Ponedeljak, 19.02.2018.

16:15

Nadal: Odustajem od borbe za prvo mesto, ali...

Jedan od najvećih boraca u svetu tenisa i jedan od najboljih tenisera u istoriji Rafael Nadal rekao je da se više neće boriti za prvo mesto na svetu.

Izvor: MLJ

Nadal: Odustajem od borbe za prvo mesto, ali... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Labud

pre 6 godina

Smešni su svi koji se hvataju za taj H2H u korist Đokovića. Pa on i ne može da stigne do Federera to je valjda jasno i izbegava ga maksimalno. Kad se spomene Karlović ili Kirjos pogotovu koji ima pozitivan skor, onda se to ne važi....hahaha !! To je ta objektivnost Nolobotovaca.

Nemanja

pre 6 godina

Novakovih neponovljivih 16000 je zaista nesto sto ce tenis dugo pamtiti
(Mladen, 20. februar 2018 21:55)

Verovali ili ne Federer je taj koji ima najvise poena u jednoj sezoni. Djokovic je imao 16585 poena 2015 a Federer 8370 2006 sto bi u danasnjim poenima bilo 16740

Liston

pre 6 godina

@aloj - Nadal je kao klina osvojio uso protiv Federera i AO kad ovaj plakao, a u godinama Novakove dominqcije pobedio ga 2013. na uso po drugi put. Nadal nije ni mogao da odbrani W 2009 jer nije ni igrao, al ga je osvajao dvaput, Uso triput: kakve veze ima dal je neko "branio" slemove bitno koliko ih puta osvojio. Nego prethodnik postavio pravo pitanje - jel Marej, Vavrenka i Del Potro isto koristili losu formu Federera iDjokovica ili samo Nadal? Kako su osvijili RG to se zna, nisu pobedili Nadala u finalu.

Vr

pre 6 godina

@aloj - A jel i Marej, Vacrenka i Del Potro koristili losu formu RF i NDJ na brzim podlogama? Nadal je do svoje 24 godine vec bio legenda sa 9 slemova na svim podlogama, Novak imao tada samo 1 slem,bio na ko o nista. Federer 2009. iskoristio Nadalovu povredu pa osvojio RG (igrao povredjen) i W, al to si zaboravio

Mladen

pre 6 godina

@Becarac, svakako da se slazem da konkurencija 2011-2016 nije bila slaba, ali da se ne lazemo, ni 2017 pa ovamo nije bas laka kao sto neki zele da prikazu. Djokovic je igrao, gubio, a onda smo, haleluja, saznali za lakat. Ajde da mu verujemo. Marej je isto gubio a onda se covek i povredio. Ali, evo ostatka. Federer je igrao sa Nadalom 4 puta, i dobio ga 4 puta u 2017. Igrao je i sa Vavrinkom, dobijao ga. Nisikorija je pobedio na AO, Raonica na Vimbldonu, Cilica takodje. Dimitrova i Kirjosa je takodje dobijao. Zverev i Del Potro su uspevali da skinu skalp po jednom, ali i on njima. Stvar sa poenima je takva da svi igraci zele da sacuvaju zdravlje i manje se igra. Nema manje poena, nego su vise rasporedjeni. Federer je, gotovo do perfekcije, isplanirao svoj raspored i maksimalno ga iskoristio. Jer covek ima 36 godina i normalno je da ne mozemo ocekivati da ima 15000 poena. Da ima, pored ovih namestaljki, pricali bismo i o dopingu.

Novakovih neponovljivih 16000 je zaista nesto sto ce tenis dugo pamtiti, ali ce se, sasvim normalno, pamtiti i prvo mesto od 36 godina. Jedan uspeh ne zasenjuje drugi, cak su i neuporedivi zbog malog miliona razlicitih faktora.

Mi smo sportska nacija, time se dicimo i isticemo... Zasto onda toliko omalovazavmo sve druge? Zasto smo toliko skloni nekakvim fantazijama o zaverama i cemu vec sve ne? Ovih dana pobedjuje Federer, Novak kada ozdravi pokazace koliki je sampion. I u tome treba da uzivamo...

Bećarac

pre 6 godina

@Oko
Au, a šta ti tek napisa, nidje veze s vezom...No dobro, skoncentriši se i pamti:
NDJ je od 2011-16 odigrao sa Nadalom 26 a sa Fedom 27 mečeva=53 meča! Toliko duela nisu odigrali ni Fed ni Nadal u periodu njihove najveće dominacije.
od 2011-16, dakle za 6 g. NDJ je odigrao 176 mečeva sa top 10, Fed i Nadal “nisu bili te sreće”, pa su to razredili na po 9 godina (valjda zbog “prejake” konkurencije..)
U trenutku kad je NDJ 2011. postao no 1, prva petorka broji ukup. preko 40.000 poena, isto i 2014.god. Ove godine Fed postaje no 1, a petorka ne dobacuje do 25.000 poena, lane sa Nadalom ni do 22.000..Valjda je i to zbog “prejake konkurencije”.. Ispada da je Nadal imao više bodova kad ga Novak peglao jer je bio “povredjen”, nego 2017/18 kad je zdrav?!?
Ponavljaš kao papiga da NDJ nije osvojio ništa posle 30.godine?!? Pa, čoveče, nije ni igrao zbog povrede!
Bacaš vreme ponavljajući kako je NDJ gubio od Safina, Rodika, Kolšrajbera, Čunga.. Pa gubiio je i Nadal od Rosola, Blejka, Hjuita,Berdiha, Fonjinija, Kirjosa...Federer od Raftera, Ančića, Berdiha, Stakhovskog, Robreda, a Safin ga opeglao baš kad je Fedislav bio neprikosnoven no1!
I na kraju, čudi me da je Fedislav osvojio samo 1 GS u periodu “slabe konkurencije” od 2011-16, te je morao sačekati “nikad jaču konkurenciu” (bez Novaka, Mareja, Raonica, Nišikorija...) i osvaja 3 komada?!?

Bosanac

pre 6 godina

Nadale ti si borac u srcu ali znam da mora da slušaš sponzore i čelnike ATP I teniske asocijacije i da klon,koji se ne znoji,mora da bude prvi
(Simpo, 20. februar 2018 10:41) he he he, pojede te zavist što ne možeš više da busaš u srpska prsa...

Djordje NS

pre 6 godina

Evo ga još jedan koji će da ide da miriše cveće i bude srećan ali samo se jedna stvar pokazala bitna u poslednjih godinu dana tenisa a to je skloniti se Federeru sa puta da bi osvojio ovo o čemu svaki dan pišete i da se vrati na prvo mesto i poveća broj nedelja jer su uvideli prilikom one najezde Novakovih pobeda da je sve ugroženo. I broj GS i broj nedelja na prvom mestu i sad ne žele ništa da rizikuju i dovode u pitanje.
Federer je najveća prevara u svetu sporta i sramota je što ga neki stavljaju u istu rečenicu sa Jordanom.

patriota koji razmišlja

pre 6 godina

Teško je podneti ovakav sunovrat svog junaka.

Što bi klinci rekli Dasted transformacion:

1. Nole zver podučava ostatak planete teniskoj veštini.
2. Nole plačko ljubi drvo gde god stigne i šalje volovska srca.
3. Nole penzos visi po instangramu kamčeći podršku navijača.

Bojan

pre 6 godina

@Simpo, ah, sramotni Federer dolazi na prvo mesto ATP liste osvajajuci turnir u Roterdamu za 500 od svojih 10100 poena. a odakle mu preostalih 9600, ignorisacemo to da su ti poeni rezultar toga sto drzi dva slema i tri mastersa plus jos nesto sitno sto poena sto titula.
Tacno je da Novak drzi rekord po broju poena, ali je minimalna razlika izmedju onoga sto je Fed imao 2006 i Novak 2015/16.
ne blamiraj se molim te.

Bojan

pre 6 godina

inace
ova izjava Nadala je jako glupa, njegov povratak na prvo mesto pre zavrsetka betonskog dela sezone je izvestan. Federer beani preko 2000 poena u narednom periodu a Nadal manje od 1000.
Fed ostaje prvi samo u slucaju da odbrani oba mastersa.

Simpo

pre 6 godina

Novak za sada je NO 1 a u budučnosti ko će ga znati a i nije igrao neke seoske turnire da bi bio na prvom mestu atp liste,kao neko koji se ne znoji igrajući tenis, nego kad je bio imao najviše bodova u istoriji tenisa

Simpo

pre 6 godina

Nadale ti si borac u srcu ali znam da mora da slušaš sponzore i čelnike ATP I teniske asocijacije i da klon,koji se ne znoji,mora da bude prvi

Ahoj

pre 6 godina

@Donekle poznavalac tenisa
Nadal nikada nije bio konstantan kao Novak, a narocito ne kao Federer. On je donekle koristio slabiju formu Federera i Djokovica i osvajao GS titule na brzim podlogama. Ne treba zaboraviti da je on Vimbldon uzeo posle Federerove mononukleoze, a dva US Opena osvojio je u periodima Novakove slabije forme. Ovaj US Open 2017, osvojio je zahvaljujuci Federerovoj povredi koja je opet Federerov problem jer je glupo vezao dva mastersa pre US Opena i obnovio povredu. Kao sto je poznato da su i Federer i Novak osvojili RG zahvaljujuci slabijoj formi Nadala tih godina, tako ne treba zaboraviti da je i on itekako koristio njihove slabije periode za titule na brzim podlogama. Uostalom, Nadal za sve ove godine nikada nije uspeo da odbrani titulu na podlozi koja nije sljaka.

oko

pre 6 godina

@@Bećarac
Au, sta uradi covece! Pa ti kao da si najveci mrzitelj Nola Djokovica! Ne trebaju bolji argumenti od tvojih da se dokaze koliko je on nezasluzeno osvajao turnire!
Imao covek tolike poene!? Pa to samo dokazuje da je igrao u vreme povredjenih najvecih rivala! Inace je dokaz za eru bez konkurencije kada neko ima ogromnu razliku u poenima.
Polovinu titula je osvojio kada nije bilo Federera i Nadala, kada su pravili ogromne pauze zbog povreda. Cim su ozdravili, Nolo ne moze nista da osvoji. Sta kazes, Federer prvi zbog pozivnice? A nije mozda prvi zato sto je osvojio 3 od poslednjih 5 GS? Da te podsetim, Nolo je 2011 postao prvi posle jednog jedinog osvojenog GS. A 2012 takodje, posle 1 GS! Isti slucaj i 2014, osvojio jedan GS i postao prvi na svetu. A Federeru trebala cak 3. Zato sto je Nadal uzeo dva 2017. Mnogo teze nego sto je Nolu bilo. Koliko je titula Nolo osvojio posle 30? Hm? Slabo nesto?
Pazi sad, Nolo od 2016 nije osvojio GS! I to od proleca 2016! Zadnje finale igrao na USO 2016 posto su mu skoro svi predali meceve, a onda ga Vavrinka zgazio u finalu! Istog tog Vavrinku Federer prosle godine pobedio 2-3 puta! Na AO 2017 Nola izbacio Istomin!? Na RG mu Tim poklonio krompiric! Onda dosao Berdih na Vimbldonu i sada Cung (!?) na AO? Pa kako bi tek Nolo igrao protiv Hjuita, Rodika, Nalbandijana, Safina (koji su inace lemali jednog Samprasa)!? Znamo kako! Dok su oni igrali, Nolo nije mogao nista da osvoji. Jedan jedini GS i to slucajno, ostatak te ere proveo tako sto je gubio od Federera, Nadala, Rodika, Safina, Gonzalesa, Kolsrajbera, Hasa...
Federer je sve tri titule u godinu dana osvojio pobedjujuci GS sampione u finalima i polufinalima (Nadal, Vavrinka, Cilic...), a na svim turnirima je ucestvovao i Nolo, ali nije dovoljno kvalitetan da dodje do zavrsnice, bolji od njega su Cung i ekipa. Za 10 godina ce se pricati da su Nola u penziju poslali Federer, Nadal, CUNG, KIRJOS, ISTOMIN, BERDIH, GOFAN, TIM, ZVEREV itd. Hahahahahaha!

