nego ego manijak, uvek su mi bili isti on i westbruck, dobri kosarkasi ali zbog prevelikog ega i zelje za samoisticanjem i nabijanje statistike, njihovi klubovi pate. Hardenu se ove godine pogodio i tim, ima veoma dobre saigrace, inace bi slicno zavrsio kao Westbruck. Ali nece igrati u finalu NBA ove godine, u to sam siguran.

Pop

pre 5 godina

Harden je mvp.Da li se nagradjuje ako neko igra regularnu sezonu sa pola snage?Da je Lebron igrao ovako u regularnoj ne bi bilo dileme,ali on se stedi i treba da dobije nagradu na lepe oci?Svake godine se ovo desava Lebron ubaci u vecu brzinu i svi krenu da vicu mvp.Dakle svako normalan zna da je Lebron bolji od Hardena,ali on se jednostavno ne trudi i zato nije mvp regularne sezone koliko god ljudi vikali.Ako moze u plejofu svaku da daje 40 poena uz tripl dabl,onda u regularnoj moze svaku 50.

Aleksej anti limar anti Igokea

pre 5 godina

Ali nema vesti da se ne uporedjuje sve sa Dzordanom.hahaha Kakav narod,pa ne moras biti najbolji svih vremena da bi bio dobar igrac!

Dexter Morgan

pre 5 godina

@Jeremija bitno da ti i tebi slicni komentarisete sta bi bilo kad bi bilo da je Lebron igrao sa Shaqom,da je ovo da je ono,medjutim drugi nemaju pravo na what if??? Mnogi dele misljenje da je Carmelo trebao biti ruki godine a Carmelo iz Denvera nema dodirne tacke sa Carmelom iz zadnjih par godina! Deveti Wariorsi na zapadu 48:34...Cavsi cetvrti na Istoku 47:35 ne treba dalje komentarisati!

jovica

pre 5 godina

Kad ruki ovako prica za kandidata za MVP tu ima mnogo vise. Vecina se uhvatili za ovaj sporni momenat, a bilo je bar 5 cistih faulova Hardena koji mu nisu sudjeni. I to tako svake utakmice. Prljav i kvaran ego manijak je Harden, juce je gurnuo protivnickog igraca u svojeg, mitchell mu ukrao loptu i u kontri mitchella, harden ga udira po ruci pri sutu i nista plus non stop vuce sa jednom rukom protivnicke igrace, i veoma je jak, ja snaznijeg i eksplozivnijeg beka nisam video. Ali pola od toga je na silu, nema tu nikakve magije, plus sudiske protekcije. Ovo bi mu bilo sudjeno i pre vise od 20 godina kad je bila dozvoljena mnogo grublja igra nego danas. Kari je za njega doktor Kosarke.

Bruce Wayne is Batman

pre 5 godina

Gledam i neverovatno je koliko strucnjaka imamo, Kokoskov je mala maca. Harden je tata igre, svidelo se to nekom ili ne. O kakvoj protekciji pricate? Rec je o suvoj inteligenciji da covek koristi svaku glupost odbrane da na najlaksi nacin iznudi faul. Genije kosarke.

bBb

pre 5 godina

Za košarkaške analfabete, koje ni pravila nisu mogle da nauče...

https://youtu.be/xxtz8msm-JU

Pri drugom koraku, odbrambeni igrač nije predvideo šta Harden želi da uradi i napravio je faul, jer mu je ušao u putanju kretanja pri UKREŠTENOM koraku.

cyberchetnik

pre 5 godina

Rasprava o prekrsajima me uvijek vrati u djetinjstvo kada se mnooogo vremena trosilo da bi se objasnilo "fudbalerima",Rukometasima" i ostalim ljubiteljima drugih sportova da NE MOZES ULAZITI U PUTANJU NAPADACU SA LOPTOM,DA NE NEMA VEZE STO GA JE "SAMO MALO UDARIO" ILI GA "NIJE PIPNUO" RUKAMA,ali ga je zato nogama pomeo sa terena itd itd.Srecom,vidim da Srbi odlicno poznaju kosarkaska pravila i da su vecinom svi za to da jeste bio faul nad Hardenom,a to sto se nekome ne svidja taj stil,e za to ne mogu nista pametno da kazem,a da vas utjesim.

76er

pre 5 godina

MVP aka Jeremija

Ta izjava da je Karmelo trebao biti ruki godine, mozda izgleda smesno kada sagledas njihove karijere. Ali se gleda ruki sezona tako da to uopste nije neka smehotresna izjava, takodje mnogi ljudi u SAD dele to misljenje.

namesteno

pre 5 godina

pa NBA je namesten. NBA je jasno da izmedju Jute i Rokitsa, Rokitsi imaju sansse da pobede Golden Stejt i zato ce im pomoci ako treba da prodju Jutu.

Dušan

pre 5 godina

"Kretao se pa jeste faul" pa kako ga onda čuvati, svi samo da stoje mirno i niko ne sme da se pomera? Zašto je Harden jedini koji ovo može da uradi? Kako se uopšte onda paralelno čuvaju igrači? Ma dajte bre, ima dva poteza i sad je on kao najbolji igrač lige. Imate 10 rukija ove godine koji su bolji i talentovaniji od njega, samo je on ljigav i igra kao onaj lik na terenčetu koji samo traži faul za apsolutno sve.

Mrak

pre 5 godina

Svi pričaju o ulasku u putanju, što jeste bilo i za ovakav kontakt se u Evropi sudi faul 100%, dok u NBA pogotovo u plejofu, rijetko kada, ali Harden je tamo "superstar" i u 10 ovakvih situacija 6 puta bi dobio faul. Međutim niko ne spominje u ovoj situaciji na snimku da Harden prije svega toga, zapravo igrača Jute obuhvata rukama i gura ga ka sebi, upravo da bi dobio ovakav efekat, gdje ispada da mu je protivnički igrač ušao u putanju.

Sudije u dosta situacija u trenutku ne mogu sa sigurnošću da vide koje koga obuhvatijo prvi rukama i sl., ali mogu da na osnovu pregledanja snimaka nakon utakmica utvrde da neki igrač se često koristi takvim prljavim trikovima,pa da izbjegavaju suđenje faulova u narednim sličnim situacijama. Time automatski smanjuju dalje korištenje ovakvih prljavih trikova od strane nekog igrača, jer će prestati da radi to kada vidi da ne dobija korist od toga, odnosno da se sudi faulovi protiv njega ili da gubi lopte.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Dexter Morgan
Obožavam ove komentare šta bi bilo kad bi bilo (čuveni šbbkbb) :)
Ti znaš koliko bi koja ekipa imala pobeda da je Kobi bio na Istoku ili Lebron na Zapadu? Smehotres.
A šta reći za odvalu da je Karmelo trebao biti ruki godine a ne Lebron?! Kakav lik moraš biti da bi izjavio tako nešto...Evo ja mislim da je Miličić trebao biti ruki godine...

Dexter Morgan

pre 5 godina

"Lebron je MVP od 2003" e zbog ovoga ljudi ne vole Lebrona,zbog ovakvih "fanova" jer Lebron po mnogima nije trebalo da bude ni ruki godine jer je Carmelo Anthony imao slicnu statistiku ali njegov jednako los tim u koji je draftovan je uveo u playoff i to u zapadnoj konferenciji. Svi se slazu od igraca preko ostalih da je Kobe Bryant bio broj jedan do 2011te bez obzira na statistiku Lebrona koji je igrao u mnogo slabijoj konferenciji plus nije imao saigraca koji ce mu oduzimati statistiku,on je cak i sam izjavio izmedju ostalih kao i Durant,Wade,Stoudemire i mnogi drugi da je Kobe najbolji igrac u ligi,sto se videlo i na reprezentativnom nivou tih godina. Kobe je osvajao naslove u ratovima zapada,jednom sa prelosim saigracima nije dosao do playoffa ali ni Lebronov Klivlend ne bi usao u playoff na zapadu do 2009te po skoru,mozda bi 2007 bili sedmi,osmi jer bi po samom skoru 50:32 zavrsili sesti,medjutim imali bi mnogo vise duela sa zapadnim timovima,sledece godine po skoru 47:35 bi zavrsili na desetom mestu!

strucnjak

pre 5 godina

Bas ne volim Hardena, ali je realno zbog skora Hjustona i zbog svoje statistike MVP i tu nema debate jer su Cavsi u regularnom delu sezone bili cetvrti, a da je floper i odbojan igrac, to svakako...

vlado

pre 5 godina

Oko ovoga moze da se diskutuje da li je bio i u kom trenutku faul i od koga... ali da ga stite ko belog medveda i da mu pustaju sto nikom drugom ne pustaju, je cinjenica. Uzeo bih kao jedan primer njegov "korak unazad" koji je postao opsta sprdnja medju igracima jer Harden u 90% slucajeva nakon ispravnog koraka unazad (vidite kako to Stef Kari radi) pri kom staje sa driblingom i treba da sutira ili fintira sut, napravi jos jedan korak unazad i to mu sudije ne sviraju kao korake (imate i snimke drugih igraca kako se sprdaju sa njim i oponasaju ga, narocito Joel Embid). I onda svi kazu kako Hardena niko ne moze da cuva... pa nije ni cudo kad pravi korake non stop. Nadjite snimak gde se on u pocetku snimka nalazi metar unutar linije za 3 poena a onda volsebno bez spustanja lopte na parket sutira trojku...Druga stvar, to ljigavo namerno izvlacenje faulova, je toliko degutantno da jedva cekam da naidje na nekog macana (nesto mi se Lens Stivenson mota po glavi) da mu pri takvom potezu slozi sekiru preko ruku, pa da i ostali pocnu tako da ga plave po rukama. Pa kad vec dobiju faul jer su pogledali Hardena mrko, da bar znaju sto su ga dobili. To se nekada tako radilo sa folirantima...

Dorcolac

pre 5 godina

@Goran ...gledas li ti snimak ili napamet pricas? Igrac je bio paralelno uz njega..izmedju kosa i napadaca... i onda je Harden krenuo u prodor ..ko je kome tu usao u "putanju". ????

Go spurs go

pre 5 godina

Krene malo , pa zaglavinja ... pa dize ruke ne zna sta ce ... Dobar igrac , ali ovo ni u ludilu nije trebao da se svira kao faul ..

Pa

pre 5 godina

Meni na na kraju ni ne smeta ovo njegovo foliranje i iunudjivanje .Malo je teze provaliti sta on radi ,prilikom tih svih kontakata .Ne mozete suditi na osnovu pretpostsvke sto znate cime se yve on koristi .Meni je mnogo gore ono sto radi sa onim njegovim step bekom ,u pola slucajeva pravii tri koraka ,to uopste nije tesko uociti , i to bi trrbali redovno da mu sude .

Sloba

pre 5 godina

Ovaj harden da nije pustio bradu ne bi nikad bio dobar igrac. Sa onom smesnom facom sudije mu ne bi svirali i kad jeste i kad nije faul. Nego veli daj da se sakrijem ispod ovog zbuna da se svi ne bi smejali pa da izigravam nesto.

Goran

pre 5 godina

Sta vam je ljudi, covek mu je usao u putanju kretanja a da pri kontaktu Hardena sa njim nije imao obe noge na zemlji, cist faul za Hardena.

On je majstor prodora i ulazaka pod kos, zna covek da iznudi faul i u 90% slucajeva to budu zaista faulovi za njega, to sto je to odvratan nacin igre i sto vam je muka Hardena je druga prica.

Vladimir

pre 5 godina

Ovo jeste bio faul ali Mičel ima ispravno mišljenje. Današnje zvezde poput Hardena, Lebrona, Durenta su suviše zaštićene kod sudija. Jednostavno ne možeš da odigraš odbranu protiv njih jer će u 90% slučajeva svirati faul. Jesu fantastični igrači ali je bljutavo kada igrač odigra dobru odbranu na njima a sudija pokloni faul.

Dragan-Borca

pre 5 godina

A sto se fanovi Lebrona prenerazavaju, a Lebron se baca 3 metra na dodir hehe. Vestbruk, Harden i Lebron su mi najnesimpaticnije NBA zvezde. Realno ne zna se ko je veci egomanijak. Harden je pokvaren i prljavo igra sa ovom glumom, Lebron sam sebe hvali, isto glumi faulove i dere se na saigrace, a Vestbruk je, pa nemam reci da ga opisem a da mi prodje komentar :D

Aleksa

pre 5 godina

pa zar na pocetku sezone ne donesose pravilo koje je cak po Hardenu i nazvano, odnosno on je bio primer za to sta se vise ne sudi?... ulazak u telo bez potrebe, neki, da kazem tako, neprirodan kontakt, isforsiran... a za ove sto pricaju usao u putanju, nisu obe noge na zemlji... ovaj ti zakljuca ruku svojim rukama, a tebi treba da su obe noge na zemlji???... nadjite na YT masu ovakvih i slicnih trolovanja od strane Hardena... mnogo ga sudije stite...

znanje-imanje

pre 5 godina

Ali ajde nam još jednom objasnite kako ovo jeste faul?
Kretao se? Svakako da jeste, paralelno sa bočnim kretanjem Hardena, i to bez kontakta; igrač održava svoju poziciju između napadača i koša.
Harden - Faza 2 - menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu, i kroz odbrambenog igrača. Ovaj u tom trenutku staje - nema odmah obe noge na zemlji ali nema kretanje i nikako ne ulazi u Hardenovu putanju. Harden ulazi u njega!
Faza 3 - Harden, pošto nije došao u dobar položaj, režira po svako cenu kontakt. Naročito rukama i loptom ide u igrača, ispada mu, baš ga briga za koš... On i ne očekuje da će dobiti faul za Fazu 2 nego radi svoje Penaldo simuliranje u Fazi 3. Toliko da radi i valjanje lopte po njegovom licu.
Međutim ovaj ne samo da je stao - nema faula u Fazi 2 - već je, znajući šta se radi, i sklonio ruke - pa nema faula ni u Fazi 3.

