Sreda, 28.02.2018.

12:35

Lebron Džejms ponovo pisao istoriju NBA

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, postao je prvi igrač u istoriji NBA lige sa preko 30.000 poena, 8.000 skokova i 8.000 asistencija.

Izvor: PT

Lebron Džejms ponovo pisao istoriju NBA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Kyle and Peel

pre 6 godina

30.000 koseva mu dodje izmedju 10.000 (da je samo pogadjao trojke) i 15.000 (da je samo gadjao dvojke) suteva. Posto hlje tukao i bacanja, neka bide da je otprilike 15.000 puta pogodio kos.

Dakle na svaka dva pogodjena on namesti jos jedan pogodak i uhvati bar jednu loptu.

Dao 30.000, namestio izmedju 16.000 i 24.000.

A poslednjih sezona i nije ja-pa-ja.

Svaka cast coveku. Treba uzivati dok traje jer on moze biti zaoamcen i kao najveci a samo mi mozemo da kazemo da smo ga gledali.

Rašid

pre 6 godina

Ma moze on sve moguce rekorde da porusi velika vecina navijaca ga nikad nece smatrati najboljim ja samo pogledam utakmicu od pre par dana protiv sparsa i njegovu igru gde je na kraju utakmice imao odlicnu statistiku ali statistika je jedno a dojam koji je on ostavijo na mene na toj utakmici je takav. kad mi neko kaze da je Lebron najbolji svih vremena dode mi da se smejem.

vince carter

pre 6 godina

@mj23 zamisli Lebron ni blizu ne bi bio ovoliki u tadssnje vreme sa drugacijom tehnologijom a zamisli igralo se blize kosu pa je normalno i padalo koseva,mnogo trcanja i kontri i ball movementa i lakih poena...ovo o jedan na jedan no comment,igraci su cesto bili double team ili triple team cak nekad..zona?? Pa sad ima izolacija i igre 1 na 1 koliko hoces jos put u reket slobodan. Inteligentan igrac ce inace izvuci 2 ofanzivna i navuci na dva defanzivna faula,plus trash talk,mind game..a sigurno je da su Meloun,Morning,Larry Johnson i mnogi drugi bili slabiji ccc...Melounov biceps je veci od Lebronove glave a Robinson freak of Nature koji je pokretljiviji od danasnjih krila.

rafa

pre 6 godina

Ne razumem se u kosarku, slabo je i pratim u poredjenju sa fudbalom ili tenisom ali ono sto ja mogu da primetim je da je u vreme Jordana i ranije pogotovo igrana drugacija kosarka.Pristup je bio mnogo ozbiljniji i zato je verujem nba i bio popularniji dosta nego danas.To je bar moje misljenje. U to vreme igrala se odbrana, ne samo u plejofu. To je bio jedini nacin igranja kosarke. Uzimajuci u obzir stastiku koja je svakako bitna ali ne i presudna, Jordan je i statisticki u prednosti jer su tada igrane utakmice sa mnogo manjim prosekom koseva.Danas svaki igrac moze da ostvari tripldabl bez vecih problema.Vestbruk je imao jednu takvu seriju pre par meseci, secam se dobro kada su se saigraci sklanjali da on uhvati svaku loptu ispod kosa. sti slucaj je i kod Dzejmsa. Lik posle svakog poena gleda u semafor kako je ubacio i li zakucao. Na skok u napadu niko ne skace,tako da ta statistika potpuno nema nikave veze sa realnoscu, niti njega cini boljim igracem. Cinjenica jeste da ima odlicna dodavanja ali kada se prica o asistencija, ja prvo pomislim na Tea i druge virtuoze a ranije ih je bilo milion. Znaci kad ti lik doda loptu iz nicega a ti je polozis u kos. Dzejmsova asistencija je kada doda liku loptu a ovaj sa 8 m pogodi trojku. Ne znam da li se ranije to i racunalo i a li treba da se racuna kao asistencija?

vince carter

pre 6 godina

@Nekle Odgledaj klip pod naslovom "omg Larry Bird is Goat" 9 minuta traje,mozes da izdvojis toliko vremena i onda nikada Jokica i Birda neces staviti u istu recenicu.

mj23

pre 6 godina

(rafa, 28. februar 2018 15:14)


Prvo napises da ne pratiskosarku, pa onda komentiras da je prije padalo manje koseva.

To je totalna glupost. I najlakse je argumentirati nostalgicarima kad im das podatak da danas pada manje koseva nego u 90-ima.

