Četvrtak, 26.04.2018.

17:55

Gde će Nemanja Bjelica igrati sledeće sezone?

Nemanja Bjelica, krilo Minesota Timbervulvsa, postao je po okončanju sezone ograničeno slobodan agent i postoji mogućnost da promeni sredinu u NBA ligi.

Izvor:

Gde æe Nemanja Bjelica igrati sledeæe sezone? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

znalac

pre 5 godina

Bjelica moze minimum ko mirotic ako ne i vise. analiza gde treba, da li nazad u EL ili da ostane u NBA je skakljiva. na njegovom mestu bi ostao u nba samo ukoliko ugovorom moze da se definise da ce igrati minimum 25min, pa onda nek se pokaze, kao sto su teu garantovani minuti, inace bi realno bio zacementiran na klupi

google

pre 5 godina

@ozymandias

Klub mu dao maksimalan ugovor, a ti pricas kako bi trebalo da se koncentrisu da ga eliminisu?!

E jesu ljudi cudna sorta to je neverovatno zaista. Niko nece da se bavi cinjenicama koje mu se nalaze ispred nosa, nego samo da se lupeta, kako u drzavi, tako i medju "rajom". :))

Dragan-Borca

pre 5 godina

Bjelica je osoba koju je nemoguce ne gotiviti. Skroman, nenametljiv kao karakter, a opet na terenu toliko svestran i koristan. Nazalost napravio je 2 velike greske. Minesota je uvreda za kosarkasku igru, ono individualno silovanje za zivota nisam video toliko sebicluka. A druga je sto se previse napucao masom i samim tim malo izgubio na hitrini. Svakako gde god da ode igrace vise i ne sumnjam da ce biti makar solidan. Zbog slabije statistike ne verujem da moze dobiti vise od 7-8 miliona po sezoni, ali uzevsi u obzir kako se razbacuju u NBA ko zna, ima i u NBA dosta njih koji znaju tacno ko koliko vredi. Nek ide na istok tamo su cesto utakmice u 12 ili 1 da i mi gledamo nesto, a da ne mora celu noc budni da budemo xD

djaps

pre 5 godina

Uspeh evropskog igraca u NBA je uvek, ali uvek mnogo uslovljen cistom srecom, da s emnogo kockica slozi. Svaki evropski igrac je to sto puta rekao. Bjelici su se te kockice slozile da on bude ovakav igrac: uloga podredjena drugima, mora da pogodi kada mu se otvori sut, bez toga da on nesto kreira i prenosi loptu, da skuplja skokove itd... Njegova kosarkaska inteligencija je stvarno na mnogo visem nivou od 90 odsto NBA, ali i on je sam rekao da nivo posvecenosti najboljih igraca nije nikada do sada video u svom zivotu. I tu je kljuc. On je dovoljno dobar da moze da ubira dvocifren broj miliona u ugovoru i njemu je to ok. Decko je zadovoljan, a sad sto mi patimo jer nije postao ono sto smo zeleli, to je nas problem.

JPR24

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi komentari tipa "Bezi iz minesote" "Guse ga mnogo" itd kao da je on jedan od najboljih igraca te ekipe. Stvarno previse precenjujete nase igrace sto ce se i dokazati sledece sezone ukoliko ostane u NBA. Jedini medju njima vredan spomena je naravno Jokic i Bogdanovic donekle.
(Dragan, 26. april 2018 22:34)

Meni su pak smesni komentari poput tvog. Zato sto ne znas o cemu pricas. Niti uopste pratis kosarku. Pogledaj Riki Rubia, pogledaj period dok je bio u toj istoj Minesoti, i pogledaj sada u Dzezerima. Preporod. Oladipo u Indijani, a pogledaj period u OKC. Ima tu jos igraca, neki sede na klupi, a doprineli bi vise nego neki cirkusanti koji igraju, Zizic u Klivlendu bi vise doprineo nego izgubljeni Love, trenutni primer u PO... Nije samo Beli u pitanju. Ali posto je nass, naravno da ga pominjemo. To ne znaci da je najbolji, vec da bi on, kao i drugi igraci koji imaju kvalitet doprineli vise u drugoj sredini. Rubio kog sam pomenuo je cist primerak trenutno.

Powerslave

pre 5 godina

(petarczv, 26. april 2018 23:44)

Ali je isto tako rečeno da Indijana nije ni trebalo da ima taj posed lopte jer je pogrešno lopta posle auta dodeljena njima. Ako već prenosiš vesti prenesi celu.
https://pbs.twimg.com/media/DbvGbBcWsAIBkrO.jpg:large

Dare

pre 5 godina

(serbianwonder13, 26. april 2018 20:15) Ceo komentar ti je zasnovan na neistinama. Malo proguglaj, Milsap ima samo jos ovu godinu (posle toga je timska opcija koju sigurno nece pokupiti) i nakon ove (a mozda vec i sada) ide i Chandler. Znaci na kraju sledece sezone ce morati da razmisle sta sa mladim talentima Beasley, Hernangomez, Lyles. Koga zadrzati, a koga pustiti. I da vide koga ce da dodaju mladoj trojci koja ce polako ulaziti u najbolje godine tad. Dakle- izgradnja itekako

petarczv

pre 5 godina

Oficijalno nba liga je posle analize snimka i pravila objavila da je oladipov kos trebao biti priznat kao goaltending... Znaci strucnjaci i zvanicno niste u pravu i zvanicno je lebron ukrao pobedu indijani...

Ufo

pre 5 godina

Smesan, precenjen igrac koji za tri sezone u najboljim godinama nije pokazao nista. Standardno emotivni srbi sve posmatraju nerealno. Od vasih igraca jedino je Jokic stvarno dobar, ostali su za Evropu.

Dragan

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi komentari tipa "Bezi iz minesote" "Guse ga mnogo" itd kao da je on jedan od najboljih igraca te ekipe. Stvarno previse precenjujete nase igrace sto ce se i dokazati sledece sezone ukoliko ostane u NBA. Jedini medju njima vredan spomena je naravno Jokic i Bogdanovic donekle.

bg

pre 5 godina

Srbi i teorije zavere. Bjelica je postao spot -ap šuter ne zna da kreira za sebe neki tip igrača kao Bogdanović iz Indijane. Samo što taj ima šutinu, drajv, ulazi u reket..Tako da njegova igra zavisi od dobre volje saigrača.
Kasno je on otišao u NBA i to se vidi.

Boka

pre 5 godina

Očekivanje poznavalaca košarke u NBA je da će Bjelica potpisati ugovor od 8 do 12 miliona dolara po sezoni, na 3 godine. Mnogo je timova kojima bi valjao, i koji to mogu da priušte. Po meni, najbolje bi pasovao Indijani ili Juti, a tu bi imao i veliku ulogu. Da ne pominjemo da se radi o ozbiljnim timovima koji mogu mnogo. Svi Bjelicu porede s Inglsom - i to je potpuno na mjestu. Jedino što je nerealno da dobije onako dobar ugovor kakav je ljetos dobio Ingls.

PimPong

pre 5 godina

Nemam pojma koje od ovih ekipa mogu da ga priuste, ali kosarkaski gledajuci, dobre bi bile Utah, San Antonio ili Denver, a mozda cak i Golden State, pa da igra i na trojci i na cetvorci (mada bi tu mozda imao manju minutazu).

Ali u svakom slucaju, bilo bi mu dobro da ode iz Minnesota-e.

Mare

pre 5 godina

Čitao sam pre neki dan da je za Kokoškova kao prvog trenera veoma zainteresovan Finiks, jel zna neko nešto o tome? Sjajna stvar bi to bila. Sad pratimo šta će biti s Bjelicom, treba definitivno da ode iz Minesote. I Denver da zadrži Marej-Heris-Joker i da nadje ostale pozicije, mada teško će sa Milsapom, ipak je on promašaj.

hjeronimus

pre 5 godina

Bjelica dobija 12 miliona godisnje novim ugovorom sto je sjajno za njega.Koja god NBA ekipa ga uzme njemu je super.Ja da sam na njegovom mestu otišao bih u Finiks.Lepo vreme lep grad.

