Petak, 02.03.2018.

17:25

"Nikad više" Zvezda i Steaua

Izvor: B92

"Nikad više" Zvezda i Steaua IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

slaviša šmigič

pre 6 godina

ljudima je možda manje poznato,da je čuferin postao odvetnik preko svog tate petra šuferina i drže ceo sistem suđenja u sloveniji,ima više od pola tvrdki koje rade preko čuferina.jeste možda najuticajniji čovek koji drži sudstvo u sloveniji,sad ga još gurnuli kao precednika uefe koja postaje privilegija bogatih sloja ljudi koji,še kažnjavati siromašne klubove kako bi bogati imali još više,pola francuske plačaju arapi to isto važi za engleze.sistem je napravljen da siromašne države koje nežive od prebogatih arapa nebi učestvovali đaba ti talenat kad nesmeš,da ga pokažeš,tačnije fudbal je posto igra bogatog sloja gde klubovi iz istočnog dela nemaju teoretske šanse za učestvovanje i kad bi nekim slučajem uspeti tu še biti raznih igra kažnjavanja ili izbacivanja iz takmičenja.šuferin je sad svoj na svome interesuje ga samo novac.a te cifre nemogu,da skupe sve države istočne evrope.samo čuferin je plačeniji od svih igrača istočne evrope.u igri su ogromne svote para koje niko sem najbogatiji nemaju šanse kako bi učestvovale.baš me zanima kako še primiti kosovske jer znamo,da za vreme kosova kao celine srbije šuferin je politički zagovarao albance sa kosova.

Aleksa

pre 6 godina

(Slobodni Klikeri, 3. mart 2018 11:56) # Link komentara

Ливерпул има светску базу навијача од 85 милиона људи. ЛШ утакмице нек испрати просечно 50% њихових навијача, то је око 45 милиона људи који плаћају ТВ да би гледали Ливерпул. Додај на то 100% Звездиних навијача и то је око 45 милиона људи који би платили ТВ да гледају Звезда:Ливерпул....

analiza

pre 6 godina

Ok,neka postoji ta LS po novom kriterijumu,gde samo bogati mogu da igraju.Ali,neka postoji i takmicenje u kome sampioni svih zemalja dobijaju priliku da igraju ,sistem eliminacije,30 prvaka lige-ili koliko vec ima zemalja ,pa ko na koga naleti-da to bude naslednik takmicenja koje su osvojile CZ i Steaua-nesto kao Kup Prvaka,a da ovo posle toga,kada su poceli i nesampioni da igraju bude drugo takmicenje LS tj ovo sadasnje takmicenje.A Liga Evrope da prima eliminisane iz oba takmicenja i one koji je vec igraju.Tako bi svi bili zadovoljni.I "mali" bi povremeno videli "velike" timove,a ovi bi taman imali priliku da nabijaju statistiku u tim mecevima.
Dakle,LS za bogatase,KP-Kup Prvaka samo za prave pobednike svojih liga i Liga Evrope za ostale.
Kakva fantasticna ideja,glasam za sebe:)

oli

pre 6 godina

Pa ako se uloze iste pare, bice...Sistemi takmicenja ne menjaju nista, najbogatiji ce osvajati trofeje, uvek bilo...Zasto napr. ne dodje neki magnat , pa i od Zvezde da se napravi respektabilan tim kao Sahtjor napr., koji je igrao finala Lige Evrope, cini mi se i osvajao...Prosto, dodje privatnik, napravi tim od 80 , 90 miliona i nema problema, prezimljavanje u Evropi svake godine, zadrzavanje tima na par godina i eto zavrsnice takmicenja
(dusan, 03. mart 2018 03:50)

Zato što niko neće da ulaže u fudbal koji je kriminalan od navijača pa do funkcionera.

grunf

pre 6 godina

I treba tako !!
Ajde bre jugosloveni šta se palite vama vaša dva titova politička kluba i dalje vode političari i još uvek, 75 godina već, su to i dalje političke organizacije koje služe za zamajavanje priglupog naroda, ali prevashodno za pranje para partijama i slična druga kriminalna dela.Klubovi su i dalje "društvena svojina" u kojima privilegovani - političari-kriminalci leče svoje komplekse i pljačkaju "društvene pare".
Uefa je mafija a nije mafija prepodobni političar koji "NEMA SNAGE" da prodrma, ako već neće da promeni, žabokrečinu u svim sferama sporta.
Zašto nema promena ? Zašta nema privatizacije ?! Jel i za to "uefa mafia" ??

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

@ (Kavric, 3. mart 2018 10:15)

Kazes da LS treba da igraju najjaci klubovi. Slazem se. Ali znas kada bi u te njjace klubove spadao npr. Liverpul koji skoro 30 godina nije uzeo titulu,da mu sistem takmicenja nije omogucio da 25 od tih 30 godina igra LS i da se ubija od para toliko da bez problema mogu nekim polu igracima daju visemilionske ugovore? NIKAD,a mozda ni tad.
Da je po starom sistemu gde igraju samo sampioni Liverpul bi danas verovatno doziveo sudbinu Notingem Foresta ili bi u najmanju ruku tumarao po sredini tabele u PL. Apsolutno isto vazi i za Arsenal,koji je do pojave LS bio vrlo prosecna evro ekipa. U nivou danasnjih Turaka ili Grka koji igraju LS. Ni oni 10-15 godina ne bi igrali LS,pa da vidim od cega bi zaradjivali milione. Celsi,Totenhem,Valensija,Roma,Lacio...ne bi vidjali LS po 20,30 godina i ne bi bili ovo sto danas jesu (za nas,pogledaj samo Milan) da im UEFA nije omogucila da dodju do miliona sa kojima kupuju igrace i koji im trebaju i koji im ne trebaju. Kupuju decu iz cele Evrope i salju ih po drugim i trecim ligama,pa sta bude. Ako jedan prodje ispaltice svih 20 klinaca koje su kupili te sezone.
Kada je LS krenula Zvezda i Partizan su bili u rangu svih gore navedenih klubova,od mnogih i bolji,ali su sistematski propali jer im postavljeni sistem takmicenja nije omogucio da dodju bar do dela para koje su tad dobijali vrlo osrednji klubovi,gore navedeni,i da mogu domacem super talentu da ponude milion godisnje da ostane u klubu.

beli65

pre 6 godina

uefa mafija neka vrati kup sampiona u obliku kakav je bio 80-ih,a oni sebi neka naprave ligu gde ce ucestvovati samo klubovi koji imaju budzete preko 100 miliona i nek je nazovu kako hoce samo ne liga sampiona

beli65

pre 6 godina

Setite se Arsenal je sa drugom ekipom gazio Zvezdu, i zasto bi ta Zvezda( ili Partizan) trebali da zauzimaju mesto nekom ozbiljnom klubu?
(Kavric, 03. mart 2018 10:15
a kako je to Arsenal gazio Zvezdu,dao im 7 komada u dvomecu(kao Dinamo partizanu)

Miroljub

pre 6 godina

Treba ta takmichenja organizovati kao tenis;
turniri - kup sistem, vishe njih tokom godine, razlichite jachine, pa ko gde nek se snadje.

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

@ bavarac
Ko je mali,a ko veliki? PSG ,Siti su veliki? Da li mali i veliki ili bogati i siromasni?
Zvezda i Steaua su sve samo ne mali klubovi,ali jesu siromasni. Zvezda posebno. Isto vazi i za Spartu Prag, Rapid Bec, Salcburg,CSKA Sofija,Ferencvaros Legija...uglavnom su svi siromasni u odnosu na sve one koje nam guraju pod nos da gledamo svaki dan,svake sezone.
Sa druge strane imamo pojedine Grke,a posebno Turke koji vec godinama ulazu stotine miliona, a sluze za popravljanje razlike u LS.
UEFA je sistemom takmicenja osiromasila i unistila fudbal u istocnoj,jugoistocnoj i centralnoj Evropi. Severna Evropa nije ni stigla da se razvije kako treba vec je unistena ( Rosenborg,Geteborg,Brondbi). Sada vec godinama taj sistem unistava i fudbal u zapadnoj Evropi tako sto velikani poput Ajaksa,Anderlehta,Briza,PSV-a,Benfike,Sportinga,Seltika,Marseja...mogu samo da sanjaju da osvoje LS,mnogima je cak i osvajanje LE ozbiljan podvig i san. LS sme da osvoji sami onaj ko potrosi pola milijarde za prelazni rok.

Kavric

pre 6 godina

Liga sampiona i treba da bude takmicenje gde ucestvuju najjaci klubovi! Stari model podseca na nacin kako se u komunizmu kod nas pravila reprezentacija, dva Slovenca, cetiri Hrvata, cetiri Srbina...bez obzira na to sto je mozda u nekom trenutku 7 Hrvata na vrhunskom nivou,za njih ne bi imalo mesta, jednostavno se postovao kljuc a ne kvalitet! Na kraju, kad nam klubovi budu toliko kvalitetni da pregaze sve u kvalifikacijama,igrace. Ovako su imali sansu da se provuku kroz nekoliko kola a onda da budu topovsko meso u Evropi. Setite se Arsenal je sa drugom ekipom gazio Zvezdu, i zasto bi ta Zvezda( ili Partizan) trebali da zauzimaju mesto nekom ozbiljnom klubu?

Pedja

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 2. mart 2018 17:28)

Pa svakako je bolje da učestvuje npr. neka Valesnija koja je četvrta nego neki Partizan ili Zvezda koji veze sa fudbalom nemaju.

GradCki menadjer

pre 6 godina

Zanimljivo je da ova vest najvise pogadja iste one velike srbe,koji su jedini uspeh napravili u komunizmu.A cekaj,u kosarci vam sada odgovara taj sistem takmicenja gde ste se ugovorom vezali na igranje i dovodje nekih “zvucnih” igraca,bili sampioni ili ne?!

Gradski

pre 6 godina

U pitanju je ozbiljan biznis i to svakako nije sport kako ga neki od nas i dalje dozivljavaju. A Zvezdi je te 1991 bilo svejedno koga će izvući u kom kolu. E, to se neće ponoviti.

My name is Zlatan

pre 6 godina

Ah... ovo je sve zbog love to je jasno... ali to sto crvena zvezda neće vise biti medju velikanima je i do toga sto joj tamo nažalost vise nije mjesto... da se juga nije raspala i da je tu i dalje jedinstvena liga, pa zar mislite da juga nebi imala 2 zagarantirana mjesta u lp? Imala bi 100%... ovako je kako je... nama (ex yu) je učinjeno dosta štete, Al to je i proizvod rezultata... pa čovjek je i slovenske klubove osudio na jedno veliko ništa - Maribor je vidio lp sad i nikad vise... tu smo Di jesmo i nema nam pomoći

Pedja

pre 6 godina

Можеш ти то звати како хоћеш ал' то је сушта истина, као што је и истина да Партизан није био на нивоу Звезде, нарочито оних година када вас је тукао 7:1, све са Митићем, или 5:0 са Шекуларцем или када је трипут узастопце освојио шампионску титулу или кад је играо у финалу КЕШ-а, чак 25 година пре вас. Оних година када је наш легендарни капитен, Милан Галић, спокој му души, на почетку фудбалског првенства, изјавио за једне дневне новине: "Партизан ће бити први, а остали нека се поредају како им је воља."
(Bilal, 02. mart 2018 21:59)
Pokojni Galic je znao u napred da cete biti prvi zato sto je odluka o tome na inicijativu iz vojske donesena na sednicama KPJ umesto na terenu. Tada su najboljim igracima iz cele zemlje pretili da ce ih slati na sluzenje vojnog roka ako ne predju u FKP. Isto tako je vojska ciljano slabila Partizanove tj svoje rivale u ligi tako sto najbolji igraci dobiju vojni poziv pred derbi ili u jeku sezone. Postoje i filmovi o tome.

čika Boki

pre 6 godina

moje ime@
Nisi shvatio poentu!
Svi koji se kvalifikuju u Ligu šampiona dobijaju u startu 15 miliona eura. Veliki bez ikakvih kvalifikacija dobijaju te pare, a mali međusobno moraju da se bore,pa ako jedan od 10 šampiona države uspe to je to. Bogate države dobijaju u startu 60 miliona eura!
Država zvezdi gurnula Gasprom koji svake godine daje milione ovom klubu. Kada će Radnički iz Niša dobiti od države takvog sponzora? Je li ti sada jasno?

VUK

pre 6 godina

Nikada grobar neće držati u rukama " klempu" ( pehar koji podiže prvak Evrope ). Nikada Partizan neće pisati na tom peharu. Crvena Zvezda piše zauvek. Ende !

Farisej

pre 6 godina

Liga sampiona je produkt neoliberalizam. Tj. punjenje dzepova malom broju ljudi, sve je manji broj brendova u bilo kojoj sferi. Posto pisem iz Crne Gore. Interesu je me. Koliko Srbija ima uspjesnih firmi sa upravom u Srbiji? Danas možete da proizvodite najukusni kolac na svetu, ako nije lupam Nestle ili vec koja franšiza nema da uspije. Velika Rusija propada jer nema brendova. Jedino recenje je u zatvaranju malih trzista. Uzimam primjer lige sampiona. Neka se napravi regionalna liga i neka se igra u terminima lš. Vidjeli bi da bi imala gledanost. Samo što bi to bilo stajanje na putu novca, a kapitalizam ti dozvoljava sve samo ti zabranjuje da stojis na putu kapitala. Isto tako za sve ostale svete zivota. Napraviti lokalna trzista gdje bi forsirali samo proizvode iz tog regiona.

dule

pre 6 godina

partizan, zvezda, partizan, zvezda... vecito se vodi bitka ko je veci, a zapravo su oba kluba sicusna, jadna, igraju trecerazredni fudbal, ako se to fudbalom moze nazvati... ko hoce da gleda taj cudan sport, to uvek moze u domacoj ligi. mi koji zaista volimo pravi fudbal I koji uzivamo u ligi sampiona, smatramo da je ovo super vest I ne treba mesati babe I zabe... mislim, na sta bi licila tekma npr. mancester city-zvezda ili jos gore psz-partizan. boze sacuvaj

Glodjovic

pre 6 godina

Steaua je bila ozbiljan klub koji je pored osvojenog KES-a igrao i jedno finale sa Milanom. Zvezda je osvojila KES potpunom slucajnoscu. Najbolji dokaz za to je cinjenica da Zvezda posle 1992. nikada nije igrala grupnu fazu LS a do ove sezone punih deset godina uopste nije ucestvovala u evropskim takmicenjima.

Amerikanac

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)

Moze po jednostavnoj logici, a to je da je 4. u premijer ligi 10 puta kvalitetniji i bolji za gledanje nego prvi u srpskoj ili rumunskoj ligi. Naziv je inace samo simbolican.

szivk24

pre 6 godina

Samo vi tupite pricu o proslosti ko je bolji ko je kakav, hajde lepo za promenu da pricamo o sutra, o buducnosti i uspesima nasih klubova...
Ceo problem lezi u poremecenom sistemu vrednosti, daj da sportista, konkretno ovde fudbaler ima neku pristojnu platu ravnu ostatku drustva, mnogo vise korisniji ljudi u ovom svetu nece za 5 zivota zaraditi kao neki Ronaldo, Nejmar itd.. dajte Zvezdinim, Partizanovim, daj te igracima FK Postara te plate i oni ce igrati ko navijeni, sto je neki Cavani bolji od naseg Mitrovica, sto ima vise pari nogu, sta? Suska bato, motivacija, za te pare ima da gines, ima 7 puta da treniras, masaze, lekarski timovi, ne sme dlaka s glave da ti fali.. budimo realni, CSKA mnogo skuplja od zvezde, sta su pa igrali a mnogo vise placeni, Partizan nije nista losiji od Dinamo Kijeva a eto ti ga Dinamo gde je sad... cak je Partizanova igra u jednom delu bila mnogo bolja i lepsa... Pare, pare, pare svugde se vrte....

dusan

pre 6 godina

Pa ako se uloze iste pare, bice...Sistemi takmicenja ne menjaju nista, najbogatiji ce osvajati trofeje, uvek bilo...Zasto napr. ne dodje neki magnat , pa i od Zvezde da se napravi respektabilan tim kao Sahtjor napr., koji je igrao finala Lige Evrope, cini mi se i osvajao...Prosto, dodje privatnik, napravi tim od 80 , 90 miliona i nema problema, prezimljavanje u Evropi svake godine, zadrzavanje tima na par godina i eto zavrsnice takmicenja

ozbiljan fudbal

pre 6 godina

Našem fudbalu pre svega trebaju:

- privatizacija (kako treba, bez muljanja i "fantomskih" firmi)
- zakon protiv huligana (i da se sprovodi kako treba)
- zakon o finansiranju vrhunskog sporta i poreske olakšice za one koji ulažu u sport
- superliga u pravom smislu te reči, s 10 ili 12 klubova
- bolja infrastruktura (novi stadioni, reflektori, sređeni tereni...)


Kome to ne odgovara?

Putuj evropo

pre 6 godina

Malo manje patetike gospodo molim.. niko nam nije kriv, ovo i treba da se desi. Kad nas fudbal vode politicari i ljudi s poternice, kojekakvi muljatori, mesetari, i menadzeri, sta hocete? Kad brankica pita zasto je vazura dobio 200 000 evra za potpisivanje ugovora sa partizanom (mos misliti vajni fudbalski strucnjak i sportski radnik koji je napravio veliki uspeh) svi ignorisu, pricaju kako to tako ide.. kad u bugarskoj ubiju ko zna kog po redu direktora fudbalskih klubova niko nista.. e pa gospodo normalan svet je davno presao na visi nivo i ne zeli vise da se druzi sa takvim neandertalcima.. nismo mi fudbalski plebs, ni najmanje. Nas fudbal je samo talac kriminalaca koji tavori na niskom nivou koji njima odgovara.. ogledalo drzave u malom.. hvala evropi za otreznjenje (mada vidim da niko nije skapirao poentu) i nazivanje stvari pravim imenom.. kad se bude manje otimalo od fudbala, mozda se i napravi neki uspeh.. do tada..

iv13

pre 6 godina

(Jadran, 2. mart 2018 17:48)

Prijatelju, kad otvoris oci, videces da lokalnoj fudbalskoj... "ekipi" ne odgovara to, jer ne mogu da uzimaju deo kolaca, od upravo tih prodatih klinaca. Ni ovima u Hrvatskoj, ni u Bosni, pa ni kod nas u Srbiji, nikome od tih koji vode glavnu rec to ne odgovara.

Dbal

pre 6 godina

Prilicno je dosadno sada. Grupe su dosadne jer ima masa bezveznih klubova. A dosadno je i ovo kolo bilo osim par utakmica. Pogledajte ko je jos bio tu: Porto, Bazel, Besiktas... tek od cetvrtfinala postaje zanimljivo. Kad je jesnom kapitalizam preuzeo kontrolu, onda se mora ixi so kraja i kreirati ligu u kojoj igraju samo najbolji. Bolje je bilo prije, ali ja drzimi da je komunizam bio bolji. Kad je propao, propale su mnoge stvari, pa i "grassroots" fudbal.

moje ime

pre 6 godina

Vidim komentare, pustite druge da zarade 20 miliona i slicno, a ne Englezi i Spanci...

Pa ljudi, ne bi ni bilo tih 20 miliona da ne Englezi i Spanci imaju po jedan tim.

Zamislite Ligu sampiona 8 grupa po 4, a u jednoj grupi prvak Moldavije, Madjarske, Poljske i recimo jedan jaci. Pa koliko bi vredela ta TV prava i da li bi to gledao neko iz Kine, Australije, Amerike kao sto gledaju sadasnju Ligu sampiona?

Mesta nisu zagarantovana Englezima ili Spancima, nego se skupljaju bodovi i dele sa brojem ekipa koje ucestvuju. To znaci da ko ima vise ekipa, teze mu je da osvoji prosecno vise bodova.

Neka bude Srbija u 4 zemlje i imace 4 ekipe direktno u Ligi sampiona. Prosto kao pasulj.

Sto se tice buducnosti UEFA takmicenja ici ce se sigurno i dalje. Ovo je samo primirje. Veliki klubovi traze Evropsku Superligu. Englezi su za sada protiv.

Verujem da ce u sledecem ciklusu UEFA ponuditi neku vrstu zatvaranja takmicenja. Npr. mogu da kazu da 8 najboljih iz Lige sampiona igra i sledece sezone + finalisti Liga Evrope i da ostane jos 22 mesta, gde bi posle popune iz domacih liga ostalo jos manje prostora.

Ili da se formira Evropska Superliga od 16 klubova (dve grupe po 8), pa da dve najlosije ekipe ispadaju (kroz plej aut), a finalisti drugog takmicenja (sadasnja LS) da udju za sledecu sezonu.

To je neminovnost. Samo treba videti koji ce biti format. Ali UEFA ce morati da napravi neko supertakmicenje u narednom ciklusu.

Zozo

pre 6 godina

"Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale. 
(Akhenaton, 02. mart 2018 18:42) 

I dobro, liga šampiona promeni ime u liga najboljih i šta onda? Ništa. Ime takmičenja je najmanji problem...
 (Fluu, 2. mart 2018 20:18) "

Da, i treba da promene naziv lige i neka igraju ali treba da postoji i liga šampiona u kojoj će igrati samo šampioni država.

laik

pre 6 godina

@Bilal
I onda ste se redjali narednih 30 god iza Zvezde . A i pre te generacije takodje redjali iza najveceg kluba istocne Evrope .
O postu od 18 god , vise moze da se kaze da je strah . Oducili smo Vas od fudbala do pojave sudova udruzenog rada . I normalno za razliku od vas bili prvaci sveta i Evrope .
Vidis da niste na tom nivou .

beli65

pre 6 godina

Zasto nemas mozga@@
Kao vi u kosarci,samo sto je Partizan igrao finale KS u fudbalu.A,zvezda u kosarci?nula,nista.
(Zvezda padalica*, 02. mart 2018 20:02)
to samo vi grobari mozete da izjavite jer zamisli da ste vi u fudbalu igrali polufinale kupa sampiona i osvojili kup kupova i igrali finale kupa uefa a mi kazemo za vas da ste u fudbalu nula,nista.To sto vi za klub koji je igrao 1/2 finale kupa sampiona,osvojio kup kupova i igrao finale istog,igrao 4 puta finale kupa Radivoja Koraca kazete da je nula,nista govori kakvi ste,ali na vasu zalost ima nas koji znamo nasu istoriju koju ne mozete promeniti koliko se god trudili

beli65

pre 6 godina

Partizan, Dinamo, Maribor jedini ucesnici Lige sampiona za vjek vjekova, to je razlika ovih klubova i svih ostalih iz bivse Jugoslavije
(gray light, 02. mart 2018 20:00)
grobarska logika,veci je uspeh ucesce u ligi sampiona(bez pobede)nego osvajanje kupa sampiona(bez poraza),te reci da si jedini(uz jos dva kluba)a ne sto si stvarno jedini

oli

pre 6 godina

Da, i treba da promene naziv lige i neka igraju ali treba da postoji i liga šampiona u kojoj će igrati samo šampioni država.
(Zozo, 02. mart 2018 23:34)

Pa i sada igraju svi šampioni. Svi dobijaju šansu da se preko kvalifikacija plasiraju u grupnu fazu zar ne?

pik

pre 6 godina

Ako je liga šampiona, onda da igraju dosadašnji šampioni. Ovako će to biti liga milionera koji će još više zarađivati.
Jednostavno, pare, pare i samo pare.
Mada to nam ne smeta u basketu, gde imamo pristup.

where's your knickers?

