Sreda, 18.04.2018.

13:00

Uporni Đoković desetom meč loptom slomio Ćorića!

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Monte Karlu pošto je u dva seta porazio Bornu Ćorića – 7:6 (2), 7:5.

Izvor:

Uporni Ðokoviæ desetom meè loptom slomio Æoriæa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

203 Komentari

Sortiraj po:

beograd_moskva_92

pre 6 godina

Cim je Vajda tu, Nole je ok. Treba ovde jos dosta da se radi, ali vidi se da nije izgubio zelju da igra kao sto su neki pisali. I dobro je sto su Srdjan i Dijana tu, takodje. Ocito je Nole shvatio neke stvari, one o kojima mi ovde "trubimo" 2 godine.

Masa i brzina

pre 6 godina

@Jovan, 18. april 2018 22:40

Mislio sam na zglobove na nogama. Morao sam da osakatim tekst da bi stao u 1500 karaktera. U stvari bolje da sam ga podelio, ovako je bas bez veze.
Da, tacno je da zgoljavi igraci vise zapinju, pa to utice na rucni zglob i tetivu koja ide odatle preko lakta do ramena. Opterecuju i ramena i ledja.
Nadalov reket je kao pracka, ali ostrali reketi daju vise spina sa jacim spanom. Isto ako je zica tanja daje vise spina.
Za Nadala sam rekao da ima idealno tenisko telo u smislu odnosa visine, misicne mase i tezine. U detinjstvu je trenirao i fudbal i vidi se da trci kao fudbaler na momente, ko da zabija krampone u travu. Cak se i cuje to tabananje.

drago

pre 6 godina

I jos nesto, obojica ce imati dobre sezone na zemlji.
Ako Nadal ne bude igrao na slijedecim turnirima moguce je i da se sretnu u nekom finalu.
Tu su jos samo Thiem i Zverev koji nisu u nekoj formi. Murray-ija, Federera i Wawrinke nema na turnirima, konkurencija nije velika, tako da je moguce.

Joško

pre 6 godina

Neka Novaka , on mi je jedan od dražih u tenisu .Žao mi je našeg Borne , ali jedna informacija za vas jedini koji ima pozitivan skor sa Novakom na touru je Ivo Karlović Noletova crna mačka pozdrav

Jovan

pre 6 godina

@Masa i brzina,

"Zbog manjeg deformisanja loptice je i manji spin, pa je kontroja slabija."

To za spin nije tacno. Impuls sile je integral od Fdt, odnosno to je proizvod sile i vremena tokom kojeg ta sila deluje. Kod slabijeg spana dolazi do veceg deformisanja zice i zbog toga je impuls sile veci, pa je i gubitak dolazne/odlazne brzine loptice manji. Spin nema veze sa deformacijom loptice vec samo sa deformacijom zice tj. impulsom sile. Sto je prvobitna deformacija zice veca to je povratna(elasticna) deformacija zice koja dodaje brzini loptici takodje veca. To naravno znaci da ce, zavisno od tipa udarca, biti i pocetna ugaona brzina loptice veca, odnosno RPM, odnosno spin. Ima tu dosta stvari koje uticu pored spana, kao sto su velicina glave reketa, raspored zica (sto su razredjenije, brzina i spin su veci) itd. ali generalno slabiji span znaci veca brzina i veci spin, a jaci span manja brzina tj. veca kontrola i manji spin.

"Zgoljavi igraci manje opterecuju zglobove"

Netacno. Zglobove stite ligamenti i misicna masa. Zgoljavi igraci u tenisu vise opterecuju rucne zglobove podrazumevajuci da koriste iste tezine reketa. Sto se tice trcanja ista prica, veci kvadriceps bolja zasticenost kolena. Jel' imao nekad nabudzeni Berdih problem s' kolenima? Nikad.
A o Nadala si se izgresio najvise..On ima urodjenu Kohlerovu bolest na stopalima sto utice i na kolena, pa mu ni Toni nije prognozirao karijeru duzu od 25e godine. Zbog toga je morao da prilagodjava kretanje.

branislav

pre 6 godina

Neka Novaka , on mi je jedan od dražih u tenisu .Žao mi je našeg Borne , ali jedna informacija za vas jedini koji ima pozitivan skor sa Novakom na touru je Ivo Karlović Noletova crna mačka pozdrav
(Joško, 18. april 2018 22:22) #
Nije bas tacno Ivo ima 2 1, a Nick Kyrgios je u 2017 ostvario cak dve pobede protiv Novaka i ima 2 0. Nick je imao srecu da ne igra sa Novakom 2014/15/16, ali eto naprosto je tako. Za sada bi se moglo reci zaista crna macka u jos crnjoj seriji Novakovoj od pocetka 2017
Inace postujemo Ivu, dobar teniser i covek.

petar

pre 6 godina

Čestitam Novaku na zasluženoj pobjedi.Njemu je trebao ovakav meč,te se nadam da je Novak konačno na pravom putu ka povratku u sam vrh svjetskog tenisa gdje mu je mjesto.S ovakvim forhandom Borna će i dalje pobjeđivati vrhunske igrače ali neće bit konzistentan,niti će ući u sami svjetski vrh!!S Marinovim forhandom bi već bio top 5.

Masa i brzina

pre 6 godina

1. Brzina loptice. Kod Udara reketa u lopticu dolazi do deformacije i loptice i zice. Gubitci ne loptici su veci pa je zbog toga brzina veca s slabijim spanom nego sa jacim, jer se loptica manje deformise a zica vise. Zbog manjeg deformisanja loptice je i manji spin, pa je kontroja slabija. Promena kolicine kretanja je jednaka impulsu sile, sto znaci da mora ili da se poveca brzina glave reketa ili masa koja stoji iza udarca. Ako se koristi zglob masa se svodi na masu reketa i u tom slucaju brzina je presudna. Ako je zglob neutralan (ukrucen) mnogo veca masa se stavlja iza udarca (ruka, rame, deo mase tela) pa ce loptica da poleti kao metak, ali samo za ravne udarce. Znaci masa ima razlicitu ulogu u zavisnosti od stila udaranja, reketa i spana.
2. Brzina igraca zavisi od odnosa misicne snage i mase igraca plus elasticnost. Ko misli da je bolje biti zgoljav neka se seti Ben Dzonsona i ostalih sprintera. Zgoljavi igraci manje opterecuju zglobove sto je dobro i mogu duze da izdrze sprontove tamo vamo. Igraci sa vise misicne mase su eksplozivniji, ali se vise trose (Npr Monfis)
Mnogi tvrde da Nadal ima savrseno tenisko telo, ali trci na los nacin (na tabanima) i to ga kosta povreda ali dodaje na brzini. Federer i Nole su najracionalniji prilikom trcanja, jer trce na prstima sto stedi zglobove i jeftinije menjaju pravac. Sto se tice odnosa mase tela, snage misica i energetske efikasnosti udaraca, Federer je verovatno tu najbolji. Nole udara najcistije

Jovan

pre 6 godina

(kartmen, 18. april 2018 17:32)

Ti si do price o idealnoj tezini tenisera dosao totalno pogresnim zakljuchcima. Prvo, laksem igracu nije lakse da ubrza! To je greska. Eksplozivan start zavisi od odnosa misicne mase (najvise nogu naravno) i mase celog tela, a ne samo od mase celog tela. Novaku koristi sto je laksi nego ranije ali mu je i misicna masa znatno opala, sto sve ukupno cini da ima sporije ubrzanje nego ranije.

Drugo, kad govorimo o brzini udaraca, bitne su tri stvari. Brzina reketa u trenutku kontakta, shpan tj. elasticnost zica i brzina loptice pre udarca. Kao sto vidis masa tenisera o kojoj si govorio je totalno nebitna, kao i masa reketa (bitna samo za stabilnost udarca). Sto je elasticnost zica veca, tj. kilaza spanovanja manja, brzina loptice ce biti veca, ali i udarac neprecizniji.

Tvoja konstatacija, da objekat vece mase generise vecu brzinu, je TOTALNO pogresna. Maksimalna brzina reketa, odredjene mase, pri udarcu, ne zavisi od mase tenisera, vec od odnosa misicne mase ruke, najvise ramenog pojasa (a i kvaliteta misicnih vlakana - imas na googlu "usain bolt muscle fibres"), duzine ruke (zakon poluge) i mase ruke. Naravno tu je bitna i rotacija i misici celog tela ali necemo komplikovati.

Tako da prica o idealnoj tezini tenisera nema veze s' tvojim razlozima, vec samo sa rasporedom i odnosom misicne mase i ukupne mase tela, kako bi igrac imao sto vece ubrzanje svih delova tela.

Milan

pre 6 godina

Novak fizicki deluje bolje nego u Americi ali mora i moze jos da popravi taj deo. Mentalno je puno stabilniji jer veliki je plus za igraca da ima pored sebe nekog od poverenja, a Vajda to jeste, samim tim i Novak rasterecenije igra. Veliki broj mec lopti je negde i normalan jer poznat je tzv. "Strah od pobede" , a Novaku su sada pobede veoma bitne pa ce i lakse zavrsavati meceve u buducnosti. Sve u svemu, napredak u svim segmentima sa tendencijom da bude samo bolje. Cak i eventualni porazi ce biti deo napretka i dizanja forme. Srecno u nastavku turnira i sezone.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ ћутање је злато - Ћутање је злато онда када се нема шта паметно рећи, и зато је боље да си ћутао. 👎👎👎

profesor

pre 6 godina

Njutn je pravio samo aproksimacije, Anjštajna vi treba da razmotrite. A kako je sve relativno tako i Djokovićeva kriza. Idemooo!

King town

pre 6 godina

Ma ljudi moji, nemojte vredjati Marijana Vajdu da je slaninar.
Nema smisla.Vidi se da je dobar lik.
Malo fair playa u komentarima.
On stvarno ume da motiviše Novaka.
Jedan od najboljih trenera danas.

ćutanje je zlato, dijamant je držati se toga

pre 6 godina

Ne zanimaju me ovi megatrend turniri....
Kad bude počeo da igra kao nekada onda ću ga pratiti.
Šta je ovo? Zapelo majstorima da plati gajbe piva dok mu grade vikendicu?
Čovek koji je drao sve redom, a sad igra deset puta lošije?!
Samo žvaka za medije i domaće navijače.
Kako kaže Bane Petrović, naš dobri pesnik;

Kada gori čovek
Ceo svet se
Greje -
Kad izgori
Čovek
Tad
Pepeo sve je.

On može da razvali sve u naredne 3, 4 godine, samo ako On to želi.
Dok ne vidim tu Vatru u njemu ne zanima me ni 1 %.

drago

pre 6 godina

Sjajan mec....kao da gledas 2 Djokovica.
Steta sto je tolika razlika u godinama, puno bi se cesce suceljavali
Coric se za razliku od Cilica ne boji i vraca se u meceve, s tim da malo grijesi i ima dobru glavu. Postici ce vise od njega.

Ivan

pre 6 godina

Očigledno je da se Nole lagano ali sigurno vraća u svoju staru formu. Primetno je mnogo veće zalaganje na Mastersu u Monte Karlu i ono donosi rezultate naravno, danas je pobeđen Hrvat Borna Ćorić kome je ova tekuća sezona najbolja u dosadašnjem delu karijere i time je Nole jasno stavio do znanja svima na ATP Turu i ostalim zaljubljenicima u tenis da je krenuo da se vraća u formu.

Inače Borna Ćorić je odigrao sjajno danas zaista, činio je sve što je mogao da zaustavi Noleta i vraćao se nekoliko puta iz nemogućih situacija opet u meč, spasio silne meč lopte, 9 meč lopti, što odavno nije viđeno na nekom meču, dao sve od sebe, ali ni to nije bilo dovoljno danas da se pobedi Nole koji je bio vidno motivisan i spreman za borbu danas.

Naravno mnogo Noletu znači i prisustvo Marijana Vajde u njegovom boksu, to je više nego očigledno, kada je Marijan Vajda tu igra Noleta je daleko sigurnija i mirnija, pravi potez je načinio kada ga je opet pozvao u svoje redove, nadam se da će produžiti saradnju sa njim i na turnirima koji tek slede.

Sutra protiv Tima biće još teže, poznato je da je Dominik sjajan na šljaci, ali ovaj Nole koji je danas pobedio Bornu Ćorića u izvanrednom meču može i ovu prepreku prebroditi, samo neka nastavi ovim tempom i uskoro biće to onaj stari Nole šampion. Nerealno je očekivati da baš ovaj Masters u Monte Karlu osvoji, ali samo da nastavi u ovom ritmu i trofeji će uskoro doći.

Samo vas posmatram..

pre 6 godina

Boze,Nole hvala ti,citam komentare i ne verujem,ovde se radi o Novaku Djokovicu,ne o Njutnu i njegovim zakonima,sile,mase..

Milosav

pre 6 godina

Svim srcem se nadam da ce Novak eventualno da se vrati na onaj stari nivo, ali kad vidim ovakav mec stvarno se razocaram. Nema tu ni delica od one nekadasnje snage i samopouzdanja. Covek jednostavno izgleda premoren vec posle nekoliko gejmova. Da li je dijeta, neka povreda, bolest ili sta vec ne znam, ali ovo je muka da se gleda vise.
P.S. Sto mi nalupaste onoliko minusa, zaista nisam znao kakvo je ime Borna?

Dule

pre 6 godina

Nisam neki poznavalac, a i ko bi u Srbiji danas bio ali kapiram da je Borna Coric sjajan mladi teniser tako da je ovo izuzetan uspeh za Noleta - danas.
A srce koje se pokazuje ovako publici je samo pokazatelj koliko je nas Nole izgubio kompas, ukus, poimanje mere.
Mnogo mi je zao da je toliko zalutao. Nole kada padnemo onda i ustanemo i to brzo, Bog ti svako dobro dao

SkyGo

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

Uz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)

Meni je jos samo potrban 2.Zakon Termodinamike...paaa ako je neko ljubazan.

luule

pre 6 godina

Da li ce ako se Novak vrati svi slaninari preci u vegane ili bar prestai da namecu svoj stil ishrane? Ipak ce zaboraviti svoje gluposti kao uvek
(Sloba, 18. april 2018 16:42)
Neizvodljivo da se sa takvom ishranom vrati

negotino

pre 6 godina

Kakvog je porekla ime Borna?
(Milosav, 18. april 2018 16:13)

Borna je bio knez dalmatinske Hrvatske oko 800te godine. Usput i franački vazal te žestoki suparnik Ljudevita, kneza panonske Hrvatske.
(kakodane, 18. april 2018 16:41)

...inace rodzeni Zajecarac (ili tu negde u okolini)

kartmen

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13)
Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)
To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.

Netačno. Drugi Njutnov zakon se odnosi na ono što ubrzava - bilo igrač, bili loptica.

Oni što me je u prvom komentaru mrzelo sa pišem je da je lakšem igraču lakše da ubrza, ali ako misli da loptica (čija je masa fiksna i ne zavisi od igrača) ide brže, onda mora da se okrene zakonima elastičnog sudara, iz kojih sledi da objekat sa većom inercijom, samim tim i masom, većom brzinom odašilje ono što udari. Otuda i priča o "idealnoj težini" tenisera, jer ko je debeo taj slabo ubrzava, a ko je mršav tom loptica sporije leti.

