Nedelja, 11.03.2018.

08:06

Teodosić diktirao ritam Klipersa, Marjanović epizodista

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Orlando Medžik 113:105 uz odličnu partiju Miloša Teodosića, dok je Boban Marjanović imao epizodnu ulogu.

Izvor: AK

Teodosiæ diktirao ritam Klipersa, Marjanoviæ epizodista IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

stiv nes

pre 6 godina

kad bi ti mogao da skapiraš, da cross over nije najveće dostignuće čovečanstva razumeo bi što to nikoga ne zanima. Hoću reći, čitav taj potez je realno dosta lako za naučiti i izvesti u odnosu na čitavo košrkaško znanje koje ima jedan igrač.

Osim toga svaki od ovih je realno odgurivanje.
(@stiv nes, 11. mart 2018 21:29)

Da to sve stoji sto si napisao, ali kako odlete kosa i kuk, neprocenljivo.
Bilo bi zanimljivo samo videti da je situacija obrnuta, koliko bi hvalospeva bilo. Ovako, pravicemo se da se nije dogodilo. Samo da ne udje u top 10 crossovera 2018 ostace posledice po Tea.

@stiv nes

pre 6 godina

kad bi ti mogao da skapiraš, da cross over nije najveće dostignuće čovečanstva razumeo bi što to nikoga ne zanima. Hoću reći, čitav taj potez je realno dosta lako za naučiti i izvesti u odnosu na čitavo košrkaško znanje koje ima jedan igrač.

Osim toga svaki od ovih je realno odgurivanje.

Ozymandias

pre 6 godina

Austin Rivers iako igra na poziciji 1 u najvećem broju napada gleda samo prema košu. Uglavnom ide na blok-ulaz-koš/povratna. Kad dodaje, a to radi nevoljno, tera ostale igrače da igraju slično, uglavnom izolacije ili ponekad pick. Rivers se značajno popravio ali koliko je koristan za ekipu kada je u seriji, toliko i škodi jer ne razigrava saigrače. I nije Westbrook koji može sam protiv svih. Uz njega dobro pasuje Galo koji ima svoj ritam i svoj broj lopti koje će da potroši, De Andre koji odradjuje svoje skokove i gleda gde će naredne sezone. Lue Williams kao najbolji igrač ovih Clippersa igra jako loše u kombinaciji sa Riversom a jako dobro sa Teom koji respektuje njegovu poziciju. Harell je mnogo bolji sa Teom, Marjanović definitivno. Haris zahvalan igrač ume da se prilagodi. Clippersi imaju dve petorke koje su se razdvojile, kad jednu ne ide Dok pokuša sa drugom. Imaju dovoljno roll-playera, da su od pocetka zdravi (cela sezona bez Beverlija) bilo bi u vrhu.
Teo se odlično snašao u NBA, on nikada nije bio mašina za koševe, ali igra to što je igrao i u Evropi. Ovde je konkurencija neverovatna, ne dolazi do izražaja, ali igra svoju igru, saigrači (druga postava sa kojom igra) ga respektuju i shvataju da sa njima igra odličan iskusan igrač. Pred Teom je max 2-3 sezone, posle laganica u Evropi i oproštaj u Areni nakon OI

petarczv

pre 6 godina

Konacno pravi milos! A to je samo zato sto je u drugoj postavi pa moze da igra na svojoj prirodnoj poziciji tako da mu to i nije lose resenje...

cika ure

pre 6 godina

@CJ druze, slazem se da ce Lebron u finale i da je cale, al nemoj mi Derozana i Bila nazivati "igracicima" molim te. Klase su. Cak i ako je neko ishajpovan ne znaci automatski da je igracic

powerfresh

pre 6 godina

@Komsha Narod koji je uvek voleo populiste i koji je taj koji besni na svako drugacije misljenje, ili na nas koje zovete hejteri i trolovi... Nemamo zivot, mrzimo, da se lecimo... Na koga vas taj vas stav podseca? Jos da nam pisete da smo izdajnici, strani placenici itd, dozivljaj bi bio potpun! Hvala.
(Jumko, 11. mart 2018 09:53)

koja je tačno svrha tvog postojanja na ovom sajtu/sportskim vestima?

stiv nes

pre 6 godina

Nema naslova "J.R Smith vratio Tea u Evropu". Zar je moguce da onakav crossover prodje nezapazeno kod nas? Kako ga izlomi Smith, ode Teo na parking.
Cudi da ni komentatori nisu prokomentarisali lomljenje kukova?
(stiv nes, 11. mart 2018 13:32)

Auuuu staga minusa. Zasto? Realno strasan crossover. Da je Austin Rivers podleteo pod vodenicu J.R.Smitha, sada bi pisali kako tatin sin ne zna, kako ne zasluzuje prvu postavu. Posto je Teo bio zrtva, e onda je sve drugacije.

CJ

pre 6 godina

Napisao si ma koji Toronto pa onda da ce taj isti Toronot ili Boston igrati finale istoka. Bitno da mozes jesti tih 77 pluseva... Blago tebi. Klasican primer praaavoga srbende. Evo, dacu ti i ja plus, da imas za desert.
(Usa, 11. mart 2018 11:40)

Napisao sam koji Toronto u smislu da sigurno nece igrati u velikom finalu, u finalu konferencije nazalost mozda hoce...kazem nazalost jer je konkurencija na istorku nikakva i LeBron ce sa nekim poluigracima u ekipi lagano otici u veliko finale...sta da pisem o Torontu, da ih nece mozda DeRouzen voditi do prstena, Lauri?
Ti mozda zivis u USA, otud nick (ako nije zbog toga onda se zapitaj) pa si zato ishajpovan oko nekakvih Oladipoa, DeRouzena, Bila i slicnih ali zna se ko vodi glavnu rec kad dodje do najbitnijih utakmica. Zato ce opet DUrent i LeBron odlucivati o prstenu a ne neki ishajpovani igračići.

stiv nes

pre 6 godina

Nema naslova "J.R Smith vratio Tea u Evropu". Zar je moguce da onakav crossover prodje nezapazeno kod nas? Kako ga izlomi Smith, ode Teo na parking.
Cudi da ni komentatori nisu prokomentarisali lomljenje kukova?

stevan(otac draga,melburna,usa,pena bg more)

pre 6 godina

evo ih sinovi moji javili se, usa mi je najmladji mali,dobar je al jos ga pubertet drma... jumko tebe necu da usvojim, ti si ruzan ko kezman

Marko

pre 6 godina

Bravo Teo!
Jos jedna odlicna partija, februar sasvim zadovoljavajuci,ako ne i vise.
Nije se jos navikao na NBA ritam cini mi se, i mucile su ga povrede, ali ovo je Teo kakvog znamo i ocekujemo. I to sa pola snage!
Bice to sve kako treba!

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Kakvu klupu imaju Klipersi haha, pa ja mislim da takvu klupu niko nikada u NBA nije imao, imaju jedno 10 dobrih igraca na klupi, i to svih mogucih kombinacija, od dobrih defanzivaca, do fantazista, preko sutera. Odlicno funkcionise second unit sa Montrezl-om, Milosem i Bobijem, usli su na nereseno i otisli na 10 razlika, Milos ubedljivo najveci plus na parketu. Odlican je bio, ovako bi trebao svaku. Ali kad nema Galinarija onda je to moguce, medjutim kad je tu i vezara Galo, onda ih ima previse vezara, Lu i Tobias i Rivers su i vise nego dovoljni, Galo je tu visak realno, gube na kreaciji i odbrani kad im igraju svi kako kazu Ameri ball hog( po naski solo igraci).

Ja ne znam kakvi su obrazi i znanje tih ljudi sto udaraju pluseve na ovakve komentare...
Da nije mozda kao u "Moneyball"? Znas li kakvu ekipu imaju Klipersi? Nikakvu. Gomila poluigraca koja ne moze ostati zdrava.
A najbolji su ti koje ti zoves vezarama.
I Teo je sinoc bio toliko los, kao i svi saigraci, da je bio jedan od razloga zasto je nezainteresovani Orlando, koji je igrao back to back, bez pola tima, ostao do samog kraja u igri za mec.
Teo je imao dugo 0 poena i par ast.
Na kraju je bilo po koje bacanje jer je Orlando, a i sudije, kao naruceno, faul, faul...

maconii

pre 6 godina

(Jumko, 11. mart 2018 09:53)

tvoji komentari nisu tvoje misljenje vec namerno kontriranje drugimai kritikovanje..u tome si dobar...nikad pozitivno nesto nisi napisao za bilo kog naseg sportistu i jedva cekas da neki nas lose odigra,kao da navijas za poraz...cudno neko poimanje sporta,zasto li ga uopste pratis

Иван

pre 6 godina

Занимљив меч: Клиперси су се мучили са ослабљеним и немотивисаним Орландом, Теодосић је заиста од треће четвртине био први пут од када га гледам у НБА диригент игре свог тима, а Боби је имао сасвим добру ролу, пре свега у одбрани, и по свему судећи постаје део ротације. С обзиром на то да овој екипи фале Галинари и Беверли, прилично дубок тим има Док Риверс.

