Utorak, 20.03.2018.

17:05

Majami je pokazao – nije Jokić najveći problem u odbrani Nagetsa

Nikola Jokić je najbolji igrač Denver Nagetsa ove sezone, ali dok ga s oduševljenjem hvale u napadu, NBA analitičari ga konstantno kritikuju zbog odbrane.

Izvor: AK

Majami je pokazao – nije Jokiæ najveæi problem u odbrani Nagetsa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Mihajlo

pre 6 godina

Barton ih vise ubija u napadu nego u odbrani,siluje do besvesti loptu,apsolutno Denver ima visak prosecnih igraca,Barton,Plamli mi prvi padaju na pamet,Plamli je cak daleko i od tog proseka.

Један

pre 6 godina

Нису Денверу пресудили ни Џонсон ни Олиник већ Горан Драгић.
Када то Мелоун буде разумео и схватио, указаће му се и дуго ишчекивано, епохално откровење.

А то је да му будућа узданица, клинац из Канаде, још није довољно одбрамбено сазрео/покупио све форе, и да му треба нови, дефанзивни-ол стар плеј.

Мора да се игра пресинг на плеја одмах по преносу лопте, па и по цену испадања или фаулова, а он је тамо поређао све нека крила ко да против 5 Леброн Џејмсова и Дерозана игра!

Јокић је луд што уопште и излази на те отворене играче и преузима их, џабе траћи и снагу и концентрацију, узалудно се трудећи да добије "американац" у школском дворишту.
Нек' их јуре они који и треба да их јуре, а не да он као водећи играч тамо глуми дежурну будалу.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Neće Denver propustiti plej-of zbog Nikoline loše odbrane, već zbog nesposobnog trenera, koji ne ume da iskoristi vrline svojih najboljih igrača. Konkretno, kad Denver igra kroz Nikolu i Nikola skupi 7+ asistencija, njihov skor u celoj sezoni je 17-7 (!). Kad to projektujemo na celu sezonu i pri tom pretpostavimo da Nikola propusti 10 utakmica koje sve izgube, opet bi im skor bio 51-31. Ili još urnebesnije, dok su igrali Jokić-ball (od 22.1. do povratka Milsapa) skor im je bio 8-1 (!!!) Kome još uvek nije jasno...
(Radna Skela, 20. mart 2018 23:39)

Jedna bitna stvar, nemaju Herisa koji je povredjen. Bez njega mnogo vise paznje obracaju na odbranu na ostale bekove pre svega na mladog Mareja. Sve je to lepo sto si napisao ali ne doprinosi samo Jokic rezultatima. Jokic najveci broj asistencija ostvaruje na dvojcu Heris, Marej. Kada nema Herisa, Marej je optereceniji odbranom i nema Jokicevih asistencija. Gubi se tecnost u igri, dodavanja i tu Barton preuzima sa svojim nerezonskim sutevima i probijanjima. Cendler, iako nije all star kalibra je veoma koristan u rotaciji, koristan je i Plamli, ali je on preplacen. Denver vec sada ima jedan od najboljih napada, cak i kada Jokic nema 7+ asistencija, problem je iskljucivo igra u odbrani... Ne pojedinaca, vec citavog tima. ;)

Miki

pre 6 godina

Kratak rezime Denverove igre je -sa Jokicem su prosečni,bez njega katstrofalni.Sto pre i Denver i Nikola shvate da on nije igrac koji ce ih sam dovesti do neslućenih visina to bolje.Za mene je Jokic slican recimo Gasolu,znaci odlican timski igrac koji bi mogao da bude bitan sraf u nekom sampionskom timu sto je samo po sebi vec sjajno ali nikada nece biti fransizni igrac koji ce sam vući svoj tim kao recimo Dejvis prosto nije kalibar za to,ima previse mana.Ako se Denver ozbiljno ne pojaca a Jokic odluci da ostane,plasim se da ce biti novi Vucevic,znaci sjajna statistika i stalno ponavljanje iste loše sezone.

Do cega ih je to dovukao Dejvis??? Jedna sezona u plej ofu i ispadanje u pvoj rundi ??? Od Jokcevog Denvera je njegov tim udaljen samo za dve pobede, Jokic je tri sezone u ligi a ovo mu je tek prva sezona gde je starter i u svakoj sezoni dok je on u ekipi Denver je napredovao kada je timski skor u pitanju , dok je Dejvis starter pet sezona u ekipi gde ima neogranicenu slobodu. Sta onda reci za Kazinsa kojeg predstavljau kao najboljeg centra u ligi, nikada nije bio ni blizu plej of-a . Polako malo sa tim kvalifikacijama, Jokic je pokazao da se oko njega moze praviti citav ofanzivni sistem sto nije mala stvar, njega cemo moci da ocenjujemo tek za jedno dve, tri sezone.

Kosarka fan

pre 6 godina

Gledao sam ceo mec i izjava Melouna me je jako iziritirala. Jokic uopste nije primao puno poena od pomenutih igraca sto ste i dokazali u clanku detaljnom analizom. Olinik i Plamli su vise unistavali milsapa i plamlija, navodno sasvim dobre defanzivne igrace. Jokic je primio neke koseve preko ruke od njih. A kada tome dodamo da jedini vuce u napadu, pa logicno je da izgubi dah u odbrani.
Sasvim solidan sinoc u odbrani jokic. Igra Denvera jedna od najlosijih koje sam ikada gledao, a gledam kosarku skoro 20godina.

Radna Skela

pre 6 godina

Neće Denver propustiti plej-of zbog Nikoline loše odbrane, već zbog nesposobnog trenera, koji ne ume da iskoristi vrline svojih najboljih igrača. Konkretno, kad Denver igra kroz Nikolu i Nikola skupi 7+ asistencija, njihov skor u celoj sezoni je 17-7 (!). Kad to projektujemo na celu sezonu i pri tom pretpostavimo da Nikola propusti 10 utakmica koje sve izgube, opet bi im skor bio 51-31. Ili još urnebesnije, dok su igrali Jokić-ball (od 22.1. do povratka Milsapa) skor im je bio 8-1 (!!!) Kome još uvek nije jasno...

piroklasticni sliv

pre 6 godina

PnR u slucaju da trener ne zeli stranu pomoci (oce samo 2 na 2) se brani na dva nacina od strane centra..ili izguras svog igraca na liniju putanje protivnickog pleja ili izadjes na liniju kretnje pleja i brzo nazad kad zaustavis prodor. kod malonea je neverovatno cudno sto ocekuje od jokica da istrpi svaki put i odigra pnr bez pomoci znajuci za njegov problem sa lateralnim kretnjama i brzinom i znajuci ko su azdaje na pozicijama 1 i 2 u nba. umesto da vezba rotiranje i pomoc, opterecuje najboljeg igraca bez pomoci i jos ga proziva posle utakmice. to pametni treneri ne rade, vec sujetni. uvek sakrivas mane a koristis vrline.
jokic je pametan, svoje limite dobrim delom nadomescuje inteligencijom. ima 23 godine, jos se razvija.
kolko vidim il jokic il malone sledece godine pale ( ako malone ne zapali i pre kraja sezone).

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Majami je odigrao neverovatnu odbranu sinoc tokom celog meca. Da je Denver igrao i udvajao kao oni, dobili bi lagano utakmicu. Kako je igra u odbrani potpis trenera, jasno je da je Meloun neko ko ih ne organizuje na pravi nacin. Ko je gledao mec sinoc video je sa kojim pozrtvovanjem i zajednickim udvajanjem Majami igra u odbrani. Sa druge strane Denver igra kao raspustena ekipa u odbrani bez vodjstva. Jokic je spor, ali je snazan i nije toliko slab u odbrani kao recimo prosle sezone. Zameram mu samo sto su mu cesto ruke dole kada protivnik ide na ulaz. Barton je katastrofalan, neko ko igra dvojku i trojku, pa i pleja, mora da bude energicniji u odbrani. On plane na momente na oba kraja pa potpuno splasne. Prvi za trejd je upravo on. Jokic moze da popravi igru, ali uopste nije los u odbrani. Sistem kako igraju odbranu im je katastrofalan, amatersko ispadanje iz pika, bez udvajanja, bez energije i pozrtvovanja, cesta ispadanja. Sve je to potpis trenera, a ne igraca. Svi oni znaju da igraju kosarku, ali nemaju sistem u odbrani. Majami je odigrao vrhunsku odbranu na njima pa su im opet dali 118 poena u regularnom delu.

M

pre 6 godina

Košarka je timska igra, pa je tako i odbrana timska.
Olinik je sinoć imao samo par poena direktno preko Jokića, ostalo su bile loše rotacije u odbrani celog tima.
Prilično sam siguran da ovo što se dešava sa Denverom posle All-star meča direktno ima veze sa povratkom Milsapa izmenjenom hemijom tima posle toga.
Jokić (kao i ceo tim) je do tada igrao korektnu odbranu, i nizali su pobede.

strucanjak

pre 6 godina

poznavaoci NBA lige iz Srbije su uvjereni da se kosarka igra tako sto stsne 5 igraca u odbranu. Ovi drugi dodju u napad i stanu ispted njih. i onda pucaju jedni protov drugih Hahahahahaha. Sad mi je jos draze sto cu u play offu moci citat samo normalne komentare. kaze sao samo Olynik 8 preko jokarua. hahahahaha. gledajte sah djeco. tu vam ide 16 na 16 pa ko preko loga opali. A niko ne mora da radi preuzimanja niti zastitu reketa :)

Totti

pre 6 godina

Pogledajte malo realni + - faktor među centrima pa ćete videti gde je Jokić. I dosadni ste više sa tom odbranom. Dečko igra drugu poštenu sezonu u NBA i ima samo 23 godine. Šta je problem za sezonu,dve usavršiti i odbranu i biti kompletan All Star igrač u dvadeset petoj.

fargo

pre 6 godina

Sve,sve,ali su Amerikanci toliko smorili sa ovom statistikom,ubijaju svaku draz kosarke,sporta,takmicenja,zive igre.Imaju srecu sto u Nba igra jos nekih 20-ak ekstra kvalitetnih igraca koji vuku celu ligu i sto Evropa puca sama sebi u nogu,tako sto sluzi kao razvojna liga Nba,inace bi Evroliga bila daleko kvalitetnije takmicenje.

Иван

pre 6 godina

Највећи проблем Денвера су управа и тренер. Просто је невероватно колико су то неспособни људи.

Прво, њима је упала таква кашика у мед какву не памтим: добили су најмање плаћеног франшизног играча у НБА откад ја гледам ту лигу (1989). То је привилегија којој се сваки клуб нада, јер с јефтиним главним кошаркашем можеш да доведеш кога желиш буквално. А Нагетси су имали штавише три-четири будућа ослонца (+ Харис, Мареј и можда Лајлс) који су под руки уговорима и не коштају још увек много. Значи две године форе добијеш да јефтиним носиоцима придодаш помоћнике, и ти урадиш шта? Упрскаш све ненормално високим уговорима играчима који ти уопште не требају! Милсап без којег су играли много боље, брже, течније, резултатски ефикасније и који је што Амери кажу "washed up" и "overpaid", Пламли који превише кошта за оно мало колико треба да игра, Фарид који ни не игра и Чендлер који је заменљив - коштају око 70 милиона долара годишње!? Толике паре плаћаш за неког ко ти не треба. То у НБА значи: да нећеш имати новца да платиш онога ко ти треба. Управа је апсолутно неспособна!

А тренер је тек посебна прича. Који већ који пут уништава игру која добија да би наметнуо потпуно неефикасну, безидејну тактику. Уместо да Јокић води игру, он од њега прави класичног центра (што Никола није), врти изо-бол са Мислапом, Бартон силује... Дао је Јокић поене, али није играо своју игру, а Денвер је изгубио од нејаког Хита.