Dejan

pre 5 godina

Pre svega, bilo bi lepo pored ovih subjektivnih i navijackih komentara (idi u Nuggetse, Spurse ili Kingse, kod "nasih") ima i nekih realnih komentara. Prvo, Nemanja postaje "ograniceno slobodni agent", sto znaci da ce Wolvesi imati priliku da izjednace svaku ponudu. I to se verovatno nece desiti, jer je procena da ce moci da ocekuje 8-12 mil po sezoni, a to Minnesota nece zeleti da plati zbog ekstremnih ugovora Townsa, Wigginsa i Buttlera, a tu su i skupi Teague i Gibson. Po lokalnim medijima, najrealnije opcije su Sunsi i Netsi, koji krecu u totalni remont, i treba im ne preskup veteran (Bjelica puni 30), koji ce moci da bude podrska mladim igracima. Za sada je vazno da Nemanja zeli da ostane u NBA, i da bi mu ugovor na 35-45 mil garantovao miran i dobar zenit karijere. Ako ode sa severa, dobice nasi navijaci jos jedan tim za koji ce da navijaju.:)

Nemanja moze da bira

pre 5 godina

Bjelica moze da ide gde god pozeli. On je svestran timski igrac koji je sad vec dokazan NBA igrac. Prednost njegova je sto nije alav na pare. Njegov ugovor ce biti mali, vredece svaki cent istog, a jedino sto moze da se desi da tim dobije mnoooogo vise nego sto je platio. Detroit je platio 21 milion da mu Bobi trenira Drummond-a. Realno, 5-8 mil po sezoni, 1+1(player option) ugovor, mislim da vecina timova moze da ga priusti.

krambambuli panč

pre 5 godina

Ima milion razloga zbog kojih Bodiroga nikada nije hteo u NBA. Krljanje sa crncima je jedan ali mislim da je presudno bilo "bolje prvi u selu, ...." Bodiroga će uvek biti legenda na ovim prostorima. Ove likove koji su se polakomili na dolorese za par godina neće niko spominjati.

serbianwonder13

pre 5 godina

Minesota je imala 3 igraca u prvih 10 po minutima u NBA ove godine. Tibs je poznat kao trener kod koga prva petorka igra od 38-40 minuta po utakmici, a ostala 3 igraca popunjavaju ostatak minuta. Ove godine su to bili Bjelica, Crawford i Dieng. Kad je dosao D Rose onda su se smanjili minuti ostalim igracima sa klupe jer je on igrao izmedju 25-30 minuta (da li zasluzeno ili ne druga je tema). Od pomenutih ekipa Denver bi mozda bio najbolja opcija, jer bi ga koristili i na 3 i na 4 kada Milsap nije u igri, i imao bi vise minuta sa mnogo boljim ucinkom zbog drugacijeg stila kosarke koji se igra u Denveru.

Drax

pre 5 godina

Ja mislim da treba napustiti Minesotu to nije tim za njega niti mu odgovara stil igre niti moze ga koriste kako treba.Bjelica ima svestran stil sve radi dobro a u NBA ga guraju u cosak da sutira trojke ako se neko seti da baci loptu a kako su im losi plejevi ta lopta nece ni doci.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Hjuston, Sparsi ili Juta. Mada bi najviše voleo da ga pokupi D`Antoni. Obožava on te visoke “ball handler-e”, prangijaše, još njegova top odbrana, preuzima gotovo sve, ma nacrtan je za Teksas. Dosta više tavorenja i solidnosti, samo ozbiljna košarka i finala, čuj me Bjelika!

serbianwonder13

pre 5 godina

Bjelica se sasvim dobro pokazao za ono sto se od njega ocekuje u timu koji mu bas i ne lezi. Treba da ode u neki sistem sa pismenim kosarkaskim ljudima koji ce jos vise iskoristiti njegov potencijal. Neka Juta, Indijana ili San Antonio. On je kapacitet za vrhunskog role player-a u ozbiljnom timu a ne neki Sakramento koji je raspad ili Denver koji jos gradi tim ko sto neki predlazu.
(Mladen, 26. april 2018 19:16)
Denver je svoj tim manje- vise sagradio. Milsap ima jos 30 miliona godisnje naredne 2 godine; ako Jokica potpisu na 5/ 157 kako se ocekuje to je oko 60% salary cap-a za sezone 2018/19 i 2019/20. Faried zaradjuje 12 milki godisnje, Plumlee-ju su isto dali veliki ugovor proslog leta, tako da ce glavni igraci na poziciji 3 Will Barton i Wilson Chandler morati da odu jer nece imati novca da ih plate ovog leta. Imaju srecu pa im je Jamal Murray jos na ruki ugovoru, kao i Hernangomez. A posto su oni tim u malom gradu sa malim trzistem sigurno nece ici u placanje poreza na luksuz. Tako da sto se tice Denvera- to je sto je, sa nekim aitinim izmenama

Gospodin Co'ek

pre 5 godina

Beli je toliko bolji od onoga koliko igra i pokazuje u 'Vulfsima'. Slažem se da bi bilo dobro da promeni sredinu i reći ću nešto za šta sam prošli put dobio gomilu minusa, on je naš najbolji igrač uz dužno poštovanje Teu, Nikoli i Bogdanu.
(DR J, 26. april 2018 18:35)

Tacno, svako od njih ima neke mane, Bjelica je visok, pokretljiv, skocan, dobar sa loptom i bez nje, jednostavno pravi radnik. Da nije tako povucen i sramezljiv, taj bi zasenio i Bodirogu. Najbolji lik definitivno, samo ne ume da se izbori za svoje mesto u egocentricnoj sredini.

Mladen

pre 5 godina

Bjelica se sasvim dobro pokazao za ono sto se od njega ocekuje u timu koji mu bas i ne lezi. Treba da ode u neki sistem sa pismenim kosarkaskim ljudima koji ce jos vise iskoristiti njegov potencijal. Neka Juta, Indijana ili San Antonio. On je kapacitet za vrhunskog role player-a u ozbiljnom timu a ne neki Sakramento koji je raspad ili Denver koji jos gradi tim ko sto neki predlazu.

Gde ja živim

pre 5 godina

Slušao ga pre kada je Braca Đorđević intervjuisao naše i on deluje zadovoljno u Minesoti. Svestan je kako sve to funkcioniše "Možda me trejduju dok razgovaramo", ali stvarno ne deluje nezadovoljno, mada naravno u intervjuu neće sigurno da se žali. Ne znam, ja strašno poštujem i volim ovog čoveka i voleo bih da ga vidim da IGRA, ali stvarno. Ne da izigrava semafor nego da igra. Nešto je do ekipe, ali je problem što je dosta i do njega. Ako bi moglo da se bira, onda negde gde ima naših (Denver, Klipersi, Sakramento), Juta zbog Kokoškova i sistema igre, ali on možda ode. No to tako ne funkcioniše tamo. U svakom slučaju, Nemanja neka je sa srećom šta god odlučio. Samo jako.

Hektor

pre 5 godina

Ostaje u Minesoti za sicu, on je zadovoljan, oni zadovoljni. Minesoti nista ne znaci da baci jos jedan milion vise i potpise... On gde god da ode nece dobiti neku vecu ulogu i to je to...
(nix, 26. april 2018 18:51)
Ostaje za siću?!?? Ti ili zaradjuješ milione ili se ne razumeš u pare

brm

pre 5 godina

Legao bi Denveru, u kojem bi mogao da igra i krilo na kojem je Denver očajan. U Minesoti je u nekoliko navrata pokazao da može fantastično da odigra na toj poziciji u nba.

timberwolf-je*ina

pre 5 godina

Bjelica gde god da ode dobiće bar dve od sledeće tri stavke:

-više vremena i slobode u igri
-više poštovanja od saigrača
-bolju klimu (Minesota je prijatna ko Severni pol)

Stvarno bi bilo glupo da ostane još tamo

znanje-imanje

pre 5 godina

Sve bi bilo drugačije da je iskoristio šansu pred kraj utakmice Minesota-Denver. Tada je mogao da dotuče Denver, izbaci ih i tako dovoljno pre kraja sezone ubaci Minesotu u PO. Da time zaokruži dobre minute koje je dobio povredom Batlera. A da se i oni malo odmore i ravnopravni(ji) budu sa Hjustonom.
Nije. I sad to je što je. Hteće ga veći broj klubova - ali po ovakvoj, maloj ceni. Šteta, gladan biti neće ali da je tada dao samo 6-7 poena više verovatno bi uskoro potpisao za 6-7 miliona više... A u svakom slučaju nikako nije da mora da beži iz Minesote i slične gluposti. Mora samo jedno - da ode za najvećim ugovorom - a ako je to i dalje Minesota onda da ostane. Ne daju mu lopte? Šta ga (više) briga? Ne igra (dovoljno)? Pa još bolje! Oni tamo hoće svoj Game Show, za to plaćaju pa nek im bude.
Evo, kao što se i moglo pretpostaviti, više vole silovanje pa makar i baš siledžijske Oklahome nego košarku Jute. Vole da James bude King. Streets have no name neće Euroligu već Clutch-Hero-razbibrigu. A do Clutch situacije ako treba suđenjem i nesuđenjem... Kakav crni Beli, "dobar u oba pravca" i "na svim pozicijama", pa još beo, pa još stranac. To manje-više ali srećom odradio je potez karijere kada je ladno pridavio onoga pa je tu i nada za malo više...

DR J

pre 5 godina

Beli je toliko bolji od onoga koliko igra i pokazuje u 'Vulfsima'. Slažem se da bi bilo dobro da promeni sredinu i reći ću nešto za šta sam prošli put dobio gomilu minusa, on je naš najbolji igrač uz dužno poštovanje Teu, Nikoli i Bogdanu.

