Petak, 09.03.2018.

18:15

Tibodo na potezu – da li će Batlerov povratak "ugušiti" Bjelicu?

Nemanja Bjelica, košarkaš Minesote Timbervuvls, nalazi se u odličnoj formi a kao potvrda toga došla je utakmica sa Bostonom kada je postigao 30 poena.

Izvor: PT

Tibodo na potezu – da li æe Batlerov povratak "ugušiti" Bjelicu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Dr. Nba

pre 6 godina

"Da je Minesota pametna da trejduje Viginsa"

Kome da ga uvale sa njegovih $145M za 5 godina? Mislim da ga ni Bruklin ne bi hteo.

Mozda bi ga Njujork uzeo da je ostao Phil Jackson

Dacha

pre 6 godina

Da je Minesota pametna da trejduje Viginsa jer on covek jednostavno ne zasluzuje ovaj ugovor niti ima mesta u ekipi i da za njega dobiju par igraca zadatka koji za promenu igraju odbranu i doprinose klupi i tako malo izbalansiraju ekipu jer ovo je silovateljska ekipa gde sem Batlera niko od startera odbranu ne igra.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Da su pametni pa da zamene Taj Gibsona i Bjelicu. Ovaj da ulazi sa klupe sa Jamalom i Rouzom, a Beli da razvuce odbranu i olaksa posao starterima.

Nazalost nisu pametni. A valjalo bi da maknu iz prve postave najboljeg velikog defanzivca, koji pritom solidno sutira trojke, i ubace Bjelicu koji bi svako vece isporucivao 30 + 12?

Ja

pre 6 godina

Batler neće da igra do kraja sezone ali vraćaju Derouza ..i on će da uzme Bjelici mesto ..po meni wigins im je promašaj..dečko ima maksimalan ugovor a šut mu je nula..ima najgori šut a najviše šutira.

dule

pre 6 godina

Nerealno je ocekivati vecu ulogu Beloga. Zna se kako to funkcionise u NBA, jednom igrac sa klupe - uvek igrac sa klupe. Ako cemo posteno, za Beloga je i bolje da igra sa klupe. Nije lose povremeno uleteti u startnu postavu ali je to ujedno i veliki pritisak. Sta ce to Belome? Za Beloga je bitno da odigra sto bolje do kraja sezone, da obezbedi novi ugovor (realno bi bilo oko 8 miliona godisnje) da bude zdrav, da igra sto duze i to bi bilo to. Beli je dobar momak, igra posteno, vole ga i igraci i navijaci i to je najbitnije. Bolje je biti sjajan igrac sa klupe nego los starter. Lu Vilijams je dobar primer.

Goran

pre 6 godina

Batler je All star igrac. Sa njim su bili treci na tabeli. Bez njega vjerovatno nece ici dalje. Da li to znaci kada se on oporavi od povrede da ce sjediti na klupi da bi Bjellica igrao? Naravno. Ne, gluposti! PS: Kukoc je godinama bio sesti igrac Bulsa pa je ipak postao legenda. Treba biti sesti u ekipi koja pobjedjuje i onda nema problema.

coki

pre 6 godina

da hoce,naravno da ce Batlerov povratak da ukanali Bjelicu jer kada Batler igra Bjelicu Tibodo koristi iskljucivo na poziciji 4 i daje mu po 10 min bez da vidi loptu,a kada Batler ne igra Bjelica igra na trojci uglavno i malo ma cetvorci,i sto je vaznije igra dosta(prosli put kada je Batler bio povredjen Bjelica je odigrao tu utakmicu 41 minut mislim).

Usa

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna: Beli ce za sledeci ugovor dobiti 40 miliona dolara, a hejteri mogu da kmece po internetu.
(Nostradamus, 9. mart 2018 19:56)

Menadjeru, kolko ide tebi od tih 40 milki?

JPR24

pre 6 godina

Problem je sto Tibodo ostavlja igrace u igri po 38/40 minuta. Kao i onaj Van Gandi u Detroitu. Detroit je platio ceh, sad je Minesota na redu...

NNN

pre 6 godina

Najveća greška Minesote je što su pustili Rubia koji je izmislio košarku za Tiga (a uz to je i nekih 5 miliona jeftiniji!!!)
Ne znam ko je Tigu menadžer, ali bi trebalo da dobije neko priznanje.
Tig kada se pojavio najveća vrlina mu je bila što je brz, u međuvremnu on je malo izgubio na brzini, a košarka se ubrzala, tako da je i tu prosek, odbrana ništa posebno, šut ispod proseka...

Isto tako potpuno je očigledno (bar nama Evropljanima) da bi Bjelica svakako trebalo da bude starter umesto Gibsona.

Mogli bi da budu baš utegnuta ekipa, naravno neophodno je da se Batler vrati (koji je jedan od najkompletnijih igrača "na oba kraja"), ali je glupo jer trenutno ispada da je situacija Bjelica vs Batler.

zoran

pre 6 godina

ni Minesota ni Denver neće u plej of. kad počnu da se igraju ozbiljnije odbrane Minesota sigurno sa onakvim soliranjem nema šta da traži u plej ofu. tu pre svega mislim na Taunsa i Wiginsa koji kad dobiju loptu u napadu pre će da daju bubreg saigraču nego loptu nazad