Dragan

pre 6 godina

Ja ovde vidim tri fenomenalna igraca, koji se i medjusobno maksimalno uvazavaju. Vi vidite zavere, prevare, namestene meceve (!), brojite ko je bio bolji po oblacnom vremenu, a ko po suncanom... Verovatno ste vi u pravu, priznajem!

starac Foča

pre 6 godina

Nadam se da je sve ovo zezanje i da ljudi stvarno ne misle da je Nole, pored Federera, kandidat za GOAT! Sramota bi bilo za našu zemlju ako je stvarno! Lepo je navijati za svoga, ali nije lepo lagati.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Na sednici NĐ navijača je odlučeno da se više neće brojati kako se do sada brojalo, i jednostrano se NĐ proglašava GOATOM! Naš izveštač kaže da se slavilo do zore uz pesmu "Al' im ga zabismo, i trofej odbranismo!"

alkos

pre 6 godina

Ja sam ono za šta se i predstavljam - alkos. Ali, braćo moja, ni u najvećem pijanstvu se nisam služio takvim glupostima kojima se služe neobjektivni navijači NĐ da ga nekako uguraju na prvo mesto... Kao da im nije dovoljno što je, verovatno, treći u istoriji, al' oni bi megalomanski da ga (na ne znam koje sve fore!) ubace na poziciju koju zovu GOAT, uz obrazloženja koja pas sa maslom ne bi pojeo! Da l' je moguće da i sami veruju u to što natrućaju? Ako je moguće, al' iskreno moguče, a da nije zavist u pitanju, evo i ja mu dajem glas da bude GOAT! Izvini Rođo, jesi GOAT, ali više nisi! Zato što mi kažemo da nisi! Nema - ali!

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Rafa je imao često povrede u karijeri jer da nije povezao bi sigurno u nizu poput Rodžera odnosno Novaka na mestu Br.1 na svetu. Najbolji primer 2008 pa 2010 odnosno 2013 sve je to bilo čista dominacija a onda se dogodila sledeće 1)koleno 2) Novakova dominacija 3) pa kolena i Novak na kraju. Malo je zaseo na tron ponovo na kraju prošle 2017 godine zbog šljake gde Federer nije učestovao..Inače bez sumnje najveçi borac u ovom sportu kome vreme prolazi pa samim tim stil više ne može bit na onom nivou kom je bilo dok je bio na vrhuncu. Uzeće Rafa još neke masterse na šljaci kao RG al beton jedino pod uslovom da Rodzera nema na njemu. Za prvo mesto je upitno otvoreno uvek mora biti.

Lule

pre 6 godina

Najbolji Federer nema sansi sa najboljim Noletom na bilo kojoj podlozi.
(branimir bjelica, 19. februar 2018 20:11)

Najbolji Djoković ne bi imao šanse sa ovim današnjim Federerom na bilo kojoj podlozi.

Bećarac

pre 6 godina

@ dragi Minja i dr. mrzitelji NDJ, da vas podsetim

Nole je slavio 30. rodjendan sa 47 najvećih titula uz 181 pobedu nad top 10
Rafica proslavio 30. sa 43 najveće titule i 140 pobeda nad top 10, a
Federislav dočekao 30. leta sa 38 najvećih titula i 138 pobeda nad top 10.

Nole 2011. izdigao letvicu na najviši nivo i postao No 1 sa preko 13.000 poena, Nadal lane spušta bar na cca 7.600 p.i izbija na poz.1, a Fed sada poravnjava na oko 10.000 poena za mesto br. 1.
Nole 2011. morao da falta 5 puta 1.igrača sveta da bi došao na 1.mesto, Rafi lane bilo dovoljno 3 x da izgubi od glavnog rivala i domogne se poz.1, a Fedu dovoljno da prihvati pozivnicu turnira „koji mu je prirastao za srce“ i pobedi Sepija laki luzera i Hasu u Roterdamu da izbije na 1. mesto. Ponavlja se istorija od pre 2011.godine..
Ali, razumem, ipak je ovo dvoje moralo sačekati da se voda razbistri i te da se Nole, Marej, Vavrinka, Raonić i Nišika povuku zbog povreda kako bi ponovo dominirali u „nikad jačoj“ konkurenciji koja liči na onomadnu konkurenciju sa glavnim rivalima Hjuitom, H.Fererom, Blejkom, Davidjenkom..

Zato je Nadal srećan i motivisan al odustaje od 1.mesta, a Federera baš briga za sreću i motivaciju al igra manji turnir zbog 1. mesta..

Mladen

pre 6 godina

Da li zaista postoje ljudi koji veruju u ove izmisljotine o namestenim mecevima, svemocnim sponzorima, Velikoj Zaveri ATP i cemu li sve vec ne. Znam da mi, Srbi, imamo problema sa stvarnoscu, ali ovo je novi nivo samoobmane.

Je li se neko potrudio da otvori stranice i vidi broj igraca koji je cestitao Federeru. Onih istih koji ga godinama izglasavaju za najfer igraca na Turu (pa koliko god prazna da je titula, sama cinjenica da mu je kolege dodeljuju gotovo redovno svake godine dosta govori). Od Mekinroa i Lejvera pa sve do Rodika i Bekera, svi veterani su puni hvale za ono sto Rodzer cini. Novak i Rafa su medju onima koji su samo dokazali svoju velicinu i sportski duh recima o njemu.

Koliko god nekima to bilo tesko da priznaju, ovo je sport. I ovih dana, tenis je Rodzerovo igraliste na kome se smenise evo gotovo 4 generacije. Sve ostalo, sva relativizacija uspeha je samo tragican podsecaj na to koliko mi volimo da lazemo sebe.

Snupi

pre 6 godina

@Stefan

Molim sve ozbiljnje poznavaoce tenisa da ne lupaju minuse ovom jadniku jer on izgleda ima svoju GOAT listu pa da ne bi coveka razocarali.
Covek koji tvrdi da je Federer treci na GOAT listi jednostavno je za ignorisanje

dusan

pre 6 godina

... i nadalu se smucio rolex i nike...svi odustaju jer takva presija da ovaj veteran bude prvi nije vidjena od kada se tenis igra.ovo vredja majstore tenisa jer ne zele da budu dekor mirkinom muzu .zalosno je sto veliki igrac neve na kraju karijere imati kolegu skim ce gledati i pricati o proslim vremenima...zaista su ovi svajcarci lepo cvece koje ne mirise.

Stefan

pre 6 godina

Rafa je legenda, to je svima jasno, Novak je tu odma iza njega, a Roger je realno treci.

Ipak Roger ima 3:9 sa Rafom, i 6:9 sa Novakom na GS, ne mozes sa takvim skorom sa dva najveca rivala, da se smatras najvecim svih vremena.

Kavric

pre 6 godina

Koliko ovde neverovatnih komentara ima... i dalje porede Djokovica i Federera, samo da vam pojasnim njih dvojica NISU ista teniska generacija! 6 sezona je izmedju njih! Da li to shvatate? Kad je Rodja poceo da osvaja turnire,pocetkom 2000tih,druga dva rivala su bili klinci,kad je bio na vrhuncu snage oni su se tek stidljivo pojavljivali. Sa druge strane Nadal i Djokovic su igrali svoj najbolji tenis oko 25 godine,Rodja je vec tad bio "matorac" sa 31 godinom. Recimo Sampras i tim godinama nije ni igrao tenis... Tako da ti vasi H2H rezultati apsolutno nisu bitni. Malo jasnije? Vrhunski su teniseri sva trojica, stvar je ukusa, ciji vam se tenis vise svidja...ali ne osporavajte dedu! :)

Bojan

pre 6 godina

@sakupljac minusa
Federer je samo prosle godine preskocio sljaku, pre dve je igrao dosta manje nego inace, a pre tri godine je igrao punu sezonu, tako da, nema mu se sta prigovoriti i na tome.
A Nadal je bezao sa betona

Đansr

pre 6 godina

@bezirodjoplacljivkojedanarogantni Da mi je tvoj mozak, druže, da se odmorim na par sati. Federer je "treća violina", svi su ga "drali", "plačljivko"... Da l' pročitaš nekada ono što napišeš, da se malo zasmeješ sam za sebe. Taj je čovek postigao u delatnosti kojoj se bavio nešto što možda niko nikada neće postići u bilo kojoj ljudskoj delatnosti, (a ti sigurno nećeš moći ni da sagledaš šta je to, a kamo li da se primakneš takvom uspehu na svetlosnu godinu). Šta god da ti misliš o tom čoveku (što nije ni najmanje važno), taj je najdominantnija osoba koja je ikada išta radila na planeti - po dominaciji u struci ne mogu da mu priđu ni Rokfeleri, norveški i francuski biatlonci, Nikola Tesla, Ilon Mask ili Mesi.

ime im je botovi

pre 6 godina

@ zoki71
Brate. Ne razbiraš. To su sve plaćena lica. Ovde je njihovo radno mesto. Rade po narudžbi. Pljuju sve što je dobro u Srbiji.

minusi i samo minusi

pre 6 godina

@sakupljac minusa
Ne samo od Nadala, on bezi i od Vavrinke, Noloa, Mareja, Tima, Nisikorija, Del Potra koji bi ga oduvali na sljaci..

sakupljac minusa

pre 6 godina

mogao bi taj GOAT jednom da prihvati izazov pa da dodje na šljaku malo. Ipak je on najbolji u istoriji tenisa, a ovako izgleda da postaje pobegulja. Postoje samo 3 vrste podloge. Rafa nikad nije bezao sa nijedne. I ima 6 GS van njegove omiljene. Dok "pobegulja" sa jednim GS na šljaci više ne sme ni da svrati na neki turnir na zemlji. Al vazno da dolazi u Roterdam radi par stotina poena samo zbog prvog mesta. Rafa mu na tvrdoj podlozi stalno izlazi na crtu dok GOAT, koji je verovatno svestan da bi se obrukao, kao i ranije, ni ne pomislja na duel na šljaci. Pa valjda će jednom staviti negde krov na turniru na sljaci, pa će biti ispunjeni uslovi da se placljivko pojavi.

bane

pre 6 godina

Koliko me je ovaj Nadal nervirao cak i svojom pojavom,ali sa ovim sto sam procitao,vidim da je velicina i da je Car!Daje svima nama poruku da treba uzivati u onom sto radis i biti srecan!

zoki71

pre 6 godina

Zivim u Svajcarskoj i ne mogu da se načudim nazovi Srbima. Koliko čovek moze da mrzi nekoga ko mu nista nije uradio. Ja sam nabijac Novaka Djokovića ali postujem Federera i Nadala. I nikada za njih sa ovolikom zlobom nebih ogovarao. Pozdrav za sve Srbe koji vole Novaka Djokovica. A ostali koji ga mrze pa neka vam ,mozete jedino da mu pljunete pod prozor.

Mladen

pre 6 godina

@bane

U svemu sto radis ako ne uzivas onda ti dzaba sve. To je poenta zasto Federer jos igra ovu igru. Vidi se da covek uziva, samim tim tu su i rezultati.

ooo

pre 6 godina

Koja patetika teniserskih siromaha. Trudice se sa stotinama miliona evra da bude srecan. Morace bas puno truda da ulozi...
(Cijankalij, 19. februar 2018 17:49)
—Kakav jadan komentar i koliko puno govori o tebi.

Šune Mađija

pre 6 godina

Čitam ovo i ne verujem koliko su ljudi puni mržnje prema Novaku, a da on čak i nije tema teksta već Nadal. Kako god, Federer jeste legenda i duboko u svojoj 4. deceniji, ali Novak nije ni imao priliku da igra mnogo u svojoj 4. deceniji života jer je većinu nje povređen. Biće dana da Novak pokaže svim njegovim hejterima da greše, ali za sada je Federer apsolutno zaslužio da bude prvi i sigurno bi odučio od tenisa Nadala u međusobnom duelu.

milutin

pre 6 godina

Znao je Rafa i ranije, prije svih nas, da je to jedna velika neobjektivnost, kad se tiče broja 1. Posebno kad se radi o favorizovanom RF. Svoj protest iskazao je i nedavno na AO, kad je negodovao zbog dnevnog rasporeda mečeva RF.
Kad Rafa to doživljava, teniser koji je obilježio tenis kao igru, iz uticajne zemlje, šta li je Nole doživljavao?
Ali Nole je ćutao, jer je znao kao i Rafa da nemožeš protiv favorizovanog koji pravi grupe i nosioce, koji pravi dnevne satnice mečeva, koji bira i zaposli glavnog kontrolora WADA, koji bira turnire...

starac Foča

pre 6 godina

Stvarno treba biti neotesan, pa provocirati sa tim kako je Federer "treća violina". Al' nije teško zaključiti odakle ide to skrnavljenje. Iz ljute inferiornosti, ne samo na polju samopouzdanja, već i inteligencije. To nije za osudu, već za žaljenje. Jadni, mali, potrešeni, iskompleksirani... doći će bolji dani. Istina boli samo na početku, posle izvesnog vremena postaje lekovita.