Pa sudije onda ipak daju faul za Fazu 2....

Sasa

pre 5 godina

Napisao sam do sada deset puta, Harden nije kosarkas, on je dobar iznudjivac kojem u toj iznudi pomazu sudije. Borac za licni skor, makar tim ispastao. On ne moze da se meri sa Krisom Polom i njegovim pristupom timskoj igri. Drvobradi zna da udje u seriju do te mere, da ni tablu ne moze da pogodi, a sto je jos gore, nece stati dok ne pogodi 2 od 10 i ne poboljsa statisticke kolone koje su najuocljivije u oku prosecnog posmatraca. Za mene je vredjanje inteligencije stavljanje takvog skorera, kao i Rasela VestBRUKA u istu recenicu sa Brajantom, Lebronom ili Dzordanom. Najveca sramota NBA lige trenutno.

Master Yoda

pre 5 godina

Čist faul nad Bradom - ulazak u putanju!
Hvala B da ima još poznavalaca košarke koji komentarisu, a ne samo sarlatani i laici.
A to da li je nekome Brada simpatičan ili ne, je sasvim druga priča.

bBb

pre 5 godina

@Harden - Faza 2 - menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu, i kroz odbrambenog igrača. Ovaj u tom trenutku staje - nema odmah obe noge na zemlji ali nema kretanje i nikako ne ulazi u Hardenovu putanju. Harden ulazi u njega!


Je l' si čuo nekada za ukršteni korak, iliti eurostep? To ti je ono što su doktorirali Harden, Đinobili i Vejd, a od naših Dušan Kecman... "Menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu..." Haha

Zikica

pre 5 godina

Vecina komentarise noge igraca odbrane pri cemu se na snimku vidi da se ni jednom nije desio kontakt nogama zato sto je vise nego sjajno kretnjama ispratio igraca napada ALI na pocetku snimka se jasno vidi da igrac odbrane biva odgurnut od igraca u napadu... no to je vec nesto drugo sto unazad par godina razara igru i realo govoreci gledljivost NBA kosarke a to su zasticeni igraci pravi beli medvedi NBA lige koji su izgleda iznad svih dogovorenih pravila zarad staranja fame zvane NBA...

ђокица

pre 5 godina

је л причамо о "иначе" ситуацијама, или о овој конкретној ситуацији? ако причамо о овој конкретној ситуацији, чист ваул ексума. десном руком + десном ногом (десну руку држи испред тела одвојену од тела, што је хардену дало шансу да подвуче своју леву руку и онда брзи направи покрет као да хоће да избаци лопту на шут и изнуђује фаул + још очигледније чист фаул јер ескум помера десну ногу и њоме удара хардена у леву). ја не знам, то што ми волимо да јута прође и да хардена неко заустави, то је ок, али то што је харден добро искористио ексумово кашњење и лош став, то је ексумов проблем, а не судијин.

bob

pre 5 godina

ђокица, 07. maj 2018 08:55
Pa, kako ga je sapleo kada Harden nije pao, niti se cak "zateturao"? Ovo, kao ni vecina kontakata na koje namerno ide Harden, nema veze sa faulom ili su, cak sta vise, faulovi ucinjeni od strane Hardena!

Malkom

pre 5 godina

Iskreno, pored ovakvog LeBrona ako Brada bude MVP, to je čista glupost. Brada ima fantastične mečeve, to je neosporno, ali nekada i zabrlja žestoko. A LeBron je baš uvek fantastičan.

sryugos

pre 5 godina

(ђокица, 07. maj 2018 08:55)

Neko ti je sinoc pogresno objasnio kosarku i sudjenje.
Eksum ga je skolski ispratio u odbrani a Harden prvo podvukao svoju ruku ispod njegove (sto je njegova specijalnost, stalno tako izvlaci faul) a onda jos lopta u glavu.
Podseca me na onu situaciju Brajant i Bibi i lakat u lice.

dobro

pre 5 godina

Ima Harden onu fintu šuta pa kad digne protivničkog igrača krene kao da šutira i eto bacanja. Takve neke nesportske poteze je doveo do savršenatva pa ne čudi što šutira najviše slobodnih bacanja u ligi

MarcoPolo

pre 5 godina

Stalno ovo radi. Treba ga sankcionisati i to ozbiljno. Bilo je reči pretprošle sezone da će se više voditi računa o tome što radi, ali vidim da je i dalje po starom...

NNN

pre 5 godina

Bez obzira na sve Harden je MVP bez pogovora ove sezone!
Prvi strelac lige, 3. asistent, 7. kradljivac
i što je mnogo bitno njegova ekipa je ubedljivo prva!
E sad što se nama neko sviđa, a neko ne - to nije bitno...

bBb

pre 5 godina

Šta vam je, ljudi... Što neko napisa, gledajte noge odbrambenog igrača. Harden je krenuo na ukršten korak, zbog toga ga je slučajno udario loptom u glavu. Jer se, obično, pri ukrštenom koraku lopta podvlači ispod, pa diže gore. Da li je on zaštićen više nego što bi trebalo, u to ne ulazim, ali ovo je čist faul... Ušao mu je u putanju pod nedozvoljenim uglom, bez obe noge na zemlji. Dakle, dva argumenta za faul.

jsx

pre 5 godina

To jeste degutantno, ali je i umece. Jednostavno covek zna kako da iznudi faul. Ono sto mozda nama ne izgleda tako, on zna kako da napravi da po pravilima mora da se dosudi. Pogledajte neku analizu, pa vidite da li mu poklanjaju i da li biste smeli da dosudite drukcije

sneaky

pre 5 godina

Mvp titula se donosi na osnovu regularnog dijela sezone, partije u plejofu ne uticu na dodjelu nagrade. Ako tako poslatramo harden je zasluzio nagradu, a ovo sudjenje sinoc je bilo lose. Sve u svemu harden je ubica od igraca i prije svega zna da iznudi faul. Lebron je najbolji igrac, posle njega ide Durent pa ostali. Ali nagrada se dodjeluje za partije u jednoj sezoni a Harden je bio brutalan i osvojio prvo mjesto sa Hjustonom na paklenom zapadu.

ђокица

pre 5 godina

па јесте фаул. погледајте ноге. то је најважније. није стајао са обе ноге на земљи, штавише десном ногом је саплео хардена. то што му је овај после "набио лопту у главу" је потпуно небитно.

Podgorica

pre 5 godina

U pravu je Micel. Ovo sto harden radi i kako igra je odvratno a sudije su smijesne. Kapiram ja da lebron ima malo povlasceniji odnos kod sudijaa i treba da ima zasluzio ga je za ovih 15 godina sa svim sto je postigao, ali cime je ovaj zasluzio ovakav tretman sudija ? Cimee?? Ja sam za to da se isto sudii nekom nebitnom igracu neke lose ekipe i nekom superstaru.. ovo je sramota sto radi harden i njegovo ponasanje je uzas.. mnogo mi se zgadioo i mnogo ga ne volim sad a prije sam ga bas gotovio i balavio na njegove poteze i na nijegoc napd.. jedan Dejvis koji nista manje od hardena nije uradio ima ocajan kriterijum, jedan vestbruk koji 70% igre ide u kontakt na 2-3 igraca nema 20% pvakve zastite.. ovo je sramno bas sramno i toliko sam zamrzio cio hjuston i hardena zbog ovoga da navijam cak i za lebrona u potencijalno finalee a nikad u zivot za njega navijao nisam.. PIH

ItNaTi

pre 5 godina

Ako ovaj(Harden) bude osvojio bilo koju nagradu/titulu bataljujem da gledam NBA.
Pa svaki igrač u ligi bi mogao da postigne 30+ poena sa 30+ šuteva ka košu i sudijama na svojoj strani.

Retko degutantna osoba.

ItNaTi

pre 5 godina

Ako ovaj(Harden) bude osvojio bilo koju nagradu/titulu bataljujem da gledam NBA.
Pa svaki igrač u ligi bi mogao da postigne 30+ poena sa 30+ šuteva ka košu i sudijama na svojoj strani.

Retko degutantna osoba.

Podgorica

pre 5 godina

U pravu je Micel. Ovo sto harden radi i kako igra je odvratno a sudije su smijesne. Kapiram ja da lebron ima malo povlasceniji odnos kod sudijaa i treba da ima zasluzio ga je za ovih 15 godina sa svim sto je postigao, ali cime je ovaj zasluzio ovakav tretman sudija ? Cimee?? Ja sam za to da se isto sudii nekom nebitnom igracu neke lose ekipe i nekom superstaru.. ovo je sramota sto radi harden i njegovo ponasanje je uzas.. mnogo mi se zgadioo i mnogo ga ne volim sad a prije sam ga bas gotovio i balavio na njegove poteze i na nijegoc napd.. jedan Dejvis koji nista manje od hardena nije uradio ima ocajan kriterijum, jedan vestbruk koji 70% igre ide u kontakt na 2-3 igraca nema 20% pvakve zastite.. ovo je sramno bas sramno i toliko sam zamrzio cio hjuston i hardena zbog ovoga da navijam cak i za lebrona u potencijalno finalee a nikad u zivot za njega navijao nisam.. PIH

Malkom

pre 5 godina

Iskreno, pored ovakvog LeBrona ako Brada bude MVP, to je čista glupost. Brada ima fantastične mečeve, to je neosporno, ali nekada i zabrlja žestoko. A LeBron je baš uvek fantastičan.

bob

pre 5 godina

ђокица, 07. maj 2018 08:55
Pa, kako ga je sapleo kada Harden nije pao, niti se cak "zateturao"? Ovo, kao ni vecina kontakata na koje namerno ide Harden, nema veze sa faulom ili su, cak sta vise, faulovi ucinjeni od strane Hardena!

sryugos

pre 5 godina

(ђокица, 07. maj 2018 08:55)

Neko ti je sinoc pogresno objasnio kosarku i sudjenje.
Eksum ga je skolski ispratio u odbrani a Harden prvo podvukao svoju ruku ispod njegove (sto je njegova specijalnost, stalno tako izvlaci faul) a onda jos lopta u glavu.
Podseca me na onu situaciju Brajant i Bibi i lakat u lice.

Dragan-Borca

pre 5 godina

A sto se fanovi Lebrona prenerazavaju, a Lebron se baca 3 metra na dodir hehe. Vestbruk, Harden i Lebron su mi najnesimpaticnije NBA zvezde. Realno ne zna se ko je veci egomanijak. Harden je pokvaren i prljavo igra sa ovom glumom, Lebron sam sebe hvali, isto glumi faulove i dere se na saigrace, a Vestbruk je, pa nemam reci da ga opisem a da mi prodje komentar :D

Vladimir

pre 5 godina

Ovo jeste bio faul ali Mičel ima ispravno mišljenje. Današnje zvezde poput Hardena, Lebrona, Durenta su suviše zaštićene kod sudija. Jednostavno ne možeš da odigraš odbranu protiv njih jer će u 90% slučajeva svirati faul. Jesu fantastični igrači ali je bljutavo kada igrač odigra dobru odbranu na njima a sudija pokloni faul.

Aleksa

pre 5 godina

pa zar na pocetku sezone ne donesose pravilo koje je cak po Hardenu i nazvano, odnosno on je bio primer za to sta se vise ne sudi?... ulazak u telo bez potrebe, neki, da kazem tako, neprirodan kontakt, isforsiran... a za ove sto pricaju usao u putanju, nisu obe noge na zemlji... ovaj ti zakljuca ruku svojim rukama, a tebi treba da su obe noge na zemlji???... nadjite na YT masu ovakvih i slicnih trolovanja od strane Hardena... mnogo ga sudije stite...

vlado

pre 5 godina

Oko ovoga moze da se diskutuje da li je bio i u kom trenutku faul i od koga... ali da ga stite ko belog medveda i da mu pustaju sto nikom drugom ne pustaju, je cinjenica. Uzeo bih kao jedan primer njegov "korak unazad" koji je postao opsta sprdnja medju igracima jer Harden u 90% slucajeva nakon ispravnog koraka unazad (vidite kako to Stef Kari radi) pri kom staje sa driblingom i treba da sutira ili fintira sut, napravi jos jedan korak unazad i to mu sudije ne sviraju kao korake (imate i snimke drugih igraca kako se sprdaju sa njim i oponasaju ga, narocito Joel Embid). I onda svi kazu kako Hardena niko ne moze da cuva... pa nije ni cudo kad pravi korake non stop. Nadjite snimak gde se on u pocetku snimka nalazi metar unutar linije za 3 poena a onda volsebno bez spustanja lopte na parket sutira trojku...Druga stvar, to ljigavo namerno izvlacenje faulova, je toliko degutantno da jedva cekam da naidje na nekog macana (nesto mi se Lens Stivenson mota po glavi) da mu pri takvom potezu slozi sekiru preko ruku, pa da i ostali pocnu tako da ga plave po rukama. Pa kad vec dobiju faul jer su pogledali Hardena mrko, da bar znaju sto su ga dobili. To se nekada tako radilo sa folirantima...

