Subota, 17.03.2018.

12:59

Šta bi bilo da su Rafa i Rodžer u penziji?

Rodžer Federer, već uveliko u četvrtoj deceniji života, dominira teniskim terenima i ne planira da uspori, dok ga prati više puta otpisivani Rafael Nadal.

Izvor: LN

Šta bi bilo da su Rafa i Rodžer u penziji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Dott

pre 6 godina

((crno - beli TV), 17. mart 2018 19:22)

U tenisu stvari su vrlo kompleksne, zbog toga nepisanih pravila skoro i da nema, jer nesto sta vazi za jednog tenisera, ne vazi za drugog, tacnije za njega taj koncept ne daje rezultate.
Novak treninzima obuhvati sve potrebne aspekte, kondicione vezbe, igru sa loptom i povratku osecaja za udarac, za percepcijom terena, cak i razvijanje koncentracije i brzog fokusiranja. Medjutim u svemu postoji jedan problem, kada pored sebe imas poslugu zaduzenu za sve potrebno, sam malo se ulenjis i brigu i odgovornost prepustas njima, samim tim ako su oni zadovoljni radom sa tobom, zadovoljan si i ti, jer im verujes. E, a sta je problem, problem je izostanak dozivljaja, jer sad kada se Novak resetovao, tenis dozivljava kao svoj posao, nema vise onog zara, euforije, za njega vise nema ni autoriteta u obliku Rodzera, na koga je mislio od prvog kola i ako ga susret sa njim ceka tek u finisu turnira. Pa onda i ako mrtav umoran u finalu, ta sva osecanja dizala su mu adrenalin, samim tim iznedrivala i nepostojecu snagu da istraje.
Verovatno si gledao neki bar deo Novakovog treninga, jesu sadrzajni, ali u tim treninzima ne postoji simulacije igranja pravog meca u kome si voljan i preci prag umora. Zato Novak u gotovo svakom mecu i tokom citave karijere imao je krizne momente, pa cak i u ranim fazama meca, ali ih prevazidje bez vecih rezultatskih posledica i onda moze igrati u dobrom tempu vise setova.
Trebaju mu mecevi, zato igra sve.

Milica

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?
(Драган, 17. mart 2018 19:05)

Sport je samo zabava i nista vise od toga. Ako ti isti igraci mogu da menjaju timove i drzave da bi izgradili karijeru zasto obican ljubitelj sporta mora da navija po direktivi zbog nekih iracionalnih i emotivnih parametara? Tvoje pitanje je identicno onom zasto ne navijas za Parizan ili Zvezdu a iz Srbije si. Ti imas veze sa Novakom isto koliko sa spanskim kosarkaskim nacionalnim timom po svim mogucim socijalnim parametrima, znaci nikakve bas kao ni sa Monikom Seles sto nisi imao nista zajednicko ili Bobom Zivojinovicem.

Nacionlana pripadnost je najrelevantnija sa sistemom vrednosti tipa Svajcarska je super za zivot a Srbija nije zato sto jednu i drugu cine specificni ljudi. Posto Djokovic nije luzer kao 99.9% Srbije onda ni to ne moze prosecan Srbin da deli sa Djokovicem. A to da ti iz Vranja imas bilo kakve spiritualne ili bioloske veze sa onim iz Subotice to zaboravi ali zato delite isto drustveno uredjenje, a Djokovic ni to uredjenje ne deli sa vama. Drugim recima nije Djokovic proizvod sistema drzave ili teniske asocijacije vec tipican prodidzi koji se mogao roditi u Moldaviji.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?
(Драган, 17. mart 2018 19:05) Ama ne stavljaj Noloa i patriotizam u isti kos. Pogresna i pogubna ti je ta "nauka". Tenis je postojao i pre Noloa. Ljudi imaju pravo da navijaju za koga oni zele!

Hmmmmm

pre 6 godina

Sasa Jokic
Svidjalo se tebi, ili ne, ali najvece rivalstvo u tenisu je upravo ovaj dvojac, Federer- Nadal. Zato sto su uglavnom igrali finala velikih turnira, zato sto su godinama bili 1 i 2 na ATP listi, sa izuzetkom nekoliko godina. Zato sto su jedan drugog zaustavljali, kad niko drugi to nije mogao. Godine kada je Novak bio prvi, Rafa i Federer naizmenicno nisu igrali. Imaju svi ti podaci na internetu, kada su pravili pauze, kada nisu igrali... Stvari se ne mogu promeniti, koliko god to neko zeleo, proslost ostaje takva kakva jeste. Moze ovde svako izmisliti sta mu odgovara, ali cinjenice ne menja.

sasa

pre 6 godina

federer dominira samo kad nema nadala i djokovica i mareja u sretno vreme...dominirao je do 2000-te kad je glavni rival bio Rodik i J.C.Ferero, kao i zadnjih godinu dana kada nema ove trojice odnosno nisu spremni uopste....

Драган

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?