Toliko o boljoj obrani onda.

Pa prije nisi smio igrati zonu, nego covjek na covjeka. Zamisli Jamesa da ga se cuva jedan na jedan. Pa to bi bila simfonija.

vince carter

pre 6 godina

"U pravim timovima nema superstarova. Postoje igraci koji pokazuju da su sjajni svojom sposobnoscu da funkcionisu sa drugima kao tim. Oni poseduju potencijal da budu superstarovi,ali se uklapaju u tim,prave izvesne zrtve,rade sve da bi tim pobedio. Za njih nikakvi brojevi nisu bitni,bilo da je u pitanju statistika ili novac,ono sto je bitno je kako igraju zajedno kada su na terenu". Red Auerbach! @Mvp jos 5 godina? Karma je cudo! Na izjave 80% igraca 2009 a i samog Lebrona da je Brajant najbolji igrac u ligi,sto se videlo i u reprezentaciji,ovde su rekli idi na " reference.com" Sad ja kazem vama idite na reference.com i vidite ko su bili najbolji igraci u zadnjih 4,5 godina. O zapadu i istoku da ne pricam. Mnogi rekordi Cemberlena nisu i nikad nece biti oboreni,kao sto sad pricaju da su to bila "smesna" vremena i za ova sad ce pricati u buducnosti,tako da brojevi otpadaju. Kad se Ben Simons na primer ako ostane zdrav priblizi ovome,bice osporavanja njega od buducih "nostalgicara" i spustanja Lebrona i ostalih od buducih "pametnjakovica".

mhmmm

pre 6 godina

Lebron je sigurno najbolji AllAround igrac svih vremena ali je Letece Visocanstvo No.1.I molim vas da Kobija ne uporedjujete sa Lebronom.Jer vecina uporedjuje Kobija sa Lebronom a Lebrona sa Jordanom.Znam da boli pojedine zato sto je tako i budite realni malo.Sve je stvar ukusa ali kad okaci Lebron patike o klin znacemo ko je ko.Jedina losa stvar su izgubljena finala Lebrona ostalo je istorija.Imati onakve brojeve je suludo imace on 35k poena 10k skokova i 10asistencija zivi bili pa videli.Sportski pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

filipo

pre 6 godina

Pa ovaj gubitnik celu karijeru samo juri statistiku a ništa da osvoji,i ono što je osvojio zaslužni su Kris Boš,Rej Alen i Kajri Irving.Pola koševa su mu koraci ili faulovi u napadu.Jordanu 1 na 1 ne bi prešao 5 poena,Kobi bi ga dobijao dok bi se protiv Garneta koprcao ali bi naravno izgubio.

Dex

pre 6 godina

LeBron nije išao na koledž i nije pravio pauze u karijeri kao Jordan. To je 5-6 sezona razlike. Međutim, to i nije najbitnije. Po meni, tehnički, estetski, Jordan je u svemu bolji. Bolji I raznovrsniji ulaz. O letenju da i ne pričam.
(Ethan Hunt, 28. februar 2018 13:50
O kakvom letenju se radi

M V P

pre 6 godina

Nezaustavljiva sila koja traje već 15 godina a trajaće još minimum 5.
Individualni rekordi koje postavi će ostati zapisani za vjeki vjekova i neće biti oboreni za naših života.
Neko prozivanje za broj titula ne treba smatrati relevantnim jer titule osvajaju TIMOVI a ne pojedinci. Njegov uticaj na 3 osvojena prstena je neopisiv obzirom da je sva 3 puta bio ubedljivi MVP finala. Čak i u onom porazu od GS je bio ubedljivo najbolji u obe ekipe( najviše poena skokova i asist) ali je MVP nepravedno otišao u ruke Iguadale...

vince carter

pre 6 godina

Vince Carter je pre svega rekao u poredjenju ere da sada ima mnogo vise otvorenog prostora pa zato i point guardovi cesto imaju 10+ skokova,rekao je i da si jedva cekao da izmes odmor od mesec dana nakon playoffa zbog silnih udaranja koja mnogi i ne vide..ipak covek jos uvek igra i moze da pravi parelele! Sto nekad neko ne napise da je Kareem jedini igrac sa 38 hiljada poena,17 hiljada skokova,3 hiljada blokada koje mu se nisu racunale u prve 4 godine karijere,skoro 6 hiljada asistencija,6prstena,6mvp,3 koledz titule,samo dva poraza u celoj koledz karijeri,nijedan u srednjoskolskoj! @Mvp "jordan je bio solidan sa 35 ali nema brojeve kao Lebron,tim osvaja mvp" zasto onda pricas o brojevima jer ako Rodman uzima 20+ skoka,Pipen svoj deo a kod pravog trenera imas dozirane zadatke! Lebronovi saigraci su rekli da covek juri statistiku. Da je sve individualna statistika Jordan bi sa 30,4p,12as,9,4sk,3k 53%fg kao point guard nastavio to da igra. No ipak iako ne volim samo brojke,cestitke Lebronu.

