Sreda, 21.02.2018.

08:40

ZOI: Gođa zlatna u spustu, Lindzi Von bronzana

Italijanska skijašica Sofija Gođa osvojila je zlatnu medalju u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Izvor: B92

ZOI: Goða zlatna u spustu, Lindzi Von bronzana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Боки

pre 6 godina

@matori
А онај Ингемар Стенмарк је л' он био неки осредњи скијаш? Па шта је он освојио. Шефе, Линдзи је најуспешнија у две дисциплине а Јаница није ни у једној, поред тога Линдзи има и мале кристалне глобусе у комбинацији, што показује да је комплетна скијашица а не неко ко скија само брзе дисциплине. Да не заборавимо Мозер Прел, Шнајдер, Зајцингер и надолазећу Шифринову која је већ надмашила Јаницу у неким сегментима а биће успешнија и од Вонове. Када смо већ код повреда то пада у великој мери на леђа њеног тате Анте, који ју је ненормално форсирао већ на почетку каријере. Да је радила као Шифринова дуже би трајала и не би морала тако рано да се повуче. Него, да ли ја као навијач покојног Аиртона Сене треба да кажем да је он бољи аутомобилиста од Шумахера, јер да није погинуо освојио би ко зна шта.

matori

pre 6 godina

(Боки, 21. februar 2018 22:43)

Ti kažeš da je jedini argument za Janicu Salt Lake City (3 zlata, 1 srebro).Ok,izbacimo ga iz obzira. I dalje ostaje Torino ( 1 zlato i 1 srebro), 5 zlata sa Svetskih prvenstava, 3 svetska kupa (od ukupno 4 u kojima je nastupala celu sezonu bez operacija). Izbačen taj famozni Salt Lake City a i dalje veći broj zlata od amerikanke. Ali dobro, nek riba skija još 10ak godina, možda dostigne Janicu :)

Боки

pre 6 godina

Какве будалаштине пишу ови наши суседи па ово је за неповеровати. Јаница као најбоља скијашица јер је имала одличан резултат на Олимпијским играма у Солт Лејку. Ту сезону Јаница није завршила ни међу првих десет у Светском купу а месец дана пре Игара је отишла на припреме у Солт Лејк. За разлику од ње, остале скијашице су морале да се такмиче у Светском купу јер им је то било непходно да би могле да се квалификују за учешће на Играма с обзиром на конкуренцију. Од Јанице су сигурно боље скијашице и Анемари Мозер Прел, Френи Шнајдер, Катја Зајцингер и Микејла Шифрин. Петра Кронбергер је почетком деведесетих три пута узастопно освојила велики кристални глобус и повукла се као 22-годишњакиња да би могла да студира медицину. Само да додам да је и Линдзи остала без великог кристалног глобуса за три поена у сезони 2010/11. У последњој трци је Марија Риш дошла до овог трофеја са само две стотинке бољим резултатом од оног који је одговарао Воновој.

P.S. Скијање редовно пратим од сезоне 1996/97.

zum zum

pre 6 godina

(banjac, 21. februar 2018 19:33)

Kako Von ne zanimaju OI pre par dana je plakala jer je bila 4 u SG
Jrdino za tenisa i fudbala nisu bitne OI

Mirza D.

pre 6 godina

Lindsey Vonn je najveca skijasica svih vremena i to ne kazem ja nego sve skijasice koje nesto znace u tom sportu. Sto se Janice tice, velika ali odustati od sporta u 24 godini je zalosno i nije sampionski. Lindsey je od 2002 u samom vrhu svjetskog skijanja, nikad Janica nebi mogla ni prici Lindsey u spustu, dok je Lindsey imala i savrsenih sezona u slalomu, ali su je povrede omele. Janica je otisla rano jer nije uzivala u skijanju, Lindsey jos skija zato sto voli iznad svega. Svaka cast Janici ali jedna je skijaska boginja Lindsey Vonn.

banjac

pre 6 godina

Niko ne kuži.Skijaši formu tempiraju. Ako im se osvaja olimpijada , tempiraju je za to kli svetsko prvenstvo. Ako im se osvaja kup onda je ne tempiraju za to. Von očigledno ne interesuje olimpijada. Bitan joj je kup, a Janica je htela da ima ta Zlata za Hrvatsku jer ona nijada nije imsla zlato sa olimpijade. To je stvar sta ko želi i kako fofmu tempira

x1

pre 6 godina

70 pobeda u spustu i SG za Lindzi je nestvaran rezultat. Jedna trka, nema ispravke u drugoj vožnji, uvek neko može da iznenadi (Ledecka btw)... Pobeđivati u slalomu i GS je značajno lakše. I kada dostigne Stenmarka biće najveća svih vremena, a to će opet sve srušiti Šifrin i tako dalje... Čestitke Gođi, konačno trka kako treba...

deda Trajko

pre 6 godina

Evo primjer u raspravi, ko je bolji teniser Federer sa 20 GS iz 100 odigranih i igra još u 37-oj i konkurentan je ili Borg s 11 iz 30-ak odigranih i još nije igrao nikad AO? Nije Federer kriv što je ovaj prestao s 26 i nije osvojio još 10-15 GS. 
Svaka čast Janici, ali ona se raspala do 24-e, a Lindzi i dalje skija i konkuretna je i u 33-oj iako je imala milion operacija. 
Meni lično je draža dugovječnost.
(OgiZe, 21. februar 2018 13:55)

Sve sve, al da je sad Lindzi mnogo uspesnija od Janice, ja bi razumeo i rekao:"nema sta, pa stvarno je tako", medjutim onda pogledamo rezultate Lindzi i rezultate Janice, i jasno vidimo da Lindzi ne da nije uspesnija od Janice, nego slobodno se moze reci da je Janica mnogo uspesnija.

Janica 4 Zlata sa Olimpiskih igara, i 5 Zlata sa Svetskih prvenstava.

Lindzi jedno Zlato sa Olimpiskih igara i 2 Zlata sa Svetskih prvenstava.

Ovde se sasvim jasno vidi da je Janica mnogo mnogo uspesnija od Lindzi, i uz sve to Lindzi ima samo jedan Svetski Kup vise od Janice uz minimalno 7-8 ucesca vise od Janice.

