Subota, 24.03.2018.

11:15

Srbija povukla i džudistkinju zbog rivalke s Kosova

Džudo savez Srbije odlučio je povuče juniorku Anju Obradović sa duela protiv Laure Fazliju iz tzv. Kosova na Evropskom kupu u Sarajevu.

Izvor: B92

Srbija povukla i džudistkinju zbog rivalke s Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

136 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 6 godina

Hrvati jesu napustili, ali su napustili samo jednom i to kod podele medalja. Ovako sportisti gube nagrade i pare, a karijera sportista brzo prodje. Ukoliko se ne nadje resenje sportisti ce uzimati tudja drzavljanstva.

almir

pre 6 godina

Boze sacuvaj..., neka Vucic ili Djuric priznaju narodu da je Kosovo drzava i gotovo..., kad to kazu oni su gotovi- politicki mrtvi..., Kosovo je priznato 1999. godine

državni poso

pre 6 godina

Sram vas bilo pustite decu da se bave sportom.....kradete i pljačkate ovaj narod pod parolom borbe za Kosovo
(gojko 12, 24. mart 2018 11:59)

U tome je fora, daju autogol da neki kažu priznajte ove da bi igrali sport, jer je loše da ne igraju.
Naravno, jadni sportisti. Upotrebljeni su za neke poene. Prvo treba država da se ne sastaje i ne pregovara sa njima, kakav kompromis.

Vladimir

pre 6 godina

Kako je krenulo uskoro ima da nas nema na sportskim borilištima. Šta ako u budućnosti se sastanemo sa ovom nazovi državom u npr. fudbalu, košarci, odbojci i ostalim sportovima? Ako se budemo povukli, što je i očekivano, popićemo sankcije sigurno. Naravno da ne treba da prihvatimo da igramo ali ako je moguće zar ne treba apelovati na saveze, organizatore takmičenja, federacije da za početak ne stavljaju nas i predstavnike te tzv. države u isti deo žreba, grupe. Ako i dodje do mogućeg meča, borbe, onda razmisliti šta je najbolje po nas. Ako se dobro sećam mi smo bili uzdržani po prijemu Kosova u Olimpijske saveze i svetski odbojkaški savez. Zašto onda kažnjavati naše sportiste ovakvim činovima? I da se neki slinavac ne zaleti, išao bih opet na Kosovo ako treba ali ovo nema veze sa sportom.

Cale

pre 6 godina

Juce na vest da je lazni dr zabranio odigravanje rukometa ovde je bila najezda botova sa svim mogucim imenima dajuci podrsku laznom doktoru.Sada lupaju minuse.Da njihov predsednik kaze da svi sa mosta na glavu u reku na svaku kritiku bi lupili minus

Neko iz mase

pre 6 godina

U dzudou vladaju Sportisti sa Kosova.
Prva takmicarka iz Srbije savladana je od takmicarke sa Kosova, a kad je dosao drugoj red povukli su se.
Zasto se nisu povukli na pocetku?

dex

pre 6 godina

Zasto to radite ljudima koji treniraju ceo zivot? Sta ce biti kada u kosarci budemo igrali sa njima u nekim kvalifikacijama? Samo FIFA i UEFA prave posebne sesire. Znaci, samo smo u fudbalu bezbedni. I sta kada u kosarci naidjemo na njih u nekim sumanutim kvalifikacijama? Dva poraza, ili jos gore, izbacivanje reprezentacije?
Treba igrati, ignorisati rukovanje ili nesto slicno, okrenuti im ledja i odvaliti ih 50 razlike. Posle utakmice isto.

Q

pre 6 godina

@ sponzor
Kao što je FIBA, kao organizator Evropskog prvenstva u košarci, 1995. i Jugoslaviju i Hrvatsku tretirala kao nezavisne države, tako danas EJU (European Judo Union), kao organizator ovog prvenstva, tretira Srbiju i Kosovo. A Srbija, gle čuda, nije istupila iz te organizacije kada je Kosovo postalo njen punopravni član. Dakle, za EJU Kosovo nije deo Srbije, slagali se mi s time ili ne.

@ lal
Kada je Republika Srpska Krajina učestvovala na Evropskom prvenstvu u košarci?

Na kraju, što neko reče, jedva čekam utakmicu fudbalskih reprezentacija…

mareeee

pre 6 godina

Priznajem Kosovo Srbin iz Beograda! Od kada nismo priznali dali nista izgubili smo sve! Ja sam izgubio najbolje drugove otisli su..ne zato sto su morali nego zato sto su zeleli da ih ovo ne zanima. Otisao bih i ja ali zavrsio sam takav fakultet da ne mogu..prava..imam dvoje jako male dece moram da se borim za njih..ali sta za dvadesetak dvadeset pet godina..otici ce..da li imam pravo da ih sprecim..da kazem ne idite deco. Nemam..jer ovde je sistem prevare fore i fazona vkada i ne ceni se nista posteno se ne ceni..a pojedinci su umorni od borbe protiv sistema vec trideset godina! Idite deco odavde..bezite..dato Vam je pravo na zivot ZIVITE GA! Ne dajte da o Vasem pravu odlučuju Vulini Vucici Tadici Seselji Dacici i svi drugi..

Tanja Petrovic

pre 6 godina

Oni su primljeni u sve medjunarodne sportske saveze i samim tim imaju pravo da se takmice. Ovim samo mi gubimo.
Inace mi smo prihvatili da budu primljeni u MOK i mi smo prihvatili odrzavanje turnira. Da se igralo drugde igrale bi bez problema.
A jesu li Skotska, Vels i Severna Irska drzave pa se ipak takmice samostalno i Englezi nemaju problem da igraju sa njima.Da li je Palestina priznata drzava pa ipak nastupa svuda? Hong Kong, Tajvan ? Jesu oni zvanicno deo Kine pa nastupaju samostalno. I sta s tim? Kome to predstavlja problem ? Ni njima ni Kinezima.

Šta misle Ivana i Štefanek?

pre 6 godina

@Ludilo
"Devojka je trenirala i otisla na EP i zbog odluke nekog politickog cinovnika napusta prvenstvo...", au, bre, "politički činovnik odlučio", pa zar nisi video da je ovaj iz Brisela to naredio!? Ako ne razmeš ko o svemu odlučuje, nemoj više da se javljaš.

a ostali dzudusti?

pre 6 godina

Koliko sam video na kupu u Sarajevu ima jos nasih dzudista, jos jedna devojka moze u finalu da se sretne sa istom ovom devojkom sa Kosova.
Da li ovo znaci da ce svi nasi sportisti koji nemaju srece i naidju na takmicara sa Kosova bit povuceni?
Ovo je nevidjena glupost.
Kazite na vreme pa da sportisti idu pod olimpijkom zastavom, a ne da im propadaju godine odricanja i treniranja.

Profesionalac

pre 6 godina

Vucic podrzava Haradinaja a brani nasoj deci da se takmice. Vucic skuplja bedne populusticke poene, a deca dizu ruke od sporta i svega iole normalnog. Ali... narod je to izabrao, nije nam palo sa neba

aleks

pre 6 godina

Da potsetim, grcka se takodje ponasa prema makedoniji. Tako da je razumljivo da se srbija tako ponasa. A ima mnogo takvih slucajeva ima kada se pogleda u svet. Nazalost sport treba da spaja, ali ja podrzavam tu vrstu politike. Srbija je pouzdana drzava.

Da li

pre 6 godina

Ok, na sajtu EHF pise da se igraju utakmice na turnitu u Kovilovu, osim nasih. Da li zaista nema nikoga da to prokomentarise? Turnir se igra kod nas bez nas - sjajno!

pedja

pre 6 godina

Ja nemam i ostajem bez teksta. Do sada sam pricao deci da treba da ostanu ovde i pre jedno petnaestak dana sam prvi put izgovorio suprotno. Pitao sam se stalno do juce da li sam bio u pravu ,iako svi ,ali doslovce svi moji drugovi vec godinama pricaju svojoj deci da treba idu odavde ! Sada sam milion posto siguran u ono sto sam rekao !

sloga

pre 6 godina

Hoće li povući Srbija sve sportiste na swledećoj Olimpijadi jer se i Kosovo takmiči ?(nn, 24. mart 2018 12:15)Nema za tim potrebe,jer Kosovo nema sportiste,koji bi se takmičili na vrhunskom nivou.Osim ovih borilačkih sportova.

Stevan

pre 6 godina

Složio bih se sa tom odlukom, da Srbija nije potpisala da se toj takozvanoj državi omogući članstvo u svim sportskim organizacijama,I kao rezultat toga članstva je I neminovan susret na sportskim borilištima I terenima sa našim selekcijama,kako klupskih tako I reprezantativnih.I šta mi sada izigravamo što ne damo da naši sportisti se bore na terenima protiv vršnjaka iz te tkz države Kosovo,zašto im uskraćivati mogućnost da se takmiče kada smo već glasali za prijem u te organizacije.Nije pošteno prema našim sportistima,jer oni su uložili sav trud da dođu na takmičenje a vi ih ili izbacujete sa takmičenja ili svetski moćnici ih diskvalifikuju,a sportisti su najmanje doprineli takvoj situaciji.