некле

pre 6 godina

Без дилеме Леброн други најбољи свих времена.
Први убедљиво Џордан, ван сваке конкуренције.
Пар класа изнад свих осталих.


1.Џордан
2.Џејмс
3.Брајант
4.Меџик Џонсон
5.Олајџуон
6.О Нил
7.Бирд
8.Чемберлејн
9.Расел
10.Абдул-Џабар

Мада овај наш Јока како кренуо, мого би до неког 7-8 места на листи.
Можда добаци и до Олајџуона хаха
У сваком случају уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш свих времена, у то нема дилеме.
А можда и претекне Бирда.

Halabunga

pre 6 godina

@nekle
Brate stavio si brajanta na 3 karima na 10 lista ti uopste nije realna. A koliko je jos apsurdno reci da je jordan par klasa iznad svih ostalih... jeste najbolji ali brate pretera ga pa nije bog.

Ethan Hunt

pre 6 godina

LeBron nije išao na koledž i nije pravio pauze u karijeri kao Jordan. To je 5-6 sezona razlike. Međutim, to i nije najbitnije. Po meni, tehnički, estetski, Jordan je u svemu bolji. Bolji I raznovrsniji ulaz. O letenju da i ne pričam.

Mikii

pre 6 godina

Мада овај наш Јока како кренуо, мого би до неког 7-8 места на листи.
Можда добаци и до Олајџуона хаха
У сваком случају уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш свих времена, у то нема дилеме.
А можда и претекне Бирда.
(некле, 28. februar 2018 13:28)

Olicenje sprske objektivnosti i realnog sagledavanja cinjenicnog stanja.

Senjor

pre 6 godina

Svaka čast momak, može da priča košta hoće, biti evo već desetak godina najbolji u najjačoj ligi na svetu zahteva pre svega nenormalno odricanje i žrtvu. Da , i ja mislim da su preplaceni, ali to ma stranu, mislim da on i ne igra samo zbog para , jer da igra batalio bi odavno. On igra zato što voli i hoće da bude najbolji. Svaka čast majstore.

Topnik

pre 6 godina

Impresivno,ali ipak precijenjeno dostignuće.Sve se na kraju svodi na pobjede i utjecaj igrača na njih.Vidim tendenciju lebronovih fanova da pokušaju zamaskirati njegov učinak od 3-5 u finalima, ovakvim nekakvim rekordima,koji ponavljam,jesu impresivni,ali ne toliko važni.

Svako malo u nba padaju neki rekordi,jučer davis,prije toga harden,westbrook svaki dan skoro nešto sruši,no što su ti igrači osvojili?Pobjede su na kraju, daleko najbitnije.

Senjor

pre 6 godina

Svaka čast momak, može da priča košta hoće, biti evo već desetak godina najbolji u najjačoj ligi na svetu zahteva pre svega nenormalno odricanje i žrtvu. Da , i ja mislim da su preplaceni, ali to ma stranu, mislim da on i ne igra samo zbog para , jer da igra batalio bi odavno. On igra zato što voli i hoće da bude najbolji. Svaka čast majstore.

M V P

pre 6 godina

Nezaustavljiva sila koja traje već 15 godina a trajaće još minimum 5.
Individualni rekordi koje postavi će ostati zapisani za vjeki vjekova i neće biti oboreni za naših života.
Neko prozivanje za broj titula ne treba smatrati relevantnim jer titule osvajaju TIMOVI a ne pojedinci. Njegov uticaj na 3 osvojena prstena je neopisiv obzirom da je sva 3 puta bio ubedljivi MVP finala. Čak i u onom porazu od GS je bio ubedljivo najbolji u obe ekipe( najviše poena skokova i asist) ali je MVP nepravedno otišao u ruke Iguadale...

Mikii

pre 6 godina

Мада овај наш Јока како кренуо, мого би до неког 7-8 места на листи.
Можда добаци и до Олајџуона хаха
У сваком случају уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш свих времена, у то нема дилеме.
А можда и претекне Бирда.
(некле, 28. februar 2018 13:28)

Olicenje sprske objektivnosti i realnog sagledavanja cinjenicnog stanja.