Mare

pre 5 godina

Neka i ostane u Minesoti ali samo ako Tibodo ode. Ali Tibodo neće otići, tako da... Bjelica se ne uklapa u njegov sistem i gledanje na suštinu košarke. Bjelica je timski igrač, a Tibodo ceni drske individualce.

mitra mitar mitar mitrandir

pre 5 godina

Najbolje bi bilo da predje u Jutu i zbog sistema igre i zbog konkurencije na njegovoj poziciji ali realno je Panatinaikos

GoTrolls

pre 5 godina

Takođe, Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena


iako istina za Bjelicu, Batler je jedan od najboljih igraca na obe strane terena!

Petar

pre 5 godina

Da se vrati u Evropu i bori za titulu Eurolige, ionako je vec uzeo par mio a i ovde ce sa evropskom platom obezbediti i unucad, u cemu je problem? Osim ako mu je cilj da igra onih 82 utakmica i bori se za 10.mesto ili eventuelno play off

lal

pre 5 godina

ne bacaj bisere pred svinje...
"igra" minosote predstavlja protivprirodni blud nad ovim divnim sportom... postoje ekipe u kojima je akcenat u borbi za sto bolji ugovor izmedju saigraca, a protivnicka ekipa uopste nije bitna...
ne mogu ni da zamislim koliko bi neki vrhunski individualci postali zapravo vrhunski kosarkasi da im je na klupi neki zoc koji u svakom trenutku moze da ih zovne na klupu i opali im samarcinu, a ne da imaju zagarantovane minute bez obzira sto ih koriste za samopromociju, a nemaju pojma ni koji je rezultat na semaforu...

Alija Sirotanović

pre 5 godina

Nadam se da će ostati ili otići tamo gde ima bolji ugovor. Jedino ako nije zamislio da ode negde da osvoji prsten, kao npr. KD, što je uradio, onda može da igra iz kikiriki! Mada vidim da srpski stručnjaci imaju viziju, da je bolje da ode negde da igra i za manje para.

nix

pre 5 godina

Ostaje u Minesoti za sicu, on je zadovoljan, oni zadovoljni. Minesoti nista ne znaci da baci jos jedan milion vise i potpise... On gde god da ode nece dobiti neku vecu ulogu i to je to...

1kch4

pre 5 godina

Nekako sam stekao utisak da se ni on nesto preterano ne buni. Prihvatio je ulogu koju ima i to je to. Medjutim, tesko mi je da poverujem da neki tim nece iskoristiti priliku da ga potpise za, za danasnje pojmove tamo, smesnu visinu ugovora.

Powerslave

pre 5 godina

"Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena"

Batler?
Kako god, nek ode i u Atlantu, samo što dalje od Minesote.
U ovom PO je igrao ukupno 51 minut u 5 utakmica, s tim da je na 3 od 5 odigrao 3, 6 i 7 minuta, a u jednoj 19, veći deo toga kad je sve bilo rešeno. Ni u regularnom delu sezone nije igrao nešto mnogo više dok se Batler nije povredio. Ako je toliko dobar kao što ga je ovaj novinar opisao onda je to premalo.

Nikola

pre 5 godina

Samo da beži iz Minesote..najgori tim za njega ..tim gde ne postoji ni akcija ni igra ..vidim da je i tamo smoren da ne može gore....čak mu u plajofu uzeo minutažu rouze koji koš ne može da da koš dalje od dva metra pa igrao ...ima minutažu kao kuzmic u Golden Stejt u kad osvojio titulu ..a Bjelica doktor košarke za njega.

ozymandias

pre 5 godina

Vigins je najveći Minesotin promašaj i treba da se fokusiraju da njega eliminišu. Nije za glavnog igrača i tek su Batler i Tig doveli Minesotu do playoffa. Minesota je imala lošu selekciju duže od decenije, ove sezone su igrali na sigurno i to ih je dovelo u PO ali tek sa osme pozicije.
Bjelica je neke stvari dobio a neke izgubio u Minesoti, nije to bio kompletni promašaj, naučio se da igra određenu rolu i kao takav može biti zanimljiv mnogim timovima. Bilo bi dobro ipak da udje u tim koji prepoznaje njegovu inteligenciju i iskustvo

sasa the red baron

pre 5 godina

PA GDE DRUGDE::::

.... ako ne u NUGGETS-E!!!!!!!

Kakva petorka bi to bila, Murray-Harris-Bjelica-Milsap-Jokic....
Mislim da treba da ide iz Minesote, to je sigurno, a gde ce otici, ostaje da se vidi...
Takodje mislim da sigurno ostaje u NBA, jer igraci kao on ce uvek sigurno naci tim..

ej bre

pre 5 godina

Gde god da ode otici ce u organizovaniju ekipu. Minesotu je bolno gledati. Kao deca iz osnovne. Kako dohvate loptu par privatnika ne interesuje ih igra. Trci, sutiraj i zalet ispod kosa. Odvratno. Nema akcije, nema nicega.

realni

pre 5 godina

Bolje je bilo gde nego u minesoti koja je prepuna "potrosaca lopti" tj. sutera koji moraju 10+ ili 15+ suta po mecu. I takvih ima 4,5. wigins, kat, batler, tig (nesto manje) i veteran rose. Ne trvdim da je Nemanja bolji pojedinacno od njih ali previse ih je tog kalibra

toni

pre 5 godina

treba da ide negde ,guse ga u minesoti , on u nba mora da ima minimum 12,13 poena po utakmici u nekoj normalnoj ekipi koja ce mu dati prostora

Buki

pre 5 godina

Tesko ce sa ovom statistikom dobiti znacajan ugovor ja da sam na njegovom mestu ako mu niko ne ponudi koliko toliko ozbljnu sumu potpisao na jednu godinu pa ce onda videti kakve ponude ce imati ili da se vrati u evropu ,jedino sto ne treba da radi da se veze na duze staze a za male pare kao sto je napravijo gresku sa Minesotom potpisao na 3-4 godine za male pare a nema opciju da izadje iz ugovora a slabu sansu kod trenera dobija.

Milan

pre 5 godina

Da zabode još jedan dobar ugovor i to je to. Verujem da bi i njemu odgovaralo da ostane u Minesoti. Nije više klinac željan dokazivanja, tu je i porodica, navikao se na grad, nije lako menjati sredinu posle tri godine života u Mineapolisu.

toni

pre 5 godina

treba da ide negde ,guse ga u minesoti , on u nba mora da ima minimum 12,13 poena po utakmici u nekoj normalnoj ekipi koja ce mu dati prostora

Powerslave

pre 5 godina

"Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena"

Batler?
Kako god, nek ode i u Atlantu, samo što dalje od Minesote.
U ovom PO je igrao ukupno 51 minut u 5 utakmica, s tim da je na 3 od 5 odigrao 3, 6 i 7 minuta, a u jednoj 19, veći deo toga kad je sve bilo rešeno. Ni u regularnom delu sezone nije igrao nešto mnogo više dok se Batler nije povredio. Ako je toliko dobar kao što ga je ovaj novinar opisao onda je to premalo.

Hektor

pre 5 godina

Ostaje u Minesoti za sicu, on je zadovoljan, oni zadovoljni. Minesoti nista ne znaci da baci jos jedan milion vise i potpise... On gde god da ode nece dobiti neku vecu ulogu i to je to...
(nix, 26. april 2018 18:51)
Ostaje za siću?!?? Ti ili zaradjuješ milione ili se ne razumeš u pare

realni

pre 5 godina

Bolje je bilo gde nego u minesoti koja je prepuna "potrosaca lopti" tj. sutera koji moraju 10+ ili 15+ suta po mecu. I takvih ima 4,5. wigins, kat, batler, tig (nesto manje) i veteran rose. Ne trvdim da je Nemanja bolji pojedinacno od njih ali previse ih je tog kalibra

Mare

pre 5 godina

Neka i ostane u Minesoti ali samo ako Tibodo ode. Ali Tibodo neće otići, tako da... Bjelica se ne uklapa u njegov sistem i gledanje na suštinu košarke. Bjelica je timski igrač, a Tibodo ceni drske individualce.

ej bre

pre 5 godina

Gde god da ode otici ce u organizovaniju ekipu. Minesotu je bolno gledati. Kao deca iz osnovne. Kako dohvate loptu par privatnika ne interesuje ih igra. Trci, sutiraj i zalet ispod kosa. Odvratno. Nema akcije, nema nicega.

lal

pre 5 godina

ne bacaj bisere pred svinje...
"igra" minosote predstavlja protivprirodni blud nad ovim divnim sportom... postoje ekipe u kojima je akcenat u borbi za sto bolji ugovor izmedju saigraca, a protivnicka ekipa uopste nije bitna...
ne mogu ni da zamislim koliko bi neki vrhunski individualci postali zapravo vrhunski kosarkasi da im je na klupi neki zoc koji u svakom trenutku moze da ih zovne na klupu i opali im samarcinu, a ne da imaju zagarantovane minute bez obzira sto ih koriste za samopromociju, a nemaju pojma ni koji je rezultat na semaforu...