Pa o cemu mi onda ovde pricamo.?
Ocigeldno da je Janica ipak Janica, ok mozete vi vise simpatisati Lindzi zato sto je bolja riba od Janice, al kad je samo skijanje u pitanju, Janica je tu broj jedan. Inace sam Srbin iz Republike Srpske, al samo sam realan.

www

pre 6 godina

(Ivica, 21. februar 2018 16:54)

Janica je sa 16 godina bila najmlađa alpska skijašica 1998 na OI osvojila je 8 mjestom u kombinaciji, . Janica je sudjelovala u svim skijaškim disciplinama u Naganu i uz to što je bila 8 u kombinaciji, bila je 24. u veleslalomu, 25. u spustu, 26 u SG, ali nije završila slalom..A to što samo ameri proglašavaju Von za najbolju skijašicu okaci macku o rep..

www

pre 6 godina

Lindsey je izmislila skijanje za ostale. Uzmeš rezultate i sve ti je jasno. A to šta bi bilo kad bi bilo je priča za uspavanke.
(Ivica, 21. februar 2018 16:13)

Po cemu je bolja od Janice ima jedan veliki kristalni globus više u karijeri dugoj petnaest godina..OI Janica bolja SP Janica bolja..

Ivica

pre 6 godina

Ovako stoje stvari:

JANICA:
OI:
Učešća: 3
Medalje: 6 (4 zlatne, 2 srebrne)
SP:
Učešća: 4
Medalje: 5 (5 zlatnih)
Svetski kup:
Br. Sezona: 8
Pobeda: 30
Podijuma: 55
Veliki kristalni globus: 3 (2000/01, 2002/03, 2005/06)
Mali kristalni globus: 7 (3 slalom, 4 kombinacija)

LINDSEY:
OI:
Učešća: 4
Medalje: 3 (1 zlatna, 2 bronzane)
SP:
Učešća: 6
Medalje: 7 (2 zlatne, 3 srebrne, 2 bronzana)
Svetski kup:
Br. Sezona: 15
Pobeda: 81
Podijuma: 135
Veliki kristalni globus: 4 (2007/08, 2008/09, 2009/10, 2011/12)
Mali kristalni globus: 16 (8 spust, 5 superveleslalom, 3 kombinacija)

I šta nije jasno???

Lindsey je izmislila skijanje za ostale. Uzmeš rezultate i sve ti je jasno. A to šta bi bilo kad bi bilo je priča za uspavanke.
(Ivica, 21. februar 2018 16:13)

Po cemu je bolja od Janice ima jedan veliki kristalni globus više u karijeri dugoj petnaest godina..OI Janica bolja SP Janica bolja..

fan

pre 6 godina

(Đuka, 21. februar 2018 14:38)

Kao sto i Lindsey ima pobede u svim disciplinama

Janica: 1 spust, 1 sg, 2 veleslalom, 20 slalom, 6 kombinacija
Lindsey: 42 spust, 28 sg, 4 veleslalom, 2 slalom, 5 kombinacija

fan

pre 6 godina

Janica i Lindsey se nikako ne mogu porediti, iz prostog razloga sto je jedna bila specijalista za tehnicke discipline a druga za brzinske. Skijasice koje skijaju tehnicke discipline dosta ranije postizu bolje rezultate, dok ove druge u kasnijim godinama tek sazrevaju, jer ipak nije svejedno kad skijas 120 na sat niz strminu. Realnije je porediti Janicu i Sifrin. Svakako sve su one sjajne skijasice i jedne od najboljih u istoriji.

teo

pre 6 godina

(OgiZe, 21. februar 2018 13:55)
Ogi, primjer ti je besmislen...Federer i Borg nisu generacija, nisu se sreli u životu, Janica i Vonn jesu. Vonn je nemo promatrala. Vonn je neosporno velika (utke Svetskog kupa, brze discipline),ali na velikim natjecanjima (Olimpijada i Svetska prvenstva)je daleko ispod Janice, Anje,Marije Riš, pa čak i Mikaele Šifrin. Može se tu govoriti o pritisku, ali pravi pobjednici su najbolji kad je najpotrebnije. Meni je kod Janice najfascinantnije to što je kad je vozila išla na glavu ,na pobedu. Na Yt čak postoji video gde pred domaćom publikom u ZG dolazi do postolja bez štapa i rukavice celu stazu. To je jednostavno gen i volja rođenog pobednika. Cura je uspela osvojiti sve što se moglo,zlata i u brzim i u tehničkim disciplinama. Nedavno sam pročitao intervju njen gde kaže da je otišla tako rano jer je osvojila sve što je mogla i nije je vukla pohlepa za više, zdravlje joj je najbitnije bilo tada. I sad to razmišljanje usporedi sa Vonn koja se želi takmičiti sa muškarcima, a ne može ni žene pobediti..

OgiZe

pre 6 godina

Evo primjer u raspravi, ko je bolji teniser Federer sa 20 GS iz 100 odigranih i igra još u 37-oj i konkurentan je ili Borg s 11 iz 30-ak odigranih i još nije igrao nikad AO? Nije Federer kriv što je ovaj prestao s 26 i nije osvojio još 10-15 GS.
Svaka čast Janici, ali ona se raspala do 24-e, a Lindzi i dalje skija i konkuretna je i u 33-oj iako je imala milion operacija.
Meni lično je draža dugovječnost.

oki doki

pre 6 godina

(hipster, 21. februar 2018 12:42)

Trening spust 1999 Janici su popucali prednji križni, medijalni kolateralni i zadnji križni ligamenti..Bila je vodeca u svetskom kupu sa nepunih 18 god
Janica je imala 5-6 operacije, a ti kažeš da se nikada nije vracala nakon ozljede..

deda Trajko

pre 6 godina

Kad gledam ovo žensko skijanje, ne mogu a da ne pomislim kako je ova 'dominantna' Vonn, koja je ne tako davno zahtevala od FIS-a da joj dopusti da se takmiči sa muškarcima jer kao nema konkurenciju. A ženska je kad pogledaš faktički generacija Janice Kostelić, Anje Person itd. Dok je Janica harala skijanjem i osvojila sve što se moglo,ove nije bilo ni na vidiku. Pazi,Kostelićeva se od skijanja oprostila sa 24 godine, a ova je sa 24 godine bila prosječna skijašica. Zato me nerviraju ovi komentari tipa najbolja ikad. Ok, devojka je bog za brze discipline, ali realno napumpala je pobeda u svetskom kupu u lošoj konkurenciji. Na stranu, što je Janica Hrvatica, al devojka je osvojila 4 zlata i 2 srebra samo na olimpijadi, 3 puta svetski kup (jednom joj izmakao za 3 boda), sa svjetskih prvenstava ima samo zlata (čak i u spustu).Doslovno kad je bila zdrava,osvajala je. Ali koliko god zlata ima toliko i operacija, i zato je otišla tako rano. Kao velikom fanu skijanja ona je po meni najbolja ikad. A ova Vonn je, ruku na srce, odlična, ali ima tu još par njih ispred nje. Sve u svemu, glupo mi je da se samo gleda broj pobeda kao nekakvo merilo, pri tom ne računajući broj nastupa...Nešto slično kao i u muškom tenisu danas ;)
(teo, 21. februar 2018 12:10)

Svaka cast na komentaru, sve si rekao onako kako i jeste !!
Pa ta Vonn je samo 2 ipo godine mladja od Janice, a gde je Vonn bila kad je Janica dominirila- realno nigde !!
Ok mozete vi vise simpatisati Vonn zato sto je mozda bolja riba od Janice, al kad je samo skijanje u pitanju, Janica je tu realno klasa za sebe.