Milan

pre 6 godina

@shox

Pravom ljubitelju kosarke ne trebaju tudja misljenja da bi znao ko ide u plej of. Godinama sam vec uspesniji od njihovih prognoza i kazem ti da plej of nece videti Minesota i neko iz trougla SAS, NOP ili DEN. SAS mozda tankuje, NOP bez Dejvisa je ocaj a DEN su sami sebi najveci protivnici

Usa

pre 6 godina

CJ

Napisao si ma koji Toronto pa onda da ce taj isti Toronot ili Boston igrati finale istoka. Bitno da mozes jesti tih 77 pluseva... Blago tebi. Klasican primer praaavoga srbende. Evo, dacu ti i ja plus, da imas za desert.

Persona non granata

pre 6 godina

Ne razumem zašto tako skroman naslov na B92 pa pogledajte kako su Blic i Kurir naslovili svoje izveštaje: (VIDEO) SRBIN ODRŽAO ČAS KOŠARKE: Maestralna partija Teodosića i Bobijev šou u Stejpls centru! A onda čitajući tekst saznao sam da je Teodosić za 31 minut igre postigao je 15 poena (5/10 šut iz igre), upisao sedam asistencija, jedan skok i jednu ukradenu loptu, a
Boban Marjanović je za devet minuta postigao dva poena, upisao tri skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Na kraju teksta se tek napominje da su se posle Teodosića i Marjanovića, u timu Klipersa istakli Lu Vilijams sa 25 poena, a 21 je dodao Tobajas Heris. Eto kako treba da izgleda jedan, na srpski način, objektivan izveštaj.

CJ

pre 6 godina

Neko ovde napisa kako Pelikansi igraju odlicno i bez Dejvisa...s tim da su igrali jednu utakmicu bez njega i glatko izgubili.
Neko je napisao da se vraca tek za dve nedelje, ja sam nasao vest da ce vec danas igrati. Ako je istina da ga nema dve nedelje onda su Pelikasni prvi favorit za ispadanje iz konkurencije za plej of, ok sto nema Dejvisa ali raspored...posle Jute imaju po 2 utakmice sa SA i Hjustonom a i sa Boston, Klivlend, Indijana, Portland, GS, OKC, LAC...sve ekipe koje su na papiru jace od njih.
Ne vidim kako ce i sa Dejvisom iscupati par pobeda protiv ovih ekipa a kamoli bez njega.

CJ

pre 6 godina

Na zapadu ako finale ne bude HOU vs GSW, to bi bilo iznenadjenje. A na istoku nema izrazitih favorita. Ako se Love oporavi, ja prednost opet dajem Klivlendu. Ipak, tu je i Boston, Toronto, Vasington, Indijana. Nisam napisao da je Idijana ekipa za velike domete nego da je istok takav da vise ekipa ima sanse da dogura do finala konferencije nego sto je situacija na zapadu. A lopta se ne jede, no noo. Nije valjda tolka glad dosla. Skupicemo ti neke pare ne brini.

Alo druze, dobio sam 77 pluseva za pola sata, ne moram jesti nita mesec dana. Kako ti stojis na tom polju?
Koja Indijana, koji Toronto, daj osvesti se i prestani lupetati. Klivlend je jedan finalista, jer Lebron...drugi ce biti Toronto ili Boston i u veliko finale ce opet Klivlend i to je to.
Tek na zapadu je manja neizvesnost, Hjuston i GS ce u finale sa 8-0 verovatno a onda ce se iznenada Harden i Pol pretvoriti u Hardena i Pola i to ce biti to, 4-1 cisto zbog TV-a i imamo u finalu opet iste ekipe.

joki

pre 6 godina

A Hezonja 15 ubaci jednom rukom..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (www, 11. mart 2018 09:33

a koliko inace ubaci kad sutira sa dve ruke.

shox

pre 6 godina

Teo igra solidno ali i deluje sporije u reketu nego inače, što deluje da je posledica povreda.

Trenutno je i Nagetsima i Klipersima manja verovatnoća da se plasiraju za plej-of nego da ranije okončaju sezonu - 47% odn. 43% za Kliperse.

Biće zanimljivo videti da li će se možda Klipersi dogovoriti sa nekim da zamene Tea ili pak ne, a verujem da će veća šansa da ostane i da popravi utisak ako se plasiraju u plej-of što im od sveg srca želim.

Misija plej-of će biti veoma teška za oba pomenuta NBA kluba za koja navijamo s obzirom na naloženu Jutu (sa serijom pobeda im je šansa za plejof skočila na čak 73%) sa fantastičnim novajlijom Donovanom Mičelom ili Pelikansima (koji su odlični i bez Obrve, a on se vraća za već 2 nedelje) koji su uz Timbervulfse skoro sigurni učesnici (mada njih će mučiti duže odsustvo Džimija Batlera dok od D. Rouza verovatno neće biti mnogo vajde).

Da bi se plasirali morali bi nekako i Juta i San Antonio da padnu sa tempom do kraja.

Inače, na playoffstatus.com možete pratiti verovatnoće na kom mestu će koja ekipa završiti.
http://www.playoffstatus.com/nba/westernstandings.html

vlado

pre 6 godina

Dodao bih samo na komentar kolege Divosa: druga godina Teovog ugovora je opciona i njemu ali i Klipersima.

Mislim da ovako restruktuirani Klipersi (posle trejda Grifina, i povratka igraca iz povreda) polako pocinju da "kontaju" kako treba da igraju i da uspostavljaju medjusobne odnose i poverenje, tako da se polako postavlja i hijerarhija u smislu ko sta i kada treba da radi. To se najbolje videlo u ovoj i u utakmici protiv Denvera kada su na parketu pocetkom 4/4 bili Teo, Lu, Trez, Bobi + Ves u ovoj, a mali Taj Valas protiv Denvera. Krene tecna igra sa dosta dodavanja, kretnji i akcija iz pika (pa cak i duplog bloka) to se razradi lepo i onda polako udje Tobi Heris i ostali starteri ali nastavljaju da igraju onako kako je Dok postavio igru sa spomenutom cetvoricom. Samo odgledajte kompletan hajlajt utakmice i ispratite kako Klipersi igraju i kako se krece rezultat kada se previse oslanjaju na napade Ostina, Herisa i Lua iz izolacionih 1-1 napada a kako kada igraju timske akcije i daju loptu Teu u ruke. P.s. mislim da se veceras prvi put dogodilo da Tobi ne preskace Tea u igri posle defanzivnog skoka, vec da mu je odmah dobacivao loptu za razliku od prethodnih utakmica gde je cesto isao sam od kosa do kosa...

Vladimir

pre 6 godina

@Jumko

Sve bi to bilo u redu što si napisao uz veliku razliku. Dečko te nije pljuvao niti te ismevao svaki dan. Ali zato ti i još par karikatura svaki dan ismevate i pljujete po svemu srpskom. I sada mi kaži kakva osoba ide po vestima, proziva srpske igrače, klubove, reprezentaciju? Nije ni bitno što su srpske nacionalnosti. Kakva osoba proziva sportiste, još iz fotelje? To nije normalno a ti se pravdaj kako hoćeš.

Gile

pre 6 godina

Ako Kawhi ne odluci da se vrati uskoro, Spursi ce propustiti plejof prvi put posle 20 godina. Bas cudno, s obzirom da su skoro celu sezonu bili cvrsto na 3. mestu. A imaju najtezi raspored u ligi do kraja sezone.
(Twolf, 11. mart 2018 09:22)
.
Ма да само нек он одлучи. Нико други се не пита.

Jumko

pre 6 godina

Zao mi ovog Divosa... Hoce da dosadnim, dugim tekstovima, zvanim puno pisem a nista ne napisem, dobija pohvale ovde kao nekadasnji dosadnjakovic Dylan Dog, a niko da mu uputi neki hvalospev... Mada, kako vi ovde volite da pisete, mozda je i isti lik:)

Komsha

pre 6 godina

@Jumko, sto si ljubomoran covece, i ti da nesto znas pametno napisao bi, ne bi samo nemocno besnio i pljuvao po drugima kao dete kad lomi igracku haha. Btw Divos brat ima odlicne komentare, vidi se da je pametniji od tebe, mikii-ja, budve i ostalih "strucnjaka" za klasu. Pozz

Jumko

pre 6 godina

@Komsha Narod koji je uvek voleo populiste i koji je taj koji besni na svako drugacije misljenje, ili na nas koje zovete hejteri i trolovi... Nemamo zivot, mrzimo, da se lecimo... Na koga vas taj vas stav podseca? Jos da nam pisete da smo izdajnici, strani placenici itd, dozivljaj bi bio potpun! Hvala.

sasa the red baron

pre 6 godina

NE ZABORAVITE::

Klipersi igraju bez 3 startera koji su povredjeni vec mesecima...
Teo igra odlicno, sa obzirom da kuburi sa povredama, i da je sve do skora zbog povreda imao i ogranicenu minutazu. Njegov +- index je prejak, i jasno se vidi koliko kad je on na terenu Klipersi igraju bolje.
Ako do play-off-a izdrzi, mislim da ce se tek u play-off videti pravi Teo..
Za Bobija sta reci osim da odradjuje ugovor, da ce pokupiti 21 miliom, i biti sreatan..
On je vise maskota,, nego igrac...

