Subota, 24.03.2018.

18:45

"Novak nije izgledao dobro – verovatno zbog vrućine"

Francuski teniser Benoa Per, koji je izbacio Novaka Đokovića u drugom kolu Majamija, prokometarisao je fizičku spremu srpskog tenisera.

Izvor: PT

"Novak nije izgledao dobro – verovatno zbog vruæine" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

psl

pre 6 godina

Samo slepac ne vidi da Novak izgleda bolesno mršavo tj anoreksično. Već na 3 -3 u gemovima Novak nije imao snage da diše ni da stoji na nogama. Greg Rusedski je nedavno rekao da Novak nema problema sa laktom već psihičke probleme i to je jasno kao dan. Sa takvom ishranom ne možeš biti vrhunski sportista i svake nedelje trčati maraton. Ranije sam govorila blago njegovim roditeljima, a sada teško njima kada gledaju ovakvog Novaka a očigledno da su nemoćni da mu pomognu. Bravo za Pepea, brata Marka i Jelenu.

Anes Berberovic

pre 6 godina

Novak Đoković je naš šampion! Jedan i jedinstveni...
Svi mi imamo komentare...ali samo on zna kako mu je.
Novace, samo napred! Gde god, to bilo, želim ti samo najbolje!

Milan Skoplje

pre 6 godina

Plasim se da Novak nezna put povratka na vrh I u panici blefira svoju spremnost. Mislim da u ovom trenutku nije objektivan sa sobom.

Crni

pre 6 godina

Novaka treba poslati na Zlatibor i uz upotrebu njihovih domaćih medikamenata ojačati.Ko pase travu,gubi snagu u onu spravu.Ovde izgleda ko Tarzan iz Bijafru.

jeremija

pre 6 godina

novak pada fizicki i psihicki ovo drugo je okidac za bezvoljnost, ocigledno je u njegovom ponasanju da trazi pomoc a nje ni od koga: zene, porodice..
zna on na ciji je nagovor raspustio strucni stab sa izgovorom da su se zasitili i da mu treba nesto novo da bi napredovao! evo danas vidimo posledicu takve odluke, a savest ne da mira kad se seti koga je otpustio sta je uradio sa njima, a sta sa ovima koji su ga nagovorili na budizam i veganstvo. sve je u njegovim rukama ako mu je ostalo hrabrosti da donese pravu odluku, a ako ne za desetak godina ni suicid nije nemoguc, kad ga svi koji su ga podrzavali pocnu da ga ismevaju i podce njuju jer vise nemaju koristi od njega.

Sojka

pre 6 godina

Al ste svo navalili, meso pa meso! Aman ljudi, on prosto ne jede dovoljno. Cega god. Bjelancevine nisu iskljucivo u mesu, dakle teze jeste, ali nije nemoguce biti sportista vegan. No Djokovic kao da je odlucio da ne jede nista.

GH

pre 6 godina

Benoa Per je ocigledno doziveo sok gledajuci Novaka i kako on izgleda, otud ove nespretne reci o vrucini. Neprijatno mu je i sto je uopste komentarisao Novakov izgled i ovo je kao neko izvinjenje. Nije problem sta je Novak, vegan ili vegetarijanac i sto ima sportista sa slicnom ishranom nije nikakva olaksavajuca okolnost za Novaka jer on ne izgleda zdravo i odavno je presao granicu kad je izgledao dobro i zdravo. Bilo bi dobro da obavi sve zdravstvene preglede, ne kod prijatelja lekara vec u ozbiljnoj stranoj zdravstvenoj instituciji gde ce lekari reci pravu istinu o njegovom zdravstvenom stanju. Pre nego bude prekasno.

Miami Vice

pre 6 godina

Zivim u Miamiju vec 25 godina i petak poslepodne bilo jedno od svezijih za ovdasnje standarde. Oko 22 stepena u toku meca sa 45% vlaznosti. Idealno vreme za tennis. Nije to bio problem. Ok covek nije u treningu za pro tennis u ovom trenutku. Simple as that. Bice on dobar za par meseci.

lal

pre 6 godina

@dr: ok, riba nije zivotinja... to sam upravo "naucio" od tebe... takodje sam naucio da nema razlike izmedju onih koji jedu med, jaja, mlecne proizvode od onih koji to ne jedu...

fenomen

pre 6 godina

Sta je s Novakom je enigma. Jeste mrsav ali setih se maratonaca. Pa svi oni Kenijci i Etiopljani su kost i koža ali trce 42 km i 195m ko blesavi. Ne znam sta oni jedu ali imaju kondicije napretek.

Rio

pre 6 godina

Nema to veze sa vrucinom, jer je kuburio sa kondicijom vec sredinom prvog seta. Ostali igraci takodje igraju pod tim uslovima. Kada Nole jednog dana napise autobiografiju, saznacemo sta se sa njim tacno desavalo. Navijaci tu vrstu iskrenosti zasluzuju od njega.

tex viler

pre 6 godina

sad isti nikola tesla...i on nije jeo meso ..mislim tesla..sad nek pravi decu dosta je bilo loptanja...3 banke, jos malo mator chovek...

Galeb south

pre 6 godina

Nekoliko godina je bio dominantan, potpuno. Neviđeno. Nadam se da će ponovo biti. I da ne bude pa šta!? Njegova stvar je šta jede i kako živi..

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Pogledajte molim vas Novakovu levu ruku, kraj price.
(Sasa, 24. mart 2018 18:47)

Takve su obe ruke King Federera pa je prvi teniser sveta.

Zuki

pre 6 godina

radijator

Je su li bubasvabe meso? Odes i izguglas i vidis koliko vrhunskih sportista su vegetarijanci. Meso ne daje misicnu masu. Misicnu masu daje vezba. Arnold Svarceneger kada je postao Mister Univerzum je bio vegetarijanac i kako je izjavio hrana su mu bili proteinski napitci, riba.

akots - obrni

pre 6 godina

@Djus

Al si ga pretjerao!!

Nikad nije igrao 6 sati protiv Murraya, pogotovo ne drugi dan 6 sati protiv Nadala. Mozda misliš na AO 2012 ili Rim 2011, ali sve si pobrkao.

Čovjek je ostvario najveću dominaciju u modernom tenisu, ima 100+ zaradjenih milijuna samo od turnirskih nagrada i prekrasnu obitelj, i kažeš kako ga treba spasiti?? Haha, kakva si ti legenda, kao i oni koji su te preporučili.

the east is red

pre 6 godina

Nolo niti je vegan niti je vegetarijanac!

"Nisam vegan! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi "nezaobilazna" namirnica."

https://www.b92.net/sport/rolandgarros2017/vesti.php?yyyy=2017&mm=06&dd=05&nav_id=1268399

Misko

pre 6 godina

Treba se setiti da je Novak sa lakocom cinio nadljudske stvari u beskrajnim mecevima i nemogucim vremenskim uslovima. Mleo kvalitetne protivnike do granice njihove fizicke izdrzljivosti. Znaci Novakovo telo, izuzimajuci povredjenu ruku, bi svakako trebalo da bar pristojno podnosi vrucinu, a ne da "nije izgledao dobro ...". Ima jedna slicna prica od fizickoj supetiornost u kojoj je najpoznatiji biciklista sveta bio dugo jednako nadljudski nadmocan, pa je "kljoknuo", ali ga je ambicija terala da je bas on taj koji mora ponovo biti nadljudski prvi. Bez osvrta na moralne aspekte kako je to radio, to sto je radio je moglo da ga ubije. Stoga, cak i da prica nije ista, mozda Novaku ovi grebatori, prodavci magle i gurui zapravo cine dobro - odvracajuci ga od najgoreg resenja za kojim bi njegova ambicija mogla da (mozda ponovo) posegne.

