Nedelja, 11.03.2018.

19:10

Golac: Jokanović nije produkt srpskog fudbala

Ivan Golac, nekadašnji igrač i trener Partizana, pričao je za O2 TV o situaciji oko Slaviše Jokanovića koji radi odličan posao u Fulamu.

Izvor: B92

Golac: Jokanoviæ nije produkt srpskog fudbala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Slavuj

pre 6 godina

naveo sam barsu samo zato sto mnogi (ne i ti) potcenjuju rad trenera tamo, u stilu "jaka stvar, tamo su svi uigrani"...
retoricko pitanje: zasto skoro samo tzv. bunker-treneri vaze za "stratege i takticare", dok trenere koji preferiraju otvoren stil mnogo manjr bije takav glas? taktika se valjda pravi u oba pravca i smera...
pozdrav i all the best! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 12. mart 2018 22:45)

# Link komentara

Onaj ko potcenjuje rad trenera u bilo kojoj sredini je nedovoljno svesna osoba. Takticki uigrane sredine postoje (a jedna od njih je Barselona), sto ne iskljucuje veci doprinos trenera u nekom drugom segmentu. Ne i prethodno pomenutom. Istina, taktika se pravi u oba pravca i smera, drugacije nisam ni tvrdio. Da ne dodje do pogresnog shvatanja. A oni koji pisu suprotno, ocigledno imaju los odnos sa fikcijom i stvarnoscu. (: Pozdrav (jos jednom) i sve najbolje.

Kratka istorija srpskog fudbala

pre 6 godina

Malo stariji se secaju da je Partizan igrao ubedljivo najlepsi fudbal u poslednjih 30 godina pod Golcem i njegovim indirektnim prethodnikom, fudbalskom legendom Jusufijem. Tecan, tehnicki potkovan i borbeni fudbal, milina za gledanje. Jusufi i Golac, gospoda u svakom pogledu, su imali viziju da od Partizana naprave profesionalni, ozbiljan evropski klub, a bilo je ocigledno da je i Zvezda vec krenula u tom pravcu. Medjutim, Zeka je hteo po starom, da mulja sa igracima i parama i da im se mesa u posao, pa kad su se Jusufi pa potom Golac suprotstavili tome, posmenjivao ih je i nastavio da menja trenere dok nije nasao 'pravog' - Tumbu. U to neko vreme je i Bjeka izgubio roaming, pa se vratio se kuci i poslednja sansa da Partizan postane ozbiljan evropski klub je otisla u nepovrat. Ostalo je istorija.

neutralni felsh

pre 6 godina

Na kraju, skoro svi strucnjaci koji su se duzi period zadrzali u nekom klubu bi prvenstveno tezili ka odmoru, a ne novom angazmanu, ukljucujuci i one koji su vodili klubove skromnijih ambicija. To je prirodna reakcija nakon svakovrsnih napora sa kojima su bili suoceni. Dakle, ne odnosi se samo na trenere Barselone, Reala ili nekih drugih velikih klubova. Ali, da ne duzim vise. Pozdrav i sve najbolje.
(Slavuj, 12. mart 2018 18:44)


naveo sam barsu samo zato sto mnogi (ne i ti) potcenjuju rad trenera tamo, u stilu "jaka stvar, tamo su svi uigrani"...
retoricko pitanje: zasto skoro samo tzv. bunker-treneri vaze za "stratege i takticare", dok trenere koji preferiraju otvoren stil mnogo manjr bije takav glas? taktika se valjda pravi u oba pravca i smera...
pozdrav i all the best! :)

smena Muslina je najpametniji potez fss u istoriji

pre 6 godina

@svi smo mi Muslini Nemoj da me zasmejavasodveo je na SP reprezentaciju zahvaljujuci Tadicu,Mitrovicu,Stojkovicu i Prijovicu.Njega je desetkovani Vels razbucao.Ao SMS-u je glupo pricati.Decku cena raste a on nije ni rezerva.

nikad nikome izvini

pre 6 godina

@Tarmi pfk...
Decko u cemu je tvoj problem...juce pljujes po navijacima West Ham utd-a danas po Ivanu Golcu...
Uzmi knjigu "Ispod Cekica" - Kas Penant napisao vodja navijaca West Ham utd inace jedan od osnivaca Iner City Firma a ne GSI kako je opisano u filmovima...pa ces valjda skontati da postoje i bolji i ludji navijaci nego kako si ti napisao iz nisko budzetnih filmova...a mozes da poslusas i par punk i Oi! bendova koji pevaju o West Ham Utd i njihovoj IFC u Engleskoj je fudbal vise od zivota i oni zive za svoj klub i tako je bilo pre nego sto su u ostalim delovima Evrope pocele da se pojavljuju navijacke grupe...a o Ivanu Golcu NE MOZES da napises i pomislis nista negativno...pogledaj utakmice Partizana sa Celticom i Groningenom pa ce ti biti mnogo jasnije ZASTO...

Slavuj

pre 6 godina

(neutralni felsh, 12. mart 2018 16:55)

Nisam ni pomislio da si nekoga zeleo potceniti, pogresno si me shvatio. Razumeo sam te isticuci cinjenicu da nije potrebno biti trener vanserijskih taktickih kvaliteta da bi vodio supertimove, vec primarno autoritativna licnost i pedagog. Pogotovo u timovima u kojima postoji ukorenjena fudbalska filozofija, kao u slucaju Real Madrida ili (vise) Barselone jos od vremena Johana Krojfa i njegovog fluidnog, totalnog fudbala. Iz toga razloga su Holandjani tokom sedamdesetih godina bili velesila, a Spanija i Barselona nastavile tamo gde su oni stali. Na kraju, skoro svi strucnjaci koji su se duzi period zadrzali u nekom klubu bi prvenstveno tezili ka odmoru, a ne novom angazmanu, ukljucujuci i one koji su vodili klubove skromnijih ambicija. To je prirodna reakcija nakon svakovrsnih napora sa kojima su bili suoceni. Dakle, ne odnosi se samo na trenere Barselone, Reala ili nekih drugih velikih klubova. Ali, da ne duzim vise. Pozdrav i sve najbolje.

Vozdovac

pre 6 godina

Cenim Ivana Golca kao velikog gospodina, što je skoro endemska pojava u nasem fudbalu. Kao i zbog toga što konkretno govori o stvarima, bez dugova prema bilo kome i bez dodvoravanja. Samo za Jokanovića nije sasvim u pravu. Njega je u trenerski poziv uveo Ivan Tomić kao direktor Partizana. On praktično nije ni planirao da bude trener, nije imao ni licencu. Već ju je stekao po ubrzanoj proceduri da bi mogao da vodi ekipu koju je napustio Đukić u zimskoj pauzi. Dakle, Partizan mu je dao šansu, bez ikakvog iskustva ili trenerske biografije. Tako da ne može da se kaže da nema veze sa srpskim fudbalom, pa trenerski je počeo ovde. Ovo sto Jokana izdvaja je što se nije tim zadovoljio , nego se stručno usavršavao dalje, učio , napredovao. Verovatno je sam sebi učinio uslugu kada je podneo ostavku i otisao pod pritiskom " navijača" i to posle plasmana u LE.

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 12. mart 2018 15:28) 

real je igrao sa B timom protiv leganesa,pogotovo kud kuce jer su imali ok rezultat iz prve gde je isto bio kombinovan sastav,uopste nije bilo iznenadjenje sto ih je leganes prosao,zidana ocigledno kup nije interesovao...
(milosh-nish, 12. mart 2018 16:43)


nije ga interesovao kup kralja u mometima kad mu ekipa vec neko vreme gubi pobednicki ritam i fatalno zaostaje za prvoplasiranima, u sezoni u kojoj gubi titulu? zanimljivo.
zidan se igrao sa postavom i izgubio, jer se uzdao u domaci teren i gol u gostima iz prethodnog susreta. na slican nacin je mesanjem ekipe (sveti gral svakog trenera: da uigra 2 jake postave) jesenas uspevao da gubi ligaske bodove nasred bernabea, hoces da kazes da mu tada titula nije bila bitna kao i kup?
nije bruka sto su izgubili, ali smesno je to pravdati namerom. niko ne voli da gubi na domacem terenu.

