Utorak, 20.03.2018.

13:19

"Promena kapitena neće ugroziti atmosferu u ekipi"

Srpski reprezentativci Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović smatraju da promena kapitena neće mnogo uticati na dešavanja u timu.

Izvor: B92

"Promena kapitena neæe ugroziti atmosferu u ekipi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

@МИЛАН

pre 6 godina

Ивановић је смењен са дужности капитена репрезентације по налогу ФСС због става који је имао при смани селектора Муслина,а не по нахођењу Крстајића.

Mne

pre 6 godina

Kao nasljednica Yugoslavije.Srbija se zaista tako ponasa u fudbalu(uzas) o i kosarci(extra) kao yuga bivsa.zar ne.dok je u kosarci skola i treneri extra u fudbalu suprotno.kako to da hvr moze u fudbalu svakoga dobiti(kosarka uzas).

svi smo mi muslini

pre 6 godina

ako izgubimo od maroka i nigerije , da li nam ostaje isti kapiten ? mislim to je bitno a igra i ugravanje za sp , kog briga za to ;)

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ Разлика у нивоу - А РАЗЛИКА је и то огромна У НОВЦУ. Зато у фудбалу и има оволико "лешинара" који се и рукама и ногама боре да узму дио "колача". Према томе свјетски шампионат им је најбоља прилика да узму тај свој дио "колача" званог новац. Велика већина њих је у фудбалу управо због тог истог новца а не што воле фудбал и што желе да нам клубови и репрезентација побјеђују и да ми због тога будемо радосни. Брига њих за нас, они гледају себе. Исту теорију имам и за политичаре да су ту искључиво због личног интереса а не да би народу обезбедили да боље живи. Ви оцијените и слободно реците дал сам и колико у праву а колико нисам? О свакој вашој критики ћу добро размислити а можда и нешто позитивно научити. 🖐

Razlika u nivou

pre 6 godina

Samo treba uporediti ovu sabaniju sa kosarkasima i vaterpolistima. Zamislite da Sale ili Savic ovako nesto urade... Zato smo u fudbalu gde smo, iako nam nikad nije manjkalo talenata.

role

pre 6 godina

Samo treba uporediti ovu sabaniju sa kosarkasima i vaterpolistima. Zamislite da Sale ili Savic ovako nesto urade... Zato smo u fudbalu gde smo, iako nam nikad nije manjkalo talenata.
(Razlika u nivou, 20. mart 2018 15:02)
Ovo sa Banetom je zaista ruzno i skandal.Uvijek ali uvijek se mora pokvariti atmosfera u reprezentaciji pred veliki turnir.Tako je bilo i 2006 i 2010.Međutim, ova prica o kosarkasima i vaterpolistima i poistovjecivanje sa fudbalom je besmislena.Mislim, svo postovanje prema njima, ali sam plasman na SP u fudbalu je uspjeh koji je po tezini i po znacaju jednak nekom polufinalu, pa cak i finalu SP ili EP u kosarci, rukometu, a da ne govorim o vaterpolu.Pogotovo iz perspektive jedne Srbije.Em je konkurencija daleko veca, em je sport takav(igra se nogama, na otvorenom, vremenski uslovi, stanje terena) da omogucuje daleko losijim ekipama da zagoracaju zivot onim daleko boljim.Jedini sport koji je, samo donekle u smislu konkurencije, priblizan fudbalu je odbojka.Naravno, svim srcem navijam za sve nase sportiste i zelim da nam i u buducnosti donose sto vise radosti i ne mislim da ih omalovazavam ali cinjenica je da je fudbal sport sa daleko najjacom konkurencijom.

Pešić u čizmama

pre 6 godina

Ovako i ja na FIFA menadžeru kada preuzmem novi klub, menjam formaciju, imenujem novog (mlađeg) kapitena. Čisto da se zna da je nastupila nova era, ili što kaže Krle počinjem od nule. A verujte mi ova simulacija nije daleko od realnog fudbala. I ako želite uspeh morate da budete radikalni u nekim potezima, ili će te živeti od emocija i stare slave. Banetu svaka čast za sve do sada, ali on je profi i zna da je ovo neminovno. Dižete pompu bez razloga!

Ukratko

pre 6 godina

@v_K_esspreso

Ortak te lozio, a ti se primio k'o saucesce.

PS. Nacin na koji je Banetu oduzeta traka samo pokazuje koliko je Krstajic zalutao na ovu poziciju. Bice potop u Rusiji, zasluzeno.