Pera

pre 6 godina

Rekao sam poctkom meseca da bi mart trebao da bude mesec Bjelice: spreman je, odlucniji nego ikada, bio je vodeci trojkas (%) lige do povrede, od sinoc je opet (nije na listi jer nema dovoljno suteva), imace dovoljno vremena i slobode da se dokaze. Naravno,nece svaku utakmicu imati 30p, nece uvek trojke ici 6-9, ali 12 skokova, imao bi i mnogo vise asistencija, 3-4 puta su promasili saigraci otvorene suteve, 3-4 puta bili faulirani posle njegovog dodavanja da ne bi imali lako polaganje. Pre svega, da mozes da asistiras, moras prvo da dobijes loptu, a to se njemu retko desava. Koncept igre imje uzasan: pokusavaju da dodaju Townsu, ako ne ide Teague ili Wiggins se zalecu ili sutiraju, Gibson kupi otpatke, a Bjelica sta mu bog da, niko ne misli na njega, nadam se da ce trener poceti...
Sta ocekivati po povratku Butlera - ako Nemanja nastavi sa dobrim igrama, pre je moguce da uzme mesto Wigginsu, Buttler 2 Bjelica 3, Gibson 4, ili, redje Gibsonu (Wiggins 2, Buttler 3 Bjelica 4). Relano, Wiggins je, osim fantasticnih atletskih predispozicija najtanji igrac. Dakle, cak i ako ne startuje delice njih trojica (G, W, B) dve startne pozicije i imace 30+ minuta.

Иван

pre 6 godina

Тибодо ће вратити Батлера у петорку, а Бјелицу на клупу. То је оно што мислим да ће се десити. Оно што мислим да је најбоље ако желе у плеј-оф: да стартери буду Тиг на кецу (или Роуз, ако је још чему), Крофорд (уз Батлера неће смети онако да дивља), Батлер (он је ту једини лидер), Бјелица и Гибсон (одлична игра одбрану). Са клупе улазе и Вигинс и Таунс, да доминирају над слабијим играчима ривала, док не очврсну. Биће занимљиво ако у наредна 3-4 меча Немања заређа још коју овакву утакмицу, због притиска на Тибодоа, али свеједно мислим да је то претврда глава. Од ствари које ме нервирају у НБА, на врху је пословична тврдоглавост тренера. Али они који су ок стварно су велики зналци.

Boston

pre 6 godina

Treba trejdovati Viginsa sto pre. Siguran sam da ce bez njega biti bolji jer ce jos vise Tauns i Batler dobiti prostora. Fino bi bilo i da Bjelica igra u prvom timu na cetvorci, ali videcemo.

vlado

pre 6 godina

Narednih 5 utakmica Minesote:

Kod kuce:

1. Golden Stejt
2. Hjuston
3. Klipersi

U gostima:

1. Vasington
2. San Antonio

Ako izvuku jednu pobedu iz ovih 5 utakmica treba da se "sutiraju nogama u **pe"

Sledecih 5 najteze ce im biti protiv Filadelfije, ovo ostalo bi morali da dobiju i ovako sakati:

Kod kuce:

1. Memfis
2. Atlanta

U gostima:

1. NY
2. Filadelfija
3. Dalas

I onda foto finis:

1. Juta kod kuce
2. Denver u gostima
3. Lejkersi u gostima (dan posle denvera)
4. Memfis kod kuce
5. Denver kod kuce.

15 utakmica od kojih uopste ne bi bilo cudno da izgube 10 i da zavrse sa skorom izmedju 45-37 i 42-40, pa da se uprava lepo zahvali Tibodou na saradnji...

slobo b.

pre 6 godina

Pa vi ste stvarno neverovatni strucnjaci. Minesota nije za Bjelicu bilo koja druga ekipa bi mu odgovarala jer je jelte on pravi all round player a ostali ga guse. Divljacka ekipa. Jokic treba da ide iz Denvera, divljacka ekipa samo sutiraju, "brat Jokara" kao jelte kandidat za MVP-a zasluzuje bolju ekipu. Bogdan u divljackoj ekipi, Fox divlja, Kufos lici na Krstica, treba da ide negde gde ce imati 25 suteva po mecu jer je jelte "serbian i". Boban i Teodosic zasluzuju vise minuta i bolji status, Bobiska vrh centar za 25 minuta bi lagano imao 20+ ppg i 15 reb, Teo lucidni asistent bolji od Magic-a cini svoje saigrace boljim ali ih ameri ne vole jer su belci plus srbi. I oni trebaju u drugu ekipu. Auh ljudi. Auuuuuu
(Usa, 09. mart 2018 19:26)

Možda si i u pravu, vjerovatno i pretjerujemo ali opet imaš minus od mene zato što si tako negativan!

NenadPO

pre 6 godina

KAT, Bjelica, Butler, Vigins i Rouz to mora da bude startna petorka i sto manje suteva da uzima Vigins. Kakav to tim moze da bude Butler, KAT i Bjelica odlicni timski igraci igraju i napad i odbranu i ne siluju bez veze oni moraju da nose igru Rouz ako eksplodira druga prica ali i na 50% bolji je od Tiga. Vigins mora da igra ali sto manje suteva i mogu da udju u borbu za polufinale pa cak i finale konferencije ako Rouz dobije samopouzdanje.

Milan

pre 6 godina

Prvo Minesota pley-off videti neće. Drugo, Bjelica šta god da uradi neće dobiti priliku da igra što najbolje zna - loptu za prodor protiv višeg igrača. Promena tima ima smisla samo ako ode u neku od malobrojnih ekipa koje igraju timski BOS, SAS, UTAH

stefan

pre 6 godina

Da li će Bjelica promeniti tim ili ne najmanje zavisi od njega. Vaši saveti da promeni tim ne mogu ništa da pomognu čak i da vas Beli čuje i želi da posluša.