Na kraju krajeva Janica ima 4 olimpiska zlata, a Vonn samo jedno, plus Janica karijeru zavrsila u 24-oj, a Vonn i dalje skija, pa o cemu mi onda ovde pricamo..?

Vonn najvise pobeda u Svetskom kupu, a koliko je zato trka odskijala Vonn da bi dosla do tolikog broja pobeda..?

Vonn je ziva legenda alpskog skijanja, al pravi poznavaoci zenskog skijanja znaju ko je pravi broj jedan.

hipster

pre 6 godina

Preslatka Movinkel je definitivno najprijatnije iznenađenje ovih OI, ako izuzmemo zlato Ledecke u SG, naravno. Gođa je konačno odskijala kako valja kada je to bilo potrebno i izuzetno mi je drago zbog nje. Sa druge strane, Von je vozila u grču, što se i odrazilo rezultat, ali je ipak bilo dovoljno za medalju. Sjajan podijum u globalu.

@teo - Razlika između Janice i Lindzi se ogleda u tome što se Lindzi uvek vraćala, a Janica nikada. Tu se vidi veličina sportiste. Ne kažem da je Janica loš sportista, štaviše (fenomenalna je), ali je odustala veoma rano. Setimo se samo Lindzi - koliko je padova imala, teških povreda i svega drugog. Ali, i pored svega, i dalje se bori i pobeđuje. Drugo, kako to da je nije bilo na vidiku u Janičino vreme kada je bila među deset u generalnom plasmanu i imala nekoliko pobeda?

Obe su sjajne na svoj način, Janica je bila i ostala 'the prodigy', a Lindzi veliki borac. Svaka na svoj način su oblikovale istoriju skijanja, izlišno je govoriti koja je više, a koja manje doprinela.

teo

pre 6 godina

Kad gledam ovo žensko skijanje, ne mogu a da ne pomislim kako je ova 'dominantna' Vonn, koja je ne tako davno zahtevala od FIS-a da joj dopusti da se takmiči sa muškarcima jer kao nema konkurenciju. A ženska je kad pogledaš faktički generacija Janice Kostelić, Anje Person itd. Dok je Janica harala skijanjem i osvojila sve što se moglo,ove nije bilo ni na vidiku. Pazi,Kostelićeva se od skijanja oprostila sa 24 godine, a ova je sa 24 godine bila prosječna skijašica. Zato me nerviraju ovi komentari tipa najbolja ikad. Ok, devojka je bog za brze discipline, ali realno napumpala je pobeda u svetskom kupu u lošoj konkurenciji. Na stranu, što je Janica Hrvatica, al devojka je osvojila 4 zlata i 2 srebra samo na olimpijadi, 3 puta svetski kup (jednom joj izmakao za 3 boda), sa svjetskih prvenstava ima samo zlata (čak i u spustu).Doslovno kad je bila zdrava,osvajala je. Ali koliko god zlata ima toliko i operacija, i zato je otišla tako rano. Kao velikom fanu skijanja ona je po meni najbolja ikad. A ova Vonn je, ruku na srce, odlična, ali ima tu još par njih ispred nje. Sve u svemu, glupo mi je da se samo gleda broj pobeda kao nekakvo merilo, pri tom ne računajući broj nastupa...Nešto slično kao i u muškom tenisu danas ;)

fan

pre 6 godina

Koga ne bi unistio pritisak kad se od njega ocekuje da samo pobedjuje, gde se drugo i trece mesto smatra neuspehom, u sportu kao sto je skijanje gde delic sekunde odlucuje.

djan karlo fizikela

pre 6 godina

Lindzi je unistio pritisak.
Dal je moguce da skijasica koja ima ubedljivo najvise pobeda u istoriji Svetskog Kupa, i cetverostruka pobednica Svetskog Kupa, ima samo jednu zlatnu medalju na igrama..?

teo

pre 6 godina

Kad gledam ovo žensko skijanje, ne mogu a da ne pomislim kako je ova 'dominantna' Vonn, koja je ne tako davno zahtevala od FIS-a da joj dopusti da se takmiči sa muškarcima jer kao nema konkurenciju. A ženska je kad pogledaš faktički generacija Janice Kostelić, Anje Person itd. Dok je Janica harala skijanjem i osvojila sve što se moglo,ove nije bilo ni na vidiku. Pazi,Kostelićeva se od skijanja oprostila sa 24 godine, a ova je sa 24 godine bila prosječna skijašica. Zato me nerviraju ovi komentari tipa najbolja ikad. Ok, devojka je bog za brze discipline, ali realno napumpala je pobeda u svetskom kupu u lošoj konkurenciji. Na stranu, što je Janica Hrvatica, al devojka je osvojila 4 zlata i 2 srebra samo na olimpijadi, 3 puta svetski kup (jednom joj izmakao za 3 boda), sa svjetskih prvenstava ima samo zlata (čak i u spustu).Doslovno kad je bila zdrava,osvajala je. Ali koliko god zlata ima toliko i operacija, i zato je otišla tako rano. Kao velikom fanu skijanja ona je po meni najbolja ikad. A ova Vonn je, ruku na srce, odlična, ali ima tu još par njih ispred nje. Sve u svemu, glupo mi je da se samo gleda broj pobeda kao nekakvo merilo, pri tom ne računajući broj nastupa...Nešto slično kao i u muškom tenisu danas ;)

djan karlo fizikela

pre 6 godina

Lindzi je unistio pritisak.
Dal je moguce da skijasica koja ima ubedljivo najvise pobeda u istoriji Svetskog Kupa, i cetverostruka pobednica Svetskog Kupa, ima samo jednu zlatnu medalju na igrama..?

hipster

pre 6 godina

Preslatka Movinkel je definitivno najprijatnije iznenađenje ovih OI, ako izuzmemo zlato Ledecke u SG, naravno. Gođa je konačno odskijala kako valja kada je to bilo potrebno i izuzetno mi je drago zbog nje. Sa druge strane, Von je vozila u grču, što se i odrazilo rezultat, ali je ipak bilo dovoljno za medalju. Sjajan podijum u globalu.

