Sreda, 14.03.2018.

22:22

Čović: Nacionalne lige nisu obezvređene, naprotiv

Prvi čovek regionalne ABA lige i KK Crvena zvezda Nebojša Čović smatra da donesena dobra odluka o načinu ulaska klubova u takmičenje.

Izvor: B92

Èoviæ: Nacionalne lige nisu obezvreðene, naprotiv IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

beogradski

pre 6 godina

Srbija je previše mala i siromašna zemlja, da bi imala jaku samostalnu košarkašku ligu. Litvanski i izraelski klubovi ne igraju nikakva regionalna takmičenja, jer imaju Žalgiris i Makabi, koji imaju A licencu, odnosno zagarantovano mesto u EL. Celokupna pažnja Žalgirisa i Makabija je usmerena na EL i celokupna košarka te dve zemlje je zasnovana na ta dva kluba. Mi bi mogli da napravmo slični sistem, odnosno isti, ali koji naš klub bi bio srpski Žalgiris ili Makabi? Oko toga se nikada ne bi složili. ABA liga je najbolje rešenje za srpsku košarku, gde imamo sada već 5 klubova u istoj, dva kluba u ABA 2, što znači da imamo čak 7 klubova u sasvim solidnim takmičenjima. Ostatak KLS-a nek se po bori za prvo mesto, pa na proleće pobednik KLS-a se bori sa ovih 7 iz ABA, ili kako god su čelnici Saveza smislili sistem. Ne mislim da je ABA snnrt srpske košarke, jer imamo 7 klubova, ej 7, ostali klubovi nek razvijaju talente koji će kasnije biti preusmereni u u najjače srpske klubove u ABA ligi, to je surova relanost i jedini način da održimo kvalitet na nivou, da kao reprezentacija idalje imamo kvalitetne igrače koji će uzimati medalje. Svako ko misli drugačije, ili ne razume novo vreme u kojem živimo ili ne želi dobro srpskoj košarci.

Grr

pre 6 godina

@@@@@ Dacha, 15. mart 2018 09:39)

Sve si u "pravu". Po tebi treba da postoji FMP1,CZB(FMP2) i ajd još jedan istog gazde. Ostali vrlo važno, ne treba ni da postoje, tj. kako ti kažeš - da se razdvoji kvalitet od cistog amaterizma i nekvaliteta. A kvalitet će da padne sa neba ili da se kupuje dok ima para. A u ostalom ovi gore navedeni su i do sada bili rasadnik reprezentativaca i nosioci svih reprezentativnih uspeha. Ako klubovi trebaju, kako kažeš, da se sami organizuju, šta će im odna liga i njena pravila. Ova priča, kao alternativa neuspelom pokušaju CZB da potpiše ugovor sa EL i obesmisli ABA ligu, neće lako proći ni u regionu.

molina

pre 6 godina

Ne znam da li je neko pratio ili pogledao hrvatsku ligu? Najjace ekipe, kao Cedevita, igraju sa drugom ekipom a tek u zavrsnici igraju najbolji. Naravno da im je Aba na prvom mestu zbog EL a i kvaliteta. Jednostavno, ni jedna drzava bivse SFRJ nema vise od 3-4 kvalitetne ekipe.
Ako bi se igrale samo nacionalne lige i ovo malo kvalitetnih klubova nebi bili jos dugo na tom nivou, a mladi kvalitetni igraci bi rano odlazili u Nemacku, Francusku pa i Litvaniju, Poljsku....

kole

pre 6 godina

Odluka je bila jednoglasna (svih 12 klubova), on je samo predsedavajuci ove godine, tako da ne tupite vise i vas ostoja je glasao za!
(партизаи, 15. mart 2018 05:09)

Neravno da je Ostoja glasao za jer to itekako odgovara Partizanu. Sad nece morati da brine o mestu u ABA ni sledece a ni narednih sezona. Najveci pobednik ovog menjanja pravila je srpska kosarka koja umesto da izgubi 1 klub nece izgubiti nijedan+ Borac kako igra pokazao je u kupu i protiv Fenera i realno ce osvojiti ABA2 i u ABA ligi nece biti bas autsajderi. Znaci mogli bismo dobiti 5 klubova u ABA ligi na duze vreme samo je pitanje kako ce to prihvatiti ostale drzave jer ako situacija ekskalira i raspadne se liga nece biti dobro ni za koga.

Sah-mat

pre 6 godina

KLS je uništena. Biće kao radničke sportske igre. Posdledice nesagledive. Sve zbog interesa jednog čoveka.
(Grr, 15. mart 2018 07:20)

Radvicke sportske igre su nba za KLS.

Dacha

pre 6 godina

Један шок за све абољупце, Хрвати су се oпаметили и имају јединствену лигу коју играју по двокружном систему, па следи плејоф и ту лигу од почетка играју сви укључујући и Цедевиту и Цибону. Исто је и у Словенији. Ту је крај, тачка, знак узвика на сваку расправу о томе, бар би морало тако да буде. Колико видим по коментарима ниједан Србин одушевљен овим системом то не зна, а то су тако елементарне ствари о кошарци на овим просторима и то довољно говори о стручности. Не постоји једна једина земља на кошаркашкој мапи Европе која нема своју јединствену лигу осим Србије!!! О чему ми причамо, људи?! Што се самог овог решења тиче, у случају да ове године српски тим освоји АБА те дође Србија до 5 представника и следеће сезоне нпр. неки наш тим освоји АБА 2, буде у врху националног првенства испред 1, 2 или више тих 5 АБА лигаша и нема место у АБА лиги. Дивно решење, нема шта, али само за клинце који везе са спортом немају, што и објашњава наложеност на овај распали пројекат звани Јадранска лига који само на основу монопола и уништавања свега осталог опстаје, па је и овај корак потпуно у том правцу. Још када неко то користи као аргумент у прилог АБА лиги, шта рећи. Иступила 4 најбоља клуба из првенства, претворила га тиме у нижеразредно аматерско такмичење, нормално да остали тимови и база играча у таквој ситуацији системски пропадају и наравно да тако нешто себи није урадио нико осим Срба.
(my way, 14. mart 2018 23:40

Ok mogu da se slozim da bi i mi mogli da imamo jedinstvenu ligu Srbije ali realno sta bi ta jedna utakmica sa Zvezdom,Partizanom,Megom itd donela tim nasim amaterskim klubovima,napunili bi halu ok,ali ta puna hala ne donosi nikakve pare,sto se igraca tice da li ce oni individualno da napreduju posle te jedne utakmice,da li ce tu naprasno da ispliva neli kvalitet, pa naravno da nece,mogu samo jos vise da padnu psihicki kad ih nakantaju sa 40,50 razlike i to sa pola snage i sta je onda svrha te lige voleo bi da mi objasni neko?? Ako je svrha tek da se igra onda ja licno nisam za to!

onako bez lupetanja

pre 6 godina

@my way
Prvo i osnovno kalendar EL ne dozvoljava tri lige istovremeno , ABA , nacionalno i EL . Prosto je ako hoćeš da razmišljaš .
Drugo EC dozvoljava takvu mogućnost jer ima tri puta manje utakmica nego EL , drugi je format . Isto prosto ako hoćeš da razmišljaš .
U prevodu onog trenutka kada Hrvati ili Slovenci osvoje ABA ligu MORAĆE da promene način odigravanja Nacionalnog prvenstva . Takođe i Srbija može tom prilikom da promeni termine Nacionalnog jer više nema klub u EL .
Normalno možeš da zanemariš ove činjenice i da recimo nastaviš sa upornom pričom oko Nacionalnog prvenstva KLS ili da daš hrabar predlog da EL nije bitna i da treba KLS da se igra zato što je tebi to najveći interes košarke .
Već zamišljam ljubitelje košarke koji sa ushićenjem jure na meč Partizan Zdravlje Leskovac i komentarišu kako su se nekad smarali sa Barsom ili Realom .
Bez ABA nema EL , bez EL nema košarke , odnosno ima ali koje ?
Ne dovodi više ovde ljude u zabludu bar ove koji Ti daju pluseve , SRBIJA neće nikada imati mesto sama u EL .