1kch4

pre 5 godina

Nekako sam stekao utisak da se ni on nesto preterano ne buni. Prihvatio je ulogu koju ima i to je to. Medjutim, tesko mi je da poverujem da neki tim nece iskoristiti priliku da ga potpise za, za danasnje pojmove tamo, smesnu visinu ugovora.

Gde ja živim

pre 5 godina

Slušao ga pre kada je Braca Đorđević intervjuisao naše i on deluje zadovoljno u Minesoti. Svestan je kako sve to funkcioniše "Možda me trejduju dok razgovaramo", ali stvarno ne deluje nezadovoljno, mada naravno u intervjuu neće sigurno da se žali. Ne znam, ja strašno poštujem i volim ovog čoveka i voleo bih da ga vidim da IGRA, ali stvarno. Ne da izigrava semafor nego da igra. Nešto je do ekipe, ali je problem što je dosta i do njega. Ako bi moglo da se bira, onda negde gde ima naših (Denver, Klipersi, Sakramento), Juta zbog Kokoškova i sistema igre, ali on možda ode. No to tako ne funkcioniše tamo. U svakom slučaju, Nemanja neka je sa srećom šta god odlučio. Samo jako.

timberwolf-je*ina

pre 5 godina

Bjelica gde god da ode dobiće bar dve od sledeće tri stavke:

-više vremena i slobode u igri
-više poštovanja od saigrača
-bolju klimu (Minesota je prijatna ko Severni pol)

Stvarno bi bilo glupo da ostane još tamo

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Hjuston, Sparsi ili Juta. Mada bi najviše voleo da ga pokupi D`Antoni. Obožava on te visoke “ball handler-e”, prangijaše, još njegova top odbrana, preuzima gotovo sve, ma nacrtan je za Teksas. Dosta više tavorenja i solidnosti, samo ozbiljna košarka i finala, čuj me Bjelika!

GoTrolls

pre 5 godina

Takođe, Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena


iako istina za Bjelicu, Batler je jedan od najboljih igraca na obe strane terena!

ozymandias

pre 5 godina

Vigins je najveći Minesotin promašaj i treba da se fokusiraju da njega eliminišu. Nije za glavnog igrača i tek su Batler i Tig doveli Minesotu do playoffa. Minesota je imala lošu selekciju duže od decenije, ove sezone su igrali na sigurno i to ih je dovelo u PO ali tek sa osme pozicije.
Bjelica je neke stvari dobio a neke izgubio u Minesoti, nije to bio kompletni promašaj, naučio se da igra određenu rolu i kao takav može biti zanimljiv mnogim timovima. Bilo bi dobro ipak da udje u tim koji prepoznaje njegovu inteligenciju i iskustvo

hjeronimus

pre 5 godina

Bjelica dobija 12 miliona godisnje novim ugovorom sto je sjajno za njega.Koja god NBA ekipa ga uzme njemu je super.Ja da sam na njegovom mestu otišao bih u Finiks.Lepo vreme lep grad.

Dejan

pre 5 godina

Pre svega, bilo bi lepo pored ovih subjektivnih i navijackih komentara (idi u Nuggetse, Spurse ili Kingse, kod "nasih") ima i nekih realnih komentara. Prvo, Nemanja postaje "ograniceno slobodni agent", sto znaci da ce Wolvesi imati priliku da izjednace svaku ponudu. I to se verovatno nece desiti, jer je procena da ce moci da ocekuje 8-12 mil po sezoni, a to Minnesota nece zeleti da plati zbog ekstremnih ugovora Townsa, Wigginsa i Buttlera, a tu su i skupi Teague i Gibson. Po lokalnim medijima, najrealnije opcije su Sunsi i Netsi, koji krecu u totalni remont, i treba im ne preskup veteran (Bjelica puni 30), koji ce moci da bude podrska mladim igracima. Za sada je vazno da Nemanja zeli da ostane u NBA, i da bi mu ugovor na 35-45 mil garantovao miran i dobar zenit karijere. Ako ode sa severa, dobice nasi navijaci jos jedan tim za koji ce da navijaju.:)

sasa the red baron

pre 5 godina

PA GDE DRUGDE::::

.... ako ne u NUGGETS-E!!!!!!!

Kakva petorka bi to bila, Murray-Harris-Bjelica-Milsap-Jokic....
Mislim da treba da ide iz Minesote, to je sigurno, a gde ce otici, ostaje da se vidi...
Takodje mislim da sigurno ostaje u NBA, jer igraci kao on ce uvek sigurno naci tim..

Nikola

pre 5 godina

Samo da beži iz Minesote..najgori tim za njega ..tim gde ne postoji ni akcija ni igra ..vidim da je i tamo smoren da ne može gore....čak mu u plajofu uzeo minutažu rouze koji koš ne može da da koš dalje od dva metra pa igrao ...ima minutažu kao kuzmic u Golden Stejt u kad osvojio titulu ..a Bjelica doktor košarke za njega.

Boka

pre 5 godina

Očekivanje poznavalaca košarke u NBA je da će Bjelica potpisati ugovor od 8 do 12 miliona dolara po sezoni, na 3 godine. Mnogo je timova kojima bi valjao, i koji to mogu da priušte. Po meni, najbolje bi pasovao Indijani ili Juti, a tu bi imao i veliku ulogu. Da ne pominjemo da se radi o ozbiljnim timovima koji mogu mnogo. Svi Bjelicu porede s Inglsom - i to je potpuno na mjestu. Jedino što je nerealno da dobije onako dobar ugovor kakav je ljetos dobio Ingls.

Gospodin Co'ek

pre 5 godina

Beli je toliko bolji od onoga koliko igra i pokazuje u 'Vulfsima'. Slažem se da bi bilo dobro da promeni sredinu i reći ću nešto za šta sam prošli put dobio gomilu minusa, on je naš najbolji igrač uz dužno poštovanje Teu, Nikoli i Bogdanu.
(DR J, 26. april 2018 18:35)

Tacno, svako od njih ima neke mane, Bjelica je visok, pokretljiv, skocan, dobar sa loptom i bez nje, jednostavno pravi radnik. Da nije tako povucen i sramezljiv, taj bi zasenio i Bodirogu. Najbolji lik definitivno, samo ne ume da se izbori za svoje mesto u egocentricnoj sredini.

znanje-imanje

pre 5 godina

Sve bi bilo drugačije da je iskoristio šansu pred kraj utakmice Minesota-Denver. Tada je mogao da dotuče Denver, izbaci ih i tako dovoljno pre kraja sezone ubaci Minesotu u PO. Da time zaokruži dobre minute koje je dobio povredom Batlera. A da se i oni malo odmore i ravnopravni(ji) budu sa Hjustonom.
Nije. I sad to je što je. Hteće ga veći broj klubova - ali po ovakvoj, maloj ceni. Šteta, gladan biti neće ali da je tada dao samo 6-7 poena više verovatno bi uskoro potpisao za 6-7 miliona više... A u svakom slučaju nikako nije da mora da beži iz Minesote i slične gluposti. Mora samo jedno - da ode za najvećim ugovorom - a ako je to i dalje Minesota onda da ostane. Ne daju mu lopte? Šta ga (više) briga? Ne igra (dovoljno)? Pa još bolje! Oni tamo hoće svoj Game Show, za to plaćaju pa nek im bude.
Evo, kao što se i moglo pretpostaviti, više vole silovanje pa makar i baš siledžijske Oklahome nego košarku Jute. Vole da James bude King. Streets have no name neće Euroligu već Clutch-Hero-razbibrigu. A do Clutch situacije ako treba suđenjem i nesuđenjem... Kakav crni Beli, "dobar u oba pravca" i "na svim pozicijama", pa još beo, pa još stranac. To manje-više ali srećom odradio je potez karijere kada je ladno pridavio onoga pa je tu i nada za malo više...

Mladen

pre 5 godina

Bjelica se sasvim dobro pokazao za ono sto se od njega ocekuje u timu koji mu bas i ne lezi. Treba da ode u neki sistem sa pismenim kosarkaskim ljudima koji ce jos vise iskoristiti njegov potencijal. Neka Juta, Indijana ili San Antonio. On je kapacitet za vrhunskog role player-a u ozbiljnom timu a ne neki Sakramento koji je raspad ili Denver koji jos gradi tim ko sto neki predlazu.

PimPong

pre 5 godina

Nemam pojma koje od ovih ekipa mogu da ga priuste, ali kosarkaski gledajuci, dobre bi bile Utah, San Antonio ili Denver, a mozda cak i Golden State, pa da igra i na trojci i na cetvorci (mada bi tu mozda imao manju minutazu).

Ali u svakom slucaju, bilo bi mu dobro da ode iz Minnesota-e.

Buki

pre 5 godina

Tesko ce sa ovom statistikom dobiti znacajan ugovor ja da sam na njegovom mestu ako mu niko ne ponudi koliko toliko ozbljnu sumu potpisao na jednu godinu pa ce onda videti kakve ponude ce imati ili da se vrati u evropu ,jedino sto ne treba da radi da se veze na duze staze a za male pare kao sto je napravijo gresku sa Minesotom potpisao na 3-4 godine za male pare a nema opciju da izadje iz ugovora a slabu sansu kod trenera dobija.