Nenad

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13) Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci (Milan, 18. april 2018 16:19) To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.Netačno. Drugi Njutnov zakon se odnosi na ono što ubrzava - bilo igrač, bili loptica.Oni što me je u prvom komentaru mrzelo da pišem je da je lakšem igraču lakše da ubrza, ali ako misli da loptica (čija je masa fiksna i ne zavisi od igrača) ide brže, onda mora da se okrene zakonima elastičnog sudara, iz kojih sledi da objekat sa većom inercijom, samim tim i masom, većom brzinom odašilje ono što udari. Otuda i priča o "idealnoj težini" tenisera, jer ko je debeo taj slabo ubrzava, a ko je mršav tom loptica sporije leti.
(kartmen, 18. april 2018 17:32) Bio bi dobar političar, pošto uspevaš da konkretan odgovor “razvodniš”. U a=F/m, m je masa loptice, a F je sila kojom igrač udara lopticu. Kako masa igrača utiče na F je druga priča i ne može se objasniti samo II NjZ što si ti nepokušao da uradiš.

kdzu

pre 6 godina

@Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli. 
(kartmen, 18. april 2018 16:08)

Objasnjavas njemu a ni ti sam nisi razumeo bas dobro. Ako govorimo o brzini udaraca onda je tu najvaznija masa reketa koja je ostala ista ili je zanemarljivo manja ako je Novak smanjivao tegove na reketu. Posto je sila (njegova ruka) smanjena, i ubrzanje tj. maksimalna brzina reketa pri udarcu ce biti manja, sto uzrokuje da mu svi udarci budu dosta sporiji nego ranije.

Sto se tice njegovog ubrzanja (trcanja) na terenu, tu se drugi Njutnov zakon ne moze bas primeniti, vec vise do izrazaja dolazi medicina i anatomija. U tenisu se ne trce maratoni pa da budu u prednosti mrsaviji sportisti, vec je bitno tzv. eksplozivno trcanje od 10ak metara, a to zahteva MISICNU MASU. Bez misica nema eksplozivnosti, tj. nema ubrzanja, a takodje mnogo vise se i umarate jer tenis nije obican maraton da trcite samo sa opremom jednim istim tempom, vec se non stop menja pravac kretanja i konstantno se mlatara se reketom i udara loptica. Sve to zahteva neku normalnu misicnu masu koju Novak nema trenutno.

Djordje NS

pre 6 godina

@ mj23

Kako si se samo provio pametan u svom komentaru, ajde opet nešto nam tako pametno reci i posle meča.

A Batka "genijalca" ne vredi ni komentarisati...

copee

pre 6 godina

Coric odlican, Nole bolji, prvi put u poslednjih godinu da igra za svaki poen, na dobrom putu da se vrati, kretnja dobra, bekhend odlican :)

miami masters

pre 6 godina

Nije bas nesto bilo za gledat, ali drago mi je vidjeti da se Nole polako vraća a nas sad vec ne i klinjo moze da nekom nesta pokvari ali nije on ta razina,u svakom slucaju pozz tenisu iz HR,ide to nabolje
(sakupljac loptica, 18. april 2018 15:37)

Ovo je pravi Hrvat. Gospodin čovek. Kulturan, bez provokacija, realan. Takvi kao on su većina tamo, i dobrodošli su ovde, znaju tenis. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa iz celog regiona.

Sloba

pre 6 godina

Da li ce ako se Novak vrati svi slaninari preci u vegane ili bar prestai da namecu svoj stil ishrane? Ipak ce zaboraviti svoje gluposti kao uvek

igorpg

pre 6 godina

Veliki pozdrav iz Crne Gore za naseg najveceg sampiona ikada! P. S. Ne dozvolite, ljudi, da pojedinci uticu da se rasplamsava negativna energija i mrznja! Ajmo Noleeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!

Susjed

pre 6 godina

77 neprisiljenih!!! Jako, jako loš tenis, gdje je manje loš dobio. Thiem nije u nekoj formi, ali bi Novaku bilo bolje da to izgubi, inače slijedi masakr s Rafom.

momcilo

pre 6 godina

Mnogo volim Noleta kao da mi je clan porodice. Navijam, nerviram se i radujem kad pobedi, ali kad pocne da salje srca odmah prekidam i menjam kanal. Napred Nole. Izbaci taj vestacki, nesmisleni pozdrav

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Дигао је Новак игру на још виши ниво иако је то далеко још од његове најбоље форме коју није реално још ни очекивати. Вајда га је покренуо то је и више него очигледно. Још већи тест је против Тима. Наравно и даље ми је иритантно гледати оно "слање срца". БРАВО НОВАЧЕ! 👏👏👏

Milan

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

Uz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci

Mile Jovic

pre 6 godina

da Coric nije promasio zicer u prvom setu ,Nole bi ispao u dva seta i sada bismo opet pricali da je zavrsio vrhunsku karijeru . Ovo je sve daleko od pravog Noleta . Nikada se vise nece vratiti posto on vise ne zeli ludacki da trenira , kao recimo Nadal . Federer ima takav talenat i konstituciju , da mu je dovoljno 50% treninga u odnosu na ostale .

kartmen

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.

Milica NS

pre 6 godina

@Sve ovo je u svrhu podizanje forme, kondicije i samopouzdanja pred RG. Ide na bolje. Vec Madrid i Rim ce pokazati Novaka kakvog znamo.Smo napred.Siguran sam da dobija Tima
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bole, 18. april 2018 15:34)
Uh kad se setim kako je 2011. igrao BAŠ TAJ RIM I MADRID.
Mislim najbolji tenis ikada viđen.
Kako su samo sevale BH dijagonala a kad dođe BH paralela bilo je kao Šlag na tortu.
Napred Nole Sokole NAŠ!

ja

pre 6 godina

Nisam gledao do kraja, jel slao srca posle meča? 
(Petar, 18. april 2018 15:50) 

Jeste, publika je bila odusevljena :)
(Dex, 18. april 2018 16:17)

Ostanite na vašem jugu i širite i dalje ljubav medju vašim grupama.

Nenad

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13)
Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)
To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.

kakodane

pre 6 godina

Kakvog je porekla ime Borna?
(Milosav, 18. april 2018 16:13)

Borna je bio knez dalmatinske Hrvatske oko 800te godine. Usput i franački vazal te žestoki suparnik Ljudevita, kneza panonske Hrvatske.

doberman

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

vidim zavrsio si osmoljetku, sad uzmi 1. zakon akcija-reakcija nastavi sa drgim zakonom, gde je novakova masa i masa loptice jedno, nole da je u najboljoj formi, F sila mu je za trecinu manja, nacrtaj i grafik, zabavi se.

Ljuba

pre 6 godina

Jak Novak vec predobar za hrvatske tenisace. Vec se vidi da je finale Roland Garosa realno, A ni pobeda me nebi iznenadila. Sad polako brusi formu.

Vlade

pre 6 godina

Naravno da Novak moze da podigne formu, mozda ne bas na nivo na kom je bio ranije, ali moze on dosta. Medjutim, sada mu je jako bitno da igra sto vise. Bilo bi fino da popravi malo plasman na rang listi, cisto da ne nalece na najvece rivale u ranijim fazama turnira, bar dok malo ne povrati samopouzdanje. Ali moglo bi da bude ok, sad polako na ovim mastersima na sljaci, pa do RG bi mogao da bude na nekom solidnom nivou. Nadam se da ce tako i biti, korak po korak.

Sabre

pre 6 godina

Svaki koji ovde lupeta o slabom protivniku ocito nije gledao Corica protiv Federera, pored toga sto definitivno nije gledao danasnji mec. Ovo je bio atomski tenis u odnosu na ono sto Novak pruza u poslednje vreme, i mali Coric je samo platio danak neiskustvu sa par gresaka, ali obojica su generalno igrala odlicno, crtali linije, kretali se odlicno.. sve u svemu, vrlo kvalitetan mec. Zaista nista tuznije od srpske zavisti lose prerusene u 'ekspertizu'.

Vladimir

pre 6 godina

Mnogo volim Noleta kao da mi je clan porodice. Navijam, nerviram se i radujem kad pobedi, ali kad pocne da salje srca odmah prekidam i menjam kanal. Napred Nole. Izbaci taj vestacki, nesmisleni pozdrav
(momcilo, 18. april 2018 16:49)
Prava ljubav je ona bezuslovna. Volis nekoga onakvog kakav je, sa vrlinama i manama. Ako ga tako volis kosto kazes prihvatit ces i slanje srca.
Idemo Nole, radi onako kako tebi odgovara!

sakupljac loptica

pre 6 godina

Nije bas nesto bilo za gledat, ali drago mi je vidjeti da se Nole polako vraća a nas sad vec ne i klinjo moze da nekom nesta pokvari ali nije on ta razina,u svakom slucaju pozz tenisu iz HR,ide to nabolje

Zen

pre 6 godina

Gledam i ne verujem.Pobedice Novak ovo,ali devet mec lopit eeeej, ono sto jos vise brine jeste to da je Coric dobio skoro svaku iole duzu razmenu,bukvalno kad god je duza razmena ja znam da Djokovic gubi poen.To govori koliko nema snage kao ranije,i koliko mu je kretanje pogorsano,ali uz trening ,i uz ishranu to se moze dovesti u red.Sve manje verujem u povratak,ali postoji nada

Cika Gile

pre 6 godina

Ovo nazalost nije ni blizu Noletove igre.Sjecate li se kako su mu se svi divili kako kliza na tvrdoj podlozi,a danas na zemljanoj podlozi niti jedanput.

fortissimo

pre 6 godina

Neverovatno je kako navijačka strast zatupljuje i onda nista ne vidite? Sta Novak ima da trazi sa ovakvom igrom protiv Tima? Muci se, 9 ej 9 mec lopti ne moze da iskoristi? Mnogo gresi, gubi duge poene gde nekada niko nije mogao da mu pridje. Nesiguran retern gde je bio najbolji mozda u istoriji ovog sporta, stalno igra dijagonale jer je nesiguran da napadne paralelom? Jedino sto vredi je pobeda. Da li moze da ispravi sve ovo do sutra protiv Tima? Ja to zelim ali ne verujem, jedino ako Tim bude igrao slabo onda mozda i dobije mec. Lupajte minuse , ja sam tako video mec.

Pera

pre 6 godina

Koliko god neiznudjenih grešaka je imao, sve mi se, onako laički, čini da je to samo nedostatak kondicije.. ali definitivno odaje utisak da je ovo potpuno "drugi Novak" u odnosu na njegove igre pre mesec ili dva dana. Kroz mečeve će jačati svoju formu i prvi jači ispit je naravno Tim.. da li je ovo slika povratka Vajde, da li je konačno sredio šta god je bio povod njegovog pada, iskreno se nadam kao veliki Novakov navijac da ćemo ga uskoro gledati u finalima turnira i naravno, sa peharom visoko iznad glave!
Pozdrav.

dostojevski

pre 6 godina

Deluje mi da Novak ima problem i sa levim laktom. Malo malo pa isteze ruku a onda i igra slajsove dosta cesce nego obicno. S' obzirom koliko mu je slaba leva ruka ne bi me cudilo da je povredi. On decko sa ovom kilazom ne bi smeo da igra profesionalne meceve. Ako izdrzi 2 meseca bez nove povrede i pauze bice dobro.
(kdzu, 18. april 2018 15:06)

a jel ti deluje da u frizderu imas samo pastetu? hahahaha

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Kaze komentator kako se kod Noloa vidi fizicki napredak, jeste, cim se vratio Vajda vratili se i kilogrami momku iz Monaka hahaha cirkus.

Vera

pre 6 godina

Borna je zilav, uporan, ne predaje se do zadnjeg trenutka i igra sve bolje i bolje.Zato me jako, jako raduje Novakova pobjeda protiv ovakvog protivnika.Mislim da možemo biti optimisti, vraća se pomalo stari Nole,a meč protiv Dominika T. će nam, nadam se, to i potvrditi.Sretno!!!

Pablo

pre 6 godina

Treci put komentarisem kao neko ko je objektivno kritkovao Novaka sad da ga pohvalim.

A vecina ljudi i ne gleda nego kad osvaja uzdize, a sad random pise negativne komentare tipa mrsava ruka.

Njemu je bitno da je psihofizicki u kondiciji, ne secam se da je nekada zapinjao neke prejake udarce, a i udarci ne idu iz ruke nego iz kuka rotacije, ja to pricam kao ex kikbokser, ne udara najjace najveci biceps, nego najbolja rotacija, mase treba mozda 4kg gore da ima max, sto moze i veganskom ishranom.

Mada predlozio bih mu da kupi ribnjak i da ih hrani cisto biljnom hranom, to moze da priusti, zdravo je a imace malo vise proteina uz biljne.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

E to je onaj pravi Nole. Odmah nakon sveukupno 9 propuštenih meč lopti ribrejk i to ubedljivom i sigurnom igrom oduzet Borni i napokon sigurna završnica. To podseća na Novaka iz šampionskih dana :D

IamZlatanIbrahimovic

pre 6 godina

a sledeci mec ako izgubi,opet paljba po Noletu. Tvrdim da je najbolji sportista u istoriji Srbije! Ajmo Nole,vracas se sigurno gde ti je mesto!

kdzu

pre 6 godina

Deluje mi da Novak ima problem i sa levim laktom. Malo malo pa isteze ruku a onda i igra slajsove dosta cesce nego obicno. S' obzirom koliko mu je slaba leva ruka ne bi me cudilo da je povredi. On decko sa ovom kilazom ne bi smeo da igra profesionalne meceve. Ako izdrzi 2 meseca bez nove povrede i pauze bice dobro.

Ivan

pre 6 godina

Ovoliko srece nisam video da neko ima u zivotu. Covek ne moze nista da promasi na mec loptama, i onda sledeci svoj servis gem ispuca 4 lopte u aut...

Magnetti

pre 6 godina

Ostavio sam komentat da Djokovic sa ovakvim servisom nemoze nista uraditi u ozbiljnom tenisu.Evo da malo sam sebe demantujem jer je ovo sto sam vidio u drugom setu konacno svetlo pogotovo u onom gemu kada Coric spasavao nestvarnom igrom mec lopte.Novaku zelim da osvoji sve turnire do kraja karijere nisam zlonamjeran ali vidi se kad grize da je majstor kakav se retko srece jednostavno melje.Opet me plasi ta ishrana

Toto-ko-tunjo-susjedu-susjedski

pre 6 godina

Borna sam sebe pobijedio u 1. setu.....
(Jakov, 18. april 2018 14:22)

Ma kako bilo, neka se ponovi i u nastavku. A vi mozete reci i da ste sami sebe, ako vam bas neki gust...

Džoni

pre 6 godina

Nole je bivši teniser. Koliko patnje i muke na dobijen meč, počeo je kao JJ. Kad se razvije igra Nole gubi poen, jadan on ako stigne do Nadala, isponižavaće ga ovaj kao juniora!