Siga-Miga

pre 6 godina

I kada uzlazi sa klupe, Bjelica ne igra u ‘drugoj postavi’ jer Minesota ostavi uvek jednog ili dvojicu startera… Kad izvede Tiga i KAT-a, Vigins zavrsava 90% napada, a isto radi i Batler. Ekipa je toliko sebicna da se svako otima za bilo koji sut.
Razmisljam koliko bi Bjelica bolje legao Denveru od Candlera ili Milsapa (ako bi mogao da igra 4.)

hihihi

pre 6 godina

Bjelica 2017/18 beleži 6 poena 18 min prosečno..kakvo je ovo loženje mase tri meča pa devet puta je bio starter, a ako racunamo zadnji meč prosečno beleži 30 poena..samo izvlacite neke statistike za loženje nebeskog naroda..

drax

pre 6 godina

Batler je MVP kandidat bez njega su nista Bjelici bi bilo pametno da predje na istok konkurencija je drasticno slabija a on bi bio nesto kao Kajl Korver tamo i milina.

Usa

pre 6 godina

Pa vi ste stvarno neverovatni strucnjaci. Minesota nije za Bjelicu bilo koja druga ekipa bi mu odgovarala jer je jelte on pravi all round player a ostali ga guse. Divljacka ekipa. Jokic treba da ide iz Denvera, divljacka ekipa samo sutiraju, "brat Jokara" kao jelte kandidat za MVP-a zasluzuje bolju ekipu. Bogdan u divljackoj ekipi, Fox divlja, Kufos lici na Krstica, treba da ide negde gde ce imati 25 suteva po mecu jer je jelte "serbian sniper". Boban i Teodosic zasluzuju vise minuta i bolji status, Bobiska vrh centar za 25 minuta bi lagano imao 20+ ppg i 15 reb, Teo lucidni asistent bolji od Magic-a cini svoje saigrace boljim ali ih ameri ne vole jer su belci plus srbi. I oni trebaju u drugu ekipu. Auh ljudi. Auuuuuu

Veljko

pre 6 godina

Ljudi imaju izgrađen sistem vrednosti,celi timovi na raznorazne načine učestvuju i doprinose uspehu kluba.
Prema tome ništa nije slučajno,pa ni to što je Bjelica "šesti igrač".
Meni je neshvatljivo(ali ko sam ja)
da je njemu namenjena uloga u timu koju nikada nije imao u karijeri-šuter!
I to uglavnom za tri poena.
Po svojim karakteristikama mogao bi da bude all-round igrač,ali u Minesoti-ne.
Ali valjda oni najbolje znaju.
Realno,zaslužuje u proseku malo veću minutažu.

rs

pre 6 godina

tibodo je trener kome starteri stalno imaju veliku minutazu nije bitna razlika kod njega igraci sa klupe koliko god dobro igrali nece dobiti minutazu koju zasluzuju

Twolf

pre 6 godina

Da su pametni pa da zamene Taj Gibsona i Bjelicu. Ovaj da ulazi sa klupe sa Jamalom i Rouzom, a Beli da razvuce odbranu i olaksa posao starterima.

TAZO

pre 6 godina

Sve tri utakmice koje su izgubili bile su protiv odlicnih timova i nije ih Minesota izgubila zbog Bjelice nego zbog Viginsa i Tiga. Nista gore u NBA nego gledati prosecne sutere i ispod-prosecne plejeve kako siluju svaki napad. KAT je fenomenalan u svakom pogledu i zbog njega jedino i vredi gledati Minesotu. Ja se nadam da ce trejdovati Bjelicu... u 99% timova bi mu bilo bolje nego gde je trenutno.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Valjda nece, nego ce Batler s klupe, a Bjelica da bude nosilac igre.
Batler dok je igrao bili su 3. a da je Bjelica igrao mozda bi bili i prvi.

Realno

pre 6 godina

Bjelica definitivno treba da promeni sredinu i potrazi neku drugu ekipu u NBA kojoj bi doprineo, posto je pokazao da moze. Minesota igra najruzniju kosarku u celoj ligi, svi idu individualno i sutaju u prvih 3 sekunde napada, a to se videlo i juce iako je Bjelica imao 30 poena, da su normalni saigraci trebao je da ima preko 40, posto sta god da je sutnuo on je pogodio, ali..Mnogim ekipama bi znacio posto moze da igra i 3 i 4, ima ulaz, skok, trojku, brzinu i visinu, pravi moderni igrac na 3 ili 4.

rs

pre 6 godina

tibodo je trener kome starteri stalno imaju veliku minutazu nije bitna razlika kod njega igraci sa klupe koliko god dobro igrali nece dobiti minutazu koju zasluzuju

Twolf

pre 6 godina

Da su pametni pa da zamene Taj Gibsona i Bjelicu. Ovaj da ulazi sa klupe sa Jamalom i Rouzom, a Beli da razvuce odbranu i olaksa posao starterima.

TAZO

pre 6 godina

Sve tri utakmice koje su izgubili bile su protiv odlicnih timova i nije ih Minesota izgubila zbog Bjelice nego zbog Viginsa i Tiga. Nista gore u NBA nego gledati prosecne sutere i ispod-prosecne plejeve kako siluju svaki napad. KAT je fenomenalan u svakom pogledu i zbog njega jedino i vredi gledati Minesotu. Ja se nadam da ce trejdovati Bjelicu... u 99% timova bi mu bilo bolje nego gde je trenutno.