Dabu

pre 6 godina

Srbija će najverovatnije imati 5 u ABA 1 i 2 u ABA 2 ligi. Da li neko stvarno misli da sa ovako niskim standardom i samo 6 mil stanovnika, mi možemo da imamo više od 7 kvalitetnih, profesionalnih klubova?
Hajde da ne živimo u bajkama, već u stvarnom svetu.

Dacha

pre 6 godina

KLS je uništena. Biće kao radničke sportske igre. Posdledice nesagledive. Sve zbog interesa jednog čoveka.
(Grr, 15. mart 2018 07:20)

Sta li lupas ti covece,kakav interes ima Covic da unisti KLS,jednostavno covek je u pravu,moralo je nesto da se uradi da napreduje liga i da se razdvoji kvalitet od cistog amaterizma i nekvaliteta,a to da je u pravu kao sto pise u tekstu govori sto su sve promene izglasane jednoglasno,sto govori da je ista situacija ako ne i gora i u ostalim ligama u regionu. Sada imamo Aba2 ligu i logicno je da se tu pojavi veci kvalitet nego u nasim amaterskim ligama i da se kroz tu ligu plasiraju u prvu Aba ligu. Znaci nikome vrata nisu zatvorena,jednostavno sad je na klubovima da se organizuju,uloze u tim i napreduju. Eto sledece sezone cemo najverovatnije da imamo 5 kluba iz Srbije u prvoj Aba ligi,pa ajde kazite vi meni onako realno da li postoji jos neki klub iz Srbije koji u ovom momentu svojim kvalitetom zasluzuje da se tu nadje?! Ni priblizno! Imamo jos par klubova koji su suvi prosek i oni ce imati sansu kroz Aba2 ligu da napreduju a ostalim amaterima ostaje ili da se organizuju i predju na visi nivo ili da ostanu na tom nivou i igraju domacu ligu koja je definitivno vec duzi niz go

Duka

pre 6 godina

Svaka cast za ABA2. To je odavno trebalo da se uradi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 15. mart 2018 08:19) # Link komentara

Zivela ABA 2 smrt srpskij kosarci.

sasa the red baron

pre 6 godina

NAPOKON:::

Ovo je odlicno, i zasigurno ce zaziveti nasu kosarku ponovo...
Sve sto trebamo jos su 2 ekipe, Novi Sad i Nis...
A za ove sto "sahranjuju" sve sto nije iz 2004, sto im je zao sto vise nisu samo oni, a ostali i ne trebaju, sto ne mogu vise na dug, sto moraju platiti porez, sto nema vise stipendija, sto moraju i svoj konto imati(!!), za njih mogu samo reci, pogledajte tabelu!!

партизаи

pre 6 godina

Odluka je bila jednoglasna (svih 12 klubova), on je samo predsedavajuci ove godine, tako da ne tupite vise i vas ostoja je glasao za!

Evropljanin

pre 6 godina

Kao politicar mi nije bio drag. Ali ovde se slazem sa svim sto je naveo. Drago mi je da vidim da veci deo forumasa takodje misli tako. Dakle, kvalitet na prvom mestu, i to je ono sto puni hale.

Najbolji je opancarev lepak

pre 6 godina

A tebi je kao bogom dato pravilo da razdvajas kvalitet od nekvaliteta.Par godina imas neku ulogu u kosarci a glumis kao da si svu mudrost sveta popio.Ugasice se manji klubovi a zaboravljamo da je vecina nasih velikih igraca bas iz takvih potekla.Mamini i tatini sinovi ponekad imaju kvaliteta ali u vecini slucajeva uspevaju oni uporni i vredni koji dolaze iz manjih sredina.

detektiv kokni kol

pre 6 godina

Ne kapiram zašto partizanovci bukvalno mrze Čovića. Što bi mi recimo mrzeli recimo Ostoju, Zeku ili Vučelu, totalno besmisleno. Meni su tragično simpatični, svi onako đuture. Svi znamo kakve su to biografije i ličnosti, ali unositi toliko emocija je ipak malo patološki i štetno.
Konkretno u ovoj izjavi je izneo samo činjenice. Mi smo godinama trebali da imamo 5og ako ne i 6og člana aba lige. Hemofarm, Metalac, Fmp, Borac, sada Vršac i nekada Vojvodina, svi su ispaštali zbog tog ključa. I sad ovde neki lamentiraju nad Krkom, Karpošem i Zlatorogom. Sve zbog Čovića. Ma daj.

veliki strumf

pre 6 godina

Hehe, Covke tera segu sa svima, progura svaku odluku koju zeli i koja je u interesu srpske kosarke. Samo, meni ovde interesantno da su o formatu odlucivali klubovi koji i igraju u ABA - cudi me da nisu doneli odluku da niko ne ispada :-) Sto je sigurno - sigurno je, sta ima da razmisljaju da li ce ispasti ili nece, bas kao u NBA.

Cika Toni

pre 6 godina

Upravo tako.Celog dana pisem komentare na tu temu a Vi ste 100% potvrdili moje reci. Shvatite,zivot ide dalje,sto rece Heraklit:"Covek ne moze dva puta uci u istu reku",pa ko se prilagodi opstace a ko ne ostace na zapecku istorije.

my way

pre 6 godina

Један шок за све абољупце, Хрвати су се oпаметили и имају јединствену лигу коју играју по двокружном систему, па следи плејоф и ту лигу од почетка играју сви укључујући и Цедевиту и Цибону. Исто је и у Словенији. Ту је крај, тачка, знак узвика на сваку расправу о томе, бар би морало тако да буде. Колико видим по коментарима ниједан Србин одушевљен овим системом то не зна, а то су тако елементарне ствари о кошарци на овим просторима и то довољно говори о стручности. Не постоји једна једина земља на кошаркашкој мапи Европе која нема своју јединствену лигу осим Србије!!! О чему ми причамо, људи?! Што се самог овог решења тиче, у случају да ове године српски тим освоји АБА те дође Србија до 5 представника и следеће сезоне нпр. неки наш тим освоји АБА 2, буде у врху националног првенства испред 1, 2 или више тих 5 АБА лигаша и нема место у АБА лиги. Дивно решење, нема шта, али само за клинце који везе са спортом немају, што и објашњава наложеност на овај распали пројекат звани Јадранска лига који само на основу монопола и уништавања свега осталог опстаје, па је и овај корак потпуно у том правцу. Још када неко то користи као аргумент у прилог АБА лиги, шта рећи. Иступила 4 најбоља клуба из првенства, претворила га тиме у нижеразредно аматерско такмичење, нормално да остали тимови и база играча у таквој ситуацији системски пропадају и наравно да тако нешто себи није урадио нико осим Срба.

el_kiddo

pre 6 godina

Ranije smo imali po 3 kluba na Final Four ABA, po 3 kluba u Evropi (Partizan i par puta Zvezda EL, pa Hemofarm, Radnicki, FMP, Zvezda gurali i do 1/4,1/2 finala Evrokupa) koji su odlicno gurali, a sada je sve u interesu jednog coveka i jednog mutiranog kluba.

Lars

pre 6 godina

Ovo je najjaca pozicija srpske klupske kosarke otkad se igra regionalna liga. I ABA 2 je dobro takmicenje, dvorana u Cacku je popunjena od pocetka sezone, a ne od zauzimanja prvog mesta. Nacionalne sampionate nije obesmislila regionalna liga, vec besparica.

Balistik

pre 6 godina

A po kolicini besmislica i lazi ga je vec i pretekao
(matori, 14. mart 2018 23:06)

Pazi, sve ovo sto sada govori je ranije najavljivao. Sacekacemo i videcemo, zar nije sjajna vest sto cemo verovatno imati 5 klubova u reg. ligi.

Ocigledno je da je cilj (tesko ostvariv) da ABA dobije dva predstavnika u EL.

