Subota, 14.04.2018.

10:30

"Meloun vodi Denver i sledeće sezone, Jokiću maksimalni ugovor"

Tim Koneli, tim menadžer Denver Nagetsa, kaže da će Majk Meloun i sledeće godine predvoditi tim iz Kolorada, na čelu s našim Nikolom Jokićem.

Izvor:

"Meloun vodi Denver i sledeæe sezone, Jokiæu maksimalni ugovor" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Aleks

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!
(ale, 14. april 2018 10:52)

Zato po nece igrati ni naredne sezone, jer zbog Jokicevog max ugovora pola igraca ce morati da ode.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (HARIS, 14. april 2018 15:55)


Brt, pa to je ova polovina sto nije ni igrala ove sezone, Arthur, Craig, Jefferson, Lydon, Morris, pa i Faried.

Milan

pre 6 godina

@svetski mega car
Jokic je premlad za takve poteze. Ima tek 23 a po prsten se ide kada dodjes do 30, do tada se naravno materijalno obezbedis igrajuci tamo gde najvise plate.
@aca
Ne sekiram se, sekiraju me ove sudije, Bjelica i Davidovac u podgorici ali Denver ne. NBA je zabavna kako god da je okrenes

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Evo status plata nuggetsa http://www.spotrac.com/nba/denver-nuggets/yearly/cap/roster/

Evo prijekcija za Salary Cap i Luxury Tax
https://basketball.realgm.com/nba/info/salary_cap

Evo sto se tice max ugovora https://www.youtube.com/watch?v=osDN-bnPULY&t=279s

Denver jeste iznad Salary Capa 2018/19 na 107.5 miliona ali nije u problemu sa Luxury Tax koji je na 123 miliona osim ako ne planiraju da produze sa Bartonom.

Sto se tice Nikole nije 146 nego 156,825,000 miliona jer je Salary Capa 2019/20 108 miliona dolara.

2019/20 => 27,000,000
2020/21 => 29,025,000
2021/22 => 31,200,000
2022/23 => 33,542,000
2023/24 => 36,058,000


Denver uvek moze da otpusti Farida ili Artura ili mozda obojicu i da im isplati na dve godine taj novac u celosti.

Denver moze da potpise na dve godine sa Devin Harrisom i iskoristi Mid-Level Exception.


Sto se tice drafta 2018 na poziciji 14 na dohvatu su im: Robert Williams PF/C(rim protektor), Kevin Knox SF(visoko krilo), Shai Gilgeous-Alexander PG, Miles Bridges SF(moze biti odmah produktivan)

S druge strane mogu i da urade sledece zamene sa Atlantom svoj 14 i 43 pik za 18 i 33 atlantin pik i uzmi sa pozicije 18 krila/bekove Troy Browna ili Chandler Hutchisona, a sa pozicije 33 uzmu plejmekera Devonte' Grahama, Jalen Brunsona ili Tony Carra (sibaju trojke preko 40%, igraju Pick and roll i dobri su asistenti).

Sa pozicije 58 pokupiti Goga Bitadze C, Ray Spalding PF, Chimezie Metu PF/C(ako bude pao na draftu).

perke1992

pre 6 godina

@ale
Filadelfija razvila mlade igrace ili tankirala pola decenije ?
GSW je koliko ja znam razvijo danasnju generaciju curry-thompson-green ?

petarczv

pre 6 godina

Sad ispade da je malone najbolji trener u ligi...kaze dao je jokicu minute... Pa kako da mu neda kad se u sekundi vidi ogroman talenat koji poseduje... Greska je sto mu nije dao jos vise jel apsolutno to svojim igrama zasluzuje... Sta da kazemo onda za snajdera koji je od mitchela napravio super stara i fransiznog igraca u rookie sezoni. Decko je prva zvezda svoje ekipe. Trejdovali su hejworda kako bi upravo on postao prvi igrac. A jokicu je melone doveo milsapa dao mu 30mil platu i uzeo mu minute... I to sve pored zivog farida koji ima ubedljivo najbolju hemiju sa jokicem i gde su njihove akcije barem jednom nedeljno uvrstavane u top ten nedelje...

HARIS

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!
(ale, 14. april 2018 10:52)

Zato po nece igrati ni naredne sezone, jer zbog Jokicevog max ugovora pola igraca ce morati da ode.

koki

pre 6 godina

Koja je svrha dati Jokicu maksimalni ugovor. Da imaju tim od 140 miliona dolara koji ne moze da udje u plej of. Bice to najveca sprdnja, tim koji kosta vise od GSW i Klivlenda, a nije u stanju da se plasira u plej of, a kamoli da osviji titulu.

koki

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.
(Petar, 14. april 2018 12:15)

Covece, Kazins je igrao u Sakramentu koji je kostao tada 60 miliona dolara za sezonu. Denver kosta gotovo duplo vise 107 miliona. 50 miliona razlike.

Marko

pre 6 godina

Taj trener ga je minirao vec 2 godinu za redom, trebalo je da se povrede Milsap i Plamlee da bi svatio kakvog igraca ima u timu!? Posle svega sto je Jokic uradio prosle godine?..Sta da se to nije desilo...Jokic je u svojoj prvoj sezoni jos u pripremnim utakmicama sa 20 godina bio najbolji igrac tima, mislim to je kao da kazes trener otkrio Kevina Durenta pa naravno da ce ga otkriti kad je ovaj medju najboljima u nba..pravo je pitanje zasto ga je gurao pola sezone na 4 posle svega sto je on uradio prosle sezone...imao bi lagano 23 poena prosek...trejdovo Nurkica kazes, pa naravno kad je ovaj beskorisan bez pic n rola i pleya jednostavno njemu nije odgovarao tim i to je svako mogao da vidi...a loptu u ruke da kreira mu je dao pomocni trener koji sad radi u new orleansu nista tu Maloun nije uradio osim sto ga stavljao na 4 pola sezone...

Phoenix

pre 6 godina

Da sam jokic moj bi uslov bio max ugovor i drugi trener... Uz naravno ostanak farida
(petarczv, 14. april 2018 12:22)

Momak, Jokic Melounu moze slobodno kucu da kupi od novog ugovora. Doveden kao 41. pik a trener mu vec u prvoj sezoni dao 20tak min. Trejdovao Nurkica da bi njemu dao punu minutazu. Pustio ga da iskaze pun potencijal, kreirao igru tima koja se vrti oko Jokica, putovao preko pola sveta da bi mu pomogao u pripremama za sledecu sezonu i bolje ga upoznao.

Dragan Borca

pre 6 godina

Milsapu istice ugovor sledece sezone,ima trecu godinu kao tim opciju, naravno da mu nece posle svega produziti onu trecu godinu ugovor. Pokusace da se rese Ferida, Artura, Cendlera ne mogu jer ima zagarantovano, a ne tim opciju.Ali,treba biti strpljiv, ne sledece, ali one tamo druge godine kad im se oslobodi seleri kep od Milsapa bice mnogo jaki. Treja treba obavezno da zadrze. Plamlija da svedu na 10 minuta i da vise sansu dobiju Tori i Spanac.Bice Denver mocan, samo da znate idite na Reddit forum podforum Denvera i kad budete videli koliko vole Jokica i kakvo divljenje imaju prema njemu,onda se covek zapita oko ovih nasih hejtera, kad Ameri takvu ljubav, bukvalno zaljubljeni momci veliki fanovi, plakali kad je Denver ispao i napominju najvise im zao Jokica.Ono sto je Jokic odigrao do pred kraj je nesto najmocnije ikada od nekog igraca u NBA sa ovih prostora, u onakvoj tuci onako pogadjati uz faulove preko ruku uz kontakt, fascinantan talenat, neverovatan je zaista cudo. Malo ga atletika zeza, kao i odbrana, ali ljudi on je toliko inteligentan, sad ce pauzu sigurno iskoristiti za nadogradnju lateralnih kretnji, bolje igre u odbrani, pomoci u odbrani udvajanja i boljeg zatvaranja reketa.To ce dobiti sa vezbama hitrine, dovoljno je i 10% da mu nabiju vise skocnosti bice skroz solidan defanzivac.Ni Mark Gasol nije bio na pocetku nesto u odbrani, pa je izrastao u odlicnog defanzivca. Nece ko mark biti,ali dovoljno da bude solidan. A za sut i pas tu nema dalje koliko je dobar :O