Realno

pre 6 godina

Bjelica definitivno treba da promeni sredinu i potrazi neku drugu ekipu u NBA kojoj bi doprineo, posto je pokazao da moze. Minesota igra najruzniju kosarku u celoj ligi, svi idu individualno i sutaju u prvih 3 sekunde napada, a to se videlo i juce iako je Bjelica imao 30 poena, da su normalni saigraci trebao je da ima preko 40, posto sta god da je sutnuo on je pogodio, ali..Mnogim ekipama bi znacio posto moze da igra i 3 i 4, ima ulaz, skok, trojku, brzinu i visinu, pravi moderni igrac na 3 ili 4.

slobo b.

pre 6 godina

Pa vi ste stvarno neverovatni strucnjaci. Minesota nije za Bjelicu bilo koja druga ekipa bi mu odgovarala jer je jelte on pravi all round player a ostali ga guse. Divljacka ekipa. Jokic treba da ide iz Denvera, divljacka ekipa samo sutiraju, "brat Jokara" kao jelte kandidat za MVP-a zasluzuje bolju ekipu. Bogdan u divljackoj ekipi, Fox divlja, Kufos lici na Krstica, treba da ide negde gde ce imati 25 suteva po mecu jer je jelte "serbian i". Boban i Teodosic zasluzuju vise minuta i bolji status, Bobiska vrh centar za 25 minuta bi lagano imao 20+ ppg i 15 reb, Teo lucidni asistent bolji od Magic-a cini svoje saigrace boljim ali ih ameri ne vole jer su belci plus srbi. I oni trebaju u drugu ekipu. Auh ljudi. Auuuuuu
(Usa, 09. mart 2018 19:26)

Možda si i u pravu, vjerovatno i pretjerujemo ali opet imaš minus od mene zato što si tako negativan!

vlado

pre 6 godina

Narednih 5 utakmica Minesote:

Kod kuce:

1. Golden Stejt
2. Hjuston
3. Klipersi

U gostima:

1. Vasington
2. San Antonio

Ako izvuku jednu pobedu iz ovih 5 utakmica treba da se "sutiraju nogama u **pe"

Sledecih 5 najteze ce im biti protiv Filadelfije, ovo ostalo bi morali da dobiju i ovako sakati:

Kod kuce:

1. Memfis
2. Atlanta

U gostima:

1. NY
2. Filadelfija
3. Dalas

I onda foto finis:

1. Juta kod kuce
2. Denver u gostima
3. Lejkersi u gostima (dan posle denvera)
4. Memfis kod kuce
5. Denver kod kuce.

15 utakmica od kojih uopste ne bi bilo cudno da izgube 10 i da zavrse sa skorom izmedju 45-37 i 42-40, pa da se uprava lepo zahvali Tibodou na saradnji...

Milan

pre 6 godina

Prvo Minesota pley-off videti neće. Drugo, Bjelica šta god da uradi neće dobiti priliku da igra što najbolje zna - loptu za prodor protiv višeg igrača. Promena tima ima smisla samo ako ode u neku od malobrojnih ekipa koje igraju timski BOS, SAS, UTAH

JPR24

pre 6 godina

Problem je sto Tibodo ostavlja igrace u igri po 38/40 minuta. Kao i onaj Van Gandi u Detroitu. Detroit je platio ceh, sad je Minesota na redu...

Siga-Miga

pre 6 godina

I kada uzlazi sa klupe, Bjelica ne igra u ‘drugoj postavi’ jer Minesota ostavi uvek jednog ili dvojicu startera… Kad izvede Tiga i KAT-a, Vigins zavrsava 90% napada, a isto radi i Batler. Ekipa je toliko sebicna da se svako otima za bilo koji sut.
Razmisljam koliko bi Bjelica bolje legao Denveru od Candlera ili Milsapa (ako bi mogao da igra 4.)

NNN

pre 6 godina

Najveća greška Minesote je što su pustili Rubia koji je izmislio košarku za Tiga (a uz to je i nekih 5 miliona jeftiniji!!!)
Ne znam ko je Tigu menadžer, ali bi trebalo da dobije neko priznanje.
Tig kada se pojavio najveća vrlina mu je bila što je brz, u međuvremnu on je malo izgubio na brzini, a košarka se ubrzala, tako da je i tu prosek, odbrana ništa posebno, šut ispod proseka...

Isto tako potpuno je očigledno (bar nama Evropljanima) da bi Bjelica svakako trebalo da bude starter umesto Gibsona.

Mogli bi da budu baš utegnuta ekipa, naravno neophodno je da se Batler vrati (koji je jedan od najkompletnijih igrača "na oba kraja"), ali je glupo jer trenutno ispada da je situacija Bjelica vs Batler.

Goran

pre 6 godina

Batler je All star igrac. Sa njim su bili treci na tabeli. Bez njega vjerovatno nece ici dalje. Da li to znaci kada se on oporavi od povrede da ce sjediti na klupi da bi Bjellica igrao? Naravno. Ne, gluposti! PS: Kukoc je godinama bio sesti igrac Bulsa pa je ipak postao legenda. Treba biti sesti u ekipi koja pobjedjuje i onda nema problema.

Veljko

pre 6 godina

Ljudi imaju izgrađen sistem vrednosti,celi timovi na raznorazne načine učestvuju i doprinose uspehu kluba.
Prema tome ništa nije slučajno,pa ni to što je Bjelica "šesti igrač".
Meni je neshvatljivo(ali ko sam ja)
da je njemu namenjena uloga u timu koju nikada nije imao u karijeri-šuter!
I to uglavnom za tri poena.
Po svojim karakteristikama mogao bi da bude all-round igrač,ali u Minesoti-ne.
Ali valjda oni najbolje znaju.
Realno,zaslužuje u proseku malo veću minutažu.

stefan

pre 6 godina

Da li će Bjelica promeniti tim ili ne najmanje zavisi od njega. Vaši saveti da promeni tim ne mogu ništa da pomognu čak i da vas Beli čuje i želi da posluša.