Ludilo

pre 6 godina

Kakvo je ovo ludilo uhvatilo nasu zemlju i sport.Neverovatno sta se radi. Politici nije mesto u sportu.Hocemo li da istupimo iz svih sportskih saveza i MOK zato sto je tamo Kosovo i sto postoji verovatnoca da se sa njima sastajemo. Devojka je trenirala i otisla na EP i zbog odluke nekog politickog cinovnika napusta prvenstvo

komedija

pre 6 godina

Dakle, nama nije problem sto sportisti sa Kosova ucestvuju u raznim takmicinjima - nama je problem sto NASI sportisti ucestvuju na tim istim takmicinjema, pa smo resili da ih sve povucemo. Apsoltuno genijalno resenje, sta reci...

maconii

pre 6 godina

aha...a koja je logika povlaciti se??sta smo mi time postigli sto povlacimo sportiste koji su dosli da se takmice?realnost je takva da je kosovu dopusteno da se takmici nazalost i sto sada nasi sportisti trebaju da ispastaju zbog toga

lal

pre 6 godina

@q: nasa drzava ne radi isto... bilo bi isto da je ep u kosarci osvojila republika srpska krajina... ili da mi naprasno odlucimo da silazimo sa postolja kada se svira albanska himna...
kad malo bolje razmislim, cak ni tada nije isto, posto su veze srba i hrvata sa krajinom mnogo drugacije, nego srba i nekih koji se nazivaju kosovari sa kosovom i metohijom... ako cemo mak na konac hrvatska je trebala u istoriji da bude carevina, a knin carski grad... onda bi bilo bas isto...

sponzor

pre 6 godina

Setimo se Hrvata u Atini 1995. I naše višedecenijske zluradosti zbog toga što je njihova država tada očajnički zloupotrebila sport i (vrhunske) sportiste.Da li naša država sada radi isto?(Q, 24. mart 2018 13:46)Nije isto.Srbija nije bila deo Hrvatske,koji je proglasio nezavisnost.

pedja

pre 6 godina

Ja nemam i ostajem bez teksta. Do sada sam pricao deci da treba da ostanu ovde i pre jedno petnaestak dana sam prvi put izgovorio suprotno. Pitao sam se stalno do juce da li sam bio u pravu ,iako svi ,ali doslovce svi moji drugovi vec godinama pricaju svojoj deci da treba idu odavde ! Sada sam milion posto siguran u ono sto sam rekao !

Oaka

pre 6 godina

Dotakli smo dno kao drzava. Politika se preselila na sport.Zavrsene zimske OI
Severna Koreja imala zajednicki zenski hokejaski tim sa Juznom Korejom. Na takmicenjima se srecu takmicari Izraela i Palestine, Izraela i Irana.Nedavno na svetskom kupu u dzudou Jermenka protiv gruzinke
To su individualni sportovi.Devojka koja trenira odrice se mnogih stvari ode na prvenstvo zreb joj dodeli protivnicu sa Kosova a politika kaze Stop.Valjda bi to trebalo da bude motiv vise

Etika

pre 6 godina

Svaka cast! Ta "drzava" ne postoji!!! Nikada nece postojati! I treba tuzitu sve saveze koji nas diskvalifikuju jer po svim pravnim normama nisu u pravu. To sto silom krse zakon ne znaci da su u pravu nego da su bahati!

molim lepo

pre 6 godina

Das im pravo da nastupaju i onda vrsis pritisak na ljude koji su zivot posvetili sportu da ne izadju na utakmicu za koju treniraju ceo zivot, sram vas bilo
(sta uradi hjunze cungze???, 24. mart 2018 11:42)

Pobrkao si lončiće, ti ljudi predstavljaju Srbiju, njen narod finansira njihova učešća na turnirima, naravno, takmičari su slobodni da odaberu i neutralnu zastavu ako im politika države nije po volji al' će i sami da se finansiraju

maconii

pre 6 godina

Sad hoću da se i politicari povuku sa pregovora u Briselu!
(TAČKA, 24. mart 2018 12:31)

apsolutno tako...sto se oni ne povuku.. nego svaki put kada odu nesto im potpisu,malo po malo..i onda narede da se povuce dzudistkinja zbog rivalke sa kosova..jadni smo

pistolj mi se sastoji od lakih legura

pre 6 godina

Hocete da se i povucite i sa naredne Olimpijade jer ce kosovo svakako ucestvovati ? Dajte jos izolacije, sankcije i jos jedan rat, to smo izglasali.

IGo

pre 6 godina

Igranje bilo koje utakmice sa nekim iz tzv. drzave "Kosovo" predstavlja priznanje Kosova kao drzave od strane Republike Srbije. Tako da su ovakvi potezi u potpunosti u skladu sa cinjenicom da Srbija dozivljava Kosovo kao deo svoje teritorije, koja je trenutno pod okupacijom.
Nikada nisam glasao za ovu vlast, ali smatram da su potezi u potpunosti dosledni stavovima i ustavu Republike Srbije.

Plasim se da cemo u buducnosti imati jos problema, cak mozda i sankcije jer zele da na silu priznamo Kosovo.

samo pitam nemoj se ljutite

pre 6 godina

Samo me zanima i sta sad? Da li to znaci da cemo biti automatski diskvalifikovani sa bilo kog prvenstva ukoliko se takmicimo protiv Kosova? Znaci li onda da treba da prestanemo da se takmicimo ukoliko postoji mogucnost da se borimo protiv Kosova?

Q

pre 6 godina

Setimo se Hrvata u Atini 1995. I naše višedecenijske zluradosti zbog toga što je njihova država tada očajnički zloupotrebila sport i (vrhunske) sportiste. Da li naša država sada radi isto?

irelandcalling

pre 6 godina

Bravo, samo se povlacite... eeeeee c c c ...prvi im dopustili da se pouclanjuju u sve i svasta, a sad, toboz iznenadjeni, se povlacimo, odustajemo, kaznjavaju nas (nase sportiste)... kakav fijasko drzavne politike!!! u z a s

jaki

pre 6 godina

Razlika je ogromna .
Mi smo toliko mala zemlja a Španija toliko velika.
Mi nismo članovi ni jedne organizacije a Španija i EU i NATO .
Mi nismohteli šesdesetih u EZ a Španija jeste .
I sad je tako kako je

Srdjan

pre 6 godina

kakva ce nas karma stici. pamtite li hrvatsko silazenje sa postolja?
(dostojevski, 24. mart 2018 12:33)

Druze, karma je odavno sustigla Srbiju. Zbog nje je i izgubila Kosovo.

bez reci

pre 6 godina

Bravo! Zadržite cast i dostojanstvo. Bili smo i pod turcima 500 god. Ali su naši preci sačuvali obraz. Ne treba odigrati ni jedan meč sa njima. Nikada!!!!

Mo

pre 6 godina

Kakva histerija... sport je sport, te devojcice treniraju, vaspitavaju se da se posteno bore, postuju svoje protivnike, bez obzira ko su i odakle dolaze... a mi vaspitavamo decu da mrze, zato nam se ovako i vraca, zato ovako i zivimo...

Milan

pre 6 godina

Nije bas sportski ovako zabraniti turnir na tlu Srbije, ali mi je drago sto se drzava i njeni drzavnici drze bar jednog od zakona koje nam dnevno namecu. Ovim cinom nam je ujedno zabranjeno i da se sami pljunemo i da to lizemo.

Petar

pre 6 godina

Juniorka ne sme da se bori za medalju protiv Albanke sa Kosova po odluki drzave Srbije a predsednik Srbije se rukuje i razgovara sa Tacijem, Haradinajem..

debeli

pre 6 godina

voleo bih da vidim da fk crvena zvezda igra kvalifikacije za ligu šampiona protiv nekog kosovskog tima.kladio bi se u sto konvertibilnih maraka da bi se utakmica odigrala.bila bi šteta da zvezda svoju euro sezonu žrtvuje zbog nekih principa.a rukometašice,džudistkinje,klizačice,hokejašice i ostale nek ispravljaju krive drine.

celt

pre 6 godina

Cekam samo da vidim sta ce da se desi kad se umesaju profesionalni sportovi i velike pare, tipa fudbalska reprezentacija i tako to. Onda cemo verovatno da se mrstimo dok igramo.
Mediji i politicari bukvalno ne prezaju od koriscenja dece za svoju agendu. Huskaju navijace, stavljaju policiju, prave cirkus i traume juniorima koji sport igraju iz ljubavi i dalje.
Jel se dotle doslo?

MilosTOP

pre 6 godina

Vidim da ovde svi mračite državu. Ko se ne razume u sport ja ću da vam kažem da Rusija - Ukrajina, Rusija - Gruzija, Jermenija - Azerbejdžan zbog konflikta ne smeju da se sastaju sem u finalu, što to ne urade sa nama i "kosovom"?

Пале, Република Српска

pre 6 godina

Мени је жао наших спортиста, јер је њима само такмичење и спортски успјех битан, али они морају да схвате да је ово битно за цјелокупни српски народ, а поготово за наше људе на КиМ. Уосталом, неће се свако такмичење сусретати са јужном покрајином. Цијели регион се наслађује шта све "Косово" ради Србији, а Србија ћути. То ми овдје у Републици Српској најбоље знамо. Да јасно и гласно није речено НЕ за неке ствари била би унитарна Босна и ми Срби се на својим вјековним огњиштима не би ништа питали.

C i n i k

pre 6 godina

Strasno je sta rade tim mladim sportistima, ne razmisljaju o tome da je ona sve ucinila da izadje na megdan i da je trenirala i sve vreme razmislja o borbi i medalji? Trebalo je ranije da znate sta znaci odluka svetskih federacija o prijemu Kosova. Sve drzave su primile Kosovo u svoje sastave, ovo sto sada radimo je katastrofa. Jer vec ranije je bilo poznato da cemo se pre ili kasnije takmiciti sa Kosovom. Kao i uvek, sve radimo na svoju stetu !

Bla bla bla

pre 6 godina

Da li ce moguce da politicari ne znaju kako da iskazu svoju nemoc da mogu nesto da urade povodom tzv Kosova, vec mesaju sportiste u tom??? Treba nas izbaciti iz svih takmicenja, dok god nam politika kroji sportiste. Ceo zivot treniras, pravis svoju buducnost da bi imao nesto posle, i na ovo te nateraju.

BOBA

pre 6 godina

Baš ludilo, znači nas sport je ugašen ako se to nastavi. Medjutim, shvatam o čemu se radi. Naš predsednik je u Americi dobio nalog da ispuni ono što je obećao i što mora da ispuni. Tamo je, što smo kasnije saznali, bio i Tači. Ishod tih sastanaka bio je veoma nepovoljan po nas i sada se to pokriva demonstriranjem naše navode snage i odlučnosti kroz zabranu ovih sportskih susretima sa sportistima Kosova dok se ne donese konačna odluka i to može biti politika, ali problem bi bio ako je ovo izraz besa i nemoći zbog neuspeha, pa još ako se to nastavi i u drugim oblastima, onda nam je stvarno kraj.