Spale

pre 6 godina

Sve jasno. Već sad Vojvodina može uložiti pare u tim i stručni štab i ući u ABA 2 i u sezoni 2019/20 igrati ABA 1. Prosto. Uložite u kvalitet i imaćete 10000 ljudi na SPENSu svaki drugi vikend. Potrebni su ljudi koji su sposobni. Borac je uspeo, a Novi Sad je veći 7 puta veći od Čačka i ne može. Dakle, ovo je model da se igra kvalitetna košarka, a ne da Zvezda i Partizan dobijaju Smederevo, Konstantin ili Dinamik po 40 razlike.

Jasha

pre 6 godina

kakav smarac
(cokipkijg, 14. mart 2018 22:27)

Mozemo da ga volimo ili ne volimo, ali ja ne znam da neko bolje radi od njega.

Sve o sponzorima i interesima sto je rekao su notorne cinjenice. Kapiram da ovde ima dosta i osnovaca koji komentarisu, ali i oni bi trebalo da shvataju tako proste stvari.

5 nasih klubova u ABA ligi. Ne znam zasto to, po nekima, nije dobro za srpsku kosarku.

santa justa

pre 6 godina

Zar on nije ostao u Mordoru zajedno sa prstenom?
(JocaBoca, 14. mart 2018 22:33)
Nolan Smith vam je maznuo prsten, a Radonjic unistio Saurona. Sad bogorada izmedju Sarajeva, Zenice i Tuzle :)

Divos

pre 6 godina

Шта рећи?
АБА почиње са једним системом такмичења. Ту је одређен критеријум попуне у сезони 2018/19. А онда по завршетку сезоне све се мења, и одређује нови формат попуне.
Мало је рећи неозбиљно и нерегуларно. Но са АБА лигом је тако, у правилу би то прешло у већу или мању лакрдију. Ту су доследни.

Националне лиге су поодавно обезвређене. Сада немају проходност ни у АБА. Овај лик којега опетр један други лик прозва ******* ********* се по обичају прави мутав, није Мута ал прави се мутав.
У реду, ако му је стало до националних лига, нека сви српски клубови играју ту лигу од октобра, као што то играју у свим кошаркапким земљама. А онда би овај исти завапио, па не може мој клуб то, такав темпо издржати. Знамо, ал немој се правити ни мутавим.


Из ове приче ништа добро неће изаћи. И није толико проблем да АБА тежи да буде друштво одабраних, нека "затворена" лига, где би један менаџер препознатљив по зализаној коси који у тој лиги и тако има 1/3 својих играча то уредио више по свом укусу, где би резултатски императив био подређен личној статистици "одабраних" играча, оних који су тренутно "у излогу", колико је проблематично стално скрнављење спортских принципа, у овом случају да се на крају сезоне промени замишљени систем попуне.

Но каконаписах, са АБА то тако иде

doktoratom protiv loseg rominga

pre 6 godina

Kakva smo mi avngarda!!!

- Osnovali kosarku na ovim prostorima
- Ugasili one koji su hteli da je upropaste
- Napravili od ABA lige, kojiu do finala niko nije gledao, ligu koju ce
gledati i zaboravljeni centri koje je gore pomenuto zlo svojim zulumom
unistilo i to sa velikom paznjom i velikim interesom
- Omogucili da Srbija definitivno postane dominantna u regionalnoj ligi i to
sa 5 , a ne sa jednim klubom kao sto je neko godinama pokusavao!

Nastavice se.......

Pedja

pre 6 godina

Demagogija, a glavni razlog odluke leži u tome što su FMP i MEGA se zaštitili da ove sezone u ligi od 12 su sigurno sledeće sezone u njoj!

savest

pre 6 godina

Znaci stvari stoje ovako. Niko nema interes da ulozi novac u tim koji se ne takmici u prvoj ABA. Da GSW kompletan kupim i razbijem sve u domacoj ligi eto me dogodine u drugoj ABA! I Covic kaze kako je ovo dobro. Prvo se klackas po domacoj kaldrmi a onda po kaldrmama susjednih drzava dok se ne ugleda prva ABA liga.

Koji je sada interes najboljih timova ABA lige u domacem prvenstvu? Igrace sa juniorima. Ako ih imaju. Nesto mi na pamet pade prvi covek Karpos sokola i njegov proslogodisnji rat protiv vetrenjaca :-)

Nemanja

pre 6 godina

Zar on nije ostao u Mordoru zajedno sa prstenom?
(JocaBoca, 14. mart 2018 22:33)Ne,treba mu jos desetak prstenova ABA lige da bi ugasio najvece zlo koje je ikada postojalo...Maga je unistio,Alhemicara oterao u kamenjar a sada ce Golumu da izvuce usi.

Lord

pre 6 godina

Nacionlna liga je itekako obezvrednjena za Partizan, Zvezdu, Megu i Fmp, vrlo moguce i za Borac. A gledacemo Vrsac i Dinamik vs Spartak i neka boranija, ko ce u ABA2 sledece godine, kako uzbudljivoo!!
I vi hocete publiku u halama.

I logicno je da su svih 12 timova glasali da ispadne MZT a da oni ostanu u ligi da se ne muce u nacionalnom sampionatu. To nije sporno niti je bilo kakav argument.

Dzovi

pre 6 godina

sps kadar iz 90tih
(nesa, 14. mart 2018 22:34)

Ja bas mislim da nije. Covke je zeznut igrac cim prezivljava sve promene vlasti a nije da nije mutan tip. Cak mislim da o svakoj vlasti zna prljav ves pa niko ne sme da ga skine.

Dzovi

pre 6 godina

sps kadar iz 90tih
(nesa, 14. mart 2018 22:34)

Ja bas mislim da nije. Covke je zeznut igrac cim prezivljava sve promene vlasti a nije da nije mutan tip. Cak mislim da o svakoj vlasti zna prljav ves pa niko ne sme da ga skine.

Spale

pre 6 godina

Sve jasno. Već sad Vojvodina može uložiti pare u tim i stručni štab i ući u ABA 2 i u sezoni 2019/20 igrati ABA 1. Prosto. Uložite u kvalitet i imaćete 10000 ljudi na SPENSu svaki drugi vikend. Potrebni su ljudi koji su sposobni. Borac je uspeo, a Novi Sad je veći 7 puta veći od Čačka i ne može. Dakle, ovo je model da se igra kvalitetna košarka, a ne da Zvezda i Partizan dobijaju Smederevo, Konstantin ili Dinamik po 40 razlike.

Lars

pre 6 godina

Ovo je najjaca pozicija srpske klupske kosarke otkad se igra regionalna liga. I ABA 2 je dobro takmicenje, dvorana u Cacku je popunjena od pocetka sezone, a ne od zauzimanja prvog mesta. Nacionalne sampionate nije obesmislila regionalna liga, vec besparica.

Nemanja

pre 6 godina

Zar on nije ostao u Mordoru zajedno sa prstenom?
(JocaBoca, 14. mart 2018 22:33)Ne,treba mu jos desetak prstenova ABA lige da bi ugasio najvece zlo koje je ikada postojalo...Maga je unistio,Alhemicara oterao u kamenjar a sada ce Golumu da izvuce usi.

doktoratom protiv loseg rominga

pre 6 godina

Kakva smo mi avngarda!!!

- Osnovali kosarku na ovim prostorima
- Ugasili one koji su hteli da je upropaste
- Napravili od ABA lige, kojiu do finala niko nije gledao, ligu koju ce
gledati i zaboravljeni centri koje je gore pomenuto zlo svojim zulumom
unistilo i to sa velikom paznjom i velikim interesom
- Omogucili da Srbija definitivno postane dominantna u regionalnoj ligi i to
sa 5 , a ne sa jednim klubom kao sto je neko godinama pokusavao!

Nastavice se.......

Jasha

pre 6 godina

kakav smarac
(cokipkijg, 14. mart 2018 22:27)

Mozemo da ga volimo ili ne volimo, ali ja ne znam da neko bolje radi od njega.