Zoran

pre 6 godina

Sledece kolo protiv Tima i Nole trcheci preko ulice pravo u njegov apartman na jos jedan odmor sa pogledom na sledeci turnir. On trenutno igra u rangu tenisera 30.-50. mesto. Daleko, daleko je ovo od bilo cega ozbiljnog...

goblin

pre 6 godina

Svaka čast za obojicu,vidi se da Novaku fali snage,ali napredak je tu,faktor Vajda polako daje rezultate.E sad,nije mi jasno kako niko iz Novakovog "PR tima"(a ima ih sigurno "mali milion"),ne kaže Novaku da konacno prestane da "deli srca"posle meča.

RF NDJ RN

pre 6 godina

Nadam se da ce do US Opena NDJ vratiti u pravu formu pa da na US Openu gledamo trio fantastiko , Federer, Djokovic i Nadal i nadam se sva trojica do 1/2 pa prvo da padne neki super okrsaj u 1/2 a posle i u finalu, a neka osvoji ko bude najbolji. Jer nekako stice se utisak posto je beton na US Openu malo sporiji i dosta duva vetar da su tu sanse izmedju njih trojice dosta izjednacene i u proslosti su pruzali uvek fantasticne meceve.

zile

pre 6 godina

Samo je psiha bila problem.Sa Vajdom je i to vratio sad pobedjuje i Tima,a sa rafom nema sta da trazi jos uvek.Ipak da jos malo fizicki odradi Nole je opet top!

Dragan

pre 6 godina

Bravo majstore.Dobar test za Novaka.Posle devet propustenih mec lopti, napokon Novak slomio odlicnog Corica za prolaz u naredno kolo.Zver se lagano vraca u onu staru formu, sada Nole oderi tog Tima, pa.da gledamo jos jedan napokon spektakl i borbu sa bikom iz Majorke.Idemo Novace, samo gazi i cepaj.

Milan

pre 6 godina

Nole je bivši teniser. Koliko patnje i muke na dobijen meč, počeo je kao JJ. Kad se razvije igra Nole gubi poen, jadan on ako stigne do Nadala, isponižavaće ga ovaj kao juniora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Džoni, 18. april 2018 15:39) # Link komentara

Rodjen si za komentarisanje i nikada neces biti bivsi.Buducnost je pred tobom.

Bratislav

pre 6 godina

Bravo!!!! Ima napretka u igri, u kretanju, u jačini udarca. Biće bolje.
Iz meča u meč napredovaće. Samo napred. Uvek imaš moju podršku

артиљерац

pre 6 godina

Није га Ноле разбуцао ко маче мушкатлу(како сам синоћ прогнозирао)али победа
је победа.Иде на боље.Вратиће се Ноле,само полако.

buu

pre 6 godina

Kakav mentalitet ima Nole vidi se u ovom sad gemu,pre kojeg je izgubio cak 7 mec lopti i izgubio taj gem,i odma posle tog gema uzme brejk,alal vera..

Bole

pre 6 godina

Sve ovo je u svrhu podizanje forme, kondicije i samopouzdanja pred RG. Ide na bolje. Vec Madrid i Rim ce pokazati Novaka kakvog znamo.Smo napred.Siguran sam da dobija Tima

milutin

pre 6 godina

Na desetu meč-loptu Nole uzima meč. Nedostaje koncentracija.
Popraviće se to.
Nole udara jako i precizno.
Još jedan ovakav meč u kontinuitetu, pa evo Novaka.
Borna je bio dobar test, Tim sa sličnom igrom, opet test.
Ako opet položi Nole, eto ga da bude strah i trepet.
Naprijed šampione! Imaš podršku mnogih, znanih i neznanih

Marko Marković

pre 6 godina

Nepravilnosti na dlačicama kod loptica imale su veliki udeo na kvalitet ovog meča. Organizatori bi trebalo da pribave bolje loptice za sledeće runde turnira.

Zigzag

pre 6 godina

Da gledas malo vise realnije ovaj mec, video bi da Nole pravi dvostruke greske i masi ciste lopte koje kroz karijeru lako pretvara u winnere. Ako su dvostruke servis greske zasluga tvog sunarodnika e onda svaka mu cast,vi hrvati ste nadmocni u svemu.
(malo realnosti, 18. april 2018 14:21)pa coric je promasio cistu stranu za brejk pri 5-5,u drugom setu ispustio 40-0....htio sam rec da se ni djokovicu ni coricu te pogreske nisu desile protiv lajovica i benetoa,ako me razumjes....

Pablo

pre 6 godina

Ja sam prvi bio ljut na Novaka i kritikovao i nisam okoreli fan ali igra neuporedivo bolje i lici na starog, samo je 2 klase kondiciono ispod nego pre, ali do AO moze da se vrati u punu formu

Zigzag

pre 6 godina

Sam ga Novak vraća u igru sopstvenim greskama i zato ovaj meč GUBI! Umesto da odradi lagano posao posle brejka on mu dopušta da napravi ribrejk odmah! Sam Novak će sebe opet pobediti, priča se ponavlja!
(Ivan, 18. april 2018 14:02)e da nije slucajno protivnik bolji u tom trenutku vec uvijek sami sebe pobjedujete protiv hrvata,cg,,bih i slovenaca...

Ivan

pre 6 godina

Sam ga Novak vraća u igru sopstvenim greskama i zato ovaj meč GUBI! Umesto da odradi lagano posao posle brejka on mu dopušta da napravi ribrejk odmah! Sam Novak će sebe opet pobediti, priča se ponavlja!

zex

pre 6 godina

Nego nikako da se dogovore pljuvaci jel Borna pravi test ili je slab?posle meca sa Lajovicem bilo je price kako ga je pustio i kako je Borna taj glavni igrac.Novak je daleko od forme ali i ovakav on je favorit, Klasa je Klasa, forma je prolazna ali Novak Djokovic je ekstra klasa i On zna sve sto treba da zna o tenisu.Netreba mi servis od 210dovoljno je i ovako.Bitan je um tj,glava sve ostalo je tu.Svi ocekuju pobedu Novaka od 6-0 6-0 ako je neko pratio Novaka trebalo bi da zna da je gomilu meceva preokrenuo posle gubitka prvog seta tako da nije smak sveta ako izgubi set.Dobar je Novak danas mnogo bolji nego ranije.

Светозар Милетић

pre 6 godina

@mj23, каква је то мантра за веганство и највеће спортисте ?! То што пар бодибилдера једе траву и узима кило стероида и ак, и по неки спортиста је веган не значи да су већина врхунских спортиста вегани. То јесамо надувана прича појединих новина и таблоида. Реално гледано, погледајте спортове и спортисте па проучите статистику и математику.
За горњи део се потпуно слажем

NN

pre 6 godina

Utisak prvog seta-Borna bolji, ali neiskusan. Par greška na prazan teren plus u tie break-u greska na mrezi, dosta lezerno odigrano. Novak se provukao ne zna ni on kako.

Ajmo Novace!

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nema Borna višak, nego Nole ima manjak kila, a za samopouzdanje jeste kao što si rekao...
(osotogari, 18. april 2018 13:58)

Sto se tice kilograma Borna ima taman koliko treba da ima profesionalni igrac.

detektiv kokni kol

pre 6 godina

I mršav i u katastrofalnoj formi i 13 na listi i bez pola tima je SILA za ove komšije! Ako nekako uspe da se vrati i iskobelja iz ovog kanala to će biti nešto, onako baš filmski. Pogled tigra Novake, pogled tigra!

doberman

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.

Sadio Mane

pre 6 godina

tesko novak igra vidi se da jos nema dovoljno snage ono je bilo pustanje od strane lajovica mora jos nole da radi da bi bio onaj stari....

malo realnosti

pre 6 godina

@Zigzag
Da gledas malo vise realnije ovaj mec, video bi da Nole pravi dvostruke greske i masi ciste lopte koje kroz karijeru lako pretvara u winnere. Ako su dvostruke servis greske zasluga tvog sunarodnika e onda svaka mu cast,vi hrvati ste nadmocni u svemu.

Vracarac

pre 6 godina

Ovde je samo pitanje volje, klasa je vecna, koliko ce se dobro hraniti i koliko ce trenirati tako ce biti na terenu. Za sada nije lose, kako je bilo ovo je obecavajuce, ako bude trenirao i hranio se jace za 2-3 meseca moze biti opet vrhunski

mj23

pre 6 godina

Dolaze nove zvijezde, ukljucujuci Corica. Đole je izgubio samopouzdanje, prije je u jednom poenu znao pogoditi 2-3 linije. Sad cim proba dublju lopticu, lopta ide u out.
Sjecam se njegove cuvene izjave da vidi loptu kao lubenicu - htio je reci da osjeca lopticu savrseno.
Ne vidim kako može Coric ovo izgubiti. Mlađi je, motiviraniji, gladniji i trenutno sigurno bolji igrač od Đokovića.
Eto vidjet ce te na kraju meca da sam bio u pravu.

Ne razumijem o cemu se radi, ali Đoković više ne može odigrati meč u jakom intenzitetu od 2 sata, kamoli od 5 sati kao prije.

To nema veze sa veganstvom, jer su jedni od najboljih sportasa na svijetu vegani, ima ih u ufc-u cak, najbolji bodybuilderi su vegani, itd.

Rojana

pre 6 godina

Ljudi, narode, braćo Novak se vraća lagano...Pogledajte dubinu udaraca, kretanje, želju...majka na tribini,sve mi se čini da mu se igra ova igra...IDEMO PROFESOR

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Vidim nolobotovi se nadaju da se stari Nole vraca, a mnogo teske rivale dobio u Monaku, Lajovic i Coric, idi begaj. Kad se Nole sretne sa Thiemom i kasnije Nadalom videcemo tog njihovog idola. Vajda tek 5-6 dana trenira sa njim i Nole se odmah vratio u staru formu ahahaha dobar vic.

milan

pre 6 godina

Novak se vratio. Pisem ovo na 2:1 u prvon setu To je definitivno. Bekend je bio kljuc njegovog pada. Igra ga ponovo, duboko i sigurno. Servis je opet na mestu posle operacije. Sada je sve do voljnog momenta. Ali je svakako lepo videti.

Rojana

pre 6 godina

Ljudi, narode, braćo Novak se vraća lagano...Pogledajte dubinu udaraca, kretanje, želju...majka na tribini,sve mi se čini da mu se igra ova igra...IDEMO PROFESOR

milan

pre 6 godina

Novak se vratio. Pisem ovo na 2:1 u prvon setu To je definitivno. Bekend je bio kljuc njegovog pada. Igra ga ponovo, duboko i sigurno. Servis je opet na mestu posle operacije. Sada je sve do voljnog momenta. Ali je svakako lepo videti.

miami masters

pre 6 godina

Nije bas nesto bilo za gledat, ali drago mi je vidjeti da se Nole polako vraća a nas sad vec ne i klinjo moze da nekom nesta pokvari ali nije on ta razina,u svakom slucaju pozz tenisu iz HR,ide to nabolje
(sakupljac loptica, 18. april 2018 15:37)

Ovo je pravi Hrvat. Gospodin čovek. Kulturan, bez provokacija, realan. Takvi kao on su većina tamo, i dobrodošli su ovde, znaju tenis. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa iz celog regiona.

buu

pre 6 godina

Kakav mentalitet ima Nole vidi se u ovom sad gemu,pre kojeg je izgubio cak 7 mec lopti i izgubio taj gem,i odma posle tog gema uzme brejk,alal vera..

milutin

pre 6 godina

Na desetu meč-loptu Nole uzima meč. Nedostaje koncentracija.
Popraviće se to.
Nole udara jako i precizno.
Još jedan ovakav meč u kontinuitetu, pa evo Novaka.
Borna je bio dobar test, Tim sa sličnom igrom, opet test.
Ako opet položi Nole, eto ga da bude strah i trepet.
Naprijed šampione! Imaš podršku mnogih, znanih i neznanih

sakupljac loptica

pre 6 godina

Nije bas nesto bilo za gledat, ali drago mi je vidjeti da se Nole polako vraća a nas sad vec ne i klinjo moze da nekom nesta pokvari ali nije on ta razina,u svakom slucaju pozz tenisu iz HR,ide to nabolje

IamZlatanIbrahimovic

pre 6 godina

a sledeci mec ako izgubi,opet paljba po Noletu. Tvrdim da je najbolji sportista u istoriji Srbije! Ajmo Nole,vracas se sigurno gde ti je mesto!

Pera

pre 6 godina

Koliko god neiznudjenih grešaka je imao, sve mi se, onako laički, čini da je to samo nedostatak kondicije.. ali definitivno odaje utisak da je ovo potpuno "drugi Novak" u odnosu na njegove igre pre mesec ili dva dana. Kroz mečeve će jačati svoju formu i prvi jači ispit je naravno Tim.. da li je ovo slika povratka Vajde, da li je konačno sredio šta god je bio povod njegovog pada, iskreno se nadam kao veliki Novakov navijac da ćemo ga uskoro gledati u finalima turnira i naravno, sa peharom visoko iznad glave!
Pozdrav.

Vracarac

pre 6 godina

Ovde je samo pitanje volje, klasa je vecna, koliko ce se dobro hraniti i koliko ce trenirati tako ce biti na terenu. Za sada nije lose, kako je bilo ovo je obecavajuce, ako bude trenirao i hranio se jace za 2-3 meseca moze biti opet vrhunski

zex

pre 6 godina

Nego nikako da se dogovore pljuvaci jel Borna pravi test ili je slab?posle meca sa Lajovicem bilo je price kako ga je pustio i kako je Borna taj glavni igrac.Novak je daleko od forme ali i ovakav on je favorit, Klasa je Klasa, forma je prolazna ali Novak Djokovic je ekstra klasa i On zna sve sto treba da zna o tenisu.Netreba mi servis od 210dovoljno je i ovako.Bitan je um tj,glava sve ostalo je tu.Svi ocekuju pobedu Novaka od 6-0 6-0 ako je neko pratio Novaka trebalo bi da zna da je gomilu meceva preokrenuo posle gubitka prvog seta tako da nije smak sveta ako izgubi set.Dobar je Novak danas mnogo bolji nego ranije.

Vera

pre 6 godina

Borna je zilav, uporan, ne predaje se do zadnjeg trenutka i igra sve bolje i bolje.Zato me jako, jako raduje Novakova pobjeda protiv ovakvog protivnika.Mislim da možemo biti optimisti, vraća se pomalo stari Nole,a meč protiv Dominika T. će nam, nadam se, to i potvrditi.Sretno!!!

Milan

pre 6 godina

Nole je bivši teniser. Koliko patnje i muke na dobijen meč, počeo je kao JJ. Kad se razvije igra Nole gubi poen, jadan on ako stigne do Nadala, isponižavaće ga ovaj kao juniora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Džoni, 18. april 2018 15:39) # Link komentara

Rodjen si za komentarisanje i nikada neces biti bivsi.Buducnost je pred tobom.