Topnik

pre 6 godina

Impresivno,ali ipak precijenjeno dostignuće.Sve se na kraju svodi na pobjede i utjecaj igrača na njih.Vidim tendenciju lebronovih fanova da pokušaju zamaskirati njegov učinak od 3-5 u finalima, ovakvim nekakvim rekordima,koji ponavljam,jesu impresivni,ali ne toliko važni.

Svako malo u nba padaju neki rekordi,jučer davis,prije toga harden,westbrook svaki dan skoro nešto sruši,no što su ti igrači osvojili?Pobjede su na kraju, daleko najbitnije.

Halabunga

pre 6 godina

@nekle
Brate stavio si brajanta na 3 karima na 10 lista ti uopste nije realna. A koliko je jos apsurdno reci da je jordan par klasa iznad svih ostalih... jeste najbolji ali brate pretera ga pa nije bog.

mj23

pre 6 godina

(rafa, 28. februar 2018 15:14)


Prvo napises da ne pratiskosarku, pa onda komentiras da je prije padalo manje koseva.

To je totalna glupost. I najlakse je argumentirati nostalgicarima kad im das podatak da danas pada manje koseva nego u 90-ima.

Toliko o boljoj obrani onda.

Pa prije nisi smio igrati zonu, nego covjek na covjeka. Zamisli Jamesa da ga se cuva jedan na jedan. Pa to bi bila simfonija.

mhmmm

pre 6 godina

Lebron je sigurno najbolji AllAround igrac svih vremena ali je Letece Visocanstvo No.1.I molim vas da Kobija ne uporedjujete sa Lebronom.Jer vecina uporedjuje Kobija sa Lebronom a Lebrona sa Jordanom.Znam da boli pojedine zato sto je tako i budite realni malo.Sve je stvar ukusa ali kad okaci Lebron patike o klin znacemo ko je ko.Jedina losa stvar su izgubljena finala Lebrona ostalo je istorija.Imati onakve brojeve je suludo imace on 35k poena 10k skokova i 10asistencija zivi bili pa videli.Sportski pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

vince carter

pre 6 godina

@Nekle Odgledaj klip pod naslovom "omg Larry Bird is Goat" 9 minuta traje,mozes da izdvojis toliko vremena i onda nikada Jokica i Birda neces staviti u istu recenicu.

vince carter

pre 6 godina

Vince Carter je pre svega rekao u poredjenju ere da sada ima mnogo vise otvorenog prostora pa zato i point guardovi cesto imaju 10+ skokova,rekao je i da si jedva cekao da izmes odmor od mesec dana nakon playoffa zbog silnih udaranja koja mnogi i ne vide..ipak covek jos uvek igra i moze da pravi parelele! Sto nekad neko ne napise da je Kareem jedini igrac sa 38 hiljada poena,17 hiljada skokova,3 hiljada blokada koje mu se nisu racunale u prve 4 godine karijere,skoro 6 hiljada asistencija,6prstena,6mvp,3 koledz titule,samo dva poraza u celoj koledz karijeri,nijedan u srednjoskolskoj! @Mvp "jordan je bio solidan sa 35 ali nema brojeve kao Lebron,tim osvaja mvp" zasto onda pricas o brojevima jer ako Rodman uzima 20+ skoka,Pipen svoj deo a kod pravog trenera imas dozirane zadatke! Lebronovi saigraci su rekli da covek juri statistiku. Da je sve individualna statistika Jordan bi sa 30,4p,12as,9,4sk,3k 53%fg kao point guard nastavio to da igra. No ipak iako ne volim samo brojke,cestitke Lebronu.

Ethan Hunt

pre 6 godina

LeBron nije išao na koledž i nije pravio pauze u karijeri kao Jordan. To je 5-6 sezona razlike. Međutim, to i nije najbitnije. Po meni, tehnički, estetski, Jordan je u svemu bolji. Bolji I raznovrsniji ulaz. O letenju da i ne pričam.

некле

pre 6 godina

Без дилеме Леброн други најбољи свих времена.
Први убедљиво Џордан, ван сваке конкуренције.
Пар класа изнад свих осталих.