Sie

pre 6 godina

Hoće li povući Srbija sve sportiste na swledećoj Olimpijadi jer se i Kosovo takmiči ?
(nn, 24. mart 2018 12:15)
Ne jer se veliki vodja obavezao da ne blokiramo prijem u medjunarodne organizacije ali se ne takmicimo sa njima jer je u pitanju fantomska drzava deo Srbije.Jel ti sad jasnije?

Milan Karanovic

pre 6 godina

bas bih voleo da vidim da nasi funkcioneri povuku recimo kosarkase , fudbalere ili vaterpoliste sa nekog turnira i time rizikuju da Svetske federacije i njih diskfalifikuju .

Ivica

pre 6 godina

Ja mislim da se takmičari Severne Koreje takmiče sa svima. Najgori smo! Neko će reći da nema sličnosti. Ima, ima, samo to ne vidite.
(Putnik, 24. mart 2018 12:05)

Kamo srece da mi imamo 5% pameti od Severne Koreje, gde bi nam kraj bio !
Mi i Severna Koreja, zemlja i nebo. Nadji emisiju na Sputnjiku gde Lazanski govori o Severnoj Koreji, izasla je pre mesec dana otprilike.
Ako te mrzi da slusas celu emisiju odslusaj samo poslednjih 5 minuta kada pocne da govori o tome kako je Severna Koreja u savetu bezbednosti nas podrzala po pitanju Kosova a kako smo mi glasali protiv Severne Koreje. Kada cujes tu pricu i to pravdanje Lazanskog kada ga je neko iz SKoreje pitao u vezi toga, mozda ces nesto i shvatiti.

Ivan

pre 6 godina

kakva ce nas karma stici. pamtite li hrvatsko silazenje sa postolja?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dostojevski, 24. mart 2018 12:33)
Kakve to veze ima jedno sa drugim.Dve suverene drzave koje su igrale na istom turniru jedna je porazena i napustila postolje.Ovde jedna suverena drzva,druga teritorija pod okupacijom na kojoj se ne postuju ljudska prava.Kao kad bi naterao Kipar da igra sa otcepljenim delom turskog Kipra.Pre neki dan Spanac nece da bude istoj sobi sa tzv Kosovskim premijerom a ovo je kao problem.

Drzavljanin banana republiek Srbije

pre 6 godina

Ivica,

Mi vodimo kontradiktornu politiku, pa malo podrzavamo Ukrajinu oko Krima.. malo bracu Ruse. ONda malo podrzavamo Azerbejdzan oko Nagoro Karabaha, malo Jermeniju oko istog pitanja. Malo podrzavamo Gruziju oko Juzne Osetije i Abhazije, malo opet bracu ruse po tom pitanju. Malo podrzavamo Izrael oko Jerusalima.. malo Paletstince. Malo smo za clanstvo u EU , malo smo za clanstvo u ruskoj carinsko uniji sa Belorusijom,Jermenijom i Kazakstanom. Vojno smo neutralni a primao oruzlje od Rusije, NATO, malo vezbamo sa NATO, malo sa bracom Rusima i Belorusima, podzasmo Kosovo u clanstvu MOK a sada necemo da se susrecemo sa njiho sportistima...

Zoran

pre 6 godina

Vučić se složio sa time da sportisti sa Kosova mogu i treba da učestvuju na takmičenjima. Sada se taj isti Vučić prikazuje kako se bori za Srbiju, preko tuđih leđa, preko leđa nekoga ko se sprema 320 godišnje da bi se takmičio.

sta uradi hjunze cungze???

pre 6 godina

Das im pravo da nastupaju i onda vrsis pritisak na ljude koji su zivot posvetili sportu da ne izadju na utakmicu za koju treniraju ceo zivot, sram vas bilo

BBRS

pre 6 godina

Laadno ste joj medalju uzeli?!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (john beglin, 24. mart 2018 11:40)

А овој другој вероватно поклонили !

Realista

pre 6 godina

Nasa drzava i vlast su kontradiktorne, tako smo olako pustili Kosovo u clanstvo MOK a clanstvom u MOK su im se otvorila sva vrata svih svetskih i evrposkih sportiskih federacija, a sada povlacimo sportiste sa turnira juniorki, sa nekih lokalnih turnira jer ce se nasi boriti sa ekipama Kosova. Onda budimo dosledni i odustanimo od LOI 2020 u Tokiju, ZOI u Pekingu 2022 jer ce na istim olimpijadama pojaviti i sportisti Kosova. Povucimo se i sa SP u fubalu u Rusiji jer je Kosovo clan FIFA...

antiDebil

pre 6 godina

A da Srbija povuce potpis sa Briselskog sporazuma, ili mozda da se prvo povuce onaj koji je to potpisao, da se okuje u bukagije, pa onda da se povuce potpis ? O tome ni reci, a ?
Dajte nesto o natalitetu i porodiljama ? To je iznenada postao problem pre 7 dana a pre toga je sve cvetalo...Ajde jos malo skretanja paznje sa izdaje Kosova !!!

Dare

pre 6 godina

A da Srbija povuce potpis sa Briselskog sporazuma, ili mozda da se prvo povuce onaj koji je to potpisao, da se okuje u bukagije, pa onda da se povuce potpis ? O tome ni reci, a ? 
Dajte nesto o natalitetu i porodiljama ? To je iznenada postao problem pre 7 dana a pre toga je sve cvetalo...Ajde jos malo skretanja paznje sa izdaje Kosova !!!
(antiDebil, 24. mart 2018 11:50)

A da pitas ti malo Vuka Jeremica zasto je pregovore preselio iz UN na Brisel, gde nemamo ni Kinu ni Rusiju??
Da ga pitas, zasto je namerno formulisao pitanje Haskom sudu, i tako udario pecat na ovo sto se sada desava??
Jer je upravo ppsle te odluke suda, veliki broj zemalja priznao Kosovo.

Najlakse je sedeti kuci i laprdati po ovoj vlasti, a ne uraditi nista, ili ne videti sta su prethodni uradili, i koliko su zasluzni za ovo.

NBGD

pre 6 godina

A sta bi sa onim da se politika ne mesa u sport? Zanima me samo hoce li se i fudbaleri povuci sa nekog takmicenja ubuduce ako naidju na Kosovo? Ili je tu ipak velika lova da bi se zezali.

sponzor

pre 6 godina

Srbija nije smela da dozvoli da Kosovo bude primljeno u svetske sportske organizacije.Naši sportski savezi su bili pod pritiskom političkog vrha da se ne protive prijemima Kosova.Na žalost politika je veoma prisutna u sportu,kako našem tako i u svetu.

bravo !

pre 6 godina

Bravo ! Konacno, pa makar i u sportu, da mi imamo neki stav !

Jednostavno ne priznajemo vas i ncemo da igramo protiv vas, cao zdravo.

Sada ce neko reci "to je samo sport bla bla" ne, to vise nije sport, politika je odavno usla u sve sfere sporta.

sta uradi hjunze cungze???

pre 6 godina

Das im pravo da nastupaju i onda vrsis pritisak na ljude koji su zivot posvetili sportu da ne izadju na utakmicu za koju treniraju ceo zivot, sram vas bilo

Petar

pre 6 godina

Juniorka ne sme da se bori za medalju protiv Albanke sa Kosova po odluki drzave Srbije a predsednik Srbije se rukuje i razgovara sa Tacijem, Haradinajem..

antiDebil

pre 6 godina

A da Srbija povuce potpis sa Briselskog sporazuma, ili mozda da se prvo povuce onaj koji je to potpisao, da se okuje u bukagije, pa onda da se povuce potpis ? O tome ni reci, a ?
Dajte nesto o natalitetu i porodiljama ? To je iznenada postao problem pre 7 dana a pre toga je sve cvetalo...Ajde jos malo skretanja paznje sa izdaje Kosova !!!

bravo !

pre 6 godina

Bravo ! Konacno, pa makar i u sportu, da mi imamo neki stav !

Jednostavno ne priznajemo vas i ncemo da igramo protiv vas, cao zdravo.

Sada ce neko reci "to je samo sport bla bla" ne, to vise nije sport, politika je odavno usla u sve sfere sporta.

Zoran

pre 6 godina

Vučić se složio sa time da sportisti sa Kosova mogu i treba da učestvuju na takmičenjima. Sada se taj isti Vučić prikazuje kako se bori za Srbiju, preko tuđih leđa, preko leđa nekoga ko se sprema 320 godišnje da bi se takmičio.

IGo

pre 6 godina

Igranje bilo koje utakmice sa nekim iz tzv. drzave "Kosovo" predstavlja priznanje Kosova kao drzave od strane Republike Srbije. Tako da su ovakvi potezi u potpunosti u skladu sa cinjenicom da Srbija dozivljava Kosovo kao deo svoje teritorije, koja je trenutno pod okupacijom.
Nikada nisam glasao za ovu vlast, ali smatram da su potezi u potpunosti dosledni stavovima i ustavu Republike Srbije.

Plasim se da cemo u buducnosti imati jos problema, cak mozda i sankcije jer zele da na silu priznamo Kosovo.

bez reci

pre 6 godina

Bravo! Zadržite cast i dostojanstvo. Bili smo i pod turcima 500 god. Ali su naši preci sačuvali obraz. Ne treba odigrati ni jedan meč sa njima. Nikada!!!!

MilosTOP

pre 6 godina

Vidim da ovde svi mračite državu. Ko se ne razume u sport ja ću da vam kažem da Rusija - Ukrajina, Rusija - Gruzija, Jermenija - Azerbejdžan zbog konflikta ne smeju da se sastaju sem u finalu, što to ne urade sa nama i "kosovom"?