Stomak

pre 6 godina

@Mpenca i Npenca O kakvoj smeni generacija pricas kad je Kolarov samo godinu dana mladji od Ivanovica? A smena kapitena svakako ne treba da se desava pred prvo veliko takmicenje na kojem ucestvujemo posle osam godina. Prosto mi je neverovatno da neko moze da podrzi ovakvu odluku, kao i onu prethodnu da se prekine saradnja sa Muslinom i dovede Krstajic koji nikada nikoga nije vodio.

JPR24

pre 6 godina

Volim ovo : Ma jok nema nikakvih problema, sve je po starom, promenili kapitena, trenirali kao i uobicajeno... Znaci i rezultati ce biti po istom sablonu ! Blago nama, srecom pa su izasli novi dresovi. Da se kaze : ipak nesto novo.

Ivan

pre 6 godina

Ko je ovaj napucani skroz levo?
Golman onaj ili ... ?!
 (uefamafia, 20. mart 2018 13:36)

To je golman koji je izmislio golmansku rukavicu za Stojkovica, i jedan od najboljih golmana u spanskoj primeri.

v_K_esspreso

pre 6 godina

Iz prve ruke imam neka saznanja i dosta je smesno da citam neke ovde komentare. Kao prvo, nekoliko je razloga zasto se sa Banetom ovo desava. 6 meseci se vec zna da ga cekaju i traze samo neku gresku da bi ga sklonili. Odmah da vam kazem, Bane ne ide na Sp! Prvi razlog je taj sto je kritikovao savez zbig smene Muslina i to sto su doveli Krstajica, koji nema iskustvo. Drugo, u svadji je sa Nemanjom Matic a Nemanja je projekat SNS, verovali vi ili ne. Nemanja na Ubu dobija i naziv ulice i sve zivo, klub njegov ne placa nista a on kao ulaze novac koji je smesan. Ima ogromnu zaledjinu SNS i kuma AV. Trece, ekipu sastavljaju Dusan Savic i Goran Vesic. Nije interes da Bane ide. Kolarov je samo fora kao da je kapiten, i on na Sp nece igrati. Tako da je fakticki Matic kapiten. Cetvrto, Bane ima 100 za reprezentaciju, nece mu dozvoliti da predje Stankovica sa 103. Ima jos nekoliko razloga zasto Bane nije podoban ali dok sve ispisem nece stati u komentar. Ovo mi je sve ispricao moj dobar prijatelj koji je igrao u Juznoj Africi na svetskom prvenstvu. Nagovestio mi je to jos pred Novu God, ja mu nisam verovao. Takodje mi je rekao, da 30 posto ove repke nece otici na Sp, da ce sansu dobiti neki anonimusi koji nisu u trecem planu.

panda

pre 6 godina

Ne znam zašto dižete famu oko ovoga. Jel’ Krle rekao da je interna stvar! Obična smena generacija, tako će Kolarov za godinu-dve prepustiti traku Matiću itd.
(Mpenca i Npenca, 20. mart 2018 13:44)

Pa prijatelju, zamisli dodje selektor Italije i kaže Bufonu "Daj kapitensku traku Veratiju, smena generacija je u toku, ali ti i dalje igraš", ili selektor Portugala uzme traku Ronaldu i preda je ovom malom vunderkidu Renatu Sančezu uz objašnjenje smena generacija, pa popili bi otkaze istog trena svi u stručnom štabu i napravili razdor u ekipi. Ali zato kod nas se sve može...

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ v_s_esspreso - A зашто Савић и Весић саставају тим? Зашто ће играти анонимуси?🖐

Mpenca i Npenca

pre 6 godina

Ne znam zašto dižete famu oko ovoga. Jel’ Krle rekao da je interna stvar! Obična smena generacija, tako će Kolarov za godinu-dve prepustiti traku Matiću itd.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Moldavija je pala.
Austrija je pala.
Nepobediva Srbija je zaustavila polufinalistu Evropskog prvenstva, moćnu reprezentaciju Velsa u Kardifu.
Gruzija je pala.
Republika Irska je pala.
Ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo FIFA u Rusiji 2018. i to smo ga ostvarili kao pobednici naše grupe, a to se retko viđa.
Mada, kada smo u pitanju mi i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, od prethodna četiri puta, čak tri puta smo bili pobednici grupa, što je sjajan uspeh.

Napred Orlovi.
Umbro dresovi su najjači.
Domaći dresovi: dres-crveni, šorc-crveni, štucne-crvene
Gostujući dresovi: dres-beli, šorc-beli, štucne-bele
Napred Srbija.

- V O S T A N I – S E R B I J E -

Branislav Ivanović je naš lider, kapiten i vođa naše reprezentacije.

joj_ne

pre 6 godina

joj ne...
ne treba ni da igra...