@teo - Razlika između Janice i Lindzi se ogleda u tome što se Lindzi uvek vraćala, a Janica nikada. Tu se vidi veličina sportiste. Ne kažem da je Janica loš sportista, štaviše (fenomenalna je), ali je odustala veoma rano. Setimo se samo Lindzi - koliko je padova imala, teških povreda i svega drugog. Ali, i pored svega, i dalje se bori i pobeđuje. Drugo, kako to da je nije bilo na vidiku u Janičino vreme kada je bila među deset u generalnom plasmanu i imala nekoliko pobeda?

Obe su sjajne na svoj način, Janica je bila i ostala 'the prodigy', a Lindzi veliki borac. Svaka na svoj način su oblikovale istoriju skijanja, izlišno je govoriti koja je više, a koja manje doprinela.

fan

pre 6 godina

Koga ne bi unistio pritisak kad se od njega ocekuje da samo pobedjuje, gde se drugo i trece mesto smatra neuspehom, u sportu kao sto je skijanje gde delic sekunde odlucuje.

fan

pre 6 godina

Janica i Lindsey se nikako ne mogu porediti, iz prostog razloga sto je jedna bila specijalista za tehnicke discipline a druga za brzinske. Skijasice koje skijaju tehnicke discipline dosta ranije postizu bolje rezultate, dok ove druge u kasnijim godinama tek sazrevaju, jer ipak nije svejedno kad skijas 120 na sat niz strminu. Realnije je porediti Janicu i Sifrin. Svakako sve su one sjajne skijasice i jedne od najboljih u istoriji.

deda Trajko

pre 6 godina

Kad gledam ovo žensko skijanje, ne mogu a da ne pomislim kako je ova 'dominantna' Vonn, koja je ne tako davno zahtevala od FIS-a da joj dopusti da se takmiči sa muškarcima jer kao nema konkurenciju. A ženska je kad pogledaš faktički generacija Janice Kostelić, Anje Person itd. Dok je Janica harala skijanjem i osvojila sve što se moglo,ove nije bilo ni na vidiku. Pazi,Kostelićeva se od skijanja oprostila sa 24 godine, a ova je sa 24 godine bila prosječna skijašica. Zato me nerviraju ovi komentari tipa najbolja ikad. Ok, devojka je bog za brze discipline, ali realno napumpala je pobeda u svetskom kupu u lošoj konkurenciji. Na stranu, što je Janica Hrvatica, al devojka je osvojila 4 zlata i 2 srebra samo na olimpijadi, 3 puta svetski kup (jednom joj izmakao za 3 boda), sa svjetskih prvenstava ima samo zlata (čak i u spustu).Doslovno kad je bila zdrava,osvajala je. Ali koliko god zlata ima toliko i operacija, i zato je otišla tako rano. Kao velikom fanu skijanja ona je po meni najbolja ikad. A ova Vonn je, ruku na srce, odlična, ali ima tu još par njih ispred nje. Sve u svemu, glupo mi je da se samo gleda broj pobeda kao nekakvo merilo, pri tom ne računajući broj nastupa...Nešto slično kao i u muškom tenisu danas ;)
(teo, 21. februar 2018 12:10)

Svaka cast na komentaru, sve si rekao onako kako i jeste !!
Pa ta Vonn je samo 2 ipo godine mladja od Janice, a gde je Vonn bila kad je Janica dominirila- realno nigde !!
Ok mozete vi vise simpatisati Vonn zato sto je mozda bolja riba od Janice, al kad je samo skijanje u pitanju, Janica je tu realno klasa za sebe.

Na kraju krajeva Janica ima 4 olimpiska zlata, a Vonn samo jedno, plus Janica karijeru zavrsila u 24-oj, a Vonn i dalje skija, pa o cemu mi onda ovde pricamo..?

Vonn najvise pobeda u Svetskom kupu, a koliko je zato trka odskijala Vonn da bi dosla do tolikog broja pobeda..?

Vonn je ziva legenda alpskog skijanja, al pravi poznavaoci zenskog skijanja znaju ko je pravi broj jedan.

OgiZe

pre 6 godina

Evo primjer u raspravi, ko je bolji teniser Federer sa 20 GS iz 100 odigranih i igra još u 37-oj i konkurentan je ili Borg s 11 iz 30-ak odigranih i još nije igrao nikad AO? Nije Federer kriv što je ovaj prestao s 26 i nije osvojio još 10-15 GS.
Svaka čast Janici, ali ona se raspala do 24-e, a Lindzi i dalje skija i konkuretna je i u 33-oj iako je imala milion operacija.
Meni lično je draža dugovječnost.

oki doki

pre 6 godina

(hipster, 21. februar 2018 12:42)

Trening spust 1999 Janici su popucali prednji križni, medijalni kolateralni i zadnji križni ligamenti..Bila je vodeca u svetskom kupu sa nepunih 18 god
Janica je imala 5-6 operacije, a ti kažeš da se nikada nije vracala nakon ozljede..

x1

pre 6 godina

70 pobeda u spustu i SG za Lindzi je nestvaran rezultat. Jedna trka, nema ispravke u drugoj vožnji, uvek neko može da iznenadi (Ledecka btw)... Pobeđivati u slalomu i GS je značajno lakše. I kada dostigne Stenmarka biće najveća svih vremena, a to će opet sve srušiti Šifrin i tako dalje... Čestitke Gođi, konačno trka kako treba...

Ivica

pre 6 godina

Ovako stoje stvari:

JANICA:
OI:
Učešća: 3
Medalje: 6 (4 zlatne, 2 srebrne)
SP:
Učešća: 4
Medalje: 5 (5 zlatnih)
Svetski kup:
Br. Sezona: 8
Pobeda: 30
Podijuma: 55
Veliki kristalni globus: 3 (2000/01, 2002/03, 2005/06)
Mali kristalni globus: 7 (3 slalom, 4 kombinacija)

LINDSEY:
OI:
Učešća: 4
Medalje: 3 (1 zlatna, 2 bronzane)
SP:
Učešća: 6
Medalje: 7 (2 zlatne, 3 srebrne, 2 bronzana)
Svetski kup:
Br. Sezona: 15
Pobeda: 81
Podijuma: 135
Veliki kristalni globus: 4 (2007/08, 2008/09, 2009/10, 2011/12)
Mali kristalni globus: 16 (8 spust, 5 superveleslalom, 3 kombinacija)

I šta nije jasno???