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Lepo je to sto ce dobiti veliki pare od Denvera i sto je vec sada nosilac igre u Denveru. Ali ako ostane u Denveru, nikada nece osvojiti NBA prsten, to je cinjenica. Maksimalan domet Denvera je prva runda plej ofa, i ne vidim da ce se to promeniti u buducnosti. Da sam ja na njegovom mestu, pre bih pristao da igram za manje pare, al da predjem u Boston ili Filadelfiju na primer, ti klubovi ce se boriti za tituli u narednih godinu-dve.

Иван

pre 6 godina

Денвер је у позицији да мора чекати 2019. кад ће истећи уговори Милсапу, Артуру и Фариду, а не може танковати јер има младе носиоце који треба да се развијају. Зато се некако морају снаћи наредне сезоне. Како?

Прво челници Денвер морају понудити макс уговор Јокићу. Да би послали јасну поруку како хоће да од баксузног тима направе амбициозну плеј-оф екипу. Јокић је већ зрео за озбиљији клуб, оклевање би му било лоша порука.

Треба потом сачекати шта ће бити с лотери драфтом (можда ту добију суперталентовану тројку), и да ли ће газда хтети да пређе селери кап.

Ако ту буде "ништа" и "не", морају прво да јасно кажу Чендлеру како наредне сезоне неће бити у ротацији. Он жели још један уговор пре краја каријере, желеће да оде ма где где ће играма моћи да га 2019. обезбеди.

Треба откачити Бартона: он не решава главни проблем Нагетса, лош напад чим изађе Јокић. По мени је ту решење Боби, мало кошта а с њим напад неће шкрипати. И њему је задња година уговора, у Клиперсима ће опет бити трећи пивот, а у Денверу може попунити тих 10-15 минута. Трејдовати Пламлија за њега и Џонсона, па другог проследити за пик.

Фарида и Лајлса дати за пик, јер немају у Денверу паре за играча са уговором тог износа, а Фарида самог нико неће. Пробати исто са Артуром, што ће бити теже. Остаће мало лове за резервног плеја који може да игра са Бобаном, те за искусну дефанзивну тројку која ће са Милсапом и Херисом штитити периметар. То могу наћи у Европи за мале паре (Недовић, Калинић).

penny

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.
(Petar, 14. april 2018 12:15)

Ne bih se slozio da je Kazins igracina. On igra samo na jednoj strani terena kao Jokic, i dominira jer je pozicija centra u NBA uzasno losa zadnjih 15god. Samo u zadnjih 10god imate skoro u svakom NBA klubu prosecnog evropskog centra. Gortat, Valanciunas, Vucevic, Jokic, Baynes, Paculija, Kapela, Sabonis, Gasol, Adams, Nurkic, P.Gasol, Gobert, realno ni jedan nije neki igrac, osim P.Gasola koji je u poznim kosarkaskim godinama.
Jos ako neki tim, poput Denvera, bazira igru na centru, onda ona statistika i nije nesto nedostizno. Nedostizan je play-off, jer kada treba nema Jokica, nema Kazinsa i ostalih "strasnih igracaina".
To je sve zbog laznih statistika. Jokic je igrao dobro na jednoj strani terena, a na drugoj ocajno, i to nijedna statistika to ne moze da opravda.
On ne moze biti nikakav superstar dok ne popravi odbranu. Nedopustivo je u kosarci da centar bude rupa pod svojim kosem.

CarloNS

pre 6 godina

Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...
(dzhoni, 14. april 2018 11:55)

74.5 miliona $ za 4 sezone. U prvoj 16.5, zatim 17.8, 19.1 i 20.5 u četvrtoj sezoni.

Petar

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.

Ivan

pre 6 godina

Ovo je nesto najboje moguce sto je moglo Jokicu da se desi. Ostace tu i sa tim trenerom i ostace glavni igrac.
Oni bi morali da pogledaju nekog pleja da dovedu brzog, eksplozivnog. Mari je vise sg.

Topnik

pre 6 godina

Malone je nepravedno podcijenjen trener,on je stvorio ovaj denver.Naravno,bilo je tu nekih grešaka,ali sve u svemu,on je kreirao sjajan sistem koji maksimizira napadački potencijal ove ekipe,posebno jokićev potencijal.Bez maloneovog povjerenja i sistema,jokić nebi igrao na ovoj razini.

CarloNS

pre 6 godina

Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...
(dzhoni, 14. april 2018 11:55)

74.5 miliona $ za 4 sezone. U prvoj 16.5, zatim 17.8, 19.1 i 20.5 u četvrtoj sezoni.

petarczv

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..
(C i n i k, 14. april 2018 11:24)

Druze milsap ima ugovor na 30 miliona a ne na 10...

Miki

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..
(C i n i k, 14. april 2018 11:24)
To nije NFL,ugovori u NBA su zagarantovani.Los ugovor u NBA moze da zakopa ekipu na duzi period.Da bi se otarasio igraca mozes da ga trejdujes i to obavezno ide uz neki draft pik,ili da ga drzis na klupi i cekas da istekne ugovor.

Aleks

pre 6 godina

Sve u svemu srećan sam da i mi, nakon broja igrača koje smo imali u NBA, konačno imamo i jednog super stara, vođu franšize. Lepo. Jes da ne volim taj Denver, mnogo bih više voleo da je otišao u Lejkerse ili Boston, ali pitanje je i da li bi tamo dobio ovoliko odrešene ruke. Jer u narednim sezonama može samo da dobija više i više prostora.

dzhoni

pre 6 godina

Realni problem Denvera su igrači sa ogromnim platama a koji uopšte nisu u rotaciji. Neće imati opcija za pojačavanje a nakon isteka ugovora stići će na red veliki ugovori za Herisa i Mareja i opet neće imati za dobar tim. Mlado, kvalitetno jezgro tima koje nikad neće doći do izražaja. Drugi veliki problem je učinak klupe koja ostvari veliki minus u odnosu na startere. Trejdovi koje su radili prethodne godine su fatalni.
(Milan, 14. april 2018 11:07


Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...

C i n i k

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..

Mikii

pre 6 godina

Maksimalni ugovor za coveka koji ih je ostavio bez plej ofa? Ljudi, tako nesto se radi sa nosiocima ekipe, a ne sa onima koji ce da daju 40 poena, pa sve upropaste kad je najvaznije. On ne sme da ima vise od, ako je maksimalan ugovor 20 miliona godisnje, 8-10. To je plafon za igraca kao sto je Jokic.