Realni lider na terneru je Matic, a ne ni Bane ni Kolarov...njihovo je proslo dajte mladjima da se dokazu, da se bore

Aljoša

pre 6 godina

Zar se sada menja kapiten i to Bane Ivanović koji je zadužio naš Savez brojnim briljantnim partijama i vernošću reprezentaciji kada nam nije išlo najbolje. Čija god da je odluka, a zvanično je Krstajićeva, katastrofalna je, jer niko ne može da me ubedi da se nakon ovakve smene kapitena neće poljuljati atmosfera u timu. Pored katastrofalne odluke da se početniku poveri vođenje reprezentacije na najvećem svetkom takmičenju, ova odluka je dodatno frustrirajuća i razočaravajuća. Bog nam pomogao na SP ali bojim se da nam nakon svega ovoga ni on neće pomoći.Ne bi me ni začudilo da se Bane na kraju i zahvali Savezu na saradnji i završi reprezentativnu karijeru.

Back in Black

pre 6 godina

Prvo treba da prodje SP pa da se rade neke promene u timu.Glupo je menjati kapitena koji je to bio za vreme kvalifikacija ali pošto smo mi vec promenili trenera onda je kod nas sve moguce.

mozda nekad

pre 6 godina

Naravno, podrzao je Muslina i to tako ide. Nece da ga izbace zbog javnosti api verujem da ce nesto smisliti da ne igra. Tako je svuda po drzavnim sluzbama pa i u sportu, ego, sujeta... Uzas jedan

Andrea Djani

pre 6 godina

Nasi reprezentativci imaju i selektora i savez kakav zasluzuju . To je jedna grupa fudbalera koja ce se pobuniti samo svako za sebe , kao kad je Tadic odbio da igra dok je selektor Curcic , ali nije dobio podrsku ni od jednog kolege da je skandal ne staviti ga ni na siri spisak . Kad je takva situacija na neki uspeh je smesno i pomisliti .

Smejurija

pre 6 godina

Rasprava na nivou: Nisi platio pice na splavu! AHA! Nisi vise kapiten.
Ili.....nije mi se javio za rodjendan,ja selektor,odlucujem da Bane vise nije kapiten.
Tesko mi je da poverujem da je nesto s razlogom,ili sa nekim planom...

BgHQ

pre 6 godina

Iz drzave apsurda dolazi reprezentacija apsurda.Prvo je sklonjen selektor koji je odveo ekipu na SP a sad i kapiten.
Price o ne narusenoj atmosferi unutar reprezentacije su ili price za malu decu ili igraci nemaju svoje misljenje pa im ne smetaju ovakva mesetarenja u ekipi uoci SP.Selektor bez dana samostalnog trenerskog staza je posebna kategorija.
Na SP treba ocekivati plasman u skladu sa kvalitetom ekipe i tekucim apsurdnim dogadjajima.Dakle, DEBAKL.

nosferatu

pre 6 godina

Kaze, promena nece MNOGO uticati na atmosferu! Al' hoce ipak malo...ako uopste za atmosferu u reprezentaciji moze da se upotrebe reci malo ili mnogo?! Al takve price mogu da plasiraju glupanderima...sve ce se videti vec sad na ove dve utakmice!

mozda nekad

pre 6 godina

Naravno, podrzao je Muslina i to tako ide. Nece da ga izbace zbog javnosti api verujem da ce nesto smisliti da ne igra. Tako je svuda po drzavnim sluzbama pa i u sportu, ego, sujeta... Uzas jedan

panda

pre 6 godina

Ne znam zašto dižete famu oko ovoga. Jel’ Krle rekao da je interna stvar! Obična smena generacija, tako će Kolarov za godinu-dve prepustiti traku Matiću itd.
(Mpenca i Npenca, 20. mart 2018 13:44)

Pa prijatelju, zamisli dodje selektor Italije i kaže Bufonu "Daj kapitensku traku Veratiju, smena generacija je u toku, ali ti i dalje igraš", ili selektor Portugala uzme traku Ronaldu i preda je ovom malom vunderkidu Renatu Sančezu uz objašnjenje smena generacija, pa popili bi otkaze istog trena svi u stručnom štabu i napravili razdor u ekipi. Ali zato kod nas se sve može...

BgHQ

pre 6 godina

Iz drzave apsurda dolazi reprezentacija apsurda.Prvo je sklonjen selektor koji je odveo ekipu na SP a sad i kapiten.
Price o ne narusenoj atmosferi unutar reprezentacije su ili price za malu decu ili igraci nemaju svoje misljenje pa im ne smetaju ovakva mesetarenja u ekipi uoci SP.Selektor bez dana samostalnog trenerskog staza je posebna kategorija.
Na SP treba ocekivati plasman u skladu sa kvalitetom ekipe i tekucim apsurdnim dogadjajima.Dakle, DEBAKL.