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@@bezirodjo
Treca violina je nolo djokovic, on je taj koji je tek treci po broju gs titula (samo 12) i po ukupnom broju titula. Prvi je naravno Federer sa ogromnih 20 GS, 97 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Nolo je bio zdrav na svakom GS koji je RF osvojio, ali za njega su bili prejaki Istomin, Berdih i Cung.Sta da se radi.Kakve veze ima Nolo sa prvim mestom!?On je tek 14 na svetu, a prvo mesto mu je jos Mari uzeo. Nema on nikakvog uticaja na borbu za prvo mesto.Nolo je taj koji je ponizen,oducavao ga matori Federer od tenisa sa 33-34 godine, to je ponizenje za nekog ko je bio u najboljim godinama.A sada, Federer broj 1, Nolo broj 14! Pa to ce zauvek da se pamti, Federer sa 36 najbolji,Nolo sa 30 ne moze ni medju 10. A sam je priznao jos na Vimbldonu 2017 da je u najboljoj formi u zivotu.Ipak,njegova najbolja igra nije dovoljna da bude ni medju 10 na svetu.Gotov je, niko ga cak ni ne spominje vise jer je prevazidjen.

Kulja

pre 6 godina

Ali ono sto mene fascinira je to kako Roger organizovano bira turnire shodno svojim godinama. Ali evo sto se tice njegovog vracanja na teren prosle godine roger ima toliko strpljenja i zna kada je potpuno spreman tad se vraca nikako pre,naravno u svemu tome mu pomaze sto je teniser 80 tehnika 20% fizikalije za razliku od konkretno novaka koji je pozurio sa povratkom i zato mu se ovo sada desava. Kada si pre svega defanzivno orijentisan sto svakako novak jeste(ne kazem da ne zna da napadne) vracaa se kad si spreman fizicki 120 posto a ne na 70,80 kakav je Novak bio na ao18 i sebi dozvolio da izgubi od mnogo slabijeg protivnika ko zna sta bi mu neko od top5 tenisera uradio.

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Nolo je tek osmi na GOAT listi.

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Nolo je tek osmi na GOAT listi.

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@milutin
Cuti mali,Nadal je osvojio 2 gs za godinu dana,Nolo ne moze ni jedan za 2 godine, koga si ti nasao da poredis?Mali nolo je nesposoban za takve uspehe,tupavac mali je imao srecu da Federer i Nadal budu povredjeni, sada mu ni to ne bi pomoglo,lome ga Cung i Istomin,hahahahahaha.Mozes da im se sagnes svima,zajedno sa tvojim nolom i opet vam nema pomoci,isprskace vas i nastaviti da dominiraju hahahahahaha.Nadal je drugi na svetu, nije se ponizio da bude 14 dok je deda sa 36 godina prvi.A mali nolo ne moze ni medju 10, hihihi!

alba greaca

pre 6 godina

@@@bezirodjo
Treca violina je nolo djokovic, on je taj koji je tek treci po broju gs titula (samo 12) i po ukupnom broju titula. Prvi je naravno Federer sa ogromnih 20 GS, 97 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Nolo je bio zdrav na svakom GS koji je RF osvojio, ali za njega su bili prejaki Istomin, Berdih i Cung.Sta da se radi.Kakve veze ima Nolo sa prvim mestom!?On je tek 14 na svetu, a prvo mesto mu je jos Mari uzeo. Nema on nikakvog uticaja na borbu za prvo mesto.Nolo je taj koji je ponizen,oducavao ga matori Federer od tenisa sa 33-34 godine, to je ponizenje za nekog ko je bio u najboljim godinama.A sada, Federer broj 1, Nolo broj 14! Pa to ce zauvek da se pamti, Federer sa 36 najbolji,Nolo sa 30 ne moze ni medju 10. A sam je priznao jos na Vimbldonu 2017 da je u najboljoj formi u zivotu.Ipak,njegova najbolja igra nije dovoljna da bude ni medju 10 na svetu.Gotov je, niko ga cak ni ne spominje vise jer je prevazidjen.
(kmekmekmenolo, 19. februar 2018 17:25)

Ccccccccc, koliko je tebi tesko!

Napisati referat, prilicno besmislen i nepismen ali dugacak, da bi se samo izbacila frustracije promasenim zivotom mora da je gadna muka!

Da li si ikada, bilo gde, u bilo cemu bio bar medju prvih 14, a ne najbolji?

Pa naravno da nisi i zato pises sta pises!

Omalozavati nekoga ko je bio najboli sportista na svetu moze samo neko opasno bezvredan i gadno isfrustriran!

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Naš reporter je u tajnosti prisustvovao sednici NĐ navijača. Evo, šta nam je zanimljivo otkrio. Odlučeno je da NĐ sme da igra protiv RF, ali, u slučaju da gubi, mora isfolirati predaju, jer h2h je poslednje čega se držimo, i taj argument (ma kako bedan!) po svaku cenu moramo sačuvati. Rezime, Nole dosta si bežao od Feda u poslednje dve godine, sada igraj, ali... ako gubiš, lezi na pod, valjaj se i kukaj! Mnogi će da ti zamere, ali h2h će biti sačuvan, a to je ono što se pamti, i ono što će biti zapisano! S verom da ni on ne može ovako da dere do u nedogled. Nole, mlađi si šest godina, trebalo bi da on ide prvi u penziju, budi strpljiv i čuvaj h2h, a kad se Fed povuče, junački raspali! Valjda neće neko od ove balavurdije poludeti, pa nam pokvariti planove! i još nešto, kad se Rođa povuče, izbegavati Čunga, i Kirjosa, uf i Zvereva, a svakako... ufff...

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@rade
Ali nece u penziju,ostaje tu da dominira, da te ubija u pojam, da trpa i tebe i nola dok vam oci ne ispadnu,hahahahahahahahahahahahahahahaha!

john

pre 6 godina

Nadal je krajem prosle godine igrao povredjen da bi zadrzao 1. mesto, dok Federer nije hteo da po svaku cenu jurca za njim, preskocio Pariz i "mirno" zavrsio sezonu. Rezultat tih odluka smo videli vec u prvih mesec i po ove godine.

mmm

pre 6 godina

Rodžer Federer je sa punih 36 godina još jednom uspeo da dođe do vrha pobedama u Roterdamu, a Nadal kaže da će se u nastavku sezone jednostavno truditi da bude - srećan

Razlika izmedju RF i ostalih,nadam se da ce Novak pokazati da gresim...

Lik

pre 6 godina

kao sto rekoh, sve je namestaljka, da federer ode sa prvog mesta u penziju
(rade, 19. februar 2018 16:49)

To sam ja tvrdio još pre godinu dana i niko nije verovao, evo sad se obistinilo, veelike su tu pare u igri.

Nego Nadal mi je sumnjiv sa tom srecom, da mi nije dosao Pepe u tim?!

Bane

pre 6 godina

(Juventino 35 12- 65 titula u istoriji...., 19. februar 2018 16:53)

Može on itekako. Sećamo još se šta je radio Federeru i periodu kad je Nadal dominirao. Nadal samo govori realno, trofeji se broje to je interes ne prvo mesto na listi. Njemu to nije bitno nego da proba da osvoji što je više većih turnira. Verovatno i da nastavi dominaciju na RG-u.

Стари Дорћол

pre 6 godina

Осваја Надал Р.Г. Рим и Мадрид 80% и то су његови трофеји ове године.

and1

pre 6 godina

Apsolutno je nebitan renking Novaku i Nadalu, Federeru je bitan zato još i igra jer vidi da i u ovim godinama može da odučava od tenisa većinu konkurencije.

bezirodjoplacljivkojedanarogantni

pre 6 godina

Moze rodja da bude prvi na listi ali to je samo zato sto je No1e povredjen vec duze vremena. I on sam to zna. Plus, ne igra ni Mari. Rafa kilavi sa povredama po obicaju, a nema ni igraca koji dobrano umore rodju na putu do cetvrt finala tipa Raonic, Vavrinka, Nishikori i sl. Sve u svemu rodja nikada nece biti najbolji teniser zato sto je u svojoj generaciji tek treca violina. zato rodja i place ovoliko na svakom turniru jer zna da mu je kraj blizu i da ce onda samo moci da gleda na TV-u kako su ga Rafa i No1e pobedjivali i kako nije imao leka za njih dok je igrao!

laza

pre 6 godina

Ti kažeš da je jako teško to sto je Rodžer uradio. Tako ne misle nolobotovi. Oni misle da je to namešteno, lako i u nikakvoj konkurenciji. Valjda ini znaju. Ha, ha, ha!!!

Amon Ra

pre 6 godina

Jedini čovek, koji ima pozitivan skor sa Federerom i Nadalom u svoju korist je Novak! To realno nije mala stvar, šta više! Idemo Nole, nema predaje, nema povlacenja!

Amon Ra

pre 6 godina

Jedini čovek, koji ima pozitivan skor sa Federerom i Nadalom u svoju korist je Novak! To realno nije mala stvar, šta više! Idemo Nole, nema predaje, nema povlacenja!

john

pre 6 godina

Nadal je krajem prosle godine igrao povredjen da bi zadrzao 1. mesto, dok Federer nije hteo da po svaku cenu jurca za njim, preskocio Pariz i "mirno" zavrsio sezonu. Rezultat tih odluka smo videli vec u prvih mesec i po ove godine.

and1

pre 6 godina

Apsolutno je nebitan renking Novaku i Nadalu, Federeru je bitan zato još i igra jer vidi da i u ovim godinama može da odučava od tenisa većinu konkurencije.

laza

pre 6 godina

Ti kažeš da je jako teško to sto je Rodžer uradio. Tako ne misle nolobotovi. Oni misle da je to namešteno, lako i u nikakvoj konkurenciji. Valjda ini znaju. Ha, ha, ha!!!

zoki71

pre 6 godina

Zivim u Svajcarskoj i ne mogu da se načudim nazovi Srbima. Koliko čovek moze da mrzi nekoga ko mu nista nije uradio. Ja sam nabijac Novaka Djokovića ali postujem Federera i Nadala. I nikada za njih sa ovolikom zlobom nebih ogovarao. Pozdrav za sve Srbe koji vole Novaka Djokovica. A ostali koji ga mrze pa neka vam ,mozete jedino da mu pljunete pod prozor.

Kavric

pre 6 godina

Koliko ovde neverovatnih komentara ima... i dalje porede Djokovica i Federera, samo da vam pojasnim njih dvojica NISU ista teniska generacija! 6 sezona je izmedju njih! Da li to shvatate? Kad je Rodja poceo da osvaja turnire,pocetkom 2000tih,druga dva rivala su bili klinci,kad je bio na vrhuncu snage oni su se tek stidljivo pojavljivali. Sa druge strane Nadal i Djokovic su igrali svoj najbolji tenis oko 25 godine,Rodja je vec tad bio "matorac" sa 31 godinom. Recimo Sampras i tim godinama nije ni igrao tenis... Tako da ti vasi H2H rezultati apsolutno nisu bitni. Malo jasnije? Vrhunski su teniseri sva trojica, stvar je ukusa, ciji vam se tenis vise svidja...ali ne osporavajte dedu! :)

bezirodjoplacljivkojedanarogantni

pre 6 godina

Moze rodja da bude prvi na listi ali to je samo zato sto je No1e povredjen vec duze vremena. I on sam to zna. Plus, ne igra ni Mari. Rafa kilavi sa povredama po obicaju, a nema ni igraca koji dobrano umore rodju na putu do cetvrt finala tipa Raonic, Vavrinka, Nishikori i sl. Sve u svemu rodja nikada nece biti najbolji teniser zato sto je u svojoj generaciji tek treca violina. zato rodja i place ovoliko na svakom turniru jer zna da mu je kraj blizu i da ce onda samo moci da gleda na TV-u kako su ga Rafa i No1e pobedjivali i kako nije imao leka za njih dok je igrao!

starac Foča

pre 6 godina

Stvarno treba biti neotesan, pa provocirati sa tim kako je Federer "treća violina". Al' nije teško zaključiti odakle ide to skrnavljenje. Iz ljute inferiornosti, ne samo na polju samopouzdanja, već i inteligencije. To nije za osudu, već za žaljenje. Jadni, mali, potrešeni, iskompleksirani... doći će bolji dani. Istina boli samo na početku, posle izvesnog vremena postaje lekovita.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Naš reporter je u tajnosti prisustvovao sednici NĐ navijača. Evo, šta nam je zanimljivo otkrio. Odlučeno je da NĐ sme da igra protiv RF, ali, u slučaju da gubi, mora isfolirati predaju, jer h2h je poslednje čega se držimo, i taj argument (ma kako bedan!) po svaku cenu moramo sačuvati. Rezime, Nole dosta si bežao od Feda u poslednje dve godine, sada igraj, ali... ako gubiš, lezi na pod, valjaj se i kukaj! Mnogi će da ti zamere, ali h2h će biti sačuvan, a to je ono što se pamti, i ono što će biti zapisano! S verom da ni on ne može ovako da dere do u nedogled. Nole, mlađi si šest godina, trebalo bi da on ide prvi u penziju, budi strpljiv i čuvaj h2h, a kad se Fed povuče, junački raspali! Valjda neće neko od ove balavurdije poludeti, pa nam pokvariti planove! i još nešto, kad se Rođa povuče, izbegavati Čunga, i Kirjosa, uf i Zvereva, a svakako... ufff...