Никола је луд ако остане тамо и дан дуже него што мора. Онима нема помоћи.

Goran Mig

pre 6 godina

Auuuu što bi ja voleo da igram takvu odbranu a dogodine potpišem ugovor na 100 i kusur miliona$! Do jučerašnji buca igra u NBA a mi bi da budemo Fil Dzekson! Pustite dečka da živi san.

A.Davis

pre 6 godina

Sta me briga bre sto je defanzivno los, da je dobar defanzivac sigurno ne bi bio ovakav u napadu. Harden je jos gori i sta sad ? Bice MVP ove sezone. Losa odbrana je jedini argument kojima je hejterima ostao. I opet da pitam jel imate vi hejteri neke obaveze osim da hejtujete uspesne igrace ? Ej kakve glave iz fotelje sa platom od 30000 dinara nasli da kritikuju igrace koji igraju u NBA ahahaha

Tank7t

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šuki, 20. mart 2018 17:33)

Sta znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.
(analiticar_amater

Druže niti oni znaju o čemu pričaju niti razmišljaju. Sve i da su gledali utakmicu i razmislili malo verovatno i dalje ne bi ukapirali ništa. Samo vitlaju. Ne vredi im ni objašnjavati.

rep srpska

pre 6 godina

ova losa serija denvera je krivica trenera denver neigra kosarku po kojoj su preproznatljivi sa extra pasovima sad svi hoce da rjesavaju utakmicu sami ,nema vise asistencija koje su donosili lake poene previse soliraju trener tu mora da reaguje

analiticar_amater

pre 6 godina

Centar koji ima 0,8 blokada po utakmici je smesan. Toliko imaju bekovi. Jokic jeste los u odbrani i to bas los. Plus, ovo je reguralni deo sezone. Sta bi tek bilo da udju u plejof? Pa pogubio bi se totalno plus bi opao i u napadau. Nikada bucko nece dostici visok nivo igre.
(Usa, 20. mart 2018 18:05)

Centar koji ima 17.5 poena, 10.5 skokova i 6 asistencija po utakmici nije i ne moze biti smesan. Jokic jeste los u odbrani ali ne toliko koliko ljudi ovde spinuju. Ti i tebi slicni ste bili ubedjeni da decko nece dostici ni trenutni nivo igre, pa ste se prevarili. Ali nivo gluposti i mrznje sadrzan u ovakvim komentarima je zaista tesko dostizan.

Sanžak-deo Srbije

pre 6 godina

Vazno je da cemo gledati Nurkica u play of.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 20. mart 2018 18:25)

Nebitan lik,kao i ti.

Walter

pre 6 godina

Kratak rezime Denverove igre je -sa Jokicem su prosečni,bez njega katstrofalni.Sto pre i Denver i Nikola shvate da on nije igrac koji ce ih sam dovesti do neslućenih visina to bolje.Za mene je Jokic slican recimo Gasolu,znaci odlican timski igrac koji bi mogao da bude bitan sraf u nekom sampionskom timu sto je samo po sebi vec sjajno ali nikada nece biti fransizni igrac koji ce sam vući svoj tim kao recimo Dejvis prosto nije kalibar za to,ima previse mana.Ako se Denver ozbiljno ne pojaca a Jokic odluci da ostane,plasim se da ce biti novi Vucevic,znaci sjajna statistika i stalno ponavljanje iste loše sezone.

Miloš

pre 6 godina

Jokić je propustio časove odbrane kod Saleta letos na evropskom prvenstvu. Nije ni svestan šta je propustio, a inače suviše je brzo otišao u Nba.

analiticar_amater

pre 6 godina

Preuzimanje u odbrani? Iskreno, mrzi me da objasnjavam, pitaj nekoga...
(milos, 20. mart 2018 17:59)

A da, Jokic je kriv i kad Plamli ostavi Olinika samog na sutu za 3 poena jer ga nije preuzeo? Cak iako je tada bio na klupi a ne na parketu? Ma taj Jokic je rupa nevidjena.

Dejan

pre 6 godina

Glupo je pricati o necijoj dobroj ili losoj odbrani na osnovu jedne utakmice. Cinjenica je da je vec deceniju i po NBA "liga bekova", prosla su vremena Kareema, Hakeema, admirala Robinsona, Ewinga, poslednji dominantan centar je bio O'Neil. Danas se od centara uglavnom trazi da budu dobri rim protectori, da imaju dovoljno brze noge da pokrivaju p'n'r, da umeju da postave cvrst blok i skoce pod oba kosa. Najboljim ekipama su centri uglavnom takvi, poput Boguta i Paculije u GSW, Thompsona u Cavsima, Capele u Rocketsima, Horforda u Celticsima, Adamsa u OKC. Jokic je fantastican napadac, doneo je fenomenalne stvari u ligu, ali, nece biti superstar dok ne bude makar korektan defanzivac (elitni ne zbog nedostatka fizickih mogucnosti). A to je stvar volje. Kanter, Vucevic, Lopes su isto dobri napadaci, ali ih upravo muci odbrana, dok je Gobert cenjeniji od njih upravo jer je savrsen rim protector, Nurkic to isto dobro radi u Portlandu. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

zoran ivkovic

pre 6 godina

malo se preteralo sa Denverom oko njegovog plasmana u razigravanje .Sta god Meloun izjavio o odbrani Jokica ipak je Jokic ubedljivo najkorisniji igrac Denvera kaze statistika . sad zasto Denver nije postigao vise ima tu mnogo razloga . mnogo su im velika ocekivanja od Jokica pa i nerealna ,nisu pojacali ekipu kroz neki trejd i trenerske greske koji neke igrace slabije koristi .glavni konkurenti izgedaju bolje u ovom trenutku.kada kazem konkurenti mislim na minesotu ,san antonijo ,jutu i njuorleans . zatim pravljenje alibija trenera Melouna koji prikriva svone greske

Vukan

pre 6 godina

Vec po ko zna koji put ponavljam: najveci problem u Denveru je trener koji definitivno ne zna da postavi igru prema kvalitetima svojih igraca. Dovedes Milsapa zbog jace odbrane i kao ispomoc Jokicu a to u igri ne daje nikakvog rezultata. Kako onda Jokic moze biti najveci problem?

Back in Black

pre 6 godina

Brate mili mozemo mi da ga branimo zato sto je Srbin ali cinjenica je da on igra lošu odbranu.I Teodosic igra losu odbranu,lose je igrao i u Evropi.Bogdan i Bjelica igraju odlicnu odbranu, pogotovo Bjelica i dzaba se ovde prepucavamo kad je ovo sto sam napisao realnost.Jokic da igra protiv centara iz 90-tih pa njemu bi trebao kompas.Za napad ne mogu da kazem stvarno je majstor i za koseve i asistencije za to je veliki talenat ali odbrana mrtva trka sa Hardenom.Kada bi poradio malo vise na odbrani,da mu dovedu Rodmana da mu objasni neke stvari onda bi Jokara bio All star i onda bi Denver igrao plej of.

lal

pre 6 godina

@usa: pa ova izjava je karakteristicna za random joe-a... a random joe ne pise na srpskom jeziku... ekvivalent ove izjave za ofanzivu bi bio: centar koji zakuca 0.8 puta po mecu je smesan...

Miodrag

pre 6 godina

Problemi Nagetsa su poceli ulaskom najplacenijeg igraca u timu Pola Millsapa koji sada hoce da bude glavni igrac i potisne Jokica koji je mozak igre Nagetsa.Trener Maloun ga najvise pozdrzava.Da im nije Jokica bili bi zadnji u zapadnoj konferenciji.

Usa

pre 6 godina

Centar koji ima 0,8 blokada po utakmici je smesan. Toliko imaju bekovi. Jokic jeste los u odbrani i to bas los. Plus, ovo je reguralni deo sezone. Sta bi tek bilo da udju u plejof? Pa pogubio bi se totalno plus bi opao i u napadau. Nikada bucko nece dostici visok nivo igre.

Aleksandar

pre 6 godina

Da samo dodamo i to da u nedostatku pravog plejmejkera Jokic ovu ulogu popunjava fenomenalno sa 6 asistencija po mecu i to asistencija sa svih pozicija na terenu, sto je jedinstven slucaj u NBA. I konacno, veliki broj postignutih trojki ga jos vise izdvaja od skoro svih centara u NBA ligi. Jokic je cudo od igraca kome jedino nedostaju malo brze reakcija u odbrani ali i to samo protiv nekoliko ekipa.

A sinoc, veliki broj lako izgubljenih lopti od strane Mareja, Milsapa i Bartona, to je bio odlucujuci faktor u porazu Nagetsa.

zlatiborac

pre 6 godina

Sinoc Jokic nije bio rupa u odbrani koliko je Milsap odigrao lose i u odbrani i u napadu. Cinjenica je da je Majami neke kljucne poene postigao preko Jokica ali on nije krivac za poraz. Cak sta vise, drzao je Denver u igri sve vreme. Tacno da Plamli nema kosarkasku inteligenciju pa je neupotrebljiv u napadu protiv jakih ekipa a u odbrani cesto napravi faul kad je najmanje potrebno. Denver generalno igra jako losu odbranu i to je kljuc njihovih poraza.

Kecman

pre 6 godina

Ovo je apsolutno tačno, ali ne vide to ljudi ovde. Jokić nije loš u odbrani, nego je prosečan. Najveći problem su prodori bekova protivnika, koje Jokić ne može da pokrije, ne mogu ni mnogo bolji odbrambeni centri, tek par njih u ligi. Sa visokim igračima se on još dobro i nosi.

agent mahoun

pre 6 godina

Dobra odbrana je samo želja volja angažman ništa više. Ne znam zašto je toliko lenj...

Osećam da kad potpiše taj veliki ugovor da će biti totalno nezainteresovan sa košarku... Nadam se da grešim ali treba mu neko da mu dokaže koliko je blagosloven tim talentom i da bez napornog rada biće samo još jedan u nizu....

munze srb

pre 6 godina

Vazno je da cemo gledati Nurkica u play of.
(Sandzak, 20. mart 2018 18:25)

Koliko znam taj ne igra za zemlju u kojoj si rođen i u kojoj živiš... Npr meni je draži Adem Ljajić nego npr Goran Dragić. Kapiraš?

Bane

pre 6 godina

Koliko sam ja video igrač koji je čuvao ili nije čuvao tamnoputog igrača mislim da se prezivao Johnson ili tako nešto koji je u produžetku ako se ne varam imao niz od 10 peoena u nizu i bio X faktor Majamia u produžetku je najveći krivac za poraz Denvera. A to sigurno nije bio Jokić. Čovek u napadu dao 34 poena to znači da je bio najbolja opcija za poentiranje. Tako da ako hoćeš da bude bolji u odbrani onda ga manje koristiš u napadu. U ostalom eto trener je to primetio pa sad je na njemu da to koriguje pa se neće dešavati u sledećim utakmicama.

bskfan

pre 6 godina

Nisu svi odbrambeni igraci isti. Kljucni problem Denvera je odbrana suta za 3 poena i prodori niskih igraca, sto znaci da je kao pojacanje trebalo da dovedu nekog niskog i brzog odbrambenog igraca. Drugi problem je visoko krilo koje bi pokrivalo visoke protivnicke igrace, sto znaci da je drugo pojacanje trebalo da bude visoki i pokretljivi defanzivni krilni igrac, po mogucstvu sa dobrim spoljnim sutem.

Umesto tih igraca oni su doveli Milsapa koji niti ima brzinu da cuva niske igrace, niti visinu da cuva visoke igrace. Dakle, doveli su igraca koji im nije potreban, a to da im nije potreban najbolje se vidi iz statistike tima kada Jokic nije na parketu. Kada Jokic nije u igri tim je i sa Milsapom i sa Plamlijem u minusu. Daju 44 miliona dolara za igrace koji im uopste nisu potrebni.

bskfan

pre 6 godina

Ko je kakav igrac najbolje se vidi iz napredne statistike. Kada je u pitanju odbrana, od ukupno 80 igraca koji se vode kao centri, Jokic je na 29. mestu (DRPM 1.63). Dakle, jasno je da Jokic ima problema u odbrani, ali daleko od toga da je los.