Posmatrac

pre 6 godina

Kako te nije sramota da pricas tako nesto. Sta god je dobro nije Srpsko pa sa vama ljudi nesto nije u redu. Bio bih grublji ali postoji cenzor. Dokle vise ovih pametnjakovica i umisljenih strucnjaka. Da si bio dobar i ti bi ostavio trag pa sad nastavi i dalje ovako i videces da za neko vreme neces biti ni pola od onog koji si bio.

neutralni felsh

pre 6 godina

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera? 
(Nathan, 12. mart 2018 13:52) 


zato sto im ne trebaju suvise iskusni i izgradjeni treneri koji su podsvesno usli u sablone u brojnom aspektima rada. ako si primetio, barsini vole da eksperimentisu na tom planu, od krojfa preko kumana do rakjarda sve do danasnjih dana. ukratko: doktrina.
istina, valverde nije ni neiskusan i anonumus kao sto neki misle, vodio je mnoge spanske ekipe, ali je vazio za trenera koji se brzo prilagodjava ekipi i ume da pritegne ekipe da igraju cvrsto u odbrani. barsa vec neko vreme stavlja veci akcenat na odbranu - u nameri da na taj nacin da vise prostora vezi i napadu, i sto vise sacuva veterane i pre svega mesija. zato ne igraju tecno kao pre ali su dobili na snazi, ovogodisnja gol-razlika sve govori.
prvo je luis enrike dobio dozvolu smanji dozivljaj sa tika-takom i da nauci ekipu da zauzme gard i nekad prepusti igru suparniku, dok se mesi seta i ceka neki pas iz nekog brzog iznos lopte ili dok ne uhvate stari ritam. sad su oni zaigrali na zasedu i rizik prepustanja terena. sve se menja, a sve te promene i nijanse sprovode treneri - jer oni vide ekipu "spolja" i vode je u skladu sa tim, to im je posao.
nije lepo omalovazavati rajkardov rad u barsi (ili bilo ciji bilo gde) samo zato sto se posle barse nije snasao - mnogo je tu faktora. zato pomalo cudi ova izjava mister golca, jer on poznaje sve te faktore. mada, znajuci ga kao cesto nervoznog, verovatno je hteo da kaze da je lako trenerima koji imaju sve :)
zaista, kako da ocenis rad trenera koji ima mesija, ili nekog slicnog majstora koji spasi stvar i onda kad mu postavka igre skroz zakaze, i ogroman budzet da kupi igrace koji mu se svidjaju.
treba imati u vidu da formulu 1 ni ti ni ja ni golac ne bi umeli ni da upalimo. to sto je auto dobar, ne znaci da moze da vozi sam ili da ga na max vozi svako... tako vazi i za ekipe i klubove, isto vazi svuda.

neutralni felsh

pre 6 godina

To uopste nije dokaz da jedan tim sacinjen od najboljih fudbalera ne moze da vodi bilo ko. I kada je rekao "bilo ko" nije mislio bukvalno, vec na one sa dovoljnom kolicinom autoriteta i ne tolikim taktickim umecem. Timovi sacinjeni od najboljih fudbalera nisu nepobedivi bez obzira na znanje one osobe koja se nalazi na poziciji trenera. Iz tog razloga se povremeno dogadjaju porazi od autsajdera, kao u slucaju Real Madrida protiv Leganesa. A nije jedini. To su supertimovi i kod njih primarnu ulogu usmeritelja ima autoritet, sekundarnu takticko umece, dok u velikom broju slucajeva meceve resava visi stepen individualnog kvaliteta. Zato su veliki timovi i pojedinci upravo to - veliki. Uostalom, jedan od dokaza u nizu je i Luis Enrike.
(Slavuj, 12. mart 2018 16:23)


u principu mislimo isto, lose si me razumeo. izvini sto sam se lose izrazio - svet komentara je cesto brzoplet, cita se i pise cesto "usput", iz raznih poza i smetala oko nas.
primecuje se da posle barse svi uspesni treneri imaju 1-2 godine pauze pre novog angazmana, kad su najtrazeniji? van gal u prvom mandatu, rajkard, pep, enrike... iscrpljujuci je to posao. ne, nikog nisam potcenjivao, ni trenere iz manjih klubova, a kamoli trenere najvecih, tamo gde se neosvajanje triple krune smatra blagim neuspehom.

Milic

pre 6 godina

"Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući"

Svaki igrač kojem ovaj moto nije u krvi i ne može mu se ni silom izbiti iz glave i srca, treba da mota kablove.
(Liberty, 12. mart 2018 15:59)

# Link komentara

Da nisi ti pogresio prilikom pisanja, jer ispada da svakom igracu kojem se citirani moto ni silom ne moze izbiti iz glave i srca treba da mota kablove.
Valjda bi trebalo: "Svaki igrac kojem ovaj moto nije u krvi a moze mu se lako izbiti iz glave i srca, trebalo bi da mota kablove." Sada, ako si mislio da se svakom igracu stanje bez ove izreke (gubitnicki mentalitet) ne moze izbiti iz glave i srca i da bi zbog nemogucnosti prihvatanja trebalo da mota kablove, onda je to nesto drugo.

Slavuj

pre 6 godina

leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh

To uopste nije dokaz da jedan tim sacinjen od najboljih fudbalera ne moze da vodi bilo ko. I kada je rekao "bilo ko" nije mislio bukvalno, vec na one sa dovoljnom kolicinom autoriteta i ne tolikim taktickim umecem. Timovi sacinjeni od najboljih fudbalera nisu nepobedivi bez obzira na znanje one osobe koja se nalazi na poziciji trenera. Iz tog razloga se povremeno dogadjaju porazi od autsajdera, kao u slucaju Real Madrida protiv Leganesa. A nije jedini. To su supertimovi i kod njih primarnu ulogu usmeritelja ima autoritet, sekundarnu takticko umece, dok u velikom broju slucajeva meceve resava visi stepen individualnog kvaliteta. Zato su veliki timovi i pojedinci upravo to - veliki. Uostalom, jedan od dokaza u nizu je i Luis Enrike.

milosh-nish

pre 6 godina

leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 12. mart 2018 15:28)

real je igrao sa B timom protiv leganesa,pogotovo kud kuce jer su imali ok rezultat iz prve gde je isto bio kombinovan sastav,uopste nije bilo iznenadjenje sto ih je leganes prosao,zidana ocigledno kup nije interesovao...

мерак

pre 6 godina

То што су други фаворизованији не значи да су и бољи. Али исто тако значи да су им боље школе, услови итд. А то се наплаћује. Исто је тако и са инжењерима, докторима...

Istina

pre 6 godina

Jedan od retkih i malobrojnih grobara,koji je iskren i cije komentare i izjave rado procitam.Uvek iznese srz problema,bez dlake na jeziku,ne gledajuci klubastvo.

Canuck

pre 6 godina

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera?
(Nathan, 12. mart 2018 13:52)

Valverde nije poznat trener? Covek je preporodio Athletic Bilbao i napravio neki rezultat pre Barce.

ko-ometator

pre 6 godina

Za sve je u pravu isto koliko i nije. Razume se sta je hteo reci ali postoje stvari koje mozes uvek da postignes napornim radom i zeljom za usavrsavanjem i ako stojis cvrsto na zemlji sa obe noge i uvek si otvoren za kritike ili pozitivne i negativne komentare i spreman si na ideju da je uvek najbitnije prilagoditi se datoj situaciji, onda samo pozamasan nedostatak srece moze da te spreci da uspes ako za nesto imas talenat. Onda idi moli se Bogu

Liberty

pre 6 godina

"Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući"
Svaki igrač kojem ovaj moto nije u krvi i ne može mu se ni silom izbiti iz glave i srca, treba da mota kablove.

neutralni felsh

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...
(tapTAP, 12. mart 2018 12:50)


leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.

slaviša šmigič

pre 6 godina

ako me pamčenje dobro služi antič je bio jedan od najboljih i najcenenijih trenera vodio real madrid,čak uzeo prvenstvo sa atletiko madridom kada to niko nije očekivao sa tada osrednjom ekipom,ali čta zna antič,kad bi tole uzeo mundijal sa igračima koje je imao antič,to je bila toletova izjava kad je smenio antiča kojeg i danas poštuju oba madridska kluba,kao velikog trenera.

Тарми пфк

pre 6 godina

Много је пакости , и филозофије у зборењу ових бивших "величина" ...Него шта је него продукт српског фудбала ? Водио ј партизан врло добро..

Rade

pre 6 godina

Јокан је партизанова школа,а зашто Голац мрзи Партизан и не признаје му ништа,а у интервјуу о Јокану прича о звездином тренеру само да омаловажи Партизан,је питање за Голца.Таквим ставом никад неће бити тренер Партизана,можда је у томе Голчев проблем са Партизаном.

Nathan

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tapTAP, 12. mart 2018 12:50)

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera?

cikapera iz male krsne

pre 6 godina

Ivan Golac, veliki GOSPODIN kao i uvek. Da nam je nekoliko ovakvih gde bi nam bio kraj. Na zalost kao i svuda, pametni se povlace ispred najezde nesposobnjakoviva i samoreklamera.