Sve o sponzorima i interesima sto je rekao su notorne cinjenice. Kapiram da ovde ima dosta i osnovaca koji komentarisu, ali i oni bi trebalo da shvataju tako proste stvari.

5 nasih klubova u ABA ligi. Ne znam zasto to, po nekima, nije dobro za srpsku kosarku.

detektiv kokni kol

pre 6 godina

Ne kapiram zašto partizanovci bukvalno mrze Čovića. Što bi mi recimo mrzeli recimo Ostoju, Zeku ili Vučelu, totalno besmisleno. Meni su tragično simpatični, svi onako đuture. Svi znamo kakve su to biografije i ličnosti, ali unositi toliko emocija je ipak malo patološki i štetno.
Konkretno u ovoj izjavi je izneo samo činjenice. Mi smo godinama trebali da imamo 5og ako ne i 6og člana aba lige. Hemofarm, Metalac, Fmp, Borac, sada Vršac i nekada Vojvodina, svi su ispaštali zbog tog ključa. I sad ovde neki lamentiraju nad Krkom, Karpošem i Zlatorogom. Sve zbog Čovića. Ma daj.

santa justa

pre 6 godina

Zar on nije ostao u Mordoru zajedno sa prstenom?
(JocaBoca, 14. mart 2018 22:33)
Nolan Smith vam je maznuo prsten, a Radonjic unistio Saurona. Sad bogorada izmedju Sarajeva, Zenice i Tuzle :)

Cika Toni

pre 6 godina

Upravo tako.Celog dana pisem komentare na tu temu a Vi ste 100% potvrdili moje reci. Shvatite,zivot ide dalje,sto rece Heraklit:"Covek ne moze dva puta uci u istu reku",pa ko se prilagodi opstace a ko ne ostace na zapecku istorije.

Balistik

pre 6 godina

A po kolicini besmislica i lazi ga je vec i pretekao
(matori, 14. mart 2018 23:06)

Pazi, sve ovo sto sada govori je ranije najavljivao. Sacekacemo i videcemo, zar nije sjajna vest sto cemo verovatno imati 5 klubova u reg. ligi.

Ocigledno je da je cilj (tesko ostvariv) da ABA dobije dva predstavnika u EL.

el_kiddo

pre 6 godina

Ranije smo imali po 3 kluba na Final Four ABA, po 3 kluba u Evropi (Partizan i par puta Zvezda EL, pa Hemofarm, Radnicki, FMP, Zvezda gurali i do 1/4,1/2 finala Evrokupa) koji su odlicno gurali, a sada je sve u interesu jednog coveka i jednog mutiranog kluba.

Divos

pre 6 godina

Шта рећи?
АБА почиње са једним системом такмичења. Ту је одређен критеријум попуне у сезони 2018/19. А онда по завршетку сезоне све се мења, и одређује нови формат попуне.
Мало је рећи неозбиљно и нерегуларно. Но са АБА лигом је тако, у правилу би то прешло у већу или мању лакрдију. Ту су доследни.

Националне лиге су поодавно обезвређене. Сада немају проходност ни у АБА. Овај лик којега опетр један други лик прозва ******* ********* се по обичају прави мутав, није Мута ал прави се мутав.
У реду, ако му је стало до националних лига, нека сви српски клубови играју ту лигу од октобра, као што то играју у свим кошаркапким земљама. А онда би овај исти завапио, па не може мој клуб то, такав темпо издржати. Знамо, ал немој се правити ни мутавим.


Из ове приче ништа добро неће изаћи. И није толико проблем да АБА тежи да буде друштво одабраних, нека "затворена" лига, где би један менаџер препознатљив по зализаној коси који у тој лиги и тако има 1/3 својих играча то уредио више по свом укусу, где би резултатски императив био подређен личној статистици "одабраних" играча, оних који су тренутно "у излогу", колико је проблематично стално скрнављење спортских принципа, у овом случају да се на крају сезоне промени замишљени систем попуне.

Но каконаписах, са АБА то тако иде

savest

pre 6 godina

Znaci stvari stoje ovako. Niko nema interes da ulozi novac u tim koji se ne takmici u prvoj ABA. Da GSW kompletan kupim i razbijem sve u domacoj ligi eto me dogodine u drugoj ABA! I Covic kaze kako je ovo dobro. Prvo se klackas po domacoj kaldrmi a onda po kaldrmama susjednih drzava dok se ne ugleda prva ABA liga.

Koji je sada interes najboljih timova ABA lige u domacem prvenstvu? Igrace sa juniorima. Ako ih imaju. Nesto mi na pamet pade prvi covek Karpos sokola i njegov proslogodisnji rat protiv vetrenjaca :-)

Lord

pre 6 godina

Nacionlna liga je itekako obezvrednjena za Partizan, Zvezdu, Megu i Fmp, vrlo moguce i za Borac. A gledacemo Vrsac i Dinamik vs Spartak i neka boranija, ko ce u ABA2 sledece godine, kako uzbudljivoo!!
I vi hocete publiku u halama.

I logicno je da su svih 12 timova glasali da ispadne MZT a da oni ostanu u ligi da se ne muce u nacionalnom sampionatu. To nije sporno niti je bilo kakav argument.

my way

pre 6 godina

Један шок за све абољупце, Хрвати су се oпаметили и имају јединствену лигу коју играју по двокружном систему, па следи плејоф и ту лигу од почетка играју сви укључујући и Цедевиту и Цибону. Исто је и у Словенији. Ту је крај, тачка, знак узвика на сваку расправу о томе, бар би морало тако да буде. Колико видим по коментарима ниједан Србин одушевљен овим системом то не зна, а то су тако елементарне ствари о кошарци на овим просторима и то довољно говори о стручности. Не постоји једна једина земља на кошаркашкој мапи Европе која нема своју јединствену лигу осим Србије!!! О чему ми причамо, људи?! Што се самог овог решења тиче, у случају да ове године српски тим освоји АБА те дође Србија до 5 представника и следеће сезоне нпр. неки наш тим освоји АБА 2, буде у врху националног првенства испред 1, 2 или више тих 5 АБА лигаша и нема место у АБА лиги. Дивно решење, нема шта, али само за клинце који везе са спортом немају, што и објашњава наложеност на овај распали пројекат звани Јадранска лига који само на основу монопола и уништавања свега осталог опстаје, па је и овај корак потпуно у том правцу. Још када неко то користи као аргумент у прилог АБА лиги, шта рећи. Иступила 4 најбоља клуба из првенства, претворила га тиме у нижеразредно аматерско такмичење, нормално да остали тимови и база играча у таквој ситуацији системски пропадају и наравно да тако нешто себи није урадио нико осим Срба.

Pedja

pre 6 godina

Demagogija, a glavni razlog odluke leži u tome što su FMP i MEGA se zaštitili da ove sezone u ligi od 12 su sigurno sledeće sezone u njoj!

Najbolji je opancarev lepak

pre 6 godina

A tebi je kao bogom dato pravilo da razdvajas kvalitet od nekvaliteta.Par godina imas neku ulogu u kosarci a glumis kao da si svu mudrost sveta popio.Ugasice se manji klubovi a zaboravljamo da je vecina nasih velikih igraca bas iz takvih potekla.Mamini i tatini sinovi ponekad imaju kvaliteta ali u vecini slucajeva uspevaju oni uporni i vredni koji dolaze iz manjih sredina.

veliki strumf

pre 6 godina

Hehe, Covke tera segu sa svima, progura svaku odluku koju zeli i koja je u interesu srpske kosarke. Samo, meni ovde interesantno da su o formatu odlucivali klubovi koji i igraju u ABA - cudi me da nisu doneli odluku da niko ne ispada :-) Sto je sigurno - sigurno je, sta ima da razmisljaju da li ce ispasti ili nece, bas kao u NBA.

партизаи

pre 6 godina

Odluka je bila jednoglasna (svih 12 klubova), on je samo predsedavajuci ove godine, tako da ne tupite vise i vas ostoja je glasao za!