Boston

pre 6 godina

Treba trejdovati Viginsa sto pre. Siguran sam da ce bez njega biti bolji jer ce jos vise Tauns i Batler dobiti prostora. Fino bi bilo i da Bjelica igra u prvom timu na cetvorci, ali videcemo.

zoran

pre 6 godina

ni Minesota ni Denver neće u plej of. kad počnu da se igraju ozbiljnije odbrane Minesota sigurno sa onakvim soliranjem nema šta da traži u plej ofu. tu pre svega mislim na Taunsa i Wiginsa koji kad dobiju loptu u napadu pre će da daju bubreg saigraču nego loptu nazad

dule

pre 6 godina

Nerealno je ocekivati vecu ulogu Beloga. Zna se kako to funkcionise u NBA, jednom igrac sa klupe - uvek igrac sa klupe. Ako cemo posteno, za Beloga je i bolje da igra sa klupe. Nije lose povremeno uleteti u startnu postavu ali je to ujedno i veliki pritisak. Sta ce to Belome? Za Beloga je bitno da odigra sto bolje do kraja sezone, da obezbedi novi ugovor (realno bi bilo oko 8 miliona godisnje) da bude zdrav, da igra sto duze i to bi bilo to. Beli je dobar momak, igra posteno, vole ga i igraci i navijaci i to je najbitnije. Bolje je biti sjajan igrac sa klupe nego los starter. Lu Vilijams je dobar primer.

Pera

pre 6 godina

Rekao sam poctkom meseca da bi mart trebao da bude mesec Bjelice: spreman je, odlucniji nego ikada, bio je vodeci trojkas (%) lige do povrede, od sinoc je opet (nije na listi jer nema dovoljno suteva), imace dovoljno vremena i slobode da se dokaze. Naravno,nece svaku utakmicu imati 30p, nece uvek trojke ici 6-9, ali 12 skokova, imao bi i mnogo vise asistencija, 3-4 puta su promasili saigraci otvorene suteve, 3-4 puta bili faulirani posle njegovog dodavanja da ne bi imali lako polaganje. Pre svega, da mozes da asistiras, moras prvo da dobijes loptu, a to se njemu retko desava. Koncept igre imje uzasan: pokusavaju da dodaju Townsu, ako ne ide Teague ili Wiggins se zalecu ili sutiraju, Gibson kupi otpatke, a Bjelica sta mu bog da, niko ne misli na njega, nadam se da ce trener poceti...
Sta ocekivati po povratku Butlera - ako Nemanja nastavi sa dobrim igrama, pre je moguce da uzme mesto Wigginsu, Buttler 2 Bjelica 3, Gibson 4, ili, redje Gibsonu (Wiggins 2, Buttler 3 Bjelica 4). Relano, Wiggins je, osim fantasticnih atletskih predispozicija najtanji igrac. Dakle, cak i ako ne startuje delice njih trojica (G, W, B) dve startne pozicije i imace 30+ minuta.

Usa

pre 6 godina

Pa vi ste stvarno neverovatni strucnjaci. Minesota nije za Bjelicu bilo koja druga ekipa bi mu odgovarala jer je jelte on pravi all round player a ostali ga guse. Divljacka ekipa. Jokic treba da ide iz Denvera, divljacka ekipa samo sutiraju, "brat Jokara" kao jelte kandidat za MVP-a zasluzuje bolju ekipu. Bogdan u divljackoj ekipi, Fox divlja, Kufos lici na Krstica, treba da ide negde gde ce imati 25 suteva po mecu jer je jelte "serbian sniper". Boban i Teodosic zasluzuju vise minuta i bolji status, Bobiska vrh centar za 25 minuta bi lagano imao 20+ ppg i 15 reb, Teo lucidni asistent bolji od Magic-a cini svoje saigrace boljim ali ih ameri ne vole jer su belci plus srbi. I oni trebaju u drugu ekipu. Auh ljudi. Auuuuuu

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Valjda nece, nego ce Batler s klupe, a Bjelica da bude nosilac igre.
Batler dok je igrao bili su 3. a da je Bjelica igrao mozda bi bili i prvi.

Usa

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna: Beli ce za sledeci ugovor dobiti 40 miliona dolara, a hejteri mogu da kmece po internetu.
(Nostradamus, 9. mart 2018 19:56)

Menadjeru, kolko ide tebi od tih 40 milki?

coki

pre 6 godina

da hoce,naravno da ce Batlerov povratak da ukanali Bjelicu jer kada Batler igra Bjelicu Tibodo koristi iskljucivo na poziciji 4 i daje mu po 10 min bez da vidi loptu,a kada Batler ne igra Bjelica igra na trojci uglavno i malo ma cetvorci,i sto je vaznije igra dosta(prosli put kada je Batler bio povredjen Bjelica je odigrao tu utakmicu 41 minut mislim).

hihihi

pre 6 godina

Bjelica 2017/18 beleži 6 poena 18 min prosečno..kakvo je ovo loženje mase tri meča pa devet puta je bio starter, a ako racunamo zadnji meč prosečno beleži 30 poena..samo izvlacite neke statistike za loženje nebeskog naroda..

Ja

pre 6 godina

Batler neće da igra do kraja sezone ali vraćaju Derouza ..i on će da uzme Bjelici mesto ..po meni wigins im je promašaj..dečko ima maksimalan ugovor a šut mu je nula..ima najgori šut a najviše šutira.

Иван

pre 6 godina

Тибодо ће вратити Батлера у петорку, а Бјелицу на клупу. То је оно што мислим да ће се десити. Оно што мислим да је најбоље ако желе у плеј-оф: да стартери буду Тиг на кецу (или Роуз, ако је још чему), Крофорд (уз Батлера неће смети онако да дивља), Батлер (он је ту једини лидер), Бјелица и Гибсон (одлична игра одбрану). Са клупе улазе и Вигинс и Таунс, да доминирају над слабијим играчима ривала, док не очврсну. Биће занимљиво ако у наредна 3-4 меча Немања заређа још коју овакву утакмицу, због притиска на Тибодоа, али свеједно мислим да је то претврда глава. Од ствари које ме нервирају у НБА, на врху је пословична тврдоглавост тренера. Али они који су ок стварно су велики зналци.