ђокица

pre 5 godina

па јесте фаул. погледајте ноге. то је најважније. није стајао са обе ноге на земљи, штавише десном ногом је саплео хардена. то што му је овај после "набио лопту у главу" је потпуно небитно.

bBb

pre 5 godina

Šta vam je, ljudi... Što neko napisa, gledajte noge odbrambenog igrača. Harden je krenuo na ukršten korak, zbog toga ga je slučajno udario loptom u glavu. Jer se, obično, pri ukrštenom koraku lopta podvlači ispod, pa diže gore. Da li je on zaštićen više nego što bi trebalo, u to ne ulazim, ali ovo je čist faul... Ušao mu je u putanju pod nedozvoljenim uglom, bez obe noge na zemlji. Dakle, dva argumenta za faul.

Zikica

pre 5 godina

Vecina komentarise noge igraca odbrane pri cemu se na snimku vidi da se ni jednom nije desio kontakt nogama zato sto je vise nego sjajno kretnjama ispratio igraca napada ALI na pocetku snimka se jasno vidi da igrac odbrane biva odgurnut od igraca u napadu... no to je vec nesto drugo sto unazad par godina razara igru i realo govoreci gledljivost NBA kosarke a to su zasticeni igraci pravi beli medvedi NBA lige koji su izgleda iznad svih dogovorenih pravila zarad staranja fame zvane NBA...

dobro

pre 5 godina

Ima Harden onu fintu šuta pa kad digne protivničkog igrača krene kao da šutira i eto bacanja. Takve neke nesportske poteze je doveo do savršenatva pa ne čudi što šutira najviše slobodnih bacanja u ligi

NNN

pre 5 godina

Bez obzira na sve Harden je MVP bez pogovora ove sezone!
Prvi strelac lige, 3. asistent, 7. kradljivac
i što je mnogo bitno njegova ekipa je ubedljivo prva!
E sad što se nama neko sviđa, a neko ne - to nije bitno...

Pa

pre 5 godina

Meni na na kraju ni ne smeta ovo njegovo foliranje i iunudjivanje .Malo je teze provaliti sta on radi ,prilikom tih svih kontakata .Ne mozete suditi na osnovu pretpostsvke sto znate cime se yve on koristi .Meni je mnogo gore ono sto radi sa onim njegovim step bekom ,u pola slucajeva pravii tri koraka ,to uopste nije tesko uociti , i to bi trrbali redovno da mu sude .

sneaky

pre 5 godina

Mvp titula se donosi na osnovu regularnog dijela sezone, partije u plejofu ne uticu na dodjelu nagrade. Ako tako poslatramo harden je zasluzio nagradu, a ovo sudjenje sinoc je bilo lose. Sve u svemu harden je ubica od igraca i prije svega zna da iznudi faul. Lebron je najbolji igrac, posle njega ide Durent pa ostali. Ali nagrada se dodjeluje za partije u jednoj sezoni a Harden je bio brutalan i osvojio prvo mjesto sa Hjustonom na paklenom zapadu.

strucnjak

pre 5 godina

Bas ne volim Hardena, ali je realno zbog skora Hjustona i zbog svoje statistike MVP i tu nema debate jer su Cavsi u regularnom delu sezone bili cetvrti, a da je floper i odbojan igrac, to svakako...

Master Yoda

pre 5 godina

Čist faul nad Bradom - ulazak u putanju!
Hvala B da ima još poznavalaca košarke koji komentarisu, a ne samo sarlatani i laici.
A to da li je nekome Brada simpatičan ili ne, je sasvim druga priča.

MarcoPolo

pre 5 godina

Stalno ovo radi. Treba ga sankcionisati i to ozbiljno. Bilo je reči pretprošle sezone da će se više voditi računa o tome što radi, ali vidim da je i dalje po starom...

ђокица

pre 5 godina

је л причамо о "иначе" ситуацијама, или о овој конкретној ситуацији? ако причамо о овој конкретној ситуацији, чист ваул ексума. десном руком + десном ногом (десну руку држи испред тела одвојену од тела, што је хардену дало шансу да подвуче своју леву руку и онда брзи направи покрет као да хоће да избаци лопту на шут и изнуђује фаул + још очигледније чист фаул јер ескум помера десну ногу и њоме удара хардена у леву). ја не знам, то што ми волимо да јута прође и да хардена неко заустави, то је ок, али то што је харден добро искористио ексумово кашњење и лош став, то је ексумов проблем, а не судијин.

Sasa

pre 5 godina

Napisao sam do sada deset puta, Harden nije kosarkas, on je dobar iznudjivac kojem u toj iznudi pomazu sudije. Borac za licni skor, makar tim ispastao. On ne moze da se meri sa Krisom Polom i njegovim pristupom timskoj igri. Drvobradi zna da udje u seriju do te mere, da ni tablu ne moze da pogodi, a sto je jos gore, nece stati dok ne pogodi 2 od 10 i ne poboljsa statisticke kolone koje su najuocljivije u oku prosecnog posmatraca. Za mene je vredjanje inteligencije stavljanje takvog skorera, kao i Rasela VestBRUKA u istu recenicu sa Brajantom, Lebronom ili Dzordanom. Najveca sramota NBA lige trenutno.

Goran

pre 5 godina

Sta vam je ljudi, covek mu je usao u putanju kretanja a da pri kontaktu Hardena sa njim nije imao obe noge na zemlji, cist faul za Hardena.

On je majstor prodora i ulazaka pod kos, zna covek da iznudi faul i u 90% slucajeva to budu zaista faulovi za njega, to sto je to odvratan nacin igre i sto vam je muka Hardena je druga prica.

jovica

pre 5 godina

Kad ruki ovako prica za kandidata za MVP tu ima mnogo vise. Vecina se uhvatili za ovaj sporni momenat, a bilo je bar 5 cistih faulova Hardena koji mu nisu sudjeni. I to tako svake utakmice. Prljav i kvaran ego manijak je Harden, juce je gurnuo protivnickog igraca u svojeg, mitchell mu ukrao loptu i u kontri mitchella, harden ga udira po ruci pri sutu i nista plus non stop vuce sa jednom rukom protivnicke igrace, i veoma je jak, ja snaznijeg i eksplozivnijeg beka nisam video. Ali pola od toga je na silu, nema tu nikakve magije, plus sudiske protekcije. Ovo bi mu bilo sudjeno i pre vise od 20 godina kad je bila dozvoljena mnogo grublja igra nego danas. Kari je za njega doktor Kosarke.

Sloba

pre 5 godina

Ovaj harden da nije pustio bradu ne bi nikad bio dobar igrac. Sa onom smesnom facom sudije mu ne bi svirali i kad jeste i kad nije faul. Nego veli daj da se sakrijem ispod ovog zbuna da se svi ne bi smejali pa da izigravam nesto.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ali ajde nam još jednom objasnite kako ovo jeste faul?
Kretao se? Svakako da jeste, paralelno sa bočnim kretanjem Hardena, i to bez kontakta; igrač održava svoju poziciju između napadača i koša.
Harden - Faza 2 - menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu, i kroz odbrambenog igrača. Ovaj u tom trenutku staje - nema odmah obe noge na zemlji ali nema kretanje i nikako ne ulazi u Hardenovu putanju. Harden ulazi u njega!
Faza 3 - Harden, pošto nije došao u dobar položaj, režira po svako cenu kontakt. Naročito rukama i loptom ide u igrača, ispada mu, baš ga briga za koš... On i ne očekuje da će dobiti faul za Fazu 2 nego radi svoje Penaldo simuliranje u Fazi 3. Toliko da radi i valjanje lopte po njegovom licu.
Međutim ovaj ne samo da je stao - nema faula u Fazi 2 - već je, znajući šta se radi, i sklonio ruke - pa nema faula ni u Fazi 3.

Pa sudije onda ipak daju faul za Fazu 2....

Dexter Morgan

pre 5 godina

"Lebron je MVP od 2003" e zbog ovoga ljudi ne vole Lebrona,zbog ovakvih "fanova" jer Lebron po mnogima nije trebalo da bude ni ruki godine jer je Carmelo Anthony imao slicnu statistiku ali njegov jednako los tim u koji je draftovan je uveo u playoff i to u zapadnoj konferenciji. Svi se slazu od igraca preko ostalih da je Kobe Bryant bio broj jedan do 2011te bez obzira na statistiku Lebrona koji je igrao u mnogo slabijoj konferenciji plus nije imao saigraca koji ce mu oduzimati statistiku,on je cak i sam izjavio izmedju ostalih kao i Durant,Wade,Stoudemire i mnogi drugi da je Kobe najbolji igrac u ligi,sto se videlo i na reprezentativnom nivou tih godina. Kobe je osvajao naslove u ratovima zapada,jednom sa prelosim saigracima nije dosao do playoffa ali ni Lebronov Klivlend ne bi usao u playoff na zapadu do 2009te po skoru,mozda bi 2007 bili sedmi,osmi jer bi po samom skoru 50:32 zavrsili sesti,medjutim imali bi mnogo vise duela sa zapadnim timovima,sledece godine po skoru 47:35 bi zavrsili na desetom mestu!

Pop

pre 5 godina

Harden je mvp.Da li se nagradjuje ako neko igra regularnu sezonu sa pola snage?Da je Lebron igrao ovako u regularnoj ne bi bilo dileme,ali on se stedi i treba da dobije nagradu na lepe oci?Svake godine se ovo desava Lebron ubaci u vecu brzinu i svi krenu da vicu mvp.Dakle svako normalan zna da je Lebron bolji od Hardena,ali on se jednostavno ne trudi i zato nije mvp regularne sezone koliko god ljudi vikali.Ako moze u plejofu svaku da daje 40 poena uz tripl dabl,onda u regularnoj moze svaku 50.

76er

pre 5 godina

MVP aka Jeremija

Ta izjava da je Karmelo trebao biti ruki godine, mozda izgleda smesno kada sagledas njihove karijere. Ali se gleda ruki sezona tako da to uopste nije neka smehotresna izjava, takodje mnogi ljudi u SAD dele to misljenje.

Dušan

pre 5 godina

"Kretao se pa jeste faul" pa kako ga onda čuvati, svi samo da stoje mirno i niko ne sme da se pomera? Zašto je Harden jedini koji ovo može da uradi? Kako se uopšte onda paralelno čuvaju igrači? Ma dajte bre, ima dva poteza i sad je on kao najbolji igrač lige. Imate 10 rukija ove godine koji su bolji i talentovaniji od njega, samo je on ljigav i igra kao onaj lik na terenčetu koji samo traži faul za apsolutno sve.

omega

pre 5 godina

Harden je kosarkaski pikaso i stiv dzobs.Umetnik koji je u nba bez ikakve bozanske atletske sposobnosti uspeo da postane supestar.Razmislite malo ko su superstarovi u ovoj ligi.Dejvis,durent,antetokumbo sa neverovatnom visinom,kordinacijom i dugim rukama.Lebron i vestbruk s nadljudskim fizikalijama,snagom,brzinom,skocnoscu.Kari sa bogom danim sutem kakav niko nikada nije imao.I tu nastupa Harden bez igde icega,samo surovo umece i inteligencija.Zato je moj omiljeni kosarkas,a ostali malo da se zapitaju,a ne da pricaju za druge igrace kao "ovaj ide samo na snagu,fizikalije",a kad se pojavi harden onda opet ne valja.

Milutin

pre 5 godina

Par komentara za ove mrzitelje "brade" ovde:

1. Ovo je čist faul nad Hardenom, kao što su mnogi ovde objasnili. To što je čovek inteligentan da iskoristi neinteligente poteze odbrambenog igrača mogu samo Srbi da mu zamere, gde se bilo kakva inteligencija mrzi iz dna duše.

2. Nas su još u osnovnoj školi na fizičkom učili da igrač ima pravo na dva koraka posle driblinga. Nigde ne piše da ta dva koraka moraju da idu ka protivničkom košu. Sad što je Harden to iskoristio i napravio svoj "step-back 3" potez koji je doveo do savršenstva tako što ga je satima i satima svakodnevno trenirao, to samo Srbi mogu da mu zamere, gde se bilo kakav naporan rad mrzi iz dna duše.

3. MVP nagrada se dodeljuje najboljem igraču regularne sezone, i tako je uvek i bilo. To što se sad LeBron probudio i pruža vanzemaljske partije njemu svaka čast, ali to ne utiče ni 1% na to ko će dobiti (i koje zaslužio) MVP.