MJ11

pre 6 godina

Fudbal pratim nešto više od 15 godina i primetio sam da se Ivan Golac uvek javi da nešto pljuje,kritikuje i govori kako ništa nevalja u srpskom fudbalu. Daleko od toga da je sve kako treba ali ne treba biti uvek negativan. Ovo što je pohvalio Milojevića i Jokanovića su možda prve lepe reči o nečemu što je na neki način deo srpskog fudbala.

Ljubomir Luković

pre 6 godina

Ivan Golac je gospodin u izvornom značenju te reči. Inače odličan fudbaler kada je to trebalo biti. Sve pohvale za Golca. Uzgred budi rečeno nisam navijač partizana.

Serž

pre 6 godina

Ivan Golac - kulturan, obrazovan, odmeren, staložen. Gospodin. Fudbalski stručnjak. Kao takav, nikad cenjen i poželjan u Partizanu. Nikada u skorije vreme opcija. To što nije poltron izgleda da mu je najveći nedostatak.
Veliki pozdrav od velikog zvezdaša!

istina ali realna

pre 6 godina

Jedna mi se recenica svidja " fudbal se igra za gol vise bez prevelikog respekta protivnika ali sa postovanjem" samo nas djuka igra neki dekadentni fudbal bez ikakvog cilja.Volio bi Partizan da igra napadacki fudbal bez davljenja lopte

nikad nikome izvini

pre 6 godina

Partizan je najlepsi fudbal igrao dok je Golac bio trener...imao je i dobre rezultate al se nije slagao sa muljatorima iz uprave...

Institucija!!!

pre 6 godina

nema veze sa fudbalom ali ima sa trenerskom etikom u Srbiji. Juce rukometni mec za devojcice 2002 godiste, Kosmaj Ralja-Radnicki Nbg trener radnickoh huska decu da povredjuju, dere se iz sveg glasa "sto je nisi bacila na zemlju da pukne" "postavi nogu" to trener,etika? rezultat svega jedna devojcica na institutu zbog povrede kolena! Sramota !!

Gde ja živim

pre 6 godina

Jedan od retkih ljudi iz mulja zvanog srpski fudbal koga zapravo mogu da slušam, a da mi ne pripadne muka.

Kako u Srbiji napraviti trenera ili igrača kad svaki palijander koji je na bilo koji način umešan hoće titulu sad i odmah. Svakog trenera u fudbalu ili košarci navijači smenjuju 20 puta godišnje, uprava par puta u par godina. Tu ničega ne može da bude jer nema kontinuiteta. Naravno poželjno je sve to uraditi i ostvariti maksimalan rezultat uz minimum minimuma ulaganja. Tako ne funkcioniše ni u Tunguziji. Ne može čovek više ni da pohvata ko koga trenira u "Superligi". Igrač koji pokaže da zna da šutne odmah ide na tržište za kilo sira i kantu masti. Ne ide tako.

Što se tiče ovog dela o vođenju velikih timova tu sam uvek u dilemi. Naravno za svaki klub pa čak i za onaj popunjen brutalnim igračima je potreban taktički pismen trener, ali i pre svega dobar psiholog. Možda je ovo drugo i važnije. Treba uklopiti toliki ego u funkcionalnu celinu. A i danas svaki klub ima pun kamion pomoćnika, asistenata pa je možda i to lakše.

yytyt

pre 6 godina

trenirao dandi junajted... da se ne lazemo,taj dandi bi ispao iz nase super lige... ne znam kakvi su bili u njegovo vreme. skotska liga je jedna od retkih koja je dosta losija od jelen super lige

danguba

pre 6 godina

Golac je u pravu, ali samo djelimicno. Naravno da su danas marketing i reklama sve, medjutim jos uvijek najbolja reklama za trenere su uspjesi reprezentacija ili klubova maticne drzave. A tu ne mozemo prici jednoj Spaniji, Italiji ili Njemackoj. Uz to treneri iz svake drzave nose odredjeni nacin radi i stil igre, po cemu su prepoznati, Italiji cvrstu odbranu, Holandjani totalni fudbal, koji su Nijemci usvojili i unaprijedili, Spanci valjda leprsav fudbal i pas igru, Argentinci latinoamericko ludilo i strast... Po cemu smo mi prepoznati?

Grdoje

pre 6 godina

Secam se Golca kao trenera Partizana. Vrlo brzo je popio otkaz. Bilo je tu nekoliko spektakularnih rezultata u Evropi ( mislim sa Seltikom, pre sveg), velike borbenosti, igranje na gol vise... Medjutim, i u tadasnjoj Jugi se trazilo vise discipline u igri i taktickih finesa. Bio je dobar fudbaler, nesto slabiji kao trener ali je bio izuzetno zahvalan za medije jer nije imao problema da imenuje probleme. Pretpostavljam da je zato malo trajao i kao trener i kao funkcioner.

ГГ

pre 6 godina

"Milojević je napravio lep posao u Zvezdi. Vraćaju se na ono što ih je krasilo... da ne respektuju nikoga, da igraju odgovorno i da su gladni i žedni pobeda na svakoj utakmici."

8 или 10 утакмица у лиги Европе, 2, 3 гола, тако нешто. О чему овај прича??? ,Је ли ово нека плаћена реклама?
Партизан још лошији од веома лоше Звезде.
Само будала може интензивно пратити и секирати се око фудбала, полигона за дјелоање мафије. Какав црни спорт хаха

acinjo

pre 6 godina

Izuzetno cenim Ivana Golca. Gospodin, pametan, stručan. Setite se kako je Partizan igrao na gol više kada ga je trenirao Ivan Golac. Kapa dole za sve što je do sada uradio

tapTAP

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...

Institucija!!!

pre 6 godina

nema veze sa fudbalom ali ima sa trenerskom etikom u Srbiji. Juce rukometni mec za devojcice 2002 godiste, Kosmaj Ralja-Radnicki Nbg trener radnickoh huska decu da povredjuju, dere se iz sveg glasa "sto je nisi bacila na zemlju da pukne" "postavi nogu" to trener,etika? rezultat svega jedna devojcica na institutu zbog povrede kolena! Sramota !!

tapTAP

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...

Serž

pre 6 godina

Ivan Golac - kulturan, obrazovan, odmeren, staložen. Gospodin. Fudbalski stručnjak. Kao takav, nikad cenjen i poželjan u Partizanu. Nikada u skorije vreme opcija. To što nije poltron izgleda da mu je najveći nedostatak.
Veliki pozdrav od velikog zvezdaša!

Grdoje

pre 6 godina

Secam se Golca kao trenera Partizana. Vrlo brzo je popio otkaz. Bilo je tu nekoliko spektakularnih rezultata u Evropi ( mislim sa Seltikom, pre sveg), velike borbenosti, igranje na gol vise... Medjutim, i u tadasnjoj Jugi se trazilo vise discipline u igri i taktickih finesa. Bio je dobar fudbaler, nesto slabiji kao trener ali je bio izuzetno zahvalan za medije jer nije imao problema da imenuje probleme. Pretpostavljam da je zato malo trajao i kao trener i kao funkcioner.

nikad nikome izvini

pre 6 godina

Partizan je najlepsi fudbal igrao dok je Golac bio trener...imao je i dobre rezultate al se nije slagao sa muljatorima iz uprave...

Ljubomir Luković

pre 6 godina

Ivan Golac je gospodin u izvornom značenju te reči. Inače odličan fudbaler kada je to trebalo biti. Sve pohvale za Golca. Uzgred budi rečeno nisam navijač partizana.

istina ali realna

pre 6 godina

Jedna mi se recenica svidja " fudbal se igra za gol vise bez prevelikog respekta protivnika ali sa postovanjem" samo nas djuka igra neki dekadentni fudbal bez ikakvog cilja.Volio bi Partizan da igra napadacki fudbal bez davljenja lopte

Nathan

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tapTAP, 12. mart 2018 12:50)

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera?

cikapera iz male krsne

pre 6 godina

Ivan Golac, veliki GOSPODIN kao i uvek. Da nam je nekoliko ovakvih gde bi nam bio kraj. Na zalost kao i svuda, pametni se povlace ispred najezde nesposobnjakoviva i samoreklamera.

acinjo

pre 6 godina

Izuzetno cenim Ivana Golca. Gospodin, pametan, stručan. Setite se kako je Partizan igrao na gol više kada ga je trenirao Ivan Golac. Kapa dole za sve što je do sada uradio

danguba

pre 6 godina

Golac je u pravu, ali samo djelimicno. Naravno da su danas marketing i reklama sve, medjutim jos uvijek najbolja reklama za trenere su uspjesi reprezentacija ili klubova maticne drzave. A tu ne mozemo prici jednoj Spaniji, Italiji ili Njemackoj. Uz to treneri iz svake drzave nose odredjeni nacin radi i stil igre, po cemu su prepoznati, Italiji cvrstu odbranu, Holandjani totalni fudbal, koji su Nijemci usvojili i unaprijedili, Spanci valjda leprsav fudbal i pas igru, Argentinci latinoamericko ludilo i strast... Po cemu smo mi prepoznati?