(crno - beli TV)

pre 6 godina

(Dott) Objasni kako to nema Noleta, a igrao u Melburnu i Indijanvelsu?! Ako nije spreman, ne treba da igra, a ne da se blamira i pravi cirkus od, do sada, uspešne karijere. Treba biti mudar, a on očigledno to nije.

eto

pre 6 godina

Tenis bi propao. Videli smo vec na sta lici tenis kada su RF i Rafa povredjeni i van forme. Dok Federer i Nadal nisu bili u formi zbog povreda, tenisom su dominirali igraci kao Djokovic, Mari, Vavrinka, Cilic, Nisikori, koji su osvajali GS titule i igrali finala, sve u odsusutvu najboljih. Sada se srecom to promenilo i vratilo u normalu.

hajde!

pre 6 godina

Ne ulazeci u raspravu, skrecem paznju samo na jednu bitnu stvar: neciji dvostruki iznos bodova u odnosu na drugoplasiranog nikako ne znaci nadmoc, dominaciju bla bla bla. To prosto znaci nemerljivo slabiju konkurenciju ( povrede i sl.), nego kad su igraci izjednaceniji po formi, pa je zato i borba veca, a bodovna razlika manja.

Labud

pre 6 godina

(Joc@, 17. mart 2018 16:49)

I šta kažeš, Nolo ne može do završnice!! Misliš, ne može ni do trećeg kola, ali ti kao verni bot želiš da ga uzdigneš i onda kad se srozao kao u najgoroj noćnoj mori.

MATS

pre 6 godina

Kad neko završi karijeru pamte su rezultati, ali se pamti i čovek - ličnost.
Maločas čitam izjavu Novaka Đokovića iz 2008. (tada branioca titule u Majamiju) posle poraza u drugom kolu (prvi meč na turniru) od (tada) kvalifikanta 122. na ATP listi Kevina Andersona: Đoković: 'Poslednji poen mi je pertla pukla, ali ne želim da tražim opravdanje za poraz.'

Joc@

pre 6 godina

@Dott
Sta pricas to? Federer je od 2017 do danas osvojio 3 GS i na SVAKOM su ucestvovali Nadal i Novak. Marej na 2 od 3, Vavrinka na 2 od tri, zatim Raonic, Dimitrov, Cilic i ostali iz vrha. Znaci, ti ne pratis tenis ili namerno lazes. Novak je i ove godine ucestvovao na AO i u IV. Nema kvalitet da prodje do zavrsnice? Njegov problem. Sto se broja bodova tice, Novak bi sa svojim bodovima bio 30 pre 10 godina, zato bolje neka slavi.

Joc@

pre 6 godina

@sasa jokic
Zasto bi se Nole pominjao zajedno s njima?Oni su najbolji teniseri u istoriji, on nije ni medju 5. Oni su prva dva tenisera sveta, on je 14. Nema nikakvog osnova da se on nesto pominje. Broj meceva nije vazan, kakve to ima veze? Svasta. I da, naravno da je Novak zavrsio s ozbiljnim tenisom, jasno je da on ovaj nivo tenisa koji igraju najbolji, ne moze dostici.

Joc@

pre 6 godina

@fantom Tri najbolja tenisera svih vremena su Federer, Nadal, Sampras. Sampras ima oko 280 nedelja na prvom mestu, 14 GS titula, zlatnu medalju sa OI. Ne znam kojeg si ti treceg u istoriji gledao zadnjih 10 godina? E da, Lejver, Borg, Emerson, Lendl i Konors zauzimaju od 4 do 8 mesta, da znas.

sasa jokic

pre 6 godina

Prosto je nekorektno pomenuti ovu dvojicu u bilo kom kontekstu, a ne pomenuti Noleta. Najveci broj medjusobnih susreta imaju Nole i Rafa, a odmah posle Nole i Federer. Nole sa obojicom ima pozitivan skor, i dominirao je 4 godine u toj zlatnoj eri tenisa, kako su je nazvali teniski strucnjaci i bivsi teniski igraci.
Naravno, sada je Nole u krizi, i odmah mu se zaboravlja sve? Nece moci, Nole jos nije sve rekao, sto se tenisa tice.

hoki

pre 6 godina

@fantom
Isto tako je u periodu najvece dominacije kiksao kada je bilo najvaznije(Olimpijade)i redovno je preskakao reprezentaciju(zanimljivo njemu to niko ne prebacuje a Jokic se i dan danas pljuje zbog jednog izostanka).Takodje ne mozemo znati da li su njih trojica najbolji ikada jer vreme se ispostavilo da nije toliko do njihovog kvaliteta koliko do slabosti ostalih sto pokazuju ovi zadnji uspesi Rodje i NAdala gde matori lagano osvajaju Slemove,treba ih staviti u kontekst konkurencije osamdesetih i devedesetih pa da se dobije realna slika,pa evo na ovom portalu niko nece staviti Mesija i Ronalda kao najbolje ikad bas tbog konkurencije.

Dott

pre 6 godina

Federer i Nadal dominantni? Tako sto Rodžer kao br1 ima manje bodova nego Novak do 2010te kao treci na atp i tako godinama unazad. Naravno da su dominantni kad nema Noleta, Mareja, Vavrinke, a do skora ni jos par njih iz top 10, Nisikorija i Raonica...
I to je njihova dominacija? To je njihova bruka pre bih rekao.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

(fantom, 17. mart 2018 14:52)

Sve to sto si nabrojao sto je postigao Noleaux je nista u poredjenju sa tim sta je sve King Federer osvojio i zato je prvi na svetu, potpuno zasluzeno.

fantom

pre 6 godina

Za Nola nista, meditirao bi u pemziji sa guruom kao i dosad.
(Vlado, 17. mart 2018 13:59)

I danas da se Đoković povuče ostaje zapamćeno: 12 GS, 30 mastersa, 5 završnih mastersa, 223 nedelje br. 1, bronzana medalja na OI prva i jedina u tenisu za Srbiju, osvojio za Srbiju Dejvis kup 2010, kompletirao karijerni grend slem... Prosto je uživanje gledati tri najbolja igrača tenisa svih vremena više od decenije.