Bratislav

pre 6 godina

Bravo!!!! Ima napretka u igri, u kretanju, u jačini udarca. Biće bolje.
Iz meča u meč napredovaće. Samo napred. Uvek imaš moju podršku

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Дигао је Новак игру на још виши ниво иако је то далеко још од његове најбоље форме коју није реално још ни очекивати. Вајда га је покренуо то је и више него очигледно. Још већи тест је против Тима. Наравно и даље ми је иритантно гледати оно "слање срца". БРАВО НОВАЧЕ! 👏👏👏

kdzu

pre 6 godina

Deluje mi da Novak ima problem i sa levim laktom. Malo malo pa isteze ruku a onda i igra slajsove dosta cesce nego obicno. S' obzirom koliko mu je slaba leva ruka ne bi me cudilo da je povredi. On decko sa ovom kilazom ne bi smeo da igra profesionalne meceve. Ako izdrzi 2 meseca bez nove povrede i pauze bice dobro.

detektiv kokni kol

pre 6 godina

I mršav i u katastrofalnoj formi i 13 na listi i bez pola tima je SILA za ove komšije! Ako nekako uspe da se vrati i iskobelja iz ovog kanala to će biti nešto, onako baš filmski. Pogled tigra Novake, pogled tigra!

igorpg

pre 6 godina

Veliki pozdrav iz Crne Gore za naseg najveceg sampiona ikada! P. S. Ne dozvolite, ljudi, da pojedinci uticu da se rasplamsava negativna energija i mrznja! Ajmo Noleeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!

momcilo

pre 6 godina

Mnogo volim Noleta kao da mi je clan porodice. Navijam, nerviram se i radujem kad pobedi, ali kad pocne da salje srca odmah prekidam i menjam kanal. Napred Nole. Izbaci taj vestacki, nesmisleni pozdrav

Sabre

pre 6 godina

Svaki koji ovde lupeta o slabom protivniku ocito nije gledao Corica protiv Federera, pored toga sto definitivno nije gledao danasnji mec. Ovo je bio atomski tenis u odnosu na ono sto Novak pruza u poslednje vreme, i mali Coric je samo platio danak neiskustvu sa par gresaka, ali obojica su generalno igrala odlicno, crtali linije, kretali se odlicno.. sve u svemu, vrlo kvalitetan mec. Zaista nista tuznije od srpske zavisti lose prerusene u 'ekspertizu'.

Bole

pre 6 godina

Sve ovo je u svrhu podizanje forme, kondicije i samopouzdanja pred RG. Ide na bolje. Vec Madrid i Rim ce pokazati Novaka kakvog znamo.Smo napred.Siguran sam da dobija Tima

артиљерац

pre 6 godina

Није га Ноле разбуцао ко маче мушкатлу(како сам синоћ прогнозирао)али победа
је победа.Иде на боље.Вратиће се Ноле,само полако.

goblin

pre 6 godina

Svaka čast za obojicu,vidi se da Novaku fali snage,ali napredak je tu,faktor Vajda polako daje rezultate.E sad,nije mi jasno kako niko iz Novakovog "PR tima"(a ima ih sigurno "mali milion"),ne kaže Novaku da konacno prestane da "deli srca"posle meča.

Toto-ko-tunjo-susjedu-susjedski

pre 6 godina

Borna sam sebe pobijedio u 1. setu.....
(Jakov, 18. april 2018 14:22)

Ma kako bilo, neka se ponovi i u nastavku. A vi mozete reci i da ste sami sebe, ako vam bas neki gust...

zile

pre 6 godina

Samo je psiha bila problem.Sa Vajdom je i to vratio sad pobedjuje i Tima,a sa rafom nema sta da trazi jos uvek.Ipak da jos malo fizicki odradi Nole je opet top!

copee

pre 6 godina

Coric odlican, Nole bolji, prvi put u poslednjih godinu da igra za svaki poen, na dobrom putu da se vrati, kretnja dobra, bekhend odlican :)

King town

pre 6 godina

Ma ljudi moji, nemojte vredjati Marijana Vajdu da je slaninar.
Nema smisla.Vidi se da je dobar lik.
Malo fair playa u komentarima.
On stvarno ume da motiviše Novaka.
Jedan od najboljih trenera danas.

NN

pre 6 godina

Utisak prvog seta-Borna bolji, ali neiskusan. Par greška na prazan teren plus u tie break-u greska na mrezi, dosta lezerno odigrano. Novak se provukao ne zna ni on kako.

Ajmo Novace!

dostojevski

pre 6 godina

Deluje mi da Novak ima problem i sa levim laktom. Malo malo pa isteze ruku a onda i igra slajsove dosta cesce nego obicno. S' obzirom koliko mu je slaba leva ruka ne bi me cudilo da je povredi. On decko sa ovom kilazom ne bi smeo da igra profesionalne meceve. Ako izdrzi 2 meseca bez nove povrede i pauze bice dobro.
(kdzu, 18. april 2018 15:06)

a jel ti deluje da u frizderu imas samo pastetu? hahahaha

Milica NS

pre 6 godina

@Sve ovo je u svrhu podizanje forme, kondicije i samopouzdanja pred RG. Ide na bolje. Vec Madrid i Rim ce pokazati Novaka kakvog znamo.Smo napred.Siguran sam da dobija Tima
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bole, 18. april 2018 15:34)
Uh kad se setim kako je 2011. igrao BAŠ TAJ RIM I MADRID.
Mislim najbolji tenis ikada viđen.
Kako su samo sevale BH dijagonala a kad dođe BH paralela bilo je kao Šlag na tortu.
Napred Nole Sokole NAŠ!

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

E to je onaj pravi Nole. Odmah nakon sveukupno 9 propuštenih meč lopti ribrejk i to ubedljivom i sigurnom igrom oduzet Borni i napokon sigurna završnica. To podseća na Novaka iz šampionskih dana :D

fortissimo

pre 6 godina

Neverovatno je kako navijačka strast zatupljuje i onda nista ne vidite? Sta Novak ima da trazi sa ovakvom igrom protiv Tima? Muci se, 9 ej 9 mec lopti ne moze da iskoristi? Mnogo gresi, gubi duge poene gde nekada niko nije mogao da mu pridje. Nesiguran retern gde je bio najbolji mozda u istoriji ovog sporta, stalno igra dijagonale jer je nesiguran da napadne paralelom? Jedino sto vredi je pobeda. Da li moze da ispravi sve ovo do sutra protiv Tima? Ja to zelim ali ne verujem, jedino ako Tim bude igrao slabo onda mozda i dobije mec. Lupajte minuse , ja sam tako video mec.

Pablo

pre 6 godina

Treci put komentarisem kao neko ko je objektivno kritkovao Novaka sad da ga pohvalim.

A vecina ljudi i ne gleda nego kad osvaja uzdize, a sad random pise negativne komentare tipa mrsava ruka.

Njemu je bitno da je psihofizicki u kondiciji, ne secam se da je nekada zapinjao neke prejake udarce, a i udarci ne idu iz ruke nego iz kuka rotacije, ja to pricam kao ex kikbokser, ne udara najjace najveci biceps, nego najbolja rotacija, mase treba mozda 4kg gore da ima max, sto moze i veganskom ishranom.

Mada predlozio bih mu da kupi ribnjak i da ih hrani cisto biljnom hranom, to moze da priusti, zdravo je a imace malo vise proteina uz biljne.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nema Borna višak, nego Nole ima manjak kila, a za samopouzdanje jeste kao što si rekao...
(osotogari, 18. april 2018 13:58)

Sto se tice kilograma Borna ima taman koliko treba da ima profesionalni igrac.

Pablo

pre 6 godina

Ja sam prvi bio ljut na Novaka i kritikovao i nisam okoreli fan ali igra neuporedivo bolje i lici na starog, samo je 2 klase kondiciono ispod nego pre, ali do AO moze da se vrati u punu formu

Mile Jovic

pre 6 godina

da Coric nije promasio zicer u prvom setu ,Nole bi ispao u dva seta i sada bismo opet pricali da je zavrsio vrhunsku karijeru . Ovo je sve daleko od pravog Noleta . Nikada se vise nece vratiti posto on vise ne zeli ludacki da trenira , kao recimo Nadal . Federer ima takav talenat i konstituciju , da mu je dovoljno 50% treninga u odnosu na ostale .

Milan

pre 6 godina

Novak fizicki deluje bolje nego u Americi ali mora i moze jos da popravi taj deo. Mentalno je puno stabilniji jer veliki je plus za igraca da ima pored sebe nekog od poverenja, a Vajda to jeste, samim tim i Novak rasterecenije igra. Veliki broj mec lopti je negde i normalan jer poznat je tzv. "Strah od pobede" , a Novaku su sada pobede veoma bitne pa ce i lakse zavrsavati meceve u buducnosti. Sve u svemu, napredak u svim segmentima sa tendencijom da bude samo bolje. Cak i eventualni porazi ce biti deo napretka i dizanja forme. Srecno u nastavku turnira i sezone.

Vladimir

pre 6 godina

Mnogo volim Noleta kao da mi je clan porodice. Navijam, nerviram se i radujem kad pobedi, ali kad pocne da salje srca odmah prekidam i menjam kanal. Napred Nole. Izbaci taj vestacki, nesmisleni pozdrav
(momcilo, 18. april 2018 16:49)
Prava ljubav je ona bezuslovna. Volis nekoga onakvog kakav je, sa vrlinama i manama. Ako ga tako volis kosto kazes prihvatit ces i slanje srca.
Idemo Nole, radi onako kako tebi odgovara!

Dragan

pre 6 godina

Bravo majstore.Dobar test za Novaka.Posle devet propustenih mec lopti, napokon Novak slomio odlicnog Corica za prolaz u naredno kolo.Zver se lagano vraca u onu staru formu, sada Nole oderi tog Tima, pa.da gledamo jos jedan napokon spektakl i borbu sa bikom iz Majorke.Idemo Novace, samo gazi i cepaj.

doberman

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.

malo realnosti

pre 6 godina

@Zigzag
Da gledas malo vise realnije ovaj mec, video bi da Nole pravi dvostruke greske i masi ciste lopte koje kroz karijeru lako pretvara u winnere. Ako su dvostruke servis greske zasluga tvog sunarodnika e onda svaka mu cast,vi hrvati ste nadmocni u svemu.

Magnetti

pre 6 godina

Ostavio sam komentat da Djokovic sa ovakvim servisom nemoze nista uraditi u ozbiljnom tenisu.Evo da malo sam sebe demantujem jer je ovo sto sam vidio u drugom setu konacno svetlo pogotovo u onom gemu kada Coric spasavao nestvarnom igrom mec lopte.Novaku zelim da osvoji sve turnire do kraja karijere nisam zlonamjeran ali vidi se kad grize da je majstor kakav se retko srece jednostavno melje.Opet me plasi ta ishrana

Vlade

pre 6 godina

Naravno da Novak moze da podigne formu, mozda ne bas na nivo na kom je bio ranije, ali moze on dosta. Medjutim, sada mu je jako bitno da igra sto vise. Bilo bi fino da popravi malo plasman na rang listi, cisto da ne nalece na najvece rivale u ranijim fazama turnira, bar dok malo ne povrati samopouzdanje. Ali moglo bi da bude ok, sad polako na ovim mastersima na sljaci, pa do RG bi mogao da bude na nekom solidnom nivou. Nadam se da ce tako i biti, korak po korak.

RF NDJ RN

pre 6 godina

Nadam se da ce do US Opena NDJ vratiti u pravu formu pa da na US Openu gledamo trio fantastiko , Federer, Djokovic i Nadal i nadam se sva trojica do 1/2 pa prvo da padne neki super okrsaj u 1/2 a posle i u finalu, a neka osvoji ko bude najbolji. Jer nekako stice se utisak posto je beton na US Openu malo sporiji i dosta duva vetar da su tu sanse izmedju njih trojice dosta izjednacene i u proslosti su pruzali uvek fantasticne meceve.

Milan

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

Uz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci

Ivan

pre 6 godina

Očigledno je da se Nole lagano ali sigurno vraća u svoju staru formu. Primetno je mnogo veće zalaganje na Mastersu u Monte Karlu i ono donosi rezultate naravno, danas je pobeđen Hrvat Borna Ćorić kome je ova tekuća sezona najbolja u dosadašnjem delu karijere i time je Nole jasno stavio do znanja svima na ATP Turu i ostalim zaljubljenicima u tenis da je krenuo da se vraća u formu.

Inače Borna Ćorić je odigrao sjajno danas zaista, činio je sve što je mogao da zaustavi Noleta i vraćao se nekoliko puta iz nemogućih situacija opet u meč, spasio silne meč lopte, 9 meč lopti, što odavno nije viđeno na nekom meču, dao sve od sebe, ali ni to nije bilo dovoljno danas da se pobedi Nole koji je bio vidno motivisan i spreman za borbu danas.

Naravno mnogo Noletu znači i prisustvo Marijana Vajde u njegovom boksu, to je više nego očigledno, kada je Marijan Vajda tu igra Noleta je daleko sigurnija i mirnija, pravi potez je načinio kada ga je opet pozvao u svoje redove, nadam se da će produžiti saradnju sa njim i na turnirima koji tek slede.

Sutra protiv Tima biće još teže, poznato je da je Dominik sjajan na šljaci, ali ovaj Nole koji je danas pobedio Bornu Ćorića u izvanrednom meču može i ovu prepreku prebroditi, samo neka nastavi ovim tempom i uskoro biće to onaj stari Nole šampion. Nerealno je očekivati da baš ovaj Masters u Monte Karlu osvoji, ali samo da nastavi u ovom ritmu i trofeji će uskoro doći.

kartmen

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.

Ivan

pre 6 godina

Ovoliko srece nisam video da neko ima u zivotu. Covek ne moze nista da promasi na mec loptama, i onda sledeci svoj servis gem ispuca 4 lopte u aut...

drago

pre 6 godina

Sjajan mec....kao da gledas 2 Djokovica.
Steta sto je tolika razlika u godinama, puno bi se cesce suceljavali
Coric se za razliku od Cilica ne boji i vraca se u meceve, s tim da malo grijesi i ima dobru glavu. Postici ce vise od njega.

negotino

pre 6 godina

Kakvog je porekla ime Borna?
(Milosav, 18. april 2018 16:13)

Borna je bio knez dalmatinske Hrvatske oko 800te godine. Usput i franački vazal te žestoki suparnik Ljudevita, kneza panonske Hrvatske.
(kakodane, 18. april 2018 16:41)

...inace rodzeni Zajecarac (ili tu negde u okolini)

kakodane

pre 6 godina

Kakvog je porekla ime Borna?
(Milosav, 18. april 2018 16:13)

Borna je bio knez dalmatinske Hrvatske oko 800te godine. Usput i franački vazal te žestoki suparnik Ljudevita, kneza panonske Hrvatske.

Zigzag

pre 6 godina

Da gledas malo vise realnije ovaj mec, video bi da Nole pravi dvostruke greske i masi ciste lopte koje kroz karijeru lako pretvara u winnere. Ako su dvostruke servis greske zasluga tvog sunarodnika e onda svaka mu cast,vi hrvati ste nadmocni u svemu.
(malo realnosti, 18. april 2018 14:21)pa coric je promasio cistu stranu za brejk pri 5-5,u drugom setu ispustio 40-0....htio sam rec da se ni djokovicu ni coricu te pogreske nisu desile protiv lajovica i benetoa,ako me razumjes....