Usa

pre 6 godina

CJ

Na zapadu ako finale ne bude HOU vs GSW, to bi bilo iznenadjenje. A na istoku nema izrazitih favorita. Ako se Love oporavi, ja prednost opet dajem Klivlendu. Ipak, tu je i Boston, Toronto, Vasington, Indijana. Nisam napisao da je Idijana ekipa za velike domete nego da je istok takav da vise ekipa ima sanse da dogura do finala konferencije nego sto je situacija na zapadu. A lopta se ne jede, no noo. Nije valjda tolka glad dosla. Skupicemo ti neke pare ne brini

Twolf

pre 6 godina

Ako Kawhi ne odluci da se vrati uskoro, Spursi ce propustiti plejof prvi put posle 20 godina. Bas cudno, s obzirom da su skoro celu sezonu bili cvrsto na 3. mestu. A imaju najtezi raspored u ligi do kraja sezone.

CJ

pre 6 godina

Jedva dobili smesni Orlando, a od naredne 4 utakmice imaju 3 teska protivnika. Zapad i nije toliko jak. Prva dva mesta su ili HOU ili GSW, a ekipe ispod mogu do druge runde. Cak je istok interesantniji, jer tamo ima barem 4 ekipe koje mogu igrati finale koferencije. Toronto, Boston, Klivlend i Indijana.
(Usa, 11. mart 2018 08:58)

Ako Indijana udje u finale konferencije, evo javno obecavam da cu pojesti košarkašku loptu i to ne pravu Spalding vec onu što pravi Tigar. Da posle crknem u većim mukama.

M V P

pre 6 godina

HOU, ORL, NOP, MIN, WSH.
To su sledeći protivnici San Antonija. Ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi ostvarili samo jednu pobedu iz ovih 5 mečeva. Biće tu velika borba za plej of. Lenard bi trebalo da zaigra ako zaista misli da pomogne, inače će biti kasno dok se on ne presabere.
ps. Šta se dešava sa Karmelom Entonijem? Takav pad u formi između dve sezone ni najveći pesimisti nisu očekivali. Evo noćas 31minut 2 poena 1-8 šut...Raspad sistema.

Goran

pre 6 godina

Ovo je igra koja se ocekuje od Tea. 15-ak koseva i 5-10 asistencija. Bravo! Bobi najzad dobija minute .10-15 minuta ce biti odlicna sansa da odradi svoju ulogu u timu.Bravo i za Bobija!

Divos

pre 6 godina

Тео игра више него добру своју прву НБА сезону, сасвим добре бројке (9,4 поена и 5 асистенција по мечу, добри %), имао је итекако запажених потеза, са обзиром да је у НБА отишао у каснијим годинама, и када је већ прешао зенит, то је све јако, јако добро.

Каква ће му бити будућност, са обзиром да има опцију 1+1, и да он одлучује о +1, тешко је рећи, НБА је мења, није оно што је била пре само неколико година, опасно повећање селери-кепа узроковало је бројне промене, и променила нека неписана правила и усвојена схватања.

Видећемо да ли ће остати у Клиперсима, лично мислим да је јако добар пут бирао кроз каријеру, и да није могло боље, играо је 10 година на високом нивоу и формирао се у 2 врхунска клуба (Оли и ЦЦСКА), у ЕЛ имао импресивна достигнућа, оставио неизбрисив траг, а сада је и у НБА доказао какав је мајстор.

Боби по очекивању добија шансу на кашичицу, и можемо речи да своје минуте добро користи. До краја сезоне неће се променити статус.
Видећемо да ли ће у плеј-оф. Гужва је, 5 екипа дели само (+/-) један пораз, ни Сан Антонио и Њу Орлинс нису сигурни.
Наравно да би вољели да уђу у плеј-оф, Тео није играч за необавезну кошарку, ипак је он за велике и важне мечеве, и у плеј-офу ако га дохвате ће доћи на своје.

Како год, српском двојцу пуно среће до краја сезоне.

Aca86

pre 6 godina

Nekako LAC nema vise superstarove. Imali su opak trio, a sada je tu samo Dzordan koji deluje bezvoljno. Ne znam, mozda I gresim, ali mi deluje da nema vise vodje I da se svi otimaju za loptu. Nema timske igre.

Usa

pre 6 godina

Jedva dobili smesni Orlando, a od naredne 4 utakmice imaju 3 teska protivnika. Zapad i nije toliko jak. Prva dva mesta su ili HOU ili GSW, a ekipe ispod mogu do druge runde. Cak je istok interesantniji, jer tamo ima barem 4 ekipe koje mogu igrati finale koferencije. Toronto, Boston, Klivlend i Indijana.

Toni Bandera

pre 6 godina

Solidna ritam sekcija Klipersa, nije u rangu Peppersa, mada Teo nije ništa lošiji bubnjar od Čed Smita, dok Bobi nije baš Fli, ali odrađuje korektno manje zahtevne deonice na basu. Očekujemo da na novom albumu pokažu sav raskoš svog talenta, mada teško dok vuku onog di—džeja sa sobom.

Dragan Borca

pre 6 godina

Kakvu klupu imaju Klipersi haha, pa ja mislim da takvu klupu niko nikada u NBA nije imao, imaju jedno 10 dobrih igraca na klupi, i to svih mogucih kombinacija, od dobrih defanzivaca, do fantazista, preko sutera. Odlicno funkcionise second unit sa Montrezl-om, Milosem i Bobijem, usli su na nereseno i otisli na 10 razlika, Milos ubedljivo najveci plus na parketu. Odlican je bio, ovako bi trebao svaku. Ali kad nema Galinarija onda je to moguce, medjutim kad je tu i vezara Galo, onda ih ima previse vezara, Lu i Tobias i Rivers su i vise nego dovoljni, Galo je tu visak realno, gube na kreaciji i odbrani kad im igraju svi kako kazu Ameri ball hog( po naski solo igraci). Ovako im je timska igra bolja. Bobi i Milos im daju sa klupe evropsku aromu timske igre :) Bobi zalepi jedan napad bananu, drugi ukrade loptu, sve bolji u odbrani, i sve vise se namece. Promasio je 2 suta, ali za nekih 10 do 15 minuta moze itekako da im koristi. Bilo bi super kad bi svi nasi usli u PO, SA izgubio, a ima brutalno tezak raspored, mozda cak i oni ispadnu. Bilo bi lepo i Bjelica da nastavi kao proslu.

petar-pfc

pre 6 godina

Dobro je sto Bobija ubacuje u igru, bar malo da pokaze sta moze. Teodosic ulazi u ritam, mada ne znam da li ce moci da izdrzi ritam lige, pogotovo ako udju u PO.

Dragan Borca

pre 6 godina

Kakvu klupu imaju Klipersi haha, pa ja mislim da takvu klupu niko nikada u NBA nije imao, imaju jedno 10 dobrih igraca na klupi, i to svih mogucih kombinacija, od dobrih defanzivaca, do fantazista, preko sutera. Odlicno funkcionise second unit sa Montrezl-om, Milosem i Bobijem, usli su na nereseno i otisli na 10 razlika, Milos ubedljivo najveci plus na parketu. Odlican je bio, ovako bi trebao svaku. Ali kad nema Galinarija onda je to moguce, medjutim kad je tu i vezara Galo, onda ih ima previse vezara, Lu i Tobias i Rivers su i vise nego dovoljni, Galo je tu visak realno, gube na kreaciji i odbrani kad im igraju svi kako kazu Ameri ball hog( po naski solo igraci). Ovako im je timska igra bolja. Bobi i Milos im daju sa klupe evropsku aromu timske igre :) Bobi zalepi jedan napad bananu, drugi ukrade loptu, sve bolji u odbrani, i sve vise se namece. Promasio je 2 suta, ali za nekih 10 do 15 minuta moze itekako da im koristi. Bilo bi super kad bi svi nasi usli u PO, SA izgubio, a ima brutalno tezak raspored, mozda cak i oni ispadnu. Bilo bi lepo i Bjelica da nastavi kao proslu.

CJ

pre 6 godina

Jedva dobili smesni Orlando, a od naredne 4 utakmice imaju 3 teska protivnika. Zapad i nije toliko jak. Prva dva mesta su ili HOU ili GSW, a ekipe ispod mogu do druge runde. Cak je istok interesantniji, jer tamo ima barem 4 ekipe koje mogu igrati finale koferencije. Toronto, Boston, Klivlend i Indijana.
(Usa, 11. mart 2018 08:58)

Ako Indijana udje u finale konferencije, evo javno obecavam da cu pojesti košarkašku loptu i to ne pravu Spalding vec onu što pravi Tigar. Da posle crknem u većim mukama.

Divos

pre 6 godina

Тео игра више него добру своју прву НБА сезону, сасвим добре бројке (9,4 поена и 5 асистенција по мечу, добри %), имао је итекако запажених потеза, са обзиром да је у НБА отишао у каснијим годинама, и када је већ прешао зенит, то је све јако, јако добро.

Каква ће му бити будућност, са обзиром да има опцију 1+1, и да он одлучује о +1, тешко је рећи, НБА је мења, није оно што је била пре само неколико година, опасно повећање селери-кепа узроковало је бројне промене, и променила нека неписана правила и усвојена схватања.

Видећемо да ли ће остати у Клиперсима, лично мислим да је јако добар пут бирао кроз каријеру, и да није могло боље, играо је 10 година на високом нивоу и формирао се у 2 врхунска клуба (Оли и ЦЦСКА), у ЕЛ имао импресивна достигнућа, оставио неизбрисив траг, а сада је и у НБА доказао какав је мајстор.