Mare

pre 5 godina

Čitao sam pre neki dan da je za Kokoškova kao prvog trenera veoma zainteresovan Finiks, jel zna neko nešto o tome? Sjajna stvar bi to bila. Sad pratimo šta će biti s Bjelicom, treba definitivno da ode iz Minesote. I Denver da zadrži Marej-Heris-Joker i da nadje ostale pozicije, mada teško će sa Milsapom, ipak je on promašaj.

serbianwonder13

pre 5 godina

Bjelica se sasvim dobro pokazao za ono sto se od njega ocekuje u timu koji mu bas i ne lezi. Treba da ode u neki sistem sa pismenim kosarkaskim ljudima koji ce jos vise iskoristiti njegov potencijal. Neka Juta, Indijana ili San Antonio. On je kapacitet za vrhunskog role player-a u ozbiljnom timu a ne neki Sakramento koji je raspad ili Denver koji jos gradi tim ko sto neki predlazu.
(Mladen, 26. april 2018 19:16)
Denver je svoj tim manje- vise sagradio. Milsap ima jos 30 miliona godisnje naredne 2 godine; ako Jokica potpisu na 5/ 157 kako se ocekuje to je oko 60% salary cap-a za sezone 2018/19 i 2019/20. Faried zaradjuje 12 milki godisnje, Plumlee-ju su isto dali veliki ugovor proslog leta, tako da ce glavni igraci na poziciji 3 Will Barton i Wilson Chandler morati da odu jer nece imati novca da ih plate ovog leta. Imaju srecu pa im je Jamal Murray jos na ruki ugovoru, kao i Hernangomez. A posto su oni tim u malom gradu sa malim trzistem sigurno nece ici u placanje poreza na luksuz. Tako da sto se tice Denvera- to je sto je, sa nekim aitinim izmenama

DR J

pre 5 godina

Beli je toliko bolji od onoga koliko igra i pokazuje u 'Vulfsima'. Slažem se da bi bilo dobro da promeni sredinu i reći ću nešto za šta sam prošli put dobio gomilu minusa, on je naš najbolji igrač uz dužno poštovanje Teu, Nikoli i Bogdanu.

serbianwonder13

pre 5 godina

Minesota je imala 3 igraca u prvih 10 po minutima u NBA ove godine. Tibs je poznat kao trener kod koga prva petorka igra od 38-40 minuta po utakmici, a ostala 3 igraca popunjavaju ostatak minuta. Ove godine su to bili Bjelica, Crawford i Dieng. Kad je dosao D Rose onda su se smanjili minuti ostalim igracima sa klupe jer je on igrao izmedju 25-30 minuta (da li zasluzeno ili ne druga je tema). Od pomenutih ekipa Denver bi mozda bio najbolja opcija, jer bi ga koristili i na 3 i na 4 kada Milsap nije u igri, i imao bi vise minuta sa mnogo boljim ucinkom zbog drugacijeg stila kosarke koji se igra u Denveru.

Drax

pre 5 godina

Ja mislim da treba napustiti Minesotu to nije tim za njega niti mu odgovara stil igre niti moze ga koriste kako treba.Bjelica ima svestran stil sve radi dobro a u NBA ga guraju u cosak da sutira trojke ako se neko seti da baci loptu a kako su im losi plejevi ta lopta nece ni doci.

petarczv

pre 5 godina

Oficijalno nba liga je posle analize snimka i pravila objavila da je oladipov kos trebao biti priznat kao goaltending... Znaci strucnjaci i zvanicno niste u pravu i zvanicno je lebron ukrao pobedu indijani...

brm

pre 5 godina

Legao bi Denveru, u kojem bi mogao da igra i krilo na kojem je Denver očajan. U Minesoti je u nekoliko navrata pokazao da može fantastično da odigra na toj poziciji u nba.

Nemanja moze da bira

pre 5 godina

Bjelica moze da ide gde god pozeli. On je svestran timski igrac koji je sad vec dokazan NBA igrac. Prednost njegova je sto nije alav na pare. Njegov ugovor ce biti mali, vredece svaki cent istog, a jedino sto moze da se desi da tim dobije mnoooogo vise nego sto je platio. Detroit je platio 21 milion da mu Bobi trenira Drummond-a. Realno, 5-8 mil po sezoni, 1+1(player option) ugovor, mislim da vecina timova moze da ga priusti.

Milan

pre 5 godina

Da zabode još jedan dobar ugovor i to je to. Verujem da bi i njemu odgovaralo da ostane u Minesoti. Nije više klinac željan dokazivanja, tu je i porodica, navikao se na grad, nije lako menjati sredinu posle tri godine života u Mineapolisu.

JPR24

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi komentari tipa "Bezi iz minesote" "Guse ga mnogo" itd kao da je on jedan od najboljih igraca te ekipe. Stvarno previse precenjujete nase igrace sto ce se i dokazati sledece sezone ukoliko ostane u NBA. Jedini medju njima vredan spomena je naravno Jokic i Bogdanovic donekle.
(Dragan, 26. april 2018 22:34)

Meni su pak smesni komentari poput tvog. Zato sto ne znas o cemu pricas. Niti uopste pratis kosarku. Pogledaj Riki Rubia, pogledaj period dok je bio u toj istoj Minesoti, i pogledaj sada u Dzezerima. Preporod. Oladipo u Indijani, a pogledaj period u OKC. Ima tu jos igraca, neki sede na klupi, a doprineli bi vise nego neki cirkusanti koji igraju, Zizic u Klivlendu bi vise doprineo nego izgubljeni Love, trenutni primer u PO... Nije samo Beli u pitanju. Ali posto je nass, naravno da ga pominjemo. To ne znaci da je najbolji, vec da bi on, kao i drugi igraci koji imaju kvalitet doprineli vise u drugoj sredini. Rubio kog sam pomenuo je cist primerak trenutno.

Alija Sirotanović

pre 5 godina

Nadam se da će ostati ili otići tamo gde ima bolji ugovor. Jedino ako nije zamislio da ode negde da osvoji prsten, kao npr. KD, što je uradio, onda može da igra iz kikiriki! Mada vidim da srpski stručnjaci imaju viziju, da je bolje da ode negde da igra i za manje para.

bg

pre 5 godina

Srbi i teorije zavere. Bjelica je postao spot -ap šuter ne zna da kreira za sebe neki tip igrača kao Bogdanović iz Indijane. Samo što taj ima šutinu, drajv, ulazi u reket..Tako da njegova igra zavisi od dobre volje saigrača.
Kasno je on otišao u NBA i to se vidi.

djaps

pre 5 godina

Uspeh evropskog igraca u NBA je uvek, ali uvek mnogo uslovljen cistom srecom, da s emnogo kockica slozi. Svaki evropski igrac je to sto puta rekao. Bjelici su se te kockice slozile da on bude ovakav igrac: uloga podredjena drugima, mora da pogodi kada mu se otvori sut, bez toga da on nesto kreira i prenosi loptu, da skuplja skokove itd... Njegova kosarkaska inteligencija je stvarno na mnogo visem nivou od 90 odsto NBA, ali i on je sam rekao da nivo posvecenosti najboljih igraca nije nikada do sada video u svom zivotu. I tu je kljuc. On je dovoljno dobar da moze da ubira dvocifren broj miliona u ugovoru i njemu je to ok. Decko je zadovoljan, a sad sto mi patimo jer nije postao ono sto smo zeleli, to je nas problem.

Dragan

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi komentari tipa "Bezi iz minesote" "Guse ga mnogo" itd kao da je on jedan od najboljih igraca te ekipe. Stvarno previse precenjujete nase igrace sto ce se i dokazati sledece sezone ukoliko ostane u NBA. Jedini medju njima vredan spomena je naravno Jokic i Bogdanovic donekle.

krambambuli panč

pre 5 godina

Ima milion razloga zbog kojih Bodiroga nikada nije hteo u NBA. Krljanje sa crncima je jedan ali mislim da je presudno bilo "bolje prvi u selu, ...." Bodiroga će uvek biti legenda na ovim prostorima. Ove likove koji su se polakomili na dolorese za par godina neće niko spominjati.

mitra mitar mitar mitrandir

pre 5 godina

Najbolje bi bilo da predje u Jutu i zbog sistema igre i zbog konkurencije na njegovoj poziciji ali realno je Panatinaikos

Dragan-Borca

pre 5 godina

Bjelica je osoba koju je nemoguce ne gotiviti. Skroman, nenametljiv kao karakter, a opet na terenu toliko svestran i koristan. Nazalost napravio je 2 velike greske. Minesota je uvreda za kosarkasku igru, ono individualno silovanje za zivota nisam video toliko sebicluka. A druga je sto se previse napucao masom i samim tim malo izgubio na hitrini. Svakako gde god da ode igrace vise i ne sumnjam da ce biti makar solidan. Zbog slabije statistike ne verujem da moze dobiti vise od 7-8 miliona po sezoni, ali uzevsi u obzir kako se razbacuju u NBA ko zna, ima i u NBA dosta njih koji znaju tacno ko koliko vredi. Nek ide na istok tamo su cesto utakmice u 12 ili 1 da i mi gledamo nesto, a da ne mora celu noc budni da budemo xD

nix

pre 5 godina

Ostaje u Minesoti za sicu, on je zadovoljan, oni zadovoljni. Minesoti nista ne znaci da baci jos jedan milion vise i potpise... On gde god da ode nece dobiti neku vecu ulogu i to je to...