Sto se tice napada (ORPM), tu je Jokic na 2. mestu.

Po WINS-u Jokic je takodje na drugom mestu.

Kao slag na tortu dolazi RPM po kome je Jokic No1.

Po PIE zbirnom pokazatelju, od svih igraca u ligi koji su odigrali vise od 20 utakmica (288 igraca), Jokic je na visokom 11. mestu. Da se radi o prilicno dobrom pokazatelju vidimo iz liste igraca koji su ispred njega: Harden, Janis, LeBron, AD, Westbruk, Vajtsajd, Embiid, Durant, Cousins, CP3.

Cak i ako ispred njega stavimo Lilarda, Irvinga, KAT-a i Gobera, opet je Jokic medju 15 najboljih igraca u ligi.

blame game

pre 6 godina

Ovaj Maloun nema pojma, što i nije neka novost.

Alo Olinjik završi meč sa +18 u +/- koloni, a Jokić, koji je juče na klupi bio samo 10 minuta završi sa +1, onda je jasno kada ih je Olinjik urnisao. Dok Džonsona koji je u Majamiju SF/PF Nikola ceo meč nije pokrivao, ako se izuzmu povremena neizbežna preuzimanja posle blokova, tako da nije jasno o čemu ovaj Maloun priča? Ako traži glavnog krivca za očajnu odbranu Denvera ove sezone, pronaći će ga u ogledalu. Ajde da zaboravimo na Jokića, ali kako imaju jednu od najgorih odbrana pored Milsapa i Herisa, TOP20 defanzivnih igrača lige, ili prošle godine dok su imali Nurkića (+Herisa)??

oy

pre 6 godina

Los je Jokara kao rim-protector mada nije njegova krivica..Obicno krene kada bekovi dozvole laku penetraciju, on ostane da pokrije taj prostor ali je isuvise ne-atletican da to efektivno radi.. Na kraju krajeva Denver je jedna od onih ekipa koja se vise fokusira da poenima i brzom kosarkom nadomjesti svoje nedostatke u defanzivi tj. kraci napadi

Šuki

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.

Back in Black

pre 6 godina

Nije on kljucni faktor ali da se ne lazemo u odbrani je nula.Sinoc u par navrata ladno sklanja ruke,daju koseve pored njega kao da ne postoji.Mislim Olinik 30 poena.

lukanis

pre 6 godina

Problem je Majk Meloun koji vidi u Milsapu Boga, a on je zesce precenjen igrac. Umesto da pusti Keneta Farida da razvali, sa Faridom bi bilo mnogo bolje

analiticar_amater

pre 6 godina

Nije on kljucni faktor ali da se ne lazemo u odbrani je nula.Sinoc u par navrata ladno sklanja ruke,daju koseve pored njega kao da ne postoji.Mislim Olinik 30 poena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 20. mart 2018 17:09)

Onda procitas vest koju komentarises, ili jos bolje, pogledas makar snimke kad vec nisi gledao utakmicu, i vidis da je Olinik najvise koseva dao preko Plamlija.

fenomen

pre 6 godina

Nek Denver dovede Branka Lazica i resen problem u odbrani ili bar Kalinica iz Fenera. Mada je i Simonovic u igri. Kad pocne da mlatara rukama i igra crvene rukavice. Pitanje je zasto Jokic ne popravi igru u odbrani. Treningom i trudom sve se moze. Poz.

milos

pre 6 godina

znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.
(analiticar_amater, 20. mart 2018 17:44)
Preuzimanje u odbrani? Iskreno, mrzi me da objasnjavam, pitaj nekoga...

veljko

pre 6 godina

jokic juce solidan u odbrani, zatvarao ulaze spoljnim igracima, smetao visokim, jedino sto je par puta ostavio nebranjen prostor, kada je pomagao u zatvaranju tudjih rupa. u pozicionoj odbrani su inace korektni, nikako ispod proseka nba. problem je odbrana od kontranapada, do kojih dolazi usled nebuloznih situacija u koje tim stavljaju barton, cendler, milsap, marej... fali plej da to iskontrolise i smanji broj prodatih lopti. da imaju tri krstena napada vise po utakmici, citaj sansa za kos umesto kontre protivnika, bili bi u borbi za 3-4 mesto. ali meloun to ne kapira. sloboda koju imaju “divljaci” u denveru je zapanjujuca. nijedan konkurent za plejof zapada nema manje disciplinovan napad. u tome je srz problema. ne u klasicnoj odbrani. u kontri jokic, milsap, cendler nemaju sta da traze. prespori su za tranzicionu odbranu. a barton im tu svakako fali, posto je on taj koji loptu izgubi u nekoj tragicnoj poziciji iz koje je neupotrebljiv

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Denver gubi zato sto igra Jokarau, on je taj koji koci ekipu i zbog kojeg su daleko od plej ofa, svaki rezervista Portlanda je bolji kosarkas od njega.

Cvele

pre 6 godina

Milsap i Barton su najvece rupe. Unistili su hemiju u timu. Posebno sa ugovorima. Ostaje pitanje zasto su pustili Galinarija? I naravno trener pravi probleme. Menjas koncept igre, koja dobija, zarad sujete Milsapa. 40 utakmica je propustio. Sta radi Farid...

analiticar_amater

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šuki, 20. mart 2018 17:33)

Sta znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.

17,20

pre 6 godina

Ne igra dobro odbranu pa šta? Uzmite to u obzir i ne oslanjajte se na njega u odbrani. Takav je igrač, NESAVRŠEN. On je koristan u napadu. Tamo je majstor. Lično, mislim da onako krakat Nidža nije brz, i nespretan je, i kao takav bi brzo napravio greške i izašao iz igre, što bi bilo najgore. Zato nek se mane odbrane i koncentriše na ostale aspekte svoje igre.

GM

pre 6 godina

Ako nista drugo... Dva leta u nizu biti slobodan je nesto sto Nikolu najvise raduje.
Ovog moze da igra za IMT recimo, posto se proslo pripremao njihovom opremom.

boki

pre 6 godina

pick n roll je danas izuzetno tesko braniti zbog vestina, preciznosti i atleticizma. inace linija koja deli teren na dve strane, u odbrani, zove se linija pomoci. ona deli teren na dve strane stranu pomoci (gde nije lopta) i tzv jaku stranu (tamo gde je lopta). zove se linija i strana pomoci! pomoci! dakle treba ti pomoc da se izvuces, pa ili ce to biti pomoc jednog igraca ili timska, kruzeci i preuzimajuci. tako da ocekivanja da jokic sam brani pnr ne znam na cemu su bazirana.

Vladimir

pre 6 godina

@Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

Klinac ajde ne lupetaj. Jasno je da Jokić neće biti dobar u defanzivi, najviše zbog fizikalija, ali da nije najgori to se sinoć videlo. Plamli i All Star igrač Milsap umesto da doprinesu u odbrani oni još gori. Džabe para koje su potrošili na njih dvojicu. A Jokić ako je iole pametan da beži iz Denvera jer oni neće moći tek tako da srede tim, otarase se alavština, trošadžija i jednostavno slabih košarkaša. Još trener koji non stop izmišlja toplu vodu.

Mikac1989

pre 6 godina

Vidim da se javljaju ljudi da komentarisu utakmicu koju nisu gledali. Olynik je veci deo utakmice igrao protiv Chandlera, dok je Johnson najveci deo utakmice igrao protiv Milsapa, tako da nemojte da pljujete ako niste upuceni. Da se ne lazemo Nikola je inace jako los u odbrani, ali sinoc je odigrao veoma dobro na obe strane terena.

Cvele

pre 6 godina

Milsap i Barton su najvece rupe. Unistili su hemiju u timu. Posebno sa ugovorima. Ostaje pitanje zasto su pustili Galinarija? I naravno trener pravi probleme. Menjas koncept igre, koja dobija, zarad sujete Milsapa. 40 utakmica je propustio. Sta radi Farid...

Mikac1989

pre 6 godina

Vidim da se javljaju ljudi da komentarisu utakmicu koju nisu gledali. Olynik je veci deo utakmice igrao protiv Chandlera, dok je Johnson najveci deo utakmice igrao protiv Milsapa, tako da nemojte da pljujete ako niste upuceni. Da se ne lazemo Nikola je inace jako los u odbrani, ali sinoc je odigrao veoma dobro na obe strane terena.

oy

pre 6 godina

Los je Jokara kao rim-protector mada nije njegova krivica..Obicno krene kada bekovi dozvole laku penetraciju, on ostane da pokrije taj prostor ali je isuvise ne-atletican da to efektivno radi.. Na kraju krajeva Denver je jedna od onih ekipa koja se vise fokusira da poenima i brzom kosarkom nadomjesti svoje nedostatke u defanzivi tj. kraci napadi

analiticar_amater

pre 6 godina

Nije on kljucni faktor ali da se ne lazemo u odbrani je nula.Sinoc u par navrata ladno sklanja ruke,daju koseve pored njega kao da ne postoji.Mislim Olinik 30 poena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 20. mart 2018 17:09)

Onda procitas vest koju komentarises, ili jos bolje, pogledas makar snimke kad vec nisi gledao utakmicu, i vidis da je Olinik najvise koseva dao preko Plamlija.

lukanis

pre 6 godina

Problem je Majk Meloun koji vidi u Milsapu Boga, a on je zesce precenjen igrac. Umesto da pusti Keneta Farida da razvali, sa Faridom bi bilo mnogo bolje

17,20

pre 6 godina

Ne igra dobro odbranu pa šta? Uzmite to u obzir i ne oslanjajte se na njega u odbrani. Takav je igrač, NESAVRŠEN. On je koristan u napadu. Tamo je majstor. Lično, mislim da onako krakat Nidža nije brz, i nespretan je, i kao takav bi brzo napravio greške i izašao iz igre, što bi bilo najgore. Zato nek se mane odbrane i koncentriše na ostale aspekte svoje igre.

munze srb

pre 6 godina

Vazno je da cemo gledati Nurkica u play of.
(Sandzak, 20. mart 2018 18:25)

Koliko znam taj ne igra za zemlju u kojoj si rođen i u kojoj živiš... Npr meni je draži Adem Ljajić nego npr Goran Dragić. Kapiraš?

analiticar_amater

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šuki, 20. mart 2018 17:33)

Sta znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.

Vladimir

pre 6 godina

@Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

Klinac ajde ne lupetaj. Jasno je da Jokić neće biti dobar u defanzivi, najviše zbog fizikalija, ali da nije najgori to se sinoć videlo. Plamli i All Star igrač Milsap umesto da doprinesu u odbrani oni još gori. Džabe para koje su potrošili na njih dvojicu. A Jokić ako je iole pametan da beži iz Denvera jer oni neće moći tek tako da srede tim, otarase se alavština, trošadžija i jednostavno slabih košarkaša. Još trener koji non stop izmišlja toplu vodu.

analiticar_amater

pre 6 godina

Centar koji ima 0,8 blokada po utakmici je smesan. Toliko imaju bekovi. Jokic jeste los u odbrani i to bas los. Plus, ovo je reguralni deo sezone. Sta bi tek bilo da udju u plejof? Pa pogubio bi se totalno plus bi opao i u napadau. Nikada bucko nece dostici visok nivo igre.
(Usa, 20. mart 2018 18:05)

Centar koji ima 17.5 poena, 10.5 skokova i 6 asistencija po utakmici nije i ne moze biti smesan. Jokic jeste los u odbrani ali ne toliko koliko ljudi ovde spinuju. Ti i tebi slicni ste bili ubedjeni da decko nece dostici ni trenutni nivo igre, pa ste se prevarili. Ali nivo gluposti i mrznje sadrzan u ovakvim komentarima je zaista tesko dostizan.