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kinaski, 2. mart 2018 17:33)

Ništa čudno tu nema, Rostov prošle godine izbacio Ajax i PSV iz Evrope tj. Ajax iz kval. za LŠ. Holanđani polako padaju i na klupskom i na reprezentativnom planu.

Ivan

pre 6 godina

(tako je kako je, 2. mart 2018 21:45)

A šta to treba "prosečan" Srbin da radi kad čuje ime Steaua??? Pa naravno da će konstatovati da je to jedan veliki klub sa velikom tradicijom, koji je sa Crvenom Zvezdom jedini osvajao "ušatog" sa istoka Evrope! Isto važi i za nas zvezdaše! Naše ime je slavno, i ostaće tako zanavek čak i ne daj Bože da se sutra ugasi naš klub, opet će mu stajati ime urezano na 2ušatog" dok je veka i sveta! Tu je poenta dečače! To NEMA CENU, to je VEČNO! I ZA PONOS!!

grunf

pre 6 godina

@Bilal
Da li znas kako smesno izgleda tvoj komentar ?
Kupovali ste koga ste hteli , i Madjare , Slovence , Bosnjake , dovodili precenjene Hrvate trenere i opet nista . Igrali ste finale kada nisu bili semafori . Pogledaj medjosobni skor u Yu , pogledaj trofeje , Evro uspehe , igrace .
U kom paralelnom svetu zivis da je FKP bio na nivou Zvezde ? 4 puta ste zimovali u Evropi . Mizerno .
Koji Galic ? Pa to je reda velicine u Zvezdi Bigicevic . Kule Acimovic bi bio bog u Partizanu a u Zvezdi nije ni u 15 najboljih.. O cemu bre pises ? Covece Zvezdini igraci igrali za tim sveta konstantno .

Fluu

pre 6 godina

Ako je liga šampiona, onda da igraju dosadašnji šampioni. Ovako će to biti liga milionera koji će još više zarađivati. 
Jednostavno, pare, pare i samo pare. 
Mada to nam ne smeta u basketu, gde imamo pristup.
(pik, 02. mart 2018 22:28)

To vam je dame i gospodo razmišljanje klasičnog Srbina. Kad ne odgovara pljuje, kad odgovara sve je super. 0 objektivnosti...

tako je kako je

pre 6 godina

(CZV 1991, 02. mart 2018 18:53)

Slažem se da bi sa 100 miliona evra šanse istočnoevropskih klubova da osvoje ligu šampiona porasla sa 0% na neki možda i značajan procenat, ali da bi se isplatilo nema šanse. Nažalost. Naši navijači nemaju ni novca ni naviku da ga troše na klub. Pogledaj samo komentare u toku utakmice. Daj link, ima li striming, gde može da se gleda i slično. Niko ne plaća da gleda, svi bi na mufte ili za dž. Dresovi na tribini od puma iz 80ih do kappa iz 90ih adidas 00ih a kopija i običnih majica od 1000 dinara sa zvedinim motivom da ne pričamo. Mali je broj aktuelnih originalnih dresova, dok je to ozbiljan izvor prihoda za zapadnoevropske klubove. Bukvalno desetine pa čak i stotine miliona se zarađuju. Stvarno ne vidim kako bi se vratilo to ulaganje u Srbiji. Jednostavno je tako. I to naše ime, ne znači apsolutno ništa u evropi. Pa šta pomisli prosečan srbin kad čuje Steaua. Sigurno ne veliki evropski klub velike tradicije. To su neki rumuni koji su nekad osvojili KŠ i sad su niko. Mi smo još gori jer nas nije bilo 25 godina nigde. Boli ali TAKO KAKO JE!

веверица

pre 6 godina

основно начело савремене демократије и прогресивног друштва:
једнака шанса за све.
у спорту не вреди ни 5 пара.
спорт је у ери робовласништва и фараона и труде се да ту и остану. постоји аристократија, робовласници и небитни мрави који вреде исто колико прашина и који шта код да смисле и ураде, на крају могу само да остану да прашинаре.
да рецимо, којим чудом војводина окупи 22 најталентованија дечака на свету и ради са њима 8 година, на крају би опет морала само да их прода и пољуби прстен. не би могли никада да од њих направе дугорочни спортски пројекат или почетак спортске династије. систем је такав да не може. зато више не пратим клупски профи фудбал. само репрезентације. за сад...

Bilal

pre 6 godina

bilal@
teorija zavere,Zvezda,Hajduk,pare. .
....
Partizan nije nikad bio na nivou Zvezde....

(krajisnik, 2. mart 2018 21:04)
Можеш ти то звати како хоћеш ал' то је сушта истина, као што је и истина да Партизан није био на нивоу Звезде, нарочито оних година када вас је тукао 7:1, све са Митићем, или 5:0 са Шекуларцем или када је трипут узастопце освојио шампионску титулу или кад је играо у финалу КЕШ-а, чак 25 година пре вас. Оних година када је наш легендарни капитен, Милан Галић, спокој му души, на почетку фудбалског првенства, изјавио за једне дневне новине: "Партизан ће бити први, а остали нека се поредају како им је воља."

Negativni

pre 6 godina

(adriano_galliani, 2. mart 2018 17:28)

Samo si delimično u pravu. Ključ je u tome što igrači u SFRJ uopšte nisu loše prolazili finansijski za to vreme. I mnogo im je bilo bolje da izadju na scenu u evropske kupove i kada napune 27 ( što je zaista bila neka vrsta zarobljavanja) odu u neki ozbiljan tim. Pri tom, tada je bilo dozvoljeno tri stranca i neki od velikih igrača bi sa 23-4 godine mogli da igraju u Real Sosijedadu umesto u Real Madridu. Zatim, interesantno je da Brazil, Urugvaj i Argentina nisu imali ograničenje za prodaju fudbalera, pa su opet njihovi timovi drali evropske i sve do poslednjih petnaestak godina od kada preko 200 najboljih igrača iz tih zemalja igra u većini evropskih liga, šampioni Južne Amerike su imali debelo pozitivan skor protiv evropskih. Cela fora je u tome što su bogati sve bogatiji a siromašni sve pohlepniji, kako bi rek'o no.1 iz Alan Forda. Sada Real ili Barsa mogu da imaju po trideset stranaca, i to najboljih. Zamisli Barsu da su stranci samo Mesi, Suarez i TerŠtegen. A u Realu Modrić, Ronaldo i Benzema. A Kazemira, Kutinja, Marsela, Nejmara, Krosa.....rasporediš na još jedno desetak timova. Ili zamisli nekog brazilskog šampiona koji zadrži do 27 Kazemira, Nejmara, David Luiza, pa još kupi Gabriela, Edersona i Paulinja? Misliš da bi Real bio favorit protiv takvog tima? Čiso sumnjam. Sao Paolo je drao Barsu i Milan uzastopno. Stvar je u lovi, njenom obrtu, ogromnom kolaču i ničemu više. O da, i propasti komunističkih zemalja, jakako.

sima

pre 6 godina

Kada se samo setim this vremena. Zvezda je sve gazila 91. Bajern pobedila u Minhenu 2:1. Ova dansnja mlada generacija nazalso nece doziveti taj osecaj kakvi smo mi imali.

Jos samo da dodam da sam bio u Bariju i geldao tu utakmicu. Putoavali 4 dana autobusom skroz okolo. To je poslednji put kada sam bio u Hrvatskoj i Sloveniji.

Pozdrav

garda

pre 6 godina

Zvezda, Milan, Bajern i Marsej su 91. god. bili isto sto su danas Real, Barsa, M. Siti i Bajern. To su klubovi koji mogu biti prvaci Evrope trenutno. I tada je vec vazilo Bosmanovo pravilo, ali je bila sira baza i Zvezda je prosto imala fenomenalne igrace i tim. Vazila je i pre toga za jednog od najvecih evropskih klubova. Urusavanje je pocelo ratom i pogotovo sankcijama koje su nam oduzele sve bodove i korficijent sveli na nulu. To je oduzelo svaku sansu i Zvezdi i Partizanu da igraju bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi. Bila su obecanja da ce posle sankcija nadoknaditi Zvezdi to pa samim tim i ostalim nasim klubovima sansu, ali su posle kurtoazno rekli da je proslo 5 godina i da je sada kasno. Zvezda je i tako imala sansu da osvoji LS i 92. ali joj se u Sofiji nije posrecilo. A ta pobeda je vodila na Vembli.

krajisnik

pre 6 godina

bilal@
teorija zavere,Zvezda,Hajduk,pare. .
Pa kako Hajduk nije osvojio Kup Šampiona.?
Partizan nije nikad bio na nivou Zvezde.
Dzajic, Piksi,Sekularac, Savicevic,Prosinecki,Vidić,Jugovic....
takve igrače niste nikad imali, a oni nisu došli za velike pare. Neće ljudi u manji klub ,pa to ti je

Bilal

pre 6 godina

MC bi mogao da krene i iz prvog kruga kfalifikacija i ne bi imao probleme.
prosto, imaju 30 igraca boljih neko skoro ogromna vecina timova jednog, najboljeg.
kupuju najbolje igrace klubovima, one kojibi mogli da im naprave probleme u nekoj utakmici, a u MC su 25.igraci, greju klupu ili ni toliko.
kako onda da ih pobedis?
(i,,, 2. mart 2018 18:26)
E sad si zapravo dao pravu sliku Crvene zvezde iz ex Jugoslavije koju, gle čuda, njeni navijači danas osporavaju i nipodaštavaju. Zvezda, pa i splitski Hajduk, su se u to doba slično ponašali. S tom razlikom što igrače MC plaća vlasnik kluba a gore navedene država. Dakle, pokupe sve što iole valja na fudbalskom YU-tržištu, nagomilaju 25-30 igrača u timu, nije bitno što će većina njih i kraj karijere dočekati na rezervnoj klupi, bitno je da ne pojačavaju konkurenciju, Partizan, Dinamo, Vojvodinu, Sarajevo i dr. Dokaz! Kad je Šestić prešao u FK Vojvodinu te iste godine je Vojvodina osvojila svoju drugu titulu šampiona. I još povrh svega štiti te Zakon jer ne dozvoljava odlaske u inostranstvo pre 27 godine života. Tako da je sada svako negodovanje delija na ovu odluku UEFA-e čisto licemerje.

Fluu

pre 6 godina

Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale.
(Akhenaton, 02. mart 2018 18:42)

I dobro, liga šampiona promeni ime u liga najboljih i šta onda? Ništa. Ime takmičenja je najmanji problem...

Ba

pre 6 godina

Mali mogu da se bune tek kad udju u grupu LS,sa obzirom da u kvalifikacijama(put sampiona) za grupe LS imaju cetiri kola do grupe(prodji cetiri prvaka drugih drzava pa kukaj).
Kad se naplacuju premije za ucesca i pobede niko ne pita odakle pare,klubovi iz liga cetvorke generisu 90% prihoda LS,u LE je mozda 80%.
Sto se tice reprezentacija,u redovnim kvalifikacijama imace priliku da igraju sa velikima a u slucaju dobre generacije(nadam se da ce Srbija iskoristiti svoj potencijal)u Ligi nacija za par godina mozemo ocekivati odlicne utakmice.

novikorisnik

pre 6 godina

rešenje je seleri kep, ne znam kako se piše na engleskom ali ko zna razumeće, i porez na luksuz, pa neka plaćaju, dodaju i oduzimaju...

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

ajmo ovako
Da svi klubovi igraju sa svojim domaćim igračima bez stranaca pada se sastavlja neka liga.
Steaua i Zvezda su bili jedine ekipe sa domaćim igračima bez stranaca i bez kapitala i osvojili su.
Bilo je i drugih jakih ekipa ali su ih u većini slučajeva urnisale sudije.
Sećam se 1991 kad su napravili ligu šampiona u dve grupe.Tada su se protivili sve normalni savezi da je to.samo za bogate.Zvezda je bila učesnik i protivnik toga.Zato je igrala van Beograda da kojim slučajem ne bi odbranila pehar.
Zato su Ameri najbolji u tome i fer.
Svi mogu da budu jaki i loši

gray light

pre 6 godina

Znaci, Crvena Zvezda ce biti jedini sampion Evrope, iz bivse Jugoslavije, za vjeki vjekov...Vecna razlika izmedju Zvezde i svih ostalih..
(vecnost, 02. mart 2018 17:32)

Partizan, Dinamo, Maribor jedini ucesnici Lige sampiona za vjek vjekova, to je razlika ovih klubova i svih ostalih iz bivse Jugoslavije

dex

pre 6 godina

@sky

Hvala sto si nam objasnio... Znaci, Real Madrid nije bio prvak Evrope 11 puta??? Ono sto pise na peharu zvezdino ime se ne racuna? A da, ni 1992. Zvezda nije igrala LS...
Sreca, pa si tu da objasnis.

Milan

pre 6 godina

Zvezda i Steua nisu napravili čuda. Tada, u to vreme to su bili klubovi koji su redovno bili u vrhu svetskog fudbala zbog svog rada i pravog sportskog angažovanja. Pogledajte te sastave, da li je iko tada bio jači? Ovo danas je sve samo ne sport. Dobar si koliko imaš para. Ajde sada da vidim ko će biti šampion Evrope od tima sastavljenog iz svoje države.

Zanbezi

pre 6 godina

Sssr je osvojio evropsko prvenstvo 1960, Cehoslovacka 1976, Steaua i Zvezda KES 1986. i 1991. i to je to od uspeha istocnih zemalja u fudbalu, tako da nije do sistema takmicenja vec do kvaliteta.

4. rajh

pre 6 godina

@e moj druze
Zvezda je bila prvak Evrope u vreme Milosevica, Steaua u vreme Causeskua.
Njih je pojeo mrak, a prvak Evrope vise nikad nece biti iz Srbije ili Rumunije.
Srbija zatvara IMT,FAP,jer "nema para za ulaganje" a placa subvencije nemackim fabrikama (jer ima para).

Markos

pre 6 godina

Fudbal sam igrao i pratio od malena,, ali je fudbal danas suprotnost onoga sto je nekad bio. Zato vec 5 godina gledam nize fudbalske lige i evropsku kosarku...

i,,

pre 6 godina

nije problem u sistemu takmicenja nego u bosmanovom pravilu...
MC bi mogao da krene i iz prvog kruga kfalifikacija i ne bi imao probleme.
prosto, imaju 30 igraca boljih neko skoro ogromna vecina timova jednog, najboljeg.
kupuju najbolje igrace klubovima, one kojibi mogli da im naprave probleme u nekoj utakmici, a u MC su 25.igraci, greju klupu ili ni toliko.
kako onda da ih pobedis?

Mance

pre 6 godina

Pa sta ocekujete od ligde gde igraci odu sa 19 godina iz klubova, gde klubove vode ljudi koji fudbalsku loptu nikad nisu pipnuli a kamoli sutnuli-poput dragana djurica i istalih.

mirko

pre 6 godina

Ovi bogati uveli i da za repfenzetaciju mozes da kupis igraca koji ti se sviđa. Nd mogu jos uvek da oproste Zvezdi kup sampiona. Ove godine smo se dokopali proleća i odmah promene.

sjfhj

pre 6 godina

Novac=Vrhunski fudbal.Klubovi u engleskoj i Španiji plaćaju transfere od 80-90 miliona po igraču a kod nas Partizan obara klupski rekord dovodjenjem igrača za sumu od 1,6 miliona.

Roger

pre 6 godina

Zvezda nije bila mali klub kada je osvojila kup sampiona, imala je jedne od najkvalitetnijih igraca u to vreme. Sve zahvaljujuci zakonu da igrac pre 27 ne se da napusti zemlju.

Kinaski

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno.. 
(Kinaski, 02. mart 2018 17:33 

ja mislim da ti ne pratiš fudbal ili ga pratio površno. Bodovanje UEFA je takvo kakvo jeste i u principu podržava samo rezultati u poslednjih pet godina, potpuno slažem sa tobom da Holandija zaslužuje da ima makar jedno mesto u Ligi šampiona ali bože moj takav je sistem zadnjih godina im slabo ide. Evo vidiš na primer sad kad bi ponovo Crvena Zvezda i Partizan prošli grupe u Liga Evrope a na primer da Vojvodina i Radnički dođu do playoff-a ja mislim da bi nam pripalo dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
(goran, 02. mart 2018 17:43)
Ne pratim kofcijente, znam da se gleda prerhodnih 5 sezona ali nesto mi cudno da su toliko pobegli Holandjanima. Ajax je prosle sezone igrao finale LE. Nisu odusevljavali, ali nisu ni Rusi koliko mi se cini.

Klonfer OKK Bgd

pre 6 godina

@Da li CZ može na F4?
Samo ti sanjaj da moze na f4. Pazi Boga ti, da sve postane amatersko u Srbiji a da samo vi budete profi? Do juce se zamalo niste ugasili gde ste cak i grb prodali, a sad ovamo glumite neku silu posle par titula u kosarci.

bmiles

pre 6 godina

Ono sto sam prokomentarisao po objavljivanju novog formata UEFA u vezi LS potvrdilo se!Samo neznam kako ona "lupetanja" i minuse koje sam dobio,veoma po meni neutralnog i objektivnog komentara - da opravdam.Ali oprosti im Boze neznaju sta rade i pisu!Bez zlobe usput budi receno - naslov teksta "tacno u sridu"! Bravo za redakciju!Pozdrav svima sa zeljom da "veciti" se domognu bar jednog od tih 4-6 mesta koja vode bar da "zakace" jednog od velikih i bar jednom vidimo Barsu,Reala,MS i MU,Liverpula,Bajerna,Juventusa u Beogradu da nas zelja mine!Bas kao nekad kad smo u bivsoj nam drzavi drzali lekciju svima!

C i n i k

pre 6 godina

Nzn cemu vise da se igra fuca u siromasnim zemljama i klubovima? Zbog "navijaca"? Neka tih 10 ak najbogatijih klubova napravi neku svoju ligu pa nek igraju da vide ko je bolji izmedju njih. Fuca je postala apsolutno besmislen sport, sa transferoma od kojih boli glava, sa ligama gde unapred znas ko ce da ih osvoji, nema vise niceg zanimljivog u fuci.

onako

pre 6 godina

Pominjete ovde sponzore ili neki kvalitet . Koji kvalitet imaju : Salke , Volsburg , Sosijedad , Totenhem i gomila timova iz lige 5 koji su defilovali LS . Morate da shvatite da su Seltik , Ajax , Steaua ili bilo ko od sampiona svoje zemlje godinama uskracen za deo kolaca koji uzimaju timovi koji su 4. u svojoj ligi .
Da imaju garantovana mesta tvrdim da bi sa mnogo manje novca parirali bogatijim klubovima . Pricate o bunkeru pa Atletiko M je igrao dva finala sa bunkerom cele sezone .
Sto to sutra ne bi radio Kijev ili Bazel .
Pogledajte PL City , Unt , L'PUL , Arsenal , Celzi , Totenhem i svi hoce u LS , jel to realno ? Sta je sledece 7 mesta za njih jer i Sautempton mora sutra da igra . Pa oni vec igraju izmedju sebe u PL .
Pustite Ajax dve god da zaradjuje 20mil od LS tvrdim da ce vise dati fudbalu nego timovi koji ulazu 100 .

Иван Грозни

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kinaski, 2. mart 2018 17:33)

Није чудно. Гледају се коефицијенти из претходних пет сезона. У овој сезони, нпр., ни један холандски клуб није презимио у Европи. Са друге стране, скоро сваке сезоне један или два руска тима буду барем трећи у ЛШ. А у ЛЕ групну фазу прође најмање један, а некад и два клуба. Са украјинским клубовима је сличан случај. Холанђани већ дуже време немају значајнијих резултата.

Zigzag

pre 6 godina

fer je da igraju veliki,mali su imali sansu pa nisu nista pokazali....od manjih najbolji je bio Apoel u cetvrtfinalu lp 2012...liga prvaka vise nije zanimljiva kao prije kad je bio sistem vecih..

laik

pre 6 godina

@sendvic ..
A nije moglo ni u ono vreme preko Fljamurtarija . A gurali Albanci to na gol vise . Nije moglo pravednije , neko prvak a neko ruglo Yu fudbala .
Uzmi taj sendvic i ne balavi , zagrcnuces se kad god vidis sliku , ovde se plocice ne skidaju . Gravira se .

Lav

pre 6 godina

Донесите такав закон опет, да Звезда и Партизан могу да задржавају своје играче до њихове 27. године, имали би и далеко боље резултате. 

Али не, увек је крив Запад, Нато, Ватикан и, наравно, Nike.
(adriano_galliani, 02. mart 2018 17:28)

Kad bi doneli takav zakon danas, UEFA bi nas izbacila iz svih takmičenja. A nevladine organizacije (ne baš sa istoka) bi procvetale. A Nike ne bi potpisao ugovor ni sa jednim igračem iz te lige (hteo, ne hteo).

Bicu Slobodan

pre 6 godina

(adriano_galliani, 02. mart 2018 17:28)
Au covece kako se ti nalupa. Pa ti si u stvari neki klinac, tek sad vidim kad pises i o drugim stvarima osim Liverpula.

E moj druže beogradski...

pre 6 godina

To je bio jugoslovenski tim, zemlja je imala 23 miliona stanovnika, svi sportovi bili su u svetskom vrhu, školovanje je bilo besplatno, a onda su nacionalisti svih boja uništili ozbiljnu državu i sport.

Akhenaton

pre 6 godina

"Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)
zato sto je taj 4. 10 puta jaci od 85% prvaka svojih drzava...
(Zigzag, 2. mart 2018 18:04)"

Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale.

Shommy82

pre 6 godina

Fudbalsko tržište sve više je naduvani balon zbog sve suludijih suma za transfere. U jednom neminovnom momentu, jer svako tržište to doživi pre ili kasnije, doći će do pucanja i propasti. To možda ne bude u narednih 5, 10, 15 godina, ali će biti. To sigurno neće uticati na igru jer fudbal će se igrati i dalje, ali biće mnogo manje para pa samim tim i manje legionara. Igraće se po matičnim klubovima i vratiti korenima. To će biti šansa da se ponovo promole "mali" klubovi i da se ponovo nadju u završnicama velikih takmičenja.

znalac

pre 6 godina

I Zvezda je u sezoni 91/92 igrala pocetak grupne faze LS
Igrala grupu sa Sampdorijom Anderlehtom i jos jednim timom u Segedinu a za ulazak u finale sa Sampdorijom u Sofiji

Ovo se sve svodi da neke zemlje budu kao Afrika Pravi talente a onda ce bogati za jeftine pare da ih kupuju i po potrebi za skup novac preprodaju. Danas sport postaje zabava za bogate

Zvezda padalica*

pre 6 godina

Fantom @@
Niko nikad nije osvojo LS iz istocne Evrope.Pogotovo zvezda ,koja nikada nije igrala u LS.Ako mislis na KS (kup sampiona)onda ok.

Zigzag

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)
zato sto je taj 4. 10 puta jaci od 85% prvaka svojih drzava...