NenadPO

pre 6 godina

KAT, Bjelica, Butler, Vigins i Rouz to mora da bude startna petorka i sto manje suteva da uzima Vigins. Kakav to tim moze da bude Butler, KAT i Bjelica odlicni timski igraci igraju i napad i odbranu i ne siluju bez veze oni moraju da nose igru Rouz ako eksplodira druga prica ali i na 50% bolji je od Tiga. Vigins mora da igra ali sto manje suteva i mogu da udju u borbu za polufinale pa cak i finale konferencije ako Rouz dobije samopouzdanje.

drax

pre 6 godina

Batler je MVP kandidat bez njega su nista Bjelici bi bilo pametno da predje na istok konkurencija je drasticno slabija a on bi bio nesto kao Kajl Korver tamo i milina.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Da su pametni pa da zamene Taj Gibsona i Bjelicu. Ovaj da ulazi sa klupe sa Jamalom i Rouzom, a Beli da razvuce odbranu i olaksa posao starterima.

Nazalost nisu pametni. A valjalo bi da maknu iz prve postave najboljeg velikog defanzivca, koji pritom solidno sutira trojke, i ubace Bjelicu koji bi svako vece isporucivao 30 + 12?

Dr. Nba

pre 6 godina

"Da je Minesota pametna da trejduje Viginsa"

Kome da ga uvale sa njegovih $145M za 5 godina? Mislim da ga ni Bruklin ne bi hteo.

Mozda bi ga Njujork uzeo da je ostao Phil Jackson

Dacha

pre 6 godina

Da je Minesota pametna da trejduje Viginsa jer on covek jednostavno ne zasluzuje ovaj ugovor niti ima mesta u ekipi i da za njega dobiju par igraca zadatka koji za promenu igraju odbranu i doprinose klupi i tako malo izbalansiraju ekipu jer ovo je silovateljska ekipa gde sem Batlera niko od startera odbranu ne igra.

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Valjda nece, nego ce Batler s klupe, a Bjelica da bude nosilac igre.
Batler dok je igrao bili su 3. a da je Bjelica igrao mozda bi bili i prvi.

hihihi

pre 6 godina

Bjelica 2017/18 beleži 6 poena 18 min prosečno..kakvo je ovo loženje mase tri meča pa devet puta je bio starter, a ako racunamo zadnji meč prosečno beleži 30 poena..samo izvlacite neke statistike za loženje nebeskog naroda..

Usa

pre 6 godina

Pa vi ste stvarno neverovatni strucnjaci. Minesota nije za Bjelicu bilo koja druga ekipa bi mu odgovarala jer je jelte on pravi all round player a ostali ga guse. Divljacka ekipa. Jokic treba da ide iz Denvera, divljacka ekipa samo sutiraju, "brat Jokara" kao jelte kandidat za MVP-a zasluzuje bolju ekipu. Bogdan u divljackoj ekipi, Fox divlja, Kufos lici na Krstica, treba da ide negde gde ce imati 25 suteva po mecu jer je jelte "serbian sniper". Boban i Teodosic zasluzuju vise minuta i bolji status, Bobiska vrh centar za 25 minuta bi lagano imao 20+ ppg i 15 reb, Teo lucidni asistent bolji od Magic-a cini svoje saigrace boljim ali ih ameri ne vole jer su belci plus srbi. I oni trebaju u drugu ekipu. Auh ljudi. Auuuuuu

Иван

pre 6 godina

Тибодо ће вратити Батлера у петорку, а Бјелицу на клупу. То је оно што мислим да ће се десити. Оно што мислим да је најбоље ако желе у плеј-оф: да стартери буду Тиг на кецу (или Роуз, ако је још чему), Крофорд (уз Батлера неће смети онако да дивља), Батлер (он је ту једини лидер), Бјелица и Гибсон (одлична игра одбрану). Са клупе улазе и Вигинс и Таунс, да доминирају над слабијим играчима ривала, док не очврсну. Биће занимљиво ако у наредна 3-4 меча Немања заређа још коју овакву утакмицу, због притиска на Тибодоа, али свеједно мислим да је то претврда глава. Од ствари које ме нервирају у НБА, на врху је пословична тврдоглавост тренера. Али они који су ок стварно су велики зналци.

drax

pre 6 godina

Batler je MVP kandidat bez njega su nista Bjelici bi bilo pametno da predje na istok konkurencija je drasticno slabija a on bi bio nesto kao Kajl Korver tamo i milina.

NenadPO

pre 6 godina

KAT, Bjelica, Butler, Vigins i Rouz to mora da bude startna petorka i sto manje suteva da uzima Vigins. Kakav to tim moze da bude Butler, KAT i Bjelica odlicni timski igraci igraju i napad i odbranu i ne siluju bez veze oni moraju da nose igru Rouz ako eksplodira druga prica ali i na 50% bolji je od Tiga. Vigins mora da igra ali sto manje suteva i mogu da udju u borbu za polufinale pa cak i finale konferencije ako Rouz dobije samopouzdanje.

slobo b.

pre 6 godina

Pa vi ste stvarno neverovatni strucnjaci. Minesota nije za Bjelicu bilo koja druga ekipa bi mu odgovarala jer je jelte on pravi all round player a ostali ga guse. Divljacka ekipa. Jokic treba da ide iz Denvera, divljacka ekipa samo sutiraju, "brat Jokara" kao jelte kandidat za MVP-a zasluzuje bolju ekipu. Bogdan u divljackoj ekipi, Fox divlja, Kufos lici na Krstica, treba da ide negde gde ce imati 25 suteva po mecu jer je jelte "serbian i". Boban i Teodosic zasluzuju vise minuta i bolji status, Bobiska vrh centar za 25 minuta bi lagano imao 20+ ppg i 15 reb, Teo lucidni asistent bolji od Magic-a cini svoje saigrace boljim ali ih ameri ne vole jer su belci plus srbi. I oni trebaju u drugu ekipu. Auh ljudi. Auuuuuu
(Usa, 09. mart 2018 19:26)

Možda si i u pravu, vjerovatno i pretjerujemo ali opet imaš minus od mene zato što si tako negativan!