fednole

pre 6 godina

Kad odu oni sa Novakom čeka nas najnezanimljivije razdbolje u povijesti tenisa,slično onom na početku 2000-tih godina.Samo jedan primjer je dovoljan;Igraju Zverev i Chung koji će čini se biti najbolji u novoj generaciji u 3 ujutro,dali biste navinuli sat da gledate taj meč?Ja ne bi a obožavam tenis dok sam za mečeve velike trojke to radio i koliko god su puno njih trojica donesla popularnosti tenisa toliko će mu naštetiti jer će nakon njih ostati velika praznina,krater koji nema ko popuniti jer teško će se roditi tri takva talenta koji su uz to cijeli život posvetili tenisu,radu,disciplini,želji da budu bolji od suparnika a uz to i 3 različite priče,švicarski genijalac koji je najtalentiraniji svih vremena,španjolski ratnik sa najjačom radnom etikom svih vremena i balkanac koji je na inat i uz puno omalovažavanja ne samo sa zapada nego i iz svoje Srbije vladao tenisom kao kao niko nikada te rušio ovu dvojicu.Čak mislim da neće doskora biti niti neki novi Murray koji nije niti blizu ovoj trojici ali je daleko bolje od svih Zvereva,Chungova,Thiema i Kyrgiosa budućnosti.

dado

pre 6 godina

a bila bi dosada od tenisa....imamo odlicne momke, koji ce jednog dana morati osvojiti grand slam, jer ce ovi asevi za koju godinu 2-3 u penzion....
a pitanje je tko je od njih dovoljno stabilan da pruzi koliko toliko konstantnu sezonu

JerryJackson

pre 6 godina

Bez Federera bi bilo sasvim ok (on je ionako vječna medijska tvorevina za promociju sporta i izvlačenje para), ali bez Nadala to jednostavno nije to.

Šaomi

pre 6 godina

Mrzeo sam ga godinama a sada mogu samo da se poklonim dominatoru i čestitam. Nije za džabe rođen u avgustu kao svaki pravi car i vođa.
Kad sam te ja zgotivio onda je sve jasno!

mujo

pre 6 godina

Svaka čast obojici ali se zna ko je najbolji teniser. Oni su vrlo dobri, i odlično isplativi, i u njih ulagati nema rizika, i stoga se sve čini da budu u eksploataciji što duže. Neće im dopustiti ni u 50-toj da se povuku.

jorgebarabahosa

pre 6 godina

prvi bi bio Cilic, sa 2.879 poena. sta je sporno?
ustvari, njihovi poenovi bi se raspodelili na ostatak Toura, mozda bi prvoplasirani imao i neki poen vise!

ccc?

pre 6 godina

Emocija fudbala? To je ono, kada lopta redje gol liniju a sudija ne dosudi gol? Ili sudija dosudi penal a penala nije bilo? Verovatno se misli na tu emociju?

Zeljko

pre 6 godina

Pa na zalost one samozvane Srbende iz Monte Karla ni Rafa ni kralj Rodzer nisu jos u penziji.Rafa uzima 11.Garos,kralj 9.Vimbldon,stvarno mi je zao.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Noleaux Djokovic bi usao u Top 10 kad bi King Federer i senjor Nadal bili u penziji ali budimo realni Nolo je blizi penzionisanju nego njih dvojica.

klaas-jan huntelaar

pre 6 godina

Ne bi vise igrali tenis profesionalno..
Provodili bi vise vremena sa drustvom, porodicom.
Mozda bi poceli da piju alkohol u vecim kolicinama.
Isli na letovanja, zimovanja.
Ko zna sta bi jos sve radili.. :D

fednole

pre 6 godina

Kad odu oni sa Novakom čeka nas najnezanimljivije razdbolje u povijesti tenisa,slično onom na početku 2000-tih godina.Samo jedan primjer je dovoljan;Igraju Zverev i Chung koji će čini se biti najbolji u novoj generaciji u 3 ujutro,dali biste navinuli sat da gledate taj meč?Ja ne bi a obožavam tenis dok sam za mečeve velike trojke to radio i koliko god su puno njih trojica donesla popularnosti tenisa toliko će mu naštetiti jer će nakon njih ostati velika praznina,krater koji nema ko popuniti jer teško će se roditi tri takva talenta koji su uz to cijeli život posvetili tenisu,radu,disciplini,želji da budu bolji od suparnika a uz to i 3 različite priče,švicarski genijalac koji je najtalentiraniji svih vremena,španjolski ratnik sa najjačom radnom etikom svih vremena i balkanac koji je na inat i uz puno omalovažavanja ne samo sa zapada nego i iz svoje Srbije vladao tenisom kao kao niko nikada te rušio ovu dvojicu.Čak mislim da neće doskora biti niti neki novi Murray koji nije niti blizu ovoj trojici ali je daleko bolje od svih Zvereva,Chungova,Thiema i Kyrgiosa budućnosti.

klaas-jan huntelaar

pre 6 godina

Ne bi vise igrali tenis profesionalno..
Provodili bi vise vremena sa drustvom, porodicom.
Mozda bi poceli da piju alkohol u vecim kolicinama.
Isli na letovanja, zimovanja.
Ko zna sta bi jos sve radili.. :D

fantom

pre 6 godina

Za Nola nista, meditirao bi u pemziji sa guruom kao i dosad.
(Vlado, 17. mart 2018 13:59)

I danas da se Đoković povuče ostaje zapamćeno: 12 GS, 30 mastersa, 5 završnih mastersa, 223 nedelje br. 1, bronzana medalja na OI prva i jedina u tenisu za Srbiju, osvojio za Srbiju Dejvis kup 2010, kompletirao karijerni grend slem... Prosto je uživanje gledati tri najbolja igrača tenisa svih vremena više od decenije.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Noleaux Djokovic bi usao u Top 10 kad bi King Federer i senjor Nadal bili u penziji ali budimo realni Nolo je blizi penzionisanju nego njih dvojica.