IVAN

pre 6 godina

@overrated
Znam da je to tesko da shvatite ali 1991. je Crvena Zvezda jednostavno bila prejaka i za Real i za Barsu. Zvezda je mozda tada imala srece sto su 2 apsolutno u tom momentu najjaca evropska kluba, Milan i Napoli ispali od drugih klubova jedan od Olimpika a drugi od Spartaka na penale, inace je imala teske protivnike, Olimpik i Bayern su bili sam vrh evropskog klupskog fudbala.

CZV 1991

pre 6 godina

Tako je kako je@
Obrazlozili ste lepo i kulturno, no sto ne verujete to je druga prica. U pravu ste da se pojedini igraci u top klubovima placaju po 100 mil. eura, i da imaju na desetine od 40 do 60, ali to kao sto vidite ne garantuje ni njima titulu. Ovde je rec o sansama 0% za klubove sa istoka, a ja samo tvrdim da sa tolikim ulaganjem, neki od nasih klubova bi imao makar neke sanse da se domogne trofeja. Isto tako garantujem da bi izvukli dosta profita, ne zaboravi da se sada jednim klikom na tastaturi fudbal moze gledati i na severnom polu, pa onda vidi da li bi i koliko najmanje 3 miliona Srba u rasejanju platilo da gleda npr CZV? Ne slazem se da neki trecerazredni klubovi iz Portugala, Holandije i slicnih drzava uz ulaganja pre mogu doci do uspeha od CZV da se u nju ulozi novac. Ekipa koja ima titulu EP, jedno finale UEFA kupa, i pobede nad svim velikim klubovima Evrope ipak zasluzuje mnogo vise od trenutnog, i buduceg po ovim procenama. Hvala

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Znaci, Crvena Zvezda ce biti jedini sampion Evrope, iz bivse Jugoslavije, za vjeki vjekov...Vecna razlika izmedju Zvezde i svih ostalih..
(vecnost, 02. mart 2018 17:32)

Јухууу...Ма нек' буде смак света, важно да је Звезда била првак. Онда нас Арсенал и Тотенхем никада неће стићи. Да је било среће, па астероид погодио Земљу '92. остали би бољи од Барсе, Челсија, Портоа, а Партизан не би узео ЕЛ y кошарци. Звезда је живот, остало су ситнице, па и сам живот.

Zigzag

pre 6 godina

Po kom to kriteriju su Hrvati ispred Rusije i Ukrajine?
(STEVO, 02. mart 2018 17:23)dobili ukrajinu dva puta u godinu dana i imamo pet puta jacu repku?ili imas problema citat s razumjevanjem ili ne znas nista o nogometu...

djoledjole

pre 6 godina

У лиги "шампиона" шампиони су у мањини.

Тај циркус не гледам добрих 15 година јер дрес и порекло не значе ништа, само новац. Сад је чудо да главни играч клуба буде из те земље.

Не знам зашто ико то и гледа, и у чему је драж. Само помпа и реклама.

Ни када би дошли најјачи инвеститори у српски фудбал не би ме интересовало да гледам Звезду и Партизан јер би им тимови били састава данашњег Реала и Барселоне. Само би име било другачије. Изгубило је смисао.

maki

pre 6 godina

pravi se jos jedna razlika, i to medju bogatim, i to na ultra bogate i bogate, sad je nezamislivo da najbolji fudbaler sveta, predje npr. u lion,zenit ili fiorentinu, lista se svodi na 6,7 klubova, i oni ce uvek osvajati, od 2000 pa na ovamo, najveca senzacija je porto, a cak i oni su imali pozamasan budzet tada

Mailman

pre 6 godina

UEFA lagano ali sigurno krece putem FIBA Evropa, sto znaci da ce upropastiti fudbal kao ovi kosarku sve zarad trenutne zarad bez vizije kako ce to uticati na buducnost ovog sporta.

nenad

pre 6 godina

Slovenac ne moze da zaboravi Zvezdin uspeh. Boli ga jos uvek a i tada su zabranili Zvezdi da brani trofej domaćinstvom u Beogradu nego su morali da idu u Bugarsku. Ko vas bre šiša

CZV 1991

pre 6 godina

Novac je kljucan, a ko garantuje da za 5-10 godina neko nece kupiti CZ ili Partizan i u njih uloziti svotu koja bi bila dovoljna da se osvoji trofej. Sa nek8h 80 -100 miliona € se moze napraviti tim, da uz malo srece postane prvak Evrope. Naravno, podrazumeva se da bi se na tih 100 ulozenih naplatilo makar toliko, ako ne i vise, dakle ne bi se pomenuti novac "prosuo" vec bi sugurno, najmanje, sam sebe isplatio. Samo znalcima dati da vode sve, i trofej nikako nije iskljucen ...

Dare

pre 6 godina

To je sve biznis postalo.Neko rece kao vratiti kup sampiona, gde bi igrali samo sampioni. Da, lepo je to nama sa navijavke strane, ali ko bi ulagao pare od sponzora kao sada?? Ko bi voleo da gleda recimo Ludogorec, Zvezdu, Videoton,, pa sampione Ceske,Slovacke i ostalih zemalja.Nema tu para za sponzore. Zato uvode ovo, jer se obrcu pare.

мангупаријацз

pre 6 godina

Звездино узимање Лиге Шампиона је далеко од било какве случајности. То је последица деценија напорног рада, пораза и лекција из истих. Звезда није незаслужено узела тај трофеј, итекако је заслужено освојен (победити Бајерн и Марсеј који је претходно елиминисао Милан, тим који је 2 ЛШ узео заредом). Макар никад више не узели, тај Бари је повукао неизбрисиву црту и границу. А ја верујем да ће моја Звезда поново харати Европом. Биће дана, биће лета, бићеш опет првак света...

STEVO

pre 6 godina

Napravio sam grešku misleći da se radi o klubovima, ali bez obzira koncept je krajnje glup jer teoretski mi na svjetskom prvenstvu možemo napraviti ekstra rezultat (mislim, daj Bože) što bi proizvelo velika pomjeranja na gore na svjetskoj listi a za posljedicu ne bi imalo na Čeferinovoj tako da nećemo moći igrati utakmice s najjačim reprezentacijama Evrope čak i ako postanemo prvaci svijeta, jednostavno besmisleno.

мангупаријацз

pre 6 godina

@sky, Звезда није освојила ЛШ? Мора да је због тога њено име угравирано на пехару исте и да је на УЕФА сајту представљена као једна од освајача ЛШ. Поздрав теби уз стихове ''причаће ти да се она гаси, ти што никад нису тако сјали...''

Da li CZ može na F4?

pre 6 godina

Preostaje nam košarka, ako CZ ove godine ode a F4 može se očekivati titula evropskog prvaka. Država bi onda trebalo da odvoji najmanje deset miliona, sponzori osam, a tu su i reklame, tako da bi se s budžetom od dvadeset miliona moglo računati na još nekoliko evropskih titula. Sve druge klubove u Srbiji proglasiti kao amaterske, gde bi se razvijali mladi talenti koji bi posle dvadesete godine bili obavezni da dođu u naš najtrofejniji klub na našem najvećem stadionu.

sky

pre 6 godina

(мангупаријацз, 02. mart 2018 17:25) Crvena Zvezda nije osvojila Ligu Samoiona nego Kup Evropskih Sampiona. Kao sto Partizan nije bio vice-sampion LS nego KES-a. Dva potpuno razlicita takmicenja. Zvezda cak nije ni igrala LS nikad. Prvo nauci koji su bili najveci uspesi tvog voljenog kluba pa se onda hvali sa njima.

Bane

pre 6 godina

Pa veći je interes njima da učestvuje i 6. na tabeli iz Engleske nego prvak bilo koje slabije lige... Ljudi imaju uređene sisteme, infrastrukturu, fudbalski kvalitet... A ovi naši izađu na teren kao skupljeni sa ulice u odnosu na klubove iz "liga petice"...
Mi bi trebali da se okrenemo omladinskom fudbalu jer smo tu konkurentni i imamo rezultate...

PimPong

pre 6 godina

Moguce je da Zvezda ili Steaua, ili Sahtar ili neki ruski tim osvoje Ligu sampiona. Ali po meni se to ne racuna ako ekipa ima mozda dva-tri igraca iz maticne zemlje, i ako ih je neki tajkun kupio. Tako je i sa mnogim "velikanima". Ovo je samo teoretski, ali ako bi se organizovala Jadranska liga u fudbalu, i ako igraci ne bi mogli da igraju van te lige do 26-e godine (kao sto je nekad bilo u Jugi), u tom slucaju bi mogla da se oformi jaka ekipa. Npr., kad bi se nasla ekipa u kojoj igraju igraci na nivou Modrica, Rakitica, Matica, Pjanica, Tadica i ostalih sa 25 godina (a ne sa 18), mogla bi da bude mocna. Znam da ovi gore navedeni igraci imaju vise od 25 godina, ali ovo je samo teorija.

Runner

pre 6 godina

И након свих ових шиканираља тзв. малих репрезентација и малих клубова поставља се једно лпгично питање: "Шта ће шта ће им уопште УЕФА, и таква ЛШ и ЛЕ?" Па зар им није боље да направе неке своје регионалне лиге и купове. Па зар то и досад није био својеврсни мазохизам малих клубова да чим заврше првенство, крајем маја почетком јуна, и већ након 2.3 недеље настављају квалификације за једно од места у групним фазама ЛШ или ЛЕ? И док они, цело лето, играју по несносној врућини дотле се велики тимови и њихови играчи одмарају и уживају у монденским летовалиштима диљем планете.

tako je kako je

pre 6 godina

(CZV 1991, 02. mart 2018 17:26)

Prijatelju ne fantaziraj! 100 miliona ne da nije dovoljno za osvajanje trofeja nego ne može ni ulazak da ti garantuje! Klubovi jednog fudbalera plaćaju toliko a imaju gomilu koji "vrede" 20-40-60 miliona, tako da je 100 miliona maltene ništa. A tek što bi ti se to ovde vratilo? Ni za 50 godina. Cena karte je između 1,5 do 15 evra a dresovi se kupuju generacijski, što možeš videti i na tribini. Retko ko ima najnoviji. Niko neće kupiti ni zvezdu ni partizan, zato što je to finansijski previše rizično uz jako male šanse za dobit. Da imam te pare i da hoću da ih uložim u fudbal zaobišao bih svoju zvezdu i otišao Italiju, Holandiju ili Portugal. Lakše je tamo napraviti tim koji konkuriše za ligu šampiona nego ovde! Ko je lud da dođe da igra u Ivanjici, Lučanima, Banjici ili gde god u Srbiji?

Jadran

pre 6 godina

Ponovicu jedan pametan komentar, koji resava sustinu problema. Fudbalska Jadranska liga. Prvo, najmanje 10x bi povecala finansijsko stanje u klubovima, drugo, to bi sacuvalo u 70% slucajeva odlazak kvalitetnih mladih igraca jer bi domaci klubovi imali od cega da ih plate. Trece, kvalitet stranaca bi se povecao na znacajno veci nivo. Sve skupa bi stvorilo predpostavke da se klubovi privatizuju i da ta liga postane potpuno privatno/ profesionalna, i ko tada moze iskljuciti neki trofej?

Overrated

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)

Pa jeste, sad ce Grashopers, Glazgov, Dinamo Drezden i Zvezda da igraju Kup sampiona, a Barselona ili Real Madrid (jedan od njih) da gleda, a da ne pricamo o Premijer ligi.
Promenila se vremena, hvala bogu pa je poluamaterski kup sampiona otisao u zaborav i sad gledamo najbolje ekipe i najbolji fudbal, ne moze srpska liga da ima istu tezinu kao spanska...

goran

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
(Kinaski, 02. mart 2018 17:33

ja mislim da ti ne pratiš fudbal ili ga pratio površno. Bodovanje UEFA je takvo kakvo jeste i u principu podržava samo rezultati u poslednjih pet godina, potpuno slažem sa tobom da Holandija zaslužuje da ima makar jedno mesto u Ligi šampiona ali bože moj takav je sistem zadnjih godina im slabo ide. Evo vidiš na primer sad kad bi ponovo Crvena Zvezda i Partizan prošli grupe u Liga Evrope a na primer da Vojvodina i Radnički dođu do playoff-a ja mislim da bi nam pripalo dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

adriano_galliani

pre 6 godina

Није ту ништа крива УЕФА. Та "чуда" су се догодила тако што је комунистички блок покушавао на све начине да заштити првенствено себе, тако да су играчи били заробљени у сопственој држави до 27. године, уз обавезу служења војног рока.. Дејан Савићевић је, ваљда, најбољи пример колико се у војсци "стичу радне навике", то је нарочито показао у Милану. Само је изгубио године и године каријере, која је могла да буде потпуно другачија.

Да су тадашњи играчи Звезде имали икаквог избора, тешко да би ико остао тамо дуже од 23-24. године, или да би ДБ доводио Звезди играче као на тацни (одакле Звезди милион марака за Михајловића?). Донесите такав закон опет, да Звезда и Партизан могу да задржавају своје играче до њихове 27. године, имали би и далеко боље резултате.

Али не, увек је крив Запад, Нато, Ватикан и, наравно, Nike.

Rajko007

pre 6 godina

Svakako bi ista situacija bila i bez novog modela kvalifikacija. Sirotinja bi ostala vreca za punjenje gol razlike cak i da im se obezbedi 1 a ne 4 kruga. Nije Ceferin kriv za Bosmanovo pravilo i superiorni zapadni kapitalizam, to je samo surova realnost. A i Liga Nacija je sigurno bolji model od besmislenih prijateljskih meceva koji su za nas savez bili samo prilika za sigurnu zaradu, ionako im nikad ne bi palo na pamet da organizuju susret sa Brazilcima ili Spancima. Sad je uveden barem nekakav takmicarski motiv, samim tim ce i utakmice biti interesantnije za gledanje.

milos

pre 6 godina

to pravilo "28 godina" je napusteno pre nego sto je Zvezda osvojila Kup Sampiona. Iz te generacije Zvezde su otisli Jugovic i Mihajlovic sa 23 godine, Prosinecki sa 22, Piksi pre toga sa 25...

Kiza

pre 6 godina

Ovakav ishod je bio neminovan. Jedino ako bi se uvelo (pra)staro pravilo o najviše dva stranca, a da je pri tom, naprimer, Francuz stranac svuda osim u Francuskoj, to bi bio kraj super-ultra-mega-velikih klubova, pa time i svih posledica koje odatle proističu. Naravno da od toga nema ništa, ali svi imamo neke svoje fantazije...

Nolov

pre 6 godina

@Dare
Prije dve godine cijela evropa navijala za Lester.Sve je moguce pa i da neko iskoci ne odjednom tipa Vojvodina osvojila Ligu Evrop ali gdje ima sistem gdje se godinama ulaze i igra u grupama uz dosta srece i hrabrosti da.

sendvič sa majonezom

pre 6 godina

Pa naravno da nema, ne moze vise preko Dinamo Drezdena i Grashopersa direkt u polufinale 'kupa šampiona'...

I sasvim je normalno da jedna Engleska od 55 miliona, Nemacka od 80 miliona, španija od 50, Italija od 50 miliona stanovnika imaju po nekoliko predstavnika..

Izvoli, udji prvo u grupu, pa onda igraj muški na gol više, ništa bunkerica, a onda dalje po kup sistemu - pravednije ne može...

I sve bi to moglo kad bi se privatizovali klubovi, ali to se političarima ne isplati, vole glasači leba i igara (samo ima sve manje za leba...)

мангупаријацз

pre 6 godina

Звездино узимање Лиге Шампиона је далеко од било какве случајности. То је последица деценија напорног рада, пораза и лекција из истих. Звезда није незаслужено узела тај трофеј, итекако је заслужено освојен (победити Бајерн и Марсеј који је претходно елиминисао Милан, тим који је 2 ЛШ узео заредом). Макар никад више не узели, тај Бари је повукао неизбрисиву црту и границу. А ја верујем да ће моја Звезда поново харати Европом. Биће дана, биће лета, бићеш опет првак света...

onako

pre 6 godina

Pominjete ovde sponzore ili neki kvalitet . Koji kvalitet imaju : Salke , Volsburg , Sosijedad , Totenhem i gomila timova iz lige 5 koji su defilovali LS . Morate da shvatite da su Seltik , Ajax , Steaua ili bilo ko od sampiona svoje zemlje godinama uskracen za deo kolaca koji uzimaju timovi koji su 4. u svojoj ligi .
Da imaju garantovana mesta tvrdim da bi sa mnogo manje novca parirali bogatijim klubovima . Pricate o bunkeru pa Atletiko M je igrao dva finala sa bunkerom cele sezone .
Sto to sutra ne bi radio Kijev ili Bazel .
Pogledajte PL City , Unt , L'PUL , Arsenal , Celzi , Totenhem i svi hoce u LS , jel to realno ? Sta je sledece 7 mesta za njih jer i Sautempton mora sutra da igra . Pa oni vec igraju izmedju sebe u PL .
Pustite Ajax dve god da zaradjuje 20mil od LS tvrdim da ce vise dati fudbalu nego timovi koji ulazu 100 .

E moj druže beogradski...

pre 6 godina

To je bio jugoslovenski tim, zemlja je imala 23 miliona stanovnika, svi sportovi bili su u svetskom vrhu, školovanje je bilo besplatno, a onda su nacionalisti svih boja uništili ozbiljnu državu i sport.

tako je kako je

pre 6 godina

(CZV 1991, 02. mart 2018 17:26)

Prijatelju ne fantaziraj! 100 miliona ne da nije dovoljno za osvajanje trofeja nego ne može ni ulazak da ti garantuje! Klubovi jednog fudbalera plaćaju toliko a imaju gomilu koji "vrede" 20-40-60 miliona, tako da je 100 miliona maltene ništa. A tek što bi ti se to ovde vratilo? Ni za 50 godina. Cena karte je između 1,5 do 15 evra a dresovi se kupuju generacijski, što možeš videti i na tribini. Retko ko ima najnoviji. Niko neće kupiti ni zvezdu ni partizan, zato što je to finansijski previše rizično uz jako male šanse za dobit. Da imam te pare i da hoću da ih uložim u fudbal zaobišao bih svoju zvezdu i otišao Italiju, Holandiju ili Portugal. Lakše je tamo napraviti tim koji konkuriše za ligu šampiona nego ovde! Ko je lud da dođe da igra u Ivanjici, Lučanima, Banjici ili gde god u Srbiji?

IVAN

pre 6 godina

@overrated
Znam da je to tesko da shvatite ali 1991. je Crvena Zvezda jednostavno bila prejaka i za Real i za Barsu. Zvezda je mozda tada imala srece sto su 2 apsolutno u tom momentu najjaca evropska kluba, Milan i Napoli ispali od drugih klubova jedan od Olimpika a drugi od Spartaka na penale, inace je imala teske protivnike, Olimpik i Bayern su bili sam vrh evropskog klupskog fudbala.

milos

pre 6 godina

to pravilo "28 godina" je napusteno pre nego sto je Zvezda osvojila Kup Sampiona. Iz te generacije Zvezde su otisli Jugovic i Mihajlovic sa 23 godine, Prosinecki sa 22, Piksi pre toga sa 25...

C i n i k

pre 6 godina

Nzn cemu vise da se igra fuca u siromasnim zemljama i klubovima? Zbog "navijaca"? Neka tih 10 ak najbogatijih klubova napravi neku svoju ligu pa nek igraju da vide ko je bolji izmedju njih. Fuca je postala apsolutno besmislen sport, sa transferoma od kojih boli glava, sa ligama gde unapred znas ko ce da ih osvoji, nema vise niceg zanimljivog u fuci.

Akhenaton

pre 6 godina

"Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)
zato sto je taj 4. 10 puta jaci od 85% prvaka svojih drzava...
(Zigzag, 2. mart 2018 18:04)"

Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale.

Jadran

pre 6 godina

Ponovicu jedan pametan komentar, koji resava sustinu problema. Fudbalska Jadranska liga. Prvo, najmanje 10x bi povecala finansijsko stanje u klubovima, drugo, to bi sacuvalo u 70% slucajeva odlazak kvalitetnih mladih igraca jer bi domaci klubovi imali od cega da ih plate. Trece, kvalitet stranaca bi se povecao na znacajno veci nivo. Sve skupa bi stvorilo predpostavke da se klubovi privatizuju i da ta liga postane potpuno privatno/ profesionalna, i ko tada moze iskljuciti neki trofej?

beli65

pre 6 godina

Partizan, Dinamo, Maribor jedini ucesnici Lige sampiona za vjek vjekova, to je razlika ovih klubova i svih ostalih iz bivse Jugoslavije
(gray light, 02. mart 2018 20:00)
grobarska logika,veci je uspeh ucesce u ligi sampiona(bez pobede)nego osvajanje kupa sampiona(bez poraza),te reci da si jedini(uz jos dva kluba)a ne sto si stvarno jedini

Milan

pre 6 godina

Zvezda i Steua nisu napravili čuda. Tada, u to vreme to su bili klubovi koji su redovno bili u vrhu svetskog fudbala zbog svog rada i pravog sportskog angažovanja. Pogledajte te sastave, da li je iko tada bio jači? Ovo danas je sve samo ne sport. Dobar si koliko imaš para. Ajde sada da vidim ko će biti šampion Evrope od tima sastavljenog iz svoje države.

Runner

pre 6 godina

И након свих ових шиканираља тзв. малих репрезентација и малих клубова поставља се једно лпгично питање: "Шта ће шта ће им уопште УЕФА, и таква ЛШ и ЛЕ?" Па зар им није боље да направе неке своје регионалне лиге и купове. Па зар то и досад није био својеврсни мазохизам малих клубова да чим заврше првенство, крајем маја почетком јуна, и већ након 2.3 недеље настављају квалификације за једно од места у групним фазама ЛШ или ЛЕ? И док они, цело лето, играју по несносној врућини дотле се велики тимови и њихови играчи одмарају и уживају у монденским летовалиштима диљем планете.

4. rajh

pre 6 godina

@e moj druze
Zvezda je bila prvak Evrope u vreme Milosevica, Steaua u vreme Causeskua.
Njih je pojeo mrak, a prvak Evrope vise nikad nece biti iz Srbije ili Rumunije.
Srbija zatvara IMT,FAP,jer "nema para za ulaganje" a placa subvencije nemackim fabrikama (jer ima para).

Dare

pre 6 godina

To je sve biznis postalo.Neko rece kao vratiti kup sampiona, gde bi igrali samo sampioni. Da, lepo je to nama sa navijavke strane, ali ko bi ulagao pare od sponzora kao sada?? Ko bi voleo da gleda recimo Ludogorec, Zvezdu, Videoton,, pa sampione Ceske,Slovacke i ostalih zemalja.Nema tu para za sponzore. Zato uvode ovo, jer se obrcu pare.

Lav

pre 6 godina

Донесите такав закон опет, да Звезда и Партизан могу да задржавају своје играче до њихове 27. године, имали би и далеко боље резултате. 