Darko

pre 6 godina

@C i n i k

Milsap je potpisao 2+1 godinu na 30 miliona godišnje a ne 10 i ne, ne mogu se zahvaliti na saradnji igraču koji ima zagarantovan ugovor :) Pravi primer kako mali Perica zamišlja NBA poslovanje :)

Milan

pre 6 godina

Realni problem Denvera su igrači sa ogromnim platama a koji uopšte nisu u rotaciji. Neće imati opcija za pojačavanje a nakon isteka ugovora stići će na red veliki ugovori za Herisa i Mareja i opet neće imati za dobar tim. Mlado, kvalitetno jezgro tima koje nikad neće doći do izražaja.
Drugi veliki problem je učinak klupe koja ostvari veliki minus u odnosu na startere. Trejdovi koje su radili prethodne godine su fatalni.

brm

pre 6 godina

Jokic treba da napusti taj luzerski Denver, i ode u Jutu, jer bi s tako poletnim i talentovanim timom- jurisao na sampionsku titulu.
(Kouch, 14. april 2018 10:39)

Jokić ne treba Juti, pošto Juta ima Gobera koji se savršeno uklapa u Jutinu koncepciju igre, za razliku od Nikole. Gober je jedan od najboljih visokih defanzivaca u ligi, ako ne i najbolji i radi bukvalno sve što ekipi sa Jutinim stilom igre treba. Juta je jedna od retkih ekipa kojoj Jokić nije ni najmanje potreban.

Na kraju, igraće tamo od koga dobije najviše novca, a to će biti Denver. Možda je tebi interesantno da doživljavaš igrače kao u igrici i raspoređuješ ih kao na fantaziju, ali njima je itekako bitno da imaju više novca na računu...kao i tebi. U šampionske klubove ideš za manje novca tek kad se obezbediš jednim ili dva jaka ugovora. A do tada gledaš da uzmeš što više para.

bg

pre 6 godina

Evo zašto je on odbio reprezentaciju. Nije hteo da rizikuje ovaj brutalan ugovor. Samo još nešto, sad će Miško menadžer da uzme milione dolara kao nikad.

NBAnjaluka

pre 6 godina

Ovu sezonu završava kao najbolji strijelac, skakač i asistent ekipe kojoj je falila jedna pobjeda za play off na prejakom zapadu. Iako je bolje skautiran, iako se odbrane koncetrišu na njega, nastavlja da 'raste' i da postiže ovakve cifre. Svaka čast care, i u zdravlju da trošiš pare.

Volio bih da neko ko je više upućen u dešavanja, pokuša predvidjeti dolaske i odlaske iz Denvera, pod pretpostavkom da Nikola uzima 120+ mio usd u naredne 4 godine...

znanje-imanje

pre 6 godina

Postojao je tačno jedan trenutak u karijeri Novaka Đokovića kada je postao novi i ne baš pravi on i postalo je drugačije... Kada je izmenio ponašanje, počeše uljudne izjave prema najvećim rivalima i sve tako. Tada je postao ne više velika i zvezda u usponu nego sam top-nivo. Ne buntovnik nego deo infrastrukture.
Za mene je Nikolina izjava nakon meča "trudili smo se ali eto" upravo to isto. Zato što je sve zaokružio sa "Tadž je odigrao odličnu odbranu". Nije odigrao odličnu već blago rečeno neopreznu odbranu. Možda se ono i ne sudi, možda ono i nije - ali to se brani bliskim telom bez kontakta i vertikalnim rukama. Šansa da igrač pogodi je triput manja nego da sudija svira faul za ono! Ta je izjava laž - i ta je izjava TAJ trenutak.
Hoću reći - da, verovatno je već dogovoreno. Max ultra giga i sve to. Uostalom kada su izgubili predzadnju utakmicu mislio sam da premoren neće više moći, da će igrati jedva zadnjih sedam utakmica. I da je tako, i kada bi ga onda isprozivali ovi jeftini provokatori - samo bi se moglo reći da je imao super sezonu. Ali ovako, sa ovim finišom - on je već skroz top igrač. Pa on sam od koski pravi svoju statistiku a diže je svima drugima duplo!
Realnost je da je oportunije ući u zonu "dobar za reklame" nego "isteruje istinu i pravdu". Neka ga, uzeće titulu za par godina i to samo ovim putem. Svaka čast dečko, uzmi im sve pare, samo tako i tek onda cenićete tamo!

ale

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!

HARIS

pre 6 godina

Ako potpise takav ugovor, to znaci da ce Denver iduce sezone imati duplo slabiji tim, jer ce polovina ovih igraca otici zbog salary capa.

gradjanin

pre 6 godina

A kada Nikola dobije taj maksimalni ugovor, od tada se pozdravlja sa reprezentacijom. Naš savez neće imati dovoljno para da daje za njegovo osiguranje.

brat iz huda

pre 6 godina

18.5 ppg 10.1 rbpm 6.7 apm to je prosek nikole ove sezone! Po meni sjajna sezona, samo steta sto mu saigraci i trener nisu omogucili playoff. Imamo svetlu budućnost sa njim u reprezentaciji.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Cim je Jokarau dobio maksimalni ugovor znaci da Denver ni iduce sezone nece izboriti plej of, a realno i nemaju kvalitet za to, njima se igra zasniva na jednom igracu, tako se kosarka ne igra, pogledajte San Antonio, to je primer kako neka ekipa deluje, svi kao jedan sto bi rekao onaj trener iz filma Montevideo.

ale

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!

brat iz huda

pre 6 godina

18.5 ppg 10.1 rbpm 6.7 apm to je prosek nikole ove sezone! Po meni sjajna sezona, samo steta sto mu saigraci i trener nisu omogucili playoff. Imamo svetlu budućnost sa njim u reprezentaciji.

bg

pre 6 godina

Evo zašto je on odbio reprezentaciju. Nije hteo da rizikuje ovaj brutalan ugovor. Samo još nešto, sad će Miško menadžer da uzme milione dolara kao nikad.

NBAnjaluka

pre 6 godina

Ovu sezonu završava kao najbolji strijelac, skakač i asistent ekipe kojoj je falila jedna pobjeda za play off na prejakom zapadu. Iako je bolje skautiran, iako se odbrane koncetrišu na njega, nastavlja da 'raste' i da postiže ovakve cifre. Svaka čast care, i u zdravlju da trošiš pare.

Volio bih da neko ko je više upućen u dešavanja, pokuša predvidjeti dolaske i odlaske iz Denvera, pod pretpostavkom da Nikola uzima 120+ mio usd u naredne 4 godine...

znanje-imanje

pre 6 godina

Postojao je tačno jedan trenutak u karijeri Novaka Đokovića kada je postao novi i ne baš pravi on i postalo je drugačije... Kada je izmenio ponašanje, počeše uljudne izjave prema najvećim rivalima i sve tako. Tada je postao ne više velika i zvezda u usponu nego sam top-nivo. Ne buntovnik nego deo infrastrukture.
Za mene je Nikolina izjava nakon meča "trudili smo se ali eto" upravo to isto. Zato što je sve zaokružio sa "Tadž je odigrao odličnu odbranu". Nije odigrao odličnu već blago rečeno neopreznu odbranu. Možda se ono i ne sudi, možda ono i nije - ali to se brani bliskim telom bez kontakta i vertikalnim rukama. Šansa da igrač pogodi je triput manja nego da sudija svira faul za ono! Ta je izjava laž - i ta je izjava TAJ trenutak.
Hoću reći - da, verovatno je već dogovoreno. Max ultra giga i sve to. Uostalom kada su izgubili predzadnju utakmicu mislio sam da premoren neće više moći, da će igrati jedva zadnjih sedam utakmica. I da je tako, i kada bi ga onda isprozivali ovi jeftini provokatori - samo bi se moglo reći da je imao super sezonu. Ali ovako, sa ovim finišom - on je već skroz top igrač. Pa on sam od koski pravi svoju statistiku a diže je svima drugima duplo!
Realnost je da je oportunije ući u zonu "dobar za reklame" nego "isteruje istinu i pravdu". Neka ga, uzeće titulu za par godina i to samo ovim putem. Svaka čast dečko, uzmi im sve pare, samo tako i tek onda cenićete tamo!

brm

pre 6 godina

Jokic treba da napusti taj luzerski Denver, i ode u Jutu, jer bi s tako poletnim i talentovanim timom- jurisao na sampionsku titulu.
(Kouch, 14. april 2018 10:39)

Jokić ne treba Juti, pošto Juta ima Gobera koji se savršeno uklapa u Jutinu koncepciju igre, za razliku od Nikole. Gober je jedan od najboljih visokih defanzivaca u ligi, ako ne i najbolji i radi bukvalno sve što ekipi sa Jutinim stilom igre treba. Juta je jedna od retkih ekipa kojoj Jokić nije ni najmanje potreban.