Bane

pre 6 godina

(Juventino 35 12- 65 titula u istoriji...., 19. februar 2018 16:53)

Može on itekako. Sećamo još se šta je radio Federeru i periodu kad je Nadal dominirao. Nadal samo govori realno, trofeji se broje to je interes ne prvo mesto na listi. Njemu to nije bitno nego da proba da osvoji što je više većih turnira. Verovatno i da nastavi dominaciju na RG-u.

sakupljac minusa

pre 6 godina

mogao bi taj GOAT jednom da prihvati izazov pa da dodje na šljaku malo. Ipak je on najbolji u istoriji tenisa, a ovako izgleda da postaje pobegulja. Postoje samo 3 vrste podloge. Rafa nikad nije bezao sa nijedne. I ima 6 GS van njegove omiljene. Dok "pobegulja" sa jednim GS na šljaci više ne sme ni da svrati na neki turnir na zemlji. Al vazno da dolazi u Roterdam radi par stotina poena samo zbog prvog mesta. Rafa mu na tvrdoj podlozi stalno izlazi na crtu dok GOAT, koji je verovatno svestan da bi se obrukao, kao i ranije, ni ne pomislja na duel na šljaci. Pa valjda će jednom staviti negde krov na turniru na sljaci, pa će biti ispunjeni uslovi da se placljivko pojavi.

bane

pre 6 godina

Koliko me je ovaj Nadal nervirao cak i svojom pojavom,ali sa ovim sto sam procitao,vidim da je velicina i da je Car!Daje svima nama poruku da treba uzivati u onom sto radis i biti srecan!

Kulja

pre 6 godina

Ali ono sto mene fascinira je to kako Roger organizovano bira turnire shodno svojim godinama. Ali evo sto se tice njegovog vracanja na teren prosle godine roger ima toliko strpljenja i zna kada je potpuno spreman tad se vraca nikako pre,naravno u svemu tome mu pomaze sto je teniser 80 tehnika 20% fizikalije za razliku od konkretno novaka koji je pozurio sa povratkom i zato mu se ovo sada desava. Kada si pre svega defanzivno orijentisan sto svakako novak jeste(ne kazem da ne zna da napadne) vracaa se kad si spreman fizicki 120 posto a ne na 70,80 kakav je Novak bio na ao18 i sebi dozvolio da izgubi od mnogo slabijeg protivnika ko zna sta bi mu neko od top5 tenisera uradio.

Mladen

pre 6 godina

@bane

U svemu sto radis ako ne uzivas onda ti dzaba sve. To je poenta zasto Federer jos igra ovu igru. Vidi se da covek uziva, samim tim tu su i rezultati.

alba greaca

pre 6 godina

@@@bezirodjo
Treca violina je nolo djokovic, on je taj koji je tek treci po broju gs titula (samo 12) i po ukupnom broju titula. Prvi je naravno Federer sa ogromnih 20 GS, 97 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Nolo je bio zdrav na svakom GS koji je RF osvojio, ali za njega su bili prejaki Istomin, Berdih i Cung.Sta da se radi.Kakve veze ima Nolo sa prvim mestom!?On je tek 14 na svetu, a prvo mesto mu je jos Mari uzeo. Nema on nikakvog uticaja na borbu za prvo mesto.Nolo je taj koji je ponizen,oducavao ga matori Federer od tenisa sa 33-34 godine, to je ponizenje za nekog ko je bio u najboljim godinama.A sada, Federer broj 1, Nolo broj 14! Pa to ce zauvek da se pamti, Federer sa 36 najbolji,Nolo sa 30 ne moze ni medju 10. A sam je priznao jos na Vimbldonu 2017 da je u najboljoj formi u zivotu.Ipak,njegova najbolja igra nije dovoljna da bude ni medju 10 na svetu.Gotov je, niko ga cak ni ne spominje vise jer je prevazidjen.
(kmekmekmenolo, 19. februar 2018 17:25)

Ccccccccc, koliko je tebi tesko!

Napisati referat, prilicno besmislen i nepismen ali dugacak, da bi se samo izbacila frustracije promasenim zivotom mora da je gadna muka!

Da li si ikada, bilo gde, u bilo cemu bio bar medju prvih 14, a ne najbolji?

Pa naravno da nisi i zato pises sta pises!

Omalozavati nekoga ko je bio najboli sportista na svetu moze samo neko opasno bezvredan i gadno isfrustriran!

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@@bezirodjo
Treca violina je nolo djokovic, on je taj koji je tek treci po broju gs titula (samo 12) i po ukupnom broju titula. Prvi je naravno Federer sa ogromnih 20 GS, 97 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Nolo je bio zdrav na svakom GS koji je RF osvojio, ali za njega su bili prejaki Istomin, Berdih i Cung.Sta da se radi.Kakve veze ima Nolo sa prvim mestom!?On je tek 14 na svetu, a prvo mesto mu je jos Mari uzeo. Nema on nikakvog uticaja na borbu za prvo mesto.Nolo je taj koji je ponizen,oducavao ga matori Federer od tenisa sa 33-34 godine, to je ponizenje za nekog ko je bio u najboljim godinama.A sada, Federer broj 1, Nolo broj 14! Pa to ce zauvek da se pamti, Federer sa 36 najbolji,Nolo sa 30 ne moze ni medju 10. A sam je priznao jos na Vimbldonu 2017 da je u najboljoj formi u zivotu.Ipak,njegova najbolja igra nije dovoljna da bude ni medju 10 na svetu.Gotov je, niko ga cak ni ne spominje vise jer je prevazidjen.

Bojan

pre 6 godina

@sakupljac minusa
Federer je samo prosle godine preskocio sljaku, pre dve je igrao dosta manje nego inace, a pre tri godine je igrao punu sezonu, tako da, nema mu se sta prigovoriti i na tome.
A Nadal je bezao sa betona

Mladen

pre 6 godina

Da li zaista postoje ljudi koji veruju u ove izmisljotine o namestenim mecevima, svemocnim sponzorima, Velikoj Zaveri ATP i cemu li sve vec ne. Znam da mi, Srbi, imamo problema sa stvarnoscu, ali ovo je novi nivo samoobmane.

Je li se neko potrudio da otvori stranice i vidi broj igraca koji je cestitao Federeru. Onih istih koji ga godinama izglasavaju za najfer igraca na Turu (pa koliko god prazna da je titula, sama cinjenica da mu je kolege dodeljuju gotovo redovno svake godine dosta govori). Od Mekinroa i Lejvera pa sve do Rodika i Bekera, svi veterani su puni hvale za ono sto Rodzer cini. Novak i Rafa su medju onima koji su samo dokazali svoju velicinu i sportski duh recima o njemu.

Koliko god nekima to bilo tesko da priznaju, ovo je sport. I ovih dana, tenis je Rodzerovo igraliste na kome se smenise evo gotovo 4 generacije. Sve ostalo, sva relativizacija uspeha je samo tragican podsecaj na to koliko mi volimo da lazemo sebe.

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@rade
Ali nece u penziju,ostaje tu da dominira, da te ubija u pojam, da trpa i tebe i nola dok vam oci ne ispadnu,hahahahahahahahahahahahahahahaha!

Šune Mađija

pre 6 godina

Čitam ovo i ne verujem koliko su ljudi puni mržnje prema Novaku, a da on čak i nije tema teksta već Nadal. Kako god, Federer jeste legenda i duboko u svojoj 4. deceniji, ali Novak nije ni imao priliku da igra mnogo u svojoj 4. deceniji života jer je većinu nje povređen. Biće dana da Novak pokaže svim njegovim hejterima da greše, ali za sada je Federer apsolutno zaslužio da bude prvi i sigurno bi odučio od tenisa Nadala u međusobnom duelu.

Snupi

pre 6 godina

@Stefan

Molim sve ozbiljnje poznavaoce tenisa da ne lupaju minuse ovom jadniku jer on izgleda ima svoju GOAT listu pa da ne bi coveka razocarali.
Covek koji tvrdi da je Federer treci na GOAT listi jednostavno je za ignorisanje

Lik

pre 6 godina

kao sto rekoh, sve je namestaljka, da federer ode sa prvog mesta u penziju
(rade, 19. februar 2018 16:49)

To sam ja tvrdio još pre godinu dana i niko nije verovao, evo sad se obistinilo, veelike su tu pare u igri.

Nego Nadal mi je sumnjiv sa tom srecom, da mi nije dosao Pepe u tim?!

mmm

pre 6 godina

Rodžer Federer je sa punih 36 godina još jednom uspeo da dođe do vrha pobedama u Roterdamu, a Nadal kaže da će se u nastavku sezone jednostavno truditi da bude - srećan

Razlika izmedju RF i ostalih,nadam se da ce Novak pokazati da gresim...

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Nolo je tek osmi na GOAT listi.

ooo

pre 6 godina

Koja patetika teniserskih siromaha. Trudice se sa stotinama miliona evra da bude srecan. Morace bas puno truda da ulozi...
(Cijankalij, 19. februar 2018 17:49)
—Kakav jadan komentar i koliko puno govori o tebi.

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Nolo je tek osmi na GOAT listi.

milutin

pre 6 godina

Znao je Rafa i ranije, prije svih nas, da je to jedna velika neobjektivnost, kad se tiče broja 1. Posebno kad se radi o favorizovanom RF. Svoj protest iskazao je i nedavno na AO, kad je negodovao zbog dnevnog rasporeda mečeva RF.
Kad Rafa to doživljava, teniser koji je obilježio tenis kao igru, iz uticajne zemlje, šta li je Nole doživljavao?
Ali Nole je ćutao, jer je znao kao i Rafa da nemožeš protiv favorizovanog koji pravi grupe i nosioce, koji pravi dnevne satnice mečeva, koji bira i zaposli glavnog kontrolora WADA, koji bira turnire...

Stefan

pre 6 godina

Rafa je legenda, to je svima jasno, Novak je tu odma iza njega, a Roger je realno treci.

Ipak Roger ima 3:9 sa Rafom, i 6:9 sa Novakom na GS, ne mozes sa takvim skorom sa dva najveca rivala, da se smatras najvecim svih vremena.

Bećarac

pre 6 godina

@ dragi Minja i dr. mrzitelji NDJ, da vas podsetim

Nole je slavio 30. rodjendan sa 47 najvećih titula uz 181 pobedu nad top 10
Rafica proslavio 30. sa 43 najveće titule i 140 pobeda nad top 10, a
Federislav dočekao 30. leta sa 38 najvećih titula i 138 pobeda nad top 10.

Nole 2011. izdigao letvicu na najviši nivo i postao No 1 sa preko 13.000 poena, Nadal lane spušta bar na cca 7.600 p.i izbija na poz.1, a Fed sada poravnjava na oko 10.000 poena za mesto br. 1.
Nole 2011. morao da falta 5 puta 1.igrača sveta da bi došao na 1.mesto, Rafi lane bilo dovoljno 3 x da izgubi od glavnog rivala i domogne se poz.1, a Fedu dovoljno da prihvati pozivnicu turnira „koji mu je prirastao za srce“ i pobedi Sepija laki luzera i Hasu u Roterdamu da izbije na 1. mesto. Ponavlja se istorija od pre 2011.godine..
Ali, razumem, ipak je ovo dvoje moralo sačekati da se voda razbistri i te da se Nole, Marej, Vavrinka, Raonić i Nišika povuku zbog povreda kako bi ponovo dominirali u „nikad jačoj“ konkurenciji koja liči na onomadnu konkurenciju sa glavnim rivalima Hjuitom, H.Fererom, Blejkom, Davidjenkom..

Zato je Nadal srećan i motivisan al odustaje od 1.mesta, a Federera baš briga za sreću i motivaciju al igra manji turnir zbog 1. mesta..

Đansr

pre 6 godina

@bezirodjoplacljivkojedanarogantni Da mi je tvoj mozak, druže, da se odmorim na par sati. Federer je "treća violina", svi su ga "drali", "plačljivko"... Da l' pročitaš nekada ono što napišeš, da se malo zasmeješ sam za sebe. Taj je čovek postigao u delatnosti kojoj se bavio nešto što možda niko nikada neće postići u bilo kojoj ljudskoj delatnosti, (a ti sigurno nećeš moći ni da sagledaš šta je to, a kamo li da se primakneš takvom uspehu na svetlosnu godinu). Šta god da ti misliš o tom čoveku (što nije ni najmanje važno), taj je najdominantnija osoba koja je ikada išta radila na planeti - po dominaciji u struci ne mogu da mu priđu ni Rokfeleri, norveški i francuski biatlonci, Nikola Tesla, Ilon Mask ili Mesi.