Lindsey je izmislila skijanje za ostale. Uzmeš rezultate i sve ti je jasno. A to šta bi bilo kad bi bilo je priča za uspavanke.
(Ivica, 21. februar 2018 16:13)

Po cemu je bolja od Janice ima jedan veliki kristalni globus više u karijeri dugoj petnaest godina..OI Janica bolja SP Janica bolja..

teo

pre 6 godina

(OgiZe, 21. februar 2018 13:55)
Ogi, primjer ti je besmislen...Federer i Borg nisu generacija, nisu se sreli u životu, Janica i Vonn jesu. Vonn je nemo promatrala. Vonn je neosporno velika (utke Svetskog kupa, brze discipline),ali na velikim natjecanjima (Olimpijada i Svetska prvenstva)je daleko ispod Janice, Anje,Marije Riš, pa čak i Mikaele Šifrin. Može se tu govoriti o pritisku, ali pravi pobjednici su najbolji kad je najpotrebnije. Meni je kod Janice najfascinantnije to što je kad je vozila išla na glavu ,na pobedu. Na Yt čak postoji video gde pred domaćom publikom u ZG dolazi do postolja bez štapa i rukavice celu stazu. To je jednostavno gen i volja rođenog pobednika. Cura je uspela osvojiti sve što se moglo,zlata i u brzim i u tehničkim disciplinama. Nedavno sam pročitao intervju njen gde kaže da je otišla tako rano jer je osvojila sve što je mogla i nije je vukla pohlepa za više, zdravlje joj je najbitnije bilo tada. I sad to razmišljanje usporedi sa Vonn koja se želi takmičiti sa muškarcima, a ne može ni žene pobediti..

Mirza D.

pre 6 godina

Lindsey Vonn je najveca skijasica svih vremena i to ne kazem ja nego sve skijasice koje nesto znace u tom sportu. Sto se Janice tice, velika ali odustati od sporta u 24 godini je zalosno i nije sampionski. Lindsey je od 2002 u samom vrhu svjetskog skijanja, nikad Janica nebi mogla ni prici Lindsey u spustu, dok je Lindsey imala i savrsenih sezona u slalomu, ali su je povrede omele. Janica je otisla rano jer nije uzivala u skijanju, Lindsey jos skija zato sto voli iznad svega. Svaka cast Janici ali jedna je skijaska boginja Lindsey Vonn.

zum zum

pre 6 godina

(banjac, 21. februar 2018 19:33)

Kako Von ne zanimaju OI pre par dana je plakala jer je bila 4 u SG
Jrdino za tenisa i fudbala nisu bitne OI

Боки

pre 6 godina

Какве будалаштине пишу ови наши суседи па ово је за неповеровати. Јаница као најбоља скијашица јер је имала одличан резултат на Олимпијским играма у Солт Лејку. Ту сезону Јаница није завршила ни међу првих десет у Светском купу а месец дана пре Игара је отишла на припреме у Солт Лејк. За разлику од ње, остале скијашице су морале да се такмиче у Светском купу јер им је то било непходно да би могле да се квалификују за учешће на Играма с обзиром на конкуренцију. Од Јанице су сигурно боље скијашице и Анемари Мозер Прел, Френи Шнајдер, Катја Зајцингер и Микејла Шифрин. Петра Кронбергер је почетком деведесетих три пута узастопно освојила велики кристални глобус и повукла се као 22-годишњакиња да би могла да студира медицину. Само да додам да је и Линдзи остала без великог кристалног глобуса за три поена у сезони 2010/11. У последњој трци је Марија Риш дошла до овог трофеја са само две стотинке бољим резултатом од оног који је одговарао Воновој.

P.S. Скијање редовно пратим од сезоне 1996/97.

fan

pre 6 godina

(Đuka, 21. februar 2018 14:38)

Kao sto i Lindsey ima pobede u svim disciplinama

Janica: 1 spust, 1 sg, 2 veleslalom, 20 slalom, 6 kombinacija
Lindsey: 42 spust, 28 sg, 4 veleslalom, 2 slalom, 5 kombinacija

www

pre 6 godina

Lindsey je izmislila skijanje za ostale. Uzmeš rezultate i sve ti je jasno. A to šta bi bilo kad bi bilo je priča za uspavanke.
(Ivica, 21. februar 2018 16:13)

Po cemu je bolja od Janice ima jedan veliki kristalni globus više u karijeri dugoj petnaest godina..OI Janica bolja SP Janica bolja..

deda Trajko

pre 6 godina

Evo primjer u raspravi, ko je bolji teniser Federer sa 20 GS iz 100 odigranih i igra još u 37-oj i konkurentan je ili Borg s 11 iz 30-ak odigranih i još nije igrao nikad AO? Nije Federer kriv što je ovaj prestao s 26 i nije osvojio još 10-15 GS. 
Svaka čast Janici, ali ona se raspala do 24-e, a Lindzi i dalje skija i konkuretna je i u 33-oj iako je imala milion operacija. 
Meni lično je draža dugovječnost.
(OgiZe, 21. februar 2018 13:55)

Sve sve, al da je sad Lindzi mnogo uspesnija od Janice, ja bi razumeo i rekao:"nema sta, pa stvarno je tako", medjutim onda pogledamo rezultate Lindzi i rezultate Janice, i jasno vidimo da Lindzi ne da nije uspesnija od Janice, nego slobodno se moze reci da je Janica mnogo uspesnija.

Janica 4 Zlata sa Olimpiskih igara, i 5 Zlata sa Svetskih prvenstava.

Lindzi jedno Zlato sa Olimpiskih igara i 2 Zlata sa Svetskih prvenstava.

Ovde se sasvim jasno vidi da je Janica mnogo mnogo uspesnija od Lindzi, i uz sve to Lindzi ima samo jedan Svetski Kup vise od Janice uz minimalno 7-8 ucesca vise od Janice.