Али не, увек је крив Запад, Нато, Ватикан и, наравно, Nike.
(adriano_galliani, 02. mart 2018 17:28)

Kad bi doneli takav zakon danas, UEFA bi nas izbacila iz svih takmičenja. A nevladine organizacije (ne baš sa istoka) bi procvetale. A Nike ne bi potpisao ugovor ni sa jednim igračem iz te lige (hteo, ne hteo).

tako je kako je

pre 6 godina

(CZV 1991, 02. mart 2018 18:53)

Slažem se da bi sa 100 miliona evra šanse istočnoevropskih klubova da osvoje ligu šampiona porasla sa 0% na neki možda i značajan procenat, ali da bi se isplatilo nema šanse. Nažalost. Naši navijači nemaju ni novca ni naviku da ga troše na klub. Pogledaj samo komentare u toku utakmice. Daj link, ima li striming, gde može da se gleda i slično. Niko ne plaća da gleda, svi bi na mufte ili za dž. Dresovi na tribini od puma iz 80ih do kappa iz 90ih adidas 00ih a kopija i običnih majica od 1000 dinara sa zvedinim motivom da ne pričamo. Mali je broj aktuelnih originalnih dresova, dok je to ozbiljan izvor prihoda za zapadnoevropske klubove. Bukvalno desetine pa čak i stotine miliona se zarađuju. Stvarno ne vidim kako bi se vratilo to ulaganje u Srbiji. Jednostavno je tako. I to naše ime, ne znači apsolutno ništa u evropi. Pa šta pomisli prosečan srbin kad čuje Steaua. Sigurno ne veliki evropski klub velike tradicije. To su neki rumuni koji su nekad osvojili KŠ i sad su niko. Mi smo još gori jer nas nije bilo 25 godina nigde. Boli ali TAKO KAKO JE!

Negativni

pre 6 godina

(adriano_galliani, 2. mart 2018 17:28)

Samo si delimično u pravu. Ključ je u tome što igrači u SFRJ uopšte nisu loše prolazili finansijski za to vreme. I mnogo im je bilo bolje da izadju na scenu u evropske kupove i kada napune 27 ( što je zaista bila neka vrsta zarobljavanja) odu u neki ozbiljan tim. Pri tom, tada je bilo dozvoljeno tri stranca i neki od velikih igrača bi sa 23-4 godine mogli da igraju u Real Sosijedadu umesto u Real Madridu. Zatim, interesantno je da Brazil, Urugvaj i Argentina nisu imali ograničenje za prodaju fudbalera, pa su opet njihovi timovi drali evropske i sve do poslednjih petnaestak godina od kada preko 200 najboljih igrača iz tih zemalja igra u većini evropskih liga, šampioni Južne Amerike su imali debelo pozitivan skor protiv evropskih. Cela fora je u tome što su bogati sve bogatiji a siromašni sve pohlepniji, kako bi rek'o no.1 iz Alan Forda. Sada Real ili Barsa mogu da imaju po trideset stranaca, i to najboljih. Zamisli Barsu da su stranci samo Mesi, Suarez i TerŠtegen. A u Realu Modrić, Ronaldo i Benzema. A Kazemira, Kutinja, Marsela, Nejmara, Krosa.....rasporediš na još jedno desetak timova. Ili zamisli nekog brazilskog šampiona koji zadrži do 27 Kazemira, Nejmara, David Luiza, pa još kupi Gabriela, Edersona i Paulinja? Misliš da bi Real bio favorit protiv takvog tima? Čiso sumnjam. Sao Paolo je drao Barsu i Milan uzastopno. Stvar je u lovi, njenom obrtu, ogromnom kolaču i ničemu više. O da, i propasti komunističkih zemalja, jakako.

adriano_galliani

pre 6 godina

Није ту ништа крива УЕФА. Та "чуда" су се догодила тако што је комунистички блок покушавао на све начине да заштити првенствено себе, тако да су играчи били заробљени у сопственој држави до 27. године, уз обавезу служења војног рока.. Дејан Савићевић је, ваљда, најбољи пример колико се у војсци "стичу радне навике", то је нарочито показао у Милану. Само је изгубио године и године каријере, која је могла да буде потпуно другачија.

Да су тадашњи играчи Звезде имали икаквог избора, тешко да би ико остао тамо дуже од 23-24. године, или да би ДБ доводио Звезди играче као на тацни (одакле Звезди милион марака за Михајловића?). Донесите такав закон опет, да Звезда и Партизан могу да задржавају своје играче до њихове 27. године, имали би и далеко боље резултате.

Али не, увек је крив Запад, Нато, Ватикан и, наравно, Nike.

мангупаријацз

pre 6 godina

@sky, Звезда није освојила ЛШ? Мора да је због тога њено име угравирано на пехару исте и да је на УЕФА сајту представљена као једна од освајача ЛШ. Поздрав теби уз стихове ''причаће ти да се она гаси, ти што никад нису тако сјали...''

djoledjole

pre 6 godina

У лиги "шампиона" шампиони су у мањини.

Тај циркус не гледам добрих 15 година јер дрес и порекло не значе ништа, само новац. Сад је чудо да главни играч клуба буде из те земље.

Не знам зашто ико то и гледа, и у чему је драж. Само помпа и реклама.

Ни када би дошли најјачи инвеститори у српски фудбал не би ме интересовало да гледам Звезду и Партизан јер би им тимови били састава данашњег Реала и Барселоне. Само би име било другачије. Изгубило је смисао.

nenad

pre 6 godina

Slovenac ne moze da zaboravi Zvezdin uspeh. Boli ga jos uvek a i tada su zabranili Zvezdi da brani trofej domaćinstvom u Beogradu nego su morali da idu u Bugarsku. Ko vas bre šiša

Ivan

pre 6 godina

(tako je kako je, 2. mart 2018 21:45)

A šta to treba "prosečan" Srbin da radi kad čuje ime Steaua??? Pa naravno da će konstatovati da je to jedan veliki klub sa velikom tradicijom, koji je sa Crvenom Zvezdom jedini osvajao "ušatog" sa istoka Evrope! Isto važi i za nas zvezdaše! Naše ime je slavno, i ostaće tako zanavek čak i ne daj Bože da se sutra ugasi naš klub, opet će mu stajati ime urezano na 2ušatog" dok je veka i sveta! Tu je poenta dečače! To NEMA CENU, to je VEČNO! I ZA PONOS!!

Markos

pre 6 godina

Fudbal sam igrao i pratio od malena,, ali je fudbal danas suprotnost onoga sto je nekad bio. Zato vec 5 godina gledam nize fudbalske lige i evropsku kosarku...

Roger

pre 6 godina

Zvezda nije bila mali klub kada je osvojila kup sampiona, imala je jedne od najkvalitetnijih igraca u to vreme. Sve zahvaljujuci zakonu da igrac pre 27 ne se da napusti zemlju.

maki

pre 6 godina

pravi se jos jedna razlika, i to medju bogatim, i to na ultra bogate i bogate, sad je nezamislivo da najbolji fudbaler sveta, predje npr. u lion,zenit ili fiorentinu, lista se svodi na 6,7 klubova, i oni ce uvek osvajati, od 2000 pa na ovamo, najveca senzacija je porto, a cak i oni su imali pozamasan budzet tada

where's your knickers?

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kinaski, 2. mart 2018 17:33)

Ništa čudno tu nema, Rostov prošle godine izbacio Ajax i PSV iz Evrope tj. Ajax iz kval. za LŠ. Holanđani polako padaju i na klupskom i na reprezentativnom planu.

sima

pre 6 godina

Kada se samo setim this vremena. Zvezda je sve gazila 91. Bajern pobedila u Minhenu 2:1. Ova dansnja mlada generacija nazalso nece doziveti taj osecaj kakvi smo mi imali.

Jos samo da dodam da sam bio u Bariju i geldao tu utakmicu. Putoavali 4 dana autobusom skroz okolo. To je poslednji put kada sam bio u Hrvatskoj i Sloveniji.

Pozdrav

sendvič sa majonezom

pre 6 godina

Pa naravno da nema, ne moze vise preko Dinamo Drezdena i Grashopersa direkt u polufinale 'kupa šampiona'...

I sasvim je normalno da jedna Engleska od 55 miliona, Nemacka od 80 miliona, španija od 50, Italija od 50 miliona stanovnika imaju po nekoliko predstavnika..

Izvoli, udji prvo u grupu, pa onda igraj muški na gol više, ništa bunkerica, a onda dalje po kup sistemu - pravednije ne može...

I sve bi to moglo kad bi se privatizovali klubovi, ali to se političarima ne isplati, vole glasači leba i igara (samo ima sve manje za leba...)

novikorisnik

pre 6 godina

rešenje je seleri kep, ne znam kako se piše na engleskom ali ko zna razumeće, i porez na luksuz, pa neka plaćaju, dodaju i oduzimaju...

grunf

pre 6 godina

@Bilal
Da li znas kako smesno izgleda tvoj komentar ?
Kupovali ste koga ste hteli , i Madjare , Slovence , Bosnjake , dovodili precenjene Hrvate trenere i opet nista . Igrali ste finale kada nisu bili semafori . Pogledaj medjosobni skor u Yu , pogledaj trofeje , Evro uspehe , igrace .
U kom paralelnom svetu zivis da je FKP bio na nivou Zvezde ? 4 puta ste zimovali u Evropi . Mizerno .
Koji Galic ? Pa to je reda velicine u Zvezdi Bigicevic . Kule Acimovic bi bio bog u Partizanu a u Zvezdi nije ni u 15 najboljih.. O cemu bre pises ? Covece Zvezdini igraci igrali za tim sveta konstantno .

Overrated

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)

Pa jeste, sad ce Grashopers, Glazgov, Dinamo Drezden i Zvezda da igraju Kup sampiona, a Barselona ili Real Madrid (jedan od njih) da gleda, a da ne pricamo o Premijer ligi.
Promenila se vremena, hvala bogu pa je poluamaterski kup sampiona otisao u zaborav i sad gledamo najbolje ekipe i najbolji fudbal, ne moze srpska liga da ima istu tezinu kao spanska...

garda

pre 6 godina

Zvezda, Milan, Bajern i Marsej su 91. god. bili isto sto su danas Real, Barsa, M. Siti i Bajern. To su klubovi koji mogu biti prvaci Evrope trenutno. I tada je vec vazilo Bosmanovo pravilo, ali je bila sira baza i Zvezda je prosto imala fenomenalne igrace i tim. Vazila je i pre toga za jednog od najvecih evropskih klubova. Urusavanje je pocelo ratom i pogotovo sankcijama koje su nam oduzele sve bodove i korficijent sveli na nulu. To je oduzelo svaku sansu i Zvezdi i Partizanu da igraju bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi. Bila su obecanja da ce posle sankcija nadoknaditi Zvezdi to pa samim tim i ostalim nasim klubovima sansu, ali su posle kurtoazno rekli da je proslo 5 godina i da je sada kasno. Zvezda je i tako imala sansu da osvoji LS i 92. ali joj se u Sofiji nije posrecilo. A ta pobeda je vodila na Vembli.

Kiza

pre 6 godina

Ovakav ishod je bio neminovan. Jedino ako bi se uvelo (pra)staro pravilo o najviše dva stranca, a da je pri tom, naprimer, Francuz stranac svuda osim u Francuskoj, to bi bio kraj super-ultra-mega-velikih klubova, pa time i svih posledica koje odatle proističu. Naravno da od toga nema ništa, ali svi imamo neke svoje fantazije...

goran

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
(Kinaski, 02. mart 2018 17:33

ja mislim da ti ne pratiš fudbal ili ga pratio površno. Bodovanje UEFA je takvo kakvo jeste i u principu podržava samo rezultati u poslednjih pet godina, potpuno slažem sa tobom da Holandija zaslužuje da ima makar jedno mesto u Ligi šampiona ali bože moj takav je sistem zadnjih godina im slabo ide. Evo vidiš na primer sad kad bi ponovo Crvena Zvezda i Partizan prošli grupe u Liga Evrope a na primer da Vojvodina i Radnički dođu do playoff-a ja mislim da bi nam pripalo dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

znalac

pre 6 godina

I Zvezda je u sezoni 91/92 igrala pocetak grupne faze LS
Igrala grupu sa Sampdorijom Anderlehtom i jos jednim timom u Segedinu a za ulazak u finale sa Sampdorijom u Sofiji

Ovo se sve svodi da neke zemlje budu kao Afrika Pravi talente a onda ce bogati za jeftine pare da ih kupuju i po potrebi za skup novac preprodaju. Danas sport postaje zabava za bogate

dex

pre 6 godina

@sky

Hvala sto si nam objasnio... Znaci, Real Madrid nije bio prvak Evrope 11 puta??? Ono sto pise na peharu zvezdino ime se ne racuna? A da, ni 1992. Zvezda nije igrala LS...
Sreca, pa si tu da objasnis.

Rajko007

pre 6 godina

Svakako bi ista situacija bila i bez novog modela kvalifikacija. Sirotinja bi ostala vreca za punjenje gol razlike cak i da im se obezbedi 1 a ne 4 kruga. Nije Ceferin kriv za Bosmanovo pravilo i superiorni zapadni kapitalizam, to je samo surova realnost. A i Liga Nacija je sigurno bolji model od besmislenih prijateljskih meceva koji su za nas savez bili samo prilika za sigurnu zaradu, ionako im nikad ne bi palo na pamet da organizuju susret sa Brazilcima ili Spancima. Sad je uveden barem nekakav takmicarski motiv, samim tim ce i utakmice biti interesantnije za gledanje.

sjfhj

pre 6 godina

Novac=Vrhunski fudbal.Klubovi u engleskoj i Španiji plaćaju transfere od 80-90 miliona po igraču a kod nas Partizan obara klupski rekord dovodjenjem igrača za sumu od 1,6 miliona.

krajisnik

pre 6 godina

bilal@
teorija zavere,Zvezda,Hajduk,pare. .
Pa kako Hajduk nije osvojio Kup Šampiona.?
Partizan nije nikad bio na nivou Zvezde.
Dzajic, Piksi,Sekularac, Savicevic,Prosinecki,Vidić,Jugovic....
takve igrače niste nikad imali, a oni nisu došli za velike pare. Neće ljudi u manji klub ,pa to ti je

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

@ bavarac
Ko je mali,a ko veliki? PSG ,Siti su veliki? Da li mali i veliki ili bogati i siromasni?
Zvezda i Steaua su sve samo ne mali klubovi,ali jesu siromasni. Zvezda posebno. Isto vazi i za Spartu Prag, Rapid Bec, Salcburg,CSKA Sofija,Ferencvaros Legija...uglavnom su svi siromasni u odnosu na sve one koje nam guraju pod nos da gledamo svaki dan,svake sezone.
Sa druge strane imamo pojedine Grke,a posebno Turke koji vec godinama ulazu stotine miliona, a sluze za popravljanje razlike u LS.
UEFA je sistemom takmicenja osiromasila i unistila fudbal u istocnoj,jugoistocnoj i centralnoj Evropi. Severna Evropa nije ni stigla da se razvije kako treba vec je unistena ( Rosenborg,Geteborg,Brondbi). Sada vec godinama taj sistem unistava i fudbal u zapadnoj Evropi tako sto velikani poput Ajaksa,Anderlehta,Briza,PSV-a,Benfike,Sportinga,Seltika,Marseja...mogu samo da sanjaju da osvoje LS,mnogima je cak i osvajanje LE ozbiljan podvig i san. LS sme da osvoji sami onaj ko potrosi pola milijarde za prelazni rok.

CZV 1991

pre 6 godina

Novac je kljucan, a ko garantuje da za 5-10 godina neko nece kupiti CZ ili Partizan i u njih uloziti svotu koja bi bila dovoljna da se osvoji trofej. Sa nek8h 80 -100 miliona € se moze napraviti tim, da uz malo srece postane prvak Evrope. Naravno, podrazumeva se da bi se na tih 100 ulozenih naplatilo makar toliko, ako ne i vise, dakle ne bi se pomenuti novac "prosuo" vec bi sugurno, najmanje, sam sebe isplatio. Samo znalcima dati da vode sve, i trofej nikako nije iskljucen ...

Иван Грозни

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kinaski, 2. mart 2018 17:33)

Није чудно. Гледају се коефицијенти из претходних пет сезона. У овој сезони, нпр., ни један холандски клуб није презимио у Европи. Са друге стране, скоро сваке сезоне један или два руска тима буду барем трећи у ЛШ. А у ЛЕ групну фазу прође најмање један, а некад и два клуба. Са украјинским клубовима је сличан случај. Холанђани већ дуже време немају значајнијих резултата.

Mailman

pre 6 godina

UEFA lagano ali sigurno krece putem FIBA Evropa, sto znaci da ce upropastiti fudbal kao ovi kosarku sve zarad trenutne zarad bez vizije kako ce to uticati na buducnost ovog sporta.

beli65

pre 6 godina

Zasto nemas mozga@@
Kao vi u kosarci,samo sto je Partizan igrao finale KS u fudbalu.A,zvezda u kosarci?nula,nista.
(Zvezda padalica*, 02. mart 2018 20:02)
to samo vi grobari mozete da izjavite jer zamisli da ste vi u fudbalu igrali polufinale kupa sampiona i osvojili kup kupova i igrali finale kupa uefa a mi kazemo za vas da ste u fudbalu nula,nista.To sto vi za klub koji je igrao 1/2 finale kupa sampiona,osvojio kup kupova i igrao finale istog,igrao 4 puta finale kupa Radivoja Koraca kazete da je nula,nista govori kakvi ste,ali na vasu zalost ima nas koji znamo nasu istoriju koju ne mozete promeniti koliko se god trudili

Bane

pre 6 godina

Pa veći je interes njima da učestvuje i 6. na tabeli iz Engleske nego prvak bilo koje slabije lige... Ljudi imaju uređene sisteme, infrastrukturu, fudbalski kvalitet... A ovi naši izađu na teren kao skupljeni sa ulice u odnosu na klubove iz "liga petice"...
Mi bi trebali da se okrenemo omladinskom fudbalu jer smo tu konkurentni i imamo rezultate...

mirko

pre 6 godina

Ovi bogati uveli i da za repfenzetaciju mozes da kupis igraca koji ti se sviđa. Nd mogu jos uvek da oproste Zvezdi kup sampiona. Ove godine smo se dokopali proleća i odmah promene.

PimPong

pre 6 godina

Moguce je da Zvezda ili Steaua, ili Sahtar ili neki ruski tim osvoje Ligu sampiona. Ali po meni se to ne racuna ako ekipa ima mozda dva-tri igraca iz maticne zemlje, i ako ih je neki tajkun kupio. Tako je i sa mnogim "velikanima". Ovo je samo teoretski, ali ako bi se organizovala Jadranska liga u fudbalu, i ako igraci ne bi mogli da igraju van te lige do 26-e godine (kao sto je nekad bilo u Jugi), u tom slucaju bi mogla da se oformi jaka ekipa. Npr., kad bi se nasla ekipa u kojoj igraju igraci na nivou Modrica, Rakitica, Matica, Pjanica, Tadica i ostalih sa 25 godina (a ne sa 18), mogla bi da bude mocna. Znam da ovi gore navedeni igraci imaju vise od 25 godina, ali ovo je samo teorija.

CZV 1991

pre 6 godina

Tako je kako je@
Obrazlozili ste lepo i kulturno, no sto ne verujete to je druga prica. U pravu ste da se pojedini igraci u top klubovima placaju po 100 mil. eura, i da imaju na desetine od 40 do 60, ali to kao sto vidite ne garantuje ni njima titulu. Ovde je rec o sansama 0% za klubove sa istoka, a ja samo tvrdim da sa tolikim ulaganjem, neki od nasih klubova bi imao makar neke sanse da se domogne trofeja. Isto tako garantujem da bi izvukli dosta profita, ne zaboravi da se sada jednim klikom na tastaturi fudbal moze gledati i na severnom polu, pa onda vidi da li bi i koliko najmanje 3 miliona Srba u rasejanju platilo da gleda npr CZV? Ne slazem se da neki trecerazredni klubovi iz Portugala, Holandije i slicnih drzava uz ulaganja pre mogu doci do uspeha od CZV da se u nju ulozi novac. Ekipa koja ima titulu EP, jedno finale UEFA kupa, i pobede nad svim velikim klubovima Evrope ipak zasluzuje mnogo vise od trenutnog, i buduceg po ovim procenama. Hvala

Mance

pre 6 godina

Pa sta ocekujete od ligde gde igraci odu sa 19 godina iz klubova, gde klubove vode ljudi koji fudbalsku loptu nikad nisu pipnuli a kamoli sutnuli-poput dragana djurica i istalih.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

ajmo ovako
Da svi klubovi igraju sa svojim domaćim igračima bez stranaca pada se sastavlja neka liga.
Steaua i Zvezda su bili jedine ekipe sa domaćim igračima bez stranaca i bez kapitala i osvojili su.
Bilo je i drugih jakih ekipa ali su ih u većini slučajeva urnisale sudije.
Sećam se 1991 kad su napravili ligu šampiona u dve grupe.Tada su se protivili sve normalni savezi da je to.samo za bogate.Zvezda je bila učesnik i protivnik toga.Zato je igrala van Beograda da kojim slučajem ne bi odbranila pehar.
Zato su Ameri najbolji u tome i fer.
Svi mogu da budu jaki i loši

Bilal

pre 6 godina

MC bi mogao da krene i iz prvog kruga kfalifikacija i ne bi imao probleme.
prosto, imaju 30 igraca boljih neko skoro ogromna vecina timova jednog, najboljeg.
kupuju najbolje igrace klubovima, one kojibi mogli da im naprave probleme u nekoj utakmici, a u MC su 25.igraci, greju klupu ili ni toliko.
kako onda da ih pobedis?
(i,,, 2. mart 2018 18:26)
E sad si zapravo dao pravu sliku Crvene zvezde iz ex Jugoslavije koju, gle čuda, njeni navijači danas osporavaju i nipodaštavaju. Zvezda, pa i splitski Hajduk, su se u to doba slično ponašali. S tom razlikom što igrače MC plaća vlasnik kluba a gore navedene država. Dakle, pokupe sve što iole valja na fudbalskom YU-tržištu, nagomilaju 25-30 igrača u timu, nije bitno što će većina njih i kraj karijere dočekati na rezervnoj klupi, bitno je da ne pojačavaju konkurenciju, Partizan, Dinamo, Vojvodinu, Sarajevo i dr. Dokaz! Kad je Šestić prešao u FK Vojvodinu te iste godine je Vojvodina osvojila svoju drugu titulu šampiona. I još povrh svega štiti te Zakon jer ne dozvoljava odlaske u inostranstvo pre 27 godine života. Tako da je sada svako negodovanje delija na ovu odluku UEFA-e čisto licemerje.

веверица

pre 6 godina

основно начело савремене демократије и прогресивног друштва:
једнака шанса за све.
у спорту не вреди ни 5 пара.
спорт је у ери робовласништва и фараона и труде се да ту и остану. постоји аристократија, робовласници и небитни мрави који вреде исто колико прашина и који шта код да смисле и ураде, на крају могу само да остану да прашинаре.
да рецимо, којим чудом војводина окупи 22 најталентованија дечака на свету и ради са њима 8 година, на крају би опет морала само да их прода и пољуби прстен. не би могли никада да од њих направе дугорочни спортски пројекат или почетак спортске династије. систем је такав да не може. зато више не пратим клупски профи фудбал. само репрезентације. за сад...

laik

pre 6 godina

@Bilal
I onda ste se redjali narednih 30 god iza Zvezde . A i pre te generacije takodje redjali iza najveceg kluba istocne Evrope .
O postu od 18 god , vise moze da se kaze da je strah . Oducili smo Vas od fudbala do pojave sudova udruzenog rada . I normalno za razliku od vas bili prvaci sveta i Evrope .
Vidis da niste na tom nivou .

sky

pre 6 godina

(мангупаријацз, 02. mart 2018 17:25) Crvena Zvezda nije osvojila Ligu Samoiona nego Kup Evropskih Sampiona. Kao sto Partizan nije bio vice-sampion LS nego KES-a. Dva potpuno razlicita takmicenja. Zvezda cak nije ni igrala LS nikad. Prvo nauci koji su bili najveci uspesi tvog voljenog kluba pa se onda hvali sa njima.