Lule

pre 6 godina

Najbolji Federer nema sansi sa najboljim Noletom na bilo kojoj podlozi.
(branimir bjelica, 19. februar 2018 20:11)

Najbolji Djoković ne bi imao šanse sa ovim današnjim Federerom na bilo kojoj podlozi.

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@milutin
Cuti mali,Nadal je osvojio 2 gs za godinu dana,Nolo ne moze ni jedan za 2 godine, koga si ti nasao da poredis?Mali nolo je nesposoban za takve uspehe,tupavac mali je imao srecu da Federer i Nadal budu povredjeni, sada mu ni to ne bi pomoglo,lome ga Cung i Istomin,hahahahahaha.Mozes da im se sagnes svima,zajedno sa tvojim nolom i opet vam nema pomoci,isprskace vas i nastaviti da dominiraju hahahahahaha.Nadal je drugi na svetu, nije se ponizio da bude 14 dok je deda sa 36 godina prvi.A mali nolo ne moze ni medju 10, hihihi!

starac Foča

pre 6 godina

Nadam se da je sve ovo zezanje i da ljudi stvarno ne misle da je Nole, pored Federera, kandidat za GOAT! Sramota bi bilo za našu zemlju ako je stvarno! Lepo je navijati za svoga, ali nije lepo lagati.

dusan

pre 6 godina

... i nadalu se smucio rolex i nike...svi odustaju jer takva presija da ovaj veteran bude prvi nije vidjena od kada se tenis igra.ovo vredja majstore tenisa jer ne zele da budu dekor mirkinom muzu .zalosno je sto veliki igrac neve na kraju karijere imati kolegu skim ce gledati i pricati o proslim vremenima...zaista su ovi svajcarci lepo cvece koje ne mirise.

Bojan

pre 6 godina

@Simpo, ah, sramotni Federer dolazi na prvo mesto ATP liste osvajajuci turnir u Roterdamu za 500 od svojih 10100 poena. a odakle mu preostalih 9600, ignorisacemo to da su ti poeni rezultar toga sto drzi dva slema i tri mastersa plus jos nesto sitno sto poena sto titula.
Tacno je da Novak drzi rekord po broju poena, ali je minimalna razlika izmedju onoga sto je Fed imao 2006 i Novak 2015/16.
ne blamiraj se molim te.

Стари Дорћол

pre 6 godina

Осваја Надал Р.Г. Рим и Мадрид 80% и то су његови трофеји ове године.

oko

pre 6 godina

@@Bećarac
Au, sta uradi covece! Pa ti kao da si najveci mrzitelj Nola Djokovica! Ne trebaju bolji argumenti od tvojih da se dokaze koliko je on nezasluzeno osvajao turnire!
Imao covek tolike poene!? Pa to samo dokazuje da je igrao u vreme povredjenih najvecih rivala! Inace je dokaz za eru bez konkurencije kada neko ima ogromnu razliku u poenima.
Polovinu titula je osvojio kada nije bilo Federera i Nadala, kada su pravili ogromne pauze zbog povreda. Cim su ozdravili, Nolo ne moze nista da osvoji. Sta kazes, Federer prvi zbog pozivnice? A nije mozda prvi zato sto je osvojio 3 od poslednjih 5 GS? Da te podsetim, Nolo je 2011 postao prvi posle jednog jedinog osvojenog GS. A 2012 takodje, posle 1 GS! Isti slucaj i 2014, osvojio jedan GS i postao prvi na svetu. A Federeru trebala cak 3. Zato sto je Nadal uzeo dva 2017. Mnogo teze nego sto je Nolu bilo. Koliko je titula Nolo osvojio posle 30? Hm? Slabo nesto?
Pazi sad, Nolo od 2016 nije osvojio GS! I to od proleca 2016! Zadnje finale igrao na USO 2016 posto su mu skoro svi predali meceve, a onda ga Vavrinka zgazio u finalu! Istog tog Vavrinku Federer prosle godine pobedio 2-3 puta! Na AO 2017 Nola izbacio Istomin!? Na RG mu Tim poklonio krompiric! Onda dosao Berdih na Vimbldonu i sada Cung (!?) na AO? Pa kako bi tek Nolo igrao protiv Hjuita, Rodika, Nalbandijana, Safina (koji su inace lemali jednog Samprasa)!? Znamo kako! Dok su oni igrali, Nolo nije mogao nista da osvoji. Jedan jedini GS i to slucajno, ostatak te ere proveo tako sto je gubio od Federera, Nadala, Rodika, Safina, Gonzalesa, Kolsrajbera, Hasa...
Federer je sve tri titule u godinu dana osvojio pobedjujuci GS sampione u finalima i polufinalima (Nadal, Vavrinka, Cilic...), a na svim turnirima je ucestvovao i Nolo, ali nije dovoljno kvalitetan da dodje do zavrsnice, bolji od njega su Cung i ekipa. Za 10 godina ce se pricati da su Nola u penziju poslali Federer, Nadal, CUNG, KIRJOS, ISTOMIN, BERDIH, GOFAN, TIM, ZVEREV itd. Hahahahahaha!

ime im je botovi

pre 6 godina

@ zoki71
Brate. Ne razbiraš. To su sve plaćena lica. Ovde je njihovo radno mesto. Rade po narudžbi. Pljuju sve što je dobro u Srbiji.

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Rafa je imao često povrede u karijeri jer da nije povezao bi sigurno u nizu poput Rodžera odnosno Novaka na mestu Br.1 na svetu. Najbolji primer 2008 pa 2010 odnosno 2013 sve je to bilo čista dominacija a onda se dogodila sledeće 1)koleno 2) Novakova dominacija 3) pa kolena i Novak na kraju. Malo je zaseo na tron ponovo na kraju prošle 2017 godine zbog šljake gde Federer nije učestovao..Inače bez sumnje najveçi borac u ovom sportu kome vreme prolazi pa samim tim stil više ne može bit na onom nivou kom je bilo dok je bio na vrhuncu. Uzeće Rafa još neke masterse na šljaci kao RG al beton jedino pod uslovom da Rodzera nema na njemu. Za prvo mesto je upitno otvoreno uvek mora biti.

Dragan

pre 6 godina

Ja ovde vidim tri fenomenalna igraca, koji se i medjusobno maksimalno uvazavaju. Vi vidite zavere, prevare, namestene meceve (!), brojite ko je bio bolji po oblacnom vremenu, a ko po suncanom... Verovatno ste vi u pravu, priznajem!

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Na sednici NĐ navijača je odlučeno da se više neće brojati kako se do sada brojalo, i jednostrano se NĐ proglašava GOATOM! Naš izveštač kaže da se slavilo do zore uz pesmu "Al' im ga zabismo, i trofej odbranismo!"

alkos

pre 6 godina

Ja sam ono za šta se i predstavljam - alkos. Ali, braćo moja, ni u najvećem pijanstvu se nisam služio takvim glupostima kojima se služe neobjektivni navijači NĐ da ga nekako uguraju na prvo mesto... Kao da im nije dovoljno što je, verovatno, treći u istoriji, al' oni bi megalomanski da ga (na ne znam koje sve fore!) ubace na poziciju koju zovu GOAT, uz obrazloženja koja pas sa maslom ne bi pojeo! Da l' je moguće da i sami veruju u to što natrućaju? Ako je moguće, al' iskreno moguče, a da nije zavist u pitanju, evo i ja mu dajem glas da bude GOAT! Izvini Rođo, jesi GOAT, ali više nisi! Zato što mi kažemo da nisi! Nema - ali!

patriota koji razmišlja

pre 6 godina

Teško je podneti ovakav sunovrat svog junaka.

Što bi klinci rekli Dasted transformacion:

1. Nole zver podučava ostatak planete teniskoj veštini.
2. Nole plačko ljubi drvo gde god stigne i šalje volovska srca.
3. Nole penzos visi po instangramu kamčeći podršku navijača.

Nemanja

pre 6 godina

Novakovih neponovljivih 16000 je zaista nesto sto ce tenis dugo pamtiti
(Mladen, 20. februar 2018 21:55)

Verovali ili ne Federer je taj koji ima najvise poena u jednoj sezoni. Djokovic je imao 16585 poena 2015 a Federer 8370 2006 sto bi u danasnjim poenima bilo 16740

Ahoj

pre 6 godina

@Donekle poznavalac tenisa
Nadal nikada nije bio konstantan kao Novak, a narocito ne kao Federer. On je donekle koristio slabiju formu Federera i Djokovica i osvajao GS titule na brzim podlogama. Ne treba zaboraviti da je on Vimbldon uzeo posle Federerove mononukleoze, a dva US Opena osvojio je u periodima Novakove slabije forme. Ovaj US Open 2017, osvojio je zahvaljujuci Federerovoj povredi koja je opet Federerov problem jer je glupo vezao dva mastersa pre US Opena i obnovio povredu. Kao sto je poznato da su i Federer i Novak osvojili RG zahvaljujuci slabijoj formi Nadala tih godina, tako ne treba zaboraviti da je i on itekako koristio njihove slabije periode za titule na brzim podlogama. Uostalom, Nadal za sve ove godine nikada nije uspeo da odbrani titulu na podlozi koja nije sljaka.

Labud

pre 6 godina

Smešni su svi koji se hvataju za taj H2H u korist Đokovića. Pa on i ne može da stigne do Federera to je valjda jasno i izbegava ga maksimalno. Kad se spomene Karlović ili Kirjos pogotovu koji ima pozitivan skor, onda se to ne važi....hahaha !! To je ta objektivnost Nolobotovaca.

Liston

pre 6 godina

@aloj - Nadal je kao klina osvojio uso protiv Federera i AO kad ovaj plakao, a u godinama Novakove dominqcije pobedio ga 2013. na uso po drugi put. Nadal nije ni mogao da odbrani W 2009 jer nije ni igrao, al ga je osvajao dvaput, Uso triput: kakve veze ima dal je neko "branio" slemove bitno koliko ih puta osvojio. Nego prethodnik postavio pravo pitanje - jel Marej, Vavrenka i Del Potro isto koristili losu formu Federera iDjokovica ili samo Nadal? Kako su osvijili RG to se zna, nisu pobedili Nadala u finalu.

Bojan

pre 6 godina

inace
ova izjava Nadala je jako glupa, njegov povratak na prvo mesto pre zavrsetka betonskog dela sezone je izvestan. Federer beani preko 2000 poena u narednom periodu a Nadal manje od 1000.
Fed ostaje prvi samo u slucaju da odbrani oba mastersa.

Bećarac

pre 6 godina

@Oko
Au, a šta ti tek napisa, nidje veze s vezom...No dobro, skoncentriši se i pamti:
NDJ je od 2011-16 odigrao sa Nadalom 26 a sa Fedom 27 mečeva=53 meča! Toliko duela nisu odigrali ni Fed ni Nadal u periodu njihove najveće dominacije.
od 2011-16, dakle za 6 g. NDJ je odigrao 176 mečeva sa top 10, Fed i Nadal “nisu bili te sreće”, pa su to razredili na po 9 godina (valjda zbog “prejake” konkurencije..)
U trenutku kad je NDJ 2011. postao no 1, prva petorka broji ukup. preko 40.000 poena, isto i 2014.god. Ove godine Fed postaje no 1, a petorka ne dobacuje do 25.000 poena, lane sa Nadalom ni do 22.000..Valjda je i to zbog “prejake konkurencije”.. Ispada da je Nadal imao više bodova kad ga Novak peglao jer je bio “povredjen”, nego 2017/18 kad je zdrav?!?
Ponavljaš kao papiga da NDJ nije osvojio ništa posle 30.godine?!? Pa, čoveče, nije ni igrao zbog povrede!
Bacaš vreme ponavljajući kako je NDJ gubio od Safina, Rodika, Kolšrajbera, Čunga.. Pa gubiio je i Nadal od Rosola, Blejka, Hjuita,Berdiha, Fonjinija, Kirjosa...Federer od Raftera, Ančića, Berdiha, Stakhovskog, Robreda, a Safin ga opeglao baš kad je Fedislav bio neprikosnoven no1!
I na kraju, čudi me da je Fedislav osvojio samo 1 GS u periodu “slabe konkurencije” od 2011-16, te je morao sačekati “nikad jaču konkurenciu” (bez Novaka, Mareja, Raonica, Nišikorija...) i osvaja 3 komada?!?

Simpo

pre 6 godina

Nadale ti si borac u srcu ali znam da mora da slušaš sponzore i čelnike ATP I teniske asocijacije i da klon,koji se ne znoji,mora da bude prvi

Bosanac

pre 6 godina

Nadale ti si borac u srcu ali znam da mora da slušaš sponzore i čelnike ATP I teniske asocijacije i da klon,koji se ne znoji,mora da bude prvi
(Simpo, 20. februar 2018 10:41) he he he, pojede te zavist što ne možeš više da busaš u srpska prsa...