Dule

pre 6 godina

Nisam neki poznavalac, a i ko bi u Srbiji danas bio ali kapiram da je Borna Coric sjajan mladi teniser tako da je ovo izuzetan uspeh za Noleta - danas.
A srce koje se pokazuje ovako publici je samo pokazatelj koliko je nas Nole izgubio kompas, ukus, poimanje mere.
Mnogo mi je zao da je toliko zalutao. Nole kada padnemo onda i ustanemo i to brzo, Bog ti svako dobro dao

Zen

pre 6 godina

Gledam i ne verujem.Pobedice Novak ovo,ali devet mec lopit eeeej, ono sto jos vise brine jeste to da je Coric dobio skoro svaku iole duzu razmenu,bukvalno kad god je duza razmena ja znam da Djokovic gubi poen.To govori koliko nema snage kao ranije,i koliko mu je kretanje pogorsano,ali uz trening ,i uz ishranu to se moze dovesti u red.Sve manje verujem u povratak,ali postoji nada

profesor

pre 6 godina

Njutn je pravio samo aproksimacije, Anjštajna vi treba da razmotrite. A kako je sve relativno tako i Djokovićeva kriza. Idemooo!

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Kaze komentator kako se kod Noloa vidi fizicki napredak, jeste, cim se vratio Vajda vratili se i kilogrami momku iz Monaka hahaha cirkus.

Zoran

pre 6 godina

Sledece kolo protiv Tima i Nole trcheci preko ulice pravo u njegov apartman na jos jedan odmor sa pogledom na sledeci turnir. On trenutno igra u rangu tenisera 30.-50. mesto. Daleko, daleko je ovo od bilo cega ozbiljnog...

Samo vas posmatram..

pre 6 godina

Boze,Nole hvala ti,citam komentare i ne verujem,ovde se radi o Novaku Djokovicu,ne o Njutnu i njegovim zakonima,sile,mase..

Светозар Милетић

pre 6 godina

@mj23, каква је то мантра за веганство и највеће спортисте ?! То што пар бодибилдера једе траву и узима кило стероида и ак, и по неки спортиста је веган не значи да су већина врхунских спортиста вегани. То јесамо надувана прича појединих новина и таблоида. Реално гледано, погледајте спортове и спортисте па проучите статистику и математику.
За горњи део се потпуно слажем

Nenad

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13)
Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)
To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.

Ljuba

pre 6 godina

Jak Novak vec predobar za hrvatske tenisace. Vec se vidi da je finale Roland Garosa realno, A ni pobeda me nebi iznenadila. Sad polako brusi formu.

Sloba

pre 6 godina

Da li ce ako se Novak vrati svi slaninari preci u vegane ili bar prestai da namecu svoj stil ishrane? Ipak ce zaboraviti svoje gluposti kao uvek

Milosav

pre 6 godina

Svim srcem se nadam da ce Novak eventualno da se vrati na onaj stari nivo, ali kad vidim ovakav mec stvarno se razocaram. Nema tu ni delica od one nekadasnje snage i samopouzdanja. Covek jednostavno izgleda premoren vec posle nekoliko gejmova. Da li je dijeta, neka povreda, bolest ili sta vec ne znam, ali ovo je muka da se gleda vise.
P.S. Sto mi nalupaste onoliko minusa, zaista nisam znao kakvo je ime Borna?

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Vidim nolobotovi se nadaju da se stari Nole vraca, a mnogo teske rivale dobio u Monaku, Lajovic i Coric, idi begaj. Kad se Nole sretne sa Thiemom i kasnije Nadalom videcemo tog njihovog idola. Vajda tek 5-6 dana trenira sa njim i Nole se odmah vratio u staru formu ahahaha dobar vic.

Susjed

pre 6 godina

77 neprisiljenih!!! Jako, jako loš tenis, gdje je manje loš dobio. Thiem nije u nekoj formi, ali bi Novaku bilo bolje da to izgubi, inače slijedi masakr s Rafom.

ja

pre 6 godina

Nisam gledao do kraja, jel slao srca posle meča? 
(Petar, 18. april 2018 15:50) 

Jeste, publika je bila odusevljena :)
(Dex, 18. april 2018 16:17)

Ostanite na vašem jugu i širite i dalje ljubav medju vašim grupama.

Džoni

pre 6 godina

Nole je bivši teniser. Koliko patnje i muke na dobijen meč, počeo je kao JJ. Kad se razvije igra Nole gubi poen, jadan on ako stigne do Nadala, isponižavaće ga ovaj kao juniora!

Sadio Mane

pre 6 godina

tesko novak igra vidi se da jos nema dovoljno snage ono je bilo pustanje od strane lajovica mora jos nole da radi da bi bio onaj stari....

branislav

pre 6 godina

Neka Novaka , on mi je jedan od dražih u tenisu .Žao mi je našeg Borne , ali jedna informacija za vas jedini koji ima pozitivan skor sa Novakom na touru je Ivo Karlović Noletova crna mačka pozdrav
(Joško, 18. april 2018 22:22) #
Nije bas tacno Ivo ima 2 1, a Nick Kyrgios je u 2017 ostvario cak dve pobede protiv Novaka i ima 2 0. Nick je imao srecu da ne igra sa Novakom 2014/15/16, ali eto naprosto je tako. Za sada bi se moglo reci zaista crna macka u jos crnjoj seriji Novakovoj od pocetka 2017
Inace postujemo Ivu, dobar teniser i covek.

luule

pre 6 godina

Da li ce ako se Novak vrati svi slaninari preci u vegane ili bar prestai da namecu svoj stil ishrane? Ipak ce zaboraviti svoje gluposti kao uvek
(Sloba, 18. april 2018 16:42)
Neizvodljivo da se sa takvom ishranom vrati

Cika Gile

pre 6 godina

Ovo nazalost nije ni blizu Noletove igre.Sjecate li se kako su mu se svi divili kako kliza na tvrdoj podlozi,a danas na zemljanoj podlozi niti jedanput.

SkyGo

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

Uz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)

Meni je jos samo potrban 2.Zakon Termodinamike...paaa ako je neko ljubazan.

Zigzag

pre 6 godina

Sam ga Novak vraća u igru sopstvenim greskama i zato ovaj meč GUBI! Umesto da odradi lagano posao posle brejka on mu dopušta da napravi ribrejk odmah! Sam Novak će sebe opet pobediti, priča se ponavlja!
(Ivan, 18. april 2018 14:02)e da nije slucajno protivnik bolji u tom trenutku vec uvijek sami sebe pobjedujete protiv hrvata,cg,,bih i slovenaca...

Marko Marković

pre 6 godina

Nepravilnosti na dlačicama kod loptica imale su veliki udeo na kvalitet ovog meča. Organizatori bi trebalo da pribave bolje loptice za sledeće runde turnira.

Masa i brzina

pre 6 godina

1. Brzina loptice. Kod Udara reketa u lopticu dolazi do deformacije i loptice i zice. Gubitci ne loptici su veci pa je zbog toga brzina veca s slabijim spanom nego sa jacim, jer se loptica manje deformise a zica vise. Zbog manjeg deformisanja loptice je i manji spin, pa je kontroja slabija. Promena kolicine kretanja je jednaka impulsu sile, sto znaci da mora ili da se poveca brzina glave reketa ili masa koja stoji iza udarca. Ako se koristi zglob masa se svodi na masu reketa i u tom slucaju brzina je presudna. Ako je zglob neutralan (ukrucen) mnogo veca masa se stavlja iza udarca (ruka, rame, deo mase tela) pa ce loptica da poleti kao metak, ali samo za ravne udarce. Znaci masa ima razlicitu ulogu u zavisnosti od stila udaranja, reketa i spana.
2. Brzina igraca zavisi od odnosa misicne snage i mase igraca plus elasticnost. Ko misli da je bolje biti zgoljav neka se seti Ben Dzonsona i ostalih sprintera. Zgoljavi igraci manje opterecuju zglobove sto je dobro i mogu duze da izdrze sprontove tamo vamo. Igraci sa vise misicne mase su eksplozivniji, ali se vise trose (Npr Monfis)
Mnogi tvrde da Nadal ima savrseno tenisko telo, ali trci na los nacin (na tabanima) i to ga kosta povreda ali dodaje na brzini. Federer i Nole su najracionalniji prilikom trcanja, jer trce na prstima sto stedi zglobove i jeftinije menjaju pravac. Sto se tice odnosa mase tela, snage misica i energetske efikasnosti udaraca, Federer je verovatno tu najbolji. Nole udara najcistije

mj23

pre 6 godina

Dolaze nove zvijezde, ukljucujuci Corica. Đole je izgubio samopouzdanje, prije je u jednom poenu znao pogoditi 2-3 linije. Sad cim proba dublju lopticu, lopta ide u out.
Sjecam se njegove cuvene izjave da vidi loptu kao lubenicu - htio je reci da osjeca lopticu savrseno.
Ne vidim kako može Coric ovo izgubiti. Mlađi je, motiviraniji, gladniji i trenutno sigurno bolji igrač od Đokovića.
Eto vidjet ce te na kraju meca da sam bio u pravu.

Ne razumijem o cemu se radi, ali Đoković više ne može odigrati meč u jakom intenzitetu od 2 sata, kamoli od 5 sati kao prije.

To nema veze sa veganstvom, jer su jedni od najboljih sportasa na svijetu vegani, ima ih u ufc-u cak, najbolji bodybuilderi su vegani, itd.

Djordje NS

pre 6 godina

@ mj23

Kako si se samo provio pametan u svom komentaru, ajde opet nešto nam tako pametno reci i posle meča.

A Batka "genijalca" ne vredi ni komentarisati...

petar

pre 6 godina

Čestitam Novaku na zasluženoj pobjedi.Njemu je trebao ovakav meč,te se nadam da je Novak konačno na pravom putu ka povratku u sam vrh svjetskog tenisa gdje mu je mjesto.S ovakvim forhandom Borna će i dalje pobjeđivati vrhunske igrače ali neće bit konzistentan,niti će ući u sami svjetski vrh!!S Marinovim forhandom bi već bio top 5.

beograd_moskva_92

pre 6 godina

Cim je Vajda tu, Nole je ok. Treba ovde jos dosta da se radi, ali vidi se da nije izgubio zelju da igra kao sto su neki pisali. I dobro je sto su Srdjan i Dijana tu, takodje. Ocito je Nole shvatio neke stvari, one o kojima mi ovde "trubimo" 2 godine.

ćutanje je zlato, dijamant je držati se toga

pre 6 godina

Ne zanimaju me ovi megatrend turniri....
Kad bude počeo da igra kao nekada onda ću ga pratiti.
Šta je ovo? Zapelo majstorima da plati gajbe piva dok mu grade vikendicu?
Čovek koji je drao sve redom, a sad igra deset puta lošije?!
Samo žvaka za medije i domaće navijače.
Kako kaže Bane Petrović, naš dobri pesnik;

Kada gori čovek
Ceo svet se
Greje -
Kad izgori
Čovek
Tad
Pepeo sve je.

On može da razvali sve u naredne 3, 4 godine, samo ako On to želi.
Dok ne vidim tu Vatru u njemu ne zanima me ni 1 %.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ ћутање је злато - Ћутање је злато онда када се нема шта паметно рећи, и зато је боље да си ћутао. 👎👎👎

Jovan

pre 6 godina

@Masa i brzina,

"Zbog manjeg deformisanja loptice je i manji spin, pa je kontroja slabija."

To za spin nije tacno. Impuls sile je integral od Fdt, odnosno to je proizvod sile i vremena tokom kojeg ta sila deluje. Kod slabijeg spana dolazi do veceg deformisanja zice i zbog toga je impuls sile veci, pa je i gubitak dolazne/odlazne brzine loptice manji. Spin nema veze sa deformacijom loptice vec samo sa deformacijom zice tj. impulsom sile. Sto je prvobitna deformacija zice veca to je povratna(elasticna) deformacija zice koja dodaje brzini loptici takodje veca. To naravno znaci da ce, zavisno od tipa udarca, biti i pocetna ugaona brzina loptice veca, odnosno RPM, odnosno spin. Ima tu dosta stvari koje uticu pored spana, kao sto su velicina glave reketa, raspored zica (sto su razredjenije, brzina i spin su veci) itd. ali generalno slabiji span znaci veca brzina i veci spin, a jaci span manja brzina tj. veca kontrola i manji spin.

"Zgoljavi igraci manje opterecuju zglobove"

Netacno. Zglobove stite ligamenti i misicna masa. Zgoljavi igraci u tenisu vise opterecuju rucne zglobove podrazumevajuci da koriste iste tezine reketa. Sto se tice trcanja ista prica, veci kvadriceps bolja zasticenost kolena. Jel' imao nekad nabudzeni Berdih problem s' kolenima? Nikad.
A o Nadala si se izgresio najvise..On ima urodjenu Kohlerovu bolest na stopalima sto utice i na kolena, pa mu ni Toni nije prognozirao karijeru duzu od 25e godine. Zbog toga je morao da prilagodjava kretanje.

Jovan

pre 6 godina

(kartmen, 18. april 2018 17:32)

Ti si do price o idealnoj tezini tenisera dosao totalno pogresnim zakljuchcima. Prvo, laksem igracu nije lakse da ubrza! To je greska. Eksplozivan start zavisi od odnosa misicne mase (najvise nogu naravno) i mase celog tela, a ne samo od mase celog tela. Novaku koristi sto je laksi nego ranije ali mu je i misicna masa znatno opala, sto sve ukupno cini da ima sporije ubrzanje nego ranije.

Drugo, kad govorimo o brzini udaraca, bitne su tri stvari. Brzina reketa u trenutku kontakta, shpan tj. elasticnost zica i brzina loptice pre udarca. Kao sto vidis masa tenisera o kojoj si govorio je totalno nebitna, kao i masa reketa (bitna samo za stabilnost udarca). Sto je elasticnost zica veca, tj. kilaza spanovanja manja, brzina loptice ce biti veca, ali i udarac neprecizniji.

Tvoja konstatacija, da objekat vece mase generise vecu brzinu, je TOTALNO pogresna. Maksimalna brzina reketa, odredjene mase, pri udarcu, ne zavisi od mase tenisera, vec od odnosa misicne mase ruke, najvise ramenog pojasa (a i kvaliteta misicnih vlakana - imas na googlu "usain bolt muscle fibres"), duzine ruke (zakon poluge) i mase ruke. Naravno tu je bitna i rotacija i misici celog tela ali necemo komplikovati.

Tako da prica o idealnoj tezini tenisera nema veze s' tvojim razlozima, vec samo sa rasporedom i odnosom misicne mase i ukupne mase tela, kako bi igrac imao sto vece ubrzanje svih delova tela.

doberman

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

vidim zavrsio si osmoljetku, sad uzmi 1. zakon akcija-reakcija nastavi sa drgim zakonom, gde je novakova masa i masa loptice jedno, nole da je u najboljoj formi, F sila mu je za trecinu manja, nacrtaj i grafik, zabavi se.

kartmen

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13)
Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)
To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.

Netačno. Drugi Njutnov zakon se odnosi na ono što ubrzava - bilo igrač, bili loptica.