Šaomi

pre 6 godina

Mrzeo sam ga godinama a sada mogu samo da se poklonim dominatoru i čestitam. Nije za džabe rođen u avgustu kao svaki pravi car i vođa.
Kad sam te ja zgotivio onda je sve jasno!

Joc@

pre 6 godina

@Dott
Sta pricas to? Federer je od 2017 do danas osvojio 3 GS i na SVAKOM su ucestvovali Nadal i Novak. Marej na 2 od 3, Vavrinka na 2 od tri, zatim Raonic, Dimitrov, Cilic i ostali iz vrha. Znaci, ti ne pratis tenis ili namerno lazes. Novak je i ove godine ucestvovao na AO i u IV. Nema kvalitet da prodje do zavrsnice? Njegov problem. Sto se broja bodova tice, Novak bi sa svojim bodovima bio 30 pre 10 godina, zato bolje neka slavi.

MATS

pre 6 godina

Kad neko završi karijeru pamte su rezultati, ali se pamti i čovek - ličnost.
Maločas čitam izjavu Novaka Đokovića iz 2008. (tada branioca titule u Majamiju) posle poraza u drugom kolu (prvi meč na turniru) od (tada) kvalifikanta 122. na ATP listi Kevina Andersona: Đoković: 'Poslednji poen mi je pertla pukla, ali ne želim da tražim opravdanje za poraz.'

Joc@

pre 6 godina

@sasa jokic
Zasto bi se Nole pominjao zajedno s njima?Oni su najbolji teniseri u istoriji, on nije ni medju 5. Oni su prva dva tenisera sveta, on je 14. Nema nikakvog osnova da se on nesto pominje. Broj meceva nije vazan, kakve to ima veze? Svasta. I da, naravno da je Novak zavrsio s ozbiljnim tenisom, jasno je da on ovaj nivo tenisa koji igraju najbolji, ne moze dostici.

Zeljko

pre 6 godina

Pa na zalost one samozvane Srbende iz Monte Karla ni Rafa ni kralj Rodzer nisu jos u penziji.Rafa uzima 11.Garos,kralj 9.Vimbldon,stvarno mi je zao.

eto

pre 6 godina

Tenis bi propao. Videli smo vec na sta lici tenis kada su RF i Rafa povredjeni i van forme. Dok Federer i Nadal nisu bili u formi zbog povreda, tenisom su dominirali igraci kao Djokovic, Mari, Vavrinka, Cilic, Nisikori, koji su osvajali GS titule i igrali finala, sve u odsusutvu najboljih. Sada se srecom to promenilo i vratilo u normalu.

dado

pre 6 godina

a bila bi dosada od tenisa....imamo odlicne momke, koji ce jednog dana morati osvojiti grand slam, jer ce ovi asevi za koju godinu 2-3 u penzion....
a pitanje je tko je od njih dovoljno stabilan da pruzi koliko toliko konstantnu sezonu

Joc@

pre 6 godina

@fantom Tri najbolja tenisera svih vremena su Federer, Nadal, Sampras. Sampras ima oko 280 nedelja na prvom mestu, 14 GS titula, zlatnu medalju sa OI. Ne znam kojeg si ti treceg u istoriji gledao zadnjih 10 godina? E da, Lejver, Borg, Emerson, Lendl i Konors zauzimaju od 4 do 8 mesta, da znas.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

(fantom, 17. mart 2018 14:52)

Sve to sto si nabrojao sto je postigao Noleaux je nista u poredjenju sa tim sta je sve King Federer osvojio i zato je prvi na svetu, potpuno zasluzeno.

jorgebarabahosa

pre 6 godina

prvi bi bio Cilic, sa 2.879 poena. sta je sporno?
ustvari, njihovi poenovi bi se raspodelili na ostatak Toura, mozda bi prvoplasirani imao i neki poen vise!

sasa jokic

pre 6 godina

Prosto je nekorektno pomenuti ovu dvojicu u bilo kom kontekstu, a ne pomenuti Noleta. Najveci broj medjusobnih susreta imaju Nole i Rafa, a odmah posle Nole i Federer. Nole sa obojicom ima pozitivan skor, i dominirao je 4 godine u toj zlatnoj eri tenisa, kako su je nazvali teniski strucnjaci i bivsi teniski igraci.
Naravno, sada je Nole u krizi, i odmah mu se zaboravlja sve? Nece moci, Nole jos nije sve rekao, sto se tenisa tice.

(crno - beli TV)

pre 6 godina

(Dott) Objasni kako to nema Noleta, a igrao u Melburnu i Indijanvelsu?! Ako nije spreman, ne treba da igra, a ne da se blamira i pravi cirkus od, do sada, uspešne karijere. Treba biti mudar, a on očigledno to nije.