C i n i k

pre 6 godina

Strasno je sta rade tim mladim sportistima, ne razmisljaju o tome da je ona sve ucinila da izadje na megdan i da je trenirala i sve vreme razmislja o borbi i medalji? Trebalo je ranije da znate sta znaci odluka svetskih federacija o prijemu Kosova. Sve drzave su primile Kosovo u svoje sastave, ovo sto sada radimo je katastrofa. Jer vec ranije je bilo poznato da cemo se pre ili kasnije takmiciti sa Kosovom. Kao i uvek, sve radimo na svoju stetu !

debeli

pre 6 godina

voleo bih da vidim da fk crvena zvezda igra kvalifikacije za ligu šampiona protiv nekog kosovskog tima.kladio bi se u sto konvertibilnih maraka da bi se utakmica odigrala.bila bi šteta da zvezda svoju euro sezonu žrtvuje zbog nekih principa.a rukometašice,džudistkinje,klizačice,hokejašice i ostale nek ispravljaju krive drine.

Пале, Република Српска

pre 6 godina

Мени је жао наших спортиста, јер је њима само такмичење и спортски успјех битан, али они морају да схвате да је ово битно за цјелокупни српски народ, а поготово за наше људе на КиМ. Уосталом, неће се свако такмичење сусретати са јужном покрајином. Цијели регион се наслађује шта све "Косово" ради Србији, а Србија ћути. То ми овдје у Републици Српској најбоље знамо. Да јасно и гласно није речено НЕ за неке ствари била би унитарна Босна и ми Срби се на својим вјековним огњиштима не би ништа питали.

Drzavljanin banana republiek Srbije

pre 6 godina

Ivica,

Mi vodimo kontradiktornu politiku, pa malo podrzavamo Ukrajinu oko Krima.. malo bracu Ruse. ONda malo podrzavamo Azerbejdzan oko Nagoro Karabaha, malo Jermeniju oko istog pitanja. Malo podrzavamo Gruziju oko Juzne Osetije i Abhazije, malo opet bracu ruse po tom pitanju. Malo podrzavamo Izrael oko Jerusalima.. malo Paletstince. Malo smo za clanstvo u EU , malo smo za clanstvo u ruskoj carinsko uniji sa Belorusijom,Jermenijom i Kazakstanom. Vojno smo neutralni a primao oruzlje od Rusije, NATO, malo vezbamo sa NATO, malo sa bracom Rusima i Belorusima, podzasmo Kosovo u clanstvu MOK a sada necemo da se susrecemo sa njiho sportistima...

Etika

pre 6 godina

Svaka cast! Ta "drzava" ne postoji!!! Nikada nece postojati! I treba tuzitu sve saveze koji nas diskvalifikuju jer po svim pravnim normama nisu u pravu. To sto silom krse zakon ne znaci da su u pravu nego da su bahati!

Ivan

pre 6 godina

kakva ce nas karma stici. pamtite li hrvatsko silazenje sa postolja?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dostojevski, 24. mart 2018 12:33)
Kakve to veze ima jedno sa drugim.Dve suverene drzave koje su igrale na istom turniru jedna je porazena i napustila postolje.Ovde jedna suverena drzva,druga teritorija pod okupacijom na kojoj se ne postuju ljudska prava.Kao kad bi naterao Kipar da igra sa otcepljenim delom turskog Kipra.Pre neki dan Spanac nece da bude istoj sobi sa tzv Kosovskim premijerom a ovo je kao problem.

sloga

pre 6 godina

Hoće li povući Srbija sve sportiste na swledećoj Olimpijadi jer se i Kosovo takmiči ?(nn, 24. mart 2018 12:15)Nema za tim potrebe,jer Kosovo nema sportiste,koji bi se takmičili na vrhunskom nivou.Osim ovih borilačkih sportova.

Milan

pre 6 godina

Nije bas sportski ovako zabraniti turnir na tlu Srbije, ali mi je drago sto se drzava i njeni drzavnici drze bar jednog od zakona koje nam dnevno namecu. Ovim cinom nam je ujedno zabranjeno i da se sami pljunemo i da to lizemo.

celt

pre 6 godina

Cekam samo da vidim sta ce da se desi kad se umesaju profesionalni sportovi i velike pare, tipa fudbalska reprezentacija i tako to. Onda cemo verovatno da se mrstimo dok igramo.
Mediji i politicari bukvalno ne prezaju od koriscenja dece za svoju agendu. Huskaju navijace, stavljaju policiju, prave cirkus i traume juniorima koji sport igraju iz ljubavi i dalje.
Jel se dotle doslo?

lal

pre 6 godina

@q: nasa drzava ne radi isto... bilo bi isto da je ep u kosarci osvojila republika srpska krajina... ili da mi naprasno odlucimo da silazimo sa postolja kada se svira albanska himna...
kad malo bolje razmislim, cak ni tada nije isto, posto su veze srba i hrvata sa krajinom mnogo drugacije, nego srba i nekih koji se nazivaju kosovari sa kosovom i metohijom... ako cemo mak na konac hrvatska je trebala u istoriji da bude carevina, a knin carski grad... onda bi bilo bas isto...

molim lepo

pre 6 godina

Das im pravo da nastupaju i onda vrsis pritisak na ljude koji su zivot posvetili sportu da ne izadju na utakmicu za koju treniraju ceo zivot, sram vas bilo
(sta uradi hjunze cungze???, 24. mart 2018 11:42)

Pobrkao si lončiće, ti ljudi predstavljaju Srbiju, njen narod finansira njihova učešća na turnirima, naravno, takmičari su slobodni da odaberu i neutralnu zastavu ako im politika države nije po volji al' će i sami da se finansiraju

aleks

pre 6 godina

Da potsetim, grcka se takodje ponasa prema makedoniji. Tako da je razumljivo da se srbija tako ponasa. A ima mnogo takvih slucajeva ima kada se pogleda u svet. Nazalost sport treba da spaja, ali ja podrzavam tu vrstu politike. Srbija je pouzdana drzava.

Realista

pre 6 godina

Nasa drzava i vlast su kontradiktorne, tako smo olako pustili Kosovo u clanstvo MOK a clanstvom u MOK su im se otvorila sva vrata svih svetskih i evrposkih sportiskih federacija, a sada povlacimo sportiste sa turnira juniorki, sa nekih lokalnih turnira jer ce se nasi boriti sa ekipama Kosova. Onda budimo dosledni i odustanimo od LOI 2020 u Tokiju, ZOI u Pekingu 2022 jer ce na istim olimpijadama pojaviti i sportisti Kosova. Povucimo se i sa SP u fubalu u Rusiji jer je Kosovo clan FIFA...

Srdjan

pre 6 godina

kakva ce nas karma stici. pamtite li hrvatsko silazenje sa postolja?
(dostojevski, 24. mart 2018 12:33)

Druze, karma je odavno sustigla Srbiju. Zbog nje je i izgubila Kosovo.

Bla bla bla

pre 6 godina

Da li ce moguce da politicari ne znaju kako da iskazu svoju nemoc da mogu nesto da urade povodom tzv Kosova, vec mesaju sportiste u tom??? Treba nas izbaciti iz svih takmicenja, dok god nam politika kroji sportiste. Ceo zivot treniras, pravis svoju buducnost da bi imao nesto posle, i na ovo te nateraju.

Milan Karanovic

pre 6 godina

bas bih voleo da vidim da nasi funkcioneri povuku recimo kosarkase , fudbalere ili vaterpoliste sa nekog turnira i time rizikuju da Svetske federacije i njih diskfalifikuju .

NBGD

pre 6 godina

A sta bi sa onim da se politika ne mesa u sport? Zanima me samo hoce li se i fudbaleri povuci sa nekog takmicenja ubuduce ako naidju na Kosovo? Ili je tu ipak velika lova da bi se zezali.

BBRS

pre 6 godina

Laadno ste joj medalju uzeli?!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (john beglin, 24. mart 2018 11:40)

А овој другој вероватно поклонили !

irelandcalling

pre 6 godina

Bravo, samo se povlacite... eeeeee c c c ...prvi im dopustili da se pouclanjuju u sve i svasta, a sad, toboz iznenadjeni, se povlacimo, odustajemo, kaznjavaju nas (nase sportiste)... kakav fijasko drzavne politike!!! u z a s

Mo

pre 6 godina

Kakva histerija... sport je sport, te devojcice treniraju, vaspitavaju se da se posteno bore, postuju svoje protivnike, bez obzira ko su i odakle dolaze... a mi vaspitavamo decu da mrze, zato nam se ovako i vraca, zato ovako i zivimo...

BOBA

pre 6 godina

Baš ludilo, znači nas sport je ugašen ako se to nastavi. Medjutim, shvatam o čemu se radi. Naš predsednik je u Americi dobio nalog da ispuni ono što je obećao i što mora da ispuni. Tamo je, što smo kasnije saznali, bio i Tači. Ishod tih sastanaka bio je veoma nepovoljan po nas i sada se to pokriva demonstriranjem naše navode snage i odlučnosti kroz zabranu ovih sportskih susretima sa sportistima Kosova dok se ne donese konačna odluka i to može biti politika, ali problem bi bio ako je ovo izraz besa i nemoći zbog neuspeha, pa još ako se to nastavi i u drugim oblastima, onda nam je stvarno kraj.

komedija

pre 6 godina

Dakle, nama nije problem sto sportisti sa Kosova ucestvuju u raznim takmicinjima - nama je problem sto NASI sportisti ucestvuju na tim istim takmicinjema, pa smo resili da ih sve povucemo. Apsoltuno genijalno resenje, sta reci...

sponzor

pre 6 godina

Srbija nije smela da dozvoli da Kosovo bude primljeno u svetske sportske organizacije.Naši sportski savezi su bili pod pritiskom političkog vrha da se ne protive prijemima Kosova.Na žalost politika je veoma prisutna u sportu,kako našem tako i u svetu.

pedja

pre 6 godina

Ja nemam i ostajem bez teksta. Do sada sam pricao deci da treba da ostanu ovde i pre jedno petnaestak dana sam prvi put izgovorio suprotno. Pitao sam se stalno do juce da li sam bio u pravu ,iako svi ,ali doslovce svi moji drugovi vec godinama pricaju svojoj deci da treba idu odavde ! Sada sam milion posto siguran u ono sto sam rekao !

maconii

pre 6 godina

Sad hoću da se i politicari povuku sa pregovora u Briselu!
(TAČKA, 24. mart 2018 12:31)

apsolutno tako...sto se oni ne povuku.. nego svaki put kada odu nesto im potpisu,malo po malo..i onda narede da se povuce dzudistkinja zbog rivalke sa kosova..jadni smo

pistolj mi se sastoji od lakih legura

pre 6 godina

Hocete da se i povucite i sa naredne Olimpijade jer ce kosovo svakako ucestvovati ? Dajte jos izolacije, sankcije i jos jedan rat, to smo izglasali.