Oni što me je u prvom komentaru mrzelo sa pišem je da je lakšem igraču lakše da ubrza, ali ako misli da loptica (čija je masa fiksna i ne zavisi od igrača) ide brže, onda mora da se okrene zakonima elastičnog sudara, iz kojih sledi da objekat sa većom inercijom, samim tim i masom, većom brzinom odašilje ono što udari. Otuda i priča o "idealnoj težini" tenisera, jer ko je debeo taj slabo ubrzava, a ko je mršav tom loptica sporije leti.

Ivan

pre 6 godina

Sam ga Novak vraća u igru sopstvenim greskama i zato ovaj meč GUBI! Umesto da odradi lagano posao posle brejka on mu dopušta da napravi ribrejk odmah! Sam Novak će sebe opet pobediti, priča se ponavlja!

kdzu

pre 6 godina

@Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli. 
(kartmen, 18. april 2018 16:08)

Objasnjavas njemu a ni ti sam nisi razumeo bas dobro. Ako govorimo o brzini udaraca onda je tu najvaznija masa reketa koja je ostala ista ili je zanemarljivo manja ako je Novak smanjivao tegove na reketu. Posto je sila (njegova ruka) smanjena, i ubrzanje tj. maksimalna brzina reketa pri udarcu ce biti manja, sto uzrokuje da mu svi udarci budu dosta sporiji nego ranije.

Sto se tice njegovog ubrzanja (trcanja) na terenu, tu se drugi Njutnov zakon ne moze bas primeniti, vec vise do izrazaja dolazi medicina i anatomija. U tenisu se ne trce maratoni pa da budu u prednosti mrsaviji sportisti, vec je bitno tzv. eksplozivno trcanje od 10ak metara, a to zahteva MISICNU MASU. Bez misica nema eksplozivnosti, tj. nema ubrzanja, a takodje mnogo vise se i umarate jer tenis nije obican maraton da trcite samo sa opremom jednim istim tempom, vec se non stop menja pravac kretanja i konstantno se mlatara se reketom i udara loptica. Sve to zahteva neku normalnu misicnu masu koju Novak nema trenutno.

Joško

pre 6 godina

Neka Novaka , on mi je jedan od dražih u tenisu .Žao mi je našeg Borne , ali jedna informacija za vas jedini koji ima pozitivan skor sa Novakom na touru je Ivo Karlović Noletova crna mačka pozdrav

Masa i brzina

pre 6 godina

@Jovan, 18. april 2018 22:40

Mislio sam na zglobove na nogama. Morao sam da osakatim tekst da bi stao u 1500 karaktera. U stvari bolje da sam ga podelio, ovako je bas bez veze.
Da, tacno je da zgoljavi igraci vise zapinju, pa to utice na rucni zglob i tetivu koja ide odatle preko lakta do ramena. Opterecuju i ramena i ledja.
Nadalov reket je kao pracka, ali ostrali reketi daju vise spina sa jacim spanom. Isto ako je zica tanja daje vise spina.
Za Nadala sam rekao da ima idealno tenisko telo u smislu odnosa visine, misicne mase i tezine. U detinjstvu je trenirao i fudbal i vidi se da trci kao fudbaler na momente, ko da zabija krampone u travu. Cak se i cuje to tabananje.

Nenad

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13) Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci (Milan, 18. april 2018 16:19) To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.Netačno. Drugi Njutnov zakon se odnosi na ono što ubrzava - bilo igrač, bili loptica.Oni što me je u prvom komentaru mrzelo da pišem je da je lakšem igraču lakše da ubrza, ali ako misli da loptica (čija je masa fiksna i ne zavisi od igrača) ide brže, onda mora da se okrene zakonima elastičnog sudara, iz kojih sledi da objekat sa većom inercijom, samim tim i masom, većom brzinom odašilje ono što udari. Otuda i priča o "idealnoj težini" tenisera, jer ko je debeo taj slabo ubrzava, a ko je mršav tom loptica sporije leti.
(kartmen, 18. april 2018 17:32) Bio bi dobar političar, pošto uspevaš da konkretan odgovor “razvodniš”. U a=F/m, m je masa loptice, a F je sila kojom igrač udara lopticu. Kako masa igrača utiče na F je druga priča i ne može se objasniti samo II NjZ što si ti nepokušao da uradiš.

drago

pre 6 godina

I jos nesto, obojica ce imati dobre sezone na zemlji.
Ako Nadal ne bude igrao na slijedecim turnirima moguce je i da se sretnu u nekom finalu.
Tu su jos samo Thiem i Zverev koji nisu u nekoj formi. Murray-ija, Federera i Wawrinke nema na turnirima, konkurencija nije velika, tako da je moguce.

Džoni

pre 6 godina

Nole je bivši teniser. Koliko patnje i muke na dobijen meč, počeo je kao JJ. Kad se razvije igra Nole gubi poen, jadan on ako stigne do Nadala, isponižavaće ga ovaj kao juniora!

dostojevski

pre 6 godina

Deluje mi da Novak ima problem i sa levim laktom. Malo malo pa isteze ruku a onda i igra slajsove dosta cesce nego obicno. S' obzirom koliko mu je slaba leva ruka ne bi me cudilo da je povredi. On decko sa ovom kilazom ne bi smeo da igra profesionalne meceve. Ako izdrzi 2 meseca bez nove povrede i pauze bice dobro.
(kdzu, 18. april 2018 15:06)

a jel ti deluje da u frizderu imas samo pastetu? hahahaha

fortissimo

pre 6 godina

Neverovatno je kako navijačka strast zatupljuje i onda nista ne vidite? Sta Novak ima da trazi sa ovakvom igrom protiv Tima? Muci se, 9 ej 9 mec lopti ne moze da iskoristi? Mnogo gresi, gubi duge poene gde nekada niko nije mogao da mu pridje. Nesiguran retern gde je bio najbolji mozda u istoriji ovog sporta, stalno igra dijagonale jer je nesiguran da napadne paralelom? Jedino sto vredi je pobeda. Da li moze da ispravi sve ovo do sutra protiv Tima? Ja to zelim ali ne verujem, jedino ako Tim bude igrao slabo onda mozda i dobije mec. Lupajte minuse , ja sam tako video mec.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Kaze komentator kako se kod Noloa vidi fizicki napredak, jeste, cim se vratio Vajda vratili se i kilogrami momku iz Monaka hahaha cirkus.

Mile Jovic

pre 6 godina

da Coric nije promasio zicer u prvom setu ,Nole bi ispao u dva seta i sada bismo opet pricali da je zavrsio vrhunsku karijeru . Ovo je sve daleko od pravog Noleta . Nikada se vise nece vratiti posto on vise ne zeli ludacki da trenira , kao recimo Nadal . Federer ima takav talenat i konstituciju , da mu je dovoljno 50% treninga u odnosu na ostale .

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Vidim nolobotovi se nadaju da se stari Nole vraca, a mnogo teske rivale dobio u Monaku, Lajovic i Coric, idi begaj. Kad se Nole sretne sa Thiemom i kasnije Nadalom videcemo tog njihovog idola. Vajda tek 5-6 dana trenira sa njim i Nole se odmah vratio u staru formu ahahaha dobar vic.

Susjed

pre 6 godina

77 neprisiljenih!!! Jako, jako loš tenis, gdje je manje loš dobio. Thiem nije u nekoj formi, ali bi Novaku bilo bolje da to izgubi, inače slijedi masakr s Rafom.

Zigzag

pre 6 godina

Sam ga Novak vraća u igru sopstvenim greskama i zato ovaj meč GUBI! Umesto da odradi lagano posao posle brejka on mu dopušta da napravi ribrejk odmah! Sam Novak će sebe opet pobediti, priča se ponavlja!
(Ivan, 18. april 2018 14:02)e da nije slucajno protivnik bolji u tom trenutku vec uvijek sami sebe pobjedujete protiv hrvata,cg,,bih i slovenaca...

Zoran

pre 6 godina

Sledece kolo protiv Tima i Nole trcheci preko ulice pravo u njegov apartman na jos jedan odmor sa pogledom na sledeci turnir. On trenutno igra u rangu tenisera 30.-50. mesto. Daleko, daleko je ovo od bilo cega ozbiljnog...

Milosav

pre 6 godina

Svim srcem se nadam da ce Novak eventualno da se vrati na onaj stari nivo, ali kad vidim ovakav mec stvarno se razocaram. Nema tu ni delica od one nekadasnje snage i samopouzdanja. Covek jednostavno izgleda premoren vec posle nekoliko gejmova. Da li je dijeta, neka povreda, bolest ili sta vec ne znam, ali ovo je muka da se gleda vise.
P.S. Sto mi nalupaste onoliko minusa, zaista nisam znao kakvo je ime Borna?

mj23

pre 6 godina

Dolaze nove zvijezde, ukljucujuci Corica. Đole je izgubio samopouzdanje, prije je u jednom poenu znao pogoditi 2-3 linije. Sad cim proba dublju lopticu, lopta ide u out.
Sjecam se njegove cuvene izjave da vidi loptu kao lubenicu - htio je reci da osjeca lopticu savrseno.
Ne vidim kako može Coric ovo izgubiti. Mlađi je, motiviraniji, gladniji i trenutno sigurno bolji igrač od Đokovića.
Eto vidjet ce te na kraju meca da sam bio u pravu.

Ne razumijem o cemu se radi, ali Đoković više ne može odigrati meč u jakom intenzitetu od 2 sata, kamoli od 5 sati kao prije.

To nema veze sa veganstvom, jer su jedni od najboljih sportasa na svijetu vegani, ima ih u ufc-u cak, najbolji bodybuilderi su vegani, itd.

Sadio Mane

pre 6 godina

tesko novak igra vidi se da jos nema dovoljno snage ono je bilo pustanje od strane lajovica mora jos nole da radi da bi bio onaj stari....

Rojana

pre 6 godina

Ljudi, narode, braćo Novak se vraća lagano...Pogledajte dubinu udaraca, kretanje, želju...majka na tribini,sve mi se čini da mu se igra ova igra...IDEMO PROFESOR

Zen

pre 6 godina

Gledam i ne verujem.Pobedice Novak ovo,ali devet mec lopit eeeej, ono sto jos vise brine jeste to da je Coric dobio skoro svaku iole duzu razmenu,bukvalno kad god je duza razmena ja znam da Djokovic gubi poen.To govori koliko nema snage kao ranije,i koliko mu je kretanje pogorsano,ali uz trening ,i uz ishranu to se moze dovesti u red.Sve manje verujem u povratak,ali postoji nada

Cika Gile

pre 6 godina

Ovo nazalost nije ni blizu Noletove igre.Sjecate li se kako su mu se svi divili kako kliza na tvrdoj podlozi,a danas na zemljanoj podlozi niti jedanput.

ćutanje je zlato, dijamant je držati se toga

pre 6 godina

Ne zanimaju me ovi megatrend turniri....
Kad bude počeo da igra kao nekada onda ću ga pratiti.
Šta je ovo? Zapelo majstorima da plati gajbe piva dok mu grade vikendicu?
Čovek koji je drao sve redom, a sad igra deset puta lošije?!
Samo žvaka za medije i domaće navijače.
Kako kaže Bane Petrović, naš dobri pesnik;

Kada gori čovek
Ceo svet se
Greje -
Kad izgori
Čovek
Tad
Pepeo sve je.

On može da razvali sve u naredne 3, 4 godine, samo ako On to želi.
Dok ne vidim tu Vatru u njemu ne zanima me ni 1 %.

Ivan

pre 6 godina

Sam ga Novak vraća u igru sopstvenim greskama i zato ovaj meč GUBI! Umesto da odradi lagano posao posle brejka on mu dopušta da napravi ribrejk odmah! Sam Novak će sebe opet pobediti, priča se ponavlja!

Marko Marković

pre 6 godina

Nepravilnosti na dlačicama kod loptica imale su veliki udeo na kvalitet ovog meča. Organizatori bi trebalo da pribave bolje loptice za sledeće runde turnira.

kdzu

pre 6 godina

Deluje mi da Novak ima problem i sa levim laktom. Malo malo pa isteze ruku a onda i igra slajsove dosta cesce nego obicno. S' obzirom koliko mu je slaba leva ruka ne bi me cudilo da je povredi. On decko sa ovom kilazom ne bi smeo da igra profesionalne meceve. Ako izdrzi 2 meseca bez nove povrede i pauze bice dobro.

Ljuba

pre 6 godina

Jak Novak vec predobar za hrvatske tenisace. Vec se vidi da je finale Roland Garosa realno, A ni pobeda me nebi iznenadila. Sad polako brusi formu.

Vladimir

pre 6 godina

Mnogo volim Noleta kao da mi je clan porodice. Navijam, nerviram se i radujem kad pobedi, ali kad pocne da salje srca odmah prekidam i menjam kanal. Napred Nole. Izbaci taj vestacki, nesmisleni pozdrav
(momcilo, 18. april 2018 16:49)
Prava ljubav je ona bezuslovna. Volis nekoga onakvog kakav je, sa vrlinama i manama. Ako ga tako volis kosto kazes prihvatit ces i slanje srca.
Idemo Nole, radi onako kako tebi odgovara!

momcilo

pre 6 godina

Mnogo volim Noleta kao da mi je clan porodice. Navijam, nerviram se i radujem kad pobedi, ali kad pocne da salje srca odmah prekidam i menjam kanal. Napred Nole. Izbaci taj vestacki, nesmisleni pozdrav

doberman

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.

luule

pre 6 godina

Da li ce ako se Novak vrati svi slaninari preci u vegane ili bar prestai da namecu svoj stil ishrane? Ipak ce zaboraviti svoje gluposti kao uvek
(Sloba, 18. april 2018 16:42)
Neizvodljivo da se sa takvom ishranom vrati

kakodane

pre 6 godina

Kakvog je porekla ime Borna?
(Milosav, 18. april 2018 16:13)

Borna je bio knez dalmatinske Hrvatske oko 800te godine. Usput i franački vazal te žestoki suparnik Ljudevita, kneza panonske Hrvatske.

milan

pre 6 godina

Novak se vratio. Pisem ovo na 2:1 u prvon setu To je definitivno. Bekend je bio kljuc njegovog pada. Igra ga ponovo, duboko i sigurno. Servis je opet na mestu posle operacije. Sada je sve do voljnog momenta. Ali je svakako lepo videti.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nema Borna višak, nego Nole ima manjak kila, a za samopouzdanje jeste kao što si rekao...
(osotogari, 18. april 2018 13:58)

Sto se tice kilograma Borna ima taman koliko treba da ima profesionalni igrac.

miami masters

pre 6 godina

Nije bas nesto bilo za gledat, ali drago mi je vidjeti da se Nole polako vraća a nas sad vec ne i klinjo moze da nekom nesta pokvari ali nije on ta razina,u svakom slucaju pozz tenisu iz HR,ide to nabolje
(sakupljac loptica, 18. april 2018 15:37)

Ovo je pravi Hrvat. Gospodin čovek. Kulturan, bez provokacija, realan. Takvi kao on su većina tamo, i dobrodošli su ovde, znaju tenis. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa iz celog regiona.

detektiv kokni kol

pre 6 godina

I mršav i u katastrofalnoj formi i 13 na listi i bez pola tima je SILA za ove komšije! Ako nekako uspe da se vrati i iskobelja iz ovog kanala to će biti nešto, onako baš filmski. Pogled tigra Novake, pogled tigra!