Иван

pre 6 godina

Највећи проблем Денвера су управа и тренер. Просто је невероватно колико су то неспособни људи.

Прво, њима је упала таква кашика у мед какву не памтим: добили су најмање плаћеног франшизног играча у НБА откад ја гледам ту лигу (1989). То је привилегија којој се сваки клуб нада, јер с јефтиним главним кошаркашем можеш да доведеш кога желиш буквално. А Нагетси су имали штавише три-четири будућа ослонца (+ Харис, Мареј и можда Лајлс) који су под руки уговорима и не коштају још увек много. Значи две године форе добијеш да јефтиним носиоцима придодаш помоћнике, и ти урадиш шта? Упрскаш све ненормално високим уговорима играчима који ти уопште не требају! Милсап без којег су играли много боље, брже, течније, резултатски ефикасније и који је што Амери кажу "washed up" и "overpaid", Пламли који превише кошта за оно мало колико треба да игра, Фарид који ни не игра и Чендлер који је заменљив - коштају око 70 милиона долара годишње!? Толике паре плаћаш за неког ко ти не треба. То у НБА значи: да нећеш имати новца да платиш онога ко ти треба. Управа је апсолутно неспособна!

А тренер је тек посебна прича. Који већ који пут уништава игру која добија да би наметнуо потпуно неефикасну, безидејну тактику. Уместо да Јокић води игру, он од њега прави класичног центра (што Никола није), врти изо-бол са Мислапом, Бартон силује... Дао је Јокић поене, али није играо своју игру, а Денвер је изгубио од нејаког Хита.

Никола је луд ако остане тамо и дан дуже него што мора. Онима нема помоћи.

bskfan

pre 6 godina

Nisu svi odbrambeni igraci isti. Kljucni problem Denvera je odbrana suta za 3 poena i prodori niskih igraca, sto znaci da je kao pojacanje trebalo da dovedu nekog niskog i brzog odbrambenog igraca. Drugi problem je visoko krilo koje bi pokrivalo visoke protivnicke igrace, sto znaci da je drugo pojacanje trebalo da bude visoki i pokretljivi defanzivni krilni igrac, po mogucstvu sa dobrim spoljnim sutem.

Umesto tih igraca oni su doveli Milsapa koji niti ima brzinu da cuva niske igrace, niti visinu da cuva visoke igrace. Dakle, doveli su igraca koji im nije potreban, a to da im nije potreban najbolje se vidi iz statistike tima kada Jokic nije na parketu. Kada Jokic nije u igri tim je i sa Milsapom i sa Plamlijem u minusu. Daju 44 miliona dolara za igrace koji im uopste nisu potrebni.

bskfan

pre 6 godina

Ko je kakav igrac najbolje se vidi iz napredne statistike. Kada je u pitanju odbrana, od ukupno 80 igraca koji se vode kao centri, Jokic je na 29. mestu (DRPM 1.63). Dakle, jasno je da Jokic ima problema u odbrani, ali daleko od toga da je los.

Sto se tice napada (ORPM), tu je Jokic na 2. mestu.

Po WINS-u Jokic je takodje na drugom mestu.

Kao slag na tortu dolazi RPM po kome je Jokic No1.

Po PIE zbirnom pokazatelju, od svih igraca u ligi koji su odigrali vise od 20 utakmica (288 igraca), Jokic je na visokom 11. mestu. Da se radi o prilicno dobrom pokazatelju vidimo iz liste igraca koji su ispred njega: Harden, Janis, LeBron, AD, Westbruk, Vajtsajd, Embiid, Durant, Cousins, CP3.

Cak i ako ispred njega stavimo Lilarda, Irvinga, KAT-a i Gobera, opet je Jokic medju 15 najboljih igraca u ligi.

Kecman

pre 6 godina

Ovo je apsolutno tačno, ali ne vide to ljudi ovde. Jokić nije loš u odbrani, nego je prosečan. Najveći problem su prodori bekova protivnika, koje Jokić ne može da pokrije, ne mogu ni mnogo bolji odbrambeni centri, tek par njih u ligi. Sa visokim igračima se on još dobro i nosi.

Aleksandar

pre 6 godina

Da samo dodamo i to da u nedostatku pravog plejmejkera Jokic ovu ulogu popunjava fenomenalno sa 6 asistencija po mecu i to asistencija sa svih pozicija na terenu, sto je jedinstven slucaj u NBA. I konacno, veliki broj postignutih trojki ga jos vise izdvaja od skoro svih centara u NBA ligi. Jokic je cudo od igraca kome jedino nedostaju malo brze reakcija u odbrani ali i to samo protiv nekoliko ekipa.

A sinoc, veliki broj lako izgubljenih lopti od strane Mareja, Milsapa i Bartona, to je bio odlucujuci faktor u porazu Nagetsa.

Tank7t

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šuki, 20. mart 2018 17:33)

Sta znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.
(analiticar_amater

Druže niti oni znaju o čemu pričaju niti razmišljaju. Sve i da su gledali utakmicu i razmislili malo verovatno i dalje ne bi ukapirali ništa. Samo vitlaju. Ne vredi im ni objašnjavati.

Radna Skela

pre 6 godina

Neće Denver propustiti plej-of zbog Nikoline loše odbrane, već zbog nesposobnog trenera, koji ne ume da iskoristi vrline svojih najboljih igrača. Konkretno, kad Denver igra kroz Nikolu i Nikola skupi 7+ asistencija, njihov skor u celoj sezoni je 17-7 (!). Kad to projektujemo na celu sezonu i pri tom pretpostavimo da Nikola propusti 10 utakmica koje sve izgube, opet bi im skor bio 51-31. Ili još urnebesnije, dok su igrali Jokić-ball (od 22.1. do povratka Milsapa) skor im je bio 8-1 (!!!) Kome još uvek nije jasno...

Totti

pre 6 godina

Pogledajte malo realni + - faktor među centrima pa ćete videti gde je Jokić. I dosadni ste više sa tom odbranom. Dečko igra drugu poštenu sezonu u NBA i ima samo 23 godine. Šta je problem za sezonu,dve usavršiti i odbranu i biti kompletan All Star igrač u dvadeset petoj.

boki

pre 6 godina

pick n roll je danas izuzetno tesko braniti zbog vestina, preciznosti i atleticizma. inace linija koja deli teren na dve strane, u odbrani, zove se linija pomoci. ona deli teren na dve strane stranu pomoci (gde nije lopta) i tzv jaku stranu (tamo gde je lopta). zove se linija i strana pomoci! pomoci! dakle treba ti pomoc da se izvuces, pa ili ce to biti pomoc jednog igraca ili timska, kruzeci i preuzimajuci. tako da ocekivanja da jokic sam brani pnr ne znam na cemu su bazirana.

veljko

pre 6 godina

jokic juce solidan u odbrani, zatvarao ulaze spoljnim igracima, smetao visokim, jedino sto je par puta ostavio nebranjen prostor, kada je pomagao u zatvaranju tudjih rupa. u pozicionoj odbrani su inace korektni, nikako ispod proseka nba. problem je odbrana od kontranapada, do kojih dolazi usled nebuloznih situacija u koje tim stavljaju barton, cendler, milsap, marej... fali plej da to iskontrolise i smanji broj prodatih lopti. da imaju tri krstena napada vise po utakmici, citaj sansa za kos umesto kontre protivnika, bili bi u borbi za 3-4 mesto. ali meloun to ne kapira. sloboda koju imaju “divljaci” u denveru je zapanjujuca. nijedan konkurent za plejof zapada nema manje disciplinovan napad. u tome je srz problema. ne u klasicnoj odbrani. u kontri jokic, milsap, cendler nemaju sta da traze. prespori su za tranzicionu odbranu. a barton im tu svakako fali, posto je on taj koji loptu izgubi u nekoj tragicnoj poziciji iz koje je neupotrebljiv

rep srpska

pre 6 godina

ova losa serija denvera je krivica trenera denver neigra kosarku po kojoj su preproznatljivi sa extra pasovima sad svi hoce da rjesavaju utakmicu sami ,nema vise asistencija koje su donosili lake poene previse soliraju trener tu mora da reaguje

A.Davis

pre 6 godina

Sta me briga bre sto je defanzivno los, da je dobar defanzivac sigurno ne bi bio ovakav u napadu. Harden je jos gori i sta sad ? Bice MVP ove sezone. Losa odbrana je jedini argument kojima je hejterima ostao. I opet da pitam jel imate vi hejteri neke obaveze osim da hejtujete uspesne igrace ? Ej kakve glave iz fotelje sa platom od 30000 dinara nasli da kritikuju igrace koji igraju u NBA ahahaha

Goran Mig

pre 6 godina

Auuuu što bi ja voleo da igram takvu odbranu a dogodine potpišem ugovor na 100 i kusur miliona$! Do jučerašnji buca igra u NBA a mi bi da budemo Fil Dzekson! Pustite dečka da živi san.

Miodrag

pre 6 godina

Problemi Nagetsa su poceli ulaskom najplacenijeg igraca u timu Pola Millsapa koji sada hoce da bude glavni igrac i potisne Jokica koji je mozak igre Nagetsa.Trener Maloun ga najvise pozdrzava.Da im nije Jokica bili bi zadnji u zapadnoj konferenciji.

M

pre 6 godina

Košarka je timska igra, pa je tako i odbrana timska.
Olinik je sinoć imao samo par poena direktno preko Jokića, ostalo su bile loše rotacije u odbrani celog tima.
Prilično sam siguran da ovo što se dešava sa Denverom posle All-star meča direktno ima veze sa povratkom Milsapa izmenjenom hemijom tima posle toga.
Jokić (kao i ceo tim) je do tada igrao korektnu odbranu, i nizali su pobede.

Walter

pre 6 godina

Kratak rezime Denverove igre je -sa Jokicem su prosečni,bez njega katstrofalni.Sto pre i Denver i Nikola shvate da on nije igrac koji ce ih sam dovesti do neslućenih visina to bolje.Za mene je Jokic slican recimo Gasolu,znaci odlican timski igrac koji bi mogao da bude bitan sraf u nekom sampionskom timu sto je samo po sebi vec sjajno ali nikada nece biti fransizni igrac koji ce sam vući svoj tim kao recimo Dejvis prosto nije kalibar za to,ima previse mana.Ako se Denver ozbiljno ne pojaca a Jokic odluci da ostane,plasim se da ce biti novi Vucevic,znaci sjajna statistika i stalno ponavljanje iste loše sezone.

Vukan

pre 6 godina

Vec po ko zna koji put ponavljam: najveci problem u Denveru je trener koji definitivno ne zna da postavi igru prema kvalitetima svojih igraca. Dovedes Milsapa zbog jace odbrane i kao ispomoc Jokicu a to u igri ne daje nikakvog rezultata. Kako onda Jokic moze biti najveci problem?

Sanžak-deo Srbije

pre 6 godina

Vazno je da cemo gledati Nurkica u play of.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 20. mart 2018 18:25)

Nebitan lik,kao i ti.

piroklasticni sliv

pre 6 godina

PnR u slucaju da trener ne zeli stranu pomoci (oce samo 2 na 2) se brani na dva nacina od strane centra..ili izguras svog igraca na liniju putanje protivnickog pleja ili izadjes na liniju kretnje pleja i brzo nazad kad zaustavis prodor. kod malonea je neverovatno cudno sto ocekuje od jokica da istrpi svaki put i odigra pnr bez pomoci znajuci za njegov problem sa lateralnim kretnjama i brzinom i znajuci ko su azdaje na pozicijama 1 i 2 u nba. umesto da vezba rotiranje i pomoc, opterecuje najboljeg igraca bez pomoci i jos ga proziva posle utakmice. to pametni treneri ne rade, vec sujetni. uvek sakrivas mane a koristis vrline.
jokic je pametan, svoje limite dobrim delom nadomescuje inteligencijom. ima 23 godine, jos se razvija.
kolko vidim il jokic il malone sledece godine pale ( ako malone ne zapali i pre kraja sezone).

blame game

pre 6 godina

Ovaj Maloun nema pojma, što i nije neka novost.