Aljoša

pre 6 godina

Zar se sada menja kapiten i to Bane Ivanović koji je zadužio naš Savez brojnim briljantnim partijama i vernošću reprezentaciji kada nam nije išlo najbolje. Čija god da je odluka, a zvanično je Krstajićeva, katastrofalna je, jer niko ne može da me ubedi da se nakon ovakve smene kapitena neće poljuljati atmosfera u timu. Pored katastrofalne odluke da se početniku poveri vođenje reprezentacije na najvećem svetkom takmičenju, ova odluka je dodatno frustrirajuća i razočaravajuća. Bog nam pomogao na SP ali bojim se da nam nakon svega ovoga ni on neće pomoći.Ne bi me ni začudilo da se Bane na kraju i zahvali Savezu na saradnji i završi reprezentativnu karijeru.

joj_ne

pre 6 godina

joj ne...
ne treba ni da igra...

Realni lider na terneru je Matic, a ne ni Bane ni Kolarov...njihovo je proslo dajte mladjima da se dokazu, da se bore

Andrea Djani

pre 6 godina

Nasi reprezentativci imaju i selektora i savez kakav zasluzuju . To je jedna grupa fudbalera koja ce se pobuniti samo svako za sebe , kao kad je Tadic odbio da igra dok je selektor Curcic , ali nije dobio podrsku ni od jednog kolege da je skandal ne staviti ga ni na siri spisak . Kad je takva situacija na neki uspeh je smesno i pomisliti .

Stomak

pre 6 godina

@Mpenca i Npenca O kakvoj smeni generacija pricas kad je Kolarov samo godinu dana mladji od Ivanovica? A smena kapitena svakako ne treba da se desava pred prvo veliko takmicenje na kojem ucestvujemo posle osam godina. Prosto mi je neverovatno da neko moze da podrzi ovakvu odluku, kao i onu prethodnu da se prekine saradnja sa Muslinom i dovede Krstajic koji nikada nikoga nije vodio.

Smejurija

pre 6 godina

Rasprava na nivou: Nisi platio pice na splavu! AHA! Nisi vise kapiten.
Ili.....nije mi se javio za rodjendan,ja selektor,odlucujem da Bane vise nije kapiten.
Tesko mi je da poverujem da je nesto s razlogom,ili sa nekim planom...

v_K_esspreso

pre 6 godina

Iz prve ruke imam neka saznanja i dosta je smesno da citam neke ovde komentare. Kao prvo, nekoliko je razloga zasto se sa Banetom ovo desava. 6 meseci se vec zna da ga cekaju i traze samo neku gresku da bi ga sklonili. Odmah da vam kazem, Bane ne ide na Sp! Prvi razlog je taj sto je kritikovao savez zbig smene Muslina i to sto su doveli Krstajica, koji nema iskustvo. Drugo, u svadji je sa Nemanjom Matic a Nemanja je projekat SNS, verovali vi ili ne. Nemanja na Ubu dobija i naziv ulice i sve zivo, klub njegov ne placa nista a on kao ulaze novac koji je smesan. Ima ogromnu zaledjinu SNS i kuma AV. Trece, ekipu sastavljaju Dusan Savic i Goran Vesic. Nije interes da Bane ide. Kolarov je samo fora kao da je kapiten, i on na Sp nece igrati. Tako da je fakticki Matic kapiten. Cetvrto, Bane ima 100 za reprezentaciju, nece mu dozvoliti da predje Stankovica sa 103. Ima jos nekoliko razloga zasto Bane nije podoban ali dok sve ispisem nece stati u komentar. Ovo mi je sve ispricao moj dobar prijatelj koji je igrao u Juznoj Africi na svetskom prvenstvu. Nagovestio mi je to jos pred Novu God, ja mu nisam verovao. Takodje mi je rekao, da 30 posto ove repke nece otici na Sp, da ce sansu dobiti neki anonimusi koji nisu u trecem planu.

nosferatu

pre 6 godina

Kaze, promena nece MNOGO uticati na atmosferu! Al' hoce ipak malo...ako uopste za atmosferu u reprezentaciji moze da se upotrebe reci malo ili mnogo?! Al takve price mogu da plasiraju glupanderima...sve ce se videti vec sad na ove dve utakmice!