Đorđe

pre 6 godina

Vrhunski sport je surov. Novak očigledno nije mogao da izdrži pritisak. On je 3-4 godine bio fizički najspremniji teniser koga je svet video, a takođe i neverovatno mentalno fokusiran na tenis. Taj ritam nije lako izdržati i brzo je došlo do zamora materijala.
Sada se okrenuo kojekakvim guruima kako bi povratio ravnotežu.
I prvi bih ga podržao u tome, kada bi taj način života njemu doneo neku radost. Međutim, on izgleda svakako samo ne radosno. Izgleda izmučeno, bez energije i vedrine koja ga je uvek krasila. Ovakav način života kao da predstavlja mučenje za njega, a on i dalje insistira. Možda nisam u pravu, ali tako deluje.
A što se tenisa tiče, taj sport pratim još od Lendla, Edberga... i nikada nisam video da se neko ko je bio br. 1 ovoliko sroza. To je stvarno sramota. Nepoštovanje turnira, publike i sporta uopšte.
Ako ne ide, prekini karijeru, napravi dužu pauzu, ali kad izađeš na borilište, daj sve od sebe. To je osnovni postulat sporta.
Očigledno da otaljava sponzorske ugovore. Mada i to nije pošteno.

MATS

pre 6 godina

2015. 11 titula
2016. 7 titula
2017. 2 titule (obe iz serije 250)
2018. nema titula
Ako nekom ovo ništa ne govori...
Nije vrućina, nije protivnik imao dan, nije povreda lakta koju vuče dve godine... Ono što/šta ga je navelo da da otkaz Bekeru, Vajdi, Griču i Miljanu je uzrok!

odbojkas bivsi

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)

Ovde ljudi ne znaju za razliku izmedju veganstva (Novak) i vegetarijanstva. Ja sam igrao odbojku, u moje vreme, u prvaku drzave i bio vegetarijanac. Nema apsolutno nikakvog problema.
Veganstvo je izazovnije za toliki napor.
Vegetarijanaca vrhunskih sportista imate koliko hocete.

vlada

pre 6 godina

Nije problem u ishrani.Problem je što se neko vrati brže a nekom treba više vremena.A nekom i ne uspe.Verujam da će Novak naći pravi put.

Dr

pre 6 godina

Vegetarijanac,nabrojao si tri sportiste medju Hiljadama vrhunskih.Uostalom jedno je biti vegan,a drugo vegetarijanac,a pitanje je i da li su postali vegetarijanci nakon zavrsetka karijere.
(Zoran33, 24. mart 2018 20:03)

Alo covece
Da te ja ne bi edukovao ukucas vegan i ukucas vegetarijanac i videces da je to isto. Ishrana bez upotrebe zivotinjskog mesa ishrana bazirana na zitaricama, biljkama, ribi, vocu povrcu

the east is red

pre 6 godina

@Petar

Sa ovom frizurom mu glava izgleda još veća. Ako Jetza neće da se Nolo podgoji, zato Nolo i treba da se ošiša na nulu. Tada bi mu glava bila proporcionalnija u odnosu na telo.

@M

I biciklisti i maratonci su tako građeni. Pogledaj samo Oliveru Jevtić.

ZORICA - CANADA

pre 6 godina

...pa kako sad- igrao po vrucini !?!?! Juce je u Miamiu, kad su njih dvojica igrali, bio predivan prolecni dan, temp svega 22-23c, bez vlaznosti. Ajoooooj, sta drugo reci....

Vlada

pre 6 godina

Ma izlazi covek na turnire samo zbog sponzora, evidentno je da nema kondicije i da nije u formi, tenis mu nije ni na kraj pameti! Mrka kapa sto kaze narod!

reflektor

pre 6 godina

Nijedan teniser posle pauze i povrede nije izgledao ovako,kost i koza.A i pre pauze je bio "skinuo" kilazu.Niko.Ni Marej,Rafa,Nisikori,Vavrinka,cak ni RF(ali on je drugo,telo mu je isto fizicki 15 god i ima savrsen balans u zivotu i u poslu!!!).Novak je suv,gledam juce mislim da ce da pukne kao prut.Nije to to,ja ga gotivim i njegovi uspesi su vanvremenski,ali da spadne da se ovako ofucao i da ispada u prvim kolima...A bio je zver!

radijator

pre 6 godina

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)
Tyson? Pa da li si realan?
Sto pises takve gluposti... pogledaj dokumentarac..pa covek je jeo bubasvabe u zatvoru i izjavio da su dobar izvor proteina.
Zalosno je kako recimo vegani, poput nekih verskih fanatika, slepo veruju u svoju neku istinu. Ako bi malo logicki razmislio, bilo bi ti jasno da atleta poput Tysona ne moze da postoji bez mesa. Znam da te to pogadja i da ti ne prija...ali to je cinjenica.

veljko

pre 6 godina

Samo ishrana.... A ovi veganisti veze o životu nemaju.... Nikada ništa nisu ni trenirali zato lupetaju ovde.... Felps bi valjda jeo bobice da može i zobao travčice.... Ali sinovci mora meso moraaaaaaa

vuk

pre 6 godina

Pa zna li neko a idealne uslove za njega? Da mu nije vruce,da mu nije zima,da nije trava,da nije beton ili da protivnik nije dobar itd....pa pustie ga nek izgubi kao covek,cemu ta pravdanja???

Borsi

pre 6 godina

Čvarci,slanina, šunka, kulen volim ih i jaaaa !!! Ali,ali poznam moje Slavonce i probleme koje imaju sa zdravjlem .
Oprez oprez visok tlak ,zakrećenje krvnih sudova , šećer ,gojaznost srćani problemi !! Meso pa meso !!! Daje snagu ,daaaa ali OPREZ ne uvijek!!
Zato ćutite nemate pojma o životu ishrani !! Treba i meso jesti ali UMJERENO !!!! Djoković to sigurno zna !
ŽIVI BILI PA VIDELI !!!

bitw1996

pre 6 godina

Nekako imam osećaj da je I svima malo 'neprijatno ' sada kada pobede Đokovića jer su svesni koliko on trenutno nije na nivou I koliko im je pobeda nad njim pre 1-2 godina izgledala kao 8.svetsko čudo

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nole baš mršav nema mesa na njemu. Možda zbog toga što je postao vegan pod uticajem žene. 
Ovakav pad vrhunskog sportiste još nije vidjen.
(mare, 24. mart 2018 19:54)

To sto je Nolo mrsav nema veze sa tim sto je vegan, evo ja nisam vegan,naprotiv, jedem skoro sve mesnate namirnice ( osim slanine i kulena) pa sam mrsav kao Nolo. Ljudi on je otpustanjem Cetojevica sam sebi potpisao odlazak u penziju, dzabe ga ovde kojekakvi kvazi strucnjaci teraju da vrati meso u ishranu, da stavi krst i slicno, Nolo treba da vrati Pilica i Cetojevica u strucni stab.

Zoran33

pre 6 godina

Vegetarijanac,nabrojao si tri sportiste medju Hiljadama vrhunskih.Uostalom jedno je biti vegan,a drugo vegetarijanac,a pitanje je i da li su postali vegetarijanci nakon zavrsetka karijere.

nowave7

pre 6 godina

@Dr

Čekaj, vegani i vegetarijanci isto, pa eto još jedu i ribu, jer to, izgleda, nije meso. Valjda ribe rastu na podvodnom drveću. Ko će ga znati...

nutricionista

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani

john

pre 6 godina

Problemi na psihičkom planu su prouzrokovali sve ovo što već dve godine gledamo kod Novaka i dok to ne reši neće postojati šansa da ponovo zaigra na pristojnom nivou. Ne trebaju njemu sada čvarci, razvod, Beker, 10 sati treninga ni 10 kila mišića već jedan dobar psiholog.

Mastermind

pre 6 godina

Ovo Benoa šmekerski prebacuje na drugu stranu.. Jedan od najnepredvidljivijih sportista, ne samo tenisera, mnogo kul lik, žešće gotivan. A Novak? Sve je na njemu.. On ako želi da se vrati, vratiće se... Ovako, ili onako..