Dabu

pre 6 godina

Srbija će najverovatnije imati 5 u ABA 1 i 2 u ABA 2 ligi. Da li neko stvarno misli da sa ovako niskim standardom i samo 6 mil stanovnika, mi možemo da imamo više od 7 kvalitetnih, profesionalnih klubova?
Hajde da ne živimo u bajkama, već u stvarnom svetu.

Evropljanin

pre 6 godina

Kao politicar mi nije bio drag. Ali ovde se slazem sa svim sto je naveo. Drago mi je da vidim da veci deo forumasa takodje misli tako. Dakle, kvalitet na prvom mestu, i to je ono sto puni hale.

sasa the red baron

pre 6 godina

NAPOKON:::

Ovo je odlicno, i zasigurno ce zaziveti nasu kosarku ponovo...
Sve sto trebamo jos su 2 ekipe, Novi Sad i Nis...
A za ove sto "sahranjuju" sve sto nije iz 2004, sto im je zao sto vise nisu samo oni, a ostali i ne trebaju, sto ne mogu vise na dug, sto moraju platiti porez, sto nema vise stipendija, sto moraju i svoj konto imati(!!), za njih mogu samo reci, pogledajte tabelu!!

onako bez lupetanja

pre 6 godina

@my way
Prvo i osnovno kalendar EL ne dozvoljava tri lige istovremeno , ABA , nacionalno i EL . Prosto je ako hoćeš da razmišljaš .
Drugo EC dozvoljava takvu mogućnost jer ima tri puta manje utakmica nego EL , drugi je format . Isto prosto ako hoćeš da razmišljaš .
U prevodu onog trenutka kada Hrvati ili Slovenci osvoje ABA ligu MORAĆE da promene način odigravanja Nacionalnog prvenstva . Takođe i Srbija može tom prilikom da promeni termine Nacionalnog jer više nema klub u EL .
Normalno možeš da zanemariš ove činjenice i da recimo nastaviš sa upornom pričom oko Nacionalnog prvenstva KLS ili da daš hrabar predlog da EL nije bitna i da treba KLS da se igra zato što je tebi to najveći interes košarke .
Već zamišljam ljubitelje košarke koji sa ushićenjem jure na meč Partizan Zdravlje Leskovac i komentarišu kako su se nekad smarali sa Barsom ili Realom .
Bez ABA nema EL , bez EL nema košarke , odnosno ima ali koje ?
Ne dovodi više ovde ljude u zabludu bar ove koji Ti daju pluseve , SRBIJA neće nikada imati mesto sama u EL .

Sah-mat

pre 6 godina

KLS je uništena. Biće kao radničke sportske igre. Posdledice nesagledive. Sve zbog interesa jednog čoveka.
(Grr, 15. mart 2018 07:20)

Radvicke sportske igre su nba za KLS.

kole

pre 6 godina

Odluka je bila jednoglasna (svih 12 klubova), on je samo predsedavajuci ove godine, tako da ne tupite vise i vas ostoja je glasao za!
(партизаи, 15. mart 2018 05:09)

Neravno da je Ostoja glasao za jer to itekako odgovara Partizanu. Sad nece morati da brine o mestu u ABA ni sledece a ni narednih sezona. Najveci pobednik ovog menjanja pravila je srpska kosarka koja umesto da izgubi 1 klub nece izgubiti nijedan+ Borac kako igra pokazao je u kupu i protiv Fenera i realno ce osvojiti ABA2 i u ABA ligi nece biti bas autsajderi. Znaci mogli bismo dobiti 5 klubova u ABA ligi na duze vreme samo je pitanje kako ce to prihvatiti ostale drzave jer ako situacija ekskalira i raspadne se liga nece biti dobro ni za koga.

Dacha

pre 6 godina

KLS je uništena. Biće kao radničke sportske igre. Posdledice nesagledive. Sve zbog interesa jednog čoveka.
(Grr, 15. mart 2018 07:20)

Sta li lupas ti covece,kakav interes ima Covic da unisti KLS,jednostavno covek je u pravu,moralo je nesto da se uradi da napreduje liga i da se razdvoji kvalitet od cistog amaterizma i nekvaliteta,a to da je u pravu kao sto pise u tekstu govori sto su sve promene izglasane jednoglasno,sto govori da je ista situacija ako ne i gora i u ostalim ligama u regionu. Sada imamo Aba2 ligu i logicno je da se tu pojavi veci kvalitet nego u nasim amaterskim ligama i da se kroz tu ligu plasiraju u prvu Aba ligu. Znaci nikome vrata nisu zatvorena,jednostavno sad je na klubovima da se organizuju,uloze u tim i napreduju. Eto sledece sezone cemo najverovatnije da imamo 5 kluba iz Srbije u prvoj Aba ligi,pa ajde kazite vi meni onako realno da li postoji jos neki klub iz Srbije koji u ovom momentu svojim kvalitetom zasluzuje da se tu nadje?! Ni priblizno! Imamo jos par klubova koji su suvi prosek i oni ce imati sansu kroz Aba2 ligu da napreduju a ostalim amaterima ostaje ili da se organizuju i predju na visi nivo ili da ostanu na tom nivou i igraju domacu ligu koja je definitivno vec duzi niz go

Duka

pre 6 godina

Svaka cast za ABA2. To je odavno trebalo da se uradi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 15. mart 2018 08:19) # Link komentara

Zivela ABA 2 smrt srpskij kosarci.

Dacha

pre 6 godina

Један шок за све абољупце, Хрвати су се oпаметили и имају јединствену лигу коју играју по двокружном систему, па следи плејоф и ту лигу од почетка играју сви укључујући и Цедевиту и Цибону. Исто је и у Словенији. Ту је крај, тачка, знак узвика на сваку расправу о томе, бар би морало тако да буде. Колико видим по коментарима ниједан Србин одушевљен овим системом то не зна, а то су тако елементарне ствари о кошарци на овим просторима и то довољно говори о стручности. Не постоји једна једина земља на кошаркашкој мапи Европе која нема своју јединствену лигу осим Србије!!! О чему ми причамо, људи?! Што се самог овог решења тиче, у случају да ове године српски тим освоји АБА те дође Србија до 5 представника и следеће сезоне нпр. неки наш тим освоји АБА 2, буде у врху националног првенства испред 1, 2 или више тих 5 АБА лигаша и нема место у АБА лиги. Дивно решење, нема шта, али само за клинце који везе са спортом немају, што и објашњава наложеност на овај распали пројекат звани Јадранска лига који само на основу монопола и уништавања свега осталог опстаје, па је и овај корак потпуно у том правцу. Још када неко то користи као аргумент у прилог АБА лиги, шта рећи. Иступила 4 најбоља клуба из првенства, претворила га тиме у нижеразредно аматерско такмичење, нормално да остали тимови и база играча у таквој ситуацији системски пропадају и наравно да тако нешто себи није урадио нико осим Срба.
(my way, 14. mart 2018 23:40

Ok mogu da se slozim da bi i mi mogli da imamo jedinstvenu ligu Srbije ali realno sta bi ta jedna utakmica sa Zvezdom,Partizanom,Megom itd donela tim nasim amaterskim klubovima,napunili bi halu ok,ali ta puna hala ne donosi nikakve pare,sto se igraca tice da li ce oni individualno da napreduju posle te jedne utakmice,da li ce tu naprasno da ispliva neli kvalitet, pa naravno da nece,mogu samo jos vise da padnu psihicki kad ih nakantaju sa 40,50 razlike i to sa pola snage i sta je onda svrha te lige voleo bi da mi objasni neko?? Ako je svrha tek da se igra onda ja licno nisam za to!