Razlika u nivou

pre 6 godina

Samo treba uporediti ovu sabaniju sa kosarkasima i vaterpolistima. Zamislite da Sale ili Savic ovako nesto urade... Zato smo u fudbalu gde smo, iako nam nikad nije manjkalo talenata.

Ukratko

pre 6 godina

@v_K_esspreso

Ortak te lozio, a ti se primio k'o saucesce.

PS. Nacin na koji je Banetu oduzeta traka samo pokazuje koliko je Krstajic zalutao na ovu poziciju. Bice potop u Rusiji, zasluzeno.

Ivan

pre 6 godina

Ko je ovaj napucani skroz levo?
Golman onaj ili ... ?!
 (uefamafia, 20. mart 2018 13:36)

To je golman koji je izmislio golmansku rukavicu za Stojkovica, i jedan od najboljih golmana u spanskoj primeri.

JPR24

pre 6 godina

Volim ovo : Ma jok nema nikakvih problema, sve je po starom, promenili kapitena, trenirali kao i uobicajeno... Znaci i rezultati ce biti po istom sablonu ! Blago nama, srecom pa su izasli novi dresovi. Da se kaze : ipak nesto novo.

Back in Black

pre 6 godina

Prvo treba da prodje SP pa da se rade neke promene u timu.Glupo je menjati kapitena koji je to bio za vreme kvalifikacija ali pošto smo mi vec promenili trenera onda je kod nas sve moguce.

svi smo mi muslini

pre 6 godina

ako izgubimo od maroka i nigerije , da li nam ostaje isti kapiten ? mislim to je bitno a igra i ugravanje za sp , kog briga za to ;)

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ Разлика у нивоу - А РАЗЛИКА је и то огромна У НОВЦУ. Зато у фудбалу и има оволико "лешинара" који се и рукама и ногама боре да узму дио "колача". Према томе свјетски шампионат им је најбоља прилика да узму тај свој дио "колача" званог новац. Велика већина њих је у фудбалу управо због тог истог новца а не што воле фудбал и што желе да нам клубови и репрезентација побјеђују и да ми због тога будемо радосни. Брига њих за нас, они гледају себе. Исту теорију имам и за политичаре да су ту искључиво због личног интереса а не да би народу обезбедили да боље живи. Ви оцијените и слободно реците дал сам и колико у праву а колико нисам? О свакој вашој критики ћу добро размислити а можда и нешто позитивно научити. 🖐

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ v_s_esspreso - A зашто Савић и Весић саставају тим? Зашто ће играти анонимуси?🖐

Pešić u čizmama

pre 6 godina

Ovako i ja na FIFA menadžeru kada preuzmem novi klub, menjam formaciju, imenujem novog (mlađeg) kapitena. Čisto da se zna da je nastupila nova era, ili što kaže Krle počinjem od nule. A verujte mi ova simulacija nije daleko od realnog fudbala. I ako želite uspeh morate da budete radikalni u nekim potezima, ili će te živeti od emocija i stare slave. Banetu svaka čast za sve do sada, ali on je profi i zna da je ovo neminovno. Dižete pompu bez razloga!

Mpenca i Npenca

pre 6 godina

Ne znam zašto dižete famu oko ovoga. Jel’ Krle rekao da je interna stvar! Obična smena generacija, tako će Kolarov za godinu-dve prepustiti traku Matiću itd.

role

pre 6 godina

Samo treba uporediti ovu sabaniju sa kosarkasima i vaterpolistima. Zamislite da Sale ili Savic ovako nesto urade... Zato smo u fudbalu gde smo, iako nam nikad nije manjkalo talenata.
(Razlika u nivou, 20. mart 2018 15:02)
Ovo sa Banetom je zaista ruzno i skandal.Uvijek ali uvijek se mora pokvariti atmosfera u reprezentaciji pred veliki turnir.Tako je bilo i 2006 i 2010.Međutim, ova prica o kosarkasima i vaterpolistima i poistovjecivanje sa fudbalom je besmislena.Mislim, svo postovanje prema njima, ali sam plasman na SP u fudbalu je uspjeh koji je po tezini i po znacaju jednak nekom polufinalu, pa cak i finalu SP ili EP u kosarci, rukometu, a da ne govorim o vaterpolu.Pogotovo iz perspektive jedne Srbije.Em je konkurencija daleko veca, em je sport takav(igra se nogama, na otvorenom, vremenski uslovi, stanje terena) da omogucuje daleko losijim ekipama da zagoracaju zivot onim daleko boljim.Jedini sport koji je, samo donekle u smislu konkurencije, priblizan fudbalu je odbojka.Naravno, svim srcem navijam za sve nase sportiste i zelim da nam i u buducnosti donose sto vise radosti i ne mislim da ih omalovazavam ali cinjenica je da je fudbal sport sa daleko najjacom konkurencijom.