Usa

pre 6 godina

Jedna stvar je sigurna: Beli ce za sledeci ugovor dobiti 40 miliona dolara, a hejteri mogu da kmece po internetu.
(Nostradamus, 9. mart 2018 19:56)

Menadjeru, kolko ide tebi od tih 40 milki?

Twolf

pre 6 godina

Da su pametni pa da zamene Taj Gibsona i Bjelicu. Ovaj da ulazi sa klupe sa Jamalom i Rouzom, a Beli da razvuce odbranu i olaksa posao starterima.

zoran

pre 6 godina

ni Minesota ni Denver neće u plej of. kad počnu da se igraju ozbiljnije odbrane Minesota sigurno sa onakvim soliranjem nema šta da traži u plej ofu. tu pre svega mislim na Taunsa i Wiginsa koji kad dobiju loptu u napadu pre će da daju bubreg saigraču nego loptu nazad

Ja

pre 6 godina

Batler neće da igra do kraja sezone ali vraćaju Derouza ..i on će da uzme Bjelici mesto ..po meni wigins im je promašaj..dečko ima maksimalan ugovor a šut mu je nula..ima najgori šut a najviše šutira.

Realno

pre 6 godina

Bjelica definitivno treba da promeni sredinu i potrazi neku drugu ekipu u NBA kojoj bi doprineo, posto je pokazao da moze. Minesota igra najruzniju kosarku u celoj ligi, svi idu individualno i sutaju u prvih 3 sekunde napada, a to se videlo i juce iako je Bjelica imao 30 poena, da su normalni saigraci trebao je da ima preko 40, posto sta god da je sutnuo on je pogodio, ali..Mnogim ekipama bi znacio posto moze da igra i 3 i 4, ima ulaz, skok, trojku, brzinu i visinu, pravi moderni igrac na 3 ili 4.

dule

pre 6 godina

Nerealno je ocekivati vecu ulogu Beloga. Zna se kako to funkcionise u NBA, jednom igrac sa klupe - uvek igrac sa klupe. Ako cemo posteno, za Beloga je i bolje da igra sa klupe. Nije lose povremeno uleteti u startnu postavu ali je to ujedno i veliki pritisak. Sta ce to Belome? Za Beloga je bitno da odigra sto bolje do kraja sezone, da obezbedi novi ugovor (realno bi bilo oko 8 miliona godisnje) da bude zdrav, da igra sto duze i to bi bilo to. Beli je dobar momak, igra posteno, vole ga i igraci i navijaci i to je najbitnije. Bolje je biti sjajan igrac sa klupe nego los starter. Lu Vilijams je dobar primer.

Pera

pre 6 godina

Rekao sam poctkom meseca da bi mart trebao da bude mesec Bjelice: spreman je, odlucniji nego ikada, bio je vodeci trojkas (%) lige do povrede, od sinoc je opet (nije na listi jer nema dovoljno suteva), imace dovoljno vremena i slobode da se dokaze. Naravno,nece svaku utakmicu imati 30p, nece uvek trojke ici 6-9, ali 12 skokova, imao bi i mnogo vise asistencija, 3-4 puta su promasili saigraci otvorene suteve, 3-4 puta bili faulirani posle njegovog dodavanja da ne bi imali lako polaganje. Pre svega, da mozes da asistiras, moras prvo da dobijes loptu, a to se njemu retko desava. Koncept igre imje uzasan: pokusavaju da dodaju Townsu, ako ne ide Teague ili Wiggins se zalecu ili sutiraju, Gibson kupi otpatke, a Bjelica sta mu bog da, niko ne misli na njega, nadam se da ce trener poceti...
Sta ocekivati po povratku Butlera - ako Nemanja nastavi sa dobrim igrama, pre je moguce da uzme mesto Wigginsu, Buttler 2 Bjelica 3, Gibson 4, ili, redje Gibsonu (Wiggins 2, Buttler 3 Bjelica 4). Relano, Wiggins je, osim fantasticnih atletskih predispozicija najtanji igrac. Dakle, cak i ako ne startuje delice njih trojica (G, W, B) dve startne pozicije i imace 30+ minuta.

TAZO

pre 6 godina

Sve tri utakmice koje su izgubili bile su protiv odlicnih timova i nije ih Minesota izgubila zbog Bjelice nego zbog Viginsa i Tiga. Nista gore u NBA nego gledati prosecne sutere i ispod-prosecne plejeve kako siluju svaki napad. KAT je fenomenalan u svakom pogledu i zbog njega jedino i vredi gledati Minesotu. Ja se nadam da ce trejdovati Bjelicu... u 99% timova bi mu bilo bolje nego gde je trenutno.

Milan

pre 6 godina

Prvo Minesota pley-off videti neće. Drugo, Bjelica šta god da uradi neće dobiti priliku da igra što najbolje zna - loptu za prodor protiv višeg igrača. Promena tima ima smisla samo ako ode u neku od malobrojnih ekipa koje igraju timski BOS, SAS, UTAH

Siga-Miga

pre 6 godina

I kada uzlazi sa klupe, Bjelica ne igra u ‘drugoj postavi’ jer Minesota ostavi uvek jednog ili dvojicu startera… Kad izvede Tiga i KAT-a, Vigins zavrsava 90% napada, a isto radi i Batler. Ekipa je toliko sebicna da se svako otima za bilo koji sut.
Razmisljam koliko bi Bjelica bolje legao Denveru od Candlera ili Milsapa (ako bi mogao da igra 4.)