Alo Olinjik završi meč sa +18 u +/- koloni, a Jokić, koji je juče na klupi bio samo 10 minuta završi sa +1, onda je jasno kada ih je Olinjik urnisao. Dok Džonsona koji je u Majamiju SF/PF Nikola ceo meč nije pokrivao, ako se izuzmu povremena neizbežna preuzimanja posle blokova, tako da nije jasno o čemu ovaj Maloun priča? Ako traži glavnog krivca za očajnu odbranu Denvera ove sezone, pronaći će ga u ogledalu. Ajde da zaboravimo na Jokića, ali kako imaju jednu od najgorih odbrana pored Milsapa i Herisa, TOP20 defanzivnih igrača lige, ili prošle godine dok su imali Nurkića (+Herisa)??

analiticar_amater

pre 6 godina

Preuzimanje u odbrani? Iskreno, mrzi me da objasnjavam, pitaj nekoga...
(milos, 20. mart 2018 17:59)

A da, Jokic je kriv i kad Plamli ostavi Olinika samog na sutu za 3 poena jer ga nije preuzeo? Cak iako je tada bio na klupi a ne na parketu? Ma taj Jokic je rupa nevidjena.

Back in Black

pre 6 godina

Nije on kljucni faktor ali da se ne lazemo u odbrani je nula.Sinoc u par navrata ladno sklanja ruke,daju koseve pored njega kao da ne postoji.Mislim Olinik 30 poena.

zlatiborac

pre 6 godina

Sinoc Jokic nije bio rupa u odbrani koliko je Milsap odigrao lose i u odbrani i u napadu. Cinjenica je da je Majami neke kljucne poene postigao preko Jokica ali on nije krivac za poraz. Cak sta vise, drzao je Denver u igri sve vreme. Tacno da Plamli nema kosarkasku inteligenciju pa je neupotrebljiv u napadu protiv jakih ekipa a u odbrani cesto napravi faul kad je najmanje potrebno. Denver generalno igra jako losu odbranu i to je kljuc njihovih poraza.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Majami je odigrao neverovatnu odbranu sinoc tokom celog meca. Da je Denver igrao i udvajao kao oni, dobili bi lagano utakmicu. Kako je igra u odbrani potpis trenera, jasno je da je Meloun neko ko ih ne organizuje na pravi nacin. Ko je gledao mec sinoc video je sa kojim pozrtvovanjem i zajednickim udvajanjem Majami igra u odbrani. Sa druge strane Denver igra kao raspustena ekipa u odbrani bez vodjstva. Jokic je spor, ali je snazan i nije toliko slab u odbrani kao recimo prosle sezone. Zameram mu samo sto su mu cesto ruke dole kada protivnik ide na ulaz. Barton je katastrofalan, neko ko igra dvojku i trojku, pa i pleja, mora da bude energicniji u odbrani. On plane na momente na oba kraja pa potpuno splasne. Prvi za trejd je upravo on. Jokic moze da popravi igru, ali uopste nije los u odbrani. Sistem kako igraju odbranu im je katastrofalan, amatersko ispadanje iz pika, bez udvajanja, bez energije i pozrtvovanja, cesta ispadanja. Sve je to potpis trenera, a ne igraca. Svi oni znaju da igraju kosarku, ali nemaju sistem u odbrani. Majami je odigrao vrhunsku odbranu na njima pa su im opet dali 118 poena u regularnom delu.

Dejan

pre 6 godina

Glupo je pricati o necijoj dobroj ili losoj odbrani na osnovu jedne utakmice. Cinjenica je da je vec deceniju i po NBA "liga bekova", prosla su vremena Kareema, Hakeema, admirala Robinsona, Ewinga, poslednji dominantan centar je bio O'Neil. Danas se od centara uglavnom trazi da budu dobri rim protectori, da imaju dovoljno brze noge da pokrivaju p'n'r, da umeju da postave cvrst blok i skoce pod oba kosa. Najboljim ekipama su centri uglavnom takvi, poput Boguta i Paculije u GSW, Thompsona u Cavsima, Capele u Rocketsima, Horforda u Celticsima, Adamsa u OKC. Jokic je fantastican napadac, doneo je fenomenalne stvari u ligu, ali, nece biti superstar dok ne bude makar korektan defanzivac (elitni ne zbog nedostatka fizickih mogucnosti). A to je stvar volje. Kanter, Vucevic, Lopes su isto dobri napadaci, ali ih upravo muci odbrana, dok je Gobert cenjeniji od njih upravo jer je savrsen rim protector, Nurkic to isto dobro radi u Portlandu. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Back in Black

pre 6 godina

Brate mili mozemo mi da ga branimo zato sto je Srbin ali cinjenica je da on igra lošu odbranu.I Teodosic igra losu odbranu,lose je igrao i u Evropi.Bogdan i Bjelica igraju odlicnu odbranu, pogotovo Bjelica i dzaba se ovde prepucavamo kad je ovo sto sam napisao realnost.Jokic da igra protiv centara iz 90-tih pa njemu bi trebao kompas.Za napad ne mogu da kazem stvarno je majstor i za koseve i asistencije za to je veliki talenat ali odbrana mrtva trka sa Hardenom.Kada bi poradio malo vise na odbrani,da mu dovedu Rodmana da mu objasni neke stvari onda bi Jokara bio All star i onda bi Denver igrao plej of.

fargo

pre 6 godina

Sve,sve,ali su Amerikanci toliko smorili sa ovom statistikom,ubijaju svaku draz kosarke,sporta,takmicenja,zive igre.Imaju srecu sto u Nba igra jos nekih 20-ak ekstra kvalitetnih igraca koji vuku celu ligu i sto Evropa puca sama sebi u nogu,tako sto sluzi kao razvojna liga Nba,inace bi Evroliga bila daleko kvalitetnije takmicenje.

GM

pre 6 godina

Ako nista drugo... Dva leta u nizu biti slobodan je nesto sto Nikolu najvise raduje.
Ovog moze da igra za IMT recimo, posto se proslo pripremao njihovom opremom.

fenomen

pre 6 godina

Nek Denver dovede Branka Lazica i resen problem u odbrani ili bar Kalinica iz Fenera. Mada je i Simonovic u igri. Kad pocne da mlatara rukama i igra crvene rukavice. Pitanje je zasto Jokic ne popravi igru u odbrani. Treningom i trudom sve se moze. Poz.

Bane

pre 6 godina

Koliko sam ja video igrač koji je čuvao ili nije čuvao tamnoputog igrača mislim da se prezivao Johnson ili tako nešto koji je u produžetku ako se ne varam imao niz od 10 peoena u nizu i bio X faktor Majamia u produžetku je najveći krivac za poraz Denvera. A to sigurno nije bio Jokić. Čovek u napadu dao 34 poena to znači da je bio najbolja opcija za poentiranje. Tako da ako hoćeš da bude bolji u odbrani onda ga manje koristiš u napadu. U ostalom eto trener je to primetio pa sad je na njemu da to koriguje pa se neće dešavati u sledećim utakmicama.

zoran ivkovic

pre 6 godina

malo se preteralo sa Denverom oko njegovog plasmana u razigravanje .Sta god Meloun izjavio o odbrani Jokica ipak je Jokic ubedljivo najkorisniji igrac Denvera kaze statistika . sad zasto Denver nije postigao vise ima tu mnogo razloga . mnogo su im velika ocekivanja od Jokica pa i nerealna ,nisu pojacali ekipu kroz neki trejd i trenerske greske koji neke igrace slabije koristi .glavni konkurenti izgedaju bolje u ovom trenutku.kada kazem konkurenti mislim na minesotu ,san antonijo ,jutu i njuorleans . zatim pravljenje alibija trenera Melouna koji prikriva svone greske

agent mahoun

pre 6 godina

Dobra odbrana je samo želja volja angažman ništa više. Ne znam zašto je toliko lenj...

Osećam da kad potpiše taj veliki ugovor da će biti totalno nezainteresovan sa košarku... Nadam se da grešim ali treba mu neko da mu dokaže koliko je blagosloven tim talentom i da bez napornog rada biće samo još jedan u nizu....

milos

pre 6 godina

znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.
(analiticar_amater, 20. mart 2018 17:44)
Preuzimanje u odbrani? Iskreno, mrzi me da objasnjavam, pitaj nekoga...

lal

pre 6 godina

@usa: pa ova izjava je karakteristicna za random joe-a... a random joe ne pise na srpskom jeziku... ekvivalent ove izjave za ofanzivu bi bio: centar koji zakuca 0.8 puta po mecu je smesan...

Usa

pre 6 godina

Centar koji ima 0,8 blokada po utakmici je smesan. Toliko imaju bekovi. Jokic jeste los u odbrani i to bas los. Plus, ovo je reguralni deo sezone. Sta bi tek bilo da udju u plejof? Pa pogubio bi se totalno plus bi opao i u napadau. Nikada bucko nece dostici visok nivo igre.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Denver gubi zato sto igra Jokarau, on je taj koji koci ekipu i zbog kojeg su daleko od plej ofa, svaki rezervista Portlanda je bolji kosarkas od njega.

Šuki

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.

Miloš

pre 6 godina

Jokić je propustio časove odbrane kod Saleta letos na evropskom prvenstvu. Nije ni svestan šta je propustio, a inače suviše je brzo otišao u Nba.

Један

pre 6 godina

Нису Денверу пресудили ни Џонсон ни Олиник већ Горан Драгић.
Када то Мелоун буде разумео и схватио, указаће му се и дуго ишчекивано, епохално откровење.

А то је да му будућа узданица, клинац из Канаде, још није довољно одбрамбено сазрео/покупио све форе, и да му треба нови, дефанзивни-ол стар плеј.

Мора да се игра пресинг на плеја одмах по преносу лопте, па и по цену испадања или фаулова, а он је тамо поређао све нека крила ко да против 5 Леброн Џејмсова и Дерозана игра!

Јокић је луд што уопште и излази на те отворене играче и преузима их, џабе траћи и снагу и концентрацију, узалудно се трудећи да добије "американац" у школском дворишту.
Нек' их јуре они који и треба да их јуре, а не да он као водећи играч тамо глуми дежурну будалу.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Neće Denver propustiti plej-of zbog Nikoline loše odbrane, već zbog nesposobnog trenera, koji ne ume da iskoristi vrline svojih najboljih igrača. Konkretno, kad Denver igra kroz Nikolu i Nikola skupi 7+ asistencija, njihov skor u celoj sezoni je 17-7 (!). Kad to projektujemo na celu sezonu i pri tom pretpostavimo da Nikola propusti 10 utakmica koje sve izgube, opet bi im skor bio 51-31. Ili još urnebesnije, dok su igrali Jokić-ball (od 22.1. do povratka Milsapa) skor im je bio 8-1 (!!!) Kome još uvek nije jasno...
(Radna Skela, 20. mart 2018 23:39)

Jedna bitna stvar, nemaju Herisa koji je povredjen. Bez njega mnogo vise paznje obracaju na odbranu na ostale bekove pre svega na mladog Mareja. Sve je to lepo sto si napisao ali ne doprinosi samo Jokic rezultatima. Jokic najveci broj asistencija ostvaruje na dvojcu Heris, Marej. Kada nema Herisa, Marej je optereceniji odbranom i nema Jokicevih asistencija. Gubi se tecnost u igri, dodavanja i tu Barton preuzima sa svojim nerezonskim sutevima i probijanjima. Cendler, iako nije all star kalibra je veoma koristan u rotaciji, koristan je i Plamli, ali je on preplacen. Denver vec sada ima jedan od najboljih napada, cak i kada Jokic nema 7+ asistencija, problem je iskljucivo igra u odbrani... Ne pojedinaca, vec citavog tima. ;)

Miki

pre 6 godina

Kratak rezime Denverove igre je -sa Jokicem su prosečni,bez njega katstrofalni.Sto pre i Denver i Nikola shvate da on nije igrac koji ce ih sam dovesti do neslućenih visina to bolje.Za mene je Jokic slican recimo Gasolu,znaci odlican timski igrac koji bi mogao da bude bitan sraf u nekom sampionskom timu sto je samo po sebi vec sjajno ali nikada nece biti fransizni igrac koji ce sam vući svoj tim kao recimo Dejvis prosto nije kalibar za to,ima previse mana.Ako se Denver ozbiljno ne pojaca a Jokic odluci da ostane,plasim se da ce biti novi Vucevic,znaci sjajna statistika i stalno ponavljanje iste loše sezone.