Na kraju, igraće tamo od koga dobije najviše novca, a to će biti Denver. Možda je tebi interesantno da doživljavaš igrače kao u igrici i raspoređuješ ih kao na fantaziju, ali njima je itekako bitno da imaju više novca na računu...kao i tebi. U šampionske klubove ideš za manje novca tek kad se obezbediš jednim ili dva jaka ugovora. A do tada gledaš da uzmeš što više para.

Milan

pre 6 godina

Realni problem Denvera su igrači sa ogromnim platama a koji uopšte nisu u rotaciji. Neće imati opcija za pojačavanje a nakon isteka ugovora stići će na red veliki ugovori za Herisa i Mareja i opet neće imati za dobar tim. Mlado, kvalitetno jezgro tima koje nikad neće doći do izražaja.
Drugi veliki problem je učinak klupe koja ostvari veliki minus u odnosu na startere. Trejdovi koje su radili prethodne godine su fatalni.

gradjanin

pre 6 godina

A kada Nikola dobije taj maksimalni ugovor, od tada se pozdravlja sa reprezentacijom. Naš savez neće imati dovoljno para da daje za njegovo osiguranje.

Petar

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.

Phoenix

pre 6 godina

Da sam jokic moj bi uslov bio max ugovor i drugi trener... Uz naravno ostanak farida
(petarczv, 14. april 2018 12:22)

Momak, Jokic Melounu moze slobodno kucu da kupi od novog ugovora. Doveden kao 41. pik a trener mu vec u prvoj sezoni dao 20tak min. Trejdovao Nurkica da bi njemu dao punu minutazu. Pustio ga da iskaze pun potencijal, kreirao igru tima koja se vrti oko Jokica, putovao preko pola sveta da bi mu pomogao u pripremama za sledecu sezonu i bolje ga upoznao.

Darko

pre 6 godina

@C i n i k

Milsap je potpisao 2+1 godinu na 30 miliona godišnje a ne 10 i ne, ne mogu se zahvaliti na saradnji igraču koji ima zagarantovan ugovor :) Pravi primer kako mali Perica zamišlja NBA poslovanje :)

petarczv

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..
(C i n i k, 14. april 2018 11:24)

Druze milsap ima ugovor na 30 miliona a ne na 10...

Topnik

pre 6 godina

Malone je nepravedno podcijenjen trener,on je stvorio ovaj denver.Naravno,bilo je tu nekih grešaka,ali sve u svemu,on je kreirao sjajan sistem koji maksimizira napadački potencijal ove ekipe,posebno jokićev potencijal.Bez maloneovog povjerenja i sistema,jokić nebi igrao na ovoj razini.

HARIS

pre 6 godina

Ako potpise takav ugovor, to znaci da ce Denver iduce sezone imati duplo slabiji tim, jer ce polovina ovih igraca otici zbog salary capa.

Aleks

pre 6 godina

Sve u svemu srećan sam da i mi, nakon broja igrača koje smo imali u NBA, konačno imamo i jednog super stara, vođu franšize. Lepo. Jes da ne volim taj Denver, mnogo bih više voleo da je otišao u Lejkerse ili Boston, ali pitanje je i da li bi tamo dobio ovoliko odrešene ruke. Jer u narednim sezonama može samo da dobija više i više prostora.

Dragan Borca

pre 6 godina

Milsapu istice ugovor sledece sezone,ima trecu godinu kao tim opciju, naravno da mu nece posle svega produziti onu trecu godinu ugovor. Pokusace da se rese Ferida, Artura, Cendlera ne mogu jer ima zagarantovano, a ne tim opciju.Ali,treba biti strpljiv, ne sledece, ali one tamo druge godine kad im se oslobodi seleri kep od Milsapa bice mnogo jaki. Treja treba obavezno da zadrze. Plamlija da svedu na 10 minuta i da vise sansu dobiju Tori i Spanac.Bice Denver mocan, samo da znate idite na Reddit forum podforum Denvera i kad budete videli koliko vole Jokica i kakvo divljenje imaju prema njemu,onda se covek zapita oko ovih nasih hejtera, kad Ameri takvu ljubav, bukvalno zaljubljeni momci veliki fanovi, plakali kad je Denver ispao i napominju najvise im zao Jokica.Ono sto je Jokic odigrao do pred kraj je nesto najmocnije ikada od nekog igraca u NBA sa ovih prostora, u onakvoj tuci onako pogadjati uz faulove preko ruku uz kontakt, fascinantan talenat, neverovatan je zaista cudo. Malo ga atletika zeza, kao i odbrana, ali ljudi on je toliko inteligentan, sad ce pauzu sigurno iskoristiti za nadogradnju lateralnih kretnji, bolje igre u odbrani, pomoci u odbrani udvajanja i boljeg zatvaranja reketa.To ce dobiti sa vezbama hitrine, dovoljno je i 10% da mu nabiju vise skocnosti bice skroz solidan defanzivac.Ni Mark Gasol nije bio na pocetku nesto u odbrani, pa je izrastao u odlicnog defanzivca. Nece ko mark biti,ali dovoljno da bude solidan. A za sut i pas tu nema dalje koliko je dobar :O

CarloNS

pre 6 godina

Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...
(dzhoni, 14. april 2018 11:55)

74.5 miliona $ za 4 sezone. U prvoj 16.5, zatim 17.8, 19.1 i 20.5 u četvrtoj sezoni.

Miki

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..
(C i n i k, 14. april 2018 11:24)
To nije NFL,ugovori u NBA su zagarantovani.Los ugovor u NBA moze da zakopa ekipu na duzi period.Da bi se otarasio igraca mozes da ga trejdujes i to obavezno ide uz neki draft pik,ili da ga drzis na klupi i cekas da istekne ugovor.

Ivan

pre 6 godina

Ovo je nesto najboje moguce sto je moglo Jokicu da se desi. Ostace tu i sa tim trenerom i ostace glavni igrac.
Oni bi morali da pogledaju nekog pleja da dovedu brzog, eksplozivnog. Mari je vise sg.

petarczv

pre 6 godina

Sad ispade da je malone najbolji trener u ligi...kaze dao je jokicu minute... Pa kako da mu neda kad se u sekundi vidi ogroman talenat koji poseduje... Greska je sto mu nije dao jos vise jel apsolutno to svojim igrama zasluzuje... Sta da kazemo onda za snajdera koji je od mitchela napravio super stara i fransiznog igraca u rookie sezoni. Decko je prva zvezda svoje ekipe. Trejdovali su hejworda kako bi upravo on postao prvi igrac. A jokicu je melone doveo milsapa dao mu 30mil platu i uzeo mu minute... I to sve pored zivog farida koji ima ubedljivo najbolju hemiju sa jokicem i gde su njihove akcije barem jednom nedeljno uvrstavane u top ten nedelje...