Djordje NS

pre 6 godina

Evo ga još jedan koji će da ide da miriše cveće i bude srećan ali samo se jedna stvar pokazala bitna u poslednjih godinu dana tenisa a to je skloniti se Federeru sa puta da bi osvojio ovo o čemu svaki dan pišete i da se vrati na prvo mesto i poveća broj nedelja jer su uvideli prilikom one najezde Novakovih pobeda da je sve ugroženo. I broj GS i broj nedelja na prvom mestu i sad ne žele ništa da rizikuju i dovode u pitanje.
Federer je najveća prevara u svetu sporta i sramota je što ga neki stavljaju u istu rečenicu sa Jordanom.

minusi i samo minusi

pre 6 godina

@sakupljac minusa
Ne samo od Nadala, on bezi i od Vavrinke, Noloa, Mareja, Tima, Nisikorija, Del Potra koji bi ga oduvali na sljaci..

Simpo

pre 6 godina

Novak za sada je NO 1 a u budučnosti ko će ga znati a i nije igrao neke seoske turnire da bi bio na prvom mestu atp liste,kao neko koji se ne znoji igrajući tenis, nego kad je bio imao najviše bodova u istoriji tenisa

Vr

pre 6 godina

@aloj - A jel i Marej, Vacrenka i Del Potro koristili losu formu RF i NDJ na brzim podlogama? Nadal je do svoje 24 godine vec bio legenda sa 9 slemova na svim podlogama, Novak imao tada samo 1 slem,bio na ko o nista. Federer 2009. iskoristio Nadalovu povredu pa osvojio RG (igrao povredjen) i W, al to si zaboravio

Mladen

pre 6 godina

@Becarac, svakako da se slazem da konkurencija 2011-2016 nije bila slaba, ali da se ne lazemo, ni 2017 pa ovamo nije bas laka kao sto neki zele da prikazu. Djokovic je igrao, gubio, a onda smo, haleluja, saznali za lakat. Ajde da mu verujemo. Marej je isto gubio a onda se covek i povredio. Ali, evo ostatka. Federer je igrao sa Nadalom 4 puta, i dobio ga 4 puta u 2017. Igrao je i sa Vavrinkom, dobijao ga. Nisikorija je pobedio na AO, Raonica na Vimbldonu, Cilica takodje. Dimitrova i Kirjosa je takodje dobijao. Zverev i Del Potro su uspevali da skinu skalp po jednom, ali i on njima. Stvar sa poenima je takva da svi igraci zele da sacuvaju zdravlje i manje se igra. Nema manje poena, nego su vise rasporedjeni. Federer je, gotovo do perfekcije, isplanirao svoj raspored i maksimalno ga iskoristio. Jer covek ima 36 godina i normalno je da ne mozemo ocekivati da ima 15000 poena. Da ima, pored ovih namestaljki, pricali bismo i o dopingu.

Novakovih neponovljivih 16000 je zaista nesto sto ce tenis dugo pamtiti, ali ce se, sasvim normalno, pamtiti i prvo mesto od 36 godina. Jedan uspeh ne zasenjuje drugi, cak su i neuporedivi zbog malog miliona razlicitih faktora.

Mi smo sportska nacija, time se dicimo i isticemo... Zasto onda toliko omalovazavmo sve druge? Zasto smo toliko skloni nekakvim fantazijama o zaverama i cemu vec sve ne? Ovih dana pobedjuje Federer, Novak kada ozdravi pokazace koliki je sampion. I u tome treba da uzivamo...

laza

pre 6 godina

Ti kažeš da je jako teško to sto je Rodžer uradio. Tako ne misle nolobotovi. Oni misle da je to namešteno, lako i u nikakvoj konkurenciji. Valjda ini znaju. Ha, ha, ha!!!

bezirodjoplacljivkojedanarogantni

pre 6 godina

Moze rodja da bude prvi na listi ali to je samo zato sto je No1e povredjen vec duze vremena. I on sam to zna. Plus, ne igra ni Mari. Rafa kilavi sa povredama po obicaju, a nema ni igraca koji dobrano umore rodju na putu do cetvrt finala tipa Raonic, Vavrinka, Nishikori i sl. Sve u svemu rodja nikada nece biti najbolji teniser zato sto je u svojoj generaciji tek treca violina. zato rodja i place ovoliko na svakom turniru jer zna da mu je kraj blizu i da ce onda samo moci da gleda na TV-u kako su ga Rafa i No1e pobedjivali i kako nije imao leka za njih dok je igrao!

Amon Ra

pre 6 godina

Jedini čovek, koji ima pozitivan skor sa Federerom i Nadalom u svoju korist je Novak! To realno nije mala stvar, šta više! Idemo Nole, nema predaje, nema povlacenja!

sakupljac minusa

pre 6 godina

mogao bi taj GOAT jednom da prihvati izazov pa da dodje na šljaku malo. Ipak je on najbolji u istoriji tenisa, a ovako izgleda da postaje pobegulja. Postoje samo 3 vrste podloge. Rafa nikad nije bezao sa nijedne. I ima 6 GS van njegove omiljene. Dok "pobegulja" sa jednim GS na šljaci više ne sme ni da svrati na neki turnir na zemlji. Al vazno da dolazi u Roterdam radi par stotina poena samo zbog prvog mesta. Rafa mu na tvrdoj podlozi stalno izlazi na crtu dok GOAT, koji je verovatno svestan da bi se obrukao, kao i ranije, ni ne pomislja na duel na šljaci. Pa valjda će jednom staviti negde krov na turniru na sljaci, pa će biti ispunjeni uslovi da se placljivko pojavi.

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@@bezirodjo
Treca violina je nolo djokovic, on je taj koji je tek treci po broju gs titula (samo 12) i po ukupnom broju titula. Prvi je naravno Federer sa ogromnih 20 GS, 97 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Nolo je bio zdrav na svakom GS koji je RF osvojio, ali za njega su bili prejaki Istomin, Berdih i Cung.Sta da se radi.Kakve veze ima Nolo sa prvim mestom!?On je tek 14 na svetu, a prvo mesto mu je jos Mari uzeo. Nema on nikakvog uticaja na borbu za prvo mesto.Nolo je taj koji je ponizen,oducavao ga matori Federer od tenisa sa 33-34 godine, to je ponizenje za nekog ko je bio u najboljim godinama.A sada, Federer broj 1, Nolo broj 14! Pa to ce zauvek da se pamti, Federer sa 36 najbolji,Nolo sa 30 ne moze ni medju 10. A sam je priznao jos na Vimbldonu 2017 da je u najboljoj formi u zivotu.Ipak,njegova najbolja igra nije dovoljna da bude ni medju 10 na svetu.Gotov je, niko ga cak ni ne spominje vise jer je prevazidjen.

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Nolo je tek osmi na GOAT listi.

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@milutin
Cuti mali,Nadal je osvojio 2 gs za godinu dana,Nolo ne moze ni jedan za 2 godine, koga si ti nasao da poredis?Mali nolo je nesposoban za takve uspehe,tupavac mali je imao srecu da Federer i Nadal budu povredjeni, sada mu ni to ne bi pomoglo,lome ga Cung i Istomin,hahahahahaha.Mozes da im se sagnes svima,zajedno sa tvojim nolom i opet vam nema pomoci,isprskace vas i nastaviti da dominiraju hahahahahaha.Nadal je drugi na svetu, nije se ponizio da bude 14 dok je deda sa 36 godina prvi.A mali nolo ne moze ni medju 10, hihihi!

minja

pre 6 godina

Nolo je od 2004. do 2011. godine imao samo 1GS pobedom protiv Conge, a Nadal iako samo godinu dana stariji imao je vec 9GS u kako nolobotovi kazu "lakoj" konkurenciji u Rodiku (od koga je Novak redovno gubio), Hjuitu, Safinu, koji su tada bili isto sto su danas Marej, Vavrinka, Cilic. Drugo, nolobotovi kazu kako je Federer od 2011. do sada osvojio "samo" 5 GS. Znaci kako je napunio 30 godina, Federer je osvojio 5 GS titula. A koliko je Nolo osvojio GS titula nakon ulaska u cetvrtu deceniju? NULA. Trece, nakon sto je Nolo proslavio 30. rodjendan nije ni dolazio do Federera I Nadala da igraju, jer da jeste ova dvojica bi ga pocistili za sat vremena. Kako je Nolo napunio 30 godina podseticu da su ga po dva puta na mastersima pregazili Kirjos I Zverev, 2017. na AO ga je ponizio Istomin, 2017. na RG ga je demolirao Tim (sa krompiricem), 2017. na Vimbldonu ga je ponizio Berdih, a 2018. na AO ga je sa 3-0 penzionisao Cung, u tom trenutku 68. igrac sveta. Placite botovi. Spisak najboljih svih vremena: Federer, Nadal, Sampras, Lejver, Borg. Nolo je tek osmi na GOAT listi.

Stefan

pre 6 godina

Rafa je legenda, to je svima jasno, Novak je tu odma iza njega, a Roger je realno treci.

Ipak Roger ima 3:9 sa Rafom, i 6:9 sa Novakom na GS, ne mozes sa takvim skorom sa dva najveca rivala, da se smatras najvecim svih vremena.

and1

pre 6 godina

Apsolutno je nebitan renking Novaku i Nadalu, Federeru je bitan zato još i igra jer vidi da i u ovim godinama može da odučava od tenisa većinu konkurencije.

milutin

pre 6 godina

Znao je Rafa i ranije, prije svih nas, da je to jedna velika neobjektivnost, kad se tiče broja 1. Posebno kad se radi o favorizovanom RF. Svoj protest iskazao je i nedavno na AO, kad je negodovao zbog dnevnog rasporeda mečeva RF.
Kad Rafa to doživljava, teniser koji je obilježio tenis kao igru, iz uticajne zemlje, šta li je Nole doživljavao?
Ali Nole je ćutao, jer je znao kao i Rafa da nemožeš protiv favorizovanog koji pravi grupe i nosioce, koji pravi dnevne satnice mečeva, koji bira i zaposli glavnog kontrolora WADA, koji bira turnire...

dusan

pre 6 godina

... i nadalu se smucio rolex i nike...svi odustaju jer takva presija da ovaj veteran bude prvi nije vidjena od kada se tenis igra.ovo vredja majstore tenisa jer ne zele da budu dekor mirkinom muzu .zalosno je sto veliki igrac neve na kraju karijere imati kolegu skim ce gledati i pricati o proslim vremenima...zaista su ovi svajcarci lepo cvece koje ne mirise.

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Naš reporter je u tajnosti prisustvovao sednici NĐ navijača. Evo, šta nam je zanimljivo otkrio. Odlučeno je da NĐ sme da igra protiv RF, ali, u slučaju da gubi, mora isfolirati predaju, jer h2h je poslednje čega se držimo, i taj argument (ma kako bedan!) po svaku cenu moramo sačuvati. Rezime, Nole dosta si bežao od Feda u poslednje dve godine, sada igraj, ali... ako gubiš, lezi na pod, valjaj se i kukaj! Mnogi će da ti zamere, ali h2h će biti sačuvan, a to je ono što se pamti, i ono što će biti zapisano! S verom da ni on ne može ovako da dere do u nedogled. Nole, mlađi si šest godina, trebalo bi da on ide prvi u penziju, budi strpljiv i čuvaj h2h, a kad se Fed povuče, junački raspali! Valjda neće neko od ove balavurdije poludeti, pa nam pokvariti planove! i još nešto, kad se Rođa povuče, izbegavati Čunga, i Kirjosa, uf i Zvereva, a svakako... ufff...

minusi i samo minusi

pre 6 godina

@sakupljac minusa
Ne samo od Nadala, on bezi i od Vavrinke, Noloa, Mareja, Tima, Nisikorija, Del Potra koji bi ga oduvali na sljaci..

Bećarac

pre 6 godina

@ dragi Minja i dr. mrzitelji NDJ, da vas podsetim

Nole je slavio 30. rodjendan sa 47 najvećih titula uz 181 pobedu nad top 10
Rafica proslavio 30. sa 43 najveće titule i 140 pobeda nad top 10, a
Federislav dočekao 30. leta sa 38 najvećih titula i 138 pobeda nad top 10.

Nole 2011. izdigao letvicu na najviši nivo i postao No 1 sa preko 13.000 poena, Nadal lane spušta bar na cca 7.600 p.i izbija na poz.1, a Fed sada poravnjava na oko 10.000 poena za mesto br. 1.
Nole 2011. morao da falta 5 puta 1.igrača sveta da bi došao na 1.mesto, Rafi lane bilo dovoljno 3 x da izgubi od glavnog rivala i domogne se poz.1, a Fedu dovoljno da prihvati pozivnicu turnira „koji mu je prirastao za srce“ i pobedi Sepija laki luzera i Hasu u Roterdamu da izbije na 1. mesto. Ponavlja se istorija od pre 2011.godine..
Ali, razumem, ipak je ovo dvoje moralo sačekati da se voda razbistri i te da se Nole, Marej, Vavrinka, Raonić i Nišika povuku zbog povreda kako bi ponovo dominirali u „nikad jačoj“ konkurenciji koja liči na onomadnu konkurenciju sa glavnim rivalima Hjuitom, H.Fererom, Blejkom, Davidjenkom..