Ufo

pre 5 godina

Smesan, precenjen igrac koji za tri sezone u najboljim godinama nije pokazao nista. Standardno emotivni srbi sve posmatraju nerealno. Od vasih igraca jedino je Jokic stvarno dobar, ostali su za Evropu.

Petar

pre 5 godina

Da se vrati u Evropu i bori za titulu Eurolige, ionako je vec uzeo par mio a i ovde ce sa evropskom platom obezbediti i unucad, u cemu je problem? Osim ako mu je cilj da igra onih 82 utakmica i bori se za 10.mesto ili eventuelno play off

Dare

pre 5 godina

(serbianwonder13, 26. april 2018 20:15) Ceo komentar ti je zasnovan na neistinama. Malo proguglaj, Milsap ima samo jos ovu godinu (posle toga je timska opcija koju sigurno nece pokupiti) i nakon ove (a mozda vec i sada) ide i Chandler. Znaci na kraju sledece sezone ce morati da razmisle sta sa mladim talentima Beasley, Hernangomez, Lyles. Koga zadrzati, a koga pustiti. I da vide koga ce da dodaju mladoj trojci koja ce polako ulaziti u najbolje godine tad. Dakle- izgradnja itekako

Powerslave

pre 5 godina

(petarczv, 26. april 2018 23:44)

Ali je isto tako rečeno da Indijana nije ni trebalo da ima taj posed lopte jer je pogrešno lopta posle auta dodeljena njima. Ako već prenosiš vesti prenesi celu.
https://pbs.twimg.com/media/DbvGbBcWsAIBkrO.jpg:large

google

pre 5 godina

@ozymandias

Klub mu dao maksimalan ugovor, a ti pricas kako bi trebalo da se koncentrisu da ga eliminisu?!

E jesu ljudi cudna sorta to je neverovatno zaista. Niko nece da se bavi cinjenicama koje mu se nalaze ispred nosa, nego samo da se lupeta, kako u drzavi, tako i medju "rajom". :))

znalac

pre 5 godina

Bjelica moze minimum ko mirotic ako ne i vise. analiza gde treba, da li nazad u EL ili da ostane u NBA je skakljiva. na njegovom mestu bi ostao u nba samo ukoliko ugovorom moze da se definise da ce igrati minimum 25min, pa onda nek se pokaze, kao sto su teu garantovani minuti, inace bi realno bio zacementiran na klupi

Ufo

pre 5 godina

Smesan, precenjen igrac koji za tri sezone u najboljim godinama nije pokazao nista. Standardno emotivni srbi sve posmatraju nerealno. Od vasih igraca jedino je Jokic stvarno dobar, ostali su za Evropu.

nix

pre 5 godina

Ostaje u Minesoti za sicu, on je zadovoljan, oni zadovoljni. Minesoti nista ne znaci da baci jos jedan milion vise i potpise... On gde god da ode nece dobiti neku vecu ulogu i to je to...

krambambuli panč

pre 5 godina

Ima milion razloga zbog kojih Bodiroga nikada nije hteo u NBA. Krljanje sa crncima je jedan ali mislim da je presudno bilo "bolje prvi u selu, ...." Bodiroga će uvek biti legenda na ovim prostorima. Ove likove koji su se polakomili na dolorese za par godina neće niko spominjati.

Dragan

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi komentari tipa "Bezi iz minesote" "Guse ga mnogo" itd kao da je on jedan od najboljih igraca te ekipe. Stvarno previse precenjujete nase igrace sto ce se i dokazati sledece sezone ukoliko ostane u NBA. Jedini medju njima vredan spomena je naravno Jokic i Bogdanovic donekle.

bg

pre 5 godina

Srbi i teorije zavere. Bjelica je postao spot -ap šuter ne zna da kreira za sebe neki tip igrača kao Bogdanović iz Indijane. Samo što taj ima šutinu, drajv, ulazi u reket..Tako da njegova igra zavisi od dobre volje saigrača.
Kasno je on otišao u NBA i to se vidi.

Milan

pre 5 godina

Da zabode još jedan dobar ugovor i to je to. Verujem da bi i njemu odgovaralo da ostane u Minesoti. Nije više klinac željan dokazivanja, tu je i porodica, navikao se na grad, nije lako menjati sredinu posle tri godine života u Mineapolisu.

mitra mitar mitar mitrandir

pre 5 godina

Najbolje bi bilo da predje u Jutu i zbog sistema igre i zbog konkurencije na njegovoj poziciji ali realno je Panatinaikos

Petar

pre 5 godina

Da se vrati u Evropu i bori za titulu Eurolige, ionako je vec uzeo par mio a i ovde ce sa evropskom platom obezbediti i unucad, u cemu je problem? Osim ako mu je cilj da igra onih 82 utakmica i bori se za 10.mesto ili eventuelno play off

DR J

pre 5 godina

Beli je toliko bolji od onoga koliko igra i pokazuje u 'Vulfsima'. Slažem se da bi bilo dobro da promeni sredinu i reći ću nešto za šta sam prošli put dobio gomilu minusa, on je naš najbolji igrač uz dužno poštovanje Teu, Nikoli i Bogdanu.

sasa the red baron

pre 5 godina

PA GDE DRUGDE::::

.... ako ne u NUGGETS-E!!!!!!!

Kakva petorka bi to bila, Murray-Harris-Bjelica-Milsap-Jokic....
Mislim da treba da ide iz Minesote, to je sigurno, a gde ce otici, ostaje da se vidi...
Takodje mislim da sigurno ostaje u NBA, jer igraci kao on ce uvek sigurno naci tim..

petarczv

pre 5 godina

Oficijalno nba liga je posle analize snimka i pravila objavila da je oladipov kos trebao biti priznat kao goaltending... Znaci strucnjaci i zvanicno niste u pravu i zvanicno je lebron ukrao pobedu indijani...

Gospodin Co'ek

pre 5 godina

Beli je toliko bolji od onoga koliko igra i pokazuje u 'Vulfsima'. Slažem se da bi bilo dobro da promeni sredinu i reći ću nešto za šta sam prošli put dobio gomilu minusa, on je naš najbolji igrač uz dužno poštovanje Teu, Nikoli i Bogdanu.
(DR J, 26. april 2018 18:35)

Tacno, svako od njih ima neke mane, Bjelica je visok, pokretljiv, skocan, dobar sa loptom i bez nje, jednostavno pravi radnik. Da nije tako povucen i sramezljiv, taj bi zasenio i Bodirogu. Najbolji lik definitivno, samo ne ume da se izbori za svoje mesto u egocentricnoj sredini.

znanje-imanje

pre 5 godina

Sve bi bilo drugačije da je iskoristio šansu pred kraj utakmice Minesota-Denver. Tada je mogao da dotuče Denver, izbaci ih i tako dovoljno pre kraja sezone ubaci Minesotu u PO. Da time zaokruži dobre minute koje je dobio povredom Batlera. A da se i oni malo odmore i ravnopravni(ji) budu sa Hjustonom.
Nije. I sad to je što je. Hteće ga veći broj klubova - ali po ovakvoj, maloj ceni. Šteta, gladan biti neće ali da je tada dao samo 6-7 poena više verovatno bi uskoro potpisao za 6-7 miliona više... A u svakom slučaju nikako nije da mora da beži iz Minesote i slične gluposti. Mora samo jedno - da ode za najvećim ugovorom - a ako je to i dalje Minesota onda da ostane. Ne daju mu lopte? Šta ga (više) briga? Ne igra (dovoljno)? Pa još bolje! Oni tamo hoće svoj Game Show, za to plaćaju pa nek im bude.
Evo, kao što se i moglo pretpostaviti, više vole silovanje pa makar i baš siledžijske Oklahome nego košarku Jute. Vole da James bude King. Streets have no name neće Euroligu već Clutch-Hero-razbibrigu. A do Clutch situacije ako treba suđenjem i nesuđenjem... Kakav crni Beli, "dobar u oba pravca" i "na svim pozicijama", pa još beo, pa još stranac. To manje-više ali srećom odradio je potez karijere kada je ladno pridavio onoga pa je tu i nada za malo više...