1.Џордан
2.Џејмс
3.Брајант
4.Меџик Џонсон
5.Олајџуон
6.О Нил
7.Бирд
8.Чемберлејн
9.Расел
10.Абдул-Џабар

Мада овај наш Јока како кренуо, мого би до неког 7-8 места на листи.
Можда добаци и до Олајџуона хаха
У сваком случају уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш свих времена, у то нема дилеме.
А можда и претекне Бирда.

filipo

pre 6 godina

Pa ovaj gubitnik celu karijeru samo juri statistiku a ništa da osvoji,i ono što je osvojio zaslužni su Kris Boš,Rej Alen i Kajri Irving.Pola koševa su mu koraci ili faulovi u napadu.Jordanu 1 na 1 ne bi prešao 5 poena,Kobi bi ga dobijao dok bi se protiv Garneta koprcao ali bi naravno izgubio.

Rašid

pre 6 godina

Ma moze on sve moguce rekorde da porusi velika vecina navijaca ga nikad nece smatrati najboljim ja samo pogledam utakmicu od pre par dana protiv sparsa i njegovu igru gde je na kraju utakmice imao odlicnu statistiku ali statistika je jedno a dojam koji je on ostavijo na mene na toj utakmici je takav. kad mi neko kaze da je Lebron najbolji svih vremena dode mi da se smejem.

vince carter

pre 6 godina

"U pravim timovima nema superstarova. Postoje igraci koji pokazuju da su sjajni svojom sposobnoscu da funkcionisu sa drugima kao tim. Oni poseduju potencijal da budu superstarovi,ali se uklapaju u tim,prave izvesne zrtve,rade sve da bi tim pobedio. Za njih nikakvi brojevi nisu bitni,bilo da je u pitanju statistika ili novac,ono sto je bitno je kako igraju zajedno kada su na terenu". Red Auerbach! @Mvp jos 5 godina? Karma je cudo! Na izjave 80% igraca 2009 a i samog Lebrona da je Brajant najbolji igrac u ligi,sto se videlo i u reprezentaciji,ovde su rekli idi na " reference.com" Sad ja kazem vama idite na reference.com i vidite ko su bili najbolji igraci u zadnjih 4,5 godina. O zapadu i istoku da ne pricam. Mnogi rekordi Cemberlena nisu i nikad nece biti oboreni,kao sto sad pricaju da su to bila "smesna" vremena i za ova sad ce pricati u buducnosti,tako da brojevi otpadaju. Kad se Ben Simons na primer ako ostane zdrav priblizi ovome,bice osporavanja njega od buducih "nostalgicara" i spustanja Lebrona i ostalih od buducih "pametnjakovica".

Dex

pre 6 godina

LeBron nije išao na koledž i nije pravio pauze u karijeri kao Jordan. To je 5-6 sezona razlike. Međutim, to i nije najbitnije. Po meni, tehnički, estetski, Jordan je u svemu bolji. Bolji I raznovrsniji ulaz. O letenju da i ne pričam.
(Ethan Hunt, 28. februar 2018 13:50
O kakvom letenju se radi

rafa

pre 6 godina

Ne razumem se u kosarku, slabo je i pratim u poredjenju sa fudbalom ili tenisom ali ono sto ja mogu da primetim je da je u vreme Jordana i ranije pogotovo igrana drugacija kosarka.Pristup je bio mnogo ozbiljniji i zato je verujem nba i bio popularniji dosta nego danas.To je bar moje misljenje. U to vreme igrala se odbrana, ne samo u plejofu. To je bio jedini nacin igranja kosarke. Uzimajuci u obzir stastiku koja je svakako bitna ali ne i presudna, Jordan je i statisticki u prednosti jer su tada igrane utakmice sa mnogo manjim prosekom koseva.Danas svaki igrac moze da ostvari tripldabl bez vecih problema.Vestbruk je imao jednu takvu seriju pre par meseci, secam se dobro kada su se saigraci sklanjali da on uhvati svaku loptu ispod kosa. sti slucaj je i kod Dzejmsa. Lik posle svakog poena gleda u semafor kako je ubacio i li zakucao. Na skok u napadu niko ne skace,tako da ta statistika potpuno nema nikave veze sa realnoscu, niti njega cini boljim igracem. Cinjenica jeste da ima odlicna dodavanja ali kada se prica o asistencija, ja prvo pomislim na Tea i druge virtuoze a ranije ih je bilo milion. Znaci kad ti lik doda loptu iz nicega a ti je polozis u kos. Dzejmsova asistencija je kada doda liku loptu a ovaj sa 8 m pogodi trojku. Ne znam da li se ranije to i racunalo i a li treba da se racuna kao asistencija?