Gde ja živim

pre 6 godina

Jedan od retkih ljudi iz mulja zvanog srpski fudbal koga zapravo mogu da slušam, a da mi ne pripadne muka.

Kako u Srbiji napraviti trenera ili igrača kad svaki palijander koji je na bilo koji način umešan hoće titulu sad i odmah. Svakog trenera u fudbalu ili košarci navijači smenjuju 20 puta godišnje, uprava par puta u par godina. Tu ničega ne može da bude jer nema kontinuiteta. Naravno poželjno je sve to uraditi i ostvariti maksimalan rezultat uz minimum minimuma ulaganja. Tako ne funkcioniše ni u Tunguziji. Ne može čovek više ni da pohvata ko koga trenira u "Superligi". Igrač koji pokaže da zna da šutne odmah ide na tržište za kilo sira i kantu masti. Ne ide tako.

Što se tiče ovog dela o vođenju velikih timova tu sam uvek u dilemi. Naravno za svaki klub pa čak i za onaj popunjen brutalnim igračima je potreban taktički pismen trener, ali i pre svega dobar psiholog. Možda je ovo drugo i važnije. Treba uklopiti toliki ego u funkcionalnu celinu. A i danas svaki klub ima pun kamion pomoćnika, asistenata pa je možda i to lakše.

Vozdovac

pre 6 godina

Cenim Ivana Golca kao velikog gospodina, što je skoro endemska pojava u nasem fudbalu. Kao i zbog toga što konkretno govori o stvarima, bez dugova prema bilo kome i bez dodvoravanja. Samo za Jokanovića nije sasvim u pravu. Njega je u trenerski poziv uveo Ivan Tomić kao direktor Partizana. On praktično nije ni planirao da bude trener, nije imao ni licencu. Već ju je stekao po ubrzanoj proceduri da bi mogao da vodi ekipu koju je napustio Đukić u zimskoj pauzi. Dakle, Partizan mu je dao šansu, bez ikakvog iskustva ili trenerske biografije. Tako da ne može da se kaže da nema veze sa srpskim fudbalom, pa trenerski je počeo ovde. Ovo sto Jokana izdvaja je što se nije tim zadovoljio , nego se stručno usavršavao dalje, učio , napredovao. Verovatno je sam sebi učinio uslugu kada je podneo ostavku i otisao pod pritiskom " navijača" i to posle plasmana u LE.

Istina

pre 6 godina

Jedan od retkih i malobrojnih grobara,koji je iskren i cije komentare i izjave rado procitam.Uvek iznese srz problema,bez dlake na jeziku,ne gledajuci klubastvo.

ГГ

pre 6 godina

"Milojević je napravio lep posao u Zvezdi. Vraćaju se na ono što ih je krasilo... da ne respektuju nikoga, da igraju odgovorno i da su gladni i žedni pobeda na svakoj utakmici."

8 или 10 утакмица у лиги Европе, 2, 3 гола, тако нешто. О чему овај прича??? ,Је ли ово нека плаћена реклама?
Партизан још лошији од веома лоше Звезде.
Само будала може интензивно пратити и секирати се око фудбала, полигона за дјелоање мафије. Какав црни спорт хаха

slaviša šmigič

pre 6 godina

ako me pamčenje dobro služi antič je bio jedan od najboljih i najcenenijih trenera vodio real madrid,čak uzeo prvenstvo sa atletiko madridom kada to niko nije očekivao sa tada osrednjom ekipom,ali čta zna antič,kad bi tole uzeo mundijal sa igračima koje je imao antič,to je bila toletova izjava kad je smenio antiča kojeg i danas poštuju oba madridska kluba,kao velikog trenera.

Liberty

pre 6 godina

"Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući"
Svaki igrač kojem ovaj moto nije u krvi i ne može mu se ni silom izbiti iz glave i srca, treba da mota kablove.

nikad nikome izvini

pre 6 godina

@Tarmi pfk...
Decko u cemu je tvoj problem...juce pljujes po navijacima West Ham utd-a danas po Ivanu Golcu...
Uzmi knjigu "Ispod Cekica" - Kas Penant napisao vodja navijaca West Ham utd inace jedan od osnivaca Iner City Firma a ne GSI kako je opisano u filmovima...pa ces valjda skontati da postoje i bolji i ludji navijaci nego kako si ti napisao iz nisko budzetnih filmova...a mozes da poslusas i par punk i Oi! bendova koji pevaju o West Ham Utd i njihovoj IFC u Engleskoj je fudbal vise od zivota i oni zive za svoj klub i tako je bilo pre nego sto su u ostalim delovima Evrope pocele da se pojavljuju navijacke grupe...a o Ivanu Golcu NE MOZES da napises i pomislis nista negativno...pogledaj utakmice Partizana sa Celticom i Groningenom pa ce ti biti mnogo jasnije ZASTO...

Canuck

pre 6 godina

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera?
(Nathan, 12. mart 2018 13:52)

Valverde nije poznat trener? Covek je preporodio Athletic Bilbao i napravio neki rezultat pre Barce.

neutralni felsh

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...
(tapTAP, 12. mart 2018 12:50)


leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.

мерак

pre 6 godina

То што су други фаворизованији не значи да су и бољи. Али исто тако значи да су им боље школе, услови итд. А то се наплаћује. Исто је тако и са инжењерима, докторима...

neutralni felsh

pre 6 godina

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera? 
(Nathan, 12. mart 2018 13:52) 


zato sto im ne trebaju suvise iskusni i izgradjeni treneri koji su podsvesno usli u sablone u brojnom aspektima rada. ako si primetio, barsini vole da eksperimentisu na tom planu, od krojfa preko kumana do rakjarda sve do danasnjih dana. ukratko: doktrina.
istina, valverde nije ni neiskusan i anonumus kao sto neki misle, vodio je mnoge spanske ekipe, ali je vazio za trenera koji se brzo prilagodjava ekipi i ume da pritegne ekipe da igraju cvrsto u odbrani. barsa vec neko vreme stavlja veci akcenat na odbranu - u nameri da na taj nacin da vise prostora vezi i napadu, i sto vise sacuva veterane i pre svega mesija. zato ne igraju tecno kao pre ali su dobili na snazi, ovogodisnja gol-razlika sve govori.
prvo je luis enrike dobio dozvolu smanji dozivljaj sa tika-takom i da nauci ekipu da zauzme gard i nekad prepusti igru suparniku, dok se mesi seta i ceka neki pas iz nekog brzog iznos lopte ili dok ne uhvate stari ritam. sad su oni zaigrali na zasedu i rizik prepustanja terena. sve se menja, a sve te promene i nijanse sprovode treneri - jer oni vide ekipu "spolja" i vode je u skladu sa tim, to im je posao.
nije lepo omalovazavati rajkardov rad u barsi (ili bilo ciji bilo gde) samo zato sto se posle barse nije snasao - mnogo je tu faktora. zato pomalo cudi ova izjava mister golca, jer on poznaje sve te faktore. mada, znajuci ga kao cesto nervoznog, verovatno je hteo da kaze da je lako trenerima koji imaju sve :)
zaista, kako da ocenis rad trenera koji ima mesija, ili nekog slicnog majstora koji spasi stvar i onda kad mu postavka igre skroz zakaze, i ogroman budzet da kupi igrace koji mu se svidjaju.
treba imati u vidu da formulu 1 ni ti ni ja ni golac ne bi umeli ni da upalimo. to sto je auto dobar, ne znaci da moze da vozi sam ili da ga na max vozi svako... tako vazi i za ekipe i klubove, isto vazi svuda.

Rade

pre 6 godina

Јокан је партизанова школа,а зашто Голац мрзи Партизан и не признаје му ништа,а у интервјуу о Јокану прича о звездином тренеру само да омаловажи Партизан,је питање за Голца.Таквим ставом никад неће бити тренер Партизана,можда је у томе Голчев проблем са Партизаном.