Боби по очекивању добија шансу на кашичицу, и можемо речи да своје минуте добро користи. До краја сезоне неће се променити статус.
Видећемо да ли ће у плеј-оф. Гужва је, 5 екипа дели само (+/-) један пораз, ни Сан Антонио и Њу Орлинс нису сигурни.
Наравно да би вољели да уђу у плеј-оф, Тео није играч за необавезну кошарку, ипак је он за велике и важне мечеве, и у плеј-офу ако га дохвате ће доћи на своје.

Како год, српском двојцу пуно среће до краја сезоне.

Goran

pre 6 godina

Ovo je igra koja se ocekuje od Tea. 15-ak koseva i 5-10 asistencija. Bravo! Bobi najzad dobija minute .10-15 minuta ce biti odlicna sansa da odradi svoju ulogu u timu.Bravo i za Bobija!

petar-pfc

pre 6 godina

Dobro je sto Bobija ubacuje u igru, bar malo da pokaze sta moze. Teodosic ulazi u ritam, mada ne znam da li ce moci da izdrzi ritam lige, pogotovo ako udju u PO.

Toni Bandera

pre 6 godina

Solidna ritam sekcija Klipersa, nije u rangu Peppersa, mada Teo nije ništa lošiji bubnjar od Čed Smita, dok Bobi nije baš Fli, ali odrađuje korektno manje zahtevne deonice na basu. Očekujemo da na novom albumu pokažu sav raskoš svog talenta, mada teško dok vuku onog di—džeja sa sobom.

joki

pre 6 godina

A Hezonja 15 ubaci jednom rukom..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (www, 11. mart 2018 09:33

a koliko inace ubaci kad sutira sa dve ruke.

Vladimir

pre 6 godina

@Jumko

Sve bi to bilo u redu što si napisao uz veliku razliku. Dečko te nije pljuvao niti te ismevao svaki dan. Ali zato ti i još par karikatura svaki dan ismevate i pljujete po svemu srpskom. I sada mi kaži kakva osoba ide po vestima, proziva srpske igrače, klubove, reprezentaciju? Nije ni bitno što su srpske nacionalnosti. Kakva osoba proziva sportiste, još iz fotelje? To nije normalno a ti se pravdaj kako hoćeš.

M V P

pre 6 godina

HOU, ORL, NOP, MIN, WSH.
To su sledeći protivnici San Antonija. Ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi ostvarili samo jednu pobedu iz ovih 5 mečeva. Biće tu velika borba za plej of. Lenard bi trebalo da zaigra ako zaista misli da pomogne, inače će biti kasno dok se on ne presabere.
ps. Šta se dešava sa Karmelom Entonijem? Takav pad u formi između dve sezone ni najveći pesimisti nisu očekivali. Evo noćas 31minut 2 poena 1-8 šut...Raspad sistema.

vlado

pre 6 godina

Dodao bih samo na komentar kolege Divosa: druga godina Teovog ugovora je opciona i njemu ali i Klipersima.

Mislim da ovako restruktuirani Klipersi (posle trejda Grifina, i povratka igraca iz povreda) polako pocinju da "kontaju" kako treba da igraju i da uspostavljaju medjusobne odnose i poverenje, tako da se polako postavlja i hijerarhija u smislu ko sta i kada treba da radi. To se najbolje videlo u ovoj i u utakmici protiv Denvera kada su na parketu pocetkom 4/4 bili Teo, Lu, Trez, Bobi + Ves u ovoj, a mali Taj Valas protiv Denvera. Krene tecna igra sa dosta dodavanja, kretnji i akcija iz pika (pa cak i duplog bloka) to se razradi lepo i onda polako udje Tobi Heris i ostali starteri ali nastavljaju da igraju onako kako je Dok postavio igru sa spomenutom cetvoricom. Samo odgledajte kompletan hajlajt utakmice i ispratite kako Klipersi igraju i kako se krece rezultat kada se previse oslanjaju na napade Ostina, Herisa i Lua iz izolacionih 1-1 napada a kako kada igraju timske akcije i daju loptu Teu u ruke. P.s. mislim da se veceras prvi put dogodilo da Tobi ne preskace Tea u igri posle defanzivnog skoka, vec da mu je odmah dobacivao loptu za razliku od prethodnih utakmica gde je cesto isao sam od kosa do kosa...

CJ

pre 6 godina

Neko ovde napisa kako Pelikansi igraju odlicno i bez Dejvisa...s tim da su igrali jednu utakmicu bez njega i glatko izgubili.
Neko je napisao da se vraca tek za dve nedelje, ja sam nasao vest da ce vec danas igrati. Ako je istina da ga nema dve nedelje onda su Pelikasni prvi favorit za ispadanje iz konkurencije za plej of, ok sto nema Dejvisa ali raspored...posle Jute imaju po 2 utakmice sa SA i Hjustonom a i sa Boston, Klivlend, Indijana, Portland, GS, OKC, LAC...sve ekipe koje su na papiru jace od njih.
Ne vidim kako ce i sa Dejvisom iscupati par pobeda protiv ovih ekipa a kamoli bez njega.

Twolf

pre 6 godina

Ako Kawhi ne odluci da se vrati uskoro, Spursi ce propustiti plejof prvi put posle 20 godina. Bas cudno, s obzirom da su skoro celu sezonu bili cvrsto na 3. mestu. A imaju najtezi raspored u ligi do kraja sezone.

Komsha

pre 6 godina

@Jumko, sto si ljubomoran covece, i ti da nesto znas pametno napisao bi, ne bi samo nemocno besnio i pljuvao po drugima kao dete kad lomi igracku haha. Btw Divos brat ima odlicne komentare, vidi se da je pametniji od tebe, mikii-ja, budve i ostalih "strucnjaka" za klasu. Pozz

Иван

pre 6 godina

Занимљив меч: Клиперси су се мучили са ослабљеним и немотивисаним Орландом, Теодосић је заиста од треће четвртине био први пут од када га гледам у НБА диригент игре свог тима, а Боби је имао сасвим добру ролу, пре свега у одбрани, и по свему судећи постаје део ротације. С обзиром на то да овој екипи фале Галинари и Беверли, прилично дубок тим има Док Риверс.

Gile

pre 6 godina

Ako Kawhi ne odluci da se vrati uskoro, Spursi ce propustiti plejof prvi put posle 20 godina. Bas cudno, s obzirom da su skoro celu sezonu bili cvrsto na 3. mestu. A imaju najtezi raspored u ligi do kraja sezone.
(Twolf, 11. mart 2018 09:22)
.
Ма да само нек он одлучи. Нико други се не пита.

maconii

pre 6 godina

(Jumko, 11. mart 2018 09:53)

tvoji komentari nisu tvoje misljenje vec namerno kontriranje drugimai kritikovanje..u tome si dobar...nikad pozitivno nesto nisi napisao za bilo kog naseg sportistu i jedva cekas da neki nas lose odigra,kao da navijas za poraz...cudno neko poimanje sporta,zasto li ga uopste pratis

Persona non granata

pre 6 godina

Ne razumem zašto tako skroman naslov na B92 pa pogledajte kako su Blic i Kurir naslovili svoje izveštaje: (VIDEO) SRBIN ODRŽAO ČAS KOŠARKE: Maestralna partija Teodosića i Bobijev šou u Stejpls centru! A onda čitajući tekst saznao sam da je Teodosić za 31 minut igre postigao je 15 poena (5/10 šut iz igre), upisao sedam asistencija, jedan skok i jednu ukradenu loptu, a
Boban Marjanović je za devet minuta postigao dva poena, upisao tri skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Na kraju teksta se tek napominje da su se posle Teodosića i Marjanovića, u timu Klipersa istakli Lu Vilijams sa 25 poena, a 21 je dodao Tobajas Heris. Eto kako treba da izgleda jedan, na srpski način, objektivan izveštaj.

sasa the red baron

pre 6 godina

NE ZABORAVITE::

Klipersi igraju bez 3 startera koji su povredjeni vec mesecima...
Teo igra odlicno, sa obzirom da kuburi sa povredama, i da je sve do skora zbog povreda imao i ogranicenu minutazu. Njegov +- index je prejak, i jasno se vidi koliko kad je on na terenu Klipersi igraju bolje.
Ako do play-off-a izdrzi, mislim da ce se tek u play-off videti pravi Teo..
Za Bobija sta reci osim da odradjuje ugovor, da ce pokupiti 21 miliom, i biti sreatan..
On je vise maskota,, nego igrac...

Marko

pre 6 godina

Bravo Teo!
Jos jedna odlicna partija, februar sasvim zadovoljavajuci,ako ne i vise.
Nije se jos navikao na NBA ritam cini mi se, i mucile su ga povrede, ali ovo je Teo kakvog znamo i ocekujemo. I to sa pola snage!
Bice to sve kako treba!

Aca86

pre 6 godina

Nekako LAC nema vise superstarove. Imali su opak trio, a sada je tu samo Dzordan koji deluje bezvoljno. Ne znam, mozda I gresim, ali mi deluje da nema vise vodje I da se svi otimaju za loptu. Nema timske igre.