vince carter

pre 6 godina

@mj23 zamisli Lebron ni blizu ne bi bio ovoliki u tadssnje vreme sa drugacijom tehnologijom a zamisli igralo se blize kosu pa je normalno i padalo koseva,mnogo trcanja i kontri i ball movementa i lakih poena...ovo o jedan na jedan no comment,igraci su cesto bili double team ili triple team cak nekad..zona?? Pa sad ima izolacija i igre 1 na 1 koliko hoces jos put u reket slobodan. Inteligentan igrac ce inace izvuci 2 ofanzivna i navuci na dva defanzivna faula,plus trash talk,mind game..a sigurno je da su Meloun,Morning,Larry Johnson i mnogi drugi bili slabiji ccc...Melounov biceps je veci od Lebronove glave a Robinson freak of Nature koji je pokretljiviji od danasnjih krila.

Kyle and Peel

pre 6 godina

30.000 koseva mu dodje izmedju 10.000 (da je samo pogadjao trojke) i 15.000 (da je samo gadjao dvojke) suteva. Posto hlje tukao i bacanja, neka bide da je otprilike 15.000 puta pogodio kos.

Dakle na svaka dva pogodjena on namesti jos jedan pogodak i uhvati bar jednu loptu.

Dao 30.000, namestio izmedju 16.000 i 24.000.

A poslednjih sezona i nije ja-pa-ja.

Svaka cast coveku. Treba uzivati dok traje jer on moze biti zaoamcen i kao najveci a samo mi mozemo da kazemo da smo ga gledali.

некле

pre 6 godina

Без дилеме Леброн други најбољи свих времена.
Први убедљиво Џордан, ван сваке конкуренције.
Пар класа изнад свих осталих.


1.Џордан
2.Џејмс
3.Брајант
4.Меџик Џонсон
5.Олајџуон
6.О Нил
7.Бирд
8.Чемберлејн
9.Расел
10.Абдул-Џабар

Мада овај наш Јока како кренуо, мого би до неког 7-8 места на листи.
Можда добаци и до Олајџуона хаха
У сваком случају уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш свих времена, у то нема дилеме.
А можда и претекне Бирда.

Topnik

pre 6 godina

Impresivno,ali ipak precijenjeno dostignuće.Sve se na kraju svodi na pobjede i utjecaj igrača na njih.Vidim tendenciju lebronovih fanova da pokušaju zamaskirati njegov učinak od 3-5 u finalima, ovakvim nekakvim rekordima,koji ponavljam,jesu impresivni,ali ne toliko važni.

Svako malo u nba padaju neki rekordi,jučer davis,prije toga harden,westbrook svaki dan skoro nešto sruši,no što su ti igrači osvojili?Pobjede su na kraju, daleko najbitnije.

vince carter

pre 6 godina

Vince Carter je pre svega rekao u poredjenju ere da sada ima mnogo vise otvorenog prostora pa zato i point guardovi cesto imaju 10+ skokova,rekao je i da si jedva cekao da izmes odmor od mesec dana nakon playoffa zbog silnih udaranja koja mnogi i ne vide..ipak covek jos uvek igra i moze da pravi parelele! Sto nekad neko ne napise da je Kareem jedini igrac sa 38 hiljada poena,17 hiljada skokova,3 hiljada blokada koje mu se nisu racunale u prve 4 godine karijere,skoro 6 hiljada asistencija,6prstena,6mvp,3 koledz titule,samo dva poraza u celoj koledz karijeri,nijedan u srednjoskolskoj! @Mvp "jordan je bio solidan sa 35 ali nema brojeve kao Lebron,tim osvaja mvp" zasto onda pricas o brojevima jer ako Rodman uzima 20+ skoka,Pipen svoj deo a kod pravog trenera imas dozirane zadatke! Lebronovi saigraci su rekli da covek juri statistiku. Da je sve individualna statistika Jordan bi sa 30,4p,12as,9,4sk,3k 53%fg kao point guard nastavio to da igra. No ipak iako ne volim samo brojke,cestitke Lebronu.

filipo

pre 6 godina

Pa ovaj gubitnik celu karijeru samo juri statistiku a ništa da osvoji,i ono što je osvojio zaslužni su Kris Boš,Rej Alen i Kajri Irving.Pola koševa su mu koraci ili faulovi u napadu.Jordanu 1 na 1 ne bi prešao 5 poena,Kobi bi ga dobijao dok bi se protiv Garneta koprcao ali bi naravno izgubio.