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 12. mart 2018 15:28) 

real je igrao sa B timom protiv leganesa,pogotovo kud kuce jer su imali ok rezultat iz prve gde je isto bio kombinovan sastav,uopste nije bilo iznenadjenje sto ih je leganes prosao,zidana ocigledno kup nije interesovao...
(milosh-nish, 12. mart 2018 16:43)


nije ga interesovao kup kralja u mometima kad mu ekipa vec neko vreme gubi pobednicki ritam i fatalno zaostaje za prvoplasiranima, u sezoni u kojoj gubi titulu? zanimljivo.
zidan se igrao sa postavom i izgubio, jer se uzdao u domaci teren i gol u gostima iz prethodnog susreta. na slican nacin je mesanjem ekipe (sveti gral svakog trenera: da uigra 2 jake postave) jesenas uspevao da gubi ligaske bodove nasred bernabea, hoces da kazes da mu tada titula nije bila bitna kao i kup?
nije bruka sto su izgubili, ali smesno je to pravdati namerom. niko ne voli da gubi na domacem terenu.

MJ11

pre 6 godina

Fudbal pratim nešto više od 15 godina i primetio sam da se Ivan Golac uvek javi da nešto pljuje,kritikuje i govori kako ništa nevalja u srpskom fudbalu. Daleko od toga da je sve kako treba ali ne treba biti uvek negativan. Ovo što je pohvalio Milojevića i Jokanovića su možda prve lepe reči o nečemu što je na neki način deo srpskog fudbala.

Kratka istorija srpskog fudbala

pre 6 godina

Malo stariji se secaju da je Partizan igrao ubedljivo najlepsi fudbal u poslednjih 30 godina pod Golcem i njegovim indirektnim prethodnikom, fudbalskom legendom Jusufijem. Tecan, tehnicki potkovan i borbeni fudbal, milina za gledanje. Jusufi i Golac, gospoda u svakom pogledu, su imali viziju da od Partizana naprave profesionalni, ozbiljan evropski klub, a bilo je ocigledno da je i Zvezda vec krenula u tom pravcu. Medjutim, Zeka je hteo po starom, da mulja sa igracima i parama i da im se mesa u posao, pa kad su se Jusufi pa potom Golac suprotstavili tome, posmenjivao ih je i nastavio da menja trenere dok nije nasao 'pravog' - Tumbu. U to neko vreme je i Bjeka izgubio roaming, pa se vratio se kuci i poslednja sansa da Partizan postane ozbiljan evropski klub je otisla u nepovrat. Ostalo je istorija.

yytyt

pre 6 godina

trenirao dandi junajted... da se ne lazemo,taj dandi bi ispao iz nase super lige... ne znam kakvi su bili u njegovo vreme. skotska liga je jedna od retkih koja je dosta losija od jelen super lige

ko-ometator

pre 6 godina

Za sve je u pravu isto koliko i nije. Razume se sta je hteo reci ali postoje stvari koje mozes uvek da postignes napornim radom i zeljom za usavrsavanjem i ako stojis cvrsto na zemlji sa obe noge i uvek si otvoren za kritike ili pozitivne i negativne komentare i spreman si na ideju da je uvek najbitnije prilagoditi se datoj situaciji, onda samo pozamasan nedostatak srece moze da te spreci da uspes ako za nesto imas talenat. Onda idi moli se Bogu

smena Muslina je najpametniji potez fss u istoriji

pre 6 godina

@svi smo mi Muslini Nemoj da me zasmejavasodveo je na SP reprezentaciju zahvaljujuci Tadicu,Mitrovicu,Stojkovicu i Prijovicu.Njega je desetkovani Vels razbucao.Ao SMS-u je glupo pricati.Decku cena raste a on nije ni rezerva.

Slavuj

pre 6 godina

leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh

To uopste nije dokaz da jedan tim sacinjen od najboljih fudbalera ne moze da vodi bilo ko. I kada je rekao "bilo ko" nije mislio bukvalno, vec na one sa dovoljnom kolicinom autoriteta i ne tolikim taktickim umecem. Timovi sacinjeni od najboljih fudbalera nisu nepobedivi bez obzira na znanje one osobe koja se nalazi na poziciji trenera. Iz tog razloga se povremeno dogadjaju porazi od autsajdera, kao u slucaju Real Madrida protiv Leganesa. A nije jedini. To su supertimovi i kod njih primarnu ulogu usmeritelja ima autoritet, sekundarnu takticko umece, dok u velikom broju slucajeva meceve resava visi stepen individualnog kvaliteta. Zato su veliki timovi i pojedinci upravo to - veliki. Uostalom, jedan od dokaza u nizu je i Luis Enrike.

Slavuj

pre 6 godina

(neutralni felsh, 12. mart 2018 16:55)

Nisam ni pomislio da si nekoga zeleo potceniti, pogresno si me shvatio. Razumeo sam te isticuci cinjenicu da nije potrebno biti trener vanserijskih taktickih kvaliteta da bi vodio supertimove, vec primarno autoritativna licnost i pedagog. Pogotovo u timovima u kojima postoji ukorenjena fudbalska filozofija, kao u slucaju Real Madrida ili (vise) Barselone jos od vremena Johana Krojfa i njegovog fluidnog, totalnog fudbala. Iz toga razloga su Holandjani tokom sedamdesetih godina bili velesila, a Spanija i Barselona nastavile tamo gde su oni stali. Na kraju, skoro svi strucnjaci koji su se duzi period zadrzali u nekom klubu bi prvenstveno tezili ka odmoru, a ne novom angazmanu, ukljucujuci i one koji su vodili klubove skromnijih ambicija. To je prirodna reakcija nakon svakovrsnih napora sa kojima su bili suoceni. Dakle, ne odnosi se samo na trenere Barselone, Reala ili nekih drugih velikih klubova. Ali, da ne duzim vise. Pozdrav i sve najbolje.

neutralni felsh

pre 6 godina

To uopste nije dokaz da jedan tim sacinjen od najboljih fudbalera ne moze da vodi bilo ko. I kada je rekao "bilo ko" nije mislio bukvalno, vec na one sa dovoljnom kolicinom autoriteta i ne tolikim taktickim umecem. Timovi sacinjeni od najboljih fudbalera nisu nepobedivi bez obzira na znanje one osobe koja se nalazi na poziciji trenera. Iz tog razloga se povremeno dogadjaju porazi od autsajdera, kao u slucaju Real Madrida protiv Leganesa. A nije jedini. To su supertimovi i kod njih primarnu ulogu usmeritelja ima autoritet, sekundarnu takticko umece, dok u velikom broju slucajeva meceve resava visi stepen individualnog kvaliteta. Zato su veliki timovi i pojedinci upravo to - veliki. Uostalom, jedan od dokaza u nizu je i Luis Enrike.
(Slavuj, 12. mart 2018 16:23)


u principu mislimo isto, lose si me razumeo. izvini sto sam se lose izrazio - svet komentara je cesto brzoplet, cita se i pise cesto "usput", iz raznih poza i smetala oko nas.
primecuje se da posle barse svi uspesni treneri imaju 1-2 godine pauze pre novog angazmana, kad su najtrazeniji? van gal u prvom mandatu, rajkard, pep, enrike... iscrpljujuci je to posao. ne, nikog nisam potcenjivao, ni trenere iz manjih klubova, a kamoli trenere najvecih, tamo gde se neosvajanje triple krune smatra blagim neuspehom.

Posmatrac

pre 6 godina

Kako te nije sramota da pricas tako nesto. Sta god je dobro nije Srpsko pa sa vama ljudi nesto nije u redu. Bio bih grublji ali postoji cenzor. Dokle vise ovih pametnjakovica i umisljenih strucnjaka. Da si bio dobar i ti bi ostavio trag pa sad nastavi i dalje ovako i videces da za neko vreme neces biti ni pola od onog koji si bio.