Ozymandias

pre 6 godina

Austin Rivers iako igra na poziciji 1 u najvećem broju napada gleda samo prema košu. Uglavnom ide na blok-ulaz-koš/povratna. Kad dodaje, a to radi nevoljno, tera ostale igrače da igraju slično, uglavnom izolacije ili ponekad pick. Rivers se značajno popravio ali koliko je koristan za ekipu kada je u seriji, toliko i škodi jer ne razigrava saigrače. I nije Westbrook koji može sam protiv svih. Uz njega dobro pasuje Galo koji ima svoj ritam i svoj broj lopti koje će da potroši, De Andre koji odradjuje svoje skokove i gleda gde će naredne sezone. Lue Williams kao najbolji igrač ovih Clippersa igra jako loše u kombinaciji sa Riversom a jako dobro sa Teom koji respektuje njegovu poziciju. Harell je mnogo bolji sa Teom, Marjanović definitivno. Haris zahvalan igrač ume da se prilagodi. Clippersi imaju dve petorke koje su se razdvojile, kad jednu ne ide Dok pokuša sa drugom. Imaju dovoljno roll-playera, da su od pocetka zdravi (cela sezona bez Beverlija) bilo bi u vrhu.
Teo se odlično snašao u NBA, on nikada nije bio mašina za koševe, ali igra to što je igrao i u Evropi. Ovde je konkurencija neverovatna, ne dolazi do izražaja, ali igra svoju igru, saigrači (druga postava sa kojom igra) ga respektuju i shvataju da sa njima igra odličan iskusan igrač. Pred Teom je max 2-3 sezone, posle laganica u Evropi i oproštaj u Areni nakon OI

powerfresh

pre 6 godina

@Komsha Narod koji je uvek voleo populiste i koji je taj koji besni na svako drugacije misljenje, ili na nas koje zovete hejteri i trolovi... Nemamo zivot, mrzimo, da se lecimo... Na koga vas taj vas stav podseca? Jos da nam pisete da smo izdajnici, strani placenici itd, dozivljaj bi bio potpun! Hvala.
(Jumko, 11. mart 2018 09:53)

koja je tačno svrha tvog postojanja na ovom sajtu/sportskim vestima?

petarczv

pre 6 godina

Konacno pravi milos! A to je samo zato sto je u drugoj postavi pa moze da igra na svojoj prirodnoj poziciji tako da mu to i nije lose resenje...

stevan(otac draga,melburna,usa,pena bg more)

pre 6 godina

evo ih sinovi moji javili se, usa mi je najmladji mali,dobar je al jos ga pubertet drma... jumko tebe necu da usvojim, ti si ruzan ko kezman

Milan

pre 6 godina

@shox

Pravom ljubitelju kosarke ne trebaju tudja misljenja da bi znao ko ide u plej of. Godinama sam vec uspesniji od njihovih prognoza i kazem ti da plej of nece videti Minesota i neko iz trougla SAS, NOP ili DEN. SAS mozda tankuje, NOP bez Dejvisa je ocaj a DEN su sami sebi najveci protivnici

stiv nes

pre 6 godina

Nema naslova "J.R Smith vratio Tea u Evropu". Zar je moguce da onakav crossover prodje nezapazeno kod nas? Kako ga izlomi Smith, ode Teo na parking.
Cudi da ni komentatori nisu prokomentarisali lomljenje kukova?

shox

pre 6 godina

Teo igra solidno ali i deluje sporije u reketu nego inače, što deluje da je posledica povreda.

Trenutno je i Nagetsima i Klipersima manja verovatnoća da se plasiraju za plej-of nego da ranije okončaju sezonu - 47% odn. 43% za Kliperse.

Biće zanimljivo videti da li će se možda Klipersi dogovoriti sa nekim da zamene Tea ili pak ne, a verujem da će veća šansa da ostane i da popravi utisak ako se plasiraju u plej-of što im od sveg srca želim.

Misija plej-of će biti veoma teška za oba pomenuta NBA kluba za koja navijamo s obzirom na naloženu Jutu (sa serijom pobeda im je šansa za plejof skočila na čak 73%) sa fantastičnim novajlijom Donovanom Mičelom ili Pelikansima (koji su odlični i bez Obrve, a on se vraća za već 2 nedelje) koji su uz Timbervulfse skoro sigurni učesnici (mada njih će mučiti duže odsustvo Džimija Batlera dok od D. Rouza verovatno neće biti mnogo vajde).

Da bi se plasirali morali bi nekako i Juta i San Antonio da padnu sa tempom do kraja.

Inače, na playoffstatus.com možete pratiti verovatnoće na kom mestu će koja ekipa završiti.
http://www.playoffstatus.com/nba/westernstandings.html

stiv nes

pre 6 godina

Nema naslova "J.R Smith vratio Tea u Evropu". Zar je moguce da onakav crossover prodje nezapazeno kod nas? Kako ga izlomi Smith, ode Teo na parking.
Cudi da ni komentatori nisu prokomentarisali lomljenje kukova?
(stiv nes, 11. mart 2018 13:32)

Auuuu staga minusa. Zasto? Realno strasan crossover. Da je Austin Rivers podleteo pod vodenicu J.R.Smitha, sada bi pisali kako tatin sin ne zna, kako ne zasluzuje prvu postavu. Posto je Teo bio zrtva, e onda je sve drugacije.

Jumko

pre 6 godina

Zao mi ovog Divosa... Hoce da dosadnim, dugim tekstovima, zvanim puno pisem a nista ne napisem, dobija pohvale ovde kao nekadasnji dosadnjakovic Dylan Dog, a niko da mu uputi neki hvalospev... Mada, kako vi ovde volite da pisete, mozda je i isti lik:)

Usa

pre 6 godina

Jedva dobili smesni Orlando, a od naredne 4 utakmice imaju 3 teska protivnika. Zapad i nije toliko jak. Prva dva mesta su ili HOU ili GSW, a ekipe ispod mogu do druge runde. Cak je istok interesantniji, jer tamo ima barem 4 ekipe koje mogu igrati finale koferencije. Toronto, Boston, Klivlend i Indijana.

cika ure

pre 6 godina

@CJ druze, slazem se da ce Lebron u finale i da je cale, al nemoj mi Derozana i Bila nazivati "igracicima" molim te. Klase su. Cak i ako je neko ishajpovan ne znaci automatski da je igracic

CJ

pre 6 godina

Napisao si ma koji Toronto pa onda da ce taj isti Toronot ili Boston igrati finale istoka. Bitno da mozes jesti tih 77 pluseva... Blago tebi. Klasican primer praaavoga srbende. Evo, dacu ti i ja plus, da imas za desert.
(Usa, 11. mart 2018 11:40)

Napisao sam koji Toronto u smislu da sigurno nece igrati u velikom finalu, u finalu konferencije nazalost mozda hoce...kazem nazalost jer je konkurencija na istorku nikakva i LeBron ce sa nekim poluigracima u ekipi lagano otici u veliko finale...sta da pisem o Torontu, da ih nece mozda DeRouzen voditi do prstena, Lauri?
Ti mozda zivis u USA, otud nick (ako nije zbog toga onda se zapitaj) pa si zato ishajpovan oko nekakvih Oladipoa, DeRouzena, Bila i slicnih ali zna se ko vodi glavnu rec kad dodje do najbitnijih utakmica. Zato ce opet DUrent i LeBron odlucivati o prstenu a ne neki ishajpovani igračići.

Usa

pre 6 godina

CJ

Na zapadu ako finale ne bude HOU vs GSW, to bi bilo iznenadjenje. A na istoku nema izrazitih favorita. Ako se Love oporavi, ja prednost opet dajem Klivlendu. Ipak, tu je i Boston, Toronto, Vasington, Indijana. Nisam napisao da je Idijana ekipa za velike domete nego da je istok takav da vise ekipa ima sanse da dogura do finala konferencije nego sto je situacija na zapadu. A lopta se ne jede, no noo. Nije valjda tolka glad dosla. Skupicemo ti neke pare ne brini

Jumko

pre 6 godina

@Komsha Narod koji je uvek voleo populiste i koji je taj koji besni na svako drugacije misljenje, ili na nas koje zovete hejteri i trolovi... Nemamo zivot, mrzimo, da se lecimo... Na koga vas taj vas stav podseca? Jos da nam pisete da smo izdajnici, strani placenici itd, dozivljaj bi bio potpun! Hvala.

CJ

pre 6 godina

Na zapadu ako finale ne bude HOU vs GSW, to bi bilo iznenadjenje. A na istoku nema izrazitih favorita. Ako se Love oporavi, ja prednost opet dajem Klivlendu. Ipak, tu je i Boston, Toronto, Vasington, Indijana. Nisam napisao da je Idijana ekipa za velike domete nego da je istok takav da vise ekipa ima sanse da dogura do finala konferencije nego sto je situacija na zapadu. A lopta se ne jede, no noo. Nije valjda tolka glad dosla. Skupicemo ti neke pare ne brini.

Alo druze, dobio sam 77 pluseva za pola sata, ne moram jesti nita mesec dana. Kako ti stojis na tom polju?
Koja Indijana, koji Toronto, daj osvesti se i prestani lupetati. Klivlend je jedan finalista, jer Lebron...drugi ce biti Toronto ili Boston i u veliko finale ce opet Klivlend i to je to.
Tek na zapadu je manja neizvesnost, Hjuston i GS ce u finale sa 8-0 verovatno a onda ce se iznenada Harden i Pol pretvoriti u Hardena i Pola i to ce biti to, 4-1 cisto zbog TV-a i imamo u finalu opet iste ekipe.