STEVO

pre 6 godina

Napravio sam grešku misleći da se radi o klubovima, ali bez obzira koncept je krajnje glup jer teoretski mi na svjetskom prvenstvu možemo napraviti ekstra rezultat (mislim, daj Bože) što bi proizvelo velika pomjeranja na gore na svjetskoj listi a za posljedicu ne bi imalo na Čeferinovoj tako da nećemo moći igrati utakmice s najjačim reprezentacijama Evrope čak i ako postanemo prvaci svijeta, jednostavno besmisleno.

Shommy82

pre 6 godina

Fudbalsko tržište sve više je naduvani balon zbog sve suludijih suma za transfere. U jednom neminovnom momentu, jer svako tržište to doživi pre ili kasnije, doći će do pucanja i propasti. To možda ne bude u narednih 5, 10, 15 godina, ali će biti. To sigurno neće uticati na igru jer fudbal će se igrati i dalje, ali biće mnogo manje para pa samim tim i manje legionara. Igraće se po matičnim klubovima i vratiti korenima. To će biti šansa da se ponovo promole "mali" klubovi i da se ponovo nadju u završnicama velikih takmičenja.

gray light

pre 6 godina

Znaci, Crvena Zvezda ce biti jedini sampion Evrope, iz bivse Jugoslavije, za vjeki vjekov...Vecna razlika izmedju Zvezde i svih ostalih..
(vecnost, 02. mart 2018 17:32)

Partizan, Dinamo, Maribor jedini ucesnici Lige sampiona za vjek vjekova, to je razlika ovih klubova i svih ostalih iz bivse Jugoslavije

Bilal

pre 6 godina

bilal@
teorija zavere,Zvezda,Hajduk,pare. .
....
Partizan nije nikad bio na nivou Zvezde....

(krajisnik, 2. mart 2018 21:04)
Можеш ти то звати како хоћеш ал' то је сушта истина, као што је и истина да Партизан није био на нивоу Звезде, нарочито оних година када вас је тукао 7:1, све са Митићем, или 5:0 са Шекуларцем или када је трипут узастопце освојио шампионску титулу или кад је играо у финалу КЕШ-а, чак 25 година пре вас. Оних година када је наш легендарни капитен, Милан Галић, спокој му души, на почетку фудбалског првенства, изјавио за једне дневне новине: "Партизан ће бити први, а остали нека се поредају како им је воља."

Nolov

pre 6 godina

@Dare
Prije dve godine cijela evropa navijala za Lester.Sve je moguce pa i da neko iskoci ne odjednom tipa Vojvodina osvojila Ligu Evrop ali gdje ima sistem gdje se godinama ulaze i igra u grupama uz dosta srece i hrabrosti da.

Klonfer OKK Bgd

pre 6 godina

@Da li CZ može na F4?
Samo ti sanjaj da moze na f4. Pazi Boga ti, da sve postane amatersko u Srbiji a da samo vi budete profi? Do juce se zamalo niste ugasili gde ste cak i grb prodali, a sad ovamo glumite neku silu posle par titula u kosarci.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Znaci, Crvena Zvezda ce biti jedini sampion Evrope, iz bivse Jugoslavije, za vjeki vjekov...Vecna razlika izmedju Zvezde i svih ostalih..
(vecnost, 02. mart 2018 17:32)

Јухууу...Ма нек' буде смак света, важно да је Звезда била првак. Онда нас Арсенал и Тотенхем никада неће стићи. Да је било среће, па астероид погодио Земљу '92. остали би бољи од Барсе, Челсија, Портоа, а Партизан не би узео ЕЛ y кошарци. Звезда је живот, остало су ситнице, па и сам живот.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

(adriano_galliani, 02. mart 2018 17:28)
Au covece kako se ti nalupa. Pa ti si u stvari neki klinac, tek sad vidim kad pises i o drugim stvarima osim Liverpula.

Zigzag

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)
zato sto je taj 4. 10 puta jaci od 85% prvaka svojih drzava...

oli

pre 6 godina

Pa ako se uloze iste pare, bice...Sistemi takmicenja ne menjaju nista, najbogatiji ce osvajati trofeje, uvek bilo...Zasto napr. ne dodje neki magnat , pa i od Zvezde da se napravi respektabilan tim kao Sahtjor napr., koji je igrao finala Lige Evrope, cini mi se i osvajao...Prosto, dodje privatnik, napravi tim od 80 , 90 miliona i nema problema, prezimljavanje u Evropi svake godine, zadrzavanje tima na par godina i eto zavrsnice takmicenja
(dusan, 03. mart 2018 03:50)

Zato što niko neće da ulaže u fudbal koji je kriminalan od navijača pa do funkcionera.

laik

pre 6 godina

@sendvic ..
A nije moglo ni u ono vreme preko Fljamurtarija . A gurali Albanci to na gol vise . Nije moglo pravednije , neko prvak a neko ruglo Yu fudbala .
Uzmi taj sendvic i ne balavi , zagrcnuces se kad god vidis sliku , ovde se plocice ne skidaju . Gravira se .

bmiles

pre 6 godina

Ono sto sam prokomentarisao po objavljivanju novog formata UEFA u vezi LS potvrdilo se!Samo neznam kako ona "lupetanja" i minuse koje sam dobio,veoma po meni neutralnog i objektivnog komentara - da opravdam.Ali oprosti im Boze neznaju sta rade i pisu!Bez zlobe usput budi receno - naslov teksta "tacno u sridu"! Bravo za redakciju!Pozdrav svima sa zeljom da "veciti" se domognu bar jednog od tih 4-6 mesta koja vode bar da "zakace" jednog od velikih i bar jednom vidimo Barsu,Reala,MS i MU,Liverpula,Bajerna,Juventusa u Beogradu da nas zelja mine!Bas kao nekad kad smo u bivsoj nam drzavi drzali lekciju svima!

VUK

pre 6 godina

Nikada grobar neće držati u rukama " klempu" ( pehar koji podiže prvak Evrope ). Nikada Partizan neće pisati na tom peharu. Crvena Zvezda piše zauvek. Ende !

Zigzag

pre 6 godina

Po kom to kriteriju su Hrvati ispred Rusije i Ukrajine?
(STEVO, 02. mart 2018 17:23)dobili ukrajinu dva puta u godinu dana i imamo pet puta jacu repku?ili imas problema citat s razumjevanjem ili ne znas nista o nogometu...

Fluu

pre 6 godina

Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale.
(Akhenaton, 02. mart 2018 18:42)

I dobro, liga šampiona promeni ime u liga najboljih i šta onda? Ništa. Ime takmičenja je najmanji problem...

pik

pre 6 godina

Ako je liga šampiona, onda da igraju dosadašnji šampioni. Ovako će to biti liga milionera koji će još više zarađivati.
Jednostavno, pare, pare i samo pare.
Mada to nam ne smeta u basketu, gde imamo pristup.

čika Boki

pre 6 godina

moje ime@
Nisi shvatio poentu!
Svi koji se kvalifikuju u Ligu šampiona dobijaju u startu 15 miliona eura. Veliki bez ikakvih kvalifikacija dobijaju te pare, a mali međusobno moraju da se bore,pa ako jedan od 10 šampiona države uspe to je to. Bogate države dobijaju u startu 60 miliona eura!
Država zvezdi gurnula Gasprom koji svake godine daje milione ovom klubu. Kada će Radnički iz Niša dobiti od države takvog sponzora? Je li ti sada jasno?

i,,

pre 6 godina

nije problem u sistemu takmicenja nego u bosmanovom pravilu...
MC bi mogao da krene i iz prvog kruga kfalifikacija i ne bi imao probleme.
prosto, imaju 30 igraca boljih neko skoro ogromna vecina timova jednog, najboljeg.
kupuju najbolje igrace klubovima, one kojibi mogli da im naprave probleme u nekoj utakmici, a u MC su 25.igraci, greju klupu ili ni toliko.
kako onda da ih pobedis?

Pedja

pre 6 godina

Можеш ти то звати како хоћеш ал' то је сушта истина, као што је и истина да Партизан није био на нивоу Звезде, нарочито оних година када вас је тукао 7:1, све са Митићем, или 5:0 са Шекуларцем или када је трипут узастопце освојио шампионску титулу или кад је играо у финалу КЕШ-а, чак 25 година пре вас. Оних година када је наш легендарни капитен, Милан Галић, спокој му души, на почетку фудбалског првенства, изјавио за једне дневне новине: "Партизан ће бити први, а остали нека се поредају како им је воља."
(Bilal, 02. mart 2018 21:59)
Pokojni Galic je znao u napred da cete biti prvi zato sto je odluka o tome na inicijativu iz vojske donesena na sednicama KPJ umesto na terenu. Tada su najboljim igracima iz cele zemlje pretili da ce ih slati na sluzenje vojnog roka ako ne predju u FKP. Isto tako je vojska ciljano slabila Partizanove tj svoje rivale u ligi tako sto najbolji igraci dobiju vojni poziv pred derbi ili u jeku sezone. Postoje i filmovi o tome.

moje ime

pre 6 godina

Vidim komentare, pustite druge da zarade 20 miliona i slicno, a ne Englezi i Spanci...

Pa ljudi, ne bi ni bilo tih 20 miliona da ne Englezi i Spanci imaju po jedan tim.

Zamislite Ligu sampiona 8 grupa po 4, a u jednoj grupi prvak Moldavije, Madjarske, Poljske i recimo jedan jaci. Pa koliko bi vredela ta TV prava i da li bi to gledao neko iz Kine, Australije, Amerike kao sto gledaju sadasnju Ligu sampiona?

Mesta nisu zagarantovana Englezima ili Spancima, nego se skupljaju bodovi i dele sa brojem ekipa koje ucestvuju. To znaci da ko ima vise ekipa, teze mu je da osvoji prosecno vise bodova.

Neka bude Srbija u 4 zemlje i imace 4 ekipe direktno u Ligi sampiona. Prosto kao pasulj.

Sto se tice buducnosti UEFA takmicenja ici ce se sigurno i dalje. Ovo je samo primirje. Veliki klubovi traze Evropsku Superligu. Englezi su za sada protiv.

Verujem da ce u sledecem ciklusu UEFA ponuditi neku vrstu zatvaranja takmicenja. Npr. mogu da kazu da 8 najboljih iz Lige sampiona igra i sledece sezone + finalisti Liga Evrope i da ostane jos 22 mesta, gde bi posle popune iz domacih liga ostalo jos manje prostora.

Ili da se formira Evropska Superliga od 16 klubova (dve grupe po 8), pa da dve najlosije ekipe ispadaju (kroz plej aut), a finalisti drugog takmicenja (sadasnja LS) da udju za sledecu sezonu.

To je neminovnost. Samo treba videti koji ce biti format. Ali UEFA ce morati da napravi neko supertakmicenje u narednom ciklusu.

Farisej

pre 6 godina

Liga sampiona je produkt neoliberalizam. Tj. punjenje dzepova malom broju ljudi, sve je manji broj brendova u bilo kojoj sferi. Posto pisem iz Crne Gore. Interesu je me. Koliko Srbija ima uspjesnih firmi sa upravom u Srbiji? Danas možete da proizvodite najukusni kolac na svetu, ako nije lupam Nestle ili vec koja franšiza nema da uspije. Velika Rusija propada jer nema brendova. Jedino recenje je u zatvaranju malih trzista. Uzimam primjer lige sampiona. Neka se napravi regionalna liga i neka se igra u terminima lš. Vidjeli bi da bi imala gledanost. Samo što bi to bilo stajanje na putu novca, a kapitalizam ti dozvoljava sve samo ti zabranjuje da stojis na putu kapitala. Isto tako za sve ostale svete zivota. Napraviti lokalna trzista gdje bi forsirali samo proizvode iz tog regiona.

beli65

pre 6 godina

Setite se Arsenal je sa drugom ekipom gazio Zvezdu, i zasto bi ta Zvezda( ili Partizan) trebali da zauzimaju mesto nekom ozbiljnom klubu?
(Kavric, 03. mart 2018 10:15
a kako je to Arsenal gazio Zvezdu,dao im 7 komada u dvomecu(kao Dinamo partizanu)

Fluu

pre 6 godina

Ako je liga šampiona, onda da igraju dosadašnji šampioni. Ovako će to biti liga milionera koji će još više zarađivati. 
Jednostavno, pare, pare i samo pare. 
Mada to nam ne smeta u basketu, gde imamo pristup.
(pik, 02. mart 2018 22:28)

To vam je dame i gospodo razmišljanje klasičnog Srbina. Kad ne odgovara pljuje, kad odgovara sve je super. 0 objektivnosti...

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

@ (Kavric, 3. mart 2018 10:15)

Kazes da LS treba da igraju najjaci klubovi. Slazem se. Ali znas kada bi u te njjace klubove spadao npr. Liverpul koji skoro 30 godina nije uzeo titulu,da mu sistem takmicenja nije omogucio da 25 od tih 30 godina igra LS i da se ubija od para toliko da bez problema mogu nekim polu igracima daju visemilionske ugovore? NIKAD,a mozda ni tad.
Da je po starom sistemu gde igraju samo sampioni Liverpul bi danas verovatno doziveo sudbinu Notingem Foresta ili bi u najmanju ruku tumarao po sredini tabele u PL. Apsolutno isto vazi i za Arsenal,koji je do pojave LS bio vrlo prosecna evro ekipa. U nivou danasnjih Turaka ili Grka koji igraju LS. Ni oni 10-15 godina ne bi igrali LS,pa da vidim od cega bi zaradjivali milione. Celsi,Totenhem,Valensija,Roma,Lacio...ne bi vidjali LS po 20,30 godina i ne bi bili ovo sto danas jesu (za nas,pogledaj samo Milan) da im UEFA nije omogucila da dodju do miliona sa kojima kupuju igrace i koji im trebaju i koji im ne trebaju. Kupuju decu iz cele Evrope i salju ih po drugim i trecim ligama,pa sta bude. Ako jedan prodje ispaltice svih 20 klinaca koje su kupili te sezone.
Kada je LS krenula Zvezda i Partizan su bili u rangu svih gore navedenih klubova,od mnogih i bolji,ali su sistematski propali jer im postavljeni sistem takmicenja nije omogucio da dodju bar do dela para koje su tad dobijali vrlo osrednji klubovi,gore navedeni,i da mogu domacem super talentu da ponude milion godisnje da ostane u klubu.

dule

pre 6 godina

partizan, zvezda, partizan, zvezda... vecito se vodi bitka ko je veci, a zapravo su oba kluba sicusna, jadna, igraju trecerazredni fudbal, ako se to fudbalom moze nazvati... ko hoce da gleda taj cudan sport, to uvek moze u domacoj ligi. mi koji zaista volimo pravi fudbal I koji uzivamo u ligi sampiona, smatramo da je ovo super vest I ne treba mesati babe I zabe... mislim, na sta bi licila tekma npr. mancester city-zvezda ili jos gore psz-partizan. boze sacuvaj

Zozo

pre 6 godina

"Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale. 
(Akhenaton, 02. mart 2018 18:42) 

I dobro, liga šampiona promeni ime u liga najboljih i šta onda? Ništa. Ime takmičenja je najmanji problem...
 (Fluu, 2. mart 2018 20:18) "

Da, i treba da promene naziv lige i neka igraju ali treba da postoji i liga šampiona u kojoj će igrati samo šampioni država.

grunf

pre 6 godina

I treba tako !!
Ajde bre jugosloveni šta se palite vama vaša dva titova politička kluba i dalje vode političari i još uvek, 75 godina već, su to i dalje političke organizacije koje služe za zamajavanje priglupog naroda, ali prevashodno za pranje para partijama i slična druga kriminalna dela.Klubovi su i dalje "društvena svojina" u kojima privilegovani - političari-kriminalci leče svoje komplekse i pljačkaju "društvene pare".
Uefa je mafija a nije mafija prepodobni političar koji "NEMA SNAGE" da prodrma, ako već neće da promeni, žabokrečinu u svim sferama sporta.
Zašto nema promena ? Zašta nema privatizacije ?! Jel i za to "uefa mafia" ??

Zanbezi

pre 6 godina

Sssr je osvojio evropsko prvenstvo 1960, Cehoslovacka 1976, Steaua i Zvezda KES 1986. i 1991. i to je to od uspeha istocnih zemalja u fudbalu, tako da nije do sistema takmicenja vec do kvaliteta.

Putuj evropo

pre 6 godina

Malo manje patetike gospodo molim.. niko nam nije kriv, ovo i treba da se desi. Kad nas fudbal vode politicari i ljudi s poternice, kojekakvi muljatori, mesetari, i menadzeri, sta hocete? Kad brankica pita zasto je vazura dobio 200 000 evra za potpisivanje ugovora sa partizanom (mos misliti vajni fudbalski strucnjak i sportski radnik koji je napravio veliki uspeh) svi ignorisu, pricaju kako to tako ide.. kad u bugarskoj ubiju ko zna kog po redu direktora fudbalskih klubova niko nista.. e pa gospodo normalan svet je davno presao na visi nivo i ne zeli vise da se druzi sa takvim neandertalcima.. nismo mi fudbalski plebs, ni najmanje. Nas fudbal je samo talac kriminalaca koji tavori na niskom nivou koji njima odgovara.. ogledalo drzave u malom.. hvala evropi za otreznjenje (mada vidim da niko nije skapirao poentu) i nazivanje stvari pravim imenom.. kad se bude manje otimalo od fudbala, mozda se i napravi neki uspeh.. do tada..

Gradski

pre 6 godina

U pitanju je ozbiljan biznis i to svakako nije sport kako ga neki od nas i dalje dozivljavaju. A Zvezdi je te 1991 bilo svejedno koga će izvući u kom kolu. E, to se neće ponoviti.

analiza

pre 6 godina

Ok,neka postoji ta LS po novom kriterijumu,gde samo bogati mogu da igraju.Ali,neka postoji i takmicenje u kome sampioni svih zemalja dobijaju priliku da igraju ,sistem eliminacije,30 prvaka lige-ili koliko vec ima zemalja ,pa ko na koga naleti-da to bude naslednik takmicenja koje su osvojile CZ i Steaua-nesto kao Kup Prvaka,a da ovo posle toga,kada su poceli i nesampioni da igraju bude drugo takmicenje LS tj ovo sadasnje takmicenje.A Liga Evrope da prima eliminisane iz oba takmicenja i one koji je vec igraju.Tako bi svi bili zadovoljni.I "mali" bi povremeno videli "velike" timove,a ovi bi taman imali priliku da nabijaju statistiku u tim mecevima.
Dakle,LS za bogatase,KP-Kup Prvaka samo za prave pobednike svojih liga i Liga Evrope za ostale.
Kakva fantasticna ideja,glasam za sebe:)

ozbiljan fudbal

pre 6 godina

Našem fudbalu pre svega trebaju:

- privatizacija (kako treba, bez muljanja i "fantomskih" firmi)
- zakon protiv huligana (i da se sprovodi kako treba)
- zakon o finansiranju vrhunskog sporta i poreske olakšice za one koji ulažu u sport
- superliga u pravom smislu te reči, s 10 ili 12 klubova
- bolja infrastruktura (novi stadioni, reflektori, sređeni tereni...)


Kome to ne odgovara?

Zigzag

pre 6 godina

fer je da igraju veliki,mali su imali sansu pa nisu nista pokazali....od manjih najbolji je bio Apoel u cetvrtfinalu lp 2012...liga prvaka vise nije zanimljiva kao prije kad je bio sistem vecih..

Zvezda padalica*

pre 6 godina

Fantom @@
Niko nikad nije osvojo LS iz istocne Evrope.Pogotovo zvezda ,koja nikada nije igrala u LS.Ako mislis na KS (kup sampiona)onda ok.

Kinaski

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno.. 
(Kinaski, 02. mart 2018 17:33 

ja mislim da ti ne pratiš fudbal ili ga pratio površno. Bodovanje UEFA je takvo kakvo jeste i u principu podržava samo rezultati u poslednjih pet godina, potpuno slažem sa tobom da Holandija zaslužuje da ima makar jedno mesto u Ligi šampiona ali bože moj takav je sistem zadnjih godina im slabo ide. Evo vidiš na primer sad kad bi ponovo Crvena Zvezda i Partizan prošli grupe u Liga Evrope a na primer da Vojvodina i Radnički dođu do playoff-a ja mislim da bi nam pripalo dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
(goran, 02. mart 2018 17:43)
Ne pratim kofcijente, znam da se gleda prerhodnih 5 sezona ali nesto mi cudno da su toliko pobegli Holandjanima. Ajax je prosle sezone igrao finale LE. Nisu odusevljavali, ali nisu ni Rusi koliko mi se cini.

Glodjovic

pre 6 godina

Steaua je bila ozbiljan klub koji je pored osvojenog KES-a igrao i jedno finale sa Milanom. Zvezda je osvojila KES potpunom slucajnoscu. Najbolji dokaz za to je cinjenica da Zvezda posle 1992. nikada nije igrala grupnu fazu LS a do ove sezone punih deset godina uopste nije ucestvovala u evropskim takmicenjima.

oli

pre 6 godina

Da, i treba da promene naziv lige i neka igraju ali treba da postoji i liga šampiona u kojoj će igrati samo šampioni država.
(Zozo, 02. mart 2018 23:34)

Pa i sada igraju svi šampioni. Svi dobijaju šansu da se preko kvalifikacija plasiraju u grupnu fazu zar ne?

Pedja

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 2. mart 2018 17:28)

Pa svakako je bolje da učestvuje npr. neka Valesnija koja je četvrta nego neki Partizan ili Zvezda koji veze sa fudbalom nemaju.

iv13

pre 6 godina

(Jadran, 2. mart 2018 17:48)

Prijatelju, kad otvoris oci, videces da lokalnoj fudbalskoj... "ekipi" ne odgovara to, jer ne mogu da uzimaju deo kolaca, od upravo tih prodatih klinaca. Ni ovima u Hrvatskoj, ni u Bosni, pa ni kod nas u Srbiji, nikome od tih koji vode glavnu rec to ne odgovara.

Da li CZ može na F4?

pre 6 godina

Preostaje nam košarka, ako CZ ove godine ode a F4 može se očekivati titula evropskog prvaka. Država bi onda trebalo da odvoji najmanje deset miliona, sponzori osam, a tu su i reklame, tako da bi se s budžetom od dvadeset miliona moglo računati na još nekoliko evropskih titula. Sve druge klubove u Srbiji proglasiti kao amaterske, gde bi se razvijali mladi talenti koji bi posle dvadesete godine bili obavezni da dođu u naš najtrofejniji klub na našem najvećem stadionu.