Sasa

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)

Brate jesi ga spustio, svaka ti cast. A bolje nisu prosli ni ostali "strucnjaci" za lekovitost slanine. Jos jednom svaka ti cast

Petar

pre 6 godina

Pogledajte sliku, ruku i ceo gornji deo tela. Od njega je ostala samo glava kao kod anoreksije. Pa zasto svaki sportista ima misice i misicnu masu? Pa zato da se moze takmiciti i pobedjivati a ne zbog lepote ili jer mu tako prija.

mare

pre 6 godina

Nole baš mršav nema mesa na njemu. Možda zbog toga što je postao vegan pod uticajem žene.
Ovakav pad vrhunskog sportiste još nije vidjen.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Igrao na 22 stepena. Posle 25 minuta igre je tesko disao. Ako je covek , koji je igrao na preko 30 stepeni, nekad i 4+ sata uspevao da izdrzi, spao na to da ne mpze ni POLA SATA na 22 stepena da izdrzi, definitvno je dosao kraj...

bobi

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Karl Luis je, rekao bih, poprilično veliki sportista i prvak. Ja nisam vegetarijanac, ali me jako nerviraju ljudi koji samo hoće da lupnu nešto, bez da se prethodno informišu.

M

pre 6 godina

Nole izgleda kao isposnik,ne moze to tako.To nije spojivo sa bilo kojim sportom,pa ni tenisom. Da je za twnis korisno veganstvo,to bi vec Federer upraznjavao a i svi ostali naravno. Neko mu je gadno isprao mozak i unistio karijeru

Bane

pre 6 godina

Jeste njemu bila vrucina a tebi je klima radila.....aj nemojte molim vas, na istom terenu se igra po istim uslovima, kako je jednom tako je i drugom.
On ne moze da postize vrhunske rezultate ako ne unosi proteine....i to proteine zivotinjskog porekla.
Ko odlicno, vrhunski, poznaje pravila vegetarijanske ishrane moze da unosi dovoljne kolicine vitamina i minerala ali tek toliko da ne ugrozi svoje zdravlje i da ima dovoljno snage i energije za uobicajenu svakodnevnicu.....ali za vrhunske sportske rezultate ni govora.
Vegetarijanci "amateri",neretko, ozbiljno naruse svoje zdravlje jer su poceli sa takvom ishranom iz mode.
Osnovna razlika izmedju nutritijenata i gradivnih tvari iz biljnih i zivotinjskih namirnica je sto su u biljnim u dvovalentnom a u zivotinjskim u trovalintnom obliku. Ljudski organizam lakse i u vecoj kolicini iskoriscava i preradjuje nutritijente i gradivne tvari u trovalentnom obliku i zato se minerali i gradivne tvari unose prvenstveno namirnicama zivotinjskog porekla dok se vitamini kojih nema u namirnicamaczivotinjskog porekla unose namurnicama biljnog porekla, kao i odredjeni minerali kojih u namurnicama zivotinjskog porekla nema dovoljno.
Tako da vegetarijanci dodatno moraju da vode racuna, zbog svakako slabe iskoristivosti da ne kombinuju namirnice koje jedna drugoj sluze kao inhibitor.

Borsi

pre 6 godina

Sto se tice veganstva za Novaka nije problem moze samo zdraviji i jaci biti!!
Ali ali bojim se da je nešto drugo u pitanju !! Istina je loše izglada mršaviji nego normalno sa veganstvom to nema veze !! Inteligentan je i veruijem da ce se iz krize izvući !! Verujte mi sa čvarcima i slaninom nema više vrhunskog sporta .

deni

pre 6 godina

@Djus
I ja sam 30 godina jeo svinje,piliće i ostale jadne životinje zato što su svi to radili,roditelji,komšije,i tek sam se opametio kad sam otišao iz te Srbije!

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Nebitni su više i trofeji i tenis i sve, brat bukvalno jezivo izgleda. Naravno da nikad nije bio bik i grdosija ali ovo sad. Kao da su ga izvukli iz nekog zatočeništva, upali obrazi, grudni koš, visi mu i ova fit majica. Stvarno počinje da brine, nije patetika.

Yugo u Floridi

pre 6 godina

O cemu ovaj prica, majke mu. Evo na FL u to vreme je bilo onako toplo, ne prevruce, jako prijatno vreme oko 26 stepeni. Pomenuse neki vrucinu i pogledam na netu i temperaturu u Miamiu, koji je 100 milja dalje i tamo 23 stepena. Dodji ti prijatelju ovde u junu/julu pa da vidis vlagu vrucinu do podne, pa onda kisu i oluju, pa tako jedno dva meseca do hurikana....

Djus

pre 6 godina

Vrucina? Igrao je 6 sati protiv Mareja i sledeceg dana jos 6 protiv Nadala i osvojio tako da prica o vrucini nema veze sa zivotom, snaga mu je na 15% mogucnosti. A bez mesa nece vratiti snagu, meso ne jede iz etickih razloga, a treba ga pitati sta je sa 3 decenije koje je jeo meso, kako ga ne boli to sto je pojeo ko zna koliko svinja i pilica, 30 godina ih je jeo i sad odjednom mu neki usadio u glavu sa ne sme da jede. Strasno sta se desava sa ovim covekom, neka ga neko spasi sto pre!

Jaran

pre 6 godina

Izgovori... Mora se priznati, Novak je oduvek bio UZASAN gubitnik. Uvek mu nesto smeta kada izgubi, treba udahnuti i reci da je protivnik bio bolji nekad...

Djus

pre 6 godina

Vrucina? Igrao je 6 sati protiv Mareja i sledeceg dana jos 6 protiv Nadala i osvojio tako da prica o vrucini nema veze sa zivotom, snaga mu je na 15% mogucnosti. A bez mesa nece vratiti snagu, meso ne jede iz etickih razloga, a treba ga pitati sta je sa 3 decenije koje je jeo meso, kako ga ne boli to sto je pojeo ko zna koliko svinja i pilica, 30 godina ih je jeo i sad odjednom mu neki usadio u glavu sa ne sme da jede. Strasno sta se desava sa ovim covekom, neka ga neko spasi sto pre!

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Nebitni su više i trofeji i tenis i sve, brat bukvalno jezivo izgleda. Naravno da nikad nije bio bik i grdosija ali ovo sad. Kao da su ga izvukli iz nekog zatočeništva, upali obrazi, grudni koš, visi mu i ova fit majica. Stvarno počinje da brine, nije patetika.

Petar

pre 6 godina

Pogledajte sliku, ruku i ceo gornji deo tela. Od njega je ostala samo glava kao kod anoreksije. Pa zasto svaki sportista ima misice i misicnu masu? Pa zato da se moze takmiciti i pobedjivati a ne zbog lepote ili jer mu tako prija.

Đorđe

pre 6 godina

Vrhunski sport je surov. Novak očigledno nije mogao da izdrži pritisak. On je 3-4 godine bio fizički najspremniji teniser koga je svet video, a takođe i neverovatno mentalno fokusiran na tenis. Taj ritam nije lako izdržati i brzo je došlo do zamora materijala.
Sada se okrenuo kojekakvim guruima kako bi povratio ravnotežu.
I prvi bih ga podržao u tome, kada bi taj način života njemu doneo neku radost. Međutim, on izgleda svakako samo ne radosno. Izgleda izmučeno, bez energije i vedrine koja ga je uvek krasila. Ovakav način života kao da predstavlja mučenje za njega, a on i dalje insistira. Možda nisam u pravu, ali tako deluje.
A što se tenisa tiče, taj sport pratim još od Lendla, Edberga... i nikada nisam video da se neko ko je bio br. 1 ovoliko sroza. To je stvarno sramota. Nepoštovanje turnira, publike i sporta uopšte.
Ako ne ide, prekini karijeru, napravi dužu pauzu, ali kad izađeš na borilište, daj sve od sebe. To je osnovni postulat sporta.
Očigledno da otaljava sponzorske ugovore. Mada i to nije pošteno.

