Utorak, 24.04.2018.

09:00

Rafa prestigao i stigao Novaka, Rodžer i dalje (ne)dostižan

Rafael Nadal, prvi teniser sveta, osvojio je prošle nedelje svoju 11. titulu na Mastersu u Monte Karlu, odnosno rekordni 31. turnir iz Serije 1.000.

Izvor:

Rafa prestigao i stigao Novaka, Rodžer i dalje (ne)dostižan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

koja

pre 5 godina

pitanjce, 24. april 2018 17:03)
Ono tebe baš boli što “kralj“ Federer nema i nikada neće imati 4 uzastopna slema, što Srbin ima he he. I to na tri različite podloge, JEDINI U ISTORIJI he he! Izem ti takvog kralja kad to nije uspeo.
Ajde batrgaj se sa prevrtanjem statistike i dalje hi hi.
(kakoložimkomšijehehe, 24. april 2018 17:24)

Boli li tebe što Srbin propade ko žeton i po tome će biti upamćen dok Federer hara i oprostiće se kao najveći ikad!

pusa

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 17:42)
Ako po tebi nije ista podloga (hard) na AO i USO, ok onda Novak jedini u istoriji ima 4 uzastopna slema na 4 različite podloge. E to tek Federer nema hihi...

aman

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 17:42)
Koliko puta čovek treba da ti napiše da Novak jedini u istoriji ima 4 uzastopna slema na 3 različite podloge? Pa zar ti ne umeš da čitaš? Lejverova 4 uzastopna slema su samo na travi i šljaci, beton tada nije postojao. Jel sad malo jasnije, ili ste baš toliko ograničeni?

pusa

pre 5 godina

Evo za ove “spore“ u glavi, sa eng wikipedie:
...Following his victory at the 2016 French Open, Djokovic became the third man to hold all four major titles at once, the first since Rod Laver in 1969, and the first ever to do so on three different surfaces.

I još jednom:

...and the first ever to do so on three different surfaces.

Sorry, znam da vas boli...

pusa

pre 5 godina

Ako pocnemo sta ko ima nece ti biti dobro, jos vise ces se razestiti, moze ti tlak skociti.
(hmmmm, 24. april 2018 18:31)

Skače vama “tlak“ (hi hi) što vi nemate, nikada niste, i nikada nećete imati takvu tenisku legendu istorijskog formata kao mi. E to tebe žesti, jede te. Zato i dolazite ovde i navijate za Federera/Nadala misleći da će vam se tlak spustiti. Ali neće, jer Federer i Nadal nemaju ništa s vama. Vaši su Čorići i Ćiliči, drž se ti njih, pusti ti Novaka, Rafu i Federera, veze s vama nemaju, nije vaša zastava pored njihovih imena.

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Sto se zestis? Ko pominje Lejvera? Kad vec pominjes, smatras li da je on kriv sto se stvari menjaju? Mislim, da li je on kriv sto ljudi u Srbiji ne priznaju njegova vezana 4 GS u kalendarskoj godini, zbog podloge? Ok, Novak ima i sta sa tim? Na koji nacin to utice na poredak ostalih stvari? Federer jedini ima 20 GS, preko 300 nedelja na prvom mestu, 7 W, 5 USO... Rafa jedini 16 GS, 10 RG 11 MC, 49 titula na sljaci 31 Masters... Ako pocnemo sta ko ima nece ti biti dobro, jos vise ces se razestiti, moze ti tlak skociti.

kakoložimkomšijehehe

pre 5 godina

(pitanjce, 24. april 2018 17:03)
Ono tebe baš boli što “kralj“ Federer nema i nikada neće imati 4 uzastopna slema, što Srbin ima he he. I to na tri različite podloge, JEDINI U ISTORIJI he he! Izem ti takvog kralja kad to nije uspeo.
Ajde batrgaj se sa prevrtanjem statistike i dalje hi hi.

joj

pre 5 godina

Kad smo kod ispucanih BK i to je razlog sto nije kralj, sta da radimo sa tim sto Novak ima toliko smec lopti ispucanih u aut? Sto mu je igra na mrezi veoma losa? FH nije bas razoran? Federer je popravio udarac koji mu je bio slaba tacka, mada je i takav osvajao, Novak je i dalje na istom.

pitanjce

pre 5 godina

@samo istina ,samo činjenice ,šta misliš da li je veći uspjeh kad u jednoj sezoni osvojiš tri GS i to još u dvije sezone ponoviš ,ili u dvije sezone osvojiš po dva GS u velikim vremenskim razmacima?

hmmmm

pre 5 godina

Federer 2004. 2006. 2007.
Da, da, tebi su AO i USO ista podloga, pa ti to racunas kao jedan. Sve u svemu imas sada o cemu da pises i cega da se drzis, 4 GS i H2H, iskljucivo kad Novak vodi, ako gubi, onda se ne racuna.
Ovaj sto se predstavlja kao PUSA ne ume da cita. Nauci da citas, pa se onda javi. Nauci da napises stvari pravilno, a ne da tvrdis kako Novak jedini ima GS na razlicitim podlogama, sto nije tacno. Federer ima od 2009.

vlasnikkonjaizbeca

pre 5 godina

(Pirot, 24. april 2018 14:49) 

Ne ide ti matematika, slab su bio đak. Novakov skor od 5 poraza i 2 pobede na usopenu, je bolji skor od Borgovih 4-0. Bolji je i od Federerovog na Rolan Garosu, 4-1. Malo si se pogubio. Hoće to kada drmaju frustracije.

,,

pre 5 godina

A kako to se Federer proglašava nekakvim kraljem tenisa, a ima više ispucanih bekhenda u tribine nego običan rekreativac? Kakav je to kralj aahahaa? Kako takav teniser može biti najbolji ikada? Manite me statistike, svojim očima sam milion puta video da ne zna bekhend da udari. Sramota.

pusa

pre 5 godina

Novak ima bolji procenat pobeda od Federera i Nadala na betonu, bolji procenat pobeda od Federera na sljaci, i bolji procenat pobeda od Nadala na travi. Toliko o tome ko je kralj.

Pirot

pre 5 godina

Najgori skor na us openu ima Djokovic, 5 poraza od 3 razlicita protivnika. Najgori ubedljivo. I cak najgori na betonu, posto se u Borgovo vreme igralo na sljaci.Pored toga, Djokovic je jedini od uspesnijih koji na 2 od 4 gs ima negativan skor u finalima. 2-5 na uso i 1-3 na rg.Ukupno 3-8! On je covek koji na svojoj omiljenoj podlozi ima najgori skor ikada, 5 poraza u finalu US opena. Borg na svojim omiljenim podlogama ima odlican skor. Federer, Nadal, Sampras itd. takodje.

.,

pre 5 godina

Federer najveći ikada a ima najsramotniji poraz u fimalima slemova svih vremena. Rafa mu 2008. u Parizu prepustio 3 gema. Ahajahaaaa.... Pa kako takav kralj, bog to sebi da dozvoli, takvu bruku??

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Nigde ne pise da su Federer i Nadal osvojili sva 4, samo pise da i oni imaju na razlicitim podlogama. Pise lepo da Novak nije jedini koji ima sva 4 GS na razlicitim podlogama. Ako ne razumes tvoj problem. Ti si napisao da je Novak jedini koji ima, ja ti samo kazem da nije, imaju i njih dvojica. Imaju po 3 GS u istoj kalendarskoj godini, na razlicitim podlogama. Eto, samo to... Nema tu sta da boli, posto je to jedino ostalo uz H2H... Ako ova dvojica i to osvoje sta ce onda ostati, o cemu ces pisati?

pusa

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 15:12)
Šta tebi nije jasno? Federer i Nadal nemaju sva 4 slema za redom. Novak ima. Tačka.
Niko u istoriji nema sva 4 slema ZA REDOM na tri različite podloge. Novak ima, jedini u istoriji. Tačka. Jel treba da ti crtam? Sada ti tupi kako Fedrer i Nadal imaju ovo ono, ali da ovo potvrdiš, to je veeelika bol he he.

hihi

pre 5 godina

(Pirot, 24. april 2018 14:49)
Susjedić, slabo pratiš tenis. Najgori skor u finalima slemova ima lično B. Borg na USO, 4 poraza, 0 pobeda. Zatim sledi Federer na Garosu, 4 poraza, 1 pobeda. Mareja na AO da ne spominjem, 0 pobeda. Pa Lendl na Vimbldonu, 3 poraza, 0 pobeda Ćao, doviđenja. Izmišljaj tamo kod vas lol.

Tanja

pre 5 godina

Negativan skor protiv Taro Danijela, Karlovića, Rodika, Dafina , Kirgiosa nije baš za pohvalit se iako su neki od njih dobri teniseri i ne verujem da to Novaku teško pada. Ali izbegavanjem Federera zadnje fve godine uspeo je sačuvat 23:22, ali 8 slemova više sigurno ima veću vrednost. Mislim da bi Danijel menjao svoj pozitivan skor protiv Novaka za 8 slemova...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Какве тениске и уопште спортске величине. Тешко да ће их ико достићи у наредних 10 и више година а и ко зна кад ће се појавити слични њима. Сваки од њих је обиљежио неки период, сваки је доминирао а још играју, још није крај ни за једног. ВЕЛИКИ РЕСПЕКТ СВЕ ТРОЈИЦИ! 👏👏👏

pusa

pre 5 godina

Jedan je kralj tenisa i to je Roger Federer pa 2 mjesta prazna pa ostali neka se poredaju, kakav Nadal, kakav Đoković...
(žule, 24. april 2018 14:51)

Pa to je najveće zezanje! Što je tog jedinog kralja tenisa pa 2 mesta prazno, Srbin drao 24 puta, više nego on njega. Dobar vam je taj kralj ha ha... a odigrali su skoro 50 mečeva (drugo rivalstvo ikada) a ne 3, 4. Skor u finalima ukupno u karijeri 12:6, sramotno za tog “kralja“ pa 2 mesta prazno, skor na slemovima, skor u finalima slemova, sramotan, duplo bolji Nole. Dobar vam kralj he he... a i nije vaš, dičite se vi vašim Ćorićima, Čilićima, nemojte se kititi tuđim perjem.

Tanja

pre 5 godina

A koliko se puta Novak uplašio i predao meč, koliko puta Federer? Mislim da je Novakovim navijačima bolje ne spominjat taj džemperak, iako se to ne vodi kao predaja jer nije počeo meč, ali i da jeste_ jedina je, dok se Nole ipak puno više puta "uplašio"...

pusa

pre 5 godina

(Saša, 24. april 2018 14:04)
Federer kralj Vimbldona je bio ponižem u prvom kolu od Stahovskog, pa šta s tim. Veća je bruka izgubiti od njega nego od Safina, gren slem šampiona. Gubio je Federer na Vimbldonu i od jednog Berdiha, Conge. Protiv Conge je vodio 2:0 pa prso. Kada je Novak na betonu izgubio posle 2:0? Nikada! Više se Federer brukao na slemovima nego Novak, i ima više izgubljenih finala od Novaka. Ćao, zdravo.

Saša

pre 5 godina

@Hoćeš da kažeš da su Federer, Nadal, Novak, Sampras gubili i pobeđivali različite igrače, ali kad podvučemo crtu dobijemo 20, 16, 14, 12... i zaključak je jasan! Tu se slažemo. Još jedan "loš" teniser je par meseci pred penziju sa pivskim stomačićem pocepao Novaka na Gren Slemu, zove se Marat Safin, ali ti ćeš reći da je Nole bio klinac iako je tad bio drugi ili treći na svetu, ne sećam se... Nijs lako bilo koga pobedit u finalu slema, Federer je Najveći i zato što je to najmanje puta dozvolio. Desio se Delpotro, jednom, ali nije se desio Bagdatis, Rodok, Hjuit...

sakupljac minusa

pre 5 godina

mislim je nadal je osvojio 80% na sljaku... bez sljake ne moze da se poredi sa novakom i rogerom. 

Ali i sljaka je tenis.. i on je kralj sljake zaista!!!!
(Danijel, 24. april 2018 12:44)
Malo li je 6 GS van sljake? to je polovina od necijih GS-ova ukupno. Bolje gledaj kolko ova druga dvojica imaju turnira na sljaci. imaš samo 3 vrste podloge. Kad potencirate na Rafine turnire i kolko ih je na sljaci, ispada kao da se tenis igra i na vodi i na vazduhu i u svemiru....

Mala analiza.

pre 5 godina

Rodžer je igrica ovog sporta nekako logično da ostane nedostižan jer on neće odustat pogotovo od GS kojim će jurit odnosno najviše fokusirat na beton i travu najviše (jer na šljaci neće više zamarat) sa načinom plana kako sve sprovodi u svojim godinama realno da će bit tako.

Nadal će ostat upamćen kao najbolji šljakaš u istoriji ovog sporta i koji će uzet sigurno dva do tri RG par još mastersa na šljaci dok na travi vrlo nemoguće za beton još moguće.

Novak je već medju pet najboljih već sad u ovom sportu al'smatram da se može vratit jedino ukoliko se dovede u red pre svega mentalno pa onda fizički. Može da uzme još 3 GS i nekoliko mastersa na betonu dok na travi i šljaci biće moguće neupotpunosti al'realnije da na betonu više pokupi jer tu je najviše osvojio turnira dosad u karijeri..

Saša

pre 5 godina

pusa,

izgubio je na rg od melzera ppsle 2:0, vi su gubili, ali kad sabereš i oduzmeš, neko ima 20/97/308, a nekom su ti brojevi manji i plasirani su iza Najvećeg na GOAT listi. Uskoro će svi biti iza i na ATP listi, a čoveku sloro 40!

Pirot

pre 5 godina

@...
Ponavljam, predaja meca je odustajanje od meca koji je vec poceo. I samo to se racuna i broji kao predaja. To su osnovne stvari. Nauci osnove pa onda pisi komentare. Djokovic ima najvise predaja, Federer nema nijednu.

...

pre 5 godina

@b 
Decko, predaja u tenisu je samo kada pocne mec. Osnovne stvari ne znas.
(Pirot, 24. april 2018 14:20)

A šta je kad se ne počne? Pobeda? Nerešeno? Elementarna nepogoda? Ispadaš smešan. Kako ćeš nekome reči ako te pita za rezultat nekog meča kada jedan teniser je predao meč a nije se pojavio?

marko

pre 5 godina

on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:36)

Јел смеш да се закунеш у џемперић свој?

b

pre 5 godina

@$ nije tačan odgovor, Federerov niz je duži, 20 titula! Tu je još niz od 10 uzastopnoh finala, pa najviše pobeda u mečevima na slemovima ukupno, najviše vremena na broju 1, najduže u top 3, i.a još puno toga. Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:
Interesantno da je baš Novaku predao meč na Završnom Mastersu sezone 2014 (prva predaja u finalimla Završnih turnira sezone u 45 godina dugoj istoriji tog turnira).
Federerov niz od 20 titula nije duži, samo je veći broj titula , naprosto iz 72 GS osvojio 20 (nema potrebe za ovako patetičnim komentarom) niti vikanjem upotrebom velikih slovima. Osnove bontona internet komunikacije-ne pisati velikim slovima. I bez velikuh slova se po komentaru zaključuje koliko je komentator lično isfrustriran. Detalje naravno samo on zna

Pirot

pre 5 godina

@pusa
Novak na betonu ima najgori skor u istoriji nekog GS. 5 poraza u finalima US Opena je nedostizan rekord i bruka za sva vremena. Na svojoj najboljoj podlozi ima najgori skor u finalima ikada. Uz to, samo 2 titule na us openu, na nivou Marija i jedva bolji od Vavrinke koji je takodje bolji od njega u finalima gs, vodi 2-0!
Izgubiti od Safina pred penzijom, sa stomakom i pod gasom je ponizenje za sva vremena. I to onako ubedljivo.

pusa

pre 5 godina

Pusa 
Ako su u pitanju 3 razlicite podloge uspeli su i Federer i Nadal. Osvajali su 3 razlicita GS po godini. Tako da ima onih koji su to uspeli. A opet sva trojica imaju sva 4 GS, u nizu, bez niza, kako hoces, imaju.
(hmmmm, 24. april 2018 13:35)

Pa tebe stvarno toliko boli stvarnost da ne možeš da priznaš da Federer i Nadal nikada nisu osvojili sva 4 slema za redom? Teško ti je i da shvatiš da niko nikada u istoriji nije vezao sve slemove na tri različite podloge, samo Novak. Susjed, možeš ti zabijati glavu u pesak kao noj do sutra, pa misliti da ako ti nešto ne vidiš, to i ne postoji, ali realnost je realnost, ma kako ti bolna bolna.

hihi

pre 5 godina

A koliko se puta Novak uplašio i predao meč, koliko puta Federer? Mislim da je Novakovim navijačima bolje ne spominjat taj džemperak, iako se to ne vodi kao predaja jer nije počeo meč, ali i da jeste_ jedina je, dok se Nole ipak puno više puta "uplašio"...
(Tanja, 24. april 2018 14:21)

Aha, puno se puta uplašio da ima pozitivan skor s njim he he.