My name is Zlatan

pre 6 godina

Ah... ovo je sve zbog love to je jasno... ali to sto crvena zvezda neće vise biti medju velikanima je i do toga sto joj tamo nažalost vise nije mjesto... da se juga nije raspala i da je tu i dalje jedinstvena liga, pa zar mislite da juga nebi imala 2 zagarantirana mjesta u lp? Imala bi 100%... ovako je kako je... nama (ex yu) je učinjeno dosta štete, Al to je i proizvod rezultata... pa čovjek je i slovenske klubove osudio na jedno veliko ništa - Maribor je vidio lp sad i nikad vise... tu smo Di jesmo i nema nam pomoći

Amerikanac

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)

Moze po jednostavnoj logici, a to je da je 4. u premijer ligi 10 puta kvalitetniji i bolji za gledanje nego prvi u srpskoj ili rumunskoj ligi. Naziv je inace samo simbolican.

GradCki menadjer

pre 6 godina

Zanimljivo je da ova vest najvise pogadja iste one velike srbe,koji su jedini uspeh napravili u komunizmu.A cekaj,u kosarci vam sada odgovara taj sistem takmicenja gde ste se ugovorom vezali na igranje i dovodje nekih “zvucnih” igraca,bili sampioni ili ne?!

Kavric

pre 6 godina

Liga sampiona i treba da bude takmicenje gde ucestvuju najjaci klubovi! Stari model podseca na nacin kako se u komunizmu kod nas pravila reprezentacija, dva Slovenca, cetiri Hrvata, cetiri Srbina...bez obzira na to sto je mozda u nekom trenutku 7 Hrvata na vrhunskom nivou,za njih ne bi imalo mesta, jednostavno se postovao kljuc a ne kvalitet! Na kraju, kad nam klubovi budu toliko kvalitetni da pregaze sve u kvalifikacijama,igrace. Ovako su imali sansu da se provuku kroz nekoliko kola a onda da budu topovsko meso u Evropi. Setite se Arsenal je sa drugom ekipom gazio Zvezdu, i zasto bi ta Zvezda( ili Partizan) trebali da zauzimaju mesto nekom ozbiljnom klubu?

beli65

pre 6 godina

uefa mafija neka vrati kup sampiona u obliku kakav je bio 80-ih,a oni sebi neka naprave ligu gde ce ucestvovati samo klubovi koji imaju budzete preko 100 miliona i nek je nazovu kako hoce samo ne liga sampiona

Dbal

pre 6 godina

Prilicno je dosadno sada. Grupe su dosadne jer ima masa bezveznih klubova. A dosadno je i ovo kolo bilo osim par utakmica. Pogledajte ko je jos bio tu: Porto, Bazel, Besiktas... tek od cetvrtfinala postaje zanimljivo. Kad je jesnom kapitalizam preuzeo kontrolu, onda se mora ixi so kraja i kreirati ligu u kojoj igraju samo najbolji. Bolje je bilo prije, ali ja drzimi da je komunizam bio bolji. Kad je propao, propale su mnoge stvari, pa i "grassroots" fudbal.

dusan

pre 6 godina

Pa ako se uloze iste pare, bice...Sistemi takmicenja ne menjaju nista, najbogatiji ce osvajati trofeje, uvek bilo...Zasto napr. ne dodje neki magnat , pa i od Zvezde da se napravi respektabilan tim kao Sahtjor napr., koji je igrao finala Lige Evrope, cini mi se i osvajao...Prosto, dodje privatnik, napravi tim od 80 , 90 miliona i nema problema, prezimljavanje u Evropi svake godine, zadrzavanje tima na par godina i eto zavrsnice takmicenja

szivk24

pre 6 godina

Samo vi tupite pricu o proslosti ko je bolji ko je kakav, hajde lepo za promenu da pricamo o sutra, o buducnosti i uspesima nasih klubova...
Ceo problem lezi u poremecenom sistemu vrednosti, daj da sportista, konkretno ovde fudbaler ima neku pristojnu platu ravnu ostatku drustva, mnogo vise korisniji ljudi u ovom svetu nece za 5 zivota zaraditi kao neki Ronaldo, Nejmar itd.. dajte Zvezdinim, Partizanovim, daj te igracima FK Postara te plate i oni ce igrati ko navijeni, sto je neki Cavani bolji od naseg Mitrovica, sto ima vise pari nogu, sta? Suska bato, motivacija, za te pare ima da gines, ima 7 puta da treniras, masaze, lekarski timovi, ne sme dlaka s glave da ti fali.. budimo realni, CSKA mnogo skuplja od zvezde, sta su pa igrali a mnogo vise placeni, Partizan nije nista losiji od Dinamo Kijeva a eto ti ga Dinamo gde je sad... cak je Partizanova igra u jednom delu bila mnogo bolja i lepsa... Pare, pare, pare svugde se vrte....

Ba

pre 6 godina

Mali mogu da se bune tek kad udju u grupu LS,sa obzirom da u kvalifikacijama(put sampiona) za grupe LS imaju cetiri kola do grupe(prodji cetiri prvaka drugih drzava pa kukaj).
Kad se naplacuju premije za ucesca i pobede niko ne pita odakle pare,klubovi iz liga cetvorke generisu 90% prihoda LS,u LE je mozda 80%.
Sto se tice reprezentacija,u redovnim kvalifikacijama imace priliku da igraju sa velikima a u slucaju dobre generacije(nadam se da ce Srbija iskoristiti svoj potencijal)u Ligi nacija za par godina mozemo ocekivati odlicne utakmice.

Aleksa

pre 6 godina

(Slobodni Klikeri, 3. mart 2018 11:56) # Link komentara

Ливерпул има светску базу навијача од 85 милиона људи. ЛШ утакмице нек испрати просечно 50% њихових навијача, то је око 45 милиона људи који плаћају ТВ да би гледали Ливерпул. Додај на то 100% Звездиних навијача и то је око 45 милиона људи који би платили ТВ да гледају Звезда:Ливерпул....

Miroljub

pre 6 godina

Treba ta takmichenja organizovati kao tenis;
turniri - kup sistem, vishe njih tokom godine, razlichite jachine, pa ko gde nek se snadje.

slaviša šmigič

pre 6 godina

ljudima je možda manje poznato,da je čuferin postao odvetnik preko svog tate petra šuferina i drže ceo sistem suđenja u sloveniji,ima više od pola tvrdki koje rade preko čuferina.jeste možda najuticajniji čovek koji drži sudstvo u sloveniji,sad ga još gurnuli kao precednika uefe koja postaje privilegija bogatih sloja ljudi koji,še kažnjavati siromašne klubove kako bi bogati imali još više,pola francuske plačaju arapi to isto važi za engleze.sistem je napravljen da siromašne države koje nežive od prebogatih arapa nebi učestvovali đaba ti talenat kad nesmeš,da ga pokažeš,tačnije fudbal je posto igra bogatog sloja gde klubovi iz istočnog dela nemaju teoretske šanse za učestvovanje i kad bi nekim slučajem uspeti tu še biti raznih igra kažnjavanja ili izbacivanja iz takmičenja.šuferin je sad svoj na svome interesuje ga samo novac.a te cifre nemogu,da skupe sve države istočne evrope.samo čuferin je plačeniji od svih igrača istočne evrope.u igri su ogromne svote para koje niko sem najbogatiji nemaju šanse kako bi učestvovale.baš me zanima kako še primiti kosovske jer znamo,da za vreme kosova kao celine srbije šuferin je politički zagovarao albance sa kosova.

adriano_galliani

pre 6 godina

Није ту ништа крива УЕФА. Та "чуда" су се догодила тако што је комунистички блок покушавао на све начине да заштити првенствено себе, тако да су играчи били заробљени у сопственој држави до 27. године, уз обавезу служења војног рока.. Дејан Савићевић је, ваљда, најбољи пример колико се у војсци "стичу радне навике", то је нарочито показао у Милану. Само је изгубио године и године каријере, која је могла да буде потпуно другачија.

Да су тадашњи играчи Звезде имали икаквог избора, тешко да би ико остао тамо дуже од 23-24. године, или да би ДБ доводио Звезди играче као на тацни (одакле Звезди милион марака за Михајловића?). Донесите такав закон опет, да Звезда и Партизан могу да задржавају своје играче до њихове 27. године, имали би и далеко боље резултате.

Али не, увек је крив Запад, Нато, Ватикан и, наравно, Nike.

мангупаријацз

pre 6 godina

Звездино узимање Лиге Шампиона је далеко од било какве случајности. То је последица деценија напорног рада, пораза и лекција из истих. Звезда није незаслужено узела тај трофеј, итекако је заслужено освојен (победити Бајерн и Марсеј који је претходно елиминисао Милан, тим који је 2 ЛШ узео заредом). Макар никад више не узели, тај Бари је повукао неизбрисиву црту и границу. А ја верујем да ће моја Звезда поново харати Европом. Биће дана, биће лета, бићеш опет првак света...

sendvič sa majonezom

pre 6 godina

Pa naravno da nema, ne moze vise preko Dinamo Drezdena i Grashopersa direkt u polufinale 'kupa šampiona'...

I sasvim je normalno da jedna Engleska od 55 miliona, Nemacka od 80 miliona, španija od 50, Italija od 50 miliona stanovnika imaju po nekoliko predstavnika..

Izvoli, udji prvo u grupu, pa onda igraj muški na gol više, ništa bunkerica, a onda dalje po kup sistemu - pravednije ne može...

I sve bi to moglo kad bi se privatizovali klubovi, ali to se političarima ne isplati, vole glasači leba i igara (samo ima sve manje za leba...)

Overrated

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)

Pa jeste, sad ce Grashopers, Glazgov, Dinamo Drezden i Zvezda da igraju Kup sampiona, a Barselona ili Real Madrid (jedan od njih) da gleda, a da ne pricamo o Premijer ligi.
Promenila se vremena, hvala bogu pa je poluamaterski kup sampiona otisao u zaborav i sad gledamo najbolje ekipe i najbolji fudbal, ne moze srpska liga da ima istu tezinu kao spanska...

sky

pre 6 godina

(мангупаријацз, 02. mart 2018 17:25) Crvena Zvezda nije osvojila Ligu Samoiona nego Kup Evropskih Sampiona. Kao sto Partizan nije bio vice-sampion LS nego KES-a. Dva potpuno razlicita takmicenja. Zvezda cak nije ni igrala LS nikad. Prvo nauci koji su bili najveci uspesi tvog voljenog kluba pa se onda hvali sa njima.

CZV 1991

pre 6 godina

Novac je kljucan, a ko garantuje da za 5-10 godina neko nece kupiti CZ ili Partizan i u njih uloziti svotu koja bi bila dovoljna da se osvoji trofej. Sa nek8h 80 -100 miliona € se moze napraviti tim, da uz malo srece postane prvak Evrope. Naravno, podrazumeva se da bi se na tih 100 ulozenih naplatilo makar toliko, ako ne i vise, dakle ne bi se pomenuti novac "prosuo" vec bi sugurno, najmanje, sam sebe isplatio. Samo znalcima dati da vode sve, i trofej nikako nije iskljucen ...

Zvezda padalica*

pre 6 godina

Fantom @@
Niko nikad nije osvojo LS iz istocne Evrope.Pogotovo zvezda ,koja nikada nije igrala u LS.Ako mislis na KS (kup sampiona)onda ok.

gray light

pre 6 godina

Znaci, Crvena Zvezda ce biti jedini sampion Evrope, iz bivse Jugoslavije, za vjeki vjekov...Vecna razlika izmedju Zvezde i svih ostalih..
(vecnost, 02. mart 2018 17:32)

Partizan, Dinamo, Maribor jedini ucesnici Lige sampiona za vjek vjekova, to je razlika ovih klubova i svih ostalih iz bivse Jugoslavije

Glodjovic

pre 6 godina

Steaua je bila ozbiljan klub koji je pored osvojenog KES-a igrao i jedno finale sa Milanom. Zvezda je osvojila KES potpunom slucajnoscu. Najbolji dokaz za to je cinjenica da Zvezda posle 1992. nikada nije igrala grupnu fazu LS a do ove sezone punih deset godina uopste nije ucestvovala u evropskim takmicenjima.

Da li CZ može na F4?

pre 6 godina

Preostaje nam košarka, ako CZ ove godine ode a F4 može se očekivati titula evropskog prvaka. Država bi onda trebalo da odvoji najmanje deset miliona, sponzori osam, a tu su i reklame, tako da bi se s budžetom od dvadeset miliona moglo računati na još nekoliko evropskih titula. Sve druge klubove u Srbiji proglasiti kao amaterske, gde bi se razvijali mladi talenti koji bi posle dvadesete godine bili obavezni da dođu u naš najtrofejniji klub na našem najvećem stadionu.

Bilal

pre 6 godina

bilal@
teorija zavere,Zvezda,Hajduk,pare. .
....
Partizan nije nikad bio na nivou Zvezde....

(krajisnik, 2. mart 2018 21:04)
Можеш ти то звати како хоћеш ал' то је сушта истина, као што је и истина да Партизан није био на нивоу Звезде, нарочито оних година када вас је тукао 7:1, све са Митићем, или 5:0 са Шекуларцем или када је трипут узастопце освојио шампионску титулу или кад је играо у финалу КЕШ-а, чак 25 година пре вас. Оних година када је наш легендарни капитен, Милан Галић, спокој му души, на почетку фудбалског првенства, изјавио за једне дневне новине: "Партизан ће бити први, а остали нека се поредају како им је воља."

Bilal

pre 6 godina

MC bi mogao da krene i iz prvog kruga kfalifikacija i ne bi imao probleme.
prosto, imaju 30 igraca boljih neko skoro ogromna vecina timova jednog, najboljeg.
kupuju najbolje igrace klubovima, one kojibi mogli da im naprave probleme u nekoj utakmici, a u MC su 25.igraci, greju klupu ili ni toliko.
kako onda da ih pobedis?
(i,,, 2. mart 2018 18:26)
E sad si zapravo dao pravu sliku Crvene zvezde iz ex Jugoslavije koju, gle čuda, njeni navijači danas osporavaju i nipodaštavaju. Zvezda, pa i splitski Hajduk, su se u to doba slično ponašali. S tom razlikom što igrače MC plaća vlasnik kluba a gore navedene država. Dakle, pokupe sve što iole valja na fudbalskom YU-tržištu, nagomilaju 25-30 igrača u timu, nije bitno što će većina njih i kraj karijere dočekati na rezervnoj klupi, bitno je da ne pojačavaju konkurenciju, Partizan, Dinamo, Vojvodinu, Sarajevo i dr. Dokaz! Kad je Šestić prešao u FK Vojvodinu te iste godine je Vojvodina osvojila svoju drugu titulu šampiona. I još povrh svega štiti te Zakon jer ne dozvoljava odlaske u inostranstvo pre 27 godine života. Tako da je sada svako negodovanje delija na ovu odluku UEFA-e čisto licemerje.

Zigzag

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)
zato sto je taj 4. 10 puta jaci od 85% prvaka svojih drzava...

oli

pre 6 godina

Da, i treba da promene naziv lige i neka igraju ali treba da postoji i liga šampiona u kojoj će igrati samo šampioni država.
(Zozo, 02. mart 2018 23:34)

Pa i sada igraju svi šampioni. Svi dobijaju šansu da se preko kvalifikacija plasiraju u grupnu fazu zar ne?

grunf

pre 6 godina

@Bilal
Da li znas kako smesno izgleda tvoj komentar ?
Kupovali ste koga ste hteli , i Madjare , Slovence , Bosnjake , dovodili precenjene Hrvate trenere i opet nista . Igrali ste finale kada nisu bili semafori . Pogledaj medjosobni skor u Yu , pogledaj trofeje , Evro uspehe , igrace .
U kom paralelnom svetu zivis da je FKP bio na nivou Zvezde ? 4 puta ste zimovali u Evropi . Mizerno .
Koji Galic ? Pa to je reda velicine u Zvezdi Bigicevic . Kule Acimovic bi bio bog u Partizanu a u Zvezdi nije ni u 15 najboljih.. O cemu bre pises ? Covece Zvezdini igraci igrali za tim sveta konstantno .

PimPong

pre 6 godina

Moguce je da Zvezda ili Steaua, ili Sahtar ili neki ruski tim osvoje Ligu sampiona. Ali po meni se to ne racuna ako ekipa ima mozda dva-tri igraca iz maticne zemlje, i ako ih je neki tajkun kupio. Tako je i sa mnogim "velikanima". Ovo je samo teoretski, ali ako bi se organizovala Jadranska liga u fudbalu, i ako igraci ne bi mogli da igraju van te lige do 26-e godine (kao sto je nekad bilo u Jugi), u tom slucaju bi mogla da se oformi jaka ekipa. Npr., kad bi se nasla ekipa u kojoj igraju igraci na nivou Modrica, Rakitica, Matica, Pjanica, Tadica i ostalih sa 25 godina (a ne sa 18), mogla bi da bude mocna. Znam da ovi gore navedeni igraci imaju vise od 25 godina, ali ovo je samo teorija.

Црвена Звезда 1712

pre 6 godina

Znaci, Crvena Zvezda ce biti jedini sampion Evrope, iz bivse Jugoslavije, za vjeki vjekov...Vecna razlika izmedju Zvezde i svih ostalih..
(vecnost, 02. mart 2018 17:32)

Јухууу...Ма нек' буде смак света, важно да је Звезда била првак. Онда нас Арсенал и Тотенхем никада неће стићи. Да је било среће, па астероид погодио Земљу '92. остали би бољи од Барсе, Челсија, Портоа, а Партизан не би узео ЕЛ y кошарци. Звезда је живот, остало су ситнице, па и сам живот.

beli65

pre 6 godina

Partizan, Dinamo, Maribor jedini ucesnici Lige sampiona za vjek vjekova, to je razlika ovih klubova i svih ostalih iz bivse Jugoslavije
(gray light, 02. mart 2018 20:00)
grobarska logika,veci je uspeh ucesce u ligi sampiona(bez pobede)nego osvajanje kupa sampiona(bez poraza),te reci da si jedini(uz jos dva kluba)a ne sto si stvarno jedini

Kavric

pre 6 godina

Liga sampiona i treba da bude takmicenje gde ucestvuju najjaci klubovi! Stari model podseca na nacin kako se u komunizmu kod nas pravila reprezentacija, dva Slovenca, cetiri Hrvata, cetiri Srbina...bez obzira na to sto je mozda u nekom trenutku 7 Hrvata na vrhunskom nivou,za njih ne bi imalo mesta, jednostavno se postovao kljuc a ne kvalitet! Na kraju, kad nam klubovi budu toliko kvalitetni da pregaze sve u kvalifikacijama,igrace. Ovako su imali sansu da se provuku kroz nekoliko kola a onda da budu topovsko meso u Evropi. Setite se Arsenal je sa drugom ekipom gazio Zvezdu, i zasto bi ta Zvezda( ili Partizan) trebali da zauzimaju mesto nekom ozbiljnom klubu?

Klonfer OKK Bgd

pre 6 godina

@Da li CZ može na F4?
Samo ti sanjaj da moze na f4. Pazi Boga ti, da sve postane amatersko u Srbiji a da samo vi budete profi? Do juce se zamalo niste ugasili gde ste cak i grb prodali, a sad ovamo glumite neku silu posle par titula u kosarci.

Zanbezi

pre 6 godina

Sssr je osvojio evropsko prvenstvo 1960, Cehoslovacka 1976, Steaua i Zvezda KES 1986. i 1991. i to je to od uspeha istocnih zemalja u fudbalu, tako da nije do sistema takmicenja vec do kvaliteta.

Pedja

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 2. mart 2018 17:28)

Pa svakako je bolje da učestvuje npr. neka Valesnija koja je četvrta nego neki Partizan ili Zvezda koji veze sa fudbalom nemaju.

Zigzag

pre 6 godina

Po kom to kriteriju su Hrvati ispred Rusije i Ukrajine?
(STEVO, 02. mart 2018 17:23)dobili ukrajinu dva puta u godinu dana i imamo pet puta jacu repku?ili imas problema citat s razumjevanjem ili ne znas nista o nogometu...

beli65

pre 6 godina

Zasto nemas mozga@@
Kao vi u kosarci,samo sto je Partizan igrao finale KS u fudbalu.A,zvezda u kosarci?nula,nista.
(Zvezda padalica*, 02. mart 2018 20:02)
to samo vi grobari mozete da izjavite jer zamisli da ste vi u fudbalu igrali polufinale kupa sampiona i osvojili kup kupova i igrali finale kupa uefa a mi kazemo za vas da ste u fudbalu nula,nista.To sto vi za klub koji je igrao 1/2 finale kupa sampiona,osvojio kup kupova i igrao finale istog,igrao 4 puta finale kupa Radivoja Koraca kazete da je nula,nista govori kakvi ste,ali na vasu zalost ima nas koji znamo nasu istoriju koju ne mozete promeniti koliko se god trudili

VUK

pre 6 godina

Nikada grobar neće držati u rukama " klempu" ( pehar koji podiže prvak Evrope ). Nikada Partizan neće pisati na tom peharu. Crvena Zvezda piše zauvek. Ende !

laik

pre 6 godina

@Bilal
I onda ste se redjali narednih 30 god iza Zvezde . A i pre te generacije takodje redjali iza najveceg kluba istocne Evrope .
O postu od 18 god , vise moze da se kaze da je strah . Oducili smo Vas od fudbala do pojave sudova udruzenog rada . I normalno za razliku od vas bili prvaci sveta i Evrope .
Vidis da niste na tom nivou .

nenad

pre 6 godina

Slovenac ne moze da zaboravi Zvezdin uspeh. Boli ga jos uvek a i tada su zabranili Zvezdi da brani trofej domaćinstvom u Beogradu nego su morali da idu u Bugarsku. Ko vas bre šiša

E moj druže beogradski...

pre 6 godina

To je bio jugoslovenski tim, zemlja je imala 23 miliona stanovnika, svi sportovi bili su u svetskom vrhu, školovanje je bilo besplatno, a onda su nacionalisti svih boja uništili ozbiljnu državu i sport.

krajisnik

pre 6 godina

bilal@
teorija zavere,Zvezda,Hajduk,pare. .
Pa kako Hajduk nije osvojio Kup Šampiona.?
Partizan nije nikad bio na nivou Zvezde.
Dzajic, Piksi,Sekularac, Savicevic,Prosinecki,Vidić,Jugovic....
takve igrače niste nikad imali, a oni nisu došli za velike pare. Neće ljudi u manji klub ,pa to ti je

Ivan

pre 6 godina

(tako je kako je, 2. mart 2018 21:45)

A šta to treba "prosečan" Srbin da radi kad čuje ime Steaua??? Pa naravno da će konstatovati da je to jedan veliki klub sa velikom tradicijom, koji je sa Crvenom Zvezdom jedini osvajao "ušatog" sa istoka Evrope! Isto važi i za nas zvezdaše! Naše ime je slavno, i ostaće tako zanavek čak i ne daj Bože da se sutra ugasi naš klub, opet će mu stajati ime urezano na 2ušatog" dok je veka i sveta! Tu je poenta dečače! To NEMA CENU, to je VEČNO! I ZA PONOS!!