Go spurs go

pre 5 godina

Krene malo , pa zaglavinja ... pa dize ruke ne zna sta ce ... Dobar igrac , ali ovo ni u ludilu nije trebao da se svira kao faul ..

jsx

pre 5 godina

To jeste degutantno, ali je i umece. Jednostavno covek zna kako da iznudi faul. Ono sto mozda nama ne izgleda tako, on zna kako da napravi da po pravilima mora da se dosudi. Pogledajte neku analizu, pa vidite da li mu poklanjaju i da li biste smeli da dosudite drukcije

msn

pre 5 godina

Harden iako dobija dosta faulova zahvaljujuci svojoj inteligenciji,neosporno je da ima i najbolji tretman kod sudija,sto prouzrokuje da ga mnogo ljudi ne voli.Ali citam ove komentare i ne mogu da verujem sta ljudi pisu.Prevara od igraca??Poredjenja sa Vestbrukom?I to se desava posle svake njegove "slabije" utakmice.Voriorsi su prosle godine pregazili kavse sa irvingom 4 1 ,a mi sada hjustonu dajemo legitimne sanse i ljudi pricaju da je onaj koji nosi hjuston prevara.

Memfis

pre 5 godina

Jedna od jačih izjava je "bolji samo u šutu". Kao prvo, Novicki iz najboljih dana je "samo u šutu" bolji od Drejmonda Grina pa je 2 klase bolji igrač. A kao drugo Durent je izrastao u sjajnog defanzivca, njemu Holidej koji je uništio Portland da poena koliko i Lebronu Anunonanobi :). Zbog mnogo bolje igre na tom delu parketa Durent je najbolji na svetu.

Mrak

pre 5 godina

Svi pričaju o ulasku u putanju, što jeste bilo i za ovakav kontakt se u Evropi sudi faul 100%, dok u NBA pogotovo u plejofu, rijetko kada, ali Harden je tamo "superstar" i u 10 ovakvih situacija 6 puta bi dobio faul. Međutim niko ne spominje u ovoj situaciji na snimku da Harden prije svega toga, zapravo igrača Jute obuhvata rukama i gura ga ka sebi, upravo da bi dobio ovakav efekat, gdje ispada da mu je protivnički igrač ušao u putanju.

Sudije u dosta situacija u trenutku ne mogu sa sigurnošću da vide koje koga obuhvatijo prvi rukama i sl., ali mogu da na osnovu pregledanja snimaka nakon utakmica utvrde da neki igrač se često koristi takvim prljavim trikovima,pa da izbjegavaju suđenje faulova u narednim sličnim situacijama. Time automatski smanjuju dalje korištenje ovakvih prljavih trikova od strane nekog igrača, jer će prestati da radi to kada vidi da ne dobija korist od toga, odnosno da se sudi faulovi protiv njega ili da gubi lopte.

Aleksej anti limar anti Igokea

pre 5 godina

Ali nema vesti da se ne uporedjuje sve sa Dzordanom.hahaha Kakav narod,pa ne moras biti najbolji svih vremena da bi bio dobar igrac!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Dexter Morgan
Obožavam ove komentare šta bi bilo kad bi bilo (čuveni šbbkbb) :)
Ti znaš koliko bi koja ekipa imala pobeda da je Kobi bio na Istoku ili Lebron na Zapadu? Smehotres.
A šta reći za odvalu da je Karmelo trebao biti ruki godine a ne Lebron?! Kakav lik moraš biti da bi izjavio tako nešto...Evo ja mislim da je Miličić trebao biti ruki godine...

bla

pre 5 godina

Durant nije ni u sutu bolji od Jamesa, ako cemo pravo. Sve ostalo, kompletan uticaj na igru se ne moze ni porediti. Ipak, to poredjenje u neku ruku nije fer prema Durantu koji je nesporno najbolji na svetu, tu se slazemo, jer je James drugi univerzum u odnosu na sve ostale.
(bohemian, 7. maj 2018 13:41)
KD kada vidi igraca sa drugog unverzuma se izbezumi i saspe 35 poena, 8 skokova, 5 asistencija, 1 ukradenu loptu i 1.6 blokova u proseku. i to sve u velikom finalu gde je bio i MVP finalne serije. isto je napravio dosta problema za jamesa u odbrani.
KD je daleko bolji suter od Jamesa tu nema nikakve price. Isto smatram da je LBJ i dalje bolji igrac, ali ako se opet susretnu u velikom finalu KD ce opet imati slicnu statistiku, i meni ce biti dosta teze da tvrdim da je LBJ bolji igrac

jovica

pre 5 godina

@ vlado

Vlado je sve lepo objasnio, Harden je najveca prevara u NBA, dobar je on igrac, ali daleko je od MVP-a, i nije timski igrac nego ego manijak, uvek su mi bili isti on i westbruck, dobri kosarkasi ali zbog prevelikog ega i zelje za samoisticanjem i nabijanje statistike, njihovi klubovi pate. Hardenu se ove godine pogodio i tim, ima veoma dobre saigrace, inace bi slicno zavrsio kao Westbruck. Ali nece igrati u finalu NBA ove godine, u to sam siguran.

Aleksa

pre 5 godina

Kretao se pa jeste faul" pa kako ga onda čuvati, svi samo da stoje mirno i niko ne sme da se pomera? Zašto je Harden jedini koji ovo može da uradi? Kako se uopšte onda paralelno čuvaju igrači? Ma dajte bre, ima dva poteza i sad je on kao najbolji igrač lige. Imate 10 rukija ove godine koji su bolji i talentovaniji od njega, samo je on ljigav i igra kao onaj lik na terenčetu koji samo traži faul za apsolutno sve.
(Dušan, 7. maj 2018 11:24)

Зашто гледаш кад не умеш да видиш? Ушао је Хардену у кретњу. Претходно је каснио цео корак иза њега, и чувао га руком. Кад је Харден ушао у укрштени корак, закаснио је два корака не један, тежиште на десној, лева у ваздуху рука на телу и онда је покушао да стане. ТО заустављање је фаул. Та рука на стомаку коју је Харден на кварно ухватио је други фаул. Нико није рекао да је лако чувати Хардена. Да ли је за МВП или не, не знам...да ли је фаул, јесте и то два фаула. Да ли је љигав? Шта значи љигав? Зашто морате да групно мрзите? Дечко је брз, јак и паметан...

Dexter Morgan

pre 5 godina

@Jeremija bitno da ti i tebi slicni komentarisete sta bi bilo kad bi bilo da je Lebron igrao sa Shaqom,da je ovo da je ono,medjutim drugi nemaju pravo na what if??? Mnogi dele misljenje da je Carmelo trebao biti ruki godine a Carmelo iz Denvera nema dodirne tacke sa Carmelom iz zadnjih par godina! Deveti Wariorsi na zapadu 48:34...Cavsi cetvrti na Istoku 47:35 ne treba dalje komentarisati!

Darko

pre 5 godina

Neke od MJ playoff serija! Bucks 29,3p/5,8r/8,5as/2,8st/1bl 44%! Celtics 43,7p/6,3r/6as/2,3s/1,3bl 51% Celtics 35,7p/7r/6as/2s/2,3bl 42% Cavs 45p/5,4r/5ass/2st/1bl 56% Cavs 40p/6s/8,2ass/2st/1bl 53% Knicks 36p/9,5r/8,3as/2s/1bl 55% Bucks 37p/8r/7ass/3st/1bl 54% Sixers 43p/6,6r/7,4as/3s/1bl 55% Pistons 32p/7r/6,3as/2s/1bl 47% Sixers 33,4p/8r/8as/1,8s/1,4bl 49% Lakers 31p/6,6r/11,4as/2,8s/1,4b 56% Heat 45p/9,7r/6,7as/3s/1bl 61% Blazers 35,8p/5r/6,5as/2st 53% Phoenix 41p/8,5r/6,3as/2s/1bl 51% i sad se ja pitam sta bi bilo da moze da koristi danasnje prednosti ofanzivnih igraca tipa ovog sto radi Harden! Ustvari vidim da neki od nas nemaju pravo na sta bi bilo kad bi bilo a neki imaju @Jeremija@Dexter :)))

Dorcolac

pre 5 godina

@Goran ...gledas li ti snimak ili napamet pricas? Igrac je bio paralelno uz njega..izmedju kosa i napadaca... i onda je Harden krenuo u prodor ..ko je kome tu usao u "putanju". ????

Bruce Wayne is Batman

pre 5 godina

Gledam i neverovatno je koliko strucnjaka imamo, Kokoskov je mala maca. Harden je tata igre, svidelo se to nekom ili ne. O kakvoj protekciji pricate? Rec je o suvoj inteligenciji da covek koristi svaku glupost odbrane da na najlaksi nacin iznudi faul. Genije kosarke.

Darko

pre 5 godina

Opa Durant ni u sutu nije bolji od Lebrona..wow,sta znaci statistika iako je i slepom coveku jasno da je Durant bolji suter,covek je sam osvojio World Cup 2010,Lebron cak nije bio ni u timu prvenstva 2006,samo Carmelo od Amera! Durant da igra za ovaj Klivlend imao bi 45p u proseku i mnogo vise skokova jer bi se za sve pitao on dok u Wariorsima igra sa kocnicom i deli statistiku sa drugima,naravno da i Lebronu ne bi bila ovakva statistika u Wariorsima jer ne bi on drzao loptu nego bi igrao u protoku lopte kao i u spursima itd..trener bi dozirao minute itd...Naravno da ni Jordan nije mogao da kupi skokove pored Rodmana ili da ima istu statisiku kao dole navedenu kada je i Skoti bio u prajmu. Durant u Indiani umesto oladipa,bio bi lagan prolaz Pejsersa,realno.

Darko

pre 5 godina

Durant je imao 30p u proseku u tom finalu 2012te,Perkinsa i sefoloshu u prvoj postavi koji nisu imali nikakav ucinak,Hardena koji je bio ocajan,na dve utakmice samo prebacio 10p,Westbruk toplo hladno za koga je Wejd bio Dzordan..neverovatno sta sve ljudi pokusavaju da izguraju..secam se Wejdove tekme 25,7,7,2 itd i ostali igraci su isporucivali..Lebron je imao 28,10,7..na par tekmi je imao 3 i 4 asistencije...brojke mu nisu kao danasnje jer je imao saigrace. To je kosarka!

Powerslave

pre 5 godina

Realno, da mu se sudi svašta, sudi se. Ne znam čime je to zaslužio lik. Ovoliko kod sudija nisu zaštićeni ni LeBron ni Durent ni Kari, a bolji su igrači od njega. Ne govorim za ovu situaciju već uopšteno. Zbog takvih stvari mi lik nije ni najmanje gotivan.

Memfis

pre 5 godina

@bohemian
Za taj drugi univerzum ne znam, ali eto složismo se da je KD najbolji u ovom.
PS Ova izjava da Lebron ima bolji šut od Durenta je pobednička. Čestitam ti!

Memfis

pre 5 godina

@bohemian

1) Većina košarkaškog sveta misli da je MJ najbolji ikada, manji broj da je to Džabar, a vi idalje trpate Lebrona gde mu nije mesto.
2) Ja sam rekao da ništa ne zna onaj koji kaže da Lebron ima bolji šut od Durenta (ti), pa i onaj ko kaže da je Derozan superstar (gle čuda opet ti), a ne onaj ko kaže da je Lebron bolji od Durenta.
3) Kazins i Deandre igraju istu poziciju, Deandre ima bolji procenat šuta- po tvojoj "logici" on je bolji šuter.
4) Smorih se od nebitne rasprave, pozdrav i sve najbolje.

cyberchetnik

pre 5 godina

Rasprava o prekrsajima me uvijek vrati u djetinjstvo kada se mnooogo vremena trosilo da bi se objasnilo "fudbalerima",Rukometasima" i ostalim ljubiteljima drugih sportova da NE MOZES ULAZITI U PUTANJU NAPADACU SA LOPTOM,DA NE NEMA VEZE STO GA JE "SAMO MALO UDARIO" ILI GA "NIJE PIPNUO" RUKAMA,ali ga je zato nogama pomeo sa terena itd itd.Srecom,vidim da Srbi odlicno poznaju kosarkaska pravila i da su vecinom svi za to da jeste bio faul nad Hardenom,a to sto se nekome ne svidja taj stil,e za to ne mogu nista pametno da kazem,a da vas utjesim.

bBb

pre 5 godina

@Harden - Faza 2 - menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu, i kroz odbrambenog igrača. Ovaj u tom trenutku staje - nema odmah obe noge na zemlji ali nema kretanje i nikako ne ulazi u Hardenovu putanju. Harden ulazi u njega!