Тарми пфк

pre 6 godina

Много је пакости , и филозофије у зборењу ових бивших "величина" ...Него шта је него продукт српског фудбала ? Водио ј партизан врло добро..

milosh-nish

pre 6 godina

leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 12. mart 2018 15:28)

real je igrao sa B timom protiv leganesa,pogotovo kud kuce jer su imali ok rezultat iz prve gde je isto bio kombinovan sastav,uopste nije bilo iznenadjenje sto ih je leganes prosao,zidana ocigledno kup nije interesovao...

neutralni felsh

pre 6 godina

Na kraju, skoro svi strucnjaci koji su se duzi period zadrzali u nekom klubu bi prvenstveno tezili ka odmoru, a ne novom angazmanu, ukljucujuci i one koji su vodili klubove skromnijih ambicija. To je prirodna reakcija nakon svakovrsnih napora sa kojima su bili suoceni. Dakle, ne odnosi se samo na trenere Barselone, Reala ili nekih drugih velikih klubova. Ali, da ne duzim vise. Pozdrav i sve najbolje.
(Slavuj, 12. mart 2018 18:44)


naveo sam barsu samo zato sto mnogi (ne i ti) potcenjuju rad trenera tamo, u stilu "jaka stvar, tamo su svi uigrani"...
retoricko pitanje: zasto skoro samo tzv. bunker-treneri vaze za "stratege i takticare", dok trenere koji preferiraju otvoren stil mnogo manjr bije takav glas? taktika se valjda pravi u oba pravca i smera...
pozdrav i all the best! :)

Milic

pre 6 godina

"Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući"

Svaki igrač kojem ovaj moto nije u krvi i ne može mu se ni silom izbiti iz glave i srca, treba da mota kablove.
(Liberty, 12. mart 2018 15:59)

# Link komentara

Da nisi ti pogresio prilikom pisanja, jer ispada da svakom igracu kojem se citirani moto ni silom ne moze izbiti iz glave i srca treba da mota kablove.
Valjda bi trebalo: "Svaki igrac kojem ovaj moto nije u krvi a moze mu se lako izbiti iz glave i srca, trebalo bi da mota kablove." Sada, ako si mislio da se svakom igracu stanje bez ove izreke (gubitnicki mentalitet) ne moze izbiti iz glave i srca i da bi zbog nemogucnosti prihvatanja trebalo da mota kablove, onda je to nesto drugo.

Slavuj

pre 6 godina

naveo sam barsu samo zato sto mnogi (ne i ti) potcenjuju rad trenera tamo, u stilu "jaka stvar, tamo su svi uigrani"...
retoricko pitanje: zasto skoro samo tzv. bunker-treneri vaze za "stratege i takticare", dok trenere koji preferiraju otvoren stil mnogo manjr bije takav glas? taktika se valjda pravi u oba pravca i smera...
pozdrav i all the best! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 12. mart 2018 22:45)

# Link komentara

Onaj ko potcenjuje rad trenera u bilo kojoj sredini je nedovoljno svesna osoba. Takticki uigrane sredine postoje (a jedna od njih je Barselona), sto ne iskljucuje veci doprinos trenera u nekom drugom segmentu. Ne i prethodno pomenutom. Istina, taktika se pravi u oba pravca i smera, drugacije nisam ni tvrdio. Da ne dodje do pogresnog shvatanja. A oni koji pisu suprotno, ocigledno imaju los odnos sa fikcijom i stvarnoscu. (: Pozdrav (jos jednom) i sve najbolje.

Rade

pre 6 godina

Јокан је партизанова школа,а зашто Голац мрзи Партизан и не признаје му ништа,а у интервјуу о Јокану прича о звездином тренеру само да омаловажи Партизан,је питање за Голца.Таквим ставом никад неће бити тренер Партизана,можда је у томе Голчев проблем са Партизаном.

MJ11

pre 6 godina

Fudbal pratim nešto više od 15 godina i primetio sam da se Ivan Golac uvek javi da nešto pljuje,kritikuje i govori kako ništa nevalja u srpskom fudbalu. Daleko od toga da je sve kako treba ali ne treba biti uvek negativan. Ovo što je pohvalio Milojevića i Jokanovića su možda prve lepe reči o nečemu što je na neki način deo srpskog fudbala.

yytyt

pre 6 godina

trenirao dandi junajted... da se ne lazemo,taj dandi bi ispao iz nase super lige... ne znam kakvi su bili u njegovo vreme. skotska liga je jedna od retkih koja je dosta losija od jelen super lige

tapTAP

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...

ГГ

pre 6 godina

"Milojević je napravio lep posao u Zvezdi. Vraćaju se na ono što ih je krasilo... da ne respektuju nikoga, da igraju odgovorno i da su gladni i žedni pobeda na svakoj utakmici."

8 или 10 утакмица у лиги Европе, 2, 3 гола, тако нешто. О чему овај прича??? ,Је ли ово нека плаћена реклама?
Партизан још лошији од веома лоше Звезде.
Само будала може интензивно пратити и секирати се око фудбала, полигона за дјелоање мафије. Какав црни спорт хаха

Posmatrac

pre 6 godina

Kako te nije sramota da pricas tako nesto. Sta god je dobro nije Srpsko pa sa vama ljudi nesto nije u redu. Bio bih grublji ali postoji cenzor. Dokle vise ovih pametnjakovica i umisljenih strucnjaka. Da si bio dobar i ti bi ostavio trag pa sad nastavi i dalje ovako i videces da za neko vreme neces biti ni pola od onog koji si bio.

Тарми пфк

pre 6 godina

Много је пакости , и филозофије у зборењу ових бивших "величина" ...Него шта је него продукт српског фудбала ? Водио ј партизан врло добро..

Nathan

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tapTAP, 12. mart 2018 12:50)

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera?

Serž

pre 6 godina

Ivan Golac - kulturan, obrazovan, odmeren, staložen. Gospodin. Fudbalski stručnjak. Kao takav, nikad cenjen i poželjan u Partizanu. Nikada u skorije vreme opcija. To što nije poltron izgleda da mu je najveći nedostatak.
Veliki pozdrav od velikog zvezdaša!

Milic

pre 6 godina

"Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući"

Svaki igrač kojem ovaj moto nije u krvi i ne može mu se ni silom izbiti iz glave i srca, treba da mota kablove.
(Liberty, 12. mart 2018 15:59)

# Link komentara

Da nisi ti pogresio prilikom pisanja, jer ispada da svakom igracu kojem se citirani moto ni silom ne moze izbiti iz glave i srca treba da mota kablove.
Valjda bi trebalo: "Svaki igrac kojem ovaj moto nije u krvi a moze mu se lako izbiti iz glave i srca, trebalo bi da mota kablove." Sada, ako si mislio da se svakom igracu stanje bez ove izreke (gubitnicki mentalitet) ne moze izbiti iz glave i srca i da bi zbog nemogucnosti prihvatanja trebalo da mota kablove, onda je to nesto drugo.

smena Muslina je najpametniji potez fss u istoriji

pre 6 godina

@svi smo mi Muslini Nemoj da me zasmejavasodveo je na SP reprezentaciju zahvaljujuci Tadicu,Mitrovicu,Stojkovicu i Prijovicu.Njega je desetkovani Vels razbucao.Ao SMS-u je glupo pricati.Decku cena raste a on nije ni rezerva.

neutralni felsh

pre 6 godina

(neutralni felsh, 12. mart 2018 15:28) 

real je igrao sa B timom protiv leganesa,pogotovo kud kuce jer su imali ok rezultat iz prve gde je isto bio kombinovan sastav,uopste nije bilo iznenadjenje sto ih je leganes prosao,zidana ocigledno kup nije interesovao...
(milosh-nish, 12. mart 2018 16:43)


nije ga interesovao kup kralja u mometima kad mu ekipa vec neko vreme gubi pobednicki ritam i fatalno zaostaje za prvoplasiranima, u sezoni u kojoj gubi titulu? zanimljivo.
zidan se igrao sa postavom i izgubio, jer se uzdao u domaci teren i gol u gostima iz prethodnog susreta. na slican nacin je mesanjem ekipe (sveti gral svakog trenera: da uigra 2 jake postave) jesenas uspevao da gubi ligaske bodove nasred bernabea, hoces da kazes da mu tada titula nije bila bitna kao i kup?
nije bruka sto su izgubili, ali smesno je to pravdati namerom. niko ne voli da gubi na domacem terenu.

neutralni felsh

pre 6 godina

Najbolje su mi priče da Barselonu može da trenira bilo ko, tj. da vodi. Može, ali protiv Leganjesa i ostale boranije. Ajde vodi ih protiv Reala, Atl. Madrida, u Ligi Šampiona... Treba održati takve igrače u formi, držati ih na okupu, da ne polete previše... milijardu stvari...
(tapTAP, 12. mart 2018 12:50)


leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.

Ljubomir Luković

pre 6 godina

Ivan Golac je gospodin u izvornom značenju te reči. Inače odličan fudbaler kada je to trebalo biti. Sve pohvale za Golca. Uzgred budi rečeno nisam navijač partizana.

cikapera iz male krsne

pre 6 godina

Ivan Golac, veliki GOSPODIN kao i uvek. Da nam je nekoliko ovakvih gde bi nam bio kraj. Na zalost kao i svuda, pametni se povlace ispred najezde nesposobnjakoviva i samoreklamera.

nikad nikome izvini

pre 6 godina

Partizan je najlepsi fudbal igrao dok je Golac bio trener...imao je i dobre rezultate al se nije slagao sa muljatorima iz uprave...