Ethan Hunt

pre 6 godina

LeBron nije išao na koledž i nije pravio pauze u karijeri kao Jordan. To je 5-6 sezona razlike. Međutim, to i nije najbitnije. Po meni, tehnički, estetski, Jordan je u svemu bolji. Bolji I raznovrsniji ulaz. O letenju da i ne pričam.

Dex

pre 6 godina

LeBron nije išao na koledž i nije pravio pauze u karijeri kao Jordan. To je 5-6 sezona razlike. Međutim, to i nije najbitnije. Po meni, tehnički, estetski, Jordan je u svemu bolji. Bolji I raznovrsniji ulaz. O letenju da i ne pričam.
(Ethan Hunt, 28. februar 2018 13:50
O kakvom letenju se radi

M V P

pre 6 godina

Nezaustavljiva sila koja traje već 15 godina a trajaće još minimum 5.
Individualni rekordi koje postavi će ostati zapisani za vjeki vjekova i neće biti oboreni za naših života.
Neko prozivanje za broj titula ne treba smatrati relevantnim jer titule osvajaju TIMOVI a ne pojedinci. Njegov uticaj na 3 osvojena prstena je neopisiv obzirom da je sva 3 puta bio ubedljivi MVP finala. Čak i u onom porazu od GS je bio ubedljivo najbolji u obe ekipe( najviše poena skokova i asist) ali je MVP nepravedno otišao u ruke Iguadale...

Rašid

pre 6 godina

Ma moze on sve moguce rekorde da porusi velika vecina navijaca ga nikad nece smatrati najboljim ja samo pogledam utakmicu od pre par dana protiv sparsa i njegovu igru gde je na kraju utakmice imao odlicnu statistiku ali statistika je jedno a dojam koji je on ostavijo na mene na toj utakmici je takav. kad mi neko kaze da je Lebron najbolji svih vremena dode mi da se smejem.

rafa

pre 6 godina

Ne razumem se u kosarku, slabo je i pratim u poredjenju sa fudbalom ili tenisom ali ono sto ja mogu da primetim je da je u vreme Jordana i ranije pogotovo igrana drugacija kosarka.Pristup je bio mnogo ozbiljniji i zato je verujem nba i bio popularniji dosta nego danas.To je bar moje misljenje. U to vreme igrala se odbrana, ne samo u plejofu. To je bio jedini nacin igranja kosarke. Uzimajuci u obzir stastiku koja je svakako bitna ali ne i presudna, Jordan je i statisticki u prednosti jer su tada igrane utakmice sa mnogo manjim prosekom koseva.Danas svaki igrac moze da ostvari tripldabl bez vecih problema.Vestbruk je imao jednu takvu seriju pre par meseci, secam se dobro kada su se saigraci sklanjali da on uhvati svaku loptu ispod kosa. sti slucaj je i kod Dzejmsa. Lik posle svakog poena gleda u semafor kako je ubacio i li zakucao. Na skok u napadu niko ne skace,tako da ta statistika potpuno nema nikave veze sa realnoscu, niti njega cini boljim igracem. Cinjenica jeste da ima odlicna dodavanja ali kada se prica o asistencija, ja prvo pomislim na Tea i druge virtuoze a ranije ih je bilo milion. Znaci kad ti lik doda loptu iz nicega a ti je polozis u kos. Dzejmsova asistencija je kada doda liku loptu a ovaj sa 8 m pogodi trojku. Ne znam da li se ranije to i racunalo i a li treba da se racuna kao asistencija?

vince carter

pre 6 godina

"U pravim timovima nema superstarova. Postoje igraci koji pokazuju da su sjajni svojom sposobnoscu da funkcionisu sa drugima kao tim. Oni poseduju potencijal da budu superstarovi,ali se uklapaju u tim,prave izvesne zrtve,rade sve da bi tim pobedio. Za njih nikakvi brojevi nisu bitni,bilo da je u pitanju statistika ili novac,ono sto je bitno je kako igraju zajedno kada su na terenu". Red Auerbach! @Mvp jos 5 godina? Karma je cudo! Na izjave 80% igraca 2009 a i samog Lebrona da je Brajant najbolji igrac u ligi,sto se videlo i u reprezentaciji,ovde su rekli idi na " reference.com" Sad ja kazem vama idite na reference.com i vidite ko su bili najbolji igraci u zadnjih 4,5 godina. O zapadu i istoku da ne pricam. Mnogi rekordi Cemberlena nisu i nikad nece biti oboreni,kao sto sad pricaju da su to bila "smesna" vremena i za ova sad ce pricati u buducnosti,tako da brojevi otpadaju. Kad se Ben Simons na primer ako ostane zdrav priblizi ovome,bice osporavanja njega od buducih "nostalgicara" i spustanja Lebrona i ostalih od buducih "pametnjakovica".