Eto

pre 5 godina

Stigao ga Nadal i u toj kategoriji. A kako su se samo nolobotovi radovali sto Nolo ima vise “velikih” titula. Uskoro i tu postaje tek treci u svojoj eri. Realno, potpuno nevazna kategorija u smislu istorije tenisa, posto mastersi dugo 1000 nisu ni postojali, a Nolo je jedini koji je sve titule osvojio igrajuci u 2 seta, dok su ostali osvajali na 3 dobijena pa njihove titule imaju vecu vrednost.

pusica

pre 5 godina

Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:36)

Ma nije, samo izađe u džemperčetu ha ha ha.... uplašio se čišćenja od Novaka lol.

Najduži niz slem pobeda u istoriji ima Novak - 27 pobeda za redom. Nisi skapirao pitanje susjed, nisi kapacitet za to.
Džabe Federeru 10 uzastopnih slem finala, kada je Novak to neutralisao sa 4 uzastopne slem titule. I džabe ti susjed Federer, on nije vaš, kitiš se tuđim perjem. To vam je navika, u nedostatku vaših šampiona.

pusa

pre 5 godina

(istina i samo istina, 24. april 2018 12:36)

Ne razumem ovaj komentar. Niko ovde ne govori da je Novak osvojio sva 4 slema u istoj sezoni. S kim se ti prijatelju svađaš? Pobrkao si lončiće. Novak je osvojio sva 4 slema za redom na tri različite podloge, i jedini je u istoriji kome je to uspelo. Valjda te boli što Federer i Rafa to nisu i nikada neće uspeti.

...

pre 5 godina

(Danko, 24. april 2018 13:11)
Ti Samprasa nisi ni gledao. O kakvoj njegovoj eleganciji i harizmi pričaš? Servis volej igrač čiji su poeni trajali u proseku 2, 3 udarca. Svaki drugi servis as, ili servis viner. A o harizmi je tek smešno pričati. Po novinarima proglašen za najdosadnijeg tenisera ikada van terena.

:)

pre 5 godina

Pisali ovde ljudi ovo, ono, šta god, Novakovo mesto u istoriji se dobro zna. Federer i Nadal to čak najbolje znaju. E sad, što to nekoga boli, to je njegov problem. Uživam u komentarima ljudi koji bez blama pokazuju da ih to boli, i volim što imaju problem.

16975

pre 5 godina

Neka se Federer (i Nadal) kiti titulama koliko hoće i neka ga svet veliča i pamti kako hoće, ja ću zauvek pamtiti kako ih je Novak odučavao od tenisa, Federera dovodio u plač sa sprdnjom na onim silnim meč loptama u Njujorku, ubijao ga reternima, pa ovaj “najveći“ plakao posle na press konferenciji, kako mu je uništio lobovima i pasinzima onaj hajpovani SABR, pa je naprasno zaboravio da koristi više taj “genijalni“, po novinarima, udarac. Što ga više ne spominju, kao prave se ludi, što ga više ne igra? Pa ona dva finala Vimbldona he he... Pa ona dva puta po 3:0 u Melburnu, pa onih tri gema što mu je dao u prva dva seta takođe u Melburnu, pa 3:0 na Garosu. Od svih finala sa Federerom, Novak ima duplo više pobeda. Ma neka je Federer najveći, ali zna se ko ga je tamburao. Za istoriju će ući fotosi na kojima Federer i Nole stoje, jedan sa tacnom, drugi sa peharom. Dva puta više je onih gde je Federer sa tacnom. A da ne spominjem tek kako je Rafi lomio kolena vamos tamos zezanjem. To ću ja pamtiti. Pogodite ko će to još bolje od mene da pamti dok je živ? Pa Federer i Nadal, naravno.

_

pre 5 godina

(Saša, 24. april 2018 12:55)

Susjed, gubio je Federer od Delpa koji nikada broj 1 neće biti, nije ni broj 2 bio, a Vavrinka jeste. I koja je to Rodik enigma bio za Novaka, kada ga je Nole tukao kao klinac od dvajs godina a ovaj bio no3 i u top godinama? Tukao u Montrealu 2007. njega u 1/4 finalu, Rafu u 1/2 finalu, i Federera u finalu. Baš mu je Rodik bio enigma kada mu ni Federer ni Nadal to nisu bili jer ih pobeđivao već kao klinac.

Danko

pre 5 godina

sasa jokić, svesti račune je lako, prebrojiš gs, titule ukupno, vreme na broju jedan i dobiješ odgovor. Ako neki igrač tu zaostaje za drugim, e onda se povlače argumenti o stilu, eleganciji, harizmi, i po tome su Sampras i Lejver ispred Novaka iako je Nole trofejniji. Ali kad poredimo Novaka i Federera , pa tek u toj kategoriji je Novak dalje od Federera nego po trofejima! Poluvoleje sa osnovne linije, dropšotove na servis od 220 ma sat, fatastične voleje koje vidimo u jednom meču RF ne možemo videti ni u 10 Novakovih mečeva, on samo prebacuje loptu i čeka grešku, tu nema talenta, to je kondicija, izdržljivost, a znamo kako se to stiče...

Saša

pre 5 godina

@$ nije tačan odgovor, Federerov niz je duži, 20 titula! Tu je još niz od 10 uzastopnoh finala, pa najviše pobeda u mečevima na slemovima ukupno, najviše vremena na broju 1, najduže u top 3, i.a još puno toga. Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!

Tanja

pre 5 godina

@realno, ako si puuuno talentovan, ne moraš svoje telo terati do krajnjih granica i tako uništavat kukove, kolena, laktove! I onda igraš vrhunski tenis, osvajaš slemove, a bliže ti pedeseta nego dvadeseta...

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Ako su u pitanju 3 razlicite podloge uspeli su i Federer i Nadal. Osvajali su 3 razlicita GS po godini. Tako da ima onih koji su to uspeli. A opet sva trojica imaju sva 4 GS, u nizu, bez niza, kako hoces, imaju.

Danko

pre 5 godina

Tačkice, ne sećaš se ti Samprasa, zamenio si ga sa Lendlom, verovatno. Do pojave velikog Rodžera važio je za GOAT. A kad već spominješ dosadu, pa valjda je jasno ko je teniser kojem je Dosada drugo ime, šta o tome kažu novinari i teniski stručnjaci?

xxx

pre 5 godina

To samo govori u kakvoj teniskoj eri zivimimo!!! Mi smo srecnici sto smo prisustvovali najvecem rivalstvu u istoriji tenisa ako ne i sporta (Federer,Djokovic i Nadal). Svaka cast Mareju ali moje licno misljenje da je oduvek postojala samo VELIKA TROJKA.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Itd, imalo bi još da se pripoveda

"Da je broj titula merilo kojom merimo majstorstvo u nekom sportu, nije."

HHAHAHAHAHAHAHAHA

"Najpre % pobeda protiv top 10."

Tadasnji top 10 je bio najstariji top 10 u istoriji tenisa sa prosekom preko 30-31 god. Dok je nolo u tih top 10 bio najmladji odmah iza Nishikorija.

"Potom, 16.950 poena je ne samo po tome da je to tako velika cifra, već po tome da su iza njega bile obe legende (RF i RN) koji su zbirno imali manje od tih 16.950"

Pa Federer ima isto GS titula koliko nole i njegov bivsi trener Agasi zajedno! Sta bi ti voleo vise da imas? Vise poena ili titula? LOL
Inace se pre 10-15god dobijalo manje poena za turnire i titule.

"Novak 11 od 12 GS titula nije osvojio protiv Bagdathisa, Philippoussisa, Gonzaleza, Čilića, Roddicka i ostale boranije".

Ako je to boranija zasto nolo nije osvajao GS titula protiv njih kao sto je to radio Nadal? LOL
Inace nole je 5 od 12 GS titula osvojio protiv boranije Andy Murray-a.

"Novak je jedini igrac u istoriji teniske igre koji je istovremeno imao sva 4 GS naslova "

Na pocetku si napisao da broj titula nije merilo, a sada jeste? LOL
Rod Laver.

Tereza

pre 5 godina

Za sve ove sto pricaju da Nole igra dosadan tenis, pogledajte finale USO 2011, i uzivajte u raznovrsnosti besprekorne teniske igre. Videcete sve udarce koje ova igra pruza, izvedene na vrhunski nacin. Pa sva ta finala sa Rafom, dok je Rodzer statirao.....Miami, Rim, Madrid....wow, lepota najveca, uzivancija.
(sasa jokic, 24. april 2018 12:18)
Dok je Roger statirao . Nisi mogao izdržati :-)

mlekadzija

pre 5 godina

Vreme za proglasavanje najboljeg igraca ce doci tek kad sva trojca prestanu sa igranjem...Rafa ako nastavi ovako moze da prestigne Federera (koji je 5 godina stariji od njega). A za sve one koji insistiraju na broju GS kao jedniom merilu uspesnosti pitanje. Kako to da najbolji po njihovom misljenju NIKAD nije uspeo da veze sva 4 GS? A o osvajanju i svih mastersa drugom prilikom.,..

sasa jokic

pre 5 godina

Za sve ove sto pricaju da Nole igra dosadan tenis, pogledajte finale USO 2011, i uzivajte u raznovrsnosti besprekorne teniske igre. Videcete sve udarce koje ova igra pruza, izvedene na vrhunski nacin. Pa sva ta finala sa Rafom, dok je Rodzer statirao.....Miami, Rim, Madrid....wow, lepota najveca, uzivancija.

Danijel

pre 5 godina

mislim je nadal je osvojio 80% na sljaku... bez sljake ne moze da se poredi sa novakom i rogerom.

Ali i sljaka je tenis.. i on je kralj sljake zaista!!!!

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

Saša

pre 5 godina

Federer je toliko bolji od ostalih da mu je svejedno koji je renking njegovog protivnika, on je veliku većinu svojih finala pobedio. Jeste pobedio Hjuita, Rodika, oni su bili broj jrdan na listi, ali nije gubio od jednog Wawrinke koji nikad neće bit broj 1, a Novak i Rafa su gubili... A tek Rodik je bio nerešiv za Novaka.. Rodik koji je sam izjavio da mu je RF uništio karijeru.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

samo istina samo činjenice

pre 5 godina

(istina i samo istina, 24. april 2018 12:36)

Vi susjedi nikako da shvatite da mi dobro znamo da Novakovih 4 slema za redom nisu u istoj sezoni. Spinuješ školski. I nikako da shvatite DA JE NOVAK JEDINI U ISTORIJI KOJI JE OSVOJIO SVA 4 SLEMA ZAREDOM NA TRI RAZLIČITE PODLOGE. To Lejver nema, jer se u njegovo vreme igralo na slemovima samo na travi (AO, W, USO) i šlaci (RG), hard nije postojao. Slabo vi poznajete tenis kada to ne znate.
Mnogi vas nešto boli Novak, Srbin sa sva 4 slema u isto vrene. Sorry, Federer i Nadal to nemaju.

david

pre 5 godina

Kad vidis ovo bude ti jos tuznije sto je Novak stao pre 2 godine...
(vale, 24. april 2018 09:28)

I Nadal je stao i vratio se; vratice se i Novak

...

pre 5 godina

A sada mi mozemo tu pricati o trojkama, cetvorakama... Jedan je Federer. Nadala ce da pamte po sljaci, a Noletu sto ostane.
(hm, 24. april 2018 11:58)

Ostaje mu da ih je mlatio kao volove u kupusu gde je stigao.

hajde!

pre 5 godina

dott@
"Ko mu me veruje, taj je izdajica"?!?
Auuuu sta si ti pomesao u glavi! To je samo sport, zabava pobogu! Hajde ti lepo neku knjigu u sake, ili izadji i prosetaj po ovom divnom danu, u svakom slucaju, zivi svoj zivot.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

Nije tacno-Postoje i druge velike titule!!!

pre 5 godina

Rafa ima tih 47 ali i jedne Olimpijske Igre u singlu (uzgred receno i jednu u dublu!) + 4 Dejvis Kupa!!! Sve kad se sabere 52 VELIKE TITULE!!! Fed 53 vec (s)pomenute + 1 Dejvis Kup!! Nolo 47 + 1 Dejvis Kup!! Dakle, ako hocemo POSTENO, evo prave tabele uspesnosti: Fed 54, Rafa 52 i Nolo 48!!! Samo da se zna (ISTINA)!!!!

pusa

pre 6 godina

Molim vas ispostujte GS to je duplo vece od Mastersa a zavrsni turnir je nivo Mastersa. Dakle 20> 16 >12 !!! Babe i zabe se sabiraju samo kod nas u Srbiji.
(Bg, 24. april 2018 10:41)

Ispoštuj ti činjenicu da ove “babe i žabe“ (po tebi) nije sabirao neko u Srbiji, već oficijelni ATP. Dakle pametnjakoviću, NE SABIRAJU SE SAMO KOD NAS U SRBIJI.
Mada nešto mi govori da ti i nisi iz Srbije. Džabe ti ovo @Bg, providna maska.

bivši "rođeni" beograđanin

pre 5 godina

Novakovi navijači trebalo bi da znaju da će njihov ljubimac ostati zapamćen kao teniser koji je sa dosadanim stilom igre u kojoj se malo toga lijepog vidjelo osvajao vrhunske rezultate,ali koji će se poštovati iako mu je igra bila neatraktivna.
(činjenica, 24. april 2018 10:39)

Koliko zlobe, ali ok ako tako lečite komplekse ur redu. Evo daću tu još malo materijala: Finale kupa šampiona između Crvene Zvezde i Olimpika je jedno od fudbalski najdosadnijih, ali je Zvezda upisana zlatnim slovima u istoriju evrooskog, a posle i svetskog fudbala. A sto se tice Novaka, ja, ga zamisljam kako pliva kroz svoje stotine miliona dolara mrmljajući sebi u brk: baš mi krivo sto sam vas zaradio dosadnim tenisom. Usput, nemaš pojma o tenisu, rođa rafa, Nole, warvinka, marej i ekipa su igrali najlepsi i najuzbudljiviji tenis ikada.

realno

pre 5 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!
(Danko, 24. april 2018 10:18)

Tipičan komentar neznalice.
PA KAKO JE JELENA GENČIČ REKLA POSLE PAR MESECI RADA SA PETOGODIŠNJIM DETETOM, DA ĆE TO DETE OSVOJITI SVE SLEMOVE I BITI BROJ JEDAN DUGO GODINA, ako Novak po tebi ima minimum talenta, NA OSNOVU ČEGA??? ŠTA JE ONA TO VIDELA? Je li možda videla da dete nema talenta, ali ipak je videla da će to dete da trenira 100% i da se znoji kad napuni 20 godina?? Pogledaj na YT Novakov bekhend, forhend i servis kada je imao 5 godina, pogledaj iste te udarce Federera i Nadala kada su imali pet godina. Pre će biti da su Federer i Nadal manje talentovani od Novaka, nego su krvnički treningom usavršavali udarce kako su porasli. Idi na YT pa se uveri, snimci ne lažu.

hm

pre 5 godina

Samo najveci se pamte i to je to. Koliko je samo kroz istoriju proslo tenisera koji nisu iskoristili svoj puni potencijal. A sada mi mozemo tu pricati o trojkama, cetvorakama... Jedan je Federer. Nadala ce da pamte po sljaci, a Noletu sto ostane.

sasa jokic

pre 5 godina

Danko@ Pokusao si na perfidan nacin da omalovazis igraca koji je 4 godine dominrao u zlatnoj eri tenisa? Rad je nadgradnja talenta, i to zna svako ko se i rekreativno bavio sportom.
Videcemo za par godina, kada se “svedu racuni” na kraju karijere, ko je sta postigao, ali jedno je sigurno, a to su i Rafa i Toni stric rekli (Roder bi pre goreo nego sto bi tako nesto izgovorio) kad Nole igra svoj najbolji tenis, nemoguce ga je pobediti. A Nik Bolitijeri je rekao da je Noke najkompletniji igrac u istoriji! Niko nije 100% kompletan, ali on je najblizi tome, zato i igra odlicno na svim podlogama.

Dott

pre 5 godina

Moja zelja je da Novak bude najbolji ikad po svim parametrima, znamo da je za uspeh prevashodno potrebna vera, ja verujem, sad koliko je to realno u ovom trenutku, moze se reci ni malo.
Medjutim vratimo se za trenutaj u 2006tu, da li je tada bilo realno verovati da ce Novak jednom postati broj jedan?
Nije...
Medjutim ja sam i tad verovao.
Sve dok u Novaku postoji zelja, nista nije gotovo, a njegova zelja je ocigledna, on igra, ne preskace turnire, trebaju mu mecevi kako bi vratio formu, on to zeli i zato ja mu verujem, ko mu ne veruje, taj je izdajica.
Znam i to da je u nasim redovima oduvek bilo izdajica, zato i jesmu tu gde smo.

he he hi hi

pre 5 godina

Najjače je da i posle više od 10 godina nekim likovima ovde Novak još uvek zagorčava život, čini ih frustriranim, nabija im komplekse. Evo pao je, ništa ne osvaja, ali ni to im ne pomaže he, he! Hejtersko društvance, poruka za vas - šta god vi pisali, koliko god se trudili, neće se izbrisati Srbinovih 12 slemova, 30 mastersa, 47 big title, 230 no1 nedelja, i mesto među istorijskim velikanima tenisa. Što pre to shvatite, možda vam i život bude lepši. Ovako se samo patite.

milan

pre 5 godina

Shvatite ljudi, nema trojice najvecih. Nema ovaj je bolji ovde ovaj onde. Rozer Federer je najbolji igrac tenisa svih vremena. Rafa je pre 8 godina delovao kao neko ko ce uspeti da ga skine sa trona, medjutim povrede su ga omele. Takodje i Djokovic koji se borio protiv Nadala i Federera u top formi. Pre tri godine dominirao kao niko nikad. Medjutim iznenadne povrede i mentalne promene su ga unazadile. Federer je uspevao da prevazidje povrede, godine, poraze i da opet u ovim godinama osvaja GS. Najbolji igrac svih vremena.

mairondrake

pre 5 godina

Moe,

mislim da nisi u pravu...Svi znaju da je Novak veliki I sada. Ali postoje igraci koji su do kraja iskoristili potencijal I recimo oni koji to nisu. Novak spada u ovu drugu grupu, I kada se penzionise,uvek ce biti prisutan osecaj da.je mogao vise...