Zato je Nadal srećan i motivisan al odustaje od 1.mesta, a Federera baš briga za sreću i motivaciju al igra manji turnir zbog 1. mesta..

kmekmekmenolo

pre 6 godina

@rade
Ali nece u penziju,ostaje tu da dominira, da te ubija u pojam, da trpa i tebe i nola dok vam oci ne ispadnu,hahahahahahahahahahahahahahahaha!

ime im je botovi

pre 6 godina

@ zoki71
Brate. Ne razbiraš. To su sve plaćena lica. Ovde je njihovo radno mesto. Rade po narudžbi. Pljuju sve što je dobro u Srbiji.

starac Foča

pre 6 godina

Stvarno treba biti neotesan, pa provocirati sa tim kako je Federer "treća violina". Al' nije teško zaključiti odakle ide to skrnavljenje. Iz ljute inferiornosti, ne samo na polju samopouzdanja, već i inteligencije. To nije za osudu, već za žaljenje. Jadni, mali, potrešeni, iskompleksirani... doći će bolji dani. Istina boli samo na početku, posle izvesnog vremena postaje lekovita.

Đansr

pre 6 godina

@bezirodjoplacljivkojedanarogantni Da mi je tvoj mozak, druže, da se odmorim na par sati. Federer je "treća violina", svi su ga "drali", "plačljivko"... Da l' pročitaš nekada ono što napišeš, da se malo zasmeješ sam za sebe. Taj je čovek postigao u delatnosti kojoj se bavio nešto što možda niko nikada neće postići u bilo kojoj ljudskoj delatnosti, (a ti sigurno nećeš moći ni da sagledaš šta je to, a kamo li da se primakneš takvom uspehu na svetlosnu godinu). Šta god da ti misliš o tom čoveku (što nije ni najmanje važno), taj je najdominantnija osoba koja je ikada išta radila na planeti - po dominaciji u struci ne mogu da mu priđu ni Rokfeleri, norveški i francuski biatlonci, Nikola Tesla, Ilon Mask ili Mesi.

alba greaca

pre 6 godina

@@@bezirodjo
Treca violina je nolo djokovic, on je taj koji je tek treci po broju gs titula (samo 12) i po ukupnom broju titula. Prvi je naravno Federer sa ogromnih 20 GS, 97 titula, 303 nedelje na prvom mestu. Nolo je bio zdrav na svakom GS koji je RF osvojio, ali za njega su bili prejaki Istomin, Berdih i Cung.Sta da se radi.Kakve veze ima Nolo sa prvim mestom!?On je tek 14 na svetu, a prvo mesto mu je jos Mari uzeo. Nema on nikakvog uticaja na borbu za prvo mesto.Nolo je taj koji je ponizen,oducavao ga matori Federer od tenisa sa 33-34 godine, to je ponizenje za nekog ko je bio u najboljim godinama.A sada, Federer broj 1, Nolo broj 14! Pa to ce zauvek da se pamti, Federer sa 36 najbolji,Nolo sa 30 ne moze ni medju 10. A sam je priznao jos na Vimbldonu 2017 da je u najboljoj formi u zivotu.Ipak,njegova najbolja igra nije dovoljna da bude ni medju 10 na svetu.Gotov je, niko ga cak ni ne spominje vise jer je prevazidjen.
(kmekmekmenolo, 19. februar 2018 17:25)

Ccccccccc, koliko je tebi tesko!

Napisati referat, prilicno besmislen i nepismen ali dugacak, da bi se samo izbacila frustracije promasenim zivotom mora da je gadna muka!

Da li si ikada, bilo gde, u bilo cemu bio bar medju prvih 14, a ne najbolji?

Pa naravno da nisi i zato pises sta pises!

Omalozavati nekoga ko je bio najboli sportista na svetu moze samo neko opasno bezvredan i gadno isfrustriran!

zoki71

pre 6 godina

Zivim u Svajcarskoj i ne mogu da se načudim nazovi Srbima. Koliko čovek moze da mrzi nekoga ko mu nista nije uradio. Ja sam nabijac Novaka Djokovića ali postujem Federera i Nadala. I nikada za njih sa ovolikom zlobom nebih ogovarao. Pozdrav za sve Srbe koji vole Novaka Djokovica. A ostali koji ga mrze pa neka vam ,mozete jedino da mu pljunete pod prozor.

Lik

pre 6 godina

kao sto rekoh, sve je namestaljka, da federer ode sa prvog mesta u penziju
(rade, 19. februar 2018 16:49)

To sam ja tvrdio još pre godinu dana i niko nije verovao, evo sad se obistinilo, veelike su tu pare u igri.

Nego Nadal mi je sumnjiv sa tom srecom, da mi nije dosao Pepe u tim?!

Šune Mađija

pre 6 godina

Čitam ovo i ne verujem koliko su ljudi puni mržnje prema Novaku, a da on čak i nije tema teksta već Nadal. Kako god, Federer jeste legenda i duboko u svojoj 4. deceniji, ali Novak nije ni imao priliku da igra mnogo u svojoj 4. deceniji života jer je većinu nje povređen. Biće dana da Novak pokaže svim njegovim hejterima da greše, ali za sada je Federer apsolutno zaslužio da bude prvi i sigurno bi odučio od tenisa Nadala u međusobnom duelu.

Simpo

pre 6 godina

Nadale ti si borac u srcu ali znam da mora da slušaš sponzore i čelnike ATP I teniske asocijacije i da klon,koji se ne znoji,mora da bude prvi

Bane

pre 6 godina

(Juventino 35 12- 65 titula u istoriji...., 19. februar 2018 16:53)

Može on itekako. Sećamo još se šta je radio Federeru i periodu kad je Nadal dominirao. Nadal samo govori realno, trofeji se broje to je interes ne prvo mesto na listi. Njemu to nije bitno nego da proba da osvoji što je više većih turnira. Verovatno i da nastavi dominaciju na RG-u.

Djordje NS

pre 6 godina

Evo ga još jedan koji će da ide da miriše cveće i bude srećan ali samo se jedna stvar pokazala bitna u poslednjih godinu dana tenisa a to je skloniti se Federeru sa puta da bi osvojio ovo o čemu svaki dan pišete i da se vrati na prvo mesto i poveća broj nedelja jer su uvideli prilikom one najezde Novakovih pobeda da je sve ugroženo. I broj GS i broj nedelja na prvom mestu i sad ne žele ništa da rizikuju i dovode u pitanje.
Federer je najveća prevara u svetu sporta i sramota je što ga neki stavljaju u istu rečenicu sa Jordanom.

Стари Дорћол

pre 6 godina

Осваја Надал Р.Г. Рим и Мадрид 80% и то су његови трофеји ове године.

ooo

pre 6 godina

Koja patetika teniserskih siromaha. Trudice se sa stotinama miliona evra da bude srecan. Morace bas puno truda da ulozi...
(Cijankalij, 19. februar 2018 17:49)
—Kakav jadan komentar i koliko puno govori o tebi.

Bojan

pre 6 godina

@sakupljac minusa
Federer je samo prosle godine preskocio sljaku, pre dve je igrao dosta manje nego inace, a pre tri godine je igrao punu sezonu, tako da, nema mu se sta prigovoriti i na tome.
A Nadal je bezao sa betona

Simpo

pre 6 godina

Novak za sada je NO 1 a u budučnosti ko će ga znati a i nije igrao neke seoske turnire da bi bio na prvom mestu atp liste,kao neko koji se ne znoji igrajući tenis, nego kad je bio imao najviše bodova u istoriji tenisa

Lule

pre 6 godina

Najbolji Federer nema sansi sa najboljim Noletom na bilo kojoj podlozi.
(branimir bjelica, 19. februar 2018 20:11)

Najbolji Djoković ne bi imao šanse sa ovim današnjim Federerom na bilo kojoj podlozi.

Ahoj

pre 6 godina

@Donekle poznavalac tenisa
Nadal nikada nije bio konstantan kao Novak, a narocito ne kao Federer. On je donekle koristio slabiju formu Federera i Djokovica i osvajao GS titule na brzim podlogama. Ne treba zaboraviti da je on Vimbldon uzeo posle Federerove mononukleoze, a dva US Opena osvojio je u periodima Novakove slabije forme. Ovaj US Open 2017, osvojio je zahvaljujuci Federerovoj povredi koja je opet Federerov problem jer je glupo vezao dva mastersa pre US Opena i obnovio povredu. Kao sto je poznato da su i Federer i Novak osvojili RG zahvaljujuci slabijoj formi Nadala tih godina, tako ne treba zaboraviti da je i on itekako koristio njihove slabije periode za titule na brzim podlogama. Uostalom, Nadal za sve ove godine nikada nije uspeo da odbrani titulu na podlozi koja nije sljaka.

Bosanac

pre 6 godina

Nadale ti si borac u srcu ali znam da mora da slušaš sponzore i čelnike ATP I teniske asocijacije i da klon,koji se ne znoji,mora da bude prvi
(Simpo, 20. februar 2018 10:41) he he he, pojede te zavist što ne možeš više da busaš u srpska prsa...

Kulja

pre 6 godina

Ali ono sto mene fascinira je to kako Roger organizovano bira turnire shodno svojim godinama. Ali evo sto se tice njegovog vracanja na teren prosle godine roger ima toliko strpljenja i zna kada je potpuno spreman tad se vraca nikako pre,naravno u svemu tome mu pomaze sto je teniser 80 tehnika 20% fizikalije za razliku od konkretno novaka koji je pozurio sa povratkom i zato mu se ovo sada desava. Kada si pre svega defanzivno orijentisan sto svakako novak jeste(ne kazem da ne zna da napadne) vracaa se kad si spreman fizicki 120 posto a ne na 70,80 kakav je Novak bio na ao18 i sebi dozvolio da izgubi od mnogo slabijeg protivnika ko zna sta bi mu neko od top5 tenisera uradio.

Kavric

pre 6 godina

Koliko ovde neverovatnih komentara ima... i dalje porede Djokovica i Federera, samo da vam pojasnim njih dvojica NISU ista teniska generacija! 6 sezona je izmedju njih! Da li to shvatate? Kad je Rodja poceo da osvaja turnire,pocetkom 2000tih,druga dva rivala su bili klinci,kad je bio na vrhuncu snage oni su se tek stidljivo pojavljivali. Sa druge strane Nadal i Djokovic su igrali svoj najbolji tenis oko 25 godine,Rodja je vec tad bio "matorac" sa 31 godinom. Recimo Sampras i tim godinama nije ni igrao tenis... Tako da ti vasi H2H rezultati apsolutno nisu bitni. Malo jasnije? Vrhunski su teniseri sva trojica, stvar je ukusa, ciji vam se tenis vise svidja...ali ne osporavajte dedu! :)

oko

pre 6 godina

@@Bećarac
Au, sta uradi covece! Pa ti kao da si najveci mrzitelj Nola Djokovica! Ne trebaju bolji argumenti od tvojih da se dokaze koliko je on nezasluzeno osvajao turnire!
Imao covek tolike poene!? Pa to samo dokazuje da je igrao u vreme povredjenih najvecih rivala! Inace je dokaz za eru bez konkurencije kada neko ima ogromnu razliku u poenima.
Polovinu titula je osvojio kada nije bilo Federera i Nadala, kada su pravili ogromne pauze zbog povreda. Cim su ozdravili, Nolo ne moze nista da osvoji. Sta kazes, Federer prvi zbog pozivnice? A nije mozda prvi zato sto je osvojio 3 od poslednjih 5 GS? Da te podsetim, Nolo je 2011 postao prvi posle jednog jedinog osvojenog GS. A 2012 takodje, posle 1 GS! Isti slucaj i 2014, osvojio jedan GS i postao prvi na svetu. A Federeru trebala cak 3. Zato sto je Nadal uzeo dva 2017. Mnogo teze nego sto je Nolu bilo. Koliko je titula Nolo osvojio posle 30? Hm? Slabo nesto?
Pazi sad, Nolo od 2016 nije osvojio GS! I to od proleca 2016! Zadnje finale igrao na USO 2016 posto su mu skoro svi predali meceve, a onda ga Vavrinka zgazio u finalu! Istog tog Vavrinku Federer prosle godine pobedio 2-3 puta! Na AO 2017 Nola izbacio Istomin!? Na RG mu Tim poklonio krompiric! Onda dosao Berdih na Vimbldonu i sada Cung (!?) na AO? Pa kako bi tek Nolo igrao protiv Hjuita, Rodika, Nalbandijana, Safina (koji su inace lemali jednog Samprasa)!? Znamo kako! Dok su oni igrali, Nolo nije mogao nista da osvoji. Jedan jedini GS i to slucajno, ostatak te ere proveo tako sto je gubio od Federera, Nadala, Rodika, Safina, Gonzalesa, Kolsrajbera, Hasa...
Federer je sve tri titule u godinu dana osvojio pobedjujuci GS sampione u finalima i polufinalima (Nadal, Vavrinka, Cilic...), a na svim turnirima je ucestvovao i Nolo, ali nije dovoljno kvalitetan da dodje do zavrsnice, bolji od njega su Cung i ekipa. Za 10 godina ce se pricati da su Nola u penziju poslali Federer, Nadal, CUNG, KIRJOS, ISTOMIN, BERDIH, GOFAN, TIM, ZVEREV itd. Hahahahahaha!

john

pre 6 godina

Nadal je krajem prosle godine igrao povredjen da bi zadrzao 1. mesto, dok Federer nije hteo da po svaku cenu jurca za njim, preskocio Pariz i "mirno" zavrsio sezonu. Rezultat tih odluka smo videli vec u prvih mesec i po ove godine.

bane

pre 6 godina

Koliko me je ovaj Nadal nervirao cak i svojom pojavom,ali sa ovim sto sam procitao,vidim da je velicina i da je Car!Daje svima nama poruku da treba uzivati u onom sto radis i biti srecan!