Neko iz mase

pre 6 godina

U dzudou vladaju Sportisti sa Kosova.
Prva takmicarka iz Srbije savladana je od takmicarke sa Kosova, a kad je dosao drugoj red povukli su se.
Zasto se nisu povukli na pocetku?

samo pitam nemoj se ljutite

pre 6 godina

Samo me zanima i sta sad? Da li to znaci da cemo biti automatski diskvalifikovani sa bilo kog prvenstva ukoliko se takmicimo protiv Kosova? Znaci li onda da treba da prestanemo da se takmicimo ukoliko postoji mogucnost da se borimo protiv Kosova?

mareeee

pre 6 godina

Priznajem Kosovo Srbin iz Beograda! Od kada nismo priznali dali nista izgubili smo sve! Ja sam izgubio najbolje drugove otisli su..ne zato sto su morali nego zato sto su zeleli da ih ovo ne zanima. Otisao bih i ja ali zavrsio sam takav fakultet da ne mogu..prava..imam dvoje jako male dece moram da se borim za njih..ali sta za dvadesetak dvadeset pet godina..otici ce..da li imam pravo da ih sprecim..da kazem ne idite deco. Nemam..jer ovde je sistem prevare fore i fazona vkada i ne ceni se nista posteno se ne ceni..a pojedinci su umorni od borbe protiv sistema vec trideset godina! Idite deco odavde..bezite..dato Vam je pravo na zivot ZIVITE GA! Ne dajte da o Vasem pravu odlučuju Vulini Vucici Tadici Seselji Dacici i svi drugi..

Ludilo

pre 6 godina

Kakvo je ovo ludilo uhvatilo nasu zemlju i sport.Neverovatno sta se radi. Politici nije mesto u sportu.Hocemo li da istupimo iz svih sportskih saveza i MOK zato sto je tamo Kosovo i sto postoji verovatnoca da se sa njima sastajemo. Devojka je trenirala i otisla na EP i zbog odluke nekog politickog cinovnika napusta prvenstvo

Q

pre 6 godina

Setimo se Hrvata u Atini 1995. I naše višedecenijske zluradosti zbog toga što je njihova država tada očajnički zloupotrebila sport i (vrhunske) sportiste. Da li naša država sada radi isto?

Oaka

pre 6 godina

Dotakli smo dno kao drzava. Politika se preselila na sport.Zavrsene zimske OI
Severna Koreja imala zajednicki zenski hokejaski tim sa Juznom Korejom. Na takmicenjima se srecu takmicari Izraela i Palestine, Izraela i Irana.Nedavno na svetskom kupu u dzudou Jermenka protiv gruzinke
To su individualni sportovi.Devojka koja trenira odrice se mnogih stvari ode na prvenstvo zreb joj dodeli protivnicu sa Kosova a politika kaze Stop.Valjda bi to trebalo da bude motiv vise

Ivica

pre 6 godina

Ja mislim da se takmičari Severne Koreje takmiče sa svima. Najgori smo! Neko će reći da nema sličnosti. Ima, ima, samo to ne vidite.
(Putnik, 24. mart 2018 12:05)

Kamo srece da mi imamo 5% pameti od Severne Koreje, gde bi nam kraj bio !
Mi i Severna Koreja, zemlja i nebo. Nadji emisiju na Sputnjiku gde Lazanski govori o Severnoj Koreji, izasla je pre mesec dana otprilike.
Ako te mrzi da slusas celu emisiju odslusaj samo poslednjih 5 minuta kada pocne da govori o tome kako je Severna Koreja u savetu bezbednosti nas podrzala po pitanju Kosova a kako smo mi glasali protiv Severne Koreje. Kada cujes tu pricu i to pravdanje Lazanskog kada ga je neko iz SKoreje pitao u vezi toga, mozda ces nesto i shvatiti.

Profesionalac

pre 6 godina

Vucic podrzava Haradinaja a brani nasoj deci da se takmice. Vucic skuplja bedne populusticke poene, a deca dizu ruke od sporta i svega iole normalnog. Ali... narod je to izabrao, nije nam palo sa neba

jaki

pre 6 godina

Razlika je ogromna .
Mi smo toliko mala zemlja a Španija toliko velika.
Mi nismo članovi ni jedne organizacije a Španija i EU i NATO .
Mi nismohteli šesdesetih u EZ a Španija jeste .
I sad je tako kako je

Sie

pre 6 godina

Hoće li povući Srbija sve sportiste na swledećoj Olimpijadi jer se i Kosovo takmiči ?
(nn, 24. mart 2018 12:15)
Ne jer se veliki vodja obavezao da ne blokiramo prijem u medjunarodne organizacije ali se ne takmicimo sa njima jer je u pitanju fantomska drzava deo Srbije.Jel ti sad jasnije?

Stevan

pre 6 godina

Složio bih se sa tom odlukom, da Srbija nije potpisala da se toj takozvanoj državi omogući članstvo u svim sportskim organizacijama,I kao rezultat toga članstva je I neminovan susret na sportskim borilištima I terenima sa našim selekcijama,kako klupskih tako I reprezantativnih.I šta mi sada izigravamo što ne damo da naši sportisti se bore na terenima protiv vršnjaka iz te tkz države Kosovo,zašto im uskraćivati mogućnost da se takmiče kada smo već glasali za prijem u te organizacije.Nije pošteno prema našim sportistima,jer oni su uložili sav trud da dođu na takmičenje a vi ih ili izbacujete sa takmičenja ili svetski moćnici ih diskvalifikuju,a sportisti su najmanje doprineli takvoj situaciji.

a ostali dzudusti?

pre 6 godina

Koliko sam video na kupu u Sarajevu ima jos nasih dzudista, jos jedna devojka moze u finalu da se sretne sa istom ovom devojkom sa Kosova.
Da li ovo znaci da ce svi nasi sportisti koji nemaju srece i naidju na takmicara sa Kosova bit povuceni?
Ovo je nevidjena glupost.
Kazite na vreme pa da sportisti idu pod olimpijkom zastavom, a ne da im propadaju godine odricanja i treniranja.

Cale

pre 6 godina

Juce na vest da je lazni dr zabranio odigravanje rukometa ovde je bila najezda botova sa svim mogucim imenima dajuci podrsku laznom doktoru.Sada lupaju minuse.Da njihov predsednik kaze da svi sa mosta na glavu u reku na svaku kritiku bi lupili minus

pedja

pre 6 godina

Ja nemam i ostajem bez teksta. Do sada sam pricao deci da treba da ostanu ovde i pre jedno petnaestak dana sam prvi put izgovorio suprotno. Pitao sam se stalno do juce da li sam bio u pravu ,iako svi ,ali doslovce svi moji drugovi vec godinama pricaju svojoj deci da treba idu odavde ! Sada sam milion posto siguran u ono sto sam rekao !

Tanja Petrovic

pre 6 godina

Oni su primljeni u sve medjunarodne sportske saveze i samim tim imaju pravo da se takmice. Ovim samo mi gubimo.
Inace mi smo prihvatili da budu primljeni u MOK i mi smo prihvatili odrzavanje turnira. Da se igralo drugde igrale bi bez problema.
A jesu li Skotska, Vels i Severna Irska drzave pa se ipak takmice samostalno i Englezi nemaju problem da igraju sa njima.Da li je Palestina priznata drzava pa ipak nastupa svuda? Hong Kong, Tajvan ? Jesu oni zvanicno deo Kine pa nastupaju samostalno. I sta s tim? Kome to predstavlja problem ? Ni njima ni Kinezima.

Dare

pre 6 godina

A da Srbija povuce potpis sa Briselskog sporazuma, ili mozda da se prvo povuce onaj koji je to potpisao, da se okuje u bukagije, pa onda da se povuce potpis ? O tome ni reci, a ? 
Dajte nesto o natalitetu i porodiljama ? To je iznenada postao problem pre 7 dana a pre toga je sve cvetalo...Ajde jos malo skretanja paznje sa izdaje Kosova !!!
(antiDebil, 24. mart 2018 11:50)

A da pitas ti malo Vuka Jeremica zasto je pregovore preselio iz UN na Brisel, gde nemamo ni Kinu ni Rusiju??
Da ga pitas, zasto je namerno formulisao pitanje Haskom sudu, i tako udario pecat na ovo sto se sada desava??
Jer je upravo ppsle te odluke suda, veliki broj zemalja priznao Kosovo.

Najlakse je sedeti kuci i laprdati po ovoj vlasti, a ne uraditi nista, ili ne videti sta su prethodni uradili, i koliko su zasluzni za ovo.

maconii

pre 6 godina

aha...a koja je logika povlaciti se??sta smo mi time postigli sto povlacimo sportiste koji su dosli da se takmice?realnost je takva da je kosovu dopusteno da se takmici nazalost i sto sada nasi sportisti trebaju da ispastaju zbog toga

Da li

pre 6 godina

Ok, na sajtu EHF pise da se igraju utakmice na turnitu u Kovilovu, osim nasih. Da li zaista nema nikoga da to prokomentarise? Turnir se igra kod nas bez nas - sjajno!