Je l' si čuo nekada za ukršteni korak, iliti eurostep? To ti je ono što su doktorirali Harden, Đinobili i Vejd, a od naših Dušan Kecman... "Menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu..." Haha

sryugos

pre 5 godina

(ђокица, 07. maj 2018 09:36)

Dakle, hajmo jos jednom za tebe i sve koji tvrde da je ovo Eksumov faul.
Kakve veze ima ruka odvojena od tela, nije ovo fudbal i situacija u sesnaestercu? Eksum nije imao bas idealnu odbrambrenu poziciju ali ni Harden nije imao cist put do kosa i prednost.
Harden je krenuo u prodor i podvukao levu ruku ispod Eksumove pri tome drzeci je a onda karakteristicno probao da uhvati loptu obema rukama. Kako to nije uspeo jer treba ispetljati ruku (a naravno da to nije ni planirao da ce uspeti vec da ce dobiti faul) udario je loptom u lice Eksuma. Kontakt izmedju njih nije bio dovoljno jak za faul.
Ovde nema faula ili se moze suditi u napadu zbog lopte u glavu. Eksumov faul ne postoji.

Darko

pre 5 godina

@mvp dajte coveku Oscara za najsmesniju izjavu ikada,prvo Lebron je bio u punoj snazi a Duran nije bio u svom prajmu,sam Wejd je bio bolji igrac od Westbruka a mozda i od Duranta u to vreme,Harden nije bio ni H od danasnjeg Hardena a Bosh za Ibaku licno Karim Abdul Dzabar. Kako vole Lebronovi fanovi da menjaju stvarnost to je cudo.."Lebron ih isprasio" a kad pricaju o Jordanu "pipen ovo pipen ono". Lepo si to rekao 3:1 vodjstvo protiv Wariorsa,green nije suspendovan,Bogut igrao do kraja,Iggy nije bio povredjen itd..plus igrao sa privatnikom Westbrukom!

Memfis

pre 5 godina

@Jeremija Durent je bio klinac kad je izgubio to finale koje pominješ, Harden je bio očajan, Vestbruk ni upola igrač koji je danas, a Vejd, Boši LBJ u svom prajmu. I da tada je Lebron bio bolji. U sezoni 2013/2014 je bio bolji Durent, naredne 2 opet Lebron i onda prošle godine KD koji je igrao fantastično celu sezonu a posebno finale. Odbranu je zaigrao bolje nego ikad, ove sezone nastavio u tom ritmu. Vrlo je moguće da će biti u najboljoj defanzivnoj petorci dok bi Lebron mogao u najbolju otpozadi.
Pitanje za tebe je zašto si tako samouvereno najavljivao titulu za Klivlend prošle godine ako je GSV tako nepobediv?

Memfis

pre 5 godina

@bohemian Ako procenat šuta iz igre pokazuje ko ima bolji šut onda je Deandre jedan od najboljih šutera u istoriji. Ta tvrdnja pokazuje da si ti taj koji baš ništa ne zna.

bBb

pre 5 godina

Za košarkaške analfabete, koje ni pravila nisu mogle da nauče...

https://youtu.be/xxtz8msm-JU

Pri drugom koraku, odbrambeni igrač nije predvideo šta Harden želi da uradi i napravio je faul, jer mu je ušao u putanju kretanja pri UKREŠTENOM koraku.

ognjen

pre 5 godina

Harden je ekstremno inteligentan igrac,i neverovatno sa kojom lakocom radi neke stvari pa i to da zna da iznudi bacanja..To ne moze svako..A Micelu ne znam sta znaci ovaj komentar,potpuno nepotrebno za jednog rukija!!!

ђокица

pre 5 godina

језиво колко људи не зна основна правила. ово није фаул само у рукомету. натрчао човек на хардена и рукама и ногама. бар да је успео да избије лопту пре фул контакта, можда би и толерисали али он лопту није ни пипнуо ... осим фацом

bla

pre 5 godina

nije u sutu bolji od Jamesa? Sta ti decko pricas...
(Pavke, 7. maj 2018 14:26)

zapravo sam napisao da je daleko bolji suter od Jamesa. ako kometarises i odgovaras trebalo bi da procitas komentar do kraja

(M V P aka JeRemija, 7. maj 2018 15:20)

zapravo sam napisao da je James i dalje bolji igrac od KD-a po mom misljenju, ali da jeako tesko zadrzati takvo misljenje kada KD protutnji kao brzi voz i u proseku natrpa 35 poena. to da KD igra u daleko boljoj ekipi je istina, ali njegova statistika je i dalje impozantna pogotovo ako se ima u vidu da mu je LBJ direktni protivnik sto se pozicije tice. KD ce i ove godine imati strasnu motivaciju, a LBJ tu najverovatnije nece moci nista...

namesteno

pre 5 godina

pa NBA je namesten. NBA je jasno da izmedju Jute i Rokitsa, Rokitsi imaju sansse da pobede Golden Stejt i zato ce im pomoci ako treba da prodju Jutu.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@bla @Memfis
Ne znam na osnovu kojih parametara ste zaključili da je KD bolji igrač od LBJ.
Na osnovu toga što ga je pobedio u finalu? A da nije na to uticao i ostatak tima? Golden Stejt je previše moćna mašina, oni bi bili glavni favoriti i da im umesto KD prvu postavu igra recimo Dž.R.Smit. E sada zamilite snagu ekipe koja obori rekord u broju NBA pobeda i bude šampion, pa joj na sve to dođe drugi najbolji igrač na svetu-Durent.
Videli smo Durenta dok je bio u Oklahomi. Imao je uz sebe Vestbruka, Hardena i odličnog Ibaku. Džejms ih je naprašio za sve pare:) I onda pre 2 godine isti taj Durent vodi 3-1 protiv Voriorsa u finalu. Uspeo je da nestane sa terena naredna 3 meča i izgubi to!!! I na sve to se pridruži tom istom Golden Stejtu?! Najljigaviji potez u istoriji američkog sporta. Jedini ljigaviji bi bio kada bi recimo LBJ sada prešao u Voriorse ali taj scenario je nemoguć jer nije Lebron kao neki...

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Memfis
Kevin Durent je imao 23 godine kada je izgubio finale. Nisu to baš klinačke godine. Pogledaj kako su u tim godinama igrali MJ, Brajant i Lebron. Ok, nije bio dobar koliko sada, to je tačno.
Boš jeste bio u svom prajmu a ako ćemo iskreno, Vejdov kvalitet igara je tada počeo da opada. Povrede su ga omele da ima još blistaviju karijeru. U svakom slučaju, Majami jeste imao bolji tim od Okalhome tada.
Ali tadašnji Majami bi muku mučio sa sadašnjim Golden Stejtom...

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Vrsni poznavaoce igre pod obrucima, prosvetlio si me sada, shvatio sam napokon da ceo kosarkaski svet koji smatra da je James najbolji zapravo nema pojma, jer nisu tebe pitali da im objasnis. Blago nama pa te imamo na ovom forumu.

bBb

pre 5 godina

@Ko su ovi sto vide i dva faula nad Hardenom? Posto su veoma kreativni, mozda se bave pisanjem bajki.
Ako vec ides u ovakav prodor, u PO, dje je cuvar ispred tebe (da, ne kasni Eksum nista, jer protrcao ga nije), i jos par njih cekaju, onda faul treba da je nesto bas ocigledno, a ne kad ni loptu ne uhvatis s dvije ruke, zabijes svoju u protivnika i loptu u lice.
Realno, nije trebalo da bude faul ni jednom ni drugom.
(Doljo, 07. maj 2018 18:03)

Idi gledaj rukomet, nije za tebe ovaj sport...

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Durant nije ni u sutu bolji od Jamesa, ako cemo pravo. Sve ostalo, kompletan uticaj na igru se ne moze ni porediti. Ipak, to poredjenje u neku ruku nije fer prema Durantu koji je nesporno najbolji na svetu, tu se slazemo, jer je James drugi univerzum u odnosu na sve ostale.

delboj

pre 5 godina

Ne gotivim Hardena ni malo, niti ovaj cirkus od NBA kosarke, ali ovo je faul nad Hardenom, desnom rukom ga stopira kad ga je vec izfintirao, plus u pokretu za njim... Cist faul, makar za Evropske-pravu timsku kosarku.

mate

pre 5 godina

M V P aka JeRemija

Tocno je da je Durant izgubio finale sa 23-a Jordan je sa 23 u prvom kolu istoka zasio 63 poena Bostonu-ali izgubio je utakmicu... 3-0 ih Boston pocistio...

Doljo

pre 5 godina

Ko su ovi sto vide i dva faula nad Hardenom? Posto su veoma kreativni, mozda se bave pisanjem bajki.
Ako vec ides u ovakav prodor, u PO, dje je cuvar ispred tebe (da, ne kasni Eksum nista, jer protrcao ga nije), i jos par njih cekaju, onda faul treba da je nesto bas ocigledno, a ne kad ni loptu ne uhvatis s dvije ruke, zabijes svoju u protivnika i loptu u lice.
Realno, nije trebalo da bude faul ni jednom ni drugom.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Ima bolje procente suta a igraju na istoj poziciji, ali ako ti kazes da bolji procenti suta znace losiji sut, onda u redu.
Inace, smesno je uopste komentarisati izjavu da je Durant bolji igrac od Jamesa, toliko bar (ne) znas o kosarci.

Aleksa

pre 5 godina

(Doljo, 07. maj 2018 18:03)
(sryugos, 7. maj 2018 15:23)

Другари, није баскет па да се толерише ово.
Ово је кошарка, са судијама.

Прво, у кошарци сваки контакт руке са телом је фаул. Сваки. Играч се чува ногама и телом, не рукама. Лазић је ове године познат у ЕЛ по томе што добија најмање две личне зато што држи руку на телу противника. На укрштени корак се иде у тренутку кад је одбрана близу и у кретњи, и кад не може лако да промени смер кретања. Ако проба, као Ексум, прави фаул, ако одлучи да не направи, пут до коша је отворен.
На баскету, кад неко оде на укрштени, ти га или смлатиш преко руке или га пустиш. То што је Ексум бржи а Харден паметнији па није дошло до сикирице, не значи да није фаул.

Укрштени се не ради кад је одбрана у ставу, него само кад је у раскораку. То што Харден зна да успут направи гримасу, покрет рукама, то што је Ексуму стисао ту руку да би судије "лакше уочиле" фаул, то је све ‚нека врста флопинга, и некоректно је....

da se zna

pre 5 godina

Nije loš Harden ali Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, imao je nepravilan šut, bio je spor.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.James je bio u tri finala protiv Golden State-a koji je igrao sa 4 all star-a! Kada je Jordan igrao protiv tima koji je imao barem tri all star-a? Nikad, eto kad!

ђокица

pre 5 godina

па јесте фаул. погледајте ноге. то је најважније. није стајао са обе ноге на земљи, штавише десном ногом је саплео хардена. то што му је овај после "набио лопту у главу" је потпуно небитно.

bBb

pre 5 godina

Šta vam je, ljudi... Što neko napisa, gledajte noge odbrambenog igrača. Harden je krenuo na ukršten korak, zbog toga ga je slučajno udario loptom u glavu. Jer se, obično, pri ukrštenom koraku lopta podvlači ispod, pa diže gore. Da li je on zaštićen više nego što bi trebalo, u to ne ulazim, ali ovo je čist faul... Ušao mu je u putanju pod nedozvoljenim uglom, bez obe noge na zemlji. Dakle, dva argumenta za faul.

ItNaTi

pre 5 godina

Ako ovaj(Harden) bude osvojio bilo koju nagradu/titulu bataljujem da gledam NBA.
Pa svaki igrač u ligi bi mogao da postigne 30+ poena sa 30+ šuteva ka košu i sudijama na svojoj strani.

Retko degutantna osoba.

Podgorica

pre 5 godina

U pravu je Micel. Ovo sto harden radi i kako igra je odvratno a sudije su smijesne. Kapiram ja da lebron ima malo povlasceniji odnos kod sudijaa i treba da ima zasluzio ga je za ovih 15 godina sa svim sto je postigao, ali cime je ovaj zasluzio ovakav tretman sudija ? Cimee?? Ja sam za to da se isto sudii nekom nebitnom igracu neke lose ekipe i nekom superstaru.. ovo je sramota sto radi harden i njegovo ponasanje je uzas.. mnogo mi se zgadioo i mnogo ga ne volim sad a prije sam ga bas gotovio i balavio na njegove poteze i na nijegoc napd.. jedan Dejvis koji nista manje od hardena nije uradio ima ocajan kriterijum, jedan vestbruk koji 70% igre ide u kontakt na 2-3 igraca nema 20% pvakve zastite.. ovo je sramno bas sramno i toliko sam zamrzio cio hjuston i hardena zbog ovoga da navijam cak i za lebrona u potencijalno finalee a nikad u zivot za njega navijao nisam.. PIH

NNN

pre 5 godina

Bez obzira na sve Harden je MVP bez pogovora ove sezone!
Prvi strelac lige, 3. asistent, 7. kradljivac
i što je mnogo bitno njegova ekipa je ubedljivo prva!
E sad što se nama neko sviđa, a neko ne - to nije bitno...

Malkom

pre 5 godina

Iskreno, pored ovakvog LeBrona ako Brada bude MVP, to je čista glupost. Brada ima fantastične mečeve, to je neosporno, ali nekada i zabrlja žestoko. A LeBron je baš uvek fantastičan.