molina

pre 6 godina

Ne znam da li je neko pratio ili pogledao hrvatsku ligu? Najjace ekipe, kao Cedevita, igraju sa drugom ekipom a tek u zavrsnici igraju najbolji. Naravno da im je Aba na prvom mestu zbog EL a i kvaliteta. Jednostavno, ni jedna drzava bivse SFRJ nema vise od 3-4 kvalitetne ekipe.
Ako bi se igrale samo nacionalne lige i ovo malo kvalitetnih klubova nebi bili jos dugo na tom nivou, a mladi kvalitetni igraci bi rano odlazili u Nemacku, Francusku pa i Litvaniju, Poljsku....

beogradski

pre 6 godina

Srbija je previše mala i siromašna zemlja, da bi imala jaku samostalnu košarkašku ligu. Litvanski i izraelski klubovi ne igraju nikakva regionalna takmičenja, jer imaju Žalgiris i Makabi, koji imaju A licencu, odnosno zagarantovano mesto u EL. Celokupna pažnja Žalgirisa i Makabija je usmerena na EL i celokupna košarka te dve zemlje je zasnovana na ta dva kluba. Mi bi mogli da napravmo slični sistem, odnosno isti, ali koji naš klub bi bio srpski Žalgiris ili Makabi? Oko toga se nikada ne bi složili. ABA liga je najbolje rešenje za srpsku košarku, gde imamo sada već 5 klubova u istoj, dva kluba u ABA 2, što znači da imamo čak 7 klubova u sasvim solidnim takmičenjima. Ostatak KLS-a nek se po bori za prvo mesto, pa na proleće pobednik KLS-a se bori sa ovih 7 iz ABA, ili kako god su čelnici Saveza smislili sistem. Ne mislim da je ABA snnrt srpske košarke, jer imamo 7 klubova, ej 7, ostali klubovi nek razvijaju talente koji će kasnije biti preusmereni u u najjače srpske klubove u ABA ligi, to je surova relanost i jedini način da održimo kvalitet na nivou, da kao reprezentacija idalje imamo kvalitetne igrače koji će uzimati medalje. Svako ko misli drugačije, ili ne razume novo vreme u kojem živimo ili ne želi dobro srpskoj košarci.

Grr

pre 6 godina

@@@@@ Dacha, 15. mart 2018 09:39)

Sve si u "pravu". Po tebi treba da postoji FMP1,CZB(FMP2) i ajd još jedan istog gazde. Ostali vrlo važno, ne treba ni da postoje, tj. kako ti kažeš - da se razdvoji kvalitet od cistog amaterizma i nekvaliteta. A kvalitet će da padne sa neba ili da se kupuje dok ima para. A u ostalom ovi gore navedeni su i do sada bili rasadnik reprezentativaca i nosioci svih reprezentativnih uspeha. Ako klubovi trebaju, kako kažeš, da se sami organizuju, šta će im odna liga i njena pravila. Ova priča, kao alternativa neuspelom pokušaju CZB da potpiše ugovor sa EL i obesmisli ABA ligu, neće lako proći ni u regionu.

Nemanja

pre 6 godina

Zar on nije ostao u Mordoru zajedno sa prstenom?
(JocaBoca, 14. mart 2018 22:33)Ne,treba mu jos desetak prstenova ABA lige da bi ugasio najvece zlo koje je ikada postojalo...Maga je unistio,Alhemicara oterao u kamenjar a sada ce Golumu da izvuce usi.

el_kiddo

pre 6 godina

Ranije smo imali po 3 kluba na Final Four ABA, po 3 kluba u Evropi (Partizan i par puta Zvezda EL, pa Hemofarm, Radnicki, FMP, Zvezda gurali i do 1/4,1/2 finala Evrokupa) koji su odlicno gurali, a sada je sve u interesu jednog coveka i jednog mutiranog kluba.

doktoratom protiv loseg rominga

pre 6 godina

Kakva smo mi avngarda!!!

- Osnovali kosarku na ovim prostorima
- Ugasili one koji su hteli da je upropaste
- Napravili od ABA lige, kojiu do finala niko nije gledao, ligu koju ce
gledati i zaboravljeni centri koje je gore pomenuto zlo svojim zulumom
unistilo i to sa velikom paznjom i velikim interesom
- Omogucili da Srbija definitivno postane dominantna u regionalnoj ligi i to
sa 5 , a ne sa jednim klubom kao sto je neko godinama pokusavao!

Nastavice se.......

Divos

pre 6 godina

Шта рећи?
АБА почиње са једним системом такмичења. Ту је одређен критеријум попуне у сезони 2018/19. А онда по завршетку сезоне све се мења, и одређује нови формат попуне.
Мало је рећи неозбиљно и нерегуларно. Но са АБА лигом је тако, у правилу би то прешло у већу или мању лакрдију. Ту су доследни.

Националне лиге су поодавно обезвређене. Сада немају проходност ни у АБА. Овај лик којега опетр један други лик прозва ******* ********* се по обичају прави мутав, није Мута ал прави се мутав.
У реду, ако му је стало до националних лига, нека сви српски клубови играју ту лигу од октобра, као што то играју у свим кошаркапким земљама. А онда би овај исти завапио, па не може мој клуб то, такав темпо издржати. Знамо, ал немој се правити ни мутавим.


Из ове приче ништа добро неће изаћи. И није толико проблем да АБА тежи да буде друштво одабраних, нека "затворена" лига, где би један менаџер препознатљив по зализаној коси који у тој лиги и тако има 1/3 својих играча то уредио више по свом укусу, где би резултатски императив био подређен личној статистици "одабраних" играча, оних који су тренутно "у излогу", колико је проблематично стално скрнављење спортских принципа, у овом случају да се на крају сезоне промени замишљени систем попуне.

Но каконаписах, са АБА то тако иде

savest

pre 6 godina

Znaci stvari stoje ovako. Niko nema interes da ulozi novac u tim koji se ne takmici u prvoj ABA. Da GSW kompletan kupim i razbijem sve u domacoj ligi eto me dogodine u drugoj ABA! I Covic kaze kako je ovo dobro. Prvo se klackas po domacoj kaldrmi a onda po kaldrmama susjednih drzava dok se ne ugleda prva ABA liga.

Koji je sada interes najboljih timova ABA lige u domacem prvenstvu? Igrace sa juniorima. Ako ih imaju. Nesto mi na pamet pade prvi covek Karpos sokola i njegov proslogodisnji rat protiv vetrenjaca :-)

my way

pre 6 godina

Један шок за све абољупце, Хрвати су се oпаметили и имају јединствену лигу коју играју по двокружном систему, па следи плејоф и ту лигу од почетка играју сви укључујући и Цедевиту и Цибону. Исто је и у Словенији. Ту је крај, тачка, знак узвика на сваку расправу о томе, бар би морало тако да буде. Колико видим по коментарима ниједан Србин одушевљен овим системом то не зна, а то су тако елементарне ствари о кошарци на овим просторима и то довољно говори о стручности. Не постоји једна једина земља на кошаркашкој мапи Европе која нема своју јединствену лигу осим Србије!!! О чему ми причамо, људи?! Што се самог овог решења тиче, у случају да ове године српски тим освоји АБА те дође Србија до 5 представника и следеће сезоне нпр. неки наш тим освоји АБА 2, буде у врху националног првенства испред 1, 2 или више тих 5 АБА лигаша и нема место у АБА лиги. Дивно решење, нема шта, али само за клинце који везе са спортом немају, што и објашњава наложеност на овај распали пројекат звани Јадранска лига који само на основу монопола и уништавања свега осталог опстаје, па је и овај корак потпуно у том правцу. Још када неко то користи као аргумент у прилог АБА лиги, шта рећи. Иступила 4 најбоља клуба из првенства, претворила га тиме у нижеразредно аматерско такмичење, нормално да остали тимови и база играча у таквој ситуацији системски пропадају и наравно да тако нешто себи није урадио нико осим Срба.