Marko

pre 6 godina

Taj trener ga je minirao vec 2 godinu za redom, trebalo je da se povrede Milsap i Plamlee da bi svatio kakvog igraca ima u timu!? Posle svega sto je Jokic uradio prosle godine?..Sta da se to nije desilo...Jokic je u svojoj prvoj sezoni jos u pripremnim utakmicama sa 20 godina bio najbolji igrac tima, mislim to je kao da kazes trener otkrio Kevina Durenta pa naravno da ce ga otkriti kad je ovaj medju najboljima u nba..pravo je pitanje zasto ga je gurao pola sezone na 4 posle svega sto je on uradio prosle sezone...imao bi lagano 23 poena prosek...trejdovo Nurkica kazes, pa naravno kad je ovaj beskorisan bez pic n rola i pleya jednostavno njemu nije odgovarao tim i to je svako mogao da vidi...a loptu u ruke da kreira mu je dao pomocni trener koji sad radi u new orleansu nista tu Maloun nije uradio osim sto ga stavljao na 4 pola sezone...

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Cim je Jokarau dobio maksimalni ugovor znaci da Denver ni iduce sezone nece izboriti plej of, a realno i nemaju kvalitet za to, njima se igra zasniva na jednom igracu, tako se kosarka ne igra, pogledajte San Antonio, to je primer kako neka ekipa deluje, svi kao jedan sto bi rekao onaj trener iz filma Montevideo.

C i n i k

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..

CarloNS

pre 6 godina

Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...
(dzhoni, 14. april 2018 11:55)

74.5 miliona $ za 4 sezone. U prvoj 16.5, zatim 17.8, 19.1 i 20.5 u četvrtoj sezoni.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Evo status plata nuggetsa http://www.spotrac.com/nba/denver-nuggets/yearly/cap/roster/

Evo prijekcija za Salary Cap i Luxury Tax
https://basketball.realgm.com/nba/info/salary_cap

Evo sto se tice max ugovora https://www.youtube.com/watch?v=osDN-bnPULY&t=279s

Denver jeste iznad Salary Capa 2018/19 na 107.5 miliona ali nije u problemu sa Luxury Tax koji je na 123 miliona osim ako ne planiraju da produze sa Bartonom.

Sto se tice Nikole nije 146 nego 156,825,000 miliona jer je Salary Capa 2019/20 108 miliona dolara.

2019/20 => 27,000,000
2020/21 => 29,025,000
2021/22 => 31,200,000
2022/23 => 33,542,000
2023/24 => 36,058,000


Denver uvek moze da otpusti Farida ili Artura ili mozda obojicu i da im isplati na dve godine taj novac u celosti.

Denver moze da potpise na dve godine sa Devin Harrisom i iskoristi Mid-Level Exception.


Sto se tice drafta 2018 na poziciji 14 na dohvatu su im: Robert Williams PF/C(rim protektor), Kevin Knox SF(visoko krilo), Shai Gilgeous-Alexander PG, Miles Bridges SF(moze biti odmah produktivan)

S druge strane mogu i da urade sledece zamene sa Atlantom svoj 14 i 43 pik za 18 i 33 atlantin pik i uzmi sa pozicije 18 krila/bekove Troy Browna ili Chandler Hutchisona, a sa pozicije 33 uzmu plejmekera Devonte' Grahama, Jalen Brunsona ili Tony Carra (sibaju trojke preko 40%, igraju Pick and roll i dobri su asistenti).

Sa pozicije 58 pokupiti Goga Bitadze C, Ray Spalding PF, Chimezie Metu PF/C(ako bude pao na draftu).

dzhoni

pre 6 godina

Realni problem Denvera su igrači sa ogromnim platama a koji uopšte nisu u rotaciji. Neće imati opcija za pojačavanje a nakon isteka ugovora stići će na red veliki ugovori za Herisa i Mareja i opet neće imati za dobar tim. Mlado, kvalitetno jezgro tima koje nikad neće doći do izražaja. Drugi veliki problem je učinak klupe koja ostvari veliki minus u odnosu na startere. Trejdovi koje su radili prethodne godine su fatalni.
(Milan, 14. april 2018 11:07


Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...

perke1992

pre 6 godina

@ale
Filadelfija razvila mlade igrace ili tankirala pola decenije ?
GSW je koliko ja znam razvijo danasnju generaciju curry-thompson-green ?

Aleks

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!
(ale, 14. april 2018 10:52)

Zato po nece igrati ni naredne sezone, jer zbog Jokicevog max ugovora pola igraca ce morati da ode.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (HARIS, 14. april 2018 15:55)


Brt, pa to je ova polovina sto nije ni igrala ove sezone, Arthur, Craig, Jefferson, Lydon, Morris, pa i Faried.

Иван

pre 6 godina

Денвер је у позицији да мора чекати 2019. кад ће истећи уговори Милсапу, Артуру и Фариду, а не може танковати јер има младе носиоце који треба да се развијају. Зато се некако морају снаћи наредне сезоне. Како?

Прво челници Денвер морају понудити макс уговор Јокићу. Да би послали јасну поруку како хоће да од баксузног тима направе амбициозну плеј-оф екипу. Јокић је већ зрео за озбиљији клуб, оклевање би му било лоша порука.

Треба потом сачекати шта ће бити с лотери драфтом (можда ту добију суперталентовану тројку), и да ли ће газда хтети да пређе селери кап.

Ако ту буде "ништа" и "не", морају прво да јасно кажу Чендлеру како наредне сезоне неће бити у ротацији. Он жели још један уговор пре краја каријере, желеће да оде ма где где ће играма моћи да га 2019. обезбеди.

Треба откачити Бартона: он не решава главни проблем Нагетса, лош напад чим изађе Јокић. По мени је ту решење Боби, мало кошта а с њим напад неће шкрипати. И њему је задња година уговора, у Клиперсима ће опет бити трећи пивот, а у Денверу може попунити тих 10-15 минута. Трејдовати Пламлија за њега и Џонсона, па другог проследити за пик.

Фарида и Лајлса дати за пик, јер немају у Денверу паре за играча са уговором тог износа, а Фарида самог нико неће. Пробати исто са Артуром, што ће бити теже. Остаће мало лове за резервног плеја који може да игра са Бобаном, те за искусну дефанзивну тројку која ће са Милсапом и Херисом штитити периметар. То могу наћи у Европи за мале паре (Недовић, Калинић).

penny

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.
(Petar, 14. april 2018 12:15)

Ne bih se slozio da je Kazins igracina. On igra samo na jednoj strani terena kao Jokic, i dominira jer je pozicija centra u NBA uzasno losa zadnjih 15god. Samo u zadnjih 10god imate skoro u svakom NBA klubu prosecnog evropskog centra. Gortat, Valanciunas, Vucevic, Jokic, Baynes, Paculija, Kapela, Sabonis, Gasol, Adams, Nurkic, P.Gasol, Gobert, realno ni jedan nije neki igrac, osim P.Gasola koji je u poznim kosarkaskim godinama.
Jos ako neki tim, poput Denvera, bazira igru na centru, onda ona statistika i nije nesto nedostizno. Nedostizan je play-off, jer kada treba nema Jokica, nema Kazinsa i ostalih "strasnih igracaina".
To je sve zbog laznih statistika. Jokic je igrao dobro na jednoj strani terena, a na drugoj ocajno, i to nijedna statistika to ne moze da opravda.
On ne moze biti nikakav superstar dok ne popravi odbranu. Nedopustivo je u kosarci da centar bude rupa pod svojim kosem.