MATS

pre 6 godina

2015. 11 titula
2016. 7 titula
2017. 2 titule (obe iz serije 250)
2018. nema titula
Ako nekom ovo ništa ne govori...
Nije vrućina, nije protivnik imao dan, nije povreda lakta koju vuče dve godine... Ono što/šta ga je navelo da da otkaz Bekeru, Vajdi, Griču i Miljanu je uzrok!

M

pre 6 godina

Nole izgleda kao isposnik,ne moze to tako.To nije spojivo sa bilo kojim sportom,pa ni tenisom. Da je za twnis korisno veganstvo,to bi vec Federer upraznjavao a i svi ostali naravno. Neko mu je gadno isprao mozak i unistio karijeru

Jaran

pre 6 godina

Izgovori... Mora se priznati, Novak je oduvek bio UZASAN gubitnik. Uvek mu nesto smeta kada izgubi, treba udahnuti i reci da je protivnik bio bolji nekad...

Yugo u Floridi

pre 6 godina

O cemu ovaj prica, majke mu. Evo na FL u to vreme je bilo onako toplo, ne prevruce, jako prijatno vreme oko 26 stepeni. Pomenuse neki vrucinu i pogledam na netu i temperaturu u Miamiu, koji je 100 milja dalje i tamo 23 stepena. Dodji ti prijatelju ovde u junu/julu pa da vidis vlagu vrucinu do podne, pa onda kisu i oluju, pa tako jedno dva meseca do hurikana....

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Igrao na 22 stepena. Posle 25 minuta igre je tesko disao. Ako je covek , koji je igrao na preko 30 stepeni, nekad i 4+ sata uspevao da izdrzi, spao na to da ne mpze ni POLA SATA na 22 stepena da izdrzi, definitvno je dosao kraj...

Mastermind

pre 6 godina

Ovo Benoa šmekerski prebacuje na drugu stranu.. Jedan od najnepredvidljivijih sportista, ne samo tenisera, mnogo kul lik, žešće gotivan. A Novak? Sve je na njemu.. On ako želi da se vrati, vratiće se... Ovako, ili onako..

GH

pre 6 godina

Benoa Per je ocigledno doziveo sok gledajuci Novaka i kako on izgleda, otud ove nespretne reci o vrucini. Neprijatno mu je i sto je uopste komentarisao Novakov izgled i ovo je kao neko izvinjenje. Nije problem sta je Novak, vegan ili vegetarijanac i sto ima sportista sa slicnom ishranom nije nikakva olaksavajuca okolnost za Novaka jer on ne izgleda zdravo i odavno je presao granicu kad je izgledao dobro i zdravo. Bilo bi dobro da obavi sve zdravstvene preglede, ne kod prijatelja lekara vec u ozbiljnoj stranoj zdravstvenoj instituciji gde ce lekari reci pravu istinu o njegovom zdravstvenom stanju. Pre nego bude prekasno.

mare

pre 6 godina

Nole baš mršav nema mesa na njemu. Možda zbog toga što je postao vegan pod uticajem žene.
Ovakav pad vrhunskog sportiste još nije vidjen.

john

pre 6 godina

Problemi na psihičkom planu su prouzrokovali sve ovo što već dve godine gledamo kod Novaka i dok to ne reši neće postojati šansa da ponovo zaigra na pristojnom nivou. Ne trebaju njemu sada čvarci, razvod, Beker, 10 sati treninga ni 10 kila mišića već jedan dobar psiholog.

reflektor

pre 6 godina

Nijedan teniser posle pauze i povrede nije izgledao ovako,kost i koza.A i pre pauze je bio "skinuo" kilazu.Niko.Ni Marej,Rafa,Nisikori,Vavrinka,cak ni RF(ali on je drugo,telo mu je isto fizicki 15 god i ima savrsen balans u zivotu i u poslu!!!).Novak je suv,gledam juce mislim da ce da pukne kao prut.Nije to to,ja ga gotivim i njegovi uspesi su vanvremenski,ali da spadne da se ovako ofucao i da ispada u prvim kolima...A bio je zver!

Miami Vice

pre 6 godina

Zivim u Miamiju vec 25 godina i petak poslepodne bilo jedno od svezijih za ovdasnje standarde. Oko 22 stepena u toku meca sa 45% vlaznosti. Idealno vreme za tennis. Nije to bio problem. Ok covek nije u treningu za pro tennis u ovom trenutku. Simple as that. Bice on dobar za par meseci.

radijator

pre 6 godina

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)
Tyson? Pa da li si realan?
Sto pises takve gluposti... pogledaj dokumentarac..pa covek je jeo bubasvabe u zatvoru i izjavio da su dobar izvor proteina.
Zalosno je kako recimo vegani, poput nekih verskih fanatika, slepo veruju u svoju neku istinu. Ako bi malo logicki razmislio, bilo bi ti jasno da atleta poput Tysona ne moze da postoji bez mesa. Znam da te to pogadja i da ti ne prija...ali to je cinjenica.

ZORICA - CANADA

pre 6 godina

...pa kako sad- igrao po vrucini !?!?! Juce je u Miamiu, kad su njih dvojica igrali, bio predivan prolecni dan, temp svega 22-23c, bez vlaznosti. Ajoooooj, sta drugo reci....

Galeb south

pre 6 godina

Nekoliko godina je bio dominantan, potpuno. Neviđeno. Nadam se da će ponovo biti. I da ne bude pa šta!? Njegova stvar je šta jede i kako živi..

Vlada

pre 6 godina

Ma izlazi covek na turnire samo zbog sponzora, evidentno je da nema kondicije i da nije u formi, tenis mu nije ni na kraj pameti! Mrka kapa sto kaze narod!

Rio

pre 6 godina

Nema to veze sa vrucinom, jer je kuburio sa kondicijom vec sredinom prvog seta. Ostali igraci takodje igraju pod tim uslovima. Kada Nole jednog dana napise autobiografiju, saznacemo sta se sa njim tacno desavalo. Navijaci tu vrstu iskrenosti zasluzuju od njega.

bitw1996

pre 6 godina

Nekako imam osećaj da je I svima malo 'neprijatno ' sada kada pobede Đokovića jer su svesni koliko on trenutno nije na nivou I koliko im je pobeda nad njim pre 1-2 godina izgledala kao 8.svetsko čudo

fenomen

pre 6 godina

Sta je s Novakom je enigma. Jeste mrsav ali setih se maratonaca. Pa svi oni Kenijci i Etiopljani su kost i koža ali trce 42 km i 195m ko blesavi. Ne znam sta oni jedu ali imaju kondicije napretek.

vuk

pre 6 godina

Pa zna li neko a idealne uslove za njega? Da mu nije vruce,da mu nije zima,da nije trava,da nije beton ili da protivnik nije dobar itd....pa pustie ga nek izgubi kao covek,cemu ta pravdanja???

Bane

pre 6 godina

Jeste njemu bila vrucina a tebi je klima radila.....aj nemojte molim vas, na istom terenu se igra po istim uslovima, kako je jednom tako je i drugom.
On ne moze da postize vrhunske rezultate ako ne unosi proteine....i to proteine zivotinjskog porekla.
Ko odlicno, vrhunski, poznaje pravila vegetarijanske ishrane moze da unosi dovoljne kolicine vitamina i minerala ali tek toliko da ne ugrozi svoje zdravlje i da ima dovoljno snage i energije za uobicajenu svakodnevnicu.....ali za vrhunske sportske rezultate ni govora.
Vegetarijanci "amateri",neretko, ozbiljno naruse svoje zdravlje jer su poceli sa takvom ishranom iz mode.
Osnovna razlika izmedju nutritijenata i gradivnih tvari iz biljnih i zivotinjskih namirnica je sto su u biljnim u dvovalentnom a u zivotinjskim u trovalintnom obliku. Ljudski organizam lakse i u vecoj kolicini iskoriscava i preradjuje nutritijente i gradivne tvari u trovalentnom obliku i zato se minerali i gradivne tvari unose prvenstveno namirnicama zivotinjskog porekla dok se vitamini kojih nema u namirnicamaczivotinjskog porekla unose namurnicama biljnog porekla, kao i odredjeni minerali kojih u namurnicama zivotinjskog porekla nema dovoljno.
Tako da vegetarijanci dodatno moraju da vode racuna, zbog svakako slabe iskoristivosti da ne kombinuju namirnice koje jedna drugoj sluze kao inhibitor.

odbojkas bivsi

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)

Ovde ljudi ne znaju za razliku izmedju veganstva (Novak) i vegetarijanstva. Ja sam igrao odbojku, u moje vreme, u prvaku drzave i bio vegetarijanac. Nema apsolutno nikakvog problema.
Veganstvo je izazovnije za toliki napor.
Vegetarijanaca vrhunskih sportista imate koliko hocete.