Usa

pre 6 godina

CJ

Napisao si ma koji Toronto pa onda da ce taj isti Toronot ili Boston igrati finale istoka. Bitno da mozes jesti tih 77 pluseva... Blago tebi. Klasican primer praaavoga srbende. Evo, dacu ti i ja plus, da imas za desert.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Kakvu klupu imaju Klipersi haha, pa ja mislim da takvu klupu niko nikada u NBA nije imao, imaju jedno 10 dobrih igraca na klupi, i to svih mogucih kombinacija, od dobrih defanzivaca, do fantazista, preko sutera. Odlicno funkcionise second unit sa Montrezl-om, Milosem i Bobijem, usli su na nereseno i otisli na 10 razlika, Milos ubedljivo najveci plus na parketu. Odlican je bio, ovako bi trebao svaku. Ali kad nema Galinarija onda je to moguce, medjutim kad je tu i vezara Galo, onda ih ima previse vezara, Lu i Tobias i Rivers su i vise nego dovoljni, Galo je tu visak realno, gube na kreaciji i odbrani kad im igraju svi kako kazu Ameri ball hog( po naski solo igraci).

Ja ne znam kakvi su obrazi i znanje tih ljudi sto udaraju pluseve na ovakve komentare...
Da nije mozda kao u "Moneyball"? Znas li kakvu ekipu imaju Klipersi? Nikakvu. Gomila poluigraca koja ne moze ostati zdrava.
A najbolji su ti koje ti zoves vezarama.
I Teo je sinoc bio toliko los, kao i svi saigraci, da je bio jedan od razloga zasto je nezainteresovani Orlando, koji je igrao back to back, bez pola tima, ostao do samog kraja u igri za mec.
Teo je imao dugo 0 poena i par ast.
Na kraju je bilo po koje bacanje jer je Orlando, a i sudije, kao naruceno, faul, faul...

stiv nes

pre 6 godina

kad bi ti mogao da skapiraš, da cross over nije najveće dostignuće čovečanstva razumeo bi što to nikoga ne zanima. Hoću reći, čitav taj potez je realno dosta lako za naučiti i izvesti u odnosu na čitavo košrkaško znanje koje ima jedan igrač.

Osim toga svaki od ovih je realno odgurivanje.
(@stiv nes, 11. mart 2018 21:29)

Da to sve stoji sto si napisao, ali kako odlete kosa i kuk, neprocenljivo.
Bilo bi zanimljivo samo videti da je situacija obrnuta, koliko bi hvalospeva bilo. Ovako, pravicemo se da se nije dogodilo. Samo da ne udje u top 10 crossovera 2018 ostace posledice po Tea.

@stiv nes

pre 6 godina

kad bi ti mogao da skapiraš, da cross over nije najveće dostignuće čovečanstva razumeo bi što to nikoga ne zanima. Hoću reći, čitav taj potez je realno dosta lako za naučiti i izvesti u odnosu na čitavo košrkaško znanje koje ima jedan igrač.

Osim toga svaki od ovih je realno odgurivanje.

Usa

pre 6 godina

Jedva dobili smesni Orlando, a od naredne 4 utakmice imaju 3 teska protivnika. Zapad i nije toliko jak. Prva dva mesta su ili HOU ili GSW, a ekipe ispod mogu do druge runde. Cak je istok interesantniji, jer tamo ima barem 4 ekipe koje mogu igrati finale koferencije. Toronto, Boston, Klivlend i Indijana.

Jumko

pre 6 godina

Zao mi ovog Divosa... Hoce da dosadnim, dugim tekstovima, zvanim puno pisem a nista ne napisem, dobija pohvale ovde kao nekadasnji dosadnjakovic Dylan Dog, a niko da mu uputi neki hvalospev... Mada, kako vi ovde volite da pisete, mozda je i isti lik:)

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Kakvu klupu imaju Klipersi haha, pa ja mislim da takvu klupu niko nikada u NBA nije imao, imaju jedno 10 dobrih igraca na klupi, i to svih mogucih kombinacija, od dobrih defanzivaca, do fantazista, preko sutera. Odlicno funkcionise second unit sa Montrezl-om, Milosem i Bobijem, usli su na nereseno i otisli na 10 razlika, Milos ubedljivo najveci plus na parketu. Odlican je bio, ovako bi trebao svaku. Ali kad nema Galinarija onda je to moguce, medjutim kad je tu i vezara Galo, onda ih ima previse vezara, Lu i Tobias i Rivers su i vise nego dovoljni, Galo je tu visak realno, gube na kreaciji i odbrani kad im igraju svi kako kazu Ameri ball hog( po naski solo igraci).

Ja ne znam kakvi su obrazi i znanje tih ljudi sto udaraju pluseve na ovakve komentare...
Da nije mozda kao u "Moneyball"? Znas li kakvu ekipu imaju Klipersi? Nikakvu. Gomila poluigraca koja ne moze ostati zdrava.
A najbolji su ti koje ti zoves vezarama.
I Teo je sinoc bio toliko los, kao i svi saigraci, da je bio jedan od razloga zasto je nezainteresovani Orlando, koji je igrao back to back, bez pola tima, ostao do samog kraja u igri za mec.
Teo je imao dugo 0 poena i par ast.
Na kraju je bilo po koje bacanje jer je Orlando, a i sudije, kao naruceno, faul, faul...

Jumko

pre 6 godina

@Komsha Narod koji je uvek voleo populiste i koji je taj koji besni na svako drugacije misljenje, ili na nas koje zovete hejteri i trolovi... Nemamo zivot, mrzimo, da se lecimo... Na koga vas taj vas stav podseca? Jos da nam pisete da smo izdajnici, strani placenici itd, dozivljaj bi bio potpun! Hvala.

stiv nes

pre 6 godina

Nema naslova "J.R Smith vratio Tea u Evropu". Zar je moguce da onakav crossover prodje nezapazeno kod nas? Kako ga izlomi Smith, ode Teo na parking.
Cudi da ni komentatori nisu prokomentarisali lomljenje kukova?

sasa the red baron

pre 6 godina

NE ZABORAVITE::

Klipersi igraju bez 3 startera koji su povredjeni vec mesecima...
Teo igra odlicno, sa obzirom da kuburi sa povredama, i da je sve do skora zbog povreda imao i ogranicenu minutazu. Njegov +- index je prejak, i jasno se vidi koliko kad je on na terenu Klipersi igraju bolje.
Ako do play-off-a izdrzi, mislim da ce se tek u play-off videti pravi Teo..
Za Bobija sta reci osim da odradjuje ugovor, da ce pokupiti 21 miliom, i biti sreatan..
On je vise maskota,, nego igrac...

Aca86

pre 6 godina

Nekako LAC nema vise superstarove. Imali su opak trio, a sada je tu samo Dzordan koji deluje bezvoljno. Ne znam, mozda I gresim, ali mi deluje da nema vise vodje I da se svi otimaju za loptu. Nema timske igre.

CJ

pre 6 godina

Na zapadu ako finale ne bude HOU vs GSW, to bi bilo iznenadjenje. A na istoku nema izrazitih favorita. Ako se Love oporavi, ja prednost opet dajem Klivlendu. Ipak, tu je i Boston, Toronto, Vasington, Indijana. Nisam napisao da je Idijana ekipa za velike domete nego da je istok takav da vise ekipa ima sanse da dogura do finala konferencije nego sto je situacija na zapadu. A lopta se ne jede, no noo. Nije valjda tolka glad dosla. Skupicemo ti neke pare ne brini.

Alo druze, dobio sam 77 pluseva za pola sata, ne moram jesti nita mesec dana. Kako ti stojis na tom polju?
Koja Indijana, koji Toronto, daj osvesti se i prestani lupetati. Klivlend je jedan finalista, jer Lebron...drugi ce biti Toronto ili Boston i u veliko finale ce opet Klivlend i to je to.
Tek na zapadu je manja neizvesnost, Hjuston i GS ce u finale sa 8-0 verovatno a onda ce se iznenada Harden i Pol pretvoriti u Hardena i Pola i to ce biti to, 4-1 cisto zbog TV-a i imamo u finalu opet iste ekipe.

stiv nes

pre 6 godina

Nema naslova "J.R Smith vratio Tea u Evropu". Zar je moguce da onakav crossover prodje nezapazeno kod nas? Kako ga izlomi Smith, ode Teo na parking.
Cudi da ni komentatori nisu prokomentarisali lomljenje kukova?
(stiv nes, 11. mart 2018 13:32)

Auuuu staga minusa. Zasto? Realno strasan crossover. Da je Austin Rivers podleteo pod vodenicu J.R.Smitha, sada bi pisali kako tatin sin ne zna, kako ne zasluzuje prvu postavu. Posto je Teo bio zrtva, e onda je sve drugacije.