Do cega ih je to dovukao Dejvis??? Jedna sezona u plej ofu i ispadanje u pvoj rundi ??? Od Jokcevog Denvera je njegov tim udaljen samo za dve pobede, Jokic je tri sezone u ligi a ovo mu je tek prva sezona gde je starter i u svakoj sezoni dok je on u ekipi Denver je napredovao kada je timski skor u pitanju , dok je Dejvis starter pet sezona u ekipi gde ima neogranicenu slobodu. Sta onda reci za Kazinsa kojeg predstavljau kao najboljeg centra u ligi, nikada nije bio ni blizu plej of-a . Polako malo sa tim kvalifikacijama, Jokic je pokazao da se oko njega moze praviti citav ofanzivni sistem sto nije mala stvar, njega cemo moci da ocenjujemo tek za jedno dve, tri sezone.

Kosarka fan

pre 6 godina

Gledao sam ceo mec i izjava Melouna me je jako iziritirala. Jokic uopste nije primao puno poena od pomenutih igraca sto ste i dokazali u clanku detaljnom analizom. Olinik i Plamli su vise unistavali milsapa i plamlija, navodno sasvim dobre defanzivne igrace. Jokic je primio neke koseve preko ruke od njih. A kada tome dodamo da jedini vuce u napadu, pa logicno je da izgubi dah u odbrani.
Sasvim solidan sinoc u odbrani jokic. Igra Denvera jedna od najlosijih koje sam ikada gledao, a gledam kosarku skoro 20godina.

strucanjak

pre 6 godina

poznavaoci NBA lige iz Srbije su uvjereni da se kosarka igra tako sto stsne 5 igraca u odbranu. Ovi drugi dodju u napad i stanu ispted njih. i onda pucaju jedni protov drugih Hahahahahaha. Sad mi je jos draze sto cu u play offu moci citat samo normalne komentare. kaze sao samo Olynik 8 preko jokarua. hahahahaha. gledajte sah djeco. tu vam ide 16 na 16 pa ko preko loga opali. A niko ne mora da radi preuzimanja niti zastitu reketa :)

Mihajlo

pre 6 godina

Barton ih vise ubija u napadu nego u odbrani,siluje do besvesti loptu,apsolutno Denver ima visak prosecnih igraca,Barton,Plamli mi prvi padaju na pamet,Plamli je cak daleko i od tog proseka.

Back in Black

pre 6 godina

Nije on kljucni faktor ali da se ne lazemo u odbrani je nula.Sinoc u par navrata ladno sklanja ruke,daju koseve pored njega kao da ne postoji.Mislim Olinik 30 poena.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Denver gubi zato sto igra Jokarau, on je taj koji koci ekipu i zbog kojeg su daleko od plej ofa, svaki rezervista Portlanda je bolji kosarkas od njega.

Usa

pre 6 godina

Centar koji ima 0,8 blokada po utakmici je smesan. Toliko imaju bekovi. Jokic jeste los u odbrani i to bas los. Plus, ovo je reguralni deo sezone. Sta bi tek bilo da udju u plejof? Pa pogubio bi se totalno plus bi opao i u napadau. Nikada bucko nece dostici visok nivo igre.

Šuki

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.

GM

pre 6 godina

Ako nista drugo... Dva leta u nizu biti slobodan je nesto sto Nikolu najvise raduje.
Ovog moze da igra za IMT recimo, posto se proslo pripremao njihovom opremom.

strucanjak

pre 6 godina

poznavaoci NBA lige iz Srbije su uvjereni da se kosarka igra tako sto stsne 5 igraca u odbranu. Ovi drugi dodju u napad i stanu ispted njih. i onda pucaju jedni protov drugih Hahahahahaha. Sad mi je jos draze sto cu u play offu moci citat samo normalne komentare. kaze sao samo Olynik 8 preko jokarua. hahahahaha. gledajte sah djeco. tu vam ide 16 na 16 pa ko preko loga opali. A niko ne mora da radi preuzimanja niti zastitu reketa :)

Miloš

pre 6 godina

Jokić je propustio časove odbrane kod Saleta letos na evropskom prvenstvu. Nije ni svestan šta je propustio, a inače suviše je brzo otišao u Nba.

milos

pre 6 godina

znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.
(analiticar_amater, 20. mart 2018 17:44)
Preuzimanje u odbrani? Iskreno, mrzi me da objasnjavam, pitaj nekoga...

fenomen

pre 6 godina

Nek Denver dovede Branka Lazica i resen problem u odbrani ili bar Kalinica iz Fenera. Mada je i Simonovic u igri. Kad pocne da mlatara rukama i igra crvene rukavice. Pitanje je zasto Jokic ne popravi igru u odbrani. Treningom i trudom sve se moze. Poz.

agent mahoun

pre 6 godina

Dobra odbrana je samo želja volja angažman ništa više. Ne znam zašto je toliko lenj...

Osećam da kad potpiše taj veliki ugovor da će biti totalno nezainteresovan sa košarku... Nadam se da grešim ali treba mu neko da mu dokaže koliko je blagosloven tim talentom i da bez napornog rada biće samo još jedan u nizu....

17,20

pre 6 godina

Ne igra dobro odbranu pa šta? Uzmite to u obzir i ne oslanjajte se na njega u odbrani. Takav je igrač, NESAVRŠEN. On je koristan u napadu. Tamo je majstor. Lično, mislim da onako krakat Nidža nije brz, i nespretan je, i kao takav bi brzo napravio greške i izašao iz igre, što bi bilo najgore. Zato nek se mane odbrane i koncentriše na ostale aspekte svoje igre.

Walter

pre 6 godina

Kratak rezime Denverove igre je -sa Jokicem su prosečni,bez njega katstrofalni.Sto pre i Denver i Nikola shvate da on nije igrac koji ce ih sam dovesti do neslućenih visina to bolje.Za mene je Jokic slican recimo Gasolu,znaci odlican timski igrac koji bi mogao da bude bitan sraf u nekom sampionskom timu sto je samo po sebi vec sjajno ali nikada nece biti fransizni igrac koji ce sam vući svoj tim kao recimo Dejvis prosto nije kalibar za to,ima previse mana.Ako se Denver ozbiljno ne pojaca a Jokic odluci da ostane,plasim se da ce biti novi Vucevic,znaci sjajna statistika i stalno ponavljanje iste loše sezone.

Back in Black

pre 6 godina

Brate mili mozemo mi da ga branimo zato sto je Srbin ali cinjenica je da on igra lošu odbranu.I Teodosic igra losu odbranu,lose je igrao i u Evropi.Bogdan i Bjelica igraju odlicnu odbranu, pogotovo Bjelica i dzaba se ovde prepucavamo kad je ovo sto sam napisao realnost.Jokic da igra protiv centara iz 90-tih pa njemu bi trebao kompas.Za napad ne mogu da kazem stvarno je majstor i za koseve i asistencije za to je veliki talenat ali odbrana mrtva trka sa Hardenom.Kada bi poradio malo vise na odbrani,da mu dovedu Rodmana da mu objasni neke stvari onda bi Jokara bio All star i onda bi Denver igrao plej of.

Cvele

pre 6 godina

Milsap i Barton su najvece rupe. Unistili su hemiju u timu. Posebno sa ugovorima. Ostaje pitanje zasto su pustili Galinarija? I naravno trener pravi probleme. Menjas koncept igre, koja dobija, zarad sujete Milsapa. 40 utakmica je propustio. Sta radi Farid...

munze srb

pre 6 godina

Vazno je da cemo gledati Nurkica u play of.
(Sandzak, 20. mart 2018 18:25)

Koliko znam taj ne igra za zemlju u kojoj si rođen i u kojoj živiš... Npr meni je draži Adem Ljajić nego npr Goran Dragić. Kapiraš?

fargo

pre 6 godina

Sve,sve,ali su Amerikanci toliko smorili sa ovom statistikom,ubijaju svaku draz kosarke,sporta,takmicenja,zive igre.Imaju srecu sto u Nba igra jos nekih 20-ak ekstra kvalitetnih igraca koji vuku celu ligu i sto Evropa puca sama sebi u nogu,tako sto sluzi kao razvojna liga Nba,inace bi Evroliga bila daleko kvalitetnije takmicenje.

analiticar_amater

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šuki, 20. mart 2018 17:33)

Sta znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.

Miodrag

pre 6 godina

Problemi Nagetsa su poceli ulaskom najplacenijeg igraca u timu Pola Millsapa koji sada hoce da bude glavni igrac i potisne Jokica koji je mozak igre Nagetsa.Trener Maloun ga najvise pozdrzava.Da im nije Jokica bili bi zadnji u zapadnoj konferenciji.

Dejan

pre 6 godina

Glupo je pricati o necijoj dobroj ili losoj odbrani na osnovu jedne utakmice. Cinjenica je da je vec deceniju i po NBA "liga bekova", prosla su vremena Kareema, Hakeema, admirala Robinsona, Ewinga, poslednji dominantan centar je bio O'Neil. Danas se od centara uglavnom trazi da budu dobri rim protectori, da imaju dovoljno brze noge da pokrivaju p'n'r, da umeju da postave cvrst blok i skoce pod oba kosa. Najboljim ekipama su centri uglavnom takvi, poput Boguta i Paculije u GSW, Thompsona u Cavsima, Capele u Rocketsima, Horforda u Celticsima, Adamsa u OKC. Jokic je fantastican napadac, doneo je fenomenalne stvari u ligu, ali, nece biti superstar dok ne bude makar korektan defanzivac (elitni ne zbog nedostatka fizickih mogucnosti). A to je stvar volje. Kanter, Vucevic, Lopes su isto dobri napadaci, ali ih upravo muci odbrana, dok je Gobert cenjeniji od njih upravo jer je savrsen rim protector, Nurkic to isto dobro radi u Portlandu. Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Mikac1989

pre 6 godina

Vidim da se javljaju ljudi da komentarisu utakmicu koju nisu gledali. Olynik je veci deo utakmice igrao protiv Chandlera, dok je Johnson najveci deo utakmice igrao protiv Milsapa, tako da nemojte da pljujete ako niste upuceni. Da se ne lazemo Nikola je inace jako los u odbrani, ali sinoc je odigrao veoma dobro na obe strane terena.

A.Davis

pre 6 godina

Sta me briga bre sto je defanzivno los, da je dobar defanzivac sigurno ne bi bio ovakav u napadu. Harden je jos gori i sta sad ? Bice MVP ove sezone. Losa odbrana je jedini argument kojima je hejterima ostao. I opet da pitam jel imate vi hejteri neke obaveze osim da hejtujete uspesne igrace ? Ej kakve glave iz fotelje sa platom od 30000 dinara nasli da kritikuju igrace koji igraju u NBA ahahaha

analiticar_amater

pre 6 godina

Nije on kljucni faktor ali da se ne lazemo u odbrani je nula.Sinoc u par navrata ladno sklanja ruke,daju koseve pored njega kao da ne postoji.Mislim Olinik 30 poena.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 20. mart 2018 17:09)

Onda procitas vest koju komentarises, ili jos bolje, pogledas makar snimke kad vec nisi gledao utakmicu, i vidis da je Olinik najvise koseva dao preko Plamlija.