Labud

pre 6 godina

(Joc@, 17. mart 2018 16:49)

I šta kažeš, Nolo ne može do završnice!! Misliš, ne može ni do trećeg kola, ali ti kao verni bot želiš da ga uzdigneš i onda kad se srozao kao u najgoroj noćnoj mori.

ccc?

pre 6 godina

Emocija fudbala? To je ono, kada lopta redje gol liniju a sudija ne dosudi gol? Ili sudija dosudi penal a penala nije bilo? Verovatno se misli na tu emociju?

JerryJackson

pre 6 godina

Bez Federera bi bilo sasvim ok (on je ionako vječna medijska tvorevina za promociju sporta i izvlačenje para), ali bez Nadala to jednostavno nije to.

hajde!

pre 6 godina

Ne ulazeci u raspravu, skrecem paznju samo na jednu bitnu stvar: neciji dvostruki iznos bodova u odnosu na drugoplasiranog nikako ne znaci nadmoc, dominaciju bla bla bla. To prosto znaci nemerljivo slabiju konkurenciju ( povrede i sl.), nego kad su igraci izjednaceniji po formi, pa je zato i borba veca, a bodovna razlika manja.

Milica

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?
(Драган, 17. mart 2018 19:05)

Sport je samo zabava i nista vise od toga. Ako ti isti igraci mogu da menjaju timove i drzave da bi izgradili karijeru zasto obican ljubitelj sporta mora da navija po direktivi zbog nekih iracionalnih i emotivnih parametara? Tvoje pitanje je identicno onom zasto ne navijas za Parizan ili Zvezdu a iz Srbije si. Ti imas veze sa Novakom isto koliko sa spanskim kosarkaskim nacionalnim timom po svim mogucim socijalnim parametrima, znaci nikakve bas kao ni sa Monikom Seles sto nisi imao nista zajednicko ili Bobom Zivojinovicem.

Nacionlana pripadnost je najrelevantnija sa sistemom vrednosti tipa Svajcarska je super za zivot a Srbija nije zato sto jednu i drugu cine specificni ljudi. Posto Djokovic nije luzer kao 99.9% Srbije onda ni to ne moze prosecan Srbin da deli sa Djokovicem. A to da ti iz Vranja imas bilo kakve spiritualne ili bioloske veze sa onim iz Subotice to zaboravi ali zato delite isto drustveno uredjenje, a Djokovic ni to uredjenje ne deli sa vama. Drugim recima nije Djokovic proizvod sistema drzave ili teniske asocijacije vec tipican prodidzi koji se mogao roditi u Moldaviji.

Hmmmmm

pre 6 godina

Sasa Jokic
Svidjalo se tebi, ili ne, ali najvece rivalstvo u tenisu je upravo ovaj dvojac, Federer- Nadal. Zato sto su uglavnom igrali finala velikih turnira, zato sto su godinama bili 1 i 2 na ATP listi, sa izuzetkom nekoliko godina. Zato sto su jedan drugog zaustavljali, kad niko drugi to nije mogao. Godine kada je Novak bio prvi, Rafa i Federer naizmenicno nisu igrali. Imaju svi ti podaci na internetu, kada su pravili pauze, kada nisu igrali... Stvari se ne mogu promeniti, koliko god to neko zeleo, proslost ostaje takva kakva jeste. Moze ovde svako izmisliti sta mu odgovara, ali cinjenice ne menja.

Dott

pre 6 godina

Federer i Nadal dominantni? Tako sto Rodžer kao br1 ima manje bodova nego Novak do 2010te kao treci na atp i tako godinama unazad. Naravno da su dominantni kad nema Noleta, Mareja, Vavrinke, a do skora ni jos par njih iz top 10, Nisikorija i Raonica...
I to je njihova dominacija? To je njihova bruka pre bih rekao.

sasa

pre 6 godina

federer dominira samo kad nema nadala i djokovica i mareja u sretno vreme...dominirao je do 2000-te kad je glavni rival bio Rodik i J.C.Ferero, kao i zadnjih godinu dana kada nema ove trojice odnosno nisu spremni uopste....

Драган

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?
(Драган, 17. mart 2018 19:05) Ama ne stavljaj Noloa i patriotizam u isti kos. Pogresna i pogubna ti je ta "nauka". Tenis je postojao i pre Noloa. Ljudi imaju pravo da navijaju za koga oni zele!

Dott

pre 6 godina

((crno - beli TV), 17. mart 2018 19:22)

U tenisu stvari su vrlo kompleksne, zbog toga nepisanih pravila skoro i da nema, jer nesto sta vazi za jednog tenisera, ne vazi za drugog, tacnije za njega taj koncept ne daje rezultate.
Novak treninzima obuhvati sve potrebne aspekte, kondicione vezbe, igru sa loptom i povratku osecaja za udarac, za percepcijom terena, cak i razvijanje koncentracije i brzog fokusiranja. Medjutim u svemu postoji jedan problem, kada pored sebe imas poslugu zaduzenu za sve potrebno, sam malo se ulenjis i brigu i odgovornost prepustas njima, samim tim ako su oni zadovoljni radom sa tobom, zadovoljan si i ti, jer im verujes. E, a sta je problem, problem je izostanak dozivljaja, jer sad kada se Novak resetovao, tenis dozivljava kao svoj posao, nema vise onog zara, euforije, za njega vise nema ni autoriteta u obliku Rodzera, na koga je mislio od prvog kola i ako ga susret sa njim ceka tek u finisu turnira. Pa onda i ako mrtav umoran u finalu, ta sva osecanja dizala su mu adrenalin, samim tim iznedrivala i nepostojecu snagu da istraje.
Verovatno si gledao neki bar deo Novakovog treninga, jesu sadrzajni, ali u tim treninzima ne postoji simulacije igranja pravog meca u kome si voljan i preci prag umora. Zato Novak u gotovo svakom mecu i tokom citave karijere imao je krizne momente, pa cak i u ranim fazama meca, ali ih prevazidje bez vecih rezultatskih posledica i onda moze igrati u dobrom tempu vise setova.
Trebaju mu mecevi, zato igra sve.