Pa o cemu mi onda ovde pricamo.?
Ocigeldno da je Janica ipak Janica, ok mozete vi vise simpatisati Lindzi zato sto je bolja riba od Janice, al kad je samo skijanje u pitanju, Janica je tu broj jedan. Inace sam Srbin iz Republike Srpske, al samo sam realan.

www

pre 6 godina

(Ivica, 21. februar 2018 16:54)

Janica je sa 16 godina bila najmlađa alpska skijašica 1998 na OI osvojila je 8 mjestom u kombinaciji, . Janica je sudjelovala u svim skijaškim disciplinama u Naganu i uz to što je bila 8 u kombinaciji, bila je 24. u veleslalomu, 25. u spustu, 26 u SG, ali nije završila slalom..A to što samo ameri proglašavaju Von za najbolju skijašicu okaci macku o rep..

banjac

pre 6 godina

Niko ne kuži.Skijaši formu tempiraju. Ako im se osvaja olimpijada , tempiraju je za to kli svetsko prvenstvo. Ako im se osvaja kup onda je ne tempiraju za to. Von očigledno ne interesuje olimpijada. Bitan joj je kup, a Janica je htela da ima ta Zlata za Hrvatsku jer ona nijada nije imsla zlato sa olimpijade. To je stvar sta ko želi i kako fofmu tempira

matori

pre 6 godina

(Боки, 21. februar 2018 22:43)

Ti kažeš da je jedini argument za Janicu Salt Lake City (3 zlata, 1 srebro).Ok,izbacimo ga iz obzira. I dalje ostaje Torino ( 1 zlato i 1 srebro), 5 zlata sa Svetskih prvenstava, 3 svetska kupa (od ukupno 4 u kojima je nastupala celu sezonu bez operacija). Izbačen taj famozni Salt Lake City a i dalje veći broj zlata od amerikanke. Ali dobro, nek riba skija još 10ak godina, možda dostigne Janicu :)

Боки

pre 6 godina

@matori
А онај Ингемар Стенмарк је л' он био неки осредњи скијаш? Па шта је он освојио. Шефе, Линдзи је најуспешнија у две дисциплине а Јаница није ни у једној, поред тога Линдзи има и мале кристалне глобусе у комбинацији, што показује да је комплетна скијашица а не неко ко скија само брзе дисциплине. Да не заборавимо Мозер Прел, Шнајдер, Зајцингер и надолазећу Шифринову која је већ надмашила Јаницу у неким сегментима а биће успешнија и од Вонове. Када смо већ код повреда то пада у великој мери на леђа њеног тате Анте, који ју је ненормално форсирао већ на почетку каријере. Да је радила као Шифринова дуже би трајала и не би морала тако рано да се повуче. Него, да ли ја као навијач покојног Аиртона Сене треба да кажем да је он бољи аутомобилиста од Шумахера, јер да није погинуо освојио би ко зна шта.

teo

pre 6 godina

Kad gledam ovo žensko skijanje, ne mogu a da ne pomislim kako je ova 'dominantna' Vonn, koja je ne tako davno zahtevala od FIS-a da joj dopusti da se takmiči sa muškarcima jer kao nema konkurenciju. A ženska je kad pogledaš faktički generacija Janice Kostelić, Anje Person itd. Dok je Janica harala skijanjem i osvojila sve što se moglo,ove nije bilo ni na vidiku. Pazi,Kostelićeva se od skijanja oprostila sa 24 godine, a ova je sa 24 godine bila prosječna skijašica. Zato me nerviraju ovi komentari tipa najbolja ikad. Ok, devojka je bog za brze discipline, ali realno napumpala je pobeda u svetskom kupu u lošoj konkurenciji. Na stranu, što je Janica Hrvatica, al devojka je osvojila 4 zlata i 2 srebra samo na olimpijadi, 3 puta svetski kup (jednom joj izmakao za 3 boda), sa svjetskih prvenstava ima samo zlata (čak i u spustu).Doslovno kad je bila zdrava,osvajala je. Ali koliko god zlata ima toliko i operacija, i zato je otišla tako rano. Kao velikom fanu skijanja ona je po meni najbolja ikad. A ova Vonn je, ruku na srce, odlična, ali ima tu još par njih ispred nje. Sve u svemu, glupo mi je da se samo gleda broj pobeda kao nekakvo merilo, pri tom ne računajući broj nastupa...Nešto slično kao i u muškom tenisu danas ;)

deda Trajko

pre 6 godina

Kad gledam ovo žensko skijanje, ne mogu a da ne pomislim kako je ova 'dominantna' Vonn, koja je ne tako davno zahtevala od FIS-a da joj dopusti da se takmiči sa muškarcima jer kao nema konkurenciju. A ženska je kad pogledaš faktički generacija Janice Kostelić, Anje Person itd. Dok je Janica harala skijanjem i osvojila sve što se moglo,ove nije bilo ni na vidiku. Pazi,Kostelićeva se od skijanja oprostila sa 24 godine, a ova je sa 24 godine bila prosječna skijašica. Zato me nerviraju ovi komentari tipa najbolja ikad. Ok, devojka je bog za brze discipline, ali realno napumpala je pobeda u svetskom kupu u lošoj konkurenciji. Na stranu, što je Janica Hrvatica, al devojka je osvojila 4 zlata i 2 srebra samo na olimpijadi, 3 puta svetski kup (jednom joj izmakao za 3 boda), sa svjetskih prvenstava ima samo zlata (čak i u spustu).Doslovno kad je bila zdrava,osvajala je. Ali koliko god zlata ima toliko i operacija, i zato je otišla tako rano. Kao velikom fanu skijanja ona je po meni najbolja ikad. A ova Vonn je, ruku na srce, odlična, ali ima tu još par njih ispred nje. Sve u svemu, glupo mi je da se samo gleda broj pobeda kao nekakvo merilo, pri tom ne računajući broj nastupa...Nešto slično kao i u muškom tenisu danas ;)
(teo, 21. februar 2018 12:10)

Svaka cast na komentaru, sve si rekao onako kako i jeste !!
Pa ta Vonn je samo 2 ipo godine mladja od Janice, a gde je Vonn bila kad je Janica dominirila- realno nigde !!
Ok mozete vi vise simpatisati Vonn zato sto je mozda bolja riba od Janice, al kad je samo skijanje u pitanju, Janica je tu realno klasa za sebe.

Na kraju krajeva Janica ima 4 olimpiska zlata, a Vonn samo jedno, plus Janica karijeru zavrsila u 24-oj, a Vonn i dalje skija, pa o cemu mi onda ovde pricamo..?

Vonn najvise pobeda u Svetskom kupu, a koliko je zato trka odskijala Vonn da bi dosla do tolikog broja pobeda..?

Vonn je ziva legenda alpskog skijanja, al pravi poznavaoci zenskog skijanja znaju ko je pravi broj jedan.

www

pre 6 godina

(Ivica, 21. februar 2018 16:54)

Janica je sa 16 godina bila najmlađa alpska skijašica 1998 na OI osvojila je 8 mjestom u kombinaciji, . Janica je sudjelovala u svim skijaškim disciplinama u Naganu i uz to što je bila 8 u kombinaciji, bila je 24. u veleslalomu, 25. u spustu, 26 u SG, ali nije završila slalom..A to što samo ameri proglašavaju Von za najbolju skijašicu okaci macku o rep..