Hektor

pre 5 godina

Ostaje u Minesoti za sicu, on je zadovoljan, oni zadovoljni. Minesoti nista ne znaci da baci jos jedan milion vise i potpise... On gde god da ode nece dobiti neku vecu ulogu i to je to...
(nix, 26. april 2018 18:51)
Ostaje za siću?!?? Ti ili zaradjuješ milione ili se ne razumeš u pare

Mare

pre 5 godina

Neka i ostane u Minesoti ali samo ako Tibodo ode. Ali Tibodo neće otići, tako da... Bjelica se ne uklapa u njegov sistem i gledanje na suštinu košarke. Bjelica je timski igrač, a Tibodo ceni drske individualce.

realni

pre 5 godina

Bolje je bilo gde nego u minesoti koja je prepuna "potrosaca lopti" tj. sutera koji moraju 10+ ili 15+ suta po mecu. I takvih ima 4,5. wigins, kat, batler, tig (nesto manje) i veteran rose. Ne trvdim da je Nemanja bolji pojedinacno od njih ali previse ih je tog kalibra

Buki

pre 5 godina

Tesko ce sa ovom statistikom dobiti znacajan ugovor ja da sam na njegovom mestu ako mu niko ne ponudi koliko toliko ozbljnu sumu potpisao na jednu godinu pa ce onda videti kakve ponude ce imati ili da se vrati u evropu ,jedino sto ne treba da radi da se veze na duze staze a za male pare kao sto je napravijo gresku sa Minesotom potpisao na 3-4 godine za male pare a nema opciju da izadje iz ugovora a slabu sansu kod trenera dobija.

toni

pre 5 godina

treba da ide negde ,guse ga u minesoti , on u nba mora da ima minimum 12,13 poena po utakmici u nekoj normalnoj ekipi koja ce mu dati prostora

ej bre

pre 5 godina

Gde god da ode otici ce u organizovaniju ekipu. Minesotu je bolno gledati. Kao deca iz osnovne. Kako dohvate loptu par privatnika ne interesuje ih igra. Trci, sutiraj i zalet ispod kosa. Odvratno. Nema akcije, nema nicega.

lal

pre 5 godina

ne bacaj bisere pred svinje...
"igra" minosote predstavlja protivprirodni blud nad ovim divnim sportom... postoje ekipe u kojima je akcenat u borbi za sto bolji ugovor izmedju saigraca, a protivnicka ekipa uopste nije bitna...
ne mogu ni da zamislim koliko bi neki vrhunski individualci postali zapravo vrhunski kosarkasi da im je na klupi neki zoc koji u svakom trenutku moze da ih zovne na klupu i opali im samarcinu, a ne da imaju zagarantovane minute bez obzira sto ih koriste za samopromociju, a nemaju pojma ni koji je rezultat na semaforu...

Mladen

pre 5 godina

Bjelica se sasvim dobro pokazao za ono sto se od njega ocekuje u timu koji mu bas i ne lezi. Treba da ode u neki sistem sa pismenim kosarkaskim ljudima koji ce jos vise iskoristiti njegov potencijal. Neka Juta, Indijana ili San Antonio. On je kapacitet za vrhunskog role player-a u ozbiljnom timu a ne neki Sakramento koji je raspad ili Denver koji jos gradi tim ko sto neki predlazu.

serbianwonder13

pre 5 godina

Minesota je imala 3 igraca u prvih 10 po minutima u NBA ove godine. Tibs je poznat kao trener kod koga prva petorka igra od 38-40 minuta po utakmici, a ostala 3 igraca popunjavaju ostatak minuta. Ove godine su to bili Bjelica, Crawford i Dieng. Kad je dosao D Rose onda su se smanjili minuti ostalim igracima sa klupe jer je on igrao izmedju 25-30 minuta (da li zasluzeno ili ne druga je tema). Od pomenutih ekipa Denver bi mozda bio najbolja opcija, jer bi ga koristili i na 3 i na 4 kada Milsap nije u igri, i imao bi vise minuta sa mnogo boljim ucinkom zbog drugacijeg stila kosarke koji se igra u Denveru.

hjeronimus

pre 5 godina

Bjelica dobija 12 miliona godisnje novim ugovorom sto je sjajno za njega.Koja god NBA ekipa ga uzme njemu je super.Ja da sam na njegovom mestu otišao bih u Finiks.Lepo vreme lep grad.

Powerslave

pre 5 godina

"Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena"

Batler?
Kako god, nek ode i u Atlantu, samo što dalje od Minesote.
U ovom PO je igrao ukupno 51 minut u 5 utakmica, s tim da je na 3 od 5 odigrao 3, 6 i 7 minuta, a u jednoj 19, veći deo toga kad je sve bilo rešeno. Ni u regularnom delu sezone nije igrao nešto mnogo više dok se Batler nije povredio. Ako je toliko dobar kao što ga je ovaj novinar opisao onda je to premalo.

Nikola

pre 5 godina

Samo da beži iz Minesote..najgori tim za njega ..tim gde ne postoji ni akcija ni igra ..vidim da je i tamo smoren da ne može gore....čak mu u plajofu uzeo minutažu rouze koji koš ne može da da koš dalje od dva metra pa igrao ...ima minutažu kao kuzmic u Golden Stejt u kad osvojio titulu ..a Bjelica doktor košarke za njega.

timberwolf-je*ina

pre 5 godina

Bjelica gde god da ode dobiće bar dve od sledeće tri stavke:

-više vremena i slobode u igri
-više poštovanja od saigrača
-bolju klimu (Minesota je prijatna ko Severni pol)

Stvarno bi bilo glupo da ostane još tamo

GoTrolls

pre 5 godina

Takođe, Zgoda u svom tekstu navodi da je Bjelica jedini igrač Timbervulvsa koji sa istim uspehom može da igra na obe strane terena


iako istina za Bjelicu, Batler je jedan od najboljih igraca na obe strane terena!

Alija Sirotanović

pre 5 godina

Nadam se da će ostati ili otići tamo gde ima bolji ugovor. Jedino ako nije zamislio da ode negde da osvoji prsten, kao npr. KD, što je uradio, onda može da igra iz kikiriki! Mada vidim da srpski stručnjaci imaju viziju, da je bolje da ode negde da igra i za manje para.

ozymandias

pre 5 godina

Vigins je najveći Minesotin promašaj i treba da se fokusiraju da njega eliminišu. Nije za glavnog igrača i tek su Batler i Tig doveli Minesotu do playoffa. Minesota je imala lošu selekciju duže od decenije, ove sezone su igrali na sigurno i to ih je dovelo u PO ali tek sa osme pozicije.
Bjelica je neke stvari dobio a neke izgubio u Minesoti, nije to bio kompletni promašaj, naučio se da igra određenu rolu i kao takav može biti zanimljiv mnogim timovima. Bilo bi dobro ipak da udje u tim koji prepoznaje njegovu inteligenciju i iskustvo

jako i do samog kraja

pre 5 godina

Hjuston, Sparsi ili Juta. Mada bi najviše voleo da ga pokupi D`Antoni. Obožava on te visoke “ball handler-e”, prangijaše, još njegova top odbrana, preuzima gotovo sve, ma nacrtan je za Teksas. Dosta više tavorenja i solidnosti, samo ozbiljna košarka i finala, čuj me Bjelika!

serbianwonder13

pre 5 godina

Bjelica se sasvim dobro pokazao za ono sto se od njega ocekuje u timu koji mu bas i ne lezi. Treba da ode u neki sistem sa pismenim kosarkaskim ljudima koji ce jos vise iskoristiti njegov potencijal. Neka Juta, Indijana ili San Antonio. On je kapacitet za vrhunskog role player-a u ozbiljnom timu a ne neki Sakramento koji je raspad ili Denver koji jos gradi tim ko sto neki predlazu.
(Mladen, 26. april 2018 19:16)
Denver je svoj tim manje- vise sagradio. Milsap ima jos 30 miliona godisnje naredne 2 godine; ako Jokica potpisu na 5/ 157 kako se ocekuje to je oko 60% salary cap-a za sezone 2018/19 i 2019/20. Faried zaradjuje 12 milki godisnje, Plumlee-ju su isto dali veliki ugovor proslog leta, tako da ce glavni igraci na poziciji 3 Will Barton i Wilson Chandler morati da odu jer nece imati novca da ih plate ovog leta. Imaju srecu pa im je Jamal Murray jos na ruki ugovoru, kao i Hernangomez. A posto su oni tim u malom gradu sa malim trzistem sigurno nece ici u placanje poreza na luksuz. Tako da sto se tice Denvera- to je sto je, sa nekim aitinim izmenama

Drax

pre 5 godina

Ja mislim da treba napustiti Minesotu to nije tim za njega niti mu odgovara stil igre niti moze ga koriste kako treba.Bjelica ima svestran stil sve radi dobro a u NBA ga guraju u cosak da sutira trojke ako se neko seti da baci loptu a kako su im losi plejevi ta lopta nece ni doci.