Najbolji je opancarev lepak

pre 6 godina

A tebi je kao bogom dato pravilo da razdvajas kvalitet od nekvaliteta.Par godina imas neku ulogu u kosarci a glumis kao da si svu mudrost sveta popio.Ugasice se manji klubovi a zaboravljamo da je vecina nasih velikih igraca bas iz takvih potekla.Mamini i tatini sinovi ponekad imaju kvaliteta ali u vecini slucajeva uspevaju oni uporni i vredni koji dolaze iz manjih sredina.

detektiv kokni kol

pre 6 godina

Ne kapiram zašto partizanovci bukvalno mrze Čovića. Što bi mi recimo mrzeli recimo Ostoju, Zeku ili Vučelu, totalno besmisleno. Meni su tragično simpatični, svi onako đuture. Svi znamo kakve su to biografije i ličnosti, ali unositi toliko emocija je ipak malo patološki i štetno.
Konkretno u ovoj izjavi je izneo samo činjenice. Mi smo godinama trebali da imamo 5og ako ne i 6og člana aba lige. Hemofarm, Metalac, Fmp, Borac, sada Vršac i nekada Vojvodina, svi su ispaštali zbog tog ključa. I sad ovde neki lamentiraju nad Krkom, Karpošem i Zlatorogom. Sve zbog Čovića. Ma daj.

santa justa

pre 6 godina

Zar on nije ostao u Mordoru zajedno sa prstenom?
(JocaBoca, 14. mart 2018 22:33)
Nolan Smith vam je maznuo prsten, a Radonjic unistio Saurona. Sad bogorada izmedju Sarajeva, Zenice i Tuzle :)

Pedja

pre 6 godina

Demagogija, a glavni razlog odluke leži u tome što su FMP i MEGA se zaštitili da ove sezone u ligi od 12 su sigurno sledeće sezone u njoj!

Jasha

pre 6 godina

kakav smarac
(cokipkijg, 14. mart 2018 22:27)

Mozemo da ga volimo ili ne volimo, ali ja ne znam da neko bolje radi od njega.

Sve o sponzorima i interesima sto je rekao su notorne cinjenice. Kapiram da ovde ima dosta i osnovaca koji komentarisu, ali i oni bi trebalo da shvataju tako proste stvari.

5 nasih klubova u ABA ligi. Ne znam zasto to, po nekima, nije dobro za srpsku kosarku.

Lord

pre 6 godina

Nacionlna liga je itekako obezvrednjena za Partizan, Zvezdu, Megu i Fmp, vrlo moguce i za Borac. A gledacemo Vrsac i Dinamik vs Spartak i neka boranija, ko ce u ABA2 sledece godine, kako uzbudljivoo!!
I vi hocete publiku u halama.

I logicno je da su svih 12 timova glasali da ispadne MZT a da oni ostanu u ligi da se ne muce u nacionalnom sampionatu. To nije sporno niti je bilo kakav argument.

Dzovi

pre 6 godina

sps kadar iz 90tih
(nesa, 14. mart 2018 22:34)

Ja bas mislim da nije. Covke je zeznut igrac cim prezivljava sve promene vlasti a nije da nije mutan tip. Cak mislim da o svakoj vlasti zna prljav ves pa niko ne sme da ga skine.

Balistik

pre 6 godina

A po kolicini besmislica i lazi ga je vec i pretekao
(matori, 14. mart 2018 23:06)

Pazi, sve ovo sto sada govori je ranije najavljivao. Sacekacemo i videcemo, zar nije sjajna vest sto cemo verovatno imati 5 klubova u reg. ligi.

Ocigledno je da je cilj (tesko ostvariv) da ABA dobije dva predstavnika u EL.

Lars

pre 6 godina

Ovo je najjaca pozicija srpske klupske kosarke otkad se igra regionalna liga. I ABA 2 je dobro takmicenje, dvorana u Cacku je popunjena od pocetka sezone, a ne od zauzimanja prvog mesta. Nacionalne sampionate nije obesmislila regionalna liga, vec besparica.

Spale

pre 6 godina

Sve jasno. Već sad Vojvodina može uložiti pare u tim i stručni štab i ući u ABA 2 i u sezoni 2019/20 igrati ABA 1. Prosto. Uložite u kvalitet i imaćete 10000 ljudi na SPENSu svaki drugi vikend. Potrebni su ljudi koji su sposobni. Borac je uspeo, a Novi Sad je veći 7 puta veći od Čačka i ne može. Dakle, ovo je model da se igra kvalitetna košarka, a ne da Zvezda i Partizan dobijaju Smederevo, Konstantin ili Dinamik po 40 razlike.

veliki strumf

pre 6 godina

Hehe, Covke tera segu sa svima, progura svaku odluku koju zeli i koja je u interesu srpske kosarke. Samo, meni ovde interesantno da su o formatu odlucivali klubovi koji i igraju u ABA - cudi me da nisu doneli odluku da niko ne ispada :-) Sto je sigurno - sigurno je, sta ima da razmisljaju da li ce ispasti ili nece, bas kao u NBA.

Duka

pre 6 godina

Svaka cast za ABA2. To je odavno trebalo da se uradi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Igor, 15. mart 2018 08:19) # Link komentara

Zivela ABA 2 smrt srpskij kosarci.

sasa the red baron

pre 6 godina

NAPOKON:::

Ovo je odlicno, i zasigurno ce zaziveti nasu kosarku ponovo...
Sve sto trebamo jos su 2 ekipe, Novi Sad i Nis...
A za ove sto "sahranjuju" sve sto nije iz 2004, sto im je zao sto vise nisu samo oni, a ostali i ne trebaju, sto ne mogu vise na dug, sto moraju platiti porez, sto nema vise stipendija, sto moraju i svoj konto imati(!!), za njih mogu samo reci, pogledajte tabelu!!

Evropljanin

pre 6 godina

Kao politicar mi nije bio drag. Ali ovde se slazem sa svim sto je naveo. Drago mi je da vidim da veci deo forumasa takodje misli tako. Dakle, kvalitet na prvom mestu, i to je ono sto puni hale.

Cika Toni

pre 6 godina

Upravo tako.Celog dana pisem komentare na tu temu a Vi ste 100% potvrdili moje reci. Shvatite,zivot ide dalje,sto rece Heraklit:"Covek ne moze dva puta uci u istu reku",pa ko se prilagodi opstace a ko ne ostace na zapecku istorije.

Dacha

pre 6 godina

KLS je uništena. Biće kao radničke sportske igre. Posdledice nesagledive. Sve zbog interesa jednog čoveka.
(Grr, 15. mart 2018 07:20)

Sta li lupas ti covece,kakav interes ima Covic da unisti KLS,jednostavno covek je u pravu,moralo je nesto da se uradi da napreduje liga i da se razdvoji kvalitet od cistog amaterizma i nekvaliteta,a to da je u pravu kao sto pise u tekstu govori sto su sve promene izglasane jednoglasno,sto govori da je ista situacija ako ne i gora i u ostalim ligama u regionu. Sada imamo Aba2 ligu i logicno je da se tu pojavi veci kvalitet nego u nasim amaterskim ligama i da se kroz tu ligu plasiraju u prvu Aba ligu. Znaci nikome vrata nisu zatvorena,jednostavno sad je na klubovima da se organizuju,uloze u tim i napreduju. Eto sledece sezone cemo najverovatnije da imamo 5 kluba iz Srbije u prvoj Aba ligi,pa ajde kazite vi meni onako realno da li postoji jos neki klub iz Srbije koji u ovom momentu svojim kvalitetom zasluzuje da se tu nadje?! Ni priblizno! Imamo jos par klubova koji su suvi prosek i oni ce imati sansu kroz Aba2 ligu da napreduju a ostalim amaterima ostaje ili da se organizuju i predju na visi nivo ili da ostanu na tom nivou i igraju domacu ligu koja je definitivno vec duzi niz go

Grr

pre 6 godina

@@@@@ Dacha, 15. mart 2018 09:39)

Sve si u "pravu". Po tebi treba da postoji FMP1,CZB(FMP2) i ajd još jedan istog gazde. Ostali vrlo važno, ne treba ni da postoje, tj. kako ti kažeš - da se razdvoji kvalitet od cistog amaterizma i nekvaliteta. A kvalitet će da padne sa neba ili da se kupuje dok ima para. A u ostalom ovi gore navedeni su i do sada bili rasadnik reprezentativaca i nosioci svih reprezentativnih uspeha. Ako klubovi trebaju, kako kažeš, da se sami organizuju, šta će im odna liga i njena pravila. Ova priča, kao alternativa neuspelom pokušaju CZB da potpiše ugovor sa EL i obesmisli ABA ligu, neće lako proći ni u regionu.