Mikii

pre 6 godina

Maksimalni ugovor za coveka koji ih je ostavio bez plej ofa? Ljudi, tako nesto se radi sa nosiocima ekipe, a ne sa onima koji ce da daju 40 poena, pa sve upropaste kad je najvaznije. On ne sme da ima vise od, ako je maksimalan ugovor 20 miliona godisnje, 8-10. To je plafon za igraca kao sto je Jokic.

koki

pre 6 godina

Koja je svrha dati Jokicu maksimalni ugovor. Da imaju tim od 140 miliona dolara koji ne moze da udje u plej of. Bice to najveca sprdnja, tim koji kosta vise od GSW i Klivlenda, a nije u stanju da se plasira u plej of, a kamoli da osviji titulu.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Lepo je to sto ce dobiti veliki pare od Denvera i sto je vec sada nosilac igre u Denveru. Ali ako ostane u Denveru, nikada nece osvojiti NBA prsten, to je cinjenica. Maksimalan domet Denvera je prva runda plej ofa, i ne vidim da ce se to promeniti u buducnosti. Da sam ja na njegovom mestu, pre bih pristao da igram za manje pare, al da predjem u Boston ili Filadelfiju na primer, ti klubovi ce se boriti za tituli u narednih godinu-dve.

koki

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.
(Petar, 14. april 2018 12:15)

Covece, Kazins je igrao u Sakramentu koji je kostao tada 60 miliona dolara za sezonu. Denver kosta gotovo duplo vise 107 miliona. 50 miliona razlike.

Milan

pre 6 godina

@svetski mega car
Jokic je premlad za takve poteze. Ima tek 23 a po prsten se ide kada dodjes do 30, do tada se naravno materijalno obezbedis igrajuci tamo gde najvise plate.
@aca
Ne sekiram se, sekiraju me ove sudije, Bjelica i Davidovac u podgorici ali Denver ne. NBA je zabavna kako god da je okrenes

HARIS

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!
(ale, 14. april 2018 10:52)

Zato po nece igrati ni naredne sezone, jer zbog Jokicevog max ugovora pola igraca ce morati da ode.

Mikii

pre 6 godina

Maksimalni ugovor za coveka koji ih je ostavio bez plej ofa? Ljudi, tako nesto se radi sa nosiocima ekipe, a ne sa onima koji ce da daju 40 poena, pa sve upropaste kad je najvaznije. On ne sme da ima vise od, ako je maksimalan ugovor 20 miliona godisnje, 8-10. To je plafon za igraca kao sto je Jokic.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Cim je Jokarau dobio maksimalni ugovor znaci da Denver ni iduce sezone nece izboriti plej of, a realno i nemaju kvalitet za to, njima se igra zasniva na jednom igracu, tako se kosarka ne igra, pogledajte San Antonio, to je primer kako neka ekipa deluje, svi kao jedan sto bi rekao onaj trener iz filma Montevideo.

HARIS

pre 6 godina

Ako potpise takav ugovor, to znaci da ce Denver iduce sezone imati duplo slabiji tim, jer ce polovina ovih igraca otici zbog salary capa.

penny

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.
(Petar, 14. april 2018 12:15)

Ne bih se slozio da je Kazins igracina. On igra samo na jednoj strani terena kao Jokic, i dominira jer je pozicija centra u NBA uzasno losa zadnjih 15god. Samo u zadnjih 10god imate skoro u svakom NBA klubu prosecnog evropskog centra. Gortat, Valanciunas, Vucevic, Jokic, Baynes, Paculija, Kapela, Sabonis, Gasol, Adams, Nurkic, P.Gasol, Gobert, realno ni jedan nije neki igrac, osim P.Gasola koji je u poznim kosarkaskim godinama.
Jos ako neki tim, poput Denvera, bazira igru na centru, onda ona statistika i nije nesto nedostizno. Nedostizan je play-off, jer kada treba nema Jokica, nema Kazinsa i ostalih "strasnih igracaina".
To je sve zbog laznih statistika. Jokic je igrao dobro na jednoj strani terena, a na drugoj ocajno, i to nijedna statistika to ne moze da opravda.
On ne moze biti nikakav superstar dok ne popravi odbranu. Nedopustivo je u kosarci da centar bude rupa pod svojim kosem.

gradjanin

pre 6 godina

A kada Nikola dobije taj maksimalni ugovor, od tada se pozdravlja sa reprezentacijom. Naš savez neće imati dovoljno para da daje za njegovo osiguranje.

koki

pre 6 godina

Koja je svrha dati Jokicu maksimalni ugovor. Da imaju tim od 140 miliona dolara koji ne moze da udje u plej of. Bice to najveca sprdnja, tim koji kosta vise od GSW i Klivlenda, a nije u stanju da se plasira u plej of, a kamoli da osviji titulu.

Иван

pre 6 godina

Денвер је у позицији да мора чекати 2019. кад ће истећи уговори Милсапу, Артуру и Фариду, а не може танковати јер има младе носиоце који треба да се развијају. Зато се некако морају снаћи наредне сезоне. Како?

Прво челници Денвер морају понудити макс уговор Јокићу. Да би послали јасну поруку како хоће да од баксузног тима направе амбициозну плеј-оф екипу. Јокић је већ зрео за озбиљији клуб, оклевање би му било лоша порука.

Треба потом сачекати шта ће бити с лотери драфтом (можда ту добију суперталентовану тројку), и да ли ће газда хтети да пређе селери кап.

Ако ту буде "ништа" и "не", морају прво да јасно кажу Чендлеру како наредне сезоне неће бити у ротацији. Он жели још један уговор пре краја каријере, желеће да оде ма где где ће играма моћи да га 2019. обезбеди.

Треба откачити Бартона: он не решава главни проблем Нагетса, лош напад чим изађе Јокић. По мени је ту решење Боби, мало кошта а с њим напад неће шкрипати. И њему је задња година уговора, у Клиперсима ће опет бити трећи пивот, а у Денверу може попунити тих 10-15 минута. Трејдовати Пламлија за њега и Џонсона, па другог проследити за пик.

Фарида и Лајлса дати за пик, јер немају у Денверу паре за играча са уговором тог износа, а Фарида самог нико неће. Пробати исто са Артуром, што ће бити теже. Остаће мало лове за резервног плеја који може да игра са Бобаном, те за искусну дефанзивну тројку која ће са Милсапом и Херисом штитити периметар. То могу наћи у Европи за мале паре (Недовић, Калинић).

C i n i k

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Lepo je to sto ce dobiti veliki pare od Denvera i sto je vec sada nosilac igre u Denveru. Ali ako ostane u Denveru, nikada nece osvojiti NBA prsten, to je cinjenica. Maksimalan domet Denvera je prva runda plej ofa, i ne vidim da ce se to promeniti u buducnosti. Da sam ja na njegovom mestu, pre bih pristao da igram za manje pare, al da predjem u Boston ili Filadelfiju na primer, ti klubovi ce se boriti za tituli u narednih godinu-dve.

koki

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.
(Petar, 14. april 2018 12:15)

Covece, Kazins je igrao u Sakramentu koji je kostao tada 60 miliona dolara za sezonu. Denver kosta gotovo duplo vise 107 miliona. 50 miliona razlike.

znanje-imanje

pre 6 godina

Postojao je tačno jedan trenutak u karijeri Novaka Đokovića kada je postao novi i ne baš pravi on i postalo je drugačije... Kada je izmenio ponašanje, počeše uljudne izjave prema najvećim rivalima i sve tako. Tada je postao ne više velika i zvezda u usponu nego sam top-nivo. Ne buntovnik nego deo infrastrukture.
Za mene je Nikolina izjava nakon meča "trudili smo se ali eto" upravo to isto. Zato što je sve zaokružio sa "Tadž je odigrao odličnu odbranu". Nije odigrao odličnu već blago rečeno neopreznu odbranu. Možda se ono i ne sudi, možda ono i nije - ali to se brani bliskim telom bez kontakta i vertikalnim rukama. Šansa da igrač pogodi je triput manja nego da sudija svira faul za ono! Ta je izjava laž - i ta je izjava TAJ trenutak.
Hoću reći - da, verovatno je već dogovoreno. Max ultra giga i sve to. Uostalom kada su izgubili predzadnju utakmicu mislio sam da premoren neće više moći, da će igrati jedva zadnjih sedam utakmica. I da je tako, i kada bi ga onda isprozivali ovi jeftini provokatori - samo bi se moglo reći da je imao super sezonu. Ali ovako, sa ovim finišom - on je već skroz top igrač. Pa on sam od koski pravi svoju statistiku a diže je svima drugima duplo!
Realnost je da je oportunije ući u zonu "dobar za reklame" nego "isteruje istinu i pravdu". Neka ga, uzeće titulu za par godina i to samo ovim putem. Svaka čast dečko, uzmi im sve pare, samo tako i tek onda cenićete tamo!