Canuck

pre 6 godina

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera?
(Nathan, 12. mart 2018 13:52)

Valverde nije poznat trener? Covek je preporodio Athletic Bilbao i napravio neki rezultat pre Barce.

milosh-nish

pre 6 godina

leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 12. mart 2018 15:28)

real je igrao sa B timom protiv leganesa,pogotovo kud kuce jer su imali ok rezultat iz prve gde je isto bio kombinovan sastav,uopste nije bilo iznenadjenje sto ih je leganes prosao,zidana ocigledno kup nije interesovao...

istina ali realna

pre 6 godina

Jedna mi se recenica svidja " fudbal se igra za gol vise bez prevelikog respekta protivnika ali sa postovanjem" samo nas djuka igra neki dekadentni fudbal bez ikakvog cilja.Volio bi Partizan da igra napadacki fudbal bez davljenja lopte

acinjo

pre 6 godina

Izuzetno cenim Ivana Golca. Gospodin, pametan, stručan. Setite se kako je Partizan igrao na gol više kada ga je trenirao Ivan Golac. Kapa dole za sve što je do sada uradio

ko-ometator

pre 6 godina

Za sve je u pravu isto koliko i nije. Razume se sta je hteo reci ali postoje stvari koje mozes uvek da postignes napornim radom i zeljom za usavrsavanjem i ako stojis cvrsto na zemlji sa obe noge i uvek si otvoren za kritike ili pozitivne i negativne komentare i spreman si na ideju da je uvek najbitnije prilagoditi se datoj situaciji, onda samo pozamasan nedostatak srece moze da te spreci da uspes ako za nesto imas talenat. Onda idi moli se Bogu

danguba

pre 6 godina

Golac je u pravu, ali samo djelimicno. Naravno da su danas marketing i reklama sve, medjutim jos uvijek najbolja reklama za trenere su uspjesi reprezentacija ili klubova maticne drzave. A tu ne mozemo prici jednoj Spaniji, Italiji ili Njemackoj. Uz to treneri iz svake drzave nose odredjeni nacin radi i stil igre, po cemu su prepoznati, Italiji cvrstu odbranu, Holandjani totalni fudbal, koji su Nijemci usvojili i unaprijedili, Spanci valjda leprsav fudbal i pas igru, Argentinci latinoamericko ludilo i strast... Po cemu smo mi prepoznati?

Gde ja živim

pre 6 godina

Jedan od retkih ljudi iz mulja zvanog srpski fudbal koga zapravo mogu da slušam, a da mi ne pripadne muka.

Kako u Srbiji napraviti trenera ili igrača kad svaki palijander koji je na bilo koji način umešan hoće titulu sad i odmah. Svakog trenera u fudbalu ili košarci navijači smenjuju 20 puta godišnje, uprava par puta u par godina. Tu ničega ne može da bude jer nema kontinuiteta. Naravno poželjno je sve to uraditi i ostvariti maksimalan rezultat uz minimum minimuma ulaganja. Tako ne funkcioniše ni u Tunguziji. Ne može čovek više ni da pohvata ko koga trenira u "Superligi". Igrač koji pokaže da zna da šutne odmah ide na tržište za kilo sira i kantu masti. Ne ide tako.

Što se tiče ovog dela o vođenju velikih timova tu sam uvek u dilemi. Naravno za svaki klub pa čak i za onaj popunjen brutalnim igračima je potreban taktički pismen trener, ali i pre svega dobar psiholog. Možda je ovo drugo i važnije. Treba uklopiti toliki ego u funkcionalnu celinu. A i danas svaki klub ima pun kamion pomoćnika, asistenata pa je možda i to lakše.

Institucija!!!

pre 6 godina

nema veze sa fudbalom ali ima sa trenerskom etikom u Srbiji. Juce rukometni mec za devojcice 2002 godiste, Kosmaj Ralja-Radnicki Nbg trener radnickoh huska decu da povredjuju, dere se iz sveg glasa "sto je nisi bacila na zemlju da pukne" "postavi nogu" to trener,etika? rezultat svega jedna devojcica na institutu zbog povrede kolena! Sramota !!

slaviša šmigič

pre 6 godina

ako me pamčenje dobro služi antič je bio jedan od najboljih i najcenenijih trenera vodio real madrid,čak uzeo prvenstvo sa atletiko madridom kada to niko nije očekivao sa tada osrednjom ekipom,ali čta zna antič,kad bi tole uzeo mundijal sa igračima koje je imao antič,to je bila toletova izjava kad je smenio antiča kojeg i danas poštuju oba madridska kluba,kao velikog trenera.

Istina

pre 6 godina

Jedan od retkih i malobrojnih grobara,koji je iskren i cije komentare i izjave rado procitam.Uvek iznese srz problema,bez dlake na jeziku,ne gledajuci klubastvo.

neutralni felsh

pre 6 godina

Zasto su onda Rajkard, Enrike svi bili tamo uspesni i uzeli LS a svuda drugde su bili katastrofa amateri. To je skroz tacno, Barsa ima sistem i trener je nebitan. Pa oni nikada nisu ni imali trenera, vec sve neki anonimusi koji nece da se mesaju u posao. Sto Barsa nekad ne uzme nekog poznatog trenera? 
(Nathan, 12. mart 2018 13:52) 


zato sto im ne trebaju suvise iskusni i izgradjeni treneri koji su podsvesno usli u sablone u brojnom aspektima rada. ako si primetio, barsini vole da eksperimentisu na tom planu, od krojfa preko kumana do rakjarda sve do danasnjih dana. ukratko: doktrina.
istina, valverde nije ni neiskusan i anonumus kao sto neki misle, vodio je mnoge spanske ekipe, ali je vazio za trenera koji se brzo prilagodjava ekipi i ume da pritegne ekipe da igraju cvrsto u odbrani. barsa vec neko vreme stavlja veci akcenat na odbranu - u nameri da na taj nacin da vise prostora vezi i napadu, i sto vise sacuva veterane i pre svega mesija. zato ne igraju tecno kao pre ali su dobili na snazi, ovogodisnja gol-razlika sve govori.
prvo je luis enrike dobio dozvolu smanji dozivljaj sa tika-takom i da nauci ekipu da zauzme gard i nekad prepusti igru suparniku, dok se mesi seta i ceka neki pas iz nekog brzog iznos lopte ili dok ne uhvate stari ritam. sad su oni zaigrali na zasedu i rizik prepustanja terena. sve se menja, a sve te promene i nijanse sprovode treneri - jer oni vide ekipu "spolja" i vode je u skladu sa tim, to im je posao.
nije lepo omalovazavati rajkardov rad u barsi (ili bilo ciji bilo gde) samo zato sto se posle barse nije snasao - mnogo je tu faktora. zato pomalo cudi ova izjava mister golca, jer on poznaje sve te faktore. mada, znajuci ga kao cesto nervoznog, verovatno je hteo da kaze da je lako trenerima koji imaju sve :)
zaista, kako da ocenis rad trenera koji ima mesija, ili nekog slicnog majstora koji spasi stvar i onda kad mu postavka igre skroz zakaze, i ogroman budzet da kupi igrace koji mu se svidjaju.
treba imati u vidu da formulu 1 ni ti ni ja ni golac ne bi umeli ni da upalimo. to sto je auto dobar, ne znaci da moze da vozi sam ili da ga na max vozi svako... tako vazi i za ekipe i klubove, isto vazi svuda.

neutralni felsh

pre 6 godina

To uopste nije dokaz da jedan tim sacinjen od najboljih fudbalera ne moze da vodi bilo ko. I kada je rekao "bilo ko" nije mislio bukvalno, vec na one sa dovoljnom kolicinom autoriteta i ne tolikim taktickim umecem. Timovi sacinjeni od najboljih fudbalera nisu nepobedivi bez obzira na znanje one osobe koja se nalazi na poziciji trenera. Iz tog razloga se povremeno dogadjaju porazi od autsajdera, kao u slucaju Real Madrida protiv Leganesa. A nije jedini. To su supertimovi i kod njih primarnu ulogu usmeritelja ima autoritet, sekundarnu takticko umece, dok u velikom broju slucajeva meceve resava visi stepen individualnog kvaliteta. Zato su veliki timovi i pojedinci upravo to - veliki. Uostalom, jedan od dokaza u nizu je i Luis Enrike.
(Slavuj, 12. mart 2018 16:23)


u principu mislimo isto, lose si me razumeo. izvini sto sam se lose izrazio - svet komentara je cesto brzoplet, cita se i pise cesto "usput", iz raznih poza i smetala oko nas.
primecuje se da posle barse svi uspesni treneri imaju 1-2 godine pauze pre novog angazmana, kad su najtrazeniji? van gal u prvom mandatu, rajkard, pep, enrike... iscrpljujuci je to posao. ne, nikog nisam potcenjivao, ni trenere iz manjih klubova, a kamoli trenere najvecih, tamo gde se neosvajanje triple krune smatra blagim neuspehom.