Recimo kada pogledas Federera, Ronalda, Vidica...znas da su oni iskoristili do kraja sve. Novak nije. To je istina. Nedorecen je. Mada je ovo sjajno, mogao.je mnogo vise.

b

pre 5 godina

Čekajte malo,Nadal je još lani stigao Novaka po broju osvojenih masters titula,a neki dan ga je prestigao.
(shvatite, 24. april 2018 10:43
Shvatite Vi koji su tačno ATP kriterijumi u ovoj vesti , ali treba nešto i znati pre nego što se dohvati tastatura. Svakako ne samo mastersi i GS , već i broj nedelja na No1, završni Masters sezone.

)

pre 6 godina

Zanimljivo, Olimpijske igre nisu “big title” ali je zato marketinska glupost zvana zavrsni masters velika titula. Sta reci...
(moralni_gmizavac, 24. april 2018 10:00)

Ništa tu nije “zanimljivo“. Kao što ni u fudbalu olimpijske igre nisu “big title“, nisu ni u tenisu. Ta dva sporta imaju svoje velike događaje, olimpijada im to nije i nikada neće biti. U istoriju fudbala ulaze osvajači Mundijala i Lige šampiona, u tenisu osvajači slemova, u boksu profi šampioni teške kategorije itd itd.

moralni_gmizavac

pre 6 godina

Zanimljivo, Olimpijske igre nisu “big title” ali je zato marketinska glupost zvana zavrsni masters velika titula. Sta reci...

Pjesnik

pre 6 godina

Veli'ka je ovo trka majstora tri,
ko ce na kraju puta pobediti?

Ako No13 krst vrati i meso u tanjir,
sve ce ih pobediti jer to mu je manir.

Bg

pre 6 godina

Molim vas ispostujte GS to je duplo vece od Mastersa a zavrsni turnir je nivo Mastersa. Dakle 20> 16 >12 !!! Babe i zabe se sabiraju samo kod nas u Srbiji.

realno brate

pre 6 godina

I onda se neki “stručnjaci“ ovde usuđuju da Samprasa stave isped Novaka!? Svaka njemu čast, ali teniser sa jednim mizernim polufinalom Garosa i samo 11 mastersa, ne može u klasu sa ovom trojcom.

lleonid

pre 6 godina

To jeste veliko dostignuce ali iz nekog razloga teniska javnost broji samo broj osvojenih gren slemova. Sumnjam da je recimo ovakav naslov na vrhu sportskih rubrika sa istaknutim REKORDOM (sto je mnogo bitno) mogao da se vidi po svetskoj stampi i portalima. Nazalost.
(Rajko007, 24. april 2018 09:20)

Ниси у праву.Погледај слику,не броје се само ГС.А ево ти извор:
http://www.atpworldtour.com/en/news/nadal-big-titles-april-2018

markoni

pre 6 godina

@kalcokera
Kad se knjiga zatvori taj podatak više nikog,ustvari ni sad nikog ne zanima.Važno je ko je uzeo najviše,a to svakako za sada nije Novak !

tennisman

pre 6 godina

Rafa je bio u pravu kad je rekao da bi zavrsni masters trebalo nekad da se igra i na sljaci ili travi jer igraci obezbedjuju zavrsni masters na svim podlogama, realmo bi trebalo da se svake godine menja

hehe

pre 6 godina

(nik, 24. april 2018 09:58)

Pa ako je merilo ko je najviše u istoriji bekhendom gađao treći red tribina, Federer je neprikosnoven. Ni 250-ti na listi nema takve brojke. Kako to najbolji ikada da se tako celu karijeru bruka sa tim bekhendom. Nikada neću zaboraviti mečeve Novaka sa Federerom. Ovaj naš koji nije najveći, ovom svetski najvećem, nametne razmenu po bh dijagonali, i vrapci na grani, veverice na drvetu, i vrane na banderi, i svi na stadionu, i svi Federerovi navijači, svi znaju da će najveći ikada posle tri razmene da gađa tribine. Ajde neki put i mrežu. Jeste on najveći ikada da se razumemo, to je nesporno, ali njegov tenis nije najbolji ikada. Da slete vanzemaljci kolonizatori, i da sudbina planete zavisi od jednog teniskog meča protiv njihovog najboljeg, i da su Federer, Nadal i Novak na top 100% svog nivoa, pa svet bi realno poslao Novaka da spašava Zemlju. Onda bi ples i elegancija, statistika, popularnost i Nike/Rolex marketing bili apsolutno nebitni. To svi znaju, ali vanzemaljci sleteti neće...

..

pre 6 godina

Treba se podsetiti da Federer ima 6 sezona više igranja od Novaka i Rafe, a to je oko 80 velikih turnira više odigranih. Realnije poređenje je broj trofeja kada su svi imali 30 godina. Manje više svi ista statistika. Neverovatno je da su sva trojca, igrajući zajedno preko 10 godina jedan protiv drugog, postigli takve monstruozne cifre. Oni su klasa za sebe, pa tek onda ostali iz Borg, Lejver, Sampras, Lendl ekipe. Velika trojka je sve osvojila, a ovima svima nešto nedostaje, Samprasu Garos, Borgu AO i USOpen, Lendlu Vimbldon, Agasi je sve osvojio ali nikada nije dominirao, Lejver je igrao kada je tenis bio rekreacija više nego sport, snimci sa yt to jasno pokazuju. Pravo poređenje će biti kada NDJ, RF i RN završe karijere. I Rafa više od dve godine nije uspevao da osvoji nijedan veliki trofej i svi su pričali da je gotov, pa se opet vratio, sada za Novaka isto pričaju, nije nemoguće i da se on vrati, i to svako normalan zna.

Danko

pre 6 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!

zex

pre 6 godina

Na stranici ATP Word Tour imate na hiljade komentra ali nema bolesnih komentara.Mnogi pisu o Novku koji je rame uz rame Federeru i Nadalu.Samo nasi strucnjaci predvidjaji kraj karijere Novaku ali zati velika vecina zna da ce ce Novak biti onaj stari.

b

pre 6 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!
(Danko, 24. april 2018 10:18
Minimum talenta ejjjjj? Pa ovo se ne viđa ni na stranim sajtovima koji su mnogo više naklnonjeni Federeru nego Đokoviću
Blato u kome se valjamo se ne može rečima opisati.
Za šta ste vi talentovani , nameće se pitanje?

batigol

pre 6 godina

Stvarno je uzivanje gledati eru ove trojice, sa povremenim bljeskovima kakve su imali Murray, Stan i Del Potro koji su takodje klasa. Jednostavno, u medjusobnom klanju su osvojili toliko toga i pruzili nam toliko neverovatnih partija.

Meni kao navijacu nedostaje jos tih epic duela, utisak je da jos ima vremena za tako nesto, Federer i Rafa su i dalje na visokom nivou, Djokovic moze da se vrati ako to bude istinski zeleo i uz oporavke od povreda to mogu i Murray i Wawrinka. Ako sve bude kako treba, mogli bi imati fantasticnu drugu polovinu sezone.

činjenica

pre 6 godina

Novakovi navijači trebalo bi da znaju da će njihov ljubimac ostati zapamćen kao teniser koji je sa dosadanim stilom igre u kojoj se malo toga lijepog vidjelo osvajao vrhunske rezultate,ali koji će se poštovati iako mu je igra bila neatraktivna.

Rajko007

pre 6 godina

To jeste veliko dostignuce ali iz nekog razloga teniska javnost broji samo broj osvojenih gren slemova. Sumnjam da je recimo ovakav naslov na vrhu sportskih rubrika sa istaknutim REKORDOM (sto je mnogo bitno) mogao da se vidi po svetskoj stampi i portalima. Nazalost.

nekoizdrugemase

pre 6 godina

Kakva 3 doktora ovog sporta. U istoj eri, nerealno za tenis. Proci ce dosta vremena dok se ne pojavi nesto slično. Svaka čast njima.

58788

pre 6 godina

Najbolji igrač u istoriji je sveto trojstvo Rodžer, Rafa, Nole i tačka (nebitan redosled)! Svaki od njih je dao svoj doprinos tome i nosilac mnogih rekorda. Bilo bi lepo da ih bar još jednom do kraja karijere vidimo svu trojicu u polufinalu istog velikog turnira (GS, WTF ili masters).

nik

pre 6 godina

Kad neko napise Novak je najbolji teniser svih vremena!!! To je isto ko kad bi pisali sena je najbolji vozac u istoriji...jeste da je sumaher osvojio duplo vise sampionata al to nije merilo! Pa cekaj stani,sta je merilo!????? Federer em sto igra ima najlepsi stil ,em sto drzi sve rekorde,em sto je osvojio duplo vise slemova od novaka....pa cekaj,to se ne vazi! Znaci jedino da bi bio bolji izgleda da se morao roditi u srbiji!

MATS

pre 6 godina

Đokoviću kapa dole kad su sportska dostignuća u pitanju. Velikani tenisa su ljudi koji su osvojili 5, 6, 7 GS titula, sa 12 on je jedan od najvećih svih vremena. Međutim on nikad više neće osvojiti Masters ili GS. Krajnji domet je forma iz 2017. i možda osvojen neki turnir serije 250, 500 već teže, a dalje od polufinala ozbiljnijih turnira nije realno očekivati.

Itd, imalo bi još da se pripoveda

pre 6 godina

Da je broj titula merilo kojom merimo majstorstvo u nekom sportu, nije. Ali to merilo forsiraju sponzori, i uopšte, u svetu u kome se uspeh meri osvajanjima (novca, imanja, uživanja, vlasti, slave i t.sl.) to je tako. Novak je najbolji teniser, u smislu najveći majstor tenisa, svih vremena. Dokaza, ili merila, ima više. Najpre % pobeda protiv top 10. Potom odnos pobeda i poraza od najboljih u svojoj eri. Potom, 16.950 poena je ne samo po tome da je to tako velika cifra, već po tome da su iza njega bile obe legende (RF i RN) koji su zbirno imali manje od tih 16.950. Potom, Novak 11 od 12 GS titula nije osvojio protiv Bagdathisa, Philippoussisa, Gonzaleza, Čilića, Roddicka i ostale boranije protiv koje je RF osvajao svoje GS pateticne naslove, već upravo protiv RF, RN i AM. Dalje, Novak je jedini igrac u istoriji teniske igre koji je istovremeno imao sva 4 GS naslova (na tri razlicite podloge) i, istovremeno, kao 5-ti, zavrsni masters!

burke

pre 6 godina

Kakva prevara o velikoj četvorki, taj četvrti (ne želim mu ni ime reći jer to nije ni zaslužio) ne stane u istu rečenicu sa Fedexom, Rafom i Novakom.

nekoizdrugemase

pre 6 godina

Kakva 3 doktora ovog sporta. U istoj eri, nerealno za tenis. Proci ce dosta vremena dok se ne pojavi nesto slično. Svaka čast njima.

58788

pre 6 godina

Najbolji igrač u istoriji je sveto trojstvo Rodžer, Rafa, Nole i tačka (nebitan redosled)! Svaki od njih je dao svoj doprinos tome i nosilac mnogih rekorda. Bilo bi lepo da ih bar još jednom do kraja karijere vidimo svu trojicu u polufinalu istog velikog turnira (GS, WTF ili masters).

..

pre 6 godina

Treba se podsetiti da Federer ima 6 sezona više igranja od Novaka i Rafe, a to je oko 80 velikih turnira više odigranih. Realnije poređenje je broj trofeja kada su svi imali 30 godina. Manje više svi ista statistika. Neverovatno je da su sva trojca, igrajući zajedno preko 10 godina jedan protiv drugog, postigli takve monstruozne cifre. Oni su klasa za sebe, pa tek onda ostali iz Borg, Lejver, Sampras, Lendl ekipe. Velika trojka je sve osvojila, a ovima svima nešto nedostaje, Samprasu Garos, Borgu AO i USOpen, Lendlu Vimbldon, Agasi je sve osvojio ali nikada nije dominirao, Lejver je igrao kada je tenis bio rekreacija više nego sport, snimci sa yt to jasno pokazuju. Pravo poređenje će biti kada NDJ, RF i RN završe karijere. I Rafa više od dve godine nije uspevao da osvoji nijedan veliki trofej i svi su pričali da je gotov, pa se opet vratio, sada za Novaka isto pričaju, nije nemoguće i da se on vrati, i to svako normalan zna.

Itd, imalo bi još da se pripoveda

pre 6 godina

Da je broj titula merilo kojom merimo majstorstvo u nekom sportu, nije. Ali to merilo forsiraju sponzori, i uopšte, u svetu u kome se uspeh meri osvajanjima (novca, imanja, uživanja, vlasti, slave i t.sl.) to je tako. Novak je najbolji teniser, u smislu najveći majstor tenisa, svih vremena. Dokaza, ili merila, ima više. Najpre % pobeda protiv top 10. Potom odnos pobeda i poraza od najboljih u svojoj eri. Potom, 16.950 poena je ne samo po tome da je to tako velika cifra, već po tome da su iza njega bile obe legende (RF i RN) koji su zbirno imali manje od tih 16.950. Potom, Novak 11 od 12 GS titula nije osvojio protiv Bagdathisa, Philippoussisa, Gonzaleza, Čilića, Roddicka i ostale boranije protiv koje je RF osvajao svoje GS pateticne naslove, već upravo protiv RF, RN i AM. Dalje, Novak je jedini igrac u istoriji teniske igre koji je istovremeno imao sva 4 GS naslova (na tri razlicite podloge) i, istovremeno, kao 5-ti, zavrsni masters!

nik

pre 6 godina

Kad neko napise Novak je najbolji teniser svih vremena!!! To je isto ko kad bi pisali sena je najbolji vozac u istoriji...jeste da je sumaher osvojio duplo vise sampionata al to nije merilo! Pa cekaj stani,sta je merilo!????? Federer em sto igra ima najlepsi stil ,em sto drzi sve rekorde,em sto je osvojio duplo vise slemova od novaka....pa cekaj,to se ne vazi! Znaci jedino da bi bio bolji izgleda da se morao roditi u srbiji!

burke

pre 6 godina

Kakva prevara o velikoj četvorki, taj četvrti (ne želim mu ni ime reći jer to nije ni zaslužio) ne stane u istu rečenicu sa Fedexom, Rafom i Novakom.

moralni_gmizavac

pre 6 godina

Zanimljivo, Olimpijske igre nisu “big title” ali je zato marketinska glupost zvana zavrsni masters velika titula. Sta reci...

milan

pre 5 godina

Shvatite ljudi, nema trojice najvecih. Nema ovaj je bolji ovde ovaj onde. Rozer Federer je najbolji igrac tenisa svih vremena. Rafa je pre 8 godina delovao kao neko ko ce uspeti da ga skine sa trona, medjutim povrede su ga omele. Takodje i Djokovic koji se borio protiv Nadala i Federera u top formi. Pre tri godine dominirao kao niko nikad. Medjutim iznenadne povrede i mentalne promene su ga unazadile. Federer je uspevao da prevazidje povrede, godine, poraze i da opet u ovim godinama osvaja GS. Najbolji igrac svih vremena.

tennisman

pre 6 godina

Rafa je bio u pravu kad je rekao da bi zavrsni masters trebalo nekad da se igra i na sljaci ili travi jer igraci obezbedjuju zavrsni masters na svim podlogama, realmo bi trebalo da se svake godine menja

Rajko007

pre 6 godina

To jeste veliko dostignuce ali iz nekog razloga teniska javnost broji samo broj osvojenih gren slemova. Sumnjam da je recimo ovakav naslov na vrhu sportskih rubrika sa istaknutim REKORDOM (sto je mnogo bitno) mogao da se vidi po svetskoj stampi i portalima. Nazalost.

Bg

pre 6 godina

Molim vas ispostujte GS to je duplo vece od Mastersa a zavrsni turnir je nivo Mastersa. Dakle 20> 16 >12 !!! Babe i zabe se sabiraju samo kod nas u Srbiji.

)

pre 6 godina

Zanimljivo, Olimpijske igre nisu “big title” ali je zato marketinska glupost zvana zavrsni masters velika titula. Sta reci...
(moralni_gmizavac, 24. april 2018 10:00)

Ništa tu nije “zanimljivo“. Kao što ni u fudbalu olimpijske igre nisu “big title“, nisu ni u tenisu. Ta dva sporta imaju svoje velike događaje, olimpijada im to nije i nikada neće biti. U istoriju fudbala ulaze osvajači Mundijala i Lige šampiona, u tenisu osvajači slemova, u boksu profi šampioni teške kategorije itd itd.

zex

pre 6 godina

Na stranici ATP Word Tour imate na hiljade komentra ali nema bolesnih komentara.Mnogi pisu o Novku koji je rame uz rame Federeru i Nadalu.Samo nasi strucnjaci predvidjaji kraj karijere Novaku ali zati velika vecina zna da ce ce Novak biti onaj stari.