Šta misle Ivana i Štefanek?

pre 6 godina

@Ludilo
"Devojka je trenirala i otisla na EP i zbog odluke nekog politickog cinovnika napusta prvenstvo...", au, bre, "politički činovnik odlučio", pa zar nisi video da je ovaj iz Brisela to naredio!? Ako ne razmeš ko o svemu odlučuje, nemoj više da se javljaš.

almir

pre 6 godina

Boze sacuvaj..., neka Vucic ili Djuric priznaju narodu da je Kosovo drzava i gotovo..., kad to kazu oni su gotovi- politicki mrtvi..., Kosovo je priznato 1999. godine

dex

pre 6 godina

Zasto to radite ljudima koji treniraju ceo zivot? Sta ce biti kada u kosarci budemo igrali sa njima u nekim kvalifikacijama? Samo FIFA i UEFA prave posebne sesire. Znaci, samo smo u fudbalu bezbedni. I sta kada u kosarci naidjemo na njih u nekim sumanutim kvalifikacijama? Dva poraza, ili jos gore, izbacivanje reprezentacije?
Treba igrati, ignorisati rukovanje ili nesto slicno, okrenuti im ledja i odvaliti ih 50 razlike. Posle utakmice isto.

državni poso

pre 6 godina

Sram vas bilo pustite decu da se bave sportom.....kradete i pljačkate ovaj narod pod parolom borbe za Kosovo
(gojko 12, 24. mart 2018 11:59)

U tome je fora, daju autogol da neki kažu priznajte ove da bi igrali sport, jer je loše da ne igraju.
Naravno, jadni sportisti. Upotrebljeni su za neke poene. Prvo treba država da se ne sastaje i ne pregovara sa njima, kakav kompromis.

Vladimir

pre 6 godina

Kako je krenulo uskoro ima da nas nema na sportskim borilištima. Šta ako u budućnosti se sastanemo sa ovom nazovi državom u npr. fudbalu, košarci, odbojci i ostalim sportovima? Ako se budemo povukli, što je i očekivano, popićemo sankcije sigurno. Naravno da ne treba da prihvatimo da igramo ali ako je moguće zar ne treba apelovati na saveze, organizatore takmičenja, federacije da za početak ne stavljaju nas i predstavnike te tzv. države u isti deo žreba, grupe. Ako i dodje do mogućeg meča, borbe, onda razmisliti šta je najbolje po nas. Ako se dobro sećam mi smo bili uzdržani po prijemu Kosova u Olimpijske saveze i svetski odbojkaški savez. Zašto onda kažnjavati naše sportiste ovakvim činovima? I da se neki slinavac ne zaleti, išao bih opet na Kosovo ako treba ali ovo nema veze sa sportom.

sponzor

pre 6 godina

Setimo se Hrvata u Atini 1995. I naše višedecenijske zluradosti zbog toga što je njihova država tada očajnički zloupotrebila sport i (vrhunske) sportiste.Da li naša država sada radi isto?(Q, 24. mart 2018 13:46)Nije isto.Srbija nije bila deo Hrvatske,koji je proglasio nezavisnost.

Q

pre 6 godina

@ sponzor
Kao što je FIBA, kao organizator Evropskog prvenstva u košarci, 1995. i Jugoslaviju i Hrvatsku tretirala kao nezavisne države, tako danas EJU (European Judo Union), kao organizator ovog prvenstva, tretira Srbiju i Kosovo. A Srbija, gle čuda, nije istupila iz te organizacije kada je Kosovo postalo njen punopravni član. Dakle, za EJU Kosovo nije deo Srbije, slagali se mi s time ili ne.

@ lal
Kada je Republika Srpska Krajina učestvovala na Evropskom prvenstvu u košarci?

Na kraju, što neko reče, jedva čekam utakmicu fudbalskih reprezentacija…

hm

pre 6 godina

Hrvati jesu napustili, ali su napustili samo jednom i to kod podele medalja. Ovako sportisti gube nagrade i pare, a karijera sportista brzo prodje. Ukoliko se ne nadje resenje sportisti ce uzimati tudja drzavljanstva.

sta uradi hjunze cungze???

pre 6 godina

Das im pravo da nastupaju i onda vrsis pritisak na ljude koji su zivot posvetili sportu da ne izadju na utakmicu za koju treniraju ceo zivot, sram vas bilo

bravo !

pre 6 godina

Bravo ! Konacno, pa makar i u sportu, da mi imamo neki stav !

Jednostavno ne priznajemo vas i ncemo da igramo protiv vas, cao zdravo.

Sada ce neko reci "to je samo sport bla bla" ne, to vise nije sport, politika je odavno usla u sve sfere sporta.

antiDebil

pre 6 godina

A da Srbija povuce potpis sa Briselskog sporazuma, ili mozda da se prvo povuce onaj koji je to potpisao, da se okuje u bukagije, pa onda da se povuce potpis ? O tome ni reci, a ?
Dajte nesto o natalitetu i porodiljama ? To je iznenada postao problem pre 7 dana a pre toga je sve cvetalo...Ajde jos malo skretanja paznje sa izdaje Kosova !!!

Dare

pre 6 godina

A da Srbija povuce potpis sa Briselskog sporazuma, ili mozda da se prvo povuce onaj koji je to potpisao, da se okuje u bukagije, pa onda da se povuce potpis ? O tome ni reci, a ? 
Dajte nesto o natalitetu i porodiljama ? To je iznenada postao problem pre 7 dana a pre toga je sve cvetalo...Ajde jos malo skretanja paznje sa izdaje Kosova !!!
(antiDebil, 24. mart 2018 11:50)

A da pitas ti malo Vuka Jeremica zasto je pregovore preselio iz UN na Brisel, gde nemamo ni Kinu ni Rusiju??
Da ga pitas, zasto je namerno formulisao pitanje Haskom sudu, i tako udario pecat na ovo sto se sada desava??
Jer je upravo ppsle te odluke suda, veliki broj zemalja priznao Kosovo.

Najlakse je sedeti kuci i laprdati po ovoj vlasti, a ne uraditi nista, ili ne videti sta su prethodni uradili, i koliko su zasluzni za ovo.

Q

pre 6 godina

Setimo se Hrvata u Atini 1995. I naše višedecenijske zluradosti zbog toga što je njihova država tada očajnički zloupotrebila sport i (vrhunske) sportiste. Da li naša država sada radi isto?

Bla bla bla

pre 6 godina

Da li ce moguce da politicari ne znaju kako da iskazu svoju nemoc da mogu nesto da urade povodom tzv Kosova, vec mesaju sportiste u tom??? Treba nas izbaciti iz svih takmicenja, dok god nam politika kroji sportiste. Ceo zivot treniras, pravis svoju buducnost da bi imao nesto posle, i na ovo te nateraju.

sponzor

pre 6 godina

Srbija nije smela da dozvoli da Kosovo bude primljeno u svetske sportske organizacije.Naši sportski savezi su bili pod pritiskom političkog vrha da se ne protive prijemima Kosova.Na žalost politika je veoma prisutna u sportu,kako našem tako i u svetu.

Mo

pre 6 godina

Kakva histerija... sport je sport, te devojcice treniraju, vaspitavaju se da se posteno bore, postuju svoje protivnike, bez obzira ko su i odakle dolaze... a mi vaspitavamo decu da mrze, zato nam se ovako i vraca, zato ovako i zivimo...

Sie

pre 6 godina

Hoće li povući Srbija sve sportiste na swledećoj Olimpijadi jer se i Kosovo takmiči ?
(nn, 24. mart 2018 12:15)
Ne jer se veliki vodja obavezao da ne blokiramo prijem u medjunarodne organizacije ali se ne takmicimo sa njima jer je u pitanju fantomska drzava deo Srbije.Jel ti sad jasnije?

Petar

pre 6 godina

Juniorka ne sme da se bori za medalju protiv Albanke sa Kosova po odluki drzave Srbije a predsednik Srbije se rukuje i razgovara sa Tacijem, Haradinajem..

Realista

pre 6 godina

Nasa drzava i vlast su kontradiktorne, tako smo olako pustili Kosovo u clanstvo MOK a clanstvom u MOK su im se otvorila sva vrata svih svetskih i evrposkih sportiskih federacija, a sada povlacimo sportiste sa turnira juniorki, sa nekih lokalnih turnira jer ce se nasi boriti sa ekipama Kosova. Onda budimo dosledni i odustanimo od LOI 2020 u Tokiju, ZOI u Pekingu 2022 jer ce na istim olimpijadama pojaviti i sportisti Kosova. Povucimo se i sa SP u fubalu u Rusiji jer je Kosovo clan FIFA...

celt

pre 6 godina

Cekam samo da vidim sta ce da se desi kad se umesaju profesionalni sportovi i velike pare, tipa fudbalska reprezentacija i tako to. Onda cemo verovatno da se mrstimo dok igramo.
Mediji i politicari bukvalno ne prezaju od koriscenja dece za svoju agendu. Huskaju navijace, stavljaju policiju, prave cirkus i traume juniorima koji sport igraju iz ljubavi i dalje.
Jel se dotle doslo?

Ivica

pre 6 godina

Ja mislim da se takmičari Severne Koreje takmiče sa svima. Najgori smo! Neko će reći da nema sličnosti. Ima, ima, samo to ne vidite.
(Putnik, 24. mart 2018 12:05)

Kamo srece da mi imamo 5% pameti od Severne Koreje, gde bi nam kraj bio !
Mi i Severna Koreja, zemlja i nebo. Nadji emisiju na Sputnjiku gde Lazanski govori o Severnoj Koreji, izasla je pre mesec dana otprilike.
Ako te mrzi da slusas celu emisiju odslusaj samo poslednjih 5 minuta kada pocne da govori o tome kako je Severna Koreja u savetu bezbednosti nas podrzala po pitanju Kosova a kako smo mi glasali protiv Severne Koreje. Kada cujes tu pricu i to pravdanje Lazanskog kada ga je neko iz SKoreje pitao u vezi toga, mozda ces nesto i shvatiti.

Vladimir

pre 6 godina

Kako je krenulo uskoro ima da nas nema na sportskim borilištima. Šta ako u budućnosti se sastanemo sa ovom nazovi državom u npr. fudbalu, košarci, odbojci i ostalim sportovima? Ako se budemo povukli, što je i očekivano, popićemo sankcije sigurno. Naravno da ne treba da prihvatimo da igramo ali ako je moguće zar ne treba apelovati na saveze, organizatore takmičenja, federacije da za početak ne stavljaju nas i predstavnike te tzv. države u isti deo žreba, grupe. Ako i dodje do mogućeg meča, borbe, onda razmisliti šta je najbolje po nas. Ako se dobro sećam mi smo bili uzdržani po prijemu Kosova u Olimpijske saveze i svetski odbojkaški savez. Zašto onda kažnjavati naše sportiste ovakvim činovima? I da se neki slinavac ne zaleti, išao bih opet na Kosovo ako treba ali ovo nema veze sa sportom.