Vladimir

pre 6 godina

@Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

Klinac ajde ne lupetaj. Jasno je da Jokić neće biti dobar u defanzivi, najviše zbog fizikalija, ali da nije najgori to se sinoć videlo. Plamli i All Star igrač Milsap umesto da doprinesu u odbrani oni još gori. Džabe para koje su potrošili na njih dvojicu. A Jokić ako je iole pametan da beži iz Denvera jer oni neće moći tek tako da srede tim, otarase se alavština, trošadžija i jednostavno slabih košarkaša. Još trener koji non stop izmišlja toplu vodu.

Kecman

pre 6 godina

Ovo je apsolutno tačno, ali ne vide to ljudi ovde. Jokić nije loš u odbrani, nego je prosečan. Najveći problem su prodori bekova protivnika, koje Jokić ne može da pokrije, ne mogu ni mnogo bolji odbrambeni centri, tek par njih u ligi. Sa visokim igračima se on još dobro i nosi.

bskfan

pre 6 godina

Ko je kakav igrac najbolje se vidi iz napredne statistike. Kada je u pitanju odbrana, od ukupno 80 igraca koji se vode kao centri, Jokic je na 29. mestu (DRPM 1.63). Dakle, jasno je da Jokic ima problema u odbrani, ali daleko od toga da je los.

Sto se tice napada (ORPM), tu je Jokic na 2. mestu.

Po WINS-u Jokic je takodje na drugom mestu.

Kao slag na tortu dolazi RPM po kome je Jokic No1.

Po PIE zbirnom pokazatelju, od svih igraca u ligi koji su odigrali vise od 20 utakmica (288 igraca), Jokic je na visokom 11. mestu. Da se radi o prilicno dobrom pokazatelju vidimo iz liste igraca koji su ispred njega: Harden, Janis, LeBron, AD, Westbruk, Vajtsajd, Embiid, Durant, Cousins, CP3.

Cak i ako ispred njega stavimo Lilarda, Irvinga, KAT-a i Gobera, opet je Jokic medju 15 najboljih igraca u ligi.

Sanžak-deo Srbije

pre 6 godina

Vazno je da cemo gledati Nurkica u play of.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 20. mart 2018 18:25)

Nebitan lik,kao i ti.

analiticar_amater

pre 6 godina

Centar koji ima 0,8 blokada po utakmici je smesan. Toliko imaju bekovi. Jokic jeste los u odbrani i to bas los. Plus, ovo je reguralni deo sezone. Sta bi tek bilo da udju u plejof? Pa pogubio bi se totalno plus bi opao i u napadau. Nikada bucko nece dostici visok nivo igre.
(Usa, 20. mart 2018 18:05)

Centar koji ima 17.5 poena, 10.5 skokova i 6 asistencija po utakmici nije i ne moze biti smesan. Jokic jeste los u odbrani ali ne toliko koliko ljudi ovde spinuju. Ti i tebi slicni ste bili ubedjeni da decko nece dostici ni trenutni nivo igre, pa ste se prevarili. Ali nivo gluposti i mrznje sadrzan u ovakvim komentarima je zaista tesko dostizan.

Vukan

pre 6 godina

Vec po ko zna koji put ponavljam: najveci problem u Denveru je trener koji definitivno ne zna da postavi igru prema kvalitetima svojih igraca. Dovedes Milsapa zbog jace odbrane i kao ispomoc Jokicu a to u igri ne daje nikakvog rezultata. Kako onda Jokic moze biti najveci problem?

Aleksandar

pre 6 godina

Da samo dodamo i to da u nedostatku pravog plejmejkera Jokic ovu ulogu popunjava fenomenalno sa 6 asistencija po mecu i to asistencija sa svih pozicija na terenu, sto je jedinstven slucaj u NBA. I konacno, veliki broj postignutih trojki ga jos vise izdvaja od skoro svih centara u NBA ligi. Jokic je cudo od igraca kome jedino nedostaju malo brze reakcija u odbrani ali i to samo protiv nekoliko ekipa.

A sinoc, veliki broj lako izgubljenih lopti od strane Mareja, Milsapa i Bartona, to je bio odlucujuci faktor u porazu Nagetsa.

Иван

pre 6 godina

Највећи проблем Денвера су управа и тренер. Просто је невероватно колико су то неспособни људи.

Прво, њима је упала таква кашика у мед какву не памтим: добили су најмање плаћеног франшизног играча у НБА откад ја гледам ту лигу (1989). То је привилегија којој се сваки клуб нада, јер с јефтиним главним кошаркашем можеш да доведеш кога желиш буквално. А Нагетси су имали штавише три-четири будућа ослонца (+ Харис, Мареј и можда Лајлс) који су под руки уговорима и не коштају још увек много. Значи две године форе добијеш да јефтиним носиоцима придодаш помоћнике, и ти урадиш шта? Упрскаш све ненормално високим уговорима играчима који ти уопште не требају! Милсап без којег су играли много боље, брже, течније, резултатски ефикасније и који је што Амери кажу "washed up" и "overpaid", Пламли који превише кошта за оно мало колико треба да игра, Фарид који ни не игра и Чендлер који је заменљив - коштају око 70 милиона долара годишње!? Толике паре плаћаш за неког ко ти не треба. То у НБА значи: да нећеш имати новца да платиш онога ко ти треба. Управа је апсолутно неспособна!

А тренер је тек посебна прича. Који већ који пут уништава игру која добија да би наметнуо потпуно неефикасну, безидејну тактику. Уместо да Јокић води игру, он од њега прави класичног центра (што Никола није), врти изо-бол са Мислапом, Бартон силује... Дао је Јокић поене, али није играо своју игру, а Денвер је изгубио од нејаког Хита.

Никола је луд ако остане тамо и дан дуже него што мора. Онима нема помоћи.

oy

pre 6 godina

Los je Jokara kao rim-protector mada nije njegova krivica..Obicno krene kada bekovi dozvole laku penetraciju, on ostane da pokrije taj prostor ali je isuvise ne-atletican da to efektivno radi.. Na kraju krajeva Denver je jedna od onih ekipa koja se vise fokusira da poenima i brzom kosarkom nadomjesti svoje nedostatke u defanzivi tj. kraci napadi

lukanis

pre 6 godina

Problem je Majk Meloun koji vidi u Milsapu Boga, a on je zesce precenjen igrac. Umesto da pusti Keneta Farida da razvali, sa Faridom bi bilo mnogo bolje

boki

pre 6 godina

pick n roll je danas izuzetno tesko braniti zbog vestina, preciznosti i atleticizma. inace linija koja deli teren na dve strane, u odbrani, zove se linija pomoci. ona deli teren na dve strane stranu pomoci (gde nije lopta) i tzv jaku stranu (tamo gde je lopta). zove se linija i strana pomoci! pomoci! dakle treba ti pomoc da se izvuces, pa ili ce to biti pomoc jednog igraca ili timska, kruzeci i preuzimajuci. tako da ocekivanja da jokic sam brani pnr ne znam na cemu su bazirana.

analiticar_amater

pre 6 godina

Preuzimanje u odbrani? Iskreno, mrzi me da objasnjavam, pitaj nekoga...
(milos, 20. mart 2018 17:59)

A da, Jokic je kriv i kad Plamli ostavi Olinika samog na sutu za 3 poena jer ga nije preuzeo? Cak iako je tada bio na klupi a ne na parketu? Ma taj Jokic je rupa nevidjena.

Goran Mig

pre 6 godina

Auuuu što bi ja voleo da igram takvu odbranu a dogodine potpišem ugovor na 100 i kusur miliona$! Do jučerašnji buca igra u NBA a mi bi da budemo Fil Dzekson! Pustite dečka da živi san.

M

pre 6 godina

Košarka je timska igra, pa je tako i odbrana timska.
Olinik je sinoć imao samo par poena direktno preko Jokića, ostalo su bile loše rotacije u odbrani celog tima.
Prilično sam siguran da ovo što se dešava sa Denverom posle All-star meča direktno ima veze sa povratkom Milsapa izmenjenom hemijom tima posle toga.
Jokić (kao i ceo tim) je do tada igrao korektnu odbranu, i nizali su pobede.

veljko

pre 6 godina

jokic juce solidan u odbrani, zatvarao ulaze spoljnim igracima, smetao visokim, jedino sto je par puta ostavio nebranjen prostor, kada je pomagao u zatvaranju tudjih rupa. u pozicionoj odbrani su inace korektni, nikako ispod proseka nba. problem je odbrana od kontranapada, do kojih dolazi usled nebuloznih situacija u koje tim stavljaju barton, cendler, milsap, marej... fali plej da to iskontrolise i smanji broj prodatih lopti. da imaju tri krstena napada vise po utakmici, citaj sansa za kos umesto kontre protivnika, bili bi u borbi za 3-4 mesto. ali meloun to ne kapira. sloboda koju imaju “divljaci” u denveru je zapanjujuca. nijedan konkurent za plejof zapada nema manje disciplinovan napad. u tome je srz problema. ne u klasicnoj odbrani. u kontri jokic, milsap, cendler nemaju sta da traze. prespori su za tranzicionu odbranu. a barton im tu svakako fali, posto je on taj koji loptu izgubi u nekoj tragicnoj poziciji iz koje je neupotrebljiv

blame game

pre 6 godina

Ovaj Maloun nema pojma, što i nije neka novost.

Alo Olinjik završi meč sa +18 u +/- koloni, a Jokić, koji je juče na klupi bio samo 10 minuta završi sa +1, onda je jasno kada ih je Olinjik urnisao. Dok Džonsona koji je u Majamiju SF/PF Nikola ceo meč nije pokrivao, ako se izuzmu povremena neizbežna preuzimanja posle blokova, tako da nije jasno o čemu ovaj Maloun priča? Ako traži glavnog krivca za očajnu odbranu Denvera ove sezone, pronaći će ga u ogledalu. Ajde da zaboravimo na Jokića, ali kako imaju jednu od najgorih odbrana pored Milsapa i Herisa, TOP20 defanzivnih igrača lige, ili prošle godine dok su imali Nurkića (+Herisa)??

Miki

pre 6 godina

Kratak rezime Denverove igre je -sa Jokicem su prosečni,bez njega katstrofalni.Sto pre i Denver i Nikola shvate da on nije igrac koji ce ih sam dovesti do neslućenih visina to bolje.Za mene je Jokic slican recimo Gasolu,znaci odlican timski igrac koji bi mogao da bude bitan sraf u nekom sampionskom timu sto je samo po sebi vec sjajno ali nikada nece biti fransizni igrac koji ce sam vući svoj tim kao recimo Dejvis prosto nije kalibar za to,ima previse mana.Ako se Denver ozbiljno ne pojaca a Jokic odluci da ostane,plasim se da ce biti novi Vucevic,znaci sjajna statistika i stalno ponavljanje iste loše sezone.

Do cega ih je to dovukao Dejvis??? Jedna sezona u plej ofu i ispadanje u pvoj rundi ??? Od Jokcevog Denvera je njegov tim udaljen samo za dve pobede, Jokic je tri sezone u ligi a ovo mu je tek prva sezona gde je starter i u svakoj sezoni dok je on u ekipi Denver je napredovao kada je timski skor u pitanju , dok je Dejvis starter pet sezona u ekipi gde ima neogranicenu slobodu. Sta onda reci za Kazinsa kojeg predstavljau kao najboljeg centra u ligi, nikada nije bio ni blizu plej of-a . Polako malo sa tim kvalifikacijama, Jokic je pokazao da se oko njega moze praviti citav ofanzivni sistem sto nije mala stvar, njega cemo moci da ocenjujemo tek za jedno dve, tri sezone.