MATS

pre 6 godina

Đokoviću kapa dole kad su sportska dostignuća u pitanju. Velikani tenisa su ljudi koji su osvojili 5, 6, 7 GS titula, sa 12 on je jedan od najvećih svih vremena. Međutim on nikad više neće osvojiti Masters ili GS. Krajnji domet je forma iz 2017. i možda osvojen neki turnir serije 250, 500 već teže, a dalje od polufinala ozbiljnijih turnira nije realno očekivati.

Dott

pre 5 godina

Moja zelja je da Novak bude najbolji ikad po svim parametrima, znamo da je za uspeh prevashodno potrebna vera, ja verujem, sad koliko je to realno u ovom trenutku, moze se reci ni malo.
Medjutim vratimo se za trenutaj u 2006tu, da li je tada bilo realno verovati da ce Novak jednom postati broj jedan?
Nije...
Medjutim ja sam i tad verovao.
Sve dok u Novaku postoji zelja, nista nije gotovo, a njegova zelja je ocigledna, on igra, ne preskace turnire, trebaju mu mecevi kako bi vratio formu, on to zeli i zato ja mu verujem, ko mu ne veruje, taj je izdajica.
Znam i to da je u nasim redovima oduvek bilo izdajica, zato i jesmu tu gde smo.

b

pre 6 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!
(Danko, 24. april 2018 10:18
Minimum talenta ejjjjj? Pa ovo se ne viđa ni na stranim sajtovima koji su mnogo više naklnonjeni Federeru nego Đokoviću
Blato u kome se valjamo se ne može rečima opisati.
Za šta ste vi talentovani , nameće se pitanje?

realno

pre 5 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!
(Danko, 24. april 2018 10:18)

Tipičan komentar neznalice.
PA KAKO JE JELENA GENČIČ REKLA POSLE PAR MESECI RADA SA PETOGODIŠNJIM DETETOM, DA ĆE TO DETE OSVOJITI SVE SLEMOVE I BITI BROJ JEDAN DUGO GODINA, ako Novak po tebi ima minimum talenta, NA OSNOVU ČEGA??? ŠTA JE ONA TO VIDELA? Je li možda videla da dete nema talenta, ali ipak je videla da će to dete da trenira 100% i da se znoji kad napuni 20 godina?? Pogledaj na YT Novakov bekhend, forhend i servis kada je imao 5 godina, pogledaj iste te udarce Federera i Nadala kada su imali pet godina. Pre će biti da su Federer i Nadal manje talentovani od Novaka, nego su krvnički treningom usavršavali udarce kako su porasli. Idi na YT pa se uveri, snimci ne lažu.

činjenica

pre 6 godina

Novakovi navijači trebalo bi da znaju da će njihov ljubimac ostati zapamćen kao teniser koji je sa dosadanim stilom igre u kojoj se malo toga lijepog vidjelo osvajao vrhunske rezultate,ali koji će se poštovati iako mu je igra bila neatraktivna.

hehe

pre 6 godina

(nik, 24. april 2018 09:58)

Pa ako je merilo ko je najviše u istoriji bekhendom gađao treći red tribina, Federer je neprikosnoven. Ni 250-ti na listi nema takve brojke. Kako to najbolji ikada da se tako celu karijeru bruka sa tim bekhendom. Nikada neću zaboraviti mečeve Novaka sa Federerom. Ovaj naš koji nije najveći, ovom svetski najvećem, nametne razmenu po bh dijagonali, i vrapci na grani, veverice na drvetu, i vrane na banderi, i svi na stadionu, i svi Federerovi navijači, svi znaju da će najveći ikada posle tri razmene da gađa tribine. Ajde neki put i mrežu. Jeste on najveći ikada da se razumemo, to je nesporno, ali njegov tenis nije najbolji ikada. Da slete vanzemaljci kolonizatori, i da sudbina planete zavisi od jednog teniskog meča protiv njihovog najboljeg, i da su Federer, Nadal i Novak na top 100% svog nivoa, pa svet bi realno poslao Novaka da spašava Zemlju. Onda bi ples i elegancija, statistika, popularnost i Nike/Rolex marketing bili apsolutno nebitni. To svi znaju, ali vanzemaljci sleteti neće...

bivši "rođeni" beograđanin

pre 5 godina

Novakovi navijači trebalo bi da znaju da će njihov ljubimac ostati zapamćen kao teniser koji je sa dosadanim stilom igre u kojoj se malo toga lijepog vidjelo osvajao vrhunske rezultate,ali koji će se poštovati iako mu je igra bila neatraktivna.
(činjenica, 24. april 2018 10:39)

Koliko zlobe, ali ok ako tako lečite komplekse ur redu. Evo daću tu još malo materijala: Finale kupa šampiona između Crvene Zvezde i Olimpika je jedno od fudbalski najdosadnijih, ali je Zvezda upisana zlatnim slovima u istoriju evrooskog, a posle i svetskog fudbala. A sto se tice Novaka, ja, ga zamisljam kako pliva kroz svoje stotine miliona dolara mrmljajući sebi u brk: baš mi krivo sto sam vas zaradio dosadnim tenisom. Usput, nemaš pojma o tenisu, rođa rafa, Nole, warvinka, marej i ekipa su igrali najlepsi i najuzbudljiviji tenis ikada.

realno brate

pre 6 godina

I onda se neki “stručnjaci“ ovde usuđuju da Samprasa stave isped Novaka!? Svaka njemu čast, ali teniser sa jednim mizernim polufinalom Garosa i samo 11 mastersa, ne može u klasu sa ovom trojcom.

Danko

pre 6 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!

sasa jokic

pre 5 godina

Danko@ Pokusao si na perfidan nacin da omalovazis igraca koji je 4 godine dominrao u zlatnoj eri tenisa? Rad je nadgradnja talenta, i to zna svako ko se i rekreativno bavio sportom.
Videcemo za par godina, kada se “svedu racuni” na kraju karijere, ko je sta postigao, ali jedno je sigurno, a to su i Rafa i Toni stric rekli (Roder bi pre goreo nego sto bi tako nesto izgovorio) kad Nole igra svoj najbolji tenis, nemoguce ga je pobediti. A Nik Bolitijeri je rekao da je Noke najkompletniji igrac u istoriji! Niko nije 100% kompletan, ali on je najblizi tome, zato i igra odlicno na svim podlogama.

markoni

pre 6 godina

@kalcokera
Kad se knjiga zatvori taj podatak više nikog,ustvari ni sad nikog ne zanima.Važno je ko je uzeo najviše,a to svakako za sada nije Novak !

pusa

pre 6 godina

Molim vas ispostujte GS to je duplo vece od Mastersa a zavrsni turnir je nivo Mastersa. Dakle 20> 16 >12 !!! Babe i zabe se sabiraju samo kod nas u Srbiji.
(Bg, 24. april 2018 10:41)

Ispoštuj ti činjenicu da ove “babe i žabe“ (po tebi) nije sabirao neko u Srbiji, već oficijelni ATP. Dakle pametnjakoviću, NE SABIRAJU SE SAMO KOD NAS U SRBIJI.
Mada nešto mi govori da ti i nisi iz Srbije. Džabe ti ovo @Bg, providna maska.

Nije tacno-Postoje i druge velike titule!!!

pre 5 godina

Rafa ima tih 47 ali i jedne Olimpijske Igre u singlu (uzgred receno i jednu u dublu!) + 4 Dejvis Kupa!!! Sve kad se sabere 52 VELIKE TITULE!!! Fed 53 vec (s)pomenute + 1 Dejvis Kup!! Nolo 47 + 1 Dejvis Kup!! Dakle, ako hocemo POSTENO, evo prave tabele uspesnosti: Fed 54, Rafa 52 i Nolo 48!!! Samo da se zna (ISTINA)!!!!

dr. Roddick

pre 5 godina

@Itd, imalo bi još da se pripoveda

"Da je broj titula merilo kojom merimo majstorstvo u nekom sportu, nije."

HHAHAHAHAHAHAHAHA

"Najpre % pobeda protiv top 10."

Tadasnji top 10 je bio najstariji top 10 u istoriji tenisa sa prosekom preko 30-31 god. Dok je nolo u tih top 10 bio najmladji odmah iza Nishikorija.

"Potom, 16.950 poena je ne samo po tome da je to tako velika cifra, već po tome da su iza njega bile obe legende (RF i RN) koji su zbirno imali manje od tih 16.950"

Pa Federer ima isto GS titula koliko nole i njegov bivsi trener Agasi zajedno! Sta bi ti voleo vise da imas? Vise poena ili titula? LOL
Inace se pre 10-15god dobijalo manje poena za turnire i titule.

"Novak 11 od 12 GS titula nije osvojio protiv Bagdathisa, Philippoussisa, Gonzaleza, Čilića, Roddicka i ostale boranije".

Ako je to boranija zasto nolo nije osvajao GS titula protiv njih kao sto je to radio Nadal? LOL
Inace nole je 5 od 12 GS titula osvojio protiv boranije Andy Murray-a.

"Novak je jedini igrac u istoriji teniske igre koji je istovremeno imao sva 4 GS naslova "

Na pocetku si napisao da broj titula nije merilo, a sada jeste? LOL
Rod Laver.

Pirot

pre 5 godina

@...
Ponavljam, predaja meca je odustajanje od meca koji je vec poceo. I samo to se racuna i broji kao predaja. To su osnovne stvari. Nauci osnove pa onda pisi komentare. Djokovic ima najvise predaja, Federer nema nijednu.

he he hi hi

pre 5 godina

Najjače je da i posle više od 10 godina nekim likovima ovde Novak još uvek zagorčava život, čini ih frustriranim, nabija im komplekse. Evo pao je, ništa ne osvaja, ali ni to im ne pomaže he, he! Hejtersko društvance, poruka za vas - šta god vi pisali, koliko god se trudili, neće se izbrisati Srbinovih 12 slemova, 30 mastersa, 47 big title, 230 no1 nedelja, i mesto među istorijskim velikanima tenisa. Što pre to shvatite, možda vam i život bude lepši. Ovako se samo patite.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

batigol

pre 6 godina

Stvarno je uzivanje gledati eru ove trojice, sa povremenim bljeskovima kakve su imali Murray, Stan i Del Potro koji su takodje klasa. Jednostavno, u medjusobnom klanju su osvojili toliko toga i pruzili nam toliko neverovatnih partija.

Meni kao navijacu nedostaje jos tih epic duela, utisak je da jos ima vremena za tako nesto, Federer i Rafa su i dalje na visokom nivou, Djokovic moze da se vrati ako to bude istinski zeleo i uz oporavke od povreda to mogu i Murray i Wawrinka. Ako sve bude kako treba, mogli bi imati fantasticnu drugu polovinu sezone.

sasa jokic

pre 5 godina

Za sve ove sto pricaju da Nole igra dosadan tenis, pogledajte finale USO 2011, i uzivajte u raznovrsnosti besprekorne teniske igre. Videcete sve udarce koje ova igra pruza, izvedene na vrhunski nacin. Pa sva ta finala sa Rafom, dok je Rodzer statirao.....Miami, Rim, Madrid....wow, lepota najveca, uzivancija.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

hm

pre 5 godina

Samo najveci se pamte i to je to. Koliko je samo kroz istoriju proslo tenisera koji nisu iskoristili svoj puni potencijal. A sada mi mozemo tu pricati o trojkama, cetvorakama... Jedan je Federer. Nadala ce da pamte po sljaci, a Noletu sto ostane.

xxx

pre 5 godina

To samo govori u kakvoj teniskoj eri zivimimo!!! Mi smo srecnici sto smo prisustvovali najvecem rivalstvu u istoriji tenisa ako ne i sporta (Federer,Djokovic i Nadal). Svaka cast Mareju ali moje licno misljenje da je oduvek postojala samo VELIKA TROJKA.

lleonid

pre 6 godina

To jeste veliko dostignuce ali iz nekog razloga teniska javnost broji samo broj osvojenih gren slemova. Sumnjam da je recimo ovakav naslov na vrhu sportskih rubrika sa istaknutim REKORDOM (sto je mnogo bitno) mogao da se vidi po svetskoj stampi i portalima. Nazalost.
(Rajko007, 24. april 2018 09:20)

Ниси у праву.Погледај слику,не броје се само ГС.А ево ти извор:
http://www.atpworldtour.com/en/news/nadal-big-titles-april-2018

samo istina samo činjenice

pre 5 godina

(istina i samo istina, 24. april 2018 12:36)

Vi susjedi nikako da shvatite da mi dobro znamo da Novakovih 4 slema za redom nisu u istoj sezoni. Spinuješ školski. I nikako da shvatite DA JE NOVAK JEDINI U ISTORIJI KOJI JE OSVOJIO SVA 4 SLEMA ZAREDOM NA TRI RAZLIČITE PODLOGE. To Lejver nema, jer se u njegovo vreme igralo na slemovima samo na travi (AO, W, USO) i šlaci (RG), hard nije postojao. Slabo vi poznajete tenis kada to ne znate.
Mnogi vas nešto boli Novak, Srbin sa sva 4 slema u isto vrene. Sorry, Federer i Nadal to nemaju.

Eto

pre 5 godina

Stigao ga Nadal i u toj kategoriji. A kako su se samo nolobotovi radovali sto Nolo ima vise “velikih” titula. Uskoro i tu postaje tek treci u svojoj eri. Realno, potpuno nevazna kategorija u smislu istorije tenisa, posto mastersi dugo 1000 nisu ni postojali, a Nolo je jedini koji je sve titule osvojio igrajuci u 2 seta, dok su ostali osvajali na 3 dobijena pa njihove titule imaju vecu vrednost.

hajde!

pre 5 godina

dott@
"Ko mu me veruje, taj je izdajica"?!?
Auuuu sta si ti pomesao u glavi! To je samo sport, zabava pobogu! Hajde ti lepo neku knjigu u sake, ili izadji i prosetaj po ovom divnom danu, u svakom slucaju, zivi svoj zivot.

...

pre 5 godina

A sada mi mozemo tu pricati o trojkama, cetvorakama... Jedan je Federer. Nadala ce da pamte po sljaci, a Noletu sto ostane.
(hm, 24. april 2018 11:58)

Ostaje mu da ih je mlatio kao volove u kupusu gde je stigao.

Tanja

pre 5 godina

A koliko se puta Novak uplašio i predao meč, koliko puta Federer? Mislim da je Novakovim navijačima bolje ne spominjat taj džemperak, iako se to ne vodi kao predaja jer nije počeo meč, ali i da jeste_ jedina je, dok se Nole ipak puno više puta "uplašio"...

sakupljac minusa

pre 5 godina

mislim je nadal je osvojio 80% na sljaku... bez sljake ne moze da se poredi sa novakom i rogerom. 

Ali i sljaka je tenis.. i on je kralj sljake zaista!!!!
(Danijel, 24. april 2018 12:44)
Malo li je 6 GS van sljake? to je polovina od necijih GS-ova ukupno. Bolje gledaj kolko ova druga dvojica imaju turnira na sljaci. imaš samo 3 vrste podloge. Kad potencirate na Rafine turnire i kolko ih je na sljaci, ispada kao da se tenis igra i na vodi i na vazduhu i u svemiru....

b

pre 5 godina

Čekajte malo,Nadal je još lani stigao Novaka po broju osvojenih masters titula,a neki dan ga je prestigao.
(shvatite, 24. april 2018 10:43
Shvatite Vi koji su tačno ATP kriterijumi u ovoj vesti , ali treba nešto i znati pre nego što se dohvati tastatura. Svakako ne samo mastersi i GS , već i broj nedelja na No1, završni Masters sezone.

Saša

pre 5 godina

@Hoćeš da kažeš da su Federer, Nadal, Novak, Sampras gubili i pobeđivali različite igrače, ali kad podvučemo crtu dobijemo 20, 16, 14, 12... i zaključak je jasan! Tu se slažemo. Još jedan "loš" teniser je par meseci pred penziju sa pivskim stomačićem pocepao Novaka na Gren Slemu, zove se Marat Safin, ali ti ćeš reći da je Nole bio klinac iako je tad bio drugi ili treći na svetu, ne sećam se... Nijs lako bilo koga pobedit u finalu slema, Federer je Najveći i zato što je to najmanje puta dozvolio. Desio se Delpotro, jednom, ali nije se desio Bagdatis, Rodok, Hjuit...

pusa

pre 5 godina

(istina i samo istina, 24. april 2018 12:36)

Ne razumem ovaj komentar. Niko ovde ne govori da je Novak osvojio sva 4 slema u istoj sezoni. S kim se ti prijatelju svađaš? Pobrkao si lončiće. Novak je osvojio sva 4 slema za redom na tri različite podloge, i jedini je u istoriji kome je to uspelo. Valjda te boli što Federer i Rafa to nisu i nikada neće uspeti.