HARIS

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!
(ale, 14. april 2018 10:52)

Zato po nece igrati ni naredne sezone, jer zbog Jokicevog max ugovora pola igraca ce morati da ode.

brat iz huda

pre 6 godina

18.5 ppg 10.1 rbpm 6.7 apm to je prosek nikole ove sezone! Po meni sjajna sezona, samo steta sto mu saigraci i trener nisu omogucili playoff. Imamo svetlu budućnost sa njim u reprezentaciji.

ale

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!

Topnik

pre 6 godina

Malone je nepravedno podcijenjen trener,on je stvorio ovaj denver.Naravno,bilo je tu nekih grešaka,ali sve u svemu,on je kreirao sjajan sistem koji maksimizira napadački potencijal ove ekipe,posebno jokićev potencijal.Bez maloneovog povjerenja i sistema,jokić nebi igrao na ovoj razini.

Milan

pre 6 godina

Realni problem Denvera su igrači sa ogromnim platama a koji uopšte nisu u rotaciji. Neće imati opcija za pojačavanje a nakon isteka ugovora stići će na red veliki ugovori za Herisa i Mareja i opet neće imati za dobar tim. Mlado, kvalitetno jezgro tima koje nikad neće doći do izražaja.
Drugi veliki problem je učinak klupe koja ostvari veliki minus u odnosu na startere. Trejdovi koje su radili prethodne godine su fatalni.

Phoenix

pre 6 godina

Da sam jokic moj bi uslov bio max ugovor i drugi trener... Uz naravno ostanak farida
(petarczv, 14. april 2018 12:22)

Momak, Jokic Melounu moze slobodno kucu da kupi od novog ugovora. Doveden kao 41. pik a trener mu vec u prvoj sezoni dao 20tak min. Trejdovao Nurkica da bi njemu dao punu minutazu. Pustio ga da iskaze pun potencijal, kreirao igru tima koja se vrti oko Jokica, putovao preko pola sveta da bi mu pomogao u pripremama za sledecu sezonu i bolje ga upoznao.

dzhoni

pre 6 godina

Realni problem Denvera su igrači sa ogromnim platama a koji uopšte nisu u rotaciji. Neće imati opcija za pojačavanje a nakon isteka ugovora stići će na red veliki ugovori za Herisa i Mareja i opet neće imati za dobar tim. Mlado, kvalitetno jezgro tima koje nikad neće doći do izražaja. Drugi veliki problem je učinak klupe koja ostvari veliki minus u odnosu na startere. Trejdovi koje su radili prethodne godine su fatalni.
(Milan, 14. april 2018 11:07


Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...

Marko

pre 6 godina

Taj trener ga je minirao vec 2 godinu za redom, trebalo je da se povrede Milsap i Plamlee da bi svatio kakvog igraca ima u timu!? Posle svega sto je Jokic uradio prosle godine?..Sta da se to nije desilo...Jokic je u svojoj prvoj sezoni jos u pripremnim utakmicama sa 20 godina bio najbolji igrac tima, mislim to je kao da kazes trener otkrio Kevina Durenta pa naravno da ce ga otkriti kad je ovaj medju najboljima u nba..pravo je pitanje zasto ga je gurao pola sezone na 4 posle svega sto je on uradio prosle sezone...imao bi lagano 23 poena prosek...trejdovo Nurkica kazes, pa naravno kad je ovaj beskorisan bez pic n rola i pleya jednostavno njemu nije odgovarao tim i to je svako mogao da vidi...a loptu u ruke da kreira mu je dao pomocni trener koji sad radi u new orleansu nista tu Maloun nije uradio osim sto ga stavljao na 4 pola sezone...

Petar

pre 6 godina

Citam ovde kako ga neki pljujete i kazete da nije obezbedio play off. Pogledajte sad npr Kazinsa kakva je to igracina i kakav centar pa u Sakramentu za 7 godina nije dosao ni blizu play offa a Jokic je vec svoju drugu i sad trecu sezonu 'doveo' (nije ga sam ali krupna krupna uloga) svoj tim na jednu pobedu do play offa!! Ako vam je to nista onda niste normalni. Pa nije NBA play off nesto sto moze tek tako da se uradi a pogotovo na Zapadu gde je jedan San Antonio tek 7.

Ivan

pre 6 godina

Ovo je nesto najboje moguce sto je moglo Jokicu da se desi. Ostace tu i sa tim trenerom i ostace glavni igrac.
Oni bi morali da pogledaju nekog pleja da dovedu brzog, eksplozivnog. Mari je vise sg.

petarczv

pre 6 godina

Sad ispade da je malone najbolji trener u ligi...kaze dao je jokicu minute... Pa kako da mu neda kad se u sekundi vidi ogroman talenat koji poseduje... Greska je sto mu nije dao jos vise jel apsolutno to svojim igrama zasluzuje... Sta da kazemo onda za snajdera koji je od mitchela napravio super stara i fransiznog igraca u rookie sezoni. Decko je prva zvezda svoje ekipe. Trejdovali su hejworda kako bi upravo on postao prvi igrac. A jokicu je melone doveo milsapa dao mu 30mil platu i uzeo mu minute... I to sve pored zivog farida koji ima ubedljivo najbolju hemiju sa jokicem i gde su njihove akcije barem jednom nedeljno uvrstavane u top ten nedelje...

NBAnjaluka

pre 6 godina

Ovu sezonu završava kao najbolji strijelac, skakač i asistent ekipe kojoj je falila jedna pobjeda za play off na prejakom zapadu. Iako je bolje skautiran, iako se odbrane koncetrišu na njega, nastavlja da 'raste' i da postiže ovakve cifre. Svaka čast care, i u zdravlju da trošiš pare.

Volio bih da neko ko je više upućen u dešavanja, pokuša predvidjeti dolaske i odlaske iz Denvera, pod pretpostavkom da Nikola uzima 120+ mio usd u naredne 4 godine...

bg

pre 6 godina

Evo zašto je on odbio reprezentaciju. Nije hteo da rizikuje ovaj brutalan ugovor. Samo još nešto, sad će Miško menadžer da uzme milione dolara kao nikad.

brm

pre 6 godina

Jokic treba da napusti taj luzerski Denver, i ode u Jutu, jer bi s tako poletnim i talentovanim timom- jurisao na sampionsku titulu.
(Kouch, 14. april 2018 10:39)

Jokić ne treba Juti, pošto Juta ima Gobera koji se savršeno uklapa u Jutinu koncepciju igre, za razliku od Nikole. Gober je jedan od najboljih visokih defanzivaca u ligi, ako ne i najbolji i radi bukvalno sve što ekipi sa Jutinim stilom igre treba. Juta je jedna od retkih ekipa kojoj Jokić nije ni najmanje potreban.