ђокица

pre 5 godina

је л причамо о "иначе" ситуацијама, или о овој конкретној ситуацији? ако причамо о овој конкретној ситуацији, чист ваул ексума. десном руком + десном ногом (десну руку држи испред тела одвојену од тела, што је хардену дало шансу да подвуче своју леву руку и онда брзи направи покрет као да хоће да избаци лопту на шут и изнуђује фаул + још очигледније чист фаул јер ескум помера десну ногу и њоме удара хардена у леву). ја не знам, то што ми волимо да јута прође и да хардена неко заустави, то је ок, али то што је харден добро искористио ексумово кашњење и лош став, то је ексумов проблем, а не судијин.

cyberchetnik

pre 5 godina

Rasprava o prekrsajima me uvijek vrati u djetinjstvo kada se mnooogo vremena trosilo da bi se objasnilo "fudbalerima",Rukometasima" i ostalim ljubiteljima drugih sportova da NE MOZES ULAZITI U PUTANJU NAPADACU SA LOPTOM,DA NE NEMA VEZE STO GA JE "SAMO MALO UDARIO" ILI GA "NIJE PIPNUO" RUKAMA,ali ga je zato nogama pomeo sa terena itd itd.Srecom,vidim da Srbi odlicno poznaju kosarkaska pravila i da su vecinom svi za to da jeste bio faul nad Hardenom,a to sto se nekome ne svidja taj stil,e za to ne mogu nista pametno da kazem,a da vas utjesim.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Durant nije ni u sutu bolji od Jamesa, ako cemo pravo. Sve ostalo, kompletan uticaj na igru se ne moze ni porediti. Ipak, to poredjenje u neku ruku nije fer prema Durantu koji je nesporno najbolji na svetu, tu se slazemo, jer je James drugi univerzum u odnosu na sve ostale.

Milutin

pre 5 godina

Par komentara za ove mrzitelje "brade" ovde:

1. Ovo je čist faul nad Hardenom, kao što su mnogi ovde objasnili. To što je čovek inteligentan da iskoristi neinteligente poteze odbrambenog igrača mogu samo Srbi da mu zamere, gde se bilo kakva inteligencija mrzi iz dna duše.

2. Nas su još u osnovnoj školi na fizičkom učili da igrač ima pravo na dva koraka posle driblinga. Nigde ne piše da ta dva koraka moraju da idu ka protivničkom košu. Sad što je Harden to iskoristio i napravio svoj "step-back 3" potez koji je doveo do savršenstva tako što ga je satima i satima svakodnevno trenirao, to samo Srbi mogu da mu zamere, gde se bilo kakav naporan rad mrzi iz dna duše.

3. MVP nagrada se dodeljuje najboljem igraču regularne sezone, i tako je uvek i bilo. To što se sad LeBron probudio i pruža vanzemaljske partije njemu svaka čast, ali to ne utiče ni 1% na to ko će dobiti (i koje zaslužio) MVP.

Dragan-Borca

pre 5 godina

A sto se fanovi Lebrona prenerazavaju, a Lebron se baca 3 metra na dodir hehe. Vestbruk, Harden i Lebron su mi najnesimpaticnije NBA zvezde. Realno ne zna se ko je veci egomanijak. Harden je pokvaren i prljavo igra sa ovom glumom, Lebron sam sebe hvali, isto glumi faulove i dere se na saigrace, a Vestbruk je, pa nemam reci da ga opisem a da mi prodje komentar :D

omega

pre 5 godina

Harden je kosarkaski pikaso i stiv dzobs.Umetnik koji je u nba bez ikakve bozanske atletske sposobnosti uspeo da postane supestar.Razmislite malo ko su superstarovi u ovoj ligi.Dejvis,durent,antetokumbo sa neverovatnom visinom,kordinacijom i dugim rukama.Lebron i vestbruk s nadljudskim fizikalijama,snagom,brzinom,skocnoscu.Kari sa bogom danim sutem kakav niko nikada nije imao.I tu nastupa Harden bez igde icega,samo surovo umece i inteligencija.Zato je moj omiljeni kosarkas,a ostali malo da se zapitaju,a ne da pricaju za druge igrace kao "ovaj ide samo na snagu,fizikalije",a kad se pojavi harden onda opet ne valja.

Aleksa

pre 5 godina

Kretao se pa jeste faul" pa kako ga onda čuvati, svi samo da stoje mirno i niko ne sme da se pomera? Zašto je Harden jedini koji ovo može da uradi? Kako se uopšte onda paralelno čuvaju igrači? Ma dajte bre, ima dva poteza i sad je on kao najbolji igrač lige. Imate 10 rukija ove godine koji su bolji i talentovaniji od njega, samo je on ljigav i igra kao onaj lik na terenčetu koji samo traži faul za apsolutno sve.
(Dušan, 7. maj 2018 11:24)

Зашто гледаш кад не умеш да видиш? Ушао је Хардену у кретњу. Претходно је каснио цео корак иза њега, и чувао га руком. Кад је Харден ушао у укрштени корак, закаснио је два корака не један, тежиште на десној, лева у ваздуху рука на телу и онда је покушао да стане. ТО заустављање је фаул. Та рука на стомаку коју је Харден на кварно ухватио је други фаул. Нико није рекао да је лако чувати Хардена. Да ли је за МВП или не, не знам...да ли је фаул, јесте и то два фаула. Да ли је љигав? Шта значи љигав? Зашто морате да групно мрзите? Дечко је брз, јак и паметан...

sryugos

pre 5 godina

(ђокица, 07. maj 2018 08:55)

Neko ti je sinoc pogresno objasnio kosarku i sudjenje.
Eksum ga je skolski ispratio u odbrani a Harden prvo podvukao svoju ruku ispod njegove (sto je njegova specijalnost, stalno tako izvlaci faul) a onda jos lopta u glavu.
Podseca me na onu situaciju Brajant i Bibi i lakat u lice.

Master Yoda

pre 5 godina

Čist faul nad Bradom - ulazak u putanju!
Hvala B da ima još poznavalaca košarke koji komentarisu, a ne samo sarlatani i laici.
A to da li je nekome Brada simpatičan ili ne, je sasvim druga priča.

Vladimir

pre 5 godina

Ovo jeste bio faul ali Mičel ima ispravno mišljenje. Današnje zvezde poput Hardena, Lebrona, Durenta su suviše zaštićene kod sudija. Jednostavno ne možeš da odigraš odbranu protiv njih jer će u 90% slučajeva svirati faul. Jesu fantastični igrači ali je bljutavo kada igrač odigra dobru odbranu na njima a sudija pokloni faul.

Dexter Morgan

pre 5 godina

"Lebron je MVP od 2003" e zbog ovoga ljudi ne vole Lebrona,zbog ovakvih "fanova" jer Lebron po mnogima nije trebalo da bude ni ruki godine jer je Carmelo Anthony imao slicnu statistiku ali njegov jednako los tim u koji je draftovan je uveo u playoff i to u zapadnoj konferenciji. Svi se slazu od igraca preko ostalih da je Kobe Bryant bio broj jedan do 2011te bez obzira na statistiku Lebrona koji je igrao u mnogo slabijoj konferenciji plus nije imao saigraca koji ce mu oduzimati statistiku,on je cak i sam izjavio izmedju ostalih kao i Durant,Wade,Stoudemire i mnogi drugi da je Kobe najbolji igrac u ligi,sto se videlo i na reprezentativnom nivou tih godina. Kobe je osvajao naslove u ratovima zapada,jednom sa prelosim saigracima nije dosao do playoffa ali ni Lebronov Klivlend ne bi usao u playoff na zapadu do 2009te po skoru,mozda bi 2007 bili sedmi,osmi jer bi po samom skoru 50:32 zavrsili sesti,medjutim imali bi mnogo vise duela sa zapadnim timovima,sledece godine po skoru 47:35 bi zavrsili na desetom mestu!

Bruce Wayne is Batman

pre 5 godina

Gledam i neverovatno je koliko strucnjaka imamo, Kokoskov je mala maca. Harden je tata igre, svidelo se to nekom ili ne. O kakvoj protekciji pricate? Rec je o suvoj inteligenciji da covek koristi svaku glupost odbrane da na najlaksi nacin iznudi faul. Genije kosarke.

bBb

pre 5 godina

Za košarkaške analfabete, koje ni pravila nisu mogle da nauče...

https://youtu.be/xxtz8msm-JU

Pri drugom koraku, odbrambeni igrač nije predvideo šta Harden želi da uradi i napravio je faul, jer mu je ušao u putanju kretanja pri UKREŠTENOM koraku.

jsx

pre 5 godina

To jeste degutantno, ali je i umece. Jednostavno covek zna kako da iznudi faul. Ono sto mozda nama ne izgleda tako, on zna kako da napravi da po pravilima mora da se dosudi. Pogledajte neku analizu, pa vidite da li mu poklanjaju i da li biste smeli da dosudite drukcije

ognjen

pre 5 godina

Harden je ekstremno inteligentan igrac,i neverovatno sa kojom lakocom radi neke stvari pa i to da zna da iznudi bacanja..To ne moze svako..A Micelu ne znam sta znaci ovaj komentar,potpuno nepotrebno za jednog rukija!!!

Sasa

pre 5 godina

Napisao sam do sada deset puta, Harden nije kosarkas, on je dobar iznudjivac kojem u toj iznudi pomazu sudije. Borac za licni skor, makar tim ispastao. On ne moze da se meri sa Krisom Polom i njegovim pristupom timskoj igri. Drvobradi zna da udje u seriju do te mere, da ni tablu ne moze da pogodi, a sto je jos gore, nece stati dok ne pogodi 2 od 10 i ne poboljsa statisticke kolone koje su najuocljivije u oku prosecnog posmatraca. Za mene je vredjanje inteligencije stavljanje takvog skorera, kao i Rasela VestBRUKA u istu recenicu sa Brajantom, Lebronom ili Dzordanom. Najveca sramota NBA lige trenutno.

Sloba

pre 5 godina

Ovaj harden da nije pustio bradu ne bi nikad bio dobar igrac. Sa onom smesnom facom sudije mu ne bi svirali i kad jeste i kad nije faul. Nego veli daj da se sakrijem ispod ovog zbuna da se svi ne bi smejali pa da izigravam nesto.

ђокица

pre 5 godina

језиво колко људи не зна основна правила. ово није фаул само у рукомету. натрчао човек на хардена и рукама и ногама. бар да је успео да избије лопту пре фул контакта, можда би и толерисали али он лопту није ни пипнуо ... осим фацом

Go spurs go

pre 5 godina

Krene malo , pa zaglavinja ... pa dize ruke ne zna sta ce ... Dobar igrac , ali ovo ni u ludilu nije trebao da se svira kao faul ..

Goran

pre 5 godina

Sta vam je ljudi, covek mu je usao u putanju kretanja a da pri kontaktu Hardena sa njim nije imao obe noge na zemlji, cist faul za Hardena.

On je majstor prodora i ulazaka pod kos, zna covek da iznudi faul i u 90% slucajeva to budu zaista faulovi za njega, to sto je to odvratan nacin igre i sto vam je muka Hardena je druga prica.

jovica

pre 5 godina

@ vlado

Vlado je sve lepo objasnio, Harden je najveca prevara u NBA, dobar je on igrac, ali daleko je od MVP-a, i nije timski igrac nego ego manijak, uvek su mi bili isti on i westbruck, dobri kosarkasi ali zbog prevelikog ega i zelje za samoisticanjem i nabijanje statistike, njihovi klubovi pate. Hardenu se ove godine pogodio i tim, ima veoma dobre saigrace, inace bi slicno zavrsio kao Westbruck. Ali nece igrati u finalu NBA ove godine, u to sam siguran.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@bla @Memfis
Ne znam na osnovu kojih parametara ste zaključili da je KD bolji igrač od LBJ.
Na osnovu toga što ga je pobedio u finalu? A da nije na to uticao i ostatak tima? Golden Stejt je previše moćna mašina, oni bi bili glavni favoriti i da im umesto KD prvu postavu igra recimo Dž.R.Smit. E sada zamilite snagu ekipe koja obori rekord u broju NBA pobeda i bude šampion, pa joj na sve to dođe drugi najbolji igrač na svetu-Durent.
Videli smo Durenta dok je bio u Oklahomi. Imao je uz sebe Vestbruka, Hardena i odličnog Ibaku. Džejms ih je naprašio za sve pare:) I onda pre 2 godine isti taj Durent vodi 3-1 protiv Voriorsa u finalu. Uspeo je da nestane sa terena naredna 3 meča i izgubi to!!! I na sve to se pridruži tom istom Golden Stejtu?! Najljigaviji potez u istoriji američkog sporta. Jedini ljigaviji bi bio kada bi recimo LBJ sada prešao u Voriorse ali taj scenario je nemoguć jer nije Lebron kao neki...

bob

pre 5 godina

ђокица, 07. maj 2018 08:55
Pa, kako ga je sapleo kada Harden nije pao, niti se cak "zateturao"? Ovo, kao ni vecina kontakata na koje namerno ide Harden, nema veze sa faulom ili su, cak sta vise, faulovi ucinjeni od strane Hardena!

delboj

pre 5 godina

Ne gotivim Hardena ni malo, niti ovaj cirkus od NBA kosarke, ali ovo je faul nad Hardenom, desnom rukom ga stopira kad ga je vec izfintirao, plus u pokretu za njim... Cist faul, makar za Evropske-pravu timsku kosarku.

namesteno

pre 5 godina

pa NBA je namesten. NBA je jasno da izmedju Jute i Rokitsa, Rokitsi imaju sansse da pobede Golden Stejt i zato ce im pomoci ako treba da prodju Jutu.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Dexter Morgan
Obožavam ove komentare šta bi bilo kad bi bilo (čuveni šbbkbb) :)
Ti znaš koliko bi koja ekipa imala pobeda da je Kobi bio na Istoku ili Lebron na Zapadu? Smehotres.
A šta reći za odvalu da je Karmelo trebao biti ruki godine a ne Lebron?! Kakav lik moraš biti da bi izjavio tako nešto...Evo ja mislim da je Miličić trebao biti ruki godine...

bBb

pre 5 godina

@Harden - Faza 2 - menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu, i kroz odbrambenog igrača. Ovaj u tom trenutku staje - nema odmah obe noge na zemlji ali nema kretanje i nikako ne ulazi u Hardenovu putanju. Harden ulazi u njega!