Zoran

pre 6 godina

Vučić se složio sa time da sportisti sa Kosova mogu i treba da učestvuju na takmičenjima. Sada se taj isti Vučić prikazuje kako se bori za Srbiju, preko tuđih leđa, preko leđa nekoga ko se sprema 320 godišnje da bi se takmičio.

Cale

pre 6 godina

Juce na vest da je lazni dr zabranio odigravanje rukometa ovde je bila najezda botova sa svim mogucim imenima dajuci podrsku laznom doktoru.Sada lupaju minuse.Da njihov predsednik kaze da svi sa mosta na glavu u reku na svaku kritiku bi lupili minus

dex

pre 6 godina

Zasto to radite ljudima koji treniraju ceo zivot? Sta ce biti kada u kosarci budemo igrali sa njima u nekim kvalifikacijama? Samo FIFA i UEFA prave posebne sesire. Znaci, samo smo u fudbalu bezbedni. I sta kada u kosarci naidjemo na njih u nekim sumanutim kvalifikacijama? Dva poraza, ili jos gore, izbacivanje reprezentacije?
Treba igrati, ignorisati rukovanje ili nesto slicno, okrenuti im ledja i odvaliti ih 50 razlike. Posle utakmice isto.

C i n i k

pre 6 godina

Strasno je sta rade tim mladim sportistima, ne razmisljaju o tome da je ona sve ucinila da izadje na megdan i da je trenirala i sve vreme razmislja o borbi i medalji? Trebalo je ranije da znate sta znaci odluka svetskih federacija o prijemu Kosova. Sve drzave su primile Kosovo u svoje sastave, ovo sto sada radimo je katastrofa. Jer vec ranije je bilo poznato da cemo se pre ili kasnije takmiciti sa Kosovom. Kao i uvek, sve radimo na svoju stetu !

BBRS

pre 6 godina

Laadno ste joj medalju uzeli?!?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (john beglin, 24. mart 2018 11:40)

А овој другој вероватно поклонили !

sponzor

pre 6 godina

Setimo se Hrvata u Atini 1995. I naše višedecenijske zluradosti zbog toga što je njihova država tada očajnički zloupotrebila sport i (vrhunske) sportiste.Da li naša država sada radi isto?(Q, 24. mart 2018 13:46)Nije isto.Srbija nije bila deo Hrvatske,koji je proglasio nezavisnost.

komedija

pre 6 godina

Dakle, nama nije problem sto sportisti sa Kosova ucestvuju u raznim takmicinjima - nama je problem sto NASI sportisti ucestvuju na tim istim takmicinjema, pa smo resili da ih sve povucemo. Apsoltuno genijalno resenje, sta reci...

Q

pre 6 godina

@ sponzor
Kao što je FIBA, kao organizator Evropskog prvenstva u košarci, 1995. i Jugoslaviju i Hrvatsku tretirala kao nezavisne države, tako danas EJU (European Judo Union), kao organizator ovog prvenstva, tretira Srbiju i Kosovo. A Srbija, gle čuda, nije istupila iz te organizacije kada je Kosovo postalo njen punopravni član. Dakle, za EJU Kosovo nije deo Srbije, slagali se mi s time ili ne.

@ lal
Kada je Republika Srpska Krajina učestvovala na Evropskom prvenstvu u košarci?

Na kraju, što neko reče, jedva čekam utakmicu fudbalskih reprezentacija…

Ludilo

pre 6 godina

Kakvo je ovo ludilo uhvatilo nasu zemlju i sport.Neverovatno sta se radi. Politici nije mesto u sportu.Hocemo li da istupimo iz svih sportskih saveza i MOK zato sto je tamo Kosovo i sto postoji verovatnoca da se sa njima sastajemo. Devojka je trenirala i otisla na EP i zbog odluke nekog politickog cinovnika napusta prvenstvo

pistolj mi se sastoji od lakih legura

pre 6 godina

Hocete da se i povucite i sa naredne Olimpijade jer ce kosovo svakako ucestvovati ? Dajte jos izolacije, sankcije i jos jedan rat, to smo izglasali.

NBGD

pre 6 godina

A sta bi sa onim da se politika ne mesa u sport? Zanima me samo hoce li se i fudbaleri povuci sa nekog takmicenja ubuduce ako naidju na Kosovo? Ili je tu ipak velika lova da bi se zezali.

pedja

pre 6 godina

Ja nemam i ostajem bez teksta. Do sada sam pricao deci da treba da ostanu ovde i pre jedno petnaestak dana sam prvi put izgovorio suprotno. Pitao sam se stalno do juce da li sam bio u pravu ,iako svi ,ali doslovce svi moji drugovi vec godinama pricaju svojoj deci da treba idu odavde ! Sada sam milion posto siguran u ono sto sam rekao !

Drzavljanin banana republiek Srbije

pre 6 godina

Ivica,

Mi vodimo kontradiktornu politiku, pa malo podrzavamo Ukrajinu oko Krima.. malo bracu Ruse. ONda malo podrzavamo Azerbejdzan oko Nagoro Karabaha, malo Jermeniju oko istog pitanja. Malo podrzavamo Gruziju oko Juzne Osetije i Abhazije, malo opet bracu ruse po tom pitanju. Malo podrzavamo Izrael oko Jerusalima.. malo Paletstince. Malo smo za clanstvo u EU , malo smo za clanstvo u ruskoj carinsko uniji sa Belorusijom,Jermenijom i Kazakstanom. Vojno smo neutralni a primao oruzlje od Rusije, NATO, malo vezbamo sa NATO, malo sa bracom Rusima i Belorusima, podzasmo Kosovo u clanstvu MOK a sada necemo da se susrecemo sa njiho sportistima...

debeli

pre 6 godina

voleo bih da vidim da fk crvena zvezda igra kvalifikacije za ligu šampiona protiv nekog kosovskog tima.kladio bi se u sto konvertibilnih maraka da bi se utakmica odigrala.bila bi šteta da zvezda svoju euro sezonu žrtvuje zbog nekih principa.a rukometašice,džudistkinje,klizačice,hokejašice i ostale nek ispravljaju krive drine.

maconii

pre 6 godina

aha...a koja je logika povlaciti se??sta smo mi time postigli sto povlacimo sportiste koji su dosli da se takmice?realnost je takva da je kosovu dopusteno da se takmici nazalost i sto sada nasi sportisti trebaju da ispastaju zbog toga

BOBA

pre 6 godina

Baš ludilo, znači nas sport je ugašen ako se to nastavi. Medjutim, shvatam o čemu se radi. Naš predsednik je u Americi dobio nalog da ispuni ono što je obećao i što mora da ispuni. Tamo je, što smo kasnije saznali, bio i Tači. Ishod tih sastanaka bio je veoma nepovoljan po nas i sada se to pokriva demonstriranjem naše navode snage i odlučnosti kroz zabranu ovih sportskih susretima sa sportistima Kosova dok se ne donese konačna odluka i to može biti politika, ali problem bi bio ako je ovo izraz besa i nemoći zbog neuspeha, pa još ako se to nastavi i u drugim oblastima, onda nam je stvarno kraj.

Neko iz mase

pre 6 godina

U dzudou vladaju Sportisti sa Kosova.
Prva takmicarka iz Srbije savladana je od takmicarke sa Kosova, a kad je dosao drugoj red povukli su se.
Zasto se nisu povukli na pocetku?

a ostali dzudusti?

pre 6 godina

Koliko sam video na kupu u Sarajevu ima jos nasih dzudista, jos jedna devojka moze u finalu da se sretne sa istom ovom devojkom sa Kosova.
Da li ovo znaci da ce svi nasi sportisti koji nemaju srece i naidju na takmicara sa Kosova bit povuceni?
Ovo je nevidjena glupost.
Kazite na vreme pa da sportisti idu pod olimpijkom zastavom, a ne da im propadaju godine odricanja i treniranja.

Milan Karanovic

pre 6 godina

bas bih voleo da vidim da nasi funkcioneri povuku recimo kosarkase , fudbalere ili vaterpoliste sa nekog turnira i time rizikuju da Svetske federacije i njih diskfalifikuju .

Srdjan

pre 6 godina

kakva ce nas karma stici. pamtite li hrvatsko silazenje sa postolja?
(dostojevski, 24. mart 2018 12:33)

Druze, karma je odavno sustigla Srbiju. Zbog nje je i izgubila Kosovo.