Danko

pre 5 godina

sasa jokić, svesti račune je lako, prebrojiš gs, titule ukupno, vreme na broju jedan i dobiješ odgovor. Ako neki igrač tu zaostaje za drugim, e onda se povlače argumenti o stilu, eleganciji, harizmi, i po tome su Sampras i Lejver ispred Novaka iako je Nole trofejniji. Ali kad poredimo Novaka i Federera , pa tek u toj kategoriji je Novak dalje od Federera nego po trofejima! Poluvoleje sa osnovne linije, dropšotove na servis od 220 ma sat, fatastične voleje koje vidimo u jednom meču RF ne možemo videti ni u 10 Novakovih mečeva, on samo prebacuje loptu i čeka grešku, tu nema talenta, to je kondicija, izdržljivost, a znamo kako se to stiče...

Saša

pre 5 godina

@$ nije tačan odgovor, Federerov niz je duži, 20 titula! Tu je još niz od 10 uzastopnoh finala, pa najviše pobeda u mečevima na slemovima ukupno, najviše vremena na broju 1, najduže u top 3, i.a još puno toga. Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!

Pirot

pre 5 godina

@pusa
Novak na betonu ima najgori skor u istoriji nekog GS. 5 poraza u finalima US Opena je nedostizan rekord i bruka za sva vremena. Na svojoj najboljoj podlozi ima najgori skor u finalima ikada. Uz to, samo 2 titule na us openu, na nivou Marija i jedva bolji od Vavrinke koji je takodje bolji od njega u finalima gs, vodi 2-0!
Izgubiti od Safina pred penzijom, sa stomakom i pod gasom je ponizenje za sva vremena. I to onako ubedljivo.

Tanja

pre 5 godina

Negativan skor protiv Taro Danijela, Karlovića, Rodika, Dafina , Kirgiosa nije baš za pohvalit se iako su neki od njih dobri teniseri i ne verujem da to Novaku teško pada. Ali izbegavanjem Federera zadnje fve godine uspeo je sačuvat 23:22, ali 8 slemova više sigurno ima veću vrednost. Mislim da bi Danijel menjao svoj pozitivan skor protiv Novaka za 8 slemova...

Pirot

pre 5 godina

Najgori skor na us openu ima Djokovic, 5 poraza od 3 razlicita protivnika. Najgori ubedljivo. I cak najgori na betonu, posto se u Borgovo vreme igralo na sljaci.Pored toga, Djokovic je jedini od uspesnijih koji na 2 od 4 gs ima negativan skor u finalima. 2-5 na uso i 1-3 na rg.Ukupno 3-8! On je covek koji na svojoj omiljenoj podlozi ima najgori skor ikada, 5 poraza u finalu US opena. Borg na svojim omiljenim podlogama ima odlican skor. Federer, Nadal, Sampras itd. takodje.

mairondrake

pre 5 godina

Moe,

mislim da nisi u pravu...Svi znaju da je Novak veliki I sada. Ali postoje igraci koji su do kraja iskoristili potencijal I recimo oni koji to nisu. Novak spada u ovu drugu grupu, I kada se penzionise,uvek ce biti prisutan osecaj da.je mogao vise...

Recimo kada pogledas Federera, Ronalda, Vidica...znas da su oni iskoristili do kraja sve. Novak nije. To je istina. Nedorecen je. Mada je ovo sjajno, mogao.je mnogo vise.

Tereza

pre 5 godina

Za sve ove sto pricaju da Nole igra dosadan tenis, pogledajte finale USO 2011, i uzivajte u raznovrsnosti besprekorne teniske igre. Videcete sve udarce koje ova igra pruza, izvedene na vrhunski nacin. Pa sva ta finala sa Rafom, dok je Rodzer statirao.....Miami, Rim, Madrid....wow, lepota najveca, uzivancija.
(sasa jokic, 24. april 2018 12:18)
Dok je Roger statirao . Nisi mogao izdržati :-)

Danko

pre 5 godina

Tačkice, ne sećaš se ti Samprasa, zamenio si ga sa Lendlom, verovatno. Do pojave velikog Rodžera važio je za GOAT. A kad već spominješ dosadu, pa valjda je jasno ko je teniser kojem je Dosada drugo ime, šta o tome kažu novinari i teniski stručnjaci?

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Nigde ne pise da su Federer i Nadal osvojili sva 4, samo pise da i oni imaju na razlicitim podlogama. Pise lepo da Novak nije jedini koji ima sva 4 GS na razlicitim podlogama. Ako ne razumes tvoj problem. Ti si napisao da je Novak jedini koji ima, ja ti samo kazem da nije, imaju i njih dvojica. Imaju po 3 GS u istoj kalendarskoj godini, na razlicitim podlogama. Eto, samo to... Nema tu sta da boli, posto je to jedino ostalo uz H2H... Ako ova dvojica i to osvoje sta ce onda ostati, o cemu ces pisati?

Pjesnik

pre 6 godina

Veli'ka je ovo trka majstora tri,
ko ce na kraju puta pobediti?

Ako No13 krst vrati i meso u tanjir,
sve ce ih pobediti jer to mu je manir.

david

pre 5 godina

Kad vidis ovo bude ti jos tuznije sto je Novak stao pre 2 godine...
(vale, 24. april 2018 09:28)

I Nadal je stao i vratio se; vratice se i Novak

Saša

pre 5 godina

Federer je toliko bolji od ostalih da mu je svejedno koji je renking njegovog protivnika, on je veliku većinu svojih finala pobedio. Jeste pobedio Hjuita, Rodika, oni su bili broj jrdan na listi, ali nije gubio od jednog Wawrinke koji nikad neće bit broj 1, a Novak i Rafa su gubili... A tek Rodik je bio nerešiv za Novaka.. Rodik koji je sam izjavio da mu je RF uništio karijeru.

:)

pre 5 godina

Pisali ovde ljudi ovo, ono, šta god, Novakovo mesto u istoriji se dobro zna. Federer i Nadal to čak najbolje znaju. E sad, što to nekoga boli, to je njegov problem. Uživam u komentarima ljudi koji bez blama pokazuju da ih to boli, i volim što imaju problem.

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Ako su u pitanju 3 razlicite podloge uspeli su i Federer i Nadal. Osvajali su 3 razlicita GS po godini. Tako da ima onih koji su to uspeli. A opet sva trojica imaju sva 4 GS, u nizu, bez niza, kako hoces, imaju.

16975

pre 5 godina

Neka se Federer (i Nadal) kiti titulama koliko hoće i neka ga svet veliča i pamti kako hoće, ja ću zauvek pamtiti kako ih je Novak odučavao od tenisa, Federera dovodio u plač sa sprdnjom na onim silnim meč loptama u Njujorku, ubijao ga reternima, pa ovaj “najveći“ plakao posle na press konferenciji, kako mu je uništio lobovima i pasinzima onaj hajpovani SABR, pa je naprasno zaboravio da koristi više taj “genijalni“, po novinarima, udarac. Što ga više ne spominju, kao prave se ludi, što ga više ne igra? Pa ona dva finala Vimbldona he he... Pa ona dva puta po 3:0 u Melburnu, pa onih tri gema što mu je dao u prva dva seta takođe u Melburnu, pa 3:0 na Garosu. Od svih finala sa Federerom, Novak ima duplo više pobeda. Ma neka je Federer najveći, ali zna se ko ga je tamburao. Za istoriju će ući fotosi na kojima Federer i Nole stoje, jedan sa tacnom, drugi sa peharom. Dva puta više je onih gde je Federer sa tacnom. A da ne spominjem tek kako je Rafi lomio kolena vamos tamos zezanjem. To ću ja pamtiti. Pogodite ko će to još bolje od mene da pamti dok je živ? Pa Federer i Nadal, naravno.

pusa

pre 5 godina

(Saša, 24. april 2018 14:04)
Federer kralj Vimbldona je bio ponižem u prvom kolu od Stahovskog, pa šta s tim. Veća je bruka izgubiti od njega nego od Safina, gren slem šampiona. Gubio je Federer na Vimbldonu i od jednog Berdiha, Conge. Protiv Conge je vodio 2:0 pa prso. Kada je Novak na betonu izgubio posle 2:0? Nikada! Više se Federer brukao na slemovima nego Novak, i ima više izgubljenih finala od Novaka. Ćao, zdravo.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Какве тениске и уопште спортске величине. Тешко да ће их ико достићи у наредних 10 и више година а и ко зна кад ће се појавити слични њима. Сваки од њих је обиљежио неки период, сваки је доминирао а још играју, још није крај ни за једног. ВЕЛИКИ РЕСПЕКТ СВЕ ТРОЈИЦИ! 👏👏👏

mlekadzija

pre 5 godina

Vreme za proglasavanje najboljeg igraca ce doci tek kad sva trojca prestanu sa igranjem...Rafa ako nastavi ovako moze da prestigne Federera (koji je 5 godina stariji od njega). A za sve one koji insistiraju na broju GS kao jedniom merilu uspesnosti pitanje. Kako to da najbolji po njihovom misljenju NIKAD nije uspeo da veze sva 4 GS? A o osvajanju i svih mastersa drugom prilikom.,..

Tanja

pre 5 godina

@realno, ako si puuuno talentovan, ne moraš svoje telo terati do krajnjih granica i tako uništavat kukove, kolena, laktove! I onda igraš vrhunski tenis, osvajaš slemove, a bliže ti pedeseta nego dvadeseta...

...

pre 5 godina

(Danko, 24. april 2018 13:11)
Ti Samprasa nisi ni gledao. O kakvoj njegovoj eleganciji i harizmi pričaš? Servis volej igrač čiji su poeni trajali u proseku 2, 3 udarca. Svaki drugi servis as, ili servis viner. A o harizmi je tek smešno pričati. Po novinarima proglašen za najdosadnijeg tenisera ikada van terena.

hihi

pre 5 godina

A koliko se puta Novak uplašio i predao meč, koliko puta Federer? Mislim da je Novakovim navijačima bolje ne spominjat taj džemperak, iako se to ne vodi kao predaja jer nije počeo meč, ali i da jeste_ jedina je, dok se Nole ipak puno više puta "uplašio"...
(Tanja, 24. april 2018 14:21)

Aha, puno se puta uplašio da ima pozitivan skor s njim he he.

joj

pre 5 godina

Kad smo kod ispucanih BK i to je razlog sto nije kralj, sta da radimo sa tim sto Novak ima toliko smec lopti ispucanih u aut? Sto mu je igra na mrezi veoma losa? FH nije bas razoran? Federer je popravio udarac koji mu je bio slaba tacka, mada je i takav osvajao, Novak je i dalje na istom.

pusa

pre 5 godina

Ako pocnemo sta ko ima nece ti biti dobro, jos vise ces se razestiti, moze ti tlak skociti.
(hmmmm, 24. april 2018 18:31)

Skače vama “tlak“ (hi hi) što vi nemate, nikada niste, i nikada nećete imati takvu tenisku legendu istorijskog formata kao mi. E to tebe žesti, jede te. Zato i dolazite ovde i navijate za Federera/Nadala misleći da će vam se tlak spustiti. Ali neće, jer Federer i Nadal nemaju ništa s vama. Vaši su Čorići i Ćiliči, drž se ti njih, pusti ti Novaka, Rafu i Federera, veze s vama nemaju, nije vaša zastava pored njihovih imena.

marko

pre 5 godina

on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:36)

Јел смеш да се закунеш у џемперић свој?

Saša

pre 5 godina

pusa,

izgubio je na rg od melzera ppsle 2:0, vi su gubili, ali kad sabereš i oduzmeš, neko ima 20/97/308, a nekom su ti brojevi manji i plasirani su iza Najvećeg na GOAT listi. Uskoro će svi biti iza i na ATP listi, a čoveku sloro 40!

Mala analiza.

pre 5 godina

Rodžer je igrica ovog sporta nekako logično da ostane nedostižan jer on neće odustat pogotovo od GS kojim će jurit odnosno najviše fokusirat na beton i travu najviše (jer na šljaci neće više zamarat) sa načinom plana kako sve sprovodi u svojim godinama realno da će bit tako.

Nadal će ostat upamćen kao najbolji šljakaš u istoriji ovog sporta i koji će uzet sigurno dva do tri RG par još mastersa na šljaci dok na travi vrlo nemoguće za beton još moguće.

Novak je već medju pet najboljih već sad u ovom sportu al'smatram da se može vratit jedino ukoliko se dovede u red pre svega mentalno pa onda fizički. Može da uzme još 3 GS i nekoliko mastersa na betonu dok na travi i šljaci biće moguće neupotpunosti al'realnije da na betonu više pokupi jer tu je najviše osvojio turnira dosad u karijeri..

.,

pre 5 godina

Federer najveći ikada a ima najsramotniji poraz u fimalima slemova svih vremena. Rafa mu 2008. u Parizu prepustio 3 gema. Ahajahaaaa.... Pa kako takav kralj, bog to sebi da dozvoli, takvu bruku??

hmmmm

pre 5 godina

Federer 2004. 2006. 2007.
Da, da, tebi su AO i USO ista podloga, pa ti to racunas kao jedan. Sve u svemu imas sada o cemu da pises i cega da se drzis, 4 GS i H2H, iskljucivo kad Novak vodi, ako gubi, onda se ne racuna.
Ovaj sto se predstavlja kao PUSA ne ume da cita. Nauci da citas, pa se onda javi. Nauci da napises stvari pravilno, a ne da tvrdis kako Novak jedini ima GS na razlicitim podlogama, sto nije tacno. Federer ima od 2009.

aman

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 17:42)
Koliko puta čovek treba da ti napiše da Novak jedini u istoriji ima 4 uzastopna slema na 3 različite podloge? Pa zar ti ne umeš da čitaš? Lejverova 4 uzastopna slema su samo na travi i šljaci, beton tada nije postojao. Jel sad malo jasnije, ili ste baš toliko ograničeni?

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Sto se zestis? Ko pominje Lejvera? Kad vec pominjes, smatras li da je on kriv sto se stvari menjaju? Mislim, da li je on kriv sto ljudi u Srbiji ne priznaju njegova vezana 4 GS u kalendarskoj godini, zbog podloge? Ok, Novak ima i sta sa tim? Na koji nacin to utice na poredak ostalih stvari? Federer jedini ima 20 GS, preko 300 nedelja na prvom mestu, 7 W, 5 USO... Rafa jedini 16 GS, 10 RG 11 MC, 49 titula na sljaci 31 Masters... Ako pocnemo sta ko ima nece ti biti dobro, jos vise ces se razestiti, moze ti tlak skociti.

_

pre 5 godina

(Saša, 24. april 2018 12:55)

Susjed, gubio je Federer od Delpa koji nikada broj 1 neće biti, nije ni broj 2 bio, a Vavrinka jeste. I koja je to Rodik enigma bio za Novaka, kada ga je Nole tukao kao klinac od dvajs godina a ovaj bio no3 i u top godinama? Tukao u Montrealu 2007. njega u 1/4 finalu, Rafu u 1/2 finalu, i Federera u finalu. Baš mu je Rodik bio enigma kada mu ni Federer ni Nadal to nisu bili jer ih pobeđivao već kao klinac.

...

pre 5 godina

@b 
Decko, predaja u tenisu je samo kada pocne mec. Osnovne stvari ne znas.
(Pirot, 24. april 2018 14:20)

A šta je kad se ne počne? Pobeda? Nerešeno? Elementarna nepogoda? Ispadaš smešan. Kako ćeš nekome reči ako te pita za rezultat nekog meča kada jedan teniser je predao meč a nije se pojavio?

vlasnikkonjaizbeca

pre 5 godina

(Pirot, 24. april 2018 14:49) 

Ne ide ti matematika, slab su bio đak. Novakov skor od 5 poraza i 2 pobede na usopenu, je bolji skor od Borgovih 4-0. Bolji je i od Federerovog na Rolan Garosu, 4-1. Malo si se pogubio. Hoće to kada drmaju frustracije.

pusa

pre 5 godina

Novak ima bolji procenat pobeda od Federera i Nadala na betonu, bolji procenat pobeda od Federera na sljaci, i bolji procenat pobeda od Nadala na travi. Toliko o tome ko je kralj.

Danijel

pre 5 godina

mislim je nadal je osvojio 80% na sljaku... bez sljake ne moze da se poredi sa novakom i rogerom.