Je l' si čuo nekada za ukršteni korak, iliti eurostep? To ti je ono što su doktorirali Harden, Đinobili i Vejd, a od naših Dušan Kecman... "Menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu..." Haha

Dušan

pre 5 godina

"Kretao se pa jeste faul" pa kako ga onda čuvati, svi samo da stoje mirno i niko ne sme da se pomera? Zašto je Harden jedini koji ovo može da uradi? Kako se uopšte onda paralelno čuvaju igrači? Ma dajte bre, ima dva poteza i sad je on kao najbolji igrač lige. Imate 10 rukija ove godine koji su bolji i talentovaniji od njega, samo je on ljigav i igra kao onaj lik na terenčetu koji samo traži faul za apsolutno sve.

bBb

pre 5 godina

@Ko su ovi sto vide i dva faula nad Hardenom? Posto su veoma kreativni, mozda se bave pisanjem bajki.
Ako vec ides u ovakav prodor, u PO, dje je cuvar ispred tebe (da, ne kasni Eksum nista, jer protrcao ga nije), i jos par njih cekaju, onda faul treba da je nesto bas ocigledno, a ne kad ni loptu ne uhvatis s dvije ruke, zabijes svoju u protivnika i loptu u lice.
Realno, nije trebalo da bude faul ni jednom ni drugom.
(Doljo, 07. maj 2018 18:03)

Idi gledaj rukomet, nije za tebe ovaj sport...

znanje-imanje

pre 5 godina

Ali ajde nam još jednom objasnite kako ovo jeste faul?
Kretao se? Svakako da jeste, paralelno sa bočnim kretanjem Hardena, i to bez kontakta; igrač održava svoju poziciju između napadača i koša.
Harden - Faza 2 - menja kretanje od kružno-obilaznog na kretanje ka košu, i kroz odbrambenog igrača. Ovaj u tom trenutku staje - nema odmah obe noge na zemlji ali nema kretanje i nikako ne ulazi u Hardenovu putanju. Harden ulazi u njega!
Faza 3 - Harden, pošto nije došao u dobar položaj, režira po svako cenu kontakt. Naročito rukama i loptom ide u igrača, ispada mu, baš ga briga za koš... On i ne očekuje da će dobiti faul za Fazu 2 nego radi svoje Penaldo simuliranje u Fazi 3. Toliko da radi i valjanje lopte po njegovom licu.
Međutim ovaj ne samo da je stao - nema faula u Fazi 2 - već je, znajući šta se radi, i sklonio ruke - pa nema faula ni u Fazi 3.

Pa sudije onda ipak daju faul za Fazu 2....

Zikica

pre 5 godina

Vecina komentarise noge igraca odbrane pri cemu se na snimku vidi da se ni jednom nije desio kontakt nogama zato sto je vise nego sjajno kretnjama ispratio igraca napada ALI na pocetku snimka se jasno vidi da igrac odbrane biva odgurnut od igraca u napadu... no to je vec nesto drugo sto unazad par godina razara igru i realo govoreci gledljivost NBA kosarke a to su zasticeni igraci pravi beli medvedi NBA lige koji su izgleda iznad svih dogovorenih pravila zarad staranja fame zvane NBA...

strucnjak

pre 5 godina

Bas ne volim Hardena, ali je realno zbog skora Hjustona i zbog svoje statistike MVP i tu nema debate jer su Cavsi u regularnom delu sezone bili cetvrti, a da je floper i odbojan igrac, to svakako...

Dorcolac

pre 5 godina

@Goran ...gledas li ti snimak ili napamet pricas? Igrac je bio paralelno uz njega..izmedju kosa i napadaca... i onda je Harden krenuo u prodor ..ko je kome tu usao u "putanju". ????

MarcoPolo

pre 5 godina

Stalno ovo radi. Treba ga sankcionisati i to ozbiljno. Bilo je reči pretprošle sezone da će se više voditi računa o tome što radi, ali vidim da je i dalje po starom...

Darko

pre 5 godina

Opa Durant ni u sutu nije bolji od Lebrona..wow,sta znaci statistika iako je i slepom coveku jasno da je Durant bolji suter,covek je sam osvojio World Cup 2010,Lebron cak nije bio ni u timu prvenstva 2006,samo Carmelo od Amera! Durant da igra za ovaj Klivlend imao bi 45p u proseku i mnogo vise skokova jer bi se za sve pitao on dok u Wariorsima igra sa kocnicom i deli statistiku sa drugima,naravno da i Lebronu ne bi bila ovakva statistika u Wariorsima jer ne bi on drzao loptu nego bi igrao u protoku lopte kao i u spursima itd..trener bi dozirao minute itd...Naravno da ni Jordan nije mogao da kupi skokove pored Rodmana ili da ima istu statisiku kao dole navedenu kada je i Skoti bio u prajmu. Durant u Indiani umesto oladipa,bio bi lagan prolaz Pejsersa,realno.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Vrsni poznavaoce igre pod obrucima, prosvetlio si me sada, shvatio sam napokon da ceo kosarkaski svet koji smatra da je James najbolji zapravo nema pojma, jer nisu tebe pitali da im objasnis. Blago nama pa te imamo na ovom forumu.

bohemian

pre 5 godina

@Memfis

Ima bolje procente suta a igraju na istoj poziciji, ali ako ti kazes da bolji procenti suta znace losiji sut, onda u redu.
Inace, smesno je uopste komentarisati izjavu da je Durant bolji igrac od Jamesa, toliko bar (ne) znas o kosarci.

Darko

pre 5 godina

Neke od MJ playoff serija! Bucks 29,3p/5,8r/8,5as/2,8st/1bl 44%! Celtics 43,7p/6,3r/6as/2,3s/1,3bl 51% Celtics 35,7p/7r/6as/2s/2,3bl 42% Cavs 45p/5,4r/5ass/2st/1bl 56% Cavs 40p/6s/8,2ass/2st/1bl 53% Knicks 36p/9,5r/8,3as/2s/1bl 55% Bucks 37p/8r/7ass/3st/1bl 54% Sixers 43p/6,6r/7,4as/3s/1bl 55% Pistons 32p/7r/6,3as/2s/1bl 47% Sixers 33,4p/8r/8as/1,8s/1,4bl 49% Lakers 31p/6,6r/11,4as/2,8s/1,4b 56% Heat 45p/9,7r/6,7as/3s/1bl 61% Blazers 35,8p/5r/6,5as/2st 53% Phoenix 41p/8,5r/6,3as/2s/1bl 51% i sad se ja pitam sta bi bilo da moze da koristi danasnje prednosti ofanzivnih igraca tipa ovog sto radi Harden! Ustvari vidim da neki od nas nemaju pravo na sta bi bilo kad bi bilo a neki imaju @Jeremija@Dexter :)))

jovica

pre 5 godina

Kad ruki ovako prica za kandidata za MVP tu ima mnogo vise. Vecina se uhvatili za ovaj sporni momenat, a bilo je bar 5 cistih faulova Hardena koji mu nisu sudjeni. I to tako svake utakmice. Prljav i kvaran ego manijak je Harden, juce je gurnuo protivnickog igraca u svojeg, mitchell mu ukrao loptu i u kontri mitchella, harden ga udira po ruci pri sutu i nista plus non stop vuce sa jednom rukom protivnicke igrace, i veoma je jak, ja snaznijeg i eksplozivnijeg beka nisam video. Ali pola od toga je na silu, nema tu nikakve magije, plus sudiske protekcije. Ovo bi mu bilo sudjeno i pre vise od 20 godina kad je bila dozvoljena mnogo grublja igra nego danas. Kari je za njega doktor Kosarke.

Memfis

pre 5 godina

Jedna od jačih izjava je "bolji samo u šutu". Kao prvo, Novicki iz najboljih dana je "samo u šutu" bolji od Drejmonda Grina pa je 2 klase bolji igrač. A kao drugo Durent je izrastao u sjajnog defanzivca, njemu Holidej koji je uništio Portland da poena koliko i Lebronu Anunonanobi :). Zbog mnogo bolje igre na tom delu parketa Durent je najbolji na svetu.

dobro

pre 5 godina

Ima Harden onu fintu šuta pa kad digne protivničkog igrača krene kao da šutira i eto bacanja. Takve neke nesportske poteze je doveo do savršenatva pa ne čudi što šutira najviše slobodnih bacanja u ligi

sneaky

pre 5 godina

Mvp titula se donosi na osnovu regularnog dijela sezone, partije u plejofu ne uticu na dodjelu nagrade. Ako tako poslatramo harden je zasluzio nagradu, a ovo sudjenje sinoc je bilo lose. Sve u svemu harden je ubica od igraca i prije svega zna da iznudi faul. Lebron je najbolji igrac, posle njega ide Durent pa ostali. Ali nagrada se dodjeluje za partije u jednoj sezoni a Harden je bio brutalan i osvojio prvo mjesto sa Hjustonom na paklenom zapadu.

Aleksa

pre 5 godina

pa zar na pocetku sezone ne donesose pravilo koje je cak po Hardenu i nazvano, odnosno on je bio primer za to sta se vise ne sudi?... ulazak u telo bez potrebe, neki, da kazem tako, neprirodan kontakt, isforsiran... a za ove sto pricaju usao u putanju, nisu obe noge na zemlji... ovaj ti zakljuca ruku svojim rukama, a tebi treba da su obe noge na zemlji???... nadjite na YT masu ovakvih i slicnih trolovanja od strane Hardena... mnogo ga sudije stite...

msn

pre 5 godina

Harden iako dobija dosta faulova zahvaljujuci svojoj inteligenciji,neosporno je da ima i najbolji tretman kod sudija,sto prouzrokuje da ga mnogo ljudi ne voli.Ali citam ove komentare i ne mogu da verujem sta ljudi pisu.Prevara od igraca??Poredjenja sa Vestbrukom?I to se desava posle svake njegove "slabije" utakmice.Voriorsi su prosle godine pregazili kavse sa irvingom 4 1 ,a mi sada hjustonu dajemo legitimne sanse i ljudi pricaju da je onaj koji nosi hjuston prevara.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Memfis
Kevin Durent je imao 23 godine kada je izgubio finale. Nisu to baš klinačke godine. Pogledaj kako su u tim godinama igrali MJ, Brajant i Lebron. Ok, nije bio dobar koliko sada, to je tačno.
Boš jeste bio u svom prajmu a ako ćemo iskreno, Vejdov kvalitet igara je tada počeo da opada. Povrede su ga omele da ima još blistaviju karijeru. U svakom slučaju, Majami jeste imao bolji tim od Okalhome tada.
Ali tadašnji Majami bi muku mučio sa sadašnjim Golden Stejtom...

Mrak

pre 5 godina

Svi pričaju o ulasku u putanju, što jeste bilo i za ovakav kontakt se u Evropi sudi faul 100%, dok u NBA pogotovo u plejofu, rijetko kada, ali Harden je tamo "superstar" i u 10 ovakvih situacija 6 puta bi dobio faul. Međutim niko ne spominje u ovoj situaciji na snimku da Harden prije svega toga, zapravo igrača Jute obuhvata rukama i gura ga ka sebi, upravo da bi dobio ovakav efekat, gdje ispada da mu je protivnički igrač ušao u putanju.