Boston

pre 6 godina

Treba trejdovati Viginsa sto pre. Siguran sam da ce bez njega biti bolji jer ce jos vise Tauns i Batler dobiti prostora. Fino bi bilo i da Bjelica igra u prvom timu na cetvorci, ali videcemo.

stefan

pre 6 godina

Da li će Bjelica promeniti tim ili ne najmanje zavisi od njega. Vaši saveti da promeni tim ne mogu ništa da pomognu čak i da vas Beli čuje i želi da posluša.

Veljko

pre 6 godina

Ljudi imaju izgrađen sistem vrednosti,celi timovi na raznorazne načine učestvuju i doprinose uspehu kluba.
Prema tome ništa nije slučajno,pa ni to što je Bjelica "šesti igrač".
Meni je neshvatljivo(ali ko sam ja)
da je njemu namenjena uloga u timu koju nikada nije imao u karijeri-šuter!
I to uglavnom za tri poena.
Po svojim karakteristikama mogao bi da bude all-round igrač,ali u Minesoti-ne.
Ali valjda oni najbolje znaju.
Realno,zaslužuje u proseku malo veću minutažu.

rs

pre 6 godina

tibodo je trener kome starteri stalno imaju veliku minutazu nije bitna razlika kod njega igraci sa klupe koliko god dobro igrali nece dobiti minutazu koju zasluzuju

vlado

pre 6 godina

Narednih 5 utakmica Minesote:

Kod kuce:

1. Golden Stejt
2. Hjuston
3. Klipersi

U gostima:

1. Vasington
2. San Antonio

Ako izvuku jednu pobedu iz ovih 5 utakmica treba da se "sutiraju nogama u **pe"

Sledecih 5 najteze ce im biti protiv Filadelfije, ovo ostalo bi morali da dobiju i ovako sakati:

Kod kuce:

1. Memfis
2. Atlanta

U gostima:

1. NY
2. Filadelfija
3. Dalas

I onda foto finis:

1. Juta kod kuce
2. Denver u gostima
3. Lejkersi u gostima (dan posle denvera)
4. Memfis kod kuce
5. Denver kod kuce.

15 utakmica od kojih uopste ne bi bilo cudno da izgube 10 i da zavrse sa skorom izmedju 45-37 i 42-40, pa da se uprava lepo zahvali Tibodou na saradnji...

JPR24

pre 6 godina

Problem je sto Tibodo ostavlja igrace u igri po 38/40 minuta. Kao i onaj Van Gandi u Detroitu. Detroit je platio ceh, sad je Minesota na redu...

coki

pre 6 godina

da hoce,naravno da ce Batlerov povratak da ukanali Bjelicu jer kada Batler igra Bjelicu Tibodo koristi iskljucivo na poziciji 4 i daje mu po 10 min bez da vidi loptu,a kada Batler ne igra Bjelica igra na trojci uglavno i malo ma cetvorci,i sto je vaznije igra dosta(prosli put kada je Batler bio povredjen Bjelica je odigrao tu utakmicu 41 minut mislim).

BG na pjenu od mora

pre 6 godina

Da su pametni pa da zamene Taj Gibsona i Bjelicu. Ovaj da ulazi sa klupe sa Jamalom i Rouzom, a Beli da razvuce odbranu i olaksa posao starterima.

Nazalost nisu pametni. A valjalo bi da maknu iz prve postave najboljeg velikog defanzivca, koji pritom solidno sutira trojke, i ubace Bjelicu koji bi svako vece isporucivao 30 + 12?

Goran

pre 6 godina

Batler je All star igrac. Sa njim su bili treci na tabeli. Bez njega vjerovatno nece ici dalje. Da li to znaci kada se on oporavi od povrede da ce sjediti na klupi da bi Bjellica igrao? Naravno. Ne, gluposti! PS: Kukoc je godinama bio sesti igrac Bulsa pa je ipak postao legenda. Treba biti sesti u ekipi koja pobjedjuje i onda nema problema.

Dacha

pre 6 godina

Da je Minesota pametna da trejduje Viginsa jer on covek jednostavno ne zasluzuje ovaj ugovor niti ima mesta u ekipi i da za njega dobiju par igraca zadatka koji za promenu igraju odbranu i doprinose klupi i tako malo izbalansiraju ekipu jer ovo je silovateljska ekipa gde sem Batlera niko od startera odbranu ne igra.

NNN

pre 6 godina

Najveća greška Minesote je što su pustili Rubia koji je izmislio košarku za Tiga (a uz to je i nekih 5 miliona jeftiniji!!!)
Ne znam ko je Tigu menadžer, ali bi trebalo da dobije neko priznanje.
Tig kada se pojavio najveća vrlina mu je bila što je brz, u međuvremnu on je malo izgubio na brzini, a košarka se ubrzala, tako da je i tu prosek, odbrana ništa posebno, šut ispod proseka...

Isto tako potpuno je očigledno (bar nama Evropljanima) da bi Bjelica svakako trebalo da bude starter umesto Gibsona.

Mogli bi da budu baš utegnuta ekipa, naravno neophodno je da se Batler vrati (koji je jedan od najkompletnijih igrača "na oba kraja"), ali je glupo jer trenutno ispada da je situacija Bjelica vs Batler.

Dr. Nba

pre 6 godina

"Da je Minesota pametna da trejduje Viginsa"

Kome da ga uvale sa njegovih $145M za 5 godina? Mislim da ga ni Bruklin ne bi hteo.

Mozda bi ga Njujork uzeo da je ostao Phil Jackson