Dragan Borca

pre 6 godina

Kakvu klupu imaju Klipersi haha, pa ja mislim da takvu klupu niko nikada u NBA nije imao, imaju jedno 10 dobrih igraca na klupi, i to svih mogucih kombinacija, od dobrih defanzivaca, do fantazista, preko sutera. Odlicno funkcionise second unit sa Montrezl-om, Milosem i Bobijem, usli su na nereseno i otisli na 10 razlika, Milos ubedljivo najveci plus na parketu. Odlican je bio, ovako bi trebao svaku. Ali kad nema Galinarija onda je to moguce, medjutim kad je tu i vezara Galo, onda ih ima previse vezara, Lu i Tobias i Rivers su i vise nego dovoljni, Galo je tu visak realno, gube na kreaciji i odbrani kad im igraju svi kako kazu Ameri ball hog( po naski solo igraci). Ovako im je timska igra bolja. Bobi i Milos im daju sa klupe evropsku aromu timske igre :) Bobi zalepi jedan napad bananu, drugi ukrade loptu, sve bolji u odbrani, i sve vise se namece. Promasio je 2 suta, ali za nekih 10 do 15 minuta moze itekako da im koristi. Bilo bi super kad bi svi nasi usli u PO, SA izgubio, a ima brutalno tezak raspored, mozda cak i oni ispadnu. Bilo bi lepo i Bjelica da nastavi kao proslu.

Toni Bandera

pre 6 godina

Solidna ritam sekcija Klipersa, nije u rangu Peppersa, mada Teo nije ništa lošiji bubnjar od Čed Smita, dok Bobi nije baš Fli, ali odrađuje korektno manje zahtevne deonice na basu. Očekujemo da na novom albumu pokažu sav raskoš svog talenta, mada teško dok vuku onog di—džeja sa sobom.

Divos

pre 6 godina

Тео игра више него добру своју прву НБА сезону, сасвим добре бројке (9,4 поена и 5 асистенција по мечу, добри %), имао је итекако запажених потеза, са обзиром да је у НБА отишао у каснијим годинама, и када је већ прешао зенит, то је све јако, јако добро.

Каква ће му бити будућност, са обзиром да има опцију 1+1, и да он одлучује о +1, тешко је рећи, НБА је мења, није оно што је била пре само неколико година, опасно повећање селери-кепа узроковало је бројне промене, и променила нека неписана правила и усвојена схватања.

Видећемо да ли ће остати у Клиперсима, лично мислим да је јако добар пут бирао кроз каријеру, и да није могло боље, играо је 10 година на високом нивоу и формирао се у 2 врхунска клуба (Оли и ЦЦСКА), у ЕЛ имао импресивна достигнућа, оставио неизбрисив траг, а сада је и у НБА доказао какав је мајстор.

Боби по очекивању добија шансу на кашичицу, и можемо речи да своје минуте добро користи. До краја сезоне неће се променити статус.
Видећемо да ли ће у плеј-оф. Гужва је, 5 екипа дели само (+/-) један пораз, ни Сан Антонио и Њу Орлинс нису сигурни.
Наравно да би вољели да уђу у плеј-оф, Тео није играч за необавезну кошарку, ипак је он за велике и важне мечеве, и у плеј-офу ако га дохвате ће доћи на своје.

Како год, српском двојцу пуно среће до краја сезоне.

Usa

pre 6 godina

CJ

Na zapadu ako finale ne bude HOU vs GSW, to bi bilo iznenadjenje. A na istoku nema izrazitih favorita. Ako se Love oporavi, ja prednost opet dajem Klivlendu. Ipak, tu je i Boston, Toronto, Vasington, Indijana. Nisam napisao da je Idijana ekipa za velike domete nego da je istok takav da vise ekipa ima sanse da dogura do finala konferencije nego sto je situacija na zapadu. A lopta se ne jede, no noo. Nije valjda tolka glad dosla. Skupicemo ti neke pare ne brini

shox

pre 6 godina

Teo igra solidno ali i deluje sporije u reketu nego inače, što deluje da je posledica povreda.

Trenutno je i Nagetsima i Klipersima manja verovatnoća da se plasiraju za plej-of nego da ranije okončaju sezonu - 47% odn. 43% za Kliperse.

Biće zanimljivo videti da li će se možda Klipersi dogovoriti sa nekim da zamene Tea ili pak ne, a verujem da će veća šansa da ostane i da popravi utisak ako se plasiraju u plej-of što im od sveg srca želim.

Misija plej-of će biti veoma teška za oba pomenuta NBA kluba za koja navijamo s obzirom na naloženu Jutu (sa serijom pobeda im je šansa za plejof skočila na čak 73%) sa fantastičnim novajlijom Donovanom Mičelom ili Pelikansima (koji su odlični i bez Obrve, a on se vraća za već 2 nedelje) koji su uz Timbervulfse skoro sigurni učesnici (mada njih će mučiti duže odsustvo Džimija Batlera dok od D. Rouza verovatno neće biti mnogo vajde).

Da bi se plasirali morali bi nekako i Juta i San Antonio da padnu sa tempom do kraja.

Inače, na playoffstatus.com možete pratiti verovatnoće na kom mestu će koja ekipa završiti.
http://www.playoffstatus.com/nba/westernstandings.html

Persona non granata

pre 6 godina

Ne razumem zašto tako skroman naslov na B92 pa pogledajte kako su Blic i Kurir naslovili svoje izveštaje: (VIDEO) SRBIN ODRŽAO ČAS KOŠARKE: Maestralna partija Teodosića i Bobijev šou u Stejpls centru! A onda čitajući tekst saznao sam da je Teodosić za 31 minut igre postigao je 15 poena (5/10 šut iz igre), upisao sedam asistencija, jedan skok i jednu ukradenu loptu, a
Boban Marjanović je za devet minuta postigao dva poena, upisao tri skoka, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Na kraju teksta se tek napominje da su se posle Teodosića i Marjanovića, u timu Klipersa istakli Lu Vilijams sa 25 poena, a 21 je dodao Tobajas Heris. Eto kako treba da izgleda jedan, na srpski način, objektivan izveštaj.

CJ

pre 6 godina

Jedva dobili smesni Orlando, a od naredne 4 utakmice imaju 3 teska protivnika. Zapad i nije toliko jak. Prva dva mesta su ili HOU ili GSW, a ekipe ispod mogu do druge runde. Cak je istok interesantniji, jer tamo ima barem 4 ekipe koje mogu igrati finale koferencije. Toronto, Boston, Klivlend i Indijana.
(Usa, 11. mart 2018 08:58)

Ako Indijana udje u finale konferencije, evo javno obecavam da cu pojesti košarkašku loptu i to ne pravu Spalding vec onu što pravi Tigar. Da posle crknem u većim mukama.

Komsha

pre 6 godina

@Jumko, sto si ljubomoran covece, i ti da nesto znas pametno napisao bi, ne bi samo nemocno besnio i pljuvao po drugima kao dete kad lomi igracku haha. Btw Divos brat ima odlicne komentare, vidi se da je pametniji od tebe, mikii-ja, budve i ostalih "strucnjaka" za klasu. Pozz

Usa

pre 6 godina

CJ

Napisao si ma koji Toronto pa onda da ce taj isti Toronot ili Boston igrati finale istoka. Bitno da mozes jesti tih 77 pluseva... Blago tebi. Klasican primer praaavoga srbende. Evo, dacu ti i ja plus, da imas za desert.

stevan(otac draga,melburna,usa,pena bg more)

pre 6 godina

evo ih sinovi moji javili se, usa mi je najmladji mali,dobar je al jos ga pubertet drma... jumko tebe necu da usvojim, ti si ruzan ko kezman

Vladimir

pre 6 godina

@Jumko

Sve bi to bilo u redu što si napisao uz veliku razliku. Dečko te nije pljuvao niti te ismevao svaki dan. Ali zato ti i još par karikatura svaki dan ismevate i pljujete po svemu srpskom. I sada mi kaži kakva osoba ide po vestima, proziva srpske igrače, klubove, reprezentaciju? Nije ni bitno što su srpske nacionalnosti. Kakva osoba proziva sportiste, još iz fotelje? To nije normalno a ti se pravdaj kako hoćeš.

Goran

pre 6 godina

Ovo je igra koja se ocekuje od Tea. 15-ak koseva i 5-10 asistencija. Bravo! Bobi najzad dobija minute .10-15 minuta ce biti odlicna sansa da odradi svoju ulogu u timu.Bravo i za Bobija!

M V P

pre 6 godina

HOU, ORL, NOP, MIN, WSH.
To su sledeći protivnici San Antonija. Ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi ostvarili samo jednu pobedu iz ovih 5 mečeva. Biće tu velika borba za plej of. Lenard bi trebalo da zaigra ako zaista misli da pomogne, inače će biti kasno dok se on ne presabere.
ps. Šta se dešava sa Karmelom Entonijem? Takav pad u formi između dve sezone ni najveći pesimisti nisu očekivali. Evo noćas 31minut 2 poena 1-8 šut...Raspad sistema.

Gile

pre 6 godina

Ako Kawhi ne odluci da se vrati uskoro, Spursi ce propustiti plejof prvi put posle 20 godina. Bas cudno, s obzirom da su skoro celu sezonu bili cvrsto na 3. mestu. A imaju najtezi raspored u ligi do kraja sezone.
(Twolf, 11. mart 2018 09:22)
.
Ма да само нек он одлучи. Нико други се не пита.

vlado

pre 6 godina

Dodao bih samo na komentar kolege Divosa: druga godina Teovog ugovora je opciona i njemu ali i Klipersima.