Misko

pre 6 godina

Treba se setiti da je Novak sa lakocom cinio nadljudske stvari u beskrajnim mecevima i nemogucim vremenskim uslovima. Mleo kvalitetne protivnike do granice njihove fizicke izdrzljivosti. Znaci Novakovo telo, izuzimajuci povredjenu ruku, bi svakako trebalo da bar pristojno podnosi vrucinu, a ne da "nije izgledao dobro ...". Ima jedna slicna prica od fizickoj supetiornost u kojoj je najpoznatiji biciklista sveta bio dugo jednako nadljudski nadmocan, pa je "kljoknuo", ali ga je ambicija terala da je bas on taj koji mora ponovo biti nadljudski prvi. Bez osvrta na moralne aspekte kako je to radio, to sto je radio je moglo da ga ubije. Stoga, cak i da prica nije ista, mozda Novaku ovi grebatori, prodavci magle i gurui zapravo cine dobro - odvracajuci ga od najgoreg resenja za kojim bi njegova ambicija mogla da (mozda ponovo) posegne.

veljko

pre 6 godina

Samo ishrana.... A ovi veganisti veze o životu nemaju.... Nikada ništa nisu ni trenirali zato lupetaju ovde.... Felps bi valjda jeo bobice da može i zobao travčice.... Ali sinovci mora meso moraaaaaaa

Borsi

pre 6 godina

Čvarci,slanina, šunka, kulen volim ih i jaaaa !!! Ali,ali poznam moje Slavonce i probleme koje imaju sa zdravjlem .
Oprez oprez visok tlak ,zakrećenje krvnih sudova , šećer ,gojaznost srćani problemi !! Meso pa meso !!! Daje snagu ,daaaa ali OPREZ ne uvijek!!
Zato ćutite nemate pojma o životu ishrani !! Treba i meso jesti ali UMJERENO !!!! Djoković to sigurno zna !
ŽIVI BILI PA VIDELI !!!

Borsi

pre 6 godina

Sto se tice veganstva za Novaka nije problem moze samo zdraviji i jaci biti!!
Ali ali bojim se da je nešto drugo u pitanju !! Istina je loše izglada mršaviji nego normalno sa veganstvom to nema veze !! Inteligentan je i veruijem da ce se iz krize izvući !! Verujte mi sa čvarcima i slaninom nema više vrhunskog sporta .

bobi

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Karl Luis je, rekao bih, poprilično veliki sportista i prvak. Ja nisam vegetarijanac, ali me jako nerviraju ljudi koji samo hoće da lupnu nešto, bez da se prethodno informišu.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nole baš mršav nema mesa na njemu. Možda zbog toga što je postao vegan pod uticajem žene. 
Ovakav pad vrhunskog sportiste još nije vidjen.
(mare, 24. mart 2018 19:54)

To sto je Nolo mrsav nema veze sa tim sto je vegan, evo ja nisam vegan,naprotiv, jedem skoro sve mesnate namirnice ( osim slanine i kulena) pa sam mrsav kao Nolo. Ljudi on je otpustanjem Cetojevica sam sebi potpisao odlazak u penziju, dzabe ga ovde kojekakvi kvazi strucnjaci teraju da vrati meso u ishranu, da stavi krst i slicno, Nolo treba da vrati Pilica i Cetojevica u strucni stab.

Zoran33

pre 6 godina

Vegetarijanac,nabrojao si tri sportiste medju Hiljadama vrhunskih.Uostalom jedno je biti vegan,a drugo vegetarijanac,a pitanje je i da li su postali vegetarijanci nakon zavrsetka karijere.

deni

pre 6 godina

@Djus
I ja sam 30 godina jeo svinje,piliće i ostale jadne životinje zato što su svi to radili,roditelji,komšije,i tek sam se opametio kad sam otišao iz te Srbije!

lal

pre 6 godina

@dr: ok, riba nije zivotinja... to sam upravo "naucio" od tebe... takodje sam naucio da nema razlike izmedju onih koji jedu med, jaja, mlecne proizvode od onih koji to ne jedu...

Sasa

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)

Brate jesi ga spustio, svaka ti cast. A bolje nisu prosli ni ostali "strucnjaci" za lekovitost slanine. Jos jednom svaka ti cast

nowave7

pre 6 godina

@Dr

Čekaj, vegani i vegetarijanci isto, pa eto još jedu i ribu, jer to, izgleda, nije meso. Valjda ribe rastu na podvodnom drveću. Ko će ga znati...

tex viler

pre 6 godina

sad isti nikola tesla...i on nije jeo meso ..mislim tesla..sad nek pravi decu dosta je bilo loptanja...3 banke, jos malo mator chovek...

vlada

pre 6 godina

Nije problem u ishrani.Problem je što se neko vrati brže a nekom treba više vremena.A nekom i ne uspe.Verujam da će Novak naći pravi put.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Pogledajte molim vas Novakovu levu ruku, kraj price.
(Sasa, 24. mart 2018 18:47)

Takve su obe ruke King Federera pa je prvi teniser sveta.

akots - obrni

pre 6 godina

@Djus

Al si ga pretjerao!!

Nikad nije igrao 6 sati protiv Murraya, pogotovo ne drugi dan 6 sati protiv Nadala. Mozda misliš na AO 2012 ili Rim 2011, ali sve si pobrkao.

Čovjek je ostvario najveću dominaciju u modernom tenisu, ima 100+ zaradjenih milijuna samo od turnirskih nagrada i prekrasnu obitelj, i kažeš kako ga treba spasiti?? Haha, kakva si ti legenda, kao i oni koji su te preporučili.

nutricionista

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani

Crni

pre 6 godina

Novaka treba poslati na Zlatibor i uz upotrebu njihovih domaćih medikamenata ojačati.Ko pase travu,gubi snagu u onu spravu.Ovde izgleda ko Tarzan iz Bijafru.

jeremija

pre 6 godina

novak pada fizicki i psihicki ovo drugo je okidac za bezvoljnost, ocigledno je u njegovom ponasanju da trazi pomoc a nje ni od koga: zene, porodice..
zna on na ciji je nagovor raspustio strucni stab sa izgovorom da su se zasitili i da mu treba nesto novo da bi napredovao! evo danas vidimo posledicu takve odluke, a savest ne da mira kad se seti koga je otpustio sta je uradio sa njima, a sta sa ovima koji su ga nagovorili na budizam i veganstvo. sve je u njegovim rukama ako mu je ostalo hrabrosti da donese pravu odluku, a ako ne za desetak godina ni suicid nije nemoguc, kad ga svi koji su ga podrzavali pocnu da ga ismevaju i podce njuju jer vise nemaju koristi od njega.

Milan Skoplje

pre 6 godina

Plasim se da Novak nezna put povratka na vrh I u panici blefira svoju spremnost. Mislim da u ovom trenutku nije objektivan sa sobom.

the east is red

pre 6 godina

Nolo niti je vegan niti je vegetarijanac!