mujo

pre 6 godina

Svaka čast obojici ali se zna ko je najbolji teniser. Oni su vrlo dobri, i odlično isplativi, i u njih ulagati nema rizika, i stoga se sve čini da budu u eksploataciji što duže. Neće im dopustiti ni u 50-toj da se povuku.

hoki

pre 6 godina

@fantom
Isto tako je u periodu najvece dominacije kiksao kada je bilo najvaznije(Olimpijade)i redovno je preskakao reprezentaciju(zanimljivo njemu to niko ne prebacuje a Jokic se i dan danas pljuje zbog jednog izostanka).Takodje ne mozemo znati da li su njih trojica najbolji ikada jer vreme se ispostavilo da nije toliko do njihovog kvaliteta koliko do slabosti ostalih sto pokazuju ovi zadnji uspesi Rodje i NAdala gde matori lagano osvajaju Slemove,treba ih staviti u kontekst konkurencije osamdesetih i devedesetih pa da se dobije realna slika,pa evo na ovom portalu niko nece staviti Mesija i Ronalda kao najbolje ikad bas tbog konkurencije.

JerryJackson

pre 6 godina

Bez Federera bi bilo sasvim ok (on je ionako vječna medijska tvorevina za promociju sporta i izvlačenje para), ali bez Nadala to jednostavno nije to.

Dott

pre 6 godina

Federer i Nadal dominantni? Tako sto Rodžer kao br1 ima manje bodova nego Novak do 2010te kao treci na atp i tako godinama unazad. Naravno da su dominantni kad nema Noleta, Mareja, Vavrinke, a do skora ni jos par njih iz top 10, Nisikorija i Raonica...
I to je njihova dominacija? To je njihova bruka pre bih rekao.

mujo

pre 6 godina

Svaka čast obojici ali se zna ko je najbolji teniser. Oni su vrlo dobri, i odlično isplativi, i u njih ulagati nema rizika, i stoga se sve čini da budu u eksploataciji što duže. Neće im dopustiti ni u 50-toj da se povuku.

sasa jokic

pre 6 godina

Prosto je nekorektno pomenuti ovu dvojicu u bilo kom kontekstu, a ne pomenuti Noleta. Najveci broj medjusobnih susreta imaju Nole i Rafa, a odmah posle Nole i Federer. Nole sa obojicom ima pozitivan skor, i dominirao je 4 godine u toj zlatnoj eri tenisa, kako su je nazvali teniski strucnjaci i bivsi teniski igraci.
Naravno, sada je Nole u krizi, i odmah mu se zaboravlja sve? Nece moci, Nole jos nije sve rekao, sto se tenisa tice.

Драган

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?

sasa

pre 6 godina

federer dominira samo kad nema nadala i djokovica i mareja u sretno vreme...dominirao je do 2000-te kad je glavni rival bio Rodik i J.C.Ferero, kao i zadnjih godinu dana kada nema ove trojice odnosno nisu spremni uopste....

fantom

pre 6 godina

Za Nola nista, meditirao bi u pemziji sa guruom kao i dosad.
(Vlado, 17. mart 2018 13:59)

I danas da se Đoković povuče ostaje zapamćeno: 12 GS, 30 mastersa, 5 završnih mastersa, 223 nedelje br. 1, bronzana medalja na OI prva i jedina u tenisu za Srbiju, osvojio za Srbiju Dejvis kup 2010, kompletirao karijerni grend slem... Prosto je uživanje gledati tri najbolja igrača tenisa svih vremena više od decenije.

Zeljko

pre 6 godina

Pa na zalost one samozvane Srbende iz Monte Karla ni Rafa ni kralj Rodzer nisu jos u penziji.Rafa uzima 11.Garos,kralj 9.Vimbldon,stvarno mi je zao.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

Noleaux Djokovic bi usao u Top 10 kad bi King Federer i senjor Nadal bili u penziji ali budimo realni Nolo je blizi penzionisanju nego njih dvojica.

Batko pamcenje mu kratko

pre 6 godina

(fantom, 17. mart 2018 14:52)

Sve to sto si nabrojao sto je postigao Noleaux je nista u poredjenju sa tim sta je sve King Federer osvojio i zato je prvi na svetu, potpuno zasluzeno.

Joc@

pre 6 godina

@sasa jokic
Zasto bi se Nole pominjao zajedno s njima?Oni su najbolji teniseri u istoriji, on nije ni medju 5. Oni su prva dva tenisera sveta, on je 14. Nema nikakvog osnova da se on nesto pominje. Broj meceva nije vazan, kakve to ima veze? Svasta. I da, naravno da je Novak zavrsio s ozbiljnim tenisom, jasno je da on ovaj nivo tenisa koji igraju najbolji, ne moze dostici.