Mislim da ovako restruktuirani Klipersi (posle trejda Grifina, i povratka igraca iz povreda) polako pocinju da "kontaju" kako treba da igraju i da uspostavljaju medjusobne odnose i poverenje, tako da se polako postavlja i hijerarhija u smislu ko sta i kada treba da radi. To se najbolje videlo u ovoj i u utakmici protiv Denvera kada su na parketu pocetkom 4/4 bili Teo, Lu, Trez, Bobi + Ves u ovoj, a mali Taj Valas protiv Denvera. Krene tecna igra sa dosta dodavanja, kretnji i akcija iz pika (pa cak i duplog bloka) to se razradi lepo i onda polako udje Tobi Heris i ostali starteri ali nastavljaju da igraju onako kako je Dok postavio igru sa spomenutom cetvoricom. Samo odgledajte kompletan hajlajt utakmice i ispratite kako Klipersi igraju i kako se krece rezultat kada se previse oslanjaju na napade Ostina, Herisa i Lua iz izolacionih 1-1 napada a kako kada igraju timske akcije i daju loptu Teu u ruke. P.s. mislim da se veceras prvi put dogodilo da Tobi ne preskace Tea u igri posle defanzivnog skoka, vec da mu je odmah dobacivao loptu za razliku od prethodnih utakmica gde je cesto isao sam od kosa do kosa...

powerfresh

pre 6 godina

@Komsha Narod koji je uvek voleo populiste i koji je taj koji besni na svako drugacije misljenje, ili na nas koje zovete hejteri i trolovi... Nemamo zivot, mrzimo, da se lecimo... Na koga vas taj vas stav podseca? Jos da nam pisete da smo izdajnici, strani placenici itd, dozivljaj bi bio potpun! Hvala.
(Jumko, 11. mart 2018 09:53)

koja je tačno svrha tvog postojanja na ovom sajtu/sportskim vestima?

CJ

pre 6 godina

Napisao si ma koji Toronto pa onda da ce taj isti Toronot ili Boston igrati finale istoka. Bitno da mozes jesti tih 77 pluseva... Blago tebi. Klasican primer praaavoga srbende. Evo, dacu ti i ja plus, da imas za desert.
(Usa, 11. mart 2018 11:40)

Napisao sam koji Toronto u smislu da sigurno nece igrati u velikom finalu, u finalu konferencije nazalost mozda hoce...kazem nazalost jer je konkurencija na istorku nikakva i LeBron ce sa nekim poluigracima u ekipi lagano otici u veliko finale...sta da pisem o Torontu, da ih nece mozda DeRouzen voditi do prstena, Lauri?
Ti mozda zivis u USA, otud nick (ako nije zbog toga onda se zapitaj) pa si zato ishajpovan oko nekakvih Oladipoa, DeRouzena, Bila i slicnih ali zna se ko vodi glavnu rec kad dodje do najbitnijih utakmica. Zato ce opet DUrent i LeBron odlucivati o prstenu a ne neki ishajpovani igračići.

petar-pfc

pre 6 godina

Dobro je sto Bobija ubacuje u igru, bar malo da pokaze sta moze. Teodosic ulazi u ritam, mada ne znam da li ce moci da izdrzi ritam lige, pogotovo ako udju u PO.

joki

pre 6 godina

A Hezonja 15 ubaci jednom rukom..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (www, 11. mart 2018 09:33

a koliko inace ubaci kad sutira sa dve ruke.

CJ

pre 6 godina

Neko ovde napisa kako Pelikansi igraju odlicno i bez Dejvisa...s tim da su igrali jednu utakmicu bez njega i glatko izgubili.
Neko je napisao da se vraca tek za dve nedelje, ja sam nasao vest da ce vec danas igrati. Ako je istina da ga nema dve nedelje onda su Pelikasni prvi favorit za ispadanje iz konkurencije za plej of, ok sto nema Dejvisa ali raspored...posle Jute imaju po 2 utakmice sa SA i Hjustonom a i sa Boston, Klivlend, Indijana, Portland, GS, OKC, LAC...sve ekipe koje su na papiru jace od njih.
Ne vidim kako ce i sa Dejvisom iscupati par pobeda protiv ovih ekipa a kamoli bez njega.

Milan

pre 6 godina

@shox

Pravom ljubitelju kosarke ne trebaju tudja misljenja da bi znao ko ide u plej of. Godinama sam vec uspesniji od njihovih prognoza i kazem ti da plej of nece videti Minesota i neko iz trougla SAS, NOP ili DEN. SAS mozda tankuje, NOP bez Dejvisa je ocaj a DEN su sami sebi najveci protivnici

Twolf

pre 6 godina

Ako Kawhi ne odluci da se vrati uskoro, Spursi ce propustiti plejof prvi put posle 20 godina. Bas cudno, s obzirom da su skoro celu sezonu bili cvrsto na 3. mestu. A imaju najtezi raspored u ligi do kraja sezone.

maconii

pre 6 godina

(Jumko, 11. mart 2018 09:53)

tvoji komentari nisu tvoje misljenje vec namerno kontriranje drugimai kritikovanje..u tome si dobar...nikad pozitivno nesto nisi napisao za bilo kog naseg sportistu i jedva cekas da neki nas lose odigra,kao da navijas za poraz...cudno neko poimanje sporta,zasto li ga uopste pratis

@stiv nes

pre 6 godina

kad bi ti mogao da skapiraš, da cross over nije najveće dostignuće čovečanstva razumeo bi što to nikoga ne zanima. Hoću reći, čitav taj potez je realno dosta lako za naučiti i izvesti u odnosu na čitavo košrkaško znanje koje ima jedan igrač.

Osim toga svaki od ovih je realno odgurivanje.

petarczv

pre 6 godina

Konacno pravi milos! A to je samo zato sto je u drugoj postavi pa moze da igra na svojoj prirodnoj poziciji tako da mu to i nije lose resenje...

stiv nes

pre 6 godina

kad bi ti mogao da skapiraš, da cross over nije najveće dostignuće čovečanstva razumeo bi što to nikoga ne zanima. Hoću reći, čitav taj potez je realno dosta lako za naučiti i izvesti u odnosu na čitavo košrkaško znanje koje ima jedan igrač.

Osim toga svaki od ovih je realno odgurivanje.
(@stiv nes, 11. mart 2018 21:29)

Da to sve stoji sto si napisao, ali kako odlete kosa i kuk, neprocenljivo.
Bilo bi zanimljivo samo videti da je situacija obrnuta, koliko bi hvalospeva bilo. Ovako, pravicemo se da se nije dogodilo. Samo da ne udje u top 10 crossovera 2018 ostace posledice po Tea.

Marko

pre 6 godina

Bravo Teo!
Jos jedna odlicna partija, februar sasvim zadovoljavajuci,ako ne i vise.
Nije se jos navikao na NBA ritam cini mi se, i mucile su ga povrede, ali ovo je Teo kakvog znamo i ocekujemo. I to sa pola snage!
Bice to sve kako treba!

Иван

pre 6 godina

Занимљив меч: Клиперси су се мучили са ослабљеним и немотивисаним Орландом, Теодосић је заиста од треће четвртине био први пут од када га гледам у НБА диригент игре свог тима, а Боби је имао сасвим добру ролу, пре свега у одбрани, и по свему судећи постаје део ротације. С обзиром на то да овој екипи фале Галинари и Беверли, прилично дубок тим има Док Риверс.

cika ure

pre 6 godina

@CJ druze, slazem se da ce Lebron u finale i da je cale, al nemoj mi Derozana i Bila nazivati "igracicima" molim te. Klase su. Cak i ako je neko ishajpovan ne znaci automatski da je igracic

Ozymandias

pre 6 godina

Austin Rivers iako igra na poziciji 1 u najvećem broju napada gleda samo prema košu. Uglavnom ide na blok-ulaz-koš/povratna. Kad dodaje, a to radi nevoljno, tera ostale igrače da igraju slično, uglavnom izolacije ili ponekad pick. Rivers se značajno popravio ali koliko je koristan za ekipu kada je u seriji, toliko i škodi jer ne razigrava saigrače. I nije Westbrook koji može sam protiv svih. Uz njega dobro pasuje Galo koji ima svoj ritam i svoj broj lopti koje će da potroši, De Andre koji odradjuje svoje skokove i gleda gde će naredne sezone. Lue Williams kao najbolji igrač ovih Clippersa igra jako loše u kombinaciji sa Riversom a jako dobro sa Teom koji respektuje njegovu poziciju. Harell je mnogo bolji sa Teom, Marjanović definitivno. Haris zahvalan igrač ume da se prilagodi. Clippersi imaju dve petorke koje su se razdvojile, kad jednu ne ide Dok pokuša sa drugom. Imaju dovoljno roll-playera, da su od pocetka zdravi (cela sezona bez Beverlija) bilo bi u vrhu.
Teo se odlično snašao u NBA, on nikada nije bio mašina za koševe, ali igra to što je igrao i u Evropi. Ovde je konkurencija neverovatna, ne dolazi do izražaja, ali igra svoju igru, saigrači (druga postava sa kojom igra) ga respektuju i shvataju da sa njima igra odličan iskusan igrač. Pred Teom je max 2-3 sezone, posle laganica u Evropi i oproštaj u Areni nakon OI