"Nisam vegan! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi "nezaobilazna" namirnica."

https://www.b92.net/sport/rolandgarros2017/vesti.php?yyyy=2017&mm=06&dd=05&nav_id=1268399

Sojka

pre 6 godina

Al ste svo navalili, meso pa meso! Aman ljudi, on prosto ne jede dovoljno. Cega god. Bjelancevine nisu iskljucivo u mesu, dakle teze jeste, ali nije nemoguce biti sportista vegan. No Djokovic kao da je odlucio da ne jede nista.

Zuki

pre 6 godina

radijator

Je su li bubasvabe meso? Odes i izguglas i vidis koliko vrhunskih sportista su vegetarijanci. Meso ne daje misicnu masu. Misicnu masu daje vezba. Arnold Svarceneger kada je postao Mister Univerzum je bio vegetarijanac i kako je izjavio hrana su mu bili proteinski napitci, riba.

the east is red

pre 6 godina

@Petar

Sa ovom frizurom mu glava izgleda još veća. Ako Jetza neće da se Nolo podgoji, zato Nolo i treba da se ošiša na nulu. Tada bi mu glava bila proporcionalnija u odnosu na telo.

@M

I biciklisti i maratonci su tako građeni. Pogledaj samo Oliveru Jevtić.

Dr

pre 6 godina

Vegetarijanac,nabrojao si tri sportiste medju Hiljadama vrhunskih.Uostalom jedno je biti vegan,a drugo vegetarijanac,a pitanje je i da li su postali vegetarijanci nakon zavrsetka karijere.
(Zoran33, 24. mart 2018 20:03)

Alo covece
Da te ja ne bi edukovao ukucas vegan i ukucas vegetarijanac i videces da je to isto. Ishrana bez upotrebe zivotinjskog mesa ishrana bazirana na zitaricama, biljkama, ribi, vocu povrcu

Anes Berberovic

pre 6 godina

Novak Đoković je naš šampion! Jedan i jedinstveni...
Svi mi imamo komentare...ali samo on zna kako mu je.
Novace, samo napred! Gde god, to bilo, želim ti samo najbolje!

psl

pre 6 godina

Samo slepac ne vidi da Novak izgleda bolesno mršavo tj anoreksično. Već na 3 -3 u gemovima Novak nije imao snage da diše ni da stoji na nogama. Greg Rusedski je nedavno rekao da Novak nema problema sa laktom već psihičke probleme i to je jasno kao dan. Sa takvom ishranom ne možeš biti vrhunski sportista i svake nedelje trčati maraton. Ranije sam govorila blago njegovim roditeljima, a sada teško njima kada gledaju ovakvog Novaka a očigledno da su nemoćni da mu pomognu. Bravo za Pepea, brata Marka i Jelenu.

Dr

pre 6 godina

Vegetarijanac,nabrojao si tri sportiste medju Hiljadama vrhunskih.Uostalom jedno je biti vegan,a drugo vegetarijanac,a pitanje je i da li su postali vegetarijanci nakon zavrsetka karijere.
(Zoran33, 24. mart 2018 20:03)

Alo covece
Da te ja ne bi edukovao ukucas vegan i ukucas vegetarijanac i videces da je to isto. Ishrana bez upotrebe zivotinjskog mesa ishrana bazirana na zitaricama, biljkama, ribi, vocu povrcu

Jaran

pre 6 godina

Izgovori... Mora se priznati, Novak je oduvek bio UZASAN gubitnik. Uvek mu nesto smeta kada izgubi, treba udahnuti i reci da je protivnik bio bolji nekad...

nutricionista

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani

Zuki

pre 6 godina

radijator

Je su li bubasvabe meso? Odes i izguglas i vidis koliko vrhunskih sportista su vegetarijanci. Meso ne daje misicnu masu. Misicnu masu daje vezba. Arnold Svarceneger kada je postao Mister Univerzum je bio vegetarijanac i kako je izjavio hrana su mu bili proteinski napitci, riba.

deni

pre 6 godina

@Djus
I ja sam 30 godina jeo svinje,piliće i ostale jadne životinje zato što su svi to radili,roditelji,komšije,i tek sam se opametio kad sam otišao iz te Srbije!

Sasa

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)

Brate jesi ga spustio, svaka ti cast. A bolje nisu prosli ni ostali "strucnjaci" za lekovitost slanine. Jos jednom svaka ti cast

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Pogledajte molim vas Novakovu levu ruku, kraj price.
(Sasa, 24. mart 2018 18:47)

Takve su obe ruke King Federera pa je prvi teniser sveta.

Djus

pre 6 godina

Vrucina? Igrao je 6 sati protiv Mareja i sledeceg dana jos 6 protiv Nadala i osvojio tako da prica o vrucini nema veze sa zivotom, snaga mu je na 15% mogucnosti. A bez mesa nece vratiti snagu, meso ne jede iz etickih razloga, a treba ga pitati sta je sa 3 decenije koje je jeo meso, kako ga ne boli to sto je pojeo ko zna koliko svinja i pilica, 30 godina ih je jeo i sad odjednom mu neki usadio u glavu sa ne sme da jede. Strasno sta se desava sa ovim covekom, neka ga neko spasi sto pre!

Borsi

pre 6 godina

Sto se tice veganstva za Novaka nije problem moze samo zdraviji i jaci biti!!
Ali ali bojim se da je nešto drugo u pitanju !! Istina je loše izglada mršaviji nego normalno sa veganstvom to nema veze !! Inteligentan je i veruijem da ce se iz krize izvući !! Verujte mi sa čvarcima i slaninom nema više vrhunskog sporta .

bobi

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Karl Luis je, rekao bih, poprilično veliki sportista i prvak. Ja nisam vegetarijanac, ali me jako nerviraju ljudi koji samo hoće da lupnu nešto, bez da se prethodno informišu.

the east is red

pre 6 godina

Nolo niti je vegan niti je vegetarijanac!

"Nisam vegan! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi "nezaobilazna" namirnica."

https://www.b92.net/sport/rolandgarros2017/vesti.php?yyyy=2017&mm=06&dd=05&nav_id=1268399

tex viler

pre 6 godina

sad isti nikola tesla...i on nije jeo meso ..mislim tesla..sad nek pravi decu dosta je bilo loptanja...3 banke, jos malo mator chovek...

the east is red

pre 6 godina

@Petar

Sa ovom frizurom mu glava izgleda još veća. Ako Jetza neće da se Nolo podgoji, zato Nolo i treba da se ošiša na nulu. Tada bi mu glava bila proporcionalnija u odnosu na telo.

@M

I biciklisti i maratonci su tako građeni. Pogledaj samo Oliveru Jevtić.

akots - obrni

pre 6 godina

@Djus

Al si ga pretjerao!!

Nikad nije igrao 6 sati protiv Murraya, pogotovo ne drugi dan 6 sati protiv Nadala. Mozda misliš na AO 2012 ili Rim 2011, ali sve si pobrkao.

Čovjek je ostvario najveću dominaciju u modernom tenisu, ima 100+ zaradjenih milijuna samo od turnirskih nagrada i prekrasnu obitelj, i kažeš kako ga treba spasiti?? Haha, kakva si ti legenda, kao i oni koji su te preporučili.

vlada

pre 6 godina

Nije problem u ishrani.Problem je što se neko vrati brže a nekom treba više vremena.A nekom i ne uspe.Verujam da će Novak naći pravi put.

Galeb south

pre 6 godina

Nekoliko godina je bio dominantan, potpuno. Neviđeno. Nadam se da će ponovo biti. I da ne bude pa šta!? Njegova stvar je šta jede i kako živi..

Borsi

pre 6 godina

Čvarci,slanina, šunka, kulen volim ih i jaaaa !!! Ali,ali poznam moje Slavonce i probleme koje imaju sa zdravjlem .
Oprez oprez visok tlak ,zakrećenje krvnih sudova , šećer ,gojaznost srćani problemi !! Meso pa meso !!! Daje snagu ,daaaa ali OPREZ ne uvijek!!
Zato ćutite nemate pojma o životu ishrani !! Treba i meso jesti ali UMJERENO !!!! Djoković to sigurno zna !
ŽIVI BILI PA VIDELI !!!