Ali i sljaka je tenis.. i on je kralj sljake zaista!!!!

pusa

pre 5 godina

Pusa 
Ako su u pitanju 3 razlicite podloge uspeli su i Federer i Nadal. Osvajali su 3 razlicita GS po godini. Tako da ima onih koji su to uspeli. A opet sva trojica imaju sva 4 GS, u nizu, bez niza, kako hoces, imaju.
(hmmmm, 24. april 2018 13:35)

Pa tebe stvarno toliko boli stvarnost da ne možeš da priznaš da Federer i Nadal nikada nisu osvojili sva 4 slema za redom? Teško ti je i da shvatiš da niko nikada u istoriji nije vezao sve slemove na tri različite podloge, samo Novak. Susjed, možeš ti zabijati glavu u pesak kao noj do sutra, pa misliti da ako ti nešto ne vidiš, to i ne postoji, ali realnost je realnost, ma kako ti bolna bolna.

pusa

pre 5 godina

Jedan je kralj tenisa i to je Roger Federer pa 2 mjesta prazna pa ostali neka se poredaju, kakav Nadal, kakav Đoković...
(žule, 24. april 2018 14:51)

Pa to je najveće zezanje! Što je tog jedinog kralja tenisa pa 2 mesta prazno, Srbin drao 24 puta, više nego on njega. Dobar vam je taj kralj ha ha... a odigrali su skoro 50 mečeva (drugo rivalstvo ikada) a ne 3, 4. Skor u finalima ukupno u karijeri 12:6, sramotno za tog “kralja“ pa 2 mesta prazno, skor na slemovima, skor u finalima slemova, sramotan, duplo bolji Nole. Dobar vam kralj he he... a i nije vaš, dičite se vi vašim Ćorićima, Čilićima, nemojte se kititi tuđim perjem.

hihi

pre 5 godina

(Pirot, 24. april 2018 14:49)
Susjedić, slabo pratiš tenis. Najgori skor u finalima slemova ima lično B. Borg na USO, 4 poraza, 0 pobeda. Zatim sledi Federer na Garosu, 4 poraza, 1 pobeda. Mareja na AO da ne spominjem, 0 pobeda. Pa Lendl na Vimbldonu, 3 poraza, 0 pobeda Ćao, doviđenja. Izmišljaj tamo kod vas lol.

kakoložimkomšijehehe

pre 5 godina

(pitanjce, 24. april 2018 17:03)
Ono tebe baš boli što “kralj“ Federer nema i nikada neće imati 4 uzastopna slema, što Srbin ima he he. I to na tri različite podloge, JEDINI U ISTORIJI he he! Izem ti takvog kralja kad to nije uspeo.
Ajde batrgaj se sa prevrtanjem statistike i dalje hi hi.

pusa

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 17:42)
Ako po tebi nije ista podloga (hard) na AO i USO, ok onda Novak jedini u istoriji ima 4 uzastopna slema na 4 različite podloge. E to tek Federer nema hihi...

pusa

pre 5 godina

Evo za ove “spore“ u glavi, sa eng wikipedie:
...Following his victory at the 2016 French Open, Djokovic became the third man to hold all four major titles at once, the first since Rod Laver in 1969, and the first ever to do so on three different surfaces.

I još jednom:

...and the first ever to do so on three different surfaces.

Sorry, znam da vas boli...

pusica

pre 5 godina

Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:36)

Ma nije, samo izađe u džemperčetu ha ha ha.... uplašio se čišćenja od Novaka lol.

Najduži niz slem pobeda u istoriji ima Novak - 27 pobeda za redom. Nisi skapirao pitanje susjed, nisi kapacitet za to.
Džabe Federeru 10 uzastopnih slem finala, kada je Novak to neutralisao sa 4 uzastopne slem titule. I džabe ti susjed Federer, on nije vaš, kitiš se tuđim perjem. To vam je navika, u nedostatku vaših šampiona.

,,

pre 5 godina

A kako to se Federer proglašava nekakvim kraljem tenisa, a ima više ispucanih bekhenda u tribine nego običan rekreativac? Kakav je to kralj aahahaa? Kako takav teniser može biti najbolji ikada? Manite me statistike, svojim očima sam milion puta video da ne zna bekhend da udari. Sramota.

b

pre 5 godina

@$ nije tačan odgovor, Federerov niz je duži, 20 titula! Tu je još niz od 10 uzastopnoh finala, pa najviše pobeda u mečevima na slemovima ukupno, najviše vremena na broju 1, najduže u top 3, i.a još puno toga. Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:
Interesantno da je baš Novaku predao meč na Završnom Mastersu sezone 2014 (prva predaja u finalimla Završnih turnira sezone u 45 godina dugoj istoriji tog turnira).
Federerov niz od 20 titula nije duži, samo je veći broj titula , naprosto iz 72 GS osvojio 20 (nema potrebe za ovako patetičnim komentarom) niti vikanjem upotrebom velikih slovima. Osnove bontona internet komunikacije-ne pisati velikim slovima. I bez velikuh slova se po komentaru zaključuje koliko je komentator lično isfrustriran. Detalje naravno samo on zna

pusa

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 15:12)
Šta tebi nije jasno? Federer i Nadal nemaju sva 4 slema za redom. Novak ima. Tačka.
Niko u istoriji nema sva 4 slema ZA REDOM na tri različite podloge. Novak ima, jedini u istoriji. Tačka. Jel treba da ti crtam? Sada ti tupi kako Fedrer i Nadal imaju ovo ono, ali da ovo potvrdiš, to je veeelika bol he he.

pitanjce

pre 5 godina

@samo istina ,samo činjenice ,šta misliš da li je veći uspjeh kad u jednoj sezoni osvojiš tri GS i to još u dvije sezone ponoviš ,ili u dvije sezone osvojiš po dva GS u velikim vremenskim razmacima?

koja

pre 5 godina

pitanjce, 24. april 2018 17:03)
Ono tebe baš boli što “kralj“ Federer nema i nikada neće imati 4 uzastopna slema, što Srbin ima he he. I to na tri različite podloge, JEDINI U ISTORIJI he he! Izem ti takvog kralja kad to nije uspeo.
Ajde batrgaj se sa prevrtanjem statistike i dalje hi hi.
(kakoložimkomšijehehe, 24. april 2018 17:24)

Boli li tebe što Srbin propade ko žeton i po tome će biti upamćen dok Federer hara i oprostiće se kao najveći ikad!

Itd, imalo bi još da se pripoveda

pre 6 godina

Da je broj titula merilo kojom merimo majstorstvo u nekom sportu, nije. Ali to merilo forsiraju sponzori, i uopšte, u svetu u kome se uspeh meri osvajanjima (novca, imanja, uživanja, vlasti, slave i t.sl.) to je tako. Novak je najbolji teniser, u smislu najveći majstor tenisa, svih vremena. Dokaza, ili merila, ima više. Najpre % pobeda protiv top 10. Potom odnos pobeda i poraza od najboljih u svojoj eri. Potom, 16.950 poena je ne samo po tome da je to tako velika cifra, već po tome da su iza njega bile obe legende (RF i RN) koji su zbirno imali manje od tih 16.950. Potom, Novak 11 od 12 GS titula nije osvojio protiv Bagdathisa, Philippoussisa, Gonzaleza, Čilića, Roddicka i ostale boranije protiv koje je RF osvajao svoje GS pateticne naslove, već upravo protiv RF, RN i AM. Dalje, Novak je jedini igrac u istoriji teniske igre koji je istovremeno imao sva 4 GS naslova (na tri razlicite podloge) i, istovremeno, kao 5-ti, zavrsni masters!

MATS

pre 6 godina

Đokoviću kapa dole kad su sportska dostignuća u pitanju. Velikani tenisa su ljudi koji su osvojili 5, 6, 7 GS titula, sa 12 on je jedan od najvećih svih vremena. Međutim on nikad više neće osvojiti Masters ili GS. Krajnji domet je forma iz 2017. i možda osvojen neki turnir serije 250, 500 već teže, a dalje od polufinala ozbiljnijih turnira nije realno očekivati.

moralni_gmizavac

pre 6 godina

Zanimljivo, Olimpijske igre nisu “big title” ali je zato marketinska glupost zvana zavrsni masters velika titula. Sta reci...

nik

pre 6 godina

Kad neko napise Novak je najbolji teniser svih vremena!!! To je isto ko kad bi pisali sena je najbolji vozac u istoriji...jeste da je sumaher osvojio duplo vise sampionata al to nije merilo! Pa cekaj stani,sta je merilo!????? Federer em sto igra ima najlepsi stil ,em sto drzi sve rekorde,em sto je osvojio duplo vise slemova od novaka....pa cekaj,to se ne vazi! Znaci jedino da bi bio bolji izgleda da se morao roditi u srbiji!

činjenica

pre 6 godina

Novakovi navijači trebalo bi da znaju da će njihov ljubimac ostati zapamćen kao teniser koji je sa dosadanim stilom igre u kojoj se malo toga lijepog vidjelo osvajao vrhunske rezultate,ali koji će se poštovati iako mu je igra bila neatraktivna.

Danko

pre 6 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!

milan

pre 5 godina

Shvatite ljudi, nema trojice najvecih. Nema ovaj je bolji ovde ovaj onde. Rozer Federer je najbolji igrac tenisa svih vremena. Rafa je pre 8 godina delovao kao neko ko ce uspeti da ga skine sa trona, medjutim povrede su ga omele. Takodje i Djokovic koji se borio protiv Nadala i Federera u top formi. Pre tri godine dominirao kao niko nikad. Medjutim iznenadne povrede i mentalne promene su ga unazadile. Federer je uspevao da prevazidje povrede, godine, poraze i da opet u ovim godinama osvaja GS. Najbolji igrac svih vremena.

realno

pre 5 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!
(Danko, 24. april 2018 10:18)

Tipičan komentar neznalice.
PA KAKO JE JELENA GENČIČ REKLA POSLE PAR MESECI RADA SA PETOGODIŠNJIM DETETOM, DA ĆE TO DETE OSVOJITI SVE SLEMOVE I BITI BROJ JEDAN DUGO GODINA, ako Novak po tebi ima minimum talenta, NA OSNOVU ČEGA??? ŠTA JE ONA TO VIDELA? Je li možda videla da dete nema talenta, ali ipak je videla da će to dete da trenira 100% i da se znoji kad napuni 20 godina?? Pogledaj na YT Novakov bekhend, forhend i servis kada je imao 5 godina, pogledaj iste te udarce Federera i Nadala kada su imali pet godina. Pre će biti da su Federer i Nadal manje talentovani od Novaka, nego su krvnički treningom usavršavali udarce kako su porasli. Idi na YT pa se uveri, snimci ne lažu.

58788

pre 6 godina

Najbolji igrač u istoriji je sveto trojstvo Rodžer, Rafa, Nole i tačka (nebitan redosled)! Svaki od njih je dao svoj doprinos tome i nosilac mnogih rekorda. Bilo bi lepo da ih bar još jednom do kraja karijere vidimo svu trojicu u polufinalu istog velikog turnira (GS, WTF ili masters).

Bg

pre 6 godina

Molim vas ispostujte GS to je duplo vece od Mastersa a zavrsni turnir je nivo Mastersa. Dakle 20> 16 >12 !!! Babe i zabe se sabiraju samo kod nas u Srbiji.

hehe

pre 6 godina

(nik, 24. april 2018 09:58)

Pa ako je merilo ko je najviše u istoriji bekhendom gađao treći red tribina, Federer je neprikosnoven. Ni 250-ti na listi nema takve brojke. Kako to najbolji ikada da se tako celu karijeru bruka sa tim bekhendom. Nikada neću zaboraviti mečeve Novaka sa Federerom. Ovaj naš koji nije najveći, ovom svetski najvećem, nametne razmenu po bh dijagonali, i vrapci na grani, veverice na drvetu, i vrane na banderi, i svi na stadionu, i svi Federerovi navijači, svi znaju da će najveći ikada posle tri razmene da gađa tribine. Ajde neki put i mrežu. Jeste on najveći ikada da se razumemo, to je nesporno, ali njegov tenis nije najbolji ikada. Da slete vanzemaljci kolonizatori, i da sudbina planete zavisi od jednog teniskog meča protiv njihovog najboljeg, i da su Federer, Nadal i Novak na top 100% svog nivoa, pa svet bi realno poslao Novaka da spašava Zemlju. Onda bi ples i elegancija, statistika, popularnost i Nike/Rolex marketing bili apsolutno nebitni. To svi znaju, ali vanzemaljci sleteti neće...

16975

pre 5 godina

Neka se Federer (i Nadal) kiti titulama koliko hoće i neka ga svet veliča i pamti kako hoće, ja ću zauvek pamtiti kako ih je Novak odučavao od tenisa, Federera dovodio u plač sa sprdnjom na onim silnim meč loptama u Njujorku, ubijao ga reternima, pa ovaj “najveći“ plakao posle na press konferenciji, kako mu je uništio lobovima i pasinzima onaj hajpovani SABR, pa je naprasno zaboravio da koristi više taj “genijalni“, po novinarima, udarac. Što ga više ne spominju, kao prave se ludi, što ga više ne igra? Pa ona dva finala Vimbldona he he... Pa ona dva puta po 3:0 u Melburnu, pa onih tri gema što mu je dao u prva dva seta takođe u Melburnu, pa 3:0 na Garosu. Od svih finala sa Federerom, Novak ima duplo više pobeda. Ma neka je Federer najveći, ali zna se ko ga je tamburao. Za istoriju će ući fotosi na kojima Federer i Nole stoje, jedan sa tacnom, drugi sa peharom. Dva puta više je onih gde je Federer sa tacnom. A da ne spominjem tek kako je Rafi lomio kolena vamos tamos zezanjem. To ću ja pamtiti. Pogodite ko će to još bolje od mene da pamti dok je živ? Pa Federer i Nadal, naravno.

Dott

pre 5 godina

Moja zelja je da Novak bude najbolji ikad po svim parametrima, znamo da je za uspeh prevashodno potrebna vera, ja verujem, sad koliko je to realno u ovom trenutku, moze se reci ni malo.
Medjutim vratimo se za trenutaj u 2006tu, da li je tada bilo realno verovati da ce Novak jednom postati broj jedan?
Nije...
Medjutim ja sam i tad verovao.
Sve dok u Novaku postoji zelja, nista nije gotovo, a njegova zelja je ocigledna, on igra, ne preskace turnire, trebaju mu mecevi kako bi vratio formu, on to zeli i zato ja mu verujem, ko mu ne veruje, taj je izdajica.
Znam i to da je u nasim redovima oduvek bilo izdajica, zato i jesmu tu gde smo.

realno brate

pre 6 godina

I onda se neki “stručnjaci“ ovde usuđuju da Samprasa stave isped Novaka!? Svaka njemu čast, ali teniser sa jednim mizernim polufinalom Garosa i samo 11 mastersa, ne može u klasu sa ovom trojcom.

..

pre 6 godina

Treba se podsetiti da Federer ima 6 sezona više igranja od Novaka i Rafe, a to je oko 80 velikih turnira više odigranih. Realnije poređenje je broj trofeja kada su svi imali 30 godina. Manje više svi ista statistika. Neverovatno je da su sva trojca, igrajući zajedno preko 10 godina jedan protiv drugog, postigli takve monstruozne cifre. Oni su klasa za sebe, pa tek onda ostali iz Borg, Lejver, Sampras, Lendl ekipe. Velika trojka je sve osvojila, a ovima svima nešto nedostaje, Samprasu Garos, Borgu AO i USOpen, Lendlu Vimbldon, Agasi je sve osvojio ali nikada nije dominirao, Lejver je igrao kada je tenis bio rekreacija više nego sport, snimci sa yt to jasno pokazuju. Pravo poređenje će biti kada NDJ, RF i RN završe karijere. I Rafa više od dve godine nije uspevao da osvoji nijedan veliki trofej i svi su pričali da je gotov, pa se opet vratio, sada za Novaka isto pričaju, nije nemoguće i da se on vrati, i to svako normalan zna.

sasa jokic

pre 5 godina

Danko@ Pokusao si na perfidan nacin da omalovazis igraca koji je 4 godine dominrao u zlatnoj eri tenisa? Rad je nadgradnja talenta, i to zna svako ko se i rekreativno bavio sportom.
Videcemo za par godina, kada se “svedu racuni” na kraju karijere, ko je sta postigao, ali jedno je sigurno, a to su i Rafa i Toni stric rekli (Roder bi pre goreo nego sto bi tako nesto izgovorio) kad Nole igra svoj najbolji tenis, nemoguce ga je pobediti. A Nik Bolitijeri je rekao da je Noke najkompletniji igrac u istoriji! Niko nije 100% kompletan, ali on je najblizi tome, zato i igra odlicno na svim podlogama.

...

pre 5 godina

A sada mi mozemo tu pricati o trojkama, cetvorakama... Jedan je Federer. Nadala ce da pamte po sljaci, a Noletu sto ostane.
(hm, 24. april 2018 11:58)

Ostaje mu da ih je mlatio kao volove u kupusu gde je stigao.

,,

pre 5 godina

A kako to se Federer proglašava nekakvim kraljem tenisa, a ima više ispucanih bekhenda u tribine nego običan rekreativac? Kakav je to kralj aahahaa? Kako takav teniser može biti najbolji ikada? Manite me statistike, svojim očima sam milion puta video da ne zna bekhend da udari. Sramota.

Rajko007

pre 6 godina

To jeste veliko dostignuce ali iz nekog razloga teniska javnost broji samo broj osvojenih gren slemova. Sumnjam da je recimo ovakav naslov na vrhu sportskih rubrika sa istaknutim REKORDOM (sto je mnogo bitno) mogao da se vidi po svetskoj stampi i portalima. Nazalost.

markoni

pre 6 godina

@kalcokera
Kad se knjiga zatvori taj podatak više nikog,ustvari ni sad nikog ne zanima.Važno je ko je uzeo najviše,a to svakako za sada nije Novak !

pusa

pre 5 godina

(Saša, 24. april 2018 14:04)
Federer kralj Vimbldona je bio ponižem u prvom kolu od Stahovskog, pa šta s tim. Veća je bruka izgubiti od njega nego od Safina, gren slem šampiona. Gubio je Federer na Vimbldonu i od jednog Berdiha, Conge. Protiv Conge je vodio 2:0 pa prso. Kada je Novak na betonu izgubio posle 2:0? Nikada! Više se Federer brukao na slemovima nego Novak, i ima više izgubljenih finala od Novaka. Ćao, zdravo.