Један

pre 6 godina

Нису Денверу пресудили ни Џонсон ни Олиник већ Горан Драгић.
Када то Мелоун буде разумео и схватио, указаће му се и дуго ишчекивано, епохално откровење.

А то је да му будућа узданица, клинац из Канаде, још није довољно одбрамбено сазрео/покупио све форе, и да му треба нови, дефанзивни-ол стар плеј.

Мора да се игра пресинг на плеја одмах по преносу лопте, па и по цену испадања или фаулова, а он је тамо поређао све нека крила ко да против 5 Леброн Џејмсова и Дерозана игра!

Јокић је луд што уопште и излази на те отворене играче и преузима их, џабе траћи и снагу и концентрацију, узалудно се трудећи да добије "американац" у школском дворишту.
Нек' их јуре они који и треба да их јуре, а не да он као водећи играч тамо глуми дежурну будалу.

zlatiborac

pre 6 godina

Sinoc Jokic nije bio rupa u odbrani koliko je Milsap odigrao lose i u odbrani i u napadu. Cinjenica je da je Majami neke kljucne poene postigao preko Jokica ali on nije krivac za poraz. Cak sta vise, drzao je Denver u igri sve vreme. Tacno da Plamli nema kosarkasku inteligenciju pa je neupotrebljiv u napadu protiv jakih ekipa a u odbrani cesto napravi faul kad je najmanje potrebno. Denver generalno igra jako losu odbranu i to je kljuc njihovih poraza.

Bane

pre 6 godina

Koliko sam ja video igrač koji je čuvao ili nije čuvao tamnoputog igrača mislim da se prezivao Johnson ili tako nešto koji je u produžetku ako se ne varam imao niz od 10 peoena u nizu i bio X faktor Majamia u produžetku je najveći krivac za poraz Denvera. A to sigurno nije bio Jokić. Čovek u napadu dao 34 poena to znači da je bio najbolja opcija za poentiranje. Tako da ako hoćeš da bude bolji u odbrani onda ga manje koristiš u napadu. U ostalom eto trener je to primetio pa sad je na njemu da to koriguje pa se neće dešavati u sledećim utakmicama.

Totti

pre 6 godina

Pogledajte malo realni + - faktor među centrima pa ćete videti gde je Jokić. I dosadni ste više sa tom odbranom. Dečko igra drugu poštenu sezonu u NBA i ima samo 23 godine. Šta je problem za sezonu,dve usavršiti i odbranu i biti kompletan All Star igrač u dvadeset petoj.

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Majami je odigrao neverovatnu odbranu sinoc tokom celog meca. Da je Denver igrao i udvajao kao oni, dobili bi lagano utakmicu. Kako je igra u odbrani potpis trenera, jasno je da je Meloun neko ko ih ne organizuje na pravi nacin. Ko je gledao mec sinoc video je sa kojim pozrtvovanjem i zajednickim udvajanjem Majami igra u odbrani. Sa druge strane Denver igra kao raspustena ekipa u odbrani bez vodjstva. Jokic je spor, ali je snazan i nije toliko slab u odbrani kao recimo prosle sezone. Zameram mu samo sto su mu cesto ruke dole kada protivnik ide na ulaz. Barton je katastrofalan, neko ko igra dvojku i trojku, pa i pleja, mora da bude energicniji u odbrani. On plane na momente na oba kraja pa potpuno splasne. Prvi za trejd je upravo on. Jokic moze da popravi igru, ali uopste nije los u odbrani. Sistem kako igraju odbranu im je katastrofalan, amatersko ispadanje iz pika, bez udvajanja, bez energije i pozrtvovanja, cesta ispadanja. Sve je to potpis trenera, a ne igraca. Svi oni znaju da igraju kosarku, ali nemaju sistem u odbrani. Majami je odigrao vrhunsku odbranu na njima pa su im opet dali 118 poena u regularnom delu.

lal

pre 6 godina

@usa: pa ova izjava je karakteristicna za random joe-a... a random joe ne pise na srpskom jeziku... ekvivalent ove izjave za ofanzivu bi bio: centar koji zakuca 0.8 puta po mecu je smesan...

zoran ivkovic

pre 6 godina

malo se preteralo sa Denverom oko njegovog plasmana u razigravanje .Sta god Meloun izjavio o odbrani Jokica ipak je Jokic ubedljivo najkorisniji igrac Denvera kaze statistika . sad zasto Denver nije postigao vise ima tu mnogo razloga . mnogo su im velika ocekivanja od Jokica pa i nerealna ,nisu pojacali ekipu kroz neki trejd i trenerske greske koji neke igrace slabije koristi .glavni konkurenti izgedaju bolje u ovom trenutku.kada kazem konkurenti mislim na minesotu ,san antonijo ,jutu i njuorleans . zatim pravljenje alibija trenera Melouna koji prikriva svone greske

Kosarka fan

pre 6 godina

Gledao sam ceo mec i izjava Melouna me je jako iziritirala. Jokic uopste nije primao puno poena od pomenutih igraca sto ste i dokazali u clanku detaljnom analizom. Olinik i Plamli su vise unistavali milsapa i plamlija, navodno sasvim dobre defanzivne igrace. Jokic je primio neke koseve preko ruke od njih. A kada tome dodamo da jedini vuce u napadu, pa logicno je da izgubi dah u odbrani.
Sasvim solidan sinoc u odbrani jokic. Igra Denvera jedna od najlosijih koje sam ikada gledao, a gledam kosarku skoro 20godina.

bskfan

pre 6 godina

Nisu svi odbrambeni igraci isti. Kljucni problem Denvera je odbrana suta za 3 poena i prodori niskih igraca, sto znaci da je kao pojacanje trebalo da dovedu nekog niskog i brzog odbrambenog igraca. Drugi problem je visoko krilo koje bi pokrivalo visoke protivnicke igrace, sto znaci da je drugo pojacanje trebalo da bude visoki i pokretljivi defanzivni krilni igrac, po mogucstvu sa dobrim spoljnim sutem.

Umesto tih igraca oni su doveli Milsapa koji niti ima brzinu da cuva niske igrace, niti visinu da cuva visoke igrace. Dakle, doveli su igraca koji im nije potreban, a to da im nije potreban najbolje se vidi iz statistike tima kada Jokic nije na parketu. Kada Jokic nije u igri tim je i sa Milsapom i sa Plamlijem u minusu. Daju 44 miliona dolara za igrace koji im uopste nisu potrebni.

rep srpska

pre 6 godina

ova losa serija denvera je krivica trenera denver neigra kosarku po kojoj su preproznatljivi sa extra pasovima sad svi hoce da rjesavaju utakmicu sami ,nema vise asistencija koje su donosili lake poene previse soliraju trener tu mora da reaguje

Radna Skela

pre 6 godina

Neće Denver propustiti plej-of zbog Nikoline loše odbrane, već zbog nesposobnog trenera, koji ne ume da iskoristi vrline svojih najboljih igrača. Konkretno, kad Denver igra kroz Nikolu i Nikola skupi 7+ asistencija, njihov skor u celoj sezoni je 17-7 (!). Kad to projektujemo na celu sezonu i pri tom pretpostavimo da Nikola propusti 10 utakmica koje sve izgube, opet bi im skor bio 51-31. Ili još urnebesnije, dok su igrali Jokić-ball (od 22.1. do povratka Milsapa) skor im je bio 8-1 (!!!) Kome još uvek nije jasno...

Mihajlo

pre 6 godina

Barton ih vise ubija u napadu nego u odbrani,siluje do besvesti loptu,apsolutno Denver ima visak prosecnih igraca,Barton,Plamli mi prvi padaju na pamet,Plamli je cak daleko i od tog proseka.

Tank7t

pre 6 godina

Čekaj, nije, a upravo njega najviše natrpaše svi živi, a pogotovo nesrećni Olinik? I šta to znači Olinik je dao 12 poena preko njega? Pa problem je što je Olinik utrpao najviše poena preko nikoga, tj kad je ostajao skroz sam jer Jokić nije ni pokušao da ga isprati.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šuki, 20. mart 2018 17:33)

Sta znaci komentarisati nesto sto uopste nisi ni gledao? Olinik je najvise poena dao ili dok Jokic nije bio u igri ili dok je Olinika cuvao Plamli ili neko treci a Jokic cuvao nekog drugog igraca. Znaci nije Jokic bio taj preko koga je on trpao koseve niti ga je Jokic ostavljao samog, niti su Jokica najvise natrpali, nego Plamlija i Milsapa. Problem je taj sto napamet komentarises nesto o cemu nemas pojma, a u tekstu je sve lepo objasnjeno, plus sto na internetu mogu da se nadju snimci utakmice. Dakle, nije bio Jokic taj koji je cuvao Olinika najveci deo utakmice.
(analiticar_amater

Druže niti oni znaju o čemu pričaju niti razmišljaju. Sve i da su gledali utakmicu i razmislili malo verovatno i dalje ne bi ukapirali ništa. Samo vitlaju. Ne vredi im ni objašnjavati.

piroklasticni sliv

pre 6 godina

PnR u slucaju da trener ne zeli stranu pomoci (oce samo 2 na 2) se brani na dva nacina od strane centra..ili izguras svog igraca na liniju putanje protivnickog pleja ili izadjes na liniju kretnje pleja i brzo nazad kad zaustavis prodor. kod malonea je neverovatno cudno sto ocekuje od jokica da istrpi svaki put i odigra pnr bez pomoci znajuci za njegov problem sa lateralnim kretnjama i brzinom i znajuci ko su azdaje na pozicijama 1 i 2 u nba. umesto da vezba rotiranje i pomoc, opterecuje najboljeg igraca bez pomoci i jos ga proziva posle utakmice. to pametni treneri ne rade, vec sujetni. uvek sakrivas mane a koristis vrline.
jokic je pametan, svoje limite dobrim delom nadomescuje inteligencijom. ima 23 godine, jos se razvija.
kolko vidim il jokic il malone sledece godine pale ( ako malone ne zapali i pre kraja sezone).

Gospodin Co'ek

pre 6 godina

Neće Denver propustiti plej-of zbog Nikoline loše odbrane, već zbog nesposobnog trenera, koji ne ume da iskoristi vrline svojih najboljih igrača. Konkretno, kad Denver igra kroz Nikolu i Nikola skupi 7+ asistencija, njihov skor u celoj sezoni je 17-7 (!). Kad to projektujemo na celu sezonu i pri tom pretpostavimo da Nikola propusti 10 utakmica koje sve izgube, opet bi im skor bio 51-31. Ili još urnebesnije, dok su igrali Jokić-ball (od 22.1. do povratka Milsapa) skor im je bio 8-1 (!!!) Kome još uvek nije jasno...
(Radna Skela, 20. mart 2018 23:39)

Jedna bitna stvar, nemaju Herisa koji je povredjen. Bez njega mnogo vise paznje obracaju na odbranu na ostale bekove pre svega na mladog Mareja. Sve je to lepo sto si napisao ali ne doprinosi samo Jokic rezultatima. Jokic najveci broj asistencija ostvaruje na dvojcu Heris, Marej. Kada nema Herisa, Marej je optereceniji odbranom i nema Jokicevih asistencija. Gubi se tecnost u igri, dodavanja i tu Barton preuzima sa svojim nerezonskim sutevima i probijanjima. Cendler, iako nije all star kalibra je veoma koristan u rotaciji, koristan je i Plamli, ali je on preplacen. Denver vec sada ima jedan od najboljih napada, cak i kada Jokic nema 7+ asistencija, problem je iskljucivo igra u odbrani... Ne pojedinaca, vec citavog tima. ;)