Joc@

pre 6 godina

@fantom Tri najbolja tenisera svih vremena su Federer, Nadal, Sampras. Sampras ima oko 280 nedelja na prvom mestu, 14 GS titula, zlatnu medalju sa OI. Ne znam kojeg si ti treceg u istoriji gledao zadnjih 10 godina? E da, Lejver, Borg, Emerson, Lendl i Konors zauzimaju od 4 do 8 mesta, da znas.

fednole

pre 6 godina

Kad odu oni sa Novakom čeka nas najnezanimljivije razdbolje u povijesti tenisa,slično onom na početku 2000-tih godina.Samo jedan primjer je dovoljan;Igraju Zverev i Chung koji će čini se biti najbolji u novoj generaciji u 3 ujutro,dali biste navinuli sat da gledate taj meč?Ja ne bi a obožavam tenis dok sam za mečeve velike trojke to radio i koliko god su puno njih trojica donesla popularnosti tenisa toliko će mu naštetiti jer će nakon njih ostati velika praznina,krater koji nema ko popuniti jer teško će se roditi tri takva talenta koji su uz to cijeli život posvetili tenisu,radu,disciplini,želji da budu bolji od suparnika a uz to i 3 različite priče,švicarski genijalac koji je najtalentiraniji svih vremena,španjolski ratnik sa najjačom radnom etikom svih vremena i balkanac koji je na inat i uz puno omalovažavanja ne samo sa zapada nego i iz svoje Srbije vladao tenisom kao kao niko nikada te rušio ovu dvojicu.Čak mislim da neće doskora biti niti neki novi Murray koji nije niti blizu ovoj trojici ali je daleko bolje od svih Zvereva,Chungova,Thiema i Kyrgiosa budućnosti.

Joc@

pre 6 godina

@Dott
Sta pricas to? Federer je od 2017 do danas osvojio 3 GS i na SVAKOM su ucestvovali Nadal i Novak. Marej na 2 od 3, Vavrinka na 2 od tri, zatim Raonic, Dimitrov, Cilic i ostali iz vrha. Znaci, ti ne pratis tenis ili namerno lazes. Novak je i ove godine ucestvovao na AO i u IV. Nema kvalitet da prodje do zavrsnice? Njegov problem. Sto se broja bodova tice, Novak bi sa svojim bodovima bio 30 pre 10 godina, zato bolje neka slavi.

Šaomi

pre 6 godina

Mrzeo sam ga godinama a sada mogu samo da se poklonim dominatoru i čestitam. Nije za džabe rođen u avgustu kao svaki pravi car i vođa.
Kad sam te ja zgotivio onda je sve jasno!

hoki

pre 6 godina

@fantom
Isto tako je u periodu najvece dominacije kiksao kada je bilo najvaznije(Olimpijade)i redovno je preskakao reprezentaciju(zanimljivo njemu to niko ne prebacuje a Jokic se i dan danas pljuje zbog jednog izostanka).Takodje ne mozemo znati da li su njih trojica najbolji ikada jer vreme se ispostavilo da nije toliko do njihovog kvaliteta koliko do slabosti ostalih sto pokazuju ovi zadnji uspesi Rodje i NAdala gde matori lagano osvajaju Slemove,treba ih staviti u kontekst konkurencije osamdesetih i devedesetih pa da se dobije realna slika,pa evo na ovom portalu niko nece staviti Mesija i Ronalda kao najbolje ikad bas tbog konkurencije.

eto

pre 6 godina

Tenis bi propao. Videli smo vec na sta lici tenis kada su RF i Rafa povredjeni i van forme. Dok Federer i Nadal nisu bili u formi zbog povreda, tenisom su dominirali igraci kao Djokovic, Mari, Vavrinka, Cilic, Nisikori, koji su osvajali GS titule i igrali finala, sve u odsusutvu najboljih. Sada se srecom to promenilo i vratilo u normalu.

ccc?

pre 6 godina

Emocija fudbala? To je ono, kada lopta redje gol liniju a sudija ne dosudi gol? Ili sudija dosudi penal a penala nije bilo? Verovatno se misli na tu emociju?

hajde!

pre 6 godina

Ne ulazeci u raspravu, skrecem paznju samo na jednu bitnu stvar: neciji dvostruki iznos bodova u odnosu na drugoplasiranog nikako ne znaci nadmoc, dominaciju bla bla bla. To prosto znaci nemerljivo slabiju konkurenciju ( povrede i sl.), nego kad su igraci izjednaceniji po formi, pa je zato i borba veca, a bodovna razlika manja.

jorgebarabahosa

pre 6 godina

prvi bi bio Cilic, sa 2.879 poena. sta je sporno?
ustvari, njihovi poenovi bi se raspodelili na ostatak Toura, mozda bi prvoplasirani imao i neki poen vise!

MATS

pre 6 godina

Kad neko završi karijeru pamte su rezultati, ali se pamti i čovek - ličnost.
Maločas čitam izjavu Novaka Đokovića iz 2008. (tada branioca titule u Majamiju) posle poraza u drugom kolu (prvi meč na turniru) od (tada) kvalifikanta 122. na ATP listi Kevina Andersona: Đoković: 'Poslednji poen mi je pertla pukla, ali ne želim da tražim opravdanje za poraz.'