nikad nikome izvini

pre 6 godina

@Tarmi pfk...
Decko u cemu je tvoj problem...juce pljujes po navijacima West Ham utd-a danas po Ivanu Golcu...
Uzmi knjigu "Ispod Cekica" - Kas Penant napisao vodja navijaca West Ham utd inace jedan od osnivaca Iner City Firma a ne GSI kako je opisano u filmovima...pa ces valjda skontati da postoje i bolji i ludji navijaci nego kako si ti napisao iz nisko budzetnih filmova...a mozes da poslusas i par punk i Oi! bendova koji pevaju o West Ham Utd i njihovoj IFC u Engleskoj je fudbal vise od zivota i oni zive za svoj klub i tako je bilo pre nego sto su u ostalim delovima Evrope pocele da se pojavljuju navijacke grupe...a o Ivanu Golcu NE MOZES da napises i pomislis nista negativno...pogledaj utakmice Partizana sa Celticom i Groningenom pa ce ti biti mnogo jasnije ZASTO...

neutralni felsh

pre 6 godina

Na kraju, skoro svi strucnjaci koji su se duzi period zadrzali u nekom klubu bi prvenstveno tezili ka odmoru, a ne novom angazmanu, ukljucujuci i one koji su vodili klubove skromnijih ambicija. To je prirodna reakcija nakon svakovrsnih napora sa kojima su bili suoceni. Dakle, ne odnosi se samo na trenere Barselone, Reala ili nekih drugih velikih klubova. Ali, da ne duzim vise. Pozdrav i sve najbolje.
(Slavuj, 12. mart 2018 18:44)


naveo sam barsu samo zato sto mnogi (ne i ti) potcenjuju rad trenera tamo, u stilu "jaka stvar, tamo su svi uigrani"...
retoricko pitanje: zasto skoro samo tzv. bunker-treneri vaze za "stratege i takticare", dok trenere koji preferiraju otvoren stil mnogo manjr bije takav glas? taktika se valjda pravi u oba pravca i smera...
pozdrav i all the best! :)

мерак

pre 6 godina

То што су други фаворизованији не значи да су и бољи. Али исто тако значи да су им боље школе, услови итд. А то се наплаћује. Исто је тако и са инжењерима, докторима...

Liberty

pre 6 godina

"Ako ne idete na meč da pobedite, bolje da ostanete kući"
Svaki igrač kojem ovaj moto nije u krvi i ne može mu se ni silom izbiti iz glave i srca, treba da mota kablove.

Slavuj

pre 6 godina

leganes nije boranija, izbacili su real u kupu kralja. i tako jos jednom dokazali da velike ekipe kao real, barsa i sl. ne moze da vodi bilo ko - bas suprotno opstem verovanju, upravo njima je potreban pouzdan trener i komandant.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh

To uopste nije dokaz da jedan tim sacinjen od najboljih fudbalera ne moze da vodi bilo ko. I kada je rekao "bilo ko" nije mislio bukvalno, vec na one sa dovoljnom kolicinom autoriteta i ne tolikim taktickim umecem. Timovi sacinjeni od najboljih fudbalera nisu nepobedivi bez obzira na znanje one osobe koja se nalazi na poziciji trenera. Iz tog razloga se povremeno dogadjaju porazi od autsajdera, kao u slucaju Real Madrida protiv Leganesa. A nije jedini. To su supertimovi i kod njih primarnu ulogu usmeritelja ima autoritet, sekundarnu takticko umece, dok u velikom broju slucajeva meceve resava visi stepen individualnog kvaliteta. Zato su veliki timovi i pojedinci upravo to - veliki. Uostalom, jedan od dokaza u nizu je i Luis Enrike.

Vozdovac

pre 6 godina

Cenim Ivana Golca kao velikog gospodina, što je skoro endemska pojava u nasem fudbalu. Kao i zbog toga što konkretno govori o stvarima, bez dugova prema bilo kome i bez dodvoravanja. Samo za Jokanovića nije sasvim u pravu. Njega je u trenerski poziv uveo Ivan Tomić kao direktor Partizana. On praktično nije ni planirao da bude trener, nije imao ni licencu. Već ju je stekao po ubrzanoj proceduri da bi mogao da vodi ekipu koju je napustio Đukić u zimskoj pauzi. Dakle, Partizan mu je dao šansu, bez ikakvog iskustva ili trenerske biografije. Tako da ne može da se kaže da nema veze sa srpskim fudbalom, pa trenerski je počeo ovde. Ovo sto Jokana izdvaja je što se nije tim zadovoljio , nego se stručno usavršavao dalje, učio , napredovao. Verovatno je sam sebi učinio uslugu kada je podneo ostavku i otisao pod pritiskom " navijača" i to posle plasmana u LE.

Slavuj

pre 6 godina

(neutralni felsh, 12. mart 2018 16:55)

Nisam ni pomislio da si nekoga zeleo potceniti, pogresno si me shvatio. Razumeo sam te isticuci cinjenicu da nije potrebno biti trener vanserijskih taktickih kvaliteta da bi vodio supertimove, vec primarno autoritativna licnost i pedagog. Pogotovo u timovima u kojima postoji ukorenjena fudbalska filozofija, kao u slucaju Real Madrida ili (vise) Barselone jos od vremena Johana Krojfa i njegovog fluidnog, totalnog fudbala. Iz toga razloga su Holandjani tokom sedamdesetih godina bili velesila, a Spanija i Barselona nastavile tamo gde su oni stali. Na kraju, skoro svi strucnjaci koji su se duzi period zadrzali u nekom klubu bi prvenstveno tezili ka odmoru, a ne novom angazmanu, ukljucujuci i one koji su vodili klubove skromnijih ambicija. To je prirodna reakcija nakon svakovrsnih napora sa kojima su bili suoceni. Dakle, ne odnosi se samo na trenere Barselone, Reala ili nekih drugih velikih klubova. Ali, da ne duzim vise. Pozdrav i sve najbolje.

Kratka istorija srpskog fudbala

pre 6 godina

Malo stariji se secaju da je Partizan igrao ubedljivo najlepsi fudbal u poslednjih 30 godina pod Golcem i njegovim indirektnim prethodnikom, fudbalskom legendom Jusufijem. Tecan, tehnicki potkovan i borbeni fudbal, milina za gledanje. Jusufi i Golac, gospoda u svakom pogledu, su imali viziju da od Partizana naprave profesionalni, ozbiljan evropski klub, a bilo je ocigledno da je i Zvezda vec krenula u tom pravcu. Medjutim, Zeka je hteo po starom, da mulja sa igracima i parama i da im se mesa u posao, pa kad su se Jusufi pa potom Golac suprotstavili tome, posmenjivao ih je i nastavio da menja trenere dok nije nasao 'pravog' - Tumbu. U to neko vreme je i Bjeka izgubio roaming, pa se vratio se kuci i poslednja sansa da Partizan postane ozbiljan evropski klub je otisla u nepovrat. Ostalo je istorija.

Grdoje

pre 6 godina

Secam se Golca kao trenera Partizana. Vrlo brzo je popio otkaz. Bilo je tu nekoliko spektakularnih rezultata u Evropi ( mislim sa Seltikom, pre sveg), velike borbenosti, igranje na gol vise... Medjutim, i u tadasnjoj Jugi se trazilo vise discipline u igri i taktickih finesa. Bio je dobar fudbaler, nesto slabiji kao trener ali je bio izuzetno zahvalan za medije jer nije imao problema da imenuje probleme. Pretpostavljam da je zato malo trajao i kao trener i kao funkcioner.

Slavuj

pre 6 godina

naveo sam barsu samo zato sto mnogi (ne i ti) potcenjuju rad trenera tamo, u stilu "jaka stvar, tamo su svi uigrani"...
retoricko pitanje: zasto skoro samo tzv. bunker-treneri vaze za "stratege i takticare", dok trenere koji preferiraju otvoren stil mnogo manjr bije takav glas? taktika se valjda pravi u oba pravca i smera...
pozdrav i all the best! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 12. mart 2018 22:45)

# Link komentara

Onaj ko potcenjuje rad trenera u bilo kojoj sredini je nedovoljno svesna osoba. Takticki uigrane sredine postoje (a jedna od njih je Barselona), sto ne iskljucuje veci doprinos trenera u nekom drugom segmentu. Ne i prethodno pomenutom. Istina, taktika se pravi u oba pravca i smera, drugacije nisam ni tvrdio. Da ne dodje do pogresnog shvatanja. A oni koji pisu suprotno, ocigledno imaju los odnos sa fikcijom i stvarnoscu. (: Pozdrav (jos jednom) i sve najbolje.