мангупаријацз

pre 6 godina

@sky, Звезда није освојила ЛШ? Мора да је због тога њено име угравирано на пехару исте и да је на УЕФА сајту представљена као једна од освајача ЛШ. Поздрав теби уз стихове ''причаће ти да се она гаси, ти што никад нису тако сјали...''

Jadran

pre 6 godina

Ponovicu jedan pametan komentar, koji resava sustinu problema. Fudbalska Jadranska liga. Prvo, najmanje 10x bi povecala finansijsko stanje u klubovima, drugo, to bi sacuvalo u 70% slucajeva odlazak kvalitetnih mladih igraca jer bi domaci klubovi imali od cega da ih plate. Trece, kvalitet stranaca bi se povecao na znacajno veci nivo. Sve skupa bi stvorilo predpostavke da se klubovi privatizuju i da ta liga postane potpuno privatno/ profesionalna, i ko tada moze iskljuciti neki trofej?

laik

pre 6 godina

@sendvic ..
A nije moglo ni u ono vreme preko Fljamurtarija . A gurali Albanci to na gol vise . Nije moglo pravednije , neko prvak a neko ruglo Yu fudbala .
Uzmi taj sendvic i ne balavi , zagrcnuces se kad god vidis sliku , ovde se plocice ne skidaju . Gravira se .

Akhenaton

pre 6 godina

"Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)
zato sto je taj 4. 10 puta jaci od 85% prvaka svojih drzava...
(Zigzag, 2. mart 2018 18:04)"

Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale.

Fluu

pre 6 godina

Ako je liga šampiona, onda da igraju dosadašnji šampioni. Ovako će to biti liga milionera koji će još više zarađivati. 
Jednostavno, pare, pare i samo pare. 
Mada to nam ne smeta u basketu, gde imamo pristup.
(pik, 02. mart 2018 22:28)

To vam je dame i gospodo razmišljanje klasičnog Srbina. Kad ne odgovara pljuje, kad odgovara sve je super. 0 objektivnosti...

Zigzag

pre 6 godina

fer je da igraju veliki,mali su imali sansu pa nisu nista pokazali....od manjih najbolji je bio Apoel u cetvrtfinalu lp 2012...liga prvaka vise nije zanimljiva kao prije kad je bio sistem vecih..

garda

pre 6 godina

Zvezda, Milan, Bajern i Marsej su 91. god. bili isto sto su danas Real, Barsa, M. Siti i Bajern. To su klubovi koji mogu biti prvaci Evrope trenutno. I tada je vec vazilo Bosmanovo pravilo, ali je bila sira baza i Zvezda je prosto imala fenomenalne igrace i tim. Vazila je i pre toga za jednog od najvecih evropskih klubova. Urusavanje je pocelo ratom i pogotovo sankcijama koje su nam oduzele sve bodove i korficijent sveli na nulu. To je oduzelo svaku sansu i Zvezdi i Partizanu da igraju bilo kakvu ozbiljniju ulogu u Evropi. Bila su obecanja da ce posle sankcija nadoknaditi Zvezdi to pa samim tim i ostalim nasim klubovima sansu, ali su posle kurtoazno rekli da je proslo 5 godina i da je sada kasno. Zvezda je i tako imala sansu da osvoji LS i 92. ali joj se u Sofiji nije posrecilo. A ta pobeda je vodila na Vembli.

Dare

pre 6 godina

To je sve biznis postalo.Neko rece kao vratiti kup sampiona, gde bi igrali samo sampioni. Da, lepo je to nama sa navijavke strane, ali ko bi ulagao pare od sponzora kao sada?? Ko bi voleo da gleda recimo Ludogorec, Zvezdu, Videoton,, pa sampione Ceske,Slovacke i ostalih zemalja.Nema tu para za sponzore. Zato uvode ovo, jer se obrcu pare.

mirko

pre 6 godina

Ovi bogati uveli i da za repfenzetaciju mozes da kupis igraca koji ti se sviđa. Nd mogu jos uvek da oproste Zvezdi kup sampiona. Ove godine smo se dokopali proleća i odmah promene.

CZV 1991

pre 6 godina

Tako je kako je@
Obrazlozili ste lepo i kulturno, no sto ne verujete to je druga prica. U pravu ste da se pojedini igraci u top klubovima placaju po 100 mil. eura, i da imaju na desetine od 40 do 60, ali to kao sto vidite ne garantuje ni njima titulu. Ovde je rec o sansama 0% za klubove sa istoka, a ja samo tvrdim da sa tolikim ulaganjem, neki od nasih klubova bi imao makar neke sanse da se domogne trofeja. Isto tako garantujem da bi izvukli dosta profita, ne zaboravi da se sada jednim klikom na tastaturi fudbal moze gledati i na severnom polu, pa onda vidi da li bi i koliko najmanje 3 miliona Srba u rasejanju platilo da gleda npr CZV? Ne slazem se da neki trecerazredni klubovi iz Portugala, Holandije i slicnih drzava uz ulaganja pre mogu doci do uspeha od CZV da se u nju ulozi novac. Ekipa koja ima titulu EP, jedno finale UEFA kupa, i pobede nad svim velikim klubovima Evrope ipak zasluzuje mnogo vise od trenutnog, i buduceg po ovim procenama. Hvala

moje ime

pre 6 godina

Vidim komentare, pustite druge da zarade 20 miliona i slicno, a ne Englezi i Spanci...

Pa ljudi, ne bi ni bilo tih 20 miliona da ne Englezi i Spanci imaju po jedan tim.

Zamislite Ligu sampiona 8 grupa po 4, a u jednoj grupi prvak Moldavije, Madjarske, Poljske i recimo jedan jaci. Pa koliko bi vredela ta TV prava i da li bi to gledao neko iz Kine, Australije, Amerike kao sto gledaju sadasnju Ligu sampiona?

Mesta nisu zagarantovana Englezima ili Spancima, nego se skupljaju bodovi i dele sa brojem ekipa koje ucestvuju. To znaci da ko ima vise ekipa, teze mu je da osvoji prosecno vise bodova.

Neka bude Srbija u 4 zemlje i imace 4 ekipe direktno u Ligi sampiona. Prosto kao pasulj.

Sto se tice buducnosti UEFA takmicenja ici ce se sigurno i dalje. Ovo je samo primirje. Veliki klubovi traze Evropsku Superligu. Englezi su za sada protiv.

Verujem da ce u sledecem ciklusu UEFA ponuditi neku vrstu zatvaranja takmicenja. Npr. mogu da kazu da 8 najboljih iz Lige sampiona igra i sledece sezone + finalisti Liga Evrope i da ostane jos 22 mesta, gde bi posle popune iz domacih liga ostalo jos manje prostora.

Ili da se formira Evropska Superliga od 16 klubova (dve grupe po 8), pa da dve najlosije ekipe ispadaju (kroz plej aut), a finalisti drugog takmicenja (sadasnja LS) da udju za sledecu sezonu.

To je neminovnost. Samo treba videti koji ce biti format. Ali UEFA ce morati da napravi neko supertakmicenje u narednom ciklusu.

Amerikanac

pre 6 godina

Vratiti Kup Sampiona. Kako moze 4. u nekoj ligi da ucestvuje u takmicenju koje ima "sampion" u svom nazivu? On je 4.
(Branko011, 02. mart 2018 17:28)

Moze po jednostavnoj logici, a to je da je 4. u premijer ligi 10 puta kvalitetniji i bolji za gledanje nego prvi u srpskoj ili rumunskoj ligi. Naziv je inace samo simbolican.

IVAN

pre 6 godina

@overrated
Znam da je to tesko da shvatite ali 1991. je Crvena Zvezda jednostavno bila prejaka i za Real i za Barsu. Zvezda je mozda tada imala srece sto su 2 apsolutno u tom momentu najjaca evropska kluba, Milan i Napoli ispali od drugih klubova jedan od Olimpika a drugi od Spartaka na penale, inace je imala teske protivnike, Olimpik i Bayern su bili sam vrh evropskog klupskog fudbala.

dule

pre 6 godina

partizan, zvezda, partizan, zvezda... vecito se vodi bitka ko je veci, a zapravo su oba kluba sicusna, jadna, igraju trecerazredni fudbal, ako se to fudbalom moze nazvati... ko hoce da gleda taj cudan sport, to uvek moze u domacoj ligi. mi koji zaista volimo pravi fudbal I koji uzivamo u ligi sampiona, smatramo da je ovo super vest I ne treba mesati babe I zabe... mislim, na sta bi licila tekma npr. mancester city-zvezda ili jos gore psz-partizan. boze sacuvaj

Pedja

pre 6 godina

Можеш ти то звати како хоћеш ал' то је сушта истина, као што је и истина да Партизан није био на нивоу Звезде, нарочито оних година када вас је тукао 7:1, све са Митићем, или 5:0 са Шекуларцем или када је трипут узастопце освојио шампионску титулу или кад је играо у финалу КЕШ-а, чак 25 година пре вас. Оних година када је наш легендарни капитен, Милан Галић, спокој му души, на почетку фудбалског првенства, изјавио за једне дневне новине: "Партизан ће бити први, а остали нека се поредају како им је воља."
(Bilal, 02. mart 2018 21:59)
Pokojni Galic je znao u napred da cete biti prvi zato sto je odluka o tome na inicijativu iz vojske donesena na sednicama KPJ umesto na terenu. Tada su najboljim igracima iz cele zemlje pretili da ce ih slati na sluzenje vojnog roka ako ne predju u FKP. Isto tako je vojska ciljano slabila Partizanove tj svoje rivale u ligi tako sto najbolji igraci dobiju vojni poziv pred derbi ili u jeku sezone. Postoje i filmovi o tome.

onako

pre 6 godina

Pominjete ovde sponzore ili neki kvalitet . Koji kvalitet imaju : Salke , Volsburg , Sosijedad , Totenhem i gomila timova iz lige 5 koji su defilovali LS . Morate da shvatite da su Seltik , Ajax , Steaua ili bilo ko od sampiona svoje zemlje godinama uskracen za deo kolaca koji uzimaju timovi koji su 4. u svojoj ligi .
Da imaju garantovana mesta tvrdim da bi sa mnogo manje novca parirali bogatijim klubovima . Pricate o bunkeru pa Atletiko M je igrao dva finala sa bunkerom cele sezone .
Sto to sutra ne bi radio Kijev ili Bazel .
Pogledajte PL City , Unt , L'PUL , Arsenal , Celzi , Totenhem i svi hoce u LS , jel to realno ? Sta je sledece 7 mesta za njih jer i Sautempton mora sutra da igra . Pa oni vec igraju izmedju sebe u PL .
Pustite Ajax dve god da zaradjuje 20mil od LS tvrdim da ce vise dati fudbalu nego timovi koji ulazu 100 .

tako je kako je

pre 6 godina

(CZV 1991, 02. mart 2018 18:53)

Slažem se da bi sa 100 miliona evra šanse istočnoevropskih klubova da osvoje ligu šampiona porasla sa 0% na neki možda i značajan procenat, ali da bi se isplatilo nema šanse. Nažalost. Naši navijači nemaju ni novca ni naviku da ga troše na klub. Pogledaj samo komentare u toku utakmice. Daj link, ima li striming, gde može da se gleda i slično. Niko ne plaća da gleda, svi bi na mufte ili za dž. Dresovi na tribini od puma iz 80ih do kappa iz 90ih adidas 00ih a kopija i običnih majica od 1000 dinara sa zvedinim motivom da ne pričamo. Mali je broj aktuelnih originalnih dresova, dok je to ozbiljan izvor prihoda za zapadnoevropske klubove. Bukvalno desetine pa čak i stotine miliona se zarađuju. Stvarno ne vidim kako bi se vratilo to ulaganje u Srbiji. Jednostavno je tako. I to naše ime, ne znači apsolutno ništa u evropi. Pa šta pomisli prosečan srbin kad čuje Steaua. Sigurno ne veliki evropski klub velike tradicije. To su neki rumuni koji su nekad osvojili KŠ i sad su niko. Mi smo još gori jer nas nije bilo 25 godina nigde. Boli ali TAKO KAKO JE!

pik

pre 6 godina

Ako je liga šampiona, onda da igraju dosadašnji šampioni. Ovako će to biti liga milionera koji će još više zarađivati.
Jednostavno, pare, pare i samo pare.
Mada to nam ne smeta u basketu, gde imamo pristup.

Roger

pre 6 godina

Zvezda nije bila mali klub kada je osvojila kup sampiona, imala je jedne od najkvalitetnijih igraca u to vreme. Sve zahvaljujuci zakonu da igrac pre 27 ne se da napusti zemlju.

Ba

pre 6 godina

Mali mogu da se bune tek kad udju u grupu LS,sa obzirom da u kvalifikacijama(put sampiona) za grupe LS imaju cetiri kola do grupe(prodji cetiri prvaka drugih drzava pa kukaj).
Kad se naplacuju premije za ucesca i pobede niko ne pita odakle pare,klubovi iz liga cetvorke generisu 90% prihoda LS,u LE je mozda 80%.
Sto se tice reprezentacija,u redovnim kvalifikacijama imace priliku da igraju sa velikima a u slucaju dobre generacije(nadam se da ce Srbija iskoristiti svoj potencijal)u Ligi nacija za par godina mozemo ocekivati odlicne utakmice.

beli65

pre 6 godina

Setite se Arsenal je sa drugom ekipom gazio Zvezdu, i zasto bi ta Zvezda( ili Partizan) trebali da zauzimaju mesto nekom ozbiljnom klubu?
(Kavric, 03. mart 2018 10:15
a kako je to Arsenal gazio Zvezdu,dao im 7 komada u dvomecu(kao Dinamo partizanu)

Bane

pre 6 godina

Pa veći je interes njima da učestvuje i 6. na tabeli iz Engleske nego prvak bilo koje slabije lige... Ljudi imaju uređene sisteme, infrastrukturu, fudbalski kvalitet... A ovi naši izađu na teren kao skupljeni sa ulice u odnosu na klubove iz "liga petice"...
Mi bi trebali da se okrenemo omladinskom fudbalu jer smo tu konkurentni i imamo rezultate...

tako je kako je

pre 6 godina

(CZV 1991, 02. mart 2018 17:26)

Prijatelju ne fantaziraj! 100 miliona ne da nije dovoljno za osvajanje trofeja nego ne može ni ulazak da ti garantuje! Klubovi jednog fudbalera plaćaju toliko a imaju gomilu koji "vrede" 20-40-60 miliona, tako da je 100 miliona maltene ništa. A tek što bi ti se to ovde vratilo? Ni za 50 godina. Cena karte je između 1,5 do 15 evra a dresovi se kupuju generacijski, što možeš videti i na tribini. Retko ko ima najnoviji. Niko neće kupiti ni zvezdu ni partizan, zato što je to finansijski previše rizično uz jako male šanse za dobit. Da imam te pare i da hoću da ih uložim u fudbal zaobišao bih svoju zvezdu i otišao Italiju, Holandiju ili Portugal. Lakše je tamo napraviti tim koji konkuriše za ligu šampiona nego ovde! Ko je lud da dođe da igra u Ivanjici, Lučanima, Banjici ili gde god u Srbiji?

čika Boki

pre 6 godina

moje ime@
Nisi shvatio poentu!
Svi koji se kvalifikuju u Ligu šampiona dobijaju u startu 15 miliona eura. Veliki bez ikakvih kvalifikacija dobijaju te pare, a mali međusobno moraju da se bore,pa ako jedan od 10 šampiona države uspe to je to. Bogate države dobijaju u startu 60 miliona eura!
Država zvezdi gurnula Gasprom koji svake godine daje milione ovom klubu. Kada će Radnički iz Niša dobiti od države takvog sponzora? Je li ti sada jasno?

milos

pre 6 godina

to pravilo "28 godina" je napusteno pre nego sto je Zvezda osvojila Kup Sampiona. Iz te generacije Zvezde su otisli Jugovic i Mihajlovic sa 23 godine, Prosinecki sa 22, Piksi pre toga sa 25...

GradCki menadjer

pre 6 godina

Zanimljivo je da ova vest najvise pogadja iste one velike srbe,koji su jedini uspeh napravili u komunizmu.A cekaj,u kosarci vam sada odgovara taj sistem takmicenja gde ste se ugovorom vezali na igranje i dovodje nekih “zvucnih” igraca,bili sampioni ili ne?!

Rajko007

pre 6 godina

Svakako bi ista situacija bila i bez novog modela kvalifikacija. Sirotinja bi ostala vreca za punjenje gol razlike cak i da im se obezbedi 1 a ne 4 kruga. Nije Ceferin kriv za Bosmanovo pravilo i superiorni zapadni kapitalizam, to je samo surova realnost. A i Liga Nacija je sigurno bolji model od besmislenih prijateljskih meceva koji su za nas savez bili samo prilika za sigurnu zaradu, ionako im nikad ne bi palo na pamet da organizuju susret sa Brazilcima ili Spancima. Sad je uveden barem nekakav takmicarski motiv, samim tim ce i utakmice biti interesantnije za gledanje.

Shommy82

pre 6 godina

Fudbalsko tržište sve više je naduvani balon zbog sve suludijih suma za transfere. U jednom neminovnom momentu, jer svako tržište to doživi pre ili kasnije, doći će do pucanja i propasti. To možda ne bude u narednih 5, 10, 15 godina, ali će biti. To sigurno neće uticati na igru jer fudbal će se igrati i dalje, ali biće mnogo manje para pa samim tim i manje legionara. Igraće se po matičnim klubovima i vratiti korenima. To će biti šansa da se ponovo promole "mali" klubovi i da se ponovo nadju u završnicama velikih takmičenja.

Zozo

pre 6 godina

"Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale. 
(Akhenaton, 02. mart 2018 18:42) 

I dobro, liga šampiona promeni ime u liga najboljih i šta onda? Ništa. Ime takmičenja je najmanji problem...
 (Fluu, 2. mart 2018 20:18) "

Da, i treba da promene naziv lige i neka igraju ali treba da postoji i liga šampiona u kojoj će igrati samo šampioni država.

djoledjole

pre 6 godina

У лиги "шампиона" шампиони су у мањини.

Тај циркус не гледам добрих 15 година јер дрес и порекло не значе ништа, само новац. Сад је чудо да главни играч клуба буде из те земље.

Не знам зашто ико то и гледа, и у чему је драж. Само помпа и реклама.

Ни када би дошли најјачи инвеститори у српски фудбал не би ме интересовало да гледам Звезду и Партизан јер би им тимови били састава данашњег Реала и Барселоне. Само би име било другачије. Изгубило је смисао.

STEVO

pre 6 godina

Napravio sam grešku misleći da se radi o klubovima, ali bez obzira koncept je krajnje glup jer teoretski mi na svjetskom prvenstvu možemo napraviti ekstra rezultat (mislim, daj Bože) što bi proizvelo velika pomjeranja na gore na svjetskoj listi a za posljedicu ne bi imalo na Čeferinovoj tako da nećemo moći igrati utakmice s najjačim reprezentacijama Evrope čak i ako postanemo prvaci svijeta, jednostavno besmisleno.

Kinaski

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno.. 
(Kinaski, 02. mart 2018 17:33 

ja mislim da ti ne pratiš fudbal ili ga pratio površno. Bodovanje UEFA je takvo kakvo jeste i u principu podržava samo rezultati u poslednjih pet godina, potpuno slažem sa tobom da Holandija zaslužuje da ima makar jedno mesto u Ligi šampiona ali bože moj takav je sistem zadnjih godina im slabo ide. Evo vidiš na primer sad kad bi ponovo Crvena Zvezda i Partizan prošli grupe u Liga Evrope a na primer da Vojvodina i Radnički dođu do playoff-a ja mislim da bi nam pripalo dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
(goran, 02. mart 2018 17:43)
Ne pratim kofcijente, znam da se gleda prerhodnih 5 sezona ali nesto mi cudno da su toliko pobegli Holandjanima. Ajax je prosle sezone igrao finale LE. Nisu odusevljavali, ali nisu ni Rusi koliko mi se cini.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

ajmo ovako
Da svi klubovi igraju sa svojim domaćim igračima bez stranaca pada se sastavlja neka liga.
Steaua i Zvezda su bili jedine ekipe sa domaćim igračima bez stranaca i bez kapitala i osvojili su.
Bilo je i drugih jakih ekipa ali su ih u većini slučajeva urnisale sudije.
Sećam se 1991 kad su napravili ligu šampiona u dve grupe.Tada su se protivili sve normalni savezi da je to.samo za bogate.Zvezda je bila učesnik i protivnik toga.Zato je igrala van Beograda da kojim slučajem ne bi odbranila pehar.
Zato su Ameri najbolji u tome i fer.
Svi mogu da budu jaki i loši

sima

pre 6 godina

Kada se samo setim this vremena. Zvezda je sve gazila 91. Bajern pobedila u Minhenu 2:1. Ova dansnja mlada generacija nazalso nece doziveti taj osecaj kakvi smo mi imali.

Jos samo da dodam da sam bio u Bariju i geldao tu utakmicu. Putoavali 4 dana autobusom skroz okolo. To je poslednji put kada sam bio u Hrvatskoj i Sloveniji.

Pozdrav

Kiza

pre 6 godina

Ovakav ishod je bio neminovan. Jedino ako bi se uvelo (pra)staro pravilo o najviše dva stranca, a da je pri tom, naprimer, Francuz stranac svuda osim u Francuskoj, to bi bio kraj super-ultra-mega-velikih klubova, pa time i svih posledica koje odatle proističu. Naravno da od toga nema ništa, ali svi imamo neke svoje fantazije...

Markos

pre 6 godina

Fudbal sam igrao i pratio od malena,, ali je fudbal danas suprotnost onoga sto je nekad bio. Zato vec 5 godina gledam nize fudbalske lige i evropsku kosarku...

Milan

pre 6 godina

Zvezda i Steua nisu napravili čuda. Tada, u to vreme to su bili klubovi koji su redovno bili u vrhu svetskog fudbala zbog svog rada i pravog sportskog angažovanja. Pogledajte te sastave, da li je iko tada bio jači? Ovo danas je sve samo ne sport. Dobar si koliko imaš para. Ajde sada da vidim ko će biti šampion Evrope od tima sastavljenog iz svoje države.

beli65

pre 6 godina

uefa mafija neka vrati kup sampiona u obliku kakav je bio 80-ih,a oni sebi neka naprave ligu gde ce ucestvovati samo klubovi koji imaju budzete preko 100 miliona i nek je nazovu kako hoce samo ne liga sampiona

Miroljub

pre 6 godina

Treba ta takmichenja organizovati kao tenis;
turniri - kup sistem, vishe njih tokom godine, razlichite jachine, pa ko gde nek se snadje.

Runner

pre 6 godina

И након свих ових шиканираља тзв. малих репрезентација и малих клубова поставља се једно лпгично питање: "Шта ће шта ће им уопште УЕФА, и таква ЛШ и ЛЕ?" Па зар им није боље да направе неке своје регионалне лиге и купове. Па зар то и досад није био својеврсни мазохизам малих клубова да чим заврше првенство, крајем маја почетком јуна, и већ након 2.3 недеље настављају квалификације за једно од места у групним фазама ЛШ или ЛЕ? И док они, цело лето, играју по несносној врућини дотле се велики тимови и њихови играчи одмарају и уживају у монденским летовалиштима диљем планете.

dex

pre 6 godina

@sky

Hvala sto si nam objasnio... Znaci, Real Madrid nije bio prvak Evrope 11 puta??? Ono sto pise na peharu zvezdino ime se ne racuna? A da, ni 1992. Zvezda nije igrala LS...
Sreca, pa si tu da objasnis.