@МИЛАН

pre 6 godina

Ивановић је смењен са дужности капитена репрезентације по налогу ФСС због става који је имао при смани селектора Муслина,а не по нахођењу Крстајића.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Moldavija je pala.
Austrija je pala.
Nepobediva Srbija je zaustavila polufinalistu Evropskog prvenstva, moćnu reprezentaciju Velsa u Kardifu.
Gruzija je pala.
Republika Irska je pala.
Ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo FIFA u Rusiji 2018. i to smo ga ostvarili kao pobednici naše grupe, a to se retko viđa.
Mada, kada smo u pitanju mi i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, od prethodna četiri puta, čak tri puta smo bili pobednici grupa, što je sjajan uspeh.

Napred Orlovi.
Umbro dresovi su najjači.
Domaći dresovi: dres-crveni, šorc-crveni, štucne-crvene
Gostujući dresovi: dres-beli, šorc-beli, štucne-bele
Napred Srbija.

- V O S T A N I – S E R B I J E -

Branislav Ivanović je naš lider, kapiten i vođa naše reprezentacije.

Mne

pre 6 godina

Kao nasljednica Yugoslavije.Srbija se zaista tako ponasa u fudbalu(uzas) o i kosarci(extra) kao yuga bivsa.zar ne.dok je u kosarci skola i treneri extra u fudbalu suprotno.kako to da hvr moze u fudbalu svakoga dobiti(kosarka uzas).

Mpenca i Npenca

pre 6 godina

Ne znam zašto dižete famu oko ovoga. Jel’ Krle rekao da je interna stvar! Obična smena generacija, tako će Kolarov za godinu-dve prepustiti traku Matiću itd.

Pešić u čizmama

pre 6 godina

Ovako i ja na FIFA menadžeru kada preuzmem novi klub, menjam formaciju, imenujem novog (mlađeg) kapitena. Čisto da se zna da je nastupila nova era, ili što kaže Krle počinjem od nule. A verujte mi ova simulacija nije daleko od realnog fudbala. I ako želite uspeh morate da budete radikalni u nekim potezima, ili će te živeti od emocija i stare slave. Banetu svaka čast za sve do sada, ali on je profi i zna da je ovo neminovno. Dižete pompu bez razloga!

v_K_esspreso

pre 6 godina

Iz prve ruke imam neka saznanja i dosta je smesno da citam neke ovde komentare. Kao prvo, nekoliko je razloga zasto se sa Banetom ovo desava. 6 meseci se vec zna da ga cekaju i traze samo neku gresku da bi ga sklonili. Odmah da vam kazem, Bane ne ide na Sp! Prvi razlog je taj sto je kritikovao savez zbig smene Muslina i to sto su doveli Krstajica, koji nema iskustvo. Drugo, u svadji je sa Nemanjom Matic a Nemanja je projekat SNS, verovali vi ili ne. Nemanja na Ubu dobija i naziv ulice i sve zivo, klub njegov ne placa nista a on kao ulaze novac koji je smesan. Ima ogromnu zaledjinu SNS i kuma AV. Trece, ekipu sastavljaju Dusan Savic i Goran Vesic. Nije interes da Bane ide. Kolarov je samo fora kao da je kapiten, i on na Sp nece igrati. Tako da je fakticki Matic kapiten. Cetvrto, Bane ima 100 za reprezentaciju, nece mu dozvoliti da predje Stankovica sa 103. Ima jos nekoliko razloga zasto Bane nije podoban ali dok sve ispisem nece stati u komentar. Ovo mi je sve ispricao moj dobar prijatelj koji je igrao u Juznoj Africi na svetskom prvenstvu. Nagovestio mi je to jos pred Novu God, ja mu nisam verovao. Takodje mi je rekao, da 30 posto ove repke nece otici na Sp, da ce sansu dobiti neki anonimusi koji nisu u trecem planu.

joj_ne

pre 6 godina

joj ne...
ne treba ni da igra...