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Nole baš mršav nema mesa na njemu. Možda zbog toga što je postao vegan pod uticajem žene. 
Ovakav pad vrhunskog sportiste još nije vidjen.
(mare, 24. mart 2018 19:54)

To sto je Nolo mrsav nema veze sa tim sto je vegan, evo ja nisam vegan,naprotiv, jedem skoro sve mesnate namirnice ( osim slanine i kulena) pa sam mrsav kao Nolo. Ljudi on je otpustanjem Cetojevica sam sebi potpisao odlazak u penziju, dzabe ga ovde kojekakvi kvazi strucnjaci teraju da vrati meso u ishranu, da stavi krst i slicno, Nolo treba da vrati Pilica i Cetojevica u strucni stab.

mare

pre 6 godina

Nole baš mršav nema mesa na njemu. Možda zbog toga što je postao vegan pod uticajem žene.
Ovakav pad vrhunskog sportiste još nije vidjen.

Misko

pre 6 godina

Treba se setiti da je Novak sa lakocom cinio nadljudske stvari u beskrajnim mecevima i nemogucim vremenskim uslovima. Mleo kvalitetne protivnike do granice njihove fizicke izdrzljivosti. Znaci Novakovo telo, izuzimajuci povredjenu ruku, bi svakako trebalo da bar pristojno podnosi vrucinu, a ne da "nije izgledao dobro ...". Ima jedna slicna prica od fizickoj supetiornost u kojoj je najpoznatiji biciklista sveta bio dugo jednako nadljudski nadmocan, pa je "kljoknuo", ali ga je ambicija terala da je bas on taj koji mora ponovo biti nadljudski prvi. Bez osvrta na moralne aspekte kako je to radio, to sto je radio je moglo da ga ubije. Stoga, cak i da prica nije ista, mozda Novaku ovi grebatori, prodavci magle i gurui zapravo cine dobro - odvracajuci ga od najgoreg resenja za kojim bi njegova ambicija mogla da (mozda ponovo) posegne.

Yugo u Floridi

pre 6 godina

O cemu ovaj prica, majke mu. Evo na FL u to vreme je bilo onako toplo, ne prevruce, jako prijatno vreme oko 26 stepeni. Pomenuse neki vrucinu i pogledam na netu i temperaturu u Miamiu, koji je 100 milja dalje i tamo 23 stepena. Dodji ti prijatelju ovde u junu/julu pa da vidis vlagu vrucinu do podne, pa onda kisu i oluju, pa tako jedno dva meseca do hurikana....

Bane

pre 6 godina

Jeste njemu bila vrucina a tebi je klima radila.....aj nemojte molim vas, na istom terenu se igra po istim uslovima, kako je jednom tako je i drugom.
On ne moze da postize vrhunske rezultate ako ne unosi proteine....i to proteine zivotinjskog porekla.
Ko odlicno, vrhunski, poznaje pravila vegetarijanske ishrane moze da unosi dovoljne kolicine vitamina i minerala ali tek toliko da ne ugrozi svoje zdravlje i da ima dovoljno snage i energije za uobicajenu svakodnevnicu.....ali za vrhunske sportske rezultate ni govora.
Vegetarijanci "amateri",neretko, ozbiljno naruse svoje zdravlje jer su poceli sa takvom ishranom iz mode.
Osnovna razlika izmedju nutritijenata i gradivnih tvari iz biljnih i zivotinjskih namirnica je sto su u biljnim u dvovalentnom a u zivotinjskim u trovalintnom obliku. Ljudski organizam lakse i u vecoj kolicini iskoriscava i preradjuje nutritijente i gradivne tvari u trovalentnom obliku i zato se minerali i gradivne tvari unose prvenstveno namirnicama zivotinjskog porekla dok se vitamini kojih nema u namirnicamaczivotinjskog porekla unose namurnicama biljnog porekla, kao i odredjeni minerali kojih u namurnicama zivotinjskog porekla nema dovoljno.
Tako da vegetarijanci dodatno moraju da vode racuna, zbog svakako slabe iskoristivosti da ne kombinuju namirnice koje jedna drugoj sluze kao inhibitor.

bitw1996

pre 6 godina

Nekako imam osećaj da je I svima malo 'neprijatno ' sada kada pobede Đokovića jer su svesni koliko on trenutno nije na nivou I koliko im je pobeda nad njim pre 1-2 godina izgledala kao 8.svetsko čudo

veljko

pre 6 godina

Samo ishrana.... A ovi veganisti veze o životu nemaju.... Nikada ništa nisu ni trenirali zato lupetaju ovde.... Felps bi valjda jeo bobice da može i zobao travčice.... Ali sinovci mora meso moraaaaaaa

Đorđe

pre 6 godina

Vrhunski sport je surov. Novak očigledno nije mogao da izdrži pritisak. On je 3-4 godine bio fizički najspremniji teniser koga je svet video, a takođe i neverovatno mentalno fokusiran na tenis. Taj ritam nije lako izdržati i brzo je došlo do zamora materijala.
Sada se okrenuo kojekakvim guruima kako bi povratio ravnotežu.
I prvi bih ga podržao u tome, kada bi taj način života njemu doneo neku radost. Međutim, on izgleda svakako samo ne radosno. Izgleda izmučeno, bez energije i vedrine koja ga je uvek krasila. Ovakav način života kao da predstavlja mučenje za njega, a on i dalje insistira. Možda nisam u pravu, ali tako deluje.
A što se tenisa tiče, taj sport pratim još od Lendla, Edberga... i nikada nisam video da se neko ko je bio br. 1 ovoliko sroza. To je stvarno sramota. Nepoštovanje turnira, publike i sporta uopšte.
Ako ne ide, prekini karijeru, napravi dužu pauzu, ali kad izađeš na borilište, daj sve od sebe. To je osnovni postulat sporta.
Očigledno da otaljava sponzorske ugovore. Mada i to nije pošteno.

fenomen

pre 6 godina

Sta je s Novakom je enigma. Jeste mrsav ali setih se maratonaca. Pa svi oni Kenijci i Etiopljani su kost i koža ali trce 42 km i 195m ko blesavi. Ne znam sta oni jedu ali imaju kondicije napretek.

Mastermind

pre 6 godina

Ovo Benoa šmekerski prebacuje na drugu stranu.. Jedan od najnepredvidljivijih sportista, ne samo tenisera, mnogo kul lik, žešće gotivan. A Novak? Sve je na njemu.. On ako želi da se vrati, vratiće se... Ovako, ili onako..

odbojkas bivsi

pre 6 godina

Nije mi poznato da je i jedan vegetarijanac bio prvak u nekom sportu.
(harwy, 24. mart 2018 19:10)

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)

Ovde ljudi ne znaju za razliku izmedju veganstva (Novak) i vegetarijanstva. Ja sam igrao odbojku, u moje vreme, u prvaku drzave i bio vegetarijanac. Nema apsolutno nikakvog problema.
Veganstvo je izazovnije za toliki napor.
Vegetarijanaca vrhunskih sportista imate koliko hocete.

Miami Vice

pre 6 godina

Zivim u Miamiju vec 25 godina i petak poslepodne bilo jedno od svezijih za ovdasnje standarde. Oko 22 stepena u toku meca sa 45% vlaznosti. Idealno vreme za tennis. Nije to bio problem. Ok covek nije u treningu za pro tennis u ovom trenutku. Simple as that. Bice on dobar za par meseci.

Anes Berberovic

pre 6 godina

Novak Đoković je naš šampion! Jedan i jedinstveni...
Svi mi imamo komentare...ali samo on zna kako mu je.
Novace, samo napred! Gde god, to bilo, želim ti samo najbolje!

Zoran33

pre 6 godina

Vegetarijanac,nabrojao si tri sportiste medju Hiljadama vrhunskih.Uostalom jedno je biti vegan,a drugo vegetarijanac,a pitanje je i da li su postali vegetarijanci nakon zavrsetka karijere.

jako i do samog kraja

pre 6 godina

Nebitni su više i trofeji i tenis i sve, brat bukvalno jezivo izgleda. Naravno da nikad nije bio bik i grdosija ali ovo sad. Kao da su ga izvukli iz nekog zatočeništva, upali obrazi, grudni koš, visi mu i ova fit majica. Stvarno počinje da brine, nije patetika.