Fluu

pre 6 godina

Po tebi, na svetskom prvenstvu u fudbalu bi trebalo da učestvuju "B" i "C" reprezentacije Nemačke i npr. Španije a ne reprezentacija Kipra ili Grčke ili Luksemburga iako su se kvalifikovale.
(Akhenaton, 02. mart 2018 18:42)

I dobro, liga šampiona promeni ime u liga najboljih i šta onda? Ništa. Ime takmičenja je najmanji problem...

szivk24

pre 6 godina

Samo vi tupite pricu o proslosti ko je bolji ko je kakav, hajde lepo za promenu da pricamo o sutra, o buducnosti i uspesima nasih klubova...
Ceo problem lezi u poremecenom sistemu vrednosti, daj da sportista, konkretno ovde fudbaler ima neku pristojnu platu ravnu ostatku drustva, mnogo vise korisniji ljudi u ovom svetu nece za 5 zivota zaraditi kao neki Ronaldo, Nejmar itd.. dajte Zvezdinim, Partizanovim, daj te igracima FK Postara te plate i oni ce igrati ko navijeni, sto je neki Cavani bolji od naseg Mitrovica, sto ima vise pari nogu, sta? Suska bato, motivacija, za te pare ima da gines, ima 7 puta da treniras, masaze, lekarski timovi, ne sme dlaka s glave da ti fali.. budimo realni, CSKA mnogo skuplja od zvezde, sta su pa igrali a mnogo vise placeni, Partizan nije nista losiji od Dinamo Kijeva a eto ti ga Dinamo gde je sad... cak je Partizanova igra u jednom delu bila mnogo bolja i lepsa... Pare, pare, pare svugde se vrte....

Bicu Slobodan

pre 6 godina

(adriano_galliani, 02. mart 2018 17:28)
Au covece kako se ti nalupa. Pa ti si u stvari neki klinac, tek sad vidim kad pises i o drugim stvarima osim Liverpula.

bmiles

pre 6 godina

Ono sto sam prokomentarisao po objavljivanju novog formata UEFA u vezi LS potvrdilo se!Samo neznam kako ona "lupetanja" i minuse koje sam dobio,veoma po meni neutralnog i objektivnog komentara - da opravdam.Ali oprosti im Boze neznaju sta rade i pisu!Bez zlobe usput budi receno - naslov teksta "tacno u sridu"! Bravo za redakciju!Pozdrav svima sa zeljom da "veciti" se domognu bar jednog od tih 4-6 mesta koja vode bar da "zakace" jednog od velikih i bar jednom vidimo Barsu,Reala,MS i MU,Liverpula,Bajerna,Juventusa u Beogradu da nas zelja mine!Bas kao nekad kad smo u bivsoj nam drzavi drzali lekciju svima!

4. rajh

pre 6 godina

@e moj druze
Zvezda je bila prvak Evrope u vreme Milosevica, Steaua u vreme Causeskua.
Njih je pojeo mrak, a prvak Evrope vise nikad nece biti iz Srbije ili Rumunije.
Srbija zatvara IMT,FAP,jer "nema para za ulaganje" a placa subvencije nemackim fabrikama (jer ima para).

Иван Грозни

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kinaski, 2. mart 2018 17:33)

Није чудно. Гледају се коефицијенти из претходних пет сезона. У овој сезони, нпр., ни један холандски клуб није презимио у Европи. Са друге стране, скоро сваке сезоне један или два руска тима буду барем трећи у ЛШ. А у ЛЕ групну фазу прође најмање један, а некад и два клуба. Са украјинским клубовима је сличан случај. Холанђани већ дуже време немају значајнијих резултата.

znalac

pre 6 godina

I Zvezda je u sezoni 91/92 igrala pocetak grupne faze LS
Igrala grupu sa Sampdorijom Anderlehtom i jos jednim timom u Segedinu a za ulazak u finale sa Sampdorijom u Sofiji

Ovo se sve svodi da neke zemlje budu kao Afrika Pravi talente a onda ce bogati za jeftine pare da ih kupuju i po potrebi za skup novac preprodaju. Danas sport postaje zabava za bogate

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

@ bavarac
Ko je mali,a ko veliki? PSG ,Siti su veliki? Da li mali i veliki ili bogati i siromasni?
Zvezda i Steaua su sve samo ne mali klubovi,ali jesu siromasni. Zvezda posebno. Isto vazi i za Spartu Prag, Rapid Bec, Salcburg,CSKA Sofija,Ferencvaros Legija...uglavnom su svi siromasni u odnosu na sve one koje nam guraju pod nos da gledamo svaki dan,svake sezone.
Sa druge strane imamo pojedine Grke,a posebno Turke koji vec godinama ulazu stotine miliona, a sluze za popravljanje razlike u LS.
UEFA je sistemom takmicenja osiromasila i unistila fudbal u istocnoj,jugoistocnoj i centralnoj Evropi. Severna Evropa nije ni stigla da se razvije kako treba vec je unistena ( Rosenborg,Geteborg,Brondbi). Sada vec godinama taj sistem unistava i fudbal u zapadnoj Evropi tako sto velikani poput Ajaksa,Anderlehta,Briza,PSV-a,Benfike,Sportinga,Seltika,Marseja...mogu samo da sanjaju da osvoje LS,mnogima je cak i osvajanje LE ozbiljan podvig i san. LS sme da osvoji sami onaj ko potrosi pola milijarde za prelazni rok.

grunf

pre 6 godina

I treba tako !!
Ajde bre jugosloveni šta se palite vama vaša dva titova politička kluba i dalje vode političari i još uvek, 75 godina već, su to i dalje političke organizacije koje služe za zamajavanje priglupog naroda, ali prevashodno za pranje para partijama i slična druga kriminalna dela.Klubovi su i dalje "društvena svojina" u kojima privilegovani - političari-kriminalci leče svoje komplekse i pljačkaju "društvene pare".
Uefa je mafija a nije mafija prepodobni političar koji "NEMA SNAGE" da prodrma, ako već neće da promeni, žabokrečinu u svim sferama sporta.
Zašto nema promena ? Zašta nema privatizacije ?! Jel i za to "uefa mafia" ??

analiza

pre 6 godina

Ok,neka postoji ta LS po novom kriterijumu,gde samo bogati mogu da igraju.Ali,neka postoji i takmicenje u kome sampioni svih zemalja dobijaju priliku da igraju ,sistem eliminacije,30 prvaka lige-ili koliko vec ima zemalja ,pa ko na koga naleti-da to bude naslednik takmicenja koje su osvojile CZ i Steaua-nesto kao Kup Prvaka,a da ovo posle toga,kada su poceli i nesampioni da igraju bude drugo takmicenje LS tj ovo sadasnje takmicenje.A Liga Evrope da prima eliminisane iz oba takmicenja i one koji je vec igraju.Tako bi svi bili zadovoljni.I "mali" bi povremeno videli "velike" timove,a ovi bi taman imali priliku da nabijaju statistiku u tim mecevima.
Dakle,LS za bogatase,KP-Kup Prvaka samo za prave pobednike svojih liga i Liga Evrope za ostale.
Kakva fantasticna ideja,glasam za sebe:)

Aleksa

pre 6 godina

(Slobodni Klikeri, 3. mart 2018 11:56) # Link komentara

Ливерпул има светску базу навијача од 85 милиона људи. ЛШ утакмице нек испрати просечно 50% њихових навијача, то је око 45 милиона људи који плаћају ТВ да би гледали Ливерпул. Додај на то 100% Звездиних навијача и то је око 45 милиона људи који би платили ТВ да гледају Звезда:Ливерпул....

Nolov

pre 6 godina

@Dare
Prije dve godine cijela evropa navijala za Lester.Sve je moguce pa i da neko iskoci ne odjednom tipa Vojvodina osvojila Ligu Evrop ali gdje ima sistem gdje se godinama ulaze i igra u grupama uz dosta srece i hrabrosti da.

sjfhj

pre 6 godina

Novac=Vrhunski fudbal.Klubovi u engleskoj i Španiji plaćaju transfere od 80-90 miliona po igraču a kod nas Partizan obara klupski rekord dovodjenjem igrača za sumu od 1,6 miliona.

Negativni

pre 6 godina

(adriano_galliani, 2. mart 2018 17:28)

Samo si delimično u pravu. Ključ je u tome što igrači u SFRJ uopšte nisu loše prolazili finansijski za to vreme. I mnogo im je bilo bolje da izadju na scenu u evropske kupove i kada napune 27 ( što je zaista bila neka vrsta zarobljavanja) odu u neki ozbiljan tim. Pri tom, tada je bilo dozvoljeno tri stranca i neki od velikih igrača bi sa 23-4 godine mogli da igraju u Real Sosijedadu umesto u Real Madridu. Zatim, interesantno je da Brazil, Urugvaj i Argentina nisu imali ograničenje za prodaju fudbalera, pa su opet njihovi timovi drali evropske i sve do poslednjih petnaestak godina od kada preko 200 najboljih igrača iz tih zemalja igra u većini evropskih liga, šampioni Južne Amerike su imali debelo pozitivan skor protiv evropskih. Cela fora je u tome što su bogati sve bogatiji a siromašni sve pohlepniji, kako bi rek'o no.1 iz Alan Forda. Sada Real ili Barsa mogu da imaju po trideset stranaca, i to najboljih. Zamisli Barsu da su stranci samo Mesi, Suarez i TerŠtegen. A u Realu Modrić, Ronaldo i Benzema. A Kazemira, Kutinja, Marsela, Nejmara, Krosa.....rasporediš na još jedno desetak timova. Ili zamisli nekog brazilskog šampiona koji zadrži do 27 Kazemira, Nejmara, David Luiza, pa još kupi Gabriela, Edersona i Paulinja? Misliš da bi Real bio favorit protiv takvog tima? Čiso sumnjam. Sao Paolo je drao Barsu i Milan uzastopno. Stvar je u lovi, njenom obrtu, ogromnom kolaču i ničemu više. O da, i propasti komunističkih zemalja, jakako.

веверица

pre 6 godina

основно начело савремене демократије и прогресивног друштва:
једнака шанса за све.
у спорту не вреди ни 5 пара.
спорт је у ери робовласништва и фараона и труде се да ту и остану. постоји аристократија, робовласници и небитни мрави који вреде исто колико прашина и који шта код да смисле и ураде, на крају могу само да остану да прашинаре.
да рецимо, којим чудом војводина окупи 22 најталентованија дечака на свету и ради са њима 8 година, на крају би опет морала само да их прода и пољуби прстен. не би могли никада да од њих направе дугорочни спортски пројекат или почетак спортске династије. систем је такав да не може. зато више не пратим клупски профи фудбал. само репрезентације. за сад...

Dbal

pre 6 godina

Prilicno je dosadno sada. Grupe su dosadne jer ima masa bezveznih klubova. A dosadno je i ovo kolo bilo osim par utakmica. Pogledajte ko je jos bio tu: Porto, Bazel, Besiktas... tek od cetvrtfinala postaje zanimljivo. Kad je jesnom kapitalizam preuzeo kontrolu, onda se mora ixi so kraja i kreirati ligu u kojoj igraju samo najbolji. Bolje je bilo prije, ali ja drzimi da je komunizam bio bolji. Kad je propao, propale su mnoge stvari, pa i "grassroots" fudbal.

Mance

pre 6 godina

Pa sta ocekujete od ligde gde igraci odu sa 19 godina iz klubova, gde klubove vode ljudi koji fudbalsku loptu nikad nisu pipnuli a kamoli sutnuli-poput dragana djurica i istalih.

C i n i k

pre 6 godina

Nzn cemu vise da se igra fuca u siromasnim zemljama i klubovima? Zbog "navijaca"? Neka tih 10 ak najbogatijih klubova napravi neku svoju ligu pa nek igraju da vide ko je bolji izmedju njih. Fuca je postala apsolutno besmislen sport, sa transferoma od kojih boli glava, sa ligama gde unapred znas ko ce da ih osvoji, nema vise niceg zanimljivog u fuci.

novikorisnik

pre 6 godina

rešenje je seleri kep, ne znam kako se piše na engleskom ali ko zna razumeće, i porez na luksuz, pa neka plaćaju, dodaju i oduzimaju...

dusan

pre 6 godina

Pa ako se uloze iste pare, bice...Sistemi takmicenja ne menjaju nista, najbogatiji ce osvajati trofeje, uvek bilo...Zasto napr. ne dodje neki magnat , pa i od Zvezde da se napravi respektabilan tim kao Sahtjor napr., koji je igrao finala Lige Evrope, cini mi se i osvajao...Prosto, dodje privatnik, napravi tim od 80 , 90 miliona i nema problema, prezimljavanje u Evropi svake godine, zadrzavanje tima na par godina i eto zavrsnice takmicenja

Slobodni Klikeri

pre 6 godina

@ (Kavric, 3. mart 2018 10:15)

Kazes da LS treba da igraju najjaci klubovi. Slazem se. Ali znas kada bi u te njjace klubove spadao npr. Liverpul koji skoro 30 godina nije uzeo titulu,da mu sistem takmicenja nije omogucio da 25 od tih 30 godina igra LS i da se ubija od para toliko da bez problema mogu nekim polu igracima daju visemilionske ugovore? NIKAD,a mozda ni tad.
Da je po starom sistemu gde igraju samo sampioni Liverpul bi danas verovatno doziveo sudbinu Notingem Foresta ili bi u najmanju ruku tumarao po sredini tabele u PL. Apsolutno isto vazi i za Arsenal,koji je do pojave LS bio vrlo prosecna evro ekipa. U nivou danasnjih Turaka ili Grka koji igraju LS. Ni oni 10-15 godina ne bi igrali LS,pa da vidim od cega bi zaradjivali milione. Celsi,Totenhem,Valensija,Roma,Lacio...ne bi vidjali LS po 20,30 godina i ne bi bili ovo sto danas jesu (za nas,pogledaj samo Milan) da im UEFA nije omogucila da dodju do miliona sa kojima kupuju igrace i koji im trebaju i koji im ne trebaju. Kupuju decu iz cele Evrope i salju ih po drugim i trecim ligama,pa sta bude. Ako jedan prodje ispaltice svih 20 klinaca koje su kupili te sezone.
Kada je LS krenula Zvezda i Partizan su bili u rangu svih gore navedenih klubova,od mnogih i bolji,ali su sistematski propali jer im postavljeni sistem takmicenja nije omogucio da dodju bar do dela para koje su tad dobijali vrlo osrednji klubovi,gore navedeni,i da mogu domacem super talentu da ponude milion godisnje da ostane u klubu.

oli

pre 6 godina

Pa ako se uloze iste pare, bice...Sistemi takmicenja ne menjaju nista, najbogatiji ce osvajati trofeje, uvek bilo...Zasto napr. ne dodje neki magnat , pa i od Zvezde da se napravi respektabilan tim kao Sahtjor napr., koji je igrao finala Lige Evrope, cini mi se i osvajao...Prosto, dodje privatnik, napravi tim od 80 , 90 miliona i nema problema, prezimljavanje u Evropi svake godine, zadrzavanje tima na par godina i eto zavrsnice takmicenja
(dusan, 03. mart 2018 03:50)

Zato što niko neće da ulaže u fudbal koji je kriminalan od navijača pa do funkcionera.

goran

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
(Kinaski, 02. mart 2018 17:33

ja mislim da ti ne pratiš fudbal ili ga pratio površno. Bodovanje UEFA je takvo kakvo jeste i u principu podržava samo rezultati u poslednjih pet godina, potpuno slažem sa tobom da Holandija zaslužuje da ima makar jedno mesto u Ligi šampiona ali bože moj takav je sistem zadnjih godina im slabo ide. Evo vidiš na primer sad kad bi ponovo Crvena Zvezda i Partizan prošli grupe u Liga Evrope a na primer da Vojvodina i Radnički dođu do playoff-a ja mislim da bi nam pripalo dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mailman

pre 6 godina

UEFA lagano ali sigurno krece putem FIBA Evropa, sto znaci da ce upropastiti fudbal kao ovi kosarku sve zarad trenutne zarad bez vizije kako ce to uticati na buducnost ovog sporta.

Putuj evropo

pre 6 godina

Malo manje patetike gospodo molim.. niko nam nije kriv, ovo i treba da se desi. Kad nas fudbal vode politicari i ljudi s poternice, kojekakvi muljatori, mesetari, i menadzeri, sta hocete? Kad brankica pita zasto je vazura dobio 200 000 evra za potpisivanje ugovora sa partizanom (mos misliti vajni fudbalski strucnjak i sportski radnik koji je napravio veliki uspeh) svi ignorisu, pricaju kako to tako ide.. kad u bugarskoj ubiju ko zna kog po redu direktora fudbalskih klubova niko nista.. e pa gospodo normalan svet je davno presao na visi nivo i ne zeli vise da se druzi sa takvim neandertalcima.. nismo mi fudbalski plebs, ni najmanje. Nas fudbal je samo talac kriminalaca koji tavori na niskom nivou koji njima odgovara.. ogledalo drzave u malom.. hvala evropi za otreznjenje (mada vidim da niko nije skapirao poentu) i nazivanje stvari pravim imenom.. kad se bude manje otimalo od fudbala, mozda se i napravi neki uspeh.. do tada..

Gradski

pre 6 godina

U pitanju je ozbiljan biznis i to svakako nije sport kako ga neki od nas i dalje dozivljavaju. A Zvezdi je te 1991 bilo svejedno koga će izvući u kom kolu. E, to se neće ponoviti.

maki

pre 6 godina

pravi se jos jedna razlika, i to medju bogatim, i to na ultra bogate i bogate, sad je nezamislivo da najbolji fudbaler sveta, predje npr. u lion,zenit ili fiorentinu, lista se svodi na 6,7 klubova, i oni ce uvek osvajati, od 2000 pa na ovamo, najveca senzacija je porto, a cak i oni su imali pozamasan budzet tada

Lav

pre 6 godina

Донесите такав закон опет, да Звезда и Партизан могу да задржавају своје играче до њихове 27. године, имали би и далеко боље резултате. 

Али не, увек је крив Запад, Нато, Ватикан и, наравно, Nike.
(adriano_galliani, 02. mart 2018 17:28)

Kad bi doneli takav zakon danas, UEFA bi nas izbacila iz svih takmičenja. A nevladine organizacije (ne baš sa istoka) bi procvetale. A Nike ne bi potpisao ugovor ni sa jednim igračem iz te lige (hteo, ne hteo).

where's your knickers?

pre 6 godina

Rusima dva direktna mesta, a Holandjanima ni jedno? Cudno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Kinaski, 2. mart 2018 17:33)

Ništa čudno tu nema, Rostov prošle godine izbacio Ajax i PSV iz Evrope tj. Ajax iz kval. za LŠ. Holanđani polako padaju i na klupskom i na reprezentativnom planu.

ozbiljan fudbal

pre 6 godina

Našem fudbalu pre svega trebaju:

- privatizacija (kako treba, bez muljanja i "fantomskih" firmi)
- zakon protiv huligana (i da se sprovodi kako treba)
- zakon o finansiranju vrhunskog sporta i poreske olakšice za one koji ulažu u sport
- superliga u pravom smislu te reči, s 10 ili 12 klubova
- bolja infrastruktura (novi stadioni, reflektori, sređeni tereni...)


Kome to ne odgovara?

Farisej

pre 6 godina

Liga sampiona je produkt neoliberalizam. Tj. punjenje dzepova malom broju ljudi, sve je manji broj brendova u bilo kojoj sferi. Posto pisem iz Crne Gore. Interesu je me. Koliko Srbija ima uspjesnih firmi sa upravom u Srbiji? Danas možete da proizvodite najukusni kolac na svetu, ako nije lupam Nestle ili vec koja franšiza nema da uspije. Velika Rusija propada jer nema brendova. Jedino recenje je u zatvaranju malih trzista. Uzimam primjer lige sampiona. Neka se napravi regionalna liga i neka se igra u terminima lš. Vidjeli bi da bi imala gledanost. Samo što bi to bilo stajanje na putu novca, a kapitalizam ti dozvoljava sve samo ti zabranjuje da stojis na putu kapitala. Isto tako za sve ostale svete zivota. Napraviti lokalna trzista gdje bi forsirali samo proizvode iz tog regiona.

My name is Zlatan

pre 6 godina

Ah... ovo je sve zbog love to je jasno... ali to sto crvena zvezda neće vise biti medju velikanima je i do toga sto joj tamo nažalost vise nije mjesto... da se juga nije raspala i da je tu i dalje jedinstvena liga, pa zar mislite da juga nebi imala 2 zagarantirana mjesta u lp? Imala bi 100%... ovako je kako je... nama (ex yu) je učinjeno dosta štete, Al to je i proizvod rezultata... pa čovjek je i slovenske klubove osudio na jedno veliko ništa - Maribor je vidio lp sad i nikad vise... tu smo Di jesmo i nema nam pomoći

i,,

pre 6 godina

nije problem u sistemu takmicenja nego u bosmanovom pravilu...
MC bi mogao da krene i iz prvog kruga kfalifikacija i ne bi imao probleme.
prosto, imaju 30 igraca boljih neko skoro ogromna vecina timova jednog, najboljeg.
kupuju najbolje igrace klubovima, one kojibi mogli da im naprave probleme u nekoj utakmici, a u MC su 25.igraci, greju klupu ili ni toliko.
kako onda da ih pobedis?

iv13

pre 6 godina

(Jadran, 2. mart 2018 17:48)

Prijatelju, kad otvoris oci, videces da lokalnoj fudbalskoj... "ekipi" ne odgovara to, jer ne mogu da uzimaju deo kolaca, od upravo tih prodatih klinaca. Ni ovima u Hrvatskoj, ni u Bosni, pa ni kod nas u Srbiji, nikome od tih koji vode glavnu rec to ne odgovara.

slaviša šmigič

pre 6 godina

ljudima je možda manje poznato,da je čuferin postao odvetnik preko svog tate petra šuferina i drže ceo sistem suđenja u sloveniji,ima više od pola tvrdki koje rade preko čuferina.jeste možda najuticajniji čovek koji drži sudstvo u sloveniji,sad ga još gurnuli kao precednika uefe koja postaje privilegija bogatih sloja ljudi koji,še kažnjavati siromašne klubove kako bi bogati imali još više,pola francuske plačaju arapi to isto važi za engleze.sistem je napravljen da siromašne države koje nežive od prebogatih arapa nebi učestvovali đaba ti talenat kad nesmeš,da ga pokažeš,tačnije fudbal je posto igra bogatog sloja gde klubovi iz istočnog dela nemaju teoretske šanse za učestvovanje i kad bi nekim slučajem uspeti tu še biti raznih igra kažnjavanja ili izbacivanja iz takmičenja.šuferin je sad svoj na svome interesuje ga samo novac.a te cifre nemogu,da skupe sve države istočne evrope.samo čuferin je plačeniji od svih igrača istočne evrope.u igri su ogromne svote para koje niko sem najbogatiji nemaju šanse kako bi učestvovale.baš me zanima kako še primiti kosovske jer znamo,da za vreme kosova kao celine srbije šuferin je politički zagovarao albance sa kosova.