Snupi

pre 6 godina

@Stefan

Molim sve ozbiljnje poznavaoce tenisa da ne lupaju minuse ovom jadniku jer on izgleda ima svoju GOAT listu pa da ne bi coveka razocarali.
Covek koji tvrdi da je Federer treci na GOAT listi jednostavno je za ignorisanje

Mladen

pre 6 godina

Da li zaista postoje ljudi koji veruju u ove izmisljotine o namestenim mecevima, svemocnim sponzorima, Velikoj Zaveri ATP i cemu li sve vec ne. Znam da mi, Srbi, imamo problema sa stvarnoscu, ali ovo je novi nivo samoobmane.

Je li se neko potrudio da otvori stranice i vidi broj igraca koji je cestitao Federeru. Onih istih koji ga godinama izglasavaju za najfer igraca na Turu (pa koliko god prazna da je titula, sama cinjenica da mu je kolege dodeljuju gotovo redovno svake godine dosta govori). Od Mekinroa i Lejvera pa sve do Rodika i Bekera, svi veterani su puni hvale za ono sto Rodzer cini. Novak i Rafa su medju onima koji su samo dokazali svoju velicinu i sportski duh recima o njemu.

Koliko god nekima to bilo tesko da priznaju, ovo je sport. I ovih dana, tenis je Rodzerovo igraliste na kome se smenise evo gotovo 4 generacije. Sve ostalo, sva relativizacija uspeha je samo tragican podsecaj na to koliko mi volimo da lazemo sebe.

mmm

pre 6 godina

Rodžer Federer je sa punih 36 godina još jednom uspeo da dođe do vrha pobedama u Roterdamu, a Nadal kaže da će se u nastavku sezone jednostavno truditi da bude - srećan

Razlika izmedju RF i ostalih,nadam se da ce Novak pokazati da gresim...

novinar lažnih vesti

pre 6 godina

Na sednici NĐ navijača je odlučeno da se više neće brojati kako se do sada brojalo, i jednostrano se NĐ proglašava GOATOM! Naš izveštač kaže da se slavilo do zore uz pesmu "Al' im ga zabismo, i trofej odbranismo!"

starac Foča

pre 6 godina

Nadam se da je sve ovo zezanje i da ljudi stvarno ne misle da je Nole, pored Federera, kandidat za GOAT! Sramota bi bilo za našu zemlju ako je stvarno! Lepo je navijati za svoga, ali nije lepo lagati.

patriota koji razmišlja

pre 6 godina

Teško je podneti ovakav sunovrat svog junaka.

Što bi klinci rekli Dasted transformacion:

1. Nole zver podučava ostatak planete teniskoj veštini.
2. Nole plačko ljubi drvo gde god stigne i šalje volovska srca.
3. Nole penzos visi po instangramu kamčeći podršku navijača.

Bećarac

pre 6 godina

@Oko
Au, a šta ti tek napisa, nidje veze s vezom...No dobro, skoncentriši se i pamti:
NDJ je od 2011-16 odigrao sa Nadalom 26 a sa Fedom 27 mečeva=53 meča! Toliko duela nisu odigrali ni Fed ni Nadal u periodu njihove najveće dominacije.
od 2011-16, dakle za 6 g. NDJ je odigrao 176 mečeva sa top 10, Fed i Nadal “nisu bili te sreće”, pa su to razredili na po 9 godina (valjda zbog “prejake” konkurencije..)
U trenutku kad je NDJ 2011. postao no 1, prva petorka broji ukup. preko 40.000 poena, isto i 2014.god. Ove godine Fed postaje no 1, a petorka ne dobacuje do 25.000 poena, lane sa Nadalom ni do 22.000..Valjda je i to zbog “prejake konkurencije”.. Ispada da je Nadal imao više bodova kad ga Novak peglao jer je bio “povredjen”, nego 2017/18 kad je zdrav?!?
Ponavljaš kao papiga da NDJ nije osvojio ništa posle 30.godine?!? Pa, čoveče, nije ni igrao zbog povrede!
Bacaš vreme ponavljajući kako je NDJ gubio od Safina, Rodika, Kolšrajbera, Čunga.. Pa gubiio je i Nadal od Rosola, Blejka, Hjuita,Berdiha, Fonjinija, Kirjosa...Federer od Raftera, Ančića, Berdiha, Stakhovskog, Robreda, a Safin ga opeglao baš kad je Fedislav bio neprikosnoven no1!
I na kraju, čudi me da je Fedislav osvojio samo 1 GS u periodu “slabe konkurencije” od 2011-16, te je morao sačekati “nikad jaču konkurenciu” (bez Novaka, Mareja, Raonica, Nišikorija...) i osvaja 3 komada?!?

alkos

pre 6 godina

Ja sam ono za šta se i predstavljam - alkos. Ali, braćo moja, ni u najvećem pijanstvu se nisam služio takvim glupostima kojima se služe neobjektivni navijači NĐ da ga nekako uguraju na prvo mesto... Kao da im nije dovoljno što je, verovatno, treći u istoriji, al' oni bi megalomanski da ga (na ne znam koje sve fore!) ubace na poziciju koju zovu GOAT, uz obrazloženja koja pas sa maslom ne bi pojeo! Da l' je moguće da i sami veruju u to što natrućaju? Ako je moguće, al' iskreno moguče, a da nije zavist u pitanju, evo i ja mu dajem glas da bude GOAT! Izvini Rođo, jesi GOAT, ali više nisi! Zato što mi kažemo da nisi! Nema - ali!

Bojan

pre 6 godina

inace
ova izjava Nadala je jako glupa, njegov povratak na prvo mesto pre zavrsetka betonskog dela sezone je izvestan. Federer beani preko 2000 poena u narednom periodu a Nadal manje od 1000.
Fed ostaje prvi samo u slucaju da odbrani oba mastersa.

Labud

pre 6 godina

Smešni su svi koji se hvataju za taj H2H u korist Đokovića. Pa on i ne može da stigne do Federera to je valjda jasno i izbegava ga maksimalno. Kad se spomene Karlović ili Kirjos pogotovu koji ima pozitivan skor, onda se to ne važi....hahaha !! To je ta objektivnost Nolobotovaca.

Bojan

pre 6 godina

@Simpo, ah, sramotni Federer dolazi na prvo mesto ATP liste osvajajuci turnir u Roterdamu za 500 od svojih 10100 poena. a odakle mu preostalih 9600, ignorisacemo to da su ti poeni rezultar toga sto drzi dva slema i tri mastersa plus jos nesto sitno sto poena sto titula.
Tacno je da Novak drzi rekord po broju poena, ali je minimalna razlika izmedju onoga sto je Fed imao 2006 i Novak 2015/16.
ne blamiraj se molim te.

Mladen

pre 6 godina

@bane

U svemu sto radis ako ne uzivas onda ti dzaba sve. To je poenta zasto Federer jos igra ovu igru. Vidi se da covek uziva, samim tim tu su i rezultati.

Nemanja

pre 6 godina

Novakovih neponovljivih 16000 je zaista nesto sto ce tenis dugo pamtiti
(Mladen, 20. februar 2018 21:55)

Verovali ili ne Federer je taj koji ima najvise poena u jednoj sezoni. Djokovic je imao 16585 poena 2015 a Federer 8370 2006 sto bi u danasnjim poenima bilo 16740

Donekle poznavalac tenisa

pre 6 godina

Rafa je imao često povrede u karijeri jer da nije povezao bi sigurno u nizu poput Rodžera odnosno Novaka na mestu Br.1 na svetu. Najbolji primer 2008 pa 2010 odnosno 2013 sve je to bilo čista dominacija a onda se dogodila sledeće 1)koleno 2) Novakova dominacija 3) pa kolena i Novak na kraju. Malo je zaseo na tron ponovo na kraju prošle 2017 godine zbog šljake gde Federer nije učestovao..Inače bez sumnje najveçi borac u ovom sportu kome vreme prolazi pa samim tim stil više ne može bit na onom nivou kom je bilo dok je bio na vrhuncu. Uzeće Rafa još neke masterse na šljaci kao RG al beton jedino pod uslovom da Rodzera nema na njemu. Za prvo mesto je upitno otvoreno uvek mora biti.

Mladen

pre 6 godina

@Becarac, svakako da se slazem da konkurencija 2011-2016 nije bila slaba, ali da se ne lazemo, ni 2017 pa ovamo nije bas laka kao sto neki zele da prikazu. Djokovic je igrao, gubio, a onda smo, haleluja, saznali za lakat. Ajde da mu verujemo. Marej je isto gubio a onda se covek i povredio. Ali, evo ostatka. Federer je igrao sa Nadalom 4 puta, i dobio ga 4 puta u 2017. Igrao je i sa Vavrinkom, dobijao ga. Nisikorija je pobedio na AO, Raonica na Vimbldonu, Cilica takodje. Dimitrova i Kirjosa je takodje dobijao. Zverev i Del Potro su uspevali da skinu skalp po jednom, ali i on njima. Stvar sa poenima je takva da svi igraci zele da sacuvaju zdravlje i manje se igra. Nema manje poena, nego su vise rasporedjeni. Federer je, gotovo do perfekcije, isplanirao svoj raspored i maksimalno ga iskoristio. Jer covek ima 36 godina i normalno je da ne mozemo ocekivati da ima 15000 poena. Da ima, pored ovih namestaljki, pricali bismo i o dopingu.

Novakovih neponovljivih 16000 je zaista nesto sto ce tenis dugo pamtiti, ali ce se, sasvim normalno, pamtiti i prvo mesto od 36 godina. Jedan uspeh ne zasenjuje drugi, cak su i neuporedivi zbog malog miliona razlicitih faktora.

Mi smo sportska nacija, time se dicimo i isticemo... Zasto onda toliko omalovazavmo sve druge? Zasto smo toliko skloni nekakvim fantazijama o zaverama i cemu vec sve ne? Ovih dana pobedjuje Federer, Novak kada ozdravi pokazace koliki je sampion. I u tome treba da uzivamo...

Vr

pre 6 godina

@aloj - A jel i Marej, Vacrenka i Del Potro koristili losu formu RF i NDJ na brzim podlogama? Nadal je do svoje 24 godine vec bio legenda sa 9 slemova na svim podlogama, Novak imao tada samo 1 slem,bio na ko o nista. Federer 2009. iskoristio Nadalovu povredu pa osvojio RG (igrao povredjen) i W, al to si zaboravio

Liston

pre 6 godina

@aloj - Nadal je kao klina osvojio uso protiv Federera i AO kad ovaj plakao, a u godinama Novakove dominqcije pobedio ga 2013. na uso po drugi put. Nadal nije ni mogao da odbrani W 2009 jer nije ni igrao, al ga je osvajao dvaput, Uso triput: kakve veze ima dal je neko "branio" slemove bitno koliko ih puta osvojio. Nego prethodnik postavio pravo pitanje - jel Marej, Vavrenka i Del Potro isto koristili losu formu Federera iDjokovica ili samo Nadal? Kako su osvijili RG to se zna, nisu pobedili Nadala u finalu.

Dragan

pre 6 godina

Ja ovde vidim tri fenomenalna igraca, koji se i medjusobno maksimalno uvazavaju. Vi vidite zavere, prevare, namestene meceve (!), brojite ko je bio bolji po oblacnom vremenu, a ko po suncanom... Verovatno ste vi u pravu, priznajem!