THE FINAL CUT

pre 6 godina

Igrao na 22 stepena. Posle 25 minuta igre je tesko disao. Ako je covek , koji je igrao na preko 30 stepeni, nekad i 4+ sata uspevao da izdrzi, spao na to da ne mpze ni POLA SATA na 22 stepena da izdrzi, definitvno je dosao kraj...

Rio

pre 6 godina

Nema to veze sa vrucinom, jer je kuburio sa kondicijom vec sredinom prvog seta. Ostali igraci takodje igraju pod tim uslovima. Kada Nole jednog dana napise autobiografiju, saznacemo sta se sa njim tacno desavalo. Navijaci tu vrstu iskrenosti zasluzuju od njega.

john

pre 6 godina

Problemi na psihičkom planu su prouzrokovali sve ovo što već dve godine gledamo kod Novaka i dok to ne reši neće postojati šansa da ponovo zaigra na pristojnom nivou. Ne trebaju njemu sada čvarci, razvod, Beker, 10 sati treninga ni 10 kila mišića već jedan dobar psiholog.

M

pre 6 godina

Nole izgleda kao isposnik,ne moze to tako.To nije spojivo sa bilo kojim sportom,pa ni tenisom. Da je za twnis korisno veganstvo,to bi vec Federer upraznjavao a i svi ostali naravno. Neko mu je gadno isprao mozak i unistio karijeru

radijator

pre 6 godina

Martina Navratilova 17 GS titula. Atleticar Sebastian Cou. Mike Tyson. britanske veslacice dva puta OI pobednice.Gotovo vecina body bildera su vegani
(nutricionista, 24. mart 2018 19:27)
Tyson? Pa da li si realan?
Sto pises takve gluposti... pogledaj dokumentarac..pa covek je jeo bubasvabe u zatvoru i izjavio da su dobar izvor proteina.
Zalosno je kako recimo vegani, poput nekih verskih fanatika, slepo veruju u svoju neku istinu. Ako bi malo logicki razmislio, bilo bi ti jasno da atleta poput Tysona ne moze da postoji bez mesa. Znam da te to pogadja i da ti ne prija...ali to je cinjenica.

vuk

pre 6 godina

Pa zna li neko a idealne uslove za njega? Da mu nije vruce,da mu nije zima,da nije trava,da nije beton ili da protivnik nije dobar itd....pa pustie ga nek izgubi kao covek,cemu ta pravdanja???

Vlada

pre 6 godina

Ma izlazi covek na turnire samo zbog sponzora, evidentno je da nema kondicije i da nije u formi, tenis mu nije ni na kraj pameti! Mrka kapa sto kaze narod!

nowave7

pre 6 godina

@Dr

Čekaj, vegani i vegetarijanci isto, pa eto još jedu i ribu, jer to, izgleda, nije meso. Valjda ribe rastu na podvodnom drveću. Ko će ga znati...

GH

pre 6 godina

Benoa Per je ocigledno doziveo sok gledajuci Novaka i kako on izgleda, otud ove nespretne reci o vrucini. Neprijatno mu je i sto je uopste komentarisao Novakov izgled i ovo je kao neko izvinjenje. Nije problem sta je Novak, vegan ili vegetarijanac i sto ima sportista sa slicnom ishranom nije nikakva olaksavajuca okolnost za Novaka jer on ne izgleda zdravo i odavno je presao granicu kad je izgledao dobro i zdravo. Bilo bi dobro da obavi sve zdravstvene preglede, ne kod prijatelja lekara vec u ozbiljnoj stranoj zdravstvenoj instituciji gde ce lekari reci pravu istinu o njegovom zdravstvenom stanju. Pre nego bude prekasno.

Petar

pre 6 godina

Pogledajte sliku, ruku i ceo gornji deo tela. Od njega je ostala samo glava kao kod anoreksije. Pa zasto svaki sportista ima misice i misicnu masu? Pa zato da se moze takmiciti i pobedjivati a ne zbog lepote ili jer mu tako prija.

MATS

pre 6 godina

2015. 11 titula
2016. 7 titula
2017. 2 titule (obe iz serije 250)
2018. nema titula
Ako nekom ovo ništa ne govori...
Nije vrućina, nije protivnik imao dan, nije povreda lakta koju vuče dve godine... Ono što/šta ga je navelo da da otkaz Bekeru, Vajdi, Griču i Miljanu je uzrok!

lal

pre 6 godina

@dr: ok, riba nije zivotinja... to sam upravo "naucio" od tebe... takodje sam naucio da nema razlike izmedju onih koji jedu med, jaja, mlecne proizvode od onih koji to ne jedu...

reflektor

pre 6 godina

Nijedan teniser posle pauze i povrede nije izgledao ovako,kost i koza.A i pre pauze je bio "skinuo" kilazu.Niko.Ni Marej,Rafa,Nisikori,Vavrinka,cak ni RF(ali on je drugo,telo mu je isto fizicki 15 god i ima savrsen balans u zivotu i u poslu!!!).Novak je suv,gledam juce mislim da ce da pukne kao prut.Nije to to,ja ga gotivim i njegovi uspesi su vanvremenski,ali da spadne da se ovako ofucao i da ispada u prvim kolima...A bio je zver!

jeremija

pre 6 godina

novak pada fizicki i psihicki ovo drugo je okidac za bezvoljnost, ocigledno je u njegovom ponasanju da trazi pomoc a nje ni od koga: zene, porodice..
zna on na ciji je nagovor raspustio strucni stab sa izgovorom da su se zasitili i da mu treba nesto novo da bi napredovao! evo danas vidimo posledicu takve odluke, a savest ne da mira kad se seti koga je otpustio sta je uradio sa njima, a sta sa ovima koji su ga nagovorili na budizam i veganstvo. sve je u njegovim rukama ako mu je ostalo hrabrosti da donese pravu odluku, a ako ne za desetak godina ni suicid nije nemoguc, kad ga svi koji su ga podrzavali pocnu da ga ismevaju i podce njuju jer vise nemaju koristi od njega.

Milan Skoplje

pre 6 godina

Plasim se da Novak nezna put povratka na vrh I u panici blefira svoju spremnost. Mislim da u ovom trenutku nije objektivan sa sobom.

ZORICA - CANADA

pre 6 godina

...pa kako sad- igrao po vrucini !?!?! Juce je u Miamiu, kad su njih dvojica igrali, bio predivan prolecni dan, temp svega 22-23c, bez vlaznosti. Ajoooooj, sta drugo reci....

Sojka

pre 6 godina

Al ste svo navalili, meso pa meso! Aman ljudi, on prosto ne jede dovoljno. Cega god. Bjelancevine nisu iskljucivo u mesu, dakle teze jeste, ali nije nemoguce biti sportista vegan. No Djokovic kao da je odlucio da ne jede nista.

Crni

pre 6 godina

Novaka treba poslati na Zlatibor i uz upotrebu njihovih domaćih medikamenata ojačati.Ko pase travu,gubi snagu u onu spravu.Ovde izgleda ko Tarzan iz Bijafru.

psl

pre 6 godina

Samo slepac ne vidi da Novak izgleda bolesno mršavo tj anoreksično. Već na 3 -3 u gemovima Novak nije imao snage da diše ni da stoji na nogama. Greg Rusedski je nedavno rekao da Novak nema problema sa laktom već psihičke probleme i to je jasno kao dan. Sa takvom ishranom ne možeš biti vrhunski sportista i svake nedelje trčati maraton. Ranije sam govorila blago njegovim roditeljima, a sada teško njima kada gledaju ovakvog Novaka a očigledno da su nemoćni da mu pomognu. Bravo za Pepea, brata Marka i Jelenu.