OgiZe

pre 6 godina

Evo primjer u raspravi, ko je bolji teniser Federer sa 20 GS iz 100 odigranih i igra još u 37-oj i konkurentan je ili Borg s 11 iz 30-ak odigranih i još nije igrao nikad AO? Nije Federer kriv što je ovaj prestao s 26 i nije osvojio još 10-15 GS.
Svaka čast Janici, ali ona se raspala do 24-e, a Lindzi i dalje skija i konkuretna je i u 33-oj iako je imala milion operacija.
Meni lično je draža dugovječnost.

teo

pre 6 godina

(OgiZe, 21. februar 2018 13:55)
Ogi, primjer ti je besmislen...Federer i Borg nisu generacija, nisu se sreli u životu, Janica i Vonn jesu. Vonn je nemo promatrala. Vonn je neosporno velika (utke Svetskog kupa, brze discipline),ali na velikim natjecanjima (Olimpijada i Svetska prvenstva)je daleko ispod Janice, Anje,Marije Riš, pa čak i Mikaele Šifrin. Može se tu govoriti o pritisku, ali pravi pobjednici su najbolji kad je najpotrebnije. Meni je kod Janice najfascinantnije to što je kad je vozila išla na glavu ,na pobedu. Na Yt čak postoji video gde pred domaćom publikom u ZG dolazi do postolja bez štapa i rukavice celu stazu. To je jednostavno gen i volja rođenog pobednika. Cura je uspela osvojiti sve što se moglo,zlata i u brzim i u tehničkim disciplinama. Nedavno sam pročitao intervju njen gde kaže da je otišla tako rano jer je osvojila sve što je mogla i nije je vukla pohlepa za više, zdravlje joj je najbitnije bilo tada. I sad to razmišljanje usporedi sa Vonn koja se želi takmičiti sa muškarcima, a ne može ni žene pobediti..

Mirza D.

pre 6 godina

Lindsey Vonn je najveca skijasica svih vremena i to ne kazem ja nego sve skijasice koje nesto znace u tom sportu. Sto se Janice tice, velika ali odustati od sporta u 24 godini je zalosno i nije sampionski. Lindsey je od 2002 u samom vrhu svjetskog skijanja, nikad Janica nebi mogla ni prici Lindsey u spustu, dok je Lindsey imala i savrsenih sezona u slalomu, ali su je povrede omele. Janica je otisla rano jer nije uzivala u skijanju, Lindsey jos skija zato sto voli iznad svega. Svaka cast Janici ali jedna je skijaska boginja Lindsey Vonn.

banjac

pre 6 godina

Niko ne kuži.Skijaši formu tempiraju. Ako im se osvaja olimpijada , tempiraju je za to kli svetsko prvenstvo. Ako im se osvaja kup onda je ne tempiraju za to. Von očigledno ne interesuje olimpijada. Bitan joj je kup, a Janica je htela da ima ta Zlata za Hrvatsku jer ona nijada nije imsla zlato sa olimpijade. To je stvar sta ko želi i kako fofmu tempira

djan karlo fizikela

pre 6 godina

Lindzi je unistio pritisak.
Dal je moguce da skijasica koja ima ubedljivo najvise pobeda u istoriji Svetskog Kupa, i cetverostruka pobednica Svetskog Kupa, ima samo jednu zlatnu medalju na igrama..?

www

pre 6 godina

Lindsey je izmislila skijanje za ostale. Uzmeš rezultate i sve ti je jasno. A to šta bi bilo kad bi bilo je priča za uspavanke.
(Ivica, 21. februar 2018 16:13)

Po cemu je bolja od Janice ima jedan veliki kristalni globus više u karijeri dugoj petnaest godina..OI Janica bolja SP Janica bolja..

x1

pre 6 godina

70 pobeda u spustu i SG za Lindzi je nestvaran rezultat. Jedna trka, nema ispravke u drugoj vožnji, uvek neko može da iznenadi (Ledecka btw)... Pobeđivati u slalomu i GS je značajno lakše. I kada dostigne Stenmarka biće najveća svih vremena, a to će opet sve srušiti Šifrin i tako dalje... Čestitke Gođi, konačno trka kako treba...

deda Trajko

pre 6 godina

Evo primjer u raspravi, ko je bolji teniser Federer sa 20 GS iz 100 odigranih i igra još u 37-oj i konkurentan je ili Borg s 11 iz 30-ak odigranih i još nije igrao nikad AO? Nije Federer kriv što je ovaj prestao s 26 i nije osvojio još 10-15 GS. 
Svaka čast Janici, ali ona se raspala do 24-e, a Lindzi i dalje skija i konkuretna je i u 33-oj iako je imala milion operacija. 
Meni lično je draža dugovječnost.
(OgiZe, 21. februar 2018 13:55)

Sve sve, al da je sad Lindzi mnogo uspesnija od Janice, ja bi razumeo i rekao:"nema sta, pa stvarno je tako", medjutim onda pogledamo rezultate Lindzi i rezultate Janice, i jasno vidimo da Lindzi ne da nije uspesnija od Janice, nego slobodno se moze reci da je Janica mnogo uspesnija.

Janica 4 Zlata sa Olimpiskih igara, i 5 Zlata sa Svetskih prvenstava.

Lindzi jedno Zlato sa Olimpiskih igara i 2 Zlata sa Svetskih prvenstava.

Ovde se sasvim jasno vidi da je Janica mnogo mnogo uspesnija od Lindzi, i uz sve to Lindzi ima samo jedan Svetski Kup vise od Janice uz minimalno 7-8 ucesca vise od Janice.

Pa o cemu mi onda ovde pricamo.?
Ocigeldno da je Janica ipak Janica, ok mozete vi vise simpatisati Lindzi zato sto je bolja riba od Janice, al kad je samo skijanje u pitanju, Janica je tu broj jedan. Inace sam Srbin iz Republike Srpske, al samo sam realan.