Realni lider na terneru je Matic, a ne ni Bane ni Kolarov...njihovo je proslo dajte mladjima da se dokazu, da se bore

role

pre 6 godina

Samo treba uporediti ovu sabaniju sa kosarkasima i vaterpolistima. Zamislite da Sale ili Savic ovako nesto urade... Zato smo u fudbalu gde smo, iako nam nikad nije manjkalo talenata.
(Razlika u nivou, 20. mart 2018 15:02)
Ovo sa Banetom je zaista ruzno i skandal.Uvijek ali uvijek se mora pokvariti atmosfera u reprezentaciji pred veliki turnir.Tako je bilo i 2006 i 2010.Međutim, ova prica o kosarkasima i vaterpolistima i poistovjecivanje sa fudbalom je besmislena.Mislim, svo postovanje prema njima, ali sam plasman na SP u fudbalu je uspjeh koji je po tezini i po znacaju jednak nekom polufinalu, pa cak i finalu SP ili EP u kosarci, rukometu, a da ne govorim o vaterpolu.Pogotovo iz perspektive jedne Srbije.Em je konkurencija daleko veca, em je sport takav(igra se nogama, na otvorenom, vremenski uslovi, stanje terena) da omogucuje daleko losijim ekipama da zagoracaju zivot onim daleko boljim.Jedini sport koji je, samo donekle u smislu konkurencije, priblizan fudbalu je odbojka.Naravno, svim srcem navijam za sve nase sportiste i zelim da nam i u buducnosti donose sto vise radosti i ne mislim da ih omalovazavam ali cinjenica je da je fudbal sport sa daleko najjacom konkurencijom.

Ivan

pre 6 godina

Ko je ovaj napucani skroz levo?
Golman onaj ili ... ?!
 (uefamafia, 20. mart 2018 13:36)

To je golman koji je izmislio golmansku rukavicu za Stojkovica, i jedan od najboljih golmana u spanskoj primeri.

mozda nekad

pre 6 godina

Naravno, podrzao je Muslina i to tako ide. Nece da ga izbace zbog javnosti api verujem da ce nesto smisliti da ne igra. Tako je svuda po drzavnim sluzbama pa i u sportu, ego, sujeta... Uzas jedan

BgHQ

pre 6 godina

Iz drzave apsurda dolazi reprezentacija apsurda.Prvo je sklonjen selektor koji je odveo ekipu na SP a sad i kapiten.
Price o ne narusenoj atmosferi unutar reprezentacije su ili price za malu decu ili igraci nemaju svoje misljenje pa im ne smetaju ovakva mesetarenja u ekipi uoci SP.Selektor bez dana samostalnog trenerskog staza je posebna kategorija.
Na SP treba ocekivati plasman u skladu sa kvalitetom ekipe i tekucim apsurdnim dogadjajima.Dakle, DEBAKL.

panda

pre 6 godina

Ne znam zašto dižete famu oko ovoga. Jel’ Krle rekao da je interna stvar! Obična smena generacija, tako će Kolarov za godinu-dve prepustiti traku Matiću itd.
(Mpenca i Npenca, 20. mart 2018 13:44)

Pa prijatelju, zamisli dodje selektor Italije i kaže Bufonu "Daj kapitensku traku Veratiju, smena generacija je u toku, ali ti i dalje igraš", ili selektor Portugala uzme traku Ronaldu i preda je ovom malom vunderkidu Renatu Sančezu uz objašnjenje smena generacija, pa popili bi otkaze istog trena svi u stručnom štabu i napravili razdor u ekipi. Ali zato kod nas se sve može...

Smejurija

pre 6 godina

Rasprava na nivou: Nisi platio pice na splavu! AHA! Nisi vise kapiten.
Ili.....nije mi se javio za rodjendan,ja selektor,odlucujem da Bane vise nije kapiten.
Tesko mi je da poverujem da je nesto s razlogom,ili sa nekim planom...

Aljoša

pre 6 godina

Zar se sada menja kapiten i to Bane Ivanović koji je zadužio naš Savez brojnim briljantnim partijama i vernošću reprezentaciji kada nam nije išlo najbolje. Čija god da je odluka, a zvanično je Krstajićeva, katastrofalna je, jer niko ne može da me ubedi da se nakon ovakve smene kapitena neće poljuljati atmosfera u timu. Pored katastrofalne odluke da se početniku poveri vođenje reprezentacije na najvećem svetkom takmičenju, ova odluka je dodatno frustrirajuća i razočaravajuća. Bog nam pomogao na SP ali bojim se da nam nakon svega ovoga ni on neće pomoći.Ne bi me ni začudilo da se Bane na kraju i zahvali Savezu na saradnji i završi reprezentativnu karijeru.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ v_s_esspreso - A зашто Савић и Весић саставају тим? Зашто ће играти анонимуси?🖐

nosferatu

pre 6 godina

Kaze, promena nece MNOGO uticati na atmosferu! Al' hoce ipak malo...ako uopste za atmosferu u reprezentaciji moze da se upotrebe reci malo ili mnogo?! Al takve price mogu da plasiraju glupanderima...sve ce se videti vec sad na ove dve utakmice!