Zigzag

pre 6 godina

Da gledas malo vise realnije ovaj mec, video bi da Nole pravi dvostruke greske i masi ciste lopte koje kroz karijeru lako pretvara u winnere. Ako su dvostruke servis greske zasluga tvog sunarodnika e onda svaka mu cast,vi hrvati ste nadmocni u svemu.
(malo realnosti, 18. april 2018 14:21)pa coric je promasio cistu stranu za brejk pri 5-5,u drugom setu ispustio 40-0....htio sam rec da se ni djokovicu ni coricu te pogreske nisu desile protiv lajovica i benetoa,ako me razumjes....

kartmen

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13)
Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)
To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.

Netačno. Drugi Njutnov zakon se odnosi na ono što ubrzava - bilo igrač, bili loptica.

Oni što me je u prvom komentaru mrzelo sa pišem je da je lakšem igraču lakše da ubrza, ali ako misli da loptica (čija je masa fiksna i ne zavisi od igrača) ide brže, onda mora da se okrene zakonima elastičnog sudara, iz kojih sledi da objekat sa većom inercijom, samim tim i masom, većom brzinom odašilje ono što udari. Otuda i priča o "idealnoj težini" tenisera, jer ko je debeo taj slabo ubrzava, a ko je mršav tom loptica sporije leti.

Dule

pre 6 godina

Nisam neki poznavalac, a i ko bi u Srbiji danas bio ali kapiram da je Borna Coric sjajan mladi teniser tako da je ovo izuzetan uspeh za Noleta - danas.
A srce koje se pokazuje ovako publici je samo pokazatelj koliko je nas Nole izgubio kompas, ukus, poimanje mere.
Mnogo mi je zao da je toliko zalutao. Nole kada padnemo onda i ustanemo i to brzo, Bog ti svako dobro dao

NN

pre 6 godina

Utisak prvog seta-Borna bolji, ali neiskusan. Par greška na prazan teren plus u tie break-u greska na mrezi, dosta lezerno odigrano. Novak se provukao ne zna ni on kako.

Ajmo Novace!

doberman

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

vidim zavrsio si osmoljetku, sad uzmi 1. zakon akcija-reakcija nastavi sa drgim zakonom, gde je novakova masa i masa loptice jedno, nole da je u najboljoj formi, F sila mu je za trecinu manja, nacrtaj i grafik, zabavi se.

igorpg

pre 6 godina

Veliki pozdrav iz Crne Gore za naseg najveceg sampiona ikada! P. S. Ne dozvolite, ljudi, da pojedinci uticu da se rasplamsava negativna energija i mrznja! Ajmo Noleeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!

Sloba

pre 6 godina

Da li ce ako se Novak vrati svi slaninari preci u vegane ili bar prestai da namecu svoj stil ishrane? Ipak ce zaboraviti svoje gluposti kao uvek

malo realnosti

pre 6 godina

@Zigzag
Da gledas malo vise realnije ovaj mec, video bi da Nole pravi dvostruke greske i masi ciste lopte koje kroz karijeru lako pretvara u winnere. Ako su dvostruke servis greske zasluga tvog sunarodnika e onda svaka mu cast,vi hrvati ste nadmocni u svemu.

Toto-ko-tunjo-susjedu-susjedski

pre 6 godina

Borna sam sebe pobijedio u 1. setu.....
(Jakov, 18. april 2018 14:22)

Ma kako bilo, neka se ponovi i u nastavku. A vi mozete reci i da ste sami sebe, ako vam bas neki gust...

Nenad

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13) Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci (Milan, 18. april 2018 16:19) To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.Netačno. Drugi Njutnov zakon se odnosi na ono što ubrzava - bilo igrač, bili loptica.Oni što me je u prvom komentaru mrzelo da pišem je da je lakšem igraču lakše da ubrza, ali ako misli da loptica (čija je masa fiksna i ne zavisi od igrača) ide brže, onda mora da se okrene zakonima elastičnog sudara, iz kojih sledi da objekat sa većom inercijom, samim tim i masom, većom brzinom odašilje ono što udari. Otuda i priča o "idealnoj težini" tenisera, jer ko je debeo taj slabo ubrzava, a ko je mršav tom loptica sporije leti.
(kartmen, 18. april 2018 17:32) Bio bi dobar političar, pošto uspevaš da konkretan odgovor “razvodniš”. U a=F/m, m je masa loptice, a F je sila kojom igrač udara lopticu. Kako masa igrača utiče na F je druga priča i ne može se objasniti samo II NjZ što si ti nepokušao da uradiš.

goblin

pre 6 godina

Svaka čast za obojicu,vidi se da Novaku fali snage,ali napredak je tu,faktor Vajda polako daje rezultate.E sad,nije mi jasno kako niko iz Novakovog "PR tima"(a ima ih sigurno "mali milion"),ne kaže Novaku da konacno prestane da "deli srca"posle meča.

Ivan

pre 6 godina

Ovoliko srece nisam video da neko ima u zivotu. Covek ne moze nista da promasi na mec loptama, i onda sledeci svoj servis gem ispuca 4 lopte u aut...

IamZlatanIbrahimovic

pre 6 godina

a sledeci mec ako izgubi,opet paljba po Noletu. Tvrdim da je najbolji sportista u istoriji Srbije! Ajmo Nole,vracas se sigurno gde ti je mesto!

ja

pre 6 godina

Nisam gledao do kraja, jel slao srca posle meča? 
(Petar, 18. april 2018 15:50) 

Jeste, publika je bila odusevljena :)
(Dex, 18. april 2018 16:17)

Ostanite na vašem jugu i širite i dalje ljubav medju vašim grupama.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

Дигао је Новак игру на још виши ниво иако је то далеко још од његове најбоље форме коју није реално још ни очекивати. Вајда га је покренуо то је и више него очигледно. Још већи тест је против Тима. Наравно и даље ми је иритантно гледати оно "слање срца". БРАВО НОВАЧЕ! 👏👏👏

Vracarac

pre 6 godina

Ovde je samo pitanje volje, klasa je vecna, koliko ce se dobro hraniti i koliko ce trenirati tako ce biti na terenu. Za sada nije lose, kako je bilo ovo je obecavajuce, ako bude trenirao i hranio se jace za 2-3 meseca moze biti opet vrhunski

milutin

pre 6 godina

Na desetu meč-loptu Nole uzima meč. Nedostaje koncentracija.
Popraviće se to.
Nole udara jako i precizno.
Još jedan ovakav meč u kontinuitetu, pa evo Novaka.
Borna je bio dobar test, Tim sa sličnom igrom, opet test.
Ako opet položi Nole, eto ga da bude strah i trepet.
Naprijed šampione! Imaš podršku mnogih, znanih i neznanih

Magnetti

pre 6 godina

Ostavio sam komentat da Djokovic sa ovakvim servisom nemoze nista uraditi u ozbiljnom tenisu.Evo da malo sam sebe demantujem jer je ovo sto sam vidio u drugom setu konacno svetlo pogotovo u onom gemu kada Coric spasavao nestvarnom igrom mec lopte.Novaku zelim da osvoji sve turnire do kraja karijere nisam zlonamjeran ali vidi se kad grize da je majstor kakav se retko srece jednostavno melje.Opet me plasi ta ishrana

Bole

pre 6 godina

Sve ovo je u svrhu podizanje forme, kondicije i samopouzdanja pred RG. Ide na bolje. Vec Madrid i Rim ce pokazati Novaka kakvog znamo.Smo napred.Siguran sam da dobija Tima

Milan

pre 6 godina

Nole je bivši teniser. Koliko patnje i muke na dobijen meč, počeo je kao JJ. Kad se razvije igra Nole gubi poen, jadan on ako stigne do Nadala, isponižavaće ga ovaj kao juniora!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Džoni, 18. april 2018 15:39) # Link komentara

Rodjen si za komentarisanje i nikada neces biti bivsi.Buducnost je pred tobom.

Joško

pre 6 godina

Neka Novaka , on mi je jedan od dražih u tenisu .Žao mi je našeg Borne , ali jedna informacija za vas jedini koji ima pozitivan skor sa Novakom na touru je Ivo Karlović Noletova crna mačka pozdrav

Pablo

pre 6 godina

Treci put komentarisem kao neko ko je objektivno kritkovao Novaka sad da ga pohvalim.

A vecina ljudi i ne gleda nego kad osvaja uzdize, a sad random pise negativne komentare tipa mrsava ruka.

Njemu je bitno da je psihofizicki u kondiciji, ne secam se da je nekada zapinjao neke prejake udarce, a i udarci ne idu iz ruke nego iz kuka rotacije, ja to pricam kao ex kikbokser, ne udara najjace najveci biceps, nego najbolja rotacija, mase treba mozda 4kg gore da ima max, sto moze i veganskom ishranom.

Mada predlozio bih mu da kupi ribnjak i da ih hrani cisto biljnom hranom, to moze da priusti, zdravo je a imace malo vise proteina uz biljne.

zile

pre 6 godina

Samo je psiha bila problem.Sa Vajdom je i to vratio sad pobedjuje i Tima,a sa rafom nema sta da trazi jos uvek.Ipak da jos malo fizicki odradi Nole je opet top!

Pablo

pre 6 godina

Ja sam prvi bio ljut na Novaka i kritikovao i nisam okoreli fan ali igra neuporedivo bolje i lici na starog, samo je 2 klase kondiciono ispod nego pre, ali do AO moze da se vrati u punu formu

zex

pre 6 godina

Nego nikako da se dogovore pljuvaci jel Borna pravi test ili je slab?posle meca sa Lajovicem bilo je price kako ga je pustio i kako je Borna taj glavni igrac.Novak je daleko od forme ali i ovakav on je favorit, Klasa je Klasa, forma je prolazna ali Novak Djokovic je ekstra klasa i On zna sve sto treba da zna o tenisu.Netreba mi servis od 210dovoljno je i ovako.Bitan je um tj,glava sve ostalo je tu.Svi ocekuju pobedu Novaka od 6-0 6-0 ako je neko pratio Novaka trebalo bi da zna da je gomilu meceva preokrenuo posle gubitka prvog seta tako da nije smak sveta ako izgubi set.Dobar je Novak danas mnogo bolji nego ranije.

Natakobîte Yanakîtu

pre 6 godina

E to je onaj pravi Nole. Odmah nakon sveukupno 9 propuštenih meč lopti ribrejk i to ubedljivom i sigurnom igrom oduzet Borni i napokon sigurna završnica. To podseća na Novaka iz šampionskih dana :D

Светозар Милетић

pre 6 godina

@mj23, каква је то мантра за веганство и највеће спортисте ?! То што пар бодибилдера једе траву и узима кило стероида и ак, и по неки спортиста је веган не значи да су већина врхунских спортиста вегани. То јесамо надувана прича појединих новина и таблоида. Реално гледано, погледајте спортове и спортисте па проучите статистику и математику.
За горњи део се потпуно слажем

buu

pre 6 godina

Kakav mentalitet ima Nole vidi se u ovom sad gemu,pre kojeg je izgubio cak 7 mec lopti i izgubio taj gem,i odma posle tog gema uzme brejk,alal vera..

Dragan

pre 6 godina

Bravo majstore.Dobar test za Novaka.Posle devet propustenih mec lopti, napokon Novak slomio odlicnog Corica za prolaz u naredno kolo.Zver se lagano vraca u onu staru formu, sada Nole oderi tog Tima, pa.da gledamo jos jedan napokon spektakl i borbu sa bikom iz Majorke.Idemo Novace, samo gazi i cepaj.

sakupljac loptica

pre 6 godina

Nije bas nesto bilo za gledat, ali drago mi je vidjeti da se Nole polako vraća a nas sad vec ne i klinjo moze da nekom nesta pokvari ali nije on ta razina,u svakom slucaju pozz tenisu iz HR,ide to nabolje

RF NDJ RN

pre 6 godina

Nadam se da ce do US Opena NDJ vratiti u pravu formu pa da na US Openu gledamo trio fantastiko , Federer, Djokovic i Nadal i nadam se sva trojica do 1/2 pa prvo da padne neki super okrsaj u 1/2 a posle i u finalu, a neka osvoji ko bude najbolji. Jer nekako stice se utisak posto je beton na US Openu malo sporiji i dosta duva vetar da su tu sanse izmedju njih trojice dosta izjednacene i u proslosti su pruzali uvek fantasticne meceve.

артиљерац

pre 6 godina

Није га Ноле разбуцао ко маче мушкатлу(како сам синоћ прогнозирао)али победа
је победа.Иде на боље.Вратиће се Ноле,само полако.

Vera

pre 6 godina

Borna je zilav, uporan, ne predaje se do zadnjeg trenutka i igra sve bolje i bolje.Zato me jako, jako raduje Novakova pobjeda protiv ovakvog protivnika.Mislim da možemo biti optimisti, vraća se pomalo stari Nole,a meč protiv Dominika T. će nam, nadam se, to i potvrditi.Sretno!!!

Milica NS

pre 6 godina

@Sve ovo je u svrhu podizanje forme, kondicije i samopouzdanja pred RG. Ide na bolje. Vec Madrid i Rim ce pokazati Novaka kakvog znamo.Smo napred.Siguran sam da dobija Tima
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bole, 18. april 2018 15:34)
Uh kad se setim kako je 2011. igrao BAŠ TAJ RIM I MADRID.
Mislim najbolji tenis ikada viđen.
Kako su samo sevale BH dijagonala a kad dođe BH paralela bilo je kao Šlag na tortu.
Napred Nole Sokole NAŠ!

Vlade

pre 6 godina

Naravno da Novak moze da podigne formu, mozda ne bas na nivo na kom je bio ranije, ali moze on dosta. Medjutim, sada mu je jako bitno da igra sto vise. Bilo bi fino da popravi malo plasman na rang listi, cisto da ne nalece na najvece rivale u ranijim fazama turnira, bar dok malo ne povrati samopouzdanje. Ali moglo bi da bude ok, sad polako na ovim mastersima na sljaci, pa do RG bi mogao da bude na nekom solidnom nivou. Nadam se da ce tako i biti, korak po korak.

SkyGo

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

Uz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)

Meni je jos samo potrban 2.Zakon Termodinamike...paaa ako je neko ljubazan.

negotino

pre 6 godina

Kakvog je porekla ime Borna?
(Milosav, 18. april 2018 16:13)

Borna je bio knez dalmatinske Hrvatske oko 800te godine. Usput i franački vazal te žestoki suparnik Ljudevita, kneza panonske Hrvatske.
(kakodane, 18. april 2018 16:41)

...inace rodzeni Zajecarac (ili tu negde u okolini)

drago

pre 6 godina

Sjajan mec....kao da gledas 2 Djokovica.
Steta sto je tolika razlika u godinama, puno bi se cesce suceljavali
Coric se za razliku od Cilica ne boji i vraca se u meceve, s tim da malo grijesi i ima dobru glavu. Postici ce vise od njega.