Боки

pre 6 godina

Какве будалаштине пишу ови наши суседи па ово је за неповеровати. Јаница као најбоља скијашица јер је имала одличан резултат на Олимпијским играма у Солт Лејку. Ту сезону Јаница није завршила ни међу првих десет у Светском купу а месец дана пре Игара је отишла на припреме у Солт Лејк. За разлику од ње, остале скијашице су морале да се такмиче у Светском купу јер им је то било непходно да би могле да се квалификују за учешће на Играма с обзиром на конкуренцију. Од Јанице су сигурно боље скијашице и Анемари Мозер Прел, Френи Шнајдер, Катја Зајцингер и Микејла Шифрин. Петра Кронбергер је почетком деведесетих три пута узастопно освојила велики кристални глобус и повукла се као 22-годишњакиња да би могла да студира медицину. Само да додам да је и Линдзи остала без великог кристалног глобуса за три поена у сезони 2010/11. У последњој трци је Марија Риш дошла до овог трофеја са само две стотинке бољим резултатом од оног који је одговарао Воновој.

P.S. Скијање редовно пратим од сезоне 1996/97.

hipster

pre 6 godina

Preslatka Movinkel je definitivno najprijatnije iznenađenje ovih OI, ako izuzmemo zlato Ledecke u SG, naravno. Gođa je konačno odskijala kako valja kada je to bilo potrebno i izuzetno mi je drago zbog nje. Sa druge strane, Von je vozila u grču, što se i odrazilo rezultat, ali je ipak bilo dovoljno za medalju. Sjajan podijum u globalu.

@teo - Razlika između Janice i Lindzi se ogleda u tome što se Lindzi uvek vraćala, a Janica nikada. Tu se vidi veličina sportiste. Ne kažem da je Janica loš sportista, štaviše (fenomenalna je), ali je odustala veoma rano. Setimo se samo Lindzi - koliko je padova imala, teških povreda i svega drugog. Ali, i pored svega, i dalje se bori i pobeđuje. Drugo, kako to da je nije bilo na vidiku u Janičino vreme kada je bila među deset u generalnom plasmanu i imala nekoliko pobeda?

Obe su sjajne na svoj način, Janica je bila i ostala 'the prodigy', a Lindzi veliki borac. Svaka na svoj način su oblikovale istoriju skijanja, izlišno je govoriti koja je više, a koja manje doprinela.

Ivica

pre 6 godina

Ovako stoje stvari:

JANICA:
OI:
Učešća: 3
Medalje: 6 (4 zlatne, 2 srebrne)
SP:
Učešća: 4
Medalje: 5 (5 zlatnih)
Svetski kup:
Br. Sezona: 8
Pobeda: 30
Podijuma: 55
Veliki kristalni globus: 3 (2000/01, 2002/03, 2005/06)
Mali kristalni globus: 7 (3 slalom, 4 kombinacija)

LINDSEY:
OI:
Učešća: 4
Medalje: 3 (1 zlatna, 2 bronzane)
SP:
Učešća: 6
Medalje: 7 (2 zlatne, 3 srebrne, 2 bronzana)
Svetski kup:
Br. Sezona: 15
Pobeda: 81
Podijuma: 135
Veliki kristalni globus: 4 (2007/08, 2008/09, 2009/10, 2011/12)
Mali kristalni globus: 16 (8 spust, 5 superveleslalom, 3 kombinacija)

I šta nije jasno???

Lindsey je izmislila skijanje za ostale. Uzmeš rezultate i sve ti je jasno. A to šta bi bilo kad bi bilo je priča za uspavanke.
(Ivica, 21. februar 2018 16:13)

Po cemu je bolja od Janice ima jedan veliki kristalni globus više u karijeri dugoj petnaest godina..OI Janica bolja SP Janica bolja..

fan

pre 6 godina

Koga ne bi unistio pritisak kad se od njega ocekuje da samo pobedjuje, gde se drugo i trece mesto smatra neuspehom, u sportu kao sto je skijanje gde delic sekunde odlucuje.

fan

pre 6 godina

Janica i Lindsey se nikako ne mogu porediti, iz prostog razloga sto je jedna bila specijalista za tehnicke discipline a druga za brzinske. Skijasice koje skijaju tehnicke discipline dosta ranije postizu bolje rezultate, dok ove druge u kasnijim godinama tek sazrevaju, jer ipak nije svejedno kad skijas 120 na sat niz strminu. Realnije je porediti Janicu i Sifrin. Svakako sve su one sjajne skijasice i jedne od najboljih u istoriji.

fan

pre 6 godina

(Đuka, 21. februar 2018 14:38)

Kao sto i Lindsey ima pobede u svim disciplinama

Janica: 1 spust, 1 sg, 2 veleslalom, 20 slalom, 6 kombinacija
Lindsey: 42 spust, 28 sg, 4 veleslalom, 2 slalom, 5 kombinacija

oki doki

pre 6 godina

(hipster, 21. februar 2018 12:42)

Trening spust 1999 Janici su popucali prednji križni, medijalni kolateralni i zadnji križni ligamenti..Bila je vodeca u svetskom kupu sa nepunih 18 god
Janica je imala 5-6 operacije, a ti kažeš da se nikada nije vracala nakon ozljede..

Боки

pre 6 godina

@matori
А онај Ингемар Стенмарк је л' он био неки осредњи скијаш? Па шта је он освојио. Шефе, Линдзи је најуспешнија у две дисциплине а Јаница није ни у једној, поред тога Линдзи има и мале кристалне глобусе у комбинацији, што показује да је комплетна скијашица а не неко ко скија само брзе дисциплине. Да не заборавимо Мозер Прел, Шнајдер, Зајцингер и надолазећу Шифринову која је већ надмашила Јаницу у неким сегментима а биће успешнија и од Вонове. Када смо већ код повреда то пада у великој мери на леђа њеног тате Анте, који ју је ненормално форсирао већ на почетку каријере. Да је радила као Шифринова дуже би трајала и не би морала тако рано да се повуче. Него, да ли ја као навијач покојног Аиртона Сене треба да кажем да је он бољи аутомобилиста од Шумахера, јер да није погинуо освојио би ко зна шта.

matori

pre 6 godina

(Боки, 21. februar 2018 22:43)

Ti kažeš da je jedini argument za Janicu Salt Lake City (3 zlata, 1 srebro).Ok,izbacimo ga iz obzira. I dalje ostaje Torino ( 1 zlato i 1 srebro), 5 zlata sa Svetskih prvenstava, 3 svetska kupa (od ukupno 4 u kojima je nastupala celu sezonu bez operacija). Izbačen taj famozni Salt Lake City a i dalje veći broj zlata od amerikanke. Ali dobro, nek riba skija još 10ak godina, možda dostigne Janicu :)

zum zum

pre 6 godina

(banjac, 21. februar 2018 19:33)

Kako Von ne zanimaju OI pre par dana je plakala jer je bila 4 u SG
Jrdino za tenisa i fudbala nisu bitne OI