Stomak

pre 6 godina

@Mpenca i Npenca O kakvoj smeni generacija pricas kad je Kolarov samo godinu dana mladji od Ivanovica? A smena kapitena svakako ne treba da se desava pred prvo veliko takmicenje na kojem ucestvujemo posle osam godina. Prosto mi je neverovatno da neko moze da podrzi ovakvu odluku, kao i onu prethodnu da se prekine saradnja sa Muslinom i dovede Krstajic koji nikada nikoga nije vodio.

JPR24

pre 6 godina

Volim ovo : Ma jok nema nikakvih problema, sve je po starom, promenili kapitena, trenirali kao i uobicajeno... Znaci i rezultati ce biti po istom sablonu ! Blago nama, srecom pa su izasli novi dresovi. Da se kaze : ipak nesto novo.

Ukratko

pre 6 godina

@v_K_esspreso

Ortak te lozio, a ti se primio k'o saucesce.

PS. Nacin na koji je Banetu oduzeta traka samo pokazuje koliko je Krstajic zalutao na ovu poziciju. Bice potop u Rusiji, zasluzeno.

Razlika u nivou

pre 6 godina

Samo treba uporediti ovu sabaniju sa kosarkasima i vaterpolistima. Zamislite da Sale ili Savic ovako nesto urade... Zato smo u fudbalu gde smo, iako nam nikad nije manjkalo talenata.

Back in Black

pre 6 godina

Prvo treba da prodje SP pa da se rade neke promene u timu.Glupo je menjati kapitena koji je to bio za vreme kvalifikacija ali pošto smo mi vec promenili trenera onda je kod nas sve moguce.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 6 godina

@ Разлика у нивоу - А РАЗЛИКА је и то огромна У НОВЦУ. Зато у фудбалу и има оволико "лешинара" који се и рукама и ногама боре да узму дио "колача". Према томе свјетски шампионат им је најбоља прилика да узму тај свој дио "колача" званог новац. Велика већина њих је у фудбалу управо због тог истог новца а не што воле фудбал и што желе да нам клубови и репрезентација побјеђују и да ми због тога будемо радосни. Брига њих за нас, они гледају себе. Исту теорију имам и за политичаре да су ту искључиво због личног интереса а не да би народу обезбедили да боље живи. Ви оцијените и слободно реците дал сам и колико у праву а колико нисам? О свакој вашој критики ћу добро размислити а можда и нешто позитивно научити. 🖐

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Moldavija je pala.
Austrija je pala.
Nepobediva Srbija je zaustavila polufinalistu Evropskog prvenstva, moćnu reprezentaciju Velsa u Kardifu.
Gruzija je pala.
Republika Irska je pala.
Ostvaren je plasman na Svetsko prvenstvo FIFA u Rusiji 2018. i to smo ga ostvarili kao pobednici naše grupe, a to se retko viđa.
Mada, kada smo u pitanju mi i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, od prethodna četiri puta, čak tri puta smo bili pobednici grupa, što je sjajan uspeh.

Napred Orlovi.
Umbro dresovi su najjači.
Domaći dresovi: dres-crveni, šorc-crveni, štucne-crvene
Gostujući dresovi: dres-beli, šorc-beli, štucne-bele
Napred Srbija.

- V O S T A N I – S E R B I J E -

Branislav Ivanović je naš lider, kapiten i vođa naše reprezentacije.

Andrea Djani

pre 6 godina

Nasi reprezentativci imaju i selektora i savez kakav zasluzuju . To je jedna grupa fudbalera koja ce se pobuniti samo svako za sebe , kao kad je Tadic odbio da igra dok je selektor Curcic , ali nije dobio podrsku ni od jednog kolege da je skandal ne staviti ga ni na siri spisak . Kad je takva situacija na neki uspeh je smesno i pomisliti .

svi smo mi muslini

pre 6 godina

ako izgubimo od maroka i nigerije , da li nam ostaje isti kapiten ? mislim to je bitno a igra i ugravanje za sp , kog briga za to ;)

Mne

pre 6 godina

Kao nasljednica Yugoslavije.Srbija se zaista tako ponasa u fudbalu(uzas) o i kosarci(extra) kao yuga bivsa.zar ne.dok je u kosarci skola i treneri extra u fudbalu suprotno.kako to da hvr moze u fudbalu svakoga dobiti(kosarka uzas).

@МИЛАН

pre 6 godina

Ивановић је смењен са дужности капитена репрезентације по налогу ФСС због става који је имао при смани селектора Муслина,а не по нахођењу Крстајића.