(crno - beli TV)

pre 6 godina

(Dott) Objasni kako to nema Noleta, a igrao u Melburnu i Indijanvelsu?! Ako nije spreman, ne treba da igra, a ne da se blamira i pravi cirkus od, do sada, uspešne karijere. Treba biti mudar, a on očigledno to nije.

klaas-jan huntelaar

pre 6 godina

Ne bi vise igrali tenis profesionalno..
Provodili bi vise vremena sa drustvom, porodicom.
Mozda bi poceli da piju alkohol u vecim kolicinama.
Isli na letovanja, zimovanja.
Ko zna sta bi jos sve radili.. :D

Hmmmmm

pre 6 godina

Sasa Jokic
Svidjalo se tebi, ili ne, ali najvece rivalstvo u tenisu je upravo ovaj dvojac, Federer- Nadal. Zato sto su uglavnom igrali finala velikih turnira, zato sto su godinama bili 1 i 2 na ATP listi, sa izuzetkom nekoliko godina. Zato sto su jedan drugog zaustavljali, kad niko drugi to nije mogao. Godine kada je Novak bio prvi, Rafa i Federer naizmenicno nisu igrali. Imaju svi ti podaci na internetu, kada su pravili pauze, kada nisu igrali... Stvari se ne mogu promeniti, koliko god to neko zeleo, proslost ostaje takva kakva jeste. Moze ovde svako izmisliti sta mu odgovara, ali cinjenice ne menja.

Labud

pre 6 godina

(Joc@, 17. mart 2018 16:49)

I šta kažeš, Nolo ne može do završnice!! Misliš, ne može ni do trećeg kola, ali ti kao verni bot želiš da ga uzdigneš i onda kad se srozao kao u najgoroj noćnoj mori.

Uros Djurdjevic #32

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?
(Драган, 17. mart 2018 19:05) Ama ne stavljaj Noloa i patriotizam u isti kos. Pogresna i pogubna ti je ta "nauka". Tenis je postojao i pre Noloa. Ljudi imaju pravo da navijaju za koga oni zele!

Milica

pre 6 godina

Ја бих да поставим једно питање, за ове што не воле Новака. Зашто га не воле, а при том су Срби. Зар је могуће да Вам је дражи странац од неког нашег. Па то му дође као кад у кошарци, играју Србија и Шпанија, а Ви навијате за Шпанију. Не замисливо. ЗАШТО ГА НЕ ВОЛИТЕ?
(Драган, 17. mart 2018 19:05)

Sport je samo zabava i nista vise od toga. Ako ti isti igraci mogu da menjaju timove i drzave da bi izgradili karijeru zasto obican ljubitelj sporta mora da navija po direktivi zbog nekih iracionalnih i emotivnih parametara? Tvoje pitanje je identicno onom zasto ne navijas za Parizan ili Zvezdu a iz Srbije si. Ti imas veze sa Novakom isto koliko sa spanskim kosarkaskim nacionalnim timom po svim mogucim socijalnim parametrima, znaci nikakve bas kao ni sa Monikom Seles sto nisi imao nista zajednicko ili Bobom Zivojinovicem.

Nacionlana pripadnost je najrelevantnija sa sistemom vrednosti tipa Svajcarska je super za zivot a Srbija nije zato sto jednu i drugu cine specificni ljudi. Posto Djokovic nije luzer kao 99.9% Srbije onda ni to ne moze prosecan Srbin da deli sa Djokovicem. A to da ti iz Vranja imas bilo kakve spiritualne ili bioloske veze sa onim iz Subotice to zaboravi ali zato delite isto drustveno uredjenje, a Djokovic ni to uredjenje ne deli sa vama. Drugim recima nije Djokovic proizvod sistema drzave ili teniske asocijacije vec tipican prodidzi koji se mogao roditi u Moldaviji.

dado

pre 6 godina

a bila bi dosada od tenisa....imamo odlicne momke, koji ce jednog dana morati osvojiti grand slam, jer ce ovi asevi za koju godinu 2-3 u penzion....
a pitanje je tko je od njih dovoljno stabilan da pruzi koliko toliko konstantnu sezonu

Dott

pre 6 godina

((crno - beli TV), 17. mart 2018 19:22)

U tenisu stvari su vrlo kompleksne, zbog toga nepisanih pravila skoro i da nema, jer nesto sta vazi za jednog tenisera, ne vazi za drugog, tacnije za njega taj koncept ne daje rezultate.
Novak treninzima obuhvati sve potrebne aspekte, kondicione vezbe, igru sa loptom i povratku osecaja za udarac, za percepcijom terena, cak i razvijanje koncentracije i brzog fokusiranja. Medjutim u svemu postoji jedan problem, kada pored sebe imas poslugu zaduzenu za sve potrebno, sam malo se ulenjis i brigu i odgovornost prepustas njima, samim tim ako su oni zadovoljni radom sa tobom, zadovoljan si i ti, jer im verujes. E, a sta je problem, problem je izostanak dozivljaja, jer sad kada se Novak resetovao, tenis dozivljava kao svoj posao, nema vise onog zara, euforije, za njega vise nema ni autoriteta u obliku Rodzera, na koga je mislio od prvog kola i ako ga susret sa njim ceka tek u finisu turnira. Pa onda i ako mrtav umoran u finalu, ta sva osecanja dizala su mu adrenalin, samim tim iznedrivala i nepostojecu snagu da istraje.
Verovatno si gledao neki bar deo Novakovog treninga, jesu sadrzajni, ali u tim treninzima ne postoji simulacije igranja pravog meca u kome si voljan i preci prag umora. Zato Novak u gotovo svakom mecu i tokom citave karijere imao je krizne momente, pa cak i u ranim fazama meca, ali ih prevazidje bez vecih rezultatskih posledica i onda moze igrati u dobrom tempu vise setova.
Trebaju mu mecevi, zato igra sve.