.,

pre 5 godina

Federer najveći ikada a ima najsramotniji poraz u fimalima slemova svih vremena. Rafa mu 2008. u Parizu prepustio 3 gema. Ahajahaaaa.... Pa kako takav kralj, bog to sebi da dozvoli, takvu bruku??

pusa

pre 5 godina

Novak ima bolji procenat pobeda od Federera i Nadala na betonu, bolji procenat pobeda od Federera na sljaci, i bolji procenat pobeda od Nadala na travi. Toliko o tome ko je kralj.

pusa

pre 6 godina

Molim vas ispostujte GS to je duplo vece od Mastersa a zavrsni turnir je nivo Mastersa. Dakle 20> 16 >12 !!! Babe i zabe se sabiraju samo kod nas u Srbiji.
(Bg, 24. april 2018 10:41)

Ispoštuj ti činjenicu da ove “babe i žabe“ (po tebi) nije sabirao neko u Srbiji, već oficijelni ATP. Dakle pametnjakoviću, NE SABIRAJU SE SAMO KOD NAS U SRBIJI.
Mada nešto mi govori da ti i nisi iz Srbije. Džabe ti ovo @Bg, providna maska.

he he hi hi

pre 5 godina

Najjače je da i posle više od 10 godina nekim likovima ovde Novak još uvek zagorčava život, čini ih frustriranim, nabija im komplekse. Evo pao je, ništa ne osvaja, ali ni to im ne pomaže he, he! Hejtersko društvance, poruka za vas - šta god vi pisali, koliko god se trudili, neće se izbrisati Srbinovih 12 slemova, 30 mastersa, 47 big title, 230 no1 nedelja, i mesto među istorijskim velikanima tenisa. Što pre to shvatite, možda vam i život bude lepši. Ovako se samo patite.

pusica

pre 5 godina

Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:36)

Ma nije, samo izađe u džemperčetu ha ha ha.... uplašio se čišćenja od Novaka lol.

Najduži niz slem pobeda u istoriji ima Novak - 27 pobeda za redom. Nisi skapirao pitanje susjed, nisi kapacitet za to.
Džabe Federeru 10 uzastopnih slem finala, kada je Novak to neutralisao sa 4 uzastopne slem titule. I džabe ti susjed Federer, on nije vaš, kitiš se tuđim perjem. To vam je navika, u nedostatku vaših šampiona.

burke

pre 6 godina

Kakva prevara o velikoj četvorki, taj četvrti (ne želim mu ni ime reći jer to nije ni zaslužio) ne stane u istu rečenicu sa Fedexom, Rafom i Novakom.

b

pre 6 godina

Novakov tenis je minimum talenta uz ogromnu količinu znoja, predanosti, discipline i vrlo napornog treniranja. On je izvukao 100% iz minimalne količine onog šta mu je Bog dao, tako da su njegovi uspesi stvarno fenomenalni. Nema majstorluk, genijalnost ni eleganciju kao Federer, a ipak je osvojio samo 8 gs manje, neverovatno!
(Danko, 24. april 2018 10:18
Minimum talenta ejjjjj? Pa ovo se ne viđa ni na stranim sajtovima koji su mnogo više naklnonjeni Federeru nego Đokoviću
Blato u kome se valjamo se ne može rečima opisati.
Za šta ste vi talentovani , nameće se pitanje?

bivši "rođeni" beograđanin

pre 5 godina

Novakovi navijači trebalo bi da znaju da će njihov ljubimac ostati zapamćen kao teniser koji je sa dosadanim stilom igre u kojoj se malo toga lijepog vidjelo osvajao vrhunske rezultate,ali koji će se poštovati iako mu je igra bila neatraktivna.
(činjenica, 24. april 2018 10:39)

Koliko zlobe, ali ok ako tako lečite komplekse ur redu. Evo daću tu još malo materijala: Finale kupa šampiona između Crvene Zvezde i Olimpika je jedno od fudbalski najdosadnijih, ali je Zvezda upisana zlatnim slovima u istoriju evrooskog, a posle i svetskog fudbala. A sto se tice Novaka, ja, ga zamisljam kako pliva kroz svoje stotine miliona dolara mrmljajući sebi u brk: baš mi krivo sto sam vas zaradio dosadnim tenisom. Usput, nemaš pojma o tenisu, rođa rafa, Nole, warvinka, marej i ekipa su igrali najlepsi i najuzbudljiviji tenis ikada.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

pusa

pre 5 godina

Pusa 
Ako su u pitanju 3 razlicite podloge uspeli su i Federer i Nadal. Osvajali su 3 razlicita GS po godini. Tako da ima onih koji su to uspeli. A opet sva trojica imaju sva 4 GS, u nizu, bez niza, kako hoces, imaju.
(hmmmm, 24. april 2018 13:35)

Pa tebe stvarno toliko boli stvarnost da ne možeš da priznaš da Federer i Nadal nikada nisu osvojili sva 4 slema za redom? Teško ti je i da shvatiš da niko nikada u istoriji nije vezao sve slemove na tri različite podloge, samo Novak. Susjed, možeš ti zabijati glavu u pesak kao noj do sutra, pa misliti da ako ti nešto ne vidiš, to i ne postoji, ali realnost je realnost, ma kako ti bolna bolna.

pusa

pre 5 godina

Jedan je kralj tenisa i to je Roger Federer pa 2 mjesta prazna pa ostali neka se poredaju, kakav Nadal, kakav Đoković...
(žule, 24. april 2018 14:51)

Pa to je najveće zezanje! Što je tog jedinog kralja tenisa pa 2 mesta prazno, Srbin drao 24 puta, više nego on njega. Dobar vam je taj kralj ha ha... a odigrali su skoro 50 mečeva (drugo rivalstvo ikada) a ne 3, 4. Skor u finalima ukupno u karijeri 12:6, sramotno za tog “kralja“ pa 2 mesta prazno, skor na slemovima, skor u finalima slemova, sramotan, duplo bolji Nole. Dobar vam kralj he he... a i nije vaš, dičite se vi vašim Ćorićima, Čilićima, nemojte se kititi tuđim perjem.

hm

pre 5 godina

Samo najveci se pamte i to je to. Koliko je samo kroz istoriju proslo tenisera koji nisu iskoristili svoj puni potencijal. A sada mi mozemo tu pricati o trojkama, cetvorakama... Jedan je Federer. Nadala ce da pamte po sljaci, a Noletu sto ostane.

marko

pre 5 godina

on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:36)

Јел смеш да се закунеш у џемперић свој?

Pjesnik

pre 6 godina

Veli'ka je ovo trka majstora tri,
ko ce na kraju puta pobediti?

Ako No13 krst vrati i meso u tanjir,
sve ce ih pobediti jer to mu je manir.

dr. Roddick

pre 5 godina

@Itd, imalo bi još da se pripoveda

"Da je broj titula merilo kojom merimo majstorstvo u nekom sportu, nije."

HHAHAHAHAHAHAHAHA

"Najpre % pobeda protiv top 10."

Tadasnji top 10 je bio najstariji top 10 u istoriji tenisa sa prosekom preko 30-31 god. Dok je nolo u tih top 10 bio najmladji odmah iza Nishikorija.

"Potom, 16.950 poena je ne samo po tome da je to tako velika cifra, već po tome da su iza njega bile obe legende (RF i RN) koji su zbirno imali manje od tih 16.950"

Pa Federer ima isto GS titula koliko nole i njegov bivsi trener Agasi zajedno! Sta bi ti voleo vise da imas? Vise poena ili titula? LOL
Inace se pre 10-15god dobijalo manje poena za turnire i titule.

"Novak 11 od 12 GS titula nije osvojio protiv Bagdathisa, Philippoussisa, Gonzaleza, Čilića, Roddicka i ostale boranije".

Ako je to boranija zasto nolo nije osvajao GS titula protiv njih kao sto je to radio Nadal? LOL
Inace nole je 5 od 12 GS titula osvojio protiv boranije Andy Murray-a.

"Novak je jedini igrac u istoriji teniske igre koji je istovremeno imao sva 4 GS naslova "

Na pocetku si napisao da broj titula nije merilo, a sada jeste? LOL
Rod Laver.

sasa jokic

pre 5 godina

Za sve ove sto pricaju da Nole igra dosadan tenis, pogledajte finale USO 2011, i uzivajte u raznovrsnosti besprekorne teniske igre. Videcete sve udarce koje ova igra pruza, izvedene na vrhunski nacin. Pa sva ta finala sa Rafom, dok je Rodzer statirao.....Miami, Rim, Madrid....wow, lepota najveca, uzivancija.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

hihi

pre 5 godina

A koliko se puta Novak uplašio i predao meč, koliko puta Federer? Mislim da je Novakovim navijačima bolje ne spominjat taj džemperak, iako se to ne vodi kao predaja jer nije počeo meč, ali i da jeste_ jedina je, dok se Nole ipak puno više puta "uplašio"...
(Tanja, 24. april 2018 14:21)

Aha, puno se puta uplašio da ima pozitivan skor s njim he he.

pusa

pre 5 godina

Ako pocnemo sta ko ima nece ti biti dobro, jos vise ces se razestiti, moze ti tlak skociti.
(hmmmm, 24. april 2018 18:31)

Skače vama “tlak“ (hi hi) što vi nemate, nikada niste, i nikada nećete imati takvu tenisku legendu istorijskog formata kao mi. E to tebe žesti, jede te. Zato i dolazite ovde i navijate za Federera/Nadala misleći da će vam se tlak spustiti. Ali neće, jer Federer i Nadal nemaju ništa s vama. Vaši su Čorići i Ćiliči, drž se ti njih, pusti ti Novaka, Rafu i Federera, veze s vama nemaju, nije vaša zastava pored njihovih imena.

)

pre 6 godina

Zanimljivo, Olimpijske igre nisu “big title” ali je zato marketinska glupost zvana zavrsni masters velika titula. Sta reci...
(moralni_gmizavac, 24. april 2018 10:00)

Ništa tu nije “zanimljivo“. Kao što ni u fudbalu olimpijske igre nisu “big title“, nisu ni u tenisu. Ta dva sporta imaju svoje velike događaje, olimpijada im to nije i nikada neće biti. U istoriju fudbala ulaze osvajači Mundijala i Lige šampiona, u tenisu osvajači slemova, u boksu profi šampioni teške kategorije itd itd.

zex

pre 6 godina

Na stranici ATP Word Tour imate na hiljade komentra ali nema bolesnih komentara.Mnogi pisu o Novku koji je rame uz rame Federeru i Nadalu.Samo nasi strucnjaci predvidjaji kraj karijere Novaku ali zati velika vecina zna da ce ce Novak biti onaj stari.

samo istina samo činjenice

pre 5 godina

(istina i samo istina, 24. april 2018 12:36)

Vi susjedi nikako da shvatite da mi dobro znamo da Novakovih 4 slema za redom nisu u istoj sezoni. Spinuješ školski. I nikako da shvatite DA JE NOVAK JEDINI U ISTORIJI KOJI JE OSVOJIO SVA 4 SLEMA ZAREDOM NA TRI RAZLIČITE PODLOGE. To Lejver nema, jer se u njegovo vreme igralo na slemovima samo na travi (AO, W, USO) i šlaci (RG), hard nije postojao. Slabo vi poznajete tenis kada to ne znate.
Mnogi vas nešto boli Novak, Srbin sa sva 4 slema u isto vrene. Sorry, Federer i Nadal to nemaju.

Danko

pre 5 godina

sasa jokić, svesti račune je lako, prebrojiš gs, titule ukupno, vreme na broju jedan i dobiješ odgovor. Ako neki igrač tu zaostaje za drugim, e onda se povlače argumenti o stilu, eleganciji, harizmi, i po tome su Sampras i Lejver ispred Novaka iako je Nole trofejniji. Ali kad poredimo Novaka i Federera , pa tek u toj kategoriji je Novak dalje od Federera nego po trofejima! Poluvoleje sa osnovne linije, dropšotove na servis od 220 ma sat, fatastične voleje koje vidimo u jednom meču RF ne možemo videti ni u 10 Novakovih mečeva, on samo prebacuje loptu i čeka grešku, tu nema talenta, to je kondicija, izdržljivost, a znamo kako se to stiče...

_

pre 5 godina

(Saša, 24. april 2018 12:55)

Susjed, gubio je Federer od Delpa koji nikada broj 1 neće biti, nije ni broj 2 bio, a Vavrinka jeste. I koja je to Rodik enigma bio za Novaka, kada ga je Nole tukao kao klinac od dvajs godina a ovaj bio no3 i u top godinama? Tukao u Montrealu 2007. njega u 1/4 finalu, Rafu u 1/2 finalu, i Federera u finalu. Baš mu je Rodik bio enigma kada mu ni Federer ni Nadal to nisu bili jer ih pobeđivao već kao klinac.

pusa

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 15:12)
Šta tebi nije jasno? Federer i Nadal nemaju sva 4 slema za redom. Novak ima. Tačka.
Niko u istoriji nema sva 4 slema ZA REDOM na tri različite podloge. Novak ima, jedini u istoriji. Tačka. Jel treba da ti crtam? Sada ti tupi kako Fedrer i Nadal imaju ovo ono, ali da ovo potvrdiš, to je veeelika bol he he.

kakoložimkomšijehehe

pre 5 godina

(pitanjce, 24. april 2018 17:03)
Ono tebe baš boli što “kralj“ Federer nema i nikada neće imati 4 uzastopna slema, što Srbin ima he he. I to na tri različite podloge, JEDINI U ISTORIJI he he! Izem ti takvog kralja kad to nije uspeo.
Ajde batrgaj se sa prevrtanjem statistike i dalje hi hi.

nekoizdrugemase

pre 6 godina

Kakva 3 doktora ovog sporta. U istoj eri, nerealno za tenis. Proci ce dosta vremena dok se ne pojavi nesto slično. Svaka čast njima.

istina i samo istina

pre 5 godina

Ovi Novakovi navijači nikako da shvate da Novak nije osvojio sva 4 GS u jednoj sezoni.To je jedino pošlo za rukom Rodu Lejveru koji je u dvije sezone osvojio sva 4GS ,odnosno ukupno njih 8i on za sada ostaje jedini u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.Možda ovo stalno paonavljaju,nadajući se vjerovatno da će tako druge uvjeriti u ono što nije istina.

mlekadzija

pre 5 godina

Vreme za proglasavanje najboljeg igraca ce doci tek kad sva trojca prestanu sa igranjem...Rafa ako nastavi ovako moze da prestigne Federera (koji je 5 godina stariji od njega). A za sve one koji insistiraju na broju GS kao jedniom merilu uspesnosti pitanje. Kako to da najbolji po njihovom misljenju NIKAD nije uspeo da veze sva 4 GS? A o osvajanju i svih mastersa drugom prilikom.,..

pusa

pre 5 godina

(istina i samo istina, 24. april 2018 12:36)

Ne razumem ovaj komentar. Niko ovde ne govori da je Novak osvojio sva 4 slema u istoj sezoni. S kim se ti prijatelju svađaš? Pobrkao si lončiće. Novak je osvojio sva 4 slema za redom na tri različite podloge, i jedini je u istoriji kome je to uspelo. Valjda te boli što Federer i Rafa to nisu i nikada neće uspeti.

Nije tacno-Postoje i druge velike titule!!!

pre 5 godina

Rafa ima tih 47 ali i jedne Olimpijske Igre u singlu (uzgred receno i jednu u dublu!) + 4 Dejvis Kupa!!! Sve kad se sabere 52 VELIKE TITULE!!! Fed 53 vec (s)pomenute + 1 Dejvis Kup!! Nolo 47 + 1 Dejvis Kup!! Dakle, ako hocemo POSTENO, evo prave tabele uspesnosti: Fed 54, Rafa 52 i Nolo 48!!! Samo da se zna (ISTINA)!!!!

pusa

pre 5 godina

Evo za ove “spore“ u glavi, sa eng wikipedie:
...Following his victory at the 2016 French Open, Djokovic became the third man to hold all four major titles at once, the first since Rod Laver in 1969, and the first ever to do so on three different surfaces.

I još jednom:

...and the first ever to do so on three different surfaces.