Bratislav

pre 6 godina

Bravo!!!! Ima napretka u igri, u kretanju, u jačini udarca. Biće bolje.
Iz meča u meč napredovaće. Samo napred. Uvek imaš moju podršku

Pera

pre 6 godina

Koliko god neiznudjenih grešaka je imao, sve mi se, onako laički, čini da je to samo nedostatak kondicije.. ali definitivno odaje utisak da je ovo potpuno "drugi Novak" u odnosu na njegove igre pre mesec ili dva dana. Kroz mečeve će jačati svoju formu i prvi jači ispit je naravno Tim.. da li je ovo slika povratka Vajde, da li je konačno sredio šta god je bio povod njegovog pada, iskreno se nadam kao veliki Novakov navijac da ćemo ga uskoro gledati u finalima turnira i naravno, sa peharom visoko iznad glave!
Pozdrav.

copee

pre 6 godina

Coric odlican, Nole bolji, prvi put u poslednjih godinu da igra za svaki poen, na dobrom putu da se vrati, kretnja dobra, bekhend odlican :)

Jovan

pre 6 godina

(kartmen, 18. april 2018 17:32)

Ti si do price o idealnoj tezini tenisera dosao totalno pogresnim zakljuchcima. Prvo, laksem igracu nije lakse da ubrza! To je greska. Eksplozivan start zavisi od odnosa misicne mase (najvise nogu naravno) i mase celog tela, a ne samo od mase celog tela. Novaku koristi sto je laksi nego ranije ali mu je i misicna masa znatno opala, sto sve ukupno cini da ima sporije ubrzanje nego ranije.

Drugo, kad govorimo o brzini udaraca, bitne su tri stvari. Brzina reketa u trenutku kontakta, shpan tj. elasticnost zica i brzina loptice pre udarca. Kao sto vidis masa tenisera o kojoj si govorio je totalno nebitna, kao i masa reketa (bitna samo za stabilnost udarca). Sto je elasticnost zica veca, tj. kilaza spanovanja manja, brzina loptice ce biti veca, ali i udarac neprecizniji.

Tvoja konstatacija, da objekat vece mase generise vecu brzinu, je TOTALNO pogresna. Maksimalna brzina reketa, odredjene mase, pri udarcu, ne zavisi od mase tenisera, vec od odnosa misicne mase ruke, najvise ramenog pojasa (a i kvaliteta misicnih vlakana - imas na googlu "usain bolt muscle fibres"), duzine ruke (zakon poluge) i mase ruke. Naravno tu je bitna i rotacija i misici celog tela ali necemo komplikovati.

Tako da prica o idealnoj tezini tenisera nema veze s' tvojim razlozima, vec samo sa rasporedom i odnosom misicne mase i ukupne mase tela, kako bi igrac imao sto vece ubrzanje svih delova tela.

Masa i brzina

pre 6 godina

1. Brzina loptice. Kod Udara reketa u lopticu dolazi do deformacije i loptice i zice. Gubitci ne loptici su veci pa je zbog toga brzina veca s slabijim spanom nego sa jacim, jer se loptica manje deformise a zica vise. Zbog manjeg deformisanja loptice je i manji spin, pa je kontroja slabija. Promena kolicine kretanja je jednaka impulsu sile, sto znaci da mora ili da se poveca brzina glave reketa ili masa koja stoji iza udarca. Ako se koristi zglob masa se svodi na masu reketa i u tom slucaju brzina je presudna. Ako je zglob neutralan (ukrucen) mnogo veca masa se stavlja iza udarca (ruka, rame, deo mase tela) pa ce loptica da poleti kao metak, ali samo za ravne udarce. Znaci masa ima razlicitu ulogu u zavisnosti od stila udaranja, reketa i spana.
2. Brzina igraca zavisi od odnosa misicne snage i mase igraca plus elasticnost. Ko misli da je bolje biti zgoljav neka se seti Ben Dzonsona i ostalih sprintera. Zgoljavi igraci manje opterecuju zglobove sto je dobro i mogu duze da izdrze sprontove tamo vamo. Igraci sa vise misicne mase su eksplozivniji, ali se vise trose (Npr Monfis)
Mnogi tvrde da Nadal ima savrseno tenisko telo, ali trci na los nacin (na tabanima) i to ga kosta povreda ali dodaje na brzini. Federer i Nole su najracionalniji prilikom trcanja, jer trce na prstima sto stedi zglobove i jeftinije menjaju pravac. Sto se tice odnosa mase tela, snage misica i energetske efikasnosti udaraca, Federer je verovatno tu najbolji. Nole udara najcistije

kartmen

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.

Sabre

pre 6 godina

Svaki koji ovde lupeta o slabom protivniku ocito nije gledao Corica protiv Federera, pored toga sto definitivno nije gledao danasnji mec. Ovo je bio atomski tenis u odnosu na ono sto Novak pruza u poslednje vreme, i mali Coric je samo platio danak neiskustvu sa par gresaka, ali obojica su generalno igrala odlicno, crtali linije, kretali se odlicno.. sve u svemu, vrlo kvalitetan mec. Zaista nista tuznije od srpske zavisti lose prerusene u 'ekspertizu'.

Djordje NS

pre 6 godina

@ mj23

Kako si se samo provio pametan u svom komentaru, ajde opet nešto nam tako pametno reci i posle meča.

A Batka "genijalca" ne vredi ni komentarisati...

Samo vas posmatram..

pre 6 godina

Boze,Nole hvala ti,citam komentare i ne verujem,ovde se radi o Novaku Djokovicu,ne o Njutnu i njegovim zakonima,sile,mase..

Milan

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno.
(doberman, 18. april 2018 14:13)

Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.
(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentara

Uz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci

profesor

pre 6 godina

Njutn je pravio samo aproksimacije, Anjštajna vi treba da razmotrite. A kako je sve relativno tako i Djokovićeva kriza. Idemooo!

Nenad

pre 6 godina

2. njutnov zakon, sila= masa x ubrzanje, dzaba ga gurui ubedjivali da je zemlja ravna a gravitacija zabluda, al stoji na nogama, pohvalno. (doberman, 18. april 2018 14:13)
Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli.(kartmen, 18. april 2018 16:08) # Link komentaraUz informacije i razmišljanju o sportskim dogadjajima, covek nesto moze i da nauci ili obnovi gradivo. Hvala decaci
(Milan, 18. april 2018 16:19)
To što kažeš Milane se odnosi na masu loptice, a ne udarača.

King town

pre 6 godina

Ma ljudi moji, nemojte vredjati Marijana Vajdu da je slaninar.
Nema smisla.Vidi se da je dobar lik.
Malo fair playa u komentarima.
On stvarno ume da motiviše Novaka.
Jedan od najboljih trenera danas.

Milan

pre 6 godina

Novak fizicki deluje bolje nego u Americi ali mora i moze jos da popravi taj deo. Mentalno je puno stabilniji jer veliki je plus za igraca da ima pored sebe nekog od poverenja, a Vajda to jeste, samim tim i Novak rasterecenije igra. Veliki broj mec lopti je negde i normalan jer poznat je tzv. "Strah od pobede" , a Novaku su sada pobede veoma bitne pa ce i lakse zavrsavati meceve u buducnosti. Sve u svemu, napredak u svim segmentima sa tendencijom da bude samo bolje. Cak i eventualni porazi ce biti deo napretka i dizanja forme. Srecno u nastavku turnira i sezone.

Ivan

pre 6 godina

Očigledno je da se Nole lagano ali sigurno vraća u svoju staru formu. Primetno je mnogo veće zalaganje na Mastersu u Monte Karlu i ono donosi rezultate naravno, danas je pobeđen Hrvat Borna Ćorić kome je ova tekuća sezona najbolja u dosadašnjem delu karijere i time je Nole jasno stavio do znanja svima na ATP Turu i ostalim zaljubljenicima u tenis da je krenuo da se vraća u formu.

Inače Borna Ćorić je odigrao sjajno danas zaista, činio je sve što je mogao da zaustavi Noleta i vraćao se nekoliko puta iz nemogućih situacija opet u meč, spasio silne meč lopte, 9 meč lopti, što odavno nije viđeno na nekom meču, dao sve od sebe, ali ni to nije bilo dovoljno danas da se pobedi Nole koji je bio vidno motivisan i spreman za borbu danas.

Naravno mnogo Noletu znači i prisustvo Marijana Vajde u njegovom boksu, to je više nego očigledno, kada je Marijan Vajda tu igra Noleta je daleko sigurnija i mirnija, pravi potez je načinio kada ga je opet pozvao u svoje redove, nadam se da će produžiti saradnju sa njim i na turnirima koji tek slede.

Sutra protiv Tima biće još teže, poznato je da je Dominik sjajan na šljaci, ali ovaj Nole koji je danas pobedio Bornu Ćorića u izvanrednom meču može i ovu prepreku prebroditi, samo neka nastavi ovim tempom i uskoro biće to onaj stari Nole šampion. Nerealno je očekivati da baš ovaj Masters u Monte Karlu osvoji, ali samo da nastavi u ovom ritmu i trofeji će uskoro doći.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ ћутање је злато - Ћутање је злато онда када се нема шта паметно рећи, и зато је боље да си ћутао. 👎👎👎

petar

pre 6 godina

Čestitam Novaku na zasluženoj pobjedi.Njemu je trebao ovakav meč,te se nadam da je Novak konačno na pravom putu ka povratku u sam vrh svjetskog tenisa gdje mu je mjesto.S ovakvim forhandom Borna će i dalje pobjeđivati vrhunske igrače ali neće bit konzistentan,niti će ući u sami svjetski vrh!!S Marinovim forhandom bi već bio top 5.

kdzu

pre 6 godina

@Vidiš koliko se ne razumeš - ako masa opadne, onda je, prema drugom Njutnovom zakonu, za postizanje istog ubrzanja potrebna manja sila. Moraš malo da poradiš na toj paraboli. 
(kartmen, 18. april 2018 16:08)

Objasnjavas njemu a ni ti sam nisi razumeo bas dobro. Ako govorimo o brzini udaraca onda je tu najvaznija masa reketa koja je ostala ista ili je zanemarljivo manja ako je Novak smanjivao tegove na reketu. Posto je sila (njegova ruka) smanjena, i ubrzanje tj. maksimalna brzina reketa pri udarcu ce biti manja, sto uzrokuje da mu svi udarci budu dosta sporiji nego ranije.

Sto se tice njegovog ubrzanja (trcanja) na terenu, tu se drugi Njutnov zakon ne moze bas primeniti, vec vise do izrazaja dolazi medicina i anatomija. U tenisu se ne trce maratoni pa da budu u prednosti mrsaviji sportisti, vec je bitno tzv. eksplozivno trcanje od 10ak metara, a to zahteva MISICNU MASU. Bez misica nema eksplozivnosti, tj. nema ubrzanja, a takodje mnogo vise se i umarate jer tenis nije obican maraton da trcite samo sa opremom jednim istim tempom, vec se non stop menja pravac kretanja i konstantno se mlatara se reketom i udara loptica. Sve to zahteva neku normalnu misicnu masu koju Novak nema trenutno.

Jovan

pre 6 godina

@Masa i brzina,

"Zbog manjeg deformisanja loptice je i manji spin, pa je kontroja slabija."

To za spin nije tacno. Impuls sile je integral od Fdt, odnosno to je proizvod sile i vremena tokom kojeg ta sila deluje. Kod slabijeg spana dolazi do veceg deformisanja zice i zbog toga je impuls sile veci, pa je i gubitak dolazne/odlazne brzine loptice manji. Spin nema veze sa deformacijom loptice vec samo sa deformacijom zice tj. impulsom sile. Sto je prvobitna deformacija zice veca to je povratna(elasticna) deformacija zice koja dodaje brzini loptici takodje veca. To naravno znaci da ce, zavisno od tipa udarca, biti i pocetna ugaona brzina loptice veca, odnosno RPM, odnosno spin. Ima tu dosta stvari koje uticu pored spana, kao sto su velicina glave reketa, raspored zica (sto su razredjenije, brzina i spin su veci) itd. ali generalno slabiji span znaci veca brzina i veci spin, a jaci span manja brzina tj. veca kontrola i manji spin.

"Zgoljavi igraci manje opterecuju zglobove"

Netacno. Zglobove stite ligamenti i misicna masa. Zgoljavi igraci u tenisu vise opterecuju rucne zglobove podrazumevajuci da koriste iste tezine reketa. Sto se tice trcanja ista prica, veci kvadriceps bolja zasticenost kolena. Jel' imao nekad nabudzeni Berdih problem s' kolenima? Nikad.
A o Nadala si se izgresio najvise..On ima urodjenu Kohlerovu bolest na stopalima sto utice i na kolena, pa mu ni Toni nije prognozirao karijeru duzu od 25e godine. Zbog toga je morao da prilagodjava kretanje.

drago

pre 6 godina

I jos nesto, obojica ce imati dobre sezone na zemlji.
Ako Nadal ne bude igrao na slijedecim turnirima moguce je i da se sretnu u nekom finalu.
Tu su jos samo Thiem i Zverev koji nisu u nekoj formi. Murray-ija, Federera i Wawrinke nema na turnirima, konkurencija nije velika, tako da je moguce.

branislav

pre 6 godina

Neka Novaka , on mi je jedan od dražih u tenisu .Žao mi je našeg Borne , ali jedna informacija za vas jedini koji ima pozitivan skor sa Novakom na touru je Ivo Karlović Noletova crna mačka pozdrav
(Joško, 18. april 2018 22:22) #
Nije bas tacno Ivo ima 2 1, a Nick Kyrgios je u 2017 ostvario cak dve pobede protiv Novaka i ima 2 0. Nick je imao srecu da ne igra sa Novakom 2014/15/16, ali eto naprosto je tako. Za sada bi se moglo reci zaista crna macka u jos crnjoj seriji Novakovoj od pocetka 2017
Inace postujemo Ivu, dobar teniser i covek.

Masa i brzina

pre 6 godina

@Jovan, 18. april 2018 22:40

Mislio sam na zglobove na nogama. Morao sam da osakatim tekst da bi stao u 1500 karaktera. U stvari bolje da sam ga podelio, ovako je bas bez veze.
Da, tacno je da zgoljavi igraci vise zapinju, pa to utice na rucni zglob i tetivu koja ide odatle preko lakta do ramena. Opterecuju i ramena i ledja.
Nadalov reket je kao pracka, ali ostrali reketi daju vise spina sa jacim spanom. Isto ako je zica tanja daje vise spina.
Za Nadala sam rekao da ima idealno tenisko telo u smislu odnosa visine, misicne mase i tezine. U detinjstvu je trenirao i fudbal i vidi se da trci kao fudbaler na momente, ko da zabija krampone u travu. Cak se i cuje to tabananje.

beograd_moskva_92

pre 6 godina

Cim je Vajda tu, Nole je ok. Treba ovde jos dosta da se radi, ali vidi se da nije izgubio zelju da igra kao sto su neki pisali. I dobro je sto su Srdjan i Dijana tu, takodje. Ocito je Nole shvatio neke stvari, one o kojima mi ovde "trubimo" 2 godine.