Sudije u dosta situacija u trenutku ne mogu sa sigurnošću da vide koje koga obuhvatijo prvi rukama i sl., ali mogu da na osnovu pregledanja snimaka nakon utakmica utvrde da neki igrač se često koristi takvim prljavim trikovima,pa da izbjegavaju suđenje faulova u narednim sličnim situacijama. Time automatski smanjuju dalje korištenje ovakvih prljavih trikova od strane nekog igrača, jer će prestati da radi to kada vidi da ne dobija korist od toga, odnosno da se sudi faulovi protiv njega ili da gubi lopte.

bla

pre 5 godina

Durant nije ni u sutu bolji od Jamesa, ako cemo pravo. Sve ostalo, kompletan uticaj na igru se ne moze ni porediti. Ipak, to poredjenje u neku ruku nije fer prema Durantu koji je nesporno najbolji na svetu, tu se slazemo, jer je James drugi univerzum u odnosu na sve ostale.
(bohemian, 7. maj 2018 13:41)
KD kada vidi igraca sa drugog unverzuma se izbezumi i saspe 35 poena, 8 skokova, 5 asistencija, 1 ukradenu loptu i 1.6 blokova u proseku. i to sve u velikom finalu gde je bio i MVP finalne serije. isto je napravio dosta problema za jamesa u odbrani.
KD je daleko bolji suter od Jamesa tu nema nikakve price. Isto smatram da je LBJ i dalje bolji igrac, ali ako se opet susretnu u velikom finalu KD ce opet imati slicnu statistiku, i meni ce biti dosta teze da tvrdim da je LBJ bolji igrac

Darko

pre 5 godina

@mvp dajte coveku Oscara za najsmesniju izjavu ikada,prvo Lebron je bio u punoj snazi a Duran nije bio u svom prajmu,sam Wejd je bio bolji igrac od Westbruka a mozda i od Duranta u to vreme,Harden nije bio ni H od danasnjeg Hardena a Bosh za Ibaku licno Karim Abdul Dzabar. Kako vole Lebronovi fanovi da menjaju stvarnost to je cudo.."Lebron ih isprasio" a kad pricaju o Jordanu "pipen ovo pipen ono". Lepo si to rekao 3:1 vodjstvo protiv Wariorsa,green nije suspendovan,Bogut igrao do kraja,Iggy nije bio povredjen itd..plus igrao sa privatnikom Westbrukom!

vlado

pre 5 godina

Oko ovoga moze da se diskutuje da li je bio i u kom trenutku faul i od koga... ali da ga stite ko belog medveda i da mu pustaju sto nikom drugom ne pustaju, je cinjenica. Uzeo bih kao jedan primer njegov "korak unazad" koji je postao opsta sprdnja medju igracima jer Harden u 90% slucajeva nakon ispravnog koraka unazad (vidite kako to Stef Kari radi) pri kom staje sa driblingom i treba da sutira ili fintira sut, napravi jos jedan korak unazad i to mu sudije ne sviraju kao korake (imate i snimke drugih igraca kako se sprdaju sa njim i oponasaju ga, narocito Joel Embid). I onda svi kazu kako Hardena niko ne moze da cuva... pa nije ni cudo kad pravi korake non stop. Nadjite snimak gde se on u pocetku snimka nalazi metar unutar linije za 3 poena a onda volsebno bez spustanja lopte na parket sutira trojku...Druga stvar, to ljigavo namerno izvlacenje faulova, je toliko degutantno da jedva cekam da naidje na nekog macana (nesto mi se Lens Stivenson mota po glavi) da mu pri takvom potezu slozi sekiru preko ruku, pa da i ostali pocnu tako da ga plave po rukama. Pa kad vec dobiju faul jer su pogledali Hardena mrko, da bar znaju sto su ga dobili. To se nekada tako radilo sa folirantima...

Memfis

pre 5 godina

@bohemian

1) Većina košarkaškog sveta misli da je MJ najbolji ikada, manji broj da je to Džabar, a vi idalje trpate Lebrona gde mu nije mesto.
2) Ja sam rekao da ništa ne zna onaj koji kaže da Lebron ima bolji šut od Durenta (ti), pa i onaj ko kaže da je Derozan superstar (gle čuda opet ti), a ne onaj ko kaže da je Lebron bolji od Durenta.
3) Kazins i Deandre igraju istu poziciju, Deandre ima bolji procenat šuta- po tvojoj "logici" on je bolji šuter.
4) Smorih se od nebitne rasprave, pozdrav i sve najbolje.

da se zna

pre 5 godina

Nije loš Harden ali Brajant bi trebalo da ćuti - tri titule mu je doneo Šek, nikada nije bio najbolji igrač u ligi. Bio je sebičan, šutirao je previše, imao je nepravilan šut, bio je spor.
Bryant je poslednji Jordanov epigon, koji je pogrešno smatrao da se veličina jednog igrača na njegovoj poziciji sastoji u spremnosti da se šutira po svaku cenu i što više! To se zove hero-ball, on je bio poslednji veliki predstavnik hero-ball ere u NBA. Početkom dvehiljaditih, i Mcgrady i Iverson su bili bolji igrači od njega. Šek je od tri titule od 2000 do 2002 sva tri puta bio Finals MVP, i posle neko hvali Kobija.
To je igrač sa najviše promašenih šuteva u istoriji NBA lige, alo!Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao NBA finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige.James je bio u tri finala protiv Golden State-a koji je igrao sa 4 all star-a! Kada je Jordan igrao protiv tima koji je imao barem tri all star-a? Nikad, eto kad!

Pa

pre 5 godina

Meni na na kraju ni ne smeta ovo njegovo foliranje i iunudjivanje .Malo je teze provaliti sta on radi ,prilikom tih svih kontakata .Ne mozete suditi na osnovu pretpostsvke sto znate cime se yve on koristi .Meni je mnogo gore ono sto radi sa onim njegovim step bekom ,u pola slucajeva pravii tri koraka ,to uopste nije tesko uociti , i to bi trrbali redovno da mu sude .

Memfis

pre 5 godina

@Jeremija Durent je bio klinac kad je izgubio to finale koje pominješ, Harden je bio očajan, Vestbruk ni upola igrač koji je danas, a Vejd, Boši LBJ u svom prajmu. I da tada je Lebron bio bolji. U sezoni 2013/2014 je bio bolji Durent, naredne 2 opet Lebron i onda prošle godine KD koji je igrao fantastično celu sezonu a posebno finale. Odbranu je zaigrao bolje nego ikad, ove sezone nastavio u tom ritmu. Vrlo je moguće da će biti u najboljoj defanzivnoj petorci dok bi Lebron mogao u najbolju otpozadi.
Pitanje za tebe je zašto si tako samouvereno najavljivao titulu za Klivlend prošle godine ako je GSV tako nepobediv?

76er

pre 5 godina

MVP aka Jeremija

Ta izjava da je Karmelo trebao biti ruki godine, mozda izgleda smesno kada sagledas njihove karijere. Ali se gleda ruki sezona tako da to uopste nije neka smehotresna izjava, takodje mnogi ljudi u SAD dele to misljenje.

Dexter Morgan

pre 5 godina

@Jeremija bitno da ti i tebi slicni komentarisete sta bi bilo kad bi bilo da je Lebron igrao sa Shaqom,da je ovo da je ono,medjutim drugi nemaju pravo na what if??? Mnogi dele misljenje da je Carmelo trebao biti ruki godine a Carmelo iz Denvera nema dodirne tacke sa Carmelom iz zadnjih par godina! Deveti Wariorsi na zapadu 48:34...Cavsi cetvrti na Istoku 47:35 ne treba dalje komentarisati!

Pop

pre 5 godina

Harden je mvp.Da li se nagradjuje ako neko igra regularnu sezonu sa pola snage?Da je Lebron igrao ovako u regularnoj ne bi bilo dileme,ali on se stedi i treba da dobije nagradu na lepe oci?Svake godine se ovo desava Lebron ubaci u vecu brzinu i svi krenu da vicu mvp.Dakle svako normalan zna da je Lebron bolji od Hardena,ali on se jednostavno ne trudi i zato nije mvp regularne sezone koliko god ljudi vikali.Ako moze u plejofu svaku da daje 40 poena uz tripl dabl,onda u regularnoj moze svaku 50.

Memfis

pre 5 godina

@bohemian
Za taj drugi univerzum ne znam, ali eto složismo se da je KD najbolji u ovom.
PS Ova izjava da Lebron ima bolji šut od Durenta je pobednička. Čestitam ti!

sryugos

pre 5 godina

(ђокица, 07. maj 2018 09:36)

Dakle, hajmo jos jednom za tebe i sve koji tvrde da je ovo Eksumov faul.
Kakve veze ima ruka odvojena od tela, nije ovo fudbal i situacija u sesnaestercu? Eksum nije imao bas idealnu odbrambrenu poziciju ali ni Harden nije imao cist put do kosa i prednost.
Harden je krenuo u prodor i podvukao levu ruku ispod Eksumove pri tome drzeci je a onda karakteristicno probao da uhvati loptu obema rukama. Kako to nije uspeo jer treba ispetljati ruku (a naravno da to nije ni planirao da ce uspeti vec da ce dobiti faul) udario je loptom u lice Eksuma. Kontakt izmedju njih nije bio dovoljno jak za faul.
Ovde nema faula ili se moze suditi u napadu zbog lopte u glavu. Eksumov faul ne postoji.

Doljo

pre 5 godina

Ko su ovi sto vide i dva faula nad Hardenom? Posto su veoma kreativni, mozda se bave pisanjem bajki.
Ako vec ides u ovakav prodor, u PO, dje je cuvar ispred tebe (da, ne kasni Eksum nista, jer protrcao ga nije), i jos par njih cekaju, onda faul treba da je nesto bas ocigledno, a ne kad ni loptu ne uhvatis s dvije ruke, zabijes svoju u protivnika i loptu u lice.
Realno, nije trebalo da bude faul ni jednom ni drugom.

Aleksej anti limar anti Igokea

pre 5 godina

Ali nema vesti da se ne uporedjuje sve sa Dzordanom.hahaha Kakav narod,pa ne moras biti najbolji svih vremena da bi bio dobar igrac!

bla

pre 5 godina

nije u sutu bolji od Jamesa? Sta ti decko pricas...
(Pavke, 7. maj 2018 14:26)

zapravo sam napisao da je daleko bolji suter od Jamesa. ako kometarises i odgovaras trebalo bi da procitas komentar do kraja

(M V P aka JeRemija, 7. maj 2018 15:20)

zapravo sam napisao da je James i dalje bolji igrac od KD-a po mom misljenju, ali da jeako tesko zadrzati takvo misljenje kada KD protutnji kao brzi voz i u proseku natrpa 35 poena. to da KD igra u daleko boljoj ekipi je istina, ali njegova statistika je i dalje impozantna pogotovo ako se ima u vidu da mu je LBJ direktni protivnik sto se pozicije tice. KD ce i ove godine imati strasnu motivaciju, a LBJ tu najverovatnije nece moci nista...

Memfis

pre 5 godina

@bohemian Ako procenat šuta iz igre pokazuje ko ima bolji šut onda je Deandre jedan od najboljih šutera u istoriji. Ta tvrdnja pokazuje da si ti taj koji baš ništa ne zna.

Darko

pre 5 godina

Durant je imao 30p u proseku u tom finalu 2012te,Perkinsa i sefoloshu u prvoj postavi koji nisu imali nikakav ucinak,Hardena koji je bio ocajan,na dve utakmice samo prebacio 10p,Westbruk toplo hladno za koga je Wejd bio Dzordan..neverovatno sta sve ljudi pokusavaju da izguraju..secam se Wejdove tekme 25,7,7,2 itd i ostali igraci su isporucivali..Lebron je imao 28,10,7..na par tekmi je imao 3 i 4 asistencije...brojke mu nisu kao danasnje jer je imao saigrace. To je kosarka!

Powerslave

pre 5 godina

Realno, da mu se sudi svašta, sudi se. Ne znam čime je to zaslužio lik. Ovoliko kod sudija nisu zaštićeni ni LeBron ni Durent ni Kari, a bolji su igrači od njega. Ne govorim za ovu situaciju već uopšteno. Zbog takvih stvari mi lik nije ni najmanje gotivan.

Aleksa

pre 5 godina

(Doljo, 07. maj 2018 18:03)
(sryugos, 7. maj 2018 15:23)

Другари, није баскет па да се толерише ово.
Ово је кошарка, са судијама.

Прво, у кошарци сваки контакт руке са телом је фаул. Сваки. Играч се чува ногама и телом, не рукама. Лазић је ове године познат у ЕЛ по томе што добија најмање две личне зато што држи руку на телу противника. На укрштени корак се иде у тренутку кад је одбрана близу и у кретњи, и кад не може лако да промени смер кретања. Ако проба, као Ексум, прави фаул, ако одлучи да не направи, пут до коша је отворен.
На баскету, кад неко оде на укрштени, ти га или смлатиш преко руке или га пустиш. То што је Ексум бржи а Харден паметнији па није дошло до сикирице, не значи да није фаул.

Укрштени се не ради кад је одбрана у ставу, него само кад је у раскораку. То што Харден зна да успут направи гримасу, покрет рукама, то што је Ексуму стисао ту руку да би судије "лакше уочиле" фаул, то је све ‚нека врста флопинга, и некоректно је....

mate

pre 5 godina

M V P aka JeRemija

Tocno je da je Durant izgubio finale sa 23-a Jordan je sa 23 u prvom kolu istoka zasio 63 poena Bostonu-ali izgubio je utakmicu... 3-0 ih Boston pocistio...