Na kraju, igraće tamo od koga dobije najviše novca, a to će biti Denver. Možda je tebi interesantno da doživljavaš igrače kao u igrici i raspoređuješ ih kao na fantaziju, ali njima je itekako bitno da imaju više novca na računu...kao i tebi. U šampionske klubove ideš za manje novca tek kad se obezbediš jednim ili dva jaka ugovora. A do tada gledaš da uzmeš što više para.

Aleks

pre 6 godina

Sve u svemu srećan sam da i mi, nakon broja igrača koje smo imali u NBA, konačno imamo i jednog super stara, vođu franšize. Lepo. Jes da ne volim taj Denver, mnogo bih više voleo da je otišao u Lejkerse ili Boston, ali pitanje je i da li bi tamo dobio ovoliko odrešene ruke. Jer u narednim sezonama može samo da dobija više i više prostora.

Milan

pre 6 godina

@svetski mega car
Jokic je premlad za takve poteze. Ima tek 23 a po prsten se ide kada dodjes do 30, do tada se naravno materijalno obezbedis igrajuci tamo gde najvise plate.
@aca
Ne sekiram se, sekiraju me ove sudije, Bjelica i Davidovac u podgorici ali Denver ne. NBA je zabavna kako god da je okrenes

CarloNS

pre 6 godina

Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...
(dzhoni, 14. april 2018 11:55)

74.5 miliona $ za 4 sezone. U prvoj 16.5, zatim 17.8, 19.1 i 20.5 u četvrtoj sezoni.

petarczv

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..
(C i n i k, 14. april 2018 11:24)

Druze milsap ima ugovor na 30 miliona a ne na 10...

Dragan Borca

pre 6 godina

Milsapu istice ugovor sledece sezone,ima trecu godinu kao tim opciju, naravno da mu nece posle svega produziti onu trecu godinu ugovor. Pokusace da se rese Ferida, Artura, Cendlera ne mogu jer ima zagarantovano, a ne tim opciju.Ali,treba biti strpljiv, ne sledece, ali one tamo druge godine kad im se oslobodi seleri kep od Milsapa bice mnogo jaki. Treja treba obavezno da zadrze. Plamlija da svedu na 10 minuta i da vise sansu dobiju Tori i Spanac.Bice Denver mocan, samo da znate idite na Reddit forum podforum Denvera i kad budete videli koliko vole Jokica i kakvo divljenje imaju prema njemu,onda se covek zapita oko ovih nasih hejtera, kad Ameri takvu ljubav, bukvalno zaljubljeni momci veliki fanovi, plakali kad je Denver ispao i napominju najvise im zao Jokica.Ono sto je Jokic odigrao do pred kraj je nesto najmocnije ikada od nekog igraca u NBA sa ovih prostora, u onakvoj tuci onako pogadjati uz faulove preko ruku uz kontakt, fascinantan talenat, neverovatan je zaista cudo. Malo ga atletika zeza, kao i odbrana, ali ljudi on je toliko inteligentan, sad ce pauzu sigurno iskoristiti za nadogradnju lateralnih kretnji, bolje igre u odbrani, pomoci u odbrani udvajanja i boljeg zatvaranja reketa.To ce dobiti sa vezbama hitrine, dovoljno je i 10% da mu nabiju vise skocnosti bice skroz solidan defanzivac.Ni Mark Gasol nije bio na pocetku nesto u odbrani, pa je izrastao u odlicnog defanzivca. Nece ko mark biti,ali dovoljno da bude solidan. A za sut i pas tu nema dalje koliko je dobar :O

perke1992

pre 6 godina

@ale
Filadelfija razvila mlade igrace ili tankirala pola decenije ?
GSW je koliko ja znam razvijo danasnju generaciju curry-thompson-green ?

Darko

pre 6 godina

@C i n i k

Milsap je potpisao 2+1 godinu na 30 miliona godišnje a ne 10 i ne, ne mogu se zahvaliti na saradnji igraču koji ima zagarantovan ugovor :) Pravi primer kako mali Perica zamišlja NBA poslovanje :)

Miki

pre 6 godina

Milsap u proseku 12 p i ugovor na 10 miliona, Jokic 18.5 a ugovor na 1.2 miliona? Naravno da Jokica treba zadrzati ali se i zahvaliti nekima kao sto je Milsap..
(C i n i k, 14. april 2018 11:24)
To nije NFL,ugovori u NBA su zagarantovani.Los ugovor u NBA moze da zakopa ekipu na duzi period.Da bi se otarasio igraca mozes da ga trejdujes i to obavezno ide uz neki draft pik,ili da ga drzis na klupi i cekas da istekne ugovor.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

Evo status plata nuggetsa http://www.spotrac.com/nba/denver-nuggets/yearly/cap/roster/

Evo prijekcija za Salary Cap i Luxury Tax
https://basketball.realgm.com/nba/info/salary_cap

Evo sto se tice max ugovora https://www.youtube.com/watch?v=osDN-bnPULY&t=279s

Denver jeste iznad Salary Capa 2018/19 na 107.5 miliona ali nije u problemu sa Luxury Tax koji je na 123 miliona osim ako ne planiraju da produze sa Bartonom.

Sto se tice Nikole nije 146 nego 156,825,000 miliona jer je Salary Capa 2019/20 108 miliona dolara.

2019/20 => 27,000,000
2020/21 => 29,025,000
2021/22 => 31,200,000
2022/23 => 33,542,000
2023/24 => 36,058,000


Denver uvek moze da otpusti Farida ili Artura ili mozda obojicu i da im isplati na dve godine taj novac u celosti.

Denver moze da potpise na dve godine sa Devin Harrisom i iskoristi Mid-Level Exception.


Sto se tice drafta 2018 na poziciji 14 na dohvatu su im: Robert Williams PF/C(rim protektor), Kevin Knox SF(visoko krilo), Shai Gilgeous-Alexander PG, Miles Bridges SF(moze biti odmah produktivan)

S druge strane mogu i da urade sledece zamene sa Atlantom svoj 14 i 43 pik za 18 i 33 atlantin pik i uzmi sa pozicije 18 krila/bekove Troy Browna ili Chandler Hutchisona, a sa pozicije 33 uzmu plejmekera Devonte' Grahama, Jalen Brunsona ili Tony Carra (sibaju trojke preko 40%, igraju Pick and roll i dobri su asistenti).

Sa pozicije 58 pokupiti Goga Bitadze C, Ray Spalding PF, Chimezie Metu PF/C(ako bude pao na draftu).

CarloNS

pre 6 godina

Harris je potpisao produžetak saradnje još na startu ove sezone i od sledeće će da prima 24 miliona po sezoni...
(dzhoni, 14. april 2018 11:55)

74.5 miliona $ za 4 sezone. U prvoj 16.5, zatim 17.8, 19.1 i 20.5 u četvrtoj sezoni.

Aleks

pre 6 godina

ja mislim da su upravu da ostave Meloun-a, iako se vecina neslaze sa time. Prvo, tim svake godine napreduje i ima vise pobeda nego predhodne. Drugo, razvio je mlade igrace( Jokic, Gari, Marey) u bude all star igrace, retko koji tim je to uspeo osim Filadelfije. I covek ima malu platu, kao neki asistent u jacem timu. Na kraju krajeva voli Jokica i poceo je da prica srpski :) ne mozemo da mu ne damo podrsku!
(ale, 14. april 2018 10:52)

Zato po nece igrati ni naredne sezone, jer zbog Jokicevog max ugovora pola igraca ce morati da ode.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (HARIS, 14. april 2018 15:55)


Brt, pa to je ova polovina sto nije ni igrala ove sezone, Arthur, Craig, Jefferson, Lydon, Morris, pa i Faried.