Sah-mat

pre 6 godina

KLS je uništena. Biće kao radničke sportske igre. Posdledice nesagledive. Sve zbog interesa jednog čoveka.
(Grr, 15. mart 2018 07:20)

Radvicke sportske igre su nba za KLS.

kole

pre 6 godina

Odluka je bila jednoglasna (svih 12 klubova), on je samo predsedavajuci ove godine, tako da ne tupite vise i vas ostoja je glasao za!
(партизаи, 15. mart 2018 05:09)

Neravno da je Ostoja glasao za jer to itekako odgovara Partizanu. Sad nece morati da brine o mestu u ABA ni sledece a ni narednih sezona. Najveci pobednik ovog menjanja pravila je srpska kosarka koja umesto da izgubi 1 klub nece izgubiti nijedan+ Borac kako igra pokazao je u kupu i protiv Fenera i realno ce osvojiti ABA2 i u ABA ligi nece biti bas autsajderi. Znaci mogli bismo dobiti 5 klubova u ABA ligi na duze vreme samo je pitanje kako ce to prihvatiti ostale drzave jer ako situacija ekskalira i raspadne se liga nece biti dobro ni za koga.

партизаи

pre 6 godina

Odluka je bila jednoglasna (svih 12 klubova), on je samo predsedavajuci ove godine, tako da ne tupite vise i vas ostoja je glasao za!

Dacha

pre 6 godina

Један шок за све абољупце, Хрвати су се oпаметили и имају јединствену лигу коју играју по двокружном систему, па следи плејоф и ту лигу од почетка играју сви укључујући и Цедевиту и Цибону. Исто је и у Словенији. Ту је крај, тачка, знак узвика на сваку расправу о томе, бар би морало тако да буде. Колико видим по коментарима ниједан Србин одушевљен овим системом то не зна, а то су тако елементарне ствари о кошарци на овим просторима и то довољно говори о стручности. Не постоји једна једина земља на кошаркашкој мапи Европе која нема своју јединствену лигу осим Србије!!! О чему ми причамо, људи?! Што се самог овог решења тиче, у случају да ове године српски тим освоји АБА те дође Србија до 5 представника и следеће сезоне нпр. неки наш тим освоји АБА 2, буде у врху националног првенства испред 1, 2 или више тих 5 АБА лигаша и нема место у АБА лиги. Дивно решење, нема шта, али само за клинце који везе са спортом немају, што и објашњава наложеност на овај распали пројекат звани Јадранска лига који само на основу монопола и уништавања свега осталог опстаје, па је и овај корак потпуно у том правцу. Још када неко то користи као аргумент у прилог АБА лиги, шта рећи. Иступила 4 најбоља клуба из првенства, претворила га тиме у нижеразредно аматерско такмичење, нормално да остали тимови и база играча у таквој ситуацији системски пропадају и наравно да тако нешто себи није урадио нико осим Срба.
(my way, 14. mart 2018 23:40

Ok mogu da se slozim da bi i mi mogli da imamo jedinstvenu ligu Srbije ali realno sta bi ta jedna utakmica sa Zvezdom,Partizanom,Megom itd donela tim nasim amaterskim klubovima,napunili bi halu ok,ali ta puna hala ne donosi nikakve pare,sto se igraca tice da li ce oni individualno da napreduju posle te jedne utakmice,da li ce tu naprasno da ispliva neli kvalitet, pa naravno da nece,mogu samo jos vise da padnu psihicki kad ih nakantaju sa 40,50 razlike i to sa pola snage i sta je onda svrha te lige voleo bi da mi objasni neko?? Ako je svrha tek da se igra onda ja licno nisam za to!

onako bez lupetanja

pre 6 godina

@my way
Prvo i osnovno kalendar EL ne dozvoljava tri lige istovremeno , ABA , nacionalno i EL . Prosto je ako hoćeš da razmišljaš .
Drugo EC dozvoljava takvu mogućnost jer ima tri puta manje utakmica nego EL , drugi je format . Isto prosto ako hoćeš da razmišljaš .
U prevodu onog trenutka kada Hrvati ili Slovenci osvoje ABA ligu MORAĆE da promene način odigravanja Nacionalnog prvenstva . Takođe i Srbija može tom prilikom da promeni termine Nacionalnog jer više nema klub u EL .
Normalno možeš da zanemariš ove činjenice i da recimo nastaviš sa upornom pričom oko Nacionalnog prvenstva KLS ili da daš hrabar predlog da EL nije bitna i da treba KLS da se igra zato što je tebi to najveći interes košarke .
Već zamišljam ljubitelje košarke koji sa ushićenjem jure na meč Partizan Zdravlje Leskovac i komentarišu kako su se nekad smarali sa Barsom ili Realom .
Bez ABA nema EL , bez EL nema košarke , odnosno ima ali koje ?
Ne dovodi više ovde ljude u zabludu bar ove koji Ti daju pluseve , SRBIJA neće nikada imati mesto sama u EL .

molina

pre 6 godina

Ne znam da li je neko pratio ili pogledao hrvatsku ligu? Najjace ekipe, kao Cedevita, igraju sa drugom ekipom a tek u zavrsnici igraju najbolji. Naravno da im je Aba na prvom mestu zbog EL a i kvaliteta. Jednostavno, ni jedna drzava bivse SFRJ nema vise od 3-4 kvalitetne ekipe.
Ako bi se igrale samo nacionalne lige i ovo malo kvalitetnih klubova nebi bili jos dugo na tom nivou, a mladi kvalitetni igraci bi rano odlazili u Nemacku, Francusku pa i Litvaniju, Poljsku....

Dabu

pre 6 godina

Srbija će najverovatnije imati 5 u ABA 1 i 2 u ABA 2 ligi. Da li neko stvarno misli da sa ovako niskim standardom i samo 6 mil stanovnika, mi možemo da imamo više od 7 kvalitetnih, profesionalnih klubova?
Hajde da ne živimo u bajkama, već u stvarnom svetu.

beogradski

pre 6 godina

Srbija je previše mala i siromašna zemlja, da bi imala jaku samostalnu košarkašku ligu. Litvanski i izraelski klubovi ne igraju nikakva regionalna takmičenja, jer imaju Žalgiris i Makabi, koji imaju A licencu, odnosno zagarantovano mesto u EL. Celokupna pažnja Žalgirisa i Makabija je usmerena na EL i celokupna košarka te dve zemlje je zasnovana na ta dva kluba. Mi bi mogli da napravmo slični sistem, odnosno isti, ali koji naš klub bi bio srpski Žalgiris ili Makabi? Oko toga se nikada ne bi složili. ABA liga je najbolje rešenje za srpsku košarku, gde imamo sada već 5 klubova u istoj, dva kluba u ABA 2, što znači da imamo čak 7 klubova u sasvim solidnim takmičenjima. Ostatak KLS-a nek se po bori za prvo mesto, pa na proleće pobednik KLS-a se bori sa ovih 7 iz ABA, ili kako god su čelnici Saveza smislili sistem. Ne mislim da je ABA snnrt srpske košarke, jer imamo 7 klubova, ej 7, ostali klubovi nek razvijaju talente koji će kasnije biti preusmereni u u najjače srpske klubove u ABA ligi, to je surova relanost i jedini način da održimo kvalitet na nivou, da kao reprezentacija idalje imamo kvalitetne igrače koji će uzimati medalje. Svako ko misli drugačije, ili ne razume novo vreme u kojem živimo ili ne želi dobro srpskoj košarci.