Dejan

pre 5 godina

Pre svega, bilo bi lepo pored ovih subjektivnih i navijackih komentara (idi u Nuggetse, Spurse ili Kingse, kod "nasih") ima i nekih realnih komentara. Prvo, Nemanja postaje "ograniceno slobodni agent", sto znaci da ce Wolvesi imati priliku da izjednace svaku ponudu. I to se verovatno nece desiti, jer je procena da ce moci da ocekuje 8-12 mil po sezoni, a to Minnesota nece zeleti da plati zbog ekstremnih ugovora Townsa, Wigginsa i Buttlera, a tu su i skupi Teague i Gibson. Po lokalnim medijima, najrealnije opcije su Sunsi i Netsi, koji krecu u totalni remont, i treba im ne preskup veteran (Bjelica puni 30), koji ce moci da bude podrska mladim igracima. Za sada je vazno da Nemanja zeli da ostane u NBA, i da bi mu ugovor na 35-45 mil garantovao miran i dobar zenit karijere. Ako ode sa severa, dobice nasi navijaci jos jedan tim za koji ce da navijaju.:)

Nemanja moze da bira

pre 5 godina

Bjelica moze da ide gde god pozeli. On je svestran timski igrac koji je sad vec dokazan NBA igrac. Prednost njegova je sto nije alav na pare. Njegov ugovor ce biti mali, vredece svaki cent istog, a jedino sto moze da se desi da tim dobije mnoooogo vise nego sto je platio. Detroit je platio 21 milion da mu Bobi trenira Drummond-a. Realno, 5-8 mil po sezoni, 1+1(player option) ugovor, mislim da vecina timova moze da ga priusti.

Gde ja živim

pre 5 godina

Slušao ga pre kada je Braca Đorđević intervjuisao naše i on deluje zadovoljno u Minesoti. Svestan je kako sve to funkcioniše "Možda me trejduju dok razgovaramo", ali stvarno ne deluje nezadovoljno, mada naravno u intervjuu neće sigurno da se žali. Ne znam, ja strašno poštujem i volim ovog čoveka i voleo bih da ga vidim da IGRA, ali stvarno. Ne da izigrava semafor nego da igra. Nešto je do ekipe, ali je problem što je dosta i do njega. Ako bi moglo da se bira, onda negde gde ima naših (Denver, Klipersi, Sakramento), Juta zbog Kokoškova i sistema igre, ali on možda ode. No to tako ne funkcioniše tamo. U svakom slučaju, Nemanja neka je sa srećom šta god odlučio. Samo jako.

brm

pre 5 godina

Legao bi Denveru, u kojem bi mogao da igra i krilo na kojem je Denver očajan. U Minesoti je u nekoliko navrata pokazao da može fantastično da odigra na toj poziciji u nba.

Boka

pre 5 godina

Očekivanje poznavalaca košarke u NBA je da će Bjelica potpisati ugovor od 8 do 12 miliona dolara po sezoni, na 3 godine. Mnogo je timova kojima bi valjao, i koji to mogu da priušte. Po meni, najbolje bi pasovao Indijani ili Juti, a tu bi imao i veliku ulogu. Da ne pominjemo da se radi o ozbiljnim timovima koji mogu mnogo. Svi Bjelicu porede s Inglsom - i to je potpuno na mjestu. Jedino što je nerealno da dobije onako dobar ugovor kakav je ljetos dobio Ingls.

PimPong

pre 5 godina

Nemam pojma koje od ovih ekipa mogu da ga priuste, ali kosarkaski gledajuci, dobre bi bile Utah, San Antonio ili Denver, a mozda cak i Golden State, pa da igra i na trojci i na cetvorci (mada bi tu mozda imao manju minutazu).

Ali u svakom slucaju, bilo bi mu dobro da ode iz Minnesota-e.

1kch4

pre 5 godina

Nekako sam stekao utisak da se ni on nesto preterano ne buni. Prihvatio je ulogu koju ima i to je to. Medjutim, tesko mi je da poverujem da neki tim nece iskoristiti priliku da ga potpise za, za danasnje pojmove tamo, smesnu visinu ugovora.

Mare

pre 5 godina

Čitao sam pre neki dan da je za Kokoškova kao prvog trenera veoma zainteresovan Finiks, jel zna neko nešto o tome? Sjajna stvar bi to bila. Sad pratimo šta će biti s Bjelicom, treba definitivno da ode iz Minesote. I Denver da zadrži Marej-Heris-Joker i da nadje ostale pozicije, mada teško će sa Milsapom, ipak je on promašaj.

Powerslave

pre 5 godina

(petarczv, 26. april 2018 23:44)

Ali je isto tako rečeno da Indijana nije ni trebalo da ima taj posed lopte jer je pogrešno lopta posle auta dodeljena njima. Ako već prenosiš vesti prenesi celu.
https://pbs.twimg.com/media/DbvGbBcWsAIBkrO.jpg:large

znalac

pre 5 godina

Bjelica moze minimum ko mirotic ako ne i vise. analiza gde treba, da li nazad u EL ili da ostane u NBA je skakljiva. na njegovom mestu bi ostao u nba samo ukoliko ugovorom moze da se definise da ce igrati minimum 25min, pa onda nek se pokaze, kao sto su teu garantovani minuti, inace bi realno bio zacementiran na klupi

JPR24

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi komentari tipa "Bezi iz minesote" "Guse ga mnogo" itd kao da je on jedan od najboljih igraca te ekipe. Stvarno previse precenjujete nase igrace sto ce se i dokazati sledece sezone ukoliko ostane u NBA. Jedini medju njima vredan spomena je naravno Jokic i Bogdanovic donekle.
(Dragan, 26. april 2018 22:34)

Meni su pak smesni komentari poput tvog. Zato sto ne znas o cemu pricas. Niti uopste pratis kosarku. Pogledaj Riki Rubia, pogledaj period dok je bio u toj istoj Minesoti, i pogledaj sada u Dzezerima. Preporod. Oladipo u Indijani, a pogledaj period u OKC. Ima tu jos igraca, neki sede na klupi, a doprineli bi vise nego neki cirkusanti koji igraju, Zizic u Klivlendu bi vise doprineo nego izgubljeni Love, trenutni primer u PO... Nije samo Beli u pitanju. Ali posto je nass, naravno da ga pominjemo. To ne znaci da je najbolji, vec da bi on, kao i drugi igraci koji imaju kvalitet doprineli vise u drugoj sredini. Rubio kog sam pomenuo je cist primerak trenutno.

djaps

pre 5 godina

Uspeh evropskog igraca u NBA je uvek, ali uvek mnogo uslovljen cistom srecom, da s emnogo kockica slozi. Svaki evropski igrac je to sto puta rekao. Bjelici su se te kockice slozile da on bude ovakav igrac: uloga podredjena drugima, mora da pogodi kada mu se otvori sut, bez toga da on nesto kreira i prenosi loptu, da skuplja skokove itd... Njegova kosarkaska inteligencija je stvarno na mnogo visem nivou od 90 odsto NBA, ali i on je sam rekao da nivo posvecenosti najboljih igraca nije nikada do sada video u svom zivotu. I tu je kljuc. On je dovoljno dobar da moze da ubira dvocifren broj miliona u ugovoru i njemu je to ok. Decko je zadovoljan, a sad sto mi patimo jer nije postao ono sto smo zeleli, to je nas problem.

google

pre 5 godina

@ozymandias

Klub mu dao maksimalan ugovor, a ti pricas kako bi trebalo da se koncentrisu da ga eliminisu?!

E jesu ljudi cudna sorta to je neverovatno zaista. Niko nece da se bavi cinjenicama koje mu se nalaze ispred nosa, nego samo da se lupeta, kako u drzavi, tako i medju "rajom". :))

Dare

pre 5 godina

(serbianwonder13, 26. april 2018 20:15) Ceo komentar ti je zasnovan na neistinama. Malo proguglaj, Milsap ima samo jos ovu godinu (posle toga je timska opcija koju sigurno nece pokupiti) i nakon ove (a mozda vec i sada) ide i Chandler. Znaci na kraju sledece sezone ce morati da razmisle sta sa mladim talentima Beasley, Hernangomez, Lyles. Koga zadrzati, a koga pustiti. I da vide koga ce da dodaju mladoj trojci koja ce polako ulaziti u najbolje godine tad. Dakle- izgradnja itekako

Dragan-Borca

pre 5 godina

Bjelica je osoba koju je nemoguce ne gotiviti. Skroman, nenametljiv kao karakter, a opet na terenu toliko svestran i koristan. Nazalost napravio je 2 velike greske. Minesota je uvreda za kosarkasku igru, ono individualno silovanje za zivota nisam video toliko sebicluka. A druga je sto se previse napucao masom i samim tim malo izgubio na hitrini. Svakako gde god da ode igrace vise i ne sumnjam da ce biti makar solidan. Zbog slabije statistike ne verujem da moze dobiti vise od 7-8 miliona po sezoni, ali uzevsi u obzir kako se razbacuju u NBA ko zna, ima i u NBA dosta njih koji znaju tacno ko koliko vredi. Nek ide na istok tamo su cesto utakmice u 12 ili 1 da i mi gledamo nesto, a da ne mora celu noc budni da budemo xD