Sorry, znam da vas boli...

david

pre 5 godina

Kad vidis ovo bude ti jos tuznije sto je Novak stao pre 2 godine...
(vale, 24. april 2018 09:28)

I Nadal je stao i vratio se; vratice se i Novak

...

pre 5 godina

(Danko, 24. april 2018 13:11)
Ti Samprasa nisi ni gledao. O kakvoj njegovoj eleganciji i harizmi pričaš? Servis volej igrač čiji su poeni trajali u proseku 2, 3 udarca. Svaki drugi servis as, ili servis viner. A o harizmi je tek smešno pričati. Po novinarima proglašen za najdosadnijeg tenisera ikada van terena.

b

pre 5 godina

@$ nije tačan odgovor, Federerov niz je duži, 20 titula! Tu je još niz od 10 uzastopnoh finala, pa najviše pobeda u mečevima na slemovima ukupno, najviše vremena na broju 1, najduže u top 3, i.a još puno toga. Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!
(Saša, 24. april 2018 13:
Interesantno da je baš Novaku predao meč na Završnom Mastersu sezone 2014 (prva predaja u finalimla Završnih turnira sezone u 45 godina dugoj istoriji tog turnira).
Federerov niz od 20 titula nije duži, samo je veći broj titula , naprosto iz 72 GS osvojio 20 (nema potrebe za ovako patetičnim komentarom) niti vikanjem upotrebom velikih slovima. Osnove bontona internet komunikacije-ne pisati velikim slovima. I bez velikuh slova se po komentaru zaključuje koliko je komentator lično isfrustriran. Detalje naravno samo on zna

...

pre 5 godina

@b 
Decko, predaja u tenisu je samo kada pocne mec. Osnovne stvari ne znas.
(Pirot, 24. april 2018 14:20)

A šta je kad se ne počne? Pobeda? Nerešeno? Elementarna nepogoda? Ispadaš smešan. Kako ćeš nekome reči ako te pita za rezultat nekog meča kada jedan teniser je predao meč a nije se pojavio?

hihi

pre 5 godina

(Pirot, 24. april 2018 14:49)
Susjedić, slabo pratiš tenis. Najgori skor u finalima slemova ima lično B. Borg na USO, 4 poraza, 0 pobeda. Zatim sledi Federer na Garosu, 4 poraza, 1 pobeda. Mareja na AO da ne spominjem, 0 pobeda. Pa Lendl na Vimbldonu, 3 poraza, 0 pobeda Ćao, doviđenja. Izmišljaj tamo kod vas lol.

tennisman

pre 6 godina

Rafa je bio u pravu kad je rekao da bi zavrsni masters trebalo nekad da se igra i na sljaci ili travi jer igraci obezbedjuju zavrsni masters na svim podlogama, realmo bi trebalo da se svake godine menja

b

pre 5 godina

Čekajte malo,Nadal je još lani stigao Novaka po broju osvojenih masters titula,a neki dan ga je prestigao.
(shvatite, 24. april 2018 10:43
Shvatite Vi koji su tačno ATP kriterijumi u ovoj vesti , ali treba nešto i znati pre nego što se dohvati tastatura. Svakako ne samo mastersi i GS , već i broj nedelja na No1, završni Masters sezone.

Saša

pre 5 godina

@$ nije tačan odgovor, Federerov niz je duži, 20 titula! Tu je još niz od 10 uzastopnoh finala, pa najviše pobeda u mečevima na slemovima ukupno, najviše vremena na broju 1, najduže u top 3, i.a još puno toga. Jedino nikad neće oborit rekord u broju predaja, on NIKAD u karijeri nije predao meč!

Saša

pre 5 godina

Federer je toliko bolji od ostalih da mu je svejedno koji je renking njegovog protivnika, on je veliku većinu svojih finala pobedio. Jeste pobedio Hjuita, Rodika, oni su bili broj jrdan na listi, ali nije gubio od jednog Wawrinke koji nikad neće bit broj 1, a Novak i Rafa su gubili... A tek Rodik je bio nerešiv za Novaka.. Rodik koji je sam izjavio da mu je RF uništio karijeru.

:)

pre 5 godina

Pisali ovde ljudi ovo, ono, šta god, Novakovo mesto u istoriji se dobro zna. Federer i Nadal to čak najbolje znaju. E sad, što to nekoga boli, to je njegov problem. Uživam u komentarima ljudi koji bez blama pokazuju da ih to boli, i volim što imaju problem.

Eto

pre 5 godina

Stigao ga Nadal i u toj kategoriji. A kako su se samo nolobotovi radovali sto Nolo ima vise “velikih” titula. Uskoro i tu postaje tek treci u svojoj eri. Realno, potpuno nevazna kategorija u smislu istorije tenisa, posto mastersi dugo 1000 nisu ni postojali, a Nolo je jedini koji je sve titule osvojio igrajuci u 2 seta, dok su ostali osvajali na 3 dobijena pa njihove titule imaju vecu vrednost.

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Sto se zestis? Ko pominje Lejvera? Kad vec pominjes, smatras li da je on kriv sto se stvari menjaju? Mislim, da li je on kriv sto ljudi u Srbiji ne priznaju njegova vezana 4 GS u kalendarskoj godini, zbog podloge? Ok, Novak ima i sta sa tim? Na koji nacin to utice na poredak ostalih stvari? Federer jedini ima 20 GS, preko 300 nedelja na prvom mestu, 7 W, 5 USO... Rafa jedini 16 GS, 10 RG 11 MC, 49 titula na sljaci 31 Masters... Ako pocnemo sta ko ima nece ti biti dobro, jos vise ces se razestiti, moze ti tlak skociti.

mairondrake

pre 5 godina

Moe,

mislim da nisi u pravu...Svi znaju da je Novak veliki I sada. Ali postoje igraci koji su do kraja iskoristili potencijal I recimo oni koji to nisu. Novak spada u ovu drugu grupu, I kada se penzionise,uvek ce biti prisutan osecaj da.je mogao vise...

Recimo kada pogledas Federera, Ronalda, Vidica...znas da su oni iskoristili do kraja sve. Novak nije. To je istina. Nedorecen je. Mada je ovo sjajno, mogao.je mnogo vise.

Tanja

pre 5 godina

A koliko se puta Novak uplašio i predao meč, koliko puta Federer? Mislim da je Novakovim navijačima bolje ne spominjat taj džemperak, iako se to ne vodi kao predaja jer nije počeo meč, ali i da jeste_ jedina je, dok se Nole ipak puno više puta "uplašio"...

vlasnikkonjaizbeca

pre 5 godina

(Pirot, 24. april 2018 14:49) 

Ne ide ti matematika, slab su bio đak. Novakov skor od 5 poraza i 2 pobede na usopenu, je bolji skor od Borgovih 4-0. Bolji je i od Federerovog na Rolan Garosu, 4-1. Malo si se pogubio. Hoće to kada drmaju frustracije.

pusa

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 17:42)
Ako po tebi nije ista podloga (hard) na AO i USO, ok onda Novak jedini u istoriji ima 4 uzastopna slema na 4 različite podloge. E to tek Federer nema hihi...

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Ako su u pitanju 3 razlicite podloge uspeli su i Federer i Nadal. Osvajali su 3 razlicita GS po godini. Tako da ima onih koji su to uspeli. A opet sva trojica imaju sva 4 GS, u nizu, bez niza, kako hoces, imaju.

Pirot

pre 5 godina

@pusa
Novak na betonu ima najgori skor u istoriji nekog GS. 5 poraza u finalima US Opena je nedostizan rekord i bruka za sva vremena. Na svojoj najboljoj podlozi ima najgori skor u finalima ikada. Uz to, samo 2 titule na us openu, na nivou Marija i jedva bolji od Vavrinke koji je takodje bolji od njega u finalima gs, vodi 2-0!
Izgubiti od Safina pred penzijom, sa stomakom i pod gasom je ponizenje za sva vremena. I to onako ubedljivo.

Tanja

pre 5 godina

Negativan skor protiv Taro Danijela, Karlovića, Rodika, Dafina , Kirgiosa nije baš za pohvalit se iako su neki od njih dobri teniseri i ne verujem da to Novaku teško pada. Ali izbegavanjem Federera zadnje fve godine uspeo je sačuvat 23:22, ali 8 slemova više sigurno ima veću vrednost. Mislim da bi Danijel menjao svoj pozitivan skor protiv Novaka za 8 slemova...

pitanjce

pre 5 godina

@samo istina ,samo činjenice ,šta misliš da li je veći uspjeh kad u jednoj sezoni osvojiš tri GS i to još u dvije sezone ponoviš ,ili u dvije sezone osvojiš po dva GS u velikim vremenskim razmacima?

Danijel

pre 5 godina

mislim je nadal je osvojio 80% na sljaku... bez sljake ne moze da se poredi sa novakom i rogerom.

Ali i sljaka je tenis.. i on je kralj sljake zaista!!!!

Danko

pre 5 godina

Tačkice, ne sećaš se ti Samprasa, zamenio si ga sa Lendlom, verovatno. Do pojave velikog Rodžera važio je za GOAT. A kad već spominješ dosadu, pa valjda je jasno ko je teniser kojem je Dosada drugo ime, šta o tome kažu novinari i teniski stručnjaci?

Mala analiza.

pre 5 godina

Rodžer je igrica ovog sporta nekako logično da ostane nedostižan jer on neće odustat pogotovo od GS kojim će jurit odnosno najviše fokusirat na beton i travu najviše (jer na šljaci neće više zamarat) sa načinom plana kako sve sprovodi u svojim godinama realno da će bit tako.

Nadal će ostat upamćen kao najbolji šljakaš u istoriji ovog sporta i koji će uzet sigurno dva do tri RG par još mastersa na šljaci dok na travi vrlo nemoguće za beton još moguće.

Novak je već medju pet najboljih već sad u ovom sportu al'smatram da se može vratit jedino ukoliko se dovede u red pre svega mentalno pa onda fizički. Može da uzme još 3 GS i nekoliko mastersa na betonu dok na travi i šljaci biće moguće neupotpunosti al'realnije da na betonu više pokupi jer tu je najviše osvojio turnira dosad u karijeri..

Pirot

pre 5 godina

Najgori skor na us openu ima Djokovic, 5 poraza od 3 razlicita protivnika. Najgori ubedljivo. I cak najgori na betonu, posto se u Borgovo vreme igralo na sljaci.Pored toga, Djokovic je jedini od uspesnijih koji na 2 od 4 gs ima negativan skor u finalima. 2-5 na uso i 1-3 na rg.Ukupno 3-8! On je covek koji na svojoj omiljenoj podlozi ima najgori skor ikada, 5 poraza u finalu US opena. Borg na svojim omiljenim podlogama ima odlican skor. Federer, Nadal, Sampras itd. takodje.

aman

pre 5 godina

(hmmmm, 24. april 2018 17:42)
Koliko puta čovek treba da ti napiše da Novak jedini u istoriji ima 4 uzastopna slema na 3 različite podloge? Pa zar ti ne umeš da čitaš? Lejverova 4 uzastopna slema su samo na travi i šljaci, beton tada nije postojao. Jel sad malo jasnije, ili ste baš toliko ograničeni?

lleonid

pre 6 godina

To jeste veliko dostignuce ali iz nekog razloga teniska javnost broji samo broj osvojenih gren slemova. Sumnjam da je recimo ovakav naslov na vrhu sportskih rubrika sa istaknutim REKORDOM (sto je mnogo bitno) mogao da se vidi po svetskoj stampi i portalima. Nazalost.
(Rajko007, 24. april 2018 09:20)

Ниси у праву.Погледај слику,не броје се само ГС.А ево ти извор:
http://www.atpworldtour.com/en/news/nadal-big-titles-april-2018

batigol

pre 6 godina

Stvarno je uzivanje gledati eru ove trojice, sa povremenim bljeskovima kakve su imali Murray, Stan i Del Potro koji su takodje klasa. Jednostavno, u medjusobnom klanju su osvojili toliko toga i pruzili nam toliko neverovatnih partija.

Meni kao navijacu nedostaje jos tih epic duela, utisak je da jos ima vremena za tako nesto, Federer i Rafa su i dalje na visokom nivou, Djokovic moze da se vrati ako to bude istinski zeleo i uz oporavke od povreda to mogu i Murray i Wawrinka. Ako sve bude kako treba, mogli bi imati fantasticnu drugu polovinu sezone.

xxx

pre 5 godina

To samo govori u kakvoj teniskoj eri zivimimo!!! Mi smo srecnici sto smo prisustvovali najvecem rivalstvu u istoriji tenisa ako ne i sporta (Federer,Djokovic i Nadal). Svaka cast Mareju ali moje licno misljenje da je oduvek postojala samo VELIKA TROJKA.

Tanja

pre 5 godina

@realno, ako si puuuno talentovan, ne moraš svoje telo terati do krajnjih granica i tako uništavat kukove, kolena, laktove! I onda igraš vrhunski tenis, osvajaš slemove, a bliže ti pedeseta nego dvadeseta...

Saša

pre 5 godina

@Hoćeš da kažeš da su Federer, Nadal, Novak, Sampras gubili i pobeđivali različite igrače, ali kad podvučemo crtu dobijemo 20, 16, 14, 12... i zaključak je jasan! Tu se slažemo. Još jedan "loš" teniser je par meseci pred penziju sa pivskim stomačićem pocepao Novaka na Gren Slemu, zove se Marat Safin, ali ti ćeš reći da je Nole bio klinac iako je tad bio drugi ili treći na svetu, ne sećam se... Nijs lako bilo koga pobedit u finalu slema, Federer je Najveći i zato što je to najmanje puta dozvolio. Desio se Delpotro, jednom, ali nije se desio Bagdatis, Rodok, Hjuit...

Pirot

pre 5 godina

@...
Ponavljam, predaja meca je odustajanje od meca koji je vec poceo. I samo to se racuna i broji kao predaja. To su osnovne stvari. Nauci osnove pa onda pisi komentare. Djokovic ima najvise predaja, Federer nema nijednu.

Saša

pre 5 godina

pusa,

izgubio je na rg od melzera ppsle 2:0, vi su gubili, ali kad sabereš i oduzmeš, neko ima 20/97/308, a nekom su ti brojevi manji i plasirani su iza Najvećeg na GOAT listi. Uskoro će svi biti iza i na ATP listi, a čoveku sloro 40!

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Какве тениске и уопште спортске величине. Тешко да ће их ико достићи у наредних 10 и више година а и ко зна кад ће се појавити слични њима. Сваки од њих је обиљежио неки период, сваки је доминирао а још играју, још није крај ни за једног. ВЕЛИКИ РЕСПЕКТ СВЕ ТРОЈИЦИ! 👏👏👏

hmmmm

pre 5 godina

Pusa
Nigde ne pise da su Federer i Nadal osvojili sva 4, samo pise da i oni imaju na razlicitim podlogama. Pise lepo da Novak nije jedini koji ima sva 4 GS na razlicitim podlogama. Ako ne razumes tvoj problem. Ti si napisao da je Novak jedini koji ima, ja ti samo kazem da nije, imaju i njih dvojica. Imaju po 3 GS u istoj kalendarskoj godini, na razlicitim podlogama. Eto, samo to... Nema tu sta da boli, posto je to jedino ostalo uz H2H... Ako ova dvojica i to osvoje sta ce onda ostati, o cemu ces pisati?

joj

pre 5 godina

Kad smo kod ispucanih BK i to je razlog sto nije kralj, sta da radimo sa tim sto Novak ima toliko smec lopti ispucanih u aut? Sto mu je igra na mrezi veoma losa? FH nije bas razoran? Federer je popravio udarac koji mu je bio slaba tacka, mada je i takav osvajao, Novak je i dalje na istom.

sakupljac minusa

pre 5 godina

mislim je nadal je osvojio 80% na sljaku... bez sljake ne moze da se poredi sa novakom i rogerom. 

Ali i sljaka je tenis.. i on je kralj sljake zaista!!!!
(Danijel, 24. april 2018 12:44)
Malo li je 6 GS van sljake? to je polovina od necijih GS-ova ukupno. Bolje gledaj kolko ova druga dvojica imaju turnira na sljaci. imaš samo 3 vrste podloge. Kad potencirate na Rafine turnire i kolko ih je na sljaci, ispada kao da se tenis igra i na vodi i na vazduhu i u svemiru....

hmmmm

pre 5 godina

Federer 2004. 2006. 2007.
Da, da, tebi su AO i USO ista podloga, pa ti to racunas kao jedan. Sve u svemu imas sada o cemu da pises i cega da se drzis, 4 GS i H2H, iskljucivo kad Novak vodi, ako gubi, onda se ne racuna.
Ovaj sto se predstavlja kao PUSA ne ume da cita. Nauci da citas, pa se onda javi. Nauci da napises stvari pravilno, a ne da tvrdis kako Novak jedini ima GS na razlicitim podlogama, sto nije tacno. Federer ima od 2009.

hajde!

pre 5 godina

dott@
"Ko mu me veruje, taj je izdajica"?!?
Auuuu sta si ti pomesao u glavi! To je samo sport, zabava pobogu! Hajde ti lepo neku knjigu u sake, ili izadji i prosetaj po ovom divnom danu, u svakom slucaju, zivi svoj zivot.

Tereza

pre 5 godina

Za sve ove sto pricaju da Nole igra dosadan tenis, pogledajte finale USO 2011, i uzivajte u raznovrsnosti besprekorne teniske igre. Videcete sve udarce koje ova igra pruza, izvedene na vrhunski nacin. Pa sva ta finala sa Rafom, dok je Rodzer statirao.....Miami, Rim, Madrid....wow, lepota najveca, uzivancija.
(sasa jokic, 24. april 2018 12:18)
Dok je Roger statirao . Nisi mogao izdržati :-)

koja

pre 5 godina

pitanjce, 24. april 2018 17:03)
Ono tebe baš boli što “kralj“ Federer nema i nikada neće imati 4 uzastopna slema, što Srbin ima he he. I to na tri različite podloge, JEDINI U ISTORIJI he he! Izem ti takvog kralja kad to nije uspeo.
Ajde batrgaj se sa prevrtanjem statistike i dalje hi hi.
(kakoložimkomšijehehe, 24. april 2018 17:24)

Boli li tebe što Srbin propade ko žeton i po tome će biti upamćen dok Federer hara i oprostiće se kao najveći ikad!