Oaka

pre 6 godina

Dotakli smo dno kao drzava. Politika se preselila na sport.Zavrsene zimske OI
Severna Koreja imala zajednicki zenski hokejaski tim sa Juznom Korejom. Na takmicenjima se srecu takmicari Izraela i Palestine, Izraela i Irana.Nedavno na svetskom kupu u dzudou Jermenka protiv gruzinke
To su individualni sportovi.Devojka koja trenira odrice se mnogih stvari ode na prvenstvo zreb joj dodeli protivnicu sa Kosova a politika kaze Stop.Valjda bi to trebalo da bude motiv vise

maconii

pre 6 godina

Sad hoću da se i politicari povuku sa pregovora u Briselu!
(TAČKA, 24. mart 2018 12:31)

apsolutno tako...sto se oni ne povuku.. nego svaki put kada odu nesto im potpisu,malo po malo..i onda narede da se povuce dzudistkinja zbog rivalke sa kosova..jadni smo

samo pitam nemoj se ljutite

pre 6 godina

Samo me zanima i sta sad? Da li to znaci da cemo biti automatski diskvalifikovani sa bilo kog prvenstva ukoliko se takmicimo protiv Kosova? Znaci li onda da treba da prestanemo da se takmicimo ukoliko postoji mogucnost da se borimo protiv Kosova?

irelandcalling

pre 6 godina

Bravo, samo se povlacite... eeeeee c c c ...prvi im dopustili da se pouclanjuju u sve i svasta, a sad, toboz iznenadjeni, se povlacimo, odustajemo, kaznjavaju nas (nase sportiste)... kakav fijasko drzavne politike!!! u z a s

mareeee

pre 6 godina

Priznajem Kosovo Srbin iz Beograda! Od kada nismo priznali dali nista izgubili smo sve! Ja sam izgubio najbolje drugove otisli su..ne zato sto su morali nego zato sto su zeleli da ih ovo ne zanima. Otisao bih i ja ali zavrsio sam takav fakultet da ne mogu..prava..imam dvoje jako male dece moram da se borim za njih..ali sta za dvadesetak dvadeset pet godina..otici ce..da li imam pravo da ih sprecim..da kazem ne idite deco. Nemam..jer ovde je sistem prevare fore i fazona vkada i ne ceni se nista posteno se ne ceni..a pojedinci su umorni od borbe protiv sistema vec trideset godina! Idite deco odavde..bezite..dato Vam je pravo na zivot ZIVITE GA! Ne dajte da o Vasem pravu odlučuju Vulini Vucici Tadici Seselji Dacici i svi drugi..

bez reci

pre 6 godina

Bravo! Zadržite cast i dostojanstvo. Bili smo i pod turcima 500 god. Ali su naši preci sačuvali obraz. Ne treba odigrati ni jedan meč sa njima. Nikada!!!!

jaki

pre 6 godina

Razlika je ogromna .
Mi smo toliko mala zemlja a Španija toliko velika.
Mi nismo članovi ni jedne organizacije a Španija i EU i NATO .
Mi nismohteli šesdesetih u EZ a Španija jeste .
I sad je tako kako je

Stevan

pre 6 godina

Složio bih se sa tom odlukom, da Srbija nije potpisala da se toj takozvanoj državi omogući članstvo u svim sportskim organizacijama,I kao rezultat toga članstva je I neminovan susret na sportskim borilištima I terenima sa našim selekcijama,kako klupskih tako I reprezantativnih.I šta mi sada izigravamo što ne damo da naši sportisti se bore na terenima protiv vršnjaka iz te tkz države Kosovo,zašto im uskraćivati mogućnost da se takmiče kada smo već glasali za prijem u te organizacije.Nije pošteno prema našim sportistima,jer oni su uložili sav trud da dođu na takmičenje a vi ih ili izbacujete sa takmičenja ili svetski moćnici ih diskvalifikuju,a sportisti su najmanje doprineli takvoj situaciji.

pedja

pre 6 godina

Ja nemam i ostajem bez teksta. Do sada sam pricao deci da treba da ostanu ovde i pre jedno petnaestak dana sam prvi put izgovorio suprotno. Pitao sam se stalno do juce da li sam bio u pravu ,iako svi ,ali doslovce svi moji drugovi vec godinama pricaju svojoj deci da treba idu odavde ! Sada sam milion posto siguran u ono sto sam rekao !

Profesionalac

pre 6 godina

Vucic podrzava Haradinaja a brani nasoj deci da se takmice. Vucic skuplja bedne populusticke poene, a deca dizu ruke od sporta i svega iole normalnog. Ali... narod je to izabrao, nije nam palo sa neba

Šta misle Ivana i Štefanek?

pre 6 godina

@Ludilo
"Devojka je trenirala i otisla na EP i zbog odluke nekog politickog cinovnika napusta prvenstvo...", au, bre, "politički činovnik odlučio", pa zar nisi video da je ovaj iz Brisela to naredio!? Ako ne razmeš ko o svemu odlučuje, nemoj više da se javljaš.

Da li

pre 6 godina

Ok, na sajtu EHF pise da se igraju utakmice na turnitu u Kovilovu, osim nasih. Da li zaista nema nikoga da to prokomentarise? Turnir se igra kod nas bez nas - sjajno!

Tanja Petrovic

pre 6 godina

Oni su primljeni u sve medjunarodne sportske saveze i samim tim imaju pravo da se takmice. Ovim samo mi gubimo.
Inace mi smo prihvatili da budu primljeni u MOK i mi smo prihvatili odrzavanje turnira. Da se igralo drugde igrale bi bez problema.
A jesu li Skotska, Vels i Severna Irska drzave pa se ipak takmice samostalno i Englezi nemaju problem da igraju sa njima.Da li je Palestina priznata drzava pa ipak nastupa svuda? Hong Kong, Tajvan ? Jesu oni zvanicno deo Kine pa nastupaju samostalno. I sta s tim? Kome to predstavlja problem ? Ni njima ni Kinezima.

državni poso

pre 6 godina

Sram vas bilo pustite decu da se bave sportom.....kradete i pljačkate ovaj narod pod parolom borbe za Kosovo
(gojko 12, 24. mart 2018 11:59)

U tome je fora, daju autogol da neki kažu priznajte ove da bi igrali sport, jer je loše da ne igraju.
Naravno, jadni sportisti. Upotrebljeni su za neke poene. Prvo treba država da se ne sastaje i ne pregovara sa njima, kakav kompromis.

Пале, Република Српска

pre 6 godina

Мени је жао наших спортиста, јер је њима само такмичење и спортски успјех битан, али они морају да схвате да је ово битно за цјелокупни српски народ, а поготово за наше људе на КиМ. Уосталом, неће се свако такмичење сусретати са јужном покрајином. Цијели регион се наслађује шта све "Косово" ради Србији, а Србија ћути. То ми овдје у Републици Српској најбоље знамо. Да јасно и гласно није речено НЕ за неке ствари била би унитарна Босна и ми Срби се на својим вјековним огњиштима не би ништа питали.

Ivan

pre 6 godina

kakva ce nas karma stici. pamtite li hrvatsko silazenje sa postolja?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dostojevski, 24. mart 2018 12:33)
Kakve to veze ima jedno sa drugim.Dve suverene drzave koje su igrale na istom turniru jedna je porazena i napustila postolje.Ovde jedna suverena drzva,druga teritorija pod okupacijom na kojoj se ne postuju ljudska prava.Kao kad bi naterao Kipar da igra sa otcepljenim delom turskog Kipra.Pre neki dan Spanac nece da bude istoj sobi sa tzv Kosovskim premijerom a ovo je kao problem.

almir

pre 6 godina

Boze sacuvaj..., neka Vucic ili Djuric priznaju narodu da je Kosovo drzava i gotovo..., kad to kazu oni su gotovi- politicki mrtvi..., Kosovo je priznato 1999. godine

IGo

pre 6 godina

Igranje bilo koje utakmice sa nekim iz tzv. drzave "Kosovo" predstavlja priznanje Kosova kao drzave od strane Republike Srbije. Tako da su ovakvi potezi u potpunosti u skladu sa cinjenicom da Srbija dozivljava Kosovo kao deo svoje teritorije, koja je trenutno pod okupacijom.
Nikada nisam glasao za ovu vlast, ali smatram da su potezi u potpunosti dosledni stavovima i ustavu Republike Srbije.

Plasim se da cemo u buducnosti imati jos problema, cak mozda i sankcije jer zele da na silu priznamo Kosovo.

Etika

pre 6 godina

Svaka cast! Ta "drzava" ne postoji!!! Nikada nece postojati! I treba tuzitu sve saveze koji nas diskvalifikuju jer po svim pravnim normama nisu u pravu. To sto silom krse zakon ne znaci da su u pravu nego da su bahati!

sloga

pre 6 godina

Hoće li povući Srbija sve sportiste na swledećoj Olimpijadi jer se i Kosovo takmiči ?(nn, 24. mart 2018 12:15)Nema za tim potrebe,jer Kosovo nema sportiste,koji bi se takmičili na vrhunskom nivou.Osim ovih borilačkih sportova.

MilosTOP

pre 6 godina

Vidim da ovde svi mračite državu. Ko se ne razume u sport ja ću da vam kažem da Rusija - Ukrajina, Rusija - Gruzija, Jermenija - Azerbejdžan zbog konflikta ne smeju da se sastaju sem u finalu, što to ne urade sa nama i "kosovom"?

molim lepo

pre 6 godina

Das im pravo da nastupaju i onda vrsis pritisak na ljude koji su zivot posvetili sportu da ne izadju na utakmicu za koju treniraju ceo zivot, sram vas bilo
(sta uradi hjunze cungze???, 24. mart 2018 11:42)

Pobrkao si lončiće, ti ljudi predstavljaju Srbiju, njen narod finansira njihova učešća na turnirima, naravno, takmičari su slobodni da odaberu i neutralnu zastavu ako im politika države nije po volji al' će i sami da se finansiraju

aleks

pre 6 godina

Da potsetim, grcka se takodje ponasa prema makedoniji. Tako da je razumljivo da se srbija tako ponasa. A ima mnogo takvih slucajeva ima kada se pogleda u svet. Nazalost sport treba da spaja, ali ja podrzavam tu vrstu politike. Srbija je pouzdana drzava.

Milan

pre 6 godina

Nije bas sportski ovako zabraniti turnir na tlu Srbije, ali mi je drago sto se drzava i njeni drzavnici drze bar jednog od zakona koje nam dnevno namecu. Ovim cinom nam je ujedno zabranjeno i da se sami pljunemo i da to lizemo.

lal

pre 6 godina

@q: nasa drzava ne radi isto... bilo bi isto da je ep u kosarci osvojila republika srpska krajina... ili da mi naprasno odlucimo da silazimo sa postolja kada se svira albanska himna...
kad malo bolje razmislim, cak ni tada nije isto, posto su veze srba i hrvata sa krajinom mnogo drugacije, nego srba i nekih koji se nazivaju kosovari sa kosovom i metohijom... ako cemo mak na konac hrvatska je trebala u istoriji da bude carevina, a knin carski grad... onda bi bilo bas isto...

hm

pre 6 godina

Hrvati jesu napustili, ali su napustili samo jednom i to kod podele medalja. Ovako sportisti gube nagrade i pare, a karijera sportista brzo prodje. Ukoliko se ne nadje resenje sportisti ce uzimati tudja drzavljanstva.