vince carter

pre 6 godina

@mj23 zamisli Lebron ni blizu ne bi bio ovoliki u tadssnje vreme sa drugacijom tehnologijom a zamisli igralo se blize kosu pa je normalno i padalo koseva,mnogo trcanja i kontri i ball movementa i lakih poena...ovo o jedan na jedan no comment,igraci su cesto bili double team ili triple team cak nekad..zona?? Pa sad ima izolacija i igre 1 na 1 koliko hoces jos put u reket slobodan. Inteligentan igrac ce inace izvuci 2 ofanzivna i navuci na dva defanzivna faula,plus trash talk,mind game..a sigurno je da su Meloun,Morning,Larry Johnson i mnogi drugi bili slabiji ccc...Melounov biceps je veci od Lebronove glave a Robinson freak of Nature koji je pokretljiviji od danasnjih krila.

Halabunga

pre 6 godina

@nekle
Brate stavio si brajanta na 3 karima na 10 lista ti uopste nije realna. A koliko je jos apsurdno reci da je jordan par klasa iznad svih ostalih... jeste najbolji ali brate pretera ga pa nije bog.

mhmmm

pre 6 godina

Lebron je sigurno najbolji AllAround igrac svih vremena ali je Letece Visocanstvo No.1.I molim vas da Kobija ne uporedjujete sa Lebronom.Jer vecina uporedjuje Kobija sa Lebronom a Lebrona sa Jordanom.Znam da boli pojedine zato sto je tako i budite realni malo.Sve je stvar ukusa ali kad okaci Lebron patike o klin znacemo ko je ko.Jedina losa stvar su izgubljena finala Lebrona ostalo je istorija.Imati onakve brojeve je suludo imace on 35k poena 10k skokova i 10asistencija zivi bili pa videli.Sportski pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Mikii

pre 6 godina

Мада овај наш Јока како кренуо, мого би до неког 7-8 места на листи.
Можда добаци и до Олајџуона хаха
У сваком случају уз Бирда биће најбољи бели кошаркаш свих времена, у то нема дилеме.
А можда и претекне Бирда.
(некле, 28. februar 2018 13:28)

Olicenje sprske objektivnosti i realnog sagledavanja cinjenicnog stanja.

Senjor

pre 6 godina

Svaka čast momak, može da priča košta hoće, biti evo već desetak godina najbolji u najjačoj ligi na svetu zahteva pre svega nenormalno odricanje i žrtvu. Da , i ja mislim da su preplaceni, ali to ma stranu, mislim da on i ne igra samo zbog para , jer da igra batalio bi odavno. On igra zato što voli i hoće da bude najbolji. Svaka čast majstore.

Kyle and Peel

pre 6 godina

30.000 koseva mu dodje izmedju 10.000 (da je samo pogadjao trojke) i 15.000 (da je samo gadjao dvojke) suteva. Posto hlje tukao i bacanja, neka bide da je otprilike 15.000 puta pogodio kos.

Dakle na svaka dva pogodjena on namesti jos jedan pogodak i uhvati bar jednu loptu.

Dao 30.000, namestio izmedju 16.000 i 24.000.

A poslednjih sezona i nije ja-pa-ja.

Svaka cast coveku. Treba uzivati dok traje jer on moze biti zaoamcen i kao najveci a samo mi mozemo da kazemo da smo ga gledali.

vince carter

pre 6 godina

@Nekle Odgledaj klip pod naslovom "omg Larry Bird is Goat" 9 minuta traje,mozes da izdvojis toliko vremena i onda nikada Jokica i Birda neces staviti u istu recenicu.

mj23

pre 6 godina

(rafa, 28. februar 2018 15:14)


Prvo napises da ne pratiskosarku, pa onda komentiras da je prije padalo manje koseva.

To je totalna glupost. I najlakse je argumentirati nostalgicarima kad im das podatak da danas pada manje koseva nego u 90-ima.

Toliko o boljoj obrani onda.

Pa prije nisi smio igrati zonu, nego covjek na covjeka. Zamisli Jamesa da ga se cuva jedan na jedan. Pa to bi bila simfonija.